Politika

Nedelja, 17.06.2012.

14:54

Dačić: Ne može kosovska kancelarija

Predsednik SPS Ivica Dačić kaže da ne može u vladu koja je pristala na to da se u Beogradu otvori kancelarija kosovske vlade, a u Prištini srpske.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Ne može kosovska kancelarija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

kraj price

pre 11 godina

Srbija vise nema sta da trazi u pregovorima sa Pristinom jer izbor izmedju
clanstva u bilo kojoj grupi drzava i gubitak teritorija,celokupnog,na
Kosovu nije u istoj srazmeri,to je nemerljivo za svaku drzavu na svetu.
Pregovore treba prekinuti i posmatrati Kosova kao privremeno
okupiranu teritoriju.

Dejan

pre 11 godina

Iako ne simpatisem Dacica, on je otvorio jednu bitnu temu.
Da li ce Srbija pirstati na sad, skoro vec zvanicna, 3 uslova EU.
1. Otvaranje kancelarija
2. Sastanak sa Tacijem
3. Ukidanje institucija Srbije na Kosovu.
Prva dva uslova, jos nekako i mogu da se ispune, jer mozemo da se pravdamo da su to unutrasnje stvari Srbije, kao kad se Pajtic sa stane sa Cvetkovicem, tako moze i neko sa Tacijem ali treci uslov je kljucan.
Srbija ima svoje institucije po enkalvama juzno od Ibra, srpske opstine, posta, vrtici, skole, bolnice, koristi se dinar i sl. Na severu je i dalje kompletna administracija drzave Srbije iako Eulex pokusava da instalira i Kosovsku administraciju. Ovo je kljucan argument za nasu diplomatsku borbu protuiv priznanja Kosova, odnsono da bar oni delovi Kosova gde su Srbi vecina budu i dalje deo Srbije. Ako to sacuvamo i ne dozvolimo da sve preuzme eulex, onda imamo mogucnost da dodjemo do stvarnih pregovora sa Albanicima, jer je samo to resenje Kosovskog problema. Pregovore koje sad imamo nisu pregovori jer srbija stalno nesto daje a nikad ne dobija.
O ovome moraju da se izjasne DS i SNS jer se posatvlja pitanje koji je smisao ulaska u EU ako se ne dozvoljava Srbima na Kosovu da budu deo Srbije i koriste beneficije maticne drzave. Prica o tome da ne moramo formalno da priznamo Kosovo nema smisla ako se Srbija u potpunosti istisne sa Kosova.

Vladimir

pre 11 godina

Ne razumem sto je karastrofa ako se otvori neka kancelarija u Pristini? Ovo je jos jedna patka koliko ja vidim, da se skrene paznja sa ekonomske katastrofe.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić kaže da ne može u vladu koja je pristala na to da se u Beogradu otvori kancelarija kosovske vlade, a u Prištini srpske.

Ivica Dačić, kao uostalom i uvek samo razmislja pametno i racionalno i nece u Vladu koja bi otvarala kancelarije kad moze odma AMBASADE !
Sta ce on u Vladu za koju se vec na osnovu kancelarija a ne Ambasada moze videti da je "BLENTAVA" ?

Sanja

pre 11 godina

Nisu ga obavestili da je DS napravio vecinu sa SPS-om i ostalima . Mnogo mi se ti pitas za vladu . Sviras kako ti Tadic i Djilas kazu. Mi nismo budale , to se vidi . Neznaju samo kako da ti kazu da si napravio vecinu sa njima :(

striker

pre 11 godina

Pa dobro bre Ivice, izgleda da ti nisu ispunjene sve zelje; jer tek sada vidimo da imas i ti neke principe preko kojih ko bajagi ne mozes da predjes.Na pocetku razgovora sa DS-om nisi postavljao pitanje obaveznog ucesca URS-a u novoj vladi jer si trazio da ministarstva koja drzi URS u staroj vladi pripadnu tebi tj vasoj koaliciji a posto to nisi dobio izmislio si ove principe koji nisu nista drugo do cist populizam i prazna retorika sto i sam znas ali su dobrodosli da sebi dizes cenu i ucenjujes Tadica. Zato porucujem Tadicu da ti ne popusti ni za dlaku pa makar morao praviti vladu sa SNS-om. Ako se Dacic i u novoj vladi ponasa kao u predhodnoj Srbija ce za cetri godine ponovo biti tamo gde smo bili u vreme Milosevica! Cak vlada sa SNS-om bi bila sigurno efikasnija jer SNS ima imperativ da se svetu prikaze moderna proevropska stranka i manje bi kocio nego SPS i URS koji su se u predhodnoj vladi bavili iskljucivo svojim intrresima i ucenjivanjem DS-a.

Remy

pre 11 godina

Pa vi gospodine Dacicu i vas mentor pristali na kapitulaciju 1999 godine koja je dovela do nezavisnosti a sada se pravite da necete prihvatiti kancelariju Pristine u Beogradu. Sta vi mislite da ce se Kosovo nekada vratiti pod vlscu Srbije ? Nikada gospodine a vi to najbolje znate nego vam treba vasa demagogija i populizam za vlast i fotelju. E pa nasatavite sve dok jadni srpski narod shvati i razume vasu politiku ako se uopste moze govoriti o politici u vasem slucaju.

wortha

pre 11 godina

Dačić je čvrsto odlučio da istrči Slobin krug. Šta sve narod misli i oseća, to je bolje ne govoriti i teme se ne rukovoditi. Videli smo šta se dogodilo kad se tome podilazilo 90-ih. Na žalost, izgleda da mnogi misle kako to treba da ponovimo. Ako on ovako nastavi, otvaraćemo kancelarije i u drugim delovima naše zemlje. Srbija boluje od populizma i Dačića. Sem toga, nije tačno da te zapad nije upoznao i rekao ti šta o političarima kao što si ti misli 1999. godine. A ti nam predlažeš taj isti put i zaklanjaš se iza naroda... Tragično.

Miki BG

pre 11 godina

Kao i obično, Dačićgovori ono što misli i oseća narod Srbije. Ovi što mu udaraju minuse su minorne stranke, spremne da prodaju i svoju dušu samo da bi se zvali gospoda Evropljani! Zna Dačić vrlo dobro kada treba šta reći, pa to radi i sada kada su pritisci medjunarodne zajednice kordinisani sa svih strana u ispunjenju zahteva Prištine. Gradjani Srbije to sigurno ne odobravaju, niti će. U to ime Dačić govori ovo što govori. Taktika je majka ili maćeha do mogućeg cilja! A izbor je na političarima i gradjanima koji im daju glasove, tj. vlast. Dačić je udvostručio broj glasova, jer zna gde smo grešili i gde ne treba popuštati.

Svetozar

pre 11 godina

Ovaj kao da se jutros probudio. Kao da nezna da se ivakve informacije pojavljuju da bi "iskusni" politicari komentarisali. Mozda ne govori sa Tadicem, pa nije mogao da ga zovne i proveri.

e tako

pre 11 godina

(Goran, 17. jun 2012 15:45)

Meni vala ta Kancelarija ne predstavlja nikakav problem, ali mi itekako predstavlja problem populizam, primitivizam i manipulacija!
Da li ti uopšte možeš da shvatiš da postoje ljudi koji ne razmišljaju kao ti?

Zoran Milosavljevic````

pre 11 godina

Mis;im Ivice da si preterao u populizmu ovakvim izjavama. Da li treba da ostano ovak status kvo i da Srbe jure po
Kosovu ko zeceve. Treba malo da se spustis na zemlju. Da li ti mislis da posaljes zandarmeriju na Kosovo.
Ocigledno da si se izgubio u populistickim pricama. Izbori su prosli i realnost ceka Srbiju.

Goran

pre 11 godina

Jel vam stvarno toliki problem Dacic i njegov populizam ili kancelarija o kojoj prica ?

Ja kao gradjanin ove drzave prvi put cujem za ovakvu kancelariju ...

Čitač

pre 11 godina

Samo ga treba pustiti neko vreme da priča i pokazaće svoje pravo lice i otkriti šta mu je u glavi. Ivica Dačić je otvoreno rekao:
1) da nije proevropski, ni proruski, nego prosrpski. "Najevropljanin"?
2) da je lakše priznati Kosovo, nego sarađivati na mnogo polja sa Albancima. Partiota?
Čovek je najbolji učenik Slobodana Miloševića. Bez greške!

Profesor Voland

pre 11 godina

Vrijeme je za ustanak srpskog naroda jer pored ekonomskih postoje prijetnje io za opstanak srba.
(DARKO MIRNIC, 17. jun 2012 15:17)

Ajde ti Mirniću diži ustanke tamo kod tebe, ostavi ti nas ovde na miru. Mi smo ovde lepo opstali i nije nam loše, što želim i vama, kada se dozovete pameti.

Lun kralj noci

pre 11 godina

"Jednom mu je neko - u zao čas! - rekao da je pametan. Kako i zašto, to sam bog zna. Tek, on je poverovao u to. I otada je taj inače mirni i bezazleni čovek postao nemoguć, težak sebi i drugima."

Postizborno takmičenje u laganju

pre 11 godina

A šta je bio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, od 2001. do 2007, sa zvaničnim sedištem u Gračanici (opština Priština), nego kancelarija Vlade Srbije za Kosovo?
Šta predstavlja (aktuelna) Kancelarija ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, ako nije kancelarija Vlade Srbije za Kosovo?
A ako neko misli da Priština nema kancelariju u Beogradu, ni to nije sasvim tačno. Postoji beogradska kancelarija tzv. Ličnog predstavnika visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnuu politiku (PR HR EU), u kojoj su smešteni predstavnici EULEX Kosovo.
Uzgred, od bilateralnog otvaranja kancelarija vlade jedne države u drugoj i druge u prvoj, do zvaničnih diplomatskih predstavništava (ambasada) dug je put. Predstavništvo, poslanstvo ili legacija ne podrazumevaju diplomatske odnose, odnosno priznavanje državnog suvereniteta.
Dačić, najverovatnije, sve to veoma, veoma dobro zna, ali se na ovaj način cenka sa Tadićem oko deobe ministarstva i javnih preduzeća, tražeći da se npr. potencijalni deo kolača URS namiri iz DS-ovog dela, a ne SPS-ovog.

iva

pre 11 godina

Mali Sloba i neuroticni Mladja... da li smo mi normalni kad smo glasali za njih. DS treba da digne ruke, da ode u opoziciju i da ih pusti neka nas vrate u 90-te, zasluzili smo. A ovaj mlad svet treba glavom bez obzira da ode gde god i kako god moze svuda ce im biti bolje nego ovde.Podivljalo to sve, Dacic svakog dana sve besnji, bude li u vlasti nece izaci na dobro. Ali, nema pameti dovoljno u ovoj zemlji i sudjeno nam je da nestanemo. Sa ovakvima ce taj proces ici brze.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Tako bi ti Ivice uradio da tebe neko nesto pita, ali srecom tebe niko (ozbiljan) nista ne pita. Fala bogu pa ima ko pametniji da se pita. Nikada ovce nisu birale cobanina, vec cobanina bira vlasnik stada. Sada vlasnici stada traze da vladu formira SNS+DS, sto je i logicno. Uskoro treba priznati nezavisno Kosovo, povecati poreze, pootpustati pola drzavne administracija i pohapsiti jedno 200-300 najvecih mafijasa. to moze samo vlada sastavljena u koaliciji SNS+DS koja ima iza sebe 70% biraca. Ostali u tesku opoziciju i da se mole da ne dopadnu bajbokane......

Lun kralj noci

pre 11 godina

"Jednom mu je neko - u zao čas! - rekao da je pametan. Kako i zašto, to sam bog zna. Tek, on je poverovao u to. I otada je taj inače mirni i bezazleni čovek postao nemoguć, težak sebi i drugima."

Čitač

pre 11 godina

Samo ga treba pustiti neko vreme da priča i pokazaće svoje pravo lice i otkriti šta mu je u glavi. Ivica Dačić je otvoreno rekao:
1) da nije proevropski, ni proruski, nego prosrpski. "Najevropljanin"?
2) da je lakše priznati Kosovo, nego sarađivati na mnogo polja sa Albancima. Partiota?
Čovek je najbolji učenik Slobodana Miloševića. Bez greške!

Zoran Milosavljevic````

pre 11 godina

Mis;im Ivice da si preterao u populizmu ovakvim izjavama. Da li treba da ostano ovak status kvo i da Srbe jure po
Kosovu ko zeceve. Treba malo da se spustis na zemlju. Da li ti mislis da posaljes zandarmeriju na Kosovo.
Ocigledno da si se izgubio u populistickim pricama. Izbori su prosli i realnost ceka Srbiju.

iva

pre 11 godina

Mali Sloba i neuroticni Mladja... da li smo mi normalni kad smo glasali za njih. DS treba da digne ruke, da ode u opoziciju i da ih pusti neka nas vrate u 90-te, zasluzili smo. A ovaj mlad svet treba glavom bez obzira da ode gde god i kako god moze svuda ce im biti bolje nego ovde.Podivljalo to sve, Dacic svakog dana sve besnji, bude li u vlasti nece izaci na dobro. Ali, nema pameti dovoljno u ovoj zemlji i sudjeno nam je da nestanemo. Sa ovakvima ce taj proces ici brze.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Tako bi ti Ivice uradio da tebe neko nesto pita, ali srecom tebe niko (ozbiljan) nista ne pita. Fala bogu pa ima ko pametniji da se pita. Nikada ovce nisu birale cobanina, vec cobanina bira vlasnik stada. Sada vlasnici stada traze da vladu formira SNS+DS, sto je i logicno. Uskoro treba priznati nezavisno Kosovo, povecati poreze, pootpustati pola drzavne administracija i pohapsiti jedno 200-300 najvecih mafijasa. to moze samo vlada sastavljena u koaliciji SNS+DS koja ima iza sebe 70% biraca. Ostali u tesku opoziciju i da se mole da ne dopadnu bajbokane......

Remy

pre 11 godina

Pa vi gospodine Dacicu i vas mentor pristali na kapitulaciju 1999 godine koja je dovela do nezavisnosti a sada se pravite da necete prihvatiti kancelariju Pristine u Beogradu. Sta vi mislite da ce se Kosovo nekada vratiti pod vlscu Srbije ? Nikada gospodine a vi to najbolje znate nego vam treba vasa demagogija i populizam za vlast i fotelju. E pa nasatavite sve dok jadni srpski narod shvati i razume vasu politiku ako se uopste moze govoriti o politici u vasem slucaju.

Postizborno takmičenje u laganju

pre 11 godina

A šta je bio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, od 2001. do 2007, sa zvaničnim sedištem u Gračanici (opština Priština), nego kancelarija Vlade Srbije za Kosovo?
Šta predstavlja (aktuelna) Kancelarija ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, ako nije kancelarija Vlade Srbije za Kosovo?
A ako neko misli da Priština nema kancelariju u Beogradu, ni to nije sasvim tačno. Postoji beogradska kancelarija tzv. Ličnog predstavnika visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnuu politiku (PR HR EU), u kojoj su smešteni predstavnici EULEX Kosovo.
Uzgred, od bilateralnog otvaranja kancelarija vlade jedne države u drugoj i druge u prvoj, do zvaničnih diplomatskih predstavništava (ambasada) dug je put. Predstavništvo, poslanstvo ili legacija ne podrazumevaju diplomatske odnose, odnosno priznavanje državnog suvereniteta.
Dačić, najverovatnije, sve to veoma, veoma dobro zna, ali se na ovaj način cenka sa Tadićem oko deobe ministarstva i javnih preduzeća, tražeći da se npr. potencijalni deo kolača URS namiri iz DS-ovog dela, a ne SPS-ovog.

Profesor Voland

pre 11 godina

Vrijeme je za ustanak srpskog naroda jer pored ekonomskih postoje prijetnje io za opstanak srba.
(DARKO MIRNIC, 17. jun 2012 15:17)

Ajde ti Mirniću diži ustanke tamo kod tebe, ostavi ti nas ovde na miru. Mi smo ovde lepo opstali i nije nam loše, što želim i vama, kada se dozovete pameti.

e tako

pre 11 godina

(Goran, 17. jun 2012 15:45)

Meni vala ta Kancelarija ne predstavlja nikakav problem, ali mi itekako predstavlja problem populizam, primitivizam i manipulacija!
Da li ti uopšte možeš da shvatiš da postoje ljudi koji ne razmišljaju kao ti?

wortha

pre 11 godina

Dačić je čvrsto odlučio da istrči Slobin krug. Šta sve narod misli i oseća, to je bolje ne govoriti i teme se ne rukovoditi. Videli smo šta se dogodilo kad se tome podilazilo 90-ih. Na žalost, izgleda da mnogi misle kako to treba da ponovimo. Ako on ovako nastavi, otvaraćemo kancelarije i u drugim delovima naše zemlje. Srbija boluje od populizma i Dačića. Sem toga, nije tačno da te zapad nije upoznao i rekao ti šta o političarima kao što si ti misli 1999. godine. A ti nam predlažeš taj isti put i zaklanjaš se iza naroda... Tragično.

Goran

pre 11 godina

Jel vam stvarno toliki problem Dacic i njegov populizam ili kancelarija o kojoj prica ?

Ja kao gradjanin ove drzave prvi put cujem za ovakvu kancelariju ...

kraj price

pre 11 godina

Srbija vise nema sta da trazi u pregovorima sa Pristinom jer izbor izmedju
clanstva u bilo kojoj grupi drzava i gubitak teritorija,celokupnog,na
Kosovu nije u istoj srazmeri,to je nemerljivo za svaku drzavu na svetu.
Pregovore treba prekinuti i posmatrati Kosova kao privremeno
okupiranu teritoriju.

Miki BG

pre 11 godina

Kao i obično, Dačićgovori ono što misli i oseća narod Srbije. Ovi što mu udaraju minuse su minorne stranke, spremne da prodaju i svoju dušu samo da bi se zvali gospoda Evropljani! Zna Dačić vrlo dobro kada treba šta reći, pa to radi i sada kada su pritisci medjunarodne zajednice kordinisani sa svih strana u ispunjenju zahteva Prištine. Gradjani Srbije to sigurno ne odobravaju, niti će. U to ime Dačić govori ovo što govori. Taktika je majka ili maćeha do mogućeg cilja! A izbor je na političarima i gradjanima koji im daju glasove, tj. vlast. Dačić je udvostručio broj glasova, jer zna gde smo grešili i gde ne treba popuštati.

Dejan

pre 11 godina

Iako ne simpatisem Dacica, on je otvorio jednu bitnu temu.
Da li ce Srbija pirstati na sad, skoro vec zvanicna, 3 uslova EU.
1. Otvaranje kancelarija
2. Sastanak sa Tacijem
3. Ukidanje institucija Srbije na Kosovu.
Prva dva uslova, jos nekako i mogu da se ispune, jer mozemo da se pravdamo da su to unutrasnje stvari Srbije, kao kad se Pajtic sa stane sa Cvetkovicem, tako moze i neko sa Tacijem ali treci uslov je kljucan.
Srbija ima svoje institucije po enkalvama juzno od Ibra, srpske opstine, posta, vrtici, skole, bolnice, koristi se dinar i sl. Na severu je i dalje kompletna administracija drzave Srbije iako Eulex pokusava da instalira i Kosovsku administraciju. Ovo je kljucan argument za nasu diplomatsku borbu protuiv priznanja Kosova, odnsono da bar oni delovi Kosova gde su Srbi vecina budu i dalje deo Srbije. Ako to sacuvamo i ne dozvolimo da sve preuzme eulex, onda imamo mogucnost da dodjemo do stvarnih pregovora sa Albanicima, jer je samo to resenje Kosovskog problema. Pregovore koje sad imamo nisu pregovori jer srbija stalno nesto daje a nikad ne dobija.
O ovome moraju da se izjasne DS i SNS jer se posatvlja pitanje koji je smisao ulaska u EU ako se ne dozvoljava Srbima na Kosovu da budu deo Srbije i koriste beneficije maticne drzave. Prica o tome da ne moramo formalno da priznamo Kosovo nema smisla ako se Srbija u potpunosti istisne sa Kosova.

Svetozar

pre 11 godina

Ovaj kao da se jutros probudio. Kao da nezna da se ivakve informacije pojavljuju da bi "iskusni" politicari komentarisali. Mozda ne govori sa Tadicem, pa nije mogao da ga zovne i proveri.

striker

pre 11 godina

Pa dobro bre Ivice, izgleda da ti nisu ispunjene sve zelje; jer tek sada vidimo da imas i ti neke principe preko kojih ko bajagi ne mozes da predjes.Na pocetku razgovora sa DS-om nisi postavljao pitanje obaveznog ucesca URS-a u novoj vladi jer si trazio da ministarstva koja drzi URS u staroj vladi pripadnu tebi tj vasoj koaliciji a posto to nisi dobio izmislio si ove principe koji nisu nista drugo do cist populizam i prazna retorika sto i sam znas ali su dobrodosli da sebi dizes cenu i ucenjujes Tadica. Zato porucujem Tadicu da ti ne popusti ni za dlaku pa makar morao praviti vladu sa SNS-om. Ako se Dacic i u novoj vladi ponasa kao u predhodnoj Srbija ce za cetri godine ponovo biti tamo gde smo bili u vreme Milosevica! Cak vlada sa SNS-om bi bila sigurno efikasnija jer SNS ima imperativ da se svetu prikaze moderna proevropska stranka i manje bi kocio nego SPS i URS koji su se u predhodnoj vladi bavili iskljucivo svojim intrresima i ucenjivanjem DS-a.

Vladimir

pre 11 godina

Ne razumem sto je karastrofa ako se otvori neka kancelarija u Pristini? Ovo je jos jedna patka koliko ja vidim, da se skrene paznja sa ekonomske katastrofe.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić kaže da ne može u vladu koja je pristala na to da se u Beogradu otvori kancelarija kosovske vlade, a u Prištini srpske.

Ivica Dačić, kao uostalom i uvek samo razmislja pametno i racionalno i nece u Vladu koja bi otvarala kancelarije kad moze odma AMBASADE !
Sta ce on u Vladu za koju se vec na osnovu kancelarija a ne Ambasada moze videti da je "BLENTAVA" ?

Sanja

pre 11 godina

Nisu ga obavestili da je DS napravio vecinu sa SPS-om i ostalima . Mnogo mi se ti pitas za vladu . Sviras kako ti Tadic i Djilas kazu. Mi nismo budale , to se vidi . Neznaju samo kako da ti kazu da si napravio vecinu sa njima :(

Miki BG

pre 11 godina

Kao i obično, Dačićgovori ono što misli i oseća narod Srbije. Ovi što mu udaraju minuse su minorne stranke, spremne da prodaju i svoju dušu samo da bi se zvali gospoda Evropljani! Zna Dačić vrlo dobro kada treba šta reći, pa to radi i sada kada su pritisci medjunarodne zajednice kordinisani sa svih strana u ispunjenju zahteva Prištine. Gradjani Srbije to sigurno ne odobravaju, niti će. U to ime Dačić govori ovo što govori. Taktika je majka ili maćeha do mogućeg cilja! A izbor je na političarima i gradjanima koji im daju glasove, tj. vlast. Dačić je udvostručio broj glasova, jer zna gde smo grešili i gde ne treba popuštati.

Profesor Voland

pre 11 godina

Vrijeme je za ustanak srpskog naroda jer pored ekonomskih postoje prijetnje io za opstanak srba.
(DARKO MIRNIC, 17. jun 2012 15:17)

Ajde ti Mirniću diži ustanke tamo kod tebe, ostavi ti nas ovde na miru. Mi smo ovde lepo opstali i nije nam loše, što želim i vama, kada se dozovete pameti.

Zoran Milosavljevic````

pre 11 godina

Mis;im Ivice da si preterao u populizmu ovakvim izjavama. Da li treba da ostano ovak status kvo i da Srbe jure po
Kosovu ko zeceve. Treba malo da se spustis na zemlju. Da li ti mislis da posaljes zandarmeriju na Kosovo.
Ocigledno da si se izgubio u populistickim pricama. Izbori su prosli i realnost ceka Srbiju.

Čitač

pre 11 godina

Samo ga treba pustiti neko vreme da priča i pokazaće svoje pravo lice i otkriti šta mu je u glavi. Ivica Dačić je otvoreno rekao:
1) da nije proevropski, ni proruski, nego prosrpski. "Najevropljanin"?
2) da je lakše priznati Kosovo, nego sarađivati na mnogo polja sa Albancima. Partiota?
Čovek je najbolji učenik Slobodana Miloševića. Bez greške!

kraj price

pre 11 godina

Srbija vise nema sta da trazi u pregovorima sa Pristinom jer izbor izmedju
clanstva u bilo kojoj grupi drzava i gubitak teritorija,celokupnog,na
Kosovu nije u istoj srazmeri,to je nemerljivo za svaku drzavu na svetu.
Pregovore treba prekinuti i posmatrati Kosova kao privremeno
okupiranu teritoriju.

Remy

pre 11 godina

Pa vi gospodine Dacicu i vas mentor pristali na kapitulaciju 1999 godine koja je dovela do nezavisnosti a sada se pravite da necete prihvatiti kancelariju Pristine u Beogradu. Sta vi mislite da ce se Kosovo nekada vratiti pod vlscu Srbije ? Nikada gospodine a vi to najbolje znate nego vam treba vasa demagogija i populizam za vlast i fotelju. E pa nasatavite sve dok jadni srpski narod shvati i razume vasu politiku ako se uopste moze govoriti o politici u vasem slucaju.

Goran

pre 11 godina

Jel vam stvarno toliki problem Dacic i njegov populizam ili kancelarija o kojoj prica ?

Ja kao gradjanin ove drzave prvi put cujem za ovakvu kancelariju ...

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Tako bi ti Ivice uradio da tebe neko nesto pita, ali srecom tebe niko (ozbiljan) nista ne pita. Fala bogu pa ima ko pametniji da se pita. Nikada ovce nisu birale cobanina, vec cobanina bira vlasnik stada. Sada vlasnici stada traze da vladu formira SNS+DS, sto je i logicno. Uskoro treba priznati nezavisno Kosovo, povecati poreze, pootpustati pola drzavne administracija i pohapsiti jedno 200-300 najvecih mafijasa. to moze samo vlada sastavljena u koaliciji SNS+DS koja ima iza sebe 70% biraca. Ostali u tesku opoziciju i da se mole da ne dopadnu bajbokane......

e tako

pre 11 godina

(Goran, 17. jun 2012 15:45)

Meni vala ta Kancelarija ne predstavlja nikakav problem, ali mi itekako predstavlja problem populizam, primitivizam i manipulacija!
Da li ti uopšte možeš da shvatiš da postoje ljudi koji ne razmišljaju kao ti?

Lun kralj noci

pre 11 godina

"Jednom mu je neko - u zao čas! - rekao da je pametan. Kako i zašto, to sam bog zna. Tek, on je poverovao u to. I otada je taj inače mirni i bezazleni čovek postao nemoguć, težak sebi i drugima."

Dejan

pre 11 godina

Iako ne simpatisem Dacica, on je otvorio jednu bitnu temu.
Da li ce Srbija pirstati na sad, skoro vec zvanicna, 3 uslova EU.
1. Otvaranje kancelarija
2. Sastanak sa Tacijem
3. Ukidanje institucija Srbije na Kosovu.
Prva dva uslova, jos nekako i mogu da se ispune, jer mozemo da se pravdamo da su to unutrasnje stvari Srbije, kao kad se Pajtic sa stane sa Cvetkovicem, tako moze i neko sa Tacijem ali treci uslov je kljucan.
Srbija ima svoje institucije po enkalvama juzno od Ibra, srpske opstine, posta, vrtici, skole, bolnice, koristi se dinar i sl. Na severu je i dalje kompletna administracija drzave Srbije iako Eulex pokusava da instalira i Kosovsku administraciju. Ovo je kljucan argument za nasu diplomatsku borbu protuiv priznanja Kosova, odnsono da bar oni delovi Kosova gde su Srbi vecina budu i dalje deo Srbije. Ako to sacuvamo i ne dozvolimo da sve preuzme eulex, onda imamo mogucnost da dodjemo do stvarnih pregovora sa Albanicima, jer je samo to resenje Kosovskog problema. Pregovore koje sad imamo nisu pregovori jer srbija stalno nesto daje a nikad ne dobija.
O ovome moraju da se izjasne DS i SNS jer se posatvlja pitanje koji je smisao ulaska u EU ako se ne dozvoljava Srbima na Kosovu da budu deo Srbije i koriste beneficije maticne drzave. Prica o tome da ne moramo formalno da priznamo Kosovo nema smisla ako se Srbija u potpunosti istisne sa Kosova.

Vladimir

pre 11 godina

Ne razumem sto je karastrofa ako se otvori neka kancelarija u Pristini? Ovo je jos jedna patka koliko ja vidim, da se skrene paznja sa ekonomske katastrofe.

Postizborno takmičenje u laganju

pre 11 godina

A šta je bio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, od 2001. do 2007, sa zvaničnim sedištem u Gračanici (opština Priština), nego kancelarija Vlade Srbije za Kosovo?
Šta predstavlja (aktuelna) Kancelarija ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, ako nije kancelarija Vlade Srbije za Kosovo?
A ako neko misli da Priština nema kancelariju u Beogradu, ni to nije sasvim tačno. Postoji beogradska kancelarija tzv. Ličnog predstavnika visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnuu politiku (PR HR EU), u kojoj su smešteni predstavnici EULEX Kosovo.
Uzgred, od bilateralnog otvaranja kancelarija vlade jedne države u drugoj i druge u prvoj, do zvaničnih diplomatskih predstavništava (ambasada) dug je put. Predstavništvo, poslanstvo ili legacija ne podrazumevaju diplomatske odnose, odnosno priznavanje državnog suvereniteta.
Dačić, najverovatnije, sve to veoma, veoma dobro zna, ali se na ovaj način cenka sa Tadićem oko deobe ministarstva i javnih preduzeća, tražeći da se npr. potencijalni deo kolača URS namiri iz DS-ovog dela, a ne SPS-ovog.

iva

pre 11 godina

Mali Sloba i neuroticni Mladja... da li smo mi normalni kad smo glasali za njih. DS treba da digne ruke, da ode u opoziciju i da ih pusti neka nas vrate u 90-te, zasluzili smo. A ovaj mlad svet treba glavom bez obzira da ode gde god i kako god moze svuda ce im biti bolje nego ovde.Podivljalo to sve, Dacic svakog dana sve besnji, bude li u vlasti nece izaci na dobro. Ali, nema pameti dovoljno u ovoj zemlji i sudjeno nam je da nestanemo. Sa ovakvima ce taj proces ici brze.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić kaže da ne može u vladu koja je pristala na to da se u Beogradu otvori kancelarija kosovske vlade, a u Prištini srpske.

Ivica Dačić, kao uostalom i uvek samo razmislja pametno i racionalno i nece u Vladu koja bi otvarala kancelarije kad moze odma AMBASADE !
Sta ce on u Vladu za koju se vec na osnovu kancelarija a ne Ambasada moze videti da je "BLENTAVA" ?

wortha

pre 11 godina

Dačić je čvrsto odlučio da istrči Slobin krug. Šta sve narod misli i oseća, to je bolje ne govoriti i teme se ne rukovoditi. Videli smo šta se dogodilo kad se tome podilazilo 90-ih. Na žalost, izgleda da mnogi misle kako to treba da ponovimo. Ako on ovako nastavi, otvaraćemo kancelarije i u drugim delovima naše zemlje. Srbija boluje od populizma i Dačića. Sem toga, nije tačno da te zapad nije upoznao i rekao ti šta o političarima kao što si ti misli 1999. godine. A ti nam predlažeš taj isti put i zaklanjaš se iza naroda... Tragično.

Sanja

pre 11 godina

Nisu ga obavestili da je DS napravio vecinu sa SPS-om i ostalima . Mnogo mi se ti pitas za vladu . Sviras kako ti Tadic i Djilas kazu. Mi nismo budale , to se vidi . Neznaju samo kako da ti kazu da si napravio vecinu sa njima :(

striker

pre 11 godina

Pa dobro bre Ivice, izgleda da ti nisu ispunjene sve zelje; jer tek sada vidimo da imas i ti neke principe preko kojih ko bajagi ne mozes da predjes.Na pocetku razgovora sa DS-om nisi postavljao pitanje obaveznog ucesca URS-a u novoj vladi jer si trazio da ministarstva koja drzi URS u staroj vladi pripadnu tebi tj vasoj koaliciji a posto to nisi dobio izmislio si ove principe koji nisu nista drugo do cist populizam i prazna retorika sto i sam znas ali su dobrodosli da sebi dizes cenu i ucenjujes Tadica. Zato porucujem Tadicu da ti ne popusti ni za dlaku pa makar morao praviti vladu sa SNS-om. Ako se Dacic i u novoj vladi ponasa kao u predhodnoj Srbija ce za cetri godine ponovo biti tamo gde smo bili u vreme Milosevica! Cak vlada sa SNS-om bi bila sigurno efikasnija jer SNS ima imperativ da se svetu prikaze moderna proevropska stranka i manje bi kocio nego SPS i URS koji su se u predhodnoj vladi bavili iskljucivo svojim intrresima i ucenjivanjem DS-a.

Svetozar

pre 11 godina

Ovaj kao da se jutros probudio. Kao da nezna da se ivakve informacije pojavljuju da bi "iskusni" politicari komentarisali. Mozda ne govori sa Tadicem, pa nije mogao da ga zovne i proveri.