Četvrtak, 05.07.2012.

03:45

Stiv Neš u Lejkersima!

Američki nacionalni praznik doneo je pravi blokbaster među trejdovima - jedan od najboljih plejmejkera u istoriji lige Stiv Neš prešao je u Lejkerse.

Izvor: B92

Stiv Neš u Lejkersima! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Anakin_Skywalker

pre 11 godina

Ja mislim da Nash ja bas pravo pojacanje Lekersima i ko zna mozda Lakersi da dovede jos neki igrac koji zna da sutira trice.Isto tako i za Chelsea su govorili da su stari kao ekipa i da nikad ne mogu da osvoje Lige prvaka,ali eto oni su zprvo uradili bas to sta je nemoguce i osvojili su Lige prvaka i sa to su zapecatili usta svih kriticara,a isto tako mislim da i Lakers sa Steve Nash da osvoje NBA naslov i da zapecate usta svih kriticara.
Goo Kobe,goo Nash,goo Lakers !!! Oh yeah !!! and that's what i'm talking about baby :D ;)

Milos

pre 11 godina

Gary Payton, Kobe Bryant, Rick Fox (Deven George), Karl Malone , Shaquille O neal !
I ostadose praznih ruku.
Mislim da Stiv se nece uklopiti odma ko sto je Gary onda ali sigurno da je dobro pojacanje .

Jay Jay

pre 11 godina

Stiv Nes mi je bukvalno zivotni idol, kao se ponasa na terenu i u zivotu.. Nisam ljubitelj Lejkersa ali sa Nesom u ekipi mogu doci do kvalitetne igra sa kojom bi osvojili titulu.. Jos kad bi dosao Hauard, razbijali bi sve redom.. :D

uros

pre 11 godina

Koliko samo ima neznalica ovde koji se prave pametni da poznaju nba.Kao na primer Jezerdzija i jos par njih.Pa Sessions nije vise u Lejkersima,jos pre mesec dana je napustio klub.Stiv Nes legenda i veliki majstor!Pozz

D Wade

pre 11 godina

Ovakav igrac svakako zasluzuje prsten,ali je pitanje koliko to moze sa Lejkersima,Oklahoma je daleko jaca i narednih godina ce gospodariti zapadom.Prica se da majami uzima Rej Alena i da ce da potpisu Grega Odena i ako se to desi,Majami ce opet imati najvece sanse da uzme prsten!

Ivan

pre 11 godina

I sta ce se desiti kad Nash i Bryant, koji su iz godine u godinu naravno sve sporiji i fizicki slabiji, nalete na mlade sve bolje Westbrooka i Hardena? Da ne pominjemo poziciju 3 gde ce Durant dominirati. Nista od titule ni sledece godine rekao bih.

Gos'n

pre 11 godina

Sjajno je sto je dosao Nes, ali je lose sto su se tako lako odrekli pikova. Ako jos daju Bajnama za Hauarda, to nece biti dobro. Hauard jeste najbolji centar, ali dati Bajnama u vreme kad vise nema prefinjenih centara sa tehnikom je suludo i jos pritom ostaviti uzasnog Gasola.

Caca

pre 11 godina

Na prvom treningu Stiv kaze - Vidi Kobi, uzmes loptu i dodas saigracu. To se zove dodavanje. Kobi gleda u cudu i kaze - neverovatno, mislio sam da je to nemoguce.

rapsuperstarvaljamrime

pre 11 godina

samo bi zbog velikog kanadjanina voleo da doguraju do recimo finala konferencije pa tamo sta bude...ovako mi se lejkersi gade,imaju zaista odvratne i pokvarene igrace, neshica je malo zalutao po tom pitanju...GO OKC!!

LeBron James

pre 11 godina

Majami će još dugo vladati NBA karavanom. Kako stije stvari u ekipu Hita najverovatnje dolazi Rej Alen i još jedan vrtan plej mejker. Prema tome jako je teško očekivati da neko drugi ugrozi dominaciju tima sa Floride.

Miki25

pre 11 godina

Sjajan trejd, svaka cast Kapceku na ovom poslu ali ne verujem da je ovo zadnje sto cemo videti od Lejkersa ovog ljeta... Shazam, slazem se sa tobom delimicno ali da si gledao Finix ove i ranijih godina znao bi da je Nes igrao pick&roll sa Gortatom i Stodemajerom ranije i da je dosta poena ekipa Finixa davala na taj nacin a ako sta Lejkersi imaju to su 2 visoka igraca koje niko u ligi nema mada ukoliko bi uspeli da dovedu 1-2 sutera tipa Vujacica da rasire odbranu onda bi ovaj trejd bio jos bolji ali i sa ovakvim timom Nes ce bez problema imati oko 10 asistencija po mecu... Dolazak Nesa mislim da ce najvise uticati na Gasola da konacno povrati svoju igru... U pravu ste da je Nes slabiji u odbrani i naravno da je OKC i dalje bolji tim ali da vidim bilo koji tim koji ce se odbraniti od pick&rolla ili pick&popa Nesa sa Brajantom/Gasolom/Bajnamom... Ako se kome moze istrpeti losija odbrana to je Nes koji mnogo vise donosi u napadu! Svi se pojacavaju, jedva cekam novu sezonu... Poz za sve ljubitelje NBA

Zeljko

pre 11 godina

Ja iskreno sumnjam da ce Dvajt stici u LA. I njemu i Bajnamu igovor istice sledece godine, dakle treba obojca da pristanu na nove ugovore u LA i Orlandu, a ne verujem da je Bajnam spreman da to uradi. Druga stvar je sto Orlando pokusava da uz Dvajta trejduje i jedan od velikih ugovora, Turkoglu 24m (2god) ili Dzejson Ricardson 18m (3god), a Lejkersi su daleko od toga da imaju gde to da prihvate.

Veljko

pre 11 godina

Odlican trejd, jedva cekam da vidim kako ce Brajant i Nes saradjivati... Na mestu pleja trenutno po meni samo su 2 bolja pojacanja od Nesa a to su Wiliams i naravno nesudjeni Laker Kris Pol! Da nije bilo onog veta Sterna mislim da se titula ne bi slavila na Floridi ali svaka cast Majamiju, apsolutno zasluzeno... Startna petorka Nes/Brajant/MWP/Gasol/Bajnam bez pogovora najbolja u ligi ali kad bi se doveo Grent Hil uz jos 1-2 dobra sutera spolja onda bi titula itekako bila dostizna...

mile

pre 11 godina

Mislim da bi lejkersi trebali jos da probaju trejdovati Gasola za neku malo pokretljiviju cetvorku, a mozda da pored dobiju jos kojeg dobrog trojkasa na krilu. Cini mi se da Bajnam i Gasol u paru dosta spori, odnosno igraju preblizu kosa. Moja zelja je Smit iz atlante i naravno Radmanovic kao dobar trojkas.

Nenad Nis

pre 11 godina

Nes u kojoj god da je ekipi, pravio je od saigraca na pozicijama 4 i 5 vrhunske igrace. Svako ko se malo bolje seca, zna da se razvoj Novickog poklapa sa dokaskom Nesa u Dalas. Pa povratak u Finiks, gde ga je docekao mladi Stodemajer, koji je brzo eksplodirao i postao All-Star igrac. Zadnji primer je najocigledniji - koliko je Gortat napredovao dok je igrao sa Nesom. Slazem se sa prethodnim komentarom da ce njegov dolazak pozitivno delovati na "budjenje" Gasola. Takodje ce i Bajnam jos vise napredovati - ukoliko ne dodje do trejda sa Orlandom za Hauarda koji se trenutno cini malo verovatnim zbog kombinacije sa Bruklin Netsima. Ipak, Nes ima 38. godina i bez obzira sto i dalje igra dobro, pitanje je koliko je ovaj potez isplativ, narocito zato sto mi se cini da je dobio previsok ugovor - ali u principu, dati samo pikove sa drafta za ovakvu legendu svakako je dobar posao :)

Patrick Ewing

pre 11 godina

Nešu svaka čast, odabrao je tim koji je želeo. Lejkersima fali atletsko krilo, nki igrač tipa Igadala da bi Nešova igra došla do potpunog izražaja.
P.S. Bože spasi nas komentara Ranka iz Bl.

JEZERDZIJA

pre 11 godina

Ja se kao veliki postovalac svega sto je Nes uradio u karijeri radujem njegovom dolasku u tim za koji navijam, ali nisam siguran da on u 38 moze mnogo doprineti boljitku igre pogotovo u odbrani gde su Lejkersi i imali najvise problema prethodne sezone, ali ako ostane i Sesns onda ce to biti poprilicno dobro...Sto se tice Hauarda i Bajnama to su trenutno dva najbolja centra lige s tim sto je Hauard bolji u odbrani i iskreno jako bih voleo da vidim supermena u tandemu sa crnom mambom i naravno sa Stivom sada...Mislim da se novi prsten smesi, ali samo polako...Hauarde LA te ceka!!!

shazam

pre 11 godina

Nes je dvostruki MVP lige, spajanje njega i Brajanta je sto se marketinga tice odlican potez...ali ne znam koliko ce doneti poboljsanje u rezultatima. Lejkersi vec par godina bivaju naglavacke izbaceni iz plejofa prilicno rano, iako imaju vrlo talentovan i skup tim, jer imaju nekoliko hronicnih problema - i sto se mene tice Stiv Nes u najbolju ruku samo delimicno resava te probleme. Pre svega, Lejkersi za nekoga ko pretenduje na tron u eri mega-brzih i atletski nadarenih plejmejkera i bekova, ima kardinalno sporu bekovsku liniju, tj pozicije 1, 2 i 3. Sesns je malo popravio situaciju, ali on jednostavno nije dobar u odbrani, gde i lezi glavni problem. Dovodjenjem Nesa je doveden verovatno najlosiji startni plejmejker u defanzivi Lejkersa jos od Nika Van Eksela, a verovatno i ranije. Druga stvar, sto se tice napada, Nes je dobio svoje najgrade i najbolje statistike igrajuci u timovima gde postoji velika rotacija, gde su mladi igraci, gde se trci i gde postoje odlicni suteri koji cekaju loptu na trojci. Uz izuzetak Brajanta (sto se tice suta), igraca takvog profila u rotaciji Lejkersa jednostavno nema. Naravno igrac tog kalibra ce se snaci u svakom sistemu, ali sigurno nece biti efikasan kao sto bi bio i kao sto je bio, sa mladjim i brzim timom. Jedino sto stoji je da ce pogadjati otvorene suteve mnogo bolje od Blejka i Sesnsa. Ipak ovo nije toliko pojacanje koliko mozda na prvi pogled deluje. Nisu Lejkersi ovime naprasno postali favoriti na Zapadu, to je sigurno.

Mirko

pre 11 godina

Zanimljivo i vrlo neočekivano. Ipak, pravo iznenađenje bi mi bio Dwait Howard u Lejkersima. To bi definitivno bio bolji tim i od Majami Hita..

Synyster

pre 11 godina

Penzionerski Lakersi postali jos stariji ... To ih je ove godine kostalo protiv Oklahome, sto jednostavno nisu mogli da pariraju daleko mladjim igracima Oklahome, a sad ce biti jos gori.
Sledece sezone Lakersi nece proci ni 1. rundu playoffa. Nash je tip playmakera koji se uopste ne kocentrise na odbranu, zato nikad nije ni osvojio titulu iako je imao odlican tim oko sebe (i u Dallasu i u Phoenixu), a nikad ni nece jer odbrana donosi titulu.
Lakersima bi bolje bilo da su zadrzali Sessions i uigravali tim sa njim.

Ralemvp

pre 11 godina

Konacno nesto konkretno od Lejkersa.Jako sam uzbudjen zbog ovog trejda,nadam se da ce i Grent Hil potpisati.Da matorci pokazu kako se igra kosarka.

shazam

pre 11 godina

Nes je dvostruki MVP lige, spajanje njega i Brajanta je sto se marketinga tice odlican potez...ali ne znam koliko ce doneti poboljsanje u rezultatima. Lejkersi vec par godina bivaju naglavacke izbaceni iz plejofa prilicno rano, iako imaju vrlo talentovan i skup tim, jer imaju nekoliko hronicnih problema - i sto se mene tice Stiv Nes u najbolju ruku samo delimicno resava te probleme. Pre svega, Lejkersi za nekoga ko pretenduje na tron u eri mega-brzih i atletski nadarenih plejmejkera i bekova, ima kardinalno sporu bekovsku liniju, tj pozicije 1, 2 i 3. Sesns je malo popravio situaciju, ali on jednostavno nije dobar u odbrani, gde i lezi glavni problem. Dovodjenjem Nesa je doveden verovatno najlosiji startni plejmejker u defanzivi Lejkersa jos od Nika Van Eksela, a verovatno i ranije. Druga stvar, sto se tice napada, Nes je dobio svoje najgrade i najbolje statistike igrajuci u timovima gde postoji velika rotacija, gde su mladi igraci, gde se trci i gde postoje odlicni suteri koji cekaju loptu na trojci. Uz izuzetak Brajanta (sto se tice suta), igraca takvog profila u rotaciji Lejkersa jednostavno nema. Naravno igrac tog kalibra ce se snaci u svakom sistemu, ali sigurno nece biti efikasan kao sto bi bio i kao sto je bio, sa mladjim i brzim timom. Jedino sto stoji je da ce pogadjati otvorene suteve mnogo bolje od Blejka i Sesnsa. Ipak ovo nije toliko pojacanje koliko mozda na prvi pogled deluje. Nisu Lejkersi ovime naprasno postali favoriti na Zapadu, to je sigurno.

Mirko

pre 11 godina

Zanimljivo i vrlo neočekivano. Ipak, pravo iznenađenje bi mi bio Dwait Howard u Lejkersima. To bi definitivno bio bolji tim i od Majami Hita..

Caca

pre 11 godina

Na prvom treningu Stiv kaze - Vidi Kobi, uzmes loptu i dodas saigracu. To se zove dodavanje. Kobi gleda u cudu i kaze - neverovatno, mislio sam da je to nemoguce.

Ralemvp

pre 11 godina

Konacno nesto konkretno od Lejkersa.Jako sam uzbudjen zbog ovog trejda,nadam se da ce i Grent Hil potpisati.Da matorci pokazu kako se igra kosarka.

Patrick Ewing

pre 11 godina

Nešu svaka čast, odabrao je tim koji je želeo. Lejkersima fali atletsko krilo, nki igrač tipa Igadala da bi Nešova igra došla do potpunog izražaja.
P.S. Bože spasi nas komentara Ranka iz Bl.

Nenad Nis

pre 11 godina

Nes u kojoj god da je ekipi, pravio je od saigraca na pozicijama 4 i 5 vrhunske igrace. Svako ko se malo bolje seca, zna da se razvoj Novickog poklapa sa dokaskom Nesa u Dalas. Pa povratak u Finiks, gde ga je docekao mladi Stodemajer, koji je brzo eksplodirao i postao All-Star igrac. Zadnji primer je najocigledniji - koliko je Gortat napredovao dok je igrao sa Nesom. Slazem se sa prethodnim komentarom da ce njegov dolazak pozitivno delovati na "budjenje" Gasola. Takodje ce i Bajnam jos vise napredovati - ukoliko ne dodje do trejda sa Orlandom za Hauarda koji se trenutno cini malo verovatnim zbog kombinacije sa Bruklin Netsima. Ipak, Nes ima 38. godina i bez obzira sto i dalje igra dobro, pitanje je koliko je ovaj potez isplativ, narocito zato sto mi se cini da je dobio previsok ugovor - ali u principu, dati samo pikove sa drafta za ovakvu legendu svakako je dobar posao :)

Miki25

pre 11 godina

Sjajan trejd, svaka cast Kapceku na ovom poslu ali ne verujem da je ovo zadnje sto cemo videti od Lejkersa ovog ljeta... Shazam, slazem se sa tobom delimicno ali da si gledao Finix ove i ranijih godina znao bi da je Nes igrao pick&roll sa Gortatom i Stodemajerom ranije i da je dosta poena ekipa Finixa davala na taj nacin a ako sta Lejkersi imaju to su 2 visoka igraca koje niko u ligi nema mada ukoliko bi uspeli da dovedu 1-2 sutera tipa Vujacica da rasire odbranu onda bi ovaj trejd bio jos bolji ali i sa ovakvim timom Nes ce bez problema imati oko 10 asistencija po mecu... Dolazak Nesa mislim da ce najvise uticati na Gasola da konacno povrati svoju igru... U pravu ste da je Nes slabiji u odbrani i naravno da je OKC i dalje bolji tim ali da vidim bilo koji tim koji ce se odbraniti od pick&rolla ili pick&popa Nesa sa Brajantom/Gasolom/Bajnamom... Ako se kome moze istrpeti losija odbrana to je Nes koji mnogo vise donosi u napadu! Svi se pojacavaju, jedva cekam novu sezonu... Poz za sve ljubitelje NBA

Synyster

pre 11 godina

Penzionerski Lakersi postali jos stariji ... To ih je ove godine kostalo protiv Oklahome, sto jednostavno nisu mogli da pariraju daleko mladjim igracima Oklahome, a sad ce biti jos gori.
Sledece sezone Lakersi nece proci ni 1. rundu playoffa. Nash je tip playmakera koji se uopste ne kocentrise na odbranu, zato nikad nije ni osvojio titulu iako je imao odlican tim oko sebe (i u Dallasu i u Phoenixu), a nikad ni nece jer odbrana donosi titulu.
Lakersima bi bolje bilo da su zadrzali Sessions i uigravali tim sa njim.

JEZERDZIJA

pre 11 godina

Ja se kao veliki postovalac svega sto je Nes uradio u karijeri radujem njegovom dolasku u tim za koji navijam, ali nisam siguran da on u 38 moze mnogo doprineti boljitku igre pogotovo u odbrani gde su Lejkersi i imali najvise problema prethodne sezone, ali ako ostane i Sesns onda ce to biti poprilicno dobro...Sto se tice Hauarda i Bajnama to su trenutno dva najbolja centra lige s tim sto je Hauard bolji u odbrani i iskreno jako bih voleo da vidim supermena u tandemu sa crnom mambom i naravno sa Stivom sada...Mislim da se novi prsten smesi, ali samo polako...Hauarde LA te ceka!!!

Jay Jay

pre 11 godina

Stiv Nes mi je bukvalno zivotni idol, kao se ponasa na terenu i u zivotu.. Nisam ljubitelj Lejkersa ali sa Nesom u ekipi mogu doci do kvalitetne igra sa kojom bi osvojili titulu.. Jos kad bi dosao Hauard, razbijali bi sve redom.. :D

Veljko

pre 11 godina

Odlican trejd, jedva cekam da vidim kako ce Brajant i Nes saradjivati... Na mestu pleja trenutno po meni samo su 2 bolja pojacanja od Nesa a to su Wiliams i naravno nesudjeni Laker Kris Pol! Da nije bilo onog veta Sterna mislim da se titula ne bi slavila na Floridi ali svaka cast Majamiju, apsolutno zasluzeno... Startna petorka Nes/Brajant/MWP/Gasol/Bajnam bez pogovora najbolja u ligi ali kad bi se doveo Grent Hil uz jos 1-2 dobra sutera spolja onda bi titula itekako bila dostizna...

Zeljko

pre 11 godina

Ja iskreno sumnjam da ce Dvajt stici u LA. I njemu i Bajnamu igovor istice sledece godine, dakle treba obojca da pristanu na nove ugovore u LA i Orlandu, a ne verujem da je Bajnam spreman da to uradi. Druga stvar je sto Orlando pokusava da uz Dvajta trejduje i jedan od velikih ugovora, Turkoglu 24m (2god) ili Dzejson Ricardson 18m (3god), a Lejkersi su daleko od toga da imaju gde to da prihvate.

rapsuperstarvaljamrime

pre 11 godina

samo bi zbog velikog kanadjanina voleo da doguraju do recimo finala konferencije pa tamo sta bude...ovako mi se lejkersi gade,imaju zaista odvratne i pokvarene igrace, neshica je malo zalutao po tom pitanju...GO OKC!!

Gos'n

pre 11 godina

Sjajno je sto je dosao Nes, ali je lose sto su se tako lako odrekli pikova. Ako jos daju Bajnama za Hauarda, to nece biti dobro. Hauard jeste najbolji centar, ali dati Bajnama u vreme kad vise nema prefinjenih centara sa tehnikom je suludo i jos pritom ostaviti uzasnog Gasola.

D Wade

pre 11 godina

Ovakav igrac svakako zasluzuje prsten,ali je pitanje koliko to moze sa Lejkersima,Oklahoma je daleko jaca i narednih godina ce gospodariti zapadom.Prica se da majami uzima Rej Alena i da ce da potpisu Grega Odena i ako se to desi,Majami ce opet imati najvece sanse da uzme prsten!

uros

pre 11 godina

Koliko samo ima neznalica ovde koji se prave pametni da poznaju nba.Kao na primer Jezerdzija i jos par njih.Pa Sessions nije vise u Lejkersima,jos pre mesec dana je napustio klub.Stiv Nes legenda i veliki majstor!Pozz

Ivan

pre 11 godina

I sta ce se desiti kad Nash i Bryant, koji su iz godine u godinu naravno sve sporiji i fizicki slabiji, nalete na mlade sve bolje Westbrooka i Hardena? Da ne pominjemo poziciju 3 gde ce Durant dominirati. Nista od titule ni sledece godine rekao bih.

LeBron James

pre 11 godina

Majami će još dugo vladati NBA karavanom. Kako stije stvari u ekipu Hita najverovatnje dolazi Rej Alen i još jedan vrtan plej mejker. Prema tome jako je teško očekivati da neko drugi ugrozi dominaciju tima sa Floride.

mile

pre 11 godina

Mislim da bi lejkersi trebali jos da probaju trejdovati Gasola za neku malo pokretljiviju cetvorku, a mozda da pored dobiju jos kojeg dobrog trojkasa na krilu. Cini mi se da Bajnam i Gasol u paru dosta spori, odnosno igraju preblizu kosa. Moja zelja je Smit iz atlante i naravno Radmanovic kao dobar trojkas.

Milos

pre 11 godina

Gary Payton, Kobe Bryant, Rick Fox (Deven George), Karl Malone , Shaquille O neal !
I ostadose praznih ruku.
Mislim da Stiv se nece uklopiti odma ko sto je Gary onda ali sigurno da je dobro pojacanje .

Anakin_Skywalker

pre 11 godina

Ja mislim da Nash ja bas pravo pojacanje Lekersima i ko zna mozda Lakersi da dovede jos neki igrac koji zna da sutira trice.Isto tako i za Chelsea su govorili da su stari kao ekipa i da nikad ne mogu da osvoje Lige prvaka,ali eto oni su zprvo uradili bas to sta je nemoguce i osvojili su Lige prvaka i sa to su zapecatili usta svih kriticara,a isto tako mislim da i Lakers sa Steve Nash da osvoje NBA naslov i da zapecate usta svih kriticara.
Goo Kobe,goo Nash,goo Lakers !!! Oh yeah !!! and that's what i'm talking about baby :D ;)

Synyster

pre 11 godina

Penzionerski Lakersi postali jos stariji ... To ih je ove godine kostalo protiv Oklahome, sto jednostavno nisu mogli da pariraju daleko mladjim igracima Oklahome, a sad ce biti jos gori.
Sledece sezone Lakersi nece proci ni 1. rundu playoffa. Nash je tip playmakera koji se uopste ne kocentrise na odbranu, zato nikad nije ni osvojio titulu iako je imao odlican tim oko sebe (i u Dallasu i u Phoenixu), a nikad ni nece jer odbrana donosi titulu.
Lakersima bi bolje bilo da su zadrzali Sessions i uigravali tim sa njim.

LeBron James

pre 11 godina

Majami će još dugo vladati NBA karavanom. Kako stije stvari u ekipu Hita najverovatnje dolazi Rej Alen i još jedan vrtan plej mejker. Prema tome jako je teško očekivati da neko drugi ugrozi dominaciju tima sa Floride.

Ivan

pre 11 godina

I sta ce se desiti kad Nash i Bryant, koji su iz godine u godinu naravno sve sporiji i fizicki slabiji, nalete na mlade sve bolje Westbrooka i Hardena? Da ne pominjemo poziciju 3 gde ce Durant dominirati. Nista od titule ni sledece godine rekao bih.

shazam

pre 11 godina

Nes je dvostruki MVP lige, spajanje njega i Brajanta je sto se marketinga tice odlican potez...ali ne znam koliko ce doneti poboljsanje u rezultatima. Lejkersi vec par godina bivaju naglavacke izbaceni iz plejofa prilicno rano, iako imaju vrlo talentovan i skup tim, jer imaju nekoliko hronicnih problema - i sto se mene tice Stiv Nes u najbolju ruku samo delimicno resava te probleme. Pre svega, Lejkersi za nekoga ko pretenduje na tron u eri mega-brzih i atletski nadarenih plejmejkera i bekova, ima kardinalno sporu bekovsku liniju, tj pozicije 1, 2 i 3. Sesns je malo popravio situaciju, ali on jednostavno nije dobar u odbrani, gde i lezi glavni problem. Dovodjenjem Nesa je doveden verovatno najlosiji startni plejmejker u defanzivi Lejkersa jos od Nika Van Eksela, a verovatno i ranije. Druga stvar, sto se tice napada, Nes je dobio svoje najgrade i najbolje statistike igrajuci u timovima gde postoji velika rotacija, gde su mladi igraci, gde se trci i gde postoje odlicni suteri koji cekaju loptu na trojci. Uz izuzetak Brajanta (sto se tice suta), igraca takvog profila u rotaciji Lejkersa jednostavno nema. Naravno igrac tog kalibra ce se snaci u svakom sistemu, ali sigurno nece biti efikasan kao sto bi bio i kao sto je bio, sa mladjim i brzim timom. Jedino sto stoji je da ce pogadjati otvorene suteve mnogo bolje od Blejka i Sesnsa. Ipak ovo nije toliko pojacanje koliko mozda na prvi pogled deluje. Nisu Lejkersi ovime naprasno postali favoriti na Zapadu, to je sigurno.

mile

pre 11 godina

Mislim da bi lejkersi trebali jos da probaju trejdovati Gasola za neku malo pokretljiviju cetvorku, a mozda da pored dobiju jos kojeg dobrog trojkasa na krilu. Cini mi se da Bajnam i Gasol u paru dosta spori, odnosno igraju preblizu kosa. Moja zelja je Smit iz atlante i naravno Radmanovic kao dobar trojkas.

D Wade

pre 11 godina

Ovakav igrac svakako zasluzuje prsten,ali je pitanje koliko to moze sa Lejkersima,Oklahoma je daleko jaca i narednih godina ce gospodariti zapadom.Prica se da majami uzima Rej Alena i da ce da potpisu Grega Odena i ako se to desi,Majami ce opet imati najvece sanse da uzme prsten!

Mirko

pre 11 godina

Zanimljivo i vrlo neočekivano. Ipak, pravo iznenađenje bi mi bio Dwait Howard u Lejkersima. To bi definitivno bio bolji tim i od Majami Hita..

JEZERDZIJA

pre 11 godina

Ja se kao veliki postovalac svega sto je Nes uradio u karijeri radujem njegovom dolasku u tim za koji navijam, ali nisam siguran da on u 38 moze mnogo doprineti boljitku igre pogotovo u odbrani gde su Lejkersi i imali najvise problema prethodne sezone, ali ako ostane i Sesns onda ce to biti poprilicno dobro...Sto se tice Hauarda i Bajnama to su trenutno dva najbolja centra lige s tim sto je Hauard bolji u odbrani i iskreno jako bih voleo da vidim supermena u tandemu sa crnom mambom i naravno sa Stivom sada...Mislim da se novi prsten smesi, ali samo polako...Hauarde LA te ceka!!!

rapsuperstarvaljamrime

pre 11 godina

samo bi zbog velikog kanadjanina voleo da doguraju do recimo finala konferencije pa tamo sta bude...ovako mi se lejkersi gade,imaju zaista odvratne i pokvarene igrace, neshica je malo zalutao po tom pitanju...GO OKC!!

Caca

pre 11 godina

Na prvom treningu Stiv kaze - Vidi Kobi, uzmes loptu i dodas saigracu. To se zove dodavanje. Kobi gleda u cudu i kaze - neverovatno, mislio sam da je to nemoguce.

Ralemvp

pre 11 godina

Konacno nesto konkretno od Lejkersa.Jako sam uzbudjen zbog ovog trejda,nadam se da ce i Grent Hil potpisati.Da matorci pokazu kako se igra kosarka.

Gos'n

pre 11 godina

Sjajno je sto je dosao Nes, ali je lose sto su se tako lako odrekli pikova. Ako jos daju Bajnama za Hauarda, to nece biti dobro. Hauard jeste najbolji centar, ali dati Bajnama u vreme kad vise nema prefinjenih centara sa tehnikom je suludo i jos pritom ostaviti uzasnog Gasola.

Milos

pre 11 godina

Gary Payton, Kobe Bryant, Rick Fox (Deven George), Karl Malone , Shaquille O neal !
I ostadose praznih ruku.
Mislim da Stiv se nece uklopiti odma ko sto je Gary onda ali sigurno da je dobro pojacanje .

Veljko

pre 11 godina

Odlican trejd, jedva cekam da vidim kako ce Brajant i Nes saradjivati... Na mestu pleja trenutno po meni samo su 2 bolja pojacanja od Nesa a to su Wiliams i naravno nesudjeni Laker Kris Pol! Da nije bilo onog veta Sterna mislim da se titula ne bi slavila na Floridi ali svaka cast Majamiju, apsolutno zasluzeno... Startna petorka Nes/Brajant/MWP/Gasol/Bajnam bez pogovora najbolja u ligi ali kad bi se doveo Grent Hil uz jos 1-2 dobra sutera spolja onda bi titula itekako bila dostizna...

uros

pre 11 godina

Koliko samo ima neznalica ovde koji se prave pametni da poznaju nba.Kao na primer Jezerdzija i jos par njih.Pa Sessions nije vise u Lejkersima,jos pre mesec dana je napustio klub.Stiv Nes legenda i veliki majstor!Pozz

Patrick Ewing

pre 11 godina

Nešu svaka čast, odabrao je tim koji je želeo. Lejkersima fali atletsko krilo, nki igrač tipa Igadala da bi Nešova igra došla do potpunog izražaja.
P.S. Bože spasi nas komentara Ranka iz Bl.

Miki25

pre 11 godina

Sjajan trejd, svaka cast Kapceku na ovom poslu ali ne verujem da je ovo zadnje sto cemo videti od Lejkersa ovog ljeta... Shazam, slazem se sa tobom delimicno ali da si gledao Finix ove i ranijih godina znao bi da je Nes igrao pick&roll sa Gortatom i Stodemajerom ranije i da je dosta poena ekipa Finixa davala na taj nacin a ako sta Lejkersi imaju to su 2 visoka igraca koje niko u ligi nema mada ukoliko bi uspeli da dovedu 1-2 sutera tipa Vujacica da rasire odbranu onda bi ovaj trejd bio jos bolji ali i sa ovakvim timom Nes ce bez problema imati oko 10 asistencija po mecu... Dolazak Nesa mislim da ce najvise uticati na Gasola da konacno povrati svoju igru... U pravu ste da je Nes slabiji u odbrani i naravno da je OKC i dalje bolji tim ali da vidim bilo koji tim koji ce se odbraniti od pick&rolla ili pick&popa Nesa sa Brajantom/Gasolom/Bajnamom... Ako se kome moze istrpeti losija odbrana to je Nes koji mnogo vise donosi u napadu! Svi se pojacavaju, jedva cekam novu sezonu... Poz za sve ljubitelje NBA

Zeljko

pre 11 godina

Ja iskreno sumnjam da ce Dvajt stici u LA. I njemu i Bajnamu igovor istice sledece godine, dakle treba obojca da pristanu na nove ugovore u LA i Orlandu, a ne verujem da je Bajnam spreman da to uradi. Druga stvar je sto Orlando pokusava da uz Dvajta trejduje i jedan od velikih ugovora, Turkoglu 24m (2god) ili Dzejson Ricardson 18m (3god), a Lejkersi su daleko od toga da imaju gde to da prihvate.

Jay Jay

pre 11 godina

Stiv Nes mi je bukvalno zivotni idol, kao se ponasa na terenu i u zivotu.. Nisam ljubitelj Lejkersa ali sa Nesom u ekipi mogu doci do kvalitetne igra sa kojom bi osvojili titulu.. Jos kad bi dosao Hauard, razbijali bi sve redom.. :D

Nenad Nis

pre 11 godina

Nes u kojoj god da je ekipi, pravio je od saigraca na pozicijama 4 i 5 vrhunske igrace. Svako ko se malo bolje seca, zna da se razvoj Novickog poklapa sa dokaskom Nesa u Dalas. Pa povratak u Finiks, gde ga je docekao mladi Stodemajer, koji je brzo eksplodirao i postao All-Star igrac. Zadnji primer je najocigledniji - koliko je Gortat napredovao dok je igrao sa Nesom. Slazem se sa prethodnim komentarom da ce njegov dolazak pozitivno delovati na "budjenje" Gasola. Takodje ce i Bajnam jos vise napredovati - ukoliko ne dodje do trejda sa Orlandom za Hauarda koji se trenutno cini malo verovatnim zbog kombinacije sa Bruklin Netsima. Ipak, Nes ima 38. godina i bez obzira sto i dalje igra dobro, pitanje je koliko je ovaj potez isplativ, narocito zato sto mi se cini da je dobio previsok ugovor - ali u principu, dati samo pikove sa drafta za ovakvu legendu svakako je dobar posao :)

Anakin_Skywalker

pre 11 godina

Ja mislim da Nash ja bas pravo pojacanje Lekersima i ko zna mozda Lakersi da dovede jos neki igrac koji zna da sutira trice.Isto tako i za Chelsea su govorili da su stari kao ekipa i da nikad ne mogu da osvoje Lige prvaka,ali eto oni su zprvo uradili bas to sta je nemoguce i osvojili su Lige prvaka i sa to su zapecatili usta svih kriticara,a isto tako mislim da i Lakers sa Steve Nash da osvoje NBA naslov i da zapecate usta svih kriticara.
Goo Kobe,goo Nash,goo Lakers !!! Oh yeah !!! and that's what i'm talking about baby :D ;)