Četvrtak, 14.06.2012.

00:12

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je od svojih sagovornika u Briselu dobio uveravanja da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i da im veruje.

Izvor: Tanjug

"EU ne traži da priznamo Kosovo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

190 Komentari

Sortiraj po:

diplomata

pre 11 godina

Nikolic mora pod hitno da se diplomatski obrzuje. Normalno da nema naredbe"morate da priznate Kosovo", to se u diplomatiji radi suptilnije. Oni samo traze da se "normalizuju odnosi sa Kosovom", a to je cuo i Nikolic. " Dobro sam cuo"- verovatno su razgovarali na srpskom. Rekao im je da govore srpski da ih sav svet razume!!! Ako je citao danasnje novine video je kako se Klintonka obratila vlasti u Egiptu. Nema komande, samo ih je "pozvala". Ko je pametn tj je shvatio.

Bore

pre 11 godina

Samo iskusnom politikom mozemo zadrzati Kosovo i uci u EU, nadam se da ce Nikolic to uspeti da odradi, na njemu je da opravda poverenje gradjana koje mu je dato za izbor predsednika.

petar

pre 11 godina

To sto EU ne trazi priznanje to stalno pricao B.Tadic mi verovali,ali vi i radikal-naprednjaci nisu!!!I sto sad?Znaci nije lagao Tadic a vi samo pljuvali!A gde sad izvinjenja!Nikolicu nije lepo prebacivati resenje Kosova premjeru,a zasto tada potreban predsednik?Lako je kritikovati kad u opoziciji ajde vidimo sta vi mozete i znate!Nikolicu pred izbore obecavali resavati problemu Kosova a sad necete?

!

pre 11 godina

Svako ko je ikada izmislio i jednu teroiju zavere gde nas Evropska Unija na neki nacin sputava, a u isto vreme Ketrin Eston ne zna ni kako izgleda Tomislav Nikolic covek koga treba da uceni, ili jos ludje koga oni potplacuju ... je van sebe u potpunosti.

1%

pre 11 godina

"Čuo sam jasno da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i ja im verujem", rekao je predsednik Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Barozom i dodao: "EU traži da živimo bezbedno i bogato i ne vidim šta je tu sporno".

Neverni Master Tomo,to sto si cuo u Briselu, cuo si od Tadica u slovo, a ti nisi verovao. A to ti je bio jedan od jacih aduta u kampanji da DS vodi "tajne pregovore" oko Kosova. Sve polako dolazi na svoje, i vidi se koliko je tvoja kampanja bila "prljava", i postavljena na insinuacijama i neistinama. Nadam se da neces promeniti plocu kad sletis na Surcin i pocnes da pricas kao da nikad nisi bio u Briselu. Moj ti je savet da lepo priznas odakle ti i oni dzakovi sa izbornim materijalom i da podneses ostavku . Ti ionako volis te funkcije na 7-10dana...secas se onog tvog slavnog predsednikovanja skupstinom ;-))). Video si kako je na funkciji, za koga je dosta je...

Dragana10

pre 11 godina

.. ako pregovore sa kosovom treba da vodi premijer onda nam je svima jasno da premijer nikako ne sme biti iz stranke , koja je prethodnih godina vodila silne pregovore i nista nije postigla , vidi se da promene imaju poztivan efekat zato i vlada za promenu mora da bude predvodjena nekim novim ljudima , nikako onim koji su nas ojadili u zadnjih 8 godina

Srbin odgovara evropljanki

pre 11 godina

@evropljanka
U svoj tvojoj matematici nedostaje jos jedna JAKO BITNA stvar:
Mi Srbi izumiremo i po podacima Zavoda za statistiku Srbije [30.000 godisnje] za 100 godina bice nas 3 miliona manje nrego danas.
Plus po prosecnim godinama [41 god] smo najstariji u Evropi, a to je dodatni dokaz da izumiremo [jer se ne podmladjujemo].
A na drugoj strani, broj Albanaca/Kosovara raste
Preporucio bih ti, onako iskreno, da se manes prognoza oko sudbine Evrope jer to je 'visoka politika' posto mi u Srbiji imamo daleko vecu brigu koja se zove: "Ne prvimo/radjamo decu"

phoby

pre 11 godina

a kad je ovo tadic izjavio, rekli ste da laze...toma kaze isto, a on ne laze...eh narode, znam da je lose i da se mora nesto da se promeni, ali niste trebali na losijeg...

Mujo 11

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

I nece nikad da trazi od Srbije da prizna Kosovo, jer zna da jednog dana, to ce Srbija sama da uradi!

deda

pre 11 godina

Pitam se kada ce neki komentatori da pocnu da razlikuju pojam:
"EU'
od pojma:
'drzava - clanica EU"
Jer EU ne moze svojim drzavama-clanicama narediti da nekoga priznaju ili ne
Primer: EU ne moze narediti de Slovacka, Spanija, Kipar, Grcka i Rumunija priznaju Kosovo
Stvar je do odluke svake drzave-clanice posebno.
A prevedeno na 'narodni' jezik, to znaci da Srbiji nema u EU dok se ne sloze sve i jedna drzava-clanica, ali imajuci u vidu da neka od njih kao uslov, moze postaviti to da Sebija pre toga prizna Kosovo
Ima jos jedna stvar koja se zove "Bela Kuga"!!!!
U Srbiji godisnje umre 30.000 Srba vise nego sto se rodi????
. A to znaci da ce za svega 100 godina u Srbiji biti 3 miliona Srba manje nego danas. Sa druge strane, Koso0vo ima jedenu od najvecih stopa prirasta stanovnistva u Evropi tako da m,e strah pomisliti sta ce biti za svega 50 godina i pitam se zasto nasa drzavava/vlada insistira na osporavanju Kosova kada ce cas nas veoma brzo nadmasiti [ako Kosovo ostane u sastavu drzave Srbije]

bezimena

pre 11 godina

ŠTA je drugačije T. master Nikolić rekao od B. Tadića, koga je u predizbornoj optuživao za sve i svašta u vezi Kosova i EU??? I ne samo to, T. master Nikolić tvrdi, još više i jače od prethodnika (hoće da bude "veći katolik od pape") da Evropa nema alternativu!

Copy - past je "politika T. master Nikolića, rekla bih da su njegovi glasači već sada veoma razočarani.:)))

sumorni

pre 11 godina

"Da smo priznali Kosovo kao samostalnu tj. stranu zemlju, pregovore bi trebalo da vodi predsednik države. Pošto nismo priznali Kosovo, dijalog sa Prištinom je unutrašnja stvar i posao vlade i premijera.
(Lazar, 14. jun 2012 14:59)"

Pa ako priznamo Kosovo, kakve onda pregovore treba da vodimo?

Kako vidim, srBski domaćin nije očeivao da je to sve tako kako su mu pričali ranije. Mislio je da će da ih nekako izlevati, ali cvrc.

Kladim se da se pitao u sebi "Tomo čoveče, kako te je Tadić zavrnuo na izborima, nije humano..."

Ništa, sredjuj to Kosovo, reče da imaš plan, pa će i EU da se sredi sama od sebe.

Molim ponovi

pre 11 godina

@Evropljanka
Nije bas jasno sto si mislio, ko ce pre propasti, mi ili EU?
Narodna poslovica kaze: vodi brigu o svojoj kozi, a ne od bogate komsije!

Aca

pre 11 godina

Nismo čuli ništa novo! Pa sigurno da EU neće tražiti da se prizna Kosovo,niti bilo ko od naših političara to može i sme da uradi, jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom RS!!!

milos

pre 11 godina

dokle cemo se jos za ovim baviti, ima li neko u Srbiji resejnje za KIM, misli li stvarno neko da ce se 2 Miliona Albanaca dobrovoljno vratiti u Drzavi Srbiji, ovo je sve okrecajnje u mesto, jedini koji u Srbiji dobro zive to su Politicari

mario

pre 11 godina

"Nikolić je u razgovoru sa Ketrin Ešton rekao da bi EU trebalo da obrati više pažnje na težak život građana Srbije i veliku nezaposlenost.

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo da radimo, mi možda nikada nećemo dostići standarde potrebne da bi Srbija bila u EU”, upozorio je Nikolić."

A vi bi da vam EU pokloni miljarde i još da vam nalazi posao,pa nije to ExYu da uzimate iz kese kako hočete..
Inače EU ne priznaje države več to rade posebno države članice,a nek pita Njemačku jel će morati Srbija priznati Kosovo prije ulaska u EU.

CaptainObvious

pre 11 godina

nisi mogao da vidis ijednog hrvata koji je govorio da je krajina nezavisna, da je krajina realnost, da je krajinu treba priznati....u srbiji je bilo sta se mene tice krajina, ja imam svojih problema

i zato oni imaju sta imaju a mi imamo sta imamo

e moji naprednjaci

pre 11 godina

Jeste konacno ukapirali da je vasem masteru bilo jedino bitno da sebe ustolici.
Evo ga i dete Aca na b92 promenilo plocu, joj boze licemara i lazova.Evo ga gubi se polako.......

Milan

pre 11 godina

EU ne trazi da priznamo Kosovo!?

Nisam znao da se takva informacija moze dobiti u Briselu. Predsednice, upitajte isto pitanje kada odete u Berlin. Ako vam I Angela tako kaze onda verujem. Nemacka je rekla jasno I glasno 1. Kosovo je za njih drzava 2. Srbija ne priznaje Kosovo kao drzavu I smatra ga svojom teritorijom = Srbija ima nerazjasnjene granice sa sviojim susedima 3. Drzave koje imaju nerazjasnjene granice ne mogu u EU. Kraj price! Ko je taj Barozo? S cijim on parama odlucuje? Kojom armijom on komanduje? Koji su to milioni gradjana izabrali njega ili nekog drugog lika u Briselu? Osvestite se vise, zna se ko je gazda u Evropi, onaj ko daje najvise para u budzet.

Radojica petlov konak

pre 11 godina

Dragi moji sugradjani,mislim da smo svi danas za jeeedan veeeliki korak blize ulasku u EU i da treba da odamo priznjanje nasem Tomi jer je odradio dobar posao dole u Briselu.

laki

pre 11 godina

Nisam pristalica ni Tome ni Tadica a pogotovo ne Ivice,podrzao sam koaliciju preokret,jer su najiskreniji i najrealniji.Jasno je da Toma nije dobio izbore zato sto je zasluzio vec je to trebao biti samar najvise Tadicu da se osvesti.Sta je tu je,ali ne razumem kako neki jos uvek govore samo o proslosti Tome a o Ivicinoj ne,po cemu je Ivica bolji od njega,po cemu je Tadic bolji,zbog slatkorecivosti.Po mom misljenju izmedju njih je razlika samo u glumackoj sposobnosti.Za Tomu i Ivicu(ne samo njih,da ih ne nabrajam sve)se zna,za Tadica se mnogo toga ne zna i ja sam ubedjen da nije tako cist kako se predstavlja i kako ga mnogi iz interesnih ili lakovernih razloga podrzavaju.Da je onakav kakvim se predstavljao narod i Srbija bi danas drugacije izgledali.Znaci ne treba toliko biti zaslepljen i samo kritikovati druge,ako je Tadic mogao da se pomiri sa Ivicom,Mrkonjicem,Palmom itd.a zna se dobro ko su oni,zasto treba kritikovati Tomu kada menja svoje stavove.Naravno da je to sve igra,ali oni svi igraju,u tome i jeste glavni problem.Toma da je sada pametan ne bi se obazirao na one neuracunljive koji su ga podrzali(osim onih koji imaju koristi ili su ga sada namerno podrzali),jer od takvih nema leba nigde,vec bi se okrenuo da uradi ono sto ovi papagaji do sad nisu i krene punom parom prema EU.Istina i realnost su poznate,znaci postoju samo dva pravca ili napred u lepsu buducnost ili nazad u jos vecu bedu.Znaci izbor ne bi trebao da bude tezak,samo ludak ne razume.

taktika

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo."Formalno ne,a u praksi da,sto smo blize clanstvu EU Kosovo dobija od Srbije sve vise i vise ustupaka, da bi na kraju formalno priznanje postalo nevazno.

trula kobila

pre 11 godina

EU ne trazi od Srbije da prizna Kosovo,a u isto vreme ne priznaje da je Kosovo deo Srbije!.....Nego,predsednice jesi li ti njima malo pripretio sa Rusijom,ili ce to Vucic u paketu sa Indijom,Kinom i Severnom korejom?

Milovan

pre 11 godina

Bravo Tomo, korektno, postujuci Ustav, privoleo si sagovornike, idemo dalje.

A Demokrate koje ostavljaju komentare ...ko gubi ima pravo da se ljuti.

Žalosna Sova

pre 11 godina

Ljudi najvaznije je unutrasnji politika. Da se korupcija svede na normalu. Odgovornost politicara. Jedan slican slucaj Sanader bio bi melem na ranu. Ovo oko EU ce ici kud i kamo lakse ako Srbija bude stabilna i ekonomski relativno jaka.

Sale

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

Pa šta onda kog đavola traže. Tvrdi se da nikada neće to tražiti od Srbije, ali je isto tako jasno da Srbija nikada neće biti primljena u EU, ako prethodno ne prizna Kosovo. Pa, čemu onda kandidatura i pregovori oko ulaska u EU, ukolko prethodne tvrdnje, nisu samo obično tvrđenje pazara.

dragan

pre 11 godina

kako sad kad je predsednik "evropa ne trazi da priznamo kosovo"!!!! a sve vreme dok je Tadic bio predsednik govorio je da evropa trazi da priznamo kosovo da bi usli u evropu. DOKLE VISE DA SRBIJA" KLECI" ZBOG KOSOVA ? CEDA JE U PRAVU PO PITANJU POLITIKE KOSOVA, A SAD CE I DODIK DA NAM KROJI KAPU I DA NAM POSTSVLJA VLADU,... TESKO NAMA U SRBII

Katarina

pre 11 godina

Toma je dugo krio tajni plan za Kosovo u kampanji i tvrdio da ce posle izbora svima biti jasan.Sada vidimo da plan nije ni postojao vec se sve svodi na prebacivanje odgovornosti .Zaista je divno citati ove komentare podrske i smejati se jer su toliko providno napisani i prosti od SNS komentatora.Odavno se nisam toliko slatko smejala .Sta li radi cuvena Novosadjanka a izgleda i Tomina ljuta, pa to ti je ....

mandraxxx

pre 11 godina

primecujem da se toma za sada dobro snalazi na predsednickom mestu. njegovi medijski nastupi su gromoglasniji od tadicevih (tadiceve niko nije mogao da slusa duze od desetak sekundi), a do sada nije napravio nijedan ozbiljniji gaf, uzimajuci u obzir da se svaka njegova rec vaga.

Milan Čačak

pre 11 godina

To smo znali i do sada! Neće tražiti nikada da ga priznamo ali nam ga nikada neće ni vratiti! I gde smo onda? Tako je već od 1999 god a koliko vidim biće još dugo,dugo! Koliko dugo opet ne zavisi od nas! A da zavisi od nas, bilo bi to vrlo opasno po nas! Pokazali smo devedesetih, kada smo mogli nešto i da uradimo za srpsku stvar, kako se arče nacionalni interesi i upropaštava država!

Tonik

pre 11 godina

Normalizirati odnose as Kosovom - kao dve susedne drzave.

Nikolicu neki prate ovu politiku preko 30 Godina sad pa sve je jasno I ne treba nikome 'tvoja verzija'

doc

pre 11 godina

Ljudi moji !!
EU nikada nece traziti da priznamo jer to NIJE NJIHOV POSAO !!
Oni ne traze o0d onih 5 clanica da priznaju Kosovo !!
To je stvar svake clanice EU posebno.
A to onda znaci da, kako vreme prolazi, neka [bilo koja] od clanica moze blokirati prijem Srbije dok ne prizna Kosovo.
Rcimo Litvanija kao clanica EU sutra ili za 5 godina moze sve blokirati [osveta za Jeremica]

tata-mata

pre 11 godina

kako volim kada narod pise svasta... kod nas problem Kosova mora da resava Vlada, jer za to ima ovlascenja. Premijer ima daleko veca ovlascenja nego predsednik drzave. To sto je Boris radio je bio cist aaspolutizam, jedinog premijera sto smo imali bio je Djindjic. Secate se kako je Djindjic uhapsio Milosevica i isporucio u Hag uopste ne pitajuci predsednika - koji i ne moze o tome odlucivati? Ne podnosim Nikolica i Tadica, ali to je istina (svidjalo se nekom ili ne).
a o mogucoj koaliciji LDP+SPS necu trositi reci

Nimrod

pre 11 godina

Istu stvar govore od 2007...ali nista dok ne kazu u lice Nikolicu, jel? Jel cemo sad da saljemo svakog politicara posebno u Brisel da cuje svojim usima?

Koja

pre 11 godina

Razumećete me ako kažem da ne verujem ni političarima, ni agencijama. Slede saopštenja EU:

Susret sa Rompejom http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/130978.pdf

"Dalja normalizacija odnosa sa Kosovom ostaje glavni uslov za sledeći korak, početak pregovora. Očekujemo od Beograda da primeni sporazume koji su postignuti sa Prištinom, posebno o regionalnoj saradnji i prelazima. Dalje, moramo naći rešenje za nestabilnu situaciju na severu Kosova u interesu svih ljudi koji žive tamo".

Susret sa Barosom http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/12/451&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

"Podvukao sam da normalizacija odnosa Srbije sa Kosovom ostaje apsolutno glavni uslov za prelazak u sledeću fazu EU procesa. Drugim rečima, to će biti ključno da Komisija našim državama članicama preporuči otvaranje pregovora o pristupanju".

U doba interneta, sve je lako proverljivo.

Evropljanka

pre 11 godina

Cemu frka? EU ce se svakako raspasti pre nego sto Srbija ispuni svih hiljadu uslova. Pokusajmo u ovom trenutku da nesto unapredimo u ovoj bednoj zemlji,a to moze biti samo ako se uspostavi sistem, pocev od npr od sistema obrazovanja koji je vise nego katastrofalan. Od malih nogu pravimo od dece morone terajuci ih da uce gomilu besmislica koji ce im ubiti svaki kreativni potencijal.
Ali mi se bavimo kozmetickim stvarima, vlada, stranke, teznja EU dok smo sustinski na samom dnu....

dado

pre 11 godina

"EU ne trazi da prizmamo Kosovo"

TIPICNA zamena teza!!
Jer EU to ni ne moze traziti od svojih clanica. Kao dokaz imamo Spaniju, Grcku, Slovacku, Kipar i Rumuniju koji ga nisu priznali i sama EU im to ne moze narediti

Ali, isto EU ni ne moze zabraniti svojim clanicama da pojedinacno, kao drzava, bliokiraaju prijem NOVIH CLANOVA [Srbije] u EU dok ona to ne uradi

MSPtoBGD

pre 11 godina

RE:...se različito tumači u Beogradu, Prištini i u Briselu, pa je zamolio Eštonovu da konačno bude upoznat sa implementacijom dogovora.

Znaci Keti da mu pojasni direktno: Kao Predsednik bi morao da uradi domaci, upozna sadrzaj i pripremi stavove pre odlaska na razgovor. Da li mu pada na pamet da mozda upravo on upozna Keti o tome kako ide "implementacija" (inace "primena") dogovora od strane Srbije? Ili je mozda mislio da mu nije jasno sta je uopste dogovoreno, sto ni u kom slucaju nije "implementacija", i opet je stvar njegove odgovornosti da bude informisan.

RE: "Kad državni činovnici razgovaraju, nemaju nikakvu odgovornost i različito tumače dogovore od svojih sagovornika", obrazložio je.
Dali je mislio da se licno ne ponasaju odgovorno (po Dacicevom sistemu - Ma sta me briga...), ili da namaju obavezujucu odgovornost da protumace "pravilno" (t.j. svi isto)!?
Razlicito tumacenje moze biti ili proizvod lose komunikacije (al' za malo), ili politicko pozicioniranje pred datom publikom.

Da nisu iskusni diplomate koji vec znaju sa kim imaju posla, verovatno bi i Keti i Heri ostali bez teksta ...

PS: @miro split
Jedan mudri Dalmos sa mnogo iskustva u "diplomaciji" mi je posle povratka u RHR krajem prosle decenije rekao: Cuvaj se covika koji te hvata na patriotizam! (mislio je na Tudjmana & HDZ, ali isto tako vazi i za Slobu & SPS, Tomu & SNS, itd... ). Doduse Tudjman & klapa bar nisu bili glupi i naivni, a Kerum nema mnogo prilike da vas izblamira u svetu.

kaiser

pre 11 godina

"Pozovi EU zvaničnike da se izvine za zločine počinjene u agresiji na SRJ 1999 godine i pitaj ih kada nameravaju da poprave uništeno. Zahtevam od tebe da zastupaš narod a ne pojedince i da se ne izvinjavaš u moje ime, jer osećam sramotu još od Tadićevih izvinjenja ni za šta.
(Veljko, 14. jun 2012 01:09)"

Pa rekli su ti - kad ti popraviš sve ono što si uništio pre toga, od 91-be do 99-te, u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, i kad se izviniš za zločine koje si počinio kako tamo, tako i u Srbiji.

I ne pozivaj se na narod, nego zastupaj samo sebe lično, čestiti ljudi nemaju nikakve veze sa tobom.

Mileva

pre 11 godina

Zahvaljujem se B92 što me iskreno zabave objavljivanjem komentara podrške predsedniku/preCedniku, nekako se vratim u mladost i setim se onih divnih telegrama podrške našem dragom Slobi objavljivanim na RTS 1990-ih.
P.S. I željno očekujem da uskoro saznam ko je pokrao glasove, kako izgleda predsednikov tajni plan za Kosovo, kako će izgledati kanal Dunav-Egej, kad će da počnu da stižu one silne milijarde investicija, kakav je plan za ekonomski preporod Srbije...

The milos

pre 11 godina

EU ne traži da priznamo Kosovo zato što smo 20 godina od ulaska u Uniju...kad i ako uopšte dođe godina ulaska nateraće nas da priznamo samo tako.

dragana

pre 11 godina

Komsija u svom komentaru pise "I ja sam uzaludno radovao da napokon pravi Srbin ce imati pravu hrabrost da vidi probleme i Evropu pravo u oci i otvoreno ce reci Srpskom Narodu pravu istinu, priznanja ili nepriznanja nezavisnosti."

Cemu sve ovo silno srpstvo u recenici?
Pravi Srbin (pravom) srpskom narodu moze reci samo srpsku istinu!

Budimo ljudi pre svega!
Nama treba HRABAR COVEK koji ce glasno izgovoriti sve ono o Kosovu, sudbini nase zemlje i uslovima za ulazak u EU sto je svima nama poznato kada iskreno, u dubini duse, porazgovaramo sami sa sobom.

Sto se tice Predsednika, po njegovom ponasanju i govoru tela kada ga posmatrate na televiziji jasno je da se oseca nedoraslo i inferiorno u odnosu na svakog briselskog admistrativca sa kojim se sreo u poslednjih 15 dana.

S

pre 11 godina

Pa i Tadić rekao skoro da predsednik treba da vodi razgovore oko Kosova a vlada da se posveti ekonomiji.Najbolje biti gradonačelnik Beograda.Imate problem grada gde je relativno dobar standard.A kad vladate Srbijom imate problem Kosova, jadne Srbije i nemate ništa.

Citalac

pre 11 godina

Toliko novoga sam procitao, nakon ove "nekurtoazne" posete i izjava da prosto ne znam sta je vaznije, da posmatram fudbal, ili ne !

Bas sam zbunjen......

Brisel i Nemačka nisu isto

pre 11 godina

Eh, još da Toma nauči razliku između Brisela (Ešton, Rompej i Baroso) i država EU (Merkel, Oland, Kameron...). Ove druge traže da "prihvatimo realnost", tj. nezavisnost Kosova. Države odlučuju o prijemu EU, ne Brisel.

Nemanja P.

pre 11 godina

Ako bi Nikolic vodio pregovore o Kosovu, tako bi krsio Ustav, kao sto je krsio svaki dan Boris Tadic ( spajajuci funkcije premijera i predsednika drzave i predsednika stranke).

To je posao vlade, eventualno ako bi vlada zatrazila da se pregovori podignu na predsednicki nivo, ali to je vec druga prica. Pozdrav!

NekoIzMase

pre 11 godina

Predsednik Srbije rekao je i da je od sagovornika tražio i dobio detaljne informacije u vezi sa do sada postignutim dogovorima u dijalogu sa Prištinom i naglasio da do sada nije video ništa što bi bilo u suprotnosti sa srpskim ustavom i srpskim interesima.

Nikolić je, međutim, dodao da će tražiti objašnjenje zašto se tumačenja sporazuma od strane beogradskog tima razlikuju od tumačenja Evropske komisije.
___________

Jel ovaj zadržao Tadićeve savetnike da mu govore šta treba da kaže, ili obojica dobijaju tekst od evropskih zvaničnika ???

Protivustavno je to da ne mogu građani Srbije da se voze tablicama po čitavoj teritoriji zemlje
Protivustavno je to da jedan deo građana ima viznu liberalizaciju, a jedan deo građana ne može da putuje bez viza ....

To je diskriminacija jednog dela stanovništva, a to je protivustavno ...


I , ima toga još, nemo' se praviš lud, Tomislave ...

puzeci patrijota

pre 11 godina

katastrofalna izjava i neupucena samo pokazuje nikolicevu politicku naivnost
prvo ako je dijalog posao za premijera onda sasvim razumljivo sa druge strane stola mora da bude kosovski premijer drugim recima covek sa kim vi ste izjavili da necete pregovarati taci,to bi znacilo da vi prihvatate da kosovo ima premijera i vlast i nisu bas "privremene vlasti"kad vec dijalogujete,i ako vec priznajete tu vlast za dijalog maje vise priznajete i kosovo kao suverenu drzavu sa izabranim premijerom
drugo,ako mislite da dijalog sa strane srbije treba da vodi premijer a sa kosovske strane neki drzavni cinovnici onda se grdno varate jer ne moze to sa dva nivoa i ne mozete ni vi ni srbija da odredjuje ko ce biti kosovski pregovarac jedino mozete odrediti ko ce biti sa srbije jer da ste mogli tako nesto ne bi ni tahirijevu prihvatili
i trece ako je ideja da pregovarate sa nekim od severnih presednika opstina kao predstavnik celog kosova,jer bas mislite da bi neko to i prihvatio na kosovu i evropi,jer stvano mislite da bi nesto tako i upalio?
koje su vam alternative?sasvim neupucena izjava,trebalo bi sigurno kunsultirati nekog ko razume dnevnu politiku pre nego sto iskopas rupu sam sebi

guru

pre 11 godina

Ha-ha,ajde sveznajući Tomo,gde sad bežiš?Nije ti ovo opzicija,da sa lagodnog mesta i iz ladovine kritikuješ vlast.Šansa ti je pružena,uzmi stvar u svoje ruke i reši Kosovo onako kako ste zamislili ti i tvoja sveznajuća stranka.Pa to je za vas sitnica.Imaš moju podršku,samo ga već jednom reši,da bar moja deca nemaju tu hipoteku,ako je meni 20 i kusur godina na teretu.

Laki

pre 11 godina

Cim sam otvorio sajt odmah sam se nasmejao citajuci naslov. No dobro, sta drugo ocekivati od vecitog opozicionara osim da, zaista, ima smisla za humor...

chelsea

pre 11 godina

A pre izbora je rekao da ce licno voditi dijalog. Dok je Tadic bio predsednik maksimalno je svaljivao odgovornost na njega, a sad pere ruke i ponovo svaljuje odgovornost na vladu ( izvesno je da ce to biti DS-SPS) kako bi na sledecim izborima ,a i ovako mogao da kaže da je DS (Tadić) kriv za sve...E zemljo Srbijo, ko tebe vodi...

milos

pre 11 godina

""Čuo sam jasno da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i ja im verujem", ""

TACNO
Jer EU kao institucija to nece ni traziti.
ALI, posto je do svake pojedinacne clanice EU da se saglasi sa prijemom Srbije, to znaci da sutra neka drzava to [priznanje Kosova] moze da postavi kao uslov i blokirati sve.

A sto se tice razlicitog tumacenja spoprazuma izmedju vlade Srbije i EU [oko Kosova] misim da je Nikolic prvo trebao trazitu tumacenje kod kuce u Beogradu, pa TEK onda se raspitivati naokolo

nadadobrić

pre 11 godina

Komentar... Plače mi se... A nisam emotivan, i ne čistim luk. Ovakva izjava nije gaf, i ne može da se pripiše političkoj i diplomatskoj neukosti. Nisam čula da je neki predsednik, neke države, ovako "oprao ruke" i otresao odgovornost sa sebe. Sramota.

Bolero

pre 11 godina

Boze, pa ova guska nezna kako izgleda novoizabrani predsednik Srbije , pa mogli smo da iznajmimo Klintona za 50 hiljada i da ga posaljemo u EU da kaze lepu rec o nama covek radi za kes ko tatamata.

mali mozak

pre 11 godina

Nikolić je u razgovoru sa Ketrin Ešton rekao da bi EU trebalo da obrati više pažnje na težak život građana Srbije i veliku nezaposlenost.

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo da radimo, mi možda nikada nećemo dostići standarde potrebne da bi Srbija bila u EU”, upozorio je Nikolić.

Cekaj malo Tomo, nisi tako pricao. Nisi ni spominjao EU, vec Rusiju i 100 milijardi investicija. A inace ovati to ne moze da kaze, pogresna adresa, treba da se raspitas na drugom mestu, a ja ti necu da kazem, posto mene niste izabrali za predsednika, a na svu srecu, nisam se ni kandidovao.

dsStanko

pre 11 godina

Tomo,kada cemo da saznamo kako je doslo do "izborne kradje"?Rekao si da ces da nam kazes ako budes izabran za predsednika. :-)
(Beavis, 14. jun 2012 15:31)
Nije da ga branim,ali reći će ti isto ko što je Boris Tadić obećao rešenje lažiranja glasova iz Bodruma.

Jale

pre 11 godina

Pa spoljnu i unutrašnju politiku vodi vlada,i ne vidim šta je tu sporno.Nikolić je pre govorio da ako treba da će on da pregovara,ali su mnogi govorili da to nije dobro.Tomo nastavi Evroppski put,i samo napred.

Srboljub Srboljubljenovic

pre 11 godina

Moje postovanje I podrska precedniku Tomi I iskrene zelje da ce nas on uvesti u EU kad vec ovi slepci iz DS-a nisu uspeli.Tomina sljivovica je ipak brend i neka je poneo malo i za poklon tamo u Brisel.

Geom

pre 11 godina

@Beavis, ne samo da Nikolić neće da kaže ništa o džakovima, nego će čak oni koje je uspeo da prevari da ti nalupaju minuse. Vođa je vođa, ako nas laže i treba da nas laže. Ko smo mi da ga preispitujemo? :)

komsija

pre 11 godina

...Nista spektakolarno kada se radi o pitanju Kosova(citaj Srbije), sem obicne demagogije i iste "tadiceve" kamuflaze. Za resenje probleme buducnosti, Nikolic trazi pomoc od Evrope da zna sta je dogovoreno u proslosti. Za resenje problema sadasnjosti, Nikolic kaze da to ce resiti u buducnosti(naime ne on, ali vlada). Kaze on da zeli da udje u Evropi, kao da to je pitanje zelja i ne zadatak. Zadaci su za druge(za Vladu)...kao da on je jos u opoziciji...I ja sam uzaludno radovao da napokon pravi Srbin ce imati pravu hrabrost da vidi probleme i Evropu pravo u oci i otvoreno ce reci Srpskom Narodu pravu istinu, priznanja ili nepriznanja nezavisnosti. Opet ista igra i ista kamuflaza u drugacijim(boljim) vremenima i okolnostima za politicare da otvoreno ragovaraju sa Narodom...

bačvanin

pre 11 godina

"Dijalog posao za premijera"


Ahahaha pa naravno Tomo, da ti ne moraš ponovo o ničemu da odlučuješ samo da izigravaš anđela (da ne kažem parazita)!
I onda će te opet za sve što ne valja da okrivite druge... a i šta drugo i možete kada ionako ne radite ništa?!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolic je danas u Briselu predlozio nesto sto je neophodno i neizbezno, a to je da se izmedju Republike Srbije i Republike Kosova uspostavi dijalog na nivou premijera vlada sto bi vodilo normalizaciji medjudrzavnih odnosa i saranje u oblastima od medjusobnog znacaja i interesa. Inace ovaj danas izneti predlog cini besmislenom njegovu izjavu da Srbija nikad nece priznati Kosovo koja mu se najverovatnije omakla greskom.

Milan

pre 11 godina

Primecujem da se Nikolic u ovakvim situacijama bolje ponasa od Tadica. Ne unosi se sagovorniku u lice, ne dodiruje ga po ramenu, ne zauzima sagovornikov prostor, ne ceri se nekontrolisano. Jos kad bi zakopcao sako, bog da ga vidi.

wortha

pre 11 godina

Hrabar državnik:)
premijer neka vodi dijalog, a ja ću u Šumadiju da pijem rakiju sa zemljacima. Zovite me kad se sve završi, ali nemojte mnogo rano.

asfjasf

pre 11 godina

Ja bih vama svima lepo oduzeo pravo da se bavite politikom ( dozivotno ) i doveo neke nove ( prave doktore , prave drzavnike , inspektore , sudije) samo tako mislim da bi nam bilo bolje , aaa vas ko je poznavao ni pakao mu nece tesko pasti .

DexR

pre 11 godina

Kakav je ovo bezobrazluk. Pa u kampanji je pricao da pregovore treba da vodi predsednik, a sada prica nesto drugo. Svaki put se zaprepastim kada cujem izjave ovog coveka iako sam svestan da svasta mogu da ocekujem. Strasno.

Apis 84

pre 11 godina

Siguran sam da ce Nikolic casno voditi Srbiju putem eu, jer za tako nesto potreban je posten i cenjen covek poput njega... to koliko je on cenjen, pokazuje prisustvo inauguraciji, elita Srpskog drustva.

na istoku stare price, na zapadu nista novo

pre 11 godina

Kao i svaki drugi predsednik, ni Nikolic se ne razlikuje od prethodnika.
Tokom i nakon posete i razgovora sa stranim zvanicnicima, jedino sto mediji "dobiju" je sta je ON izjavio.
Svi koji misle da cemo ikada cuti, doslovce, sta je NJEMU receno u VEEELIKOJ su zabludi.
Samo, proci ce jos neko vreme pre nego sto se njegove fanaticne pristalice osveste, to shvate i dok krene drvlje i kamenje.

klenga

pre 11 godina

sve je snimio od b.t.i na kraju čuvena tadićeva rečenica: 'nikada nećemo priznati kosovo'...bravo borise nikoliću...izgleda da smo dobili kloniranog predsednika...a presvučeni radikali su se toliko radovali...jao si ga svima nama...

ufuf

pre 11 godina

Pa čemu onda služiš ti ako misliš da se vadiš na premijera,pročitaj lepo ustav a onda kaži da nećeš da radiš svoj posao. Videli smo da umeš da pečeš rakiju,ajde sad lepo prihvati se posla more,nemoj da vrdaš. Begaj kući!

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A sta je tvoj posao? Da nas brukas po svetu i da kritikujes kod kuce? Sramota kako izbegava bilo kakvu odgovornost. Navikao je da nista ne radi pa bi tako i da ostane.

Fred

pre 11 godina

Drago mi je da eu podrzava Predsednika Nikolica, da vidi Tadic i ostali narod Srbije, da ds nije jedina stranka koja moze uvesti Srbiju u eu, i da ne plase vise gradjane kako ce sa Tomom ostati bez eu...

Srboljub Matic

pre 11 godina

Gospodine predsednice sad ste shvatili a to i potvrdjujete da je vlada
sa gospodinom Tadicem i gospodinom Dacicem malo vise vredna nego je samo
kritikovati. Sada kada Vi mozete i trebate reci vas stav, Vi gurate to
na vladu. Bravo bar zato da priznajete da niste dorasli ovom zadatku i
da ste izneverili onaj deo gradjana Srbije koji su Vas birali za predsednika. Od danas cete nasem narodu najvise pomoci ako ne pokusate
da im pomognete. Prepustite odluke kao sto i sami rekoste, buducem premijeru i buducoj vladi. Ispostavilo se da ste Vi i vasa partija SNS
samo "udaraci po sapunici". Zato se iskreno nadam da ce dogovor o vladi
izmedju gospodina Tadica i gospodina Dacica uskoro biti okoncan. Ne treba menjati ono sto je uredu a to ste na danasnji dan i shvatili i priznali.

idi begaj

pre 11 godina

Tomo, ili nemas pojma ili si kvaran kao kvaran zub. Naravno da pregovore ne moze da vodi predsednik drzave, ali ne moze ni predsednik vlade. Zasto? Pa zato, ako neko od ove dvojice vodi pregovore, mora da ih vodi na nivou predsednika drzave ili predsednika vlade, sto znaci da si automatski priznao Kosovo, sa svim njegovim atributima drzavnosti. Pa sta mislis zasto su pregovore vodili izaslanici i pregovaraci...ti kao ne znas da brzine idu u "H" i "koliko razvija". Bre, mnogo si naivan, i samo sa takvim izjavama mozes da prodjes kod tvog politicki polu-pismenog glasackog tela...ajd ti se lepo vrati kuci i sedi, da ne smetas...mozda nesto i lupis po obicaju, pa ode mast u propast..Lepse izgledas na onom kanabetu kod Putina kad cutis i klimas glavom.

park kim

pre 11 godina

Citajuci komentare pomislio sam kako je lepo ziveti u koreji. svi se trude da kazu nesto lepo o predsedniku. Jer vam ocenjuju komentare na kraju dana.

Lazar

pre 11 godina

Predsednik predstavlja svoju zemlju u pregovorima sa drugim zemljama i stranim entitetima.
Da smo priznali Kosovo kao samostalnu tj. stranu zemlju, pregovore bi trebalo da vodi predsednik države. Pošto nismo priznali Kosovo, dijalog sa Prištinom je unutrašnja stvar i posao vlade i premijera.

Mica

pre 11 godina

Srbija trenutno nema boljeg politicara koji bi obuhvatio sve ono sto je potrebno Srbiji, od borbe protiv korupcije, saradnja sa istokom i zapadom, povecanje zivotnog standarda, zastita nacionalnih interesa, sve je to jako vazno za ulazak u eu, jer bez toga nas niko nece hteti tamo, kao neurednu drzavu.

La-Loš

pre 11 godina

Zašto pregovore da vodi premijer?
1. Zato što Predsednik beži od odgovornosti.
2. Zato što bi time priznali Kosovo. i
3. Zato što nam Predsednik nije beskičmenjak nego fluid, dobija oblik posude u kojoj se nalazi.

miro split

pre 11 godina

Ja u Splitu imam komediju od gradonačelnika,a vi u Srbiji od predsjednika.Znam da vam nije lako ali će te se barem imati čemu smijati.

marko

pre 11 godina

A ja se mnogo obradovao da ce Toma sad da iznese svoj tajni plan o Kosovu. Kad ono mora opet gospodin Tadic da pregovara oko Kosova. Koji je to licemer i demagog.

Garfild

pre 11 godina

Konacno pravi covek na pravom mestu, sa Nikolicem na celu drzave, put u eu ce biti mnogo jasniji, i brzi, bez svake sumnje, znace se sta moze da ocekujemo, i sta mora da pruzimo.

Prijatno razočaran

pre 11 godina

Biće dobro za Srbiju ako se Tomini birači razočaraju, a Borisovi se prijatno iznenade. Znaću da je Srbija na dobrom putu.

nemam reci

pre 11 godina

Au Tomo, ala si joj "odbrusio"....i sta bi na kraju?? Sta kazu? Hoce biti bolje...idu li investicije? Ti rece da ces nam preneti od reci do reci...pusti ti ovog tvog savetnika sa jedva 30 godina, ako ima i toliko. Blago tebi kad ti kao seda glava imas ovako mladog i sposobnog savetnika 'punog iskustva'. Jel' on neki rod, il' pomozi Bog?
Lepo si ti nama provedi u Briselu, pa kad se vratis, napisi svoju verziju razgovora i dogovora, pa nam je procitaj, ili ovaj tvoj savetnik..( ja mislim da si to vec napisao pre nego sto si krenuo na put)

klenga

pre 11 godina

dosta je tragikomicno citati danas komentare poštovalaca lika i dela t.n. svi ti histericni protivnici svega evropskog i zapadnog ,odjednom postadoše evrofanatici ...bojim se ,ako sutra ode uUSA,da će zavoleti i Amere...i ko će onda ostati da voli Ruse...

Mikele

pre 11 godina

Sve sve ali za jednu stvar skidam kapu SNS-u, njihova omladina radi za sve pare na komentarima u svim novinama. Vi ste vec sada u predizbornoj kampanji za sledece izbore, svaka cast dobra je to zamisao a verovatno moze i da uspe znajuci mentalitet ovog naroda.

Balkan

pre 11 godina

A sto pregovore sa Kosovom ne vodi predsednik??? Kako ubacuje drugima problem. Valjda si predsednik svih gradjana, pa i kosovara??? Bezanje od odgovornosti, poznato za radikale svih vrsta!!!

Duro

pre 11 godina

"...Nikolić je rekao da misli da ju je u iskrenom razgovoru ubedio da za Srbiju nema bolje budućnosti od Evropske unije. ..."
On misli da je nju ubedio..HA...pa nije ona izjavljivala da Srbiji nije mesto u Evropi... Ubedi sebe i napaćeni narod ...

1%

pre 11 godina

E moj Tomo, ovo je sad turisticko putovanje u Brisel. Sto se kaze, ide se opusteno, na gotovo.
Da li moze neko da pretpostavi kakva su putovanja u Brisel bila pre 10-ak godina, kad su haski optuzenici bili daleko od Haga, kad su trebale vize gde god da krenes, kad si na put u Italiju isao preko Madjarske i Slovenije, jer je bila "frka" preko Hrvatske, kad su svi na spominjanje "srbin", okretali glavu od tebe...Da , da , bila su to teska vremena, u kojima si ti Tomo, podrzavao te optuzenike i obecavao sigurne kuce, demonstrirao po ulicama,i usput plane neka ambasada, izgubi se neki mladi zivot...A sad je bas lepo, a za to lepo, iskijavao je onaj koga ovde tvoji postovaoci imena i dela pljuju i nazivaju svakakvim imenima..ali nije vazno, kolo srece se okrece..zato putuj igumane...

Covek vrh

pre 11 godina

Nikolica polako prihvataju svi za saradnju, to je vazno za nasu zemlju, ali isto tako je vazno da ima svoj stav koji nece pogaziti kada je u pitanju nas narod. I da nece po svaku cenu ici negde i ugrozIti narod. Svaka mu cast, zelim mu sve najbolje u daljem radu.

Prole

pre 11 godina

Ono što je najbitnije jeste da predsednik čim se vrati otvoreno kaže narodu šta mu je poručeno u Briselu. Pošto je bio dosledan i principijelan od kad je stupio na dužnost verujem da će tako i biti.

Ljubo

pre 11 godina

@Filip Minic svaka cast za komentar....Nikako ne mozemo da shvatimo da je svetski poredak takav da jedna zemlja vedri i oblaci u svetu,a druga u Evropi,da vise nisu to ona vremena u kojima Srbi mogu da kazu da su "nebeski narod",da su sad vremena kapitalizma i da ces opstati samo ako se priklonis nekome,a ne da zivis u izolaciji!Ne znam zasto kod nas je prikazana takva slika da ce se EU raspasti i propasti,ima tu mnogo jakih i bogatih zemalja,tako da su jako male sanse da se to dogodi,a i kad se nesto raspalo i propalo kad Nemac vodi glavnu rec!

Zlopamtilo

pre 11 godina

Eto , i Keti ga je priznala ...Ostali su samo Čanak sa plavušom Jerkovom , Josipović i Bakir sa svojim strogim kriterijumima.

ps: Da li će i novi predsednik da po povratku sa razgovora kaže :"Keti je poručila ...." ? :)

Biba

pre 11 godina

Po prvi put primecujem da predsednik Srbije ima koncept po kome ce se u jednoj drzavnoj poseti,kao sto je poseta Briselu u njegovom nastupu pred evropskim zvanicnicima nesto i traziti za Srbiju,a ne kao do sada,stalno traziti od Srbije.

Jasmina

pre 11 godina

Poseta predsednika Nikolica Briselu je znacajna za obe strane, zato sto ce pokazati iskrenu nameru za nastavak evropskog puta Srbije, ali isto tako i nacin na koji ce to za Srbiju biti prihvatljivo...

Грчански Деспот

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce naici na razumevanje i odobravanje onih vrednosti koje g.Nikolic ima i bude prezentovao Evropskim zvanicnicima. Istinska ljubav prema zemlji i zelja da Srbija krene u prosperitetniju buducnost naici ce na odobravanje verujem.

Dragan

pre 11 godina

Politika EU iz Brisela prema Srbiji ce morati da se uskladi sa novoizabranim predsednikom Srbije.Cinjenice govore da ce se politika bivseg i sadasnjeg predsednika razlikovati,ali ce put ka evrointegraciji nastaviti.

maraton

pre 11 godina

Naš predsednik svakim danom pokazuje svojim radom da je ozbiljan, dosledan i odgovoran predsednik, koji ima jasnu viziju u vođenju svoje politike i da svoju politiku podređuje interesima države koju predstavlja, upravo onako kako je i obećavao građanima u svom predizbornbom pohodu kroz Srbiju. Zato našem predsedniku želim sretan i uspešan put u Brisel, a svi oni zlonamerni koji bi da ga opstruiraju neka puknu od muke.

matko

pre 11 godina

Danas ocekujem da se TN postavi demokratski, odnosno da zastupa interese onih gradjana koji jesu za ulazak u evroatlanske integracije, jer su oni u vecini, ma sta to znacilo. Nadam se da je prosao neku obuku i da gafova nece biti

Razočaran

pre 11 godina

Iskreno,malo sam razočaran mekom retorikom i nastupom predsednika Nikolića.

Ovo me potseća na sledeću scenu:
Kao u osnovnoj školi,kad se deca pobiju, pa ti neko lupi šamar,
a ti kažeš: "ajde još jednom ako smeš"
On opet šamar, a ti: "ajde još jednom ako smeš"
On opet šamar...
Tako i ovo..."ako brisel, Eu,Amerika....budu trađili,uslovili,hteli,..itd.itd...OVO, mi ćemo tad....
PA ONI VEĆ ODAVNO, UPRAVO TO I RADE.Uslovljavaju,ucenju,pritiskaju...

Car Dusan

pre 11 godina

Saradnja sa Briselom je uredu ali im treba dati na znanje da mi nismo njihove marionete. Imam puno poverenje u Nikolica da nece dozvoliti da se mase sa Srbijiom kako ko pozeli.

nenad3

pre 11 godina

Razoruzace ih svojom smirenoscu, inteligencijom i elokvencijom.Videce oni (neobrazovani Evropljani,da i mi Srbi konja za trku imamo. Pa jos kad probaju njegovu rakiju (a sigurno je poneo nesto za Estonovu i Van De Rompeja) ima da pevaju kako mi hocemo. Razbij ih Tomo ovaj gospodine Predesednice.

Danko B.Marin

pre 11 godina

G-din Kacin je jasno precizirao da je sistemska korupcija problem za EU integraciju Srbije - jasno je da se mora srušiti SISTEM koji je doveo do nje i koji trenutno postoji! Neka krene po povratku da obavja posao,a birokratija iz Brisela neka pomogne - oni bolje znaju od nas koliko su lopovski vlastodršci zloupotrebili vlast u ličnom režimu Borisa Tadića.

mrzovoljni

pre 11 godina

E bre, sad ce svako jutro da mi presedne kafa dok citam novosti gledajuci ovog, jos malo pa ce Nikolic i iz jogurta da mi iskoci. Trebali smo birati onog lepseg ionako nam se isto pise.

Petar

pre 11 godina

Koliko su mi smesni ovi sto bi da se inate zvanicnicima EU, kao da ne klima samo glavom Toma, nego da se svadja sa njima?
Nego sta nego da ce da klima glavom i slusa sta mu se prica, da EU Srbiji zavrne slavinu pocrkali bi za mesec dana tako da ne znam kome bi vi da se inatite? Ne proizvodimo nista, nemamo nikakve resurse, infrastruktura nam je iz 19.veka, imamo staro i neobrazovano stanovnistvo i u svadji smo sa skoro svim susedima. I sad takvi trebamo jos da se inatimo Briselu? Bas ste pametni.

Filip Minic

pre 11 godina

Ja ne znam u kom veku mi zivimo,ali vidim da ima puno ljudi koji su i dalje u fazonu mi cemo protiv svih :D,a sto se tice naplate duga, ma kome cemo sta da naplacujemo, mozda NATO-u??? Da li ste normalni i da li ste svesni da smo mi jedna mala zemlja koja nema apsolutno nikakav ekonomski znacaj u svetu a ni vojni i moramo da budemo svesni toga i da pregovaramo razumno imajuci to u vidu,pa naravno da nece prema nama da se odnose kao prema Rusiji npr. Kome bre da teramo inat? Mi jedino sto mozemo je da politicki pregovaramo i da pokusamo ekonomski da ojacamo, a ulazak u EU bi nam dao sansu,jer ovako kad smo van svakog razvijenog sistema samo idemo u sve dublju krizu, a i ja ne znam odakle to da je ceo EU protiv nas,kao prvo EU cini mnogo zemlja i ne vole nas svi,ali pogodite sta ne vole se ni izmedju sebe svi u EU, pa sta to ne znaci da ne mozemo da saradjujemo i nadjemo zajednicki interes. Sa njihove tacke gledista jeste komplikovana situacija Kosovo i sve to,jer to je kao bure baruta,i oni zele da budu sigurni da nece imati problema sa time kada mi udjemo u EU,a uostalom cak i da dodje do nezavisnosti, ako Kosovo isto udje u EU, pa mi cemo imati ista prava i u Srbiji i na Kosovu, a zar nije to poenta? Evropska unija je pokusaj da se napravi velika drzava ustvari, samo sto mnogi to nisu hteli da prihvate pa je sada izmedju, ali to je ideja EU.

makenzije zagreb

pre 11 godina

E sad pocinje mrcvarenje zemlje koje ovdje traje sedam godina i jos nije zavrseno. Kad se konacno dokopate EU, tamo nece biti vise ni isti propisi a niti isti ljudi ako uopce bude EU. Kao ni u vas, uostalom.

MaX

pre 11 godina

Duro, totalno si promašio temu, za datum pregovora je direktno vezano rešavanje pitanja koja oni postavljaju nakon dobijanja datuma pregovora. Drugo, preko nam je potrebna njihova i tuđa pomoć oko rešavanja korupcije, jer ovde svako svakog čuva. Samo nepristrasnost može rešavati takva pitanja. Što više njih utiču na suzbijanje korupcije, manji je potkupljujući potencijal zaštićenih.

Duro

pre 11 godina

"...Prema njegovim rečima, za Srbiju je veoma značajno da dobije da dobije datum za početak pregovora, jer će to značiti otvaranje poglavlja koja se direktno tiču sprovođenja reformi od kojih zavisi i životni standard građana, efikasnost insitucija...

Istovremeno, kako je naglasio, Nikolić će tražiti i podršku "interesima Srbije da pitanja spornih privatizacija i reforme pravosuđa", koja su, kako je ukazao, "ključna za životni standard građana i da razvoj insitucija budu rešena brzo i efikasno". ..."

Šta to znači?, ako ne dobiju datum ne znaju ili ne žele provoditi reforme ... ili ne znaju tj. ne mogu dobiti podršku interesima Srbije u Srbiji pa im treba podrška EU da nešto naprave u pravosuđu ... bolje da ne napišem šta je to ...

Ivan

pre 11 godina

"....velikom ambicijom da Srbija, poštujući sopstvene inetrese, dođe do svog cilja, punopravnog članstva u EU" - punopravno clanstvo Srbije u EU je vec samo po sebi njen vrhunski interes, tako da je prvi deo recenice potpuno nepotreban. Neka Nikolic i njegovi saradnici prestanu da troluju.

Dahija

pre 11 godina

Tomo, molim te im prenesi da će Srbija rešavati pitanje Kosmeta kao i Španija pitanja Bastije i Katalonije, da je genocid zapravo namera da se istrebi jedna nacija i da bi postojao moraju se podjednako uništavati muški i ženski pripadnici (a ne samo muški kao recimo u Srebrenici), ali da Srbija neće komentarisati presudu suda, a kao šlag na tortu reci im da mi još nismo rešili da li želimo u EU ili ne, ali da je odgovor verovatno NE!

Veljko

pre 11 godina

Pozovi EU zvaničnike da se izvine za zločine počinjene u agresiji na SRJ 1999 godine i pitaj ih kada nameravaju da poprave uništeno. Zahtevam od tebe da zastupaš narod a ne pojedince i da se ne izvinjavaš u moje ime, jer osećam sramotu još od Tadićevih izvinjenja ni za šta.

Miladin Subotić

pre 11 godina

Poštovani gospodine predsedniče, ovaj 14-i dan juna je početak Vaših glavobolja i dan suočavanja sa političkom nemoći Vaših ranijih stavova. Ili ćete doživeti metanoju ili upasti u autistički hermetizam. Imali ste veliku prednost dok niste postali ovo što ste sada. Vrlo brzo će doći situacija posle koje ništa (od Vaših pogleda na evro-prijateljstvo) neće biti ko pre. Rezultat: Gnev EU ili gnev većine građana Srbije, a ni jedana od mogućnosti neće biti povoljna za Vašu političku budućnost.

dejja

pre 11 godina

Da li ce preskociti prag koji je vislji od pragova u ambasadama? Ne lezi njemu taj Brisel i te velike kancelarije. Sve je dobro dokle kisa ne obilazi Kragujevac. Najavljuju susu, tako da ce morati cesce da provodi vreme u svojoj basti u Bajcetini :)

Miladin Subotić

pre 11 godina

Poštovani gospodine predsedniče, ovaj 14-i dan juna je početak Vaših glavobolja i dan suočavanja sa političkom nemoći Vaših ranijih stavova. Ili ćete doživeti metanoju ili upasti u autistički hermetizam. Imali ste veliku prednost dok niste postali ovo što ste sada. Vrlo brzo će doći situacija posle koje ništa (od Vaših pogleda na evro-prijateljstvo) neće biti ko pre. Rezultat: Gnev EU ili gnev većine građana Srbije, a ni jedana od mogućnosti neće biti povoljna za Vašu političku budućnost.

1%

pre 11 godina

E moj Tomo, ovo je sad turisticko putovanje u Brisel. Sto se kaze, ide se opusteno, na gotovo.
Da li moze neko da pretpostavi kakva su putovanja u Brisel bila pre 10-ak godina, kad su haski optuzenici bili daleko od Haga, kad su trebale vize gde god da krenes, kad si na put u Italiju isao preko Madjarske i Slovenije, jer je bila "frka" preko Hrvatske, kad su svi na spominjanje "srbin", okretali glavu od tebe...Da , da , bila su to teska vremena, u kojima si ti Tomo, podrzavao te optuzenike i obecavao sigurne kuce, demonstrirao po ulicama,i usput plane neka ambasada, izgubi se neki mladi zivot...A sad je bas lepo, a za to lepo, iskijavao je onaj koga ovde tvoji postovaoci imena i dela pljuju i nazivaju svakakvim imenima..ali nije vazno, kolo srece se okrece..zato putuj igumane...

Petar

pre 11 godina

Koliko su mi smesni ovi sto bi da se inate zvanicnicima EU, kao da ne klima samo glavom Toma, nego da se svadja sa njima?
Nego sta nego da ce da klima glavom i slusa sta mu se prica, da EU Srbiji zavrne slavinu pocrkali bi za mesec dana tako da ne znam kome bi vi da se inatite? Ne proizvodimo nista, nemamo nikakve resurse, infrastruktura nam je iz 19.veka, imamo staro i neobrazovano stanovnistvo i u svadji smo sa skoro svim susedima. I sad takvi trebamo jos da se inatimo Briselu? Bas ste pametni.

miro split

pre 11 godina

Ja u Splitu imam komediju od gradonačelnika,a vi u Srbiji od predsjednika.Znam da vam nije lako ali će te se barem imati čemu smijati.

wortha

pre 11 godina

Hrabar državnik:)
premijer neka vodi dijalog, a ja ću u Šumadiju da pijem rakiju sa zemljacima. Zovite me kad se sve završi, ali nemojte mnogo rano.

mrzovoljni

pre 11 godina

E bre, sad ce svako jutro da mi presedne kafa dok citam novosti gledajuci ovog, jos malo pa ce Nikolic i iz jogurta da mi iskoci. Trebali smo birati onog lepseg ionako nam se isto pise.

Filip Minic

pre 11 godina

Ja ne znam u kom veku mi zivimo,ali vidim da ima puno ljudi koji su i dalje u fazonu mi cemo protiv svih :D,a sto se tice naplate duga, ma kome cemo sta da naplacujemo, mozda NATO-u??? Da li ste normalni i da li ste svesni da smo mi jedna mala zemlja koja nema apsolutno nikakav ekonomski znacaj u svetu a ni vojni i moramo da budemo svesni toga i da pregovaramo razumno imajuci to u vidu,pa naravno da nece prema nama da se odnose kao prema Rusiji npr. Kome bre da teramo inat? Mi jedino sto mozemo je da politicki pregovaramo i da pokusamo ekonomski da ojacamo, a ulazak u EU bi nam dao sansu,jer ovako kad smo van svakog razvijenog sistema samo idemo u sve dublju krizu, a i ja ne znam odakle to da je ceo EU protiv nas,kao prvo EU cini mnogo zemlja i ne vole nas svi,ali pogodite sta ne vole se ni izmedju sebe svi u EU, pa sta to ne znaci da ne mozemo da saradjujemo i nadjemo zajednicki interes. Sa njihove tacke gledista jeste komplikovana situacija Kosovo i sve to,jer to je kao bure baruta,i oni zele da budu sigurni da nece imati problema sa time kada mi udjemo u EU,a uostalom cak i da dodje do nezavisnosti, ako Kosovo isto udje u EU, pa mi cemo imati ista prava i u Srbiji i na Kosovu, a zar nije to poenta? Evropska unija je pokusaj da se napravi velika drzava ustvari, samo sto mnogi to nisu hteli da prihvate pa je sada izmedju, ali to je ideja EU.

La-Loš

pre 11 godina

Zašto pregovore da vodi premijer?
1. Zato što Predsednik beži od odgovornosti.
2. Zato što bi time priznali Kosovo. i
3. Zato što nam Predsednik nije beskičmenjak nego fluid, dobija oblik posude u kojoj se nalazi.

Balkan

pre 11 godina

A sto pregovore sa Kosovom ne vodi predsednik??? Kako ubacuje drugima problem. Valjda si predsednik svih gradjana, pa i kosovara??? Bezanje od odgovornosti, poznato za radikale svih vrsta!!!

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A sta je tvoj posao? Da nas brukas po svetu i da kritikujes kod kuce? Sramota kako izbegava bilo kakvu odgovornost. Navikao je da nista ne radi pa bi tako i da ostane.

Veljko

pre 11 godina

Pozovi EU zvaničnike da se izvine za zločine počinjene u agresiji na SRJ 1999 godine i pitaj ih kada nameravaju da poprave uništeno. Zahtevam od tebe da zastupaš narod a ne pojedince i da se ne izvinjavaš u moje ime, jer osećam sramotu još od Tadićevih izvinjenja ni za šta.

Mikele

pre 11 godina

Sve sve ali za jednu stvar skidam kapu SNS-u, njihova omladina radi za sve pare na komentarima u svim novinama. Vi ste vec sada u predizbornoj kampanji za sledece izbore, svaka cast dobra je to zamisao a verovatno moze i da uspe znajuci mentalitet ovog naroda.

idi begaj

pre 11 godina

Tomo, ili nemas pojma ili si kvaran kao kvaran zub. Naravno da pregovore ne moze da vodi predsednik drzave, ali ne moze ni predsednik vlade. Zasto? Pa zato, ako neko od ove dvojice vodi pregovore, mora da ih vodi na nivou predsednika drzave ili predsednika vlade, sto znaci da si automatski priznao Kosovo, sa svim njegovim atributima drzavnosti. Pa sta mislis zasto su pregovore vodili izaslanici i pregovaraci...ti kao ne znas da brzine idu u "H" i "koliko razvija". Bre, mnogo si naivan, i samo sa takvim izjavama mozes da prodjes kod tvog politicki polu-pismenog glasackog tela...ajd ti se lepo vrati kuci i sedi, da ne smetas...mozda nesto i lupis po obicaju, pa ode mast u propast..Lepse izgledas na onom kanabetu kod Putina kad cutis i klimas glavom.

dejja

pre 11 godina

Da li ce preskociti prag koji je vislji od pragova u ambasadama? Ne lezi njemu taj Brisel i te velike kancelarije. Sve je dobro dokle kisa ne obilazi Kragujevac. Najavljuju susu, tako da ce morati cesce da provodi vreme u svojoj basti u Bajcetini :)

DexR

pre 11 godina

Kakav je ovo bezobrazluk. Pa u kampanji je pricao da pregovore treba da vodi predsednik, a sada prica nesto drugo. Svaki put se zaprepastim kada cujem izjave ovog coveka iako sam svestan da svasta mogu da ocekujem. Strasno.

bačvanin

pre 11 godina

"Dijalog posao za premijera"


Ahahaha pa naravno Tomo, da ti ne moraš ponovo o ničemu da odlučuješ samo da izigravaš anđela (da ne kažem parazita)!
I onda će te opet za sve što ne valja da okrivite druge... a i šta drugo i možete kada ionako ne radite ništa?!

klenga

pre 11 godina

dosta je tragikomicno citati danas komentare poštovalaca lika i dela t.n. svi ti histericni protivnici svega evropskog i zapadnog ,odjednom postadoše evrofanatici ...bojim se ,ako sutra ode uUSA,da će zavoleti i Amere...i ko će onda ostati da voli Ruse...

Dahija

pre 11 godina

Tomo, molim te im prenesi da će Srbija rešavati pitanje Kosmeta kao i Španija pitanja Bastije i Katalonije, da je genocid zapravo namera da se istrebi jedna nacija i da bi postojao moraju se podjednako uništavati muški i ženski pripadnici (a ne samo muški kao recimo u Srebrenici), ali da Srbija neće komentarisati presudu suda, a kao šlag na tortu reci im da mi još nismo rešili da li želimo u EU ili ne, ali da je odgovor verovatno NE!

Prijatno razočaran

pre 11 godina

Biće dobro za Srbiju ako se Tomini birači razočaraju, a Borisovi se prijatno iznenade. Znaću da je Srbija na dobrom putu.

nadadobrić

pre 11 godina

Komentar... Plače mi se... A nisam emotivan, i ne čistim luk. Ovakva izjava nije gaf, i ne može da se pripiše političkoj i diplomatskoj neukosti. Nisam čula da je neki predsednik, neke države, ovako "oprao ruke" i otresao odgovornost sa sebe. Sramota.

marko

pre 11 godina

A ja se mnogo obradovao da ce Toma sad da iznese svoj tajni plan o Kosovu. Kad ono mora opet gospodin Tadic da pregovara oko Kosova. Koji je to licemer i demagog.

Duro

pre 11 godina

"...Prema njegovim rečima, za Srbiju je veoma značajno da dobije da dobije datum za početak pregovora, jer će to značiti otvaranje poglavlja koja se direktno tiču sprovođenja reformi od kojih zavisi i životni standard građana, efikasnost insitucija...

Istovremeno, kako je naglasio, Nikolić će tražiti i podršku "interesima Srbije da pitanja spornih privatizacija i reforme pravosuđa", koja su, kako je ukazao, "ključna za životni standard građana i da razvoj insitucija budu rešena brzo i efikasno". ..."

Šta to znači?, ako ne dobiju datum ne znaju ili ne žele provoditi reforme ... ili ne znaju tj. ne mogu dobiti podršku interesima Srbije u Srbiji pa im treba podrška EU da nešto naprave u pravosuđu ... bolje da ne napišem šta je to ...

nenad3

pre 11 godina

Razoruzace ih svojom smirenoscu, inteligencijom i elokvencijom.Videce oni (neobrazovani Evropljani,da i mi Srbi konja za trku imamo. Pa jos kad probaju njegovu rakiju (a sigurno je poneo nesto za Estonovu i Van De Rompeja) ima da pevaju kako mi hocemo. Razbij ih Tomo ovaj gospodine Predesednice.

nemam reci

pre 11 godina

Au Tomo, ala si joj "odbrusio"....i sta bi na kraju?? Sta kazu? Hoce biti bolje...idu li investicije? Ti rece da ces nam preneti od reci do reci...pusti ti ovog tvog savetnika sa jedva 30 godina, ako ima i toliko. Blago tebi kad ti kao seda glava imas ovako mladog i sposobnog savetnika 'punog iskustva'. Jel' on neki rod, il' pomozi Bog?
Lepo si ti nama provedi u Briselu, pa kad se vratis, napisi svoju verziju razgovora i dogovora, pa nam je procitaj, ili ovaj tvoj savetnik..( ja mislim da si to vec napisao pre nego sto si krenuo na put)

ufuf

pre 11 godina

Pa čemu onda služiš ti ako misliš da se vadiš na premijera,pročitaj lepo ustav a onda kaži da nećeš da radiš svoj posao. Videli smo da umeš da pečeš rakiju,ajde sad lepo prihvati se posla more,nemoj da vrdaš. Begaj kući!

Duro

pre 11 godina

"...Nikolić je rekao da misli da ju je u iskrenom razgovoru ubedio da za Srbiju nema bolje budućnosti od Evropske unije. ..."
On misli da je nju ubedio..HA...pa nije ona izjavljivala da Srbiji nije mesto u Evropi... Ubedi sebe i napaćeni narod ...

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolic je danas u Briselu predlozio nesto sto je neophodno i neizbezno, a to je da se izmedju Republike Srbije i Republike Kosova uspostavi dijalog na nivou premijera vlada sto bi vodilo normalizaciji medjudrzavnih odnosa i saranje u oblastima od medjusobnog znacaja i interesa. Inace ovaj danas izneti predlog cini besmislenom njegovu izjavu da Srbija nikad nece priznati Kosovo koja mu se najverovatnije omakla greskom.

guru

pre 11 godina

Ha-ha,ajde sveznajući Tomo,gde sad bežiš?Nije ti ovo opzicija,da sa lagodnog mesta i iz ladovine kritikuješ vlast.Šansa ti je pružena,uzmi stvar u svoje ruke i reši Kosovo onako kako ste zamislili ti i tvoja sveznajuća stranka.Pa to je za vas sitnica.Imaš moju podršku,samo ga već jednom reši,da bar moja deca nemaju tu hipoteku,ako je meni 20 i kusur godina na teretu.

Srboljub Matic

pre 11 godina

Gospodine predsednice sad ste shvatili a to i potvrdjujete da je vlada
sa gospodinom Tadicem i gospodinom Dacicem malo vise vredna nego je samo
kritikovati. Sada kada Vi mozete i trebate reci vas stav, Vi gurate to
na vladu. Bravo bar zato da priznajete da niste dorasli ovom zadatku i
da ste izneverili onaj deo gradjana Srbije koji su Vas birali za predsednika. Od danas cete nasem narodu najvise pomoci ako ne pokusate
da im pomognete. Prepustite odluke kao sto i sami rekoste, buducem premijeru i buducoj vladi. Ispostavilo se da ste Vi i vasa partija SNS
samo "udaraci po sapunici". Zato se iskreno nadam da ce dogovor o vladi
izmedju gospodina Tadica i gospodina Dacica uskoro biti okoncan. Ne treba menjati ono sto je uredu a to ste na danasnji dan i shvatili i priznali.

makenzije zagreb

pre 11 godina

E sad pocinje mrcvarenje zemlje koje ovdje traje sedam godina i jos nije zavrseno. Kad se konacno dokopate EU, tamo nece biti vise ni isti propisi a niti isti ljudi ako uopce bude EU. Kao ni u vas, uostalom.

Prole

pre 11 godina

Ono što je najbitnije jeste da predsednik čim se vrati otvoreno kaže narodu šta mu je poručeno u Briselu. Pošto je bio dosledan i principijelan od kad je stupio na dužnost verujem da će tako i biti.

maraton

pre 11 godina

Naš predsednik svakim danom pokazuje svojim radom da je ozbiljan, dosledan i odgovoran predsednik, koji ima jasnu viziju u vođenju svoje politike i da svoju politiku podređuje interesima države koju predstavlja, upravo onako kako je i obećavao građanima u svom predizbornbom pohodu kroz Srbiju. Zato našem predsedniku želim sretan i uspešan put u Brisel, a svi oni zlonamerni koji bi da ga opstruiraju neka puknu od muke.

asfjasf

pre 11 godina

Ja bih vama svima lepo oduzeo pravo da se bavite politikom ( dozivotno ) i doveo neke nove ( prave doktore , prave drzavnike , inspektore , sudije) samo tako mislim da bi nam bilo bolje , aaa vas ko je poznavao ni pakao mu nece tesko pasti .

mali mozak

pre 11 godina

Nikolić je u razgovoru sa Ketrin Ešton rekao da bi EU trebalo da obrati više pažnje na težak život građana Srbije i veliku nezaposlenost.

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo da radimo, mi možda nikada nećemo dostići standarde potrebne da bi Srbija bila u EU”, upozorio je Nikolić.

Cekaj malo Tomo, nisi tako pricao. Nisi ni spominjao EU, vec Rusiju i 100 milijardi investicija. A inace ovati to ne moze da kaze, pogresna adresa, treba da se raspitas na drugom mestu, a ja ti necu da kazem, posto mene niste izabrali za predsednika, a na svu srecu, nisam se ni kandidovao.

Danko B.Marin

pre 11 godina

G-din Kacin je jasno precizirao da je sistemska korupcija problem za EU integraciju Srbije - jasno je da se mora srušiti SISTEM koji je doveo do nje i koji trenutno postoji! Neka krene po povratku da obavja posao,a birokratija iz Brisela neka pomogne - oni bolje znaju od nas koliko su lopovski vlastodršci zloupotrebili vlast u ličnom režimu Borisa Tadića.

na istoku stare price, na zapadu nista novo

pre 11 godina

Kao i svaki drugi predsednik, ni Nikolic se ne razlikuje od prethodnika.
Tokom i nakon posete i razgovora sa stranim zvanicnicima, jedino sto mediji "dobiju" je sta je ON izjavio.
Svi koji misle da cemo ikada cuti, doslovce, sta je NJEMU receno u VEEELIKOJ su zabludi.
Samo, proci ce jos neko vreme pre nego sto se njegove fanaticne pristalice osveste, to shvate i dok krene drvlje i kamenje.

klenga

pre 11 godina

sve je snimio od b.t.i na kraju čuvena tadićeva rečenica: 'nikada nećemo priznati kosovo'...bravo borise nikoliću...izgleda da smo dobili kloniranog predsednika...a presvučeni radikali su se toliko radovali...jao si ga svima nama...

chelsea

pre 11 godina

A pre izbora je rekao da ce licno voditi dijalog. Dok je Tadic bio predsednik maksimalno je svaljivao odgovornost na njega, a sad pere ruke i ponovo svaljuje odgovornost na vladu ( izvesno je da ce to biti DS-SPS) kako bi na sledecim izborima ,a i ovako mogao da kaže da je DS (Tadić) kriv za sve...E zemljo Srbijo, ko tebe vodi...

matko

pre 11 godina

Danas ocekujem da se TN postavi demokratski, odnosno da zastupa interese onih gradjana koji jesu za ulazak u evroatlanske integracije, jer su oni u vecini, ma sta to znacilo. Nadam se da je prosao neku obuku i da gafova nece biti

Ljubo

pre 11 godina

@Filip Minic svaka cast za komentar....Nikako ne mozemo da shvatimo da je svetski poredak takav da jedna zemlja vedri i oblaci u svetu,a druga u Evropi,da vise nisu to ona vremena u kojima Srbi mogu da kazu da su "nebeski narod",da su sad vremena kapitalizma i da ces opstati samo ako se priklonis nekome,a ne da zivis u izolaciji!Ne znam zasto kod nas je prikazana takva slika da ce se EU raspasti i propasti,ima tu mnogo jakih i bogatih zemalja,tako da su jako male sanse da se to dogodi,a i kad se nesto raspalo i propalo kad Nemac vodi glavnu rec!

Ivan

pre 11 godina

"....velikom ambicijom da Srbija, poštujući sopstvene inetrese, dođe do svog cilja, punopravnog članstva u EU" - punopravno clanstvo Srbije u EU je vec samo po sebi njen vrhunski interes, tako da je prvi deo recenice potpuno nepotreban. Neka Nikolic i njegovi saradnici prestanu da troluju.

Milan

pre 11 godina

EU ne trazi da priznamo Kosovo!?

Nisam znao da se takva informacija moze dobiti u Briselu. Predsednice, upitajte isto pitanje kada odete u Berlin. Ako vam I Angela tako kaze onda verujem. Nemacka je rekla jasno I glasno 1. Kosovo je za njih drzava 2. Srbija ne priznaje Kosovo kao drzavu I smatra ga svojom teritorijom = Srbija ima nerazjasnjene granice sa sviojim susedima 3. Drzave koje imaju nerazjasnjene granice ne mogu u EU. Kraj price! Ko je taj Barozo? S cijim on parama odlucuje? Kojom armijom on komanduje? Koji su to milioni gradjana izabrali njega ili nekog drugog lika u Briselu? Osvestite se vise, zna se ko je gazda u Evropi, onaj ko daje najvise para u budzet.

dragan

pre 11 godina

kako sad kad je predsednik "evropa ne trazi da priznamo kosovo"!!!! a sve vreme dok je Tadic bio predsednik govorio je da evropa trazi da priznamo kosovo da bi usli u evropu. DOKLE VISE DA SRBIJA" KLECI" ZBOG KOSOVA ? CEDA JE U PRAVU PO PITANJU POLITIKE KOSOVA, A SAD CE I DODIK DA NAM KROJI KAPU I DA NAM POSTSVLJA VLADU,... TESKO NAMA U SRBII

park kim

pre 11 godina

Citajuci komentare pomislio sam kako je lepo ziveti u koreji. svi se trude da kazu nesto lepo o predsedniku. Jer vam ocenjuju komentare na kraju dana.

Mileva

pre 11 godina

Zahvaljujem se B92 što me iskreno zabave objavljivanjem komentara podrške predsedniku/preCedniku, nekako se vratim u mladost i setim se onih divnih telegrama podrške našem dragom Slobi objavljivanim na RTS 1990-ih.
P.S. I željno očekujem da uskoro saznam ko je pokrao glasove, kako izgleda predsednikov tajni plan za Kosovo, kako će izgledati kanal Dunav-Egej, kad će da počnu da stižu one silne milijarde investicija, kakav je plan za ekonomski preporod Srbije...

Biba

pre 11 godina

Po prvi put primecujem da predsednik Srbije ima koncept po kome ce se u jednoj drzavnoj poseti,kao sto je poseta Briselu u njegovom nastupu pred evropskim zvanicnicima nesto i traziti za Srbiju,a ne kao do sada,stalno traziti od Srbije.

Covek vrh

pre 11 godina

Nikolica polako prihvataju svi za saradnju, to je vazno za nasu zemlju, ali isto tako je vazno da ima svoj stav koji nece pogaziti kada je u pitanju nas narod. I da nece po svaku cenu ici negde i ugrozIti narod. Svaka mu cast, zelim mu sve najbolje u daljem radu.

MaX

pre 11 godina

Duro, totalno si promašio temu, za datum pregovora je direktno vezano rešavanje pitanja koja oni postavljaju nakon dobijanja datuma pregovora. Drugo, preko nam je potrebna njihova i tuđa pomoć oko rešavanja korupcije, jer ovde svako svakog čuva. Samo nepristrasnost može rešavati takva pitanja. Što više njih utiču na suzbijanje korupcije, manji je potkupljujući potencijal zaštićenih.

dado

pre 11 godina

"EU ne trazi da prizmamo Kosovo"

TIPICNA zamena teza!!
Jer EU to ni ne moze traziti od svojih clanica. Kao dokaz imamo Spaniju, Grcku, Slovacku, Kipar i Rumuniju koji ga nisu priznali i sama EU im to ne moze narediti

Ali, isto EU ni ne moze zabraniti svojim clanicama da pojedinacno, kao drzava, bliokiraaju prijem NOVIH CLANOVA [Srbije] u EU dok ona to ne uradi

Katarina

pre 11 godina

Toma je dugo krio tajni plan za Kosovo u kampanji i tvrdio da ce posle izbora svima biti jasan.Sada vidimo da plan nije ni postojao vec se sve svodi na prebacivanje odgovornosti .Zaista je divno citati ove komentare podrske i smejati se jer su toliko providno napisani i prosti od SNS komentatora.Odavno se nisam toliko slatko smejala .Sta li radi cuvena Novosadjanka a izgleda i Tomina ljuta, pa to ti je ....

Zlopamtilo

pre 11 godina

Eto , i Keti ga je priznala ...Ostali su samo Čanak sa plavušom Jerkovom , Josipović i Bakir sa svojim strogim kriterijumima.

ps: Da li će i novi predsednik da po povratku sa razgovora kaže :"Keti je poručila ...." ? :)

Geom

pre 11 godina

@Beavis, ne samo da Nikolić neće da kaže ništa o džakovima, nego će čak oni koje je uspeo da prevari da ti nalupaju minuse. Vođa je vođa, ako nas laže i treba da nas laže. Ko smo mi da ga preispitujemo? :)

Laki

pre 11 godina

Cim sam otvorio sajt odmah sam se nasmejao citajuci naslov. No dobro, sta drugo ocekivati od vecitog opozicionara osim da, zaista, ima smisla za humor...

doc

pre 11 godina

Ljudi moji !!
EU nikada nece traziti da priznamo jer to NIJE NJIHOV POSAO !!
Oni ne traze o0d onih 5 clanica da priznaju Kosovo !!
To je stvar svake clanice EU posebno.
A to onda znaci da, kako vreme prolazi, neka [bilo koja] od clanica moze blokirati prijem Srbije dok ne prizna Kosovo.
Rcimo Litvanija kao clanica EU sutra ili za 5 godina moze sve blokirati [osveta za Jeremica]

Car Dusan

pre 11 godina

Saradnja sa Briselom je uredu ali im treba dati na znanje da mi nismo njihove marionete. Imam puno poverenje u Nikolica da nece dozvoliti da se mase sa Srbijiom kako ko pozeli.

dragana

pre 11 godina

Komsija u svom komentaru pise "I ja sam uzaludno radovao da napokon pravi Srbin ce imati pravu hrabrost da vidi probleme i Evropu pravo u oci i otvoreno ce reci Srpskom Narodu pravu istinu, priznanja ili nepriznanja nezavisnosti."

Cemu sve ovo silno srpstvo u recenici?
Pravi Srbin (pravom) srpskom narodu moze reci samo srpsku istinu!

Budimo ljudi pre svega!
Nama treba HRABAR COVEK koji ce glasno izgovoriti sve ono o Kosovu, sudbini nase zemlje i uslovima za ulazak u EU sto je svima nama poznato kada iskreno, u dubini duse, porazgovaramo sami sa sobom.

Sto se tice Predsednika, po njegovom ponasanju i govoru tela kada ga posmatrate na televiziji jasno je da se oseca nedoraslo i inferiorno u odnosu na svakog briselskog admistrativca sa kojim se sreo u poslednjih 15 dana.

kaiser

pre 11 godina

"Pozovi EU zvaničnike da se izvine za zločine počinjene u agresiji na SRJ 1999 godine i pitaj ih kada nameravaju da poprave uništeno. Zahtevam od tebe da zastupaš narod a ne pojedince i da se ne izvinjavaš u moje ime, jer osećam sramotu još od Tadićevih izvinjenja ni za šta.
(Veljko, 14. jun 2012 01:09)"

Pa rekli su ti - kad ti popraviš sve ono što si uništio pre toga, od 91-be do 99-te, u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, i kad se izviniš za zločine koje si počinio kako tamo, tako i u Srbiji.

I ne pozivaj se na narod, nego zastupaj samo sebe lično, čestiti ljudi nemaju nikakve veze sa tobom.

S

pre 11 godina

Pa i Tadić rekao skoro da predsednik treba da vodi razgovore oko Kosova a vlada da se posveti ekonomiji.Najbolje biti gradonačelnik Beograda.Imate problem grada gde je relativno dobar standard.A kad vladate Srbijom imate problem Kosova, jadne Srbije i nemate ništa.

Brisel i Nemačka nisu isto

pre 11 godina

Eh, još da Toma nauči razliku između Brisela (Ešton, Rompej i Baroso) i država EU (Merkel, Oland, Kameron...). Ove druge traže da "prihvatimo realnost", tj. nezavisnost Kosova. Države odlučuju o prijemu EU, ne Brisel.

trula kobila

pre 11 godina

EU ne trazi od Srbije da prizna Kosovo,a u isto vreme ne priznaje da je Kosovo deo Srbije!.....Nego,predsednice jesi li ti njima malo pripretio sa Rusijom,ili ce to Vucic u paketu sa Indijom,Kinom i Severnom korejom?

Jale

pre 11 godina

Pa spoljnu i unutrašnju politiku vodi vlada,i ne vidim šta je tu sporno.Nikolić je pre govorio da ako treba da će on da pregovara,ali su mnogi govorili da to nije dobro.Tomo nastavi Evroppski put,i samo napred.

Nimrod

pre 11 godina

Istu stvar govore od 2007...ali nista dok ne kazu u lice Nikolicu, jel? Jel cemo sad da saljemo svakog politicara posebno u Brisel da cuje svojim usima?

dsStanko

pre 11 godina

Tomo,kada cemo da saznamo kako je doslo do "izborne kradje"?Rekao si da ces da nam kazes ako budes izabran za predsednika. :-)
(Beavis, 14. jun 2012 15:31)
Nije da ga branim,ali reći će ti isto ko što je Boris Tadić obećao rešenje lažiranja glasova iz Bodruma.

Razočaran

pre 11 godina

Iskreno,malo sam razočaran mekom retorikom i nastupom predsednika Nikolića.

Ovo me potseća na sledeću scenu:
Kao u osnovnoj školi,kad se deca pobiju, pa ti neko lupi šamar,
a ti kažeš: "ajde još jednom ako smeš"
On opet šamar, a ti: "ajde još jednom ako smeš"
On opet šamar...
Tako i ovo..."ako brisel, Eu,Amerika....budu trađili,uslovili,hteli,..itd.itd...OVO, mi ćemo tad....
PA ONI VEĆ ODAVNO, UPRAVO TO I RADE.Uslovljavaju,ucenju,pritiskaju...

Jasmina

pre 11 godina

Poseta predsednika Nikolica Briselu je znacajna za obe strane, zato sto ce pokazati iskrenu nameru za nastavak evropskog puta Srbije, ali isto tako i nacin na koji ce to za Srbiju biti prihvatljivo...

Bolero

pre 11 godina

Boze, pa ova guska nezna kako izgleda novoizabrani predsednik Srbije , pa mogli smo da iznajmimo Klintona za 50 hiljada i da ga posaljemo u EU da kaze lepu rec o nama covek radi za kes ko tatamata.

Milan

pre 11 godina

Primecujem da se Nikolic u ovakvim situacijama bolje ponasa od Tadica. Ne unosi se sagovorniku u lice, ne dodiruje ga po ramenu, ne zauzima sagovornikov prostor, ne ceri se nekontrolisano. Jos kad bi zakopcao sako, bog da ga vidi.

Lazar

pre 11 godina

Predsednik predstavlja svoju zemlju u pregovorima sa drugim zemljama i stranim entitetima.
Da smo priznali Kosovo kao samostalnu tj. stranu zemlju, pregovore bi trebalo da vodi predsednik države. Pošto nismo priznali Kosovo, dijalog sa Prištinom je unutrašnja stvar i posao vlade i premijera.

milos

pre 11 godina

""Čuo sam jasno da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i ja im verujem", ""

TACNO
Jer EU kao institucija to nece ni traziti.
ALI, posto je do svake pojedinacne clanice EU da se saglasi sa prijemom Srbije, to znaci da sutra neka drzava to [priznanje Kosova] moze da postavi kao uslov i blokirati sve.

A sto se tice razlicitog tumacenja spoprazuma izmedju vlade Srbije i EU [oko Kosova] misim da je Nikolic prvo trebao trazitu tumacenje kod kuce u Beogradu, pa TEK onda se raspitivati naokolo

bezimena

pre 11 godina

ŠTA je drugačije T. master Nikolić rekao od B. Tadića, koga je u predizbornoj optuživao za sve i svašta u vezi Kosova i EU??? I ne samo to, T. master Nikolić tvrdi, još više i jače od prethodnika (hoće da bude "veći katolik od pape") da Evropa nema alternativu!

Copy - past je "politika T. master Nikolića, rekla bih da su njegovi glasači već sada veoma razočarani.:)))

Tonik

pre 11 godina

Normalizirati odnose as Kosovom - kao dve susedne drzave.

Nikolicu neki prate ovu politiku preko 30 Godina sad pa sve je jasno I ne treba nikome 'tvoja verzija'

Apis 84

pre 11 godina

Siguran sam da ce Nikolic casno voditi Srbiju putem eu, jer za tako nesto potreban je posten i cenjen covek poput njega... to koliko je on cenjen, pokazuje prisustvo inauguraciji, elita Srpskog drustva.

komsija

pre 11 godina

...Nista spektakolarno kada se radi o pitanju Kosova(citaj Srbije), sem obicne demagogije i iste "tadiceve" kamuflaze. Za resenje probleme buducnosti, Nikolic trazi pomoc od Evrope da zna sta je dogovoreno u proslosti. Za resenje problema sadasnjosti, Nikolic kaze da to ce resiti u buducnosti(naime ne on, ali vlada). Kaze on da zeli da udje u Evropi, kao da to je pitanje zelja i ne zadatak. Zadaci su za druge(za Vladu)...kao da on je jos u opoziciji...I ja sam uzaludno radovao da napokon pravi Srbin ce imati pravu hrabrost da vidi probleme i Evropu pravo u oci i otvoreno ce reci Srpskom Narodu pravu istinu, priznanja ili nepriznanja nezavisnosti. Opet ista igra i ista kamuflaza u drugacijim(boljim) vremenima i okolnostima za politicare da otvoreno ragovaraju sa Narodom...

NekoIzMase

pre 11 godina

Predsednik Srbije rekao je i da je od sagovornika tražio i dobio detaljne informacije u vezi sa do sada postignutim dogovorima u dijalogu sa Prištinom i naglasio da do sada nije video ništa što bi bilo u suprotnosti sa srpskim ustavom i srpskim interesima.

Nikolić je, međutim, dodao da će tražiti objašnjenje zašto se tumačenja sporazuma od strane beogradskog tima razlikuju od tumačenja Evropske komisije.
___________

Jel ovaj zadržao Tadićeve savetnike da mu govore šta treba da kaže, ili obojica dobijaju tekst od evropskih zvaničnika ???

Protivustavno je to da ne mogu građani Srbije da se voze tablicama po čitavoj teritoriji zemlje
Protivustavno je to da jedan deo građana ima viznu liberalizaciju, a jedan deo građana ne može da putuje bez viza ....

To je diskriminacija jednog dela stanovništva, a to je protivustavno ...


I , ima toga još, nemo' se praviš lud, Tomislave ...

puzeci patrijota

pre 11 godina

katastrofalna izjava i neupucena samo pokazuje nikolicevu politicku naivnost
prvo ako je dijalog posao za premijera onda sasvim razumljivo sa druge strane stola mora da bude kosovski premijer drugim recima covek sa kim vi ste izjavili da necete pregovarati taci,to bi znacilo da vi prihvatate da kosovo ima premijera i vlast i nisu bas "privremene vlasti"kad vec dijalogujete,i ako vec priznajete tu vlast za dijalog maje vise priznajete i kosovo kao suverenu drzavu sa izabranim premijerom
drugo,ako mislite da dijalog sa strane srbije treba da vodi premijer a sa kosovske strane neki drzavni cinovnici onda se grdno varate jer ne moze to sa dva nivoa i ne mozete ni vi ni srbija da odredjuje ko ce biti kosovski pregovarac jedino mozete odrediti ko ce biti sa srbije jer da ste mogli tako nesto ne bi ni tahirijevu prihvatili
i trece ako je ideja da pregovarate sa nekim od severnih presednika opstina kao predstavnik celog kosova,jer bas mislite da bi neko to i prihvatio na kosovu i evropi,jer stvano mislite da bi nesto tako i upalio?
koje su vam alternative?sasvim neupucena izjava,trebalo bi sigurno kunsultirati nekog ko razume dnevnu politiku pre nego sto iskopas rupu sam sebi

Garfild

pre 11 godina

Konacno pravi covek na pravom mestu, sa Nikolicem na celu drzave, put u eu ce biti mnogo jasniji, i brzi, bez svake sumnje, znace se sta moze da ocekujemo, i sta mora da pruzimo.

Koja

pre 11 godina

Razumećete me ako kažem da ne verujem ni političarima, ni agencijama. Slede saopštenja EU:

Susret sa Rompejom http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/130978.pdf

"Dalja normalizacija odnosa sa Kosovom ostaje glavni uslov za sledeći korak, početak pregovora. Očekujemo od Beograda da primeni sporazume koji su postignuti sa Prištinom, posebno o regionalnoj saradnji i prelazima. Dalje, moramo naći rešenje za nestabilnu situaciju na severu Kosova u interesu svih ljudi koji žive tamo".

Susret sa Barosom http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/12/451&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

"Podvukao sam da normalizacija odnosa Srbije sa Kosovom ostaje apsolutno glavni uslov za prelazak u sledeću fazu EU procesa. Drugim rečima, to će biti ključno da Komisija našim državama članicama preporuči otvaranje pregovora o pristupanju".

U doba interneta, sve je lako proverljivo.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce naici na razumevanje i odobravanje onih vrednosti koje g.Nikolic ima i bude prezentovao Evropskim zvanicnicima. Istinska ljubav prema zemlji i zelja da Srbija krene u prosperitetniju buducnost naici ce na odobravanje verujem.

Fred

pre 11 godina

Drago mi je da eu podrzava Predsednika Nikolica, da vidi Tadic i ostali narod Srbije, da ds nije jedina stranka koja moze uvesti Srbiju u eu, i da ne plase vise gradjane kako ce sa Tomom ostati bez eu...

mario

pre 11 godina

"Nikolić je u razgovoru sa Ketrin Ešton rekao da bi EU trebalo da obrati više pažnje na težak život građana Srbije i veliku nezaposlenost.

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo da radimo, mi možda nikada nećemo dostići standarde potrebne da bi Srbija bila u EU”, upozorio je Nikolić."

A vi bi da vam EU pokloni miljarde i još da vam nalazi posao,pa nije to ExYu da uzimate iz kese kako hočete..
Inače EU ne priznaje države več to rade posebno države članice,a nek pita Njemačku jel će morati Srbija priznati Kosovo prije ulaska u EU.

Citalac

pre 11 godina

Toliko novoga sam procitao, nakon ove "nekurtoazne" posete i izjava da prosto ne znam sta je vaznije, da posmatram fudbal, ili ne !

Bas sam zbunjen......

Srboljub Srboljubljenovic

pre 11 godina

Moje postovanje I podrska precedniku Tomi I iskrene zelje da ce nas on uvesti u EU kad vec ovi slepci iz DS-a nisu uspeli.Tomina sljivovica je ipak brend i neka je poneo malo i za poklon tamo u Brisel.

tata-mata

pre 11 godina

kako volim kada narod pise svasta... kod nas problem Kosova mora da resava Vlada, jer za to ima ovlascenja. Premijer ima daleko veca ovlascenja nego predsednik drzave. To sto je Boris radio je bio cist aaspolutizam, jedinog premijera sto smo imali bio je Djindjic. Secate se kako je Djindjic uhapsio Milosevica i isporucio u Hag uopste ne pitajuci predsednika - koji i ne moze o tome odlucivati? Ne podnosim Nikolica i Tadica, ali to je istina (svidjalo se nekom ili ne).
a o mogucoj koaliciji LDP+SPS necu trositi reci

The milos

pre 11 godina

EU ne traži da priznamo Kosovo zato što smo 20 godina od ulaska u Uniju...kad i ako uopšte dođe godina ulaska nateraće nas da priznamo samo tako.

e moji naprednjaci

pre 11 godina

Jeste konacno ukapirali da je vasem masteru bilo jedino bitno da sebe ustolici.
Evo ga i dete Aca na b92 promenilo plocu, joj boze licemara i lazova.Evo ga gubi se polako.......

taktika

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo."Formalno ne,a u praksi da,sto smo blize clanstvu EU Kosovo dobija od Srbije sve vise i vise ustupaka, da bi na kraju formalno priznanje postalo nevazno.

deda

pre 11 godina

Pitam se kada ce neki komentatori da pocnu da razlikuju pojam:
"EU'
od pojma:
'drzava - clanica EU"
Jer EU ne moze svojim drzavama-clanicama narediti da nekoga priznaju ili ne
Primer: EU ne moze narediti de Slovacka, Spanija, Kipar, Grcka i Rumunija priznaju Kosovo
Stvar je do odluke svake drzave-clanice posebno.
A prevedeno na 'narodni' jezik, to znaci da Srbiji nema u EU dok se ne sloze sve i jedna drzava-clanica, ali imajuci u vidu da neka od njih kao uslov, moze postaviti to da Sebija pre toga prizna Kosovo
Ima jos jedna stvar koja se zove "Bela Kuga"!!!!
U Srbiji godisnje umre 30.000 Srba vise nego sto se rodi????
. A to znaci da ce za svega 100 godina u Srbiji biti 3 miliona Srba manje nego danas. Sa druge strane, Koso0vo ima jedenu od najvecih stopa prirasta stanovnistva u Evropi tako da m,e strah pomisliti sta ce biti za svega 50 godina i pitam se zasto nasa drzavava/vlada insistira na osporavanju Kosova kada ce cas nas veoma brzo nadmasiti [ako Kosovo ostane u sastavu drzave Srbije]

Mujo 11

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

I nece nikad da trazi od Srbije da prizna Kosovo, jer zna da jednog dana, to ce Srbija sama da uradi!

Dragan

pre 11 godina

Politika EU iz Brisela prema Srbiji ce morati da se uskladi sa novoizabranim predsednikom Srbije.Cinjenice govore da ce se politika bivseg i sadasnjeg predsednika razlikovati,ali ce put ka evrointegraciji nastaviti.

Nemanja P.

pre 11 godina

Ako bi Nikolic vodio pregovore o Kosovu, tako bi krsio Ustav, kao sto je krsio svaki dan Boris Tadic ( spajajuci funkcije premijera i predsednika drzave i predsednika stranke).

To je posao vlade, eventualno ako bi vlada zatrazila da se pregovori podignu na predsednicki nivo, ali to je vec druga prica. Pozdrav!

Sale

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

Pa šta onda kog đavola traže. Tvrdi se da nikada neće to tražiti od Srbije, ali je isto tako jasno da Srbija nikada neće biti primljena u EU, ako prethodno ne prizna Kosovo. Pa, čemu onda kandidatura i pregovori oko ulaska u EU, ukolko prethodne tvrdnje, nisu samo obično tvrđenje pazara.

1%

pre 11 godina

"Čuo sam jasno da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i ja im verujem", rekao je predsednik Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Barozom i dodao: "EU traži da živimo bezbedno i bogato i ne vidim šta je tu sporno".

Neverni Master Tomo,to sto si cuo u Briselu, cuo si od Tadica u slovo, a ti nisi verovao. A to ti je bio jedan od jacih aduta u kampanji da DS vodi "tajne pregovore" oko Kosova. Sve polako dolazi na svoje, i vidi se koliko je tvoja kampanja bila "prljava", i postavljena na insinuacijama i neistinama. Nadam se da neces promeniti plocu kad sletis na Surcin i pocnes da pricas kao da nikad nisi bio u Briselu. Moj ti je savet da lepo priznas odakle ti i oni dzakovi sa izbornim materijalom i da podneses ostavku . Ti ionako volis te funkcije na 7-10dana...secas se onog tvog slavnog predsednikovanja skupstinom ;-))). Video si kako je na funkciji, za koga je dosta je...

Žalosna Sova

pre 11 godina

Ljudi najvaznije je unutrasnji politika. Da se korupcija svede na normalu. Odgovornost politicara. Jedan slican slucaj Sanader bio bi melem na ranu. Ovo oko EU ce ici kud i kamo lakse ako Srbija bude stabilna i ekonomski relativno jaka.

milos

pre 11 godina

dokle cemo se jos za ovim baviti, ima li neko u Srbiji resejnje za KIM, misli li stvarno neko da ce se 2 Miliona Albanaca dobrovoljno vratiti u Drzavi Srbiji, ovo je sve okrecajnje u mesto, jedini koji u Srbiji dobro zive to su Politicari

phoby

pre 11 godina

a kad je ovo tadic izjavio, rekli ste da laze...toma kaze isto, a on ne laze...eh narode, znam da je lose i da se mora nesto da se promeni, ali niste trebali na losijeg...

Mica

pre 11 godina

Srbija trenutno nema boljeg politicara koji bi obuhvatio sve ono sto je potrebno Srbiji, od borbe protiv korupcije, saradnja sa istokom i zapadom, povecanje zivotnog standarda, zastita nacionalnih interesa, sve je to jako vazno za ulazak u eu, jer bez toga nas niko nece hteti tamo, kao neurednu drzavu.

Milan Čačak

pre 11 godina

To smo znali i do sada! Neće tražiti nikada da ga priznamo ali nam ga nikada neće ni vratiti! I gde smo onda? Tako je već od 1999 god a koliko vidim biće još dugo,dugo! Koliko dugo opet ne zavisi od nas! A da zavisi od nas, bilo bi to vrlo opasno po nas! Pokazali smo devedesetih, kada smo mogli nešto i da uradimo za srpsku stvar, kako se arče nacionalni interesi i upropaštava država!

Molim ponovi

pre 11 godina

@Evropljanka
Nije bas jasno sto si mislio, ko ce pre propasti, mi ili EU?
Narodna poslovica kaze: vodi brigu o svojoj kozi, a ne od bogate komsije!

Evropljanka

pre 11 godina

Cemu frka? EU ce se svakako raspasti pre nego sto Srbija ispuni svih hiljadu uslova. Pokusajmo u ovom trenutku da nesto unapredimo u ovoj bednoj zemlji,a to moze biti samo ako se uspostavi sistem, pocev od npr od sistema obrazovanja koji je vise nego katastrofalan. Od malih nogu pravimo od dece morone terajuci ih da uce gomilu besmislica koji ce im ubiti svaki kreativni potencijal.
Ali mi se bavimo kozmetickim stvarima, vlada, stranke, teznja EU dok smo sustinski na samom dnu....

CaptainObvious

pre 11 godina

nisi mogao da vidis ijednog hrvata koji je govorio da je krajina nezavisna, da je krajina realnost, da je krajinu treba priznati....u srbiji je bilo sta se mene tice krajina, ja imam svojih problema

i zato oni imaju sta imaju a mi imamo sta imamo

Srbin odgovara evropljanki

pre 11 godina

@evropljanka
U svoj tvojoj matematici nedostaje jos jedna JAKO BITNA stvar:
Mi Srbi izumiremo i po podacima Zavoda za statistiku Srbije [30.000 godisnje] za 100 godina bice nas 3 miliona manje nrego danas.
Plus po prosecnim godinama [41 god] smo najstariji u Evropi, a to je dodatni dokaz da izumiremo [jer se ne podmladjujemo].
A na drugoj strani, broj Albanaca/Kosovara raste
Preporucio bih ti, onako iskreno, da se manes prognoza oko sudbine Evrope jer to je 'visoka politika' posto mi u Srbiji imamo daleko vecu brigu koja se zove: "Ne prvimo/radjamo decu"

petar

pre 11 godina

To sto EU ne trazi priznanje to stalno pricao B.Tadic mi verovali,ali vi i radikal-naprednjaci nisu!!!I sto sad?Znaci nije lagao Tadic a vi samo pljuvali!A gde sad izvinjenja!Nikolicu nije lepo prebacivati resenje Kosova premjeru,a zasto tada potreban predsednik?Lako je kritikovati kad u opoziciji ajde vidimo sta vi mozete i znate!Nikolicu pred izbore obecavali resavati problemu Kosova a sad necete?

MSPtoBGD

pre 11 godina

RE:...se različito tumači u Beogradu, Prištini i u Briselu, pa je zamolio Eštonovu da konačno bude upoznat sa implementacijom dogovora.

Znaci Keti da mu pojasni direktno: Kao Predsednik bi morao da uradi domaci, upozna sadrzaj i pripremi stavove pre odlaska na razgovor. Da li mu pada na pamet da mozda upravo on upozna Keti o tome kako ide "implementacija" (inace "primena") dogovora od strane Srbije? Ili je mozda mislio da mu nije jasno sta je uopste dogovoreno, sto ni u kom slucaju nije "implementacija", i opet je stvar njegove odgovornosti da bude informisan.

RE: "Kad državni činovnici razgovaraju, nemaju nikakvu odgovornost i različito tumače dogovore od svojih sagovornika", obrazložio je.
Dali je mislio da se licno ne ponasaju odgovorno (po Dacicevom sistemu - Ma sta me briga...), ili da namaju obavezujucu odgovornost da protumace "pravilno" (t.j. svi isto)!?
Razlicito tumacenje moze biti ili proizvod lose komunikacije (al' za malo), ili politicko pozicioniranje pred datom publikom.

Da nisu iskusni diplomate koji vec znaju sa kim imaju posla, verovatno bi i Keti i Heri ostali bez teksta ...

PS: @miro split
Jedan mudri Dalmos sa mnogo iskustva u "diplomaciji" mi je posle povratka u RHR krajem prosle decenije rekao: Cuvaj se covika koji te hvata na patriotizam! (mislio je na Tudjmana & HDZ, ali isto tako vazi i za Slobu & SPS, Tomu & SNS, itd... ). Doduse Tudjman & klapa bar nisu bili glupi i naivni, a Kerum nema mnogo prilike da vas izblamira u svetu.

laki

pre 11 godina

Nisam pristalica ni Tome ni Tadica a pogotovo ne Ivice,podrzao sam koaliciju preokret,jer su najiskreniji i najrealniji.Jasno je da Toma nije dobio izbore zato sto je zasluzio vec je to trebao biti samar najvise Tadicu da se osvesti.Sta je tu je,ali ne razumem kako neki jos uvek govore samo o proslosti Tome a o Ivicinoj ne,po cemu je Ivica bolji od njega,po cemu je Tadic bolji,zbog slatkorecivosti.Po mom misljenju izmedju njih je razlika samo u glumackoj sposobnosti.Za Tomu i Ivicu(ne samo njih,da ih ne nabrajam sve)se zna,za Tadica se mnogo toga ne zna i ja sam ubedjen da nije tako cist kako se predstavlja i kako ga mnogi iz interesnih ili lakovernih razloga podrzavaju.Da je onakav kakvim se predstavljao narod i Srbija bi danas drugacije izgledali.Znaci ne treba toliko biti zaslepljen i samo kritikovati druge,ako je Tadic mogao da se pomiri sa Ivicom,Mrkonjicem,Palmom itd.a zna se dobro ko su oni,zasto treba kritikovati Tomu kada menja svoje stavove.Naravno da je to sve igra,ali oni svi igraju,u tome i jeste glavni problem.Toma da je sada pametan ne bi se obazirao na one neuracunljive koji su ga podrzali(osim onih koji imaju koristi ili su ga sada namerno podrzali),jer od takvih nema leba nigde,vec bi se okrenuo da uradi ono sto ovi papagaji do sad nisu i krene punom parom prema EU.Istina i realnost su poznate,znaci postoju samo dva pravca ili napred u lepsu buducnost ili nazad u jos vecu bedu.Znaci izbor ne bi trebao da bude tezak,samo ludak ne razume.

mandraxxx

pre 11 godina

primecujem da se toma za sada dobro snalazi na predsednickom mestu. njegovi medijski nastupi su gromoglasniji od tadicevih (tadiceve niko nije mogao da slusa duze od desetak sekundi), a do sada nije napravio nijedan ozbiljniji gaf, uzimajuci u obzir da se svaka njegova rec vaga.

Milovan

pre 11 godina

Bravo Tomo, korektno, postujuci Ustav, privoleo si sagovornike, idemo dalje.

A Demokrate koje ostavljaju komentare ...ko gubi ima pravo da se ljuti.

sumorni

pre 11 godina

"Da smo priznali Kosovo kao samostalnu tj. stranu zemlju, pregovore bi trebalo da vodi predsednik države. Pošto nismo priznali Kosovo, dijalog sa Prištinom je unutrašnja stvar i posao vlade i premijera.
(Lazar, 14. jun 2012 14:59)"

Pa ako priznamo Kosovo, kakve onda pregovore treba da vodimo?

Kako vidim, srBski domaćin nije očeivao da je to sve tako kako su mu pričali ranije. Mislio je da će da ih nekako izlevati, ali cvrc.

Kladim se da se pitao u sebi "Tomo čoveče, kako te je Tadić zavrnuo na izborima, nije humano..."

Ništa, sredjuj to Kosovo, reče da imaš plan, pa će i EU da se sredi sama od sebe.

!

pre 11 godina

Svako ko je ikada izmislio i jednu teroiju zavere gde nas Evropska Unija na neki nacin sputava, a u isto vreme Ketrin Eston ne zna ni kako izgleda Tomislav Nikolic covek koga treba da uceni, ili jos ludje koga oni potplacuju ... je van sebe u potpunosti.

Radojica petlov konak

pre 11 godina

Dragi moji sugradjani,mislim da smo svi danas za jeeedan veeeliki korak blize ulasku u EU i da treba da odamo priznjanje nasem Tomi jer je odradio dobar posao dole u Briselu.

Aca

pre 11 godina

Nismo čuli ništa novo! Pa sigurno da EU neće tražiti da se prizna Kosovo,niti bilo ko od naših političara to može i sme da uradi, jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom RS!!!

Dragana10

pre 11 godina

.. ako pregovore sa kosovom treba da vodi premijer onda nam je svima jasno da premijer nikako ne sme biti iz stranke , koja je prethodnih godina vodila silne pregovore i nista nije postigla , vidi se da promene imaju poztivan efekat zato i vlada za promenu mora da bude predvodjena nekim novim ljudima , nikako onim koji su nas ojadili u zadnjih 8 godina

Bore

pre 11 godina

Samo iskusnom politikom mozemo zadrzati Kosovo i uci u EU, nadam se da ce Nikolic to uspeti da odradi, na njemu je da opravda poverenje gradjana koje mu je dato za izbor predsednika.

diplomata

pre 11 godina

Nikolic mora pod hitno da se diplomatski obrzuje. Normalno da nema naredbe"morate da priznate Kosovo", to se u diplomatiji radi suptilnije. Oni samo traze da se "normalizuju odnosi sa Kosovom", a to je cuo i Nikolic. " Dobro sam cuo"- verovatno su razgovarali na srpskom. Rekao im je da govore srpski da ih sav svet razume!!! Ako je citao danasnje novine video je kako se Klintonka obratila vlasti u Egiptu. Nema komande, samo ih je "pozvala". Ko je pametn tj je shvatio.

Veljko

pre 11 godina

Pozovi EU zvaničnike da se izvine za zločine počinjene u agresiji na SRJ 1999 godine i pitaj ih kada nameravaju da poprave uništeno. Zahtevam od tebe da zastupaš narod a ne pojedince i da se ne izvinjavaš u moje ime, jer osećam sramotu još od Tadićevih izvinjenja ni za šta.

Dahija

pre 11 godina

Tomo, molim te im prenesi da će Srbija rešavati pitanje Kosmeta kao i Španija pitanja Bastije i Katalonije, da je genocid zapravo namera da se istrebi jedna nacija i da bi postojao moraju se podjednako uništavati muški i ženski pripadnici (a ne samo muški kao recimo u Srebrenici), ali da Srbija neće komentarisati presudu suda, a kao šlag na tortu reci im da mi još nismo rešili da li želimo u EU ili ne, ali da je odgovor verovatno NE!

maraton

pre 11 godina

Naš predsednik svakim danom pokazuje svojim radom da je ozbiljan, dosledan i odgovoran predsednik, koji ima jasnu viziju u vođenju svoje politike i da svoju politiku podređuje interesima države koju predstavlja, upravo onako kako je i obećavao građanima u svom predizbornbom pohodu kroz Srbiju. Zato našem predsedniku želim sretan i uspešan put u Brisel, a svi oni zlonamerni koji bi da ga opstruiraju neka puknu od muke.

Covek vrh

pre 11 godina

Nikolica polako prihvataju svi za saradnju, to je vazno za nasu zemlju, ali isto tako je vazno da ima svoj stav koji nece pogaziti kada je u pitanju nas narod. I da nece po svaku cenu ici negde i ugrozIti narod. Svaka mu cast, zelim mu sve najbolje u daljem radu.

Biba

pre 11 godina

Po prvi put primecujem da predsednik Srbije ima koncept po kome ce se u jednoj drzavnoj poseti,kao sto je poseta Briselu u njegovom nastupu pred evropskim zvanicnicima nesto i traziti za Srbiju,a ne kao do sada,stalno traziti od Srbije.

Garfild

pre 11 godina

Konacno pravi covek na pravom mestu, sa Nikolicem na celu drzave, put u eu ce biti mnogo jasniji, i brzi, bez svake sumnje, znace se sta moze da ocekujemo, i sta mora da pruzimo.

Fred

pre 11 godina

Drago mi je da eu podrzava Predsednika Nikolica, da vidi Tadic i ostali narod Srbije, da ds nije jedina stranka koja moze uvesti Srbiju u eu, i da ne plase vise gradjane kako ce sa Tomom ostati bez eu...

Apis 84

pre 11 godina

Siguran sam da ce Nikolic casno voditi Srbiju putem eu, jer za tako nesto potreban je posten i cenjen covek poput njega... to koliko je on cenjen, pokazuje prisustvo inauguraciji, elita Srpskog drustva.

Miladin Subotić

pre 11 godina

Poštovani gospodine predsedniče, ovaj 14-i dan juna je početak Vaših glavobolja i dan suočavanja sa političkom nemoći Vaših ranijih stavova. Ili ćete doživeti metanoju ili upasti u autistički hermetizam. Imali ste veliku prednost dok niste postali ovo što ste sada. Vrlo brzo će doći situacija posle koje ništa (od Vaših pogleda na evro-prijateljstvo) neće biti ko pre. Rezultat: Gnev EU ili gnev većine građana Srbije, a ni jedana od mogućnosti neće biti povoljna za Vašu političku budućnost.

Mica

pre 11 godina

Srbija trenutno nema boljeg politicara koji bi obuhvatio sve ono sto je potrebno Srbiji, od borbe protiv korupcije, saradnja sa istokom i zapadom, povecanje zivotnog standarda, zastita nacionalnih interesa, sve je to jako vazno za ulazak u eu, jer bez toga nas niko nece hteti tamo, kao neurednu drzavu.

Car Dusan

pre 11 godina

Saradnja sa Briselom je uredu ali im treba dati na znanje da mi nismo njihove marionete. Imam puno poverenje u Nikolica da nece dozvoliti da se mase sa Srbijiom kako ko pozeli.

mrzovoljni

pre 11 godina

E bre, sad ce svako jutro da mi presedne kafa dok citam novosti gledajuci ovog, jos malo pa ce Nikolic i iz jogurta da mi iskoci. Trebali smo birati onog lepseg ionako nam se isto pise.

Srboljub Srboljubljenovic

pre 11 godina

Moje postovanje I podrska precedniku Tomi I iskrene zelje da ce nas on uvesti u EU kad vec ovi slepci iz DS-a nisu uspeli.Tomina sljivovica je ipak brend i neka je poneo malo i za poklon tamo u Brisel.

Jale

pre 11 godina

Pa spoljnu i unutrašnju politiku vodi vlada,i ne vidim šta je tu sporno.Nikolić je pre govorio da ako treba da će on da pregovara,ali su mnogi govorili da to nije dobro.Tomo nastavi Evroppski put,i samo napred.

Prole

pre 11 godina

Ono što je najbitnije jeste da predsednik čim se vrati otvoreno kaže narodu šta mu je poručeno u Briselu. Pošto je bio dosledan i principijelan od kad je stupio na dužnost verujem da će tako i biti.

Milan

pre 11 godina

Primecujem da se Nikolic u ovakvim situacijama bolje ponasa od Tadica. Ne unosi se sagovorniku u lice, ne dodiruje ga po ramenu, ne zauzima sagovornikov prostor, ne ceri se nekontrolisano. Jos kad bi zakopcao sako, bog da ga vidi.

Jasmina

pre 11 godina

Poseta predsednika Nikolica Briselu je znacajna za obe strane, zato sto ce pokazati iskrenu nameru za nastavak evropskog puta Srbije, ali isto tako i nacin na koji ce to za Srbiju biti prihvatljivo...

Dragan

pre 11 godina

Politika EU iz Brisela prema Srbiji ce morati da se uskladi sa novoizabranim predsednikom Srbije.Cinjenice govore da ce se politika bivseg i sadasnjeg predsednika razlikovati,ali ce put ka evrointegraciji nastaviti.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce naici na razumevanje i odobravanje onih vrednosti koje g.Nikolic ima i bude prezentovao Evropskim zvanicnicima. Istinska ljubav prema zemlji i zelja da Srbija krene u prosperitetniju buducnost naici ce na odobravanje verujem.

Milovan

pre 11 godina

Bravo Tomo, korektno, postujuci Ustav, privoleo si sagovornike, idemo dalje.

A Demokrate koje ostavljaju komentare ...ko gubi ima pravo da se ljuti.

Lazar

pre 11 godina

Predsednik predstavlja svoju zemlju u pregovorima sa drugim zemljama i stranim entitetima.
Da smo priznali Kosovo kao samostalnu tj. stranu zemlju, pregovore bi trebalo da vodi predsednik države. Pošto nismo priznali Kosovo, dijalog sa Prištinom je unutrašnja stvar i posao vlade i premijera.

dejja

pre 11 godina

Da li ce preskociti prag koji je vislji od pragova u ambasadama? Ne lezi njemu taj Brisel i te velike kancelarije. Sve je dobro dokle kisa ne obilazi Kragujevac. Najavljuju susu, tako da ce morati cesce da provodi vreme u svojoj basti u Bajcetini :)

1%

pre 11 godina

E moj Tomo, ovo je sad turisticko putovanje u Brisel. Sto se kaze, ide se opusteno, na gotovo.
Da li moze neko da pretpostavi kakva su putovanja u Brisel bila pre 10-ak godina, kad su haski optuzenici bili daleko od Haga, kad su trebale vize gde god da krenes, kad si na put u Italiju isao preko Madjarske i Slovenije, jer je bila "frka" preko Hrvatske, kad su svi na spominjanje "srbin", okretali glavu od tebe...Da , da , bila su to teska vremena, u kojima si ti Tomo, podrzavao te optuzenike i obecavao sigurne kuce, demonstrirao po ulicama,i usput plane neka ambasada, izgubi se neki mladi zivot...A sad je bas lepo, a za to lepo, iskijavao je onaj koga ovde tvoji postovaoci imena i dela pljuju i nazivaju svakakvim imenima..ali nije vazno, kolo srece se okrece..zato putuj igumane...

nenad3

pre 11 godina

Razoruzace ih svojom smirenoscu, inteligencijom i elokvencijom.Videce oni (neobrazovani Evropljani,da i mi Srbi konja za trku imamo. Pa jos kad probaju njegovu rakiju (a sigurno je poneo nesto za Estonovu i Van De Rompeja) ima da pevaju kako mi hocemo. Razbij ih Tomo ovaj gospodine Predesednice.

dsStanko

pre 11 godina

Tomo,kada cemo da saznamo kako je doslo do "izborne kradje"?Rekao si da ces da nam kazes ako budes izabran za predsednika. :-)
(Beavis, 14. jun 2012 15:31)
Nije da ga branim,ali reći će ti isto ko što je Boris Tadić obećao rešenje lažiranja glasova iz Bodruma.

mandraxxx

pre 11 godina

primecujem da se toma za sada dobro snalazi na predsednickom mestu. njegovi medijski nastupi su gromoglasniji od tadicevih (tadiceve niko nije mogao da slusa duze od desetak sekundi), a do sada nije napravio nijedan ozbiljniji gaf, uzimajuci u obzir da se svaka njegova rec vaga.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Eto , i Keti ga je priznala ...Ostali su samo Čanak sa plavušom Jerkovom , Josipović i Bakir sa svojim strogim kriterijumima.

ps: Da li će i novi predsednik da po povratku sa razgovora kaže :"Keti je poručila ...." ? :)

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolic je danas u Briselu predlozio nesto sto je neophodno i neizbezno, a to je da se izmedju Republike Srbije i Republike Kosova uspostavi dijalog na nivou premijera vlada sto bi vodilo normalizaciji medjudrzavnih odnosa i saranje u oblastima od medjusobnog znacaja i interesa. Inace ovaj danas izneti predlog cini besmislenom njegovu izjavu da Srbija nikad nece priznati Kosovo koja mu se najverovatnije omakla greskom.

Razočaran

pre 11 godina

Iskreno,malo sam razočaran mekom retorikom i nastupom predsednika Nikolića.

Ovo me potseća na sledeću scenu:
Kao u osnovnoj školi,kad se deca pobiju, pa ti neko lupi šamar,
a ti kažeš: "ajde još jednom ako smeš"
On opet šamar, a ti: "ajde još jednom ako smeš"
On opet šamar...
Tako i ovo..."ako brisel, Eu,Amerika....budu trađili,uslovili,hteli,..itd.itd...OVO, mi ćemo tad....
PA ONI VEĆ ODAVNO, UPRAVO TO I RADE.Uslovljavaju,ucenju,pritiskaju...

Ivan

pre 11 godina

"....velikom ambicijom da Srbija, poštujući sopstvene inetrese, dođe do svog cilja, punopravnog članstva u EU" - punopravno clanstvo Srbije u EU je vec samo po sebi njen vrhunski interes, tako da je prvi deo recenice potpuno nepotreban. Neka Nikolic i njegovi saradnici prestanu da troluju.

Danko B.Marin

pre 11 godina

G-din Kacin je jasno precizirao da je sistemska korupcija problem za EU integraciju Srbije - jasno je da se mora srušiti SISTEM koji je doveo do nje i koji trenutno postoji! Neka krene po povratku da obavja posao,a birokratija iz Brisela neka pomogne - oni bolje znaju od nas koliko su lopovski vlastodršci zloupotrebili vlast u ličnom režimu Borisa Tadića.

bačvanin

pre 11 godina

"Dijalog posao za premijera"


Ahahaha pa naravno Tomo, da ti ne moraš ponovo o ničemu da odlučuješ samo da izigravaš anđela (da ne kažem parazita)!
I onda će te opet za sve što ne valja da okrivite druge... a i šta drugo i možete kada ionako ne radite ništa?!

Srboljub Matic

pre 11 godina

Gospodine predsednice sad ste shvatili a to i potvrdjujete da je vlada
sa gospodinom Tadicem i gospodinom Dacicem malo vise vredna nego je samo
kritikovati. Sada kada Vi mozete i trebate reci vas stav, Vi gurate to
na vladu. Bravo bar zato da priznajete da niste dorasli ovom zadatku i
da ste izneverili onaj deo gradjana Srbije koji su Vas birali za predsednika. Od danas cete nasem narodu najvise pomoci ako ne pokusate
da im pomognete. Prepustite odluke kao sto i sami rekoste, buducem premijeru i buducoj vladi. Ispostavilo se da ste Vi i vasa partija SNS
samo "udaraci po sapunici". Zato se iskreno nadam da ce dogovor o vladi
izmedju gospodina Tadica i gospodina Dacica uskoro biti okoncan. Ne treba menjati ono sto je uredu a to ste na danasnji dan i shvatili i priznali.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

A sta je tvoj posao? Da nas brukas po svetu i da kritikujes kod kuce? Sramota kako izbegava bilo kakvu odgovornost. Navikao je da nista ne radi pa bi tako i da ostane.

La-Loš

pre 11 godina

Zašto pregovore da vodi premijer?
1. Zato što Predsednik beži od odgovornosti.
2. Zato što bi time priznali Kosovo. i
3. Zato što nam Predsednik nije beskičmenjak nego fluid, dobija oblik posude u kojoj se nalazi.

miro split

pre 11 godina

Ja u Splitu imam komediju od gradonačelnika,a vi u Srbiji od predsjednika.Znam da vam nije lako ali će te se barem imati čemu smijati.

Evropljanka

pre 11 godina

Cemu frka? EU ce se svakako raspasti pre nego sto Srbija ispuni svih hiljadu uslova. Pokusajmo u ovom trenutku da nesto unapredimo u ovoj bednoj zemlji,a to moze biti samo ako se uspostavi sistem, pocev od npr od sistema obrazovanja koji je vise nego katastrofalan. Od malih nogu pravimo od dece morone terajuci ih da uce gomilu besmislica koji ce im ubiti svaki kreativni potencijal.
Ali mi se bavimo kozmetickim stvarima, vlada, stranke, teznja EU dok smo sustinski na samom dnu....

Nemanja P.

pre 11 godina

Ako bi Nikolic vodio pregovore o Kosovu, tako bi krsio Ustav, kao sto je krsio svaki dan Boris Tadic ( spajajuci funkcije premijera i predsednika drzave i predsednika stranke).

To je posao vlade, eventualno ako bi vlada zatrazila da se pregovori podignu na predsednicki nivo, ali to je vec druga prica. Pozdrav!

Petar

pre 11 godina

Koliko su mi smesni ovi sto bi da se inate zvanicnicima EU, kao da ne klima samo glavom Toma, nego da se svadja sa njima?
Nego sta nego da ce da klima glavom i slusa sta mu se prica, da EU Srbiji zavrne slavinu pocrkali bi za mesec dana tako da ne znam kome bi vi da se inatite? Ne proizvodimo nista, nemamo nikakve resurse, infrastruktura nam je iz 19.veka, imamo staro i neobrazovano stanovnistvo i u svadji smo sa skoro svim susedima. I sad takvi trebamo jos da se inatimo Briselu? Bas ste pametni.

matko

pre 11 godina

Danas ocekujem da se TN postavi demokratski, odnosno da zastupa interese onih gradjana koji jesu za ulazak u evroatlanske integracije, jer su oni u vecini, ma sta to znacilo. Nadam se da je prosao neku obuku i da gafova nece biti

Mikele

pre 11 godina

Sve sve ali za jednu stvar skidam kapu SNS-u, njihova omladina radi za sve pare na komentarima u svim novinama. Vi ste vec sada u predizbornoj kampanji za sledece izbore, svaka cast dobra je to zamisao a verovatno moze i da uspe znajuci mentalitet ovog naroda.

idi begaj

pre 11 godina

Tomo, ili nemas pojma ili si kvaran kao kvaran zub. Naravno da pregovore ne moze da vodi predsednik drzave, ali ne moze ni predsednik vlade. Zasto? Pa zato, ako neko od ove dvojice vodi pregovore, mora da ih vodi na nivou predsednika drzave ili predsednika vlade, sto znaci da si automatski priznao Kosovo, sa svim njegovim atributima drzavnosti. Pa sta mislis zasto su pregovore vodili izaslanici i pregovaraci...ti kao ne znas da brzine idu u "H" i "koliko razvija". Bre, mnogo si naivan, i samo sa takvim izjavama mozes da prodjes kod tvog politicki polu-pismenog glasackog tela...ajd ti se lepo vrati kuci i sedi, da ne smetas...mozda nesto i lupis po obicaju, pa ode mast u propast..Lepse izgledas na onom kanabetu kod Putina kad cutis i klimas glavom.

makenzije zagreb

pre 11 godina

E sad pocinje mrcvarenje zemlje koje ovdje traje sedam godina i jos nije zavrseno. Kad se konacno dokopate EU, tamo nece biti vise ni isti propisi a niti isti ljudi ako uopce bude EU. Kao ni u vas, uostalom.

Filip Minic

pre 11 godina

Ja ne znam u kom veku mi zivimo,ali vidim da ima puno ljudi koji su i dalje u fazonu mi cemo protiv svih :D,a sto se tice naplate duga, ma kome cemo sta da naplacujemo, mozda NATO-u??? Da li ste normalni i da li ste svesni da smo mi jedna mala zemlja koja nema apsolutno nikakav ekonomski znacaj u svetu a ni vojni i moramo da budemo svesni toga i da pregovaramo razumno imajuci to u vidu,pa naravno da nece prema nama da se odnose kao prema Rusiji npr. Kome bre da teramo inat? Mi jedino sto mozemo je da politicki pregovaramo i da pokusamo ekonomski da ojacamo, a ulazak u EU bi nam dao sansu,jer ovako kad smo van svakog razvijenog sistema samo idemo u sve dublju krizu, a i ja ne znam odakle to da je ceo EU protiv nas,kao prvo EU cini mnogo zemlja i ne vole nas svi,ali pogodite sta ne vole se ni izmedju sebe svi u EU, pa sta to ne znaci da ne mozemo da saradjujemo i nadjemo zajednicki interes. Sa njihove tacke gledista jeste komplikovana situacija Kosovo i sve to,jer to je kao bure baruta,i oni zele da budu sigurni da nece imati problema sa time kada mi udjemo u EU,a uostalom cak i da dodje do nezavisnosti, ako Kosovo isto udje u EU, pa mi cemo imati ista prava i u Srbiji i na Kosovu, a zar nije to poenta? Evropska unija je pokusaj da se napravi velika drzava ustvari, samo sto mnogi to nisu hteli da prihvate pa je sada izmedju, ali to je ideja EU.

kaiser

pre 11 godina

"Pozovi EU zvaničnike da se izvine za zločine počinjene u agresiji na SRJ 1999 godine i pitaj ih kada nameravaju da poprave uništeno. Zahtevam od tebe da zastupaš narod a ne pojedince i da se ne izvinjavaš u moje ime, jer osećam sramotu još od Tadićevih izvinjenja ni za šta.
(Veljko, 14. jun 2012 01:09)"

Pa rekli su ti - kad ti popraviš sve ono što si uništio pre toga, od 91-be do 99-te, u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, i kad se izviniš za zločine koje si počinio kako tamo, tako i u Srbiji.

I ne pozivaj se na narod, nego zastupaj samo sebe lično, čestiti ljudi nemaju nikakve veze sa tobom.

ufuf

pre 11 godina

Pa čemu onda služiš ti ako misliš da se vadiš na premijera,pročitaj lepo ustav a onda kaži da nećeš da radiš svoj posao. Videli smo da umeš da pečeš rakiju,ajde sad lepo prihvati se posla more,nemoj da vrdaš. Begaj kući!

DexR

pre 11 godina

Kakav je ovo bezobrazluk. Pa u kampanji je pricao da pregovore treba da vodi predsednik, a sada prica nesto drugo. Svaki put se zaprepastim kada cujem izjave ovog coveka iako sam svestan da svasta mogu da ocekujem. Strasno.

wortha

pre 11 godina

Hrabar državnik:)
premijer neka vodi dijalog, a ja ću u Šumadiju da pijem rakiju sa zemljacima. Zovite me kad se sve završi, ali nemojte mnogo rano.

Radojica petlov konak

pre 11 godina

Dragi moji sugradjani,mislim da smo svi danas za jeeedan veeeliki korak blize ulasku u EU i da treba da odamo priznjanje nasem Tomi jer je odradio dobar posao dole u Briselu.

Balkan

pre 11 godina

A sto pregovore sa Kosovom ne vodi predsednik??? Kako ubacuje drugima problem. Valjda si predsednik svih gradjana, pa i kosovara??? Bezanje od odgovornosti, poznato za radikale svih vrsta!!!

Prijatno razočaran

pre 11 godina

Biće dobro za Srbiju ako se Tomini birači razočaraju, a Borisovi se prijatno iznenade. Znaću da je Srbija na dobrom putu.

Bolero

pre 11 godina

Boze, pa ova guska nezna kako izgleda novoizabrani predsednik Srbije , pa mogli smo da iznajmimo Klintona za 50 hiljada i da ga posaljemo u EU da kaze lepu rec o nama covek radi za kes ko tatamata.

Aca

pre 11 godina

Nismo čuli ništa novo! Pa sigurno da EU neće tražiti da se prizna Kosovo,niti bilo ko od naših političara to može i sme da uradi, jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom RS!!!

klenga

pre 11 godina

sve je snimio od b.t.i na kraju čuvena tadićeva rečenica: 'nikada nećemo priznati kosovo'...bravo borise nikoliću...izgleda da smo dobili kloniranog predsednika...a presvučeni radikali su se toliko radovali...jao si ga svima nama...

Geom

pre 11 godina

@Beavis, ne samo da Nikolić neće da kaže ništa o džakovima, nego će čak oni koje je uspeo da prevari da ti nalupaju minuse. Vođa je vođa, ako nas laže i treba da nas laže. Ko smo mi da ga preispitujemo? :)

Mileva

pre 11 godina

Zahvaljujem se B92 što me iskreno zabave objavljivanjem komentara podrške predsedniku/preCedniku, nekako se vratim u mladost i setim se onih divnih telegrama podrške našem dragom Slobi objavljivanim na RTS 1990-ih.
P.S. I željno očekujem da uskoro saznam ko je pokrao glasove, kako izgleda predsednikov tajni plan za Kosovo, kako će izgledati kanal Dunav-Egej, kad će da počnu da stižu one silne milijarde investicija, kakav je plan za ekonomski preporod Srbije...

klenga

pre 11 godina

dosta je tragikomicno citati danas komentare poštovalaca lika i dela t.n. svi ti histericni protivnici svega evropskog i zapadnog ,odjednom postadoše evrofanatici ...bojim se ,ako sutra ode uUSA,da će zavoleti i Amere...i ko će onda ostati da voli Ruse...

nadadobrić

pre 11 godina

Komentar... Plače mi se... A nisam emotivan, i ne čistim luk. Ovakva izjava nije gaf, i ne može da se pripiše političkoj i diplomatskoj neukosti. Nisam čula da je neki predsednik, neke države, ovako "oprao ruke" i otresao odgovornost sa sebe. Sramota.

Laki

pre 11 godina

Cim sam otvorio sajt odmah sam se nasmejao citajuci naslov. No dobro, sta drugo ocekivati od vecitog opozicionara osim da, zaista, ima smisla za humor...

park kim

pre 11 godina

Citajuci komentare pomislio sam kako je lepo ziveti u koreji. svi se trude da kazu nesto lepo o predsedniku. Jer vam ocenjuju komentare na kraju dana.

Dragana10

pre 11 godina

.. ako pregovore sa kosovom treba da vodi premijer onda nam je svima jasno da premijer nikako ne sme biti iz stranke , koja je prethodnih godina vodila silne pregovore i nista nije postigla , vidi se da promene imaju poztivan efekat zato i vlada za promenu mora da bude predvodjena nekim novim ljudima , nikako onim koji su nas ojadili u zadnjih 8 godina

marko

pre 11 godina

A ja se mnogo obradovao da ce Toma sad da iznese svoj tajni plan o Kosovu. Kad ono mora opet gospodin Tadic da pregovara oko Kosova. Koji je to licemer i demagog.

asfjasf

pre 11 godina

Ja bih vama svima lepo oduzeo pravo da se bavite politikom ( dozivotno ) i doveo neke nove ( prave doktore , prave drzavnike , inspektore , sudije) samo tako mislim da bi nam bilo bolje , aaa vas ko je poznavao ni pakao mu nece tesko pasti .

guru

pre 11 godina

Ha-ha,ajde sveznajući Tomo,gde sad bežiš?Nije ti ovo opzicija,da sa lagodnog mesta i iz ladovine kritikuješ vlast.Šansa ti je pružena,uzmi stvar u svoje ruke i reši Kosovo onako kako ste zamislili ti i tvoja sveznajuća stranka.Pa to je za vas sitnica.Imaš moju podršku,samo ga već jednom reši,da bar moja deca nemaju tu hipoteku,ako je meni 20 i kusur godina na teretu.

dragan

pre 11 godina

kako sad kad je predsednik "evropa ne trazi da priznamo kosovo"!!!! a sve vreme dok je Tadic bio predsednik govorio je da evropa trazi da priznamo kosovo da bi usli u evropu. DOKLE VISE DA SRBIJA" KLECI" ZBOG KOSOVA ? CEDA JE U PRAVU PO PITANJU POLITIKE KOSOVA, A SAD CE I DODIK DA NAM KROJI KAPU I DA NAM POSTSVLJA VLADU,... TESKO NAMA U SRBII

bezimena

pre 11 godina

ŠTA je drugačije T. master Nikolić rekao od B. Tadića, koga je u predizbornoj optuživao za sve i svašta u vezi Kosova i EU??? I ne samo to, T. master Nikolić tvrdi, još više i jače od prethodnika (hoće da bude "veći katolik od pape") da Evropa nema alternativu!

Copy - past je "politika T. master Nikolića, rekla bih da su njegovi glasači već sada veoma razočarani.:)))

chelsea

pre 11 godina

A pre izbora je rekao da ce licno voditi dijalog. Dok je Tadic bio predsednik maksimalno je svaljivao odgovornost na njega, a sad pere ruke i ponovo svaljuje odgovornost na vladu ( izvesno je da ce to biti DS-SPS) kako bi na sledecim izborima ,a i ovako mogao da kaže da je DS (Tadić) kriv za sve...E zemljo Srbijo, ko tebe vodi...

The milos

pre 11 godina

EU ne traži da priznamo Kosovo zato što smo 20 godina od ulaska u Uniju...kad i ako uopšte dođe godina ulaska nateraće nas da priznamo samo tako.

na istoku stare price, na zapadu nista novo

pre 11 godina

Kao i svaki drugi predsednik, ni Nikolic se ne razlikuje od prethodnika.
Tokom i nakon posete i razgovora sa stranim zvanicnicima, jedino sto mediji "dobiju" je sta je ON izjavio.
Svi koji misle da cemo ikada cuti, doslovce, sta je NJEMU receno u VEEELIKOJ su zabludi.
Samo, proci ce jos neko vreme pre nego sto se njegove fanaticne pristalice osveste, to shvate i dok krene drvlje i kamenje.

dragana

pre 11 godina

Komsija u svom komentaru pise "I ja sam uzaludno radovao da napokon pravi Srbin ce imati pravu hrabrost da vidi probleme i Evropu pravo u oci i otvoreno ce reci Srpskom Narodu pravu istinu, priznanja ili nepriznanja nezavisnosti."

Cemu sve ovo silno srpstvo u recenici?
Pravi Srbin (pravom) srpskom narodu moze reci samo srpsku istinu!

Budimo ljudi pre svega!
Nama treba HRABAR COVEK koji ce glasno izgovoriti sve ono o Kosovu, sudbini nase zemlje i uslovima za ulazak u EU sto je svima nama poznato kada iskreno, u dubini duse, porazgovaramo sami sa sobom.

Sto se tice Predsednika, po njegovom ponasanju i govoru tela kada ga posmatrate na televiziji jasno je da se oseca nedoraslo i inferiorno u odnosu na svakog briselskog admistrativca sa kojim se sreo u poslednjih 15 dana.

doc

pre 11 godina

Ljudi moji !!
EU nikada nece traziti da priznamo jer to NIJE NJIHOV POSAO !!
Oni ne traze o0d onih 5 clanica da priznaju Kosovo !!
To je stvar svake clanice EU posebno.
A to onda znaci da, kako vreme prolazi, neka [bilo koja] od clanica moze blokirati prijem Srbije dok ne prizna Kosovo.
Rcimo Litvanija kao clanica EU sutra ili za 5 godina moze sve blokirati [osveta za Jeremica]

MaX

pre 11 godina

Duro, totalno si promašio temu, za datum pregovora je direktno vezano rešavanje pitanja koja oni postavljaju nakon dobijanja datuma pregovora. Drugo, preko nam je potrebna njihova i tuđa pomoć oko rešavanja korupcije, jer ovde svako svakog čuva. Samo nepristrasnost može rešavati takva pitanja. Što više njih utiču na suzbijanje korupcije, manji je potkupljujući potencijal zaštićenih.

nemam reci

pre 11 godina

Au Tomo, ala si joj "odbrusio"....i sta bi na kraju?? Sta kazu? Hoce biti bolje...idu li investicije? Ti rece da ces nam preneti od reci do reci...pusti ti ovog tvog savetnika sa jedva 30 godina, ako ima i toliko. Blago tebi kad ti kao seda glava imas ovako mladog i sposobnog savetnika 'punog iskustva'. Jel' on neki rod, il' pomozi Bog?
Lepo si ti nama provedi u Briselu, pa kad se vratis, napisi svoju verziju razgovora i dogovora, pa nam je procitaj, ili ovaj tvoj savetnik..( ja mislim da si to vec napisao pre nego sto si krenuo na put)

komsija

pre 11 godina

...Nista spektakolarno kada se radi o pitanju Kosova(citaj Srbije), sem obicne demagogije i iste "tadiceve" kamuflaze. Za resenje probleme buducnosti, Nikolic trazi pomoc od Evrope da zna sta je dogovoreno u proslosti. Za resenje problema sadasnjosti, Nikolic kaze da to ce resiti u buducnosti(naime ne on, ali vlada). Kaze on da zeli da udje u Evropi, kao da to je pitanje zelja i ne zadatak. Zadaci su za druge(za Vladu)...kao da on je jos u opoziciji...I ja sam uzaludno radovao da napokon pravi Srbin ce imati pravu hrabrost da vidi probleme i Evropu pravo u oci i otvoreno ce reci Srpskom Narodu pravu istinu, priznanja ili nepriznanja nezavisnosti. Opet ista igra i ista kamuflaza u drugacijim(boljim) vremenima i okolnostima za politicare da otvoreno ragovaraju sa Narodom...

mali mozak

pre 11 godina

Nikolić je u razgovoru sa Ketrin Ešton rekao da bi EU trebalo da obrati više pažnje na težak život građana Srbije i veliku nezaposlenost.

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo da radimo, mi možda nikada nećemo dostići standarde potrebne da bi Srbija bila u EU”, upozorio je Nikolić.

Cekaj malo Tomo, nisi tako pricao. Nisi ni spominjao EU, vec Rusiju i 100 milijardi investicija. A inace ovati to ne moze da kaze, pogresna adresa, treba da se raspitas na drugom mestu, a ja ti necu da kazem, posto mene niste izabrali za predsednika, a na svu srecu, nisam se ni kandidovao.

Brisel i Nemačka nisu isto

pre 11 godina

Eh, još da Toma nauči razliku između Brisela (Ešton, Rompej i Baroso) i država EU (Merkel, Oland, Kameron...). Ove druge traže da "prihvatimo realnost", tj. nezavisnost Kosova. Države odlučuju o prijemu EU, ne Brisel.

Duro

pre 11 godina

"...Prema njegovim rečima, za Srbiju je veoma značajno da dobije da dobije datum za početak pregovora, jer će to značiti otvaranje poglavlja koja se direktno tiču sprovođenja reformi od kojih zavisi i životni standard građana, efikasnost insitucija...

Istovremeno, kako je naglasio, Nikolić će tražiti i podršku "interesima Srbije da pitanja spornih privatizacija i reforme pravosuđa", koja su, kako je ukazao, "ključna za životni standard građana i da razvoj insitucija budu rešena brzo i efikasno". ..."

Šta to znači?, ako ne dobiju datum ne znaju ili ne žele provoditi reforme ... ili ne znaju tj. ne mogu dobiti podršku interesima Srbije u Srbiji pa im treba podrška EU da nešto naprave u pravosuđu ... bolje da ne napišem šta je to ...

Ljubo

pre 11 godina

@Filip Minic svaka cast za komentar....Nikako ne mozemo da shvatimo da je svetski poredak takav da jedna zemlja vedri i oblaci u svetu,a druga u Evropi,da vise nisu to ona vremena u kojima Srbi mogu da kazu da su "nebeski narod",da su sad vremena kapitalizma i da ces opstati samo ako se priklonis nekome,a ne da zivis u izolaciji!Ne znam zasto kod nas je prikazana takva slika da ce se EU raspasti i propasti,ima tu mnogo jakih i bogatih zemalja,tako da su jako male sanse da se to dogodi,a i kad se nesto raspalo i propalo kad Nemac vodi glavnu rec!

Duro

pre 11 godina

"...Nikolić je rekao da misli da ju je u iskrenom razgovoru ubedio da za Srbiju nema bolje budućnosti od Evropske unije. ..."
On misli da je nju ubedio..HA...pa nije ona izjavljivala da Srbiji nije mesto u Evropi... Ubedi sebe i napaćeni narod ...

NekoIzMase

pre 11 godina

Predsednik Srbije rekao je i da je od sagovornika tražio i dobio detaljne informacije u vezi sa do sada postignutim dogovorima u dijalogu sa Prištinom i naglasio da do sada nije video ništa što bi bilo u suprotnosti sa srpskim ustavom i srpskim interesima.

Nikolić je, međutim, dodao da će tražiti objašnjenje zašto se tumačenja sporazuma od strane beogradskog tima razlikuju od tumačenja Evropske komisije.
___________

Jel ovaj zadržao Tadićeve savetnike da mu govore šta treba da kaže, ili obojica dobijaju tekst od evropskih zvaničnika ???

Protivustavno je to da ne mogu građani Srbije da se voze tablicama po čitavoj teritoriji zemlje
Protivustavno je to da jedan deo građana ima viznu liberalizaciju, a jedan deo građana ne može da putuje bez viza ....

To je diskriminacija jednog dela stanovništva, a to je protivustavno ...


I , ima toga još, nemo' se praviš lud, Tomislave ...

Katarina

pre 11 godina

Toma je dugo krio tajni plan za Kosovo u kampanji i tvrdio da ce posle izbora svima biti jasan.Sada vidimo da plan nije ni postojao vec se sve svodi na prebacivanje odgovornosti .Zaista je divno citati ove komentare podrske i smejati se jer su toliko providno napisani i prosti od SNS komentatora.Odavno se nisam toliko slatko smejala .Sta li radi cuvena Novosadjanka a izgleda i Tomina ljuta, pa to ti je ....

milos

pre 11 godina

""Čuo sam jasno da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i ja im verujem", ""

TACNO
Jer EU kao institucija to nece ni traziti.
ALI, posto je do svake pojedinacne clanice EU da se saglasi sa prijemom Srbije, to znaci da sutra neka drzava to [priznanje Kosova] moze da postavi kao uslov i blokirati sve.

A sto se tice razlicitog tumacenja spoprazuma izmedju vlade Srbije i EU [oko Kosova] misim da je Nikolic prvo trebao trazitu tumacenje kod kuce u Beogradu, pa TEK onda se raspitivati naokolo

puzeci patrijota

pre 11 godina

katastrofalna izjava i neupucena samo pokazuje nikolicevu politicku naivnost
prvo ako je dijalog posao za premijera onda sasvim razumljivo sa druge strane stola mora da bude kosovski premijer drugim recima covek sa kim vi ste izjavili da necete pregovarati taci,to bi znacilo da vi prihvatate da kosovo ima premijera i vlast i nisu bas "privremene vlasti"kad vec dijalogujete,i ako vec priznajete tu vlast za dijalog maje vise priznajete i kosovo kao suverenu drzavu sa izabranim premijerom
drugo,ako mislite da dijalog sa strane srbije treba da vodi premijer a sa kosovske strane neki drzavni cinovnici onda se grdno varate jer ne moze to sa dva nivoa i ne mozete ni vi ni srbija da odredjuje ko ce biti kosovski pregovarac jedino mozete odrediti ko ce biti sa srbije jer da ste mogli tako nesto ne bi ni tahirijevu prihvatili
i trece ako je ideja da pregovarate sa nekim od severnih presednika opstina kao predstavnik celog kosova,jer bas mislite da bi neko to i prihvatio na kosovu i evropi,jer stvano mislite da bi nesto tako i upalio?
koje su vam alternative?sasvim neupucena izjava,trebalo bi sigurno kunsultirati nekog ko razume dnevnu politiku pre nego sto iskopas rupu sam sebi

dado

pre 11 godina

"EU ne trazi da prizmamo Kosovo"

TIPICNA zamena teza!!
Jer EU to ni ne moze traziti od svojih clanica. Kao dokaz imamo Spaniju, Grcku, Slovacku, Kipar i Rumuniju koji ga nisu priznali i sama EU im to ne moze narediti

Ali, isto EU ni ne moze zabraniti svojim clanicama da pojedinacno, kao drzava, bliokiraaju prijem NOVIH CLANOVA [Srbije] u EU dok ona to ne uradi

Sale

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

Pa šta onda kog đavola traže. Tvrdi se da nikada neće to tražiti od Srbije, ali je isto tako jasno da Srbija nikada neće biti primljena u EU, ako prethodno ne prizna Kosovo. Pa, čemu onda kandidatura i pregovori oko ulaska u EU, ukolko prethodne tvrdnje, nisu samo obično tvrđenje pazara.

mario

pre 11 godina

"Nikolić je u razgovoru sa Ketrin Ešton rekao da bi EU trebalo da obrati više pažnje na težak život građana Srbije i veliku nezaposlenost.

“Ako nam EU ne pomogne da počnemo da radimo, mi možda nikada nećemo dostići standarde potrebne da bi Srbija bila u EU”, upozorio je Nikolić."

A vi bi da vam EU pokloni miljarde i još da vam nalazi posao,pa nije to ExYu da uzimate iz kese kako hočete..
Inače EU ne priznaje države več to rade posebno države članice,a nek pita Njemačku jel će morati Srbija priznati Kosovo prije ulaska u EU.

Bore

pre 11 godina

Samo iskusnom politikom mozemo zadrzati Kosovo i uci u EU, nadam se da ce Nikolic to uspeti da odradi, na njemu je da opravda poverenje gradjana koje mu je dato za izbor predsednika.

Milan

pre 11 godina

EU ne trazi da priznamo Kosovo!?

Nisam znao da se takva informacija moze dobiti u Briselu. Predsednice, upitajte isto pitanje kada odete u Berlin. Ako vam I Angela tako kaze onda verujem. Nemacka je rekla jasno I glasno 1. Kosovo je za njih drzava 2. Srbija ne priznaje Kosovo kao drzavu I smatra ga svojom teritorijom = Srbija ima nerazjasnjene granice sa sviojim susedima 3. Drzave koje imaju nerazjasnjene granice ne mogu u EU. Kraj price! Ko je taj Barozo? S cijim on parama odlucuje? Kojom armijom on komanduje? Koji su to milioni gradjana izabrali njega ili nekog drugog lika u Briselu? Osvestite se vise, zna se ko je gazda u Evropi, onaj ko daje najvise para u budzet.

sumorni

pre 11 godina

"Da smo priznali Kosovo kao samostalnu tj. stranu zemlju, pregovore bi trebalo da vodi predsednik države. Pošto nismo priznali Kosovo, dijalog sa Prištinom je unutrašnja stvar i posao vlade i premijera.
(Lazar, 14. jun 2012 14:59)"

Pa ako priznamo Kosovo, kakve onda pregovore treba da vodimo?

Kako vidim, srBski domaćin nije očeivao da je to sve tako kako su mu pričali ranije. Mislio je da će da ih nekako izlevati, ali cvrc.

Kladim se da se pitao u sebi "Tomo čoveče, kako te je Tadić zavrnuo na izborima, nije humano..."

Ništa, sredjuj to Kosovo, reče da imaš plan, pa će i EU da se sredi sama od sebe.

S

pre 11 godina

Pa i Tadić rekao skoro da predsednik treba da vodi razgovore oko Kosova a vlada da se posveti ekonomiji.Najbolje biti gradonačelnik Beograda.Imate problem grada gde je relativno dobar standard.A kad vladate Srbijom imate problem Kosova, jadne Srbije i nemate ništa.

Tonik

pre 11 godina

Normalizirati odnose as Kosovom - kao dve susedne drzave.

Nikolicu neki prate ovu politiku preko 30 Godina sad pa sve je jasno I ne treba nikome 'tvoja verzija'

tata-mata

pre 11 godina

kako volim kada narod pise svasta... kod nas problem Kosova mora da resava Vlada, jer za to ima ovlascenja. Premijer ima daleko veca ovlascenja nego predsednik drzave. To sto je Boris radio je bio cist aaspolutizam, jedinog premijera sto smo imali bio je Djindjic. Secate se kako je Djindjic uhapsio Milosevica i isporucio u Hag uopste ne pitajuci predsednika - koji i ne moze o tome odlucivati? Ne podnosim Nikolica i Tadica, ali to je istina (svidjalo se nekom ili ne).
a o mogucoj koaliciji LDP+SPS necu trositi reci

Citalac

pre 11 godina

Toliko novoga sam procitao, nakon ove "nekurtoazne" posete i izjava da prosto ne znam sta je vaznije, da posmatram fudbal, ili ne !

Bas sam zbunjen......

Nimrod

pre 11 godina

Istu stvar govore od 2007...ali nista dok ne kazu u lice Nikolicu, jel? Jel cemo sad da saljemo svakog politicara posebno u Brisel da cuje svojim usima?

MSPtoBGD

pre 11 godina

RE:...se različito tumači u Beogradu, Prištini i u Briselu, pa je zamolio Eštonovu da konačno bude upoznat sa implementacijom dogovora.

Znaci Keti da mu pojasni direktno: Kao Predsednik bi morao da uradi domaci, upozna sadrzaj i pripremi stavove pre odlaska na razgovor. Da li mu pada na pamet da mozda upravo on upozna Keti o tome kako ide "implementacija" (inace "primena") dogovora od strane Srbije? Ili je mozda mislio da mu nije jasno sta je uopste dogovoreno, sto ni u kom slucaju nije "implementacija", i opet je stvar njegove odgovornosti da bude informisan.

RE: "Kad državni činovnici razgovaraju, nemaju nikakvu odgovornost i različito tumače dogovore od svojih sagovornika", obrazložio je.
Dali je mislio da se licno ne ponasaju odgovorno (po Dacicevom sistemu - Ma sta me briga...), ili da namaju obavezujucu odgovornost da protumace "pravilno" (t.j. svi isto)!?
Razlicito tumacenje moze biti ili proizvod lose komunikacije (al' za malo), ili politicko pozicioniranje pred datom publikom.

Da nisu iskusni diplomate koji vec znaju sa kim imaju posla, verovatno bi i Keti i Heri ostali bez teksta ...

PS: @miro split
Jedan mudri Dalmos sa mnogo iskustva u "diplomaciji" mi je posle povratka u RHR krajem prosle decenije rekao: Cuvaj se covika koji te hvata na patriotizam! (mislio je na Tudjmana & HDZ, ali isto tako vazi i za Slobu & SPS, Tomu & SNS, itd... ). Doduse Tudjman & klapa bar nisu bili glupi i naivni, a Kerum nema mnogo prilike da vas izblamira u svetu.

Milan Čačak

pre 11 godina

To smo znali i do sada! Neće tražiti nikada da ga priznamo ali nam ga nikada neće ni vratiti! I gde smo onda? Tako je već od 1999 god a koliko vidim biće još dugo,dugo! Koliko dugo opet ne zavisi od nas! A da zavisi od nas, bilo bi to vrlo opasno po nas! Pokazali smo devedesetih, kada smo mogli nešto i da uradimo za srpsku stvar, kako se arče nacionalni interesi i upropaštava država!

e moji naprednjaci

pre 11 godina

Jeste konacno ukapirali da je vasem masteru bilo jedino bitno da sebe ustolici.
Evo ga i dete Aca na b92 promenilo plocu, joj boze licemara i lazova.Evo ga gubi se polako.......

laki

pre 11 godina

Nisam pristalica ni Tome ni Tadica a pogotovo ne Ivice,podrzao sam koaliciju preokret,jer su najiskreniji i najrealniji.Jasno je da Toma nije dobio izbore zato sto je zasluzio vec je to trebao biti samar najvise Tadicu da se osvesti.Sta je tu je,ali ne razumem kako neki jos uvek govore samo o proslosti Tome a o Ivicinoj ne,po cemu je Ivica bolji od njega,po cemu je Tadic bolji,zbog slatkorecivosti.Po mom misljenju izmedju njih je razlika samo u glumackoj sposobnosti.Za Tomu i Ivicu(ne samo njih,da ih ne nabrajam sve)se zna,za Tadica se mnogo toga ne zna i ja sam ubedjen da nije tako cist kako se predstavlja i kako ga mnogi iz interesnih ili lakovernih razloga podrzavaju.Da je onakav kakvim se predstavljao narod i Srbija bi danas drugacije izgledali.Znaci ne treba toliko biti zaslepljen i samo kritikovati druge,ako je Tadic mogao da se pomiri sa Ivicom,Mrkonjicem,Palmom itd.a zna se dobro ko su oni,zasto treba kritikovati Tomu kada menja svoje stavove.Naravno da je to sve igra,ali oni svi igraju,u tome i jeste glavni problem.Toma da je sada pametan ne bi se obazirao na one neuracunljive koji su ga podrzali(osim onih koji imaju koristi ili su ga sada namerno podrzali),jer od takvih nema leba nigde,vec bi se okrenuo da uradi ono sto ovi papagaji do sad nisu i krene punom parom prema EU.Istina i realnost su poznate,znaci postoju samo dva pravca ili napred u lepsu buducnost ili nazad u jos vecu bedu.Znaci izbor ne bi trebao da bude tezak,samo ludak ne razume.

CaptainObvious

pre 11 godina

nisi mogao da vidis ijednog hrvata koji je govorio da je krajina nezavisna, da je krajina realnost, da je krajinu treba priznati....u srbiji je bilo sta se mene tice krajina, ja imam svojih problema

i zato oni imaju sta imaju a mi imamo sta imamo

trula kobila

pre 11 godina

EU ne trazi od Srbije da prizna Kosovo,a u isto vreme ne priznaje da je Kosovo deo Srbije!.....Nego,predsednice jesi li ti njima malo pripretio sa Rusijom,ili ce to Vucic u paketu sa Indijom,Kinom i Severnom korejom?

deda

pre 11 godina

Pitam se kada ce neki komentatori da pocnu da razlikuju pojam:
"EU'
od pojma:
'drzava - clanica EU"
Jer EU ne moze svojim drzavama-clanicama narediti da nekoga priznaju ili ne
Primer: EU ne moze narediti de Slovacka, Spanija, Kipar, Grcka i Rumunija priznaju Kosovo
Stvar je do odluke svake drzave-clanice posebno.
A prevedeno na 'narodni' jezik, to znaci da Srbiji nema u EU dok se ne sloze sve i jedna drzava-clanica, ali imajuci u vidu da neka od njih kao uslov, moze postaviti to da Sebija pre toga prizna Kosovo
Ima jos jedna stvar koja se zove "Bela Kuga"!!!!
U Srbiji godisnje umre 30.000 Srba vise nego sto se rodi????
. A to znaci da ce za svega 100 godina u Srbiji biti 3 miliona Srba manje nego danas. Sa druge strane, Koso0vo ima jedenu od najvecih stopa prirasta stanovnistva u Evropi tako da m,e strah pomisliti sta ce biti za svega 50 godina i pitam se zasto nasa drzavava/vlada insistira na osporavanju Kosova kada ce cas nas veoma brzo nadmasiti [ako Kosovo ostane u sastavu drzave Srbije]

phoby

pre 11 godina

a kad je ovo tadic izjavio, rekli ste da laze...toma kaze isto, a on ne laze...eh narode, znam da je lose i da se mora nesto da se promeni, ali niste trebali na losijeg...

Mujo 11

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo"

I nece nikad da trazi od Srbije da prizna Kosovo, jer zna da jednog dana, to ce Srbija sama da uradi!

1%

pre 11 godina

"Čuo sam jasno da EU nikad neće tražiti da Srbija prizna Kosovo i ja im verujem", rekao je predsednik Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Barozom i dodao: "EU traži da živimo bezbedno i bogato i ne vidim šta je tu sporno".

Neverni Master Tomo,to sto si cuo u Briselu, cuo si od Tadica u slovo, a ti nisi verovao. A to ti je bio jedan od jacih aduta u kampanji da DS vodi "tajne pregovore" oko Kosova. Sve polako dolazi na svoje, i vidi se koliko je tvoja kampanja bila "prljava", i postavljena na insinuacijama i neistinama. Nadam se da neces promeniti plocu kad sletis na Surcin i pocnes da pricas kao da nikad nisi bio u Briselu. Moj ti je savet da lepo priznas odakle ti i oni dzakovi sa izbornim materijalom i da podneses ostavku . Ti ionako volis te funkcije na 7-10dana...secas se onog tvog slavnog predsednikovanja skupstinom ;-))). Video si kako je na funkciji, za koga je dosta je...

Srbin odgovara evropljanki

pre 11 godina

@evropljanka
U svoj tvojoj matematici nedostaje jos jedna JAKO BITNA stvar:
Mi Srbi izumiremo i po podacima Zavoda za statistiku Srbije [30.000 godisnje] za 100 godina bice nas 3 miliona manje nrego danas.
Plus po prosecnim godinama [41 god] smo najstariji u Evropi, a to je dodatni dokaz da izumiremo [jer se ne podmladjujemo].
A na drugoj strani, broj Albanaca/Kosovara raste
Preporucio bih ti, onako iskreno, da se manes prognoza oko sudbine Evrope jer to je 'visoka politika' posto mi u Srbiji imamo daleko vecu brigu koja se zove: "Ne prvimo/radjamo decu"

Koja

pre 11 godina

Razumećete me ako kažem da ne verujem ni političarima, ni agencijama. Slede saopštenja EU:

Susret sa Rompejom http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/130978.pdf

"Dalja normalizacija odnosa sa Kosovom ostaje glavni uslov za sledeći korak, početak pregovora. Očekujemo od Beograda da primeni sporazume koji su postignuti sa Prištinom, posebno o regionalnoj saradnji i prelazima. Dalje, moramo naći rešenje za nestabilnu situaciju na severu Kosova u interesu svih ljudi koji žive tamo".

Susret sa Barosom http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/12/451&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

"Podvukao sam da normalizacija odnosa Srbije sa Kosovom ostaje apsolutno glavni uslov za prelazak u sledeću fazu EU procesa. Drugim rečima, to će biti ključno da Komisija našim državama članicama preporuči otvaranje pregovora o pristupanju".

U doba interneta, sve je lako proverljivo.

Žalosna Sova

pre 11 godina

Ljudi najvaznije je unutrasnji politika. Da se korupcija svede na normalu. Odgovornost politicara. Jedan slican slucaj Sanader bio bi melem na ranu. Ovo oko EU ce ici kud i kamo lakse ako Srbija bude stabilna i ekonomski relativno jaka.

Molim ponovi

pre 11 godina

@Evropljanka
Nije bas jasno sto si mislio, ko ce pre propasti, mi ili EU?
Narodna poslovica kaze: vodi brigu o svojoj kozi, a ne od bogate komsije!

!

pre 11 godina

Svako ko je ikada izmislio i jednu teroiju zavere gde nas Evropska Unija na neki nacin sputava, a u isto vreme Ketrin Eston ne zna ni kako izgleda Tomislav Nikolic covek koga treba da uceni, ili jos ludje koga oni potplacuju ... je van sebe u potpunosti.

petar

pre 11 godina

To sto EU ne trazi priznanje to stalno pricao B.Tadic mi verovali,ali vi i radikal-naprednjaci nisu!!!I sto sad?Znaci nije lagao Tadic a vi samo pljuvali!A gde sad izvinjenja!Nikolicu nije lepo prebacivati resenje Kosova premjeru,a zasto tada potreban predsednik?Lako je kritikovati kad u opoziciji ajde vidimo sta vi mozete i znate!Nikolicu pred izbore obecavali resavati problemu Kosova a sad necete?

milos

pre 11 godina

dokle cemo se jos za ovim baviti, ima li neko u Srbiji resejnje za KIM, misli li stvarno neko da ce se 2 Miliona Albanaca dobrovoljno vratiti u Drzavi Srbiji, ovo je sve okrecajnje u mesto, jedini koji u Srbiji dobro zive to su Politicari

taktika

pre 11 godina

"EU ne traži da priznamo Kosovo."Formalno ne,a u praksi da,sto smo blize clanstvu EU Kosovo dobija od Srbije sve vise i vise ustupaka, da bi na kraju formalno priznanje postalo nevazno.

diplomata

pre 11 godina

Nikolic mora pod hitno da se diplomatski obrzuje. Normalno da nema naredbe"morate da priznate Kosovo", to se u diplomatiji radi suptilnije. Oni samo traze da se "normalizuju odnosi sa Kosovom", a to je cuo i Nikolic. " Dobro sam cuo"- verovatno su razgovarali na srpskom. Rekao im je da govore srpski da ih sav svet razume!!! Ako je citao danasnje novine video je kako se Klintonka obratila vlasti u Egiptu. Nema komande, samo ih je "pozvala". Ko je pametn tj je shvatio.