Petak, 22.06.2012.

07:46

RTS traži pretplatu, a krši zakon

Dok RTS za naplatu pretplate na vrata šalje sudske izvršitelje, s druge strane je za godinu i po dana 2.383 puta prekršio Zakon o oglašavanju, piše Kurir.

Izvor: Beta

RTS traži pretplatu, a krši zakon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

NENAD

pre 11 godina

plata direktora koji je uveo ovaj nacin pljackanja naroda odnosno tijanica je prosle godine bila 10 000 eu.drugar mi radi u rtsu.svako kome dodju za naplatu treba da ih tuzi za uznemiravanje.od kada su edb i rts ista firma?placam kablovsku i od nasih gledam b92,studio b.da ?li oni mogu bez posledica krsiti ustavno pravo?

Bane Lukic

pre 11 godina

Video sam u nekom komentaru da se u Nemačkoj pretplata plaća 18 evra. Ako je njihova prosečna plata 1.800 evra, to je sasvim pristupačno i korektno. Penzije u Nemačkoj su oko 1.200 evra. A pošto većina u Srbiji ima 20.000 dinara, dakle, ni 200 evra, onda bi realna cena za pretplatu bila 200 dinara. To ne bi bilo opterećujuće po porodični budžet. A opet, da je 100 dinara, svako bi plaćao pretplatu, a RTS bi imao sigurne pare na kraju meseca. I trebalo bi malo da vide kakav program ima HRT, koliko dokumentarnih emisija o turizmu, pa čak i emisiju Na rubu znanosti, gde sam video prilog o našoj planini Rtanj. Nek Tijanić pozove Radulovića koji je pravio odličnu emisiju na tv Avala Slike života sa ekipom iz Svilajnca. Hoću da gledam naše prirodne lepote, i hoću nacionalno takmičenje za pesmu Evrovizije - Beoviziju.

Milan

pre 11 godina

Molimo sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu gospodina Tijanića koji se bori protiv duge i teške nemaštine! Inače gospodin Tijanić je u narodu poznatiji pod imenom Robin Hud kako je sam sebe nazvao 90-ih za vreme sankcija dok je kao (zamislite) direktor TV Politika puštao najnovije svetke filmske premijere bez da ih je (zamislite) plaćao njihovim vlasnicima. To naravno nije bila piraterija već borba protiv pohlepnih i para žednih guzovana....a danas je sve drugačije...

gmbh

pre 11 godina

Ovo sto se desava sa javnim servisom se moze podvesti pod od skoro veoma popularni termin "spinovanje". Toliko se prica o tome ko placa, ko ne placa, da li treba placati, a niko da realno proceni sta doticni javni servis nudi, da li je opravdao ocekivanja i sta uraditi ako nije tako. Realno, ovde su i navedene neke brojke, prosto bode oci ona NULA procenata kulturno-umetnickog programa i neki mizeran procenat naucno-obrazovnog. Ali, mozda je to samo odraz stanja u drustvu i teznje da se gradjanstvo sto vise degradira po pitanju kulture i obrazovanja da bi se moglo sto lakse kontrolisati od strane parazita na vlasti...

NenadBod

pre 11 godina

Šta bre da plaćam? Ranjene ptice, Srećne živote, Bolje ljude, Lude vetrove i Vruće godine po milioniti put za redom?!

Uredno plaćam TotalTV, a najčešće gledam nacionalne kanale nekih zapadnih država koji su FreeToAir.

Jeste zakonska obaveza ali sporne ustavnosti. Plaćaću RTS pretplatu kroz račun za struju od onog meseca kada mi uvedu plaćanje Aqua Parka u Jagodini i bazena u Prolom banji kroz račun za vodu (u koje teško da ću ići jer živim na par stotina km severno od istih).

Vuja

pre 11 godina

Ljudi što bi narod plaćao bahaćenje RTS,a gledamo srije iz 80-90 tih godina,
ako niste sposobni sami da se izdrzavate,gospodo lepo će se proda RTS i kao sve u kapitalizmu,a ne narod da plaća važe zajebancije.

Nemojte mi reci da hrvati sa manjim budzetom mogu da štancuje ,a mi ne možemo da naprivimo nijednu seriju ,nego vrtimo par serija u krug ,ja mislim da svi u ovoj drzavi znaju napamet koji ce glumoc u kojoj seriji sta da kaze.

Y

pre 11 godina

@aleksandarrs A ovo sto se Toma sad svrcka po Riu je privatno,a? Ja se izvinjavam,nisam u toku...a sto se tice RTS-a, oni su lepo mogli da predju na digitalizaciju programa, i da svima ponude da od njih kupe dekodere, to bi bila racionalna naplata za koriscenje nihovih usluga, ali bi to onda znacilo da je to jednokratna naplata, a Tijanic bi da svakog meseca uzme po neki dinar....

pegasus

pre 11 godina

Pa ako vec ne moze da opstane sam od sebe, onda neka se javni servis ukine a ne da zivi kao lesinar od tudje "krvi". Pogotovo sto se zna za Tijanica ko je i kakav je. S obzirom da je to javni servis ne moze da se govori oko 60 miliona vec tacno koliko i da se narodu polozi racunica gde novac odlazi. I to dokumentima a ne praznom pricom.

neko

pre 11 godina

i .. kad ce prikazivanje Bolji Zivot , Porodicno blago ?
za sta bre da placam za reprize ? Ne koristim tv vise samo internet tv i download novih serija/filmova.
cao rts

Sasa

pre 11 godina

Zamolio bih nekog pravnika da mi pojasni. Koliko se ja razumem "PRETPLATA" mora da se zasnuje izmedju dve strane. Ja nista nisam potpisao.
Potpisao sam da cu placati kablovsku, sto i cinim. Neka traze od njih procenat a signal neka skrembluju, pa ko voli neka izvoli.
Jos nesto, mislim da po osnovu "takvih potrazivanja" slucaj zastareva za godinu dana. Kako onda tuze ljude za neke cifre po 20.000-30.000 din.

bezimena

pre 11 godina

(Grobar Ni, 22. jun 2012 15:32)

Siti ste se napričali, samo ste jednu stvar, najvažniju, preskočili! Niko nije dužan da plaća ono što NE KORISTI! NE gledam RTS, zato NEĆU da ga plaćam!

p.s. Posedovanje električnog brojila samo znači da IMAM mogućnost da trošim struju, i to ako plaćam, čim to ne radim, struja mi se ISKLJUČUJE. Posedovanje elek. brojila NE PODRAZUMEVA da uopšte imam TELEVIZOR!

milan

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno svi pominju reprize serija iz proslog veka i da rts nije nists novo napravio pa zaboravili ste ranjenog orla :D

Marko

pre 11 godina

Ali ljudi, ta kako ce odredjeni voditelji imati platu 10000 eura, ako bojkotujemo placanje pretplate?! Gradjani Srbije MORAJU da brinu o svojim virusima i dozvole im da i dalje parazitiraju na njihovim plecima. Jer dok god budete imali novca da kupite hleb, krov nad glavom i osmeh na licu, moci cete da podnesete i placanje ove tako, neznatne globe! Ko je ZA da PDV skoci na 99%?! LOL

mishel

pre 11 godina

ma koje lud da placa i kablovsku (u koju je cenu uracunat i program RTS) i RTS-u? ja i ne gledam RTS, zasto bi placao nesto sto ne gledam????????????

milan

pre 11 godina

Nije narod ljut zbog reklama. Znate vi vrlo dobro zasto je ljut. Prvo ste nas nagovarali da neplacamo-jer kako ste tada pricali -nema nigde na svetu da se tv placa. Kada smo pomislili da Tijanic koga je Dragan Hadzi Antic preko baba jule progurao nece to uraditi, dosli su drugi igraci istog ranga , a poslusni Tijanic nastavio sa haracem. Onda ste uveli zakon po kom kablovski opreateri nisu u obavezi da drzavi tj. rts-u placaju nadoknadu za distribuciju , pa sada mi koji imamo kablovsku , placamo duplo. Ako je rts toliko siguran u svoju gledanost , zasto lepo ne skrembluje svoje kanale , pa ko voli neka plati da ih gleda. Ali lakse je ovako , toboze javni servis. Jednostavno necu da placam nesto sto nekoristim. Isto je radio Slobodan Milosevic, slao ljude da gledaju po krovovima ko ima antenu, a sad baba julin djak salje uterivace da iznose sirotinji stvari iz domova. STRASNO

Tatjana 9090

pre 11 godina

Kad bude bilo Kockice, Otvorenih vrata, Metle bez drške i Ace poštara, tad ću da platim, al dok imam na RTS-u tzv. političke analitičare koji sve znaju i filozofiraju po ceo dan , dotle ni dinar od mene! A i nek obuku voditeljke i nek im neko kaže da naprave frizuru primerenu 21. veku, a ne ovu na vestima stavljaju kao da je iz 60-ih! Plava-narandžasta, natapirana, fali joj metla u ruci!

savo matic

pre 11 godina

samo pravno se moze boriti protiv rts-a tj, skupiti dovoljno
potpisa za referendum o tv pretplati i onda na glasanju odluciti,
ako je vecina protiv pretplate mora se ukinuti...

Stojan Bogosavljev

pre 11 godina

Dali je neko postavio pitanje zasto placamo RTS a negledamo ga.
Zasto placamo RTS a preko kablovskih operatera koje opet placamo ima i RTS.
Sta uraditi da se ne placa dva puta.
Pored toga gledam televizije koje se same finansiraju.
Ako RTS nije u stanju da se sam finansira neka ga zatvore.
Ako je to kako kazu nas javni servis zasto nam nedaju akcije ili minute pa da i mi zaradjujemo na minutama kao neki.

RazRBlade

pre 11 godina

U potpunosti se slazem sa svima koji ne placuaju RTS! Cista kradja, otimanje para, protiv zakona itd. No, nisam zbog toga postavio komentar. Ja sam podstanar. Dok se nisam preselio, stara gazdarica mi je rekla da moram da placam RTS ako zelim da stanujem u tom stanu i ja sam to postovao, ali!
Kada sam se preselio u novi stan, nova gazdarica mi je rekla da se kod nje RTS ne placa, ja sav sretan naravno, no, interesantna stvar je ta sto na racunu (za struju jel?), stoji RTS = 0 din!
Nisam siguran kako je to odradjeno, ali znaci moze se, pa eto, raspitajte se ljudi, verovatno ima nacina.
Nadam se da sam pomogao barem malo. :)

Labud

pre 11 godina

...A sta se bunite,pa zar nije lepo da gledamo reprize Boljeg zivota, Sojica itd itd po 1000 put.....jel nase je pravo da znamo sve...pa i te serije napamet

Ivan

pre 11 godina

Kada RTS bude vredeo za taj novac onda cu placati, prikazuju neke nebuloze poput Zikine sarenice, umesto da pustaju neke edukativne emisije, oni zatupljuju narod. Mene konretko intetesuju sportski dogadjaji. Kada dodje neka bitna utakmica, kao sto je finale kupa u fudbalu, onda se prodaje prenos drugoj televiziji. Toliko o tome, o nasem pravu da vidimo sve

Nepodoban

pre 11 godina

Opet izbegavanje istine i zakona. Ja ne placam RTS pretplatu jer ga nisam ni trazio, a ne zato sto emituju reprize i reklame. Isto tako ne bih placao ni nekoj drugoj tv stanici. Uvek ce biti besplatnih kanala a kada ih ne bude ostaje mi internet koga hocu i placam redovno. Nase je Ustav-om zagarantovano pravo da budemo slobodni gradjani i da kupimo samo ono sto zelimo. Gospodo iz RTS-a, zastitite signal pa da vidimo ko je rad da vas gleda. Odbi!

Marko

pre 11 godina

Do sada sam redovno placao pretplatu i gledao stalne reprize domacih serija. Cak su i vesti cenzurisane jer vise saznam na komercijalnim televizijama nego li na onoj koju redovno placam. Stvarno, dosta je bilo! Od mene vise ni dinara!

Joca Pravnik

pre 11 godina

Pod pretplatom se podrazumeva dobrovoljna uplata za nesto sto se zeli. U nasem slucaju dali neko zeli ili ne zeli TV sevis mora da plati, a ako ne plati onda mu se na silu naplati. To nije uopste ne moze da se smatra pretplata vec je to prinudna naplata prema zakonu koji nigde u svetu ne postoji, jer preduzece ima prijatelje u vladi koja donosi fasisticke zakone.

Buntovnik sa razlogom

pre 11 godina

Gospodo, koga interesuje da li MI gledamo ili ne gledamo RTS. Ne gledamo ni više od 5-6 kablovskih kanala, a kablovskom operateru plaćamo pretplatu za oko 70 kanala.
Ovde se postavljaju osnovna pitanja:
Po kojoj zakonskoj odredbi JP RTS prodaje usluge korisnicima bez zaključenog ugovora,
Po kojoj zakonkoj odredbi RTS ima pravo da naplaćuje TV pretplatu uz račun drugog javnog preduzeća (EPS),
Po kojoj zakonskoj odredbi su gradjani dužni da plaćaju RTS ako već plaćaju kablovsku pretplatu,
Zašto gradjani, a ne RTS, moraju da troše svoje vreme i novac kako bi dokazivali da uz strujomer ne poseduje TV prijemnik (ako ga nemaju),
Zašto zakon nije regulisao odnos izmedju kablovskih operatera i RTS?

Da nam pravni sastav objasni ko je veći magarac u celoj priči: onaj ko redovno plaća RTS ili onaj ko odbija da plaća.
Na kraju: dokle će država od svojih gradjana da pravi magarce?

Grobar Ni

pre 11 godina

Trenutno koristim IPTV, ranije SBB. Ja sa RTS-e nemam apsolutno nista! Neka Telekom resi svoj problem sa gospodom iz tkz. javnog servisa!
(Ivan Nis, 22. jun 2012 14:07)

Плаћање јавног ТВ сервиса је законска обавеза, да ли ваљана или не, питање је, коју у овој земљи мањина поштује, а већина не. Непоштовање закона у овој банана републици је толико одомаћено да то једноставно чуди, а ево сада се и медији, и то гле који, Курир, прикључују и охрабрују то безакоње, тј. све оне који не поштују закон, чиме се директно смеју у лице свима онима који своје обавезе поштују и измирују. Овде се понавља случај са плаћањем утрошка ел. енергије. Они који утрошено плаћају на време опет испадају смешни и насамарени, јер се неплатишама дуг или отписује, или се наплати без камате. Срамота. Значи, у овој земљи се не исплати бити поштен и ажуран, зато нам све тако и иде „добро“.
У коментарима се још помиње кабловска дистрибуција ТВ сигнала и неплаћање РТС правда тиме што се плаћа кабловски дистрибутер, а намерно се прелази преко чињенице да је кабловски дистрибутер уствари ТВ антена без које ТВ сигнала нема. Закон прописује и тражи плаћање ТВ сигнала јавног сервиса а не дистрибутера, односно антене. Зато је свако позивање на плаћање кабловских дистрибутера само замена теза и стварање забуне у народу, јер је то добровољно и њиме се не испуњава законска обавеза.

Danilo

pre 11 godina

Ako postoji moja obaveya da plaćam RTS pretplatu onda iz toga proističe i obaveza RTS-a da meni nabavi TV prijemnik. Mislim da se čovek ne rađa sa TV prijemnikom niti je u stanju da koristi i dešifruje radio signale bez odgovarajućih pomagala.

Ako imam obavezu da plaćam nametnutu uslugu koju niti želim niti je koristim, onda bar zahtevam da mi RTS obezbedi TV prijemnik.

DRAŽA KG

pre 11 godina

MA NA ULICU BRE NARODE ,DOSTA JE BILO OTIMAČINE!!!
KADA NAM OVA DRŽAVA BUDE PRIUŠTILA IOLE NORMALAN ŽIVOT NEKA MI SE ONDA JAVE ZA PRETPLATU!MR'Š BRE VUCIBATINE LOPOVSKE,SRAM VAS BILO!
PAZITE ŠTA RADITE ,DA VAM OVAJ ZALOGAJČIĆ NE PRESEDNE....

Dragi

pre 11 godina

Vi ste napisali da RTS krši zakon, ali zakon će kršiti i ti samostalni sudki izvršitelji, jer ne može RTS da šalje izvršioce kod svojih "navodnih" dužnika. Prvo treba da tuži sudu svoje dužnike, pa sud da donese presudu u korist RTS-a, pa da ona pude izvršna i tek tada sud može da da nalog izvršiocima da prinudni naplate dug. U svokom drugom postupku, to bi bilo krivično delo.
Kako bi bilo kada bi ja angažovao sudskog izvršioca da naplati dug od nekog mog dužnika, a da nemam izvršno sudsko rešenje? Ljudi moji pa da li ste vi ili RTS normalni da tako nešto pišete ili da RTS traži?

onaj koji ce sve da im naplati...

pre 11 godina

Ja sam jedan od onih koji pretplatu placa ali samo iz jednog razloga..Pre ili kasnije ce neko od gradjana podneti tuzbu protiv Rts-a i tu tuzbu ce dobiti sigurno ako ne pred ovim nasim potkupljenim sudom onda pred medjunarodnim ..ovo je klasican lopovluk i ne treba da budes skolovan pa da vidis da ti neko namece nesto sto neces...E kad taj pojedinac dobije presudu a dobice je 100% e onda cemo mi koji placamo da podnesemo tuzbu pa ce lepo rts meni da vrati pare i da plati kamatu, odstetu i sta vec uz to ide za sve ovo vreme sto mi otimaju a ja znam da mi otimaju.....

Zakon?

pre 11 godina

Da li je neko od vas potpisao bilo kakav ugovor sa RTS? Nije! Da li je neko od vas potpisao ugovor sa EDB? Jeste, svako od nas je morao sa njima da potpiše ugovor tako da je odluka o plaćanju pretplate, tj. propis neustavan, protivpravni, pa je, sledstveno tome, i insistiranje na plaćanju RTS pretplate i podnošenje tužbe protiv onih koji to ne čine kršenje zakona.

p.s. Hajde da ne razvodavamo temu i da, u ovom slučaju, ne mešamo babe i žabe, tj. da ne mešamo komercijalne televizije i RTS.

Boniperti

pre 11 godina

"Plaćajte pretplatu da bi program bio bolji." Kako je ovo zatupljivanje ionako već tupog plebsa. A zašto ne: "Napravite bolji program da bismo plaćali pretplatu!" Uvek se od jadnih i bednih tražila žrtva u vidu novca, krvi i znoja da bi možda, ali samo možda, mrvicu dobili natrag. "Ne pitaj šta država može da učini za tebe, nego pitaj šta ti možeš da učiniš za državu." Zanima me da li se država neki put zapitala šta može da učini za pojedinca!?
I zato narode: "Ne pitaj šta Tijanić može da učini za RTS, nego se pitaj šta ti možeš da učiniš za Tijanića!"

mrxi

pre 11 godina

Sto se tice reklama u sred programa tu ni B92 ne zaostaje ni malo!
Kablovski i satelitski provajderi treba da se "dogovore" sa RTS da oni koji placaju njihove usluge ne moraju dodatno da placaju RTS pretplatu. To je takodje krsenje zakona.
Ne placam pretplatu niti cu je placati jer od reklama svi vi mozete sasvim lepo da zivite!

Nemac, HD

pre 11 godina

U Nemackoj postoji nesto slicno nasoj RTV pretplati. Svaki mesec 18 evra. I samo da znate, sa tim likovima ovde nema zezanja (tipa: prijavicu da nemam TV). Ako vas uhvate, a hoce, da nesto muvate obrali ste bostan, gori su od policije i poreske inspekcije. Nasli su me mesec dana nakon sto sam se doselio u nemacku, odmah trazili podatke o mom bankovnom racunu odakle ce sami da uzimaju pretplatu. Prvo sam ih ignorisao, pa su mi poslali opomenu, onda sam pitao kolegu ko su ovi i sta hoce od mene, on mi je toplo preporucio da platim i da ne pitam. Ovde to svi placaju i niko ne zna cemu sluzi, ali eto...

Vuja

pre 11 godina

Iskreno plaćam pretplatu ,i pretplata treba da se plaća,ali isto tako ne može Tijanić da ubira debeo prihod,a da mi pušta serije od pre 20-30 godina,porodično blago,srećni ljudi,bolji život,Vruć vetar,bela ladja i ostalo,ima deset serija koje vrte u kurg ,nisu ništa napravili za sve ove godine,a uzimaju debele pare od naroda.

Pa se ja sada kao neko ko redovno plaća pretplatu pitam gde idu sve te pare,kada RTS i od reklama debelo zaradujuje.

Molio bi gospodina Tijanića da odgovori gde idu sve te pare,na čije račune su otišle pare ,jer nemoguće da ljudi plaćaju pretplatu,uzimaju se pare od reklama ,a ne moze da se napravi niti jedna domaca serija.

horor,uzas i strah

pre 11 godina

Ma platio bih i vise al da se vrati koncept programa iz 80-ih..ujutru informativni i dokumentarni programi,po neka decija emisija pa onda vesti u podne pa kulturno-obrazovni program.. 7h15min.crtani film u 7h30min.dnevnik pa film pa muzicki program.. e tako bi placao i 1000 dinara a ovako vesti na svaki sat gde po ceo dan pustaju matricu pa onda dnevnik gde sve isto pricaju po ceo dan u vestima samo jos dodaju ko je sta rekao na tu vest..pa onda politicke emisije gde se demantuje ko je sta rekao..skupstina gde nam se smeju u lice tri napaljene budale i raspravljaju ko je vise ukrao a ostali se baskare u kantinama ili vozaju sluzbenim automobilima o nasem trosku,pa fudbal gde reporter prica o proizvodjacu konca kojim je sivena lopta kojom igraju..tuga od nacionalnog servisa.. E to necu da placam!!!

Marko

pre 11 godina

Ja redovno placam kablovsku i onako je preskupa pa neka prave dogovor sa provajderima, odakle mi da dajem 2000din ukupno samo za TV, neka mi iskljuce RTS, ja ne mogu da placam toliko!

Vladimir LDP

pre 11 godina

Pretplata se i placa kako RTS ne bi bio komercijalna televizija, vec da se bavi kulturom, umetnoscu, nekim sportovima gde ucestvuje nasa reprezentacija a koji nisu toliko isplativi/gledani poput odbojke, vaterpolo-a i sl. da prenosi zasedanja skupstine, i druge stvari od opsteg drustvenog znacaja, a mi imamo situaciju da je RTS maltene po onom sto prikazuje identican sa Pinkom i drugim komercijalnim televizijama, reklama ima nista manje, i pored pretplata od kojih godisnje prikupi preko 100 miliona evra, i sto je i vise nego dovoljno da televizija funkcionise na vrhunskom nivou. U Hrvatskoj je TV pretplata duplo niza, a imaju duplo visi standard, i duplo su manji, sto znaci da samo od pretplata, RTS prikupi 4 puta vise nego HRT, a ne vidim da HRT ima nekih problema u funkcionisanju. A RTS se uz to jos pretezno bavi komercijalnim sadrzajem, i pravi profit i sa strane. Ako se to ne promeni, tv pretplatu bi trebalo ukinuti, jer ocigledno da RTS ima komercijalne prihode, cemu onda naplacivanje tv pretplate ako ta televizija moze da funkcionise i bez toga?!

pfcdejan

pre 11 godina

(Odliv mozgova, 22. jun 2012 14:04)
A sto bi ja placao 2 kanala 500din kad imam kavlovsku sa 70 i kusur kanala za 1000din.
Ako ne platim kablovsku oni dodju i iskljuce, pa tako ako ne placam RTS neka iskljuce.Ali fora je u tome sto ja sa njima nisam potpisao nikakav ugovor i ja ne uzimam njihov signal antenom, vec preko kablovskog operatera.
Ovo sto oni rade je gore od turaka pre 500 godina.

neko sabac

pre 11 godina

Ma ovaj RTS nije nista drugo do propagandna TV. Ja pretplatu ne placam zadnje 2 god jer i nemam sta da gledam pametno,a necu je ni platiti. Neka mi skrembluju RTS programe,jer i ovako sto moze da se pogleda su ove domace serije (nekoliko komada) koje se repriziraju po nekoliko puta godisnje! Tako da " CAOOOO". Sto se tice obrazovnog prog. ravna je 0.

Dzordz

pre 11 godina

To je taj RTS i nase "pravo da znamo sve". Interesuje sta se desilo na kraju sa konkursom koji je raspisan pre godinu dana ? jel se zavrsio ? I interesuje me jos jedna stvar .. Kolika je administracija RTS-a, a koliko imaju radnika koji rade na programu ? Kada to pogledate videcete zasto je potrebna pretplata. Ti gladni ljudi u administraciji moraju da zive od necega. A mi .. ma ko nas shisha!

P.S. Gde je grobar sada da prica o smeni Tijanica ?

Biser

pre 11 godina

Zamislite penzionera koji krpi od prvog do prvog sa 10 000 din i sad treba preživeti , platiti sve komunalije, zatim jos i tv sprdnju RTS.Potom upali neki rashodovani tv prijemnik iz devedesetih i naleti na lepog brku koji masti svoj brk sa nekim jelom za čiju pripremu treba četvrtina njegove penzije .Čovek mu se sprda u lice, a ovaj je mogao za tih 500 kinti barem jednom da ruča ko čovek . I sad njemu krče creva a lepi brka ždere od njegove penzije. E zemljo otvori se.

vlada@yu.net

pre 11 godina

Kao gradjanin nemam osecaj da je RTS nacionalni servis, ali imam utisak da je servis politickih partija.Njihov informativni sadrzaj nema blage veze sa stanjem u drustvu, zato ih ne gledam i pre bih platio pretplatu B92 nego RTSu.Da su servis gradjana ovoga ne bi bilo posto su servis politicara nek im oni placaju pretplatu.

bobi

pre 11 godina

Mene zanima samo da li ce ti sudski izvrsitelji da idu i u Bujanovac, Presevo, Novi Pazar, da plene imovinu, imajuci u vidu da je tamo najmanja naplata pretplate?

Ciajanid

pre 11 godina

placanje drzavne televizije je normalno svugde u svetu
(roj, 22. jun 2012 12:03)

DW je revcimo toliko nezavistan da je poslao ekipu novinara u evropski parlament.Cilj je bio da se prikaze kako poslanici dodju u 9,a iz zgrade vec izlaze u 9.20-10.00 h pre podne.
Na pitanje ekonomska kriza evrope,silni problemi,oni su uglavnom bezali od kamera sa sve fifikom(koferom),ali su neki rekli da imaju partijske obaveze pa idu kucama.njih nekoliko je sedelo,vredno radilo,pa su ih novinari upitali zasto oni ovako,a vi tu sedite.Dvoje starijih ljudi je lepo objasnilo da partijske duznosti obavljaju preko interneta preko konferencijskih veza,a da narodi evrope ne smeju da trpe.
DW je napravio izvestaj,ali nas RTS za nas parlament nije napravio izvestaj,analizu.U dane zasedanja svi obavljaju neke partijske funkcije,nema amandmana,nema rasprave,pojave se jednom na slikanju i tu se prica zavrsava.U komunikaciji sa gradjanima si preko interneta ali iz kreveta.
E zbog toga necu da placam RTS i zbog one uplakane Suzane Mancic

Miki BG

pre 11 godina

Pošteno plaćam kablovsku tv, ali na žalost najmanje gledam RTS jer su svi drugi kanali zanimljiviji. Sa ovakvim programom RTS-a i hiljadama zaposlenih ne verujem da će iko moći da isfinansira takav javni medijski servis. Moraju se svesti na razumnu meru zaposlenih, a novac od pretplate ulagati u obrazovne i druge kvalitetne emisije, a ne zabavni program jer takvih tv imamo i suviše ne samo na nacionalnim frekvencijama već i kod svih distributera kablovske tv. Takodje, neophodno je zakonski regulisati da korisnici kablovske tv ne plaćaju i rts-u pretplatu preko elektrodistribucije. Ne može se jedna stvar dva puta plaćati, a kako će RTS i kablovske TV medjusobno regulisati autorska i druga prava, stvar je njihovih dogovora i ugovornih obaveza. U svakom slučaju, pošto je sve vuiše kablovskih tv ne samo u gradovima već i selima, neophodno je ovo pitanje razrešiti da gradjani jednu te istu stvar, program RTS, ne bi plaćali dva puta!

View

pre 11 godina

To što je RTS prekršio Zakon o oglašavanju je sitnica u poređenju sa svim ostalim kršenjima zakona. U ovih 1500 karaktera koliko B92 dozvoljava za komentare, ne mogu stati sve RTS-ove kriminalne radnje, kao i njihovih prijatelja iz EPS-a.

Zato, ukratko: Tzv. RTS pretplata je taksa na televizor (!?), uvedena na protivustavan i protivzakonit način. Uvođenje nameta na takav način ukinuo je knez Miloš na Đurđevdan 1835. god., čime su u Srbiji ukinute sve feudalne obaveze i nameti.

Niko od nas nikada nije ovlastio EPS da bilo kome ustupa naše lične podatke, sklapa u naše ime ugovor sa trećim licem, niti da u naše ime vrši prenos našeg novca bilo kome. Niko nema pravo nikoga da obavezuje na neku obavezu bez ugovora. Osim mafije, naravno.

Svako od građana ko se nigde nije evidentirao kao lice koje ima bilo kakve obaveze prema RTS-u, ne može biti njegov pretplatnik. Sve dok nema potpisa građana kojim se prijavljuje nabavka TV-a, saglasno Zakonu, nema ni tzv. "verodostojne isprave" te je samim tim i svaka tužba RTS-a neosnovana, a vođenje evidencije o građanima protivzakonito i protivustavno. Obaveza plaćanja RTV pretplate nastaje tek po prijavljivanju prijemnika, bez čega je fakturisanje RTV pretplate preko računa za struju PROTIVZAKONITO, tj. NIŠTAVNO.

O tome da dva puta finansiramo RTS, preko budžeta, a drugi put neposredno kroz pretplatu – poseban je presedan.

Sve u svemu – još jedna hajdučija koja nikako ne sme da im prođe. U protivnom, očekujte taksu na toster.

Ivan Nis

pre 11 godina

Trenutno koristim IPTV, ranije SBB. Ja sa RTS-e nemam apsolutno nista! Neka Telekom resi svoj problem sa gospodom iz tkz. javnog servisa!

Djokica

pre 11 godina

Ma ko kaže da u SVIM ZEMLJAMA postoji "javni servis" i obaveza plaćanja. Da li je to, na primer, slučaj u Americi i Kanadi? Sigurno ima još mnogo zemalja u kojima takva obaveza ne postoji. A tamo gde postoji, program "javnog servisa" ne može da se poredi sa ovim što se nama servira i što malo ko gleda. Vi koji se pozivate na Hrvatsku, pogledajte kakav je program HRT-a, a kakav RTS-a.

Čista pljačka naroda, da se udomi gomila rođaka i "zaslužnih" po partijskoj liniji! 500 dinara za dva šugava programa koji ni po čemu nisu "javni servis", a 900 dinara za stotinak kablovskih programa! Gde je tu logika?

stefan

pre 11 godina

Ako je RTS javni servis svih građana, onda u predizbornoj kampanji nije smeo da neke stranke favorizuje.Pogledajte OKO , Upitnik ili Da mozda ne pa će te se uveriti.

Odliv mozgova

pre 11 godina

Mi smo zaista glup narod. Najvise se minusa lupa onima koji placaju pretplatu, placaju racune uopsteno i ne zele da kradu. Sta je sa vama ljudi??? Ako biste mozda placali, program bi se popravio? Biste tako razmisljali? ne placas, a uredno svaki dan gledas? Pa nista nije za dzabe.. Nemas, tvrdoglavo tvrdis da neces da platis, a za internet imas? Nije ni cudo sto propadamo, narod je stoka! Tvrdoglavost je odlika manje inteligentnih ljudi!

h

pre 11 godina

ovo je klasicna prodaja cigle. to je poenta i zato ne sme da prodje. sve ostalo ne valja program, platicu kad bude signala, trte-mrte je sporedno...

Mile

pre 11 godina

За ноћ музеја нису опрали прозоре, а видео бим су подесили наопачке. Толика непрофесионалност на медијском јавном сервису. Шжас!!!

vladimir

pre 11 godina

Ne placam pretplatu ne zato sto necu nego zato sto nemam to je cela filozofija,pozivam drage nam politicare, funkcionere da omoguci nama narodu da mozemo da radimo i da zaradimo pa cemo sve uredno da platimo,niko ne voli da bude duzan i svi vole lepo da zive.

Batina ima dva kraja

pre 11 godina

Plaše mečku sa rešeto.

Nema toliko izvršitelja i policije, jer više od 70% građana Srbije ne plaća TV pretplatu ili infostan. Namerno se diže medijska halabuka oko ovog pitanja da bi zastrašeni penzioneri brže bolje izmirili dugovanja od svoje crkavice i punili prazni budžet.

Posebno neka se zamisle reformisane izvršne sudije koje potpisuju falsifikovana antidatirana rešenja o izvršenju i privatni izvršitelji koji ih takve falsifikovane upotrebom fizičke sile izvršavaju.

radomir

pre 11 godina

LJudi, setite se izbora 2000-te. Da bi oborili Miloševića DOS je na velika zvona tvrdio da će ako dođe na vlast kao prvo ukinuti TV pretplatu vezanu za struju, (ako se ne varam tvorac toga zakona je bio Šešelj). Kada su pobedili Miloševića stvarno su ukinuli taj zakon. No, ubrzo posle toga ponovo donose isti zakon, sa još jačom regulativom i većom taksom. Tadašnji novi ministar- valjda informisanja, sa toliko pompe i samouverenosti da je donošenje tog zakona "CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUĆE". Pa sada vidite šta je politika i kakvi su političari kada se dočepaju vlasti. Da ne ispadne da samo kritikujem, predlažem: RASPIŠITE REFERENDUM!

bole.lozac

pre 11 godina

...citajuci komentare, vidim da se ljudi upustaju u diskusiju za i protiv. da rezimiram. zar nije svacije pravo da odluci sta zeli ili ne zeli da gleda. ispostujte moje pravo, ne zelim da gledam rts...

despot

pre 11 godina

Neka mi neko odgovori da li placa hleb koji je jednom pojeo vise puta. Sto bi placali ono sto smo vec jednom platili: "Bolji zivot", "Srecne ljude", "Baba se ceslja", "Ranjene orlove" i druge "NAJGLEDANIJE SERIJE SVIH VREMEN I SVIH TELEVIZIJA". Kada RTS bude naplatila pretplatu na celoj teritoriji Srbije tada neka ide u prinudnu naplatu. Ili neka skrembluje svoj signal za nas koji televiziju gledamo preko kablovske.

barracuda

pre 11 godina

Djubre od njihovog analognog signala nemam nameru da placam, o njihovom programu necu trositi ni slova. Ne dam ni jedan jedini dinar.

kinez

pre 11 godina

kada dostignete BBC standarde, biće nas dovoljno koji ćemo se praviti Englezi i plaćati pretplatu ....pa da EP gledamo na RTS-u, a ne na HRT-u.(peca, 22. jun 2012 12:04)
Samo kratko da odgovorim..........budite ljubazni pa se raspitajte koliko se u Hrvatskoj mesecno placa pretplata pa ce Vam biti jasno zasto je program HRT-a kvalitetniji, zasto je slika na HRT-u daleko jasnija i bolja nego na RTS-u. Da ne ulazimo u to koliko se placa BBC, koliko se placa u jednoj Nemackoj ili ajde malo blize u Sloveniji.....uvek je bilo koliko para toliko muzike pa za 500 din mesecno i sa naplatom od 40% tesko je biti mnogo kvalitetan. I da, svuda se nacionalne televizije placaju bez obzira da li imate kablovsku ili ne, to je svuda zakonska obaveza.
Da ne bude samo da pricamo o pretplati, slazem se da i sa ovim sredstvima koje imamo moze da se napravi jos kvalitetniji program. A da nema emisija kulturno-obrazovnog programa to je teska laz i manipulacija. Ko hoce svakog dana moze da pogleda na oba kanala RTS-a puno jako dobrih autorskih emisija iz raznih oblasti zivota, kulture i stvaralastva. Budimo svi posteni i pohvalimo ono sto valja a kritiku usmerimo na ono sto treba menjati.

GLEDALAC MANJE

pre 11 godina

Neka drzava uvede porez na sund i kic prvoj turskoj televiziji i onoj ruzicastoj pa neka odatle finansira svog medijskog ljubimca rts.

sekula

pre 11 godina

a sto bih ja onda bio lud i placao pretplatu kad toliko vas ne placa? sto bih ja bio lud i placao porez, a drzavama je neplatisama skoro oprostila isti... hocu da mi se refundiraju porezi i pretplata, sto mi koji placamo sve uvek da nagrabusimo?!

igor

pre 11 godina

Ako ne platim struju iskljuce mi struju, ne platim telefon, iskljuce mi telefon. E posto ne placam RTS iskljucite mi RTS i resen problem. Nego jok, saljete reketase. Bando lopovska

pouzdano

pre 11 godina

"Prema izveštaju RRA za protekle tri godine, u 2009. i 2011. godini RTS 1 nije imao ni minut kulturno-umetničkog programa, dok je u 2010. godini on činio 0,04 odsto ukupnog programa." Ovo je cista laz! Jedino RTS ima programe iz kulture i to bar 5-6 emisija nedeljno. Ovaj izvestaj je tendenciozan i lazan i ko zna koje politicke strukture iza njega stoje?

peca

pre 11 godina

@kinez
Ostale televizije ne naplaćuju pretplatu...loš Vam je program, loši ste, jako... navijački inf. program, reprizirate bedne serije...o obrazovnim emisijama da ne pričam (osim ako Žikina šarenica ne spada u obrazovni program :) ) ... smešno je kada kažete da je pretplata civilizacijska tekovina u svim evropskim zemljama...slažem se...kada dostignete BBC standarde, biće nas dovoljno koji ćemo se praviti Englezi i plaćati pretplatu...RTS mora da odluči da li je javni servis ili komercijalna televizija, ne može oboje...napravite kvalitetan proizvod, pa ga prodajte, a ne da kukate kako Vam je malo para...pobunite se zbog loše opreme, loših urednika...pa da EP gledamo na RTS-u, a ne na HRT-u...

Boniperti

pre 11 godina

Za sve one koji preporučuju skreblovanje RTS-a: Pa, da li ste vi normalni!? Ko bi normalan dao novac za onaj program!? To bi verovatno bila i smrt RTS-a (ja bih to voleo, da se razumemo). Znaju oni da nemaju kavliteta da se takmiče sa ostalim srbijanskim komercijalnim televizijama (iako lestvica nije toliko visoko), zato i hoće da otmu od naroda novac kako bi i dalje zaglupljivali jedan deo države i uhlebljivali stranačke niže činovnike.

milso

pre 11 godina

Ne placa se pretplata da bi se odabrao program, nego sto se poseduje televizor... Onaj ko ne placa pretplatu ne sme ni televezir da poseduje!!! Platite svi pretplatu, pa ima i bolji program da gledamo! Tipicno srpski, daj, daj, daj ali molim za dzabe.! Necete da platite, TV kroz prozor i mirna Rusija. Gledajte preko interneta. Mada mislim da bi i za to trebala pretplata kao i za radio u stanu i u autu, kako normalne drzave i rade..!

Isto tako i sa strujom. Ko ne placa, njemu se sece..
Ko ne placa osiguranje za auto, skidaju se tablice.
Ne platis li kiriju za stan, dovidjenja!
(Albert, 22. jun 2012 11:51)

Molim? Plaća se pretplata za televizor? Da li me oči varaju ili je ovaj čovek upravo izjavio da se mora plaćati pretplata za televizor?

Nada

pre 11 godina

Volela bih da nas nezadovoljne radom RTS i naplatom programa neko posavetujete kako da se oslobodimo pretplate. Mozda bi trebalo skupiti odredjen broj potpisa gledalaca da se promeni taj uzasni namet. Druge TV stanice se svojim programom trude da privuku sto vise gledalaca da bi imali zaradu. RTS kao parazitska stanica zaradjuje po dve osnove. Zahvaljujuci tome mogu da uposljavaju partiske drugove koji su poprilicno nepismeni, dikcija im je uzasna. Zbog vrlo " strucnih" sportskih reportera gledamo prenos utakmica na HRT-u. Deciji program se zasniva na crtanim filmovima. Posto gledam kablovsku televiziju trazicu da mi skinu RTS zajedno sa Pinkom sa rasporeda kanala ako je to moguce. Velike pare se unose u RTS a za uzvrat dobijamo los program. Red bi bio da sve nacionalne stanice koje su dobile frevencu dobiju deo pretplate gledalaca a ne sve da prisvaja partijska TV -RTS.

boca

pre 11 godina

Od mene nece dobiti ni zutu banku, posebno me iritira ona odvratna spica za dnevnik koju je Tijanic vratio verovatno po nalogu Mire Markovic. A za insajder imam pitanje. PA STA POBOGU VISE CEKATE? PROCESLJAJTE MALO RTS. Pa da uhapse konacno tog Tijanica.

zrad

pre 11 godina

Ja plaćam TV tri puta: kablovska jednom i dva puta RTS (jednom plaćam RTS kroz struju, a drugi put u ime firme, jer imam firmu prijavljenu na kućnoj adresi). RTS uopšte ne gledam i nije mi jasno da li postoji zemlja u svetu da se jedan TV mora plaćati tri puta.....

bezimena

pre 11 godina

placanje drzavne televizije je normalno svugde u svetu
(roj, 22. jun 2012 12:03)

U normalnom svetu program državne televizije NIJE komercijalni, u normalnom svetu se taj program NE naplaćuje od vlasnika elek.brojila (televizor nije proizvod koji obezbedjuje EDB niti je iko u obavezi da ga ima), već samostalnim računom od onih koji ga gledaju, u normalnom svetu oni koji plaćaju kablovsku TV, NE plaćaju državnu itd.itd.!

tika

pre 11 godina

Zanimljivo je kako samo državna preduzeća imaju moć da na ovaj način naplaćuju svoja potraživanja (čak i ove priodna, neutuživa, zastarela). Bilo bi lepo da, kada ih već hranim PDVom od svog rada, pomognu i kod potraživanja nas Malih i Srednjih preduzeća...

Goran, Bor

pre 11 godina

(spin doctors, 22. jun 2012 12:10)

Da ja "kuckam" komentare za druga T. verovatno ne bih napisao da je on los urednik i da ga treba smeniti. Ja sam zadovoljan delom programa RTS-a i da budem jasan - zelim da placam pretplatu RTS-u za to sto mi daje. Da, zadovoljan sam programom radijskim; da, arhivi su neverovatni i to je neprocenjivo vredno; da, casopis Treci program je odlican i bogata je kultura u kojoj postoji takav casopis; da, nijedan medij u jadnoj drzavi Srbiji nema program posvecen radio-dramama i to tako da traje decenijama; da, ja radim u kulturi i znam sta pricam; da, treba smeniti Tijanica, treba reorganizovati televizijski program, treba proveriti poslovanje, ukinuti reklame, kazniti za krsenje zakona, kazniti za honorarisanje, kazniti za losu kadrovsku politiku; da, treba ocuvati RTS i ako je nacin da se to uradi pretplata, onda je treba sacuvati; apsolutno treba omoguciti skrembl i ako RTS propadne, neka je propao, tako nam i treba. Da, treba ti omoguciti da odlucis da li ces placati ili neces RTS, ja eto hocu, ti nemoj i mirna Backa. Sa RTS-om nemam nikakav dodir, osim sto ga slusam i gledam, a bogami i citam.

Eto tako

pre 11 godina

Pitam: Da li je LJUDSKI vezivati plaćanje TV sa egzistencijalnim dobrom - strujom, bez koga se ne može preživeti. Ne pitam da li je legalno, nego da li je LJUDSKI. Ako se slažete da nije, imam puno pravo da ne razgovaram sa NELJUDIMA.

Radioaktivni

pre 11 godina

Zakon lepo kaze , nemam TV , obaveza nastaje tek kad kupim i prijavim, ili prijavim
Zakon o radiodifuziji:
"Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim
radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom.
Vlasnici radio i TV prijemnika plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu
na celoj teritoriji Republike Srbije.
Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na radio i televizijske
prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa
kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem.
Domaćinstvo, vlasnik dva ili više prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, plaća
pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik na istoj adresi.
.....

...........
Obaveza plaćanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke
prijemnika.
Sva fizička i pravna lica koja su vlasnici prijemnika dužni su da prijave nabavku prijemnika
republičkoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa, a sa teritorije Autonomne pokrajine
Vojvodine i pokrajinskoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa.
Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedišta vlasnika
prijemnika, nastaje u roku od 15 dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene.
U slučaju otuđenja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve
vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik."

dvojba!

pre 11 godina

Neko kaže - pa kad ne plaćate struju, oni vam iseku struju.

Gospodo, ako ja neću da plaćam Tijanića, slobodno nek mi skrembluje svoje kanale, neću žaliti. Ali zaplena televizora? Kućnih ljubimaca?!! Ovo je kao da ne platite račun za struju, a onda neko iz Elektrodistribucije dođe i počupa vam sve instalacije u stanu. E pa pazi bogati!

spin doctors

pre 11 godina

(Goran, Bor, 22. jun 2012 11:43)

Znači, svi mi koji tražimo više umetničko-kulturnih programa na RTS smo seljoberi i neznalice? U RTS rade fini i kulturni ljudi koji su nažalost u manjini, a onamo na konkursu za mlade talente nameštate studentima mašinstva a šutate odlične studente žurnalistike? Pa kada ima kulturnih i sposobnih, zašto ne odete na neku televiziju u kojoj nećete biti manjina? Koji Treći program, jel ovo 1996? Arhiv? Onaj arhiv iz koga vadite 99% svoga programa?

I kakve veze ceo tvoj komentar ima sa tim da RTS krši zakon i svojom programskom šemom i svojim zahtevima za pretplatu? Šta, poenta je da si ti fin, da RTS ima arhivu, da svi vole Šarenicu pa eto, što bi mi ostali glupanderi govorili nešto protiv RTS-a?

Tijaniću, menjaj ove što kuckaju komentare za tebe, ne znaju ni da spinuju kako treba.

ms

pre 11 godina

@Sumadinac
Upravo u tome i jeste fora. Skremblovali bi oni svoje kanale, ali znaju da bi im mozda 5% ljudi placalo. Ovako metodom haraca uzimaju mnogo vise.
Licno bih voleo da to tako bude, jer im ne bi dao ni dinara. Zasto mojim novcem da se finansiraju dzabalebarosi u RTS-u? Neka lepo skrembluju svoj program, pa ko hoce neka im placa, ja sigurno necu.

Slavoljub Tomic

pre 11 godina

Pored propusta ili kakako Vi kazete nezakonitosti u svom radu, RTS pravi jos jednu ogromnu zloupotrebu donetog Zakona o placanju RTV pretplate. U racunima za utrosak elektricne energije fakturise se i utvrdjen iznos na ime RTV pretplate za svaki mesec. S hodno zakonu o racunovodstvu i postupku pri fakturisanju izvrsenih usluga to je jedino sto moze da se pojavi na obracunu a kada je u pitanju obaveza za RTV pretplatu. To znaci da kumulativni iznos obaveze na ime RTV pretplate ne moze biti predstavljen kao obaveza pojedinacno bilo kog meseca. A sve ovo RTS radi zbog zastarelosti velikog dela obaveze koja je tokom proteklih godina pripisana svakome ko ima brojilo za evidentiranje utroska elektricne energije. Drugim recima, RTS je zakasnila da u skladu sa Zakonom naplati sva mesecna potrazivanja, pa sada prikazivanjem kumulativnog iznosa duga kao obaveze za svaki mesec, pokusava da ostvari pravo naplate i za period koji nema pravo da naplati jer je nastupila zastarelost. Za divno cudo ovakav nacin iskazivanja potrazivanja na ime RTV pretplate prihvata i sud i taj i takav iznos potrazivanja, kumulativno a ne mesecno prikazan , prihvata kao osnovan u sudskim postupcima. Da li i dokle ce to tako ici i kako ce se zavrsiti videcemo.

Ujed pcele

pre 11 godina

Umesto sto pisete o tome da li je RTS u pravu sto salje izvrsitelje ili nije, da li krsio zakon o reklamama, napisite tekst o tome sta je pretplata i koliko ona u sebi nosi zakonsku osnovu.
PRVO: Napisite kojim zakonom je utvrdjena pretplata, kojim podzakonskim aktima se odredjuje visina pretplate i da li je u skladu sa ustavom. Dakle, da li je zakon prosao proceduru ustavnosti i objavite odluku Ustavnog suda.
DRUGO: Napisite da li je skupstina donela pravilnu odluku i donela zakone kojim se pretplata regulise i na koji nacin.
TRECE: Da li RRA ima pravo da izdaje licence kablovskim operaterima, a na stetu RTS-a.
CETVRTO: Kojim zakonom je skupstina odredila da se za jednu uslugu gradjani obavezuju da placaju duplo, i kablovskim operaterima i RTS-u.
PETO: Kojim je zakonom regulisano da kablovski operateri mogu da uniste sistem prijema TV signala sa zajednickih antena i na koji nacin je regulisano to njihovo pravo.
SESTO: Ako gradjani dobijaju program RTS-a preko kablovskog operatera, zasto RTS ne naplacuje od kablovskog operatera uslugu emitovanja. A ukoliko naplacuje tu uslugu, kako moze od gradjana da naplacuje pretplatu.
Sva ova pitanja mogu da pomognu gradjanima, a ne da im tekstovima o prinudnoj naplati stvarate strah. Da bi neko naplatio "dugovanje" on to mora da dokaze. A dokazuje se samo na sudu, koliko sam ja obavesten, a naplacuje se jedino preko pravosnaznog resenja. Racun koji meni ispostavlja RTS ja mogu da kompenziram racunom o nekvalitetnom programu.

crni

pre 11 godina

Pa sto se ne tuze sad!?
zbog cega smo u obavezi da placamo rts preplatu,da bi punili nekom drugom dzep!?
Drzava od zakona!
Ukinuti rts lopovluk (preplatu)

Tin

pre 11 godina

Reporteri sa EP su im terorrrrr, ne postoji ekipa toliko lose obrazovanih ljudi, da nemaju sekunde takta u prenosu, ne poznaju fudbalere, grese, bave se pogresnim temama na utakmici...uzas

mimi

pre 11 godina

Ok plenidba,ali kako bez sudske presude i to pravosnazne.Sta reci,neka Tijanic u dnevniku2 kaze kolika mu je plata i koliko ima zaposlenih,bolje neka kopaju kukuruz nego sto ti isti novinari pricaju o temperaturi i kako se prevrnuo autobus u nekom selu u Hondurasu.

Nenad

pre 11 godina

Ja imam total.I placam njega,tu ima i RTS 1 i RTS 2.A cak i da nemam ne bih placao jer ja njih ne teram da mi pustaju ta dva programa.Niti sam potpisao neki ugovor sa njima.A ti sudski izvrsitelji samo neka dodju na vrata,lepo ce se provesti!! I odakle njima uopste ideja da naplacuju RTS,cist LOPOVLUK.

coyote

pre 11 godina

moze im se da maltetiraju obican i posten narod, eto za kog ste glasali sto ne ukinu tu pretplatu ko jos gleda rts, nego sve kriminalci i reketasi.

glen

pre 11 godina

Za mene je ovo primer klasičnog neodgovornog novinarstva. Nema analitike, samo pljuvke i neprikrivrenog pozivanja na kršenje zakona. TO JEST, ako jedan krši zakon, ‘ajmo svi. Ne mislim ovde samo na RTS već generalno. Ta mentalna matrica je jedan od razloga zašto smo WC evropskog kontinenta. Ja bih stvari postavio ovako. Ako je ZAKON da se plaća pretplata, poštujte zakon. AKO ZAKON NE VALJA, neka se pod pritiskom javnog mnjenja isti menja – to je lako. (Lično sam protiv pretplate i pogotovo ovakvog načina naplate). Pokrene se jednomesečni, dvomesečni “štrajk” neplaćanja SVIH i nesposobni političari moraju da reaguju (iako lično mislim da je mnogo bitnije i hitnije isto uraditi sa Infostanom, Skloništima Srbije i sličnim punjačima političkih i privatnih džepova). Isto javno menje da raskrinka RTS, ali i RRA da poštuje zakon. Ovako se šalje poruka da je SUPER što neko ne plaća pretplatu 10 godina unazad i od njih se prave Robini Hudovi. A mi ostali smo budale što plaćamo. Isto tako smo budale što smeće i pikavce bacamo u kantu, za psom nosimo kesicu, što parkiramo na označenom mestu, što ne uzurpiramo javnu površinu i prostore za privatne potrebe, što ne drpamo od firme i ljudi oko sebe.

Djole, za Sumadinca

pre 11 godina

A da li gledas Evropsko prvenstvo u fudbalu i na kojoj televiziji? Ljudi shvatite mi smo jos postkomunisticka zemlja.Koja nam se institucija promenila od 1990.godine?Sve je isto,samo umesto jedne partije ima ih vise.A svaka stranka ne funkcionise na demokratski nacin.I ako nas poredite,poredite nas sa postkomunistickim zemljama, a ne sa starim demokratijama.U svakoj toj instituciji ima 50% viska.I to treba cistiti.Ali u svakoj od tih institucija radi neki vas rodjak,brat, otac,majka...,pa kad bi ostali bez posla onda bi opet "pljuvali" po Drzavi iz drugog razloga.Od vas komentatora po netu,koliko vas je zaposleno.Ako nije,koliko je trazilo posao.Da li ste probali da se bavite nekim privatnim biznisom.Ali je sustina,da vi nista drugo i ne znate da radite nego da kucate po tastaturi i surfujete netom.A ove pare sto nam uzimaju od TV pretplate je za podmirivanje plata viska radnika u RTS-u.Dosad niko nije imao petlju da otpusta visak zaposlenih u javnim institucijama.Odoh da radim, ja sam zaposlen, ali ne u javnoj sluzbi.

Albert

pre 11 godina

Ne placa se pretplata da bi se odabrao program, nego sto se poseduje televizor... Onaj ko ne placa pretplatu ne sme ni televezir da poseduje!!! Platite svi pretplatu, pa ima i bolji program da gledamo! Tipicno srpski, daj, daj, daj ali molim za dzabe.! Necete da platite, TV kroz prozor i mirna Rusija. Gledajte preko interneta. Mada mislim da bi i za to trebala pretplata kao i za radio u stanu i u autu, kako normalne drzave i rade..!

Isto tako i sa strujom. Ko ne placa, njemu se sece..
Ko ne placa osiguranje za auto, skidaju se tablice.
Ne platis li kiriju za stan, dovidjenja!

ja

pre 11 godina

Odavno sam prestala i da gledam i da placam pretplatu.Razloga ima vise, od kojih su neki jako dobro poznati cak i onima sa demencijom, koji vec napamet znaju sve serije.Dnevnik je posebna prica,sa likovima koji izgledaju kao vostane figure i citaju vesti boreci se jedino sa time na koju stranu da se okrenu jer ne znaju koja ih kamera snima. Ali to su sitnice. Ono sto mi posebno dize pritisak je vredjanje ljudi koji su zavrsavali fakultete, a sujetni Tijanic sa srednjom skolom mora u svakoj odjavnoj spici da nas podseti da je on direktor javnog servisa. Dobro dokle cemo da cutimo i gledamo kako nam srednoskolci kroje kapu dok za to vreme doktori voze autobuse i slicno? Ili je u medjuvremenu i Tijanic nesto zavrsio? Njegova bahatost i nepostovanje tog istog javnog servisa bila je ocigledna kada je ili pijan ili lud jurio muvu u jednoj emisiji.Taj covek je nevaspitan, bahat i iritantan. Opet pitam, dokle cemo cutati i dozvoljavati da nas gaze i namecu nam iskljucivo svoju volju, ne vodeci pri tom racuna o volji gradjana?

h1ghwaymen

pre 11 godina

Ako hocete da naplacujete pretplatu, prvo regulisite celo polje kablovskih operatera, uredite infrastrukturu tako da ko ne zeli da gleda RTS, nece imati taj kanal i stoga nece morati da ga placa.
Ali da vi ucenjujete gradjane spajanje pretplate sa racunima za struju i te fore... to je cist reket.
Pretplatu vam necu platiti, ukoliko me nagurate na sud, tamo cu se boriti pa makar i izgubio, ali radije cu lezati u zatvoru, nego li vam dati i 1 dinar. Naravno, ako posaljete izvrsioce na moja vrata... B92 nece objaviti ono sto bih vam porucio.
Aj uzdravlje.

Goran, Bor

pre 11 godina

RTS nije samo televizijski program. RTS je i Prvi, Drugi i Treci program radija, RTS je i casopis Treci program, RTS je i nagrada "Nikola Milosevic", RTS su i arhivi, RTS su ljudi koji u njemu rade. Ima ih tamo koji su obrazovani, profesionalni, kulturni. Samo su tihi i nevidljivi. RTS je i digitalni program. Ko zeli da uzme od RTS ono sto valja, imace sta da uzme. Problemi su imenljivi: los urednik RTS-a, podloznost uticaju vlasti, ogroman novac i neadekvatan programski odgovor, nedemokraticnost, cicijasenje (npr. nemoguc je download radiofonskih dela, a pratio sam koliko su samo ljudi molili da se to omoguci). Hocu da kazem da bi bilo dobro da sacuvamo ono sto je odlicno, a promenimo ono sto ne valja. A ne da pljujemo po ljudima koji tamo rade i to bez mere i kriterijuma. Uostalom, ko laje? Prosecni gradjanin Srbije je prezadovoljan Sarenicama i 48 sati svadbama. A polovina onih koji kukaju kako nema obrazovnih emisija i nema kulture u javnom servisu nikada nije usla u biblioteku i nije joj ni potreban balet, opera ili muzej.

Miroslav

pre 11 godina

Milosevicev RTS je imao kvalitetniji program od danasnjeg. Od 10h svakog dana je emitovan obrazovno-naucni program koji se sastojao od ekranizacija poznatih knjizevnih dela ili filmova sa istorijskom tematikom (Ben Hur, Spartak...), emisije o matematici, otkricima, crtani filmovi na svakih sat... Bilo je sjajnih crtanih serija: Robotek, Transformersi, Nindza Kornjace... Dobre serije, nisu bili samo srecni ljudi vec i sjajne poput: Hobotnica http://www.imdb.com/title/tt0086779/ , Anno Domini http://www.imdb.com/titl/tt0088471/
, Sous le Soleil http://www.imdb.com/title/tt0172057/... Postojao je i treci kanal sa odlicnim muzickim programom. Naravno o informativnom program tadasnjeg RTS je vec sve receno ali imam utisak da je danas skoro pa isto samo perfidnije i uvijenije. Tad opozicionara nazoves nato placenikom a danas kazes da je diskutabilno njegovo zalaganje za evropske vrednsti, regionalno pomirenje i sl.

ralexic

pre 11 godina

APSURD br:1:TV pretplatu placaju sva domacinstva koja dobijaju struju od EPS-a,TV prijemnik nije obavezan.
APSURD br 2;Ako se domacinstvi napaja iz vlastitog agregata ili akumulatora a ima TV prijemnik ne placa pretplatu.
APSURD br 3;SBB placa RTS-u emitovanje programa i zasto mi koji imamo kablovsku i placamo je placali plus RTS ,a ne placamo istalih 70 kanala.
APSURD br 4:RTS ubija u pojam gledaoce reklamama a trazi pretplatu?

Vladimir Savin

pre 11 godina

Sramota je da placamo rts koji posle placamo i kroz kablovsku pretplatu, eto nama nase drzave, kao da zivimo u feudalizmu gde su svi od sirotinje oduzimali i ono malo sto ima samo da bi gladovala i samim tim bila pokorna!! Pa malo li je da nam duplo uzimate pare skoro za sve sto izmislite samo da bi napunili svoje strane racune ...

Aleksandar

pre 11 godina

Slažem se da RTS izgleda loše, staromodno, taj vizuelni kvalitet je užas i sve to stoji.. Znam da HRT (Hrvatska televizija) izgleda baš evropski sa svojim sadržajem.. Ali to je zato jer je od države dobijala četiri puta više novca od RTS-a, i tako godinama, i zato je tako.. Tu je i ovo neplaćanje pretplate, a vjerujte, za kvalitetan program u svakom smislu potrebni su veliki novci! Inače, živim u BiH i ne radim za RTS, da ne mislite da ih branim :-)

neko_iz_mase

pre 11 godina

Hahahaha voleo bih da ovo Tijanic procita zaista. Ne placam, niti cu ikada placati RTV pretplatu. Za sve sto zelis da naplatis Tijanicu obrati se mom Kablovskom distributeru nasta cu im sa zadovoljstvom reci da skrembluju RTS jer ga i ovako nemam medju kanalima kod kuce.. KATASTROFA JE!!!

Sumadinac

pre 11 godina

Jos jedan od razloga zasto sam precrtao glasacki listic....
(radovan, 22. jun 2012 10:21)
Pazi struja se placa kao i voda i gas po utrosku reaktivne snage pa prema tome sto potrosis to ti se i naplati to je posteno cak mislim da imamo najeftinju struju u Evropi ne vezano za plate jer ne znam koliko je Cg,Mk, BiH,KiM i u Albaniji a gore je nego kod nas.E sad resenje za RTS pretplatu je da se skrembluje kanal i da se predje na dekodere slicno kao kod HBO kanala (ne mozes da imas sliku na tom kanalu dok nemas taj uredjaj) i tada ce onaj koji zeli da ima RTS morati da kupi taj uredjaj i placa pretplatu a da puste slobodan termin za sve gradjane za vreme dnevnika 30 minuta i posle skrembluju da imaju samo oni koji placaju ,a ne da naplacuju po brojilu elektricnu energiju pa kakve veze ima struja i televizor.Srdacan pozdrav svima koji u inat nece da plate tv pretplatu ovo kradja mora da se resi.

sašo

pre 11 godina

sto je mnogo,mnogo je,odakle bre,pa voda u KV plaća se u stanovima 1500din prosek,struja,grejanje pa TV 500dinara,zašta bre za serije i dnevnik u kome nista mi nije jasno kad ga gledam sve nam je lepo,a narodu crno.Nedam mada sam malo dužan.Kablovska plaća rts pravo na ta 2 kanala!

Katarina

pre 11 godina

Konacno jedan realan tekst u Kuriru! Sto se mene tice, mogu i da mi iskljuce i RTS 1 i RTS 2, sve domace serije sam odgledala i to vise puta, dosta mi je! :)
Pretplata za ova dva kanala je 500, a za nesto manje od 100 kablovskih kanala na kojima je program mnogo kvalitetniji placam 800, gde je tu logika?
Obustavite placanje RTV predplate!

I po ovome smo najgori u Evropi

pre 11 godina

RTS je po manje-vise svim relevantnim kriterijumima najgora nacionalna televizija u regionu (o Evropi da ne govorimo): najgori program, najruzniji vizuelni identitet, tehnoloski prevazidjena i najzaostalija, najlosiji kvalitet prijema... Ovaj danasnji RTS ostavlja isti onaj sramotni utisak jada i bede kao verzija iz 90-ih. Dno dna. Svako ko ima kablovsku/sastelitsku i koji povremeno vrti strane kanale zna o cemu pricam.

ledenjak

pre 11 godina

Ma ta pretplata je prevara veka! U Vrnjackoj Banji na sobnoj anteni 12 kanala Prva, Pink, Happy itd a RTS1 da se ubijes ne mozes da uvatis a RTS2 mozes samo da sanjas a traze da se plati, za sta? Za trange frange!

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Samo vi napadajte RTS, mene zanima veceras da li ce Slobodan Popadic uspeti da dobije 2 iz matisa i uzme lovu od tetke a u neee pogresio sam oprostite veceras cemo zasnati da li ce Sima Bumba uspeti da diplomira na Pravnom fakultetu u Beogradu sada nama vec daleke 1971.godine !

Da li treba da spomenem Acu Stojanovica,Nedeljka Kovinjala ???

major JNA

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=tbYmEMQ8_T4&feature=g-all-lik

Nekada mi je na televizoru na broju 1 bio RTS 1 sada je to Prva srpska televizija a B92 mi je 2 na mestu nekadasnjeg RTS 2

Pozzz svima ;)

Vojka

pre 11 godina

Zar su svi nadlezni pa i sudski organi koji odobravaju prinudnu naplatu tv pretplate zaboravili na odluku Ustavnog suda koju RTV nije ispostovala (uz krsenje i drugih obaveza koje se pominju u ovom clanku) a cime se osporava uopste naplata rtv pretplate i daje pravo svima nama da prekinemo placanje.

Glas postenih

pre 11 godina

Odgovorni ljudi iz RTS-a treba da odgovaraju za krsenje zakona kao i svi oni koji su se napravili pametni pa ne placaju pretplatu. Kada je uvene trebalo je da se pobune ukoliko smatraju da je nezakonita. Ovako smo kao i sa mnogim drugim stvarima da posteni ljudi placaju sve svoje racune, a olos moze da ne placa i za to ne odgovara. Ne secam se da se iko u vreme Josipa Broza bunio oko pretplate. A i tada su stalno isle reklame. Isto je i sa strujom. Stalno traze povecanje cena jer imaju ogomne gubitke zbog onih koji ne placaju i onih koji kradu. Ko to placa? Mi koji redovno placamo racune. Sto se mene tice ja sam za svaku opciju (bilo da se placa ili ne) samo da se odnosi na sve podjednako. Nije pretplata najvece zlo, vec prostakluk i primitivizam koji se emituje na kanalima sa drzavnom frekvencijom i na RTS-u. Posledice toga su katastrofalne.

radovan

pre 11 godina

Jos jedan od razloga zasto sam precrtao glasacki listic....RTS sluzi politicarima da ucenjuju urednistvo RTS-a+ da se emituju reklame marketinskih agencija,koje opet drze ti isti politicari,a sve to mi placamo.Sto bi se reklo,tzv javni servis im je ½sigurica½.I sve to nam je uvalila banda koja cacka nos i dize ruku u skupstini,a za njihovo opste dobro.Neko rece:kao sto bi mi iskljucili struju ili telefon kad ne bi platio,neka mi iskljuce i RTS.U potpunosti podrzavam.Vidim da se neki ljudi zale na kvalitet programa.Pa nista gori od ostalih komercijalnih televizija,ali za ostale televizije se dobija uplatnica,pa lepo platis,a gde je RTS uplatnica kada je sve po zakonu?I zasto i ostale televizije sa nacionalnom frekvencijom,koje se hvataju i obicnom antenom,ne bi bile finansirane iz pretplate,vec moraju da pustaju odvratne ljigave sadrzaje da bi opstale?Na kraju krajeva,ja sam platio dug rts-u ali nisam platio struju,hehe...

xxx

pre 11 godina

ljudi,rts nije na budzetu vec se finansira iz preplate i reklama.S'obzirom da je mala naplata pretplate,a drzava je odlucila da rts skine sa budzeta i uvede predplatu,rts-u nije ostao drugi vid finansiranja nego reklame.U Hrvatskoj je predplata naplativa cak 90 %.Jedino po vasim komentarima ostaje da drzava vrati rts na budzet i ukine predplatu.Ali morate da znate da javni servis i svakoj zemlji postoji.Samo se vidovi finansiranja razlikuju.Izgleda da svi treba da imaju nacionalnu televizuju,sem nase Srbije.

Mladen

pre 11 godina

Veliki broj ljudi u Srbiji gleda kablovsku televiziju, ajde da uzmemo SBB kao primer... Kod SBB KTV, RTS 1 se emituje na frekvenciji C05 (175,25 MHz), a RTS1 u etar šalje signal na frekvenciji C06 (182,25 MHz).
Znači, ne gledam RTS na frekvenciji koju oni emituju, nego koju mi prosledjuje kablovski operater čiju pretplatu uredno plaćam... Ne kapiram šta da plaćam RTS-u? Ko je ovde lud a ko zbunjen? NEĆU DA PLATIM!!!

Biser

pre 11 godina

Problem smo mi,a ne oni(RTS).Jer da mi nismo narod kakav jesmo lako bi se to rešilo.Sad sve i da se stvori neka kritična masa ogorčena svime i svačim u ovoj banana državici, kojoj bi ovo bio povod da iskaže svoj otpor i pokaže robovlasnicima u ovom feudalnom sistemu,da ima ZRNO dostojanstva,mi dobijamo opet pakost i zavist onih koji su bili preplašeni ili placali iz nekog drugog razloga, kao ja npr.Od uvođenja te bizarnosti pa do ove godine bio sam podstanar i pored svih problema morao svaki namet izmiriti,jer ne možeš ostaviti nekom drugom “svoj dug “.Ali, nikad ne bi pitao gde je mojih ne znam već koliko otetih dinara i zašto sam ja plaćao,a ovaj nije .Najveca satisfakcija, vredna svakog tog dinara, bila bi mi da se onom drskom balvanu od čoveka stane u kraj.Nego od svega toga nažalost nema ništa, nismo mi kadri ni toliko.Mi smo jedan mali zavidni narod koji ce jos trpeti i istrpeti štošta,a dostojanstvo nam je odavno već ništavno poput programske šeme bajnog nam RTS.

Osa

pre 11 godina

Ja bre nisam imao novca da kupim nov televizor, vec sam uzeo polovan i sad će neka Tijanićeva ekipa da mi dođe pred vrata da mi uzme televizor da bi se naplatio račun za neki tamo RTS koji me apsolutno ne zanima!

Pa nemoj da me pitate šta ću da radim!

aleksandars

pre 11 godina

@alex
Toma je rekao da će smeniti Tijanića ako preuzme vlast. Jeste da je postao predsednik ali još nije preuzeo vlast, i to je velika razlika.
Vlast i dalje čine "bivši", ali čini mi se da se sada slobodnije govori i neke stvari izlaze na videlo.

Nikola

pre 11 godina

Placam pretplatu, jer sam podstanar. Informacije su dostupne i na drugim televizijama, ostali sadrzaj slab, sport gledam sa drugih izvora. Zivim na takvom mestu, da posle gasenja DVB-T signala, koji je bio na granici prijema, analogni RTS1 ne hvatam, a RTS2 hvatam, ali mnogo loseg kvaliteta. I zasto placam 500 din svakog meseca. Nek lepo uvedu kartice, kad se predje na DVB-T2, pa ko hoce da gleda, neka plati, ja necu sigurno.

MaX

pre 11 godina

"
"Ako Javni servis emituje i jednu sekundu obrazovnog programa, ispoštovao je zakon. Što se tiče kršenja Zakona o oglašavanju, to se odnosilo na razmak između reklamnih poruka i neobeležavanje reklamnih blokova", kaže Karadžić.
"

Onda menjajte zakon, hitno! I nećemo da vidimo reklame. Ili vas mi plaćamo, ili drugi, ne može oba. I hoćemo sindikate rts pretplatnika na opštinskom nivou.

kinez

pre 11 godina

Mnogo je lepo kad se informacije objavljuju selektivno i ciljano....no ovo je Srbija pa nista nije cudno. Kad se vec autor clanka u listu Kurir poziva na Zakon o radio-difuziji, onda bi trebao da kaze i kakva su ogranicenja i za druge televizije sa nacionalnom frekvencijom. Zasto se posteno ne navede da je svima propisano koliko reklama moze da se emituje, zasto se citaocima lista ne kaze da sve televizije krse navedeni Zakon? Koga stvarno interesuje koliko je dozvoljeno minuta reklame po odredjenoj satnici, koliko puta se sece film i u kojoj duzini i sve drugo moze da procita sta kaze Zakon pa onda da se komentarise. Ovako, ovo je samo jos jedna polovicna informacija koja sluzi da uznemiri javnost, da sakrije neke druge stvari ili nesto trece.....
Inace ja sam zaposlen u tom groznom RTS-u koji vas "pljacka" i stvarno bi jako voleo da sve vas koji niste zaposleni, naravno da imam mogucnosti, dovedem da osetite blagostanje i radost nas koji radimo za sjajne plate, da vidite sa kakvom sjajnom opremom radimo....mozda bi neko od vas promenio misljenje o placanju pretplate....mozda ali u nekom drugom zivotu zar ne :)

Закон и ред

pre 11 godina

Баш не плаћају због реклама...'ајте, молим вас. Људи виде да им је до сада пролазило неплаћање, па зато и не плаћају. У такву филозофију се уклапају и они који се шверцују у јавном превозу, јер "нису задовољни изгледом градских аутобуса". Није него!
Евентуално кршење закона од стране РТС-а, треба да се процесуира од стране надлежних. Донт микс фрогс енд грендмас!
П.С. Не радим у РТС, нити имам икакав интерес у вези с Јавним сервисом. Просто, поштујем своје обавезе, па према томе- и плаћам претплату. О свему осталом, посаветујте се са својим психологом.

Libertarijanac

pre 11 godina

Privatizovati RTS pod hitno! Program užasan, Tijanić je kabadahija (a posle njega može da dođe još gori), šta god da puštaju neće propasti jer ih svi plaćamo kroz budžet i oni naivni kroz pretplatu i plaćaćemo ih sve i da ih niko ne gleda. Naplata nametnute pretplate je neustavna baš kao što je i samo nametanje pretplate neustavno.

Nažalost, još uvek dozvoljavamo da nam se ukida sloboda izbora, navikli smo na državni autoritet i za to i glasamo (Dačić, Đilas). Mene raduje što se budi sloboda u Srbiji, sloboda od prinude države koju moramo svi da prepoznamo da bismo stali na put svakom sledećem Tijaniću i zato sve podrške Libertarijanskom klubu "Libek"!

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Nećemo Jadni servis, hoćemo klasičnu državnu, partujsku televiziju, pritom da to bude svima jasno, dakle bez uvijanja u oblande. Bila je miloševićeva, onda Tadićeva, sad tomina ili malo mešano ... Ionako je odavno jasno čemu bastilja služi.

maksa

pre 11 godina

evo ovako. ja od ovog leta zavrsavam foto celije s kojima cu imati dovoljno struje da prodajem edb-u a sto se tice rts-a, brojilo necu imati jer porez placam suncu.. :) pametni su ovi turci gde idem na odmor uskoro, na svakom krovu po solarni kolektor... a gde je srbija...???

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Raspustiti RTS, raspustiti Tijanica, raspustiti RRA i sve slicne lezilebovicke i toboznje regulatore.
(Tijanica na sud za ucesce, ili bar podstrekavanje za ubistvo Djindjica)
U budjavom budzetu odvojiti pare za ONO sta bi trebao raditi drzavni "servis", pa jednom, eventualno dva puta godisnje, raspisivati konkurse za osmisljene projekte.
Uvesti porez na sund i kiceraj i od toga finansirati sadasnji RTS, zabraniti im i sekund reklame.
Ako ne mogu dva, dovoljan je i jedan kanal - bilo sta samo da se ne finansira MONSTRUM.
Uostalom, cega ima vise kulturnog na drzavnoj od recimo b92 - osim reklama drzavnih, pardon JAVNIH preduzeca?
Nikako da se obelodani cena minuta na drzavoj TV, sve zajedno sa sterilinim prenosima PRAZNIH KLUPA u Skupstini, za koje DODATNO placamo iz Budzeta.
Sta to Tijanic zna, cime drzi u saci SVU VLAST, da mu se svi hirovi ispunjavaju?
Da li ce, po obecanju sa stiropora, Nikolic smeniti (bar) Tijanica?

Kol

pre 11 godina

Da parafraziram beogradski sindikat, da vidim tog junaka sto mislim da mu platim pretplatu jedino sto imaju dobro je poneki sportski prenos a i to ne mozes da gledas ko covek jer im komentatori lupetaju vise i od nasih politicara!

Sumadinac

pre 11 godina

Da, bas zbog revolta,jer je kao RTS prekrsio zakon,gradjani ne placaju TV preplatu.Hahahaha.Pa lakse je i lepse ne placati svoje obaveze prema drzavi i njenim institucijama, i te pare trositi na nesto drugo. A vi ih samo ohrabrujte i dajte im izgovor za to.Uskoro ce onda doci izgovor i za porez,gas,vodu,struju,komunalije...Pa kad onda opet sve stane kao i pocetkom devedesetih godina,jer nista ne moze da funkcionise bez para.
(djole, 22. jun 2012 08:41)
Vidis Djole, kad ne platim struju ili gas oni dodju i iskljuce mi koriscenje, pa zasto nebi RTS isto to uradio, iskljuce /skrembluju/ kanale i onda mi koji ne placamo pretplatu ne mozemo da gledamo, e zato je ova buka, neko je doneo zakon da ti uzima 500 dinara za nesto koristio ti ili ne.

OTPOR

pre 11 godina

Ostavite to zlo više, danima pišete o nečemu što ni po kom kriterijumu nije javni servis. On je odavno morao da bude transformisan u jeftin, efikasan, nezavisan javni servis, sa malim brojem zaposlenih (oko 500), a šta je urađeno? Imamo "javni servis" u kome radi 4000 ljudi, što je više nego u najjačim fabrikama u Srbiji. Kolike su plate čelnika javnog servisa? Kolike su plate nazovi voditelja? Ko obavlja tehničke poslove u RTS-u, da li to rade stručnjaci sa RTS-a ili "kooperantske" firme, i koliki je odliv novca zbog toga? Kakakav je završni račun RTS-a, da li je iko video gde se troši novac, ko ga troši, da li je ikada poreska uprava ušla u RTS i ispitala poslovanje? Nije nikada niti će jer RTS nije javni servis niti će ikada biti. On je glasilo vlade, ponizno sluša ono što mu kažu ljudi sa vrha, narod tu nije bitan jedino se od njega traži da finansira tu nakaznu tvorevinu, tvorevinu koja je dobrim delom kriva za zlo devedesetih. Ako je u pitanju javni servis građana, zašto se nikada nije mogla čuti reč kritike na račun aktuelnih vlasti, zašto nikada novinari sa RTS-a nisu pokrenuli pitanje odgovornosti ljudi na javnim funkcijama, nego su to radile komercijalne televizije poput vaše? Gde je istraživačko novinarstvo što je osnovni postulat javnog servisa? Upamtite, RTS nije javni servis, i dokle god to ne bude ne može od građana Srbije da traži plaćanje bilo kakve pretplate, jer neću i ne želim da plaćam reklame za aktuelnu vlast ma ko je činio! RTS je bio zlo i ostaće zlo!

Nadezda

pre 11 godina

Ja cak ni televizor nemam u kuci a moram da placam pretplatu koja mi je nametnuta na pokvaren nacin. I nisam jedina.
To ne postoji nigde u svetu!

Milan Petrović

pre 11 godina

Treba proveriti da li ustav dozvoljava da se nekome (nama građanima) nametne neka usluga i zahteva plaćanje iste. Šta ako nemam da platim? Dođu odnesu mi stvari i ja opet nemam da platim? Šta ako i neko drugi počne da nameće usluge, npr. parking servis, nema veze što nemate auto, morate da plaćate parking jer vam mi nudimo parking mesta.Ili, nema veze što ne koristite fiksni telefon , platite, jer imate telekomov priključak. Gde je kraj? Pa u mašti naših političara koji cede suvu drenovinu(nas građane).Sve to fukcioniše po principu "ček da vidim koliko mi para treba?"

Prelila se casa

pre 11 godina

Zar su se za ovakvu drzavu borili nasi preci da je sacuvaju.Ljudi nemaju za osnovne zivote potrebe a oni salju prinudne izvrsitelje da ljudima odnose tesko kupljene stvari iz domova.
E pa PRORACUNALI STE SE.Dosta su ljudi cutali, vreme je da se ovome stane na put...
A ti Tijanicu dobro razmisli sta radis jer kad se podigne narod onda vise nema nazad...
Niko vam ne brani da nam ugasite RTS ali da nam na silu nametnete da placamo nesto sto ne gledamo, to nece da moze...
Ljudi, dajte da se bar jednom slozimo, neka se salju peticije, pisma, pozivi...
Ovome mora da se stane na put brzo...

opljačkan

pre 11 godina

ako već plaćamo kablovsku, i ne možemo da izbegnemo javni servis, neka se dogovore sa kablovskim operaterima i podele deo koji bi pripao rts-u.
ovako, plaćamo duplo jedno te isto. da ne govorimo o tome da na svako brojilo (imao-nemao tv), nakače pretplatu.

Ms

pre 11 godina

Dobijaju novac iz budzeta, dobijaju novac za prenos cirkusa iz skupstine takodje iz budzeta, debelo naplacuju reklamni prostor. Nije im dosta, pa bi malo i od naroda sa primanjima ispod minimuma. Za uzvrat narod dobija najbudjaviji dnevnik, Ziku psovaca dece, Radosa Bajica i sasavu druzinu otrcanih viceva, Sotrine gluposti, SFRJ serije. Ukratko, jedno veliko nista. Da ne pricam o tome da im je grafika na nivou lokalne televizije iz 85. godine.
Verovatno im novac od pretplate treba kako bi sve praistorijske serije prebacili na HD rezoluciju i DTS zvuk, da nam pruze bolji uzitak dok gledamo Gigu moravca, Radasina i ostale serije rekordne gledanosti.

Нови талас

pre 11 godina

Па Тијанић је имао учитеља Коштуницу који и дан данас зна само да пљује по држави , а живи на грбачи те исте државе. Не знам шта вас чуде поступци и харачи Тијанића. Тражили сте - гледајте.

Srdjan Mandic

pre 11 godina

Ko sme u mom vlasnistvu sme da mi preti i ometa ,za sta,kakve pare,jel to vidjeno iz serije Sulejman,ajte ljudi imajte glavu,ko sta ovde u ovakvoj zemlji nije valjao.Znate ko,samo sitna buranija kao posten obican radnik.

Pera

pre 11 godina

Realno, ako RTS tuzi one koji ne placaju pretplatu, trebalo bi svi mi koji je redovno placamo da podignemo kolektivnu tuzbu za povracaj svih dosadasnjih uplata pa da vidimo ko je jaci...

Dejan

pre 11 godina

Kada ce RTS da ispostuje zakon i da postavi direktora koji ispunjava minimum zakonskih uslova, a to je da barem ima fakultet!! Sramota da takav covek opstaje na funkciji godinama samo zato sto trguje informacijama!
A ekipa za napatu neka slobodno dodje ali videcemo kako ce da ode!
Mada to i nije lose. takva jedna odluka moze ponovo da izvede ljude na ulicu, da oteramo ova g...na iz svih partija redom, to je jedna kaljuga uzasna, i Dacica, Dinkica, Tadica, Vucica, Cedu, sada je to ocigledno, ne mogu da se pogode oko plena.

Lazar Katanic

pre 11 godina

A i sportski deo je fantastican(prvak drzave u euroligi se prenosi samo kada igra kod kuce i sl...)- sramota!!! Nema tog izvrsitelja koji ce mi to naplatiti!!!!!!!

Tarabozan

pre 11 godina

Ja sam prestao da plaćam onog trenutka kada su počeli sa svakodnevnim silovanjem pod nazivom „najniža jedinstvena ponuda” kojim su barabe punile džepove poklanjajući automobile. Odnos zarada-trošak je u toj prevari bio 100:1. Pa rekoh, kome da plaćam? Bandi koja ima više nego što ja mogu da zamislim?! Trenutno im dugujem oko 30.000 i znam, oteće mi siledžije taj novac kad im padne na pamet, jer sudije ne smeju da sude po pravdi. Moraju po zakonu.

Man Not Machine

pre 11 godina

To je tek vrh ledenog brega. Sta se sve radi sa parama sigurno necete gledati u tom metiljavom Dnevniku. Nego, zasto se RT Vojvodina ne spominje, oni tek imaju amaterski program, ne pomazu domace produkcije, nemaju produkciju, osim snimanja jednog kadra kamerom iz ruke, i kupuju za velike pare polovne i programe koji su vec pustani na domacim televizijama.

Platiša

pre 11 godina

A da li neko zna šta će biti sa onima koji su od prvog meseca svoje obaveze izmirivali redovno prema RTS-u? Molio bih nekog strucnog, ako moze da objasni ovo... da li će njima vratiti novac koji su uplaćivali? Ili će biti - ovca si pa si plaćao, ko ti kriv...

Bedevija

pre 11 godina

Ma ukinite tu nesretnu televiziju, em je niko ne gleda em treba da se plati jos za nju, pa je lepo prodajte nekim privatnicima koji znaju kako i sta sa njom i to sve besplatno po gledaoce.

gaccaka

pre 11 godina

Zamolio bih predsednika Srbije gospodina Tomislava Nikolića, da održi svoju reč koju je dao u predizbornoj kampanji gostujući na RTS-u i već jednom "PODKREŠE KRILCA" Aleksandru Tijaniću

Goragora

pre 11 godina

Imam 50 godina. Zivim u garsonjeri od 20 kvm koju jos nisam otplatila. Imam TV ali nemam RTS program. Nemam kablovsku. Pomocu sobne antene hvatam B92, Avalu, Prvu,...
Jedva stizem da isplatim sva potrazivanja (struja, voda, grejanje, ....), samo mi treba jos RTS koji ne hvatam. Ugovor sa RTS-om nisam potpisala. Bre, ovo je da covek izludi.
A sta ako izgubim posao? Sto je vrlo realno kao za 95% gradjana Srbije? Sta ce onda biti? Hoce li mi drzava dati socijalu (bar da platim RTS pretplatu, struju i vodu)? A hleb? Njega cu mozda naci u nekom kontejneru.
Dzabe sam isla na fakultet i imam 2 godina radnog staza, i posteno radim kao idiot, kontejner mi ne gine.
I sta me briga da li je RTS=Tijanic!!! Moze da bude bilo ko! Sve je to isto! Jadni smo mi...
I sada salju neke izvrsioce naplate duga. Samo ce neko da izgine na pravdi boga. Ne mogu da mi uzmu nista! Nemam nista! Mogu samo da me odvedu u Zutu kucu i da mi povade organe pa neka onda naplate sve. I RTS, i sto sam srpkinja, i sto sam bila Titov pionir, i sto sam zavrsila fakultet, i sto radim 27 godina, i sto sam rodila dva zdrava muska deteta ovoj drzavi, i sto nisam lopov, i sto redovno placam sve, i sto sam iz neke druge price za razliku od onih koji donose ovakva pravila, i sto patim za Jugoslavijom, i sve , bas sve.
Valjda ovi moji organi bez obzira na starost mogu da podmire sve moje dugove prema zulumcarima zeljnim nasih zivota.
Neka im je prosto!

Darko

pre 11 godina

RTS je indirektni budzetski korisnik,sto znaci da se vec dobrim delom finansira iz budzeta Republike Srbije.Drugu stavku cini marketing.Pa jos i pretplata???Sta je sledece,Tijanicu?Skrembluj signal pa mozemo da razgovaramo.Ako mi se gleda RTS,platicu.Kraj.Ovde se ne radi o 500 dinara mesecno,vec o 500 dinara x pet miliona brojila svakog meseca.Gospodine Tijanicu,bilo bi umesno da deo kolaca date i lokalnim i regionalnim medijima.

Ms

pre 11 godina

@Zoran Milosavljevic
Smesno je porediti BBC i RTS, kao da poredis Mercedes i Yugo. BBC je napravio dosta serija i emisija koje su dozivele svetsku popularnost. Imaju najbolji informativni program, najbolje novinare itd... Da ne pominjem njihov dokumentarni program, koji je takodje najbolji. Postavljaju standarde i konstantno ulazu novac u dalji razvoj.
Gde odlazi novac RTS-a? U sta oni ulazu? U zaposljavanje jos ljudi, preko veze, koji nicemu ne sluze osim da podignu platu?
Mani te se poredjenja svetskih televizija sa RTS-om. RTS nikada nije bio niti ce biti u rangu sa svetskim televizijama. U Srbiji ima lokalnih televizija koje je prijatnije gledati i koje prave vise sa mnogo manje novca pa opet ne traze jos kao halapljivi Tijanic.

Zeljko

pre 11 godina

Srbija je narod a narod je odlucio da nije zadovoljan odnosom cene i kvaliteta programa, kao i nacinom na koji je uvedena pretplata.
Ocigledno se u Srbiji jedino blokadom puteva moze nesto postici...
Dokle ce se primitivnim metodama ostvarivati osnovna ljudska prava?!

frrfr

pre 11 godina

Za ovo što govore "samo probajte da ne platite pretplatu u Britaniji, Nemačkoj ili Austriji"

aj nek neko od poslodavaca samo proba da ne plati doprinose ili kasni sa platom, aj nek neko proba da ti uskrati plaćenu uslugu (zdravstvo) i ostale bajkovite osobenosti Srbije.

ice9

pre 11 godina

А шта ако неко не жели да гледа РТС, ако неће и не интересује га да има икакве везе са РТС-ом, зашто он онда да плаћа претплату и са којим правом ви отимате људима новац на силу.
Направите скремблер па ко хоће да вас гледа нека вас гледа, и овако РТС служи само да трује људе пропагандом владајућих странки, па зар то требамо да плаћамо?
Срам да вас буде.

Nikola

pre 11 godina

Placam kablovsku na kojoj imam RTS. Placam OPEN TV na kojoj imam RTS? Zasto i njima jos da treci put placam preplatu. Ne trebaju mi niti me zanima sadrzaj na njima. Nemam zemaljsku antenu niti ikada gledam te programe. Neka operateri koje sam pomenuo navedu da se za te programe mora placati posebno pa ko hoce neka placa. B92 moze pomoci narodu da se vise resi ovaj problem oko RTS-a. Hvala....

Lesa

pre 11 godina

Ako živim u demokratskoj zemlji onda me sa ovakvim glupostoma nebi smeli smarati. Moje je pravo da ne gledam RTS. Ako plaćam kablovsku odkud nekom pravo da mi posebno traži novac za neki drugi kanal. Na kablovskoj imam RTS, kako su njima dozvolili da ih emituju a da im ne plaćaju. Vlast zna da ulaskom u EU taj harač mora da ukine a ipak ćute o tome.

ddd

pre 11 godina

Ja ne placam pretplatu, niti cu placati, niti mogu da mi plene nesto, a ne mogu ni da udju jer imam blindirana vrata. A plus nemam TV a oni mi salju pretplatu :) e to me zanima kako su oni dosli do zakljucka da im ja dodjem za nesto sto nemam i ne koristim. Moze licno da mi dodje njihov gazda senjor Tijanic pa cu njemu licno da objasnim kako stoje stvari.
(Bole, 22. jun 2012 08:12)

samo se tesi, ako dodje do izvrsitelja, neces se lepo provesti.

kamicak011

pre 11 godina

Program RTS-a ?? Blago receno nikakav. O njihovim reprizama repriza ima vec dovoljno viceva, filmovi nikakvi, emisija kutlurnog sadrzaja nema, prava na emitovanje sportskih dogadjanja odavno pripadaju drugima (izuzetak evropsko prvenstvo), jutarnji program je prerastao u beskrajno ponavljanje 90 % netacnih metereoloskih izvestaja, voditeljke imaju odevne kreacije koje vise dolikuju nekim plazama a kreativnost i informisanost plavusama na istim, (bez zle namere da uvredim plavuse, jer je moja kosa iste boje), informativni program, izuzev emisija Olivere Kovacevic, jednolican, jednostran, pristrasan i stranacki obojen, - sve u svemu NULA. Tijanicu, vreme je da odes, prevazidjen si u svakom pogledu...

PPeca@SER

pre 11 godina

Ja ne znam sta je to RTS?!? Ja od njih provereno ne primam program.
Imam kablovsku, preko nje gledam sta imaju u ponudi. A i da nemam kablovsku, ne bih mogao da primam program RTS-a jer oni nemaju mrezu predajnika.
RTS je odlucio da iz svog sastava iskljuci novoosnovano Javno preduzece "Emisiona tehnika", i od tog trenutka ni jedan TV prijemnik u Srbiji ne moze da primi direktno program RTS-a, pa samim tim nemamo sta ni da im placamo. Oni, fakticki, prave svoj interni program pa neka ga sami gledaju i finansiraju.
Ukoliko zele nesto da naplate, kao sto naplacuju od kablovskih operatera (znaci zele da naplacuju duplo svoj program), neka emitovanje programa naplate od ETV-a.
A najvaznije je pitanje reklama. Naime, ja ne zelim da placam osposobljavanje kadrova RTS-a da nas bombarduju reklamnim materijalima kojekakvih firmi, i da to jos i naplacuju. U tom slucaju, za te pare, placacu svoje radnike koji ce to raditi u moje ime.

Beast from the East

pre 11 godina

Kakva je to demokratija da me uslovljavaju da placam rtv? Zasto nedaju mogucnost da se narod izjasni ako zeli da gleda taj program i placa.

Bojan

pre 11 godina

I kada cemo da prestanemo da placamo tu pretplatu i da nam vrate sto smo dali do sada??? Jer RTS ocigledno krsi zakon, imaju primanja od marketinga sto im je opet zakonom zabranjeno, ali sta to sve ima veze, bitno da mogu da nas tuze, pozivajuci se na taj isti zakon...
Gde mi zivimo, u kakvoj rupi, gde te moze ko hoce i kako hoce!!!

Zaphod

pre 11 godina

Ma, nije moguće? Oni to rade u interesu građana Srbije, da znaju gde ima šta jeftino i povoljno da se kupi, koje je pivo najbolje za omladinu, i gde se mo'š najpovoljnije kladiti...

Alex

pre 11 godina

Da li se neko seca sta je Toma rekao da ce biti prva stvar koju ce uraditi kada postane predsednik?

Verovatno nema zakonsko pravo da ovo uradi, ali je rekao da ce Tijanica odmah da zameni!

djole

pre 11 godina

Da, bas zbog revolta,jer je kao RTS prekrsio zakon,gradjani ne placaju TV preplatu.Hahahaha.Pa lakse je i lepse ne placati svoje obaveze prema drzavi i njenim institucijama, i te pare trositi na nesto drugo. A vi ih samo ohrabrujte i dajte im izgovor za to.Uskoro ce onda doci izgovor i za porez,gas,vodu,struju,komunalije...Pa kad onda opet sve stane kao i pocetkom devedesetih godina,jer nista ne moze da funkcionise bez para.Ovo sad ispada da ja branim one koji upravljaju u ime drzave.Ne, naprotiv,ja sam prvi npr. da vidimo sta je sa cenom gasa i uticajem cuvenog tranzita kroz Madjarsku.Da li je i dalje za nas cena 30$ a za ostale 5$ po nekoj mernoj jedinici.I u kolikom procentu u JP"Srbijagas" plate radnika ulaze u cenu gasa koju ja placam.Da li g.Bajatovic nesto uradio na tu temu kao sto je obecao.I ako je uradio,zasto u zadnjoj godini mandata.Zasto tu temu nije pokrenuo 2008.godine.Ili su to neki dilovi sa "Madjarima".To je samo jedan primer kako ih treba kontrolisati.Oni upravljaju novcem koji mi gradjani punimo budzet,od plata,PDV-a i sl.

srednjisloj

pre 11 godina

vec dugo cekam da se narod digne i razbuca partokratijsku bandu; mozda ce unistavanje ovog parazita na celu sa polupismenim srednjoskolcem biti povod. Zivela pretplata!!!

dragan

pre 11 godina

Hvala da ste to objavili. Ako navodno prihvatmo zapadne tržišne vrednosti onda je nedopustiovo imati televiziju koja uzima pare od gledalaca i emituje im reklame. Ali RTS propada onima koji su na vlasti, tako da je vlast štiti, onemogućavajući sud (koji je takođe partijski) da donesu presudu protiv RTS. Takvih primera da smo daleko od EU ima mnogo. Upravo smo imali slučaj da je Ustavni sud protivustavno štitio bivšeg predsednika da da ostavku i da se ponovo kandiduje na izborima. Takođe obratite pažnju da u predizbornoj kampanji ni jedna partija nije nudila ikakve izmene po pitanju pretplate ili reklama kada je RTS u pitanju. Kada sve to vidimo, dovoljno je samo na slučaj RTS (i službenika Aleksandra Tijanića) da znamo gde smo i zašto smo tu.

PravdaNS

pre 11 godina

Pothitno ukinuti tv-pretplatu!!! Pa većina nas plaća kablovsku, a ponuda programa (50-60 kanala) je dobra i to košta oko 900RSD, a ovim državnim parazitima treba platiti 500RSD!!! Pljačjaju narod na neviđen način. Odmah ukinuti pretplatu a paraziti neka izdržavaju sami sebe ako mogu, ako ne, neka se ugase i kraj priče. Pa dokle će više građani Srbije da isplaćuju plate zaposlenima na RTS-u?!

predikat

pre 11 godina

Ja plaćam SBB na kome nema reklama. RTS mi u životu ne treba sa žikinom šarenicom i kreštavim voditeljkama kojima su 4 padeža dovoljna da prenesu informaciju. Naročito nemam nameru da plaćam za gledanje reklama.

3D Televizor

pre 11 godina

Posto je to kako se stalno istice televizija svih nas, jel mozemo onda mi da znamo koliko ta nasa televizija ima zaposlenih kolike su im plate , od direktorske pa sve do cistacice, koliki su prihodi i rashodi te nase televizije.Jel mozemo mi doci negde do tih podataka ili jednostavno to nasa televizija krije od od njenih vlasnika to jest svih nas...

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Smesno je porediti BBC sa RTS-om. Nepostoji ni jedan Britanac koji ne placa pretplatu dok se u Srbiji naplacuje samo 40% pretplate. Ko nece da placa pretplatu nesme da ima ukljucen TV. Tamo postoji citava sluzba koja se time
bavi.

Серђо

pre 11 godina

У Србији је на сцени робовласнички фашизам, где је од робовлашништва узето служење за ситне новце а од фашизма је преузет циљ што мањи број живих и способних грађана.

Lala sa jugozapada Bačke

pre 11 godina

Sve ste rekli u ovom textu + što nemam "kopiju ugovora" koji sam potpisao sa Tijanićem, tako da mi možete pljunuti pod pendžer...

heavy

pre 11 godina

imam cetiri brojila u kuci od toga su dva vezana iskljucivo za grejne kotlove i jos brojilo u vikendici u kojoj nema tv,placam kablovsku a ovi mi tarifiraju pretplatu na svih pet brojila.e pa aj neka mi zakucaju ti izvrsitelji na vrata...

ZLOBEX

pre 11 godina

Da se RTS finansira kao i javna rasveta ,parkovi, trotoari, spomenici, plaže, mostovi ...(što naravno mnogi ne koriste), i da naravno to opet MI placamo, a ne Norvežani, sigurno na ovu temu ne bi bilo pola hiljade komentara kao juce , a verovatno i danas.

Мостовљанин

pre 11 godina

Претплата се плаћа да би се та телевизија финансирала? Што онда пуштају рекламе? И јаре и паре? Што пуштају пра-историјске серије, типа "Камионџије"? Зашто Прва или друге станице имају право да преносе догађаје с терена на ком игра репрезентација, а РТС дрви нешто десето? Укинимо право РТС-у да пушта рекламе!!!
Текст на ту тему, од прије 3 године: http://mostovljanin.wordpress.com/2009/12/06/%d0%b4%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bc-%d1%82%d0%b2/

crni domino

pre 11 godina

I za te prekrsitelje zakona nikom nista?! Oni mogu da krse zakon, a mi smo duzni da placamo takvo smece, inace zaplena imovine!?
...
Po ko zna koji put pitamo sta radi to nase tuzilastvo i sudstvo?
Da li je ovo pravna drzava!? Ili drzava feudalaca?

komarac

pre 11 godina

Pošto dobar deo građana poseduje,neki vid kablovske(sbb,open iptv,total...),treba RTS-ove kanale uvrstiti u poseban paket,koji bi se dodatno plaćao.Dosadašnja politika RTS-a je obična otimačina,iz prostih razloga:ne postoji potpisan ugovor,EPS nije preduzeće za naplatu takvih usluga,dosadašnja praksa je neustavna......

Crna

pre 11 godina

Pobogu, neka već jednom neko nešto URADI po ovom pitanju! Očigledno i potpuno neskriveno kršenje zakona i svih prava građana apsolutno zahteva da se podnese tužba za krivična dela kojima obiluju odgovorni u RTS-u. Već odavno je vrlo očigledno krivično delo od strane države kojim se javno pljačkaju građani i NIKO ništa ne čini. Ne mogu da shvatim dokle više ovo moramo da trpimo. Sve u vezi tepretplate prosto vrišti "krivično delo" i "nezakonito" i nikom ništa. Kako bi bilo da ja pevam na prozoru svaki dan a onda sa naoružanom pratnjom idem po komšiluku i naplaćujem im za koncert? Da je u pitanju neka mala privatna televizija već bi ih zatvorili sve kompletno i za mnogo manje od ovog što RTS čini.
Zašto piše Kurir, B92 i ostali mediji o ovome a ništa se ne čini i harač i dalje traje i još i prete?

Bole

pre 11 godina

Ja ne placam pretplatu, niti cu placati, niti mogu da mi plene nesto, a ne mogu ni da udju jer imam blindirana vrata. A plus nemam TV a oni mi salju pretplatu :) e to me zanima kako su oni dosli do zakljucka da im ja dodjem za nesto sto nemam i ne koristim. Moze licno da mi dodje njihov gazda senjor Tijanic pa cu njemu licno da objasnim kako stoje stvari.

ice9

pre 11 godina

А шта ако неко не жели да гледа РТС, ако неће и не интересује га да има икакве везе са РТС-ом, зашто он онда да плаћа претплату и са којим правом ви отимате људима новац на силу.
Направите скремблер па ко хоће да вас гледа нека вас гледа, и овако РТС служи само да трује људе пропагандом владајућих странки, па зар то требамо да плаћамо?
Срам да вас буде.

predikat

pre 11 godina

Ja plaćam SBB na kome nema reklama. RTS mi u životu ne treba sa žikinom šarenicom i kreštavim voditeljkama kojima su 4 padeža dovoljna da prenesu informaciju. Naročito nemam nameru da plaćam za gledanje reklama.

Bole

pre 11 godina

Ja ne placam pretplatu, niti cu placati, niti mogu da mi plene nesto, a ne mogu ni da udju jer imam blindirana vrata. A plus nemam TV a oni mi salju pretplatu :) e to me zanima kako su oni dosli do zakljucka da im ja dodjem za nesto sto nemam i ne koristim. Moze licno da mi dodje njihov gazda senjor Tijanic pa cu njemu licno da objasnim kako stoje stvari.

Nikola

pre 11 godina

Placam kablovsku na kojoj imam RTS. Placam OPEN TV na kojoj imam RTS? Zasto i njima jos da treci put placam preplatu. Ne trebaju mi niti me zanima sadrzaj na njima. Nemam zemaljsku antenu niti ikada gledam te programe. Neka operateri koje sam pomenuo navedu da se za te programe mora placati posebno pa ko hoce neka placa. B92 moze pomoci narodu da se vise resi ovaj problem oko RTS-a. Hvala....

crni domino

pre 11 godina

I za te prekrsitelje zakona nikom nista?! Oni mogu da krse zakon, a mi smo duzni da placamo takvo smece, inace zaplena imovine!?
...
Po ko zna koji put pitamo sta radi to nase tuzilastvo i sudstvo?
Da li je ovo pravna drzava!? Ili drzava feudalaca?

Alex

pre 11 godina

Da li se neko seca sta je Toma rekao da ce biti prva stvar koju ce uraditi kada postane predsednik?

Verovatno nema zakonsko pravo da ovo uradi, ali je rekao da ce Tijanica odmah da zameni!

dragan

pre 11 godina

Hvala da ste to objavili. Ako navodno prihvatmo zapadne tržišne vrednosti onda je nedopustiovo imati televiziju koja uzima pare od gledalaca i emituje im reklame. Ali RTS propada onima koji su na vlasti, tako da je vlast štiti, onemogućavajući sud (koji je takođe partijski) da donesu presudu protiv RTS. Takvih primera da smo daleko od EU ima mnogo. Upravo smo imali slučaj da je Ustavni sud protivustavno štitio bivšeg predsednika da da ostavku i da se ponovo kandiduje na izborima. Takođe obratite pažnju da u predizbornoj kampanji ni jedna partija nije nudila ikakve izmene po pitanju pretplate ili reklama kada je RTS u pitanju. Kada sve to vidimo, dovoljno je samo na slučaj RTS (i službenika Aleksandra Tijanića) da znamo gde smo i zašto smo tu.

Lala sa jugozapada Bačke

pre 11 godina

Sve ste rekli u ovom textu + što nemam "kopiju ugovora" koji sam potpisao sa Tijanićem, tako da mi možete pljunuti pod pendžer...

komarac

pre 11 godina

Pošto dobar deo građana poseduje,neki vid kablovske(sbb,open iptv,total...),treba RTS-ove kanale uvrstiti u poseban paket,koji bi se dodatno plaćao.Dosadašnja politika RTS-a je obična otimačina,iz prostih razloga:ne postoji potpisan ugovor,EPS nije preduzeće za naplatu takvih usluga,dosadašnja praksa je neustavna......

Crna

pre 11 godina

Pobogu, neka već jednom neko nešto URADI po ovom pitanju! Očigledno i potpuno neskriveno kršenje zakona i svih prava građana apsolutno zahteva da se podnese tužba za krivična dela kojima obiluju odgovorni u RTS-u. Već odavno je vrlo očigledno krivično delo od strane države kojim se javno pljačkaju građani i NIKO ništa ne čini. Ne mogu da shvatim dokle više ovo moramo da trpimo. Sve u vezi tepretplate prosto vrišti "krivično delo" i "nezakonito" i nikom ništa. Kako bi bilo da ja pevam na prozoru svaki dan a onda sa naoružanom pratnjom idem po komšiluku i naplaćujem im za koncert? Da je u pitanju neka mala privatna televizija već bi ih zatvorili sve kompletno i za mnogo manje od ovog što RTS čini.
Zašto piše Kurir, B92 i ostali mediji o ovome a ništa se ne čini i harač i dalje traje i još i prete?

3D Televizor

pre 11 godina

Posto je to kako se stalno istice televizija svih nas, jel mozemo onda mi da znamo koliko ta nasa televizija ima zaposlenih kolike su im plate , od direktorske pa sve do cistacice, koliki su prihodi i rashodi te nase televizije.Jel mozemo mi doci negde do tih podataka ili jednostavno to nasa televizija krije od od njenih vlasnika to jest svih nas...

OTPOR

pre 11 godina

Ostavite to zlo više, danima pišete o nečemu što ni po kom kriterijumu nije javni servis. On je odavno morao da bude transformisan u jeftin, efikasan, nezavisan javni servis, sa malim brojem zaposlenih (oko 500), a šta je urađeno? Imamo "javni servis" u kome radi 4000 ljudi, što je više nego u najjačim fabrikama u Srbiji. Kolike su plate čelnika javnog servisa? Kolike su plate nazovi voditelja? Ko obavlja tehničke poslove u RTS-u, da li to rade stručnjaci sa RTS-a ili "kooperantske" firme, i koliki je odliv novca zbog toga? Kakakav je završni račun RTS-a, da li je iko video gde se troši novac, ko ga troši, da li je ikada poreska uprava ušla u RTS i ispitala poslovanje? Nije nikada niti će jer RTS nije javni servis niti će ikada biti. On je glasilo vlade, ponizno sluša ono što mu kažu ljudi sa vrha, narod tu nije bitan jedino se od njega traži da finansira tu nakaznu tvorevinu, tvorevinu koja je dobrim delom kriva za zlo devedesetih. Ako je u pitanju javni servis građana, zašto se nikada nije mogla čuti reč kritike na račun aktuelnih vlasti, zašto nikada novinari sa RTS-a nisu pokrenuli pitanje odgovornosti ljudi na javnim funkcijama, nego su to radile komercijalne televizije poput vaše? Gde je istraživačko novinarstvo što je osnovni postulat javnog servisa? Upamtite, RTS nije javni servis, i dokle god to ne bude ne može od građana Srbije da traži plaćanje bilo kakve pretplate, jer neću i ne želim da plaćam reklame za aktuelnu vlast ma ko je činio! RTS je bio zlo i ostaće zlo!

gaccaka

pre 11 godina

Zamolio bih predsednika Srbije gospodina Tomislava Nikolića, da održi svoju reč koju je dao u predizbornoj kampanji gostujući na RTS-u i već jednom "PODKREŠE KRILCA" Aleksandru Tijaniću

Darko

pre 11 godina

RTS je indirektni budzetski korisnik,sto znaci da se vec dobrim delom finansira iz budzeta Republike Srbije.Drugu stavku cini marketing.Pa jos i pretplata???Sta je sledece,Tijanicu?Skrembluj signal pa mozemo da razgovaramo.Ako mi se gleda RTS,platicu.Kraj.Ovde se ne radi o 500 dinara mesecno,vec o 500 dinara x pet miliona brojila svakog meseca.Gospodine Tijanicu,bilo bi umesno da deo kolaca date i lokalnim i regionalnim medijima.

Goragora

pre 11 godina

Imam 50 godina. Zivim u garsonjeri od 20 kvm koju jos nisam otplatila. Imam TV ali nemam RTS program. Nemam kablovsku. Pomocu sobne antene hvatam B92, Avalu, Prvu,...
Jedva stizem da isplatim sva potrazivanja (struja, voda, grejanje, ....), samo mi treba jos RTS koji ne hvatam. Ugovor sa RTS-om nisam potpisala. Bre, ovo je da covek izludi.
A sta ako izgubim posao? Sto je vrlo realno kao za 95% gradjana Srbije? Sta ce onda biti? Hoce li mi drzava dati socijalu (bar da platim RTS pretplatu, struju i vodu)? A hleb? Njega cu mozda naci u nekom kontejneru.
Dzabe sam isla na fakultet i imam 2 godina radnog staza, i posteno radim kao idiot, kontejner mi ne gine.
I sta me briga da li je RTS=Tijanic!!! Moze da bude bilo ko! Sve je to isto! Jadni smo mi...
I sada salju neke izvrsioce naplate duga. Samo ce neko da izgine na pravdi boga. Ne mogu da mi uzmu nista! Nemam nista! Mogu samo da me odvedu u Zutu kucu i da mi povade organe pa neka onda naplate sve. I RTS, i sto sam srpkinja, i sto sam bila Titov pionir, i sto sam zavrsila fakultet, i sto radim 27 godina, i sto sam rodila dva zdrava muska deteta ovoj drzavi, i sto nisam lopov, i sto redovno placam sve, i sto sam iz neke druge price za razliku od onih koji donose ovakva pravila, i sto patim za Jugoslavijom, i sve , bas sve.
Valjda ovi moji organi bez obzira na starost mogu da podmire sve moje dugove prema zulumcarima zeljnim nasih zivota.
Neka im je prosto!

Серђо

pre 11 godina

У Србији је на сцени робовласнички фашизам, где је од робовлашништва узето служење за ситне новце а од фашизма је преузет циљ што мањи број живих и способних грађана.

PravdaNS

pre 11 godina

Pothitno ukinuti tv-pretplatu!!! Pa većina nas plaća kablovsku, a ponuda programa (50-60 kanala) je dobra i to košta oko 900RSD, a ovim državnim parazitima treba platiti 500RSD!!! Pljačjaju narod na neviđen način. Odmah ukinuti pretplatu a paraziti neka izdržavaju sami sebe ako mogu, ako ne, neka se ugase i kraj priče. Pa dokle će više građani Srbije da isplaćuju plate zaposlenima na RTS-u?!

frrfr

pre 11 godina

Za ovo što govore "samo probajte da ne platite pretplatu u Britaniji, Nemačkoj ili Austriji"

aj nek neko od poslodavaca samo proba da ne plati doprinose ili kasni sa platom, aj nek neko proba da ti uskrati plaćenu uslugu (zdravstvo) i ostale bajkovite osobenosti Srbije.

heavy

pre 11 godina

imam cetiri brojila u kuci od toga su dva vezana iskljucivo za grejne kotlove i jos brojilo u vikendici u kojoj nema tv,placam kablovsku a ovi mi tarifiraju pretplatu na svih pet brojila.e pa aj neka mi zakucaju ti izvrsitelji na vrata...

Sumadinac

pre 11 godina

Da, bas zbog revolta,jer je kao RTS prekrsio zakon,gradjani ne placaju TV preplatu.Hahahaha.Pa lakse je i lepse ne placati svoje obaveze prema drzavi i njenim institucijama, i te pare trositi na nesto drugo. A vi ih samo ohrabrujte i dajte im izgovor za to.Uskoro ce onda doci izgovor i za porez,gas,vodu,struju,komunalije...Pa kad onda opet sve stane kao i pocetkom devedesetih godina,jer nista ne moze da funkcionise bez para.
(djole, 22. jun 2012 08:41)
Vidis Djole, kad ne platim struju ili gas oni dodju i iskljuce mi koriscenje, pa zasto nebi RTS isto to uradio, iskljuce /skrembluju/ kanale i onda mi koji ne placamo pretplatu ne mozemo da gledamo, e zato je ova buka, neko je doneo zakon da ti uzima 500 dinara za nesto koristio ti ili ne.

Nadezda

pre 11 godina

Ja cak ni televizor nemam u kuci a moram da placam pretplatu koja mi je nametnuta na pokvaren nacin. I nisam jedina.
To ne postoji nigde u svetu!

kamicak011

pre 11 godina

Program RTS-a ?? Blago receno nikakav. O njihovim reprizama repriza ima vec dovoljno viceva, filmovi nikakvi, emisija kutlurnog sadrzaja nema, prava na emitovanje sportskih dogadjanja odavno pripadaju drugima (izuzetak evropsko prvenstvo), jutarnji program je prerastao u beskrajno ponavljanje 90 % netacnih metereoloskih izvestaja, voditeljke imaju odevne kreacije koje vise dolikuju nekim plazama a kreativnost i informisanost plavusama na istim, (bez zle namere da uvredim plavuse, jer je moja kosa iste boje), informativni program, izuzev emisija Olivere Kovacevic, jednolican, jednostran, pristrasan i stranacki obojen, - sve u svemu NULA. Tijanicu, vreme je da odes, prevazidjen si u svakom pogledu...

ZLOBEX

pre 11 godina

Da se RTS finansira kao i javna rasveta ,parkovi, trotoari, spomenici, plaže, mostovi ...(što naravno mnogi ne koriste), i da naravno to opet MI placamo, a ne Norvežani, sigurno na ovu temu ne bi bilo pola hiljade komentara kao juce , a verovatno i danas.

Beast from the East

pre 11 godina

Kakva je to demokratija da me uslovljavaju da placam rtv? Zasto nedaju mogucnost da se narod izjasni ako zeli da gleda taj program i placa.

Biser

pre 11 godina

Zamislite penzionera koji krpi od prvog do prvog sa 10 000 din i sad treba preživeti , platiti sve komunalije, zatim jos i tv sprdnju RTS.Potom upali neki rashodovani tv prijemnik iz devedesetih i naleti na lepog brku koji masti svoj brk sa nekim jelom za čiju pripremu treba četvrtina njegove penzije .Čovek mu se sprda u lice, a ovaj je mogao za tih 500 kinti barem jednom da ruča ko čovek . I sad njemu krče creva a lepi brka ždere od njegove penzije. E zemljo otvori se.

Lesa

pre 11 godina

Ako živim u demokratskoj zemlji onda me sa ovakvim glupostoma nebi smeli smarati. Moje je pravo da ne gledam RTS. Ako plaćam kablovsku odkud nekom pravo da mi posebno traži novac za neki drugi kanal. Na kablovskoj imam RTS, kako su njima dozvolili da ih emituju a da im ne plaćaju. Vlast zna da ulaskom u EU taj harač mora da ukine a ipak ćute o tome.

igor

pre 11 godina

Ako ne platim struju iskljuce mi struju, ne platim telefon, iskljuce mi telefon. E posto ne placam RTS iskljucite mi RTS i resen problem. Nego jok, saljete reketase. Bando lopovska

I po ovome smo najgori u Evropi

pre 11 godina

RTS je po manje-vise svim relevantnim kriterijumima najgora nacionalna televizija u regionu (o Evropi da ne govorimo): najgori program, najruzniji vizuelni identitet, tehnoloski prevazidjena i najzaostalija, najlosiji kvalitet prijema... Ovaj danasnji RTS ostavlja isti onaj sramotni utisak jada i bede kao verzija iz 90-ih. Dno dna. Svako ko ima kablovsku/sastelitsku i koji povremeno vrti strane kanale zna o cemu pricam.

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Samo vi napadajte RTS, mene zanima veceras da li ce Slobodan Popadic uspeti da dobije 2 iz matisa i uzme lovu od tetke a u neee pogresio sam oprostite veceras cemo zasnati da li ce Sima Bumba uspeti da diplomira na Pravnom fakultetu u Beogradu sada nama vec daleke 1971.godine !

Da li treba da spomenem Acu Stojanovica,Nedeljka Kovinjala ???

Mladen

pre 11 godina

Veliki broj ljudi u Srbiji gleda kablovsku televiziju, ajde da uzmemo SBB kao primer... Kod SBB KTV, RTS 1 se emituje na frekvenciji C05 (175,25 MHz), a RTS1 u etar šalje signal na frekvenciji C06 (182,25 MHz).
Znači, ne gledam RTS na frekvenciji koju oni emituju, nego koju mi prosledjuje kablovski operater čiju pretplatu uredno plaćam... Ne kapiram šta da plaćam RTS-u? Ko je ovde lud a ko zbunjen? NEĆU DA PLATIM!!!

Osa

pre 11 godina

Ja bre nisam imao novca da kupim nov televizor, vec sam uzeo polovan i sad će neka Tijanićeva ekipa da mi dođe pred vrata da mi uzme televizor da bi se naplatio račun za neki tamo RTS koji me apsolutno ne zanima!

Pa nemoj da me pitate šta ću da radim!

Ujed pcele

pre 11 godina

Umesto sto pisete o tome da li je RTS u pravu sto salje izvrsitelje ili nije, da li krsio zakon o reklamama, napisite tekst o tome sta je pretplata i koliko ona u sebi nosi zakonsku osnovu.
PRVO: Napisite kojim zakonom je utvrdjena pretplata, kojim podzakonskim aktima se odredjuje visina pretplate i da li je u skladu sa ustavom. Dakle, da li je zakon prosao proceduru ustavnosti i objavite odluku Ustavnog suda.
DRUGO: Napisite da li je skupstina donela pravilnu odluku i donela zakone kojim se pretplata regulise i na koji nacin.
TRECE: Da li RRA ima pravo da izdaje licence kablovskim operaterima, a na stetu RTS-a.
CETVRTO: Kojim zakonom je skupstina odredila da se za jednu uslugu gradjani obavezuju da placaju duplo, i kablovskim operaterima i RTS-u.
PETO: Kojim je zakonom regulisano da kablovski operateri mogu da uniste sistem prijema TV signala sa zajednickih antena i na koji nacin je regulisano to njihovo pravo.
SESTO: Ako gradjani dobijaju program RTS-a preko kablovskog operatera, zasto RTS ne naplacuje od kablovskog operatera uslugu emitovanja. A ukoliko naplacuje tu uslugu, kako moze od gradjana da naplacuje pretplatu.
Sva ova pitanja mogu da pomognu gradjanima, a ne da im tekstovima o prinudnoj naplati stvarate strah. Da bi neko naplatio "dugovanje" on to mora da dokaze. A dokazuje se samo na sudu, koliko sam ja obavesten, a naplacuje se jedino preko pravosnaznog resenja. Racun koji meni ispostavlja RTS ja mogu da kompenziram racunom o nekvalitetnom programu.

Kol

pre 11 godina

Da parafraziram beogradski sindikat, da vidim tog junaka sto mislim da mu platim pretplatu jedino sto imaju dobro je poneki sportski prenos a i to ne mozes da gledas ko covek jer im komentatori lupetaju vise i od nasih politicara!

Lazar Katanic

pre 11 godina

A i sportski deo je fantastican(prvak drzave u euroligi se prenosi samo kada igra kod kuce i sl...)- sramota!!! Nema tog izvrsitelja koji ce mi to naplatiti!!!!!!!

ralexic

pre 11 godina

APSURD br:1:TV pretplatu placaju sva domacinstva koja dobijaju struju od EPS-a,TV prijemnik nije obavezan.
APSURD br 2;Ako se domacinstvi napaja iz vlastitog agregata ili akumulatora a ima TV prijemnik ne placa pretplatu.
APSURD br 3;SBB placa RTS-u emitovanje programa i zasto mi koji imamo kablovsku i placamo je placali plus RTS ,a ne placamo istalih 70 kanala.
APSURD br 4:RTS ubija u pojam gledaoce reklamama a trazi pretplatu?

View

pre 11 godina

To što je RTS prekršio Zakon o oglašavanju je sitnica u poređenju sa svim ostalim kršenjima zakona. U ovih 1500 karaktera koliko B92 dozvoljava za komentare, ne mogu stati sve RTS-ove kriminalne radnje, kao i njihovih prijatelja iz EPS-a.

Zato, ukratko: Tzv. RTS pretplata je taksa na televizor (!?), uvedena na protivustavan i protivzakonit način. Uvođenje nameta na takav način ukinuo je knez Miloš na Đurđevdan 1835. god., čime su u Srbiji ukinute sve feudalne obaveze i nameti.

Niko od nas nikada nije ovlastio EPS da bilo kome ustupa naše lične podatke, sklapa u naše ime ugovor sa trećim licem, niti da u naše ime vrši prenos našeg novca bilo kome. Niko nema pravo nikoga da obavezuje na neku obavezu bez ugovora. Osim mafije, naravno.

Svako od građana ko se nigde nije evidentirao kao lice koje ima bilo kakve obaveze prema RTS-u, ne može biti njegov pretplatnik. Sve dok nema potpisa građana kojim se prijavljuje nabavka TV-a, saglasno Zakonu, nema ni tzv. "verodostojne isprave" te je samim tim i svaka tužba RTS-a neosnovana, a vođenje evidencije o građanima protivzakonito i protivustavno. Obaveza plaćanja RTV pretplate nastaje tek po prijavljivanju prijemnika, bez čega je fakturisanje RTV pretplate preko računa za struju PROTIVZAKONITO, tj. NIŠTAVNO.

O tome da dva puta finansiramo RTS, preko budžeta, a drugi put neposredno kroz pretplatu – poseban je presedan.

Sve u svemu – još jedna hajdučija koja nikako ne sme da im prođe. U protivnom, očekujte taksu na toster.

Bojan

pre 11 godina

I kada cemo da prestanemo da placamo tu pretplatu i da nam vrate sto smo dali do sada??? Jer RTS ocigledno krsi zakon, imaju primanja od marketinga sto im je opet zakonom zabranjeno, ali sta to sve ima veze, bitno da mogu da nas tuze, pozivajuci se na taj isti zakon...
Gde mi zivimo, u kakvoj rupi, gde te moze ko hoce i kako hoce!!!

Ms

pre 11 godina

Dobijaju novac iz budzeta, dobijaju novac za prenos cirkusa iz skupstine takodje iz budzeta, debelo naplacuju reklamni prostor. Nije im dosta, pa bi malo i od naroda sa primanjima ispod minimuma. Za uzvrat narod dobija najbudjaviji dnevnik, Ziku psovaca dece, Radosa Bajica i sasavu druzinu otrcanih viceva, Sotrine gluposti, SFRJ serije. Ukratko, jedno veliko nista. Da ne pricam o tome da im je grafika na nivou lokalne televizije iz 85. godine.
Verovatno im novac od pretplate treba kako bi sve praistorijske serije prebacili na HD rezoluciju i DTS zvuk, da nam pruze bolji uzitak dok gledamo Gigu moravca, Radasina i ostale serije rekordne gledanosti.

srednjisloj

pre 11 godina

vec dugo cekam da se narod digne i razbuca partokratijsku bandu; mozda ce unistavanje ovog parazita na celu sa polupismenim srednjoskolcem biti povod. Zivela pretplata!!!

Мостовљанин

pre 11 godina

Претплата се плаћа да би се та телевизија финансирала? Што онда пуштају рекламе? И јаре и паре? Што пуштају пра-историјске серије, типа "Камионџије"? Зашто Прва или друге станице имају право да преносе догађаје с терена на ком игра репрезентација, а РТС дрви нешто десето? Укинимо право РТС-у да пушта рекламе!!!
Текст на ту тему, од прије 3 године: http://mostovljanin.wordpress.com/2009/12/06/%d0%b4%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bc-%d1%82%d0%b2/

PPeca@SER

pre 11 godina

Ja ne znam sta je to RTS?!? Ja od njih provereno ne primam program.
Imam kablovsku, preko nje gledam sta imaju u ponudi. A i da nemam kablovsku, ne bih mogao da primam program RTS-a jer oni nemaju mrezu predajnika.
RTS je odlucio da iz svog sastava iskljuci novoosnovano Javno preduzece "Emisiona tehnika", i od tog trenutka ni jedan TV prijemnik u Srbiji ne moze da primi direktno program RTS-a, pa samim tim nemamo sta ni da im placamo. Oni, fakticki, prave svoj interni program pa neka ga sami gledaju i finansiraju.
Ukoliko zele nesto da naplate, kao sto naplacuju od kablovskih operatera (znaci zele da naplacuju duplo svoj program), neka emitovanje programa naplate od ETV-a.
A najvaznije je pitanje reklama. Naime, ja ne zelim da placam osposobljavanje kadrova RTS-a da nas bombarduju reklamnim materijalima kojekakvih firmi, i da to jos i naplacuju. U tom slucaju, za te pare, placacu svoje radnike koji ce to raditi u moje ime.

bezimena

pre 11 godina

placanje drzavne televizije je normalno svugde u svetu
(roj, 22. jun 2012 12:03)

U normalnom svetu program državne televizije NIJE komercijalni, u normalnom svetu se taj program NE naplaćuje od vlasnika elek.brojila (televizor nije proizvod koji obezbedjuje EDB niti je iko u obavezi da ga ima), već samostalnim računom od onih koji ga gledaju, u normalnom svetu oni koji plaćaju kablovsku TV, NE plaćaju državnu itd.itd.!

bobi

pre 11 godina

Mene zanima samo da li ce ti sudski izvrsitelji da idu i u Bujanovac, Presevo, Novi Pazar, da plene imovinu, imajuci u vidu da je tamo najmanja naplata pretplate?

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Raspustiti RTS, raspustiti Tijanica, raspustiti RRA i sve slicne lezilebovicke i toboznje regulatore.
(Tijanica na sud za ucesce, ili bar podstrekavanje za ubistvo Djindjica)
U budjavom budzetu odvojiti pare za ONO sta bi trebao raditi drzavni "servis", pa jednom, eventualno dva puta godisnje, raspisivati konkurse za osmisljene projekte.
Uvesti porez na sund i kiceraj i od toga finansirati sadasnji RTS, zabraniti im i sekund reklame.
Ako ne mogu dva, dovoljan je i jedan kanal - bilo sta samo da se ne finansira MONSTRUM.
Uostalom, cega ima vise kulturnog na drzavnoj od recimo b92 - osim reklama drzavnih, pardon JAVNIH preduzeca?
Nikako da se obelodani cena minuta na drzavoj TV, sve zajedno sa sterilinim prenosima PRAZNIH KLUPA u Skupstini, za koje DODATNO placamo iz Budzeta.
Sta to Tijanic zna, cime drzi u saci SVU VLAST, da mu se svi hirovi ispunjavaju?
Da li ce, po obecanju sa stiropora, Nikolic smeniti (bar) Tijanica?

pfcdejan

pre 11 godina

(Odliv mozgova, 22. jun 2012 14:04)
A sto bi ja placao 2 kanala 500din kad imam kavlovsku sa 70 i kusur kanala za 1000din.
Ako ne platim kablovsku oni dodju i iskljuce, pa tako ako ne placam RTS neka iskljuce.Ali fora je u tome sto ja sa njima nisam potpisao nikakav ugovor i ja ne uzimam njihov signal antenom, vec preko kablovskog operatera.
Ovo sto oni rade je gore od turaka pre 500 godina.

dvojba!

pre 11 godina

Neko kaže - pa kad ne plaćate struju, oni vam iseku struju.

Gospodo, ako ja neću da plaćam Tijanića, slobodno nek mi skrembluje svoje kanale, neću žaliti. Ali zaplena televizora? Kućnih ljubimaca?!! Ovo je kao da ne platite račun za struju, a onda neko iz Elektrodistribucije dođe i počupa vam sve instalacije u stanu. E pa pazi bogati!

Bedevija

pre 11 godina

Ma ukinite tu nesretnu televiziju, em je niko ne gleda em treba da se plati jos za nju, pa je lepo prodajte nekim privatnicima koji znaju kako i sta sa njom i to sve besplatno po gledaoce.

Milan Petrović

pre 11 godina

Treba proveriti da li ustav dozvoljava da se nekome (nama građanima) nametne neka usluga i zahteva plaćanje iste. Šta ako nemam da platim? Dođu odnesu mi stvari i ja opet nemam da platim? Šta ako i neko drugi počne da nameće usluge, npr. parking servis, nema veze što nemate auto, morate da plaćate parking jer vam mi nudimo parking mesta.Ili, nema veze što ne koristite fiksni telefon , platite, jer imate telekomov priključak. Gde je kraj? Pa u mašti naših političara koji cede suvu drenovinu(nas građane).Sve to fukcioniše po principu "ček da vidim koliko mi para treba?"

Zaphod

pre 11 godina

Ma, nije moguće? Oni to rade u interesu građana Srbije, da znaju gde ima šta jeftino i povoljno da se kupi, koje je pivo najbolje za omladinu, i gde se mo'š najpovoljnije kladiti...

boca

pre 11 godina

Od mene nece dobiti ni zutu banku, posebno me iritira ona odvratna spica za dnevnik koju je Tijanic vratio verovatno po nalogu Mire Markovic. A za insajder imam pitanje. PA STA POBOGU VISE CEKATE? PROCESLJAJTE MALO RTS. Pa da uhapse konacno tog Tijanica.

Ivan Nis

pre 11 godina

Trenutno koristim IPTV, ranije SBB. Ja sa RTS-e nemam apsolutno nista! Neka Telekom resi svoj problem sa gospodom iz tkz. javnog servisa!

Djokica

pre 11 godina

Ma ko kaže da u SVIM ZEMLJAMA postoji "javni servis" i obaveza plaćanja. Da li je to, na primer, slučaj u Americi i Kanadi? Sigurno ima još mnogo zemalja u kojima takva obaveza ne postoji. A tamo gde postoji, program "javnog servisa" ne može da se poredi sa ovim što se nama servira i što malo ko gleda. Vi koji se pozivate na Hrvatsku, pogledajte kakav je program HRT-a, a kakav RTS-a.

Čista pljačka naroda, da se udomi gomila rođaka i "zaslužnih" po partijskoj liniji! 500 dinara za dva šugava programa koji ni po čemu nisu "javni servis", a 900 dinara za stotinak kablovskih programa! Gde je tu logika?

Dejan

pre 11 godina

Kada ce RTS da ispostuje zakon i da postavi direktora koji ispunjava minimum zakonskih uslova, a to je da barem ima fakultet!! Sramota da takav covek opstaje na funkciji godinama samo zato sto trguje informacijama!
A ekipa za napatu neka slobodno dodje ali videcemo kako ce da ode!
Mada to i nije lose. takva jedna odluka moze ponovo da izvede ljude na ulicu, da oteramo ova g...na iz svih partija redom, to je jedna kaljuga uzasna, i Dacica, Dinkica, Tadica, Vucica, Cedu, sada je to ocigledno, ne mogu da se pogode oko plena.

Pera

pre 11 godina

Realno, ako RTS tuzi one koji ne placaju pretplatu, trebalo bi svi mi koji je redovno placamo da podignemo kolektivnu tuzbu za povracaj svih dosadasnjih uplata pa da vidimo ko je jaci...

Boniperti

pre 11 godina

Za sve one koji preporučuju skreblovanje RTS-a: Pa, da li ste vi normalni!? Ko bi normalan dao novac za onaj program!? To bi verovatno bila i smrt RTS-a (ja bih to voleo, da se razumemo). Znaju oni da nemaju kavliteta da se takmiče sa ostalim srbijanskim komercijalnim televizijama (iako lestvica nije toliko visoko), zato i hoće da otmu od naroda novac kako bi i dalje zaglupljivali jedan deo države i uhlebljivali stranačke niže činovnike.

zrad

pre 11 godina

Ja plaćam TV tri puta: kablovska jednom i dva puta RTS (jednom plaćam RTS kroz struju, a drugi put u ime firme, jer imam firmu prijavljenu na kućnoj adresi). RTS uopšte ne gledam i nije mi jasno da li postoji zemlja u svetu da se jedan TV mora plaćati tri puta.....

ms

pre 11 godina

@Sumadinac
Upravo u tome i jeste fora. Skremblovali bi oni svoje kanale, ali znaju da bi im mozda 5% ljudi placalo. Ovako metodom haraca uzimaju mnogo vise.
Licno bih voleo da to tako bude, jer im ne bi dao ni dinara. Zasto mojim novcem da se finansiraju dzabalebarosi u RTS-u? Neka lepo skrembluju svoj program, pa ko hoce neka im placa, ja sigurno necu.

radomir

pre 11 godina

LJudi, setite se izbora 2000-te. Da bi oborili Miloševića DOS je na velika zvona tvrdio da će ako dođe na vlast kao prvo ukinuti TV pretplatu vezanu za struju, (ako se ne varam tvorac toga zakona je bio Šešelj). Kada su pobedili Miloševića stvarno su ukinuli taj zakon. No, ubrzo posle toga ponovo donose isti zakon, sa još jačom regulativom i većom taksom. Tadašnji novi ministar- valjda informisanja, sa toliko pompe i samouverenosti da je donošenje tog zakona "CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUĆE". Pa sada vidite šta je politika i kakvi su političari kada se dočepaju vlasti. Da ne ispadne da samo kritikujem, predlažem: RASPIŠITE REFERENDUM!

bole.lozac

pre 11 godina

...citajuci komentare, vidim da se ljudi upustaju u diskusiju za i protiv. da rezimiram. zar nije svacije pravo da odluci sta zeli ili ne zeli da gleda. ispostujte moje pravo, ne zelim da gledam rts...

Zeljko

pre 11 godina

Srbija je narod a narod je odlucio da nije zadovoljan odnosom cene i kvaliteta programa, kao i nacinom na koji je uvedena pretplata.
Ocigledno se u Srbiji jedino blokadom puteva moze nesto postici...
Dokle ce se primitivnim metodama ostvarivati osnovna ljudska prava?!

Katarina

pre 11 godina

Konacno jedan realan tekst u Kuriru! Sto se mene tice, mogu i da mi iskljuce i RTS 1 i RTS 2, sve domace serije sam odgledala i to vise puta, dosta mi je! :)
Pretplata za ova dva kanala je 500, a za nesto manje od 100 kablovskih kanala na kojima je program mnogo kvalitetniji placam 800, gde je tu logika?
Obustavite placanje RTV predplate!

Prelila se casa

pre 11 godina

Zar su se za ovakvu drzavu borili nasi preci da je sacuvaju.Ljudi nemaju za osnovne zivote potrebe a oni salju prinudne izvrsitelje da ljudima odnose tesko kupljene stvari iz domova.
E pa PRORACUNALI STE SE.Dosta su ljudi cutali, vreme je da se ovome stane na put...
A ti Tijanicu dobro razmisli sta radis jer kad se podigne narod onda vise nema nazad...
Niko vam ne brani da nam ugasite RTS ali da nam na silu nametnete da placamo nesto sto ne gledamo, to nece da moze...
Ljudi, dajte da se bar jednom slozimo, neka se salju peticije, pisma, pozivi...
Ovome mora da se stane na put brzo...

peca

pre 11 godina

@kinez
Ostale televizije ne naplaćuju pretplatu...loš Vam je program, loši ste, jako... navijački inf. program, reprizirate bedne serije...o obrazovnim emisijama da ne pričam (osim ako Žikina šarenica ne spada u obrazovni program :) ) ... smešno je kada kažete da je pretplata civilizacijska tekovina u svim evropskim zemljama...slažem se...kada dostignete BBC standarde, biće nas dovoljno koji ćemo se praviti Englezi i plaćati pretplatu...RTS mora da odluči da li je javni servis ili komercijalna televizija, ne može oboje...napravite kvalitetan proizvod, pa ga prodajte, a ne da kukate kako Vam je malo para...pobunite se zbog loše opreme, loših urednika...pa da EP gledamo na RTS-u, a ne na HRT-u...

milso

pre 11 godina

Ne placa se pretplata da bi se odabrao program, nego sto se poseduje televizor... Onaj ko ne placa pretplatu ne sme ni televezir da poseduje!!! Platite svi pretplatu, pa ima i bolji program da gledamo! Tipicno srpski, daj, daj, daj ali molim za dzabe.! Necete da platite, TV kroz prozor i mirna Rusija. Gledajte preko interneta. Mada mislim da bi i za to trebala pretplata kao i za radio u stanu i u autu, kako normalne drzave i rade..!

Isto tako i sa strujom. Ko ne placa, njemu se sece..
Ko ne placa osiguranje za auto, skidaju se tablice.
Ne platis li kiriju za stan, dovidjenja!
(Albert, 22. jun 2012 11:51)

Molim? Plaća se pretplata za televizor? Da li me oči varaju ili je ovaj čovek upravo izjavio da se mora plaćati pretplata za televizor?

maksa

pre 11 godina

evo ovako. ja od ovog leta zavrsavam foto celije s kojima cu imati dovoljno struje da prodajem edb-u a sto se tice rts-a, brojilo necu imati jer porez placam suncu.. :) pametni su ovi turci gde idem na odmor uskoro, na svakom krovu po solarni kolektor... a gde je srbija...???

vlada@yu.net

pre 11 godina

Kao gradjanin nemam osecaj da je RTS nacionalni servis, ali imam utisak da je servis politickih partija.Njihov informativni sadrzaj nema blage veze sa stanjem u drustvu, zato ih ne gledam i pre bih platio pretplatu B92 nego RTSu.Da su servis gradjana ovoga ne bi bilo posto su servis politicara nek im oni placaju pretplatu.

savo matic

pre 11 godina

samo pravno se moze boriti protiv rts-a tj, skupiti dovoljno
potpisa za referendum o tv pretplati i onda na glasanju odluciti,
ako je vecina protiv pretplate mora se ukinuti...

Miroslav

pre 11 godina

Milosevicev RTS je imao kvalitetniji program od danasnjeg. Od 10h svakog dana je emitovan obrazovno-naucni program koji se sastojao od ekranizacija poznatih knjizevnih dela ili filmova sa istorijskom tematikom (Ben Hur, Spartak...), emisije o matematici, otkricima, crtani filmovi na svakih sat... Bilo je sjajnih crtanih serija: Robotek, Transformersi, Nindza Kornjace... Dobre serije, nisu bili samo srecni ljudi vec i sjajne poput: Hobotnica http://www.imdb.com/title/tt0086779/ , Anno Domini http://www.imdb.com/titl/tt0088471/
, Sous le Soleil http://www.imdb.com/title/tt0172057/... Postojao je i treci kanal sa odlicnim muzickim programom. Naravno o informativnom program tadasnjeg RTS je vec sve receno ali imam utisak da je danas skoro pa isto samo perfidnije i uvijenije. Tad opozicionara nazoves nato placenikom a danas kazes da je diskutabilno njegovo zalaganje za evropske vrednsti, regionalno pomirenje i sl.

GLEDALAC MANJE

pre 11 godina

Neka drzava uvede porez na sund i kic prvoj turskoj televiziji i onoj ruzicastoj pa neka odatle finansira svog medijskog ljubimca rts.

Sumadinac

pre 11 godina

Jos jedan od razloga zasto sam precrtao glasacki listic....
(radovan, 22. jun 2012 10:21)
Pazi struja se placa kao i voda i gas po utrosku reaktivne snage pa prema tome sto potrosis to ti se i naplati to je posteno cak mislim da imamo najeftinju struju u Evropi ne vezano za plate jer ne znam koliko je Cg,Mk, BiH,KiM i u Albaniji a gore je nego kod nas.E sad resenje za RTS pretplatu je da se skrembluje kanal i da se predje na dekodere slicno kao kod HBO kanala (ne mozes da imas sliku na tom kanalu dok nemas taj uredjaj) i tada ce onaj koji zeli da ima RTS morati da kupi taj uredjaj i placa pretplatu a da puste slobodan termin za sve gradjane za vreme dnevnika 30 minuta i posle skrembluju da imaju samo oni koji placaju ,a ne da naplacuju po brojilu elektricnu energiju pa kakve veze ima struja i televizor.Srdacan pozdrav svima koji u inat nece da plate tv pretplatu ovo kradja mora da se resi.

barracuda

pre 11 godina

Djubre od njihovog analognog signala nemam nameru da placam, o njihovom programu necu trositi ni slova. Ne dam ni jedan jedini dinar.

vladimir

pre 11 godina

Ne placam pretplatu ne zato sto necu nego zato sto nemam to je cela filozofija,pozivam drage nam politicare, funkcionere da omoguci nama narodu da mozemo da radimo i da zaradimo pa cemo sve uredno da platimo,niko ne voli da bude duzan i svi vole lepo da zive.

MaX

pre 11 godina

"
"Ako Javni servis emituje i jednu sekundu obrazovnog programa, ispoštovao je zakon. Što se tiče kršenja Zakona o oglašavanju, to se odnosilo na razmak između reklamnih poruka i neobeležavanje reklamnih blokova", kaže Karadžić.
"

Onda menjajte zakon, hitno! I nećemo da vidimo reklame. Ili vas mi plaćamo, ili drugi, ne može oba. I hoćemo sindikate rts pretplatnika na opštinskom nivou.

despot

pre 11 godina

Neka mi neko odgovori da li placa hleb koji je jednom pojeo vise puta. Sto bi placali ono sto smo vec jednom platili: "Bolji zivot", "Srecne ljude", "Baba se ceslja", "Ranjene orlove" i druge "NAJGLEDANIJE SERIJE SVIH VREMEN I SVIH TELEVIZIJA". Kada RTS bude naplatila pretplatu na celoj teritoriji Srbije tada neka ide u prinudnu naplatu. Ili neka skrembluje svoj signal za nas koji televiziju gledamo preko kablovske.

Dzordz

pre 11 godina

To je taj RTS i nase "pravo da znamo sve". Interesuje sta se desilo na kraju sa konkursom koji je raspisan pre godinu dana ? jel se zavrsio ? I interesuje me jos jedna stvar .. Kolika je administracija RTS-a, a koliko imaju radnika koji rade na programu ? Kada to pogledate videcete zasto je potrebna pretplata. Ti gladni ljudi u administraciji moraju da zive od necega. A mi .. ma ko nas shisha!

P.S. Gde je grobar sada da prica o smeni Tijanica ?

Nepodoban

pre 11 godina

Opet izbegavanje istine i zakona. Ja ne placam RTS pretplatu jer ga nisam ni trazio, a ne zato sto emituju reprize i reklame. Isto tako ne bih placao ni nekoj drugoj tv stanici. Uvek ce biti besplatnih kanala a kada ih ne bude ostaje mi internet koga hocu i placam redovno. Nase je Ustav-om zagarantovano pravo da budemo slobodni gradjani i da kupimo samo ono sto zelimo. Gospodo iz RTS-a, zastitite signal pa da vidimo ko je rad da vas gleda. Odbi!

milan

pre 11 godina

Nije narod ljut zbog reklama. Znate vi vrlo dobro zasto je ljut. Prvo ste nas nagovarali da neplacamo-jer kako ste tada pricali -nema nigde na svetu da se tv placa. Kada smo pomislili da Tijanic koga je Dragan Hadzi Antic preko baba jule progurao nece to uraditi, dosli su drugi igraci istog ranga , a poslusni Tijanic nastavio sa haracem. Onda ste uveli zakon po kom kablovski opreateri nisu u obavezi da drzavi tj. rts-u placaju nadoknadu za distribuciju , pa sada mi koji imamo kablovsku , placamo duplo. Ako je rts toliko siguran u svoju gledanost , zasto lepo ne skrembluje svoje kanale , pa ko voli neka plati da ih gleda. Ali lakse je ovako , toboze javni servis. Jednostavno necu da placam nesto sto nekoristim. Isto je radio Slobodan Milosevic, slao ljude da gledaju po krovovima ko ima antenu, a sad baba julin djak salje uterivace da iznose sirotinji stvari iz domova. STRASNO

spin doctors

pre 11 godina

(Goran, Bor, 22. jun 2012 11:43)

Znači, svi mi koji tražimo više umetničko-kulturnih programa na RTS smo seljoberi i neznalice? U RTS rade fini i kulturni ljudi koji su nažalost u manjini, a onamo na konkursu za mlade talente nameštate studentima mašinstva a šutate odlične studente žurnalistike? Pa kada ima kulturnih i sposobnih, zašto ne odete na neku televiziju u kojoj nećete biti manjina? Koji Treći program, jel ovo 1996? Arhiv? Onaj arhiv iz koga vadite 99% svoga programa?

I kakve veze ceo tvoj komentar ima sa tim da RTS krši zakon i svojom programskom šemom i svojim zahtevima za pretplatu? Šta, poenta je da si ti fin, da RTS ima arhivu, da svi vole Šarenicu pa eto, što bi mi ostali glupanderi govorili nešto protiv RTS-a?

Tijaniću, menjaj ove što kuckaju komentare za tebe, ne znaju ni da spinuju kako treba.

Ms

pre 11 godina

@Zoran Milosavljevic
Smesno je porediti BBC i RTS, kao da poredis Mercedes i Yugo. BBC je napravio dosta serija i emisija koje su dozivele svetsku popularnost. Imaju najbolji informativni program, najbolje novinare itd... Da ne pominjem njihov dokumentarni program, koji je takodje najbolji. Postavljaju standarde i konstantno ulazu novac u dalji razvoj.
Gde odlazi novac RTS-a? U sta oni ulazu? U zaposljavanje jos ljudi, preko veze, koji nicemu ne sluze osim da podignu platu?
Mani te se poredjenja svetskih televizija sa RTS-om. RTS nikada nije bio niti ce biti u rangu sa svetskim televizijama. U Srbiji ima lokalnih televizija koje je prijatnije gledati i koje prave vise sa mnogo manje novca pa opet ne traze jos kao halapljivi Tijanic.

mimi

pre 11 godina

Ok plenidba,ali kako bez sudske presude i to pravosnazne.Sta reci,neka Tijanic u dnevniku2 kaze kolika mu je plata i koliko ima zaposlenih,bolje neka kopaju kukuruz nego sto ti isti novinari pricaju o temperaturi i kako se prevrnuo autobus u nekom selu u Hondurasu.

Batina ima dva kraja

pre 11 godina

Plaše mečku sa rešeto.

Nema toliko izvršitelja i policije, jer više od 70% građana Srbije ne plaća TV pretplatu ili infostan. Namerno se diže medijska halabuka oko ovog pitanja da bi zastrašeni penzioneri brže bolje izmirili dugovanja od svoje crkavice i punili prazni budžet.

Posebno neka se zamisle reformisane izvršne sudije koje potpisuju falsifikovana antidatirana rešenja o izvršenju i privatni izvršitelji koji ih takve falsifikovane upotrebom fizičke sile izvršavaju.

onaj koji ce sve da im naplati...

pre 11 godina

Ja sam jedan od onih koji pretplatu placa ali samo iz jednog razloga..Pre ili kasnije ce neko od gradjana podneti tuzbu protiv Rts-a i tu tuzbu ce dobiti sigurno ako ne pred ovim nasim potkupljenim sudom onda pred medjunarodnim ..ovo je klasican lopovluk i ne treba da budes skolovan pa da vidis da ti neko namece nesto sto neces...E kad taj pojedinac dobije presudu a dobice je 100% e onda cemo mi koji placamo da podnesemo tuzbu pa ce lepo rts meni da vrati pare i da plati kamatu, odstetu i sta vec uz to ide za sve ovo vreme sto mi otimaju a ja znam da mi otimaju.....

stefan

pre 11 godina

Ako je RTS javni servis svih građana, onda u predizbornoj kampanji nije smeo da neke stranke favorizuje.Pogledajte OKO , Upitnik ili Da mozda ne pa će te se uveriti.

Dragi

pre 11 godina

Vi ste napisali da RTS krši zakon, ali zakon će kršiti i ti samostalni sudki izvršitelji, jer ne može RTS da šalje izvršioce kod svojih "navodnih" dužnika. Prvo treba da tuži sudu svoje dužnike, pa sud da donese presudu u korist RTS-a, pa da ona pude izvršna i tek tada sud može da da nalog izvršiocima da prinudni naplate dug. U svokom drugom postupku, to bi bilo krivično delo.
Kako bi bilo kada bi ja angažovao sudskog izvršioca da naplati dug od nekog mog dužnika, a da nemam izvršno sudsko rešenje? Ljudi moji pa da li ste vi ili RTS normalni da tako nešto pišete ili da RTS traži?

Biser

pre 11 godina

Problem smo mi,a ne oni(RTS).Jer da mi nismo narod kakav jesmo lako bi se to rešilo.Sad sve i da se stvori neka kritična masa ogorčena svime i svačim u ovoj banana državici, kojoj bi ovo bio povod da iskaže svoj otpor i pokaže robovlasnicima u ovom feudalnom sistemu,da ima ZRNO dostojanstva,mi dobijamo opet pakost i zavist onih koji su bili preplašeni ili placali iz nekog drugog razloga, kao ja npr.Od uvođenja te bizarnosti pa do ove godine bio sam podstanar i pored svih problema morao svaki namet izmiriti,jer ne možeš ostaviti nekom drugom “svoj dug “.Ali, nikad ne bi pitao gde je mojih ne znam već koliko otetih dinara i zašto sam ja plaćao,a ovaj nije .Najveca satisfakcija, vredna svakog tog dinara, bila bi mi da se onom drskom balvanu od čoveka stane u kraj.Nego od svega toga nažalost nema ništa, nismo mi kadri ni toliko.Mi smo jedan mali zavidni narod koji ce jos trpeti i istrpeti štošta,a dostojanstvo nam je odavno već ništavno poput programske šeme bajnog nam RTS.

ledenjak

pre 11 godina

Ma ta pretplata je prevara veka! U Vrnjackoj Banji na sobnoj anteni 12 kanala Prva, Pink, Happy itd a RTS1 da se ubijes ne mozes da uvatis a RTS2 mozes samo da sanjas a traze da se plati, za sta? Za trange frange!

neko sabac

pre 11 godina

Ma ovaj RTS nije nista drugo do propagandna TV. Ja pretplatu ne placam zadnje 2 god jer i nemam sta da gledam pametno,a necu je ni platiti. Neka mi skrembluju RTS programe,jer i ovako sto moze da se pogleda su ove domace serije (nekoliko komada) koje se repriziraju po nekoliko puta godisnje! Tako da " CAOOOO". Sto se tice obrazovnog prog. ravna je 0.

radovan

pre 11 godina

Jos jedan od razloga zasto sam precrtao glasacki listic....RTS sluzi politicarima da ucenjuju urednistvo RTS-a+ da se emituju reklame marketinskih agencija,koje opet drze ti isti politicari,a sve to mi placamo.Sto bi se reklo,tzv javni servis im je ½sigurica½.I sve to nam je uvalila banda koja cacka nos i dize ruku u skupstini,a za njihovo opste dobro.Neko rece:kao sto bi mi iskljucili struju ili telefon kad ne bi platio,neka mi iskljuce i RTS.U potpunosti podrzavam.Vidim da se neki ljudi zale na kvalitet programa.Pa nista gori od ostalih komercijalnih televizija,ali za ostale televizije se dobija uplatnica,pa lepo platis,a gde je RTS uplatnica kada je sve po zakonu?I zasto i ostale televizije sa nacionalnom frekvencijom,koje se hvataju i obicnom antenom,ne bi bile finansirane iz pretplate,vec moraju da pustaju odvratne ljigave sadrzaje da bi opstale?Na kraju krajeva,ja sam platio dug rts-u ali nisam platio struju,hehe...

Srdjan Mandic

pre 11 godina

Ko sme u mom vlasnistvu sme da mi preti i ometa ,za sta,kakve pare,jel to vidjeno iz serije Sulejman,ajte ljudi imajte glavu,ko sta ovde u ovakvoj zemlji nije valjao.Znate ko,samo sitna buranija kao posten obican radnik.

opljačkan

pre 11 godina

ako već plaćamo kablovsku, i ne možemo da izbegnemo javni servis, neka se dogovore sa kablovskim operaterima i podele deo koji bi pripao rts-u.
ovako, plaćamo duplo jedno te isto. da ne govorimo o tome da na svako brojilo (imao-nemao tv), nakače pretplatu.

ja

pre 11 godina

Odavno sam prestala i da gledam i da placam pretplatu.Razloga ima vise, od kojih su neki jako dobro poznati cak i onima sa demencijom, koji vec napamet znaju sve serije.Dnevnik je posebna prica,sa likovima koji izgledaju kao vostane figure i citaju vesti boreci se jedino sa time na koju stranu da se okrenu jer ne znaju koja ih kamera snima. Ali to su sitnice. Ono sto mi posebno dize pritisak je vredjanje ljudi koji su zavrsavali fakultete, a sujetni Tijanic sa srednjom skolom mora u svakoj odjavnoj spici da nas podseti da je on direktor javnog servisa. Dobro dokle cemo da cutimo i gledamo kako nam srednoskolci kroje kapu dok za to vreme doktori voze autobuse i slicno? Ili je u medjuvremenu i Tijanic nesto zavrsio? Njegova bahatost i nepostovanje tog istog javnog servisa bila je ocigledna kada je ili pijan ili lud jurio muvu u jednoj emisiji.Taj covek je nevaspitan, bahat i iritantan. Opet pitam, dokle cemo cutati i dozvoljavati da nas gaze i namecu nam iskljucivo svoju volju, ne vodeci pri tom racuna o volji gradjana?

Eto tako

pre 11 godina

Pitam: Da li je LJUDSKI vezivati plaćanje TV sa egzistencijalnim dobrom - strujom, bez koga se ne može preživeti. Ne pitam da li je legalno, nego da li je LJUDSKI. Ako se slažete da nije, imam puno pravo da ne razgovaram sa NELJUDIMA.

Nada

pre 11 godina

Volela bih da nas nezadovoljne radom RTS i naplatom programa neko posavetujete kako da se oslobodimo pretplate. Mozda bi trebalo skupiti odredjen broj potpisa gledalaca da se promeni taj uzasni namet. Druge TV stanice se svojim programom trude da privuku sto vise gledalaca da bi imali zaradu. RTS kao parazitska stanica zaradjuje po dve osnove. Zahvaljujuci tome mogu da uposljavaju partiske drugove koji su poprilicno nepismeni, dikcija im je uzasna. Zbog vrlo " strucnih" sportskih reportera gledamo prenos utakmica na HRT-u. Deciji program se zasniva na crtanim filmovima. Posto gledam kablovsku televiziju trazicu da mi skinu RTS zajedno sa Pinkom sa rasporeda kanala ako je to moguce. Velike pare se unose u RTS a za uzvrat dobijamo los program. Red bi bio da sve nacionalne stanice koje su dobile frevencu dobiju deo pretplate gledalaca a ne sve da prisvaja partijska TV -RTS.

Tarabozan

pre 11 godina

Ja sam prestao da plaćam onog trenutka kada su počeli sa svakodnevnim silovanjem pod nazivom „najniža jedinstvena ponuda” kojim su barabe punile džepove poklanjajući automobile. Odnos zarada-trošak je u toj prevari bio 100:1. Pa rekoh, kome da plaćam? Bandi koja ima više nego što ja mogu da zamislim?! Trenutno im dugujem oko 30.000 i znam, oteće mi siledžije taj novac kad im padne na pamet, jer sudije ne smeju da sude po pravdi. Moraju po zakonu.

Vojka

pre 11 godina

Zar su svi nadlezni pa i sudski organi koji odobravaju prinudnu naplatu tv pretplate zaboravili na odluku Ustavnog suda koju RTV nije ispostovala (uz krsenje i drugih obaveza koje se pominju u ovom clanku) a cime se osporava uopste naplata rtv pretplate i daje pravo svima nama da prekinemo placanje.

neko_iz_mase

pre 11 godina

Hahahaha voleo bih da ovo Tijanic procita zaista. Ne placam, niti cu ikada placati RTV pretplatu. Za sve sto zelis da naplatis Tijanicu obrati se mom Kablovskom distributeru nasta cu im sa zadovoljstvom reci da skrembluju RTS jer ga i ovako nemam medju kanalima kod kuce.. KATASTROFA JE!!!

Tin

pre 11 godina

Reporteri sa EP su im terorrrrr, ne postoji ekipa toliko lose obrazovanih ljudi, da nemaju sekunde takta u prenosu, ne poznaju fudbalere, grese, bave se pogresnim temama na utakmici...uzas

crni

pre 11 godina

Pa sto se ne tuze sad!?
zbog cega smo u obavezi da placamo rts preplatu,da bi punili nekom drugom dzep!?
Drzava od zakona!
Ukinuti rts lopovluk (preplatu)

Slavoljub Tomic

pre 11 godina

Pored propusta ili kakako Vi kazete nezakonitosti u svom radu, RTS pravi jos jednu ogromnu zloupotrebu donetog Zakona o placanju RTV pretplate. U racunima za utrosak elektricne energije fakturise se i utvrdjen iznos na ime RTV pretplate za svaki mesec. S hodno zakonu o racunovodstvu i postupku pri fakturisanju izvrsenih usluga to je jedino sto moze da se pojavi na obracunu a kada je u pitanju obaveza za RTV pretplatu. To znaci da kumulativni iznos obaveze na ime RTV pretplate ne moze biti predstavljen kao obaveza pojedinacno bilo kog meseca. A sve ovo RTS radi zbog zastarelosti velikog dela obaveze koja je tokom proteklih godina pripisana svakome ko ima brojilo za evidentiranje utroska elektricne energije. Drugim recima, RTS je zakasnila da u skladu sa Zakonom naplati sva mesecna potrazivanja, pa sada prikazivanjem kumulativnog iznosa duga kao obaveze za svaki mesec, pokusava da ostvari pravo naplate i za period koji nema pravo da naplati jer je nastupila zastarelost. Za divno cudo ovakav nacin iskazivanja potrazivanja na ime RTV pretplate prihvata i sud i taj i takav iznos potrazivanja, kumulativno a ne mesecno prikazan , prihvata kao osnovan u sudskim postupcima. Da li i dokle ce to tako ici i kako ce se zavrsiti videcemo.

Mile

pre 11 godina

За ноћ музеја нису опрали прозоре, а видео бим су подесили наопачке. Толика непрофесионалност на медијском јавном сервису. Шжас!!!

Vladimir Savin

pre 11 godina

Sramota je da placamo rts koji posle placamo i kroz kablovsku pretplatu, eto nama nase drzave, kao da zivimo u feudalizmu gde su svi od sirotinje oduzimali i ono malo sto ima samo da bi gladovala i samim tim bila pokorna!! Pa malo li je da nam duplo uzimate pare skoro za sve sto izmislite samo da bi napunili svoje strane racune ...

Nikola

pre 11 godina

Placam pretplatu, jer sam podstanar. Informacije su dostupne i na drugim televizijama, ostali sadrzaj slab, sport gledam sa drugih izvora. Zivim na takvom mestu, da posle gasenja DVB-T signala, koji je bio na granici prijema, analogni RTS1 ne hvatam, a RTS2 hvatam, ali mnogo loseg kvaliteta. I zasto placam 500 din svakog meseca. Nek lepo uvedu kartice, kad se predje na DVB-T2, pa ko hoce da gleda, neka plati, ja necu sigurno.

h1ghwaymen

pre 11 godina

Ako hocete da naplacujete pretplatu, prvo regulisite celo polje kablovskih operatera, uredite infrastrukturu tako da ko ne zeli da gleda RTS, nece imati taj kanal i stoga nece morati da ga placa.
Ali da vi ucenjujete gradjane spajanje pretplate sa racunima za struju i te fore... to je cist reket.
Pretplatu vam necu platiti, ukoliko me nagurate na sud, tamo cu se boriti pa makar i izgubio, ali radije cu lezati u zatvoru, nego li vam dati i 1 dinar. Naravno, ako posaljete izvrsioce na moja vrata... B92 nece objaviti ono sto bih vam porucio.
Aj uzdravlje.

Miki BG

pre 11 godina

Pošteno plaćam kablovsku tv, ali na žalost najmanje gledam RTS jer su svi drugi kanali zanimljiviji. Sa ovakvim programom RTS-a i hiljadama zaposlenih ne verujem da će iko moći da isfinansira takav javni medijski servis. Moraju se svesti na razumnu meru zaposlenih, a novac od pretplate ulagati u obrazovne i druge kvalitetne emisije, a ne zabavni program jer takvih tv imamo i suviše ne samo na nacionalnim frekvencijama već i kod svih distributera kablovske tv. Takodje, neophodno je zakonski regulisati da korisnici kablovske tv ne plaćaju i rts-u pretplatu preko elektrodistribucije. Ne može se jedna stvar dva puta plaćati, a kako će RTS i kablovske TV medjusobno regulisati autorska i druga prava, stvar je njihovih dogovora i ugovornih obaveza. U svakom slučaju, pošto je sve vuiše kablovskih tv ne samo u gradovima već i selima, neophodno je ovo pitanje razrešiti da gradjani jednu te istu stvar, program RTS, ne bi plaćali dva puta!

mrxi

pre 11 godina

Sto se tice reklama u sred programa tu ni B92 ne zaostaje ni malo!
Kablovski i satelitski provajderi treba da se "dogovore" sa RTS da oni koji placaju njihove usluge ne moraju dodatno da placaju RTS pretplatu. To je takodje krsenje zakona.
Ne placam pretplatu niti cu je placati jer od reklama svi vi mozete sasvim lepo da zivite!

mishel

pre 11 godina

ma koje lud da placa i kablovsku (u koju je cenu uracunat i program RTS) i RTS-u? ja i ne gledam RTS, zasto bi placao nesto sto ne gledam????????????

bezimena

pre 11 godina

(Grobar Ni, 22. jun 2012 15:32)

Siti ste se napričali, samo ste jednu stvar, najvažniju, preskočili! Niko nije dužan da plaća ono što NE KORISTI! NE gledam RTS, zato NEĆU da ga plaćam!

p.s. Posedovanje električnog brojila samo znači da IMAM mogućnost da trošim struju, i to ako plaćam, čim to ne radim, struja mi se ISKLJUČUJE. Posedovanje elek. brojila NE PODRAZUMEVA da uopšte imam TELEVIZOR!

major JNA

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=tbYmEMQ8_T4&feature=g-all-lik

Nekada mi je na televizoru na broju 1 bio RTS 1 sada je to Prva srpska televizija a B92 mi je 2 na mestu nekadasnjeg RTS 2

Pozzz svima ;)

Nenad

pre 11 godina

Ja imam total.I placam njega,tu ima i RTS 1 i RTS 2.A cak i da nemam ne bih placao jer ja njih ne teram da mi pustaju ta dva programa.Niti sam potpisao neki ugovor sa njima.A ti sudski izvrsitelji samo neka dodju na vrata,lepo ce se provesti!! I odakle njima uopste ideja da naplacuju RTS,cist LOPOVLUK.

Milan

pre 11 godina

Molimo sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu gospodina Tijanića koji se bori protiv duge i teške nemaštine! Inače gospodin Tijanić je u narodu poznatiji pod imenom Robin Hud kako je sam sebe nazvao 90-ih za vreme sankcija dok je kao (zamislite) direktor TV Politika puštao najnovije svetke filmske premijere bez da ih je (zamislite) plaćao njihovim vlasnicima. To naravno nije bila piraterija već borba protiv pohlepnih i para žednih guzovana....a danas je sve drugačije...

h

pre 11 godina

ovo je klasicna prodaja cigle. to je poenta i zato ne sme da prodje. sve ostalo ne valja program, platicu kad bude signala, trte-mrte je sporedno...

Marko

pre 11 godina

Ja redovno placam kablovsku i onako je preskupa pa neka prave dogovor sa provajderima, odakle mi da dajem 2000din ukupno samo za TV, neka mi iskljuce RTS, ja ne mogu da placam toliko!

Ivan

pre 11 godina

Kada RTS bude vredeo za taj novac onda cu placati, prikazuju neke nebuloze poput Zikine sarenice, umesto da pustaju neke edukativne emisije, oni zatupljuju narod. Mene konretko intetesuju sportski dogadjaji. Kada dodje neka bitna utakmica, kao sto je finale kupa u fudbalu, onda se prodaje prenos drugoj televiziji. Toliko o tome, o nasem pravu da vidimo sve

Stojan Bogosavljev

pre 11 godina

Dali je neko postavio pitanje zasto placamo RTS a negledamo ga.
Zasto placamo RTS a preko kablovskih operatera koje opet placamo ima i RTS.
Sta uraditi da se ne placa dva puta.
Pored toga gledam televizije koje se same finansiraju.
Ako RTS nije u stanju da se sam finansira neka ga zatvore.
Ako je to kako kazu nas javni servis zasto nam nedaju akcije ili minute pa da i mi zaradjujemo na minutama kao neki.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Nećemo Jadni servis, hoćemo klasičnu državnu, partujsku televiziju, pritom da to bude svima jasno, dakle bez uvijanja u oblande. Bila je miloševićeva, onda Tadićeva, sad tomina ili malo mešano ... Ionako je odavno jasno čemu bastilja služi.

DRAŽA KG

pre 11 godina

MA NA ULICU BRE NARODE ,DOSTA JE BILO OTIMAČINE!!!
KADA NAM OVA DRŽAVA BUDE PRIUŠTILA IOLE NORMALAN ŽIVOT NEKA MI SE ONDA JAVE ZA PRETPLATU!MR'Š BRE VUCIBATINE LOPOVSKE,SRAM VAS BILO!
PAZITE ŠTA RADITE ,DA VAM OVAJ ZALOGAJČIĆ NE PRESEDNE....

Marko

pre 11 godina

Do sada sam redovno placao pretplatu i gledao stalne reprize domacih serija. Cak su i vesti cenzurisane jer vise saznam na komercijalnim televizijama nego li na onoj koju redovno placam. Stvarno, dosta je bilo! Od mene vise ni dinara!

Sasa

pre 11 godina

Zamolio bih nekog pravnika da mi pojasni. Koliko se ja razumem "PRETPLATA" mora da se zasnuje izmedju dve strane. Ja nista nisam potpisao.
Potpisao sam da cu placati kablovsku, sto i cinim. Neka traze od njih procenat a signal neka skrembluju, pa ko voli neka izvoli.
Jos nesto, mislim da po osnovu "takvih potrazivanja" slucaj zastareva za godinu dana. Kako onda tuze ljude za neke cifre po 20.000-30.000 din.

Glas postenih

pre 11 godina

Odgovorni ljudi iz RTS-a treba da odgovaraju za krsenje zakona kao i svi oni koji su se napravili pametni pa ne placaju pretplatu. Kada je uvene trebalo je da se pobune ukoliko smatraju da je nezakonita. Ovako smo kao i sa mnogim drugim stvarima da posteni ljudi placaju sve svoje racune, a olos moze da ne placa i za to ne odgovara. Ne secam se da se iko u vreme Josipa Broza bunio oko pretplate. A i tada su stalno isle reklame. Isto je i sa strujom. Stalno traze povecanje cena jer imaju ogomne gubitke zbog onih koji ne placaju i onih koji kradu. Ko to placa? Mi koji redovno placamo racune. Sto se mene tice ja sam za svaku opciju (bilo da se placa ili ne) samo da se odnosi na sve podjednako. Nije pretplata najvece zlo, vec prostakluk i primitivizam koji se emituje na kanalima sa drzavnom frekvencijom i na RTS-u. Posledice toga su katastrofalne.

tika

pre 11 godina

Zanimljivo je kako samo državna preduzeća imaju moć da na ovaj način naplaćuju svoja potraživanja (čak i ove priodna, neutuživa, zastarela). Bilo bi lepo da, kada ih već hranim PDVom od svog rada, pomognu i kod potraživanja nas Malih i Srednjih preduzeća...

Ciajanid

pre 11 godina

placanje drzavne televizije je normalno svugde u svetu
(roj, 22. jun 2012 12:03)

DW je revcimo toliko nezavistan da je poslao ekipu novinara u evropski parlament.Cilj je bio da se prikaze kako poslanici dodju u 9,a iz zgrade vec izlaze u 9.20-10.00 h pre podne.
Na pitanje ekonomska kriza evrope,silni problemi,oni su uglavnom bezali od kamera sa sve fifikom(koferom),ali su neki rekli da imaju partijske obaveze pa idu kucama.njih nekoliko je sedelo,vredno radilo,pa su ih novinari upitali zasto oni ovako,a vi tu sedite.Dvoje starijih ljudi je lepo objasnilo da partijske duznosti obavljaju preko interneta preko konferencijskih veza,a da narodi evrope ne smeju da trpe.
DW je napravio izvestaj,ali nas RTS za nas parlament nije napravio izvestaj,analizu.U dane zasedanja svi obavljaju neke partijske funkcije,nema amandmana,nema rasprave,pojave se jednom na slikanju i tu se prica zavrsava.U komunikaciji sa gradjanima si preko interneta ali iz kreveta.
E zbog toga necu da placam RTS i zbog one uplakane Suzane Mancic

Tatjana 9090

pre 11 godina

Kad bude bilo Kockice, Otvorenih vrata, Metle bez drške i Ace poštara, tad ću da platim, al dok imam na RTS-u tzv. političke analitičare koji sve znaju i filozofiraju po ceo dan , dotle ni dinar od mene! A i nek obuku voditeljke i nek im neko kaže da naprave frizuru primerenu 21. veku, a ne ovu na vestima stavljaju kao da je iz 60-ih! Plava-narandžasta, natapirana, fali joj metla u ruci!

horor,uzas i strah

pre 11 godina

Ma platio bih i vise al da se vrati koncept programa iz 80-ih..ujutru informativni i dokumentarni programi,po neka decija emisija pa onda vesti u podne pa kulturno-obrazovni program.. 7h15min.crtani film u 7h30min.dnevnik pa film pa muzicki program.. e tako bi placao i 1000 dinara a ovako vesti na svaki sat gde po ceo dan pustaju matricu pa onda dnevnik gde sve isto pricaju po ceo dan u vestima samo jos dodaju ko je sta rekao na tu vest..pa onda politicke emisije gde se demantuje ko je sta rekao..skupstina gde nam se smeju u lice tri napaljene budale i raspravljaju ko je vise ukrao a ostali se baskare u kantinama ili vozaju sluzbenim automobilima o nasem trosku,pa fudbal gde reporter prica o proizvodjacu konca kojim je sivena lopta kojom igraju..tuga od nacionalnog servisa.. E to necu da placam!!!

Joca Pravnik

pre 11 godina

Pod pretplatom se podrazumeva dobrovoljna uplata za nesto sto se zeli. U nasem slucaju dali neko zeli ili ne zeli TV sevis mora da plati, a ako ne plati onda mu se na silu naplati. To nije uopste ne moze da se smatra pretplata vec je to prinudna naplata prema zakonu koji nigde u svetu ne postoji, jer preduzece ima prijatelje u vladi koja donosi fasisticke zakone.

Нови талас

pre 11 godina

Па Тијанић је имао учитеља Коштуницу који и дан данас зна само да пљује по држави , а живи на грбачи те исте државе. Не знам шта вас чуде поступци и харачи Тијанића. Тражили сте - гледајте.

Platiša

pre 11 godina

A da li neko zna šta će biti sa onima koji su od prvog meseca svoje obaveze izmirivali redovno prema RTS-u? Molio bih nekog strucnog, ako moze da objasni ovo... da li će njima vratiti novac koji su uplaćivali? Ili će biti - ovca si pa si plaćao, ko ti kriv...

aleksandars

pre 11 godina

@alex
Toma je rekao da će smeniti Tijanića ako preuzme vlast. Jeste da je postao predsednik ali još nije preuzeo vlast, i to je velika razlika.
Vlast i dalje čine "bivši", ali čini mi se da se sada slobodnije govori i neke stvari izlaze na videlo.

NenadBod

pre 11 godina

Šta bre da plaćam? Ranjene ptice, Srećne živote, Bolje ljude, Lude vetrove i Vruće godine po milioniti put za redom?!

Uredno plaćam TotalTV, a najčešće gledam nacionalne kanale nekih zapadnih država koji su FreeToAir.

Jeste zakonska obaveza ali sporne ustavnosti. Plaćaću RTS pretplatu kroz račun za struju od onog meseca kada mi uvedu plaćanje Aqua Parka u Jagodini i bazena u Prolom banji kroz račun za vodu (u koje teško da ću ići jer živim na par stotina km severno od istih).

RazRBlade

pre 11 godina

U potpunosti se slazem sa svima koji ne placuaju RTS! Cista kradja, otimanje para, protiv zakona itd. No, nisam zbog toga postavio komentar. Ja sam podstanar. Dok se nisam preselio, stara gazdarica mi je rekla da moram da placam RTS ako zelim da stanujem u tom stanu i ja sam to postovao, ali!
Kada sam se preselio u novi stan, nova gazdarica mi je rekla da se kod nje RTS ne placa, ja sav sretan naravno, no, interesantna stvar je ta sto na racunu (za struju jel?), stoji RTS = 0 din!
Nisam siguran kako je to odradjeno, ali znaci moze se, pa eto, raspitajte se ljudi, verovatno ima nacina.
Nadam se da sam pomogao barem malo. :)

Labud

pre 11 godina

...A sta se bunite,pa zar nije lepo da gledamo reprize Boljeg zivota, Sojica itd itd po 1000 put.....jel nase je pravo da znamo sve...pa i te serije napamet

glen

pre 11 godina

Za mene je ovo primer klasičnog neodgovornog novinarstva. Nema analitike, samo pljuvke i neprikrivrenog pozivanja na kršenje zakona. TO JEST, ako jedan krši zakon, ‘ajmo svi. Ne mislim ovde samo na RTS već generalno. Ta mentalna matrica je jedan od razloga zašto smo WC evropskog kontinenta. Ja bih stvari postavio ovako. Ako je ZAKON da se plaća pretplata, poštujte zakon. AKO ZAKON NE VALJA, neka se pod pritiskom javnog mnjenja isti menja – to je lako. (Lično sam protiv pretplate i pogotovo ovakvog načina naplate). Pokrene se jednomesečni, dvomesečni “štrajk” neplaćanja SVIH i nesposobni političari moraju da reaguju (iako lično mislim da je mnogo bitnije i hitnije isto uraditi sa Infostanom, Skloništima Srbije i sličnim punjačima političkih i privatnih džepova). Isto javno menje da raskrinka RTS, ali i RRA da poštuje zakon. Ovako se šalje poruka da je SUPER što neko ne plaća pretplatu 10 godina unazad i od njih se prave Robini Hudovi. A mi ostali smo budale što plaćamo. Isto tako smo budale što smeće i pikavce bacamo u kantu, za psom nosimo kesicu, što parkiramo na označenom mestu, što ne uzurpiramo javnu površinu i prostore za privatne potrebe, što ne drpamo od firme i ljudi oko sebe.

Man Not Machine

pre 11 godina

To je tek vrh ledenog brega. Sta se sve radi sa parama sigurno necete gledati u tom metiljavom Dnevniku. Nego, zasto se RT Vojvodina ne spominje, oni tek imaju amaterski program, ne pomazu domace produkcije, nemaju produkciju, osim snimanja jednog kadra kamerom iz ruke, i kupuju za velike pare polovne i programe koji su vec pustani na domacim televizijama.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Pretplata se i placa kako RTS ne bi bio komercijalna televizija, vec da se bavi kulturom, umetnoscu, nekim sportovima gde ucestvuje nasa reprezentacija a koji nisu toliko isplativi/gledani poput odbojke, vaterpolo-a i sl. da prenosi zasedanja skupstine, i druge stvari od opsteg drustvenog znacaja, a mi imamo situaciju da je RTS maltene po onom sto prikazuje identican sa Pinkom i drugim komercijalnim televizijama, reklama ima nista manje, i pored pretplata od kojih godisnje prikupi preko 100 miliona evra, i sto je i vise nego dovoljno da televizija funkcionise na vrhunskom nivou. U Hrvatskoj je TV pretplata duplo niza, a imaju duplo visi standard, i duplo su manji, sto znaci da samo od pretplata, RTS prikupi 4 puta vise nego HRT, a ne vidim da HRT ima nekih problema u funkcionisanju. A RTS se uz to jos pretezno bavi komercijalnim sadrzajem, i pravi profit i sa strane. Ako se to ne promeni, tv pretplatu bi trebalo ukinuti, jer ocigledno da RTS ima komercijalne prihode, cemu onda naplacivanje tv pretplate ako ta televizija moze da funkcionise i bez toga?!

Marko

pre 11 godina

Ali ljudi, ta kako ce odredjeni voditelji imati platu 10000 eura, ako bojkotujemo placanje pretplate?! Gradjani Srbije MORAJU da brinu o svojim virusima i dozvole im da i dalje parazitiraju na njihovim plecima. Jer dok god budete imali novca da kupite hleb, krov nad glavom i osmeh na licu, moci cete da podnesete i placanje ove tako, neznatne globe! Ko je ZA da PDV skoci na 99%?! LOL

Libertarijanac

pre 11 godina

Privatizovati RTS pod hitno! Program užasan, Tijanić je kabadahija (a posle njega može da dođe još gori), šta god da puštaju neće propasti jer ih svi plaćamo kroz budžet i oni naivni kroz pretplatu i plaćaćemo ih sve i da ih niko ne gleda. Naplata nametnute pretplate je neustavna baš kao što je i samo nametanje pretplate neustavno.

Nažalost, još uvek dozvoljavamo da nam se ukida sloboda izbora, navikli smo na državni autoritet i za to i glasamo (Dačić, Đilas). Mene raduje što se budi sloboda u Srbiji, sloboda od prinude države koju moramo svi da prepoznamo da bismo stali na put svakom sledećem Tijaniću i zato sve podrške Libertarijanskom klubu "Libek"!

coyote

pre 11 godina

moze im se da maltetiraju obican i posten narod, eto za kog ste glasali sto ne ukinu tu pretplatu ko jos gleda rts, nego sve kriminalci i reketasi.

Goran, Bor

pre 11 godina

RTS nije samo televizijski program. RTS je i Prvi, Drugi i Treci program radija, RTS je i casopis Treci program, RTS je i nagrada "Nikola Milosevic", RTS su i arhivi, RTS su ljudi koji u njemu rade. Ima ih tamo koji su obrazovani, profesionalni, kulturni. Samo su tihi i nevidljivi. RTS je i digitalni program. Ko zeli da uzme od RTS ono sto valja, imace sta da uzme. Problemi su imenljivi: los urednik RTS-a, podloznost uticaju vlasti, ogroman novac i neadekvatan programski odgovor, nedemokraticnost, cicijasenje (npr. nemoguc je download radiofonskih dela, a pratio sam koliko su samo ljudi molili da se to omoguci). Hocu da kazem da bi bilo dobro da sacuvamo ono sto je odlicno, a promenimo ono sto ne valja. A ne da pljujemo po ljudima koji tamo rade i to bez mere i kriterijuma. Uostalom, ko laje? Prosecni gradjanin Srbije je prezadovoljan Sarenicama i 48 sati svadbama. A polovina onih koji kukaju kako nema obrazovnih emisija i nema kulture u javnom servisu nikada nije usla u biblioteku i nije joj ni potreban balet, opera ili muzej.

Buntovnik sa razlogom

pre 11 godina

Gospodo, koga interesuje da li MI gledamo ili ne gledamo RTS. Ne gledamo ni više od 5-6 kablovskih kanala, a kablovskom operateru plaćamo pretplatu za oko 70 kanala.
Ovde se postavljaju osnovna pitanja:
Po kojoj zakonskoj odredbi JP RTS prodaje usluge korisnicima bez zaključenog ugovora,
Po kojoj zakonkoj odredbi RTS ima pravo da naplaćuje TV pretplatu uz račun drugog javnog preduzeća (EPS),
Po kojoj zakonskoj odredbi su gradjani dužni da plaćaju RTS ako već plaćaju kablovsku pretplatu,
Zašto gradjani, a ne RTS, moraju da troše svoje vreme i novac kako bi dokazivali da uz strujomer ne poseduje TV prijemnik (ako ga nemaju),
Zašto zakon nije regulisao odnos izmedju kablovskih operatera i RTS?

Da nam pravni sastav objasni ko je veći magarac u celoj priči: onaj ko redovno plaća RTS ili onaj ko odbija da plaća.
Na kraju: dokle će država od svojih gradjana da pravi magarce?

Zakon?

pre 11 godina

Da li je neko od vas potpisao bilo kakav ugovor sa RTS? Nije! Da li je neko od vas potpisao ugovor sa EDB? Jeste, svako od nas je morao sa njima da potpiše ugovor tako da je odluka o plaćanju pretplate, tj. propis neustavan, protivpravni, pa je, sledstveno tome, i insistiranje na plaćanju RTS pretplate i podnošenje tužbe protiv onih koji to ne čine kršenje zakona.

p.s. Hajde da ne razvodavamo temu i da, u ovom slučaju, ne mešamo babe i žabe, tj. da ne mešamo komercijalne televizije i RTS.

sašo

pre 11 godina

sto je mnogo,mnogo je,odakle bre,pa voda u KV plaća se u stanovima 1500din prosek,struja,grejanje pa TV 500dinara,zašta bre za serije i dnevnik u kome nista mi nije jasno kad ga gledam sve nam je lepo,a narodu crno.Nedam mada sam malo dužan.Kablovska plaća rts pravo na ta 2 kanala!

Vuja

pre 11 godina

Ljudi što bi narod plaćao bahaćenje RTS,a gledamo srije iz 80-90 tih godina,
ako niste sposobni sami da se izdrzavate,gospodo lepo će se proda RTS i kao sve u kapitalizmu,a ne narod da plaća važe zajebancije.

Nemojte mi reci da hrvati sa manjim budzetom mogu da štancuje ,a mi ne možemo da naprivimo nijednu seriju ,nego vrtimo par serija u krug ,ja mislim da svi u ovoj drzavi znaju napamet koji ce glumoc u kojoj seriji sta da kaze.

Radioaktivni

pre 11 godina

Zakon lepo kaze , nemam TV , obaveza nastaje tek kad kupim i prijavim, ili prijavim
Zakon o radiodifuziji:
"Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim
radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom.
Vlasnici radio i TV prijemnika plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu
na celoj teritoriji Republike Srbije.
Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na radio i televizijske
prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa
kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem.
Domaćinstvo, vlasnik dva ili više prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, plaća
pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik na istoj adresi.
.....

...........
Obaveza plaćanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke
prijemnika.
Sva fizička i pravna lica koja su vlasnici prijemnika dužni su da prijave nabavku prijemnika
republičkoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa, a sa teritorije Autonomne pokrajine
Vojvodine i pokrajinskoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa.
Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedišta vlasnika
prijemnika, nastaje u roku od 15 dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene.
U slučaju otuđenja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve
vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik."

ddd

pre 11 godina

Ja ne placam pretplatu, niti cu placati, niti mogu da mi plene nesto, a ne mogu ni da udju jer imam blindirana vrata. A plus nemam TV a oni mi salju pretplatu :) e to me zanima kako su oni dosli do zakljucka da im ja dodjem za nesto sto nemam i ne koristim. Moze licno da mi dodje njihov gazda senjor Tijanic pa cu njemu licno da objasnim kako stoje stvari.
(Bole, 22. jun 2012 08:12)

samo se tesi, ako dodje do izvrsitelja, neces se lepo provesti.

Danilo

pre 11 godina

Ako postoji moja obaveya da plaćam RTS pretplatu onda iz toga proističe i obaveza RTS-a da meni nabavi TV prijemnik. Mislim da se čovek ne rađa sa TV prijemnikom niti je u stanju da koristi i dešifruje radio signale bez odgovarajućih pomagala.

Ako imam obavezu da plaćam nametnutu uslugu koju niti želim niti je koristim, onda bar zahtevam da mi RTS obezbedi TV prijemnik.

neko

pre 11 godina

i .. kad ce prikazivanje Bolji Zivot , Porodicno blago ?
za sta bre da placam za reprize ? Ne koristim tv vise samo internet tv i download novih serija/filmova.
cao rts

djole

pre 11 godina

Da, bas zbog revolta,jer je kao RTS prekrsio zakon,gradjani ne placaju TV preplatu.Hahahaha.Pa lakse je i lepse ne placati svoje obaveze prema drzavi i njenim institucijama, i te pare trositi na nesto drugo. A vi ih samo ohrabrujte i dajte im izgovor za to.Uskoro ce onda doci izgovor i za porez,gas,vodu,struju,komunalije...Pa kad onda opet sve stane kao i pocetkom devedesetih godina,jer nista ne moze da funkcionise bez para.Ovo sad ispada da ja branim one koji upravljaju u ime drzave.Ne, naprotiv,ja sam prvi npr. da vidimo sta je sa cenom gasa i uticajem cuvenog tranzita kroz Madjarsku.Da li je i dalje za nas cena 30$ a za ostale 5$ po nekoj mernoj jedinici.I u kolikom procentu u JP"Srbijagas" plate radnika ulaze u cenu gasa koju ja placam.Da li g.Bajatovic nesto uradio na tu temu kao sto je obecao.I ako je uradio,zasto u zadnjoj godini mandata.Zasto tu temu nije pokrenuo 2008.godine.Ili su to neki dilovi sa "Madjarima".To je samo jedan primer kako ih treba kontrolisati.Oni upravljaju novcem koji mi gradjani punimo budzet,od plata,PDV-a i sl.

Закон и ред

pre 11 godina

Баш не плаћају због реклама...'ајте, молим вас. Људи виде да им је до сада пролазило неплаћање, па зато и не плаћају. У такву филозофију се уклапају и они који се шверцују у јавном превозу, јер "нису задовољни изгледом градских аутобуса". Није него!
Евентуално кршење закона од стране РТС-а, треба да се процесуира од стране надлежних. Донт микс фрогс енд грендмас!
П.С. Не радим у РТС, нити имам икакав интерес у вези с Јавним сервисом. Просто, поштујем своје обавезе, па према томе- и плаћам претплату. О свему осталом, посаветујте се са својим психологом.

sekula

pre 11 godina

a sto bih ja onda bio lud i placao pretplatu kad toliko vas ne placa? sto bih ja bio lud i placao porez, a drzavama je neplatisama skoro oprostila isti... hocu da mi se refundiraju porezi i pretplata, sto mi koji placamo sve uvek da nagrabusimo?!

Aleksandar

pre 11 godina

Slažem se da RTS izgleda loše, staromodno, taj vizuelni kvalitet je užas i sve to stoji.. Znam da HRT (Hrvatska televizija) izgleda baš evropski sa svojim sadržajem.. Ali to je zato jer je od države dobijala četiri puta više novca od RTS-a, i tako godinama, i zato je tako.. Tu je i ovo neplaćanje pretplate, a vjerujte, za kvalitetan program u svakom smislu potrebni su veliki novci! Inače, živim u BiH i ne radim za RTS, da ne mislite da ih branim :-)

pegasus

pre 11 godina

Pa ako vec ne moze da opstane sam od sebe, onda neka se javni servis ukine a ne da zivi kao lesinar od tudje "krvi". Pogotovo sto se zna za Tijanica ko je i kakav je. S obzirom da je to javni servis ne moze da se govori oko 60 miliona vec tacno koliko i da se narodu polozi racunica gde novac odlazi. I to dokumentima a ne praznom pricom.

Bane Lukic

pre 11 godina

Video sam u nekom komentaru da se u Nemačkoj pretplata plaća 18 evra. Ako je njihova prosečna plata 1.800 evra, to je sasvim pristupačno i korektno. Penzije u Nemačkoj su oko 1.200 evra. A pošto većina u Srbiji ima 20.000 dinara, dakle, ni 200 evra, onda bi realna cena za pretplatu bila 200 dinara. To ne bi bilo opterećujuće po porodični budžet. A opet, da je 100 dinara, svako bi plaćao pretplatu, a RTS bi imao sigurne pare na kraju meseca. I trebalo bi malo da vide kakav program ima HRT, koliko dokumentarnih emisija o turizmu, pa čak i emisiju Na rubu znanosti, gde sam video prilog o našoj planini Rtanj. Nek Tijanić pozove Radulovića koji je pravio odličnu emisiju na tv Avala Slike života sa ekipom iz Svilajnca. Hoću da gledam naše prirodne lepote, i hoću nacionalno takmičenje za pesmu Evrovizije - Beoviziju.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Smesno je porediti BBC sa RTS-om. Nepostoji ni jedan Britanac koji ne placa pretplatu dok se u Srbiji naplacuje samo 40% pretplate. Ko nece da placa pretplatu nesme da ima ukljucen TV. Tamo postoji citava sluzba koja se time
bavi.

gmbh

pre 11 godina

Ovo sto se desava sa javnim servisom se moze podvesti pod od skoro veoma popularni termin "spinovanje". Toliko se prica o tome ko placa, ko ne placa, da li treba placati, a niko da realno proceni sta doticni javni servis nudi, da li je opravdao ocekivanja i sta uraditi ako nije tako. Realno, ovde su i navedene neke brojke, prosto bode oci ona NULA procenata kulturno-umetnickog programa i neki mizeran procenat naucno-obrazovnog. Ali, mozda je to samo odraz stanja u drustvu i teznje da se gradjanstvo sto vise degradira po pitanju kulture i obrazovanja da bi se moglo sto lakse kontrolisati od strane parazita na vlasti...

kinez

pre 11 godina

Mnogo je lepo kad se informacije objavljuju selektivno i ciljano....no ovo je Srbija pa nista nije cudno. Kad se vec autor clanka u listu Kurir poziva na Zakon o radio-difuziji, onda bi trebao da kaze i kakva su ogranicenja i za druge televizije sa nacionalnom frekvencijom. Zasto se posteno ne navede da je svima propisano koliko reklama moze da se emituje, zasto se citaocima lista ne kaze da sve televizije krse navedeni Zakon? Koga stvarno interesuje koliko je dozvoljeno minuta reklame po odredjenoj satnici, koliko puta se sece film i u kojoj duzini i sve drugo moze da procita sta kaze Zakon pa onda da se komentarise. Ovako, ovo je samo jos jedna polovicna informacija koja sluzi da uznemiri javnost, da sakrije neke druge stvari ili nesto trece.....
Inace ja sam zaposlen u tom groznom RTS-u koji vas "pljacka" i stvarno bi jako voleo da sve vas koji niste zaposleni, naravno da imam mogucnosti, dovedem da osetite blagostanje i radost nas koji radimo za sjajne plate, da vidite sa kakvom sjajnom opremom radimo....mozda bi neko od vas promenio misljenje o placanju pretplate....mozda ali u nekom drugom zivotu zar ne :)

Goran, Bor

pre 11 godina

(spin doctors, 22. jun 2012 12:10)

Da ja "kuckam" komentare za druga T. verovatno ne bih napisao da je on los urednik i da ga treba smeniti. Ja sam zadovoljan delom programa RTS-a i da budem jasan - zelim da placam pretplatu RTS-u za to sto mi daje. Da, zadovoljan sam programom radijskim; da, arhivi su neverovatni i to je neprocenjivo vredno; da, casopis Treci program je odlican i bogata je kultura u kojoj postoji takav casopis; da, nijedan medij u jadnoj drzavi Srbiji nema program posvecen radio-dramama i to tako da traje decenijama; da, ja radim u kulturi i znam sta pricam; da, treba smeniti Tijanica, treba reorganizovati televizijski program, treba proveriti poslovanje, ukinuti reklame, kazniti za krsenje zakona, kazniti za honorarisanje, kazniti za losu kadrovsku politiku; da, treba ocuvati RTS i ako je nacin da se to uradi pretplata, onda je treba sacuvati; apsolutno treba omoguciti skrembl i ako RTS propadne, neka je propao, tako nam i treba. Da, treba ti omoguciti da odlucis da li ces placati ili neces RTS, ja eto hocu, ti nemoj i mirna Backa. Sa RTS-om nemam nikakav dodir, osim sto ga slusam i gledam, a bogami i citam.

Odliv mozgova

pre 11 godina

Mi smo zaista glup narod. Najvise se minusa lupa onima koji placaju pretplatu, placaju racune uopsteno i ne zele da kradu. Sta je sa vama ljudi??? Ako biste mozda placali, program bi se popravio? Biste tako razmisljali? ne placas, a uredno svaki dan gledas? Pa nista nije za dzabe.. Nemas, tvrdoglavo tvrdis da neces da platis, a za internet imas? Nije ni cudo sto propadamo, narod je stoka! Tvrdoglavost je odlika manje inteligentnih ljudi!

NENAD

pre 11 godina

plata direktora koji je uveo ovaj nacin pljackanja naroda odnosno tijanica je prosle godine bila 10 000 eu.drugar mi radi u rtsu.svako kome dodju za naplatu treba da ih tuzi za uznemiravanje.od kada su edb i rts ista firma?placam kablovsku i od nasih gledam b92,studio b.da ?li oni mogu bez posledica krsiti ustavno pravo?

Boniperti

pre 11 godina

"Plaćajte pretplatu da bi program bio bolji." Kako je ovo zatupljivanje ionako već tupog plebsa. A zašto ne: "Napravite bolji program da bismo plaćali pretplatu!" Uvek se od jadnih i bednih tražila žrtva u vidu novca, krvi i znoja da bi možda, ali samo možda, mrvicu dobili natrag. "Ne pitaj šta država može da učini za tebe, nego pitaj šta ti možeš da učiniš za državu." Zanima me da li se država neki put zapitala šta može da učini za pojedinca!?
I zato narode: "Ne pitaj šta Tijanić može da učini za RTS, nego se pitaj šta ti možeš da učiniš za Tijanića!"

Y

pre 11 godina

@aleksandarrs A ovo sto se Toma sad svrcka po Riu je privatno,a? Ja se izvinjavam,nisam u toku...a sto se tice RTS-a, oni su lepo mogli da predju na digitalizaciju programa, i da svima ponude da od njih kupe dekodere, to bi bila racionalna naplata za koriscenje nihovih usluga, ali bi to onda znacilo da je to jednokratna naplata, a Tijanic bi da svakog meseca uzme po neki dinar....

xxx

pre 11 godina

ljudi,rts nije na budzetu vec se finansira iz preplate i reklama.S'obzirom da je mala naplata pretplate,a drzava je odlucila da rts skine sa budzeta i uvede predplatu,rts-u nije ostao drugi vid finansiranja nego reklame.U Hrvatskoj je predplata naplativa cak 90 %.Jedino po vasim komentarima ostaje da drzava vrati rts na budzet i ukine predplatu.Ali morate da znate da javni servis i svakoj zemlji postoji.Samo se vidovi finansiranja razlikuju.Izgleda da svi treba da imaju nacionalnu televizuju,sem nase Srbije.

kinez

pre 11 godina

kada dostignete BBC standarde, biće nas dovoljno koji ćemo se praviti Englezi i plaćati pretplatu ....pa da EP gledamo na RTS-u, a ne na HRT-u.(peca, 22. jun 2012 12:04)
Samo kratko da odgovorim..........budite ljubazni pa se raspitajte koliko se u Hrvatskoj mesecno placa pretplata pa ce Vam biti jasno zasto je program HRT-a kvalitetniji, zasto je slika na HRT-u daleko jasnija i bolja nego na RTS-u. Da ne ulazimo u to koliko se placa BBC, koliko se placa u jednoj Nemackoj ili ajde malo blize u Sloveniji.....uvek je bilo koliko para toliko muzike pa za 500 din mesecno i sa naplatom od 40% tesko je biti mnogo kvalitetan. I da, svuda se nacionalne televizije placaju bez obzira da li imate kablovsku ili ne, to je svuda zakonska obaveza.
Da ne bude samo da pricamo o pretplati, slazem se da i sa ovim sredstvima koje imamo moze da se napravi jos kvalitetniji program. A da nema emisija kulturno-obrazovnog programa to je teska laz i manipulacija. Ko hoce svakog dana moze da pogleda na oba kanala RTS-a puno jako dobrih autorskih emisija iz raznih oblasti zivota, kulture i stvaralastva. Budimo svi posteni i pohvalimo ono sto valja a kritiku usmerimo na ono sto treba menjati.

pouzdano

pre 11 godina

"Prema izveštaju RRA za protekle tri godine, u 2009. i 2011. godini RTS 1 nije imao ni minut kulturno-umetničkog programa, dok je u 2010. godini on činio 0,04 odsto ukupnog programa." Ovo je cista laz! Jedino RTS ima programe iz kulture i to bar 5-6 emisija nedeljno. Ovaj izvestaj je tendenciozan i lazan i ko zna koje politicke strukture iza njega stoje?

milan

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno svi pominju reprize serija iz proslog veka i da rts nije nists novo napravio pa zaboravili ste ranjenog orla :D

Djole, za Sumadinca

pre 11 godina

A da li gledas Evropsko prvenstvo u fudbalu i na kojoj televiziji? Ljudi shvatite mi smo jos postkomunisticka zemlja.Koja nam se institucija promenila od 1990.godine?Sve je isto,samo umesto jedne partije ima ih vise.A svaka stranka ne funkcionise na demokratski nacin.I ako nas poredite,poredite nas sa postkomunistickim zemljama, a ne sa starim demokratijama.U svakoj toj instituciji ima 50% viska.I to treba cistiti.Ali u svakoj od tih institucija radi neki vas rodjak,brat, otac,majka...,pa kad bi ostali bez posla onda bi opet "pljuvali" po Drzavi iz drugog razloga.Od vas komentatora po netu,koliko vas je zaposleno.Ako nije,koliko je trazilo posao.Da li ste probali da se bavite nekim privatnim biznisom.Ali je sustina,da vi nista drugo i ne znate da radite nego da kucate po tastaturi i surfujete netom.A ove pare sto nam uzimaju od TV pretplate je za podmirivanje plata viska radnika u RTS-u.Dosad niko nije imao petlju da otpusta visak zaposlenih u javnim institucijama.Odoh da radim, ja sam zaposlen, ali ne u javnoj sluzbi.

Vuja

pre 11 godina

Iskreno plaćam pretplatu ,i pretplata treba da se plaća,ali isto tako ne može Tijanić da ubira debeo prihod,a da mi pušta serije od pre 20-30 godina,porodično blago,srećni ljudi,bolji život,Vruć vetar,bela ladja i ostalo,ima deset serija koje vrte u kurg ,nisu ništa napravili za sve ove godine,a uzimaju debele pare od naroda.

Pa se ja sada kao neko ko redovno plaća pretplatu pitam gde idu sve te pare,kada RTS i od reklama debelo zaradujuje.

Molio bi gospodina Tijanića da odgovori gde idu sve te pare,na čije račune su otišle pare ,jer nemoguće da ljudi plaćaju pretplatu,uzimaju se pare od reklama ,a ne moze da se napravi niti jedna domaca serija.

Nemac, HD

pre 11 godina

U Nemackoj postoji nesto slicno nasoj RTV pretplati. Svaki mesec 18 evra. I samo da znate, sa tim likovima ovde nema zezanja (tipa: prijavicu da nemam TV). Ako vas uhvate, a hoce, da nesto muvate obrali ste bostan, gori su od policije i poreske inspekcije. Nasli su me mesec dana nakon sto sam se doselio u nemacku, odmah trazili podatke o mom bankovnom racunu odakle ce sami da uzimaju pretplatu. Prvo sam ih ignorisao, pa su mi poslali opomenu, onda sam pitao kolegu ko su ovi i sta hoce od mene, on mi je toplo preporucio da platim i da ne pitam. Ovde to svi placaju i niko ne zna cemu sluzi, ali eto...

Albert

pre 11 godina

Ne placa se pretplata da bi se odabrao program, nego sto se poseduje televizor... Onaj ko ne placa pretplatu ne sme ni televezir da poseduje!!! Platite svi pretplatu, pa ima i bolji program da gledamo! Tipicno srpski, daj, daj, daj ali molim za dzabe.! Necete da platite, TV kroz prozor i mirna Rusija. Gledajte preko interneta. Mada mislim da bi i za to trebala pretplata kao i za radio u stanu i u autu, kako normalne drzave i rade..!

Isto tako i sa strujom. Ko ne placa, njemu se sece..
Ko ne placa osiguranje za auto, skidaju se tablice.
Ne platis li kiriju za stan, dovidjenja!

Grobar Ni

pre 11 godina

Trenutno koristim IPTV, ranije SBB. Ja sa RTS-e nemam apsolutno nista! Neka Telekom resi svoj problem sa gospodom iz tkz. javnog servisa!
(Ivan Nis, 22. jun 2012 14:07)

Плаћање јавног ТВ сервиса је законска обавеза, да ли ваљана или не, питање је, коју у овој земљи мањина поштује, а већина не. Непоштовање закона у овој банана републици је толико одомаћено да то једноставно чуди, а ево сада се и медији, и то гле који, Курир, прикључују и охрабрују то безакоње, тј. све оне који не поштују закон, чиме се директно смеју у лице свима онима који своје обавезе поштују и измирују. Овде се понавља случај са плаћањем утрошка ел. енергије. Они који утрошено плаћају на време опет испадају смешни и насамарени, јер се неплатишама дуг или отписује, или се наплати без камате. Срамота. Значи, у овој земљи се не исплати бити поштен и ажуран, зато нам све тако и иде „добро“.
У коментарима се још помиње кабловска дистрибуција ТВ сигнала и неплаћање РТС правда тиме што се плаћа кабловски дистрибутер, а намерно се прелази преко чињенице да је кабловски дистрибутер уствари ТВ антена без које ТВ сигнала нема. Закон прописује и тражи плаћање ТВ сигнала јавног сервиса а не дистрибутера, односно антене. Зато је свако позивање на плаћање кабловских дистрибутера само замена теза и стварање забуне у народу, јер је то добровољно и њиме се не испуњава законска обавеза.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Smesno je porediti BBC sa RTS-om. Nepostoji ni jedan Britanac koji ne placa pretplatu dok se u Srbiji naplacuje samo 40% pretplate. Ko nece da placa pretplatu nesme da ima ukljucen TV. Tamo postoji citava sluzba koja se time
bavi.

Закон и ред

pre 11 godina

Баш не плаћају због реклама...'ајте, молим вас. Људи виде да им је до сада пролазило неплаћање, па зато и не плаћају. У такву филозофију се уклапају и они који се шверцују у јавном превозу, јер "нису задовољни изгледом градских аутобуса". Није него!
Евентуално кршење закона од стране РТС-а, треба да се процесуира од стране надлежних. Донт микс фрогс енд грендмас!
П.С. Не радим у РТС, нити имам икакав интерес у вези с Јавним сервисом. Просто, поштујем своје обавезе, па према томе- и плаћам претплату. О свему осталом, посаветујте се са својим психологом.

Odliv mozgova

pre 11 godina

Mi smo zaista glup narod. Najvise se minusa lupa onima koji placaju pretplatu, placaju racune uopsteno i ne zele da kradu. Sta je sa vama ljudi??? Ako biste mozda placali, program bi se popravio? Biste tako razmisljali? ne placas, a uredno svaki dan gledas? Pa nista nije za dzabe.. Nemas, tvrdoglavo tvrdis da neces da platis, a za internet imas? Nije ni cudo sto propadamo, narod je stoka! Tvrdoglavost je odlika manje inteligentnih ljudi!

djole

pre 11 godina

Da, bas zbog revolta,jer je kao RTS prekrsio zakon,gradjani ne placaju TV preplatu.Hahahaha.Pa lakse je i lepse ne placati svoje obaveze prema drzavi i njenim institucijama, i te pare trositi na nesto drugo. A vi ih samo ohrabrujte i dajte im izgovor za to.Uskoro ce onda doci izgovor i za porez,gas,vodu,struju,komunalije...Pa kad onda opet sve stane kao i pocetkom devedesetih godina,jer nista ne moze da funkcionise bez para.Ovo sad ispada da ja branim one koji upravljaju u ime drzave.Ne, naprotiv,ja sam prvi npr. da vidimo sta je sa cenom gasa i uticajem cuvenog tranzita kroz Madjarsku.Da li je i dalje za nas cena 30$ a za ostale 5$ po nekoj mernoj jedinici.I u kolikom procentu u JP"Srbijagas" plate radnika ulaze u cenu gasa koju ja placam.Da li g.Bajatovic nesto uradio na tu temu kao sto je obecao.I ako je uradio,zasto u zadnjoj godini mandata.Zasto tu temu nije pokrenuo 2008.godine.Ili su to neki dilovi sa "Madjarima".To je samo jedan primer kako ih treba kontrolisati.Oni upravljaju novcem koji mi gradjani punimo budzet,od plata,PDV-a i sl.

xxx

pre 11 godina

ljudi,rts nije na budzetu vec se finansira iz preplate i reklama.S'obzirom da je mala naplata pretplate,a drzava je odlucila da rts skine sa budzeta i uvede predplatu,rts-u nije ostao drugi vid finansiranja nego reklame.U Hrvatskoj je predplata naplativa cak 90 %.Jedino po vasim komentarima ostaje da drzava vrati rts na budzet i ukine predplatu.Ali morate da znate da javni servis i svakoj zemlji postoji.Samo se vidovi finansiranja razlikuju.Izgleda da svi treba da imaju nacionalnu televizuju,sem nase Srbije.

kinez

pre 11 godina

Mnogo je lepo kad se informacije objavljuju selektivno i ciljano....no ovo je Srbija pa nista nije cudno. Kad se vec autor clanka u listu Kurir poziva na Zakon o radio-difuziji, onda bi trebao da kaze i kakva su ogranicenja i za druge televizije sa nacionalnom frekvencijom. Zasto se posteno ne navede da je svima propisano koliko reklama moze da se emituje, zasto se citaocima lista ne kaze da sve televizije krse navedeni Zakon? Koga stvarno interesuje koliko je dozvoljeno minuta reklame po odredjenoj satnici, koliko puta se sece film i u kojoj duzini i sve drugo moze da procita sta kaze Zakon pa onda da se komentarise. Ovako, ovo je samo jos jedna polovicna informacija koja sluzi da uznemiri javnost, da sakrije neke druge stvari ili nesto trece.....
Inace ja sam zaposlen u tom groznom RTS-u koji vas "pljacka" i stvarno bi jako voleo da sve vas koji niste zaposleni, naravno da imam mogucnosti, dovedem da osetite blagostanje i radost nas koji radimo za sjajne plate, da vidite sa kakvom sjajnom opremom radimo....mozda bi neko od vas promenio misljenje o placanju pretplate....mozda ali u nekom drugom zivotu zar ne :)

kinez

pre 11 godina

kada dostignete BBC standarde, biće nas dovoljno koji ćemo se praviti Englezi i plaćati pretplatu ....pa da EP gledamo na RTS-u, a ne na HRT-u.(peca, 22. jun 2012 12:04)
Samo kratko da odgovorim..........budite ljubazni pa se raspitajte koliko se u Hrvatskoj mesecno placa pretplata pa ce Vam biti jasno zasto je program HRT-a kvalitetniji, zasto je slika na HRT-u daleko jasnija i bolja nego na RTS-u. Da ne ulazimo u to koliko se placa BBC, koliko se placa u jednoj Nemackoj ili ajde malo blize u Sloveniji.....uvek je bilo koliko para toliko muzike pa za 500 din mesecno i sa naplatom od 40% tesko je biti mnogo kvalitetan. I da, svuda se nacionalne televizije placaju bez obzira da li imate kablovsku ili ne, to je svuda zakonska obaveza.
Da ne bude samo da pricamo o pretplati, slazem se da i sa ovim sredstvima koje imamo moze da se napravi jos kvalitetniji program. A da nema emisija kulturno-obrazovnog programa to je teska laz i manipulacija. Ko hoce svakog dana moze da pogleda na oba kanala RTS-a puno jako dobrih autorskih emisija iz raznih oblasti zivota, kulture i stvaralastva. Budimo svi posteni i pohvalimo ono sto valja a kritiku usmerimo na ono sto treba menjati.

ddd

pre 11 godina

Ja ne placam pretplatu, niti cu placati, niti mogu da mi plene nesto, a ne mogu ni da udju jer imam blindirana vrata. A plus nemam TV a oni mi salju pretplatu :) e to me zanima kako su oni dosli do zakljucka da im ja dodjem za nesto sto nemam i ne koristim. Moze licno da mi dodje njihov gazda senjor Tijanic pa cu njemu licno da objasnim kako stoje stvari.
(Bole, 22. jun 2012 08:12)

samo se tesi, ako dodje do izvrsitelja, neces se lepo provesti.

Albert

pre 11 godina

Ne placa se pretplata da bi se odabrao program, nego sto se poseduje televizor... Onaj ko ne placa pretplatu ne sme ni televezir da poseduje!!! Platite svi pretplatu, pa ima i bolji program da gledamo! Tipicno srpski, daj, daj, daj ali molim za dzabe.! Necete da platite, TV kroz prozor i mirna Rusija. Gledajte preko interneta. Mada mislim da bi i za to trebala pretplata kao i za radio u stanu i u autu, kako normalne drzave i rade..!

Isto tako i sa strujom. Ko ne placa, njemu se sece..
Ko ne placa osiguranje za auto, skidaju se tablice.
Ne platis li kiriju za stan, dovidjenja!

Goran, Bor

pre 11 godina

RTS nije samo televizijski program. RTS je i Prvi, Drugi i Treci program radija, RTS je i casopis Treci program, RTS je i nagrada "Nikola Milosevic", RTS su i arhivi, RTS su ljudi koji u njemu rade. Ima ih tamo koji su obrazovani, profesionalni, kulturni. Samo su tihi i nevidljivi. RTS je i digitalni program. Ko zeli da uzme od RTS ono sto valja, imace sta da uzme. Problemi su imenljivi: los urednik RTS-a, podloznost uticaju vlasti, ogroman novac i neadekvatan programski odgovor, nedemokraticnost, cicijasenje (npr. nemoguc je download radiofonskih dela, a pratio sam koliko su samo ljudi molili da se to omoguci). Hocu da kazem da bi bilo dobro da sacuvamo ono sto je odlicno, a promenimo ono sto ne valja. A ne da pljujemo po ljudima koji tamo rade i to bez mere i kriterijuma. Uostalom, ko laje? Prosecni gradjanin Srbije je prezadovoljan Sarenicama i 48 sati svadbama. A polovina onih koji kukaju kako nema obrazovnih emisija i nema kulture u javnom servisu nikada nije usla u biblioteku i nije joj ni potreban balet, opera ili muzej.

pouzdano

pre 11 godina

"Prema izveštaju RRA za protekle tri godine, u 2009. i 2011. godini RTS 1 nije imao ni minut kulturno-umetničkog programa, dok je u 2010. godini on činio 0,04 odsto ukupnog programa." Ovo je cista laz! Jedino RTS ima programe iz kulture i to bar 5-6 emisija nedeljno. Ovaj izvestaj je tendenciozan i lazan i ko zna koje politicke strukture iza njega stoje?

Aleksandar

pre 11 godina

Slažem se da RTS izgleda loše, staromodno, taj vizuelni kvalitet je užas i sve to stoji.. Znam da HRT (Hrvatska televizija) izgleda baš evropski sa svojim sadržajem.. Ali to je zato jer je od države dobijala četiri puta više novca od RTS-a, i tako godinama, i zato je tako.. Tu je i ovo neplaćanje pretplate, a vjerujte, za kvalitetan program u svakom smislu potrebni su veliki novci! Inače, živim u BiH i ne radim za RTS, da ne mislite da ih branim :-)

Grobar Ni

pre 11 godina

Trenutno koristim IPTV, ranije SBB. Ja sa RTS-e nemam apsolutno nista! Neka Telekom resi svoj problem sa gospodom iz tkz. javnog servisa!
(Ivan Nis, 22. jun 2012 14:07)

Плаћање јавног ТВ сервиса је законска обавеза, да ли ваљана или не, питање је, коју у овој земљи мањина поштује, а већина не. Непоштовање закона у овој банана републици је толико одомаћено да то једноставно чуди, а ево сада се и медији, и то гле који, Курир, прикључују и охрабрују то безакоње, тј. све оне који не поштују закон, чиме се директно смеју у лице свима онима који своје обавезе поштују и измирују. Овде се понавља случај са плаћањем утрошка ел. енергије. Они који утрошено плаћају на време опет испадају смешни и насамарени, јер се неплатишама дуг или отписује, или се наплати без камате. Срамота. Значи, у овој земљи се не исплати бити поштен и ажуран, зато нам све тако и иде „добро“.
У коментарима се још помиње кабловска дистрибуција ТВ сигнала и неплаћање РТС правда тиме што се плаћа кабловски дистрибутер, а намерно се прелази преко чињенице да је кабловски дистрибутер уствари ТВ антена без које ТВ сигнала нема. Закон прописује и тражи плаћање ТВ сигнала јавног сервиса а не дистрибутера, односно антене. Зато је свако позивање на плаћање кабловских дистрибутера само замена теза и стварање забуне у народу, јер је то добровољно и њиме се не испуњава законска обавеза.

Nemac, HD

pre 11 godina

U Nemackoj postoji nesto slicno nasoj RTV pretplati. Svaki mesec 18 evra. I samo da znate, sa tim likovima ovde nema zezanja (tipa: prijavicu da nemam TV). Ako vas uhvate, a hoce, da nesto muvate obrali ste bostan, gori su od policije i poreske inspekcije. Nasli su me mesec dana nakon sto sam se doselio u nemacku, odmah trazili podatke o mom bankovnom racunu odakle ce sami da uzimaju pretplatu. Prvo sam ih ignorisao, pa su mi poslali opomenu, onda sam pitao kolegu ko su ovi i sta hoce od mene, on mi je toplo preporucio da platim i da ne pitam. Ovde to svi placaju i niko ne zna cemu sluzi, ali eto...

Glas postenih

pre 11 godina

Odgovorni ljudi iz RTS-a treba da odgovaraju za krsenje zakona kao i svi oni koji su se napravili pametni pa ne placaju pretplatu. Kada je uvene trebalo je da se pobune ukoliko smatraju da je nezakonita. Ovako smo kao i sa mnogim drugim stvarima da posteni ljudi placaju sve svoje racune, a olos moze da ne placa i za to ne odgovara. Ne secam se da se iko u vreme Josipa Broza bunio oko pretplate. A i tada su stalno isle reklame. Isto je i sa strujom. Stalno traze povecanje cena jer imaju ogomne gubitke zbog onih koji ne placaju i onih koji kradu. Ko to placa? Mi koji redovno placamo racune. Sto se mene tice ja sam za svaku opciju (bilo da se placa ili ne) samo da se odnosi na sve podjednako. Nije pretplata najvece zlo, vec prostakluk i primitivizam koji se emituje na kanalima sa drzavnom frekvencijom i na RTS-u. Posledice toga su katastrofalne.

Goran, Bor

pre 11 godina

(spin doctors, 22. jun 2012 12:10)

Da ja "kuckam" komentare za druga T. verovatno ne bih napisao da je on los urednik i da ga treba smeniti. Ja sam zadovoljan delom programa RTS-a i da budem jasan - zelim da placam pretplatu RTS-u za to sto mi daje. Da, zadovoljan sam programom radijskim; da, arhivi su neverovatni i to je neprocenjivo vredno; da, casopis Treci program je odlican i bogata je kultura u kojoj postoji takav casopis; da, nijedan medij u jadnoj drzavi Srbiji nema program posvecen radio-dramama i to tako da traje decenijama; da, ja radim u kulturi i znam sta pricam; da, treba smeniti Tijanica, treba reorganizovati televizijski program, treba proveriti poslovanje, ukinuti reklame, kazniti za krsenje zakona, kazniti za honorarisanje, kazniti za losu kadrovsku politiku; da, treba ocuvati RTS i ako je nacin da se to uradi pretplata, onda je treba sacuvati; apsolutno treba omoguciti skrembl i ako RTS propadne, neka je propao, tako nam i treba. Da, treba ti omoguciti da odlucis da li ces placati ili neces RTS, ja eto hocu, ti nemoj i mirna Backa. Sa RTS-om nemam nikakav dodir, osim sto ga slusam i gledam, a bogami i citam.

Djole, za Sumadinca

pre 11 godina

A da li gledas Evropsko prvenstvo u fudbalu i na kojoj televiziji? Ljudi shvatite mi smo jos postkomunisticka zemlja.Koja nam se institucija promenila od 1990.godine?Sve je isto,samo umesto jedne partije ima ih vise.A svaka stranka ne funkcionise na demokratski nacin.I ako nas poredite,poredite nas sa postkomunistickim zemljama, a ne sa starim demokratijama.U svakoj toj instituciji ima 50% viska.I to treba cistiti.Ali u svakoj od tih institucija radi neki vas rodjak,brat, otac,majka...,pa kad bi ostali bez posla onda bi opet "pljuvali" po Drzavi iz drugog razloga.Od vas komentatora po netu,koliko vas je zaposleno.Ako nije,koliko je trazilo posao.Da li ste probali da se bavite nekim privatnim biznisom.Ali je sustina,da vi nista drugo i ne znate da radite nego da kucate po tastaturi i surfujete netom.A ove pare sto nam uzimaju od TV pretplate je za podmirivanje plata viska radnika u RTS-u.Dosad niko nije imao petlju da otpusta visak zaposlenih u javnim institucijama.Odoh da radim, ja sam zaposlen, ali ne u javnoj sluzbi.

Bole

pre 11 godina

Ja ne placam pretplatu, niti cu placati, niti mogu da mi plene nesto, a ne mogu ni da udju jer imam blindirana vrata. A plus nemam TV a oni mi salju pretplatu :) e to me zanima kako su oni dosli do zakljucka da im ja dodjem za nesto sto nemam i ne koristim. Moze licno da mi dodje njihov gazda senjor Tijanic pa cu njemu licno da objasnim kako stoje stvari.

sekula

pre 11 godina

a sto bih ja onda bio lud i placao pretplatu kad toliko vas ne placa? sto bih ja bio lud i placao porez, a drzavama je neplatisama skoro oprostila isti... hocu da mi se refundiraju porezi i pretplata, sto mi koji placamo sve uvek da nagrabusimo?!

glen

pre 11 godina

Za mene je ovo primer klasičnog neodgovornog novinarstva. Nema analitike, samo pljuvke i neprikrivrenog pozivanja na kršenje zakona. TO JEST, ako jedan krši zakon, ‘ajmo svi. Ne mislim ovde samo na RTS već generalno. Ta mentalna matrica je jedan od razloga zašto smo WC evropskog kontinenta. Ja bih stvari postavio ovako. Ako je ZAKON da se plaća pretplata, poštujte zakon. AKO ZAKON NE VALJA, neka se pod pritiskom javnog mnjenja isti menja – to je lako. (Lično sam protiv pretplate i pogotovo ovakvog načina naplate). Pokrene se jednomesečni, dvomesečni “štrajk” neplaćanja SVIH i nesposobni političari moraju da reaguju (iako lično mislim da je mnogo bitnije i hitnije isto uraditi sa Infostanom, Skloništima Srbije i sličnim punjačima političkih i privatnih džepova). Isto javno menje da raskrinka RTS, ali i RRA da poštuje zakon. Ovako se šalje poruka da je SUPER što neko ne plaća pretplatu 10 godina unazad i od njih se prave Robini Hudovi. A mi ostali smo budale što plaćamo. Isto tako smo budale što smeće i pikavce bacamo u kantu, za psom nosimo kesicu, što parkiramo na označenom mestu, što ne uzurpiramo javnu površinu i prostore za privatne potrebe, što ne drpamo od firme i ljudi oko sebe.

predikat

pre 11 godina

Ja plaćam SBB na kome nema reklama. RTS mi u životu ne treba sa žikinom šarenicom i kreštavim voditeljkama kojima su 4 padeža dovoljna da prenesu informaciju. Naročito nemam nameru da plaćam za gledanje reklama.

Нови талас

pre 11 godina

Па Тијанић је имао учитеља Коштуницу који и дан данас зна само да пљује по држави , а живи на грбачи те исте државе. Не знам шта вас чуде поступци и харачи Тијанића. Тражили сте - гледајте.

Pera

pre 11 godina

Realno, ako RTS tuzi one koji ne placaju pretplatu, trebalo bi svi mi koji je redovno placamo da podignemo kolektivnu tuzbu za povracaj svih dosadasnjih uplata pa da vidimo ko je jaci...

milso

pre 11 godina

Ne placa se pretplata da bi se odabrao program, nego sto se poseduje televizor... Onaj ko ne placa pretplatu ne sme ni televezir da poseduje!!! Platite svi pretplatu, pa ima i bolji program da gledamo! Tipicno srpski, daj, daj, daj ali molim za dzabe.! Necete da platite, TV kroz prozor i mirna Rusija. Gledajte preko interneta. Mada mislim da bi i za to trebala pretplata kao i za radio u stanu i u autu, kako normalne drzave i rade..!

Isto tako i sa strujom. Ko ne placa, njemu se sece..
Ko ne placa osiguranje za auto, skidaju se tablice.
Ne platis li kiriju za stan, dovidjenja!
(Albert, 22. jun 2012 11:51)

Molim? Plaća se pretplata za televizor? Da li me oči varaju ili je ovaj čovek upravo izjavio da se mora plaćati pretplata za televizor?

onaj koji ce sve da im naplati...

pre 11 godina

Ja sam jedan od onih koji pretplatu placa ali samo iz jednog razloga..Pre ili kasnije ce neko od gradjana podneti tuzbu protiv Rts-a i tu tuzbu ce dobiti sigurno ako ne pred ovim nasim potkupljenim sudom onda pred medjunarodnim ..ovo je klasican lopovluk i ne treba da budes skolovan pa da vidis da ti neko namece nesto sto neces...E kad taj pojedinac dobije presudu a dobice je 100% e onda cemo mi koji placamo da podnesemo tuzbu pa ce lepo rts meni da vrati pare i da plati kamatu, odstetu i sta vec uz to ide za sve ovo vreme sto mi otimaju a ja znam da mi otimaju.....

ice9

pre 11 godina

А шта ако неко не жели да гледа РТС, ако неће и не интересује га да има икакве везе са РТС-ом, зашто он онда да плаћа претплату и са којим правом ви отимате људима новац на силу.
Направите скремблер па ко хоће да вас гледа нека вас гледа, и овако РТС служи само да трује људе пропагандом владајућих странки, па зар то требамо да плаћамо?
Срам да вас буде.

aleksandars

pre 11 godina

@alex
Toma je rekao da će smeniti Tijanića ako preuzme vlast. Jeste da je postao predsednik ali još nije preuzeo vlast, i to je velika razlika.
Vlast i dalje čine "bivši", ali čini mi se da se sada slobodnije govori i neke stvari izlaze na videlo.

Nikola

pre 11 godina

Placam kablovsku na kojoj imam RTS. Placam OPEN TV na kojoj imam RTS? Zasto i njima jos da treci put placam preplatu. Ne trebaju mi niti me zanima sadrzaj na njima. Nemam zemaljsku antenu niti ikada gledam te programe. Neka operateri koje sam pomenuo navedu da se za te programe mora placati posebno pa ko hoce neka placa. B92 moze pomoci narodu da se vise resi ovaj problem oko RTS-a. Hvala....

Platiša

pre 11 godina

A da li neko zna šta će biti sa onima koji su od prvog meseca svoje obaveze izmirivali redovno prema RTS-u? Molio bih nekog strucnog, ako moze da objasni ovo... da li će njima vratiti novac koji su uplaćivali? Ili će biti - ovca si pa si plaćao, ko ti kriv...

major JNA

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=tbYmEMQ8_T4&feature=g-all-lik

Nekada mi je na televizoru na broju 1 bio RTS 1 sada je to Prva srpska televizija a B92 mi je 2 na mestu nekadasnjeg RTS 2

Pozzz svima ;)

spin doctors

pre 11 godina

(Goran, Bor, 22. jun 2012 11:43)

Znači, svi mi koji tražimo više umetničko-kulturnih programa na RTS smo seljoberi i neznalice? U RTS rade fini i kulturni ljudi koji su nažalost u manjini, a onamo na konkursu za mlade talente nameštate studentima mašinstva a šutate odlične studente žurnalistike? Pa kada ima kulturnih i sposobnih, zašto ne odete na neku televiziju u kojoj nećete biti manjina? Koji Treći program, jel ovo 1996? Arhiv? Onaj arhiv iz koga vadite 99% svoga programa?

I kakve veze ceo tvoj komentar ima sa tim da RTS krši zakon i svojom programskom šemom i svojim zahtevima za pretplatu? Šta, poenta je da si ti fin, da RTS ima arhivu, da svi vole Šarenicu pa eto, što bi mi ostali glupanderi govorili nešto protiv RTS-a?

Tijaniću, menjaj ove što kuckaju komentare za tebe, ne znaju ni da spinuju kako treba.

Lesa

pre 11 godina

Ako živim u demokratskoj zemlji onda me sa ovakvim glupostoma nebi smeli smarati. Moje je pravo da ne gledam RTS. Ako plaćam kablovsku odkud nekom pravo da mi posebno traži novac za neki drugi kanal. Na kablovskoj imam RTS, kako su njima dozvolili da ih emituju a da im ne plaćaju. Vlast zna da ulaskom u EU taj harač mora da ukine a ipak ćute o tome.

Nadezda

pre 11 godina

Ja cak ni televizor nemam u kuci a moram da placam pretplatu koja mi je nametnuta na pokvaren nacin. I nisam jedina.
To ne postoji nigde u svetu!

ZLOBEX

pre 11 godina

Da se RTS finansira kao i javna rasveta ,parkovi, trotoari, spomenici, plaže, mostovi ...(što naravno mnogi ne koriste), i da naravno to opet MI placamo, a ne Norvežani, sigurno na ovu temu ne bi bilo pola hiljade komentara kao juce , a verovatno i danas.

Libertarijanac

pre 11 godina

Privatizovati RTS pod hitno! Program užasan, Tijanić je kabadahija (a posle njega može da dođe još gori), šta god da puštaju neće propasti jer ih svi plaćamo kroz budžet i oni naivni kroz pretplatu i plaćaćemo ih sve i da ih niko ne gleda. Naplata nametnute pretplate je neustavna baš kao što je i samo nametanje pretplate neustavno.

Nažalost, još uvek dozvoljavamo da nam se ukida sloboda izbora, navikli smo na državni autoritet i za to i glasamo (Dačić, Đilas). Mene raduje što se budi sloboda u Srbiji, sloboda od prinude države koju moramo svi da prepoznamo da bismo stali na put svakom sledećem Tijaniću i zato sve podrške Libertarijanskom klubu "Libek"!

Nada

pre 11 godina

Volela bih da nas nezadovoljne radom RTS i naplatom programa neko posavetujete kako da se oslobodimo pretplate. Mozda bi trebalo skupiti odredjen broj potpisa gledalaca da se promeni taj uzasni namet. Druge TV stanice se svojim programom trude da privuku sto vise gledalaca da bi imali zaradu. RTS kao parazitska stanica zaradjuje po dve osnove. Zahvaljujuci tome mogu da uposljavaju partiske drugove koji su poprilicno nepismeni, dikcija im je uzasna. Zbog vrlo " strucnih" sportskih reportera gledamo prenos utakmica na HRT-u. Deciji program se zasniva na crtanim filmovima. Posto gledam kablovsku televiziju trazicu da mi skinu RTS zajedno sa Pinkom sa rasporeda kanala ako je to moguce. Velike pare se unose u RTS a za uzvrat dobijamo los program. Red bi bio da sve nacionalne stanice koje su dobile frevencu dobiju deo pretplate gledalaca a ne sve da prisvaja partijska TV -RTS.

vlada@yu.net

pre 11 godina

Kao gradjanin nemam osecaj da je RTS nacionalni servis, ali imam utisak da je servis politickih partija.Njihov informativni sadrzaj nema blage veze sa stanjem u drustvu, zato ih ne gledam i pre bih platio pretplatu B92 nego RTSu.Da su servis gradjana ovoga ne bi bilo posto su servis politicara nek im oni placaju pretplatu.

Kol

pre 11 godina

Da parafraziram beogradski sindikat, da vidim tog junaka sto mislim da mu platim pretplatu jedino sto imaju dobro je poneki sportski prenos a i to ne mozes da gledas ko covek jer im komentatori lupetaju vise i od nasih politicara!

Ms

pre 11 godina

Dobijaju novac iz budzeta, dobijaju novac za prenos cirkusa iz skupstine takodje iz budzeta, debelo naplacuju reklamni prostor. Nije im dosta, pa bi malo i od naroda sa primanjima ispod minimuma. Za uzvrat narod dobija najbudjaviji dnevnik, Ziku psovaca dece, Radosa Bajica i sasavu druzinu otrcanih viceva, Sotrine gluposti, SFRJ serije. Ukratko, jedno veliko nista. Da ne pricam o tome da im je grafika na nivou lokalne televizije iz 85. godine.
Verovatno im novac od pretplate treba kako bi sve praistorijske serije prebacili na HD rezoluciju i DTS zvuk, da nam pruze bolji uzitak dok gledamo Gigu moravca, Radasina i ostale serije rekordne gledanosti.

Bedevija

pre 11 godina

Ma ukinite tu nesretnu televiziju, em je niko ne gleda em treba da se plati jos za nju, pa je lepo prodajte nekim privatnicima koji znaju kako i sta sa njom i to sve besplatno po gledaoce.

OTPOR

pre 11 godina

Ostavite to zlo više, danima pišete o nečemu što ni po kom kriterijumu nije javni servis. On je odavno morao da bude transformisan u jeftin, efikasan, nezavisan javni servis, sa malim brojem zaposlenih (oko 500), a šta je urađeno? Imamo "javni servis" u kome radi 4000 ljudi, što je više nego u najjačim fabrikama u Srbiji. Kolike su plate čelnika javnog servisa? Kolike su plate nazovi voditelja? Ko obavlja tehničke poslove u RTS-u, da li to rade stručnjaci sa RTS-a ili "kooperantske" firme, i koliki je odliv novca zbog toga? Kakakav je završni račun RTS-a, da li je iko video gde se troši novac, ko ga troši, da li je ikada poreska uprava ušla u RTS i ispitala poslovanje? Nije nikada niti će jer RTS nije javni servis niti će ikada biti. On je glasilo vlade, ponizno sluša ono što mu kažu ljudi sa vrha, narod tu nije bitan jedino se od njega traži da finansira tu nakaznu tvorevinu, tvorevinu koja je dobrim delom kriva za zlo devedesetih. Ako je u pitanju javni servis građana, zašto se nikada nije mogla čuti reč kritike na račun aktuelnih vlasti, zašto nikada novinari sa RTS-a nisu pokrenuli pitanje odgovornosti ljudi na javnim funkcijama, nego su to radile komercijalne televizije poput vaše? Gde je istraživačko novinarstvo što je osnovni postulat javnog servisa? Upamtite, RTS nije javni servis, i dokle god to ne bude ne može od građana Srbije da traži plaćanje bilo kakve pretplate, jer neću i ne želim da plaćam reklame za aktuelnu vlast ma ko je činio! RTS je bio zlo i ostaće zlo!

Sumadinac

pre 11 godina

Da, bas zbog revolta,jer je kao RTS prekrsio zakon,gradjani ne placaju TV preplatu.Hahahaha.Pa lakse je i lepse ne placati svoje obaveze prema drzavi i njenim institucijama, i te pare trositi na nesto drugo. A vi ih samo ohrabrujte i dajte im izgovor za to.Uskoro ce onda doci izgovor i za porez,gas,vodu,struju,komunalije...Pa kad onda opet sve stane kao i pocetkom devedesetih godina,jer nista ne moze da funkcionise bez para.
(djole, 22. jun 2012 08:41)
Vidis Djole, kad ne platim struju ili gas oni dodju i iskljuce mi koriscenje, pa zasto nebi RTS isto to uradio, iskljuce /skrembluju/ kanale i onda mi koji ne placamo pretplatu ne mozemo da gledamo, e zato je ova buka, neko je doneo zakon da ti uzima 500 dinara za nesto koristio ti ili ne.

frrfr

pre 11 godina

Za ovo što govore "samo probajte da ne platite pretplatu u Britaniji, Nemačkoj ili Austriji"

aj nek neko od poslodavaca samo proba da ne plati doprinose ili kasni sa platom, aj nek neko proba da ti uskrati plaćenu uslugu (zdravstvo) i ostale bajkovite osobenosti Srbije.

Goragora

pre 11 godina

Imam 50 godina. Zivim u garsonjeri od 20 kvm koju jos nisam otplatila. Imam TV ali nemam RTS program. Nemam kablovsku. Pomocu sobne antene hvatam B92, Avalu, Prvu,...
Jedva stizem da isplatim sva potrazivanja (struja, voda, grejanje, ....), samo mi treba jos RTS koji ne hvatam. Ugovor sa RTS-om nisam potpisala. Bre, ovo je da covek izludi.
A sta ako izgubim posao? Sto je vrlo realno kao za 95% gradjana Srbije? Sta ce onda biti? Hoce li mi drzava dati socijalu (bar da platim RTS pretplatu, struju i vodu)? A hleb? Njega cu mozda naci u nekom kontejneru.
Dzabe sam isla na fakultet i imam 2 godina radnog staza, i posteno radim kao idiot, kontejner mi ne gine.
I sta me briga da li je RTS=Tijanic!!! Moze da bude bilo ko! Sve je to isto! Jadni smo mi...
I sada salju neke izvrsioce naplate duga. Samo ce neko da izgine na pravdi boga. Ne mogu da mi uzmu nista! Nemam nista! Mogu samo da me odvedu u Zutu kucu i da mi povade organe pa neka onda naplate sve. I RTS, i sto sam srpkinja, i sto sam bila Titov pionir, i sto sam zavrsila fakultet, i sto radim 27 godina, i sto sam rodila dva zdrava muska deteta ovoj drzavi, i sto nisam lopov, i sto redovno placam sve, i sto sam iz neke druge price za razliku od onih koji donose ovakva pravila, i sto patim za Jugoslavijom, i sve , bas sve.
Valjda ovi moji organi bez obzira na starost mogu da podmire sve moje dugove prema zulumcarima zeljnim nasih zivota.
Neka im je prosto!

Miroslav

pre 11 godina

Milosevicev RTS je imao kvalitetniji program od danasnjeg. Od 10h svakog dana je emitovan obrazovno-naucni program koji se sastojao od ekranizacija poznatih knjizevnih dela ili filmova sa istorijskom tematikom (Ben Hur, Spartak...), emisije o matematici, otkricima, crtani filmovi na svakih sat... Bilo je sjajnih crtanih serija: Robotek, Transformersi, Nindza Kornjace... Dobre serije, nisu bili samo srecni ljudi vec i sjajne poput: Hobotnica http://www.imdb.com/title/tt0086779/ , Anno Domini http://www.imdb.com/titl/tt0088471/
, Sous le Soleil http://www.imdb.com/title/tt0172057/... Postojao je i treci kanal sa odlicnim muzickim programom. Naravno o informativnom program tadasnjeg RTS je vec sve receno ali imam utisak da je danas skoro pa isto samo perfidnije i uvijenije. Tad opozicionara nazoves nato placenikom a danas kazes da je diskutabilno njegovo zalaganje za evropske vrednsti, regionalno pomirenje i sl.

Mile

pre 11 godina

За ноћ музеја нису опрали прозоре, а видео бим су подесили наопачке. Толика непрофесионалност на медијском јавном сервису. Шжас!!!

Vuja

pre 11 godina

Iskreno plaćam pretplatu ,i pretplata treba da se plaća,ali isto tako ne može Tijanić da ubira debeo prihod,a da mi pušta serije od pre 20-30 godina,porodično blago,srećni ljudi,bolji život,Vruć vetar,bela ladja i ostalo,ima deset serija koje vrte u kurg ,nisu ništa napravili za sve ove godine,a uzimaju debele pare od naroda.

Pa se ja sada kao neko ko redovno plaća pretplatu pitam gde idu sve te pare,kada RTS i od reklama debelo zaradujuje.

Molio bi gospodina Tijanića da odgovori gde idu sve te pare,na čije račune su otišle pare ,jer nemoguće da ljudi plaćaju pretplatu,uzimaju se pare od reklama ,a ne moze da se napravi niti jedna domaca serija.

dragan

pre 11 godina

Hvala da ste to objavili. Ako navodno prihvatmo zapadne tržišne vrednosti onda je nedopustiovo imati televiziju koja uzima pare od gledalaca i emituje im reklame. Ali RTS propada onima koji su na vlasti, tako da je vlast štiti, onemogućavajući sud (koji je takođe partijski) da donesu presudu protiv RTS. Takvih primera da smo daleko od EU ima mnogo. Upravo smo imali slučaj da je Ustavni sud protivustavno štitio bivšeg predsednika da da ostavku i da se ponovo kandiduje na izborima. Takođe obratite pažnju da u predizbornoj kampanji ni jedna partija nije nudila ikakve izmene po pitanju pretplate ili reklama kada je RTS u pitanju. Kada sve to vidimo, dovoljno je samo na slučaj RTS (i službenika Aleksandra Tijanića) da znamo gde smo i zašto smo tu.

srednjisloj

pre 11 godina

vec dugo cekam da se narod digne i razbuca partokratijsku bandu; mozda ce unistavanje ovog parazita na celu sa polupismenim srednjoskolcem biti povod. Zivela pretplata!!!

heavy

pre 11 godina

imam cetiri brojila u kuci od toga su dva vezana iskljucivo za grejne kotlove i jos brojilo u vikendici u kojoj nema tv,placam kablovsku a ovi mi tarifiraju pretplatu na svih pet brojila.e pa aj neka mi zakucaju ti izvrsitelji na vrata...

Srdjan Mandic

pre 11 godina

Ko sme u mom vlasnistvu sme da mi preti i ometa ,za sta,kakve pare,jel to vidjeno iz serije Sulejman,ajte ljudi imajte glavu,ko sta ovde u ovakvoj zemlji nije valjao.Znate ko,samo sitna buranija kao posten obican radnik.

Lazar Katanic

pre 11 godina

A i sportski deo je fantastican(prvak drzave u euroligi se prenosi samo kada igra kod kuce i sl...)- sramota!!! Nema tog izvrsitelja koji ce mi to naplatiti!!!!!!!

Prelila se casa

pre 11 godina

Zar su se za ovakvu drzavu borili nasi preci da je sacuvaju.Ljudi nemaju za osnovne zivote potrebe a oni salju prinudne izvrsitelje da ljudima odnose tesko kupljene stvari iz domova.
E pa PRORACUNALI STE SE.Dosta su ljudi cutali, vreme je da se ovome stane na put...
A ti Tijanicu dobro razmisli sta radis jer kad se podigne narod onda vise nema nazad...
Niko vam ne brani da nam ugasite RTS ali da nam na silu nametnete da placamo nesto sto ne gledamo, to nece da moze...
Ljudi, dajte da se bar jednom slozimo, neka se salju peticije, pisma, pozivi...
Ovome mora da se stane na put brzo...

Ms

pre 11 godina

@Zoran Milosavljevic
Smesno je porediti BBC i RTS, kao da poredis Mercedes i Yugo. BBC je napravio dosta serija i emisija koje su dozivele svetsku popularnost. Imaju najbolji informativni program, najbolje novinare itd... Da ne pominjem njihov dokumentarni program, koji je takodje najbolji. Postavljaju standarde i konstantno ulazu novac u dalji razvoj.
Gde odlazi novac RTS-a? U sta oni ulazu? U zaposljavanje jos ljudi, preko veze, koji nicemu ne sluze osim da podignu platu?
Mani te se poredjenja svetskih televizija sa RTS-om. RTS nikada nije bio niti ce biti u rangu sa svetskim televizijama. U Srbiji ima lokalnih televizija koje je prijatnije gledati i koje prave vise sa mnogo manje novca pa opet ne traze jos kao halapljivi Tijanic.

Osa

pre 11 godina

Ja bre nisam imao novca da kupim nov televizor, vec sam uzeo polovan i sad će neka Tijanićeva ekipa da mi dođe pred vrata da mi uzme televizor da bi se naplatio račun za neki tamo RTS koji me apsolutno ne zanima!

Pa nemoj da me pitate šta ću da radim!

Tin

pre 11 godina

Reporteri sa EP su im terorrrrr, ne postoji ekipa toliko lose obrazovanih ljudi, da nemaju sekunde takta u prenosu, ne poznaju fudbalere, grese, bave se pogresnim temama na utakmici...uzas

Biser

pre 11 godina

Zamislite penzionera koji krpi od prvog do prvog sa 10 000 din i sad treba preživeti , platiti sve komunalije, zatim jos i tv sprdnju RTS.Potom upali neki rashodovani tv prijemnik iz devedesetih i naleti na lepog brku koji masti svoj brk sa nekim jelom za čiju pripremu treba četvrtina njegove penzije .Čovek mu se sprda u lice, a ovaj je mogao za tih 500 kinti barem jednom da ruča ko čovek . I sad njemu krče creva a lepi brka ždere od njegove penzije. E zemljo otvori se.

stefan

pre 11 godina

Ako je RTS javni servis svih građana, onda u predizbornoj kampanji nije smeo da neke stranke favorizuje.Pogledajte OKO , Upitnik ili Da mozda ne pa će te se uveriti.

milan

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno svi pominju reprize serija iz proslog veka i da rts nije nists novo napravio pa zaboravili ste ranjenog orla :D

crni domino

pre 11 godina

I za te prekrsitelje zakona nikom nista?! Oni mogu da krse zakon, a mi smo duzni da placamo takvo smece, inace zaplena imovine!?
...
Po ko zna koji put pitamo sta radi to nase tuzilastvo i sudstvo?
Da li je ovo pravna drzava!? Ili drzava feudalaca?

Crna

pre 11 godina

Pobogu, neka već jednom neko nešto URADI po ovom pitanju! Očigledno i potpuno neskriveno kršenje zakona i svih prava građana apsolutno zahteva da se podnese tužba za krivična dela kojima obiluju odgovorni u RTS-u. Već odavno je vrlo očigledno krivično delo od strane države kojim se javno pljačkaju građani i NIKO ništa ne čini. Ne mogu da shvatim dokle više ovo moramo da trpimo. Sve u vezi tepretplate prosto vrišti "krivično delo" i "nezakonito" i nikom ništa. Kako bi bilo da ja pevam na prozoru svaki dan a onda sa naoružanom pratnjom idem po komšiluku i naplaćujem im za koncert? Da je u pitanju neka mala privatna televizija već bi ih zatvorili sve kompletno i za mnogo manje od ovog što RTS čini.
Zašto piše Kurir, B92 i ostali mediji o ovome a ništa se ne čini i harač i dalje traje i još i prete?

Lala sa jugozapada Bačke

pre 11 godina

Sve ste rekli u ovom textu + što nemam "kopiju ugovora" koji sam potpisao sa Tijanićem, tako da mi možete pljunuti pod pendžer...

Мостовљанин

pre 11 godina

Претплата се плаћа да би се та телевизија финансирала? Што онда пуштају рекламе? И јаре и паре? Што пуштају пра-историјске серије, типа "Камионџије"? Зашто Прва или друге станице имају право да преносе догађаје с терена на ком игра репрезентација, а РТС дрви нешто десето? Укинимо право РТС-у да пушта рекламе!!!
Текст на ту тему, од прије 3 године: http://mostovljanin.wordpress.com/2009/12/06/%d0%b4%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bc-%d1%82%d0%b2/

kamicak011

pre 11 godina

Program RTS-a ?? Blago receno nikakav. O njihovim reprizama repriza ima vec dovoljno viceva, filmovi nikakvi, emisija kutlurnog sadrzaja nema, prava na emitovanje sportskih dogadjanja odavno pripadaju drugima (izuzetak evropsko prvenstvo), jutarnji program je prerastao u beskrajno ponavljanje 90 % netacnih metereoloskih izvestaja, voditeljke imaju odevne kreacije koje vise dolikuju nekim plazama a kreativnost i informisanost plavusama na istim, (bez zle namere da uvredim plavuse, jer je moja kosa iste boje), informativni program, izuzev emisija Olivere Kovacevic, jednolican, jednostran, pristrasan i stranacki obojen, - sve u svemu NULA. Tijanicu, vreme je da odes, prevazidjen si u svakom pogledu...

PPeca@SER

pre 11 godina

Ja ne znam sta je to RTS?!? Ja od njih provereno ne primam program.
Imam kablovsku, preko nje gledam sta imaju u ponudi. A i da nemam kablovsku, ne bih mogao da primam program RTS-a jer oni nemaju mrezu predajnika.
RTS je odlucio da iz svog sastava iskljuci novoosnovano Javno preduzece "Emisiona tehnika", i od tog trenutka ni jedan TV prijemnik u Srbiji ne moze da primi direktno program RTS-a, pa samim tim nemamo sta ni da im placamo. Oni, fakticki, prave svoj interni program pa neka ga sami gledaju i finansiraju.
Ukoliko zele nesto da naplate, kao sto naplacuju od kablovskih operatera (znaci zele da naplacuju duplo svoj program), neka emitovanje programa naplate od ETV-a.
A najvaznije je pitanje reklama. Naime, ja ne zelim da placam osposobljavanje kadrova RTS-a da nas bombarduju reklamnim materijalima kojekakvih firmi, i da to jos i naplacuju. U tom slucaju, za te pare, placacu svoje radnike koji ce to raditi u moje ime.

PravdaNS

pre 11 godina

Pothitno ukinuti tv-pretplatu!!! Pa većina nas plaća kablovsku, a ponuda programa (50-60 kanala) je dobra i to košta oko 900RSD, a ovim državnim parazitima treba platiti 500RSD!!! Pljačjaju narod na neviđen način. Odmah ukinuti pretplatu a paraziti neka izdržavaju sami sebe ako mogu, ako ne, neka se ugase i kraj priče. Pa dokle će više građani Srbije da isplaćuju plate zaposlenima na RTS-u?!

Beast from the East

pre 11 godina

Kakva je to demokratija da me uslovljavaju da placam rtv? Zasto nedaju mogucnost da se narod izjasni ako zeli da gleda taj program i placa.

Bojan

pre 11 godina

I kada cemo da prestanemo da placamo tu pretplatu i da nam vrate sto smo dali do sada??? Jer RTS ocigledno krsi zakon, imaju primanja od marketinga sto im je opet zakonom zabranjeno, ali sta to sve ima veze, bitno da mogu da nas tuze, pozivajuci se na taj isti zakon...
Gde mi zivimo, u kakvoj rupi, gde te moze ko hoce i kako hoce!!!

Dejan

pre 11 godina

Kada ce RTS da ispostuje zakon i da postavi direktora koji ispunjava minimum zakonskih uslova, a to je da barem ima fakultet!! Sramota da takav covek opstaje na funkciji godinama samo zato sto trguje informacijama!
A ekipa za napatu neka slobodno dodje ali videcemo kako ce da ode!
Mada to i nije lose. takva jedna odluka moze ponovo da izvede ljude na ulicu, da oteramo ova g...na iz svih partija redom, to je jedna kaljuga uzasna, i Dacica, Dinkica, Tadica, Vucica, Cedu, sada je to ocigledno, ne mogu da se pogode oko plena.

Man Not Machine

pre 11 godina

To je tek vrh ledenog brega. Sta se sve radi sa parama sigurno necete gledati u tom metiljavom Dnevniku. Nego, zasto se RT Vojvodina ne spominje, oni tek imaju amaterski program, ne pomazu domace produkcije, nemaju produkciju, osim snimanja jednog kadra kamerom iz ruke, i kupuju za velike pare polovne i programe koji su vec pustani na domacim televizijama.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Raspustiti RTS, raspustiti Tijanica, raspustiti RRA i sve slicne lezilebovicke i toboznje regulatore.
(Tijanica na sud za ucesce, ili bar podstrekavanje za ubistvo Djindjica)
U budjavom budzetu odvojiti pare za ONO sta bi trebao raditi drzavni "servis", pa jednom, eventualno dva puta godisnje, raspisivati konkurse za osmisljene projekte.
Uvesti porez na sund i kiceraj i od toga finansirati sadasnji RTS, zabraniti im i sekund reklame.
Ako ne mogu dva, dovoljan je i jedan kanal - bilo sta samo da se ne finansira MONSTRUM.
Uostalom, cega ima vise kulturnog na drzavnoj od recimo b92 - osim reklama drzavnih, pardon JAVNIH preduzeca?
Nikako da se obelodani cena minuta na drzavoj TV, sve zajedno sa sterilinim prenosima PRAZNIH KLUPA u Skupstini, za koje DODATNO placamo iz Budzeta.
Sta to Tijanic zna, cime drzi u saci SVU VLAST, da mu se svi hirovi ispunjavaju?
Da li ce, po obecanju sa stiropora, Nikolic smeniti (bar) Tijanica?

Darko

pre 11 godina

RTS je indirektni budzetski korisnik,sto znaci da se vec dobrim delom finansira iz budzeta Republike Srbije.Drugu stavku cini marketing.Pa jos i pretplata???Sta je sledece,Tijanicu?Skrembluj signal pa mozemo da razgovaramo.Ako mi se gleda RTS,platicu.Kraj.Ovde se ne radi o 500 dinara mesecno,vec o 500 dinara x pet miliona brojila svakog meseca.Gospodine Tijanicu,bilo bi umesno da deo kolaca date i lokalnim i regionalnim medijima.

Milan Petrović

pre 11 godina

Treba proveriti da li ustav dozvoljava da se nekome (nama građanima) nametne neka usluga i zahteva plaćanje iste. Šta ako nemam da platim? Dođu odnesu mi stvari i ja opet nemam da platim? Šta ako i neko drugi počne da nameće usluge, npr. parking servis, nema veze što nemate auto, morate da plaćate parking jer vam mi nudimo parking mesta.Ili, nema veze što ne koristite fiksni telefon , platite, jer imate telekomov priključak. Gde je kraj? Pa u mašti naših političara koji cede suvu drenovinu(nas građane).Sve to fukcioniše po principu "ček da vidim koliko mi para treba?"

Mladen

pre 11 godina

Veliki broj ljudi u Srbiji gleda kablovsku televiziju, ajde da uzmemo SBB kao primer... Kod SBB KTV, RTS 1 se emituje na frekvenciji C05 (175,25 MHz), a RTS1 u etar šalje signal na frekvenciji C06 (182,25 MHz).
Znači, ne gledam RTS na frekvenciji koju oni emituju, nego koju mi prosledjuje kablovski operater čiju pretplatu uredno plaćam... Ne kapiram šta da plaćam RTS-u? Ko je ovde lud a ko zbunjen? NEĆU DA PLATIM!!!

radovan

pre 11 godina

Jos jedan od razloga zasto sam precrtao glasacki listic....RTS sluzi politicarima da ucenjuju urednistvo RTS-a+ da se emituju reklame marketinskih agencija,koje opet drze ti isti politicari,a sve to mi placamo.Sto bi se reklo,tzv javni servis im je ½sigurica½.I sve to nam je uvalila banda koja cacka nos i dize ruku u skupstini,a za njihovo opste dobro.Neko rece:kao sto bi mi iskljucili struju ili telefon kad ne bi platio,neka mi iskljuce i RTS.U potpunosti podrzavam.Vidim da se neki ljudi zale na kvalitet programa.Pa nista gori od ostalih komercijalnih televizija,ali za ostale televizije se dobija uplatnica,pa lepo platis,a gde je RTS uplatnica kada je sve po zakonu?I zasto i ostale televizije sa nacionalnom frekvencijom,koje se hvataju i obicnom antenom,ne bi bile finansirane iz pretplate,vec moraju da pustaju odvratne ljigave sadrzaje da bi opstale?Na kraju krajeva,ja sam platio dug rts-u ali nisam platio struju,hehe...

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Nećemo Jadni servis, hoćemo klasičnu državnu, partujsku televiziju, pritom da to bude svima jasno, dakle bez uvijanja u oblande. Bila je miloševićeva, onda Tadićeva, sad tomina ili malo mešano ... Ionako je odavno jasno čemu bastilja služi.

Nikola

pre 11 godina

Placam pretplatu, jer sam podstanar. Informacije su dostupne i na drugim televizijama, ostali sadrzaj slab, sport gledam sa drugih izvora. Zivim na takvom mestu, da posle gasenja DVB-T signala, koji je bio na granici prijema, analogni RTS1 ne hvatam, a RTS2 hvatam, ali mnogo loseg kvaliteta. I zasto placam 500 din svakog meseca. Nek lepo uvedu kartice, kad se predje na DVB-T2, pa ko hoce da gleda, neka plati, ja necu sigurno.

Vojka

pre 11 godina

Zar su svi nadlezni pa i sudski organi koji odobravaju prinudnu naplatu tv pretplate zaboravili na odluku Ustavnog suda koju RTV nije ispostovala (uz krsenje i drugih obaveza koje se pominju u ovom clanku) a cime se osporava uopste naplata rtv pretplate i daje pravo svima nama da prekinemo placanje.

Nenad

pre 11 godina

Ja imam total.I placam njega,tu ima i RTS 1 i RTS 2.A cak i da nemam ne bih placao jer ja njih ne teram da mi pustaju ta dva programa.Niti sam potpisao neki ugovor sa njima.A ti sudski izvrsitelji samo neka dodju na vrata,lepo ce se provesti!! I odakle njima uopste ideja da naplacuju RTS,cist LOPOVLUK.

coyote

pre 11 godina

moze im se da maltetiraju obican i posten narod, eto za kog ste glasali sto ne ukinu tu pretplatu ko jos gleda rts, nego sve kriminalci i reketasi.

sašo

pre 11 godina

sto je mnogo,mnogo je,odakle bre,pa voda u KV plaća se u stanovima 1500din prosek,struja,grejanje pa TV 500dinara,zašta bre za serije i dnevnik u kome nista mi nije jasno kad ga gledam sve nam je lepo,a narodu crno.Nedam mada sam malo dužan.Kablovska plaća rts pravo na ta 2 kanala!

Vladimir Savin

pre 11 godina

Sramota je da placamo rts koji posle placamo i kroz kablovsku pretplatu, eto nama nase drzave, kao da zivimo u feudalizmu gde su svi od sirotinje oduzimali i ono malo sto ima samo da bi gladovala i samim tim bila pokorna!! Pa malo li je da nam duplo uzimate pare skoro za sve sto izmislite samo da bi napunili svoje strane racune ...

Katarina

pre 11 godina

Konacno jedan realan tekst u Kuriru! Sto se mene tice, mogu i da mi iskljuce i RTS 1 i RTS 2, sve domace serije sam odgledala i to vise puta, dosta mi je! :)
Pretplata za ova dva kanala je 500, a za nesto manje od 100 kablovskih kanala na kojima je program mnogo kvalitetniji placam 800, gde je tu logika?
Obustavite placanje RTV predplate!

peca

pre 11 godina

@kinez
Ostale televizije ne naplaćuju pretplatu...loš Vam je program, loši ste, jako... navijački inf. program, reprizirate bedne serije...o obrazovnim emisijama da ne pričam (osim ako Žikina šarenica ne spada u obrazovni program :) ) ... smešno je kada kažete da je pretplata civilizacijska tekovina u svim evropskim zemljama...slažem se...kada dostignete BBC standarde, biće nas dovoljno koji ćemo se praviti Englezi i plaćati pretplatu...RTS mora da odluči da li je javni servis ili komercijalna televizija, ne može oboje...napravite kvalitetan proizvod, pa ga prodajte, a ne da kukate kako Vam je malo para...pobunite se zbog loše opreme, loših urednika...pa da EP gledamo na RTS-u, a ne na HRT-u...

Boniperti

pre 11 godina

Za sve one koji preporučuju skreblovanje RTS-a: Pa, da li ste vi normalni!? Ko bi normalan dao novac za onaj program!? To bi verovatno bila i smrt RTS-a (ja bih to voleo, da se razumemo). Znaju oni da nemaju kavliteta da se takmiče sa ostalim srbijanskim komercijalnim televizijama (iako lestvica nije toliko visoko), zato i hoće da otmu od naroda novac kako bi i dalje zaglupljivali jedan deo države i uhlebljivali stranačke niže činovnike.

bezimena

pre 11 godina

placanje drzavne televizije je normalno svugde u svetu
(roj, 22. jun 2012 12:03)

U normalnom svetu program državne televizije NIJE komercijalni, u normalnom svetu se taj program NE naplaćuje od vlasnika elek.brojila (televizor nije proizvod koji obezbedjuje EDB niti je iko u obavezi da ga ima), već samostalnim računom od onih koji ga gledaju, u normalnom svetu oni koji plaćaju kablovsku TV, NE plaćaju državnu itd.itd.!

pfcdejan

pre 11 godina

(Odliv mozgova, 22. jun 2012 14:04)
A sto bi ja placao 2 kanala 500din kad imam kavlovsku sa 70 i kusur kanala za 1000din.
Ako ne platim kablovsku oni dodju i iskljuce, pa tako ako ne placam RTS neka iskljuce.Ali fora je u tome sto ja sa njima nisam potpisao nikakav ugovor i ja ne uzimam njihov signal antenom, vec preko kablovskog operatera.
Ovo sto oni rade je gore od turaka pre 500 godina.

Dzordz

pre 11 godina

To je taj RTS i nase "pravo da znamo sve". Interesuje sta se desilo na kraju sa konkursom koji je raspisan pre godinu dana ? jel se zavrsio ? I interesuje me jos jedna stvar .. Kolika je administracija RTS-a, a koliko imaju radnika koji rade na programu ? Kada to pogledate videcete zasto je potrebna pretplata. Ti gladni ljudi u administraciji moraju da zive od necega. A mi .. ma ko nas shisha!

P.S. Gde je grobar sada da prica o smeni Tijanica ?

mrxi

pre 11 godina

Sto se tice reklama u sred programa tu ni B92 ne zaostaje ni malo!
Kablovski i satelitski provajderi treba da se "dogovore" sa RTS da oni koji placaju njihove usluge ne moraju dodatno da placaju RTS pretplatu. To je takodje krsenje zakona.
Ne placam pretplatu niti cu je placati jer od reklama svi vi mozete sasvim lepo da zivite!

Alex

pre 11 godina

Da li se neko seca sta je Toma rekao da ce biti prva stvar koju ce uraditi kada postane predsednik?

Verovatno nema zakonsko pravo da ovo uradi, ali je rekao da ce Tijanica odmah da zameni!

Zaphod

pre 11 godina

Ma, nije moguće? Oni to rade u interesu građana Srbije, da znaju gde ima šta jeftino i povoljno da se kupi, koje je pivo najbolje za omladinu, i gde se mo'š najpovoljnije kladiti...

Серђо

pre 11 godina

У Србији је на сцени робовласнички фашизам, где је од робовлашништва узето служење за ситне новце а од фашизма је преузет циљ што мањи број живих и способних грађана.

komarac

pre 11 godina

Pošto dobar deo građana poseduje,neki vid kablovske(sbb,open iptv,total...),treba RTS-ove kanale uvrstiti u poseban paket,koji bi se dodatno plaćao.Dosadašnja politika RTS-a je obična otimačina,iz prostih razloga:ne postoji potpisan ugovor,EPS nije preduzeće za naplatu takvih usluga,dosadašnja praksa je neustavna......

3D Televizor

pre 11 godina

Posto je to kako se stalno istice televizija svih nas, jel mozemo onda mi da znamo koliko ta nasa televizija ima zaposlenih kolike su im plate , od direktorske pa sve do cistacice, koliki su prihodi i rashodi te nase televizije.Jel mozemo mi doci negde do tih podataka ili jednostavno to nasa televizija krije od od njenih vlasnika to jest svih nas...

Zeljko

pre 11 godina

Srbija je narod a narod je odlucio da nije zadovoljan odnosom cene i kvaliteta programa, kao i nacinom na koji je uvedena pretplata.
Ocigledno se u Srbiji jedino blokadom puteva moze nesto postici...
Dokle ce se primitivnim metodama ostvarivati osnovna ljudska prava?!

gaccaka

pre 11 godina

Zamolio bih predsednika Srbije gospodina Tomislava Nikolića, da održi svoju reč koju je dao u predizbornoj kampanji gostujući na RTS-u i već jednom "PODKREŠE KRILCA" Aleksandru Tijaniću

opljačkan

pre 11 godina

ako već plaćamo kablovsku, i ne možemo da izbegnemo javni servis, neka se dogovore sa kablovskim operaterima i podele deo koji bi pripao rts-u.
ovako, plaćamo duplo jedno te isto. da ne govorimo o tome da na svako brojilo (imao-nemao tv), nakače pretplatu.

Tarabozan

pre 11 godina

Ja sam prestao da plaćam onog trenutka kada su počeli sa svakodnevnim silovanjem pod nazivom „najniža jedinstvena ponuda” kojim su barabe punile džepove poklanjajući automobile. Odnos zarada-trošak je u toj prevari bio 100:1. Pa rekoh, kome da plaćam? Bandi koja ima više nego što ja mogu da zamislim?! Trenutno im dugujem oko 30.000 i znam, oteće mi siledžije taj novac kad im padne na pamet, jer sudije ne smeju da sude po pravdi. Moraju po zakonu.

maksa

pre 11 godina

evo ovako. ja od ovog leta zavrsavam foto celije s kojima cu imati dovoljno struje da prodajem edb-u a sto se tice rts-a, brojilo necu imati jer porez placam suncu.. :) pametni su ovi turci gde idem na odmor uskoro, na svakom krovu po solarni kolektor... a gde je srbija...???

ledenjak

pre 11 godina

Ma ta pretplata je prevara veka! U Vrnjackoj Banji na sobnoj anteni 12 kanala Prva, Pink, Happy itd a RTS1 da se ubijes ne mozes da uvatis a RTS2 mozes samo da sanjas a traze da se plati, za sta? Za trange frange!

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Samo vi napadajte RTS, mene zanima veceras da li ce Slobodan Popadic uspeti da dobije 2 iz matisa i uzme lovu od tetke a u neee pogresio sam oprostite veceras cemo zasnati da li ce Sima Bumba uspeti da diplomira na Pravnom fakultetu u Beogradu sada nama vec daleke 1971.godine !

Da li treba da spomenem Acu Stojanovica,Nedeljka Kovinjala ???

MaX

pre 11 godina

"
"Ako Javni servis emituje i jednu sekundu obrazovnog programa, ispoštovao je zakon. Što se tiče kršenja Zakona o oglašavanju, to se odnosilo na razmak između reklamnih poruka i neobeležavanje reklamnih blokova", kaže Karadžić.
"

Onda menjajte zakon, hitno! I nećemo da vidimo reklame. Ili vas mi plaćamo, ili drugi, ne može oba. I hoćemo sindikate rts pretplatnika na opštinskom nivou.

Ujed pcele

pre 11 godina

Umesto sto pisete o tome da li je RTS u pravu sto salje izvrsitelje ili nije, da li krsio zakon o reklamama, napisite tekst o tome sta je pretplata i koliko ona u sebi nosi zakonsku osnovu.
PRVO: Napisite kojim zakonom je utvrdjena pretplata, kojim podzakonskim aktima se odredjuje visina pretplate i da li je u skladu sa ustavom. Dakle, da li je zakon prosao proceduru ustavnosti i objavite odluku Ustavnog suda.
DRUGO: Napisite da li je skupstina donela pravilnu odluku i donela zakone kojim se pretplata regulise i na koji nacin.
TRECE: Da li RRA ima pravo da izdaje licence kablovskim operaterima, a na stetu RTS-a.
CETVRTO: Kojim zakonom je skupstina odredila da se za jednu uslugu gradjani obavezuju da placaju duplo, i kablovskim operaterima i RTS-u.
PETO: Kojim je zakonom regulisano da kablovski operateri mogu da uniste sistem prijema TV signala sa zajednickih antena i na koji nacin je regulisano to njihovo pravo.
SESTO: Ako gradjani dobijaju program RTS-a preko kablovskog operatera, zasto RTS ne naplacuje od kablovskog operatera uslugu emitovanja. A ukoliko naplacuje tu uslugu, kako moze od gradjana da naplacuje pretplatu.
Sva ova pitanja mogu da pomognu gradjanima, a ne da im tekstovima o prinudnoj naplati stvarate strah. Da bi neko naplatio "dugovanje" on to mora da dokaze. A dokazuje se samo na sudu, koliko sam ja obavesten, a naplacuje se jedino preko pravosnaznog resenja. Racun koji meni ispostavlja RTS ja mogu da kompenziram racunom o nekvalitetnom programu.

neko_iz_mase

pre 11 godina

Hahahaha voleo bih da ovo Tijanic procita zaista. Ne placam, niti cu ikada placati RTV pretplatu. Za sve sto zelis da naplatis Tijanicu obrati se mom Kablovskom distributeru nasta cu im sa zadovoljstvom reci da skrembluju RTS jer ga i ovako nemam medju kanalima kod kuce.. KATASTROFA JE!!!

h1ghwaymen

pre 11 godina

Ako hocete da naplacujete pretplatu, prvo regulisite celo polje kablovskih operatera, uredite infrastrukturu tako da ko ne zeli da gleda RTS, nece imati taj kanal i stoga nece morati da ga placa.
Ali da vi ucenjujete gradjane spajanje pretplate sa racunima za struju i te fore... to je cist reket.
Pretplatu vam necu platiti, ukoliko me nagurate na sud, tamo cu se boriti pa makar i izgubio, ali radije cu lezati u zatvoru, nego li vam dati i 1 dinar. Naravno, ako posaljete izvrsioce na moja vrata... B92 nece objaviti ono sto bih vam porucio.
Aj uzdravlje.

crni

pre 11 godina

Pa sto se ne tuze sad!?
zbog cega smo u obavezi da placamo rts preplatu,da bi punili nekom drugom dzep!?
Drzava od zakona!
Ukinuti rts lopovluk (preplatu)

ralexic

pre 11 godina

APSURD br:1:TV pretplatu placaju sva domacinstva koja dobijaju struju od EPS-a,TV prijemnik nije obavezan.
APSURD br 2;Ako se domacinstvi napaja iz vlastitog agregata ili akumulatora a ima TV prijemnik ne placa pretplatu.
APSURD br 3;SBB placa RTS-u emitovanje programa i zasto mi koji imamo kablovsku i placamo je placali plus RTS ,a ne placamo istalih 70 kanala.
APSURD br 4:RTS ubija u pojam gledaoce reklamama a trazi pretplatu?

dvojba!

pre 11 godina

Neko kaže - pa kad ne plaćate struju, oni vam iseku struju.

Gospodo, ako ja neću da plaćam Tijanića, slobodno nek mi skrembluje svoje kanale, neću žaliti. Ali zaplena televizora? Kućnih ljubimaca?!! Ovo je kao da ne platite račun za struju, a onda neko iz Elektrodistribucije dođe i počupa vam sve instalacije u stanu. E pa pazi bogati!

boca

pre 11 godina

Od mene nece dobiti ni zutu banku, posebno me iritira ona odvratna spica za dnevnik koju je Tijanic vratio verovatno po nalogu Mire Markovic. A za insajder imam pitanje. PA STA POBOGU VISE CEKATE? PROCESLJAJTE MALO RTS. Pa da uhapse konacno tog Tijanica.

GLEDALAC MANJE

pre 11 godina

Neka drzava uvede porez na sund i kic prvoj turskoj televiziji i onoj ruzicastoj pa neka odatle finansira svog medijskog ljubimca rts.

Ivan Nis

pre 11 godina

Trenutno koristim IPTV, ranije SBB. Ja sa RTS-e nemam apsolutno nista! Neka Telekom resi svoj problem sa gospodom iz tkz. javnog servisa!

bobi

pre 11 godina

Mene zanima samo da li ce ti sudski izvrsitelji da idu i u Bujanovac, Presevo, Novi Pazar, da plene imovinu, imajuci u vidu da je tamo najmanja naplata pretplate?

h

pre 11 godina

ovo je klasicna prodaja cigle. to je poenta i zato ne sme da prodje. sve ostalo ne valja program, platicu kad bude signala, trte-mrte je sporedno...

Miki BG

pre 11 godina

Pošteno plaćam kablovsku tv, ali na žalost najmanje gledam RTS jer su svi drugi kanali zanimljiviji. Sa ovakvim programom RTS-a i hiljadama zaposlenih ne verujem da će iko moći da isfinansira takav javni medijski servis. Moraju se svesti na razumnu meru zaposlenih, a novac od pretplate ulagati u obrazovne i druge kvalitetne emisije, a ne zabavni program jer takvih tv imamo i suviše ne samo na nacionalnim frekvencijama već i kod svih distributera kablovske tv. Takodje, neophodno je zakonski regulisati da korisnici kablovske tv ne plaćaju i rts-u pretplatu preko elektrodistribucije. Ne može se jedna stvar dva puta plaćati, a kako će RTS i kablovske TV medjusobno regulisati autorska i druga prava, stvar je njihovih dogovora i ugovornih obaveza. U svakom slučaju, pošto je sve vuiše kablovskih tv ne samo u gradovima već i selima, neophodno je ovo pitanje razrešiti da gradjani jednu te istu stvar, program RTS, ne bi plaćali dva puta!

Dragi

pre 11 godina

Vi ste napisali da RTS krši zakon, ali zakon će kršiti i ti samostalni sudki izvršitelji, jer ne može RTS da šalje izvršioce kod svojih "navodnih" dužnika. Prvo treba da tuži sudu svoje dužnike, pa sud da donese presudu u korist RTS-a, pa da ona pude izvršna i tek tada sud može da da nalog izvršiocima da prinudni naplate dug. U svokom drugom postupku, to bi bilo krivično delo.
Kako bi bilo kada bi ja angažovao sudskog izvršioca da naplati dug od nekog mog dužnika, a da nemam izvršno sudsko rešenje? Ljudi moji pa da li ste vi ili RTS normalni da tako nešto pišete ili da RTS traži?

Buntovnik sa razlogom

pre 11 godina

Gospodo, koga interesuje da li MI gledamo ili ne gledamo RTS. Ne gledamo ni više od 5-6 kablovskih kanala, a kablovskom operateru plaćamo pretplatu za oko 70 kanala.
Ovde se postavljaju osnovna pitanja:
Po kojoj zakonskoj odredbi JP RTS prodaje usluge korisnicima bez zaključenog ugovora,
Po kojoj zakonkoj odredbi RTS ima pravo da naplaćuje TV pretplatu uz račun drugog javnog preduzeća (EPS),
Po kojoj zakonskoj odredbi su gradjani dužni da plaćaju RTS ako već plaćaju kablovsku pretplatu,
Zašto gradjani, a ne RTS, moraju da troše svoje vreme i novac kako bi dokazivali da uz strujomer ne poseduje TV prijemnik (ako ga nemaju),
Zašto zakon nije regulisao odnos izmedju kablovskih operatera i RTS?

Da nam pravni sastav objasni ko je veći magarac u celoj priči: onaj ko redovno plaća RTS ili onaj ko odbija da plaća.
Na kraju: dokle će država od svojih gradjana da pravi magarce?

DRAŽA KG

pre 11 godina

MA NA ULICU BRE NARODE ,DOSTA JE BILO OTIMAČINE!!!
KADA NAM OVA DRŽAVA BUDE PRIUŠTILA IOLE NORMALAN ŽIVOT NEKA MI SE ONDA JAVE ZA PRETPLATU!MR'Š BRE VUCIBATINE LOPOVSKE,SRAM VAS BILO!
PAZITE ŠTA RADITE ,DA VAM OVAJ ZALOGAJČIĆ NE PRESEDNE....

Boniperti

pre 11 godina

"Plaćajte pretplatu da bi program bio bolji." Kako je ovo zatupljivanje ionako već tupog plebsa. A zašto ne: "Napravite bolji program da bismo plaćali pretplatu!" Uvek se od jadnih i bednih tražila žrtva u vidu novca, krvi i znoja da bi možda, ali samo možda, mrvicu dobili natrag. "Ne pitaj šta država može da učini za tebe, nego pitaj šta ti možeš da učiniš za državu." Zanima me da li se država neki put zapitala šta može da učini za pojedinca!?
I zato narode: "Ne pitaj šta Tijanić može da učini za RTS, nego se pitaj šta ti možeš da učiniš za Tijanića!"

Vladimir LDP

pre 11 godina

Pretplata se i placa kako RTS ne bi bio komercijalna televizija, vec da se bavi kulturom, umetnoscu, nekim sportovima gde ucestvuje nasa reprezentacija a koji nisu toliko isplativi/gledani poput odbojke, vaterpolo-a i sl. da prenosi zasedanja skupstine, i druge stvari od opsteg drustvenog znacaja, a mi imamo situaciju da je RTS maltene po onom sto prikazuje identican sa Pinkom i drugim komercijalnim televizijama, reklama ima nista manje, i pored pretplata od kojih godisnje prikupi preko 100 miliona evra, i sto je i vise nego dovoljno da televizija funkcionise na vrhunskom nivou. U Hrvatskoj je TV pretplata duplo niza, a imaju duplo visi standard, i duplo su manji, sto znaci da samo od pretplata, RTS prikupi 4 puta vise nego HRT, a ne vidim da HRT ima nekih problema u funkcionisanju. A RTS se uz to jos pretezno bavi komercijalnim sadrzajem, i pravi profit i sa strane. Ako se to ne promeni, tv pretplatu bi trebalo ukinuti, jer ocigledno da RTS ima komercijalne prihode, cemu onda naplacivanje tv pretplate ako ta televizija moze da funkcionise i bez toga?!

RazRBlade

pre 11 godina

U potpunosti se slazem sa svima koji ne placuaju RTS! Cista kradja, otimanje para, protiv zakona itd. No, nisam zbog toga postavio komentar. Ja sam podstanar. Dok se nisam preselio, stara gazdarica mi je rekla da moram da placam RTS ako zelim da stanujem u tom stanu i ja sam to postovao, ali!
Kada sam se preselio u novi stan, nova gazdarica mi je rekla da se kod nje RTS ne placa, ja sav sretan naravno, no, interesantna stvar je ta sto na racunu (za struju jel?), stoji RTS = 0 din!
Nisam siguran kako je to odradjeno, ali znaci moze se, pa eto, raspitajte se ljudi, verovatno ima nacina.
Nadam se da sam pomogao barem malo. :)

mishel

pre 11 godina

ma koje lud da placa i kablovsku (u koju je cenu uracunat i program RTS) i RTS-u? ja i ne gledam RTS, zasto bi placao nesto sto ne gledam????????????

Marko

pre 11 godina

Ali ljudi, ta kako ce odredjeni voditelji imati platu 10000 eura, ako bojkotujemo placanje pretplate?! Gradjani Srbije MORAJU da brinu o svojim virusima i dozvole im da i dalje parazitiraju na njihovim plecima. Jer dok god budete imali novca da kupite hleb, krov nad glavom i osmeh na licu, moci cete da podnesete i placanje ove tako, neznatne globe! Ko je ZA da PDV skoci na 99%?! LOL

Y

pre 11 godina

@aleksandarrs A ovo sto se Toma sad svrcka po Riu je privatno,a? Ja se izvinjavam,nisam u toku...a sto se tice RTS-a, oni su lepo mogli da predju na digitalizaciju programa, i da svima ponude da od njih kupe dekodere, to bi bila racionalna naplata za koriscenje nihovih usluga, ali bi to onda znacilo da je to jednokratna naplata, a Tijanic bi da svakog meseca uzme po neki dinar....

Biser

pre 11 godina

Problem smo mi,a ne oni(RTS).Jer da mi nismo narod kakav jesmo lako bi se to rešilo.Sad sve i da se stvori neka kritična masa ogorčena svime i svačim u ovoj banana državici, kojoj bi ovo bio povod da iskaže svoj otpor i pokaže robovlasnicima u ovom feudalnom sistemu,da ima ZRNO dostojanstva,mi dobijamo opet pakost i zavist onih koji su bili preplašeni ili placali iz nekog drugog razloga, kao ja npr.Od uvođenja te bizarnosti pa do ove godine bio sam podstanar i pored svih problema morao svaki namet izmiriti,jer ne možeš ostaviti nekom drugom “svoj dug “.Ali, nikad ne bi pitao gde je mojih ne znam već koliko otetih dinara i zašto sam ja plaćao,a ovaj nije .Najveca satisfakcija, vredna svakog tog dinara, bila bi mi da se onom drskom balvanu od čoveka stane u kraj.Nego od svega toga nažalost nema ništa, nismo mi kadri ni toliko.Mi smo jedan mali zavidni narod koji ce jos trpeti i istrpeti štošta,a dostojanstvo nam je odavno već ništavno poput programske šeme bajnog nam RTS.

I po ovome smo najgori u Evropi

pre 11 godina

RTS je po manje-vise svim relevantnim kriterijumima najgora nacionalna televizija u regionu (o Evropi da ne govorimo): najgori program, najruzniji vizuelni identitet, tehnoloski prevazidjena i najzaostalija, najlosiji kvalitet prijema... Ovaj danasnji RTS ostavlja isti onaj sramotni utisak jada i bede kao verzija iz 90-ih. Dno dna. Svako ko ima kablovsku/sastelitsku i koji povremeno vrti strane kanale zna o cemu pricam.

mimi

pre 11 godina

Ok plenidba,ali kako bez sudske presude i to pravosnazne.Sta reci,neka Tijanic u dnevniku2 kaze kolika mu je plata i koliko ima zaposlenih,bolje neka kopaju kukuruz nego sto ti isti novinari pricaju o temperaturi i kako se prevrnuo autobus u nekom selu u Hondurasu.

Sumadinac

pre 11 godina

Jos jedan od razloga zasto sam precrtao glasacki listic....
(radovan, 22. jun 2012 10:21)
Pazi struja se placa kao i voda i gas po utrosku reaktivne snage pa prema tome sto potrosis to ti se i naplati to je posteno cak mislim da imamo najeftinju struju u Evropi ne vezano za plate jer ne znam koliko je Cg,Mk, BiH,KiM i u Albaniji a gore je nego kod nas.E sad resenje za RTS pretplatu je da se skrembluje kanal i da se predje na dekodere slicno kao kod HBO kanala (ne mozes da imas sliku na tom kanalu dok nemas taj uredjaj) i tada ce onaj koji zeli da ima RTS morati da kupi taj uredjaj i placa pretplatu a da puste slobodan termin za sve gradjane za vreme dnevnika 30 minuta i posle skrembluju da imaju samo oni koji placaju ,a ne da naplacuju po brojilu elektricnu energiju pa kakve veze ima struja i televizor.Srdacan pozdrav svima koji u inat nece da plate tv pretplatu ovo kradja mora da se resi.

ja

pre 11 godina

Odavno sam prestala i da gledam i da placam pretplatu.Razloga ima vise, od kojih su neki jako dobro poznati cak i onima sa demencijom, koji vec napamet znaju sve serije.Dnevnik je posebna prica,sa likovima koji izgledaju kao vostane figure i citaju vesti boreci se jedino sa time na koju stranu da se okrenu jer ne znaju koja ih kamera snima. Ali to su sitnice. Ono sto mi posebno dize pritisak je vredjanje ljudi koji su zavrsavali fakultete, a sujetni Tijanic sa srednjom skolom mora u svakoj odjavnoj spici da nas podseti da je on direktor javnog servisa. Dobro dokle cemo da cutimo i gledamo kako nam srednoskolci kroje kapu dok za to vreme doktori voze autobuse i slicno? Ili je u medjuvremenu i Tijanic nesto zavrsio? Njegova bahatost i nepostovanje tog istog javnog servisa bila je ocigledna kada je ili pijan ili lud jurio muvu u jednoj emisiji.Taj covek je nevaspitan, bahat i iritantan. Opet pitam, dokle cemo cutati i dozvoljavati da nas gaze i namecu nam iskljucivo svoju volju, ne vodeci pri tom racuna o volji gradjana?

Slavoljub Tomic

pre 11 godina

Pored propusta ili kakako Vi kazete nezakonitosti u svom radu, RTS pravi jos jednu ogromnu zloupotrebu donetog Zakona o placanju RTV pretplate. U racunima za utrosak elektricne energije fakturise se i utvrdjen iznos na ime RTV pretplate za svaki mesec. S hodno zakonu o racunovodstvu i postupku pri fakturisanju izvrsenih usluga to je jedino sto moze da se pojavi na obracunu a kada je u pitanju obaveza za RTV pretplatu. To znaci da kumulativni iznos obaveze na ime RTV pretplate ne moze biti predstavljen kao obaveza pojedinacno bilo kog meseca. A sve ovo RTS radi zbog zastarelosti velikog dela obaveze koja je tokom proteklih godina pripisana svakome ko ima brojilo za evidentiranje utroska elektricne energije. Drugim recima, RTS je zakasnila da u skladu sa Zakonom naplati sva mesecna potrazivanja, pa sada prikazivanjem kumulativnog iznosa duga kao obaveze za svaki mesec, pokusava da ostvari pravo naplate i za period koji nema pravo da naplati jer je nastupila zastarelost. Za divno cudo ovakav nacin iskazivanja potrazivanja na ime RTV pretplate prihvata i sud i taj i takav iznos potrazivanja, kumulativno a ne mesecno prikazan , prihvata kao osnovan u sudskim postupcima. Da li i dokle ce to tako ici i kako ce se zavrsiti videcemo.

ms

pre 11 godina

@Sumadinac
Upravo u tome i jeste fora. Skremblovali bi oni svoje kanale, ali znaju da bi im mozda 5% ljudi placalo. Ovako metodom haraca uzimaju mnogo vise.
Licno bih voleo da to tako bude, jer im ne bi dao ni dinara. Zasto mojim novcem da se finansiraju dzabalebarosi u RTS-u? Neka lepo skrembluju svoj program, pa ko hoce neka im placa, ja sigurno necu.

igor

pre 11 godina

Ako ne platim struju iskljuce mi struju, ne platim telefon, iskljuce mi telefon. E posto ne placam RTS iskljucite mi RTS i resen problem. Nego jok, saljete reketase. Bando lopovska

Eto tako

pre 11 godina

Pitam: Da li je LJUDSKI vezivati plaćanje TV sa egzistencijalnim dobrom - strujom, bez koga se ne može preživeti. Ne pitam da li je legalno, nego da li je LJUDSKI. Ako se slažete da nije, imam puno pravo da ne razgovaram sa NELJUDIMA.

radomir

pre 11 godina

LJudi, setite se izbora 2000-te. Da bi oborili Miloševića DOS je na velika zvona tvrdio da će ako dođe na vlast kao prvo ukinuti TV pretplatu vezanu za struju, (ako se ne varam tvorac toga zakona je bio Šešelj). Kada su pobedili Miloševića stvarno su ukinuli taj zakon. No, ubrzo posle toga ponovo donose isti zakon, sa još jačom regulativom i većom taksom. Tadašnji novi ministar- valjda informisanja, sa toliko pompe i samouverenosti da je donošenje tog zakona "CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUĆE". Pa sada vidite šta je politika i kakvi su političari kada se dočepaju vlasti. Da ne ispadne da samo kritikujem, predlažem: RASPIŠITE REFERENDUM!

barracuda

pre 11 godina

Djubre od njihovog analognog signala nemam nameru da placam, o njihovom programu necu trositi ni slova. Ne dam ni jedan jedini dinar.

bole.lozac

pre 11 godina

...citajuci komentare, vidim da se ljudi upustaju u diskusiju za i protiv. da rezimiram. zar nije svacije pravo da odluci sta zeli ili ne zeli da gleda. ispostujte moje pravo, ne zelim da gledam rts...

neko sabac

pre 11 godina

Ma ovaj RTS nije nista drugo do propagandna TV. Ja pretplatu ne placam zadnje 2 god jer i nemam sta da gledam pametno,a necu je ni platiti. Neka mi skrembluju RTS programe,jer i ovako sto moze da se pogleda su ove domace serije (nekoliko komada) koje se repriziraju po nekoliko puta godisnje! Tako da " CAOOOO". Sto se tice obrazovnog prog. ravna je 0.

Ciajanid

pre 11 godina

placanje drzavne televizije je normalno svugde u svetu
(roj, 22. jun 2012 12:03)

DW je revcimo toliko nezavistan da je poslao ekipu novinara u evropski parlament.Cilj je bio da se prikaze kako poslanici dodju u 9,a iz zgrade vec izlaze u 9.20-10.00 h pre podne.
Na pitanje ekonomska kriza evrope,silni problemi,oni su uglavnom bezali od kamera sa sve fifikom(koferom),ali su neki rekli da imaju partijske obaveze pa idu kucama.njih nekoliko je sedelo,vredno radilo,pa su ih novinari upitali zasto oni ovako,a vi tu sedite.Dvoje starijih ljudi je lepo objasnilo da partijske duznosti obavljaju preko interneta preko konferencijskih veza,a da narodi evrope ne smeju da trpe.
DW je napravio izvestaj,ali nas RTS za nas parlament nije napravio izvestaj,analizu.U dane zasedanja svi obavljaju neke partijske funkcije,nema amandmana,nema rasprave,pojave se jednom na slikanju i tu se prica zavrsava.U komunikaciji sa gradjanima si preko interneta ali iz kreveta.
E zbog toga necu da placam RTS i zbog one uplakane Suzane Mancic

Djokica

pre 11 godina

Ma ko kaže da u SVIM ZEMLJAMA postoji "javni servis" i obaveza plaćanja. Da li je to, na primer, slučaj u Americi i Kanadi? Sigurno ima još mnogo zemalja u kojima takva obaveza ne postoji. A tamo gde postoji, program "javnog servisa" ne može da se poredi sa ovim što se nama servira i što malo ko gleda. Vi koji se pozivate na Hrvatsku, pogledajte kakav je program HRT-a, a kakav RTS-a.

Čista pljačka naroda, da se udomi gomila rođaka i "zaslužnih" po partijskoj liniji! 500 dinara za dva šugava programa koji ni po čemu nisu "javni servis", a 900 dinara za stotinak kablovskih programa! Gde je tu logika?

Danilo

pre 11 godina

Ako postoji moja obaveya da plaćam RTS pretplatu onda iz toga proističe i obaveza RTS-a da meni nabavi TV prijemnik. Mislim da se čovek ne rađa sa TV prijemnikom niti je u stanju da koristi i dešifruje radio signale bez odgovarajućih pomagala.

Ako imam obavezu da plaćam nametnutu uslugu koju niti želim niti je koristim, onda bar zahtevam da mi RTS obezbedi TV prijemnik.

Zakon?

pre 11 godina

Da li je neko od vas potpisao bilo kakav ugovor sa RTS? Nije! Da li je neko od vas potpisao ugovor sa EDB? Jeste, svako od nas je morao sa njima da potpiše ugovor tako da je odluka o plaćanju pretplate, tj. propis neustavan, protivpravni, pa je, sledstveno tome, i insistiranje na plaćanju RTS pretplate i podnošenje tužbe protiv onih koji to ne čine kršenje zakona.

p.s. Hajde da ne razvodavamo temu i da, u ovom slučaju, ne mešamo babe i žabe, tj. da ne mešamo komercijalne televizije i RTS.

Marko

pre 11 godina

Ja redovno placam kablovsku i onako je preskupa pa neka prave dogovor sa provajderima, odakle mi da dajem 2000din ukupno samo za TV, neka mi iskljuce RTS, ja ne mogu da placam toliko!

horor,uzas i strah

pre 11 godina

Ma platio bih i vise al da se vrati koncept programa iz 80-ih..ujutru informativni i dokumentarni programi,po neka decija emisija pa onda vesti u podne pa kulturno-obrazovni program.. 7h15min.crtani film u 7h30min.dnevnik pa film pa muzicki program.. e tako bi placao i 1000 dinara a ovako vesti na svaki sat gde po ceo dan pustaju matricu pa onda dnevnik gde sve isto pricaju po ceo dan u vestima samo jos dodaju ko je sta rekao na tu vest..pa onda politicke emisije gde se demantuje ko je sta rekao..skupstina gde nam se smeju u lice tri napaljene budale i raspravljaju ko je vise ukrao a ostali se baskare u kantinama ili vozaju sluzbenim automobilima o nasem trosku,pa fudbal gde reporter prica o proizvodjacu konca kojim je sivena lopta kojom igraju..tuga od nacionalnog servisa.. E to necu da placam!!!

Nepodoban

pre 11 godina

Opet izbegavanje istine i zakona. Ja ne placam RTS pretplatu jer ga nisam ni trazio, a ne zato sto emituju reprize i reklame. Isto tako ne bih placao ni nekoj drugoj tv stanici. Uvek ce biti besplatnih kanala a kada ih ne bude ostaje mi internet koga hocu i placam redovno. Nase je Ustav-om zagarantovano pravo da budemo slobodni gradjani i da kupimo samo ono sto zelimo. Gospodo iz RTS-a, zastitite signal pa da vidimo ko je rad da vas gleda. Odbi!

Ivan

pre 11 godina

Kada RTS bude vredeo za taj novac onda cu placati, prikazuju neke nebuloze poput Zikine sarenice, umesto da pustaju neke edukativne emisije, oni zatupljuju narod. Mene konretko intetesuju sportski dogadjaji. Kada dodje neka bitna utakmica, kao sto je finale kupa u fudbalu, onda se prodaje prenos drugoj televiziji. Toliko o tome, o nasem pravu da vidimo sve

Stojan Bogosavljev

pre 11 godina

Dali je neko postavio pitanje zasto placamo RTS a negledamo ga.
Zasto placamo RTS a preko kablovskih operatera koje opet placamo ima i RTS.
Sta uraditi da se ne placa dva puta.
Pored toga gledam televizije koje se same finansiraju.
Ako RTS nije u stanju da se sam finansira neka ga zatvore.
Ako je to kako kazu nas javni servis zasto nam nedaju akcije ili minute pa da i mi zaradjujemo na minutama kao neki.

Marko

pre 11 godina

Do sada sam redovno placao pretplatu i gledao stalne reprize domacih serija. Cak su i vesti cenzurisane jer vise saznam na komercijalnim televizijama nego li na onoj koju redovno placam. Stvarno, dosta je bilo! Od mene vise ni dinara!

Joca Pravnik

pre 11 godina

Pod pretplatom se podrazumeva dobrovoljna uplata za nesto sto se zeli. U nasem slucaju dali neko zeli ili ne zeli TV sevis mora da plati, a ako ne plati onda mu se na silu naplati. To nije uopste ne moze da se smatra pretplata vec je to prinudna naplata prema zakonu koji nigde u svetu ne postoji, jer preduzece ima prijatelje u vladi koja donosi fasisticke zakone.

milan

pre 11 godina

Nije narod ljut zbog reklama. Znate vi vrlo dobro zasto je ljut. Prvo ste nas nagovarali da neplacamo-jer kako ste tada pricali -nema nigde na svetu da se tv placa. Kada smo pomislili da Tijanic koga je Dragan Hadzi Antic preko baba jule progurao nece to uraditi, dosli su drugi igraci istog ranga , a poslusni Tijanic nastavio sa haracem. Onda ste uveli zakon po kom kablovski opreateri nisu u obavezi da drzavi tj. rts-u placaju nadoknadu za distribuciju , pa sada mi koji imamo kablovsku , placamo duplo. Ako je rts toliko siguran u svoju gledanost , zasto lepo ne skrembluje svoje kanale , pa ko voli neka plati da ih gleda. Ali lakse je ovako , toboze javni servis. Jednostavno necu da placam nesto sto nekoristim. Isto je radio Slobodan Milosevic, slao ljude da gledaju po krovovima ko ima antenu, a sad baba julin djak salje uterivace da iznose sirotinji stvari iz domova. STRASNO

bezimena

pre 11 godina

(Grobar Ni, 22. jun 2012 15:32)

Siti ste se napričali, samo ste jednu stvar, najvažniju, preskočili! Niko nije dužan da plaća ono što NE KORISTI! NE gledam RTS, zato NEĆU da ga plaćam!

p.s. Posedovanje električnog brojila samo znači da IMAM mogućnost da trošim struju, i to ako plaćam, čim to ne radim, struja mi se ISKLJUČUJE. Posedovanje elek. brojila NE PODRAZUMEVA da uopšte imam TELEVIZOR!

zrad

pre 11 godina

Ja plaćam TV tri puta: kablovska jednom i dva puta RTS (jednom plaćam RTS kroz struju, a drugi put u ime firme, jer imam firmu prijavljenu na kućnoj adresi). RTS uopšte ne gledam i nije mi jasno da li postoji zemlja u svetu da se jedan TV mora plaćati tri puta.....

tika

pre 11 godina

Zanimljivo je kako samo državna preduzeća imaju moć da na ovaj način naplaćuju svoja potraživanja (čak i ove priodna, neutuživa, zastarela). Bilo bi lepo da, kada ih već hranim PDVom od svog rada, pomognu i kod potraživanja nas Malih i Srednjih preduzeća...

Radioaktivni

pre 11 godina

Zakon lepo kaze , nemam TV , obaveza nastaje tek kad kupim i prijavim, ili prijavim
Zakon o radiodifuziji:
"Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim
radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom.
Vlasnici radio i TV prijemnika plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu
na celoj teritoriji Republike Srbije.
Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na radio i televizijske
prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa
kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem.
Domaćinstvo, vlasnik dva ili više prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, plaća
pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik na istoj adresi.
.....

...........
Obaveza plaćanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke
prijemnika.
Sva fizička i pravna lica koja su vlasnici prijemnika dužni su da prijave nabavku prijemnika
republičkoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa, a sa teritorije Autonomne pokrajine
Vojvodine i pokrajinskoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa.
Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedišta vlasnika
prijemnika, nastaje u roku od 15 dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene.
U slučaju otuđenja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve
vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik."

Batina ima dva kraja

pre 11 godina

Plaše mečku sa rešeto.

Nema toliko izvršitelja i policije, jer više od 70% građana Srbije ne plaća TV pretplatu ili infostan. Namerno se diže medijska halabuka oko ovog pitanja da bi zastrašeni penzioneri brže bolje izmirili dugovanja od svoje crkavice i punili prazni budžet.

Posebno neka se zamisle reformisane izvršne sudije koje potpisuju falsifikovana antidatirana rešenja o izvršenju i privatni izvršitelji koji ih takve falsifikovane upotrebom fizičke sile izvršavaju.

vladimir

pre 11 godina

Ne placam pretplatu ne zato sto necu nego zato sto nemam to je cela filozofija,pozivam drage nam politicare, funkcionere da omoguci nama narodu da mozemo da radimo i da zaradimo pa cemo sve uredno da platimo,niko ne voli da bude duzan i svi vole lepo da zive.

despot

pre 11 godina

Neka mi neko odgovori da li placa hleb koji je jednom pojeo vise puta. Sto bi placali ono sto smo vec jednom platili: "Bolji zivot", "Srecne ljude", "Baba se ceslja", "Ranjene orlove" i druge "NAJGLEDANIJE SERIJE SVIH VREMEN I SVIH TELEVIZIJA". Kada RTS bude naplatila pretplatu na celoj teritoriji Srbije tada neka ide u prinudnu naplatu. Ili neka skrembluje svoj signal za nas koji televiziju gledamo preko kablovske.

View

pre 11 godina

To što je RTS prekršio Zakon o oglašavanju je sitnica u poređenju sa svim ostalim kršenjima zakona. U ovih 1500 karaktera koliko B92 dozvoljava za komentare, ne mogu stati sve RTS-ove kriminalne radnje, kao i njihovih prijatelja iz EPS-a.

Zato, ukratko: Tzv. RTS pretplata je taksa na televizor (!?), uvedena na protivustavan i protivzakonit način. Uvođenje nameta na takav način ukinuo je knez Miloš na Đurđevdan 1835. god., čime su u Srbiji ukinute sve feudalne obaveze i nameti.

Niko od nas nikada nije ovlastio EPS da bilo kome ustupa naše lične podatke, sklapa u naše ime ugovor sa trećim licem, niti da u naše ime vrši prenos našeg novca bilo kome. Niko nema pravo nikoga da obavezuje na neku obavezu bez ugovora. Osim mafije, naravno.

Svako od građana ko se nigde nije evidentirao kao lice koje ima bilo kakve obaveze prema RTS-u, ne može biti njegov pretplatnik. Sve dok nema potpisa građana kojim se prijavljuje nabavka TV-a, saglasno Zakonu, nema ni tzv. "verodostojne isprave" te je samim tim i svaka tužba RTS-a neosnovana, a vođenje evidencije o građanima protivzakonito i protivustavno. Obaveza plaćanja RTV pretplate nastaje tek po prijavljivanju prijemnika, bez čega je fakturisanje RTV pretplate preko računa za struju PROTIVZAKONITO, tj. NIŠTAVNO.

O tome da dva puta finansiramo RTS, preko budžeta, a drugi put neposredno kroz pretplatu – poseban je presedan.

Sve u svemu – još jedna hajdučija koja nikako ne sme da im prođe. U protivnom, očekujte taksu na toster.

Labud

pre 11 godina

...A sta se bunite,pa zar nije lepo da gledamo reprize Boljeg zivota, Sojica itd itd po 1000 put.....jel nase je pravo da znamo sve...pa i te serije napamet

savo matic

pre 11 godina

samo pravno se moze boriti protiv rts-a tj, skupiti dovoljno
potpisa za referendum o tv pretplati i onda na glasanju odluciti,
ako je vecina protiv pretplate mora se ukinuti...

Tatjana 9090

pre 11 godina

Kad bude bilo Kockice, Otvorenih vrata, Metle bez drške i Ace poštara, tad ću da platim, al dok imam na RTS-u tzv. političke analitičare koji sve znaju i filozofiraju po ceo dan , dotle ni dinar od mene! A i nek obuku voditeljke i nek im neko kaže da naprave frizuru primerenu 21. veku, a ne ovu na vestima stavljaju kao da je iz 60-ih! Plava-narandžasta, natapirana, fali joj metla u ruci!

neko

pre 11 godina

i .. kad ce prikazivanje Bolji Zivot , Porodicno blago ?
za sta bre da placam za reprize ? Ne koristim tv vise samo internet tv i download novih serija/filmova.
cao rts

pegasus

pre 11 godina

Pa ako vec ne moze da opstane sam od sebe, onda neka se javni servis ukine a ne da zivi kao lesinar od tudje "krvi". Pogotovo sto se zna za Tijanica ko je i kakav je. S obzirom da je to javni servis ne moze da se govori oko 60 miliona vec tacno koliko i da se narodu polozi racunica gde novac odlazi. I to dokumentima a ne praznom pricom.

Sasa

pre 11 godina

Zamolio bih nekog pravnika da mi pojasni. Koliko se ja razumem "PRETPLATA" mora da se zasnuje izmedju dve strane. Ja nista nisam potpisao.
Potpisao sam da cu placati kablovsku, sto i cinim. Neka traze od njih procenat a signal neka skrembluju, pa ko voli neka izvoli.
Jos nesto, mislim da po osnovu "takvih potrazivanja" slucaj zastareva za godinu dana. Kako onda tuze ljude za neke cifre po 20.000-30.000 din.

NenadBod

pre 11 godina

Šta bre da plaćam? Ranjene ptice, Srećne živote, Bolje ljude, Lude vetrove i Vruće godine po milioniti put za redom?!

Uredno plaćam TotalTV, a najčešće gledam nacionalne kanale nekih zapadnih država koji su FreeToAir.

Jeste zakonska obaveza ali sporne ustavnosti. Plaćaću RTS pretplatu kroz račun za struju od onog meseca kada mi uvedu plaćanje Aqua Parka u Jagodini i bazena u Prolom banji kroz račun za vodu (u koje teško da ću ići jer živim na par stotina km severno od istih).

gmbh

pre 11 godina

Ovo sto se desava sa javnim servisom se moze podvesti pod od skoro veoma popularni termin "spinovanje". Toliko se prica o tome ko placa, ko ne placa, da li treba placati, a niko da realno proceni sta doticni javni servis nudi, da li je opravdao ocekivanja i sta uraditi ako nije tako. Realno, ovde su i navedene neke brojke, prosto bode oci ona NULA procenata kulturno-umetnickog programa i neki mizeran procenat naucno-obrazovnog. Ali, mozda je to samo odraz stanja u drustvu i teznje da se gradjanstvo sto vise degradira po pitanju kulture i obrazovanja da bi se moglo sto lakse kontrolisati od strane parazita na vlasti...

Vuja

pre 11 godina

Ljudi što bi narod plaćao bahaćenje RTS,a gledamo srije iz 80-90 tih godina,
ako niste sposobni sami da se izdrzavate,gospodo lepo će se proda RTS i kao sve u kapitalizmu,a ne narod da plaća važe zajebancije.

Nemojte mi reci da hrvati sa manjim budzetom mogu da štancuje ,a mi ne možemo da naprivimo nijednu seriju ,nego vrtimo par serija u krug ,ja mislim da svi u ovoj drzavi znaju napamet koji ce glumoc u kojoj seriji sta da kaze.

Milan

pre 11 godina

Molimo sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu gospodina Tijanića koji se bori protiv duge i teške nemaštine! Inače gospodin Tijanić je u narodu poznatiji pod imenom Robin Hud kako je sam sebe nazvao 90-ih za vreme sankcija dok je kao (zamislite) direktor TV Politika puštao najnovije svetke filmske premijere bez da ih je (zamislite) plaćao njihovim vlasnicima. To naravno nije bila piraterija već borba protiv pohlepnih i para žednih guzovana....a danas je sve drugačije...

Bane Lukic

pre 11 godina

Video sam u nekom komentaru da se u Nemačkoj pretplata plaća 18 evra. Ako je njihova prosečna plata 1.800 evra, to je sasvim pristupačno i korektno. Penzije u Nemačkoj su oko 1.200 evra. A pošto većina u Srbiji ima 20.000 dinara, dakle, ni 200 evra, onda bi realna cena za pretplatu bila 200 dinara. To ne bi bilo opterećujuće po porodični budžet. A opet, da je 100 dinara, svako bi plaćao pretplatu, a RTS bi imao sigurne pare na kraju meseca. I trebalo bi malo da vide kakav program ima HRT, koliko dokumentarnih emisija o turizmu, pa čak i emisiju Na rubu znanosti, gde sam video prilog o našoj planini Rtanj. Nek Tijanić pozove Radulovića koji je pravio odličnu emisiju na tv Avala Slike života sa ekipom iz Svilajnca. Hoću da gledam naše prirodne lepote, i hoću nacionalno takmičenje za pesmu Evrovizije - Beoviziju.

NENAD

pre 11 godina

plata direktora koji je uveo ovaj nacin pljackanja naroda odnosno tijanica je prosle godine bila 10 000 eu.drugar mi radi u rtsu.svako kome dodju za naplatu treba da ih tuzi za uznemiravanje.od kada su edb i rts ista firma?placam kablovsku i od nasih gledam b92,studio b.da ?li oni mogu bez posledica krsiti ustavno pravo?