Sreda, 04.07.2012.

12:03

Kako je Zapad prodao Tadića?

Dabogda imao pa nemao – podršku. Ova dopunjena jevrejska kletva najbolje opisuje kako međunarodna zajednica diktira prilike u Srbiji, piše Pressov "Nedeljnik".

Izvor: Press

Kako je Zapad prodao Tadiæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

259 Komentari

Sortiraj po:

Free Bird

pre 11 godina

@Baki: "...ZAMENIK POMOCNIKA drzavnog sekretara...u berbernici pomocnik dodavaca pene za brijanje,"
Taj "pomocnik dodavaca pene" je zvanicni predstavnik najmocnije svetske sile, koliko god nam se to svidelo ili ne! Interesantno je sto neki ljudi sebi daju za pravo da ostatak planete prozivaju politicki nepismenim, a onda se ovako "istrce"..

Baki

pre 11 godina

"Pisu ovde pametnjakovici razni da smo za svet statisticka greska, ili vec druge gluposti. Pa sto je onda dolazio ovaj, da se ne izrazavam, Amer, kada smo njima beznacajni."

Dejane, dosao je ZAMENIK POMOCNIKA drzavnog sekretara, to je kao u berbernici pomocnik dodavaca pene za brijanje, a ovi nasi se polomili ko ce prvi da ga primi.

Uroš Kalabić

pre 11 godina

TADIĆA JE SMENUO NAROD!
Sve ostalo su teorije zavere ali stoji da Ameri hoće Kosovo. Da li će im sa Nikolićem biti lakše..... sumnjam

Free Bird

pre 11 godina

Ovaj tekst vredja ljudsku inteligenciju! Na moju odluku NIJE uticala podska ''zapada'' SNS-u ili nesto drugo - glasao sam (prvi put u zivotu!) PROTIV Tadica i DS jer su LOSE radili! Ako je ''zapad'' toliko uticajan na srpsku politicku scenu, zasto ne ''nateraju'' SNS na koaliciju sa DS?

Berserk

pre 11 godina

Значи Коштуница, Тадић и Дачић или Николић неће имати подршку САД.
Па кога ће онда да подржавају? Ко је остао за формирање неке будуће Владе?

Dejan

pre 11 godina

Pisu ovde pametnjakovici razni da smo za svet statisticka greska, ili vec druge gluposti. Pa sto je onda dolazio ovaj, da se ne izrazavam, Amer, kada smo njima beznacajni. Dosli su zbog Kosova. A sto bi neko dolazio u Srbiju posle price o sastavljanju vlade, ako je Kosovo nezavisno i sta to ima oko Kosova tako njima vazno da brane po svako cenu, od ovako skrojene vlade.

Beta

pre 11 godina

Sa Kosovom ce biti sta medj. zajednica zeli bez obzira na to ko je na vlasti. Setite se Kumanovskog sporazuma, zaboga! Samo je pitanje cene, tj. koliko ce ko da zateze dok na kraju ne popusti. Zato, sto pre, to bolje. A Kosovo je izgubljeno ne samo zato sto to Amerika hoce vec i zbog toga sto smo mi tamo vladali kako smo vladali i zajednicki zivot ucinili nemogucim, a to se ovde nekako "zaboravlja". Ljudi, nas MUP i ostali cinili su tamo najgnusnije zlocine, setite se hladnjaca i zakopavanja leseva albanskih civila po Batajnicama itd.

Bane

pre 11 godina

Srbija je puna mudrijaša i teoretičara zavere. Još dobijaju i prostor u medijima. Tadić je izgubio podršku naroda, pod jedan. Onda 5 praznih mesta, pa onda ide uticaj zapada.

Laza

pre 11 godina

Smatram da je komentar odnosno članak dosta dobro zapažanje. Naime, ameri uvek rade prema nekom od scenarija. U ovom slučaju pokušali su da ostvare svoje ciljeve preko Tadića, ali on verovatno nije bio dovoljno mekan. Kada se jedna vrata ne otvaraju (Tadić) i neću ih moći nikako otvoriti (bar im se tako čini) hajde da zakucamo na druga. Ona su takođe zatvorena (SNS) ali ispred tih vrata je već gomila posla odrađena. Ta vrata su već odavno prokužena (SNS su u svetu prikazani pod liderom nacionalistom). Dakle, bolje odmah da zakucamo na vrata koja smo već u svetu odavno prikazali kao vrata za rušenje. Zašto da gube vreme na Tadića koji ih samo usporava i na koga sada treba utrošiti značajno vreme da bi postigli isti cilj i na isti način. Dakle ako Toma ne sarađuje onda slede aktivnosti uobičajene - protiv Srba, Srbije, Tome, srpskih nacionalista, itd. iz njihovog repertpoara. Malo je nezgodno odjednom napasti Tadića i govoriti da je nacionalista. Bolje uzeti tvrd orah - i jedan i drugi bi oni pokušali da slome - ali zašto gubiti vreme. Dobar članak. Dobro zapažanje!

Damjan

pre 11 godina

Da je bolje radio ,i to u celoj drzavi a ne samo u Beogradakom pasaluku, mogli bi sada da ga uhvate za onu stvar jer bi imao podrsku 40% ljudi...i on i DS...ali ne, kralo se na sve strane, uzivali su u foteljama i lapali, dokaza svuda a on nista...da je napravio cistku u stranci i da su svi bar trecinu radili kao Djilas za Beograd ne bi smo bili ovde gde smo sada da nas jedan Toma i Ivica vode u Evropu...da nije zalosno bilo bi smesno. Nisu krivi ni Evropa, ni Amerika, ni Kosovo, vec situacija u zemlji. Gde su subvencije za poljoprivredu, gde je fiksni kurs evra, gde su smanjenja poreza i doprinosa za najmanje plate a povecanje poreza na dobit za tajkune na 40% kao u svim Evropskim drzavama, gde je vladavina prava a ne para...itd, mnogo su mogli da urade a malo su uradili...i zato ce sad morati u opoziciju, nazalost...

Serbissimo

pre 11 godina

Zapad je zapravo Tadicu i DS-u ucinio nevidjenu uslugu jer ce zavrsni udarac na Kosovu (puna samostalnost u Septembru i sve sto taj cin sa sobom nosi u Srbiji) primiti crveno-crna koalicija. Sto ce, posledicno, omoguciti DS-u da se na vlast vrati na velika vrata i bez balasta malih stranaka sa ucenjivackim kapacitetom.

iznogud

pre 11 godina

Novi predsednik i njegov pomocnik su vece patriote od demokrata samo zato sto su za vreme bombardovanja doveli kozake,pa zar se niko ne seća pa zar je zaista dovoljno skinuti bedz i onda ti je sve oprosteno.Meni moj mozak neda da vise glasam za manje zlo.Ja sam taj koji nije glasao zato sto nemam za koga da glasam pa zar se niko ne seća izlaznih taksi za izlazak iz zemlje ili onih nesrecnika na mostovima za vreme bombardovanja.Zar su zaista Koletove zlatne ruke preobratile fabrike šećera kupljene za dinar po komadu ili je CK koji je bio poklon istom zbog podrske revoluciji a posle ga je prodao kao da je njegov.Pa se ateli se one sramote kad su placali kasikice na obnovljenom aerodromu po 100 eu a mermer stizaše iz Brazila po ceni zlata.Mogao bi ovako do ujutru ali neću idem da spavam i to snom pravednika jel ja znam da nisam dao glas nikom jer ga nisu ni zasluzili a znam i da sam ga dao nebi bilo bolje jel svi oni ni ne znaju kako to treba raditi da bi nesto promenili i zasluzili glasove.Oni ne znaju kako je to raditi i biti bedno placen za zavrsen fakultet njihov jedini posao je da budu politicari.Izem im posao.

Neznanac

pre 11 godina

Nasov je zaista "genijalan", a istina je tako jednostavna: Tadić je sam sebe IZDAO. To svi vide i znaju izuzev Tadića i par novinarčića. Počeo je sa tvdnjom da EU nema alternativu – neozbiljno i naivno! Sledi sednica GO DS na kojoj on previše samouvereno i prepotentno izjavljuje: "Razbićemo ih"! Takav rečnik nije primeren visokom intelektualcu, koji uz to predvodi DEMOKRATSKU stranku. Na izborima nastupa narcisoidno, samoljubivo, prepotentno, do besvesti vređajući i ponižavajući konkurenciju, a i jedno i drugo NEUKUSNO da neukusnije ne može biti. Sledi poraz, pa izjava: "Neču biti premijer". Ipak hoće i želi. Prva izjava zatim je: "Sa svima, izuzev sa SNS". Brzopleto i do srži naivno! On jednostavno nije svestan situacije. Pregovara o sastavu vlade, kao da je glavni i da opet od njega sve zavisi. Novi promašaj. Dačić ga ostavlja, a on detinjasto izjavljuje da oni Dačiću ne bi dali da bude premijer. Onda sledi serija nerazumnih izjava: Da su protiv njega tajkuni i kriminalci, da su kod njega tajkuni morali da čekaju na prijem, da vlada u formiranju nema šansi da uspe, da neće da podnese ostavku, pozivajući se na legalitet i legitimitet, da će krivci za poraz iz DS snositi posledice itd. I da završim: Na kraju, ipak, otvara vrata za veliku koaliciju, jer ljubav za vlašću je iznad SVEGA.
Zaist verujem da je tom čoveku je potrebna pomoć: ISKRENA, LJUDSKA, PRIJATELJSKA, ali van politike. Na potezu su njegovi PRAVI prijatelji.

tajkun

pre 11 godina

eee Tadicu, Tadicu. da si uradio lustraciju i ocistio Srbiju od politickog korova 90-ih, da si ocistio prvo svoju stranku od poltrona i karijerista, da nisi sklopio pakt sa sps-om i time pljunuo u lice pokojnom Djincicu, Srbija bi bila mnogo bolja i lepsa. Podigao si sps iz mrtvih, omogucio si ljudima koji su govorili najgore stvari o pokojnom Djindjicu da se uzdignu i pozicioniraju. Sredi ds i postavi nove mlade postene ljude. ocisti se tereta rodbinskih, kumovskih, bosanskih,crnogorskih itd. veza i interesa. uspavali ste ds.

mitat

pre 11 godina

treba vam biti jasno vama u Srbiji da u vlast bice taj koga hoce Amerika svidjalo se to vama ili ne to je istina.U Kosovo Thaci je premijer zashto to htela Amerika,i jedno mi u rat u Kosovo nismo pocnali za nezavisno tuku za ujedinjenje sa Albanijom to svi znaju.Ali nishta tu nemozhemo uraditi zashto tako je htela Amerika. Kako kazhe narod koga molish ne ljuti ga .Znam da admin nece da objavi ovaj komentar ali ja cu opet da je poshaljim.

zoran

pre 11 godina

Gospodin Boris Tadic je sebi (skratio mandat) i zato izgubio na izborima. Kada Predsednik sebi skrati mandat i da ostavku na isti, nema logike da se ponovo kandiduje. Ovo je za mene licno razlog da ne glasam za istog kandidata. Institucije sistema moraju da se postuju i to vazi i za Predsednika Republike. Niko drugi nije kriv sem samog Borisa Tadica, za sopstveni poraz. Treba da sebi skrati mandat Presednika stranke i da se povuce iz politike, to bi bilo casno i posteno.

Filip

pre 11 godina

Ova reportaza je nevidjena glupost. Nije Tadic izgubio podrsku zapada, vec je izgubio podrsku glasackog tela, a spoljni faktor ce saradjivati ili se suprotstaviti onima koji su na vlasti u ostvarivanju svojih interesa. U Tadicu su imali saradnika, sa usponima impadovima u toj saradnji. Sada utvrdjuju da li ce saradnika imati i u Nikolicu i Dacicu, ili ce morati da ulazu sredstva da ih ruse. Buducnost ce reci svoje. Eto mojih pet centi.

alo ima li koga

pre 11 godina

To ste se srpski politicari nude na prodaju sami ne znaci da srbija ikog interesuje. Sta tu ima nistra sto drugde nema i vise i jeftinije i bolje.

Mica_NBG

pre 11 godina

Za Ruse i Amere, mi smo statisticka greska (to je Putin vrlo nedvosmisleno izjavio kada su pocela muljanja oko NIS-a). Bice kako se ćaće dogovore i tačka...a mi možemo da pokušamo da u tome nađemo svoj interes ili barem izaberemo manje zlo. Nasa politička scena (kompletna), na žalost, nije dorasla visokoj svetskoj politici koja ima vrlo jasno kretanje i interes. Za to se ide u školu, uče se jezici, prolazi se 10-15 godina po ambasadama, pa se onda kaže da nešto znaš...kod nas je dosta da si politički podoban. Dakle, kakav narod (neuk i prost) takva i vlast (pride i bahata)

hehe

pre 11 godina

Kome on to sada place na ramenu, sto je izgubio?
Kome da mi placemo, sto nam je premijer covek koji sam na bi imao ni 10%?
Tolike godine je Boki bio na vlasti, koju su preoteli Slobi, a sada ni malo bolje.
Nema tamo niko obraza, ni malo. Ni patriote ni nepatriote.

Mican

pre 11 godina

Ako bi se sudilo po tekstu, ispada da je Zapad okrenuo ledja Tadicu, jer nije pristajao na ucene oko KiM, sto automatski implicira da ce Zapad, sa SNS, uspeti da ostvari, ili bar pokusati ono sto nije uspeo sa Tadicem? Ja zaista molim sve ljude u ovoj zemlji, a narocito medije, koji su u proteklih 12 godina zdusno podrzavali politiku Borisa Tadica, da se pomire sa cinjenicom da je Tadic izgubio i palramentarne i predsednicke izbore, jer je narod tako odlucio. Vidim po pojedinim komentarima da je neciji glas vredniji od drugog!? Kad kazem na medije, tu pre svega mislim na B92 koja je, o mim misljenju, cinila udarnu pesnicu Demokratske stranke u borbi protiv Nikolica, Vucica, ali i cele SNS. Znam da mi ovaj komentar necete objaviti ni u ludilu, ali nije ni bitno, vazno je da se sve zna i da lazi i obmane u Srbiji vise ne prolaze tako lako...

bljutavko

pre 11 godina

ako se prodaju ljudska bića to znači da su nečije vlasništvo, a obzirom da je ukinuto ropstrvo nije mi jasno kako je to moguće ili je ponovo uvedeno

charlton-Nis

pre 11 godina

pricate gluposti, kao Amerikanci ovo Amerikanci ono..pa ne izlaze oni na nase izbore nego mi , narod Srbije.2000-te je narod izasao na izbore , rekao Miulosevicu -DOSTA BRE i bio je gotov.Tadic je morao da zna da svako ko se druzi sa DACICEM- Milosevicem poltronom mora da padne.Gde je Gorica Gajevic , zasto neko nju ne spominje , zasto se ona za ovih 12 godina nije nekad pojavila na rts-u? ko joj zabranio -Amerikanci?Gluposti.Tadic nije ukapirao da je bilo bolje da je svaki dan iso po gradovima i selima nase lepe zemlje i razgovarao sa narodom umesto sa poltronima iz Skupstine Srbije.Tito je bio lukav i carovao 50-god uz pomoc naroda , da ga taj narod nije hteo proso bi kao u Rumuniji Causesku ..

Srb

pre 11 godina

**** mi **** ako onaj Seselj nije bio u pravu onomad kad je reko da nece Tadic da proda kosovo, nego Toma./ izvinjavam se moram da ps....

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih lekara

pre 11 godina

Citao sam komentare i procitao jedan o nekom softveru koji omogucuje kradje izbora. Setio sam se softvera koji su ds-ovski strucnjaci 12 godina sirili po drzavnim sluzbama. Jeste, verovatno su ga i napravili ali kakvi su strucnjaci tako i radi. Glasovi su isli ovom drugom a ne onom kome je namenjeno. Eh, da znate sta su prodali fondovima za zdravstvo za fakturisanje usluga. Sramota od programa.

Dexterijus

pre 11 godina

Hteli mi ili ne to da priznamo, jaci pobedjuje, i kad tad KiM ce biti "totalno" nezavisno, po USA modelu.
"Ali nicija nije gorela do zore..."

zhvakass

pre 11 godina

ma da skupila se ekipa pa po ceo dan misli o nama i kupuje nas i prodaje. a mi lepi plavi visoki bez ijedne mane, a zauvek nam je neko drugi kriv.
jedino dobro je da su pocela ujedanja i da je bara koja se zove opozicija postala pretesna za toliko krokodila u DS.

Nezavistan od nezavisnih

pre 11 godina

Totalno apsurdan tekst.Sada ispada da mi nismo glasali,da je sve to volja istoka ili zapada.Pitam se ko daje ovakvim ekspertima plate.Jer da ja svoj posao radim kao oni ne bi se bela leba najeo.

zika zikic

pre 11 godina

Pre desetak dana niste mi objavili komentar. Neprijateljima Srbije odgovaraju ovakvi Nikolici ,Vucici itd ljudi sa obrasom kao opanak. Lepo su iskolovani i dostojni manipulacijama .Prihvatice oni i Tacija i Mila kao najrodjenije . Slobin stil nema sta! Tadica,Vuka Jeremica,Djilasa,Borka ,idr.ne mogu da izmanipulisu. A to sto mi u Srbiji biramo na izborima iz inata,svakim se danom potvrdjuje.Nisam optimista plasim se za buducnost nase dece. Valjda i Pribicevic to rece. Nije Kosovo i Metohija samo sa ove strane Ibra i Mitrovice i Kosovo Polje i ugalj u mojoj njivi su deo Srbije. Sto pre novi izbor i za parlament a narocito predsednicki su resenje za Srbiju na svome.

Живорад

pre 11 godina

"Какао је запад подао Тадића"? А јуче сте писали да је Рикер дошао да га постави за премијера. Одлучите се за шта сте!!!

klin

pre 11 godina

@ (Lakše je kritikovati, 4. jul 2012 19:45)

Pristrasan sam, iskrivljene logike, iracionalan, koristim se neprimerenim rečnikom, nisu mi simpatični oni, koji svojom inteligencijom i naročito obrazovanjem odskaču od mene... i priznajem još šta god treba i što zaišteš...i...i...i opet glasam protiv BoTe.

Dahija

pre 11 godina

"On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući"...

Ma da, kako da ne, još će da nas ubede da se Tadić borio za Kosmet hahahha, zapravo su počeli da ga spremaju kao nacionalistu za sledeće izbore, još samo da poverujemo.

gangster iz vlade

pre 11 godina

nije nego je Srbija država veličine pola balkana sa 50 miliona stanovnika čija je privreda i vojska među 5 najjačih u evropi...ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!

p.s. izmislili smo struju, najstariji smo narod na balkanu i branili smo hrišćanstvo od turaka, evropu od fašizma a demokratiju od staljinističkog komunizma...mi smo Srbi Supermeni!

Maki

pre 11 godina

Ovakva budalaština od teksta, ako je i od "Pressa", mnogo je!

Samo bih pitao te vajne "analitičare", ako je Amerika postavila Tadića da bi rešila pitanje Kosova, i sad ga pušta niz vodu jer nije igrao kako oni sviraju, štra garantuje da će Toma i Dačić više "sarađivati"? Ništa naravno, osim ako je cilj cele priče bio da se zapljune Tadić. Sležem se da Tadić itekako zaslužuje pljuvanje, ali po sasvim drugim osnovama. Na primer, zbog eksplozije nezaposlenosti, korupcije, kriminala i brurazersko-banditske privatizacije kojom je uništena privreda Srbije. Ali što se Kosova tiče, Tadić nije uradio baš ništa. Ni dobro, ni loše. Celo vreme je čekao da se probleme nekako reši sam od sebe.

marija

pre 11 godina

Dobro, a je l se pita neko od vas zasto je Natasa Kandic, koja je Tomu Nikolica optuzila da je ratni zlocinac, podrzala tog istog ratnog zlocinca za predsednika Srbije???

Lakše je kritikovati

pre 11 godina

Vi koji stalno kritikujete Borisa Tadića za sve i za svačije greške ili propuste (čak i za svoje neuspehe za koje ste pre svega sami krivi), toliko ste pristrasni da ste odlutali svojom iskrivljenom logikom u iracionalnost. Naročito smeta vas neprimeren rečnik! Izgleda da vam nisu simpatični oni koji svojom inteligencijom i obrazovanjem odskaču od vas.
A sa druge strane očekujete, takođe nerealno, da će Tomislav Nikolić ispuniti sva obećanja i rešiti probleme. Zapamtite, u politici će uvek biti nekih propusta i nema tog "čarobnog štapića" koji će u svemu (i svakome) doneti očekivano.

Lajavica

pre 11 godina

Od svega me najvise raduje sto vidim da se narod vise ne da prevesti zedan preko vode.
Neki komentari ovde od po 2-3 reda u sebi imaju vise mudrosti, logike, poznavanja politike i zdravog razuma nego citirane izjave vajnih nam analiticara.
Ako nastave ovako da spinuju i potcenjuju inteligenciju onih od kojih zive, nama se smesi svetla buducnost, jer ce ovi za koje rade zaista zavrsiti ispod cenzusa.
Pozdrav Saperu i drugarima, ukljucujuci i gradonacelnika nam, nisu ni svesni da ovako rade u korist ovog naroda.
Predlog za B92: probajte da angazujete nekog pravog analiticara, ozbiljnog sociologa na primer, da se pozabavi komentarima obicnih ljudi. Pa onda rezultat kao udarnu vest na svakih sat vremena.
Da BT i njegovi imaju o cemu da razmisljaju

stena

pre 11 godina

U ovom tekstu ima neke istine, kao sto dosta istine ima i u svim ovim komentarima ispod. Tadic i demokrate su jednostavno bili prepusteni svojoj sudbini jer vise nije bilo razloga da im se daje vestacko disanje. Ali naravno, nisu oni izbore izgubili samo zbog toga. Jos vise je tome kumovala njegova i glupost njegovog okruzenja.

miam

pre 11 godina

Neistine.Prvo vladu Srbije pravi narod i glasaci.Drugo Nikolic i Dacic su vece patriote od Tadica,tako da prica o Kosovu pada u vodu.A mozda su mu okrenuli ledja zbog enormne pljacke Srbije.

Srbin

pre 11 godina

Sit sam Zapada, sit sam nasih gmizavaca, sit sam bezperspektivnosti, sit sam svega!Ponekad razumem one koje vide izlaz u ratovima, oslobodilackim ratovima - ne teritorija i zemalja, nego borbom do slobode od beznadja.

Zoran

pre 11 godina

Nasi politicari, i ne samo oni, se lako prodaju za male pare. Zato i nije cudo sto ih posle brzo skartiraju posle jednokratne upotrebe.

Pedja

pre 11 godina

Zapad na vlast dovede nekoga ko ce njima davati ustupke. Cim on povuce crvene linije davanja ustupaka, Zapad dovede novog koji je spreman nastavljati davati ustupke, inicijalno motivisan "podrskom Zapada" da on dodje na vlast. No kad i taj novi povuce crvene linije - tu mu je kraj, a rezerva nestrpljivo ceka...

charli dzordz

pre 11 godina

Ma sigurno je zapad svakom od 8oo.ooo. glasaca koje je imala DS. manje nego na izborima 2oo8. pretio da ne smeju da glasaju za Tadica.

marija

pre 11 godina

-Amerikanci su bili protiv Tadićeve kandidature za predsednika Srbije. Bivši ambasador SAD Kameron Manter je to čak otvoreno saopštio lideru DS, ali Tadić nije uslišio molbu jednog od najuticajnijih diplomatskih predstavnika...
Sta kome nije jasno?

eternal

pre 11 godina

To da zapad(Rusija vrlo malo)utice na politiku u Srbiji ti je valjda svima jasno.Oni se igraju sa nasim nesposobnim politicarima.Poilticarima u Srbiji u zadnjih 12godina je uvek bilo vaznije sta se o njima misli u briselu i vasingtonu nego u svojoj zemlji.Bilo je mnogo primera gde su politicari iz jedne stranke "cinkarili"u briselu neke druge.Utrkivali su se ko ce biti poslusniji i kooperativniji.A sve vreme nasi politicari(cast izuzecima)ne vide da taj zapad ne interesuje da Srbija postane slobodna,demokratska i ekonomski jaka zemlja,vec imaju svoje ciljeve koje zele da ostvare(nezavisno Kosovo,sirovine,energija,trziste itd).Nema demokratije i slobode u banana drzavi.

Marko

pre 11 godina

Mislim da na posletku po Tadica ipak nije sve tako tragicno. Bio jednom jedan Zoran Djindjic koji je iznenada promenio svoj stav prema Kosovu, neki bi rekli pojasnio.
Ja i danas ne mogu da se otmem utisku da ga je to naglo skretanje kostalo glave.

Mirsad

pre 11 godina

Da za sve su krivi zli stranci, a to nema nikakve veze sa tim što je Boris Tadić izgubio podršku u biračkom telu?
Za to što nije predsednik kriv je isključivo Boris Tadić - to je demokratska ocena njegove politike posle osam godina predsednikovanja i pet godina upravljanja vladom iz senke.
Za to što DS nije u vladi, kriva je DS. Stavila je Tadićevu povređenu sujetu ispred svojih interesa. Da je odmah napravljen sporazum sa URS-om, kao što je napravljen sa LDP-om, Dačić bi bio pred svršenim činom - ili da se pridruži, ili da ide u opoziciju. Naime, Dačićeva koalicija sa SNS-om nema većinu, a ako bi pozvali DSS, pogazili bi "evropski put" i sve što su radili u poslednje četiri godine.
Dakle za sve su uglavnom krivi Tadić i njegova stranka koja je dozvolila da sve zavisi od jednog čoveka, i to gubitnika na izborima.

franjo

pre 11 godina

Mozda, a mozda je objasnjenje daleko jednostavnije. Metoda kojom ste dosli na vlast nije metoda koja ce da vas odrzi na vlasti.
Nisu glasali ni rusi ni ameri vec su ili nisu glasali nezadovoljni gradjani.

Novosađanka

pre 11 godina

Za gubitak izbora DS-a i Tadića ktivica isključivo leži unjima. Tadić kao predsednik okružio se isključivo ljudima sklonimn bahatosti muljanju i bogaćenju u čemu ih je svesrdno podržavao jer neće biti da se bratija oko njega bogati a da to on ne primećuje nije ni on u tome čist. Sramno vaskrsnuće SPS-a pa stvaranje SNS-a nije moglo da izađe na dobro. Nastup na međunarodnoj sceni je bio katastrofalan večito smo imali politiku za napolje i drugu za domaći teren podržavanje ideje da smo prepametni i da ćemo međunarodne institucije zavrnuti mu se osvetila u punom efektu. Podmetanje EU komisiji zakona na engleskom i srpskom koji se potpuno razlikuju je bio krajnji cinizam i zato otkud pravo da se traži krivac u međunarodnoj zajednici za sopstvenu glupost. Ako DS nastavi sa ovakvim pravdanjem sledi im totalno urušavanje a to ipak nije dobro za ovu zemlju.

Kao i rezidencija

pre 11 godina

Jedino me interesuje dali i blindirani Mercedes od 500.000´, takodje ide u opoziciju. Mozda postoji zakon da bivsi predsednik moze da ga odkupi za tri piva. A mozda je lepo zamolio Tomu a ovaj pristao.

Milos

pre 11 godina

Ne mogu da poverujem da su ovi sa Zapada toliko glupi i nesposobni da veruju da ce sa Nikolicem i Vucicem lakse oko Kosova nego sa Demokratama. Vrlo ce se brzo razocarati osim ako namerno hoce primitivnu vladu koju ce jeftino isprovocirati da napravi neku glupost tako da onda mogu Srbiju jos vise da ocrne i osrame pred ostatkom sveta i tako olaksaju masovno priznavanje Kosova.

easter

pre 11 godina

" Kako navodi „Nedeljnik“, većina sagovornika tog lista je saglasna da je Tadić ostao bez podrške isključivo zbog nekooperativnosti oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije. On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući, uz podršku evropskih kolega, koji podrazumeva odricanje od severa južne srpske pokrajine i tamošnjih Srba. "
Svasta, a ovi kao SNS i T. N. kao PRECEDNIK, su kooperativni po pitanju Kosova... Ili mozda ima nesto sto mi ne znamo, a po pitanju istih kreatura? Po ovoj logici, Ceda Jovanovic bi mogao da racuna na USA i EU podrsku samo tako, toliko da ne brine o ishodu predsednickih i parlamentarnih izbora, a on cak nije dobio ni lokalne, beogradske izbore... Ko je ovde lud i ko koga laze?

Viktor USA

pre 11 godina

Clanak je pisan sa namerom da povrati Tadicu popularnost i predstavio ga kao nacionalistu koji je platio cenu neposlusnosti, a prosta cinjenica je da su na Zapadu konacno shvatili da se radi o vrlo losem politicaru koji je upropastio DS i ogromne potecijale koje je ta stranka imala.

Branko

pre 11 godina

G.Tadić i vrh DS nemaju šta niti na koga da de ljute. Nije im kriv ni Zapad, ni Istok... nisu "krivi" ni građani Srbije. Sami su krivi. Odrekli se politike koja je DS činila prepoznatljivom tako da se oko nje okupljaju sve demokratske i napredne snage zemlje. Pretvorili se u sitnosopstveničku interesnu grupaciju, prepletenu tajkunima, korupciljom i aferama. Zato su politički kažnjeni, tako je i pravo. Mislim da se u opoziciji neće snaći, da će doći do raspada stranke. Šteta, izneverene su one vizije devedesetih, vizije ubijenog Premijera.

Zare

pre 11 godina

Jedino me interesuje dali i blindirani Mercedes od 500.000´, takodje ide u opoziciju. Mozda postoji zakon da bivsi predsednik moze da ga odkupi za tri piva. A mozda je lepo zamolio Tomu a ovaj pristao.
(Kao i rezidencija, 4. jul 2012 17:12)
Mozda mu Toma dodeli stan od dva ara koji je dobio kao potpresednik vlade za vreme Miloseveci je je to sada za Tomu shpajz..tesno bre... A veca funkcija mozda bi mu pasovala vila Mir?

Kiza

pre 11 godina

Koji analiticari su mogli da predvide ovaj scnario,i ko se to jos ponadao, dolaskom americkog clana ,stejdipartmenda da se nesto moze bitno promeniti u strukturi vlasti...O svemu mozemo,ali Nas pustite nasih ANALITICARA.

Posttadićevski ciklus

pre 11 godina

Mali doprinos Pressovom textu:

NnnnnNNNNNnnnnnNNN... (uvod gusle)

Bože mili čuda velikoga,
Kada Tadića izdadoše tuđi,
Kad on osta bez svojih junaka,
Artija se Đidina potrudi,
Da nam reče da je zbog Kosova,
Da dušmani više ga ne šćeše...

NNNNnnnnnnNNNNnnnnnn (gusle)

гром

pre 11 godina

Ништа није тек онако! Па и ова прича!
Ако су знали што нису рекли!? чему накнадна памет!?
Баш су бљак!

dacha

pre 11 godina

U statutu EULEX-a kaze da su oni logisticka podrska drzavnosti Kosova, a neko je njih pustio i to na celu tetitoriju Kosova i Metohije, neko je menjao tekst rezolucije u UN da ne bi naljutio Washington, neko je priznao Tacijevu Drzavu da bi dobio volsebnu kandidaturu i ko zna sta sve jos Borko u necije ime nije potpisao,sto na svojoj kozi osecaju i Norvezani koji u torbi imaju kapu sa Srpskim amblemom , a o jadnim Srbima da i ne govorimo. I sad taj neko ispade heroj antikolaboracionizma... a ja sam nekad voleo press da citam

Nikola Kosanović

pre 11 godina

Nove priče starih "analitičara". Zapad Tadiću nije dao podršku jer je znao da bi javna podrška značila siguran gubitak izbora. Zapad interesi Srbije uopšte ne zanimaju - samo njihov interes je bitan. Kominterna iz Brisela je imala dobre prognoze i par sati požurila sa čestitkama Nikoliću. "Džaba su krečili", Srbija ima šanse da na putu do članstva u EU (negde 2025) zaštiti ako ne sve, onda svoje najvitalnije interese. Ali, balavcima i neznalicama ne sme poveravati važne državne funkcije (Malović, na pr.).

Зоран

pre 11 godina

Ако на изборима губе они који не одговарају Западу или Истоку у чему је сврха гласања?

crni domino

pre 11 godina

(Vladichin Unuk, 4. jul 2012 16:32)
Sretan put u Cetinje! Tamo jotuj, pametuj i uci da pises knjizevni srpski, ako se vec obracas srpskoj naciji. Takav je red svuda u svetu.

ladenje

pre 11 godina

Velika glupost je ovoj clanak. SNS e toliko proevroski, kolku sta je bio stalin demokrat. SNS samo su deklarativno za Evropu, samo na zborovi, svi potezi koi ce da rade ce bide antievropski i ce da vrate srbija 10 godina nazad u put kon evropu. Ovu su price vrtile i u Makedonija, kako zapad je zelio da bude na vlast desnicarska, nacionalisticka vlada za pobrzo da rese spor sa imenom sa Grcka, ali realnost e sasvim druga, i sad ni zapad nemoze da sruse tu vladu.

dragana

pre 11 godina

Tesko je poverovati koliko problema sa matematikom imaju pristalice Tome-Diplome...İzbornu volju je iskoristilo 46% gradjana i od toga je SNS dobila 50%.Zar to nije volja samo 23% gradjana da im covek sa srednjom strucnom spremom i bez znanja ijednog stranog jezika bude predsednik...Naravno ima visokomanipulativnu licnost i koristi demagoske fraze na koje se ''hvata''onih 60% nepismenih u Srbiji..Tuzno....:(

SONG

pre 11 godina

Tadic mora shvatiti da je zakazao na svim poljima i time dokazao svoju nesposobnost.Zadnja njegova izjava kojom je potcenio i na neki nacin ismejao buducu vladu,sama po sebi govori u kakvom svetu i zabladuma zivi sada vec bivsi predsednik.Jedino mu mogu cestitati na njegovoj cirkusijadi sa Dodikom i opstrukciji Bosne ka EU integracijama i NATO-u.

laki

pre 11 godina

Kakve gluposti,nista ne cudi kada se zna ko daje takve izjave,takozvani analiticari od kojih vecina nije neutralna.Borisa nisu skinule sa vlasti USA I EU,vec narod.Ne zbog Kosova,vec prvenstveno zbog kriminala i korupcije,tj.bogacenje prvenestveno celnika DS koji je premasio sve apetite i morao da se trpi svakim danom,dok je narod ziveo sve bednije i teze,i SPS sa svojom dikom Dacicem koji je za to malo kriminalaca sto su uhvaceni(sitne ribice,prevara naroda) licno uticao na visinu kazne.A i onaj Palma,sve osobe kojima treba ispitati poreklo imovine.Ovo je sprdnja od zemlje,u kojoj nista ne funkcionise,osim prevare naroda i bogacenja na njihov racun.Zato prestanite da placete za tim manekenom i glumcem koji ponekad pomislim kada procitam neke njegove izjave i sam treba da ide kod psihologa i ispita se.Dozvolio je da zemlja propada ,da narod zivi jis bednije,da se siri kriminal i korupcija,da se svi koji su to hteli(zajedno sa njim)bogate i pljackaju drustvo zajedno.Samo sto ja nisam toliko glup i nemam interesa da poverujem u bajke poput "pravicete ga od blata i sl."Pa ko je bio predsednik zemlje,ko?cuvar ovaca ili? Ne treba on da se pravi toliko naivan kao da nista nije znao,jos jedan "neobavesteni"U pet do dvanaest on hoce da pravi reda i ispunjava svoje obaveze.More,ispitati im svima poreklo imovine,kakva nevinasca!KRIVCI BRE!

Justicia

pre 11 godina

Pa jasno je i vrapcima da je Zapad prodao Tadica, na sajtu EU "greskom" objavljeni rezultati predsednickih izbora par sati pre zatvaranja biralista. Zapad je nasao kooperativnije saradnike Tomu i Dacica.

aca

pre 11 godina

Zapad utice naravno i mrsi razne konce. Rusi takodje ali kod nas je 95% Zapad. Ali ipak Tadic je izgubio izbore. Neka vidi zasto. Jel Toma Nikolic neka superiornija licnost od njega, nije, jel ponudio nesto novo, nije. Zvakao je i on o EU.
Tadic je izgubio zbpg svoje nadmenosti i arogancije, a sa druge strane bezbojnosti i frazerstva. Sad su mu svi krivi i beli listici i Vesna Pesic, i Labus, i Kostunica i njegovi opstinski odbori i Jelena Trivan....I ceo narod je glup jer nije za njega glasao. Pa to je isti narod koji ga je dva puta birao. Posle 2004. odraslo je 8 novih generacija za glasanje koji nemaju pojma sta je Sloba, Seselj i sl.Po tome trebao je vise da ima. I nije tacno da njegove pristalice nisu uzasle, najveci odziv je bio tamo gde je DS najjaci.

Vecko

pre 11 godina

Slazem se autorom da su svi Tadicevi prethodnici bili zrtve politike SAD. Tadic (citaj vlada Srbije) je vodio politiku na ivici konflikta uz puno konfliktnih situacija. Zapadu se to nije svidelo ali im je bilo jasno da boljeg sagovornika u Srbiji nemaju (bar ne na vlasti). Svaki buduci predsednik drzave i vlade bice na istim iskusenjima kao i njihovi prethodnici. Dosadasnji pregovori izmedju PR i BG govore o tome da se politika SAD zasniva na konstanti da nije moguce pregovarati o toboznjoj nezavisnosti KiM, vec da se uz pomoc BG na miran nacin domognu aparata vlasti na severu KiM. Otuda treba odati priznanje Tadicu, jer je uspeo da zemlju ne uvuce u nove konflikte.

Kosovo je Srbija

pre 11 godina

Po Nedeljniku, posle nadmetanja EU, SAD i RUS pa potom ispadanje Tadica, dali se vidi ko je veci srbin i ko je veca budala ?

Marijana

pre 11 godina

Ovaj Press je DS spin casopis. Istina je da je Tadic nesposoban, da je stranku pretvorio u interesnu grupu, i umesto da kao covek podnese ostavku u DS i da analizira svoje greske, njemu je ceo svet kriv, krivi su mu tajkuni i narod.
Nije tacno da zapad trazi da se prizna Kosovo, to su lazi i podmetanja. Oni traze da se postuje potpisano, znaci ako si potpisao da se uklone balvani za 3 meseca, onda moras da se pridrzavas dogovora. Tadic potpise sporazum i ne pridrzava se. Pa sto si onda potpisao, trebao si da odbijes da potpises.
Sve u svemu kiselo grozdje, krivo mu je sto su protovnici bolji od njega i sto su pobedili.

Vladichin Unuk

pre 11 godina

"...Još kada donesu ispred nosa račune sa egzotičnih ostrva naših patrijota(onih što sastavljaju vladu)mislim da je svima jasno kako će se razrešiti kosovski čvor...."

Ne sjecam se da sam ikad procitao i jedan komentar Srba o politicarima a da se ne poteze teorija basnoslovnih bogatstava politicara. U vreme bombardovanja Jugoslavije po Zapadu je kruzila patka o nekih 5 milijardi dolara koje je Milosevic potrpao po bankama Zapada i Kipra. Gdje je ta lova, da njome otplatimo dug?

Jedino sto je nepobitno u ovim tvrdnjama o bogatstvi gramzljivosti jeste da je to na vrhuncu liste prioriteta svih onih koji pisu ovakve nebuloznosti. Drugim rijecima, da se kojim slucajem jedan od onih koje zagovaraju ove price o kradjom stecenom bogatstvu dovede na vlast prvo sto bi uradili jeste da bi se postarali da se obogate.

Malo je neumjesno da mjerite svakog svojim arshinom i moralnim vrednostima.

cane

pre 11 godina

Zar postoji i jedan trezven čovek u Srbiji koji je verovao u yadnjih 10 god. da će se Kosovo vratiti Srbiji, pa još se Tadić nešto žrtvovao u ime Srpskog Kosovca, nije od iygubio zato sto nisu za njega glasali Obama, Putin i Merkelova, već se narodu smučilo iživljavanje koje je DS sprovodio.

zbunjeni

pre 11 godina

Ima u ovome istine. Setimo se samo price o izbornoj kradji.Iz SNS-a su govorili cak da je napravljen softver koji omogucuje kradju. Da je pobedio DS (Tadic je vodio u prvom krugu) bilo bi velikih nemira, jer je stvorena vrlo napeta atmosfera. Ne bi Toma i Vucic to radili da nisu imali podrsku stranog faktora. Setimo se da je cestitka Nikolicu za pobedu na predsednickim izborima stgla znatno pre zatvaranja birackih mesta. Da li slucajno?
Kazete narod je glasao. Da ali kod sastavljanja vlade ne odlucuje narod, vec lideri politickih stranaka, a to je veoma pogodan nacin za uticaj stranog faktora.

Srbin

pre 11 godina

DOSTA VISE LAZI!!!!Kao Tadic nije hteo da se odrekne kosova i sada ga americka administracija zamenila i nasla kooperativnijeg lika,pa jos Nikolica,pravog srbocetnika!!Hahahhahah!Narod treba da shvati,glasanje je bilo,narod je rekao da nece Tadica i demokratiju,tacka,narednih cetiri godina vladaju ovi,i nema tu zavere nikakve!!!!!

Vladichin Unuk

pre 11 godina

@dragana

"Tesko je poverovati koliko problema sa matematikom imaju pristalice Tome-Diplome...İzbornu volju je iskoristilo 46% gradjana i od toga je SNS dobila 50%.Zar to nije volja samo 23% gradjana da im covek sa srednjom strucnom spremom i bez znanja ijednog stranog jezika bude predsednik...Naravno ima visokomanipulativnu licnost i koristi demagoske fraze na koje se ''hvata''onih 60% nepismenih u Srbiji..Tuzno....:(..."

Dragana, moj poznanik, sa doktoratom iz jednog od najstarijih i najpoznatijih evropskih univerziteta, govori 5 jezika, i cita i pise (ne mogu se tome nacuditi) srpsko-hrvatski bolje nego ja, me sad zvao telefonom i zamolio da mu objasnim logiku Vaseg argumenta.
Obojica smo se malo zagrcnuli Vasom logikom jednostavno ne mozemo provaliti gdje je poenta Vase tvrdnje.
Pomognite ako mozete!

Sajo

pre 11 godina

Zapad ne trpi VODJE...oni hoce smenjljivost VODJA..hoce vise demokratije a ne da nam se jedan ustolici dok je ziv...Neka jase svoju stranku(ako su glupi) a ne celu drzavu ma koliko bio dobar...Zato i postoje ustavna ogranicenja u svim demokratskim drzavama...dva puta i ne vise a nasi bi kao i Rusi..malo ovde malo onde al u glavnom na vlasti i tako jedno 50 godina...U ostalom nije Tadic Putin...mada ni druga Putina ne mirisu na zapadu u opste ma koliko on bio kooperativan bas zbog te nedemokraticnosti...

znamo se

pre 11 godina

Amerikanac nije dosao da vidi Botu pa sad ovaj kuka i motika! U Srbiji svaki glumac bi mogao biti politicar kao i ovi,ali ovi politicari ne mogu biti dobri glumci!!!

Ana

pre 11 godina

Dakle, ja pojma nemam. Mislila sam da je Tadić izgubio na izborima zbog loše unutrašnje politike, jer su na hiljade Srba koji su dobili otkaze i bedno žive glasali za promene.
Ubeđenost analitičara, Tadićevih pristalica, da je Nikolić izabran da bi izdao Srbiju i priznati nezavisnost Kosova, jednostavno nema nikakvih osnova. Ispade sad Tadić žrtveno jare jer je bio dobar Srbima, ali loš zapadu.
Ali jedno je sigurno: Srbi više nikome ne veruju.

Logic

pre 11 godina

Hajde da izađemo iz dečjeg vrtića od politikantskog analiziranja. Zapad digao ruke od Tadića, jer nije hteo da prizna Kosovo, pa tako Tadić izgubio izbore! A da je priznao Kosovo, onda bi ga svi Srbi glasali? I tako će sad Zapad ponovo da igra tetrebovu igru oko novog predsednika, Tadić će da uđe u narodnu pesmu najnovijeg ciklusa, jer ne počini izdaju na Kosovu, a Nikolić... nevjera, davno izdaju i snovao i kovao. Zapad srećan što je "njihov čovek" došao u igru, a samo glumi da im se ne dopada... Hajde analitičari, zapenušite još malo ovu sapunicu da i domaća stane na mali ekran, ubiše nas španske krevetske spletke iz iste sobe i sulejmansko haremsko izvrtanje očiju preko ramena.U toj konkurenciji bićete prvi!

hogar strasni

pre 11 godina

Boris Tadic je kao dijamant margarin u sve se mesa,izgleda da je preterao pa ga je snasla zla sudbina.Ostavili ga pored puta da uvene kao cvetak zanovetak.

Milos

pre 11 godina

Tadic i vrh DS-a (kao sto i Milosevic svojevremeno) ne zna spoljnu politiku i kretanja oko nas i kod nas. Slazem sa ovim tekstom osim dela da je EU pustila niz vodu Tadica. Mislim da je EU stajala iza Tadica ali oni nemaju ovde geo-stratesku snagu a ni Tadic i DS nisu dovoljno jaki igraci koji su tu ulogu ovde mogli da izguraju. Ovo je ovde bila precrtana slika kao u Albaniji 96 i 97 godine gde je doslo sdo sukoba izmedju Nemacke i Amerike (njihovih struja) i naravno americka je pobedila. Ova vlada je vlada Vorlik - Sojgu (Amerikanci dobijaju Kosovo , Rusi dobijaju rute za Juzni Tok i ostale projekte). Greska DS-a (odnosno njihovo neznanje) se svodi na to sto su mislili da ako EU stoji iza njih da to automatski znaci i da Amerika stoji iza njih. EU i americka spoljna politika se ne poklpaju uvek (i to geografski i vremenski ). Takodje oni su mislili da ako na primer Amerika i Rusija lome koplja u Siriji na primer da ce da lome i ovde. Na zalost ovde su im se interesi poklopili a onda su Sojgu i Vorlik naterali svoje pulene da sklope koaliciju. EU ostala kratkih rukava a sa njom i DS i Tadic.

SasaKuleas

pre 11 godina

Sve razumem..ali da 'zapad misli da će Dačić i Nikolić možda biti kooperativniji od Tadića..'...e,to ne razumem!? Bravo za naše vrle analitičare..KO njima daje platu?

Miki BG

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa analitičarima. Uostalom, i Djindjić je najverovatnije ubijen zato jer je hteo na drugačiji, za Srbiju povoljniji način da odmah reši pitanje Kosmeta. Tadić na žalost nije do kraja razumeo najveći broj gradjana, pa ga je optuživao za izdaju...Na našu sreću, a njegovu političku trenutnu nesreću, on i Jeremić nisu posustali i dosledno su se držali nacionalnih i državnih crvenih linija, što je razbesnelo pre svega SAD, a onda i najuticajnije sile EU. Žalosno je što Nikolić najverovatnije neće uspeti da bude tako umešan i uspešan političar i da ide sa politikom i Evropa i Kosovo, kao što su Tadić i Jeremić išli i uspeli da Srbiji obezbede kandidaturu za EU bez gubitka Kosmeta, posebno severnog dela. Nisam siguran da će Nikolić uspeti da obezbedi sledeću stepenicu, početak pregovora sa EU bez gubitka Kososmeta. Dačić kao mandatar obećava više, ali je pitanje da li će imati razumevanja kod brojnijeg koalicionog partnera - naprednjaka, posebno ako se pokaže tačnim da će naprednjaci imati osam, socijalisti pet i regionalisti dva ministara... Jer će tada u Vladi glavnu reč voditi naprednjaci, a ne premijerovi socijalisti...

Milan

pre 11 godina

Aman, ljudi, kakav zapad. Izgubio je izbore jer nemamo leba da jedemo. Jer kad god udjem u neku instituciju, od lokalnog vrtica do najvisih drzavnih institucija, svi me nepomicno gledaju cekajuci da izvadim kovertu iz dzepa. Nije problem bio ni u Kosmetu ni u Evropi, ni u zapadu ni u istoku. Problem je sto je Srbija trula iznutra.

babaskolacima

pre 11 godina

Izuzetno glup tekst. Ovako nešto mogu da smisle samo "umovi" iz Pressa. Kao sto kaze jedan od prethodnih komentara, nisu EU i Vašington glasali na izborima, već građani Srbije. U tom smislu je značajna i današnja izjava Mila Đukanovića koji govori o značaju priznavanja državnosti Crne Gore od strane Tomislava Nikolića, čime se postavljaju jasnije granice srbijanske spoljne politike od one Tadićeve floskule o Srbiji kao "lideru u regionu" i povezivanju sa Republikom Srpskom putem deklarativnih izjava i maloumnih skupova, kao kad su Dodik i Tadic obiljezili zavrsetak radova na autoputu Banjaluka - Gradiska, a tom prilikom izjavili kako je to znacajan korak na priblizavanju Republike Srpske i Srbije. 'Alo! S druge strane je Hrvatska, a od Hrvata nigdje nikoga na skupu. Hrvatska tek treba da napravi svoj dio autoputa do Okucana, a treba se praviti i most!

Po toj logici "liderstva" se osudjuje i odluka HŽ da ukine neke putničke linije iz BiH i Srbije, a ovdje se bacaju komentari kako je to politička odluka. I da je politička, njihova je. Oni se ne smatraju dijelom tog Tadićevog "regiona" i imaju pravo da se ne smatraju, pogotovo ako im to još nije na korist, kao što i nije sa tim putničkim linijama. Teretni prevoz drži željeznicu, a ne putnički.

Boban

pre 11 godina

Pojedine komentare u kojima se kaže kako su ovde glasali građani pišu upravo oni koji su tvrdili da su izbori pokradeni i da su u mnogim mestima kupovani glasovi! Ako je tačno da su masovno kupovini glasovi, onda vas molim da se ne pozivate na volju građana, volja građana je da proda glas onome ko više plati!

realista

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim placucim vestima o ovom coveku,narod je izrazio svoju volju shodno rezultatima onog sta su oni radili prethodne cetiri godine pa ceo tim oko njega su za vreme njegove vladavine stekli licna bogatstva na kojima bi im pozavideo i Bil Gejts,i sad pokusavate da ga predstavite kao mucenika. Ko je molim vas njega izadao? Pa on je izadao celu naciju.

Pusti ih niz vodu

pre 11 godina

Kosovo ce da nas otera na nivo Bangladesa.Sto se pre resimo Kosova bice nam bolje. Mozda svi politicari do ssda zele svoju privatnu drzavu.Svi se kao nasekirase zbog Kosova. Kao sto se i ja sekiram a nisam na vlasti. Ne mogu nocu da spavam. Kosovo se ne maze na hleb

dr

pre 11 godina

Ili još bolje: "Kako je Boris slušao svoje dodavače i na taj način prodao pristojan narod Srbije za podršku na izborima koje nije mogao da dobije"? Možda je bolji naslov?

SaleNS

pre 11 godina

TAdica su ugrobarili njegovi saradnici, a ne amerikanci. Oni saradnici sto i danas grade zgrade, imaju avione, kamione. Glasaci mu nisu oprostili sto se nije obracunao sa korupcijom, a ne resavanjem pitanja Kosova. Nisu mu oprostili sto su zaposlenja i dalje po stranackoj liniji, a ne po strucnosti... To je ono sto nas boli, a ne ameri

Munja

pre 11 godina

Pa jel su ovde izašli na izbore i glasali neki marsovci ili građani Srbije? Jel matematika egzaktna ili apstraktna nauka. Kakve su ovo nebuloze. Stvar je jasna: narod ga ne želi, video je u njemu nesposobnog čoveka i političara, izašao, glasao i - to je to.

mile

pre 11 godina

Sad mi je jasno zasto je Toma Nikolic zadnjih godina "visio" u Briselu i zastro se hvalio da sirom Zapada ima prijatelje. Za ovce iz Srbije imao je jaku nacionalisticku pricu za izbore, a sada kad je "izabran" nsglo je omeksao i apeluje na smirivanje situacije na Kosovu. Gde mu je paln za Kosovo kojim je mahao. Strani savetnik za izbornu kampanju bio mu je isti covek koji je bio u ranijim izborima i Tadicu

matia

pre 11 godina

odma da se obustavi dalja proizvodnja serije bela ladja jerbo ćemo je imati uživo.možda je boris i ds i gori od nikolića i sns i sps,ali tadić je gospodin čovjek,a ds civilizirana stranka!

Srb

pre 11 godina

Je l vam sad jasno zasto je Putin pozdravio Tadica preko Nikolica?
Isti scenario je bio predvidjen i za njaga, - diktator, pokrao izbore, tzv. intelektualci, NVO,...

Poldi

pre 11 godina

Okanite se teorija zavera i izdaja. Ako je koga izdao onda je to Tadic svojom politikom i jare i pare. Malo EU malo Kosovo. Malo saradnja sa Hagom malo (vise) natezanje. Malo integracije malo (vise) zastita raznoraznih interesa. A Dacicu je uz sve to ostavio potpunu slobodu manevrisanja.
Mislite li da su oni u EU blesavi pa da nasedaju na roaznorazna obecenja i objasnjenja? To samo gradjane Srbije mozes uzastopno prevesti zedne preko vode i opet po ko zna koji put ce da nasednu.

Aca

pre 11 godina

""Nedeljnik" navodi da gotovo nijedna vlada u novijoj istoriji Srbije nije napravljena isključivo u Beogradu, odnosno bez uticaja mahom Vašingtona i Brisela, ali Moskve. Sve ukazuje da su ključnu ulogu u formiranju nove valsti opet imali „faktori sa strane“ i njihove diplomate na Senjaku i na Slaviji. "


Da se razumemo, sve vlade i vladajuće koalicije, i politika svih država na prostorima balkana se od Titove smrti 1980 godine formiraju na osnovu mišljenja ciljeva i zahteva Vašingtona Brisela i Moskve! Tako da to nije ništa "u novijoj istoriji srbije"!

SVD

pre 11 godina

Mi uvek tražimo u svakom događaju uticaje neke strane sile, zaboravljamo da je Tadić izgubio zato što nije dobio podršku birača. Niša te bi mogle bilo kakve strane sile, da je Tadić imao malo više sluha za javno mnjenje, da se nije okružio nesposobnjakovićima da ne pominjem samo Malovićku i Trivanovu. On se ponašao kao da je neprikosnoven i dobio je lekciju. Ne verujem da su na birače imali uticaj bilo kakvi stranci, tim više što su Srbi u suštini skeptični prema svim strancima i njihovim namerama. Bolje bi bilo da se malo krenemo sebi da tražimo rešenja unuatr svoje države i društva i da zaboravimo svemoćne strane sile koje navodno upravljaju nama. Niko ne upravlja osim nas samih.

PravdaNS

pre 11 godina

Koje su ovo šuplje priče od poltronskih novinara, da stvarno ne mogu da verujem da i dalje pokušavaju na ovaj način da prikrivaju istinu. A istina je da na izborima nije glasao Vašington, Brisel i Moskva, već su glasali građani Srbije!!! I ne provlačite stalno EU u svakoj priči jer je to i više nego nakaradna teorija koju zastupaju DS-ovci i njihova logistička podrška zvana POLTRONSKI NOVINARI!!! Ako nešto svrstavam u isti koš sa kriminalcima, korumpiranim političarima i takozvanim ''biznismenima'' onda su to POLTRONSKI novinari , za mene lično najgori soj ljudi! a to vam govorim iz iskustva jer radim u medijskoj kući tj. ''javnoj kući''.

Zoran Obradovic

pre 11 godina

Zabluda! On je nenadano izgubio izbore ne uspevsi da za svoje partnere Amerikance zavrsi posao oko Kosova.Zato je sad u nemilosti.A EU i NATO traze novog poslusnika koji ce bolje obaviti date mu zadatke i uspeti da ubedi srbe kako je bolje za srbe da srbi nista nemaju (verovatno ni drzavu Srbiju)...

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo, situacija na KiM je upravo takva prvobitno zbog ljudi koji ce ovoga puta formirati vladu, ako se secate davne 99 a mozda malo i pre toga. Drugo, izgleda da mnogima ovde, kako bih ja nazvao "srednjovekovnicima" nije uopste stalo do naroda na KiM, kako oni zive, kako se snalaze, itd, vec samo im je stalo da KiM ostane teritorijalno u sastavu Srbije, a to ko tamo zivi, kako radi, kako zaradjuje, da li pljacka, da li ubija, itd. to nije bitno... Pa nista, hajde onda da saljemo konjanike i vitezove da osvajaju teritoriju koju su nam okupirali "dusmani", mozda cemo i u pohode na Albaniju i Makedoniju, ha? Strasno... Osim toga na osnovu ovog clanka se dobro vidi ko je patriota a ko nije, i ko je pod pritiscima posustao a ko se povukao. Nego polako, doci ce iz zadnjice u glavu pa ce "srednjovekovnici" reci: "Cekaj bre, bolje nam je bilo kod Tadica", naravno kada se Toma i Dacic spotaknu niz "basamaci". Hvala na paznji.

Muve na lepak

pre 11 godina

Da se Tadić nije toliko oslanjao na zapad, ne bi mogli ni da ga izdaju. Nadam se samo da će Dačić i Nikolić naučiti nešto iz primera Tadića, mada nisam siguran.

Sasa

pre 11 godina

Kako to "prodali" Tadica? Ja sam mislio da je izgubio na izborima i da je zato izgubio vlast. Isto tako, koliko znam, vlade nam ne formiraju ni sa istoka ni sa zapada, mislim to niko do sada nije spominjao... Predlazem svima koji podrzavaju i brane Tadica da se stvarno jednom zapitaju sta nije bilo u redu za vreme njegove vladavine pa je izgubio vlast. To je pravi put, a ne izmisljati i spletkariti.. Tuzno je da niko ne vidi opomenu i ocenu koju je dobio... ili ne zeli da vidi.

Kontras

pre 11 godina

Vidim da se Tadicev PR tim vec angazovao da ga predstavi u najboljem svetlu jer, siroma', nije hteo da da Kosovo, pa je samim tim izgubio podrsku Zapada. Koristio se sistemom odlozenog dejstva koliko god je mogao. Trenutno nije popularno biti premijer ili predsednik jec ce nova vlada, ukoliko opstane 4 god (u sta sumnjam), biti pod pritiskom da prizna Kosovo. DS je bio alav i kada vec nije postigao dogovor o vladajucoj koaliciji odlazi u opoziciju, opet promisljeno. Tadic ce u trenutku kada Srbija prizna Kosovo biti u opoziciji i eto skoka popularnosti! Svi su oni alavi za vlascu i niko tu ne razmislja o dugorocnim ciljevima (citaj posledicama)

Marko_NS

pre 11 godina

Moje skromno misljenje je da ovaj tekst ima smisla ako se procita izmedju redova.
Sa Tadicem su morali da pricaju i dogovaraju i nikako ne bi valjalo da su na svoju ruku nesto uradili po pitanju Kosova sa cime se ne bi demokratski svet u Srbiji slozio. Ovako, sa novom crveno-crnom koaliciom, koja je direktan naslednik one crveno-crne, nece nikoga nista pitati. Kosovo dovidjenja, potpuna samostalnost je na vidiku u sledecih godinu-dve i to sa jakim opravdanjem zapada da su se novi Milosevic i Seselj vratili. Zato je izostala podrska Tadicu i zato navijaju da Nikolic i Dacic vode zemlju a kroz 4 do 8 godina ce se vratiti da podrze iskrenu demokratiju bez bremena Kosova na ledjima Srbije.
PS. Ko zna zasto je to dobro...

preprodaja

pre 11 godina

jasno je meni da je zapad prodao Tadica. Ali kome? :)))))))))
Dali oglas: Prodajem Tadica, dobar za izvinjavanje, smrt za privredu, opasan za medije, sazaljiv prema potpredsenicima. Vole ga zene, bar jesu dok je bio na vlasti :)

bgd

pre 11 godina

... Pa one igre oko kradje glasova. Kradja, kradja, kradja.
Tadic licno pokrao izbore, ludilo, da je pobedio Tadic, sto se ocekivalo bez obzira na kampanje belih listica i Pesicke, Kandicke...,a sto takodje nije slucajno, bilo bi svasta u Beogradu.
Nikolic i Vucic su u igri.

Digital

pre 11 godina

Skinuo te je sa vlasti Bus Plus,na svakim vratima busa po 800 evra.
Skinule su te i cetke sa belom farbom,s kojom su tvoji poslusnici iscrtali kocke u gradu,oteli od trotoara pesacima,i prodavali smestaj u te kocke na sat vozacima.
Skinule su te kamate 1 i 2 na Infostan racunima.
Hoces jos razloga?
Dok si se sa tim iz sveta druzio,na nas si zaboravio...pa sad,eto...
Vidis vec...

Rista

pre 11 godina

Ameri su rekli Tadicu, pusti budale nezahvalne, idi I opoziciju cetiri godine, nek vide sta je prava kriza I kako ce im Rusi pomoci... Molicete vi Tadica da se vrati na vlast I Amere I Nemce za kredite. Zivi bili pa videli!

behar

pre 11 godina

Jedino sto verujem je da su mu rekli da nije u redu da se po treci put kandiduje za Predsednika.To bi mu svako normalan rekao,pa ni Putin tako bezobrazno nije smeo.

bezimena

pre 11 godina

Ako je zapad prodao Tadića, to znači da je kupio T. master Nikolića i da će ovaj potonji biti mnogo MEKŠI i KOOPERATIVNIJI u vezi Kosova (jer je to jedina sporna tačka izmedju Srbije i "ostatka" sveta)!

tvrdoglav

pre 11 godina

Ognjene, niste me ubedili vasom analizom. Cak sta vise podsecame, na one bajne politicke analiticare sa njihovim prognozama, analizama i ocenama u vreme izbora.Ovakva analiza je za neki drugi film?

Niki

pre 11 godina

Eto sad i Tadic posta "neobavesteni".

Elem klasicna srpska prica, svaki novi koji bi da dodje na vlast misli da bi bolje cinculirao sa zapadom nego svoji prethodnici. Navuku ga da udje u igru (tapsuci po ramenu i govoreci kako imamo kapaciteta da budemo lideri u regionu ali ako bi samo on dosao na vlast), i kad dodje na vlast ide klasicna igra pritisaka (raznoraznih) dok ne popusti. Tadic je mnogo dao zapadu (ali je mnogo vise obecao) i tu smo gde smo.

providno

pre 11 godina

Ako zapad odluci da nasilno ukine institucije R.Srbije na severu Kosova bice
mu lakse sa Nikolicem i Dacicem.Zasto?Proglasi ih cetnickim vojvodom,malim
Slobom i zapuse usta onima koji misle svojom glavom i kod nas i na zapadu.

bgd

pre 11 godina

umišljena veličina, naduvenko, prodao je interese naroda i države zbog sopstvene narcisoidnosti, sada je spoznao da je nebitan i potrošan, ali, i dalje u svom ludilu, pokušava da održi iluziju sopstvene važnosti....ništak, nula...

Korupcija isto razlog

pre 11 godina

Jedan od jednako vaznih razloga je korupcija, partizacija rukovodecih radnih mesta, kradje, bahatost. Tadic nije uspeo da se izbori sa tim zlom ni u svojoj stranci, a ni u drzavi. Vidi se da ce Evropska unija sve manje i mnaje tolerisati korupciju. Dosta im je tog primitivizma koji lici na stari, dobri komunizam.

hamburger ili pljeskavica

pre 11 godina

Ne moramo se mi ovde naganjati da li je spinovanje ili ne. Reci ce nam se samo za godinu, dve. Videvemo kakav status Kosovu ce omoguciti/onemoguciti Nikolic pa cemo znati da li ce i on proci ko Tadic ili ce priznati Nezavisnost. E onda mozete pricati da li je obicni gradjanin odlucivao ili nije. Pa naravno da je zapad mogao na mnoge nacine da oslika Tadica i kao bahatog i da utice na ekonomiju, a narod da ima osecaj da im to radi Tadic. Sve se da udesiti po zelji. Budimo strpljivi pa cemo videti ko je izdao narod na ovaj ili onaj nacin. A onda cete i vi naivni snositi odgovornost svojim postupkom na zadnjem glasanju.

duxoni

pre 11 godina

Apsolutno ispravan clanak,u narednim danima ce to i da se pokaze a cinjenica je da se Tadic nije mnogo sekirao kada je izgubio,kao i sto nije zurio da da formira vladu sa njim na celu.Mislim da ce ponovo da bude aktivan slucaj Milana Nedica.

realista

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim placucim vestima o ovom coveku,narod je izrazio svoju volju shodno rezultatima onog sta su oni radili prethodne cetiri godine pa ceo tim oko njega su za vreme njegove vladavine stekli licna bogatstva na kojima bi im pozavideo i Bil Gejts,i sad pokusavate da ga predstavite kao mucenika. Ko je molim vas njega izadao? Pa on je izadao celu naciju.

Gregy

pre 11 godina

Sve je jasno. I zapadu i Rusiji je odgovaralo da Tadic izgubi (nisu mogli da bas skroje glasanje ali je tu bio nas glupi narod koji nije video sta se sprema i Tadic ode) jer Rusiji treba energetika a SAD i EU KiM a videli su da je Tadic polako ojacao diplomatiju (setite se nije pristao cak ni po cenu kandidature da se odrekne KiM i rezolucije 1244, organizovao je samit nesvrstanih u BG, 2015 cemo biti predesedavajuci oepsom Jeremic postao predesedavajuci UN) i da polako ojacava i drzavu iako se lose zivi.

zz

pre 11 godina

cek jel govorimo o izborima u srbiji ili nekoj umjetnickoj njujorskoj aukciji? Elem nije USA vec eu kiksala sa onim odlaganjem statusa kandidata. Tu je tadic izgubio 5-8% glasova.

Posmatrač

pre 11 godina

Moram da pohvalim čitaoce ovog članka i ušesnike u diskusiji zbog njihovog kritičkog stava u odnosu na "činjenice i dokaze" da je "zapad" Tadića "pustio ni vodu". U tom smislu nemam šta da dodam.
Znamo da sredstva informisanja žive od vesti, ali nemojte baš ovako tržišno...

Стари Вујадин

pre 11 godina

Г-дин Тадић и његова странка су искључиви кривци за дебакл на изборима. То се није десило због лоше изборне кампање, политичких процена и слично, већ због катастрофаслно лошег вођења државе, корупције, пљачке, уништавања привреде и неспособности, а не због политике према Косову. У Пресу су заборавили да нагласе, да осим Милошевића, Коштунице и Тадића који су пуштени низ воду, постоји још један лидер који није пуштен низ воду, него је убијен њиховом заслугом.

rok i kazačok

pre 11 godina

videće se kako će se novokomponovane ulizice postaviti. tadić nije prodao kosovo, al' neko od ovih novih hoće. bar se zapad tome nada.
a čemu se rusi nadaju? da im se za dž. daju svi energetski resursi i komunikacije, čime bi nas držali u potpuno kooperativnoj ulozi.
igrate li rok, ili kazačok?

Ash

pre 11 godina

spinovanje. tadic je izgubio jer je drzao birace za budale, sto i dalje radi, sudeci po ovom plasiranom tekstu. tadicu, uozbilji se, vodi ispravnu politiku i ne osvrci se na birace, i kad dodju rezultati i oni ce se osvrnuti na tebe.

ipak je bolji od svih

pre 11 godina

Kao coveka, ga mnogo cenim! Kao bivseg Predsednika Srbije, jos vise ! Kao Predsednika najuticajnije stranke u Vladi, nikako... Da je ocistio stranku Srbiji bi bilo mnooooogooo bolje !!!

jugkosovacsrbin

pre 11 godina

Jasno je da nisu dosli tek tako ali bre sta ces moras sa tim da zivis.
U celom svetu je tako,mesanje sa svih strana.
Sve je to jedna igra.
Moras da budes jak igrac.
Vidte juce su dolazili po pristini a danas u beograd.
Gde im je interes oni tu idu.
E sad ko ce koliko da iskoristi situaciju e to je pitanje za Tomu i Ivicu.
Srecno.

neko sabac

pre 11 godina

Pa naravno da je SNS i Nikolic dobio podrsku EU i Rusije,dobro je poznato. Tadic je pokusao da sedi na 2 stolice pa su se na kraju obe prevrnule.Pokusao je da udovolji EU,zamerio se malo sa SAD,a kod rusa izgubio kredibilitet,a ujedno i pokusavao da "odbrani" Kosovo. Samo mi nije jasno sta su videli u Dacicu kad je covek nekoliko puta imao jacu retoriku cak i od Jeremica i Tadica zajedno(po pitanju Kosova).Naravno Dacic i Nikolic je tandem ne da udovoljavaju EU i SAD nego ce sigurno(bar ja tako mislim) da prikoce Kosovske Albance u njihovoj nezavisnosti.Tadic je delimicno odigrao po instrukcijama zapada( i priznao kosovo),ali ne verujem da ce tako biti i sa ovom "Novom" koalicijom.Rusija je velikim korakom zagazila u Srbiju! E sad je pitanje kako ce dalje nova vlast da marsira i u kom smeru.
Jedino Bogu da se zahvalim sto onaj C.Jovanovic nije usao u vladu jer to bi bio slag na tortu za sve NESrpske neistomisljenike.

marija

pre 11 godina

Srpsko prolece.
Moji naivni Srbi misle da su odurni, orkestrirani napadi LDPa , Pesicke i tzv. elite na Tadica slucajni?
Da slucajno americki ex gradonacelnik daje podrsku Vucicu?
Vrhunac primitivizma 21.veka je zahtev SADa da se Tadic ne kandiduje.
Njegov greh je sto nije dao Kosovo i Metohiju i to je sve.
Pa, gospodo Ameri, Putin je potpuno u pravu kad kaze da ste kao slonovi u staklarskoj radnji.

Pera Kojot

pre 11 godina

Naručen tekst sa nesuvislim argumentima. "Prodala" ga je Jelena Trivan i ekipa bahatih i oholih ljudi, potpuno nezainteresovanih za sudbinu običnog čoveka, koja je jeziva.

neverica

pre 11 godina

vidi ga ovaj ko je glasao?:-Dpa ti stvarno verujes u glasanje...e bre za koga je ginuo narod sve ove vekove,za pijuncice i poltrone!Davno nema Srbije

mark

pre 11 godina

Nije njega niko izdao , nego ga je ubila njegova narcisoidnost i ubedjenost da ce bez ikakvog napora pobediti Nikolica u drugom krugu. Sad je kasno da se greske isprave, zato bolje razmisljaj o sledecim izborima nego sto svakog dana dajes izjave koje te jos vise vode u propast.

kaiser

pre 11 godina

Pa logično je.

Ovi radikali će brata rodjenog prodati, a ne Kosovo, samo za još koji dan duže na vlasti. AKo su mogli da zavrnu pola miliona ljudi iz bivše Krajine, zašto tek ne bi mene?

Nema potrebe da nagadjamo, njihova kooperativnost će se vrlo brzo iskušati i videti.

Hvala bogu pa nisam radikal, pa neću morati da smišljam infantilne izgovore ovde na portalu zašto moji ljubimci rade to što će raditi. I ovako im je teško kada mantraju u EU, demokratiji, ljudskim pravima i slično, to su još nepoznanice za njih.

Igor

pre 11 godina

Ovo je narucen tekst, samo da bi se naslo jos neko opravdanje za izborni poraz. Juce su bili tajukuni, danas su SAD, sutra ce neko treci da iskrsne.
Ako Tadic hoce da opet za cetiri godine dodje na vlast on mora da ocisti presednistvo stranke i to odmah. Petrovic, Trivan, Jeremic, treba da odu,a onda treba da krene cistku po lokalnim odborima koji su u sprezi sa lokalnim tajkunima, i na kraju mora jasno da kaze da koalicije sa SPS vise nikad ne sme da bude.

vrsac

pre 11 godina

pricam vec 10 godina,nije sloba kriv,tadic,kostunica,ni seselj ni djindjic..iskljucivo je kriv zapad i njihovo mlatretiranje..zato stop EU i okrenimo se istoku..

Bezobrazluk

pre 11 godina

Nepobitna je cinjenica da su Velike Sile bile uvek pitane, ne sada, od vajkada. Koga je moliti nije ga kuditi!

To, medjutim, ne abolira politicare u Srbiji koji su svojom POHLEPOM narod doveli do ruba propasti.

Ti nasi su za mene vrlo interesantni, sada kada se tuku, ogovaraju, i daju kojekakve izjave koje se granice sa
apsolutnim bezobrazlukom.

Analitičar

pre 11 godina

Nije Tadić izgubio izbore zato što ga Zapad nije podržavao već zato što je zemlja katastrofalno loše vođena u prethodnih 4 godine. Dokazao je da je nesposoban, to je sve.

Tomislav

pre 11 godina

Ogromna većina komentatora ovde ne razume kako funkcioniše politika, a možda ni politički sistem Srbije. Ovde se ne radi o prededničkim izborima koje je Tadić izgubio, već o činjenici da neće imati izvršnu vlast (čitaj - da bude premijer). Predsednik po Ustavu ima samo protokolarne nadležnosti, a onaj koji kontroliše Vladu ima pravu vlast. I tekst je potpuno u pravu kada kaže da su se sve Vlade od 2000. formirale u Briselu i Vašingtonu. Znači Zapad jeste rekao da je Vlada SPS-SNS prihvatljiva, i u tome se ogleda "puštanje Borisa niz vodu". A nova Vlada će biti još kooperativnija (čitaj poniznija) prema Zapadu. Zato je i dobila podršku.

Dragan

pre 11 godina

Džaba pokušavaju novinari da skinu sramotu i istinu Tadićevog poraza i ukupnog poraza DS-a. I babama u Srbiji je jasno da je Tadić trebao da bude, kao što je i bio pajac koji bi nas zamajavao sa pričom u skorom putu Srbije u EU-i i vozio bicikli po keju, milovao teliće o prasiće pred izbore i drugo, dok bi lopine iz DS-a pokrali šta je još ostalo od Srbije i spakovali kofere i sve izneli napolje. I sada je kao Zapad kriv, tj prodao Tadića. Pa i oni na zapadu su se zgrozili bahate krađe i korupcije DS-a i shvatili da brod zvani DS mora da potone pa ne vredi više ulagati u njega.

dadada

pre 11 godina

Vidim da ste se mnogo primili na spinovanje. Ljudi citajte tekst od pocetka do kraja. Jeste izgubio predsdnicke izbore i tu zapad ne moze nista ali moze mnogo toga kad je pitanje premijera na redu. Da su hteli danas bi vec imali vladu sa Tadicem na celu.
Borise nije ovo nikakav problem. Dobro je ostati dosledan i ocistiti stranku u opoziciji od raznih Djilasa i Sapica. Sada je pravo vreme za to. Sto pre napolje sa karijeristima koji su krivi za gubitak izbora a kada se vratis bicemo jos jaci i zapad ce morati vise da ceni doslednu politiku.

dragan

pre 11 godina

nesto mi nije jasno.kazu da tadic nije htio da se odrekne sjevera kosova?je li se odrekao ostalog dijela?ako jeste,to je najgrublje krsenje vazeceg ustava...

vladance

pre 11 godina

iako se delimicno slazem sa ostalima da je ovde spinovanje veoma zastupljeno takodje mislim i da je tekst vrlo opravdan... naime zapad ce imati dobru sansu da izvrsi veci pritisak na novu vlast jer im se oni nisu dokazali. toma ce morati da dogaze svoju opredeljenost ka evrointegracijama a oni ce to iskoristiti da mu vec na pocetku stave na teret pitanje kosova.... mislim da je toma svestan da ako ne bude igrao po pravilima zapada veoma brzo biti svrgnut sa vlasti i politicki ubijen. jednostavno zapad je u tomi dobio slabiju politicku licnost od tadica koji ce takodje zarad dokazivanja morati da napravi dosta kompromisa na stetu srbije.

Darko 88

pre 11 godina

Haha, koja smejurija od teksta. Pa zbog Tadića i njegove politike situacija na Kosovo i jeste takva kakva je, a sada se kao Tadić bori za Kosovo. Nemojte molim Vas, još će i Čeda ispasti najveći borac za Kosovo u sastavu Srbije. Da nije tužno bilo bi smešno.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kako je Zapad prodao Tadića?

Daleko prikladniji naslov ovog teksta bio bi:
"Kako je Tadic prodao sebe"?

A "prodao se kao demokrata i evropljanin" dok je vodio politiku "Radikala" i sklapao "strateska partnerstva" sa onima na drugoj strani i sta je onda tu cudno sto su ga i "bivsi Radikali" pretekli u "evropejstvu"!

Novosađanin

pre 11 godina

Ovo se zove spinovanje javnosti. Vrlo dobro znamo da je Press pod uticajem DS-a te odatle i ovakav tekst. Tadić je pao ne zbog izostanka podrške međunarodne zajednice nego zbog loše politike. Lošom politikom je izgubio izbore i to je volja građana Srbije, a ne Vašingtona ili Brisela. Sve ostalo su teorije zavere kojima naša scena obiluje.

birac,razocaran,naravno

pre 11 godina

Kakav idiotski naslov!
Kako je neko mogao da proda Tadica?Ako ga je pre toga kupio!Logicno,zar ne..
Je li mozete prodati nesto sto nemate ili ne posedujete?Naravno,ne..
Ljudi,prosli su izbori,to neko treba da javi ljudima iz DS,pre svega Tadicu.IZGUBILI STE!Shvatite to i ostavite nas na miru..
Unutar DS resavajte probleme,niste na vlasti,imate vremena 4 godine,pa polako...
Jos bizarnije je objasnjenje - Zapad nije pruzio podrsku Tadicu!
Pa glasa narod,dzaba ti sva podrska sveta kada te sopstveni narod nece!Nece tvoje lazi,manekenstvo,uvrede za zdrav razum,nece tu lopovsku bulumentu oko tebe,nece nista od DS!NECE!KRAJ!
Probajte za 4 godine,ako uspete da se sredite,ocistite se prvo od onih koji ne smeju ni da prodju pored zgrade DS,a ne da budu Podpredsednici.
Takvi,ocosceni,imate sansu za 4 godine...
Evo jedan primer,mozda smesan..
Imam kuma,covek igra tenis,dobar je..Ali,ima stomacic,naravno pivski,nije nesto ni brz itd..Zamislite njega protiv Noleta!
A od mene bi u tom mecu imao svu podrsku..Najvecu na svetu...
Pogodite rezultat meca...
E,na ovim zadnjim izborima DS je bila kao moj kum Mica u susretu sa Noletom...

Analitičar

pre 11 godina

On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući, uz podršku evropskih kolega

Postoji teorija da je zbog ovoga i Đinđić ubijen, od naručioca sa zapada.

analitičar amater

pre 11 godina

Zapad tj.ameriku isključivo zanima rešavanje kosovskog problema.Za to im ne treba tadić jer nije bio involviran u sukobe 90-tih za razliku od dačića i nikolića.Još kada donesu ispred nosa račune sa egzotičnih ostrva naših patrijota(onih što sastavljaju vladu)mislim da je svima jasno kako će se razrešiti kosovski čvor.

Marijan Jovovic

pre 11 godina

Ako Tadić nije bio kooperativan što se tiče Kosova i Metohije, ko jeste? Čiji izaslanik je bio g. Borko Stefanović koji je postigao tako "dobar" uspeh u pregovorima? Što se tiče ekonomske situacije u zemlji ona je katastrofalna. Jasno je da Tadić ne može doneti promene koje su potrebne ovom narodu pa zato i treba da ide u opoziciju.

titanijum

pre 11 godina

Ne kapiram poentu! Kakve ima veze americka podrska/nepodrska bivsem predsedniku?? Odlucili su gradjani Srbije, slobodnom voljom !!
Bilo nam je dosta bede, nezaposlenosti i faraonskog bogatstva svite oko srecom bivseg predsednika !!

pera

pre 11 godina

sve je to po principu ''mož da bidne,...''.... uostalom, što se ti ''analitičari'' nisu toga dosetili pre izbora, kad su jasno izricali stav da je zapad na strani DS, već sad pričaju priču o ''puštanju niz vodu''; takodje, DS nije izgubio na izborima (a s njim i BoTa) zbog nezadovoljstva zapada njihovom politikom prema KiM, već pre svega i iznad svega, zbog katastrofalne ekonomske situacije u Srbiji, zbog nevidjene korupcije, nepotizma, primitivizma i bahatosti vladajućih struktura; ''porazu'' DS nije doprineo povećan broj političkih protivnika, već veeeeeliki broj nezadovoljnih učesnika i podržavalaca demokratskih promena najavljenih 2000. godine... a zapad, ako i istok, sad koristi situaciju i traži mogućnost da ostvari svoje interese.
da je DS (i koalicija oko njega) radila kako treba, nikakvo nezadovoljstvo zapada ne bi moglo da naruši njihov izborni rezultat.....
(toliko o ''generalima posle boja'')

Jarmusch

pre 11 godina

Jeste, jeste...Obama je dao direktive CIA da bude sto
vise belih listica, da se crtaju gluposti i skoro pola Srbije ne izadje na izbore.
A Merkel je rekla :" e ljudi, 'ajde da probamo sa Tomom i Acom-
svidjaju mi se Acine usnice..". Prestanite da zamlacujete ovaj napaceni narod.
Jedini razlog sto Tadic nije vise u vladi su slabi rezultati, slabs ekonomija, sto je
prouzrokovalo slab izlazak biraca....

Javne tajne kuvanja na kazanu

pre 11 godina

Ova analiza je nesuvisla i izvrnuta. Nije Tadić odlučio da prekine svoj predsednički mandata i raspiše vanredne predsedničke izbore istovremeno sa parlamentarnim (i pokrajinskim i lokalnim) zato da bi predsedničku funkciju prepustio nekom drugome, ili nekoj drugoj stranci. Krucijelni argument jeste njegova predsednička kandidatura, kroz koju je pokušao da koliko-toliko podigne rejting svojoj stranci i ostvari dovoljno dobar rezultat na parlamentarnim izborima, kako bi DS ponovo formirala Vladu. Ali avaj, planovi su se izjalovili, Tadić je na predsedničkim izborima osvojio 2% manje glasova od svog konkurenta, a DS je na parlamentarnim izborima osvojila 2% manje glasova od svoje najveće konkurentkinje SNS. Vašingtonski, Briselski i Moskovski kuvari nisu mogli da skuvaju jelo za koje nije bilo dovoljno namirnica, odnosno neophodnih sastojaka i začina, tako da se sada krčka nova Vlada, upravo onakva kakva je mogla da se skuva, da bi bila koliko-toliko jestiva. Dakle, Nisu Tadić i DS "pušteni niz vodu" zato što su zatezali oko Kosova, već su sami otišli niz vodu, tačnije u frižider u kome će biti do nekog narednog kulinarskog poduhvata. Ukoliko im ne istekne rok trajanja.

rorry

pre 11 godina

Opet ovi analiticari.. Gledaju u solju, bacaju pasulj u tepsiju, sipaju so na potiljak, ali dzabe, sve promase.. Ima li gorih parazita od njih ?..

Trixter

pre 11 godina

Banalan text pun pausalnih i vrlo povrsnih ocena. Jasno je da mi USA, a u dobroj meri i EU ne zanimamo, vec oni sprovode svoju agendu i na nama je da iskamcimo za sebe sto mozemo vise. U Nikolicu i Dacicu tesko da bi dobili vise nego sto su od Tadica dobili. Tadic nije imao nikakvu strategiju i viziju nego je samo kupovao vreme, bar sto se KiM tice. Ono sto je najvaznije, a to je ekonomija i zaposlenost , unutrasnje uredjenje i jako bolne reforme , to nije ni dodirnuto, osim neke kozmetike. To ce sad da usledi, a KiM prica ce da tece nekim svojim tokom. Na nama je da ubedimo USA da se podeli KiM i da ga potom priznamo i gotovo. Ako to ne zele , onda nam ostaje da cekamo, a vremena imamo jer mi u EU, ako ona bude postojala u ovom obliku za deset godina, necemo skoro uci. Pred nama je pre svega suocavanje sa jako teskom ekonomskom situacijom i spustanje na zemlju i povratak organizovanom radu, sto ce u jednoj ovakvoj zemlji jako tesko i s mukom ici. Potrebni su bolni rezovi, temeljne promene, ali i iskoristiti ono sto vec imamo. Za to ce biti potreban napor cele nacije, a veliko je pitanje koliko smo kao narod i drzava spremni da ovakav jedan tezak ispit polozimo. Mi se stalno guramo pod necije skute umosto da u svojoj kuci zavedemo red. To nam apsolutno niko ne brani i ne sputava nas u tome. Licno posle svih ovih peripetija i meni je svejedno ko ce u vladu, bitno je da neke temeljne i zdrave reforme i promene pocnu konacno da se nemilosrdno sprovode.

tomislav

pre 11 godina

zaboravili ste u tekstu da spomeete djindjica izmedju slobe i kostunice, on se takodje suprotstavio zapadu po pitanju kosova, a sve mislim da ce tadic u buducnosti ispasti "najveci srbin" kao i sloba pa sad i kostunica, koje smo popljuvali neposredno posle njihovih vladavina (mislim i opravdano)

kimi

pre 11 godina

Pa sta je Tadic mislio,da ako ima podrsku zapada oon i njegovi mogu dusu da nam uzmu.Zapad nikom u Srbiji ne moze pomoci ako je narod protiv njega.

Dejan

pre 11 godina

U Srbiji ne postoji ozbiljan politicar koji bi se odrekao prava na Kosovo i Metohiju zarad interesa Amerike. Ukoliko bi to neko i uradio postao bi politicki mrtav.

observer

pre 11 godina

Uvek nam je neko drugi kriv.
Tadić snosi posledice loše vođene politike. Za to je najviše sam kriv zato što je u svojim rukama imao najveću moć.
Vrlo jednostavno.

dragan

pre 11 godina

Jeste da je amerikancima najbitnije Kosovo i stim u vezi da ovde bude postavljena njihova vlada. Uspeli su u tome jer je sve izvesnije da će biti postavljena njihova masonska vlada oličena u Nikoliću i Vučiću.Tu se još samo malo Dačić dovodi u red od strane amerikanaca i oni misle da sa Kosovom neće biti problema. Osnovna stvar zašto Tadić nije dobio izbore je krajnja otuđenost vrha demokratske stranke pa i samog Tadića od osnovnih ljudskih potreba i problema u ovoj državi. Tu pre svega mislim na razvijanje proizvodnih kapaciteta i rešavanje nezaposlenosti, a zbog toga odliv pameti-mladih i obrazovanih u inostranstvo i ogromna zaduženost zemlje bez izgleda da se ovo u dogledno vreme reši. Da je gosp.Tadić donekle rešio ove probleme nikakva Amerika ne bi mogla da utiče na njegov izbor ili ne izbor.Na izborima odlučuju građani i niko više i oni su u ovom slučaju pravilno odlučili.

zamanja

pre 11 godina

Tadic je platio cenu onoj svojoj ideji da evropa,sa mali e,nema alternativu.A istina je samo jedna a to je da Srbija nema alternativu a o svemu ostalom se moze razgovarati.

petar kocic

pre 11 godina

Prodao se on sam. Amerikanci podrzavaju i crnog djavola ako od toga imaju koristi. Dokaz za to Taci, rezimi u Saudijskoj Arabiji i mnogi drugi.

bane

pre 11 godina

Naravno sada totalno ponizeni Vasington Brisel tvorci Evropskih i Svetskih vlada moraju da poraz pokusaju da pretvore u kontrolisani izbor vlade Srbije.Jedino ih je preso pametan Srbski narod.Tadic je ne samo bio po volji njih nego je kako Milo danas rece bio i CG.Sa Kostunicom su probali i odma su mu okrenuli ledja jel je patriota.Po povratku Dacijca iz Moskve stvari su se promenile.I pored para i podrske dobivenih i pored totalne mediske blokada koju su oni odobravali i sargarepa sa clanstvom poruka naroda je jasna.I 50% onih sto nisu glasali od 6 miliona i 700 hiljada bi glasali kada bi znali da ce ovako nesto da se desi.Jel su nas preko Titoistickih medija utucavali kako je to nemoguce.Tako da koliko shvatam sada ce probati da nas ubede da je vlada SNS po volji Brisela i Vasinktona.Jos jedan dokaz da su sada vec bivse ali bivse vele sile nesposobne da shvate njihovu marginalizaciju.

Zagor

pre 11 godina

Znaci USA i kompanija su pravili vladu i pre vise od 20 godina i doveli Milosevica na vlast. Ratovi, izbeglice i beda su bili uracunati odnosno planirani. Zrtve rata idu na racun USA i njihovih vazala ukljucujuci Milosevica, Tudmana i ostalih. Milosevic je radio po direktivi i Washingtona, JNA i druge ratne formacije su delovale po nalogu CIA i drugih obavestajnih sluzbi. Milosevic i drugi su poslati u Hag radi ratnih zlocina. Znaci sledeci korak bi bio da se USA i njihove sluge nadju u Hagu. A da, zaboravio sam, za njih taj sud ne vazi. A sta cemo sad?

Dr

pre 11 godina

Razumem potpuno Ameriku i Americku Vladu. Da sam na njihovom mestu tako bi i ja radio sa poltronima, slugama i ulizicama. Oni su u istoriji bili uvek nepouzdani. Sa slugama, poltronima i ulizicama treba raditi kao sa toalet papirom-iskoristis i bacis u kantu za smece. Bravo za Amere!

KRALJEVINA SRBIJA jer to nam jedino ostaje

pre 11 godina

jedno je jasno koji god bio mora igrati kako zapad zapovedi ta naredba se označava inicijalima ZZ zapad zapovedi

sova1965

pre 11 godina

tadic jos uvek misli da je narod malouman
sa ovakvim narucenim tekstovima, pokusava da opere svoju pogubnu politiku
zabole amere za balkanske lidere, i ko je na vlasti,
svi se prodaju za saku srebrnjaka
jedini ko je znao sa njima, je pokojni Djindjic

narodne mudrosti

pre 11 godina

Amerikancu ne veruj ni kad ti poklone nosi. To je lekcija koju ni Sloba, ni Kostunica, ni Tadic do sada nisu naucili a kako stvari stoje i novopeceni predsednik krenuo je istim stopama.

Danijel

pre 11 godina

"Dobro upućeni analitičar za list ističe da je cela priča oko pravljenja vlade dokaz da svako ko pokuša da vodi politiku mimo Zapada na kraju završi u opoziciji" - DOBRO UPUĆEN ANALITIČAR, koji je usput igrač DS-a! Tadić je izgubio izbore jer je tako glasao narod Srbije,kome je bilo dosta takvog manekena na čelnoj poziciji i njegovog stalnog posipanja pepelom pred svima,tražili to ili ne. On je bio najmanje predsednik Srbije i Srba,a više neki glumac u trećerazrednom filmu.Zato je i izgubio izbore.

Petar

pre 11 godina

Ovo je klasicno spinovanje. Tadic je izgubio podrsku, zato sto nije bio covek od reci. Jedno je obecavao, a drugo radio. Pravio se da sve drzi pod kontrolom, a u stvari neki drugi ljudi su upravljali. Istovremeno korupcioni mehanizmi su se enormno razvili, a Tadic razvio u super heroja srpske manguparije.

hm

pre 11 godina

Dajte molim vas, ko uopšte vjeruje u to da su ga pustili niz rijeku jer će kao neko drugi više popuštati i ponižavati Srbiju. On je u tom svjetski rekorder. Ali jednostavno ispitivali su stav javnog mnjenja vijdeli da ne stoji dobro i tražili mu alternativu ali svakoko nisu očekivali ni u najcrnjim snovima Tomu i Dačića

R. Marković

pre 11 godina

Ako pogledamo ljude koji su podržavali Tadića u Srbiji, ovaj tekst nema nikakvu podlogu. Borka Vučićević, Goran Svilanović, Vuk Drašković, Sonja Liht,Nataša Kandić, Sonja Biserko,... To je klika...Oni su više za Ameriku nego za Srbiju. Zapad je bio uverenm da će Tadić dobiti, pa nisu reagovali. I ja lično sam bio uveren u Tsadićevu pobedu...

Pera

pre 11 godina

Hahahah,Presov Nedeljnik.Dajte ljudi budite ozbiljni,kakve su ovo gluposti,cuj zapad prodao tadica.Dajte oladite vise,nek ide u opoziciju dostojanstveno,a ne da place svaki dan,a biser mu je i taj da kao sadasnju vladu prave tajkuni,pa dajte da ne idemo na izbore vise,eto resenja.Tadicu budi dostojanstven,ej bio si predsednik a ponasas se kao da si bio sef neke zem zadruge.

nislija

pre 11 godina

Trebalo bi napokon da se resi pitanje kosova i metohije.Javna je tajna da dacic podrzava podelu kosova.Sada je prilika da se to resi.Bolje je dobiti pola nego nista.!!!

Zoran

pre 11 godina

E ovaj clanak je primer "bla-bla" naklapanja bez ikakvih dokaza. I vise mi je muka od tih "politickih analiticara". Ko su ti ljudi? Koja je to profesija? Kako se za nju kvalifikuje, jel tako sto se 5 puta dnevno gleda dnevnik? Pola ljudi koji se bave ili komentarisu politiku u Srbiji su razni nesvrseni studenti. Ajd nas malo postedite njihovog naklapanja i bavite se cinjenicama. Narod je u Srbiji glasao kako je glasao. Kakve to veze ima sa SAD? Gde su dokazi da su se SAD mesale u izbore? Jel sad ima neka teorija da je CIA organizovala "trojke" da idu po selima i ubedjuju narod da ne glasa za Tadica? Koji su dokazi za ovo sto se pise? Juce (utorak) ste citirali te iste "analiticare" koji su tvrdili da je g. Riker (iz administracije SAD) dosao u Bg da ubedjuje SNS da formira koaliciju sa DS a ne sa SPS. Danas tvrdite suprotno. Ovo postaje kao kafansko naklapanje.

mile 1

pre 11 godina

Izgleda da je teorija zavere zarazna bolest. Dakle, izgubiš izbore od ne baš nekog protivkandidata, stranka ti ogrezla u korupciju i nepotizam, medijske slobode nikakve i onda su te Amerikanci prodali! E pa ovo su nebuloze dostojne Pressa, njegovih analitičara i "neimenovanih zvaničnika". Prodali Ameri Tadića, pa zato narod nije glasao za njega. E svašta...

Insajder

pre 11 godina

Alo ljudi nije Tadic izgubio za stolom,vec za glasacki kutijama.Ovo su gluposti, narod ga je izdao jer je on prvo izdao narod.Ali ne velikom politikom Kosovo i EU,vec onom malo politikom malog coveka.

Mario Bros

pre 11 godina

Da je Tadic dobio vecinu glasova u 1 na 1 duelu sa Nikolicem, ovaj spin bi imao osnove. Da je DS dobio najvise glasova na izborima, ovaj spin bi imao smisla. Ovako, ovaj jadni spin nema smisla. Gradjani su bili razocarani kontrolom medija i spinovanjem koji sve investitori hrle u Srbiju, dizali su lazni entuzijazam o zaposljavanju dok su ljudi izbacivani na ulicu. Lazna nada = lazna pobeda, tj gorki poraz.

Chuburac

pre 11 godina

Kao i Milosevicu tako je i njemu partijsko okruzenje doslo glave, nezajazljivoscu Sutanovac, Trivan, Hrustanovic, Ana etc..ne bi ga zapad tako lako pustio niz vodu...

Siki

pre 11 godina

Ceo tekst je vrlo providan pokušaj spinovanja. Tadić je izgubio izbore zbog bahatosti ogromne većine iz vrha DS-a i marketinga koji je birače tretirao kao da su maloumnici. Da ga je zapad "pustio niz vodu" ne bi se Riker "akao" po Beogradu na ovoj žezi i pripeci.

Lesa

pre 11 godina

Ko sa djavolom tikve sadi... Nije trebao da se hvata u kolo sa Amerikancima. Iscedili su ga kao limun, da se narodu posvetio upola kao sto je zapadu još uvek bi bio predsednik.

plavi andjelak

pre 11 godina

Dok obicna raja u Srbiji svojim vladarima zamera zbog korupcije, nepotizma, lose ekonomske politike... Zapad te iste vladare rusi samo zato sto ne igraju po njihovim notama. Tako su prosli Milosevic, Kostunica, Tadic a najgore je prosao Djindjic. Navedena cetvorica imaju bar jednu zajednicku karakteristiku - svi su u jednom trenutku zasmetali Zapadu. Briga njih tamo sto se u Srbiji namestaju tenderi, zaposljava preko rodbinske i stranacke veze, ko je kako diplomirao i sl. Njih zanimaju njihovi interesi i nista vise. Ova garnitura sada ce, ako prizna Kosovo, zbog svoje poslusnosti vladati Srbijom sledecih nekoliko decenija i to ce biti kraj Srbije. Zalosno je to sto ce ta garnitura za to imati podrsku tog istog naroda kojeg ce kasnije odvesti u propast.

PPeca@SER

pre 11 godina

Meni deluje kao "samoubilacki tip", daj Boze gresim.
U svakom slucaju, "Dabogda imao pa nemao", bivsem Predsedniku najvise odgovara. Ovih dana kao da su mu "Maljciki" na odmoru pa se nalupao sto se tice izjava da je pok. Premijer Djindjic surovao sa tajkunima, a on se nasao pametnim da tu saradnju prekine... Vise ne zna gde udara glavom.
Ja ga uopste ne zalim, za njega nisam ni cuo pre nego sto smo Slobu skinuli. A i mesao se u mnogo toga sto nije njegov posao.

marko, nis

pre 11 godina

Tadicu bi bilo bolje da se suoci sa losom politikom koju je vlada vodila u oblasti ekonomije, nego sto se ulizuje nacionalistima, ovakvim narucenim tekstovima i analizama.

Tekelija

pre 11 godina

Провидан пропагандни текст.
Сад ће још неко да нас убјеђује да су Демократе велика патриотска странка која је ставила КиМ прије свега?
Па нисмо баш толико мутави :)

Nev

pre 11 godina

Prvo izjava da je izgubio izbore zbog uticaja Tajkuna koje narod obozava i podrzava pa ih poslusali zarad nevinasceta Tadica koji se drznuo reci neko "Ne" nekom od njih.
A sad odjednom ne samo da su Tajkuni krivi za njegov pad sa vlasti nego i sto je vodio "principijelnu politiku" prema Kosovu protiv interesa US/EU a zarad interesa Srbije?
Izgleda pocela predizborna makljaza u DS za celnom pozicijom a bice interesantno znati koje medije i novinare kontrolise koji DS-ovac.
Ovi stvarno misle da je celi narod toliko glup da nevidi nista.
Ponosni clan stranke koje zamalo nije presla cenzus (beli listic)...

Siki

pre 11 godina

Ceo tekst je vrlo providan pokušaj spinovanja. Tadić je izgubio izbore zbog bahatosti ogromne većine iz vrha DS-a i marketinga koji je birače tretirao kao da su maloumnici. Da ga je zapad "pustio niz vodu" ne bi se Riker "akao" po Beogradu na ovoj žezi i pripeci.

marko, nis

pre 11 godina

Tadicu bi bilo bolje da se suoci sa losom politikom koju je vlada vodila u oblasti ekonomije, nego sto se ulizuje nacionalistima, ovakvim narucenim tekstovima i analizama.

Jarmusch

pre 11 godina

Jeste, jeste...Obama je dao direktive CIA da bude sto
vise belih listica, da se crtaju gluposti i skoro pola Srbije ne izadje na izbore.
A Merkel je rekla :" e ljudi, 'ajde da probamo sa Tomom i Acom-
svidjaju mi se Acine usnice..". Prestanite da zamlacujete ovaj napaceni narod.
Jedini razlog sto Tadic nije vise u vladi su slabi rezultati, slabs ekonomija, sto je
prouzrokovalo slab izlazak biraca....

petar kocic

pre 11 godina

Prodao se on sam. Amerikanci podrzavaju i crnog djavola ako od toga imaju koristi. Dokaz za to Taci, rezimi u Saudijskoj Arabiji i mnogi drugi.

Pera

pre 11 godina

Hahahah,Presov Nedeljnik.Dajte ljudi budite ozbiljni,kakve su ovo gluposti,cuj zapad prodao tadica.Dajte oladite vise,nek ide u opoziciju dostojanstveno,a ne da place svaki dan,a biser mu je i taj da kao sadasnju vladu prave tajkuni,pa dajte da ne idemo na izbore vise,eto resenja.Tadicu budi dostojanstven,ej bio si predsednik a ponasas se kao da si bio sef neke zem zadruge.

Trixter

pre 11 godina

Banalan text pun pausalnih i vrlo povrsnih ocena. Jasno je da mi USA, a u dobroj meri i EU ne zanimamo, vec oni sprovode svoju agendu i na nama je da iskamcimo za sebe sto mozemo vise. U Nikolicu i Dacicu tesko da bi dobili vise nego sto su od Tadica dobili. Tadic nije imao nikakvu strategiju i viziju nego je samo kupovao vreme, bar sto se KiM tice. Ono sto je najvaznije, a to je ekonomija i zaposlenost , unutrasnje uredjenje i jako bolne reforme , to nije ni dodirnuto, osim neke kozmetike. To ce sad da usledi, a KiM prica ce da tece nekim svojim tokom. Na nama je da ubedimo USA da se podeli KiM i da ga potom priznamo i gotovo. Ako to ne zele , onda nam ostaje da cekamo, a vremena imamo jer mi u EU, ako ona bude postojala u ovom obliku za deset godina, necemo skoro uci. Pred nama je pre svega suocavanje sa jako teskom ekonomskom situacijom i spustanje na zemlju i povratak organizovanom radu, sto ce u jednoj ovakvoj zemlji jako tesko i s mukom ici. Potrebni su bolni rezovi, temeljne promene, ali i iskoristiti ono sto vec imamo. Za to ce biti potreban napor cele nacije, a veliko je pitanje koliko smo kao narod i drzava spremni da ovakav jedan tezak ispit polozimo. Mi se stalno guramo pod necije skute umosto da u svojoj kuci zavedemo red. To nam apsolutno niko ne brani i ne sputava nas u tome. Licno posle svih ovih peripetija i meni je svejedno ko ce u vladu, bitno je da neke temeljne i zdrave reforme i promene pocnu konacno da se nemilosrdno sprovode.

Dejan

pre 11 godina

U Srbiji ne postoji ozbiljan politicar koji bi se odrekao prava na Kosovo i Metohiju zarad interesa Amerike. Ukoliko bi to neko i uradio postao bi politicki mrtav.

PPeca@SER

pre 11 godina

Meni deluje kao "samoubilacki tip", daj Boze gresim.
U svakom slucaju, "Dabogda imao pa nemao", bivsem Predsedniku najvise odgovara. Ovih dana kao da su mu "Maljciki" na odmoru pa se nalupao sto se tice izjava da je pok. Premijer Djindjic surovao sa tajkunima, a on se nasao pametnim da tu saradnju prekine... Vise ne zna gde udara glavom.
Ja ga uopste ne zalim, za njega nisam ni cuo pre nego sto smo Slobu skinuli. A i mesao se u mnogo toga sto nije njegov posao.

zamanja

pre 11 godina

Tadic je platio cenu onoj svojoj ideji da evropa,sa mali e,nema alternativu.A istina je samo jedna a to je da Srbija nema alternativu a o svemu ostalom se moze razgovarati.

narodne mudrosti

pre 11 godina

Amerikancu ne veruj ni kad ti poklone nosi. To je lekcija koju ni Sloba, ni Kostunica, ni Tadic do sada nisu naucili a kako stvari stoje i novopeceni predsednik krenuo je istim stopama.

kimi

pre 11 godina

Pa sta je Tadic mislio,da ako ima podrsku zapada oon i njegovi mogu dusu da nam uzmu.Zapad nikom u Srbiji ne moze pomoci ako je narod protiv njega.

Pera Kojot

pre 11 godina

Naručen tekst sa nesuvislim argumentima. "Prodala" ga je Jelena Trivan i ekipa bahatih i oholih ljudi, potpuno nezainteresovanih za sudbinu običnog čoveka, koja je jeziva.

observer

pre 11 godina

Uvek nam je neko drugi kriv.
Tadić snosi posledice loše vođene politike. Za to je najviše sam kriv zato što je u svojim rukama imao najveću moć.
Vrlo jednostavno.

PravdaNS

pre 11 godina

Koje su ovo šuplje priče od poltronskih novinara, da stvarno ne mogu da verujem da i dalje pokušavaju na ovaj način da prikrivaju istinu. A istina je da na izborima nije glasao Vašington, Brisel i Moskva, već su glasali građani Srbije!!! I ne provlačite stalno EU u svakoj priči jer je to i više nego nakaradna teorija koju zastupaju DS-ovci i njihova logistička podrška zvana POLTRONSKI NOVINARI!!! Ako nešto svrstavam u isti koš sa kriminalcima, korumpiranim političarima i takozvanim ''biznismenima'' onda su to POLTRONSKI novinari , za mene lično najgori soj ljudi! a to vam govorim iz iskustva jer radim u medijskoj kući tj. ''javnoj kući''.

Tekelija

pre 11 godina

Провидан пропагандни текст.
Сад ће још неко да нас убјеђује да су Демократе велика патриотска странка која је ставила КиМ прије свега?
Па нисмо баш толико мутави :)

Dr

pre 11 godina

Razumem potpuno Ameriku i Americku Vladu. Da sam na njihovom mestu tako bi i ja radio sa poltronima, slugama i ulizicama. Oni su u istoriji bili uvek nepouzdani. Sa slugama, poltronima i ulizicama treba raditi kao sa toalet papirom-iskoristis i bacis u kantu za smece. Bravo za Amere!

Petar

pre 11 godina

Ovo je klasicno spinovanje. Tadic je izgubio podrsku, zato sto nije bio covek od reci. Jedno je obecavao, a drugo radio. Pravio se da sve drzi pod kontrolom, a u stvari neki drugi ljudi su upravljali. Istovremeno korupcioni mehanizmi su se enormno razvili, a Tadic razvio u super heroja srpske manguparije.

pera

pre 11 godina

sve je to po principu ''mož da bidne,...''.... uostalom, što se ti ''analitičari'' nisu toga dosetili pre izbora, kad su jasno izricali stav da je zapad na strani DS, već sad pričaju priču o ''puštanju niz vodu''; takodje, DS nije izgubio na izborima (a s njim i BoTa) zbog nezadovoljstva zapada njihovom politikom prema KiM, već pre svega i iznad svega, zbog katastrofalne ekonomske situacije u Srbiji, zbog nevidjene korupcije, nepotizma, primitivizma i bahatosti vladajućih struktura; ''porazu'' DS nije doprineo povećan broj političkih protivnika, već veeeeeliki broj nezadovoljnih učesnika i podržavalaca demokratskih promena najavljenih 2000. godine... a zapad, ako i istok, sad koristi situaciju i traži mogućnost da ostvari svoje interese.
da je DS (i koalicija oko njega) radila kako treba, nikakvo nezadovoljstvo zapada ne bi moglo da naruši njihov izborni rezultat.....
(toliko o ''generalima posle boja'')

Igor

pre 11 godina

Ovo je narucen tekst, samo da bi se naslo jos neko opravdanje za izborni poraz. Juce su bili tajukuni, danas su SAD, sutra ce neko treci da iskrsne.
Ako Tadic hoce da opet za cetiri godine dodje na vlast on mora da ocisti presednistvo stranke i to odmah. Petrovic, Trivan, Jeremic, treba da odu,a onda treba da krene cistku po lokalnim odborima koji su u sprezi sa lokalnim tajkunima, i na kraju mora jasno da kaze da koalicije sa SPS vise nikad ne sme da bude.

Danijel

pre 11 godina

"Dobro upućeni analitičar za list ističe da je cela priča oko pravljenja vlade dokaz da svako ko pokuša da vodi politiku mimo Zapada na kraju završi u opoziciji" - DOBRO UPUĆEN ANALITIČAR, koji je usput igrač DS-a! Tadić je izgubio izbore jer je tako glasao narod Srbije,kome je bilo dosta takvog manekena na čelnoj poziciji i njegovog stalnog posipanja pepelom pred svima,tražili to ili ne. On je bio najmanje predsednik Srbije i Srba,a više neki glumac u trećerazrednom filmu.Zato je i izgubio izbore.

mile 1

pre 11 godina

Izgleda da je teorija zavere zarazna bolest. Dakle, izgubiš izbore od ne baš nekog protivkandidata, stranka ti ogrezla u korupciju i nepotizam, medijske slobode nikakve i onda su te Amerikanci prodali! E pa ovo su nebuloze dostojne Pressa, njegovih analitičara i "neimenovanih zvaničnika". Prodali Ameri Tadića, pa zato narod nije glasao za njega. E svašta...

Novosađanin

pre 11 godina

Ovo se zove spinovanje javnosti. Vrlo dobro znamo da je Press pod uticajem DS-a te odatle i ovakav tekst. Tadić je pao ne zbog izostanka podrške međunarodne zajednice nego zbog loše politike. Lošom politikom je izgubio izbore i to je volja građana Srbije, a ne Vašingtona ili Brisela. Sve ostalo su teorije zavere kojima naša scena obiluje.

preprodaja

pre 11 godina

jasno je meni da je zapad prodao Tadica. Ali kome? :)))))))))
Dali oglas: Prodajem Tadica, dobar za izvinjavanje, smrt za privredu, opasan za medije, sazaljiv prema potpredsenicima. Vole ga zene, bar jesu dok je bio na vlasti :)

Javne tajne kuvanja na kazanu

pre 11 godina

Ova analiza je nesuvisla i izvrnuta. Nije Tadić odlučio da prekine svoj predsednički mandata i raspiše vanredne predsedničke izbore istovremeno sa parlamentarnim (i pokrajinskim i lokalnim) zato da bi predsedničku funkciju prepustio nekom drugome, ili nekoj drugoj stranci. Krucijelni argument jeste njegova predsednička kandidatura, kroz koju je pokušao da koliko-toliko podigne rejting svojoj stranci i ostvari dovoljno dobar rezultat na parlamentarnim izborima, kako bi DS ponovo formirala Vladu. Ali avaj, planovi su se izjalovili, Tadić je na predsedničkim izborima osvojio 2% manje glasova od svog konkurenta, a DS je na parlamentarnim izborima osvojila 2% manje glasova od svoje najveće konkurentkinje SNS. Vašingtonski, Briselski i Moskovski kuvari nisu mogli da skuvaju jelo za koje nije bilo dovoljno namirnica, odnosno neophodnih sastojaka i začina, tako da se sada krčka nova Vlada, upravo onakva kakva je mogla da se skuva, da bi bila koliko-toliko jestiva. Dakle, Nisu Tadić i DS "pušteni niz vodu" zato što su zatezali oko Kosova, već su sami otišli niz vodu, tačnije u frižider u kome će biti do nekog narednog kulinarskog poduhvata. Ukoliko im ne istekne rok trajanja.

Viktor USA

pre 11 godina

Clanak je pisan sa namerom da povrati Tadicu popularnost i predstavio ga kao nacionalistu koji je platio cenu neposlusnosti, a prosta cinjenica je da su na Zapadu konacno shvatili da se radi o vrlo losem politicaru koji je upropastio DS i ogromne potecijale koje je ta stranka imala.

Kontras

pre 11 godina

Vidim da se Tadicev PR tim vec angazovao da ga predstavi u najboljem svetlu jer, siroma', nije hteo da da Kosovo, pa je samim tim izgubio podrsku Zapada. Koristio se sistemom odlozenog dejstva koliko god je mogao. Trenutno nije popularno biti premijer ili predsednik jec ce nova vlada, ukoliko opstane 4 god (u sta sumnjam), biti pod pritiskom da prizna Kosovo. DS je bio alav i kada vec nije postigao dogovor o vladajucoj koaliciji odlazi u opoziciju, opet promisljeno. Tadic ce u trenutku kada Srbija prizna Kosovo biti u opoziciji i eto skoka popularnosti! Svi su oni alavi za vlascu i niko tu ne razmislja o dugorocnim ciljevima (citaj posledicama)

Ash

pre 11 godina

spinovanje. tadic je izgubio jer je drzao birace za budale, sto i dalje radi, sudeci po ovom plasiranom tekstu. tadicu, uozbilji se, vodi ispravnu politiku i ne osvrci se na birace, i kad dodju rezultati i oni ce se osvrnuti na tebe.

Darko 88

pre 11 godina

Haha, koja smejurija od teksta. Pa zbog Tadića i njegove politike situacija na Kosovo i jeste takva kakva je, a sada se kao Tadić bori za Kosovo. Nemojte molim Vas, još će i Čeda ispasti najveći borac za Kosovo u sastavu Srbije. Da nije tužno bilo bi smešno.

Zoran

pre 11 godina

E ovaj clanak je primer "bla-bla" naklapanja bez ikakvih dokaza. I vise mi je muka od tih "politickih analiticara". Ko su ti ljudi? Koja je to profesija? Kako se za nju kvalifikuje, jel tako sto se 5 puta dnevno gleda dnevnik? Pola ljudi koji se bave ili komentarisu politiku u Srbiji su razni nesvrseni studenti. Ajd nas malo postedite njihovog naklapanja i bavite se cinjenicama. Narod je u Srbiji glasao kako je glasao. Kakve to veze ima sa SAD? Gde su dokazi da su se SAD mesale u izbore? Jel sad ima neka teorija da je CIA organizovala "trojke" da idu po selima i ubedjuju narod da ne glasa za Tadica? Koji su dokazi za ovo sto se pise? Juce (utorak) ste citirali te iste "analiticare" koji su tvrdili da je g. Riker (iz administracije SAD) dosao u Bg da ubedjuje SNS da formira koaliciju sa DS a ne sa SPS. Danas tvrdite suprotno. Ovo postaje kao kafansko naklapanje.

bgd

pre 11 godina

umišljena veličina, naduvenko, prodao je interese naroda i države zbog sopstvene narcisoidnosti, sada je spoznao da je nebitan i potrošan, ali, i dalje u svom ludilu, pokušava da održi iluziju sopstvene važnosti....ništak, nula...

Insajder

pre 11 godina

Alo ljudi nije Tadic izgubio za stolom,vec za glasacki kutijama.Ovo su gluposti, narod ga je izdao jer je on prvo izdao narod.Ali ne velikom politikom Kosovo i EU,vec onom malo politikom malog coveka.

sova1965

pre 11 godina

tadic jos uvek misli da je narod malouman
sa ovakvim narucenim tekstovima, pokusava da opere svoju pogubnu politiku
zabole amere za balkanske lidere, i ko je na vlasti,
svi se prodaju za saku srebrnjaka
jedini ko je znao sa njima, je pokojni Djindjic

titanijum

pre 11 godina

Ne kapiram poentu! Kakve ima veze americka podrska/nepodrska bivsem predsedniku?? Odlucili su gradjani Srbije, slobodnom voljom !!
Bilo nam je dosta bede, nezaposlenosti i faraonskog bogatstva svite oko srecom bivseg predsednika !!

Стари Вујадин

pre 11 godina

Г-дин Тадић и његова странка су искључиви кривци за дебакл на изборима. То се није десило због лоше изборне кампање, политичких процена и слично, већ због катастрофаслно лошег вођења државе, корупције, пљачке, уништавања привреде и неспособности, а не због политике према Косову. У Пресу су заборавили да нагласе, да осим Милошевића, Коштунице и Тадића који су пуштени низ воду, постоји још један лидер који није пуштен низ воду, него је убијен њиховом заслугом.

Mario Bros

pre 11 godina

Da je Tadic dobio vecinu glasova u 1 na 1 duelu sa Nikolicem, ovaj spin bi imao osnove. Da je DS dobio najvise glasova na izborima, ovaj spin bi imao smisla. Ovako, ovaj jadni spin nema smisla. Gradjani su bili razocarani kontrolom medija i spinovanjem koji sve investitori hrle u Srbiju, dizali su lazni entuzijazam o zaposljavanju dok su ljudi izbacivani na ulicu. Lazna nada = lazna pobeda, tj gorki poraz.

Analitičar

pre 11 godina

Nije Tadić izgubio izbore zato što ga Zapad nije podržavao već zato što je zemlja katastrofalno loše vođena u prethodnih 4 godine. Dokazao je da je nesposoban, to je sve.

Analitičar

pre 11 godina

On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući, uz podršku evropskih kolega

Postoji teorija da je zbog ovoga i Đinđić ubijen, od naručioca sa zapada.

Rista

pre 11 godina

Ameri su rekli Tadicu, pusti budale nezahvalne, idi I opoziciju cetiri godine, nek vide sta je prava kriza I kako ce im Rusi pomoci... Molicete vi Tadica da se vrati na vlast I Amere I Nemce za kredite. Zivi bili pa videli!

Novosađanka

pre 11 godina

Za gubitak izbora DS-a i Tadića ktivica isključivo leži unjima. Tadić kao predsednik okružio se isključivo ljudima sklonimn bahatosti muljanju i bogaćenju u čemu ih je svesrdno podržavao jer neće biti da se bratija oko njega bogati a da to on ne primećuje nije ni on u tome čist. Sramno vaskrsnuće SPS-a pa stvaranje SNS-a nije moglo da izađe na dobro. Nastup na međunarodnoj sceni je bio katastrofalan večito smo imali politiku za napolje i drugu za domaći teren podržavanje ideje da smo prepametni i da ćemo međunarodne institucije zavrnuti mu se osvetila u punom efektu. Podmetanje EU komisiji zakona na engleskom i srpskom koji se potpuno razlikuju je bio krajnji cinizam i zato otkud pravo da se traži krivac u međunarodnoj zajednici za sopstvenu glupost. Ako DS nastavi sa ovakvim pravdanjem sledi im totalno urušavanje a to ipak nije dobro za ovu zemlju.

Branko

pre 11 godina

G.Tadić i vrh DS nemaju šta niti na koga da de ljute. Nije im kriv ni Zapad, ni Istok... nisu "krivi" ni građani Srbije. Sami su krivi. Odrekli se politike koja je DS činila prepoznatljivom tako da se oko nje okupljaju sve demokratske i napredne snage zemlje. Pretvorili se u sitnosopstveničku interesnu grupaciju, prepletenu tajkunima, korupciljom i aferama. Zato su politički kažnjeni, tako je i pravo. Mislim da se u opoziciji neće snaći, da će doći do raspada stranke. Šteta, izneverene su one vizije devedesetih, vizije ubijenog Premijera.

Neznanac

pre 11 godina

Nasov je zaista "genijalan", a istina je tako jednostavna: Tadić je sam sebe IZDAO. To svi vide i znaju izuzev Tadića i par novinarčića. Počeo je sa tvdnjom da EU nema alternativu – neozbiljno i naivno! Sledi sednica GO DS na kojoj on previše samouvereno i prepotentno izjavljuje: "Razbićemo ih"! Takav rečnik nije primeren visokom intelektualcu, koji uz to predvodi DEMOKRATSKU stranku. Na izborima nastupa narcisoidno, samoljubivo, prepotentno, do besvesti vređajući i ponižavajući konkurenciju, a i jedno i drugo NEUKUSNO da neukusnije ne može biti. Sledi poraz, pa izjava: "Neču biti premijer". Ipak hoće i želi. Prva izjava zatim je: "Sa svima, izuzev sa SNS". Brzopleto i do srži naivno! On jednostavno nije svestan situacije. Pregovara o sastavu vlade, kao da je glavni i da opet od njega sve zavisi. Novi promašaj. Dačić ga ostavlja, a on detinjasto izjavljuje da oni Dačiću ne bi dali da bude premijer. Onda sledi serija nerazumnih izjava: Da su protiv njega tajkuni i kriminalci, da su kod njega tajkuni morali da čekaju na prijem, da vlada u formiranju nema šansi da uspe, da neće da podnese ostavku, pozivajući se na legalitet i legitimitet, da će krivci za poraz iz DS snositi posledice itd. I da završim: Na kraju, ipak, otvara vrata za veliku koaliciju, jer ljubav za vlašću je iznad SVEGA.
Zaist verujem da je tom čoveku je potrebna pomoć: ISKRENA, LJUDSKA, PRIJATELJSKA, ali van politike. Na potezu su njegovi PRAVI prijatelji.

Marijan Jovovic

pre 11 godina

Ako Tadić nije bio kooperativan što se tiče Kosova i Metohije, ko jeste? Čiji izaslanik je bio g. Borko Stefanović koji je postigao tako "dobar" uspeh u pregovorima? Što se tiče ekonomske situacije u zemlji ona je katastrofalna. Jasno je da Tadić ne može doneti promene koje su potrebne ovom narodu pa zato i treba da ide u opoziciju.

bezimena

pre 11 godina

Ako je zapad prodao Tadića, to znači da je kupio T. master Nikolića i da će ovaj potonji biti mnogo MEKŠI i KOOPERATIVNIJI u vezi Kosova (jer je to jedina sporna tačka izmedju Srbije i "ostatka" sveta)!

Srbin

pre 11 godina

DOSTA VISE LAZI!!!!Kao Tadic nije hteo da se odrekne kosova i sada ga americka administracija zamenila i nasla kooperativnijeg lika,pa jos Nikolica,pravog srbocetnika!!Hahahhahah!Narod treba da shvati,glasanje je bilo,narod je rekao da nece Tadica i demokratiju,tacka,narednih cetiri godina vladaju ovi,i nema tu zavere nikakve!!!!!

Dragan

pre 11 godina

Džaba pokušavaju novinari da skinu sramotu i istinu Tadićevog poraza i ukupnog poraza DS-a. I babama u Srbiji je jasno da je Tadić trebao da bude, kao što je i bio pajac koji bi nas zamajavao sa pričom u skorom putu Srbije u EU-i i vozio bicikli po keju, milovao teliće o prasiće pred izbore i drugo, dok bi lopine iz DS-a pokrali šta je još ostalo od Srbije i spakovali kofere i sve izneli napolje. I sada je kao Zapad kriv, tj prodao Tadića. Pa i oni na zapadu su se zgrozili bahate krađe i korupcije DS-a i shvatili da brod zvani DS mora da potone pa ne vredi više ulagati u njega.

Posttadićevski ciklus

pre 11 godina

Mali doprinos Pressovom textu:

NnnnnNNNNNnnnnnNNN... (uvod gusle)

Bože mili čuda velikoga,
Kada Tadića izdadoše tuđi,
Kad on osta bez svojih junaka,
Artija se Đidina potrudi,
Da nam reče da je zbog Kosova,
Da dušmani više ga ne šćeše...

NNNNnnnnnnNNNNnnnnnn (gusle)

Marko_NS

pre 11 godina

Moje skromno misljenje je da ovaj tekst ima smisla ako se procita izmedju redova.
Sa Tadicem su morali da pricaju i dogovaraju i nikako ne bi valjalo da su na svoju ruku nesto uradili po pitanju Kosova sa cime se ne bi demokratski svet u Srbiji slozio. Ovako, sa novom crveno-crnom koaliciom, koja je direktan naslednik one crveno-crne, nece nikoga nista pitati. Kosovo dovidjenja, potpuna samostalnost je na vidiku u sledecih godinu-dve i to sa jakim opravdanjem zapada da su se novi Milosevic i Seselj vratili. Zato je izostala podrska Tadicu i zato navijaju da Nikolic i Dacic vode zemlju a kroz 4 do 8 godina ce se vratiti da podrze iskrenu demokratiju bez bremena Kosova na ledjima Srbije.
PS. Ko zna zasto je to dobro...

Lajavica

pre 11 godina

Od svega me najvise raduje sto vidim da se narod vise ne da prevesti zedan preko vode.
Neki komentari ovde od po 2-3 reda u sebi imaju vise mudrosti, logike, poznavanja politike i zdravog razuma nego citirane izjave vajnih nam analiticara.
Ako nastave ovako da spinuju i potcenjuju inteligenciju onih od kojih zive, nama se smesi svetla buducnost, jer ce ovi za koje rade zaista zavrsiti ispod cenzusa.
Pozdrav Saperu i drugarima, ukljucujuci i gradonacelnika nam, nisu ni svesni da ovako rade u korist ovog naroda.
Predlog za B92: probajte da angazujete nekog pravog analiticara, ozbiljnog sociologa na primer, da se pozabavi komentarima obicnih ljudi. Pa onda rezultat kao udarnu vest na svakih sat vremena.
Da BT i njegovi imaju o cemu da razmisljaju

Bane

pre 11 godina

Srbija je puna mudrijaša i teoretičara zavere. Još dobijaju i prostor u medijima. Tadić je izgubio podršku naroda, pod jedan. Onda 5 praznih mesta, pa onda ide uticaj zapada.

tomislav

pre 11 godina

zaboravili ste u tekstu da spomeete djindjica izmedju slobe i kostunice, on se takodje suprotstavio zapadu po pitanju kosova, a sve mislim da ce tadic u buducnosti ispasti "najveci srbin" kao i sloba pa sad i kostunica, koje smo popljuvali neposredno posle njihovih vladavina (mislim i opravdano)

Nezavistan od nezavisnih

pre 11 godina

Totalno apsurdan tekst.Sada ispada da mi nismo glasali,da je sve to volja istoka ili zapada.Pitam se ko daje ovakvim ekspertima plate.Jer da ja svoj posao radim kao oni ne bi se bela leba najeo.

Damjan

pre 11 godina

Da je bolje radio ,i to u celoj drzavi a ne samo u Beogradakom pasaluku, mogli bi sada da ga uhvate za onu stvar jer bi imao podrsku 40% ljudi...i on i DS...ali ne, kralo se na sve strane, uzivali su u foteljama i lapali, dokaza svuda a on nista...da je napravio cistku u stranci i da su svi bar trecinu radili kao Djilas za Beograd ne bi smo bili ovde gde smo sada da nas jedan Toma i Ivica vode u Evropu...da nije zalosno bilo bi smesno. Nisu krivi ni Evropa, ni Amerika, ni Kosovo, vec situacija u zemlji. Gde su subvencije za poljoprivredu, gde je fiksni kurs evra, gde su smanjenja poreza i doprinosa za najmanje plate a povecanje poreza na dobit za tajkune na 40% kao u svim Evropskim drzavama, gde je vladavina prava a ne para...itd, mnogo su mogli da urade a malo su uradili...i zato ce sad morati u opoziciju, nazalost...

rorry

pre 11 godina

Opet ovi analiticari.. Gledaju u solju, bacaju pasulj u tepsiju, sipaju so na potiljak, ali dzabe, sve promase.. Ima li gorih parazita od njih ?..

Marko

pre 11 godina

Mislim da na posletku po Tadica ipak nije sve tako tragicno. Bio jednom jedan Zoran Djindjic koji je iznenada promenio svoj stav prema Kosovu, neki bi rekli pojasnio.
Ja i danas ne mogu da se otmem utisku da ga je to naglo skretanje kostalo glave.

vrsac

pre 11 godina

pricam vec 10 godina,nije sloba kriv,tadic,kostunica,ni seselj ni djindjic..iskljucivo je kriv zapad i njihovo mlatretiranje..zato stop EU i okrenimo se istoku..

R. Marković

pre 11 godina

Ako pogledamo ljude koji su podržavali Tadića u Srbiji, ovaj tekst nema nikakvu podlogu. Borka Vučićević, Goran Svilanović, Vuk Drašković, Sonja Liht,Nataša Kandić, Sonja Biserko,... To je klika...Oni su više za Ameriku nego za Srbiju. Zapad je bio uverenm da će Tadić dobiti, pa nisu reagovali. I ja lično sam bio uveren u Tsadićevu pobedu...

ipak je bolji od svih

pre 11 godina

Kao coveka, ga mnogo cenim! Kao bivseg Predsednika Srbije, jos vise ! Kao Predsednika najuticajnije stranke u Vladi, nikako... Da je ocistio stranku Srbiji bi bilo mnooooogooo bolje !!!

Chuburac

pre 11 godina

Kao i Milosevicu tako je i njemu partijsko okruzenje doslo glave, nezajazljivoscu Sutanovac, Trivan, Hrustanovic, Ana etc..ne bi ga zapad tako lako pustio niz vodu...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kako je Zapad prodao Tadića?

Daleko prikladniji naslov ovog teksta bio bi:
"Kako je Tadic prodao sebe"?

A "prodao se kao demokrata i evropljanin" dok je vodio politiku "Radikala" i sklapao "strateska partnerstva" sa onima na drugoj strani i sta je onda tu cudno sto su ga i "bivsi Radikali" pretekli u "evropejstvu"!

hm

pre 11 godina

Dajte molim vas, ko uopšte vjeruje u to da su ga pustili niz rijeku jer će kao neko drugi više popuštati i ponižavati Srbiju. On je u tom svjetski rekorder. Ali jednostavno ispitivali su stav javnog mnjenja vijdeli da ne stoji dobro i tražili mu alternativu ali svakoko nisu očekivali ni u najcrnjim snovima Tomu i Dačića

Marijana

pre 11 godina

Ovaj Press je DS spin casopis. Istina je da je Tadic nesposoban, da je stranku pretvorio u interesnu grupu, i umesto da kao covek podnese ostavku u DS i da analizira svoje greske, njemu je ceo svet kriv, krivi su mu tajkuni i narod.
Nije tacno da zapad trazi da se prizna Kosovo, to su lazi i podmetanja. Oni traze da se postuje potpisano, znaci ako si potpisao da se uklone balvani za 3 meseca, onda moras da se pridrzavas dogovora. Tadic potpise sporazum i ne pridrzava se. Pa sto si onda potpisao, trebao si da odbijes da potpises.
Sve u svemu kiselo grozdje, krivo mu je sto su protovnici bolji od njega i sto su pobedili.

Зоран

pre 11 godina

Ако на изборима губе они који не одговарају Западу или Истоку у чему је сврха гласања?

dragan

pre 11 godina

Jeste da je amerikancima najbitnije Kosovo i stim u vezi da ovde bude postavljena njihova vlada. Uspeli su u tome jer je sve izvesnije da će biti postavljena njihova masonska vlada oličena u Nikoliću i Vučiću.Tu se još samo malo Dačić dovodi u red od strane amerikanaca i oni misle da sa Kosovom neće biti problema. Osnovna stvar zašto Tadić nije dobio izbore je krajnja otuđenost vrha demokratske stranke pa i samog Tadića od osnovnih ljudskih potreba i problema u ovoj državi. Tu pre svega mislim na razvijanje proizvodnih kapaciteta i rešavanje nezaposlenosti, a zbog toga odliv pameti-mladih i obrazovanih u inostranstvo i ogromna zaduženost zemlje bez izgleda da se ovo u dogledno vreme reši. Da je gosp.Tadić donekle rešio ove probleme nikakva Amerika ne bi mogla da utiče na njegov izbor ili ne izbor.Na izborima odlučuju građani i niko više i oni su u ovom slučaju pravilno odlučili.

realista

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim placucim vestima o ovom coveku,narod je izrazio svoju volju shodno rezultatima onog sta su oni radili prethodne cetiri godine pa ceo tim oko njega su za vreme njegove vladavine stekli licna bogatstva na kojima bi im pozavideo i Bil Gejts,i sad pokusavate da ga predstavite kao mucenika. Ko je molim vas njega izadao? Pa on je izadao celu naciju.

Gregy

pre 11 godina

Sve je jasno. I zapadu i Rusiji je odgovaralo da Tadic izgubi (nisu mogli da bas skroje glasanje ali je tu bio nas glupi narod koji nije video sta se sprema i Tadic ode) jer Rusiji treba energetika a SAD i EU KiM a videli su da je Tadic polako ojacao diplomatiju (setite se nije pristao cak ni po cenu kandidature da se odrekne KiM i rezolucije 1244, organizovao je samit nesvrstanih u BG, 2015 cemo biti predesedavajuci oepsom Jeremic postao predesedavajuci UN) i da polako ojacava i drzavu iako se lose zivi.

mark

pre 11 godina

Nije njega niko izdao , nego ga je ubila njegova narcisoidnost i ubedjenost da ce bez ikakvog napora pobediti Nikolica u drugom krugu. Sad je kasno da se greske isprave, zato bolje razmisljaj o sledecim izborima nego sto svakog dana dajes izjave koje te jos vise vode u propast.

providno

pre 11 godina

Ako zapad odluci da nasilno ukine institucije R.Srbije na severu Kosova bice
mu lakse sa Nikolicem i Dacicem.Zasto?Proglasi ih cetnickim vojvodom,malim
Slobom i zapuse usta onima koji misle svojom glavom i kod nas i na zapadu.

Munja

pre 11 godina

Pa jel su ovde izašli na izbore i glasali neki marsovci ili građani Srbije? Jel matematika egzaktna ili apstraktna nauka. Kakve su ovo nebuloze. Stvar je jasna: narod ga ne želi, video je u njemu nesposobnog čoveka i političara, izašao, glasao i - to je to.

stena

pre 11 godina

U ovom tekstu ima neke istine, kao sto dosta istine ima i u svim ovim komentarima ispod. Tadic i demokrate su jednostavno bili prepusteni svojoj sudbini jer vise nije bilo razloga da im se daje vestacko disanje. Ali naravno, nisu oni izbore izgubili samo zbog toga. Jos vise je tome kumovala njegova i glupost njegovog okruzenja.

marija

pre 11 godina

Dobro, a je l se pita neko od vas zasto je Natasa Kandic, koja je Tomu Nikolica optuzila da je ratni zlocinac, podrzala tog istog ratnog zlocinca za predsednika Srbije???

Milan

pre 11 godina

Aman, ljudi, kakav zapad. Izgubio je izbore jer nemamo leba da jedemo. Jer kad god udjem u neku instituciju, od lokalnog vrtica do najvisih drzavnih institucija, svi me nepomicno gledaju cekajuci da izvadim kovertu iz dzepa. Nije problem bio ni u Kosmetu ni u Evropi, ni u zapadu ni u istoku. Problem je sto je Srbija trula iznutra.

Zare

pre 11 godina

Jedino me interesuje dali i blindirani Mercedes od 500.000´, takodje ide u opoziciju. Mozda postoji zakon da bivsi predsednik moze da ga odkupi za tri piva. A mozda je lepo zamolio Tomu a ovaj pristao.
(Kao i rezidencija, 4. jul 2012 17:12)
Mozda mu Toma dodeli stan od dva ara koji je dobio kao potpresednik vlade za vreme Miloseveci je je to sada za Tomu shpajz..tesno bre... A veca funkcija mozda bi mu pasovala vila Mir?

Mican

pre 11 godina

Ako bi se sudilo po tekstu, ispada da je Zapad okrenuo ledja Tadicu, jer nije pristajao na ucene oko KiM, sto automatski implicira da ce Zapad, sa SNS, uspeti da ostvari, ili bar pokusati ono sto nije uspeo sa Tadicem? Ja zaista molim sve ljude u ovoj zemlji, a narocito medije, koji su u proteklih 12 godina zdusno podrzavali politiku Borisa Tadica, da se pomire sa cinjenicom da je Tadic izgubio i palramentarne i predsednicke izbore, jer je narod tako odlucio. Vidim po pojedinim komentarima da je neciji glas vredniji od drugog!? Kad kazem na medije, tu pre svega mislim na B92 koja je, o mim misljenju, cinila udarnu pesnicu Demokratske stranke u borbi protiv Nikolica, Vucica, ali i cele SNS. Znam da mi ovaj komentar necete objaviti ni u ludilu, ali nije ni bitno, vazno je da se sve zna i da lazi i obmane u Srbiji vise ne prolaze tako lako...

Srb

pre 11 godina

**** mi **** ako onaj Seselj nije bio u pravu onomad kad je reko da nece Tadic da proda kosovo, nego Toma./ izvinjavam se moram da ps....

Nev

pre 11 godina

Prvo izjava da je izgubio izbore zbog uticaja Tajkuna koje narod obozava i podrzava pa ih poslusali zarad nevinasceta Tadica koji se drznuo reci neko "Ne" nekom od njih.
A sad odjednom ne samo da su Tajkuni krivi za njegov pad sa vlasti nego i sto je vodio "principijelnu politiku" prema Kosovu protiv interesa US/EU a zarad interesa Srbije?
Izgleda pocela predizborna makljaza u DS za celnom pozicijom a bice interesantno znati koje medije i novinare kontrolise koji DS-ovac.
Ovi stvarno misle da je celi narod toliko glup da nevidi nista.
Ponosni clan stranke koje zamalo nije presla cenzus (beli listic)...

Posmatrač

pre 11 godina

Moram da pohvalim čitaoce ovog članka i ušesnike u diskusiji zbog njihovog kritičkog stava u odnosu na "činjenice i dokaze" da je "zapad" Tadića "pustio ni vodu". U tom smislu nemam šta da dodam.
Znamo da sredstva informisanja žive od vesti, ali nemojte baš ovako tržišno...

cane

pre 11 godina

Zar postoji i jedan trezven čovek u Srbiji koji je verovao u yadnjih 10 god. da će se Kosovo vratiti Srbiji, pa još se Tadić nešto žrtvovao u ime Srpskog Kosovca, nije od iygubio zato sto nisu za njega glasali Obama, Putin i Merkelova, već se narodu smučilo iživljavanje koje je DS sprovodio.

easter

pre 11 godina

" Kako navodi „Nedeljnik“, većina sagovornika tog lista je saglasna da je Tadić ostao bez podrške isključivo zbog nekooperativnosti oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije. On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući, uz podršku evropskih kolega, koji podrazumeva odricanje od severa južne srpske pokrajine i tamošnjih Srba. "
Svasta, a ovi kao SNS i T. N. kao PRECEDNIK, su kooperativni po pitanju Kosova... Ili mozda ima nesto sto mi ne znamo, a po pitanju istih kreatura? Po ovoj logici, Ceda Jovanovic bi mogao da racuna na USA i EU podrsku samo tako, toliko da ne brine o ishodu predsednickih i parlamentarnih izbora, a on cak nije dobio ni lokalne, beogradske izbore... Ko je ovde lud i ko koga laze?

eternal

pre 11 godina

To da zapad(Rusija vrlo malo)utice na politiku u Srbiji ti je valjda svima jasno.Oni se igraju sa nasim nesposobnim politicarima.Poilticarima u Srbiji u zadnjih 12godina je uvek bilo vaznije sta se o njima misli u briselu i vasingtonu nego u svojoj zemlji.Bilo je mnogo primera gde su politicari iz jedne stranke "cinkarili"u briselu neke druge.Utrkivali su se ko ce biti poslusniji i kooperativniji.A sve vreme nasi politicari(cast izuzecima)ne vide da taj zapad ne interesuje da Srbija postane slobodna,demokratska i ekonomski jaka zemlja,vec imaju svoje ciljeve koje zele da ostvare(nezavisno Kosovo,sirovine,energija,trziste itd).Nema demokratije i slobode u banana drzavi.

Srbin

pre 11 godina

Sit sam Zapada, sit sam nasih gmizavaca, sit sam bezperspektivnosti, sit sam svega!Ponekad razumem one koje vide izlaz u ratovima, oslobodilackim ratovima - ne teritorija i zemalja, nego borbom do slobode od beznadja.

marija

pre 11 godina

Srpsko prolece.
Moji naivni Srbi misle da su odurni, orkestrirani napadi LDPa , Pesicke i tzv. elite na Tadica slucajni?
Da slucajno americki ex gradonacelnik daje podrsku Vucicu?
Vrhunac primitivizma 21.veka je zahtev SADa da se Tadic ne kandiduje.
Njegov greh je sto nije dao Kosovo i Metohiju i to je sve.
Pa, gospodo Ameri, Putin je potpuno u pravu kad kaze da ste kao slonovi u staklarskoj radnji.

SaleNS

pre 11 godina

TAdica su ugrobarili njegovi saradnici, a ne amerikanci. Oni saradnici sto i danas grade zgrade, imaju avione, kamione. Glasaci mu nisu oprostili sto se nije obracunao sa korupcijom, a ne resavanjem pitanja Kosova. Nisu mu oprostili sto su zaposlenja i dalje po stranackoj liniji, a ne po strucnosti... To je ono sto nas boli, a ne ameri

Mirsad

pre 11 godina

Da za sve su krivi zli stranci, a to nema nikakve veze sa tim što je Boris Tadić izgubio podršku u biračkom telu?
Za to što nije predsednik kriv je isključivo Boris Tadić - to je demokratska ocena njegove politike posle osam godina predsednikovanja i pet godina upravljanja vladom iz senke.
Za to što DS nije u vladi, kriva je DS. Stavila je Tadićevu povređenu sujetu ispred svojih interesa. Da je odmah napravljen sporazum sa URS-om, kao što je napravljen sa LDP-om, Dačić bi bio pred svršenim činom - ili da se pridruži, ili da ide u opoziciju. Naime, Dačićeva koalicija sa SNS-om nema većinu, a ako bi pozvali DSS, pogazili bi "evropski put" i sve što su radili u poslednje četiri godine.
Dakle za sve su uglavnom krivi Tadić i njegova stranka koja je dozvolila da sve zavisi od jednog čoveka, i to gubitnika na izborima.

gangster iz vlade

pre 11 godina

nije nego je Srbija država veličine pola balkana sa 50 miliona stanovnika čija je privreda i vojska među 5 najjačih u evropi...ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!

p.s. izmislili smo struju, najstariji smo narod na balkanu i branili smo hrišćanstvo od turaka, evropu od fašizma a demokratiju od staljinističkog komunizma...mi smo Srbi Supermeni!

charlton-Nis

pre 11 godina

pricate gluposti, kao Amerikanci ovo Amerikanci ono..pa ne izlaze oni na nase izbore nego mi , narod Srbije.2000-te je narod izasao na izbore , rekao Miulosevicu -DOSTA BRE i bio je gotov.Tadic je morao da zna da svako ko se druzi sa DACICEM- Milosevicem poltronom mora da padne.Gde je Gorica Gajevic , zasto neko nju ne spominje , zasto se ona za ovih 12 godina nije nekad pojavila na rts-u? ko joj zabranio -Amerikanci?Gluposti.Tadic nije ukapirao da je bilo bolje da je svaki dan iso po gradovima i selima nase lepe zemlje i razgovarao sa narodom umesto sa poltronima iz Skupstine Srbije.Tito je bio lukav i carovao 50-god uz pomoc naroda , da ga taj narod nije hteo proso bi kao u Rumuniji Causesku ..

Zoran Obradovic

pre 11 godina

Zabluda! On je nenadano izgubio izbore ne uspevsi da za svoje partnere Amerikance zavrsi posao oko Kosova.Zato je sad u nemilosti.A EU i NATO traze novog poslusnika koji ce bolje obaviti date mu zadatke i uspeti da ubedi srbe kako je bolje za srbe da srbi nista nemaju (verovatno ni drzavu Srbiju)...

kaiser

pre 11 godina

Pa logično je.

Ovi radikali će brata rodjenog prodati, a ne Kosovo, samo za još koji dan duže na vlasti. AKo su mogli da zavrnu pola miliona ljudi iz bivše Krajine, zašto tek ne bi mene?

Nema potrebe da nagadjamo, njihova kooperativnost će se vrlo brzo iskušati i videti.

Hvala bogu pa nisam radikal, pa neću morati da smišljam infantilne izgovore ovde na portalu zašto moji ljubimci rade to što će raditi. I ovako im je teško kada mantraju u EU, demokratiji, ljudskim pravima i slično, to su još nepoznanice za njih.

Bezobrazluk

pre 11 godina

Nepobitna je cinjenica da su Velike Sile bile uvek pitane, ne sada, od vajkada. Koga je moliti nije ga kuditi!

To, medjutim, ne abolira politicare u Srbiji koji su svojom POHLEPOM narod doveli do ruba propasti.

Ti nasi su za mene vrlo interesantni, sada kada se tuku, ogovaraju, i daju kojekakve izjave koje se granice sa
apsolutnim bezobrazlukom.

birac,razocaran,naravno

pre 11 godina

Kakav idiotski naslov!
Kako je neko mogao da proda Tadica?Ako ga je pre toga kupio!Logicno,zar ne..
Je li mozete prodati nesto sto nemate ili ne posedujete?Naravno,ne..
Ljudi,prosli su izbori,to neko treba da javi ljudima iz DS,pre svega Tadicu.IZGUBILI STE!Shvatite to i ostavite nas na miru..
Unutar DS resavajte probleme,niste na vlasti,imate vremena 4 godine,pa polako...
Jos bizarnije je objasnjenje - Zapad nije pruzio podrsku Tadicu!
Pa glasa narod,dzaba ti sva podrska sveta kada te sopstveni narod nece!Nece tvoje lazi,manekenstvo,uvrede za zdrav razum,nece tu lopovsku bulumentu oko tebe,nece nista od DS!NECE!KRAJ!
Probajte za 4 godine,ako uspete da se sredite,ocistite se prvo od onih koji ne smeju ni da prodju pored zgrade DS,a ne da budu Podpredsednici.
Takvi,ocosceni,imate sansu za 4 godine...
Evo jedan primer,mozda smesan..
Imam kuma,covek igra tenis,dobar je..Ali,ima stomacic,naravno pivski,nije nesto ni brz itd..Zamislite njega protiv Noleta!
A od mene bi u tom mecu imao svu podrsku..Najvecu na svetu...
Pogodite rezultat meca...
E,na ovim zadnjim izborima DS je bila kao moj kum Mica u susretu sa Noletom...

Tomislav

pre 11 godina

Ogromna većina komentatora ovde ne razume kako funkcioniše politika, a možda ni politički sistem Srbije. Ovde se ne radi o prededničkim izborima koje je Tadić izgubio, već o činjenici da neće imati izvršnu vlast (čitaj - da bude premijer). Predsednik po Ustavu ima samo protokolarne nadležnosti, a onaj koji kontroliše Vladu ima pravu vlast. I tekst je potpuno u pravu kada kaže da su se sve Vlade od 2000. formirale u Briselu i Vašingtonu. Znači Zapad jeste rekao da je Vlada SPS-SNS prihvatljiva, i u tome se ogleda "puštanje Borisa niz vodu". A nova Vlada će biti još kooperativnija (čitaj poniznija) prema Zapadu. Zato je i dobila podršku.

aca

pre 11 godina

Zapad utice naravno i mrsi razne konce. Rusi takodje ali kod nas je 95% Zapad. Ali ipak Tadic je izgubio izbore. Neka vidi zasto. Jel Toma Nikolic neka superiornija licnost od njega, nije, jel ponudio nesto novo, nije. Zvakao je i on o EU.
Tadic je izgubio zbpg svoje nadmenosti i arogancije, a sa druge strane bezbojnosti i frazerstva. Sad su mu svi krivi i beli listici i Vesna Pesic, i Labus, i Kostunica i njegovi opstinski odbori i Jelena Trivan....I ceo narod je glup jer nije za njega glasao. Pa to je isti narod koji ga je dva puta birao. Posle 2004. odraslo je 8 novih generacija za glasanje koji nemaju pojma sta je Sloba, Seselj i sl.Po tome trebao je vise da ima. I nije tacno da njegove pristalice nisu uzasle, najveci odziv je bio tamo gde je DS najjaci.

Maki

pre 11 godina

Ovakva budalaština od teksta, ako je i od "Pressa", mnogo je!

Samo bih pitao te vajne "analitičare", ako je Amerika postavila Tadića da bi rešila pitanje Kosova, i sad ga pušta niz vodu jer nije igrao kako oni sviraju, štra garantuje da će Toma i Dačić više "sarađivati"? Ništa naravno, osim ako je cilj cele priče bio da se zapljune Tadić. Sležem se da Tadić itekako zaslužuje pljuvanje, ali po sasvim drugim osnovama. Na primer, zbog eksplozije nezaposlenosti, korupcije, kriminala i brurazersko-banditske privatizacije kojom je uništena privreda Srbije. Ali što se Kosova tiče, Tadić nije uradio baš ništa. Ni dobro, ni loše. Celo vreme je čekao da se probleme nekako reši sam od sebe.

Sasa

pre 11 godina

Kako to "prodali" Tadica? Ja sam mislio da je izgubio na izborima i da je zato izgubio vlast. Isto tako, koliko znam, vlade nam ne formiraju ni sa istoka ni sa zapada, mislim to niko do sada nije spominjao... Predlazem svima koji podrzavaju i brane Tadica da se stvarno jednom zapitaju sta nije bilo u redu za vreme njegove vladavine pa je izgubio vlast. To je pravi put, a ne izmisljati i spletkariti.. Tuzno je da niko ne vidi opomenu i ocenu koju je dobio... ili ne zeli da vidi.

Digital

pre 11 godina

Skinuo te je sa vlasti Bus Plus,na svakim vratima busa po 800 evra.
Skinule su te i cetke sa belom farbom,s kojom su tvoji poslusnici iscrtali kocke u gradu,oteli od trotoara pesacima,i prodavali smestaj u te kocke na sat vozacima.
Skinule su te kamate 1 i 2 na Infostan racunima.
Hoces jos razloga?
Dok si se sa tim iz sveta druzio,na nas si zaboravio...pa sad,eto...
Vidis vec...

Pusti ih niz vodu

pre 11 godina

Kosovo ce da nas otera na nivo Bangladesa.Sto se pre resimo Kosova bice nam bolje. Mozda svi politicari do ssda zele svoju privatnu drzavu.Svi se kao nasekirase zbog Kosova. Kao sto se i ja sekiram a nisam na vlasti. Ne mogu nocu da spavam. Kosovo se ne maze na hleb

laki

pre 11 godina

Kakve gluposti,nista ne cudi kada se zna ko daje takve izjave,takozvani analiticari od kojih vecina nije neutralna.Borisa nisu skinule sa vlasti USA I EU,vec narod.Ne zbog Kosova,vec prvenstveno zbog kriminala i korupcije,tj.bogacenje prvenestveno celnika DS koji je premasio sve apetite i morao da se trpi svakim danom,dok je narod ziveo sve bednije i teze,i SPS sa svojom dikom Dacicem koji je za to malo kriminalaca sto su uhvaceni(sitne ribice,prevara naroda) licno uticao na visinu kazne.A i onaj Palma,sve osobe kojima treba ispitati poreklo imovine.Ovo je sprdnja od zemlje,u kojoj nista ne funkcionise,osim prevare naroda i bogacenja na njihov racun.Zato prestanite da placete za tim manekenom i glumcem koji ponekad pomislim kada procitam neke njegove izjave i sam treba da ide kod psihologa i ispita se.Dozvolio je da zemlja propada ,da narod zivi jis bednije,da se siri kriminal i korupcija,da se svi koji su to hteli(zajedno sa njim)bogate i pljackaju drustvo zajedno.Samo sto ja nisam toliko glup i nemam interesa da poverujem u bajke poput "pravicete ga od blata i sl."Pa ko je bio predsednik zemlje,ko?cuvar ovaca ili? Ne treba on da se pravi toliko naivan kao da nista nije znao,jos jedan "neobavesteni"U pet do dvanaest on hoce da pravi reda i ispunjava svoje obaveze.More,ispitati im svima poreklo imovine,kakva nevinasca!KRIVCI BRE!

zika zikic

pre 11 godina

Pre desetak dana niste mi objavili komentar. Neprijateljima Srbije odgovaraju ovakvi Nikolici ,Vucici itd ljudi sa obrasom kao opanak. Lepo su iskolovani i dostojni manipulacijama .Prihvatice oni i Tacija i Mila kao najrodjenije . Slobin stil nema sta! Tadica,Vuka Jeremica,Djilasa,Borka ,idr.ne mogu da izmanipulisu. A to sto mi u Srbiji biramo na izborima iz inata,svakim se danom potvrdjuje.Nisam optimista plasim se za buducnost nase dece. Valjda i Pribicevic to rece. Nije Kosovo i Metohija samo sa ove strane Ibra i Mitrovice i Kosovo Polje i ugalj u mojoj njivi su deo Srbije. Sto pre novi izbor i za parlament a narocito predsednicki su resenje za Srbiju na svome.

Beta

pre 11 godina

Sa Kosovom ce biti sta medj. zajednica zeli bez obzira na to ko je na vlasti. Setite se Kumanovskog sporazuma, zaboga! Samo je pitanje cene, tj. koliko ce ko da zateze dok na kraju ne popusti. Zato, sto pre, to bolje. A Kosovo je izgubljeno ne samo zato sto to Amerika hoce vec i zbog toga sto smo mi tamo vladali kako smo vladali i zajednicki zivot ucinili nemogucim, a to se ovde nekako "zaboravlja". Ljudi, nas MUP i ostali cinili su tamo najgnusnije zlocine, setite se hladnjaca i zakopavanja leseva albanskih civila po Batajnicama itd.

Zagor

pre 11 godina

Znaci USA i kompanija su pravili vladu i pre vise od 20 godina i doveli Milosevica na vlast. Ratovi, izbeglice i beda su bili uracunati odnosno planirani. Zrtve rata idu na racun USA i njihovih vazala ukljucujuci Milosevica, Tudmana i ostalih. Milosevic je radio po direktivi i Washingtona, JNA i druge ratne formacije su delovale po nalogu CIA i drugih obavestajnih sluzbi. Milosevic i drugi su poslati u Hag radi ratnih zlocina. Znaci sledeci korak bi bio da se USA i njihove sluge nadju u Hagu. A da, zaboravio sam, za njih taj sud ne vazi. A sta cemo sad?

miam

pre 11 godina

Neistine.Prvo vladu Srbije pravi narod i glasaci.Drugo Nikolic i Dacic su vece patriote od Tadica,tako da prica o Kosovu pada u vodu.A mozda su mu okrenuli ledja zbog enormne pljacke Srbije.

analitičar amater

pre 11 godina

Zapad tj.ameriku isključivo zanima rešavanje kosovskog problema.Za to im ne treba tadić jer nije bio involviran u sukobe 90-tih za razliku od dačića i nikolića.Još kada donesu ispred nosa račune sa egzotičnih ostrva naših patrijota(onih što sastavljaju vladu)mislim da je svima jasno kako će se razrešiti kosovski čvor.

znamo se

pre 11 godina

Amerikanac nije dosao da vidi Botu pa sad ovaj kuka i motika! U Srbiji svaki glumac bi mogao biti politicar kao i ovi,ali ovi politicari ne mogu biti dobri glumci!!!

Vladichin Unuk

pre 11 godina

@dragana

"Tesko je poverovati koliko problema sa matematikom imaju pristalice Tome-Diplome...İzbornu volju je iskoristilo 46% gradjana i od toga je SNS dobila 50%.Zar to nije volja samo 23% gradjana da im covek sa srednjom strucnom spremom i bez znanja ijednog stranog jezika bude predsednik...Naravno ima visokomanipulativnu licnost i koristi demagoske fraze na koje se ''hvata''onih 60% nepismenih u Srbiji..Tuzno....:(..."

Dragana, moj poznanik, sa doktoratom iz jednog od najstarijih i najpoznatijih evropskih univerziteta, govori 5 jezika, i cita i pise (ne mogu se tome nacuditi) srpsko-hrvatski bolje nego ja, me sad zvao telefonom i zamolio da mu objasnim logiku Vaseg argumenta.
Obojica smo se malo zagrcnuli Vasom logikom jednostavno ne mozemo provaliti gdje je poenta Vase tvrdnje.
Pomognite ako mozete!

crni domino

pre 11 godina

(Vladichin Unuk, 4. jul 2012 16:32)
Sretan put u Cetinje! Tamo jotuj, pametuj i uci da pises knjizevni srpski, ako se vec obracas srpskoj naciji. Takav je red svuda u svetu.

rok i kazačok

pre 11 godina

videće se kako će se novokomponovane ulizice postaviti. tadić nije prodao kosovo, al' neko od ovih novih hoće. bar se zapad tome nada.
a čemu se rusi nadaju? da im se za dž. daju svi energetski resursi i komunikacije, čime bi nas držali u potpuno kooperativnoj ulozi.
igrate li rok, ili kazačok?

neko sabac

pre 11 godina

Pa naravno da je SNS i Nikolic dobio podrsku EU i Rusije,dobro je poznato. Tadic je pokusao da sedi na 2 stolice pa su se na kraju obe prevrnule.Pokusao je da udovolji EU,zamerio se malo sa SAD,a kod rusa izgubio kredibilitet,a ujedno i pokusavao da "odbrani" Kosovo. Samo mi nije jasno sta su videli u Dacicu kad je covek nekoliko puta imao jacu retoriku cak i od Jeremica i Tadica zajedno(po pitanju Kosova).Naravno Dacic i Nikolic je tandem ne da udovoljavaju EU i SAD nego ce sigurno(bar ja tako mislim) da prikoce Kosovske Albance u njihovoj nezavisnosti.Tadic je delimicno odigrao po instrukcijama zapada( i priznao kosovo),ali ne verujem da ce tako biti i sa ovom "Novom" koalicijom.Rusija je velikim korakom zagazila u Srbiju! E sad je pitanje kako ce dalje nova vlast da marsira i u kom smeru.
Jedino Bogu da se zahvalim sto onaj C.Jovanovic nije usao u vladu jer to bi bio slag na tortu za sve NESrpske neistomisljenike.

zhvakass

pre 11 godina

ma da skupila se ekipa pa po ceo dan misli o nama i kupuje nas i prodaje. a mi lepi plavi visoki bez ijedne mane, a zauvek nam je neko drugi kriv.
jedino dobro je da su pocela ujedanja i da je bara koja se zove opozicija postala pretesna za toliko krokodila u DS.

nislija

pre 11 godina

Trebalo bi napokon da se resi pitanje kosova i metohije.Javna je tajna da dacic podrzava podelu kosova.Sada je prilika da se to resi.Bolje je dobiti pola nego nista.!!!

plavi andjelak

pre 11 godina

Dok obicna raja u Srbiji svojim vladarima zamera zbog korupcije, nepotizma, lose ekonomske politike... Zapad te iste vladare rusi samo zato sto ne igraju po njihovim notama. Tako su prosli Milosevic, Kostunica, Tadic a najgore je prosao Djindjic. Navedena cetvorica imaju bar jednu zajednicku karakteristiku - svi su u jednom trenutku zasmetali Zapadu. Briga njih tamo sto se u Srbiji namestaju tenderi, zaposljava preko rodbinske i stranacke veze, ko je kako diplomirao i sl. Njih zanimaju njihovi interesi i nista vise. Ova garnitura sada ce, ako prizna Kosovo, zbog svoje poslusnosti vladati Srbijom sledecih nekoliko decenija i to ce biti kraj Srbije. Zalosno je to sto ce ta garnitura za to imati podrsku tog istog naroda kojeg ce kasnije odvesti u propast.

bgd

pre 11 godina

... Pa one igre oko kradje glasova. Kradja, kradja, kradja.
Tadic licno pokrao izbore, ludilo, da je pobedio Tadic, sto se ocekivalo bez obzira na kampanje belih listica i Pesicke, Kandicke...,a sto takodje nije slucajno, bilo bi svasta u Beogradu.
Nikolic i Vucic su u igri.

duxoni

pre 11 godina

Apsolutno ispravan clanak,u narednim danima ce to i da se pokaze a cinjenica je da se Tadic nije mnogo sekirao kada je izgubio,kao i sto nije zurio da da formira vladu sa njim na celu.Mislim da ce ponovo da bude aktivan slucaj Milana Nedica.

Muve na lepak

pre 11 godina

Da se Tadić nije toliko oslanjao na zapad, ne bi mogli ni da ga izdaju. Nadam se samo da će Dačić i Nikolić naučiti nešto iz primera Tadića, mada nisam siguran.

dragana

pre 11 godina

Tesko je poverovati koliko problema sa matematikom imaju pristalice Tome-Diplome...İzbornu volju je iskoristilo 46% gradjana i od toga je SNS dobila 50%.Zar to nije volja samo 23% gradjana da im covek sa srednjom strucnom spremom i bez znanja ijednog stranog jezika bude predsednik...Naravno ima visokomanipulativnu licnost i koristi demagoske fraze na koje se ''hvata''onih 60% nepismenih u Srbiji..Tuzno....:(

Dahija

pre 11 godina

"On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući"...

Ma da, kako da ne, još će da nas ubede da se Tadić borio za Kosmet hahahha, zapravo su počeli da ga spremaju kao nacionalistu za sledeće izbore, još samo da poverujemo.

Lesa

pre 11 godina

Ko sa djavolom tikve sadi... Nije trebao da se hvata u kolo sa Amerikancima. Iscedili su ga kao limun, da se narodu posvetio upola kao sto je zapadu još uvek bi bio predsednik.

Ana

pre 11 godina

Dakle, ja pojma nemam. Mislila sam da je Tadić izgubio na izborima zbog loše unutrašnje politike, jer su na hiljade Srba koji su dobili otkaze i bedno žive glasali za promene.
Ubeđenost analitičara, Tadićevih pristalica, da je Nikolić izabran da bi izdao Srbiju i priznati nezavisnost Kosova, jednostavno nema nikakvih osnova. Ispade sad Tadić žrtveno jare jer je bio dobar Srbima, ali loš zapadu.
Ali jedno je sigurno: Srbi više nikome ne veruju.

babaskolacima

pre 11 godina

Izuzetno glup tekst. Ovako nešto mogu da smisle samo "umovi" iz Pressa. Kao sto kaze jedan od prethodnih komentara, nisu EU i Vašington glasali na izborima, već građani Srbije. U tom smislu je značajna i današnja izjava Mila Đukanovića koji govori o značaju priznavanja državnosti Crne Gore od strane Tomislava Nikolića, čime se postavljaju jasnije granice srbijanske spoljne politike od one Tadićeve floskule o Srbiji kao "lideru u regionu" i povezivanju sa Republikom Srpskom putem deklarativnih izjava i maloumnih skupova, kao kad su Dodik i Tadic obiljezili zavrsetak radova na autoputu Banjaluka - Gradiska, a tom prilikom izjavili kako je to znacajan korak na priblizavanju Republike Srpske i Srbije. 'Alo! S druge strane je Hrvatska, a od Hrvata nigdje nikoga na skupu. Hrvatska tek treba da napravi svoj dio autoputa do Okucana, a treba se praviti i most!

Po toj logici "liderstva" se osudjuje i odluka HŽ da ukine neke putničke linije iz BiH i Srbije, a ovdje se bacaju komentari kako je to politička odluka. I da je politička, njihova je. Oni se ne smatraju dijelom tog Tadićevog "regiona" i imaju pravo da se ne smatraju, pogotovo ako im to još nije na korist, kao što i nije sa tim putničkim linijama. Teretni prevoz drži željeznicu, a ne putnički.

realista

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim placucim vestima o ovom coveku,narod je izrazio svoju volju shodno rezultatima onog sta su oni radili prethodne cetiri godine pa ceo tim oko njega su za vreme njegove vladavine stekli licna bogatstva na kojima bi im pozavideo i Bil Gejts,i sad pokusavate da ga predstavite kao mucenika. Ko je molim vas njega izadao? Pa on je izadao celu naciju.

dacha

pre 11 godina

U statutu EULEX-a kaze da su oni logisticka podrska drzavnosti Kosova, a neko je njih pustio i to na celu tetitoriju Kosova i Metohije, neko je menjao tekst rezolucije u UN da ne bi naljutio Washington, neko je priznao Tacijevu Drzavu da bi dobio volsebnu kandidaturu i ko zna sta sve jos Borko u necije ime nije potpisao,sto na svojoj kozi osecaju i Norvezani koji u torbi imaju kapu sa Srpskim amblemom , a o jadnim Srbima da i ne govorimo. I sad taj neko ispade heroj antikolaboracionizma... a ja sam nekad voleo press da citam

гром

pre 11 godina

Ништа није тек онако! Па и ова прича!
Ако су знали што нису рекли!? чему накнадна памет!?
Баш су бљак!

Nikola Kosanović

pre 11 godina

Nove priče starih "analitičara". Zapad Tadiću nije dao podršku jer je znao da bi javna podrška značila siguran gubitak izbora. Zapad interesi Srbije uopšte ne zanimaju - samo njihov interes je bitan. Kominterna iz Brisela je imala dobre prognoze i par sati požurila sa čestitkama Nikoliću. "Džaba su krečili", Srbija ima šanse da na putu do članstva u EU (negde 2025) zaštiti ako ne sve, onda svoje najvitalnije interese. Ali, balavcima i neznalicama ne sme poveravati važne državne funkcije (Malović, na pr.).

marija

pre 11 godina

-Amerikanci su bili protiv Tadićeve kandidature za predsednika Srbije. Bivši ambasador SAD Kameron Manter je to čak otvoreno saopštio lideru DS, ali Tadić nije uslišio molbu jednog od najuticajnijih diplomatskih predstavnika...
Sta kome nije jasno?

Живорад

pre 11 godina

"Какао је запад подао Тадића"? А јуче сте писали да је Рикер дошао да га постави за премијера. Одлучите се за шта сте!!!

behar

pre 11 godina

Jedino sto verujem je da su mu rekli da nije u redu da se po treci put kandiduje za Predsednika.To bi mu svako normalan rekao,pa ni Putin tako bezobrazno nije smeo.

Justicia

pre 11 godina

Pa jasno je i vrapcima da je Zapad prodao Tadica, na sajtu EU "greskom" objavljeni rezultati predsednickih izbora par sati pre zatvaranja biralista. Zapad je nasao kooperativnije saradnike Tomu i Dacica.

Kao i rezidencija

pre 11 godina

Jedino me interesuje dali i blindirani Mercedes od 500.000´, takodje ide u opoziciju. Mozda postoji zakon da bivsi predsednik moze da ga odkupi za tri piva. A mozda je lepo zamolio Tomu a ovaj pristao.

franjo

pre 11 godina

Mozda, a mozda je objasnjenje daleko jednostavnije. Metoda kojom ste dosli na vlast nije metoda koja ce da vas odrzi na vlasti.
Nisu glasali ni rusi ni ameri vec su ili nisu glasali nezadovoljni gradjani.

neverica

pre 11 godina

vidi ga ovaj ko je glasao?:-Dpa ti stvarno verujes u glasanje...e bre za koga je ginuo narod sve ove vekove,za pijuncice i poltrone!Davno nema Srbije

tvrdoglav

pre 11 godina

Ognjene, niste me ubedili vasom analizom. Cak sta vise podsecame, na one bajne politicke analiticare sa njihovim prognozama, analizama i ocenama u vreme izbora.Ovakva analiza je za neki drugi film?

mile

pre 11 godina

Sad mi je jasno zasto je Toma Nikolic zadnjih godina "visio" u Briselu i zastro se hvalio da sirom Zapada ima prijatelje. Za ovce iz Srbije imao je jaku nacionalisticku pricu za izbore, a sada kad je "izabran" nsglo je omeksao i apeluje na smirivanje situacije na Kosovu. Gde mu je paln za Kosovo kojim je mahao. Strani savetnik za izbornu kampanju bio mu je isti covek koji je bio u ranijim izborima i Tadicu

charli dzordz

pre 11 godina

Ma sigurno je zapad svakom od 8oo.ooo. glasaca koje je imala DS. manje nego na izborima 2oo8. pretio da ne smeju da glasaju za Tadica.

Serbissimo

pre 11 godina

Zapad je zapravo Tadicu i DS-u ucinio nevidjenu uslugu jer ce zavrsni udarac na Kosovu (puna samostalnost u Septembru i sve sto taj cin sa sobom nosi u Srbiji) primiti crveno-crna koalicija. Sto ce, posledicno, omoguciti DS-u da se na vlast vrati na velika vrata i bez balasta malih stranaka sa ucenjivackim kapacitetom.

Korupcija isto razlog

pre 11 godina

Jedan od jednako vaznih razloga je korupcija, partizacija rukovodecih radnih mesta, kradje, bahatost. Tadic nije uspeo da se izbori sa tim zlom ni u svojoj stranci, a ni u drzavi. Vidi se da ce Evropska unija sve manje i mnaje tolerisati korupciju. Dosta im je tog primitivizma koji lici na stari, dobri komunizam.

zbunjeni

pre 11 godina

Ima u ovome istine. Setimo se samo price o izbornoj kradji.Iz SNS-a su govorili cak da je napravljen softver koji omogucuje kradju. Da je pobedio DS (Tadic je vodio u prvom krugu) bilo bi velikih nemira, jer je stvorena vrlo napeta atmosfera. Ne bi Toma i Vucic to radili da nisu imali podrsku stranog faktora. Setimo se da je cestitka Nikolicu za pobedu na predsednickim izborima stgla znatno pre zatvaranja birackih mesta. Da li slucajno?
Kazete narod je glasao. Da ali kod sastavljanja vlade ne odlucuje narod, vec lideri politickih stranaka, a to je veoma pogodan nacin za uticaj stranog faktora.

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo, situacija na KiM je upravo takva prvobitno zbog ljudi koji ce ovoga puta formirati vladu, ako se secate davne 99 a mozda malo i pre toga. Drugo, izgleda da mnogima ovde, kako bih ja nazvao "srednjovekovnicima" nije uopste stalo do naroda na KiM, kako oni zive, kako se snalaze, itd, vec samo im je stalo da KiM ostane teritorijalno u sastavu Srbije, a to ko tamo zivi, kako radi, kako zaradjuje, da li pljacka, da li ubija, itd. to nije bitno... Pa nista, hajde onda da saljemo konjanike i vitezove da osvajaju teritoriju koju su nam okupirali "dusmani", mozda cemo i u pohode na Albaniju i Makedoniju, ha? Strasno... Osim toga na osnovu ovog clanka se dobro vidi ko je patriota a ko nije, i ko je pod pritiscima posustao a ko se povukao. Nego polako, doci ce iz zadnjice u glavu pa ce "srednjovekovnici" reci: "Cekaj bre, bolje nam je bilo kod Tadica", naravno kada se Toma i Dacic spotaknu niz "basamaci". Hvala na paznji.

Logic

pre 11 godina

Hajde da izađemo iz dečjeg vrtića od politikantskog analiziranja. Zapad digao ruke od Tadića, jer nije hteo da prizna Kosovo, pa tako Tadić izgubio izbore! A da je priznao Kosovo, onda bi ga svi Srbi glasali? I tako će sad Zapad ponovo da igra tetrebovu igru oko novog predsednika, Tadić će da uđe u narodnu pesmu najnovijeg ciklusa, jer ne počini izdaju na Kosovu, a Nikolić... nevjera, davno izdaju i snovao i kovao. Zapad srećan što je "njihov čovek" došao u igru, a samo glumi da im se ne dopada... Hajde analitičari, zapenušite još malo ovu sapunicu da i domaća stane na mali ekran, ubiše nas španske krevetske spletke iz iste sobe i sulejmansko haremsko izvrtanje očiju preko ramena.U toj konkurenciji bićete prvi!

Laza

pre 11 godina

Smatram da je komentar odnosno članak dosta dobro zapažanje. Naime, ameri uvek rade prema nekom od scenarija. U ovom slučaju pokušali su da ostvare svoje ciljeve preko Tadića, ali on verovatno nije bio dovoljno mekan. Kada se jedna vrata ne otvaraju (Tadić) i neću ih moći nikako otvoriti (bar im se tako čini) hajde da zakucamo na druga. Ona su takođe zatvorena (SNS) ali ispred tih vrata je već gomila posla odrađena. Ta vrata su već odavno prokužena (SNS su u svetu prikazani pod liderom nacionalistom). Dakle, bolje odmah da zakucamo na vrata koja smo već u svetu odavno prikazali kao vrata za rušenje. Zašto da gube vreme na Tadića koji ih samo usporava i na koga sada treba utrošiti značajno vreme da bi postigli isti cilj i na isti način. Dakle ako Toma ne sarađuje onda slede aktivnosti uobičajene - protiv Srba, Srbije, Tome, srpskih nacionalista, itd. iz njihovog repertpoara. Malo je nezgodno odjednom napasti Tadića i govoriti da je nacionalista. Bolje uzeti tvrd orah - i jedan i drugi bi oni pokušali da slome - ali zašto gubiti vreme. Dobar članak. Dobro zapažanje!

SONG

pre 11 godina

Tadic mora shvatiti da je zakazao na svim poljima i time dokazao svoju nesposobnost.Zadnja njegova izjava kojom je potcenio i na neki nacin ismejao buducu vladu,sama po sebi govori u kakvom svetu i zabladuma zivi sada vec bivsi predsednik.Jedino mu mogu cestitati na njegovoj cirkusijadi sa Dodikom i opstrukciji Bosne ka EU integracijama i NATO-u.

Lakše je kritikovati

pre 11 godina

Vi koji stalno kritikujete Borisa Tadića za sve i za svačije greške ili propuste (čak i za svoje neuspehe za koje ste pre svega sami krivi), toliko ste pristrasni da ste odlutali svojom iskrivljenom logikom u iracionalnost. Naročito smeta vas neprimeren rečnik! Izgleda da vam nisu simpatični oni koji svojom inteligencijom i obrazovanjem odskaču od vas.
A sa druge strane očekujete, takođe nerealno, da će Tomislav Nikolić ispuniti sva obećanja i rešiti probleme. Zapamtite, u politici će uvek biti nekih propusta i nema tog "čarobnog štapića" koji će u svemu (i svakome) doneti očekivano.

Mica_NBG

pre 11 godina

Za Ruse i Amere, mi smo statisticka greska (to je Putin vrlo nedvosmisleno izjavio kada su pocela muljanja oko NIS-a). Bice kako se ćaće dogovore i tačka...a mi možemo da pokušamo da u tome nađemo svoj interes ili barem izaberemo manje zlo. Nasa politička scena (kompletna), na žalost, nije dorasla visokoj svetskoj politici koja ima vrlo jasno kretanje i interes. Za to se ide u školu, uče se jezici, prolazi se 10-15 godina po ambasadama, pa se onda kaže da nešto znaš...kod nas je dosta da si politički podoban. Dakle, kakav narod (neuk i prost) takva i vlast (pride i bahata)

dragan

pre 11 godina

nesto mi nije jasno.kazu da tadic nije htio da se odrekne sjevera kosova?je li se odrekao ostalog dijela?ako jeste,to je najgrublje krsenje vazeceg ustava...

vladance

pre 11 godina

iako se delimicno slazem sa ostalima da je ovde spinovanje veoma zastupljeno takodje mislim i da je tekst vrlo opravdan... naime zapad ce imati dobru sansu da izvrsi veci pritisak na novu vlast jer im se oni nisu dokazali. toma ce morati da dogaze svoju opredeljenost ka evrointegracijama a oni ce to iskoristiti da mu vec na pocetku stave na teret pitanje kosova.... mislim da je toma svestan da ako ne bude igrao po pravilima zapada veoma brzo biti svrgnut sa vlasti i politicki ubijen. jednostavno zapad je u tomi dobio slabiju politicku licnost od tadica koji ce takodje zarad dokazivanja morati da napravi dosta kompromisa na stetu srbije.

Niki

pre 11 godina

Eto sad i Tadic posta "neobavesteni".

Elem klasicna srpska prica, svaki novi koji bi da dodje na vlast misli da bi bolje cinculirao sa zapadom nego svoji prethodnici. Navuku ga da udje u igru (tapsuci po ramenu i govoreci kako imamo kapaciteta da budemo lideri u regionu ali ako bi samo on dosao na vlast), i kad dodje na vlast ide klasicna igra pritisaka (raznoraznih) dok ne popusti. Tadic je mnogo dao zapadu (ali je mnogo vise obecao) i tu smo gde smo.

ladenje

pre 11 godina

Velika glupost je ovoj clanak. SNS e toliko proevroski, kolku sta je bio stalin demokrat. SNS samo su deklarativno za Evropu, samo na zborovi, svi potezi koi ce da rade ce bide antievropski i ce da vrate srbija 10 godina nazad u put kon evropu. Ovu su price vrtile i u Makedonija, kako zapad je zelio da bude na vlast desnicarska, nacionalisticka vlada za pobrzo da rese spor sa imenom sa Grcka, ali realnost e sasvim druga, i sad ni zapad nemoze da sruse tu vladu.

iznogud

pre 11 godina

Novi predsednik i njegov pomocnik su vece patriote od demokrata samo zato sto su za vreme bombardovanja doveli kozake,pa zar se niko ne seća pa zar je zaista dovoljno skinuti bedz i onda ti je sve oprosteno.Meni moj mozak neda da vise glasam za manje zlo.Ja sam taj koji nije glasao zato sto nemam za koga da glasam pa zar se niko ne seća izlaznih taksi za izlazak iz zemlje ili onih nesrecnika na mostovima za vreme bombardovanja.Zar su zaista Koletove zlatne ruke preobratile fabrike šećera kupljene za dinar po komadu ili je CK koji je bio poklon istom zbog podrske revoluciji a posle ga je prodao kao da je njegov.Pa se ateli se one sramote kad su placali kasikice na obnovljenom aerodromu po 100 eu a mermer stizaše iz Brazila po ceni zlata.Mogao bi ovako do ujutru ali neću idem da spavam i to snom pravednika jel ja znam da nisam dao glas nikom jer ga nisu ni zasluzili a znam i da sam ga dao nebi bilo bolje jel svi oni ni ne znaju kako to treba raditi da bi nesto promenili i zasluzili glasove.Oni ne znaju kako je to raditi i biti bedno placen za zavrsen fakultet njihov jedini posao je da budu politicari.Izem im posao.

bane

pre 11 godina

Naravno sada totalno ponizeni Vasington Brisel tvorci Evropskih i Svetskih vlada moraju da poraz pokusaju da pretvore u kontrolisani izbor vlade Srbije.Jedino ih je preso pametan Srbski narod.Tadic je ne samo bio po volji njih nego je kako Milo danas rece bio i CG.Sa Kostunicom su probali i odma su mu okrenuli ledja jel je patriota.Po povratku Dacijca iz Moskve stvari su se promenile.I pored para i podrske dobivenih i pored totalne mediske blokada koju su oni odobravali i sargarepa sa clanstvom poruka naroda je jasna.I 50% onih sto nisu glasali od 6 miliona i 700 hiljada bi glasali kada bi znali da ce ovako nesto da se desi.Jel su nas preko Titoistickih medija utucavali kako je to nemoguce.Tako da koliko shvatam sada ce probati da nas ubede da je vlada SNS po volji Brisela i Vasinktona.Jos jedan dokaz da su sada vec bivse ali bivse vele sile nesposobne da shvate njihovu marginalizaciju.

hamburger ili pljeskavica

pre 11 godina

Ne moramo se mi ovde naganjati da li je spinovanje ili ne. Reci ce nam se samo za godinu, dve. Videvemo kakav status Kosovu ce omoguciti/onemoguciti Nikolic pa cemo znati da li ce i on proci ko Tadic ili ce priznati Nezavisnost. E onda mozete pricati da li je obicni gradjanin odlucivao ili nije. Pa naravno da je zapad mogao na mnoge nacine da oslika Tadica i kao bahatog i da utice na ekonomiju, a narod da ima osecaj da im to radi Tadic. Sve se da udesiti po zelji. Budimo strpljivi pa cemo videti ko je izdao narod na ovaj ili onaj nacin. A onda cete i vi naivni snositi odgovornost svojim postupkom na zadnjem glasanju.

SasaKuleas

pre 11 godina

Sve razumem..ali da 'zapad misli da će Dačić i Nikolić možda biti kooperativniji od Tadića..'...e,to ne razumem!? Bravo za naše vrle analitičare..KO njima daje platu?

Milos

pre 11 godina

Ne mogu da poverujem da su ovi sa Zapada toliko glupi i nesposobni da veruju da ce sa Nikolicem i Vucicem lakse oko Kosova nego sa Demokratama. Vrlo ce se brzo razocarati osim ako namerno hoce primitivnu vladu koju ce jeftino isprovocirati da napravi neku glupost tako da onda mogu Srbiju jos vise da ocrne i osrame pred ostatkom sveta i tako olaksaju masovno priznavanje Kosova.

tajkun

pre 11 godina

eee Tadicu, Tadicu. da si uradio lustraciju i ocistio Srbiju od politickog korova 90-ih, da si ocistio prvo svoju stranku od poltrona i karijerista, da nisi sklopio pakt sa sps-om i time pljunuo u lice pokojnom Djincicu, Srbija bi bila mnogo bolja i lepsa. Podigao si sps iz mrtvih, omogucio si ljudima koji su govorili najgore stvari o pokojnom Djindjicu da se uzdignu i pozicioniraju. Sredi ds i postavi nove mlade postene ljude. ocisti se tereta rodbinskih, kumovskih, bosanskih,crnogorskih itd. veza i interesa. uspavali ste ds.

Vecko

pre 11 godina

Slazem se autorom da su svi Tadicevi prethodnici bili zrtve politike SAD. Tadic (citaj vlada Srbije) je vodio politiku na ivici konflikta uz puno konfliktnih situacija. Zapadu se to nije svidelo ali im je bilo jasno da boljeg sagovornika u Srbiji nemaju (bar ne na vlasti). Svaki buduci predsednik drzave i vlade bice na istim iskusenjima kao i njihovi prethodnici. Dosadasnji pregovori izmedju PR i BG govore o tome da se politika SAD zasniva na konstanti da nije moguce pregovarati o toboznjoj nezavisnosti KiM, vec da se uz pomoc BG na miran nacin domognu aparata vlasti na severu KiM. Otuda treba odati priznanje Tadicu, jer je uspeo da zemlju ne uvuce u nove konflikte.

Zoran

pre 11 godina

Nasi politicari, i ne samo oni, se lako prodaju za male pare. Zato i nije cudo sto ih posle brzo skartiraju posle jednokratne upotrebe.

Filip

pre 11 godina

Ova reportaza je nevidjena glupost. Nije Tadic izgubio podrsku zapada, vec je izgubio podrsku glasackog tela, a spoljni faktor ce saradjivati ili se suprotstaviti onima koji su na vlasti u ostvarivanju svojih interesa. U Tadicu su imali saradnika, sa usponima impadovima u toj saradnji. Sada utvrdjuju da li ce saradnika imati i u Nikolicu i Dacicu, ili ce morati da ulazu sredstva da ih ruse. Buducnost ce reci svoje. Eto mojih pet centi.

jugkosovacsrbin

pre 11 godina

Jasno je da nisu dosli tek tako ali bre sta ces moras sa tim da zivis.
U celom svetu je tako,mesanje sa svih strana.
Sve je to jedna igra.
Moras da budes jak igrac.
Vidte juce su dolazili po pristini a danas u beograd.
Gde im je interes oni tu idu.
E sad ko ce koliko da iskoristi situaciju e to je pitanje za Tomu i Ivicu.
Srecno.

hogar strasni

pre 11 godina

Boris Tadic je kao dijamant margarin u sve se mesa,izgleda da je preterao pa ga je snasla zla sudbina.Ostavili ga pored puta da uvene kao cvetak zanovetak.

Sajo

pre 11 godina

Zapad ne trpi VODJE...oni hoce smenjljivost VODJA..hoce vise demokratije a ne da nam se jedan ustolici dok je ziv...Neka jase svoju stranku(ako su glupi) a ne celu drzavu ma koliko bio dobar...Zato i postoje ustavna ogranicenja u svim demokratskim drzavama...dva puta i ne vise a nasi bi kao i Rusi..malo ovde malo onde al u glavnom na vlasti i tako jedno 50 godina...U ostalom nije Tadic Putin...mada ni druga Putina ne mirisu na zapadu u opste ma koliko on bio kooperativan bas zbog te nedemokraticnosti...

Vladichin Unuk

pre 11 godina

"...Još kada donesu ispred nosa račune sa egzotičnih ostrva naših patrijota(onih što sastavljaju vladu)mislim da je svima jasno kako će se razrešiti kosovski čvor...."

Ne sjecam se da sam ikad procitao i jedan komentar Srba o politicarima a da se ne poteze teorija basnoslovnih bogatstava politicara. U vreme bombardovanja Jugoslavije po Zapadu je kruzila patka o nekih 5 milijardi dolara koje je Milosevic potrpao po bankama Zapada i Kipra. Gdje je ta lova, da njome otplatimo dug?

Jedino sto je nepobitno u ovim tvrdnjama o bogatstvi gramzljivosti jeste da je to na vrhuncu liste prioriteta svih onih koji pisu ovakve nebuloznosti. Drugim rijecima, da se kojim slucajem jedan od onih koje zagovaraju ove price o kradjom stecenom bogatstvu dovede na vlast prvo sto bi uradili jeste da bi se postarali da se obogate.

Malo je neumjesno da mjerite svakog svojim arshinom i moralnim vrednostima.

Kiza

pre 11 godina

Koji analiticari su mogli da predvide ovaj scnario,i ko se to jos ponadao, dolaskom americkog clana ,stejdipartmenda da se nesto moze bitno promeniti u strukturi vlasti...O svemu mozemo,ali Nas pustite nasih ANALITICARA.

Pedja

pre 11 godina

Zapad na vlast dovede nekoga ko ce njima davati ustupke. Cim on povuce crvene linije davanja ustupaka, Zapad dovede novog koji je spreman nastavljati davati ustupke, inicijalno motivisan "podrskom Zapada" da on dodje na vlast. No kad i taj novi povuce crvene linije - tu mu je kraj, a rezerva nestrpljivo ceka...

Free Bird

pre 11 godina

Ovaj tekst vredja ljudsku inteligenciju! Na moju odluku NIJE uticala podska ''zapada'' SNS-u ili nesto drugo - glasao sam (prvi put u zivotu!) PROTIV Tadica i DS jer su LOSE radili! Ako je ''zapad'' toliko uticajan na srpsku politicku scenu, zasto ne ''nateraju'' SNS na koaliciju sa DS?

Srb

pre 11 godina

Je l vam sad jasno zasto je Putin pozdravio Tadica preko Nikolica?
Isti scenario je bio predvidjen i za njaga, - diktator, pokrao izbore, tzv. intelektualci, NVO,...

Kosovo je Srbija

pre 11 godina

Po Nedeljniku, posle nadmetanja EU, SAD i RUS pa potom ispadanje Tadica, dali se vidi ko je veci srbin i ko je veca budala ?

mitat

pre 11 godina

treba vam biti jasno vama u Srbiji da u vlast bice taj koga hoce Amerika svidjalo se to vama ili ne to je istina.U Kosovo Thaci je premijer zashto to htela Amerika,i jedno mi u rat u Kosovo nismo pocnali za nezavisno tuku za ujedinjenje sa Albanijom to svi znaju.Ali nishta tu nemozhemo uraditi zashto tako je htela Amerika. Kako kazhe narod koga molish ne ljuti ga .Znam da admin nece da objavi ovaj komentar ali ja cu opet da je poshaljim.

KRALJEVINA SRBIJA jer to nam jedino ostaje

pre 11 godina

jedno je jasno koji god bio mora igrati kako zapad zapovedi ta naredba se označava inicijalima ZZ zapad zapovedi

dadada

pre 11 godina

Vidim da ste se mnogo primili na spinovanje. Ljudi citajte tekst od pocetka do kraja. Jeste izgubio predsdnicke izbore i tu zapad ne moze nista ali moze mnogo toga kad je pitanje premijera na redu. Da su hteli danas bi vec imali vladu sa Tadicem na celu.
Borise nije ovo nikakav problem. Dobro je ostati dosledan i ocistiti stranku u opoziciji od raznih Djilasa i Sapica. Sada je pravo vreme za to. Sto pre napolje sa karijeristima koji su krivi za gubitak izbora a kada se vratis bicemo jos jaci i zapad ce morati vise da ceni doslednu politiku.

SVD

pre 11 godina

Mi uvek tražimo u svakom događaju uticaje neke strane sile, zaboravljamo da je Tadić izgubio zato što nije dobio podršku birača. Niša te bi mogle bilo kakve strane sile, da je Tadić imao malo više sluha za javno mnjenje, da se nije okružio nesposobnjakovićima da ne pominjem samo Malovićku i Trivanovu. On se ponašao kao da je neprikosnoven i dobio je lekciju. Ne verujem da su na birače imali uticaj bilo kakvi stranci, tim više što su Srbi u suštini skeptični prema svim strancima i njihovim namerama. Bolje bi bilo da se malo krenemo sebi da tražimo rešenja unuatr svoje države i društva i da zaboravimo svemoćne strane sile koje navodno upravljaju nama. Niko ne upravlja osim nas samih.

matia

pre 11 godina

odma da se obustavi dalja proizvodnja serije bela ladja jerbo ćemo je imati uživo.možda je boris i ds i gori od nikolića i sns i sps,ali tadić je gospodin čovjek,a ds civilizirana stranka!

Poldi

pre 11 godina

Okanite se teorija zavera i izdaja. Ako je koga izdao onda je to Tadic svojom politikom i jare i pare. Malo EU malo Kosovo. Malo saradnja sa Hagom malo (vise) natezanje. Malo integracije malo (vise) zastita raznoraznih interesa. A Dacicu je uz sve to ostavio potpunu slobodu manevrisanja.
Mislite li da su oni u EU blesavi pa da nasedaju na roaznorazna obecenja i objasnjenja? To samo gradjane Srbije mozes uzastopno prevesti zedne preko vode i opet po ko zna koji put ce da nasednu.

alo ima li koga

pre 11 godina

To ste se srpski politicari nude na prodaju sami ne znaci da srbija ikog interesuje. Sta tu ima nistra sto drugde nema i vise i jeftinije i bolje.

dr

pre 11 godina

Ili još bolje: "Kako je Boris slušao svoje dodavače i na taj način prodao pristojan narod Srbije za podršku na izborima koje nije mogao da dobije"? Možda je bolji naslov?

hehe

pre 11 godina

Kome on to sada place na ramenu, sto je izgubio?
Kome da mi placemo, sto nam je premijer covek koji sam na bi imao ni 10%?
Tolike godine je Boki bio na vlasti, koju su preoteli Slobi, a sada ni malo bolje.
Nema tamo niko obraza, ni malo. Ni patriote ni nepatriote.

Miki BG

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa analitičarima. Uostalom, i Djindjić je najverovatnije ubijen zato jer je hteo na drugačiji, za Srbiju povoljniji način da odmah reši pitanje Kosmeta. Tadić na žalost nije do kraja razumeo najveći broj gradjana, pa ga je optuživao za izdaju...Na našu sreću, a njegovu političku trenutnu nesreću, on i Jeremić nisu posustali i dosledno su se držali nacionalnih i državnih crvenih linija, što je razbesnelo pre svega SAD, a onda i najuticajnije sile EU. Žalosno je što Nikolić najverovatnije neće uspeti da bude tako umešan i uspešan političar i da ide sa politikom i Evropa i Kosovo, kao što su Tadić i Jeremić išli i uspeli da Srbiji obezbede kandidaturu za EU bez gubitka Kosmeta, posebno severnog dela. Nisam siguran da će Nikolić uspeti da obezbedi sledeću stepenicu, početak pregovora sa EU bez gubitka Kososmeta. Dačić kao mandatar obećava više, ali je pitanje da li će imati razumevanja kod brojnijeg koalicionog partnera - naprednjaka, posebno ako se pokaže tačnim da će naprednjaci imati osam, socijalisti pet i regionalisti dva ministara... Jer će tada u Vladi glavnu reč voditi naprednjaci, a ne premijerovi socijalisti...

klin

pre 11 godina

@ (Lakše je kritikovati, 4. jul 2012 19:45)

Pristrasan sam, iskrivljene logike, iracionalan, koristim se neprimerenim rečnikom, nisu mi simpatični oni, koji svojom inteligencijom i naročito obrazovanjem odskaču od mene... i priznajem još šta god treba i što zaišteš...i...i...i opet glasam protiv BoTe.

bljutavko

pre 11 godina

ako se prodaju ljudska bića to znači da su nečije vlasništvo, a obzirom da je ukinuto ropstrvo nije mi jasno kako je to moguće ili je ponovo uvedeno

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih lekara

pre 11 godina

Citao sam komentare i procitao jedan o nekom softveru koji omogucuje kradje izbora. Setio sam se softvera koji su ds-ovski strucnjaci 12 godina sirili po drzavnim sluzbama. Jeste, verovatno su ga i napravili ali kakvi su strucnjaci tako i radi. Glasovi su isli ovom drugom a ne onom kome je namenjeno. Eh, da znate sta su prodali fondovima za zdravstvo za fakturisanje usluga. Sramota od programa.

Boban

pre 11 godina

Pojedine komentare u kojima se kaže kako su ovde glasali građani pišu upravo oni koji su tvrdili da su izbori pokradeni i da su u mnogim mestima kupovani glasovi! Ako je tačno da su masovno kupovini glasovi, onda vas molim da se ne pozivate na volju građana, volja građana je da proda glas onome ko više plati!

Milos

pre 11 godina

Tadic i vrh DS-a (kao sto i Milosevic svojevremeno) ne zna spoljnu politiku i kretanja oko nas i kod nas. Slazem sa ovim tekstom osim dela da je EU pustila niz vodu Tadica. Mislim da je EU stajala iza Tadica ali oni nemaju ovde geo-stratesku snagu a ni Tadic i DS nisu dovoljno jaki igraci koji su tu ulogu ovde mogli da izguraju. Ovo je ovde bila precrtana slika kao u Albaniji 96 i 97 godine gde je doslo sdo sukoba izmedju Nemacke i Amerike (njihovih struja) i naravno americka je pobedila. Ova vlada je vlada Vorlik - Sojgu (Amerikanci dobijaju Kosovo , Rusi dobijaju rute za Juzni Tok i ostale projekte). Greska DS-a (odnosno njihovo neznanje) se svodi na to sto su mislili da ako EU stoji iza njih da to automatski znaci i da Amerika stoji iza njih. EU i americka spoljna politika se ne poklpaju uvek (i to geografski i vremenski ). Takodje oni su mislili da ako na primer Amerika i Rusija lome koplja u Siriji na primer da ce da lome i ovde. Na zalost ovde su im se interesi poklopili a onda su Sojgu i Vorlik naterali svoje pulene da sklope koaliciju. EU ostala kratkih rukava a sa njom i DS i Tadic.

Dexterijus

pre 11 godina

Hteli mi ili ne to da priznamo, jaci pobedjuje, i kad tad KiM ce biti "totalno" nezavisno, po USA modelu.
"Ali nicija nije gorela do zore..."

Aca

pre 11 godina

""Nedeljnik" navodi da gotovo nijedna vlada u novijoj istoriji Srbije nije napravljena isključivo u Beogradu, odnosno bez uticaja mahom Vašingtona i Brisela, ali Moskve. Sve ukazuje da su ključnu ulogu u formiranju nove valsti opet imali „faktori sa strane“ i njihove diplomate na Senjaku i na Slaviji. "


Da se razumemo, sve vlade i vladajuće koalicije, i politika svih država na prostorima balkana se od Titove smrti 1980 godine formiraju na osnovu mišljenja ciljeva i zahteva Vašingtona Brisela i Moskve! Tako da to nije ništa "u novijoj istoriji srbije"!

zoran

pre 11 godina

Gospodin Boris Tadic je sebi (skratio mandat) i zato izgubio na izborima. Kada Predsednik sebi skrati mandat i da ostavku na isti, nema logike da se ponovo kandiduje. Ovo je za mene licno razlog da ne glasam za istog kandidata. Institucije sistema moraju da se postuju i to vazi i za Predsednika Republike. Niko drugi nije kriv sem samog Borisa Tadica, za sopstveni poraz. Treba da sebi skrati mandat Presednika stranke i da se povuce iz politike, to bi bilo casno i posteno.

zz

pre 11 godina

cek jel govorimo o izborima u srbiji ili nekoj umjetnickoj njujorskoj aukciji? Elem nije USA vec eu kiksala sa onim odlaganjem statusa kandidata. Tu je tadic izgubio 5-8% glasova.

Berserk

pre 11 godina

Значи Коштуница, Тадић и Дачић или Николић неће имати подршку САД.
Па кога ће онда да подржавају? Ко је остао за формирање неке будуће Владе?

Dejan

pre 11 godina

Pisu ovde pametnjakovici razni da smo za svet statisticka greska, ili vec druge gluposti. Pa sto je onda dolazio ovaj, da se ne izrazavam, Amer, kada smo njima beznacajni. Dosli su zbog Kosova. A sto bi neko dolazio u Srbiju posle price o sastavljanju vlade, ako je Kosovo nezavisno i sta to ima oko Kosova tako njima vazno da brane po svako cenu, od ovako skrojene vlade.

Baki

pre 11 godina

"Pisu ovde pametnjakovici razni da smo za svet statisticka greska, ili vec druge gluposti. Pa sto je onda dolazio ovaj, da se ne izrazavam, Amer, kada smo njima beznacajni."

Dejane, dosao je ZAMENIK POMOCNIKA drzavnog sekretara, to je kao u berbernici pomocnik dodavaca pene za brijanje, a ovi nasi se polomili ko ce prvi da ga primi.

Free Bird

pre 11 godina

@Baki: "...ZAMENIK POMOCNIKA drzavnog sekretara...u berbernici pomocnik dodavaca pene za brijanje,"
Taj "pomocnik dodavaca pene" je zvanicni predstavnik najmocnije svetske sile, koliko god nam se to svidelo ili ne! Interesantno je sto neki ljudi sebi daju za pravo da ostatak planete prozivaju politicki nepismenim, a onda se ovako "istrce"..

Uroš Kalabić

pre 11 godina

TADIĆA JE SMENUO NAROD!
Sve ostalo su teorije zavere ali stoji da Ameri hoće Kosovo. Da li će im sa Nikolićem biti lakše..... sumnjam

marko, nis

pre 11 godina

Tadicu bi bilo bolje da se suoci sa losom politikom koju je vlada vodila u oblasti ekonomije, nego sto se ulizuje nacionalistima, ovakvim narucenim tekstovima i analizama.

Rista

pre 11 godina

Ameri su rekli Tadicu, pusti budale nezahvalne, idi I opoziciju cetiri godine, nek vide sta je prava kriza I kako ce im Rusi pomoci... Molicete vi Tadica da se vrati na vlast I Amere I Nemce za kredite. Zivi bili pa videli!

Siki

pre 11 godina

Ceo tekst je vrlo providan pokušaj spinovanja. Tadić je izgubio izbore zbog bahatosti ogromne većine iz vrha DS-a i marketinga koji je birače tretirao kao da su maloumnici. Da ga je zapad "pustio niz vodu" ne bi se Riker "akao" po Beogradu na ovoj žezi i pripeci.

petar kocic

pre 11 godina

Prodao se on sam. Amerikanci podrzavaju i crnog djavola ako od toga imaju koristi. Dokaz za to Taci, rezimi u Saudijskoj Arabiji i mnogi drugi.

vrsac

pre 11 godina

pricam vec 10 godina,nije sloba kriv,tadic,kostunica,ni seselj ni djindjic..iskljucivo je kriv zapad i njihovo mlatretiranje..zato stop EU i okrenimo se istoku..

Jarmusch

pre 11 godina

Jeste, jeste...Obama je dao direktive CIA da bude sto
vise belih listica, da se crtaju gluposti i skoro pola Srbije ne izadje na izbore.
A Merkel je rekla :" e ljudi, 'ajde da probamo sa Tomom i Acom-
svidjaju mi se Acine usnice..". Prestanite da zamlacujete ovaj napaceni narod.
Jedini razlog sto Tadic nije vise u vladi su slabi rezultati, slabs ekonomija, sto je
prouzrokovalo slab izlazak biraca....

narodne mudrosti

pre 11 godina

Amerikancu ne veruj ni kad ti poklone nosi. To je lekcija koju ni Sloba, ni Kostunica, ni Tadic do sada nisu naucili a kako stvari stoje i novopeceni predsednik krenuo je istim stopama.

Darko 88

pre 11 godina

Haha, koja smejurija od teksta. Pa zbog Tadića i njegove politike situacija na Kosovo i jeste takva kakva je, a sada se kao Tadić bori za Kosovo. Nemojte molim Vas, još će i Čeda ispasti najveći borac za Kosovo u sastavu Srbije. Da nije tužno bilo bi smešno.

Pusti ih niz vodu

pre 11 godina

Kosovo ce da nas otera na nivo Bangladesa.Sto se pre resimo Kosova bice nam bolje. Mozda svi politicari do ssda zele svoju privatnu drzavu.Svi se kao nasekirase zbog Kosova. Kao sto se i ja sekiram a nisam na vlasti. Ne mogu nocu da spavam. Kosovo se ne maze na hleb

dragana

pre 11 godina

Tesko je poverovati koliko problema sa matematikom imaju pristalice Tome-Diplome...İzbornu volju je iskoristilo 46% gradjana i od toga je SNS dobila 50%.Zar to nije volja samo 23% gradjana da im covek sa srednjom strucnom spremom i bez znanja ijednog stranog jezika bude predsednik...Naravno ima visokomanipulativnu licnost i koristi demagoske fraze na koje se ''hvata''onih 60% nepismenih u Srbiji..Tuzno....:(

Dejan

pre 11 godina

U Srbiji ne postoji ozbiljan politicar koji bi se odrekao prava na Kosovo i Metohiju zarad interesa Amerike. Ukoliko bi to neko i uradio postao bi politicki mrtav.

marija

pre 11 godina

Srpsko prolece.
Moji naivni Srbi misle da su odurni, orkestrirani napadi LDPa , Pesicke i tzv. elite na Tadica slucajni?
Da slucajno americki ex gradonacelnik daje podrsku Vucicu?
Vrhunac primitivizma 21.veka je zahtev SADa da se Tadic ne kandiduje.
Njegov greh je sto nije dao Kosovo i Metohiju i to je sve.
Pa, gospodo Ameri, Putin je potpuno u pravu kad kaze da ste kao slonovi u staklarskoj radnji.

Gregy

pre 11 godina

Sve je jasno. I zapadu i Rusiji je odgovaralo da Tadic izgubi (nisu mogli da bas skroje glasanje ali je tu bio nas glupi narod koji nije video sta se sprema i Tadic ode) jer Rusiji treba energetika a SAD i EU KiM a videli su da je Tadic polako ojacao diplomatiju (setite se nije pristao cak ni po cenu kandidature da se odrekne KiM i rezolucije 1244, organizovao je samit nesvrstanih u BG, 2015 cemo biti predesedavajuci oepsom Jeremic postao predesedavajuci UN) i da polako ojacava i drzavu iako se lose zivi.

miam

pre 11 godina

Neistine.Prvo vladu Srbije pravi narod i glasaci.Drugo Nikolic i Dacic su vece patriote od Tadica,tako da prica o Kosovu pada u vodu.A mozda su mu okrenuli ledja zbog enormne pljacke Srbije.

neko sabac

pre 11 godina

Pa naravno da je SNS i Nikolic dobio podrsku EU i Rusije,dobro je poznato. Tadic je pokusao da sedi na 2 stolice pa su se na kraju obe prevrnule.Pokusao je da udovolji EU,zamerio se malo sa SAD,a kod rusa izgubio kredibilitet,a ujedno i pokusavao da "odbrani" Kosovo. Samo mi nije jasno sta su videli u Dacicu kad je covek nekoliko puta imao jacu retoriku cak i od Jeremica i Tadica zajedno(po pitanju Kosova).Naravno Dacic i Nikolic je tandem ne da udovoljavaju EU i SAD nego ce sigurno(bar ja tako mislim) da prikoce Kosovske Albance u njihovoj nezavisnosti.Tadic je delimicno odigrao po instrukcijama zapada( i priznao kosovo),ali ne verujem da ce tako biti i sa ovom "Novom" koalicijom.Rusija je velikim korakom zagazila u Srbiju! E sad je pitanje kako ce dalje nova vlast da marsira i u kom smeru.
Jedino Bogu da se zahvalim sto onaj C.Jovanovic nije usao u vladu jer to bi bio slag na tortu za sve NESrpske neistomisljenike.

Muve na lepak

pre 11 godina

Da se Tadić nije toliko oslanjao na zapad, ne bi mogli ni da ga izdaju. Nadam se samo da će Dačić i Nikolić naučiti nešto iz primera Tadića, mada nisam siguran.

bgd

pre 11 godina

umišljena veličina, naduvenko, prodao je interese naroda i države zbog sopstvene narcisoidnosti, sada je spoznao da je nebitan i potrošan, ali, i dalje u svom ludilu, pokušava da održi iluziju sopstvene važnosti....ništak, nula...

Pera

pre 11 godina

Hahahah,Presov Nedeljnik.Dajte ljudi budite ozbiljni,kakve su ovo gluposti,cuj zapad prodao tadica.Dajte oladite vise,nek ide u opoziciju dostojanstveno,a ne da place svaki dan,a biser mu je i taj da kao sadasnju vladu prave tajkuni,pa dajte da ne idemo na izbore vise,eto resenja.Tadicu budi dostojanstven,ej bio si predsednik a ponasas se kao da si bio sef neke zem zadruge.

zika zikic

pre 11 godina

Pre desetak dana niste mi objavili komentar. Neprijateljima Srbije odgovaraju ovakvi Nikolici ,Vucici itd ljudi sa obrasom kao opanak. Lepo su iskolovani i dostojni manipulacijama .Prihvatice oni i Tacija i Mila kao najrodjenije . Slobin stil nema sta! Tadica,Vuka Jeremica,Djilasa,Borka ,idr.ne mogu da izmanipulisu. A to sto mi u Srbiji biramo na izborima iz inata,svakim se danom potvrdjuje.Nisam optimista plasim se za buducnost nase dece. Valjda i Pribicevic to rece. Nije Kosovo i Metohija samo sa ove strane Ibra i Mitrovice i Kosovo Polje i ugalj u mojoj njivi su deo Srbije. Sto pre novi izbor i za parlament a narocito predsednicki su resenje za Srbiju na svome.

dadada

pre 11 godina

Vidim da ste se mnogo primili na spinovanje. Ljudi citajte tekst od pocetka do kraja. Jeste izgubio predsdnicke izbore i tu zapad ne moze nista ali moze mnogo toga kad je pitanje premijera na redu. Da su hteli danas bi vec imali vladu sa Tadicem na celu.
Borise nije ovo nikakav problem. Dobro je ostati dosledan i ocistiti stranku u opoziciji od raznih Djilasa i Sapica. Sada je pravo vreme za to. Sto pre napolje sa karijeristima koji su krivi za gubitak izbora a kada se vratis bicemo jos jaci i zapad ce morati vise da ceni doslednu politiku.

duxoni

pre 11 godina

Apsolutno ispravan clanak,u narednim danima ce to i da se pokaze a cinjenica je da se Tadic nije mnogo sekirao kada je izgubio,kao i sto nije zurio da da formira vladu sa njim na celu.Mislim da ce ponovo da bude aktivan slucaj Milana Nedica.

Lakše je kritikovati

pre 11 godina

Vi koji stalno kritikujete Borisa Tadića za sve i za svačije greške ili propuste (čak i za svoje neuspehe za koje ste pre svega sami krivi), toliko ste pristrasni da ste odlutali svojom iskrivljenom logikom u iracionalnost. Naročito smeta vas neprimeren rečnik! Izgleda da vam nisu simpatični oni koji svojom inteligencijom i obrazovanjem odskaču od vas.
A sa druge strane očekujete, takođe nerealno, da će Tomislav Nikolić ispuniti sva obećanja i rešiti probleme. Zapamtite, u politici će uvek biti nekih propusta i nema tog "čarobnog štapića" koji će u svemu (i svakome) doneti očekivano.

Novosađanin

pre 11 godina

Ovo se zove spinovanje javnosti. Vrlo dobro znamo da je Press pod uticajem DS-a te odatle i ovakav tekst. Tadić je pao ne zbog izostanka podrške međunarodne zajednice nego zbog loše politike. Lošom politikom je izgubio izbore i to je volja građana Srbije, a ne Vašingtona ili Brisela. Sve ostalo su teorije zavere kojima naša scena obiluje.

zamanja

pre 11 godina

Tadic je platio cenu onoj svojoj ideji da evropa,sa mali e,nema alternativu.A istina je samo jedna a to je da Srbija nema alternativu a o svemu ostalom se moze razgovarati.

kimi

pre 11 godina

Pa sta je Tadic mislio,da ako ima podrsku zapada oon i njegovi mogu dusu da nam uzmu.Zapad nikom u Srbiji ne moze pomoci ako je narod protiv njega.

dragan

pre 11 godina

nesto mi nije jasno.kazu da tadic nije htio da se odrekne sjevera kosova?je li se odrekao ostalog dijela?ako jeste,to je najgrublje krsenje vazeceg ustava...

realista

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim placucim vestima o ovom coveku,narod je izrazio svoju volju shodno rezultatima onog sta su oni radili prethodne cetiri godine pa ceo tim oko njega su za vreme njegove vladavine stekli licna bogatstva na kojima bi im pozavideo i Bil Gejts,i sad pokusavate da ga predstavite kao mucenika. Ko je molim vas njega izadao? Pa on je izadao celu naciju.

bane

pre 11 godina

Naravno sada totalno ponizeni Vasington Brisel tvorci Evropskih i Svetskih vlada moraju da poraz pokusaju da pretvore u kontrolisani izbor vlade Srbije.Jedino ih je preso pametan Srbski narod.Tadic je ne samo bio po volji njih nego je kako Milo danas rece bio i CG.Sa Kostunicom su probali i odma su mu okrenuli ledja jel je patriota.Po povratku Dacijca iz Moskve stvari su se promenile.I pored para i podrske dobivenih i pored totalne mediske blokada koju su oni odobravali i sargarepa sa clanstvom poruka naroda je jasna.I 50% onih sto nisu glasali od 6 miliona i 700 hiljada bi glasali kada bi znali da ce ovako nesto da se desi.Jel su nas preko Titoistickih medija utucavali kako je to nemoguce.Tako da koliko shvatam sada ce probati da nas ubede da je vlada SNS po volji Brisela i Vasinktona.Jos jedan dokaz da su sada vec bivse ali bivse vele sile nesposobne da shvate njihovu marginalizaciju.

Mican

pre 11 godina

Ako bi se sudilo po tekstu, ispada da je Zapad okrenuo ledja Tadicu, jer nije pristajao na ucene oko KiM, sto automatski implicira da ce Zapad, sa SNS, uspeti da ostvari, ili bar pokusati ono sto nije uspeo sa Tadicem? Ja zaista molim sve ljude u ovoj zemlji, a narocito medije, koji su u proteklih 12 godina zdusno podrzavali politiku Borisa Tadica, da se pomire sa cinjenicom da je Tadic izgubio i palramentarne i predsednicke izbore, jer je narod tako odlucio. Vidim po pojedinim komentarima da je neciji glas vredniji od drugog!? Kad kazem na medije, tu pre svega mislim na B92 koja je, o mim misljenju, cinila udarnu pesnicu Demokratske stranke u borbi protiv Nikolica, Vucica, ali i cele SNS. Znam da mi ovaj komentar necete objaviti ni u ludilu, ali nije ni bitno, vazno je da se sve zna i da lazi i obmane u Srbiji vise ne prolaze tako lako...

Srbin

pre 11 godina

DOSTA VISE LAZI!!!!Kao Tadic nije hteo da se odrekne kosova i sada ga americka administracija zamenila i nasla kooperativnijeg lika,pa jos Nikolica,pravog srbocetnika!!Hahahhahah!Narod treba da shvati,glasanje je bilo,narod je rekao da nece Tadica i demokratiju,tacka,narednih cetiri godina vladaju ovi,i nema tu zavere nikakve!!!!!

PPeca@SER

pre 11 godina

Meni deluje kao "samoubilacki tip", daj Boze gresim.
U svakom slucaju, "Dabogda imao pa nemao", bivsem Predsedniku najvise odgovara. Ovih dana kao da su mu "Maljciki" na odmoru pa se nalupao sto se tice izjava da je pok. Premijer Djindjic surovao sa tajkunima, a on se nasao pametnim da tu saradnju prekine... Vise ne zna gde udara glavom.
Ja ga uopste ne zalim, za njega nisam ni cuo pre nego sto smo Slobu skinuli. A i mesao se u mnogo toga sto nije njegov posao.

PravdaNS

pre 11 godina

Koje su ovo šuplje priče od poltronskih novinara, da stvarno ne mogu da verujem da i dalje pokušavaju na ovaj način da prikrivaju istinu. A istina je da na izborima nije glasao Vašington, Brisel i Moskva, već su glasali građani Srbije!!! I ne provlačite stalno EU u svakoj priči jer je to i više nego nakaradna teorija koju zastupaju DS-ovci i njihova logistička podrška zvana POLTRONSKI NOVINARI!!! Ako nešto svrstavam u isti koš sa kriminalcima, korumpiranim političarima i takozvanim ''biznismenima'' onda su to POLTRONSKI novinari , za mene lično najgori soj ljudi! a to vam govorim iz iskustva jer radim u medijskoj kući tj. ''javnoj kući''.

Beta

pre 11 godina

Sa Kosovom ce biti sta medj. zajednica zeli bez obzira na to ko je na vlasti. Setite se Kumanovskog sporazuma, zaboga! Samo je pitanje cene, tj. koliko ce ko da zateze dok na kraju ne popusti. Zato, sto pre, to bolje. A Kosovo je izgubljeno ne samo zato sto to Amerika hoce vec i zbog toga sto smo mi tamo vladali kako smo vladali i zajednicki zivot ucinili nemogucim, a to se ovde nekako "zaboravlja". Ljudi, nas MUP i ostali cinili su tamo najgnusnije zlocine, setite se hladnjaca i zakopavanja leseva albanskih civila po Batajnicama itd.

Trixter

pre 11 godina

Banalan text pun pausalnih i vrlo povrsnih ocena. Jasno je da mi USA, a u dobroj meri i EU ne zanimamo, vec oni sprovode svoju agendu i na nama je da iskamcimo za sebe sto mozemo vise. U Nikolicu i Dacicu tesko da bi dobili vise nego sto su od Tadica dobili. Tadic nije imao nikakvu strategiju i viziju nego je samo kupovao vreme, bar sto se KiM tice. Ono sto je najvaznije, a to je ekonomija i zaposlenost , unutrasnje uredjenje i jako bolne reforme , to nije ni dodirnuto, osim neke kozmetike. To ce sad da usledi, a KiM prica ce da tece nekim svojim tokom. Na nama je da ubedimo USA da se podeli KiM i da ga potom priznamo i gotovo. Ako to ne zele , onda nam ostaje da cekamo, a vremena imamo jer mi u EU, ako ona bude postojala u ovom obliku za deset godina, necemo skoro uci. Pred nama je pre svega suocavanje sa jako teskom ekonomskom situacijom i spustanje na zemlju i povratak organizovanom radu, sto ce u jednoj ovakvoj zemlji jako tesko i s mukom ici. Potrebni su bolni rezovi, temeljne promene, ali i iskoristiti ono sto vec imamo. Za to ce biti potreban napor cele nacije, a veliko je pitanje koliko smo kao narod i drzava spremni da ovakav jedan tezak ispit polozimo. Mi se stalno guramo pod necije skute umosto da u svojoj kuci zavedemo red. To nam apsolutno niko ne brani i ne sputava nas u tome. Licno posle svih ovih peripetija i meni je svejedno ko ce u vladu, bitno je da neke temeljne i zdrave reforme i promene pocnu konacno da se nemilosrdno sprovode.

Dr

pre 11 godina

Razumem potpuno Ameriku i Americku Vladu. Da sam na njihovom mestu tako bi i ja radio sa poltronima, slugama i ulizicama. Oni su u istoriji bili uvek nepouzdani. Sa slugama, poltronima i ulizicama treba raditi kao sa toalet papirom-iskoristis i bacis u kantu za smece. Bravo za Amere!

Milos

pre 11 godina

Ne mogu da poverujem da su ovi sa Zapada toliko glupi i nesposobni da veruju da ce sa Nikolicem i Vucicem lakse oko Kosova nego sa Demokratama. Vrlo ce se brzo razocarati osim ako namerno hoce primitivnu vladu koju ce jeftino isprovocirati da napravi neku glupost tako da onda mogu Srbiju jos vise da ocrne i osrame pred ostatkom sveta i tako olaksaju masovno priznavanje Kosova.

ipak je bolji od svih

pre 11 godina

Kao coveka, ga mnogo cenim! Kao bivseg Predsednika Srbije, jos vise ! Kao Predsednika najuticajnije stranke u Vladi, nikako... Da je ocistio stranku Srbiji bi bilo mnooooogooo bolje !!!

Zoran Obradovic

pre 11 godina

Zabluda! On je nenadano izgubio izbore ne uspevsi da za svoje partnere Amerikance zavrsi posao oko Kosova.Zato je sad u nemilosti.A EU i NATO traze novog poslusnika koji ce bolje obaviti date mu zadatke i uspeti da ubedi srbe kako je bolje za srbe da srbi nista nemaju (verovatno ni drzavu Srbiju)...

Kontras

pre 11 godina

Vidim da se Tadicev PR tim vec angazovao da ga predstavi u najboljem svetlu jer, siroma', nije hteo da da Kosovo, pa je samim tim izgubio podrsku Zapada. Koristio se sistemom odlozenog dejstva koliko god je mogao. Trenutno nije popularno biti premijer ili predsednik jec ce nova vlada, ukoliko opstane 4 god (u sta sumnjam), biti pod pritiskom da prizna Kosovo. DS je bio alav i kada vec nije postigao dogovor o vladajucoj koaliciji odlazi u opoziciju, opet promisljeno. Tadic ce u trenutku kada Srbija prizna Kosovo biti u opoziciji i eto skoka popularnosti! Svi su oni alavi za vlascu i niko tu ne razmislja o dugorocnim ciljevima (citaj posledicama)

nislija

pre 11 godina

Trebalo bi napokon da se resi pitanje kosova i metohije.Javna je tajna da dacic podrzava podelu kosova.Sada je prilika da se to resi.Bolje je dobiti pola nego nista.!!!

Marko_NS

pre 11 godina

Moje skromno misljenje je da ovaj tekst ima smisla ako se procita izmedju redova.
Sa Tadicem su morali da pricaju i dogovaraju i nikako ne bi valjalo da su na svoju ruku nesto uradili po pitanju Kosova sa cime se ne bi demokratski svet u Srbiji slozio. Ovako, sa novom crveno-crnom koaliciom, koja je direktan naslednik one crveno-crne, nece nikoga nista pitati. Kosovo dovidjenja, potpuna samostalnost je na vidiku u sledecih godinu-dve i to sa jakim opravdanjem zapada da su se novi Milosevic i Seselj vratili. Zato je izostala podrska Tadicu i zato navijaju da Nikolic i Dacic vode zemlju a kroz 4 do 8 godina ce se vratiti da podrze iskrenu demokratiju bez bremena Kosova na ledjima Srbije.
PS. Ko zna zasto je to dobro...

bezimena

pre 11 godina

Ako je zapad prodao Tadića, to znači da je kupio T. master Nikolića i da će ovaj potonji biti mnogo MEKŠI i KOOPERATIVNIJI u vezi Kosova (jer je to jedina sporna tačka izmedju Srbije i "ostatka" sveta)!

Justicia

pre 11 godina

Pa jasno je i vrapcima da je Zapad prodao Tadica, na sajtu EU "greskom" objavljeni rezultati predsednickih izbora par sati pre zatvaranja biralista. Zapad je nasao kooperativnije saradnike Tomu i Dacica.

Vladichin Unuk

pre 11 godina

@dragana

"Tesko je poverovati koliko problema sa matematikom imaju pristalice Tome-Diplome...İzbornu volju je iskoristilo 46% gradjana i od toga je SNS dobila 50%.Zar to nije volja samo 23% gradjana da im covek sa srednjom strucnom spremom i bez znanja ijednog stranog jezika bude predsednik...Naravno ima visokomanipulativnu licnost i koristi demagoske fraze na koje se ''hvata''onih 60% nepismenih u Srbiji..Tuzno....:(..."

Dragana, moj poznanik, sa doktoratom iz jednog od najstarijih i najpoznatijih evropskih univerziteta, govori 5 jezika, i cita i pise (ne mogu se tome nacuditi) srpsko-hrvatski bolje nego ja, me sad zvao telefonom i zamolio da mu objasnim logiku Vaseg argumenta.
Obojica smo se malo zagrcnuli Vasom logikom jednostavno ne mozemo provaliti gdje je poenta Vase tvrdnje.
Pomognite ako mozete!

Dragan

pre 11 godina

Džaba pokušavaju novinari da skinu sramotu i istinu Tadićevog poraza i ukupnog poraza DS-a. I babama u Srbiji je jasno da je Tadić trebao da bude, kao što je i bio pajac koji bi nas zamajavao sa pričom u skorom putu Srbije u EU-i i vozio bicikli po keju, milovao teliće o prasiće pred izbore i drugo, dok bi lopine iz DS-a pokrali šta je još ostalo od Srbije i spakovali kofere i sve izneli napolje. I sada je kao Zapad kriv, tj prodao Tadića. Pa i oni na zapadu su se zgrozili bahate krađe i korupcije DS-a i shvatili da brod zvani DS mora da potone pa ne vredi više ulagati u njega.

preprodaja

pre 11 godina

jasno je meni da je zapad prodao Tadica. Ali kome? :)))))))))
Dali oglas: Prodajem Tadica, dobar za izvinjavanje, smrt za privredu, opasan za medije, sazaljiv prema potpredsenicima. Vole ga zene, bar jesu dok je bio na vlasti :)

Serbissimo

pre 11 godina

Zapad je zapravo Tadicu i DS-u ucinio nevidjenu uslugu jer ce zavrsni udarac na Kosovu (puna samostalnost u Septembru i sve sto taj cin sa sobom nosi u Srbiji) primiti crveno-crna koalicija. Sto ce, posledicno, omoguciti DS-u da se na vlast vrati na velika vrata i bez balasta malih stranaka sa ucenjivackim kapacitetom.

tomislav

pre 11 godina

zaboravili ste u tekstu da spomeete djindjica izmedju slobe i kostunice, on se takodje suprotstavio zapadu po pitanju kosova, a sve mislim da ce tadic u buducnosti ispasti "najveci srbin" kao i sloba pa sad i kostunica, koje smo popljuvali neposredno posle njihovih vladavina (mislim i opravdano)

Analitičar

pre 11 godina

On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući, uz podršku evropskih kolega

Postoji teorija da je zbog ovoga i Đinđić ubijen, od naručioca sa zapada.

Tomislav

pre 11 godina

Ogromna većina komentatora ovde ne razume kako funkcioniše politika, a možda ni politički sistem Srbije. Ovde se ne radi o prededničkim izborima koje je Tadić izgubio, već o činjenici da neće imati izvršnu vlast (čitaj - da bude premijer). Predsednik po Ustavu ima samo protokolarne nadležnosti, a onaj koji kontroliše Vladu ima pravu vlast. I tekst je potpuno u pravu kada kaže da su se sve Vlade od 2000. formirale u Briselu i Vašingtonu. Znači Zapad jeste rekao da je Vlada SPS-SNS prihvatljiva, i u tome se ogleda "puštanje Borisa niz vodu". A nova Vlada će biti još kooperativnija (čitaj poniznija) prema Zapadu. Zato je i dobila podršku.

gangster iz vlade

pre 11 godina

nije nego je Srbija država veličine pola balkana sa 50 miliona stanovnika čija je privreda i vojska među 5 najjačih u evropi...ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!

p.s. izmislili smo struju, najstariji smo narod na balkanu i branili smo hrišćanstvo od turaka, evropu od fašizma a demokratiju od staljinističkog komunizma...mi smo Srbi Supermeni!

Igor

pre 11 godina

Ovo je narucen tekst, samo da bi se naslo jos neko opravdanje za izborni poraz. Juce su bili tajukuni, danas su SAD, sutra ce neko treci da iskrsne.
Ako Tadic hoce da opet za cetiri godine dodje na vlast on mora da ocisti presednistvo stranke i to odmah. Petrovic, Trivan, Jeremic, treba da odu,a onda treba da krene cistku po lokalnim odborima koji su u sprezi sa lokalnim tajkunima, i na kraju mora jasno da kaze da koalicije sa SPS vise nikad ne sme da bude.

rok i kazačok

pre 11 godina

videće se kako će se novokomponovane ulizice postaviti. tadić nije prodao kosovo, al' neko od ovih novih hoće. bar se zapad tome nada.
a čemu se rusi nadaju? da im se za dž. daju svi energetski resursi i komunikacije, čime bi nas držali u potpuno kooperativnoj ulozi.
igrate li rok, ili kazačok?

Ash

pre 11 godina

spinovanje. tadic je izgubio jer je drzao birace za budale, sto i dalje radi, sudeci po ovom plasiranom tekstu. tadicu, uozbilji se, vodi ispravnu politiku i ne osvrci se na birace, i kad dodju rezultati i oni ce se osvrnuti na tebe.

Kao i rezidencija

pre 11 godina

Jedino me interesuje dali i blindirani Mercedes od 500.000´, takodje ide u opoziciju. Mozda postoji zakon da bivsi predsednik moze da ga odkupi za tri piva. A mozda je lepo zamolio Tomu a ovaj pristao.

KRALJEVINA SRBIJA jer to nam jedino ostaje

pre 11 godina

jedno je jasno koji god bio mora igrati kako zapad zapovedi ta naredba se označava inicijalima ZZ zapad zapovedi

hm

pre 11 godina

Dajte molim vas, ko uopšte vjeruje u to da su ga pustili niz rijeku jer će kao neko drugi više popuštati i ponižavati Srbiju. On je u tom svjetski rekorder. Ali jednostavno ispitivali su stav javnog mnjenja vijdeli da ne stoji dobro i tražili mu alternativu ali svakoko nisu očekivali ni u najcrnjim snovima Tomu i Dačića

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kako je Zapad prodao Tadića?

Daleko prikladniji naslov ovog teksta bio bi:
"Kako je Tadic prodao sebe"?

A "prodao se kao demokrata i evropljanin" dok je vodio politiku "Radikala" i sklapao "strateska partnerstva" sa onima na drugoj strani i sta je onda tu cudno sto su ga i "bivsi Radikali" pretekli u "evropejstvu"!

kaiser

pre 11 godina

Pa logično je.

Ovi radikali će brata rodjenog prodati, a ne Kosovo, samo za još koji dan duže na vlasti. AKo su mogli da zavrnu pola miliona ljudi iz bivše Krajine, zašto tek ne bi mene?

Nema potrebe da nagadjamo, njihova kooperativnost će se vrlo brzo iskušati i videti.

Hvala bogu pa nisam radikal, pa neću morati da smišljam infantilne izgovore ovde na portalu zašto moji ljubimci rade to što će raditi. I ovako im je teško kada mantraju u EU, demokratiji, ljudskim pravima i slično, to su još nepoznanice za njih.

Analitičar

pre 11 godina

Nije Tadić izgubio izbore zato što ga Zapad nije podržavao već zato što je zemlja katastrofalno loše vođena u prethodnih 4 godine. Dokazao je da je nesposoban, to je sve.

vladance

pre 11 godina

iako se delimicno slazem sa ostalima da je ovde spinovanje veoma zastupljeno takodje mislim i da je tekst vrlo opravdan... naime zapad ce imati dobru sansu da izvrsi veci pritisak na novu vlast jer im se oni nisu dokazali. toma ce morati da dogaze svoju opredeljenost ka evrointegracijama a oni ce to iskoristiti da mu vec na pocetku stave na teret pitanje kosova.... mislim da je toma svestan da ako ne bude igrao po pravilima zapada veoma brzo biti svrgnut sa vlasti i politicki ubijen. jednostavno zapad je u tomi dobio slabiju politicku licnost od tadica koji ce takodje zarad dokazivanja morati da napravi dosta kompromisa na stetu srbije.

jugkosovacsrbin

pre 11 godina

Jasno je da nisu dosli tek tako ali bre sta ces moras sa tim da zivis.
U celom svetu je tako,mesanje sa svih strana.
Sve je to jedna igra.
Moras da budes jak igrac.
Vidte juce su dolazili po pristini a danas u beograd.
Gde im je interes oni tu idu.
E sad ko ce koliko da iskoristi situaciju e to je pitanje za Tomu i Ivicu.
Srecno.

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo, situacija na KiM je upravo takva prvobitno zbog ljudi koji ce ovoga puta formirati vladu, ako se secate davne 99 a mozda malo i pre toga. Drugo, izgleda da mnogima ovde, kako bih ja nazvao "srednjovekovnicima" nije uopste stalo do naroda na KiM, kako oni zive, kako se snalaze, itd, vec samo im je stalo da KiM ostane teritorijalno u sastavu Srbije, a to ko tamo zivi, kako radi, kako zaradjuje, da li pljacka, da li ubija, itd. to nije bitno... Pa nista, hajde onda da saljemo konjanike i vitezove da osvajaju teritoriju koju su nam okupirali "dusmani", mozda cemo i u pohode na Albaniju i Makedoniju, ha? Strasno... Osim toga na osnovu ovog clanka se dobro vidi ko je patriota a ko nije, i ko je pod pritiscima posustao a ko se povukao. Nego polako, doci ce iz zadnjice u glavu pa ce "srednjovekovnici" reci: "Cekaj bre, bolje nam je bilo kod Tadica", naravno kada se Toma i Dacic spotaknu niz "basamaci". Hvala na paznji.

hamburger ili pljeskavica

pre 11 godina

Ne moramo se mi ovde naganjati da li je spinovanje ili ne. Reci ce nam se samo za godinu, dve. Videvemo kakav status Kosovu ce omoguciti/onemoguciti Nikolic pa cemo znati da li ce i on proci ko Tadic ili ce priznati Nezavisnost. E onda mozete pricati da li je obicni gradjanin odlucivao ili nije. Pa naravno da je zapad mogao na mnoge nacine da oslika Tadica i kao bahatog i da utice na ekonomiju, a narod da ima osecaj da im to radi Tadic. Sve se da udesiti po zelji. Budimo strpljivi pa cemo videti ko je izdao narod na ovaj ili onaj nacin. A onda cete i vi naivni snositi odgovornost svojim postupkom na zadnjem glasanju.

Zare

pre 11 godina

Jedino me interesuje dali i blindirani Mercedes od 500.000´, takodje ide u opoziciju. Mozda postoji zakon da bivsi predsednik moze da ga odkupi za tri piva. A mozda je lepo zamolio Tomu a ovaj pristao.
(Kao i rezidencija, 4. jul 2012 17:12)
Mozda mu Toma dodeli stan od dva ara koji je dobio kao potpresednik vlade za vreme Miloseveci je je to sada za Tomu shpajz..tesno bre... A veca funkcija mozda bi mu pasovala vila Mir?

Viktor USA

pre 11 godina

Clanak je pisan sa namerom da povrati Tadicu popularnost i predstavio ga kao nacionalistu koji je platio cenu neposlusnosti, a prosta cinjenica je da su na Zapadu konacno shvatili da se radi o vrlo losem politicaru koji je upropastio DS i ogromne potecijale koje je ta stranka imala.

charlton-Nis

pre 11 godina

pricate gluposti, kao Amerikanci ovo Amerikanci ono..pa ne izlaze oni na nase izbore nego mi , narod Srbije.2000-te je narod izasao na izbore , rekao Miulosevicu -DOSTA BRE i bio je gotov.Tadic je morao da zna da svako ko se druzi sa DACICEM- Milosevicem poltronom mora da padne.Gde je Gorica Gajevic , zasto neko nju ne spominje , zasto se ona za ovih 12 godina nije nekad pojavila na rts-u? ko joj zabranio -Amerikanci?Gluposti.Tadic nije ukapirao da je bilo bolje da je svaki dan iso po gradovima i selima nase lepe zemlje i razgovarao sa narodom umesto sa poltronima iz Skupstine Srbije.Tito je bio lukav i carovao 50-god uz pomoc naroda , da ga taj narod nije hteo proso bi kao u Rumuniji Causesku ..

Laza

pre 11 godina

Smatram da je komentar odnosno članak dosta dobro zapažanje. Naime, ameri uvek rade prema nekom od scenarija. U ovom slučaju pokušali su da ostvare svoje ciljeve preko Tadića, ali on verovatno nije bio dovoljno mekan. Kada se jedna vrata ne otvaraju (Tadić) i neću ih moći nikako otvoriti (bar im se tako čini) hajde da zakucamo na druga. Ona su takođe zatvorena (SNS) ali ispred tih vrata je već gomila posla odrađena. Ta vrata su već odavno prokužena (SNS su u svetu prikazani pod liderom nacionalistom). Dakle, bolje odmah da zakucamo na vrata koja smo već u svetu odavno prikazali kao vrata za rušenje. Zašto da gube vreme na Tadića koji ih samo usporava i na koga sada treba utrošiti značajno vreme da bi postigli isti cilj i na isti način. Dakle ako Toma ne sarađuje onda slede aktivnosti uobičajene - protiv Srba, Srbije, Tome, srpskih nacionalista, itd. iz njihovog repertpoara. Malo je nezgodno odjednom napasti Tadića i govoriti da je nacionalista. Bolje uzeti tvrd orah - i jedan i drugi bi oni pokušali da slome - ali zašto gubiti vreme. Dobar članak. Dobro zapažanje!

Lesa

pre 11 godina

Ko sa djavolom tikve sadi... Nije trebao da se hvata u kolo sa Amerikancima. Iscedili su ga kao limun, da se narodu posvetio upola kao sto je zapadu još uvek bi bio predsednik.

Pera Kojot

pre 11 godina

Naručen tekst sa nesuvislim argumentima. "Prodala" ga je Jelena Trivan i ekipa bahatih i oholih ljudi, potpuno nezainteresovanih za sudbinu običnog čoveka, koja je jeziva.

bgd

pre 11 godina

... Pa one igre oko kradje glasova. Kradja, kradja, kradja.
Tadic licno pokrao izbore, ludilo, da je pobedio Tadic, sto se ocekivalo bez obzira na kampanje belih listica i Pesicke, Kandicke...,a sto takodje nije slucajno, bilo bi svasta u Beogradu.
Nikolic i Vucic su u igri.

Sajo

pre 11 godina

Zapad ne trpi VODJE...oni hoce smenjljivost VODJA..hoce vise demokratije a ne da nam se jedan ustolici dok je ziv...Neka jase svoju stranku(ako su glupi) a ne celu drzavu ma koliko bio dobar...Zato i postoje ustavna ogranicenja u svim demokratskim drzavama...dva puta i ne vise a nasi bi kao i Rusi..malo ovde malo onde al u glavnom na vlasti i tako jedno 50 godina...U ostalom nije Tadic Putin...mada ni druga Putina ne mirisu na zapadu u opste ma koliko on bio kooperativan bas zbog te nedemokraticnosti...

marija

pre 11 godina

-Amerikanci su bili protiv Tadićeve kandidature za predsednika Srbije. Bivši ambasador SAD Kameron Manter je to čak otvoreno saopštio lideru DS, ali Tadić nije uslišio molbu jednog od najuticajnijih diplomatskih predstavnika...
Sta kome nije jasno?

franjo

pre 11 godina

Mozda, a mozda je objasnjenje daleko jednostavnije. Metoda kojom ste dosli na vlast nije metoda koja ce da vas odrzi na vlasti.
Nisu glasali ni rusi ni ameri vec su ili nisu glasali nezadovoljni gradjani.

Bane

pre 11 godina

Srbija je puna mudrijaša i teoretičara zavere. Još dobijaju i prostor u medijima. Tadić je izgubio podršku naroda, pod jedan. Onda 5 praznih mesta, pa onda ide uticaj zapada.

observer

pre 11 godina

Uvek nam je neko drugi kriv.
Tadić snosi posledice loše vođene politike. Za to je najviše sam kriv zato što je u svojim rukama imao najveću moć.
Vrlo jednostavno.

analitičar amater

pre 11 godina

Zapad tj.ameriku isključivo zanima rešavanje kosovskog problema.Za to im ne treba tadić jer nije bio involviran u sukobe 90-tih za razliku od dačića i nikolića.Još kada donesu ispred nosa račune sa egzotičnih ostrva naših patrijota(onih što sastavljaju vladu)mislim da je svima jasno kako će se razrešiti kosovski čvor.

Munja

pre 11 godina

Pa jel su ovde izašli na izbore i glasali neki marsovci ili građani Srbije? Jel matematika egzaktna ili apstraktna nauka. Kakve su ovo nebuloze. Stvar je jasna: narod ga ne želi, video je u njemu nesposobnog čoveka i političara, izašao, glasao i - to je to.

Danijel

pre 11 godina

"Dobro upućeni analitičar za list ističe da je cela priča oko pravljenja vlade dokaz da svako ko pokuša da vodi politiku mimo Zapada na kraju završi u opoziciji" - DOBRO UPUĆEN ANALITIČAR, koji je usput igrač DS-a! Tadić je izgubio izbore jer je tako glasao narod Srbije,kome je bilo dosta takvog manekena na čelnoj poziciji i njegovog stalnog posipanja pepelom pred svima,tražili to ili ne. On je bio najmanje predsednik Srbije i Srba,a više neki glumac u trećerazrednom filmu.Zato je i izgubio izbore.

plavi andjelak

pre 11 godina

Dok obicna raja u Srbiji svojim vladarima zamera zbog korupcije, nepotizma, lose ekonomske politike... Zapad te iste vladare rusi samo zato sto ne igraju po njihovim notama. Tako su prosli Milosevic, Kostunica, Tadic a najgore je prosao Djindjic. Navedena cetvorica imaju bar jednu zajednicku karakteristiku - svi su u jednom trenutku zasmetali Zapadu. Briga njih tamo sto se u Srbiji namestaju tenderi, zaposljava preko rodbinske i stranacke veze, ko je kako diplomirao i sl. Njih zanimaju njihovi interesi i nista vise. Ova garnitura sada ce, ako prizna Kosovo, zbog svoje poslusnosti vladati Srbijom sledecih nekoliko decenija i to ce biti kraj Srbije. Zalosno je to sto ce ta garnitura za to imati podrsku tog istog naroda kojeg ce kasnije odvesti u propast.

sova1965

pre 11 godina

tadic jos uvek misli da je narod malouman
sa ovakvim narucenim tekstovima, pokusava da opere svoju pogubnu politiku
zabole amere za balkanske lidere, i ko je na vlasti,
svi se prodaju za saku srebrnjaka
jedini ko je znao sa njima, je pokojni Djindjic

birac,razocaran,naravno

pre 11 godina

Kakav idiotski naslov!
Kako je neko mogao da proda Tadica?Ako ga je pre toga kupio!Logicno,zar ne..
Je li mozete prodati nesto sto nemate ili ne posedujete?Naravno,ne..
Ljudi,prosli su izbori,to neko treba da javi ljudima iz DS,pre svega Tadicu.IZGUBILI STE!Shvatite to i ostavite nas na miru..
Unutar DS resavajte probleme,niste na vlasti,imate vremena 4 godine,pa polako...
Jos bizarnije je objasnjenje - Zapad nije pruzio podrsku Tadicu!
Pa glasa narod,dzaba ti sva podrska sveta kada te sopstveni narod nece!Nece tvoje lazi,manekenstvo,uvrede za zdrav razum,nece tu lopovsku bulumentu oko tebe,nece nista od DS!NECE!KRAJ!
Probajte za 4 godine,ako uspete da se sredite,ocistite se prvo od onih koji ne smeju ni da prodju pored zgrade DS,a ne da budu Podpredsednici.
Takvi,ocosceni,imate sansu za 4 godine...
Evo jedan primer,mozda smesan..
Imam kuma,covek igra tenis,dobar je..Ali,ima stomacic,naravno pivski,nije nesto ni brz itd..Zamislite njega protiv Noleta!
A od mene bi u tom mecu imao svu podrsku..Najvecu na svetu...
Pogodite rezultat meca...
E,na ovim zadnjim izborima DS je bila kao moj kum Mica u susretu sa Noletom...

mark

pre 11 godina

Nije njega niko izdao , nego ga je ubila njegova narcisoidnost i ubedjenost da ce bez ikakvog napora pobediti Nikolica u drugom krugu. Sad je kasno da se greske isprave, zato bolje razmisljaj o sledecim izborima nego sto svakog dana dajes izjave koje te jos vise vode u propast.

Стари Вујадин

pre 11 godina

Г-дин Тадић и његова странка су искључиви кривци за дебакл на изборима. То се није десило због лоше изборне кампање, политичких процена и слично, већ због катастрофаслно лошег вођења државе, корупције, пљачке, уништавања привреде и неспособности, а не због политике према Косову. У Пресу су заборавили да нагласе, да осим Милошевића, Коштунице и Тадића који су пуштени низ воду, постоји још један лидер који није пуштен низ воду, него је убијен њиховом заслугом.

tvrdoglav

pre 11 godina

Ognjene, niste me ubedili vasom analizom. Cak sta vise podsecame, na one bajne politicke analiticare sa njihovim prognozama, analizama i ocenama u vreme izbora.Ovakva analiza je za neki drugi film?

behar

pre 11 godina

Jedino sto verujem je da su mu rekli da nije u redu da se po treci put kandiduje za Predsednika.To bi mu svako normalan rekao,pa ni Putin tako bezobrazno nije smeo.

SasaKuleas

pre 11 godina

Sve razumem..ali da 'zapad misli da će Dačić i Nikolić možda biti kooperativniji od Tadića..'...e,to ne razumem!? Bravo za naše vrle analitičare..KO njima daje platu?

laki

pre 11 godina

Kakve gluposti,nista ne cudi kada se zna ko daje takve izjave,takozvani analiticari od kojih vecina nije neutralna.Borisa nisu skinule sa vlasti USA I EU,vec narod.Ne zbog Kosova,vec prvenstveno zbog kriminala i korupcije,tj.bogacenje prvenestveno celnika DS koji je premasio sve apetite i morao da se trpi svakim danom,dok je narod ziveo sve bednije i teze,i SPS sa svojom dikom Dacicem koji je za to malo kriminalaca sto su uhvaceni(sitne ribice,prevara naroda) licno uticao na visinu kazne.A i onaj Palma,sve osobe kojima treba ispitati poreklo imovine.Ovo je sprdnja od zemlje,u kojoj nista ne funkcionise,osim prevare naroda i bogacenja na njihov racun.Zato prestanite da placete za tim manekenom i glumcem koji ponekad pomislim kada procitam neke njegove izjave i sam treba da ide kod psihologa i ispita se.Dozvolio je da zemlja propada ,da narod zivi jis bednije,da se siri kriminal i korupcija,da se svi koji su to hteli(zajedno sa njim)bogate i pljackaju drustvo zajedno.Samo sto ja nisam toliko glup i nemam interesa da poverujem u bajke poput "pravicete ga od blata i sl."Pa ko je bio predsednik zemlje,ko?cuvar ovaca ili? Ne treba on da se pravi toliko naivan kao da nista nije znao,jos jedan "neobavesteni"U pet do dvanaest on hoce da pravi reda i ispunjava svoje obaveze.More,ispitati im svima poreklo imovine,kakva nevinasca!KRIVCI BRE!

Marijana

pre 11 godina

Ovaj Press je DS spin casopis. Istina je da je Tadic nesposoban, da je stranku pretvorio u interesnu grupu, i umesto da kao covek podnese ostavku u DS i da analizira svoje greske, njemu je ceo svet kriv, krivi su mu tajkuni i narod.
Nije tacno da zapad trazi da se prizna Kosovo, to su lazi i podmetanja. Oni traze da se postuje potpisano, znaci ako si potpisao da se uklone balvani za 3 meseca, onda moras da se pridrzavas dogovora. Tadic potpise sporazum i ne pridrzava se. Pa sto si onda potpisao, trebao si da odbijes da potpises.
Sve u svemu kiselo grozdje, krivo mu je sto su protovnici bolji od njega i sto su pobedili.

Vladichin Unuk

pre 11 godina

"...Još kada donesu ispred nosa račune sa egzotičnih ostrva naših patrijota(onih što sastavljaju vladu)mislim da je svima jasno kako će se razrešiti kosovski čvor...."

Ne sjecam se da sam ikad procitao i jedan komentar Srba o politicarima a da se ne poteze teorija basnoslovnih bogatstava politicara. U vreme bombardovanja Jugoslavije po Zapadu je kruzila patka o nekih 5 milijardi dolara koje je Milosevic potrpao po bankama Zapada i Kipra. Gdje je ta lova, da njome otplatimo dug?

Jedino sto je nepobitno u ovim tvrdnjama o bogatstvi gramzljivosti jeste da je to na vrhuncu liste prioriteta svih onih koji pisu ovakve nebuloznosti. Drugim rijecima, da se kojim slucajem jedan od onih koje zagovaraju ove price o kradjom stecenom bogatstvu dovede na vlast prvo sto bi uradili jeste da bi se postarali da se obogate.

Malo je neumjesno da mjerite svakog svojim arshinom i moralnim vrednostima.

ladenje

pre 11 godina

Velika glupost je ovoj clanak. SNS e toliko proevroski, kolku sta je bio stalin demokrat. SNS samo su deklarativno za Evropu, samo na zborovi, svi potezi koi ce da rade ce bide antievropski i ce da vrate srbija 10 godina nazad u put kon evropu. Ovu su price vrtile i u Makedonija, kako zapad je zelio da bude na vlast desnicarska, nacionalisticka vlada za pobrzo da rese spor sa imenom sa Grcka, ali realnost e sasvim druga, i sad ni zapad nemoze da sruse tu vladu.

Posttadićevski ciklus

pre 11 godina

Mali doprinos Pressovom textu:

NnnnnNNNNNnnnnnNNN... (uvod gusle)

Bože mili čuda velikoga,
Kada Tadića izdadoše tuđi,
Kad on osta bez svojih junaka,
Artija se Đidina potrudi,
Da nam reče da je zbog Kosova,
Da dušmani više ga ne šćeše...

NNNNnnnnnnNNNNnnnnnn (gusle)

Pedja

pre 11 godina

Zapad na vlast dovede nekoga ko ce njima davati ustupke. Cim on povuce crvene linije davanja ustupaka, Zapad dovede novog koji je spreman nastavljati davati ustupke, inicijalno motivisan "podrskom Zapada" da on dodje na vlast. No kad i taj novi povuce crvene linije - tu mu je kraj, a rezerva nestrpljivo ceka...

Novosađanka

pre 11 godina

Za gubitak izbora DS-a i Tadića ktivica isključivo leži unjima. Tadić kao predsednik okružio se isključivo ljudima sklonimn bahatosti muljanju i bogaćenju u čemu ih je svesrdno podržavao jer neće biti da se bratija oko njega bogati a da to on ne primećuje nije ni on u tome čist. Sramno vaskrsnuće SPS-a pa stvaranje SNS-a nije moglo da izađe na dobro. Nastup na međunarodnoj sceni je bio katastrofalan večito smo imali politiku za napolje i drugu za domaći teren podržavanje ideje da smo prepametni i da ćemo međunarodne institucije zavrnuti mu se osvetila u punom efektu. Podmetanje EU komisiji zakona na engleskom i srpskom koji se potpuno razlikuju je bio krajnji cinizam i zato otkud pravo da se traži krivac u međunarodnoj zajednici za sopstvenu glupost. Ako DS nastavi sa ovakvim pravdanjem sledi im totalno urušavanje a to ipak nije dobro za ovu zemlju.

Nezavistan od nezavisnih

pre 11 godina

Totalno apsurdan tekst.Sada ispada da mi nismo glasali,da je sve to volja istoka ili zapada.Pitam se ko daje ovakvim ekspertima plate.Jer da ja svoj posao radim kao oni ne bi se bela leba najeo.

titanijum

pre 11 godina

Ne kapiram poentu! Kakve ima veze americka podrska/nepodrska bivsem predsedniku?? Odlucili su gradjani Srbije, slobodnom voljom !!
Bilo nam je dosta bede, nezaposlenosti i faraonskog bogatstva svite oko srecom bivseg predsednika !!

R. Marković

pre 11 godina

Ako pogledamo ljude koji su podržavali Tadića u Srbiji, ovaj tekst nema nikakvu podlogu. Borka Vučićević, Goran Svilanović, Vuk Drašković, Sonja Liht,Nataša Kandić, Sonja Biserko,... To je klika...Oni su više za Ameriku nego za Srbiju. Zapad je bio uverenm da će Tadić dobiti, pa nisu reagovali. I ja lično sam bio uveren u Tsadićevu pobedu...

Marijan Jovovic

pre 11 godina

Ako Tadić nije bio kooperativan što se tiče Kosova i Metohije, ko jeste? Čiji izaslanik je bio g. Borko Stefanović koji je postigao tako "dobar" uspeh u pregovorima? Što se tiče ekonomske situacije u zemlji ona je katastrofalna. Jasno je da Tadić ne može doneti promene koje su potrebne ovom narodu pa zato i treba da ide u opoziciju.

Petar

pre 11 godina

Ovo je klasicno spinovanje. Tadic je izgubio podrsku, zato sto nije bio covek od reci. Jedno je obecavao, a drugo radio. Pravio se da sve drzi pod kontrolom, a u stvari neki drugi ljudi su upravljali. Istovremeno korupcioni mehanizmi su se enormno razvili, a Tadic razvio u super heroja srpske manguparije.

Mario Bros

pre 11 godina

Da je Tadic dobio vecinu glasova u 1 na 1 duelu sa Nikolicem, ovaj spin bi imao osnove. Da je DS dobio najvise glasova na izborima, ovaj spin bi imao smisla. Ovako, ovaj jadni spin nema smisla. Gradjani su bili razocarani kontrolom medija i spinovanjem koji sve investitori hrle u Srbiju, dizali su lazni entuzijazam o zaposljavanju dok su ljudi izbacivani na ulicu. Lazna nada = lazna pobeda, tj gorki poraz.

Javne tajne kuvanja na kazanu

pre 11 godina

Ova analiza je nesuvisla i izvrnuta. Nije Tadić odlučio da prekine svoj predsednički mandata i raspiše vanredne predsedničke izbore istovremeno sa parlamentarnim (i pokrajinskim i lokalnim) zato da bi predsedničku funkciju prepustio nekom drugome, ili nekoj drugoj stranci. Krucijelni argument jeste njegova predsednička kandidatura, kroz koju je pokušao da koliko-toliko podigne rejting svojoj stranci i ostvari dovoljno dobar rezultat na parlamentarnim izborima, kako bi DS ponovo formirala Vladu. Ali avaj, planovi su se izjalovili, Tadić je na predsedničkim izborima osvojio 2% manje glasova od svog konkurenta, a DS je na parlamentarnim izborima osvojila 2% manje glasova od svoje najveće konkurentkinje SNS. Vašingtonski, Briselski i Moskovski kuvari nisu mogli da skuvaju jelo za koje nije bilo dovoljno namirnica, odnosno neophodnih sastojaka i začina, tako da se sada krčka nova Vlada, upravo onakva kakva je mogla da se skuva, da bi bila koliko-toliko jestiva. Dakle, Nisu Tadić i DS "pušteni niz vodu" zato što su zatezali oko Kosova, već su sami otišli niz vodu, tačnije u frižider u kome će biti do nekog narednog kulinarskog poduhvata. Ukoliko im ne istekne rok trajanja.

Zagor

pre 11 godina

Znaci USA i kompanija su pravili vladu i pre vise od 20 godina i doveli Milosevica na vlast. Ratovi, izbeglice i beda su bili uracunati odnosno planirani. Zrtve rata idu na racun USA i njihovih vazala ukljucujuci Milosevica, Tudmana i ostalih. Milosevic je radio po direktivi i Washingtona, JNA i druge ratne formacije su delovale po nalogu CIA i drugih obavestajnih sluzbi. Milosevic i drugi su poslati u Hag radi ratnih zlocina. Znaci sledeci korak bi bio da se USA i njihove sluge nadju u Hagu. A da, zaboravio sam, za njih taj sud ne vazi. A sta cemo sad?

Posmatrač

pre 11 godina

Moram da pohvalim čitaoce ovog članka i ušesnike u diskusiji zbog njihovog kritičkog stava u odnosu na "činjenice i dokaze" da je "zapad" Tadića "pustio ni vodu". U tom smislu nemam šta da dodam.
Znamo da sredstva informisanja žive od vesti, ali nemojte baš ovako tržišno...

Sasa

pre 11 godina

Kako to "prodali" Tadica? Ja sam mislio da je izgubio na izborima i da je zato izgubio vlast. Isto tako, koliko znam, vlade nam ne formiraju ni sa istoka ni sa zapada, mislim to niko do sada nije spominjao... Predlazem svima koji podrzavaju i brane Tadica da se stvarno jednom zapitaju sta nije bilo u redu za vreme njegove vladavine pa je izgubio vlast. To je pravi put, a ne izmisljati i spletkariti.. Tuzno je da niko ne vidi opomenu i ocenu koju je dobio... ili ne zeli da vidi.

znamo se

pre 11 godina

Amerikanac nije dosao da vidi Botu pa sad ovaj kuka i motika! U Srbiji svaki glumac bi mogao biti politicar kao i ovi,ali ovi politicari ne mogu biti dobri glumci!!!

crni domino

pre 11 godina

(Vladichin Unuk, 4. jul 2012 16:32)
Sretan put u Cetinje! Tamo jotuj, pametuj i uci da pises knjizevni srpski, ako se vec obracas srpskoj naciji. Takav je red svuda u svetu.

charli dzordz

pre 11 godina

Ma sigurno je zapad svakom od 8oo.ooo. glasaca koje je imala DS. manje nego na izborima 2oo8. pretio da ne smeju da glasaju za Tadica.

klin

pre 11 godina

@ (Lakše je kritikovati, 4. jul 2012 19:45)

Pristrasan sam, iskrivljene logike, iracionalan, koristim se neprimerenim rečnikom, nisu mi simpatični oni, koji svojom inteligencijom i naročito obrazovanjem odskaču od mene... i priznajem još šta god treba i što zaišteš...i...i...i opet glasam protiv BoTe.

Tekelija

pre 11 godina

Провидан пропагандни текст.
Сад ће још неко да нас убјеђује да су Демократе велика патриотска странка која је ставила КиМ прије свега?
Па нисмо баш толико мутави :)

Zoran

pre 11 godina

E ovaj clanak je primer "bla-bla" naklapanja bez ikakvih dokaza. I vise mi je muka od tih "politickih analiticara". Ko su ti ljudi? Koja je to profesija? Kako se za nju kvalifikuje, jel tako sto se 5 puta dnevno gleda dnevnik? Pola ljudi koji se bave ili komentarisu politiku u Srbiji su razni nesvrseni studenti. Ajd nas malo postedite njihovog naklapanja i bavite se cinjenicama. Narod je u Srbiji glasao kako je glasao. Kakve to veze ima sa SAD? Gde su dokazi da su se SAD mesale u izbore? Jel sad ima neka teorija da je CIA organizovala "trojke" da idu po selima i ubedjuju narod da ne glasa za Tadica? Koji su dokazi za ovo sto se pise? Juce (utorak) ste citirali te iste "analiticare" koji su tvrdili da je g. Riker (iz administracije SAD) dosao u Bg da ubedjuje SNS da formira koaliciju sa DS a ne sa SPS. Danas tvrdite suprotno. Ovo postaje kao kafansko naklapanje.

easter

pre 11 godina

" Kako navodi „Nedeljnik“, većina sagovornika tog lista je saglasna da je Tadić ostao bez podrške isključivo zbog nekooperativnosti oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije. On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući, uz podršku evropskih kolega, koji podrazumeva odricanje od severa južne srpske pokrajine i tamošnjih Srba. "
Svasta, a ovi kao SNS i T. N. kao PRECEDNIK, su kooperativni po pitanju Kosova... Ili mozda ima nesto sto mi ne znamo, a po pitanju istih kreatura? Po ovoj logici, Ceda Jovanovic bi mogao da racuna na USA i EU podrsku samo tako, toliko da ne brine o ishodu predsednickih i parlamentarnih izbora, a on cak nije dobio ni lokalne, beogradske izbore... Ko je ovde lud i ko koga laze?

eternal

pre 11 godina

To da zapad(Rusija vrlo malo)utice na politiku u Srbiji ti je valjda svima jasno.Oni se igraju sa nasim nesposobnim politicarima.Poilticarima u Srbiji u zadnjih 12godina je uvek bilo vaznije sta se o njima misli u briselu i vasingtonu nego u svojoj zemlji.Bilo je mnogo primera gde su politicari iz jedne stranke "cinkarili"u briselu neke druge.Utrkivali su se ko ce biti poslusniji i kooperativniji.A sve vreme nasi politicari(cast izuzecima)ne vide da taj zapad ne interesuje da Srbija postane slobodna,demokratska i ekonomski jaka zemlja,vec imaju svoje ciljeve koje zele da ostvare(nezavisno Kosovo,sirovine,energija,trziste itd).Nema demokratije i slobode u banana drzavi.

Dahija

pre 11 godina

"On jednostavno nije želeo da se odrekne Kosova po scenariju napravljenom u Beloj kući"...

Ma da, kako da ne, još će da nas ubede da se Tadić borio za Kosmet hahahha, zapravo su počeli da ga spremaju kao nacionalistu za sledeće izbore, još samo da poverujemo.

Maki

pre 11 godina

Ovakva budalaština od teksta, ako je i od "Pressa", mnogo je!

Samo bih pitao te vajne "analitičare", ako je Amerika postavila Tadića da bi rešila pitanje Kosova, i sad ga pušta niz vodu jer nije igrao kako oni sviraju, štra garantuje da će Toma i Dačić više "sarađivati"? Ništa naravno, osim ako je cilj cele priče bio da se zapljune Tadić. Sležem se da Tadić itekako zaslužuje pljuvanje, ali po sasvim drugim osnovama. Na primer, zbog eksplozije nezaposlenosti, korupcije, kriminala i brurazersko-banditske privatizacije kojom je uništena privreda Srbije. Ali što se Kosova tiče, Tadić nije uradio baš ništa. Ni dobro, ni loše. Celo vreme je čekao da se probleme nekako reši sam od sebe.

Srb

pre 11 godina

**** mi **** ako onaj Seselj nije bio u pravu onomad kad je reko da nece Tadic da proda kosovo, nego Toma./ izvinjavam se moram da ps....

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih lekara

pre 11 godina

Citao sam komentare i procitao jedan o nekom softveru koji omogucuje kradje izbora. Setio sam se softvera koji su ds-ovski strucnjaci 12 godina sirili po drzavnim sluzbama. Jeste, verovatno su ga i napravili ali kakvi su strucnjaci tako i radi. Glasovi su isli ovom drugom a ne onom kome je namenjeno. Eh, da znate sta su prodali fondovima za zdravstvo za fakturisanje usluga. Sramota od programa.

Filip

pre 11 godina

Ova reportaza je nevidjena glupost. Nije Tadic izgubio podrsku zapada, vec je izgubio podrsku glasackog tela, a spoljni faktor ce saradjivati ili se suprotstaviti onima koji su na vlasti u ostvarivanju svojih interesa. U Tadicu su imali saradnika, sa usponima impadovima u toj saradnji. Sada utvrdjuju da li ce saradnika imati i u Nikolicu i Dacicu, ili ce morati da ulazu sredstva da ih ruse. Buducnost ce reci svoje. Eto mojih pet centi.

iznogud

pre 11 godina

Novi predsednik i njegov pomocnik su vece patriote od demokrata samo zato sto su za vreme bombardovanja doveli kozake,pa zar se niko ne seća pa zar je zaista dovoljno skinuti bedz i onda ti je sve oprosteno.Meni moj mozak neda da vise glasam za manje zlo.Ja sam taj koji nije glasao zato sto nemam za koga da glasam pa zar se niko ne seća izlaznih taksi za izlazak iz zemlje ili onih nesrecnika na mostovima za vreme bombardovanja.Zar su zaista Koletove zlatne ruke preobratile fabrike šećera kupljene za dinar po komadu ili je CK koji je bio poklon istom zbog podrske revoluciji a posle ga je prodao kao da je njegov.Pa se ateli se one sramote kad su placali kasikice na obnovljenom aerodromu po 100 eu a mermer stizaše iz Brazila po ceni zlata.Mogao bi ovako do ujutru ali neću idem da spavam i to snom pravednika jel ja znam da nisam dao glas nikom jer ga nisu ni zasluzili a znam i da sam ga dao nebi bilo bolje jel svi oni ni ne znaju kako to treba raditi da bi nesto promenili i zasluzili glasove.Oni ne znaju kako je to raditi i biti bedno placen za zavrsen fakultet njihov jedini posao je da budu politicari.Izem im posao.

rorry

pre 11 godina

Opet ovi analiticari.. Gledaju u solju, bacaju pasulj u tepsiju, sipaju so na potiljak, ali dzabe, sve promase.. Ima li gorih parazita od njih ?..

Niki

pre 11 godina

Eto sad i Tadic posta "neobavesteni".

Elem klasicna srpska prica, svaki novi koji bi da dodje na vlast misli da bi bolje cinculirao sa zapadom nego svoji prethodnici. Navuku ga da udje u igru (tapsuci po ramenu i govoreci kako imamo kapaciteta da budemo lideri u regionu ali ako bi samo on dosao na vlast), i kad dodje na vlast ide klasicna igra pritisaka (raznoraznih) dok ne popusti. Tadic je mnogo dao zapadu (ali je mnogo vise obecao) i tu smo gde smo.

Digital

pre 11 godina

Skinuo te je sa vlasti Bus Plus,na svakim vratima busa po 800 evra.
Skinule su te i cetke sa belom farbom,s kojom su tvoji poslusnici iscrtali kocke u gradu,oteli od trotoara pesacima,i prodavali smestaj u te kocke na sat vozacima.
Skinule su te kamate 1 i 2 na Infostan racunima.
Hoces jos razloga?
Dok si se sa tim iz sveta druzio,na nas si zaboravio...pa sad,eto...
Vidis vec...

Aca

pre 11 godina

""Nedeljnik" navodi da gotovo nijedna vlada u novijoj istoriji Srbije nije napravljena isključivo u Beogradu, odnosno bez uticaja mahom Vašingtona i Brisela, ali Moskve. Sve ukazuje da su ključnu ulogu u formiranju nove valsti opet imali „faktori sa strane“ i njihove diplomate na Senjaku i na Slaviji. "


Da se razumemo, sve vlade i vladajuće koalicije, i politika svih država na prostorima balkana se od Titove smrti 1980 godine formiraju na osnovu mišljenja ciljeva i zahteva Vašingtona Brisela i Moskve! Tako da to nije ništa "u novijoj istoriji srbije"!

babaskolacima

pre 11 godina

Izuzetno glup tekst. Ovako nešto mogu da smisle samo "umovi" iz Pressa. Kao sto kaze jedan od prethodnih komentara, nisu EU i Vašington glasali na izborima, već građani Srbije. U tom smislu je značajna i današnja izjava Mila Đukanovića koji govori o značaju priznavanja državnosti Crne Gore od strane Tomislava Nikolića, čime se postavljaju jasnije granice srbijanske spoljne politike od one Tadićeve floskule o Srbiji kao "lideru u regionu" i povezivanju sa Republikom Srpskom putem deklarativnih izjava i maloumnih skupova, kao kad su Dodik i Tadic obiljezili zavrsetak radova na autoputu Banjaluka - Gradiska, a tom prilikom izjavili kako je to znacajan korak na priblizavanju Republike Srpske i Srbije. 'Alo! S druge strane je Hrvatska, a od Hrvata nigdje nikoga na skupu. Hrvatska tek treba da napravi svoj dio autoputa do Okucana, a treba se praviti i most!

Po toj logici "liderstva" se osudjuje i odluka HŽ da ukine neke putničke linije iz BiH i Srbije, a ovdje se bacaju komentari kako je to politička odluka. I da je politička, njihova je. Oni se ne smatraju dijelom tog Tadićevog "regiona" i imaju pravo da se ne smatraju, pogotovo ako im to još nije na korist, kao što i nije sa tim putničkim linijama. Teretni prevoz drži željeznicu, a ne putnički.

zbunjeni

pre 11 godina

Ima u ovome istine. Setimo se samo price o izbornoj kradji.Iz SNS-a su govorili cak da je napravljen softver koji omogucuje kradju. Da je pobedio DS (Tadic je vodio u prvom krugu) bilo bi velikih nemira, jer je stvorena vrlo napeta atmosfera. Ne bi Toma i Vucic to radili da nisu imali podrsku stranog faktora. Setimo se da je cestitka Nikolicu za pobedu na predsednickim izborima stgla znatno pre zatvaranja birackih mesta. Da li slucajno?
Kazete narod je glasao. Da ali kod sastavljanja vlade ne odlucuje narod, vec lideri politickih stranaka, a to je veoma pogodan nacin za uticaj stranog faktora.

Vecko

pre 11 godina

Slazem se autorom da su svi Tadicevi prethodnici bili zrtve politike SAD. Tadic (citaj vlada Srbije) je vodio politiku na ivici konflikta uz puno konfliktnih situacija. Zapadu se to nije svidelo ali im je bilo jasno da boljeg sagovornika u Srbiji nemaju (bar ne na vlasti). Svaki buduci predsednik drzave i vlade bice na istim iskusenjima kao i njihovi prethodnici. Dosadasnji pregovori izmedju PR i BG govore o tome da se politika SAD zasniva na konstanti da nije moguce pregovarati o toboznjoj nezavisnosti KiM, vec da se uz pomoc BG na miran nacin domognu aparata vlasti na severu KiM. Otuda treba odati priznanje Tadicu, jer je uspeo da zemlju ne uvuce u nove konflikte.

Mirsad

pre 11 godina

Da za sve su krivi zli stranci, a to nema nikakve veze sa tim što je Boris Tadić izgubio podršku u biračkom telu?
Za to što nije predsednik kriv je isključivo Boris Tadić - to je demokratska ocena njegove politike posle osam godina predsednikovanja i pet godina upravljanja vladom iz senke.
Za to što DS nije u vladi, kriva je DS. Stavila je Tadićevu povređenu sujetu ispred svojih interesa. Da je odmah napravljen sporazum sa URS-om, kao što je napravljen sa LDP-om, Dačić bi bio pred svršenim činom - ili da se pridruži, ili da ide u opoziciju. Naime, Dačićeva koalicija sa SNS-om nema većinu, a ako bi pozvali DSS, pogazili bi "evropski put" i sve što su radili u poslednje četiri godine.
Dakle za sve su uglavnom krivi Tadić i njegova stranka koja je dozvolila da sve zavisi od jednog čoveka, i to gubitnika na izborima.

zhvakass

pre 11 godina

ma da skupila se ekipa pa po ceo dan misli o nama i kupuje nas i prodaje. a mi lepi plavi visoki bez ijedne mane, a zauvek nam je neko drugi kriv.
jedino dobro je da su pocela ujedanja i da je bara koja se zove opozicija postala pretesna za toliko krokodila u DS.

Живорад

pre 11 godina

"Какао је запад подао Тадића"? А јуче сте писали да је Рикер дошао да га постави за премијера. Одлучите се за шта сте!!!

bljutavko

pre 11 godina

ako se prodaju ljudska bića to znači da su nečije vlasništvo, a obzirom da je ukinuto ropstrvo nije mi jasno kako je to moguće ili je ponovo uvedeno

hehe

pre 11 godina

Kome on to sada place na ramenu, sto je izgubio?
Kome da mi placemo, sto nam je premijer covek koji sam na bi imao ni 10%?
Tolike godine je Boki bio na vlasti, koju su preoteli Slobi, a sada ni malo bolje.
Nema tamo niko obraza, ni malo. Ni patriote ni nepatriote.

zoran

pre 11 godina

Gospodin Boris Tadic je sebi (skratio mandat) i zato izgubio na izborima. Kada Predsednik sebi skrati mandat i da ostavku na isti, nema logike da se ponovo kandiduje. Ovo je za mene licno razlog da ne glasam za istog kandidata. Institucije sistema moraju da se postuju i to vazi i za Predsednika Republike. Niko drugi nije kriv sem samog Borisa Tadica, za sopstveni poraz. Treba da sebi skrati mandat Presednika stranke i da se povuce iz politike, to bi bilo casno i posteno.

Insajder

pre 11 godina

Alo ljudi nije Tadic izgubio za stolom,vec za glasacki kutijama.Ovo su gluposti, narod ga je izdao jer je on prvo izdao narod.Ali ne velikom politikom Kosovo i EU,vec onom malo politikom malog coveka.

mile 1

pre 11 godina

Izgleda da je teorija zavere zarazna bolest. Dakle, izgubiš izbore od ne baš nekog protivkandidata, stranka ti ogrezla u korupciju i nepotizam, medijske slobode nikakve i onda su te Amerikanci prodali! E pa ovo su nebuloze dostojne Pressa, njegovih analitičara i "neimenovanih zvaničnika". Prodali Ameri Tadića, pa zato narod nije glasao za njega. E svašta...

providno

pre 11 godina

Ako zapad odluci da nasilno ukine institucije R.Srbije na severu Kosova bice
mu lakse sa Nikolicem i Dacicem.Zasto?Proglasi ih cetnickim vojvodom,malim
Slobom i zapuse usta onima koji misle svojom glavom i kod nas i na zapadu.

Ana

pre 11 godina

Dakle, ja pojma nemam. Mislila sam da je Tadić izgubio na izborima zbog loše unutrašnje politike, jer su na hiljade Srba koji su dobili otkaze i bedno žive glasali za promene.
Ubeđenost analitičara, Tadićevih pristalica, da je Nikolić izabran da bi izdao Srbiju i priznati nezavisnost Kosova, jednostavno nema nikakvih osnova. Ispade sad Tadić žrtveno jare jer je bio dobar Srbima, ali loš zapadu.
Ali jedno je sigurno: Srbi više nikome ne veruju.

matia

pre 11 godina

odma da se obustavi dalja proizvodnja serije bela ladja jerbo ćemo je imati uživo.možda je boris i ds i gori od nikolića i sns i sps,ali tadić je gospodin čovjek,a ds civilizirana stranka!

Miki BG

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa analitičarima. Uostalom, i Djindjić je najverovatnije ubijen zato jer je hteo na drugačiji, za Srbiju povoljniji način da odmah reši pitanje Kosmeta. Tadić na žalost nije do kraja razumeo najveći broj gradjana, pa ga je optuživao za izdaju...Na našu sreću, a njegovu političku trenutnu nesreću, on i Jeremić nisu posustali i dosledno su se držali nacionalnih i državnih crvenih linija, što je razbesnelo pre svega SAD, a onda i najuticajnije sile EU. Žalosno je što Nikolić najverovatnije neće uspeti da bude tako umešan i uspešan političar i da ide sa politikom i Evropa i Kosovo, kao što su Tadić i Jeremić išli i uspeli da Srbiji obezbede kandidaturu za EU bez gubitka Kosmeta, posebno severnog dela. Nisam siguran da će Nikolić uspeti da obezbedi sledeću stepenicu, početak pregovora sa EU bez gubitka Kososmeta. Dačić kao mandatar obećava više, ali je pitanje da li će imati razumevanja kod brojnijeg koalicionog partnera - naprednjaka, posebno ako se pokaže tačnim da će naprednjaci imati osam, socijalisti pet i regionalisti dva ministara... Jer će tada u Vladi glavnu reč voditi naprednjaci, a ne premijerovi socijalisti...

Milos

pre 11 godina

Tadic i vrh DS-a (kao sto i Milosevic svojevremeno) ne zna spoljnu politiku i kretanja oko nas i kod nas. Slazem sa ovim tekstom osim dela da je EU pustila niz vodu Tadica. Mislim da je EU stajala iza Tadica ali oni nemaju ovde geo-stratesku snagu a ni Tadic i DS nisu dovoljno jaki igraci koji su tu ulogu ovde mogli da izguraju. Ovo je ovde bila precrtana slika kao u Albaniji 96 i 97 godine gde je doslo sdo sukoba izmedju Nemacke i Amerike (njihovih struja) i naravno americka je pobedila. Ova vlada je vlada Vorlik - Sojgu (Amerikanci dobijaju Kosovo , Rusi dobijaju rute za Juzni Tok i ostale projekte). Greska DS-a (odnosno njihovo neznanje) se svodi na to sto su mislili da ako EU stoji iza njih da to automatski znaci i da Amerika stoji iza njih. EU i americka spoljna politika se ne poklpaju uvek (i to geografski i vremenski ). Takodje oni su mislili da ako na primer Amerika i Rusija lome koplja u Siriji na primer da ce da lome i ovde. Na zalost ovde su im se interesi poklopili a onda su Sojgu i Vorlik naterali svoje pulene da sklope koaliciju. EU ostala kratkih rukava a sa njom i DS i Tadic.

realista

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim placucim vestima o ovom coveku,narod je izrazio svoju volju shodno rezultatima onog sta su oni radili prethodne cetiri godine pa ceo tim oko njega su za vreme njegove vladavine stekli licna bogatstva na kojima bi im pozavideo i Bil Gejts,i sad pokusavate da ga predstavite kao mucenika. Ko je molim vas njega izadao? Pa on je izadao celu naciju.

Branko

pre 11 godina

G.Tadić i vrh DS nemaju šta niti na koga da de ljute. Nije im kriv ni Zapad, ni Istok... nisu "krivi" ni građani Srbije. Sami su krivi. Odrekli se politike koja je DS činila prepoznatljivom tako da se oko nje okupljaju sve demokratske i napredne snage zemlje. Pretvorili se u sitnosopstveničku interesnu grupaciju, prepletenu tajkunima, korupciljom i aferama. Zato su politički kažnjeni, tako je i pravo. Mislim da se u opoziciji neće snaći, da će doći do raspada stranke. Šteta, izneverene su one vizije devedesetih, vizije ubijenog Premijera.

Nikola Kosanović

pre 11 godina

Nove priče starih "analitičara". Zapad Tadiću nije dao podršku jer je znao da bi javna podrška značila siguran gubitak izbora. Zapad interesi Srbije uopšte ne zanimaju - samo njihov interes je bitan. Kominterna iz Brisela je imala dobre prognoze i par sati požurila sa čestitkama Nikoliću. "Džaba su krečili", Srbija ima šanse da na putu do članstva u EU (negde 2025) zaštiti ako ne sve, onda svoje najvitalnije interese. Ali, balavcima i neznalicama ne sme poveravati važne državne funkcije (Malović, na pr.).

Marko

pre 11 godina

Mislim da na posletku po Tadica ipak nije sve tako tragicno. Bio jednom jedan Zoran Djindjic koji je iznenada promenio svoj stav prema Kosovu, neki bi rekli pojasnio.
Ja i danas ne mogu da se otmem utisku da ga je to naglo skretanje kostalo glave.

Dexterijus

pre 11 godina

Hteli mi ili ne to da priznamo, jaci pobedjuje, i kad tad KiM ce biti "totalno" nezavisno, po USA modelu.
"Ali nicija nije gorela do zore..."

mitat

pre 11 godina

treba vam biti jasno vama u Srbiji da u vlast bice taj koga hoce Amerika svidjalo se to vama ili ne to je istina.U Kosovo Thaci je premijer zashto to htela Amerika,i jedno mi u rat u Kosovo nismo pocnali za nezavisno tuku za ujedinjenje sa Albanijom to svi znaju.Ali nishta tu nemozhemo uraditi zashto tako je htela Amerika. Kako kazhe narod koga molish ne ljuti ga .Znam da admin nece da objavi ovaj komentar ali ja cu opet da je poshaljim.

tajkun

pre 11 godina

eee Tadicu, Tadicu. da si uradio lustraciju i ocistio Srbiju od politickog korova 90-ih, da si ocistio prvo svoju stranku od poltrona i karijerista, da nisi sklopio pakt sa sps-om i time pljunuo u lice pokojnom Djincicu, Srbija bi bila mnogo bolja i lepsa. Podigao si sps iz mrtvih, omogucio si ljudima koji su govorili najgore stvari o pokojnom Djindjicu da se uzdignu i pozicioniraju. Sredi ds i postavi nove mlade postene ljude. ocisti se tereta rodbinskih, kumovskih, bosanskih,crnogorskih itd. veza i interesa. uspavali ste ds.

Nev

pre 11 godina

Prvo izjava da je izgubio izbore zbog uticaja Tajkuna koje narod obozava i podrzava pa ih poslusali zarad nevinasceta Tadica koji se drznuo reci neko "Ne" nekom od njih.
A sad odjednom ne samo da su Tajkuni krivi za njegov pad sa vlasti nego i sto je vodio "principijelnu politiku" prema Kosovu protiv interesa US/EU a zarad interesa Srbije?
Izgleda pocela predizborna makljaza u DS za celnom pozicijom a bice interesantno znati koje medije i novinare kontrolise koji DS-ovac.
Ovi stvarno misle da je celi narod toliko glup da nevidi nista.
Ponosni clan stranke koje zamalo nije presla cenzus (beli listic)...

dragan

pre 11 godina

Jeste da je amerikancima najbitnije Kosovo i stim u vezi da ovde bude postavljena njihova vlada. Uspeli su u tome jer je sve izvesnije da će biti postavljena njihova masonska vlada oličena u Nikoliću i Vučiću.Tu se još samo malo Dačić dovodi u red od strane amerikanaca i oni misle da sa Kosovom neće biti problema. Osnovna stvar zašto Tadić nije dobio izbore je krajnja otuđenost vrha demokratske stranke pa i samog Tadića od osnovnih ljudskih potreba i problema u ovoj državi. Tu pre svega mislim na razvijanje proizvodnih kapaciteta i rešavanje nezaposlenosti, a zbog toga odliv pameti-mladih i obrazovanih u inostranstvo i ogromna zaduženost zemlje bez izgleda da se ovo u dogledno vreme reši. Da je gosp.Tadić donekle rešio ove probleme nikakva Amerika ne bi mogla da utiče na njegov izbor ili ne izbor.Na izborima odlučuju građani i niko više i oni su u ovom slučaju pravilno odlučili.

Bezobrazluk

pre 11 godina

Nepobitna je cinjenica da su Velike Sile bile uvek pitane, ne sada, od vajkada. Koga je moliti nije ga kuditi!

To, medjutim, ne abolira politicare u Srbiji koji su svojom POHLEPOM narod doveli do ruba propasti.

Ti nasi su za mene vrlo interesantni, sada kada se tuku, ogovaraju, i daju kojekakve izjave koje se granice sa
apsolutnim bezobrazlukom.

SaleNS

pre 11 godina

TAdica su ugrobarili njegovi saradnici, a ne amerikanci. Oni saradnici sto i danas grade zgrade, imaju avione, kamione. Glasaci mu nisu oprostili sto se nije obracunao sa korupcijom, a ne resavanjem pitanja Kosova. Nisu mu oprostili sto su zaposlenja i dalje po stranackoj liniji, a ne po strucnosti... To je ono sto nas boli, a ne ameri

cane

pre 11 godina

Zar postoji i jedan trezven čovek u Srbiji koji je verovao u yadnjih 10 god. da će se Kosovo vratiti Srbiji, pa još se Tadić nešto žrtvovao u ime Srpskog Kosovca, nije od iygubio zato sto nisu za njega glasali Obama, Putin i Merkelova, već se narodu smučilo iživljavanje koje je DS sprovodio.

SONG

pre 11 godina

Tadic mora shvatiti da je zakazao na svim poljima i time dokazao svoju nesposobnost.Zadnja njegova izjava kojom je potcenio i na neki nacin ismejao buducu vladu,sama po sebi govori u kakvom svetu i zabladuma zivi sada vec bivsi predsednik.Jedino mu mogu cestitati na njegovoj cirkusijadi sa Dodikom i opstrukciji Bosne ka EU integracijama i NATO-u.

dacha

pre 11 godina

U statutu EULEX-a kaze da su oni logisticka podrska drzavnosti Kosova, a neko je njih pustio i to na celu tetitoriju Kosova i Metohije, neko je menjao tekst rezolucije u UN da ne bi naljutio Washington, neko je priznao Tacijevu Drzavu da bi dobio volsebnu kandidaturu i ko zna sta sve jos Borko u necije ime nije potpisao,sto na svojoj kozi osecaju i Norvezani koji u torbi imaju kapu sa Srpskim amblemom , a o jadnim Srbima da i ne govorimo. I sad taj neko ispade heroj antikolaboracionizma... a ja sam nekad voleo press da citam

Srbin

pre 11 godina

Sit sam Zapada, sit sam nasih gmizavaca, sit sam bezperspektivnosti, sit sam svega!Ponekad razumem one koje vide izlaz u ratovima, oslobodilackim ratovima - ne teritorija i zemalja, nego borbom do slobode od beznadja.

Lajavica

pre 11 godina

Od svega me najvise raduje sto vidim da se narod vise ne da prevesti zedan preko vode.
Neki komentari ovde od po 2-3 reda u sebi imaju vise mudrosti, logike, poznavanja politike i zdravog razuma nego citirane izjave vajnih nam analiticara.
Ako nastave ovako da spinuju i potcenjuju inteligenciju onih od kojih zive, nama se smesi svetla buducnost, jer ce ovi za koje rade zaista zavrsiti ispod cenzusa.
Pozdrav Saperu i drugarima, ukljucujuci i gradonacelnika nam, nisu ni svesni da ovako rade u korist ovog naroda.
Predlog za B92: probajte da angazujete nekog pravog analiticara, ozbiljnog sociologa na primer, da se pozabavi komentarima obicnih ljudi. Pa onda rezultat kao udarnu vest na svakih sat vremena.
Da BT i njegovi imaju o cemu da razmisljaju

Neznanac

pre 11 godina

Nasov je zaista "genijalan", a istina je tako jednostavna: Tadić je sam sebe IZDAO. To svi vide i znaju izuzev Tadića i par novinarčića. Počeo je sa tvdnjom da EU nema alternativu – neozbiljno i naivno! Sledi sednica GO DS na kojoj on previše samouvereno i prepotentno izjavljuje: "Razbićemo ih"! Takav rečnik nije primeren visokom intelektualcu, koji uz to predvodi DEMOKRATSKU stranku. Na izborima nastupa narcisoidno, samoljubivo, prepotentno, do besvesti vređajući i ponižavajući konkurenciju, a i jedno i drugo NEUKUSNO da neukusnije ne može biti. Sledi poraz, pa izjava: "Neču biti premijer". Ipak hoće i želi. Prva izjava zatim je: "Sa svima, izuzev sa SNS". Brzopleto i do srži naivno! On jednostavno nije svestan situacije. Pregovara o sastavu vlade, kao da je glavni i da opet od njega sve zavisi. Novi promašaj. Dačić ga ostavlja, a on detinjasto izjavljuje da oni Dačiću ne bi dali da bude premijer. Onda sledi serija nerazumnih izjava: Da su protiv njega tajkuni i kriminalci, da su kod njega tajkuni morali da čekaju na prijem, da vlada u formiranju nema šansi da uspe, da neće da podnese ostavku, pozivajući se na legalitet i legitimitet, da će krivci za poraz iz DS snositi posledice itd. I da završim: Na kraju, ipak, otvara vrata za veliku koaliciju, jer ljubav za vlašću je iznad SVEGA.
Zaist verujem da je tom čoveku je potrebna pomoć: ISKRENA, LJUDSKA, PRIJATELJSKA, ali van politike. Na potezu su njegovi PRAVI prijatelji.

pera

pre 11 godina

sve je to po principu ''mož da bidne,...''.... uostalom, što se ti ''analitičari'' nisu toga dosetili pre izbora, kad su jasno izricali stav da je zapad na strani DS, već sad pričaju priču o ''puštanju niz vodu''; takodje, DS nije izgubio na izborima (a s njim i BoTa) zbog nezadovoljstva zapada njihovom politikom prema KiM, već pre svega i iznad svega, zbog katastrofalne ekonomske situacije u Srbiji, zbog nevidjene korupcije, nepotizma, primitivizma i bahatosti vladajućih struktura; ''porazu'' DS nije doprineo povećan broj političkih protivnika, već veeeeeliki broj nezadovoljnih učesnika i podržavalaca demokratskih promena najavljenih 2000. godine... a zapad, ako i istok, sad koristi situaciju i traži mogućnost da ostvari svoje interese.
da je DS (i koalicija oko njega) radila kako treba, nikakvo nezadovoljstvo zapada ne bi moglo da naruši njihov izborni rezultat.....
(toliko o ''generalima posle boja'')

Korupcija isto razlog

pre 11 godina

Jedan od jednako vaznih razloga je korupcija, partizacija rukovodecih radnih mesta, kradje, bahatost. Tadic nije uspeo da se izbori sa tim zlom ni u svojoj stranci, a ni u drzavi. Vidi se da ce Evropska unija sve manje i mnaje tolerisati korupciju. Dosta im je tog primitivizma koji lici na stari, dobri komunizam.

zz

pre 11 godina

cek jel govorimo o izborima u srbiji ili nekoj umjetnickoj njujorskoj aukciji? Elem nije USA vec eu kiksala sa onim odlaganjem statusa kandidata. Tu je tadic izgubio 5-8% glasova.

Boban

pre 11 godina

Pojedine komentare u kojima se kaže kako su ovde glasali građani pišu upravo oni koji su tvrdili da su izbori pokradeni i da su u mnogim mestima kupovani glasovi! Ako je tačno da su masovno kupovini glasovi, onda vas molim da se ne pozivate na volju građana, volja građana je da proda glas onome ko više plati!

Milan

pre 11 godina

Aman, ljudi, kakav zapad. Izgubio je izbore jer nemamo leba da jedemo. Jer kad god udjem u neku instituciju, od lokalnog vrtica do najvisih drzavnih institucija, svi me nepomicno gledaju cekajuci da izvadim kovertu iz dzepa. Nije problem bio ni u Kosmetu ni u Evropi, ni u zapadu ni u istoku. Problem je sto je Srbija trula iznutra.

Kosovo je Srbija

pre 11 godina

Po Nedeljniku, posle nadmetanja EU, SAD i RUS pa potom ispadanje Tadica, dali se vidi ko je veci srbin i ko je veca budala ?

Free Bird

pre 11 godina

Ovaj tekst vredja ljudsku inteligenciju! Na moju odluku NIJE uticala podska ''zapada'' SNS-u ili nesto drugo - glasao sam (prvi put u zivotu!) PROTIV Tadica i DS jer su LOSE radili! Ako je ''zapad'' toliko uticajan na srpsku politicku scenu, zasto ne ''nateraju'' SNS na koaliciju sa DS?

Uroš Kalabić

pre 11 godina

TADIĆA JE SMENUO NAROD!
Sve ostalo su teorije zavere ali stoji da Ameri hoće Kosovo. Da li će im sa Nikolićem biti lakše..... sumnjam

neverica

pre 11 godina

vidi ga ovaj ko je glasao?:-Dpa ti stvarno verujes u glasanje...e bre za koga je ginuo narod sve ove vekove,za pijuncice i poltrone!Davno nema Srbije

SVD

pre 11 godina

Mi uvek tražimo u svakom događaju uticaje neke strane sile, zaboravljamo da je Tadić izgubio zato što nije dobio podršku birača. Niša te bi mogle bilo kakve strane sile, da je Tadić imao malo više sluha za javno mnjenje, da se nije okružio nesposobnjakovićima da ne pominjem samo Malovićku i Trivanovu. On se ponašao kao da je neprikosnoven i dobio je lekciju. Ne verujem da su na birače imali uticaj bilo kakvi stranci, tim više što su Srbi u suštini skeptični prema svim strancima i njihovim namerama. Bolje bi bilo da se malo krenemo sebi da tražimo rešenja unuatr svoje države i društva i da zaboravimo svemoćne strane sile koje navodno upravljaju nama. Niko ne upravlja osim nas samih.

mile

pre 11 godina

Sad mi je jasno zasto je Toma Nikolic zadnjih godina "visio" u Briselu i zastro se hvalio da sirom Zapada ima prijatelje. Za ovce iz Srbije imao je jaku nacionalisticku pricu za izbore, a sada kad je "izabran" nsglo je omeksao i apeluje na smirivanje situacije na Kosovu. Gde mu je paln za Kosovo kojim je mahao. Strani savetnik za izbornu kampanju bio mu je isti covek koji je bio u ranijim izborima i Tadicu

hogar strasni

pre 11 godina

Boris Tadic je kao dijamant margarin u sve se mesa,izgleda da je preterao pa ga je snasla zla sudbina.Ostavili ga pored puta da uvene kao cvetak zanovetak.

Logic

pre 11 godina

Hajde da izađemo iz dečjeg vrtića od politikantskog analiziranja. Zapad digao ruke od Tadića, jer nije hteo da prizna Kosovo, pa tako Tadić izgubio izbore! A da je priznao Kosovo, onda bi ga svi Srbi glasali? I tako će sad Zapad ponovo da igra tetrebovu igru oko novog predsednika, Tadić će da uđe u narodnu pesmu najnovijeg ciklusa, jer ne počini izdaju na Kosovu, a Nikolić... nevjera, davno izdaju i snovao i kovao. Zapad srećan što je "njihov čovek" došao u igru, a samo glumi da im se ne dopada... Hajde analitičari, zapenušite još malo ovu sapunicu da i domaća stane na mali ekran, ubiše nas španske krevetske spletke iz iste sobe i sulejmansko haremsko izvrtanje očiju preko ramena.U toj konkurenciji bićete prvi!

dr

pre 11 godina

Ili još bolje: "Kako je Boris slušao svoje dodavače i na taj način prodao pristojan narod Srbije za podršku na izborima koje nije mogao da dobije"? Možda je bolji naslov?

гром

pre 11 godina

Ништа није тек онако! Па и ова прича!
Ако су знали што нису рекли!? чему накнадна памет!?
Баш су бљак!

Damjan

pre 11 godina

Da je bolje radio ,i to u celoj drzavi a ne samo u Beogradakom pasaluku, mogli bi sada da ga uhvate za onu stvar jer bi imao podrsku 40% ljudi...i on i DS...ali ne, kralo se na sve strane, uzivali su u foteljama i lapali, dokaza svuda a on nista...da je napravio cistku u stranci i da su svi bar trecinu radili kao Djilas za Beograd ne bi smo bili ovde gde smo sada da nas jedan Toma i Ivica vode u Evropu...da nije zalosno bilo bi smesno. Nisu krivi ni Evropa, ni Amerika, ni Kosovo, vec situacija u zemlji. Gde su subvencije za poljoprivredu, gde je fiksni kurs evra, gde su smanjenja poreza i doprinosa za najmanje plate a povecanje poreza na dobit za tajkune na 40% kao u svim Evropskim drzavama, gde je vladavina prava a ne para...itd, mnogo su mogli da urade a malo su uradili...i zato ce sad morati u opoziciju, nazalost...

Free Bird

pre 11 godina

@Baki: "...ZAMENIK POMOCNIKA drzavnog sekretara...u berbernici pomocnik dodavaca pene za brijanje,"
Taj "pomocnik dodavaca pene" je zvanicni predstavnik najmocnije svetske sile, koliko god nam se to svidelo ili ne! Interesantno je sto neki ljudi sebi daju za pravo da ostatak planete prozivaju politicki nepismenim, a onda se ovako "istrce"..

Chuburac

pre 11 godina

Kao i Milosevicu tako je i njemu partijsko okruzenje doslo glave, nezajazljivoscu Sutanovac, Trivan, Hrustanovic, Ana etc..ne bi ga zapad tako lako pustio niz vodu...

Poldi

pre 11 godina

Okanite se teorija zavera i izdaja. Ako je koga izdao onda je to Tadic svojom politikom i jare i pare. Malo EU malo Kosovo. Malo saradnja sa Hagom malo (vise) natezanje. Malo integracije malo (vise) zastita raznoraznih interesa. A Dacicu je uz sve to ostavio potpunu slobodu manevrisanja.
Mislite li da su oni u EU blesavi pa da nasedaju na roaznorazna obecenja i objasnjenja? To samo gradjane Srbije mozes uzastopno prevesti zedne preko vode i opet po ko zna koji put ce da nasednu.

Srb

pre 11 godina

Je l vam sad jasno zasto je Putin pozdravio Tadica preko Nikolica?
Isti scenario je bio predvidjen i za njaga, - diktator, pokrao izbore, tzv. intelektualci, NVO,...

aca

pre 11 godina

Zapad utice naravno i mrsi razne konce. Rusi takodje ali kod nas je 95% Zapad. Ali ipak Tadic je izgubio izbore. Neka vidi zasto. Jel Toma Nikolic neka superiornija licnost od njega, nije, jel ponudio nesto novo, nije. Zvakao je i on o EU.
Tadic je izgubio zbpg svoje nadmenosti i arogancije, a sa druge strane bezbojnosti i frazerstva. Sad su mu svi krivi i beli listici i Vesna Pesic, i Labus, i Kostunica i njegovi opstinski odbori i Jelena Trivan....I ceo narod je glup jer nije za njega glasao. Pa to je isti narod koji ga je dva puta birao. Posle 2004. odraslo je 8 novih generacija za glasanje koji nemaju pojma sta je Sloba, Seselj i sl.Po tome trebao je vise da ima. I nije tacno da njegove pristalice nisu uzasle, najveci odziv je bio tamo gde je DS najjaci.

Зоран

pre 11 godina

Ако на изборима губе они који не одговарају Западу или Истоку у чему је сврха гласања?

Zoran

pre 11 godina

Nasi politicari, i ne samo oni, se lako prodaju za male pare. Zato i nije cudo sto ih posle brzo skartiraju posle jednokratne upotrebe.

marija

pre 11 godina

Dobro, a je l se pita neko od vas zasto je Natasa Kandic, koja je Tomu Nikolica optuzila da je ratni zlocinac, podrzala tog istog ratnog zlocinca za predsednika Srbije???

Mica_NBG

pre 11 godina

Za Ruse i Amere, mi smo statisticka greska (to je Putin vrlo nedvosmisleno izjavio kada su pocela muljanja oko NIS-a). Bice kako se ćaće dogovore i tačka...a mi možemo da pokušamo da u tome nađemo svoj interes ili barem izaberemo manje zlo. Nasa politička scena (kompletna), na žalost, nije dorasla visokoj svetskoj politici koja ima vrlo jasno kretanje i interes. Za to se ide u školu, uče se jezici, prolazi se 10-15 godina po ambasadama, pa se onda kaže da nešto znaš...kod nas je dosta da si politički podoban. Dakle, kakav narod (neuk i prost) takva i vlast (pride i bahata)

Dejan

pre 11 godina

Pisu ovde pametnjakovici razni da smo za svet statisticka greska, ili vec druge gluposti. Pa sto je onda dolazio ovaj, da se ne izrazavam, Amer, kada smo njima beznacajni. Dosli su zbog Kosova. A sto bi neko dolazio u Srbiju posle price o sastavljanju vlade, ako je Kosovo nezavisno i sta to ima oko Kosova tako njima vazno da brane po svako cenu, od ovako skrojene vlade.

Kiza

pre 11 godina

Koji analiticari su mogli da predvide ovaj scnario,i ko se to jos ponadao, dolaskom americkog clana ,stejdipartmenda da se nesto moze bitno promeniti u strukturi vlasti...O svemu mozemo,ali Nas pustite nasih ANALITICARA.

stena

pre 11 godina

U ovom tekstu ima neke istine, kao sto dosta istine ima i u svim ovim komentarima ispod. Tadic i demokrate su jednostavno bili prepusteni svojoj sudbini jer vise nije bilo razloga da im se daje vestacko disanje. Ali naravno, nisu oni izbore izgubili samo zbog toga. Jos vise je tome kumovala njegova i glupost njegovog okruzenja.

alo ima li koga

pre 11 godina

To ste se srpski politicari nude na prodaju sami ne znaci da srbija ikog interesuje. Sta tu ima nistra sto drugde nema i vise i jeftinije i bolje.

Baki

pre 11 godina

"Pisu ovde pametnjakovici razni da smo za svet statisticka greska, ili vec druge gluposti. Pa sto je onda dolazio ovaj, da se ne izrazavam, Amer, kada smo njima beznacajni."

Dejane, dosao je ZAMENIK POMOCNIKA drzavnog sekretara, to je kao u berbernici pomocnik dodavaca pene za brijanje, a ovi nasi se polomili ko ce prvi da ga primi.

Berserk

pre 11 godina

Значи Коштуница, Тадић и Дачић или Николић неће имати подршку САД.
Па кога ће онда да подржавају? Ко је остао за формирање неке будуће Владе?