Subota, 02.06.2012.

00:29

Bildeberg grupa traži rešenje krize

Evropska ekonomska kriza bila je glavna tema razgovora jubilarne, šezdesete konferencije Bilderberg grupe, izvestili su svetski mediji.

Izvor: Politika

Bildeberg grupa traži rešenje krize IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Mr Oks

pre 11 godina

Vidim neki spominju "demokratiju" i ko je izabrao ov da vode svet?

A ja ću pitati, koja demokratija? Pođimo od "najdemokratskije" zemlje na svetu, SAD. Prvo pitanje je koliko dugo najbitniji kadrovi CIA, FBI, američke vojske sede na svojim položajima? Ja ću odgovoriti, neki i preko 20-30 godina. Zatim sledeće pitanje. U čijim rukama su federalne rezerve SAD i ko ima prava da štampa pare bez pokrića, odgovor su privatni bankarski karteli?

A sad da dođemo do samih izbora, gde postoje dve političke stranke, koje se međusobno menjaju. A jedini uticaj koji izabrani "političari" u SAD imaju tiču se lokala. Sitne stvari poput lokalnih poreza, gde će se šta izgraditi i tako dalje. Praktično obavljaju posao domara.

Ista stvar je i u većini ostatka sveta, a i kada se nađe neki politčar koju poželi da "osamostali" svoju vladavinu, ubrzo bude surovo kažnjen zajedno sa svojim narodom.

Predrag

pre 11 godina

Po komentarima vidim da je srpskom narodu mozak ispran teorijama zavere i da se to duboko ukorenilo. Za nase probleme nam je uvek neko drugi kriv, nikako mi. Sto recimo nije kriza u Svajcarskoj, Norveskoj, Nemackoj...
Zakljucak koji se moze steci na osnovu komentara je da bismo mi presisali i Svajcarsku samo da nije te Bilderberg grupe.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Pa zašto ne vidimo koja je pozadina ovih sastanaka tako što ćemo uzeti ono što je jedan od glavnih organizatora rekao i napisao - David Rockfeller na stranici 405 svojih memoara:

“Neki čak veruju da smo deo tajnog udruženja koji radi protiv najboljih interesa Sjedinjenih Država karakterišući mene i moju porodicu kao ‘internacionaliste”, da smo se zaverili sa drugima u svetu da izgradimo jedinstvenu svetsku političku i ekonomsku strukturu – jedan svet drugim rečima. Ako je to optužnica, onda sam ja kriv i time se ponosim.”

2001 godine je izjavio

"Mi smo na domaku globalne promene. Sve što nam treba je jedna prava i velika kriza i nacije će prihvatiti Novi Svetski Poredak"

Zašto svih ovih decenija nije bilo izveštavanja, evo šta je David Rockefeller rekao pred Trilateralnom komisijom u junu 1991 godine.

"Zahvalni smo Washington Post-u, New York Times-u, Time Magazine-u i drugim velikim izdavačima čiji su direktori prisustvovali našim sastancima i poštovali njihovu diskreciju već skoro 40 godina unazad. Bilo bi nam nemoguće da razvijemo naš svetski plan, da smo bili izloženi očima javnosti tokom svih ovih godina. Ali, svet je sada više sofisticiran i spreman da maršira prema Svetskoj Vladi. Nad-nacionalna vladavina intelektualne elite i svetskih bankara je sigurno poželjnije od nacionalnog samoopredjeljenja koje se praktikovalo u proteklim vekovima."

vase ime

pre 11 godina

E moji Srbi, nisu vam krivi vaši političari koji su zemlju gurnuli u rat i opljačkali sve što se moglo opljačkati nego vam je kriva tamo neka grupa koja ni ne zna gde je Srbija ali ste čuli za nju pa ko papagaji ponavljate mantru da su oni izazvali krizu.
(Predrag, 2. jun 2012 13:25)

Znaci nasi politicar su gurnuli zemlju u rat. A oruzje i novac za oruzje separatistima odakle je stiglo? Nisi bas mnogo promucuran

Predrag

pre 11 godina

E moji Srbi, nisu vam krivi vaši političari koji su zemlju gurnuli u rat i opljačkali sve što se moglo opljačkati nego vam je kriva tamo neka grupa koja ni ne zna gde je Srbija ali ste čuli za nju pa ko papagaji ponavljate mantru da su oni izazvali krizu. Činjenica je da se u Evropi nikada nije bolje, sretnije i mirnije živelo ali ko nam je kriv kad smo mi van tog sveta i kad nam sudbinu kroje lokalne lopuže i moćnici.

Aleksandar

pre 11 godina

Prvo Bilderberški sastanak još traje i trajaće do sutra, drugo Bilderberzi beže od javnosti i ne pada im na pamet da daju izjave za javnost, dok njihova policija hapsi novinare koji pokušavaju da im postave bilo kakva pitanja, treće Gardijan je pisao sve suprotno od onog što je preneo ovaj članak: Bilderberzi rade na uništenju nacionalnih valuta kako bi stvorili novu globalnu svetsku valutu kao "rešenje" za problem uništenih nacionalnih ekonomija, dok centralizacija valuta ide preko evra i dolara kao prelazne stepenice. Neki od posetilaca "neformalnih sastanaka" sa zakupljenim celim hotelom na tri dana su Henri Kisindžer, Angela Merkel, Mario Monti, guverneri evropskih centralnih banaka, direktori Svetske Banke, MMF-a, evropske centralne banke, Rokfeler i Rotšild, Medlin Olbrajt, Njujorški gradonačelnik, zamenica ministra inostranih poslova Kine, Gari Kasparov, direktori British Petroleuma i Royal Dutch Shell, Facebooka, Microsofta, Coca-Cole, Novartisa i drugi.

djole bre

pre 11 godina

E, ovo zvuči kao one fore sa bolestima. Pustimo ih iz laboratorije, pa posle tražimo sredstva za istraživanje te iste bolesti I pronalaženje leka (ebola, hiv,...)

Vladimir Dž

pre 11 godina

Zašto glavni mediji svih ovih decenija nisu objavljivali da se održavaju sastanci ove grupe? Ovaj trend je počeo pre par godina i kako vidimo to su vrlo šture i vrlo dirigovane informacije. Vidimo iz teksta da su oni “najuticajniji’ i da pričaju kuda da nas vode. Da li je moguće da glavni mediji imaju mnogo više informacija o sportu i šundu koji nam plasiraju nego recimo o našim krojačima sudbine?

Ko je njih ovlastio da nam kroje sudbinu? Koliko znam mi i takozvani demokratski svet izlazimo na izbora i biramo naše upravljače. Otkud sad ovi da se sastaju i daju smernice? Čemu izbori, vlade, parlamenti? Da li moj glas nešto znači pored ovog sastanka?

Pouzdano znam da u tzv demokratskom i razvijenom svetu (aka normalnom) postoje zakoni koji zabranjuju ovakve sastanke zvaničnika neke države sa ljudima van državnih funkcija bez javnog oglašavanja i praćenja. Gde su organi pravosuđa da se pozovu na brdo krivičnih prekršaja?

Da li uopšte treba da verujemo šta nam se piše posle ovog?

Ili pak treba lakonski da prihvatimo realnost da već decenijama zaseda u potpunoj tajnosti jedna grupa neizabranih moćnika koji traže pozitivna rešenja za obične ljude i ne rade za svoj interes. Tajkuni žele nama dobro ali tako da mi to ne znamo.

Možda je ova kriza plod njihovog delovanja, možda je i to dobro za nas, ali kako da mi to da znamo kad nema tragova, a novinari će radije da pišu kako euro pada zbog neformirane vlade i lanjskog snega.

Da li će biti redakcijskog tekst o istorijatu grupe?

Sale

pre 11 godina

Bildenberg grupu čini elita iz svih sfera, najbogatiji građani. Ne vidim zašto bi oni rešavali pitanje krize jer kriza njih uopšte ne pogađa, zapravo im ide u korist jer postaju sve bogatiji i moćniji. Tako da mi vesti da se oni bave rešavanjem krize deluje vrlo nelogično. Oni eventualno razmišljaju kako da ne preteraju sa krizom jer gnev građana može da ih ugrozi ali ništa od kompletnog rešavanja.

Vilim

pre 11 godina

Bilderberg službeni popis gostiju se vodi u tajnosti, kao i specifične teme rasprave. Šuška se da je na vrhu dnevnog reda ove godine – Europska financijska kriza. Česti sudionici, uključujući i Henry A. Kissinger i David Rockefeller, očekuju se ponovno. Tajni sastanak, dobro poznat po svojem naučavanju zavjere, obično daje malo ili ništa medijske pozornosti svake godine, ponovno će okupiti čelnike država, milijardere, bankare i vodeće poslovne ljude i druge međunarodne drmače i huškače.

Zacenuh se od smeha

pre 11 godina

Ovo je smešno.
Ljudi koji pretenduju da budu vladari Sveta, i koji su vlasnici pola planete, koji kreiraju sva geo-politicka dešavanja zadnjih 80 godina, u cilju svoga bogaćenja i jačanja moći,da rešavaju krizu ????
Pa zar i jedan iole ozbiljan novinar može da napiše takav naslov?
Dovoljno je uporediti goste koji su pozivani, i dešavanja u Svetu (koja ni malo nisu prijatna), a gde su umešani upravo ti pozivani gosti.
PS. Nadam se da nema bilderbergovaca koji kontrolišu komentare.

Che

pre 11 godina

Istorija se opet ponavlja na isti nacin, da li primecujete? Oni koji su prouzrokovali krizu, sada nude resenje, ali pod uslovom da se drzave odreknu svog suvereniteta! Sada ce svi sitni politicari zeljni vlasti ubedjivati narod kako je to u stvari dobro, a ako ne pristanu, proci ce ko Grcka.

Koliko je samo u pravu Dejvid Ajk!

Astrid

pre 11 godina

Na tom sastanku je ocigledno svakomantrao svoje....Nemac o vise Evrope, Britanac o savetima....Ameri verovatno o sledecem bombardovanju da se nastavi zivot na crtu i bez rada....nista se oni nisu dogovorili i nikakvo resenje nemaju, jer je sos kuvan 20-30 godina, pa se toliko mora i hladiti. Samo da nije preovladalo resenje 'prevrtanja sahovske table', jjer onaj ko gubi u sahu , a ima 'jake ruke' uz bezobrazluk , 'prevrce tablu' i krece novi rat, samo da bi gubitnici izbegli totalni poraz.
Resenje je u regionalizaciji EU, njenoj podeli na bar cetiri dela i stvaranju novih privrednih integracija na zdravim osnovama, sa manjim uticajem Nemmacke ( ali i Francuske i Britanije kroz banke ) koji se pokazao poguban po Evropu. Sada se samo treba cuvati od onih koji gube da ne posegnu za oruzjem.

Zoki

pre 11 godina

Resnje je prosto. Treba podici potrosnju dobara i usluga. A kako je podignuti kada su glavni konzumenti (mladi i oni u punoj radnoj snazi)preokupirani samo dvema stvarima. Fejsbuk i mobilni internet. Na to dodajte i zanemarljivo malo slobodnog vremena zaposlenih(koje po prirodi stvari vodi u trosenje). Uklonite ova tri problema i imacete mnooogo vise trosenja novca u svim oblastima i naravno pokretanje mnogih grana privrede.

Pera

pre 11 godina

Gura se na silu federalizacija Evrope sa Nemackom kao glavnom pokretackom ekonomskom osovinom. Sto je najgore, namerno je napravljena kriza da bi se duznicke zemlje a i sve ostale naterale da prihvate neka resenja koja u normalnim uslovima nikad nebi prihvatili. Sad je Evropa na raskrsnici. Ili ce se napraviti snazna federacija sa jedinstvenim fiskalnom sistemom, ili ce se raspasti. Moze cak da se desi da namerno izbace Grcku i da tamo naprave jos vecu ekonomsku krizu, za primer ostalima koji misle da bi bankrot i izlazak iz EU zone bio laksi. U svakom slucaju bice interesantno.

neopredeljeni.blogspot.com

pre 11 godina

jednostavno, uspeli sto su hteli, na razne nacine preko krize su stekli jos vecu vlast, pa sad popravljaju jer vide da ni oni ne mogu da zaradjuju ooogromne pare kada sve propada.
pare=vlast jedno bez drugog ne ide

emanuelson

pre 11 godina

Bilderberg - jednostavna definicija, skup mocnih ljudi koji vladaju svijetom ... Ja bas vjerujem da par likova u odijelima zeli da spasava tudje zivote, oni samo spasavaju i uvecavaju svoj kapital ...

Dan

pre 11 godina

Da, oni su uzrok krize ali su je oni i namerno napravili.
Bilderberg grupa, Rotsildovi i Rokfelerovi, zapravo imaju samo jedan cilj:
Posedovanje celog sveta i neogranicenu moc odlucivanja na svim nivoima. To vec i mala deca znaju.

Medjutim, malo se zna o tome da je Euro, unija i eurozona tvorevina koju su oni napravili upravo u svrhu ostvarenja tog cilja. Da je kriza izazvana, kako bi se drzave primorale da stave financije pod centralizovanu "evropsku" kontrolu i kako bi se Nemacka - vodeca nezavisna industrija u Evropi "zauzdala dok nije kasno" tj. dok ne postane prevelika pretnja po njih same.

Svako tu igra svoju ulogu i gleda da prodje sto bolje sa sto manje gubitaka. A pomenuti "ljudi" vode zapravo novi oblik rata za kolonizaciju velikog broja drzava. Isto sto i NATO radi, samo na drugi nacin. Mozda su oni i drugari, a?
Mozda igraju u istom timu?

Sale

pre 11 godina

HAHAHA Pa ovo su ljudi koji su planirali i koji jedini zarađuju u ovoj, budućim i svim ostalim krizama koje su bile na kugli zemaljskoj. I to ne samo u zadnjih 60 godina, već 200 godina.I ovo više nije umišljena "teorija zavere". Ovo su pravi gospodari sveta. Njih 1% upravlja sa nama ostalima. Šta reći nego - DEMOKRATIJA.

alan ford

pre 11 godina

ovo je smesno. Pa oni su stvorili krizu unistavanjem ekonomija zemalja preko kupljenih premijera...sada nude isti ti spas odricanjem suvereniteta. I eto ropstva i dirincenja samo za leb, dok oni ne znaju sta ce sa sobom. Uzdam se u Grcku.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Za neke (vecinu) je kriza, ali za neke druge (manjinu) je period povecanog blagostanja u kome imaju priliku da povecaju svoje bogatstvo, da do kraja uniste javni sektor, da uruse obrazovni i zdravstveni sistem, itd.

Bolero

pre 11 godina

Pa bolje je i jeftinije orobiti Saudijsku Arabiju em lova , em nafta (besplatno) em uvodis demokratiju i ljudka prava nego mlatiti praznu slamu sa stampanjem bezvrednih papira i ustolicenjem IV Rajha kao i beskorisnim ratovima po bliskom istoku i sire.

Sale

pre 11 godina

HAHAHA Pa ovo su ljudi koji su planirali i koji jedini zarađuju u ovoj, budućim i svim ostalim krizama koje su bile na kugli zemaljskoj. I to ne samo u zadnjih 60 godina, već 200 godina.I ovo više nije umišljena "teorija zavere". Ovo su pravi gospodari sveta. Njih 1% upravlja sa nama ostalima. Šta reći nego - DEMOKRATIJA.

emanuelson

pre 11 godina

Bilderberg - jednostavna definicija, skup mocnih ljudi koji vladaju svijetom ... Ja bas vjerujem da par likova u odijelima zeli da spasava tudje zivote, oni samo spasavaju i uvecavaju svoj kapital ...

Vilim

pre 11 godina

Bilderberg službeni popis gostiju se vodi u tajnosti, kao i specifične teme rasprave. Šuška se da je na vrhu dnevnog reda ove godine – Europska financijska kriza. Česti sudionici, uključujući i Henry A. Kissinger i David Rockefeller, očekuju se ponovno. Tajni sastanak, dobro poznat po svojem naučavanju zavjere, obično daje malo ili ništa medijske pozornosti svake godine, ponovno će okupiti čelnike država, milijardere, bankare i vodeće poslovne ljude i druge međunarodne drmače i huškače.

alan ford

pre 11 godina

ovo je smesno. Pa oni su stvorili krizu unistavanjem ekonomija zemalja preko kupljenih premijera...sada nude isti ti spas odricanjem suvereniteta. I eto ropstva i dirincenja samo za leb, dok oni ne znaju sta ce sa sobom. Uzdam se u Grcku.

Che

pre 11 godina

Istorija se opet ponavlja na isti nacin, da li primecujete? Oni koji su prouzrokovali krizu, sada nude resenje, ali pod uslovom da se drzave odreknu svog suvereniteta! Sada ce svi sitni politicari zeljni vlasti ubedjivati narod kako je to u stvari dobro, a ako ne pristanu, proci ce ko Grcka.

Koliko je samo u pravu Dejvid Ajk!

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Za neke (vecinu) je kriza, ali za neke druge (manjinu) je period povecanog blagostanja u kome imaju priliku da povecaju svoje bogatstvo, da do kraja uniste javni sektor, da uruse obrazovni i zdravstveni sistem, itd.

Sale

pre 11 godina

Bildenberg grupu čini elita iz svih sfera, najbogatiji građani. Ne vidim zašto bi oni rešavali pitanje krize jer kriza njih uopšte ne pogađa, zapravo im ide u korist jer postaju sve bogatiji i moćniji. Tako da mi vesti da se oni bave rešavanjem krize deluje vrlo nelogično. Oni eventualno razmišljaju kako da ne preteraju sa krizom jer gnev građana može da ih ugrozi ali ništa od kompletnog rešavanja.

Bolero

pre 11 godina

Pa bolje je i jeftinije orobiti Saudijsku Arabiju em lova , em nafta (besplatno) em uvodis demokratiju i ljudka prava nego mlatiti praznu slamu sa stampanjem bezvrednih papira i ustolicenjem IV Rajha kao i beskorisnim ratovima po bliskom istoku i sire.

Astrid

pre 11 godina

Na tom sastanku je ocigledno svakomantrao svoje....Nemac o vise Evrope, Britanac o savetima....Ameri verovatno o sledecem bombardovanju da se nastavi zivot na crtu i bez rada....nista se oni nisu dogovorili i nikakvo resenje nemaju, jer je sos kuvan 20-30 godina, pa se toliko mora i hladiti. Samo da nije preovladalo resenje 'prevrtanja sahovske table', jjer onaj ko gubi u sahu , a ima 'jake ruke' uz bezobrazluk , 'prevrce tablu' i krece novi rat, samo da bi gubitnici izbegli totalni poraz.
Resenje je u regionalizaciji EU, njenoj podeli na bar cetiri dela i stvaranju novih privrednih integracija na zdravim osnovama, sa manjim uticajem Nemmacke ( ali i Francuske i Britanije kroz banke ) koji se pokazao poguban po Evropu. Sada se samo treba cuvati od onih koji gube da ne posegnu za oruzjem.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Zašto glavni mediji svih ovih decenija nisu objavljivali da se održavaju sastanci ove grupe? Ovaj trend je počeo pre par godina i kako vidimo to su vrlo šture i vrlo dirigovane informacije. Vidimo iz teksta da su oni “najuticajniji’ i da pričaju kuda da nas vode. Da li je moguće da glavni mediji imaju mnogo više informacija o sportu i šundu koji nam plasiraju nego recimo o našim krojačima sudbine?

Ko je njih ovlastio da nam kroje sudbinu? Koliko znam mi i takozvani demokratski svet izlazimo na izbora i biramo naše upravljače. Otkud sad ovi da se sastaju i daju smernice? Čemu izbori, vlade, parlamenti? Da li moj glas nešto znači pored ovog sastanka?

Pouzdano znam da u tzv demokratskom i razvijenom svetu (aka normalnom) postoje zakoni koji zabranjuju ovakve sastanke zvaničnika neke države sa ljudima van državnih funkcija bez javnog oglašavanja i praćenja. Gde su organi pravosuđa da se pozovu na brdo krivičnih prekršaja?

Da li uopšte treba da verujemo šta nam se piše posle ovog?

Ili pak treba lakonski da prihvatimo realnost da već decenijama zaseda u potpunoj tajnosti jedna grupa neizabranih moćnika koji traže pozitivna rešenja za obične ljude i ne rade za svoj interes. Tajkuni žele nama dobro ali tako da mi to ne znamo.

Možda je ova kriza plod njihovog delovanja, možda je i to dobro za nas, ali kako da mi to da znamo kad nema tragova, a novinari će radije da pišu kako euro pada zbog neformirane vlade i lanjskog snega.

Da li će biti redakcijskog tekst o istorijatu grupe?

Aleksandar

pre 11 godina

Prvo Bilderberški sastanak još traje i trajaće do sutra, drugo Bilderberzi beže od javnosti i ne pada im na pamet da daju izjave za javnost, dok njihova policija hapsi novinare koji pokušavaju da im postave bilo kakva pitanja, treće Gardijan je pisao sve suprotno od onog što je preneo ovaj članak: Bilderberzi rade na uništenju nacionalnih valuta kako bi stvorili novu globalnu svetsku valutu kao "rešenje" za problem uništenih nacionalnih ekonomija, dok centralizacija valuta ide preko evra i dolara kao prelazne stepenice. Neki od posetilaca "neformalnih sastanaka" sa zakupljenim celim hotelom na tri dana su Henri Kisindžer, Angela Merkel, Mario Monti, guverneri evropskih centralnih banaka, direktori Svetske Banke, MMF-a, evropske centralne banke, Rokfeler i Rotšild, Medlin Olbrajt, Njujorški gradonačelnik, zamenica ministra inostranih poslova Kine, Gari Kasparov, direktori British Petroleuma i Royal Dutch Shell, Facebooka, Microsofta, Coca-Cole, Novartisa i drugi.

vase ime

pre 11 godina

E moji Srbi, nisu vam krivi vaši političari koji su zemlju gurnuli u rat i opljačkali sve što se moglo opljačkati nego vam je kriva tamo neka grupa koja ni ne zna gde je Srbija ali ste čuli za nju pa ko papagaji ponavljate mantru da su oni izazvali krizu.
(Predrag, 2. jun 2012 13:25)

Znaci nasi politicar su gurnuli zemlju u rat. A oruzje i novac za oruzje separatistima odakle je stiglo? Nisi bas mnogo promucuran

djole bre

pre 11 godina

E, ovo zvuči kao one fore sa bolestima. Pustimo ih iz laboratorije, pa posle tražimo sredstva za istraživanje te iste bolesti I pronalaženje leka (ebola, hiv,...)

Dan

pre 11 godina

Da, oni su uzrok krize ali su je oni i namerno napravili.
Bilderberg grupa, Rotsildovi i Rokfelerovi, zapravo imaju samo jedan cilj:
Posedovanje celog sveta i neogranicenu moc odlucivanja na svim nivoima. To vec i mala deca znaju.

Medjutim, malo se zna o tome da je Euro, unija i eurozona tvorevina koju su oni napravili upravo u svrhu ostvarenja tog cilja. Da je kriza izazvana, kako bi se drzave primorale da stave financije pod centralizovanu "evropsku" kontrolu i kako bi se Nemacka - vodeca nezavisna industrija u Evropi "zauzdala dok nije kasno" tj. dok ne postane prevelika pretnja po njih same.

Svako tu igra svoju ulogu i gleda da prodje sto bolje sa sto manje gubitaka. A pomenuti "ljudi" vode zapravo novi oblik rata za kolonizaciju velikog broja drzava. Isto sto i NATO radi, samo na drugi nacin. Mozda su oni i drugari, a?
Mozda igraju u istom timu?

Vladimir Dž

pre 11 godina

Pa zašto ne vidimo koja je pozadina ovih sastanaka tako što ćemo uzeti ono što je jedan od glavnih organizatora rekao i napisao - David Rockfeller na stranici 405 svojih memoara:

“Neki čak veruju da smo deo tajnog udruženja koji radi protiv najboljih interesa Sjedinjenih Država karakterišući mene i moju porodicu kao ‘internacionaliste”, da smo se zaverili sa drugima u svetu da izgradimo jedinstvenu svetsku političku i ekonomsku strukturu – jedan svet drugim rečima. Ako je to optužnica, onda sam ja kriv i time se ponosim.”

2001 godine je izjavio

"Mi smo na domaku globalne promene. Sve što nam treba je jedna prava i velika kriza i nacije će prihvatiti Novi Svetski Poredak"

Zašto svih ovih decenija nije bilo izveštavanja, evo šta je David Rockefeller rekao pred Trilateralnom komisijom u junu 1991 godine.

"Zahvalni smo Washington Post-u, New York Times-u, Time Magazine-u i drugim velikim izdavačima čiji su direktori prisustvovali našim sastancima i poštovali njihovu diskreciju već skoro 40 godina unazad. Bilo bi nam nemoguće da razvijemo naš svetski plan, da smo bili izloženi očima javnosti tokom svih ovih godina. Ali, svet je sada više sofisticiran i spreman da maršira prema Svetskoj Vladi. Nad-nacionalna vladavina intelektualne elite i svetskih bankara je sigurno poželjnije od nacionalnog samoopredjeljenja koje se praktikovalo u proteklim vekovima."

Zoki

pre 11 godina

Resnje je prosto. Treba podici potrosnju dobara i usluga. A kako je podignuti kada su glavni konzumenti (mladi i oni u punoj radnoj snazi)preokupirani samo dvema stvarima. Fejsbuk i mobilni internet. Na to dodajte i zanemarljivo malo slobodnog vremena zaposlenih(koje po prirodi stvari vodi u trosenje). Uklonite ova tri problema i imacete mnooogo vise trosenja novca u svim oblastima i naravno pokretanje mnogih grana privrede.

Zacenuh se od smeha

pre 11 godina

Ovo je smešno.
Ljudi koji pretenduju da budu vladari Sveta, i koji su vlasnici pola planete, koji kreiraju sva geo-politicka dešavanja zadnjih 80 godina, u cilju svoga bogaćenja i jačanja moći,da rešavaju krizu ????
Pa zar i jedan iole ozbiljan novinar može da napiše takav naslov?
Dovoljno je uporediti goste koji su pozivani, i dešavanja u Svetu (koja ni malo nisu prijatna), a gde su umešani upravo ti pozivani gosti.
PS. Nadam se da nema bilderbergovaca koji kontrolišu komentare.

neopredeljeni.blogspot.com

pre 11 godina

jednostavno, uspeli sto su hteli, na razne nacine preko krize su stekli jos vecu vlast, pa sad popravljaju jer vide da ni oni ne mogu da zaradjuju ooogromne pare kada sve propada.
pare=vlast jedno bez drugog ne ide

Pera

pre 11 godina

Gura se na silu federalizacija Evrope sa Nemackom kao glavnom pokretackom ekonomskom osovinom. Sto je najgore, namerno je napravljena kriza da bi se duznicke zemlje a i sve ostale naterale da prihvate neka resenja koja u normalnim uslovima nikad nebi prihvatili. Sad je Evropa na raskrsnici. Ili ce se napraviti snazna federacija sa jedinstvenim fiskalnom sistemom, ili ce se raspasti. Moze cak da se desi da namerno izbace Grcku i da tamo naprave jos vecu ekonomsku krizu, za primer ostalima koji misle da bi bankrot i izlazak iz EU zone bio laksi. U svakom slucaju bice interesantno.

Predrag

pre 11 godina

E moji Srbi, nisu vam krivi vaši političari koji su zemlju gurnuli u rat i opljačkali sve što se moglo opljačkati nego vam je kriva tamo neka grupa koja ni ne zna gde je Srbija ali ste čuli za nju pa ko papagaji ponavljate mantru da su oni izazvali krizu. Činjenica je da se u Evropi nikada nije bolje, sretnije i mirnije živelo ali ko nam je kriv kad smo mi van tog sveta i kad nam sudbinu kroje lokalne lopuže i moćnici.

Predrag

pre 11 godina

Po komentarima vidim da je srpskom narodu mozak ispran teorijama zavere i da se to duboko ukorenilo. Za nase probleme nam je uvek neko drugi kriv, nikako mi. Sto recimo nije kriza u Svajcarskoj, Norveskoj, Nemackoj...
Zakljucak koji se moze steci na osnovu komentara je da bismo mi presisali i Svajcarsku samo da nije te Bilderberg grupe.

Mr Oks

pre 11 godina

Vidim neki spominju "demokratiju" i ko je izabrao ov da vode svet?

A ja ću pitati, koja demokratija? Pođimo od "najdemokratskije" zemlje na svetu, SAD. Prvo pitanje je koliko dugo najbitniji kadrovi CIA, FBI, američke vojske sede na svojim položajima? Ja ću odgovoriti, neki i preko 20-30 godina. Zatim sledeće pitanje. U čijim rukama su federalne rezerve SAD i ko ima prava da štampa pare bez pokrića, odgovor su privatni bankarski karteli?

A sad da dođemo do samih izbora, gde postoje dve političke stranke, koje se međusobno menjaju. A jedini uticaj koji izabrani "političari" u SAD imaju tiču se lokala. Sitne stvari poput lokalnih poreza, gde će se šta izgraditi i tako dalje. Praktično obavljaju posao domara.

Ista stvar je i u većini ostatka sveta, a i kada se nađe neki politčar koju poželi da "osamostali" svoju vladavinu, ubrzo bude surovo kažnjen zajedno sa svojim narodom.

Predrag

pre 11 godina

E moji Srbi, nisu vam krivi vaši političari koji su zemlju gurnuli u rat i opljačkali sve što se moglo opljačkati nego vam je kriva tamo neka grupa koja ni ne zna gde je Srbija ali ste čuli za nju pa ko papagaji ponavljate mantru da su oni izazvali krizu. Činjenica je da se u Evropi nikada nije bolje, sretnije i mirnije živelo ali ko nam je kriv kad smo mi van tog sveta i kad nam sudbinu kroje lokalne lopuže i moćnici.

Predrag

pre 11 godina

Po komentarima vidim da je srpskom narodu mozak ispran teorijama zavere i da se to duboko ukorenilo. Za nase probleme nam je uvek neko drugi kriv, nikako mi. Sto recimo nije kriza u Svajcarskoj, Norveskoj, Nemackoj...
Zakljucak koji se moze steci na osnovu komentara je da bismo mi presisali i Svajcarsku samo da nije te Bilderberg grupe.

Zoki

pre 11 godina

Resnje je prosto. Treba podici potrosnju dobara i usluga. A kako je podignuti kada su glavni konzumenti (mladi i oni u punoj radnoj snazi)preokupirani samo dvema stvarima. Fejsbuk i mobilni internet. Na to dodajte i zanemarljivo malo slobodnog vremena zaposlenih(koje po prirodi stvari vodi u trosenje). Uklonite ova tri problema i imacete mnooogo vise trosenja novca u svim oblastima i naravno pokretanje mnogih grana privrede.

vase ime

pre 11 godina

E moji Srbi, nisu vam krivi vaši političari koji su zemlju gurnuli u rat i opljačkali sve što se moglo opljačkati nego vam je kriva tamo neka grupa koja ni ne zna gde je Srbija ali ste čuli za nju pa ko papagaji ponavljate mantru da su oni izazvali krizu.
(Predrag, 2. jun 2012 13:25)

Znaci nasi politicar su gurnuli zemlju u rat. A oruzje i novac za oruzje separatistima odakle je stiglo? Nisi bas mnogo promucuran

neopredeljeni.blogspot.com

pre 11 godina

jednostavno, uspeli sto su hteli, na razne nacine preko krize su stekli jos vecu vlast, pa sad popravljaju jer vide da ni oni ne mogu da zaradjuju ooogromne pare kada sve propada.
pare=vlast jedno bez drugog ne ide

Astrid

pre 11 godina

Na tom sastanku je ocigledno svakomantrao svoje....Nemac o vise Evrope, Britanac o savetima....Ameri verovatno o sledecem bombardovanju da se nastavi zivot na crtu i bez rada....nista se oni nisu dogovorili i nikakvo resenje nemaju, jer je sos kuvan 20-30 godina, pa se toliko mora i hladiti. Samo da nije preovladalo resenje 'prevrtanja sahovske table', jjer onaj ko gubi u sahu , a ima 'jake ruke' uz bezobrazluk , 'prevrce tablu' i krece novi rat, samo da bi gubitnici izbegli totalni poraz.
Resenje je u regionalizaciji EU, njenoj podeli na bar cetiri dela i stvaranju novih privrednih integracija na zdravim osnovama, sa manjim uticajem Nemmacke ( ali i Francuske i Britanije kroz banke ) koji se pokazao poguban po Evropu. Sada se samo treba cuvati od onih koji gube da ne posegnu za oruzjem.

Sale

pre 11 godina

HAHAHA Pa ovo su ljudi koji su planirali i koji jedini zarađuju u ovoj, budućim i svim ostalim krizama koje su bile na kugli zemaljskoj. I to ne samo u zadnjih 60 godina, već 200 godina.I ovo više nije umišljena "teorija zavere". Ovo su pravi gospodari sveta. Njih 1% upravlja sa nama ostalima. Šta reći nego - DEMOKRATIJA.

emanuelson

pre 11 godina

Bilderberg - jednostavna definicija, skup mocnih ljudi koji vladaju svijetom ... Ja bas vjerujem da par likova u odijelima zeli da spasava tudje zivote, oni samo spasavaju i uvecavaju svoj kapital ...

Bolero

pre 11 godina

Pa bolje je i jeftinije orobiti Saudijsku Arabiju em lova , em nafta (besplatno) em uvodis demokratiju i ljudka prava nego mlatiti praznu slamu sa stampanjem bezvrednih papira i ustolicenjem IV Rajha kao i beskorisnim ratovima po bliskom istoku i sire.

alan ford

pre 11 godina

ovo je smesno. Pa oni su stvorili krizu unistavanjem ekonomija zemalja preko kupljenih premijera...sada nude isti ti spas odricanjem suvereniteta. I eto ropstva i dirincenja samo za leb, dok oni ne znaju sta ce sa sobom. Uzdam se u Grcku.

Vilim

pre 11 godina

Bilderberg službeni popis gostiju se vodi u tajnosti, kao i specifične teme rasprave. Šuška se da je na vrhu dnevnog reda ove godine – Europska financijska kriza. Česti sudionici, uključujući i Henry A. Kissinger i David Rockefeller, očekuju se ponovno. Tajni sastanak, dobro poznat po svojem naučavanju zavjere, obično daje malo ili ništa medijske pozornosti svake godine, ponovno će okupiti čelnike država, milijardere, bankare i vodeće poslovne ljude i druge međunarodne drmače i huškače.

Sale

pre 11 godina

Bildenberg grupu čini elita iz svih sfera, najbogatiji građani. Ne vidim zašto bi oni rešavali pitanje krize jer kriza njih uopšte ne pogađa, zapravo im ide u korist jer postaju sve bogatiji i moćniji. Tako da mi vesti da se oni bave rešavanjem krize deluje vrlo nelogično. Oni eventualno razmišljaju kako da ne preteraju sa krizom jer gnev građana može da ih ugrozi ali ništa od kompletnog rešavanja.

Vladimir Dž

pre 11 godina

Pa zašto ne vidimo koja je pozadina ovih sastanaka tako što ćemo uzeti ono što je jedan od glavnih organizatora rekao i napisao - David Rockfeller na stranici 405 svojih memoara:

“Neki čak veruju da smo deo tajnog udruženja koji radi protiv najboljih interesa Sjedinjenih Država karakterišući mene i moju porodicu kao ‘internacionaliste”, da smo se zaverili sa drugima u svetu da izgradimo jedinstvenu svetsku političku i ekonomsku strukturu – jedan svet drugim rečima. Ako je to optužnica, onda sam ja kriv i time se ponosim.”

2001 godine je izjavio

"Mi smo na domaku globalne promene. Sve što nam treba je jedna prava i velika kriza i nacije će prihvatiti Novi Svetski Poredak"

Zašto svih ovih decenija nije bilo izveštavanja, evo šta je David Rockefeller rekao pred Trilateralnom komisijom u junu 1991 godine.

"Zahvalni smo Washington Post-u, New York Times-u, Time Magazine-u i drugim velikim izdavačima čiji su direktori prisustvovali našim sastancima i poštovali njihovu diskreciju već skoro 40 godina unazad. Bilo bi nam nemoguće da razvijemo naš svetski plan, da smo bili izloženi očima javnosti tokom svih ovih godina. Ali, svet je sada više sofisticiran i spreman da maršira prema Svetskoj Vladi. Nad-nacionalna vladavina intelektualne elite i svetskih bankara je sigurno poželjnije od nacionalnog samoopredjeljenja koje se praktikovalo u proteklim vekovima."

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Za neke (vecinu) je kriza, ali za neke druge (manjinu) je period povecanog blagostanja u kome imaju priliku da povecaju svoje bogatstvo, da do kraja uniste javni sektor, da uruse obrazovni i zdravstveni sistem, itd.

Che

pre 11 godina

Istorija se opet ponavlja na isti nacin, da li primecujete? Oni koji su prouzrokovali krizu, sada nude resenje, ali pod uslovom da se drzave odreknu svog suvereniteta! Sada ce svi sitni politicari zeljni vlasti ubedjivati narod kako je to u stvari dobro, a ako ne pristanu, proci ce ko Grcka.

Koliko je samo u pravu Dejvid Ajk!

Dan

pre 11 godina

Da, oni su uzrok krize ali su je oni i namerno napravili.
Bilderberg grupa, Rotsildovi i Rokfelerovi, zapravo imaju samo jedan cilj:
Posedovanje celog sveta i neogranicenu moc odlucivanja na svim nivoima. To vec i mala deca znaju.

Medjutim, malo se zna o tome da je Euro, unija i eurozona tvorevina koju su oni napravili upravo u svrhu ostvarenja tog cilja. Da je kriza izazvana, kako bi se drzave primorale da stave financije pod centralizovanu "evropsku" kontrolu i kako bi se Nemacka - vodeca nezavisna industrija u Evropi "zauzdala dok nije kasno" tj. dok ne postane prevelika pretnja po njih same.

Svako tu igra svoju ulogu i gleda da prodje sto bolje sa sto manje gubitaka. A pomenuti "ljudi" vode zapravo novi oblik rata za kolonizaciju velikog broja drzava. Isto sto i NATO radi, samo na drugi nacin. Mozda su oni i drugari, a?
Mozda igraju u istom timu?

Pera

pre 11 godina

Gura se na silu federalizacija Evrope sa Nemackom kao glavnom pokretackom ekonomskom osovinom. Sto je najgore, namerno je napravljena kriza da bi se duznicke zemlje a i sve ostale naterale da prihvate neka resenja koja u normalnim uslovima nikad nebi prihvatili. Sad je Evropa na raskrsnici. Ili ce se napraviti snazna federacija sa jedinstvenim fiskalnom sistemom, ili ce se raspasti. Moze cak da se desi da namerno izbace Grcku i da tamo naprave jos vecu ekonomsku krizu, za primer ostalima koji misle da bi bankrot i izlazak iz EU zone bio laksi. U svakom slucaju bice interesantno.

Zacenuh se od smeha

pre 11 godina

Ovo je smešno.
Ljudi koji pretenduju da budu vladari Sveta, i koji su vlasnici pola planete, koji kreiraju sva geo-politicka dešavanja zadnjih 80 godina, u cilju svoga bogaćenja i jačanja moći,da rešavaju krizu ????
Pa zar i jedan iole ozbiljan novinar može da napiše takav naslov?
Dovoljno je uporediti goste koji su pozivani, i dešavanja u Svetu (koja ni malo nisu prijatna), a gde su umešani upravo ti pozivani gosti.
PS. Nadam se da nema bilderbergovaca koji kontrolišu komentare.

Aleksandar

pre 11 godina

Prvo Bilderberški sastanak još traje i trajaće do sutra, drugo Bilderberzi beže od javnosti i ne pada im na pamet da daju izjave za javnost, dok njihova policija hapsi novinare koji pokušavaju da im postave bilo kakva pitanja, treće Gardijan je pisao sve suprotno od onog što je preneo ovaj članak: Bilderberzi rade na uništenju nacionalnih valuta kako bi stvorili novu globalnu svetsku valutu kao "rešenje" za problem uništenih nacionalnih ekonomija, dok centralizacija valuta ide preko evra i dolara kao prelazne stepenice. Neki od posetilaca "neformalnih sastanaka" sa zakupljenim celim hotelom na tri dana su Henri Kisindžer, Angela Merkel, Mario Monti, guverneri evropskih centralnih banaka, direktori Svetske Banke, MMF-a, evropske centralne banke, Rokfeler i Rotšild, Medlin Olbrajt, Njujorški gradonačelnik, zamenica ministra inostranih poslova Kine, Gari Kasparov, direktori British Petroleuma i Royal Dutch Shell, Facebooka, Microsofta, Coca-Cole, Novartisa i drugi.

djole bre

pre 11 godina

E, ovo zvuči kao one fore sa bolestima. Pustimo ih iz laboratorije, pa posle tražimo sredstva za istraživanje te iste bolesti I pronalaženje leka (ebola, hiv,...)

Vladimir Dž

pre 11 godina

Zašto glavni mediji svih ovih decenija nisu objavljivali da se održavaju sastanci ove grupe? Ovaj trend je počeo pre par godina i kako vidimo to su vrlo šture i vrlo dirigovane informacije. Vidimo iz teksta da su oni “najuticajniji’ i da pričaju kuda da nas vode. Da li je moguće da glavni mediji imaju mnogo više informacija o sportu i šundu koji nam plasiraju nego recimo o našim krojačima sudbine?

Ko je njih ovlastio da nam kroje sudbinu? Koliko znam mi i takozvani demokratski svet izlazimo na izbora i biramo naše upravljače. Otkud sad ovi da se sastaju i daju smernice? Čemu izbori, vlade, parlamenti? Da li moj glas nešto znači pored ovog sastanka?

Pouzdano znam da u tzv demokratskom i razvijenom svetu (aka normalnom) postoje zakoni koji zabranjuju ovakve sastanke zvaničnika neke države sa ljudima van državnih funkcija bez javnog oglašavanja i praćenja. Gde su organi pravosuđa da se pozovu na brdo krivičnih prekršaja?

Da li uopšte treba da verujemo šta nam se piše posle ovog?

Ili pak treba lakonski da prihvatimo realnost da već decenijama zaseda u potpunoj tajnosti jedna grupa neizabranih moćnika koji traže pozitivna rešenja za obične ljude i ne rade za svoj interes. Tajkuni žele nama dobro ali tako da mi to ne znamo.

Možda je ova kriza plod njihovog delovanja, možda je i to dobro za nas, ali kako da mi to da znamo kad nema tragova, a novinari će radije da pišu kako euro pada zbog neformirane vlade i lanjskog snega.

Da li će biti redakcijskog tekst o istorijatu grupe?

Mr Oks

pre 11 godina

Vidim neki spominju "demokratiju" i ko je izabrao ov da vode svet?

A ja ću pitati, koja demokratija? Pođimo od "najdemokratskije" zemlje na svetu, SAD. Prvo pitanje je koliko dugo najbitniji kadrovi CIA, FBI, američke vojske sede na svojim položajima? Ja ću odgovoriti, neki i preko 20-30 godina. Zatim sledeće pitanje. U čijim rukama su federalne rezerve SAD i ko ima prava da štampa pare bez pokrića, odgovor su privatni bankarski karteli?

A sad da dođemo do samih izbora, gde postoje dve političke stranke, koje se međusobno menjaju. A jedini uticaj koji izabrani "političari" u SAD imaju tiču se lokala. Sitne stvari poput lokalnih poreza, gde će se šta izgraditi i tako dalje. Praktično obavljaju posao domara.

Ista stvar je i u većini ostatka sveta, a i kada se nađe neki politčar koju poželi da "osamostali" svoju vladavinu, ubrzo bude surovo kažnjen zajedno sa svojim narodom.