Subota, 09.06.2012.

18:11

Srbija da prihvati realnost na KiM

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker rekao je na skupu u Sofiji da Srbija treba da prihvati realnost i kompromise u vezi sa Kosovom.

Izvor: Beta

Srbija da prihvati realnost na KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 11 godina

Pa mi se Rikeru u Srbiji vec 20 godina pitamo zasto se vi toliko silovito borite protiv realnosti na Balkanu? Koliko ste samo vremena, energije, ljudstva, politickog kapitala, novca i tomahavk raketa dosad potrosili zarad te vase borbe protiv realnosti na Balkanu koja vam se iz ovog ili onog razloga nije svidela...

Stavise, 20 godina kasnije jos te vase zeljene realnosti nema u potpunosti, jer RS nije ukinuta a KiM nije medjunarodno priznata drzava. Uspeli ste uz ogromno pozrtvovanje, silovanjem pravde i prava, da pomerite realnost sto je vise moguce na vasu vodenicu. Sada bi hteli da vam mi sami obavimo ostatak posla koji vam uz sve napore nije posao za rukom.

Realnost je promenljiva kategorija, vi to znate a i mi to znamo. Nakon vaseg silovanja ove nase realnosti proteklih 20 godina, dosli smo do tacke posle koje nasa realnost moze ubuduce samo da se menja u nasu korist. Naravno, osim u slucaju da vam mi sve preostalo ne predamo na tacnu, otuda i ova vasa molba da vam pomognemo da zavrsite posao. I Ricard Holbruk je ko papagaj isto ponavljao, pa eno ga, nije to docekao...

Joca Srbin

pre 11 godina

Gospodine Riker, Srbija nece ni vas da prihvati iako ste vi stvarnost, jer govorite nestvarne zavrzlame koje ste vi umesili. Srbija to nikada nece prihvatiti, iako ste vi pokusali da u Srbiji preko crnogorske vlade uradite sve protiv Srba i Srbije. A sada zabiravite da namecete vase greske Srbima vec ih resavajte sami. Sada ste vi na redu.

AU

pre 11 godina

Veoma bi me me iznenadilo kad bi se nepristrasni posmatraci koji ne poticu iz zemlje koja je ucestvoivala u ratnom sukobu 99te izjasne o poziciji Srbije prema Kosovu. Ovako - Sila Boga ne moli ali to ne znaci da istinu zbori! U 21om veku sve je pitanje investicija - to sto jos uvek imamo losu poziciju po ovom pitanju ukazuje da treba da ulozimo jos novca da ono bude reseno u nasu korist....

Dzok

pre 11 godina

Realnost je da je Kosovo okupirano i realnost je da se realnosti vremenom menjaju. Kada neko nekoga ubije,to ne prihvatamo kao realnost i nikom nista vec se ubica hvata i kaznjava.

kraja

pre 11 godina

...odakle vadite te vase "realnosti"....???
...iz americkih dnevno-politickih potreba...???
...da li znate gde je kosovo, srbija, albanija, balkan...koji je glavni grad rumunije...???

realna

pre 11 godina

Realnost je da su Albanci uz popmoć EU i Amera isterali Srbe sa Kosova i Metohije pitam se ko će im pomoći da se oslobode Amera ja možda neću doživeti da vidim rušenje Klintonovog spomenika ili možda nisam ipak realna. Živi bili pa videli. BONDSTIL JE REALNOST

teo

pre 11 godina

Vreme je i da Amerikanci prihvate realnost i da prestanu da se blamiraju zbog tamo nekih albanskih nacionalista zaostalih u 19. veku. Probali su Amerikanci, lobirali su, potrosili milijarde, ucenjivali, zavrtali ruke ali realnost je da 4 godine od samoproglasenja nema ni naznaka da ce taj eksperiment na Kosovu da dobije legimitet i da bude priznat kao prava drzava sto predstavlja VELIKI blam za Amerikance. Tamo neki Juzni Sudan ulazi u UN u roku od par meseci a americki projekat ni posle 4 godine? A da ne spominjemo one krimose koji izigravaju nekakve premijere u "drzavi kosova"... Teski blam. Teski.

Nikola

pre 11 godina

Ameri nam otmu Kosovo i okupiraju ga, i sad traze da priznamo realnost. Realnost je da vam se blizi kraj i niko u tom kraju nece uzivati kao srbi.

braca

pre 11 godina

Izvinite što ću se drznuti da komentarišem nešto što nije u naslovu ili podnaslovu vesti (primećujem manir da se 90% komentara odnosi na naslov).
(Leo, 9. jun 2012 18:26)

Hahaha, kako si u pravu! 15 komentara posle tvog samo komentari na "realnost" !!!
Fratini je uvideo i nasu frustraciju, a vala smo frustrirani odnosom evropskih zvanicnika, i covek to lepo rekao. Pa i ovaj Toma je proizvod te frustracije.

zoran

pre 11 godina

Da je Milošević krajem 80-tih pristao na razgovor sa Amerima i da je dozvolio da izgrade bazu tu negde oko Jagodine, na primer, i još jedno dve, tri po Srbiji i Kosmetu, REALNOST bi NA CELOM Balkanu sada drugačije izgledala. Počevši od Slovenije pa do Kosmeta. Na žalost, on, zbog svoje nadobudnosti, kratkovidosti i egoizma, nije shvatio realnost koja je tada bila, a to je urušavanje-propast SSSR-a i "Istočnog bloka", ujedinjenje Nemačke i propast socijalizma i tako smo sada tu gde smo. Našu realnost određuju drugi. Što su to Ameri i EU ni po jada. Ali to rade i Slovenci i Hrvati i Muslimani i na kraju, što je najponižavajuće, Albanci sa Kosmeta i iz Albanije...
Teško i jako dugo će trajati "bitka" da se povrati ugled ovog naroda u svetu ako ga ikada i budemo povratili i ako nije već prekasno.

neko tamo

pre 11 godina

a kad ce SAD i Eu da prihvate realnost u Republici Srpskoj? a realnost na Kosovu je takva da su Albanci proterali oko 236.000 Srba sa Kosova, realnoost je takva da nas Srbe hapse jer necemo da zivimo u toj drzavi...realnost je takva da njihova policija ovde radi kao švajcarski sat, nema koje delo nisu razrešili, naravno kad su žrtve albanci....a kad su zrtve Srbi pa desavaju se i takve stvari da se obustavi istraga za zločin nad srpskom decom u Goraždevcu, gde je na decu ispaljeno 83 metaka?! i realnost je takva da Srbi južno od Ibra zive u nesto modernizovanijim logorima....i posle nama na severu i Taci, i EU obecavaju sve i svasta u Mitrovici, samo da pristanemo na Republiku Kosovo...doduse i jedan deo Srbije to trazi od nas, ali jedna jedina REALNOST je da mi na to nikad necemo da pristanemo, pa prihvatili vi to ili ne....

idi kuci svojoj

pre 11 godina

nNije mi jasan ovaj zapovedacki ton u izjavi ovog trecerazrednog americkog birokrate. Da li smo mi vlasnistvo, odnosno robovi Amerike pa ima da ispunjavamo njihove naredbe? I sta znaci to da "Srbija mora"? Zasto "Srbija mora"? Da bi Amerikanci ovu brljotinu koju su napravili na Kosovu nekako zatvorili i kako bi izigravali kako "Amerikanci resavaju probleme"? Ma nosite se vise... I sta znaci to "zatocenici proslosti:? Da nece ovaj lik da kaze da je mozda ta albanska naci-krimi tvorevina olicenje buducnosti?

Beli

pre 11 godina

Znaci, da batalimo rezoluciju 1244 i da lepo prihvatimo realnost. I tako ce u svetu vladati zakon jacega, a slabima ce preoztati da prihvataju realnost.

poli

pre 11 godina

Najbolji je ovaj Nemac koji kuka kako u Beogradu niko ne reaguje sto se njihovi vojnici na Kosovu uporedjuju sa Hitlerom? Valjda bi nekoga u Berlinu trebalo da brine i neko bi tamo trebao da reaguje zato sto neko njihovu vojsku smatra za okupatora i uporedjuje sa Hitlerom. Promenite malo ponasanje i prestabnite da izigravate logistiku za albanske nacionaliste i promenite ponasanje u odnosu na II svetski rat kada ste isto ovako podrzavali albanske nacoshe pa vas mozda nece uporedjivati sa Hitlerom.

uskok

pre 11 godina

Zbog toga su nas i bombardovali i to vishe nije tajna i zbog svojih interesa su i napravili banana albansku republiku.
A mi im dajemo mesto za ambasadu na najlepsem mestu u Beogradu, pored Belog Dvora , cak cemo i kasarnu ~skloniti~ daleko po njihovom zahtevu. I to je realnost.
Realnost je i da su ovakve izjave direktno meshanje u suverenitet drzave.
I na kraju ta izjava je relanos koju nam servira EU i SAD i to su njihovi zahtevi. Kome josh nije jasna uloga EU i SAD-a?

Ja

pre 11 godina

Vi gospodo treba da prihvatite realnost. Kada to ucinite situacija ce se smiriti sama od sebe. Cak i ako to ne uradite ne mozete spreciti tu istu realnost da doce sama kada sazri. Ona glasi - sever Kosova je Srpski i moze biti samo u Srbiji i Republika Srpska je nezavisna drzava. Pocnite pregovore sa Srbijom sto pre o tim pitanjima jer ce Vas na kraju manje kostati i krace trajati.

marija

pre 11 godina

Vama je bilo realno i da Milosevica proglasite faktorom stabilnosti na Balkanu...
PS. Taciju mozete slobodno da poklonite svoju kucu sa imanjem. Tudje ne mozete.

student_iz_parka

pre 11 godina

Zasto argument realnosti ne vazi u slucaju npr Severnog Kipra i Abhazije koje su de facto nezavisne? Zasto 90-tih neki nisu prihvatili realnost da je Kosovo sastavni deo Srbije, nego su radili na podrivanju toga?

Ovaj argument da treba da se prihvati realnost je najveca glupost. Ne radi se tu o realnosti nego o interesima. Drzave kojima je u interesu da priznaju Kosovo su to uradile, one kojima nije u interesu nisu i nece. Srbiji nije u interesu.

srBski patriJota

pre 11 godina

Kakvu realnost? Postoji samo jedna realnost, a ona je moja!

U njoj je Kosmet moja sveta zemlja, ja je radim, obradjujem, kopam...ups, stani...ne kopam je, kakva crna obrada, ona je moja bre, šta ja imam moju zemlju da radim! PatriJote ne rade, oni samo merkaju Srbiju barem do Tokija! A najveći madju nama čak i do Milvokija.

A zemlju neka obradjuju lokalci.

high-low

pre 11 godina

Ta "realnost" o kojoj vi prichate je postignuta nasilnim putem. Razlupali ste zemlju u tromesechnom bombardovanju, sa dela teritorije primorali na povlachenje regularne trupe MUPa i Vojske i na tom istom delu uspostavili vlast teroristichkih i ilegalnih paravojnih formacija. Zatim ste tihim terorom, zastrashivanjem, ubijanjem i paljenjem kompletno promenili etnichku strukturu tog dela teritorije Srbije. I sad prichate da se prihvati "realnost". Svaka "realnost" zasnovana na nasilju sa stanovishta prava je neprihvatljiva. I nije u pitanju nikakav nash inat vec jednostavno chinjenica da ako bismo mi nashim prihvatanjem legitimizovali takvo postupanje prema nashoj zemlji dali bismo jasan znak svima da tako sa Srbijom moze. A onda zbogom Srbijo. Zato vam kazemo to shto se uradili je rezultat nasilja i trajace tachno onoliko koliko bude trajalo i nasilje nad Srbijom. A nijedno ne moze trajati vechno! Hvala.

Realnost

pre 11 godina

Jel to ona "realnost" koju ste vi i nasa "evropska braca" stvorili, izmedju ostalog bacivsi 30 000 kg osiromasenog uranijuma ?

I ako je to realnost onda nema potrebe da je prihvatamo. Opet bi je isto priznali mi Kosovo ili ne.

mali Radoica

pre 11 godina

Svakako da Srbija treba da prihvati trenutnu realnost na Kosovu,da je to trenutno okupaciona zona,ali da ni jedna okupacija nikad i nigde nije trajala večito.Ako je to već tako normalno je da okupator nije dobro došao i da se može desiti i da bude pucano na njega pogotovu kada on prvi puca po nenaoružanom narodu.Nemačka ima veoma lako rešenje-da se povuče i prestane da bude deo okupacione sile.Čak i ako na Kosovu ne bude živeo ni jedan Srbin,ono će zauvek biti srpsaka teritorija.

dijaspora USA

pre 11 godina

Srbija moze ili da "prihvati" realnost ili da je menja. Isuvise smo nebitni za Amerikance trenutno tako da je vreme da se malo pokrenemo i izborimo za nase interese.

Leo

pre 11 godina

Bivši potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini rekao je da nema razlike u generalnim ciljevima između EU I SAD kada je reč o regionu zapadnog Balkan i zauzeo se za "više poštovanja" za zemlje tog područja i njihove zadatke, koje je okarakterisao kao "nimalo lake".

"Zašto im se stalno produžava vreme čekanja i produžava frustracija? To birači umeju da kazne", rekao je Fratini, navodeći kao primer poraz Borisa Tadića na predsedničkim izborima u Srbiji.
---
Izvinite što ću se drznuti da komentarišem nešto što nije u naslovu ili podnaslovu vesti (primećujem manir da se 90% komentara odnosi na naslov).
Pitanje koje je gospodin Fratini postavio je ujedno i pitanje na kome bi naši političari trebalo da insistiraju, ali ne samo političari. To je pitanje koje bi trebalo da postavljaju i novinari, ali i mnogobrojni predstavnici brojnih nevladinih organizacija.

student_iz_parka

pre 11 godina

Zasto argument realnosti ne vazi u slucaju npr Severnog Kipra i Abhazije koje su de facto nezavisne? Zasto 90-tih neki nisu prihvatili realnost da je Kosovo sastavni deo Srbije, nego su radili na podrivanju toga?

Ovaj argument da treba da se prihvati realnost je najveca glupost. Ne radi se tu o realnosti nego o interesima. Drzave kojima je u interesu da priznaju Kosovo su to uradile, one kojima nije u interesu nisu i nece. Srbiji nije u interesu.

uskok

pre 11 godina

Zbog toga su nas i bombardovali i to vishe nije tajna i zbog svojih interesa su i napravili banana albansku republiku.
A mi im dajemo mesto za ambasadu na najlepsem mestu u Beogradu, pored Belog Dvora , cak cemo i kasarnu ~skloniti~ daleko po njihovom zahtevu. I to je realnost.
Realnost je i da su ovakve izjave direktno meshanje u suverenitet drzave.
I na kraju ta izjava je relanos koju nam servira EU i SAD i to su njihovi zahtevi. Kome josh nije jasna uloga EU i SAD-a?

marija

pre 11 godina

Vama je bilo realno i da Milosevica proglasite faktorom stabilnosti na Balkanu...
PS. Taciju mozete slobodno da poklonite svoju kucu sa imanjem. Tudje ne mozete.

high-low

pre 11 godina

Ta "realnost" o kojoj vi prichate je postignuta nasilnim putem. Razlupali ste zemlju u tromesechnom bombardovanju, sa dela teritorije primorali na povlachenje regularne trupe MUPa i Vojske i na tom istom delu uspostavili vlast teroristichkih i ilegalnih paravojnih formacija. Zatim ste tihim terorom, zastrashivanjem, ubijanjem i paljenjem kompletno promenili etnichku strukturu tog dela teritorije Srbije. I sad prichate da se prihvati "realnost". Svaka "realnost" zasnovana na nasilju sa stanovishta prava je neprihvatljiva. I nije u pitanju nikakav nash inat vec jednostavno chinjenica da ako bismo mi nashim prihvatanjem legitimizovali takvo postupanje prema nashoj zemlji dali bismo jasan znak svima da tako sa Srbijom moze. A onda zbogom Srbijo. Zato vam kazemo to shto se uradili je rezultat nasilja i trajace tachno onoliko koliko bude trajalo i nasilje nad Srbijom. A nijedno ne moze trajati vechno! Hvala.

teo

pre 11 godina

Vreme je i da Amerikanci prihvate realnost i da prestanu da se blamiraju zbog tamo nekih albanskih nacionalista zaostalih u 19. veku. Probali su Amerikanci, lobirali su, potrosili milijarde, ucenjivali, zavrtali ruke ali realnost je da 4 godine od samoproglasenja nema ni naznaka da ce taj eksperiment na Kosovu da dobije legimitet i da bude priznat kao prava drzava sto predstavlja VELIKI blam za Amerikance. Tamo neki Juzni Sudan ulazi u UN u roku od par meseci a americki projekat ni posle 4 godine? A da ne spominjemo one krimose koji izigravaju nekakve premijere u "drzavi kosova"... Teski blam. Teski.

mali Radoica

pre 11 godina

Svakako da Srbija treba da prihvati trenutnu realnost na Kosovu,da je to trenutno okupaciona zona,ali da ni jedna okupacija nikad i nigde nije trajala večito.Ako je to već tako normalno je da okupator nije dobro došao i da se može desiti i da bude pucano na njega pogotovu kada on prvi puca po nenaoružanom narodu.Nemačka ima veoma lako rešenje-da se povuče i prestane da bude deo okupacione sile.Čak i ako na Kosovu ne bude živeo ni jedan Srbin,ono će zauvek biti srpsaka teritorija.

poli

pre 11 godina

Najbolji je ovaj Nemac koji kuka kako u Beogradu niko ne reaguje sto se njihovi vojnici na Kosovu uporedjuju sa Hitlerom? Valjda bi nekoga u Berlinu trebalo da brine i neko bi tamo trebao da reaguje zato sto neko njihovu vojsku smatra za okupatora i uporedjuje sa Hitlerom. Promenite malo ponasanje i prestabnite da izigravate logistiku za albanske nacionaliste i promenite ponasanje u odnosu na II svetski rat kada ste isto ovako podrzavali albanske nacoshe pa vas mozda nece uporedjivati sa Hitlerom.

Ja

pre 11 godina

Vi gospodo treba da prihvatite realnost. Kada to ucinite situacija ce se smiriti sama od sebe. Cak i ako to ne uradite ne mozete spreciti tu istu realnost da doce sama kada sazri. Ona glasi - sever Kosova je Srpski i moze biti samo u Srbiji i Republika Srpska je nezavisna drzava. Pocnite pregovore sa Srbijom sto pre o tim pitanjima jer ce Vas na kraju manje kostati i krace trajati.

idi kuci svojoj

pre 11 godina

nNije mi jasan ovaj zapovedacki ton u izjavi ovog trecerazrednog americkog birokrate. Da li smo mi vlasnistvo, odnosno robovi Amerike pa ima da ispunjavamo njihove naredbe? I sta znaci to da "Srbija mora"? Zasto "Srbija mora"? Da bi Amerikanci ovu brljotinu koju su napravili na Kosovu nekako zatvorili i kako bi izigravali kako "Amerikanci resavaju probleme"? Ma nosite se vise... I sta znaci to "zatocenici proslosti:? Da nece ovaj lik da kaze da je mozda ta albanska naci-krimi tvorevina olicenje buducnosti?

Nikola

pre 11 godina

Ameri nam otmu Kosovo i okupiraju ga, i sad traze da priznamo realnost. Realnost je da vam se blizi kraj i niko u tom kraju nece uzivati kao srbi.

neko tamo

pre 11 godina

a kad ce SAD i Eu da prihvate realnost u Republici Srpskoj? a realnost na Kosovu je takva da su Albanci proterali oko 236.000 Srba sa Kosova, realnoost je takva da nas Srbe hapse jer necemo da zivimo u toj drzavi...realnost je takva da njihova policija ovde radi kao švajcarski sat, nema koje delo nisu razrešili, naravno kad su žrtve albanci....a kad su zrtve Srbi pa desavaju se i takve stvari da se obustavi istraga za zločin nad srpskom decom u Goraždevcu, gde je na decu ispaljeno 83 metaka?! i realnost je takva da Srbi južno od Ibra zive u nesto modernizovanijim logorima....i posle nama na severu i Taci, i EU obecavaju sve i svasta u Mitrovici, samo da pristanemo na Republiku Kosovo...doduse i jedan deo Srbije to trazi od nas, ali jedna jedina REALNOST je da mi na to nikad necemo da pristanemo, pa prihvatili vi to ili ne....

Beli

pre 11 godina

Znaci, da batalimo rezoluciju 1244 i da lepo prihvatimo realnost. I tako ce u svetu vladati zakon jacega, a slabima ce preoztati da prihvataju realnost.

dijaspora USA

pre 11 godina

Srbija moze ili da "prihvati" realnost ili da je menja. Isuvise smo nebitni za Amerikance trenutno tako da je vreme da se malo pokrenemo i izborimo za nase interese.

kraja

pre 11 godina

...odakle vadite te vase "realnosti"....???
...iz americkih dnevno-politickih potreba...???
...da li znate gde je kosovo, srbija, albanija, balkan...koji je glavni grad rumunije...???

realna

pre 11 godina

Realnost je da su Albanci uz popmoć EU i Amera isterali Srbe sa Kosova i Metohije pitam se ko će im pomoći da se oslobode Amera ja možda neću doživeti da vidim rušenje Klintonovog spomenika ili možda nisam ipak realna. Živi bili pa videli. BONDSTIL JE REALNOST

Dzok

pre 11 godina

Realnost je da je Kosovo okupirano i realnost je da se realnosti vremenom menjaju. Kada neko nekoga ubije,to ne prihvatamo kao realnost i nikom nista vec se ubica hvata i kaznjava.

Realnost

pre 11 godina

Jel to ona "realnost" koju ste vi i nasa "evropska braca" stvorili, izmedju ostalog bacivsi 30 000 kg osiromasenog uranijuma ?

I ako je to realnost onda nema potrebe da je prihvatamo. Opet bi je isto priznali mi Kosovo ili ne.

srBski patriJota

pre 11 godina

Kakvu realnost? Postoji samo jedna realnost, a ona je moja!

U njoj je Kosmet moja sveta zemlja, ja je radim, obradjujem, kopam...ups, stani...ne kopam je, kakva crna obrada, ona je moja bre, šta ja imam moju zemlju da radim! PatriJote ne rade, oni samo merkaju Srbiju barem do Tokija! A najveći madju nama čak i do Milvokija.

A zemlju neka obradjuju lokalci.

zoran

pre 11 godina

Da je Milošević krajem 80-tih pristao na razgovor sa Amerima i da je dozvolio da izgrade bazu tu negde oko Jagodine, na primer, i još jedno dve, tri po Srbiji i Kosmetu, REALNOST bi NA CELOM Balkanu sada drugačije izgledala. Počevši od Slovenije pa do Kosmeta. Na žalost, on, zbog svoje nadobudnosti, kratkovidosti i egoizma, nije shvatio realnost koja je tada bila, a to je urušavanje-propast SSSR-a i "Istočnog bloka", ujedinjenje Nemačke i propast socijalizma i tako smo sada tu gde smo. Našu realnost određuju drugi. Što su to Ameri i EU ni po jada. Ali to rade i Slovenci i Hrvati i Muslimani i na kraju, što je najponižavajuće, Albanci sa Kosmeta i iz Albanije...
Teško i jako dugo će trajati "bitka" da se povrati ugled ovog naroda u svetu ako ga ikada i budemo povratili i ako nije već prekasno.

Leo

pre 11 godina

Bivši potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini rekao je da nema razlike u generalnim ciljevima između EU I SAD kada je reč o regionu zapadnog Balkan i zauzeo se za "više poštovanja" za zemlje tog područja i njihove zadatke, koje je okarakterisao kao "nimalo lake".

"Zašto im se stalno produžava vreme čekanja i produžava frustracija? To birači umeju da kazne", rekao je Fratini, navodeći kao primer poraz Borisa Tadića na predsedničkim izborima u Srbiji.
---
Izvinite što ću se drznuti da komentarišem nešto što nije u naslovu ili podnaslovu vesti (primećujem manir da se 90% komentara odnosi na naslov).
Pitanje koje je gospodin Fratini postavio je ujedno i pitanje na kome bi naši političari trebalo da insistiraju, ali ne samo političari. To je pitanje koje bi trebalo da postavljaju i novinari, ali i mnogobrojni predstavnici brojnih nevladinih organizacija.

braca

pre 11 godina

Izvinite što ću se drznuti da komentarišem nešto što nije u naslovu ili podnaslovu vesti (primećujem manir da se 90% komentara odnosi na naslov).
(Leo, 9. jun 2012 18:26)

Hahaha, kako si u pravu! 15 komentara posle tvog samo komentari na "realnost" !!!
Fratini je uvideo i nasu frustraciju, a vala smo frustrirani odnosom evropskih zvanicnika, i covek to lepo rekao. Pa i ovaj Toma je proizvod te frustracije.

AU

pre 11 godina

Veoma bi me me iznenadilo kad bi se nepristrasni posmatraci koji ne poticu iz zemlje koja je ucestvoivala u ratnom sukobu 99te izjasne o poziciji Srbije prema Kosovu. Ovako - Sila Boga ne moli ali to ne znaci da istinu zbori! U 21om veku sve je pitanje investicija - to sto jos uvek imamo losu poziciju po ovom pitanju ukazuje da treba da ulozimo jos novca da ono bude reseno u nasu korist....

Joca Srbin

pre 11 godina

Gospodine Riker, Srbija nece ni vas da prihvati iako ste vi stvarnost, jer govorite nestvarne zavrzlame koje ste vi umesili. Srbija to nikada nece prihvatiti, iako ste vi pokusali da u Srbiji preko crnogorske vlade uradite sve protiv Srba i Srbije. A sada zabiravite da namecete vase greske Srbima vec ih resavajte sami. Sada ste vi na redu.

Rade

pre 11 godina

Pa mi se Rikeru u Srbiji vec 20 godina pitamo zasto se vi toliko silovito borite protiv realnosti na Balkanu? Koliko ste samo vremena, energije, ljudstva, politickog kapitala, novca i tomahavk raketa dosad potrosili zarad te vase borbe protiv realnosti na Balkanu koja vam se iz ovog ili onog razloga nije svidela...

Stavise, 20 godina kasnije jos te vase zeljene realnosti nema u potpunosti, jer RS nije ukinuta a KiM nije medjunarodno priznata drzava. Uspeli ste uz ogromno pozrtvovanje, silovanjem pravde i prava, da pomerite realnost sto je vise moguce na vasu vodenicu. Sada bi hteli da vam mi sami obavimo ostatak posla koji vam uz sve napore nije posao za rukom.

Realnost je promenljiva kategorija, vi to znate a i mi to znamo. Nakon vaseg silovanja ove nase realnosti proteklih 20 godina, dosli smo do tacke posle koje nasa realnost moze ubuduce samo da se menja u nasu korist. Naravno, osim u slucaju da vam mi sve preostalo ne predamo na tacnu, otuda i ova vasa molba da vam pomognemo da zavrsite posao. I Ricard Holbruk je ko papagaj isto ponavljao, pa eno ga, nije to docekao...

srBski patriJota

pre 11 godina

Kakvu realnost? Postoji samo jedna realnost, a ona je moja!

U njoj je Kosmet moja sveta zemlja, ja je radim, obradjujem, kopam...ups, stani...ne kopam je, kakva crna obrada, ona je moja bre, šta ja imam moju zemlju da radim! PatriJote ne rade, oni samo merkaju Srbiju barem do Tokija! A najveći madju nama čak i do Milvokija.

A zemlju neka obradjuju lokalci.

teo

pre 11 godina

Vreme je i da Amerikanci prihvate realnost i da prestanu da se blamiraju zbog tamo nekih albanskih nacionalista zaostalih u 19. veku. Probali su Amerikanci, lobirali su, potrosili milijarde, ucenjivali, zavrtali ruke ali realnost je da 4 godine od samoproglasenja nema ni naznaka da ce taj eksperiment na Kosovu da dobije legimitet i da bude priznat kao prava drzava sto predstavlja VELIKI blam za Amerikance. Tamo neki Juzni Sudan ulazi u UN u roku od par meseci a americki projekat ni posle 4 godine? A da ne spominjemo one krimose koji izigravaju nekakve premijere u "drzavi kosova"... Teski blam. Teski.

realna

pre 11 godina

Realnost je da su Albanci uz popmoć EU i Amera isterali Srbe sa Kosova i Metohije pitam se ko će im pomoći da se oslobode Amera ja možda neću doživeti da vidim rušenje Klintonovog spomenika ili možda nisam ipak realna. Živi bili pa videli. BONDSTIL JE REALNOST

poli

pre 11 godina

Najbolji je ovaj Nemac koji kuka kako u Beogradu niko ne reaguje sto se njihovi vojnici na Kosovu uporedjuju sa Hitlerom? Valjda bi nekoga u Berlinu trebalo da brine i neko bi tamo trebao da reaguje zato sto neko njihovu vojsku smatra za okupatora i uporedjuje sa Hitlerom. Promenite malo ponasanje i prestabnite da izigravate logistiku za albanske nacionaliste i promenite ponasanje u odnosu na II svetski rat kada ste isto ovako podrzavali albanske nacoshe pa vas mozda nece uporedjivati sa Hitlerom.

Dzok

pre 11 godina

Realnost je da je Kosovo okupirano i realnost je da se realnosti vremenom menjaju. Kada neko nekoga ubije,to ne prihvatamo kao realnost i nikom nista vec se ubica hvata i kaznjava.

Nikola

pre 11 godina

Ameri nam otmu Kosovo i okupiraju ga, i sad traze da priznamo realnost. Realnost je da vam se blizi kraj i niko u tom kraju nece uzivati kao srbi.

marija

pre 11 godina

Vama je bilo realno i da Milosevica proglasite faktorom stabilnosti na Balkanu...
PS. Taciju mozete slobodno da poklonite svoju kucu sa imanjem. Tudje ne mozete.

kraja

pre 11 godina

...odakle vadite te vase "realnosti"....???
...iz americkih dnevno-politickih potreba...???
...da li znate gde je kosovo, srbija, albanija, balkan...koji je glavni grad rumunije...???

neko tamo

pre 11 godina

a kad ce SAD i Eu da prihvate realnost u Republici Srpskoj? a realnost na Kosovu je takva da su Albanci proterali oko 236.000 Srba sa Kosova, realnoost je takva da nas Srbe hapse jer necemo da zivimo u toj drzavi...realnost je takva da njihova policija ovde radi kao švajcarski sat, nema koje delo nisu razrešili, naravno kad su žrtve albanci....a kad su zrtve Srbi pa desavaju se i takve stvari da se obustavi istraga za zločin nad srpskom decom u Goraždevcu, gde je na decu ispaljeno 83 metaka?! i realnost je takva da Srbi južno od Ibra zive u nesto modernizovanijim logorima....i posle nama na severu i Taci, i EU obecavaju sve i svasta u Mitrovici, samo da pristanemo na Republiku Kosovo...doduse i jedan deo Srbije to trazi od nas, ali jedna jedina REALNOST je da mi na to nikad necemo da pristanemo, pa prihvatili vi to ili ne....

uskok

pre 11 godina

Zbog toga su nas i bombardovali i to vishe nije tajna i zbog svojih interesa su i napravili banana albansku republiku.
A mi im dajemo mesto za ambasadu na najlepsem mestu u Beogradu, pored Belog Dvora , cak cemo i kasarnu ~skloniti~ daleko po njihovom zahtevu. I to je realnost.
Realnost je i da su ovakve izjave direktno meshanje u suverenitet drzave.
I na kraju ta izjava je relanos koju nam servira EU i SAD i to su njihovi zahtevi. Kome josh nije jasna uloga EU i SAD-a?

mali Radoica

pre 11 godina

Svakako da Srbija treba da prihvati trenutnu realnost na Kosovu,da je to trenutno okupaciona zona,ali da ni jedna okupacija nikad i nigde nije trajala večito.Ako je to već tako normalno je da okupator nije dobro došao i da se može desiti i da bude pucano na njega pogotovu kada on prvi puca po nenaoružanom narodu.Nemačka ima veoma lako rešenje-da se povuče i prestane da bude deo okupacione sile.Čak i ako na Kosovu ne bude živeo ni jedan Srbin,ono će zauvek biti srpsaka teritorija.

Ja

pre 11 godina

Vi gospodo treba da prihvatite realnost. Kada to ucinite situacija ce se smiriti sama od sebe. Cak i ako to ne uradite ne mozete spreciti tu istu realnost da doce sama kada sazri. Ona glasi - sever Kosova je Srpski i moze biti samo u Srbiji i Republika Srpska je nezavisna drzava. Pocnite pregovore sa Srbijom sto pre o tim pitanjima jer ce Vas na kraju manje kostati i krace trajati.

student_iz_parka

pre 11 godina

Zasto argument realnosti ne vazi u slucaju npr Severnog Kipra i Abhazije koje su de facto nezavisne? Zasto 90-tih neki nisu prihvatili realnost da je Kosovo sastavni deo Srbije, nego su radili na podrivanju toga?

Ovaj argument da treba da se prihvati realnost je najveca glupost. Ne radi se tu o realnosti nego o interesima. Drzave kojima je u interesu da priznaju Kosovo su to uradile, one kojima nije u interesu nisu i nece. Srbiji nije u interesu.

zoran

pre 11 godina

Da je Milošević krajem 80-tih pristao na razgovor sa Amerima i da je dozvolio da izgrade bazu tu negde oko Jagodine, na primer, i još jedno dve, tri po Srbiji i Kosmetu, REALNOST bi NA CELOM Balkanu sada drugačije izgledala. Počevši od Slovenije pa do Kosmeta. Na žalost, on, zbog svoje nadobudnosti, kratkovidosti i egoizma, nije shvatio realnost koja je tada bila, a to je urušavanje-propast SSSR-a i "Istočnog bloka", ujedinjenje Nemačke i propast socijalizma i tako smo sada tu gde smo. Našu realnost određuju drugi. Što su to Ameri i EU ni po jada. Ali to rade i Slovenci i Hrvati i Muslimani i na kraju, što je najponižavajuće, Albanci sa Kosmeta i iz Albanije...
Teško i jako dugo će trajati "bitka" da se povrati ugled ovog naroda u svetu ako ga ikada i budemo povratili i ako nije već prekasno.

idi kuci svojoj

pre 11 godina

nNije mi jasan ovaj zapovedacki ton u izjavi ovog trecerazrednog americkog birokrate. Da li smo mi vlasnistvo, odnosno robovi Amerike pa ima da ispunjavamo njihove naredbe? I sta znaci to da "Srbija mora"? Zasto "Srbija mora"? Da bi Amerikanci ovu brljotinu koju su napravili na Kosovu nekako zatvorili i kako bi izigravali kako "Amerikanci resavaju probleme"? Ma nosite se vise... I sta znaci to "zatocenici proslosti:? Da nece ovaj lik da kaze da je mozda ta albanska naci-krimi tvorevina olicenje buducnosti?

Beli

pre 11 godina

Znaci, da batalimo rezoluciju 1244 i da lepo prihvatimo realnost. I tako ce u svetu vladati zakon jacega, a slabima ce preoztati da prihvataju realnost.

high-low

pre 11 godina

Ta "realnost" o kojoj vi prichate je postignuta nasilnim putem. Razlupali ste zemlju u tromesechnom bombardovanju, sa dela teritorije primorali na povlachenje regularne trupe MUPa i Vojske i na tom istom delu uspostavili vlast teroristichkih i ilegalnih paravojnih formacija. Zatim ste tihim terorom, zastrashivanjem, ubijanjem i paljenjem kompletno promenili etnichku strukturu tog dela teritorije Srbije. I sad prichate da se prihvati "realnost". Svaka "realnost" zasnovana na nasilju sa stanovishta prava je neprihvatljiva. I nije u pitanju nikakav nash inat vec jednostavno chinjenica da ako bismo mi nashim prihvatanjem legitimizovali takvo postupanje prema nashoj zemlji dali bismo jasan znak svima da tako sa Srbijom moze. A onda zbogom Srbijo. Zato vam kazemo to shto se uradili je rezultat nasilja i trajace tachno onoliko koliko bude trajalo i nasilje nad Srbijom. A nijedno ne moze trajati vechno! Hvala.

Realnost

pre 11 godina

Jel to ona "realnost" koju ste vi i nasa "evropska braca" stvorili, izmedju ostalog bacivsi 30 000 kg osiromasenog uranijuma ?

I ako je to realnost onda nema potrebe da je prihvatamo. Opet bi je isto priznali mi Kosovo ili ne.

AU

pre 11 godina

Veoma bi me me iznenadilo kad bi se nepristrasni posmatraci koji ne poticu iz zemlje koja je ucestvoivala u ratnom sukobu 99te izjasne o poziciji Srbije prema Kosovu. Ovako - Sila Boga ne moli ali to ne znaci da istinu zbori! U 21om veku sve je pitanje investicija - to sto jos uvek imamo losu poziciju po ovom pitanju ukazuje da treba da ulozimo jos novca da ono bude reseno u nasu korist....

Leo

pre 11 godina

Bivši potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini rekao je da nema razlike u generalnim ciljevima između EU I SAD kada je reč o regionu zapadnog Balkan i zauzeo se za "više poštovanja" za zemlje tog područja i njihove zadatke, koje je okarakterisao kao "nimalo lake".

"Zašto im se stalno produžava vreme čekanja i produžava frustracija? To birači umeju da kazne", rekao je Fratini, navodeći kao primer poraz Borisa Tadića na predsedničkim izborima u Srbiji.
---
Izvinite što ću se drznuti da komentarišem nešto što nije u naslovu ili podnaslovu vesti (primećujem manir da se 90% komentara odnosi na naslov).
Pitanje koje je gospodin Fratini postavio je ujedno i pitanje na kome bi naši političari trebalo da insistiraju, ali ne samo političari. To je pitanje koje bi trebalo da postavljaju i novinari, ali i mnogobrojni predstavnici brojnih nevladinih organizacija.

dijaspora USA

pre 11 godina

Srbija moze ili da "prihvati" realnost ili da je menja. Isuvise smo nebitni za Amerikance trenutno tako da je vreme da se malo pokrenemo i izborimo za nase interese.

braca

pre 11 godina

Izvinite što ću se drznuti da komentarišem nešto što nije u naslovu ili podnaslovu vesti (primećujem manir da se 90% komentara odnosi na naslov).
(Leo, 9. jun 2012 18:26)

Hahaha, kako si u pravu! 15 komentara posle tvog samo komentari na "realnost" !!!
Fratini je uvideo i nasu frustraciju, a vala smo frustrirani odnosom evropskih zvanicnika, i covek to lepo rekao. Pa i ovaj Toma je proizvod te frustracije.

Joca Srbin

pre 11 godina

Gospodine Riker, Srbija nece ni vas da prihvati iako ste vi stvarnost, jer govorite nestvarne zavrzlame koje ste vi umesili. Srbija to nikada nece prihvatiti, iako ste vi pokusali da u Srbiji preko crnogorske vlade uradite sve protiv Srba i Srbije. A sada zabiravite da namecete vase greske Srbima vec ih resavajte sami. Sada ste vi na redu.

Rade

pre 11 godina

Pa mi se Rikeru u Srbiji vec 20 godina pitamo zasto se vi toliko silovito borite protiv realnosti na Balkanu? Koliko ste samo vremena, energije, ljudstva, politickog kapitala, novca i tomahavk raketa dosad potrosili zarad te vase borbe protiv realnosti na Balkanu koja vam se iz ovog ili onog razloga nije svidela...

Stavise, 20 godina kasnije jos te vase zeljene realnosti nema u potpunosti, jer RS nije ukinuta a KiM nije medjunarodno priznata drzava. Uspeli ste uz ogromno pozrtvovanje, silovanjem pravde i prava, da pomerite realnost sto je vise moguce na vasu vodenicu. Sada bi hteli da vam mi sami obavimo ostatak posla koji vam uz sve napore nije posao za rukom.

Realnost je promenljiva kategorija, vi to znate a i mi to znamo. Nakon vaseg silovanja ove nase realnosti proteklih 20 godina, dosli smo do tacke posle koje nasa realnost moze ubuduce samo da se menja u nasu korist. Naravno, osim u slucaju da vam mi sve preostalo ne predamo na tacnu, otuda i ova vasa molba da vam pomognemo da zavrsite posao. I Ricard Holbruk je ko papagaj isto ponavljao, pa eno ga, nije to docekao...