Nedelja, 01.07.2012.

21:02

"Kosovu na jesen puni suverenitet"

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izjavio da će puni suverenitet Kosovo dobiti na jesen.

Izvor: Tanjug

"Kosovu na jesen puni suverenitet" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Proveri i ispeci, pa tek onda reci!

pre 11 godina

slovenac

Sto iznosis te prevazidjene neistine o demografskom bumu Albanaca na KiM kada svi znamo da to nije istina (osim izgleda vas neinformisanih). Mi smo videli rezultate popisa na KiM iz 2011. koji su sokirali ponavise Albance jer su i sami jadni poverovali da ih ima oko 2,5 miliona posto su godinama odbijali popis da bi politicki manipulisali sa naduvanim procenama. Albanaca na KiM ima maksimalno oko 1,6 miliona i to sve sa dosljacima i Presevske doline i fiktivno prijavljenim iz Albanije (popis su sprovodili sami onako kako su pokusali u Makedoniji pa su ga Makedonci obustavili zbog niza neregularnosti i fiktivnih prijava da bi uvecali broj). Pristina nema ni 200 000 stanovnika, a i u samoj Albaniji je registrovan veci pad ukupnog stanovnistva nego u Srbiji sa obzirom na korpus od pre 10 godina.

Viktor

pre 11 godina

@Samo bi vas podsetio. Srpski prosjek je 49 godina, a na Kosovu 21 godina. Da je Kosovo u sastavu Srbije, za 30 godina večina su do Beograda, pošto oni vole zemlju, a vi provod!
(slovenac, 2. jul 2012 12:49)

Taj problem se nece resiti ni tzv. ulaskom u EU i Srbije i Kosova*, jer u EU ne postoje ogranicenja u zaposljavanju i naseljavanju za bilo kog gradjanina EU, niti u pravu na kupovinu nekretnina u drugoj drzavi, tako da ni Kosovo u Srbiji, ni Srbija i Kosovo* u EU ne menja nista po pitanju eventualnog buduceg ekspanzionizma Albanaca sa Kosova. Samo se zaludnim Srbima mazu oci, kao bi to bio problem da se Kosovo reintegrise u ustavno-pravni sistem Srbije.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Veliki i provereni vekovni prijatelji Srba i Srbije pričaju priču o nekakvom oktroisanom suverenitetu tzv. države Kosovo. Suverenitet ili imaš ili nemaš, a svakom malom detetu je jasno da ga tzv. država Kosovo nema. Ali u celoj toj priči, koja se svodi na lične iterese zapadnih vrhuški, kojom se kroz grubo gaženje istorijskih prava (i pravo svojine je istorijsko pravo) Srba i Srbije podrivaju temleji Evrope i sveta. U svojoj ličnoj mržnji i pohlepu, zapadne vrhuške zaboravljaju da politička karta Evrope nije nastala na samoodrdjenju naroda, kome je predhodilo etničko čiščenje već na istorijskim pravima naroda i pravima nacionalnih manjina. Pojedinačni interesi zapadnih vrhuški na primeru Kosova daju slab primer Evropi i ustvari kopaju vlastitu grobnicu.

slovenac

pre 11 godina

Samo bi vas podsetio. Srpski prosjek je 49 godina, a na Kosovu 21 godina. Da je Kosovo u sastavu Srbije, za 30 godina večina su do Beograda, pošto oni vole zemlju, a vi provod!

MIKI

pre 11 godina

Fasizam je ziv,medijski rat je sada najmocnija predigra ratova. Ocrnili su nas na svim nivoima da smo poceli i medjusobno da se mrzimo..a to se nastavlja i dalje

slavenno serbie

pre 11 godina

Ništa se nije promenilo. Latinski krstaši i dalje otimaju.Došli smo i mi na dnevnom redu. Ovoga puta rudna bogatstva koristeći šćiptare protiv Srba, uz kao tobožnju volju naroda na samoopredelenje. Međutim ovoga puta neće im samo tako proći. Mogu uspeti u tome samo ako to učine za godinu dve i samo ako podmite Srbe da sami priznaju nezavisnost Kosova a samim tim i Metohije. Vreme ne radi za njih.Evropa puca iznutra, prezaduženost je ogromna a proizvodnja u opadanju. Evropu guta Azija, ona gubi na konkurentnosti i posustaje, menja se i odnos snaga u svetu. Ako brzo ne opljačkaju šta mogu i dođu do svežeg kapitala, koji bi ih održao neko vreme loše im se piše. U srednjem veku Evropa je bila manje razvijena od arapskih zemalja ali Evropljani su stekli prednost tek po otkriću i pljačkanju trećeg sveta. Posle Krstaških ratova nastale su bogata Venecija, Švajcarska, i pojedini evropski gradovi republike doživeli su renesansu zahvaljujući opljačkanom bogatsvu Carigrada i vizantije. Srbi treba da ramišljaju dugoročno i samo još malo istraju u nepriznavanju, istina je na našoj strani i Kosovo i Metohija će ostati naši samo ako ih se mi sami ne odreknemo.Biće ponovo sve to naše što je nekada bilo samo ako se mi sami toga ne odreknemo.

Vecko

pre 11 godina

Nastavak vesti ... Srpski centar za svemirska istrazivanja objavio je da izvrseno uspesno sletanje prve srpske posade na Mars, mesec dana pre isto takvog sletanja od strane mesovite amaricko-ruske posade.

Acke

pre 11 godina

@(David Pantovic, 2. jul 2012 07:52)

Znas i sam da muslimani funkcionisu kao braca. E da se ne bi ujedinili protiv amerikanaca i Izraelaca,onda su morali da im daju neku drugu teritoriju kako bi "mirvoni pregovori" oko teritorije Palestina-Izrael ublazili i rekli evo imate drzavu.
Takodje Albanci i Kosovari,kao i Makedonci i Turci nece nikad biti EU zbog konstantnog radikalizma i extremizma.
Takodje tu veliku ulogu igra i trgovina(medjunarodni koridor)droge,oruzija,a mafija ako ti jednom plati za uslugu,a ti se pokolebas,onda se zna ishod,a oni to ne zele.
Bolje sa lovom od korupcije u dzepu,nego bez love u nekom jarku. Gotovo ti je sve dil,a glavni problem je taj sto nas niko nista nije pitao. O ratovima i nacinu je Kiro Gligorov dosta pricao,ali Tudjman je bio resen da pravi rat.
Kad pogledas dokumentarac Srebrenica izgubljeni grad,sema rata i provociranje,zrtvovanje ljudi,naroda jeste sematski prikaz za odgovore na tvoja pitanja.
Dodas egipatsko prolece,libijsko,sad sirijsko i sema je uvek ista.Teroristima oruzije,ubijanje civila pod parolom eto vidite sta nam rade,da mi moramo da ubijamo

anglosaxon

pre 11 godina

Sto bih voleo vas neosrbe sto se dicite istorijom da posaljem na to isto kosovo,pa da vidim da li bi ste ratovali za saku srba. Ne znam ko se to plasi ovakve srpske vojske?Ljudi,oko srbije je nato! a ne male drzavice.Nije mogla ona slobova,nece ni ova da natera 2000000 albanaca da zive onako kako bg kaze. Na kraju krajeva,srbi su oterali turke sa mnogo manje od dva miliona ljudi,na gotovo isti nacin kao sto albanci teraju srbe sa kosova.Istorija se ponavlja. Nadam se da ova vlast nije toliko poludela da ponavlja greske iz devedesetih.

misko

pre 11 godina

Suverenitet Kosova bez severnog dela,bez priznanja cele EU i naročito Srbije je bitan samo za unutrašnju politiku Kosova i opravdanost službenika EU pred svojim poreskim obveznicima da su kao nešto uradili.Do stvarnog suvereniteta će Kosovo doći limburga meseca kad se majmuni šišaju.

Sale

pre 11 godina

Srbija sacuvala Europu od Turaka????
To su uradili Austrijanci a Srbi su se u bitci kod beca borili na strani Turaka !
(Weber'S, 1. jul 2012 23:02)

Овде се управо ради о томе да Турци нису сачували и спасили Европу од Срба.Нико не може да порекне чињеницу да су Турци, да су хтели, могли Србе да сведу на број статистичке грешке. Турци су испољили своју далековидост у политичком предвиђању будућности, па су мудро одржавали Србе у довољном броју, да их такве и у довољном броју, са све њиховим незгодним српским менталитетом оставе Европи на дар, као шугу због које ће вечно да се чешу, а за то време ће Турска на миру економски да се развија. Изгледа се Европа итекако усрећила са тим турским поклоном у виду незгодних Срба, које је безуспешно бомбардовала већ више пута током двадесетог века. Упркос томе, свраб се и даље наставља, а лека против свраба још увек нема. Е Турци, Турци, баш сте испали покварени, Европа Вам овај поклон никада неће опростити.

mavo

pre 11 godina

Gospod David Pantic kako smo mi mogli da borimo Trusku ? koliko nas ima takozvani muslimani od te vremena mislite da to je pobjeda! ja mislim na suprotno

maki

pre 11 godina

Koje ponizavanje i mrcvarenje Srbije. Ajde vec jedanput uzmite od nas sve sto hocete pa da se mi onda okrenemo onome sto cete nam valjda ostaviti i da pokusamo da krenemo napred sa dosta rada i uz Boziju pomoc

Rade

pre 11 godina

Koliko ce biti nezavisno vidi se i po tome stoo to govore oni koji su i do sada kosovo tretirali kao nezavisno. Dva su razloga da kosovo nece biti potpuno nezavisno, bez obzira na bilo kakvu i bilo ciju retoriku. Prvi je sto su na kosovu strane vojne trupe, a drugi je sto Srbija nikada nece priznati nezavisnost. Tako da samo ostaje da pricaju o potpunoj nezavisnosti, posto prava nezavisnost nikada nece doci. Price za malu decu.

miki

pre 11 godina

Od koga će to Kosovo dobiti pun suverenitet? Ko to tako velikodušno daje? Gospodine ministre, čije Vi to dajete? Srbija je još uvek živa! Rano ste počeli da delite našu imovinu... Ako ste tako velikodušni vratite pokrajinu Koruška Sloveniji!?

Dejan

pre 11 godina

Do kraja jeseni Kosovo bi trebalo da dobije "puni suverenitet" a teritorijalni integritet sa granicama do Nisa, prema planovima kontakt grupe tokom narednih godina. Razvijanje dobrosusedskih odnosa ce biti jedan od uslova za clanstvo Srbije u EU.
Posto se Srbija odrekla Kosova i Metohije ocekuje se da se u ime demoNkratije odrekne i Raske oblasti i Vojvodine. "Ovi hrabri i mudri" potezi srpskog rukovodstva ce biti sa velikim odobravanjem i odusevljenjem prihvaceni u Vasingtonu i Briselu. Da li ce "ruski nacionalisti" i "oportunisti" koji su preuzeli vlast u Beogradu prihvatiti ovakva resenja vreme ce pokazati......

Mikša

pre 11 godina

Ovakvo Kosovo je rezultat viševekovnog genocida od strane albanaca nad Srbima. Islamizirane Srbe su prevodili u albance, a hrišćane Srbe su ubijali i proterivali. Na Kosovu od 100% Srba u 15 veku spali su na 5% u 21 veku. Od 1912 godine ništa nismo učinili da se taj genocid prekine. Sada su albanci nagrađeni državom.Svet se nimalo nije promenio i dalje bi da otimaju. Britanci i Turci samo slede svoju filozofiju porobljavanja nije ni čudo što su velika podrška za nezavisno Kosovo. Oni su poznati otimači teritorija

jovan

pre 11 godina

buduci da je na Kosovu 90% stanovnistva albansko, ne treba da nas cudi ovo, jer to je jedino logicno resenje. To ce biti nezavisna drzava, ma sta nacionalisti ovde guslali

Đorđe

pre 11 godina

Evo ja ću ti reći zašto zapad želi nezavisno Kosovo.Na Kosovu se nalaze najveće zalihe ruda u Evropi,a kako je zapadni okupator slab sa rudama oni su stali na stranu nezavisnosti Kosova.Sličan primer je ubistvo Gadafija (naravno zbog nafte) i obećavanje boljeg života za libijce.Vratiće im se sve ovo kad tad,Bog sve vidi,a ako je Bog sa nama ko će protiv nas?
Novo vreme dolazi vreme prave ljubavi ustali su svi Srbi daju život Srbiji.

Faton

pre 11 godina

Drage komsije dajem van puno pravo na vase komentare da Kosovo nije tamo gde treba i to zahvaljujuci Srbiji, ali isto tako zahvaljujuci Kosovu i vi necete biti tamo gde vi hocete.

Klokan

pre 11 godina

Oni ne mogu da dobiju suverinitet bez saglasnosti svih clanica u UN.
Ovi sto se tripuju da nas predsednik moze da prica sa predsednicom kosova je ustavno nemoguce.
Jer ova drzava nema dva predsednika,vec samo jednog,a osoba sa kojom moze da razgovara jeste premijer kosova,predsedavajucim pokrajinskim paralamentom itd.
A Austrija neka ukine vize prema Kosovu

Milan

pre 11 godina

Da li iko ko ima i malo zdravog razuma moze da zamisli da ce u interesu Nemacke ili Austrije ikada biti podrzavanje Srba koji su otvoreno pro-Ruski od pocetka sveta? Mi smo za njih mali Rusi na Balkanu, a njihov strateski interes je zaustavljanje Rusije.

mr

pre 11 godina

U ovoj vesti se moze videti sva nasa tragedija,ali ne u cinjenici da definitivno gubimo Kosovo,nego u tragicno losoj percepciji desavanja oko nas. Setite se samo reakcije i analize nasih politicara,analiticara i raznih strucnjaka ove vesti o prekidu nadgledane nezavisnosti,svi u glas su rekli eto kako je to dizanje ruku medjunarodne zajednice od propalog projekta nezavisnosti Kosova,a covek im sad sve objasni...

modesty blaise

pre 11 godina

Kako ih nije sramota? Kosovo je kriminalna "drzava", bezakonje, maltretiranje ne-Albanaca, organizovani kriminal koji finansira to sve, a ovaj trabunja ovakve gluposti? Ovo je kao da citam misli nekog ludaka koji je potpuno izgubio dodir sa realnoscu.
A Albanci sve to koriste sve u sesnaest. Fuj.

laki

pre 11 godina

Niko ne otima Kosovo,nego se mora postovati volja naroda.Na Balkanu se mora napraviti reda,da bude stabilnosti i normalnog zivota,to je cilj EU.Kosovo je zemlja kao i Srbija na kojoj zive ljudi.To sto su neki pokusali da na silu vladaju drugima a kojih jos uvek ima sa istim idejama je nepravedno.To uglavnom rade profitasi i intimno nadrazeni nacionalisti,kojih na zalost ima previse i zbog kojih normalni gradjani zive u bedi i nepravdi.Naucite se da se izmedju sebe postujete,saradjujete,zivite u miru,a ne da sirite mrznju,priznajte realnost i pogledajte isinu u oci.Sve dok to vecina u narodu ne shvati imace vodje koji ce ih samoubilackom i kriminalnom politikom voditi u sve vecu bedu,dok ce se oni i dalje bogatititi i uzivati.Opametite se,mnogi su vec izgubili pola zivota udarajuci glavom u zid i proziveli ga u bedi,zar nije dosta?

R,Ziivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Stara muzika novo kolo svira, Nista novo od Austro ugrarske carevine, koja se sveti Srbima za propast njenog carstva!! Drugi svetski rat rame uz rame Hitleru, kada je okupirao Srbiju, 1999godine zajedno sa NATO alijansom, bombarduje Srbiju, medu prvima priznaje Kosovo, kao nezavisnu drzavu!!! Sada se potura za staraoca albancima paim kaze: Do septembra cete dobiti punu nezavisnost!! Ne mozete da prezalite Franju Josipa i njegovog sina Ferdinanda, gde vam Srbi napravise dar mar od vase carevine, koja je pocivala na pljackanju tudjih Drzava, porobljavanju tudjih naroda, pa je tome jednog dana morao doci kraj gospodo austro ugari!! Ali bi sudbina da u tome i Srbi uzese ucesca, pa sada ko velite osveticemo se Srbima! Za pocetak cemoim oteti Kosovo,a potom sledi Vojvodina, pa Raska Oblast, pa jug Srbije i tako dok ne doakamo ti zaostalim nekulturnim balkancima!!

Savo

pre 11 godina

@ja

Tacno je da NAS kao Kineza nema... Nas se ne boje da mozemo porobiti svet... I da je Srbija mala drzavica na Balkanu, TO stoji... Ali je isto tacno da je Srbija teritorijalno najveca drzava, sa najvecim brojem stanovnika na prostorima ex Yu...E sada frustracije pojedinaca iz drugih jos manjih drzavica sa prostora ex Yu u odnosu na Srbiju, se iskazuju upravo ovakvim komentarom kakav je TVOJ...Mi Srbi tu ne mozemo pomoci, prosto je tako kako je, stoga i zelje Vas da Srbija bude terit. jos manja (otimanjem Kosova)je "razumljiva"...

Tatko

pre 11 godina

Mozde ce neko pronaci nekog Albanca sa KiM koji ipak zeli zivetu na Kosovu u sastavu Srbije. Ali nikad necete pronaci Srbina koji ce ziveti na "nezavisnom" Kosovu! One "ministre" iz Tacijeve vlade ne racunam, Srbe iz enklava takodje, njihova deca, na zalost" nece ostati u istim delom zbog okoline delom zbog nemogucnosti za prosperitetom.
PS. Poldi, pravopis je moguce i nauciti!
Pozdrav svima

Dejan

pre 11 godina

Kosovo je oteti, okupirani deo Srbije i njegovo puni suverenitet je nemoguc jer ga vise od polovine zemalja u svetu nije niti ce ga priznati.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Šta se Austrija plete u naše stvari, mešaju se već 150 godina. Dvaput su već loše prolazili. To što je Srbija nizvodno od Beča, ne znači da naš polažu pravo. Da je Srbija praVa država pa da recipročno podrži autonomiju Tirola, ili nemačku aneksiju Austrije. Da li je to ok?

dust

pre 11 godina

I sad neka neko kaze kako su se Albanci na Kosovu sami izborili za nezavisnost.Naravno da bez ogromne pomoci sa strane to ne bi uspeli.Oni koji veruju da zapad zeli da pomogne Srbiji su u velikoj zabludi.Zapad uvek gleda svoj interes tako je uvek bilo i bice.

Predrag

pre 11 godina

Srbi, ne gubite vreme oko Kosova, ono je otislo jos 99'te, zna se ko je pobedio na Kosovu tada, ovo do sada je bila samo igra, da nam ne pozli. Okrenite se onom sto sledi a to je realno beda, nezaposlenost, nesigurnost, neperspektibnost. A sta bi mi radili sa Kosovom da nam ga vrate?

krstivoje

pre 11 godina

Srbija austriji treba da najavi reciprocne mere,prvo da podrzi samostalnost Celoveca i Slovackog Schoenbruna i njihov puni suverenitet,nema tu trte mrte.

David Pantovic

pre 11 godina

@ја

Niko nije rekao da mi nismo mali I niko nije rekao da svi znaju gde je I sta je Srbija , nego ne razumem zasto se svi ovoliko opterecuju nama ako smo zaista toliko mali. Nesto tu ne stima. Ja ipak mislim da ima tu nesto sto mi ne znamo. A I opet ako ljudi zaista ne znaju gde je Srbija i Kosovo i Metohija treba da ih bude sramota da uopste o njoj I daju bilo koji komentar. Ako nista svi znaju odakle je Novak Djokovic number 1 in the World!!!!!!

ljubomir

pre 11 godina

ne tako davno austrougarska je bila jedna od najvecih i najbogatijih imperija ali zahvaljujuci nama spali su na teritoriju nesto vecu od kosova. :)) nikada nam nece oprostiti 'cer' i 'kolubaru' devastirajuce poraze i sramotu koju smo im naneli. germani su to oni ne oprastaju kao mi sloveni.

David Pantovic

pre 11 godina

Moze li neko da mi da odgovor na pitanje zasto i zbog cega EU I USA zele ne zavisno Kosovo? Zbog cega su oni protiv nas? Sta je razlog? I kad ce nas jednom za voleti ??

Ivan

pre 11 godina

"za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti"

Zaista smešno!

gde cveta limun zut

pre 11 godina

@David Pantic;

"Mismo tu Evropu sacuvali od Turaka???Pogledaj malo koliko Turaka zivi po Evropi.Dobro smo je ocuvali kao sto smo ocuvali Kosovo od Albanaca.Jedino sto smo ocuvali je Titiove ucenike na celu drzave i srednjovjekovne poglede na svet.

Cvexi

pre 11 godina

@(ja, 2. jul 2012 00:03)

Nisam siguran da se ceo svet boji Srbije, ali znam da se vama komsijama tresu gace na pomen srpske vojske i policije. Pogledaj samo temu o zandarmeriji, vriska i plac na preko 500 komentara, a sve zbog jedne pesmice.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 11 godina

@e-krem

Ponovo zamenjujes teze, kako ti vise ne dosadi... I jos uporedjujes Svajcarsku i tu tvoju "drzavu kosova"? Hahahaha

t.

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica će odlučiti da se njeno nadgledanje nezavisnosti"

Krajnje je arogantno i licemerno stavove drzava koje sponozrisu albanski nacionalizam i otimanje tudje teritorije izjednacavati sa medjunarodnom zajednicom jer u toj medjunarodnoj zajednici vecina ne priznaje tu albansku tvorevinu na Kosovu. Cak se ne moze ni govoriti u ime cele EU jer ce i tamo uvek biti drzava koje nikada nece priznati tu albansku paradzravu. Kao drugo, sta znaci "puni suverenitet"? Kada neko ima puni suverenitet taj neko je u stanju da se uclani u bilo koju medjunarodnu organizaciju ili da sam upravlja bez tutora a sve to "drzava kosova" nikada nece biti u stanju. Ta albanska tvorevina na Kosovu je samo jedan izdrzavani i sporni PROTEKTORAT koji vec i predugo destabilise citav region i nista vise. Inace, licemerno je i to sto se kao problem navodi samo sever Kosova koji ce se po misljenju spoznora albanskih nacosha resiti "integracijom" Srba? Stvarno? A sta cemo sa prihvatanjem realnosti na severu? Sta cemo sa pravom ljudi da sami odlucuju o svojoj sudbini i kako ce ziveti? Sta cemo sa zlocinima Albanaca? Kako to da svi ti izgovori kojima se pravda albanski separatizam, ne vaze i za Srbe na Kosovu?

David Pantovic

pre 11 godina

@Weber'S

Ali da nije bilo Kosovske bitke Turci ne bi dosli samo do Beca nego do Pariza. ((: Zato ne moj da mi molim te pricas o Austrijancima. Sta su nam sve lose radili u istoriji tako da zaista ne vidim razlog zasto ne bi bili protiv nas ponovo. Ja samo molim nase politicare da nam kazu istinu I da se ne kriju vise iza Kosova jer narod zaista zivi veoma lose. Ako smo prodali taj deo teritorije Zelim da Znam ko je to uradio i za Koliko para? Ja Sam za Evropsku uniju ali dok mi dodjemo na red da udjemo u tu Evropsku uniju ona ce se raspasti. Mene ne zanima Nemac, Austrijanac itd. Mene zanima moj napaceni I uplaseni narod u Srbiji. Kad ce nama biti bolje? I da li ce ikada?

Vuk

pre 11 godina

@david pantovic
Srbija sacuvala Europu od Turaka????
To su uradili Austrijanci a Srbi su se u bitci kod beca borili na strani Turaka !
(Weber'S, 1. jul 2012 23:02)

Druze ti si nesto pobrkao.Austrijanci su se krili iza zidina,dok su Turke potukli Poljaci.

selektor

pre 11 godina

..........jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti..... a treba: stabilnog, demokratskog, etničkog Kosova.....

Iskreno, zar ne deluje čudno da je Špindeleger u sakou ... ?!

pre 11 godina

"On je objasnio da odluka usledila baš sada jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti."

"Stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova"??!! "Može doprineti regionalnoj stabilnosti."??!! Za one koji ne čitaju i koji se ne obrazuju, koje mrzi da pogledaju u neki rečnik, ili enciklopediju - ovaj tip je definicija licemerja i laži u ljudskom obličju!!!
Postoji dokument iz 19. veka, negde u nekom arhivu u Austriji, u kome je razrađen plan Austro-ugarskog cara (njegov potpis, ali, naravno, nije njegov plan) o stvaranju Velike Albanije. O tome je pre nekoliko godina pričao jedan naš istoričar u jednoj emisiji, koji je proučavao taj dokument u tom arhivu. Naravno da odmah pada u oko da je finalni čin tog projekta započeo Slobodan Milošević, u maniru tipičnom za Austro-ugare, a da se kraj tog čina i cele predstave ZVANIČNO najavljuje upravo kada Srbijom drma njegov politički produkt - Ivica Dačić!
Da li vam je BAR MALO neobično što je Boris Tadić spasao i vratio na sam vrh vlasti Ivicu Dačića i SPS - Boris Tadić koji nikad ništa samostalno u životu nije uradio, koji ni jedan jedini potez u politici nije napravio bez htenja nekoga sa Zapada?! Zar zaista ljudi misle da se sve svodilo na Tadićev hedonizam, komplekse niže vrednosti, i mržnju prema Srpskom narodu?! Zar nije jasno zašto je Dinkić, od kad se pojavio, uvek u tome?

mirko

pre 11 godina

Cuj "puni suverenitet" jer to kaze "međunarodna zajednica" = SAMOPROGLASENA "Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo" sastavljena od drzava koje su izvrsile agresiju na suverenu drzavu i okupirale joj taj deo teritorije. Gde su u toj "međunarodnoj zajednici" BRIK, Rusija i ostali? To je interesna grupa drzava koje se predstavljaju kao "međunarodna zajednica".

DAvid

pre 11 godina

Ma svi vi možete da zarađujete i blago vama... Platiće Tači da pričate nebuloze po svetu i neka... Ali Kosovo kao država neće postojati... Vrpoljiće se, mrštiće se, ali morgen... Jedina stavka pod kojom vi i dalje držite naše političare je EU. Kada projekat propadne ne znam šta će biti...
Pokušaji uslovljavanja uništavanjem naše privrede neće nikada uspeti jer za razliku od vas mi svi znamo da sami sebi spremimo hranu... Da čuvamo kokoške, posadimo krompir i paradajz. Bogme znamo i da sečemo drva u šumi a i da ih cepamo ručno umesto da ih kupujemo na komad u supermarketima... Ma koliko mi nemali para trošićemo više nego što zaradimo, a kako? Pa to je srpska nauka... Ono što tek vas boli je to što i pored toga što ste nam uništili vojsku u Srbiji legalnog oružja ima 38 komada na 100 stanovnika... E sad znate vi da na komad legalnog ima bar 4 komada nelegalnog, što mu dođe po 2 komada na jednog građanina ove zemlje a to je ipak previše i za američke trudne foke i ostalu vojnu boraniju koja prsa u prsa ne bi izdržali ni dan...

lazar

pre 11 godina

...za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisar. plana: "Stabilno, demokratsko, multietničko Kosovo"(!)? - Jel vraćeno 250.000 hiljada Srba proterani nakon Bombardovanja i 4.000 hiljada martovskim pogromom? - Jesu izgradjene brojne porušene srpske crkve i kuće? Jel ima slobode kretanja i obradjivanje ogromnog prostranstva (parcela) srpske zemlje? Kako je moguće da Srbija u medijskoj propagandi ćuti na ovakvo falsifikarorsko kreiranje i izvrtanje činjeničnog stanja na terenu (zna se da pojedini Srbi iz političkog vrha otvoreno rade u izgradnji Albanske muslimanske Kosovo države)? KOJI SU to "uzvišeni ciljevi i interesi Evrope" - da nasilno oduzima teritoriju od pravoslavnih Srbi i predaje-poklanja je albanskim muslimanima da naprave sebi drugu državu? NEZAVISNO multietničko Kosovo je MASKA ispod koje se krije ALBANSKA KOSOVO-DRŽAVA sa konstantnom tendencijom na terenu da se fizičkim zulumima i diskriminacijom proteraju preostali Srbi (da se smanje ispod 5% da ne bi mogli nikad da povrate Kosmet)???

lazar

pre 11 godina

Molim objavite neki od mojih ozbiljnih (argumentovano utemeljenih) brojnih komentara. U tekstu postoje brojne neodržive teze i zaključci. Kao prvo, Ahtisarijev plan je od Srbije u celini odbijen (kako je moguće da jedan čovek-pojedinac, Ahtisari iz Finske, napravi plan za Balkan - da se od pravoslavne Srbije otme teritorija Kosmet i preda Albancima da naprave svoju muslimansku-islamsku državu)!? - Može li taj isti Ahtisari sutra za Zapadnu Makedoniju da napravi plan da Albanci naprave državu jer se na terenu na veliko proizvodi REALNOST (po kosovskom modelu): Albanci se sve više teritorijalno šire (i u centralnim gradovima), a Makedonci se potiskivaju i iseljavaju? Takodje, može li Ahtisari da napravi PLAN i za Evropu koja mu je bliža i da pokaže svoju političku genijalnost, za Francusku na primer, da šes miliona muslimana dobije deo francuske teritorije i napravi svoju (islamsku) državu po Kosovskom modelu??? Sledi nastavak...

Njazi

pre 11 godina

Na zalost ONI su odlucili ko ce s'kim. A ja ko Albanac bas bi voleo da se ujedinimo sa Srbijom. "Moji" pojma nemaju o politici a kamo li da misle bar pedeset godina unapred, kao sto treba. Kad bismo se ujedinili sa Srbijom sa onim famoznom "manje od nezavisnosti..." Albanci bi resili problem ekspanzije. Kosovo ne moze da dobije teritoriju od drugih drzava ali bi jug uze Srbije bio decja igra uzimajuci u obzir stopu nataliteta medju nama. Ultra patriJote sa obe strane pojma nemaju o politici. Naime ujedinjenje sa Srbijom bi bilo najbolje resenje i najvise bi islo nama Albancima u prilog. Sto se vas Srba tice, Ks u sastavu Srbije je najgora moguca opcija dalekorocno, ali na vasu srecu ovi moji "politicari" su tolike budale da ne vide i ne razumeju ono sto i slepci i gluvi mogu spoznati.
Sto se mene licno tice ja bih mogao sa svima da zivim dok god mogu da zivim u miru (pod bilo koju zastavu, srbsku ili albansku).
Molim b92 da objavi moj komentar
Hvala lepo

Историчар

pre 11 godina

@Weber'S
Да ли си ти чуо некад за Војну границу, или Крајину, простор на Хабсбуршко-Османској граници који су владари Хабсбуршке монархије (Аустрије) формирали као одбрамбени бедем према Османској царевини и насељавали Србима?
И да се разумемо, не тврдим ја да су Срби небески народ који је Турке зауставио и спасао Европу, али желим да ти скренем пажњу да је лицемерно користити се селективно чињеницама.
А овај пример нам показује чињеницу којој многи код нас не желе да погледају у очи, да смо ми и за Запад и за Русију увек били само оруђе које се искористи у погодном тренутку, па онда одбаци. Зато само у се и у своје кљусе, јер наши животи зависе од нас, ни од Брисела ни од Москве.

miško

pre 11 godina

A da se neko seti i poželi komšijama puno sreće ?
Ne budite baksuzi, ništa se neće promeniti i onako su granice u normalnom svetu formalne...

Jovan

pre 11 godina

Mi ovu nasilnu otimacinu/pljacku srpske zemlje nismo priznali a bogami ni puno ostalih zemalja koje izgleda nisu "Medjunarodna zajednica" za gospodina Špindelegera.

Neka on lepo da nezavisnost Koruskoj i ostavi srpski narod na miru, vekovima nam samo probleme prave.

Poldi

pre 11 godina

Milutine,

nije ni Srbija uspela stvoriti stabilno, demokratsko, multietnicko drustvo za svo to vreme svoga postojanja.
Hajte molim Vas dragi Milutine, raspitajte se malo bolje, realnost je drugacija.

Petar

pre 11 godina

Narode, a što se vi opterećujete glupostima? Zar još uvek ne osećate miris rata? Setite se kako su svi ratovi do sada izbijali i koje su ratne strane navek Boga postojale... Moja prognoza je da će kroz 10 godina izbiti i III svetski rat i da će se opet Srbija ujediniti, osloboditi i sve opet u krug. Tako jednostavno svet funkcioniše, takve nas je Bog stvorio. U prirodi je svakog čoveka da ono što godinama gradi za nedelju dana sruši i da nije tako svet ne bi ni napredovao. Dojadiće narodu glas svih političara, dojadiće i toj Nemačkoj da na grbači nosi pola Evrope i kada krene naplata duga tada će i prvi meci da polete. Ja se najiskrenije nadam da lupam gluposti, no "Živi bili pa videli".

NN

pre 11 godina

A sto je vama oroblem taj sever Kosova i Metohije? Sta je sas tako tesko pa proterali ste Srbe (ili pobili) iz mnogih delova bivse Jugoslavije. Eto na tom "multietnickom" Kosovu ih skoro nema vise. Preostalih par kuca bese nedavno sruseno i zapaljeno u Pristini... Sto ne sredite i taj sever? Jel sad toliki problem kako zrtvu pretvoriti u krivca? Pa do sada vam nije bio problem.

student

pre 11 godina

Nebitno u ovom slucaju da je Srbiji neko oteo teritoriju. Bitno je to da je ovakva licemernost van svake pameti. Narod na Kosovu pati. Nema ni D od demokratije. Kriminal cveta. Nezaposlenost najveca u Evropi. O cemu vi pricate. Smejurija. Zao mi je dole ljude koji se zlopate zarad interesa pojedinaca. Na Srbiji nije da prizna Kosovo, ali ni da koci zivote svih tih ljudi. I opet mi ostasmo grbavi i netolerantni. Nadam se da cemo bar kroz 50 godina moci da kazemo da su narodi Balkana srecni i zadovoljni, pa o kakvim god granicama pricali.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Beč -- Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izjavio da će puni suverenitet Kosovo dobiti na jesen.

Toliko kontra komentara za rješenu stvar.... eeee što čini inat ....!!!

agi svis

pre 11 godina

komentar za peru ,ko sta pita srbiju narode shvatite vec jednom koliko smo mali i malecki ko ce nas da pita nesto o kosovu to je zavrseno jos davno u kumanovu djaba nama mi ono mi ovo a imamo svega tri ispravna miga 29 koji lete jedva dva puta godisnje budimo tu gde jesmo i tacka

Vladimir

pre 11 godina

@weber

Opet nepoznavanje istorije. To kao kada bi rekao da je Francuska branila Hitlera. Samo zato što su francuske legije branile njegov bunker u Berlinu...
Tako su i Srbi napadali Beč.
Svašta...

ja

pre 11 godina

david pantovic@

sigurno se cjeli svjet boji srbije ima vas vise nego kineza i cjeli svjet je protiv vas jer se boji da nebi zavladali svjetom.Daj se jednom urazumite i svatite da ste samo jedna mala drzavica kao i sve ostale na balkanu i da pola ljudi na svjetu ni nezna di je srbija i misle da juga jos postoji

Prvi april

pre 11 godina

Treba ocekivati da ce nasa nova vlada na celu sa predsenikom, ostro osuditi i ponisti ovaj nelegalni akt. Ako treba jescemo i korenje !!!

Нови Сад

pre 11 godina

То може када Аустрија буде давала пуну независност некој својој покрајини!

Srbin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem, koliko ima ljudi koji jos spavaju u 90-tim !!! Pa zar vi mislite ili sanjate da ce Kosovo biti opet srpsko?! Samo lud covek moze poverovati Dacicu, da ce kao premijer vratiti nasu vojsku i policiju na Kosovo. I nemojte se zavaravati sa Rusijom, ona samo trguje na nasim mukama. Nista oni nama ne pomazu niti ce nam pomoci...videcete

Mirko

pre 11 godina

Kako god gledali, Kosovo je zemlja ze sebe, priznata ili ne, nema stanovnika na kosovu koji misle da je kosovo u srbiji.
Mogli bi i srbi to da prihvate, posebno pod ovim ex radikalima i ex agresorima milosevicevcima u vladi, da se osvetli obraz i srbiji i da se krene sa resavanjem untrasnjih problema.

Milutin

pre 11 godina

Da li Vi stvarno, ali stvarno verujete da je:
"za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predvidja stvaranje stabilnog, demokratskog, multietnickog Kosova."
Hajte molim Vas dragi gospodine, raspitajte se malo bolje, realnost je drugacija.

e-krem

pre 11 godina

pa nije drzava evrope ako nema koncenzusa,a posebno sto status ne daje neka grupa organizovanih vec UN
(Klopka, 1. jul 2012 22:49)

UN ne dodeljuje status ko je drzava a ko ne,ona samo primaju u svoje clanstvo drzave koje se za to clanstvo kandidiju.Svajcarska se recimo za clanstvo u UN kandidovala tek 2002 godine.

Stojan

pre 11 godina

Aaaaaaaaa, EU će pomoći kosovske vlasti u izgradnji policije, pravosuđa, carine, prema modernim međunarodnim standardima a one ih pažljivo slušaju i gledaju uz otvorena usta sa telećim pogledom...

besna glista

pre 11 godina

---"...za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predvidja stvaranje stabilnog, demokratskog, multietnickog Kosova."--- ......Obozavam ovakav crni humor.

Луди Милојица

pre 11 godina

Али, пошто никада нећете бити примљени у УН, џаба! Потрајаће неко време, а онда ћете вашу тзв. државу изгубити на исти начин на који сте је добили. Пардон, не на исти начин, већ на начин на који сте покушали. Само полако.

David Pantovic

pre 11 godina

Svi su ljubomorni na Srbiju. Samo pricaju o nama. Mogu da nam uzmu parce teritorije ali Ono sto imamo u glavi I srcu niko ne moze. Jesmo bili losi zadnjih 25 godina ali Srpski narod nije los narod i sve ce da se vrati jednog dana. Medjunarodna misija ne zna ni sta je Kosovo i Metohija i losi ljudi su svuda oko nas koje obican narod i ne zanima. Zele da nas uniste jer nas se plase a mi smo istu tu Evropu sacuvali od Turaka.

Zika Miladin

pre 11 godina

Konacno da i ova vest stigne kod nas. U evropskim medijima ova vjest je vec 24 sata stara. Ovde je vec bajata. Narod u Srbiji mora znati da je igra oko Kosova zavrsena. Ostaje nacionalistima idealistima da trezne i hlade glave. Nova Vlada da pomogne u tome.

Pantagruel

pre 11 godina

Нема пуног суверенитета докле год нека држава не буде примљена у Организацију уједињених нација, а Србија још увек има могућности да тај избор блокира, како у Савету безбедности (руским и кинеским ветом) тако и у Генералној скупштини (у којој је могуће излобирати већину, баш као и при недавном избору Јеремића).

Луди Милојица

pre 11 godina

Али, пошто никада нећете бити примљени у УН, џаба! Потрајаће неко време, а онда ћете вашу тзв. државу изгубити на исти начин на који сте је добили. Пардон, не на исти начин, већ на начин на који сте покушали. Само полако.

besna glista

pre 11 godina

---"...za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predvidja stvaranje stabilnog, demokratskog, multietnickog Kosova."--- ......Obozavam ovakav crni humor.

Pantagruel

pre 11 godina

Нема пуног суверенитета докле год нека држава не буде примљена у Организацију уједињених нација, а Србија још увек има могућности да тај избор блокира, како у Савету безбедности (руским и кинеским ветом) тако и у Генералној скупштини (у којој је могуће излобирати већину, баш као и при недавном избору Јеремића).

Zika Miladin

pre 11 godina

Konacno da i ova vest stigne kod nas. U evropskim medijima ova vjest je vec 24 sata stara. Ovde je vec bajata. Narod u Srbiji mora znati da je igra oko Kosova zavrsena. Ostaje nacionalistima idealistima da trezne i hlade glave. Nova Vlada da pomogne u tome.

Нови Сад

pre 11 godina

То може када Аустрија буде давала пуну независност некој својој покрајини!

David Pantovic

pre 11 godina

Svi su ljubomorni na Srbiju. Samo pricaju o nama. Mogu da nam uzmu parce teritorije ali Ono sto imamo u glavi I srcu niko ne moze. Jesmo bili losi zadnjih 25 godina ali Srpski narod nije los narod i sve ce da se vrati jednog dana. Medjunarodna misija ne zna ni sta je Kosovo i Metohija i losi ljudi su svuda oko nas koje obican narod i ne zanima. Zele da nas uniste jer nas se plase a mi smo istu tu Evropu sacuvali od Turaka.

Milutin

pre 11 godina

Da li Vi stvarno, ali stvarno verujete da je:
"za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predvidja stvaranje stabilnog, demokratskog, multietnickog Kosova."
Hajte molim Vas dragi gospodine, raspitajte se malo bolje, realnost je drugacija.

Srbin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem, koliko ima ljudi koji jos spavaju u 90-tim !!! Pa zar vi mislite ili sanjate da ce Kosovo biti opet srpsko?! Samo lud covek moze poverovati Dacicu, da ce kao premijer vratiti nasu vojsku i policiju na Kosovo. I nemojte se zavaravati sa Rusijom, ona samo trguje na nasim mukama. Nista oni nama ne pomazu niti ce nam pomoci...videcete

Stojan

pre 11 godina

Aaaaaaaaa, EU će pomoći kosovske vlasti u izgradnji policije, pravosuđa, carine, prema modernim međunarodnim standardima a one ih pažljivo slušaju i gledaju uz otvorena usta sa telećim pogledom...

Mirko

pre 11 godina

Kako god gledali, Kosovo je zemlja ze sebe, priznata ili ne, nema stanovnika na kosovu koji misle da je kosovo u srbiji.
Mogli bi i srbi to da prihvate, posebno pod ovim ex radikalima i ex agresorima milosevicevcima u vladi, da se osvetli obraz i srbiji i da se krene sa resavanjem untrasnjih problema.

e-krem

pre 11 godina

pa nije drzava evrope ako nema koncenzusa,a posebno sto status ne daje neka grupa organizovanih vec UN
(Klopka, 1. jul 2012 22:49)

UN ne dodeljuje status ko je drzava a ko ne,ona samo primaju u svoje clanstvo drzave koje se za to clanstvo kandidiju.Svajcarska se recimo za clanstvo u UN kandidovala tek 2002 godine.

dust

pre 11 godina

I sad neka neko kaze kako su se Albanci na Kosovu sami izborili za nezavisnost.Naravno da bez ogromne pomoci sa strane to ne bi uspeli.Oni koji veruju da zapad zeli da pomogne Srbiji su u velikoj zabludi.Zapad uvek gleda svoj interes tako je uvek bilo i bice.

jovan

pre 11 godina

buduci da je na Kosovu 90% stanovnistva albansko, ne treba da nas cudi ovo, jer to je jedino logicno resenje. To ce biti nezavisna drzava, ma sta nacionalisti ovde guslali

Историчар

pre 11 godina

@Weber'S
Да ли си ти чуо некад за Војну границу, или Крајину, простор на Хабсбуршко-Османској граници који су владари Хабсбуршке монархије (Аустрије) формирали као одбрамбени бедем према Османској царевини и насељавали Србима?
И да се разумемо, не тврдим ја да су Срби небески народ који је Турке зауставио и спасао Европу, али желим да ти скренем пажњу да је лицемерно користити се селективно чињеницама.
А овај пример нам показује чињеницу којој многи код нас не желе да погледају у очи, да смо ми и за Запад и за Русију увек били само оруђе које се искористи у погодном тренутку, па онда одбаци. Зато само у се и у своје кљусе, јер наши животи зависе од нас, ни од Брисела ни од Москве.

Predrag

pre 11 godina

Srbi, ne gubite vreme oko Kosova, ono je otislo jos 99'te, zna se ko je pobedio na Kosovu tada, ovo do sada je bila samo igra, da nam ne pozli. Okrenite se onom sto sledi a to je realno beda, nezaposlenost, nesigurnost, neperspektibnost. A sta bi mi radili sa Kosovom da nam ga vrate?

Dejan

pre 11 godina

Kosovo je oteti, okupirani deo Srbije i njegovo puni suverenitet je nemoguc jer ga vise od polovine zemalja u svetu nije niti ce ga priznati.

lazar

pre 11 godina

Molim objavite neki od mojih ozbiljnih (argumentovano utemeljenih) brojnih komentara. U tekstu postoje brojne neodržive teze i zaključci. Kao prvo, Ahtisarijev plan je od Srbije u celini odbijen (kako je moguće da jedan čovek-pojedinac, Ahtisari iz Finske, napravi plan za Balkan - da se od pravoslavne Srbije otme teritorija Kosmet i preda Albancima da naprave svoju muslimansku-islamsku državu)!? - Može li taj isti Ahtisari sutra za Zapadnu Makedoniju da napravi plan da Albanci naprave državu jer se na terenu na veliko proizvodi REALNOST (po kosovskom modelu): Albanci se sve više teritorijalno šire (i u centralnim gradovima), a Makedonci se potiskivaju i iseljavaju? Takodje, može li Ahtisari da napravi PLAN i za Evropu koja mu je bliža i da pokaže svoju političku genijalnost, za Francusku na primer, da šes miliona muslimana dobije deo francuske teritorije i napravi svoju (islamsku) državu po Kosovskom modelu??? Sledi nastavak...

Cvexi

pre 11 godina

@(ja, 2. jul 2012 00:03)

Nisam siguran da se ceo svet boji Srbije, ali znam da se vama komsijama tresu gace na pomen srpske vojske i policije. Pogledaj samo temu o zandarmeriji, vriska i plac na preko 500 komentara, a sve zbog jedne pesmice.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Šta se Austrija plete u naše stvari, mešaju se već 150 godina. Dvaput su već loše prolazili. To što je Srbija nizvodno od Beča, ne znači da naš polažu pravo. Da je Srbija praVa država pa da recipročno podrži autonomiju Tirola, ili nemačku aneksiju Austrije. Da li je to ok?

Faton

pre 11 godina

Drage komsije dajem van puno pravo na vase komentare da Kosovo nije tamo gde treba i to zahvaljujuci Srbiji, ali isto tako zahvaljujuci Kosovu i vi necete biti tamo gde vi hocete.

Njazi

pre 11 godina

Na zalost ONI su odlucili ko ce s'kim. A ja ko Albanac bas bi voleo da se ujedinimo sa Srbijom. "Moji" pojma nemaju o politici a kamo li da misle bar pedeset godina unapred, kao sto treba. Kad bismo se ujedinili sa Srbijom sa onim famoznom "manje od nezavisnosti..." Albanci bi resili problem ekspanzije. Kosovo ne moze da dobije teritoriju od drugih drzava ali bi jug uze Srbije bio decja igra uzimajuci u obzir stopu nataliteta medju nama. Ultra patriJote sa obe strane pojma nemaju o politici. Naime ujedinjenje sa Srbijom bi bilo najbolje resenje i najvise bi islo nama Albancima u prilog. Sto se vas Srba tice, Ks u sastavu Srbije je najgora moguca opcija dalekorocno, ali na vasu srecu ovi moji "politicari" su tolike budale da ne vide i ne razumeju ono sto i slepci i gluvi mogu spoznati.
Sto se mene licno tice ja bih mogao sa svima da zivim dok god mogu da zivim u miru (pod bilo koju zastavu, srbsku ili albansku).
Molim b92 da objavi moj komentar
Hvala lepo

ljubomir

pre 11 godina

ne tako davno austrougarska je bila jedna od najvecih i najbogatijih imperija ali zahvaljujuci nama spali su na teritoriju nesto vecu od kosova. :)) nikada nam nece oprostiti 'cer' i 'kolubaru' devastirajuce poraze i sramotu koju smo im naneli. germani su to oni ne oprastaju kao mi sloveni.

ja

pre 11 godina

david pantovic@

sigurno se cjeli svjet boji srbije ima vas vise nego kineza i cjeli svjet je protiv vas jer se boji da nebi zavladali svjetom.Daj se jednom urazumite i svatite da ste samo jedna mala drzavica kao i sve ostale na balkanu i da pola ljudi na svjetu ni nezna di je srbija i misle da juga jos postoji

NN

pre 11 godina

A sto je vama oroblem taj sever Kosova i Metohije? Sta je sas tako tesko pa proterali ste Srbe (ili pobili) iz mnogih delova bivse Jugoslavije. Eto na tom "multietnickom" Kosovu ih skoro nema vise. Preostalih par kuca bese nedavno sruseno i zapaljeno u Pristini... Sto ne sredite i taj sever? Jel sad toliki problem kako zrtvu pretvoriti u krivca? Pa do sada vam nije bio problem.

David Pantovic

pre 11 godina

@Weber'S

Ali da nije bilo Kosovske bitke Turci ne bi dosli samo do Beca nego do Pariza. ((: Zato ne moj da mi molim te pricas o Austrijancima. Sta su nam sve lose radili u istoriji tako da zaista ne vidim razlog zasto ne bi bili protiv nas ponovo. Ja samo molim nase politicare da nam kazu istinu I da se ne kriju vise iza Kosova jer narod zaista zivi veoma lose. Ako smo prodali taj deo teritorije Zelim da Znam ko je to uradio i za Koliko para? Ja Sam za Evropsku uniju ali dok mi dodjemo na red da udjemo u tu Evropsku uniju ona ce se raspasti. Mene ne zanima Nemac, Austrijanac itd. Mene zanima moj napaceni I uplaseni narod u Srbiji. Kad ce nama biti bolje? I da li ce ikada?

Ivan

pre 11 godina

"za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti"

Zaista smešno!

laki

pre 11 godina

Niko ne otima Kosovo,nego se mora postovati volja naroda.Na Balkanu se mora napraviti reda,da bude stabilnosti i normalnog zivota,to je cilj EU.Kosovo je zemlja kao i Srbija na kojoj zive ljudi.To sto su neki pokusali da na silu vladaju drugima a kojih jos uvek ima sa istim idejama je nepravedno.To uglavnom rade profitasi i intimno nadrazeni nacionalisti,kojih na zalost ima previse i zbog kojih normalni gradjani zive u bedi i nepravdi.Naucite se da se izmedju sebe postujete,saradjujete,zivite u miru,a ne da sirite mrznju,priznajte realnost i pogledajte isinu u oci.Sve dok to vecina u narodu ne shvati imace vodje koji ce ih samoubilackom i kriminalnom politikom voditi u sve vecu bedu,dok ce se oni i dalje bogatititi i uzivati.Opametite se,mnogi su vec izgubili pola zivota udarajuci glavom u zid i proziveli ga u bedi,zar nije dosta?

Jovan

pre 11 godina

Mi ovu nasilnu otimacinu/pljacku srpske zemlje nismo priznali a bogami ni puno ostalih zemalja koje izgleda nisu "Medjunarodna zajednica" za gospodina Špindelegera.

Neka on lepo da nezavisnost Koruskoj i ostavi srpski narod na miru, vekovima nam samo probleme prave.

R,Ziivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Stara muzika novo kolo svira, Nista novo od Austro ugrarske carevine, koja se sveti Srbima za propast njenog carstva!! Drugi svetski rat rame uz rame Hitleru, kada je okupirao Srbiju, 1999godine zajedno sa NATO alijansom, bombarduje Srbiju, medu prvima priznaje Kosovo, kao nezavisnu drzavu!!! Sada se potura za staraoca albancima paim kaze: Do septembra cete dobiti punu nezavisnost!! Ne mozete da prezalite Franju Josipa i njegovog sina Ferdinanda, gde vam Srbi napravise dar mar od vase carevine, koja je pocivala na pljackanju tudjih Drzava, porobljavanju tudjih naroda, pa je tome jednog dana morao doci kraj gospodo austro ugari!! Ali bi sudbina da u tome i Srbi uzese ucesca, pa sada ko velite osveticemo se Srbima! Za pocetak cemoim oteti Kosovo,a potom sledi Vojvodina, pa Raska Oblast, pa jug Srbije i tako dok ne doakamo ti zaostalim nekulturnim balkancima!!

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Beč -- Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izjavio da će puni suverenitet Kosovo dobiti na jesen.

Toliko kontra komentara za rješenu stvar.... eeee što čini inat ....!!!

Vuk

pre 11 godina

@david pantovic
Srbija sacuvala Europu od Turaka????
To su uradili Austrijanci a Srbi su se u bitci kod beca borili na strani Turaka !
(Weber'S, 1. jul 2012 23:02)

Druze ti si nesto pobrkao.Austrijanci su se krili iza zidina,dok su Turke potukli Poljaci.

gde cveta limun zut

pre 11 godina

@David Pantic;

"Mismo tu Evropu sacuvali od Turaka???Pogledaj malo koliko Turaka zivi po Evropi.Dobro smo je ocuvali kao sto smo ocuvali Kosovo od Albanaca.Jedino sto smo ocuvali je Titiove ucenike na celu drzave i srednjovjekovne poglede na svet.

agi svis

pre 11 godina

komentar za peru ,ko sta pita srbiju narode shvatite vec jednom koliko smo mali i malecki ko ce nas da pita nesto o kosovu to je zavrseno jos davno u kumanovu djaba nama mi ono mi ovo a imamo svega tri ispravna miga 29 koji lete jedva dva puta godisnje budimo tu gde jesmo i tacka

student

pre 11 godina

Nebitno u ovom slucaju da je Srbiji neko oteo teritoriju. Bitno je to da je ovakva licemernost van svake pameti. Narod na Kosovu pati. Nema ni D od demokratije. Kriminal cveta. Nezaposlenost najveca u Evropi. O cemu vi pricate. Smejurija. Zao mi je dole ljude koji se zlopate zarad interesa pojedinaca. Na Srbiji nije da prizna Kosovo, ali ni da koci zivote svih tih ljudi. I opet mi ostasmo grbavi i netolerantni. Nadam se da cemo bar kroz 50 godina moci da kazemo da su narodi Balkana srecni i zadovoljni, pa o kakvim god granicama pricali.

lazar

pre 11 godina

...za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisar. plana: "Stabilno, demokratsko, multietničko Kosovo"(!)? - Jel vraćeno 250.000 hiljada Srba proterani nakon Bombardovanja i 4.000 hiljada martovskim pogromom? - Jesu izgradjene brojne porušene srpske crkve i kuće? Jel ima slobode kretanja i obradjivanje ogromnog prostranstva (parcela) srpske zemlje? Kako je moguće da Srbija u medijskoj propagandi ćuti na ovakvo falsifikarorsko kreiranje i izvrtanje činjeničnog stanja na terenu (zna se da pojedini Srbi iz političkog vrha otvoreno rade u izgradnji Albanske muslimanske Kosovo države)? KOJI SU to "uzvišeni ciljevi i interesi Evrope" - da nasilno oduzima teritoriju od pravoslavnih Srbi i predaje-poklanja je albanskim muslimanima da naprave sebi drugu državu? NEZAVISNO multietničko Kosovo je MASKA ispod koje se krije ALBANSKA KOSOVO-DRŽAVA sa konstantnom tendencijom na terenu da se fizičkim zulumima i diskriminacijom proteraju preostali Srbi (da se smanje ispod 5% da ne bi mogli nikad da povrate Kosmet)???

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 11 godina

@e-krem

Ponovo zamenjujes teze, kako ti vise ne dosadi... I jos uporedjujes Svajcarsku i tu tvoju "drzavu kosova"? Hahahaha

Vladimir

pre 11 godina

@weber

Opet nepoznavanje istorije. To kao kada bi rekao da je Francuska branila Hitlera. Samo zato što su francuske legije branile njegov bunker u Berlinu...
Tako su i Srbi napadali Beč.
Svašta...

Đorđe

pre 11 godina

Evo ja ću ti reći zašto zapad želi nezavisno Kosovo.Na Kosovu se nalaze najveće zalihe ruda u Evropi,a kako je zapadni okupator slab sa rudama oni su stali na stranu nezavisnosti Kosova.Sličan primer je ubistvo Gadafija (naravno zbog nafte) i obećavanje boljeg života za libijce.Vratiće im se sve ovo kad tad,Bog sve vidi,a ako je Bog sa nama ko će protiv nas?
Novo vreme dolazi vreme prave ljubavi ustali su svi Srbi daju život Srbiji.

anglosaxon

pre 11 godina

Sto bih voleo vas neosrbe sto se dicite istorijom da posaljem na to isto kosovo,pa da vidim da li bi ste ratovali za saku srba. Ne znam ko se to plasi ovakve srpske vojske?Ljudi,oko srbije je nato! a ne male drzavice.Nije mogla ona slobova,nece ni ova da natera 2000000 albanaca da zive onako kako bg kaze. Na kraju krajeva,srbi su oterali turke sa mnogo manje od dva miliona ljudi,na gotovo isti nacin kao sto albanci teraju srbe sa kosova.Istorija se ponavlja. Nadam se da ova vlast nije toliko poludela da ponavlja greske iz devedesetih.

maki

pre 11 godina

Koje ponizavanje i mrcvarenje Srbije. Ajde vec jedanput uzmite od nas sve sto hocete pa da se mi onda okrenemo onome sto cete nam valjda ostaviti i da pokusamo da krenemo napred sa dosta rada i uz Boziju pomoc

slovenac

pre 11 godina

Samo bi vas podsetio. Srpski prosjek je 49 godina, a na Kosovu 21 godina. Da je Kosovo u sastavu Srbije, za 30 godina večina su do Beograda, pošto oni vole zemlju, a vi provod!

Savo

pre 11 godina

@ja

Tacno je da NAS kao Kineza nema... Nas se ne boje da mozemo porobiti svet... I da je Srbija mala drzavica na Balkanu, TO stoji... Ali je isto tacno da je Srbija teritorijalno najveca drzava, sa najvecim brojem stanovnika na prostorima ex Yu...E sada frustracije pojedinaca iz drugih jos manjih drzavica sa prostora ex Yu u odnosu na Srbiju, se iskazuju upravo ovakvim komentarom kakav je TVOJ...Mi Srbi tu ne mozemo pomoci, prosto je tako kako je, stoga i zelje Vas da Srbija bude terit. jos manja (otimanjem Kosova)je "razumljiva"...

mr

pre 11 godina

U ovoj vesti se moze videti sva nasa tragedija,ali ne u cinjenici da definitivno gubimo Kosovo,nego u tragicno losoj percepciji desavanja oko nas. Setite se samo reakcije i analize nasih politicara,analiticara i raznih strucnjaka ove vesti o prekidu nadgledane nezavisnosti,svi u glas su rekli eto kako je to dizanje ruku medjunarodne zajednice od propalog projekta nezavisnosti Kosova,a covek im sad sve objasni...

Milan

pre 11 godina

Da li iko ko ima i malo zdravog razuma moze da zamisli da ce u interesu Nemacke ili Austrije ikada biti podrzavanje Srba koji su otvoreno pro-Ruski od pocetka sveta? Mi smo za njih mali Rusi na Balkanu, a njihov strateski interes je zaustavljanje Rusije.

Petar

pre 11 godina

Narode, a što se vi opterećujete glupostima? Zar još uvek ne osećate miris rata? Setite se kako su svi ratovi do sada izbijali i koje su ratne strane navek Boga postojale... Moja prognoza je da će kroz 10 godina izbiti i III svetski rat i da će se opet Srbija ujediniti, osloboditi i sve opet u krug. Tako jednostavno svet funkcioniše, takve nas je Bog stvorio. U prirodi je svakog čoveka da ono što godinama gradi za nedelju dana sruši i da nije tako svet ne bi ni napredovao. Dojadiće narodu glas svih političara, dojadiće i toj Nemačkoj da na grbači nosi pola Evrope i kada krene naplata duga tada će i prvi meci da polete. Ja se najiskrenije nadam da lupam gluposti, no "Živi bili pa videli".

MIKI

pre 11 godina

Fasizam je ziv,medijski rat je sada najmocnija predigra ratova. Ocrnili su nas na svim nivoima da smo poceli i medjusobno da se mrzimo..a to se nastavlja i dalje

Iskreno, zar ne deluje čudno da je Špindeleger u sakou ... ?!

pre 11 godina

"On je objasnio da odluka usledila baš sada jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti."

"Stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova"??!! "Može doprineti regionalnoj stabilnosti."??!! Za one koji ne čitaju i koji se ne obrazuju, koje mrzi da pogledaju u neki rečnik, ili enciklopediju - ovaj tip je definicija licemerja i laži u ljudskom obličju!!!
Postoji dokument iz 19. veka, negde u nekom arhivu u Austriji, u kome je razrađen plan Austro-ugarskog cara (njegov potpis, ali, naravno, nije njegov plan) o stvaranju Velike Albanije. O tome je pre nekoliko godina pričao jedan naš istoričar u jednoj emisiji, koji je proučavao taj dokument u tom arhivu. Naravno da odmah pada u oko da je finalni čin tog projekta započeo Slobodan Milošević, u maniru tipičnom za Austro-ugare, a da se kraj tog čina i cele predstave ZVANIČNO najavljuje upravo kada Srbijom drma njegov politički produkt - Ivica Dačić!
Da li vam je BAR MALO neobično što je Boris Tadić spasao i vratio na sam vrh vlasti Ivicu Dačića i SPS - Boris Tadić koji nikad ništa samostalno u životu nije uradio, koji ni jedan jedini potez u politici nije napravio bez htenja nekoga sa Zapada?! Zar zaista ljudi misle da se sve svodilo na Tadićev hedonizam, komplekse niže vrednosti, i mržnju prema Srpskom narodu?! Zar nije jasno zašto je Dinkić, od kad se pojavio, uvek u tome?

t.

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica će odlučiti da se njeno nadgledanje nezavisnosti"

Krajnje je arogantno i licemerno stavove drzava koje sponozrisu albanski nacionalizam i otimanje tudje teritorije izjednacavati sa medjunarodnom zajednicom jer u toj medjunarodnoj zajednici vecina ne priznaje tu albansku tvorevinu na Kosovu. Cak se ne moze ni govoriti u ime cele EU jer ce i tamo uvek biti drzava koje nikada nece priznati tu albansku paradzravu. Kao drugo, sta znaci "puni suverenitet"? Kada neko ima puni suverenitet taj neko je u stanju da se uclani u bilo koju medjunarodnu organizaciju ili da sam upravlja bez tutora a sve to "drzava kosova" nikada nece biti u stanju. Ta albanska tvorevina na Kosovu je samo jedan izdrzavani i sporni PROTEKTORAT koji vec i predugo destabilise citav region i nista vise. Inace, licemerno je i to sto se kao problem navodi samo sever Kosova koji ce se po misljenju spoznora albanskih nacosha resiti "integracijom" Srba? Stvarno? A sta cemo sa prihvatanjem realnosti na severu? Sta cemo sa pravom ljudi da sami odlucuju o svojoj sudbini i kako ce ziveti? Sta cemo sa zlocinima Albanaca? Kako to da svi ti izgovori kojima se pravda albanski separatizam, ne vaze i za Srbe na Kosovu?

krstivoje

pre 11 godina

Srbija austriji treba da najavi reciprocne mere,prvo da podrzi samostalnost Celoveca i Slovackog Schoenbruna i njihov puni suverenitet,nema tu trte mrte.

mirko

pre 11 godina

Cuj "puni suverenitet" jer to kaze "međunarodna zajednica" = SAMOPROGLASENA "Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo" sastavljena od drzava koje su izvrsile agresiju na suverenu drzavu i okupirale joj taj deo teritorije. Gde su u toj "međunarodnoj zajednici" BRIK, Rusija i ostali? To je interesna grupa drzava koje se predstavljaju kao "međunarodna zajednica".

miško

pre 11 godina

A da se neko seti i poželi komšijama puno sreće ?
Ne budite baksuzi, ništa se neće promeniti i onako su granice u normalnom svetu formalne...

DAvid

pre 11 godina

Ma svi vi možete da zarađujete i blago vama... Platiće Tači da pričate nebuloze po svetu i neka... Ali Kosovo kao država neće postojati... Vrpoljiće se, mrštiće se, ali morgen... Jedina stavka pod kojom vi i dalje držite naše političare je EU. Kada projekat propadne ne znam šta će biti...
Pokušaji uslovljavanja uništavanjem naše privrede neće nikada uspeti jer za razliku od vas mi svi znamo da sami sebi spremimo hranu... Da čuvamo kokoške, posadimo krompir i paradajz. Bogme znamo i da sečemo drva u šumi a i da ih cepamo ručno umesto da ih kupujemo na komad u supermarketima... Ma koliko mi nemali para trošićemo više nego što zaradimo, a kako? Pa to je srpska nauka... Ono što tek vas boli je to što i pored toga što ste nam uništili vojsku u Srbiji legalnog oružja ima 38 komada na 100 stanovnika... E sad znate vi da na komad legalnog ima bar 4 komada nelegalnog, što mu dođe po 2 komada na jednog građanina ove zemlje a to je ipak previše i za američke trudne foke i ostalu vojnu boraniju koja prsa u prsa ne bi izdržali ni dan...

David Pantovic

pre 11 godina

@ја

Niko nije rekao da mi nismo mali I niko nije rekao da svi znaju gde je I sta je Srbija , nego ne razumem zasto se svi ovoliko opterecuju nama ako smo zaista toliko mali. Nesto tu ne stima. Ja ipak mislim da ima tu nesto sto mi ne znamo. A I opet ako ljudi zaista ne znaju gde je Srbija i Kosovo i Metohija treba da ih bude sramota da uopste o njoj I daju bilo koji komentar. Ako nista svi znaju odakle je Novak Djokovic number 1 in the World!!!!!!

modesty blaise

pre 11 godina

Kako ih nije sramota? Kosovo je kriminalna "drzava", bezakonje, maltretiranje ne-Albanaca, organizovani kriminal koji finansira to sve, a ovaj trabunja ovakve gluposti? Ovo je kao da citam misli nekog ludaka koji je potpuno izgubio dodir sa realnoscu.
A Albanci sve to koriste sve u sesnaest. Fuj.

Dejan

pre 11 godina

Do kraja jeseni Kosovo bi trebalo da dobije "puni suverenitet" a teritorijalni integritet sa granicama do Nisa, prema planovima kontakt grupe tokom narednih godina. Razvijanje dobrosusedskih odnosa ce biti jedan od uslova za clanstvo Srbije u EU.
Posto se Srbija odrekla Kosova i Metohije ocekuje se da se u ime demoNkratije odrekne i Raske oblasti i Vojvodine. "Ovi hrabri i mudri" potezi srpskog rukovodstva ce biti sa velikim odobravanjem i odusevljenjem prihvaceni u Vasingtonu i Briselu. Da li ce "ruski nacionalisti" i "oportunisti" koji su preuzeli vlast u Beogradu prihvatiti ovakva resenja vreme ce pokazati......

Poldi

pre 11 godina

Milutine,

nije ni Srbija uspela stvoriti stabilno, demokratsko, multietnicko drustvo za svo to vreme svoga postojanja.
Hajte molim Vas dragi Milutine, raspitajte se malo bolje, realnost je drugacija.

Prvi april

pre 11 godina

Treba ocekivati da ce nasa nova vlada na celu sa predsenikom, ostro osuditi i ponisti ovaj nelegalni akt. Ako treba jescemo i korenje !!!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Veliki i provereni vekovni prijatelji Srba i Srbije pričaju priču o nekakvom oktroisanom suverenitetu tzv. države Kosovo. Suverenitet ili imaš ili nemaš, a svakom malom detetu je jasno da ga tzv. država Kosovo nema. Ali u celoj toj priči, koja se svodi na lične iterese zapadnih vrhuški, kojom se kroz grubo gaženje istorijskih prava (i pravo svojine je istorijsko pravo) Srba i Srbije podrivaju temleji Evrope i sveta. U svojoj ličnoj mržnji i pohlepu, zapadne vrhuške zaboravljaju da politička karta Evrope nije nastala na samoodrdjenju naroda, kome je predhodilo etničko čiščenje već na istorijskim pravima naroda i pravima nacionalnih manjina. Pojedinačni interesi zapadnih vrhuški na primeru Kosova daju slab primer Evropi i ustvari kopaju vlastitu grobnicu.

David Pantovic

pre 11 godina

Moze li neko da mi da odgovor na pitanje zasto i zbog cega EU I USA zele ne zavisno Kosovo? Zbog cega su oni protiv nas? Sta je razlog? I kad ce nas jednom za voleti ??

miki

pre 11 godina

Od koga će to Kosovo dobiti pun suverenitet? Ko to tako velikodušno daje? Gospodine ministre, čije Vi to dajete? Srbija je još uvek živa! Rano ste počeli da delite našu imovinu... Ako ste tako velikodušni vratite pokrajinu Koruška Sloveniji!?

Sale

pre 11 godina

Srbija sacuvala Europu od Turaka????
To su uradili Austrijanci a Srbi su se u bitci kod beca borili na strani Turaka !
(Weber'S, 1. jul 2012 23:02)

Овде се управо ради о томе да Турци нису сачували и спасили Европу од Срба.Нико не може да порекне чињеницу да су Турци, да су хтели, могли Србе да сведу на број статистичке грешке. Турци су испољили своју далековидост у политичком предвиђању будућности, па су мудро одржавали Србе у довољном броју, да их такве и у довољном броју, са све њиховим незгодним српским менталитетом оставе Европи на дар, као шугу због које ће вечно да се чешу, а за то време ће Турска на миру економски да се развија. Изгледа се Европа итекако усрећила са тим турским поклоном у виду незгодних Срба, које је безуспешно бомбардовала већ више пута током двадесетог века. Упркос томе, свраб се и даље наставља, а лека против свраба још увек нема. Е Турци, Турци, баш сте испали покварени, Европа Вам овај поклон никада неће опростити.

Vecko

pre 11 godina

Nastavak vesti ... Srpski centar za svemirska istrazivanja objavio je da izvrseno uspesno sletanje prve srpske posade na Mars, mesec dana pre isto takvog sletanja od strane mesovite amaricko-ruske posade.

Acke

pre 11 godina

@(David Pantovic, 2. jul 2012 07:52)

Znas i sam da muslimani funkcionisu kao braca. E da se ne bi ujedinili protiv amerikanaca i Izraelaca,onda su morali da im daju neku drugu teritoriju kako bi "mirvoni pregovori" oko teritorije Palestina-Izrael ublazili i rekli evo imate drzavu.
Takodje Albanci i Kosovari,kao i Makedonci i Turci nece nikad biti EU zbog konstantnog radikalizma i extremizma.
Takodje tu veliku ulogu igra i trgovina(medjunarodni koridor)droge,oruzija,a mafija ako ti jednom plati za uslugu,a ti se pokolebas,onda se zna ishod,a oni to ne zele.
Bolje sa lovom od korupcije u dzepu,nego bez love u nekom jarku. Gotovo ti je sve dil,a glavni problem je taj sto nas niko nista nije pitao. O ratovima i nacinu je Kiro Gligorov dosta pricao,ali Tudjman je bio resen da pravi rat.
Kad pogledas dokumentarac Srebrenica izgubljeni grad,sema rata i provociranje,zrtvovanje ljudi,naroda jeste sematski prikaz za odgovore na tvoja pitanja.
Dodas egipatsko prolece,libijsko,sad sirijsko i sema je uvek ista.Teroristima oruzije,ubijanje civila pod parolom eto vidite sta nam rade,da mi moramo da ubijamo

Mikša

pre 11 godina

Ovakvo Kosovo je rezultat viševekovnog genocida od strane albanaca nad Srbima. Islamizirane Srbe su prevodili u albance, a hrišćane Srbe su ubijali i proterivali. Na Kosovu od 100% Srba u 15 veku spali su na 5% u 21 veku. Od 1912 godine ništa nismo učinili da se taj genocid prekine. Sada su albanci nagrađeni državom.Svet se nimalo nije promenio i dalje bi da otimaju. Britanci i Turci samo slede svoju filozofiju porobljavanja nije ni čudo što su velika podrška za nezavisno Kosovo. Oni su poznati otimači teritorija

slavenno serbie

pre 11 godina

Ništa se nije promenilo. Latinski krstaši i dalje otimaju.Došli smo i mi na dnevnom redu. Ovoga puta rudna bogatstva koristeći šćiptare protiv Srba, uz kao tobožnju volju naroda na samoopredelenje. Međutim ovoga puta neće im samo tako proći. Mogu uspeti u tome samo ako to učine za godinu dve i samo ako podmite Srbe da sami priznaju nezavisnost Kosova a samim tim i Metohije. Vreme ne radi za njih.Evropa puca iznutra, prezaduženost je ogromna a proizvodnja u opadanju. Evropu guta Azija, ona gubi na konkurentnosti i posustaje, menja se i odnos snaga u svetu. Ako brzo ne opljačkaju šta mogu i dođu do svežeg kapitala, koji bi ih održao neko vreme loše im se piše. U srednjem veku Evropa je bila manje razvijena od arapskih zemalja ali Evropljani su stekli prednost tek po otkriću i pljačkanju trećeg sveta. Posle Krstaških ratova nastale su bogata Venecija, Švajcarska, i pojedini evropski gradovi republike doživeli su renesansu zahvaljujući opljačkanom bogatsvu Carigrada i vizantije. Srbi treba da ramišljaju dugoročno i samo još malo istraju u nepriznavanju, istina je na našoj strani i Kosovo i Metohija će ostati naši samo ako ih se mi sami ne odreknemo.Biće ponovo sve to naše što je nekada bilo samo ako se mi sami toga ne odreknemo.

Proveri i ispeci, pa tek onda reci!

pre 11 godina

slovenac

Sto iznosis te prevazidjene neistine o demografskom bumu Albanaca na KiM kada svi znamo da to nije istina (osim izgleda vas neinformisanih). Mi smo videli rezultate popisa na KiM iz 2011. koji su sokirali ponavise Albance jer su i sami jadni poverovali da ih ima oko 2,5 miliona posto su godinama odbijali popis da bi politicki manipulisali sa naduvanim procenama. Albanaca na KiM ima maksimalno oko 1,6 miliona i to sve sa dosljacima i Presevske doline i fiktivno prijavljenim iz Albanije (popis su sprovodili sami onako kako su pokusali u Makedoniji pa su ga Makedonci obustavili zbog niza neregularnosti i fiktivnih prijava da bi uvecali broj). Pristina nema ni 200 000 stanovnika, a i u samoj Albaniji je registrovan veci pad ukupnog stanovnistva nego u Srbiji sa obzirom na korpus od pre 10 godina.

Tatko

pre 11 godina

Mozde ce neko pronaci nekog Albanca sa KiM koji ipak zeli zivetu na Kosovu u sastavu Srbije. Ali nikad necete pronaci Srbina koji ce ziveti na "nezavisnom" Kosovu! One "ministre" iz Tacijeve vlade ne racunam, Srbe iz enklava takodje, njihova deca, na zalost" nece ostati u istim delom zbog okoline delom zbog nemogucnosti za prosperitetom.
PS. Poldi, pravopis je moguce i nauciti!
Pozdrav svima

Klokan

pre 11 godina

Oni ne mogu da dobiju suverinitet bez saglasnosti svih clanica u UN.
Ovi sto se tripuju da nas predsednik moze da prica sa predsednicom kosova je ustavno nemoguce.
Jer ova drzava nema dva predsednika,vec samo jednog,a osoba sa kojom moze da razgovara jeste premijer kosova,predsedavajucim pokrajinskim paralamentom itd.
A Austrija neka ukine vize prema Kosovu

misko

pre 11 godina

Suverenitet Kosova bez severnog dela,bez priznanja cele EU i naročito Srbije je bitan samo za unutrašnju politiku Kosova i opravdanost službenika EU pred svojim poreskim obveznicima da su kao nešto uradili.Do stvarnog suvereniteta će Kosovo doći limburga meseca kad se majmuni šišaju.

selektor

pre 11 godina

..........jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti..... a treba: stabilnog, demokratskog, etničkog Kosova.....

Viktor

pre 11 godina

@Samo bi vas podsetio. Srpski prosjek je 49 godina, a na Kosovu 21 godina. Da je Kosovo u sastavu Srbije, za 30 godina večina su do Beograda, pošto oni vole zemlju, a vi provod!
(slovenac, 2. jul 2012 12:49)

Taj problem se nece resiti ni tzv. ulaskom u EU i Srbije i Kosova*, jer u EU ne postoje ogranicenja u zaposljavanju i naseljavanju za bilo kog gradjanina EU, niti u pravu na kupovinu nekretnina u drugoj drzavi, tako da ni Kosovo u Srbiji, ni Srbija i Kosovo* u EU ne menja nista po pitanju eventualnog buduceg ekspanzionizma Albanaca sa Kosova. Samo se zaludnim Srbima mazu oci, kao bi to bio problem da se Kosovo reintegrise u ustavno-pravni sistem Srbije.

Rade

pre 11 godina

Koliko ce biti nezavisno vidi se i po tome stoo to govore oni koji su i do sada kosovo tretirali kao nezavisno. Dva su razloga da kosovo nece biti potpuno nezavisno, bez obzira na bilo kakvu i bilo ciju retoriku. Prvi je sto su na kosovu strane vojne trupe, a drugi je sto Srbija nikada nece priznati nezavisnost. Tako da samo ostaje da pricaju o potpunoj nezavisnosti, posto prava nezavisnost nikada nece doci. Price za malu decu.

mavo

pre 11 godina

Gospod David Pantic kako smo mi mogli da borimo Trusku ? koliko nas ima takozvani muslimani od te vremena mislite da to je pobjeda! ja mislim na suprotno

Zika Miladin

pre 11 godina

Konacno da i ova vest stigne kod nas. U evropskim medijima ova vjest je vec 24 sata stara. Ovde je vec bajata. Narod u Srbiji mora znati da je igra oko Kosova zavrsena. Ostaje nacionalistima idealistima da trezne i hlade glave. Nova Vlada da pomogne u tome.

David Pantovic

pre 11 godina

Svi su ljubomorni na Srbiju. Samo pricaju o nama. Mogu da nam uzmu parce teritorije ali Ono sto imamo u glavi I srcu niko ne moze. Jesmo bili losi zadnjih 25 godina ali Srpski narod nije los narod i sve ce da se vrati jednog dana. Medjunarodna misija ne zna ni sta je Kosovo i Metohija i losi ljudi su svuda oko nas koje obican narod i ne zanima. Zele da nas uniste jer nas se plase a mi smo istu tu Evropu sacuvali od Turaka.

Луди Милојица

pre 11 godina

Али, пошто никада нећете бити примљени у УН, џаба! Потрајаће неко време, а онда ћете вашу тзв. државу изгубити на исти начин на који сте је добили. Пардон, не на исти начин, већ на начин на који сте покушали. Само полако.

Mirko

pre 11 godina

Kako god gledali, Kosovo je zemlja ze sebe, priznata ili ne, nema stanovnika na kosovu koji misle da je kosovo u srbiji.
Mogli bi i srbi to da prihvate, posebno pod ovim ex radikalima i ex agresorima milosevicevcima u vladi, da se osvetli obraz i srbiji i da se krene sa resavanjem untrasnjih problema.

Srbin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem, koliko ima ljudi koji jos spavaju u 90-tim !!! Pa zar vi mislite ili sanjate da ce Kosovo biti opet srpsko?! Samo lud covek moze poverovati Dacicu, da ce kao premijer vratiti nasu vojsku i policiju na Kosovo. I nemojte se zavaravati sa Rusijom, ona samo trguje na nasim mukama. Nista oni nama ne pomazu niti ce nam pomoci...videcete

besna glista

pre 11 godina

---"...za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predvidja stvaranje stabilnog, demokratskog, multietnickog Kosova."--- ......Obozavam ovakav crni humor.

Нови Сад

pre 11 godina

То може када Аустрија буде давала пуну независност некој својој покрајини!

Pantagruel

pre 11 godina

Нема пуног суверенитета докле год нека држава не буде примљена у Организацију уједињених нација, а Србија још увек има могућности да тај избор блокира, како у Савету безбедности (руским и кинеским ветом) тако и у Генералној скупштини (у којој је могуће излобирати већину, баш као и при недавном избору Јеремића).

Milutin

pre 11 godina

Da li Vi stvarno, ali stvarno verujete da je:
"za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predvidja stvaranje stabilnog, demokratskog, multietnickog Kosova."
Hajte molim Vas dragi gospodine, raspitajte se malo bolje, realnost je drugacija.

Stojan

pre 11 godina

Aaaaaaaaa, EU će pomoći kosovske vlasti u izgradnji policije, pravosuđa, carine, prema modernim međunarodnim standardima a one ih pažljivo slušaju i gledaju uz otvorena usta sa telećim pogledom...

Cvexi

pre 11 godina

@(ja, 2. jul 2012 00:03)

Nisam siguran da se ceo svet boji Srbije, ali znam da se vama komsijama tresu gace na pomen srpske vojske i policije. Pogledaj samo temu o zandarmeriji, vriska i plac na preko 500 komentara, a sve zbog jedne pesmice.

e-krem

pre 11 godina

pa nije drzava evrope ako nema koncenzusa,a posebno sto status ne daje neka grupa organizovanih vec UN
(Klopka, 1. jul 2012 22:49)

UN ne dodeljuje status ko je drzava a ko ne,ona samo primaju u svoje clanstvo drzave koje se za to clanstvo kandidiju.Svajcarska se recimo za clanstvo u UN kandidovala tek 2002 godine.

David Pantovic

pre 11 godina

Moze li neko da mi da odgovor na pitanje zasto i zbog cega EU I USA zele ne zavisno Kosovo? Zbog cega su oni protiv nas? Sta je razlog? I kad ce nas jednom za voleti ??

Dejan

pre 11 godina

Kosovo je oteti, okupirani deo Srbije i njegovo puni suverenitet je nemoguc jer ga vise od polovine zemalja u svetu nije niti ce ga priznati.

R,Ziivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Stara muzika novo kolo svira, Nista novo od Austro ugrarske carevine, koja se sveti Srbima za propast njenog carstva!! Drugi svetski rat rame uz rame Hitleru, kada je okupirao Srbiju, 1999godine zajedno sa NATO alijansom, bombarduje Srbiju, medu prvima priznaje Kosovo, kao nezavisnu drzavu!!! Sada se potura za staraoca albancima paim kaze: Do septembra cete dobiti punu nezavisnost!! Ne mozete da prezalite Franju Josipa i njegovog sina Ferdinanda, gde vam Srbi napravise dar mar od vase carevine, koja je pocivala na pljackanju tudjih Drzava, porobljavanju tudjih naroda, pa je tome jednog dana morao doci kraj gospodo austro ugari!! Ali bi sudbina da u tome i Srbi uzese ucesca, pa sada ko velite osveticemo se Srbima! Za pocetak cemoim oteti Kosovo,a potom sledi Vojvodina, pa Raska Oblast, pa jug Srbije i tako dok ne doakamo ti zaostalim nekulturnim balkancima!!

Đorđe

pre 11 godina

Evo ja ću ti reći zašto zapad želi nezavisno Kosovo.Na Kosovu se nalaze najveće zalihe ruda u Evropi,a kako je zapadni okupator slab sa rudama oni su stali na stranu nezavisnosti Kosova.Sličan primer je ubistvo Gadafija (naravno zbog nafte) i obećavanje boljeg života za libijce.Vratiće im se sve ovo kad tad,Bog sve vidi,a ako je Bog sa nama ko će protiv nas?
Novo vreme dolazi vreme prave ljubavi ustali su svi Srbi daju život Srbiji.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Šta se Austrija plete u naše stvari, mešaju se već 150 godina. Dvaput su već loše prolazili. To što je Srbija nizvodno od Beča, ne znači da naš polažu pravo. Da je Srbija praVa država pa da recipročno podrži autonomiju Tirola, ili nemačku aneksiju Austrije. Da li je to ok?

lazar

pre 11 godina

Molim objavite neki od mojih ozbiljnih (argumentovano utemeljenih) brojnih komentara. U tekstu postoje brojne neodržive teze i zaključci. Kao prvo, Ahtisarijev plan je od Srbije u celini odbijen (kako je moguće da jedan čovek-pojedinac, Ahtisari iz Finske, napravi plan za Balkan - da se od pravoslavne Srbije otme teritorija Kosmet i preda Albancima da naprave svoju muslimansku-islamsku državu)!? - Može li taj isti Ahtisari sutra za Zapadnu Makedoniju da napravi plan da Albanci naprave državu jer se na terenu na veliko proizvodi REALNOST (po kosovskom modelu): Albanci se sve više teritorijalno šire (i u centralnim gradovima), a Makedonci se potiskivaju i iseljavaju? Takodje, može li Ahtisari da napravi PLAN i za Evropu koja mu je bliža i da pokaže svoju političku genijalnost, za Francusku na primer, da šes miliona muslimana dobije deo francuske teritorije i napravi svoju (islamsku) državu po Kosovskom modelu??? Sledi nastavak...

Predrag

pre 11 godina

Srbi, ne gubite vreme oko Kosova, ono je otislo jos 99'te, zna se ko je pobedio na Kosovu tada, ovo do sada je bila samo igra, da nam ne pozli. Okrenite se onom sto sledi a to je realno beda, nezaposlenost, nesigurnost, neperspektibnost. A sta bi mi radili sa Kosovom da nam ga vrate?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Veliki i provereni vekovni prijatelji Srba i Srbije pričaju priču o nekakvom oktroisanom suverenitetu tzv. države Kosovo. Suverenitet ili imaš ili nemaš, a svakom malom detetu je jasno da ga tzv. država Kosovo nema. Ali u celoj toj priči, koja se svodi na lične iterese zapadnih vrhuški, kojom se kroz grubo gaženje istorijskih prava (i pravo svojine je istorijsko pravo) Srba i Srbije podrivaju temleji Evrope i sveta. U svojoj ličnoj mržnji i pohlepu, zapadne vrhuške zaboravljaju da politička karta Evrope nije nastala na samoodrdjenju naroda, kome je predhodilo etničko čiščenje već na istorijskim pravima naroda i pravima nacionalnih manjina. Pojedinačni interesi zapadnih vrhuški na primeru Kosova daju slab primer Evropi i ustvari kopaju vlastitu grobnicu.

jovan

pre 11 godina

buduci da je na Kosovu 90% stanovnistva albansko, ne treba da nas cudi ovo, jer to je jedino logicno resenje. To ce biti nezavisna drzava, ma sta nacionalisti ovde guslali

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 11 godina

@e-krem

Ponovo zamenjujes teze, kako ti vise ne dosadi... I jos uporedjujes Svajcarsku i tu tvoju "drzavu kosova"? Hahahaha

Poldi

pre 11 godina

Milutine,

nije ni Srbija uspela stvoriti stabilno, demokratsko, multietnicko drustvo za svo to vreme svoga postojanja.
Hajte molim Vas dragi Milutine, raspitajte se malo bolje, realnost je drugacija.

Mikša

pre 11 godina

Ovakvo Kosovo je rezultat viševekovnog genocida od strane albanaca nad Srbima. Islamizirane Srbe su prevodili u albance, a hrišćane Srbe su ubijali i proterivali. Na Kosovu od 100% Srba u 15 veku spali su na 5% u 21 veku. Od 1912 godine ništa nismo učinili da se taj genocid prekine. Sada su albanci nagrađeni državom.Svet se nimalo nije promenio i dalje bi da otimaju. Britanci i Turci samo slede svoju filozofiju porobljavanja nije ni čudo što su velika podrška za nezavisno Kosovo. Oni su poznati otimači teritorija

laki

pre 11 godina

Niko ne otima Kosovo,nego se mora postovati volja naroda.Na Balkanu se mora napraviti reda,da bude stabilnosti i normalnog zivota,to je cilj EU.Kosovo je zemlja kao i Srbija na kojoj zive ljudi.To sto su neki pokusali da na silu vladaju drugima a kojih jos uvek ima sa istim idejama je nepravedno.To uglavnom rade profitasi i intimno nadrazeni nacionalisti,kojih na zalost ima previse i zbog kojih normalni gradjani zive u bedi i nepravdi.Naucite se da se izmedju sebe postujete,saradjujete,zivite u miru,a ne da sirite mrznju,priznajte realnost i pogledajte isinu u oci.Sve dok to vecina u narodu ne shvati imace vodje koji ce ih samoubilackom i kriminalnom politikom voditi u sve vecu bedu,dok ce se oni i dalje bogatititi i uzivati.Opametite se,mnogi su vec izgubili pola zivota udarajuci glavom u zid i proziveli ga u bedi,zar nije dosta?

Faton

pre 11 godina

Drage komsije dajem van puno pravo na vase komentare da Kosovo nije tamo gde treba i to zahvaljujuci Srbiji, ali isto tako zahvaljujuci Kosovu i vi necete biti tamo gde vi hocete.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Beč -- Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izjavio da će puni suverenitet Kosovo dobiti na jesen.

Toliko kontra komentara za rješenu stvar.... eeee što čini inat ....!!!

miško

pre 11 godina

A da se neko seti i poželi komšijama puno sreće ?
Ne budite baksuzi, ništa se neće promeniti i onako su granice u normalnom svetu formalne...

Njazi

pre 11 godina

Na zalost ONI su odlucili ko ce s'kim. A ja ko Albanac bas bi voleo da se ujedinimo sa Srbijom. "Moji" pojma nemaju o politici a kamo li da misle bar pedeset godina unapred, kao sto treba. Kad bismo se ujedinili sa Srbijom sa onim famoznom "manje od nezavisnosti..." Albanci bi resili problem ekspanzije. Kosovo ne moze da dobije teritoriju od drugih drzava ali bi jug uze Srbije bio decja igra uzimajuci u obzir stopu nataliteta medju nama. Ultra patriJote sa obe strane pojma nemaju o politici. Naime ujedinjenje sa Srbijom bi bilo najbolje resenje i najvise bi islo nama Albancima u prilog. Sto se vas Srba tice, Ks u sastavu Srbije je najgora moguca opcija dalekorocno, ali na vasu srecu ovi moji "politicari" su tolike budale da ne vide i ne razumeju ono sto i slepci i gluvi mogu spoznati.
Sto se mene licno tice ja bih mogao sa svima da zivim dok god mogu da zivim u miru (pod bilo koju zastavu, srbsku ili albansku).
Molim b92 da objavi moj komentar
Hvala lepo

miki

pre 11 godina

Od koga će to Kosovo dobiti pun suverenitet? Ko to tako velikodušno daje? Gospodine ministre, čije Vi to dajete? Srbija je još uvek živa! Rano ste počeli da delite našu imovinu... Ako ste tako velikodušni vratite pokrajinu Koruška Sloveniji!?

modesty blaise

pre 11 godina

Kako ih nije sramota? Kosovo je kriminalna "drzava", bezakonje, maltretiranje ne-Albanaca, organizovani kriminal koji finansira to sve, a ovaj trabunja ovakve gluposti? Ovo je kao da citam misli nekog ludaka koji je potpuno izgubio dodir sa realnoscu.
A Albanci sve to koriste sve u sesnaest. Fuj.

slavenno serbie

pre 11 godina

Ništa se nije promenilo. Latinski krstaši i dalje otimaju.Došli smo i mi na dnevnom redu. Ovoga puta rudna bogatstva koristeći šćiptare protiv Srba, uz kao tobožnju volju naroda na samoopredelenje. Međutim ovoga puta neće im samo tako proći. Mogu uspeti u tome samo ako to učine za godinu dve i samo ako podmite Srbe da sami priznaju nezavisnost Kosova a samim tim i Metohije. Vreme ne radi za njih.Evropa puca iznutra, prezaduženost je ogromna a proizvodnja u opadanju. Evropu guta Azija, ona gubi na konkurentnosti i posustaje, menja se i odnos snaga u svetu. Ako brzo ne opljačkaju šta mogu i dođu do svežeg kapitala, koji bi ih održao neko vreme loše im se piše. U srednjem veku Evropa je bila manje razvijena od arapskih zemalja ali Evropljani su stekli prednost tek po otkriću i pljačkanju trećeg sveta. Posle Krstaških ratova nastale su bogata Venecija, Švajcarska, i pojedini evropski gradovi republike doživeli su renesansu zahvaljujući opljačkanom bogatsvu Carigrada i vizantije. Srbi treba da ramišljaju dugoročno i samo još malo istraju u nepriznavanju, istina je na našoj strani i Kosovo i Metohija će ostati naši samo ako ih se mi sami ne odreknemo.Biće ponovo sve to naše što je nekada bilo samo ako se mi sami toga ne odreknemo.

slovenac

pre 11 godina

Samo bi vas podsetio. Srpski prosjek je 49 godina, a na Kosovu 21 godina. Da je Kosovo u sastavu Srbije, za 30 godina večina su do Beograda, pošto oni vole zemlju, a vi provod!

Petar

pre 11 godina

Narode, a što se vi opterećujete glupostima? Zar još uvek ne osećate miris rata? Setite se kako su svi ratovi do sada izbijali i koje su ratne strane navek Boga postojale... Moja prognoza je da će kroz 10 godina izbiti i III svetski rat i da će se opet Srbija ujediniti, osloboditi i sve opet u krug. Tako jednostavno svet funkcioniše, takve nas je Bog stvorio. U prirodi je svakog čoveka da ono što godinama gradi za nedelju dana sruši i da nije tako svet ne bi ni napredovao. Dojadiće narodu glas svih političara, dojadiće i toj Nemačkoj da na grbači nosi pola Evrope i kada krene naplata duga tada će i prvi meci da polete. Ja se najiskrenije nadam da lupam gluposti, no "Živi bili pa videli".

Tatko

pre 11 godina

Mozde ce neko pronaci nekog Albanca sa KiM koji ipak zeli zivetu na Kosovu u sastavu Srbije. Ali nikad necete pronaci Srbina koji ce ziveti na "nezavisnom" Kosovu! One "ministre" iz Tacijeve vlade ne racunam, Srbe iz enklava takodje, njihova deca, na zalost" nece ostati u istim delom zbog okoline delom zbog nemogucnosti za prosperitetom.
PS. Poldi, pravopis je moguce i nauciti!
Pozdrav svima

ja

pre 11 godina

david pantovic@

sigurno se cjeli svjet boji srbije ima vas vise nego kineza i cjeli svjet je protiv vas jer se boji da nebi zavladali svjetom.Daj se jednom urazumite i svatite da ste samo jedna mala drzavica kao i sve ostale na balkanu i da pola ljudi na svjetu ni nezna di je srbija i misle da juga jos postoji

lazar

pre 11 godina

...za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisar. plana: "Stabilno, demokratsko, multietničko Kosovo"(!)? - Jel vraćeno 250.000 hiljada Srba proterani nakon Bombardovanja i 4.000 hiljada martovskim pogromom? - Jesu izgradjene brojne porušene srpske crkve i kuće? Jel ima slobode kretanja i obradjivanje ogromnog prostranstva (parcela) srpske zemlje? Kako je moguće da Srbija u medijskoj propagandi ćuti na ovakvo falsifikarorsko kreiranje i izvrtanje činjeničnog stanja na terenu (zna se da pojedini Srbi iz političkog vrha otvoreno rade u izgradnji Albanske muslimanske Kosovo države)? KOJI SU to "uzvišeni ciljevi i interesi Evrope" - da nasilno oduzima teritoriju od pravoslavnih Srbi i predaje-poklanja je albanskim muslimanima da naprave sebi drugu državu? NEZAVISNO multietničko Kosovo je MASKA ispod koje se krije ALBANSKA KOSOVO-DRŽAVA sa konstantnom tendencijom na terenu da se fizičkim zulumima i diskriminacijom proteraju preostali Srbi (da se smanje ispod 5% da ne bi mogli nikad da povrate Kosmet)???

krstivoje

pre 11 godina

Srbija austriji treba da najavi reciprocne mere,prvo da podrzi samostalnost Celoveca i Slovackog Schoenbruna i njihov puni suverenitet,nema tu trte mrte.

gde cveta limun zut

pre 11 godina

@David Pantic;

"Mismo tu Evropu sacuvali od Turaka???Pogledaj malo koliko Turaka zivi po Evropi.Dobro smo je ocuvali kao sto smo ocuvali Kosovo od Albanaca.Jedino sto smo ocuvali je Titiove ucenike na celu drzave i srednjovjekovne poglede na svet.

anglosaxon

pre 11 godina

Sto bih voleo vas neosrbe sto se dicite istorijom da posaljem na to isto kosovo,pa da vidim da li bi ste ratovali za saku srba. Ne znam ko se to plasi ovakve srpske vojske?Ljudi,oko srbije je nato! a ne male drzavice.Nije mogla ona slobova,nece ni ova da natera 2000000 albanaca da zive onako kako bg kaze. Na kraju krajeva,srbi su oterali turke sa mnogo manje od dva miliona ljudi,na gotovo isti nacin kao sto albanci teraju srbe sa kosova.Istorija se ponavlja. Nadam se da ova vlast nije toliko poludela da ponavlja greske iz devedesetih.

Acke

pre 11 godina

@(David Pantovic, 2. jul 2012 07:52)

Znas i sam da muslimani funkcionisu kao braca. E da se ne bi ujedinili protiv amerikanaca i Izraelaca,onda su morali da im daju neku drugu teritoriju kako bi "mirvoni pregovori" oko teritorije Palestina-Izrael ublazili i rekli evo imate drzavu.
Takodje Albanci i Kosovari,kao i Makedonci i Turci nece nikad biti EU zbog konstantnog radikalizma i extremizma.
Takodje tu veliku ulogu igra i trgovina(medjunarodni koridor)droge,oruzija,a mafija ako ti jednom plati za uslugu,a ti se pokolebas,onda se zna ishod,a oni to ne zele.
Bolje sa lovom od korupcije u dzepu,nego bez love u nekom jarku. Gotovo ti je sve dil,a glavni problem je taj sto nas niko nista nije pitao. O ratovima i nacinu je Kiro Gligorov dosta pricao,ali Tudjman je bio resen da pravi rat.
Kad pogledas dokumentarac Srebrenica izgubljeni grad,sema rata i provociranje,zrtvovanje ljudi,naroda jeste sematski prikaz za odgovore na tvoja pitanja.
Dodas egipatsko prolece,libijsko,sad sirijsko i sema je uvek ista.Teroristima oruzije,ubijanje civila pod parolom eto vidite sta nam rade,da mi moramo da ubijamo

dust

pre 11 godina

I sad neka neko kaze kako su se Albanci na Kosovu sami izborili za nezavisnost.Naravno da bez ogromne pomoci sa strane to ne bi uspeli.Oni koji veruju da zapad zeli da pomogne Srbiji su u velikoj zabludi.Zapad uvek gleda svoj interes tako je uvek bilo i bice.

Vuk

pre 11 godina

@david pantovic
Srbija sacuvala Europu od Turaka????
To su uradili Austrijanci a Srbi su se u bitci kod beca borili na strani Turaka !
(Weber'S, 1. jul 2012 23:02)

Druze ti si nesto pobrkao.Austrijanci su se krili iza zidina,dok su Turke potukli Poljaci.

Klokan

pre 11 godina

Oni ne mogu da dobiju suverinitet bez saglasnosti svih clanica u UN.
Ovi sto se tripuju da nas predsednik moze da prica sa predsednicom kosova je ustavno nemoguce.
Jer ova drzava nema dva predsednika,vec samo jednog,a osoba sa kojom moze da razgovara jeste premijer kosova,predsedavajucim pokrajinskim paralamentom itd.
A Austrija neka ukine vize prema Kosovu

Prvi april

pre 11 godina

Treba ocekivati da ce nasa nova vlada na celu sa predsenikom, ostro osuditi i ponisti ovaj nelegalni akt. Ako treba jescemo i korenje !!!

mirko

pre 11 godina

Cuj "puni suverenitet" jer to kaze "međunarodna zajednica" = SAMOPROGLASENA "Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo" sastavljena od drzava koje su izvrsile agresiju na suverenu drzavu i okupirale joj taj deo teritorije. Gde su u toj "međunarodnoj zajednici" BRIK, Rusija i ostali? To je interesna grupa drzava koje se predstavljaju kao "međunarodna zajednica".

Ivan

pre 11 godina

"za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti"

Zaista smešno!

Proveri i ispeci, pa tek onda reci!

pre 11 godina

slovenac

Sto iznosis te prevazidjene neistine o demografskom bumu Albanaca na KiM kada svi znamo da to nije istina (osim izgleda vas neinformisanih). Mi smo videli rezultate popisa na KiM iz 2011. koji su sokirali ponavise Albance jer su i sami jadni poverovali da ih ima oko 2,5 miliona posto su godinama odbijali popis da bi politicki manipulisali sa naduvanim procenama. Albanaca na KiM ima maksimalno oko 1,6 miliona i to sve sa dosljacima i Presevske doline i fiktivno prijavljenim iz Albanije (popis su sprovodili sami onako kako su pokusali u Makedoniji pa su ga Makedonci obustavili zbog niza neregularnosti i fiktivnih prijava da bi uvecali broj). Pristina nema ni 200 000 stanovnika, a i u samoj Albaniji je registrovan veci pad ukupnog stanovnistva nego u Srbiji sa obzirom na korpus od pre 10 godina.

David Pantovic

pre 11 godina

@ја

Niko nije rekao da mi nismo mali I niko nije rekao da svi znaju gde je I sta je Srbija , nego ne razumem zasto se svi ovoliko opterecuju nama ako smo zaista toliko mali. Nesto tu ne stima. Ja ipak mislim da ima tu nesto sto mi ne znamo. A I opet ako ljudi zaista ne znaju gde je Srbija i Kosovo i Metohija treba da ih bude sramota da uopste o njoj I daju bilo koji komentar. Ako nista svi znaju odakle je Novak Djokovic number 1 in the World!!!!!!

agi svis

pre 11 godina

komentar za peru ,ko sta pita srbiju narode shvatite vec jednom koliko smo mali i malecki ko ce nas da pita nesto o kosovu to je zavrseno jos davno u kumanovu djaba nama mi ono mi ovo a imamo svega tri ispravna miga 29 koji lete jedva dva puta godisnje budimo tu gde jesmo i tacka

Vladimir

pre 11 godina

@weber

Opet nepoznavanje istorije. To kao kada bi rekao da je Francuska branila Hitlera. Samo zato što su francuske legije branile njegov bunker u Berlinu...
Tako su i Srbi napadali Beč.
Svašta...

Jovan

pre 11 godina

Mi ovu nasilnu otimacinu/pljacku srpske zemlje nismo priznali a bogami ni puno ostalih zemalja koje izgleda nisu "Medjunarodna zajednica" za gospodina Špindelegera.

Neka on lepo da nezavisnost Koruskoj i ostavi srpski narod na miru, vekovima nam samo probleme prave.

David Pantovic

pre 11 godina

@Weber'S

Ali da nije bilo Kosovske bitke Turci ne bi dosli samo do Beca nego do Pariza. ((: Zato ne moj da mi molim te pricas o Austrijancima. Sta su nam sve lose radili u istoriji tako da zaista ne vidim razlog zasto ne bi bili protiv nas ponovo. Ja samo molim nase politicare da nam kazu istinu I da se ne kriju vise iza Kosova jer narod zaista zivi veoma lose. Ako smo prodali taj deo teritorije Zelim da Znam ko je to uradio i za Koliko para? Ja Sam za Evropsku uniju ali dok mi dodjemo na red da udjemo u tu Evropsku uniju ona ce se raspasti. Mene ne zanima Nemac, Austrijanac itd. Mene zanima moj napaceni I uplaseni narod u Srbiji. Kad ce nama biti bolje? I da li ce ikada?

Savo

pre 11 godina

@ja

Tacno je da NAS kao Kineza nema... Nas se ne boje da mozemo porobiti svet... I da je Srbija mala drzavica na Balkanu, TO stoji... Ali je isto tacno da je Srbija teritorijalno najveca drzava, sa najvecim brojem stanovnika na prostorima ex Yu...E sada frustracije pojedinaca iz drugih jos manjih drzavica sa prostora ex Yu u odnosu na Srbiju, se iskazuju upravo ovakvim komentarom kakav je TVOJ...Mi Srbi tu ne mozemo pomoci, prosto je tako kako je, stoga i zelje Vas da Srbija bude terit. jos manja (otimanjem Kosova)je "razumljiva"...

ljubomir

pre 11 godina

ne tako davno austrougarska je bila jedna od najvecih i najbogatijih imperija ali zahvaljujuci nama spali su na teritoriju nesto vecu od kosova. :)) nikada nam nece oprostiti 'cer' i 'kolubaru' devastirajuce poraze i sramotu koju smo im naneli. germani su to oni ne oprastaju kao mi sloveni.

misko

pre 11 godina

Suverenitet Kosova bez severnog dela,bez priznanja cele EU i naročito Srbije je bitan samo za unutrašnju politiku Kosova i opravdanost službenika EU pred svojim poreskim obveznicima da su kao nešto uradili.Do stvarnog suvereniteta će Kosovo doći limburga meseca kad se majmuni šišaju.

Sale

pre 11 godina

Srbija sacuvala Europu od Turaka????
To su uradili Austrijanci a Srbi su se u bitci kod beca borili na strani Turaka !
(Weber'S, 1. jul 2012 23:02)

Овде се управо ради о томе да Турци нису сачували и спасили Европу од Срба.Нико не може да порекне чињеницу да су Турци, да су хтели, могли Србе да сведу на број статистичке грешке. Турци су испољили своју далековидост у политичком предвиђању будућности, па су мудро одржавали Србе у довољном броју, да их такве и у довољном броју, са све њиховим незгодним српским менталитетом оставе Европи на дар, као шугу због које ће вечно да се чешу, а за то време ће Турска на миру економски да се развија. Изгледа се Европа итекако усрећила са тим турским поклоном у виду незгодних Срба, које је безуспешно бомбардовала већ више пута током двадесетог века. Упркос томе, свраб се и даље наставља, а лека против свраба још увек нема. Е Турци, Турци, баш сте испали покварени, Европа Вам овај поклон никада неће опростити.

DAvid

pre 11 godina

Ma svi vi možete da zarađujete i blago vama... Platiće Tači da pričate nebuloze po svetu i neka... Ali Kosovo kao država neće postojati... Vrpoljiće se, mrštiće se, ali morgen... Jedina stavka pod kojom vi i dalje držite naše političare je EU. Kada projekat propadne ne znam šta će biti...
Pokušaji uslovljavanja uništavanjem naše privrede neće nikada uspeti jer za razliku od vas mi svi znamo da sami sebi spremimo hranu... Da čuvamo kokoške, posadimo krompir i paradajz. Bogme znamo i da sečemo drva u šumi a i da ih cepamo ručno umesto da ih kupujemo na komad u supermarketima... Ma koliko mi nemali para trošićemo više nego što zaradimo, a kako? Pa to je srpska nauka... Ono što tek vas boli je to što i pored toga što ste nam uništili vojsku u Srbiji legalnog oružja ima 38 komada na 100 stanovnika... E sad znate vi da na komad legalnog ima bar 4 komada nelegalnog, što mu dođe po 2 komada na jednog građanina ove zemlje a to je ipak previše i za američke trudne foke i ostalu vojnu boraniju koja prsa u prsa ne bi izdržali ni dan...

student

pre 11 godina

Nebitno u ovom slucaju da je Srbiji neko oteo teritoriju. Bitno je to da je ovakva licemernost van svake pameti. Narod na Kosovu pati. Nema ni D od demokratije. Kriminal cveta. Nezaposlenost najveca u Evropi. O cemu vi pricate. Smejurija. Zao mi je dole ljude koji se zlopate zarad interesa pojedinaca. Na Srbiji nije da prizna Kosovo, ali ni da koci zivote svih tih ljudi. I opet mi ostasmo grbavi i netolerantni. Nadam se da cemo bar kroz 50 godina moci da kazemo da su narodi Balkana srecni i zadovoljni, pa o kakvim god granicama pricali.

Iskreno, zar ne deluje čudno da je Špindeleger u sakou ... ?!

pre 11 godina

"On je objasnio da odluka usledila baš sada jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti."

"Stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova"??!! "Može doprineti regionalnoj stabilnosti."??!! Za one koji ne čitaju i koji se ne obrazuju, koje mrzi da pogledaju u neki rečnik, ili enciklopediju - ovaj tip je definicija licemerja i laži u ljudskom obličju!!!
Postoji dokument iz 19. veka, negde u nekom arhivu u Austriji, u kome je razrađen plan Austro-ugarskog cara (njegov potpis, ali, naravno, nije njegov plan) o stvaranju Velike Albanije. O tome je pre nekoliko godina pričao jedan naš istoričar u jednoj emisiji, koji je proučavao taj dokument u tom arhivu. Naravno da odmah pada u oko da je finalni čin tog projekta započeo Slobodan Milošević, u maniru tipičnom za Austro-ugare, a da se kraj tog čina i cele predstave ZVANIČNO najavljuje upravo kada Srbijom drma njegov politički produkt - Ivica Dačić!
Da li vam je BAR MALO neobično što je Boris Tadić spasao i vratio na sam vrh vlasti Ivicu Dačića i SPS - Boris Tadić koji nikad ništa samostalno u životu nije uradio, koji ni jedan jedini potez u politici nije napravio bez htenja nekoga sa Zapada?! Zar zaista ljudi misle da se sve svodilo na Tadićev hedonizam, komplekse niže vrednosti, i mržnju prema Srpskom narodu?! Zar nije jasno zašto je Dinkić, od kad se pojavio, uvek u tome?

t.

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica će odlučiti da se njeno nadgledanje nezavisnosti"

Krajnje je arogantno i licemerno stavove drzava koje sponozrisu albanski nacionalizam i otimanje tudje teritorije izjednacavati sa medjunarodnom zajednicom jer u toj medjunarodnoj zajednici vecina ne priznaje tu albansku tvorevinu na Kosovu. Cak se ne moze ni govoriti u ime cele EU jer ce i tamo uvek biti drzava koje nikada nece priznati tu albansku paradzravu. Kao drugo, sta znaci "puni suverenitet"? Kada neko ima puni suverenitet taj neko je u stanju da se uclani u bilo koju medjunarodnu organizaciju ili da sam upravlja bez tutora a sve to "drzava kosova" nikada nece biti u stanju. Ta albanska tvorevina na Kosovu je samo jedan izdrzavani i sporni PROTEKTORAT koji vec i predugo destabilise citav region i nista vise. Inace, licemerno je i to sto se kao problem navodi samo sever Kosova koji ce se po misljenju spoznora albanskih nacosha resiti "integracijom" Srba? Stvarno? A sta cemo sa prihvatanjem realnosti na severu? Sta cemo sa pravom ljudi da sami odlucuju o svojoj sudbini i kako ce ziveti? Sta cemo sa zlocinima Albanaca? Kako to da svi ti izgovori kojima se pravda albanski separatizam, ne vaze i za Srbe na Kosovu?

Rade

pre 11 godina

Koliko ce biti nezavisno vidi se i po tome stoo to govore oni koji su i do sada kosovo tretirali kao nezavisno. Dva su razloga da kosovo nece biti potpuno nezavisno, bez obzira na bilo kakvu i bilo ciju retoriku. Prvi je sto su na kosovu strane vojne trupe, a drugi je sto Srbija nikada nece priznati nezavisnost. Tako da samo ostaje da pricaju o potpunoj nezavisnosti, posto prava nezavisnost nikada nece doci. Price za malu decu.

Dejan

pre 11 godina

Do kraja jeseni Kosovo bi trebalo da dobije "puni suverenitet" a teritorijalni integritet sa granicama do Nisa, prema planovima kontakt grupe tokom narednih godina. Razvijanje dobrosusedskih odnosa ce biti jedan od uslova za clanstvo Srbije u EU.
Posto se Srbija odrekla Kosova i Metohije ocekuje se da se u ime demoNkratije odrekne i Raske oblasti i Vojvodine. "Ovi hrabri i mudri" potezi srpskog rukovodstva ce biti sa velikim odobravanjem i odusevljenjem prihvaceni u Vasingtonu i Briselu. Da li ce "ruski nacionalisti" i "oportunisti" koji su preuzeli vlast u Beogradu prihvatiti ovakva resenja vreme ce pokazati......

Viktor

pre 11 godina

@Samo bi vas podsetio. Srpski prosjek je 49 godina, a na Kosovu 21 godina. Da je Kosovo u sastavu Srbije, za 30 godina večina su do Beograda, pošto oni vole zemlju, a vi provod!
(slovenac, 2. jul 2012 12:49)

Taj problem se nece resiti ni tzv. ulaskom u EU i Srbije i Kosova*, jer u EU ne postoje ogranicenja u zaposljavanju i naseljavanju za bilo kog gradjanina EU, niti u pravu na kupovinu nekretnina u drugoj drzavi, tako da ni Kosovo u Srbiji, ni Srbija i Kosovo* u EU ne menja nista po pitanju eventualnog buduceg ekspanzionizma Albanaca sa Kosova. Samo se zaludnim Srbima mazu oci, kao bi to bio problem da se Kosovo reintegrise u ustavno-pravni sistem Srbije.

maki

pre 11 godina

Koje ponizavanje i mrcvarenje Srbije. Ajde vec jedanput uzmite od nas sve sto hocete pa da se mi onda okrenemo onome sto cete nam valjda ostaviti i da pokusamo da krenemo napred sa dosta rada i uz Boziju pomoc

MIKI

pre 11 godina

Fasizam je ziv,medijski rat je sada najmocnija predigra ratova. Ocrnili su nas na svim nivoima da smo poceli i medjusobno da se mrzimo..a to se nastavlja i dalje

Историчар

pre 11 godina

@Weber'S
Да ли си ти чуо некад за Војну границу, или Крајину, простор на Хабсбуршко-Османској граници који су владари Хабсбуршке монархије (Аустрије) формирали као одбрамбени бедем према Османској царевини и насељавали Србима?
И да се разумемо, не тврдим ја да су Срби небески народ који је Турке зауставио и спасао Европу, али желим да ти скренем пажњу да је лицемерно користити се селективно чињеницама.
А овај пример нам показује чињеницу којој многи код нас не желе да погледају у очи, да смо ми и за Запад и за Русију увек били само оруђе које се искористи у погодном тренутку, па онда одбаци. Зато само у се и у своје кљусе, јер наши животи зависе од нас, ни од Брисела ни од Москве.

mr

pre 11 godina

U ovoj vesti se moze videti sva nasa tragedija,ali ne u cinjenici da definitivno gubimo Kosovo,nego u tragicno losoj percepciji desavanja oko nas. Setite se samo reakcije i analize nasih politicara,analiticara i raznih strucnjaka ove vesti o prekidu nadgledane nezavisnosti,svi u glas su rekli eto kako je to dizanje ruku medjunarodne zajednice od propalog projekta nezavisnosti Kosova,a covek im sad sve objasni...

NN

pre 11 godina

A sto je vama oroblem taj sever Kosova i Metohije? Sta je sas tako tesko pa proterali ste Srbe (ili pobili) iz mnogih delova bivse Jugoslavije. Eto na tom "multietnickom" Kosovu ih skoro nema vise. Preostalih par kuca bese nedavno sruseno i zapaljeno u Pristini... Sto ne sredite i taj sever? Jel sad toliki problem kako zrtvu pretvoriti u krivca? Pa do sada vam nije bio problem.

selektor

pre 11 godina

..........jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti..... a treba: stabilnog, demokratskog, etničkog Kosova.....

mavo

pre 11 godina

Gospod David Pantic kako smo mi mogli da borimo Trusku ? koliko nas ima takozvani muslimani od te vremena mislite da to je pobjeda! ja mislim na suprotno

Vecko

pre 11 godina

Nastavak vesti ... Srpski centar za svemirska istrazivanja objavio je da izvrseno uspesno sletanje prve srpske posade na Mars, mesec dana pre isto takvog sletanja od strane mesovite amaricko-ruske posade.

Milan

pre 11 godina

Da li iko ko ima i malo zdravog razuma moze da zamisli da ce u interesu Nemacke ili Austrije ikada biti podrzavanje Srba koji su otvoreno pro-Ruski od pocetka sveta? Mi smo za njih mali Rusi na Balkanu, a njihov strateski interes je zaustavljanje Rusije.