Četvrtak, 31.05.2012.

21:58

Nikolić: Neću priznati KiM zarad EU

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije "čak ni po cenu članstva zemlje u Evropskoj uniji".

Izvor: Beta

Nikoliæ: Neæu priznati KiM zarad EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

eh

pre 11 godina

Onako sa strane gledano mislim da nitko od vaših političara već odavno ne računa na Kosovo. Ovakvo stanje se može održavati 200 godina ako je to nekome u interesu, a ovakvo stanje najmanje odgovara Srbiji.

Mislim da se Kosovo uporno troši samo kao top tema, jer lakše je rješavati problem izvan države(makar i nerješiv), nego li probleme unutar države.

vujaaa

pre 11 godina

Tezina lanaca,Oteto Kosovo(ceski dokumentarac),Pocelo je s jednom lazju(nemacki dokumentarac),Bombardovanje 1999.

Amrekianci biraju prijatelje radi svojih ciljeva ! A njihov cilje je ispunjen,vojna baza na Kosovu!!!

opet

pre 11 godina

Ma pusti ti Tomo Kosovo, to ce samo da se resi bez tebe..drugi to resavaju. Na kraju krajeva bice bar referendum, ako nista drugo. Nego, daj ti nama reci sta je bilo sa tom kradjom glasova i tim dzakovima. Vise niko o tom ne prica.
Za ove sto spominju "5 zutaca pisu komentare" samo da ih OPET podsetim na katastrofalno malo glasova koje je dobio Toma u drugom krugu i na samo 70.000 glasova razlike. Tako da se mnogo ne uzdate da cela Srbija misli mozgom SNS-a. Toma da se zahvali ( a vec jeste ) beogradskim lenstinama koje nisu izasle na glasanje i da ga pociste kao u prvom krugu. Ne zivite u zabludi da su se beogrdjani za dve nedelje preokrenuli, nego ih mrzelo po navici..

nenad2

pre 11 godina

To da ne treba da priznamo Kosovo je činjenica koju moramo ispoštovati pa je nepotrebno ponavljati je kao papagaj. Treba prvo ukinuti duple plate (primanja) koje odlaze u privatne džepove, strogo kontrolisati svaki dinar i pomoć koja se upućuje dole da bi istu dobili oni koji su najviše ugroženi, a one koji se bogate na muci prostog naroda tretirati kao izdajnike države i oduzeti građanska prava npr. državljanstvo. Držanjem po strani i stavom navodne neutralnosti odnosno neučlanjenjem u NATO (bez obzira na to šta smo od istog doživeli) zabijamo glavu u pesak i lišavamo se prava da tim putem utičemo na događaje na KiM i štitimo ljudska prava Srba. Svi naši razlozi odbrane KiM su bili uglavnom opravdani ali smo nažalost imali najnesposobnijeg vođu u srpskoj istoriji - Miloševića da ta prava i istinu promoviše pa i novcem (plaćanjem istine), a ne floskulom "da će istina sama izaći na videlo ili pravda će na kraju pobediti". Videli smo kako smo sa tom logikom završili. Vožd koji je tuđu decu slao u svoje unapred izgubljene ratove (bez vojnog cilja), a voždov sin je kabadisao po Srbiji (ni u vojsci nije bio), lupao skupe automobile i otvarao "Bambiland" za vreme bombardovanja. Da je imalo imao državničkog u sebi našao bi mogućnost da interes Srbije uskladi sa interesom neke velike zapadne sile (npr. Nemačke), a ne da se oslanja na Rusiju koja je tada bila u rasulu i bez ikakvog međunarodnog značaja (posebno što nam u istoriji u principu nisu nikad preterano pomogli nego su gledali svoje imperijalne interese i uvek na štetu Srba podržavali Bugare). Od Tomislava teško da možemo očekivati neke rezultate s obzirom da je i pre nego što je položio zakletvu svojim gafovima (Vukovar, Abhazija, Južna Osetija, Srbi i Crnogorci=isto-pa oni sebe smatraju različitim pa onda neka i budu) čime je pokazao svoje kapacitete i mogućnosti. Vezivanjem za Rusiju gura prst u oko onima kojima želimo da se pridružimo. Inače, ruski kapitalisti su mnogo dobri i lepši od ovih zapadnih.
Mislim da nam, s obzirom na moralne kvalitete (štrajk glađu, diploma), sadašnji predsednik nije dorastao trenutku i situaciji. Daj Bože da nisam u pravu.

Branko

pre 11 godina

Istorija nije počela sa nama a neće se sa nama ni završiti. Svet se stalno tumba i menja, tako će biti sa Kosovom i Metohijom. Sve teče, sve se menja ali žao mi je Albanaca koji će zbog osiromašenog uranijuma tek "blagosiljati" Amerikance i NATO.

dejan novi

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim koliko se Srbijanski pametnjakovici trude i upinju da opljunu sve sto je elementarni nacionalni interes sopstvene zemlje.Pa tako ne nekim smislenim komentarima vec podsmevanjem pljuvanjem i naruzivanjem sebe samih pokusavaju da "objasne" da "dokazu" neku njima znanu realnost ili kako oni to misle intelektualni kvalitet.A omiljena disciplina i to je kroz istoriju dokazano prebegavanje na stranu svojih protivnika sve braneci taj cin kao da je to njegov stav kao da se ne vidi da je uplasen od konfrontacija sa jacim protivnikom gde bi se u toj borbi videlo da je taj ustvari prazna plasljiva ljustura.Jedino sto vredi u Nikolicu je stav oko Kosova i Metohije.

shot

pre 11 godina

Svi prozivate predsednika al sta vi znate ,vama je bitno samo da je vama dobro dosovci vam izdelili poslove imate dobre plate i samo vam to bitno samo da se nista nemenja u drzavi.Vi bi dali Srbiju za gros samo da vam bude dobro.Ali ima stvari koje su sprece od svih nas od svega materijalnog.Ja na tom Kosovu nikad bio nisam niti mi je iko rodjen dole znam da ce proci vekovi dok Srbija se nevrati dole ali nikad ga netreba priznati.Mozda su Albanci kupili 10% Kosova od Srba ali nisu mogli vise od tog i zato odakleim pravo da vladaju necim sto nije njihovo.

a.k.

pre 11 godina

sta se ti Nikolicu pitas ko ce nam biti trgovinski partner ? sta se ti Nikolicu pitas da li je Kosovo nezavisno ili ne ? Kosovo nije nase od 1999.god. zahvaljujuci delanju tvojih nadredjenih tada ! u kakvim smo go***** ne treba mi nista da se pitamo ! srbi- narod koji samog sebe unistava iznutra.

Slobo

pre 11 godina

Gospodine Predsedniče!
Izjava
Sa izjavom: " Ja neću priznati Kosovo..." je izjava privatne osobe. Vi ste Predsednik države Srbije i bilo bi korektno ako bi davali izjave u ime države Srbije. Na primer: "Mi nećemo priznati....!

Lepe pozdrave iz Evrope!

Ivan

pre 11 godina

Svaki put kada cujem da su nasi politicari "spremni da preuzmu odgovornost" znam da masno lazu. U tekstu http://goo.gl/gDTN3 lepo pise kako se menja stvarnost radi ostanka na vlasti. Kako stvari stoje ostacemo i bez Kosova i bez Evrope.

Darkmann

pre 11 godina

Hajde pustite coveka tj. Gospodina Nikolića da obavlja svoju predsednicku duznost. Narod ga je izabrao zato je tu gde je, ovaj srpski napaceni narod nece vise gutati ono sto mu drugi spremaju, tvrdim Nikolić ce dati sve od sebe za ovaj narod.... Pozdrav za sve Srbe, braćo i sestre i nas ce sunce ogrejati!!!

matko

pre 11 godina

Necemo rusku nuklearku. Ako mora nuklearka neka bude francuska.Necemo moskvica hocemo pezo ili mercedes.Necemo guberniju hocemo slobodnu demokratsku Srbiju. I to sa mladim ljudima koji ce da je vode. Necemo Dvoja vrata jer ce biti promaje.

poznavalac Rusije.

pre 11 godina

Sada ce te tek da osetite sta vam sprema Ruski sticenik Nikolic.Dovoljno je bilo pogledati sa kim je juce usaou skupstinu-PELEVIC,VULIN,ILIC,Akademici KARICI,Nebioloski sin Vucic,Marijan Risticevic-farma,Konuzin i jos gomila njegovog polusveta.Kada tome dodate sinocni napad na Tadicevu zenu,danasnji oruzani ustanak na kosovu,predstojecu posetu Ruskog hora Crvene Armije gde ce glavni tapsac iz prvog reda biti NIKOLIC a verovatno i sam PUTIN-buducnost vam je zagarantovana.

veujem

pre 11 godina

ma verujem ja nikolicu da on u dusi nece i ne moze da prizna kosovo , nek me niko ne shvati da ovo pisem ironicno , ali on drugaciju politiku od tadica ne moze da vodi tj. nikolic se tu nista nece pitati , bi ce kako kazu okupatori nato alijanse. ukoliko se nikolic suprostavi svetskim mocnicima , brzo ce postati diktator i ratni zlocinac.
ne pisem ovo samo za nikolica , pisem da bilo ko dodje na mesto predsednika srbija on ce morati da radi kako mu se kaze , moze on da se suprostavi ali zna se jako dobro sta nas ceka... naravno , na papiru niko to nece priznati , nije ni tadic.

Aleksa

pre 11 godina

Dragi moj druže i cenjeni predsedniče Tomo.Dadoše ti "vruć koompir" i sačekaše da objave Tvoju prvu zvaničnu izjavu a uzgred i vest koja upravo stiže sa Kosova; klasičan "domaći zadatak" za testiranje na probnom radu.

nostradamus

pre 11 godina

2030 godina Apple bankrotirao, Samsung objavio slike Galaxy-a od 23" Velika Albanija predsedavajuci OEBS-a, i punopravni clan EU. Srbija sastavlja vladu, Vucic obecao i Mars i Venera. Nema vise trgovine u Srbiji samo robna razmena. Broj stanovnika Srbije procena oko 2.5 miliona mahom starijih tj. nas koji sada imamo oko 30 god. a nismo uspeli da zbrisemo odavde. Nema nam spasa sa ovim ovakvim dipl. masterom. Kako znamo i umemo moramo da se organizujemo MI NORMALNI do vanrednih izbora (100% u maju sledece godine).

Ana

pre 11 godina

Nikolić samo glasno izgovara nastavak svih dosadašnjih Tadićevih rečenica. Ovo su ishodišta budalaština poput i Kosovo i EU, hoćemo-nećemo u Nato, nedorečenih izvinjenja za zločine Srbije u ratovima devedesetih. Počelo je počelo, u stvari: nastavlja se, nastavlja.

novosadjanka

pre 11 godina

Manite se više Kosova. Od kako znam za sebe, stalno neka natezanja oko toga. Oduvek nam je Kosovo balast. Još pre 40 godina smo skupljali dobrovljne priloge za njih, jer su, kao, bili siromašni, nisu plaćali ni struju, ni komunalije... Odakle im onda silne pare kojima su otkupljivali kuće od Srba po višestruko višim cenama? Neka idu s milim Bogom. Treba napraviti 2. Berlinski zid izmedju nas i njih i da se okrenemo unapredjenu životnog standarda nas u Srbiji. Ovako ćemo stalno imati PROBLEM. Koga više briga za Kosovo?!

nastavnik

pre 11 godina

Gomila glupih komentara. A sta ste mislili? Da moze da izadje i kaze: Da, priznajemo Kosovo. Pa niko to normalan ne moze reci jer to ima konsekvence. Mora deklarativno a ispod zita se to radi postepeno. Kao i Tadic koji je isto to radio. Uostalom, kakve vajde bi mi i Albanci imali od priznanja. Jel bi narod ziveo bolje. Ne zavaravajte se, nista ne zavisi od Tome.

Бојан Савић

pre 11 godina

(123, 1. jun 2012 09:47)
Динар пада захваљујући ДС-у, а не Николићу. Николић је јуче постао председник а динар пада већ дуже времена. Владу још увек води ДС, на челу НБС је кадар ДС-а и мало је смешно причати да је Николић одговоран за пад динара. Да се разумемо о Николићу не мислим ништа добро, али уколико желите да имамо добру и одговорну владу и све оно што иде уз то требало би да причате истину, а не да пишете навијачке коментаре или можда само показујете незнање!

123

pre 11 godina

Ugasili smo sa ovim diplomcem... Ovaj pad dinara je samo pocetak, to kapital izlazi iz zemlje. Tadic je bar neke kompanije doveo u Srbiju, rade ljudi i primaju plate - koliko toliko. Sta li ce ovaj da donese, jadna li nam majka!

zexxx

pre 11 godina

dao bih im kosovo odmah, to je davno izgubljena bitka, priznajte poraz pa da idemo dalje sa novim susedima, srbi sa kosova su mi veći problem nego albanci, prodali su tamo za ogromne sume kuće i sad oće da se vrate na to isto kosovo da povrate šta je njihovo koje bre vaše pa sami ste to prodali, a čast ste davno izgubili, i pozdrav za ove normalne albance, kojih ima na kosovu što se da videti iz nekih komentara ovde, nadam se da će kosovo i srbija ići svojim putevima odvojeno i da će svi onda lepo da žive, free kosovo is free serbia

Milisav

pre 11 godina

"Nemacka nije izgubila teritorije posle WWII"
Istocna granica Nemacke je pomerena prema zapadu, tako da je Nemacka smanjena 25% posle WWII ako uporedimo sa granicom iz 1937. Nemacko stanovnistvo je proterano sa izgubljenih teritorija.
Pored toga, Nemacku su podelili na istocni i zapadni deo. Dalje. sprovedena je demilitarizacija, denacifikacija i demokratizacija u zapadnom delu.
To bi prevedeno na nas bilo kao da udju Amerikanci i Rusi silom, odvoje se Vojvodina i Kosovo i Srbi odatle proteraju. Zatim se podeli Srbija i Beograd na ruski i americki deo, svi rusofili da se presele u ruski deo, ovi sto su protiv da se presele na zapad. Plus u zapadnoj Srbiji i zapadnom Beogradu se sprovede prisilna denecifikacija i demokratizacija.
E pa nismo mi te srece. Sto bi rekao jedan Nemac, koga je briga za Srbiju.

nema deda mraza

pre 11 godina

pusti ti kosovo.

a gde su bezuslovne ruske pare?
konuzin opet trazi neke projekte. trazio ih je i od tadica.

on sada nudi rusku nuklearku za pare a mi odbili svapsku

Aleksandar

pre 11 godina

Pa dobro ako su svi na ovim komentarima protiv Nikolica, ko je uopste glasao za njega?!
(pitanje, 1. jun 2012 00:05)

Vecinom oni koji ne umeju da upale kompjuter bez benzina i sibice. Nazalost, ni njegov protivkandidat nije bio mnogo bolji. Srbija je propustila da jos u prvom krugu izbora posalje obojicu u politicku penziju, sad neka kusa ono sto je tad zamesala.

Vladimir

pre 11 godina

Ovde stvarno ima mnogo maloumnih stvorenja. Vasa mrznja je jaca od bilo cega. Da se razumemo, nisam clan ni jedne partije niti sam simpatizer SNS-a ali ljudi, covek je juce polozio zakletvu i zvanicno postao predsednik. Sta ocekujete za 24h? pa vi za to vreme ne mozete da pokosite travu u dvoristu a od njega ocekujete da uredi drzavu koju su ocerupali tajkuni i politicari koje sada branite. Pustite coveka da radi svoj posao, manite se glupih komentara i pocnite i vi da radite a ne da sirite demagogiju. Sve sto je rekao za Kosovo o tome Tadic prica 8 godina a sad vam smeta jer je to isto rekao Nikolic???? Gde je u logika? Pomirite se sa cinjenicom da je to VAS novi predsednik i pocnite da postujete institucije i sebe.

sale

pre 11 godina

Šta je ovo


Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .
(Darko, 1. jun 2012 08:15)

Posle izgubljenog rata Nemackoj je odizet od Rusa jedan deo koji se zvao DDR koji je drzan pod okupacijom skoro pola veka, Poljaci su oduzeli jedan deo koji se zove SLEZIEN i dan danas pripada Poljskoj, pa deo Belgije-flamenci itd,itd,
Samo da podsetim da je Kosovo oduzeto 1912 od Turaka koji su ga isto oduzeli ratom od Albanaca i drzali ga 500 god.
Politika Kosovo i EU je unapred izgubljena politika i to svako normalan vidi ali nece da prizna i to samo iz jednog nama svima dobro poznatog razloga koji se zove ,,inat"

Pristevac

pre 11 godina

Zakon UN:
Jedna nova drzava da bi se uclanila u UN bez prava VETO ( Rusija, Kina i neki treci Srbski amigo) treba se priznati od dve trecine clanica UN.
Da prevedem:
Kosovo je priznato od 95 Drzava, za neko vreme (max. 1-2 godine)ce biti priznata od dve trecine.
Bez ikakvih prava VETO od strane rusije, kine itd. ce Kosovo od sutradan posle priznavanja od 123 drzave UN, biti ravnopravna Drzava i clanica UN. Od toga dana sve rezolucije 1244 i pahuljice fusnota nisu vise legitimne i vazne. Ovo je amin i nesprecivo istina koju treba da znaju gradjani Srbije. A prodavanje magle i skuplanje poena sa mitom Kosovo od srbskih politicara je nepristojno i neodgovorno prema gradjanima Srbije.

Novosađanka

pre 11 godina

Tomo, majstore! Samo napred sa svim tim budalaštinama. Kako bismo se, inače, mi iz Vojvodine ocepili, uz puno razumevanje svakog normalnog građanina Srbije?

JA!

pre 11 godina

@Pera top... Toma nije rekao nista, da bi povredio ustav Srbije. Za pametne, kulturne, i, pre svega normalne osobe, ove izgovorene reci, od naseg predsednika, imaju tezinu kao da ih je izgovorio licno Barak Obama, Putin...

pera top

pre 11 godina

radikal da bude demokrat?????????? nemoguce.......ne dostizna mogucnost ne prihvatliva za mozak,ako kaze ne mesa na vladu,sta ako tadic prizna kosovo

Ticroo

pre 11 godina

Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .
(Darko, 1. jun 2012 08:15)

Pa, dobro, ispod kakvog ti kamena živiš? Jesi li ikad čuo da su 45 godina po okončanju II svetskog rata postojale Zapadna i Istočna Nemačka? Istočna Nemačka bila je ta oteta teritorija! Rusi su opustošili sve što se opustošiti moglo a kad je ljudstvo počelo da prebegava kod zapadnog 'komšije', Ruje su podigle zidinu i na licu mesta streljali svakog ko bi pokušao da je pređe. Bilo je potrebno skoro pola veka da dođe do ujedinjenja!

wwww

pre 11 godina

hm, jedno obicno razmisljanje a podkrepljeno cistom, zdravom logikom... uz kosovo ide i narod koji tamo zivi-vecinom albanski zivalj... scenario prvi: kosovo ponovo u srbiji- albanci sa kosova uz podrsku albanaca iz srbije i uz podrsku radikalnih elemenata iz raske oblasti osvajaju slozno skupstinsku vecinu ili daju predsednika, kako god, kroje kapu srbima. toliki broj glasova u danasnje vreme je nemoguce ignorisati. scenario drugi: kosovo ponovo u srbiji- finansiranje albanaca kao u proslosti zarad mira, udarac na budzet a situacija takva kakva jeste. znaci-nije dobro! kako god okrenes postavlja se pitanje- treba li nama uopste to kosovo!? sta nam donosi(osim busanja u grudi) a sta nam odnosi!? sreca nasa pa su albanci takvi kakvi jesu-inace, da su bili malo pametniji vrlo brzo bi vladali srbijom obzirom na nasu na daleko cuvenu "slogu"!

Branko

pre 11 godina

(Bojan, 1. jun 2012 06:45)
Bojane, znate li razliku između otetog i datog svojom voljom. Nemačka je bila podeljena ne njenom voljom pa se srušio "Berlinski zid". Nemačka je bila okupirala celu Evropu, nisu države svojom voljom dale svoju teritoriju Nemačkoj. Aljasku je prodao Amerikancima Ruski Car i ostaće zauvek Američka ali da su to Amerikanci oteli od Rusa onda bi to bilo nešto drugo. O tome se radi, oni neka otmu ali mi to nedamo i ne prodajemo. A onda jednog lepog dana, oteto se vraća onome čije je oduvek i bilo.

Branko

pre 11 godina

(Bojan, 1. jun 2012 06:45)
Bojane, znate li razliku između otetog i datog svojom voljom. Nemačka je bila podeljena ne njenom voljom pa se srušio "Berlinski zid". Nemačka je bila okupirala celu Evropu, nisu države svojom voljom dale svoju teritoriju Nemačkoj. Aljasku je prodao Amerikancima Ruski Car i ostaće zauvek Američka ali da su to Amerikanci oteli od Rusa onda bi to bilo nešto drugo. O tome se radi, oni neka otmu ali mi to nedamo i ne prodajemo. A onda jednog lepog dana, oteto se vraća onome čije je oduvek i bilo.

nEgo

pre 11 godina

Ovima pljuvacima Nikolica ocigledno nije smetalo to sto je ovo Boris Tadic isto ponavljao kao predsednik u dva mandata svih osam godina...

Darko

pre 11 godina

Zato sto Spanija, UK i Francuska nisu vodile agresorske ratove na tudjoj teritoriji. Unutrasnje granice SFRJ su uspostavljene 29.11.1943. i medjunarodno su priznate. Srbija je 90-ih pokrenula niz agresorskih ratova u bivsoj SFRJ, a onaj ko pokrene agresorske ratove gubi svoje teritorije.
(Milisav, 1. jun 2012 01:48).

Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .

boki

pre 11 godina

Necemo da priznamo Kosovo zarad EU. Necemo da priznamo Kosovo zarad EU. Necemo da priznamo Kosovo zarad EU.(I tako naredne cetiri godine.....)Dobro bre vise, znamo da necemo da priznamo Kosovo!!!!!!

VASA@

pre 11 godina

Moglo bih se desiti, da EU udari TAKSE na sve sto predje preko EU u vezi sa Srbijom, pa da vidimo koliko kosta NEUTRALNOST Srbije !?? Toma i Kostunica odavno LUPETAJU GLUPOSTI po tom pitanju !

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

Jesam Albanac ali nemam predrasuda prema Srbima i Srbiji tako da im u načelu želim dobro a ne zlo, međutim, s Nikolićem kao predsjednikom Srbija samo nastavlja put u lošem smjeru i nazadovanje u svakom pogledu, što će joj se na kraju i osvetiti ali će agonija trajati duže i posljedice će biti veće. U najgorem slučaju za Srbiju, zbog ovakvog ultimativnog stava moglo bi joj se desiti da i Kosovo uđe u EU prije Srbije iako će vjerojatno ući skupa jednog dalekog dana. Jedino što se lošije može desiti Srbiji od jednog Nikolićevog predsjedničkog mandata su dva Nikolićeva predsjednička mandata. Ali, kako kaže stara poslovica: "Svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje" na žalost, takvu sada ima i Srbija na čelu s Nikolićem.

Relja

pre 11 godina

Ma toma je nebitan u svemu ovome, predsednik je ceremonijalna licnost, on bi hteo da bude vazan, ali nema sanse. To sto bi on da pregovara sa Kosovom ukazuje na priznanje Kosova, jer predsednik po Ustavu predstavlja zemlju u inostranstvu.

mirko

pre 11 godina

Populizam je jedina politika koja uspeva u Srbiji. Ja bih voleo da mi neki političar objasni kako će rešiti kosovski problem, a beskonačno ponavljati" Nikada nećemo priznati Kosovo, ni po koju ceni", može svako dete. To je u stvari parafraziranje ,po zlu čuvene izjave, "Jest ćemo korenje".

Ja

pre 11 godina

Kakvo bre Kosovo,jel vidi neko od ovih političara da im ljudi umiru od gladi.Trčeći za Kosovom izgubićemo mi i svoju državu.
Ništa dok narod ne preuzme stvar u svoje ruke...

Duro

pre 11 godina

Da malo oladiš i počneš se ponašati kao predsednik jedne države? Pa dao si ostavku u SNS-u i nisi više radikal i ne trebaju nam tvoji politički pamfleti... ili uvek radikal a mi da se blamiramo zarad tvoje pismenosti i diplomatije i "normalno" plaćamo račun! Pa ako ne ide zaposli savetnika ...

blebetalo

pre 11 godina

“Želim da imamo izvanredne odnose sa Hrvatskom, ali i sa Crnom Gorom”, istakao je Nikolić
Moramo priznat,da se covjek u zadnjih 20g promjenio vise nego iko drugi,bar verbalno!
Mislim da bi trebalo raditi transformere(djecije igracke)sa njegovim likom - ako on to nije zasluzio,a ko je????
Od vojvode do majke Tereze!!!

Dragi

pre 11 godina

Snjim Srbija ce ici dalje (20god nazad), ali videcemo ako promeni, posto misli isto kao njen "ucitelj" Seselj. Kosovo odavno je izgubljeno ali mi smo tako ludi de necemo da priznamo posto mi smo patriota.

Aleksandar

pre 11 godina

Znam ja da je Kosovo i Metohija izgubljena i tu nema povratka...
Ali Zasto kada Tadic je pricao da je Kosovo Srbija i da se nece odreci dela teritorije zasto i tada nije bilo ovakvih komentara?

Isus

pre 11 godina

Ju naopako, eto sada Tomica misli da je postao Kaligula pa moze da radi sta hoce.... Ima li nekoga ko ce da mu kaze da ipak ima neku vrstu senata koji se isto tako pita i koji odlucuje o takvim stvarima. Eto moje srbende dobili ste one sto ste trazili pa sad cutite, kako vam je tako vam je. Volja je bila vasa.

lool

pre 11 godina

Hahahaha.Sta se Tomo vezo za Kosovo?Nece valjda sve vreme da nam samo to plasira.Ljudi nemaju posla,jad i beda a ti o Kosovu.Sta bi sa tim vasim idejama sto ste obecavali?A kada ces nam reci,kako i ko je krao na izborima?Ma znao sam da je to bila samo suplja prica.Isto mi je drago sto si pobedio,da jednom za uvek dokazemo da od vase politike nista nema.

ivan vs

pre 11 godina

"Priznanje ce biti kad tad, ali sto da se ne zaradi nesto."
Bravo Marko, jedna od vrlo retkih ideja koja mi se zaista sviđa. Novac nam treba, a od Kosova, na veliku žalost svih nas (verujem), 'leba nema. Mada ne mislim da je to u praksi moguće, bar ne sada, politički bi to bila vrlo nepopularna odluka, iako je tako nešto neminovno. No, videćemo.
:)

bane

pre 11 godina

Nije mi jasno sta je rekao lose da ga toliko pljujete?! Da je Kosovo prece od EU? Pa vidim njima cvetaju ruze! Pitanje je da li ce trajati jos 2-3god. Grci blistaju! Vecina zapada podrzava separatiste sa kosova i vi ih ponovo vise volite od Rusa!?!? E zbog toga smo tu gde jesmo! On te udara a ti govoris hvala! Srbi-prirodni mazohisti!!!

Bojan

pre 11 godina

Kakav autizam! Izgubili smo rat i kao posledica toga je gubitak teritorije! To da li ce neko odavde da prizna tu cinjenicu je pitanje zdravog razuma i inteligencije! A ovo je jos jedna potvrda da je toga malo na ovim prostorima!

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Necu priznati KiM? Tako su govorili gospoda Kostunica,Tadic i svi ostali srpski politicara sem Vuka Draskovica i Cedomira Jovanovica.Da znate g.Nikolicu sta sve nije hteo da radi Thaqi samo ove godine,a sve je radio po nalogu raznih ambasadora.Ovaj nas Shah je radio i protiv odluke parlamenta Kosova samo da bi se dokazao da je za EU.

predrag

pre 11 godina

Ne zelim da me zastupa ovakav predsednik.
Ne zelim coveka koji odaje utisak blagog i mirnog tipa a sve radi da bi iskomplikovao politicku situaciju. Ako je neko video video na kome on biva proglasen za velikog ratnika Srbije, od strane Seselja, a to je negde u Bosni devedesetih, gde se ovaj lik nalazi u vrsti sa kojekakvim bradatim cudovistima srpske proslosti, i nekako nevoljno prima poljupce vodje, Seselja, vidi se da je on mutan tip koji je samo gledao kako da se kroz godine muka i rata i najgoreg perioda srpske istorije provuce. Da igra igru kako je nacionalista a onda kad dodje trenutak to vise nije.
Takav je bio i ostao kad je dao onako svirepu i neljudsku izjavu o Djindjicu koga se spremaju da ubiju. Ko, moze ovakvog coveka da podrzi ja ne znam. Kome ovaj moze da bude prvi covek drzave ja ne znam. On je vuk, ili jos tacnije pokvarenjak u jagnjecoj kozi. Malo posti malo strajkuje. Jedno veliko nista, kao i svi koji su glasali za njega.

đetić

pre 11 godina

Ta vjestacka granica mora da padne i pasce,na demokratskom refrendumom koji ce novi vlasti sazvati!
Tako zeli narod!

Pozdrav iz Podgorice!
(CG, 31. maj 2012 23:41)
A 'oće li sve biti onako demokratski k'o i one "slavne" '918?
http://www.youtube.com/watch?v=m24uUzJgfwQ

Electra

pre 11 godina

Zbog ovakvih nepromisljenih i, skoro pa bezobraznih, izjava da mogu odmah bih pobegla iz izemlje. Bas me briga za njegova LICNA ubedjenja, ali kada predsednik drzave u kojoj zivim ovako naglas lupa, posle me bude sramota kada me neko pita odakle sam, jer ako meni ovo zvuci apsurdno, mogu misliti kako zvuci nekome ko Srbiju poznaje potpuno povrsno. Sve ono dobro sto smo imali od svoje istorije, sto je bilo u kolektivnom secanju Srba, Evrope, Sveta. . . . sve, sve, SVE su uspeli da svedu na sprdnju od drzave za 20 godina ovi nasi politicari, gle ironije, Srbi, zbog kojih se stidim zemlje u kojoj sam rodjena.

Mirko

pre 11 godina

Mislis ucestvuje sa 90% u deficitu? Vidis za obavestene to je i bio najveci problem Tadiceve vlade... EU nema alternativu kao i srafljenje tudje visoke tehnologije. Vreme je da se to promeni i pod hitno. Ali prvo jos malo pod Tadicem da jos malo osetite za koga ste glasali jos malo zaduzivanja i jos malo unistavanja privrede. Cisto da vas podseti za sledece izbore...

dule

pre 11 godina

Sto nam je predsednik fin,ima sva da nam udovolji.Kad je seo u fotelju nema vise kradje glasova u prvom krugu,sad je najveci demokrata.

Marinho

pre 11 godina

Ove komentare kad citam, pitam se kako je Toma uopste pobedio. Pa gde svi vi bili kad se glasalo? A sad ste jako svi pametni. Legalno izabrani predsednik je izrazio svoj stav i nema tu mnogo sta da se konentarise.

MUKNAVI

pre 11 godina

Cica Tomislave,Evro raste Dinar se kotrlja,hiljadarka sada vredi kao nekada dve stoje,gde su investicije i 100milijardi evra,radna mesta,sta bi sa tajkunerijom ,sta bi sa rebalansom,fiskalnom politikom,i svim onim sto ovom Narodu ti obeca pre 15 dana u kampanji?

reallni

pre 11 godina

SNS = Sramota Nase Srbije! Nikolicu, sad kazes da su Srbi cinili zlocin u Srebrenici, juce si lepio bulevar Maldica na mesto bulevar Djindjica. Imas laznu diplomu, podrzali su te Zukorlic, Milo, Djulijani i Kandicka, finansira te Karic a savetuje Velja. I nemoj da mislis da je za tebe glasalo 1.600.000 ljudi vec budi svestan cinjenice da za tebe nije glasalo 5.000.000 ljudi! Razmisli malo ciji si ti predsednik, a kad razmislis shvatices da si i dalje predsednik svoje stranke i ponekog gradjanina koga si obmanuo da glasa za tebe.

dejan novi

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim koliko se,a to su uglavnom Srbijanski pametnjakovici trude i upinju da opljunu sve sto je elementarni nacionalni interes sopstvene zemlje.Pa tako ne nekim smislenim komentarima vec podsmevanjem pljuvanjem i naruzivanjem sebe samih pokusavaju da dokazu neku samo njima znanu realnost ili intelektualni kvalitet.A omiljena disciplina i to je kroz istoriju dokazano prebegavanje na stranu svojih protivnika sve braneci taj cin kao da je to njegov stav kao da se ne vidi da je uplasen od konfrontacija sa jacim protivnikom,gde bi se u toj borbi videlo da je taj ustvari prazna plasljiva ljustura.Jedino sto vredi u Nikolicu je stav oko Kosova i Metohije.

Goran

pre 11 godina

Ovo mi lici na pocetak brzog kraja Nikolicevog mandata - zivi bili pa videli. Ne prodje dan a da ne pokaze elementarni nedostatak politicke mudrosti.

G. Predsednice, Vi verovatno znate da se tok istorije ne moze menjati (seobe, osvajanja, ratovi, teritorije, izgubljene ili dobijene), ali se zato kultura i nas identitet MOGU sacuvati zauvek..
Svaka cast za glas razuma, koji se vec cuje kod naseg napacenog naroda (citaj vest iz Visokih Decana) koji na sve brutalniji nacin uvidja da je besmisleno i nemoralno prema svojim potomcima da se glava zabija u pesak i ignorisu notorne cinjenica da je Kosovo kao teritorija konacno izgubljeno (najvise doprineli oni koji se danas najjace busaju patri(j)otizmom).
Dosta nam je vise besmislica kao npr: i Kosovo i EU, i Istok i Zapad, "dvoja vrata", nesvrstani, neutralni i slicne nebuloze!
Dvadeset i vise godina nasi politicari kupuju jeftine i prljave poene oko Kosova. Za to vreme stvari idu svojim tokom - nizbrdo, a narod i privreda postaju sve siromasniji i sve veci talac ovakve propale politike zbog koje svet zazire od nas i koja donosi materijalnu korist samo NJIMA, korumpiranim politicarima.

Milisav

pre 11 godina

"Ja vas ljudi pitam,zar da nam oni pricaju sta je dobro,a sta ne,i sta mi treba da radimo u nasoj zemlji.Sto je Putin rekao u jednom intervjuu,ima i Spanija Baskiju i Kataloniju,Severna Irska u Britaniji,400 godina ne daju Irsku,Bastilja u Francuskoj,Severni Kiparitd.zasto se tu ne umesa zvanicna Evropa,i propagira nezavisnost,zasto?Licemerno je sve sto se radi na nasu stetu zarad malo slave."
Zato sto Spanija, UK i Francuska nisu vodile agresorske ratove na tudjoj teritoriji. Unutrasnje granice SFRJ su uspostavljene 29.11.1943. i medjunarodno su priznate. Srbija je 90-ih pokrenula niz agresorskih ratova u bivsoj SFRJ, a onaj ko pokrene agresorske ratove gubi svoje teritorije.

Paralaksa

pre 11 godina

A ono što Nikolić kaže, obično bude suprotno.

Stisni onu stvar, priznaj realnost, pa daj već jednom da krenemo dalje. Ne da nemamo više vremena, već je pitanje opstanka ovo malo države što imamo.

Pa zar ne vidiš da već srednjoškolci stoje u redu za pasoš da što pre pobegnu iz ove gubitničke zemlje?

I dokle tako? Dokle možete da živite na lažima? I ti i Tadić, isti ste. Kao i svi tzv. "političari".

Lepu ste koaliciju napravili, lep plan smislili. Jedinu partiju što vam je smetala (SRS) ste izbacili iz igre. Sad možete i u koaliciju, kohabitaciju, ama možete u bilo šta, samo da pokradete ovo malo što je preostalo. Ali i dalje prodajete maglu.

Šta smo mi dobili? Jedno veliko ISTO. To jest - NIŠTA.

Ako vam je cilj da zatrete ovaj narod, neka. Nek' vam je na čast. Sam da vam je džep pun, a gde je džepić pun, tu je srce još punije. A glumite vernika. I kršite svih 10 zapovesti. Ma koliko cinik čovek mora da bude?

Koštunica nastavi Slobinu politiku, Tadić je nastavi, sad i vi. Pa zar je moguće da jedini predsednik koga smo imali je Sloba, a vi ste svi samo blede kopije?

I šta bi sa obećanjima o tome kad pobedite za predsednika da ćete prikazati dokaze o izbornoj krađi? Još jedna u beskrajnom nizu laži?

Znate šta? Ovaj narod treba da uzumre. Priroda obično odstrani prvo najnesposobnije. A to smo mi. I vi niste tu bez razloga, samo potvrđujete činjenicu. Baš vas sve zajedno (političare) briga za narod i zemlju. Samo da je džepić pun...

Sasa

pre 11 godina

Ultimativno pitanje je: Ko je pokusao da pokrade izbore? Gospodine Nikolicu dok se to ne resi, vi za mene niste predsednik. Vi ste rekli da neko u mojoj zemlji potkrada nesto najsvetije. Volju gradjana. Hocu da znam ko je to radio. Hocu da ga vidim u zatvoru. Ako to ne uradite vi ste za mene i dalje Toma stiropor, kao sto je i Dacic koferce, kao sto je i Palma arkanovac. Dzaba sve, ako ne istrajete. Ako ne verujete u to sto ste sami tvrdili, ako vam nosenje pokradenih dzakova nije tesko palo, onda vi niste moj predsednik. Vi ste onda mnogo isti. Sjase kurta, da uzjase murta. Sad ili nikad PREDSEDNICE.

cudno

pre 11 godina

Zar se neodlucuje u parlamentu o priznanju neke republike? Glavni trgovinski partner rusija?Pa 90% robe izvozimo u eu sta ovaj misli to sve odkantat radi rusije?!

mm

pre 11 godina

..kao prvo, Gdin predsednik bi trebalo da je svestan da Kosovo vec postoji i da je kao drzava priznata od poprilicnog broja zemalja..Vecito podvlacenje odluke o nepriznavanju Kosova moze samo da skrene paznju EU na tradicionalni srpski inat koji nam nikada nije doneo nista dobro..
To sto Srbija ili njen tzv. predsednik nece nikada priznati Kosovo zaista ne zanima bas nikoga, a da li ce se Srbija kretati ka EU, NATO, Americi ili Rusiji, odlucice neko drugi..nece se pitati ni Gdin predsednik, ni Rusija ni SNS, niti bilo ko ko je vec tradicionalno prgav, pun inata i ne vidi dalje od svog dvorista...

Ghost Protocol

pre 11 godina

Ne razumem, cemu insistiranje na tom prokletom Kosovu? Koju korist Srbija ima od Kosova? Uhvatili ste se za Kosovo kao da je blago puno zlata.

CG

pre 11 godina

Svaki srpski predsjednik ali i premijer mora kao papagaj svakom prilikom ponavljati kako je Kosovo neotudjivi dio Republike Srbije po UN1244 i kako je krajnji cilj srpske drzavne politike njegovo potpuno reintegrisanje u ustavnopravni poredak Srbije!
Fraze poput "necemo ga priznati" su premlake,mora se jasno ukazivati da je Srbija izlozena velikoalbanskom fasizmu i pokusaju preotimanju teritorije i da je jedini moguci izlaz poraz velikoalbanskog projekta na teritoriji Srbije!
Ako se to gospodama iz EU ne svidja,boze moj,mozemo i bez njih...
Umjesto da se domaci "antifasisti"(bivsi komunisti) jasno slazu oko tog principa u borbi protiv albanskog fasizma i budu kao jedan po tom pitanju otvoreno bi da trguju srpskim teritorijama ko na buvljaku i time se ponasaju neprincipijalno...
Brane BiH kao drzavu a ovamo napadaju Srbiju kao drzavu sto ukazuje da su ti bivsi komunisti koji sebe danas nazivaju "liberalima","antifasistima" apsolutno antisrpski nastrojeni pokret,i to jos otpocetka njihovog djelovanja u Kraljevini Jugoslaviji...

D.

pre 11 godina

Nadam se da će do sutra ujutru neko iz kabineta pola od ovde napisanog da demantuje. Zna se koje su nadležnosti predsednika. Predsednik ne odlučuje o tome da li zemlja ide ili ne ide u EU, priznaje ili ne priznaje Kosovo, a ni to ko je glavni spoljno trgovinski partner države. Neka malo smanji doživljaj lične veličine.

kljuse

pre 11 godina

Sa njim na čelu, bićemo sretni ako sačuvamo Vojvodinu i Sandžak, a kamoli Kosovo. Sad mi je sve jasnije, zašto je imao podršku zapada na ovim izborima, jer u njemu su dobili laku metu za ucjene i manipulacije.
On jednostavno nema kredibiltet za predsjednika države, jer svojom prošlošću, a i sadašnjim nepromišljenim izjavama, biće stalno u defanzivi i situaciji, da se pravda i objašnjava svoje istupe.

LDP Glasac

pre 11 godina

Kosovo otislo davno nazalost, izgubili smo rat u koji nismo ni trebali ulaziti. Taj koji je usao u rat svesno je izgubio Kosovo. Zao mi je sto ljudi i danas misle da se Kosovo tada branilo, ono se tada gubilo, planski. Procice 50god dok ne saznamo istinu. Bicemo mi "Rupa u tepihu" vidim ja. Ta prica i EU i Kosovo, mogu da izdrze jos par godina.

sarkasticni Mile

pre 11 godina

""""Nikolić je takođe kazao da Srbija ostaje vojno neutralna, a da će, do ulaska u Evropsku uniju, njen glavni spoljnotrgovinski partner biti Rusija.""" "
????
Nama ne treba ni vlada ni skupstina.
Imamo 'cara Tomu' koji je i komandant vojske i ministar inostranih poslova i trgovine, industrije, privrede,...
On ce da nam odredjuje sve.
Jos samo da nam za koji dan izda strogo naredjenje kojom rukom moramo pustati vodu kada koristimo wc

Bojan Jankovic

pre 11 godina

"Uostalom, da hoću da učinim štetu Srbiji, rekao bih vam: U redu, neka Kosovo bude srpsko.” - Erhard Busek

Kada (ako) vecina Srba ovo bude ukapirala, tek onda ce Srbiji da krene.

VIVA

pre 11 godina

Priznali ili ne priznali necemo dobiti nista,priznavanjem dobijamo nekakve pregovore o nekakvom uclanjenju u nekakvu posrnulu organizaciju koje ce mozda biti a mozda i ne,nepriznavanjem,bezimo od realnosti,guramo prst u oku onome kome ne bi trebali ali spasavamo obraz,cast i istoriju, e sad birajte.

Ivan 81

pre 11 godina

Kosovske gusle se nastavljaju...........
Nemojte misliti da je doslo do promena jer je i Tadic isti stav izjavljivao samo malo diskretnije.
Sada cemo da guslamo 4-5 godina predsednik vs premijer.

To be continued

manndingo

pre 11 godina

ovaj čovjek kao da je zalutao na ovu funkciju. nisam siguran da on razumije koje su njegove dužnosti i prava. a i kako se izražava i šta i o čemu govori . braćo srbi neka vam je sveti sava u pomoći

Geom

pre 11 godina

A ja baš mislim da je Nikolić "dozvoljen" da bi se priznalo Kosovo. Bilo ko drugi da pokrene tu inicijativu, bio bi proglašen izdajnikom od strane Nikolićevih i zemlja bi bila u riziku. A ako izađe Nikolić lično i kaže "JA mislim da treba priznati Kosovo", neće biti nikog protiv, jer će njegove pristalice mahom reći "pametno kaže domaćin", bez trunke kritičnosti, uz obilje idolopoklonstva. Živi bili pa videli.

skola neophodna

pre 11 godina

Ovog coveka prvo treba nauciti da kad ne zna sta treba da kaze, da mu je mnogo bolje da cuti.Tek posle toga mu dozvoliti da daje javno izjave u svojstvu predsednika drzave.Sve vise poceo da lici na onog "cetke-metle".Ko ce pa od njega da trazi da prizna Kosovo ili ne.

obi van

pre 11 godina

Ima Srbija i precih briga od toga Tomo. Ako bankrotira, nece biti u stanju ni ovo malo drzave sto joj je ostalo da sacuva. Akcent ti je na pogresnu problematiku.

Misko

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu kako bi bilo da umesto na Dedinje preselite se u Pristinu sa celom porodicom. Jorgovanku obavezno postavite u tim za pregovore cak i za vodju pregovarackog tima. Da vidimo sta mozete da ucinite .

x

pre 11 godina

Pusti Kosovo, ne pominji ga dok nas neko ne pritegne.

Ko je krao i lagao na izborima?
Da li si nelegalno sekao diplomu?
Da li se odričeš svoje titule četničkog vojvode?
Zbog čega si organizovao stranački miting i držao stranački govor na inaguraciji?

te.

pre 11 godina

@james,
Super je sto se radujes Nikolicu ali brini ti o ratnom zlocincu i krimosu Hasimu Taciju kojeg imas za premijera. Ako vi Albanci mislite da cete uci u EU sa takvim likovima kao sto je Taci, nepriznati i bez legimiteta, bez clanstva u medjunarodnim organizacijama, izdravani i zavisni od Amerike, sa nespoosbnim institucijama, nikakvom privredom, najvecom nezaposlenoscu... Onda je zaista smesno sto kritikujete Nikolica jer ste ocigledno u zaostatku i za njegovim mentalnim sklopom.

bezimena

pre 11 godina

T. master Nikolić je pročitao običan STRANAČKI govor, on nikada neće biti predsednik SVIH gradjana Srbije. Ne verujem da će kao takav trajati duže od godine dana.

Boris

pre 11 godina

Ništa te ne košta da tako vodiš politiku,kao i sve druge političare.Jednostavno, boli vas uvo.Kakve će to posledice imati,kao što sam rekao,zabole vas

abolicija

pre 11 godina

Kako da verujemo na rec coveku koji je sam sebe abolirao [oslobodio krivice] recimna:
"Nisam odgovoran za sve sto sam govorio dok nisam postao predsednik"

Dragan GM

pre 11 godina

Poceo je sa lupetanjem gluposti i prodaju magle za ove nepismene sto ga glasaju 20 godina.Nema nama spasa nikad dok je ovakvih sarlatana i jos predsednik,STRASNOOOOOOOOO

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Normalno. Sta tebe briga za EU? Osiguran si do kraja zivota usli mi u EU ili ne. Prema tome hajde da oko Kosova slomimo i to malo zuba sto nam je ostalo. Nakon ovih izbora, narod to i definitvno zasluzuje.

Marko

pre 11 godina

Znam da cu dobiti mali milion minusa, ali nema veze, posto je Kosovo izgubljen slucaj, hteli mi to da priznamo ili ne, realnost je da nema nista od vracanja Srbiji. Sa druge strane mi smo u teskoj finansijskoj situaciji, zasto ne bi ponudili otkup nezavisnosti, npr 30 milijardi dolara, ako im se svidja pare na sunce, mi priznamo Kosovo, svi srecni, oni imaju priznatu drzavu sa nase strane i otvaraju im se sva vrata, mi se malo izvadimo iz krize. Priznanje ce biti kad tad, ali sto da se ne zaradi nesto.

brr

pre 11 godina

opa,krenulo je,srbi su znaci ugroženi u crnoj gori...a znamo kako završavaju price iz beograda da je srpski narod negdje ugrožen..?a ništa,treba "osloboditi" podgoricu predsjednice.........

duki

pre 11 godina

G-dine Nikolicu, pricate o postovsanju Ustava, a pri tome niste upoznati sa elementarnim stvarima o funkcionisanju institucije Predsednika Srbije. Ko Vas pita da li cete da priznate Kosovo. O tome odlucuje narod Srbije na referendumu i Skupstina. Vi ste u poziciji da se ponasate kao nas Kralj. veliki ste, ali se nista ne pitate. Ostavite vodjenje politike onima koji to znaju. Vase promenljivo misljenje i varijabilni stavovi Vam ne daju za pravo da bilo sta izjavljujete u ime naroda, pa makar Vas on izabrao. Ja Vas nisam birao. Birala Vas je Vasa disciplinovana partijska vojska.
Nemojte da pricate o nekom postenju, casti, pravicnosti i iskrenosti, kada ste u Skupstinu doveli porodicu Karic. Nemojte davati bombaste izjave zbog kojih cete se jednog dana kajati. Vi ste samo sitna promasena politicka dusa, koja obecava svasta, a nista sa funkcije predsednika Srbije u pretpostavljenom rasporedu snaga na politickoj sceni Srbije necete moci da ispunite.
Nemojte zaboraviti da stalno govorite da se zalazete za ulazak Srbije u EU, a Vi i poslanici Vase stranke niste nikada bili u sali Skupstine kada se glasalo za bitne zakone koji su nas priblizili Evropi.
Kostunica je iskren i kod njega nema tajni. Nije za Evropu. Ne slazem se sa njim, ali bar znam njegov stav. Vi ste za Evropu, ali niste za Evropu, ali jeste za Evropu, ali niste za Evropu. Zivela Rusija.
Zivela. Bratski barod, bratska zemlja. U Evropi. Ne u EU jer je sama jaca od EU. Ali, Ruska provincija Srbija?

crni domino

pre 11 godina

Gospodine Predsednice, da izvines, poceo si da ga tupis gore od Tadica!
Ko od tebe trazi da priznas nezavisnost Kosova? Niko! Niti ce to traziti od tebe!
Ljudi hoce i imaju svoju drzavu, parlament, vladu, svoju vojsku, policiju, sudstvo, skolstvo, zdravstvo, svoje pasose, licne karte, registarske tablice, svoju televiziju, radio, svoje sportske klubove, a Ti ako hoces da ides na Kosovo, za koje si dao zakletvu, moras da trazis od kosovskih vlasti da Ti daju dozvolu za ulazak na njihovu teritoriju!
Zar te nije sramota kakvu si zakletvu danas dao kao predsednik, a 1999 si bio u vlasti i potpisao sa Milosevicem kapitulaciju u Kumanovu te za tri dana povukao i vojsku i policiju.
Koji ces ti teritorijalni integritet da branis?... Sramota!
Zato o Kosovu pricaj samo sa onima koji su te terali da potpises kapitulaciju, a srbi dobro znaju da je Kosovo drzava, i da ni po koju cenu nema povratka na staro stanje!
Tvoje guslanje o Kosovu nece nahraniti gladan srpski narod!

matori

pre 11 godina

Koliko se sećam, gospodine Predsedniče, to sa priznavanjem ili ne priznavanjem Kosova (ili bilo čega), nije među ustavnim ovlašćenjima koja ima Predsednik države Srbije...
Zanimljivo je kako u Srbiji, svako ko se dočepa vlasti, odjednom postane neobavešten, neupućen i funkcionalno nedefinisan!

CG

pre 11 godina

Puna podrska predsjednice Nikolicu iz Crne Gore!
Jos samo da srusimo diktatora Mila Djukanovica i mi Crnogorci cemo se sami referendumom odluciti za prizajedinjenje drzavi Srbiji!
Ta vjestacka granica mora da padne i pasce,na demokratskom refrendumom koji ce novi vlasti sazvati!
Tako zeli narod!

Pozdrav iz Podgorice!

Petrovaradin nikada Novi Sad

pre 11 godina

Gospodine Predsedniče I da hocete da priznate Kosovo I Metohiju kao "nezavisnu državu" Vi za to nemate ovašćenja. E sada pitanje je šta gospodin (premijer u najavi) Tadić misli o tom pitanju.

james

pre 11 godina

Ja sam Albanac, i vrlo sam srecan sto je Nikolic predsednik Srbije, jer samo sa njim i sa Kostunicom Kosovo ce uci sto pre u Evropsku Uniju i to vrlo brze negoli sa Tadicem! Ne zato sto je Nikolic dobar ili pametan, nego zato sto je on vrlo destruktivan i primitivan nacionalista za kojeg nema mesta u Evropi, tako da sa njegovom logikom on se ne moze pridruziti civilizovanom svetu a i Srbija sa njim samo jednoj jedinoj drzavi se moze pridruziti(rusiji), cak ni to nije sigurno, ali....

petarV

pre 11 godina

OPA...već je počeo da talasa...A ni fikus u kabinet,još nij euneo!!!

Pa ti priznaj zarad ono malo Srba što je ostalo...U krajnjem slučaju...pita se narod...raspišite referendum...a ne da ti i ostali mufljuzi,kao odlučujete...a samo u nekretninama,svaki od vas ima preko milion eura!!!

Čoveče...pa ti si pre 5 godina pozivao na rat sa celim svetom...u kampanji nisi ni pomenuo da si za "i eu i Kosovo"...sada si za Kosovo bez EU...

E Tomo...dzaba ti te diplome,kad aništa nisi naučio...sa tobom i ostalom bagrom na kraju će da bude...ni EU ni Kosovo a ni Srbija...

Sve ćete nas rasprodati...ko zna koliko para za ovu izdaju i muljačine,vi imate na računima...

Miladin Subotić

pre 11 godina

Nejasna izjava. Hoće li biti putovanja građana Kosmeta kroz Srbiju sa pasošem tzv. Republike Kosovo? Kolima sa tablicama te "države"? Ekvivalencije ili nostrifikacije diploma sa grbom kosovske "države" itd. Da li se u opisanom radnjama ogleda suverenitet tzv. države Kosovo? Imaćemo jako mnogo iskušenja i mnogo problema i nejasnoća oko i u vezi sa Kosmetom. Mnogo energije će biti potrošeno, uslediće i novi unutarpartijski razlazi, potrošene skupštinske sednice... Nije nama lako sa nama! Lično: Predsedniku Nikoliću želim mnogo sreće.

sumorni

pre 11 godina

Nisi ti tu zbog sebe, da bi ispunjavao svoje lične želje.
Njih si ispunjavao početkom 90-tih, sad ćutiš i radiš ono što je u MOM interesu.
Koji bezobrazluk...

ivanm

pre 11 godina

Ovakve seseljevske izjave potvrdjuju moje strahove. Covek pojma nema o diplomatiji. Tesko nama, tj. vama! Ali, trazili, gledajte... I ako vam je. Nece mi biti zao ni najmanje! Ja sam kupio kokice!

agron

pre 11 godina

Sada ja, mozda ne samo ja i vecina Albanca sa Kosova nece mocimo da spavamo zato sto presednik Srbije g.Nikoloc nece da prizna Republiku Kosovu?

Dule NS

pre 11 godina

-Tvoj posao i nije da bilo šta priznaješ ili ne priznaješ!
-Tvoj posao je samo da se smeškaš i ne plašiš previše goste koji dođu na razgovor sa vladom Srbije, pa uz put svrate i do tebe čisto radi reda!

Nick

pre 11 godina

Onda lepo, Tomo, ponudi opciju Albancima na Kosovu. Posto ih ima oko milion i po, mozda i vise, ti reci kako ces integrisati u nase drustvo toliku nacionalnu manjinu? Da li ces prihvatiti da budemo dvojezicna zemlja i na primer da predlozis da i Albanski jezik postane jedan od zvanicnih jezika? Kako ces se boriti za polozaj Srba, ali i Albanaca na Kosovu? Da li imas neki konstruktivan predlog ili se svi utrkujete ko ce da izgovori cuvenu floskulu "Kosovo je Srbija i nikada ga necu priznati"?

svedok saradnik

pre 11 godina

Neces, zato sto si obecao svojim novim prijateljima na zapadu da ces ga de facto priznati bez ikakvih uslova, samo da dobacis do neke vlasti! Posto su od tadasnje vlasti videli koliko mogu da izvuku ti si im ponudio vise u zamenu za opranu biografiju i podrsku u svom novom pocetku!

Grrr

pre 11 godina

Vec i vrapci znaju i na Istoku i na Zapadu, da priznanje KiM niko ne trazi. Ovakve izjave bilo od koga pre pa i ova novog predsednika samo su politicko koketiranje za unutrasnju upotrebu. Medjutim, Nikolic bejase u Moskvi, sasvim nedavno... A sta ono rece Putin u vezi Kosova ? Sme li novi predsednik da protivureci?? I bez pitanja i zahteva on vec pocinje da se dodvorava, to ne valja. Kao ni inouguracioni govor. Samo nastavak floskula iz kampanje za predsednika. Nemastovito i bezidejno.

radikal

pre 11 godina

uh covece kako bi se slatko slozio sa tobom samo da nije seselja ! ali nema veze sto kaze predsednik hrvatske moras da se opravdas ali ajde opravdaj se u ocima nas koji ti nismo verovali pa na sledecim izborima imas i moj glas 100 posto i ne samo ti nego i sns na celu sa valjda vucicem eto i ako nisam glasao za tebe od danas imas moju punu podrsku sta cu 8 godina mi srbi nismo imali svog predsednika i kukali smo kao oni sto danas tebe na ovom forumu ne priznaju za predsednika al sta da im radim nek vide kako je nama bilo 8 dugih godina ! SAMO NAPRED PREDSEDNICE !

dejo

pre 11 godina

"""Nikolić je takođe kazao da Srbija ostaje vojno neutralna, a da će, do ulaska u Evropsku uniju, njen glavni spoljnotrgovinski partner biti Rusija."""
Trenutno je Evropa ucesnik u spoljnotrgovinsko prometu/partnerstvu Srbije sa 90%
Zaista me zanima sta bi se desilo kada bi sada neki iz te Evropre [recimo "Fiat" rekli: "nakon ovakve izjave predsednika Srbije napustamo posao sa njom. A vi trazite partnere po Rusiji"
Dali je Nikolic uopste svestan svojih reci ??

Perica

pre 11 godina

Tek sto je postao predsednik poceo da se ponasa kao diktator. Ne zavise odluke od vas vec od vlade. Sad cu ja ovako pa onako. Ne mere to tako. To je radio Sloba pa vidimo kako je prosao a i mi sa njim.

mitar

pre 11 godina

Odgledao sam ceo intervju na TVCG i mislim da je bio velikim delom iskren.Kosovo je od davnina deo Srbije,sto bi rekli nase srce,i stvarno je tuzno sta se dole desava i ko sve seta tom zemljom.Da damo deo svoje zemlje i zvanicno,da se toliko ponizimo,da bi usli u tu uniju.Ja vas ljudi pitam,zar da nam oni pricaju sta je dobro,a sta ne,i sta mi treba da radimo u nasoj zemlji.Sto je Putin rekao u jednom intervjuu,ima i Spanija Baskiju i Kataloniju,Severna Irska u Britaniji,400 godina ne daju Irsku,Bastilja u Francuskoj,Severni Kiparitd.zasto se tu ne umesa zvanicna Evropa,i propagira nezavisnost,zasto?Licemerno je sve sto se radi na nasu stetu zarad malo slave.Takodje rezolucija 1244 SB Un/a govori o nasoj celovitosti,tako da je nemoralno traziti priznavanje i nezakonito!Medjunarodno pravo ne stiti interese malih drzava,i tu je tacka.

crni domino

pre 11 godina

Gospodine Predsednice, da izvines, poceo si da ga tupis gore od Tadica!
Ko od tebe trazi da priznas nezavisnost Kosova? Niko! Niti ce to traziti od tebe!
Ljudi hoce i imaju svoju drzavu, parlament, vladu, svoju vojsku, policiju, sudstvo, skolstvo, zdravstvo, svoje pasose, licne karte, registarske tablice, svoju televiziju, radio, svoje sportske klubove, a Ti ako hoces da ides na Kosovo, za koje si dao zakletvu, moras da trazis od kosovskih vlasti da Ti daju dozvolu za ulazak na njihovu teritoriju!
Zar te nije sramota kakvu si zakletvu danas dao kao predsednik, a 1999 si bio u vlasti i potpisao sa Milosevicem kapitulaciju u Kumanovu te za tri dana povukao i vojsku i policiju.
Koji ces ti teritorijalni integritet da branis?... Sramota!
Zato o Kosovu pricaj samo sa onima koji su te terali da potpises kapitulaciju, a srbi dobro znaju da je Kosovo drzava, i da ni po koju cenu nema povratka na staro stanje!
Tvoje guslanje o Kosovu nece nahraniti gladan srpski narod!

dejo

pre 11 godina

"""Nikolić je takođe kazao da Srbija ostaje vojno neutralna, a da će, do ulaska u Evropsku uniju, njen glavni spoljnotrgovinski partner biti Rusija."""
Trenutno je Evropa ucesnik u spoljnotrgovinsko prometu/partnerstvu Srbije sa 90%
Zaista me zanima sta bi se desilo kada bi sada neki iz te Evropre [recimo "Fiat" rekli: "nakon ovakve izjave predsednika Srbije napustamo posao sa njom. A vi trazite partnere po Rusiji"
Dali je Nikolic uopste svestan svojih reci ??

Nick

pre 11 godina

Onda lepo, Tomo, ponudi opciju Albancima na Kosovu. Posto ih ima oko milion i po, mozda i vise, ti reci kako ces integrisati u nase drustvo toliku nacionalnu manjinu? Da li ces prihvatiti da budemo dvojezicna zemlja i na primer da predlozis da i Albanski jezik postane jedan od zvanicnih jezika? Kako ces se boriti za polozaj Srba, ali i Albanaca na Kosovu? Da li imas neki konstruktivan predlog ili se svi utrkujete ko ce da izgovori cuvenu floskulu "Kosovo je Srbija i nikada ga necu priznati"?

james

pre 11 godina

Ja sam Albanac, i vrlo sam srecan sto je Nikolic predsednik Srbije, jer samo sa njim i sa Kostunicom Kosovo ce uci sto pre u Evropsku Uniju i to vrlo brze negoli sa Tadicem! Ne zato sto je Nikolic dobar ili pametan, nego zato sto je on vrlo destruktivan i primitivan nacionalista za kojeg nema mesta u Evropi, tako da sa njegovom logikom on se ne moze pridruziti civilizovanom svetu a i Srbija sa njim samo jednoj jedinoj drzavi se moze pridruziti(rusiji), cak ni to nije sigurno, ali....

D.

pre 11 godina

Nadam se da će do sutra ujutru neko iz kabineta pola od ovde napisanog da demantuje. Zna se koje su nadležnosti predsednika. Predsednik ne odlučuje o tome da li zemlja ide ili ne ide u EU, priznaje ili ne priznaje Kosovo, a ni to ko je glavni spoljno trgovinski partner države. Neka malo smanji doživljaj lične veličine.

x

pre 11 godina

Pusti Kosovo, ne pominji ga dok nas neko ne pritegne.

Ko je krao i lagao na izborima?
Da li si nelegalno sekao diplomu?
Da li se odričeš svoje titule četničkog vojvode?
Zbog čega si organizovao stranački miting i držao stranački govor na inaguraciji?

Dule NS

pre 11 godina

-Tvoj posao i nije da bilo šta priznaješ ili ne priznaješ!
-Tvoj posao je samo da se smeškaš i ne plašiš previše goste koji dođu na razgovor sa vladom Srbije, pa uz put svrate i do tebe čisto radi reda!

Dragan GM

pre 11 godina

Poceo je sa lupetanjem gluposti i prodaju magle za ove nepismene sto ga glasaju 20 godina.Nema nama spasa nikad dok je ovakvih sarlatana i jos predsednik,STRASNOOOOOOOOO

agron

pre 11 godina

Sada ja, mozda ne samo ja i vecina Albanca sa Kosova nece mocimo da spavamo zato sto presednik Srbije g.Nikoloc nece da prizna Republiku Kosovu?

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Normalno. Sta tebe briga za EU? Osiguran si do kraja zivota usli mi u EU ili ne. Prema tome hajde da oko Kosova slomimo i to malo zuba sto nam je ostalo. Nakon ovih izbora, narod to i definitvno zasluzuje.

Marko

pre 11 godina

Znam da cu dobiti mali milion minusa, ali nema veze, posto je Kosovo izgubljen slucaj, hteli mi to da priznamo ili ne, realnost je da nema nista od vracanja Srbiji. Sa druge strane mi smo u teskoj finansijskoj situaciji, zasto ne bi ponudili otkup nezavisnosti, npr 30 milijardi dolara, ako im se svidja pare na sunce, mi priznamo Kosovo, svi srecni, oni imaju priznatu drzavu sa nase strane i otvaraju im se sva vrata, mi se malo izvadimo iz krize. Priznanje ce biti kad tad, ali sto da se ne zaradi nesto.

manndingo

pre 11 godina

ovaj čovjek kao da je zalutao na ovu funkciju. nisam siguran da on razumije koje su njegove dužnosti i prava. a i kako se izražava i šta i o čemu govori . braćo srbi neka vam je sveti sava u pomoći

duki

pre 11 godina

G-dine Nikolicu, pricate o postovsanju Ustava, a pri tome niste upoznati sa elementarnim stvarima o funkcionisanju institucije Predsednika Srbije. Ko Vas pita da li cete da priznate Kosovo. O tome odlucuje narod Srbije na referendumu i Skupstina. Vi ste u poziciji da se ponasate kao nas Kralj. veliki ste, ali se nista ne pitate. Ostavite vodjenje politike onima koji to znaju. Vase promenljivo misljenje i varijabilni stavovi Vam ne daju za pravo da bilo sta izjavljujete u ime naroda, pa makar Vas on izabrao. Ja Vas nisam birao. Birala Vas je Vasa disciplinovana partijska vojska.
Nemojte da pricate o nekom postenju, casti, pravicnosti i iskrenosti, kada ste u Skupstinu doveli porodicu Karic. Nemojte davati bombaste izjave zbog kojih cete se jednog dana kajati. Vi ste samo sitna promasena politicka dusa, koja obecava svasta, a nista sa funkcije predsednika Srbije u pretpostavljenom rasporedu snaga na politickoj sceni Srbije necete moci da ispunite.
Nemojte zaboraviti da stalno govorite da se zalazete za ulazak Srbije u EU, a Vi i poslanici Vase stranke niste nikada bili u sali Skupstine kada se glasalo za bitne zakone koji su nas priblizili Evropi.
Kostunica je iskren i kod njega nema tajni. Nije za Evropu. Ne slazem se sa njim, ali bar znam njegov stav. Vi ste za Evropu, ali niste za Evropu, ali jeste za Evropu, ali niste za Evropu. Zivela Rusija.
Zivela. Bratski barod, bratska zemlja. U Evropi. Ne u EU jer je sama jaca od EU. Ali, Ruska provincija Srbija?

ivanm

pre 11 godina

Ovakve seseljevske izjave potvrdjuju moje strahove. Covek pojma nema o diplomatiji. Tesko nama, tj. vama! Ali, trazili, gledajte... I ako vam je. Nece mi biti zao ni najmanje! Ja sam kupio kokice!

bezimena

pre 11 godina

T. master Nikolić je pročitao običan STRANAČKI govor, on nikada neće biti predsednik SVIH gradjana Srbije. Ne verujem da će kao takav trajati duže od godine dana.

svedok saradnik

pre 11 godina

Neces, zato sto si obecao svojim novim prijateljima na zapadu da ces ga de facto priznati bez ikakvih uslova, samo da dobacis do neke vlasti! Posto su od tadasnje vlasti videli koliko mogu da izvuku ti si im ponudio vise u zamenu za opranu biografiju i podrsku u svom novom pocetku!

abolicija

pre 11 godina

Kako da verujemo na rec coveku koji je sam sebe abolirao [oslobodio krivice] recimna:
"Nisam odgovoran za sve sto sam govorio dok nisam postao predsednik"

brr

pre 11 godina

opa,krenulo je,srbi su znaci ugroženi u crnoj gori...a znamo kako završavaju price iz beograda da je srpski narod negdje ugrožen..?a ništa,treba "osloboditi" podgoricu predsjednice.........

petarV

pre 11 godina

OPA...već je počeo da talasa...A ni fikus u kabinet,još nij euneo!!!

Pa ti priznaj zarad ono malo Srba što je ostalo...U krajnjem slučaju...pita se narod...raspišite referendum...a ne da ti i ostali mufljuzi,kao odlučujete...a samo u nekretninama,svaki od vas ima preko milion eura!!!

Čoveče...pa ti si pre 5 godina pozivao na rat sa celim svetom...u kampanji nisi ni pomenuo da si za "i eu i Kosovo"...sada si za Kosovo bez EU...

E Tomo...dzaba ti te diplome,kad aništa nisi naučio...sa tobom i ostalom bagrom na kraju će da bude...ni EU ni Kosovo a ni Srbija...

Sve ćete nas rasprodati...ko zna koliko para za ovu izdaju i muljačine,vi imate na računima...

Perica

pre 11 godina

Tek sto je postao predsednik poceo da se ponasa kao diktator. Ne zavise odluke od vas vec od vlade. Sad cu ja ovako pa onako. Ne mere to tako. To je radio Sloba pa vidimo kako je prosao a i mi sa njim.

matori

pre 11 godina

Koliko se sećam, gospodine Predsedniče, to sa priznavanjem ili ne priznavanjem Kosova (ili bilo čega), nije među ustavnim ovlašćenjima koja ima Predsednik države Srbije...
Zanimljivo je kako u Srbiji, svako ko se dočepa vlasti, odjednom postane neobavešten, neupućen i funkcionalno nedefinisan!

CG

pre 11 godina

Puna podrska predsjednice Nikolicu iz Crne Gore!
Jos samo da srusimo diktatora Mila Djukanovica i mi Crnogorci cemo se sami referendumom odluciti za prizajedinjenje drzavi Srbiji!
Ta vjestacka granica mora da padne i pasce,na demokratskom refrendumom koji ce novi vlasti sazvati!
Tako zeli narod!

Pozdrav iz Podgorice!

sumorni

pre 11 godina

Nisi ti tu zbog sebe, da bi ispunjavao svoje lične želje.
Njih si ispunjavao početkom 90-tih, sad ćutiš i radiš ono što je u MOM interesu.
Koji bezobrazluk...

Boris

pre 11 godina

Ništa te ne košta da tako vodiš politiku,kao i sve druge političare.Jednostavno, boli vas uvo.Kakve će to posledice imati,kao što sam rekao,zabole vas

mitar

pre 11 godina

Odgledao sam ceo intervju na TVCG i mislim da je bio velikim delom iskren.Kosovo je od davnina deo Srbije,sto bi rekli nase srce,i stvarno je tuzno sta se dole desava i ko sve seta tom zemljom.Da damo deo svoje zemlje i zvanicno,da se toliko ponizimo,da bi usli u tu uniju.Ja vas ljudi pitam,zar da nam oni pricaju sta je dobro,a sta ne,i sta mi treba da radimo u nasoj zemlji.Sto je Putin rekao u jednom intervjuu,ima i Spanija Baskiju i Kataloniju,Severna Irska u Britaniji,400 godina ne daju Irsku,Bastilja u Francuskoj,Severni Kiparitd.zasto se tu ne umesa zvanicna Evropa,i propagira nezavisnost,zasto?Licemerno je sve sto se radi na nasu stetu zarad malo slave.Takodje rezolucija 1244 SB Un/a govori o nasoj celovitosti,tako da je nemoralno traziti priznavanje i nezakonito!Medjunarodno pravo ne stiti interese malih drzava,i tu je tacka.

CG

pre 11 godina

Svaki srpski predsjednik ali i premijer mora kao papagaj svakom prilikom ponavljati kako je Kosovo neotudjivi dio Republike Srbije po UN1244 i kako je krajnji cilj srpske drzavne politike njegovo potpuno reintegrisanje u ustavnopravni poredak Srbije!
Fraze poput "necemo ga priznati" su premlake,mora se jasno ukazivati da je Srbija izlozena velikoalbanskom fasizmu i pokusaju preotimanju teritorije i da je jedini moguci izlaz poraz velikoalbanskog projekta na teritoriji Srbije!
Ako se to gospodama iz EU ne svidja,boze moj,mozemo i bez njih...
Umjesto da se domaci "antifasisti"(bivsi komunisti) jasno slazu oko tog principa u borbi protiv albanskog fasizma i budu kao jedan po tom pitanju otvoreno bi da trguju srpskim teritorijama ko na buvljaku i time se ponasaju neprincipijalno...
Brane BiH kao drzavu a ovamo napadaju Srbiju kao drzavu sto ukazuje da su ti bivsi komunisti koji sebe danas nazivaju "liberalima","antifasistima" apsolutno antisrpski nastrojeni pokret,i to jos otpocetka njihovog djelovanja u Kraljevini Jugoslaviji...

Petrovaradin nikada Novi Sad

pre 11 godina

Gospodine Predsedniče I da hocete da priznate Kosovo I Metohiju kao "nezavisnu državu" Vi za to nemate ovašćenja. E sada pitanje je šta gospodin (premijer u najavi) Tadić misli o tom pitanju.

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

Jesam Albanac ali nemam predrasuda prema Srbima i Srbiji tako da im u načelu želim dobro a ne zlo, međutim, s Nikolićem kao predsjednikom Srbija samo nastavlja put u lošem smjeru i nazadovanje u svakom pogledu, što će joj se na kraju i osvetiti ali će agonija trajati duže i posljedice će biti veće. U najgorem slučaju za Srbiju, zbog ovakvog ultimativnog stava moglo bi joj se desiti da i Kosovo uđe u EU prije Srbije iako će vjerojatno ući skupa jednog dalekog dana. Jedino što se lošije može desiti Srbiji od jednog Nikolićevog predsjedničkog mandata su dva Nikolićeva predsjednička mandata. Ali, kako kaže stara poslovica: "Svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje" na žalost, takvu sada ima i Srbija na čelu s Nikolićem.

Grrr

pre 11 godina

Vec i vrapci znaju i na Istoku i na Zapadu, da priznanje KiM niko ne trazi. Ovakve izjave bilo od koga pre pa i ova novog predsednika samo su politicko koketiranje za unutrasnju upotrebu. Medjutim, Nikolic bejase u Moskvi, sasvim nedavno... A sta ono rece Putin u vezi Kosova ? Sme li novi predsednik da protivureci?? I bez pitanja i zahteva on vec pocinje da se dodvorava, to ne valja. Kao ni inouguracioni govor. Samo nastavak floskula iz kampanje za predsednika. Nemastovito i bezidejno.

te.

pre 11 godina

@james,
Super je sto se radujes Nikolicu ali brini ti o ratnom zlocincu i krimosu Hasimu Taciju kojeg imas za premijera. Ako vi Albanci mislite da cete uci u EU sa takvim likovima kao sto je Taci, nepriznati i bez legimiteta, bez clanstva u medjunarodnim organizacijama, izdravani i zavisni od Amerike, sa nespoosbnim institucijama, nikakvom privredom, najvecom nezaposlenoscu... Onda je zaista smesno sto kritikujete Nikolica jer ste ocigledno u zaostatku i za njegovim mentalnim sklopom.

Bojan

pre 11 godina

Kakav autizam! Izgubili smo rat i kao posledica toga je gubitak teritorije! To da li ce neko odavde da prizna tu cinjenicu je pitanje zdravog razuma i inteligencije! A ovo je jos jedna potvrda da je toga malo na ovim prostorima!

zexxx

pre 11 godina

dao bih im kosovo odmah, to je davno izgubljena bitka, priznajte poraz pa da idemo dalje sa novim susedima, srbi sa kosova su mi veći problem nego albanci, prodali su tamo za ogromne sume kuće i sad oće da se vrate na to isto kosovo da povrate šta je njihovo koje bre vaše pa sami ste to prodali, a čast ste davno izgubili, i pozdrav za ove normalne albance, kojih ima na kosovu što se da videti iz nekih komentara ovde, nadam se da će kosovo i srbija ići svojim putevima odvojeno i da će svi onda lepo da žive, free kosovo is free serbia

blebetalo

pre 11 godina

“Želim da imamo izvanredne odnose sa Hrvatskom, ali i sa Crnom Gorom”, istakao je Nikolić
Moramo priznat,da se covjek u zadnjih 20g promjenio vise nego iko drugi,bar verbalno!
Mislim da bi trebalo raditi transformere(djecije igracke)sa njegovim likom - ako on to nije zasluzio,a ko je????
Od vojvode do majke Tereze!!!

Ja

pre 11 godina

Kakvo bre Kosovo,jel vidi neko od ovih političara da im ljudi umiru od gladi.Trčeći za Kosovom izgubićemo mi i svoju državu.
Ništa dok narod ne preuzme stvar u svoje ruke...

novosadjanka

pre 11 godina

Manite se više Kosova. Od kako znam za sebe, stalno neka natezanja oko toga. Oduvek nam je Kosovo balast. Još pre 40 godina smo skupljali dobrovljne priloge za njih, jer su, kao, bili siromašni, nisu plaćali ni struju, ni komunalije... Odakle im onda silne pare kojima su otkupljivali kuće od Srba po višestruko višim cenama? Neka idu s milim Bogom. Treba napraviti 2. Berlinski zid izmedju nas i njih i da se okrenemo unapredjenu životnog standarda nas u Srbiji. Ovako ćemo stalno imati PROBLEM. Koga više briga za Kosovo?!

matko

pre 11 godina

Necemo rusku nuklearku. Ako mora nuklearka neka bude francuska.Necemo moskvica hocemo pezo ili mercedes.Necemo guberniju hocemo slobodnu demokratsku Srbiju. I to sa mladim ljudima koji ce da je vode. Necemo Dvoja vrata jer ce biti promaje.

VIVA

pre 11 godina

Priznali ili ne priznali necemo dobiti nista,priznavanjem dobijamo nekakve pregovore o nekakvom uclanjenju u nekakvu posrnulu organizaciju koje ce mozda biti a mozda i ne,nepriznavanjem,bezimo od realnosti,guramo prst u oku onome kome ne bi trebali ali spasavamo obraz,cast i istoriju, e sad birajte.

VASA@

pre 11 godina

Moglo bih se desiti, da EU udari TAKSE na sve sto predje preko EU u vezi sa Srbijom, pa da vidimo koliko kosta NEUTRALNOST Srbije !?? Toma i Kostunica odavno LUPETAJU GLUPOSTI po tom pitanju !

Marinho

pre 11 godina

Ove komentare kad citam, pitam se kako je Toma uopste pobedio. Pa gde svi vi bili kad se glasalo? A sad ste jako svi pametni. Legalno izabrani predsednik je izrazio svoj stav i nema tu mnogo sta da se konentarise.

nEgo

pre 11 godina

Ovima pljuvacima Nikolica ocigledno nije smetalo to sto je ovo Boris Tadic isto ponavljao kao predsednik u dva mandata svih osam godina...

bane

pre 11 godina

Nije mi jasno sta je rekao lose da ga toliko pljujete?! Da je Kosovo prece od EU? Pa vidim njima cvetaju ruze! Pitanje je da li ce trajati jos 2-3god. Grci blistaju! Vecina zapada podrzava separatiste sa kosova i vi ih ponovo vise volite od Rusa!?!? E zbog toga smo tu gde jesmo! On te udara a ti govoris hvala! Srbi-prirodni mazohisti!!!

mirko

pre 11 godina

Populizam je jedina politika koja uspeva u Srbiji. Ja bih voleo da mi neki političar objasni kako će rešiti kosovski problem, a beskonačno ponavljati" Nikada nećemo priznati Kosovo, ni po koju ceni", može svako dete. To je u stvari parafraziranje ,po zlu čuvene izjave, "Jest ćemo korenje".

boki

pre 11 godina

Necemo da priznamo Kosovo zarad EU. Necemo da priznamo Kosovo zarad EU. Necemo da priznamo Kosovo zarad EU.(I tako naredne cetiri godine.....)Dobro bre vise, znamo da necemo da priznamo Kosovo!!!!!!

Ghost Protocol

pre 11 godina

Ne razumem, cemu insistiranje na tom prokletom Kosovu? Koju korist Srbija ima od Kosova? Uhvatili ste se za Kosovo kao da je blago puno zlata.

Novosađanka

pre 11 godina

Tomo, majstore! Samo napred sa svim tim budalaštinama. Kako bismo se, inače, mi iz Vojvodine ocepili, uz puno razumevanje svakog normalnog građanina Srbije?

lool

pre 11 godina

Hahahaha.Sta se Tomo vezo za Kosovo?Nece valjda sve vreme da nam samo to plasira.Ljudi nemaju posla,jad i beda a ti o Kosovu.Sta bi sa tim vasim idejama sto ste obecavali?A kada ces nam reci,kako i ko je krao na izborima?Ma znao sam da je to bila samo suplja prica.Isto mi je drago sto si pobedio,da jednom za uvek dokazemo da od vase politike nista nema.

Pristevac

pre 11 godina

Zakon UN:
Jedna nova drzava da bi se uclanila u UN bez prava VETO ( Rusija, Kina i neki treci Srbski amigo) treba se priznati od dve trecine clanica UN.
Da prevedem:
Kosovo je priznato od 95 Drzava, za neko vreme (max. 1-2 godine)ce biti priznata od dve trecine.
Bez ikakvih prava VETO od strane rusije, kine itd. ce Kosovo od sutradan posle priznavanja od 123 drzave UN, biti ravnopravna Drzava i clanica UN. Od toga dana sve rezolucije 1244 i pahuljice fusnota nisu vise legitimne i vazne. Ovo je amin i nesprecivo istina koju treba da znaju gradjani Srbije. A prodavanje magle i skuplanje poena sa mitom Kosovo od srbskih politicara je nepristojno i neodgovorno prema gradjanima Srbije.

Aleksandar

pre 11 godina

Pa dobro ako su svi na ovim komentarima protiv Nikolica, ko je uopste glasao za njega?!
(pitanje, 1. jun 2012 00:05)

Vecinom oni koji ne umeju da upale kompjuter bez benzina i sibice. Nazalost, ni njegov protivkandidat nije bio mnogo bolji. Srbija je propustila da jos u prvom krugu izbora posalje obojicu u politicku penziju, sad neka kusa ono sto je tad zamesala.

poznavalac Rusije.

pre 11 godina

Sada ce te tek da osetite sta vam sprema Ruski sticenik Nikolic.Dovoljno je bilo pogledati sa kim je juce usaou skupstinu-PELEVIC,VULIN,ILIC,Akademici KARICI,Nebioloski sin Vucic,Marijan Risticevic-farma,Konuzin i jos gomila njegovog polusveta.Kada tome dodate sinocni napad na Tadicevu zenu,danasnji oruzani ustanak na kosovu,predstojecu posetu Ruskog hora Crvene Armije gde ce glavni tapsac iz prvog reda biti NIKOLIC a verovatno i sam PUTIN-buducnost vam je zagarantovana.

predrag

pre 11 godina

Ne zelim da me zastupa ovakav predsednik.
Ne zelim coveka koji odaje utisak blagog i mirnog tipa a sve radi da bi iskomplikovao politicku situaciju. Ako je neko video video na kome on biva proglasen za velikog ratnika Srbije, od strane Seselja, a to je negde u Bosni devedesetih, gde se ovaj lik nalazi u vrsti sa kojekakvim bradatim cudovistima srpske proslosti, i nekako nevoljno prima poljupce vodje, Seselja, vidi se da je on mutan tip koji je samo gledao kako da se kroz godine muka i rata i najgoreg perioda srpske istorije provuce. Da igra igru kako je nacionalista a onda kad dodje trenutak to vise nije.
Takav je bio i ostao kad je dao onako svirepu i neljudsku izjavu o Djindjicu koga se spremaju da ubiju. Ko, moze ovakvog coveka da podrzi ja ne znam. Kome ovaj moze da bude prvi covek drzave ja ne znam. On je vuk, ili jos tacnije pokvarenjak u jagnjecoj kozi. Malo posti malo strajkuje. Jedno veliko nista, kao i svi koji su glasali za njega.

sale

pre 11 godina

Šta je ovo


Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .
(Darko, 1. jun 2012 08:15)

Posle izgubljenog rata Nemackoj je odizet od Rusa jedan deo koji se zvao DDR koji je drzan pod okupacijom skoro pola veka, Poljaci su oduzeli jedan deo koji se zove SLEZIEN i dan danas pripada Poljskoj, pa deo Belgije-flamenci itd,itd,
Samo da podsetim da je Kosovo oduzeto 1912 od Turaka koji su ga isto oduzeli ratom od Albanaca i drzali ga 500 god.
Politika Kosovo i EU je unapred izgubljena politika i to svako normalan vidi ali nece da prizna i to samo iz jednog nama svima dobro poznatog razloga koji se zove ,,inat"

Milisav

pre 11 godina

"Nemacka nije izgubila teritorije posle WWII"
Istocna granica Nemacke je pomerena prema zapadu, tako da je Nemacka smanjena 25% posle WWII ako uporedimo sa granicom iz 1937. Nemacko stanovnistvo je proterano sa izgubljenih teritorija.
Pored toga, Nemacku su podelili na istocni i zapadni deo. Dalje. sprovedena je demilitarizacija, denacifikacija i demokratizacija u zapadnom delu.
To bi prevedeno na nas bilo kao da udju Amerikanci i Rusi silom, odvoje se Vojvodina i Kosovo i Srbi odatle proteraju. Zatim se podeli Srbija i Beograd na ruski i americki deo, svi rusofili da se presele u ruski deo, ovi sto su protiv da se presele na zapad. Plus u zapadnoj Srbiji i zapadnom Beogradu se sprovede prisilna denecifikacija i demokratizacija.
E pa nismo mi te srece. Sto bi rekao jedan Nemac, koga je briga za Srbiju.

a.k.

pre 11 godina

sta se ti Nikolicu pitas ko ce nam biti trgovinski partner ? sta se ti Nikolicu pitas da li je Kosovo nezavisno ili ne ? Kosovo nije nase od 1999.god. zahvaljujuci delanju tvojih nadredjenih tada ! u kakvim smo go***** ne treba mi nista da se pitamo ! srbi- narod koji samog sebe unistava iznutra.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

"Uostalom, da hoću da učinim štetu Srbiji, rekao bih vam: U redu, neka Kosovo bude srpsko.” - Erhard Busek

Kada (ako) vecina Srba ovo bude ukapirala, tek onda ce Srbiji da krene.

reallni

pre 11 godina

SNS = Sramota Nase Srbije! Nikolicu, sad kazes da su Srbi cinili zlocin u Srebrenici, juce si lepio bulevar Maldica na mesto bulevar Djindjica. Imas laznu diplomu, podrzali su te Zukorlic, Milo, Djulijani i Kandicka, finansira te Karic a savetuje Velja. I nemoj da mislis da je za tebe glasalo 1.600.000 ljudi vec budi svestan cinjenice da za tebe nije glasalo 5.000.000 ljudi! Razmisli malo ciji si ti predsednik, a kad razmislis shvatices da si i dalje predsednik svoje stranke i ponekog gradjanina koga si obmanuo da glasa za tebe.

Duro

pre 11 godina

Da malo oladiš i počneš se ponašati kao predsednik jedne države? Pa dao si ostavku u SNS-u i nisi više radikal i ne trebaju nam tvoji politički pamfleti... ili uvek radikal a mi da se blamiramo zarad tvoje pismenosti i diplomatije i "normalno" plaćamo račun! Pa ako ne ide zaposli savetnika ...

Aleksandar

pre 11 godina

Znam ja da je Kosovo i Metohija izgubljena i tu nema povratka...
Ali Zasto kada Tadic je pricao da je Kosovo Srbija i da se nece odreci dela teritorije zasto i tada nije bilo ovakvih komentara?

123

pre 11 godina

Ugasili smo sa ovim diplomcem... Ovaj pad dinara je samo pocetak, to kapital izlazi iz zemlje. Tadic je bar neke kompanije doveo u Srbiju, rade ljudi i primaju plate - koliko toliko. Sta li ce ovaj da donese, jadna li nam majka!

nastavnik

pre 11 godina

Gomila glupih komentara. A sta ste mislili? Da moze da izadje i kaze: Da, priznajemo Kosovo. Pa niko to normalan ne moze reci jer to ima konsekvence. Mora deklarativno a ispod zita se to radi postepeno. Kao i Tadic koji je isto to radio. Uostalom, kakve vajde bi mi i Albanci imali od priznanja. Jel bi narod ziveo bolje. Ne zavaravajte se, nista ne zavisi od Tome.

nostradamus

pre 11 godina

2030 godina Apple bankrotirao, Samsung objavio slike Galaxy-a od 23" Velika Albanija predsedavajuci OEBS-a, i punopravni clan EU. Srbija sastavlja vladu, Vucic obecao i Mars i Venera. Nema vise trgovine u Srbiji samo robna razmena. Broj stanovnika Srbije procena oko 2.5 miliona mahom starijih tj. nas koji sada imamo oko 30 god. a nismo uspeli da zbrisemo odavde. Nema nam spasa sa ovim ovakvim dipl. masterom. Kako znamo i umemo moramo da se organizujemo MI NORMALNI do vanrednih izbora (100% u maju sledece godine).

wwww

pre 11 godina

hm, jedno obicno razmisljanje a podkrepljeno cistom, zdravom logikom... uz kosovo ide i narod koji tamo zivi-vecinom albanski zivalj... scenario prvi: kosovo ponovo u srbiji- albanci sa kosova uz podrsku albanaca iz srbije i uz podrsku radikalnih elemenata iz raske oblasti osvajaju slozno skupstinsku vecinu ili daju predsednika, kako god, kroje kapu srbima. toliki broj glasova u danasnje vreme je nemoguce ignorisati. scenario drugi: kosovo ponovo u srbiji- finansiranje albanaca kao u proslosti zarad mira, udarac na budzet a situacija takva kakva jeste. znaci-nije dobro! kako god okrenes postavlja se pitanje- treba li nama uopste to kosovo!? sta nam donosi(osim busanja u grudi) a sta nam odnosi!? sreca nasa pa su albanci takvi kakvi jesu-inace, da su bili malo pametniji vrlo brzo bi vladali srbijom obzirom na nasu na daleko cuvenu "slogu"!

Бојан Савић

pre 11 godina

(123, 1. jun 2012 09:47)
Динар пада захваљујући ДС-у, а не Николићу. Николић је јуче постао председник а динар пада већ дуже времена. Владу још увек води ДС, на челу НБС је кадар ДС-а и мало је смешно причати да је Николић одговоран за пад динара. Да се разумемо о Николићу не мислим ништа добро, али уколико желите да имамо добру и одговорну владу и све оно што иде уз то требало би да причате истину, а не да пишете навијачке коментаре или можда само показујете незнање!

Miladin Subotić

pre 11 godina

Nejasna izjava. Hoće li biti putovanja građana Kosmeta kroz Srbiju sa pasošem tzv. Republike Kosovo? Kolima sa tablicama te "države"? Ekvivalencije ili nostrifikacije diploma sa grbom kosovske "države" itd. Da li se u opisanom radnjama ogleda suverenitet tzv. države Kosovo? Imaćemo jako mnogo iskušenja i mnogo problema i nejasnoća oko i u vezi sa Kosmetom. Mnogo energije će biti potrošeno, uslediće i novi unutarpartijski razlazi, potrošene skupštinske sednice... Nije nama lako sa nama! Lično: Predsedniku Nikoliću želim mnogo sreće.

MUKNAVI

pre 11 godina

Cica Tomislave,Evro raste Dinar se kotrlja,hiljadarka sada vredi kao nekada dve stoje,gde su investicije i 100milijardi evra,radna mesta,sta bi sa tajkunerijom ,sta bi sa rebalansom,fiskalnom politikom,i svim onim sto ovom Narodu ti obeca pre 15 dana u kampanji?

Ticroo

pre 11 godina

Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .
(Darko, 1. jun 2012 08:15)

Pa, dobro, ispod kakvog ti kamena živiš? Jesi li ikad čuo da su 45 godina po okončanju II svetskog rata postojale Zapadna i Istočna Nemačka? Istočna Nemačka bila je ta oteta teritorija! Rusi su opustošili sve što se opustošiti moglo a kad je ljudstvo počelo da prebegava kod zapadnog 'komšije', Ruje su podigle zidinu i na licu mesta streljali svakog ko bi pokušao da je pređe. Bilo je potrebno skoro pola veka da dođe do ujedinjenja!

Vladimir

pre 11 godina

Ovde stvarno ima mnogo maloumnih stvorenja. Vasa mrznja je jaca od bilo cega. Da se razumemo, nisam clan ni jedne partije niti sam simpatizer SNS-a ali ljudi, covek je juce polozio zakletvu i zvanicno postao predsednik. Sta ocekujete za 24h? pa vi za to vreme ne mozete da pokosite travu u dvoristu a od njega ocekujete da uredi drzavu koju su ocerupali tajkuni i politicari koje sada branite. Pustite coveka da radi svoj posao, manite se glupih komentara i pocnite i vi da radite a ne da sirite demagogiju. Sve sto je rekao za Kosovo o tome Tadic prica 8 godina a sad vam smeta jer je to isto rekao Nikolic???? Gde je u logika? Pomirite se sa cinjenicom da je to VAS novi predsednik i pocnite da postujete institucije i sebe.

LDP Glasac

pre 11 godina

Kosovo otislo davno nazalost, izgubili smo rat u koji nismo ni trebali ulaziti. Taj koji je usao u rat svesno je izgubio Kosovo. Zao mi je sto ljudi i danas misle da se Kosovo tada branilo, ono se tada gubilo, planski. Procice 50god dok ne saznamo istinu. Bicemo mi "Rupa u tepihu" vidim ja. Ta prica i EU i Kosovo, mogu da izdrze jos par godina.

Milisav

pre 11 godina

"Ja vas ljudi pitam,zar da nam oni pricaju sta je dobro,a sta ne,i sta mi treba da radimo u nasoj zemlji.Sto je Putin rekao u jednom intervjuu,ima i Spanija Baskiju i Kataloniju,Severna Irska u Britaniji,400 godina ne daju Irsku,Bastilja u Francuskoj,Severni Kiparitd.zasto se tu ne umesa zvanicna Evropa,i propagira nezavisnost,zasto?Licemerno je sve sto se radi na nasu stetu zarad malo slave."
Zato sto Spanija, UK i Francuska nisu vodile agresorske ratove na tudjoj teritoriji. Unutrasnje granice SFRJ su uspostavljene 29.11.1943. i medjunarodno su priznate. Srbija je 90-ih pokrenula niz agresorskih ratova u bivsoj SFRJ, a onaj ko pokrene agresorske ratove gubi svoje teritorije.

pera top

pre 11 godina

radikal da bude demokrat?????????? nemoguce.......ne dostizna mogucnost ne prihvatliva za mozak,ako kaze ne mesa na vladu,sta ako tadic prizna kosovo

Slobo

pre 11 godina

Gospodine Predsedniče!
Izjava
Sa izjavom: " Ja neću priznati Kosovo..." je izjava privatne osobe. Vi ste Predsednik države Srbije i bilo bi korektno ako bi davali izjave u ime države Srbije. Na primer: "Mi nećemo priznati....!

Lepe pozdrave iz Evrope!

Geom

pre 11 godina

A ja baš mislim da je Nikolić "dozvoljen" da bi se priznalo Kosovo. Bilo ko drugi da pokrene tu inicijativu, bio bi proglašen izdajnikom od strane Nikolićevih i zemlja bi bila u riziku. A ako izađe Nikolić lično i kaže "JA mislim da treba priznati Kosovo", neće biti nikog protiv, jer će njegove pristalice mahom reći "pametno kaže domaćin", bez trunke kritičnosti, uz obilje idolopoklonstva. Živi bili pa videli.

kljuse

pre 11 godina

Sa njim na čelu, bićemo sretni ako sačuvamo Vojvodinu i Sandžak, a kamoli Kosovo. Sad mi je sve jasnije, zašto je imao podršku zapada na ovim izborima, jer u njemu su dobili laku metu za ucjene i manipulacije.
On jednostavno nema kredibiltet za predsjednika države, jer svojom prošlošću, a i sadašnjim nepromišljenim izjavama, biće stalno u defanzivi i situaciji, da se pravda i objašnjava svoje istupe.

cudno

pre 11 godina

Zar se neodlucuje u parlamentu o priznanju neke republike? Glavni trgovinski partner rusija?Pa 90% robe izvozimo u eu sta ovaj misli to sve odkantat radi rusije?!

Isus

pre 11 godina

Ju naopako, eto sada Tomica misli da je postao Kaligula pa moze da radi sta hoce.... Ima li nekoga ko ce da mu kaze da ipak ima neku vrstu senata koji se isto tako pita i koji odlucuje o takvim stvarima. Eto moje srbende dobili ste one sto ste trazili pa sad cutite, kako vam je tako vam je. Volja je bila vasa.

Ana

pre 11 godina

Nikolić samo glasno izgovara nastavak svih dosadašnjih Tadićevih rečenica. Ovo su ishodišta budalaština poput i Kosovo i EU, hoćemo-nećemo u Nato, nedorečenih izvinjenja za zločine Srbije u ratovima devedesetih. Počelo je počelo, u stvari: nastavlja se, nastavlja.

Relja

pre 11 godina

Ma toma je nebitan u svemu ovome, predsednik je ceremonijalna licnost, on bi hteo da bude vazan, ali nema sanse. To sto bi on da pregovara sa Kosovom ukazuje na priznanje Kosova, jer predsednik po Ustavu predstavlja zemlju u inostranstvu.

nema deda mraza

pre 11 godina

pusti ti kosovo.

a gde su bezuslovne ruske pare?
konuzin opet trazi neke projekte. trazio ih je i od tadica.

on sada nudi rusku nuklearku za pare a mi odbili svapsku

Sasa

pre 11 godina

Ultimativno pitanje je: Ko je pokusao da pokrade izbore? Gospodine Nikolicu dok se to ne resi, vi za mene niste predsednik. Vi ste rekli da neko u mojoj zemlji potkrada nesto najsvetije. Volju gradjana. Hocu da znam ko je to radio. Hocu da ga vidim u zatvoru. Ako to ne uradite vi ste za mene i dalje Toma stiropor, kao sto je i Dacic koferce, kao sto je i Palma arkanovac. Dzaba sve, ako ne istrajete. Ako ne verujete u to sto ste sami tvrdili, ako vam nosenje pokradenih dzakova nije tesko palo, onda vi niste moj predsednik. Vi ste onda mnogo isti. Sjase kurta, da uzjase murta. Sad ili nikad PREDSEDNICE.

veujem

pre 11 godina

ma verujem ja nikolicu da on u dusi nece i ne moze da prizna kosovo , nek me niko ne shvati da ovo pisem ironicno , ali on drugaciju politiku od tadica ne moze da vodi tj. nikolic se tu nista nece pitati , bi ce kako kazu okupatori nato alijanse. ukoliko se nikolic suprostavi svetskim mocnicima , brzo ce postati diktator i ratni zlocinac.
ne pisem ovo samo za nikolica , pisem da bilo ko dodje na mesto predsednika srbija on ce morati da radi kako mu se kaze , moze on da se suprostavi ali zna se jako dobro sta nas ceka... naravno , na papiru niko to nece priznati , nije ni tadic.

radikal

pre 11 godina

uh covece kako bi se slatko slozio sa tobom samo da nije seselja ! ali nema veze sto kaze predsednik hrvatske moras da se opravdas ali ajde opravdaj se u ocima nas koji ti nismo verovali pa na sledecim izborima imas i moj glas 100 posto i ne samo ti nego i sns na celu sa valjda vucicem eto i ako nisam glasao za tebe od danas imas moju punu podrsku sta cu 8 godina mi srbi nismo imali svog predsednika i kukali smo kao oni sto danas tebe na ovom forumu ne priznaju za predsednika al sta da im radim nek vide kako je nama bilo 8 dugih godina ! SAMO NAPRED PREDSEDNICE !

Misko

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu kako bi bilo da umesto na Dedinje preselite se u Pristinu sa celom porodicom. Jorgovanku obavezno postavite u tim za pregovore cak i za vodju pregovarackog tima. Da vidimo sta mozete da ucinite .

mm

pre 11 godina

..kao prvo, Gdin predsednik bi trebalo da je svestan da Kosovo vec postoji i da je kao drzava priznata od poprilicnog broja zemalja..Vecito podvlacenje odluke o nepriznavanju Kosova moze samo da skrene paznju EU na tradicionalni srpski inat koji nam nikada nije doneo nista dobro..
To sto Srbija ili njen tzv. predsednik nece nikada priznati Kosovo zaista ne zanima bas nikoga, a da li ce se Srbija kretati ka EU, NATO, Americi ili Rusiji, odlucice neko drugi..nece se pitati ni Gdin predsednik, ni Rusija ni SNS, niti bilo ko ko je vec tradicionalno prgav, pun inata i ne vidi dalje od svog dvorista...

Goran

pre 11 godina

Ovo mi lici na pocetak brzog kraja Nikolicevog mandata - zivi bili pa videli. Ne prodje dan a da ne pokaze elementarni nedostatak politicke mudrosti.

G. Predsednice, Vi verovatno znate da se tok istorije ne moze menjati (seobe, osvajanja, ratovi, teritorije, izgubljene ili dobijene), ali se zato kultura i nas identitet MOGU sacuvati zauvek..
Svaka cast za glas razuma, koji se vec cuje kod naseg napacenog naroda (citaj vest iz Visokih Decana) koji na sve brutalniji nacin uvidja da je besmisleno i nemoralno prema svojim potomcima da se glava zabija u pesak i ignorisu notorne cinjenica da je Kosovo kao teritorija konacno izgubljeno (najvise doprineli oni koji se danas najjace busaju patri(j)otizmom).
Dosta nam je vise besmislica kao npr: i Kosovo i EU, i Istok i Zapad, "dvoja vrata", nesvrstani, neutralni i slicne nebuloze!
Dvadeset i vise godina nasi politicari kupuju jeftine i prljave poene oko Kosova. Za to vreme stvari idu svojim tokom - nizbrdo, a narod i privreda postaju sve siromasniji i sve veci talac ovakve propale politike zbog koje svet zazire od nas i koja donosi materijalnu korist samo NJIMA, korumpiranim politicarima.

Electra

pre 11 godina

Zbog ovakvih nepromisljenih i, skoro pa bezobraznih, izjava da mogu odmah bih pobegla iz izemlje. Bas me briga za njegova LICNA ubedjenja, ali kada predsednik drzave u kojoj zivim ovako naglas lupa, posle me bude sramota kada me neko pita odakle sam, jer ako meni ovo zvuci apsurdno, mogu misliti kako zvuci nekome ko Srbiju poznaje potpuno povrsno. Sve ono dobro sto smo imali od svoje istorije, sto je bilo u kolektivnom secanju Srba, Evrope, Sveta. . . . sve, sve, SVE su uspeli da svedu na sprdnju od drzave za 20 godina ovi nasi politicari, gle ironije, Srbi, zbog kojih se stidim zemlje u kojoj sam rodjena.

obi van

pre 11 godina

Ima Srbija i precih briga od toga Tomo. Ako bankrotira, nece biti u stanju ni ovo malo drzave sto joj je ostalo da sacuva. Akcent ti je na pogresnu problematiku.

dule

pre 11 godina

Sto nam je predsednik fin,ima sva da nam udovolji.Kad je seo u fotelju nema vise kradje glasova u prvom krugu,sad je najveci demokrata.

Dragi

pre 11 godina

Snjim Srbija ce ici dalje (20god nazad), ali videcemo ako promeni, posto misli isto kao njen "ucitelj" Seselj. Kosovo odavno je izgubljeno ali mi smo tako ludi de necemo da priznamo posto mi smo patriota.

Branko

pre 11 godina

(Bojan, 1. jun 2012 06:45)
Bojane, znate li razliku između otetog i datog svojom voljom. Nemačka je bila podeljena ne njenom voljom pa se srušio "Berlinski zid". Nemačka je bila okupirala celu Evropu, nisu države svojom voljom dale svoju teritoriju Nemačkoj. Aljasku je prodao Amerikancima Ruski Car i ostaće zauvek Američka ali da su to Amerikanci oteli od Rusa onda bi to bilo nešto drugo. O tome se radi, oni neka otmu ali mi to nedamo i ne prodajemo. A onda jednog lepog dana, oteto se vraća onome čije je oduvek i bilo.

sarkasticni Mile

pre 11 godina

""""Nikolić je takođe kazao da Srbija ostaje vojno neutralna, a da će, do ulaska u Evropsku uniju, njen glavni spoljnotrgovinski partner biti Rusija.""" "
????
Nama ne treba ni vlada ni skupstina.
Imamo 'cara Tomu' koji je i komandant vojske i ministar inostranih poslova i trgovine, industrije, privrede,...
On ce da nam odredjuje sve.
Jos samo da nam za koji dan izda strogo naredjenje kojom rukom moramo pustati vodu kada koristimo wc

Ivan 81

pre 11 godina

Kosovske gusle se nastavljaju...........
Nemojte misliti da je doslo do promena jer je i Tadic isti stav izjavljivao samo malo diskretnije.
Sada cemo da guslamo 4-5 godina predsednik vs premijer.

To be continued

Paralaksa

pre 11 godina

A ono što Nikolić kaže, obično bude suprotno.

Stisni onu stvar, priznaj realnost, pa daj već jednom da krenemo dalje. Ne da nemamo više vremena, već je pitanje opstanka ovo malo države što imamo.

Pa zar ne vidiš da već srednjoškolci stoje u redu za pasoš da što pre pobegnu iz ove gubitničke zemlje?

I dokle tako? Dokle možete da živite na lažima? I ti i Tadić, isti ste. Kao i svi tzv. "političari".

Lepu ste koaliciju napravili, lep plan smislili. Jedinu partiju što vam je smetala (SRS) ste izbacili iz igre. Sad možete i u koaliciju, kohabitaciju, ama možete u bilo šta, samo da pokradete ovo malo što je preostalo. Ali i dalje prodajete maglu.

Šta smo mi dobili? Jedno veliko ISTO. To jest - NIŠTA.

Ako vam je cilj da zatrete ovaj narod, neka. Nek' vam je na čast. Sam da vam je džep pun, a gde je džepić pun, tu je srce još punije. A glumite vernika. I kršite svih 10 zapovesti. Ma koliko cinik čovek mora da bude?

Koštunica nastavi Slobinu politiku, Tadić je nastavi, sad i vi. Pa zar je moguće da jedini predsednik koga smo imali je Sloba, a vi ste svi samo blede kopije?

I šta bi sa obećanjima o tome kad pobedite za predsednika da ćete prikazati dokaze o izbornoj krađi? Još jedna u beskrajnom nizu laži?

Znate šta? Ovaj narod treba da uzumre. Priroda obično odstrani prvo najnesposobnije. A to smo mi. I vi niste tu bez razloga, samo potvrđujete činjenicu. Baš vas sve zajedno (političare) briga za narod i zemlju. Samo da je džepić pun...

Branko

pre 11 godina

(Bojan, 1. jun 2012 06:45)
Bojane, znate li razliku između otetog i datog svojom voljom. Nemačka je bila podeljena ne njenom voljom pa se srušio "Berlinski zid". Nemačka je bila okupirala celu Evropu, nisu države svojom voljom dale svoju teritoriju Nemačkoj. Aljasku je prodao Amerikancima Ruski Car i ostaće zauvek Američka ali da su to Amerikanci oteli od Rusa onda bi to bilo nešto drugo. O tome se radi, oni neka otmu ali mi to nedamo i ne prodajemo. A onda jednog lepog dana, oteto se vraća onome čije je oduvek i bilo.

Ivan

pre 11 godina

Svaki put kada cujem da su nasi politicari "spremni da preuzmu odgovornost" znam da masno lazu. U tekstu http://goo.gl/gDTN3 lepo pise kako se menja stvarnost radi ostanka na vlasti. Kako stvari stoje ostacemo i bez Kosova i bez Evrope.

skola neophodna

pre 11 godina

Ovog coveka prvo treba nauciti da kad ne zna sta treba da kaze, da mu je mnogo bolje da cuti.Tek posle toga mu dozvoliti da daje javno izjave u svojstvu predsednika drzave.Sve vise poceo da lici na onog "cetke-metle".Ko ce pa od njega da trazi da prizna Kosovo ili ne.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Necu priznati KiM? Tako su govorili gospoda Kostunica,Tadic i svi ostali srpski politicara sem Vuka Draskovica i Cedomira Jovanovica.Da znate g.Nikolicu sta sve nije hteo da radi Thaqi samo ove godine,a sve je radio po nalogu raznih ambasadora.Ovaj nas Shah je radio i protiv odluke parlamenta Kosova samo da bi se dokazao da je za EU.

Darko

pre 11 godina

Zato sto Spanija, UK i Francuska nisu vodile agresorske ratove na tudjoj teritoriji. Unutrasnje granice SFRJ su uspostavljene 29.11.1943. i medjunarodno su priznate. Srbija je 90-ih pokrenula niz agresorskih ratova u bivsoj SFRJ, a onaj ko pokrene agresorske ratove gubi svoje teritorije.
(Milisav, 1. jun 2012 01:48).

Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .

JA!

pre 11 godina

@Pera top... Toma nije rekao nista, da bi povredio ustav Srbije. Za pametne, kulturne, i, pre svega normalne osobe, ove izgovorene reci, od naseg predsednika, imaju tezinu kao da ih je izgovorio licno Barak Obama, Putin...

Aleksa

pre 11 godina

Dragi moj druže i cenjeni predsedniče Tomo.Dadoše ti "vruć koompir" i sačekaše da objave Tvoju prvu zvaničnu izjavu a uzgred i vest koja upravo stiže sa Kosova; klasičan "domaći zadatak" za testiranje na probnom radu.

đetić

pre 11 godina

Ta vjestacka granica mora da padne i pasce,na demokratskom refrendumom koji ce novi vlasti sazvati!
Tako zeli narod!

Pozdrav iz Podgorice!
(CG, 31. maj 2012 23:41)
A 'oće li sve biti onako demokratski k'o i one "slavne" '918?
http://www.youtube.com/watch?v=m24uUzJgfwQ

dejan novi

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim koliko se,a to su uglavnom Srbijanski pametnjakovici trude i upinju da opljunu sve sto je elementarni nacionalni interes sopstvene zemlje.Pa tako ne nekim smislenim komentarima vec podsmevanjem pljuvanjem i naruzivanjem sebe samih pokusavaju da dokazu neku samo njima znanu realnost ili intelektualni kvalitet.A omiljena disciplina i to je kroz istoriju dokazano prebegavanje na stranu svojih protivnika sve braneci taj cin kao da je to njegov stav kao da se ne vidi da je uplasen od konfrontacija sa jacim protivnikom,gde bi se u toj borbi videlo da je taj ustvari prazna plasljiva ljustura.Jedino sto vredi u Nikolicu je stav oko Kosova i Metohije.

ivan vs

pre 11 godina

"Priznanje ce biti kad tad, ali sto da se ne zaradi nesto."
Bravo Marko, jedna od vrlo retkih ideja koja mi se zaista sviđa. Novac nam treba, a od Kosova, na veliku žalost svih nas (verujem), 'leba nema. Mada ne mislim da je to u praksi moguće, bar ne sada, politički bi to bila vrlo nepopularna odluka, iako je tako nešto neminovno. No, videćemo.
:)

Darkmann

pre 11 godina

Hajde pustite coveka tj. Gospodina Nikolića da obavlja svoju predsednicku duznost. Narod ga je izabrao zato je tu gde je, ovaj srpski napaceni narod nece vise gutati ono sto mu drugi spremaju, tvrdim Nikolić ce dati sve od sebe za ovaj narod.... Pozdrav za sve Srbe, braćo i sestre i nas ce sunce ogrejati!!!

opet

pre 11 godina

Ma pusti ti Tomo Kosovo, to ce samo da se resi bez tebe..drugi to resavaju. Na kraju krajeva bice bar referendum, ako nista drugo. Nego, daj ti nama reci sta je bilo sa tom kradjom glasova i tim dzakovima. Vise niko o tom ne prica.
Za ove sto spominju "5 zutaca pisu komentare" samo da ih OPET podsetim na katastrofalno malo glasova koje je dobio Toma u drugom krugu i na samo 70.000 glasova razlike. Tako da se mnogo ne uzdate da cela Srbija misli mozgom SNS-a. Toma da se zahvali ( a vec jeste ) beogradskim lenstinama koje nisu izasle na glasanje i da ga pociste kao u prvom krugu. Ne zivite u zabludi da su se beogrdjani za dve nedelje preokrenuli, nego ih mrzelo po navici..

Mirko

pre 11 godina

Mislis ucestvuje sa 90% u deficitu? Vidis za obavestene to je i bio najveci problem Tadiceve vlade... EU nema alternativu kao i srafljenje tudje visoke tehnologije. Vreme je da se to promeni i pod hitno. Ali prvo jos malo pod Tadicem da jos malo osetite za koga ste glasali jos malo zaduzivanja i jos malo unistavanja privrede. Cisto da vas podseti za sledece izbore...

Branko

pre 11 godina

Istorija nije počela sa nama a neće se sa nama ni završiti. Svet se stalno tumba i menja, tako će biti sa Kosovom i Metohijom. Sve teče, sve se menja ali žao mi je Albanaca koji će zbog osiromašenog uranijuma tek "blagosiljati" Amerikance i NATO.

shot

pre 11 godina

Svi prozivate predsednika al sta vi znate ,vama je bitno samo da je vama dobro dosovci vam izdelili poslove imate dobre plate i samo vam to bitno samo da se nista nemenja u drzavi.Vi bi dali Srbiju za gros samo da vam bude dobro.Ali ima stvari koje su sprece od svih nas od svega materijalnog.Ja na tom Kosovu nikad bio nisam niti mi je iko rodjen dole znam da ce proci vekovi dok Srbija se nevrati dole ali nikad ga netreba priznati.Mozda su Albanci kupili 10% Kosova od Srba ali nisu mogli vise od tog i zato odakleim pravo da vladaju necim sto nije njihovo.

dejan novi

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim koliko se Srbijanski pametnjakovici trude i upinju da opljunu sve sto je elementarni nacionalni interes sopstvene zemlje.Pa tako ne nekim smislenim komentarima vec podsmevanjem pljuvanjem i naruzivanjem sebe samih pokusavaju da "objasne" da "dokazu" neku njima znanu realnost ili kako oni to misle intelektualni kvalitet.A omiljena disciplina i to je kroz istoriju dokazano prebegavanje na stranu svojih protivnika sve braneci taj cin kao da je to njegov stav kao da se ne vidi da je uplasen od konfrontacija sa jacim protivnikom gde bi se u toj borbi videlo da je taj ustvari prazna plasljiva ljustura.Jedino sto vredi u Nikolicu je stav oko Kosova i Metohije.

nenad2

pre 11 godina

To da ne treba da priznamo Kosovo je činjenica koju moramo ispoštovati pa je nepotrebno ponavljati je kao papagaj. Treba prvo ukinuti duple plate (primanja) koje odlaze u privatne džepove, strogo kontrolisati svaki dinar i pomoć koja se upućuje dole da bi istu dobili oni koji su najviše ugroženi, a one koji se bogate na muci prostog naroda tretirati kao izdajnike države i oduzeti građanska prava npr. državljanstvo. Držanjem po strani i stavom navodne neutralnosti odnosno neučlanjenjem u NATO (bez obzira na to šta smo od istog doživeli) zabijamo glavu u pesak i lišavamo se prava da tim putem utičemo na događaje na KiM i štitimo ljudska prava Srba. Svi naši razlozi odbrane KiM su bili uglavnom opravdani ali smo nažalost imali najnesposobnijeg vođu u srpskoj istoriji - Miloševića da ta prava i istinu promoviše pa i novcem (plaćanjem istine), a ne floskulom "da će istina sama izaći na videlo ili pravda će na kraju pobediti". Videli smo kako smo sa tom logikom završili. Vožd koji je tuđu decu slao u svoje unapred izgubljene ratove (bez vojnog cilja), a voždov sin je kabadisao po Srbiji (ni u vojsci nije bio), lupao skupe automobile i otvarao "Bambiland" za vreme bombardovanja. Da je imalo imao državničkog u sebi našao bi mogućnost da interes Srbije uskladi sa interesom neke velike zapadne sile (npr. Nemačke), a ne da se oslanja na Rusiju koja je tada bila u rasulu i bez ikakvog međunarodnog značaja (posebno što nam u istoriji u principu nisu nikad preterano pomogli nego su gledali svoje imperijalne interese i uvek na štetu Srba podržavali Bugare). Od Tomislava teško da možemo očekivati neke rezultate s obzirom da je i pre nego što je položio zakletvu svojim gafovima (Vukovar, Abhazija, Južna Osetija, Srbi i Crnogorci=isto-pa oni sebe smatraju različitim pa onda neka i budu) čime je pokazao svoje kapacitete i mogućnosti. Vezivanjem za Rusiju gura prst u oko onima kojima želimo da se pridružimo. Inače, ruski kapitalisti su mnogo dobri i lepši od ovih zapadnih.
Mislim da nam, s obzirom na moralne kvalitete (štrajk glađu, diploma), sadašnji predsednik nije dorastao trenutku i situaciji. Daj Bože da nisam u pravu.

vujaaa

pre 11 godina

Tezina lanaca,Oteto Kosovo(ceski dokumentarac),Pocelo je s jednom lazju(nemacki dokumentarac),Bombardovanje 1999.

Amrekianci biraju prijatelje radi svojih ciljeva ! A njihov cilje je ispunjen,vojna baza na Kosovu!!!

eh

pre 11 godina

Onako sa strane gledano mislim da nitko od vaših političara već odavno ne računa na Kosovo. Ovakvo stanje se može održavati 200 godina ako je to nekome u interesu, a ovakvo stanje najmanje odgovara Srbiji.

Mislim da se Kosovo uporno troši samo kao top tema, jer lakše je rješavati problem izvan države(makar i nerješiv), nego li probleme unutar države.

CG

pre 11 godina

Puna podrska predsjednice Nikolicu iz Crne Gore!
Jos samo da srusimo diktatora Mila Djukanovica i mi Crnogorci cemo se sami referendumom odluciti za prizajedinjenje drzavi Srbiji!
Ta vjestacka granica mora da padne i pasce,na demokratskom refrendumom koji ce novi vlasti sazvati!
Tako zeli narod!

Pozdrav iz Podgorice!

mitar

pre 11 godina

Odgledao sam ceo intervju na TVCG i mislim da je bio velikim delom iskren.Kosovo je od davnina deo Srbije,sto bi rekli nase srce,i stvarno je tuzno sta se dole desava i ko sve seta tom zemljom.Da damo deo svoje zemlje i zvanicno,da se toliko ponizimo,da bi usli u tu uniju.Ja vas ljudi pitam,zar da nam oni pricaju sta je dobro,a sta ne,i sta mi treba da radimo u nasoj zemlji.Sto je Putin rekao u jednom intervjuu,ima i Spanija Baskiju i Kataloniju,Severna Irska u Britaniji,400 godina ne daju Irsku,Bastilja u Francuskoj,Severni Kiparitd.zasto se tu ne umesa zvanicna Evropa,i propagira nezavisnost,zasto?Licemerno je sve sto se radi na nasu stetu zarad malo slave.Takodje rezolucija 1244 SB Un/a govori o nasoj celovitosti,tako da je nemoralno traziti priznavanje i nezakonito!Medjunarodno pravo ne stiti interese malih drzava,i tu je tacka.

CG

pre 11 godina

Svaki srpski predsjednik ali i premijer mora kao papagaj svakom prilikom ponavljati kako je Kosovo neotudjivi dio Republike Srbije po UN1244 i kako je krajnji cilj srpske drzavne politike njegovo potpuno reintegrisanje u ustavnopravni poredak Srbije!
Fraze poput "necemo ga priznati" su premlake,mora se jasno ukazivati da je Srbija izlozena velikoalbanskom fasizmu i pokusaju preotimanju teritorije i da je jedini moguci izlaz poraz velikoalbanskog projekta na teritoriji Srbije!
Ako se to gospodama iz EU ne svidja,boze moj,mozemo i bez njih...
Umjesto da se domaci "antifasisti"(bivsi komunisti) jasno slazu oko tog principa u borbi protiv albanskog fasizma i budu kao jedan po tom pitanju otvoreno bi da trguju srpskim teritorijama ko na buvljaku i time se ponasaju neprincipijalno...
Brane BiH kao drzavu a ovamo napadaju Srbiju kao drzavu sto ukazuje da su ti bivsi komunisti koji sebe danas nazivaju "liberalima","antifasistima" apsolutno antisrpski nastrojeni pokret,i to jos otpocetka njihovog djelovanja u Kraljevini Jugoslaviji...

james

pre 11 godina

Ja sam Albanac, i vrlo sam srecan sto je Nikolic predsednik Srbije, jer samo sa njim i sa Kostunicom Kosovo ce uci sto pre u Evropsku Uniju i to vrlo brze negoli sa Tadicem! Ne zato sto je Nikolic dobar ili pametan, nego zato sto je on vrlo destruktivan i primitivan nacionalista za kojeg nema mesta u Evropi, tako da sa njegovom logikom on se ne moze pridruziti civilizovanom svetu a i Srbija sa njim samo jednoj jedinoj drzavi se moze pridruziti(rusiji), cak ni to nije sigurno, ali....

radikal

pre 11 godina

uh covece kako bi se slatko slozio sa tobom samo da nije seselja ! ali nema veze sto kaze predsednik hrvatske moras da se opravdas ali ajde opravdaj se u ocima nas koji ti nismo verovali pa na sledecim izborima imas i moj glas 100 posto i ne samo ti nego i sns na celu sa valjda vucicem eto i ako nisam glasao za tebe od danas imas moju punu podrsku sta cu 8 godina mi srbi nismo imali svog predsednika i kukali smo kao oni sto danas tebe na ovom forumu ne priznaju za predsednika al sta da im radim nek vide kako je nama bilo 8 dugih godina ! SAMO NAPRED PREDSEDNICE !

dejo

pre 11 godina

"""Nikolić je takođe kazao da Srbija ostaje vojno neutralna, a da će, do ulaska u Evropsku uniju, njen glavni spoljnotrgovinski partner biti Rusija."""
Trenutno je Evropa ucesnik u spoljnotrgovinsko prometu/partnerstvu Srbije sa 90%
Zaista me zanima sta bi se desilo kada bi sada neki iz te Evropre [recimo "Fiat" rekli: "nakon ovakve izjave predsednika Srbije napustamo posao sa njom. A vi trazite partnere po Rusiji"
Dali je Nikolic uopste svestan svojih reci ??

D.

pre 11 godina

Nadam se da će do sutra ujutru neko iz kabineta pola od ovde napisanog da demantuje. Zna se koje su nadležnosti predsednika. Predsednik ne odlučuje o tome da li zemlja ide ili ne ide u EU, priznaje ili ne priznaje Kosovo, a ni to ko je glavni spoljno trgovinski partner države. Neka malo smanji doživljaj lične veličine.

crni domino

pre 11 godina

Gospodine Predsednice, da izvines, poceo si da ga tupis gore od Tadica!
Ko od tebe trazi da priznas nezavisnost Kosova? Niko! Niti ce to traziti od tebe!
Ljudi hoce i imaju svoju drzavu, parlament, vladu, svoju vojsku, policiju, sudstvo, skolstvo, zdravstvo, svoje pasose, licne karte, registarske tablice, svoju televiziju, radio, svoje sportske klubove, a Ti ako hoces da ides na Kosovo, za koje si dao zakletvu, moras da trazis od kosovskih vlasti da Ti daju dozvolu za ulazak na njihovu teritoriju!
Zar te nije sramota kakvu si zakletvu danas dao kao predsednik, a 1999 si bio u vlasti i potpisao sa Milosevicem kapitulaciju u Kumanovu te za tri dana povukao i vojsku i policiju.
Koji ces ti teritorijalni integritet da branis?... Sramota!
Zato o Kosovu pricaj samo sa onima koji su te terali da potpises kapitulaciju, a srbi dobro znaju da je Kosovo drzava, i da ni po koju cenu nema povratka na staro stanje!
Tvoje guslanje o Kosovu nece nahraniti gladan srpski narod!

agron

pre 11 godina

Sada ja, mozda ne samo ja i vecina Albanca sa Kosova nece mocimo da spavamo zato sto presednik Srbije g.Nikoloc nece da prizna Republiku Kosovu?

Marko

pre 11 godina

Znam da cu dobiti mali milion minusa, ali nema veze, posto je Kosovo izgubljen slucaj, hteli mi to da priznamo ili ne, realnost je da nema nista od vracanja Srbiji. Sa druge strane mi smo u teskoj finansijskoj situaciji, zasto ne bi ponudili otkup nezavisnosti, npr 30 milijardi dolara, ako im se svidja pare na sunce, mi priznamo Kosovo, svi srecni, oni imaju priznatu drzavu sa nase strane i otvaraju im se sva vrata, mi se malo izvadimo iz krize. Priznanje ce biti kad tad, ali sto da se ne zaradi nesto.

svedok saradnik

pre 11 godina

Neces, zato sto si obecao svojim novim prijateljima na zapadu da ces ga de facto priznati bez ikakvih uslova, samo da dobacis do neke vlasti! Posto su od tadasnje vlasti videli koliko mogu da izvuku ti si im ponudio vise u zamenu za opranu biografiju i podrsku u svom novom pocetku!

Dragan GM

pre 11 godina

Poceo je sa lupetanjem gluposti i prodaju magle za ove nepismene sto ga glasaju 20 godina.Nema nama spasa nikad dok je ovakvih sarlatana i jos predsednik,STRASNOOOOOOOOO

brr

pre 11 godina

opa,krenulo je,srbi su znaci ugroženi u crnoj gori...a znamo kako završavaju price iz beograda da je srpski narod negdje ugrožen..?a ništa,treba "osloboditi" podgoricu predsjednice.........

te.

pre 11 godina

@james,
Super je sto se radujes Nikolicu ali brini ti o ratnom zlocincu i krimosu Hasimu Taciju kojeg imas za premijera. Ako vi Albanci mislite da cete uci u EU sa takvim likovima kao sto je Taci, nepriznati i bez legimiteta, bez clanstva u medjunarodnim organizacijama, izdravani i zavisni od Amerike, sa nespoosbnim institucijama, nikakvom privredom, najvecom nezaposlenoscu... Onda je zaista smesno sto kritikujete Nikolica jer ste ocigledno u zaostatku i za njegovim mentalnim sklopom.

x

pre 11 godina

Pusti Kosovo, ne pominji ga dok nas neko ne pritegne.

Ko je krao i lagao na izborima?
Da li si nelegalno sekao diplomu?
Da li se odričeš svoje titule četničkog vojvode?
Zbog čega si organizovao stranački miting i držao stranački govor na inaguraciji?

manndingo

pre 11 godina

ovaj čovjek kao da je zalutao na ovu funkciju. nisam siguran da on razumije koje su njegove dužnosti i prava. a i kako se izražava i šta i o čemu govori . braćo srbi neka vam je sveti sava u pomoći

bane

pre 11 godina

Nije mi jasno sta je rekao lose da ga toliko pljujete?! Da je Kosovo prece od EU? Pa vidim njima cvetaju ruze! Pitanje je da li ce trajati jos 2-3god. Grci blistaju! Vecina zapada podrzava separatiste sa kosova i vi ih ponovo vise volite od Rusa!?!? E zbog toga smo tu gde jesmo! On te udara a ti govoris hvala! Srbi-prirodni mazohisti!!!

ivanm

pre 11 godina

Ovakve seseljevske izjave potvrdjuju moje strahove. Covek pojma nema o diplomatiji. Tesko nama, tj. vama! Ali, trazili, gledajte... I ako vam je. Nece mi biti zao ni najmanje! Ja sam kupio kokice!

Dule NS

pre 11 godina

-Tvoj posao i nije da bilo šta priznaješ ili ne priznaješ!
-Tvoj posao je samo da se smeškaš i ne plašiš previše goste koji dođu na razgovor sa vladom Srbije, pa uz put svrate i do tebe čisto radi reda!

Miladin Subotić

pre 11 godina

Nejasna izjava. Hoće li biti putovanja građana Kosmeta kroz Srbiju sa pasošem tzv. Republike Kosovo? Kolima sa tablicama te "države"? Ekvivalencije ili nostrifikacije diploma sa grbom kosovske "države" itd. Da li se u opisanom radnjama ogleda suverenitet tzv. države Kosovo? Imaćemo jako mnogo iskušenja i mnogo problema i nejasnoća oko i u vezi sa Kosmetom. Mnogo energije će biti potrošeno, uslediće i novi unutarpartijski razlazi, potrošene skupštinske sednice... Nije nama lako sa nama! Lično: Predsedniku Nikoliću želim mnogo sreće.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Normalno. Sta tebe briga za EU? Osiguran si do kraja zivota usli mi u EU ili ne. Prema tome hajde da oko Kosova slomimo i to malo zuba sto nam je ostalo. Nakon ovih izbora, narod to i definitvno zasluzuje.

duki

pre 11 godina

G-dine Nikolicu, pricate o postovsanju Ustava, a pri tome niste upoznati sa elementarnim stvarima o funkcionisanju institucije Predsednika Srbije. Ko Vas pita da li cete da priznate Kosovo. O tome odlucuje narod Srbije na referendumu i Skupstina. Vi ste u poziciji da se ponasate kao nas Kralj. veliki ste, ali se nista ne pitate. Ostavite vodjenje politike onima koji to znaju. Vase promenljivo misljenje i varijabilni stavovi Vam ne daju za pravo da bilo sta izjavljujete u ime naroda, pa makar Vas on izabrao. Ja Vas nisam birao. Birala Vas je Vasa disciplinovana partijska vojska.
Nemojte da pricate o nekom postenju, casti, pravicnosti i iskrenosti, kada ste u Skupstinu doveli porodicu Karic. Nemojte davati bombaste izjave zbog kojih cete se jednog dana kajati. Vi ste samo sitna promasena politicka dusa, koja obecava svasta, a nista sa funkcije predsednika Srbije u pretpostavljenom rasporedu snaga na politickoj sceni Srbije necete moci da ispunite.
Nemojte zaboraviti da stalno govorite da se zalazete za ulazak Srbije u EU, a Vi i poslanici Vase stranke niste nikada bili u sali Skupstine kada se glasalo za bitne zakone koji su nas priblizili Evropi.
Kostunica je iskren i kod njega nema tajni. Nije za Evropu. Ne slazem se sa njim, ali bar znam njegov stav. Vi ste za Evropu, ali niste za Evropu, ali jeste za Evropu, ali niste za Evropu. Zivela Rusija.
Zivela. Bratski barod, bratska zemlja. U Evropi. Ne u EU jer je sama jaca od EU. Ali, Ruska provincija Srbija?

Nick

pre 11 godina

Onda lepo, Tomo, ponudi opciju Albancima na Kosovu. Posto ih ima oko milion i po, mozda i vise, ti reci kako ces integrisati u nase drustvo toliku nacionalnu manjinu? Da li ces prihvatiti da budemo dvojezicna zemlja i na primer da predlozis da i Albanski jezik postane jedan od zvanicnih jezika? Kako ces se boriti za polozaj Srba, ali i Albanaca na Kosovu? Da li imas neki konstruktivan predlog ili se svi utrkujete ko ce da izgovori cuvenu floskulu "Kosovo je Srbija i nikada ga necu priznati"?

petarV

pre 11 godina

OPA...već je počeo da talasa...A ni fikus u kabinet,još nij euneo!!!

Pa ti priznaj zarad ono malo Srba što je ostalo...U krajnjem slučaju...pita se narod...raspišite referendum...a ne da ti i ostali mufljuzi,kao odlučujete...a samo u nekretninama,svaki od vas ima preko milion eura!!!

Čoveče...pa ti si pre 5 godina pozivao na rat sa celim svetom...u kampanji nisi ni pomenuo da si za "i eu i Kosovo"...sada si za Kosovo bez EU...

E Tomo...dzaba ti te diplome,kad aništa nisi naučio...sa tobom i ostalom bagrom na kraju će da bude...ni EU ni Kosovo a ni Srbija...

Sve ćete nas rasprodati...ko zna koliko para za ovu izdaju i muljačine,vi imate na računima...

bezimena

pre 11 godina

T. master Nikolić je pročitao običan STRANAČKI govor, on nikada neće biti predsednik SVIH gradjana Srbije. Ne verujem da će kao takav trajati duže od godine dana.

Perica

pre 11 godina

Tek sto je postao predsednik poceo da se ponasa kao diktator. Ne zavise odluke od vas vec od vlade. Sad cu ja ovako pa onako. Ne mere to tako. To je radio Sloba pa vidimo kako je prosao a i mi sa njim.

zexxx

pre 11 godina

dao bih im kosovo odmah, to je davno izgubljena bitka, priznajte poraz pa da idemo dalje sa novim susedima, srbi sa kosova su mi veći problem nego albanci, prodali su tamo za ogromne sume kuće i sad oće da se vrate na to isto kosovo da povrate šta je njihovo koje bre vaše pa sami ste to prodali, a čast ste davno izgubili, i pozdrav za ove normalne albance, kojih ima na kosovu što se da videti iz nekih komentara ovde, nadam se da će kosovo i srbija ići svojim putevima odvojeno i da će svi onda lepo da žive, free kosovo is free serbia

matko

pre 11 godina

Necemo rusku nuklearku. Ako mora nuklearka neka bude francuska.Necemo moskvica hocemo pezo ili mercedes.Necemo guberniju hocemo slobodnu demokratsku Srbiju. I to sa mladim ljudima koji ce da je vode. Necemo Dvoja vrata jer ce biti promaje.

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

Jesam Albanac ali nemam predrasuda prema Srbima i Srbiji tako da im u načelu želim dobro a ne zlo, međutim, s Nikolićem kao predsjednikom Srbija samo nastavlja put u lošem smjeru i nazadovanje u svakom pogledu, što će joj se na kraju i osvetiti ali će agonija trajati duže i posljedice će biti veće. U najgorem slučaju za Srbiju, zbog ovakvog ultimativnog stava moglo bi joj se desiti da i Kosovo uđe u EU prije Srbije iako će vjerojatno ući skupa jednog dalekog dana. Jedino što se lošije može desiti Srbiji od jednog Nikolićevog predsjedničkog mandata su dva Nikolićeva predsjednička mandata. Ali, kako kaže stara poslovica: "Svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje" na žalost, takvu sada ima i Srbija na čelu s Nikolićem.

JA!

pre 11 godina

@Pera top... Toma nije rekao nista, da bi povredio ustav Srbije. Za pametne, kulturne, i, pre svega normalne osobe, ove izgovorene reci, od naseg predsednika, imaju tezinu kao da ih je izgovorio licno Barak Obama, Putin...

sumorni

pre 11 godina

Nisi ti tu zbog sebe, da bi ispunjavao svoje lične želje.
Njih si ispunjavao početkom 90-tih, sad ćutiš i radiš ono što je u MOM interesu.
Koji bezobrazluk...

novosadjanka

pre 11 godina

Manite se više Kosova. Od kako znam za sebe, stalno neka natezanja oko toga. Oduvek nam je Kosovo balast. Još pre 40 godina smo skupljali dobrovljne priloge za njih, jer su, kao, bili siromašni, nisu plaćali ni struju, ni komunalije... Odakle im onda silne pare kojima su otkupljivali kuće od Srba po višestruko višim cenama? Neka idu s milim Bogom. Treba napraviti 2. Berlinski zid izmedju nas i njih i da se okrenemo unapredjenu životnog standarda nas u Srbiji. Ovako ćemo stalno imati PROBLEM. Koga više briga za Kosovo?!

Grrr

pre 11 godina

Vec i vrapci znaju i na Istoku i na Zapadu, da priznanje KiM niko ne trazi. Ovakve izjave bilo od koga pre pa i ova novog predsednika samo su politicko koketiranje za unutrasnju upotrebu. Medjutim, Nikolic bejase u Moskvi, sasvim nedavno... A sta ono rece Putin u vezi Kosova ? Sme li novi predsednik da protivureci?? I bez pitanja i zahteva on vec pocinje da se dodvorava, to ne valja. Kao ni inouguracioni govor. Samo nastavak floskula iz kampanje za predsednika. Nemastovito i bezidejno.

VIVA

pre 11 godina

Priznali ili ne priznali necemo dobiti nista,priznavanjem dobijamo nekakve pregovore o nekakvom uclanjenju u nekakvu posrnulu organizaciju koje ce mozda biti a mozda i ne,nepriznavanjem,bezimo od realnosti,guramo prst u oku onome kome ne bi trebali ali spasavamo obraz,cast i istoriju, e sad birajte.

Bojan

pre 11 godina

Kakav autizam! Izgubili smo rat i kao posledica toga je gubitak teritorije! To da li ce neko odavde da prizna tu cinjenicu je pitanje zdravog razuma i inteligencije! A ovo je jos jedna potvrda da je toga malo na ovim prostorima!

Petrovaradin nikada Novi Sad

pre 11 godina

Gospodine Predsedniče I da hocete da priznate Kosovo I Metohiju kao "nezavisnu državu" Vi za to nemate ovašćenja. E sada pitanje je šta gospodin (premijer u najavi) Tadić misli o tom pitanju.

123

pre 11 godina

Ugasili smo sa ovim diplomcem... Ovaj pad dinara je samo pocetak, to kapital izlazi iz zemlje. Tadic je bar neke kompanije doveo u Srbiju, rade ljudi i primaju plate - koliko toliko. Sta li ce ovaj da donese, jadna li nam majka!

Darko

pre 11 godina

Zato sto Spanija, UK i Francuska nisu vodile agresorske ratove na tudjoj teritoriji. Unutrasnje granice SFRJ su uspostavljene 29.11.1943. i medjunarodno su priznate. Srbija je 90-ih pokrenula niz agresorskih ratova u bivsoj SFRJ, a onaj ko pokrene agresorske ratove gubi svoje teritorije.
(Milisav, 1. jun 2012 01:48).

Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .

Branko

pre 11 godina

(Bojan, 1. jun 2012 06:45)
Bojane, znate li razliku između otetog i datog svojom voljom. Nemačka je bila podeljena ne njenom voljom pa se srušio "Berlinski zid". Nemačka je bila okupirala celu Evropu, nisu države svojom voljom dale svoju teritoriju Nemačkoj. Aljasku je prodao Amerikancima Ruski Car i ostaće zauvek Američka ali da su to Amerikanci oteli od Rusa onda bi to bilo nešto drugo. O tome se radi, oni neka otmu ali mi to nedamo i ne prodajemo. A onda jednog lepog dana, oteto se vraća onome čije je oduvek i bilo.

matori

pre 11 godina

Koliko se sećam, gospodine Predsedniče, to sa priznavanjem ili ne priznavanjem Kosova (ili bilo čega), nije među ustavnim ovlašćenjima koja ima Predsednik države Srbije...
Zanimljivo je kako u Srbiji, svako ko se dočepa vlasti, odjednom postane neobavešten, neupućen i funkcionalno nedefinisan!

Vladimir

pre 11 godina

Ovde stvarno ima mnogo maloumnih stvorenja. Vasa mrznja je jaca od bilo cega. Da se razumemo, nisam clan ni jedne partije niti sam simpatizer SNS-a ali ljudi, covek je juce polozio zakletvu i zvanicno postao predsednik. Sta ocekujete za 24h? pa vi za to vreme ne mozete da pokosite travu u dvoristu a od njega ocekujete da uredi drzavu koju su ocerupali tajkuni i politicari koje sada branite. Pustite coveka da radi svoj posao, manite se glupih komentara i pocnite i vi da radite a ne da sirite demagogiju. Sve sto je rekao za Kosovo o tome Tadic prica 8 godina a sad vam smeta jer je to isto rekao Nikolic???? Gde je u logika? Pomirite se sa cinjenicom da je to VAS novi predsednik i pocnite da postujete institucije i sebe.

Darkmann

pre 11 godina

Hajde pustite coveka tj. Gospodina Nikolića da obavlja svoju predsednicku duznost. Narod ga je izabrao zato je tu gde je, ovaj srpski napaceni narod nece vise gutati ono sto mu drugi spremaju, tvrdim Nikolić ce dati sve od sebe za ovaj narod.... Pozdrav za sve Srbe, braćo i sestre i nas ce sunce ogrejati!!!

Boris

pre 11 godina

Ništa te ne košta da tako vodiš politiku,kao i sve druge političare.Jednostavno, boli vas uvo.Kakve će to posledice imati,kao što sam rekao,zabole vas

Branko

pre 11 godina

(Bojan, 1. jun 2012 06:45)
Bojane, znate li razliku između otetog i datog svojom voljom. Nemačka je bila podeljena ne njenom voljom pa se srušio "Berlinski zid". Nemačka je bila okupirala celu Evropu, nisu države svojom voljom dale svoju teritoriju Nemačkoj. Aljasku je prodao Amerikancima Ruski Car i ostaće zauvek Američka ali da su to Amerikanci oteli od Rusa onda bi to bilo nešto drugo. O tome se radi, oni neka otmu ali mi to nedamo i ne prodajemo. A onda jednog lepog dana, oteto se vraća onome čije je oduvek i bilo.

poznavalac Rusije.

pre 11 godina

Sada ce te tek da osetite sta vam sprema Ruski sticenik Nikolic.Dovoljno je bilo pogledati sa kim je juce usaou skupstinu-PELEVIC,VULIN,ILIC,Akademici KARICI,Nebioloski sin Vucic,Marijan Risticevic-farma,Konuzin i jos gomila njegovog polusveta.Kada tome dodate sinocni napad na Tadicevu zenu,danasnji oruzani ustanak na kosovu,predstojecu posetu Ruskog hora Crvene Armije gde ce glavni tapsac iz prvog reda biti NIKOLIC a verovatno i sam PUTIN-buducnost vam je zagarantovana.

abolicija

pre 11 godina

Kako da verujemo na rec coveku koji je sam sebe abolirao [oslobodio krivice] recimna:
"Nisam odgovoran za sve sto sam govorio dok nisam postao predsednik"

nEgo

pre 11 godina

Ovima pljuvacima Nikolica ocigledno nije smetalo to sto je ovo Boris Tadic isto ponavljao kao predsednik u dva mandata svih osam godina...

Бојан Савић

pre 11 godina

(123, 1. jun 2012 09:47)
Динар пада захваљујући ДС-у, а не Николићу. Николић је јуче постао председник а динар пада већ дуже времена. Владу још увек води ДС, на челу НБС је кадар ДС-а и мало је смешно причати да је Николић одговоран за пад динара. Да се разумемо о Николићу не мислим ништа добро, али уколико желите да имамо добру и одговорну владу и све оно што иде уз то требало би да причате истину, а не да пишете навијачке коментаре или можда само показујете незнање!

VASA@

pre 11 godina

Moglo bih se desiti, da EU udari TAKSE na sve sto predje preko EU u vezi sa Srbijom, pa da vidimo koliko kosta NEUTRALNOST Srbije !?? Toma i Kostunica odavno LUPETAJU GLUPOSTI po tom pitanju !

Pristevac

pre 11 godina

Zakon UN:
Jedna nova drzava da bi se uclanila u UN bez prava VETO ( Rusija, Kina i neki treci Srbski amigo) treba se priznati od dve trecine clanica UN.
Da prevedem:
Kosovo je priznato od 95 Drzava, za neko vreme (max. 1-2 godine)ce biti priznata od dve trecine.
Bez ikakvih prava VETO od strane rusije, kine itd. ce Kosovo od sutradan posle priznavanja od 123 drzave UN, biti ravnopravna Drzava i clanica UN. Od toga dana sve rezolucije 1244 i pahuljice fusnota nisu vise legitimne i vazne. Ovo je amin i nesprecivo istina koju treba da znaju gradjani Srbije. A prodavanje magle i skuplanje poena sa mitom Kosovo od srbskih politicara je nepristojno i neodgovorno prema gradjanima Srbije.

nostradamus

pre 11 godina

2030 godina Apple bankrotirao, Samsung objavio slike Galaxy-a od 23" Velika Albanija predsedavajuci OEBS-a, i punopravni clan EU. Srbija sastavlja vladu, Vucic obecao i Mars i Venera. Nema vise trgovine u Srbiji samo robna razmena. Broj stanovnika Srbije procena oko 2.5 miliona mahom starijih tj. nas koji sada imamo oko 30 god. a nismo uspeli da zbrisemo odavde. Nema nam spasa sa ovim ovakvim dipl. masterom. Kako znamo i umemo moramo da se organizujemo MI NORMALNI do vanrednih izbora (100% u maju sledece godine).

reallni

pre 11 godina

SNS = Sramota Nase Srbije! Nikolicu, sad kazes da su Srbi cinili zlocin u Srebrenici, juce si lepio bulevar Maldica na mesto bulevar Djindjica. Imas laznu diplomu, podrzali su te Zukorlic, Milo, Djulijani i Kandicka, finansira te Karic a savetuje Velja. I nemoj da mislis da je za tebe glasalo 1.600.000 ljudi vec budi svestan cinjenice da za tebe nije glasalo 5.000.000 ljudi! Razmisli malo ciji si ti predsednik, a kad razmislis shvatices da si i dalje predsednik svoje stranke i ponekog gradjanina koga si obmanuo da glasa za tebe.

Duro

pre 11 godina

Da malo oladiš i počneš se ponašati kao predsednik jedne države? Pa dao si ostavku u SNS-u i nisi više radikal i ne trebaju nam tvoji politički pamfleti... ili uvek radikal a mi da se blamiramo zarad tvoje pismenosti i diplomatije i "normalno" plaćamo račun! Pa ako ne ide zaposli savetnika ...

mm

pre 11 godina

..kao prvo, Gdin predsednik bi trebalo da je svestan da Kosovo vec postoji i da je kao drzava priznata od poprilicnog broja zemalja..Vecito podvlacenje odluke o nepriznavanju Kosova moze samo da skrene paznju EU na tradicionalni srpski inat koji nam nikada nije doneo nista dobro..
To sto Srbija ili njen tzv. predsednik nece nikada priznati Kosovo zaista ne zanima bas nikoga, a da li ce se Srbija kretati ka EU, NATO, Americi ili Rusiji, odlucice neko drugi..nece se pitati ni Gdin predsednik, ni Rusija ni SNS, niti bilo ko ko je vec tradicionalno prgav, pun inata i ne vidi dalje od svog dvorista...

pera top

pre 11 godina

radikal da bude demokrat?????????? nemoguce.......ne dostizna mogucnost ne prihvatliva za mozak,ako kaze ne mesa na vladu,sta ako tadic prizna kosovo

Ja

pre 11 godina

Kakvo bre Kosovo,jel vidi neko od ovih političara da im ljudi umiru od gladi.Trčeći za Kosovom izgubićemo mi i svoju državu.
Ništa dok narod ne preuzme stvar u svoje ruke...

Relja

pre 11 godina

Ma toma je nebitan u svemu ovome, predsednik je ceremonijalna licnost, on bi hteo da bude vazan, ali nema sanse. To sto bi on da pregovara sa Kosovom ukazuje na priznanje Kosova, jer predsednik po Ustavu predstavlja zemlju u inostranstvu.

Ticroo

pre 11 godina

Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .
(Darko, 1. jun 2012 08:15)

Pa, dobro, ispod kakvog ti kamena živiš? Jesi li ikad čuo da su 45 godina po okončanju II svetskog rata postojale Zapadna i Istočna Nemačka? Istočna Nemačka bila je ta oteta teritorija! Rusi su opustošili sve što se opustošiti moglo a kad je ljudstvo počelo da prebegava kod zapadnog 'komšije', Ruje su podigle zidinu i na licu mesta streljali svakog ko bi pokušao da je pređe. Bilo je potrebno skoro pola veka da dođe do ujedinjenja!

Aleksandar

pre 11 godina

Pa dobro ako su svi na ovim komentarima protiv Nikolica, ko je uopste glasao za njega?!
(pitanje, 1. jun 2012 00:05)

Vecinom oni koji ne umeju da upale kompjuter bez benzina i sibice. Nazalost, ni njegov protivkandidat nije bio mnogo bolji. Srbija je propustila da jos u prvom krugu izbora posalje obojicu u politicku penziju, sad neka kusa ono sto je tad zamesala.

Milisav

pre 11 godina

"Nemacka nije izgubila teritorije posle WWII"
Istocna granica Nemacke je pomerena prema zapadu, tako da je Nemacka smanjena 25% posle WWII ako uporedimo sa granicom iz 1937. Nemacko stanovnistvo je proterano sa izgubljenih teritorija.
Pored toga, Nemacku su podelili na istocni i zapadni deo. Dalje. sprovedena je demilitarizacija, denacifikacija i demokratizacija u zapadnom delu.
To bi prevedeno na nas bilo kao da udju Amerikanci i Rusi silom, odvoje se Vojvodina i Kosovo i Srbi odatle proteraju. Zatim se podeli Srbija i Beograd na ruski i americki deo, svi rusofili da se presele u ruski deo, ovi sto su protiv da se presele na zapad. Plus u zapadnoj Srbiji i zapadnom Beogradu se sprovede prisilna denecifikacija i demokratizacija.
E pa nismo mi te srece. Sto bi rekao jedan Nemac, koga je briga za Srbiju.

blebetalo

pre 11 godina

“Želim da imamo izvanredne odnose sa Hrvatskom, ali i sa Crnom Gorom”, istakao je Nikolić
Moramo priznat,da se covjek u zadnjih 20g promjenio vise nego iko drugi,bar verbalno!
Mislim da bi trebalo raditi transformere(djecije igracke)sa njegovim likom - ako on to nije zasluzio,a ko je????
Od vojvode do majke Tereze!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Znam ja da je Kosovo i Metohija izgubljena i tu nema povratka...
Ali Zasto kada Tadic je pricao da je Kosovo Srbija i da se nece odreci dela teritorije zasto i tada nije bilo ovakvih komentara?

Ghost Protocol

pre 11 godina

Ne razumem, cemu insistiranje na tom prokletom Kosovu? Koju korist Srbija ima od Kosova? Uhvatili ste se za Kosovo kao da je blago puno zlata.

Milisav

pre 11 godina

"Ja vas ljudi pitam,zar da nam oni pricaju sta je dobro,a sta ne,i sta mi treba da radimo u nasoj zemlji.Sto je Putin rekao u jednom intervjuu,ima i Spanija Baskiju i Kataloniju,Severna Irska u Britaniji,400 godina ne daju Irsku,Bastilja u Francuskoj,Severni Kiparitd.zasto se tu ne umesa zvanicna Evropa,i propagira nezavisnost,zasto?Licemerno je sve sto se radi na nasu stetu zarad malo slave."
Zato sto Spanija, UK i Francuska nisu vodile agresorske ratove na tudjoj teritoriji. Unutrasnje granice SFRJ su uspostavljene 29.11.1943. i medjunarodno su priznate. Srbija je 90-ih pokrenula niz agresorskih ratova u bivsoj SFRJ, a onaj ko pokrene agresorske ratove gubi svoje teritorije.

dejan novi

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim koliko se,a to su uglavnom Srbijanski pametnjakovici trude i upinju da opljunu sve sto je elementarni nacionalni interes sopstvene zemlje.Pa tako ne nekim smislenim komentarima vec podsmevanjem pljuvanjem i naruzivanjem sebe samih pokusavaju da dokazu neku samo njima znanu realnost ili intelektualni kvalitet.A omiljena disciplina i to je kroz istoriju dokazano prebegavanje na stranu svojih protivnika sve braneci taj cin kao da je to njegov stav kao da se ne vidi da je uplasen od konfrontacija sa jacim protivnikom,gde bi se u toj borbi videlo da je taj ustvari prazna plasljiva ljustura.Jedino sto vredi u Nikolicu je stav oko Kosova i Metohije.

đetić

pre 11 godina

Ta vjestacka granica mora da padne i pasce,na demokratskom refrendumom koji ce novi vlasti sazvati!
Tako zeli narod!

Pozdrav iz Podgorice!
(CG, 31. maj 2012 23:41)
A 'oće li sve biti onako demokratski k'o i one "slavne" '918?
http://www.youtube.com/watch?v=m24uUzJgfwQ

Isus

pre 11 godina

Ju naopako, eto sada Tomica misli da je postao Kaligula pa moze da radi sta hoce.... Ima li nekoga ko ce da mu kaze da ipak ima neku vrstu senata koji se isto tako pita i koji odlucuje o takvim stvarima. Eto moje srbende dobili ste one sto ste trazili pa sad cutite, kako vam je tako vam je. Volja je bila vasa.

lool

pre 11 godina

Hahahaha.Sta se Tomo vezo za Kosovo?Nece valjda sve vreme da nam samo to plasira.Ljudi nemaju posla,jad i beda a ti o Kosovu.Sta bi sa tim vasim idejama sto ste obecavali?A kada ces nam reci,kako i ko je krao na izborima?Ma znao sam da je to bila samo suplja prica.Isto mi je drago sto si pobedio,da jednom za uvek dokazemo da od vase politike nista nema.

sale

pre 11 godina

Šta je ovo


Procitah jos par komentara na tu temu i ne mogu da se nacudim takvim izjavama, Nemacka je vodila 2 svetska rata, preko pedeset miliona ljudi je ubijeno u II svetskom ratu ali ne vidoh da je nemcima neko uzeo teritorije, bili su podeljeni to da, ali im metar zemlje nije uzet. Da ne bude da branim bilo kakav rat, jer rat je izgubljen onog trenutka kada prva nevina zrtva padne, ali vam je logika skroz pogresna .
(Darko, 1. jun 2012 08:15)

Posle izgubljenog rata Nemackoj je odizet od Rusa jedan deo koji se zvao DDR koji je drzan pod okupacijom skoro pola veka, Poljaci su oduzeli jedan deo koji se zove SLEZIEN i dan danas pripada Poljskoj, pa deo Belgije-flamenci itd,itd,
Samo da podsetim da je Kosovo oduzeto 1912 od Turaka koji su ga isto oduzeli ratom od Albanaca i drzali ga 500 god.
Politika Kosovo i EU je unapred izgubljena politika i to svako normalan vidi ali nece da prizna i to samo iz jednog nama svima dobro poznatog razloga koji se zove ,,inat"

dejan novi

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim koliko se Srbijanski pametnjakovici trude i upinju da opljunu sve sto je elementarni nacionalni interes sopstvene zemlje.Pa tako ne nekim smislenim komentarima vec podsmevanjem pljuvanjem i naruzivanjem sebe samih pokusavaju da "objasne" da "dokazu" neku njima znanu realnost ili kako oni to misle intelektualni kvalitet.A omiljena disciplina i to je kroz istoriju dokazano prebegavanje na stranu svojih protivnika sve braneci taj cin kao da je to njegov stav kao da se ne vidi da je uplasen od konfrontacija sa jacim protivnikom gde bi se u toj borbi videlo da je taj ustvari prazna plasljiva ljustura.Jedino sto vredi u Nikolicu je stav oko Kosova i Metohije.

mirko

pre 11 godina

Populizam je jedina politika koja uspeva u Srbiji. Ja bih voleo da mi neki političar objasni kako će rešiti kosovski problem, a beskonačno ponavljati" Nikada nećemo priznati Kosovo, ni po koju ceni", može svako dete. To je u stvari parafraziranje ,po zlu čuvene izjave, "Jest ćemo korenje".

Novosađanka

pre 11 godina

Tomo, majstore! Samo napred sa svim tim budalaštinama. Kako bismo se, inače, mi iz Vojvodine ocepili, uz puno razumevanje svakog normalnog građanina Srbije?

a.k.

pre 11 godina

sta se ti Nikolicu pitas ko ce nam biti trgovinski partner ? sta se ti Nikolicu pitas da li je Kosovo nezavisno ili ne ? Kosovo nije nase od 1999.god. zahvaljujuci delanju tvojih nadredjenih tada ! u kakvim smo go***** ne treba mi nista da se pitamo ! srbi- narod koji samog sebe unistava iznutra.

cudno

pre 11 godina

Zar se neodlucuje u parlamentu o priznanju neke republike? Glavni trgovinski partner rusija?Pa 90% robe izvozimo u eu sta ovaj misli to sve odkantat radi rusije?!

MUKNAVI

pre 11 godina

Cica Tomislave,Evro raste Dinar se kotrlja,hiljadarka sada vredi kao nekada dve stoje,gde su investicije i 100milijardi evra,radna mesta,sta bi sa tajkunerijom ,sta bi sa rebalansom,fiskalnom politikom,i svim onim sto ovom Narodu ti obeca pre 15 dana u kampanji?

Electra

pre 11 godina

Zbog ovakvih nepromisljenih i, skoro pa bezobraznih, izjava da mogu odmah bih pobegla iz izemlje. Bas me briga za njegova LICNA ubedjenja, ali kada predsednik drzave u kojoj zivim ovako naglas lupa, posle me bude sramota kada me neko pita odakle sam, jer ako meni ovo zvuci apsurdno, mogu misliti kako zvuci nekome ko Srbiju poznaje potpuno povrsno. Sve ono dobro sto smo imali od svoje istorije, sto je bilo u kolektivnom secanju Srba, Evrope, Sveta. . . . sve, sve, SVE su uspeli da svedu na sprdnju od drzave za 20 godina ovi nasi politicari, gle ironije, Srbi, zbog kojih se stidim zemlje u kojoj sam rodjena.

predrag

pre 11 godina

Ne zelim da me zastupa ovakav predsednik.
Ne zelim coveka koji odaje utisak blagog i mirnog tipa a sve radi da bi iskomplikovao politicku situaciju. Ako je neko video video na kome on biva proglasen za velikog ratnika Srbije, od strane Seselja, a to je negde u Bosni devedesetih, gde se ovaj lik nalazi u vrsti sa kojekakvim bradatim cudovistima srpske proslosti, i nekako nevoljno prima poljupce vodje, Seselja, vidi se da je on mutan tip koji je samo gledao kako da se kroz godine muka i rata i najgoreg perioda srpske istorije provuce. Da igra igru kako je nacionalista a onda kad dodje trenutak to vise nije.
Takav je bio i ostao kad je dao onako svirepu i neljudsku izjavu o Djindjicu koga se spremaju da ubiju. Ko, moze ovakvog coveka da podrzi ja ne znam. Kome ovaj moze da bude prvi covek drzave ja ne znam. On je vuk, ili jos tacnije pokvarenjak u jagnjecoj kozi. Malo posti malo strajkuje. Jedno veliko nista, kao i svi koji su glasali za njega.

Marinho

pre 11 godina

Ove komentare kad citam, pitam se kako je Toma uopste pobedio. Pa gde svi vi bili kad se glasalo? A sad ste jako svi pametni. Legalno izabrani predsednik je izrazio svoj stav i nema tu mnogo sta da se konentarise.

Dragi

pre 11 godina

Snjim Srbija ce ici dalje (20god nazad), ali videcemo ako promeni, posto misli isto kao njen "ucitelj" Seselj. Kosovo odavno je izgubljeno ali mi smo tako ludi de necemo da priznamo posto mi smo patriota.

Ana

pre 11 godina

Nikolić samo glasno izgovara nastavak svih dosadašnjih Tadićevih rečenica. Ovo su ishodišta budalaština poput i Kosovo i EU, hoćemo-nećemo u Nato, nedorečenih izvinjenja za zločine Srbije u ratovima devedesetih. Počelo je počelo, u stvari: nastavlja se, nastavlja.

LDP Glasac

pre 11 godina

Kosovo otislo davno nazalost, izgubili smo rat u koji nismo ni trebali ulaziti. Taj koji je usao u rat svesno je izgubio Kosovo. Zao mi je sto ljudi i danas misle da se Kosovo tada branilo, ono se tada gubilo, planski. Procice 50god dok ne saznamo istinu. Bicemo mi "Rupa u tepihu" vidim ja. Ta prica i EU i Kosovo, mogu da izdrze jos par godina.

sarkasticni Mile

pre 11 godina

""""Nikolić je takođe kazao da Srbija ostaje vojno neutralna, a da će, do ulaska u Evropsku uniju, njen glavni spoljnotrgovinski partner biti Rusija.""" "
????
Nama ne treba ni vlada ni skupstina.
Imamo 'cara Tomu' koji je i komandant vojske i ministar inostranih poslova i trgovine, industrije, privrede,...
On ce da nam odredjuje sve.
Jos samo da nam za koji dan izda strogo naredjenje kojom rukom moramo pustati vodu kada koristimo wc

Ivan 81

pre 11 godina

Kosovske gusle se nastavljaju...........
Nemojte misliti da je doslo do promena jer je i Tadic isti stav izjavljivao samo malo diskretnije.
Sada cemo da guslamo 4-5 godina predsednik vs premijer.

To be continued

kljuse

pre 11 godina

Sa njim na čelu, bićemo sretni ako sačuvamo Vojvodinu i Sandžak, a kamoli Kosovo. Sad mi je sve jasnije, zašto je imao podršku zapada na ovim izborima, jer u njemu su dobili laku metu za ucjene i manipulacije.
On jednostavno nema kredibiltet za predsjednika države, jer svojom prošlošću, a i sadašnjim nepromišljenim izjavama, biće stalno u defanzivi i situaciji, da se pravda i objašnjava svoje istupe.

wwww

pre 11 godina

hm, jedno obicno razmisljanje a podkrepljeno cistom, zdravom logikom... uz kosovo ide i narod koji tamo zivi-vecinom albanski zivalj... scenario prvi: kosovo ponovo u srbiji- albanci sa kosova uz podrsku albanaca iz srbije i uz podrsku radikalnih elemenata iz raske oblasti osvajaju slozno skupstinsku vecinu ili daju predsednika, kako god, kroje kapu srbima. toliki broj glasova u danasnje vreme je nemoguce ignorisati. scenario drugi: kosovo ponovo u srbiji- finansiranje albanaca kao u proslosti zarad mira, udarac na budzet a situacija takva kakva jeste. znaci-nije dobro! kako god okrenes postavlja se pitanje- treba li nama uopste to kosovo!? sta nam donosi(osim busanja u grudi) a sta nam odnosi!? sreca nasa pa su albanci takvi kakvi jesu-inace, da su bili malo pametniji vrlo brzo bi vladali srbijom obzirom na nasu na daleko cuvenu "slogu"!

nema deda mraza

pre 11 godina

pusti ti kosovo.

a gde su bezuslovne ruske pare?
konuzin opet trazi neke projekte. trazio ih je i od tadica.

on sada nudi rusku nuklearku za pare a mi odbili svapsku

shot

pre 11 godina

Svi prozivate predsednika al sta vi znate ,vama je bitno samo da je vama dobro dosovci vam izdelili poslove imate dobre plate i samo vam to bitno samo da se nista nemenja u drzavi.Vi bi dali Srbiju za gros samo da vam bude dobro.Ali ima stvari koje su sprece od svih nas od svega materijalnog.Ja na tom Kosovu nikad bio nisam niti mi je iko rodjen dole znam da ce proci vekovi dok Srbija se nevrati dole ali nikad ga netreba priznati.Mozda su Albanci kupili 10% Kosova od Srba ali nisu mogli vise od tog i zato odakleim pravo da vladaju necim sto nije njihovo.

Misko

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu kako bi bilo da umesto na Dedinje preselite se u Pristinu sa celom porodicom. Jorgovanku obavezno postavite u tim za pregovore cak i za vodju pregovarackog tima. Da vidimo sta mozete da ucinite .

Goran

pre 11 godina

Ovo mi lici na pocetak brzog kraja Nikolicevog mandata - zivi bili pa videli. Ne prodje dan a da ne pokaze elementarni nedostatak politicke mudrosti.

G. Predsednice, Vi verovatno znate da se tok istorije ne moze menjati (seobe, osvajanja, ratovi, teritorije, izgubljene ili dobijene), ali se zato kultura i nas identitet MOGU sacuvati zauvek..
Svaka cast za glas razuma, koji se vec cuje kod naseg napacenog naroda (citaj vest iz Visokih Decana) koji na sve brutalniji nacin uvidja da je besmisleno i nemoralno prema svojim potomcima da se glava zabija u pesak i ignorisu notorne cinjenica da je Kosovo kao teritorija konacno izgubljeno (najvise doprineli oni koji se danas najjace busaju patri(j)otizmom).
Dosta nam je vise besmislica kao npr: i Kosovo i EU, i Istok i Zapad, "dvoja vrata", nesvrstani, neutralni i slicne nebuloze!
Dvadeset i vise godina nasi politicari kupuju jeftine i prljave poene oko Kosova. Za to vreme stvari idu svojim tokom - nizbrdo, a narod i privreda postaju sve siromasniji i sve veci talac ovakve propale politike zbog koje svet zazire od nas i koja donosi materijalnu korist samo NJIMA, korumpiranim politicarima.

Mirko

pre 11 godina

Mislis ucestvuje sa 90% u deficitu? Vidis za obavestene to je i bio najveci problem Tadiceve vlade... EU nema alternativu kao i srafljenje tudje visoke tehnologije. Vreme je da se to promeni i pod hitno. Ali prvo jos malo pod Tadicem da jos malo osetite za koga ste glasali jos malo zaduzivanja i jos malo unistavanja privrede. Cisto da vas podseti za sledece izbore...

boki

pre 11 godina

Necemo da priznamo Kosovo zarad EU. Necemo da priznamo Kosovo zarad EU. Necemo da priznamo Kosovo zarad EU.(I tako naredne cetiri godine.....)Dobro bre vise, znamo da necemo da priznamo Kosovo!!!!!!

Slobo

pre 11 godina

Gospodine Predsedniče!
Izjava
Sa izjavom: " Ja neću priznati Kosovo..." je izjava privatne osobe. Vi ste Predsednik države Srbije i bilo bi korektno ako bi davali izjave u ime države Srbije. Na primer: "Mi nećemo priznati....!

Lepe pozdrave iz Evrope!

nenad2

pre 11 godina

To da ne treba da priznamo Kosovo je činjenica koju moramo ispoštovati pa je nepotrebno ponavljati je kao papagaj. Treba prvo ukinuti duple plate (primanja) koje odlaze u privatne džepove, strogo kontrolisati svaki dinar i pomoć koja se upućuje dole da bi istu dobili oni koji su najviše ugroženi, a one koji se bogate na muci prostog naroda tretirati kao izdajnike države i oduzeti građanska prava npr. državljanstvo. Držanjem po strani i stavom navodne neutralnosti odnosno neučlanjenjem u NATO (bez obzira na to šta smo od istog doživeli) zabijamo glavu u pesak i lišavamo se prava da tim putem utičemo na događaje na KiM i štitimo ljudska prava Srba. Svi naši razlozi odbrane KiM su bili uglavnom opravdani ali smo nažalost imali najnesposobnijeg vođu u srpskoj istoriji - Miloševića da ta prava i istinu promoviše pa i novcem (plaćanjem istine), a ne floskulom "da će istina sama izaći na videlo ili pravda će na kraju pobediti". Videli smo kako smo sa tom logikom završili. Vožd koji je tuđu decu slao u svoje unapred izgubljene ratove (bez vojnog cilja), a voždov sin je kabadisao po Srbiji (ni u vojsci nije bio), lupao skupe automobile i otvarao "Bambiland" za vreme bombardovanja. Da je imalo imao državničkog u sebi našao bi mogućnost da interes Srbije uskladi sa interesom neke velike zapadne sile (npr. Nemačke), a ne da se oslanja na Rusiju koja je tada bila u rasulu i bez ikakvog međunarodnog značaja (posebno što nam u istoriji u principu nisu nikad preterano pomogli nego su gledali svoje imperijalne interese i uvek na štetu Srba podržavali Bugare). Od Tomislava teško da možemo očekivati neke rezultate s obzirom da je i pre nego što je položio zakletvu svojim gafovima (Vukovar, Abhazija, Južna Osetija, Srbi i Crnogorci=isto-pa oni sebe smatraju različitim pa onda neka i budu) čime je pokazao svoje kapacitete i mogućnosti. Vezivanjem za Rusiju gura prst u oko onima kojima želimo da se pridružimo. Inače, ruski kapitalisti su mnogo dobri i lepši od ovih zapadnih.
Mislim da nam, s obzirom na moralne kvalitete (štrajk glađu, diploma), sadašnji predsednik nije dorastao trenutku i situaciji. Daj Bože da nisam u pravu.

skola neophodna

pre 11 godina

Ovog coveka prvo treba nauciti da kad ne zna sta treba da kaze, da mu je mnogo bolje da cuti.Tek posle toga mu dozvoliti da daje javno izjave u svojstvu predsednika drzave.Sve vise poceo da lici na onog "cetke-metle".Ko ce pa od njega da trazi da prizna Kosovo ili ne.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

"Uostalom, da hoću da učinim štetu Srbiji, rekao bih vam: U redu, neka Kosovo bude srpsko.” - Erhard Busek

Kada (ako) vecina Srba ovo bude ukapirala, tek onda ce Srbiji da krene.

Paralaksa

pre 11 godina

A ono što Nikolić kaže, obično bude suprotno.

Stisni onu stvar, priznaj realnost, pa daj već jednom da krenemo dalje. Ne da nemamo više vremena, već je pitanje opstanka ovo malo države što imamo.

Pa zar ne vidiš da već srednjoškolci stoje u redu za pasoš da što pre pobegnu iz ove gubitničke zemlje?

I dokle tako? Dokle možete da živite na lažima? I ti i Tadić, isti ste. Kao i svi tzv. "političari".

Lepu ste koaliciju napravili, lep plan smislili. Jedinu partiju što vam je smetala (SRS) ste izbacili iz igre. Sad možete i u koaliciju, kohabitaciju, ama možete u bilo šta, samo da pokradete ovo malo što je preostalo. Ali i dalje prodajete maglu.

Šta smo mi dobili? Jedno veliko ISTO. To jest - NIŠTA.

Ako vam je cilj da zatrete ovaj narod, neka. Nek' vam je na čast. Sam da vam je džep pun, a gde je džepić pun, tu je srce još punije. A glumite vernika. I kršite svih 10 zapovesti. Ma koliko cinik čovek mora da bude?

Koštunica nastavi Slobinu politiku, Tadić je nastavi, sad i vi. Pa zar je moguće da jedini predsednik koga smo imali je Sloba, a vi ste svi samo blede kopije?

I šta bi sa obećanjima o tome kad pobedite za predsednika da ćete prikazati dokaze o izbornoj krađi? Još jedna u beskrajnom nizu laži?

Znate šta? Ovaj narod treba da uzumre. Priroda obično odstrani prvo najnesposobnije. A to smo mi. I vi niste tu bez razloga, samo potvrđujete činjenicu. Baš vas sve zajedno (političare) briga za narod i zemlju. Samo da je džepić pun...

nastavnik

pre 11 godina

Gomila glupih komentara. A sta ste mislili? Da moze da izadje i kaze: Da, priznajemo Kosovo. Pa niko to normalan ne moze reci jer to ima konsekvence. Mora deklarativno a ispod zita se to radi postepeno. Kao i Tadic koji je isto to radio. Uostalom, kakve vajde bi mi i Albanci imali od priznanja. Jel bi narod ziveo bolje. Ne zavaravajte se, nista ne zavisi od Tome.

Geom

pre 11 godina

A ja baš mislim da je Nikolić "dozvoljen" da bi se priznalo Kosovo. Bilo ko drugi da pokrene tu inicijativu, bio bi proglašen izdajnikom od strane Nikolićevih i zemlja bi bila u riziku. A ako izađe Nikolić lično i kaže "JA mislim da treba priznati Kosovo", neće biti nikog protiv, jer će njegove pristalice mahom reći "pametno kaže domaćin", bez trunke kritičnosti, uz obilje idolopoklonstva. Živi bili pa videli.

Sasa

pre 11 godina

Ultimativno pitanje je: Ko je pokusao da pokrade izbore? Gospodine Nikolicu dok se to ne resi, vi za mene niste predsednik. Vi ste rekli da neko u mojoj zemlji potkrada nesto najsvetije. Volju gradjana. Hocu da znam ko je to radio. Hocu da ga vidim u zatvoru. Ako to ne uradite vi ste za mene i dalje Toma stiropor, kao sto je i Dacic koferce, kao sto je i Palma arkanovac. Dzaba sve, ako ne istrajete. Ako ne verujete u to sto ste sami tvrdili, ako vam nosenje pokradenih dzakova nije tesko palo, onda vi niste moj predsednik. Vi ste onda mnogo isti. Sjase kurta, da uzjase murta. Sad ili nikad PREDSEDNICE.

dule

pre 11 godina

Sto nam je predsednik fin,ima sva da nam udovolji.Kad je seo u fotelju nema vise kradje glasova u prvom krugu,sad je najveci demokrata.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Necu priznati KiM? Tako su govorili gospoda Kostunica,Tadic i svi ostali srpski politicara sem Vuka Draskovica i Cedomira Jovanovica.Da znate g.Nikolicu sta sve nije hteo da radi Thaqi samo ove godine,a sve je radio po nalogu raznih ambasadora.Ovaj nas Shah je radio i protiv odluke parlamenta Kosova samo da bi se dokazao da je za EU.

veujem

pre 11 godina

ma verujem ja nikolicu da on u dusi nece i ne moze da prizna kosovo , nek me niko ne shvati da ovo pisem ironicno , ali on drugaciju politiku od tadica ne moze da vodi tj. nikolic se tu nista nece pitati , bi ce kako kazu okupatori nato alijanse. ukoliko se nikolic suprostavi svetskim mocnicima , brzo ce postati diktator i ratni zlocinac.
ne pisem ovo samo za nikolica , pisem da bilo ko dodje na mesto predsednika srbija on ce morati da radi kako mu se kaze , moze on da se suprostavi ali zna se jako dobro sta nas ceka... naravno , na papiru niko to nece priznati , nije ni tadic.

obi van

pre 11 godina

Ima Srbija i precih briga od toga Tomo. Ako bankrotira, nece biti u stanju ni ovo malo drzave sto joj je ostalo da sacuva. Akcent ti je na pogresnu problematiku.

ivan vs

pre 11 godina

"Priznanje ce biti kad tad, ali sto da se ne zaradi nesto."
Bravo Marko, jedna od vrlo retkih ideja koja mi se zaista sviđa. Novac nam treba, a od Kosova, na veliku žalost svih nas (verujem), 'leba nema. Mada ne mislim da je to u praksi moguće, bar ne sada, politički bi to bila vrlo nepopularna odluka, iako je tako nešto neminovno. No, videćemo.
:)

Aleksa

pre 11 godina

Dragi moj druže i cenjeni predsedniče Tomo.Dadoše ti "vruć koompir" i sačekaše da objave Tvoju prvu zvaničnu izjavu a uzgred i vest koja upravo stiže sa Kosova; klasičan "domaći zadatak" za testiranje na probnom radu.

Ivan

pre 11 godina

Svaki put kada cujem da su nasi politicari "spremni da preuzmu odgovornost" znam da masno lazu. U tekstu http://goo.gl/gDTN3 lepo pise kako se menja stvarnost radi ostanka na vlasti. Kako stvari stoje ostacemo i bez Kosova i bez Evrope.

opet

pre 11 godina

Ma pusti ti Tomo Kosovo, to ce samo da se resi bez tebe..drugi to resavaju. Na kraju krajeva bice bar referendum, ako nista drugo. Nego, daj ti nama reci sta je bilo sa tom kradjom glasova i tim dzakovima. Vise niko o tom ne prica.
Za ove sto spominju "5 zutaca pisu komentare" samo da ih OPET podsetim na katastrofalno malo glasova koje je dobio Toma u drugom krugu i na samo 70.000 glasova razlike. Tako da se mnogo ne uzdate da cela Srbija misli mozgom SNS-a. Toma da se zahvali ( a vec jeste ) beogradskim lenstinama koje nisu izasle na glasanje i da ga pociste kao u prvom krugu. Ne zivite u zabludi da su se beogrdjani za dve nedelje preokrenuli, nego ih mrzelo po navici..

Branko

pre 11 godina

Istorija nije počela sa nama a neće se sa nama ni završiti. Svet se stalno tumba i menja, tako će biti sa Kosovom i Metohijom. Sve teče, sve se menja ali žao mi je Albanaca koji će zbog osiromašenog uranijuma tek "blagosiljati" Amerikance i NATO.

vujaaa

pre 11 godina

Tezina lanaca,Oteto Kosovo(ceski dokumentarac),Pocelo je s jednom lazju(nemacki dokumentarac),Bombardovanje 1999.

Amrekianci biraju prijatelje radi svojih ciljeva ! A njihov cilje je ispunjen,vojna baza na Kosovu!!!

eh

pre 11 godina

Onako sa strane gledano mislim da nitko od vaših političara već odavno ne računa na Kosovo. Ovakvo stanje se može održavati 200 godina ako je to nekome u interesu, a ovakvo stanje najmanje odgovara Srbiji.

Mislim da se Kosovo uporno troši samo kao top tema, jer lakše je rješavati problem izvan države(makar i nerješiv), nego li probleme unutar države.