Nedelja, 17.06.2012.

00:07

"Struja mora da poskupi 80 odsto"

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković kaže da struja u naredne dve do tri godine mora znatno da poskupi, i do 80 odsto.

Izvor: Politika

"Struja mora da poskupi 80 odsto" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

271 Komentari

Sortiraj po:

Mitar Kirov

pre 11 godina

U redu, neka poskupi 80%. I neka se onda povećaju i plate u EPS-u za 80%. Ali neka onda za te neradnike u EPS-u, kojih ima preko broja najmanje pola, poskupi hleb sa 44 dinara na 1 EUR, neka im poskupi grejanje na 2 EUR po kvm, neka ih šišanje kod berberina košta 10 EUR, neka plaćaju mleko 1,2 EUR, porez na imovinu godišnji neka im bude 80% veći, popravka zuba neka ih košta 100 EUR, voće u sezoni neka plaćaju po 2 EUR, a van sezone po 4 EUR, itd... Dakle, staviti im oznaku EPS na čelo pa čim im čitač na kasi očita čiji su žeži po njima. Sram ih bilo, da ih bude

Milan

pre 11 godina

Ovo sve me podseca na onog direktora EPS-a iz vremena Slobodana Milosevica, koji je nakraju covek imao 32 stana u vlasnistvu. ********

tijana

pre 11 godina

eps mora da smanji broj zaposlenih, pa onda da naplati dugove, pa tek onda da razmislja o tome da udari stanovnistvo po dzepu, sramota!

slowhand

pre 11 godina

Struja mora da poskupi, da bi bila jeftina... Bolje plaćati 9EC nego, duplo, ukoliko budemo morali da uvozimo... Februar je EPS koštao bar 200 milki evra, a od 1987. nije napravljen ni jedan novi blok... To je surova istina i ne treba mešati babe i žabe... Nađite šta je Marković pre 1,5-2 god. govorio za socijalu... Niko neće da napravi socijalne karte...

гром

pre 11 godina

Е па ово сми ми заокружили!
Заокружили и заслужили!
Лаку ноћ моја вољена Србијо!

Racha

pre 11 godina

Naravno, čim moja plata poraste 1080% da bih mogao da podmirim sva vasa "opravdana" poskupljenja.

Molim odgovorne da mi toliko povećaju platu - i to ne u cilju ličnog bogaćenja vec da mogu da odgovorim na potraživanja države preko monopolskih usluga koje mi pružaju.

Unapred zahvalan,

uredan poreski obveznik sa uredno izabranim lekarom!

Zagor

pre 11 godina

Šta kažeš, male vam plate u EPS-u (Sekretarice 500€, http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=01&nav_id=495916 )?

yo

pre 11 godina

Ima dosta glupaka koji pisu da je u Evropi(Nemacka,Francuska..)struja skuplja 4-5 puta nego kod nas..U istim tim zemljama su i plate toliko vece..

Pera ložač

pre 11 godina

A zar nije logično da prvo naplatite tih 90 milijardi duga ili da tim dužnicima prekinete dotok struje da iduće godine nenaplaćeni dug ne bude 180 milijardi?

Dimnjačar

pre 11 godina

Građane ne zanima šta bi vi željeli, nego jel moguće.
1. Kažite narodu koja je prosečna cena kilovatčasa koju ste obračunali domaćinstvima, a koja privredi. (obzirom na blok tarife i razne obračune u sektoru privrede)
2.Kažite kada ćete prestati sa politikom da uredni platiše finansiraju one koi godinama ne plaćaju nego se nihov dug topi kroz reprogram i inflaciju.

Kad ovo saopštite javite se da se priča o ceni , a struja je nevidljiva roba još od Slobodana Miloševića pa se izvozi , a narod trpi redukcije i.t.d.
U vašoj firmi malo bi bila jedna 6.Lička nego bi trebalo šest.

Teniserska država Srbija

pre 11 godina

Poskupljenje sa 5 na 7 evrocenti iznosi 40%. A onih dodatnih 40% verovatno je patijski reket oko koga se sada cenkaju, pod nazivom "programski ciljevi".

Elektroničar

pre 11 godina

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=sr&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.energy.eu%2F

Bang bang

pre 11 godina

@(Ajde malo logike, 17. jun 2012 15:38)
"Narod pusi dve pakle cigara dnevno puta 30 dana a tesko mu daplati racun za struju od 3-5 hiljada dinara"
Eto nek bude 4000 + infostan u proseku 8000 na platu od 25 000 ako ti je za hranu za troclanu prorodicu potrebno 13,+ 2000 tv+internet,bez RTS-a,pa ispada da ti ceo zivot radis za prehranjivanje i rezije.
Jel ti nosis carape,cipele,oblacis li gace imas li sta da obuces?Ako je po zakonu goli i bosi da setamo,ajde onda.Budimo cigani do kraja(emigranti sa razlicitim verskim opredeljenjima).
Ajde ovako,ko se za privredu zaduzio,koliko i na sta je novac utrosen?Za sve mora da budu ogovorni,ali ovde svaki milioniti odgovara,sto znaci njih 7 ukupno do sada.
Mesetaru i nakupcu uglja je u kini letela glava zbog utrostrucenja cene uglja koja sluzi za grejanje,smrtna presuda,a kod nas ni istraga.
Sve je regularno,sve je po zakonu,a ja te pitam gde je granica?
Posto mi nemamo ni gas ni mazut,podjednako bi kubik morao da kosta za celu drzavu,ali toga nema,pa ovde kubik kosta ovoliko,a tamo onoliko.
Posteno nemam pojma odakle ti toliko hrabrosti da odvaljujes nesto nerealno?

a2

pre 11 godina

Čudno kako se ideje nauke zloupotrebe. Sve iz te oblasti što je ljudima trebalo olakšati život (struja, telekomunikacije, transport, znanje uopšteno) su neki izokrenuli pa sada radimo za to.

mary

pre 11 godina

Kad budem imala francuski minimalac od 1100 eura platicu vam struju i to bez naknade za merno mesto jer mi vi niste kupili brojilo i stavili u kucu, ni ti cu placati naknadu za nekakvu snagu niti tv preplatu za televiziju koju negledam, resite realan problem pljacke koju eps sprovodi neka krivci odgovaraju, a tek onda mozemo da pricamo o ceni!!!!

evo malo logike

pre 11 godina

@Ajde malo logike
Naravno da koštaju remonti i održavanje.
Ali dajte prvo da svi imamo uvid gde se troši novac EPS-a!? Da vidimo kolike su plate u EPS-u? Da vidimo tendere EPS-a! Da vidimo da li je napon 220V koliko vi treba da isporučite? Zašto ja plaćam skoro 400din. svaki mesec iako ne potrošim ni jedan jedini KW? Šta je "obračunska snaga" (koja se plaća) na računu za struju, koju niko na šalteru EPS-a ne zna da mi objasni? Zašto plaćam pretplatu za RTS preko računa za struju!? Zašto ne jurite te koji kradu/ne plaćaju struju nego se stalno žalite kako ih ima mnogo?
E teko posle, da vidimo da li treba ili ne dizati cenu...

Nemanja

pre 11 godina

A zasto plate i penzije se ne povecaju za 80%? Bitno je da se derete da treba struja da poskupi i niko ne pita kako narod to da plati. Ako poskupljujete struju povecajte narodu i plate i jadne penzije pa ce onda ljudi moci da placaju racune. Sve poskupupljuje...a sto narod nema ni za leba to nije bitno. Mogli bi malo sebi da smanje plate i lopovluk.

despot

pre 11 godina

Gospodine direktore!
Prvo naplatite sva dugovanja za potrosenu strujuod od "SIROTINJE" koja strujom greje svoje bazene u vilama na Dedinju. Smanjite davanja "DONACIJA" patijama i pozicije i opozicije.
Smanjite broj zaposlenih u Vasoj administraciji. Smanite vase troskove koje nisu direktno vezani za proizvodnu struje kao sto je odrzavanje Vasih nerentabilnih, samo za posebnu klijentelu koja ne placa racune, hotela.
Omogucite gradnju protocnih mini elektrana na rekama Srbije.
Kad sve ovo uradite onda pricajte o poskupljenju struje.

aca

pre 11 godina

Posto vidim da mnoge interesuje kolika je plata ovom direktoru koji ovde prosipa maglu, evo: Doticni ima izmedju 350.000 i 500.000 dinara mesecno!

Igor

pre 11 godina

Ne mogu da se nacudim kada neko kaze da poskupljenje struje od 80% nece imati veliki efekat na zivotni standard gradjana, pogotovo ako se uzme u obzir da je cena vec sada previsoka za vecinu.

Kao komentar na to da je cena struje najniza u Evropi mogu da kazem sledece. Zivim u Svedskoj i cena struje koju ja placam je trenutno oko 3 evro centi po kWh. Na to dolazi gomila poreza i dadzbina na zelenu energiju i slicno pa finalna cena biva oko 10 evrocenti po kWh, nivo koji deluje kao cilj EPS-u. Medjutim s obzirom da EPS funkcionise po nerealnim uslovima (gde je uglaj u principu u njihovom vlasnistvu, citaj besplatan) i gde porezi (sem PDV-a) i subvencije na zelenu energiju gotovo da ne postoje mnogo je realnije da im orijentir bude cena od 3 evro-centa.

Takodje je po meni krajnje bizarno teziti izjednacavanju sa cenom od 10 evro-centi, kada se uzme u obzir kakav je zivotni standard gradjana i njihove plate, jer cenu treba odredjivati tako da bude dostizna za normalnog potrosaca, nesto od cega se mi po meni ubrzo odaljavamo.

snezana

pre 11 godina

pre pet dana dolazio nam rodjak iz Nemacke. oni placaju oko 220 evra mesecno struje,tanarinu 800 evra za petosoban stan sa dvoristem, u stambenoj zgradi.imaju primanje on i supruga oko 7000 evra,za hranu i troskove telefona im ne odlazi vise od 400 evra mesecno,hemija i garderoba oko 500... njima ostaje 5000 evra mesecno za sva druga zadovoljstva! toliko o najjeftinijoj struji u evropi! i samo mi nije jasno da svi ponavljaju da su postrojenja stara 40 godina! pa da li mi treba to da radimo. recite,sto je napravio Tito to i imamo!

Sofronije

pre 11 godina

@(Ajde malo logike, 17. jun 2012 15:38)
Necu da razmisljam dok u celosti mafija Kolubara ne bude iza resetaka.
Od nakupaca,priviegovanih do upravnih odbora.
Kad im se racuni konfiskuju,kad im se blokiraju i kad im svi iz okruzenja ostani bez kuca,jer ih nisu zaradili u inostranstvu,onda mozemo da razmiljsmo o povecanju i slozicu se.

Vujadin

pre 11 godina

Ljudi, pa nemojte na coveka drvlje i kamenje. Od teskog rada vidite koliko je smersao, a ko radi taj se ne folira. I on je radnik kao i svi mi...
Pa dobro ne bas svi, ima poneko i da je ostao bez posla...

ja sam samo realan

pre 11 godina

Najbolje da bude sve za dzabe. Hleb tri dinara, litar benzina 10 dinara, komunalije na mesecnom nivou sa grejanjem 1000 dinaraa svu razliku do cene kostanja da placa drzava a plate i penzije u proseku 600 evra a struja na mesecnom nivou za stan od 60 kvadrata 500 dinara. To nije ni u Kim IL Sungovoj Koreji i Mao ce Tungovoj Kini. Grcka koja nije nista placala, nije biloPDV-a Fiskalnih racuna, ziveli na kreditima dosla do bankrota.Voleo bih i ja da imam penziju 2000 evra ali malo morgen. U Srbiji vise penzionera od zaposlenih. U Norveskoj najvecem proizvodjacu elektricne energije u Evropi placa se onoliko koliko kosta. Struja , gas i benzin nisu socijalna kategorija. Sve nas to pogadja ali tako mora. Ne moze drzava da placa vise socijalni mir. EPS u buli, toplane u buli, Srbijagas u buli. Rerganizacija poslovanja treba ali to nece poboljsati ukupan zivot u Srbiji..Unistili nas krediti za kupovanje socijalnog mira

klenga

pre 11 godina

eps je jedan tipican javni sistem (javna kuća ili burdelj) u kome se ne zna ni ko pije ,ni ko placa...višak je bar 7o% i po strukturi je prava socijalna ustanova sps kadrova...eps jedan od razloga ne formiranja vlade...mora da se razbuca a sps to ne da...

Naopaki JP u naopakom sistemu

pre 11 godina

Od 14. Aprila 2001. godine EPS je:

Sramno ukinuo vikend i popodnevnu jevtiniju tarifu – i time oštetio milione domaćinstava u Srbiji;
Uveo zone potrošnje i time nam uveo nepojmljivih 6 cena za 1 kw/h;
Uveo pa ukinuo obračunski snagu, tj. uveo fiksnu naknadu za sve potrošače;
Korigovao tarifni sistem tako da je struja u crvenoj zoni umesto 3, postala 4 puta skuplja,
Poskupljivao do sada 6-7 puta cenu el. energije, tako da sad imamo neverovatan raspon od 1,253 din do 5,012 dinara/kwh; od 1,880 do 7,518 dinara od 3,759 do 15,036 dinara po kw/h; uveo višu matematiku za obračun el. energije da zagorča narodu i ovako bedan život..

Pri tome to isto javno državno preduzeće zvano EPS, sebi diže plate i uživa na narodnoj grbači i svake godine kuka li kuka iz sveg glasa kako je u Srbiji najevtinija struja.. I da, voleo bih da vidim kolika je potrošnja, da li i koliko plaćaju račune domaćinstva silnih šefova, poslovodja, zamenika direktorčića i direktorčića EPS-a po manjima mestima u Srbiji.

StaZ

pre 11 godina

"Struja mora da poskupi 80 odsto... Beograd -- Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković kaže da struja u naredne dve do tri godine mora znatno da poskupi, i do 80 odsto..."

... - Ima pravo ovaj punački (kako i dolikuje jednom službeniku Države Srbije)gospodin: u srećnoj Državi Srbiji SVE mora da poskupi, samo život OBIČNIH GRAĐANA mora da pojeftini. A i jeste - sve jeftiniji, sve jeftiniji... - do NIŠTAVILA JEFTIN!

Cepelin

pre 11 godina

(Ozlojeđeni, 17. jun 2012 12:40)Cena uvoza i izvoza nije fiktivna,ali jeste trzisna,kako se ko dogovori.
Ne postoji mogucnost fizicka da meni ugovor na 6 meseci ovde u SR vredi 700 evra,u rusiji 4000 dolara,na zapadu 4000 evra.
Upravnim odborima ne nestaje ta razlika,pa me interesuje gde idu te pare i kome?
Ako hocemo medjunarodno trzisno,to znaci da i nase zarade moraju biti trzisne,medjunarodne,a ne trzisno na lokalu.
Ako je moja plata teriotorijalno obracunata,pa onda i cena mora valjda da je prati?!?!
Ako ne prati,ja ne potpisujem ugovor.Dakle moj mesecni ugovoreni deo je trenutno 4000 evra,a sto se mene tice mogu ga povecati,ali samo nas nekolicina sto radimo u inostrantvu da nosimo Elektro distribuciju,na pamet mi ne pada.
Sad evi experti vladini za kolubaru nek idu mali u afriku,u aziju,a u evropu ce kad zgrnu ogromne pare i lovu.
I jos nesto,s obzirom da zivim trenutno u Nemackoj,ovde svi imaju socijalu koja je za izmirivanje obaveza prema Elektro distribuciji,komunalije,stanarina i dosloovce pride da se prehrani.
Ja kad dodjem u Srbiju,cujem da ljudi ne mogu i nemaju pravo kao nezaposleni da ostvare soc dodatak?
Zasto?
Drzava je koren problema i to opasan

Buntovnik sa razlogom

pre 11 godina

VRATITE vi narodu ono što ste uzeli u prvoj demokratskoj 2001. godini - VIKEND I POPODNEVNU JEVTINIJU TARIFU – jer mi smo jedina zemlja u okruženju (a retka i u Evropi) kojoj je ukinuta ta povoljnost; UKINITE komplikovanu i prevaransku, samo EPS-u jasnu tarifnu zeleno-plavo-crvenu zonsku matematiku, da je svakom korisniku dostupan obračun onog što je potrošio;
a za bogatune koji ne plaćaju el. energiju, neka EPS i zakonodavstvo brine brigu i nalazi mehanizme za naplatu, to gradjane sa prosečnim primanjima koji nemaju alternativni način grejanja osim na struju – ama baš NI MALO NE INTERESUJE.

Ajde malo logike

pre 11 godina

Kada dodje do restrikcije svi onda pljujete drzavu. da li od vas neko razmislja koliko kosta remont TE Obrenovac. da li od vas neko razmislja koliko kosta tekuce odrzavanje HE Djerdam i Perucac. Po proizvodnji struje uz takve potencijale na poslednjem mestu u Evropi. A zasto.zato sto je svaka vlada na struji kupovala socijalni mir.Struja treba da kosta koliko o treba da kosta. Koliko je struje vezeno ove zime kada je zima bila jedna od najjacih u poslednjih trideset godina. U Okolini Beograda se kuce od 500 kvadrata greju na struju jer je najjeftiniji enegrgent. Oko mene dva solitera uvece svetle kao bozicna jelka. U Svakom stanu sve sijalice upaljene. Niko u Evropi ne ceni energiju kao srbi. Socijalne karte treba uvesti a svi ostali placanje racuna koliko potrose. Narod pusi dve pakle cigara dnevno puta 30 dana a tesko mu daplati racun za struju od 3-5 hiljada dinara

lud ko struja

pre 11 godina

Prvo smanjite sebi plate u EPS-u, na nekih 200 eura na mesec pa onda trazite povecanje struje za 80% pa i vise, pa da vidimo kako to izgleda, a ne poredite nas sa inostranstvom, glupo je i staromodno!!!!!

Ranko

pre 11 godina

Bas me interesuje da li gospodin Dragomir Marković placa struju i ako placa neka kaze kolika su mu mesecna primanja.Neka sedne malo i razmisli kako ce placati cetvoroclano domacinstvo struju sa primanjima od 25000 dinara mesecno,necemo valjda i struju poceti da jedemo.Na ovu bedu samo cete imati jos vise duznika.Mislio sam da je malo pametniji...

crni gruja

pre 11 godina

EPS-u bi bilo mnogo bolje da smanji premije, nagrade i druge vidove krađe. Time bi mnogo više ušteleli nego povećanjem struje. Slučajno znam neke stvari koje se dešavaju u EPS-u i jedino što mogu reči je da je ovo pravna država neko iz EPS-a bi odavno debelo robijao.

Ivan78bg

pre 11 godina

Demagogija.Niko u Srbiji ne placa isto istruju.Cena nije onolika koliko je prikazuju uostalom pogledajte koliko ste platili zadji racun i podelite sa kilovatima koje ste potrosili i doci ce te do cene koliko vas koshta jedan kilovat i dosta ljudi placa cenu vishu nego u okruzenju ali to dragi nam eps ne pominje.....

Muuu. beeeee

pre 11 godina

Da li ste gledali grcke fudbalere sinoc protiv Rusije ? Da li ste culi o protestima u Grckoj ? Da li ste gledali neku utakmicu nase fudbalske reprezentacije u poslednjih nekoliko godina ? Da li iko ozbiljan protestvuje kod nas ?
Da li vam je sada jasna razlika izmedju Grka i nas ?
Da li vam je sada jasno zasto masni lopov sa slike moze da zatrazi i verovatno i dobije vas novac kojim je trebalo da deci kupite voce ili sladoled ?
Samo blejite ovce i dalje !

E9

pre 11 godina

Србија добија 60% електричне енергије из угља, а нисмо отворили ниједно рудно поље у претходних 10 година, иако угља има.
Ми можемо да уштедимо на енергетској ефикасности најмање 20%. Можемо у наредне четири године да будемо земља која ће производити довпљне количине енергије за сопствене потребе, а да онда размишљамо о извозу изградњом нпр. једне хидроелектране Ђердап 3.
Све ово може само да уради СНС,јер за толике године ДС је само продавао ресурце. Онда нам производе наплаћују дупло и тродупло.

Gruja Struja

pre 11 godina

Zivim u Francuskoj, pa posto mi prosle sedmice stize razun za struju reko' ajd' i ja da se oglasim. Po mojoj racunici, jedan kvh mi dodje nekih 0,154€ sa svim doprinosima i porezima. S'tim sto je minimalni licni dohodak za 35h sedmicno oko 1100€ cisto posle odbijenih ucesca za penzijko i socijalno osiguranje. Sad ko je bolje upucen od mene neka pravi poredjenja. Ovo sam napisao samo radi informacije.

Filip

pre 11 godina

Stvarno je steta sto nismo u sovjetskom savezu 1950tih, pa da za ovakvu izjavu direktora odvedu na streljanje ili na 80 godina teskog rada.

Marko

pre 11 godina

Upravo sam izračunao da je kod nas cena struje 5-6 euro centi sto je i rehgularna svetska cena. Uz poskupljenje od 80%, bilo bi nam isplativije da uvozimo struju iz Japana

Bejzbol loptica

pre 11 godina

"... Nece predstavljati udar na budzet gradjana..."

Drugari moji, nemate predstavu koliko su nam budzeti vec izudarani. I, da: prestanite, pobogu, vise da nam vredjate inteligenciju i sposobnost informisanja. Nemojte nam vise pricati kako je kod nas sve jeftinije nego "u drugim zemljama". Znamo se mi sa vama mnogo dobro!

Aleksandar

pre 11 godina

@Nikola

Hoces da ti fotografisem primer, gde SBB kablovi po banderama? I to u strogom centru grada. Zato je meni slika na pojedinim kanalima kao talasi na moru.

djuric miodrag

pre 11 godina

Zasto bi mi kroz cenu struje placali vasu nesposobnost da organizujete proizvodnju i distribuciju el.energije na racionalan i efikasan nacin.Izrael proizvodi priblizno istu kolicinu el.energije sa 10 puta manje zaposlenih.Zasto bih ja, nezaposlen i bez primanja cuvao socijalni mir vasih prekobrojnih radnika ,razne Uskokovice ,kolubarce itd.

Lesa

pre 11 godina

Stalno pričaju o ceni struje u evropi, koliko znam tamo nema crvene, plave zone, tamo platiš koliko potrošiš. Kad udjem u crvenu zonu a retko ko ne ulazi onda plaćam skuplje od bilo kog u regionu. Da ne pričam o RTS preplati.

dr!

pre 11 godina

Kada neko ne plati dug godinu dana, nakon te godine dug mu se brise, a procenat svaki gradjanin dobija da plati za tog sto nije platio, da je l' te, EPS ne bi gubio! Proverena informacija.

uvek posteni n.....

pre 11 godina

pa vi naplacujte tima sto neplacaju ispada da duplo vise njih nisu platili nego sto jesu naplatite svima i mocicete jos da pojeftinjate struju a ne da derete nas sto placamo redovno dokle bre ovo gde jos to ima u svetu a da mi nijsmo svet izvinite !!!!!

stefan

pre 11 godina

ja ne znam kuda vode sva ova poskupljenja.valjda se cene odredjuju prema standardu gradjana.kad budemo imali nemacke plate onda neka i cene budu ''nemacke''

charli dzordz

pre 11 godina

Ljudi ,pocnite da lagerujete spiritus,lampe vec imamo od bombardovanja, samo da ih ocistimo i evo Srbije u 19 veku, opet.Ako poskupi struja i grejanje ce, onda dajte od deda i baba da uzmemo ponovo *smederevce*, drva ima , pa bog da nas vidi.Onda jos da pronadjemo novog Karadjordja, pa svi u boj.

realno

pre 11 godina

Radnicke igre?
Vozikanje kolima o trosku firme?
Raspinistvo u istoj toj Elktroprivredi ?
Evo ja se nudim da budem direktor i garantujem vam da cu smanjiti troskove za 33%. Sto bi nam dalo dodatne investicije.

ALOOOOO....COVECE

pre 11 godina

kao sto rece citalac jedan da zivi u Nemackoj i potpuno je u pravu...i ja sam u Austriji za stan od 95 kvadrata koji je pun elektrike i uredjaja platim 60-70€ ali koristim non stop a u Srbiju dodjem na dve nedelje ni u pola nemam uredjaja i opet racun bude isti kao u Austriji....pa koga bre vi lazete gospodine nije narod glup...nijie

Tetkazlun

pre 11 godina

Dok platim za sve koji ne plaćaju struju nemam da platim svoj račun. Još ako je istina da SPC uopšte ne plaća struju.... dokle više. Meni svakako račun zimi dolazi u visini prosječne plate. Divota!

URANIJA Kozmidis-Upr. za skladišt. RADIOAKTIV. otpadom I OPASNIM MATERIJAMA

pre 11 godina

Ovaj dingospo ispriča sve što je imao, i ja tu ništa ne bi dirala. Čekam samo da se uskoro oglasi kolega MRAKIĆ kako bi autentičnim argumentima potkrepio njegovu izjavu.

peđa

pre 11 godina

Iskreno slažem se sa nekim ovde odgovorima.Niš ne plaća struju tj 80% njih isključite ceo grad ako treba! Vi gospodo iz EPS-a imate podatak ljudi koji su redovne platiše i hoćete od njih da uzmete pare a ljudi koji ne plaćaju kao nemaju pa stavljate na dug.Imam prijateljicu živi u Kaluđerici ima dug preko 2000 eur za struju i baš je briga da plati niti ima odakle a takva je cela opština!Bolje gospodo uradite nešto o neplatišama.Ja sam redovan platiša a šta bi se desilo da ne platim 2-3 računa? poslali bi ste čoveka da mi isključi struju!!! Jednostavno hoću da kažem hoćete da uzmete pare od ljudi koji redovno plaćaju račune a ovi koji ne plaćaju samo im nabijate kamate,a znate da prosečno domaćinstvo u ovoj krizi nema da plati račun preko 2000 eur,što znači gasite struju i gotova stvar.

duki

pre 11 godina

Izgovara recenicu da poskupljenje mora da iznosi 80%, kao da kaze 0.8%. Dva evrocenta po kWh nije veliko opterecenje za budzet gradjana jer gleda po sebi. Njemu na njegovu platu takvo poskupljenje i nije primetno. Gradjani koji imaju plate daleko, daleko,... nize nego ovaj gospodin, panicno pocinju da gase sve sto radi na struju i na pomen poskupljenja, a kamoli na poskupljenje od 80%. Stedite gospodo iz EPS-a, smanjite plate, naplatite dugovanja. Nemojte ljude da derete kamatama cak i kada nemaju dug. Omogucite siromasnima i ugrozenima da dug plate na bezbroj rata, onako kako im prihodi dizvoljavaju, po malo, ali da plate. Naplatite velikim, zasticenim duznicima, kojima ne pada na pamet da plate i najmanji deo duga. Posaljite svoje bahate uterivace dugova na edukaciju kako se razgovara sa ljudima, jer vecina duznika ne placa struju zato sto nema odakle, a ne za to sto nece. Oni koji nece da placaju iz bahatosti i hira, treba napasti iz svih raspolozivih oruzja i uterati im te silne milijarde duga. Samo tako bi dobli nove blokove, nove kapacitete, vecu proizvodnju.
Najlakse je ovako. Cuvamo "socijalni mir" tako sto onima koji se izivljavaju ne naplacuje mo struju, a raji iskljucujemo i xs dug od par hiljada.
Da li sam ja nenormalan, ili Vi i Vama slicni, g-dine direktore EPS-a? Ocigledno ja jer smatram da se ponasate kao da Vam je EPS dedovina, pa mozete da radite sta hocete, ali samo preko ledja gradjana.

Bg Dripac

pre 11 godina

Stari komunisticki fazon koji pali ko naroda...puste buvu kao sad 80% i onda se nadje neko iz vlade i presece na pola i tako opet prodje stari fazon kod napacenog naroda.

Dragan Jovanovic

pre 11 godina

Ja u kuci potrosim 1300 kilovata i to platim cca 12.000, dinara ili prosecno 9.23 dinara po kilovatu. E pa sad ako je kurs 113 onda sami izracunajte koliko je to evrocenti. Ili mozda oni imaju neki drugi kurs ili mozda raznorazne takse, dotakse,podtakse ne ulaze u ovu cenu po njihovoj lopovskoj matematici,ali je ovo cinjenica. Kad, ne daj boze, prekoracite 1500 kilovata cena ce se vrtoglavo popeti na preko 20 evrocenti.Znaci kad saberem moj racun za sruju u zadnjih godinu dana, pa ga podelim sa brojem potrosenih kilovata i cenom evra dobijem da prosecno struju placam 11,3 evrocenta. E sad ko krade struju a ko na struji. A evo i dela odgovora:
Promenom od pre par godina je uvedena taksa na angazovanu snagu. Svima nam se obracunava(pogledajte u racunu)na 20Kw, iako svi imamo limitatore na 16Kw koje elektrodistribucija nije zamenila pa fakticki ne mozete mrezu ni da opteretite nikad snagom koju placate.Limitatore inace3 ne mozete vi da zamenite jel su plombirani.
Uveli su taksu na brojilo, a bacaju se na ledja kako je merna oprema njihova pa znaci da taksu placamo za tudje vlasnistvo.
Nominalni napon mreze zakonski nije vise 220v vec 250v(iako je napon mreze ostao u stvarnosti isti),pa ce brojila projektovana za taj napon pokazivati potrosnju vecu od stvarne za nesto vise od 10%,odnosno procentualnu razliku 220/250.
Gospodin Markovic bi trebao da se pozabavi tim stvarima jer je ovo kriminal.I da utvrdi gde mu se gubi razlika u ceni od one koju mi placamo do one koju on spominje

z

pre 11 godina

Mogu oni da povecaju cenu toliko, ali em sto gradjani nece imati da plate, em sto ce privreda biti ubijena tolikim poskupljenjem. Tako da ce ili biti u najgorem slucaju ekstremna stednja (sto ce rezultirati time da im se nece ni isplatiti da proizvode struju) i daleko vise kradje struje, ili ce doci do totalnog raspada privrede u najgorem. Neka oni prvo provere koliki imaju visak radnika i neka te sto nisu sirotinja iskjuce.

dmilos84

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa gospodinom koji kaže da struja treba da poskupi, ali samo ne znam ko će je onda plaćati. Ni ovu "jeftinu" struju više ne možemo da plaćamo, a kamoli sa tim povećanjem od cirka 80%.

Zvonko Trajkovic

pre 11 godina

Da li gradjani Srbije znaju da svi zaposleni u EPS-u mesečno, dobijaju potvrdu kojom izmiruju dugovanja za el. energiju. Valjda zato što su im male plate. Dokle, bre...

Ozlojeđeni

pre 11 godina

(NRW, 17. jun 2012 11:17)

U pravu si da je dobro što u današnje vreme postoji internet. Zahvaljujući tome se može za nekoliko sekundi pronaći cena struje u Nemačkoj, koja iznosi prosečno 23 centa za kilovat čas, što je 4,5 puta više od trenutne cene u Srbiji. Tvrdnja da je struja u Srbiji skuplja nego u Nemačkoj je smešna, a razlog zašto u Srbiji plaćate 100 evra mesečno za struju je taj da imate 30 godina stari zamrzivač i frižider i grejete zimi kuću na struju.

Nikola

pre 11 godina

Alo rodjace, da nisi mozda preterao malo sa racunicom! Ja ne znam, ali kad dodjem u Srbiju vidim da struja i nije bas toliko jeftinija od pojedinih EU zemalja. Vas problem nisu cene struje vec 1) Ne naplacena potrazivanja i 2) Mnogo, previse lenjivaca koji radi u EPSu. Ajde vi prvo naplatite potrazivanja, jer ja licno poznajem bar nekoliko porodica koji su zadnji put platili struju daleke devedeset i neke. Onda otpustite visak i naterajte radnike da rade onoliko koliko su placeni. Zatim, zabranite da vam sekretarice koriste slizbene telefone za zvanje rodbine po inostranstvu (veoma ucestala pojava npr u TENTu), i prestanite da kupujete ugalj od Plame i kompanije vec direktno od Kolubare. Smanjite one obroke koje sluzite direktorima u vasem restoranu (sa sve koka kolama u staklenim bocama), jer sam jednom kao student imao prilike da to obidjem, i zaprepastio sam se kako se rasipa novac. E kad sve to uradite, i ako opet budete na gubitku, onda povecavajte cene! Moze?

stimpi

pre 11 godina

ovaj lik se hvalio profitom od 200m evra kad su ga pitali o ugovoru sa zdravkom colicem sa tolikim profitom ne vidim da cena nije ekonomska ili nas je lagao da imaju profit

zoran

pre 11 godina

SA PREMIJEROM KOJI JE REKAO DA NECE DA BUDE, SA VLADOM KOJU PLANIRA DA FORMIRA NIJE NI CUDO DA VEC I SAD NIJE POSKUPELA ALI IMATE GRCKI SCENARIO SAMO STO MI NISMO GRCI ONI VISE VICU I GALAME PRAVE GALAMU KOD NAS NE BITI JOS GORE NARODU JE DOSTA PA ZATO SU I GLASALI NA IZBORIMA ZA PROMENU VLADE A ONO OSTA ISTA A IZGLEDA DA CE BITI JOS I GORA

Munjica

pre 11 godina

Ovo je fora...oni kazu 80%,svi polude,onda oni poskupe 40% (kao sto su i mislili), i niko se ne buni,jer kapiraju da su bolje prosli, a u stvari i to poskupljenje je sumanuto..

don doringo

pre 11 godina

Gospodine sa platom od 6OOO xiljada evra, vas radnik sa tri razreda srednje skole ima platu 75OOO dinara, a svaka tri meseca delite viskove po 2OOOO dinara deci svojih radnika koji su imali prosek na fakultetu preko 8,5 dajete svake godine po 1OOO evra i tako dalje.Samo penzioneri i sirotinja placa struju a ko ne plati vi iskljucujete ,dok najvece duznike ne smete ni da pipnete, a svoje bogatase savetujete da ne placaju struju jer dug zastareva za godinu dana.Uvek se sve lomilo preko sirotinje, dok neko ne razbuca tu mafiju.

Alex

pre 11 godina

Slažem se da je cena KW niža nego u drugim zemljama, ali se zato kod nas naplaćuju ddoatni troškovi kojih nema u tim zemljama (npr.angažovana energija i sl.). Ukinite te gluposti i kažite koja vam je cena KW da bi smo prostom matematikom znali koliko treba da platimo svakog meseca. Voleo bih da mi objasne po kojoj metodi dobijaju cenu koju porede, jeftinu ili skupu, plavu, zelenu ili crvenu zonu... Šta uopšte porede? I pre poskupljenje prvo da otpuste polovinu skupo plaćenih (ne)radnika.

S

pre 11 godina

Zasto ste sponzorislali FK Partizan? Koji je uopste interes da jedno ovako javno preduzece sebe reklamira na dresovima kad nema govora o prodaji istog? Cemu reklama? Koja je to Vasa konkurencija u Srbiji? Ko je to od Vas pametnih glavonja smislio? Budete li povecali cenu struje, ja Vam garantujem da cu se ponasati kao ljudi koji godinama ne placaju struju! Dakle, krascu struju bez problema!

Relja007

pre 11 godina

Stvarno nekaoiram zasto poskupljuje struja, a 90 % burzuja ne placa struju uopste. Ova drzava je strvarno pukla po svim savovima. BICE OVDE OPET REVOLUCIJE !!!!

maksa

pre 11 godina

e sto mi je zao sto nemam sopstvenu kucu da ceo krov poplocam s foto celijama da jednom za svagda lopovima kazem zdravo! time nebih placao ni rts pretplatu lopovima!

NRW

pre 11 godina

Da bi imali najjeftiniju struju u Evropi...zivim u nemackoj od rodenja a struju mesecno placam oko 50-60€ a kada dodem u Srbiju na godisnji odmor od 4 nedelje i pre nego podem nazad zapisem stanje i odnesem u EPS da izmirim sve to...nikad nisam platio manje od 100€ (a mnogo manje uredaja rade nego u nemackoj) tako da prvo neka provere cene u ostalim zemljama Evrope pa onda neka pricaju...jel oni samo nesto "lupetaju" neprovereno da bi sebe opravdali...samo su zaboravili da su svi postali pismeni i koriste razna sredstva informisanja...internet pruza mogucnosti za sve informacije...samo sto nasi direktori i ministri to jos ne znaju :)

Milko

pre 11 godina

Naravno da mora.
Treba održati te plate i gomile stranačkih zaposlenika.
Vidim i da "električari-banderaši" Boga mi kaskaju za hirurzima, mislim ne mnogo ali kaskaju.
A nekada to nije bilo tako.

cikadoktor

pre 11 godina

Sine prvo naplatite od velikih potrosaca pa onda govorite nesto. a ne da mucenom narodu saljete ljude da 'seku' struju za 3000-4000din.

dragan ns

pre 11 godina

pa naplatite od tih bogatasa sto ne placaju struju pa od toga ulazite u dalje obnavljanje zastarelosti elektrosistema a ne da dizete cenu struje pa mi koji vam redovno placamo da mi to jos izgradjujemo, ako tako bude onda vam niko nece placati struju, redovne platise ce postati sirotinja pa nece imati odakle a ova banda vam opet nece placati, onda ste pukli skroz, necete imati ni za svoje bedne plate od 80 000 din

koja je pogresna politika u svim granama industrije ili privrede vodi u ovoj drzavi majko moja.... svi teraju vodu samo na svoju vodenicu...

Shonke

pre 11 godina

Pa kada bi naplatili bar pola duga (450milion eur) mogli bi da sagradite novi proizvodni kapacitet poput TENT-a. Ali lakše je naplatiti od građana povećanje cene nego lopovima račune za utrošenu struju.

maksa

pre 11 godina

g-dine Markovicu, bolje bi bilo da naplatite dugovanja jer se startovao sistem uterivanja dugova! takodje bi trebalo da napravite takav sistem naplate da 100% zaradjenog ide u elektro mrezu a ne u punjenje budzeta!

novosadjanka

pre 11 godina

Predlažem gradjansku neposlušnost, niko, ama baš niko, da ne plaća struju, pa da vidim da li će moći sve da nas isključe.
SRAAAAAAM IH BILOOOOOOO!!!!!

miki

pre 11 godina

Svuda na zapadu, korisnik koji trosi mnogo struje se stimulise i dobija bolju cenu kako trosi vise. Samo kod nas se isti kaznjava i omalovaza.

vladimir

pre 11 godina

gospodine direktore, javno te pitam, jesi li ti lud zaista ili se samo praviš lud? 80 odsto je nenormalno poskupljenje. zbog izrečenog, vlada treba da te smeni, iz razloga neuračunjljivosti, zbog izjave koja uznemirava stanovništvo u ovo krizno vreme, kao I zbog izazivanja panike kod poštenog naroda koji, u ovom trenutku, jedva sastavlja kraj sa krajem. u trenutku kada veliki sistemi duguju milione, a običnim ljudima se isključuje struja zbog duga od par hiljada, vaša izjava je izuzetno štetna, preteća, I veoma opasna po zdravlje ljudi, naročito onih sa visokim pritiskom i lošim srcem.

eikwan

pre 11 godina

Pa neki razlog za poslednju narodnu revoluciju u evropi oni moraju da pronadju,svakoga dan slusam sve vise ljudi koji ponovo govore o komunizmu.

Влада

pre 11 godina

Наплатите од неплатиша,наплатите од ових што краду,и смањите лоповлук у својој фирми па да видиш како се има пара.А не да се све као и обично пребија преко леђа редовних платиша.

Ekipa

pre 11 godina

Neko je lepo napisao, neka preduzeca bliska vlasti duguju milione, dalje, pouzdano znam da je eps potrosio 20 miliona na nabavku vina za poklone, takodje vi i dalje sponzorisete sportske klubove, i pevace. Ako poskupi toliko necu je placati, prvo vi gospodo prestanite da kradete, perete pare i prestanite da se ugradjujete.

Milutin

pre 11 godina

Koliku platu vam ima kafe kuvarica? 60 ili 70 hiljada? Da smanjite plate 5% svima u EPSu i eto vam novo postrojenje. Nema u ovom drustvu ni S od socijale. Bitno je Dragomire da ti inkasiras svakog meseca 500 hiljada, sto je prosecna plata u Srbiji. More znam ja sta bih s takvima.

rocker

pre 11 godina

A sto smo se sprdali crnogorcima sto je njima struja poskupela 15%,ahahahha?Alo Srbija ima najvise hidro potencijala,najvise rude,i opet ce imati najskuplju Struju u regionu.Pa da li je to moguce?Hrvati zavise od uvoza struje,onolika zemlja ali bas imaju malo pontecijla za proizvodnju elektricne energije.Crnogorci imaju bar nesto Pljevlja i Pivu sa velikim pontecialom Moracom,Bosanci takodje Tuzlu cini mi se?A mi koliko termo elektrana imamo,ej Djerdap?MISLIM SRAMOTA ,STO JE MNOGO MNOGO JE!!!

Gvadalkanal

pre 11 godina

Umesto da nađete način da uterate taj dug od 90 milijardi, vi hoćete da nama, koji redovno plaćamo struju, podignete cenu! Njima je svejedno, oni svakako ne plaćaju, a mi ćemo i dalje plaćati i za njih, samo sada skoro duplo više. Sram vas bilo, lopovi!

aleksa

pre 11 godina

pa oni samo znaju da uzimaju, ja sam uvodio struju za kucu i ja sam morao da kupim bandere 2 kom plus samonosivi kabal i platim prikljucak 100000 ( u pozegi isto to kosta 45000) i potpisujem da im dajem u vlasnistvo to a nigde ne daju popust il sta vec, racuni redovni jos hoce da dignu cenu a dao sam im 2000 eura a nijedan kilovat ne potrosi

Pera Kojot

pre 11 godina

E pa prijatelju, sad kada si video kakav je stav naroda prema toj vašoj računici, ja predlažem da sednete, malo bolje razmislite i smislite ponovo!

Jole

pre 11 godina

Bože, nekad pomislim, imaju li ovi u EPS-u imalo srama. Kad je jezik lopata, a obraz đon, onda mora ovako da se zbori. Od svega je najbitnije da mu njegovu platu i privijegije nwe diraju.
Ma narode, nema nama spasa. Nema bre ko da uvede red i poredak u ovoj napaćenoj državi.

Nikola

pre 11 godina

"Eps iznajmljuje bandere kablovskim operaterima"
Kablovski signal ne može da se prenosi pored visokonaponske struje ni sa debelom izolacijom zbog indukcije. Razmisli malo o tome.

zoccy

pre 11 godina

Sa zaljenjem moram da konstatujem da u EPS-U POSTOJI LOPOV ILI VISE NJIH! tO JE PRVO STA TREBA DA SE ISTRAZI, A ODMAH ZATIM TREBA DA SE OBAVI PROCENA ILI BROJA ZAPOSLENIH ILI VISINA NJIHOVIH LOICNIH DOHODAKA, A POSTO DRZAVA ( KOJA U SVOJIM REDOVIMA IMA LOPOVA ILI VISE NJIH) KROZ DOPRINOSE MOZE DA OBUZDA EPS, NEKA TO I UCINI. CIK AKO SME!

Nikola

pre 11 godina

Ne mora struja da poskupi. Mogu da otpuste 4.500 nepotrebnih koje zapošljavaju preko veze (i koje zaposleni nikada nisu u životu ni videli) i od budžetskih para za njihove plate i doprinose isplate dugove koje su sami napravili.

Malo realnosti

pre 11 godina

Gospodo, struja nije socijalna kategorija. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja elektricnu pretvara u toplotnu.. Narod se grekje na struju jer je jeftinija od drva i uglja. narod se dogreva zimi. Srbija nije 50 godina ulozila ni paru u energetski sistem.. U Srbiji je struja za domacinstvo skuplja od struje za privredu. U Srbiji svi placaju istu cenu struje.Oni koji imaju i oni koji nemaju. U Srbiji treba napraviti socijalnu kartu i za socijalne slucajeve gradovi ili drzava treba da subvencionise. Inace energetski sistem nam jeu raspadanju

Vuk

pre 11 godina

"što ne bi trebalo da bude veliki namet na budžet građana, donelo EPS-u oko 600 do 700 miliona evra prihoda za nove blokove" - Izmusti od naroda 600-700 miliona evra je nešto što narod neće ni osetiti. Što bi rekao moj otac - Pala muha na međeda.

true

pre 11 godina

Treba da poskupi struja, i da se uvedu razlicite tarife za gradjane sa razlicitim primanjima, jer ja razumem, ako zelimo da napravimo od EPS-a upsesnu firmu, cena struja ne sme biti socijalna. MEDJUTIM, prvo treba da se izvrsi reforma kompletnog EPS-a. Ko radi radi, ko ne radi napolje, ko radi a ne radi dovoljno plata da se smanji, ko radi ko crnac plata i da mu se podigne ako treba. E tek posle takvog reza onda moze da se prica o poskupljenju struje. Gdin direktor je zaboravio da kaze da pored sistema koji je dotrajao dotrajali su i radnici. Prosecna starost radnika EPS je oko 58 godina. Dakle treba malo kadrove podmladiti. Elem, Telekom je uspesnija firma od EPS-a ne zato sto Telekom ima neki bolji menadzment (sve je to drzavna kaca), nego zato sto Telekom ima ekonomsku cenu usluga (imamo najskuplju mob telefoniju u regionu, a i najskuplji internet u odnosu na kvalitet), a EPS ipak ima socijalnu cenu svojih usluga. Tarife su potrebne jer istu cenu struje po kWh placa moj deda koji ima dve sijalice i sporet, i jedan Miskovic koji ima 30 soba u kuci. To treba da razdvojiti. Cena struje dakle treba da bude mnogo veca, a da onda drzava iz tih pluseva koji bi se napravili subvencionise cenu struje onima koji stvarno tu skuplju cenu struje ne mogu da plate. Sa druga strane, onda bi mozda mnogi malo vise stedeli tu struju, pa bismo imali i za izvoz (ziveo sam u Nemackoj, verujte mi, mi Srbi mnogo trosimo struju). Sve je to vrlo prosto samo treba volje.

Mihajlo

pre 11 godina

Pre poskupljenja potrebno je da se kvalitet energije i kvalitet usluga podigne za 100 %. O gubicima energije menadžment EPS-a samo deklarativno priča. Opraštaju se milioni posrnuloj privredi, opraštaju se milioni određenim privatnim preduzetnicima zbog nerada u EPS-u (a možda zbog korumpiranih kadrova koji misle da su bog i batina).

Dejan Stanić

pre 11 godina

Što? Jel Čola ili Ceca izdaju novi album pa je najvćoj monopolističko/rođačko/stranačkoj firmi potreban "marketing"...

spartak

pre 11 godina

Ja samo imam tolko dodati da ako bi u nasoj lepoj drzavi svi zakoni bili jednako tretirani za sve onda nebi se oni hvalili stime da su izkljucili nekoga za 1000 din. a one potrosace koji duguju i po milione din. ne SMEJU , jer od te duznike kad bi se uteralo sva dugovanja mozda nebi trebalo da se digne cena 80% bilo bi dosta i 30 ili 40 %. Jer ovako posteni platise placaju sa poskupljenjem zajedno i dugovanje ONIH POVLASCENIH >POLITICARI MALO BOLJE RAZMISLITE ....

Doc Holiday

pre 11 godina

tih 600-700 miliona evra mozete nakupiti i tako sto bi smanjili vasu administraciju a bogami i same radnike jer ne retko vidjam da njih 6-7 popravljaju bandere- gde njih 3-4 rade a ovi drugi zevaju.. Sa sve ciljem da bi partije imale glasacku masinu...
a sledecih 600-700 miliona evra mozete nametnuti od onih sto duguju milionske sume a ne placaju jer pripadaju nekoj od "vasih "... A jurite da iskljucujete sirotinju ako mu ostane duga 2-3000 dinara...
sa ove dve stavke bi imali da napravite kompletan vetropark u Vrscu i okolini..

Aleksandar

pre 11 godina

Ma nemoj, pa da primite jos 20.000 neradnika da primaju astronomske plate i da ne rade nista. Licno znam vise takvih! A dovoljno je sto nas pljackate preko obracunske snage i naknade za merno mesto, to su nameti koji ne postoje nigde u svetu!!!

ksajksale

pre 11 godina

Gospodine, imate 65 miliona eura nenaplacenih racuna, stoga Vas problem nisu niske cijene jer vec nekako uspijevate da prezivite uz njih. Vas su problem neplatise to jest nizak nivo naplate, i to uglavnom (iz isustva koja imam odavde u BiH, a isto mi iskustvo govori da smo isti po tom pitanju) kod drzavnih preduzeca i institucija. Dakle, ojacajte institucije, sankcionisite neplatise cak(!) iako su na celu Vase partijske kolege i imacete svake godine ~65 miliona eura viska za ulaganja i amortizaciju. Havala

Oce li bit rata...!?

pre 11 godina

Pa ja jedva i ovo plaćam, čekam da mi se uključi jeftina struja da bih mogla da skuvam ručak. A ti povećavaj slobodno i 1000%, al od mene pare više nećeš dobit, a nek dođe samo neko da mi je isključi!

x-men

pre 11 godina

Plata mora da ode gore 300% ako struja poskupi 80% .... Boze pa dal sete vi normalni, imate li vi mozga u EPS-u??? Zivimo na ivici siromastva a vi cete jos da nas UKOPAVATE....... NEMOGU DA VERUJEM U KAKVU DRZAVU ZIVIM!!!!!!!!!!!!!!!

pero

pre 11 godina

Tvoja plata, kao i plata svih drugih neradnika treba da se smanji 80%. A ne da imate platu 3 puta vecu od drugih, a da nista ne radite. I da su vam svi drugi krivi.

z

pre 11 godina

Zasto da poskupi 80 %? Da bi podigli ionako jake plate u EPS-u.Izmisli su neke stavke u obracunu(naplata na merno mesto)za struju kojih nema ni u S.Koreji,a sa druge strane obavezno iskljucuju struju bedi koja nema ni za hleba dok bogatasima koji su duzni ne iskljucuju!

xsenija

pre 11 godina

pre nego što pošaljem komentar pišu mi neka pravila govor mržnje itd....ali vi koliko mrzite građane to nemože da se više meri rečima svaka vama upućena reč je blaggonaklonost u odnosu šta vi radite ovoj državi,nama građanima Srbije

Marko

pre 11 godina

Neka naplate dugove bogatima, neka smanje broj neradnika koji primaju platu, neka dovedu strane revizore koji ce otkriti svaku malverzaciju gde sve "curi" novac (afera Kolubara je samo jedan deo), neka ne sponzorisu sportiste, a sirotinju neka ostave na miru.

magma

pre 11 godina

o tome raspravljate a o podizanju plata i ne razmišljate kakvo ste vi zlo za Srbiju samo gledate svije interese kao da nepostoji nijedan građanin u ovoj zemlji

Dragan

pre 11 godina

Ovo je stvarno neverovatno!!!
Nije tacno da je kod nas najjeftinija struja.
Evo primera:
Kolega koji je dosao iz Kanade je za kucu od 120 m2 u Kanadi placao mesecno struju cc 40$.Kad se preselio u Srbiju,za stan od 120m2 placa struju od 5000-7000 RSD.Koga vi vise z*****???
Gde su feed tarife za kupce koje koriste obnovljive izvore energije?Zasto 3 godine nema anex-a za vetrogeneratore?Zasto firma od bivseg guvernera NBS Kori Udovicki ima sve najbolje lokacije za vetrogeneratore.
LOPOVI!!!

Аца

pre 11 godina

Када је Кори Удовички пре 12.г. слетела на сурчински, још на склинама изјави: МОЈ ПРВИ ЗАДАТАК ЈЕ ДА РАЈИ ОБРАЗЛОЖИМ ЗАШТО ЛЕПЕТРИКА МОРА ДА ПОСКУПИ, није слагала, само је заборавила да да каже ко је задао тај први задатак? ММФ. А покојни премијер Ђинђић једном изјави како му је у то време био највећи успех, како се код ММФа изборио за минимално поскупљење, према томе Марковић боље да ћути и ужива у благостању о којем његови судржављани могу само да маштају. Трућа о нечему о чему не одлучује, колико и његова кафе куварица.

nismo budale

pre 11 godina

Ovo je drzava u pokusaju a dijagnoza je da joj nema spasa. Skresi plate svojim zaposlenima, i molim te pocni od svoje, zatim otpusti realan visak zaposlenihi nece biti potrebe ni za kakvim poskupljenjem. Bolje ti je tako jer mi ti necemo platiti tih 80 posto, budi siguran u to. Naplati od svojih sefova - tajkuna i "privrednika" koji imaju blanko kod tebe!

delta

pre 11 godina

Ja struju ionako ne plaćam odnosno plaćam je ali na kašičicu a sada ću tek da je plaćam na pola kašičice i ne možete mi ništa...

Odnosno možete ali to nije za javnost...

Tekelija

pre 11 godina

Ако сам добро схватио, овај 'експерт' је изјавио да 'струја мора да поскупи, да би остала најјефтинија'
0.о

Гдје нађу они ове људе?

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Najbolje oterati celu Srbiju u sabirne centre i tamo naterati gradjanstvo da na nozni pogon pravi struju koristeci bicikla-generatore.

pplfromns

pre 11 godina

pa da i dalje finansirate estradnjake i trosite milione na tv reklame? ne bi imao nista protiv da ste te pare dale u humanitarne svrhe...

Andrej

pre 11 godina

Ovaj čovek nema dodira sa realnim zivotom zajedno sa onim ekonomistima koji predlazu PDV od 25%... Sta više da uzmu od ovog napaćenog naroda... Koliko će da me košta burek do kraja, ili će i on postati luksuz?

Nikola

pre 11 godina

Lepo je cuti tebe i onog samoprozvanog eksperta Dusana Bajatovica. Kazi lepo da struja mora da poskupi zato sto smo nesposobni, neznamo i necemo da se resimo 50% neradne snage, dospelih potrazivanja i uvodjenje striktne kontrole rashoda. Znam, gde ces se ti zamerati sa toliko ljudi, bolje je samo dice cene. Onda se pitam sto primas toliko platu jer ono sto ti radis moze da odradi i obican cinovnik.

Peconi

pre 11 godina

I nama treba veća plata 80 % pa nas niko ne ferma 5 %...

Krenite da naplaćujete dugovanja od javnih preduzeća i da otpuštate viškove zaposlenih pa će cena strije biti više nego OK.

Sa strujom skupljom 80%, građani će se vratiti u kameno doba, pošto 90 % ljudi neće moći da trpi taj namet ...

milos

pre 11 godina

Najbolje da ja lepo prestanem da plaćam sve račune. Ne treba mi voda, jer ionako imam slab pritisak i redovne nestašice, uzimaću kupovnu a kupaću se u teretanama. Ne trebaju mi komunalije jer imam slabo grejanje. Ne treba mi struja, napraviću neko dinamo bicikl i akumulator čisto za osvetljenje i laptop. Fiksni telefon ni ne koristim ...

pegasus

pre 11 godina

Cuj sitnica 2 evrocenta po kilovatsatu. Pa to je na oko 350 kilovatsati samo 700 dinara mesecno poskupljenje. Sitnica mozda za doticnog "gospodina direktora" (voleo bih da znam kolika su mu primanja, kad tako javno nastupa) a za obicne gradjane jos jedan namet pored mnogih drugi. Naravno to se samo dodatno da poveca cene drugih proizvoda. U svakom slucaju SITNICA. Necemo ni da osetimo. GLUPOSTI.

naissus

pre 11 godina

U mojoj ulici su imali par dana neke intervencije na el. mrezi. Dodje njih osmorica, dvojica rade a ostli sede i gledaju. Taj nerad i viskove neko mora da plati.

Sale

pre 11 godina

Ovaj stvarno nije cist. Po njegovoj logici ljudi bi trebali polovinu svoje plate da daju za struju. Odakle ce to ljudi platiti? Ni ove sad cene ne mogu da proprate a on bi da duplira.. Predlazem otkaz njemu i apsolutno svakom radniku, raspisivanje novog konkursa i primanje normalnog broja radnika sa platama koje ce pratiti stanje u drzavi.

sasa

pre 11 godina

znam da ovaj entitet koji se naziva srbija (sa preambulom ili bez nje, nebitno), je puna kojekakvih njuski, poltrona, i ostalih zivuljki, i znam da ovaj entitet nema veze sa kulturnim i civilizovanim svetom, ali zamislimo da smo pretendenti za eu, kao sto se tadic i ostala kamarila hvale po vasceli dan.
e, zamislimo sad neku osrednju drzavu u toj eu, i zamisilimo da neki sluzbenik iz te draze da izjavu u medije da nesto treba da poskupi 80%? to jednostavno je toliko maloumno da ne bi trebalo komentarisati. e, sad, idemo dalje, zamislimo da prosecni stavnovnik te iste drzave u eu daje 25% primanja na racun za struju i 35% primanja za komunalije???
zamislimo sada da se taj iznos poveca na 35 do 40% prosecnih primanja????
zamislimo da ti racun za struju iznosi x dinara, a stavke u njemu koje su najobicnijije nebuzloze (citanje struje, naknada za ovo, naknada za ono iznosi 40% tog racuna)??
moj ozak jednostavno nije podesen za takvu kolicinu gluposti i lupetanja da jednostavno, nemam komentar.

jo

pre 11 godina

Klasičan demagog.Jer od te razlike koju traže 70% će otići na plate,štampanje diskova,tervenke,sponzorisanje propalih klubova,one da ne pišem " igre " radnika,banje,letovanja,seminari.A onda za godinu dve opet kuknjava treba nam još.ja imam jedan lokalčić gde mesečno potrošim 140 dinara struje a račun mi 600 dinara.Pa direktore gde idu mojih 450 dinara kad ne kupuješ opremu.što ne kažeš moja plata je 300,ako smanjim za 100 to je 12x100000=1200000 pa ćemo kupiti opremu za to

pedja

pre 11 godina

Gospodinu Markovicu treba skinuti platu na 25.000 din koliko je stvarna prosecna plata u Srbiji, pa ga onda pitati da li treba da poskupi struja 80 posto.

Goran

pre 11 godina

Hoću ovom kontraverznom biznismenu da kažem. U redu, neka poskupi struja ali on neka volontira u firmi bez pare i dinara, plate da im se spuste sa proseka od 100.000 na prosek od 25-30.000 koliko imam ja u mom javnom preduzeću, da im se ukinu sve beneficije i povlaštene kupovine po Obrenovcu i ostalim favelama, da im se preispita imovinski karton i sve ostalo što će konačno stati na put elektromafiji (kako god da se zove). Sramoto jedna, trujete Obrenovac i okolinu već decenijama a ništa ne preduzimate po tom pitanju. Teško obolelih sve više i više a vi tražite da još skuplje plaćamo vaš srpsku Fukošimu. Svako jutro su mi dvorište i krov kuće crni od čađi. Da imam vlast, zatvorio bih vam firmu a vama i bratiji zabranio zaposlenje na teritoriji planete Zemlje.

zika slika

pre 11 godina

Koja stranka je ovog postavila da bude direktor? On se bavi privatizacijom, pa mu jos smeta usitnjen profit jer nece on profitirati na tome nego obicni ljudi, neka se covek bavi time kako da ujednaci plate u svom preduzecu sa platama u Srbiji da ne bi narod morao da placa struju sve skuplje. I neka naplati struju od bogatih sa Dedinja umesto da iskljucuju struju siromasnima.

srdjan

pre 11 godina

Ti o struji znas isto koliko i ja: ako stavis dva prsta u steker mozes i da pogines. Umorni smo od partijskih ljudi na najvisim i najodgovornijim privrednim mestima. Pa je logicno je i upitati se : ako oni tebe takvog postave na jedno takvo mesto, sta onda i koliko ocekuju zauzvrat? Plate radnika Eps-a su iznad srpskog proseka a plate direktora jos i vise ... Struja nije luksuz vec potreba i niko nema prava da se igra sa njenom cenom. Glupo je i ocekivati da ce ova sirotinja od gradjanstva da Vam gradi centrale. Pojacajte naplatu dugova, smanjite plate i eliminisite kradju u sopstvenim redovima i bice sve bar 135 puta bolje.

Milord

pre 11 godina

Svi komentari koji se odnose na bahatost i rasipnicko ponasanje rukovodstva EPS-a su na mestu ali to ne znaci da cena struje ne bi trebalo da ide gore. Mi nismo izolovano energetsko ostrvo vec mala zemlja sa najnizom cenom u okruzenju i sa takvom cenovnom politikom nije moguce uspesno poslovati na trzistu.

ded

pre 11 godina

On objašnjava da to mora da se dogodi da bi Srbija i dalje imala dovoljno najjeftinije električne energije u Evropi.
Sve to mora da se dogodi da bi zaposlili jos jedanaest hiljada partijskih poslusnika preko onih 11 hiljada viska koji vec rade.

perica

pre 11 godina

Smanjite vi malo plate pa nema potrebe za poskupljenjem.Plata el. montera sa 3.stepenom str.spreme u Eps-u je preko 50 hiljada din,dok oni sto rade u elektranama u sezoni remonta imaju preko 100 hilj din.Ja kao prof u skoli imam 40 hilj sa fakultetom.Ja netrazim vecu platu jer drzava nema odakle,ali zato Eps kao drzavni monopolista mora da smanji plate a ne da povecava cenu struje vec siromasnom narodu.

bart

pre 11 godina

Da li ova umna velicina zna da u toj Evropi /nisam siguran da li u svakoj zemlji ali u vecini../ ako trosis vise struje onda ti je jeftinija..tako da ako trosis 1000 KW onda ti je npr 8 centi ali ako trosis 2500 KW onda je kilovat 6 centi i tako srazmerno se smanjuje jer si dobar "kupac" ...ali u Srbiji je naravno drugacije ,ovde ako si dobar potrosac i potrosis vise onda ti je 3x skuplje....VIVA LA SERBIA !

Mracne 10-e

pre 11 godina

Pomislice neko neuk da narode nisi glasao za dalju jahadbu sebe samog od iste ekipe nego za nekakve promene i nove ljude pa se sad revoltirano bunis. Neg sta nego da treba da povecaju cenu da bi finansirali prazan budzet. Da nisu stvorili neku privredu pa da imaju od cega drugo da ga pune? Naravno da treba da nas jasu jer ste vi to i trazili, jahacinu.

Branislav-Novi Sad

pre 11 godina

Plate moraju porasti 200%.

Imam ja jedan dobar predlog. Hajde da sve cene u Srbiji podignemo na evropski i komercijalno odrziv nivo, ali da podignemo i plate zaposlenih u firmama koje imaju evropske cene na evropski nivo. Hajde da svedemo broj drzavnih sluzbenika na komercijalni i evropski nivo kao i broj zaposlenih u javnim preduzecima. Hajde da nateramo javne sluzbe da rade efikasno kao u Evropi i da sistem kontrole i transparentnost budu kao u Evropi.

sasa djole

pre 11 godina

Nista cudno,pljacka gradjana se nastavlja ali sada ce to biti u mnogo vecem obimu....sramota...ima li kraja ovome...DOKLE VISE?

Boban

pre 11 godina

Mr.Procenat
prvo, zna se ko je ciji kadar...
drugo...bandere
trece....servisi
cetvrto...savetnici
peto.....studije o izvodljivosti...
sesto...napon
sedmo...hocete jos...?
osmo...ajde prestanite da nas lazete i kradete...
cak i onaj ko te zna ne bi te skupo platio....zna da ne treba!

miki

pre 11 godina

ovo je samo izjava kojom se postize psiholoski efekat da gradjani lakse progutaju poskupljenje koje nam sledi ubrzo ali oko 20-30%,i onda ce svi da razmisljaju kako je dobro da nije poskupilo 80%,klasicna manipulacija ljudima

Серђо

pre 11 godina

ЕПС је прошлу годину завршио са добитом од преко пола мијарде еура, уз све крађе, бахате и перверзне плате и намештене тендере тек отвореним буразерским и пријатељским фирмама, са изнајмљиваним машинама за 25-то сатно радхо време..АЛИ ИМ ЈЕ МАЛО, ХОЋЕ ГОМИЛА ДИРЕКТОРЧИЋА ДА ДИГНУ СЕБИ ПЛАТЕ СА ПЕТ ДО ДЕСЕТ ХИЉАДА ЕУРА НА ДВАДЕСЕТ ИЛИ ТРИДЕСЕТ. Мислим да Србију чека суђење за економски геноцид над сопственим грађанима, где ће Нирнбершки процес бити мед и млеко наспрам ових тајкуна и лопова.

lazar

pre 11 godina

ljudi moji,mogu oni da dizu sta god i koliko hoce,ali ja mislim,da ce narod reagovati,jer mirni protesti su dozvoljeni,tako slabo zivimo da nas briga za sve,ali na kraju,i bez struje se moze,ali glad je opasna stvar,najbolje se zivelo i postovalo,kad je bijo fenjer ili sveca taj energent,kad su dosli internet,mobilni telefoni i iz EU su nam uvezli otrove,sa kojim se truju deca,tu je pocelo propadanje balkanskih zemalja,kod Tite se znao red,nismo bili gladni,posla je bilo,ali niko na birou za zaposljavanje,odtkad ode on,propade sve,to su nepobitne cinjenice

prof IG

pre 11 godina

Vise gradjana se okupilo juce ispred svojih televizora i nakon ove antologijske izjave podbulog direktora, odmah izjavilo da treba plate da im se povecaju bar za 90% u naredne dve godine!
Sta cemo sad?

Dragan

pre 11 godina

Dokle vise ovako?

Isporuka električne enegije nestandardnog kvaliteta. Prema standardu propisani napon je 220 ± 10 V
dok su merenja utvrdila da se isporučena električna energija u pojedinim naseljima kreće i oko 150 V.

Obračunavanje kamate suprotno zakonu. Prilikom dostavljanja računa potrošačima elektrodistribucija zaračunava kamatu na kamatu, što je u suprotnosti sa članom 279. Zakona o
obligacionim odnosima zabranjeno.

Nepoštovanje odluke sudova. Iako je sud svojom presudom, jednom broju potrošača otpisao dugove starije od dvanaest meseci, elektodistribucija te dugove nije otpisala, već ih i dalje prikazuje u računima i
na njih svakog meseca zaračunava kamatu i preti građanima isključenjem električne energije.

Dostavljanje računa za neizvršenu isporuku električne energije. Iako član 38. Zakona o zaštiti potrošača propisuje da se može naplatiti samo stvarno izvršena isporuka proizvoda, elektrodistribucija dostavlja račun za naplatu fiksnog dela i onim potrošačima kojima je zbog dugova isključena električna
energija i na to zaračunava kamatu.

Prodaja nekorišćene i nepostojeće obračunske snage potrošačima. Naime, elektrodistribucija naplaćuje svakom potrošaču obračunsku snagu, koju potrošači mogu da koriste iako koriste daleko manju snagu i plaćaju je preko stvarno utrošene električne energije.

Pored sve ga navedenog, - Elektroprivreda je ustupajući bazu nasih ličnih podataka korisniku RTS-u, na nezakonit način povredila član 42 stava 3. Ustava Srbije.

nije

pre 11 godina

Povecanje struje od 80% nije preveliki atak na budzet gradjana rece ovaj ceveculjak verovatno misleci na sebe i svoje kolege u EPS-u koji svi zajedno sa svojim prmanjima predstavljaju drzavu u drzavi. Kada ce da se izvrsi vec dugo najavljivana privatizacija EPS-a pa da se raskrinka i ovaj lopovluk ka i u NIS-u ??

Milan

pre 11 godina

Kako je ovo moguce kad je pre 1 dan bila vest
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=15&nav_id=618746
?
Jel to dovoljan dokaz koliko se Vojvodina skrnavi?
Povecajte struju Beogradu i Srbiji jer Elektrovojvodina posluje u plusu!!!

Stefan

pre 11 godina

Da li je ovaj covek normalan? Kaze da ovoliko poskupljenje najveropvatnije nece biti namet na budzet gradjana.Da li je on svestan da veliki broj ljudi u Srbiji radi za platu od 25000 dinara mesecno? Na toliko poskupljenje dodajte i veci pdv i ima da placamo struju 6000 dinara mesecno i to leti,a kad struja poskupi,poskupece i sve ostalo.Pre nekoliko dana "strucnjaci" fiskalnog saveta preporucili su povecanje pdv-a,povecanje poreza a sami primaju plate od 2000 eura,ma divota.Nego ko ce da odgovara zbog toga sto je Srbija dospela u ovakvu situaciju? Sve vise kruze price da Srbiji preti Grcki scenario.I pored svega toga,ovi politicari koji su doveli Srbiju na rub bankrotstva,se i dalje guraju i koprcaju ne bi li opstali na vlasti,kao da im od toga zivot zavisi,verovatno da bi dokrajcili Srbiju,a posle ce sigurno da zapale u neku egzoticnu zemlju.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ovaj da kazem gospodin je zaboravio ili nije ni znao da je svima zaposlenima od licnog dohotka ne dobrovoljno vec nasilno,oduzimano za izgradnju hidro centrala pa i Djerdapa pa se pitam ciji je onda EPS,i ko direktorima partiskim daje za pravo da se ponasaju kao da je to njihovo licno vlasnistvo?.

KritičnaMasaBezNasilja

pre 11 godina

Ljudi mi moramo da počnemo da delujemo, nema od ovih naših komentara nikakve vajde. Ne može više, pa ovi neće stati dok ih neko ne zaustavi, nemaju granice, cediće nas do kraja. Toliko je podela. Manite se politike i bezbroj drugih grupacija i podgrupacija. Postoji toliko (nenasilnih) načina da ih zaustavimo ako se samo okupimo i budemo složni.

Aleksandar

pre 11 godina

Eps iznajmljuje bandere kablovskim operaterima a taj prihod nigde ne prikazuje nezvanicno se govori o cifri od o,5 do 1e po banderi pa vi saberite koliko je to novca.Kablovi se razvlace i po banderama visokog napona za koji nema sanse da se dobije saglasnost.Nigde nije objavljen ni jedan tender sve se radi ispod zita a gospodin bi vecu cenu struje.kako rece Dusan Petrovic domaca voda,domaci radnik(ista plata u odnosu na povecanje eura),pa na osnovu toga nema razloga ni da pratimo evropsku cenu struje.

Vladan

pre 11 godina

Dovoljno je setiti se NIS-a dok je i on bio drzavno preduzece kako je kamario ogromne gubitke iz godinu u godinu...a sada najprofitabilnije preduzece u Srbiji!!! Isto je i EPS-om, a zakljucak je jasan - krade se pa se otkida i sve prebija o grbacu gradjana!!!

*****

Kvazi

pre 11 godina

Samo mi nije jasno da li očekuje da i uz ta povećanja dugovanja dužnika plaća pošten svet ili on računa da će narod koji do sad nije plaćao pohrliti da se od novca rastane kad čuje kako skaču cene...

Ne gasi svetlo

pre 11 godina

Nađite one koji kradu struju i u bajbok s njima, što se nama žalite za to. Nije valjda da ćete onima koji plaćaju da podignete cenu zbog onih koji ne plaćaju ili kradu struju?!!! Gde je tu logika?
Koliko je minimalno poskupljenje da bi sistem bio stabilan, treba da odredi neka grupa nezavnisnih stručnjaka koje će da angažuje vlada.
Ako želite da svi prestanu da plaćaju struju onda podignite cenu tih 80%.

milan948

pre 11 godina

A, gde je ovaj "dasa" ili bolje reći "baba-roga" bio za vreme izbora? Što onda nije nešto slično izjavio?
Možda i treba da poskupi struja, ali sigurno je da u EPS-u treba prepoloviti broj zaposlenih.
A, ko zna, možda onda ne bi ni trebalo poskupljenje-nego bi možda struja pojeftinila.

RR

pre 11 godina

Pa kad je rec o ceni struje ja se bas ne buh slozio da placamo najnizu cenu struje jer treba biti jasan do kraja. Naime mozda je pocetna cena struje niza nego u drugim drzavama u regionu ali se jasno mora reci da li i druge zemlje imaju tarifne sisteme pa cena za vece potrosace nije niza vec znatno visa ( crvena zona). Takodje je interesantno da se ne uvodi konkurencija medju dustributerima pa da vidimo sta cemo stvarno dobiti. Ovako ostaje nam da bez "pogovora" prihvatimo sve sto nam se odozgo servira.

MaX

pre 11 godina

Prosečna starost proizvodnih kapaciteta EPS-a je 39 godina.
Za 39 godina, da ste od svakog građanina odvajali po dinar na mesečnom nivou za "podmlađivanje" proizvodnih kapaciteta, sada bi prosečna starost bila manja od 5 godina.

"On je dodao i da oni koji u Srbiji ne plaćaju struju najčešće nisu sirotinja, a da krađa električne energije umanjuje prihode EPS-a za oko 65 miliona evra godišnje, što je između dva i tri odsto od ukupne proizvodnje struje. "
Ko je onda kriv za to? Mi, koji plaćamo struju, bogataši koji imaju povlastice da je ne plaćaju, ili vi, nesankcionisanjem povlašćenih? Kome bi stanje u EPS-u trebalo da se obije o glavu?

"On dodaje da su nenaplaćena potraživanja od privrede i građana 91 milijarda dinara."
Po poslednjem popisu stanovništva, Srbija ima 7.120.666 stanovnika. Prostom matematikom prosečan stanovnik (zajedno sa bebama rođenim 2011. god.) duguje EPS-u 12779.7 dinara! Volite da vam je neko dužan (usput se dug uz pomoć kamata povećava), pa niste hteli da sečete struju ili ste im dozvoljavali da se leraju jer je stručni štab ocenio da će "povlašćeni" platiti struju u dogledno vreme, npr kada dodje vreme za "podmlađivanje" proizvodnih kapaciteta?

Moj predlog:
Ili pola Srbije u zatvor, zbog neplaćanja računa,
ili otpišete sve dugove i ne dozvolite kašnjenje sa isplatama na više od dva meseca.

Pošto je prvi slučaj neizvodljiv (mnogo razloga), drugi će vam napuniti kasicu taman koliko treba da bi ste "podmladili" proizvodne kapacitete!

vlada

pre 11 godina

minimum 80%,Sto ne odredite recimo 600%,pa da budete na nuli.Nema veze sto je evro devalvirao plate onima koji je uopste i imaju,i sto se cene uskladjuju sa evrom,a plate niko nije ni pomislio da digne za kursnu razliku.Ova zemlja je propala bre skroz na skroz

realno

pre 11 godina

predlazem da struja poskupi 300% al da nas ostavite na miru 5 god. cisto da se ne cimate svakih par meseci po 30% a i povoljnije nam je tako :)

debela.hladovina

pre 11 godina

Rođače, imam ja bolji predlog: da se tvoja plata svede u realne okvire, ionako nisi neki menadžer nego partijski postavljen poslušnik, da se otpuste neradnici, da prestanete da nameštate sponzorske ugovore, da se ne prejedate i ne napijate o trošku EPS-a po kafanama koje drži vaša rodbina, da ugalj počnete da kupujete direktno od Kolubare, a ne preko Palme, da prestanete da kradete i počnete domaćinski da se odnosite prema javnom preduzeću. I garantujem ti da će biti prostora za smanjenje cene struje, a da će EPS ipak imati novca i za remonte i za plate.

igor

pre 11 godina

Zasto?
da bi plate vasih prekobrojnih sluzbenika bile od 50.000 do 2.000.000 ?
da bi placali fantomskim firmama kojekakve radove milijardama dinara?
pa direktor bilo koje filijale u eps u ima vecu platu od premijera drzave, a gen dir kao pola vlade koja ga postavlja???
ALOOOO?
Kuc kuc.. ima li domacina ova drzava???
Eps je drzavna firma???
advokatima za zastupanja placaju milijarde dinara godisnje, a hiljade pravnika je na biroima!!!
Treba uvesti platne razrede za sve sto je drzavno, a najvecu platu imao bi premijer!!
kome je malo srecan put!!

dimitrof

pre 11 godina

Najpre, vas bi trebalo 80% da dobije otkaz. Da krenu da rade ljudi koji ce malo poceti da vode racuna i o kontroli troskova. Rast profita se ostvaruje ili rastom cena tj. rastom prihoda ili snizavanjem troskova. Pritom vas ovo drugo uopste ne zanima. Idite bavite se necim drugim

Unknown19G70

pre 11 godina

Jupiiiiii..
Kakva je to drzava da u 21veku ti nestaje struja, imaju resktrikcije.. Ovoj Srbiji svi da ustanemo, ne mozemo da joj pomognemo..

debela.hladovina

pre 11 godina

Rođače, imam ja bolji predlog: da se tvoja plata svede u realne okvire, ionako nisi neki menadžer nego partijski postavljen poslušnik, da se otpuste neradnici, da prestanete da nameštate sponzorske ugovore, da se ne prejedate i ne napijate o trošku EPS-a po kafanama koje drži vaša rodbina, da ugalj počnete da kupujete direktno od Kolubare, a ne preko Palme, da prestanete da kradete i počnete domaćinski da se odnosite prema javnom preduzeću. I garantujem ti da će biti prostora za smanjenje cene struje, a da će EPS ipak imati novca i za remonte i za plate.

igor

pre 11 godina

Zasto?
da bi plate vasih prekobrojnih sluzbenika bile od 50.000 do 2.000.000 ?
da bi placali fantomskim firmama kojekakve radove milijardama dinara?
pa direktor bilo koje filijale u eps u ima vecu platu od premijera drzave, a gen dir kao pola vlade koja ga postavlja???
ALOOOO?
Kuc kuc.. ima li domacina ova drzava???
Eps je drzavna firma???
advokatima za zastupanja placaju milijarde dinara godisnje, a hiljade pravnika je na biroima!!!
Treba uvesti platne razrede za sve sto je drzavno, a najvecu platu imao bi premijer!!
kome je malo srecan put!!

Vladan

pre 11 godina

Dovoljno je setiti se NIS-a dok je i on bio drzavno preduzece kako je kamario ogromne gubitke iz godinu u godinu...a sada najprofitabilnije preduzece u Srbiji!!! Isto je i EPS-om, a zakljucak je jasan - krade se pa se otkida i sve prebija o grbacu gradjana!!!

*****

milan948

pre 11 godina

A, gde je ovaj "dasa" ili bolje reći "baba-roga" bio za vreme izbora? Što onda nije nešto slično izjavio?
Možda i treba da poskupi struja, ali sigurno je da u EPS-u treba prepoloviti broj zaposlenih.
A, ko zna, možda onda ne bi ni trebalo poskupljenje-nego bi možda struja pojeftinila.

dimitrof

pre 11 godina

Najpre, vas bi trebalo 80% da dobije otkaz. Da krenu da rade ljudi koji ce malo poceti da vode racuna i o kontroli troskova. Rast profita se ostvaruje ili rastom cena tj. rastom prihoda ili snizavanjem troskova. Pritom vas ovo drugo uopste ne zanima. Idite bavite se necim drugim

Aleksandar

pre 11 godina

Eps iznajmljuje bandere kablovskim operaterima a taj prihod nigde ne prikazuje nezvanicno se govori o cifri od o,5 do 1e po banderi pa vi saberite koliko je to novca.Kablovi se razvlace i po banderama visokog napona za koji nema sanse da se dobije saglasnost.Nigde nije objavljen ni jedan tender sve se radi ispod zita a gospodin bi vecu cenu struje.kako rece Dusan Petrovic domaca voda,domaci radnik(ista plata u odnosu na povecanje eura),pa na osnovu toga nema razloga ni da pratimo evropsku cenu struje.

Ne gasi svetlo

pre 11 godina

Nađite one koji kradu struju i u bajbok s njima, što se nama žalite za to. Nije valjda da ćete onima koji plaćaju da podignete cenu zbog onih koji ne plaćaju ili kradu struju?!!! Gde je tu logika?
Koliko je minimalno poskupljenje da bi sistem bio stabilan, treba da odredi neka grupa nezavnisnih stručnjaka koje će da angažuje vlada.
Ako želite da svi prestanu da plaćaju struju onda podignite cenu tih 80%.

vlada

pre 11 godina

minimum 80%,Sto ne odredite recimo 600%,pa da budete na nuli.Nema veze sto je evro devalvirao plate onima koji je uopste i imaju,i sto se cene uskladjuju sa evrom,a plate niko nije ni pomislio da digne za kursnu razliku.Ova zemlja je propala bre skroz na skroz

RR

pre 11 godina

Pa kad je rec o ceni struje ja se bas ne buh slozio da placamo najnizu cenu struje jer treba biti jasan do kraja. Naime mozda je pocetna cena struje niza nego u drugim drzavama u regionu ali se jasno mora reci da li i druge zemlje imaju tarifne sisteme pa cena za vece potrosace nije niza vec znatno visa ( crvena zona). Takodje je interesantno da se ne uvodi konkurencija medju dustributerima pa da vidimo sta cemo stvarno dobiti. Ovako ostaje nam da bez "pogovora" prihvatimo sve sto nam se odozgo servira.

MaX

pre 11 godina

Prosečna starost proizvodnih kapaciteta EPS-a je 39 godina.
Za 39 godina, da ste od svakog građanina odvajali po dinar na mesečnom nivou za "podmlađivanje" proizvodnih kapaciteta, sada bi prosečna starost bila manja od 5 godina.

"On je dodao i da oni koji u Srbiji ne plaćaju struju najčešće nisu sirotinja, a da krađa električne energije umanjuje prihode EPS-a za oko 65 miliona evra godišnje, što je između dva i tri odsto od ukupne proizvodnje struje. "
Ko je onda kriv za to? Mi, koji plaćamo struju, bogataši koji imaju povlastice da je ne plaćaju, ili vi, nesankcionisanjem povlašćenih? Kome bi stanje u EPS-u trebalo da se obije o glavu?

"On dodaje da su nenaplaćena potraživanja od privrede i građana 91 milijarda dinara."
Po poslednjem popisu stanovništva, Srbija ima 7.120.666 stanovnika. Prostom matematikom prosečan stanovnik (zajedno sa bebama rođenim 2011. god.) duguje EPS-u 12779.7 dinara! Volite da vam je neko dužan (usput se dug uz pomoć kamata povećava), pa niste hteli da sečete struju ili ste im dozvoljavali da se leraju jer je stručni štab ocenio da će "povlašćeni" platiti struju u dogledno vreme, npr kada dodje vreme za "podmlađivanje" proizvodnih kapaciteta?

Moj predlog:
Ili pola Srbije u zatvor, zbog neplaćanja računa,
ili otpišete sve dugove i ne dozvolite kašnjenje sa isplatama na više od dva meseca.

Pošto je prvi slučaj neizvodljiv (mnogo razloga), drugi će vam napuniti kasicu taman koliko treba da bi ste "podmladili" proizvodne kapacitete!

Kvazi

pre 11 godina

Samo mi nije jasno da li očekuje da i uz ta povećanja dugovanja dužnika plaća pošten svet ili on računa da će narod koji do sad nije plaćao pohrliti da se od novca rastane kad čuje kako skaču cene...

NRW

pre 11 godina

Da bi imali najjeftiniju struju u Evropi...zivim u nemackoj od rodenja a struju mesecno placam oko 50-60€ a kada dodem u Srbiju na godisnji odmor od 4 nedelje i pre nego podem nazad zapisem stanje i odnesem u EPS da izmirim sve to...nikad nisam platio manje od 100€ (a mnogo manje uredaja rade nego u nemackoj) tako da prvo neka provere cene u ostalim zemljama Evrope pa onda neka pricaju...jel oni samo nesto "lupetaju" neprovereno da bi sebe opravdali...samo su zaboravili da su svi postali pismeni i koriste razna sredstva informisanja...internet pruza mogucnosti za sve informacije...samo sto nasi direktori i ministri to jos ne znaju :)

Unknown19G70

pre 11 godina

Jupiiiiii..
Kakva je to drzava da u 21veku ti nestaje struja, imaju resktrikcije.. Ovoj Srbiji svi da ustanemo, ne mozemo da joj pomognemo..

realno

pre 11 godina

predlazem da struja poskupi 300% al da nas ostavite na miru 5 god. cisto da se ne cimate svakih par meseci po 30% a i povoljnije nam je tako :)

eikwan

pre 11 godina

Pa neki razlog za poslednju narodnu revoluciju u evropi oni moraju da pronadju,svakoga dan slusam sve vise ljudi koji ponovo govore o komunizmu.

charli dzordz

pre 11 godina

Ljudi ,pocnite da lagerujete spiritus,lampe vec imamo od bombardovanja, samo da ih ocistimo i evo Srbije u 19 veku, opet.Ako poskupi struja i grejanje ce, onda dajte od deda i baba da uzmemo ponovo *smederevce*, drva ima , pa bog da nas vidi.Onda jos da pronadjemo novog Karadjordja, pa svi u boj.

Muuu. beeeee

pre 11 godina

Da li ste gledali grcke fudbalere sinoc protiv Rusije ? Da li ste culi o protestima u Grckoj ? Da li ste gledali neku utakmicu nase fudbalske reprezentacije u poslednjih nekoliko godina ? Da li iko ozbiljan protestvuje kod nas ?
Da li vam je sada jasna razlika izmedju Grka i nas ?
Da li vam je sada jasno zasto masni lopov sa slike moze da zatrazi i verovatno i dobije vas novac kojim je trebalo da deci kupite voce ili sladoled ?
Samo blejite ovce i dalje !

Marko

pre 11 godina

Upravo sam izračunao da je kod nas cena struje 5-6 euro centi sto je i rehgularna svetska cena. Uz poskupljenje od 80%, bilo bi nam isplativije da uvozimo struju iz Japana

despot

pre 11 godina

Gospodine direktore!
Prvo naplatite sva dugovanja za potrosenu strujuod od "SIROTINJE" koja strujom greje svoje bazene u vilama na Dedinju. Smanjite davanja "DONACIJA" patijama i pozicije i opozicije.
Smanjite broj zaposlenih u Vasoj administraciji. Smanite vase troskove koje nisu direktno vezani za proizvodnu struje kao sto je odrzavanje Vasih nerentabilnih, samo za posebnu klijentelu koja ne placa racune, hotela.
Omogucite gradnju protocnih mini elektrana na rekama Srbije.
Kad sve ovo uradite onda pricajte o poskupljenju struje.

Buntovnik sa razlogom

pre 11 godina

VRATITE vi narodu ono što ste uzeli u prvoj demokratskoj 2001. godini - VIKEND I POPODNEVNU JEVTINIJU TARIFU – jer mi smo jedina zemlja u okruženju (a retka i u Evropi) kojoj je ukinuta ta povoljnost; UKINITE komplikovanu i prevaransku, samo EPS-u jasnu tarifnu zeleno-plavo-crvenu zonsku matematiku, da je svakom korisniku dostupan obračun onog što je potrošio;
a za bogatune koji ne plaćaju el. energiju, neka EPS i zakonodavstvo brine brigu i nalazi mehanizme za naplatu, to gradjane sa prosečnim primanjima koji nemaju alternativni način grejanja osim na struju – ama baš NI MALO NE INTERESUJE.

Tetkazlun

pre 11 godina

Dok platim za sve koji ne plaćaju struju nemam da platim svoj račun. Još ako je istina da SPC uopšte ne plaća struju.... dokle više. Meni svakako račun zimi dolazi u visini prosječne plate. Divota!

lud ko struja

pre 11 godina

Prvo smanjite sebi plate u EPS-u, na nekih 200 eura na mesec pa onda trazite povecanje struje za 80% pa i vise, pa da vidimo kako to izgleda, a ne poredite nas sa inostranstvom, glupo je i staromodno!!!!!

cikadoktor

pre 11 godina

Sine prvo naplatite od velikih potrosaca pa onda govorite nesto. a ne da mucenom narodu saljete ljude da 'seku' struju za 3000-4000din.

aca

pre 11 godina

Posto vidim da mnoge interesuje kolika je plata ovom direktoru koji ovde prosipa maglu, evo: Doticni ima izmedju 350.000 i 500.000 dinara mesecno!

stefan

pre 11 godina

ja ne znam kuda vode sva ova poskupljenja.valjda se cene odredjuju prema standardu gradjana.kad budemo imali nemacke plate onda neka i cene budu ''nemacke''

Gruja Struja

pre 11 godina

Zivim u Francuskoj, pa posto mi prosle sedmice stize razun za struju reko' ajd' i ja da se oglasim. Po mojoj racunici, jedan kvh mi dodje nekih 0,154€ sa svim doprinosima i porezima. S'tim sto je minimalni licni dohodak za 35h sedmicno oko 1100€ cisto posle odbijenih ucesca za penzijko i socijalno osiguranje. Sad ko je bolje upucen od mene neka pravi poredjenja. Ovo sam napisao samo radi informacije.

Ranko

pre 11 godina

Bas me interesuje da li gospodin Dragomir Marković placa struju i ako placa neka kaze kolika su mu mesecna primanja.Neka sedne malo i razmisli kako ce placati cetvoroclano domacinstvo struju sa primanjima od 25000 dinara mesecno,necemo valjda i struju poceti da jedemo.Na ovu bedu samo cete imati jos vise duznika.Mislio sam da je malo pametniji...

dmilos84

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa gospodinom koji kaže da struja treba da poskupi, ali samo ne znam ko će je onda plaćati. Ni ovu "jeftinu" struju više ne možemo da plaćamo, a kamoli sa tim povećanjem od cirka 80%.

Dragan Jovanovic

pre 11 godina

Ja u kuci potrosim 1300 kilovata i to platim cca 12.000, dinara ili prosecno 9.23 dinara po kilovatu. E pa sad ako je kurs 113 onda sami izracunajte koliko je to evrocenti. Ili mozda oni imaju neki drugi kurs ili mozda raznorazne takse, dotakse,podtakse ne ulaze u ovu cenu po njihovoj lopovskoj matematici,ali je ovo cinjenica. Kad, ne daj boze, prekoracite 1500 kilovata cena ce se vrtoglavo popeti na preko 20 evrocenti.Znaci kad saberem moj racun za sruju u zadnjih godinu dana, pa ga podelim sa brojem potrosenih kilovata i cenom evra dobijem da prosecno struju placam 11,3 evrocenta. E sad ko krade struju a ko na struji. A evo i dela odgovora:
Promenom od pre par godina je uvedena taksa na angazovanu snagu. Svima nam se obracunava(pogledajte u racunu)na 20Kw, iako svi imamo limitatore na 16Kw koje elektrodistribucija nije zamenila pa fakticki ne mozete mrezu ni da opteretite nikad snagom koju placate.Limitatore inace3 ne mozete vi da zamenite jel su plombirani.
Uveli su taksu na brojilo, a bacaju se na ledja kako je merna oprema njihova pa znaci da taksu placamo za tudje vlasnistvo.
Nominalni napon mreze zakonski nije vise 220v vec 250v(iako je napon mreze ostao u stvarnosti isti),pa ce brojila projektovana za taj napon pokazivati potrosnju vecu od stvarne za nesto vise od 10%,odnosno procentualnu razliku 220/250.
Gospodin Markovic bi trebao da se pozabavi tim stvarima jer je ovo kriminal.I da utvrdi gde mu se gubi razlika u ceni od one koju mi placamo do one koju on spominje

Dragan

pre 11 godina

Dokle vise ovako?

Isporuka električne enegije nestandardnog kvaliteta. Prema standardu propisani napon je 220 ± 10 V
dok su merenja utvrdila da se isporučena električna energija u pojedinim naseljima kreće i oko 150 V.

Obračunavanje kamate suprotno zakonu. Prilikom dostavljanja računa potrošačima elektrodistribucija zaračunava kamatu na kamatu, što je u suprotnosti sa članom 279. Zakona o
obligacionim odnosima zabranjeno.

Nepoštovanje odluke sudova. Iako je sud svojom presudom, jednom broju potrošača otpisao dugove starije od dvanaest meseci, elektodistribucija te dugove nije otpisala, već ih i dalje prikazuje u računima i
na njih svakog meseca zaračunava kamatu i preti građanima isključenjem električne energije.

Dostavljanje računa za neizvršenu isporuku električne energije. Iako član 38. Zakona o zaštiti potrošača propisuje da se može naplatiti samo stvarno izvršena isporuka proizvoda, elektrodistribucija dostavlja račun za naplatu fiksnog dela i onim potrošačima kojima je zbog dugova isključena električna
energija i na to zaračunava kamatu.

Prodaja nekorišćene i nepostojeće obračunske snage potrošačima. Naime, elektrodistribucija naplaćuje svakom potrošaču obračunsku snagu, koju potrošači mogu da koriste iako koriste daleko manju snagu i plaćaju je preko stvarno utrošene električne energije.

Pored sve ga navedenog, - Elektroprivreda je ustupajući bazu nasih ličnih podataka korisniku RTS-u, na nezakonit način povredila član 42 stava 3. Ustava Srbije.

Ivan78bg

pre 11 godina

Demagogija.Niko u Srbiji ne placa isto istruju.Cena nije onolika koliko je prikazuju uostalom pogledajte koliko ste platili zadji racun i podelite sa kilovatima koje ste potrosili i doci ce te do cene koliko vas koshta jedan kilovat i dosta ljudi placa cenu vishu nego u okruzenju ali to dragi nam eps ne pominje.....

Aleksandar

pre 11 godina

@Nikola

Hoces da ti fotografisem primer, gde SBB kablovi po banderama? I to u strogom centru grada. Zato je meni slika na pojedinim kanalima kao talasi na moru.

Bejzbol loptica

pre 11 godina

"... Nece predstavljati udar na budzet gradjana..."

Drugari moji, nemate predstavu koliko su nam budzeti vec izudarani. I, da: prestanite, pobogu, vise da nam vredjate inteligenciju i sposobnost informisanja. Nemojte nam vise pricati kako je kod nas sve jeftinije nego "u drugim zemljama". Znamo se mi sa vama mnogo dobro!

Filip

pre 11 godina

Stvarno je steta sto nismo u sovjetskom savezu 1950tih, pa da za ovakvu izjavu direktora odvedu na streljanje ili na 80 godina teskog rada.

Zvonko Trajkovic

pre 11 godina

Da li gradjani Srbije znaju da svi zaposleni u EPS-u mesečno, dobijaju potvrdu kojom izmiruju dugovanja za el. energiju. Valjda zato što su im male plate. Dokle, bre...

Oce li bit rata...!?

pre 11 godina

Pa ja jedva i ovo plaćam, čekam da mi se uključi jeftina struja da bih mogla da skuvam ručak. A ti povećavaj slobodno i 1000%, al od mene pare više nećeš dobit, a nek dođe samo neko da mi je isključi!

Gvadalkanal

pre 11 godina

Umesto da nađete način da uterate taj dug od 90 milijardi, vi hoćete da nama, koji redovno plaćamo struju, podignete cenu! Njima je svejedno, oni svakako ne plaćaju, a mi ćemo i dalje plaćati i za njih, samo sada skoro duplo više. Sram vas bilo, lopovi!

Серђо

pre 11 godina

ЕПС је прошлу годину завршио са добитом од преко пола мијарде еура, уз све крађе, бахате и перверзне плате и намештене тендере тек отвореним буразерским и пријатељским фирмама, са изнајмљиваним машинама за 25-то сатно радхо време..АЛИ ИМ ЈЕ МАЛО, ХОЋЕ ГОМИЛА ДИРЕКТОРЧИЋА ДА ДИГНУ СЕБИ ПЛАТЕ СА ПЕТ ДО ДЕСЕТ ХИЉАДА ЕУРА НА ДВАДЕСЕТ ИЛИ ТРИДЕСЕТ. Мислим да Србију чека суђење за економски геноцид над сопственим грађанима, где ће Нирнбершки процес бити мед и млеко наспрам ових тајкуна и лопова.

naissus

pre 11 godina

U mojoj ulici su imali par dana neke intervencije na el. mrezi. Dodje njih osmorica, dvojica rade a ostli sede i gledaju. Taj nerad i viskove neko mora da plati.

crni gruja

pre 11 godina

EPS-u bi bilo mnogo bolje da smanji premije, nagrade i druge vidove krađe. Time bi mnogo više ušteleli nego povećanjem struje. Slučajno znam neke stvari koje se dešavaju u EPS-u i jedino što mogu reči je da je ovo pravna država neko iz EPS-a bi odavno debelo robijao.

Tekelija

pre 11 godina

Ако сам добро схватио, овај 'експерт' је изјавио да 'струја мора да поскупи, да би остала најјефтинија'
0.о

Гдје нађу они ове људе?

Nikola

pre 11 godina

Lepo je cuti tebe i onog samoprozvanog eksperta Dusana Bajatovica. Kazi lepo da struja mora da poskupi zato sto smo nesposobni, neznamo i necemo da se resimo 50% neradne snage, dospelih potrazivanja i uvodjenje striktne kontrole rashoda. Znam, gde ces se ti zamerati sa toliko ljudi, bolje je samo dice cene. Onda se pitam sto primas toliko platu jer ono sto ti radis moze da odradi i obican cinovnik.

Goran

pre 11 godina

Hoću ovom kontraverznom biznismenu da kažem. U redu, neka poskupi struja ali on neka volontira u firmi bez pare i dinara, plate da im se spuste sa proseka od 100.000 na prosek od 25-30.000 koliko imam ja u mom javnom preduzeću, da im se ukinu sve beneficije i povlaštene kupovine po Obrenovcu i ostalim favelama, da im se preispita imovinski karton i sve ostalo što će konačno stati na put elektromafiji (kako god da se zove). Sramoto jedna, trujete Obrenovac i okolinu već decenijama a ništa ne preduzimate po tom pitanju. Teško obolelih sve više i više a vi tražite da još skuplje plaćamo vaš srpsku Fukošimu. Svako jutro su mi dvorište i krov kuće crni od čađi. Da imam vlast, zatvorio bih vam firmu a vama i bratiji zabranio zaposlenje na teritoriji planete Zemlje.

Aleksandar

pre 11 godina

Ma nemoj, pa da primite jos 20.000 neradnika da primaju astronomske plate i da ne rade nista. Licno znam vise takvih! A dovoljno je sto nas pljackate preko obracunske snage i naknade za merno mesto, to su nameti koji ne postoje nigde u svetu!!!

Nikola

pre 11 godina

Ne mora struja da poskupi. Mogu da otpuste 4.500 nepotrebnih koje zapošljavaju preko veze (i koje zaposleni nikada nisu u životu ni videli) i od budžetskih para za njihove plate i doprinose isplate dugove koje su sami napravili.

aleksa

pre 11 godina

pa oni samo znaju da uzimaju, ja sam uvodio struju za kucu i ja sam morao da kupim bandere 2 kom plus samonosivi kabal i platim prikljucak 100000 ( u pozegi isto to kosta 45000) i potpisujem da im dajem u vlasnistvo to a nigde ne daju popust il sta vec, racuni redovni jos hoce da dignu cenu a dao sam im 2000 eura a nijedan kilovat ne potrosi

miki

pre 11 godina

ovo je samo izjava kojom se postize psiholoski efekat da gradjani lakse progutaju poskupljenje koje nam sledi ubrzo ali oko 20-30%,i onda ce svi da razmisljaju kako je dobro da nije poskupilo 80%,klasicna manipulacija ljudima

Dejan Stanić

pre 11 godina

Što? Jel Čola ili Ceca izdaju novi album pa je najvćoj monopolističko/rođačko/stranačkoj firmi potreban "marketing"...

Dragan

pre 11 godina

Ovo je stvarno neverovatno!!!
Nije tacno da je kod nas najjeftinija struja.
Evo primera:
Kolega koji je dosao iz Kanade je za kucu od 120 m2 u Kanadi placao mesecno struju cc 40$.Kad se preselio u Srbiju,za stan od 120m2 placa struju od 5000-7000 RSD.Koga vi vise z*****???
Gde su feed tarife za kupce koje koriste obnovljive izvore energije?Zasto 3 godine nema anex-a za vetrogeneratore?Zasto firma od bivseg guvernera NBS Kori Udovicki ima sve najbolje lokacije za vetrogeneratore.
LOPOVI!!!

milos

pre 11 godina

Najbolje da ja lepo prestanem da plaćam sve račune. Ne treba mi voda, jer ionako imam slab pritisak i redovne nestašice, uzimaću kupovnu a kupaću se u teretanama. Ne trebaju mi komunalije jer imam slabo grejanje. Ne treba mi struja, napraviću neko dinamo bicikl i akumulator čisto za osvetljenje i laptop. Fiksni telefon ni ne koristim ...

srdjan

pre 11 godina

Ti o struji znas isto koliko i ja: ako stavis dva prsta u steker mozes i da pogines. Umorni smo od partijskih ljudi na najvisim i najodgovornijim privrednim mestima. Pa je logicno je i upitati se : ako oni tebe takvog postave na jedno takvo mesto, sta onda i koliko ocekuju zauzvrat? Plate radnika Eps-a su iznad srpskog proseka a plate direktora jos i vise ... Struja nije luksuz vec potreba i niko nema prava da se igra sa njenom cenom. Glupo je i ocekivati da ce ova sirotinja od gradjanstva da Vam gradi centrale. Pojacajte naplatu dugova, smanjite plate i eliminisite kradju u sopstvenim redovima i bice sve bar 135 puta bolje.

Jole

pre 11 godina

Bože, nekad pomislim, imaju li ovi u EPS-u imalo srama. Kad je jezik lopata, a obraz đon, onda mora ovako da se zbori. Od svega je najbitnije da mu njegovu platu i privijegije nwe diraju.
Ma narode, nema nama spasa. Nema bre ko da uvede red i poredak u ovoj napaćenoj državi.

Nikola

pre 11 godina

Alo rodjace, da nisi mozda preterao malo sa racunicom! Ja ne znam, ali kad dodjem u Srbiju vidim da struja i nije bas toliko jeftinija od pojedinih EU zemalja. Vas problem nisu cene struje vec 1) Ne naplacena potrazivanja i 2) Mnogo, previse lenjivaca koji radi u EPSu. Ajde vi prvo naplatite potrazivanja, jer ja licno poznajem bar nekoliko porodica koji su zadnji put platili struju daleke devedeset i neke. Onda otpustite visak i naterajte radnike da rade onoliko koliko su placeni. Zatim, zabranite da vam sekretarice koriste slizbene telefone za zvanje rodbine po inostranstvu (veoma ucestala pojava npr u TENTu), i prestanite da kupujete ugalj od Plame i kompanije vec direktno od Kolubare. Smanjite one obroke koje sluzite direktorima u vasem restoranu (sa sve koka kolama u staklenim bocama), jer sam jednom kao student imao prilike da to obidjem, i zaprepastio sam se kako se rasipa novac. E kad sve to uradite, i ako opet budete na gubitku, onda povecavajte cene! Moze?

bart

pre 11 godina

Da li ova umna velicina zna da u toj Evropi /nisam siguran da li u svakoj zemlji ali u vecini../ ako trosis vise struje onda ti je jeftinija..tako da ako trosis 1000 KW onda ti je npr 8 centi ali ako trosis 2500 KW onda je kilovat 6 centi i tako srazmerno se smanjuje jer si dobar "kupac" ...ali u Srbiji je naravno drugacije ,ovde ako si dobar potrosac i potrosis vise onda ti je 3x skuplje....VIVA LA SERBIA !

pedja

pre 11 godina

Gospodinu Markovicu treba skinuti platu na 25.000 din koliko je stvarna prosecna plata u Srbiji, pa ga onda pitati da li treba da poskupi struja 80 posto.

ksajksale

pre 11 godina

Gospodine, imate 65 miliona eura nenaplacenih racuna, stoga Vas problem nisu niske cijene jer vec nekako uspijevate da prezivite uz njih. Vas su problem neplatise to jest nizak nivo naplate, i to uglavnom (iz isustva koja imam odavde u BiH, a isto mi iskustvo govori da smo isti po tom pitanju) kod drzavnih preduzeca i institucija. Dakle, ojacajte institucije, sankcionisite neplatise cak(!) iako su na celu Vase partijske kolege i imacete svake godine ~65 miliona eura viska za ulaganja i amortizaciju. Havala

KritičnaMasaBezNasilja

pre 11 godina

Ljudi mi moramo da počnemo da delujemo, nema od ovih naših komentara nikakve vajde. Ne može više, pa ovi neće stati dok ih neko ne zaustavi, nemaju granice, cediće nas do kraja. Toliko je podela. Manite se politike i bezbroj drugih grupacija i podgrupacija. Postoji toliko (nenasilnih) načina da ih zaustavimo ako se samo okupimo i budemo složni.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Najbolje oterati celu Srbiju u sabirne centre i tamo naterati gradjanstvo da na nozni pogon pravi struju koristeci bicikla-generatore.

Peconi

pre 11 godina

I nama treba veća plata 80 % pa nas niko ne ferma 5 %...

Krenite da naplaćujete dugovanja od javnih preduzeća i da otpuštate viškove zaposlenih pa će cena strije biti više nego OK.

Sa strujom skupljom 80%, građani će se vratiti u kameno doba, pošto 90 % ljudi neće moći da trpi taj namet ...

perica

pre 11 godina

Smanjite vi malo plate pa nema potrebe za poskupljenjem.Plata el. montera sa 3.stepenom str.spreme u Eps-u je preko 50 hiljada din,dok oni sto rade u elektranama u sezoni remonta imaju preko 100 hilj din.Ja kao prof u skoli imam 40 hilj sa fakultetom.Ja netrazim vecu platu jer drzava nema odakle,ali zato Eps kao drzavni monopolista mora da smanji plate a ne da povecava cenu struje vec siromasnom narodu.

pero

pre 11 godina

Tvoja plata, kao i plata svih drugih neradnika treba da se smanji 80%. A ne da imate platu 3 puta vecu od drugih, a da nista ne radite. I da su vam svi drugi krivi.

don doringo

pre 11 godina

Gospodine sa platom od 6OOO xiljada evra, vas radnik sa tri razreda srednje skole ima platu 75OOO dinara, a svaka tri meseca delite viskove po 2OOOO dinara deci svojih radnika koji su imali prosek na fakultetu preko 8,5 dajete svake godine po 1OOO evra i tako dalje.Samo penzioneri i sirotinja placa struju a ko ne plati vi iskljucujete ,dok najvece duznike ne smete ni da pipnete, a svoje bogatase savetujete da ne placaju struju jer dug zastareva za godinu dana.Uvek se sve lomilo preko sirotinje, dok neko ne razbuca tu mafiju.

Marko

pre 11 godina

Neka naplate dugove bogatima, neka smanje broj neradnika koji primaju platu, neka dovedu strane revizore koji ce otkriti svaku malverzaciju gde sve "curi" novac (afera Kolubara je samo jedan deo), neka ne sponzorisu sportiste, a sirotinju neka ostave na miru.

xsenija

pre 11 godina

pre nego što pošaljem komentar pišu mi neka pravila govor mržnje itd....ali vi koliko mrzite građane to nemože da se više meri rečima svaka vama upućena reč je blaggonaklonost u odnosu šta vi radite ovoj državi,nama građanima Srbije

jo

pre 11 godina

Klasičan demagog.Jer od te razlike koju traže 70% će otići na plate,štampanje diskova,tervenke,sponzorisanje propalih klubova,one da ne pišem " igre " radnika,banje,letovanja,seminari.A onda za godinu dve opet kuknjava treba nam još.ja imam jedan lokalčić gde mesečno potrošim 140 dinara struje a račun mi 600 dinara.Pa direktore gde idu mojih 450 dinara kad ne kupuješ opremu.što ne kažeš moja plata je 300,ako smanjim za 100 to je 12x100000=1200000 pa ćemo kupiti opremu za to

sasa

pre 11 godina

znam da ovaj entitet koji se naziva srbija (sa preambulom ili bez nje, nebitno), je puna kojekakvih njuski, poltrona, i ostalih zivuljki, i znam da ovaj entitet nema veze sa kulturnim i civilizovanim svetom, ali zamislimo da smo pretendenti za eu, kao sto se tadic i ostala kamarila hvale po vasceli dan.
e, zamislimo sad neku osrednju drzavu u toj eu, i zamisilimo da neki sluzbenik iz te draze da izjavu u medije da nesto treba da poskupi 80%? to jednostavno je toliko maloumno da ne bi trebalo komentarisati. e, sad, idemo dalje, zamislimo da prosecni stavnovnik te iste drzave u eu daje 25% primanja na racun za struju i 35% primanja za komunalije???
zamislimo sada da se taj iznos poveca na 35 do 40% prosecnih primanja????
zamislimo da ti racun za struju iznosi x dinara, a stavke u njemu koje su najobicnijije nebuzloze (citanje struje, naknada za ovo, naknada za ono iznosi 40% tog racuna)??
moj ozak jednostavno nije podesen za takvu kolicinu gluposti i lupetanja da jednostavno, nemam komentar.

ded

pre 11 godina

On objašnjava da to mora da se dogodi da bi Srbija i dalje imala dovoljno najjeftinije električne energije u Evropi.
Sve to mora da se dogodi da bi zaposlili jos jedanaest hiljada partijskih poslusnika preko onih 11 hiljada viska koji vec rade.

Mihajlo

pre 11 godina

Pre poskupljenja potrebno je da se kvalitet energije i kvalitet usluga podigne za 100 %. O gubicima energije menadžment EPS-a samo deklarativno priča. Opraštaju se milioni posrnuloj privredi, opraštaju se milioni određenim privatnim preduzetnicima zbog nerada u EPS-u (a možda zbog korumpiranih kadrova koji misle da su bog i batina).

x-men

pre 11 godina

Plata mora da ode gore 300% ako struja poskupi 80% .... Boze pa dal sete vi normalni, imate li vi mozga u EPS-u??? Zivimo na ivici siromastva a vi cete jos da nas UKOPAVATE....... NEMOGU DA VERUJEM U KAKVU DRZAVU ZIVIM!!!!!!!!!!!!!!!

nije

pre 11 godina

Povecanje struje od 80% nije preveliki atak na budzet gradjana rece ovaj ceveculjak verovatno misleci na sebe i svoje kolege u EPS-u koji svi zajedno sa svojim prmanjima predstavljaju drzavu u drzavi. Kada ce da se izvrsi vec dugo najavljivana privatizacija EPS-a pa da se raskrinka i ovaj lopovluk ka i u NIS-u ??

pplfromns

pre 11 godina

pa da i dalje finansirate estradnjake i trosite milione na tv reklame? ne bi imao nista protiv da ste te pare dale u humanitarne svrhe...

Vuk

pre 11 godina

"što ne bi trebalo da bude veliki namet na budžet građana, donelo EPS-u oko 600 do 700 miliona evra prihoda za nove blokove" - Izmusti od naroda 600-700 miliona evra je nešto što narod neće ni osetiti. Što bi rekao moj otac - Pala muha na međeda.

duki

pre 11 godina

Izgovara recenicu da poskupljenje mora da iznosi 80%, kao da kaze 0.8%. Dva evrocenta po kWh nije veliko opterecenje za budzet gradjana jer gleda po sebi. Njemu na njegovu platu takvo poskupljenje i nije primetno. Gradjani koji imaju plate daleko, daleko,... nize nego ovaj gospodin, panicno pocinju da gase sve sto radi na struju i na pomen poskupljenja, a kamoli na poskupljenje od 80%. Stedite gospodo iz EPS-a, smanjite plate, naplatite dugovanja. Nemojte ljude da derete kamatama cak i kada nemaju dug. Omogucite siromasnima i ugrozenima da dug plate na bezbroj rata, onako kako im prihodi dizvoljavaju, po malo, ali da plate. Naplatite velikim, zasticenim duznicima, kojima ne pada na pamet da plate i najmanji deo duga. Posaljite svoje bahate uterivace dugova na edukaciju kako se razgovara sa ljudima, jer vecina duznika ne placa struju zato sto nema odakle, a ne za to sto nece. Oni koji nece da placaju iz bahatosti i hira, treba napasti iz svih raspolozivih oruzja i uterati im te silne milijarde duga. Samo tako bi dobli nove blokove, nove kapacitete, vecu proizvodnju.
Najlakse je ovako. Cuvamo "socijalni mir" tako sto onima koji se izivljavaju ne naplacuje mo struju, a raji iskljucujemo i xs dug od par hiljada.
Da li sam ja nenormalan, ili Vi i Vama slicni, g-dine direktore EPS-a? Ocigledno ja jer smatram da se ponasate kao da Vam je EPS dedovina, pa mozete da radite sta hocete, ali samo preko ledja gradjana.

Sale

pre 11 godina

Ovaj stvarno nije cist. Po njegovoj logici ljudi bi trebali polovinu svoje plate da daju za struju. Odakle ce to ljudi platiti? Ni ove sad cene ne mogu da proprate a on bi da duplira.. Predlazem otkaz njemu i apsolutno svakom radniku, raspisivanje novog konkursa i primanje normalnog broja radnika sa platama koje ce pratiti stanje u drzavi.

ALOOOOO....COVECE

pre 11 godina

kao sto rece citalac jedan da zivi u Nemackoj i potpuno je u pravu...i ja sam u Austriji za stan od 95 kvadrata koji je pun elektrike i uredjaja platim 60-70€ ali koristim non stop a u Srbiju dodjem na dve nedelje ni u pola nemam uredjaja i opet racun bude isti kao u Austriji....pa koga bre vi lazete gospodine nije narod glup...nijie

z

pre 11 godina

Mogu oni da povecaju cenu toliko, ali em sto gradjani nece imati da plate, em sto ce privreda biti ubijena tolikim poskupljenjem. Tako da ce ili biti u najgorem slucaju ekstremna stednja (sto ce rezultirati time da im se nece ni isplatiti da proizvode struju) i daleko vise kradje struje, ili ce doci do totalnog raspada privrede u najgorem. Neka oni prvo provere koliki imaju visak radnika i neka te sto nisu sirotinja iskjuce.

Ajde malo logike

pre 11 godina

Kada dodje do restrikcije svi onda pljujete drzavu. da li od vas neko razmislja koliko kosta remont TE Obrenovac. da li od vas neko razmislja koliko kosta tekuce odrzavanje HE Djerdam i Perucac. Po proizvodnji struje uz takve potencijale na poslednjem mestu u Evropi. A zasto.zato sto je svaka vlada na struji kupovala socijalni mir.Struja treba da kosta koliko o treba da kosta. Koliko je struje vezeno ove zime kada je zima bila jedna od najjacih u poslednjih trideset godina. U Okolini Beograda se kuce od 500 kvadrata greju na struju jer je najjeftiniji enegrgent. Oko mene dva solitera uvece svetle kao bozicna jelka. U Svakom stanu sve sijalice upaljene. Niko u Evropi ne ceni energiju kao srbi. Socijalne karte treba uvesti a svi ostali placanje racuna koliko potrose. Narod pusi dve pakle cigara dnevno puta 30 dana a tesko mu daplati racun za struju od 3-5 hiljada dinara

Branislav-Novi Sad

pre 11 godina

Plate moraju porasti 200%.

Imam ja jedan dobar predlog. Hajde da sve cene u Srbiji podignemo na evropski i komercijalno odrziv nivo, ali da podignemo i plate zaposlenih u firmama koje imaju evropske cene na evropski nivo. Hajde da svedemo broj drzavnih sluzbenika na komercijalni i evropski nivo kao i broj zaposlenih u javnim preduzecima. Hajde da nateramo javne sluzbe da rade efikasno kao u Evropi i da sistem kontrole i transparentnost budu kao u Evropi.

Andrej

pre 11 godina

Ovaj čovek nema dodira sa realnim zivotom zajedno sa onim ekonomistima koji predlazu PDV od 25%... Sta više da uzmu od ovog napaćenog naroda... Koliko će da me košta burek do kraja, ili će i on postati luksuz?

S

pre 11 godina

Zasto ste sponzorislali FK Partizan? Koji je uopste interes da jedno ovako javno preduzece sebe reklamira na dresovima kad nema govora o prodaji istog? Cemu reklama? Koja je to Vasa konkurencija u Srbiji? Ko je to od Vas pametnih glavonja smislio? Budete li povecali cenu struje, ja Vam garantujem da cu se ponasati kao ljudi koji godinama ne placaju struju! Dakle, krascu struju bez problema!

Stefan

pre 11 godina

Da li je ovaj covek normalan? Kaze da ovoliko poskupljenje najveropvatnije nece biti namet na budzet gradjana.Da li je on svestan da veliki broj ljudi u Srbiji radi za platu od 25000 dinara mesecno? Na toliko poskupljenje dodajte i veci pdv i ima da placamo struju 6000 dinara mesecno i to leti,a kad struja poskupi,poskupece i sve ostalo.Pre nekoliko dana "strucnjaci" fiskalnog saveta preporucili su povecanje pdv-a,povecanje poreza a sami primaju plate od 2000 eura,ma divota.Nego ko ce da odgovara zbog toga sto je Srbija dospela u ovakvu situaciju? Sve vise kruze price da Srbiji preti Grcki scenario.I pored svega toga,ovi politicari koji su doveli Srbiju na rub bankrotstva,se i dalje guraju i koprcaju ne bi li opstali na vlasti,kao da im od toga zivot zavisi,verovatno da bi dokrajcili Srbiju,a posle ce sigurno da zapale u neku egzoticnu zemlju.

Аца

pre 11 godina

Када је Кори Удовички пре 12.г. слетела на сурчински, још на склинама изјави: МОЈ ПРВИ ЗАДАТАК ЈЕ ДА РАЈИ ОБРАЗЛОЖИМ ЗАШТО ЛЕПЕТРИКА МОРА ДА ПОСКУПИ, није слагала, само је заборавила да да каже ко је задао тај први задатак? ММФ. А покојни премијер Ђинђић једном изјави како му је у то време био највећи успех, како се код ММФа изборио за минимално поскупљење, према томе Марковић боље да ћути и ужива у благостању о којем његови судржављани могу само да маштају. Трућа о нечему о чему не одлучује, колико и његова кафе куварица.

novosadjanka

pre 11 godina

Predlažem gradjansku neposlušnost, niko, ama baš niko, da ne plaća struju, pa da vidim da li će moći sve da nas isključe.
SRAAAAAAM IH BILOOOOOOO!!!!!

zika slika

pre 11 godina

Koja stranka je ovog postavila da bude direktor? On se bavi privatizacijom, pa mu jos smeta usitnjen profit jer nece on profitirati na tome nego obicni ljudi, neka se covek bavi time kako da ujednaci plate u svom preduzecu sa platama u Srbiji da ne bi narod morao da placa struju sve skuplje. I neka naplati struju od bogatih sa Dedinja umesto da iskljucuju struju siromasnima.

delta

pre 11 godina

Ja struju ionako ne plaćam odnosno plaćam je ali na kašičicu a sada ću tek da je plaćam na pola kašičice i ne možete mi ništa...

Odnosno možete ali to nije za javnost...

vladimir

pre 11 godina

gospodine direktore, javno te pitam, jesi li ti lud zaista ili se samo praviš lud? 80 odsto je nenormalno poskupljenje. zbog izrečenog, vlada treba da te smeni, iz razloga neuračunjljivosti, zbog izjave koja uznemirava stanovništvo u ovo krizno vreme, kao I zbog izazivanja panike kod poštenog naroda koji, u ovom trenutku, jedva sastavlja kraj sa krajem. u trenutku kada veliki sistemi duguju milione, a običnim ljudima se isključuje struja zbog duga od par hiljada, vaša izjava je izuzetno štetna, preteća, I veoma opasna po zdravlje ljudi, naročito onih sa visokim pritiskom i lošim srcem.

Relja007

pre 11 godina

Stvarno nekaoiram zasto poskupljuje struja, a 90 % burzuja ne placa struju uopste. Ova drzava je strvarno pukla po svim savovima. BICE OVDE OPET REVOLUCIJE !!!!

djuric miodrag

pre 11 godina

Zasto bi mi kroz cenu struje placali vasu nesposobnost da organizujete proizvodnju i distribuciju el.energije na racionalan i efikasan nacin.Izrael proizvodi priblizno istu kolicinu el.energije sa 10 puta manje zaposlenih.Zasto bih ja, nezaposlen i bez primanja cuvao socijalni mir vasih prekobrojnih radnika ,razne Uskokovice ,kolubarce itd.

peđa

pre 11 godina

Iskreno slažem se sa nekim ovde odgovorima.Niš ne plaća struju tj 80% njih isključite ceo grad ako treba! Vi gospodo iz EPS-a imate podatak ljudi koji su redovne platiše i hoćete od njih da uzmete pare a ljudi koji ne plaćaju kao nemaju pa stavljate na dug.Imam prijateljicu živi u Kaluđerici ima dug preko 2000 eur za struju i baš je briga da plati niti ima odakle a takva je cela opština!Bolje gospodo uradite nešto o neplatišama.Ja sam redovan platiša a šta bi se desilo da ne platim 2-3 računa? poslali bi ste čoveka da mi isključi struju!!! Jednostavno hoću da kažem hoćete da uzmete pare od ljudi koji redovno plaćaju račune a ovi koji ne plaćaju samo im nabijate kamate,a znate da prosečno domaćinstvo u ovoj krizi nema da plati račun preko 2000 eur,što znači gasite struju i gotova stvar.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ovaj da kazem gospodin je zaboravio ili nije ni znao da je svima zaposlenima od licnog dohotka ne dobrovoljno vec nasilno,oduzimano za izgradnju hidro centrala pa i Djerdapa pa se pitam ciji je onda EPS,i ko direktorima partiskim daje za pravo da se ponasaju kao da je to njihovo licno vlasnistvo?.

prof IG

pre 11 godina

Vise gradjana se okupilo juce ispred svojih televizora i nakon ove antologijske izjave podbulog direktora, odmah izjavilo da treba plate da im se povecaju bar za 90% u naredne dve godine!
Sta cemo sad?

Milutin

pre 11 godina

Koliku platu vam ima kafe kuvarica? 60 ili 70 hiljada? Da smanjite plate 5% svima u EPSu i eto vam novo postrojenje. Nema u ovom drustvu ni S od socijale. Bitno je Dragomire da ti inkasiras svakog meseca 500 hiljada, sto je prosecna plata u Srbiji. More znam ja sta bih s takvima.

miki

pre 11 godina

Svuda na zapadu, korisnik koji trosi mnogo struje se stimulise i dobija bolju cenu kako trosi vise. Samo kod nas se isti kaznjava i omalovaza.

Ekipa

pre 11 godina

Neko je lepo napisao, neka preduzeca bliska vlasti duguju milione, dalje, pouzdano znam da je eps potrosio 20 miliona na nabavku vina za poklone, takodje vi i dalje sponzorisete sportske klubove, i pevace. Ako poskupi toliko necu je placati, prvo vi gospodo prestanite da kradete, perete pare i prestanite da se ugradjujete.

Lesa

pre 11 godina

Stalno pričaju o ceni struje u evropi, koliko znam tamo nema crvene, plave zone, tamo platiš koliko potrošiš. Kad udjem u crvenu zonu a retko ko ne ulazi onda plaćam skuplje od bilo kog u regionu. Da ne pričam o RTS preplati.

Boban

pre 11 godina

Mr.Procenat
prvo, zna se ko je ciji kadar...
drugo...bandere
trece....servisi
cetvrto...savetnici
peto.....studije o izvodljivosti...
sesto...napon
sedmo...hocete jos...?
osmo...ajde prestanite da nas lazete i kradete...
cak i onaj ko te zna ne bi te skupo platio....zna da ne treba!

Mracne 10-e

pre 11 godina

Pomislice neko neuk da narode nisi glasao za dalju jahadbu sebe samog od iste ekipe nego za nekakve promene i nove ljude pa se sad revoltirano bunis. Neg sta nego da treba da povecaju cenu da bi finansirali prazan budzet. Da nisu stvorili neku privredu pa da imaju od cega drugo da ga pune? Naravno da treba da nas jasu jer ste vi to i trazili, jahacinu.

magma

pre 11 godina

o tome raspravljate a o podizanju plata i ne razmišljate kakvo ste vi zlo za Srbiju samo gledate svije interese kao da nepostoji nijedan građanin u ovoj zemlji

spartak

pre 11 godina

Ja samo imam tolko dodati da ako bi u nasoj lepoj drzavi svi zakoni bili jednako tretirani za sve onda nebi se oni hvalili stime da su izkljucili nekoga za 1000 din. a one potrosace koji duguju i po milione din. ne SMEJU , jer od te duznike kad bi se uteralo sva dugovanja mozda nebi trebalo da se digne cena 80% bilo bi dosta i 30 ili 40 %. Jer ovako posteni platise placaju sa poskupljenjem zajedno i dugovanje ONIH POVLASCENIH >POLITICARI MALO BOLJE RAZMISLITE ....

stimpi

pre 11 godina

ovaj lik se hvalio profitom od 200m evra kad su ga pitali o ugovoru sa zdravkom colicem sa tolikim profitom ne vidim da cena nije ekonomska ili nas je lagao da imaju profit

tijana

pre 11 godina

eps mora da smanji broj zaposlenih, pa onda da naplati dugove, pa tek onda da razmislja o tome da udari stanovnistvo po dzepu, sramota!

sasa djole

pre 11 godina

Nista cudno,pljacka gradjana se nastavlja ali sada ce to biti u mnogo vecem obimu....sramota...ima li kraja ovome...DOKLE VISE?

nismo budale

pre 11 godina

Ovo je drzava u pokusaju a dijagnoza je da joj nema spasa. Skresi plate svojim zaposlenima, i molim te pocni od svoje, zatim otpusti realan visak zaposlenihi nece biti potrebe ni za kakvim poskupljenjem. Bolje ti je tako jer mi ti necemo platiti tih 80 posto, budi siguran u to. Naplati od svojih sefova - tajkuna i "privrednika" koji imaju blanko kod tebe!

z

pre 11 godina

Zasto da poskupi 80 %? Da bi podigli ionako jake plate u EPS-u.Izmisli su neke stavke u obracunu(naplata na merno mesto)za struju kojih nema ni u S.Koreji,a sa druge strane obavezno iskljucuju struju bedi koja nema ni za hleba dok bogatasima koji su duzni ne iskljucuju!

Shonke

pre 11 godina

Pa kada bi naplatili bar pola duga (450milion eur) mogli bi da sagradite novi proizvodni kapacitet poput TENT-a. Ali lakše je naplatiti od građana povećanje cene nego lopovima račune za utrošenu struju.

Bg Dripac

pre 11 godina

Stari komunisticki fazon koji pali ko naroda...puste buvu kao sad 80% i onda se nadje neko iz vlade i presece na pola i tako opet prodje stari fazon kod napacenog naroda.

E9

pre 11 godina

Србија добија 60% електричне енергије из угља, а нисмо отворили ниједно рудно поље у претходних 10 година, иако угља има.
Ми можемо да уштедимо на енергетској ефикасности најмање 20%. Можемо у наредне четири године да будемо земља која ће производити довпљне количине енергије за сопствене потребе, а да онда размишљамо о извозу изградњом нпр. једне хидроелектране Ђердап 3.
Све ово може само да уради СНС,јер за толике године ДС је само продавао ресурце. Онда нам производе наплаћују дупло и тродупло.

Pera Kojot

pre 11 godina

E pa prijatelju, sad kada si video kakav je stav naroda prema toj vašoj računici, ja predlažem da sednete, malo bolje razmislite i smislite ponovo!

Doc Holiday

pre 11 godina

tih 600-700 miliona evra mozete nakupiti i tako sto bi smanjili vasu administraciju a bogami i same radnike jer ne retko vidjam da njih 6-7 popravljaju bandere- gde njih 3-4 rade a ovi drugi zevaju.. Sa sve ciljem da bi partije imale glasacku masinu...
a sledecih 600-700 miliona evra mozete nametnuti od onih sto duguju milionske sume a ne placaju jer pripadaju nekoj od "vasih "... A jurite da iskljucujete sirotinju ako mu ostane duga 2-3000 dinara...
sa ove dve stavke bi imali da napravite kompletan vetropark u Vrscu i okolini..

zoran

pre 11 godina

SA PREMIJEROM KOJI JE REKAO DA NECE DA BUDE, SA VLADOM KOJU PLANIRA DA FORMIRA NIJE NI CUDO DA VEC I SAD NIJE POSKUPELA ALI IMATE GRCKI SCENARIO SAMO STO MI NISMO GRCI ONI VISE VICU I GALAME PRAVE GALAMU KOD NAS NE BITI JOS GORE NARODU JE DOSTA PA ZATO SU I GLASALI NA IZBORIMA ZA PROMENU VLADE A ONO OSTA ISTA A IZGLEDA DA CE BITI JOS I GORA

Milko

pre 11 godina

Naravno da mora.
Treba održati te plate i gomile stranačkih zaposlenika.
Vidim i da "električari-banderaši" Boga mi kaskaju za hirurzima, mislim ne mnogo ali kaskaju.
A nekada to nije bilo tako.

Munjica

pre 11 godina

Ovo je fora...oni kazu 80%,svi polude,onda oni poskupe 40% (kao sto su i mislili), i niko se ne buni,jer kapiraju da su bolje prosli, a u stvari i to poskupljenje je sumanuto..

Alex

pre 11 godina

Slažem se da je cena KW niža nego u drugim zemljama, ali se zato kod nas naplaćuju ddoatni troškovi kojih nema u tim zemljama (npr.angažovana energija i sl.). Ukinite te gluposti i kažite koja vam je cena KW da bi smo prostom matematikom znali koliko treba da platimo svakog meseca. Voleo bih da mi objasne po kojoj metodi dobijaju cenu koju porede, jeftinu ili skupu, plavu, zelenu ili crvenu zonu... Šta uopšte porede? I pre poskupljenje prvo da otpuste polovinu skupo plaćenih (ne)radnika.

realno

pre 11 godina

Radnicke igre?
Vozikanje kolima o trosku firme?
Raspinistvo u istoj toj Elktroprivredi ?
Evo ja se nudim da budem direktor i garantujem vam da cu smanjiti troskove za 33%. Sto bi nam dalo dodatne investicije.

гром

pre 11 godina

Е па ово сми ми заокружили!
Заокружили и заслужили!
Лаку ноћ моја вољена Србијо!

pegasus

pre 11 godina

Cuj sitnica 2 evrocenta po kilovatsatu. Pa to je na oko 350 kilovatsati samo 700 dinara mesecno poskupljenje. Sitnica mozda za doticnog "gospodina direktora" (voleo bih da znam kolika su mu primanja, kad tako javno nastupa) a za obicne gradjane jos jedan namet pored mnogih drugi. Naravno to se samo dodatno da poveca cene drugih proizvoda. U svakom slucaju SITNICA. Necemo ni da osetimo. GLUPOSTI.

Nikola

pre 11 godina

"Eps iznajmljuje bandere kablovskim operaterima"
Kablovski signal ne može da se prenosi pored visokonaponske struje ni sa debelom izolacijom zbog indukcije. Razmisli malo o tome.

zoccy

pre 11 godina

Sa zaljenjem moram da konstatujem da u EPS-U POSTOJI LOPOV ILI VISE NJIH! tO JE PRVO STA TREBA DA SE ISTRAZI, A ODMAH ZATIM TREBA DA SE OBAVI PROCENA ILI BROJA ZAPOSLENIH ILI VISINA NJIHOVIH LOICNIH DOHODAKA, A POSTO DRZAVA ( KOJA U SVOJIM REDOVIMA IMA LOPOVA ILI VISE NJIH) KROZ DOPRINOSE MOZE DA OBUZDA EPS, NEKA TO I UCINI. CIK AKO SME!

rocker

pre 11 godina

A sto smo se sprdali crnogorcima sto je njima struja poskupela 15%,ahahahha?Alo Srbija ima najvise hidro potencijala,najvise rude,i opet ce imati najskuplju Struju u regionu.Pa da li je to moguce?Hrvati zavise od uvoza struje,onolika zemlja ali bas imaju malo pontecijla za proizvodnju elektricne energije.Crnogorci imaju bar nesto Pljevlja i Pivu sa velikim pontecialom Moracom,Bosanci takodje Tuzlu cini mi se?A mi koliko termo elektrana imamo,ej Djerdap?MISLIM SRAMOTA ,STO JE MNOGO MNOGO JE!!!

Влада

pre 11 godina

Наплатите од неплатиша,наплатите од ових што краду,и смањите лоповлук у својој фирми па да видиш како се има пара.А не да се све као и обично пребија преко леђа редовних платиша.

maksa

pre 11 godina

e sto mi je zao sto nemam sopstvenu kucu da ceo krov poplocam s foto celijama da jednom za svagda lopovima kazem zdravo! time nebih placao ni rts pretplatu lopovima!

dr!

pre 11 godina

Kada neko ne plati dug godinu dana, nakon te godine dug mu se brise, a procenat svaki gradjanin dobija da plati za tog sto nije platio, da je l' te, EPS ne bi gubio! Proverena informacija.

uvek posteni n.....

pre 11 godina

pa vi naplacujte tima sto neplacaju ispada da duplo vise njih nisu platili nego sto jesu naplatite svima i mocicete jos da pojeftinjate struju a ne da derete nas sto placamo redovno dokle bre ovo gde jos to ima u svetu a da mi nijsmo svet izvinite !!!!!

snezana

pre 11 godina

pre pet dana dolazio nam rodjak iz Nemacke. oni placaju oko 220 evra mesecno struje,tanarinu 800 evra za petosoban stan sa dvoristem, u stambenoj zgradi.imaju primanje on i supruga oko 7000 evra,za hranu i troskove telefona im ne odlazi vise od 400 evra mesecno,hemija i garderoba oko 500... njima ostaje 5000 evra mesecno za sva druga zadovoljstva! toliko o najjeftinijoj struji u evropi! i samo mi nije jasno da svi ponavljaju da su postrojenja stara 40 godina! pa da li mi treba to da radimo. recite,sto je napravio Tito to i imamo!

mary

pre 11 godina

Kad budem imala francuski minimalac od 1100 eura platicu vam struju i to bez naknade za merno mesto jer mi vi niste kupili brojilo i stavili u kucu, ni ti cu placati naknadu za nekakvu snagu niti tv preplatu za televiziju koju negledam, resite realan problem pljacke koju eps sprovodi neka krivci odgovaraju, a tek onda mozemo da pricamo o ceni!!!!

yo

pre 11 godina

Ima dosta glupaka koji pisu da je u Evropi(Nemacka,Francuska..)struja skuplja 4-5 puta nego kod nas..U istim tim zemljama su i plate toliko vece..

Zagor

pre 11 godina

Šta kažeš, male vam plate u EPS-u (Sekretarice 500€, http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=01&nav_id=495916 )?

slowhand

pre 11 godina

Struja mora da poskupi, da bi bila jeftina... Bolje plaćati 9EC nego, duplo, ukoliko budemo morali da uvozimo... Februar je EPS koštao bar 200 milki evra, a od 1987. nije napravljen ni jedan novi blok... To je surova istina i ne treba mešati babe i žabe... Nađite šta je Marković pre 1,5-2 god. govorio za socijalu... Niko neće da napravi socijalne karte...

URANIJA Kozmidis-Upr. za skladišt. RADIOAKTIV. otpadom I OPASNIM MATERIJAMA

pre 11 godina

Ovaj dingospo ispriča sve što je imao, i ja tu ništa ne bi dirala. Čekam samo da se uskoro oglasi kolega MRAKIĆ kako bi autentičnim argumentima potkrepio njegovu izjavu.

Milan

pre 11 godina

Ovo sve me podseca na onog direktora EPS-a iz vremena Slobodana Milosevica, koji je nakraju covek imao 32 stana u vlasnistvu. ********

lazar

pre 11 godina

ljudi moji,mogu oni da dizu sta god i koliko hoce,ali ja mislim,da ce narod reagovati,jer mirni protesti su dozvoljeni,tako slabo zivimo da nas briga za sve,ali na kraju,i bez struje se moze,ali glad je opasna stvar,najbolje se zivelo i postovalo,kad je bijo fenjer ili sveca taj energent,kad su dosli internet,mobilni telefoni i iz EU su nam uvezli otrove,sa kojim se truju deca,tu je pocelo propadanje balkanskih zemalja,kod Tite se znao red,nismo bili gladni,posla je bilo,ali niko na birou za zaposljavanje,odtkad ode on,propade sve,to su nepobitne cinjenice

maksa

pre 11 godina

g-dine Markovicu, bolje bi bilo da naplatite dugovanja jer se startovao sistem uterivanja dugova! takodje bi trebalo da napravite takav sistem naplate da 100% zaradjenog ide u elektro mrezu a ne u punjenje budzeta!

Ozlojeđeni

pre 11 godina

(NRW, 17. jun 2012 11:17)

U pravu si da je dobro što u današnje vreme postoji internet. Zahvaljujući tome se može za nekoliko sekundi pronaći cena struje u Nemačkoj, koja iznosi prosečno 23 centa za kilovat čas, što je 4,5 puta više od trenutne cene u Srbiji. Tvrdnja da je struja u Srbiji skuplja nego u Nemačkoj je smešna, a razlog zašto u Srbiji plaćate 100 evra mesečno za struju je taj da imate 30 godina stari zamrzivač i frižider i grejete zimi kuću na struju.

a2

pre 11 godina

Čudno kako se ideje nauke zloupotrebe. Sve iz te oblasti što je ljudima trebalo olakšati život (struja, telekomunikacije, transport, znanje uopšteno) su neki izokrenuli pa sada radimo za to.

Pera ložač

pre 11 godina

A zar nije logično da prvo naplatite tih 90 milijardi duga ili da tim dužnicima prekinete dotok struje da iduće godine nenaplaćeni dug ne bude 180 milijardi?

Racha

pre 11 godina

Naravno, čim moja plata poraste 1080% da bih mogao da podmirim sva vasa "opravdana" poskupljenja.

Molim odgovorne da mi toliko povećaju platu - i to ne u cilju ličnog bogaćenja vec da mogu da odgovorim na potraživanja države preko monopolskih usluga koje mi pružaju.

Unapred zahvalan,

uredan poreski obveznik sa uredno izabranim lekarom!

Milord

pre 11 godina

Svi komentari koji se odnose na bahatost i rasipnicko ponasanje rukovodstva EPS-a su na mestu ali to ne znaci da cena struje ne bi trebalo da ide gore. Mi nismo izolovano energetsko ostrvo vec mala zemlja sa najnizom cenom u okruzenju i sa takvom cenovnom politikom nije moguce uspesno poslovati na trzistu.

Malo realnosti

pre 11 godina

Gospodo, struja nije socijalna kategorija. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja elektricnu pretvara u toplotnu.. Narod se grekje na struju jer je jeftinija od drva i uglja. narod se dogreva zimi. Srbija nije 50 godina ulozila ni paru u energetski sistem.. U Srbiji je struja za domacinstvo skuplja od struje za privredu. U Srbiji svi placaju istu cenu struje.Oni koji imaju i oni koji nemaju. U Srbiji treba napraviti socijalnu kartu i za socijalne slucajeve gradovi ili drzava treba da subvencionise. Inace energetski sistem nam jeu raspadanju

dragan ns

pre 11 godina

pa naplatite od tih bogatasa sto ne placaju struju pa od toga ulazite u dalje obnavljanje zastarelosti elektrosistema a ne da dizete cenu struje pa mi koji vam redovno placamo da mi to jos izgradjujemo, ako tako bude onda vam niko nece placati struju, redovne platise ce postati sirotinja pa nece imati odakle a ova banda vam opet nece placati, onda ste pukli skroz, necete imati ni za svoje bedne plate od 80 000 din

koja je pogresna politika u svim granama industrije ili privrede vodi u ovoj drzavi majko moja.... svi teraju vodu samo na svoju vodenicu...

Igor

pre 11 godina

Ne mogu da se nacudim kada neko kaze da poskupljenje struje od 80% nece imati veliki efekat na zivotni standard gradjana, pogotovo ako se uzme u obzir da je cena vec sada previsoka za vecinu.

Kao komentar na to da je cena struje najniza u Evropi mogu da kazem sledece. Zivim u Svedskoj i cena struje koju ja placam je trenutno oko 3 evro centi po kWh. Na to dolazi gomila poreza i dadzbina na zelenu energiju i slicno pa finalna cena biva oko 10 evrocenti po kWh, nivo koji deluje kao cilj EPS-u. Medjutim s obzirom da EPS funkcionise po nerealnim uslovima (gde je uglaj u principu u njihovom vlasnistvu, citaj besplatan) i gde porezi (sem PDV-a) i subvencije na zelenu energiju gotovo da ne postoje mnogo je realnije da im orijentir bude cena od 3 evro-centa.

Takodje je po meni krajnje bizarno teziti izjednacavanju sa cenom od 10 evro-centi, kada se uzme u obzir kakav je zivotni standard gradjana i njihove plate, jer cenu treba odredjivati tako da bude dostizna za normalnog potrosaca, nesto od cega se mi po meni ubrzo odaljavamo.

Teniserska država Srbija

pre 11 godina

Poskupljenje sa 5 na 7 evrocenti iznosi 40%. A onih dodatnih 40% verovatno je patijski reket oko koga se sada cenkaju, pod nazivom "programski ciljevi".

Milan

pre 11 godina

Kako je ovo moguce kad je pre 1 dan bila vest
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=15&nav_id=618746
?
Jel to dovoljan dokaz koliko se Vojvodina skrnavi?
Povecajte struju Beogradu i Srbiji jer Elektrovojvodina posluje u plusu!!!

true

pre 11 godina

Treba da poskupi struja, i da se uvedu razlicite tarife za gradjane sa razlicitim primanjima, jer ja razumem, ako zelimo da napravimo od EPS-a upsesnu firmu, cena struja ne sme biti socijalna. MEDJUTIM, prvo treba da se izvrsi reforma kompletnog EPS-a. Ko radi radi, ko ne radi napolje, ko radi a ne radi dovoljno plata da se smanji, ko radi ko crnac plata i da mu se podigne ako treba. E tek posle takvog reza onda moze da se prica o poskupljenju struje. Gdin direktor je zaboravio da kaze da pored sistema koji je dotrajao dotrajali su i radnici. Prosecna starost radnika EPS je oko 58 godina. Dakle treba malo kadrove podmladiti. Elem, Telekom je uspesnija firma od EPS-a ne zato sto Telekom ima neki bolji menadzment (sve je to drzavna kaca), nego zato sto Telekom ima ekonomsku cenu usluga (imamo najskuplju mob telefoniju u regionu, a i najskuplji internet u odnosu na kvalitet), a EPS ipak ima socijalnu cenu svojih usluga. Tarife su potrebne jer istu cenu struje po kWh placa moj deda koji ima dve sijalice i sporet, i jedan Miskovic koji ima 30 soba u kuci. To treba da razdvojiti. Cena struje dakle treba da bude mnogo veca, a da onda drzava iz tih pluseva koji bi se napravili subvencionise cenu struje onima koji stvarno tu skuplju cenu struje ne mogu da plate. Sa druga strane, onda bi mozda mnogi malo vise stedeli tu struju, pa bismo imali i za izvoz (ziveo sam u Nemackoj, verujte mi, mi Srbi mnogo trosimo struju). Sve je to vrlo prosto samo treba volje.

Dimnjačar

pre 11 godina

Građane ne zanima šta bi vi željeli, nego jel moguće.
1. Kažite narodu koja je prosečna cena kilovatčasa koju ste obračunali domaćinstvima, a koja privredi. (obzirom na blok tarife i razne obračune u sektoru privrede)
2.Kažite kada ćete prestati sa politikom da uredni platiše finansiraju one koi godinama ne plaćaju nego se nihov dug topi kroz reprogram i inflaciju.

Kad ovo saopštite javite se da se priča o ceni , a struja je nevidljiva roba još od Slobodana Miloševića pa se izvozi , a narod trpi redukcije i.t.d.
U vašoj firmi malo bi bila jedna 6.Lička nego bi trebalo šest.

Mitar Kirov

pre 11 godina

U redu, neka poskupi 80%. I neka se onda povećaju i plate u EPS-u za 80%. Ali neka onda za te neradnike u EPS-u, kojih ima preko broja najmanje pola, poskupi hleb sa 44 dinara na 1 EUR, neka im poskupi grejanje na 2 EUR po kvm, neka ih šišanje kod berberina košta 10 EUR, neka plaćaju mleko 1,2 EUR, porez na imovinu godišnji neka im bude 80% veći, popravka zuba neka ih košta 100 EUR, voće u sezoni neka plaćaju po 2 EUR, a van sezone po 4 EUR, itd... Dakle, staviti im oznaku EPS na čelo pa čim im čitač na kasi očita čiji su žeži po njima. Sram ih bilo, da ih bude

ja sam samo realan

pre 11 godina

Najbolje da bude sve za dzabe. Hleb tri dinara, litar benzina 10 dinara, komunalije na mesecnom nivou sa grejanjem 1000 dinaraa svu razliku do cene kostanja da placa drzava a plate i penzije u proseku 600 evra a struja na mesecnom nivou za stan od 60 kvadrata 500 dinara. To nije ni u Kim IL Sungovoj Koreji i Mao ce Tungovoj Kini. Grcka koja nije nista placala, nije biloPDV-a Fiskalnih racuna, ziveli na kreditima dosla do bankrota.Voleo bih i ja da imam penziju 2000 evra ali malo morgen. U Srbiji vise penzionera od zaposlenih. U Norveskoj najvecem proizvodjacu elektricne energije u Evropi placa se onoliko koliko kosta. Struja , gas i benzin nisu socijalna kategorija. Sve nas to pogadja ali tako mora. Ne moze drzava da placa vise socijalni mir. EPS u buli, toplane u buli, Srbijagas u buli. Rerganizacija poslovanja treba ali to nece poboljsati ukupan zivot u Srbiji..Unistili nas krediti za kupovanje socijalnog mira

Bang bang

pre 11 godina

@(Ajde malo logike, 17. jun 2012 15:38)
"Narod pusi dve pakle cigara dnevno puta 30 dana a tesko mu daplati racun za struju od 3-5 hiljada dinara"
Eto nek bude 4000 + infostan u proseku 8000 na platu od 25 000 ako ti je za hranu za troclanu prorodicu potrebno 13,+ 2000 tv+internet,bez RTS-a,pa ispada da ti ceo zivot radis za prehranjivanje i rezije.
Jel ti nosis carape,cipele,oblacis li gace imas li sta da obuces?Ako je po zakonu goli i bosi da setamo,ajde onda.Budimo cigani do kraja(emigranti sa razlicitim verskim opredeljenjima).
Ajde ovako,ko se za privredu zaduzio,koliko i na sta je novac utrosen?Za sve mora da budu ogovorni,ali ovde svaki milioniti odgovara,sto znaci njih 7 ukupno do sada.
Mesetaru i nakupcu uglja je u kini letela glava zbog utrostrucenja cene uglja koja sluzi za grejanje,smrtna presuda,a kod nas ni istraga.
Sve je regularno,sve je po zakonu,a ja te pitam gde je granica?
Posto mi nemamo ni gas ni mazut,podjednako bi kubik morao da kosta za celu drzavu,ali toga nema,pa ovde kubik kosta ovoliko,a tamo onoliko.
Posteno nemam pojma odakle ti toliko hrabrosti da odvaljujes nesto nerealno?

Naopaki JP u naopakom sistemu

pre 11 godina

Od 14. Aprila 2001. godine EPS je:

Sramno ukinuo vikend i popodnevnu jevtiniju tarifu – i time oštetio milione domaćinstava u Srbiji;
Uveo zone potrošnje i time nam uveo nepojmljivih 6 cena za 1 kw/h;
Uveo pa ukinuo obračunski snagu, tj. uveo fiksnu naknadu za sve potrošače;
Korigovao tarifni sistem tako da je struja u crvenoj zoni umesto 3, postala 4 puta skuplja,
Poskupljivao do sada 6-7 puta cenu el. energije, tako da sad imamo neverovatan raspon od 1,253 din do 5,012 dinara/kwh; od 1,880 do 7,518 dinara od 3,759 do 15,036 dinara po kw/h; uveo višu matematiku za obračun el. energije da zagorča narodu i ovako bedan život..

Pri tome to isto javno državno preduzeće zvano EPS, sebi diže plate i uživa na narodnoj grbači i svake godine kuka li kuka iz sveg glasa kako je u Srbiji najevtinija struja.. I da, voleo bih da vidim kolika je potrošnja, da li i koliko plaćaju račune domaćinstva silnih šefova, poslovodja, zamenika direktorčića i direktorčića EPS-a po manjima mestima u Srbiji.

klenga

pre 11 godina

eps je jedan tipican javni sistem (javna kuća ili burdelj) u kome se ne zna ni ko pije ,ni ko placa...višak je bar 7o% i po strukturi je prava socijalna ustanova sps kadrova...eps jedan od razloga ne formiranja vlade...mora da se razbuca a sps to ne da...

Cepelin

pre 11 godina

(Ozlojeđeni, 17. jun 2012 12:40)Cena uvoza i izvoza nije fiktivna,ali jeste trzisna,kako se ko dogovori.
Ne postoji mogucnost fizicka da meni ugovor na 6 meseci ovde u SR vredi 700 evra,u rusiji 4000 dolara,na zapadu 4000 evra.
Upravnim odborima ne nestaje ta razlika,pa me interesuje gde idu te pare i kome?
Ako hocemo medjunarodno trzisno,to znaci da i nase zarade moraju biti trzisne,medjunarodne,a ne trzisno na lokalu.
Ako je moja plata teriotorijalno obracunata,pa onda i cena mora valjda da je prati?!?!
Ako ne prati,ja ne potpisujem ugovor.Dakle moj mesecni ugovoreni deo je trenutno 4000 evra,a sto se mene tice mogu ga povecati,ali samo nas nekolicina sto radimo u inostrantvu da nosimo Elektro distribuciju,na pamet mi ne pada.
Sad evi experti vladini za kolubaru nek idu mali u afriku,u aziju,a u evropu ce kad zgrnu ogromne pare i lovu.
I jos nesto,s obzirom da zivim trenutno u Nemackoj,ovde svi imaju socijalu koja je za izmirivanje obaveza prema Elektro distribuciji,komunalije,stanarina i dosloovce pride da se prehrani.
Ja kad dodjem u Srbiju,cujem da ljudi ne mogu i nemaju pravo kao nezaposleni da ostvare soc dodatak?
Zasto?
Drzava je koren problema i to opasan

Nemanja

pre 11 godina

A zasto plate i penzije se ne povecaju za 80%? Bitno je da se derete da treba struja da poskupi i niko ne pita kako narod to da plati. Ako poskupljujete struju povecajte narodu i plate i jadne penzije pa ce onda ljudi moci da placaju racune. Sve poskupupljuje...a sto narod nema ni za leba to nije bitno. Mogli bi malo sebi da smanje plate i lopovluk.

Sofronije

pre 11 godina

@(Ajde malo logike, 17. jun 2012 15:38)
Necu da razmisljam dok u celosti mafija Kolubara ne bude iza resetaka.
Od nakupaca,priviegovanih do upravnih odbora.
Kad im se racuni konfiskuju,kad im se blokiraju i kad im svi iz okruzenja ostani bez kuca,jer ih nisu zaradili u inostranstvu,onda mozemo da razmiljsmo o povecanju i slozicu se.

Elektroničar

pre 11 godina

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=sr&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.energy.eu%2F

StaZ

pre 11 godina

"Struja mora da poskupi 80 odsto... Beograd -- Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković kaže da struja u naredne dve do tri godine mora znatno da poskupi, i do 80 odsto..."

... - Ima pravo ovaj punački (kako i dolikuje jednom službeniku Države Srbije)gospodin: u srećnoj Državi Srbiji SVE mora da poskupi, samo život OBIČNIH GRAĐANA mora da pojeftini. A i jeste - sve jeftiniji, sve jeftiniji... - do NIŠTAVILA JEFTIN!

evo malo logike

pre 11 godina

@Ajde malo logike
Naravno da koštaju remonti i održavanje.
Ali dajte prvo da svi imamo uvid gde se troši novac EPS-a!? Da vidimo kolike su plate u EPS-u? Da vidimo tendere EPS-a! Da vidimo da li je napon 220V koliko vi treba da isporučite? Zašto ja plaćam skoro 400din. svaki mesec iako ne potrošim ni jedan jedini KW? Šta je "obračunska snaga" (koja se plaća) na računu za struju, koju niko na šalteru EPS-a ne zna da mi objasni? Zašto plaćam pretplatu za RTS preko računa za struju!? Zašto ne jurite te koji kradu/ne plaćaju struju nego se stalno žalite kako ih ima mnogo?
E teko posle, da vidimo da li treba ili ne dizati cenu...

Vujadin

pre 11 godina

Ljudi, pa nemojte na coveka drvlje i kamenje. Od teskog rada vidite koliko je smersao, a ko radi taj se ne folira. I on je radnik kao i svi mi...
Pa dobro ne bas svi, ima poneko i da je ostao bez posla...

Ajde malo logike

pre 11 godina

Kada dodje do restrikcije svi onda pljujete drzavu. da li od vas neko razmislja koliko kosta remont TE Obrenovac. da li od vas neko razmislja koliko kosta tekuce odrzavanje HE Djerdam i Perucac. Po proizvodnji struje uz takve potencijale na poslednjem mestu u Evropi. A zasto.zato sto je svaka vlada na struji kupovala socijalni mir.Struja treba da kosta koliko o treba da kosta. Koliko je struje vezeno ove zime kada je zima bila jedna od najjacih u poslednjih trideset godina. U Okolini Beograda se kuce od 500 kvadrata greju na struju jer je najjeftiniji enegrgent. Oko mene dva solitera uvece svetle kao bozicna jelka. U Svakom stanu sve sijalice upaljene. Niko u Evropi ne ceni energiju kao srbi. Socijalne karte treba uvesti a svi ostali placanje racuna koliko potrose. Narod pusi dve pakle cigara dnevno puta 30 dana a tesko mu daplati racun za struju od 3-5 hiljada dinara

Ozlojeđeni

pre 11 godina

(NRW, 17. jun 2012 11:17)

U pravu si da je dobro što u današnje vreme postoji internet. Zahvaljujući tome se može za nekoliko sekundi pronaći cena struje u Nemačkoj, koja iznosi prosečno 23 centa za kilovat čas, što je 4,5 puta više od trenutne cene u Srbiji. Tvrdnja da je struja u Srbiji skuplja nego u Nemačkoj je smešna, a razlog zašto u Srbiji plaćate 100 evra mesečno za struju je taj da imate 30 godina stari zamrzivač i frižider i grejete zimi kuću na struju.

Milord

pre 11 godina

Svi komentari koji se odnose na bahatost i rasipnicko ponasanje rukovodstva EPS-a su na mestu ali to ne znaci da cena struje ne bi trebalo da ide gore. Mi nismo izolovano energetsko ostrvo vec mala zemlja sa najnizom cenom u okruzenju i sa takvom cenovnom politikom nije moguce uspesno poslovati na trzistu.

realno

pre 11 godina

predlazem da struja poskupi 300% al da nas ostavite na miru 5 god. cisto da se ne cimate svakih par meseci po 30% a i povoljnije nam je tako :)

E9

pre 11 godina

Србија добија 60% електричне енергије из угља, а нисмо отворили ниједно рудно поље у претходних 10 година, иако угља има.
Ми можемо да уштедимо на енергетској ефикасности најмање 20%. Можемо у наредне четири године да будемо земља која ће производити довпљне количине енергије за сопствене потребе, а да онда размишљамо о извозу изградњом нпр. једне хидроелектране Ђердап 3.
Све ово може само да уради СНС,јер за толике године ДС је само продавао ресурце. Онда нам производе наплаћују дупло и тродупло.

Ne gasi svetlo

pre 11 godina

Nađite one koji kradu struju i u bajbok s njima, što se nama žalite za to. Nije valjda da ćete onima koji plaćaju da podignete cenu zbog onih koji ne plaćaju ili kradu struju?!!! Gde je tu logika?
Koliko je minimalno poskupljenje da bi sistem bio stabilan, treba da odredi neka grupa nezavnisnih stručnjaka koje će da angažuje vlada.
Ako želite da svi prestanu da plaćaju struju onda podignite cenu tih 80%.

Aleksandar

pre 11 godina

Eps iznajmljuje bandere kablovskim operaterima a taj prihod nigde ne prikazuje nezvanicno se govori o cifri od o,5 do 1e po banderi pa vi saberite koliko je to novca.Kablovi se razvlace i po banderama visokog napona za koji nema sanse da se dobije saglasnost.Nigde nije objavljen ni jedan tender sve se radi ispod zita a gospodin bi vecu cenu struje.kako rece Dusan Petrovic domaca voda,domaci radnik(ista plata u odnosu na povecanje eura),pa na osnovu toga nema razloga ni da pratimo evropsku cenu struje.

Nikola

pre 11 godina

"Eps iznajmljuje bandere kablovskim operaterima"
Kablovski signal ne može da se prenosi pored visokonaponske struje ni sa debelom izolacijom zbog indukcije. Razmisli malo o tome.

Malo realnosti

pre 11 godina

Gospodo, struja nije socijalna kategorija. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja elektricnu pretvara u toplotnu.. Narod se grekje na struju jer je jeftinija od drva i uglja. narod se dogreva zimi. Srbija nije 50 godina ulozila ni paru u energetski sistem.. U Srbiji je struja za domacinstvo skuplja od struje za privredu. U Srbiji svi placaju istu cenu struje.Oni koji imaju i oni koji nemaju. U Srbiji treba napraviti socijalnu kartu i za socijalne slucajeve gradovi ili drzava treba da subvencionise. Inace energetski sistem nam jeu raspadanju

Tetkazlun

pre 11 godina

Dok platim za sve koji ne plaćaju struju nemam da platim svoj račun. Još ako je istina da SPC uopšte ne plaća struju.... dokle više. Meni svakako račun zimi dolazi u visini prosječne plate. Divota!

Unknown19G70

pre 11 godina

Jupiiiiii..
Kakva je to drzava da u 21veku ti nestaje struja, imaju resktrikcije.. Ovoj Srbiji svi da ustanemo, ne mozemo da joj pomognemo..

debela.hladovina

pre 11 godina

Rođače, imam ja bolji predlog: da se tvoja plata svede u realne okvire, ionako nisi neki menadžer nego partijski postavljen poslušnik, da se otpuste neradnici, da prestanete da nameštate sponzorske ugovore, da se ne prejedate i ne napijate o trošku EPS-a po kafanama koje drži vaša rodbina, da ugalj počnete da kupujete direktno od Kolubare, a ne preko Palme, da prestanete da kradete i počnete domaćinski da se odnosite prema javnom preduzeću. I garantujem ti da će biti prostora za smanjenje cene struje, a da će EPS ipak imati novca i za remonte i za plate.

true

pre 11 godina

Treba da poskupi struja, i da se uvedu razlicite tarife za gradjane sa razlicitim primanjima, jer ja razumem, ako zelimo da napravimo od EPS-a upsesnu firmu, cena struja ne sme biti socijalna. MEDJUTIM, prvo treba da se izvrsi reforma kompletnog EPS-a. Ko radi radi, ko ne radi napolje, ko radi a ne radi dovoljno plata da se smanji, ko radi ko crnac plata i da mu se podigne ako treba. E tek posle takvog reza onda moze da se prica o poskupljenju struje. Gdin direktor je zaboravio da kaze da pored sistema koji je dotrajao dotrajali su i radnici. Prosecna starost radnika EPS je oko 58 godina. Dakle treba malo kadrove podmladiti. Elem, Telekom je uspesnija firma od EPS-a ne zato sto Telekom ima neki bolji menadzment (sve je to drzavna kaca), nego zato sto Telekom ima ekonomsku cenu usluga (imamo najskuplju mob telefoniju u regionu, a i najskuplji internet u odnosu na kvalitet), a EPS ipak ima socijalnu cenu svojih usluga. Tarife su potrebne jer istu cenu struje po kWh placa moj deda koji ima dve sijalice i sporet, i jedan Miskovic koji ima 30 soba u kuci. To treba da razdvojiti. Cena struje dakle treba da bude mnogo veca, a da onda drzava iz tih pluseva koji bi se napravili subvencionise cenu struje onima koji stvarno tu skuplju cenu struje ne mogu da plate. Sa druga strane, onda bi mozda mnogi malo vise stedeli tu struju, pa bismo imali i za izvoz (ziveo sam u Nemackoj, verujte mi, mi Srbi mnogo trosimo struju). Sve je to vrlo prosto samo treba volje.

NRW

pre 11 godina

Da bi imali najjeftiniju struju u Evropi...zivim u nemackoj od rodenja a struju mesecno placam oko 50-60€ a kada dodem u Srbiju na godisnji odmor od 4 nedelje i pre nego podem nazad zapisem stanje i odnesem u EPS da izmirim sve to...nikad nisam platio manje od 100€ (a mnogo manje uredaja rade nego u nemackoj) tako da prvo neka provere cene u ostalim zemljama Evrope pa onda neka pricaju...jel oni samo nesto "lupetaju" neprovereno da bi sebe opravdali...samo su zaboravili da su svi postali pismeni i koriste razna sredstva informisanja...internet pruza mogucnosti za sve informacije...samo sto nasi direktori i ministri to jos ne znaju :)

MaX

pre 11 godina

Prosečna starost proizvodnih kapaciteta EPS-a je 39 godina.
Za 39 godina, da ste od svakog građanina odvajali po dinar na mesečnom nivou za "podmlađivanje" proizvodnih kapaciteta, sada bi prosečna starost bila manja od 5 godina.

"On je dodao i da oni koji u Srbiji ne plaćaju struju najčešće nisu sirotinja, a da krađa električne energije umanjuje prihode EPS-a za oko 65 miliona evra godišnje, što je između dva i tri odsto od ukupne proizvodnje struje. "
Ko je onda kriv za to? Mi, koji plaćamo struju, bogataši koji imaju povlastice da je ne plaćaju, ili vi, nesankcionisanjem povlašćenih? Kome bi stanje u EPS-u trebalo da se obije o glavu?

"On dodaje da su nenaplaćena potraživanja od privrede i građana 91 milijarda dinara."
Po poslednjem popisu stanovništva, Srbija ima 7.120.666 stanovnika. Prostom matematikom prosečan stanovnik (zajedno sa bebama rođenim 2011. god.) duguje EPS-u 12779.7 dinara! Volite da vam je neko dužan (usput se dug uz pomoć kamata povećava), pa niste hteli da sečete struju ili ste im dozvoljavali da se leraju jer je stručni štab ocenio da će "povlašćeni" platiti struju u dogledno vreme, npr kada dodje vreme za "podmlađivanje" proizvodnih kapaciteta?

Moj predlog:
Ili pola Srbije u zatvor, zbog neplaćanja računa,
ili otpišete sve dugove i ne dozvolite kašnjenje sa isplatama na više od dva meseca.

Pošto je prvi slučaj neizvodljiv (mnogo razloga), drugi će vam napuniti kasicu taman koliko treba da bi ste "podmladili" proizvodne kapacitete!

Milan

pre 11 godina

Kako je ovo moguce kad je pre 1 dan bila vest
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=06&dd=15&nav_id=618746
?
Jel to dovoljan dokaz koliko se Vojvodina skrnavi?
Povecajte struju Beogradu i Srbiji jer Elektrovojvodina posluje u plusu!!!

vlada

pre 11 godina

minimum 80%,Sto ne odredite recimo 600%,pa da budete na nuli.Nema veze sto je evro devalvirao plate onima koji je uopste i imaju,i sto se cene uskladjuju sa evrom,a plate niko nije ni pomislio da digne za kursnu razliku.Ova zemlja je propala bre skroz na skroz

RR

pre 11 godina

Pa kad je rec o ceni struje ja se bas ne buh slozio da placamo najnizu cenu struje jer treba biti jasan do kraja. Naime mozda je pocetna cena struje niza nego u drugim drzavama u regionu ali se jasno mora reci da li i druge zemlje imaju tarifne sisteme pa cena za vece potrosace nije niza vec znatno visa ( crvena zona). Takodje je interesantno da se ne uvodi konkurencija medju dustributerima pa da vidimo sta cemo stvarno dobiti. Ovako ostaje nam da bez "pogovora" prihvatimo sve sto nam se odozgo servira.

lazar

pre 11 godina

ljudi moji,mogu oni da dizu sta god i koliko hoce,ali ja mislim,da ce narod reagovati,jer mirni protesti su dozvoljeni,tako slabo zivimo da nas briga za sve,ali na kraju,i bez struje se moze,ali glad je opasna stvar,najbolje se zivelo i postovalo,kad je bijo fenjer ili sveca taj energent,kad su dosli internet,mobilni telefoni i iz EU su nam uvezli otrove,sa kojim se truju deca,tu je pocelo propadanje balkanskih zemalja,kod Tite se znao red,nismo bili gladni,posla je bilo,ali niko na birou za zaposljavanje,odtkad ode on,propade sve,to su nepobitne cinjenice

eikwan

pre 11 godina

Pa neki razlog za poslednju narodnu revoluciju u evropi oni moraju da pronadju,svakoga dan slusam sve vise ljudi koji ponovo govore o komunizmu.

igor

pre 11 godina

Zasto?
da bi plate vasih prekobrojnih sluzbenika bile od 50.000 do 2.000.000 ?
da bi placali fantomskim firmama kojekakve radove milijardama dinara?
pa direktor bilo koje filijale u eps u ima vecu platu od premijera drzave, a gen dir kao pola vlade koja ga postavlja???
ALOOOO?
Kuc kuc.. ima li domacina ova drzava???
Eps je drzavna firma???
advokatima za zastupanja placaju milijarde dinara godisnje, a hiljade pravnika je na biroima!!!
Treba uvesti platne razrede za sve sto je drzavno, a najvecu platu imao bi premijer!!
kome je malo srecan put!!

perica

pre 11 godina

Smanjite vi malo plate pa nema potrebe za poskupljenjem.Plata el. montera sa 3.stepenom str.spreme u Eps-u je preko 50 hiljada din,dok oni sto rade u elektranama u sezoni remonta imaju preko 100 hilj din.Ja kao prof u skoli imam 40 hilj sa fakultetom.Ja netrazim vecu platu jer drzava nema odakle,ali zato Eps kao drzavni monopolista mora da smanji plate a ne da povecava cenu struje vec siromasnom narodu.

stefan

pre 11 godina

ja ne znam kuda vode sva ova poskupljenja.valjda se cene odredjuju prema standardu gradjana.kad budemo imali nemacke plate onda neka i cene budu ''nemacke''

charli dzordz

pre 11 godina

Ljudi ,pocnite da lagerujete spiritus,lampe vec imamo od bombardovanja, samo da ih ocistimo i evo Srbije u 19 veku, opet.Ako poskupi struja i grejanje ce, onda dajte od deda i baba da uzmemo ponovo *smederevce*, drva ima , pa bog da nas vidi.Onda jos da pronadjemo novog Karadjordja, pa svi u boj.

Zvonko Trajkovic

pre 11 godina

Da li gradjani Srbije znaju da svi zaposleni u EPS-u mesečno, dobijaju potvrdu kojom izmiruju dugovanja za el. energiju. Valjda zato što su im male plate. Dokle, bre...

Dragan Jovanovic

pre 11 godina

Ja u kuci potrosim 1300 kilovata i to platim cca 12.000, dinara ili prosecno 9.23 dinara po kilovatu. E pa sad ako je kurs 113 onda sami izracunajte koliko je to evrocenti. Ili mozda oni imaju neki drugi kurs ili mozda raznorazne takse, dotakse,podtakse ne ulaze u ovu cenu po njihovoj lopovskoj matematici,ali je ovo cinjenica. Kad, ne daj boze, prekoracite 1500 kilovata cena ce se vrtoglavo popeti na preko 20 evrocenti.Znaci kad saberem moj racun za sruju u zadnjih godinu dana, pa ga podelim sa brojem potrosenih kilovata i cenom evra dobijem da prosecno struju placam 11,3 evrocenta. E sad ko krade struju a ko na struji. A evo i dela odgovora:
Promenom od pre par godina je uvedena taksa na angazovanu snagu. Svima nam se obracunava(pogledajte u racunu)na 20Kw, iako svi imamo limitatore na 16Kw koje elektrodistribucija nije zamenila pa fakticki ne mozete mrezu ni da opteretite nikad snagom koju placate.Limitatore inace3 ne mozete vi da zamenite jel su plombirani.
Uveli su taksu na brojilo, a bacaju se na ledja kako je merna oprema njihova pa znaci da taksu placamo za tudje vlasnistvo.
Nominalni napon mreze zakonski nije vise 220v vec 250v(iako je napon mreze ostao u stvarnosti isti),pa ce brojila projektovana za taj napon pokazivati potrosnju vecu od stvarne za nesto vise od 10%,odnosno procentualnu razliku 220/250.
Gospodin Markovic bi trebao da se pozabavi tim stvarima jer je ovo kriminal.I da utvrdi gde mu se gubi razlika u ceni od one koju mi placamo do one koju on spominje

Ivan78bg

pre 11 godina

Demagogija.Niko u Srbiji ne placa isto istruju.Cena nije onolika koliko je prikazuju uostalom pogledajte koliko ste platili zadji racun i podelite sa kilovatima koje ste potrosili i doci ce te do cene koliko vas koshta jedan kilovat i dosta ljudi placa cenu vishu nego u okruzenju ali to dragi nam eps ne pominje.....

ja sam samo realan

pre 11 godina

Najbolje da bude sve za dzabe. Hleb tri dinara, litar benzina 10 dinara, komunalije na mesecnom nivou sa grejanjem 1000 dinaraa svu razliku do cene kostanja da placa drzava a plate i penzije u proseku 600 evra a struja na mesecnom nivou za stan od 60 kvadrata 500 dinara. To nije ni u Kim IL Sungovoj Koreji i Mao ce Tungovoj Kini. Grcka koja nije nista placala, nije biloPDV-a Fiskalnih racuna, ziveli na kreditima dosla do bankrota.Voleo bih i ja da imam penziju 2000 evra ali malo morgen. U Srbiji vise penzionera od zaposlenih. U Norveskoj najvecem proizvodjacu elektricne energije u Evropi placa se onoliko koliko kosta. Struja , gas i benzin nisu socijalna kategorija. Sve nas to pogadja ali tako mora. Ne moze drzava da placa vise socijalni mir. EPS u buli, toplane u buli, Srbijagas u buli. Rerganizacija poslovanja treba ali to nece poboljsati ukupan zivot u Srbiji..Unistili nas krediti za kupovanje socijalnog mira

slowhand

pre 11 godina

Struja mora da poskupi, da bi bila jeftina... Bolje plaćati 9EC nego, duplo, ukoliko budemo morali da uvozimo... Februar je EPS koštao bar 200 milki evra, a od 1987. nije napravljen ni jedan novi blok... To je surova istina i ne treba mešati babe i žabe... Nađite šta je Marković pre 1,5-2 god. govorio za socijalu... Niko neće da napravi socijalne karte...

Vladan

pre 11 godina

Dovoljno je setiti se NIS-a dok je i on bio drzavno preduzece kako je kamario ogromne gubitke iz godinu u godinu...a sada najprofitabilnije preduzece u Srbiji!!! Isto je i EPS-om, a zakljucak je jasan - krade se pa se otkida i sve prebija o grbacu gradjana!!!

*****

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ovaj da kazem gospodin je zaboravio ili nije ni znao da je svima zaposlenima od licnog dohotka ne dobrovoljno vec nasilno,oduzimano za izgradnju hidro centrala pa i Djerdapa pa se pitam ciji je onda EPS,i ko direktorima partiskim daje za pravo da se ponasaju kao da je to njihovo licno vlasnistvo?.

Dragan

pre 11 godina

Dokle vise ovako?

Isporuka električne enegije nestandardnog kvaliteta. Prema standardu propisani napon je 220 ± 10 V
dok su merenja utvrdila da se isporučena električna energija u pojedinim naseljima kreće i oko 150 V.

Obračunavanje kamate suprotno zakonu. Prilikom dostavljanja računa potrošačima elektrodistribucija zaračunava kamatu na kamatu, što je u suprotnosti sa članom 279. Zakona o
obligacionim odnosima zabranjeno.

Nepoštovanje odluke sudova. Iako je sud svojom presudom, jednom broju potrošača otpisao dugove starije od dvanaest meseci, elektodistribucija te dugove nije otpisala, već ih i dalje prikazuje u računima i
na njih svakog meseca zaračunava kamatu i preti građanima isključenjem električne energije.

Dostavljanje računa za neizvršenu isporuku električne energije. Iako član 38. Zakona o zaštiti potrošača propisuje da se može naplatiti samo stvarno izvršena isporuka proizvoda, elektrodistribucija dostavlja račun za naplatu fiksnog dela i onim potrošačima kojima je zbog dugova isključena električna
energija i na to zaračunava kamatu.

Prodaja nekorišćene i nepostojeće obračunske snage potrošačima. Naime, elektrodistribucija naplaćuje svakom potrošaču obračunsku snagu, koju potrošači mogu da koriste iako koriste daleko manju snagu i plaćaju je preko stvarno utrošene električne energije.

Pored sve ga navedenog, - Elektroprivreda je ustupajući bazu nasih ličnih podataka korisniku RTS-u, na nezakonit način povredila član 42 stava 3. Ustava Srbije.

bart

pre 11 godina

Da li ova umna velicina zna da u toj Evropi /nisam siguran da li u svakoj zemlji ali u vecini../ ako trosis vise struje onda ti je jeftinija..tako da ako trosis 1000 KW onda ti je npr 8 centi ali ako trosis 2500 KW onda je kilovat 6 centi i tako srazmerno se smanjuje jer si dobar "kupac" ...ali u Srbiji je naravno drugacije ,ovde ako si dobar potrosac i potrosis vise onda ti je 3x skuplje....VIVA LA SERBIA !

jo

pre 11 godina

Klasičan demagog.Jer od te razlike koju traže 70% će otići na plate,štampanje diskova,tervenke,sponzorisanje propalih klubova,one da ne pišem " igre " radnika,banje,letovanja,seminari.A onda za godinu dve opet kuknjava treba nam još.ja imam jedan lokalčić gde mesečno potrošim 140 dinara struje a račun mi 600 dinara.Pa direktore gde idu mojih 450 dinara kad ne kupuješ opremu.što ne kažeš moja plata je 300,ako smanjim za 100 to je 12x100000=1200000 pa ćemo kupiti opremu za to

Peconi

pre 11 godina

I nama treba veća plata 80 % pa nas niko ne ferma 5 %...

Krenite da naplaćujete dugovanja od javnih preduzeća i da otpuštate viškove zaposlenih pa će cena strije biti više nego OK.

Sa strujom skupljom 80%, građani će se vratiti u kameno doba, pošto 90 % ljudi neće moći da trpi taj namet ...

milos

pre 11 godina

Najbolje da ja lepo prestanem da plaćam sve račune. Ne treba mi voda, jer ionako imam slab pritisak i redovne nestašice, uzimaću kupovnu a kupaću se u teretanama. Ne trebaju mi komunalije jer imam slabo grejanje. Ne treba mi struja, napraviću neko dinamo bicikl i akumulator čisto za osvetljenje i laptop. Fiksni telefon ni ne koristim ...

miki

pre 11 godina

Svuda na zapadu, korisnik koji trosi mnogo struje se stimulise i dobija bolju cenu kako trosi vise. Samo kod nas se isti kaznjava i omalovaza.

Влада

pre 11 godina

Наплатите од неплатиша,наплатите од ових што краду,и смањите лоповлук у својој фирми па да видиш како се има пара.А не да се све као и обично пребија преко леђа редовних платиша.

Marko

pre 11 godina

Upravo sam izračunao da je kod nas cena struje 5-6 euro centi sto je i rehgularna svetska cena. Uz poskupljenje od 80%, bilo bi nam isplativije da uvozimo struju iz Japana

Muuu. beeeee

pre 11 godina

Da li ste gledali grcke fudbalere sinoc protiv Rusije ? Da li ste culi o protestima u Grckoj ? Da li ste gledali neku utakmicu nase fudbalske reprezentacije u poslednjih nekoliko godina ? Da li iko ozbiljan protestvuje kod nas ?
Da li vam je sada jasna razlika izmedju Grka i nas ?
Da li vam je sada jasno zasto masni lopov sa slike moze da zatrazi i verovatno i dobije vas novac kojim je trebalo da deci kupite voce ili sladoled ?
Samo blejite ovce i dalje !

lud ko struja

pre 11 godina

Prvo smanjite sebi plate u EPS-u, na nekih 200 eura na mesec pa onda trazite povecanje struje za 80% pa i vise, pa da vidimo kako to izgleda, a ne poredite nas sa inostranstvom, glupo je i staromodno!!!!!

dimitrof

pre 11 godina

Najpre, vas bi trebalo 80% da dobije otkaz. Da krenu da rade ljudi koji ce malo poceti da vode racuna i o kontroli troskova. Rast profita se ostvaruje ili rastom cena tj. rastom prihoda ili snizavanjem troskova. Pritom vas ovo drugo uopste ne zanima. Idite bavite se necim drugim

Kvazi

pre 11 godina

Samo mi nije jasno da li očekuje da i uz ta povećanja dugovanja dužnika plaća pošten svet ili on računa da će narod koji do sad nije plaćao pohrliti da se od novca rastane kad čuje kako skaču cene...

nije

pre 11 godina

Povecanje struje od 80% nije preveliki atak na budzet gradjana rece ovaj ceveculjak verovatno misleci na sebe i svoje kolege u EPS-u koji svi zajedno sa svojim prmanjima predstavljaju drzavu u drzavi. Kada ce da se izvrsi vec dugo najavljivana privatizacija EPS-a pa da se raskrinka i ovaj lopovluk ka i u NIS-u ??

Серђо

pre 11 godina

ЕПС је прошлу годину завршио са добитом од преко пола мијарде еура, уз све крађе, бахате и перверзне плате и намештене тендере тек отвореним буразерским и пријатељским фирмама, са изнајмљиваним машинама за 25-то сатно радхо време..АЛИ ИМ ЈЕ МАЛО, ХОЋЕ ГОМИЛА ДИРЕКТОРЧИЋА ДА ДИГНУ СЕБИ ПЛАТЕ СА ПЕТ ДО ДЕСЕТ ХИЉАДА ЕУРА НА ДВАДЕСЕТ ИЛИ ТРИДЕСЕТ. Мислим да Србију чека суђење за економски геноцид над сопственим грађанима, где ће Нирнбершки процес бити мед и млеко наспрам ових тајкуна и лопова.

prof IG

pre 11 godina

Vise gradjana se okupilo juce ispred svojih televizora i nakon ove antologijske izjave podbulog direktora, odmah izjavilo da treba plate da im se povecaju bar za 90% u naredne dve godine!
Sta cemo sad?

Branislav-Novi Sad

pre 11 godina

Plate moraju porasti 200%.

Imam ja jedan dobar predlog. Hajde da sve cene u Srbiji podignemo na evropski i komercijalno odrziv nivo, ali da podignemo i plate zaposlenih u firmama koje imaju evropske cene na evropski nivo. Hajde da svedemo broj drzavnih sluzbenika na komercijalni i evropski nivo kao i broj zaposlenih u javnim preduzecima. Hajde da nateramo javne sluzbe da rade efikasno kao u Evropi i da sistem kontrole i transparentnost budu kao u Evropi.

sasa

pre 11 godina

znam da ovaj entitet koji se naziva srbija (sa preambulom ili bez nje, nebitno), je puna kojekakvih njuski, poltrona, i ostalih zivuljki, i znam da ovaj entitet nema veze sa kulturnim i civilizovanim svetom, ali zamislimo da smo pretendenti za eu, kao sto se tadic i ostala kamarila hvale po vasceli dan.
e, zamislimo sad neku osrednju drzavu u toj eu, i zamisilimo da neki sluzbenik iz te draze da izjavu u medije da nesto treba da poskupi 80%? to jednostavno je toliko maloumno da ne bi trebalo komentarisati. e, sad, idemo dalje, zamislimo da prosecni stavnovnik te iste drzave u eu daje 25% primanja na racun za struju i 35% primanja za komunalije???
zamislimo sada da se taj iznos poveca na 35 do 40% prosecnih primanja????
zamislimo da ti racun za struju iznosi x dinara, a stavke u njemu koje su najobicnijije nebuzloze (citanje struje, naknada za ovo, naknada za ono iznosi 40% tog racuna)??
moj ozak jednostavno nije podesen za takvu kolicinu gluposti i lupetanja da jednostavno, nemam komentar.

Goran

pre 11 godina

Hoću ovom kontraverznom biznismenu da kažem. U redu, neka poskupi struja ali on neka volontira u firmi bez pare i dinara, plate da im se spuste sa proseka od 100.000 na prosek od 25-30.000 koliko imam ja u mom javnom preduzeću, da im se ukinu sve beneficije i povlaštene kupovine po Obrenovcu i ostalim favelama, da im se preispita imovinski karton i sve ostalo što će konačno stati na put elektromafiji (kako god da se zove). Sramoto jedna, trujete Obrenovac i okolinu već decenijama a ništa ne preduzimate po tom pitanju. Teško obolelih sve više i više a vi tražite da još skuplje plaćamo vaš srpsku Fukošimu. Svako jutro su mi dvorište i krov kuće crni od čađi. Da imam vlast, zatvorio bih vam firmu a vama i bratiji zabranio zaposlenje na teritoriji planete Zemlje.

Tekelija

pre 11 godina

Ако сам добро схватио, овај 'експерт' је изјавио да 'струја мора да поскупи, да би остала најјефтинија'
0.о

Гдје нађу они ове људе?

delta

pre 11 godina

Ja struju ionako ne plaćam odnosno plaćam je ali na kašičicu a sada ću tek da je plaćam na pola kašičice i ne možete mi ništa...

Odnosno možete ali to nije za javnost...

pedja

pre 11 godina

Gospodinu Markovicu treba skinuti platu na 25.000 din koliko je stvarna prosecna plata u Srbiji, pa ga onda pitati da li treba da poskupi struja 80 posto.

Dragan

pre 11 godina

Ovo je stvarno neverovatno!!!
Nije tacno da je kod nas najjeftinija struja.
Evo primera:
Kolega koji je dosao iz Kanade je za kucu od 120 m2 u Kanadi placao mesecno struju cc 40$.Kad se preselio u Srbiju,za stan od 120m2 placa struju od 5000-7000 RSD.Koga vi vise z*****???
Gde su feed tarife za kupce koje koriste obnovljive izvore energije?Zasto 3 godine nema anex-a za vetrogeneratore?Zasto firma od bivseg guvernera NBS Kori Udovicki ima sve najbolje lokacije za vetrogeneratore.
LOPOVI!!!

rocker

pre 11 godina

A sto smo se sprdali crnogorcima sto je njima struja poskupela 15%,ahahahha?Alo Srbija ima najvise hidro potencijala,najvise rude,i opet ce imati najskuplju Struju u regionu.Pa da li je to moguce?Hrvati zavise od uvoza struje,onolika zemlja ali bas imaju malo pontecijla za proizvodnju elektricne energije.Crnogorci imaju bar nesto Pljevlja i Pivu sa velikim pontecialom Moracom,Bosanci takodje Tuzlu cini mi se?A mi koliko termo elektrana imamo,ej Djerdap?MISLIM SRAMOTA ,STO JE MNOGO MNOGO JE!!!

zoran

pre 11 godina

SA PREMIJEROM KOJI JE REKAO DA NECE DA BUDE, SA VLADOM KOJU PLANIRA DA FORMIRA NIJE NI CUDO DA VEC I SAD NIJE POSKUPELA ALI IMATE GRCKI SCENARIO SAMO STO MI NISMO GRCI ONI VISE VICU I GALAME PRAVE GALAMU KOD NAS NE BITI JOS GORE NARODU JE DOSTA PA ZATO SU I GLASALI NA IZBORIMA ZA PROMENU VLADE A ONO OSTA ISTA A IZGLEDA DA CE BITI JOS I GORA

maksa

pre 11 godina

e sto mi je zao sto nemam sopstvenu kucu da ceo krov poplocam s foto celijama da jednom za svagda lopovima kazem zdravo! time nebih placao ni rts pretplatu lopovima!

don doringo

pre 11 godina

Gospodine sa platom od 6OOO xiljada evra, vas radnik sa tri razreda srednje skole ima platu 75OOO dinara, a svaka tri meseca delite viskove po 2OOOO dinara deci svojih radnika koji su imali prosek na fakultetu preko 8,5 dajete svake godine po 1OOO evra i tako dalje.Samo penzioneri i sirotinja placa struju a ko ne plati vi iskljucujete ,dok najvece duznike ne smete ni da pipnete, a svoje bogatase savetujete da ne placaju struju jer dug zastareva za godinu dana.Uvek se sve lomilo preko sirotinje, dok neko ne razbuca tu mafiju.

cikadoktor

pre 11 godina

Sine prvo naplatite od velikih potrosaca pa onda govorite nesto. a ne da mucenom narodu saljete ljude da 'seku' struju za 3000-4000din.

dmilos84

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa gospodinom koji kaže da struja treba da poskupi, ali samo ne znam ko će je onda plaćati. Ni ovu "jeftinu" struju više ne možemo da plaćamo, a kamoli sa tim povećanjem od cirka 80%.

Lesa

pre 11 godina

Stalno pričaju o ceni struje u evropi, koliko znam tamo nema crvene, plave zone, tamo platiš koliko potrošiš. Kad udjem u crvenu zonu a retko ko ne ulazi onda plaćam skuplje od bilo kog u regionu. Da ne pričam o RTS preplati.

dr!

pre 11 godina

Kada neko ne plati dug godinu dana, nakon te godine dug mu se brise, a procenat svaki gradjanin dobija da plati za tog sto nije platio, da je l' te, EPS ne bi gubio! Proverena informacija.

ALOOOOO....COVECE

pre 11 godina

kao sto rece citalac jedan da zivi u Nemackoj i potpuno je u pravu...i ja sam u Austriji za stan od 95 kvadrata koji je pun elektrike i uredjaja platim 60-70€ ali koristim non stop a u Srbiju dodjem na dve nedelje ni u pola nemam uredjaja i opet racun bude isti kao u Austriji....pa koga bre vi lazete gospodine nije narod glup...nijie

Bg Dripac

pre 11 godina

Stari komunisticki fazon koji pali ko naroda...puste buvu kao sad 80% i onda se nadje neko iz vlade i presece na pola i tako opet prodje stari fazon kod napacenog naroda.

duki

pre 11 godina

Izgovara recenicu da poskupljenje mora da iznosi 80%, kao da kaze 0.8%. Dva evrocenta po kWh nije veliko opterecenje za budzet gradjana jer gleda po sebi. Njemu na njegovu platu takvo poskupljenje i nije primetno. Gradjani koji imaju plate daleko, daleko,... nize nego ovaj gospodin, panicno pocinju da gase sve sto radi na struju i na pomen poskupljenja, a kamoli na poskupljenje od 80%. Stedite gospodo iz EPS-a, smanjite plate, naplatite dugovanja. Nemojte ljude da derete kamatama cak i kada nemaju dug. Omogucite siromasnima i ugrozenima da dug plate na bezbroj rata, onako kako im prihodi dizvoljavaju, po malo, ali da plate. Naplatite velikim, zasticenim duznicima, kojima ne pada na pamet da plate i najmanji deo duga. Posaljite svoje bahate uterivace dugova na edukaciju kako se razgovara sa ljudima, jer vecina duznika ne placa struju zato sto nema odakle, a ne za to sto nece. Oni koji nece da placaju iz bahatosti i hira, treba napasti iz svih raspolozivih oruzja i uterati im te silne milijarde duga. Samo tako bi dobli nove blokove, nove kapacitete, vecu proizvodnju.
Najlakse je ovako. Cuvamo "socijalni mir" tako sto onima koji se izivljavaju ne naplacuje mo struju, a raji iskljucujemo i xs dug od par hiljada.
Da li sam ja nenormalan, ili Vi i Vama slicni, g-dine direktore EPS-a? Ocigledno ja jer smatram da se ponasate kao da Vam je EPS dedovina, pa mozete da radite sta hocete, ali samo preko ledja gradjana.

Filip

pre 11 godina

Stvarno je steta sto nismo u sovjetskom savezu 1950tih, pa da za ovakvu izjavu direktora odvedu na streljanje ili na 80 godina teskog rada.

Gruja Struja

pre 11 godina

Zivim u Francuskoj, pa posto mi prosle sedmice stize razun za struju reko' ajd' i ja da se oglasim. Po mojoj racunici, jedan kvh mi dodje nekih 0,154€ sa svim doprinosima i porezima. S'tim sto je minimalni licni dohodak za 35h sedmicno oko 1100€ cisto posle odbijenih ucesca za penzijko i socijalno osiguranje. Sad ko je bolje upucen od mene neka pravi poredjenja. Ovo sam napisao samo radi informacije.

Ranko

pre 11 godina

Bas me interesuje da li gospodin Dragomir Marković placa struju i ako placa neka kaze kolika su mu mesecna primanja.Neka sedne malo i razmisli kako ce placati cetvoroclano domacinstvo struju sa primanjima od 25000 dinara mesecno,necemo valjda i struju poceti da jedemo.Na ovu bedu samo cete imati jos vise duznika.Mislio sam da je malo pametniji...

Buntovnik sa razlogom

pre 11 godina

VRATITE vi narodu ono što ste uzeli u prvoj demokratskoj 2001. godini - VIKEND I POPODNEVNU JEVTINIJU TARIFU – jer mi smo jedina zemlja u okruženju (a retka i u Evropi) kojoj je ukinuta ta povoljnost; UKINITE komplikovanu i prevaransku, samo EPS-u jasnu tarifnu zeleno-plavo-crvenu zonsku matematiku, da je svakom korisniku dostupan obračun onog što je potrošio;
a za bogatune koji ne plaćaju el. energiju, neka EPS i zakonodavstvo brine brigu i nalazi mehanizme za naplatu, to gradjane sa prosečnim primanjima koji nemaju alternativni način grejanja osim na struju – ama baš NI MALO NE INTERESUJE.

despot

pre 11 godina

Gospodine direktore!
Prvo naplatite sva dugovanja za potrosenu strujuod od "SIROTINJE" koja strujom greje svoje bazene u vilama na Dedinju. Smanjite davanja "DONACIJA" patijama i pozicije i opozicije.
Smanjite broj zaposlenih u Vasoj administraciji. Smanite vase troskove koje nisu direktno vezani za proizvodnu struje kao sto je odrzavanje Vasih nerentabilnih, samo za posebnu klijentelu koja ne placa racune, hotela.
Omogucite gradnju protocnih mini elektrana na rekama Srbije.
Kad sve ovo uradite onda pricajte o poskupljenju struje.

evo malo logike

pre 11 godina

@Ajde malo logike
Naravno da koštaju remonti i održavanje.
Ali dajte prvo da svi imamo uvid gde se troši novac EPS-a!? Da vidimo kolike su plate u EPS-u? Da vidimo tendere EPS-a! Da vidimo da li je napon 220V koliko vi treba da isporučite? Zašto ja plaćam skoro 400din. svaki mesec iako ne potrošim ni jedan jedini KW? Šta je "obračunska snaga" (koja se plaća) na računu za struju, koju niko na šalteru EPS-a ne zna da mi objasni? Zašto plaćam pretplatu za RTS preko računa za struju!? Zašto ne jurite te koji kradu/ne plaćaju struju nego se stalno žalite kako ih ima mnogo?
E teko posle, da vidimo da li treba ili ne dizati cenu...

Igor

pre 11 godina

Ne mogu da se nacudim kada neko kaze da poskupljenje struje od 80% nece imati veliki efekat na zivotni standard gradjana, pogotovo ako se uzme u obzir da je cena vec sada previsoka za vecinu.

Kao komentar na to da je cena struje najniza u Evropi mogu da kazem sledece. Zivim u Svedskoj i cena struje koju ja placam je trenutno oko 3 evro centi po kWh. Na to dolazi gomila poreza i dadzbina na zelenu energiju i slicno pa finalna cena biva oko 10 evrocenti po kWh, nivo koji deluje kao cilj EPS-u. Medjutim s obzirom da EPS funkcionise po nerealnim uslovima (gde je uglaj u principu u njihovom vlasnistvu, citaj besplatan) i gde porezi (sem PDV-a) i subvencije na zelenu energiju gotovo da ne postoje mnogo je realnije da im orijentir bude cena od 3 evro-centa.

Takodje je po meni krajnje bizarno teziti izjednacavanju sa cenom od 10 evro-centi, kada se uzme u obzir kakav je zivotni standard gradjana i njihove plate, jer cenu treba odredjivati tako da bude dostizna za normalnog potrosaca, nesto od cega se mi po meni ubrzo odaljavamo.

Naopaki JP u naopakom sistemu

pre 11 godina

Od 14. Aprila 2001. godine EPS je:

Sramno ukinuo vikend i popodnevnu jevtiniju tarifu – i time oštetio milione domaćinstava u Srbiji;
Uveo zone potrošnje i time nam uveo nepojmljivih 6 cena za 1 kw/h;
Uveo pa ukinuo obračunski snagu, tj. uveo fiksnu naknadu za sve potrošače;
Korigovao tarifni sistem tako da je struja u crvenoj zoni umesto 3, postala 4 puta skuplja,
Poskupljivao do sada 6-7 puta cenu el. energije, tako da sad imamo neverovatan raspon od 1,253 din do 5,012 dinara/kwh; od 1,880 do 7,518 dinara od 3,759 do 15,036 dinara po kw/h; uveo višu matematiku za obračun el. energije da zagorča narodu i ovako bedan život..

Pri tome to isto javno državno preduzeće zvano EPS, sebi diže plate i uživa na narodnoj grbači i svake godine kuka li kuka iz sveg glasa kako je u Srbiji najevtinija struja.. I da, voleo bih da vidim kolika je potrošnja, da li i koliko plaćaju račune domaćinstva silnih šefova, poslovodja, zamenika direktorčića i direktorčića EPS-a po manjima mestima u Srbiji.

Cepelin

pre 11 godina

(Ozlojeđeni, 17. jun 2012 12:40)Cena uvoza i izvoza nije fiktivna,ali jeste trzisna,kako se ko dogovori.
Ne postoji mogucnost fizicka da meni ugovor na 6 meseci ovde u SR vredi 700 evra,u rusiji 4000 dolara,na zapadu 4000 evra.
Upravnim odborima ne nestaje ta razlika,pa me interesuje gde idu te pare i kome?
Ako hocemo medjunarodno trzisno,to znaci da i nase zarade moraju biti trzisne,medjunarodne,a ne trzisno na lokalu.
Ako je moja plata teriotorijalno obracunata,pa onda i cena mora valjda da je prati?!?!
Ako ne prati,ja ne potpisujem ugovor.Dakle moj mesecni ugovoreni deo je trenutno 4000 evra,a sto se mene tice mogu ga povecati,ali samo nas nekolicina sto radimo u inostrantvu da nosimo Elektro distribuciju,na pamet mi ne pada.
Sad evi experti vladini za kolubaru nek idu mali u afriku,u aziju,a u evropu ce kad zgrnu ogromne pare i lovu.
I jos nesto,s obzirom da zivim trenutno u Nemackoj,ovde svi imaju socijalu koja je za izmirivanje obaveza prema Elektro distribuciji,komunalije,stanarina i dosloovce pride da se prehrani.
Ja kad dodjem u Srbiju,cujem da ljudi ne mogu i nemaju pravo kao nezaposleni da ostvare soc dodatak?
Zasto?
Drzava je koren problema i to opasan

Nemanja

pre 11 godina

A zasto plate i penzije se ne povecaju za 80%? Bitno je da se derete da treba struja da poskupi i niko ne pita kako narod to da plati. Ako poskupljujete struju povecajte narodu i plate i jadne penzije pa ce onda ljudi moci da placaju racune. Sve poskupupljuje...a sto narod nema ni za leba to nije bitno. Mogli bi malo sebi da smanje plate i lopovluk.

aca

pre 11 godina

Posto vidim da mnoge interesuje kolika je plata ovom direktoru koji ovde prosipa maglu, evo: Doticni ima izmedju 350.000 i 500.000 dinara mesecno!

snezana

pre 11 godina

pre pet dana dolazio nam rodjak iz Nemacke. oni placaju oko 220 evra mesecno struje,tanarinu 800 evra za petosoban stan sa dvoristem, u stambenoj zgradi.imaju primanje on i supruga oko 7000 evra,za hranu i troskove telefona im ne odlazi vise od 400 evra mesecno,hemija i garderoba oko 500... njima ostaje 5000 evra mesecno za sva druga zadovoljstva! toliko o najjeftinijoj struji u evropi! i samo mi nije jasno da svi ponavljaju da su postrojenja stara 40 godina! pa da li mi treba to da radimo. recite,sto je napravio Tito to i imamo!

Bang bang

pre 11 godina

@(Ajde malo logike, 17. jun 2012 15:38)
"Narod pusi dve pakle cigara dnevno puta 30 dana a tesko mu daplati racun za struju od 3-5 hiljada dinara"
Eto nek bude 4000 + infostan u proseku 8000 na platu od 25 000 ako ti je za hranu za troclanu prorodicu potrebno 13,+ 2000 tv+internet,bez RTS-a,pa ispada da ti ceo zivot radis za prehranjivanje i rezije.
Jel ti nosis carape,cipele,oblacis li gace imas li sta da obuces?Ako je po zakonu goli i bosi da setamo,ajde onda.Budimo cigani do kraja(emigranti sa razlicitim verskim opredeljenjima).
Ajde ovako,ko se za privredu zaduzio,koliko i na sta je novac utrosen?Za sve mora da budu ogovorni,ali ovde svaki milioniti odgovara,sto znaci njih 7 ukupno do sada.
Mesetaru i nakupcu uglja je u kini letela glava zbog utrostrucenja cene uglja koja sluzi za grejanje,smrtna presuda,a kod nas ni istraga.
Sve je regularno,sve je po zakonu,a ja te pitam gde je granica?
Posto mi nemamo ni gas ni mazut,podjednako bi kubik morao da kosta za celu drzavu,ali toga nema,pa ovde kubik kosta ovoliko,a tamo onoliko.
Posteno nemam pojma odakle ti toliko hrabrosti da odvaljujes nesto nerealno?

mary

pre 11 godina

Kad budem imala francuski minimalac od 1100 eura platicu vam struju i to bez naknade za merno mesto jer mi vi niste kupili brojilo i stavili u kucu, ni ti cu placati naknadu za nekakvu snagu niti tv preplatu za televiziju koju negledam, resite realan problem pljacke koju eps sprovodi neka krivci odgovaraju, a tek onda mozemo da pricamo o ceni!!!!

a2

pre 11 godina

Čudno kako se ideje nauke zloupotrebe. Sve iz te oblasti što je ljudima trebalo olakšati život (struja, telekomunikacije, transport, znanje uopšteno) su neki izokrenuli pa sada radimo za to.

Dimnjačar

pre 11 godina

Građane ne zanima šta bi vi željeli, nego jel moguće.
1. Kažite narodu koja je prosečna cena kilovatčasa koju ste obračunali domaćinstvima, a koja privredi. (obzirom na blok tarife i razne obračune u sektoru privrede)
2.Kažite kada ćete prestati sa politikom da uredni platiše finansiraju one koi godinama ne plaćaju nego se nihov dug topi kroz reprogram i inflaciju.

Kad ovo saopštite javite se da se priča o ceni , a struja je nevidljiva roba još od Slobodana Miloševića pa se izvozi , a narod trpi redukcije i.t.d.
U vašoj firmi malo bi bila jedna 6.Lička nego bi trebalo šest.

Pera ložač

pre 11 godina

A zar nije logično da prvo naplatite tih 90 milijardi duga ili da tim dužnicima prekinete dotok struje da iduće godine nenaplaćeni dug ne bude 180 milijardi?

yo

pre 11 godina

Ima dosta glupaka koji pisu da je u Evropi(Nemacka,Francuska..)struja skuplja 4-5 puta nego kod nas..U istim tim zemljama su i plate toliko vece..

Racha

pre 11 godina

Naravno, čim moja plata poraste 1080% da bih mogao da podmirim sva vasa "opravdana" poskupljenja.

Molim odgovorne da mi toliko povećaju platu - i to ne u cilju ličnog bogaćenja vec da mogu da odgovorim na potraživanja države preko monopolskih usluga koje mi pružaju.

Unapred zahvalan,

uredan poreski obveznik sa uredno izabranim lekarom!

tijana

pre 11 godina

eps mora da smanji broj zaposlenih, pa onda da naplati dugove, pa tek onda da razmislja o tome da udari stanovnistvo po dzepu, sramota!

Milan

pre 11 godina

Ovo sve me podseca na onog direktora EPS-a iz vremena Slobodana Milosevica, koji je nakraju covek imao 32 stana u vlasnistvu. ********

Mitar Kirov

pre 11 godina

U redu, neka poskupi 80%. I neka se onda povećaju i plate u EPS-u za 80%. Ali neka onda za te neradnike u EPS-u, kojih ima preko broja najmanje pola, poskupi hleb sa 44 dinara na 1 EUR, neka im poskupi grejanje na 2 EUR po kvm, neka ih šišanje kod berberina košta 10 EUR, neka plaćaju mleko 1,2 EUR, porez na imovinu godišnji neka im bude 80% veći, popravka zuba neka ih košta 100 EUR, voće u sezoni neka plaćaju po 2 EUR, a van sezone po 4 EUR, itd... Dakle, staviti im oznaku EPS na čelo pa čim im čitač na kasi očita čiji su žeži po njima. Sram ih bilo, da ih bude

milan948

pre 11 godina

A, gde je ovaj "dasa" ili bolje reći "baba-roga" bio za vreme izbora? Što onda nije nešto slično izjavio?
Možda i treba da poskupi struja, ali sigurno je da u EPS-u treba prepoloviti broj zaposlenih.
A, ko zna, možda onda ne bi ni trebalo poskupljenje-nego bi možda struja pojeftinila.

KritičnaMasaBezNasilja

pre 11 godina

Ljudi mi moramo da počnemo da delujemo, nema od ovih naših komentara nikakve vajde. Ne može više, pa ovi neće stati dok ih neko ne zaustavi, nemaju granice, cediće nas do kraja. Toliko je podela. Manite se politike i bezbroj drugih grupacija i podgrupacija. Postoji toliko (nenasilnih) načina da ih zaustavimo ako se samo okupimo i budemo složni.

Stefan

pre 11 godina

Da li je ovaj covek normalan? Kaze da ovoliko poskupljenje najveropvatnije nece biti namet na budzet gradjana.Da li je on svestan da veliki broj ljudi u Srbiji radi za platu od 25000 dinara mesecno? Na toliko poskupljenje dodajte i veci pdv i ima da placamo struju 6000 dinara mesecno i to leti,a kad struja poskupi,poskupece i sve ostalo.Pre nekoliko dana "strucnjaci" fiskalnog saveta preporucili su povecanje pdv-a,povecanje poreza a sami primaju plate od 2000 eura,ma divota.Nego ko ce da odgovara zbog toga sto je Srbija dospela u ovakvu situaciju? Sve vise kruze price da Srbiji preti Grcki scenario.I pored svega toga,ovi politicari koji su doveli Srbiju na rub bankrotstva,se i dalje guraju i koprcaju ne bi li opstali na vlasti,kao da im od toga zivot zavisi,verovatno da bi dokrajcili Srbiju,a posle ce sigurno da zapale u neku egzoticnu zemlju.

miki

pre 11 godina

ovo je samo izjava kojom se postize psiholoski efekat da gradjani lakse progutaju poskupljenje koje nam sledi ubrzo ali oko 20-30%,i onda ce svi da razmisljaju kako je dobro da nije poskupilo 80%,klasicna manipulacija ljudima

sasa djole

pre 11 godina

Nista cudno,pljacka gradjana se nastavlja ali sada ce to biti u mnogo vecem obimu....sramota...ima li kraja ovome...DOKLE VISE?

Boban

pre 11 godina

Mr.Procenat
prvo, zna se ko je ciji kadar...
drugo...bandere
trece....servisi
cetvrto...savetnici
peto.....studije o izvodljivosti...
sesto...napon
sedmo...hocete jos...?
osmo...ajde prestanite da nas lazete i kradete...
cak i onaj ko te zna ne bi te skupo platio....zna da ne treba!

Mracne 10-e

pre 11 godina

Pomislice neko neuk da narode nisi glasao za dalju jahadbu sebe samog od iste ekipe nego za nekakve promene i nove ljude pa se sad revoltirano bunis. Neg sta nego da treba da povecaju cenu da bi finansirali prazan budzet. Da nisu stvorili neku privredu pa da imaju od cega drugo da ga pune? Naravno da treba da nas jasu jer ste vi to i trazili, jahacinu.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Najbolje oterati celu Srbiju u sabirne centre i tamo naterati gradjanstvo da na nozni pogon pravi struju koristeci bicikla-generatore.

pplfromns

pre 11 godina

pa da i dalje finansirate estradnjake i trosite milione na tv reklame? ne bi imao nista protiv da ste te pare dale u humanitarne svrhe...

srdjan

pre 11 godina

Ti o struji znas isto koliko i ja: ako stavis dva prsta u steker mozes i da pogines. Umorni smo od partijskih ljudi na najvisim i najodgovornijim privrednim mestima. Pa je logicno je i upitati se : ako oni tebe takvog postave na jedno takvo mesto, sta onda i koliko ocekuju zauzvrat? Plate radnika Eps-a su iznad srpskog proseka a plate direktora jos i vise ... Struja nije luksuz vec potreba i niko nema prava da se igra sa njenom cenom. Glupo je i ocekivati da ce ova sirotinja od gradjanstva da Vam gradi centrale. Pojacajte naplatu dugova, smanjite plate i eliminisite kradju u sopstvenim redovima i bice sve bar 135 puta bolje.

naissus

pre 11 godina

U mojoj ulici su imali par dana neke intervencije na el. mrezi. Dodje njih osmorica, dvojica rade a ostli sede i gledaju. Taj nerad i viskove neko mora da plati.

Sale

pre 11 godina

Ovaj stvarno nije cist. Po njegovoj logici ljudi bi trebali polovinu svoje plate da daju za struju. Odakle ce to ljudi platiti? Ni ove sad cene ne mogu da proprate a on bi da duplira.. Predlazem otkaz njemu i apsolutno svakom radniku, raspisivanje novog konkursa i primanje normalnog broja radnika sa platama koje ce pratiti stanje u drzavi.

Nikola

pre 11 godina

Lepo je cuti tebe i onog samoprozvanog eksperta Dusana Bajatovica. Kazi lepo da struja mora da poskupi zato sto smo nesposobni, neznamo i necemo da se resimo 50% neradne snage, dospelih potrazivanja i uvodjenje striktne kontrole rashoda. Znam, gde ces se ti zamerati sa toliko ljudi, bolje je samo dice cene. Onda se pitam sto primas toliko platu jer ono sto ti radis moze da odradi i obican cinovnik.

ded

pre 11 godina

On objašnjava da to mora da se dogodi da bi Srbija i dalje imala dovoljno najjeftinije električne energije u Evropi.
Sve to mora da se dogodi da bi zaposlili jos jedanaest hiljada partijskih poslusnika preko onih 11 hiljada viska koji vec rade.

Andrej

pre 11 godina

Ovaj čovek nema dodira sa realnim zivotom zajedno sa onim ekonomistima koji predlazu PDV od 25%... Sta više da uzmu od ovog napaćenog naroda... Koliko će da me košta burek do kraja, ili će i on postati luksuz?

zika slika

pre 11 godina

Koja stranka je ovog postavila da bude direktor? On se bavi privatizacijom, pa mu jos smeta usitnjen profit jer nece on profitirati na tome nego obicni ljudi, neka se covek bavi time kako da ujednaci plate u svom preduzecu sa platama u Srbiji da ne bi narod morao da placa struju sve skuplje. I neka naplati struju od bogatih sa Dedinja umesto da iskljucuju struju siromasnima.

pegasus

pre 11 godina

Cuj sitnica 2 evrocenta po kilovatsatu. Pa to je na oko 350 kilovatsati samo 700 dinara mesecno poskupljenje. Sitnica mozda za doticnog "gospodina direktora" (voleo bih da znam kolika su mu primanja, kad tako javno nastupa) a za obicne gradjane jos jedan namet pored mnogih drugi. Naravno to se samo dodatno da poveca cene drugih proizvoda. U svakom slucaju SITNICA. Necemo ni da osetimo. GLUPOSTI.

Aleksandar

pre 11 godina

Ma nemoj, pa da primite jos 20.000 neradnika da primaju astronomske plate i da ne rade nista. Licno znam vise takvih! A dovoljno je sto nas pljackate preko obracunske snage i naknade za merno mesto, to su nameti koji ne postoje nigde u svetu!!!

Mihajlo

pre 11 godina

Pre poskupljenja potrebno je da se kvalitet energije i kvalitet usluga podigne za 100 %. O gubicima energije menadžment EPS-a samo deklarativno priča. Opraštaju se milioni posrnuloj privredi, opraštaju se milioni određenim privatnim preduzetnicima zbog nerada u EPS-u (a možda zbog korumpiranih kadrova koji misle da su bog i batina).

Dejan Stanić

pre 11 godina

Što? Jel Čola ili Ceca izdaju novi album pa je najvćoj monopolističko/rođačko/stranačkoj firmi potreban "marketing"...

Marko

pre 11 godina

Neka naplate dugove bogatima, neka smanje broj neradnika koji primaju platu, neka dovedu strane revizore koji ce otkriti svaku malverzaciju gde sve "curi" novac (afera Kolubara je samo jedan deo), neka ne sponzorisu sportiste, a sirotinju neka ostave na miru.

Nikola

pre 11 godina

Ne mora struja da poskupi. Mogu da otpuste 4.500 nepotrebnih koje zapošljavaju preko veze (i koje zaposleni nikada nisu u životu ni videli) i od budžetskih para za njihove plate i doprinose isplate dugove koje su sami napravili.

aleksa

pre 11 godina

pa oni samo znaju da uzimaju, ja sam uvodio struju za kucu i ja sam morao da kupim bandere 2 kom plus samonosivi kabal i platim prikljucak 100000 ( u pozegi isto to kosta 45000) i potpisujem da im dajem u vlasnistvo to a nigde ne daju popust il sta vec, racuni redovni jos hoce da dignu cenu a dao sam im 2000 eura a nijedan kilovat ne potrosi

magma

pre 11 godina

o tome raspravljate a o podizanju plata i ne razmišljate kakvo ste vi zlo za Srbiju samo gledate svije interese kao da nepostoji nijedan građanin u ovoj zemlji

Аца

pre 11 godina

Када је Кори Удовички пре 12.г. слетела на сурчински, још на склинама изјави: МОЈ ПРВИ ЗАДАТАК ЈЕ ДА РАЈИ ОБРАЗЛОЖИМ ЗАШТО ЛЕПЕТРИКА МОРА ДА ПОСКУПИ, није слагала, само је заборавила да да каже ко је задао тај први задатак? ММФ. А покојни премијер Ђинђић једном изјави како му је у то време био највећи успех, како се код ММФа изборио за минимално поскупљење, према томе Марковић боље да ћути и ужива у благостању о којем његови судржављани могу само да маштају. Трућа о нечему о чему не одлучује, колико и његова кафе куварица.

Vuk

pre 11 godina

"što ne bi trebalo da bude veliki namet na budžet građana, donelo EPS-u oko 600 do 700 miliona evra prihoda za nove blokove" - Izmusti od naroda 600-700 miliona evra je nešto što narod neće ni osetiti. Što bi rekao moj otac - Pala muha na međeda.

xsenija

pre 11 godina

pre nego što pošaljem komentar pišu mi neka pravila govor mržnje itd....ali vi koliko mrzite građane to nemože da se više meri rečima svaka vama upućena reč je blaggonaklonost u odnosu šta vi radite ovoj državi,nama građanima Srbije

pero

pre 11 godina

Tvoja plata, kao i plata svih drugih neradnika treba da se smanji 80%. A ne da imate platu 3 puta vecu od drugih, a da nista ne radite. I da su vam svi drugi krivi.

ksajksale

pre 11 godina

Gospodine, imate 65 miliona eura nenaplacenih racuna, stoga Vas problem nisu niske cijene jer vec nekako uspijevate da prezivite uz njih. Vas su problem neplatise to jest nizak nivo naplate, i to uglavnom (iz isustva koja imam odavde u BiH, a isto mi iskustvo govori da smo isti po tom pitanju) kod drzavnih preduzeca i institucija. Dakle, ojacajte institucije, sankcionisite neplatise cak(!) iako su na celu Vase partijske kolege i imacete svake godine ~65 miliona eura viska za ulaganja i amortizaciju. Havala

x-men

pre 11 godina

Plata mora da ode gore 300% ako struja poskupi 80% .... Boze pa dal sete vi normalni, imate li vi mozga u EPS-u??? Zivimo na ivici siromastva a vi cete jos da nas UKOPAVATE....... NEMOGU DA VERUJEM U KAKVU DRZAVU ZIVIM!!!!!!!!!!!!!!!

Oce li bit rata...!?

pre 11 godina

Pa ja jedva i ovo plaćam, čekam da mi se uključi jeftina struja da bih mogla da skuvam ručak. A ti povećavaj slobodno i 1000%, al od mene pare više nećeš dobit, a nek dođe samo neko da mi je isključi!

Jole

pre 11 godina

Bože, nekad pomislim, imaju li ovi u EPS-u imalo srama. Kad je jezik lopata, a obraz đon, onda mora ovako da se zbori. Od svega je najbitnije da mu njegovu platu i privijegije nwe diraju.
Ma narode, nema nama spasa. Nema bre ko da uvede red i poredak u ovoj napaćenoj državi.

Gvadalkanal

pre 11 godina

Umesto da nađete način da uterate taj dug od 90 milijardi, vi hoćete da nama, koji redovno plaćamo struju, podignete cenu! Njima je svejedno, oni svakako ne plaćaju, a mi ćemo i dalje plaćati i za njih, samo sada skoro duplo više. Sram vas bilo, lopovi!

spartak

pre 11 godina

Ja samo imam tolko dodati da ako bi u nasoj lepoj drzavi svi zakoni bili jednako tretirani za sve onda nebi se oni hvalili stime da su izkljucili nekoga za 1000 din. a one potrosace koji duguju i po milione din. ne SMEJU , jer od te duznike kad bi se uteralo sva dugovanja mozda nebi trebalo da se digne cena 80% bilo bi dosta i 30 ili 40 %. Jer ovako posteni platise placaju sa poskupljenjem zajedno i dugovanje ONIH POVLASCENIH >POLITICARI MALO BOLJE RAZMISLITE ....

zoccy

pre 11 godina

Sa zaljenjem moram da konstatujem da u EPS-U POSTOJI LOPOV ILI VISE NJIH! tO JE PRVO STA TREBA DA SE ISTRAZI, A ODMAH ZATIM TREBA DA SE OBAVI PROCENA ILI BROJA ZAPOSLENIH ILI VISINA NJIHOVIH LOICNIH DOHODAKA, A POSTO DRZAVA ( KOJA U SVOJIM REDOVIMA IMA LOPOVA ILI VISE NJIH) KROZ DOPRINOSE MOZE DA OBUZDA EPS, NEKA TO I UCINI. CIK AKO SME!

Milutin

pre 11 godina

Koliku platu vam ima kafe kuvarica? 60 ili 70 hiljada? Da smanjite plate 5% svima u EPSu i eto vam novo postrojenje. Nema u ovom drustvu ni S od socijale. Bitno je Dragomire da ti inkasiras svakog meseca 500 hiljada, sto je prosecna plata u Srbiji. More znam ja sta bih s takvima.

nismo budale

pre 11 godina

Ovo je drzava u pokusaju a dijagnoza je da joj nema spasa. Skresi plate svojim zaposlenima, i molim te pocni od svoje, zatim otpusti realan visak zaposlenihi nece biti potrebe ni za kakvim poskupljenjem. Bolje ti je tako jer mi ti necemo platiti tih 80 posto, budi siguran u to. Naplati od svojih sefova - tajkuna i "privrednika" koji imaju blanko kod tebe!

Pera Kojot

pre 11 godina

E pa prijatelju, sad kada si video kakav je stav naroda prema toj vašoj računici, ja predlažem da sednete, malo bolje razmislite i smislite ponovo!

z

pre 11 godina

Zasto da poskupi 80 %? Da bi podigli ionako jake plate u EPS-u.Izmisli su neke stavke u obracunu(naplata na merno mesto)za struju kojih nema ni u S.Koreji,a sa druge strane obavezno iskljucuju struju bedi koja nema ni za hleba dok bogatasima koji su duzni ne iskljucuju!

Doc Holiday

pre 11 godina

tih 600-700 miliona evra mozete nakupiti i tako sto bi smanjili vasu administraciju a bogami i same radnike jer ne retko vidjam da njih 6-7 popravljaju bandere- gde njih 3-4 rade a ovi drugi zevaju.. Sa sve ciljem da bi partije imale glasacku masinu...
a sledecih 600-700 miliona evra mozete nametnuti od onih sto duguju milionske sume a ne placaju jer pripadaju nekoj od "vasih "... A jurite da iskljucujete sirotinju ako mu ostane duga 2-3000 dinara...
sa ove dve stavke bi imali da napravite kompletan vetropark u Vrscu i okolini..

Shonke

pre 11 godina

Pa kada bi naplatili bar pola duga (450milion eur) mogli bi da sagradite novi proizvodni kapacitet poput TENT-a. Ali lakše je naplatiti od građana povećanje cene nego lopovima račune za utrošenu struju.

Nikola

pre 11 godina

Alo rodjace, da nisi mozda preterao malo sa racunicom! Ja ne znam, ali kad dodjem u Srbiju vidim da struja i nije bas toliko jeftinija od pojedinih EU zemalja. Vas problem nisu cene struje vec 1) Ne naplacena potrazivanja i 2) Mnogo, previse lenjivaca koji radi u EPSu. Ajde vi prvo naplatite potrazivanja, jer ja licno poznajem bar nekoliko porodica koji su zadnji put platili struju daleke devedeset i neke. Onda otpustite visak i naterajte radnike da rade onoliko koliko su placeni. Zatim, zabranite da vam sekretarice koriste slizbene telefone za zvanje rodbine po inostranstvu (veoma ucestala pojava npr u TENTu), i prestanite da kupujete ugalj od Plame i kompanije vec direktno od Kolubare. Smanjite one obroke koje sluzite direktorima u vasem restoranu (sa sve koka kolama u staklenim bocama), jer sam jednom kao student imao prilike da to obidjem, i zaprepastio sam se kako se rasipa novac. E kad sve to uradite, i ako opet budete na gubitku, onda povecavajte cene! Moze?

S

pre 11 godina

Zasto ste sponzorislali FK Partizan? Koji je uopste interes da jedno ovako javno preduzece sebe reklamira na dresovima kad nema govora o prodaji istog? Cemu reklama? Koja je to Vasa konkurencija u Srbiji? Ko je to od Vas pametnih glavonja smislio? Budete li povecali cenu struje, ja Vam garantujem da cu se ponasati kao ljudi koji godinama ne placaju struju! Dakle, krascu struju bez problema!

maksa

pre 11 godina

g-dine Markovicu, bolje bi bilo da naplatite dugovanja jer se startovao sistem uterivanja dugova! takodje bi trebalo da napravite takav sistem naplate da 100% zaradjenog ide u elektro mrezu a ne u punjenje budzeta!

vladimir

pre 11 godina

gospodine direktore, javno te pitam, jesi li ti lud zaista ili se samo praviš lud? 80 odsto je nenormalno poskupljenje. zbog izrečenog, vlada treba da te smeni, iz razloga neuračunjljivosti, zbog izjave koja uznemirava stanovništvo u ovo krizno vreme, kao I zbog izazivanja panike kod poštenog naroda koji, u ovom trenutku, jedva sastavlja kraj sa krajem. u trenutku kada veliki sistemi duguju milione, a običnim ljudima se isključuje struja zbog duga od par hiljada, vaša izjava je izuzetno štetna, preteća, I veoma opasna po zdravlje ljudi, naročito onih sa visokim pritiskom i lošim srcem.

Milko

pre 11 godina

Naravno da mora.
Treba održati te plate i gomile stranačkih zaposlenika.
Vidim i da "električari-banderaši" Boga mi kaskaju za hirurzima, mislim ne mnogo ali kaskaju.
A nekada to nije bilo tako.

stimpi

pre 11 godina

ovaj lik se hvalio profitom od 200m evra kad su ga pitali o ugovoru sa zdravkom colicem sa tolikim profitom ne vidim da cena nije ekonomska ili nas je lagao da imaju profit

Relja007

pre 11 godina

Stvarno nekaoiram zasto poskupljuje struja, a 90 % burzuja ne placa struju uopste. Ova drzava je strvarno pukla po svim savovima. BICE OVDE OPET REVOLUCIJE !!!!

novosadjanka

pre 11 godina

Predlažem gradjansku neposlušnost, niko, ama baš niko, da ne plaća struju, pa da vidim da li će moći sve da nas isključe.
SRAAAAAAM IH BILOOOOOOO!!!!!

Munjica

pre 11 godina

Ovo je fora...oni kazu 80%,svi polude,onda oni poskupe 40% (kao sto su i mislili), i niko se ne buni,jer kapiraju da su bolje prosli, a u stvari i to poskupljenje je sumanuto..

Ekipa

pre 11 godina

Neko je lepo napisao, neka preduzeca bliska vlasti duguju milione, dalje, pouzdano znam da je eps potrosio 20 miliona na nabavku vina za poklone, takodje vi i dalje sponzorisete sportske klubove, i pevace. Ako poskupi toliko necu je placati, prvo vi gospodo prestanite da kradete, perete pare i prestanite da se ugradjujete.

dragan ns

pre 11 godina

pa naplatite od tih bogatasa sto ne placaju struju pa od toga ulazite u dalje obnavljanje zastarelosti elektrosistema a ne da dizete cenu struje pa mi koji vam redovno placamo da mi to jos izgradjujemo, ako tako bude onda vam niko nece placati struju, redovne platise ce postati sirotinja pa nece imati odakle a ova banda vam opet nece placati, onda ste pukli skroz, necete imati ni za svoje bedne plate od 80 000 din

koja je pogresna politika u svim granama industrije ili privrede vodi u ovoj drzavi majko moja.... svi teraju vodu samo na svoju vodenicu...

Alex

pre 11 godina

Slažem se da je cena KW niža nego u drugim zemljama, ali se zato kod nas naplaćuju ddoatni troškovi kojih nema u tim zemljama (npr.angažovana energija i sl.). Ukinite te gluposti i kažite koja vam je cena KW da bi smo prostom matematikom znali koliko treba da platimo svakog meseca. Voleo bih da mi objasne po kojoj metodi dobijaju cenu koju porede, jeftinu ili skupu, plavu, zelenu ili crvenu zonu... Šta uopšte porede? I pre poskupljenje prvo da otpuste polovinu skupo plaćenih (ne)radnika.

realno

pre 11 godina

Radnicke igre?
Vozikanje kolima o trosku firme?
Raspinistvo u istoj toj Elktroprivredi ?
Evo ja se nudim da budem direktor i garantujem vam da cu smanjiti troskove za 33%. Sto bi nam dalo dodatne investicije.

djuric miodrag

pre 11 godina

Zasto bi mi kroz cenu struje placali vasu nesposobnost da organizujete proizvodnju i distribuciju el.energije na racionalan i efikasan nacin.Izrael proizvodi priblizno istu kolicinu el.energije sa 10 puta manje zaposlenih.Zasto bih ja, nezaposlen i bez primanja cuvao socijalni mir vasih prekobrojnih radnika ,razne Uskokovice ,kolubarce itd.

URANIJA Kozmidis-Upr. za skladišt. RADIOAKTIV. otpadom I OPASNIM MATERIJAMA

pre 11 godina

Ovaj dingospo ispriča sve što je imao, i ja tu ništa ne bi dirala. Čekam samo da se uskoro oglasi kolega MRAKIĆ kako bi autentičnim argumentima potkrepio njegovu izjavu.

peđa

pre 11 godina

Iskreno slažem se sa nekim ovde odgovorima.Niš ne plaća struju tj 80% njih isključite ceo grad ako treba! Vi gospodo iz EPS-a imate podatak ljudi koji su redovne platiše i hoćete od njih da uzmete pare a ljudi koji ne plaćaju kao nemaju pa stavljate na dug.Imam prijateljicu živi u Kaluđerici ima dug preko 2000 eur za struju i baš je briga da plati niti ima odakle a takva je cela opština!Bolje gospodo uradite nešto o neplatišama.Ja sam redovan platiša a šta bi se desilo da ne platim 2-3 računa? poslali bi ste čoveka da mi isključi struju!!! Jednostavno hoću da kažem hoćete da uzmete pare od ljudi koji redovno plaćaju račune a ovi koji ne plaćaju samo im nabijate kamate,a znate da prosečno domaćinstvo u ovoj krizi nema da plati račun preko 2000 eur,što znači gasite struju i gotova stvar.

z

pre 11 godina

Mogu oni da povecaju cenu toliko, ali em sto gradjani nece imati da plate, em sto ce privreda biti ubijena tolikim poskupljenjem. Tako da ce ili biti u najgorem slucaju ekstremna stednja (sto ce rezultirati time da im se nece ni isplatiti da proizvode struju) i daleko vise kradje struje, ili ce doci do totalnog raspada privrede u najgorem. Neka oni prvo provere koliki imaju visak radnika i neka te sto nisu sirotinja iskjuce.

uvek posteni n.....

pre 11 godina

pa vi naplacujte tima sto neplacaju ispada da duplo vise njih nisu platili nego sto jesu naplatite svima i mocicete jos da pojeftinjate struju a ne da derete nas sto placamo redovno dokle bre ovo gde jos to ima u svetu a da mi nijsmo svet izvinite !!!!!

Bejzbol loptica

pre 11 godina

"... Nece predstavljati udar na budzet gradjana..."

Drugari moji, nemate predstavu koliko su nam budzeti vec izudarani. I, da: prestanite, pobogu, vise da nam vredjate inteligenciju i sposobnost informisanja. Nemojte nam vise pricati kako je kod nas sve jeftinije nego "u drugim zemljama". Znamo se mi sa vama mnogo dobro!

Aleksandar

pre 11 godina

@Nikola

Hoces da ti fotografisem primer, gde SBB kablovi po banderama? I to u strogom centru grada. Zato je meni slika na pojedinim kanalima kao talasi na moru.

crni gruja

pre 11 godina

EPS-u bi bilo mnogo bolje da smanji premije, nagrade i druge vidove krađe. Time bi mnogo više ušteleli nego povećanjem struje. Slučajno znam neke stvari koje se dešavaju u EPS-u i jedino što mogu reči je da je ovo pravna država neko iz EPS-a bi odavno debelo robijao.

StaZ

pre 11 godina

"Struja mora da poskupi 80 odsto... Beograd -- Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković kaže da struja u naredne dve do tri godine mora znatno da poskupi, i do 80 odsto..."

... - Ima pravo ovaj punački (kako i dolikuje jednom službeniku Države Srbije)gospodin: u srećnoj Državi Srbiji SVE mora da poskupi, samo život OBIČNIH GRAĐANA mora da pojeftini. A i jeste - sve jeftiniji, sve jeftiniji... - do NIŠTAVILA JEFTIN!

klenga

pre 11 godina

eps je jedan tipican javni sistem (javna kuća ili burdelj) u kome se ne zna ni ko pije ,ni ko placa...višak je bar 7o% i po strukturi je prava socijalna ustanova sps kadrova...eps jedan od razloga ne formiranja vlade...mora da se razbuca a sps to ne da...

Vujadin

pre 11 godina

Ljudi, pa nemojte na coveka drvlje i kamenje. Od teskog rada vidite koliko je smersao, a ko radi taj se ne folira. I on je radnik kao i svi mi...
Pa dobro ne bas svi, ima poneko i da je ostao bez posla...

Sofronije

pre 11 godina

@(Ajde malo logike, 17. jun 2012 15:38)
Necu da razmisljam dok u celosti mafija Kolubara ne bude iza resetaka.
Od nakupaca,priviegovanih do upravnih odbora.
Kad im se racuni konfiskuju,kad im se blokiraju i kad im svi iz okruzenja ostani bez kuca,jer ih nisu zaradili u inostranstvu,onda mozemo da razmiljsmo o povecanju i slozicu se.

Elektroničar

pre 11 godina

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=sr&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.energy.eu%2F

Teniserska država Srbija

pre 11 godina

Poskupljenje sa 5 na 7 evrocenti iznosi 40%. A onih dodatnih 40% verovatno je patijski reket oko koga se sada cenkaju, pod nazivom "programski ciljevi".

Zagor

pre 11 godina

Šta kažeš, male vam plate u EPS-u (Sekretarice 500€, http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=01&nav_id=495916 )?

гром

pre 11 godina

Е па ово сми ми заокружили!
Заокружили и заслужили!
Лаку ноћ моја вољена Србијо!