Četvrtak, 07.06.2012.

11:28

Poslanik na TV-u išamarao dve žene

Poslanik grčke neonacističke partije fizički je jutros pred TV-kamerama napao dve poslanice levice u televizijskoj debati pred parlamentarne izbore 17. juna.

Izvor: Beta

Poslanik na TV-u išamarao dve žene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

ogorcena

pre 11 godina

Pa bas me briga za Grke i sta oni rade,pa nas ovde samaraju svaki dan dobijem samar kad primim platu kad vidim koliko je bedna,osamari me racun za struju,osamari me ova drzava svaki dan jer je bedna skroz na skroz,osamari me kad vidim koliko zaradjuju politicari i sta sve poseduju...Ma samaraju nas na svakom koraku!

klenga

pre 11 godina

MAJA14:33;-kaže' i niko da zaštiti ženu od nasilnika' i za to dobije gomilu minusa...od naših silnih 'muškaraca' koji su sa uživanjem pogledali stotinak puta ovaj ponižavajući snimak i verovatno uživajući upostupku ovog debila...sigurno je zaslužila,treba je tući,ako nije zaslužila ,zato što je žensko ili makar samo zato što je slabija i zato ,jer mu se, eto može...jake naše 'muškarčine'...

skabo

pre 11 godina

tga za jug, Filip 2. ujedinitelj Grcke nije bio helen( grk ) poreklom, stari makedonci nisu pripadali nijednom od 4 grcka plemena,iako su sebe smatralu grcima i prihvatili njihovu kulturu i jezik. Vizantinci,etnicki vecinom Grci su govorili Grckim jezikom i sebe smatrali Romejima, tako da su sadasnji
grci vecinom zaista naslednici starih grka, dok su nasi juzni susedi mesavina Srba, Bugara i Grka koja bi da prisvoji malo istorije koja nije njena. Naslednici Vizantijske kulture jesu Grcka, Turska, Bugarska i Srbija, i to niko ne spori, tako da mi nije jasno zasto mislis da to neko negira nas smatraju varvarima? Mi jesmo poreklom sloveni doduse izmesani pomalo sa svima ali sigurno ovde nismo od pamtiveka i nasa istorija ovde i pocinje od sedmog veka!

klenga

pre 11 godina

BEZIMENA lepo reče'balkanac'...valjda ovi ,što joj dadoše minuse,misle da su bolji od ovog debila što bije ženu...i onako,tući žene je NAŠ nacionalni sport...

AmelNP

pre 11 godina

@T'ga za jug

''Stari heleni su imali plavu kosu i plave oci.''

Odakle ti ovo majke ti? Plave oci i kosa je odlika severnih Evropljana. Stari Heleni nisu migrirali sa severa u danasnju Grcku. Tu su ziveli milenijumima... kao i stari Rimljani. I ti stari Heleni su se mijesali sa ljudima iz Severne Afrike i Bliksog Istoka.

Ne kazem da su ovi Grci direktni naslednici starih Helena, to je glupost, ali ni stari Heleni nisu imali ''plavu kosu i oci''... to nikad nije bila odlika mediteranskih naroda.

jhonny

pre 11 godina

vekovni srpski prijatelji Grci! hahaha, blokirali luku da ne pristane NATO nosac aviona, mozes misliti! pa ne polecu avioni sa nosaca dok je vezan u luci cobani, nego dok je na otvorenom moru! a inace Grcka je pomogla da Srbija bude bombardovana tako sto je kao clanica NATO-a isto odobrila operaciju! samo se zavaravajte i mislite kako su Srbi i Grci pravoslavna braca. boli ih uvo za Srbiju

Mile

pre 11 godina

On je polio vodom gospodju preko puta, ali ako bolje pogledate snimak gospodja koja je sedela do ovog napasnika je zamahnula na njega sa stosom papira u rukama i nazalost dobila po nosu. Siguran sam da nije reagovala nebi ovako prosla

Neko spolja

pre 11 godina

@Tga za jug: slažem se potpuno, nemaju blage veze sa starom Grčkom. S tim što treba uvek razlikovati običan narod od onih koji određenu državu vode, prezentuju ili na bilo koji drugi način odskaču od proseka. Obični građani se prilagođavaju trenutnoj situaciji odnosno načinu na koji funkcioniše društvo, dok ovi drugi treba da isto promene, ukoliko je koruptivno, pokvareno ili jednostavno loše. Da nisu Grci ušli u EU, bili bi tamo gde i mi (otprilike). Ovako, određeno vreme su uživali blagostanje pa će im sad sunovrat mnogo teže pasti nego nama.
Igrom slučaja, prošle nedelje našao sam se na mestu gde se održavao skup Hrisi Avgi. Sve uniformisano u crnom, ozbiljnih pogleda, gelipteri koji u životu nisu izašli iz svog sela, vlastito "osiguranje" (izgleda kao paramilitarna formacija), scene koje nikako ne bih želeo da vidim u Beogradu. Sve u svemu, žao mi je običnih ljudi, ali sa ovakvim rukovodstvom (bilo koja stranka) ne piše im se dobro. Kao i nama uostalom.

H0g4R

pre 11 godina

Odma trasfer u srpsku skupstinu za milion dolara! Onaj za koga smo platili toliko je udarao jos i jace ali je ovaj poslanik, isplatice se sigurno. Ne trebaju nama pametna deca, ovo nama treba.

Dragan

pre 11 godina

Ma super su Grci. Ko vam valja ako vam oni ne valjaju? Mozda se lozite na nemacku disciplinu? Grci su izuzetno prijatan narod, i pritom je Grcka trenutno vrlo jeftina, na njihovu zalost a na nasu pragmaticnu srecu. Zato hajmo svi u Grcku na letovanje, taman cemo da im ostavimo malo para da im pomognemo, i necemo ni stici da se nauzivamo a oni ce opet biti bogati.

covek

pre 11 godina

@(T'ga za jug, 7. jun 2012 13:46)...... malo je cudno vase razmisljanje. Po vama, ni jedna civilizacija nema naslednike. Ni Egipcani, ni Grci,blize nama Rimljani, Vizantijci, u Americi Maje Azteci, na dalekom istoku Kmeri, (ostali mi nisu poznati) ostali su od svih tih civilizacija, samo Kinezi i Indusi sto imaju kakvu takvu kulturu i civilizaciju koja se zadrzala do danasnjih dana mada je ona malo kasnijeg datuma. Jos jedno pitanje: Gde je mesto nas Slovena na vasoj lestvici civilizacije i demokratije?

T'ga za jug

pre 11 godina

(covek, 7. jun 2012 15:27)
Ako su Arapi naslednici Egipcana, sto ne bi danasnji Makedonci bili naslednici drevnih Makedonaca?Dotakao si srz problema!I Acteki nisu pricali spanski, pa su Meksikanci njihovi potomci.Zasto mislis da samo Sloveni nemaju pravo na to?Ustvari niko od nas nije bas Sloven, jer jezik ne odredjuje naciju, kao kod Grka.Zar stvarno mislis da kad su horde Slovena naselili Balkan, da je ovde bila ledina?Pa i Srbi(pre toga samo Sloveni) su se izmesali sa Vizantijcima.I Srbi nisu "cistokrvni" Sloveni, kao na primer Rusi ili Poljaci. Makedoncima i Srbima se osporava da budu naslednici zemlje i kulture gde su se izmesali sa domorodnim stanovnistvom.Mi ucimo nametnutu istoriju da ne bi trazili korenje malo dublje od 7 veka, jer Zapadu, a i Grcima odgovara da smo mi varvari. Kad je Aleksandar Veliki usao kao OSVAJAC u Atinu, nijedan Helen ga nije razumeo na kom jeziku daje naredjenja.On je NAUCIO grcki, jer mu je otac jos kao mali doveo ucitelja, al vojska nije znala nijednu grcku rec. Procitaj "FILIPIKE" Demostena gde on se zgrazava cinjenicom da neki varvarin koji nije Helen ih je porobio.Za kraj, zbog cega Aleksandar vec 23 veka nema NIJEDAN spomenik u Atini, ako je bio Helen?
Eto, takvu istoriju, na mitologijama i bajkama su izmislili da bi sve nas ubedili da je nekli piljar iz Atine DIREKTNI potomak starih Helena.Srbi su Vizantijci isto kao sto su i sadasnji Grci-Heleni.

veerghoen

pre 11 godina

@Tga za jug -Nemoj da zaboravljas 1999 godine milion ipo grka na pristanistu u Atini, kada su blokirali pristup Nato avio-nosacima i tako sprecili dodatno bombardovanje nase zemlje. Grci su nasa pravoslavna braca,mnogo su nam pomogli kroz istoriju kao i mi njima.

čovek

pre 11 godina

@Aleksandar
Šta god ja mislio o navedenim Tijanićima, Ilićima, Palmama, Mrkonjićima...
znam samo da nas je jedan od njih izbavio iz ruku S. Miloševića 5. oktobra a drugi, kulturan, fin i manekenski nastrojen, 2008. god. vratio ponovo u njegove kandže.

Inače što se Grčke tiče, mi sigurno i nepokolebljivo koračamo njihovim putem.

eh

pre 11 godina

Zanimljivo kako su uvijek krivi tamo neki...Eurpoa ovo, europa ono, desničari ovakvi, nacionalisti onakvi a svi mi zaboravljamo jednu vrlo bitnu stvar. Oni su tamo zbog nas, mi smo ti koji smo ih tamo postavili. Kako nam je onda pobogu kriv onaj tamo kad smo toga mi postavili da laje umjesto nas?

ene

pre 11 godina

@(Ortodox, 7. jun 2012 12:04)"......A lepo kažem da je demokratija = anarhija....." Demokratija u principu nije anarhija bar ne za ljude koji na demokratiju gledaju ocima demokrate, jer u tom slucaju znaju da pravo i sloboda jednog prestaje onde gde pocinje pravo i sloboda drugog. Nazalost danas je od tog principa ostala samo rec iz koje je ispran svaki smisao, i koju upotrebljava svakojaka bagra za postizanje svojih najgorih niskih ciljeva na veliko razocarenje naroda koji jos veruje u neke svetle ideje.

kralj

pre 11 godina

evo tipicnog primera koliko su novinari jaki i uticajni u zemlji, procitajte naslov, lepo pise dve zene. a ja vidim samare jednoj zeni...novinari kod nas su cudo u rukama politike, sa casnim izuzecima....osudjujem ovaj incident u studio...

Serbisen junion

pre 11 godina

Sad mi je jasno sto hoce da ih sutnu iz EU, sa ovakvom demokratijom su najblizi nasoj uniji, Velja Ilic ce da im dodeli status kandidata i dace im paket mera za uclanjenje sto podrazumeva da nastave da samaraju,kradu,primaju mito,uvedu inflaciju nad svojom valutom,obecaju gradjanima po 1000 eur,prodaju sve zivo,podignu cenu hrane ,podignu akcize,otimaju siromasnima, a da dele tajkunima i stranim investitorima,da ukinu svoje banke i dovedu tudje,da uvedu tv predplatu, a samim tim i obogate tv program kao kod nas,da prodaju luke jer ih imaju mnogo, ako je moguce samo one blizu centra a u korist nekog politicara koji bi kupio vazduhom,da postave gradonacelnike po svim gradovima one koje imaju medijski monopol,da uvezu vakcine koje im ne trebaju (zlu ne trebalo),da preko firmi svojih politickih partnera distribuiraju prvu pomoc za automobile (zlu ne trebalo),da prodaju ugalj u bescenje (jer tu robu niko ne trazi), da poduce pevaljke da kradu i da im daju narukvicu za trud (ali na par meseci, ne vise),da kupe nov avion, da bi premier mogao posetiti otvaranje nekog megamarketa,da podizu sebi plate i deru kozu privatnicima,kupe je 50-ak audija sa sto vise kw-ata(zlu ne trebalo)....... Dragi braco grci, jeste sve ovo tesko, ali period tranzicije je to i mora se namuciti!

Srdjan, Ceska

pre 11 godina

Ovo se zove NAZI-dijalog! Ne mogu da verujem da ovo zlo zeli bilo koji narod. Ko ovome dade da se krece ulicom. Nacisti - bili i ostali gnjide i kukavice!

T'ga za jug

pre 11 godina

Evropa, preko onog poeta homoseksualne orijentacije Bajrona je htela da potrazi korenje svog postojanja od naroda koji je mesavina svega i svacega. Dali im drzavu 1930 godine.Prva zastava im je mesavina Danske i Bavarske.Prvi ministar inostranih poslova im je bio Rus, premijer- Nemac.Nasli su cak i neku porodicu u Grcku da bi izmesali krv sa ostalim Kraljevinama Evroope, pa su dobili i kralja.Bili su nepismeni.Ovaj "grcki narod" ima vezu sa starim helenima kao ja sa eskimima.Dosla plemena iz severne Afrike i male Azije, preuzeli grcki jezik -rezultat se vidi.Stari heleni su imali plavu kosu i plave oci.
Zapitajte se vi, ljubitelji Grka, koji mislite da su vam braca oni koji ne slave ni Bozic, ni Uskrs isto kao i vi, nemaju ni liturgiju na vasem jeziku, KAKO TO DA nemaju nijednog MODERNOG naucnika, fizicara, hemicara il bilo sto.Ne znam dali uopste i imaju nekog Nobelovca prirodnih nauka.Gde odose geni, Arhimeda, Platona i ostalih. Dok im Evropa nije izmislila drzavu, cuvali su koze po ostrvima, a sada ubedjuju i sebe i celu Evropu da SVI mi poticemo od "NJIHOVE" civilizacije.Da su Heleni bili kao sadasnji grci, odavno bi bila kataklizma.
Hvala unapred ako vec jednom mi objavite komentar

Pavle

pre 11 godina

Ovo me podseca na nasu zemlju pocetkpm devedesetih. Sve vise stranaka koje obecavaju bolji zivot, tuce na televiziji ne bi li dokazali koliko su ozbiljni u svojim namerama. Ne pise se Grcima dobro. Onog momenta kad vrate drahmu krenuce im inflacija, puknuce kao sto smo mi pukli.

swedenonline

pre 11 godina

sad vidite koliko smo isti, razlika je da ce njima trebati jos 10-15 godina da potonu kao mi i sa tom razlikom da smo mi na dnu plicaka a njih ceka ambis!

jedan dub

pre 11 godina

Ovi Grci nisu normalni. Oni su dovoljni sami sebi, niko sa strane im nije potreban. Umesto sad, kada kuca gori da se ujedine, oni razjedinjeni i pucaju po svim savovima. Molim Boga da se mi Srbi ne ugledamo na njih, vec kako znamo i umemo - da se ujedinimo.

Stefan

pre 11 godina

Grčka je zemlja koja ima duboke društvene probleme, na koje nije iznađen adekvatan odgovor. Krajnje ozbiljni ekonomski problemi su svakako najvidljiviji, a njihova dugotrajnost i generalni neuspeh u rešavanju aktivirali su i učinili ozbiljnijim i probleme druge prirode.
Jedan od takvih problema svakako predstavlja okretanje značajnog procenta populacije ekstremističkim strankama levice i desnice, poput stranke čiji je predstavnik glavni akter ovog snimka. Njegovo ponašanje daje predstavu ne samo o njegovoj ličnoj prirodi, već i o prirodi političke struje koju zastupa - neonacisti, ekstremna desnica, čije su osnovne odlike agresivnost, netolerancija i primena nasilja kao sredstva "rešavanja" problema. Kada ljudi sebi dozvoljavaju ovakve ekscese usred TV studija, koliko je teško zamisliti šta bi se sve događalo kada bi se u njihovim rukama našla vlast?
Uzdizanje ekstremističkih politika predstavlja jedan od nemininovnih rezultata dugotrajnog ekonomskog i društvenog propadanja - u krajnjoj liniji, na istom talasu su se uzdigli čak i originalni, nemački, nacisti '20ih i '30ih godina. Na istom talasu u Srbiji smo godinama imali radikale, kao nešto blažu varijantu iste ekstremno-desne politike (zvuči li ovo polivanje vodom poznato?). Na istom talasu, na majskim izborima, vrlo je malo nedostajalo da u parlamentu dobijemo i Dveri, kao mnogo čistiju varijantu najekstremnije desnice.
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing." (Edmund Burke)

Nemanja

pre 11 godina

Posle osame bin ladena, ahmadinedzada i kim il sunga, ovaj nesrecnik je na putu da postane jos jedan heroj srpskih patriJotskih organizacija...

goran

pre 11 godina

Neznam koliko je ljudi primetilo(verujem puno) da se danas politikom bavi svako.
Mozda je samo 5% zavrsilo politicke nauke,ostali su dosli direktno sa ulice i glume gospodu kao doticni na snimku.
Do 90-tih godina svi su koliko toliko bili uljudni u skupstini i znalo se ko je poslanik to jest politicar a danas su to seljaci(znate na koga mislim) koji iza sebe imaju po nekoliko afera a za ponasanje necu ni da pricam.
Psovanje na televiziji,udaranje,klevete i to one najgore,pljuvanje,voznja po stepenistu skupstine u pijanom stanju itd itd....

Ha-Nocri

pre 11 godina

Kad su nacisti bili normalni? Pogledajte kod nas, 50% Srba podrzava ideologiju nacional-socijalizam(skraceno nacizam) i naravno da nisu normalni...

Novosadjanin

pre 11 godina

gde god se okrenete šljam u politici, a televizija postala poligon za iživljavanje istih, ako ne tuku onda lažu, ako ne lažu objašnjavaju vam šta nisu uradili i šta smo im dužni, ako ne objašnjavaju onda je tu barem osmeh i zlatan zub, ... to bi trebalo izbegavati, samo nemam recept

Ortodox

pre 11 godina

A lepo kažem da je demokratija = anarhija. Eto šta je ostalo od stare Grčke civilizacije. Bliži se kraj naše epohe i totalni sunovrat svih ljudskih vrednosti. Samo ostaje pitanje kako ćemo se ovaj put izvući i ko će nas spasiti od totalnog uništenja?

dzozey

pre 11 godina

Pravoslavna braca...ne zna se ko je gori. Sreca pa kod nas ovi sto dolaze u parlament u majcama, kunu i psuju i gadjaju cipelama, nisu presli cenzus.

zakon je zakon :)

pre 11 godina

Velja Ilic je mala maca za ovoga xD salu na stranu garantujem da mu nece moci nista jer mu mu je ova plavusa javno vredjala cast i ugled, a onda ga je ova debela prva udarila papirom u predelu glave, i on moze da se brani da je to bilo iz samoodbrane. . .

nista iznenadjujuce

pre 11 godina

Ali ih jos niko i nikad nije niti ce uspjeti ubjediti da oni, danasnji Grci, nemaju veze - izuzev mitolosko-istorijske i u sasvim zanemarljivom procentu(!) biolosko-antropoloske - sa drevnom antickom civilizacijom od prije 2000+ godina i narodom koji je tu civilizaciju uoblicio i dao joj trajan pecat.

Danasnji su Grci, skoro po svim parametrima, najblizi jugoistocnom Balkanu, kojeg se tako prezrivo i cinicno odricu...

tosa

pre 11 godina

Odlicno sto je ovo uradio! Sad ce ovi neonacisti da ostanu izvan parlamenta a jos vise glasova ce dobiti grcka patriotska levica olicena u Sirizi i Komunistickoj partiji Grcke i mozda ce moci da formiraju vladu koja ce pokusati spasiti Grcku ali bez desnicarskog i EU populizma...

milso

pre 11 godina

Kad je taj nasional-socijalizam zaista postojao, ni 5% Srba nije prihvatilo tu ideju. Sto se ne bi moglo reci za zemlje danasnje EU...
(Slavisa, 7. jun 2012 12:35)

Što se itekako može reći i za EU, jer je je bilo ihahaj evropskih država koje nisu bile nacističke, ne brini se.
SA druge strane, kakve to ima veze kada se sadašnjost računa? Kao, šta nas briga što imamo naciste, pa i Evropa ih je imala? Samo što se ovi naši đilkoši kao šire i tetoviraju kukaste krsteve, a da odu u Nemačku kod njihovih skinsa ovi bi ih prebili kao stoku u roku od 5minuta jer su za njih Sloveni niža rasa.

vzv

pre 11 godina

isto kao i kod nas, najvece patrijote su se prvo dokazivale na ulici i stadionu, pa su dobili odela i rasporedili se po kojekakvim odborima, kancelarijama i skupstinama

tralalala

pre 11 godina

Ova jadna zena je ustala da zastiti ovu plavusu,a molim vas pogledajte plavusinu reakciju dok je ovaj bolesni,,covek,, samara....sramota...sramota...

mjau

pre 11 godina

A pogledajte u komentarima ispod videa komentare podrske Srba, koji su oznaceni kao spam, zovu zene nizim bicima i podrzavaju da ih muskarci tuku. Bravo momci, majka kojoj se raspao ceo sistem dok vas je radjala se sad jako ponosi vama.

Nenad

pre 11 godina

@(goran, 7. jun 2012 12:11)

90% politicara u Srbiji danas se ne bi bavilo politikom da nema muvanja na tenderima, kraduckanja u javnim preduzecima, calovanja od tajkuna itd itd

Aleksandar

pre 11 godina

Svi narodi imaju svoje Velje Ilice, Tijanice, Mrkonjice, Palme... Ali kod pametnih i uspesnih naroda takvi ne mogu ni da prismrde blizu vlasti. Kod nas ostalih, takvi su uglavnom kolovodje...

Slavisa

pre 11 godina

(Ha-Nocri, 7. jun 2012 12:06)

Kad je taj nasional-socijalizam zaista postojao, ni 5% Srba nije prihvatilo tu ideju. Sto se ne bi moglo reci za zemlje danasnje EU...

rogata veverica

pre 11 godina

heh, dodik bi sve to lepo i elegantno verbalno zavrsio
...politicarskoj bahatosti nema granica, a ovo je, posle bankaluke, jos jedan pokazatelj!

Svi su poslanici isti

pre 11 godina

za (nista iznenadjujuce, 7. jun 2012 12:12)

Vaš stav je preterivanje, toga ima u skoro svim parlamentima sveta, čak i postoji sajt https://parliamentfights.wordpress.com/ koji prikazuje sve tuče u skupštinama 2007-2012
i to po kategorijama:
šamarenje,
borilačke veštine
polivanje
pjuvanje
bacanje stvari
upotreba nameštaja
korišćenje stvari kao štitova
podmetanje nogu
samo muškarci
samo žene
mešovito (verovatno ovo iz Grčke spada u ovu kategoriju),
čak možete da i vidite izdanje o tučama u parlamentu Italije 1947-2008.
itd...

tako da nemojte da mislite da je u pitanju balkanska specijalnost.
A ovo što se desilo u Grčkoj je i kod njih retkost.

anonimous

pre 11 godina

Ono sto svi komentatori previdjaju jeste da se Grcka od nas razlikuje kao nebo od zemlje. Za ovim poslanikom milicija traga - ne stiti ga poslanicki imunitet. Ovaj poslaniku ce se suditi za pljacku - ne stiti ga poslanicki imunitet. Kod nas bi bio zasticen kao beli medved, a mozda bi dobio i ministarsku fotelju jer se bas pokazao...

Aleksandar

pre 11 godina

Svi narodi imaju svoje Velje Ilice, Tijanice, Mrkonjice, Palme... Ali kod pametnih i uspesnih naroda takvi ne mogu ni da prismrde blizu vlasti. Kod nas ostalih, takvi su uglavnom kolovodje...

Ha-Nocri

pre 11 godina

Kad su nacisti bili normalni? Pogledajte kod nas, 50% Srba podrzava ideologiju nacional-socijalizam(skraceno nacizam) i naravno da nisu normalni...

Nemanja

pre 11 godina

Posle osame bin ladena, ahmadinedzada i kim il sunga, ovaj nesrecnik je na putu da postane jos jedan heroj srpskih patriJotskih organizacija...

anonimous

pre 11 godina

Ono sto svi komentatori previdjaju jeste da se Grcka od nas razlikuje kao nebo od zemlje. Za ovim poslanikom milicija traga - ne stiti ga poslanicki imunitet. Ovaj poslaniku ce se suditi za pljacku - ne stiti ga poslanicki imunitet. Kod nas bi bio zasticen kao beli medved, a mozda bi dobio i ministarsku fotelju jer se bas pokazao...

mjau

pre 11 godina

A pogledajte u komentarima ispod videa komentare podrske Srba, koji su oznaceni kao spam, zovu zene nizim bicima i podrzavaju da ih muskarci tuku. Bravo momci, majka kojoj se raspao ceo sistem dok vas je radjala se sad jako ponosi vama.

Nenad

pre 11 godina

@(goran, 7. jun 2012 12:11)

90% politicara u Srbiji danas se ne bi bavilo politikom da nema muvanja na tenderima, kraduckanja u javnim preduzecima, calovanja od tajkuna itd itd

jedan dub

pre 11 godina

Ovi Grci nisu normalni. Oni su dovoljni sami sebi, niko sa strane im nije potreban. Umesto sad, kada kuca gori da se ujedine, oni razjedinjeni i pucaju po svim savovima. Molim Boga da se mi Srbi ne ugledamo na njih, vec kako znamo i umemo - da se ujedinimo.

goran

pre 11 godina

Neznam koliko je ljudi primetilo(verujem puno) da se danas politikom bavi svako.
Mozda je samo 5% zavrsilo politicke nauke,ostali su dosli direktno sa ulice i glume gospodu kao doticni na snimku.
Do 90-tih godina svi su koliko toliko bili uljudni u skupstini i znalo se ko je poslanik to jest politicar a danas su to seljaci(znate na koga mislim) koji iza sebe imaju po nekoliko afera a za ponasanje necu ni da pricam.
Psovanje na televiziji,udaranje,klevete i to one najgore,pljuvanje,voznja po stepenistu skupstine u pijanom stanju itd itd....

nista iznenadjujuce

pre 11 godina

Ali ih jos niko i nikad nije niti ce uspjeti ubjediti da oni, danasnji Grci, nemaju veze - izuzev mitolosko-istorijske i u sasvim zanemarljivom procentu(!) biolosko-antropoloske - sa drevnom antickom civilizacijom od prije 2000+ godina i narodom koji je tu civilizaciju uoblicio i dao joj trajan pecat.

Danasnji su Grci, skoro po svim parametrima, najblizi jugoistocnom Balkanu, kojeg se tako prezrivo i cinicno odricu...

T'ga za jug

pre 11 godina

Evropa, preko onog poeta homoseksualne orijentacije Bajrona je htela da potrazi korenje svog postojanja od naroda koji je mesavina svega i svacega. Dali im drzavu 1930 godine.Prva zastava im je mesavina Danske i Bavarske.Prvi ministar inostranih poslova im je bio Rus, premijer- Nemac.Nasli su cak i neku porodicu u Grcku da bi izmesali krv sa ostalim Kraljevinama Evroope, pa su dobili i kralja.Bili su nepismeni.Ovaj "grcki narod" ima vezu sa starim helenima kao ja sa eskimima.Dosla plemena iz severne Afrike i male Azije, preuzeli grcki jezik -rezultat se vidi.Stari heleni su imali plavu kosu i plave oci.
Zapitajte se vi, ljubitelji Grka, koji mislite da su vam braca oni koji ne slave ni Bozic, ni Uskrs isto kao i vi, nemaju ni liturgiju na vasem jeziku, KAKO TO DA nemaju nijednog MODERNOG naucnika, fizicara, hemicara il bilo sto.Ne znam dali uopste i imaju nekog Nobelovca prirodnih nauka.Gde odose geni, Arhimeda, Platona i ostalih. Dok im Evropa nije izmislila drzavu, cuvali su koze po ostrvima, a sada ubedjuju i sebe i celu Evropu da SVI mi poticemo od "NJIHOVE" civilizacije.Da su Heleni bili kao sadasnji grci, odavno bi bila kataklizma.
Hvala unapred ako vec jednom mi objavite komentar

dzozey

pre 11 godina

Pravoslavna braca...ne zna se ko je gori. Sreca pa kod nas ovi sto dolaze u parlament u majcama, kunu i psuju i gadjaju cipelama, nisu presli cenzus.

Srdjan, Ceska

pre 11 godina

Ovo se zove NAZI-dijalog! Ne mogu da verujem da ovo zlo zeli bilo koji narod. Ko ovome dade da se krece ulicom. Nacisti - bili i ostali gnjide i kukavice!

vzv

pre 11 godina

isto kao i kod nas, najvece patrijote su se prvo dokazivale na ulici i stadionu, pa su dobili odela i rasporedili se po kojekakvim odborima, kancelarijama i skupstinama

tralalala

pre 11 godina

Ova jadna zena je ustala da zastiti ovu plavusu,a molim vas pogledajte plavusinu reakciju dok je ovaj bolesni,,covek,, samara....sramota...sramota...

Stefan

pre 11 godina

Grčka je zemlja koja ima duboke društvene probleme, na koje nije iznađen adekvatan odgovor. Krajnje ozbiljni ekonomski problemi su svakako najvidljiviji, a njihova dugotrajnost i generalni neuspeh u rešavanju aktivirali su i učinili ozbiljnijim i probleme druge prirode.
Jedan od takvih problema svakako predstavlja okretanje značajnog procenta populacije ekstremističkim strankama levice i desnice, poput stranke čiji je predstavnik glavni akter ovog snimka. Njegovo ponašanje daje predstavu ne samo o njegovoj ličnoj prirodi, već i o prirodi političke struje koju zastupa - neonacisti, ekstremna desnica, čije su osnovne odlike agresivnost, netolerancija i primena nasilja kao sredstva "rešavanja" problema. Kada ljudi sebi dozvoljavaju ovakve ekscese usred TV studija, koliko je teško zamisliti šta bi se sve događalo kada bi se u njihovim rukama našla vlast?
Uzdizanje ekstremističkih politika predstavlja jedan od nemininovnih rezultata dugotrajnog ekonomskog i društvenog propadanja - u krajnjoj liniji, na istom talasu su se uzdigli čak i originalni, nemački, nacisti '20ih i '30ih godina. Na istom talasu u Srbiji smo godinama imali radikale, kao nešto blažu varijantu iste ekstremno-desne politike (zvuči li ovo polivanje vodom poznato?). Na istom talasu, na majskim izborima, vrlo je malo nedostajalo da u parlamentu dobijemo i Dveri, kao mnogo čistiju varijantu najekstremnije desnice.
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing." (Edmund Burke)

Svi su poslanici isti

pre 11 godina

za (nista iznenadjujuce, 7. jun 2012 12:12)

Vaš stav je preterivanje, toga ima u skoro svim parlamentima sveta, čak i postoji sajt https://parliamentfights.wordpress.com/ koji prikazuje sve tuče u skupštinama 2007-2012
i to po kategorijama:
šamarenje,
borilačke veštine
polivanje
pjuvanje
bacanje stvari
upotreba nameštaja
korišćenje stvari kao štitova
podmetanje nogu
samo muškarci
samo žene
mešovito (verovatno ovo iz Grčke spada u ovu kategoriju),
čak možete da i vidite izdanje o tučama u parlamentu Italije 1947-2008.
itd...

tako da nemojte da mislite da je u pitanju balkanska specijalnost.
A ovo što se desilo u Grčkoj je i kod njih retkost.

Ortodox

pre 11 godina

A lepo kažem da je demokratija = anarhija. Eto šta je ostalo od stare Grčke civilizacije. Bliži se kraj naše epohe i totalni sunovrat svih ljudskih vrednosti. Samo ostaje pitanje kako ćemo se ovaj put izvući i ko će nas spasiti od totalnog uništenja?

veerghoen

pre 11 godina

@Tga za jug -Nemoj da zaboravljas 1999 godine milion ipo grka na pristanistu u Atini, kada su blokirali pristup Nato avio-nosacima i tako sprecili dodatno bombardovanje nase zemlje. Grci su nasa pravoslavna braca,mnogo su nam pomogli kroz istoriju kao i mi njima.

milso

pre 11 godina

Kad je taj nasional-socijalizam zaista postojao, ni 5% Srba nije prihvatilo tu ideju. Sto se ne bi moglo reci za zemlje danasnje EU...
(Slavisa, 7. jun 2012 12:35)

Što se itekako može reći i za EU, jer je je bilo ihahaj evropskih država koje nisu bile nacističke, ne brini se.
SA druge strane, kakve to ima veze kada se sadašnjost računa? Kao, šta nas briga što imamo naciste, pa i Evropa ih je imala? Samo što se ovi naši đilkoši kao šire i tetoviraju kukaste krsteve, a da odu u Nemačku kod njihovih skinsa ovi bi ih prebili kao stoku u roku od 5minuta jer su za njih Sloveni niža rasa.

Pavle

pre 11 godina

Ovo me podseca na nasu zemlju pocetkpm devedesetih. Sve vise stranaka koje obecavaju bolji zivot, tuce na televiziji ne bi li dokazali koliko su ozbiljni u svojim namerama. Ne pise se Grcima dobro. Onog momenta kad vrate drahmu krenuce im inflacija, puknuce kao sto smo mi pukli.

tosa

pre 11 godina

Odlicno sto je ovo uradio! Sad ce ovi neonacisti da ostanu izvan parlamenta a jos vise glasova ce dobiti grcka patriotska levica olicena u Sirizi i Komunistickoj partiji Grcke i mozda ce moci da formiraju vladu koja ce pokusati spasiti Grcku ali bez desnicarskog i EU populizma...

kralj

pre 11 godina

evo tipicnog primera koliko su novinari jaki i uticajni u zemlji, procitajte naslov, lepo pise dve zene. a ja vidim samare jednoj zeni...novinari kod nas su cudo u rukama politike, sa casnim izuzecima....osudjujem ovaj incident u studio...

Slavisa

pre 11 godina

(Ha-Nocri, 7. jun 2012 12:06)

Kad je taj nasional-socijalizam zaista postojao, ni 5% Srba nije prihvatilo tu ideju. Sto se ne bi moglo reci za zemlje danasnje EU...

rogata veverica

pre 11 godina

heh, dodik bi sve to lepo i elegantno verbalno zavrsio
...politicarskoj bahatosti nema granica, a ovo je, posle bankaluke, jos jedan pokazatelj!

Novosadjanin

pre 11 godina

gde god se okrenete šljam u politici, a televizija postala poligon za iživljavanje istih, ako ne tuku onda lažu, ako ne lažu objašnjavaju vam šta nisu uradili i šta smo im dužni, ako ne objašnjavaju onda je tu barem osmeh i zlatan zub, ... to bi trebalo izbegavati, samo nemam recept

zakon je zakon :)

pre 11 godina

Velja Ilic je mala maca za ovoga xD salu na stranu garantujem da mu nece moci nista jer mu mu je ova plavusa javno vredjala cast i ugled, a onda ga je ova debela prva udarila papirom u predelu glave, i on moze da se brani da je to bilo iz samoodbrane. . .

čovek

pre 11 godina

@Aleksandar
Šta god ja mislio o navedenim Tijanićima, Ilićima, Palmama, Mrkonjićima...
znam samo da nas je jedan od njih izbavio iz ruku S. Miloševića 5. oktobra a drugi, kulturan, fin i manekenski nastrojen, 2008. god. vratio ponovo u njegove kandže.

Inače što se Grčke tiče, mi sigurno i nepokolebljivo koračamo njihovim putem.

eh

pre 11 godina

Zanimljivo kako su uvijek krivi tamo neki...Eurpoa ovo, europa ono, desničari ovakvi, nacionalisti onakvi a svi mi zaboravljamo jednu vrlo bitnu stvar. Oni su tamo zbog nas, mi smo ti koji smo ih tamo postavili. Kako nam je onda pobogu kriv onaj tamo kad smo toga mi postavili da laje umjesto nas?

Serbisen junion

pre 11 godina

Sad mi je jasno sto hoce da ih sutnu iz EU, sa ovakvom demokratijom su najblizi nasoj uniji, Velja Ilic ce da im dodeli status kandidata i dace im paket mera za uclanjenje sto podrazumeva da nastave da samaraju,kradu,primaju mito,uvedu inflaciju nad svojom valutom,obecaju gradjanima po 1000 eur,prodaju sve zivo,podignu cenu hrane ,podignu akcize,otimaju siromasnima, a da dele tajkunima i stranim investitorima,da ukinu svoje banke i dovedu tudje,da uvedu tv predplatu, a samim tim i obogate tv program kao kod nas,da prodaju luke jer ih imaju mnogo, ako je moguce samo one blizu centra a u korist nekog politicara koji bi kupio vazduhom,da postave gradonacelnike po svim gradovima one koje imaju medijski monopol,da uvezu vakcine koje im ne trebaju (zlu ne trebalo),da preko firmi svojih politickih partnera distribuiraju prvu pomoc za automobile (zlu ne trebalo),da prodaju ugalj u bescenje (jer tu robu niko ne trazi), da poduce pevaljke da kradu i da im daju narukvicu za trud (ali na par meseci, ne vise),da kupe nov avion, da bi premier mogao posetiti otvaranje nekog megamarketa,da podizu sebi plate i deru kozu privatnicima,kupe je 50-ak audija sa sto vise kw-ata(zlu ne trebalo)....... Dragi braco grci, jeste sve ovo tesko, ali period tranzicije je to i mora se namuciti!

jhonny

pre 11 godina

vekovni srpski prijatelji Grci! hahaha, blokirali luku da ne pristane NATO nosac aviona, mozes misliti! pa ne polecu avioni sa nosaca dok je vezan u luci cobani, nego dok je na otvorenom moru! a inace Grcka je pomogla da Srbija bude bombardovana tako sto je kao clanica NATO-a isto odobrila operaciju! samo se zavaravajte i mislite kako su Srbi i Grci pravoslavna braca. boli ih uvo za Srbiju

swedenonline

pre 11 godina

sad vidite koliko smo isti, razlika je da ce njima trebati jos 10-15 godina da potonu kao mi i sa tom razlikom da smo mi na dnu plicaka a njih ceka ambis!

klenga

pre 11 godina

BEZIMENA lepo reče'balkanac'...valjda ovi ,što joj dadoše minuse,misle da su bolji od ovog debila što bije ženu...i onako,tući žene je NAŠ nacionalni sport...

ene

pre 11 godina

@(Ortodox, 7. jun 2012 12:04)"......A lepo kažem da je demokratija = anarhija....." Demokratija u principu nije anarhija bar ne za ljude koji na demokratiju gledaju ocima demokrate, jer u tom slucaju znaju da pravo i sloboda jednog prestaje onde gde pocinje pravo i sloboda drugog. Nazalost danas je od tog principa ostala samo rec iz koje je ispran svaki smisao, i koju upotrebljava svakojaka bagra za postizanje svojih najgorih niskih ciljeva na veliko razocarenje naroda koji jos veruje u neke svetle ideje.

klenga

pre 11 godina

MAJA14:33;-kaže' i niko da zaštiti ženu od nasilnika' i za to dobije gomilu minusa...od naših silnih 'muškaraca' koji su sa uživanjem pogledali stotinak puta ovaj ponižavajući snimak i verovatno uživajući upostupku ovog debila...sigurno je zaslužila,treba je tući,ako nije zaslužila ,zato što je žensko ili makar samo zato što je slabija i zato ,jer mu se, eto može...jake naše 'muškarčine'...

AmelNP

pre 11 godina

@T'ga za jug

''Stari heleni su imali plavu kosu i plave oci.''

Odakle ti ovo majke ti? Plave oci i kosa je odlika severnih Evropljana. Stari Heleni nisu migrirali sa severa u danasnju Grcku. Tu su ziveli milenijumima... kao i stari Rimljani. I ti stari Heleni su se mijesali sa ljudima iz Severne Afrike i Bliksog Istoka.

Ne kazem da su ovi Grci direktni naslednici starih Helena, to je glupost, ali ni stari Heleni nisu imali ''plavu kosu i oci''... to nikad nije bila odlika mediteranskih naroda.

T'ga za jug

pre 11 godina

(covek, 7. jun 2012 15:27)
Ako su Arapi naslednici Egipcana, sto ne bi danasnji Makedonci bili naslednici drevnih Makedonaca?Dotakao si srz problema!I Acteki nisu pricali spanski, pa su Meksikanci njihovi potomci.Zasto mislis da samo Sloveni nemaju pravo na to?Ustvari niko od nas nije bas Sloven, jer jezik ne odredjuje naciju, kao kod Grka.Zar stvarno mislis da kad su horde Slovena naselili Balkan, da je ovde bila ledina?Pa i Srbi(pre toga samo Sloveni) su se izmesali sa Vizantijcima.I Srbi nisu "cistokrvni" Sloveni, kao na primer Rusi ili Poljaci. Makedoncima i Srbima se osporava da budu naslednici zemlje i kulture gde su se izmesali sa domorodnim stanovnistvom.Mi ucimo nametnutu istoriju da ne bi trazili korenje malo dublje od 7 veka, jer Zapadu, a i Grcima odgovara da smo mi varvari. Kad je Aleksandar Veliki usao kao OSVAJAC u Atinu, nijedan Helen ga nije razumeo na kom jeziku daje naredjenja.On je NAUCIO grcki, jer mu je otac jos kao mali doveo ucitelja, al vojska nije znala nijednu grcku rec. Procitaj "FILIPIKE" Demostena gde on se zgrazava cinjenicom da neki varvarin koji nije Helen ih je porobio.Za kraj, zbog cega Aleksandar vec 23 veka nema NIJEDAN spomenik u Atini, ako je bio Helen?
Eto, takvu istoriju, na mitologijama i bajkama su izmislili da bi sve nas ubedili da je nekli piljar iz Atine DIREKTNI potomak starih Helena.Srbi su Vizantijci isto kao sto su i sadasnji Grci-Heleni.

ogorcena

pre 11 godina

Pa bas me briga za Grke i sta oni rade,pa nas ovde samaraju svaki dan dobijem samar kad primim platu kad vidim koliko je bedna,osamari me racun za struju,osamari me ova drzava svaki dan jer je bedna skroz na skroz,osamari me kad vidim koliko zaradjuju politicari i sta sve poseduju...Ma samaraju nas na svakom koraku!

Dragan

pre 11 godina

Ma super su Grci. Ko vam valja ako vam oni ne valjaju? Mozda se lozite na nemacku disciplinu? Grci su izuzetno prijatan narod, i pritom je Grcka trenutno vrlo jeftina, na njihovu zalost a na nasu pragmaticnu srecu. Zato hajmo svi u Grcku na letovanje, taman cemo da im ostavimo malo para da im pomognemo, i necemo ni stici da se nauzivamo a oni ce opet biti bogati.

Mile

pre 11 godina

On je polio vodom gospodju preko puta, ali ako bolje pogledate snimak gospodja koja je sedela do ovog napasnika je zamahnula na njega sa stosom papira u rukama i nazalost dobila po nosu. Siguran sam da nije reagovala nebi ovako prosla

H0g4R

pre 11 godina

Odma trasfer u srpsku skupstinu za milion dolara! Onaj za koga smo platili toliko je udarao jos i jace ali je ovaj poslanik, isplatice se sigurno. Ne trebaju nama pametna deca, ovo nama treba.

Neko spolja

pre 11 godina

@Tga za jug: slažem se potpuno, nemaju blage veze sa starom Grčkom. S tim što treba uvek razlikovati običan narod od onih koji određenu državu vode, prezentuju ili na bilo koji drugi način odskaču od proseka. Obični građani se prilagođavaju trenutnoj situaciji odnosno načinu na koji funkcioniše društvo, dok ovi drugi treba da isto promene, ukoliko je koruptivno, pokvareno ili jednostavno loše. Da nisu Grci ušli u EU, bili bi tamo gde i mi (otprilike). Ovako, određeno vreme su uživali blagostanje pa će im sad sunovrat mnogo teže pasti nego nama.
Igrom slučaja, prošle nedelje našao sam se na mestu gde se održavao skup Hrisi Avgi. Sve uniformisano u crnom, ozbiljnih pogleda, gelipteri koji u životu nisu izašli iz svog sela, vlastito "osiguranje" (izgleda kao paramilitarna formacija), scene koje nikako ne bih želeo da vidim u Beogradu. Sve u svemu, žao mi je običnih ljudi, ali sa ovakvim rukovodstvom (bilo koja stranka) ne piše im se dobro. Kao i nama uostalom.

skabo

pre 11 godina

tga za jug, Filip 2. ujedinitelj Grcke nije bio helen( grk ) poreklom, stari makedonci nisu pripadali nijednom od 4 grcka plemena,iako su sebe smatralu grcima i prihvatili njihovu kulturu i jezik. Vizantinci,etnicki vecinom Grci su govorili Grckim jezikom i sebe smatrali Romejima, tako da su sadasnji
grci vecinom zaista naslednici starih grka, dok su nasi juzni susedi mesavina Srba, Bugara i Grka koja bi da prisvoji malo istorije koja nije njena. Naslednici Vizantijske kulture jesu Grcka, Turska, Bugarska i Srbija, i to niko ne spori, tako da mi nije jasno zasto mislis da to neko negira nas smatraju varvarima? Mi jesmo poreklom sloveni doduse izmesani pomalo sa svima ali sigurno ovde nismo od pamtiveka i nasa istorija ovde i pocinje od sedmog veka!

covek

pre 11 godina

@(T'ga za jug, 7. jun 2012 13:46)...... malo je cudno vase razmisljanje. Po vama, ni jedna civilizacija nema naslednike. Ni Egipcani, ni Grci,blize nama Rimljani, Vizantijci, u Americi Maje Azteci, na dalekom istoku Kmeri, (ostali mi nisu poznati) ostali su od svih tih civilizacija, samo Kinezi i Indusi sto imaju kakvu takvu kulturu i civilizaciju koja se zadrzala do danasnjih dana mada je ona malo kasnijeg datuma. Jos jedno pitanje: Gde je mesto nas Slovena na vasoj lestvici civilizacije i demokratije?

Ha-Nocri

pre 11 godina

Kad su nacisti bili normalni? Pogledajte kod nas, 50% Srba podrzava ideologiju nacional-socijalizam(skraceno nacizam) i naravno da nisu normalni...

Nemanja

pre 11 godina

Posle osame bin ladena, ahmadinedzada i kim il sunga, ovaj nesrecnik je na putu da postane jos jedan heroj srpskih patriJotskih organizacija...

Ortodox

pre 11 godina

A lepo kažem da je demokratija = anarhija. Eto šta je ostalo od stare Grčke civilizacije. Bliži se kraj naše epohe i totalni sunovrat svih ljudskih vrednosti. Samo ostaje pitanje kako ćemo se ovaj put izvući i ko će nas spasiti od totalnog uništenja?

T'ga za jug

pre 11 godina

Evropa, preko onog poeta homoseksualne orijentacije Bajrona je htela da potrazi korenje svog postojanja od naroda koji je mesavina svega i svacega. Dali im drzavu 1930 godine.Prva zastava im je mesavina Danske i Bavarske.Prvi ministar inostranih poslova im je bio Rus, premijer- Nemac.Nasli su cak i neku porodicu u Grcku da bi izmesali krv sa ostalim Kraljevinama Evroope, pa su dobili i kralja.Bili su nepismeni.Ovaj "grcki narod" ima vezu sa starim helenima kao ja sa eskimima.Dosla plemena iz severne Afrike i male Azije, preuzeli grcki jezik -rezultat se vidi.Stari heleni su imali plavu kosu i plave oci.
Zapitajte se vi, ljubitelji Grka, koji mislite da su vam braca oni koji ne slave ni Bozic, ni Uskrs isto kao i vi, nemaju ni liturgiju na vasem jeziku, KAKO TO DA nemaju nijednog MODERNOG naucnika, fizicara, hemicara il bilo sto.Ne znam dali uopste i imaju nekog Nobelovca prirodnih nauka.Gde odose geni, Arhimeda, Platona i ostalih. Dok im Evropa nije izmislila drzavu, cuvali su koze po ostrvima, a sada ubedjuju i sebe i celu Evropu da SVI mi poticemo od "NJIHOVE" civilizacije.Da su Heleni bili kao sadasnji grci, odavno bi bila kataklizma.
Hvala unapred ako vec jednom mi objavite komentar

Mile

pre 11 godina

On je polio vodom gospodju preko puta, ali ako bolje pogledate snimak gospodja koja je sedela do ovog napasnika je zamahnula na njega sa stosom papira u rukama i nazalost dobila po nosu. Siguran sam da nije reagovala nebi ovako prosla

Slavisa

pre 11 godina

(Ha-Nocri, 7. jun 2012 12:06)

Kad je taj nasional-socijalizam zaista postojao, ni 5% Srba nije prihvatilo tu ideju. Sto se ne bi moglo reci za zemlje danasnje EU...

veerghoen

pre 11 godina

@Tga za jug -Nemoj da zaboravljas 1999 godine milion ipo grka na pristanistu u Atini, kada su blokirali pristup Nato avio-nosacima i tako sprecili dodatno bombardovanje nase zemlje. Grci su nasa pravoslavna braca,mnogo su nam pomogli kroz istoriju kao i mi njima.

jedan dub

pre 11 godina

Ovi Grci nisu normalni. Oni su dovoljni sami sebi, niko sa strane im nije potreban. Umesto sad, kada kuca gori da se ujedine, oni razjedinjeni i pucaju po svim savovima. Molim Boga da se mi Srbi ne ugledamo na njih, vec kako znamo i umemo - da se ujedinimo.

Aleksandar

pre 11 godina

Svi narodi imaju svoje Velje Ilice, Tijanice, Mrkonjice, Palme... Ali kod pametnih i uspesnih naroda takvi ne mogu ni da prismrde blizu vlasti. Kod nas ostalih, takvi su uglavnom kolovodje...

zakon je zakon :)

pre 11 godina

Velja Ilic je mala maca za ovoga xD salu na stranu garantujem da mu nece moci nista jer mu mu je ova plavusa javno vredjala cast i ugled, a onda ga je ova debela prva udarila papirom u predelu glave, i on moze da se brani da je to bilo iz samoodbrane. . .

Dragan

pre 11 godina

Ma super su Grci. Ko vam valja ako vam oni ne valjaju? Mozda se lozite na nemacku disciplinu? Grci su izuzetno prijatan narod, i pritom je Grcka trenutno vrlo jeftina, na njihovu zalost a na nasu pragmaticnu srecu. Zato hajmo svi u Grcku na letovanje, taman cemo da im ostavimo malo para da im pomognemo, i necemo ni stici da se nauzivamo a oni ce opet biti bogati.

milso

pre 11 godina

Kad je taj nasional-socijalizam zaista postojao, ni 5% Srba nije prihvatilo tu ideju. Sto se ne bi moglo reci za zemlje danasnje EU...
(Slavisa, 7. jun 2012 12:35)

Što se itekako može reći i za EU, jer je je bilo ihahaj evropskih država koje nisu bile nacističke, ne brini se.
SA druge strane, kakve to ima veze kada se sadašnjost računa? Kao, šta nas briga što imamo naciste, pa i Evropa ih je imala? Samo što se ovi naši đilkoši kao šire i tetoviraju kukaste krsteve, a da odu u Nemačku kod njihovih skinsa ovi bi ih prebili kao stoku u roku od 5minuta jer su za njih Sloveni niža rasa.

nista iznenadjujuce

pre 11 godina

Ali ih jos niko i nikad nije niti ce uspjeti ubjediti da oni, danasnji Grci, nemaju veze - izuzev mitolosko-istorijske i u sasvim zanemarljivom procentu(!) biolosko-antropoloske - sa drevnom antickom civilizacijom od prije 2000+ godina i narodom koji je tu civilizaciju uoblicio i dao joj trajan pecat.

Danasnji su Grci, skoro po svim parametrima, najblizi jugoistocnom Balkanu, kojeg se tako prezrivo i cinicno odricu...

dzozey

pre 11 godina

Pravoslavna braca...ne zna se ko je gori. Sreca pa kod nas ovi sto dolaze u parlament u majcama, kunu i psuju i gadjaju cipelama, nisu presli cenzus.

jhonny

pre 11 godina

vekovni srpski prijatelji Grci! hahaha, blokirali luku da ne pristane NATO nosac aviona, mozes misliti! pa ne polecu avioni sa nosaca dok je vezan u luci cobani, nego dok je na otvorenom moru! a inace Grcka je pomogla da Srbija bude bombardovana tako sto je kao clanica NATO-a isto odobrila operaciju! samo se zavaravajte i mislite kako su Srbi i Grci pravoslavna braca. boli ih uvo za Srbiju

tosa

pre 11 godina

Odlicno sto je ovo uradio! Sad ce ovi neonacisti da ostanu izvan parlamenta a jos vise glasova ce dobiti grcka patriotska levica olicena u Sirizi i Komunistickoj partiji Grcke i mozda ce moci da formiraju vladu koja ce pokusati spasiti Grcku ali bez desnicarskog i EU populizma...

mjau

pre 11 godina

A pogledajte u komentarima ispod videa komentare podrske Srba, koji su oznaceni kao spam, zovu zene nizim bicima i podrzavaju da ih muskarci tuku. Bravo momci, majka kojoj se raspao ceo sistem dok vas je radjala se sad jako ponosi vama.

kralj

pre 11 godina

evo tipicnog primera koliko su novinari jaki i uticajni u zemlji, procitajte naslov, lepo pise dve zene. a ja vidim samare jednoj zeni...novinari kod nas su cudo u rukama politike, sa casnim izuzecima....osudjujem ovaj incident u studio...

rogata veverica

pre 11 godina

heh, dodik bi sve to lepo i elegantno verbalno zavrsio
...politicarskoj bahatosti nema granica, a ovo je, posle bankaluke, jos jedan pokazatelj!

Svi su poslanici isti

pre 11 godina

za (nista iznenadjujuce, 7. jun 2012 12:12)

Vaš stav je preterivanje, toga ima u skoro svim parlamentima sveta, čak i postoji sajt https://parliamentfights.wordpress.com/ koji prikazuje sve tuče u skupštinama 2007-2012
i to po kategorijama:
šamarenje,
borilačke veštine
polivanje
pjuvanje
bacanje stvari
upotreba nameštaja
korišćenje stvari kao štitova
podmetanje nogu
samo muškarci
samo žene
mešovito (verovatno ovo iz Grčke spada u ovu kategoriju),
čak možete da i vidite izdanje o tučama u parlamentu Italije 1947-2008.
itd...

tako da nemojte da mislite da je u pitanju balkanska specijalnost.
A ovo što se desilo u Grčkoj je i kod njih retkost.

čovek

pre 11 godina

@Aleksandar
Šta god ja mislio o navedenim Tijanićima, Ilićima, Palmama, Mrkonjićima...
znam samo da nas je jedan od njih izbavio iz ruku S. Miloševića 5. oktobra a drugi, kulturan, fin i manekenski nastrojen, 2008. god. vratio ponovo u njegove kandže.

Inače što se Grčke tiče, mi sigurno i nepokolebljivo koračamo njihovim putem.

covek

pre 11 godina

@(T'ga za jug, 7. jun 2012 13:46)...... malo je cudno vase razmisljanje. Po vama, ni jedna civilizacija nema naslednike. Ni Egipcani, ni Grci,blize nama Rimljani, Vizantijci, u Americi Maje Azteci, na dalekom istoku Kmeri, (ostali mi nisu poznati) ostali su od svih tih civilizacija, samo Kinezi i Indusi sto imaju kakvu takvu kulturu i civilizaciju koja se zadrzala do danasnjih dana mada je ona malo kasnijeg datuma. Jos jedno pitanje: Gde je mesto nas Slovena na vasoj lestvici civilizacije i demokratije?

skabo

pre 11 godina

tga za jug, Filip 2. ujedinitelj Grcke nije bio helen( grk ) poreklom, stari makedonci nisu pripadali nijednom od 4 grcka plemena,iako su sebe smatralu grcima i prihvatili njihovu kulturu i jezik. Vizantinci,etnicki vecinom Grci su govorili Grckim jezikom i sebe smatrali Romejima, tako da su sadasnji
grci vecinom zaista naslednici starih grka, dok su nasi juzni susedi mesavina Srba, Bugara i Grka koja bi da prisvoji malo istorije koja nije njena. Naslednici Vizantijske kulture jesu Grcka, Turska, Bugarska i Srbija, i to niko ne spori, tako da mi nije jasno zasto mislis da to neko negira nas smatraju varvarima? Mi jesmo poreklom sloveni doduse izmesani pomalo sa svima ali sigurno ovde nismo od pamtiveka i nasa istorija ovde i pocinje od sedmog veka!

goran

pre 11 godina

Neznam koliko je ljudi primetilo(verujem puno) da se danas politikom bavi svako.
Mozda je samo 5% zavrsilo politicke nauke,ostali su dosli direktno sa ulice i glume gospodu kao doticni na snimku.
Do 90-tih godina svi su koliko toliko bili uljudni u skupstini i znalo se ko je poslanik to jest politicar a danas su to seljaci(znate na koga mislim) koji iza sebe imaju po nekoliko afera a za ponasanje necu ni da pricam.
Psovanje na televiziji,udaranje,klevete i to one najgore,pljuvanje,voznja po stepenistu skupstine u pijanom stanju itd itd....

Stefan

pre 11 godina

Grčka je zemlja koja ima duboke društvene probleme, na koje nije iznađen adekvatan odgovor. Krajnje ozbiljni ekonomski problemi su svakako najvidljiviji, a njihova dugotrajnost i generalni neuspeh u rešavanju aktivirali su i učinili ozbiljnijim i probleme druge prirode.
Jedan od takvih problema svakako predstavlja okretanje značajnog procenta populacije ekstremističkim strankama levice i desnice, poput stranke čiji je predstavnik glavni akter ovog snimka. Njegovo ponašanje daje predstavu ne samo o njegovoj ličnoj prirodi, već i o prirodi političke struje koju zastupa - neonacisti, ekstremna desnica, čije su osnovne odlike agresivnost, netolerancija i primena nasilja kao sredstva "rešavanja" problema. Kada ljudi sebi dozvoljavaju ovakve ekscese usred TV studija, koliko je teško zamisliti šta bi se sve događalo kada bi se u njihovim rukama našla vlast?
Uzdizanje ekstremističkih politika predstavlja jedan od nemininovnih rezultata dugotrajnog ekonomskog i društvenog propadanja - u krajnjoj liniji, na istom talasu su se uzdigli čak i originalni, nemački, nacisti '20ih i '30ih godina. Na istom talasu u Srbiji smo godinama imali radikale, kao nešto blažu varijantu iste ekstremno-desne politike (zvuči li ovo polivanje vodom poznato?). Na istom talasu, na majskim izborima, vrlo je malo nedostajalo da u parlamentu dobijemo i Dveri, kao mnogo čistiju varijantu najekstremnije desnice.
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing." (Edmund Burke)

Pavle

pre 11 godina

Ovo me podseca na nasu zemlju pocetkpm devedesetih. Sve vise stranaka koje obecavaju bolji zivot, tuce na televiziji ne bi li dokazali koliko su ozbiljni u svojim namerama. Ne pise se Grcima dobro. Onog momenta kad vrate drahmu krenuce im inflacija, puknuce kao sto smo mi pukli.

Serbisen junion

pre 11 godina

Sad mi je jasno sto hoce da ih sutnu iz EU, sa ovakvom demokratijom su najblizi nasoj uniji, Velja Ilic ce da im dodeli status kandidata i dace im paket mera za uclanjenje sto podrazumeva da nastave da samaraju,kradu,primaju mito,uvedu inflaciju nad svojom valutom,obecaju gradjanima po 1000 eur,prodaju sve zivo,podignu cenu hrane ,podignu akcize,otimaju siromasnima, a da dele tajkunima i stranim investitorima,da ukinu svoje banke i dovedu tudje,da uvedu tv predplatu, a samim tim i obogate tv program kao kod nas,da prodaju luke jer ih imaju mnogo, ako je moguce samo one blizu centra a u korist nekog politicara koji bi kupio vazduhom,da postave gradonacelnike po svim gradovima one koje imaju medijski monopol,da uvezu vakcine koje im ne trebaju (zlu ne trebalo),da preko firmi svojih politickih partnera distribuiraju prvu pomoc za automobile (zlu ne trebalo),da prodaju ugalj u bescenje (jer tu robu niko ne trazi), da poduce pevaljke da kradu i da im daju narukvicu za trud (ali na par meseci, ne vise),da kupe nov avion, da bi premier mogao posetiti otvaranje nekog megamarketa,da podizu sebi plate i deru kozu privatnicima,kupe je 50-ak audija sa sto vise kw-ata(zlu ne trebalo)....... Dragi braco grci, jeste sve ovo tesko, ali period tranzicije je to i mora se namuciti!

Srdjan, Ceska

pre 11 godina

Ovo se zove NAZI-dijalog! Ne mogu da verujem da ovo zlo zeli bilo koji narod. Ko ovome dade da se krece ulicom. Nacisti - bili i ostali gnjide i kukavice!

vzv

pre 11 godina

isto kao i kod nas, najvece patrijote su se prvo dokazivale na ulici i stadionu, pa su dobili odela i rasporedili se po kojekakvim odborima, kancelarijama i skupstinama

tralalala

pre 11 godina

Ova jadna zena je ustala da zastiti ovu plavusu,a molim vas pogledajte plavusinu reakciju dok je ovaj bolesni,,covek,, samara....sramota...sramota...

anonimous

pre 11 godina

Ono sto svi komentatori previdjaju jeste da se Grcka od nas razlikuje kao nebo od zemlje. Za ovim poslanikom milicija traga - ne stiti ga poslanicki imunitet. Ovaj poslaniku ce se suditi za pljacku - ne stiti ga poslanicki imunitet. Kod nas bi bio zasticen kao beli medved, a mozda bi dobio i ministarsku fotelju jer se bas pokazao...

swedenonline

pre 11 godina

sad vidite koliko smo isti, razlika je da ce njima trebati jos 10-15 godina da potonu kao mi i sa tom razlikom da smo mi na dnu plicaka a njih ceka ambis!

ene

pre 11 godina

@(Ortodox, 7. jun 2012 12:04)"......A lepo kažem da je demokratija = anarhija....." Demokratija u principu nije anarhija bar ne za ljude koji na demokratiju gledaju ocima demokrate, jer u tom slucaju znaju da pravo i sloboda jednog prestaje onde gde pocinje pravo i sloboda drugog. Nazalost danas je od tog principa ostala samo rec iz koje je ispran svaki smisao, i koju upotrebljava svakojaka bagra za postizanje svojih najgorih niskih ciljeva na veliko razocarenje naroda koji jos veruje u neke svetle ideje.

T'ga za jug

pre 11 godina

(covek, 7. jun 2012 15:27)
Ako su Arapi naslednici Egipcana, sto ne bi danasnji Makedonci bili naslednici drevnih Makedonaca?Dotakao si srz problema!I Acteki nisu pricali spanski, pa su Meksikanci njihovi potomci.Zasto mislis da samo Sloveni nemaju pravo na to?Ustvari niko od nas nije bas Sloven, jer jezik ne odredjuje naciju, kao kod Grka.Zar stvarno mislis da kad su horde Slovena naselili Balkan, da je ovde bila ledina?Pa i Srbi(pre toga samo Sloveni) su se izmesali sa Vizantijcima.I Srbi nisu "cistokrvni" Sloveni, kao na primer Rusi ili Poljaci. Makedoncima i Srbima se osporava da budu naslednici zemlje i kulture gde su se izmesali sa domorodnim stanovnistvom.Mi ucimo nametnutu istoriju da ne bi trazili korenje malo dublje od 7 veka, jer Zapadu, a i Grcima odgovara da smo mi varvari. Kad je Aleksandar Veliki usao kao OSVAJAC u Atinu, nijedan Helen ga nije razumeo na kom jeziku daje naredjenja.On je NAUCIO grcki, jer mu je otac jos kao mali doveo ucitelja, al vojska nije znala nijednu grcku rec. Procitaj "FILIPIKE" Demostena gde on se zgrazava cinjenicom da neki varvarin koji nije Helen ih je porobio.Za kraj, zbog cega Aleksandar vec 23 veka nema NIJEDAN spomenik u Atini, ako je bio Helen?
Eto, takvu istoriju, na mitologijama i bajkama su izmislili da bi sve nas ubedili da je nekli piljar iz Atine DIREKTNI potomak starih Helena.Srbi su Vizantijci isto kao sto su i sadasnji Grci-Heleni.

klenga

pre 11 godina

BEZIMENA lepo reče'balkanac'...valjda ovi ,što joj dadoše minuse,misle da su bolji od ovog debila što bije ženu...i onako,tući žene je NAŠ nacionalni sport...

ogorcena

pre 11 godina

Pa bas me briga za Grke i sta oni rade,pa nas ovde samaraju svaki dan dobijem samar kad primim platu kad vidim koliko je bedna,osamari me racun za struju,osamari me ova drzava svaki dan jer je bedna skroz na skroz,osamari me kad vidim koliko zaradjuju politicari i sta sve poseduju...Ma samaraju nas na svakom koraku!

eh

pre 11 godina

Zanimljivo kako su uvijek krivi tamo neki...Eurpoa ovo, europa ono, desničari ovakvi, nacionalisti onakvi a svi mi zaboravljamo jednu vrlo bitnu stvar. Oni su tamo zbog nas, mi smo ti koji smo ih tamo postavili. Kako nam je onda pobogu kriv onaj tamo kad smo toga mi postavili da laje umjesto nas?

Neko spolja

pre 11 godina

@Tga za jug: slažem se potpuno, nemaju blage veze sa starom Grčkom. S tim što treba uvek razlikovati običan narod od onih koji određenu državu vode, prezentuju ili na bilo koji drugi način odskaču od proseka. Obični građani se prilagođavaju trenutnoj situaciji odnosno načinu na koji funkcioniše društvo, dok ovi drugi treba da isto promene, ukoliko je koruptivno, pokvareno ili jednostavno loše. Da nisu Grci ušli u EU, bili bi tamo gde i mi (otprilike). Ovako, određeno vreme su uživali blagostanje pa će im sad sunovrat mnogo teže pasti nego nama.
Igrom slučaja, prošle nedelje našao sam se na mestu gde se održavao skup Hrisi Avgi. Sve uniformisano u crnom, ozbiljnih pogleda, gelipteri koji u životu nisu izašli iz svog sela, vlastito "osiguranje" (izgleda kao paramilitarna formacija), scene koje nikako ne bih želeo da vidim u Beogradu. Sve u svemu, žao mi je običnih ljudi, ali sa ovakvim rukovodstvom (bilo koja stranka) ne piše im se dobro. Kao i nama uostalom.

AmelNP

pre 11 godina

@T'ga za jug

''Stari heleni su imali plavu kosu i plave oci.''

Odakle ti ovo majke ti? Plave oci i kosa je odlika severnih Evropljana. Stari Heleni nisu migrirali sa severa u danasnju Grcku. Tu su ziveli milenijumima... kao i stari Rimljani. I ti stari Heleni su se mijesali sa ljudima iz Severne Afrike i Bliksog Istoka.

Ne kazem da su ovi Grci direktni naslednici starih Helena, to je glupost, ali ni stari Heleni nisu imali ''plavu kosu i oci''... to nikad nije bila odlika mediteranskih naroda.

klenga

pre 11 godina

MAJA14:33;-kaže' i niko da zaštiti ženu od nasilnika' i za to dobije gomilu minusa...od naših silnih 'muškaraca' koji su sa uživanjem pogledali stotinak puta ovaj ponižavajući snimak i verovatno uživajući upostupku ovog debila...sigurno je zaslužila,treba je tući,ako nije zaslužila ,zato što je žensko ili makar samo zato što je slabija i zato ,jer mu se, eto može...jake naše 'muškarčine'...

Novosadjanin

pre 11 godina

gde god se okrenete šljam u politici, a televizija postala poligon za iživljavanje istih, ako ne tuku onda lažu, ako ne lažu objašnjavaju vam šta nisu uradili i šta smo im dužni, ako ne objašnjavaju onda je tu barem osmeh i zlatan zub, ... to bi trebalo izbegavati, samo nemam recept

H0g4R

pre 11 godina

Odma trasfer u srpsku skupstinu za milion dolara! Onaj za koga smo platili toliko je udarao jos i jace ali je ovaj poslanik, isplatice se sigurno. Ne trebaju nama pametna deca, ovo nama treba.

Nenad

pre 11 godina

@(goran, 7. jun 2012 12:11)

90% politicara u Srbiji danas se ne bi bavilo politikom da nema muvanja na tenderima, kraduckanja u javnim preduzecima, calovanja od tajkuna itd itd