Sreda, 13.06.2012.

13:22

Kimiju 16 meseci zatvora

Prvi osnovni sud ponovo je osudio Miloša Radisavljevića Kimija na 16 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

Izvor: B92

Kimiju 16 meseci zatvora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

zoro

pre 11 godina

Koliko smo puta na stadionima čuli govor mržnje i pretnje po ovakvoj logici imali bi prepune zatvore raznoraznih vodja sa sve četiri strane sveta.

Masika

pre 11 godina

Kazna se može izreći samo u granicama zakonskih okvira i tu nema spora.
Suđenja van suda nisu suđenja nego linč.
Ne branim nikoga, niti imam obavezu, niti potrebu.
Samo zapažam da lako optužujete, još lakše osuđujete.

annha

pre 11 godina

Pogledajte nas domaci film "Shishanje" i sve ce vam biti jasno. Drzavi (tajnim sluzbama) i politicarima su potrebni tipovi kao sto je Kimi. Pre par godina je na TV-u bila emisija o tome kako su navijaci doveli Berluskonija na vlast. Da drzava to zeli za par nedelja bi sredila stanje, ali nece jer joj odgovara da stalno postoji neko zariste i tenzije. Sta bi radili onoliki zandari? Da me neko pita, ja bih ukinuo fudbalske utakmice. Pogledajte samo sta se desava u Poljskoj na EP, a izgleda mi da je to tek zagrevanje. Zato sam srecan sto je nasa reprezentacija dno-dna. Zamislite kad bi osvojili neku titulu, rulja bi prevrnula Beograd na glavu.

vlada

pre 11 godina

Kazna je primerena ali za sudiju koji je tu kaznu doneo, prvo bi njega osudio za nesposobnost i ne primenjivanje vazecih zakona a posle suditi tim kriminalcima puna ih je Srbija. Ali sta se tu moze neki o njima pisu i pricaju kao da se ponose na njih. E Srbijo!!!!! dokle ovako?

binsr

pre 11 godina

Kako je moguce da svi znaju sta oni rade, prete, prebijaju, ubijaju... a Dacic se bije u grudi i trazi bolju poziciju. Na drugoj strani: Ko je odgovoran za taj apelacioni sud? Ko je glavni? Daj te jednom to ime da ga otvoreno pitamo da obrazlozi presude. Dosta vise!

dosada

pre 11 godina

Kazna je realno, adekvatna. Kimi nije ubio nikoga (jos uvek), vec je samo pretio. 16 meseci je, po meni, dobro odmerena kazna za pretnju. To sto se on nece opametiti, to je druga stvar. Mada, dace nama 14. beogradska gimnazija josh ovakvih kao sto je on, ako ne i gorih, samo da malo stasaju.

vlada

pre 11 godina

Čitam naslov i reko "super ode jos jedan maloumni diletant u ćuzu 16 godina"

Pogledam ponovo malo pažljivije i shvatim da je 16 meseci, i pitamo: ZAŠTO SAMO 16 MESECI?!?!?!?!?!?!?!

Iskreno ne treba on ćuzu zbog Brankice (iako poštujem njen rad) jer koliko znam samo se sa tribina orila pemsma u kojoj se preti Brankici, a svaka navijačka pesma je preteća (doduše ne zato što je to normalno nego zato što je ovo društvo iščašeno), ali je on bio debelo umešan u pravljenje raznih nereda zajedno sa ovim bezOBRAZNIM i ostalim ultra desničarskim i navijačkim grupama!!!

nebeski Srbin

pre 11 godina

juzna i severna tribina prave probleme vec godinama,ali kad zatrebaju mocnicima oni ih iskoriste pa posle ne znaju sta ce sa njima!?!moze to da se resi ali kao i svi srpski problemi neko ima interes...tako da ne krivim vodje ni malo,ljudi se snalaze kako znaju i umeju!

dragoljub

pre 11 godina

Smesno mala kazna.Neki cak misle da je to u redu. Cudo nevidjeno. Pa huligani su tako ohrabreni,ej! I tako hocete da to zlo iskorenite? Nema sanse!

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mnogo je malo,dajte prepišite američke kazne ovde,što da ne? Ujedno,mislim i da retko koji sudija u ovakvoj državi sme uopšte i da pomisli a tek da donese presudu na recimo 10 godina zs ovakve i slične manijake !

Poznavalac

pre 11 godina

Svi koji dolaze na jug znaju da se tip bavi zelenašenjem i rasturanjem droge. Naravno, i radi za DB. Zato umesto teže kazne, Kimi 'pada' zbog glupog verbalnog delikta. Nisam siguran da bi neko ko ima nameru da ubije drugog čoveka išao na stadion i javno to urlao iz sveg glasa. Sveopšte zamazivanje očiju javnosti... Samo kod nas...

Breki

pre 11 godina

Uz dužno poštovanje Brankici i njenom mukotrpnom radu da bi se borila protiv kriminala u Srbiji, mislim da se ovde radi o jednoj sasvim 10_oj stvari. Ovo nisu pretnje, već sloboda govora, koji neki mogu protumačiti kao govor mržnje, ali postoji zakon koji definiše prekršaj koji bi objektivno mogli da ocene samo u inostranstvu, jer smo ovde više nego pristrasni po odredjenim pitanjima.

Mislim da se ovde radi o prevlasti u redovima navijčke grupe Grobari, zato je sklonjen Kimi, jer sigurno ne bi bilo "Zabranjenih", već bi se tribina dovela u red. Pogledajte šta se dešavalo na jučerašnjoj utakmici izmedju Partizana i Zvezde, dozvoljen ulaz samo sa sezonskim kartama, a imate 500 navijača Crvene Zvezde, odakle, ako se razmena karata vrši po 30 KOMADA sa obe strane.

Zna se kome sve ovo odgovara...

buki

pre 11 godina

naravno da je malo zato nam se to i desava sve u drzavi.Onaj zvezdin uros napao policajca bakljom stavljao mu u usta i kaze nije znao da je policajac ko da nije covek.

jedan greje, drugi `ladi

pre 11 godina

Žalosna je država koja verbalni delikt tretira kao urožavanje sigurnosti, dok zatvara oči pred dilovanjem droge

i istovremeno štiti huligane ne koristeći odredbe zakona

koje definišu kaznu zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.

Bora

pre 11 godina

16 meseci je adekvatna kazna za ovo što je uradio, međutim ne mogu samo kazne da reše ovaj problem, potrebne su mere i u obrazovanju, medijima itd.

danger

pre 11 godina

malo je. Ali ako bude prava u ovoj drzavi, dobice on za druga (ne)dela jos mnogo godina,vidi se odmah da je rec o kriminalcu. Navijaci, on nije "vas", zasto ga podrzavate? Zasto minusi? Sportu da, kriminalu i nasilnistvu NE!

Grobar

pre 11 godina

Kako ne vidite da je ovo mazanje ociju od strane vlasti? Pa politicari u skupstini prete jedni drugima,cupaju se,pljuju i biju i sve to u direktnim prenosima. To gledaju i nasa deca ali niko nikad nije osudjen. Za sve to su debelo placeni. Ne razumem ove koji traze po 20.god. Pa jel normano da neko zbog pretnje,verbalnog dela dobije toliku kaznu? Sudbinu nam kroje zasticeni svedoci,sada biznismeni. Vlasnici firmi i fakulteta. Mi se ove radujemo presudi a pravi lopovi i krimosi nam se smeju u facu.

trsa

pre 11 godina

ovo je bacanje prasine u oci. 16 meseci? Pa sedam je proveo u pritvoru i za dobro vladanje smanjice mu 4 meseca i ostalih 5 ce provesti tako sto ce imati slobodan vikend i svi zadovoljni. Verovatno kad izadje zavrsice fakultet. A njegov drugar iz ekpe vodja Alkatraza Vavic slavi sa Dacicem njihovu pobedu na izborima u glavnom stabu SPS-a. Ko je ovde lud?

Vranjanac

pre 11 godina

Sudija je "permutovao" mesece i godine,da je zakona osudio bi ga na 16 god.Englezi su takvim presudama pre 20 god iskorenili huliganstvo.Nece me cuditi ako mu ne preinace presudu u 16 dana.

Branislav

pre 11 godina

Sve je to lepo. Samo kad ce da stite nas obicne gradjane kao novinare, politicare, homoseksualce, manjine.. Za nas je pravda cesto nedostizna!

Ari

pre 11 godina

To mu dodje nesto ko malo duzi odmor! E izem ti Srbiju!
I za 16 meseci kad ga puste (ako uopste toliko bude tamo) ima da se se hvali po Beoradu kako je mnogo velika faca! Pa samo ih jos vise osnazujete kad ih zavarate na nekoliko meseci! Osudi ga na 10 godina minimum pa kad shvati da su mu najbolje godine procurele onda nek ide nek preti nekome!

djdj

pre 11 godina

Da je ovo normalna država,a daleko je od toga, ne bi Kimi i njegovi "ortaci" videli svetlo dana makar 5 godina. Ovoj državi izmedju ostalog fale i zatvori, zakon i neko ko će ga pravilno sprovoditi, pa lepo pozatvarati sve te mangupe sto lupaju gradove, uništavaju stadione, prete kome im se prohte, tuku, ubijaju i slično...na maksimalne kazne (da se ja pitam, ne bi ih puštao iz zatvora nikad). Takvim ljudima nije mesto na slobodi i medju normalnim ljudima. Jos jedna stvar,kompletna reforma zatvorskog sistema. Da ne sede tamo po ceo dan, jedu, piju tj., troše pare iz državnog budžeta, nego da rntaju od jutra do sutra. Toliko posla ima u ovoj državi,a eto prilike za jeftinu radnu snagu. Diktator ovoj državi treba..diktator..

Mile

pre 11 godina

Kad te DB i država "sažvaću" ispljunuće te ko Arkana,samo ti nisi tolika faca pa će još pre da te se reše kad odradiš par poslića za njih.

nema pravde

pre 11 godina

Kazna je mala i nikakva. Ako nije bilo direktne prijetnje, zasto onda novinarka ima policijsku zastitu. Mislim da tu vlada strah i u sudstvu, jer dokazi postoje da su prijetnje bile vezane za ugrozavanje zivota novinarke. Glavni krivac za to sve je Dacic i njegova policija, a i pravosudje, jer mora postojati ZAKON do koje mjere mogu ti navijaci da idu. Isto tako i sportski klubovi trebaju da vode racuna o ponasanju svojih "navijaca". Za mene, to nisu nikakvi navijaci, vec omladina prepustena ulici, u nedostatku posla, slobodnih aktivnosti i interesu drzavnih organa da ih upute i pomognu u pronalazenju vlastitih interesa, talenata i obrazovanja. Omladina koja je "zrtva" pustih obecanja, praznih prica, ratova, bolesnih ideologa i koja svoja okupljanja, interese i negativne frustracije kriju iza pojma "navijac". Samo mi je zao, sto je novinarka tu ostala sama, bez podrske svih ostalih medija. Jer, da je to uradjeno, vec bi bili doneseni zakoni o zastiti medijskog rada i novinara. Jedino, ako to ne odgovara politicarima koji vec kontroliraju pojedine medije. Zalosno i ne pravedno ....

Veerghoen

pre 11 godina

Dobro je vodio navijanje, postao omiljen medju vidjenijima na Jugu ali se upetljao u reketima, procenat od igraca, gudre na tribini i stigao je ceh.

Дача КГ-ЕГ

pre 11 godina

Хахахахах, смешно.. 16 месеци.. Да је био навијач неког клуба ван Београда то би било 5 година минимум.. Срамота српског правосуђа !!! Изгледа да су у праву забрањени за алкатрас !?

Gile PFC

pre 11 godina

Daj, Bože, da se konačno huligani "navijači" počnu privoditi pravdi?! Sve do sada ih je štitila neka "nevidljiva sila", pa su divljali. Valjda će ovaj ološ konačno doći pod udar zakona?!

milos

pre 11 godina

Maltene sve vodje Grobara i nekolicina vodja Delija su u tesnoj vezi sa DB-om i to i moja baba zna, ne bi ih oni ni sad osudjivali ni na te minimalne kazne, ali veliki je iprevelik pritisak javnosti. Uostalom, dobro vladanje i kresanje na pola kazne.

ja citam

pre 11 godina

Nije lose vodio navijanje, tu je bio dobar. Jedino sto se umesao u sumnjive poslove, i eto gde zavrsis onda. Volim partizan ali ne zanima me politika i gudra, ne zelim za njih da radim prljave poslove. Navijavi opametite se, samo sport.

zvezdash

pre 11 godina

navijaci a posebno vodje ne predstavljaju uopste ono sto bi trebalo - oni su kriminalci koji zavrsavju kriminalne poslove za DRZAVU , droga i sl.

ja citam

pre 11 godina

Nije lose vodio navijanje, tu je bio dobar. Jedino sto se umesao u sumnjive poslove, i eto gde zavrsis onda. Volim partizan ali ne zanima me politika i gudra, ne zelim za njih da radim prljave poslove. Navijavi opametite se, samo sport.

Veerghoen

pre 11 godina

Dobro je vodio navijanje, postao omiljen medju vidjenijima na Jugu ali se upetljao u reketima, procenat od igraca, gudre na tribini i stigao je ceh.

milos

pre 11 godina

Maltene sve vodje Grobara i nekolicina vodja Delija su u tesnoj vezi sa DB-om i to i moja baba zna, ne bi ih oni ni sad osudjivali ni na te minimalne kazne, ali veliki je iprevelik pritisak javnosti. Uostalom, dobro vladanje i kresanje na pola kazne.

zvezdash

pre 11 godina

navijaci a posebno vodje ne predstavljaju uopste ono sto bi trebalo - oni su kriminalci koji zavrsavju kriminalne poslove za DRZAVU , droga i sl.

trsa

pre 11 godina

ovo je bacanje prasine u oci. 16 meseci? Pa sedam je proveo u pritvoru i za dobro vladanje smanjice mu 4 meseca i ostalih 5 ce provesti tako sto ce imati slobodan vikend i svi zadovoljni. Verovatno kad izadje zavrsice fakultet. A njegov drugar iz ekpe vodja Alkatraza Vavic slavi sa Dacicem njihovu pobedu na izborima u glavnom stabu SPS-a. Ko je ovde lud?

Poznavalac

pre 11 godina

Svi koji dolaze na jug znaju da se tip bavi zelenašenjem i rasturanjem droge. Naravno, i radi za DB. Zato umesto teže kazne, Kimi 'pada' zbog glupog verbalnog delikta. Nisam siguran da bi neko ko ima nameru da ubije drugog čoveka išao na stadion i javno to urlao iz sveg glasa. Sveopšte zamazivanje očiju javnosti... Samo kod nas...

Дача КГ-ЕГ

pre 11 godina

Хахахахах, смешно.. 16 месеци.. Да је био навијач неког клуба ван Београда то би било 5 година минимум.. Срамота српског правосуђа !!! Изгледа да су у праву забрањени за алкатрас !?

Gile PFC

pre 11 godina

Daj, Bože, da se konačno huligani "navijači" počnu privoditi pravdi?! Sve do sada ih je štitila neka "nevidljiva sila", pa su divljali. Valjda će ovaj ološ konačno doći pod udar zakona?!

buki

pre 11 godina

naravno da je malo zato nam se to i desava sve u drzavi.Onaj zvezdin uros napao policajca bakljom stavljao mu u usta i kaze nije znao da je policajac ko da nije covek.

Mile

pre 11 godina

Kad te DB i država "sažvaću" ispljunuće te ko Arkana,samo ti nisi tolika faca pa će još pre da te se reše kad odradiš par poslića za njih.

Branislav

pre 11 godina

Sve je to lepo. Samo kad ce da stite nas obicne gradjane kao novinare, politicare, homoseksualce, manjine.. Za nas je pravda cesto nedostizna!

Grobar

pre 11 godina

Kako ne vidite da je ovo mazanje ociju od strane vlasti? Pa politicari u skupstini prete jedni drugima,cupaju se,pljuju i biju i sve to u direktnim prenosima. To gledaju i nasa deca ali niko nikad nije osudjen. Za sve to su debelo placeni. Ne razumem ove koji traze po 20.god. Pa jel normano da neko zbog pretnje,verbalnog dela dobije toliku kaznu? Sudbinu nam kroje zasticeni svedoci,sada biznismeni. Vlasnici firmi i fakulteta. Mi se ove radujemo presudi a pravi lopovi i krimosi nam se smeju u facu.

danger

pre 11 godina

malo je. Ali ako bude prava u ovoj drzavi, dobice on za druga (ne)dela jos mnogo godina,vidi se odmah da je rec o kriminalcu. Navijaci, on nije "vas", zasto ga podrzavate? Zasto minusi? Sportu da, kriminalu i nasilnistvu NE!

djdj

pre 11 godina

Da je ovo normalna država,a daleko je od toga, ne bi Kimi i njegovi "ortaci" videli svetlo dana makar 5 godina. Ovoj državi izmedju ostalog fale i zatvori, zakon i neko ko će ga pravilno sprovoditi, pa lepo pozatvarati sve te mangupe sto lupaju gradove, uništavaju stadione, prete kome im se prohte, tuku, ubijaju i slično...na maksimalne kazne (da se ja pitam, ne bi ih puštao iz zatvora nikad). Takvim ljudima nije mesto na slobodi i medju normalnim ljudima. Jos jedna stvar,kompletna reforma zatvorskog sistema. Da ne sede tamo po ceo dan, jedu, piju tj., troše pare iz državnog budžeta, nego da rntaju od jutra do sutra. Toliko posla ima u ovoj državi,a eto prilike za jeftinu radnu snagu. Diktator ovoj državi treba..diktator..

Breki

pre 11 godina

Uz dužno poštovanje Brankici i njenom mukotrpnom radu da bi se borila protiv kriminala u Srbiji, mislim da se ovde radi o jednoj sasvim 10_oj stvari. Ovo nisu pretnje, već sloboda govora, koji neki mogu protumačiti kao govor mržnje, ali postoji zakon koji definiše prekršaj koji bi objektivno mogli da ocene samo u inostranstvu, jer smo ovde više nego pristrasni po odredjenim pitanjima.

Mislim da se ovde radi o prevlasti u redovima navijčke grupe Grobari, zato je sklonjen Kimi, jer sigurno ne bi bilo "Zabranjenih", već bi se tribina dovela u red. Pogledajte šta se dešavalo na jučerašnjoj utakmici izmedju Partizana i Zvezde, dozvoljen ulaz samo sa sezonskim kartama, a imate 500 navijača Crvene Zvezde, odakle, ako se razmena karata vrši po 30 KOMADA sa obe strane.

Zna se kome sve ovo odgovara...

jedan greje, drugi `ladi

pre 11 godina

Žalosna je država koja verbalni delikt tretira kao urožavanje sigurnosti, dok zatvara oči pred dilovanjem droge

i istovremeno štiti huligane ne koristeći odredbe zakona

koje definišu kaznu zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.

nema pravde

pre 11 godina

Kazna je mala i nikakva. Ako nije bilo direktne prijetnje, zasto onda novinarka ima policijsku zastitu. Mislim da tu vlada strah i u sudstvu, jer dokazi postoje da su prijetnje bile vezane za ugrozavanje zivota novinarke. Glavni krivac za to sve je Dacic i njegova policija, a i pravosudje, jer mora postojati ZAKON do koje mjere mogu ti navijaci da idu. Isto tako i sportski klubovi trebaju da vode racuna o ponasanju svojih "navijaca". Za mene, to nisu nikakvi navijaci, vec omladina prepustena ulici, u nedostatku posla, slobodnih aktivnosti i interesu drzavnih organa da ih upute i pomognu u pronalazenju vlastitih interesa, talenata i obrazovanja. Omladina koja je "zrtva" pustih obecanja, praznih prica, ratova, bolesnih ideologa i koja svoja okupljanja, interese i negativne frustracije kriju iza pojma "navijac". Samo mi je zao, sto je novinarka tu ostala sama, bez podrske svih ostalih medija. Jer, da je to uradjeno, vec bi bili doneseni zakoni o zastiti medijskog rada i novinara. Jedino, ako to ne odgovara politicarima koji vec kontroliraju pojedine medije. Zalosno i ne pravedno ....

Ari

pre 11 godina

To mu dodje nesto ko malo duzi odmor! E izem ti Srbiju!
I za 16 meseci kad ga puste (ako uopste toliko bude tamo) ima da se se hvali po Beoradu kako je mnogo velika faca! Pa samo ih jos vise osnazujete kad ih zavarate na nekoliko meseci! Osudi ga na 10 godina minimum pa kad shvati da su mu najbolje godine procurele onda nek ide nek preti nekome!

dosada

pre 11 godina

Kazna je realno, adekvatna. Kimi nije ubio nikoga (jos uvek), vec je samo pretio. 16 meseci je, po meni, dobro odmerena kazna za pretnju. To sto se on nece opametiti, to je druga stvar. Mada, dace nama 14. beogradska gimnazija josh ovakvih kao sto je on, ako ne i gorih, samo da malo stasaju.

Bora

pre 11 godina

16 meseci je adekvatna kazna za ovo što je uradio, međutim ne mogu samo kazne da reše ovaj problem, potrebne su mere i u obrazovanju, medijima itd.

Vranjanac

pre 11 godina

Sudija je "permutovao" mesece i godine,da je zakona osudio bi ga na 16 god.Englezi su takvim presudama pre 20 god iskorenili huliganstvo.Nece me cuditi ako mu ne preinace presudu u 16 dana.

binsr

pre 11 godina

Kako je moguce da svi znaju sta oni rade, prete, prebijaju, ubijaju... a Dacic se bije u grudi i trazi bolju poziciju. Na drugoj strani: Ko je odgovoran za taj apelacioni sud? Ko je glavni? Daj te jednom to ime da ga otvoreno pitamo da obrazlozi presude. Dosta vise!

Masika

pre 11 godina

Kazna se može izreći samo u granicama zakonskih okvira i tu nema spora.
Suđenja van suda nisu suđenja nego linč.
Ne branim nikoga, niti imam obavezu, niti potrebu.
Samo zapažam da lako optužujete, još lakše osuđujete.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mnogo je malo,dajte prepišite američke kazne ovde,što da ne? Ujedno,mislim i da retko koji sudija u ovakvoj državi sme uopšte i da pomisli a tek da donese presudu na recimo 10 godina zs ovakve i slične manijake !

dragoljub

pre 11 godina

Smesno mala kazna.Neki cak misle da je to u redu. Cudo nevidjeno. Pa huligani su tako ohrabreni,ej! I tako hocete da to zlo iskorenite? Nema sanse!

annha

pre 11 godina

Pogledajte nas domaci film "Shishanje" i sve ce vam biti jasno. Drzavi (tajnim sluzbama) i politicarima su potrebni tipovi kao sto je Kimi. Pre par godina je na TV-u bila emisija o tome kako su navijaci doveli Berluskonija na vlast. Da drzava to zeli za par nedelja bi sredila stanje, ali nece jer joj odgovara da stalno postoji neko zariste i tenzije. Sta bi radili onoliki zandari? Da me neko pita, ja bih ukinuo fudbalske utakmice. Pogledajte samo sta se desava u Poljskoj na EP, a izgleda mi da je to tek zagrevanje. Zato sam srecan sto je nasa reprezentacija dno-dna. Zamislite kad bi osvojili neku titulu, rulja bi prevrnula Beograd na glavu.

vlada

pre 11 godina

Čitam naslov i reko "super ode jos jedan maloumni diletant u ćuzu 16 godina"

Pogledam ponovo malo pažljivije i shvatim da je 16 meseci, i pitamo: ZAŠTO SAMO 16 MESECI?!?!?!?!?!?!?!

Iskreno ne treba on ćuzu zbog Brankice (iako poštujem njen rad) jer koliko znam samo se sa tribina orila pemsma u kojoj se preti Brankici, a svaka navijačka pesma je preteća (doduše ne zato što je to normalno nego zato što je ovo društvo iščašeno), ali je on bio debelo umešan u pravljenje raznih nereda zajedno sa ovim bezOBRAZNIM i ostalim ultra desničarskim i navijačkim grupama!!!

nebeski Srbin

pre 11 godina

juzna i severna tribina prave probleme vec godinama,ali kad zatrebaju mocnicima oni ih iskoriste pa posle ne znaju sta ce sa njima!?!moze to da se resi ali kao i svi srpski problemi neko ima interes...tako da ne krivim vodje ni malo,ljudi se snalaze kako znaju i umeju!

zoro

pre 11 godina

Koliko smo puta na stadionima čuli govor mržnje i pretnje po ovakvoj logici imali bi prepune zatvore raznoraznih vodja sa sve četiri strane sveta.

vlada

pre 11 godina

Kazna je primerena ali za sudiju koji je tu kaznu doneo, prvo bi njega osudio za nesposobnost i ne primenjivanje vazecih zakona a posle suditi tim kriminalcima puna ih je Srbija. Ali sta se tu moze neki o njima pisu i pricaju kao da se ponose na njih. E Srbijo!!!!! dokle ovako?

Дача КГ-ЕГ

pre 11 godina

Хахахахах, смешно.. 16 месеци.. Да је био навијач неког клуба ван Београда то би било 5 година минимум.. Срамота српског правосуђа !!! Изгледа да су у праву забрањени за алкатрас !?

Vranjanac

pre 11 godina

Sudija je "permutovao" mesece i godine,da je zakona osudio bi ga na 16 god.Englezi su takvim presudama pre 20 god iskorenili huliganstvo.Nece me cuditi ako mu ne preinace presudu u 16 dana.

nema pravde

pre 11 godina

Kazna je mala i nikakva. Ako nije bilo direktne prijetnje, zasto onda novinarka ima policijsku zastitu. Mislim da tu vlada strah i u sudstvu, jer dokazi postoje da su prijetnje bile vezane za ugrozavanje zivota novinarke. Glavni krivac za to sve je Dacic i njegova policija, a i pravosudje, jer mora postojati ZAKON do koje mjere mogu ti navijaci da idu. Isto tako i sportski klubovi trebaju da vode racuna o ponasanju svojih "navijaca". Za mene, to nisu nikakvi navijaci, vec omladina prepustena ulici, u nedostatku posla, slobodnih aktivnosti i interesu drzavnih organa da ih upute i pomognu u pronalazenju vlastitih interesa, talenata i obrazovanja. Omladina koja je "zrtva" pustih obecanja, praznih prica, ratova, bolesnih ideologa i koja svoja okupljanja, interese i negativne frustracije kriju iza pojma "navijac". Samo mi je zao, sto je novinarka tu ostala sama, bez podrske svih ostalih medija. Jer, da je to uradjeno, vec bi bili doneseni zakoni o zastiti medijskog rada i novinara. Jedino, ako to ne odgovara politicarima koji vec kontroliraju pojedine medije. Zalosno i ne pravedno ....

Ari

pre 11 godina

To mu dodje nesto ko malo duzi odmor! E izem ti Srbiju!
I za 16 meseci kad ga puste (ako uopste toliko bude tamo) ima da se se hvali po Beoradu kako je mnogo velika faca! Pa samo ih jos vise osnazujete kad ih zavarate na nekoliko meseci! Osudi ga na 10 godina minimum pa kad shvati da su mu najbolje godine procurele onda nek ide nek preti nekome!

danger

pre 11 godina

malo je. Ali ako bude prava u ovoj drzavi, dobice on za druga (ne)dela jos mnogo godina,vidi se odmah da je rec o kriminalcu. Navijaci, on nije "vas", zasto ga podrzavate? Zasto minusi? Sportu da, kriminalu i nasilnistvu NE!

ja citam

pre 11 godina

Nije lose vodio navijanje, tu je bio dobar. Jedino sto se umesao u sumnjive poslove, i eto gde zavrsis onda. Volim partizan ali ne zanima me politika i gudra, ne zelim za njih da radim prljave poslove. Navijavi opametite se, samo sport.

Gile PFC

pre 11 godina

Daj, Bože, da se konačno huligani "navijači" počnu privoditi pravdi?! Sve do sada ih je štitila neka "nevidljiva sila", pa su divljali. Valjda će ovaj ološ konačno doći pod udar zakona?!

vlada

pre 11 godina

Čitam naslov i reko "super ode jos jedan maloumni diletant u ćuzu 16 godina"

Pogledam ponovo malo pažljivije i shvatim da je 16 meseci, i pitamo: ZAŠTO SAMO 16 MESECI?!?!?!?!?!?!?!

Iskreno ne treba on ćuzu zbog Brankice (iako poštujem njen rad) jer koliko znam samo se sa tribina orila pemsma u kojoj se preti Brankici, a svaka navijačka pesma je preteća (doduše ne zato što je to normalno nego zato što je ovo društvo iščašeno), ali je on bio debelo umešan u pravljenje raznih nereda zajedno sa ovim bezOBRAZNIM i ostalim ultra desničarskim i navijačkim grupama!!!

dragoljub

pre 11 godina

Smesno mala kazna.Neki cak misle da je to u redu. Cudo nevidjeno. Pa huligani su tako ohrabreni,ej! I tako hocete da to zlo iskorenite? Nema sanse!

Bora

pre 11 godina

16 meseci je adekvatna kazna za ovo što je uradio, međutim ne mogu samo kazne da reše ovaj problem, potrebne su mere i u obrazovanju, medijima itd.

trsa

pre 11 godina

ovo je bacanje prasine u oci. 16 meseci? Pa sedam je proveo u pritvoru i za dobro vladanje smanjice mu 4 meseca i ostalih 5 ce provesti tako sto ce imati slobodan vikend i svi zadovoljni. Verovatno kad izadje zavrsice fakultet. A njegov drugar iz ekpe vodja Alkatraza Vavic slavi sa Dacicem njihovu pobedu na izborima u glavnom stabu SPS-a. Ko je ovde lud?

Veerghoen

pre 11 godina

Dobro je vodio navijanje, postao omiljen medju vidjenijima na Jugu ali se upetljao u reketima, procenat od igraca, gudre na tribini i stigao je ceh.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mnogo je malo,dajte prepišite američke kazne ovde,što da ne? Ujedno,mislim i da retko koji sudija u ovakvoj državi sme uopšte i da pomisli a tek da donese presudu na recimo 10 godina zs ovakve i slične manijake !

buki

pre 11 godina

naravno da je malo zato nam se to i desava sve u drzavi.Onaj zvezdin uros napao policajca bakljom stavljao mu u usta i kaze nije znao da je policajac ko da nije covek.

zvezdash

pre 11 godina

navijaci a posebno vodje ne predstavljaju uopste ono sto bi trebalo - oni su kriminalci koji zavrsavju kriminalne poslove za DRZAVU , droga i sl.

djdj

pre 11 godina

Da je ovo normalna država,a daleko je od toga, ne bi Kimi i njegovi "ortaci" videli svetlo dana makar 5 godina. Ovoj državi izmedju ostalog fale i zatvori, zakon i neko ko će ga pravilno sprovoditi, pa lepo pozatvarati sve te mangupe sto lupaju gradove, uništavaju stadione, prete kome im se prohte, tuku, ubijaju i slično...na maksimalne kazne (da se ja pitam, ne bi ih puštao iz zatvora nikad). Takvim ljudima nije mesto na slobodi i medju normalnim ljudima. Jos jedna stvar,kompletna reforma zatvorskog sistema. Da ne sede tamo po ceo dan, jedu, piju tj., troše pare iz državnog budžeta, nego da rntaju od jutra do sutra. Toliko posla ima u ovoj državi,a eto prilike za jeftinu radnu snagu. Diktator ovoj državi treba..diktator..

milos

pre 11 godina

Maltene sve vodje Grobara i nekolicina vodja Delija su u tesnoj vezi sa DB-om i to i moja baba zna, ne bi ih oni ni sad osudjivali ni na te minimalne kazne, ali veliki je iprevelik pritisak javnosti. Uostalom, dobro vladanje i kresanje na pola kazne.

Breki

pre 11 godina

Uz dužno poštovanje Brankici i njenom mukotrpnom radu da bi se borila protiv kriminala u Srbiji, mislim da se ovde radi o jednoj sasvim 10_oj stvari. Ovo nisu pretnje, već sloboda govora, koji neki mogu protumačiti kao govor mržnje, ali postoji zakon koji definiše prekršaj koji bi objektivno mogli da ocene samo u inostranstvu, jer smo ovde više nego pristrasni po odredjenim pitanjima.

Mislim da se ovde radi o prevlasti u redovima navijčke grupe Grobari, zato je sklonjen Kimi, jer sigurno ne bi bilo "Zabranjenih", već bi se tribina dovela u red. Pogledajte šta se dešavalo na jučerašnjoj utakmici izmedju Partizana i Zvezde, dozvoljen ulaz samo sa sezonskim kartama, a imate 500 navijača Crvene Zvezde, odakle, ako se razmena karata vrši po 30 KOMADA sa obe strane.

Zna se kome sve ovo odgovara...

annha

pre 11 godina

Pogledajte nas domaci film "Shishanje" i sve ce vam biti jasno. Drzavi (tajnim sluzbama) i politicarima su potrebni tipovi kao sto je Kimi. Pre par godina je na TV-u bila emisija o tome kako su navijaci doveli Berluskonija na vlast. Da drzava to zeli za par nedelja bi sredila stanje, ali nece jer joj odgovara da stalno postoji neko zariste i tenzije. Sta bi radili onoliki zandari? Da me neko pita, ja bih ukinuo fudbalske utakmice. Pogledajte samo sta se desava u Poljskoj na EP, a izgleda mi da je to tek zagrevanje. Zato sam srecan sto je nasa reprezentacija dno-dna. Zamislite kad bi osvojili neku titulu, rulja bi prevrnula Beograd na glavu.

Poznavalac

pre 11 godina

Svi koji dolaze na jug znaju da se tip bavi zelenašenjem i rasturanjem droge. Naravno, i radi za DB. Zato umesto teže kazne, Kimi 'pada' zbog glupog verbalnog delikta. Nisam siguran da bi neko ko ima nameru da ubije drugog čoveka išao na stadion i javno to urlao iz sveg glasa. Sveopšte zamazivanje očiju javnosti... Samo kod nas...

Mile

pre 11 godina

Kad te DB i država "sažvaću" ispljunuće te ko Arkana,samo ti nisi tolika faca pa će još pre da te se reše kad odradiš par poslića za njih.

Branislav

pre 11 godina

Sve je to lepo. Samo kad ce da stite nas obicne gradjane kao novinare, politicare, homoseksualce, manjine.. Za nas je pravda cesto nedostizna!

dosada

pre 11 godina

Kazna je realno, adekvatna. Kimi nije ubio nikoga (jos uvek), vec je samo pretio. 16 meseci je, po meni, dobro odmerena kazna za pretnju. To sto se on nece opametiti, to je druga stvar. Mada, dace nama 14. beogradska gimnazija josh ovakvih kao sto je on, ako ne i gorih, samo da malo stasaju.

Grobar

pre 11 godina

Kako ne vidite da je ovo mazanje ociju od strane vlasti? Pa politicari u skupstini prete jedni drugima,cupaju se,pljuju i biju i sve to u direktnim prenosima. To gledaju i nasa deca ali niko nikad nije osudjen. Za sve to su debelo placeni. Ne razumem ove koji traze po 20.god. Pa jel normano da neko zbog pretnje,verbalnog dela dobije toliku kaznu? Sudbinu nam kroje zasticeni svedoci,sada biznismeni. Vlasnici firmi i fakulteta. Mi se ove radujemo presudi a pravi lopovi i krimosi nam se smeju u facu.

vlada

pre 11 godina

Kazna je primerena ali za sudiju koji je tu kaznu doneo, prvo bi njega osudio za nesposobnost i ne primenjivanje vazecih zakona a posle suditi tim kriminalcima puna ih je Srbija. Ali sta se tu moze neki o njima pisu i pricaju kao da se ponose na njih. E Srbijo!!!!! dokle ovako?

nebeski Srbin

pre 11 godina

juzna i severna tribina prave probleme vec godinama,ali kad zatrebaju mocnicima oni ih iskoriste pa posle ne znaju sta ce sa njima!?!moze to da se resi ali kao i svi srpski problemi neko ima interes...tako da ne krivim vodje ni malo,ljudi se snalaze kako znaju i umeju!

Masika

pre 11 godina

Kazna se može izreći samo u granicama zakonskih okvira i tu nema spora.
Suđenja van suda nisu suđenja nego linč.
Ne branim nikoga, niti imam obavezu, niti potrebu.
Samo zapažam da lako optužujete, još lakše osuđujete.

binsr

pre 11 godina

Kako je moguce da svi znaju sta oni rade, prete, prebijaju, ubijaju... a Dacic se bije u grudi i trazi bolju poziciju. Na drugoj strani: Ko je odgovoran za taj apelacioni sud? Ko je glavni? Daj te jednom to ime da ga otvoreno pitamo da obrazlozi presude. Dosta vise!

jedan greje, drugi `ladi

pre 11 godina

Žalosna je država koja verbalni delikt tretira kao urožavanje sigurnosti, dok zatvara oči pred dilovanjem droge

i istovremeno štiti huligane ne koristeći odredbe zakona

koje definišu kaznu zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.

zoro

pre 11 godina

Koliko smo puta na stadionima čuli govor mržnje i pretnje po ovakvoj logici imali bi prepune zatvore raznoraznih vodja sa sve četiri strane sveta.