Nedelja, 10.06.2012.

12:25

Bez srpskih tablica na severu

Kosovski zvaničnici najavljuju da bio od sledeće nedelje trebalo da bude zabranjen ulazk vozila sa srpskim tablicama na Kosovo.

Izvor: Tanjug

Bez srpskih tablica na severu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

gebedaya

pre 11 godina

Ima li drzava Srbija zvanican stav? Imaju li gradjani pravo da znaju istinu? Ne zanima nas sta je obecano u raznim kuloarima, vec ono sto je potpisano... Cisto sumnjam da Eulex zvanicno iznosi tamo neke podatke u kojima se poziva na paragraf 7 koji govori da se dogovor o slobodnom kretanju odnosi na celo Kosovo i Metohiju. Hoce li neko odgovarati zbog cinjenice da su nam dogovorom o slobodnom kretanju u potpunosti onemogucili isto? Strasno! Pa to na najdirektniji nacin znaci priznavanje Kosova... Shvatate li da u procesu eventualne preregistracije vozila treba pribaviti tzv. Kosovske dokumente tipa izvod rodjenih, licnu kartu i vozacku dozvolu? Srbijo zasto cutis?

Nik

pre 11 godina

KS je po UNMIKU-u UNMIK po R1244.Tacka.
(e-krem, 10. jun 2012 13:00)

LOL, ovo vam je ona 'logika'... Tunguzija pobedila Real iz Madrida, Loznica pobedila Tunguziju, iz cega 'sledi' da je Loznica bolja od Reala!

Hehehhee, samo ne mogu da se setim kako se zove ova pogresna logika u Filozofiji...

oman

pre 11 godina

Znajuci kako euleks i pristina rade na Kosovu, ne bi me cudilo i da falsifikuju 'ugovor' sa Stefanovicem.
Oni ne prezaju od nicega, lopovluk i prevara su nacin njihovog rada.
Ovo kazem zato sto vec 13 godina zivi albanac na mom imanju, sa laznim kupoprodajnim ugovorom, i nikako ne mogu da ostvarim svoja prava. Bas ovi iz euleksa i pristinske vlasti mu to isto omogucavaju.

Normalno

pre 11 godina

Potpuno normalna odluka. Sever Kosova jos nije drzava Srbija.. Kosovo je medjunarodno priznata drzava pod protektoratom KFORA I UNMIKA svidelo se nama to ili ne. Tablice treba da budu kao one u Bosni.Ne zna se ko je iz kog grada.Srbi sa severa se ne bune na prelazu Merdare gde je i carina Kosova i policija Kosova i medjunarodne snage.Bune se u KM kriminalci odande jer mogu slobodno da svercuju robu.Imao sam prilike da vidim i da poslujem sa njima

Bagzi

pre 11 godina

KS je po UNMIKU-u UNMIK po R1244.Tacka.
(e-krem, 10. jun 2012 13:00)
Tacno. A sta je RKS? Je l' i ta tvorevina i njena pravila po 1244 i po UN-u!? Reci ce neko realnost,volja naroda,stanje na terenu,90% albanskog zivlja... Pa sve ovo moze da se kaze i za sever Kosova ali je sve gore navedeno na strani Srba.

Aleksandar

pre 11 godina

Nista onda, zabraniti vozila sa tablicama drzave Kosova da se krecu kroz Srbiju, ili naplacivati debele kazne.
(student_iz_parka, 10. jun 2012 12:44)

Pa to nikada nije ni bilo dozvoljeno - bilo je dozvoljeno samo UNMIK tablicama. S druge strane, na Kosovo se moglo, i jos uvek moze uci sa tablicama izdatih od strane drzave Srbije. Ono sto se promenilo je sto se ne moze uci sa tablicama drzave Srbije izdate za one delove koje drzava Kosovo ne smatra delom Srbije - u ovom slucaju, recimo, moze se bez problema uci sa BG tablicama, ali se ne moze sa KM tablicama. Pandan tome bi bila hipoteticka situacija gde Madjarska jos uvek smatra Vojvodinu svojim delom pa izdaje tablice za Suboticu, a drzava Srbija ne dozvoljava ulazak vozilima sa takvim tablicama dok nema nikakav problem sa tablicama koje je drzava Madjarska izdala za podrucje Budimpeste.

Inace, u celoj ovoj prici ja ne vidim trunku logike - vidim samo da se nacionalisti i ini prebijaju preko ledja obicnih ljudi koji ce na kraju ceo taj cirkus da trpe, a toboz' rade u `njihovom interesu`. Koja je poenta da Srbija izdaje tablice za podrucje koje nikako ne moze da kontrolise? Kako ce drzava Srbija da kazni nekog ko u Kosovskoj Mitrovici vozi bez tablica?

Prekinite da birokratske mere o trosku naroda uzdizete na pijedestal dokazivanja patriotizma i suvereniteta. Kad bi se suverenitet dokazivao preko tablica mogli bi da nastampamo tablice za svako mesto na planeti pa da osvojimo svet bez ispaljenog metka.

Jasno je

pre 11 godina

Oni koji hoce "reciprocitet" od Dacica, treba pojasniti neke "sitnice". Ako nema ulaska kosovskih auta i kamiona u Srbiji sa KS ili RKS onda nema ulaska kola, kamiona, autobusa iz Srbije na Kosovo sa bilo kojim tablicama. To znaci da osim nemogucnosti, pre svega Srba sa Kosova, da se krecu slobodno, vlada Srbije u tom slucaju bi zabranila sebe i ulaz robe iz Srbije vrednosti od nekih 500 miliona EUR godisnje. Posto izvoz Kosova u Srbiji jeste zanemarljiv onda nek se pravi racunica ko gubi i ko dobija u ovom slucaju.

Sve u svemu, Srbi na sever Kosova cisto gube vreme. Kao prvo oni koji imaju porodicu juzno od Ibra nece moci da idu kolima, nece moci preko prelaza 1 i 31 a uskoro tesko i sa "alternativnih prelaza". Pa kada dodje zima i bude velikog snega i ne mogu kod tih "alternativnih prelaza" kako onda ce se kretati? Kada ti "alternativni prelazi" budu blokirani onda kako ce se kretati? A ne mogu ni da se bune jer jednostavno registruju vozila sa kosovskim tablicama i sve je reseno posto tim tablicama mogu i u Srbiji i svugde.

vlada

pre 11 godina

jel u Srbiji smeju da se voze vozila sa kosovskim tablicama?
Redovno ih vidjam na kamionima, autobusima i automobilima prolazekroz BG.
Jel se to sme?

Небојша

pre 11 godina

Не разумем зашто се ви новинари не потрудите да мало боље објасните о чему се ради. Нису забрањене српске таблице, већ таблице државе Србије које имају два прва слова која асоцирају на градове на територији Косова као што су PR-PZ-KM-PE-UR. BG или NS таблице нико неће да вам одузима, можда вас само поједе мрак, али то је већ друга прича. Узгред, мени никада није било јасно зашто регистрација мора да асоцира на град где је возило регистровано. Вероватно да би се локални полицајци лакше определили над киме ће да спроводе "рутинску контролу", а сви знамо шта то значи ?!?!?!? Да Србија има баш баш европске таблице, где слова на истој не асоцирају на град где је возило регистровано, ми овај проблем данас не бисмо ни имали. И још није касно да се то исправи.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

У духу демократског дијалога.

п.с. Нешто што себе назива државом, а уствари је окупирани део Србије.
Нешто што себе назива државом, а није члан ОУН нити ће икада бити.
Нешто што себе назива државом, одузима регистарске таблице издате од
легално изабраних власти међународно признате државе, државе којој
се нарушава сувереност од стране оних који су окупирали К и М и
затим ту окупирану територију прогласили НЕЗАВИСНОМ!!??
Да није трагично, било би смешно.

E sad Dacicu da te vidimo?

pre 11 godina

Evo prilike za Dacica da predje na dela i ispuni svoju ministarsku obavezu i obecanja koje je dao povodom pokrajnskog problema odnosno reciprocnosti mera.Prvo pitanje je kako je uopste dozvoljeno vozilima sa tablicama tzv drzave Kosivo da uopste sme da se nadje na teritoriji Srbije kad su ta vozila potpuno ilegalno registrovana od nepostojeceg/nelegalnog faktora koji Srbija neprepoznaje.Stoga evo idealne prilike da gsn.Dacic udari na ilegalne/kriminalne institucije Kosova time sto ce zabraniti i konfiskovati sva vozila sa tablicama izdatim na Kosovu,pa cemo videta koga ce te mere vise pogoditi i staviti na svoje mesto.To je trebalo odavno uciniti i time bi se gotovo blokirala mobilnost tzv. Kosova i prakticno uradilo nesto povodom sankcionisanja ilegalnosti Kosova republike.To bi znacilo da bi Kosovo prakticno kopnom bilo odsaceno od Evrope a da bi do nje dosli morali bi da idu preko C.Gore,BiH ili Hrv. a druga mogucnost prko Makedonije pa Bug. i Rum. dalje ka Evropi.Dakle gsn.Dacicu i vlado Srbije u vasim rukama su svi dzokeri barem u ovom slucaju koji mogu zadati nokaut i tesko uzdrmati Kosovske institucije.Nemojmo propustiti ovu priliku da pokazemo istima da "we mean business"!!!(Mada po svim kriterijumima i medjunarodnim pravima mi smo trebali zatvoriti i blombirati administrativnu granicu sa Kosovom onog trenutka kada su objavili jednostranu nezavisost ali nikad nije kasno,pa izvolite)

Istina

pre 11 godina

Pa kako bez srpskih tablica kad je to srpska republika(Ili?) Treba da izadju svi na barikade(ops,neko ih sklonio) Srpska policija na kosovu treba da reaguje(a da,nema ih tamo) Onda, da predsednik Nikolic ode na kosovo i reaguje( ah,nemoze da udje) Da nase sudstvo na kosovu ponisti tu odluku( nema ni njih tamo?) Pa moze li.... Ah,ne moze ni to! ILI CEMO DA PRIHVATIMO REALNOST I URADIMO SVE, DA NAS NAROD DOBIJE DOBAR ZIVOT I SVU POMOC KOJA MU TREBA! Da im deca odrastaju u miru,sreci i sa ljubavlju,ma kako im se drzava zvala. E TO MOZEMO!!!

Miki

pre 11 godina

Nova vlada Srbije treba da odbaci sve stetne i protivustavne sporazume koje su potpisali Borko Stefanovic i Boris Tadic, a da pomenutu dvojicu krivicno goni zbog rusenja ustavnog poretka zemlje. Zatim treba obavestiti Euleks da vise nije pozeljan na Kosovu i Metohiji i da Srbija priznaje samo UNMIK. Sve je to svojevremeno predlagao Kostunica i DSS, ali je Tadic radio drugacije i svi vidimo dokle nas je sve to dovelo.

KM 4EVER SRB

pre 11 godina

Citat: "...rok za preregistraciju automobila sa srpskih na KS ili RKS tablice istekao i da neće biti produžen"

Znaci oko 10.000 vozila sa severa kosova nece imati nikakve tablice jer nece moci da se voze po Kosovu a nece imati ni mogucnosti da se preregistruju. To je ono sto se nudi a naravno i to da se Srbi miroljubivo integrisu u takvu realnost gde se njihova prava i imovina ne postuju.

Nije da zelim da uzmem KS ili RKS, upravo suprotno, NE ZELIM I NECU kao i svi Srbi sa severa. Pravo je pitanje, kako to da niko iz MZ ne vidi da je ovo terorisanje jednog naroda i zloupotreba njihovih prava?

Nece proci ovo na dobro, bice svasta, pazite sta vam kazem.

@istina

pre 11 godina

Da, najbitnije je nama na severu (i u ostatku) omoguciti normalan zivot. Ali,ono sto se desava u praksi je da je albansko kosovsko drustvo u osnovi jako zatvoreno i da u njemu nema pravde za nealbance.Albanci su imali vlast na Kosovu recimo 1968-1989, zasto su se onda Srbi iseljavali za to vreme? Zapenice mnogi da su prodali za masne pare zemlju i kuce.Pa nije bas tako, vecina vas licno zna za slucajeve kada su se ljudi selili zato sto nisu mogli da nadju zastitu u okviru tadasnjeg sistema. Na primer, pretnje zenskoj deci na korzu u Pristini, nereagovanje tuzilastva/policije, zataskavanja... Tuce, poljske kradje... Ima toga svuda naravno, ali se na Kosovu to zataskavalo po pravilu ako su pocinioci bili Albanci, nema svedoka, nema dokaza. Tako je i sada, nema garancije za vladavinu prava na Kosovu. Vajni EULEX smanjuje osoblje, jedva cekaju da se za dve godine pokupe i odu i ostave svu vlast u rukama Albanaca. Nijedno ubistvo Srba, a bilo ih je dosta, nije procesuirano. Samo u prosloj godini, nakon desavanja na administrativnim prelazima, ubijeno je troje Srba (toliko mogu da se setim), a da niko nije ni optuzen a kamoli osudjen.Nema svedoka?!Zakon cutanja, kazem vam ja.Zato se Srbi sa severa Kosova upiru svim snagama da ne udju u taj sistem.Odrzali su se vec 13 godina.Uvek u ovakvim situacijama na povrsinu isplivavaju razni vagabundi koji koriste situaciju za licno bogacenje,ali ogromna vecina naroda je prost svet koji gleda kako da prezivi od danas do sutra.

pogresna adresa

pre 11 godina

I sad je Borko kriv?!Budalastina.Zna se ko je vodio i Vladu i bio predsednik drzave i kome je stalo da se dobije status kandidata.

milos

pre 11 godina

Jel ovaj Borko zna da cita srpski? Ocigledno je da mora da bude kako oni hoce, a to sto ti nisi vodio pregovore kako treba i sad pokusavas da svalis krivicu na druge to je vec problem koji ce, nadam se, u buducnosti resavati neko sposobniji.

Istina

pre 11 godina

Pa kako bez srpskih tablica kad je to srpska republika(Ili?) Treba da izadju svi na barikade(ops,neko ih sklonio) Srpska policija na kosovu treba da reaguje(a da,nema ih tamo) Onda, da predsednik Nikolic ode na kosovo i reaguje( ah,nemoze da udje) Da nase sudstvo na kosovu ponisti tu odluku( nema ni njih tamo?) Pa moze li.... Ah,ne moze ni to! ILI CEMO DA PRIHVATIMO REALNOST I URADIMO SVE, DA NAS NAROD DOBIJE DOBAR ZIVOT I SVU POMOC KOJA MU TREBA! Da im deca odrastaju u miru,sreci i sa ljubavlju,ma kako im se drzava zvala. E TO MOZEMO!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Nista onda, zabraniti vozila sa tablicama drzave Kosova da se krecu kroz Srbiju, ili naplacivati debele kazne.
(student_iz_parka, 10. jun 2012 12:44)

Pa to nikada nije ni bilo dozvoljeno - bilo je dozvoljeno samo UNMIK tablicama. S druge strane, na Kosovo se moglo, i jos uvek moze uci sa tablicama izdatih od strane drzave Srbije. Ono sto se promenilo je sto se ne moze uci sa tablicama drzave Srbije izdate za one delove koje drzava Kosovo ne smatra delom Srbije - u ovom slucaju, recimo, moze se bez problema uci sa BG tablicama, ali se ne moze sa KM tablicama. Pandan tome bi bila hipoteticka situacija gde Madjarska jos uvek smatra Vojvodinu svojim delom pa izdaje tablice za Suboticu, a drzava Srbija ne dozvoljava ulazak vozilima sa takvim tablicama dok nema nikakav problem sa tablicama koje je drzava Madjarska izdala za podrucje Budimpeste.

Inace, u celoj ovoj prici ja ne vidim trunku logike - vidim samo da se nacionalisti i ini prebijaju preko ledja obicnih ljudi koji ce na kraju ceo taj cirkus da trpe, a toboz' rade u `njihovom interesu`. Koja je poenta da Srbija izdaje tablice za podrucje koje nikako ne moze da kontrolise? Kako ce drzava Srbija da kazni nekog ko u Kosovskoj Mitrovici vozi bez tablica?

Prekinite da birokratske mere o trosku naroda uzdizete na pijedestal dokazivanja patriotizma i suvereniteta. Kad bi se suverenitet dokazivao preko tablica mogli bi da nastampamo tablice za svako mesto na planeti pa da osvojimo svet bez ispaljenog metka.

Normalno

pre 11 godina

Potpuno normalna odluka. Sever Kosova jos nije drzava Srbija.. Kosovo je medjunarodno priznata drzava pod protektoratom KFORA I UNMIKA svidelo se nama to ili ne. Tablice treba da budu kao one u Bosni.Ne zna se ko je iz kog grada.Srbi sa severa se ne bune na prelazu Merdare gde je i carina Kosova i policija Kosova i medjunarodne snage.Bune se u KM kriminalci odande jer mogu slobodno da svercuju robu.Imao sam prilike da vidim i da poslujem sa njima

milos

pre 11 godina

Jel ovaj Borko zna da cita srpski? Ocigledno je da mora da bude kako oni hoce, a to sto ti nisi vodio pregovore kako treba i sad pokusavas da svalis krivicu na druge to je vec problem koji ce, nadam se, u buducnosti resavati neko sposobniji.

Jasno je

pre 11 godina

Oni koji hoce "reciprocitet" od Dacica, treba pojasniti neke "sitnice". Ako nema ulaska kosovskih auta i kamiona u Srbiji sa KS ili RKS onda nema ulaska kola, kamiona, autobusa iz Srbije na Kosovo sa bilo kojim tablicama. To znaci da osim nemogucnosti, pre svega Srba sa Kosova, da se krecu slobodno, vlada Srbije u tom slucaju bi zabranila sebe i ulaz robe iz Srbije vrednosti od nekih 500 miliona EUR godisnje. Posto izvoz Kosova u Srbiji jeste zanemarljiv onda nek se pravi racunica ko gubi i ko dobija u ovom slucaju.

Sve u svemu, Srbi na sever Kosova cisto gube vreme. Kao prvo oni koji imaju porodicu juzno od Ibra nece moci da idu kolima, nece moci preko prelaza 1 i 31 a uskoro tesko i sa "alternativnih prelaza". Pa kada dodje zima i bude velikog snega i ne mogu kod tih "alternativnih prelaza" kako onda ce se kretati? Kada ti "alternativni prelazi" budu blokirani onda kako ce se kretati? A ne mogu ni da se bune jer jednostavno registruju vozila sa kosovskim tablicama i sve je reseno posto tim tablicama mogu i u Srbiji i svugde.

Небојша

pre 11 godina

Не разумем зашто се ви новинари не потрудите да мало боље објасните о чему се ради. Нису забрањене српске таблице, већ таблице државе Србије које имају два прва слова која асоцирају на градове на територији Косова као што су PR-PZ-KM-PE-UR. BG или NS таблице нико неће да вам одузима, можда вас само поједе мрак, али то је већ друга прича. Узгред, мени никада није било јасно зашто регистрација мора да асоцира на град где је возило регистровано. Вероватно да би се локални полицајци лакше определили над киме ће да спроводе "рутинску контролу", а сви знамо шта то значи ?!?!?!? Да Србија има баш баш европске таблице, где слова на истој не асоцирају на град где је возило регистровано, ми овај проблем данас не бисмо ни имали. И још није касно да се то исправи.

KM 4EVER SRB

pre 11 godina

Citat: "...rok za preregistraciju automobila sa srpskih na KS ili RKS tablice istekao i da neće biti produžen"

Znaci oko 10.000 vozila sa severa kosova nece imati nikakve tablice jer nece moci da se voze po Kosovu a nece imati ni mogucnosti da se preregistruju. To je ono sto se nudi a naravno i to da se Srbi miroljubivo integrisu u takvu realnost gde se njihova prava i imovina ne postuju.

Nije da zelim da uzmem KS ili RKS, upravo suprotno, NE ZELIM I NECU kao i svi Srbi sa severa. Pravo je pitanje, kako to da niko iz MZ ne vidi da je ovo terorisanje jednog naroda i zloupotreba njihovih prava?

Nece proci ovo na dobro, bice svasta, pazite sta vam kazem.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

У духу демократског дијалога.

п.с. Нешто што себе назива државом, а уствари је окупирани део Србије.
Нешто што себе назива државом, а није члан ОУН нити ће икада бити.
Нешто што себе назива државом, одузима регистарске таблице издате од
легално изабраних власти међународно признате државе, државе којој
се нарушава сувереност од стране оних који су окупирали К и М и
затим ту окупирану територију прогласили НЕЗАВИСНОМ!!??
Да није трагично, било би смешно.

@istina

pre 11 godina

Da, najbitnije je nama na severu (i u ostatku) omoguciti normalan zivot. Ali,ono sto se desava u praksi je da je albansko kosovsko drustvo u osnovi jako zatvoreno i da u njemu nema pravde za nealbance.Albanci su imali vlast na Kosovu recimo 1968-1989, zasto su se onda Srbi iseljavali za to vreme? Zapenice mnogi da su prodali za masne pare zemlju i kuce.Pa nije bas tako, vecina vas licno zna za slucajeve kada su se ljudi selili zato sto nisu mogli da nadju zastitu u okviru tadasnjeg sistema. Na primer, pretnje zenskoj deci na korzu u Pristini, nereagovanje tuzilastva/policije, zataskavanja... Tuce, poljske kradje... Ima toga svuda naravno, ali se na Kosovu to zataskavalo po pravilu ako su pocinioci bili Albanci, nema svedoka, nema dokaza. Tako je i sada, nema garancije za vladavinu prava na Kosovu. Vajni EULEX smanjuje osoblje, jedva cekaju da se za dve godine pokupe i odu i ostave svu vlast u rukama Albanaca. Nijedno ubistvo Srba, a bilo ih je dosta, nije procesuirano. Samo u prosloj godini, nakon desavanja na administrativnim prelazima, ubijeno je troje Srba (toliko mogu da se setim), a da niko nije ni optuzen a kamoli osudjen.Nema svedoka?!Zakon cutanja, kazem vam ja.Zato se Srbi sa severa Kosova upiru svim snagama da ne udju u taj sistem.Odrzali su se vec 13 godina.Uvek u ovakvim situacijama na povrsinu isplivavaju razni vagabundi koji koriste situaciju za licno bogacenje,ali ogromna vecina naroda je prost svet koji gleda kako da prezivi od danas do sutra.

Miki

pre 11 godina

Nova vlada Srbije treba da odbaci sve stetne i protivustavne sporazume koje su potpisali Borko Stefanovic i Boris Tadic, a da pomenutu dvojicu krivicno goni zbog rusenja ustavnog poretka zemlje. Zatim treba obavestiti Euleks da vise nije pozeljan na Kosovu i Metohiji i da Srbija priznaje samo UNMIK. Sve je to svojevremeno predlagao Kostunica i DSS, ali je Tadic radio drugacije i svi vidimo dokle nas je sve to dovelo.

pogresna adresa

pre 11 godina

I sad je Borko kriv?!Budalastina.Zna se ko je vodio i Vladu i bio predsednik drzave i kome je stalo da se dobije status kandidata.

oman

pre 11 godina

Znajuci kako euleks i pristina rade na Kosovu, ne bi me cudilo i da falsifikuju 'ugovor' sa Stefanovicem.
Oni ne prezaju od nicega, lopovluk i prevara su nacin njihovog rada.
Ovo kazem zato sto vec 13 godina zivi albanac na mom imanju, sa laznim kupoprodajnim ugovorom, i nikako ne mogu da ostvarim svoja prava. Bas ovi iz euleksa i pristinske vlasti mu to isto omogucavaju.

gebedaya

pre 11 godina

Ima li drzava Srbija zvanican stav? Imaju li gradjani pravo da znaju istinu? Ne zanima nas sta je obecano u raznim kuloarima, vec ono sto je potpisano... Cisto sumnjam da Eulex zvanicno iznosi tamo neke podatke u kojima se poziva na paragraf 7 koji govori da se dogovor o slobodnom kretanju odnosi na celo Kosovo i Metohiju. Hoce li neko odgovarati zbog cinjenice da su nam dogovorom o slobodnom kretanju u potpunosti onemogucili isto? Strasno! Pa to na najdirektniji nacin znaci priznavanje Kosova... Shvatate li da u procesu eventualne preregistracije vozila treba pribaviti tzv. Kosovske dokumente tipa izvod rodjenih, licnu kartu i vozacku dozvolu? Srbijo zasto cutis?

vlada

pre 11 godina

jel u Srbiji smeju da se voze vozila sa kosovskim tablicama?
Redovno ih vidjam na kamionima, autobusima i automobilima prolazekroz BG.
Jel se to sme?

E sad Dacicu da te vidimo?

pre 11 godina

Evo prilike za Dacica da predje na dela i ispuni svoju ministarsku obavezu i obecanja koje je dao povodom pokrajnskog problema odnosno reciprocnosti mera.Prvo pitanje je kako je uopste dozvoljeno vozilima sa tablicama tzv drzave Kosivo da uopste sme da se nadje na teritoriji Srbije kad su ta vozila potpuno ilegalno registrovana od nepostojeceg/nelegalnog faktora koji Srbija neprepoznaje.Stoga evo idealne prilike da gsn.Dacic udari na ilegalne/kriminalne institucije Kosova time sto ce zabraniti i konfiskovati sva vozila sa tablicama izdatim na Kosovu,pa cemo videta koga ce te mere vise pogoditi i staviti na svoje mesto.To je trebalo odavno uciniti i time bi se gotovo blokirala mobilnost tzv. Kosova i prakticno uradilo nesto povodom sankcionisanja ilegalnosti Kosova republike.To bi znacilo da bi Kosovo prakticno kopnom bilo odsaceno od Evrope a da bi do nje dosli morali bi da idu preko C.Gore,BiH ili Hrv. a druga mogucnost prko Makedonije pa Bug. i Rum. dalje ka Evropi.Dakle gsn.Dacicu i vlado Srbije u vasim rukama su svi dzokeri barem u ovom slucaju koji mogu zadati nokaut i tesko uzdrmati Kosovske institucije.Nemojmo propustiti ovu priliku da pokazemo istima da "we mean business"!!!(Mada po svim kriterijumima i medjunarodnim pravima mi smo trebali zatvoriti i blombirati administrativnu granicu sa Kosovom onog trenutka kada su objavili jednostranu nezavisost ali nikad nije kasno,pa izvolite)

Bagzi

pre 11 godina

KS je po UNMIKU-u UNMIK po R1244.Tacka.
(e-krem, 10. jun 2012 13:00)
Tacno. A sta je RKS? Je l' i ta tvorevina i njena pravila po 1244 i po UN-u!? Reci ce neko realnost,volja naroda,stanje na terenu,90% albanskog zivlja... Pa sve ovo moze da se kaze i za sever Kosova ali je sve gore navedeno na strani Srba.

Nik

pre 11 godina

KS je po UNMIKU-u UNMIK po R1244.Tacka.
(e-krem, 10. jun 2012 13:00)

LOL, ovo vam je ona 'logika'... Tunguzija pobedila Real iz Madrida, Loznica pobedila Tunguziju, iz cega 'sledi' da je Loznica bolja od Reala!

Hehehhee, samo ne mogu da se setim kako se zove ova pogresna logika u Filozofiji...

KM 4EVER SRB

pre 11 godina

Citat: "...rok za preregistraciju automobila sa srpskih na KS ili RKS tablice istekao i da neće biti produžen"

Znaci oko 10.000 vozila sa severa kosova nece imati nikakve tablice jer nece moci da se voze po Kosovu a nece imati ni mogucnosti da se preregistruju. To je ono sto se nudi a naravno i to da se Srbi miroljubivo integrisu u takvu realnost gde se njihova prava i imovina ne postuju.

Nije da zelim da uzmem KS ili RKS, upravo suprotno, NE ZELIM I NECU kao i svi Srbi sa severa. Pravo je pitanje, kako to da niko iz MZ ne vidi da je ovo terorisanje jednog naroda i zloupotreba njihovih prava?

Nece proci ovo na dobro, bice svasta, pazite sta vam kazem.

Miki

pre 11 godina

Nova vlada Srbije treba da odbaci sve stetne i protivustavne sporazume koje su potpisali Borko Stefanovic i Boris Tadic, a da pomenutu dvojicu krivicno goni zbog rusenja ustavnog poretka zemlje. Zatim treba obavestiti Euleks da vise nije pozeljan na Kosovu i Metohiji i da Srbija priznaje samo UNMIK. Sve je to svojevremeno predlagao Kostunica i DSS, ali je Tadic radio drugacije i svi vidimo dokle nas je sve to dovelo.

oman

pre 11 godina

Znajuci kako euleks i pristina rade na Kosovu, ne bi me cudilo i da falsifikuju 'ugovor' sa Stefanovicem.
Oni ne prezaju od nicega, lopovluk i prevara su nacin njihovog rada.
Ovo kazem zato sto vec 13 godina zivi albanac na mom imanju, sa laznim kupoprodajnim ugovorom, i nikako ne mogu da ostvarim svoja prava. Bas ovi iz euleksa i pristinske vlasti mu to isto omogucavaju.

@istina

pre 11 godina

Da, najbitnije je nama na severu (i u ostatku) omoguciti normalan zivot. Ali,ono sto se desava u praksi je da je albansko kosovsko drustvo u osnovi jako zatvoreno i da u njemu nema pravde za nealbance.Albanci su imali vlast na Kosovu recimo 1968-1989, zasto su se onda Srbi iseljavali za to vreme? Zapenice mnogi da su prodali za masne pare zemlju i kuce.Pa nije bas tako, vecina vas licno zna za slucajeve kada su se ljudi selili zato sto nisu mogli da nadju zastitu u okviru tadasnjeg sistema. Na primer, pretnje zenskoj deci na korzu u Pristini, nereagovanje tuzilastva/policije, zataskavanja... Tuce, poljske kradje... Ima toga svuda naravno, ali se na Kosovu to zataskavalo po pravilu ako su pocinioci bili Albanci, nema svedoka, nema dokaza. Tako je i sada, nema garancije za vladavinu prava na Kosovu. Vajni EULEX smanjuje osoblje, jedva cekaju da se za dve godine pokupe i odu i ostave svu vlast u rukama Albanaca. Nijedno ubistvo Srba, a bilo ih je dosta, nije procesuirano. Samo u prosloj godini, nakon desavanja na administrativnim prelazima, ubijeno je troje Srba (toliko mogu da se setim), a da niko nije ni optuzen a kamoli osudjen.Nema svedoka?!Zakon cutanja, kazem vam ja.Zato se Srbi sa severa Kosova upiru svim snagama da ne udju u taj sistem.Odrzali su se vec 13 godina.Uvek u ovakvim situacijama na povrsinu isplivavaju razni vagabundi koji koriste situaciju za licno bogacenje,ali ogromna vecina naroda je prost svet koji gleda kako da prezivi od danas do sutra.

Bagzi

pre 11 godina

KS je po UNMIKU-u UNMIK po R1244.Tacka.
(e-krem, 10. jun 2012 13:00)
Tacno. A sta je RKS? Je l' i ta tvorevina i njena pravila po 1244 i po UN-u!? Reci ce neko realnost,volja naroda,stanje na terenu,90% albanskog zivlja... Pa sve ovo moze da se kaze i za sever Kosova ali je sve gore navedeno na strani Srba.

E sad Dacicu da te vidimo?

pre 11 godina

Evo prilike za Dacica da predje na dela i ispuni svoju ministarsku obavezu i obecanja koje je dao povodom pokrajnskog problema odnosno reciprocnosti mera.Prvo pitanje je kako je uopste dozvoljeno vozilima sa tablicama tzv drzave Kosivo da uopste sme da se nadje na teritoriji Srbije kad su ta vozila potpuno ilegalno registrovana od nepostojeceg/nelegalnog faktora koji Srbija neprepoznaje.Stoga evo idealne prilike da gsn.Dacic udari na ilegalne/kriminalne institucije Kosova time sto ce zabraniti i konfiskovati sva vozila sa tablicama izdatim na Kosovu,pa cemo videta koga ce te mere vise pogoditi i staviti na svoje mesto.To je trebalo odavno uciniti i time bi se gotovo blokirala mobilnost tzv. Kosova i prakticno uradilo nesto povodom sankcionisanja ilegalnosti Kosova republike.To bi znacilo da bi Kosovo prakticno kopnom bilo odsaceno od Evrope a da bi do nje dosli morali bi da idu preko C.Gore,BiH ili Hrv. a druga mogucnost prko Makedonije pa Bug. i Rum. dalje ka Evropi.Dakle gsn.Dacicu i vlado Srbije u vasim rukama su svi dzokeri barem u ovom slucaju koji mogu zadati nokaut i tesko uzdrmati Kosovske institucije.Nemojmo propustiti ovu priliku da pokazemo istima da "we mean business"!!!(Mada po svim kriterijumima i medjunarodnim pravima mi smo trebali zatvoriti i blombirati administrativnu granicu sa Kosovom onog trenutka kada su objavili jednostranu nezavisost ali nikad nije kasno,pa izvolite)

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

У духу демократског дијалога.

п.с. Нешто што себе назива државом, а уствари је окупирани део Србије.
Нешто што себе назива државом, а није члан ОУН нити ће икада бити.
Нешто што себе назива државом, одузима регистарске таблице издате од
легално изабраних власти међународно признате државе, државе којој
се нарушава сувереност од стране оних који су окупирали К и М и
затим ту окупирану територију прогласили НЕЗАВИСНОМ!!??
Да није трагично, било би смешно.

Nik

pre 11 godina

KS je po UNMIKU-u UNMIK po R1244.Tacka.
(e-krem, 10. jun 2012 13:00)

LOL, ovo vam je ona 'logika'... Tunguzija pobedila Real iz Madrida, Loznica pobedila Tunguziju, iz cega 'sledi' da je Loznica bolja od Reala!

Hehehhee, samo ne mogu da se setim kako se zove ova pogresna logika u Filozofiji...

Istina

pre 11 godina

Pa kako bez srpskih tablica kad je to srpska republika(Ili?) Treba da izadju svi na barikade(ops,neko ih sklonio) Srpska policija na kosovu treba da reaguje(a da,nema ih tamo) Onda, da predsednik Nikolic ode na kosovo i reaguje( ah,nemoze da udje) Da nase sudstvo na kosovu ponisti tu odluku( nema ni njih tamo?) Pa moze li.... Ah,ne moze ni to! ILI CEMO DA PRIHVATIMO REALNOST I URADIMO SVE, DA NAS NAROD DOBIJE DOBAR ZIVOT I SVU POMOC KOJA MU TREBA! Da im deca odrastaju u miru,sreci i sa ljubavlju,ma kako im se drzava zvala. E TO MOZEMO!!!

Normalno

pre 11 godina

Potpuno normalna odluka. Sever Kosova jos nije drzava Srbija.. Kosovo je medjunarodno priznata drzava pod protektoratom KFORA I UNMIKA svidelo se nama to ili ne. Tablice treba da budu kao one u Bosni.Ne zna se ko je iz kog grada.Srbi sa severa se ne bune na prelazu Merdare gde je i carina Kosova i policija Kosova i medjunarodne snage.Bune se u KM kriminalci odande jer mogu slobodno da svercuju robu.Imao sam prilike da vidim i da poslujem sa njima

gebedaya

pre 11 godina

Ima li drzava Srbija zvanican stav? Imaju li gradjani pravo da znaju istinu? Ne zanima nas sta je obecano u raznim kuloarima, vec ono sto je potpisano... Cisto sumnjam da Eulex zvanicno iznosi tamo neke podatke u kojima se poziva na paragraf 7 koji govori da se dogovor o slobodnom kretanju odnosi na celo Kosovo i Metohiju. Hoce li neko odgovarati zbog cinjenice da su nam dogovorom o slobodnom kretanju u potpunosti onemogucili isto? Strasno! Pa to na najdirektniji nacin znaci priznavanje Kosova... Shvatate li da u procesu eventualne preregistracije vozila treba pribaviti tzv. Kosovske dokumente tipa izvod rodjenih, licnu kartu i vozacku dozvolu? Srbijo zasto cutis?

vlada

pre 11 godina

jel u Srbiji smeju da se voze vozila sa kosovskim tablicama?
Redovno ih vidjam na kamionima, autobusima i automobilima prolazekroz BG.
Jel se to sme?

Jasno je

pre 11 godina

Oni koji hoce "reciprocitet" od Dacica, treba pojasniti neke "sitnice". Ako nema ulaska kosovskih auta i kamiona u Srbiji sa KS ili RKS onda nema ulaska kola, kamiona, autobusa iz Srbije na Kosovo sa bilo kojim tablicama. To znaci da osim nemogucnosti, pre svega Srba sa Kosova, da se krecu slobodno, vlada Srbije u tom slucaju bi zabranila sebe i ulaz robe iz Srbije vrednosti od nekih 500 miliona EUR godisnje. Posto izvoz Kosova u Srbiji jeste zanemarljiv onda nek se pravi racunica ko gubi i ko dobija u ovom slucaju.

Sve u svemu, Srbi na sever Kosova cisto gube vreme. Kao prvo oni koji imaju porodicu juzno od Ibra nece moci da idu kolima, nece moci preko prelaza 1 i 31 a uskoro tesko i sa "alternativnih prelaza". Pa kada dodje zima i bude velikog snega i ne mogu kod tih "alternativnih prelaza" kako onda ce se kretati? Kada ti "alternativni prelazi" budu blokirani onda kako ce se kretati? A ne mogu ni da se bune jer jednostavno registruju vozila sa kosovskim tablicama i sve je reseno posto tim tablicama mogu i u Srbiji i svugde.

Небојша

pre 11 godina

Не разумем зашто се ви новинари не потрудите да мало боље објасните о чему се ради. Нису забрањене српске таблице, већ таблице државе Србије које имају два прва слова која асоцирају на градове на територији Косова као што су PR-PZ-KM-PE-UR. BG или NS таблице нико неће да вам одузима, можда вас само поједе мрак, али то је већ друга прича. Узгред, мени никада није било јасно зашто регистрација мора да асоцира на град где је возило регистровано. Вероватно да би се локални полицајци лакше определили над киме ће да спроводе "рутинску контролу", а сви знамо шта то значи ?!?!?!? Да Србија има баш баш европске таблице, где слова на истој не асоцирају на град где је возило регистровано, ми овај проблем данас не бисмо ни имали. И још није касно да се то исправи.

pogresna adresa

pre 11 godina

I sad je Borko kriv?!Budalastina.Zna se ko je vodio i Vladu i bio predsednik drzave i kome je stalo da se dobije status kandidata.

Aleksandar

pre 11 godina

Nista onda, zabraniti vozila sa tablicama drzave Kosova da se krecu kroz Srbiju, ili naplacivati debele kazne.
(student_iz_parka, 10. jun 2012 12:44)

Pa to nikada nije ni bilo dozvoljeno - bilo je dozvoljeno samo UNMIK tablicama. S druge strane, na Kosovo se moglo, i jos uvek moze uci sa tablicama izdatih od strane drzave Srbije. Ono sto se promenilo je sto se ne moze uci sa tablicama drzave Srbije izdate za one delove koje drzava Kosovo ne smatra delom Srbije - u ovom slucaju, recimo, moze se bez problema uci sa BG tablicama, ali se ne moze sa KM tablicama. Pandan tome bi bila hipoteticka situacija gde Madjarska jos uvek smatra Vojvodinu svojim delom pa izdaje tablice za Suboticu, a drzava Srbija ne dozvoljava ulazak vozilima sa takvim tablicama dok nema nikakav problem sa tablicama koje je drzava Madjarska izdala za podrucje Budimpeste.

Inace, u celoj ovoj prici ja ne vidim trunku logike - vidim samo da se nacionalisti i ini prebijaju preko ledja obicnih ljudi koji ce na kraju ceo taj cirkus da trpe, a toboz' rade u `njihovom interesu`. Koja je poenta da Srbija izdaje tablice za podrucje koje nikako ne moze da kontrolise? Kako ce drzava Srbija da kazni nekog ko u Kosovskoj Mitrovici vozi bez tablica?

Prekinite da birokratske mere o trosku naroda uzdizete na pijedestal dokazivanja patriotizma i suvereniteta. Kad bi se suverenitet dokazivao preko tablica mogli bi da nastampamo tablice za svako mesto na planeti pa da osvojimo svet bez ispaljenog metka.

milos

pre 11 godina

Jel ovaj Borko zna da cita srpski? Ocigledno je da mora da bude kako oni hoce, a to sto ti nisi vodio pregovore kako treba i sad pokusavas da svalis krivicu na druge to je vec problem koji ce, nadam se, u buducnosti resavati neko sposobniji.