Utorak, 26.06.2012.

16:45

Soroš: Samo 48 sati za spas evra

Milijarder i investitor Džordž Soroš upozorava da su Nemačkoj ostala dva dana pred samit u Briselu ukoliko želi da spasi evrozonu.

Izvor: SEEbiz

Soroš: Samo 48 sati za spas evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

ĐaNoDe

pre 11 godina

pa on se i bavi,uglavnom,prodajom/kupovinom obveznica! verovatno ima uloga u otkupu grčkog duga,kao što reče neko ranije,pa mu loma frka ako ovi ispadnu iz eurozone. uglavnom tebra,soroš previše.

Bolero

pre 11 godina

Bas napeto 23 sata , jos malo pa ce da propadne , a ja nakupovo silne dinare, al cu biti bogat , hahahahahahahahahaha, sad sam zaje.... ceo svet, bas ti hvala na savetu mr. Sorosu .. hahahahahahahahahahahahahahaahhahaha , nek crknu nasi dusmani , hahahahahahahahahahahaha 22 sata jedva cekam......idem jos da promenim evrica u dinare da neko ne posumnja ...hahahahahahahahahahahaahahahha.

Marko

pre 11 godina

On je samo mali činovnik.
Za neupućene pogledajte ovaj video, da saznate malo više što se sprema. Ovo je samo mali uvod, ima puno o njima.
http://www.youtube.com/watch?v=IxNw8OhmVZE&feature=related

Branko

pre 11 godina

Odakle je došla ova kriza kada su "kreatori svetskog poretka" i USA pobedili SSSR ("glavnog neprijatelja" blagostanja i sreće), kada su sve zemlje iz istočnog bloka pobegle ispod ruske "šape", kada je srušen "Berlinski zid" i ujedinjena Nemačka, kada su razvili svoj neo-liberalni kapitalizam do krajnjih granica. Ko je kriv za krizu? Ako se uzrok krize ne otkloni neće biti ni kriza rešena. Ošigledno je da se u "novom svetskom poretku" nalazi nešto veoma kancerogeno. Da li ste primetili da svi ekonomisti pričaju o štednji a niko o proizvodnji. Ko je uništio proizvodnju i zašto? Znamo da novostvorene vrednosti ne omogućava štednja i trpljenje već proizvodnja (Čekić i motika a ne neki "Monsanto" i genetski modifikovana hrana). Očigledno da se profit pretvorio u svoju suprotnost, umesto da bude motor razvoja, profit je postao ubica progresa i razvoja svetske ekonomije. Najvažnije pitanje je, šta sledi nakon svetske ekonomske krize?

vozim mercedes a ne ladu

pre 11 godina

Хрвати опет под Швабама, истопи им се брзо неовисност.
Али нека не брину, Срби ће иx опет вадити
(неша, 27. jun 2012 09:57)

Bolje pod njemcima nego pod rusima!

Branko

pre 11 godina

Savete daje onaj ko je jedan od krivaca za svetsku ekonomsku krizu. Gospodin Soroš je niži činovnik u Rotšildovoj imperiji. Pomenuti gospodin je imao i značajnog udela i kod "uterivanja" demokratije kod Srba, mislim na finansijski momenat. Mnogi od vas su čuli za Segedin...

Vladan

pre 11 godina

@ Nono

Komentar ti je super. Ovde je pre svega u pitanju kriza samog kapitalizma.

Medjutim, licno mislim da je problem drugog tipa. Ogromna proizvodnja izvorno zapadnoevropskih i americkih firmi je prebacena u Kinu i zemlje Azije. Tako su sa jedne strane Amerika i zemlje Zapadne Evrope lisene ogromnog broja radnih mesta, a sa druge strane ogromna kolicina te robe proizvedena u Kini i Aziji se vraca na americko i zapadnoevropsko trziste da se tamo prodaje. Obzirom da plate zaposlenih u Americi i Zapadnoj Evropi poticu iz njihove tamosnje ekonomije i imamo pokrivenost novcane mase u tim zemljama robom proizvedenom u njima, postavlja se pitanje kojim novcem ce se kupovati sva ta ogromna roba koja stize iz Kine i azijskih zemalja u njih?
Odgovor je masovnim stampanjem $ i Evra i njihovim ubacivanjem kroz povoljne bankarske kredite na trziste tj. firmama i stanovnistvu! To je ujedno i objasnjenje kako je moguce da je i Amerika duzna i Nemacka i Francuska i Italija i Spanija...ma sve zemlje su duzne hiljade milijardi $, ili Evra...ali kome? Ova kriza je predstava za narod sirom sveta da mu se mazu oci, dok kapitalizam trazi za sebe spas, jer je postao kocnica samom sebi – nauka i tehnika su toliko otisle da se proizvodi sve vise i vise robe, a pri tome treba sve manje i manje zaposlenih...samo, ko ce nezaposlen da kupuje svu tu robu?! Pitanje za milijardu $!!!

@m0zak

pre 11 godina

Dobro se raspitaj za njegovu umesanost u Srbiji 90-ih godina i nakon toga. Taj nista ne prica i ne radi da bi nekom drugom osim njemu bilo bolje.

Isto savete koje nam daje MMF, ne samo nama nego svima, oni prave posao a nasi politicari (a i drugih zemalja) prodaju nasu dusu. Ne vidim razliku izmedju Srbije, Grcke, Spanije, Hrvatske... i mog komsije koji uzima kredite da kupuje polovan automobil, za koji nema pare za benzin a ni ulje da promeni vec se dodatno zajmi. Uzmi kredu i sve u redu :)

*******

неша

pre 11 godina

Хрвати опет под Швабама, истопи им се брзо неовисност.
Али нека не брину, Срби ће иx опет вадити

miki

pre 11 godina

zasto pustate ove teoreticare zavjera kao Sorosa da govore crno o EU?
Za Srbiju EU je jedini spas koji nema alternativu i ovakvi tekstovi mogu samo stetiti.

g4

pre 11 godina

@ Nono Kapitalizam treba posmatrati i u egzistencijalnoj ravni odnosno kao poredak koji unistava zivot na zemlji, odnosno kao ekocidan poredak. Sve manje vode, poljoprivrednog zemljista, suma, biodiverziteta... Sve je to posledica kapitalizma. Ta prica o zivotnom standardu, obespravljivanju radnika podrazumeva da postoji izvesnost, medjutim to je netacno sto takav pristup cini prevazidjenim. Kapitalizam moze da prezivi kraj covecanstva i u tome je najveca opasnost.

Reaktor

pre 11 godina

Ma izgleda da je Soroš kupio Grčki dug, pa ako Grci prestanu da plaćaju u EUR ode mu 70% investicije. Ako Grci napuste evro zonu svi njihovi dugovi će se konvertovati u drahme i devalvirati sa drahmom...

thepopofodokon

pre 11 godina

U toku je koordinisan napad sa ciljem blokade i preuzimanja svetskog finansijskog sistema, pogledajte najnovije vesti o hakerskoj kradji miliona dolara danas. To nije slucajno. "State of emergency" u Americi sa navodom ruskog uranijuma takodje ima veze sa planom pobune americke vojske protiv bankara.
(gfserbia, 26. jun 2012 21:18)

U je, ovaj sa astroteleologije presao na kriptoekonomiju. Crno nam se pise!

boris

pre 11 godina

opet glupi srbi misle da ce nemac propasti, a mi cemo ostati kao najjaca imperija sa platom od 300 eur i kockastim glavama u autobusima

Sandzaklija

pre 11 godina

da, ne postoje financijski proizvodi, oni nista ne proizvode osim nekih papira kojima uzmu novac i svake dvije-tri godine dodje neki crash ili kriza i opet si uzmu novac i onda ga daju istim ljudima kako kredit i oni samo gomilaju novac od sebe.

Д. Маравић

pre 11 godina

opet soros pa ko je taj?
(ja, 27. jun 2012 00:08)

То је право питање, јер на њега одговорити помогло би решити и кризу евра.
Или тренутну рецесију која је уствари једна од оних неизбежних цикличних криза капитализма у свом највишем стадијуму...

dusanmal

pre 11 godina

@Nono - a ko to ima decenije presipanja iz supljeg u prazno na tudj racun, za svoj profit? - Soros.Radeci upravo sto Nono primecuje: koristeci tudj novac i kockajuci se sa njim, kladeci se na propast drugih - on je zaradio. U tom procesu je unistio nekoliko ekonomija. Te tako treba i ovaj "savet" shvatiti: Soros hoce da unisti Evro (i EU) da bi u procesu profitirao kladeci se na propast evra novcem drugih. Ako iciji savet netreba slusati to je njegov. Sta god kaze - trci u suprotnom pravcu, ili si uzina.

pet

pre 11 godina

ovaj kroji celom svetu buducnost. inace je sponzor novonastalih demokratija u svetu. samim tim i nase. poreklom iz madjarske pa mozete zamisliti koliko je srbiji naklonjen.

Nono

pre 11 godina

Ko o čemu - kapitalisti o spasavanju kapitalizma! Neka se vrate malo na proučavanje Marksa. Ne Marksa kao političara (Komunistički manifest), već Marksa kao naučnika (Kapital). Komunistički manifest i real-socijalizam kao njegova posledica i kao najneracionalnije klasno društvo u kojem klasa neradnika (i političara) bez ikakve radne etike ("Ala volim ovaj režim, plata ide, a ja ležim!" ili "Niko ne može tako malo da me plati kooliko ja mogu malo da radim!") najgrublje eksploatiše (većina indirektno, ali vrlo efikasno, a političari direktno i još efikasnije) onaj drugi deo društva koji još nije zaboravio da je ipak rad stvorio čoveka, su definitivno otišli na smetlište istorije. Međutim, očigledno je da je došlo vreme da se tamo nađe i kapitalizam, bar onakav kakav je danas. Šta je to što kapitalizmu smeta? Tržište postoji od kako je ljudi.
U svim sistemima. Danas, u eri globalizacije, smo već prilično naučili da se nosimo i sa monopolima. Međutim, Marksova roba svih roba (novac) ili finansijski (bankarski) kapital se u potpunosti otrgla od onoga što joj je oduvek bila osnovna namena (sredstvo za olakšavanje razmene, tj. za efikasnije tržište). Danas smo tako dobili "bankarske proizvode" mada tu nema ni "p" od proizvoda, već samo alokacije tuđih (minimalno sopstvenih) sredstava. Prema tome, nema rešenja ni dužničke, ni svih drugih kriza, sve dok se finansijski kapital (čitaj: novac) ne razvlasti i ne vrati svojoj prvobitnoj osnovnoj nameni - sredstva za olakšavanje razmene!

m0zak

pre 11 godina

Ma sta zna neki tamo ekonomista milijarder, BRE! Prosecan srBski dziber sa jedva nekako zavrsenom srednjom skolom (preko rodbinskih, partijskih i suskavih veza obicno), pivom u jednoj i cigarom i tastaturom u drugoj ruci sve te mucke, zavere i sl. razotkriva na keca...i to bez ikakvog napora

Mario Bros

pre 11 godina

Kako je njemu dobro. Otvori neku flašu iz 1820. i krene da piše sledeću maštariju iz svog zamka. Svake 3 nedelje eto ga prorok, špekulant.

gfserbia

pre 11 godina

U toku je koordinisan napad sa ciljem blokade i preuzimanja svetskog finansijskog sistema, pogledajte najnovije vesti o hakerskoj kradji miliona dolara danas. To nije slucajno. "State of emergency" u Americi sa navodom ruskog uranijuma takodje ima veze sa planom pobune americke vojske protiv bankara.

obi van

pre 11 godina

nije to samo Soros izjavio nego i Monti pre neki dan u Rimu, navodeci iste argumente. Slicne ocjene daju i Svajcarci kojima sigurno ne odgovara propast evra. Meni je najvise interesantno u kolikoj mjeri je vjera u EU kod odredjenih krugova u Srbiji nepokolebljiva. Vecina u Srbiji vise vjeruje u EU nego sami evropljani.

strani placenik

pre 11 godina

Vidi, cica Dzordz, ako ti smeta, a ti lepo odresi kesu pa dopuni fondove, ako neko ima, onda si to ti. I nemoj vise da smaras tim bomba izjavama i dizes paniku, mi robovi sistema u kome se radi 24/7 upravo se spremamo na zasluzeni letnji odmor. Nemas pravo da nam uzmes jos i tu iluziju od par lepih dana.

Dragan

pre 11 godina

prekinite sa objavljivanjem tekstova ovog špekulanta na kub. Jedno govori drugo misli, a treće radi. Proizvođač demagogije, sejač magle u svrhu zaluđivanja širokih narodnih masa, a sve to u cilju ličnog bogaćenja.

lazar

pre 11 godina

Srbija,ni postojati nece za 23g.a mi jadnici sve snage upiremo u tu paklensku napravu EU,jer kako se ukupila tako ce nestati,bolje nam je bilo,da nase pozicije jacamo iznutra,a sa svima u dobrim odnosima

Max

pre 11 godina

Ne laje kera radi sela, nego radi sebe. Kažu da je veliki berzanski igrač, koji u krizama najviše zarađuje. Baš često daje uznemirujuće izjave, kojima želi... Šta u stvari želi? Da nije možda preko noći postao brižni čičica koji misli na opštu dobrobit? Tera Soroš vodu na svoju vodenicu ovim izjavama, koliko je u njegovoj moći. Možda ćemo nekada i saznati koliko je zaradio od tuđih muka i propasti ovih godina krize, od 2008.g. Još da se desi rat pa da još više zaradi, daleko bilo. Vuk u jagnjećoj koži.

miki BL

pre 11 godina

Ma nego šta nego će to tako biti .... Grci imaju pozitivnu filozofiju, to su pare Dojčbanke, oni ne gube ništa osim EU članstva koje i nije nešto posebno poslednjih par godina... A zamislite Rusku flotu u Egeju, kakav bi to udarac bio za EU i SAD ?! Zato se lagodno zezaju sa svim ovim merama, znaju da su to pare špekulanata koji forsiraju strah od kraha da bi povratili uloženo a ako može i kamatica dobro je !!!!

Max

pre 11 godina

Ne laje kera radi sela, nego radi sebe. Kažu da je veliki berzanski igrač, koji u krizama najviše zarađuje. Baš često daje uznemirujuće izjave, kojima želi... Šta u stvari želi? Da nije možda preko noći postao brižni čičica koji misli na opštu dobrobit? Tera Soroš vodu na svoju vodenicu ovim izjavama, koliko je u njegovoj moći. Možda ćemo nekada i saznati koliko je zaradio od tuđih muka i propasti ovih godina krize, od 2008.g. Još da se desi rat pa da još više zaradi, daleko bilo. Vuk u jagnjećoj koži.

Dragan

pre 11 godina

prekinite sa objavljivanjem tekstova ovog špekulanta na kub. Jedno govori drugo misli, a treće radi. Proizvođač demagogije, sejač magle u svrhu zaluđivanja širokih narodnih masa, a sve to u cilju ličnog bogaćenja.

miki BL

pre 11 godina

Ma nego šta nego će to tako biti .... Grci imaju pozitivnu filozofiju, to su pare Dojčbanke, oni ne gube ništa osim EU članstva koje i nije nešto posebno poslednjih par godina... A zamislite Rusku flotu u Egeju, kakav bi to udarac bio za EU i SAD ?! Zato se lagodno zezaju sa svim ovim merama, znaju da su to pare špekulanata koji forsiraju strah od kraha da bi povratili uloženo a ako može i kamatica dobro je !!!!

m0zak

pre 11 godina

Ma sta zna neki tamo ekonomista milijarder, BRE! Prosecan srBski dziber sa jedva nekako zavrsenom srednjom skolom (preko rodbinskih, partijskih i suskavih veza obicno), pivom u jednoj i cigarom i tastaturom u drugoj ruci sve te mucke, zavere i sl. razotkriva na keca...i to bez ikakvog napora

Mario Bros

pre 11 godina

Kako je njemu dobro. Otvori neku flašu iz 1820. i krene da piše sledeću maštariju iz svog zamka. Svake 3 nedelje eto ga prorok, špekulant.

Nono

pre 11 godina

Ko o čemu - kapitalisti o spasavanju kapitalizma! Neka se vrate malo na proučavanje Marksa. Ne Marksa kao političara (Komunistički manifest), već Marksa kao naučnika (Kapital). Komunistički manifest i real-socijalizam kao njegova posledica i kao najneracionalnije klasno društvo u kojem klasa neradnika (i političara) bez ikakve radne etike ("Ala volim ovaj režim, plata ide, a ja ležim!" ili "Niko ne može tako malo da me plati kooliko ja mogu malo da radim!") najgrublje eksploatiše (većina indirektno, ali vrlo efikasno, a političari direktno i još efikasnije) onaj drugi deo društva koji još nije zaboravio da je ipak rad stvorio čoveka, su definitivno otišli na smetlište istorije. Međutim, očigledno je da je došlo vreme da se tamo nađe i kapitalizam, bar onakav kakav je danas. Šta je to što kapitalizmu smeta? Tržište postoji od kako je ljudi.
U svim sistemima. Danas, u eri globalizacije, smo već prilično naučili da se nosimo i sa monopolima. Međutim, Marksova roba svih roba (novac) ili finansijski (bankarski) kapital se u potpunosti otrgla od onoga što joj je oduvek bila osnovna namena (sredstvo za olakšavanje razmene, tj. za efikasnije tržište). Danas smo tako dobili "bankarske proizvode" mada tu nema ni "p" od proizvoda, već samo alokacije tuđih (minimalno sopstvenih) sredstava. Prema tome, nema rešenja ni dužničke, ni svih drugih kriza, sve dok se finansijski kapital (čitaj: novac) ne razvlasti i ne vrati svojoj prvobitnoj osnovnoj nameni - sredstva za olakšavanje razmene!

obi van

pre 11 godina

nije to samo Soros izjavio nego i Monti pre neki dan u Rimu, navodeci iste argumente. Slicne ocjene daju i Svajcarci kojima sigurno ne odgovara propast evra. Meni je najvise interesantno u kolikoj mjeri je vjera u EU kod odredjenih krugova u Srbiji nepokolebljiva. Vecina u Srbiji vise vjeruje u EU nego sami evropljani.

strani placenik

pre 11 godina

Vidi, cica Dzordz, ako ti smeta, a ti lepo odresi kesu pa dopuni fondove, ako neko ima, onda si to ti. I nemoj vise da smaras tim bomba izjavama i dizes paniku, mi robovi sistema u kome se radi 24/7 upravo se spremamo na zasluzeni letnji odmor. Nemas pravo da nam uzmes jos i tu iluziju od par lepih dana.

boris

pre 11 godina

opet glupi srbi misle da ce nemac propasti, a mi cemo ostati kao najjaca imperija sa platom od 300 eur i kockastim glavama u autobusima

@m0zak

pre 11 godina

Dobro se raspitaj za njegovu umesanost u Srbiji 90-ih godina i nakon toga. Taj nista ne prica i ne radi da bi nekom drugom osim njemu bilo bolje.

Isto savete koje nam daje MMF, ne samo nama nego svima, oni prave posao a nasi politicari (a i drugih zemalja) prodaju nasu dusu. Ne vidim razliku izmedju Srbije, Grcke, Spanije, Hrvatske... i mog komsije koji uzima kredite da kupuje polovan automobil, za koji nema pare za benzin a ni ulje da promeni vec se dodatno zajmi. Uzmi kredu i sve u redu :)

*******

lazar

pre 11 godina

Srbija,ni postojati nece za 23g.a mi jadnici sve snage upiremo u tu paklensku napravu EU,jer kako se ukupila tako ce nestati,bolje nam je bilo,da nase pozicije jacamo iznutra,a sa svima u dobrim odnosima

Branko

pre 11 godina

Savete daje onaj ko je jedan od krivaca za svetsku ekonomsku krizu. Gospodin Soroš je niži činovnik u Rotšildovoj imperiji. Pomenuti gospodin je imao i značajnog udela i kod "uterivanja" demokratije kod Srba, mislim na finansijski momenat. Mnogi od vas su čuli za Segedin...

Branko

pre 11 godina

Odakle je došla ova kriza kada su "kreatori svetskog poretka" i USA pobedili SSSR ("glavnog neprijatelja" blagostanja i sreće), kada su sve zemlje iz istočnog bloka pobegle ispod ruske "šape", kada je srušen "Berlinski zid" i ujedinjena Nemačka, kada su razvili svoj neo-liberalni kapitalizam do krajnjih granica. Ko je kriv za krizu? Ako se uzrok krize ne otkloni neće biti ni kriza rešena. Ošigledno je da se u "novom svetskom poretku" nalazi nešto veoma kancerogeno. Da li ste primetili da svi ekonomisti pričaju o štednji a niko o proizvodnji. Ko je uništio proizvodnju i zašto? Znamo da novostvorene vrednosti ne omogućava štednja i trpljenje već proizvodnja (Čekić i motika a ne neki "Monsanto" i genetski modifikovana hrana). Očigledno da se profit pretvorio u svoju suprotnost, umesto da bude motor razvoja, profit je postao ubica progresa i razvoja svetske ekonomije. Najvažnije pitanje je, šta sledi nakon svetske ekonomske krize?

gfserbia

pre 11 godina

U toku je koordinisan napad sa ciljem blokade i preuzimanja svetskog finansijskog sistema, pogledajte najnovije vesti o hakerskoj kradji miliona dolara danas. To nije slucajno. "State of emergency" u Americi sa navodom ruskog uranijuma takodje ima veze sa planom pobune americke vojske protiv bankara.

Vladan

pre 11 godina

@ Nono

Komentar ti je super. Ovde je pre svega u pitanju kriza samog kapitalizma.

Medjutim, licno mislim da je problem drugog tipa. Ogromna proizvodnja izvorno zapadnoevropskih i americkih firmi je prebacena u Kinu i zemlje Azije. Tako su sa jedne strane Amerika i zemlje Zapadne Evrope lisene ogromnog broja radnih mesta, a sa druge strane ogromna kolicina te robe proizvedena u Kini i Aziji se vraca na americko i zapadnoevropsko trziste da se tamo prodaje. Obzirom da plate zaposlenih u Americi i Zapadnoj Evropi poticu iz njihove tamosnje ekonomije i imamo pokrivenost novcane mase u tim zemljama robom proizvedenom u njima, postavlja se pitanje kojim novcem ce se kupovati sva ta ogromna roba koja stize iz Kine i azijskih zemalja u njih?
Odgovor je masovnim stampanjem $ i Evra i njihovim ubacivanjem kroz povoljne bankarske kredite na trziste tj. firmama i stanovnistvu! To je ujedno i objasnjenje kako je moguce da je i Amerika duzna i Nemacka i Francuska i Italija i Spanija...ma sve zemlje su duzne hiljade milijardi $, ili Evra...ali kome? Ova kriza je predstava za narod sirom sveta da mu se mazu oci, dok kapitalizam trazi za sebe spas, jer je postao kocnica samom sebi – nauka i tehnika su toliko otisle da se proizvodi sve vise i vise robe, a pri tome treba sve manje i manje zaposlenih...samo, ko ce nezaposlen da kupuje svu tu robu?! Pitanje za milijardu $!!!

Reaktor

pre 11 godina

Ma izgleda da je Soroš kupio Grčki dug, pa ako Grci prestanu da plaćaju u EUR ode mu 70% investicije. Ako Grci napuste evro zonu svi njihovi dugovi će se konvertovati u drahme i devalvirati sa drahmom...

pet

pre 11 godina

ovaj kroji celom svetu buducnost. inace je sponzor novonastalih demokratija u svetu. samim tim i nase. poreklom iz madjarske pa mozete zamisliti koliko je srbiji naklonjen.

vozim mercedes a ne ladu

pre 11 godina

Хрвати опет под Швабама, истопи им се брзо неовисност.
Али нека не брину, Срби ће иx опет вадити
(неша, 27. jun 2012 09:57)

Bolje pod njemcima nego pod rusima!

неша

pre 11 godina

Хрвати опет под Швабама, истопи им се брзо неовисност.
Али нека не брину, Срби ће иx опет вадити

g4

pre 11 godina

@ Nono Kapitalizam treba posmatrati i u egzistencijalnoj ravni odnosno kao poredak koji unistava zivot na zemlji, odnosno kao ekocidan poredak. Sve manje vode, poljoprivrednog zemljista, suma, biodiverziteta... Sve je to posledica kapitalizma. Ta prica o zivotnom standardu, obespravljivanju radnika podrazumeva da postoji izvesnost, medjutim to je netacno sto takav pristup cini prevazidjenim. Kapitalizam moze da prezivi kraj covecanstva i u tome je najveca opasnost.

miki

pre 11 godina

zasto pustate ove teoreticare zavjera kao Sorosa da govore crno o EU?
Za Srbiju EU je jedini spas koji nema alternativu i ovakvi tekstovi mogu samo stetiti.

Sandzaklija

pre 11 godina

da, ne postoje financijski proizvodi, oni nista ne proizvode osim nekih papira kojima uzmu novac i svake dvije-tri godine dodje neki crash ili kriza i opet si uzmu novac i onda ga daju istim ljudima kako kredit i oni samo gomilaju novac od sebe.

dusanmal

pre 11 godina

@Nono - a ko to ima decenije presipanja iz supljeg u prazno na tudj racun, za svoj profit? - Soros.Radeci upravo sto Nono primecuje: koristeci tudj novac i kockajuci se sa njim, kladeci se na propast drugih - on je zaradio. U tom procesu je unistio nekoliko ekonomija. Te tako treba i ovaj "savet" shvatiti: Soros hoce da unisti Evro (i EU) da bi u procesu profitirao kladeci se na propast evra novcem drugih. Ako iciji savet netreba slusati to je njegov. Sta god kaze - trci u suprotnom pravcu, ili si uzina.

Д. Маравић

pre 11 godina

opet soros pa ko je taj?
(ja, 27. jun 2012 00:08)

То је право питање, јер на њега одговорити помогло би решити и кризу евра.
Или тренутну рецесију која је уствари једна од оних неизбежних цикличних криза капитализма у свом највишем стадијуму...

thepopofodokon

pre 11 godina

U toku je koordinisan napad sa ciljem blokade i preuzimanja svetskog finansijskog sistema, pogledajte najnovije vesti o hakerskoj kradji miliona dolara danas. To nije slucajno. "State of emergency" u Americi sa navodom ruskog uranijuma takodje ima veze sa planom pobune americke vojske protiv bankara.
(gfserbia, 26. jun 2012 21:18)

U je, ovaj sa astroteleologije presao na kriptoekonomiju. Crno nam se pise!

Marko

pre 11 godina

On je samo mali činovnik.
Za neupućene pogledajte ovaj video, da saznate malo više što se sprema. Ovo je samo mali uvod, ima puno o njima.
http://www.youtube.com/watch?v=IxNw8OhmVZE&feature=related

ĐaNoDe

pre 11 godina

pa on se i bavi,uglavnom,prodajom/kupovinom obveznica! verovatno ima uloga u otkupu grčkog duga,kao što reče neko ranije,pa mu loma frka ako ovi ispadnu iz eurozone. uglavnom tebra,soroš previše.

Bolero

pre 11 godina

Bas napeto 23 sata , jos malo pa ce da propadne , a ja nakupovo silne dinare, al cu biti bogat , hahahahahahahahahaha, sad sam zaje.... ceo svet, bas ti hvala na savetu mr. Sorosu .. hahahahahahahahahahahahahahaahhahaha , nek crknu nasi dusmani , hahahahahahahahahahahaha 22 sata jedva cekam......idem jos da promenim evrica u dinare da neko ne posumnja ...hahahahahahahahahahahaahahahha.

miki BL

pre 11 godina

Ma nego šta nego će to tako biti .... Grci imaju pozitivnu filozofiju, to su pare Dojčbanke, oni ne gube ništa osim EU članstva koje i nije nešto posebno poslednjih par godina... A zamislite Rusku flotu u Egeju, kakav bi to udarac bio za EU i SAD ?! Zato se lagodno zezaju sa svim ovim merama, znaju da su to pare špekulanata koji forsiraju strah od kraha da bi povratili uloženo a ako može i kamatica dobro je !!!!

m0zak

pre 11 godina

Ma sta zna neki tamo ekonomista milijarder, BRE! Prosecan srBski dziber sa jedva nekako zavrsenom srednjom skolom (preko rodbinskih, partijskih i suskavih veza obicno), pivom u jednoj i cigarom i tastaturom u drugoj ruci sve te mucke, zavere i sl. razotkriva na keca...i to bez ikakvog napora

miki

pre 11 godina

zasto pustate ove teoreticare zavjera kao Sorosa da govore crno o EU?
Za Srbiju EU je jedini spas koji nema alternativu i ovakvi tekstovi mogu samo stetiti.

неша

pre 11 godina

Хрвати опет под Швабама, истопи им се брзо неовисност.
Али нека не брину, Срби ће иx опет вадити

vozim mercedes a ne ladu

pre 11 godina

Хрвати опет под Швабама, истопи им се брзо неовисност.
Али нека не брину, Срби ће иx опет вадити
(неша, 27. jun 2012 09:57)

Bolje pod njemcima nego pod rusima!

Max

pre 11 godina

Ne laje kera radi sela, nego radi sebe. Kažu da je veliki berzanski igrač, koji u krizama najviše zarađuje. Baš često daje uznemirujuće izjave, kojima želi... Šta u stvari želi? Da nije možda preko noći postao brižni čičica koji misli na opštu dobrobit? Tera Soroš vodu na svoju vodenicu ovim izjavama, koliko je u njegovoj moći. Možda ćemo nekada i saznati koliko je zaradio od tuđih muka i propasti ovih godina krize, od 2008.g. Još da se desi rat pa da još više zaradi, daleko bilo. Vuk u jagnjećoj koži.

obi van

pre 11 godina

nije to samo Soros izjavio nego i Monti pre neki dan u Rimu, navodeci iste argumente. Slicne ocjene daju i Svajcarci kojima sigurno ne odgovara propast evra. Meni je najvise interesantno u kolikoj mjeri je vjera u EU kod odredjenih krugova u Srbiji nepokolebljiva. Vecina u Srbiji vise vjeruje u EU nego sami evropljani.

Dragan

pre 11 godina

prekinite sa objavljivanjem tekstova ovog špekulanta na kub. Jedno govori drugo misli, a treće radi. Proizvođač demagogije, sejač magle u svrhu zaluđivanja širokih narodnih masa, a sve to u cilju ličnog bogaćenja.

lazar

pre 11 godina

Srbija,ni postojati nece za 23g.a mi jadnici sve snage upiremo u tu paklensku napravu EU,jer kako se ukupila tako ce nestati,bolje nam je bilo,da nase pozicije jacamo iznutra,a sa svima u dobrim odnosima

gfserbia

pre 11 godina

U toku je koordinisan napad sa ciljem blokade i preuzimanja svetskog finansijskog sistema, pogledajte najnovije vesti o hakerskoj kradji miliona dolara danas. To nije slucajno. "State of emergency" u Americi sa navodom ruskog uranijuma takodje ima veze sa planom pobune americke vojske protiv bankara.

Mario Bros

pre 11 godina

Kako je njemu dobro. Otvori neku flašu iz 1820. i krene da piše sledeću maštariju iz svog zamka. Svake 3 nedelje eto ga prorok, špekulant.

Nono

pre 11 godina

Ko o čemu - kapitalisti o spasavanju kapitalizma! Neka se vrate malo na proučavanje Marksa. Ne Marksa kao političara (Komunistički manifest), već Marksa kao naučnika (Kapital). Komunistički manifest i real-socijalizam kao njegova posledica i kao najneracionalnije klasno društvo u kojem klasa neradnika (i političara) bez ikakve radne etike ("Ala volim ovaj režim, plata ide, a ja ležim!" ili "Niko ne može tako malo da me plati kooliko ja mogu malo da radim!") najgrublje eksploatiše (većina indirektno, ali vrlo efikasno, a političari direktno i još efikasnije) onaj drugi deo društva koji još nije zaboravio da je ipak rad stvorio čoveka, su definitivno otišli na smetlište istorije. Međutim, očigledno je da je došlo vreme da se tamo nađe i kapitalizam, bar onakav kakav je danas. Šta je to što kapitalizmu smeta? Tržište postoji od kako je ljudi.
U svim sistemima. Danas, u eri globalizacije, smo već prilično naučili da se nosimo i sa monopolima. Međutim, Marksova roba svih roba (novac) ili finansijski (bankarski) kapital se u potpunosti otrgla od onoga što joj je oduvek bila osnovna namena (sredstvo za olakšavanje razmene, tj. za efikasnije tržište). Danas smo tako dobili "bankarske proizvode" mada tu nema ni "p" od proizvoda, već samo alokacije tuđih (minimalno sopstvenih) sredstava. Prema tome, nema rešenja ni dužničke, ni svih drugih kriza, sve dok se finansijski kapital (čitaj: novac) ne razvlasti i ne vrati svojoj prvobitnoj osnovnoj nameni - sredstva za olakšavanje razmene!

boris

pre 11 godina

opet glupi srbi misle da ce nemac propasti, a mi cemo ostati kao najjaca imperija sa platom od 300 eur i kockastim glavama u autobusima

strani placenik

pre 11 godina

Vidi, cica Dzordz, ako ti smeta, a ti lepo odresi kesu pa dopuni fondove, ako neko ima, onda si to ti. I nemoj vise da smaras tim bomba izjavama i dizes paniku, mi robovi sistema u kome se radi 24/7 upravo se spremamo na zasluzeni letnji odmor. Nemas pravo da nam uzmes jos i tu iluziju od par lepih dana.

thepopofodokon

pre 11 godina

U toku je koordinisan napad sa ciljem blokade i preuzimanja svetskog finansijskog sistema, pogledajte najnovije vesti o hakerskoj kradji miliona dolara danas. To nije slucajno. "State of emergency" u Americi sa navodom ruskog uranijuma takodje ima veze sa planom pobune americke vojske protiv bankara.
(gfserbia, 26. jun 2012 21:18)

U je, ovaj sa astroteleologije presao na kriptoekonomiju. Crno nam se pise!

pet

pre 11 godina

ovaj kroji celom svetu buducnost. inace je sponzor novonastalih demokratija u svetu. samim tim i nase. poreklom iz madjarske pa mozete zamisliti koliko je srbiji naklonjen.

Marko

pre 11 godina

On je samo mali činovnik.
Za neupućene pogledajte ovaj video, da saznate malo više što se sprema. Ovo je samo mali uvod, ima puno o njima.
http://www.youtube.com/watch?v=IxNw8OhmVZE&feature=related

Branko

pre 11 godina

Savete daje onaj ko je jedan od krivaca za svetsku ekonomsku krizu. Gospodin Soroš je niži činovnik u Rotšildovoj imperiji. Pomenuti gospodin je imao i značajnog udela i kod "uterivanja" demokratije kod Srba, mislim na finansijski momenat. Mnogi od vas su čuli za Segedin...

Reaktor

pre 11 godina

Ma izgleda da je Soroš kupio Grčki dug, pa ako Grci prestanu da plaćaju u EUR ode mu 70% investicije. Ako Grci napuste evro zonu svi njihovi dugovi će se konvertovati u drahme i devalvirati sa drahmom...

@m0zak

pre 11 godina

Dobro se raspitaj za njegovu umesanost u Srbiji 90-ih godina i nakon toga. Taj nista ne prica i ne radi da bi nekom drugom osim njemu bilo bolje.

Isto savete koje nam daje MMF, ne samo nama nego svima, oni prave posao a nasi politicari (a i drugih zemalja) prodaju nasu dusu. Ne vidim razliku izmedju Srbije, Grcke, Spanije, Hrvatske... i mog komsije koji uzima kredite da kupuje polovan automobil, za koji nema pare za benzin a ni ulje da promeni vec se dodatno zajmi. Uzmi kredu i sve u redu :)

*******

Branko

pre 11 godina

Odakle je došla ova kriza kada su "kreatori svetskog poretka" i USA pobedili SSSR ("glavnog neprijatelja" blagostanja i sreće), kada su sve zemlje iz istočnog bloka pobegle ispod ruske "šape", kada je srušen "Berlinski zid" i ujedinjena Nemačka, kada su razvili svoj neo-liberalni kapitalizam do krajnjih granica. Ko je kriv za krizu? Ako se uzrok krize ne otkloni neće biti ni kriza rešena. Ošigledno je da se u "novom svetskom poretku" nalazi nešto veoma kancerogeno. Da li ste primetili da svi ekonomisti pričaju o štednji a niko o proizvodnji. Ko je uništio proizvodnju i zašto? Znamo da novostvorene vrednosti ne omogućava štednja i trpljenje već proizvodnja (Čekić i motika a ne neki "Monsanto" i genetski modifikovana hrana). Očigledno da se profit pretvorio u svoju suprotnost, umesto da bude motor razvoja, profit je postao ubica progresa i razvoja svetske ekonomije. Najvažnije pitanje je, šta sledi nakon svetske ekonomske krize?

Bolero

pre 11 godina

Bas napeto 23 sata , jos malo pa ce da propadne , a ja nakupovo silne dinare, al cu biti bogat , hahahahahahahahahaha, sad sam zaje.... ceo svet, bas ti hvala na savetu mr. Sorosu .. hahahahahahahahahahahahahahaahhahaha , nek crknu nasi dusmani , hahahahahahahahahahahaha 22 sata jedva cekam......idem jos da promenim evrica u dinare da neko ne posumnja ...hahahahahahahahahahahaahahahha.

Д. Маравић

pre 11 godina

opet soros pa ko je taj?
(ja, 27. jun 2012 00:08)

То је право питање, јер на њега одговорити помогло би решити и кризу евра.
Или тренутну рецесију која је уствари једна од оних неизбежних цикличних криза капитализма у свом највишем стадијуму...

Vladan

pre 11 godina

@ Nono

Komentar ti je super. Ovde je pre svega u pitanju kriza samog kapitalizma.

Medjutim, licno mislim da je problem drugog tipa. Ogromna proizvodnja izvorno zapadnoevropskih i americkih firmi je prebacena u Kinu i zemlje Azije. Tako su sa jedne strane Amerika i zemlje Zapadne Evrope lisene ogromnog broja radnih mesta, a sa druge strane ogromna kolicina te robe proizvedena u Kini i Aziji se vraca na americko i zapadnoevropsko trziste da se tamo prodaje. Obzirom da plate zaposlenih u Americi i Zapadnoj Evropi poticu iz njihove tamosnje ekonomije i imamo pokrivenost novcane mase u tim zemljama robom proizvedenom u njima, postavlja se pitanje kojim novcem ce se kupovati sva ta ogromna roba koja stize iz Kine i azijskih zemalja u njih?
Odgovor je masovnim stampanjem $ i Evra i njihovim ubacivanjem kroz povoljne bankarske kredite na trziste tj. firmama i stanovnistvu! To je ujedno i objasnjenje kako je moguce da je i Amerika duzna i Nemacka i Francuska i Italija i Spanija...ma sve zemlje su duzne hiljade milijardi $, ili Evra...ali kome? Ova kriza je predstava za narod sirom sveta da mu se mazu oci, dok kapitalizam trazi za sebe spas, jer je postao kocnica samom sebi – nauka i tehnika su toliko otisle da se proizvodi sve vise i vise robe, a pri tome treba sve manje i manje zaposlenih...samo, ko ce nezaposlen da kupuje svu tu robu?! Pitanje za milijardu $!!!

ĐaNoDe

pre 11 godina

pa on se i bavi,uglavnom,prodajom/kupovinom obveznica! verovatno ima uloga u otkupu grčkog duga,kao što reče neko ranije,pa mu loma frka ako ovi ispadnu iz eurozone. uglavnom tebra,soroš previše.

dusanmal

pre 11 godina

@Nono - a ko to ima decenije presipanja iz supljeg u prazno na tudj racun, za svoj profit? - Soros.Radeci upravo sto Nono primecuje: koristeci tudj novac i kockajuci se sa njim, kladeci se na propast drugih - on je zaradio. U tom procesu je unistio nekoliko ekonomija. Te tako treba i ovaj "savet" shvatiti: Soros hoce da unisti Evro (i EU) da bi u procesu profitirao kladeci se na propast evra novcem drugih. Ako iciji savet netreba slusati to je njegov. Sta god kaze - trci u suprotnom pravcu, ili si uzina.

Sandzaklija

pre 11 godina

da, ne postoje financijski proizvodi, oni nista ne proizvode osim nekih papira kojima uzmu novac i svake dvije-tri godine dodje neki crash ili kriza i opet si uzmu novac i onda ga daju istim ljudima kako kredit i oni samo gomilaju novac od sebe.

g4

pre 11 godina

@ Nono Kapitalizam treba posmatrati i u egzistencijalnoj ravni odnosno kao poredak koji unistava zivot na zemlji, odnosno kao ekocidan poredak. Sve manje vode, poljoprivrednog zemljista, suma, biodiverziteta... Sve je to posledica kapitalizma. Ta prica o zivotnom standardu, obespravljivanju radnika podrazumeva da postoji izvesnost, medjutim to je netacno sto takav pristup cini prevazidjenim. Kapitalizam moze da prezivi kraj covecanstva i u tome je najveca opasnost.