Petak, 08.06.2012.

12:21

SBB: Čekamo dogovor s Telekomom

Kompanija SBB će najkasnjije do kraja godine početi da pruža uslugu fiksne telefonije, kaže direktorka tog distributera medijskih usluga Dragica Pilipović-Čefi.

Izvor: Beta

SBB: Èekamo dogovor s Telekomom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Stavros84

pre 11 godina

Ovo je otprilike peti E-mail koji sam poslao tehnickoj podrsci SBB-a posle 20 poziva i par licnih prijava kvara u poslovnici.

Intervencija Vase nadlezne sluzbe nije otklonila poteskoce sa signalom Internet isto "radi"
U drugim delovima grada radi savrseno ali evo kod mene I kod komshije preko puta radi kao dial up. Ukoliko mi se kvar ne otkloni u ovom mesecu ja bi zeleo da raskinem ugovor Vezan sam ugovorom do Januara ali ja stvarno ne zelim da placam nesto sto mi ne radi Ili ako moze iskljucite mi jednostavno I televiziju I internet pa mi cu nastaviti ugovor kada internet bude radio. Jer placam nesto sto mi ne koristi Vec par meseci se zalim na internet ali ne dobijam nikakvo resenje. Ovde u poslovnici u Vrscu sam vec pitao za raskid ugovora ali mi je jako "ljubazna" gospodja rekla da ne moze to tako I napisala mi je broj telefona od tehnicke podrske koji znam vec napamet da sa njima pricam o otklanjanju kvara koji traje vec par meseci Danas mi je tehnicka podrska rekla da mi internet tako radi zbog povecanja brzine koje je pocelo u martu jedino sto meni ne radi tamo od novembra ili decembra

I da napomenem za 6 meseci sto mi nije radio internet, umanjili su mi pretplatu za nesto manje od 2.000 dinara.
Meni jednostavno kablovska ne treba, placam je 900dinara pa onda placam 1400 internet i opet mu dodje na isto. Ne treba meni 10mb/s dajte mi 5 ali za manje od 10e i to bez kablovske. Mislim koji je to monopol a kao nema monopola.

komsija

pre 11 godina

kada pocnu sa pruzanJem usluga za korisnike se nece boriti niskim cenama nego kvalitetom!
jooooj muko!!!! jos samo malo i stize targo telekom pa cete pevati drugu pesmu!

neko ko zna

pre 11 godina

(Fićko, 8. jun 2012 14:14)
Ficko imaces u stanu optiku a ne koaksijalni kabl. A to je ko nebo i zemlja. Sve usluge ce ti biti realizovane preko optike tako da ces sigurno biti zadovoljan. Celo naselje se radi tako da svaki stan kao pristupni medijum ima optiku.

Peca

pre 11 godina

Pitam se da li će moći da se uvede fiksna SBB telefonska linija bez kablovske televizije? Činjenica je da internet nije moguće uzeti posebno! Kako što ni u Telekomu nije moguće uzeti ADSL bez fiksnog telefona (u drugim zemljama može). Prema tome ne zna se ko je "bolji", ali dobro je da bar može da se bira "izmedju 2 zla". Nema konkurencije barem bez još jednog ozbiljnog operatera. Telenor i ako je jaka firma i ima licencu nije baš naročito zainteresovan za privatne korisnike tako da ostaje da se nadamo nekome drugome!? :(

Pinge

pre 11 godina

Zasto za svaku novinu u internet tehnologiji u Srbiji moras da cekas pocetak ili kraj godine? Takve stvari treba da se donose sto pre moguce, a ne pustajuci telekom da drzi monopol sto duze moguce. Potseca me na slucaj gde su pre par godina dojce telekom i njihova madjarska filijala potplatili politicare u Makedoniji da odugovlace otvaranje trzista za wireless internet naravno na stetu konkurencije. E tako se ponasa nasa drzava odkad je uveden adsl, svaka novina vazi pocetkom sledece godine...

Marko

pre 11 godina

Sama činjenica da ne mogu da kupim flat paket interneta za ispod 1000 dinara govori koliki je monopol u pitanju i kako je ova država jadna obzirom da sve to dozvoljava.
Sa druge strane je jedno obično post komunističko javno preduzeće koje ni u čemu nije sposobno da parira svojim konkurentima i stalno pruža loše i preskupe usluge.

drvene bandere

pre 11 godina

SBB: Čekamo dogovor s Telekomom.Jedino ako ne gledaju svoj interes dozvolice vam da imate fiksnu telefoniju.Drzava nije trebala
da dozvoli na da razvlacite svoje kablove po ulicama nego je trebalo da koristite postojecu infrastrukturu a da unapredite tehnologiju koja je arhaicna i skupa.

Man Not Machine

pre 11 godina

De su bre ovi iz nazovi Antimonopolske komisije, plata im se ogadila. Biznis je bukvalno zagusen monopolom drzavnih i paradrzavnih firmi.

Nenad

pre 11 godina

Znaš li Mujo novost? Ne reci šta je novo!
Sjaho Kurta!
Konačno dobra vest,sad će krenuti na bolje,odgovori Mujo Hasi!
Neće! reče Haso
Zašto? priupita Mujo
Zato što sad zajedno jašu!odgovori Haso.

Eto to nas ceka...

Nemanja

pre 11 godina

JEL MOZE JEDNO PITANJE,, , xexexe volim ove clanke!!!!


A KADA CE PAYPAL!!!!?????

PAAAAY PAAAAL, kao zar na mojim usnama je
PAAAY PAAL, mesto reci samo ime tvoje
nebo zna, kao ja koliko puta sam ponovo
to nebo zna, bas kao ja
da je ime tvoje moja jedina MOLITVA za PAYPAL...

MArija Serifivic eurovision 2013 i pesma PAYPAL

ratel i sbb to su srca dva

pre 11 godina

Jedna od hitnih i nuznih mera nove vlade je i suzbijanje rogova telekomunikacionim operaterima. SBB je posebno interesantna prica!

Erp

pre 11 godina

Kad bi dosao na vlast prva stvar koju bi uradio je preispitivanje poslovanja SBB-a! Pogledajte samo kako im se vlasnici zovu? Strasno je kakva je sve olos usla u Srbiju posle 2000 godine. Narode imate OPEN Tv, imate ADSL kod nase poste i bezite od ovih monoplista koji su sve sem onoga sto se predstavljaju!

Vidakovic

pre 11 godina

Raskinuo sam ugovor sa ovima, i uzeo neuporedivo bolji IPTV u Telekomu. gde za iste pare dobijam mnogo bolju uslugu i kvalitet slike.

Bole

pre 11 godina

Sbb je najvece dobro koje se desilo u poslednjih 10godina. Telekomova linija, vec 20godina ne mogu da dobijem identifikaciju poziva (da se ne javim dosadnoj Tetki) jer je broj na centrali koju su ostavili nemci kad su se povlacili. Samim tim i brz net je bio misaona imenica posto ni adsl nije mogao da radi, a kablovski operateri tadasnji nisu bili bas agilni u svom sirenju..Sbb je to sve primenio i DA, PREBACICU BROJ PRVOG DANA KOD NJIH..moje misljenje

internet

pre 11 godina

Ne razumem zasto PTT Srbije ne sklopi ugovor sa vise konkurentskih firmi za prodaju interneta, kablovske i fiksne telefonije.Naplatom svoje mreze mogu dosta da zarade a firme koje bi sa njima poslovale bi se borile za
kvalitet i cenu pa bi i gradjanima bilo bolje.

upućeni

pre 11 godina

Gospođo, pa vi to predstavljate neki drugi SBB a ne monopolističku firmu koja grabi na sve strane. Koje su se to firme udružile i napravile SBB? O čemu vi pričate i pišete? Reklamirate najgoru vrstu firmi! A dozvole za njih? Papiri? Kako SBB radi WiFi zone kad nema dozvolu za WiFi internet? SRAMOTA

Gos'n

pre 11 godina

Koja gomila gluposti u komentarima. Provajder koji nudi najkvalitetniji internet i dobru kablovsku, po najjeftinijoj ceni, biva omrazen kod naroda. Onda idite u Telekom, pa placajte onaj sugavi IPTV i internet 10 puta sporiji za uste pare.

Bobb

pre 11 godina

U situaciji kad mobilna telefonija preuzima apsolutni primat i sve se više domaćinstava odlučuje na ukidanje fiksnog telefona, oni će se za tržište boriti kvalitetom a ne niskom cenom? Ako ne budu bar 10tak posto jeftiniji ne vidim zašto bi im iko prešao. Šta to oni mogu da ponude osetno više za iste pare?
Nek se drže kablovske i WiFi-ja,mada su i tu neopravdano skuplji od konkurencije

Martinezzzz

pre 11 godina

Ljudima u Srbiji je vaznije da jeftinije telefoniraju, i da su im poruke 1 din umesto 2,5 din nego cene hleba, mleka, lekova, stanova... Prema nekim istrazivanjima Srbi bi se pre odrekli zbog malih plata letovanja, kulturnih desavanja, garderobe nego interneta i mobilnog telefona, kao da su svi rodjeni sa tim i bez brzog interneta ne mogu da zive.

Digital

pre 11 godina

Tako je nesto i Telenor rekao pri dolasku...
Ne niske cene,vec kvalitet,a na Karaburmi im 3G radi u najavi.
Na 50m od repetitora,i cao djaci.

korisnik

pre 11 godina

Da li ćete sve ove usluge pružati i po kablovima koji su povučeni od solitera na soliter (paukova mreža) i po kablovima koji se kilometrima vuku po banderama? Da li ste sigurni da vaša postojeća infrastruktura može svakom korisniku da pruži kompletne usluge? Vi ste kablove vukli gde ste stigli i jednog dana će to vrlo skupo da vas košta. Štedeli ste na kadrovima kojih skoro da i nemate i zato imate katastrofu od mreže.

Milence

pre 11 godina

SBB drži preko 50 % tržišta preko ćerke firme Kopernikus , koja pak finansira SBB za svaki slučaj. Čisti momopolisti i SBB i Kopernikus.

Fićko

pre 11 godina

Mene zivo interesuje da li SBB ima nameru da sa svojim uslugama udje u naselje Stepa Stepanovic posto sam trenutno u fazi kupovine stana u tom naselju? Tamo je, koliko sam informisan, za sada predvidjeno da budesamo Telekom sa svim svojim uslugama (internet, telefon, IP TV...) sto mi se ni malo ne svidja jer cim je jedan pruzalac usluge to odmah automatski podrazumeva losiju uslugu i vise cene nego kad ima zdrave konkurencije.
A posto sam trenutno korisnik SBB usluga (internet i kablovska) sasvim sam zadovoljan istim i licno nemam potrebe da ih menjam, osim ako neko ne ponudi bolje usluge (cena i ponuda) a sa samo Telekomom u naselju to mi se bas i ne cini izvesnim.

Jovan Nikolić

pre 11 godina

Naravno da se neće boriti niskom cenom. Čitava ideja i jeste da je SBB vrlo blizak centrima moći u Srbiji.

Interesuje me samo kakav če to biti kvalitet usluga obzirom da se meni gotovo nikada nisu desili kvarovi na liniji, iznos telefonskih računa je onoliki koliko potrošim, imam identifikaciju poziva, poziv na čekanju, druge opcije nisam aktivirao obzirom da mi ne trebaju.

Čime tačno će SBB privući klijente ako ne nižom cenom? Obzirom da sam naveo da Telekom nudi sve što je potrebno u domenu fiksne telefonije.

VASA@

pre 11 godina

Jos nisam video, da je SBB podneo Standarnu ponudu RATEL -u, Telekom Srbije je predao RATEL -u......

STANDARDNA PONUDA ZA USLUGE MEĐUPOVEZIVANJA
SA JAVNOM FIKSNOM KOMUNIKACIONOM MREŽOM PREDUZEĆA ZA
TELEKOMUNIKACIJE „TELEKOM SRBIJA“ a.d.
Beograd, 14.05.2012. godine
* NAPOMENA: Standardna ponuda za usluge međupovezivanja Preduzeća za
telekomunikacije „Telekom Srbija“ a.d. izrađena je u skladu sa Rešenjima Agencije za
elektronske komunikacije broj 1-02-3491-568/11-35 i broj 1-02-3491-568/11-36 od
29.11.2011. godine, kao i Rešenjem Agencije za elektronske komunikacije broj 1-02-3491-
816/11-51 od 30.04.2012. godine kojim su određene izmene i dopune Standardne ponude za
usluge međupovezivanja sa javnom fiksnom komunikacionom mrežom Preduzeća za
telekomunikacije “Telekom Srbija” a.d., s tim da su za usluge originacije poziva putem izbora
i predizbora operatora u javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji u ovoj Standardnoj
ponudi dati samo opis i pojedini uslovi, dok će detaljni uslovi i rokovi za pružanje istih biti
definisani tek pošto ”Telekom Srbija”a.d. prilagodi svoje komutacione sisteme pružanju ovih
usluga i u skladu sa posebnim aktom koji će Republička agencija za elektronske komunikacije
doneti u narednom periodu, a saglasno Izveštaju o analizi veleprodajnog tržišta originacije
poziva u javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji, koji čini sastavni deo Rešenja Agencije
za elektronske komunikacije broj 1-02-3491-568/11-35 od 29.11.2011. ITD !

nekad SBB

pre 11 godina

Radio sam u SBB-u. To je monopolista najgore vrste i nisu birali sredstva kako da bi unistili konkurenciju. Sve TV stanice sa nacionalnom frekvencijom (osim RTS-a i RTV-a) moraju da placaju nadoknadu SBB-u, ucena malih televizija da ne dozvole da se emituju kod drugih operatera pa cak i fizicko presecanje kablova drugih operatera kako bi im "preuzeli tereitoriju", mobing zaposlenih, uzasno male plate, finansijske manipulacije.
Gospodjo Pilipovic, da li zaista mislite da ce neko otkazati fiksni telefon samo zato sto ima SBB kablovksu.

JA original

pre 11 godina

....ali je istakla da se SBB, kad počne pružati telefonske usluge, za korisnike neće boriti niskom cenom, već kvalitetom ponude....

Hahah nismo ni sumnjali da cete se boriti niskom cenom. Verovatno cete se dogovoriti pa zajedno podici cene u startu!

JA original

pre 11 godina

....ali je istakla da se SBB, kad počne pružati telefonske usluge, za korisnike neće boriti niskom cenom, već kvalitetom ponude....

Hahah nismo ni sumnjali da cete se boriti niskom cenom. Verovatno cete se dogovoriti pa zajedno podici cene u startu!

nekad SBB

pre 11 godina

Radio sam u SBB-u. To je monopolista najgore vrste i nisu birali sredstva kako da bi unistili konkurenciju. Sve TV stanice sa nacionalnom frekvencijom (osim RTS-a i RTV-a) moraju da placaju nadoknadu SBB-u, ucena malih televizija da ne dozvole da se emituju kod drugih operatera pa cak i fizicko presecanje kablova drugih operatera kako bi im "preuzeli tereitoriju", mobing zaposlenih, uzasno male plate, finansijske manipulacije.
Gospodjo Pilipovic, da li zaista mislite da ce neko otkazati fiksni telefon samo zato sto ima SBB kablovksu.

upućeni

pre 11 godina

Gospođo, pa vi to predstavljate neki drugi SBB a ne monopolističku firmu koja grabi na sve strane. Koje su se to firme udružile i napravile SBB? O čemu vi pričate i pišete? Reklamirate najgoru vrstu firmi! A dozvole za njih? Papiri? Kako SBB radi WiFi zone kad nema dozvolu za WiFi internet? SRAMOTA

Digital

pre 11 godina

Tako je nesto i Telenor rekao pri dolasku...
Ne niske cene,vec kvalitet,a na Karaburmi im 3G radi u najavi.
Na 50m od repetitora,i cao djaci.

Erp

pre 11 godina

Kad bi dosao na vlast prva stvar koju bi uradio je preispitivanje poslovanja SBB-a! Pogledajte samo kako im se vlasnici zovu? Strasno je kakva je sve olos usla u Srbiju posle 2000 godine. Narode imate OPEN Tv, imate ADSL kod nase poste i bezite od ovih monoplista koji su sve sem onoga sto se predstavljaju!

ratel i sbb to su srca dva

pre 11 godina

Jedna od hitnih i nuznih mera nove vlade je i suzbijanje rogova telekomunikacionim operaterima. SBB je posebno interesantna prica!

Milence

pre 11 godina

SBB drži preko 50 % tržišta preko ćerke firme Kopernikus , koja pak finansira SBB za svaki slučaj. Čisti momopolisti i SBB i Kopernikus.

Vidakovic

pre 11 godina

Raskinuo sam ugovor sa ovima, i uzeo neuporedivo bolji IPTV u Telekomu. gde za iste pare dobijam mnogo bolju uslugu i kvalitet slike.

Nemanja

pre 11 godina

JEL MOZE JEDNO PITANJE,, , xexexe volim ove clanke!!!!


A KADA CE PAYPAL!!!!?????

PAAAAY PAAAAL, kao zar na mojim usnama je
PAAAY PAAL, mesto reci samo ime tvoje
nebo zna, kao ja koliko puta sam ponovo
to nebo zna, bas kao ja
da je ime tvoje moja jedina MOLITVA za PAYPAL...

MArija Serifivic eurovision 2013 i pesma PAYPAL

Gos'n

pre 11 godina

Koja gomila gluposti u komentarima. Provajder koji nudi najkvalitetniji internet i dobru kablovsku, po najjeftinijoj ceni, biva omrazen kod naroda. Onda idite u Telekom, pa placajte onaj sugavi IPTV i internet 10 puta sporiji za uste pare.

Bole

pre 11 godina

Sbb je najvece dobro koje se desilo u poslednjih 10godina. Telekomova linija, vec 20godina ne mogu da dobijem identifikaciju poziva (da se ne javim dosadnoj Tetki) jer je broj na centrali koju su ostavili nemci kad su se povlacili. Samim tim i brz net je bio misaona imenica posto ni adsl nije mogao da radi, a kablovski operateri tadasnji nisu bili bas agilni u svom sirenju..Sbb je to sve primenio i DA, PREBACICU BROJ PRVOG DANA KOD NJIH..moje misljenje

internet

pre 11 godina

Ne razumem zasto PTT Srbije ne sklopi ugovor sa vise konkurentskih firmi za prodaju interneta, kablovske i fiksne telefonije.Naplatom svoje mreze mogu dosta da zarade a firme koje bi sa njima poslovale bi se borile za
kvalitet i cenu pa bi i gradjanima bilo bolje.

Man Not Machine

pre 11 godina

De su bre ovi iz nazovi Antimonopolske komisije, plata im se ogadila. Biznis je bukvalno zagusen monopolom drzavnih i paradrzavnih firmi.

drvene bandere

pre 11 godina

SBB: Čekamo dogovor s Telekomom.Jedino ako ne gledaju svoj interes dozvolice vam da imate fiksnu telefoniju.Drzava nije trebala
da dozvoli na da razvlacite svoje kablove po ulicama nego je trebalo da koristite postojecu infrastrukturu a da unapredite tehnologiju koja je arhaicna i skupa.

Marko

pre 11 godina

Sama činjenica da ne mogu da kupim flat paket interneta za ispod 1000 dinara govori koliki je monopol u pitanju i kako je ova država jadna obzirom da sve to dozvoljava.
Sa druge strane je jedno obično post komunističko javno preduzeće koje ni u čemu nije sposobno da parira svojim konkurentima i stalno pruža loše i preskupe usluge.

korisnik

pre 11 godina

Da li ćete sve ove usluge pružati i po kablovima koji su povučeni od solitera na soliter (paukova mreža) i po kablovima koji se kilometrima vuku po banderama? Da li ste sigurni da vaša postojeća infrastruktura može svakom korisniku da pruži kompletne usluge? Vi ste kablove vukli gde ste stigli i jednog dana će to vrlo skupo da vas košta. Štedeli ste na kadrovima kojih skoro da i nemate i zato imate katastrofu od mreže.

Nenad

pre 11 godina

Znaš li Mujo novost? Ne reci šta je novo!
Sjaho Kurta!
Konačno dobra vest,sad će krenuti na bolje,odgovori Mujo Hasi!
Neće! reče Haso
Zašto? priupita Mujo
Zato što sad zajedno jašu!odgovori Haso.

Eto to nas ceka...

Jovan Nikolić

pre 11 godina

Naravno da se neće boriti niskom cenom. Čitava ideja i jeste da je SBB vrlo blizak centrima moći u Srbiji.

Interesuje me samo kakav če to biti kvalitet usluga obzirom da se meni gotovo nikada nisu desili kvarovi na liniji, iznos telefonskih računa je onoliki koliko potrošim, imam identifikaciju poziva, poziv na čekanju, druge opcije nisam aktivirao obzirom da mi ne trebaju.

Čime tačno će SBB privući klijente ako ne nižom cenom? Obzirom da sam naveo da Telekom nudi sve što je potrebno u domenu fiksne telefonije.

Bobb

pre 11 godina

U situaciji kad mobilna telefonija preuzima apsolutni primat i sve se više domaćinstava odlučuje na ukidanje fiksnog telefona, oni će se za tržište boriti kvalitetom a ne niskom cenom? Ako ne budu bar 10tak posto jeftiniji ne vidim zašto bi im iko prešao. Šta to oni mogu da ponude osetno više za iste pare?
Nek se drže kablovske i WiFi-ja,mada su i tu neopravdano skuplji od konkurencije

Peca

pre 11 godina

Pitam se da li će moći da se uvede fiksna SBB telefonska linija bez kablovske televizije? Činjenica je da internet nije moguće uzeti posebno! Kako što ni u Telekomu nije moguće uzeti ADSL bez fiksnog telefona (u drugim zemljama može). Prema tome ne zna se ko je "bolji", ali dobro je da bar može da se bira "izmedju 2 zla". Nema konkurencije barem bez još jednog ozbiljnog operatera. Telenor i ako je jaka firma i ima licencu nije baš naročito zainteresovan za privatne korisnike tako da ostaje da se nadamo nekome drugome!? :(

Martinezzzz

pre 11 godina

Ljudima u Srbiji je vaznije da jeftinije telefoniraju, i da su im poruke 1 din umesto 2,5 din nego cene hleba, mleka, lekova, stanova... Prema nekim istrazivanjima Srbi bi se pre odrekli zbog malih plata letovanja, kulturnih desavanja, garderobe nego interneta i mobilnog telefona, kao da su svi rodjeni sa tim i bez brzog interneta ne mogu da zive.

Fićko

pre 11 godina

Mene zivo interesuje da li SBB ima nameru da sa svojim uslugama udje u naselje Stepa Stepanovic posto sam trenutno u fazi kupovine stana u tom naselju? Tamo je, koliko sam informisan, za sada predvidjeno da budesamo Telekom sa svim svojim uslugama (internet, telefon, IP TV...) sto mi se ni malo ne svidja jer cim je jedan pruzalac usluge to odmah automatski podrazumeva losiju uslugu i vise cene nego kad ima zdrave konkurencije.
A posto sam trenutno korisnik SBB usluga (internet i kablovska) sasvim sam zadovoljan istim i licno nemam potrebe da ih menjam, osim ako neko ne ponudi bolje usluge (cena i ponuda) a sa samo Telekomom u naselju to mi se bas i ne cini izvesnim.

Pinge

pre 11 godina

Zasto za svaku novinu u internet tehnologiji u Srbiji moras da cekas pocetak ili kraj godine? Takve stvari treba da se donose sto pre moguce, a ne pustajuci telekom da drzi monopol sto duze moguce. Potseca me na slucaj gde su pre par godina dojce telekom i njihova madjarska filijala potplatili politicare u Makedoniji da odugovlace otvaranje trzista za wireless internet naravno na stetu konkurencije. E tako se ponasa nasa drzava odkad je uveden adsl, svaka novina vazi pocetkom sledece godine...

Stavros84

pre 11 godina

Ovo je otprilike peti E-mail koji sam poslao tehnickoj podrsci SBB-a posle 20 poziva i par licnih prijava kvara u poslovnici.

Intervencija Vase nadlezne sluzbe nije otklonila poteskoce sa signalom Internet isto "radi"
U drugim delovima grada radi savrseno ali evo kod mene I kod komshije preko puta radi kao dial up. Ukoliko mi se kvar ne otkloni u ovom mesecu ja bi zeleo da raskinem ugovor Vezan sam ugovorom do Januara ali ja stvarno ne zelim da placam nesto sto mi ne radi Ili ako moze iskljucite mi jednostavno I televiziju I internet pa mi cu nastaviti ugovor kada internet bude radio. Jer placam nesto sto mi ne koristi Vec par meseci se zalim na internet ali ne dobijam nikakvo resenje. Ovde u poslovnici u Vrscu sam vec pitao za raskid ugovora ali mi je jako "ljubazna" gospodja rekla da ne moze to tako I napisala mi je broj telefona od tehnicke podrske koji znam vec napamet da sa njima pricam o otklanjanju kvara koji traje vec par meseci Danas mi je tehnicka podrska rekla da mi internet tako radi zbog povecanja brzine koje je pocelo u martu jedino sto meni ne radi tamo od novembra ili decembra

I da napomenem za 6 meseci sto mi nije radio internet, umanjili su mi pretplatu za nesto manje od 2.000 dinara.
Meni jednostavno kablovska ne treba, placam je 900dinara pa onda placam 1400 internet i opet mu dodje na isto. Ne treba meni 10mb/s dajte mi 5 ali za manje od 10e i to bez kablovske. Mislim koji je to monopol a kao nema monopola.

VASA@

pre 11 godina

Jos nisam video, da je SBB podneo Standarnu ponudu RATEL -u, Telekom Srbije je predao RATEL -u......

STANDARDNA PONUDA ZA USLUGE MEĐUPOVEZIVANJA
SA JAVNOM FIKSNOM KOMUNIKACIONOM MREŽOM PREDUZEĆA ZA
TELEKOMUNIKACIJE „TELEKOM SRBIJA“ a.d.
Beograd, 14.05.2012. godine
* NAPOMENA: Standardna ponuda za usluge međupovezivanja Preduzeća za
telekomunikacije „Telekom Srbija“ a.d. izrađena je u skladu sa Rešenjima Agencije za
elektronske komunikacije broj 1-02-3491-568/11-35 i broj 1-02-3491-568/11-36 od
29.11.2011. godine, kao i Rešenjem Agencije za elektronske komunikacije broj 1-02-3491-
816/11-51 od 30.04.2012. godine kojim su određene izmene i dopune Standardne ponude za
usluge međupovezivanja sa javnom fiksnom komunikacionom mrežom Preduzeća za
telekomunikacije “Telekom Srbija” a.d., s tim da su za usluge originacije poziva putem izbora
i predizbora operatora u javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji u ovoj Standardnoj
ponudi dati samo opis i pojedini uslovi, dok će detaljni uslovi i rokovi za pružanje istih biti
definisani tek pošto ”Telekom Srbija”a.d. prilagodi svoje komutacione sisteme pružanju ovih
usluga i u skladu sa posebnim aktom koji će Republička agencija za elektronske komunikacije
doneti u narednom periodu, a saglasno Izveštaju o analizi veleprodajnog tržišta originacije
poziva u javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji, koji čini sastavni deo Rešenja Agencije
za elektronske komunikacije broj 1-02-3491-568/11-35 od 29.11.2011. ITD !

komsija

pre 11 godina

kada pocnu sa pruzanJem usluga za korisnike se nece boriti niskim cenama nego kvalitetom!
jooooj muko!!!! jos samo malo i stize targo telekom pa cete pevati drugu pesmu!

neko ko zna

pre 11 godina

(Fićko, 8. jun 2012 14:14)
Ficko imaces u stanu optiku a ne koaksijalni kabl. A to je ko nebo i zemlja. Sve usluge ce ti biti realizovane preko optike tako da ces sigurno biti zadovoljan. Celo naselje se radi tako da svaki stan kao pristupni medijum ima optiku.

Bole

pre 11 godina

Sbb je najvece dobro koje se desilo u poslednjih 10godina. Telekomova linija, vec 20godina ne mogu da dobijem identifikaciju poziva (da se ne javim dosadnoj Tetki) jer je broj na centrali koju su ostavili nemci kad su se povlacili. Samim tim i brz net je bio misaona imenica posto ni adsl nije mogao da radi, a kablovski operateri tadasnji nisu bili bas agilni u svom sirenju..Sbb je to sve primenio i DA, PREBACICU BROJ PRVOG DANA KOD NJIH..moje misljenje

Gos'n

pre 11 godina

Koja gomila gluposti u komentarima. Provajder koji nudi najkvalitetniji internet i dobru kablovsku, po najjeftinijoj ceni, biva omrazen kod naroda. Onda idite u Telekom, pa placajte onaj sugavi IPTV i internet 10 puta sporiji za uste pare.

Erp

pre 11 godina

Kad bi dosao na vlast prva stvar koju bi uradio je preispitivanje poslovanja SBB-a! Pogledajte samo kako im se vlasnici zovu? Strasno je kakva je sve olos usla u Srbiju posle 2000 godine. Narode imate OPEN Tv, imate ADSL kod nase poste i bezite od ovih monoplista koji su sve sem onoga sto se predstavljaju!

Vidakovic

pre 11 godina

Raskinuo sam ugovor sa ovima, i uzeo neuporedivo bolji IPTV u Telekomu. gde za iste pare dobijam mnogo bolju uslugu i kvalitet slike.

upućeni

pre 11 godina

Gospođo, pa vi to predstavljate neki drugi SBB a ne monopolističku firmu koja grabi na sve strane. Koje su se to firme udružile i napravile SBB? O čemu vi pričate i pišete? Reklamirate najgoru vrstu firmi! A dozvole za njih? Papiri? Kako SBB radi WiFi zone kad nema dozvolu za WiFi internet? SRAMOTA

Nemanja

pre 11 godina

JEL MOZE JEDNO PITANJE,, , xexexe volim ove clanke!!!!


A KADA CE PAYPAL!!!!?????

PAAAAY PAAAAL, kao zar na mojim usnama je
PAAAY PAAL, mesto reci samo ime tvoje
nebo zna, kao ja koliko puta sam ponovo
to nebo zna, bas kao ja
da je ime tvoje moja jedina MOLITVA za PAYPAL...

MArija Serifivic eurovision 2013 i pesma PAYPAL

nekad SBB

pre 11 godina

Radio sam u SBB-u. To je monopolista najgore vrste i nisu birali sredstva kako da bi unistili konkurenciju. Sve TV stanice sa nacionalnom frekvencijom (osim RTS-a i RTV-a) moraju da placaju nadoknadu SBB-u, ucena malih televizija da ne dozvole da se emituju kod drugih operatera pa cak i fizicko presecanje kablova drugih operatera kako bi im "preuzeli tereitoriju", mobing zaposlenih, uzasno male plate, finansijske manipulacije.
Gospodjo Pilipovic, da li zaista mislite da ce neko otkazati fiksni telefon samo zato sto ima SBB kablovksu.

Fićko

pre 11 godina

Mene zivo interesuje da li SBB ima nameru da sa svojim uslugama udje u naselje Stepa Stepanovic posto sam trenutno u fazi kupovine stana u tom naselju? Tamo je, koliko sam informisan, za sada predvidjeno da budesamo Telekom sa svim svojim uslugama (internet, telefon, IP TV...) sto mi se ni malo ne svidja jer cim je jedan pruzalac usluge to odmah automatski podrazumeva losiju uslugu i vise cene nego kad ima zdrave konkurencije.
A posto sam trenutno korisnik SBB usluga (internet i kablovska) sasvim sam zadovoljan istim i licno nemam potrebe da ih menjam, osim ako neko ne ponudi bolje usluge (cena i ponuda) a sa samo Telekomom u naselju to mi se bas i ne cini izvesnim.

Nenad

pre 11 godina

Znaš li Mujo novost? Ne reci šta je novo!
Sjaho Kurta!
Konačno dobra vest,sad će krenuti na bolje,odgovori Mujo Hasi!
Neće! reče Haso
Zašto? priupita Mujo
Zato što sad zajedno jašu!odgovori Haso.

Eto to nas ceka...

Milence

pre 11 godina

SBB drži preko 50 % tržišta preko ćerke firme Kopernikus , koja pak finansira SBB za svaki slučaj. Čisti momopolisti i SBB i Kopernikus.

JA original

pre 11 godina

....ali je istakla da se SBB, kad počne pružati telefonske usluge, za korisnike neće boriti niskom cenom, već kvalitetom ponude....

Hahah nismo ni sumnjali da cete se boriti niskom cenom. Verovatno cete se dogovoriti pa zajedno podici cene u startu!

ratel i sbb to su srca dva

pre 11 godina

Jedna od hitnih i nuznih mera nove vlade je i suzbijanje rogova telekomunikacionim operaterima. SBB je posebno interesantna prica!

Marko

pre 11 godina

Sama činjenica da ne mogu da kupim flat paket interneta za ispod 1000 dinara govori koliki je monopol u pitanju i kako je ova država jadna obzirom da sve to dozvoljava.
Sa druge strane je jedno obično post komunističko javno preduzeće koje ni u čemu nije sposobno da parira svojim konkurentima i stalno pruža loše i preskupe usluge.

Martinezzzz

pre 11 godina

Ljudima u Srbiji je vaznije da jeftinije telefoniraju, i da su im poruke 1 din umesto 2,5 din nego cene hleba, mleka, lekova, stanova... Prema nekim istrazivanjima Srbi bi se pre odrekli zbog malih plata letovanja, kulturnih desavanja, garderobe nego interneta i mobilnog telefona, kao da su svi rodjeni sa tim i bez brzog interneta ne mogu da zive.

internet

pre 11 godina

Ne razumem zasto PTT Srbije ne sklopi ugovor sa vise konkurentskih firmi za prodaju interneta, kablovske i fiksne telefonije.Naplatom svoje mreze mogu dosta da zarade a firme koje bi sa njima poslovale bi se borile za
kvalitet i cenu pa bi i gradjanima bilo bolje.

drvene bandere

pre 11 godina

SBB: Čekamo dogovor s Telekomom.Jedino ako ne gledaju svoj interes dozvolice vam da imate fiksnu telefoniju.Drzava nije trebala
da dozvoli na da razvlacite svoje kablove po ulicama nego je trebalo da koristite postojecu infrastrukturu a da unapredite tehnologiju koja je arhaicna i skupa.

Digital

pre 11 godina

Tako je nesto i Telenor rekao pri dolasku...
Ne niske cene,vec kvalitet,a na Karaburmi im 3G radi u najavi.
Na 50m od repetitora,i cao djaci.

Man Not Machine

pre 11 godina

De su bre ovi iz nazovi Antimonopolske komisije, plata im se ogadila. Biznis je bukvalno zagusen monopolom drzavnih i paradrzavnih firmi.

neko ko zna

pre 11 godina

(Fićko, 8. jun 2012 14:14)
Ficko imaces u stanu optiku a ne koaksijalni kabl. A to je ko nebo i zemlja. Sve usluge ce ti biti realizovane preko optike tako da ces sigurno biti zadovoljan. Celo naselje se radi tako da svaki stan kao pristupni medijum ima optiku.

Jovan Nikolić

pre 11 godina

Naravno da se neće boriti niskom cenom. Čitava ideja i jeste da je SBB vrlo blizak centrima moći u Srbiji.

Interesuje me samo kakav če to biti kvalitet usluga obzirom da se meni gotovo nikada nisu desili kvarovi na liniji, iznos telefonskih računa je onoliki koliko potrošim, imam identifikaciju poziva, poziv na čekanju, druge opcije nisam aktivirao obzirom da mi ne trebaju.

Čime tačno će SBB privući klijente ako ne nižom cenom? Obzirom da sam naveo da Telekom nudi sve što je potrebno u domenu fiksne telefonije.

Bobb

pre 11 godina

U situaciji kad mobilna telefonija preuzima apsolutni primat i sve se više domaćinstava odlučuje na ukidanje fiksnog telefona, oni će se za tržište boriti kvalitetom a ne niskom cenom? Ako ne budu bar 10tak posto jeftiniji ne vidim zašto bi im iko prešao. Šta to oni mogu da ponude osetno više za iste pare?
Nek se drže kablovske i WiFi-ja,mada su i tu neopravdano skuplji od konkurencije

VASA@

pre 11 godina

Jos nisam video, da je SBB podneo Standarnu ponudu RATEL -u, Telekom Srbije je predao RATEL -u......

STANDARDNA PONUDA ZA USLUGE MEĐUPOVEZIVANJA
SA JAVNOM FIKSNOM KOMUNIKACIONOM MREŽOM PREDUZEĆA ZA
TELEKOMUNIKACIJE „TELEKOM SRBIJA“ a.d.
Beograd, 14.05.2012. godine
* NAPOMENA: Standardna ponuda za usluge međupovezivanja Preduzeća za
telekomunikacije „Telekom Srbija“ a.d. izrađena je u skladu sa Rešenjima Agencije za
elektronske komunikacije broj 1-02-3491-568/11-35 i broj 1-02-3491-568/11-36 od
29.11.2011. godine, kao i Rešenjem Agencije za elektronske komunikacije broj 1-02-3491-
816/11-51 od 30.04.2012. godine kojim su određene izmene i dopune Standardne ponude za
usluge međupovezivanja sa javnom fiksnom komunikacionom mrežom Preduzeća za
telekomunikacije “Telekom Srbija” a.d., s tim da su za usluge originacije poziva putem izbora
i predizbora operatora u javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji u ovoj Standardnoj
ponudi dati samo opis i pojedini uslovi, dok će detaljni uslovi i rokovi za pružanje istih biti
definisani tek pošto ”Telekom Srbija”a.d. prilagodi svoje komutacione sisteme pružanju ovih
usluga i u skladu sa posebnim aktom koji će Republička agencija za elektronske komunikacije
doneti u narednom periodu, a saglasno Izveštaju o analizi veleprodajnog tržišta originacije
poziva u javnoj telefonskoj mreži na fiksnoj lokaciji, koji čini sastavni deo Rešenja Agencije
za elektronske komunikacije broj 1-02-3491-568/11-35 od 29.11.2011. ITD !

korisnik

pre 11 godina

Da li ćete sve ove usluge pružati i po kablovima koji su povučeni od solitera na soliter (paukova mreža) i po kablovima koji se kilometrima vuku po banderama? Da li ste sigurni da vaša postojeća infrastruktura može svakom korisniku da pruži kompletne usluge? Vi ste kablove vukli gde ste stigli i jednog dana će to vrlo skupo da vas košta. Štedeli ste na kadrovima kojih skoro da i nemate i zato imate katastrofu od mreže.

Pinge

pre 11 godina

Zasto za svaku novinu u internet tehnologiji u Srbiji moras da cekas pocetak ili kraj godine? Takve stvari treba da se donose sto pre moguce, a ne pustajuci telekom da drzi monopol sto duze moguce. Potseca me na slucaj gde su pre par godina dojce telekom i njihova madjarska filijala potplatili politicare u Makedoniji da odugovlace otvaranje trzista za wireless internet naravno na stetu konkurencije. E tako se ponasa nasa drzava odkad je uveden adsl, svaka novina vazi pocetkom sledece godine...

Peca

pre 11 godina

Pitam se da li će moći da se uvede fiksna SBB telefonska linija bez kablovske televizije? Činjenica je da internet nije moguće uzeti posebno! Kako što ni u Telekomu nije moguće uzeti ADSL bez fiksnog telefona (u drugim zemljama može). Prema tome ne zna se ko je "bolji", ali dobro je da bar može da se bira "izmedju 2 zla". Nema konkurencije barem bez još jednog ozbiljnog operatera. Telenor i ako je jaka firma i ima licencu nije baš naročito zainteresovan za privatne korisnike tako da ostaje da se nadamo nekome drugome!? :(

komsija

pre 11 godina

kada pocnu sa pruzanJem usluga za korisnike se nece boriti niskim cenama nego kvalitetom!
jooooj muko!!!! jos samo malo i stize targo telekom pa cete pevati drugu pesmu!

Stavros84

pre 11 godina

Ovo je otprilike peti E-mail koji sam poslao tehnickoj podrsci SBB-a posle 20 poziva i par licnih prijava kvara u poslovnici.

Intervencija Vase nadlezne sluzbe nije otklonila poteskoce sa signalom Internet isto "radi"
U drugim delovima grada radi savrseno ali evo kod mene I kod komshije preko puta radi kao dial up. Ukoliko mi se kvar ne otkloni u ovom mesecu ja bi zeleo da raskinem ugovor Vezan sam ugovorom do Januara ali ja stvarno ne zelim da placam nesto sto mi ne radi Ili ako moze iskljucite mi jednostavno I televiziju I internet pa mi cu nastaviti ugovor kada internet bude radio. Jer placam nesto sto mi ne koristi Vec par meseci se zalim na internet ali ne dobijam nikakvo resenje. Ovde u poslovnici u Vrscu sam vec pitao za raskid ugovora ali mi je jako "ljubazna" gospodja rekla da ne moze to tako I napisala mi je broj telefona od tehnicke podrske koji znam vec napamet da sa njima pricam o otklanjanju kvara koji traje vec par meseci Danas mi je tehnicka podrska rekla da mi internet tako radi zbog povecanja brzine koje je pocelo u martu jedino sto meni ne radi tamo od novembra ili decembra

I da napomenem za 6 meseci sto mi nije radio internet, umanjili su mi pretplatu za nesto manje od 2.000 dinara.
Meni jednostavno kablovska ne treba, placam je 900dinara pa onda placam 1400 internet i opet mu dodje na isto. Ne treba meni 10mb/s dajte mi 5 ali za manje od 10e i to bez kablovske. Mislim koji je to monopol a kao nema monopola.