Sreda, 06.06.2012.

22:26

Tabaković: Nećemo moliti Dačića

Kandidat SNS za premijera Jorgovanka Tabaković kaže da naprednjaci neće ubeživati lidera SPS Ivicu Dačića da zajedno formiraju buduću vladu.

Izvor: Veèernje novosti

Tabakoviæ: Neæemo moliti Daèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Lesa

pre 11 godina

Glasaci Borisa Tadica nisu glasali za njega da bi sa SPSom pravio vladu isto tako Dačićevi glasači bi pre koaliciju sa SNSom nego sa DSom. Njih dvoje to vrlo dobro znaju a opet bi da naprave koaliciju. Mislim da ce ih na kraju ta kpalicija kostati glasova na sledecim izborima koji ce vrlo brzo.

Nikola

pre 11 godina

@aleksandar

Ne mesajte Zorana u ovu pricu (bio sam u DS od 1993 do 2008)
moje pitanje je mmnogo jednostavnije.
KAKO vam (javno, ovde na B92) smeta Toma a ne i Tomini poslodavci (SPS)iz devedesetih?
ja samo mogu da primetim jednostranost u vasem komentaru.

aleksandar

pre 11 godina

@Nikola
Gospodine Nikola odlično se sećam ja Ivicine prošlosti, da je to dečak Balkandskog kasapina-Slobodana Miloševića,mislite da smo prihvatili to što je DS bio u koaliciji sa SPS, to i danas za nas starije demokrate je neprihvatljivo a još im samo nedostaje koalicija sa Nikolićem. Nema Zorana i Srbija je ostala bez čoveka koji je imao snage, vere, znanja,uticaja, vizije. Pogledaj ove našta liče pa oni nam se u lice podsmevaju, njima puni džakovi ne listića nego evra a nama manje plate i puni računi sa kamatama.

voajerka

pre 11 godina

još jedna ničim izazvana lekcija g-đe tabaković, sve u nameri da ubede građane da nikolić zna šta radi (o gafovima se ne priča). mole boga da se drugi prihvate nezahvalnog posla vođenja vlade, dok oni voajerišu.

MaX

pre 11 godina

"Tomu poslednjih dana kritikuje ceo civilizovan svet, a samo ga SNS brani. Opet ceo svet lud, a samo smo mi pametni."

Ne kritikuje ga svet, već mediji. U Crnoj Gori je lepo demantovao izjavu o Vukovaru, bar u toj formi u kojoj su ga mediji predstavili, a takodje tamo rekao da pravno gledano genocid naše države nad Bosnom nije dokazan, možda pojedinaca, ali Srbija nije činila genocid. Mediji sve to lepo upakuju i potpaljuju vatru između država. Inače sam pristalica LDP-a, jer verujem u istinu. Ko želi da komentariše, neka čita kompletne izjave, a ne samo ono šta naši "pametni" mediji smatraju "korisnim" za čitanje.

Dipl.ing.

pre 11 godina

Ukoliko nakaradna vlast Miloševićevih i Tadićevih nastavi sa vladanjem zemljom, ja definitivno odlazim odavde. Ako se nešto promeni, možda i razmislim. Po meni ne postoji apsolutno ni jedan najmanji razlog da neko želi istu vlast koja nas je vodila prethodne 4 godine, a da nije neprijatelj ove zemlje.

aleksandar

pre 11 godina

Šta se posle izbora Nikolića,Šešeljevog vojvode i najbližeg saradnika u svemu, ratnog dobrovoljca u Hrvatskoj, podpredsednika vlade koja je izazvala rat na Kosovu izgubila Kosovo, potpisala kapitulacioni sporazum u Komunavu može da očekuje,izgleda da ga vole domaćinsku Nikolićevu Srbiju ali neće dugo, kao što se i dosada pokazalo. Šta bi sada nama rekao Zoran, šta bi rekao u DS-u, Šta bi rekao Srbiji, da je među nama, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić znamo i videli smo najavio je mogućnost ubistva premijera Zorana Đinđića a njegov vođa pobegao u Hag. Srbijo nemaš Zorana, shvati šta si izgubila ?

tjki90

pre 11 godina

Dacic i sam treba sa shvati da sa tadicem nema sta da trazi jos jedan mandat u vladi jer nisu nis uradili za ovaj narod u proteklim godinama pa nece ni sad .Vreme je za prave promene...
(dalmatinac, 7. jun 2012 00:36)

a kad se ovde neko postideo nakon sto nista nije uradio za narod?

Ljubo

pre 11 godina

Gospodjo Tabakovic realnost i cinjenica je jedna,da Vlada koju ste vi predlozili sa 12 resora apsolutno nije moguca,a da vam pri tome koalicioni partneri budu SPS i DSS,jer je sigurno to da DSS nece biti za to da se ukine ministarstvo za KiM i formira kancelarija,a SPS pored tri resora koja vodi tj policiju,infrastrukturu i prosvetu namerava i da preuzme resore koje je vodio G17 pre svega mislim na zdravlje i kulturu,a sigurno je jedno da se lako nece ni odreci mesta predsednika Skupstine Srbije.Mozda je i moguca ta vasa Vlada od 12 ministarstava,al bice onda formirana u zadnjem trenutku kao i ona koja je bila pre 5 godina i trajala nekih 10 meseci,al u toj Vladi ce verovatno Dacic biti premijer,trazice jedno 4-5 ministarstava,Kostunica 2-3,jedno ve da dobije Velja putar,jedno Vulin,jedno Karici,a vama ce da ostane jedno veliko NISTA!

Siniša

pre 11 godina

Pokušavam da ukapiram o čemu se ovde radi, ali mi nikako ne ide. Meni je samo jasna politika DSS, tu nema nikakvih skrivalica, jasno ljudi kažu da sa EU treba odmah raskinuti sve ugovore, proglasiti političku i ekonomsku nezavisnost...u prevodu, neće u skupštini podržati ni jedan ugovor, zakon koji je vezan za približavanje EU i dalje integracije itd. Sa druge strane, SNS želi da nastavi integracije u EU. To su dva potpuno različita koncepta, pa mi nije jasno kako ove dve partije mogu zajedno da formiraju vlast - jedni će da vuku na jednu, a drugi na drugu stranu...to je opšte ludilo. Prema tome, nije problem saradnja SNS i SPS, imaju skoro pa identičnu politiku, ali ovde je DSS ,,problem'', a to su ozbiljne razlike.

Nikola

pre 11 godina

@aleksandar

OK...a sada malo o Ivici, jednom od lidera partije koja je sve to prouzrokovala a koju sada aboliras?
Ivici, portparolu balkanskog kasapina, Ivici cije se proslosti naprasno ne secas.

Ili je segrt veci krivac od gazde?

Milan

pre 11 godina

Misa Brkic: "...Da li se Danieli uplašio izjava nezaobilaznog koalicionog partnera u budućoj Vladi – Ivice Dačića i njegove Socijalističke partije Srbije? Izjava o tome kako je njemu (Dačiću) ”pun kufer” štednje i neoliberalizma, kako će Vlada u kojoj on bude trošiti ”kapom i šakom” da bi ”podstakla rast”, da će hapsiti strane investitore koji ne poštuju radnička prava i da ne želi da vidi MMF u Srbiji. Vlasnik i menadžeri Danielija nagledali su se tog (”dačićevskog”) populizma u Italiji iz koje sada žele da pobegnu na neko mirnije mesto. Na primer u Hrvatsku čija je Vlada spremna da štedi kako bi popravila privredni ambijent i podigla konkurentnost svoje privrede.

Čini se da se Danieli odrekao Srbije ne (ili ne samo) zbog izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, nego (pre svega) zbog demagogije i prejakih populističkih izjava političara (Ivice Dačića), koji će sigurno biti partner svake Vlade u Srbiji, i neizvesnosti s kojom će se Srbija i njena Vlada suočiti ako Dačićeve najave budu ostvarene.
Da se zna, to je cena Dačićevog populizma pre nego što je Vlada i formirana – pola milijarde evra izgubljene investicije, izgubljenih 1.000 radnih mesta i milijarda evra izgubljenog izvoza.
Loše, da lošije ne može biti po Srbiju i njene građane."

neko

pre 11 godina

Ja realno ovde vidim da su se za sada 4 stranke izjasnile oko najbitnijeg pitanja u ovoj drzavi - STEDNJE i eventualnog BANKROTA. SNS, DS i LDP su koliko sam shvatio spremne na bolne i neophodne mere. Sa druge strane je SPS. Oni pricaju da su protiv toga. Znaju da drugacije ne moze, ali skupljaju poene. Mislim da je to glavni kamen spoticanja i sa DS i sa SNS, a ne Kosovo. Dakle, SPS po svemu sudeci nece u Vladu koja ce da stedi. Ako DS sa njima formira vlast znaci da su pristali na politiku BANKROTA do kraja godine. Ako DS odustane od toga, mozda ce SNS pristati na tu politiku, ali SPS nece prihvatiti politiku stednje. To je prilicno izvesno. Ako ne bude nista od toga, ide se na nove izbore na kojima ce SPS verovatno imati jos vise. Poslednja opcija je DS-SNS, ali onda ce SPS pricati da je protiv stednje i da je ona uzrok loseg standarda, a ne posledica. U toj varijanti bi ili doslo do prevremenih izbora gde ce SPS pokupiti kajmak ili ce nakon 4 godine verovatno SPS poentirati. Ukoliko DS-SNS vlada bude izuzetno efikasna mogu se nadati kontrolisanju SPS-a posle 4 godine, ali ce oni svakako imati svojih 15-ak procenata, jer ce penzioneri i javni sektor uvek biti kupljeni dodatni povecanjem primanja. Makar to bilo pogubno za zemlju.

Cica Maca

pre 11 godina

Volela bih da vidim Vladu sa dvanaest ministarstva kako predlažu iz SNS. Mi smo mala država i zaista su građani predugo izdržavali beskorisnu državnu administraciju. Što se tiče Dačića nažalost mnogi su zaboravili kako mu je na predhodnim izborima glavni adut bio kritikovanje DS i kako se nakon izbora momentalno stopio sa njima zarad vlasti.

Viktor (misljenje iz inostranstva)

pre 11 godina

U ovoj situaciji Srbiji su potrebni novi izbori, kao u Grckoj.
Izbornom pobedom Nikolica, svaka vlada SPS-DS je legalna, ali nije legitimna, iz razloga koji se mogu procitati u jednom od najboljih intervjua* u proteklih par godina i zbog toga sto su u Srbiji predsednicki izbori personifikacija vlasti (videti i pad Milosevica, za neupucene).
Sledeci izbori bi doveli do formiranja vecine, koje bi bila okupljena oko SNS, a SPS i DS bi bili opozicija. Ne ulazim u to da li je to dobro ili lose, ali je bolje od bilo koje varijante kohabitacije pri sadasnjem odnosu snaga u parlamentu. Moguca je i vlada LDP, DS i SPS, ali s predsednikom Nikolicem bi joj rok trajanja bio najvise godinu dana, a posle je moguce svasta, cak i nemiri, a nadam se da to zelimo da izbegnemo. Savet DS-u i SPS-u je da prihvate da su izgubili ovogodisnje izbore i da treba da idu u opoziciju (ako smeju, zbog svog stetocinskog ucinka), iako skupstinska matematika kaze drugacije. Ta matematika je 2008 dovela do najgore vlade u proteklih 20 godina, nadam se da se ista greska nece ponoviti.
*N.B - Vesna Pesic za RSE)

Tekelija

pre 11 godina

DS je vratio SPS na političku scenu.
Ne bi bilo fino od Ivice da se sad sliže sa protivnicima.
On kao čovjek od principa tako nešto ne bi nikad uradio, čak ni zbog vlasti.

xD

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tabaković: Nećemo moliti Dačića

I ne treba da ga molite, dovoljno je da mu napunite jedno "koferce" evrima i eto njega u "vasoj avliji" !
Da ivica Dacic nije u "pro-evropskoj vladi" iz "ubedjenja" jasno pokazuje i njegovo putovanje za Rasiju po "instrukcije" !

neko

pre 11 godina

Ako već moram da živim u zemlji u kojoj je Toma Nikolić predsednik, Dačić ministar policije, Palma gradonačelnik i poslanik, Tole Karadžić prvi čovek našeg fudbala, Siniša Mihajlović selektor, neka Jorgovanka bude premijer pa da kompletiramo, nek ide život...E moj Zorane...

Stevan

pre 11 godina

Ma, jedino sto vi molite je Boga da se Tadic i DS ne povuku jer biste onda morali da prihvatite najvruciji krompir. Vama je ovako milina, malo predsednika imate malo opozicija, prostora da kritikujete i da se time hranite koliko hocete. Nagrabusio ga je svako ko se prihvati mesta premijera, sve da se iz petnih zila napregne nista veliko ne moze da uradi i naravno da ce biti glavni krivac.

Alex

pre 11 godina

Tomu poslednjih dana kritikuje ceo civilizovan svet, a samo ga SNS brani. Opet ceo svet lud, a samo smo mi pametni. Setite se ljudi dokle nas je to dovelo u proslosti. Inace, to sto bi vlada imala 12 clanova, nije program i samo po sebi nista ne znaci. U pitanju je cista demagogija kao i sve drugo od vad. Strasno je sto u to ni vi sami ne verujete, ali u ovoj zemlji ima mnogo jadnih ljudi koji vam veruju. A ne daj boze da vam se zelje ostvare, sve bi to islo preko ledja tog istog jadnog naroda.

purenjak

pre 11 godina

@Lično, čitavog života, u školovanju, porodičnom i poslovnom okruženju uvek sam dobijala priznanja za rad.
Sktomnost mi je vrlina..rece bela pundja..
1.Jorgovanka, da li ste pri sebi?
2.Posto niste u poziciji da naredjujete Dacicu ostaje Vam samo da ga molite. Pokusajte sa plakanjem..to bi moglo pomoci. Zna Nikolic nesto o tome...
3.Ako to ne upali, neka Vucic objavi strajk gladju dok Dacic ne pristane. Zna Nikolic nesto o tome...
4.Naravno , ubacite u to i "cinjenicu" da strucnost ne proizilazi iz obrazovanja(fakultetskog) vec iz zivotnog iskustva i naravno za kraj recite "Ko o cemu-kurva o postenju". Zna Nikolic nesto o tome...
P.S. Prisustvo kemisa(sa harmonikom)i onog rumenog sa pinka(takodje sa harmonikom) kao i njegovog kompanjona (sa kontrabasom) je preporucljivo cak obavezno prilikom sastanka sa Dacicem jer je poznato da on voli muziku.

Dacic opet ucenjuje

pre 11 godina

Nije proslo puno vremena od izbora i svi se veoma dobro secamo izjave Dacica koji je bio jako veseo i izjavio da je on sigurno premijer a za ostalo da ne zna. Nemam nista protiv Dacica generalno ali jako mi smeta njegovo ponasanje gde on otvoreno pokazuje da je spreman na ucene kako bi dobio ono sto zeli. Jorgovanka Tabakovic stvari posmatra sa jedne druge tacke gledista, pre svega zeli da naglasi da ce biti dosledna i boriti se da ostvari politicke ciljeve za koje se zalaze. Njen ekonomski program koji podrazumeva vladu sa manje ministarstava, novi zakon o javnim nabavkama samo su deo onoga sto ce omoguciti Srbiji da sprovede ustede neophodne kako bi se u uslovima krize napravio optimalan budzet, koji je odrziv i realan, jer ako nastavimo dalje da se zaduzujemo nece dugo proci i u Srbiji ce se desiti grcki scenario a to niko ne zeli. Zbog svega ovoga ne treba odustati , gdju Tabakovic za premijerku.

kompromis

pre 11 godina

Zasto SNS i koalicija SPS-PUPS I JS se ne dogovore, da mesto premijera povere Pr.Dr. Vojislavu Kostunici jer on je jedini koji ima iskustva na tom mestu, a bogami, u vreme njegove Valde, kada se poredi sa ovim danasnjim, bese zlatno doba...

Džak

pre 11 godina

Vi ne smete da se obraćate javnosti ove zemlje dok ne objasnite šta je bilo sa navodnom kradjom parlamentarnih izbora..Počnite već jednom da snosite posledice izgovorenih reči i učinjenih dela.

precanin

pre 11 godina

Jorgovanka, zaboravi glupavi ponos, u pitanju je sudbina naroda , ne partijski interes ! Jos kako treba da se boris i molis za dobrobit naroda i drzave ! Na sta lici ova izjava ??? Svi ste zazvalaveli od silnog izliva patriotizma i ljubavi prema otadjbini , sada kada ste dosli tamo gde ste godinama zeleli, ovo cujemo ? Ti neces da molis, Vucic nece da moli i da se ponizava , a ko nas pita sta hocemo, da li mi nekoga molimo ? Radimo ono sto moramo, vi ne morate , imate zagarantovane debele plate i benificije , zato i ne molite ! Vrlo brzo
ste zaboravili pred-izborna obecanja i polozene zakletve u Skupstini? A Ti narode ? Trazili ste, gledajte sada, trpite i uzivajte, niko vam nista ne moze ! Ovo Vam je samo pocetak ! Sve sto ce Vam biti losije , Vi ce te biti ponosniji, uzivacete , sta sve mozete da istrpite ,sto niko na svetu ne moze ! I da znate da ste u pravu ! Drugi narod se buni, strajkuje , da ne trpi glad i bedu , Vi ste ponosni i cutite !!!

Predrag

pre 11 godina

Sa kime se to Toma okruzio, rodjacima ili pravim ljudima? To je odgovor kakva bi bila vlada sa SNS-om, nazalost, svi su oni opancari i nista vise.

Kenan

pre 11 godina

Gospodjo Tabakovic,vi imate izbor, ponovo opozicija ili mesto premiera Dacicu i imate vladu.SNS uzme finansije,ekonomiju i spoljasnje poslove i tako ima sve u svijim rukama.Politika je kombinacija moguceg i ako se ponasate tako,onda stvarno zelite da ostanete opozicija,jer vas je strah da vladate.Jer sada je stvarno vreme,da vidimo kako bi bilo da SNS predje,sa reci na delo.Jer iz opozicije se mogu obecavati brda i doline,ali kada se dodje na vlasti,treba uraditi nesto,od predizbornih obecanja,a to nije bas lako u ovoj svetskoj krizi.Zato ,mislim da je konacno vreme ,da SNS pokaze sta moze na vlasti,da uradi od onog sto nam se stalno obecava u izbornim kampanjama.Jedini nacin da dodjete na vlast je extra ponuda Dacicu,jer je on spreman,da promeni tabor,ukoliko dobije premijersko mesto.Ako se secate,pre cetiri godine je bilo isto ovako,samo u suprotnom taboru.

Jakov

pre 11 godina

Nisi ni ti bolja od onih na koje brecaš... Da Srbija decenijama unazad nije imala odliv intelekta, ti nikada ne bi bila tu gde si sada. Zahvaljujuću svima vama nalazimo se gde se nalazimo - to ni Bog ne zna - i imamo imidz u svetu kakav zaslužujemo.

MUKNAVI

pre 11 godina

A vrece sa listicima,kancelarija za prituzbe koja radi non stop,ko drakstor,100milijardi evra investicija,komisije od otpustenih sudija na sve strane da blenu u tajkune i njihovo poslovanje..sta bi..pojela maca a` Tabak mnogo lazes i upredas skupa sa cica Tomom Diplomom i hrpom onih koji su i sa vama zbog leba..bez motike.Bitna vam je fotelja pa ces tek onda da "brines",(i izgovaras se na predhodne), za one koji i vama poverovase i strpase vas u kabinete da se baskarite cetri godine...e baba tabak ovaj put ce biti drugacije..sto veli nas Narod,bice` je*eno pa zaokruzeno!

mirjana

pre 11 godina

Prvo bih zelela da gospodji Tabakovic preporucim, da se vrati na Kosovo i tamo pomogne svojim sunarodnicima u ostvarivanju boljeg zivota, da podeli sudbinu sa njima a ne da iz Beograda brani svoju bracu sa Kosova. Inace mislim da svi ti koji su pobegli sa Kosova i odavde iz Beograda ih brane, su najveca steta upravo za Srbe sa Kosova.
Drugo, jako je interesantno to, da predsenika nam drzave stalno brani SNS, a ja koliko sam razumela on je sada predsednih svih gradjana, i da je dao ostavku na sve funkcije u stranci, ili se to meni samo cini, ili je to jos jedna velika OBMANA ZA NAROD. Da pojasnim mene nisu obmanuli, ja znam da on nikada nece napustiti svoje cedo. Gospodjo Tabakovic, verujte mi, ne pripadam ni jednoj partiji, ali vas zaista ne zelim da vidim kao premijera vlade. Prosto mislim da ste prevarom i obmanom dobili tesnom vecinom na ovim izborima, lagali ste o kradji izbora, a ko laze taj i krade, mene su tako ucili i da znate da je to istina. Drugo, ja jako dobro znam kako ste sprovodili vlast u Zemunu, i od tada ste se i vi vas "bivsi", predsednik stranke obogatili. Idite gospodjo u svoj rodni kraj, KOSOVO, i ako ste iole posteni, kako se predstavljate, dokazite to i pomozite svom narodu dole.

radnik

pre 11 godina

Jasan i odlučan stav g-đe Tabaković i SNS nam govori da su odlučni u svojim namerama da nas pokrenu sa mrtvila.Program su izneli pa ko hoće neka se pridruži,a ko neće oni ostaju na svom programu.Vala posle Cvetkovića i trebalo bi neko da se pojavi i razdrma ovu učmalu vladu.

jelica ovcarevic-kablarevic

pre 11 godina

Naravno da ne treba moliti Dacica,nije zasluzan da se to radi,a sam ce videti posledice ako se opet udruzi sa demokratama,mada mozda ga i nije briga za birace,dovoljno mu je mozda,da jos jedan mandat bude ministar policije,a mozda i mora da sa njima igra u istom kolu.Ipak u vazduhu i dalje stoji afera sa kofercetom,nemojmo to zaboraviti,a to moze biti veoma ubedljivo sredstvo.

dalmatinac

pre 11 godina

Dacic i sam treba sa shvati da sa tadicem nema sta da trazi jos jedan mandat u vladi jer nisu nis uradili za ovaj narod u proteklim godinama pa nece ni sad .Vreme je za prave promene...

ROKI

pre 11 godina

Posle izbora, pre ili kasnije dođu sledeći izbori. SNS nudi promene. DS kontinuitet. Ako vladu naprave DS i SPS izbori će verovatno biti pre, a i DS i SPS će biti politička prošlost. I o tome gospodin Dačić treba da razmišlja.

sandra

pre 11 godina

Upravu si zeno. Ne treba moliti. Svako treba da vidi u kom pravcu treba da ide i u kom pravcu mu ide narod. Sa politikom svevisnjeg BT idemo u ponor .

ROKI

pre 11 godina

Posle izbora, pre ili kasnije dođu sledeći izbori. SNS nudi promene. DS kontinuitet. Ako vladu naprave DS i SPS izbori će verovatno biti pre, a i DS i SPS će biti politička prošlost. I o tome gospodin Dačić treba da razmišlja.

sandra

pre 11 godina

Upravu si zeno. Ne treba moliti. Svako treba da vidi u kom pravcu treba da ide i u kom pravcu mu ide narod. Sa politikom svevisnjeg BT idemo u ponor .

mirjana

pre 11 godina

Prvo bih zelela da gospodji Tabakovic preporucim, da se vrati na Kosovo i tamo pomogne svojim sunarodnicima u ostvarivanju boljeg zivota, da podeli sudbinu sa njima a ne da iz Beograda brani svoju bracu sa Kosova. Inace mislim da svi ti koji su pobegli sa Kosova i odavde iz Beograda ih brane, su najveca steta upravo za Srbe sa Kosova.
Drugo, jako je interesantno to, da predsenika nam drzave stalno brani SNS, a ja koliko sam razumela on je sada predsednih svih gradjana, i da je dao ostavku na sve funkcije u stranci, ili se to meni samo cini, ili je to jos jedna velika OBMANA ZA NAROD. Da pojasnim mene nisu obmanuli, ja znam da on nikada nece napustiti svoje cedo. Gospodjo Tabakovic, verujte mi, ne pripadam ni jednoj partiji, ali vas zaista ne zelim da vidim kao premijera vlade. Prosto mislim da ste prevarom i obmanom dobili tesnom vecinom na ovim izborima, lagali ste o kradji izbora, a ko laze taj i krade, mene su tako ucili i da znate da je to istina. Drugo, ja jako dobro znam kako ste sprovodili vlast u Zemunu, i od tada ste se i vi vas "bivsi", predsednik stranke obogatili. Idite gospodjo u svoj rodni kraj, KOSOVO, i ako ste iole posteni, kako se predstavljate, dokazite to i pomozite svom narodu dole.

Predrag

pre 11 godina

Sa kime se to Toma okruzio, rodjacima ili pravim ljudima? To je odgovor kakva bi bila vlada sa SNS-om, nazalost, svi su oni opancari i nista vise.

Jakov

pre 11 godina

Nisi ni ti bolja od onih na koje brecaš... Da Srbija decenijama unazad nije imala odliv intelekta, ti nikada ne bi bila tu gde si sada. Zahvaljujuću svima vama nalazimo se gde se nalazimo - to ni Bog ne zna - i imamo imidz u svetu kakav zaslužujemo.

neko

pre 11 godina

Ako već moram da živim u zemlji u kojoj je Toma Nikolić predsednik, Dačić ministar policije, Palma gradonačelnik i poslanik, Tole Karadžić prvi čovek našeg fudbala, Siniša Mihajlović selektor, neka Jorgovanka bude premijer pa da kompletiramo, nek ide život...E moj Zorane...

MUKNAVI

pre 11 godina

A vrece sa listicima,kancelarija za prituzbe koja radi non stop,ko drakstor,100milijardi evra investicija,komisije od otpustenih sudija na sve strane da blenu u tajkune i njihovo poslovanje..sta bi..pojela maca a` Tabak mnogo lazes i upredas skupa sa cica Tomom Diplomom i hrpom onih koji su i sa vama zbog leba..bez motike.Bitna vam je fotelja pa ces tek onda da "brines",(i izgovaras se na predhodne), za one koji i vama poverovase i strpase vas u kabinete da se baskarite cetri godine...e baba tabak ovaj put ce biti drugacije..sto veli nas Narod,bice` je*eno pa zaokruzeno!

Kenan

pre 11 godina

Gospodjo Tabakovic,vi imate izbor, ponovo opozicija ili mesto premiera Dacicu i imate vladu.SNS uzme finansije,ekonomiju i spoljasnje poslove i tako ima sve u svijim rukama.Politika je kombinacija moguceg i ako se ponasate tako,onda stvarno zelite da ostanete opozicija,jer vas je strah da vladate.Jer sada je stvarno vreme,da vidimo kako bi bilo da SNS predje,sa reci na delo.Jer iz opozicije se mogu obecavati brda i doline,ali kada se dodje na vlasti,treba uraditi nesto,od predizbornih obecanja,a to nije bas lako u ovoj svetskoj krizi.Zato ,mislim da je konacno vreme ,da SNS pokaze sta moze na vlasti,da uradi od onog sto nam se stalno obecava u izbornim kampanjama.Jedini nacin da dodjete na vlast je extra ponuda Dacicu,jer je on spreman,da promeni tabor,ukoliko dobije premijersko mesto.Ako se secate,pre cetiri godine je bilo isto ovako,samo u suprotnom taboru.

Stevan

pre 11 godina

Ma, jedino sto vi molite je Boga da se Tadic i DS ne povuku jer biste onda morali da prihvatite najvruciji krompir. Vama je ovako milina, malo predsednika imate malo opozicija, prostora da kritikujete i da se time hranite koliko hocete. Nagrabusio ga je svako ko se prihvati mesta premijera, sve da se iz petnih zila napregne nista veliko ne moze da uradi i naravno da ce biti glavni krivac.

Džak

pre 11 godina

Vi ne smete da se obraćate javnosti ove zemlje dok ne objasnite šta je bilo sa navodnom kradjom parlamentarnih izbora..Počnite već jednom da snosite posledice izgovorenih reči i učinjenih dela.

jelica ovcarevic-kablarevic

pre 11 godina

Naravno da ne treba moliti Dacica,nije zasluzan da se to radi,a sam ce videti posledice ako se opet udruzi sa demokratama,mada mozda ga i nije briga za birace,dovoljno mu je mozda,da jos jedan mandat bude ministar policije,a mozda i mora da sa njima igra u istom kolu.Ipak u vazduhu i dalje stoji afera sa kofercetom,nemojmo to zaboraviti,a to moze biti veoma ubedljivo sredstvo.

purenjak

pre 11 godina

@Lično, čitavog života, u školovanju, porodičnom i poslovnom okruženju uvek sam dobijala priznanja za rad.
Sktomnost mi je vrlina..rece bela pundja..
1.Jorgovanka, da li ste pri sebi?
2.Posto niste u poziciji da naredjujete Dacicu ostaje Vam samo da ga molite. Pokusajte sa plakanjem..to bi moglo pomoci. Zna Nikolic nesto o tome...
3.Ako to ne upali, neka Vucic objavi strajk gladju dok Dacic ne pristane. Zna Nikolic nesto o tome...
4.Naravno , ubacite u to i "cinjenicu" da strucnost ne proizilazi iz obrazovanja(fakultetskog) vec iz zivotnog iskustva i naravno za kraj recite "Ko o cemu-kurva o postenju". Zna Nikolic nesto o tome...
P.S. Prisustvo kemisa(sa harmonikom)i onog rumenog sa pinka(takodje sa harmonikom) kao i njegovog kompanjona (sa kontrabasom) je preporucljivo cak obavezno prilikom sastanka sa Dacicem jer je poznato da on voli muziku.

dalmatinac

pre 11 godina

Dacic i sam treba sa shvati da sa tadicem nema sta da trazi jos jedan mandat u vladi jer nisu nis uradili za ovaj narod u proteklim godinama pa nece ni sad .Vreme je za prave promene...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tabaković: Nećemo moliti Dačića

I ne treba da ga molite, dovoljno je da mu napunite jedno "koferce" evrima i eto njega u "vasoj avliji" !
Da ivica Dacic nije u "pro-evropskoj vladi" iz "ubedjenja" jasno pokazuje i njegovo putovanje za Rasiju po "instrukcije" !

radnik

pre 11 godina

Jasan i odlučan stav g-đe Tabaković i SNS nam govori da su odlučni u svojim namerama da nas pokrenu sa mrtvila.Program su izneli pa ko hoće neka se pridruži,a ko neće oni ostaju na svom programu.Vala posle Cvetkovića i trebalo bi neko da se pojavi i razdrma ovu učmalu vladu.

Alex

pre 11 godina

Tomu poslednjih dana kritikuje ceo civilizovan svet, a samo ga SNS brani. Opet ceo svet lud, a samo smo mi pametni. Setite se ljudi dokle nas je to dovelo u proslosti. Inace, to sto bi vlada imala 12 clanova, nije program i samo po sebi nista ne znaci. U pitanju je cista demagogija kao i sve drugo od vad. Strasno je sto u to ni vi sami ne verujete, ali u ovoj zemlji ima mnogo jadnih ljudi koji vam veruju. A ne daj boze da vam se zelje ostvare, sve bi to islo preko ledja tog istog jadnog naroda.

Dacic opet ucenjuje

pre 11 godina

Nije proslo puno vremena od izbora i svi se veoma dobro secamo izjave Dacica koji je bio jako veseo i izjavio da je on sigurno premijer a za ostalo da ne zna. Nemam nista protiv Dacica generalno ali jako mi smeta njegovo ponasanje gde on otvoreno pokazuje da je spreman na ucene kako bi dobio ono sto zeli. Jorgovanka Tabakovic stvari posmatra sa jedne druge tacke gledista, pre svega zeli da naglasi da ce biti dosledna i boriti se da ostvari politicke ciljeve za koje se zalaze. Njen ekonomski program koji podrazumeva vladu sa manje ministarstava, novi zakon o javnim nabavkama samo su deo onoga sto ce omoguciti Srbiji da sprovede ustede neophodne kako bi se u uslovima krize napravio optimalan budzet, koji je odrziv i realan, jer ako nastavimo dalje da se zaduzujemo nece dugo proci i u Srbiji ce se desiti grcki scenario a to niko ne zeli. Zbog svega ovoga ne treba odustati , gdju Tabakovic za premijerku.

precanin

pre 11 godina

Jorgovanka, zaboravi glupavi ponos, u pitanju je sudbina naroda , ne partijski interes ! Jos kako treba da se boris i molis za dobrobit naroda i drzave ! Na sta lici ova izjava ??? Svi ste zazvalaveli od silnog izliva patriotizma i ljubavi prema otadjbini , sada kada ste dosli tamo gde ste godinama zeleli, ovo cujemo ? Ti neces da molis, Vucic nece da moli i da se ponizava , a ko nas pita sta hocemo, da li mi nekoga molimo ? Radimo ono sto moramo, vi ne morate , imate zagarantovane debele plate i benificije , zato i ne molite ! Vrlo brzo
ste zaboravili pred-izborna obecanja i polozene zakletve u Skupstini? A Ti narode ? Trazili ste, gledajte sada, trpite i uzivajte, niko vam nista ne moze ! Ovo Vam je samo pocetak ! Sve sto ce Vam biti losije , Vi ce te biti ponosniji, uzivacete , sta sve mozete da istrpite ,sto niko na svetu ne moze ! I da znate da ste u pravu ! Drugi narod se buni, strajkuje , da ne trpi glad i bedu , Vi ste ponosni i cutite !!!

Tekelija

pre 11 godina

DS je vratio SPS na političku scenu.
Ne bi bilo fino od Ivice da se sad sliže sa protivnicima.
On kao čovjek od principa tako nešto ne bi nikad uradio, čak ni zbog vlasti.

xD

Viktor (misljenje iz inostranstva)

pre 11 godina

U ovoj situaciji Srbiji su potrebni novi izbori, kao u Grckoj.
Izbornom pobedom Nikolica, svaka vlada SPS-DS je legalna, ali nije legitimna, iz razloga koji se mogu procitati u jednom od najboljih intervjua* u proteklih par godina i zbog toga sto su u Srbiji predsednicki izbori personifikacija vlasti (videti i pad Milosevica, za neupucene).
Sledeci izbori bi doveli do formiranja vecine, koje bi bila okupljena oko SNS, a SPS i DS bi bili opozicija. Ne ulazim u to da li je to dobro ili lose, ali je bolje od bilo koje varijante kohabitacije pri sadasnjem odnosu snaga u parlamentu. Moguca je i vlada LDP, DS i SPS, ali s predsednikom Nikolicem bi joj rok trajanja bio najvise godinu dana, a posle je moguce svasta, cak i nemiri, a nadam se da to zelimo da izbegnemo. Savet DS-u i SPS-u je da prihvate da su izgubili ovogodisnje izbore i da treba da idu u opoziciju (ako smeju, zbog svog stetocinskog ucinka), iako skupstinska matematika kaze drugacije. Ta matematika je 2008 dovela do najgore vlade u proteklih 20 godina, nadam se da se ista greska nece ponoviti.
*N.B - Vesna Pesic za RSE)

kompromis

pre 11 godina

Zasto SNS i koalicija SPS-PUPS I JS se ne dogovore, da mesto premijera povere Pr.Dr. Vojislavu Kostunici jer on je jedini koji ima iskustva na tom mestu, a bogami, u vreme njegove Valde, kada se poredi sa ovim danasnjim, bese zlatno doba...

Cica Maca

pre 11 godina

Volela bih da vidim Vladu sa dvanaest ministarstva kako predlažu iz SNS. Mi smo mala država i zaista su građani predugo izdržavali beskorisnu državnu administraciju. Što se tiče Dačića nažalost mnogi su zaboravili kako mu je na predhodnim izborima glavni adut bio kritikovanje DS i kako se nakon izbora momentalno stopio sa njima zarad vlasti.

aleksandar

pre 11 godina

Šta se posle izbora Nikolića,Šešeljevog vojvode i najbližeg saradnika u svemu, ratnog dobrovoljca u Hrvatskoj, podpredsednika vlade koja je izazvala rat na Kosovu izgubila Kosovo, potpisala kapitulacioni sporazum u Komunavu može da očekuje,izgleda da ga vole domaćinsku Nikolićevu Srbiju ali neće dugo, kao što se i dosada pokazalo. Šta bi sada nama rekao Zoran, šta bi rekao u DS-u, Šta bi rekao Srbiji, da je među nama, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić znamo i videli smo najavio je mogućnost ubistva premijera Zorana Đinđića a njegov vođa pobegao u Hag. Srbijo nemaš Zorana, shvati šta si izgubila ?

Nikola

pre 11 godina

@aleksandar

OK...a sada malo o Ivici, jednom od lidera partije koja je sve to prouzrokovala a koju sada aboliras?
Ivici, portparolu balkanskog kasapina, Ivici cije se proslosti naprasno ne secas.

Ili je segrt veci krivac od gazde?

neko

pre 11 godina

Ja realno ovde vidim da su se za sada 4 stranke izjasnile oko najbitnijeg pitanja u ovoj drzavi - STEDNJE i eventualnog BANKROTA. SNS, DS i LDP su koliko sam shvatio spremne na bolne i neophodne mere. Sa druge strane je SPS. Oni pricaju da su protiv toga. Znaju da drugacije ne moze, ali skupljaju poene. Mislim da je to glavni kamen spoticanja i sa DS i sa SNS, a ne Kosovo. Dakle, SPS po svemu sudeci nece u Vladu koja ce da stedi. Ako DS sa njima formira vlast znaci da su pristali na politiku BANKROTA do kraja godine. Ako DS odustane od toga, mozda ce SNS pristati na tu politiku, ali SPS nece prihvatiti politiku stednje. To je prilicno izvesno. Ako ne bude nista od toga, ide se na nove izbore na kojima ce SPS verovatno imati jos vise. Poslednja opcija je DS-SNS, ali onda ce SPS pricati da je protiv stednje i da je ona uzrok loseg standarda, a ne posledica. U toj varijanti bi ili doslo do prevremenih izbora gde ce SPS pokupiti kajmak ili ce nakon 4 godine verovatno SPS poentirati. Ukoliko DS-SNS vlada bude izuzetno efikasna mogu se nadati kontrolisanju SPS-a posle 4 godine, ali ce oni svakako imati svojih 15-ak procenata, jer ce penzioneri i javni sektor uvek biti kupljeni dodatni povecanjem primanja. Makar to bilo pogubno za zemlju.

tjki90

pre 11 godina

Dacic i sam treba sa shvati da sa tadicem nema sta da trazi jos jedan mandat u vladi jer nisu nis uradili za ovaj narod u proteklim godinama pa nece ni sad .Vreme je za prave promene...
(dalmatinac, 7. jun 2012 00:36)

a kad se ovde neko postideo nakon sto nista nije uradio za narod?

Milan

pre 11 godina

Misa Brkic: "...Da li se Danieli uplašio izjava nezaobilaznog koalicionog partnera u budućoj Vladi – Ivice Dačića i njegove Socijalističke partije Srbije? Izjava o tome kako je njemu (Dačiću) ”pun kufer” štednje i neoliberalizma, kako će Vlada u kojoj on bude trošiti ”kapom i šakom” da bi ”podstakla rast”, da će hapsiti strane investitore koji ne poštuju radnička prava i da ne želi da vidi MMF u Srbiji. Vlasnik i menadžeri Danielija nagledali su se tog (”dačićevskog”) populizma u Italiji iz koje sada žele da pobegnu na neko mirnije mesto. Na primer u Hrvatsku čija je Vlada spremna da štedi kako bi popravila privredni ambijent i podigla konkurentnost svoje privrede.

Čini se da se Danieli odrekao Srbije ne (ili ne samo) zbog izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, nego (pre svega) zbog demagogije i prejakih populističkih izjava političara (Ivice Dačića), koji će sigurno biti partner svake Vlade u Srbiji, i neizvesnosti s kojom će se Srbija i njena Vlada suočiti ako Dačićeve najave budu ostvarene.
Da se zna, to je cena Dačićevog populizma pre nego što je Vlada i formirana – pola milijarde evra izgubljene investicije, izgubljenih 1.000 radnih mesta i milijarda evra izgubljenog izvoza.
Loše, da lošije ne može biti po Srbiju i njene građane."

Dipl.ing.

pre 11 godina

Ukoliko nakaradna vlast Miloševićevih i Tadićevih nastavi sa vladanjem zemljom, ja definitivno odlazim odavde. Ako se nešto promeni, možda i razmislim. Po meni ne postoji apsolutno ni jedan najmanji razlog da neko želi istu vlast koja nas je vodila prethodne 4 godine, a da nije neprijatelj ove zemlje.

Ljubo

pre 11 godina

Gospodjo Tabakovic realnost i cinjenica je jedna,da Vlada koju ste vi predlozili sa 12 resora apsolutno nije moguca,a da vam pri tome koalicioni partneri budu SPS i DSS,jer je sigurno to da DSS nece biti za to da se ukine ministarstvo za KiM i formira kancelarija,a SPS pored tri resora koja vodi tj policiju,infrastrukturu i prosvetu namerava i da preuzme resore koje je vodio G17 pre svega mislim na zdravlje i kulturu,a sigurno je jedno da se lako nece ni odreci mesta predsednika Skupstine Srbije.Mozda je i moguca ta vasa Vlada od 12 ministarstava,al bice onda formirana u zadnjem trenutku kao i ona koja je bila pre 5 godina i trajala nekih 10 meseci,al u toj Vladi ce verovatno Dacic biti premijer,trazice jedno 4-5 ministarstava,Kostunica 2-3,jedno ve da dobije Velja putar,jedno Vulin,jedno Karici,a vama ce da ostane jedno veliko NISTA!

Siniša

pre 11 godina

Pokušavam da ukapiram o čemu se ovde radi, ali mi nikako ne ide. Meni je samo jasna politika DSS, tu nema nikakvih skrivalica, jasno ljudi kažu da sa EU treba odmah raskinuti sve ugovore, proglasiti političku i ekonomsku nezavisnost...u prevodu, neće u skupštini podržati ni jedan ugovor, zakon koji je vezan za približavanje EU i dalje integracije itd. Sa druge strane, SNS želi da nastavi integracije u EU. To su dva potpuno različita koncepta, pa mi nije jasno kako ove dve partije mogu zajedno da formiraju vlast - jedni će da vuku na jednu, a drugi na drugu stranu...to je opšte ludilo. Prema tome, nije problem saradnja SNS i SPS, imaju skoro pa identičnu politiku, ali ovde je DSS ,,problem'', a to su ozbiljne razlike.

Nikola

pre 11 godina

@aleksandar

Ne mesajte Zorana u ovu pricu (bio sam u DS od 1993 do 2008)
moje pitanje je mmnogo jednostavnije.
KAKO vam (javno, ovde na B92) smeta Toma a ne i Tomini poslodavci (SPS)iz devedesetih?
ja samo mogu da primetim jednostranost u vasem komentaru.

MaX

pre 11 godina

"Tomu poslednjih dana kritikuje ceo civilizovan svet, a samo ga SNS brani. Opet ceo svet lud, a samo smo mi pametni."

Ne kritikuje ga svet, već mediji. U Crnoj Gori je lepo demantovao izjavu o Vukovaru, bar u toj formi u kojoj su ga mediji predstavili, a takodje tamo rekao da pravno gledano genocid naše države nad Bosnom nije dokazan, možda pojedinaca, ali Srbija nije činila genocid. Mediji sve to lepo upakuju i potpaljuju vatru između država. Inače sam pristalica LDP-a, jer verujem u istinu. Ko želi da komentariše, neka čita kompletne izjave, a ne samo ono šta naši "pametni" mediji smatraju "korisnim" za čitanje.

voajerka

pre 11 godina

još jedna ničim izazvana lekcija g-đe tabaković, sve u nameri da ubede građane da nikolić zna šta radi (o gafovima se ne priča). mole boga da se drugi prihvate nezahvalnog posla vođenja vlade, dok oni voajerišu.

aleksandar

pre 11 godina

@Nikola
Gospodine Nikola odlično se sećam ja Ivicine prošlosti, da je to dečak Balkandskog kasapina-Slobodana Miloševića,mislite da smo prihvatili to što je DS bio u koaliciji sa SPS, to i danas za nas starije demokrate je neprihvatljivo a još im samo nedostaje koalicija sa Nikolićem. Nema Zorana i Srbija je ostala bez čoveka koji je imao snage, vere, znanja,uticaja, vizije. Pogledaj ove našta liče pa oni nam se u lice podsmevaju, njima puni džakovi ne listića nego evra a nama manje plate i puni računi sa kamatama.

Lesa

pre 11 godina

Glasaci Borisa Tadica nisu glasali za njega da bi sa SPSom pravio vladu isto tako Dačićevi glasači bi pre koaliciju sa SNSom nego sa DSom. Njih dvoje to vrlo dobro znaju a opet bi da naprave koaliciju. Mislim da ce ih na kraju ta kpalicija kostati glasova na sledecim izborima koji ce vrlo brzo.

sandra

pre 11 godina

Upravu si zeno. Ne treba moliti. Svako treba da vidi u kom pravcu treba da ide i u kom pravcu mu ide narod. Sa politikom svevisnjeg BT idemo u ponor .

ROKI

pre 11 godina

Posle izbora, pre ili kasnije dođu sledeći izbori. SNS nudi promene. DS kontinuitet. Ako vladu naprave DS i SPS izbori će verovatno biti pre, a i DS i SPS će biti politička prošlost. I o tome gospodin Dačić treba da razmišlja.

mirjana

pre 11 godina

Prvo bih zelela da gospodji Tabakovic preporucim, da se vrati na Kosovo i tamo pomogne svojim sunarodnicima u ostvarivanju boljeg zivota, da podeli sudbinu sa njima a ne da iz Beograda brani svoju bracu sa Kosova. Inace mislim da svi ti koji su pobegli sa Kosova i odavde iz Beograda ih brane, su najveca steta upravo za Srbe sa Kosova.
Drugo, jako je interesantno to, da predsenika nam drzave stalno brani SNS, a ja koliko sam razumela on je sada predsednih svih gradjana, i da je dao ostavku na sve funkcije u stranci, ili se to meni samo cini, ili je to jos jedna velika OBMANA ZA NAROD. Da pojasnim mene nisu obmanuli, ja znam da on nikada nece napustiti svoje cedo. Gospodjo Tabakovic, verujte mi, ne pripadam ni jednoj partiji, ali vas zaista ne zelim da vidim kao premijera vlade. Prosto mislim da ste prevarom i obmanom dobili tesnom vecinom na ovim izborima, lagali ste o kradji izbora, a ko laze taj i krade, mene su tako ucili i da znate da je to istina. Drugo, ja jako dobro znam kako ste sprovodili vlast u Zemunu, i od tada ste se i vi vas "bivsi", predsednik stranke obogatili. Idite gospodjo u svoj rodni kraj, KOSOVO, i ako ste iole posteni, kako se predstavljate, dokazite to i pomozite svom narodu dole.

radnik

pre 11 godina

Jasan i odlučan stav g-đe Tabaković i SNS nam govori da su odlučni u svojim namerama da nas pokrenu sa mrtvila.Program su izneli pa ko hoće neka se pridruži,a ko neće oni ostaju na svom programu.Vala posle Cvetkovića i trebalo bi neko da se pojavi i razdrma ovu učmalu vladu.

Predrag

pre 11 godina

Sa kime se to Toma okruzio, rodjacima ili pravim ljudima? To je odgovor kakva bi bila vlada sa SNS-om, nazalost, svi su oni opancari i nista vise.

Jakov

pre 11 godina

Nisi ni ti bolja od onih na koje brecaš... Da Srbija decenijama unazad nije imala odliv intelekta, ti nikada ne bi bila tu gde si sada. Zahvaljujuću svima vama nalazimo se gde se nalazimo - to ni Bog ne zna - i imamo imidz u svetu kakav zaslužujemo.

MUKNAVI

pre 11 godina

A vrece sa listicima,kancelarija za prituzbe koja radi non stop,ko drakstor,100milijardi evra investicija,komisije od otpustenih sudija na sve strane da blenu u tajkune i njihovo poslovanje..sta bi..pojela maca a` Tabak mnogo lazes i upredas skupa sa cica Tomom Diplomom i hrpom onih koji su i sa vama zbog leba..bez motike.Bitna vam je fotelja pa ces tek onda da "brines",(i izgovaras se na predhodne), za one koji i vama poverovase i strpase vas u kabinete da se baskarite cetri godine...e baba tabak ovaj put ce biti drugacije..sto veli nas Narod,bice` je*eno pa zaokruzeno!

dalmatinac

pre 11 godina

Dacic i sam treba sa shvati da sa tadicem nema sta da trazi jos jedan mandat u vladi jer nisu nis uradili za ovaj narod u proteklim godinama pa nece ni sad .Vreme je za prave promene...

kompromis

pre 11 godina

Zasto SNS i koalicija SPS-PUPS I JS se ne dogovore, da mesto premijera povere Pr.Dr. Vojislavu Kostunici jer on je jedini koji ima iskustva na tom mestu, a bogami, u vreme njegove Valde, kada se poredi sa ovim danasnjim, bese zlatno doba...

Kenan

pre 11 godina

Gospodjo Tabakovic,vi imate izbor, ponovo opozicija ili mesto premiera Dacicu i imate vladu.SNS uzme finansije,ekonomiju i spoljasnje poslove i tako ima sve u svijim rukama.Politika je kombinacija moguceg i ako se ponasate tako,onda stvarno zelite da ostanete opozicija,jer vas je strah da vladate.Jer sada je stvarno vreme,da vidimo kako bi bilo da SNS predje,sa reci na delo.Jer iz opozicije se mogu obecavati brda i doline,ali kada se dodje na vlasti,treba uraditi nesto,od predizbornih obecanja,a to nije bas lako u ovoj svetskoj krizi.Zato ,mislim da je konacno vreme ,da SNS pokaze sta moze na vlasti,da uradi od onog sto nam se stalno obecava u izbornim kampanjama.Jedini nacin da dodjete na vlast je extra ponuda Dacicu,jer je on spreman,da promeni tabor,ukoliko dobije premijersko mesto.Ako se secate,pre cetiri godine je bilo isto ovako,samo u suprotnom taboru.

neko

pre 11 godina

Ako već moram da živim u zemlji u kojoj je Toma Nikolić predsednik, Dačić ministar policije, Palma gradonačelnik i poslanik, Tole Karadžić prvi čovek našeg fudbala, Siniša Mihajlović selektor, neka Jorgovanka bude premijer pa da kompletiramo, nek ide život...E moj Zorane...

Dacic opet ucenjuje

pre 11 godina

Nije proslo puno vremena od izbora i svi se veoma dobro secamo izjave Dacica koji je bio jako veseo i izjavio da je on sigurno premijer a za ostalo da ne zna. Nemam nista protiv Dacica generalno ali jako mi smeta njegovo ponasanje gde on otvoreno pokazuje da je spreman na ucene kako bi dobio ono sto zeli. Jorgovanka Tabakovic stvari posmatra sa jedne druge tacke gledista, pre svega zeli da naglasi da ce biti dosledna i boriti se da ostvari politicke ciljeve za koje se zalaze. Njen ekonomski program koji podrazumeva vladu sa manje ministarstava, novi zakon o javnim nabavkama samo su deo onoga sto ce omoguciti Srbiji da sprovede ustede neophodne kako bi se u uslovima krize napravio optimalan budzet, koji je odrziv i realan, jer ako nastavimo dalje da se zaduzujemo nece dugo proci i u Srbiji ce se desiti grcki scenario a to niko ne zeli. Zbog svega ovoga ne treba odustati , gdju Tabakovic za premijerku.

Alex

pre 11 godina

Tomu poslednjih dana kritikuje ceo civilizovan svet, a samo ga SNS brani. Opet ceo svet lud, a samo smo mi pametni. Setite se ljudi dokle nas je to dovelo u proslosti. Inace, to sto bi vlada imala 12 clanova, nije program i samo po sebi nista ne znaci. U pitanju je cista demagogija kao i sve drugo od vad. Strasno je sto u to ni vi sami ne verujete, ali u ovoj zemlji ima mnogo jadnih ljudi koji vam veruju. A ne daj boze da vam se zelje ostvare, sve bi to islo preko ledja tog istog jadnog naroda.

aleksandar

pre 11 godina

Šta se posle izbora Nikolića,Šešeljevog vojvode i najbližeg saradnika u svemu, ratnog dobrovoljca u Hrvatskoj, podpredsednika vlade koja je izazvala rat na Kosovu izgubila Kosovo, potpisala kapitulacioni sporazum u Komunavu može da očekuje,izgleda da ga vole domaćinsku Nikolićevu Srbiju ali neće dugo, kao što se i dosada pokazalo. Šta bi sada nama rekao Zoran, šta bi rekao u DS-u, Šta bi rekao Srbiji, da je među nama, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić znamo i videli smo najavio je mogućnost ubistva premijera Zorana Đinđića a njegov vođa pobegao u Hag. Srbijo nemaš Zorana, shvati šta si izgubila ?

purenjak

pre 11 godina

@Lično, čitavog života, u školovanju, porodičnom i poslovnom okruženju uvek sam dobijala priznanja za rad.
Sktomnost mi je vrlina..rece bela pundja..
1.Jorgovanka, da li ste pri sebi?
2.Posto niste u poziciji da naredjujete Dacicu ostaje Vam samo da ga molite. Pokusajte sa plakanjem..to bi moglo pomoci. Zna Nikolic nesto o tome...
3.Ako to ne upali, neka Vucic objavi strajk gladju dok Dacic ne pristane. Zna Nikolic nesto o tome...
4.Naravno , ubacite u to i "cinjenicu" da strucnost ne proizilazi iz obrazovanja(fakultetskog) vec iz zivotnog iskustva i naravno za kraj recite "Ko o cemu-kurva o postenju". Zna Nikolic nesto o tome...
P.S. Prisustvo kemisa(sa harmonikom)i onog rumenog sa pinka(takodje sa harmonikom) kao i njegovog kompanjona (sa kontrabasom) je preporucljivo cak obavezno prilikom sastanka sa Dacicem jer je poznato da on voli muziku.

jelica ovcarevic-kablarevic

pre 11 godina

Naravno da ne treba moliti Dacica,nije zasluzan da se to radi,a sam ce videti posledice ako se opet udruzi sa demokratama,mada mozda ga i nije briga za birace,dovoljno mu je mozda,da jos jedan mandat bude ministar policije,a mozda i mora da sa njima igra u istom kolu.Ipak u vazduhu i dalje stoji afera sa kofercetom,nemojmo to zaboraviti,a to moze biti veoma ubedljivo sredstvo.

Dipl.ing.

pre 11 godina

Ukoliko nakaradna vlast Miloševićevih i Tadićevih nastavi sa vladanjem zemljom, ja definitivno odlazim odavde. Ako se nešto promeni, možda i razmislim. Po meni ne postoji apsolutno ni jedan najmanji razlog da neko želi istu vlast koja nas je vodila prethodne 4 godine, a da nije neprijatelj ove zemlje.

Stevan

pre 11 godina

Ma, jedino sto vi molite je Boga da se Tadic i DS ne povuku jer biste onda morali da prihvatite najvruciji krompir. Vama je ovako milina, malo predsednika imate malo opozicija, prostora da kritikujete i da se time hranite koliko hocete. Nagrabusio ga je svako ko se prihvati mesta premijera, sve da se iz petnih zila napregne nista veliko ne moze da uradi i naravno da ce biti glavni krivac.

precanin

pre 11 godina

Jorgovanka, zaboravi glupavi ponos, u pitanju je sudbina naroda , ne partijski interes ! Jos kako treba da se boris i molis za dobrobit naroda i drzave ! Na sta lici ova izjava ??? Svi ste zazvalaveli od silnog izliva patriotizma i ljubavi prema otadjbini , sada kada ste dosli tamo gde ste godinama zeleli, ovo cujemo ? Ti neces da molis, Vucic nece da moli i da se ponizava , a ko nas pita sta hocemo, da li mi nekoga molimo ? Radimo ono sto moramo, vi ne morate , imate zagarantovane debele plate i benificije , zato i ne molite ! Vrlo brzo
ste zaboravili pred-izborna obecanja i polozene zakletve u Skupstini? A Ti narode ? Trazili ste, gledajte sada, trpite i uzivajte, niko vam nista ne moze ! Ovo Vam je samo pocetak ! Sve sto ce Vam biti losije , Vi ce te biti ponosniji, uzivacete , sta sve mozete da istrpite ,sto niko na svetu ne moze ! I da znate da ste u pravu ! Drugi narod se buni, strajkuje , da ne trpi glad i bedu , Vi ste ponosni i cutite !!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tabaković: Nećemo moliti Dačića

I ne treba da ga molite, dovoljno je da mu napunite jedno "koferce" evrima i eto njega u "vasoj avliji" !
Da ivica Dacic nije u "pro-evropskoj vladi" iz "ubedjenja" jasno pokazuje i njegovo putovanje za Rasiju po "instrukcije" !

Džak

pre 11 godina

Vi ne smete da se obraćate javnosti ove zemlje dok ne objasnite šta je bilo sa navodnom kradjom parlamentarnih izbora..Počnite već jednom da snosite posledice izgovorenih reči i učinjenih dela.

Viktor (misljenje iz inostranstva)

pre 11 godina

U ovoj situaciji Srbiji su potrebni novi izbori, kao u Grckoj.
Izbornom pobedom Nikolica, svaka vlada SPS-DS je legalna, ali nije legitimna, iz razloga koji se mogu procitati u jednom od najboljih intervjua* u proteklih par godina i zbog toga sto su u Srbiji predsednicki izbori personifikacija vlasti (videti i pad Milosevica, za neupucene).
Sledeci izbori bi doveli do formiranja vecine, koje bi bila okupljena oko SNS, a SPS i DS bi bili opozicija. Ne ulazim u to da li je to dobro ili lose, ali je bolje od bilo koje varijante kohabitacije pri sadasnjem odnosu snaga u parlamentu. Moguca je i vlada LDP, DS i SPS, ali s predsednikom Nikolicem bi joj rok trajanja bio najvise godinu dana, a posle je moguce svasta, cak i nemiri, a nadam se da to zelimo da izbegnemo. Savet DS-u i SPS-u je da prihvate da su izgubili ovogodisnje izbore i da treba da idu u opoziciju (ako smeju, zbog svog stetocinskog ucinka), iako skupstinska matematika kaze drugacije. Ta matematika je 2008 dovela do najgore vlade u proteklih 20 godina, nadam se da se ista greska nece ponoviti.
*N.B - Vesna Pesic za RSE)

Tekelija

pre 11 godina

DS je vratio SPS na političku scenu.
Ne bi bilo fino od Ivice da se sad sliže sa protivnicima.
On kao čovjek od principa tako nešto ne bi nikad uradio, čak ni zbog vlasti.

xD

Siniša

pre 11 godina

Pokušavam da ukapiram o čemu se ovde radi, ali mi nikako ne ide. Meni je samo jasna politika DSS, tu nema nikakvih skrivalica, jasno ljudi kažu da sa EU treba odmah raskinuti sve ugovore, proglasiti političku i ekonomsku nezavisnost...u prevodu, neće u skupštini podržati ni jedan ugovor, zakon koji je vezan za približavanje EU i dalje integracije itd. Sa druge strane, SNS želi da nastavi integracije u EU. To su dva potpuno različita koncepta, pa mi nije jasno kako ove dve partije mogu zajedno da formiraju vlast - jedni će da vuku na jednu, a drugi na drugu stranu...to je opšte ludilo. Prema tome, nije problem saradnja SNS i SPS, imaju skoro pa identičnu politiku, ali ovde je DSS ,,problem'', a to su ozbiljne razlike.

voajerka

pre 11 godina

još jedna ničim izazvana lekcija g-đe tabaković, sve u nameri da ubede građane da nikolić zna šta radi (o gafovima se ne priča). mole boga da se drugi prihvate nezahvalnog posla vođenja vlade, dok oni voajerišu.

aleksandar

pre 11 godina

@Nikola
Gospodine Nikola odlično se sećam ja Ivicine prošlosti, da je to dečak Balkandskog kasapina-Slobodana Miloševića,mislite da smo prihvatili to što je DS bio u koaliciji sa SPS, to i danas za nas starije demokrate je neprihvatljivo a još im samo nedostaje koalicija sa Nikolićem. Nema Zorana i Srbija je ostala bez čoveka koji je imao snage, vere, znanja,uticaja, vizije. Pogledaj ove našta liče pa oni nam se u lice podsmevaju, njima puni džakovi ne listića nego evra a nama manje plate i puni računi sa kamatama.

tjki90

pre 11 godina

Dacic i sam treba sa shvati da sa tadicem nema sta da trazi jos jedan mandat u vladi jer nisu nis uradili za ovaj narod u proteklim godinama pa nece ni sad .Vreme je za prave promene...
(dalmatinac, 7. jun 2012 00:36)

a kad se ovde neko postideo nakon sto nista nije uradio za narod?

Ljubo

pre 11 godina

Gospodjo Tabakovic realnost i cinjenica je jedna,da Vlada koju ste vi predlozili sa 12 resora apsolutno nije moguca,a da vam pri tome koalicioni partneri budu SPS i DSS,jer je sigurno to da DSS nece biti za to da se ukine ministarstvo za KiM i formira kancelarija,a SPS pored tri resora koja vodi tj policiju,infrastrukturu i prosvetu namerava i da preuzme resore koje je vodio G17 pre svega mislim na zdravlje i kulturu,a sigurno je jedno da se lako nece ni odreci mesta predsednika Skupstine Srbije.Mozda je i moguca ta vasa Vlada od 12 ministarstava,al bice onda formirana u zadnjem trenutku kao i ona koja je bila pre 5 godina i trajala nekih 10 meseci,al u toj Vladi ce verovatno Dacic biti premijer,trazice jedno 4-5 ministarstava,Kostunica 2-3,jedno ve da dobije Velja putar,jedno Vulin,jedno Karici,a vama ce da ostane jedno veliko NISTA!

MaX

pre 11 godina

"Tomu poslednjih dana kritikuje ceo civilizovan svet, a samo ga SNS brani. Opet ceo svet lud, a samo smo mi pametni."

Ne kritikuje ga svet, već mediji. U Crnoj Gori je lepo demantovao izjavu o Vukovaru, bar u toj formi u kojoj su ga mediji predstavili, a takodje tamo rekao da pravno gledano genocid naše države nad Bosnom nije dokazan, možda pojedinaca, ali Srbija nije činila genocid. Mediji sve to lepo upakuju i potpaljuju vatru između država. Inače sam pristalica LDP-a, jer verujem u istinu. Ko želi da komentariše, neka čita kompletne izjave, a ne samo ono šta naši "pametni" mediji smatraju "korisnim" za čitanje.

Cica Maca

pre 11 godina

Volela bih da vidim Vladu sa dvanaest ministarstva kako predlažu iz SNS. Mi smo mala država i zaista su građani predugo izdržavali beskorisnu državnu administraciju. Što se tiče Dačića nažalost mnogi su zaboravili kako mu je na predhodnim izborima glavni adut bio kritikovanje DS i kako se nakon izbora momentalno stopio sa njima zarad vlasti.

neko

pre 11 godina

Ja realno ovde vidim da su se za sada 4 stranke izjasnile oko najbitnijeg pitanja u ovoj drzavi - STEDNJE i eventualnog BANKROTA. SNS, DS i LDP su koliko sam shvatio spremne na bolne i neophodne mere. Sa druge strane je SPS. Oni pricaju da su protiv toga. Znaju da drugacije ne moze, ali skupljaju poene. Mislim da je to glavni kamen spoticanja i sa DS i sa SNS, a ne Kosovo. Dakle, SPS po svemu sudeci nece u Vladu koja ce da stedi. Ako DS sa njima formira vlast znaci da su pristali na politiku BANKROTA do kraja godine. Ako DS odustane od toga, mozda ce SNS pristati na tu politiku, ali SPS nece prihvatiti politiku stednje. To je prilicno izvesno. Ako ne bude nista od toga, ide se na nove izbore na kojima ce SPS verovatno imati jos vise. Poslednja opcija je DS-SNS, ali onda ce SPS pricati da je protiv stednje i da je ona uzrok loseg standarda, a ne posledica. U toj varijanti bi ili doslo do prevremenih izbora gde ce SPS pokupiti kajmak ili ce nakon 4 godine verovatno SPS poentirati. Ukoliko DS-SNS vlada bude izuzetno efikasna mogu se nadati kontrolisanju SPS-a posle 4 godine, ali ce oni svakako imati svojih 15-ak procenata, jer ce penzioneri i javni sektor uvek biti kupljeni dodatni povecanjem primanja. Makar to bilo pogubno za zemlju.

Nikola

pre 11 godina

@aleksandar

OK...a sada malo o Ivici, jednom od lidera partije koja je sve to prouzrokovala a koju sada aboliras?
Ivici, portparolu balkanskog kasapina, Ivici cije se proslosti naprasno ne secas.

Ili je segrt veci krivac od gazde?

Milan

pre 11 godina

Misa Brkic: "...Da li se Danieli uplašio izjava nezaobilaznog koalicionog partnera u budućoj Vladi – Ivice Dačića i njegove Socijalističke partije Srbije? Izjava o tome kako je njemu (Dačiću) ”pun kufer” štednje i neoliberalizma, kako će Vlada u kojoj on bude trošiti ”kapom i šakom” da bi ”podstakla rast”, da će hapsiti strane investitore koji ne poštuju radnička prava i da ne želi da vidi MMF u Srbiji. Vlasnik i menadžeri Danielija nagledali su se tog (”dačićevskog”) populizma u Italiji iz koje sada žele da pobegnu na neko mirnije mesto. Na primer u Hrvatsku čija je Vlada spremna da štedi kako bi popravila privredni ambijent i podigla konkurentnost svoje privrede.

Čini se da se Danieli odrekao Srbije ne (ili ne samo) zbog izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, nego (pre svega) zbog demagogije i prejakih populističkih izjava političara (Ivice Dačića), koji će sigurno biti partner svake Vlade u Srbiji, i neizvesnosti s kojom će se Srbija i njena Vlada suočiti ako Dačićeve najave budu ostvarene.
Da se zna, to je cena Dačićevog populizma pre nego što je Vlada i formirana – pola milijarde evra izgubljene investicije, izgubljenih 1.000 radnih mesta i milijarda evra izgubljenog izvoza.
Loše, da lošije ne može biti po Srbiju i njene građane."

Nikola

pre 11 godina

@aleksandar

Ne mesajte Zorana u ovu pricu (bio sam u DS od 1993 do 2008)
moje pitanje je mmnogo jednostavnije.
KAKO vam (javno, ovde na B92) smeta Toma a ne i Tomini poslodavci (SPS)iz devedesetih?
ja samo mogu da primetim jednostranost u vasem komentaru.

Lesa

pre 11 godina

Glasaci Borisa Tadica nisu glasali za njega da bi sa SPSom pravio vladu isto tako Dačićevi glasači bi pre koaliciju sa SNSom nego sa DSom. Njih dvoje to vrlo dobro znaju a opet bi da naprave koaliciju. Mislim da ce ih na kraju ta kpalicija kostati glasova na sledecim izborima koji ce vrlo brzo.