Četvrtak, 21.06.2012.

18:33

Medvedev: Rusija čvrsto uz Srbiju

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Izvor: Beta

Medvedev: Rusija èvrsto uz Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Denni

pre 11 godina

Komsije..
veci su ekonomski odnosi sa kosovom no sa rusijom . samo dobre odnose sa kosovom,sveta ce sve. ostavite i zaboravite proslost to i albanci zele.
pozdr iz prizrena

denni

pre 11 godina

Meddvedev nije obuhvatio i zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom, nego samo ljudskih prava Srba na Kosovu. A AMERIKA I zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom

Istoricar ali pravi

pre 11 godina

Na podruciju grada Beograda u periodu od 1944/1945 izvserno je 9124 silovanja od strane ruske vojske 318 pokusaja ubistva i 144 ubijenih Srpkinja od strane te iste ''brace'' Rusa. Podatak je izneo Milovan Djilas samom Staljinu 1945. u Budimpesti kad su sastale sve komunisticke partije istocne Evrope, nasta je sama ruska delegacija na to rekla jugoslovenskoj delegaciji' Pa ruska vojska mora malo da se opusti i ''ZABAVI'', ne mogu samo da ratuju. Toliko o ruskoj ''braci'', koja nas nikad nije bombardovala. Onaj ko zna istoriju zna da su zabili noz u ledja Karadjordju kad su ga izdali i prodali Turcima za saku zlata, zbog cega sam I srpski ustanak nije uspeo. Tokom San_Steafanskih pregovora su se zalagali za veilku Bugarsku a sve na stetu Srbije, i da sve danasnje teritorije Juzne Srbije Rusi pripoje Bugarskoj. Toliko o ''ljubavi'' te ''brace'' za Srbijom. Sto dalje od Rusa, to je uvek dobro najbolje za Srbiju, sto je dokazano kad su Srbijom vladali Obrenovici, narocito Aleksandrom ( koga su Rusi smakli 1903), i Mihajlom.

Dragoljub

pre 11 godina

Nee, Rusi nas nisu bombardovali. Samo su silovali po Srbiji 1944. I samo sto su njihovi sateliti posle 1948. prouzrokovali u granicnim incidentima ne tako mali broj zrtava. A sto nas nisu porobili kao ostale istocnoevropske zemlje treba da zahvalimo Zapadu koji neki besomucno pljuju.

Ylber

pre 11 godina

@Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj borbi za zaštitu teritorijalnog integriteta i ljudskih prava Srba na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu Srbije@
Znaci nije obuhvatio i zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom, nego samo ljudskih prava Srba na Kosovu.
Prihvatljivo jo to i niko ne porice...

Miloš

pre 11 godina

Lepo je znati da je jedna tako velika zemlja uz nas. Do sada smo uvek sstrepeli, i od zapada i od istoka. Došlo je vreme da se sami izborimo sa problemima, a u tome nas niko neće ometati. Podrška Rusije je bitna zbog Kosova, ali i ekonomije.

Srđan

pre 11 godina

ja ne znam ovi što pljuju po rusima,neka odu tamo i vide kako žive,iznenadiće se koliko smo jadni naspram njih (na žalost) . koliko smo mi nazadovali jureći u eu toliko su oni napredovali! nisam njihov obožavatelj ali realno i da nam nisu ništa pomogli,bar nam nisu ništa ni odmogli,kao članice eu (bombardovanje,ucenjivanje,priznavanje kim...)

Medenjak

pre 11 godina

@ceca filipović
Ne znam zasto tako odgavaras na Marijanin komentar kada je sve lepo napisala. Vi rusofili ste stvarno smesni. Mislite da ce oni sad da nas vade iz jazbine? Hoca, ali sutra. Podrzavaju oni nas, ali zarad svojih interesa. Zapamtite da danas nema nista dzabe. Niko nikome danas ne pomaze a da od toga ne ocekuje trostruku korist.
(ms, 21. jun 2012 21:17)

Pa ko jos radi danas nesto za dzabe? Da nije mozda cudesna Evropska Unija tj. Amerika ta koja nam nudi spas besplatno? Ako bi morao da biram izmedju te dve strane - Amerike (EU) ili Rusije (Kine), biram Rusiju. Oni nas barem nisu bombardovali i pravili laznu, tacnije, smesnu sliku o nama kako kasapimo ljude gde stignemo... hajde amerofili, osvestite se vec jednom.

bosko

pre 11 godina

ms* a evropa nas kao podrzava radi nasih interesa? ne budi smesan! pola vas nije bilo u Rusiji a pricate nesto....budite malo duzi period pa zakljucite...zive bolje od polovine clanica EU!

gec

pre 11 godina

na vašu sramotu klasičan primjer protektorata.., uvijek ste tražili rusko pokriće, kao da ste sa pupčanom vrpcom sa rusima vezani, al ok, kad sami neznate

miki

pre 11 godina

Hvala predsednice! Zivela majka Rusija!
(Veerghoen, 21. jun 2012 19:18)

Mogao bi te pitati hiljadu nekih stvari za tu tvoju "majku rusiju" (kako je ti vec zoves), ali zadrzacu se samo na par pitanja o Kosovu, pa te molim da mi odgovoris ako nije problem. Zasto je ta tvoja "majka" pobjegla sa Kosova, kad su bili onako famozno umarsirali na aerodrom u Pristinu 1999g.? Kad vam daju toliku podrsku za Kosovo, zar nebi bilo bolje da su ostali na Kosovu pa se ko ufol i oni "nesto pitali" za Kosovo..?? Zar nebi bilo logicno da ta tvoja "majka" stiti svoju "djecu" na Kosovu? I sta mislis dali su oni zbrisali ili ih je NATO protjerao tj. otjerao kao nepozeljne goste sa Kosova? :)..

Nevjerovatno koliko su srbi zatucan narod!!

Vanzemaljac

pre 11 godina

A da nam za pocetak isporucite one nase odbegle od zakona koje cuvate pa da posle razgovaramo? Racunam, posto i jedni i drugi imamo pravnu drzavu, onda to ne bi trebalo da bude problem. Plus, nas vise volite od ostalih. Eto, pa posle da se dogovorimo oko tih basnoslovnih investicija i kupovine EPS-a.

Valentina

pre 11 godina

Korektan odnos sa Rusijom i to je sve! A tržište kao i svako drugo - dobrodošlo! Rusi kao spasioci,...svašta! Ni veto kada su tukle bombe nisu uložili,..toliko o braći! EU jedini spas a od ruske šape dalje,...a još i čuvaju Miru i ostalu bandu!

Pera Detlic

pre 11 godina

Kad bismo se jednom za sva vremena OTKACILI OD MAJKE RUSIJE i kad bi nas "braca Rusi " jednom za sva vremena OSTAVILI NA MIRU...SVANULO BI MI !!!

jasna Jasna

pre 11 godina

Umiljato jagnje dve majke sisa, to znaci Srbija sa dvoje vrata. Iskoristiti pogodnosti sa obe strane. Ovako nemamo finansijsku pomoc Rusije , a konstantno smo izlozeni politici uslovljavanja EU. Malo konkurencije uvek napravi cudo! Sto se ljubavi tice, ajde da malo volimo sebe, svoj narod i svoju zemlju i da politiku vodimo glavom, a ne srcem.

Srbofil

pre 11 godina

Nemojte MOLIM Vas.snacicemo se sami ,a Vase simpatizere vam poklanjamo bezpovratno i smestite ih gde hocete.Koliko vas vole verujte dobro ce vas sluziti.

RajkaI

pre 11 godina

Nas predsednik je svojim nastupom dokazao da je pravi drzavnik. Verujem u njegovo veliko politicko iskustvo i mudrost i da ce umeti da iskoristi geostrateski potencijal Srbije.

Косовски витез

pre 11 godina

Зар не рекоше да се Николић састаје само са председником Чилеа, од куд сад ови састанци. .. .

ms

pre 11 godina

@ceca filipović
Ne znam zasto tako odgavaras na Marijanin komentar kada je sve lepo napisala. Vi rusofili ste stvarno smesni. Mislite da ce oni sad da nas vade iz jazbine? Hoca, ali sutra. Podrzavaju oni nas, ali zarad svojih interesa. Zapamtite da danas nema nista dzabe. Niko nikome danas ne pomaze a da od toga ne ocekuje trostruku korist.

mirko712

pre 11 godina

Србија треба и мора више да сарађује са Руском федерацијом. Русија има огромно тржиште за наше производе, толико велико да све што произведемо можемо пласирати на то тржиште.

Punmik

pre 11 godina

Imamo proruski i proevropski orijentisane gradjane jedni drugima daju savet da idu iz srbije kad im je tamo bolje. da li bi neko ostao u srbiji kad bi se ispoštovala želja svakog gradjanina ? :)

Glasac

pre 11 godina

Rusofili, ostav!
A vi, dragi i daleki Rusi, pomognite nam tako sto cete nam isporuciti najvece srpske lopove (sa pokradenom lovom iz Srbije) koje tako brizljivo cuvate pod svojom zakrilom! To su vasa braca, a ne mi!
Mislite da mi ne znamo da ste u dosluhu sa njima i da vam placaju da se ponasate onako kako oni kazu?!
Nikakva druga pomoc od vas nam nije potrebna!

Nesa

pre 11 godina

Molim kolege iz redakcije B92 da arhiviraju deo vesti u kojoj se navodi: "Nikolić se na marginama samita UN sastao i sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom, koji je... istakao da je zadovoljan položajem koji mađarska manjina ima u Srbiji" jer zvanični stav Republike Mađarske poriče tvrdnje lidera mađarske nacionalne manjine u Srbiji da su im prava ugrožena.

LJUBICA

pre 11 godina

Sto se ekonomskih odnosa tice Rusiaj je uvek imala sirom otvorena vrata za srbe. Samo od nas zavisi kada cemo kroz njih proci. I sto je najvaznije ne traze nam ni cm nase teritorije.

Dragan

pre 11 godina

Podržite vi sebe, pomozite svojoj sirotinji, nama nemojte više pomagati molim vas. Kad god ste to činili , (oštro osuđivali , oštro protestvovali i sl.), mi smo nagrabusili.

Dusica

pre 11 godina

Sto dalje od nas, ne zele vas ni Rusi u Rusiji, cela Moskva je sa belim trakama. Autoritarni sistem sto dalje od Srbije! A Vi sto volite vise Rusiju od Srbije slobodno idite tamo i zivite svoj zivot.

petar

pre 11 godina

Komu oni pomogu,kad sami u vecoi krizi,poceo i cena na naftu pada!A Medvedeva u Rusiji niko ne pita,zna se ko je tam car!A ruski kredit nikako da stize,vec 4 godina!Sami sebs pomozite ako mozete!

crni domino

pre 11 godina

I sta Dacic ima od toga sto Rusija podrzava Srbiju?
Da necete slucajno da ukinete azil Miri Markovic i onom njenom sinu siledziji?
Pamtimo vasu podrsku 1999 kada ste trebali da nam posaljete S300 da se suprotstavimo NATOu.
Mi nismo kerovi koji ce kevtati za vama, mada imamo i takvih politicara.

marko

pre 11 godina

Šta je Putin rekao novo a da nije reko već Koštunici ,Tadiću ...imao već sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusima koji ne koristimo jer niko neće da investira u prizvodnju zbog korupcije...

blaza

pre 11 godina

Nama je u ovom trenutku svaka podrska dobrodosla, posebno finansijska, a kako stvari stoje na zapadu je kriza jos uvek velika, tako da rusija treba da se priziva sto vise dok moze i hoce da pomogne. Tu Nikolic sam nemoze mnogo, ljudi, nama je potrebna vlada sto pre....

alek

pre 11 godina

@ E pa hvala. Jos da potkrepite svoju dobru volju sa vecom kolicinom miliona evra godisnje i sve ce biti ok. Rusija je bogata, nije u krizi kao EU, ima interes da se Srbija ne prikljuci EU, pa nek plati. A ne da koristite sizofreno stanje srpske nacije i lako potkupljive politicare.
(pera, 21. jun 2012 19:35)

A kakav bi po tebi Pero bio ruski interes da Srbija ne udje u EU. Dali si mozda mislio da su se uplasili da ako udjemo u EU, oni vise ni od koga nece imati da kupuju jabuke ? Jer ako nisi znao, to je jedino sto mi tamo izvozimo.

jellena

pre 11 godina

Rusija podrzava i stiti nase interese u UN-u,oko pitanja Kosova i Metohije,ali pitanje dokle ce,jer mi sami ne radimo dovoljno dobro.Ekonomski to ogromno Rusko trziste, treba da iskoristimo kao veliku sansu u teskom vremenu u kome se nalazimo.Predsednik Nikolic ce sigurno sve uciniti da saradnja bude jos bolja.

ceca filipović

pre 11 godina

(mirjana, 21. jun 2012 18:42)
alo jesi li ti pogledala Srbiju nas su podržavali svi iz evrope pa ostadošmo bez privrede nestade nam odjednom skoro sve firme živimo najgore u celom okruženju a imamo najveća prirodna bogastva sve se stopi i istopi sad jedino rusi i mogu da nas izvuku iz krize jer niko drugi i neće

alek

pre 11 godina

Jaooooj, molim vas Rusi nemojte da nas podrzavate, koga god ste podrzali, taj postao jos siromasniji, sa puno vasih mafijaskih para, zivi primer je Crna Gora, koju ste opustosili.
(mirjana, 21. jun 2012 18:42)
Koliko se ja secam Mirjana, Crnogorci se nesto nisu bunili kada su im ti "mafijasi" placali kvadrat i po 10.000 evra. A ako mislis na aluminijumski kombinat, on ja kao i nas NIS prodat sa skrivenim dugovima od nekoliko stotina milijardi. Mislili nasi sibicari da ce da prevare Ruse a ono ispalo obrnuto. Tako to najcesce biva.

pera

pre 11 godina

E pa hvala. Jos da potkrepite svoju dobru volju sa vecom kolicinom miliona evra godisnje i sve ce biti ok. Rusija je bogata, nije u krizi kao EU, ima interes da se Srbija ne prikljuci EU, pa nek plati. A ne da koristite sizofreno stanje srpske nacije i lako potkupljive politicare.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Posalji nam to napismeno po Ivici Dacicu, eto njega ovih dana u Rusiji dok samo prikupi jos malo informacija oko formiranja Vlade Srbije kako bi mogao da vam podnese sto "sveobuhvatniji izvestaj" !

laki

pre 11 godina

Nemoj da se mesate u mrkin resor,on je tu dugogodisnji specijalista.Gradite vi puteve kod vas,Srbija iako je opljackana i mala ima bolje puteve i razvijeniju mrezu.Crnogorci su pametni,iako su kako se kaze srbi kao i ovi u Srbiji.Nego kad vi mislite da isporucite one sto su pokupili pare sa Kipra i one Karice,vi ste pravna zemlja,bar se tako prica.

mirjana

pre 11 godina

Jaooooj, molim vas Rusi nemojte da nas podrzavate, koga god ste podrzali, taj postao jos siromasniji, sa puno vasih mafijaskih para, zivi primer je Crna Gora, koju ste opustosili.

mirjana

pre 11 godina

Jaooooj, molim vas Rusi nemojte da nas podrzavate, koga god ste podrzali, taj postao jos siromasniji, sa puno vasih mafijaskih para, zivi primer je Crna Gora, koju ste opustosili.

alek

pre 11 godina

Jaooooj, molim vas Rusi nemojte da nas podrzavate, koga god ste podrzali, taj postao jos siromasniji, sa puno vasih mafijaskih para, zivi primer je Crna Gora, koju ste opustosili.
(mirjana, 21. jun 2012 18:42)
Koliko se ja secam Mirjana, Crnogorci se nesto nisu bunili kada su im ti "mafijasi" placali kvadrat i po 10.000 evra. A ako mislis na aluminijumski kombinat, on ja kao i nas NIS prodat sa skrivenim dugovima od nekoliko stotina milijardi. Mislili nasi sibicari da ce da prevare Ruse a ono ispalo obrnuto. Tako to najcesce biva.

ceca filipović

pre 11 godina

(mirjana, 21. jun 2012 18:42)
alo jesi li ti pogledala Srbiju nas su podržavali svi iz evrope pa ostadošmo bez privrede nestade nam odjednom skoro sve firme živimo najgore u celom okruženju a imamo najveća prirodna bogastva sve se stopi i istopi sad jedino rusi i mogu da nas izvuku iz krize jer niko drugi i neće

marko

pre 11 godina

Šta je Putin rekao novo a da nije reko već Koštunici ,Tadiću ...imao već sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusima koji ne koristimo jer niko neće da investira u prizvodnju zbog korupcije...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Posalji nam to napismeno po Ivici Dacicu, eto njega ovih dana u Rusiji dok samo prikupi jos malo informacija oko formiranja Vlade Srbije kako bi mogao da vam podnese sto "sveobuhvatniji izvestaj" !

mirko712

pre 11 godina

Србија треба и мора више да сарађује са Руском федерацијом. Русија има огромно тржиште за наше производе, толико велико да све што произведемо можемо пласирати на то тржиште.

Dusica

pre 11 godina

Sto dalje od nas, ne zele vas ni Rusi u Rusiji, cela Moskva je sa belim trakama. Autoritarni sistem sto dalje od Srbije! A Vi sto volite vise Rusiju od Srbije slobodno idite tamo i zivite svoj zivot.

Glasac

pre 11 godina

Rusofili, ostav!
A vi, dragi i daleki Rusi, pomognite nam tako sto cete nam isporuciti najvece srpske lopove (sa pokradenom lovom iz Srbije) koje tako brizljivo cuvate pod svojom zakrilom! To su vasa braca, a ne mi!
Mislite da mi ne znamo da ste u dosluhu sa njima i da vam placaju da se ponasate onako kako oni kazu?!
Nikakva druga pomoc od vas nam nije potrebna!

Nesa

pre 11 godina

Molim kolege iz redakcije B92 da arhiviraju deo vesti u kojoj se navodi: "Nikolić se na marginama samita UN sastao i sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom, koji je... istakao da je zadovoljan položajem koji mađarska manjina ima u Srbiji" jer zvanični stav Republike Mađarske poriče tvrdnje lidera mađarske nacionalne manjine u Srbiji da su im prava ugrožena.

Punmik

pre 11 godina

Imamo proruski i proevropski orijentisane gradjane jedni drugima daju savet da idu iz srbije kad im je tamo bolje. da li bi neko ostao u srbiji kad bi se ispoštovala želja svakog gradjanina ? :)

crni domino

pre 11 godina

I sta Dacic ima od toga sto Rusija podrzava Srbiju?
Da necete slucajno da ukinete azil Miri Markovic i onom njenom sinu siledziji?
Pamtimo vasu podrsku 1999 kada ste trebali da nam posaljete S300 da se suprotstavimo NATOu.
Mi nismo kerovi koji ce kevtati za vama, mada imamo i takvih politicara.

LJUBICA

pre 11 godina

Sto se ekonomskih odnosa tice Rusiaj je uvek imala sirom otvorena vrata za srbe. Samo od nas zavisi kada cemo kroz njih proci. I sto je najvaznije ne traze nam ni cm nase teritorije.

jasna Jasna

pre 11 godina

Umiljato jagnje dve majke sisa, to znaci Srbija sa dvoje vrata. Iskoristiti pogodnosti sa obe strane. Ovako nemamo finansijsku pomoc Rusije , a konstantno smo izlozeni politici uslovljavanja EU. Malo konkurencije uvek napravi cudo! Sto se ljubavi tice, ajde da malo volimo sebe, svoj narod i svoju zemlju i da politiku vodimo glavom, a ne srcem.

ms

pre 11 godina

@ceca filipović
Ne znam zasto tako odgavaras na Marijanin komentar kada je sve lepo napisala. Vi rusofili ste stvarno smesni. Mislite da ce oni sad da nas vade iz jazbine? Hoca, ali sutra. Podrzavaju oni nas, ali zarad svojih interesa. Zapamtite da danas nema nista dzabe. Niko nikome danas ne pomaze a da od toga ne ocekuje trostruku korist.

alek

pre 11 godina

@ E pa hvala. Jos da potkrepite svoju dobru volju sa vecom kolicinom miliona evra godisnje i sve ce biti ok. Rusija je bogata, nije u krizi kao EU, ima interes da se Srbija ne prikljuci EU, pa nek plati. A ne da koristite sizofreno stanje srpske nacije i lako potkupljive politicare.
(pera, 21. jun 2012 19:35)

A kakav bi po tebi Pero bio ruski interes da Srbija ne udje u EU. Dali si mozda mislio da su se uplasili da ako udjemo u EU, oni vise ni od koga nece imati da kupuju jabuke ? Jer ako nisi znao, to je jedino sto mi tamo izvozimo.

Dragan

pre 11 godina

Podržite vi sebe, pomozite svojoj sirotinji, nama nemojte više pomagati molim vas. Kad god ste to činili , (oštro osuđivali , oštro protestvovali i sl.), mi smo nagrabusili.

pera

pre 11 godina

E pa hvala. Jos da potkrepite svoju dobru volju sa vecom kolicinom miliona evra godisnje i sve ce biti ok. Rusija je bogata, nije u krizi kao EU, ima interes da se Srbija ne prikljuci EU, pa nek plati. A ne da koristite sizofreno stanje srpske nacije i lako potkupljive politicare.

jellena

pre 11 godina

Rusija podrzava i stiti nase interese u UN-u,oko pitanja Kosova i Metohije,ali pitanje dokle ce,jer mi sami ne radimo dovoljno dobro.Ekonomski to ogromno Rusko trziste, treba da iskoristimo kao veliku sansu u teskom vremenu u kome se nalazimo.Predsednik Nikolic ce sigurno sve uciniti da saradnja bude jos bolja.

Srbofil

pre 11 godina

Nemojte MOLIM Vas.snacicemo se sami ,a Vase simpatizere vam poklanjamo bezpovratno i smestite ih gde hocete.Koliko vas vole verujte dobro ce vas sluziti.

Косовски витез

pre 11 godina

Зар не рекоше да се Николић састаје само са председником Чилеа, од куд сад ови састанци. .. .

blaza

pre 11 godina

Nama je u ovom trenutku svaka podrska dobrodosla, posebno finansijska, a kako stvari stoje na zapadu je kriza jos uvek velika, tako da rusija treba da se priziva sto vise dok moze i hoce da pomogne. Tu Nikolic sam nemoze mnogo, ljudi, nama je potrebna vlada sto pre....

laki

pre 11 godina

Nemoj da se mesate u mrkin resor,on je tu dugogodisnji specijalista.Gradite vi puteve kod vas,Srbija iako je opljackana i mala ima bolje puteve i razvijeniju mrezu.Crnogorci su pametni,iako su kako se kaze srbi kao i ovi u Srbiji.Nego kad vi mislite da isporucite one sto su pokupili pare sa Kipra i one Karice,vi ste pravna zemlja,bar se tako prica.

petar

pre 11 godina

Komu oni pomogu,kad sami u vecoi krizi,poceo i cena na naftu pada!A Medvedeva u Rusiji niko ne pita,zna se ko je tam car!A ruski kredit nikako da stize,vec 4 godina!Sami sebs pomozite ako mozete!

RajkaI

pre 11 godina

Nas predsednik je svojim nastupom dokazao da je pravi drzavnik. Verujem u njegovo veliko politicko iskustvo i mudrost i da ce umeti da iskoristi geostrateski potencijal Srbije.

Miloš

pre 11 godina

Lepo je znati da je jedna tako velika zemlja uz nas. Do sada smo uvek sstrepeli, i od zapada i od istoka. Došlo je vreme da se sami izborimo sa problemima, a u tome nas niko neće ometati. Podrška Rusije je bitna zbog Kosova, ali i ekonomije.

Medenjak

pre 11 godina

@ceca filipović
Ne znam zasto tako odgavaras na Marijanin komentar kada je sve lepo napisala. Vi rusofili ste stvarno smesni. Mislite da ce oni sad da nas vade iz jazbine? Hoca, ali sutra. Podrzavaju oni nas, ali zarad svojih interesa. Zapamtite da danas nema nista dzabe. Niko nikome danas ne pomaze a da od toga ne ocekuje trostruku korist.
(ms, 21. jun 2012 21:17)

Pa ko jos radi danas nesto za dzabe? Da nije mozda cudesna Evropska Unija tj. Amerika ta koja nam nudi spas besplatno? Ako bi morao da biram izmedju te dve strane - Amerike (EU) ili Rusije (Kine), biram Rusiju. Oni nas barem nisu bombardovali i pravili laznu, tacnije, smesnu sliku o nama kako kasapimo ljude gde stignemo... hajde amerofili, osvestite se vec jednom.

Srđan

pre 11 godina

ja ne znam ovi što pljuju po rusima,neka odu tamo i vide kako žive,iznenadiće se koliko smo jadni naspram njih (na žalost) . koliko smo mi nazadovali jureći u eu toliko su oni napredovali! nisam njihov obožavatelj ali realno i da nam nisu ništa pomogli,bar nam nisu ništa ni odmogli,kao članice eu (bombardovanje,ucenjivanje,priznavanje kim...)

Dragoljub

pre 11 godina

Nee, Rusi nas nisu bombardovali. Samo su silovali po Srbiji 1944. I samo sto su njihovi sateliti posle 1948. prouzrokovali u granicnim incidentima ne tako mali broj zrtava. A sto nas nisu porobili kao ostale istocnoevropske zemlje treba da zahvalimo Zapadu koji neki besomucno pljuju.

Istoricar ali pravi

pre 11 godina

Na podruciju grada Beograda u periodu od 1944/1945 izvserno je 9124 silovanja od strane ruske vojske 318 pokusaja ubistva i 144 ubijenih Srpkinja od strane te iste ''brace'' Rusa. Podatak je izneo Milovan Djilas samom Staljinu 1945. u Budimpesti kad su sastale sve komunisticke partije istocne Evrope, nasta je sama ruska delegacija na to rekla jugoslovenskoj delegaciji' Pa ruska vojska mora malo da se opusti i ''ZABAVI'', ne mogu samo da ratuju. Toliko o ruskoj ''braci'', koja nas nikad nije bombardovala. Onaj ko zna istoriju zna da su zabili noz u ledja Karadjordju kad su ga izdali i prodali Turcima za saku zlata, zbog cega sam I srpski ustanak nije uspeo. Tokom San_Steafanskih pregovora su se zalagali za veilku Bugarsku a sve na stetu Srbije, i da sve danasnje teritorije Juzne Srbije Rusi pripoje Bugarskoj. Toliko o ''ljubavi'' te ''brace'' za Srbijom. Sto dalje od Rusa, to je uvek dobro najbolje za Srbiju, sto je dokazano kad su Srbijom vladali Obrenovici, narocito Aleksandrom ( koga su Rusi smakli 1903), i Mihajlom.

bosko

pre 11 godina

ms* a evropa nas kao podrzava radi nasih interesa? ne budi smesan! pola vas nije bilo u Rusiji a pricate nesto....budite malo duzi period pa zakljucite...zive bolje od polovine clanica EU!

miki

pre 11 godina

Hvala predsednice! Zivela majka Rusija!
(Veerghoen, 21. jun 2012 19:18)

Mogao bi te pitati hiljadu nekih stvari za tu tvoju "majku rusiju" (kako je ti vec zoves), ali zadrzacu se samo na par pitanja o Kosovu, pa te molim da mi odgovoris ako nije problem. Zasto je ta tvoja "majka" pobjegla sa Kosova, kad su bili onako famozno umarsirali na aerodrom u Pristinu 1999g.? Kad vam daju toliku podrsku za Kosovo, zar nebi bilo bolje da su ostali na Kosovu pa se ko ufol i oni "nesto pitali" za Kosovo..?? Zar nebi bilo logicno da ta tvoja "majka" stiti svoju "djecu" na Kosovu? I sta mislis dali su oni zbrisali ili ih je NATO protjerao tj. otjerao kao nepozeljne goste sa Kosova? :)..

Nevjerovatno koliko su srbi zatucan narod!!

Pera Detlic

pre 11 godina

Kad bismo se jednom za sva vremena OTKACILI OD MAJKE RUSIJE i kad bi nas "braca Rusi " jednom za sva vremena OSTAVILI NA MIRU...SVANULO BI MI !!!

Valentina

pre 11 godina

Korektan odnos sa Rusijom i to je sve! A tržište kao i svako drugo - dobrodošlo! Rusi kao spasioci,...svašta! Ni veto kada su tukle bombe nisu uložili,..toliko o braći! EU jedini spas a od ruske šape dalje,...a još i čuvaju Miru i ostalu bandu!

Ylber

pre 11 godina

@Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj borbi za zaštitu teritorijalnog integriteta i ljudskih prava Srba na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu Srbije@
Znaci nije obuhvatio i zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom, nego samo ljudskih prava Srba na Kosovu.
Prihvatljivo jo to i niko ne porice...

Vanzemaljac

pre 11 godina

A da nam za pocetak isporucite one nase odbegle od zakona koje cuvate pa da posle razgovaramo? Racunam, posto i jedni i drugi imamo pravnu drzavu, onda to ne bi trebalo da bude problem. Plus, nas vise volite od ostalih. Eto, pa posle da se dogovorimo oko tih basnoslovnih investicija i kupovine EPS-a.

gec

pre 11 godina

na vašu sramotu klasičan primjer protektorata.., uvijek ste tražili rusko pokriće, kao da ste sa pupčanom vrpcom sa rusima vezani, al ok, kad sami neznate

Denni

pre 11 godina

Komsije..
veci su ekonomski odnosi sa kosovom no sa rusijom . samo dobre odnose sa kosovom,sveta ce sve. ostavite i zaboravite proslost to i albanci zele.
pozdr iz prizrena

denni

pre 11 godina

Meddvedev nije obuhvatio i zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom, nego samo ljudskih prava Srba na Kosovu. A AMERIKA I zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom

mirjana

pre 11 godina

Jaooooj, molim vas Rusi nemojte da nas podrzavate, koga god ste podrzali, taj postao jos siromasniji, sa puno vasih mafijaskih para, zivi primer je Crna Gora, koju ste opustosili.

Dusica

pre 11 godina

Sto dalje od nas, ne zele vas ni Rusi u Rusiji, cela Moskva je sa belim trakama. Autoritarni sistem sto dalje od Srbije! A Vi sto volite vise Rusiju od Srbije slobodno idite tamo i zivite svoj zivot.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Posalji nam to napismeno po Ivici Dacicu, eto njega ovih dana u Rusiji dok samo prikupi jos malo informacija oko formiranja Vlade Srbije kako bi mogao da vam podnese sto "sveobuhvatniji izvestaj" !

Glasac

pre 11 godina

Rusofili, ostav!
A vi, dragi i daleki Rusi, pomognite nam tako sto cete nam isporuciti najvece srpske lopove (sa pokradenom lovom iz Srbije) koje tako brizljivo cuvate pod svojom zakrilom! To su vasa braca, a ne mi!
Mislite da mi ne znamo da ste u dosluhu sa njima i da vam placaju da se ponasate onako kako oni kazu?!
Nikakva druga pomoc od vas nam nije potrebna!

ceca filipović

pre 11 godina

(mirjana, 21. jun 2012 18:42)
alo jesi li ti pogledala Srbiju nas su podržavali svi iz evrope pa ostadošmo bez privrede nestade nam odjednom skoro sve firme živimo najgore u celom okruženju a imamo najveća prirodna bogastva sve se stopi i istopi sad jedino rusi i mogu da nas izvuku iz krize jer niko drugi i neće

alek

pre 11 godina

Jaooooj, molim vas Rusi nemojte da nas podrzavate, koga god ste podrzali, taj postao jos siromasniji, sa puno vasih mafijaskih para, zivi primer je Crna Gora, koju ste opustosili.
(mirjana, 21. jun 2012 18:42)
Koliko se ja secam Mirjana, Crnogorci se nesto nisu bunili kada su im ti "mafijasi" placali kvadrat i po 10.000 evra. A ako mislis na aluminijumski kombinat, on ja kao i nas NIS prodat sa skrivenim dugovima od nekoliko stotina milijardi. Mislili nasi sibicari da ce da prevare Ruse a ono ispalo obrnuto. Tako to najcesce biva.

mirko712

pre 11 godina

Србија треба и мора више да сарађује са Руском федерацијом. Русија има огромно тржиште за наше производе, толико велико да све што произведемо можемо пласирати на то тржиште.

RajkaI

pre 11 godina

Nas predsednik je svojim nastupom dokazao da je pravi drzavnik. Verujem u njegovo veliko politicko iskustvo i mudrost i da ce umeti da iskoristi geostrateski potencijal Srbije.

Dragan

pre 11 godina

Podržite vi sebe, pomozite svojoj sirotinji, nama nemojte više pomagati molim vas. Kad god ste to činili , (oštro osuđivali , oštro protestvovali i sl.), mi smo nagrabusili.

petar

pre 11 godina

Komu oni pomogu,kad sami u vecoi krizi,poceo i cena na naftu pada!A Medvedeva u Rusiji niko ne pita,zna se ko je tam car!A ruski kredit nikako da stize,vec 4 godina!Sami sebs pomozite ako mozete!

LJUBICA

pre 11 godina

Sto se ekonomskih odnosa tice Rusiaj je uvek imala sirom otvorena vrata za srbe. Samo od nas zavisi kada cemo kroz njih proci. I sto je najvaznije ne traze nam ni cm nase teritorije.

ms

pre 11 godina

@ceca filipović
Ne znam zasto tako odgavaras na Marijanin komentar kada je sve lepo napisala. Vi rusofili ste stvarno smesni. Mislite da ce oni sad da nas vade iz jazbine? Hoca, ali sutra. Podrzavaju oni nas, ali zarad svojih interesa. Zapamtite da danas nema nista dzabe. Niko nikome danas ne pomaze a da od toga ne ocekuje trostruku korist.

crni domino

pre 11 godina

I sta Dacic ima od toga sto Rusija podrzava Srbiju?
Da necete slucajno da ukinete azil Miri Markovic i onom njenom sinu siledziji?
Pamtimo vasu podrsku 1999 kada ste trebali da nam posaljete S300 da se suprotstavimo NATOu.
Mi nismo kerovi koji ce kevtati za vama, mada imamo i takvih politicara.

jellena

pre 11 godina

Rusija podrzava i stiti nase interese u UN-u,oko pitanja Kosova i Metohije,ali pitanje dokle ce,jer mi sami ne radimo dovoljno dobro.Ekonomski to ogromno Rusko trziste, treba da iskoristimo kao veliku sansu u teskom vremenu u kome se nalazimo.Predsednik Nikolic ce sigurno sve uciniti da saradnja bude jos bolja.

Srbofil

pre 11 godina

Nemojte MOLIM Vas.snacicemo se sami ,a Vase simpatizere vam poklanjamo bezpovratno i smestite ih gde hocete.Koliko vas vole verujte dobro ce vas sluziti.

laki

pre 11 godina

Nemoj da se mesate u mrkin resor,on je tu dugogodisnji specijalista.Gradite vi puteve kod vas,Srbija iako je opljackana i mala ima bolje puteve i razvijeniju mrezu.Crnogorci su pametni,iako su kako se kaze srbi kao i ovi u Srbiji.Nego kad vi mislite da isporucite one sto su pokupili pare sa Kipra i one Karice,vi ste pravna zemlja,bar se tako prica.

pera

pre 11 godina

E pa hvala. Jos da potkrepite svoju dobru volju sa vecom kolicinom miliona evra godisnje i sve ce biti ok. Rusija je bogata, nije u krizi kao EU, ima interes da se Srbija ne prikljuci EU, pa nek plati. A ne da koristite sizofreno stanje srpske nacije i lako potkupljive politicare.

blaza

pre 11 godina

Nama je u ovom trenutku svaka podrska dobrodosla, posebno finansijska, a kako stvari stoje na zapadu je kriza jos uvek velika, tako da rusija treba da se priziva sto vise dok moze i hoce da pomogne. Tu Nikolic sam nemoze mnogo, ljudi, nama je potrebna vlada sto pre....

jasna Jasna

pre 11 godina

Umiljato jagnje dve majke sisa, to znaci Srbija sa dvoje vrata. Iskoristiti pogodnosti sa obe strane. Ovako nemamo finansijsku pomoc Rusije , a konstantno smo izlozeni politici uslovljavanja EU. Malo konkurencije uvek napravi cudo! Sto se ljubavi tice, ajde da malo volimo sebe, svoj narod i svoju zemlju i da politiku vodimo glavom, a ne srcem.

alek

pre 11 godina

@ E pa hvala. Jos da potkrepite svoju dobru volju sa vecom kolicinom miliona evra godisnje i sve ce biti ok. Rusija je bogata, nije u krizi kao EU, ima interes da se Srbija ne prikljuci EU, pa nek plati. A ne da koristite sizofreno stanje srpske nacije i lako potkupljive politicare.
(pera, 21. jun 2012 19:35)

A kakav bi po tebi Pero bio ruski interes da Srbija ne udje u EU. Dali si mozda mislio da su se uplasili da ako udjemo u EU, oni vise ni od koga nece imati da kupuju jabuke ? Jer ako nisi znao, to je jedino sto mi tamo izvozimo.

Косовски витез

pre 11 godina

Зар не рекоше да се Николић састаје само са председником Чилеа, од куд сад ови састанци. .. .

Pera Detlic

pre 11 godina

Kad bismo se jednom za sva vremena OTKACILI OD MAJKE RUSIJE i kad bi nas "braca Rusi " jednom za sva vremena OSTAVILI NA MIRU...SVANULO BI MI !!!

Dragoljub

pre 11 godina

Nee, Rusi nas nisu bombardovali. Samo su silovali po Srbiji 1944. I samo sto su njihovi sateliti posle 1948. prouzrokovali u granicnim incidentima ne tako mali broj zrtava. A sto nas nisu porobili kao ostale istocnoevropske zemlje treba da zahvalimo Zapadu koji neki besomucno pljuju.

miki

pre 11 godina

Hvala predsednice! Zivela majka Rusija!
(Veerghoen, 21. jun 2012 19:18)

Mogao bi te pitati hiljadu nekih stvari za tu tvoju "majku rusiju" (kako je ti vec zoves), ali zadrzacu se samo na par pitanja o Kosovu, pa te molim da mi odgovoris ako nije problem. Zasto je ta tvoja "majka" pobjegla sa Kosova, kad su bili onako famozno umarsirali na aerodrom u Pristinu 1999g.? Kad vam daju toliku podrsku za Kosovo, zar nebi bilo bolje da su ostali na Kosovu pa se ko ufol i oni "nesto pitali" za Kosovo..?? Zar nebi bilo logicno da ta tvoja "majka" stiti svoju "djecu" na Kosovu? I sta mislis dali su oni zbrisali ili ih je NATO protjerao tj. otjerao kao nepozeljne goste sa Kosova? :)..

Nevjerovatno koliko su srbi zatucan narod!!

Valentina

pre 11 godina

Korektan odnos sa Rusijom i to je sve! A tržište kao i svako drugo - dobrodošlo! Rusi kao spasioci,...svašta! Ni veto kada su tukle bombe nisu uložili,..toliko o braći! EU jedini spas a od ruske šape dalje,...a još i čuvaju Miru i ostalu bandu!

Miloš

pre 11 godina

Lepo je znati da je jedna tako velika zemlja uz nas. Do sada smo uvek sstrepeli, i od zapada i od istoka. Došlo je vreme da se sami izborimo sa problemima, a u tome nas niko neće ometati. Podrška Rusije je bitna zbog Kosova, ali i ekonomije.

marko

pre 11 godina

Šta je Putin rekao novo a da nije reko već Koštunici ,Tadiću ...imao već sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusima koji ne koristimo jer niko neće da investira u prizvodnju zbog korupcije...

Istoricar ali pravi

pre 11 godina

Na podruciju grada Beograda u periodu od 1944/1945 izvserno je 9124 silovanja od strane ruske vojske 318 pokusaja ubistva i 144 ubijenih Srpkinja od strane te iste ''brace'' Rusa. Podatak je izneo Milovan Djilas samom Staljinu 1945. u Budimpesti kad su sastale sve komunisticke partije istocne Evrope, nasta je sama ruska delegacija na to rekla jugoslovenskoj delegaciji' Pa ruska vojska mora malo da se opusti i ''ZABAVI'', ne mogu samo da ratuju. Toliko o ruskoj ''braci'', koja nas nikad nije bombardovala. Onaj ko zna istoriju zna da su zabili noz u ledja Karadjordju kad su ga izdali i prodali Turcima za saku zlata, zbog cega sam I srpski ustanak nije uspeo. Tokom San_Steafanskih pregovora su se zalagali za veilku Bugarsku a sve na stetu Srbije, i da sve danasnje teritorije Juzne Srbije Rusi pripoje Bugarskoj. Toliko o ''ljubavi'' te ''brace'' za Srbijom. Sto dalje od Rusa, to je uvek dobro najbolje za Srbiju, sto je dokazano kad su Srbijom vladali Obrenovici, narocito Aleksandrom ( koga su Rusi smakli 1903), i Mihajlom.

gec

pre 11 godina

na vašu sramotu klasičan primjer protektorata.., uvijek ste tražili rusko pokriće, kao da ste sa pupčanom vrpcom sa rusima vezani, al ok, kad sami neznate

Medenjak

pre 11 godina

@ceca filipović
Ne znam zasto tako odgavaras na Marijanin komentar kada je sve lepo napisala. Vi rusofili ste stvarno smesni. Mislite da ce oni sad da nas vade iz jazbine? Hoca, ali sutra. Podrzavaju oni nas, ali zarad svojih interesa. Zapamtite da danas nema nista dzabe. Niko nikome danas ne pomaze a da od toga ne ocekuje trostruku korist.
(ms, 21. jun 2012 21:17)

Pa ko jos radi danas nesto za dzabe? Da nije mozda cudesna Evropska Unija tj. Amerika ta koja nam nudi spas besplatno? Ako bi morao da biram izmedju te dve strane - Amerike (EU) ili Rusije (Kine), biram Rusiju. Oni nas barem nisu bombardovali i pravili laznu, tacnije, smesnu sliku o nama kako kasapimo ljude gde stignemo... hajde amerofili, osvestite se vec jednom.

Nesa

pre 11 godina

Molim kolege iz redakcije B92 da arhiviraju deo vesti u kojoj se navodi: "Nikolić se na marginama samita UN sastao i sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom, koji je... istakao da je zadovoljan položajem koji mađarska manjina ima u Srbiji" jer zvanični stav Republike Mađarske poriče tvrdnje lidera mađarske nacionalne manjine u Srbiji da su im prava ugrožena.

Vanzemaljac

pre 11 godina

A da nam za pocetak isporucite one nase odbegle od zakona koje cuvate pa da posle razgovaramo? Racunam, posto i jedni i drugi imamo pravnu drzavu, onda to ne bi trebalo da bude problem. Plus, nas vise volite od ostalih. Eto, pa posle da se dogovorimo oko tih basnoslovnih investicija i kupovine EPS-a.

Punmik

pre 11 godina

Imamo proruski i proevropski orijentisane gradjane jedni drugima daju savet da idu iz srbije kad im je tamo bolje. da li bi neko ostao u srbiji kad bi se ispoštovala želja svakog gradjanina ? :)

Srđan

pre 11 godina

ja ne znam ovi što pljuju po rusima,neka odu tamo i vide kako žive,iznenadiće se koliko smo jadni naspram njih (na žalost) . koliko smo mi nazadovali jureći u eu toliko su oni napredovali! nisam njihov obožavatelj ali realno i da nam nisu ništa pomogli,bar nam nisu ništa ni odmogli,kao članice eu (bombardovanje,ucenjivanje,priznavanje kim...)

Ylber

pre 11 godina

@Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj borbi za zaštitu teritorijalnog integriteta i ljudskih prava Srba na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu Srbije@
Znaci nije obuhvatio i zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom, nego samo ljudskih prava Srba na Kosovu.
Prihvatljivo jo to i niko ne porice...

bosko

pre 11 godina

ms* a evropa nas kao podrzava radi nasih interesa? ne budi smesan! pola vas nije bilo u Rusiji a pricate nesto....budite malo duzi period pa zakljucite...zive bolje od polovine clanica EU!

Denni

pre 11 godina

Komsije..
veci su ekonomski odnosi sa kosovom no sa rusijom . samo dobre odnose sa kosovom,sveta ce sve. ostavite i zaboravite proslost to i albanci zele.
pozdr iz prizrena

denni

pre 11 godina

Meddvedev nije obuhvatio i zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom, nego samo ljudskih prava Srba na Kosovu. A AMERIKA I zastitu teritorijalnog integriteta nad Kosovom