Nedelja, 08.07.2012.

10:56

Jahjaga: Spremna sam za Nikolića

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da je spremna za razgovore sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Izvor: Beta

Jahjaga: Spremna sam za Nikoliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

hambo

pre 11 godina

koliko vas koji komentarisete je u zadnjih 5 godina bilo na Kosovu?Pa oni su tamo za 2 godine izgradili autoput tirana -pristina,stotine milijardi evra/dolara je tamo investirano(nazalost mnogi nasi politicari imaju tamo svoje investicije)kosovo je jedno veliko gradiliste i cisto sumnjam da ce se neko odreci svega toga da bi kosovoi ponovo bilo srpsko.i da jos jedna stvar tamo ima 20.000 penzionera koji su penziju zaradili a ne primaju je i jos 200.000 nezaposlenih.sa nasom porazavajucom statistikom samo nam jos i oni trebaju na grbaci.prosto je neverovatno koliko je nas narod glup i kako i dalje guta to sto mu se servira.ako nasa drzava ne priznaje kosovo zasto na robu iz srbije kosovo placa carinu?ova igranka odgovara vlastima na obe strane jer gde god je kriza najlakse se zgrcu velike pare.Da i ja sam patriota ali ne mogu barabe da mi mazu oci. Nikolicu ponesi titulu izdajnika i kao i svi mudri vladari povuci poteze koji bole da bi ti moja deca bila zahvalna!!!

Zerfri

pre 11 godina

Priznavanjem nezavisnosti vi potpisujete presudu za isplatu ratne štete koja će Srbiju da baci u robovlasnički položaj.Vi koji se zalažete za samo jednu opciju treba malo da se zamislite.Zašto Kipar koji je podeljen ne primoravaju da se obostrano priznaju.

Cekajuci Godoa

pre 11 godina

Lepo je sanjariti i "cekati na pravi trenutak" pa ce se Kosovo nekakvom magijom vratiti u Srbiju. Kako bi bilo da za promenu malo pogledamo realnost i cinjenice u oci ? Na primer da ce vec 2050. Albanaca na Kosovu po demografskim studijama UN-a biti oko 4,5 miliona, dok ce stanovnistvo Srbije pasti na 5,9 miliona. Kosovo ima najmladje stanovnistvo i najveci natalitet u Evropi sa 2,4 deteta po zeni. U stvari da je Kosovo ostalo u Srbiji postojala bi realna mogucnost da Srbi nekada postanu cak i manjinski narod u svojoj drzavi. Drugo sto vise vreme prolazi, oni ce samo jos vise da ucvrscuju drzavnost. Postoji samo dva nacina da se Kosovo vrati u Srbiju: jedna je da se Albanci za to vecinski izjasne, a druga je da Srbija postane planetarna supersila jaca i od danasnje Amerike. Optimistima zelim puno strpljenja u "cekanju" da se to dogodi.

odmori malo

pre 11 godina

Stomak mi se okreće od njihove demagogije...
(kaiser, 8. jul 2012 13:48)
I nama od tvoje... Ne znas ko je ovde smesniji, da li ovi napaljeni srBski Ladikali ili ovi palanacki kvazliliberali...

Mandrak

pre 11 godina

Nisam nacionalista, i iskreno, manje vise me boli plajvaz za kosovo. Ali volim svoj Grad Beograd (vise od svega) i Majku (macehu) Srbiju. Kranje realno sad, kosovo je TRENUTNO izgubljeno. Izgubljeno je vec neko vreme. Velike sile imaju neki svoj plan i za SADA mora biti onako kako oni kazu. Mi ignorisanjem sami sebi pravimo problem. Treba pustiti da se ovo odvija kako se odvija (a kao da imamo mnogo izbora) i cekati pravi trenutak (a trenutak ce doci neminovno)da se kosovo vrati. Sto bi ameri rekli, PLAY ALONG. U medju vremenu resavati goruce probleme kao sto su siromastvo, privreda, infrastruktura, skolstvo, zdravstvo itd itd....
Praviti planove, lobirati i ulagati u vojsku i tehniku, kako se stvari odvijaju u belom svetu, trebace nam u svakom slucaju. Sto bi nasi stari rekli STRPLJEN, SPASEN.

I da, ne polagati bilo kakve nade u bracu ruse, istorija neka bude uciteljica, kad god su nam trebali, ispalili su nas, tj prodali za saku dolara. Gledati samo "u se i u svoje kljuse" ma koliko to smesno zvucalo.

lorimer

pre 11 godina

"Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.
(Novosadjanin, 8. jul 2012 14:23) "

Do sada se nijedan predsednik Srbije nije sreo ni sa jednim "predstavnikom" kosmetskih Albanaca.

Nikolić se ponudio da bude prvi, jer bi prodao i rodjenu decu samo da mu se fotelja ne zatrese.

A sa kim će se sastati, to je nebitno. Ostaće ubeležen kao prvi predsednik Srbije koji je to učinio.

Toliko, pa vi sad kombinujte spinove koliko želite.

kaiser

pre 11 godina

" Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.
(Novosadjanin, 8. jul 2012 14:23) "

A jelda?

Pa kako je Jahjaga predsednik, tako je i Tači premijer. Ako je ona predstavnik, onda je i on? Ili kako to vi radikali računate? Pod koju kategoriju svrstavate Hilari?

Ko je sa Tomom dobar, taj je ok?

Licemeri nevidjeni radikalski...

Ali nevidjeni...

Momčilo

pre 11 godina

Gospođo Jahjaga, ne sumnjam da ste Vi spremni, ali pogledajte Nikolića, bled u licu, ni trunke života u njemu, izgleda da će opet morati na infuziju, smoždićete ga.

...

pre 11 godina

Nisam srbski patrijota, glasam za ldp, smatram da je Kosovo de facto nezavisna država ma koliko to bilo nepravedno, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da će mi Nikolić biti predsednik sledećih pet godina, mislim da treba pregovarati sa predstavnicima Kosova. Ali. Ali. Ono juče i ovo danas nisu za poređenje. Juče sam rekao da bi bilo ok da se Tadić sa njom pozdravio. Ona je izabrani (formalno) predstavnik onih sa kojima moramo da pregovaramo. Iako je to i Tači, to je čovek koji je lično učestvovao u ubijanju Srba, i koji je osumnjičen za vođenje Žute kuće. Sa takvim možda, samo možda, za sto pod eventualnim pritiskom stranih faktora. Dobrovoljno pozdravljanje, pogotovu na samitu koji smo uvek bojkotovali upravo zbog Kosova, nikako nije u redu. Mislim da Tadić ne zna više šta da radi, pa možda pokušava da pokaže Amerikancima i Evropi da je on i dalje njihov prvi čovek, pošto se ispostavilo da njima ne smeta ni Nikolić. Đilas ne želi da cepa stranku nasilno, ali verujem da je očekivao ostavku Tadića i da polako preuzme vođstvo. Pošto Tadiću ne pada na pamet da se povuče, cenim da će biti dosta burno u DS-u.

Zoso

pre 11 godina

Naterace Ameri da se Nikolic ljubi sa njom vi sa vrucim glavama ocekujte dogodine bankrot tako da vam nece ni pasti napamet da pricate o kosovu.Krediti pocinju da se vracaju bicemo gori od Grcke e moj narode u opancima.Vojvodina forever.

Novosadjanin

pre 11 godina

Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.

Adam

pre 11 godina

A zasto bi se princip samoopredeljenja uopste spustao?
Gospodja je drska, zasto ne bi povukli granicu 'spustanja' bas ispod severnog Kosova, a ne ovako tamo gde se njoj dopalo?

george

pre 11 godina

Gospodin Nikolic je Alisa u Zemlji Cuda,on nema apsolutno nikakav plan niti ideju kako resiti pitanje Kosova ali i brojna teska pitanja u sadasnjoj Srbiji.Dobio si predsednicku funkciju a kolko vidim i vladu,vrati nas u IGRU a ne u 90-te.....

Demir

pre 11 godina

Kosovo je sastavni i neotudjivi deo Republike Srbije. Nikolic je svestan da iz ove situacije ne moze puno da uradi a da se sastanak mora odrzati jer je on vec sada pod velikim pritiskom EU i medjunarodne zajednice da se sastanak odrzi. Ovaj sastanak je njemu nametnut ali uprkos svemu nadam se da ce naci nacina da zastiti preostale Srbe na Kosovu. Mi nikad ne smemo odustati od Kosova, jer to je najvaznija teritorija za sve Srbe, riznica nase kulture, gde je na jednom prostoru satkana sva nasa istorija i nasa duhovnost. Pored svega ovoga znacajnog sa duhovne strane, ne smemo zaboraviti ni ekonomsku stranu, na Kosovu su velika nalazista raznih ruda i minerala, uglja, cinka, neki pominju da ima cak i nafte a to je i razlog zasto je Kosovo otrgnuto iz Srbije. Neki dojucerasnji generali se sada pominju kao potencijalni investitori koji treba da eksploatisu naftu na kosovu iz uljnih skriljaca. Da li je to ta demokratija kojoj nas uci stara Evropa. Mi na kraci period ne mozemo resiti problem Kosova ali na duzi rok uz podrsku drzava koje nisu priznale Kosovo, mi cemo ga vratiti u okrilje Srbije kad tad. Moramo se uzdati u nase saveznike jer jedino tako imamo sanse.

from Serbistan

pre 11 godina

ako je jedan lider stranke iz Srbije se rukovao sa nekim tamo albancem ne znaci da ces ti imati priliku da pricas sa predsednikom Republike Srbije!

Ono sto je uradio Tadic je ustvari ono sto je unistilo stranku DS nazalost ja sam tu stranku imao poverenja.....opet kazem nazalost jer toj stranci sledi isparavanje!

Ali vi dobro znate da cete biti bananica drzava ako ne budete priznati od strane Indije, Rusije, Brazila i Kine...priznanje Amerike (i njenih prijatelja) u vasem slucaju nije dovoljno, DA JESTE oni ne bi pravili toliki pritisak na nas da vas priznamo...jel na ove gore pomenute nema pritiska......

Taktika mora da vam se promenitj. da pocnete da nudite vise ;)

e-krem

pre 11 godina

Tomislav Nikolić će morati da dokaže da je politiku prošlosti ostavio iza sebe i da je spreman da promenama okaje svoje grehe iz devedesetih godina. Ne želimo da nas u budućnost vodi neko ko se zvanično nije odrekao ružne prošlosti.
Ovako je vojvodu Nikolica jednom ocenio Dačić po principu "da mu kazem,dok mi nije rekao" a Predsednica je cista kao suza plus predstavlja ostecenu stranu.Prema tome najbolje bi bilo da se pod hitno i trkom normaliziju odnosi a potom cemo za silna ubijanja i unistavanja imovine da vidimo,Strazbur i Hag nisu daleko.

Dimitri

pre 11 godina

Gospodja misli da je bitna, da nije Ujka Sema i promasenog projekta Kosovo republika vjerovatno bi radila u administraciji neke komunalne sluzbe Vucitrna... Vidjeti cemo sta nam donosi buducnost i cije je sta...

sp

pre 11 godina

Kakva slobodna volja gradjana na tudjoj teritoriji, na srpskoj teritoriji?!
Ko normalan moze da podrzava nesto ovako bilo gde u svetu?!
Koja bi zemlja na svetu pristala na ovakvo izivljavanje i ponizavanje?!
To je Srbija, nema kompromisa.

BondSteel

pre 11 godina

.....i kazala da slobodno izražena volja građana ne podrazumeva da svaka opština ili svako selo ima pravo na samoopredeljenje i otcepljenje....
Interesantno tumačenje prava na samoopredeljenje.....a Bujanovac, Medveđa? To su verovatno evropske regije....

kaiser

pre 11 godina

A će radikali da poližu sve što su juče popljuvali, to će biti nehumano.

I to je tek prva žaba, jedna od manjih za koju će morati da traže krajnje besmislena i degutantna objašnjenja i izgovore.

Samo opušteno, ima Toma i Dačić da izljube Tačija i ti ne 3 puta, nego 2, i još da se slikaju za uspomenu.

Stomak mi se okreće od njihove demagogije...

modesty blaise

pre 11 godina

Nikolicu, ni u ludilu nemoj pasti na provokacije ove predstavnice ilegalnih sepatista. Daj joj nekog obicnog sluzbenika, kakav je ona "legitimni drzavnik" - nikakav.

П

pre 11 godina

У Србији у високој политици нема велике памети и мудровања. Ако нећеш како Америка каже биће ти као радикалима и Др Шешељу. Сви остали у Србији слушају Америку и зато ће сусрет Николића и госпође Јахјаге бити нешто што је Николић давно обећао али је за изборе мало србовао.

Albanac iz EU

pre 11 godina

A sta mislite vi u Srbiju zasto su se slikali Tadic i Thaqi ?! pa naravno samo da otvaraju put Nikolicu i Dacicu za buduce susrete izmedju predsednika Srbije i Kosova ili Premijera Srbije i Kosova

A Nikolic ce odprilike ovako ima da se odgovori kada mu kazu ti si se sastao sa Predsetnicom Kosova !!!

Nikolic - pa ona (Jahjaga) nije ucestvovala u ratu i nije cinila zlocine nad Srbima

novinari gos Predsednice a sta mislite ..

Nikolic - hvala vam sto ste bili tu,danas imam puno termina,dovidjenja do sledecu konferenciju sta stampu

Ujed pcele

pre 11 godina

Pravi drzavnik bi na ovakvu izjavu Jahjage prvo dobro promislio koje su to sile koje mogu dati objasnjenje za ovakav stav. Onda bi otisao kod njih, zatrazio misljenje i naravno pregovarao o interesima svoje zemlje. kada bi dobio valjane garancije da ce drzava napredovati, onda bi odgovorio na spremnost jahjage da se sastane i razgovara. Do tada bi samo presao preko ovakve izjave i dao joj tretman vremenske prognoze. Ali ovo je Srbija. nasi ce se vajni politicari sada poceti utrkivati ko ce bolje, zesce, sarkasticnije da odgovori.

Fearless

pre 11 godina

Ja nisam ni radikal niti sam naprednjak, ali nemojte da poredite rukovanje sa jednim zlocincem ciji su svi svedoci u postupku poubijani i potencijalno rukovanje sa ovom zenom koja nema takvu reputaciju...

Lazy Joe

pre 11 godina

E ljudi ajde da zavrsimo sa ovim smaranjem vise.
Oni prave Veliku Albaniju, ako ih ne zaustavimo u Presevskoj dolini docice do Nisa. Kosovo je izgubljeno, da li je izgubljeno zauvek ili ne to je druga stvar.
1. Razmena stanovnistva, Srbi sa Kosova za Albance iz Presevske doline.
2. Zid oko celog Kosova pa kad neko pametniji dodje nek resava.

Dule NS

pre 11 godina

"Jahjaga: Spremna sam za Nikolića"

-Joj Bože, verovatno mi neće objaviti komentar, ali jako sam DVOSMISLEN i bezobrazan danas. Haha to je jače od mene.

...samo me zanima kako će to radikali sada da prokomentarišu, imajući u vidu kako su komentarisali Tadićevo obično rukovanje.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Srbija je suverena zemlja i tako celovita moze jedino funkcionisati. U razgovorima sa svim svetskim relevantnim ciniocima to se ne dovodi u pitanje. Situaciju koju vi gospodo sa Kosova i Metohije kao nacionalna manjina(jer po Ustavu drzave Srbije vi to jeste) insinuirate ne mozete ostvariti iz jednog prostog razloga. Sva prava pa cak mozda i vise nego sto i jedna zemlja daje svojim manjinama imate. A novcem sto mislite da mozete kupiti i silom kojom nam pretite kupujuci tim krvavim novcem prijatelje, gresite. Ne mozete kupiti istinu. Narod srpski je spreman da vam pruzi ruku pokajanja ukoliko se odreknete svih zlocinaca koji vas predvode i preko kojih vrsite ostvarenje vaseg clja. Razgovori su moguci u okviru ustavom propisanih pravila i to je u redu da imate odredjene benificije kao brojna nacionalna manjina na Kosovu i Metohiji. Mi smo se nasih izdajnika otarasili, na vama je da to isto uradite da bi razgovori krenuli normalnim tokom.

jasmina

pre 11 godina

O kakovoj ratnoj odsteti ova prica o kakovoj "legitimnoj drzavi"ona prica? Ali ako cemo tako svi mi jedva cekamo da se krene sa tim pitanjima pa da vidimo koje sve ratni zlocinac!

Mario Bros

pre 11 godina

Njoj su ruke čiste, negovane i mekane. I u bukvalnom i u prenesenom značenju. Ja ne bih imao ništa protiv da se bilo ko iz Srbije rukuje i popriča sa njom.
Ona sebe može nazvati i predsednicom Marsa, ali to ne znači da kada se sretne sa našim predstavnicima, oni mogu da kažu da su videli marsovca i sa njim pričali. Za nas je to osoba koja predstavlja jednu interesnu grupu koja je u većini na prostoru gde naša manja grupa ima probleme. Svi ti ljudi u većini su njoj poverili da ih zastupa. Zašto je izbegavati? Sasvim opušteno može doći i u Beograd što se mene tiče. Gospođa je pristojna.

:(

pre 11 godina

Kakva ratna odsteta??!! Koliko ja znam ona se samo isplacuje ako jedna suverena drzava napadne drugu i izgubi rat, a ako zelite da ono iz '99 gledate kao gradjanski rat pogledajte istoriju, nikada niko nije placao ratnu odstetu posle gradjanskog rata (osim ako bi se umesale strane drzave, ali se i tada nista nije placalo novoformiranoj drzavi ako bi takva nastala). Pa i da vas je Srbija priznala kao nezavisnu drzavu, vi ste nezavisnost proglasili 2008 a ne 1999 pa ni po kakvom zakonu ili pravilu u svetu nema osnova da vam Srbija plati ni dinar za ratnu odstetu. Osim toga, ratnu odstetu za sta?! Nije mi poznato da je vojska SRJ zarila i palila po Kosovu, a odsteta se odredjuje na osnovu unistene imovine...

Pera kojot-genije

pre 11 godina

A da li je on za tebe spreman? Mada kad ga preslišaju Gordon ( a nije Flaš nego Klintonkin pomoćnik) i Kirbi (a nije Rip nego budući US ambasador), ko zna...

Sale

pre 11 godina

Ona je odbacila zahteve Srba sa severa Kosova da ostanu deo Srbije

Pogrešno, da ostanu deo, već da postanu, jer su deo Kosova, pa samo mogu da ostanu deo Kosova, ili postanu deo Srbije.

dju ba

pre 11 godina

Ovo je bas interesantno.Uzeli su veliki dio drzave i traze jos i ratnu odstetu.Ako bi ih priznali, mogli bi traziti cak i otpremninu i onda vec poznatu,otrcanu frazu-izjava o genocidu nad neduznim albancima.

Wastiny

pre 11 godina

Toma da se zahvali Tadicu sto je prvi probio led. Sada ce on, patriota kakav jeste, da se rukuje i da izjavi da je to u interesu Srbije. Kada to izjavi Tadic, patriote odmah zapadnu u beskrajni loop pljuvanja i ponavljanja mantri sa seansi za osobe sa posebnim potrebama.

Gazda ce doci po svoje pre ili kasnije!

pre 11 godina

Ova izjava je bezobrazno drska i ukoliko ovi takozvani Kosovari* nastave da bulazne o "ratnoj odsteti" i drugim kojekakvim umobolijama dok se igraju drzave trebalo bi prekinuti svake pregovore. Srbiji odgovara da se konflikt zamrzne i da se tkz. Kosovo* drzi ni na nebu ni na zemlji dok se prilike u svetu ne okrenu u korist Srbije.

Dule NS

pre 11 godina

"Jahjaga: Spremna sam za Nikolića"

-Joj Bože, verovatno mi neće objaviti komentar, ali jako sam DVOSMISLEN i bezobrazan danas. Haha to je jače od mene.

...samo me zanima kako će to radikali sada da prokomentarišu, imajući u vidu kako su komentarisali Tadićevo obično rukovanje.

Gazda ce doci po svoje pre ili kasnije!

pre 11 godina

Ova izjava je bezobrazno drska i ukoliko ovi takozvani Kosovari* nastave da bulazne o "ratnoj odsteti" i drugim kojekakvim umobolijama dok se igraju drzave trebalo bi prekinuti svake pregovore. Srbiji odgovara da se konflikt zamrzne i da se tkz. Kosovo* drzi ni na nebu ni na zemlji dok se prilike u svetu ne okrenu u korist Srbije.

Momčilo

pre 11 godina

Gospođo Jahjaga, ne sumnjam da ste Vi spremni, ali pogledajte Nikolića, bled u licu, ni trunke života u njemu, izgleda da će opet morati na infuziju, smoždićete ga.

П

pre 11 godina

У Србији у високој политици нема велике памети и мудровања. Ако нећеш како Америка каже биће ти као радикалима и Др Шешељу. Сви остали у Србији слушају Америку и зато ће сусрет Николића и госпође Јахјаге бити нешто што је Николић давно обећао али је за изборе мало србовао.

Wastiny

pre 11 godina

Toma da se zahvali Tadicu sto je prvi probio led. Sada ce on, patriota kakav jeste, da se rukuje i da izjavi da je to u interesu Srbije. Kada to izjavi Tadic, patriote odmah zapadnu u beskrajni loop pljuvanja i ponavljanja mantri sa seansi za osobe sa posebnim potrebama.

Albanac iz EU

pre 11 godina

A sta mislite vi u Srbiju zasto su se slikali Tadic i Thaqi ?! pa naravno samo da otvaraju put Nikolicu i Dacicu za buduce susrete izmedju predsednika Srbije i Kosova ili Premijera Srbije i Kosova

A Nikolic ce odprilike ovako ima da se odgovori kada mu kazu ti si se sastao sa Predsetnicom Kosova !!!

Nikolic - pa ona (Jahjaga) nije ucestvovala u ratu i nije cinila zlocine nad Srbima

novinari gos Predsednice a sta mislite ..

Nikolic - hvala vam sto ste bili tu,danas imam puno termina,dovidjenja do sledecu konferenciju sta stampu

:(

pre 11 godina

Kakva ratna odsteta??!! Koliko ja znam ona se samo isplacuje ako jedna suverena drzava napadne drugu i izgubi rat, a ako zelite da ono iz '99 gledate kao gradjanski rat pogledajte istoriju, nikada niko nije placao ratnu odstetu posle gradjanskog rata (osim ako bi se umesale strane drzave, ali se i tada nista nije placalo novoformiranoj drzavi ako bi takva nastala). Pa i da vas je Srbija priznala kao nezavisnu drzavu, vi ste nezavisnost proglasili 2008 a ne 1999 pa ni po kakvom zakonu ili pravilu u svetu nema osnova da vam Srbija plati ni dinar za ratnu odstetu. Osim toga, ratnu odstetu za sta?! Nije mi poznato da je vojska SRJ zarila i palila po Kosovu, a odsteta se odredjuje na osnovu unistene imovine...

dju ba

pre 11 godina

Ovo je bas interesantno.Uzeli su veliki dio drzave i traze jos i ratnu odstetu.Ako bi ih priznali, mogli bi traziti cak i otpremninu i onda vec poznatu,otrcanu frazu-izjava o genocidu nad neduznim albancima.

Pera kojot-genije

pre 11 godina

A da li je on za tebe spreman? Mada kad ga preslišaju Gordon ( a nije Flaš nego Klintonkin pomoćnik) i Kirbi (a nije Rip nego budući US ambasador), ko zna...

Dimitri

pre 11 godina

Gospodja misli da je bitna, da nije Ujka Sema i promasenog projekta Kosovo republika vjerovatno bi radila u administraciji neke komunalne sluzbe Vucitrna... Vidjeti cemo sta nam donosi buducnost i cije je sta...

Zoso

pre 11 godina

Naterace Ameri da se Nikolic ljubi sa njom vi sa vrucim glavama ocekujte dogodine bankrot tako da vam nece ni pasti napamet da pricate o kosovu.Krediti pocinju da se vracaju bicemo gori od Grcke e moj narode u opancima.Vojvodina forever.

kaiser

pre 11 godina

" Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.
(Novosadjanin, 8. jul 2012 14:23) "

A jelda?

Pa kako je Jahjaga predsednik, tako je i Tači premijer. Ako je ona predstavnik, onda je i on? Ili kako to vi radikali računate? Pod koju kategoriju svrstavate Hilari?

Ko je sa Tomom dobar, taj je ok?

Licemeri nevidjeni radikalski...

Ali nevidjeni...

modesty blaise

pre 11 godina

Nikolicu, ni u ludilu nemoj pasti na provokacije ove predstavnice ilegalnih sepatista. Daj joj nekog obicnog sluzbenika, kakav je ona "legitimni drzavnik" - nikakav.

kaiser

pre 11 godina

A će radikali da poližu sve što su juče popljuvali, to će biti nehumano.

I to je tek prva žaba, jedna od manjih za koju će morati da traže krajnje besmislena i degutantna objašnjenja i izgovore.

Samo opušteno, ima Toma i Dačić da izljube Tačija i ti ne 3 puta, nego 2, i još da se slikaju za uspomenu.

Stomak mi se okreće od njihove demagogije...

Mandrak

pre 11 godina

Nisam nacionalista, i iskreno, manje vise me boli plajvaz za kosovo. Ali volim svoj Grad Beograd (vise od svega) i Majku (macehu) Srbiju. Kranje realno sad, kosovo je TRENUTNO izgubljeno. Izgubljeno je vec neko vreme. Velike sile imaju neki svoj plan i za SADA mora biti onako kako oni kazu. Mi ignorisanjem sami sebi pravimo problem. Treba pustiti da se ovo odvija kako se odvija (a kao da imamo mnogo izbora) i cekati pravi trenutak (a trenutak ce doci neminovno)da se kosovo vrati. Sto bi ameri rekli, PLAY ALONG. U medju vremenu resavati goruce probleme kao sto su siromastvo, privreda, infrastruktura, skolstvo, zdravstvo itd itd....
Praviti planove, lobirati i ulagati u vojsku i tehniku, kako se stvari odvijaju u belom svetu, trebace nam u svakom slucaju. Sto bi nasi stari rekli STRPLJEN, SPASEN.

I da, ne polagati bilo kakve nade u bracu ruse, istorija neka bude uciteljica, kad god su nam trebali, ispalili su nas, tj prodali za saku dolara. Gledati samo "u se i u svoje kljuse" ma koliko to smesno zvucalo.

BondSteel

pre 11 godina

.....i kazala da slobodno izražena volja građana ne podrazumeva da svaka opština ili svako selo ima pravo na samoopredeljenje i otcepljenje....
Interesantno tumačenje prava na samoopredeljenje.....a Bujanovac, Medveđa? To su verovatno evropske regije....

sp

pre 11 godina

Kakva slobodna volja gradjana na tudjoj teritoriji, na srpskoj teritoriji?!
Ko normalan moze da podrzava nesto ovako bilo gde u svetu?!
Koja bi zemlja na svetu pristala na ovakvo izivljavanje i ponizavanje?!
To je Srbija, nema kompromisa.

...

pre 11 godina

Nisam srbski patrijota, glasam za ldp, smatram da je Kosovo de facto nezavisna država ma koliko to bilo nepravedno, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da će mi Nikolić biti predsednik sledećih pet godina, mislim da treba pregovarati sa predstavnicima Kosova. Ali. Ali. Ono juče i ovo danas nisu za poređenje. Juče sam rekao da bi bilo ok da se Tadić sa njom pozdravio. Ona je izabrani (formalno) predstavnik onih sa kojima moramo da pregovaramo. Iako je to i Tači, to je čovek koji je lično učestvovao u ubijanju Srba, i koji je osumnjičen za vođenje Žute kuće. Sa takvim možda, samo možda, za sto pod eventualnim pritiskom stranih faktora. Dobrovoljno pozdravljanje, pogotovu na samitu koji smo uvek bojkotovali upravo zbog Kosova, nikako nije u redu. Mislim da Tadić ne zna više šta da radi, pa možda pokušava da pokaže Amerikancima i Evropi da je on i dalje njihov prvi čovek, pošto se ispostavilo da njima ne smeta ni Nikolić. Đilas ne želi da cepa stranku nasilno, ali verujem da je očekivao ostavku Tadića i da polako preuzme vođstvo. Pošto Tadiću ne pada na pamet da se povuče, cenim da će biti dosta burno u DS-u.

Cekajuci Godoa

pre 11 godina

Lepo je sanjariti i "cekati na pravi trenutak" pa ce se Kosovo nekakvom magijom vratiti u Srbiju. Kako bi bilo da za promenu malo pogledamo realnost i cinjenice u oci ? Na primer da ce vec 2050. Albanaca na Kosovu po demografskim studijama UN-a biti oko 4,5 miliona, dok ce stanovnistvo Srbije pasti na 5,9 miliona. Kosovo ima najmladje stanovnistvo i najveci natalitet u Evropi sa 2,4 deteta po zeni. U stvari da je Kosovo ostalo u Srbiji postojala bi realna mogucnost da Srbi nekada postanu cak i manjinski narod u svojoj drzavi. Drugo sto vise vreme prolazi, oni ce samo jos vise da ucvrscuju drzavnost. Postoji samo dva nacina da se Kosovo vrati u Srbiju: jedna je da se Albanci za to vecinski izjasne, a druga je da Srbija postane planetarna supersila jaca i od danasnje Amerike. Optimistima zelim puno strpljenja u "cekanju" da se to dogodi.

lorimer

pre 11 godina

"Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.
(Novosadjanin, 8. jul 2012 14:23) "

Do sada se nijedan predsednik Srbije nije sreo ni sa jednim "predstavnikom" kosmetskih Albanaca.

Nikolić se ponudio da bude prvi, jer bi prodao i rodjenu decu samo da mu se fotelja ne zatrese.

A sa kim će se sastati, to je nebitno. Ostaće ubeležen kao prvi predsednik Srbije koji je to učinio.

Toliko, pa vi sad kombinujte spinove koliko želite.

Demir

pre 11 godina

Kosovo je sastavni i neotudjivi deo Republike Srbije. Nikolic je svestan da iz ove situacije ne moze puno da uradi a da se sastanak mora odrzati jer je on vec sada pod velikim pritiskom EU i medjunarodne zajednice da se sastanak odrzi. Ovaj sastanak je njemu nametnut ali uprkos svemu nadam se da ce naci nacina da zastiti preostale Srbe na Kosovu. Mi nikad ne smemo odustati od Kosova, jer to je najvaznija teritorija za sve Srbe, riznica nase kulture, gde je na jednom prostoru satkana sva nasa istorija i nasa duhovnost. Pored svega ovoga znacajnog sa duhovne strane, ne smemo zaboraviti ni ekonomsku stranu, na Kosovu su velika nalazista raznih ruda i minerala, uglja, cinka, neki pominju da ima cak i nafte a to je i razlog zasto je Kosovo otrgnuto iz Srbije. Neki dojucerasnji generali se sada pominju kao potencijalni investitori koji treba da eksploatisu naftu na kosovu iz uljnih skriljaca. Da li je to ta demokratija kojoj nas uci stara Evropa. Mi na kraci period ne mozemo resiti problem Kosova ali na duzi rok uz podrsku drzava koje nisu priznale Kosovo, mi cemo ga vratiti u okrilje Srbije kad tad. Moramo se uzdati u nase saveznike jer jedino tako imamo sanse.

odmori malo

pre 11 godina

Stomak mi se okreće od njihove demagogije...
(kaiser, 8. jul 2012 13:48)
I nama od tvoje... Ne znas ko je ovde smesniji, da li ovi napaljeni srBski Ladikali ili ovi palanacki kvazliliberali...

from Serbistan

pre 11 godina

ako je jedan lider stranke iz Srbije se rukovao sa nekim tamo albancem ne znaci da ces ti imati priliku da pricas sa predsednikom Republike Srbije!

Ono sto je uradio Tadic je ustvari ono sto je unistilo stranku DS nazalost ja sam tu stranku imao poverenja.....opet kazem nazalost jer toj stranci sledi isparavanje!

Ali vi dobro znate da cete biti bananica drzava ako ne budete priznati od strane Indije, Rusije, Brazila i Kine...priznanje Amerike (i njenih prijatelja) u vasem slucaju nije dovoljno, DA JESTE oni ne bi pravili toliki pritisak na nas da vas priznamo...jel na ove gore pomenute nema pritiska......

Taktika mora da vam se promenitj. da pocnete da nudite vise ;)

e-krem

pre 11 godina

Tomislav Nikolić će morati da dokaže da je politiku prošlosti ostavio iza sebe i da je spreman da promenama okaje svoje grehe iz devedesetih godina. Ne želimo da nas u budućnost vodi neko ko se zvanično nije odrekao ružne prošlosti.
Ovako je vojvodu Nikolica jednom ocenio Dačić po principu "da mu kazem,dok mi nije rekao" a Predsednica je cista kao suza plus predstavlja ostecenu stranu.Prema tome najbolje bi bilo da se pod hitno i trkom normaliziju odnosi a potom cemo za silna ubijanja i unistavanja imovine da vidimo,Strazbur i Hag nisu daleko.

george

pre 11 godina

Gospodin Nikolic je Alisa u Zemlji Cuda,on nema apsolutno nikakav plan niti ideju kako resiti pitanje Kosova ali i brojna teska pitanja u sadasnjoj Srbiji.Dobio si predsednicku funkciju a kolko vidim i vladu,vrati nas u IGRU a ne u 90-te.....

Novosadjanin

pre 11 godina

Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.

Adam

pre 11 godina

A zasto bi se princip samoopredeljenja uopste spustao?
Gospodja je drska, zasto ne bi povukli granicu 'spustanja' bas ispod severnog Kosova, a ne ovako tamo gde se njoj dopalo?

Mario Bros

pre 11 godina

Njoj su ruke čiste, negovane i mekane. I u bukvalnom i u prenesenom značenju. Ja ne bih imao ništa protiv da se bilo ko iz Srbije rukuje i popriča sa njom.
Ona sebe može nazvati i predsednicom Marsa, ali to ne znači da kada se sretne sa našim predstavnicima, oni mogu da kažu da su videli marsovca i sa njim pričali. Za nas je to osoba koja predstavlja jednu interesnu grupu koja je u većini na prostoru gde naša manja grupa ima probleme. Svi ti ljudi u većini su njoj poverili da ih zastupa. Zašto je izbegavati? Sasvim opušteno može doći i u Beograd što se mene tiče. Gospođa je pristojna.

Lazy Joe

pre 11 godina

E ljudi ajde da zavrsimo sa ovim smaranjem vise.
Oni prave Veliku Albaniju, ako ih ne zaustavimo u Presevskoj dolini docice do Nisa. Kosovo je izgubljeno, da li je izgubljeno zauvek ili ne to je druga stvar.
1. Razmena stanovnistva, Srbi sa Kosova za Albance iz Presevske doline.
2. Zid oko celog Kosova pa kad neko pametniji dodje nek resava.

Fearless

pre 11 godina

Ja nisam ni radikal niti sam naprednjak, ali nemojte da poredite rukovanje sa jednim zlocincem ciji su svi svedoci u postupku poubijani i potencijalno rukovanje sa ovom zenom koja nema takvu reputaciju...

jasmina

pre 11 godina

O kakovoj ratnoj odsteti ova prica o kakovoj "legitimnoj drzavi"ona prica? Ali ako cemo tako svi mi jedva cekamo da se krene sa tim pitanjima pa da vidimo koje sve ratni zlocinac!

Грчански Деспот

pre 11 godina

Srbija je suverena zemlja i tako celovita moze jedino funkcionisati. U razgovorima sa svim svetskim relevantnim ciniocima to se ne dovodi u pitanje. Situaciju koju vi gospodo sa Kosova i Metohije kao nacionalna manjina(jer po Ustavu drzave Srbije vi to jeste) insinuirate ne mozete ostvariti iz jednog prostog razloga. Sva prava pa cak mozda i vise nego sto i jedna zemlja daje svojim manjinama imate. A novcem sto mislite da mozete kupiti i silom kojom nam pretite kupujuci tim krvavim novcem prijatelje, gresite. Ne mozete kupiti istinu. Narod srpski je spreman da vam pruzi ruku pokajanja ukoliko se odreknete svih zlocinaca koji vas predvode i preko kojih vrsite ostvarenje vaseg clja. Razgovori su moguci u okviru ustavom propisanih pravila i to je u redu da imate odredjene benificije kao brojna nacionalna manjina na Kosovu i Metohiji. Mi smo se nasih izdajnika otarasili, na vama je da to isto uradite da bi razgovori krenuli normalnim tokom.

Sale

pre 11 godina

Ona je odbacila zahteve Srba sa severa Kosova da ostanu deo Srbije

Pogrešno, da ostanu deo, već da postanu, jer su deo Kosova, pa samo mogu da ostanu deo Kosova, ili postanu deo Srbije.

Ujed pcele

pre 11 godina

Pravi drzavnik bi na ovakvu izjavu Jahjage prvo dobro promislio koje su to sile koje mogu dati objasnjenje za ovakav stav. Onda bi otisao kod njih, zatrazio misljenje i naravno pregovarao o interesima svoje zemlje. kada bi dobio valjane garancije da ce drzava napredovati, onda bi odgovorio na spremnost jahjage da se sastane i razgovara. Do tada bi samo presao preko ovakve izjave i dao joj tretman vremenske prognoze. Ali ovo je Srbija. nasi ce se vajni politicari sada poceti utrkivati ko ce bolje, zesce, sarkasticnije da odgovori.

hambo

pre 11 godina

koliko vas koji komentarisete je u zadnjih 5 godina bilo na Kosovu?Pa oni su tamo za 2 godine izgradili autoput tirana -pristina,stotine milijardi evra/dolara je tamo investirano(nazalost mnogi nasi politicari imaju tamo svoje investicije)kosovo je jedno veliko gradiliste i cisto sumnjam da ce se neko odreci svega toga da bi kosovoi ponovo bilo srpsko.i da jos jedna stvar tamo ima 20.000 penzionera koji su penziju zaradili a ne primaju je i jos 200.000 nezaposlenih.sa nasom porazavajucom statistikom samo nam jos i oni trebaju na grbaci.prosto je neverovatno koliko je nas narod glup i kako i dalje guta to sto mu se servira.ako nasa drzava ne priznaje kosovo zasto na robu iz srbije kosovo placa carinu?ova igranka odgovara vlastima na obe strane jer gde god je kriza najlakse se zgrcu velike pare.Da i ja sam patriota ali ne mogu barabe da mi mazu oci. Nikolicu ponesi titulu izdajnika i kao i svi mudri vladari povuci poteze koji bole da bi ti moja deca bila zahvalna!!!

Zerfri

pre 11 godina

Priznavanjem nezavisnosti vi potpisujete presudu za isplatu ratne štete koja će Srbiju da baci u robovlasnički položaj.Vi koji se zalažete za samo jednu opciju treba malo da se zamislite.Zašto Kipar koji je podeljen ne primoravaju da se obostrano priznaju.

modesty blaise

pre 11 godina

Nikolicu, ni u ludilu nemoj pasti na provokacije ove predstavnice ilegalnih sepatista. Daj joj nekog obicnog sluzbenika, kakav je ona "legitimni drzavnik" - nikakav.

Gazda ce doci po svoje pre ili kasnije!

pre 11 godina

Ova izjava je bezobrazno drska i ukoliko ovi takozvani Kosovari* nastave da bulazne o "ratnoj odsteti" i drugim kojekakvim umobolijama dok se igraju drzave trebalo bi prekinuti svake pregovore. Srbiji odgovara da se konflikt zamrzne i da se tkz. Kosovo* drzi ni na nebu ni na zemlji dok se prilike u svetu ne okrenu u korist Srbije.

Demir

pre 11 godina

Kosovo je sastavni i neotudjivi deo Republike Srbije. Nikolic je svestan da iz ove situacije ne moze puno da uradi a da se sastanak mora odrzati jer je on vec sada pod velikim pritiskom EU i medjunarodne zajednice da se sastanak odrzi. Ovaj sastanak je njemu nametnut ali uprkos svemu nadam se da ce naci nacina da zastiti preostale Srbe na Kosovu. Mi nikad ne smemo odustati od Kosova, jer to je najvaznija teritorija za sve Srbe, riznica nase kulture, gde je na jednom prostoru satkana sva nasa istorija i nasa duhovnost. Pored svega ovoga znacajnog sa duhovne strane, ne smemo zaboraviti ni ekonomsku stranu, na Kosovu su velika nalazista raznih ruda i minerala, uglja, cinka, neki pominju da ima cak i nafte a to je i razlog zasto je Kosovo otrgnuto iz Srbije. Neki dojucerasnji generali se sada pominju kao potencijalni investitori koji treba da eksploatisu naftu na kosovu iz uljnih skriljaca. Da li je to ta demokratija kojoj nas uci stara Evropa. Mi na kraci period ne mozemo resiti problem Kosova ali na duzi rok uz podrsku drzava koje nisu priznale Kosovo, mi cemo ga vratiti u okrilje Srbije kad tad. Moramo se uzdati u nase saveznike jer jedino tako imamo sanse.

:(

pre 11 godina

Kakva ratna odsteta??!! Koliko ja znam ona se samo isplacuje ako jedna suverena drzava napadne drugu i izgubi rat, a ako zelite da ono iz '99 gledate kao gradjanski rat pogledajte istoriju, nikada niko nije placao ratnu odstetu posle gradjanskog rata (osim ako bi se umesale strane drzave, ali se i tada nista nije placalo novoformiranoj drzavi ako bi takva nastala). Pa i da vas je Srbija priznala kao nezavisnu drzavu, vi ste nezavisnost proglasili 2008 a ne 1999 pa ni po kakvom zakonu ili pravilu u svetu nema osnova da vam Srbija plati ni dinar za ratnu odstetu. Osim toga, ratnu odstetu za sta?! Nije mi poznato da je vojska SRJ zarila i palila po Kosovu, a odsteta se odredjuje na osnovu unistene imovine...

Dimitri

pre 11 godina

Gospodja misli da je bitna, da nije Ujka Sema i promasenog projekta Kosovo republika vjerovatno bi radila u administraciji neke komunalne sluzbe Vucitrna... Vidjeti cemo sta nam donosi buducnost i cije je sta...

sp

pre 11 godina

Kakva slobodna volja gradjana na tudjoj teritoriji, na srpskoj teritoriji?!
Ko normalan moze da podrzava nesto ovako bilo gde u svetu?!
Koja bi zemlja na svetu pristala na ovakvo izivljavanje i ponizavanje?!
To je Srbija, nema kompromisa.

dju ba

pre 11 godina

Ovo je bas interesantno.Uzeli su veliki dio drzave i traze jos i ratnu odstetu.Ako bi ih priznali, mogli bi traziti cak i otpremninu i onda vec poznatu,otrcanu frazu-izjava o genocidu nad neduznim albancima.

П

pre 11 godina

У Србији у високој политици нема велике памети и мудровања. Ако нећеш како Америка каже биће ти као радикалима и Др Шешељу. Сви остали у Србији слушају Америку и зато ће сусрет Николића и госпође Јахјаге бити нешто што је Николић давно обећао али је за изборе мало србовао.

Novosadjanin

pre 11 godina

Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.

Wastiny

pre 11 godina

Toma da se zahvali Tadicu sto je prvi probio led. Sada ce on, patriota kakav jeste, da se rukuje i da izjavi da je to u interesu Srbije. Kada to izjavi Tadic, patriote odmah zapadnu u beskrajni loop pljuvanja i ponavljanja mantri sa seansi za osobe sa posebnim potrebama.

Albanac iz EU

pre 11 godina

A sta mislite vi u Srbiju zasto su se slikali Tadic i Thaqi ?! pa naravno samo da otvaraju put Nikolicu i Dacicu za buduce susrete izmedju predsednika Srbije i Kosova ili Premijera Srbije i Kosova

A Nikolic ce odprilike ovako ima da se odgovori kada mu kazu ti si se sastao sa Predsetnicom Kosova !!!

Nikolic - pa ona (Jahjaga) nije ucestvovala u ratu i nije cinila zlocine nad Srbima

novinari gos Predsednice a sta mislite ..

Nikolic - hvala vam sto ste bili tu,danas imam puno termina,dovidjenja do sledecu konferenciju sta stampu

kaiser

pre 11 godina

" Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.
(Novosadjanin, 8. jul 2012 14:23) "

A jelda?

Pa kako je Jahjaga predsednik, tako je i Tači premijer. Ako je ona predstavnik, onda je i on? Ili kako to vi radikali računate? Pod koju kategoriju svrstavate Hilari?

Ko je sa Tomom dobar, taj je ok?

Licemeri nevidjeni radikalski...

Ali nevidjeni...

...

pre 11 godina

Nisam srbski patrijota, glasam za ldp, smatram da je Kosovo de facto nezavisna država ma koliko to bilo nepravedno, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da će mi Nikolić biti predsednik sledećih pet godina, mislim da treba pregovarati sa predstavnicima Kosova. Ali. Ali. Ono juče i ovo danas nisu za poređenje. Juče sam rekao da bi bilo ok da se Tadić sa njom pozdravio. Ona je izabrani (formalno) predstavnik onih sa kojima moramo da pregovaramo. Iako je to i Tači, to je čovek koji je lično učestvovao u ubijanju Srba, i koji je osumnjičen za vođenje Žute kuće. Sa takvim možda, samo možda, za sto pod eventualnim pritiskom stranih faktora. Dobrovoljno pozdravljanje, pogotovu na samitu koji smo uvek bojkotovali upravo zbog Kosova, nikako nije u redu. Mislim da Tadić ne zna više šta da radi, pa možda pokušava da pokaže Amerikancima i Evropi da je on i dalje njihov prvi čovek, pošto se ispostavilo da njima ne smeta ni Nikolić. Đilas ne želi da cepa stranku nasilno, ali verujem da je očekivao ostavku Tadića i da polako preuzme vođstvo. Pošto Tadiću ne pada na pamet da se povuče, cenim da će biti dosta burno u DS-u.

odmori malo

pre 11 godina

Stomak mi se okreće od njihove demagogije...
(kaiser, 8. jul 2012 13:48)
I nama od tvoje... Ne znas ko je ovde smesniji, da li ovi napaljeni srBski Ladikali ili ovi palanacki kvazliliberali...

lorimer

pre 11 godina

"Jedno je kad razgovaras sa predstavnikom albanskog narada, sto i treba da se desi, a potpuno druga stvar kada se rukujes sa teroristom i ubicom.

Dakle to je isto kao kad bi se Dzord Bus rukovao sa Osamom Bin Ladenom dok je bio ziv, posle napada na Ameriku.
(Novosadjanin, 8. jul 2012 14:23) "

Do sada se nijedan predsednik Srbije nije sreo ni sa jednim "predstavnikom" kosmetskih Albanaca.

Nikolić se ponudio da bude prvi, jer bi prodao i rodjenu decu samo da mu se fotelja ne zatrese.

A sa kim će se sastati, to je nebitno. Ostaće ubeležen kao prvi predsednik Srbije koji je to učinio.

Toliko, pa vi sad kombinujte spinove koliko želite.

from Serbistan

pre 11 godina

ako je jedan lider stranke iz Srbije se rukovao sa nekim tamo albancem ne znaci da ces ti imati priliku da pricas sa predsednikom Republike Srbije!

Ono sto je uradio Tadic je ustvari ono sto je unistilo stranku DS nazalost ja sam tu stranku imao poverenja.....opet kazem nazalost jer toj stranci sledi isparavanje!

Ali vi dobro znate da cete biti bananica drzava ako ne budete priznati od strane Indije, Rusije, Brazila i Kine...priznanje Amerike (i njenih prijatelja) u vasem slucaju nije dovoljno, DA JESTE oni ne bi pravili toliki pritisak na nas da vas priznamo...jel na ove gore pomenute nema pritiska......

Taktika mora da vam se promenitj. da pocnete da nudite vise ;)

Mandrak

pre 11 godina

Nisam nacionalista, i iskreno, manje vise me boli plajvaz za kosovo. Ali volim svoj Grad Beograd (vise od svega) i Majku (macehu) Srbiju. Kranje realno sad, kosovo je TRENUTNO izgubljeno. Izgubljeno je vec neko vreme. Velike sile imaju neki svoj plan i za SADA mora biti onako kako oni kazu. Mi ignorisanjem sami sebi pravimo problem. Treba pustiti da se ovo odvija kako se odvija (a kao da imamo mnogo izbora) i cekati pravi trenutak (a trenutak ce doci neminovno)da se kosovo vrati. Sto bi ameri rekli, PLAY ALONG. U medju vremenu resavati goruce probleme kao sto su siromastvo, privreda, infrastruktura, skolstvo, zdravstvo itd itd....
Praviti planove, lobirati i ulagati u vojsku i tehniku, kako se stvari odvijaju u belom svetu, trebace nam u svakom slucaju. Sto bi nasi stari rekli STRPLJEN, SPASEN.

I da, ne polagati bilo kakve nade u bracu ruse, istorija neka bude uciteljica, kad god su nam trebali, ispalili su nas, tj prodali za saku dolara. Gledati samo "u se i u svoje kljuse" ma koliko to smesno zvucalo.

Dule NS

pre 11 godina

"Jahjaga: Spremna sam za Nikolića"

-Joj Bože, verovatno mi neće objaviti komentar, ali jako sam DVOSMISLEN i bezobrazan danas. Haha to je jače od mene.

...samo me zanima kako će to radikali sada da prokomentarišu, imajući u vidu kako su komentarisali Tadićevo obično rukovanje.

Zoso

pre 11 godina

Naterace Ameri da se Nikolic ljubi sa njom vi sa vrucim glavama ocekujte dogodine bankrot tako da vam nece ni pasti napamet da pricate o kosovu.Krediti pocinju da se vracaju bicemo gori od Grcke e moj narode u opancima.Vojvodina forever.

Sale

pre 11 godina

Ona je odbacila zahteve Srba sa severa Kosova da ostanu deo Srbije

Pogrešno, da ostanu deo, već da postanu, jer su deo Kosova, pa samo mogu da ostanu deo Kosova, ili postanu deo Srbije.

kaiser

pre 11 godina

A će radikali da poližu sve što su juče popljuvali, to će biti nehumano.

I to je tek prva žaba, jedna od manjih za koju će morati da traže krajnje besmislena i degutantna objašnjenja i izgovore.

Samo opušteno, ima Toma i Dačić da izljube Tačija i ti ne 3 puta, nego 2, i još da se slikaju za uspomenu.

Stomak mi se okreće od njihove demagogije...

Momčilo

pre 11 godina

Gospođo Jahjaga, ne sumnjam da ste Vi spremni, ali pogledajte Nikolića, bled u licu, ni trunke života u njemu, izgleda da će opet morati na infuziju, smoždićete ga.

Pera kojot-genije

pre 11 godina

A da li je on za tebe spreman? Mada kad ga preslišaju Gordon ( a nije Flaš nego Klintonkin pomoćnik) i Kirbi (a nije Rip nego budući US ambasador), ko zna...

e-krem

pre 11 godina

Tomislav Nikolić će morati da dokaže da je politiku prošlosti ostavio iza sebe i da je spreman da promenama okaje svoje grehe iz devedesetih godina. Ne želimo da nas u budućnost vodi neko ko se zvanično nije odrekao ružne prošlosti.
Ovako je vojvodu Nikolica jednom ocenio Dačić po principu "da mu kazem,dok mi nije rekao" a Predsednica je cista kao suza plus predstavlja ostecenu stranu.Prema tome najbolje bi bilo da se pod hitno i trkom normaliziju odnosi a potom cemo za silna ubijanja i unistavanja imovine da vidimo,Strazbur i Hag nisu daleko.

Adam

pre 11 godina

A zasto bi se princip samoopredeljenja uopste spustao?
Gospodja je drska, zasto ne bi povukli granicu 'spustanja' bas ispod severnog Kosova, a ne ovako tamo gde se njoj dopalo?

Грчански Деспот

pre 11 godina

Srbija je suverena zemlja i tako celovita moze jedino funkcionisati. U razgovorima sa svim svetskim relevantnim ciniocima to se ne dovodi u pitanje. Situaciju koju vi gospodo sa Kosova i Metohije kao nacionalna manjina(jer po Ustavu drzave Srbije vi to jeste) insinuirate ne mozete ostvariti iz jednog prostog razloga. Sva prava pa cak mozda i vise nego sto i jedna zemlja daje svojim manjinama imate. A novcem sto mislite da mozete kupiti i silom kojom nam pretite kupujuci tim krvavim novcem prijatelje, gresite. Ne mozete kupiti istinu. Narod srpski je spreman da vam pruzi ruku pokajanja ukoliko se odreknete svih zlocinaca koji vas predvode i preko kojih vrsite ostvarenje vaseg clja. Razgovori su moguci u okviru ustavom propisanih pravila i to je u redu da imate odredjene benificije kao brojna nacionalna manjina na Kosovu i Metohiji. Mi smo se nasih izdajnika otarasili, na vama je da to isto uradite da bi razgovori krenuli normalnim tokom.

Fearless

pre 11 godina

Ja nisam ni radikal niti sam naprednjak, ali nemojte da poredite rukovanje sa jednim zlocincem ciji su svi svedoci u postupku poubijani i potencijalno rukovanje sa ovom zenom koja nema takvu reputaciju...

jasmina

pre 11 godina

O kakovoj ratnoj odsteti ova prica o kakovoj "legitimnoj drzavi"ona prica? Ali ako cemo tako svi mi jedva cekamo da se krene sa tim pitanjima pa da vidimo koje sve ratni zlocinac!

Mario Bros

pre 11 godina

Njoj su ruke čiste, negovane i mekane. I u bukvalnom i u prenesenom značenju. Ja ne bih imao ništa protiv da se bilo ko iz Srbije rukuje i popriča sa njom.
Ona sebe može nazvati i predsednicom Marsa, ali to ne znači da kada se sretne sa našim predstavnicima, oni mogu da kažu da su videli marsovca i sa njim pričali. Za nas je to osoba koja predstavlja jednu interesnu grupu koja je u većini na prostoru gde naša manja grupa ima probleme. Svi ti ljudi u većini su njoj poverili da ih zastupa. Zašto je izbegavati? Sasvim opušteno može doći i u Beograd što se mene tiče. Gospođa je pristojna.

BondSteel

pre 11 godina

.....i kazala da slobodno izražena volja građana ne podrazumeva da svaka opština ili svako selo ima pravo na samoopredeljenje i otcepljenje....
Interesantno tumačenje prava na samoopredeljenje.....a Bujanovac, Medveđa? To su verovatno evropske regije....

Lazy Joe

pre 11 godina

E ljudi ajde da zavrsimo sa ovim smaranjem vise.
Oni prave Veliku Albaniju, ako ih ne zaustavimo u Presevskoj dolini docice do Nisa. Kosovo je izgubljeno, da li je izgubljeno zauvek ili ne to je druga stvar.
1. Razmena stanovnistva, Srbi sa Kosova za Albance iz Presevske doline.
2. Zid oko celog Kosova pa kad neko pametniji dodje nek resava.

george

pre 11 godina

Gospodin Nikolic je Alisa u Zemlji Cuda,on nema apsolutno nikakav plan niti ideju kako resiti pitanje Kosova ali i brojna teska pitanja u sadasnjoj Srbiji.Dobio si predsednicku funkciju a kolko vidim i vladu,vrati nas u IGRU a ne u 90-te.....

Cekajuci Godoa

pre 11 godina

Lepo je sanjariti i "cekati na pravi trenutak" pa ce se Kosovo nekakvom magijom vratiti u Srbiju. Kako bi bilo da za promenu malo pogledamo realnost i cinjenice u oci ? Na primer da ce vec 2050. Albanaca na Kosovu po demografskim studijama UN-a biti oko 4,5 miliona, dok ce stanovnistvo Srbije pasti na 5,9 miliona. Kosovo ima najmladje stanovnistvo i najveci natalitet u Evropi sa 2,4 deteta po zeni. U stvari da je Kosovo ostalo u Srbiji postojala bi realna mogucnost da Srbi nekada postanu cak i manjinski narod u svojoj drzavi. Drugo sto vise vreme prolazi, oni ce samo jos vise da ucvrscuju drzavnost. Postoji samo dva nacina da se Kosovo vrati u Srbiju: jedna je da se Albanci za to vecinski izjasne, a druga je da Srbija postane planetarna supersila jaca i od danasnje Amerike. Optimistima zelim puno strpljenja u "cekanju" da se to dogodi.

Ujed pcele

pre 11 godina

Pravi drzavnik bi na ovakvu izjavu Jahjage prvo dobro promislio koje su to sile koje mogu dati objasnjenje za ovakav stav. Onda bi otisao kod njih, zatrazio misljenje i naravno pregovarao o interesima svoje zemlje. kada bi dobio valjane garancije da ce drzava napredovati, onda bi odgovorio na spremnost jahjage da se sastane i razgovara. Do tada bi samo presao preko ovakve izjave i dao joj tretman vremenske prognoze. Ali ovo je Srbija. nasi ce se vajni politicari sada poceti utrkivati ko ce bolje, zesce, sarkasticnije da odgovori.

hambo

pre 11 godina

koliko vas koji komentarisete je u zadnjih 5 godina bilo na Kosovu?Pa oni su tamo za 2 godine izgradili autoput tirana -pristina,stotine milijardi evra/dolara je tamo investirano(nazalost mnogi nasi politicari imaju tamo svoje investicije)kosovo je jedno veliko gradiliste i cisto sumnjam da ce se neko odreci svega toga da bi kosovoi ponovo bilo srpsko.i da jos jedna stvar tamo ima 20.000 penzionera koji su penziju zaradili a ne primaju je i jos 200.000 nezaposlenih.sa nasom porazavajucom statistikom samo nam jos i oni trebaju na grbaci.prosto je neverovatno koliko je nas narod glup i kako i dalje guta to sto mu se servira.ako nasa drzava ne priznaje kosovo zasto na robu iz srbije kosovo placa carinu?ova igranka odgovara vlastima na obe strane jer gde god je kriza najlakse se zgrcu velike pare.Da i ja sam patriota ali ne mogu barabe da mi mazu oci. Nikolicu ponesi titulu izdajnika i kao i svi mudri vladari povuci poteze koji bole da bi ti moja deca bila zahvalna!!!

Zerfri

pre 11 godina

Priznavanjem nezavisnosti vi potpisujete presudu za isplatu ratne štete koja će Srbiju da baci u robovlasnički položaj.Vi koji se zalažete za samo jednu opciju treba malo da se zamislite.Zašto Kipar koji je podeljen ne primoravaju da se obostrano priznaju.