Utorak, 26.06.2012.

18:48

KiM: Obijena kuća Srbina povratnika

Porodična kuća Ugrina Stefanovića u povratničkom selu Babljak kod Uroševca je obijena, stvari u kući su ispreturane ali nije ništa odneto.

Izvor: Tanjug

KiM: Obijena kuæa Srbina povratnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Anti-Spinner

pre 11 godina

@ (Komsija, 26. jun 2012 19:28)
Hvala što si situaciju objasnio onima koji pojma nemaju kako izgleda živeti na Kosovu i Metohiji.

@ (goga, 26. jun 2012 19:36)
Nije za poređenje. Ako Vas ne zanima kako žive Vaši sugrađani na drugom kraju zemlje, nemojte da komentarišete.

@ (Pucaj na provalnike..., 26. jun 2012 20:16)
Eto, to je "civilizovano" društvo za koje se zalaže jedan Albanac. Punoletni ste? Imate pištolj? Pucajte na uljeza! Onda će vam, ako niste Albanac, cela kuća nestati do ispod temelja. Provokatoru bezobrazni!

@ (bezimena, 26. jun 2012 20:41)
Uzdržite od pisanja o nečemu o čemu nemate pojma. Hvala!

@ (mertur, 26. jun 2012 22:07)
Nekada su starosedeoci (Shqiptar) živeli po delovima Srbije, a posle po Jugoslaviji. Bili su i ostali uvaženi sugrađani. Nego, ništa od Toplice do Paraćina neće biti albansko, jer nikada i nije bilo. Bila su privatna imanja, i to je sve. U Beogradu je bilo oko 7000 Albanaca (a više prijavljenih), a oni što su ostali - ostaće i neće ih niko dirati (niko i nije). SVE OSTALO je propaganda i pravdanje dalje ekspanzije, je li tako?

@ (Dani, 26. jun 2012 22:52)
Komunisti su uništili sve u ovoj zemlji, a posle (konkretno 1968. godine) su nastavili da primaju imigrante iz Albanije. Ne zaboravite, Dani, odakle zemlja Albancima. I nemojte da pretite Kosovcu...

@ (guri, 27. jun 2012 00:06)
Čekao bi ti jedno 20 godina u samici, pa bi video šta znači samilost, saosećanje i realnost. Sledeće generacije uče od sadašnjih. Nauči svoju decu dobrom.

zokee

pre 11 godina

@guri

Ne treba cekati 20 godina, samo treba da se pogledate u ogledalo i ukapirate da ste daleko od toga da ste iskljucivo i samo vi nevina zrtva koja je mnogo propatila jer ste i te kako ubijali, proterivali i pljackali druge, treba malo da analizirate vase ponasanje na Kosovu ali i u regionu, da malo izadjete iz te uloge zrtve u kojoj vam je verovatno jako udobno jer tako mozete da pravdate mnoge stvari koje cinite... Sve to moze u roku od nekoliko meseci a ne 20 godina. Ili ste mislili da jos nekih 20 godina maltretirate druge, da se nacionalno izivljavate i da se sakrivate iza Amerikanaca pa da tek onda da malo smanjite dozivljaj? Ne znam da li ima toliko strpljenja kod drugih naroda na Balkanu...

Majakovski

pre 11 godina

@guri

Da li cujes sebe........???
Ako ste patili niste morali da otimate ljude, 22.06.1998 godine kidnapovani su rudari sa ugljenokopa Belacevac kod Obilica i Srbi iz sela Opteruša, Retimlje i Zocište, nakon kojih je usledio period kidnapovanja Srba širom Kosova i Metohije. Niste morali da dizete aurobus Nis ekspresa u vazduh, niste morali da pucate i ubujete decu u Gorazdevcu, ako ste patili niste morali da ubijate zeteoce na svojim njivama u Starom Grackom, niste morali da iscenirate incident koji ce dovesti do pogroma marta 2004. NISTE MORALI DA UBIJATE CIVILE.
Niste morali da uzurpirate imovinu Srba i to po istoj matrici koja traje jos od drugog svetskog rata. Pritisak na Srbe dugo traje nije ta prica juce pocela. Prizrensku Ligu, Kacanicki ustav je pratilo nasilje nad Srbima, Makedoncima, svi znamo koju ste stranu odabrali u ww2 i svi znamo za zlocine iz tog perioda i onda posle svega vi kazete ni jedan Albanac nece da osudi nasilje, mislim sta reci a ne ispasti, vas komentar sve govori.
Ali hvala na iskrenosti.

guri

pre 11 godina

Da li vas je bar malo sramota kada se sve ovo radi u vase ime, a niko ne odgovara, i niko ne reaguje, kako sebi objasnjavate, jel i dalje da se istraga zavrsi ili....
Da li ce i jedan Albanac osuditi nasilje nad Srbima....???
( bar ovde na "forumu" )
(Majakovski, 26. jun 2012 19:12)

moraces da cekas jos najmanje 20 godina da bi neki alabanac osudio nasilje nad srbima, mozda je zalosno (ne znam) ali to ti je realnsost...
mnogo smo patili od drzave Srbije i srba da bi nasa genaracija smogla snage i osudi nasilje nad srbima...jednostavno nasa generacija, moracemo da zivimo pod ovakvim okolnostima, a za to sto ti pricas ostavicemo sledecim generacijama...!!!

dnodna

pre 11 godina

Koje bi to osvezenje bilo kada bi umesto dezurnih mertura, ekrema, naima, agima i ostalih albanskih nacional-komentatora koji godinama vrte jednu te istu retoriku i koji nista drugo ne znaju nego da brane i pravdaju tekovine albanskog sovinizma i nacionalizma na Balkanu, dosao neko ko bi realno sagledavao svoj sopstveni narod, politicare koje imaju, nacine na koji su Albanci dosli do te "drzave", politiku koju sada vode, neko ko bi ljudski govorio o tome sta se sve radi Srbima na Kosovu... Ali iako ih tu nema, valjda ih ima u "drzavi kosova" jer ako je ovaj mentalni sklop koji demonstriraju ovih nekoliko dezurnih, dominantan i jedini medju Albancima, onda je to zaista problem.

we.

pre 11 godina

@mertur

Da li zaista mislis da ces nekoga impresionirati ovim lupetanjem sa brojkama? 100.000 Albanaca je zivelo u Beogradu? Stvarno? A zasto ne 10 miliona? A znas li ti da nekada Albanaca nije ni bilo na Kosovu a kamoli oko Paracina nego su se pojavili kada su isto kao i danas, iskoristili zaledjinu i sponzorstvo tadasnjeg okupatora na ovim prostorima tj. Turske? Uostalom, ko je dao naziv tom Kosovu? Albanci? Ili ipak Srbi koji su makar nesto i izgradili na tom Kosovu a ne spomenik Klintonu ili grebanje o tudju bastinu i poreklo kao neki.

mertur

pre 11 godina

@300 srba je zivelo pre rata,posle 13 godina vratilo se samo 30 srba,i tih 30 srba koje se vratilo albanski teroristi i kriminalci i dalje pljackaju,dokle vise?
(decko sa barikada, 26. jun 2012 19:29)

Decko albanci su nekada ziveli u Toplici, Plani, Kursumljiji, Vranju, Leskovcu pa sve do Paracina a bogami u neka bolja vremena i u Beogradu ih je bilo do 100000, sada ih nema vise ili su manje nego 30.

Dani

pre 11 godina

a ko radi mojih 4ha zemlje,ja sam ovde na kosovu. Sta ako odem na more treba kucu da mi obiju?
(kosovski srbin, 26. jun 2012 20:27)
#
ciju zemlju ai koriatio ti,na Kosovo, od 1929.Otkud tebi 40 ha zelje.. sigurno od cuvene antialbanske "Agrarne reforme" i antalbanskog projekta Vase Cubrilovica ...

Sunny

pre 11 godina

Svaki dan po neka kuca ili lokal u ZR bude obijeno, premetnuto, izlomljeno.
Nekad srpske, nekad madjarske. I narod ne optuzuje pripadnike druge nacije za to, vec lopove, razbojnike, neradnike,...
Mozda je u ovom slucaju motiv etnicki, ali mozda i nije, ali je odmah u medijima stvoren etnicki sukob. Neko jedva ceka da raspaljuje vatru.

PS: U ZR su pre 13 godina letele albanske kuce u vazduh, i bez UCK i NATO bombi. I jos se niko nije setio da ih obnovi ili da se javno izvini vlasnicima. Stoje tako srusene. Bitno da stite Mladica i trude se da poreknu postojanje logora oko grada, u kojima su ubijani ljudi pre oko 20 godina.

Majakovski

pre 11 godina

@Pucaj na provalnike

Ne ne razumemo se ali nikako, na zalost. Da li stvarno mislite to sto "pisete" ili se samo salite.
Kazete ako neko na Kosmetu udje Srbinu u kucu "upotrebi kucni zakon: pucaj mu u usta", da li mozete da zamislite sta bi se sa tim Srbinom desilo, sta bi se sa njegovim selom desilo u slucaju da upuca Albanca ? Zadnji put kada su Albanci i "pomislili" ( lazno optuzili Srbe ) da im je sunarodnik nastradao desio se mart 2004. pogrom u kome su ubijani Srbi i u kome su se unistavale crkve i palili manastiri ( secate se kako jedan Albanac stoji na crkvi i kida, lomi krst ). Da li stvarno mislite ovo sto "pisete" ?
A sada ze nevericu i dalje ide prica "Ja sam Albanac, ali ne mogu reci da je ova pljacka uperena prema Srbima" ili u prevodu sacekajte da se istraga zavrsi, nismi mi krivi majke mi.....
Evo ja vas pitam koja se to istraga zavrsila ?
Evo i da vas pitam da li je i jedan Albanac odgovarao za ubistvo Srbina od dolaska kfora do danas ??
Ni vi niste smogli snage da osudite nasilje nad vasim komsijama Srbima, opet na zalost.

muka mi licemera

pre 11 godina

@bezimena
Mislis u reziji samih Srba ili mozda tajna srpska policija vrslja ili je to Ivanovic uradio? Ma kako da ne... Kud bi nevini Albanci koji su uz to i "narodnajstariji" zar ne dezurni advokatu albanskih nacosha? Nego, cudi me da ne radis za neki CSI kada iz svoje sobice u Beogradu uspevas da otkrijes namestaljku na Kosovu. Ma kakav CSI, za tebe je i FBI amatresko udruzenje.

mlekadzija

pre 11 godina

Ovo je prvi zuti kaarton...Zna se sta sledi po dobro isporbanom receptu...Jos jedan doprinos multi kulti suzivotu na tzv Kosovu.

Nik

pre 11 godina

I moja Kuca obijena i to usred dana u centru Novog Sada, i ?
Predpostavlam da su Lopovi bili moji/nasi sugradjani .
(goga, 26. jun 2012 19:36)

Ili neces ili ne mozes da prepoznas razliku?! Svejedno, sramota je da ostavljas ovakav komentar... Pa posteniji je(ako to tako moze da se kaze) komentar Albanaca koji ovo opravdavaju svojim fix idejama(jer onda automatski znas na cemu si sa njima, te mozes adekvatno da se odredis), od ove tvoje, i jos jednom kazem, SRAMOTNE ZAMENE TEZA!!! Tvoju kuci nisu obili zbog NACIONALNE pripadnosti...
Dakle, svesno i NAMERNO zastrasivanje ljudi(to se lako moze zakljuciti na osnovu paterna koji se vec odavno ponavlja) sa ciljom da se isti proteraju i/ili 'dovoljno' uplase. I to sve uz precutno odobravanje medjunarodne zajednice... Bedno, do cega je 'covecanstvo' doguralo!!! Sramota...

Pucaj na provalnike...

pre 11 godina

@Majakovski, 26. jun 2012 19:12

Ako ti neko nepzvan udje u kucu, upotrebi kucni zakon: pucaj mu u usta!
Ja sam Albanac, ali ne mogu reci da je ova pljacka uperena prema Srbima. Na kosovu ima na hiljade kuce nasih sugradjana koji zive u inostranstvu, a u Kosovo imaju prazne kuce. Zadnjih 3 do 5 godina, svaka treca od njih je oplackana.
Nadam se da se razumemo.

Milutin

pre 11 godina

Obijanje sa premetacinom I lomljenjem... Lagano izivljavanje radi zastrasivanja, nista drugo. Please, let me guess - Pocinioci nepoznati, istraga u toku?

Rajkovic

pre 11 godina

KiM: Obijena kuća Srbina povratnika
utorak 26.06.2012 | 18:48 | Izvor: Tanjug

Kamenovana kuća povratnika na KiM
utorak 26.06.2012 | 12:18 | Izvor: Tanjug


Dve srpske kuće srušene u Prištini
nedelja 24.06.2012 | 23:27

Od nedelje 24 juna do utorka 26 juna.
Ako je i od vas mnogo je.

Paradise Circus

pre 11 godina

Predpostavlam da su Lopovi bili moji/nasi sugradjani .
(goga, 26. jun 2012 19:36)

Da li vam je u skorije vreme komsija ubijen, ubica nije uhapsen i nije odgovarao i najverovatnije nikada nece i da li na vas puca nato vojska, sto gumenim mecima sto pravim ?
Da li u centru Novog Sada lete kuce u vazduh usled miniranja i da li je pokrajinski premijer optuzen od saveta Evrope za trgovinu ljudskim organima, drogom i oruzijem ?
Da li vam ruse tu u kraju gde zivite crkve, manastire ??
Da li vas neko napada, skrnavi groblja ??
Da li vam s` vremena na vreme neki ljudi u maskirnim uniformama ograde jedan deo kraja bodljikavom zicom i zabrane prolaz ?
Vasa prica, komparacija, poredjenje ne stoji ali nikako.
Vasa je prica vise nego neozbiljna da ne upotrebim neku tezu rec.
Mozete vi to bolje.

Komsija

pre 11 godina

Ugrin odavno nije u selu, i jako retko dolazi. Cesto se desava da provalnici ulaze u nenaseljene kuce, kradu sve sto je vredno, kradu i kablove, hidrofore, slavine. Ovo se desava svuda na Kosovu, ali i svuda na Balkanu, mozda i svuda na svetu gde stanari nisu kod kuce. Pravo pitanje je da li ce se na Kosovo vratiti oni koji zaista zele da ovde i ostanu, i da se bore sa institucijama svih drzava i svih medjunarodnih organizacija, da obezbede sebi odrziv zivot. Puno para je ovde doslo ali je malo ulozeno - ko razume, shvatice. Ovo sto svakih par dana pise po novinama da se Srbima obijaju kuce, istina je, ali je istina i da mnogi Srbi povratnici ovde ne zive nego svracaju, i da im osnovne uslove opstanka nisu obezbedili nijedna od dve vlade koje ih svojataju. Posto u tim vladama sede pojedini vanserijski "odgovorni" politicari, i rezultati i posledice njihovog "rada" su evidentni za ovih 13 i vise godina.

Majakovski

pre 11 godina

Albanci komsije dokle vise nasilja, pritisaka, maltretiranja, proganjanja, ubijanja, rusenja, paljenja, nametanja...

Dokle...??
Dokle vise ubijanja, od dolaska kfora na Kosmet ubijeno je preko 1000 Srba i niko nije odgovarao.
Dokle vise miniranja, paljenja, rusenja crkava, manastira, sruseno preko 150 manastira i crkava.
Dokle vise skrnavljenja grobova i groblja, "U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen"
Da li vas je bar malo sramota kada se sve ovo radi u vase ime, a niko ne odgovara, i niko ne reaguje, kako sebi objasnjavate, jel i dalje da se istraga zavrsi ili....
Da li ce i jedan Albanac osuditi nasilje nad Srbima....???
( bar ovde na "forumu" )

decko sa barikada

pre 11 godina

300 srba je zivelo pre rata,posle 13 godina vratilo se samo 30 srba,i tih 30 srba koje se vratilo albanski teroristi i kriminalci i dalje pljackaju,dokle vise?

decko sa barikada

pre 11 godina

300 srba je zivelo pre rata,posle 13 godina vratilo se samo 30 srba,i tih 30 srba koje se vratilo albanski teroristi i kriminalci i dalje pljackaju,dokle vise?

Majakovski

pre 11 godina

Albanci komsije dokle vise nasilja, pritisaka, maltretiranja, proganjanja, ubijanja, rusenja, paljenja, nametanja...

Dokle...??
Dokle vise ubijanja, od dolaska kfora na Kosmet ubijeno je preko 1000 Srba i niko nije odgovarao.
Dokle vise miniranja, paljenja, rusenja crkava, manastira, sruseno preko 150 manastira i crkava.
Dokle vise skrnavljenja grobova i groblja, "U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen"
Da li vas je bar malo sramota kada se sve ovo radi u vase ime, a niko ne odgovara, i niko ne reaguje, kako sebi objasnjavate, jel i dalje da se istraga zavrsi ili....
Da li ce i jedan Albanac osuditi nasilje nad Srbima....???
( bar ovde na "forumu" )

Rajkovic

pre 11 godina

KiM: Obijena kuća Srbina povratnika
utorak 26.06.2012 | 18:48 | Izvor: Tanjug

Kamenovana kuća povratnika na KiM
utorak 26.06.2012 | 12:18 | Izvor: Tanjug


Dve srpske kuće srušene u Prištini
nedelja 24.06.2012 | 23:27

Od nedelje 24 juna do utorka 26 juna.
Ako je i od vas mnogo je.

Pucaj na provalnike...

pre 11 godina

@Majakovski, 26. jun 2012 19:12

Ako ti neko nepzvan udje u kucu, upotrebi kucni zakon: pucaj mu u usta!
Ja sam Albanac, ali ne mogu reci da je ova pljacka uperena prema Srbima. Na kosovu ima na hiljade kuce nasih sugradjana koji zive u inostranstvu, a u Kosovo imaju prazne kuce. Zadnjih 3 do 5 godina, svaka treca od njih je oplackana.
Nadam se da se razumemo.

Paradise Circus

pre 11 godina

Predpostavlam da su Lopovi bili moji/nasi sugradjani .
(goga, 26. jun 2012 19:36)

Da li vam je u skorije vreme komsija ubijen, ubica nije uhapsen i nije odgovarao i najverovatnije nikada nece i da li na vas puca nato vojska, sto gumenim mecima sto pravim ?
Da li u centru Novog Sada lete kuce u vazduh usled miniranja i da li je pokrajinski premijer optuzen od saveta Evrope za trgovinu ljudskim organima, drogom i oruzijem ?
Da li vam ruse tu u kraju gde zivite crkve, manastire ??
Da li vas neko napada, skrnavi groblja ??
Da li vam s` vremena na vreme neki ljudi u maskirnim uniformama ograde jedan deo kraja bodljikavom zicom i zabrane prolaz ?
Vasa prica, komparacija, poredjenje ne stoji ali nikako.
Vasa je prica vise nego neozbiljna da ne upotrebim neku tezu rec.
Mozete vi to bolje.

Milutin

pre 11 godina

Obijanje sa premetacinom I lomljenjem... Lagano izivljavanje radi zastrasivanja, nista drugo. Please, let me guess - Pocinioci nepoznati, istraga u toku?

Komsija

pre 11 godina

Ugrin odavno nije u selu, i jako retko dolazi. Cesto se desava da provalnici ulaze u nenaseljene kuce, kradu sve sto je vredno, kradu i kablove, hidrofore, slavine. Ovo se desava svuda na Kosovu, ali i svuda na Balkanu, mozda i svuda na svetu gde stanari nisu kod kuce. Pravo pitanje je da li ce se na Kosovo vratiti oni koji zaista zele da ovde i ostanu, i da se bore sa institucijama svih drzava i svih medjunarodnih organizacija, da obezbede sebi odrziv zivot. Puno para je ovde doslo ali je malo ulozeno - ko razume, shvatice. Ovo sto svakih par dana pise po novinama da se Srbima obijaju kuce, istina je, ali je istina i da mnogi Srbi povratnici ovde ne zive nego svracaju, i da im osnovne uslove opstanka nisu obezbedili nijedna od dve vlade koje ih svojataju. Posto u tim vladama sede pojedini vanserijski "odgovorni" politicari, i rezultati i posledice njihovog "rada" su evidentni za ovih 13 i vise godina.

Nik

pre 11 godina

I moja Kuca obijena i to usred dana u centru Novog Sada, i ?
Predpostavlam da su Lopovi bili moji/nasi sugradjani .
(goga, 26. jun 2012 19:36)

Ili neces ili ne mozes da prepoznas razliku?! Svejedno, sramota je da ostavljas ovakav komentar... Pa posteniji je(ako to tako moze da se kaze) komentar Albanaca koji ovo opravdavaju svojim fix idejama(jer onda automatski znas na cemu si sa njima, te mozes adekvatno da se odredis), od ove tvoje, i jos jednom kazem, SRAMOTNE ZAMENE TEZA!!! Tvoju kuci nisu obili zbog NACIONALNE pripadnosti...
Dakle, svesno i NAMERNO zastrasivanje ljudi(to se lako moze zakljuciti na osnovu paterna koji se vec odavno ponavlja) sa ciljom da se isti proteraju i/ili 'dovoljno' uplase. I to sve uz precutno odobravanje medjunarodne zajednice... Bedno, do cega je 'covecanstvo' doguralo!!! Sramota...

mertur

pre 11 godina

@300 srba je zivelo pre rata,posle 13 godina vratilo se samo 30 srba,i tih 30 srba koje se vratilo albanski teroristi i kriminalci i dalje pljackaju,dokle vise?
(decko sa barikada, 26. jun 2012 19:29)

Decko albanci su nekada ziveli u Toplici, Plani, Kursumljiji, Vranju, Leskovcu pa sve do Paracina a bogami u neka bolja vremena i u Beogradu ih je bilo do 100000, sada ih nema vise ili su manje nego 30.

muka mi licemera

pre 11 godina

@bezimena
Mislis u reziji samih Srba ili mozda tajna srpska policija vrslja ili je to Ivanovic uradio? Ma kako da ne... Kud bi nevini Albanci koji su uz to i "narodnajstariji" zar ne dezurni advokatu albanskih nacosha? Nego, cudi me da ne radis za neki CSI kada iz svoje sobice u Beogradu uspevas da otkrijes namestaljku na Kosovu. Ma kakav CSI, za tebe je i FBI amatresko udruzenje.

we.

pre 11 godina

@mertur

Da li zaista mislis da ces nekoga impresionirati ovim lupetanjem sa brojkama? 100.000 Albanaca je zivelo u Beogradu? Stvarno? A zasto ne 10 miliona? A znas li ti da nekada Albanaca nije ni bilo na Kosovu a kamoli oko Paracina nego su se pojavili kada su isto kao i danas, iskoristili zaledjinu i sponzorstvo tadasnjeg okupatora na ovim prostorima tj. Turske? Uostalom, ko je dao naziv tom Kosovu? Albanci? Ili ipak Srbi koji su makar nesto i izgradili na tom Kosovu a ne spomenik Klintonu ili grebanje o tudju bastinu i poreklo kao neki.

Dani

pre 11 godina

a ko radi mojih 4ha zemlje,ja sam ovde na kosovu. Sta ako odem na more treba kucu da mi obiju?
(kosovski srbin, 26. jun 2012 20:27)
#
ciju zemlju ai koriatio ti,na Kosovo, od 1929.Otkud tebi 40 ha zelje.. sigurno od cuvene antialbanske "Agrarne reforme" i antalbanskog projekta Vase Cubrilovica ...

Majakovski

pre 11 godina

@Pucaj na provalnike

Ne ne razumemo se ali nikako, na zalost. Da li stvarno mislite to sto "pisete" ili se samo salite.
Kazete ako neko na Kosmetu udje Srbinu u kucu "upotrebi kucni zakon: pucaj mu u usta", da li mozete da zamislite sta bi se sa tim Srbinom desilo, sta bi se sa njegovim selom desilo u slucaju da upuca Albanca ? Zadnji put kada su Albanci i "pomislili" ( lazno optuzili Srbe ) da im je sunarodnik nastradao desio se mart 2004. pogrom u kome su ubijani Srbi i u kome su se unistavale crkve i palili manastiri ( secate se kako jedan Albanac stoji na crkvi i kida, lomi krst ). Da li stvarno mislite ovo sto "pisete" ?
A sada ze nevericu i dalje ide prica "Ja sam Albanac, ali ne mogu reci da je ova pljacka uperena prema Srbima" ili u prevodu sacekajte da se istraga zavrsi, nismi mi krivi majke mi.....
Evo ja vas pitam koja se to istraga zavrsila ?
Evo i da vas pitam da li je i jedan Albanac odgovarao za ubistvo Srbina od dolaska kfora do danas ??
Ni vi niste smogli snage da osudite nasilje nad vasim komsijama Srbima, opet na zalost.

Sunny

pre 11 godina

Svaki dan po neka kuca ili lokal u ZR bude obijeno, premetnuto, izlomljeno.
Nekad srpske, nekad madjarske. I narod ne optuzuje pripadnike druge nacije za to, vec lopove, razbojnike, neradnike,...
Mozda je u ovom slucaju motiv etnicki, ali mozda i nije, ali je odmah u medijima stvoren etnicki sukob. Neko jedva ceka da raspaljuje vatru.

PS: U ZR su pre 13 godina letele albanske kuce u vazduh, i bez UCK i NATO bombi. I jos se niko nije setio da ih obnovi ili da se javno izvini vlasnicima. Stoje tako srusene. Bitno da stite Mladica i trude se da poreknu postojanje logora oko grada, u kojima su ubijani ljudi pre oko 20 godina.

dnodna

pre 11 godina

Koje bi to osvezenje bilo kada bi umesto dezurnih mertura, ekrema, naima, agima i ostalih albanskih nacional-komentatora koji godinama vrte jednu te istu retoriku i koji nista drugo ne znaju nego da brane i pravdaju tekovine albanskog sovinizma i nacionalizma na Balkanu, dosao neko ko bi realno sagledavao svoj sopstveni narod, politicare koje imaju, nacine na koji su Albanci dosli do te "drzave", politiku koju sada vode, neko ko bi ljudski govorio o tome sta se sve radi Srbima na Kosovu... Ali iako ih tu nema, valjda ih ima u "drzavi kosova" jer ako je ovaj mentalni sklop koji demonstriraju ovih nekoliko dezurnih, dominantan i jedini medju Albancima, onda je to zaista problem.

Majakovski

pre 11 godina

@guri

Da li cujes sebe........???
Ako ste patili niste morali da otimate ljude, 22.06.1998 godine kidnapovani su rudari sa ugljenokopa Belacevac kod Obilica i Srbi iz sela Opteruša, Retimlje i Zocište, nakon kojih je usledio period kidnapovanja Srba širom Kosova i Metohije. Niste morali da dizete aurobus Nis ekspresa u vazduh, niste morali da pucate i ubujete decu u Gorazdevcu, ako ste patili niste morali da ubijate zeteoce na svojim njivama u Starom Grackom, niste morali da iscenirate incident koji ce dovesti do pogroma marta 2004. NISTE MORALI DA UBIJATE CIVILE.
Niste morali da uzurpirate imovinu Srba i to po istoj matrici koja traje jos od drugog svetskog rata. Pritisak na Srbe dugo traje nije ta prica juce pocela. Prizrensku Ligu, Kacanicki ustav je pratilo nasilje nad Srbima, Makedoncima, svi znamo koju ste stranu odabrali u ww2 i svi znamo za zlocine iz tog perioda i onda posle svega vi kazete ni jedan Albanac nece da osudi nasilje, mislim sta reci a ne ispasti, vas komentar sve govori.
Ali hvala na iskrenosti.

zokee

pre 11 godina

@guri

Ne treba cekati 20 godina, samo treba da se pogledate u ogledalo i ukapirate da ste daleko od toga da ste iskljucivo i samo vi nevina zrtva koja je mnogo propatila jer ste i te kako ubijali, proterivali i pljackali druge, treba malo da analizirate vase ponasanje na Kosovu ali i u regionu, da malo izadjete iz te uloge zrtve u kojoj vam je verovatno jako udobno jer tako mozete da pravdate mnoge stvari koje cinite... Sve to moze u roku od nekoliko meseci a ne 20 godina. Ili ste mislili da jos nekih 20 godina maltretirate druge, da se nacionalno izivljavate i da se sakrivate iza Amerikanaca pa da tek onda da malo smanjite dozivljaj? Ne znam da li ima toliko strpljenja kod drugih naroda na Balkanu...

mlekadzija

pre 11 godina

Ovo je prvi zuti kaarton...Zna se sta sledi po dobro isporbanom receptu...Jos jedan doprinos multi kulti suzivotu na tzv Kosovu.

Anti-Spinner

pre 11 godina

@ (Komsija, 26. jun 2012 19:28)
Hvala što si situaciju objasnio onima koji pojma nemaju kako izgleda živeti na Kosovu i Metohiji.

@ (goga, 26. jun 2012 19:36)
Nije za poređenje. Ako Vas ne zanima kako žive Vaši sugrađani na drugom kraju zemlje, nemojte da komentarišete.

@ (Pucaj na provalnike..., 26. jun 2012 20:16)
Eto, to je "civilizovano" društvo za koje se zalaže jedan Albanac. Punoletni ste? Imate pištolj? Pucajte na uljeza! Onda će vam, ako niste Albanac, cela kuća nestati do ispod temelja. Provokatoru bezobrazni!

@ (bezimena, 26. jun 2012 20:41)
Uzdržite od pisanja o nečemu o čemu nemate pojma. Hvala!

@ (mertur, 26. jun 2012 22:07)
Nekada su starosedeoci (Shqiptar) živeli po delovima Srbije, a posle po Jugoslaviji. Bili su i ostali uvaženi sugrađani. Nego, ništa od Toplice do Paraćina neće biti albansko, jer nikada i nije bilo. Bila su privatna imanja, i to je sve. U Beogradu je bilo oko 7000 Albanaca (a više prijavljenih), a oni što su ostali - ostaće i neće ih niko dirati (niko i nije). SVE OSTALO je propaganda i pravdanje dalje ekspanzije, je li tako?

@ (Dani, 26. jun 2012 22:52)
Komunisti su uništili sve u ovoj zemlji, a posle (konkretno 1968. godine) su nastavili da primaju imigrante iz Albanije. Ne zaboravite, Dani, odakle zemlja Albancima. I nemojte da pretite Kosovcu...

@ (guri, 27. jun 2012 00:06)
Čekao bi ti jedno 20 godina u samici, pa bi video šta znači samilost, saosećanje i realnost. Sledeće generacije uče od sadašnjih. Nauči svoju decu dobrom.

guri

pre 11 godina

Da li vas je bar malo sramota kada se sve ovo radi u vase ime, a niko ne odgovara, i niko ne reaguje, kako sebi objasnjavate, jel i dalje da se istraga zavrsi ili....
Da li ce i jedan Albanac osuditi nasilje nad Srbima....???
( bar ovde na "forumu" )
(Majakovski, 26. jun 2012 19:12)

moraces da cekas jos najmanje 20 godina da bi neki alabanac osudio nasilje nad srbima, mozda je zalosno (ne znam) ali to ti je realnsost...
mnogo smo patili od drzave Srbije i srba da bi nasa genaracija smogla snage i osudi nasilje nad srbima...jednostavno nasa generacija, moracemo da zivimo pod ovakvim okolnostima, a za to sto ti pricas ostavicemo sledecim generacijama...!!!

decko sa barikada

pre 11 godina

300 srba je zivelo pre rata,posle 13 godina vratilo se samo 30 srba,i tih 30 srba koje se vratilo albanski teroristi i kriminalci i dalje pljackaju,dokle vise?

Majakovski

pre 11 godina

Albanci komsije dokle vise nasilja, pritisaka, maltretiranja, proganjanja, ubijanja, rusenja, paljenja, nametanja...

Dokle...??
Dokle vise ubijanja, od dolaska kfora na Kosmet ubijeno je preko 1000 Srba i niko nije odgovarao.
Dokle vise miniranja, paljenja, rusenja crkava, manastira, sruseno preko 150 manastira i crkava.
Dokle vise skrnavljenja grobova i groblja, "U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen"
Da li vas je bar malo sramota kada se sve ovo radi u vase ime, a niko ne odgovara, i niko ne reaguje, kako sebi objasnjavate, jel i dalje da se istraga zavrsi ili....
Da li ce i jedan Albanac osuditi nasilje nad Srbima....???
( bar ovde na "forumu" )

mertur

pre 11 godina

@300 srba je zivelo pre rata,posle 13 godina vratilo se samo 30 srba,i tih 30 srba koje se vratilo albanski teroristi i kriminalci i dalje pljackaju,dokle vise?
(decko sa barikada, 26. jun 2012 19:29)

Decko albanci su nekada ziveli u Toplici, Plani, Kursumljiji, Vranju, Leskovcu pa sve do Paracina a bogami u neka bolja vremena i u Beogradu ih je bilo do 100000, sada ih nema vise ili su manje nego 30.

Nik

pre 11 godina

I moja Kuca obijena i to usred dana u centru Novog Sada, i ?
Predpostavlam da su Lopovi bili moji/nasi sugradjani .
(goga, 26. jun 2012 19:36)

Ili neces ili ne mozes da prepoznas razliku?! Svejedno, sramota je da ostavljas ovakav komentar... Pa posteniji je(ako to tako moze da se kaze) komentar Albanaca koji ovo opravdavaju svojim fix idejama(jer onda automatski znas na cemu si sa njima, te mozes adekvatno da se odredis), od ove tvoje, i jos jednom kazem, SRAMOTNE ZAMENE TEZA!!! Tvoju kuci nisu obili zbog NACIONALNE pripadnosti...
Dakle, svesno i NAMERNO zastrasivanje ljudi(to se lako moze zakljuciti na osnovu paterna koji se vec odavno ponavlja) sa ciljom da se isti proteraju i/ili 'dovoljno' uplase. I to sve uz precutno odobravanje medjunarodne zajednice... Bedno, do cega je 'covecanstvo' doguralo!!! Sramota...

guri

pre 11 godina

Da li vas je bar malo sramota kada se sve ovo radi u vase ime, a niko ne odgovara, i niko ne reaguje, kako sebi objasnjavate, jel i dalje da se istraga zavrsi ili....
Da li ce i jedan Albanac osuditi nasilje nad Srbima....???
( bar ovde na "forumu" )
(Majakovski, 26. jun 2012 19:12)

moraces da cekas jos najmanje 20 godina da bi neki alabanac osudio nasilje nad srbima, mozda je zalosno (ne znam) ali to ti je realnsost...
mnogo smo patili od drzave Srbije i srba da bi nasa genaracija smogla snage i osudi nasilje nad srbima...jednostavno nasa generacija, moracemo da zivimo pod ovakvim okolnostima, a za to sto ti pricas ostavicemo sledecim generacijama...!!!

Sunny

pre 11 godina

Svaki dan po neka kuca ili lokal u ZR bude obijeno, premetnuto, izlomljeno.
Nekad srpske, nekad madjarske. I narod ne optuzuje pripadnike druge nacije za to, vec lopove, razbojnike, neradnike,...
Mozda je u ovom slucaju motiv etnicki, ali mozda i nije, ali je odmah u medijima stvoren etnicki sukob. Neko jedva ceka da raspaljuje vatru.

PS: U ZR su pre 13 godina letele albanske kuce u vazduh, i bez UCK i NATO bombi. I jos se niko nije setio da ih obnovi ili da se javno izvini vlasnicima. Stoje tako srusene. Bitno da stite Mladica i trude se da poreknu postojanje logora oko grada, u kojima su ubijani ljudi pre oko 20 godina.

Komsija

pre 11 godina

Ugrin odavno nije u selu, i jako retko dolazi. Cesto se desava da provalnici ulaze u nenaseljene kuce, kradu sve sto je vredno, kradu i kablove, hidrofore, slavine. Ovo se desava svuda na Kosovu, ali i svuda na Balkanu, mozda i svuda na svetu gde stanari nisu kod kuce. Pravo pitanje je da li ce se na Kosovo vratiti oni koji zaista zele da ovde i ostanu, i da se bore sa institucijama svih drzava i svih medjunarodnih organizacija, da obezbede sebi odrziv zivot. Puno para je ovde doslo ali je malo ulozeno - ko razume, shvatice. Ovo sto svakih par dana pise po novinama da se Srbima obijaju kuce, istina je, ali je istina i da mnogi Srbi povratnici ovde ne zive nego svracaju, i da im osnovne uslove opstanka nisu obezbedili nijedna od dve vlade koje ih svojataju. Posto u tim vladama sede pojedini vanserijski "odgovorni" politicari, i rezultati i posledice njihovog "rada" su evidentni za ovih 13 i vise godina.

Paradise Circus

pre 11 godina

Predpostavlam da su Lopovi bili moji/nasi sugradjani .
(goga, 26. jun 2012 19:36)

Da li vam je u skorije vreme komsija ubijen, ubica nije uhapsen i nije odgovarao i najverovatnije nikada nece i da li na vas puca nato vojska, sto gumenim mecima sto pravim ?
Da li u centru Novog Sada lete kuce u vazduh usled miniranja i da li je pokrajinski premijer optuzen od saveta Evrope za trgovinu ljudskim organima, drogom i oruzijem ?
Da li vam ruse tu u kraju gde zivite crkve, manastire ??
Da li vas neko napada, skrnavi groblja ??
Da li vam s` vremena na vreme neki ljudi u maskirnim uniformama ograde jedan deo kraja bodljikavom zicom i zabrane prolaz ?
Vasa prica, komparacija, poredjenje ne stoji ali nikako.
Vasa je prica vise nego neozbiljna da ne upotrebim neku tezu rec.
Mozete vi to bolje.

Rajkovic

pre 11 godina

KiM: Obijena kuća Srbina povratnika
utorak 26.06.2012 | 18:48 | Izvor: Tanjug

Kamenovana kuća povratnika na KiM
utorak 26.06.2012 | 12:18 | Izvor: Tanjug


Dve srpske kuće srušene u Prištini
nedelja 24.06.2012 | 23:27

Od nedelje 24 juna do utorka 26 juna.
Ako je i od vas mnogo je.

Majakovski

pre 11 godina

@guri

Da li cujes sebe........???
Ako ste patili niste morali da otimate ljude, 22.06.1998 godine kidnapovani su rudari sa ugljenokopa Belacevac kod Obilica i Srbi iz sela Opteruša, Retimlje i Zocište, nakon kojih je usledio period kidnapovanja Srba širom Kosova i Metohije. Niste morali da dizete aurobus Nis ekspresa u vazduh, niste morali da pucate i ubujete decu u Gorazdevcu, ako ste patili niste morali da ubijate zeteoce na svojim njivama u Starom Grackom, niste morali da iscenirate incident koji ce dovesti do pogroma marta 2004. NISTE MORALI DA UBIJATE CIVILE.
Niste morali da uzurpirate imovinu Srba i to po istoj matrici koja traje jos od drugog svetskog rata. Pritisak na Srbe dugo traje nije ta prica juce pocela. Prizrensku Ligu, Kacanicki ustav je pratilo nasilje nad Srbima, Makedoncima, svi znamo koju ste stranu odabrali u ww2 i svi znamo za zlocine iz tog perioda i onda posle svega vi kazete ni jedan Albanac nece da osudi nasilje, mislim sta reci a ne ispasti, vas komentar sve govori.
Ali hvala na iskrenosti.

Anti-Spinner

pre 11 godina

@ (Komsija, 26. jun 2012 19:28)
Hvala što si situaciju objasnio onima koji pojma nemaju kako izgleda živeti na Kosovu i Metohiji.

@ (goga, 26. jun 2012 19:36)
Nije za poređenje. Ako Vas ne zanima kako žive Vaši sugrađani na drugom kraju zemlje, nemojte da komentarišete.

@ (Pucaj na provalnike..., 26. jun 2012 20:16)
Eto, to je "civilizovano" društvo za koje se zalaže jedan Albanac. Punoletni ste? Imate pištolj? Pucajte na uljeza! Onda će vam, ako niste Albanac, cela kuća nestati do ispod temelja. Provokatoru bezobrazni!

@ (bezimena, 26. jun 2012 20:41)
Uzdržite od pisanja o nečemu o čemu nemate pojma. Hvala!

@ (mertur, 26. jun 2012 22:07)
Nekada su starosedeoci (Shqiptar) živeli po delovima Srbije, a posle po Jugoslaviji. Bili su i ostali uvaženi sugrađani. Nego, ništa od Toplice do Paraćina neće biti albansko, jer nikada i nije bilo. Bila su privatna imanja, i to je sve. U Beogradu je bilo oko 7000 Albanaca (a više prijavljenih), a oni što su ostali - ostaće i neće ih niko dirati (niko i nije). SVE OSTALO je propaganda i pravdanje dalje ekspanzije, je li tako?

@ (Dani, 26. jun 2012 22:52)
Komunisti su uništili sve u ovoj zemlji, a posle (konkretno 1968. godine) su nastavili da primaju imigrante iz Albanije. Ne zaboravite, Dani, odakle zemlja Albancima. I nemojte da pretite Kosovcu...

@ (guri, 27. jun 2012 00:06)
Čekao bi ti jedno 20 godina u samici, pa bi video šta znači samilost, saosećanje i realnost. Sledeće generacije uče od sadašnjih. Nauči svoju decu dobrom.

Milutin

pre 11 godina

Obijanje sa premetacinom I lomljenjem... Lagano izivljavanje radi zastrasivanja, nista drugo. Please, let me guess - Pocinioci nepoznati, istraga u toku?

Dani

pre 11 godina

a ko radi mojih 4ha zemlje,ja sam ovde na kosovu. Sta ako odem na more treba kucu da mi obiju?
(kosovski srbin, 26. jun 2012 20:27)
#
ciju zemlju ai koriatio ti,na Kosovo, od 1929.Otkud tebi 40 ha zelje.. sigurno od cuvene antialbanske "Agrarne reforme" i antalbanskog projekta Vase Cubrilovica ...

we.

pre 11 godina

@mertur

Da li zaista mislis da ces nekoga impresionirati ovim lupetanjem sa brojkama? 100.000 Albanaca je zivelo u Beogradu? Stvarno? A zasto ne 10 miliona? A znas li ti da nekada Albanaca nije ni bilo na Kosovu a kamoli oko Paracina nego su se pojavili kada su isto kao i danas, iskoristili zaledjinu i sponzorstvo tadasnjeg okupatora na ovim prostorima tj. Turske? Uostalom, ko je dao naziv tom Kosovu? Albanci? Ili ipak Srbi koji su makar nesto i izgradili na tom Kosovu a ne spomenik Klintonu ili grebanje o tudju bastinu i poreklo kao neki.

dnodna

pre 11 godina

Koje bi to osvezenje bilo kada bi umesto dezurnih mertura, ekrema, naima, agima i ostalih albanskih nacional-komentatora koji godinama vrte jednu te istu retoriku i koji nista drugo ne znaju nego da brane i pravdaju tekovine albanskog sovinizma i nacionalizma na Balkanu, dosao neko ko bi realno sagledavao svoj sopstveni narod, politicare koje imaju, nacine na koji su Albanci dosli do te "drzave", politiku koju sada vode, neko ko bi ljudski govorio o tome sta se sve radi Srbima na Kosovu... Ali iako ih tu nema, valjda ih ima u "drzavi kosova" jer ako je ovaj mentalni sklop koji demonstriraju ovih nekoliko dezurnih, dominantan i jedini medju Albancima, onda je to zaista problem.

Pucaj na provalnike...

pre 11 godina

@Majakovski, 26. jun 2012 19:12

Ako ti neko nepzvan udje u kucu, upotrebi kucni zakon: pucaj mu u usta!
Ja sam Albanac, ali ne mogu reci da je ova pljacka uperena prema Srbima. Na kosovu ima na hiljade kuce nasih sugradjana koji zive u inostranstvu, a u Kosovo imaju prazne kuce. Zadnjih 3 do 5 godina, svaka treca od njih je oplackana.
Nadam se da se razumemo.

muka mi licemera

pre 11 godina

@bezimena
Mislis u reziji samih Srba ili mozda tajna srpska policija vrslja ili je to Ivanovic uradio? Ma kako da ne... Kud bi nevini Albanci koji su uz to i "narodnajstariji" zar ne dezurni advokatu albanskih nacosha? Nego, cudi me da ne radis za neki CSI kada iz svoje sobice u Beogradu uspevas da otkrijes namestaljku na Kosovu. Ma kakav CSI, za tebe je i FBI amatresko udruzenje.

Majakovski

pre 11 godina

@Pucaj na provalnike

Ne ne razumemo se ali nikako, na zalost. Da li stvarno mislite to sto "pisete" ili se samo salite.
Kazete ako neko na Kosmetu udje Srbinu u kucu "upotrebi kucni zakon: pucaj mu u usta", da li mozete da zamislite sta bi se sa tim Srbinom desilo, sta bi se sa njegovim selom desilo u slucaju da upuca Albanca ? Zadnji put kada su Albanci i "pomislili" ( lazno optuzili Srbe ) da im je sunarodnik nastradao desio se mart 2004. pogrom u kome su ubijani Srbi i u kome su se unistavale crkve i palili manastiri ( secate se kako jedan Albanac stoji na crkvi i kida, lomi krst ). Da li stvarno mislite ovo sto "pisete" ?
A sada ze nevericu i dalje ide prica "Ja sam Albanac, ali ne mogu reci da je ova pljacka uperena prema Srbima" ili u prevodu sacekajte da se istraga zavrsi, nismi mi krivi majke mi.....
Evo ja vas pitam koja se to istraga zavrsila ?
Evo i da vas pitam da li je i jedan Albanac odgovarao za ubistvo Srbina od dolaska kfora do danas ??
Ni vi niste smogli snage da osudite nasilje nad vasim komsijama Srbima, opet na zalost.

mlekadzija

pre 11 godina

Ovo je prvi zuti kaarton...Zna se sta sledi po dobro isporbanom receptu...Jos jedan doprinos multi kulti suzivotu na tzv Kosovu.

zokee

pre 11 godina

@guri

Ne treba cekati 20 godina, samo treba da se pogledate u ogledalo i ukapirate da ste daleko od toga da ste iskljucivo i samo vi nevina zrtva koja je mnogo propatila jer ste i te kako ubijali, proterivali i pljackali druge, treba malo da analizirate vase ponasanje na Kosovu ali i u regionu, da malo izadjete iz te uloge zrtve u kojoj vam je verovatno jako udobno jer tako mozete da pravdate mnoge stvari koje cinite... Sve to moze u roku od nekoliko meseci a ne 20 godina. Ili ste mislili da jos nekih 20 godina maltretirate druge, da se nacionalno izivljavate i da se sakrivate iza Amerikanaca pa da tek onda da malo smanjite dozivljaj? Ne znam da li ima toliko strpljenja kod drugih naroda na Balkanu...