Petak, 08.06.2012.

13:02

Nikolić: Ne idem po packe u Brisel

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će od EU tražiti jasne odgovore šta se zahteva od Srbije.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Ne idem po packe u Brisel IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 11 godina

Hvala predsednice, tako se bori za svoj narod!!!Dosta je bilo savijanja kicme, neka znaju da ti nisi kao neki da mogu da ucenjuju srpski narod!!!To vreme je proslo!!!

avra

pre 11 godina

sta ste to napravili tokom vase karijere pa sad zelite da sacuvate, tj "da ne upropastite"?a ne zelite da vam se uracunava u vase "stvaralastvo" ono sto ste radili pr 20-setak godina do juce.pre ce biti da bi bio cist dobitak ako uspete da ista popravite od svega onog sto ste upropastavali.a u briselu cete cuti to sto vec odavno zanate i sami, samo ce biti zanimljivo cuti vas kako cete to vi tacno reci narodu.

gordy planc

pre 11 godina

bila sam a i sad sam jos uvek skepticna prema nikolicu (ni za tadica ne bih nikad glasala) jer je izdao seselja a izdaja je izdaja, medjutim ako misli i ako ce raditi ono sto kaze onda ga podrzavam. neka gospodja evropa=ono sto je jos ostalo od nje, kaze jednom jasno i glasno sta jos hoce od nas pa neka nikolic to stavi na referendum pa onda srbi neka glasaju pa kako vam bude...ali ja idem sto dalje od ove evrope i ovog prljavog konzumistickog sistema, idem da zivim u honduras bez sata na ruci i kalendara na zidu......HOCU DA ZIVIM A NE SAMO DA PREZIVLJAVAM!!!!
U SVAKOM SLUCAJU PODRZAVAM NIKOLICA U BRISELU IAKO ZNAM DA NA ZAPADU NE FUNKCIONISE DA SE OTVORENO KAZE ONO STO SE MISLI MEDJUTIM VREME JE DA I ZAPAD NAUCI DA NISMO SVI ISTI I DA NE MORAMO (NE CEMO) DA DUVAMO U ISTU....

kaiser

pre 11 godina

Ne ideš po packe? Nego, po šta misliš da ideš?

Da te nije Van Rompej zvao da probaš njegovu domaću dunju, a Vestervele na švarcvaldsku jagnjetinu ispod sača?

Cenim da nećeš ni znati šta te je snašlo...

crni gruja

pre 11 godina

Za svaki dogovor ili ugovor postoje uslovi koje svaka strana potpisnica iznosi i na koje druga strana pristaje ili ne pristaje. Npr. kada uzimate kredit, sklapate posao, zapošljavate se itd. Tako treba i u ovom slučaju. Ako su uslovi prihvatljivi pristajemo na njih, ako nisu gledamo da ih učinimo koliko-toliko prihvatljivim, ako ni to ne uspe ne pristajemo na uslove.

tapsy

pre 11 godina

pa vidimo kako je Tadic pregovarao,pukli smo kao drzava po svim savovima... ne kazem da je ovaj bolji,u svakom slucaju SPASA NAM NEMA,NAZALOST!

Beogradjanin

pre 11 godina

Za sada (i do sada) kao predsednik, mudro zbori. Za sada plus. Videcemo dalje kako ce se pokazati. Kod mene je na testu. (EU me ne zanima).

kosta

pre 11 godina

Ja nezelim da se odreknem svoje teritorije zarad eu koja ce i onako da se raspadne.Pitajte bugare,rumune kako je u eu da viditi sta ce da kazu(sve najgore)

ZaphodBeeblebrox

pre 11 godina

Ne bi mi trebali bas da se toliko nadmecemo da volimo EU vise od samih clanica pa bogami i autora te ideje, citam samo i svi se nadmecu ko je vise za EU, samo se prica o EU..
A sta Vi mislite, udjete u EU i odmah posla? Plata? Godisnjih odmora na Karibima? Sigurnost? Nema korupcije? Kriminala? Ma sve ko rukom odneseno?
(Lala NS, 8. jun 2012 17:52)

Ti si savršeno u pravu što se tiče komentara, ali ono zbog čega se naši političari samo deklarativno zalažu za EU, a suštinski beže od nje kao đavo od krsta je što će, ulaskom Srbije u EU, M O R A T I da se poštuje zakon (što ovde nije slučaj), da ne pominjem otvaranje tržišta i ukidanje monopola pojednih tajkuna. Meni lično je samo to dovoljno i samo to donosi mnogo ovom napaćenom narodu, ali ne i monopolistima, te se, zbog toga, u pojedinim plaćenim medijima, šire kojekakve gluposti i zastrašivanja od EU. Kao i ofucanim, glupim pričama o raspadu EU, jer to, zaboga, nalaže ekonomija... Pa, zar iko sa malo mozga, ko zna koliko dobrobiti donosi zajedničko tržište, porezi i nepostojanje granica može da poveruje u to?? Ovo što se dešava u EU je jedna uobičajena ekonomska kriza kakvih je uvek bilo u svetu, ali za Srblje koji se kriju u skloništima od pomračenja sunca i to je znak katastofe.

A Toma će tek videti šta ga je snašlo...

mario

pre 11 godina

(kokica, 8. jun 2012 18:38) Zna se ko je terorizirao region deset godina i ko ga je unazadio za 50 godina..pobjednici pišu povijest,a ne gubitnici i negativci...
A to što Nikolić kaže da on neide po packe to čemo još vidjeti,pa nije baš Srbija ta koja postavlja uslove,zna se ko diktira što se treba napraviti,a to je EU,a tamo drma Njemačka..
I zbilja je nevjerojatno kako taj čovjek mijenja stavove i mišljenja to sve govori o njemu..

Izgubio si u Vojvodini i na Sandžaku

pre 11 godina

Nećeš od diplomata dobiti jasan odgovor.
Ako budeš udarao glavom o zid i svadjao se sa svakim, na kraju će i taj surčinski aerodrom biti za tebe inostranstvo....

eee

pre 11 godina

Nećeš od diplomata dobiti jasan odgovor.
Ako budeš udarao glavom o zid i svadjao se sa svakim, na kraju će i taj surčinski aerodrom biti za tebe inostranstvo....
(Izgubio si u Vojvodini i na Sandžaku, 8. jun 2012 19:15)
- Daj ne pali se! Ti ces nekom' da odredjujes granice! Jel prizeljkujes to novu BiH!? Pamet u glavu! Pa menjaj na izborima ako nisi zadovoljan (mada sudeci po novoj (staroj) Vladi, koja ce biti formirana na Severu Srbije su ljudi zadovoljni zivotom!
- Ne pozivaj na separatizam!

željko

pre 11 godina

Koji pacifista!Da li je to onaj Tomislav nikolić?Je,l ono beše neke krađe na izborima? Kome ono beše "majku" na replici? Da li je to prošlogodišnji četrdesetodnevni vaskrsli mučenik? Ne,ja ipak sanjam,ovo nije Srbija leta gospodnjeg 2012-te!

Rade

pre 11 godina

Nisam glasao za Nikolica na izborima, ali imajuci u vidu sta je radio od kad je izabran, zao mi je sto to nisam ucinio. Voleo bih da takav utisak imam i na kraju njegovog mandata. Sad mi nije zao ni da propadnemo, bar propadamo sa srbinom na celu Srbije.

tOma

pre 11 godina

Ae bre foteljaši komentatori samo pljujete. Kad sve lepo znate, pretočite to znanje u dela, pa da počnemo da živimo bolje. Ili prestanite da pljujete druge.

novinarka

pre 11 godina

Kako smo mali I jadni,kako nas je Tadic opustosio kao uragan,kako nas tretiraju kao najgori narod …ali ja sam I dalje ponosna sto sam deo ovog naroda koji nije kriv bas za sve.Zlocine koji su pocinili pojedinci treba pripisati pojedincima a ne kaznjavati ceo jedan narod.Zahvaljujuci Tadicu I njegovoj politici izvinjavanja za sve I svasta svaka susa moze da trazi da mu se izvinimo….a stvarno nismo krivi bas za sve !!

The Srky

pre 11 godina

A sto ide u Brisel ?.Na neki tajni sastanak sa Seseljem ? Pa sto im ne zapreti da ce i Vucica da povede i da vidite kako ce EU da omekne. Kad si mogo diplomu izmisli sad i neku tesku bolest tebi je to ionako sve od ruke..

Jovan

pre 11 godina

Saznacemo na zalost jos mnogo stosta, sta je to bivsa vlada vec dala Evropskoj uniji I sta im je jos obecala …a onda nek nam je bog u pomoci

trazi savetnike, a ne poslusnike, sto pre....

pre 11 godina

Trazi savetnike, mani se poslusnika.
Dobice tamo i packe i usi ce da mu zavrcu ako ovako nastavi. Jadan covek ne zna u sta se uvalio. Ti kod kojih ide gospodare nasim zivotima vise nego sto bilo ko misli i tamo se ne ide tako kako ste krenuli Predsednice.

Geom

pre 11 godina

Najčudnije mi je to što Nikolićev put u Brisel nema ama baš nikakve veze sa džakovima listića i izbornom krađom. Prosto neverovatno!

kriticar

pre 11 godina

Kada se Srpski narod bude smatrao jednako stradalim u proslim ratovima I dogadjajima tada ce doci vreme da se nastavi sa normalnim razgovorima.Dokle god se Srpske zrtve a posebno zrtve drugog svetskog rata u Hrvatskoj budu smatrale neistinite I dok budu velicali NDH nemamo o cemu da razgovaramo !

Jovan

pre 11 godina

Saznacemo na zalost jos mnogo stosta, sta je to bivsa vlada vec dala Evropskoj uniji I sta im je jos obecala …a onda nek nam je bog u pomoci

stefan

pre 11 godina

Citajuci sve ove komentare, jasno je zasto smo tu gde smo.Neka postovani komentatori procitaju Arcibalda Rajsa(ako uopste znaju ko je to!)MOZDA CE SE BAR MALO POSTIDETI SVOJIH KOMENTARA!
POZDRAV STEFAN

kokica

pre 11 godina

Kada se Srpski narod bude smatrao jednako stradalim u proslim ratovima I dogadjajima tada ce doci vreme da se nastavi sa normalnim razgovorima.Dokle god se Srpske zrtve a posebno zrtve drugog svetskog rata u Hrvatskoj budu smatrale neistinite I dok budu velicali NDH nemamo o cemu da razgovaramo !

Radmila

pre 11 godina

e, pocinje EP :) a za onu sto misli da ce biti referenduma, ne nadaj se previse, nismo mi toliko demokratsko drustvo, da bi o sudbonosnim pitanjima odlucivao narod, za najmanje dve godine severni deo kosova ce biti u sastavu srbije a republika srpska nezavisna drzava, to je plan brisela, a moja najveca zelja je da srbija postane parlamentarna monarhija i iskreno se nadam da ce i to jednog dana biti. molim vas objavite mi komentar, hvala

vera

pre 11 godina

E da mi je neko rekao da ce preSednik (namerno malim slovom) da kaze to o Srebrenici,ja bih mu rekla da je jeo bunike...e,moji vi,pa da je Tadic to rekao pojeli bi ga sa sve crnim cuperkom....Tomo, dobro si poceo:hajde sad malo o kosovskim tablicama,priznanju....U stvari, mene za sve to boli uvo,mene je samo sramota sto je ova kreatura na celu moje drzave!

Чича мрсоје

pre 11 godina

Гласао сам за ДС на свим нивоима.На други круг нисам изашао.Искрено,свиђа ми се ово,ДС у влади,СНС-ов председник!Највише бих волео да и владу састави ДС са СНС-ом!!!!Поздрав

Nesa

pre 11 godina

Sudeći po komentarima aktivisti izbornog štaba DS još uvek su aktivni ali i neobavešteni da su izbori završeni. Džaba se iz petnih žila trudie da oblate čoveka, on je predsednik koga su i pored ogromne izborne krađe izabrali građani a da DS nije krao (naviklo se) počistio bi Tadića sa 20% razlike. DS je završena priča po sistemu "vidimo se u nekom drugom filmu".

Milan Popovic

pre 11 godina

Da li neko zna gde je i kada bivsi predsednik Tadic izjavio da je u Srebrenici pocinjen genocid? Ako nije, zasto bi sada to morao da ucini predsednik Nikolic?

eee

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.
(ivana, 8. jun 2012 13:12)
- Pa "tvoj" Predsednik nije osvojio ni tih 23%! A zapitaj se zasto!? Zato sto je u Srbiji sve medi i mleko! Mozda onima u drzavnom sektoru...
Izbori su bili demokratski, pobedio je program T. Nikolica, i tu nema vise sta da se prica! A da, DS nije ni izneo svoj program u kampanji, nego su se bavili drugima... Mozda bi i dobili/o...

Lala NS

pre 11 godina

Ne bi mi trebali bas da se toliko nadmecemo da volimo EU vise od samih clanica pa bogami i autora te ideje, citam samo i svi se nadmecu ko je vise za EU, samo se prica o EU..
A sta Vi mislite, udjete u EU i odmah posla? Plata? Godisnjih odmora na Karibima? Sigurnost? Nema korupcije? Kriminala? Ma sve ko rukom odneseno?
Ostavite vi tu EU malo po strani, neka taj proces ide svojim tokom...

Menjajte Vi taj mentalitet i to sto pre... Mi uopste nismo u situaciji da nam glavna tema bude EU. Ovde je sve toliko trulo da se na daleko oseca...

Prvo treba ocistiti zemlju od parazita,lopova,zle krvi i poremecenih sistema vrednosti, pa onda redom... EU treba da nam bude primer nekih koliko toliko uskladjenih vrednosti i pravila koje treba da dostignemo, a clanstvo je na samom kraju krajeva. Kada ova drzava krene da se razvija zdravo, kako vreme bude prolazilo, nikome TO clanstvo nece biti sveti gral, jer cemo imati svoje davno izgubljeno samopostovanje i bicemo -ljudi-.

realno

pre 11 godina

Na osnovu tvoje proslosti mi znamo sta nas ceka u buducnosti. Tvoj problem Tomo sto ne mozes da kazes da to nisi bio ti, ili mozda mozes, vidim da ih ima koji bi i to poverovali...

Aristotel

pre 11 godina

Ne ides u Brisel po packe, ali ne moras da ides ni u Moskvu po instrukcije (ili packe). Dovoljno ti je da skoknes do ruske ambasade. Bar je ekonomicnije, zar ne? More...

Sancho Panza

pre 11 godina

Ja mislim da je Predsednik u pravu. Kad covek nesto ne razume, ljudski je pitati na objasnjenja, i to sve dok on ne kapira o cemu se radi.
EU sigurno ima dobre prevodioce, pa i tumace.
Ako EU pitanja budu maglovite, moze ih poneti pismeno (transcript) pa ih dati u SNS-vu centralu ra prevod i tumacenje.
Vazno je dobiti jasna pitanja, pa onda jos vaznije dati prave odgovore.
Nadam se da oni iz Brisela ne domisle da njemu kazu nesto poput: "Ako trebas tumacenja, onda pitaj g. Tadica"!

mertur

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će od EU tražiti jasne odgovore šta se zahteva od Srbije.
Tomo ne moras u Briselu da postavljas pitanja cije odgovore vec znas, bice zanimljivo da te cujemo sta ces nam ti reci po povratku iz Brisela i kako dalje.

Miodrag

pre 11 godina

Nemogu da verujem sta sve ljudi pisu i komentarisu. Nijedan pozitivan komentar na racun predsednika. Pa za koga se on bori i temelji svoju politiku. Covek je reko ako ne promeni situaciju u Srbiji na bolje izgubice sledece izbore i otici sa mesta predsednika. Vama nije kriv Nikolic i Tadic nego vi sami koji citate ovde komentare umesto da radite. A Nikolicu dozvolite da pokaze sta ume pa onda kritikujte. A sta ako ostvari ono sto je obecao,svi cete da mu ljubite kolena,kao sto hrabrite Novaka kad pobedjuje a pljujete kada gubi. Najgori su oni koji komentarisu a nepoznaju tematiku,bilo da je politika ili sport ili nesto drugo

Mario Bros

pre 11 godina

Bio bih neiskren kada bih rekao da je dosadašnja politika Srbije prema Kosovu bila jasna i iskrena. Radilo se, po meni, o minijaturnim koracima i dogovorima sa zapadom, koji su vodili kao parčići mozaika ka potpunom priznaju države Kosovo. Pritisak je postojao i neverujem da mi imamo bilo koga ko bi bio "izdajnik". Već jednostavno stiskaju nas ekonomski.

Pri tome ne mislim da će bilo ko odavde dobiti iskren odgovor od Brisela koji glasi "Da, morate priznati Kosovo ako želite dalje ka EU". Očekujem sve one uvijene izraze poput regionalne saradnje, stabilizacije prilika, okrenutost budućnosti i slično. A nakon toga kao i do sada mic po mic pojedinačni problemi se rešavaju u korist Kosova.

Rešenja nema jer ne formiramo mi pravila igre. Možemo ili da igramo ili da ne igramo, mada se zna šta je skuplje, na žalost. Nama je preostalo samo da izaberemo stil ponašanja u ovoj epizodi sa tužnim krajem.

Slavko

pre 11 godina

E moj Tomo, lupetaš k'o Maksim po diviziji. Ne možeš se iskobeljati iz svojih gluposti. Vidi se da ništa nisi naučio na tom tvom fakultetu.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Pa nije na jednom čoveku makar on bio i predsednik da prihvata na sebe da nametne svima nama kao predsednik jedan takav teret kao što je "genocid počinjen u ime svih nas" .Dobar deo naroda ne želi da prihvati na sebe tu vrstu "komandne odgovornosti" .Sve ste pobrkali. Na žalost to što je učinjeno ne može se izmeniti . U svom tom metežu tih ratnih godina u koji su bili uključeni i ovi koji danas sude i presuđuju ,tragičan ishod je mogao biti drugačiji utoliko da bi broj žrtava bio drugačije raspoređen po stranama u sukobu.

Viktor

pre 11 godina

@mila, 8. jun 2012 13:49
Zalosno je to sto vam se dogodilo, ali nije samo vama i nije samo Bosnjacima i Hrvatima, vec i Srbima i ima ih isto na hiljade koji mogu da napisu istu ili slicnu pricu. Razlika je samo sto vi vidite samo svoje, mi vidimo vase ali trazimo priznanje i naseg stradanja, a vi to ne zelite. Pocevsi od II sv. rata pa do 90-ih i ocigledno to ce tako ostati. Svako ce imati svoju pricu, a svetski mocnici ce podrzati onu koja njima vise odgovoara iz njihovih strateskih razloga.

Sale

pre 11 godina

U Briselu nećeš čuti ništa, što već nisi čuo, ili ne znaš. Nema potrebe da glumataš neku naivnu francusku sobaricu, Brisel se nalazi u Belgiji, a francuski se govori samo u jednom delu Belgije.

eh

pre 11 godina

nisam ni ja bas nesto odusevljen sto mi je predsednik tomislav nikolic ali je on ipak moj predsednik... sto se tice odlaska u brisel , ne mora nama da objasnjava zasto tamo ide , to on najbolje zna sta se radi tamo , mozda je zaboravio sta je uradio i kakvu je partiju razbio. nece mozda da mi kaze da je to bio njegov ideal? nista me ne zabrinjava sta on izjavljuje jel sam ubedjen da nije zbog svojih ideala istupio iz SRS , ipak on saradjuje sa briselom ma kakve on nama price servirao.

Nimrod

pre 11 godina

U cemu se ogleda nezrela politika Srbije - kao malo dete kome se kaze "ako hoces da se igras sa drugom decom, moras da uradis sledece (a evo ti i napismeno)" a ono onda pompezno izjavljuje "ne, ja hocu da mi ti kazes jasno sta se trazi od mene"....Pa ti onda ponovis, a ono kaze "ne, ja hocu da mi kazes sta se to trazi od mene". Pa ti onda ponovis treci put, a ono ponovo pita, onda ti odustanes.

klenga

pre 11 godina

nije da on ne zna šta govori...ima on znanja...samo što je prost ...i ja se stidim i crvenim kao da sam kriv...za njega i zbog njega...

trgovac .DE

pre 11 godina

Tuzno je citati "neke Komentare"o nasem presedniku a stvarno presedniku koga nevoli vise od polovine gradjana,Pa on nije svestan da ce mu za povratak u Srbiju trebati busola ili Navigacija,Tomo Tomo...

demos

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.
(ivana, 8. jun 2012 13:12)

A da je Boris Tadic pobedio na tim izborima recimo za jedan glas! On bi tada bio predsednik sa 23%, da li bi ga prizanla ili bi isto misljenje imala, da predsednik ne moze biti onaj koji dobije prakticno 1/4 podrske gradjana!!!

mora da povede i Jorgovanku,savetnicu

pre 11 godina

Ide nas Tomica da ih sve tamo preslisa i da se zamrznu od straha za sve ovo sto nam rade. To je smeo samo Enver Hodza svojevremeno,pa su se i Rusi preplasili

Vladimirr

pre 11 godina

Ja licno mislim da bi trebalo novom predsedniku Srbije dati sansu (iako za njega nisam glasao, niti cu). (skoro) Svako moze da se popravi. Ako ne napravi neku nenadoknadivu stetu, ili neku suludost kao SM, mozemo o njegovom delovanju da sudimo na sledecim izborima. Ipak bi trebalo da u okviru Srbije postignemo neki konsenzus vecine drustva sta je to smo mi zapravo hocemo, a sta je to sto nikako necemo (da priznamo Kosovo? Ili nesto drugo?) A kako cemo to da ucinimo bez dijaloga sa nekim sa kime smo do nedavno bili u sukobu? Mislim, samo razlicita misljenja, nekad ostro suprotstavljena, dovode do toga da se neka ideja ili smer u drustvu iskristalise. Opet, ako to ne bude moguce, bar znamo sta smo radili do 5.oktobra 2000, pa ako bude trebalo, opet cemo.

Maxa

pre 11 godina

Predsednik Nikolilć je kao i pre neki dan izneo jasan stav o Srebrenici. On kao predsednik republike je dužan da vodi ne svoju već državnu politiku a naša državna politika se ogleda u tome da se osuđuje zločin u Srebrenici ali se to nigde zvanično ni nezvanično od strane Srbije neće kvalifikovati kao genocid.

Lorin

pre 11 godina

Nikolic Master Tomislav je za samo dve nedelje se toliko izlupao i osramotio zemlju da sada je svima jasno da on nema kapacitet da vodi Srbiju .On nas samo sramoti svojim neznanjem i nekulturom .

nikola

pre 11 godina

Posledice ovakve politike stižu sledeće godine na napaltu. Ni Kosova ni Evropske unije, ni kredita, ni radnih mesta. Možda i bez struje.Samo mrak. Baš romantično.

Dejan

pre 11 godina

Ocigledno je da Nikolic i dalje porice genocid u Srebrenici. Strasno. Svaki narod treba da se suoci prvo sa prosloscu pa tek onda nesto sdrugo da radimo. Medjunarodni sud je takodje presudio da je u Srebrenicci bilo genocida.

TXC

pre 11 godina

Izgleda da nas još nije dovoljno posvađao sa svima u ove dve nedelje pa mora da potvrdi. Uspeo je za ove dve nedelje da unazadi praktično sve što je urađeno na unapređenju odnosa sa ostalim državama od 2000. godine. Sad ne zaostajemo samo 10-tak godina nego još 12+. Bravo.

antifa

pre 11 godina

cenu ovih Nikolićevih "jakih" reči će plaćati i naši unuci, kao što još uvek plaćamo cenu onog što je radio u protekle dve decenije.

my way

pre 11 godina

mnogo toga ovde nije istrgnuto iz konteksta, već iz pameti. ne vodi se visoka državna politika kako to zamišlja mali đokica: što na umu, to na drumu (guske u magli, jasni odgovori, tehnički/sudbinski pregovori, ja gledam srbiju-meni je srbija san) i sl...
zar je to retorika najvišeg državnika u zemlji? niko ne sme da mu se osvrće na političku prošlost!? pa upravo prošla i sadašnja dela govore o čoveku. u ovom slučaju je to nezanemarljivo.

NemanjaT

pre 11 godina

Napokon ovo je pravo pitanje, sta ustvari EU zeli od nas,ako ne zele da nas prime onda bi Srbija trebalo da se okrene sebi, ekonomija nam je u rasulu vec 12 godina, pre toga su nas bombardovali i drzali nam sankcije!

Švabo

pre 11 godina

reci ti njima Tomo,pa nisi ti mačji kašalj,......al ćeš zato kad se vratiš biti makovo zrno!Možeš se ti bahatit pred svojima,al to ne pali u europi...

zenit

pre 11 godina

Dali Toma zaista misli da ce u Briselu dobiti jasan oidgovor ??
Pa i velike i jake Rusija i USA razgovaraju diplomatskim jezikom a ne jasxnim porukama/odgovorima.
dali Toma zaista misli da ce maloj i slabojk Srbiji koja je pre 13 godina cak i kapitulirala to reci??
Ali, jos vaznije pitanje je sta bi toma rekao kada bi mu u Brioselu rekli: Dobro eto nek vfam Kosovo ostane ali budite spremni da imate preko9 25% glasaca Albanaca.
Zna li Toma da, ako se nastavi trend izumiranja Srba od 30.000 svakih 10 godina a sto je potvrdio \Zavod za statistiku Srbije, za 2.000 godina ce u svetu biti manje od milion Srba.
A ako Kosovo ostane u sastavu Srbije, zbog nataliteta medju Albancima, za svega 150 godina, Srbi bi bili manjina u samoj Srbiji.
Dali nam Toma to zeli ??

maraton

pre 11 godina

Kao građanin Srbije i pripadnik srpskog naroda mogu samo da podržim jasne, koncizne, argumentovane i transparentne stavove predsednika Nikolića i njegovu odlučnost za dostizanje interesnih ciljeva Srbije i da mu zaželim uspeh u Briselu.

Ivan

pre 11 godina

Uslovi nikad nisu bili nejasni. Ovo me podseca na kolegu koga je mrzelo da procita uputstva, pa se onda ljuti sto mu nije jasno sta treba da uradi.
Jedno je sigurno, nema nista od napretka sa ovim tiposom. Moze on da prica sta hoce, ali ovakvo neznanje samo potvrdjuje koliko je on daleko od modernog evropskog politicara.

Bule

pre 11 godina

Kakav Predsednik takva i papagajska zastava iza njega.
Elementarno nepoštovanje srpske istorije.
Grb Srbije je dvoglavi orao, a ne ovaj otvarač za konzerve na zastavi iza dotičnog gospodina.

bezimena

pre 11 godina

"U Briselu očekujem da saznam konačno ono što nikada niko u Srbiji nije čuo: da li EU insistira na tome da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije...".

Još jedan NEOBAVEŠTENI (radikal u duši, malo kopira Tadića, malo VdrK, malo bi da glumi Karadjordja, malo kneza Miloša)....SVI u Srbiji su čuli mali milion puta da NIKO U SVETU NE TRAŽI od Srbije da prizna nezavisno Kosovo, ali SVI, ispravno, pošteno i legitimno, traže da Srbija prestane sa finansiranjem kriminalnih struktura na severu Kosova i da uspostavi dobrosusedske odnose (koje je T. master Nikolić teško zaljuljao dok si rek'o keks) sa svim komšijama!

p.s. čisto sumnjam da će bog da oprosti ovima što su birali T.master Nikolića, ali neće ni ovima što su lenstvovali kod kuće

Martin

pre 11 godina

Iako sam glasao protiv Nikolića, počinje da mi se dopada... Kad bi izjave čitali sa malo manje ostrašćenosti, utisak koji ostavlja je daleko od crnog.

@ivana
Vrlo demokratski. No, po toj logici ni prethodni Predsednik nije bio Predsednik svih gradjana... Zapravo ni jedan, još od nameštanih izbora na kojima je Milošević pobedjivao...

Munja

pre 11 godina

Predsedniče, glasao sam protiv Vas jer smatram da nemate potreban kapacitet za uspešno obavljanje te funkcije. Za razliku od ogromnog broja glasača svih opredeljenja, ja dosta dobro pamtim Vaš minuli rad a pogotovo tokom devedesetih. To što navodno imate falsifikovane diplome fakulteta iako me ne iznenadjuje, meni lično ne predstavlja toliki problem jer se čovek kroz rad stalno dodatno obučava i pod uslovom da je motivisan, vredan, inteligentan i da ima viziju, itekako može da napreduje. Na Vama je da nam pokažete da je tih (valjda) 23% glasača bilo u pravu. Jednostavno, ja kao i većina nas mnogo više volim Srbiju i brinem za njom nego što mi je bitno da Vama vidim ledja. Zbog toga Vam najiskrenije želim dobar rad za dobro Srbije. Stalno imajte na umu izreku da je put do pakla popločan dobrim namerama. Nemojte po automatizmu da mislite da je sve što je Vaš prethodnik radio/uradio bilo loše. Trudite se da nadjete u njegovim poslovima što više pozitivnog i nastavite konstruktivno radi kontinuiteta bilo kakvog razvoja i napretka. A ako zaključite da nemate podršku ili da Vam je funkcija preteška, časnije je da se tada povučete i date šansu drugoj osobi. Ma koliko čovek voli svoju državu može da joj naudi svojim radom kao i neradom.

baxi

pre 11 godina

A ja hoću odgovor ko je pokrao izbore 6. maja u Srbiji. Nikoliću izneo si sa svojom koalicijom ozbiljne optužbe, da vidimo koje pokrao izbore i to ne sme da se zataška, ako su ovi pokrali da odgovaruju, ako si ti obmanuo ovaj narod onda ti da odgovaraš, ako kod nas uopšte ima odgovornosti za bilo šta.

Milutin

pre 11 godina

Stavovi Tomislava Nikolica su sasvim razumni i odmereni. Njegovo je da trazi odgovore na pitanja vezana za uslove pristupanja Srbije EU, a da li ce ih i dobiti, ne zavisi samo od njega. Srbija je izuzetak, u smislu da je deo njene teritorije doveden u pitanje. Ni jednoj zemlji koja je do sada pristupila EU nisu postavljani uslovi koji bi zadirali u njen teritorijalni integritet. Bilo bi krajnje neodgovorno da se ponasamo kao da se u vezi Kosova bas nista ne desava, odnosno da to pitanje prepustimo daljoj neizvesnoti i ispunjavamo zahteve EU kao pokusni kunici. Ukljucivanje gradjana u resavanje pitanja Kosova bi bio logican potez u svakoj demokratskoj zemlji. Koja se to zemlja odrice delova svoje teritorije?
Sto se Srebrenice tice, ako je Skupstina Srbije rekla da tamo nije bilo genocida, zasto bi predsednik Srbije tvrdio da ga je bilo? Takodje je jasno da Srbija tema teritorijalne pretnzije ni prema jednoj drzavi, pa ni prema Hrvatskoj, mada celnici hrvatske vlasti cesto imaju obicaj da brane nesto sto niko ni ne napada. Mi smo suoceni s problemom ocuvanja dela sopstvene teritorije, tj. Kosova.

kum i kumica

pre 11 godina

"a tiču se reforme pravosuđa, korupcije i kriminala" recenica sjajno zvuci kad se izvuce iz konteksta. reforma korupcije i kriminala je razvojna sansa za Srbiju, doslo bi do prizeljkivanog rasta potrosnje koju neki ekonomisti apostrofiraju kao jedinu sansu za oporavak nase ekonomije.
ironican sam, naravno!

hhhh

pre 11 godina

Cista populisticka izjava za unutrasnju upotrebu !!
Dali predsednik Srbije zaista veruje da ce dobiti jasan i konkretan odgovor ??
Ni nuklearne Kina, Rusija i USA u 99% slucajeva ne daju/salju/traze jasne/konkretne odgovore, nego je sve uvek zakukuljeno/zamumuljno u diplomatskom jeziku.
Plasim se da Toma kao predsednik Srbije nije u ituaciji da mu neko odgovara na njegove populisticke zahteve, tj. ponovo ce dobiti odgovor koji se moze tumaciti na vise nacina.
A ne zaboravimo da ovi u Brfiselu veopma dobro znaju ustavna ovlastenja predsenika drzave u odnosu na ovlastenja vlade

zeljko

pre 11 godina

Da li on misli da smo skroz ludi. Pa kako skupštinska rezolucija moze da bude jača od sudske presude, a da izgalasmo rezolucijom da je zemlja kockasta pa da vidim šta će da kaže Brisel.

Miki BG

pre 11 godina

Prijatno iznenadjenje. Nadam se da će ostati dosledan izrečenom, da će pre svega uspeti da pokrene Srbiju, a to ćemoći samo ako ujedini sve glavne političke činioce na rešavanju osnovnih državnih, nacionalnih i socijalnih pitanja...

SaleP

pre 11 godina

Ova internacionalna hajka, skuvana u DS-ovoj kuhinji i zdušno podržana od strane "nezavisnih" medija postala je do te mere degutantna da se to više ne može ni gledati ni slušati. Kampanja je gotova, pukli ste - ajd ćao!!!
Tomislavu Nikoliću se toliko meri svaka reč da je čovek primoran da se non stop nešto pravda, posipa pepelom i objašnjava šta je rekao, šta je mislio... Jel treba da im nacrta pa da postane jasno?!?!? Ona Kosorova je bez blama pozdravila nepravosnažno osuđenog hrvatskog generala Gotovinu sa zvanične državne manifestacije i svi se naprave gluvi i ludi...a ovde čovek osudi zločin ali to ne uradi onako kako neko zamišlja da bi trebalo i dobije odmah packe i tužakanje po SB UN!!! Licemerju nikad kraja....

Balkan

pre 11 godina

Trazice odgovore u Briselu. Prvo on kaze prevodiocima, pa oni prevedu onako kako su razumeli, onda razumeju odgovor na svoj nacin, I onda ga prevedu nekako Nikolicu, onda odgovor koji se vec udaljio od orginala Nikolic razumeva na svoj nacin. Sta ce na kraju stici do naroda??? 23% istine! Tako je kad je predsednik polu pismen covek.

Marko

pre 11 godina

Pročitah tekst više puta i nije mi jasno šta pojedincima tu smeta. Ovolika količina sujete koja ovih dana izlazi na videlo me je zaprepastila. Nisam glasao za Nikolića, ali mi iz dana u dan postaje sve draže što nisam glasao ni za Tadića.

Бојан Савић

pre 11 godina

(ivana, 8. jun 2012 13:12)
Можда си у праву, али такав какв јесте је легитимнији и од Тадића и од Јовановића и осталих. Ако тако посматраш онда ниједна партија у Србији нема легитимет да формира владу.Николић јесте зло, али мораће много да се труди да буде веће зло од Тадића!

Veki

pre 11 godina

On prica o "onima tamo iz Brisela" ko o skupu vilovnjaka iz Gospodara Prstenova! nesvestan da se skupina najprevejanijih politicara trulog carstva u raspadu vec priprema za njegova "iskrena" pitanja. Bice posle; ajoj daj mi bensendin celu noc sam sam sa sobom pricao.

VASA@

pre 11 godina

Nikolic kaže, da OČEKUJE SA PRVOM ulazak u EU... To je kao kad bih neko rekao, da sa pravom očekuje ulazak u nečiju Kuću, jer je ispunio uslove da bude uredno odeven, namirisan i slično. Pa neodređuje Sbija pravila ulaska u EU, već to određuje EU i valjda je to dosad trebalo biti jasno !!?

diplomata ipo

pre 11 godina

Novi predsednik ne zna se da li je bolji diplomata ili vizionar.
Idi covece u Bajcetinu, peci rakiju i uzivaj u unucicima, spasi i sebe i nas.

Pele

pre 11 godina

@Vladimir KS
Ovakve bajke ne vredi ni komentarisati, ali evo komentara. Istina je za predškolce, u svetskoj politici svi znaju istinu, ali ipak rade prevashodno po svojim interesima. EU nije dobročinitelj već politička i ekonomska sila koja će na ovaj ili onaj način sprovesti svoje ciljeve u delo. mi smo isuviše mali da bismo presudno uticali na to, pa je najbolje da budemo oprezni i pokušamo da prođemo najbolje što možemo. Mi nemamo nikakav ucenjivački potencijal u odnosu u EU. Ako EU reši da dođe do svojih ciljeva kažnjavajući nas za nerazumevanje naših odnosa, živećete još gore nego sada. Ipak, EU je jedina koja koliko toliko uspeva da natera političke elite u novim članicama da se ozbiljno bore protiv korupcije i tu je najveći interes naših građana da Srbija ide ka približavanju EU. I na kraju, kada neko kaže Evropa, ne misli isključivo na geografski pojam nego na politički, ekonomski i tržišni savez država oličen u EU.

Pera

pre 11 godina

Ovo sto kaze je ok, osim Srebrenice i Vukovara bolje da se ne izjasnjava naravno. Bolje nego Tadic. Ako sam dobro razumela bice referendum o Kosovu.

priboj

pre 11 godina

Ides ti Tomice po svoje misljenje,to ce da ti saopste,nisu oni deca,pa da se igras cile-mile...Bice ono,dao dinar da udjes u kolo,dao bi i deset samo da izadjes...Upetljao se k'o pile u kucinu...Tesko nama sa tobom!

Zoran,SD.

pre 11 godina

Kako je ovaj poceo,a znamo kakav je,za par godina pricace...
"Vojvodinu priznajemo u granicama u kojima je članica UN"...

Za vojvodjane mozda i nije tako lose...
I ovako je tamo izgubio.

Vladimir KS

pre 11 godina

Vama dragi sugradjani kojima smeta istina,vi koji nazivate predsednika stetocinom samo zato sto zeli da kaze istinu mogu reci samo sram da vas bude.Vama je ocigledno lepse ziveti u nekim iluzijama,e pa ja cu vam reci cinjenice kako zivi 80% ljudi,gde i ja spadam.Jedva sastavljamo kraj sa krajem tako da me bas zanima kad vi mislite da cemo u najboljem slucaju uci u evropu,za nekih mozda 15-tak godina,jel tako?
Pa mi nismo u tunguziji,nego u evropi,zato neka drzava malo vise poradi na ekonosmkom planu i poboljsa ovaj bedni zivot ako je to moguce,a evropa ce sama doci ....

Proslost

pre 11 godina

Proslost ne sme da se zaboravi. Iz nje trebamo uciti. Inace cemo zapasti u istu situaciju kao juce - ako to "juce" budemo iz dana u dan zaboravili.
Dragi predsednice, ima li logike u onome, sto pricas?

vlada

pre 11 godina

Pa oduvek su bili jasni i javno dostupni, svakome ko se interesovao (usput, ne mogu da verujem da se ovaj bavi politikom a nije se informisao o osnovnimstvarima). Problem je uvek nastajao sa nasim tumacima i 'prevodiocima' (citaj politicari). I iskreno, uslovi brisela su nam uvek manje stetitli od uslova kojima su nas 'darivali' nasi srpski nacionalisti.

krstivoje

pre 11 godina

Konacno posle 70-godina srbijanac na celu svoje srbije,ubrzo ce se uveriti sve neverne Tome koliko on voli svoju drzavu i svoj narod,sada uvazena G-dja Vesna Pesic nece vise biti usamljena u razbijanju zute zabokrecine u zastiti naroda,srbijanci konacno preuzimaju svoju srbiju iz ruku kominterne.Jednom je bivsi norveski ambasador Stoltenberg rekao da norvezani vole svoju norvesku fizicki i duhovno kao i srbijanci srbiju i da se nada da ce srbija ubrzo da se izvuce iz jarma kominterne,i evo konacno narod je uspeo da izabere svog zastitnika.

Zika

pre 11 godina

Ovaj covek trazi odgovore ali na takav nacin kako ih on trazi, pretece i sa cinizmom kojim on kao bivsi radikal istupa pred sagovornika, dobice odgovore koji ce biti jos nepovoljniji nego sto bi inace bili. Svi se odgovori vec odavno znaju ali nasi politicari ne smeju da ih saopste. Tako ce biti i s Tomom kad bude shvatio da je vrag odneo salu i da ce mu biti bolje da cuti.

Alberto

pre 11 godina

Iskreno, sto znaci naivno.
Nego, dogovori ti sa Rusima da instaliraju neke rakete recimo na Fruskoj Gori da nas vise ne zaje*** evropljani.
Hocu reci, kakvi lideri u Briselu, takvi i u Srbiji.
Pardon, Toma je demokratski izabran.

zamena teza

pre 11 godina

To sto ces da upropastis ono sto si ti stvorio sam i nije strasno, jer nista nisi ni stvorio pa nemas sta ni da upropastis.Ali je strasno sto ces da upropastis a dobar deo i jesi za ovo kratko vreme ono sto su drugi stvorili.
Gori si od elementarne nepogode.

laki

pre 11 godina

"Jer, ja ću ovaj posao jako dugo da radim", uveren je Nikolić."

Odlicno,za to treba samo jednu malu sitnicu da uradis a to je borba protiv kriminala i korupcije,poreklo ispitavanje imovine vama politicarima i tajkunima i naravno oduzimanje protivzakonito stecenog i zatvorskim kaznama.To je rak Srbije,mozes li ti to da odradis,ili ne smes da diras u osinje gnezdo?Ako ti to bude prioritet kako si obecao i narod vidi rezultate tvojih obecanja onda mozes i da se nadas.Nemoj samo kao i ovi pre tebe da obecavas i punis svoju kesu,Tomo.I nemojte samo da pricate,pocnite da radite,vreme je,narod ti gladuje.

e moj tomo

pre 11 godina

Ti ces traziti "jasan" odgovor ali pitanje je da li ces ga razumeti jer ne govoris jezik diplomatije. Nemas pojma u sta si se uvalio; nadji bre neki dobar izgovor, daj ostavku sto pre i ne sramoti vise ni sebe ni Srbiju.

mila

pre 11 godina

"Svijet je dogadjaje iz perioda 1992-95. godine okarakterisao i nazvao pravim imenom.

Znaju i odbornici da u Prijedoru nije bilo nikakvog gradjanskog rata, da se nismo borili nego smo odvodjeni kao ovce iz svojih kuca i stanova i robijali bez razloga. Po mene su dosli u 21:55 sati i rekli mi da trebam na informativni razgovor. Moj “razgovor” je trajao 114 dana. Puno drugih koji su odvedeni na slican nacin muceni su najzvjerskijim metodama i veliki broj to nije izdrzao. A svi smo bili civili.

Na cijelom podrucju Kozarca i citavom Brdu nije ostala citava ni jedna jedina bosnjacka ili hrvatska kuca. U gradu Prijedoru poruseno je sve sto bi podsjecalo na prisustvo Bosnjaka.

I onda, kad smo zeljeli najprirodnije, najpristojnije i najdostojanstvenije da sve te strahote ne prepustimo zaboravu, da odamo postu zrtvama necega sto nema drugog imena osim GENOCID i da ih pamtimo radi izgradnje buducih odnosa, pocelo nam se prijetiti i ucjenjivati."

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta bi cica Tomislave sa 100 milijardi evra investicija ako se ti docepas fotelje u kojoj sada dzupris?Ako stvarno stignu tolike investicije o Kosmetu ne brini,raspast ce se ta "drzava" u kojoj vladaju lopovi jer ce Narod krenuti tamo gde ima radnih mesta i lopovi ih nece moci zamajavati i zakociti sa svojom "politikom" od koje oni dobro zive kao i ti Tomislave a o Narodu "brinu" u vreme izbora prosipajuci mu demagogiju koja lepo zvuci,al se ne jede.Cica Tomislave,pazi, ti se svakim danom sve vise i vise upetljavas ko mis u kucine zbog svojih predizbornih ,vatrenih,obecanja koje sada umesto smesta da ispunis ti upredas ko ona kisa oko Kragujevca.Ukoliko ne ispunis obecanje,to je bilo gotovo revolucijonarno delanje,ti ces cica Tomo biti upamcen na dane kada su Srbi ,smuseni od vasih prevara,izabrali sebi za vodju matorog coveka ,kome je zinulo ....da sedi na tronu i glumata kralja da svaki dan svojim prisustvom na mestu gde mu mesto nije podseca i inspirise Srbe da se late batine i krenu u prave promene,zbog sebe,svoje dece i onih koji posle njih,u doba tvoje "vladavine", dolaze.

ivana

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.

subotičanin

pre 11 godina

G.Nikolić nije dorastao zadatku da bude Predsednik Srbije. Veli, ide da mu jasno kažu... Tako nešto ne postoji u diplomatiji odavno. Toma je za Komesara neke Ruske Gubernije, gde se diktator Putin bespogovorno sluša !

CG

pre 11 godina

Jasno,glasno,bez uvijanja i popustanja neprijateljima! Takvog predsjednika zelimo!
A ne mlakonje poput Tadica koji popusta,popusta,popusta po svim pitanjim nacionalnig interesa a onda se cudi sto non stop stizu nove ucjene!
Nastavite tako,predsjednice Nikolicu!

Brisel

pre 11 godina

- ukidanje paralelnih institucija na severu Kosova
- nenegiranje genocida u Srebrenici
- borba protiv korupcije
- odgovorna finansijska politika
- rad na vladavini prava

Balkanijum

pre 11 godina

Covek je ne popravljiv. Takav demagog, takve nagle promene prica, izmisljanja, lazi... MI smo dobili status kandidata. Nista uradio za status nisi, a sad sebi prisvajas to. Ovakvi prolaze kod glupog naroda... A mi to jesmo!!!

CG

pre 11 godina

Jasno,glasno,bez uvijanja i popustanja neprijateljima! Takvog predsjednika zelimo!
A ne mlakonje poput Tadica koji popusta,popusta,popusta po svim pitanjim nacionalnig interesa a onda se cudi sto non stop stizu nove ucjene!
Nastavite tako,predsjednice Nikolicu!

e moj tomo

pre 11 godina

Ti ces traziti "jasan" odgovor ali pitanje je da li ces ga razumeti jer ne govoris jezik diplomatije. Nemas pojma u sta si se uvalio; nadji bre neki dobar izgovor, daj ostavku sto pre i ne sramoti vise ni sebe ni Srbiju.

ivana

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.

Brisel

pre 11 godina

- ukidanje paralelnih institucija na severu Kosova
- nenegiranje genocida u Srebrenici
- borba protiv korupcije
- odgovorna finansijska politika
- rad na vladavini prava

subotičanin

pre 11 godina

G.Nikolić nije dorastao zadatku da bude Predsednik Srbije. Veli, ide da mu jasno kažu... Tako nešto ne postoji u diplomatiji odavno. Toma je za Komesara neke Ruske Gubernije, gde se diktator Putin bespogovorno sluša !

vlada

pre 11 godina

Pa oduvek su bili jasni i javno dostupni, svakome ko se interesovao (usput, ne mogu da verujem da se ovaj bavi politikom a nije se informisao o osnovnimstvarima). Problem je uvek nastajao sa nasim tumacima i 'prevodiocima' (citaj politicari). I iskreno, uslovi brisela su nam uvek manje stetitli od uslova kojima su nas 'darivali' nasi srpski nacionalisti.

diplomata ipo

pre 11 godina

Novi predsednik ne zna se da li je bolji diplomata ili vizionar.
Idi covece u Bajcetinu, peci rakiju i uzivaj u unucicima, spasi i sebe i nas.

antifa

pre 11 godina

cenu ovih Nikolićevih "jakih" reči će plaćati i naši unuci, kao što još uvek plaćamo cenu onog što je radio u protekle dve decenije.

Alberto

pre 11 godina

Iskreno, sto znaci naivno.
Nego, dogovori ti sa Rusima da instaliraju neke rakete recimo na Fruskoj Gori da nas vise ne zaje*** evropljani.
Hocu reci, kakvi lideri u Briselu, takvi i u Srbiji.
Pardon, Toma je demokratski izabran.

Balkan

pre 11 godina

Trazice odgovore u Briselu. Prvo on kaze prevodiocima, pa oni prevedu onako kako su razumeli, onda razumeju odgovor na svoj nacin, I onda ga prevedu nekako Nikolicu, onda odgovor koji se vec udaljio od orginala Nikolic razumeva na svoj nacin. Sta ce na kraju stici do naroda??? 23% istine! Tako je kad je predsednik polu pismen covek.

Lorin

pre 11 godina

Nikolic Master Tomislav je za samo dve nedelje se toliko izlupao i osramotio zemlju da sada je svima jasno da on nema kapacitet da vodi Srbiju .On nas samo sramoti svojim neznanjem i nekulturom .

Švabo

pre 11 godina

reci ti njima Tomo,pa nisi ti mačji kašalj,......al ćeš zato kad se vratiš biti makovo zrno!Možeš se ti bahatit pred svojima,al to ne pali u europi...

bezimena

pre 11 godina

"U Briselu očekujem da saznam konačno ono što nikada niko u Srbiji nije čuo: da li EU insistira na tome da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije...".

Još jedan NEOBAVEŠTENI (radikal u duši, malo kopira Tadića, malo VdrK, malo bi da glumi Karadjordja, malo kneza Miloša)....SVI u Srbiji su čuli mali milion puta da NIKO U SVETU NE TRAŽI od Srbije da prizna nezavisno Kosovo, ali SVI, ispravno, pošteno i legitimno, traže da Srbija prestane sa finansiranjem kriminalnih struktura na severu Kosova i da uspostavi dobrosusedske odnose (koje je T. master Nikolić teško zaljuljao dok si rek'o keks) sa svim komšijama!

p.s. čisto sumnjam da će bog da oprosti ovima što su birali T.master Nikolića, ali neće ni ovima što su lenstvovali kod kuće

Balkanijum

pre 11 godina

Covek je ne popravljiv. Takav demagog, takve nagle promene prica, izmisljanja, lazi... MI smo dobili status kandidata. Nista uradio za status nisi, a sad sebi prisvajas to. Ovakvi prolaze kod glupog naroda... A mi to jesmo!!!

Munja

pre 11 godina

Predsedniče, glasao sam protiv Vas jer smatram da nemate potreban kapacitet za uspešno obavljanje te funkcije. Za razliku od ogromnog broja glasača svih opredeljenja, ja dosta dobro pamtim Vaš minuli rad a pogotovo tokom devedesetih. To što navodno imate falsifikovane diplome fakulteta iako me ne iznenadjuje, meni lično ne predstavlja toliki problem jer se čovek kroz rad stalno dodatno obučava i pod uslovom da je motivisan, vredan, inteligentan i da ima viziju, itekako može da napreduje. Na Vama je da nam pokažete da je tih (valjda) 23% glasača bilo u pravu. Jednostavno, ja kao i većina nas mnogo više volim Srbiju i brinem za njom nego što mi je bitno da Vama vidim ledja. Zbog toga Vam najiskrenije želim dobar rad za dobro Srbije. Stalno imajte na umu izreku da je put do pakla popločan dobrim namerama. Nemojte po automatizmu da mislite da je sve što je Vaš prethodnik radio/uradio bilo loše. Trudite se da nadjete u njegovim poslovima što više pozitivnog i nastavite konstruktivno radi kontinuiteta bilo kakvog razvoja i napretka. A ako zaključite da nemate podršku ili da Vam je funkcija preteška, časnije je da se tada povučete i date šansu drugoj osobi. Ma koliko čovek voli svoju državu može da joj naudi svojim radom kao i neradom.

mila

pre 11 godina

"Svijet je dogadjaje iz perioda 1992-95. godine okarakterisao i nazvao pravim imenom.

Znaju i odbornici da u Prijedoru nije bilo nikakvog gradjanskog rata, da se nismo borili nego smo odvodjeni kao ovce iz svojih kuca i stanova i robijali bez razloga. Po mene su dosli u 21:55 sati i rekli mi da trebam na informativni razgovor. Moj “razgovor” je trajao 114 dana. Puno drugih koji su odvedeni na slican nacin muceni su najzvjerskijim metodama i veliki broj to nije izdrzao. A svi smo bili civili.

Na cijelom podrucju Kozarca i citavom Brdu nije ostala citava ni jedna jedina bosnjacka ili hrvatska kuca. U gradu Prijedoru poruseno je sve sto bi podsjecalo na prisustvo Bosnjaka.

I onda, kad smo zeljeli najprirodnije, najpristojnije i najdostojanstvenije da sve te strahote ne prepustimo zaboravu, da odamo postu zrtvama necega sto nema drugog imena osim GENOCID i da ih pamtimo radi izgradnje buducih odnosa, pocelo nam se prijetiti i ucjenjivati."

Zoran,SD.

pre 11 godina

Kako je ovaj poceo,a znamo kakav je,za par godina pricace...
"Vojvodinu priznajemo u granicama u kojima je članica UN"...

Za vojvodjane mozda i nije tako lose...
I ovako je tamo izgubio.

nikola

pre 11 godina

Posledice ovakve politike stižu sledeće godine na napaltu. Ni Kosova ni Evropske unije, ni kredita, ni radnih mesta. Možda i bez struje.Samo mrak. Baš romantično.

krstivoje

pre 11 godina

Konacno posle 70-godina srbijanac na celu svoje srbije,ubrzo ce se uveriti sve neverne Tome koliko on voli svoju drzavu i svoj narod,sada uvazena G-dja Vesna Pesic nece vise biti usamljena u razbijanju zute zabokrecine u zastiti naroda,srbijanci konacno preuzimaju svoju srbiju iz ruku kominterne.Jednom je bivsi norveski ambasador Stoltenberg rekao da norvezani vole svoju norvesku fizicki i duhovno kao i srbijanci srbiju i da se nada da ce srbija ubrzo da se izvuce iz jarma kominterne,i evo konacno narod je uspeo da izabere svog zastitnika.

Dejan

pre 11 godina

Ocigledno je da Nikolic i dalje porice genocid u Srebrenici. Strasno. Svaki narod treba da se suoci prvo sa prosloscu pa tek onda nesto sdrugo da radimo. Medjunarodni sud je takodje presudio da je u Srebrenicci bilo genocida.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta bi cica Tomislave sa 100 milijardi evra investicija ako se ti docepas fotelje u kojoj sada dzupris?Ako stvarno stignu tolike investicije o Kosmetu ne brini,raspast ce se ta "drzava" u kojoj vladaju lopovi jer ce Narod krenuti tamo gde ima radnih mesta i lopovi ih nece moci zamajavati i zakociti sa svojom "politikom" od koje oni dobro zive kao i ti Tomislave a o Narodu "brinu" u vreme izbora prosipajuci mu demagogiju koja lepo zvuci,al se ne jede.Cica Tomislave,pazi, ti se svakim danom sve vise i vise upetljavas ko mis u kucine zbog svojih predizbornih ,vatrenih,obecanja koje sada umesto smesta da ispunis ti upredas ko ona kisa oko Kragujevca.Ukoliko ne ispunis obecanje,to je bilo gotovo revolucijonarno delanje,ti ces cica Tomo biti upamcen na dane kada su Srbi ,smuseni od vasih prevara,izabrali sebi za vodju matorog coveka ,kome je zinulo ....da sedi na tronu i glumata kralja da svaki dan svojim prisustvom na mestu gde mu mesto nije podseca i inspirise Srbe da se late batine i krenu u prave promene,zbog sebe,svoje dece i onih koji posle njih,u doba tvoje "vladavine", dolaze.

Zika

pre 11 godina

Ovaj covek trazi odgovore ali na takav nacin kako ih on trazi, pretece i sa cinizmom kojim on kao bivsi radikal istupa pred sagovornika, dobice odgovore koji ce biti jos nepovoljniji nego sto bi inace bili. Svi se odgovori vec odavno znaju ali nasi politicari ne smeju da ih saopste. Tako ce biti i s Tomom kad bude shvatio da je vrag odneo salu i da ce mu biti bolje da cuti.

Marko

pre 11 godina

Pročitah tekst više puta i nije mi jasno šta pojedincima tu smeta. Ovolika količina sujete koja ovih dana izlazi na videlo me je zaprepastila. Nisam glasao za Nikolića, ali mi iz dana u dan postaje sve draže što nisam glasao ni za Tadića.

Vladimir KS

pre 11 godina

Vama dragi sugradjani kojima smeta istina,vi koji nazivate predsednika stetocinom samo zato sto zeli da kaze istinu mogu reci samo sram da vas bude.Vama je ocigledno lepse ziveti u nekim iluzijama,e pa ja cu vam reci cinjenice kako zivi 80% ljudi,gde i ja spadam.Jedva sastavljamo kraj sa krajem tako da me bas zanima kad vi mislite da cemo u najboljem slucaju uci u evropu,za nekih mozda 15-tak godina,jel tako?
Pa mi nismo u tunguziji,nego u evropi,zato neka drzava malo vise poradi na ekonosmkom planu i poboljsa ovaj bedni zivot ako je to moguce,a evropa ce sama doci ....

baxi

pre 11 godina

A ja hoću odgovor ko je pokrao izbore 6. maja u Srbiji. Nikoliću izneo si sa svojom koalicijom ozbiljne optužbe, da vidimo koje pokrao izbore i to ne sme da se zataška, ako su ovi pokrali da odgovaruju, ako si ti obmanuo ovaj narod onda ti da odgovaraš, ako kod nas uopšte ima odgovornosti za bilo šta.

zeljko

pre 11 godina

Da li on misli da smo skroz ludi. Pa kako skupštinska rezolucija moze da bude jača od sudske presude, a da izgalasmo rezolucijom da je zemlja kockasta pa da vidim šta će da kaže Brisel.

my way

pre 11 godina

mnogo toga ovde nije istrgnuto iz konteksta, već iz pameti. ne vodi se visoka državna politika kako to zamišlja mali đokica: što na umu, to na drumu (guske u magli, jasni odgovori, tehnički/sudbinski pregovori, ja gledam srbiju-meni je srbija san) i sl...
zar je to retorika najvišeg državnika u zemlji? niko ne sme da mu se osvrće na političku prošlost!? pa upravo prošla i sadašnja dela govore o čoveku. u ovom slučaju je to nezanemarljivo.

zamena teza

pre 11 godina

To sto ces da upropastis ono sto si ti stvorio sam i nije strasno, jer nista nisi ni stvorio pa nemas sta ni da upropastis.Ali je strasno sto ces da upropastis a dobar deo i jesi za ovo kratko vreme ono sto su drugi stvorili.
Gori si od elementarne nepogode.

priboj

pre 11 godina

Ides ti Tomice po svoje misljenje,to ce da ti saopste,nisu oni deca,pa da se igras cile-mile...Bice ono,dao dinar da udjes u kolo,dao bi i deset samo da izadjes...Upetljao se k'o pile u kucinu...Tesko nama sa tobom!

VASA@

pre 11 godina

Nikolic kaže, da OČEKUJE SA PRVOM ulazak u EU... To je kao kad bih neko rekao, da sa pravom očekuje ulazak u nečiju Kuću, jer je ispunio uslove da bude uredno odeven, namirisan i slično. Pa neodređuje Sbija pravila ulaska u EU, već to određuje EU i valjda je to dosad trebalo biti jasno !!?

zenit

pre 11 godina

Dali Toma zaista misli da ce u Briselu dobiti jasan oidgovor ??
Pa i velike i jake Rusija i USA razgovaraju diplomatskim jezikom a ne jasxnim porukama/odgovorima.
dali Toma zaista misli da ce maloj i slabojk Srbiji koja je pre 13 godina cak i kapitulirala to reci??
Ali, jos vaznije pitanje je sta bi toma rekao kada bi mu u Brioselu rekli: Dobro eto nek vfam Kosovo ostane ali budite spremni da imate preko9 25% glasaca Albanaca.
Zna li Toma da, ako se nastavi trend izumiranja Srba od 30.000 svakih 10 godina a sto je potvrdio \Zavod za statistiku Srbije, za 2.000 godina ce u svetu biti manje od milion Srba.
A ako Kosovo ostane u sastavu Srbije, zbog nataliteta medju Albancima, za svega 150 godina, Srbi bi bili manjina u samoj Srbiji.
Dali nam Toma to zeli ??

TXC

pre 11 godina

Izgleda da nas još nije dovoljno posvađao sa svima u ove dve nedelje pa mora da potvrdi. Uspeo je za ove dve nedelje da unazadi praktično sve što je urađeno na unapređenju odnosa sa ostalim državama od 2000. godine. Sad ne zaostajemo samo 10-tak godina nego još 12+. Bravo.

maraton

pre 11 godina

Kao građanin Srbije i pripadnik srpskog naroda mogu samo da podržim jasne, koncizne, argumentovane i transparentne stavove predsednika Nikolića i njegovu odlučnost za dostizanje interesnih ciljeva Srbije i da mu zaželim uspeh u Briselu.

Ivan

pre 11 godina

Uslovi nikad nisu bili nejasni. Ovo me podseca na kolegu koga je mrzelo da procita uputstva, pa se onda ljuti sto mu nije jasno sta treba da uradi.
Jedno je sigurno, nema nista od napretka sa ovim tiposom. Moze on da prica sta hoce, ali ovakvo neznanje samo potvrdjuje koliko je on daleko od modernog evropskog politicara.

mora da povede i Jorgovanku,savetnicu

pre 11 godina

Ide nas Tomica da ih sve tamo preslisa i da se zamrznu od straha za sve ovo sto nam rade. To je smeo samo Enver Hodza svojevremeno,pa su se i Rusi preplasili

Slavko

pre 11 godina

E moj Tomo, lupetaš k'o Maksim po diviziji. Ne možeš se iskobeljati iz svojih gluposti. Vidi se da ništa nisi naučio na tom tvom fakultetu.

laki

pre 11 godina

"Jer, ja ću ovaj posao jako dugo da radim", uveren je Nikolić."

Odlicno,za to treba samo jednu malu sitnicu da uradis a to je borba protiv kriminala i korupcije,poreklo ispitavanje imovine vama politicarima i tajkunima i naravno oduzimanje protivzakonito stecenog i zatvorskim kaznama.To je rak Srbije,mozes li ti to da odradis,ili ne smes da diras u osinje gnezdo?Ako ti to bude prioritet kako si obecao i narod vidi rezultate tvojih obecanja onda mozes i da se nadas.Nemoj samo kao i ovi pre tebe da obecavas i punis svoju kesu,Tomo.I nemojte samo da pricate,pocnite da radite,vreme je,narod ti gladuje.

hhhh

pre 11 godina

Cista populisticka izjava za unutrasnju upotrebu !!
Dali predsednik Srbije zaista veruje da ce dobiti jasan i konkretan odgovor ??
Ni nuklearne Kina, Rusija i USA u 99% slucajeva ne daju/salju/traze jasne/konkretne odgovore, nego je sve uvek zakukuljeno/zamumuljno u diplomatskom jeziku.
Plasim se da Toma kao predsednik Srbije nije u ituaciji da mu neko odgovara na njegove populisticke zahteve, tj. ponovo ce dobiti odgovor koji se moze tumaciti na vise nacina.
A ne zaboravimo da ovi u Brfiselu veopma dobro znaju ustavna ovlastenja predsenika drzave u odnosu na ovlastenja vlade

Maxa

pre 11 godina

Predsednik Nikolilć je kao i pre neki dan izneo jasan stav o Srebrenici. On kao predsednik republike je dužan da vodi ne svoju već državnu politiku a naša državna politika se ogleda u tome da se osuđuje zločin u Srebrenici ali se to nigde zvanično ni nezvanično od strane Srbije neće kvalifikovati kao genocid.

Veki

pre 11 godina

On prica o "onima tamo iz Brisela" ko o skupu vilovnjaka iz Gospodara Prstenova! nesvestan da se skupina najprevejanijih politicara trulog carstva u raspadu vec priprema za njegova "iskrena" pitanja. Bice posle; ajoj daj mi bensendin celu noc sam sam sa sobom pricao.

Pele

pre 11 godina

@Vladimir KS
Ovakve bajke ne vredi ni komentarisati, ali evo komentara. Istina je za predškolce, u svetskoj politici svi znaju istinu, ali ipak rade prevashodno po svojim interesima. EU nije dobročinitelj već politička i ekonomska sila koja će na ovaj ili onaj način sprovesti svoje ciljeve u delo. mi smo isuviše mali da bismo presudno uticali na to, pa je najbolje da budemo oprezni i pokušamo da prođemo najbolje što možemo. Mi nemamo nikakav ucenjivački potencijal u odnosu u EU. Ako EU reši da dođe do svojih ciljeva kažnjavajući nas za nerazumevanje naših odnosa, živećete još gore nego sada. Ipak, EU je jedina koja koliko toliko uspeva da natera političke elite u novim članicama da se ozbiljno bore protiv korupcije i tu je najveći interes naših građana da Srbija ide ka približavanju EU. I na kraju, kada neko kaže Evropa, ne misli isključivo na geografski pojam nego na politički, ekonomski i tržišni savez država oličen u EU.

Bule

pre 11 godina

Kakav Predsednik takva i papagajska zastava iza njega.
Elementarno nepoštovanje srpske istorije.
Grb Srbije je dvoglavi orao, a ne ovaj otvarač za konzerve na zastavi iza dotičnog gospodina.

željko

pre 11 godina

Koji pacifista!Da li je to onaj Tomislav nikolić?Je,l ono beše neke krađe na izborima? Kome ono beše "majku" na replici? Da li je to prošlogodišnji četrdesetodnevni vaskrsli mučenik? Ne,ja ipak sanjam,ovo nije Srbija leta gospodnjeg 2012-te!

Milutin

pre 11 godina

Stavovi Tomislava Nikolica su sasvim razumni i odmereni. Njegovo je da trazi odgovore na pitanja vezana za uslove pristupanja Srbije EU, a da li ce ih i dobiti, ne zavisi samo od njega. Srbija je izuzetak, u smislu da je deo njene teritorije doveden u pitanje. Ni jednoj zemlji koja je do sada pristupila EU nisu postavljani uslovi koji bi zadirali u njen teritorijalni integritet. Bilo bi krajnje neodgovorno da se ponasamo kao da se u vezi Kosova bas nista ne desava, odnosno da to pitanje prepustimo daljoj neizvesnoti i ispunjavamo zahteve EU kao pokusni kunici. Ukljucivanje gradjana u resavanje pitanja Kosova bi bio logican potez u svakoj demokratskoj zemlji. Koja se to zemlja odrice delova svoje teritorije?
Sto se Srebrenice tice, ako je Skupstina Srbije rekla da tamo nije bilo genocida, zasto bi predsednik Srbije tvrdio da ga je bilo? Takodje je jasno da Srbija tema teritorijalne pretnzije ni prema jednoj drzavi, pa ni prema Hrvatskoj, mada celnici hrvatske vlasti cesto imaju obicaj da brane nesto sto niko ni ne napada. Mi smo suoceni s problemom ocuvanja dela sopstvene teritorije, tj. Kosova.

Aristotel

pre 11 godina

Ne ides u Brisel po packe, ali ne moras da ides ni u Moskvu po instrukcije (ili packe). Dovoljno ti je da skoknes do ruske ambasade. Bar je ekonomicnije, zar ne? More...

Miki BG

pre 11 godina

Prijatno iznenadjenje. Nadam se da će ostati dosledan izrečenom, da će pre svega uspeti da pokrene Srbiju, a to ćemoći samo ako ujedini sve glavne političke činioce na rešavanju osnovnih državnih, nacionalnih i socijalnih pitanja...

Martin

pre 11 godina

Iako sam glasao protiv Nikolića, počinje da mi se dopada... Kad bi izjave čitali sa malo manje ostrašćenosti, utisak koji ostavlja je daleko od crnog.

@ivana
Vrlo demokratski. No, po toj logici ni prethodni Predsednik nije bio Predsednik svih gradjana... Zapravo ni jedan, još od nameštanih izbora na kojima je Milošević pobedjivao...

Proslost

pre 11 godina

Proslost ne sme da se zaboravi. Iz nje trebamo uciti. Inace cemo zapasti u istu situaciju kao juce - ako to "juce" budemo iz dana u dan zaboravili.
Dragi predsednice, ima li logike u onome, sto pricas?

Sale

pre 11 godina

U Briselu nećeš čuti ništa, što već nisi čuo, ili ne znaš. Nema potrebe da glumataš neku naivnu francusku sobaricu, Brisel se nalazi u Belgiji, a francuski se govori samo u jednom delu Belgije.

SaleP

pre 11 godina

Ova internacionalna hajka, skuvana u DS-ovoj kuhinji i zdušno podržana od strane "nezavisnih" medija postala je do te mere degutantna da se to više ne može ni gledati ni slušati. Kampanja je gotova, pukli ste - ajd ćao!!!
Tomislavu Nikoliću se toliko meri svaka reč da je čovek primoran da se non stop nešto pravda, posipa pepelom i objašnjava šta je rekao, šta je mislio... Jel treba da im nacrta pa da postane jasno?!?!? Ona Kosorova je bez blama pozdravila nepravosnažno osuđenog hrvatskog generala Gotovinu sa zvanične državne manifestacije i svi se naprave gluvi i ludi...a ovde čovek osudi zločin ali to ne uradi onako kako neko zamišlja da bi trebalo i dobije odmah packe i tužakanje po SB UN!!! Licemerju nikad kraja....

mertur

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će od EU tražiti jasne odgovore šta se zahteva od Srbije.
Tomo ne moras u Briselu da postavljas pitanja cije odgovore vec znas, bice zanimljivo da te cujemo sta ces nam ti reci po povratku iz Brisela i kako dalje.

Бојан Савић

pre 11 godina

(ivana, 8. jun 2012 13:12)
Можда си у праву, али такав какв јесте је легитимнији и од Тадића и од Јовановића и осталих. Ако тако посматраш онда ниједна партија у Србији нема легитимет да формира владу.Николић јесте зло, али мораће много да се труди да буде веће зло од Тадића!

NemanjaT

pre 11 godina

Napokon ovo je pravo pitanje, sta ustvari EU zeli od nas,ako ne zele da nas prime onda bi Srbija trebalo da se okrene sebi, ekonomija nam je u rasulu vec 12 godina, pre toga su nas bombardovali i drzali nam sankcije!

trgovac .DE

pre 11 godina

Tuzno je citati "neke Komentare"o nasem presedniku a stvarno presedniku koga nevoli vise od polovine gradjana,Pa on nije svestan da ce mu za povratak u Srbiju trebati busola ili Navigacija,Tomo Tomo...

Miodrag

pre 11 godina

Nemogu da verujem sta sve ljudi pisu i komentarisu. Nijedan pozitivan komentar na racun predsednika. Pa za koga se on bori i temelji svoju politiku. Covek je reko ako ne promeni situaciju u Srbiji na bolje izgubice sledece izbore i otici sa mesta predsednika. Vama nije kriv Nikolic i Tadic nego vi sami koji citate ovde komentare umesto da radite. A Nikolicu dozvolite da pokaze sta ume pa onda kritikujte. A sta ako ostvari ono sto je obecao,svi cete da mu ljubite kolena,kao sto hrabrite Novaka kad pobedjuje a pljujete kada gubi. Najgori su oni koji komentarisu a nepoznaju tematiku,bilo da je politika ili sport ili nesto drugo

klenga

pre 11 godina

nije da on ne zna šta govori...ima on znanja...samo što je prost ...i ja se stidim i crvenim kao da sam kriv...za njega i zbog njega...

kaiser

pre 11 godina

Ne ideš po packe? Nego, po šta misliš da ideš?

Da te nije Van Rompej zvao da probaš njegovu domaću dunju, a Vestervele na švarcvaldsku jagnjetinu ispod sača?

Cenim da nećeš ni znati šta te je snašlo...

Vladimirr

pre 11 godina

Ja licno mislim da bi trebalo novom predsedniku Srbije dati sansu (iako za njega nisam glasao, niti cu). (skoro) Svako moze da se popravi. Ako ne napravi neku nenadoknadivu stetu, ili neku suludost kao SM, mozemo o njegovom delovanju da sudimo na sledecim izborima. Ipak bi trebalo da u okviru Srbije postignemo neki konsenzus vecine drustva sta je to smo mi zapravo hocemo, a sta je to sto nikako necemo (da priznamo Kosovo? Ili nesto drugo?) A kako cemo to da ucinimo bez dijaloga sa nekim sa kime smo do nedavno bili u sukobu? Mislim, samo razlicita misljenja, nekad ostro suprotstavljena, dovode do toga da se neka ideja ili smer u drustvu iskristalise. Opet, ako to ne bude moguce, bar znamo sta smo radili do 5.oktobra 2000, pa ako bude trebalo, opet cemo.

realno

pre 11 godina

Na osnovu tvoje proslosti mi znamo sta nas ceka u buducnosti. Tvoj problem Tomo sto ne mozes da kazes da to nisi bio ti, ili mozda mozes, vidim da ih ima koji bi i to poverovali...

Izgubio si u Vojvodini i na Sandžaku

pre 11 godina

Nećeš od diplomata dobiti jasan odgovor.
Ako budeš udarao glavom o zid i svadjao se sa svakim, na kraju će i taj surčinski aerodrom biti za tebe inostranstvo....

Pera

pre 11 godina

Ovo sto kaze je ok, osim Srebrenice i Vukovara bolje da se ne izjasnjava naravno. Bolje nego Tadic. Ako sam dobro razumela bice referendum o Kosovu.

kosta

pre 11 godina

Ja nezelim da se odreknem svoje teritorije zarad eu koja ce i onako da se raspadne.Pitajte bugare,rumune kako je u eu da viditi sta ce da kazu(sve najgore)

Beogradjanin

pre 11 godina

Za sada (i do sada) kao predsednik, mudro zbori. Za sada plus. Videcemo dalje kako ce se pokazati. Kod mene je na testu. (EU me ne zanima).

Milan Popovic

pre 11 godina

Da li neko zna gde je i kada bivsi predsednik Tadic izjavio da je u Srebrenici pocinjen genocid? Ako nije, zasto bi sada to morao da ucini predsednik Nikolic?

stefan

pre 11 godina

Citajuci sve ove komentare, jasno je zasto smo tu gde smo.Neka postovani komentatori procitaju Arcibalda Rajsa(ako uopste znaju ko je to!)MOZDA CE SE BAR MALO POSTIDETI SVOJIH KOMENTARA!
POZDRAV STEFAN

mario

pre 11 godina

(kokica, 8. jun 2012 18:38) Zna se ko je terorizirao region deset godina i ko ga je unazadio za 50 godina..pobjednici pišu povijest,a ne gubitnici i negativci...
A to što Nikolić kaže da on neide po packe to čemo još vidjeti,pa nije baš Srbija ta koja postavlja uslove,zna se ko diktira što se treba napraviti,a to je EU,a tamo drma Njemačka..
I zbilja je nevjerojatno kako taj čovjek mijenja stavove i mišljenja to sve govori o njemu..

tapsy

pre 11 godina

pa vidimo kako je Tadic pregovarao,pukli smo kao drzava po svim savovima... ne kazem da je ovaj bolji,u svakom slucaju SPASA NAM NEMA,NAZALOST!

vera

pre 11 godina

E da mi je neko rekao da ce preSednik (namerno malim slovom) da kaze to o Srebrenici,ja bih mu rekla da je jeo bunike...e,moji vi,pa da je Tadic to rekao pojeli bi ga sa sve crnim cuperkom....Tomo, dobro si poceo:hajde sad malo o kosovskim tablicama,priznanju....U stvari, mene za sve to boli uvo,mene je samo sramota sto je ova kreatura na celu moje drzave!

kum i kumica

pre 11 godina

"a tiču se reforme pravosuđa, korupcije i kriminala" recenica sjajno zvuci kad se izvuce iz konteksta. reforma korupcije i kriminala je razvojna sansa za Srbiju, doslo bi do prizeljkivanog rasta potrosnje koju neki ekonomisti apostrofiraju kao jedinu sansu za oporavak nase ekonomije.
ironican sam, naravno!

eee

pre 11 godina

Nećeš od diplomata dobiti jasan odgovor.
Ako budeš udarao glavom o zid i svadjao se sa svakim, na kraju će i taj surčinski aerodrom biti za tebe inostranstvo....
(Izgubio si u Vojvodini i na Sandžaku, 8. jun 2012 19:15)
- Daj ne pali se! Ti ces nekom' da odredjujes granice! Jel prizeljkujes to novu BiH!? Pamet u glavu! Pa menjaj na izborima ako nisi zadovoljan (mada sudeci po novoj (staroj) Vladi, koja ce biti formirana na Severu Srbije su ljudi zadovoljni zivotom!
- Ne pozivaj na separatizam!

Geom

pre 11 godina

Najčudnije mi je to što Nikolićev put u Brisel nema ama baš nikakve veze sa džakovima listića i izbornom krađom. Prosto neverovatno!

trazi savetnike, a ne poslusnike, sto pre....

pre 11 godina

Trazi savetnike, mani se poslusnika.
Dobice tamo i packe i usi ce da mu zavrcu ako ovako nastavi. Jadan covek ne zna u sta se uvalio. Ti kod kojih ide gospodare nasim zivotima vise nego sto bilo ko misli i tamo se ne ide tako kako ste krenuli Predsednice.

kokica

pre 11 godina

Kada se Srpski narod bude smatrao jednako stradalim u proslim ratovima I dogadjajima tada ce doci vreme da se nastavi sa normalnim razgovorima.Dokle god se Srpske zrtve a posebno zrtve drugog svetskog rata u Hrvatskoj budu smatrale neistinite I dok budu velicali NDH nemamo o cemu da razgovaramo !

Zlopamtilo

pre 11 godina

Pa nije na jednom čoveku makar on bio i predsednik da prihvata na sebe da nametne svima nama kao predsednik jedan takav teret kao što je "genocid počinjen u ime svih nas" .Dobar deo naroda ne želi da prihvati na sebe tu vrstu "komandne odgovornosti" .Sve ste pobrkali. Na žalost to što je učinjeno ne može se izmeniti . U svom tom metežu tih ratnih godina u koji su bili uključeni i ovi koji danas sude i presuđuju ,tragičan ishod je mogao biti drugačiji utoliko da bi broj žrtava bio drugačije raspoređen po stranama u sukobu.

Nesa

pre 11 godina

Sudeći po komentarima aktivisti izbornog štaba DS još uvek su aktivni ali i neobavešteni da su izbori završeni. Džaba se iz petnih žila trudie da oblate čoveka, on je predsednik koga su i pored ogromne izborne krađe izabrali građani a da DS nije krao (naviklo se) počistio bi Tadića sa 20% razlike. DS je završena priča po sistemu "vidimo se u nekom drugom filmu".

The Srky

pre 11 godina

A sto ide u Brisel ?.Na neki tajni sastanak sa Seseljem ? Pa sto im ne zapreti da ce i Vucica da povede i da vidite kako ce EU da omekne. Kad si mogo diplomu izmisli sad i neku tesku bolest tebi je to ionako sve od ruke..

Nimrod

pre 11 godina

U cemu se ogleda nezrela politika Srbije - kao malo dete kome se kaze "ako hoces da se igras sa drugom decom, moras da uradis sledece (a evo ti i napismeno)" a ono onda pompezno izjavljuje "ne, ja hocu da mi ti kazes jasno sta se trazi od mene"....Pa ti onda ponovis, a ono kaze "ne, ja hocu da mi kazes sta se to trazi od mene". Pa ti onda ponovis treci put, a ono ponovo pita, onda ti odustanes.

Sancho Panza

pre 11 godina

Ja mislim da je Predsednik u pravu. Kad covek nesto ne razume, ljudski je pitati na objasnjenja, i to sve dok on ne kapira o cemu se radi.
EU sigurno ima dobre prevodioce, pa i tumace.
Ako EU pitanja budu maglovite, moze ih poneti pismeno (transcript) pa ih dati u SNS-vu centralu ra prevod i tumacenje.
Vazno je dobiti jasna pitanja, pa onda jos vaznije dati prave odgovore.
Nadam se da oni iz Brisela ne domisle da njemu kazu nesto poput: "Ako trebas tumacenja, onda pitaj g. Tadica"!

Mario Bros

pre 11 godina

Bio bih neiskren kada bih rekao da je dosadašnja politika Srbije prema Kosovu bila jasna i iskrena. Radilo se, po meni, o minijaturnim koracima i dogovorima sa zapadom, koji su vodili kao parčići mozaika ka potpunom priznaju države Kosovo. Pritisak je postojao i neverujem da mi imamo bilo koga ko bi bio "izdajnik". Već jednostavno stiskaju nas ekonomski.

Pri tome ne mislim da će bilo ko odavde dobiti iskren odgovor od Brisela koji glasi "Da, morate priznati Kosovo ako želite dalje ka EU". Očekujem sve one uvijene izraze poput regionalne saradnje, stabilizacije prilika, okrenutost budućnosti i slično. A nakon toga kao i do sada mic po mic pojedinačni problemi se rešavaju u korist Kosova.

Rešenja nema jer ne formiramo mi pravila igre. Možemo ili da igramo ili da ne igramo, mada se zna šta je skuplje, na žalost. Nama je preostalo samo da izaberemo stil ponašanja u ovoj epizodi sa tužnim krajem.

Lala NS

pre 11 godina

Ne bi mi trebali bas da se toliko nadmecemo da volimo EU vise od samih clanica pa bogami i autora te ideje, citam samo i svi se nadmecu ko je vise za EU, samo se prica o EU..
A sta Vi mislite, udjete u EU i odmah posla? Plata? Godisnjih odmora na Karibima? Sigurnost? Nema korupcije? Kriminala? Ma sve ko rukom odneseno?
Ostavite vi tu EU malo po strani, neka taj proces ide svojim tokom...

Menjajte Vi taj mentalitet i to sto pre... Mi uopste nismo u situaciji da nam glavna tema bude EU. Ovde je sve toliko trulo da se na daleko oseca...

Prvo treba ocistiti zemlju od parazita,lopova,zle krvi i poremecenih sistema vrednosti, pa onda redom... EU treba da nam bude primer nekih koliko toliko uskladjenih vrednosti i pravila koje treba da dostignemo, a clanstvo je na samom kraju krajeva. Kada ova drzava krene da se razvija zdravo, kako vreme bude prolazilo, nikome TO clanstvo nece biti sveti gral, jer cemo imati svoje davno izgubljeno samopostovanje i bicemo -ljudi-.

novinarka

pre 11 godina

Kako smo mali I jadni,kako nas je Tadic opustosio kao uragan,kako nas tretiraju kao najgori narod …ali ja sam I dalje ponosna sto sam deo ovog naroda koji nije kriv bas za sve.Zlocine koji su pocinili pojedinci treba pripisati pojedincima a ne kaznjavati ceo jedan narod.Zahvaljujuci Tadicu I njegovoj politici izvinjavanja za sve I svasta svaka susa moze da trazi da mu se izvinimo….a stvarno nismo krivi bas za sve !!

ZaphodBeeblebrox

pre 11 godina

Ne bi mi trebali bas da se toliko nadmecemo da volimo EU vise od samih clanica pa bogami i autora te ideje, citam samo i svi se nadmecu ko je vise za EU, samo se prica o EU..
A sta Vi mislite, udjete u EU i odmah posla? Plata? Godisnjih odmora na Karibima? Sigurnost? Nema korupcije? Kriminala? Ma sve ko rukom odneseno?
(Lala NS, 8. jun 2012 17:52)

Ti si savršeno u pravu što se tiče komentara, ali ono zbog čega se naši političari samo deklarativno zalažu za EU, a suštinski beže od nje kao đavo od krsta je što će, ulaskom Srbije u EU, M O R A T I da se poštuje zakon (što ovde nije slučaj), da ne pominjem otvaranje tržišta i ukidanje monopola pojednih tajkuna. Meni lično je samo to dovoljno i samo to donosi mnogo ovom napaćenom narodu, ali ne i monopolistima, te se, zbog toga, u pojedinim plaćenim medijima, šire kojekakve gluposti i zastrašivanja od EU. Kao i ofucanim, glupim pričama o raspadu EU, jer to, zaboga, nalaže ekonomija... Pa, zar iko sa malo mozga, ko zna koliko dobrobiti donosi zajedničko tržište, porezi i nepostojanje granica može da poveruje u to?? Ovo što se dešava u EU je jedna uobičajena ekonomska kriza kakvih je uvek bilo u svetu, ali za Srblje koji se kriju u skloništima od pomračenja sunca i to je znak katastofe.

A Toma će tek videti šta ga je snašlo...

Viktor

pre 11 godina

@mila, 8. jun 2012 13:49
Zalosno je to sto vam se dogodilo, ali nije samo vama i nije samo Bosnjacima i Hrvatima, vec i Srbima i ima ih isto na hiljade koji mogu da napisu istu ili slicnu pricu. Razlika je samo sto vi vidite samo svoje, mi vidimo vase ali trazimo priznanje i naseg stradanja, a vi to ne zelite. Pocevsi od II sv. rata pa do 90-ih i ocigledno to ce tako ostati. Svako ce imati svoju pricu, a svetski mocnici ce podrzati onu koja njima vise odgovoara iz njihovih strateskih razloga.

avra

pre 11 godina

sta ste to napravili tokom vase karijere pa sad zelite da sacuvate, tj "da ne upropastite"?a ne zelite da vam se uracunava u vase "stvaralastvo" ono sto ste radili pr 20-setak godina do juce.pre ce biti da bi bio cist dobitak ako uspete da ista popravite od svega onog sto ste upropastavali.a u briselu cete cuti to sto vec odavno zanate i sami, samo ce biti zanimljivo cuti vas kako cete to vi tacno reci narodu.

eee

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.
(ivana, 8. jun 2012 13:12)
- Pa "tvoj" Predsednik nije osvojio ni tih 23%! A zapitaj se zasto!? Zato sto je u Srbiji sve medi i mleko! Mozda onima u drzavnom sektoru...
Izbori su bili demokratski, pobedio je program T. Nikolica, i tu nema vise sta da se prica! A da, DS nije ni izneo svoj program u kampanji, nego su se bavili drugima... Mozda bi i dobili/o...

crni gruja

pre 11 godina

Za svaki dogovor ili ugovor postoje uslovi koje svaka strana potpisnica iznosi i na koje druga strana pristaje ili ne pristaje. Npr. kada uzimate kredit, sklapate posao, zapošljavate se itd. Tako treba i u ovom slučaju. Ako su uslovi prihvatljivi pristajemo na njih, ako nisu gledamo da ih učinimo koliko-toliko prihvatljivim, ako ni to ne uspe ne pristajemo na uslove.

demos

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.
(ivana, 8. jun 2012 13:12)

A da je Boris Tadic pobedio na tim izborima recimo za jedan glas! On bi tada bio predsednik sa 23%, da li bi ga prizanla ili bi isto misljenje imala, da predsednik ne moze biti onaj koji dobije prakticno 1/4 podrske gradjana!!!

eh

pre 11 godina

nisam ni ja bas nesto odusevljen sto mi je predsednik tomislav nikolic ali je on ipak moj predsednik... sto se tice odlaska u brisel , ne mora nama da objasnjava zasto tamo ide , to on najbolje zna sta se radi tamo , mozda je zaboravio sta je uradio i kakvu je partiju razbio. nece mozda da mi kaze da je to bio njegov ideal? nista me ne zabrinjava sta on izjavljuje jel sam ubedjen da nije zbog svojih ideala istupio iz SRS , ipak on saradjuje sa briselom ma kakve on nama price servirao.

Чича мрсоје

pre 11 godina

Гласао сам за ДС на свим нивоима.На други круг нисам изашао.Искрено,свиђа ми се ово,ДС у влади,СНС-ов председник!Највише бих волео да и владу састави ДС са СНС-ом!!!!Поздрав

Rade

pre 11 godina

Nisam glasao za Nikolica na izborima, ali imajuci u vidu sta je radio od kad je izabran, zao mi je sto to nisam ucinio. Voleo bih da takav utisak imam i na kraju njegovog mandata. Sad mi nije zao ni da propadnemo, bar propadamo sa srbinom na celu Srbije.

gordy planc

pre 11 godina

bila sam a i sad sam jos uvek skepticna prema nikolicu (ni za tadica ne bih nikad glasala) jer je izdao seselja a izdaja je izdaja, medjutim ako misli i ako ce raditi ono sto kaze onda ga podrzavam. neka gospodja evropa=ono sto je jos ostalo od nje, kaze jednom jasno i glasno sta jos hoce od nas pa neka nikolic to stavi na referendum pa onda srbi neka glasaju pa kako vam bude...ali ja idem sto dalje od ove evrope i ovog prljavog konzumistickog sistema, idem da zivim u honduras bez sata na ruci i kalendara na zidu......HOCU DA ZIVIM A NE SAMO DA PREZIVLJAVAM!!!!
U SVAKOM SLUCAJU PODRZAVAM NIKOLICA U BRISELU IAKO ZNAM DA NA ZAPADU NE FUNKCIONISE DA SE OTVORENO KAZE ONO STO SE MISLI MEDJUTIM VREME JE DA I ZAPAD NAUCI DA NISMO SVI ISTI I DA NE MORAMO (NE CEMO) DA DUVAMO U ISTU....

Jovan

pre 11 godina

Saznacemo na zalost jos mnogo stosta, sta je to bivsa vlada vec dala Evropskoj uniji I sta im je jos obecala …a onda nek nam je bog u pomoci

kriticar

pre 11 godina

Kada se Srpski narod bude smatrao jednako stradalim u proslim ratovima I dogadjajima tada ce doci vreme da se nastavi sa normalnim razgovorima.Dokle god se Srpske zrtve a posebno zrtve drugog svetskog rata u Hrvatskoj budu smatrale neistinite I dok budu velicali NDH nemamo o cemu da razgovaramo !

Jovan

pre 11 godina

Saznacemo na zalost jos mnogo stosta, sta je to bivsa vlada vec dala Evropskoj uniji I sta im je jos obecala …a onda nek nam je bog u pomoci

tOma

pre 11 godina

Ae bre foteljaši komentatori samo pljujete. Kad sve lepo znate, pretočite to znanje u dela, pa da počnemo da živimo bolje. Ili prestanite da pljujete druge.

Radmila

pre 11 godina

e, pocinje EP :) a za onu sto misli da ce biti referenduma, ne nadaj se previse, nismo mi toliko demokratsko drustvo, da bi o sudbonosnim pitanjima odlucivao narod, za najmanje dve godine severni deo kosova ce biti u sastavu srbije a republika srpska nezavisna drzava, to je plan brisela, a moja najveca zelja je da srbija postane parlamentarna monarhija i iskreno se nadam da ce i to jednog dana biti. molim vas objavite mi komentar, hvala

Goran

pre 11 godina

Hvala predsednice, tako se bori za svoj narod!!!Dosta je bilo savijanja kicme, neka znaju da ti nisi kao neki da mogu da ucenjuju srpski narod!!!To vreme je proslo!!!

ivana

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.

CG

pre 11 godina

Jasno,glasno,bez uvijanja i popustanja neprijateljima! Takvog predsjednika zelimo!
A ne mlakonje poput Tadica koji popusta,popusta,popusta po svim pitanjim nacionalnig interesa a onda se cudi sto non stop stizu nove ucjene!
Nastavite tako,predsjednice Nikolicu!

e moj tomo

pre 11 godina

Ti ces traziti "jasan" odgovor ali pitanje je da li ces ga razumeti jer ne govoris jezik diplomatije. Nemas pojma u sta si se uvalio; nadji bre neki dobar izgovor, daj ostavku sto pre i ne sramoti vise ni sebe ni Srbiju.

subotičanin

pre 11 godina

G.Nikolić nije dorastao zadatku da bude Predsednik Srbije. Veli, ide da mu jasno kažu... Tako nešto ne postoji u diplomatiji odavno. Toma je za Komesara neke Ruske Gubernije, gde se diktator Putin bespogovorno sluša !

vlada

pre 11 godina

Pa oduvek su bili jasni i javno dostupni, svakome ko se interesovao (usput, ne mogu da verujem da se ovaj bavi politikom a nije se informisao o osnovnimstvarima). Problem je uvek nastajao sa nasim tumacima i 'prevodiocima' (citaj politicari). I iskreno, uslovi brisela su nam uvek manje stetitli od uslova kojima su nas 'darivali' nasi srpski nacionalisti.

Brisel

pre 11 godina

- ukidanje paralelnih institucija na severu Kosova
- nenegiranje genocida u Srebrenici
- borba protiv korupcije
- odgovorna finansijska politika
- rad na vladavini prava

krstivoje

pre 11 godina

Konacno posle 70-godina srbijanac na celu svoje srbije,ubrzo ce se uveriti sve neverne Tome koliko on voli svoju drzavu i svoj narod,sada uvazena G-dja Vesna Pesic nece vise biti usamljena u razbijanju zute zabokrecine u zastiti naroda,srbijanci konacno preuzimaju svoju srbiju iz ruku kominterne.Jednom je bivsi norveski ambasador Stoltenberg rekao da norvezani vole svoju norvesku fizicki i duhovno kao i srbijanci srbiju i da se nada da ce srbija ubrzo da se izvuce iz jarma kominterne,i evo konacno narod je uspeo da izabere svog zastitnika.

diplomata ipo

pre 11 godina

Novi predsednik ne zna se da li je bolji diplomata ili vizionar.
Idi covece u Bajcetinu, peci rakiju i uzivaj u unucicima, spasi i sebe i nas.

Milutin

pre 11 godina

Stavovi Tomislava Nikolica su sasvim razumni i odmereni. Njegovo je da trazi odgovore na pitanja vezana za uslove pristupanja Srbije EU, a da li ce ih i dobiti, ne zavisi samo od njega. Srbija je izuzetak, u smislu da je deo njene teritorije doveden u pitanje. Ni jednoj zemlji koja je do sada pristupila EU nisu postavljani uslovi koji bi zadirali u njen teritorijalni integritet. Bilo bi krajnje neodgovorno da se ponasamo kao da se u vezi Kosova bas nista ne desava, odnosno da to pitanje prepustimo daljoj neizvesnoti i ispunjavamo zahteve EU kao pokusni kunici. Ukljucivanje gradjana u resavanje pitanja Kosova bi bio logican potez u svakoj demokratskoj zemlji. Koja se to zemlja odrice delova svoje teritorije?
Sto se Srebrenice tice, ako je Skupstina Srbije rekla da tamo nije bilo genocida, zasto bi predsednik Srbije tvrdio da ga je bilo? Takodje je jasno da Srbija tema teritorijalne pretnzije ni prema jednoj drzavi, pa ni prema Hrvatskoj, mada celnici hrvatske vlasti cesto imaju obicaj da brane nesto sto niko ni ne napada. Mi smo suoceni s problemom ocuvanja dela sopstvene teritorije, tj. Kosova.

Alberto

pre 11 godina

Iskreno, sto znaci naivno.
Nego, dogovori ti sa Rusima da instaliraju neke rakete recimo na Fruskoj Gori da nas vise ne zaje*** evropljani.
Hocu reci, kakvi lideri u Briselu, takvi i u Srbiji.
Pardon, Toma je demokratski izabran.

Balkanijum

pre 11 godina

Covek je ne popravljiv. Takav demagog, takve nagle promene prica, izmisljanja, lazi... MI smo dobili status kandidata. Nista uradio za status nisi, a sad sebi prisvajas to. Ovakvi prolaze kod glupog naroda... A mi to jesmo!!!

mila

pre 11 godina

"Svijet je dogadjaje iz perioda 1992-95. godine okarakterisao i nazvao pravim imenom.

Znaju i odbornici da u Prijedoru nije bilo nikakvog gradjanskog rata, da se nismo borili nego smo odvodjeni kao ovce iz svojih kuca i stanova i robijali bez razloga. Po mene su dosli u 21:55 sati i rekli mi da trebam na informativni razgovor. Moj “razgovor” je trajao 114 dana. Puno drugih koji su odvedeni na slican nacin muceni su najzvjerskijim metodama i veliki broj to nije izdrzao. A svi smo bili civili.

Na cijelom podrucju Kozarca i citavom Brdu nije ostala citava ni jedna jedina bosnjacka ili hrvatska kuca. U gradu Prijedoru poruseno je sve sto bi podsjecalo na prisustvo Bosnjaka.

I onda, kad smo zeljeli najprirodnije, najpristojnije i najdostojanstvenije da sve te strahote ne prepustimo zaboravu, da odamo postu zrtvama necega sto nema drugog imena osim GENOCID i da ih pamtimo radi izgradnje buducih odnosa, pocelo nam se prijetiti i ucjenjivati."

SaleP

pre 11 godina

Ova internacionalna hajka, skuvana u DS-ovoj kuhinji i zdušno podržana od strane "nezavisnih" medija postala je do te mere degutantna da se to više ne može ni gledati ni slušati. Kampanja je gotova, pukli ste - ajd ćao!!!
Tomislavu Nikoliću se toliko meri svaka reč da je čovek primoran da se non stop nešto pravda, posipa pepelom i objašnjava šta je rekao, šta je mislio... Jel treba da im nacrta pa da postane jasno?!?!? Ona Kosorova je bez blama pozdravila nepravosnažno osuđenog hrvatskog generala Gotovinu sa zvanične državne manifestacije i svi se naprave gluvi i ludi...a ovde čovek osudi zločin ali to ne uradi onako kako neko zamišlja da bi trebalo i dobije odmah packe i tužakanje po SB UN!!! Licemerju nikad kraja....

Dejan

pre 11 godina

Ocigledno je da Nikolic i dalje porice genocid u Srebrenici. Strasno. Svaki narod treba da se suoci prvo sa prosloscu pa tek onda nesto sdrugo da radimo. Medjunarodni sud je takodje presudio da je u Srebrenicci bilo genocida.

Lorin

pre 11 godina

Nikolic Master Tomislav je za samo dve nedelje se toliko izlupao i osramotio zemlju da sada je svima jasno da on nema kapacitet da vodi Srbiju .On nas samo sramoti svojim neznanjem i nekulturom .

Balkan

pre 11 godina

Trazice odgovore u Briselu. Prvo on kaze prevodiocima, pa oni prevedu onako kako su razumeli, onda razumeju odgovor na svoj nacin, I onda ga prevedu nekako Nikolicu, onda odgovor koji se vec udaljio od orginala Nikolic razumeva na svoj nacin. Sta ce na kraju stici do naroda??? 23% istine! Tako je kad je predsednik polu pismen covek.

Vladimir KS

pre 11 godina

Vama dragi sugradjani kojima smeta istina,vi koji nazivate predsednika stetocinom samo zato sto zeli da kaze istinu mogu reci samo sram da vas bude.Vama je ocigledno lepse ziveti u nekim iluzijama,e pa ja cu vam reci cinjenice kako zivi 80% ljudi,gde i ja spadam.Jedva sastavljamo kraj sa krajem tako da me bas zanima kad vi mislite da cemo u najboljem slucaju uci u evropu,za nekih mozda 15-tak godina,jel tako?
Pa mi nismo u tunguziji,nego u evropi,zato neka drzava malo vise poradi na ekonosmkom planu i poboljsa ovaj bedni zivot ako je to moguce,a evropa ce sama doci ....

antifa

pre 11 godina

cenu ovih Nikolićevih "jakih" reči će plaćati i naši unuci, kao što još uvek plaćamo cenu onog što je radio u protekle dve decenije.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta bi cica Tomislave sa 100 milijardi evra investicija ako se ti docepas fotelje u kojoj sada dzupris?Ako stvarno stignu tolike investicije o Kosmetu ne brini,raspast ce se ta "drzava" u kojoj vladaju lopovi jer ce Narod krenuti tamo gde ima radnih mesta i lopovi ih nece moci zamajavati i zakociti sa svojom "politikom" od koje oni dobro zive kao i ti Tomislave a o Narodu "brinu" u vreme izbora prosipajuci mu demagogiju koja lepo zvuci,al se ne jede.Cica Tomislave,pazi, ti se svakim danom sve vise i vise upetljavas ko mis u kucine zbog svojih predizbornih ,vatrenih,obecanja koje sada umesto smesta da ispunis ti upredas ko ona kisa oko Kragujevca.Ukoliko ne ispunis obecanje,to je bilo gotovo revolucijonarno delanje,ti ces cica Tomo biti upamcen na dane kada su Srbi ,smuseni od vasih prevara,izabrali sebi za vodju matorog coveka ,kome je zinulo ....da sedi na tronu i glumata kralja da svaki dan svojim prisustvom na mestu gde mu mesto nije podseca i inspirise Srbe da se late batine i krenu u prave promene,zbog sebe,svoje dece i onih koji posle njih,u doba tvoje "vladavine", dolaze.

NemanjaT

pre 11 godina

Napokon ovo je pravo pitanje, sta ustvari EU zeli od nas,ako ne zele da nas prime onda bi Srbija trebalo da se okrene sebi, ekonomija nam je u rasulu vec 12 godina, pre toga su nas bombardovali i drzali nam sankcije!

maraton

pre 11 godina

Kao građanin Srbije i pripadnik srpskog naroda mogu samo da podržim jasne, koncizne, argumentovane i transparentne stavove predsednika Nikolića i njegovu odlučnost za dostizanje interesnih ciljeva Srbije i da mu zaželim uspeh u Briselu.

Marko

pre 11 godina

Pročitah tekst više puta i nije mi jasno šta pojedincima tu smeta. Ovolika količina sujete koja ovih dana izlazi na videlo me je zaprepastila. Nisam glasao za Nikolića, ali mi iz dana u dan postaje sve draže što nisam glasao ni za Tadića.

bezimena

pre 11 godina

"U Briselu očekujem da saznam konačno ono što nikada niko u Srbiji nije čuo: da li EU insistira na tome da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije...".

Još jedan NEOBAVEŠTENI (radikal u duši, malo kopira Tadića, malo VdrK, malo bi da glumi Karadjordja, malo kneza Miloša)....SVI u Srbiji su čuli mali milion puta da NIKO U SVETU NE TRAŽI od Srbije da prizna nezavisno Kosovo, ali SVI, ispravno, pošteno i legitimno, traže da Srbija prestane sa finansiranjem kriminalnih struktura na severu Kosova i da uspostavi dobrosusedske odnose (koje je T. master Nikolić teško zaljuljao dok si rek'o keks) sa svim komšijama!

p.s. čisto sumnjam da će bog da oprosti ovima što su birali T.master Nikolića, ali neće ni ovima što su lenstvovali kod kuće

Švabo

pre 11 godina

reci ti njima Tomo,pa nisi ti mačji kašalj,......al ćeš zato kad se vratiš biti makovo zrno!Možeš se ti bahatit pred svojima,al to ne pali u europi...

novinarka

pre 11 godina

Kako smo mali I jadni,kako nas je Tadic opustosio kao uragan,kako nas tretiraju kao najgori narod …ali ja sam I dalje ponosna sto sam deo ovog naroda koji nije kriv bas za sve.Zlocine koji su pocinili pojedinci treba pripisati pojedincima a ne kaznjavati ceo jedan narod.Zahvaljujuci Tadicu I njegovoj politici izvinjavanja za sve I svasta svaka susa moze da trazi da mu se izvinimo….a stvarno nismo krivi bas za sve !!

zamena teza

pre 11 godina

To sto ces da upropastis ono sto si ti stvorio sam i nije strasno, jer nista nisi ni stvorio pa nemas sta ni da upropastis.Ali je strasno sto ces da upropastis a dobar deo i jesi za ovo kratko vreme ono sto su drugi stvorili.
Gori si od elementarne nepogode.

zenit

pre 11 godina

Dali Toma zaista misli da ce u Briselu dobiti jasan oidgovor ??
Pa i velike i jake Rusija i USA razgovaraju diplomatskim jezikom a ne jasxnim porukama/odgovorima.
dali Toma zaista misli da ce maloj i slabojk Srbiji koja je pre 13 godina cak i kapitulirala to reci??
Ali, jos vaznije pitanje je sta bi toma rekao kada bi mu u Brioselu rekli: Dobro eto nek vfam Kosovo ostane ali budite spremni da imate preko9 25% glasaca Albanaca.
Zna li Toma da, ako se nastavi trend izumiranja Srba od 30.000 svakih 10 godina a sto je potvrdio \Zavod za statistiku Srbije, za 2.000 godina ce u svetu biti manje od milion Srba.
A ako Kosovo ostane u sastavu Srbije, zbog nataliteta medju Albancima, za svega 150 godina, Srbi bi bili manjina u samoj Srbiji.
Dali nam Toma to zeli ??

Zoran,SD.

pre 11 godina

Kako je ovaj poceo,a znamo kakav je,za par godina pricace...
"Vojvodinu priznajemo u granicama u kojima je članica UN"...

Za vojvodjane mozda i nije tako lose...
I ovako je tamo izgubio.

Maxa

pre 11 godina

Predsednik Nikolilć je kao i pre neki dan izneo jasan stav o Srebrenici. On kao predsednik republike je dužan da vodi ne svoju već državnu politiku a naša državna politika se ogleda u tome da se osuđuje zločin u Srebrenici ali se to nigde zvanično ni nezvanično od strane Srbije neće kvalifikovati kao genocid.

my way

pre 11 godina

mnogo toga ovde nije istrgnuto iz konteksta, već iz pameti. ne vodi se visoka državna politika kako to zamišlja mali đokica: što na umu, to na drumu (guske u magli, jasni odgovori, tehnički/sudbinski pregovori, ja gledam srbiju-meni je srbija san) i sl...
zar je to retorika najvišeg državnika u zemlji? niko ne sme da mu se osvrće na političku prošlost!? pa upravo prošla i sadašnja dela govore o čoveku. u ovom slučaju je to nezanemarljivo.

Pera

pre 11 godina

Ovo sto kaze je ok, osim Srebrenice i Vukovara bolje da se ne izjasnjava naravno. Bolje nego Tadic. Ako sam dobro razumela bice referendum o Kosovu.

Бојан Савић

pre 11 godina

(ivana, 8. jun 2012 13:12)
Можда си у праву, али такав какв јесте је легитимнији и од Тадића и од Јовановића и осталих. Ако тако посматраш онда ниједна партија у Србији нема легитимет да формира владу.Николић јесте зло, али мораће много да се труди да буде веће зло од Тадића!

nikola

pre 11 godina

Posledice ovakve politike stižu sledeće godine na napaltu. Ni Kosova ni Evropske unije, ni kredita, ni radnih mesta. Možda i bez struje.Samo mrak. Baš romantično.

Чича мрсоје

pre 11 godina

Гласао сам за ДС на свим нивоима.На други круг нисам изашао.Искрено,свиђа ми се ово,ДС у влади,СНС-ов председник!Највише бих волео да и владу састави ДС са СНС-ом!!!!Поздрав

kosta

pre 11 godina

Ja nezelim da se odreknem svoje teritorije zarad eu koja ce i onako da se raspadne.Pitajte bugare,rumune kako je u eu da viditi sta ce da kazu(sve najgore)

Miki BG

pre 11 godina

Prijatno iznenadjenje. Nadam se da će ostati dosledan izrečenom, da će pre svega uspeti da pokrene Srbiju, a to ćemoći samo ako ujedini sve glavne političke činioce na rešavanju osnovnih državnih, nacionalnih i socijalnih pitanja...

kokica

pre 11 godina

Kada se Srpski narod bude smatrao jednako stradalim u proslim ratovima I dogadjajima tada ce doci vreme da se nastavi sa normalnim razgovorima.Dokle god se Srpske zrtve a posebno zrtve drugog svetskog rata u Hrvatskoj budu smatrale neistinite I dok budu velicali NDH nemamo o cemu da razgovaramo !

Munja

pre 11 godina

Predsedniče, glasao sam protiv Vas jer smatram da nemate potreban kapacitet za uspešno obavljanje te funkcije. Za razliku od ogromnog broja glasača svih opredeljenja, ja dosta dobro pamtim Vaš minuli rad a pogotovo tokom devedesetih. To što navodno imate falsifikovane diplome fakulteta iako me ne iznenadjuje, meni lično ne predstavlja toliki problem jer se čovek kroz rad stalno dodatno obučava i pod uslovom da je motivisan, vredan, inteligentan i da ima viziju, itekako može da napreduje. Na Vama je da nam pokažete da je tih (valjda) 23% glasača bilo u pravu. Jednostavno, ja kao i većina nas mnogo više volim Srbiju i brinem za njom nego što mi je bitno da Vama vidim ledja. Zbog toga Vam najiskrenije želim dobar rad za dobro Srbije. Stalno imajte na umu izreku da je put do pakla popločan dobrim namerama. Nemojte po automatizmu da mislite da je sve što je Vaš prethodnik radio/uradio bilo loše. Trudite se da nadjete u njegovim poslovima što više pozitivnog i nastavite konstruktivno radi kontinuiteta bilo kakvog razvoja i napretka. A ako zaključite da nemate podršku ili da Vam je funkcija preteška, časnije je da se tada povučete i date šansu drugoj osobi. Ma koliko čovek voli svoju državu može da joj naudi svojim radom kao i neradom.

Slavko

pre 11 godina

E moj Tomo, lupetaš k'o Maksim po diviziji. Ne možeš se iskobeljati iz svojih gluposti. Vidi se da ništa nisi naučio na tom tvom fakultetu.

Beogradjanin

pre 11 godina

Za sada (i do sada) kao predsednik, mudro zbori. Za sada plus. Videcemo dalje kako ce se pokazati. Kod mene je na testu. (EU me ne zanima).

TXC

pre 11 godina

Izgleda da nas još nije dovoljno posvađao sa svima u ove dve nedelje pa mora da potvrdi. Uspeo je za ove dve nedelje da unazadi praktično sve što je urađeno na unapređenju odnosa sa ostalim državama od 2000. godine. Sad ne zaostajemo samo 10-tak godina nego još 12+. Bravo.

mora da povede i Jorgovanku,savetnicu

pre 11 godina

Ide nas Tomica da ih sve tamo preslisa i da se zamrznu od straha za sve ovo sto nam rade. To je smeo samo Enver Hodza svojevremeno,pa su se i Rusi preplasili

Ivan

pre 11 godina

Uslovi nikad nisu bili nejasni. Ovo me podseca na kolegu koga je mrzelo da procita uputstva, pa se onda ljuti sto mu nije jasno sta treba da uradi.
Jedno je sigurno, nema nista od napretka sa ovim tiposom. Moze on da prica sta hoce, ali ovakvo neznanje samo potvrdjuje koliko je on daleko od modernog evropskog politicara.

zeljko

pre 11 godina

Da li on misli da smo skroz ludi. Pa kako skupštinska rezolucija moze da bude jača od sudske presude, a da izgalasmo rezolucijom da je zemlja kockasta pa da vidim šta će da kaže Brisel.

Bule

pre 11 godina

Kakav Predsednik takva i papagajska zastava iza njega.
Elementarno nepoštovanje srpske istorije.
Grb Srbije je dvoglavi orao, a ne ovaj otvarač za konzerve na zastavi iza dotičnog gospodina.

VASA@

pre 11 godina

Nikolic kaže, da OČEKUJE SA PRVOM ulazak u EU... To je kao kad bih neko rekao, da sa pravom očekuje ulazak u nečiju Kuću, jer je ispunio uslove da bude uredno odeven, namirisan i slično. Pa neodređuje Sbija pravila ulaska u EU, već to određuje EU i valjda je to dosad trebalo biti jasno !!?

Vladimirr

pre 11 godina

Ja licno mislim da bi trebalo novom predsedniku Srbije dati sansu (iako za njega nisam glasao, niti cu). (skoro) Svako moze da se popravi. Ako ne napravi neku nenadoknadivu stetu, ili neku suludost kao SM, mozemo o njegovom delovanju da sudimo na sledecim izborima. Ipak bi trebalo da u okviru Srbije postignemo neki konsenzus vecine drustva sta je to smo mi zapravo hocemo, a sta je to sto nikako necemo (da priznamo Kosovo? Ili nesto drugo?) A kako cemo to da ucinimo bez dijaloga sa nekim sa kime smo do nedavno bili u sukobu? Mislim, samo razlicita misljenja, nekad ostro suprotstavljena, dovode do toga da se neka ideja ili smer u drustvu iskristalise. Opet, ako to ne bude moguce, bar znamo sta smo radili do 5.oktobra 2000, pa ako bude trebalo, opet cemo.

Rade

pre 11 godina

Nisam glasao za Nikolica na izborima, ali imajuci u vidu sta je radio od kad je izabran, zao mi je sto to nisam ucinio. Voleo bih da takav utisak imam i na kraju njegovog mandata. Sad mi nije zao ni da propadnemo, bar propadamo sa srbinom na celu Srbije.

priboj

pre 11 godina

Ides ti Tomice po svoje misljenje,to ce da ti saopste,nisu oni deca,pa da se igras cile-mile...Bice ono,dao dinar da udjes u kolo,dao bi i deset samo da izadjes...Upetljao se k'o pile u kucinu...Tesko nama sa tobom!

demos

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.
(ivana, 8. jun 2012 13:12)

A da je Boris Tadic pobedio na tim izborima recimo za jedan glas! On bi tada bio predsednik sa 23%, da li bi ga prizanla ili bi isto misljenje imala, da predsednik ne moze biti onaj koji dobije prakticno 1/4 podrske gradjana!!!

eee

pre 11 godina

Ovaj covejk je najveca stetocina koja je mogla da se dogodi ovom narodu, nikada nece biti moj predsednik, a i sa 23%, on nije predsednik VECINE GRADJANA.
(ivana, 8. jun 2012 13:12)
- Pa "tvoj" Predsednik nije osvojio ni tih 23%! A zapitaj se zasto!? Zato sto je u Srbiji sve medi i mleko! Mozda onima u drzavnom sektoru...
Izbori su bili demokratski, pobedio je program T. Nikolica, i tu nema vise sta da se prica! A da, DS nije ni izneo svoj program u kampanji, nego su se bavili drugima... Mozda bi i dobili/o...

Proslost

pre 11 godina

Proslost ne sme da se zaboravi. Iz nje trebamo uciti. Inace cemo zapasti u istu situaciju kao juce - ako to "juce" budemo iz dana u dan zaboravili.
Dragi predsednice, ima li logike u onome, sto pricas?

Nesa

pre 11 godina

Sudeći po komentarima aktivisti izbornog štaba DS još uvek su aktivni ali i neobavešteni da su izbori završeni. Džaba se iz petnih žila trudie da oblate čoveka, on je predsednik koga su i pored ogromne izborne krađe izabrali građani a da DS nije krao (naviklo se) počistio bi Tadića sa 20% razlike. DS je završena priča po sistemu "vidimo se u nekom drugom filmu".

kriticar

pre 11 godina

Kada se Srpski narod bude smatrao jednako stradalim u proslim ratovima I dogadjajima tada ce doci vreme da se nastavi sa normalnim razgovorima.Dokle god se Srpske zrtve a posebno zrtve drugog svetskog rata u Hrvatskoj budu smatrale neistinite I dok budu velicali NDH nemamo o cemu da razgovaramo !

Zika

pre 11 godina

Ovaj covek trazi odgovore ali na takav nacin kako ih on trazi, pretece i sa cinizmom kojim on kao bivsi radikal istupa pred sagovornika, dobice odgovore koji ce biti jos nepovoljniji nego sto bi inace bili. Svi se odgovori vec odavno znaju ali nasi politicari ne smeju da ih saopste. Tako ce biti i s Tomom kad bude shvatio da je vrag odneo salu i da ce mu biti bolje da cuti.

tOma

pre 11 godina

Ae bre foteljaši komentatori samo pljujete. Kad sve lepo znate, pretočite to znanje u dela, pa da počnemo da živimo bolje. Ili prestanite da pljujete druge.

tapsy

pre 11 godina

pa vidimo kako je Tadic pregovarao,pukli smo kao drzava po svim savovima... ne kazem da je ovaj bolji,u svakom slucaju SPASA NAM NEMA,NAZALOST!

gordy planc

pre 11 godina

bila sam a i sad sam jos uvek skepticna prema nikolicu (ni za tadica ne bih nikad glasala) jer je izdao seselja a izdaja je izdaja, medjutim ako misli i ako ce raditi ono sto kaze onda ga podrzavam. neka gospodja evropa=ono sto je jos ostalo od nje, kaze jednom jasno i glasno sta jos hoce od nas pa neka nikolic to stavi na referendum pa onda srbi neka glasaju pa kako vam bude...ali ja idem sto dalje od ove evrope i ovog prljavog konzumistickog sistema, idem da zivim u honduras bez sata na ruci i kalendara na zidu......HOCU DA ZIVIM A NE SAMO DA PREZIVLJAVAM!!!!
U SVAKOM SLUCAJU PODRZAVAM NIKOLICA U BRISELU IAKO ZNAM DA NA ZAPADU NE FUNKCIONISE DA SE OTVORENO KAZE ONO STO SE MISLI MEDJUTIM VREME JE DA I ZAPAD NAUCI DA NISMO SVI ISTI I DA NE MORAMO (NE CEMO) DA DUVAMO U ISTU....

trgovac .DE

pre 11 godina

Tuzno je citati "neke Komentare"o nasem presedniku a stvarno presedniku koga nevoli vise od polovine gradjana,Pa on nije svestan da ce mu za povratak u Srbiju trebati busola ili Navigacija,Tomo Tomo...

Aristotel

pre 11 godina

Ne ides u Brisel po packe, ali ne moras da ides ni u Moskvu po instrukcije (ili packe). Dovoljno ti je da skoknes do ruske ambasade. Bar je ekonomicnije, zar ne? More...

Jovan

pre 11 godina

Saznacemo na zalost jos mnogo stosta, sta je to bivsa vlada vec dala Evropskoj uniji I sta im je jos obecala …a onda nek nam je bog u pomoci

Martin

pre 11 godina

Iako sam glasao protiv Nikolića, počinje da mi se dopada... Kad bi izjave čitali sa malo manje ostrašćenosti, utisak koji ostavlja je daleko od crnog.

@ivana
Vrlo demokratski. No, po toj logici ni prethodni Predsednik nije bio Predsednik svih gradjana... Zapravo ni jedan, još od nameštanih izbora na kojima je Milošević pobedjivao...

Veki

pre 11 godina

On prica o "onima tamo iz Brisela" ko o skupu vilovnjaka iz Gospodara Prstenova! nesvestan da se skupina najprevejanijih politicara trulog carstva u raspadu vec priprema za njegova "iskrena" pitanja. Bice posle; ajoj daj mi bensendin celu noc sam sam sa sobom pricao.

Miodrag

pre 11 godina

Nemogu da verujem sta sve ljudi pisu i komentarisu. Nijedan pozitivan komentar na racun predsednika. Pa za koga se on bori i temelji svoju politiku. Covek je reko ako ne promeni situaciju u Srbiji na bolje izgubice sledece izbore i otici sa mesta predsednika. Vama nije kriv Nikolic i Tadic nego vi sami koji citate ovde komentare umesto da radite. A Nikolicu dozvolite da pokaze sta ume pa onda kritikujte. A sta ako ostvari ono sto je obecao,svi cete da mu ljubite kolena,kao sto hrabrite Novaka kad pobedjuje a pljujete kada gubi. Najgori su oni koji komentarisu a nepoznaju tematiku,bilo da je politika ili sport ili nesto drugo

vera

pre 11 godina

E da mi je neko rekao da ce preSednik (namerno malim slovom) da kaze to o Srebrenici,ja bih mu rekla da je jeo bunike...e,moji vi,pa da je Tadic to rekao pojeli bi ga sa sve crnim cuperkom....Tomo, dobro si poceo:hajde sad malo o kosovskim tablicama,priznanju....U stvari, mene za sve to boli uvo,mene je samo sramota sto je ova kreatura na celu moje drzave!

Radmila

pre 11 godina

e, pocinje EP :) a za onu sto misli da ce biti referenduma, ne nadaj se previse, nismo mi toliko demokratsko drustvo, da bi o sudbonosnim pitanjima odlucivao narod, za najmanje dve godine severni deo kosova ce biti u sastavu srbije a republika srpska nezavisna drzava, to je plan brisela, a moja najveca zelja je da srbija postane parlamentarna monarhija i iskreno se nadam da ce i to jednog dana biti. molim vas objavite mi komentar, hvala

Jovan

pre 11 godina

Saznacemo na zalost jos mnogo stosta, sta je to bivsa vlada vec dala Evropskoj uniji I sta im je jos obecala …a onda nek nam je bog u pomoci

klenga

pre 11 godina

nije da on ne zna šta govori...ima on znanja...samo što je prost ...i ja se stidim i crvenim kao da sam kriv...za njega i zbog njega...

eee

pre 11 godina

Nećeš od diplomata dobiti jasan odgovor.
Ako budeš udarao glavom o zid i svadjao se sa svakim, na kraju će i taj surčinski aerodrom biti za tebe inostranstvo....
(Izgubio si u Vojvodini i na Sandžaku, 8. jun 2012 19:15)
- Daj ne pali se! Ti ces nekom' da odredjujes granice! Jel prizeljkujes to novu BiH!? Pamet u glavu! Pa menjaj na izborima ako nisi zadovoljan (mada sudeci po novoj (staroj) Vladi, koja ce biti formirana na Severu Srbije su ljudi zadovoljni zivotom!
- Ne pozivaj na separatizam!

Goran

pre 11 godina

Hvala predsednice, tako se bori za svoj narod!!!Dosta je bilo savijanja kicme, neka znaju da ti nisi kao neki da mogu da ucenjuju srpski narod!!!To vreme je proslo!!!

Milan Popovic

pre 11 godina

Da li neko zna gde je i kada bivsi predsednik Tadic izjavio da je u Srebrenici pocinjen genocid? Ako nije, zasto bi sada to morao da ucini predsednik Nikolic?

Pele

pre 11 godina

@Vladimir KS
Ovakve bajke ne vredi ni komentarisati, ali evo komentara. Istina je za predškolce, u svetskoj politici svi znaju istinu, ali ipak rade prevashodno po svojim interesima. EU nije dobročinitelj već politička i ekonomska sila koja će na ovaj ili onaj način sprovesti svoje ciljeve u delo. mi smo isuviše mali da bismo presudno uticali na to, pa je najbolje da budemo oprezni i pokušamo da prođemo najbolje što možemo. Mi nemamo nikakav ucenjivački potencijal u odnosu u EU. Ako EU reši da dođe do svojih ciljeva kažnjavajući nas za nerazumevanje naših odnosa, živećete još gore nego sada. Ipak, EU je jedina koja koliko toliko uspeva da natera političke elite u novim članicama da se ozbiljno bore protiv korupcije i tu je najveći interes naših građana da Srbija ide ka približavanju EU. I na kraju, kada neko kaže Evropa, ne misli isključivo na geografski pojam nego na politički, ekonomski i tržišni savez država oličen u EU.

mertur

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će od EU tražiti jasne odgovore šta se zahteva od Srbije.
Tomo ne moras u Briselu da postavljas pitanja cije odgovore vec znas, bice zanimljivo da te cujemo sta ces nam ti reci po povratku iz Brisela i kako dalje.

mario

pre 11 godina

(kokica, 8. jun 2012 18:38) Zna se ko je terorizirao region deset godina i ko ga je unazadio za 50 godina..pobjednici pišu povijest,a ne gubitnici i negativci...
A to što Nikolić kaže da on neide po packe to čemo još vidjeti,pa nije baš Srbija ta koja postavlja uslove,zna se ko diktira što se treba napraviti,a to je EU,a tamo drma Njemačka..
I zbilja je nevjerojatno kako taj čovjek mijenja stavove i mišljenja to sve govori o njemu..

željko

pre 11 godina

Koji pacifista!Da li je to onaj Tomislav nikolić?Je,l ono beše neke krađe na izborima? Kome ono beše "majku" na replici? Da li je to prošlogodišnji četrdesetodnevni vaskrsli mučenik? Ne,ja ipak sanjam,ovo nije Srbija leta gospodnjeg 2012-te!

hhhh

pre 11 godina

Cista populisticka izjava za unutrasnju upotrebu !!
Dali predsednik Srbije zaista veruje da ce dobiti jasan i konkretan odgovor ??
Ni nuklearne Kina, Rusija i USA u 99% slucajeva ne daju/salju/traze jasne/konkretne odgovore, nego je sve uvek zakukuljeno/zamumuljno u diplomatskom jeziku.
Plasim se da Toma kao predsednik Srbije nije u ituaciji da mu neko odgovara na njegove populisticke zahteve, tj. ponovo ce dobiti odgovor koji se moze tumaciti na vise nacina.
A ne zaboravimo da ovi u Brfiselu veopma dobro znaju ustavna ovlastenja predsenika drzave u odnosu na ovlastenja vlade

laki

pre 11 godina

"Jer, ja ću ovaj posao jako dugo da radim", uveren je Nikolić."

Odlicno,za to treba samo jednu malu sitnicu da uradis a to je borba protiv kriminala i korupcije,poreklo ispitavanje imovine vama politicarima i tajkunima i naravno oduzimanje protivzakonito stecenog i zatvorskim kaznama.To je rak Srbije,mozes li ti to da odradis,ili ne smes da diras u osinje gnezdo?Ako ti to bude prioritet kako si obecao i narod vidi rezultate tvojih obecanja onda mozes i da se nadas.Nemoj samo kao i ovi pre tebe da obecavas i punis svoju kesu,Tomo.I nemojte samo da pricate,pocnite da radite,vreme je,narod ti gladuje.

baxi

pre 11 godina

A ja hoću odgovor ko je pokrao izbore 6. maja u Srbiji. Nikoliću izneo si sa svojom koalicijom ozbiljne optužbe, da vidimo koje pokrao izbore i to ne sme da se zataška, ako su ovi pokrali da odgovaruju, ako si ti obmanuo ovaj narod onda ti da odgovaraš, ako kod nas uopšte ima odgovornosti za bilo šta.

Sale

pre 11 godina

U Briselu nećeš čuti ništa, što već nisi čuo, ili ne znaš. Nema potrebe da glumataš neku naivnu francusku sobaricu, Brisel se nalazi u Belgiji, a francuski se govori samo u jednom delu Belgije.

Sancho Panza

pre 11 godina

Ja mislim da je Predsednik u pravu. Kad covek nesto ne razume, ljudski je pitati na objasnjenja, i to sve dok on ne kapira o cemu se radi.
EU sigurno ima dobre prevodioce, pa i tumace.
Ako EU pitanja budu maglovite, moze ih poneti pismeno (transcript) pa ih dati u SNS-vu centralu ra prevod i tumacenje.
Vazno je dobiti jasna pitanja, pa onda jos vaznije dati prave odgovore.
Nadam se da oni iz Brisela ne domisle da njemu kazu nesto poput: "Ako trebas tumacenja, onda pitaj g. Tadica"!

eh

pre 11 godina

nisam ni ja bas nesto odusevljen sto mi je predsednik tomislav nikolic ali je on ipak moj predsednik... sto se tice odlaska u brisel , ne mora nama da objasnjava zasto tamo ide , to on najbolje zna sta se radi tamo , mozda je zaboravio sta je uradio i kakvu je partiju razbio. nece mozda da mi kaze da je to bio njegov ideal? nista me ne zabrinjava sta on izjavljuje jel sam ubedjen da nije zbog svojih ideala istupio iz SRS , ipak on saradjuje sa briselom ma kakve on nama price servirao.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Pa nije na jednom čoveku makar on bio i predsednik da prihvata na sebe da nametne svima nama kao predsednik jedan takav teret kao što je "genocid počinjen u ime svih nas" .Dobar deo naroda ne želi da prihvati na sebe tu vrstu "komandne odgovornosti" .Sve ste pobrkali. Na žalost to što je učinjeno ne može se izmeniti . U svom tom metežu tih ratnih godina u koji su bili uključeni i ovi koji danas sude i presuđuju ,tragičan ishod je mogao biti drugačiji utoliko da bi broj žrtava bio drugačije raspoređen po stranama u sukobu.

realno

pre 11 godina

Na osnovu tvoje proslosti mi znamo sta nas ceka u buducnosti. Tvoj problem Tomo sto ne mozes da kazes da to nisi bio ti, ili mozda mozes, vidim da ih ima koji bi i to poverovali...

Izgubio si u Vojvodini i na Sandžaku

pre 11 godina

Nećeš od diplomata dobiti jasan odgovor.
Ako budeš udarao glavom o zid i svadjao se sa svakim, na kraju će i taj surčinski aerodrom biti za tebe inostranstvo....

Viktor

pre 11 godina

@mila, 8. jun 2012 13:49
Zalosno je to sto vam se dogodilo, ali nije samo vama i nije samo Bosnjacima i Hrvatima, vec i Srbima i ima ih isto na hiljade koji mogu da napisu istu ili slicnu pricu. Razlika je samo sto vi vidite samo svoje, mi vidimo vase ali trazimo priznanje i naseg stradanja, a vi to ne zelite. Pocevsi od II sv. rata pa do 90-ih i ocigledno to ce tako ostati. Svako ce imati svoju pricu, a svetski mocnici ce podrzati onu koja njima vise odgovoara iz njihovih strateskih razloga.

Geom

pre 11 godina

Najčudnije mi je to što Nikolićev put u Brisel nema ama baš nikakve veze sa džakovima listića i izbornom krađom. Prosto neverovatno!

kaiser

pre 11 godina

Ne ideš po packe? Nego, po šta misliš da ideš?

Da te nije Van Rompej zvao da probaš njegovu domaću dunju, a Vestervele na švarcvaldsku jagnjetinu ispod sača?

Cenim da nećeš ni znati šta te je snašlo...

avra

pre 11 godina

sta ste to napravili tokom vase karijere pa sad zelite da sacuvate, tj "da ne upropastite"?a ne zelite da vam se uracunava u vase "stvaralastvo" ono sto ste radili pr 20-setak godina do juce.pre ce biti da bi bio cist dobitak ako uspete da ista popravite od svega onog sto ste upropastavali.a u briselu cete cuti to sto vec odavno zanate i sami, samo ce biti zanimljivo cuti vas kako cete to vi tacno reci narodu.

Nimrod

pre 11 godina

U cemu se ogleda nezrela politika Srbije - kao malo dete kome se kaze "ako hoces da se igras sa drugom decom, moras da uradis sledece (a evo ti i napismeno)" a ono onda pompezno izjavljuje "ne, ja hocu da mi ti kazes jasno sta se trazi od mene"....Pa ti onda ponovis, a ono kaze "ne, ja hocu da mi kazes sta se to trazi od mene". Pa ti onda ponovis treci put, a ono ponovo pita, onda ti odustanes.

The Srky

pre 11 godina

A sto ide u Brisel ?.Na neki tajni sastanak sa Seseljem ? Pa sto im ne zapreti da ce i Vucica da povede i da vidite kako ce EU da omekne. Kad si mogo diplomu izmisli sad i neku tesku bolest tebi je to ionako sve od ruke..

ZaphodBeeblebrox

pre 11 godina

Ne bi mi trebali bas da se toliko nadmecemo da volimo EU vise od samih clanica pa bogami i autora te ideje, citam samo i svi se nadmecu ko je vise za EU, samo se prica o EU..
A sta Vi mislite, udjete u EU i odmah posla? Plata? Godisnjih odmora na Karibima? Sigurnost? Nema korupcije? Kriminala? Ma sve ko rukom odneseno?
(Lala NS, 8. jun 2012 17:52)

Ti si savršeno u pravu što se tiče komentara, ali ono zbog čega se naši političari samo deklarativno zalažu za EU, a suštinski beže od nje kao đavo od krsta je što će, ulaskom Srbije u EU, M O R A T I da se poštuje zakon (što ovde nije slučaj), da ne pominjem otvaranje tržišta i ukidanje monopola pojednih tajkuna. Meni lično je samo to dovoljno i samo to donosi mnogo ovom napaćenom narodu, ali ne i monopolistima, te se, zbog toga, u pojedinim plaćenim medijima, šire kojekakve gluposti i zastrašivanja od EU. Kao i ofucanim, glupim pričama o raspadu EU, jer to, zaboga, nalaže ekonomija... Pa, zar iko sa malo mozga, ko zna koliko dobrobiti donosi zajedničko tržište, porezi i nepostojanje granica može da poveruje u to?? Ovo što se dešava u EU je jedna uobičajena ekonomska kriza kakvih je uvek bilo u svetu, ali za Srblje koji se kriju u skloništima od pomračenja sunca i to je znak katastofe.

A Toma će tek videti šta ga je snašlo...

kum i kumica

pre 11 godina

"a tiču se reforme pravosuđa, korupcije i kriminala" recenica sjajno zvuci kad se izvuce iz konteksta. reforma korupcije i kriminala je razvojna sansa za Srbiju, doslo bi do prizeljkivanog rasta potrosnje koju neki ekonomisti apostrofiraju kao jedinu sansu za oporavak nase ekonomije.
ironican sam, naravno!

Mario Bros

pre 11 godina

Bio bih neiskren kada bih rekao da je dosadašnja politika Srbije prema Kosovu bila jasna i iskrena. Radilo se, po meni, o minijaturnim koracima i dogovorima sa zapadom, koji su vodili kao parčići mozaika ka potpunom priznaju države Kosovo. Pritisak je postojao i neverujem da mi imamo bilo koga ko bi bio "izdajnik". Već jednostavno stiskaju nas ekonomski.

Pri tome ne mislim da će bilo ko odavde dobiti iskren odgovor od Brisela koji glasi "Da, morate priznati Kosovo ako želite dalje ka EU". Očekujem sve one uvijene izraze poput regionalne saradnje, stabilizacije prilika, okrenutost budućnosti i slično. A nakon toga kao i do sada mic po mic pojedinačni problemi se rešavaju u korist Kosova.

Rešenja nema jer ne formiramo mi pravila igre. Možemo ili da igramo ili da ne igramo, mada se zna šta je skuplje, na žalost. Nama je preostalo samo da izaberemo stil ponašanja u ovoj epizodi sa tužnim krajem.

crni gruja

pre 11 godina

Za svaki dogovor ili ugovor postoje uslovi koje svaka strana potpisnica iznosi i na koje druga strana pristaje ili ne pristaje. Npr. kada uzimate kredit, sklapate posao, zapošljavate se itd. Tako treba i u ovom slučaju. Ako su uslovi prihvatljivi pristajemo na njih, ako nisu gledamo da ih učinimo koliko-toliko prihvatljivim, ako ni to ne uspe ne pristajemo na uslove.

Lala NS

pre 11 godina

Ne bi mi trebali bas da se toliko nadmecemo da volimo EU vise od samih clanica pa bogami i autora te ideje, citam samo i svi se nadmecu ko je vise za EU, samo se prica o EU..
A sta Vi mislite, udjete u EU i odmah posla? Plata? Godisnjih odmora na Karibima? Sigurnost? Nema korupcije? Kriminala? Ma sve ko rukom odneseno?
Ostavite vi tu EU malo po strani, neka taj proces ide svojim tokom...

Menjajte Vi taj mentalitet i to sto pre... Mi uopste nismo u situaciji da nam glavna tema bude EU. Ovde je sve toliko trulo da se na daleko oseca...

Prvo treba ocistiti zemlju od parazita,lopova,zle krvi i poremecenih sistema vrednosti, pa onda redom... EU treba da nam bude primer nekih koliko toliko uskladjenih vrednosti i pravila koje treba da dostignemo, a clanstvo je na samom kraju krajeva. Kada ova drzava krene da se razvija zdravo, kako vreme bude prolazilo, nikome TO clanstvo nece biti sveti gral, jer cemo imati svoje davno izgubljeno samopostovanje i bicemo -ljudi-.

trazi savetnike, a ne poslusnike, sto pre....

pre 11 godina

Trazi savetnike, mani se poslusnika.
Dobice tamo i packe i usi ce da mu zavrcu ako ovako nastavi. Jadan covek ne zna u sta se uvalio. Ti kod kojih ide gospodare nasim zivotima vise nego sto bilo ko misli i tamo se ne ide tako kako ste krenuli Predsednice.

stefan

pre 11 godina

Citajuci sve ove komentare, jasno je zasto smo tu gde smo.Neka postovani komentatori procitaju Arcibalda Rajsa(ako uopste znaju ko je to!)MOZDA CE SE BAR MALO POSTIDETI SVOJIH KOMENTARA!
POZDRAV STEFAN