Sreda, 27.06.2012.

14:17

Stefan Vlajković ipak na slobodi

Advokat Stefana Vlajkovića Miroslav Živković demantovao je vest da je Vlajković uhapšen u specijalnoj policijskoj akciji u Vrnjačkoj banji.

Izvor: B92

Stefan Vlajkoviæ ipak na slobodi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

mlekadzija

pre 11 godina

I trebao je da bude uhapsen. Opasno je ugrozio integritet drzave Srbije...Vidi se kako pravna drzava reaguje kad treba. Reformnisano pravosudje na delu.

Saša

pre 11 godina

Svi mediji govore o čoveku koji je prevarom došao do 7000 evra a niko od tih istih medija ni da spomene one koji ovoj jadnoj državi i narodu ukradoše milione i milijarde evra.
Izgleda da naš poštovani pravni sistem ne funkcioniše jednako prema svim građanima.

hambo

pre 11 godina

ma decko je legenda kladim se da bi bio najbolji student .pa nije on to uradio zbog 7000€ stipendije hteo je samo da preskoci nepotrebne procedure i papirologiju!!!!

bezimena

pre 11 godina

ovom decku svaka cast,mozak je kad je sve to smislio i realizovao.
(teki, 27. jun 2012 14:53)

On je UHAPŠEN, toliko je uspeo da "realizuje", a to što se Vi, i još neki, KLASIČNOM PREVARANTU divite, to govori da spadate u onaj deo gradjana čiji je sistem vrednosti potpuno poremećen!!! Normalan čovek se klanja inteleginciji kao što je bila Teslina, Ajnštajnova i sl.
Ostaje mi samo da Vama i sl. poželim susret sa nekim prevarantom....


p.s. prevare spadaju u vrlo teška krivična dela jer ih prevaranti vrlo dugo smišljaju i organizuju (bez trunke savesti i obzira) kao što to rade i nalogodavci raznih ubistava, pa je šteta po pojedinca ili društvo ogromna!

Гојко

pre 11 godina

У држави у којој је правосудни испит министарке правде проглашен за службену тајну, овакви потези нису ништа необично.

Vidovita Milka

pre 11 godina

Ne razumem, pa mali jeste talemat. ima sve- prodornost, inventivnost, poduzetnost, ideje, hrabrost, ludost. Ko da je Edison bio bolji.

Zare

pre 11 godina

Citam komentare i bas se nasmeja na prognoze za politicku buducnnost mog komsije Stefana! Nisam ga vidjao cesto, zapravo veoma retko u zadnjih nekoliko godina. Mali je lepo igrao sah jos kao tinejdzer i naravno bio ok klinac. Naime, decak je vec iz politicke porodice, tacnije njegov otac je visoki funkcioner SPS-a u Vrnjackoj Banji tako da nisam siguran da ce bas u G17. Kada je izbila ova afera vidjali su ga tuda i slobodno se kretao, niko ga nije jurio niti je bezao, barem je takav utisak bio. A za raketna istrazivanja i ne bi me zacudilo koliko je novca davao za razne makete aviona na daljinsko upravljanje i to mu je bio ozbiljan hobi.

Građanin

pre 11 godina

Mene samo zanima zašto se ne ispita kako je došao do uverenja da je završio fakultet?! Njemu je uverenje da je završio fakultet izdato na njegovom fakultetu iako to nije istina! Osoba koja mu je dala to uverenje idalje sedi na svom radnom mestu i sutra može da načini istu prevaru ili sličnu ako joj se bude htelo... To je primer dvostrukih aršina.
Za ovu prevaru je trebalo najmanje dvoje, a ja vidim da je samo jedan uhapšen...

Milan

pre 11 godina

Stefan je pokazao sve propuste i slabosti sistema, a sada će biti žrtveno jagnje. Ne znam šta je sa onim brojnim profesorima sa kragujevackog pravnog fakulteta, čuo sam da predaju i dalje dok im se suđenje odvija sporo i uz maksimalno prolongiranje. Po meni, oni su neuporedivo veći kriminalci od Stefana, ali po njihovom skandalu se već nahvatala prašina zaborava. A ko zna koliko je još takvih "profesora" na drugim fakultetima.

Yo, Toronto

pre 11 godina

Kako to...uhapsili??? Pa zar ovaj momak nije (uspesni) rezultat svih kvaliteta i moralnih normi cime su nas u toj drzavi sve ucili od rodjenja? Snadji se kako znas i umes: kradi, ucari, prevari, laktaj se, nadji preko veze, uceni, proneveri, podmiti, lazi...su samo neke od stimulisucih drustvenih normi diljem Balkana a pogotovo u tuznoj RS. Kad sam biJo mali, nagradjivali su nas gubljenjem casova... sta dalje reci?

jovan

pre 11 godina

Samo jedno pitanje: Kako to da ljudi koji su opljackali Kolubaru, bogata pevaljka koja je pocistila fudbalski klub, pa onaj tabadzija Kovacevic koji umalo nije ubio svog kolegu od batina, a i mnogi drugi miljenici vlasti imaju neuporedivo bolji tretman iako su neuporedivo vece stetocine i kriminalci? Nije bio toliki problem da se plati milion dolara nasih para za glavu terminatora Kovacevica ali je zato neoprostiv greh tih 5000 eura sto je decko prevarom prisvojio. Pravda koja ima visestruke standarde nije uopste pravda.

sedam sekretara

pre 11 godina

Najbolje od svega je ova fotografija uz vest i blago zabezeknuti i samozadovoljni izgled lica naše ministarke Snežane Samardžić-Marković, inače vrsnog poznavaoca i omladine, a svakako i sporta...Ne kažem da to ima bilo kakve veze sa ovim mladićem i njegovim slučajem, već prosto mi je bilo simptomatično...

Adam

pre 11 godina

Nemojte da hapsite dete!!!! Ko zna kome bi od politicara mogao da zatreba neki dokument....uverenje, potvrda, dioloma a mali ima zlatne ruke. Ako ne dobijemo datum pregovora, mogao bi on da nam napravi neku potvrdu da smo vec primljeni.

Deki

pre 11 godina

Kakav je Stefan, takva nam je i drzava, takvi su nam i fakulteti, takvi su nam i fondovi i na kraju takvi smo i mi svi. Zakljucak je, svi smo mi Stefan.

Diplomirani Predsednik

pre 11 godina

Ne mogu da razumem ljude koji brane postupke ovog prevaranta i napadju policiju jer navodno ne hapsi prave kriminalce već hapsi obične ljude. Stvarno ne razmem! Kao on je bezopasan. Zamisli da je dogurao do guvernera ili ministra ili tako nešto.
(GORGI, 27. jun 2012 15:14)

Potpuno si u pravu,zamisli da bude guverner ili ministar,strasno,medjutim ako bi dogurao do Predsednika Srbije,e to bi vec bilo normalno s obzirom da je polozio cak 7 ispita,a trenutni je polozio oko 0 ispita!

Aleksandar

pre 11 godina

... i tako propade davni nas san o osnivanju Svemirske agencije Srbije... A i san da nadjemo nekog studenta koji je video na predavanjima, vezbama i ispitima naseg predsednika.

mihajlo

pre 11 godina

On je znao da od velike shkole u Srbiji nema vajde ali da od prevare moze neshto i da ima. Dechko je na mestu i ako je to uradio,podrzavam ga sto posto!

ETH - PRIJEMNI

pre 11 godina

ZASTO JE VAZAN PRIJEMNI Stefan Vlajković, student koji je falsifikovao dokumente Fizičkog fakulteta u Beogradu, uspeo je da prevari Fond za mlade talente, ali ipak ne i Tehnički institut u Cirihu, iako se predstavljao kao njihov doktorand. Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta da je dobio 25 desetki na Fizici "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni! Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama i dobio iznenađujući odgovor - Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test - kaže za "Novosti" prof. dr Ivan Dojčinović, prodekan Fizičkog fakulteta, koji je prevaru i otkrio. - Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta.

slucajni_prolaznik

pre 11 godina

Ne znam u cemu je razlika izmedju falsifikovanja diplome i kupovine diplome, ako je stefan uhapsen sta cekate sa ovim drugima!!

Toma DIPLOMA

pre 11 godina

Pusti te decka na miru,njegov jedini problem je sto nije imao dovoljno šlifa i iskustva u tome sto je pokusao da uradi.Morao je da bude strpljiviji i da ako je vec hteo da stígne bez rada do diplome nauci od najboljih kako se to radi!

StepaTHC

pre 11 godina

Njega su uhapsili zato što je pojedinac, nije deo sistema. A ove što uništavaju banke, daju kredite deci i uništavaju državu će da ostave za pelcer. Strašno!

dipl ing etf

pre 11 godina

Covek je imao 7 polozenih ispita i to sve desetke, prema tome glatko su mogli damu pogledaju kroz prste.
Ispao je budala, ali nasi fakulteti su smece.

m

pre 11 godina

Konacno.
A sta je clanovima strucne komisije i ostalih odgovornih lica koje je ovaj balavac uspeo da "prevari"? Da li ce oni snositi ikakvu odgovornost sto su toliki novci otisli prevarantu, a ne nekome ko je zaista zasluzio?

Vojislav

pre 11 godina

Slazem se sa time da on treba da odgovara za svoja dela, ali ne mogu da prihvatim to da je on vise kriv od npr. ovih iz Agrobanke, koji su okoristili milionima evra, isplacivali kredite sebi koje su pokrivali propalim firmama, a za njih nesto ne citam da ce da robijaju....Tipicno za Srbiju.

MagnusPyke

pre 11 godina

Ovo je smesno. Voleo bih da vidim diplome onih koji su uhapsili ovog studenta, gde i kako su ih stekli. Slazem se da ukoliko je falsifikovao dokumente i potom dobio stipendiju treba da odgovara. Medjutim malo je licemerno da su nasli da isteruju pravdu na njemu dok je ekipa sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu nedodirljiva.

Aca

pre 11 godina

A koji je ovo film?
Mnogo je smesno!
Kako je klinac uspeo da prevari univerzitet, fond za mlade talente...
Pa koja smo mi onda drzava, koje su to institucije, ko njima rukovodi!?
Smesno i zalosno.
Ako je istina da si ih za*****, svaka ti cast!

GORGI

pre 11 godina

Ne mogu da razumem ljude koji brane postupke ovog prevaranta i napadju policiju jer navodno ne hapsi prave kriminalce već hapsi obične ljude. Stvarno ne razmem! Kao on je bezopasan. Zamisli da je dogurao do guvernera ili ministra ili tako nešto.

Elvir

pre 11 godina

Najveci kriminalac u Srbiji! E na pogresne se namerio. A sta cemo sa ostalim tajkuncicima i sponzorima politicara? Jel to znaci da je Tomina diploma sledeca? A sta cemo sa nasim posteno zasluzenim fakultetskim dipolmama sa kojima ne moze da se zaposlimo nigde u Srbiji? A uz to skolstvo skroz srozano na nivo u kome se ne zna ko je inzenjer a ko zanatlija, ko je kome nadredjeni itd. Dok god se ne sredi sistem vrednosti u ovoj zemlji i da skolovanje postane vazno radi statusa u drustvu a i materijalnog statusa, ovo drustvo nece nikud. Nazalost postali smo taoci politicara i politike. Razumem tog mladog coveka, koji sa zavrsenom fizikom ne moze nista da radi u ovoj zemlji, a sa nezavrsenom i prevarom moze - jednostavno decko je tako naucen kroz zivot u ovoj zemlji tj da sve moze a fakultet i ne mora.

Nenad

pre 11 godina

Ovo je cist primer zamajavanja ovog naroda. Sve novine vec mesecima bruje o ovoj gluposti. Zar je ovaj momak glavni problem ove drzave? Ovako vlast pomocu medija skrece paznju sa gorucih problema.

bozilovn

pre 11 godina

Kakav car! Ostap Bender i Baron Minhauzen u jednom. Ali u odnosu na naše političare je još šegrt. Njih niko više ne hvata niti za glavu niti za rep. Hahaahhahaha. Pa ljudi, to mu je sistem dozvolio! Dečko ima i smisao za humor.

Gradjanin

pre 11 godina

Student na vreme je poceo da se uklapa u poslove u Srbiji, izgleda da su se politicari uplasili njegovih sposobnosti jer bi na sledecim izborima pobedio za predsednika.

Catch me if you can

pre 11 godina

Ovog decka odmah zaposliti u DB ili jos bolje:Stefan za premijera.Treba biti car pa uspeti isfolirati folirante(Snezana Markovic,Dragan Sutanovac).

Aleksa

pre 11 godina

U redu, uhapsili ste ga! Ali, nije dovoljno! Uhapsite i onog(one) koji je (su), ne kupio (kupili) diplomu, već ju je (su ih) dobio (dobili) na poklon! Čik, da vas vidim! E, moja Srbijo, nikada nećeš biti "normalna" zemlja!I, do god je to tako, do god ima nedodirljivih, od nas neće biti "ništa"!!! Greota za one koji su poštenim radom stekli sve, pa i diplomu!Živeo kriminal, na visokom nivou!!!

jelena

pre 11 godina

pa kad je vec falsifikovao diplomu bolje bi mu bilo da se kandidovao za predsednika, a ne sto je pokusao da ode u inostranstvo... mlad je, zeznuo se, nije znao da takve stvari prolaze samo u srbiji.

Crnac

pre 11 godina

Kako li ste samo brzi kad treba obicni ljudi da se hapse i procesuiraju,a gde su vam politicki "ortaci" koji ojadise zemlju,agrobanka,kolubara,azotara,marko milosevic...i jos gomila tih stvari,da ne nabrajam vise.
Ne kazem da ovog momka ne treba osuditi ako je stvarno tako kao sto se prica,ali vasa "pravda" je selektivna...

GORGI

pre 11 godina

Čovek dao sedam ispita i shvatio da je bolje biti novinska zvezda. Na kraju je malo preterao sa zvezdama i hteo da lansira satelit. Mogao je da da npr 9 ispita i da izbegne lansiranje satelita u novine i sve bi glatko prošlo.

Bruka

pre 11 godina

A što niste uhapsili prodekana za nastavu , smešno, pa ni patrole da blokira ulice prilikom "potere" za beguncima zbog paljenja ferarija Dačićev MUP nije bio "obučen" da pozove u pomoć a ovamo hapse klinca zbog korumpiranog prodekana.

azimuth

pre 11 godina

E gre'ota. Od ovoliko prevaranta, pljackasa, unistitelja drzavne, drustvene i privatne svojine oni uhapsise ovog studenta. Koferce, postanska stedionica, privatizacija ... a nastradao ovaj. Eh da je znao pa da udje u vladu, tako se najbolje izbegava odgovornost i bajbokana u Srbiji.

hahahah

pre 11 godina

dolijao je. steta,lik je legenda. pogotovo onaj govor...hahahahahahahahahahahah
a iza mislim ministrica cvate od srece tipa "jao,kako je ljepo imat ovakvu omladinu,ne moramo brinut za buducnost".
postao je hit i u ljepoj nasoj.
ocekujem da ce bit predsjednik srbije za kojih 30 godina.
ako je mogao toma,ovaj je za njega svjetski covjek!

semalirane pufne

pre 11 godina

Meni je stvarno najzabavnije u celoj prici sto ga i dalje zovete "student Stefan Vlajkovic", a njegova prevara je upravo u tome sto NIJE STUDENT.

Crnac

pre 11 godina

Kako li ste samo brzi kad treba obicni ljudi da se hapse i procesuiraju,a gde su vam politicki "ortaci" koji ojadise zemlju,agrobanka,kolubara,azotara,marko milosevic...i jos gomila tih stvari,da ne nabrajam vise.
Ne kazem da ovog momka ne treba osuditi ako je stvarno tako kao sto se prica,ali vasa "pravda" je selektivna...

jelena

pre 11 godina

pa kad je vec falsifikovao diplomu bolje bi mu bilo da se kandidovao za predsednika, a ne sto je pokusao da ode u inostranstvo... mlad je, zeznuo se, nije znao da takve stvari prolaze samo u srbiji.

hahahah

pre 11 godina

dolijao je. steta,lik je legenda. pogotovo onaj govor...hahahahahahahahahahahah
a iza mislim ministrica cvate od srece tipa "jao,kako je ljepo imat ovakvu omladinu,ne moramo brinut za buducnost".
postao je hit i u ljepoj nasoj.
ocekujem da ce bit predsjednik srbije za kojih 30 godina.
ako je mogao toma,ovaj je za njega svjetski covjek!

semalirane pufne

pre 11 godina

Meni je stvarno najzabavnije u celoj prici sto ga i dalje zovete "student Stefan Vlajkovic", a njegova prevara je upravo u tome sto NIJE STUDENT.

Bruka

pre 11 godina

A što niste uhapsili prodekana za nastavu , smešno, pa ni patrole da blokira ulice prilikom "potere" za beguncima zbog paljenja ferarija Dačićev MUP nije bio "obučen" da pozove u pomoć a ovamo hapse klinca zbog korumpiranog prodekana.

jovan

pre 11 godina

Samo jedno pitanje: Kako to da ljudi koji su opljackali Kolubaru, bogata pevaljka koja je pocistila fudbalski klub, pa onaj tabadzija Kovacevic koji umalo nije ubio svog kolegu od batina, a i mnogi drugi miljenici vlasti imaju neuporedivo bolji tretman iako su neuporedivo vece stetocine i kriminalci? Nije bio toliki problem da se plati milion dolara nasih para za glavu terminatora Kovacevica ali je zato neoprostiv greh tih 5000 eura sto je decko prevarom prisvojio. Pravda koja ima visestruke standarde nije uopste pravda.

Adam

pre 11 godina

Nemojte da hapsite dete!!!! Ko zna kome bi od politicara mogao da zatreba neki dokument....uverenje, potvrda, dioloma a mali ima zlatne ruke. Ako ne dobijemo datum pregovora, mogao bi on da nam napravi neku potvrdu da smo vec primljeni.

Catch me if you can

pre 11 godina

Ovog decka odmah zaposliti u DB ili jos bolje:Stefan za premijera.Treba biti car pa uspeti isfolirati folirante(Snezana Markovic,Dragan Sutanovac).

Aca

pre 11 godina

A koji je ovo film?
Mnogo je smesno!
Kako je klinac uspeo da prevari univerzitet, fond za mlade talente...
Pa koja smo mi onda drzava, koje su to institucije, ko njima rukovodi!?
Smesno i zalosno.
Ako je istina da si ih za*****, svaka ti cast!

azimuth

pre 11 godina

E gre'ota. Od ovoliko prevaranta, pljackasa, unistitelja drzavne, drustvene i privatne svojine oni uhapsise ovog studenta. Koferce, postanska stedionica, privatizacija ... a nastradao ovaj. Eh da je znao pa da udje u vladu, tako se najbolje izbegava odgovornost i bajbokana u Srbiji.

StepaTHC

pre 11 godina

Njega su uhapsili zato što je pojedinac, nije deo sistema. A ove što uništavaju banke, daju kredite deci i uništavaju državu će da ostave za pelcer. Strašno!

Diplomirani Predsednik

pre 11 godina

Ne mogu da razumem ljude koji brane postupke ovog prevaranta i napadju policiju jer navodno ne hapsi prave kriminalce već hapsi obične ljude. Stvarno ne razmem! Kao on je bezopasan. Zamisli da je dogurao do guvernera ili ministra ili tako nešto.
(GORGI, 27. jun 2012 15:14)

Potpuno si u pravu,zamisli da bude guverner ili ministar,strasno,medjutim ako bi dogurao do Predsednika Srbije,e to bi vec bilo normalno s obzirom da je polozio cak 7 ispita,a trenutni je polozio oko 0 ispita!

MagnusPyke

pre 11 godina

Ovo je smesno. Voleo bih da vidim diplome onih koji su uhapsili ovog studenta, gde i kako su ih stekli. Slazem se da ukoliko je falsifikovao dokumente i potom dobio stipendiju treba da odgovara. Medjutim malo je licemerno da su nasli da isteruju pravdu na njemu dok je ekipa sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu nedodirljiva.

Vojislav

pre 11 godina

Slazem se sa time da on treba da odgovara za svoja dela, ali ne mogu da prihvatim to da je on vise kriv od npr. ovih iz Agrobanke, koji su okoristili milionima evra, isplacivali kredite sebi koje su pokrivali propalim firmama, a za njih nesto ne citam da ce da robijaju....Tipicno za Srbiju.

Nenad

pre 11 godina

Ovo je cist primer zamajavanja ovog naroda. Sve novine vec mesecima bruje o ovoj gluposti. Zar je ovaj momak glavni problem ove drzave? Ovako vlast pomocu medija skrece paznju sa gorucih problema.

ETH - PRIJEMNI

pre 11 godina

ZASTO JE VAZAN PRIJEMNI Stefan Vlajković, student koji je falsifikovao dokumente Fizičkog fakulteta u Beogradu, uspeo je da prevari Fond za mlade talente, ali ipak ne i Tehnički institut u Cirihu, iako se predstavljao kao njihov doktorand. Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta da je dobio 25 desetki na Fizici "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni! Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama i dobio iznenađujući odgovor - Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test - kaže za "Novosti" prof. dr Ivan Dojčinović, prodekan Fizičkog fakulteta, koji je prevaru i otkrio. - Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta.

slucajni_prolaznik

pre 11 godina

Ne znam u cemu je razlika izmedju falsifikovanja diplome i kupovine diplome, ako je stefan uhapsen sta cekate sa ovim drugima!!

Toma DIPLOMA

pre 11 godina

Pusti te decka na miru,njegov jedini problem je sto nije imao dovoljno šlifa i iskustva u tome sto je pokusao da uradi.Morao je da bude strpljiviji i da ako je vec hteo da stígne bez rada do diplome nauci od najboljih kako se to radi!

Aleksandar

pre 11 godina

... i tako propade davni nas san o osnivanju Svemirske agencije Srbije... A i san da nadjemo nekog studenta koji je video na predavanjima, vezbama i ispitima naseg predsednika.

GORGI

pre 11 godina

Čovek dao sedam ispita i shvatio da je bolje biti novinska zvezda. Na kraju je malo preterao sa zvezdama i hteo da lansira satelit. Mogao je da da npr 9 ispita i da izbegne lansiranje satelita u novine i sve bi glatko prošlo.

m

pre 11 godina

Konacno.
A sta je clanovima strucne komisije i ostalih odgovornih lica koje je ovaj balavac uspeo da "prevari"? Da li ce oni snositi ikakvu odgovornost sto su toliki novci otisli prevarantu, a ne nekome ko je zaista zasluzio?

Gradjanin

pre 11 godina

Student na vreme je poceo da se uklapa u poslove u Srbiji, izgleda da su se politicari uplasili njegovih sposobnosti jer bi na sledecim izborima pobedio za predsednika.

Deki

pre 11 godina

Kakav je Stefan, takva nam je i drzava, takvi su nam i fakulteti, takvi su nam i fondovi i na kraju takvi smo i mi svi. Zakljucak je, svi smo mi Stefan.

Elvir

pre 11 godina

Najveci kriminalac u Srbiji! E na pogresne se namerio. A sta cemo sa ostalim tajkuncicima i sponzorima politicara? Jel to znaci da je Tomina diploma sledeca? A sta cemo sa nasim posteno zasluzenim fakultetskim dipolmama sa kojima ne moze da se zaposlimo nigde u Srbiji? A uz to skolstvo skroz srozano na nivo u kome se ne zna ko je inzenjer a ko zanatlija, ko je kome nadredjeni itd. Dok god se ne sredi sistem vrednosti u ovoj zemlji i da skolovanje postane vazno radi statusa u drustvu a i materijalnog statusa, ovo drustvo nece nikud. Nazalost postali smo taoci politicara i politike. Razumem tog mladog coveka, koji sa zavrsenom fizikom ne moze nista da radi u ovoj zemlji, a sa nezavrsenom i prevarom moze - jednostavno decko je tako naucen kroz zivot u ovoj zemlji tj da sve moze a fakultet i ne mora.

bozilovn

pre 11 godina

Kakav car! Ostap Bender i Baron Minhauzen u jednom. Ali u odnosu na naše političare je još šegrt. Njih niko više ne hvata niti za glavu niti za rep. Hahaahhahaha. Pa ljudi, to mu je sistem dozvolio! Dečko ima i smisao za humor.

Aleksa

pre 11 godina

U redu, uhapsili ste ga! Ali, nije dovoljno! Uhapsite i onog(one) koji je (su), ne kupio (kupili) diplomu, već ju je (su ih) dobio (dobili) na poklon! Čik, da vas vidim! E, moja Srbijo, nikada nećeš biti "normalna" zemlja!I, do god je to tako, do god ima nedodirljivih, od nas neće biti "ništa"!!! Greota za one koji su poštenim radom stekli sve, pa i diplomu!Živeo kriminal, na visokom nivou!!!

Гојко

pre 11 godina

У држави у којој је правосудни испит министарке правде проглашен за службену тајну, овакви потези нису ништа необично.

sedam sekretara

pre 11 godina

Najbolje od svega je ova fotografija uz vest i blago zabezeknuti i samozadovoljni izgled lica naše ministarke Snežane Samardžić-Marković, inače vrsnog poznavaoca i omladine, a svakako i sporta...Ne kažem da to ima bilo kakve veze sa ovim mladićem i njegovim slučajem, već prosto mi je bilo simptomatično...

Milan

pre 11 godina

Stefan je pokazao sve propuste i slabosti sistema, a sada će biti žrtveno jagnje. Ne znam šta je sa onim brojnim profesorima sa kragujevackog pravnog fakulteta, čuo sam da predaju i dalje dok im se suđenje odvija sporo i uz maksimalno prolongiranje. Po meni, oni su neuporedivo veći kriminalci od Stefana, ali po njihovom skandalu se već nahvatala prašina zaborava. A ko zna koliko je još takvih "profesora" na drugim fakultetima.

Yo, Toronto

pre 11 godina

Kako to...uhapsili??? Pa zar ovaj momak nije (uspesni) rezultat svih kvaliteta i moralnih normi cime su nas u toj drzavi sve ucili od rodjenja? Snadji se kako znas i umes: kradi, ucari, prevari, laktaj se, nadji preko veze, uceni, proneveri, podmiti, lazi...su samo neke od stimulisucih drustvenih normi diljem Balkana a pogotovo u tuznoj RS. Kad sam biJo mali, nagradjivali su nas gubljenjem casova... sta dalje reci?

GORGI

pre 11 godina

Ne mogu da razumem ljude koji brane postupke ovog prevaranta i napadju policiju jer navodno ne hapsi prave kriminalce već hapsi obične ljude. Stvarno ne razmem! Kao on je bezopasan. Zamisli da je dogurao do guvernera ili ministra ili tako nešto.

dipl ing etf

pre 11 godina

Covek je imao 7 polozenih ispita i to sve desetke, prema tome glatko su mogli damu pogledaju kroz prste.
Ispao je budala, ali nasi fakulteti su smece.

Građanin

pre 11 godina

Mene samo zanima zašto se ne ispita kako je došao do uverenja da je završio fakultet?! Njemu je uverenje da je završio fakultet izdato na njegovom fakultetu iako to nije istina! Osoba koja mu je dala to uverenje idalje sedi na svom radnom mestu i sutra može da načini istu prevaru ili sličnu ako joj se bude htelo... To je primer dvostrukih aršina.
Za ovu prevaru je trebalo najmanje dvoje, a ja vidim da je samo jedan uhapšen...

bezimena

pre 11 godina

ovom decku svaka cast,mozak je kad je sve to smislio i realizovao.
(teki, 27. jun 2012 14:53)

On je UHAPŠEN, toliko je uspeo da "realizuje", a to što se Vi, i još neki, KLASIČNOM PREVARANTU divite, to govori da spadate u onaj deo gradjana čiji je sistem vrednosti potpuno poremećen!!! Normalan čovek se klanja inteleginciji kao što je bila Teslina, Ajnštajnova i sl.
Ostaje mi samo da Vama i sl. poželim susret sa nekim prevarantom....


p.s. prevare spadaju u vrlo teška krivična dela jer ih prevaranti vrlo dugo smišljaju i organizuju (bez trunke savesti i obzira) kao što to rade i nalogodavci raznih ubistava, pa je šteta po pojedinca ili društvo ogromna!

hambo

pre 11 godina

ma decko je legenda kladim se da bi bio najbolji student .pa nije on to uradio zbog 7000€ stipendije hteo je samo da preskoci nepotrebne procedure i papirologiju!!!!

Zare

pre 11 godina

Citam komentare i bas se nasmeja na prognoze za politicku buducnnost mog komsije Stefana! Nisam ga vidjao cesto, zapravo veoma retko u zadnjih nekoliko godina. Mali je lepo igrao sah jos kao tinejdzer i naravno bio ok klinac. Naime, decak je vec iz politicke porodice, tacnije njegov otac je visoki funkcioner SPS-a u Vrnjackoj Banji tako da nisam siguran da ce bas u G17. Kada je izbila ova afera vidjali su ga tuda i slobodno se kretao, niko ga nije jurio niti je bezao, barem je takav utisak bio. A za raketna istrazivanja i ne bi me zacudilo koliko je novca davao za razne makete aviona na daljinsko upravljanje i to mu je bio ozbiljan hobi.

mihajlo

pre 11 godina

On je znao da od velike shkole u Srbiji nema vajde ali da od prevare moze neshto i da ima. Dechko je na mestu i ako je to uradio,podrzavam ga sto posto!

Vidovita Milka

pre 11 godina

Ne razumem, pa mali jeste talemat. ima sve- prodornost, inventivnost, poduzetnost, ideje, hrabrost, ludost. Ko da je Edison bio bolji.

Saša

pre 11 godina

Svi mediji govore o čoveku koji je prevarom došao do 7000 evra a niko od tih istih medija ni da spomene one koji ovoj jadnoj državi i narodu ukradoše milione i milijarde evra.
Izgleda da naš poštovani pravni sistem ne funkcioniše jednako prema svim građanima.

mlekadzija

pre 11 godina

I trebao je da bude uhapsen. Opasno je ugrozio integritet drzave Srbije...Vidi se kako pravna drzava reaguje kad treba. Reformnisano pravosudje na delu.

dipl ing etf

pre 11 godina

Covek je imao 7 polozenih ispita i to sve desetke, prema tome glatko su mogli damu pogledaju kroz prste.
Ispao je budala, ali nasi fakulteti su smece.

GORGI

pre 11 godina

Ne mogu da razumem ljude koji brane postupke ovog prevaranta i napadju policiju jer navodno ne hapsi prave kriminalce već hapsi obične ljude. Stvarno ne razmem! Kao on je bezopasan. Zamisli da je dogurao do guvernera ili ministra ili tako nešto.

hahahah

pre 11 godina

dolijao je. steta,lik je legenda. pogotovo onaj govor...hahahahahahahahahahahah
a iza mislim ministrica cvate od srece tipa "jao,kako je ljepo imat ovakvu omladinu,ne moramo brinut za buducnost".
postao je hit i u ljepoj nasoj.
ocekujem da ce bit predsjednik srbije za kojih 30 godina.
ako je mogao toma,ovaj je za njega svjetski covjek!

semalirane pufne

pre 11 godina

Meni je stvarno najzabavnije u celoj prici sto ga i dalje zovete "student Stefan Vlajkovic", a njegova prevara je upravo u tome sto NIJE STUDENT.

Crnac

pre 11 godina

Kako li ste samo brzi kad treba obicni ljudi da se hapse i procesuiraju,a gde su vam politicki "ortaci" koji ojadise zemlju,agrobanka,kolubara,azotara,marko milosevic...i jos gomila tih stvari,da ne nabrajam vise.
Ne kazem da ovog momka ne treba osuditi ako je stvarno tako kao sto se prica,ali vasa "pravda" je selektivna...

jelena

pre 11 godina

pa kad je vec falsifikovao diplomu bolje bi mu bilo da se kandidovao za predsednika, a ne sto je pokusao da ode u inostranstvo... mlad je, zeznuo se, nije znao da takve stvari prolaze samo u srbiji.

Bruka

pre 11 godina

A što niste uhapsili prodekana za nastavu , smešno, pa ni patrole da blokira ulice prilikom "potere" za beguncima zbog paljenja ferarija Dačićev MUP nije bio "obučen" da pozove u pomoć a ovamo hapse klinca zbog korumpiranog prodekana.

Toma DIPLOMA

pre 11 godina

Pusti te decka na miru,njegov jedini problem je sto nije imao dovoljno šlifa i iskustva u tome sto je pokusao da uradi.Morao je da bude strpljiviji i da ako je vec hteo da stígne bez rada do diplome nauci od najboljih kako se to radi!

mihajlo

pre 11 godina

On je znao da od velike shkole u Srbiji nema vajde ali da od prevare moze neshto i da ima. Dechko je na mestu i ako je to uradio,podrzavam ga sto posto!

bezimena

pre 11 godina

ovom decku svaka cast,mozak je kad je sve to smislio i realizovao.
(teki, 27. jun 2012 14:53)

On je UHAPŠEN, toliko je uspeo da "realizuje", a to što se Vi, i još neki, KLASIČNOM PREVARANTU divite, to govori da spadate u onaj deo gradjana čiji je sistem vrednosti potpuno poremećen!!! Normalan čovek se klanja inteleginciji kao što je bila Teslina, Ajnštajnova i sl.
Ostaje mi samo da Vama i sl. poželim susret sa nekim prevarantom....


p.s. prevare spadaju u vrlo teška krivična dela jer ih prevaranti vrlo dugo smišljaju i organizuju (bez trunke savesti i obzira) kao što to rade i nalogodavci raznih ubistava, pa je šteta po pojedinca ili društvo ogromna!

azimuth

pre 11 godina

E gre'ota. Od ovoliko prevaranta, pljackasa, unistitelja drzavne, drustvene i privatne svojine oni uhapsise ovog studenta. Koferce, postanska stedionica, privatizacija ... a nastradao ovaj. Eh da je znao pa da udje u vladu, tako se najbolje izbegava odgovornost i bajbokana u Srbiji.

Vidovita Milka

pre 11 godina

Ne razumem, pa mali jeste talemat. ima sve- prodornost, inventivnost, poduzetnost, ideje, hrabrost, ludost. Ko da je Edison bio bolji.

Nenad

pre 11 godina

Ovo je cist primer zamajavanja ovog naroda. Sve novine vec mesecima bruje o ovoj gluposti. Zar je ovaj momak glavni problem ove drzave? Ovako vlast pomocu medija skrece paznju sa gorucih problema.

Diplomirani Predsednik

pre 11 godina

Ne mogu da razumem ljude koji brane postupke ovog prevaranta i napadju policiju jer navodno ne hapsi prave kriminalce već hapsi obične ljude. Stvarno ne razmem! Kao on je bezopasan. Zamisli da je dogurao do guvernera ili ministra ili tako nešto.
(GORGI, 27. jun 2012 15:14)

Potpuno si u pravu,zamisli da bude guverner ili ministar,strasno,medjutim ako bi dogurao do Predsednika Srbije,e to bi vec bilo normalno s obzirom da je polozio cak 7 ispita,a trenutni je polozio oko 0 ispita!

hambo

pre 11 godina

ma decko je legenda kladim se da bi bio najbolji student .pa nije on to uradio zbog 7000€ stipendije hteo je samo da preskoci nepotrebne procedure i papirologiju!!!!

MagnusPyke

pre 11 godina

Ovo je smesno. Voleo bih da vidim diplome onih koji su uhapsili ovog studenta, gde i kako su ih stekli. Slazem se da ukoliko je falsifikovao dokumente i potom dobio stipendiju treba da odgovara. Medjutim malo je licemerno da su nasli da isteruju pravdu na njemu dok je ekipa sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu nedodirljiva.

Catch me if you can

pre 11 godina

Ovog decka odmah zaposliti u DB ili jos bolje:Stefan za premijera.Treba biti car pa uspeti isfolirati folirante(Snezana Markovic,Dragan Sutanovac).

Elvir

pre 11 godina

Najveci kriminalac u Srbiji! E na pogresne se namerio. A sta cemo sa ostalim tajkuncicima i sponzorima politicara? Jel to znaci da je Tomina diploma sledeca? A sta cemo sa nasim posteno zasluzenim fakultetskim dipolmama sa kojima ne moze da se zaposlimo nigde u Srbiji? A uz to skolstvo skroz srozano na nivo u kome se ne zna ko je inzenjer a ko zanatlija, ko je kome nadredjeni itd. Dok god se ne sredi sistem vrednosti u ovoj zemlji i da skolovanje postane vazno radi statusa u drustvu a i materijalnog statusa, ovo drustvo nece nikud. Nazalost postali smo taoci politicara i politike. Razumem tog mladog coveka, koji sa zavrsenom fizikom ne moze nista da radi u ovoj zemlji, a sa nezavrsenom i prevarom moze - jednostavno decko je tako naucen kroz zivot u ovoj zemlji tj da sve moze a fakultet i ne mora.

Aca

pre 11 godina

A koji je ovo film?
Mnogo je smesno!
Kako je klinac uspeo da prevari univerzitet, fond za mlade talente...
Pa koja smo mi onda drzava, koje su to institucije, ko njima rukovodi!?
Smesno i zalosno.
Ako je istina da si ih za*****, svaka ti cast!

jovan

pre 11 godina

Samo jedno pitanje: Kako to da ljudi koji su opljackali Kolubaru, bogata pevaljka koja je pocistila fudbalski klub, pa onaj tabadzija Kovacevic koji umalo nije ubio svog kolegu od batina, a i mnogi drugi miljenici vlasti imaju neuporedivo bolji tretman iako su neuporedivo vece stetocine i kriminalci? Nije bio toliki problem da se plati milion dolara nasih para za glavu terminatora Kovacevica ali je zato neoprostiv greh tih 5000 eura sto je decko prevarom prisvojio. Pravda koja ima visestruke standarde nije uopste pravda.

m

pre 11 godina

Konacno.
A sta je clanovima strucne komisije i ostalih odgovornih lica koje je ovaj balavac uspeo da "prevari"? Da li ce oni snositi ikakvu odgovornost sto su toliki novci otisli prevarantu, a ne nekome ko je zaista zasluzio?

bozilovn

pre 11 godina

Kakav car! Ostap Bender i Baron Minhauzen u jednom. Ali u odnosu na naše političare je još šegrt. Njih niko više ne hvata niti za glavu niti za rep. Hahaahhahaha. Pa ljudi, to mu je sistem dozvolio! Dečko ima i smisao za humor.

Vojislav

pre 11 godina

Slazem se sa time da on treba da odgovara za svoja dela, ali ne mogu da prihvatim to da je on vise kriv od npr. ovih iz Agrobanke, koji su okoristili milionima evra, isplacivali kredite sebi koje su pokrivali propalim firmama, a za njih nesto ne citam da ce da robijaju....Tipicno za Srbiju.

mlekadzija

pre 11 godina

I trebao je da bude uhapsen. Opasno je ugrozio integritet drzave Srbije...Vidi se kako pravna drzava reaguje kad treba. Reformnisano pravosudje na delu.

StepaTHC

pre 11 godina

Njega su uhapsili zato što je pojedinac, nije deo sistema. A ove što uništavaju banke, daju kredite deci i uništavaju državu će da ostave za pelcer. Strašno!

Adam

pre 11 godina

Nemojte da hapsite dete!!!! Ko zna kome bi od politicara mogao da zatreba neki dokument....uverenje, potvrda, dioloma a mali ima zlatne ruke. Ako ne dobijemo datum pregovora, mogao bi on da nam napravi neku potvrdu da smo vec primljeni.

Deki

pre 11 godina

Kakav je Stefan, takva nam je i drzava, takvi su nam i fakulteti, takvi su nam i fondovi i na kraju takvi smo i mi svi. Zakljucak je, svi smo mi Stefan.

Milan

pre 11 godina

Stefan je pokazao sve propuste i slabosti sistema, a sada će biti žrtveno jagnje. Ne znam šta je sa onim brojnim profesorima sa kragujevackog pravnog fakulteta, čuo sam da predaju i dalje dok im se suđenje odvija sporo i uz maksimalno prolongiranje. Po meni, oni su neuporedivo veći kriminalci od Stefana, ali po njihovom skandalu se već nahvatala prašina zaborava. A ko zna koliko je još takvih "profesora" na drugim fakultetima.

Građanin

pre 11 godina

Mene samo zanima zašto se ne ispita kako je došao do uverenja da je završio fakultet?! Njemu je uverenje da je završio fakultet izdato na njegovom fakultetu iako to nije istina! Osoba koja mu je dala to uverenje idalje sedi na svom radnom mestu i sutra može da načini istu prevaru ili sličnu ako joj se bude htelo... To je primer dvostrukih aršina.
Za ovu prevaru je trebalo najmanje dvoje, a ja vidim da je samo jedan uhapšen...

Aleksa

pre 11 godina

U redu, uhapsili ste ga! Ali, nije dovoljno! Uhapsite i onog(one) koji je (su), ne kupio (kupili) diplomu, već ju je (su ih) dobio (dobili) na poklon! Čik, da vas vidim! E, moja Srbijo, nikada nećeš biti "normalna" zemlja!I, do god je to tako, do god ima nedodirljivih, od nas neće biti "ništa"!!! Greota za one koji su poštenim radom stekli sve, pa i diplomu!Živeo kriminal, na visokom nivou!!!

Zare

pre 11 godina

Citam komentare i bas se nasmeja na prognoze za politicku buducnnost mog komsije Stefana! Nisam ga vidjao cesto, zapravo veoma retko u zadnjih nekoliko godina. Mali je lepo igrao sah jos kao tinejdzer i naravno bio ok klinac. Naime, decak je vec iz politicke porodice, tacnije njegov otac je visoki funkcioner SPS-a u Vrnjackoj Banji tako da nisam siguran da ce bas u G17. Kada je izbila ova afera vidjali su ga tuda i slobodno se kretao, niko ga nije jurio niti je bezao, barem je takav utisak bio. A za raketna istrazivanja i ne bi me zacudilo koliko je novca davao za razne makete aviona na daljinsko upravljanje i to mu je bio ozbiljan hobi.

GORGI

pre 11 godina

Čovek dao sedam ispita i shvatio da je bolje biti novinska zvezda. Na kraju je malo preterao sa zvezdama i hteo da lansira satelit. Mogao je da da npr 9 ispita i da izbegne lansiranje satelita u novine i sve bi glatko prošlo.

Aleksandar

pre 11 godina

... i tako propade davni nas san o osnivanju Svemirske agencije Srbije... A i san da nadjemo nekog studenta koji je video na predavanjima, vezbama i ispitima naseg predsednika.

sedam sekretara

pre 11 godina

Najbolje od svega je ova fotografija uz vest i blago zabezeknuti i samozadovoljni izgled lica naše ministarke Snežane Samardžić-Marković, inače vrsnog poznavaoca i omladine, a svakako i sporta...Ne kažem da to ima bilo kakve veze sa ovim mladićem i njegovim slučajem, već prosto mi je bilo simptomatično...

Yo, Toronto

pre 11 godina

Kako to...uhapsili??? Pa zar ovaj momak nije (uspesni) rezultat svih kvaliteta i moralnih normi cime su nas u toj drzavi sve ucili od rodjenja? Snadji se kako znas i umes: kradi, ucari, prevari, laktaj se, nadji preko veze, uceni, proneveri, podmiti, lazi...su samo neke od stimulisucih drustvenih normi diljem Balkana a pogotovo u tuznoj RS. Kad sam biJo mali, nagradjivali su nas gubljenjem casova... sta dalje reci?

Гојко

pre 11 godina

У држави у којој је правосудни испит министарке правде проглашен за службену тајну, овакви потези нису ништа необично.

Gradjanin

pre 11 godina

Student na vreme je poceo da se uklapa u poslove u Srbiji, izgleda da su se politicari uplasili njegovih sposobnosti jer bi na sledecim izborima pobedio za predsednika.

ETH - PRIJEMNI

pre 11 godina

ZASTO JE VAZAN PRIJEMNI Stefan Vlajković, student koji je falsifikovao dokumente Fizičkog fakulteta u Beogradu, uspeo je da prevari Fond za mlade talente, ali ipak ne i Tehnički institut u Cirihu, iako se predstavljao kao njihov doktorand. Stefan je na osnovu krivotvorenog dokumenta da je dobio 25 desetki na Fizici "zaradio" stipendiju od 7.000 evra za školovanje na prestižnom švajcarskom institutu, ali tamo nikada nije položio prijemni! Fizički fakultet tražio je proveru njegovog statusa na doktorskim studijama i dobio iznenađujući odgovor - Stefan je samo polagao prijemni, ali nije prošao njihov test - kaže za "Novosti" prof. dr Ivan Dojčinović, prodekan Fizičkog fakulteta, koji je prevaru i otkrio. - Profesor Hans Jakob Vorner nas je obavestio da Stefan nikada nije pohađao doktorske studije ovog prestižnog univerziteta.

Saša

pre 11 godina

Svi mediji govore o čoveku koji je prevarom došao do 7000 evra a niko od tih istih medija ni da spomene one koji ovoj jadnoj državi i narodu ukradoše milione i milijarde evra.
Izgleda da naš poštovani pravni sistem ne funkcioniše jednako prema svim građanima.

slucajni_prolaznik

pre 11 godina

Ne znam u cemu je razlika izmedju falsifikovanja diplome i kupovine diplome, ako je stefan uhapsen sta cekate sa ovim drugima!!