Četvrtak, 07.06.2012.

17:17

Dodik: Nemam lični problem sa Čedom

Milorad Dodik kaže da je Republici Srpskoj potrebna jaka i stabilna Srbija i da je isključivo u tom smislu zainteresovan za to ko će formirati vladu u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Dodik: Nemam lièni problem sa Èedom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Uros

pre 11 godina

@(obi van)

I jedini koji je potpuno nezasluzan za gubljenje Kosova i genocidne koncepte u BiH koji su i dovele do genocida i nove reputacije Srba i Srbije u svetu..,i koji ne laze o tome...

Крајишник

pre 11 godina

И други су, попут Додика, газили немилице преко Крајине, па се зна како су завршили. Окупатор је окупатор, и с њим се може изборити само изнутра, па ће тако и овом Додику доћи крај тек кад га с власти смакну из Бањалуке, а не из Србије. Срећом, то би могло скоро да се деси - свима је у Бањалуци преко прекипјело од бахатог Додика и његове пљачке, толико да се његова политичка трапавост више ни не коментарише, већ просто подразумијева.

А ви што га по Србији хвалите - што га не водите себи одмах, да вам он политику кроји, кад вам се већ допада толико? Ми бисмо одахнули, ви бисте добили кога хоћете, а он свакако исказује претензије да влада Србијом, сад кад је силом покорио РС и БиХ.

vlada

pre 11 godina

bravo Mile! Ovi u Srbiji bi se povezali i sa crnim đavolom samo da bi opstali na vlasti! Hoće da zamagle činjenicu da su gubitnici izbora. Sramota da je takvi vode!!!

PoeticGenius

pre 11 godina

Nemaju oni ličnih problema medju sobom, u tome i jeste problem, sto ovaj narod nikako da prestane da se pali. Opet, kako bi sve pa funkcionisalo kad bi svi bili za nijansu pametniji? Cak ni ovaj sajt ne bi radio, ne bi bilo komentara.

od kud ti pare i bogatstvo predsednice ???

pre 11 godina

Neko ovdje rece: " Dodik je zasluzan za ocuvanje RS". Kako je krenuo, on ce biti i zasluzan za njeno ukidanje. RS nikada nije bila dio niti jedne republike u ex YU, a niti je bila autonomna pokraina u ex YU. Ako skoro cijeli svijet kaze da je u Srebrenici pocinjen genocid i naj veci zlocini u Evropi poslije drugog svetskog rata, zasto bi to bio problem sto je to izjavio i Cedomir Jovanovic. Ako je pocinjen genocid, zlocin, masovno protjerivanje ne srpskog stanovnistva i stvorena RS, onda je i ne pobitna cinjenica da je RS stvorena na genocidu i etnickom ciscenju. Nije to izmislio Cedomir Jovanovic, niti bilo ko drugi, a i Jovanovic nije jedini srbin koji je to izjavio. Problem je izgleda u tome sto je Jovanovic civilizovaniji i pismeniji, pa je bio sposobniji i bolji u njihovoj debati. A, poznato je da se Dodik svima sveti i grubo napada ko god se njemu licno zamjeri. Jedan od primjera je i napad na novinarku. Pitanje je veliko, kako ce on ocuvati RS kad je sve opljackano i unisteno i da narod vec godinama zivi u siromastvu. On se godinama odrzava na vlasti vjesto obmanjivanjem vlastitog naroda da su ugrozeni od vlastite drzave BiH, od koje zavisi njihova egzistencija. Federacija BiH je osiromasena, ali tamo narod duplo bolje zivi od naroda u RS i to upravo zahvaljujuci predsedniku Dodiku i njegovoj diktaturi.

obi van

pre 11 godina

@o tempora o mores: na vas hvalospjev o Cedi odgovoricu vam hvalospjevom iz hrvatske wikipedije "Jovanović je, inače, jedini značajniji srpski političar koji je javno podržavao neovisnost Kosova. Jedan je od rijetkih srbijanskih političara koji smatra Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom što je javno izjavio u početkom 2012. godine." Sto se tice obrazovanja zavrsio je dramaturgiju i nikad nije radio.
A to sto tvrdis da je se kao bivsi vodja studenskog pokreta kvalifikovao da je sposoban za politiku ne bih rekao - Jos mi u usima zvoni ona njegova kako Jeremic ide ljudozderima po Africi u posjetu umjesto da podrzi libijski "narod". Sve su svjetske novine prenijele to a da ne govorimo koliko smo poslova u Africi zbog toga izgubili. To daje sliku krajnje nestabilne osobe i sklon sam da vjerujem svemu sto su do sad ljudi koji su bili bliski njemu iznosili po novinama. Dokazace se i to, cim onima koji ga sad stite ne bude vise trebao.

easter

pre 11 godina

Da bilo ko drugi izjavi ovako nesto o Cedi Jovanovicu, ili bilo kom drugom politicaru u Srbiji, mislim da bismo se SVI slozili da je to neprihvatljivo mesanje u politiku nase zemlje. Ali, ovoj osobi se takve skandalozne izjave tolerisu jer je on, zaboga, iz Republike Srpske... Koja je samo jedan entitet u BIH, koja je drzava za sebe. I argumenti kako tamo zivi nas narod, pa treba specijalno da povedemo racuna o njima ( u smislu da formiramo vladu koja ce ozbiljno da vodi racuna o njihovim interesima ) su adekvatni zahtevima kosovskih Srba ko sme, a ko ne sme da bude u srpskoj vladi; a nesto se ne secam da je sa Kosova stigao slican zahtev... Uostalom, meni je sasvim dovoljno secanje na ovu osobu u onom cuvenom suocavanju njega i C.Jovanovica pred nasom javnoscu pre nekoliko meseci, gde, u jednom trenutku, pred svim tim kamerama, novinarima i tv gledaocima na teritoriji NASE zemlje, on kaze g-dinu Jovanovicu, kao vrhunski argument na ono sto ovaj iznosi: " Daj, bolan, nemoj se drat! "... I takav da nam iznosi bilo kakva razmisljanja na temu nase politicke svakodnevice, a kamoli zahteve... Kao da nemamo dovoljno primitivaca u sopstvenoj kuci, samo nam je on falio...

ivan

pre 11 godina

Jeste Dodik-e,

Ali mi u Srbiji imamo problem sa tobom.

Kad neko preko noci od Bosanca postane Srbin, pa jos veci Srbin od Sumadinca, onda svakako mi imamo problem sa tobom.

Sta bre hoces?

Dalje ruke Bosanac!

o tempora o mores

pre 11 godina

@obi van
Tvoj komentar je tipično mišljenje o Čedomiru Jovanoviću, a kompletna je neistina! Prvo, on je bio vođa studentskog protesta 1996, protiv najvećeg zločinca moderne Srbije - Slobodana Miloševića! Za mnoge, takav angažman vredi mnogo više od nekakve političke škole, jer to nije bio samo protest već i dobijanje batina od Miloševićevog represivnog aparata!
Što se vlasti tiče, nije bio u poslednje tri vlade, a kratko vreme je bio potpredsednik i to u periodu nakon atentata na premijera Srbije, do 2004. Ja to ipak ne bih nazivao večitom vlašću.
Ako govorimo o njegovom imovinskom stanju, gde su svi ti konkretni dokazi, kojima SNS, DSS, NS i ostala bulumenta mašu? Ako ne nameravaju da dokažu njegovo imovinsko stanje, onda neka ne pričaju o tome. Ako niste čuli, osnova prava je da je čovek nevin, dok se ne dokaže suprotno!
I poslednje naravno, pronađite mi originalnu izjavu u kojoj Č. Jovanović krši ustav Srbije ili negira nečije postojanje! Znam da takvih nema, ali nekom ne smeta imputiranje tih stavova ovom čoveku.
Što se same izjave tiče, izgleda da je Dodik shvatio šta je rekao i da mora da popusti ne bi li nastavio sa svojim političkim delovanjem. Ipak je stao Borisu na stranu, a pobedio Nikolić, pa bi bilo mnogo da ostane bez bilo kakve intenzivnije saradnje u Srbiji!

чика Пера

pre 11 godina

@Glupi Srbin

Да, свакако треба да се тресемо сваки пут када се било ко у Бриселу, Вашингтону, Лондону, итд. накашље и да их питамо сваки пут шта мислимо и шта је најбоље за нас. И да будемо сретни што са државом и народом раде по својој вољи и властитим интересима.

Ево ти пример: Горбачов и Јељцин - обојицу су вољели на твом драгом Западу. Како је због те љубави прошао народ и држава из које су та двојица дошли?

Lanna

pre 11 godina

Milorade, blago receno ti lupas. Dodik nikada nije bio na Palma niti je dobiajao pomoc iz Srbije, najmanje od Milosevica. Ako nisi snao on je bio u opoziciji i zbog toga na primer nije mu bilo dozvoljeno da leti sa beogradks0og aerodrom. Drugo on ne negira genocid u Srebrenici vec ne orihvata bosnjacku tvrdju da je izvresn genoicid u Bosni i Herecegovini, Koliko se secam to je stav Medjunarodnog suda prvade

Radmila

pre 11 godina

ja se bas silno zabavljam citajuci vesti na ovom sajtu, a najvise se radujem komentarima na te vesti, elem, ovako iz daleka, kad vise ne zivim u beogradu, mogu samo da zakljucim da postoji neki dogovor da srbija da juzni deo kosova a bih republiku srpsku, i sve mi se nesto cini da ce tako i biti... tek kad odete iz srbije shvatite da granice ne postoje, postoji samo red, zakon i da drzava brine o svojim gradjanima u smislu da NIKADA ne mozes da budes bez 'leba i bez krova nad glavom, a to je ono sto je potrebno i na balkanu.

Nikola

pre 11 godina

Jadna Srbija uvek podeljena,pogledajte komentare za svaku temu uvek je pola za pola protiv. Zive ljdi u Srbiji a podrzavaju Dodika, zive u republici a imaju kralja,hoce kosovo a nece albance....itd.

NS

pre 11 godina

Drugo on ne negira genocid u Srebrenici vec ne orihvata bosnjacku tvrdju da je izvresn genoicid u Bosni i Herecegovini, Koliko se secam to je stav Medjunarodnog suda prvade
(Lanna)

Hpoces li deset linkova i you-tube gde Dodik kaze "nikada necu priznati da se u Srebrenici dogodio genocid" zadnji kada mu je ceda podmetnuo pod nos video zapis gde kaze obrnuto za FTBH - "dogodio se svi znamo, sud je potvrdio i mi to priznajemo.". medjunarodni sud pravde je doneo presudu u odnosu na srbiju i potvrdio da se genocid dogodio u Srebrenici ali da nema dokaza o direktnom ucescu srbije...znaci poruka tebi, ili ne znas ili znas ali plasiras notorne neistine.

obi van

pre 11 godina

Ceda meni jeste misteriozan lik - nema dana radnog staza, politiku nije nigde studirao niti se njome bavio niko ne zna otkud mu pare i opet se u svakoj vladi nadje mjesto za njega. Ah da ne zaboravim - i uvjek prvi i dosledan u borbi protiv nacionalnih interesa. Da li bi takav lik u nekoj normalnoj drzavi imao ikakve sanse? Srbija zemlja cuda...

Divos

pre 11 godina

Мислим да у овој причи и није битно какви су ставови председника Српске, и јасно је да се господин Додик не меша у унутрашње ствари у Србији. Оно што је важно јесте питање, да ли личност (господин Јовановић) која јавно исказује такве неприхватљиве и изопачене ставове може бити у влади Србије, наравно и његова странка. Наравно да не може, и само присуство ликова у таквој влади може донети штету и имати последице за односе са Срспком (мање важно), и важније за будућност Србије.
А односи између 2 републике, које много тога везује (од историје до родбинских веза), Србије и Српске, морају или би требали бити најбољи могући. Још нешто, а важно је, сигурно је врлина не бити злопамптило и прихватати позитивне промене. Али грађани Српске имају искуства из ближе прошлости и мало ипак дуже памте и не прелазе преко тако олако датих отровних и поганих изјава (као ликова из ЛДП-а), и оно, променио сам ставове или нисам баш тако мислио, не пролчази тако лако.

Milica

pre 11 godina

Ti ces nas koji zivimo u Srbiji da rastajes od srpskog nacionalnog identiteta i Srbije kao drzave..
sta fali ovom coveku?
i je l ima on svoju drzavu i hoce li se aman otkaciti od nas?!

Glupi Srbin

pre 11 godina

Dodik treba da bude premijer svih ujedinjenih Srba....
(Dodiku Care)

Da ali pod sljivom, samo nam treba jos jedan lider koga niko ne slusa u celom svetu pa da pricamo sami sa sobom i po citav dan ponavljamo jedni drugima ko zombiji pod sljivom: "u Srebrnici nije bio genocid u Bosni nije bilo planiranog, strateskog masovnog ciscenja RS samo smo uzeli svoje 1/1 teritorije a mi smo se malo zaneli, to je zbog Nemanjica, Turaka, ustasa i slobode....".

doslednost

pre 11 godina

Kada je Tadica javno podrzavao,to je bilo u redu,a sada kada ne podrzava Jovanovica to je mesanje u unutrasnje stvari Srbije!?Naravno u pitanju je
vlast jedne garniture koja je za vreme svog vladanja zaduzila ovu zamlju
preko pet milijardi evra i spremna je da pravi vladu samo sa njima slicnim i spreci da neko drugi pogleda u racune i vidi gde su otisle te pare.

BosanacBG

pre 11 godina

Malo morgen nije licno. kao da Ceda planira ili moze da demontira RS. On bi cini se da demontira jedan nacin razmisljanja i politicke neodgovornosti i laznog patriotizma sa cim se ja totalno slazem.

Fredi

pre 11 godina

Dodik govori istinu, RS nije nastala na genocidu a etničkog čišćenja i stravičnih zločina je bilo na sve 3 strane, a najveće etničko čišćenje je bilo 95 kad su Hrvati proterali 180000 Srba zauvek sa svojih ognjišta

milorad

pre 11 godina

Gledaj bre Milorade svoja posla.Seti se, za vreme Milosevica si dovoljno zla naneo Srbiji i Srpskom narodu gledajuci samo kroz silnu pomoc koja ti je upucivana i kroz maksime da se Srbija brani na Palama.Tvoje voskovodje sede na optuzenickim klupama u Den Hagu.Dabogda se vise nikada ne vratili na ove prostore,a i tvoje je mesto tamo .A ti Milorade,bezi iz Banja Luke tamo odakle si. Banja Luku vrati onima cija je.Ti si prava sramota za narod koji predstavljas.

marija.laktasi

pre 11 godina

dodik je upropastio rep. srpsku , pokrali sve!!!!! velika nezaposlenost, korupcija i kriminal. nista nam dobro ovaj "covjek" nije doneo !!! jos veca smo bjeda

Nemanja

pre 11 godina

Nemas ti licni problem sa Cedom. Ti, kao i vecina patriJota imas problem sa zdravim razumom.

Uzmimo za primer kosarkasa Milana Gurovica. Zvezdas, patriota, pravi srbin, koji na jednoj ruci ima istetoviranog cetnickog generala, a na drugoj krcunov grb.

Ili, tvoji sunarodnici koji su izbegli iz bosne u srbiju, kojima su muslimanske falange otele sve sto imaju, pobile naj milije, a oni danas podrzavaju "bratske i slobodarske" rezime u iranu, libiji ili siriji...

Ili navijaci, veliki protivnici homoseksualaca, kojima je glavno zadovoljstvo da gledaju gomilu znojavih muskaraca koji se jure po terenu, ljube i pipkaju na utakmicama...

Poreč

pre 11 godina

Ovakva komunikacija političara Dodiga na razini trača i osobnog diskvalificiranja je primjerena za voditi kućni savjet ili eventualno nekadašnju Mjesnu zajednicu. Stanar s drugog kata je takav i takav zato dajte da ja odredim tko će krečiti stubište. Tako se može govoriti u birtiji a ne na konferenciji za novinstvo.

BivsiYU86

pre 11 godina

Da znamo nista liocno sve za Srpsku. Prvobitno kada je trebao da dodje na vlast levo i desno je pricao o genocidu kao cinjenici dok nije vidio da ce izgubiti poziciju i da je jedini nacin da je odrzi je ova retorika bez obzira sta ce sutra biti (kad on bude na Dedinju) i ako ne ide uz dlaku biracima i najtvrdoj struji koja nikada nije demontirana bez obzira na povlacenje Karadjica. Sada mu Ceda smeta jer ga upravo zato i proziva - ko zna da cita Cedin nastup.

wortha

pre 11 godina

reci cu ti nesto, a to se odnosi na vecinu politicara ovde. sukob nije na licnom nivou tu si u pravu. sukob je na civilizacijskom nivou, jer ako ti mozes da porices genocid i da stitis Mladica i Karadzica, sta neko normalan treba da misli o tebi? isfrustrirao si se zbog e novina i sad hoces da pravis vladu? bolje bi ti bilo da si onomad kad si pricao sa Jovanovicem pokazao normalnost. U svakom taktu se videla jedna uzasna bahatost i neodmerenost. Srbija i Republika Srpska nece biti izgradjene poricanjem genocida (one ce postojati, ali samo kao plemenske tvorevine koje tavore na dnu civilizacije). I Srbija nece postojati bez ljudi koji zive u Beogradu. Uz duzno postovanje zemljacima i sunarodnicima sirom Srbije i sveta, tacno se zna sta je taj 'duh' Beograda, sta on nosi - Djindjic, Kis, Koja... Dakle, nije vazno da li je neko rodjen ovde, niti je istina da svi koji tu zive, na veliku zalost, imaju to, ali Beograd je kosmopolitska energija, provokacija, kriticnost... Zapitaj se malo bolje koje dodrirne tacke ti imas sa takvim imenima i sve ce ti biti jasno. Uzdravlje!

Aleksandar Arsović

pre 11 godina

Ako je tako onda prestanite da vredjate lik i delo bilo koga,a ako novinari ne prenose reči kako treba pa smo mi dezavuisani,tužite ih,
S poštovanjem

Алекса

pre 11 godina

Тачно је што каже Додик да су глобалисти поражени на изборима, али парадоксално, нису маргинализовани.

Milan

pre 11 godina

Dokle ce dezurne "patriote" da izmisljaju nebuloze i da upiru prstom u "izdajnike i strane placenike". Jedna od tih besmislica je da se LDP ZALAZE za nezavisno Kosovo. Sta to uopste znaci? Da LDP radi na tome? Da nema LDP-a Kosovo ne bi bilo nezavisno? Pa nece biti, neki drugi su doveli do stanja koje je trenutno. LDP se zalaze da se uvazi realnost i da se izvuce maksimum. To je u ovom trenutku prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana plus garancije tj, da Srbi u okviru kosovskih institucija imaju nacelnika policije, direktora skole, direktora doma zdravlja, predsednika opstinskog suda gde god su vecina... da imaju pravo glasanja na parlamentarnim i predsednickim izborima Srbije, da imaju specijalne veze sa Srbijom, da maksimalno budu zasticeni srpski manastiri...Sto se tice Republike Srpske, Cedomir Jovanovic nikada nije izgovorio kvalifikaciju "genocidna tvorevina". U govoru, koji je izazvao duel Jovanovic-Dodik i koji je iskoriscen da se obmanjuje javnost da Jovanovic tvrdi da je RS genocidna tvorevina, Cedomir Jovanovic je rekao:"Tačno je Republika Srpska je napravljena i na genocidu. Na srebreničkom genocidu, na etničkom čišćenju, nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata. Tačno je da je bilo i zločina na drugim stranama, tačno je i da ljudi koji žive danas u toj Republici Srpskoj imaju pravo i ljudsku potrebu na jedan normalan život baš kao Bošnjaci ili Hrvati..." Ne znam sta ovde nije tacno.

Vojka

pre 11 godina

Gospodine Dodik vi iznosite vase licne stavove iz licnog nesporazma sa gospodinom Jovanovicem i pretite srpskom narodu u Srbiji a kada zatreba i vi ste stanovnik u tom Beogradu.

Stevan

pre 11 godina

Milorade, to sto mi po nekad kazemo Sumska umesto Srpska to je mozda i zbog tvog ponasanja, razmisli malo o tome. Sto se mene tice i ne moras da razmisljas o tome uopste, meni je bitno da se ne mesas u pravljenje Vlade republike Srbije. A, ako sta imas sa bilo kojim politicarem ti to resi, recimo, preko suda. Ako je Ceda nesto slagao uzmi pa ga tuzi pa neka sud da misljenje. Mislim da tako radi civilizovan svet, a dok ti govoris da nas neki politicar laje do tada cu i ja smatrati da si ti predsednik Republike Sumske. Nemam ni ja nista licno protiv tebe ali, daj malo, uljudi se, ti si valjda prvi covek tvoje zemlje, ako si ti takav kao prvi kakvi li su ostali...

Goran

pre 11 godina

Lično sam uvek cenio Dodika i veoma je zaslužan za očuvanje Republike Srpske. Međutim, napravio je ogromnu grešku stavljajući se na stranu jednog od predsedničkih kandidata i sad se iz tog blata ne može lako izvući. Prosto je žalosno da njegov favorit za Predsednika Srbije, pokušava da napravi vladu sa Jovanovićem koji u potpunosti negira Republiku Srpsku. Voleo bih da se Dodik izvini građanima Srbije za pogrešan i nepotreban potez kod izbora za Predsednika i da dalje nastavi da vodi Republiku Srpsku.

Čika Zuba

pre 11 godina

Za mene je egzistencijalno pitanje, a ne pitanje ličnih simpatija, da ti što pre vidim leđa... Dok se ne pokrade i ovo malo što je ostalo... Pozz iz RS

GuC

pre 11 godina

mislim da ovo nije tačno, samo deo vaše zajedničkog nastupa pred kamerama Tijanića, a u Tanjugovim prostorijama pokazuje da imate strašno puno problema...ne samo sa Čedom, već i sa kulturom, obrazovanjem, poimanjem demokratije, realnošću vašeg "životnog" projekta,a najviše sa samim sobom. Ogledalo i neki dobar priajtelj, spreman da saspe istinu u lice je prvi korak ka vašem ozdravljenju i transformaciju u homo sapiensa. Eto, onako iskreno, nevezano za nenormalnu ideju da deo BiH treba da uredjuje život u Srbiji.

toko

pre 11 godina

Dodik se poceo posipati pepelom.
Ali mi iz RS koji dobrpo znamo da je Dodik 'zlopamtilo'.
Sto se tice formiranja vlade Srbije, nije na predesdniku bilo kog BH entiteta a koji po ustavu i BH i RS nema apsolutno nikakve 'spoljnopoliticke' ingerencije da 'deli lekcije'.
Radilo se o cistoj zloupotrebi "Palate poredsednistva" jer je sa govornice Dodik nastupao kao sef svoje politickle stranke SNSD posto po ustavu kao predsednik entiteta nema ingerencije

Inka

pre 11 godina

Lijepi strah moj sirovi Milorade. Pokusao si se mjesati u stvari Srbije, pa te cak i tvoj tata Tadic isamarao i evo kao sto vidimo natjerao da povlacis rijeci koje si izgovorio u momentu kada ti se ucinilo da si nesto bitan i u Srbiji. Ali ovo ti je reklo da nisi i da bolje malo razmislis prije nego iduci put budes postavljao svoje uslove i ucjenjivao Srbiju. Jer bez podrske iz Srbije ti si jedna obicna nula i samo "popularni politicar iz Bosne". Nista vise.

Čika Zuba

pre 11 godina

Za mene je egzistencijalno pitanje, a ne pitanje ličnih simpatija, da ti što pre vidim leđa... Dok se ne pokrade i ovo malo što je ostalo... Pozz iz RS

marija.laktasi

pre 11 godina

dodik je upropastio rep. srpsku , pokrali sve!!!!! velika nezaposlenost, korupcija i kriminal. nista nam dobro ovaj "covjek" nije doneo !!! jos veca smo bjeda

Stevan

pre 11 godina

Milorade, to sto mi po nekad kazemo Sumska umesto Srpska to je mozda i zbog tvog ponasanja, razmisli malo o tome. Sto se mene tice i ne moras da razmisljas o tome uopste, meni je bitno da se ne mesas u pravljenje Vlade republike Srbije. A, ako sta imas sa bilo kojim politicarem ti to resi, recimo, preko suda. Ako je Ceda nesto slagao uzmi pa ga tuzi pa neka sud da misljenje. Mislim da tako radi civilizovan svet, a dok ti govoris da nas neki politicar laje do tada cu i ja smatrati da si ti predsednik Republike Sumske. Nemam ni ja nista licno protiv tebe ali, daj malo, uljudi se, ti si valjda prvi covek tvoje zemlje, ako si ti takav kao prvi kakvi li su ostali...

milorad

pre 11 godina

Gledaj bre Milorade svoja posla.Seti se, za vreme Milosevica si dovoljno zla naneo Srbiji i Srpskom narodu gledajuci samo kroz silnu pomoc koja ti je upucivana i kroz maksime da se Srbija brani na Palama.Tvoje voskovodje sede na optuzenickim klupama u Den Hagu.Dabogda se vise nikada ne vratili na ove prostore,a i tvoje je mesto tamo .A ti Milorade,bezi iz Banja Luke tamo odakle si. Banja Luku vrati onima cija je.Ti si prava sramota za narod koji predstavljas.

Milan

pre 11 godina

Dokle ce dezurne "patriote" da izmisljaju nebuloze i da upiru prstom u "izdajnike i strane placenike". Jedna od tih besmislica je da se LDP ZALAZE za nezavisno Kosovo. Sta to uopste znaci? Da LDP radi na tome? Da nema LDP-a Kosovo ne bi bilo nezavisno? Pa nece biti, neki drugi su doveli do stanja koje je trenutno. LDP se zalaze da se uvazi realnost i da se izvuce maksimum. To je u ovom trenutku prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana plus garancije tj, da Srbi u okviru kosovskih institucija imaju nacelnika policije, direktora skole, direktora doma zdravlja, predsednika opstinskog suda gde god su vecina... da imaju pravo glasanja na parlamentarnim i predsednickim izborima Srbije, da imaju specijalne veze sa Srbijom, da maksimalno budu zasticeni srpski manastiri...Sto se tice Republike Srpske, Cedomir Jovanovic nikada nije izgovorio kvalifikaciju "genocidna tvorevina". U govoru, koji je izazvao duel Jovanovic-Dodik i koji je iskoriscen da se obmanjuje javnost da Jovanovic tvrdi da je RS genocidna tvorevina, Cedomir Jovanovic je rekao:"Tačno je Republika Srpska je napravljena i na genocidu. Na srebreničkom genocidu, na etničkom čišćenju, nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata. Tačno je da je bilo i zločina na drugim stranama, tačno je i da ljudi koji žive danas u toj Republici Srpskoj imaju pravo i ljudsku potrebu na jedan normalan život baš kao Bošnjaci ili Hrvati..." Ne znam sta ovde nije tacno.

Inka

pre 11 godina

Lijepi strah moj sirovi Milorade. Pokusao si se mjesati u stvari Srbije, pa te cak i tvoj tata Tadic isamarao i evo kao sto vidimo natjerao da povlacis rijeci koje si izgovorio u momentu kada ti se ucinilo da si nesto bitan i u Srbiji. Ali ovo ti je reklo da nisi i da bolje malo razmislis prije nego iduci put budes postavljao svoje uslove i ucjenjivao Srbiju. Jer bez podrske iz Srbije ti si jedna obicna nula i samo "popularni politicar iz Bosne". Nista vise.

obi van

pre 11 godina

Ceda meni jeste misteriozan lik - nema dana radnog staza, politiku nije nigde studirao niti se njome bavio niko ne zna otkud mu pare i opet se u svakoj vladi nadje mjesto za njega. Ah da ne zaboravim - i uvjek prvi i dosledan u borbi protiv nacionalnih interesa. Da li bi takav lik u nekoj normalnoj drzavi imao ikakve sanse? Srbija zemlja cuda...

Glupi Srbin

pre 11 godina

Dodik treba da bude premijer svih ujedinjenih Srba....
(Dodiku Care)

Da ali pod sljivom, samo nam treba jos jedan lider koga niko ne slusa u celom svetu pa da pricamo sami sa sobom i po citav dan ponavljamo jedni drugima ko zombiji pod sljivom: "u Srebrnici nije bio genocid u Bosni nije bilo planiranog, strateskog masovnog ciscenja RS samo smo uzeli svoje 1/1 teritorije a mi smo se malo zaneli, to je zbog Nemanjica, Turaka, ustasa i slobode....".

Nemanja

pre 11 godina

Nemas ti licni problem sa Cedom. Ti, kao i vecina patriJota imas problem sa zdravim razumom.

Uzmimo za primer kosarkasa Milana Gurovica. Zvezdas, patriota, pravi srbin, koji na jednoj ruci ima istetoviranog cetnickog generala, a na drugoj krcunov grb.

Ili, tvoji sunarodnici koji su izbegli iz bosne u srbiju, kojima su muslimanske falange otele sve sto imaju, pobile naj milije, a oni danas podrzavaju "bratske i slobodarske" rezime u iranu, libiji ili siriji...

Ili navijaci, veliki protivnici homoseksualaca, kojima je glavno zadovoljstvo da gledaju gomilu znojavih muskaraca koji se jure po terenu, ljube i pipkaju na utakmicama...

ivan

pre 11 godina

Jeste Dodik-e,

Ali mi u Srbiji imamo problem sa tobom.

Kad neko preko noci od Bosanca postane Srbin, pa jos veci Srbin od Sumadinca, onda svakako mi imamo problem sa tobom.

Sta bre hoces?

Dalje ruke Bosanac!

GuC

pre 11 godina

mislim da ovo nije tačno, samo deo vaše zajedničkog nastupa pred kamerama Tijanića, a u Tanjugovim prostorijama pokazuje da imate strašno puno problema...ne samo sa Čedom, već i sa kulturom, obrazovanjem, poimanjem demokratije, realnošću vašeg "životnog" projekta,a najviše sa samim sobom. Ogledalo i neki dobar priajtelj, spreman da saspe istinu u lice je prvi korak ka vašem ozdravljenju i transformaciju u homo sapiensa. Eto, onako iskreno, nevezano za nenormalnu ideju da deo BiH treba da uredjuje život u Srbiji.

Fredi

pre 11 godina

Dodik govori istinu, RS nije nastala na genocidu a etničkog čišćenja i stravičnih zločina je bilo na sve 3 strane, a najveće etničko čišćenje je bilo 95 kad su Hrvati proterali 180000 Srba zauvek sa svojih ognjišta

Nikola

pre 11 godina

Jadna Srbija uvek podeljena,pogledajte komentare za svaku temu uvek je pola za pola protiv. Zive ljdi u Srbiji a podrzavaju Dodika, zive u republici a imaju kralja,hoce kosovo a nece albance....itd.

toko

pre 11 godina

Dodik se poceo posipati pepelom.
Ali mi iz RS koji dobrpo znamo da je Dodik 'zlopamtilo'.
Sto se tice formiranja vlade Srbije, nije na predesdniku bilo kog BH entiteta a koji po ustavu i BH i RS nema apsolutno nikakve 'spoljnopoliticke' ingerencije da 'deli lekcije'.
Radilo se o cistoj zloupotrebi "Palate poredsednistva" jer je sa govornice Dodik nastupao kao sef svoje politickle stranke SNSD posto po ustavu kao predsednik entiteta nema ingerencije

Milica

pre 11 godina

Ti ces nas koji zivimo u Srbiji da rastajes od srpskog nacionalnog identiteta i Srbije kao drzave..
sta fali ovom coveku?
i je l ima on svoju drzavu i hoce li se aman otkaciti od nas?!

Vojka

pre 11 godina

Gospodine Dodik vi iznosite vase licne stavove iz licnog nesporazma sa gospodinom Jovanovicem i pretite srpskom narodu u Srbiji a kada zatreba i vi ste stanovnik u tom Beogradu.

Poreč

pre 11 godina

Ovakva komunikacija političara Dodiga na razini trača i osobnog diskvalificiranja je primjerena za voditi kućni savjet ili eventualno nekadašnju Mjesnu zajednicu. Stanar s drugog kata je takav i takav zato dajte da ja odredim tko će krečiti stubište. Tako se može govoriti u birtiji a ne na konferenciji za novinstvo.

Алекса

pre 11 godina

Тачно је што каже Додик да су глобалисти поражени на изборима, али парадоксално, нису маргинализовани.

Goran

pre 11 godina

Lično sam uvek cenio Dodika i veoma je zaslužan za očuvanje Republike Srpske. Međutim, napravio je ogromnu grešku stavljajući se na stranu jednog od predsedničkih kandidata i sad se iz tog blata ne može lako izvući. Prosto je žalosno da njegov favorit za Predsednika Srbije, pokušava da napravi vladu sa Jovanovićem koji u potpunosti negira Republiku Srpsku. Voleo bih da se Dodik izvini građanima Srbije za pogrešan i nepotreban potez kod izbora za Predsednika i da dalje nastavi da vodi Republiku Srpsku.

BosanacBG

pre 11 godina

Malo morgen nije licno. kao da Ceda planira ili moze da demontira RS. On bi cini se da demontira jedan nacin razmisljanja i politicke neodgovornosti i laznog patriotizma sa cim se ja totalno slazem.

Divos

pre 11 godina

Мислим да у овој причи и није битно какви су ставови председника Српске, и јасно је да се господин Додик не меша у унутрашње ствари у Србији. Оно што је важно јесте питање, да ли личност (господин Јовановић) која јавно исказује такве неприхватљиве и изопачене ставове може бити у влади Србије, наравно и његова странка. Наравно да не може, и само присуство ликова у таквој влади може донети штету и имати последице за односе са Срспком (мање важно), и важније за будућност Србије.
А односи између 2 републике, које много тога везује (од историје до родбинских веза), Србије и Српске, морају или би требали бити најбољи могући. Још нешто, а важно је, сигурно је врлина не бити злопамптило и прихватати позитивне промене. Али грађани Српске имају искуства из ближе прошлости и мало ипак дуже памте и не прелазе преко тако олако датих отровних и поганих изјава (као ликова из ЛДП-а), и оно, променио сам ставове или нисам баш тако мислио, не пролчази тако лако.

wortha

pre 11 godina

reci cu ti nesto, a to se odnosi na vecinu politicara ovde. sukob nije na licnom nivou tu si u pravu. sukob je na civilizacijskom nivou, jer ako ti mozes da porices genocid i da stitis Mladica i Karadzica, sta neko normalan treba da misli o tebi? isfrustrirao si se zbog e novina i sad hoces da pravis vladu? bolje bi ti bilo da si onomad kad si pricao sa Jovanovicem pokazao normalnost. U svakom taktu se videla jedna uzasna bahatost i neodmerenost. Srbija i Republika Srpska nece biti izgradjene poricanjem genocida (one ce postojati, ali samo kao plemenske tvorevine koje tavore na dnu civilizacije). I Srbija nece postojati bez ljudi koji zive u Beogradu. Uz duzno postovanje zemljacima i sunarodnicima sirom Srbije i sveta, tacno se zna sta je taj 'duh' Beograda, sta on nosi - Djindjic, Kis, Koja... Dakle, nije vazno da li je neko rodjen ovde, niti je istina da svi koji tu zive, na veliku zalost, imaju to, ali Beograd je kosmopolitska energija, provokacija, kriticnost... Zapitaj se malo bolje koje dodrirne tacke ti imas sa takvim imenima i sve ce ti biti jasno. Uzdravlje!

o tempora o mores

pre 11 godina

@obi van
Tvoj komentar je tipično mišljenje o Čedomiru Jovanoviću, a kompletna je neistina! Prvo, on je bio vođa studentskog protesta 1996, protiv najvećeg zločinca moderne Srbije - Slobodana Miloševića! Za mnoge, takav angažman vredi mnogo više od nekakve političke škole, jer to nije bio samo protest već i dobijanje batina od Miloševićevog represivnog aparata!
Što se vlasti tiče, nije bio u poslednje tri vlade, a kratko vreme je bio potpredsednik i to u periodu nakon atentata na premijera Srbije, do 2004. Ja to ipak ne bih nazivao večitom vlašću.
Ako govorimo o njegovom imovinskom stanju, gde su svi ti konkretni dokazi, kojima SNS, DSS, NS i ostala bulumenta mašu? Ako ne nameravaju da dokažu njegovo imovinsko stanje, onda neka ne pričaju o tome. Ako niste čuli, osnova prava je da je čovek nevin, dok se ne dokaže suprotno!
I poslednje naravno, pronađite mi originalnu izjavu u kojoj Č. Jovanović krši ustav Srbije ili negira nečije postojanje! Znam da takvih nema, ali nekom ne smeta imputiranje tih stavova ovom čoveku.
Što se same izjave tiče, izgleda da je Dodik shvatio šta je rekao i da mora da popusti ne bi li nastavio sa svojim političkim delovanjem. Ipak je stao Borisu na stranu, a pobedio Nikolić, pa bi bilo mnogo da ostane bez bilo kakve intenzivnije saradnje u Srbiji!

BivsiYU86

pre 11 godina

Da znamo nista liocno sve za Srpsku. Prvobitno kada je trebao da dodje na vlast levo i desno je pricao o genocidu kao cinjenici dok nije vidio da ce izgubiti poziciju i da je jedini nacin da je odrzi je ova retorika bez obzira sta ce sutra biti (kad on bude na Dedinju) i ako ne ide uz dlaku biracima i najtvrdoj struji koja nikada nije demontirana bez obzira na povlacenje Karadjica. Sada mu Ceda smeta jer ga upravo zato i proziva - ko zna da cita Cedin nastup.

NS

pre 11 godina

Drugo on ne negira genocid u Srebrenici vec ne orihvata bosnjacku tvrdju da je izvresn genoicid u Bosni i Herecegovini, Koliko se secam to je stav Medjunarodnog suda prvade
(Lanna)

Hpoces li deset linkova i you-tube gde Dodik kaze "nikada necu priznati da se u Srebrenici dogodio genocid" zadnji kada mu je ceda podmetnuo pod nos video zapis gde kaze obrnuto za FTBH - "dogodio se svi znamo, sud je potvrdio i mi to priznajemo.". medjunarodni sud pravde je doneo presudu u odnosu na srbiju i potvrdio da se genocid dogodio u Srebrenici ali da nema dokaza o direktnom ucescu srbije...znaci poruka tebi, ili ne znas ili znas ali plasiras notorne neistine.

doslednost

pre 11 godina

Kada je Tadica javno podrzavao,to je bilo u redu,a sada kada ne podrzava Jovanovica to je mesanje u unutrasnje stvari Srbije!?Naravno u pitanju je
vlast jedne garniture koja je za vreme svog vladanja zaduzila ovu zamlju
preko pet milijardi evra i spremna je da pravi vladu samo sa njima slicnim i spreci da neko drugi pogleda u racune i vidi gde su otisle te pare.

easter

pre 11 godina

Da bilo ko drugi izjavi ovako nesto o Cedi Jovanovicu, ili bilo kom drugom politicaru u Srbiji, mislim da bismo se SVI slozili da je to neprihvatljivo mesanje u politiku nase zemlje. Ali, ovoj osobi se takve skandalozne izjave tolerisu jer je on, zaboga, iz Republike Srpske... Koja je samo jedan entitet u BIH, koja je drzava za sebe. I argumenti kako tamo zivi nas narod, pa treba specijalno da povedemo racuna o njima ( u smislu da formiramo vladu koja ce ozbiljno da vodi racuna o njihovim interesima ) su adekvatni zahtevima kosovskih Srba ko sme, a ko ne sme da bude u srpskoj vladi; a nesto se ne secam da je sa Kosova stigao slican zahtev... Uostalom, meni je sasvim dovoljno secanje na ovu osobu u onom cuvenom suocavanju njega i C.Jovanovica pred nasom javnoscu pre nekoliko meseci, gde, u jednom trenutku, pred svim tim kamerama, novinarima i tv gledaocima na teritoriji NASE zemlje, on kaze g-dinu Jovanovicu, kao vrhunski argument na ono sto ovaj iznosi: " Daj, bolan, nemoj se drat! "... I takav da nam iznosi bilo kakva razmisljanja na temu nase politicke svakodnevice, a kamoli zahteve... Kao da nemamo dovoljno primitivaca u sopstvenoj kuci, samo nam je on falio...

Aleksandar Arsović

pre 11 godina

Ako je tako onda prestanite da vredjate lik i delo bilo koga,a ako novinari ne prenose reči kako treba pa smo mi dezavuisani,tužite ih,
S poštovanjem

Radmila

pre 11 godina

ja se bas silno zabavljam citajuci vesti na ovom sajtu, a najvise se radujem komentarima na te vesti, elem, ovako iz daleka, kad vise ne zivim u beogradu, mogu samo da zakljucim da postoji neki dogovor da srbija da juzni deo kosova a bih republiku srpsku, i sve mi se nesto cini da ce tako i biti... tek kad odete iz srbije shvatite da granice ne postoje, postoji samo red, zakon i da drzava brine o svojim gradjanima u smislu da NIKADA ne mozes da budes bez 'leba i bez krova nad glavom, a to je ono sto je potrebno i na balkanu.

Lanna

pre 11 godina

Milorade, blago receno ti lupas. Dodik nikada nije bio na Palma niti je dobiajao pomoc iz Srbije, najmanje od Milosevica. Ako nisi snao on je bio u opoziciji i zbog toga na primer nije mu bilo dozvoljeno da leti sa beogradks0og aerodrom. Drugo on ne negira genocid u Srebrenici vec ne orihvata bosnjacku tvrdju da je izvresn genoicid u Bosni i Herecegovini, Koliko se secam to je stav Medjunarodnog suda prvade

чика Пера

pre 11 godina

@Glupi Srbin

Да, свакако треба да се тресемо сваки пут када се било ко у Бриселу, Вашингтону, Лондону, итд. накашље и да их питамо сваки пут шта мислимо и шта је најбоље за нас. И да будемо сретни што са државом и народом раде по својој вољи и властитим интересима.

Ево ти пример: Горбачов и Јељцин - обојицу су вољели на твом драгом Западу. Како је због те љубави прошао народ и држава из које су та двојица дошли?

od kud ti pare i bogatstvo predsednice ???

pre 11 godina

Neko ovdje rece: " Dodik je zasluzan za ocuvanje RS". Kako je krenuo, on ce biti i zasluzan za njeno ukidanje. RS nikada nije bila dio niti jedne republike u ex YU, a niti je bila autonomna pokraina u ex YU. Ako skoro cijeli svijet kaze da je u Srebrenici pocinjen genocid i naj veci zlocini u Evropi poslije drugog svetskog rata, zasto bi to bio problem sto je to izjavio i Cedomir Jovanovic. Ako je pocinjen genocid, zlocin, masovno protjerivanje ne srpskog stanovnistva i stvorena RS, onda je i ne pobitna cinjenica da je RS stvorena na genocidu i etnickom ciscenju. Nije to izmislio Cedomir Jovanovic, niti bilo ko drugi, a i Jovanovic nije jedini srbin koji je to izjavio. Problem je izgleda u tome sto je Jovanovic civilizovaniji i pismeniji, pa je bio sposobniji i bolji u njihovoj debati. A, poznato je da se Dodik svima sveti i grubo napada ko god se njemu licno zamjeri. Jedan od primjera je i napad na novinarku. Pitanje je veliko, kako ce on ocuvati RS kad je sve opljackano i unisteno i da narod vec godinama zivi u siromastvu. On se godinama odrzava na vlasti vjesto obmanjivanjem vlastitog naroda da su ugrozeni od vlastite drzave BiH, od koje zavisi njihova egzistencija. Federacija BiH je osiromasena, ali tamo narod duplo bolje zivi od naroda u RS i to upravo zahvaljujuci predsedniku Dodiku i njegovoj diktaturi.

Крајишник

pre 11 godina

И други су, попут Додика, газили немилице преко Крајине, па се зна како су завршили. Окупатор је окупатор, и с њим се може изборити само изнутра, па ће тако и овом Додику доћи крај тек кад га с власти смакну из Бањалуке, а не из Србије. Срећом, то би могло скоро да се деси - свима је у Бањалуци преко прекипјело од бахатог Додика и његове пљачке, толико да се његова политичка трапавост више ни не коментарише, већ просто подразумијева.

А ви што га по Србији хвалите - што га не водите себи одмах, да вам он политику кроји, кад вам се већ допада толико? Ми бисмо одахнули, ви бисте добили кога хоћете, а он свакако исказује претензије да влада Србијом, сад кад је силом покорио РС и БиХ.

obi van

pre 11 godina

@o tempora o mores: na vas hvalospjev o Cedi odgovoricu vam hvalospjevom iz hrvatske wikipedije "Jovanović je, inače, jedini značajniji srpski političar koji je javno podržavao neovisnost Kosova. Jedan je od rijetkih srbijanskih političara koji smatra Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom što je javno izjavio u početkom 2012. godine." Sto se tice obrazovanja zavrsio je dramaturgiju i nikad nije radio.
A to sto tvrdis da je se kao bivsi vodja studenskog pokreta kvalifikovao da je sposoban za politiku ne bih rekao - Jos mi u usima zvoni ona njegova kako Jeremic ide ljudozderima po Africi u posjetu umjesto da podrzi libijski "narod". Sve su svjetske novine prenijele to a da ne govorimo koliko smo poslova u Africi zbog toga izgubili. To daje sliku krajnje nestabilne osobe i sklon sam da vjerujem svemu sto su do sad ljudi koji su bili bliski njemu iznosili po novinama. Dokazace se i to, cim onima koji ga sad stite ne bude vise trebao.

vlada

pre 11 godina

bravo Mile! Ovi u Srbiji bi se povezali i sa crnim đavolom samo da bi opstali na vlasti! Hoće da zamagle činjenicu da su gubitnici izbora. Sramota da je takvi vode!!!

PoeticGenius

pre 11 godina

Nemaju oni ličnih problema medju sobom, u tome i jeste problem, sto ovaj narod nikako da prestane da se pali. Opet, kako bi sve pa funkcionisalo kad bi svi bili za nijansu pametniji? Cak ni ovaj sajt ne bi radio, ne bi bilo komentara.

Uros

pre 11 godina

@(obi van)

I jedini koji je potpuno nezasluzan za gubljenje Kosova i genocidne koncepte u BiH koji su i dovele do genocida i nove reputacije Srba i Srbije u svetu..,i koji ne laze o tome...

Stevan

pre 11 godina

Milorade, to sto mi po nekad kazemo Sumska umesto Srpska to je mozda i zbog tvog ponasanja, razmisli malo o tome. Sto se mene tice i ne moras da razmisljas o tome uopste, meni je bitno da se ne mesas u pravljenje Vlade republike Srbije. A, ako sta imas sa bilo kojim politicarem ti to resi, recimo, preko suda. Ako je Ceda nesto slagao uzmi pa ga tuzi pa neka sud da misljenje. Mislim da tako radi civilizovan svet, a dok ti govoris da nas neki politicar laje do tada cu i ja smatrati da si ti predsednik Republike Sumske. Nemam ni ja nista licno protiv tebe ali, daj malo, uljudi se, ti si valjda prvi covek tvoje zemlje, ako si ti takav kao prvi kakvi li su ostali...

milorad

pre 11 godina

Gledaj bre Milorade svoja posla.Seti se, za vreme Milosevica si dovoljno zla naneo Srbiji i Srpskom narodu gledajuci samo kroz silnu pomoc koja ti je upucivana i kroz maksime da se Srbija brani na Palama.Tvoje voskovodje sede na optuzenickim klupama u Den Hagu.Dabogda se vise nikada ne vratili na ove prostore,a i tvoje je mesto tamo .A ti Milorade,bezi iz Banja Luke tamo odakle si. Banja Luku vrati onima cija je.Ti si prava sramota za narod koji predstavljas.

Nemanja

pre 11 godina

Nemas ti licni problem sa Cedom. Ti, kao i vecina patriJota imas problem sa zdravim razumom.

Uzmimo za primer kosarkasa Milana Gurovica. Zvezdas, patriota, pravi srbin, koji na jednoj ruci ima istetoviranog cetnickog generala, a na drugoj krcunov grb.

Ili, tvoji sunarodnici koji su izbegli iz bosne u srbiju, kojima su muslimanske falange otele sve sto imaju, pobile naj milije, a oni danas podrzavaju "bratske i slobodarske" rezime u iranu, libiji ili siriji...

Ili navijaci, veliki protivnici homoseksualaca, kojima je glavno zadovoljstvo da gledaju gomilu znojavih muskaraca koji se jure po terenu, ljube i pipkaju na utakmicama...

obi van

pre 11 godina

Ceda meni jeste misteriozan lik - nema dana radnog staza, politiku nije nigde studirao niti se njome bavio niko ne zna otkud mu pare i opet se u svakoj vladi nadje mjesto za njega. Ah da ne zaboravim - i uvjek prvi i dosledan u borbi protiv nacionalnih interesa. Da li bi takav lik u nekoj normalnoj drzavi imao ikakve sanse? Srbija zemlja cuda...

Inka

pre 11 godina

Lijepi strah moj sirovi Milorade. Pokusao si se mjesati u stvari Srbije, pa te cak i tvoj tata Tadic isamarao i evo kao sto vidimo natjerao da povlacis rijeci koje si izgovorio u momentu kada ti se ucinilo da si nesto bitan i u Srbiji. Ali ovo ti je reklo da nisi i da bolje malo razmislis prije nego iduci put budes postavljao svoje uslove i ucjenjivao Srbiju. Jer bez podrske iz Srbije ti si jedna obicna nula i samo "popularni politicar iz Bosne". Nista vise.

marija.laktasi

pre 11 godina

dodik je upropastio rep. srpsku , pokrali sve!!!!! velika nezaposlenost, korupcija i kriminal. nista nam dobro ovaj "covjek" nije doneo !!! jos veca smo bjeda

Milan

pre 11 godina

Dokle ce dezurne "patriote" da izmisljaju nebuloze i da upiru prstom u "izdajnike i strane placenike". Jedna od tih besmislica je da se LDP ZALAZE za nezavisno Kosovo. Sta to uopste znaci? Da LDP radi na tome? Da nema LDP-a Kosovo ne bi bilo nezavisno? Pa nece biti, neki drugi su doveli do stanja koje je trenutno. LDP se zalaze da se uvazi realnost i da se izvuce maksimum. To je u ovom trenutku prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana plus garancije tj, da Srbi u okviru kosovskih institucija imaju nacelnika policije, direktora skole, direktora doma zdravlja, predsednika opstinskog suda gde god su vecina... da imaju pravo glasanja na parlamentarnim i predsednickim izborima Srbije, da imaju specijalne veze sa Srbijom, da maksimalno budu zasticeni srpski manastiri...Sto se tice Republike Srpske, Cedomir Jovanovic nikada nije izgovorio kvalifikaciju "genocidna tvorevina". U govoru, koji je izazvao duel Jovanovic-Dodik i koji je iskoriscen da se obmanjuje javnost da Jovanovic tvrdi da je RS genocidna tvorevina, Cedomir Jovanovic je rekao:"Tačno je Republika Srpska je napravljena i na genocidu. Na srebreničkom genocidu, na etničkom čišćenju, nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata. Tačno je da je bilo i zločina na drugim stranama, tačno je i da ljudi koji žive danas u toj Republici Srpskoj imaju pravo i ljudsku potrebu na jedan normalan život baš kao Bošnjaci ili Hrvati..." Ne znam sta ovde nije tacno.

Čika Zuba

pre 11 godina

Za mene je egzistencijalno pitanje, a ne pitanje ličnih simpatija, da ti što pre vidim leđa... Dok se ne pokrade i ovo malo što je ostalo... Pozz iz RS

Goran

pre 11 godina

Lično sam uvek cenio Dodika i veoma je zaslužan za očuvanje Republike Srpske. Međutim, napravio je ogromnu grešku stavljajući se na stranu jednog od predsedničkih kandidata i sad se iz tog blata ne može lako izvući. Prosto je žalosno da njegov favorit za Predsednika Srbije, pokušava da napravi vladu sa Jovanovićem koji u potpunosti negira Republiku Srpsku. Voleo bih da se Dodik izvini građanima Srbije za pogrešan i nepotreban potez kod izbora za Predsednika i da dalje nastavi da vodi Republiku Srpsku.

wortha

pre 11 godina

reci cu ti nesto, a to se odnosi na vecinu politicara ovde. sukob nije na licnom nivou tu si u pravu. sukob je na civilizacijskom nivou, jer ako ti mozes da porices genocid i da stitis Mladica i Karadzica, sta neko normalan treba da misli o tebi? isfrustrirao si se zbog e novina i sad hoces da pravis vladu? bolje bi ti bilo da si onomad kad si pricao sa Jovanovicem pokazao normalnost. U svakom taktu se videla jedna uzasna bahatost i neodmerenost. Srbija i Republika Srpska nece biti izgradjene poricanjem genocida (one ce postojati, ali samo kao plemenske tvorevine koje tavore na dnu civilizacije). I Srbija nece postojati bez ljudi koji zive u Beogradu. Uz duzno postovanje zemljacima i sunarodnicima sirom Srbije i sveta, tacno se zna sta je taj 'duh' Beograda, sta on nosi - Djindjic, Kis, Koja... Dakle, nije vazno da li je neko rodjen ovde, niti je istina da svi koji tu zive, na veliku zalost, imaju to, ali Beograd je kosmopolitska energija, provokacija, kriticnost... Zapitaj se malo bolje koje dodrirne tacke ti imas sa takvim imenima i sve ce ti biti jasno. Uzdravlje!

GuC

pre 11 godina

mislim da ovo nije tačno, samo deo vaše zajedničkog nastupa pred kamerama Tijanića, a u Tanjugovim prostorijama pokazuje da imate strašno puno problema...ne samo sa Čedom, već i sa kulturom, obrazovanjem, poimanjem demokratije, realnošću vašeg "životnog" projekta,a najviše sa samim sobom. Ogledalo i neki dobar priajtelj, spreman da saspe istinu u lice je prvi korak ka vašem ozdravljenju i transformaciju u homo sapiensa. Eto, onako iskreno, nevezano za nenormalnu ideju da deo BiH treba da uredjuje život u Srbiji.

Vojka

pre 11 godina

Gospodine Dodik vi iznosite vase licne stavove iz licnog nesporazma sa gospodinom Jovanovicem i pretite srpskom narodu u Srbiji a kada zatreba i vi ste stanovnik u tom Beogradu.

Fredi

pre 11 godina

Dodik govori istinu, RS nije nastala na genocidu a etničkog čišćenja i stravičnih zločina je bilo na sve 3 strane, a najveće etničko čišćenje je bilo 95 kad su Hrvati proterali 180000 Srba zauvek sa svojih ognjišta

Poreč

pre 11 godina

Ovakva komunikacija političara Dodiga na razini trača i osobnog diskvalificiranja je primjerena za voditi kućni savjet ili eventualno nekadašnju Mjesnu zajednicu. Stanar s drugog kata je takav i takav zato dajte da ja odredim tko će krečiti stubište. Tako se može govoriti u birtiji a ne na konferenciji za novinstvo.

ivan

pre 11 godina

Jeste Dodik-e,

Ali mi u Srbiji imamo problem sa tobom.

Kad neko preko noci od Bosanca postane Srbin, pa jos veci Srbin od Sumadinca, onda svakako mi imamo problem sa tobom.

Sta bre hoces?

Dalje ruke Bosanac!

BosanacBG

pre 11 godina

Malo morgen nije licno. kao da Ceda planira ili moze da demontira RS. On bi cini se da demontira jedan nacin razmisljanja i politicke neodgovornosti i laznog patriotizma sa cim se ja totalno slazem.

Divos

pre 11 godina

Мислим да у овој причи и није битно какви су ставови председника Српске, и јасно је да се господин Додик не меша у унутрашње ствари у Србији. Оно што је важно јесте питање, да ли личност (господин Јовановић) која јавно исказује такве неприхватљиве и изопачене ставове може бити у влади Србије, наравно и његова странка. Наравно да не може, и само присуство ликова у таквој влади може донети штету и имати последице за односе са Срспком (мање важно), и важније за будућност Србије.
А односи између 2 републике, које много тога везује (од историје до родбинских веза), Србије и Српске, морају или би требали бити најбољи могући. Још нешто, а важно је, сигурно је врлина не бити злопамптило и прихватати позитивне промене. Али грађани Српске имају искуства из ближе прошлости и мало ипак дуже памте и не прелазе преко тако олако датих отровних и поганих изјава (као ликова из ЛДП-а), и оно, променио сам ставове или нисам баш тако мислио, не пролчази тако лако.

toko

pre 11 godina

Dodik se poceo posipati pepelom.
Ali mi iz RS koji dobrpo znamo da je Dodik 'zlopamtilo'.
Sto se tice formiranja vlade Srbije, nije na predesdniku bilo kog BH entiteta a koji po ustavu i BH i RS nema apsolutno nikakve 'spoljnopoliticke' ingerencije da 'deli lekcije'.
Radilo se o cistoj zloupotrebi "Palate poredsednistva" jer je sa govornice Dodik nastupao kao sef svoje politickle stranke SNSD posto po ustavu kao predsednik entiteta nema ingerencije

Milica

pre 11 godina

Ti ces nas koji zivimo u Srbiji da rastajes od srpskog nacionalnog identiteta i Srbije kao drzave..
sta fali ovom coveku?
i je l ima on svoju drzavu i hoce li se aman otkaciti od nas?!

Glupi Srbin

pre 11 godina

Dodik treba da bude premijer svih ujedinjenih Srba....
(Dodiku Care)

Da ali pod sljivom, samo nam treba jos jedan lider koga niko ne slusa u celom svetu pa da pricamo sami sa sobom i po citav dan ponavljamo jedni drugima ko zombiji pod sljivom: "u Srebrnici nije bio genocid u Bosni nije bilo planiranog, strateskog masovnog ciscenja RS samo smo uzeli svoje 1/1 teritorije a mi smo se malo zaneli, to je zbog Nemanjica, Turaka, ustasa i slobode....".

BivsiYU86

pre 11 godina

Da znamo nista liocno sve za Srpsku. Prvobitno kada je trebao da dodje na vlast levo i desno je pricao o genocidu kao cinjenici dok nije vidio da ce izgubiti poziciju i da je jedini nacin da je odrzi je ova retorika bez obzira sta ce sutra biti (kad on bude na Dedinju) i ako ne ide uz dlaku biracima i najtvrdoj struji koja nikada nije demontirana bez obzira na povlacenje Karadjica. Sada mu Ceda smeta jer ga upravo zato i proziva - ko zna da cita Cedin nastup.

Lanna

pre 11 godina

Milorade, blago receno ti lupas. Dodik nikada nije bio na Palma niti je dobiajao pomoc iz Srbije, najmanje od Milosevica. Ako nisi snao on je bio u opoziciji i zbog toga na primer nije mu bilo dozvoljeno da leti sa beogradks0og aerodrom. Drugo on ne negira genocid u Srebrenici vec ne orihvata bosnjacku tvrdju da je izvresn genoicid u Bosni i Herecegovini, Koliko se secam to je stav Medjunarodnog suda prvade

чика Пера

pre 11 godina

@Glupi Srbin

Да, свакако треба да се тресемо сваки пут када се било ко у Бриселу, Вашингтону, Лондону, итд. накашље и да их питамо сваки пут шта мислимо и шта је најбоље за нас. И да будемо сретни што са државом и народом раде по својој вољи и властитим интересима.

Ево ти пример: Горбачов и Јељцин - обојицу су вољели на твом драгом Западу. Како је због те љубави прошао народ и држава из које су та двојица дошли?

o tempora o mores

pre 11 godina

@obi van
Tvoj komentar je tipično mišljenje o Čedomiru Jovanoviću, a kompletna je neistina! Prvo, on je bio vođa studentskog protesta 1996, protiv najvećeg zločinca moderne Srbije - Slobodana Miloševića! Za mnoge, takav angažman vredi mnogo više od nekakve političke škole, jer to nije bio samo protest već i dobijanje batina od Miloševićevog represivnog aparata!
Što se vlasti tiče, nije bio u poslednje tri vlade, a kratko vreme je bio potpredsednik i to u periodu nakon atentata na premijera Srbije, do 2004. Ja to ipak ne bih nazivao večitom vlašću.
Ako govorimo o njegovom imovinskom stanju, gde su svi ti konkretni dokazi, kojima SNS, DSS, NS i ostala bulumenta mašu? Ako ne nameravaju da dokažu njegovo imovinsko stanje, onda neka ne pričaju o tome. Ako niste čuli, osnova prava je da je čovek nevin, dok se ne dokaže suprotno!
I poslednje naravno, pronađite mi originalnu izjavu u kojoj Č. Jovanović krši ustav Srbije ili negira nečije postojanje! Znam da takvih nema, ali nekom ne smeta imputiranje tih stavova ovom čoveku.
Što se same izjave tiče, izgleda da je Dodik shvatio šta je rekao i da mora da popusti ne bi li nastavio sa svojim političkim delovanjem. Ipak je stao Borisu na stranu, a pobedio Nikolić, pa bi bilo mnogo da ostane bez bilo kakve intenzivnije saradnje u Srbiji!

easter

pre 11 godina

Da bilo ko drugi izjavi ovako nesto o Cedi Jovanovicu, ili bilo kom drugom politicaru u Srbiji, mislim da bismo se SVI slozili da je to neprihvatljivo mesanje u politiku nase zemlje. Ali, ovoj osobi se takve skandalozne izjave tolerisu jer je on, zaboga, iz Republike Srpske... Koja je samo jedan entitet u BIH, koja je drzava za sebe. I argumenti kako tamo zivi nas narod, pa treba specijalno da povedemo racuna o njima ( u smislu da formiramo vladu koja ce ozbiljno da vodi racuna o njihovim interesima ) su adekvatni zahtevima kosovskih Srba ko sme, a ko ne sme da bude u srpskoj vladi; a nesto se ne secam da je sa Kosova stigao slican zahtev... Uostalom, meni je sasvim dovoljno secanje na ovu osobu u onom cuvenom suocavanju njega i C.Jovanovica pred nasom javnoscu pre nekoliko meseci, gde, u jednom trenutku, pred svim tim kamerama, novinarima i tv gledaocima na teritoriji NASE zemlje, on kaze g-dinu Jovanovicu, kao vrhunski argument na ono sto ovaj iznosi: " Daj, bolan, nemoj se drat! "... I takav da nam iznosi bilo kakva razmisljanja na temu nase politicke svakodnevice, a kamoli zahteve... Kao da nemamo dovoljno primitivaca u sopstvenoj kuci, samo nam je on falio...

Алекса

pre 11 godina

Тачно је што каже Додик да су глобалисти поражени на изборима, али парадоксално, нису маргинализовани.

doslednost

pre 11 godina

Kada je Tadica javno podrzavao,to je bilo u redu,a sada kada ne podrzava Jovanovica to je mesanje u unutrasnje stvari Srbije!?Naravno u pitanju je
vlast jedne garniture koja je za vreme svog vladanja zaduzila ovu zamlju
preko pet milijardi evra i spremna je da pravi vladu samo sa njima slicnim i spreci da neko drugi pogleda u racune i vidi gde su otisle te pare.

Aleksandar Arsović

pre 11 godina

Ako je tako onda prestanite da vredjate lik i delo bilo koga,a ako novinari ne prenose reči kako treba pa smo mi dezavuisani,tužite ih,
S poštovanjem

NS

pre 11 godina

Drugo on ne negira genocid u Srebrenici vec ne orihvata bosnjacku tvrdju da je izvresn genoicid u Bosni i Herecegovini, Koliko se secam to je stav Medjunarodnog suda prvade
(Lanna)

Hpoces li deset linkova i you-tube gde Dodik kaze "nikada necu priznati da se u Srebrenici dogodio genocid" zadnji kada mu je ceda podmetnuo pod nos video zapis gde kaze obrnuto za FTBH - "dogodio se svi znamo, sud je potvrdio i mi to priznajemo.". medjunarodni sud pravde je doneo presudu u odnosu na srbiju i potvrdio da se genocid dogodio u Srebrenici ali da nema dokaza o direktnom ucescu srbije...znaci poruka tebi, ili ne znas ili znas ali plasiras notorne neistine.

Radmila

pre 11 godina

ja se bas silno zabavljam citajuci vesti na ovom sajtu, a najvise se radujem komentarima na te vesti, elem, ovako iz daleka, kad vise ne zivim u beogradu, mogu samo da zakljucim da postoji neki dogovor da srbija da juzni deo kosova a bih republiku srpsku, i sve mi se nesto cini da ce tako i biti... tek kad odete iz srbije shvatite da granice ne postoje, postoji samo red, zakon i da drzava brine o svojim gradjanima u smislu da NIKADA ne mozes da budes bez 'leba i bez krova nad glavom, a to je ono sto je potrebno i na balkanu.

Nikola

pre 11 godina

Jadna Srbija uvek podeljena,pogledajte komentare za svaku temu uvek je pola za pola protiv. Zive ljdi u Srbiji a podrzavaju Dodika, zive u republici a imaju kralja,hoce kosovo a nece albance....itd.

vlada

pre 11 godina

bravo Mile! Ovi u Srbiji bi se povezali i sa crnim đavolom samo da bi opstali na vlasti! Hoće da zamagle činjenicu da su gubitnici izbora. Sramota da je takvi vode!!!

Крајишник

pre 11 godina

И други су, попут Додика, газили немилице преко Крајине, па се зна како су завршили. Окупатор је окупатор, и с њим се може изборити само изнутра, па ће тако и овом Додику доћи крај тек кад га с власти смакну из Бањалуке, а не из Србије. Срећом, то би могло скоро да се деси - свима је у Бањалуци преко прекипјело од бахатог Додика и његове пљачке, толико да се његова политичка трапавост више ни не коментарише, већ просто подразумијева.

А ви што га по Србији хвалите - што га не водите себи одмах, да вам он политику кроји, кад вам се већ допада толико? Ми бисмо одахнули, ви бисте добили кога хоћете, а он свакако исказује претензије да влада Србијом, сад кад је силом покорио РС и БиХ.

obi van

pre 11 godina

@o tempora o mores: na vas hvalospjev o Cedi odgovoricu vam hvalospjevom iz hrvatske wikipedije "Jovanović je, inače, jedini značajniji srpski političar koji je javno podržavao neovisnost Kosova. Jedan je od rijetkih srbijanskih političara koji smatra Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom što je javno izjavio u početkom 2012. godine." Sto se tice obrazovanja zavrsio je dramaturgiju i nikad nije radio.
A to sto tvrdis da je se kao bivsi vodja studenskog pokreta kvalifikovao da je sposoban za politiku ne bih rekao - Jos mi u usima zvoni ona njegova kako Jeremic ide ljudozderima po Africi u posjetu umjesto da podrzi libijski "narod". Sve su svjetske novine prenijele to a da ne govorimo koliko smo poslova u Africi zbog toga izgubili. To daje sliku krajnje nestabilne osobe i sklon sam da vjerujem svemu sto su do sad ljudi koji su bili bliski njemu iznosili po novinama. Dokazace se i to, cim onima koji ga sad stite ne bude vise trebao.

PoeticGenius

pre 11 godina

Nemaju oni ličnih problema medju sobom, u tome i jeste problem, sto ovaj narod nikako da prestane da se pali. Opet, kako bi sve pa funkcionisalo kad bi svi bili za nijansu pametniji? Cak ni ovaj sajt ne bi radio, ne bi bilo komentara.

od kud ti pare i bogatstvo predsednice ???

pre 11 godina

Neko ovdje rece: " Dodik je zasluzan za ocuvanje RS". Kako je krenuo, on ce biti i zasluzan za njeno ukidanje. RS nikada nije bila dio niti jedne republike u ex YU, a niti je bila autonomna pokraina u ex YU. Ako skoro cijeli svijet kaze da je u Srebrenici pocinjen genocid i naj veci zlocini u Evropi poslije drugog svetskog rata, zasto bi to bio problem sto je to izjavio i Cedomir Jovanovic. Ako je pocinjen genocid, zlocin, masovno protjerivanje ne srpskog stanovnistva i stvorena RS, onda je i ne pobitna cinjenica da je RS stvorena na genocidu i etnickom ciscenju. Nije to izmislio Cedomir Jovanovic, niti bilo ko drugi, a i Jovanovic nije jedini srbin koji je to izjavio. Problem je izgleda u tome sto je Jovanovic civilizovaniji i pismeniji, pa je bio sposobniji i bolji u njihovoj debati. A, poznato je da se Dodik svima sveti i grubo napada ko god se njemu licno zamjeri. Jedan od primjera je i napad na novinarku. Pitanje je veliko, kako ce on ocuvati RS kad je sve opljackano i unisteno i da narod vec godinama zivi u siromastvu. On se godinama odrzava na vlasti vjesto obmanjivanjem vlastitog naroda da su ugrozeni od vlastite drzave BiH, od koje zavisi njihova egzistencija. Federacija BiH je osiromasena, ali tamo narod duplo bolje zivi od naroda u RS i to upravo zahvaljujuci predsedniku Dodiku i njegovoj diktaturi.

Uros

pre 11 godina

@(obi van)

I jedini koji je potpuno nezasluzan za gubljenje Kosova i genocidne koncepte u BiH koji su i dovele do genocida i nove reputacije Srba i Srbije u svetu..,i koji ne laze o tome...