Politika

Ponedeljak, 28.05.2012.

08:06

"Što pre formirati institucije"

Završen sastanak bivšeg predsednika Borisa Tadića i novoizabranog predsednika Tomislava Nikolića. U Predsedništvu im se pridružio i Ivica Dačić.

Izvor: B92

"Što pre formirati institucije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

303 Komentari

Sortiraj po:

Stojan

pre 11 godina

Neko iz protokola ili ko je vec za to zaduzen, bi morao pod hitno da se malo pozabavi Nikolicem.
Prvo,analizirati susret sa Putinom (stav,drzanje,ne zna sta ce sa rukama itd.),a sad mi i ova fotografija to potvrdjuje.
Naime,cak i Palma zna da treba da zakopca sako,iako na njemu pucaju dugmici i tesko dise posle toga,pa bi i Nikolicu trebali da skrenu paznju na neke detalje.

Goran

pre 11 godina

NOVA VLADA SRBIJE
1. Predsednik: Boris Tadić
2. Zamenik Predsednika: Ivica Dačić
3. Potpredsednik: Mlađan Dinkić - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja
4. Potpredsednik: Čedomir Jovanović – Ministar inostranih poslova
5. Potpredsednik : dr Jovan Krkobabić
6. Ministar nauke i prosvete dr Žarko Obradović potomak Dositeja Obradovića
7. Ministar infrastrukture: dipl. ing. Milutin Mrkonjić
8. Ministar rada i socijalne politike: dr Rasim Ljajić
9. Ministar finansija: dr Mirko Cvetković
10. Ministar omladine i sporta: Mr Vuk Jeremić
11. Ministar odbrane: Dragan Šutanovac
12. Ministar poljoprivrede, trgovine,šumarstva i vodoprivrede: Dušan Petrović
13. Ministar životne sredine prostornog planiranja i rudarstva: dr Oliver Dulić
14. Ministar pravde: Snežana Malović
15. Ministar za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava- Milan Marković
16. Ministar zdravlja: dr Slavica Đukić Dejanović
17. Ministar kulture i informisanja: Verica Kalanović

Nema Ministra bez portfelja, nema Ministra za Kosovo i Metohiju, nema dr Zorana Stankovića, kandidata za Predsednika, nema ministra vera i dijaspore, nema.... E pa ovo je sasvim nova Vlada, mada mi nekako deluje poznato! Bravo za reformu!

steva

pre 11 godina

ala se nikolić očigledno grebe za tadićevu nesumnjivu državničku pojavu :))

samo što ne zaplače ... ako, nije to loše, biće možda bolje ... ko zna zašto je to dobro ...

N.Sad

pre 11 godina

Meni je nekako drago sto se drze pod ruku. Imamo previse problema sto ekonomskih sto drustvenih. Vidite da su uspele cak strasno extremne grupe da dobiju politicku legitimmnost poput dveri

sojka

pre 11 godina

alo borise!!
ko tebe savetuje covece?!
uci ces u istoriju kao luzer
decu ce ti zezati, bar na njih misli
skloni se u opoziciju i uradi bar jedan put nesto pametno!

samo vas gledam i povraca mi se

pre 11 godina

Ovo bi se moglo nazvati civilizovanim ponasanjem da se nije desilo u zemlji Srbiji. I da su nas lobotomirali za onaj deo mozga zaduzen za memoriju bliske proslosti. Ne znam zasto,ali ipak NISAM iznenadjena.Osim u delu "prijateljske srdacnosti" kojom "zraci" ova fotografija. Narode,u se i u svoje kljuse!!! Ne gubite nerve na sitne duse velikih apetita i dubokih dzepova. Imamo mi mnogo pametnijeg posla,a malo vremena.Cuvajmo porodice i sebe,nedajboze da nas ovaj dvojac ( i trojac u najavi) cuva !Odrastimo i sazrimo vec jednom kao nacija i shvatimo da u politici nista nije kako izgleda,nikada nije bilo, niti ce biti.I da je svaki pojedinac odgovoran za sebe.(ne vazi jedino za decu)Da..i nista se ne mora,osim da se umre. Sve izmedju toga je stvar sopstvenog izbora. U stanju uspavanosti i straha se ne prave izbori,bar ne pravi.Setite se decije pesme Lj.Rsumovica VUK I OVCA.A onda i poeme NASI DANI Vladimira Petkovica Disa. E to!

apis

pre 11 godina

Slika govori vise od reci...................ovo je jedna velika sprdnja.........svaka im cast.......bili su figure u partiji saha koji su igrali tajkuni.......a sada neka zene beka,djunica ,miskovica,vlahovica,hamovica,lazarevica,kostica(bivse) i ostalih ober prevaranata pripreme vunene carape i lanc pakete za bacvansku,pozarevac,mitrovicu i naravno nis.

Fenix

pre 11 godina

Eto to su vam te promene u Srbiji.Predsednik sa diplomom bez polozenih ispita, premijer bez podrske u narodu, predsednik sa repovima iz ratne proslosti i bivsi predsednik sa losim rezultatima. Fali tu jos Ceda koji podrzava Tadica ali ne i Republiku Srpsku i Zukorlic koji podrzava Nikolica ali takodjer ne i Republiku Srpsku. Tu je negde i Dacic koji bi i tamo i ovamo, vise ovamo nego tamo. Samo nema Voje...ni jednog!

marko kosanovic

pre 11 godina

Sta rade to vise ,do juce su se mazali a SAD ruku pod ruku dokle vise mucno mi je da gledam, a sve to na racun ZA SPAS SRBIJE:(
SMESNO ODOH ODAVDE U PM:(

Darko

pre 11 godina

Pa sto sad Toma ne dokaze izbornu kradju, zar to nije obecao? Toliko je vikao na Tadica zbog kadje, a sada se vode za ruku, sramota! Bilo je i ostalo kao i uvek, dograbi se fotelje, a ostalo nije bitno!!!! I to nam je predsednik. Svi su isti!

mirko jovanovic

pre 11 godina

gledacete cudo nevidjeno tako gleda na ovoj slici i Vucic odose ruku podruku drugovi stari predsednik stari i novi predsednik uz osmehe.....vode se sve nastupajuce " promene" ... vucicu motku u ruke ili ce pmtka biti u rukama naroda

Maksa

pre 11 godina

Svaka čast fotografu koji je napravio ovakvu sliku.

Toma odlazi sa Tadićem, a Vučić stoji u pozadini kao neko koga je upravo pedalirala ženska.

Neprocenjivo

a77

pre 11 godina

Zašto Nikolić ne poveri mandat najjačoj stranci u parlamentu, a to je SNS (Jorgovanki Tabaković), kao što je obećao?
(Miki, 28. maj 2012 12:49)
U ovom sazivu parlamenta, od 6. maja, najveća stranka je DS, sa 4 mandata više od SNS-a.

Petar

pre 11 godina

O kojoj primopredaji govore ovi likovi??? Tadic je nadleznosti predao predsednici skupstine i trenutno nema bas nikakve nadleznosti, te ih ne moze predavati. Nikolic je do inaguracije obican gradjanin. Samo nas zamajavaju i po ko zna koji put prave sprdnju od zakonskih procedura.

Perica

pre 11 godina

svaki dan mi je sve manji pazar u pekari zbog vas,nemam vise para ni radnike da isplatim a kamoli ja da zaradim dok se vi zezate i lagano odlucujete ko ce od vas bogatiju firmu da preuzme da se nafatira para na direktorskom mestu.Ima na novi zeland da se odselim

Бобан Милетић Бапси

pre 11 godina

У Хрватској на власти је Кукурику коалиција , а код нас ће Кукулеле ?!

Biljana,

pre 11 godina

Buduci predsednik bi mogao da ode na jednu obuku "lepog manira" da kada ustane sako se nosi zakopcan,a dok sedi otkopca se,a pogotovu kada se rukuje i slika se!

dejan

pre 11 godina

vidi kako su slatki!!! ko bi rekao da su suparnici i da su do juce onako pljuvali jedan drugog? eh ta vlast! te fotelje su cudo! one bi pomirile i macku sa misem:-)

pablito

pre 11 godina

@(Dvorska luda, 28. maj 2012 20:24)

u matematici dva minusa daju plus samo kod množenja i deljenja... pa ti vidi šta se sprema ...

ice9

pre 11 godina

xaxa a Tomovci glasali za promene lol eto vam ih sad,kad ce neuki srpski narod nauciti da vlast radi samu za svoj interes a ne za narod.

Arev

pre 11 godina

Vucic, ne veruje! Kakvi vlastoljupci, ovo je strasno.
Kako verovati Tadicu, koji je kategoricno rekao da nece biti premijer? Evo filma o kojem je pricao. Brzo ga je rezirao.
Koji prevaranti.
Najpametniji su beli listici, svaka cast svima sto su tako glasali.

ovo je vreme paklenih vozaca

pre 11 godina

Dva brata rodjena na zidu smrti, da ne verujes rodjenimocima, kuda oni jure dal' ih slava vuce, ili mozda novac, titula neka...

Zurkolomac

pre 11 godina

Ljubav na prvi pogled. Jedna fotelja meni, a druga fotelja tebi dragi. A za pare cemo lako, imamo 4 godine vremena da ih delimo. Samo pametno, da niko nista ne primati. OK draga...

Mario Bros

pre 11 godina

Ovo je svakako jedna lepa slika gde ljudi nisu neprijatelji nego fino žele da sarađuju. Svakako bolje nego da su besni jedni na druge kao ranije. Mogao bi taj Dinar malo da stane da propada.

Zuta napast

pre 11 godina

Znate sta? Mene je odusevila fotografija koja prikazuje Tomu i Tadica zagrljene i nasmesene, dok u pozadini proviruje zabrinuti Vucic!

acinic

pre 11 godina

Kako ga Toma lepo uzeo pod ruku! To je cudo jedno. Milina jedna je da se gleda ova sloznost! Vrlo brzo ce se videti rezultati ove ljubavi! Vucic iz prikrajka gleda pa mu nije pravo! Tesko nama kada se ovako politicari vode ruku pod ruku. Narod ce da puzi! Eto vam ga sad beli listic!)))

gospodin disciplina

pre 11 godina

zašto su u stvari bili izbori?
Da se rastereti Tadić funkcije predsjednika jer je bio i premijer i ministar spoljnih i unutrašnjih poslova?
Ja nikakvih promjena ne vidim. Ovo je prevara veka

nenad

pre 11 godina

Prva slika je objasnila sve sto se u Srbiji desava u poslednje vreme. Toma je dobio sta je hteo, zamlacivao je narod pricom o kradji i obecanjima dok mu nisu dali mesto predsednika (Pos'o je dobar a para laka), Boris ce jos da vlada (a i ko bi kad se svi drugi ne usudjuju), a Vucic ne veruje u pozadini sa izrazom lica osobe koju su posteno izradili. On je dobio mesto predsednika stranke koje se Toma jedva resio i koja mu je posluzila da pred kraj svog politickog delovanja osigura sebi lep ostatak zivota (kao kad fudbaler potpise ugovor iz snova).

fotograf za predsednika

pre 11 godina

@ B92/redakcija/admini/bilo ko: Molim vas, okacite prvu sliku ali u vecoj rezoluciji. Ili bar link negde u textu. Please. Hocu da stavim kao wallpaper, ovo je fotka godine (jos ako moze sa fokusiranim Vucicem, ajoooj, znaci nenad****ivi carevi bi ispali). Hvala unapred

Stevan

pre 11 godina

A vidi ga Vučić, mukica - Forever alone.

Aj da pogledamo iz ove perspektive celu sitaciju. Kažete "Kurta i Murta zajedno"? Dva minusa daju plus, a što ne bi moglo? :D

kanibal

pre 11 godina

"(Jovan, 28. maj 2012 17:11)"

Hvala majstore, pao sam sa stolice od smeha, ulepšao si mi dan, defi nitivni :)

Tvoj komentar i ova slika su vrh xD

Dvorska luda

pre 11 godina

U matematici dva minusa daju plus, kada se sretnu Tadić i Nikolić od toga ne bude ništa pozitivno. A komentar na prvu sliku: Šta nas briga za obraz, imamo fotelje.

ljiljana

pre 11 godina

Od juce "osmeh"( tacnije kez) zari lica lidera DS,SPS,SNS,UPSA,UGRS, PUPSA,DSS,SRS,RSS,NSS i ne znam ti jos sve kojih SSa i onih koji nemaju famozno S u imenu stranke....znači dogovorili su se.Veoma "prljav veš" je u fazi predpranja na stranicama Kurira,otkupna cena reketa raste berzanskom brzinom,počela sa radom paradržavna formacija uterivača infostan,EDB i sličnih dugova otpustenih radnika tajkunskih privatizacija, EUR usporio rast kao i obično pred kraj meseca kad je obračun bankarskih kredita .... Šta je smešno Borise i družino? Meni nije smesno!

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Видим, пренео му поздраве из Москве.

п.с. Вучић је на овој фотографији потпуно нелегитиман.

PravdaNS

pre 11 godina

Ja sigurno nisam pogrešila kada sam ih sve na izborima istuširala crnim tušem. Imam instinkt i intuiciju poput životinja. Dok god postoje ljudi koji veruju ovim političkim mufijozima i daju im poverenje na izborima biće nam isto kao i do sad. Ljudi, pogotovo naši su čudo, tako ih je lako prevariti, zavesti, napaliti, manipulisati sa njima da je to neverovatno. Uvek sam se čudila i nikada se neću dovoljno načuditi ovom našem mentalitetu.

Jovan

pre 11 godina

@(Diploma, 28. maj 2012 17:32)
Nkolic je za sada (pravno) samo pobednik na izborima. Nije polozio zakletvu.
Tadic je podneo ostavku pre (valjda) vise od mesec dana.
Sta trazi Tadic na Andricevom vencu? Kako moze da predaje duznost kad je podneo ostavku?
Od trenutka usvajanja ostavke, za sve je nadlezna v,d, Slavica Djukic Dejanovic.
Inauguracija predsednika obavlja se u Skupstini.
I to nema veze sa njihovim izmisljenim diplomama i magistarskim radovima.
Ako su hteli da se druze, kao sto je ocevidno na slikama, to su mogli da rade u stranackim prostorijama.
Tadic je zloupotrebio funkciju koju vise nema, samo da bi lecio komplekse.
Bedno.

djordjevic

pre 11 godina

Kako smo mi jedna gotivna zemlja u kojoj svi koji ucestvuju pobede na izborima...
Toma- preCednik
Tadija- premijer
Regioni- ekstra, opet ce trange frange oko kinte
Ivica i SPS- caruju
LDP i SPO- ucice u vladu
Kostunjavi- resio izbore za preCednika...preseko covek
Samo malo Dveri odskacu jer ne pobedise, ali imaju dobar leteci start.

Znaci politicari pobednici svi redom, a narod...glup ko i uvek. I posle da vam ne dajem beli listic, budite srecni sto ne dobijate iskoriscene toalet papire u kutujima.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

(Chicha iz Borche, 28. maj 2012 14:24)
# Link komentara

Evo cico ja da ti kazem. Ja sam lepse ziveo pre 2000.g jer je moja firma tada bila normalna i radila je. Od kada dodjose ovi sto nam zaustavise bombe, kako ti to kazes, ne proradi vise ni jedna.

VASA@

pre 11 godina

Mozete do mile volje ovde da pisete kako izgleda Toma, Tadic i Vucic ali bas njih briga sta ovde pisu oni kojima je jako dosadno u zivotu !
Bice kako se oni dogovore, a nema nista bez dogovora !!!

Beogradjanin

pre 11 godina

Otvaram ja stranu B92 i padne mi u oko naslov "Strumfovi formirali institucije". Molim?
Kad ono: "Što pre formirati institucije" :)))))

Zoran

pre 11 godina

Ovim potezom si izvršio završni udarac. DS više neće biti druga stranka po rejtingu, a pitanje da li će biti i treća. Biće dobro ako ne završe kao SRS. Sada se vidi kolika je bila greška što ste najurili Zoran Živkovića. Ovaj (Boris Tadić) je urnisao stranku kao i ljudi oko njega. Ne pravdajte se time što ste spremni da preuzmete odgovornost jer da ste bili odgovorni ne bi ni došlo do ovoga. Vas samo interesuje vlast. Zato podnesite ostavku svi iz predsedništva stranke što pre ako ste iole moralni ljudi (mada sumnjam u to).

Alan Ford

pre 11 godina

ali Vuciceva faca u pozadini na prvoj fotki...neprocenjivo :)
(paja pajser, 28. maj 2012 17:45)

Vidimo,Pajo,vidimo! Desni klik...save as "Jesen stize,dunjo moja"...u folderu "Trice i kucine"... na particiji "K'o me sve sj..a u zivotu". Pa ajmo opet za 4 godine!

Sid

pre 11 godina

Ova vlada nece moci da izdrzi 2 godine, previse tezak period za Srbiju, medjutim verujem da ce u septembru doci odmah do socijalnih nemira, unta sta god....
Takodje verujem da vlada nece povecati PDV sto je neophodno kao isto nekako neverovatno mi da ce izdrzati da odrzi vezu sa MMF sto ce biti kljucno za obaranje vlade ili ce se jedan partner povuci iz vlade....

Obelix

pre 11 godina

Kakva farsa! Dva coveka koje je izabralo manje od 50% glasaca odlucuju o 100% gradjana. Do juče samo što se za brat nisu hvatali, a danas ruku pod ruku i osnjdh od uva do uva. A sve se znalo još i prije godinu dana da će biti zajedno. Srbijo naivna!

posmatrac

pre 11 godina

Sta god svi mi pricali, voleli jednog, drugog bili neutralni ili nesto sasvim sesto, ovaj potez treba gledati sa sasvim druge strane. U svetu je sasvim normalno da se dva predsednika bivsi i sadasnji najnormalnije pozdrave, rukuju, pogledajte sve evropske zemlje, ja znam da je u naravi srpskog naroda slatko da se neko svadja, bije, pljuje, vredja, podmece, neka to ostane u skupstini u unutrasnjim, nasim stvarima. Dosta mi je da nas vise gledaju kao da ne mozemo ni protokolarne stvari da odradimo u duhu mira, zasto da nas svetski mediji provlace kao neandertalce iz pecine. Svako od nas bi voleo da niko od ovih politicara vise ni ne pridje nekoj od institucija ali nazad nema. Po meni je ovo dobar potez za svetsku javnost, pokazujemo da uvodimo neke od demokratskih principa a ne sad da izadju i jedni i drugi, i porazeni i pobednici na ulicu i da se potamane. Dosta smo i ovako propatili kao narod kroz vekove. Nasi neprijatelji to jedva i cekaju da se stalno zakuvava, revolucije, prevrati... Neka se sistemi ruse iznutra, kontrolom vlasti, stvaranjem istinske demokratije a ne spoljnim uticajima. Dakle, po meni zaista spoljnopoliticki gledano, jako dobar potez.

boris

pre 11 godina

Ne znam za Vas ali meni je ova slika ostavila najjaci utisak i na njoj Vucic kome samo sto suza ne krene sto je Toma uhvatio Borisa pod ruku... ahahahaha

Vladimir LDP

pre 11 godina

Kako ono Seselj nazva knjigu, "kurva del Kostunica", a ono mu Kostunica ispao najblizi po stavovima i ideologiji. Sad ce verovatno jedna "kurva del Nikolic i Tadic", to bi bilo mnogo logicnije. Pogledajte ih kako se drze ruku pod ruku, gej parada je vec pocela!

haha

pre 11 godina

Provali Vučića, u fazonu pozdravi je pozdravi! Ne znam samo šta je ovim nesrećnicima smešno, sigurno mu Toma ispričao kako je polagao ispite ili Tadić pričao kako su krali glasove na izborima. Ala ste nas zeznuli da glasamo za vas SVAKA VAM ČAST-i treba da nas jašete.

moj glasacki listic je bio nevazeci

pre 11 godina

Samo da pitam dezurne pljuvace:

Ko je to od vas kritikovao bele listice?Smete li sebe da pogledate u ogledalu?
Evo vam sada vasih na krv i noz posvadjanih prvaka dve najvece stranke,grle se i ljube kao zaljubljeni par!
Definitivno,u Srbiji je 50% pametnih ljudi,a onih drugih 50% sto je glasalo,tesko da ce ikada skinuti nabijene rogove sa glave!
E,a sada ih trpite 4 tj. 5 godina i uzivajte u bedi,sirotinji i gladi!

naivan, možda

pre 11 godina

Ma, možete vi sad svi da pljujete koliko hoćete, ali meni je drago da sve ide tim tokom i da jednom konačno prestane ta zla krv među nama. Mirna promena vlasti, pa idemo dalje. Ja verujem da je ovo veliki pomak unapred.
Šta je trebalo, da se pokoljemo muđusobno? Kakvi su rezultati, takva će biti i vlast. Sve realno. Idemo dalje. Biće bolje.

boki

pre 11 godina

A procitajte svoje komentare pre mesec dana, kako se svadja te i pljujete zbog ove dvojce, a vidi njih dva kako se smeskaju!!! a smo mi prost narod!!!

Jale

pre 11 godina

Moramo da budemo svesni,da se sa svađom,odnosno sukobima ništa ne rešava.Iako je bila prljava kampanja Nikolić i Tadić treba da sarađuju,i da imaju prijateljski odnos zbog građana Srbije.Mrak nemože oterati mrak,samo zora to može,isto tako mržnja ne može oterati mržnju,ali ljubav,to može.Ne treba da se radujemo kada se političari sukobe,jer to ponavljam ne može doneti ništa dobro,to je samo loše,za građane Srbije,dosta nam je više sukoba,želimo da živimo u miru.

URS Goran

pre 11 godina

Ako Tadic bude premijer znaci da gledamo film po drugi put. Kako nismo ostvarili rast, vecu uposlenost, vece plate, sigurnost posla, .... Necemo ni od sad.

Da li neko ima neke veze u Svedskoj, Finskoj, Norveskoj, Nemackoj, ..., placam od prve plate !!!

Dovidjenja. Tj zbogom.

Ja imam pamcenje

pre 11 godina

Vi koji pisete da je Boris Tadic terablo da podnese ostavku.ja se nesto ne secanm da je Toma Nikolic kao gubitnik u dva izbora podneo ostavku na duznost VD SRSi nije se povukao iz politike iako je to obecavao

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Eej, alo, na šta smo spali!! Pa ovo je gore od Životinjske farme, najcrnja noćna mora je postala stvarnost. Pogledajte sliku, Toma u fotelji do Tadića. Jel je to tekovina Petog oktobra? Jadna moja braćo i sestre.

bezimena

pre 11 godina

Vezobrazno i nemoralno da gubitnik predsednickih izbora prima kolege iz drugih partija u Predsednistvu Srbije.

(Jovan, 28. maj 2012 17:11)

Zeznuli ste se. Nikolić je primio Tadića, a ne obrnuto!

p.s. sasvim je normalno da posle izbora političari komuniciraju ovako, na civilizovan način. Samo primitivci (rulja) žale što nije došlo do nekakvog pesničenja!

LL3

pre 11 godina

Ajde, sahranite nas vec jednom...
niko nece da vas sahrani, sahranili ste sami sebe, trazite narodnog postenog coveka, koji to obecava, a ne da uzmete sami sudbinu u svoje ruke. Neko treba za vas da radi, era Tita je prosla, koja je bila dobra za jedan deo, a drugi su mislili dan ce doci i oni na red. Uzmite knjige i citajte i pljunite u ruke, ili stvarno mislite da ce sa ovakvommkoupcijim neradom da imate vcelike plate i dobar standard, a na kraju krajeva nemorate ici za Vasington da procitate sta pise na Kenedijevon spomeniku, mozete ga naci nan internetu

daba

pre 11 godina

srecom jos uvek nisam rucao pa nemam sta da povratim ,a sad kada su se ova dvojica uhvatila ruku pod ruku uskoro necemo ni imati sta da rucamo...

Diploma

pre 11 godina

@Jovan

Decko da li si ti cuo za primopredaju. da li si shvatio da je sadasnji predsednik primio predsednika jedne partije koja ce da sastavi vladu. savet jednog intelektualca coveku koji ima srednju skolu je neophodan

boban_bg

pre 11 godina

Koja je bre Srbija glasala sa 20-ak procenata za Nikolića.Nije Srbija 20%
d, 28. maj 2012 12:45)

Slazem se, ali nije Srbija ni 17% koliko je u tom slucaju dobio Tadic.
Da se razumemo, nisam ni za koga glasao, ali ovakvi postovi mi sve vise lice na pricu koja se forsirala za vreme Milosevica

Jovan

pre 11 godina

Vezobrazno i nemoralno da gubitnik predsednickih izbora prima kolege iz drugih partija u Predsednistvu Srbije.
Halo, gospodine Tadicu, Vi ste ostavku podneli na mesto PredsednikaRS pre skoro mesec dana. Sta radite Vi u zgradi na Andricevom vencu? Zar nisu Vase stranacke prostorije u Krunskoj 69 (sic)?
Gospodine Tadicu, Vi ste bez stida i srama.
tesko Srbiji s Vama kao premijerom!

Major Kursula

pre 11 godina

Haha prva slika, Tadic i Nikolic idu ruku pod ruku, a pozadi Vucic faca tipa nevera, ostavio ga Toma da pase travu. Priceless izraz lica zalosne sove.

Vanja

pre 11 godina

U poslednje vreme se često spominje reč kohabitacija. Po Vujakliji kohabitacija (lat. cohabitatio) znači:
1. Stanovanje zajedno
2. Život udvoje
3. Snošaj, spolno opštenje

...pa se ja pitam ko tu koga...

P.S. Rekao bih da je običan narod j..... strana.

ilir_pr

pre 11 godina

Komsije,vi ste odlucili kao Rusija, Medvedev_Putin,_Putin_Medvedev, posle 4 godine Nikolic,ce da bude premijer kao Tadic danas.jel to demokatija ili ....

Samo napred

pre 11 godina

Zivela Srbija,zivela demokratija! Kako je lepo videti da se najveci politicki protivnici sloze,cak i "pod ruku" drze..! Ko je taj sto ce da kaze da Srbija nije napredovala?

veseljko

pre 11 godina

"Moze covek da promasi ulicu i broj, ali JA sam promasio citav zivot svoj,moze covek da popije litru ili dve,ali JA sam preterao popio sam sve,moze covek da potrosi MILION IL DVA, niko nije potrosio NIKO KAO JA,MOJI OKO MENE,NJEGA(gleda se u ogledalo),TEBE(ona ga gleda u ogledalo)...Nazad vise ne mogu napred(moram zbog mene i nas)imam kud ,idem putem i (zelim,hocu,moji traze,zele...) Sam pricam misle da sam lud!!??

Stefan KG

pre 11 godina

Ljudi, ne znam da li ste svesni sta nas ceka. Recesija, jos vise nezaposlenosti, jos gora situacija... Ako se ne izvrse korenite reforme, bankrotirasmo. A, ko ce to da izvede? Dacic, koji je izjavio da ne zeli MMF (koji naravno nije divan, ali sami definitivno nismo sposobni da uvedemo red), Krkobabic, koji ocigledno zivi u proslom veku, ili mozda Palma i Mrkonjic, "ljudi iz naroda"? S druge strane, Dacic bar ume da nesto konkretno i kaze (svidja mi se njegova ideja o podeli Kosova), dok su DS i SNS za mene isti - mlake i bezlicne stranke. Groteska na delu!

Boris NS

pre 11 godina

Kako je ta fotelja udobna, nema kuci takve, takvu ne mozes kupiti nigde... JA i samo JA, meni meni, daj meni, a bez mene POTOP! Ja sam najbolji i najlepsi na svetu! O kako sam JA divan, bas je dobro biti JA.

peca

pre 11 godina

"Ako sada Srbija stane, ma koliko sporo kako neko procenjuje da ide, da bi se ponovo pokrenula, proći će deset godina. Moje upozorenje je: imamo ogromnu istorijsku šansu da uradimo nešto veliko i u ovoj zemlji i u regionu, ali moramo mnogo da se trudimo da izbegnemo rizike i iskušenja, i to nije nikakva garantovana stvar da smo mi osvojili demokratiju, da smo usvojili ekonomske reforme, da idemo prema Evropi.
To nije garantovana stvar. To je šansa, koja može da bude prokockana sutra, i da padnemo nazad kao Rumunija, i da se narednih deset godina batrgamo, i da posle tih deset godina i mi imamo neku KOMIČNU VLADU koja će da kaže: “Hoćemo u Evropu”. To su izgubljenih deset godina."
Zoran Đinđić - mart 2002

mirko

pre 11 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem, kako neki ljudi imaju kratko pamćenje.
U Srbiji danas nema ni jednog stranačkog lidera koji nije gubio izbore, neki i u više navrata, bilo je formalnog nuđenja ostavke u stranci, ali naravno ona nikada nije prihvaćena. Da taj običaj funkcioniše u Srbiji, imali bismo potpunu smenu u stranačkim rukovodstvima tako da u politici nebi bilo ni Tadića, ali ni :Nikolića, Vučića, Koštunice, Šešelja, Draškovića, Mrkonjića, Dačića, Mićunovića, Jovanovića, Dinkića, Ilića i mnogih na pokrajinskom i lokalnom nivou. Možda bi to bilo dobro, ali ne može se to tražiti samo od Tadića.

ssenssess

pre 11 godina

Kad je vec izbor tako pao, slozite se vec jednom za dobrobit ovog naroda. Ne pravite se gluvi na potrebe naroda i ne izdajte nase interese i nasu istoriju. Hvala u napred.

Sale

pre 11 godina

Gledam ovu zajedničku fotografiju budućeg predsednika i budućeg premijera, a u glavi mi odzvanja ona stara: I vuci siti i OVCE na broju...

gilub

pre 11 godina

@sinisa
pa ti si zbunjeniji od Tadica.
Pa zar treba drugi predsednici stranaka da daju ostavku jer su lose prosli na izborima u BG.
Kako onda shvatas da je Tadic izgubio izbore na 2 koloseka a i dalje ima 2 funkcije.
Mucni malo glavom pre nego uzmes pero i papir.

IQ

pre 11 godina

Cekaj,Borise,otkud rukovanje,saradnja sa retrogradnim likom poput Nikolica.Zar nece biti rata,kako je govorila drugarica Trivan.Nema razlike izmedju vas dvojice i ortaka ti s'basketa.U politici nikad nije bilo morala ali ovde je dno dna.Pa covece pre 7 dana si izjavio da neces biti premijer!

ajmo malo istine

pre 11 godina

Da rade u privatnoj firmi obojica bi odavno popila OTKAZ. Toma Nikolic zato sto deset godina nije mogao da kao opozicija srusi ovako losu vlast, a Boris Tadic zato sto je bio dva puta predsednik i ima svu kontrolu nad vlascu u ovoj zemlji, a opet nam je standard za samo tri godine opao za trecinu, korupcija buja, a neki njegovi prijatelji su od obicnih muzicara postali najbogatiji ljudi u Srbiji preko noci. Da je narod pametan trebao je i jednom i drugom da uruci taj OTKAZ na izborima, ali narod nije pametan i moracemo da pocnemo da se mirimo sa timo. Nisu ni Tadic ni Nikolic razlog niti posledica naseg neuspeha, nego to sto smo mi kao narod previse zaostali, previse povodljivi, a istovremeno nedovoljno analiticni i sujetni, da bi krenuli napred, nego vec decenijama tapkamo u mestu.

bice vesalja

pre 11 godina

Proci ce dete Aca i expert Jorgovanka gore od njega nego kum Voja.Onaj je bar mogao da se tesi sto je u zatvoru, a kako ce ovi dvoje cuce se.
A i masteru nece biti bas lako, kad mu Boris uvali da dalje on resava problem Kosova a vise od polovine glasova dobio je upravo od onih koji su izbegli ovde sa prostora bivse SFRSJ.

Pipi duga carapa

pre 11 godina

SAd ce ovo da bude ko Putin i Medvedev. Malo jedan predsednik malo drugi premijer, pa onda opet malo premijer, malo predesdnik i tako dok ne pilurimo. Kao da u ovoj zemlji uopste nema i sposobnijih i skolovanijih od obojice.

Dulebg

pre 11 godina

Sada je izrazena narodna volja u drzavi. Predsednik, vlada... kao sto rece Nikolic vise nema losih. Pa sada donosite vazne odluke zajedno ..

Vladimir

pre 11 godina

Aman ljudi, pobogu.

Nikolicevci i ini: na parlamentarnim izborima zbirno je pobedila dosadasnja vlada. Get over it.

Tadicevci i ini: na predsednickim izborima pobedio je Nikolic. Get over it.

Aj' malo budite zadovoljni sto obojica imaju dovoljno razuma da ne blokiraju drzavu, bar za sada. A mogli bi nesto i da radite umesto sto kritikujete po netu. Nece vam nijedan politicar srediti zivot ako se sami ne potrudite.

Dzizs...

Demokrata ®

pre 11 godina

2016. za koga cemo da glasamo a za koga necemo??? tesko nama sa vama.!!
reality show koji ce se vratiti kao bumerang tokom godina. jos gorije cemo proci nego grcka!!!

Dragan

pre 11 godina

Nadam se da ste se razjasnili i oko krađe izbora i ostalog. Pa za 4-5 godina vi se opet kao posvađajte pa potrošite milione evra da nas, stoku, ubedite u to što hoćete.

BoRkIc

pre 11 godina

Cekajte ovako SNS-ovci, ok jeste pobedeili tj. imate vise poslanika od 4 - 6 od DS-a. Zbog toga DS treba da ide u opoziciju, a SPS zovete u vladu koji ima 44 mandata (od toga PUPS i JS 20) ili URS sa jos manje. Znaci oni su legitimni koalicioni partneri za vas a DS je odgovoran za sve. Gradjani jesu kaznili Tadica i zato je izgubio, ali nije kaznio DS kao sto pricate, jer da je tako vi bi ste pobedeili sa 20 - 30 mandata vise, a DS bi bio na nivou SPS-a. Pogledajete u Beogradu, Djilas je razneo vucica, a u Vojvodini da ne pricam koliko je DS dobio. Znaci kaznjen je Tadic zbog svoje prepotentnosti, sto kao premijer ne bio mogao da bude, jer bi imao ministre iz dosta stranaka a ne samo DS-a, i morao bi da promeni kurs, ali i vecinu ministara. Ni ja nisam glasao za Tadica, samo za Djilasa u BG, ali da Jorgovanka bude premijer bilo bi ravno katastrofi. SNS nema kadrove i oni to znaju samo naravno nikada nece priznati.

pele

pre 11 godina

''Nema svirepije tiranije od one koja se sprovodi pod štitom zakona i u ime pravde''(Monteskje,1742.)
Nema časti,nema pravde,nema čestite reči,nema odgovornosti,nema polaganja računa za neispunjeno,nema lopova u zatvorima,...nema nam spasa

jova

pre 11 godina

Kada CESID obavi istrazivanje na uzorku od 1500 do 2000 gradjana onda svi smatraju da su ti podaci relevantni i da odrazavaju realnu sliku raspolozenja biraca prema strankama i predsednickim kandidatima. Svi znamo da je slika raealnija kada se istrazivanje radi na vecem uzorku. Sada imamo situacuju da je na uzorku od oko 3 miliona gradjana vecina dala poverenje Nikolicu. Znaci price da je za njega glasala petina Srbije ne stoje.

pablito

pre 11 godina

@ (nenad, 28. maj 2012 13:49)

Od blokova došao peške? :P
Mani prijatelju te tugaljive priče, gotova je predizborna kampanja...
Mislim da uz sva busanja partijskih priživaljčika (d...uvlakača u prevodu) ulazimo u jedan mirniji period ravnoteže partija, svi su ispucali svoje adute, rezultat nerešen, sad će da podele plen. A nama kako bude.... problem Srbije je što svaka bivša vlast u nama izaziva nostalgiju za lepšim vremenima. I dok bude tako, dok nam država bude partijska nema nama napred, noge su nam u blatu, glava u oblacima....

boban_bg

pre 11 godina

Koja je bre Srbija glasala sa 20-ak procenata za Nikolića.Nije Srbija 20% (d, 28. maj 2012 12:45)
Slazem se, ali nije Srbija ni 17% koliko je u tom slucaju dobio Tadic.
Da se razumemo, nisam ni za koga glasao, ali ovakvi postovi mi sve vise lice na pricu koja se forsirala za vreme Milosevica

BokiPirot

pre 11 godina

U Evropi i svetu obicaj je da porazeni kandidat podnosi ostavku na mesto predsednika partije koju je vodio.Da podsetim,Leh Valensa je posle isteka njegovog mandata na mestu predsednika Poljske otisao da radi u brodogradiliste iz koga je osamdesetih poveo ljude u proteste.

bezimena

pre 11 godina

Ako ti OVO nije PORAZ i to ne na kvadrat nego NA KUB onda si zasita izgubila svaki kontakt sa objektivnoscu
(ako vam je dobro onda nista, 28. maj 2012 14:19)

Ja!?

Vučić u višeMILIONSKOM Beogradu počišćen, SNS, sa 15 praporaca, osvojila najveći broj poslaničkih mandata, ali, kao i dok su bili SRS, NE MOŽE da se dočepa VLASTI (Vlada) jer nema s kim (tolika je njihova "većina")! T. Nikolić, kao predsednik države NIJE VLAST, i ko je onda izgubio a ko pobedio, REALNO!?

milos

pre 11 godina

Predsednik Srbije je prosetao parkom kao gospodin, a ovaj Ex se vozi u blindiranom autu...heheh...vrh, pa stvarno smsesno..svaka cast Gosn Predsednice

hepek

pre 11 godina

Šta ima da se sastaje građanin Tadić sa novoizabranim predsjednikom Srbije?

Kakva to ovlašćenja on njemu ima da preda, kad je podnio ostavku na mjesto predsjednika?

Procenitelj

pre 11 godina

Kako Tadić naprasno, posle 8 godina, shvati šta je važno. Žuri im se, i Tadiću i Mićunovići i Čedi i Dačiću, jer im se stranke raspadaju, pa se nadaju da će to lakše zaustaviti iz državne fotelje. Narodu se ne žuri, sve je već preživeo što je trebalo. A ni Nikoliću ne bi trebalo da se žuri, jer ima 5 godina ispred sebe.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Prvo, Boris mu je pokazao kako se startuje računar i pokazao neke igrice kako bi stekao rutinu rada mišem. Znam da će ove moje reči verovatno naljutiti zaljubljenike u lik i delo master-Tome ali ja tako doživljavam novog predsednika. Svima vama (nama) koji se čudite što je Toma postao predsednik poručujem: "Nemojte"! U zemlji gde Aca Lukas može da napuni tri Arene, gde je Arkan bio nacionalni junak, gde je Ceca nacionalna zvezda, gde je najvažnije kako su se raskantali Dača i Nataša, gde je TV zvezda o koju se otimaju pčelar Miki iz Kupinova, Saša Ćurčić, gde se gleda i uživa Farma, Veliki brat, gde je nezaobilazan politički faktor Rističević, Velja, Vulin, normalno je da Toma pobedi. Zato ne čudi toliki broj nepismenih, glupih, navijačkih komentara koji nemaju blage veze sa mozgom. A nekome ko se potpisao sa "Vidovdan" poručujem da ne koristi taj dan koji kod Srba izaziva posebne emocije, pogotovo da piše gluposti. Ako misli da je srpski narod doveden do "prosjačkog štapa", preporučujem mu da se raspita kako je taj isti narod živeo pre 2000. godine u vrema kada je novi predsednik kupovao stan od 2 ara, dok su bombe padale po Beogradu i Srbiji.

Саша

pre 11 godina

Целу игру смислили су Америка и ЕУ. Процена је била, да ДС губи парламентарне изборе. Да би ДС победила, монтирани су избори. За узврат Томи је омогућено да победи за председника, чиме се апсорбује енергија незадовољства народа, која је у скорој будућности претила, да се прелије на улице.Тадић затим прелази на место премијера, и сви сити, а овце на броју. Једино је, као и увек, народ преварен.

Jale

pre 11 godina

Tomo položi zakletvu,Borise sastavi vladu,ako možeš,i krenite već jednom da radite,krenite zajedničkim snagama,dosta više prepucavanja.Nemamo mi vremena više da čekamo,svaki minut je dragocen.Zato, Tomo i Borise,počnite da radite za građane Srbije.

fajter

pre 11 godina

opet nebulozno "stručni" komentari zaluđenika koji misle da ovde ima mesta ko zna kakvim sve opcijama. tadić i nikolić su se dosta približili u stavovima i to treba pozdraviti. toma je prilično spustio loptu, bukvalno je iskopirao neke poteze tadića kojima se doskora podsmevao. ni to nije loše.
ili, trebalo bi da se rvu do kraja, e da bi brojni fanovi uživali u fajtu do kraja.

Z

pre 11 godina

Jel ga pitao Boris "majstore sta bi na kraju sa onim dzakom listica"...b92 apelujemo da podsecate na to jer ce se u protivnom sve zaboraviti, kao i gomila drugih prljavih stvari u ovoj zemlji. Veliko krivicno delo je u pitanju.

parzival

pre 11 godina

Kada posle ovakvog kraha (stranka mu je 2. na parlametarnim izborima) a on je porazen ,pazite sada, od Tome Nikolica, vodja ode u penziju, znacice da smo korak blize ka normali. Ovako. Smejurija.

prvo zakletva, pa na posao

pre 11 godina

Re: Miki
Tomislav Nikolic je izabran od naroda za predsednika.
Jos nije polozio zakletvu i zbog toga jos nikome ne nudi mandat.
A za novu vladu odmah posle prvog kruga izbora su javno izjasnile DS i SPS, pa cak su davali izjave da je sporazum postignut.
Toma da je preuzeo da poziva stranke rekli bi vidi jos nije ni zakletvu polozio a vec poziva za sastav vlade.
Treba ipak postovati proceduru jer Tomi se svaki pokret i potez prati i u startu kritikuje.

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

Sve je to super, ali deluje kao pozoriste za decu - jer nema glavnih aktera politickog zivota, nema onih koji zaista donose odluke, nema nalogodavaca, nema onih ciji su sluzbenici ministri u u vladi - nema tajkuna dragi novinari! Kada cete nas izvesiti o sastanicma nasih politicara sa njima, po restoranima beograda i po njihovim dvorcima?

Vladimir

pre 11 godina

Sastanak prošao bez razbijanja kutija.
Analitičari opet pogrešili.
Tek sada ćemo ih se nagledati na televiziji, jer što više grešiš više napreduješ.

Nikola

pre 11 godina

Interesantno je kako je ispod ovih vesti jedna od vaših random reklama ispala "Online Avio karte Rezervišite sami. Brže, lakše, jeftinije!"

ako vam je dobro onda nista

pre 11 godina

Srbija je VEĆINU glasova dala strankama koje su činile i dosadašnju Vladu, da nije tako SNS bi imao kapacitet da slopi Vladu (ovako NEMA), a T. master Nikolić je POBEDIO B. Tadića sa minimalnom razlikom, pri izlaznosti manjoj od 50%.
(bezimena, 28. maj 2012 12:58)

Sa naglaskom na POBEDIO, ali ako ti je ovako lakse onda nista.

Vecina je protiv trenutne Vlade, ako ti broj apstinenata i belih listica to ne govori onda opet nista.

Tadic je bio sve i predsednik i preijer i ministar svega po potrebi i predsednik Ustavnog suda, imao je punu i potpunu kontrolu nad svim medijima (Milosevic to nije imao na vrhuncu moci) i na kraju je ya njega glasalo nekih 800.000 i malo jace biraca u prv om krugu (to su oni kojima je on PRVI izbor).

Ako ti OVO nije PORAZ i to ne na kvadrat nego NA KUB onda si zasita izgubila svaki kontakt sa objektivnoscu

gt

pre 11 godina

"Razgovarali smo o tome koliko je važno da se izbegne institucionalni vakum"

Onaj vakuum koji je nastao zato što si ti podneo ostavku da bi ti stranka bolje prošla na parlamentarnim izborima?
I ti sad pričaš ovo....

Strašno.

Obicni gradjanin

pre 11 godina

Da sam ja SNS ili SPS, hladno bih i sa apetitom pustio DS da formira i predvodi vladu. Nema tog investitora ni carobnjaka koji ce ovde da pomogne,a onda jednim udarcem ubijem dve muve:
1. DS se zakopa u opoziciju za jedan duzi period
2. Ja pricam kako sam bio manjinski partner pa nisam mogao nista (SPS),a kao SNS nastavim pricu da su nesposobni,da su upropastili drzavu...itd.

nele

pre 11 godina

Mi Srbi bi trebalo jednom za svagda da naucimo da se postuje predsednik jer je izabran od vecine, pa svidjalo se to pojedinacno nekome ili ne, licno nisam glasao za g.dina Nikolica, ali shvatam da je on predsednik moje drzvave u kojoj zivim, netreba pljuvati u sopstveni tanjir iz kojeg jedemo, treba biti pametan i racionalan, ako neko ne valja postoji nacin da se to promeni, do tada pustite ljude da rade svoj posao bez unosenja licnih emocija, emocije su nas kostale ljudskih zivota i bede u proslosti.

VRANJANAC

pre 11 godina

Gledajuci ovu sliku ne mogu da verujem kako su gradjani Srbije mogli uopste da glasaju za ovog levog.Nikolic pored Tadica deluje kao los djak koji sedi pored profesora i tuzan je jer ce da ponavlja razred.Ne znam da li ce novi predsednik za 5 god uspeti da polozi sve srednjoskolske predmete,ali znam sigurno da je Srbija na celu sa njim jos pre njegovog postavljenja vec PONAVLJALA i ocekuje nas popravni ispit tek 2017!!!

Alan Ford

pre 11 godina

Svako ko iole drži do sopstvene glave, lišene stranačkih strasti i slepe vere u ideologije, ma koje političke provenijencije one bile, shvatiće da je daleko važnije shvatiti da se svi političari ponašaju i deluju kao feudalci, da je tranzicija drugo ime za moderni feudalizam u kom ćemo kao radnici biti suštinski potlačeni, ali i ugodno zamađijani SPEKTAKLOM kojim većini nemislećih individua Ministri stvarnosti uvaljuju simulacije izbora, Evropsku perspektivu i ostale „teme”.Jedina tema koja se mene tiče je moj džep, ali i džep svih mojih sugrađana, jer kada bi on bio pun ne bi bilo ostrašćenosti čija je poenta mržnja na sunarodnika, komšiju i brata. A kak izgleda demokratsko-naprednjački i ostali feudalizam jeste fašizam, i tužno je čitati komentare koje pojedincima služe za stranačka vređanje i potkusurivanja. Najtužnije je to što se isti na obe strane izdaju za građane, hrišćane čije se pravoslavlja zaokružuje i vrhuni u mržnji na sve što nije pravolavno. Siromaštvo je ozbiljan mentalni problem... Vodi u imploziju naroda...Da su svi čisti i solidarni oko ideje BOLJE BUDUĆOSTI MALOG ČOVEKA ne bi im oboma ideja kohabitacije bila problem. Ovako, samo zaoštavaju duboke podele u duhu naroda koji konsttuiše ovu državu/feud.Pozdrav. (Djole, 28. maj 2012 13:27)
Cisto da iskopiram,vredi prouciti!

Zoran

pre 11 godina

Niko ne voli gubitnike, ovo je druga najveca greska Borisa Tadica.
Da podsetim da je na slican nacin postao i predsednik DS pa Srbije, ni na jednom polozaju nije se dokazao.
Prvi put je Srbija bila prinudjena da izabere Tadica da ne bi SRS postavio predsednika...
ali je napravio fatalnu gresku kada je i sam poverovao da Srbija ne moze bez njega!

maxdamage

pre 11 godina

Mozda je ovo i dobro ispalo.. Sad ce Diplomislav da vidi kako je predstavljati Srbiju bez engleskog jezika.. Kako god bilo, Toma ce biti Borisov potrcko..

journalist

pre 11 godina

@Miki
nadji jos 52 poslanika i posalji ih kod Tome i SNS-a. Ocigledno je ko ima a ko nema vecinu, nemoj da (sto bi novokomponovano drustvo reklo) spinujes ili u srpskom prevodu izvrces istinu iliti lazes.
Kakvo preuzimanje odgovornosti, da li znas uopste sta to znaci. Preuzimanje odgovornosti je da priznas da nemas vecinu i da neces da opstruises one koji imaju da naprave vladu.
A o tome sto lik koji izgubi predsednicke izbore i kaze da nece biti premijer sada to prihvata...to je za analizu.
I za one ciji Toma nije predsednik zato sto je za njega glasalo 25% gradjana. Pogledajte rezultate izbora 2004. i 2008. tako da se prvo odreknite Tadica kao dosadasnjeg predsednika ao koristite iste arsine..

Ivan 81

pre 11 godina

Novi predsednik i premijer.......
Nova jos nakaradnija vlast na 'ler' jer kada se sastanu rikverc i prva dogovor moze samo biti izbacen iz brzine.

Srbija je stala i procice 10 godina da bih se ponovo pokrenula.

Siniša

pre 11 godina

A šta traži ovde Vučić, najveći gubitnik ovoh izbora? Vučić je doživeo starašan poraz-debakl na izborima, a nagrađen je mestom predsednika SNS - pa to nema nigde, samo u Srbiji. Vučić se radovao Nikolićevoj pobedi više i od samog Nikolića, sa jasnom računicom - sada ja preuzimam SNS, niko neće ni pitati za moj debakl u Beogradu...provukao sam se...Jupi! E nisi, svaki dan ću pitati kada ćeš podneti ostavku, gubitniče.

Gile

pre 11 godina

Nikolic je prava ljudina i covek jer zeli posle svega sto mu se desilo da saradjuje sa svima dok to niko od ovih nebi i nije ucinio nikad.Svaka mu cast,sad se vidi da je pravi predsednik,samo napred Tomo.Verujem da ce biti barem malo bolje ali ne odma,treba malo vremena.

Djole

pre 11 godina

Svako ko iole drži do sopstvene glave, lišene stranačkih strasti i slepe vere u ideologije, ma koje političke provenijencije one bile, shvatiće da je daleko važnije shvatiti da se svi političari ponašaju i deluju kao feudalci, da je tranzicija drugo ime za moderni feudalizam u kom ćemo kao radnici biti suštinski potlačeni, ali i ugodno zamađijani SPEKTAKLOM kojim većini nemislećih individua Ministri stvarnosti uvaljuju simulacije izbora, Evropsku perspektivu i ostale „teme”.

Jedina tema koja se mene tiče je moj džep, ali i džep svih mojih sugrađana, jer kada bi on bio pun ne bi bilo ostrašćenosti čija je poenta mržnja na sunarodnika, komšiju i brata. A kak izgleda demokratsko-naprednjački i ostali feudalizam jeste fašizam, i tužno je čitati komentare koje pojedincima služe za stranačka vređanje i potkusurivanja. Najtužnije je to što se isti na obe strane izdaju za građane, hrišćane čije se pravoslavlja zaokružuje i vrhuni u mržnji na sve što nije pravolavno. Siromaštvo je ozbiljan mentalni problem... Vodi u imploziju naroda...

Da su svi čisti i solidarni oko ideje BOLJE BUDUĆOSTI MALOG ČOVEKA ne bi im oboma ideja kohabitacije bila problem. Ovako, samo zaoštavaju duboke podele u duhu naroda koji konsttuiše ovu državu/feud.

Pozdrav.

Galileo

pre 11 godina

Sada mi je lakse, ubedjen sam da ce nam od ovog susreta pa na dalje biti mnogo bolje, jer kada Toma i Tadic nesto kazu onda je to "REC".

PravdaNS

pre 11 godina

Tandem snova! Je li, da li hoće neka država da ih primi da kod njih nastave svoju političku karijeru??? Molim ambasadore bilo koje zemlje na svetu da se jave, konkurs otvaramo i traje sve dok se ne odsele. Drage volje će mo vam ih ustupiti samo da ih ne gledamo više. Pa dokle ljudi više bre, nismo ni mi od čelika!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Miki, 28. maj 2012 12:49

Nisam glasac SNS ali mislim da u oni svesni da socijalisti bi pre zeleli sa DS om da idu dok i DS i SNS izricito govore da nece zajedno(mislim da bi to bilo najbolje kako za drzavu tako i za narod)...
A sto se tice prevara polako shvatam da su sve stranke na nasoj politickoj sceni zabluda vecina nas, jedno nam pricaju i zalazu se za vreme kampanje a drugo rade posle izbora...
Pa nije tesko ljudi ponoviti izbore...ali nekom je vlast sladja ali sta je tu...
Mi narod moramo sve ovo da izdrzimo ako smo uspeli SPS i Slobu da prezivimo,prezivecemo i sve ostalo, dok se nadam ne pojavi neki ljudi sa novim idejama ili cak i novi ljudi koji ne bi odmah bili u dilu i sa jednima i sa drugima...

kuku

pre 11 godina

Tadic je karijerista,znamo kako je maknuo sve iz vodjstva DS,pa i iz partije,sve koji bi mu mozda bili kokurencija,potencijalna opasnost.
Nikolic,ne moze da sa naraduje sto je ostvario taj san - predsednik!
Ta dvojica,kukala nam majka,treba sudbinu Srba da rese? Veruje iko u to?

AT

pre 11 godina

Kakva primopredaja duznosti?! Da li to znaci da je nakon podnosenja ostavke Tadic uzurpirao neke predsednicke duznosti i nastavio da ih obavlja kad na to vise nije imao nikakvo pravo? To je vec stvar za pravosudje - kad bi ga imali..

I otkada se to novoizabrani predsednik koji jos nije polozio zakletvu sastaje sa porazenim protivkandidatom u zgradi predsednistva? Tu je trenutno domacin vd predsednika Slavica Djukic Dejanovic...Zbog podnete ostavke mi smo bez predsednika vec dva meseca i imali smo vanredne izbore sa dva kandidata u drugom krugu od kojih ni jedan nije bio aktualni predsednik...

Naslov

pre 11 godina

Vidimo da je vasa uredjivacka politika na strani kandidata za mandatara ali bi trebalo ipak da uvazite cinjenice i da Predsednika Srbije pozicionirate na adekvatan nacin.Ocigledno je da su ciljevi intresnih grupa u neskladu sa elementarnim protokolom koji, slozicete se, treba uvaziti.

Miki

pre 11 godina

SNS je prevara veka! Zar ne vidite kako se Nikolić lepo izvlači i ne želi da preuzme odgovornost da formira vladu! To se najbolje vidi po tome što "juri" Tadića da bude premijer ( na RTS-u je izjavio da Tadić treba da preuzme odgovornost), a do juče se borio protiv njega. Da bi cinizam bio još veći potura Vučića, Đurića i Tabakovićku da narodu, kome su obećali promene i vladu, tobože objašnjavaju kako oni ne mogu da zamisle Tadića kao premijera. Pa ko sprečava SNS da počne pregovore oko vlade? Zašto Nikolić ne poveri mandat najjačoj stranci u parlamentu, a to je SNS (Jorgovanki Tabaković), kao što je obećao? Zašto njegovi najbliži saradnici sada govore suprotno od Nikolića? Nikolić je ostvario svoj cilj i postao predsednik. Boli njega "ona stvar" za narod i za sva obećanja, koja su mu, uostalom, i pomogla da pobedi! Time što izbegava vladu izbegava i rešavanje obećanja koja je dao. Uostalom, kako misli da da mandat nekome, koji je, prema njegovom mišljenju, pokrao izbore!!!???

izgovor

pre 11 godina

@vidovdan: Vladu će formirati onaj koji bude imao najviše glasova u skupštini! Ako može SNS da sakupi dovoljno glasova za podršku, eto tebi Jorgovanke (sumljive stručnosti) za premijerku! Medjutim, ako ona nije sposobna za tako nešto, onda će premijer biti onaj koji je sposoban staviti na svoju stranu natpolovičan broj poslanika! Toliko ovome, luzeri jedni!

Dragan GM

pre 11 godina

narode,kako vam nije jasno da mi ne odlučujemo ništa.Velike sile su nam uvek krojile kapu,od vremena Miloša-najvećeg sigurno državnika pa do danas a tako će biti i ubuduće.Čim si zadužen njihovim novcem nemaš se čemu nadati,svak gleda svoj interes.Mi jedino možemo da balansiramo i u odredjenim trenucima da izvlačimo malo neke koristi po nas ,ali vrlo malo u stvari kolko nam oni dozvole.Tako da nam treba mudar političar u ovom vremenu a ne diletant-Toma,Vučić,Jorgovanka.Boris je daleko od izvora mudrosti ali najbolje uz Djilasa što imamo.Borise,napred bez kompromisa ,redom sklanjaj,Nemački sistem je MAJKA.

Vladimir

pre 11 godina

Pa sta imaju da se sastaju, nije ovo Francuska pa da mu Tadic otkriva neke bitne tajne ili da mu preda koferce sa siframa nuklearnih raketa.

Jova

pre 11 godina

Nije mi jasno kakva PRIMOPREDAJA je u pitanju. Gospodin Boris Tadić je BIVŠI PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE i to je postao u trenutku kada je skratio svoj mandat i predao prerogative Predsednika Republike Predsednici Skupštine Srbije gospođi Slavici Đukić-Dejanović. Da li je u pitanju ponovno drastično kršenje zakonitosti ili uobičajena neobaveštenost srpskih novinara.
Gospodin Nikolić, u ovom trenutku, još uvek nije Predsednik Republike Srbije i to će postati tek kada ga Skupština bude proglasila za Predsednika, posle čega će mu Predsednica Skupštine koja je Vršilac dužnosni Predsednika predati prerogative. Gospodin Tadić je Bivši Predsednik Srbije. Shodno navedenom sastanak Budućeg i Bivšeg Predsednika nikako, na zakonit način, nije mogao da bude organizovan u zgradi predsedništva. Pravne posledice ovog sastanka su iste kao da je isti održan u Šumatovcu.

watchdog

pre 11 godina

Ovde se nameće par pitanja:
1. Šta rade dva građanina u zgradi Predsedništva? Jedan je bivši predsednik a drugi će to postati nakon polaganja zakletve.
2. Da li o primopredaji treba da razgovaraju Kabineti? Stručna lica to organizuju.
3. Koliki je nivo ne poznavanja osnovnih protokolarnih pravila ponašanja? Kakvi su nam i bivši i budući predsednici dobro što i imamo državu.
4. Trenutno je Slavica Đukić Dejanović v.d. predsednika i ona raspolaže prostorom u Predsedništvu. Jedino i normalno bi bilo da ih je ona pozvala KOD SEBE u Predsedništvo.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mislim da DS pravi grešku,ne samo zbog toga što im je stalo da ojačaju SPS nego i zato što oštre ražanj dok je zec u šumi,jer ako ne pominju LDP i G17 da li to znači da su se sa njima dogovorili ili misle da će se dogovoriti? Ko im garantuje da će ove dve stranke da sa njima sarađuju,a ipak su obe dobile preko 15% glasova !?
Koliko ja vidim i za G17 i za LDP je mnogo bolja varijanta da sarađuju sa SNS !

m

pre 11 godina

Juce sam pogledala film Celicna ledi, ("Iron lady", M.Streep u naslovnoj ulozi). Svim nasim politicarima toplo preporucujem da pogledaju isti i probaju da nauce istinsko znacenje reci "partiotizam".
Apropos ove vesti, dragi sugradjani tesko nama.

bezimena

pre 11 godina

Srbija je glasala za SNS i Tomislava Nikolic.
(Vidovdan, 28. maj 2012 10:32)

Srbija je VEĆINU glasova dala strankama koje su činile i dosadašnju Vladu, da nije tako SNS bi imao kapacitet da slopi Vladu (ovako NEMA), a T. master Nikolić je pobedio B. Tadića sa minimalnom razlikom, pri izlaznosti manjoj od 50%.

robert

pre 11 godina

U stvari je tužno što u današnjoj Srbiji čovek nema neku normalnu političku opciju za koju bi glasao, odanu određenim idejama, levim ili desnim svejedno, dovoljno hrabru da ih se pridržava i sa dovoljno poštenim ljudima koji ne bi pristajali na kompromise.

Vidovdan

pre 11 godina

Srbija je glasala za SNS i Tomislava Nikolic. Obecao je g-dju Jorgovanku Tabakovic za premijera? Sta bi? Sta nam sada ovo radtite!?
Pa ko je doveo Srbiju do prosjackog stapa? Sramota vise. Srpski narod pada u duboku depresiju bez nade da ce imalo biti bolje. Narod je hteo promene! Narod je gladan!!!

Josip Vasilj

pre 11 godina

Eto, ni kod građana Srbije ne prolazi više ona "sjaši Kurta da uzjaši Murta", oni su ovoga puta odlučili da ih i Kurta i Murta zajedno jašu...

DEKI BGD

pre 11 godina

Popice viski, razmeniti par reci pred kamerama, a posle toga se smejati kako su obojica opet uspela da prevare napaceni narod. Naravno, sada je samo dogovor oko podele plena.

Akademija 1986

pre 11 godina

Veliki broj kritika , po sajtovima pa i vredjanja.Svi smo ovde povodom izbora iznosili misljenja i to je normalno.Ako DS-u odgovara Tadic za mandatara to je pravo te stranke i stvar njihovih organa i članstva.Vreme je da se spuste tenzije.Oni koje su gradjani izabrali odlucice o tome u Skupstini-to je valjda demkratija.

NekoIzMase

pre 11 godina

Tomislav Nikolic je postao predsednik, zahvaljujući dogovoru sa EU ...

Za promenu Ustava potrebna je dvotrećinska većina. Bez SNS je nije bilo, i sada će sve stranke koje su u parlamentu, osim DSS, podeliti na ravne časti odgovornost za promenu Ustava i brisanje Kosova i Metohije iz preambule ...

Dakle, građani Srbije su još jednom prvareni, samo proći će neki period dok to bude jasno vidljivo svima ...

Dr

pre 11 godina

Ne pada sneg da zaveje breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag!
Srbija je okovana ledom i snegom već 22 godine i obe zverke su ostavile svoje tragove koje na svojoj koži osećaju svi stanovnici. 22 godine mi smo zamrznuti na apsolutnoj nuli na marginama planete zahvaljujući radu dva gospodina i njihovih bulumenti, uz podršku ostatka dvorskog cirkusa.
"Vidimo se u nekom novom filmu" je rečenica koja je očito najavila novi srpski blokbaster pod nazivom "Početak bune na dahije" koji je počeo da se snima 20 maja.
Dotična gospoda bi trebala da imaju u vidu da je istorija učiteljica života , kao i činjenicu da su svi zajedno izgubili izbore uključujući i SPS. Preko 2 miliona ljudi je bojkotovalo izbore što klasičnim neizlaskom a što belim listićima. Svi ti ljudi su nezadovoljni njihovim tragovima u snegu. Takođe glasačko telo SNS je bar prema onome što sam čuo u nekoliko navrata na Fokusu takođe nezadovoljno. Glasačko telo DS verujem da je većinski nezadovoljno a svoj glas je dalo samo iz straha od onih drugih. Ako upotrebimo elementarnu matematiku dobićemo sumu od par desetina hiljada glasova koji bi potržani dosadašnji način rada koji izgleda da dvojac bez kormilara ima nameru da vodi i dalje.
Povećanje poreza koje je najavljeno, dalje zaduživanje kod MMF koje najavljuju, povećanje PDV, uterivači dugova koje su upravo imenovali, navode me na zaključak da uprkos predizbornom obilasku sela i zaseoka dotična gospoda ne shvataju da "volovi jaram trpe a ne ljudi!"

Vertikalno gledano

pre 11 godina

Sastaju se u podne... samo da ne bude kao u kaubojskim filmovima... u stvari, kad bolje razmislim, dobro bi bilo da se organizuju takvi obračuni u podne, pa ko preživi nek preCedava!

Kroki

pre 11 godina

Njihova jedina dodirna tačka je germanizovani papagaj na zastavi, koji predstavlja sramotu sa građane ove zemlje.
Zastava pod kojom smo izašli kao pobednici u I Svetskom ratu je bačena na smetlište istorije da bi ustupila mesto papagaju koga nam nameće šačica diletanata.
I jedan i drugi su došli do zaključka da Srbija postoji od 2010!
E pa neće moći ni danas, ni sutra, niti na sledećim izborima.
Ma neka se beli!

ZLOBEX

pre 11 godina

Volrik, Eston, Mas i ostali su preneli instrukcije kako treba da izgleda sledeca Vlada- valika koalicija SNS DS SPS, a obavezno bez Kostunice, da bi se promenio Ustav i predalo Kosovo.
Zasto jasno ne kazete narodu da smo okupirana teritorija, i da bi Mi raspravljali o Vladi prvo treba da nam se dogodi Karadjordje, Milos Obrenovic, Josip Broz...

Josip Vasilj

pre 11 godina

Eto, ni kod građana Srbije ne prolazi više ona "sjaši Kurta da uzjaši Murta", oni su ovoga puta odlučili da ih i Kurta i Murta zajedno jašu...

DEKI BGD

pre 11 godina

Popice viski, razmeniti par reci pred kamerama, a posle toga se smejati kako su obojica opet uspela da prevare napaceni narod. Naravno, sada je samo dogovor oko podele plena.

ZLOBEX

pre 11 godina

Volrik, Eston, Mas i ostali su preneli instrukcije kako treba da izgleda sledeca Vlada- valika koalicija SNS DS SPS, a obavezno bez Kostunice, da bi se promenio Ustav i predalo Kosovo.
Zasto jasno ne kazete narodu da smo okupirana teritorija, i da bi Mi raspravljali o Vladi prvo treba da nam se dogodi Karadjordje, Milos Obrenovic, Josip Broz...

Miki

pre 11 godina

SNS je prevara veka! Zar ne vidite kako se Nikolić lepo izvlači i ne želi da preuzme odgovornost da formira vladu! To se najbolje vidi po tome što "juri" Tadića da bude premijer ( na RTS-u je izjavio da Tadić treba da preuzme odgovornost), a do juče se borio protiv njega. Da bi cinizam bio još veći potura Vučića, Đurića i Tabakovićku da narodu, kome su obećali promene i vladu, tobože objašnjavaju kako oni ne mogu da zamisle Tadića kao premijera. Pa ko sprečava SNS da počne pregovore oko vlade? Zašto Nikolić ne poveri mandat najjačoj stranci u parlamentu, a to je SNS (Jorgovanki Tabaković), kao što je obećao? Zašto njegovi najbliži saradnici sada govore suprotno od Nikolića? Nikolić je ostvario svoj cilj i postao predsednik. Boli njega "ona stvar" za narod i za sva obećanja, koja su mu, uostalom, i pomogla da pobedi! Time što izbegava vladu izbegava i rešavanje obećanja koja je dao. Uostalom, kako misli da da mandat nekome, koji je, prema njegovom mišljenju, pokrao izbore!!!???

Kroki

pre 11 godina

Njihova jedina dodirna tačka je germanizovani papagaj na zastavi, koji predstavlja sramotu sa građane ove zemlje.
Zastava pod kojom smo izašli kao pobednici u I Svetskom ratu je bačena na smetlište istorije da bi ustupila mesto papagaju koga nam nameće šačica diletanata.
I jedan i drugi su došli do zaključka da Srbija postoji od 2010!
E pa neće moći ni danas, ni sutra, niti na sledećim izborima.
Ma neka se beli!

Dr

pre 11 godina

Ne pada sneg da zaveje breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag!
Srbija je okovana ledom i snegom već 22 godine i obe zverke su ostavile svoje tragove koje na svojoj koži osećaju svi stanovnici. 22 godine mi smo zamrznuti na apsolutnoj nuli na marginama planete zahvaljujući radu dva gospodina i njihovih bulumenti, uz podršku ostatka dvorskog cirkusa.
"Vidimo se u nekom novom filmu" je rečenica koja je očito najavila novi srpski blokbaster pod nazivom "Početak bune na dahije" koji je počeo da se snima 20 maja.
Dotična gospoda bi trebala da imaju u vidu da je istorija učiteljica života , kao i činjenicu da su svi zajedno izgubili izbore uključujući i SPS. Preko 2 miliona ljudi je bojkotovalo izbore što klasičnim neizlaskom a što belim listićima. Svi ti ljudi su nezadovoljni njihovim tragovima u snegu. Takođe glasačko telo SNS je bar prema onome što sam čuo u nekoliko navrata na Fokusu takođe nezadovoljno. Glasačko telo DS verujem da je većinski nezadovoljno a svoj glas je dalo samo iz straha od onih drugih. Ako upotrebimo elementarnu matematiku dobićemo sumu od par desetina hiljada glasova koji bi potržani dosadašnji način rada koji izgleda da dvojac bez kormilara ima nameru da vodi i dalje.
Povećanje poreza koje je najavljeno, dalje zaduživanje kod MMF koje najavljuju, povećanje PDV, uterivači dugova koje su upravo imenovali, navode me na zaključak da uprkos predizbornom obilasku sela i zaseoka dotična gospoda ne shvataju da "volovi jaram trpe a ne ljudi!"

NekoIzMase

pre 11 godina

Tomislav Nikolic je postao predsednik, zahvaljujući dogovoru sa EU ...

Za promenu Ustava potrebna je dvotrećinska većina. Bez SNS je nije bilo, i sada će sve stranke koje su u parlamentu, osim DSS, podeliti na ravne časti odgovornost za promenu Ustava i brisanje Kosova i Metohije iz preambule ...

Dakle, građani Srbije su još jednom prvareni, samo proći će neki period dok to bude jasno vidljivo svima ...

watchdog

pre 11 godina

Ovde se nameće par pitanja:
1. Šta rade dva građanina u zgradi Predsedništva? Jedan je bivši predsednik a drugi će to postati nakon polaganja zakletve.
2. Da li o primopredaji treba da razgovaraju Kabineti? Stručna lica to organizuju.
3. Koliki je nivo ne poznavanja osnovnih protokolarnih pravila ponašanja? Kakvi su nam i bivši i budući predsednici dobro što i imamo državu.
4. Trenutno je Slavica Đukić Dejanović v.d. predsednika i ona raspolaže prostorom u Predsedništvu. Jedino i normalno bi bilo da ih je ona pozvala KOD SEBE u Predsedništvo.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Prvo, Boris mu je pokazao kako se startuje računar i pokazao neke igrice kako bi stekao rutinu rada mišem. Znam da će ove moje reči verovatno naljutiti zaljubljenike u lik i delo master-Tome ali ja tako doživljavam novog predsednika. Svima vama (nama) koji se čudite što je Toma postao predsednik poručujem: "Nemojte"! U zemlji gde Aca Lukas može da napuni tri Arene, gde je Arkan bio nacionalni junak, gde je Ceca nacionalna zvezda, gde je najvažnije kako su se raskantali Dača i Nataša, gde je TV zvezda o koju se otimaju pčelar Miki iz Kupinova, Saša Ćurčić, gde se gleda i uživa Farma, Veliki brat, gde je nezaobilazan politički faktor Rističević, Velja, Vulin, normalno je da Toma pobedi. Zato ne čudi toliki broj nepismenih, glupih, navijačkih komentara koji nemaju blage veze sa mozgom. A nekome ko se potpisao sa "Vidovdan" poručujem da ne koristi taj dan koji kod Srba izaziva posebne emocije, pogotovo da piše gluposti. Ako misli da je srpski narod doveden do "prosjačkog štapa", preporučujem mu da se raspita kako je taj isti narod živeo pre 2000. godine u vrema kada je novi predsednik kupovao stan od 2 ara, dok su bombe padale po Beogradu i Srbiji.

bezimena

pre 11 godina

Srbija je glasala za SNS i Tomislava Nikolic.
(Vidovdan, 28. maj 2012 10:32)

Srbija je VEĆINU glasova dala strankama koje su činile i dosadašnju Vladu, da nije tako SNS bi imao kapacitet da slopi Vladu (ovako NEMA), a T. master Nikolić je pobedio B. Tadića sa minimalnom razlikom, pri izlaznosti manjoj od 50%.

Vidovdan

pre 11 godina

Srbija je glasala za SNS i Tomislava Nikolic. Obecao je g-dju Jorgovanku Tabakovic za premijera? Sta bi? Sta nam sada ovo radtite!?
Pa ko je doveo Srbiju do prosjackog stapa? Sramota vise. Srpski narod pada u duboku depresiju bez nade da ce imalo biti bolje. Narod je hteo promene! Narod je gladan!!!

Jova

pre 11 godina

Nije mi jasno kakva PRIMOPREDAJA je u pitanju. Gospodin Boris Tadić je BIVŠI PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE i to je postao u trenutku kada je skratio svoj mandat i predao prerogative Predsednika Republike Predsednici Skupštine Srbije gospođi Slavici Đukić-Dejanović. Da li je u pitanju ponovno drastično kršenje zakonitosti ili uobičajena neobaveštenost srpskih novinara.
Gospodin Nikolić, u ovom trenutku, još uvek nije Predsednik Republike Srbije i to će postati tek kada ga Skupština bude proglasila za Predsednika, posle čega će mu Predsednica Skupštine koja je Vršilac dužnosni Predsednika predati prerogative. Gospodin Tadić je Bivši Predsednik Srbije. Shodno navedenom sastanak Budućeg i Bivšeg Predsednika nikako, na zakonit način, nije mogao da bude organizovan u zgradi predsedništva. Pravne posledice ovog sastanka su iste kao da je isti održan u Šumatovcu.

kuku

pre 11 godina

Tadic je karijerista,znamo kako je maknuo sve iz vodjstva DS,pa i iz partije,sve koji bi mu mozda bili kokurencija,potencijalna opasnost.
Nikolic,ne moze da sa naraduje sto je ostvario taj san - predsednik!
Ta dvojica,kukala nam majka,treba sudbinu Srba da rese? Veruje iko u to?

Major Kursula

pre 11 godina

Haha prva slika, Tadic i Nikolic idu ruku pod ruku, a pozadi Vucic faca tipa nevera, ostavio ga Toma da pase travu. Priceless izraz lica zalosne sove.

robert

pre 11 godina

U stvari je tužno što u današnjoj Srbiji čovek nema neku normalnu političku opciju za koju bi glasao, odanu određenim idejama, levim ili desnim svejedno, dovoljno hrabru da ih se pridržava i sa dovoljno poštenim ljudima koji ne bi pristajali na kompromise.

Саша

pre 11 godina

Целу игру смислили су Америка и ЕУ. Процена је била, да ДС губи парламентарне изборе. Да би ДС победила, монтирани су избори. За узврат Томи је омогућено да победи за председника, чиме се апсорбује енергија незадовољства народа, која је у скорој будућности претила, да се прелије на улице.Тадић затим прелази на место премијера, и сви сити, а овце на броју. Једино је, као и увек, народ преварен.

boris

pre 11 godina

Ne znam za Vas ali meni je ova slika ostavila najjaci utisak i na njoj Vucic kome samo sto suza ne krene sto je Toma uhvatio Borisa pod ruku... ahahahaha

Vertikalno gledano

pre 11 godina

Sastaju se u podne... samo da ne bude kao u kaubojskim filmovima... u stvari, kad bolje razmislim, dobro bi bilo da se organizuju takvi obračuni u podne, pa ko preživi nek preCedava!

Maksa

pre 11 godina

Svaka čast fotografu koji je napravio ovakvu sliku.

Toma odlazi sa Tadićem, a Vučić stoji u pozadini kao neko koga je upravo pedalirala ženska.

Neprocenjivo

Jale

pre 11 godina

Tomo položi zakletvu,Borise sastavi vladu,ako možeš,i krenite već jednom da radite,krenite zajedničkim snagama,dosta više prepucavanja.Nemamo mi vremena više da čekamo,svaki minut je dragocen.Zato, Tomo i Borise,počnite da radite za građane Srbije.

Vladimir

pre 11 godina

Pa sta imaju da se sastaju, nije ovo Francuska pa da mu Tadic otkriva neke bitne tajne ili da mu preda koferce sa siframa nuklearnih raketa.

Akademija 1986

pre 11 godina

Veliki broj kritika , po sajtovima pa i vredjanja.Svi smo ovde povodom izbora iznosili misljenja i to je normalno.Ako DS-u odgovara Tadic za mandatara to je pravo te stranke i stvar njihovih organa i članstva.Vreme je da se spuste tenzije.Oni koje su gradjani izabrali odlucice o tome u Skupstini-to je valjda demkratija.

Djole

pre 11 godina

Svako ko iole drži do sopstvene glave, lišene stranačkih strasti i slepe vere u ideologije, ma koje političke provenijencije one bile, shvatiće da je daleko važnije shvatiti da se svi političari ponašaju i deluju kao feudalci, da je tranzicija drugo ime za moderni feudalizam u kom ćemo kao radnici biti suštinski potlačeni, ali i ugodno zamađijani SPEKTAKLOM kojim većini nemislećih individua Ministri stvarnosti uvaljuju simulacije izbora, Evropsku perspektivu i ostale „teme”.

Jedina tema koja se mene tiče je moj džep, ali i džep svih mojih sugrađana, jer kada bi on bio pun ne bi bilo ostrašćenosti čija je poenta mržnja na sunarodnika, komšiju i brata. A kak izgleda demokratsko-naprednjački i ostali feudalizam jeste fašizam, i tužno je čitati komentare koje pojedincima služe za stranačka vređanje i potkusurivanja. Najtužnije je to što se isti na obe strane izdaju za građane, hrišćane čije se pravoslavlja zaokružuje i vrhuni u mržnji na sve što nije pravolavno. Siromaštvo je ozbiljan mentalni problem... Vodi u imploziju naroda...

Da su svi čisti i solidarni oko ideje BOLJE BUDUĆOSTI MALOG ČOVEKA ne bi im oboma ideja kohabitacije bila problem. Ovako, samo zaoštavaju duboke podele u duhu naroda koji konsttuiše ovu državu/feud.

Pozdrav.

Sale

pre 11 godina

Gledam ovu zajedničku fotografiju budućeg predsednika i budućeg premijera, a u glavi mi odzvanja ona stara: I vuci siti i OVCE na broju...

Siniša

pre 11 godina

A šta traži ovde Vučić, najveći gubitnik ovoh izbora? Vučić je doživeo starašan poraz-debakl na izborima, a nagrađen je mestom predsednika SNS - pa to nema nigde, samo u Srbiji. Vučić se radovao Nikolićevoj pobedi više i od samog Nikolića, sa jasnom računicom - sada ja preuzimam SNS, niko neće ni pitati za moj debakl u Beogradu...provukao sam se...Jupi! E nisi, svaki dan ću pitati kada ćeš podneti ostavku, gubitniče.

IQ

pre 11 godina

Cekaj,Borise,otkud rukovanje,saradnja sa retrogradnim likom poput Nikolica.Zar nece biti rata,kako je govorila drugarica Trivan.Nema razlike izmedju vas dvojice i ortaka ti s'basketa.U politici nikad nije bilo morala ali ovde je dno dna.Pa covece pre 7 dana si izjavio da neces biti premijer!

Zuta napast

pre 11 godina

Znate sta? Mene je odusevila fotografija koja prikazuje Tomu i Tadica zagrljene i nasmesene, dok u pozadini proviruje zabrinuti Vucic!

BokiPirot

pre 11 godina

U Evropi i svetu obicaj je da porazeni kandidat podnosi ostavku na mesto predsednika partije koju je vodio.Da podsetim,Leh Valensa je posle isteka njegovog mandata na mestu predsednika Poljske otisao da radi u brodogradiliste iz koga je osamdesetih poveo ljude u proteste.

djordjevic

pre 11 godina

Kako smo mi jedna gotivna zemlja u kojoj svi koji ucestvuju pobede na izborima...
Toma- preCednik
Tadija- premijer
Regioni- ekstra, opet ce trange frange oko kinte
Ivica i SPS- caruju
LDP i SPO- ucice u vladu
Kostunjavi- resio izbore za preCednika...preseko covek
Samo malo Dveri odskacu jer ne pobedise, ali imaju dobar leteci start.

Znaci politicari pobednici svi redom, a narod...glup ko i uvek. I posle da vam ne dajem beli listic, budite srecni sto ne dobijate iskoriscene toalet papire u kutujima.

nenad

pre 11 godina

Prva slika je objasnila sve sto se u Srbiji desava u poslednje vreme. Toma je dobio sta je hteo, zamlacivao je narod pricom o kradji i obecanjima dok mu nisu dali mesto predsednika (Pos'o je dobar a para laka), Boris ce jos da vlada (a i ko bi kad se svi drugi ne usudjuju), a Vucic ne veruje u pozadini sa izrazom lica osobe koju su posteno izradili. On je dobio mesto predsednika stranke koje se Toma jedva resio i koja mu je posluzila da pred kraj svog politickog delovanja osigura sebi lep ostatak zivota (kao kad fudbaler potpise ugovor iz snova).

m

pre 11 godina

Juce sam pogledala film Celicna ledi, ("Iron lady", M.Streep u naslovnoj ulozi). Svim nasim politicarima toplo preporucujem da pogledaju isti i probaju da nauce istinsko znacenje reci "partiotizam".
Apropos ove vesti, dragi sugradjani tesko nama.

Alan Ford

pre 11 godina

ali Vuciceva faca u pozadini na prvoj fotki...neprocenjivo :)
(paja pajser, 28. maj 2012 17:45)

Vidimo,Pajo,vidimo! Desni klik...save as "Jesen stize,dunjo moja"...u folderu "Trice i kucine"... na particiji "K'o me sve sj..a u zivotu". Pa ajmo opet za 4 godine!

Galileo

pre 11 godina

Sada mi je lakse, ubedjen sam da ce nam od ovog susreta pa na dalje biti mnogo bolje, jer kada Toma i Tadic nesto kazu onda je to "REC".

AT

pre 11 godina

Kakva primopredaja duznosti?! Da li to znaci da je nakon podnosenja ostavke Tadic uzurpirao neke predsednicke duznosti i nastavio da ih obavlja kad na to vise nije imao nikakvo pravo? To je vec stvar za pravosudje - kad bi ga imali..

I otkada se to novoizabrani predsednik koji jos nije polozio zakletvu sastaje sa porazenim protivkandidatom u zgradi predsednistva? Tu je trenutno domacin vd predsednika Slavica Djukic Dejanovic...Zbog podnete ostavke mi smo bez predsednika vec dva meseca i imali smo vanredne izbore sa dva kandidata u drugom krugu od kojih ni jedan nije bio aktualni predsednik...

boki

pre 11 godina

A procitajte svoje komentare pre mesec dana, kako se svadja te i pljujete zbog ove dvojce, a vidi njih dva kako se smeskaju!!! a smo mi prost narod!!!

Beogradjanin

pre 11 godina

Otvaram ja stranu B92 i padne mi u oko naslov "Strumfovi formirali institucije". Molim?
Kad ono: "Što pre formirati institucije" :)))))

Z

pre 11 godina

Jel ga pitao Boris "majstore sta bi na kraju sa onim dzakom listica"...b92 apelujemo da podsecate na to jer ce se u protivnom sve zaboraviti, kao i gomila drugih prljavih stvari u ovoj zemlji. Veliko krivicno delo je u pitanju.

Vladimir

pre 11 godina

Aman ljudi, pobogu.

Nikolicevci i ini: na parlamentarnim izborima zbirno je pobedila dosadasnja vlada. Get over it.

Tadicevci i ini: na predsednickim izborima pobedio je Nikolic. Get over it.

Aj' malo budite zadovoljni sto obojica imaju dovoljno razuma da ne blokiraju drzavu, bar za sada. A mogli bi nesto i da radite umesto sto kritikujete po netu. Nece vam nijedan politicar srediti zivot ako se sami ne potrudite.

Dzizs...

Samo napred

pre 11 godina

Zivela Srbija,zivela demokratija! Kako je lepo videti da se najveci politicki protivnici sloze,cak i "pod ruku" drze..! Ko je taj sto ce da kaze da Srbija nije napredovala?

bezimena

pre 11 godina

Vezobrazno i nemoralno da gubitnik predsednickih izbora prima kolege iz drugih partija u Predsednistvu Srbije.

(Jovan, 28. maj 2012 17:11)

Zeznuli ste se. Nikolić je primio Tadića, a ne obrnuto!

p.s. sasvim je normalno da posle izbora političari komuniciraju ovako, na civilizovan način. Samo primitivci (rulja) žale što nije došlo do nekakvog pesničenja!

izgovor

pre 11 godina

@vidovdan: Vladu će formirati onaj koji bude imao najviše glasova u skupštini! Ako može SNS da sakupi dovoljno glasova za podršku, eto tebi Jorgovanke (sumljive stručnosti) za premijerku! Medjutim, ako ona nije sposobna za tako nešto, onda će premijer biti onaj koji je sposoban staviti na svoju stranu natpolovičan broj poslanika! Toliko ovome, luzeri jedni!

posmatrac

pre 11 godina

Sta god svi mi pricali, voleli jednog, drugog bili neutralni ili nesto sasvim sesto, ovaj potez treba gledati sa sasvim druge strane. U svetu je sasvim normalno da se dva predsednika bivsi i sadasnji najnormalnije pozdrave, rukuju, pogledajte sve evropske zemlje, ja znam da je u naravi srpskog naroda slatko da se neko svadja, bije, pljuje, vredja, podmece, neka to ostane u skupstini u unutrasnjim, nasim stvarima. Dosta mi je da nas vise gledaju kao da ne mozemo ni protokolarne stvari da odradimo u duhu mira, zasto da nas svetski mediji provlace kao neandertalce iz pecine. Svako od nas bi voleo da niko od ovih politicara vise ni ne pridje nekoj od institucija ali nazad nema. Po meni je ovo dobar potez za svetsku javnost, pokazujemo da uvodimo neke od demokratskih principa a ne sad da izadju i jedni i drugi, i porazeni i pobednici na ulicu i da se potamane. Dosta smo i ovako propatili kao narod kroz vekove. Nasi neprijatelji to jedva i cekaju da se stalno zakuvava, revolucije, prevrati... Neka se sistemi ruse iznutra, kontrolom vlasti, stvaranjem istinske demokratije a ne spoljnim uticajima. Dakle, po meni zaista spoljnopoliticki gledano, jako dobar potez.

haha

pre 11 godina

Provali Vučića, u fazonu pozdravi je pozdravi! Ne znam samo šta je ovim nesrećnicima smešno, sigurno mu Toma ispričao kako je polagao ispite ili Tadić pričao kako su krali glasove na izborima. Ala ste nas zeznuli da glasamo za vas SVAKA VAM ČAST-i treba da nas jašete.

BoRkIc

pre 11 godina

Cekajte ovako SNS-ovci, ok jeste pobedeili tj. imate vise poslanika od 4 - 6 od DS-a. Zbog toga DS treba da ide u opoziciju, a SPS zovete u vladu koji ima 44 mandata (od toga PUPS i JS 20) ili URS sa jos manje. Znaci oni su legitimni koalicioni partneri za vas a DS je odgovoran za sve. Gradjani jesu kaznili Tadica i zato je izgubio, ali nije kaznio DS kao sto pricate, jer da je tako vi bi ste pobedeili sa 20 - 30 mandata vise, a DS bi bio na nivou SPS-a. Pogledajete u Beogradu, Djilas je razneo vucica, a u Vojvodini da ne pricam koliko je DS dobio. Znaci kaznjen je Tadic zbog svoje prepotentnosti, sto kao premijer ne bio mogao da bude, jer bi imao ministre iz dosta stranaka a ne samo DS-a, i morao bi da promeni kurs, ali i vecinu ministara. Ni ja nisam glasao za Tadica, samo za Djilasa u BG, ali da Jorgovanka bude premijer bilo bi ravno katastrofi. SNS nema kadrove i oni to znaju samo naravno nikada nece priznati.

Zurkolomac

pre 11 godina

Ljubav na prvi pogled. Jedna fotelja meni, a druga fotelja tebi dragi. A za pare cemo lako, imamo 4 godine vremena da ih delimo. Samo pametno, da niko nista ne primati. OK draga...

Vanja

pre 11 godina

U poslednje vreme se često spominje reč kohabitacija. Po Vujakliji kohabitacija (lat. cohabitatio) znači:
1. Stanovanje zajedno
2. Život udvoje
3. Snošaj, spolno opštenje

...pa se ja pitam ko tu koga...

P.S. Rekao bih da je običan narod j..... strana.

Boris NS

pre 11 godina

Kako je ta fotelja udobna, nema kuci takve, takvu ne mozes kupiti nigde... JA i samo JA, meni meni, daj meni, a bez mene POTOP! Ja sam najbolji i najlepsi na svetu! O kako sam JA divan, bas je dobro biti JA.

gospodin disciplina

pre 11 godina

zašto su u stvari bili izbori?
Da se rastereti Tadić funkcije predsjednika jer je bio i premijer i ministar spoljnih i unutrašnjih poslova?
Ja nikakvih promjena ne vidim. Ovo je prevara veka

naivan, možda

pre 11 godina

Ma, možete vi sad svi da pljujete koliko hoćete, ali meni je drago da sve ide tim tokom i da jednom konačno prestane ta zla krv među nama. Mirna promena vlasti, pa idemo dalje. Ja verujem da je ovo veliki pomak unapred.
Šta je trebalo, da se pokoljemo muđusobno? Kakvi su rezultati, takva će biti i vlast. Sve realno. Idemo dalje. Biće bolje.

Gile

pre 11 godina

Nikolic je prava ljudina i covek jer zeli posle svega sto mu se desilo da saradjuje sa svima dok to niko od ovih nebi i nije ucinio nikad.Svaka mu cast,sad se vidi da je pravi predsednik,samo napred Tomo.Verujem da ce biti barem malo bolje ali ne odma,treba malo vremena.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Видим, пренео му поздраве из Москве.

п.с. Вучић је на овој фотографији потпуно нелегитиман.

Dragan

pre 11 godina

Nadam se da ste se razjasnili i oko krađe izbora i ostalog. Pa za 4-5 godina vi se opet kao posvađajte pa potrošite milione evra da nas, stoku, ubedite u to što hoćete.

peca

pre 11 godina

"Ako sada Srbija stane, ma koliko sporo kako neko procenjuje da ide, da bi se ponovo pokrenula, proći će deset godina. Moje upozorenje je: imamo ogromnu istorijsku šansu da uradimo nešto veliko i u ovoj zemlji i u regionu, ali moramo mnogo da se trudimo da izbegnemo rizike i iskušenja, i to nije nikakva garantovana stvar da smo mi osvojili demokratiju, da smo usvojili ekonomske reforme, da idemo prema Evropi.
To nije garantovana stvar. To je šansa, koja može da bude prokockana sutra, i da padnemo nazad kao Rumunija, i da se narednih deset godina batrgamo, i da posle tih deset godina i mi imamo neku KOMIČNU VLADU koja će da kaže: “Hoćemo u Evropu”. To su izgubljenih deset godina."
Zoran Đinđić - mart 2002

Nikola

pre 11 godina

Interesantno je kako je ispod ovih vesti jedna od vaših random reklama ispala "Online Avio karte Rezervišite sami. Brže, lakše, jeftinije!"

ajmo malo istine

pre 11 godina

Da rade u privatnoj firmi obojica bi odavno popila OTKAZ. Toma Nikolic zato sto deset godina nije mogao da kao opozicija srusi ovako losu vlast, a Boris Tadic zato sto je bio dva puta predsednik i ima svu kontrolu nad vlascu u ovoj zemlji, a opet nam je standard za samo tri godine opao za trecinu, korupcija buja, a neki njegovi prijatelji su od obicnih muzicara postali najbogatiji ljudi u Srbiji preko noci. Da je narod pametan trebao je i jednom i drugom da uruci taj OTKAZ na izborima, ali narod nije pametan i moracemo da pocnemo da se mirimo sa timo. Nisu ni Tadic ni Nikolic razlog niti posledica naseg neuspeha, nego to sto smo mi kao narod previse zaostali, previse povodljivi, a istovremeno nedovoljno analiticni i sujetni, da bi krenuli napred, nego vec decenijama tapkamo u mestu.

moj glasacki listic je bio nevazeci

pre 11 godina

Samo da pitam dezurne pljuvace:

Ko je to od vas kritikovao bele listice?Smete li sebe da pogledate u ogledalu?
Evo vam sada vasih na krv i noz posvadjanih prvaka dve najvece stranke,grle se i ljube kao zaljubljeni par!
Definitivno,u Srbiji je 50% pametnih ljudi,a onih drugih 50% sto je glasalo,tesko da ce ikada skinuti nabijene rogove sa glave!
E,a sada ih trpite 4 tj. 5 godina i uzivajte u bedi,sirotinji i gladi!

ljiljana

pre 11 godina

Od juce "osmeh"( tacnije kez) zari lica lidera DS,SPS,SNS,UPSA,UGRS, PUPSA,DSS,SRS,RSS,NSS i ne znam ti jos sve kojih SSa i onih koji nemaju famozno S u imenu stranke....znači dogovorili su se.Veoma "prljav veš" je u fazi predpranja na stranicama Kurira,otkupna cena reketa raste berzanskom brzinom,počela sa radom paradržavna formacija uterivača infostan,EDB i sličnih dugova otpustenih radnika tajkunskih privatizacija, EUR usporio rast kao i obično pred kraj meseca kad je obračun bankarskih kredita .... Šta je smešno Borise i družino? Meni nije smesno!

Naslov

pre 11 godina

Vidimo da je vasa uredjivacka politika na strani kandidata za mandatara ali bi trebalo ipak da uvazite cinjenice i da Predsednika Srbije pozicionirate na adekvatan nacin.Ocigledno je da su ciljevi intresnih grupa u neskladu sa elementarnim protokolom koji, slozicete se, treba uvaziti.

ice9

pre 11 godina

xaxa a Tomovci glasali za promene lol eto vam ih sad,kad ce neuki srpski narod nauciti da vlast radi samu za svoj interes a ne za narod.

Biljana,

pre 11 godina

Buduci predsednik bi mogao da ode na jednu obuku "lepog manira" da kada ustane sako se nosi zakopcan,a dok sedi otkopca se,a pogotovu kada se rukuje i slika se!

VRANJANAC

pre 11 godina

Gledajuci ovu sliku ne mogu da verujem kako su gradjani Srbije mogli uopste da glasaju za ovog levog.Nikolic pored Tadica deluje kao los djak koji sedi pored profesora i tuzan je jer ce da ponavlja razred.Ne znam da li ce novi predsednik za 5 god uspeti da polozi sve srednjoskolske predmete,ali znam sigurno da je Srbija na celu sa njim jos pre njegovog postavljenja vec PONAVLJALA i ocekuje nas popravni ispit tek 2017!!!

pele

pre 11 godina

''Nema svirepije tiranije od one koja se sprovodi pod štitom zakona i u ime pravde''(Monteskje,1742.)
Nema časti,nema pravde,nema čestite reči,nema odgovornosti,nema polaganja računa za neispunjeno,nema lopova u zatvorima,...nema nam spasa

PravdaNS

pre 11 godina

Ja sigurno nisam pogrešila kada sam ih sve na izborima istuširala crnim tušem. Imam instinkt i intuiciju poput životinja. Dok god postoje ljudi koji veruju ovim političkim mufijozima i daju im poverenje na izborima biće nam isto kao i do sad. Ljudi, pogotovo naši su čudo, tako ih je lako prevariti, zavesti, napaliti, manipulisati sa njima da je to neverovatno. Uvek sam se čudila i nikada se neću dovoljno načuditi ovom našem mentalitetu.

Бобан Милетић Бапси

pre 11 godina

У Хрватској на власти је Кукурику коалиција , а код нас ће Кукулеле ?!

Stevan

pre 11 godina

A vidi ga Vučić, mukica - Forever alone.

Aj da pogledamo iz ove perspektive celu sitaciju. Kažete "Kurta i Murta zajedno"? Dva minusa daju plus, a što ne bi moglo? :D

acinic

pre 11 godina

Kako ga Toma lepo uzeo pod ruku! To je cudo jedno. Milina jedna je da se gleda ova sloznost! Vrlo brzo ce se videti rezultati ove ljubavi! Vucic iz prikrajka gleda pa mu nije pravo! Tesko nama kada se ovako politicari vode ruku pod ruku. Narod ce da puzi! Eto vam ga sad beli listic!)))

Dvorska luda

pre 11 godina

U matematici dva minusa daju plus, kada se sretnu Tadić i Nikolić od toga ne bude ništa pozitivno. A komentar na prvu sliku: Šta nas briga za obraz, imamo fotelje.

maxdamage

pre 11 godina

Mozda je ovo i dobro ispalo.. Sad ce Diplomislav da vidi kako je predstavljati Srbiju bez engleskog jezika.. Kako god bilo, Toma ce biti Borisov potrcko..

fotograf za predsednika

pre 11 godina

@ B92/redakcija/admini/bilo ko: Molim vas, okacite prvu sliku ali u vecoj rezoluciji. Ili bar link negde u textu. Please. Hocu da stavim kao wallpaper, ovo je fotka godine (jos ako moze sa fokusiranim Vucicem, ajoooj, znaci nenad****ivi carevi bi ispali). Hvala unapred

Ja imam pamcenje

pre 11 godina

Vi koji pisete da je Boris Tadic terablo da podnese ostavku.ja se nesto ne secanm da je Toma Nikolic kao gubitnik u dva izbora podneo ostavku na duznost VD SRSi nije se povukao iz politike iako je to obecavao

Jale

pre 11 godina

Moramo da budemo svesni,da se sa svađom,odnosno sukobima ništa ne rešava.Iako je bila prljava kampanja Nikolić i Tadić treba da sarađuju,i da imaju prijateljski odnos zbog građana Srbije.Mrak nemože oterati mrak,samo zora to može,isto tako mržnja ne može oterati mržnju,ali ljubav,to može.Ne treba da se radujemo kada se političari sukobe,jer to ponavljam ne može doneti ništa dobro,to je samo loše,za građane Srbije,dosta nam je više sukoba,želimo da živimo u miru.

ako vam je dobro onda nista

pre 11 godina

Srbija je VEĆINU glasova dala strankama koje su činile i dosadašnju Vladu, da nije tako SNS bi imao kapacitet da slopi Vladu (ovako NEMA), a T. master Nikolić je POBEDIO B. Tadića sa minimalnom razlikom, pri izlaznosti manjoj od 50%.
(bezimena, 28. maj 2012 12:58)

Sa naglaskom na POBEDIO, ali ako ti je ovako lakse onda nista.

Vecina je protiv trenutne Vlade, ako ti broj apstinenata i belih listica to ne govori onda opet nista.

Tadic je bio sve i predsednik i preijer i ministar svega po potrebi i predsednik Ustavnog suda, imao je punu i potpunu kontrolu nad svim medijima (Milosevic to nije imao na vrhuncu moci) i na kraju je ya njega glasalo nekih 800.000 i malo jace biraca u prv om krugu (to su oni kojima je on PRVI izbor).

Ako ti OVO nije PORAZ i to ne na kvadrat nego NA KUB onda si zasita izgubila svaki kontakt sa objektivnoscu

Jovan

pre 11 godina

@(Diploma, 28. maj 2012 17:32)
Nkolic je za sada (pravno) samo pobednik na izborima. Nije polozio zakletvu.
Tadic je podneo ostavku pre (valjda) vise od mesec dana.
Sta trazi Tadic na Andricevom vencu? Kako moze da predaje duznost kad je podneo ostavku?
Od trenutka usvajanja ostavke, za sve je nadlezna v,d, Slavica Djukic Dejanovic.
Inauguracija predsednika obavlja se u Skupstini.
I to nema veze sa njihovim izmisljenim diplomama i magistarskim radovima.
Ako su hteli da se druze, kao sto je ocevidno na slikama, to su mogli da rade u stranackim prostorijama.
Tadic je zloupotrebio funkciju koju vise nema, samo da bi lecio komplekse.
Bedno.

nele

pre 11 godina

Mi Srbi bi trebalo jednom za svagda da naucimo da se postuje predsednik jer je izabran od vecine, pa svidjalo se to pojedinacno nekome ili ne, licno nisam glasao za g.dina Nikolica, ali shvatam da je on predsednik moje drzvave u kojoj zivim, netreba pljuvati u sopstveni tanjir iz kojeg jedemo, treba biti pametan i racionalan, ako neko ne valja postoji nacin da se to promeni, do tada pustite ljude da rade svoj posao bez unosenja licnih emocija, emocije su nas kostale ljudskih zivota i bede u proslosti.

gt

pre 11 godina

"Razgovarali smo o tome koliko je važno da se izbegne institucionalni vakum"

Onaj vakuum koji je nastao zato što si ti podneo ostavku da bi ti stranka bolje prošla na parlamentarnim izborima?
I ti sad pričaš ovo....

Strašno.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Kako ono Seselj nazva knjigu, "kurva del Kostunica", a ono mu Kostunica ispao najblizi po stavovima i ideologiji. Sad ce verovatno jedna "kurva del Nikolic i Tadic", to bi bilo mnogo logicnije. Pogledajte ih kako se drze ruku pod ruku, gej parada je vec pocela!

milos

pre 11 godina

Predsednik Srbije je prosetao parkom kao gospodin, a ovaj Ex se vozi u blindiranom autu...heheh...vrh, pa stvarno smsesno..svaka cast Gosn Predsednice

Zoran

pre 11 godina

Ovim potezom si izvršio završni udarac. DS više neće biti druga stranka po rejtingu, a pitanje da li će biti i treća. Biće dobro ako ne završe kao SRS. Sada se vidi kolika je bila greška što ste najurili Zoran Živkovića. Ovaj (Boris Tadić) je urnisao stranku kao i ljudi oko njega. Ne pravdajte se time što ste spremni da preuzmete odgovornost jer da ste bili odgovorni ne bi ni došlo do ovoga. Vas samo interesuje vlast. Zato podnesite ostavku svi iz predsedništva stranke što pre ako ste iole moralni ljudi (mada sumnjam u to).

Darko

pre 11 godina

Pa sto sad Toma ne dokaze izbornu kradju, zar to nije obecao? Toliko je vikao na Tadica zbog kadje, a sada se vode za ruku, sramota! Bilo je i ostalo kao i uvek, dograbi se fotelje, a ostalo nije bitno!!!! I to nam je predsednik. Svi su isti!

PravdaNS

pre 11 godina

Tandem snova! Je li, da li hoće neka država da ih primi da kod njih nastave svoju političku karijeru??? Molim ambasadore bilo koje zemlje na svetu da se jave, konkurs otvaramo i traje sve dok se ne odsele. Drage volje će mo vam ih ustupiti samo da ih ne gledamo više. Pa dokle ljudi više bre, nismo ni mi od čelika!!!

Pipi duga carapa

pre 11 godina

SAd ce ovo da bude ko Putin i Medvedev. Malo jedan predsednik malo drugi premijer, pa onda opet malo premijer, malo predesdnik i tako dok ne pilurimo. Kao da u ovoj zemlji uopste nema i sposobnijih i skolovanijih od obojice.

Arev

pre 11 godina

Vucic, ne veruje! Kakvi vlastoljupci, ovo je strasno.
Kako verovati Tadicu, koji je kategoricno rekao da nece biti premijer? Evo filma o kojem je pricao. Brzo ga je rezirao.
Koji prevaranti.
Najpametniji su beli listici, svaka cast svima sto su tako glasali.

Fenix

pre 11 godina

Eto to su vam te promene u Srbiji.Predsednik sa diplomom bez polozenih ispita, premijer bez podrske u narodu, predsednik sa repovima iz ratne proslosti i bivsi predsednik sa losim rezultatima. Fali tu jos Ceda koji podrzava Tadica ali ne i Republiku Srpsku i Zukorlic koji podrzava Nikolica ali takodjer ne i Republiku Srpsku. Tu je negde i Dacic koji bi i tamo i ovamo, vise ovamo nego tamo. Samo nema Voje...ni jednog!

bice vesalja

pre 11 godina

Proci ce dete Aca i expert Jorgovanka gore od njega nego kum Voja.Onaj je bar mogao da se tesi sto je u zatvoru, a kako ce ovi dvoje cuce se.
A i masteru nece biti bas lako, kad mu Boris uvali da dalje on resava problem Kosova a vise od polovine glasova dobio je upravo od onih koji su izbegli ovde sa prostora bivse SFRSJ.

Dulebg

pre 11 godina

Sada je izrazena narodna volja u drzavi. Predsednik, vlada... kao sto rece Nikolic vise nema losih. Pa sada donosite vazne odluke zajedno ..

Dragan GM

pre 11 godina

narode,kako vam nije jasno da mi ne odlučujemo ništa.Velike sile su nam uvek krojile kapu,od vremena Miloša-najvećeg sigurno državnika pa do danas a tako će biti i ubuduće.Čim si zadužen njihovim novcem nemaš se čemu nadati,svak gleda svoj interes.Mi jedino možemo da balansiramo i u odredjenim trenucima da izvlačimo malo neke koristi po nas ,ali vrlo malo u stvari kolko nam oni dozvole.Tako da nam treba mudar političar u ovom vremenu a ne diletant-Toma,Vučić,Jorgovanka.Boris je daleko od izvora mudrosti ali najbolje uz Djilasa što imamo.Borise,napred bez kompromisa ,redom sklanjaj,Nemački sistem je MAJKA.

prvo zakletva, pa na posao

pre 11 godina

Re: Miki
Tomislav Nikolic je izabran od naroda za predsednika.
Jos nije polozio zakletvu i zbog toga jos nikome ne nudi mandat.
A za novu vladu odmah posle prvog kruga izbora su javno izjasnile DS i SPS, pa cak su davali izjave da je sporazum postignut.
Toma da je preuzeo da poziva stranke rekli bi vidi jos nije ni zakletvu polozio a vec poziva za sastav vlade.
Treba ipak postovati proceduru jer Tomi se svaki pokret i potez prati i u startu kritikuje.

Demokrata ®

pre 11 godina

2016. za koga cemo da glasamo a za koga necemo??? tesko nama sa vama.!!
reality show koji ce se vratiti kao bumerang tokom godina. jos gorije cemo proci nego grcka!!!

Obicni gradjanin

pre 11 godina

Da sam ja SNS ili SPS, hladno bih i sa apetitom pustio DS da formira i predvodi vladu. Nema tog investitora ni carobnjaka koji ce ovde da pomogne,a onda jednim udarcem ubijem dve muve:
1. DS se zakopa u opoziciju za jedan duzi period
2. Ja pricam kako sam bio manjinski partner pa nisam mogao nista (SPS),a kao SNS nastavim pricu da su nesposobni,da su upropastili drzavu...itd.

dejan

pre 11 godina

vidi kako su slatki!!! ko bi rekao da su suparnici i da su do juce onako pljuvali jedan drugog? eh ta vlast! te fotelje su cudo! one bi pomirile i macku sa misem:-)

boban_bg

pre 11 godina

Koja je bre Srbija glasala sa 20-ak procenata za Nikolića.Nije Srbija 20% (d, 28. maj 2012 12:45)
Slazem se, ali nije Srbija ni 17% koliko je u tom slucaju dobio Tadic.
Da se razumemo, nisam ni za koga glasao, ali ovakvi postovi mi sve vise lice na pricu koja se forsirala za vreme Milosevica

boban_bg

pre 11 godina

Koja je bre Srbija glasala sa 20-ak procenata za Nikolića.Nije Srbija 20%
d, 28. maj 2012 12:45)

Slazem se, ali nije Srbija ni 17% koliko je u tom slucaju dobio Tadic.
Da se razumemo, nisam ni za koga glasao, ali ovakvi postovi mi sve vise lice na pricu koja se forsirala za vreme Milosevica

Mario Bros

pre 11 godina

Ovo je svakako jedna lepa slika gde ljudi nisu neprijatelji nego fino žele da sarađuju. Svakako bolje nego da su besni jedni na druge kao ranije. Mogao bi taj Dinar malo da stane da propada.

Zoran

pre 11 godina

Niko ne voli gubitnike, ovo je druga najveca greska Borisa Tadica.
Da podsetim da je na slican nacin postao i predsednik DS pa Srbije, ni na jednom polozaju nije se dokazao.
Prvi put je Srbija bila prinudjena da izabere Tadica da ne bi SRS postavio predsednika...
ali je napravio fatalnu gresku kada je i sam poverovao da Srbija ne moze bez njega!

hepek

pre 11 godina

Šta ima da se sastaje građanin Tadić sa novoizabranim predsjednikom Srbije?

Kakva to ovlašćenja on njemu ima da preda, kad je podnio ostavku na mjesto predsjednika?

daba

pre 11 godina

srecom jos uvek nisam rucao pa nemam sta da povratim ,a sad kada su se ova dvojica uhvatila ruku pod ruku uskoro necemo ni imati sta da rucamo...

Aleksandar

pre 11 godina

Miki, 28. maj 2012 12:49

Nisam glasac SNS ali mislim da u oni svesni da socijalisti bi pre zeleli sa DS om da idu dok i DS i SNS izricito govore da nece zajedno(mislim da bi to bilo najbolje kako za drzavu tako i za narod)...
A sto se tice prevara polako shvatam da su sve stranke na nasoj politickoj sceni zabluda vecina nas, jedno nam pricaju i zalazu se za vreme kampanje a drugo rade posle izbora...
Pa nije tesko ljudi ponoviti izbore...ali nekom je vlast sladja ali sta je tu...
Mi narod moramo sve ovo da izdrzimo ako smo uspeli SPS i Slobu da prezivimo,prezivecemo i sve ostalo, dok se nadam ne pojavi neki ljudi sa novim idejama ili cak i novi ljudi koji ne bi odmah bili u dilu i sa jednima i sa drugima...

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

Sve je to super, ali deluje kao pozoriste za decu - jer nema glavnih aktera politickog zivota, nema onih koji zaista donose odluke, nema nalogodavaca, nema onih ciji su sluzbenici ministri u u vladi - nema tajkuna dragi novinari! Kada cete nas izvesiti o sastanicma nasih politicara sa njima, po restoranima beograda i po njihovim dvorcima?

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mislim da DS pravi grešku,ne samo zbog toga što im je stalo da ojačaju SPS nego i zato što oštre ražanj dok je zec u šumi,jer ako ne pominju LDP i G17 da li to znači da su se sa njima dogovorili ili misle da će se dogovoriti? Ko im garantuje da će ove dve stranke da sa njima sarađuju,a ipak su obe dobile preko 15% glasova !?
Koliko ja vidim i za G17 i za LDP je mnogo bolja varijanta da sarađuju sa SNS !

mirko

pre 11 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem, kako neki ljudi imaju kratko pamćenje.
U Srbiji danas nema ni jednog stranačkog lidera koji nije gubio izbore, neki i u više navrata, bilo je formalnog nuđenja ostavke u stranci, ali naravno ona nikada nije prihvaćena. Da taj običaj funkcioniše u Srbiji, imali bismo potpunu smenu u stranačkim rukovodstvima tako da u politici nebi bilo ni Tadića, ali ni :Nikolića, Vučića, Koštunice, Šešelja, Draškovića, Mrkonjića, Dačića, Mićunovića, Jovanovića, Dinkića, Ilića i mnogih na pokrajinskom i lokalnom nivou. Možda bi to bilo dobro, ali ne može se to tražiti samo od Tadića.

parzival

pre 11 godina

Kada posle ovakvog kraha (stranka mu je 2. na parlametarnim izborima) a on je porazen ,pazite sada, od Tome Nikolica, vodja ode u penziju, znacice da smo korak blize ka normali. Ovako. Smejurija.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

(Chicha iz Borche, 28. maj 2012 14:24)
# Link komentara

Evo cico ja da ti kazem. Ja sam lepse ziveo pre 2000.g jer je moja firma tada bila normalna i radila je. Od kada dodjose ovi sto nam zaustavise bombe, kako ti to kazes, ne proradi vise ni jedna.

bezimena

pre 11 godina

Ako ti OVO nije PORAZ i to ne na kvadrat nego NA KUB onda si zasita izgubila svaki kontakt sa objektivnoscu
(ako vam je dobro onda nista, 28. maj 2012 14:19)

Ja!?

Vučić u višeMILIONSKOM Beogradu počišćen, SNS, sa 15 praporaca, osvojila najveći broj poslaničkih mandata, ali, kao i dok su bili SRS, NE MOŽE da se dočepa VLASTI (Vlada) jer nema s kim (tolika je njihova "većina")! T. Nikolić, kao predsednik države NIJE VLAST, i ko je onda izgubio a ko pobedio, REALNO!?

VASA@

pre 11 godina

Mozete do mile volje ovde da pisete kako izgleda Toma, Tadic i Vucic ali bas njih briga sta ovde pisu oni kojima je jako dosadno u zivotu !
Bice kako se oni dogovore, a nema nista bez dogovora !!!

kanibal

pre 11 godina

"(Jovan, 28. maj 2012 17:11)"

Hvala majstore, pao sam sa stolice od smeha, ulepšao si mi dan, defi nitivni :)

Tvoj komentar i ova slika su vrh xD

Perica

pre 11 godina

svaki dan mi je sve manji pazar u pekari zbog vas,nemam vise para ni radnike da isplatim a kamoli ja da zaradim dok se vi zezate i lagano odlucujete ko ce od vas bogatiju firmu da preuzme da se nafatira para na direktorskom mestu.Ima na novi zeland da se odselim

LL3

pre 11 godina

Ajde, sahranite nas vec jednom...
niko nece da vas sahrani, sahranili ste sami sebe, trazite narodnog postenog coveka, koji to obecava, a ne da uzmete sami sudbinu u svoje ruke. Neko treba za vas da radi, era Tita je prosla, koja je bila dobra za jedan deo, a drugi su mislili dan ce doci i oni na red. Uzmite knjige i citajte i pljunite u ruke, ili stvarno mislite da ce sa ovakvommkoupcijim neradom da imate vcelike plate i dobar standard, a na kraju krajeva nemorate ici za Vasington da procitate sta pise na Kenedijevon spomeniku, mozete ga naci nan internetu

Procenitelj

pre 11 godina

Kako Tadić naprasno, posle 8 godina, shvati šta je važno. Žuri im se, i Tadiću i Mićunovići i Čedi i Dačiću, jer im se stranke raspadaju, pa se nadaju da će to lakše zaustaviti iz državne fotelje. Narodu se ne žuri, sve je već preživeo što je trebalo. A ni Nikoliću ne bi trebalo da se žuri, jer ima 5 godina ispred sebe.

journalist

pre 11 godina

@Miki
nadji jos 52 poslanika i posalji ih kod Tome i SNS-a. Ocigledno je ko ima a ko nema vecinu, nemoj da (sto bi novokomponovano drustvo reklo) spinujes ili u srpskom prevodu izvrces istinu iliti lazes.
Kakvo preuzimanje odgovornosti, da li znas uopste sta to znaci. Preuzimanje odgovornosti je da priznas da nemas vecinu i da neces da opstruises one koji imaju da naprave vladu.
A o tome sto lik koji izgubi predsednicke izbore i kaze da nece biti premijer sada to prihvata...to je za analizu.
I za one ciji Toma nije predsednik zato sto je za njega glasalo 25% gradjana. Pogledajte rezultate izbora 2004. i 2008. tako da se prvo odreknite Tadica kao dosadasnjeg predsednika ao koristite iste arsine..

Jovan

pre 11 godina

Vezobrazno i nemoralno da gubitnik predsednickih izbora prima kolege iz drugih partija u Predsednistvu Srbije.
Halo, gospodine Tadicu, Vi ste ostavku podneli na mesto PredsednikaRS pre skoro mesec dana. Sta radite Vi u zgradi na Andricevom vencu? Zar nisu Vase stranacke prostorije u Krunskoj 69 (sic)?
Gospodine Tadicu, Vi ste bez stida i srama.
tesko Srbiji s Vama kao premijerom!

Obelix

pre 11 godina

Kakva farsa! Dva coveka koje je izabralo manje od 50% glasaca odlucuju o 100% gradjana. Do juče samo što se za brat nisu hvatali, a danas ruku pod ruku i osnjdh od uva do uva. A sve se znalo još i prije godinu dana da će biti zajedno. Srbijo naivna!

Stefan KG

pre 11 godina

Ljudi, ne znam da li ste svesni sta nas ceka. Recesija, jos vise nezaposlenosti, jos gora situacija... Ako se ne izvrse korenite reforme, bankrotirasmo. A, ko ce to da izvede? Dacic, koji je izjavio da ne zeli MMF (koji naravno nije divan, ali sami definitivno nismo sposobni da uvedemo red), Krkobabic, koji ocigledno zivi u proslom veku, ili mozda Palma i Mrkonjic, "ljudi iz naroda"? S druge strane, Dacic bar ume da nesto konkretno i kaze (svidja mi se njegova ideja o podeli Kosova), dok su DS i SNS za mene isti - mlake i bezlicne stranke. Groteska na delu!

Vladimir

pre 11 godina

Sastanak prošao bez razbijanja kutija.
Analitičari opet pogrešili.
Tek sada ćemo ih se nagledati na televiziji, jer što više grešiš više napreduješ.

Ivan 81

pre 11 godina

Novi predsednik i premijer.......
Nova jos nakaradnija vlast na 'ler' jer kada se sastanu rikverc i prva dogovor moze samo biti izbacen iz brzine.

Srbija je stala i procice 10 godina da bih se ponovo pokrenula.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Eej, alo, na šta smo spali!! Pa ovo je gore od Životinjske farme, najcrnja noćna mora je postala stvarnost. Pogledajte sliku, Toma u fotelji do Tadića. Jel je to tekovina Petog oktobra? Jadna moja braćo i sestre.

pablito

pre 11 godina

@ (nenad, 28. maj 2012 13:49)

Od blokova došao peške? :P
Mani prijatelju te tugaljive priče, gotova je predizborna kampanja...
Mislim da uz sva busanja partijskih priživaljčika (d...uvlakača u prevodu) ulazimo u jedan mirniji period ravnoteže partija, svi su ispucali svoje adute, rezultat nerešen, sad će da podele plen. A nama kako bude.... problem Srbije je što svaka bivša vlast u nama izaziva nostalgiju za lepšim vremenima. I dok bude tako, dok nam država bude partijska nema nama napred, noge su nam u blatu, glava u oblacima....

ssenssess

pre 11 godina

Kad je vec izbor tako pao, slozite se vec jednom za dobrobit ovog naroda. Ne pravite se gluvi na potrebe naroda i ne izdajte nase interese i nasu istoriju. Hvala u napred.

URS Goran

pre 11 godina

Ako Tadic bude premijer znaci da gledamo film po drugi put. Kako nismo ostvarili rast, vecu uposlenost, vece plate, sigurnost posla, .... Necemo ni od sad.

Da li neko ima neke veze u Svedskoj, Finskoj, Norveskoj, Nemackoj, ..., placam od prve plate !!!

Dovidjenja. Tj zbogom.

Diploma

pre 11 godina

@Jovan

Decko da li si ti cuo za primopredaju. da li si shvatio da je sadasnji predsednik primio predsednika jedne partije koja ce da sastavi vladu. savet jednog intelektualca coveku koji ima srednju skolu je neophodan

marko kosanovic

pre 11 godina

Sta rade to vise ,do juce su se mazali a SAD ruku pod ruku dokle vise mucno mi je da gledam, a sve to na racun ZA SPAS SRBIJE:(
SMESNO ODOH ODAVDE U PM:(

fajter

pre 11 godina

opet nebulozno "stručni" komentari zaluđenika koji misle da ovde ima mesta ko zna kakvim sve opcijama. tadić i nikolić su se dosta približili u stavovima i to treba pozdraviti. toma je prilično spustio loptu, bukvalno je iskopirao neke poteze tadića kojima se doskora podsmevao. ni to nije loše.
ili, trebalo bi da se rvu do kraja, e da bi brojni fanovi uživali u fajtu do kraja.

veseljko

pre 11 godina

"Moze covek da promasi ulicu i broj, ali JA sam promasio citav zivot svoj,moze covek da popije litru ili dve,ali JA sam preterao popio sam sve,moze covek da potrosi MILION IL DVA, niko nije potrosio NIKO KAO JA,MOJI OKO MENE,NJEGA(gleda se u ogledalo),TEBE(ona ga gleda u ogledalo)...Nazad vise ne mogu napred(moram zbog mene i nas)imam kud ,idem putem i (zelim,hocu,moji traze,zele...) Sam pricam misle da sam lud!!??

Alan Ford

pre 11 godina

Svako ko iole drži do sopstvene glave, lišene stranačkih strasti i slepe vere u ideologije, ma koje političke provenijencije one bile, shvatiće da je daleko važnije shvatiti da se svi političari ponašaju i deluju kao feudalci, da je tranzicija drugo ime za moderni feudalizam u kom ćemo kao radnici biti suštinski potlačeni, ali i ugodno zamađijani SPEKTAKLOM kojim većini nemislećih individua Ministri stvarnosti uvaljuju simulacije izbora, Evropsku perspektivu i ostale „teme”.Jedina tema koja se mene tiče je moj džep, ali i džep svih mojih sugrađana, jer kada bi on bio pun ne bi bilo ostrašćenosti čija je poenta mržnja na sunarodnika, komšiju i brata. A kak izgleda demokratsko-naprednjački i ostali feudalizam jeste fašizam, i tužno je čitati komentare koje pojedincima služe za stranačka vređanje i potkusurivanja. Najtužnije je to što se isti na obe strane izdaju za građane, hrišćane čije se pravoslavlja zaokružuje i vrhuni u mržnji na sve što nije pravolavno. Siromaštvo je ozbiljan mentalni problem... Vodi u imploziju naroda...Da su svi čisti i solidarni oko ideje BOLJE BUDUĆOSTI MALOG ČOVEKA ne bi im oboma ideja kohabitacije bila problem. Ovako, samo zaoštavaju duboke podele u duhu naroda koji konsttuiše ovu državu/feud.Pozdrav. (Djole, 28. maj 2012 13:27)
Cisto da iskopiram,vredi prouciti!

gilub

pre 11 godina

@sinisa
pa ti si zbunjeniji od Tadica.
Pa zar treba drugi predsednici stranaka da daju ostavku jer su lose prosli na izborima u BG.
Kako onda shvatas da je Tadic izgubio izbore na 2 koloseka a i dalje ima 2 funkcije.
Mucni malo glavom pre nego uzmes pero i papir.

Sid

pre 11 godina

Ova vlada nece moci da izdrzi 2 godine, previse tezak period za Srbiju, medjutim verujem da ce u septembru doci odmah do socijalnih nemira, unta sta god....
Takodje verujem da vlada nece povecati PDV sto je neophodno kao isto nekako neverovatno mi da ce izdrzati da odrzi vezu sa MMF sto ce biti kljucno za obaranje vlade ili ce se jedan partner povuci iz vlade....

a77

pre 11 godina

Zašto Nikolić ne poveri mandat najjačoj stranci u parlamentu, a to je SNS (Jorgovanki Tabaković), kao što je obećao?
(Miki, 28. maj 2012 12:49)
U ovom sazivu parlamenta, od 6. maja, najveća stranka je DS, sa 4 mandata više od SNS-a.

jova

pre 11 godina

Kada CESID obavi istrazivanje na uzorku od 1500 do 2000 gradjana onda svi smatraju da su ti podaci relevantni i da odrazavaju realnu sliku raspolozenja biraca prema strankama i predsednickim kandidatima. Svi znamo da je slika raealnija kada se istrazivanje radi na vecem uzorku. Sada imamo situacuju da je na uzorku od oko 3 miliona gradjana vecina dala poverenje Nikolicu. Znaci price da je za njega glasala petina Srbije ne stoje.

ovo je vreme paklenih vozaca

pre 11 godina

Dva brata rodjena na zidu smrti, da ne verujes rodjenimocima, kuda oni jure dal' ih slava vuce, ili mozda novac, titula neka...

Petar

pre 11 godina

O kojoj primopredaji govore ovi likovi??? Tadic je nadleznosti predao predsednici skupstine i trenutno nema bas nikakve nadleznosti, te ih ne moze predavati. Nikolic je do inaguracije obican gradjanin. Samo nas zamajavaju i po ko zna koji put prave sprdnju od zakonskih procedura.

ilir_pr

pre 11 godina

Komsije,vi ste odlucili kao Rusija, Medvedev_Putin,_Putin_Medvedev, posle 4 godine Nikolic,ce da bude premijer kao Tadic danas.jel to demokatija ili ....

mirko jovanovic

pre 11 godina

gledacete cudo nevidjeno tako gleda na ovoj slici i Vucic odose ruku podruku drugovi stari predsednik stari i novi predsednik uz osmehe.....vode se sve nastupajuce " promene" ... vucicu motku u ruke ili ce pmtka biti u rukama naroda

pablito

pre 11 godina

@(Dvorska luda, 28. maj 2012 20:24)

u matematici dva minusa daju plus samo kod množenja i deljenja... pa ti vidi šta se sprema ...

sojka

pre 11 godina

alo borise!!
ko tebe savetuje covece?!
uci ces u istoriju kao luzer
decu ce ti zezati, bar na njih misli
skloni se u opoziciju i uradi bar jedan put nesto pametno!

Stojan

pre 11 godina

Neko iz protokola ili ko je vec za to zaduzen, bi morao pod hitno da se malo pozabavi Nikolicem.
Prvo,analizirati susret sa Putinom (stav,drzanje,ne zna sta ce sa rukama itd.),a sad mi i ova fotografija to potvrdjuje.
Naime,cak i Palma zna da treba da zakopca sako,iako na njemu pucaju dugmici i tesko dise posle toga,pa bi i Nikolicu trebali da skrenu paznju na neke detalje.

steva

pre 11 godina

ala se nikolić očigledno grebe za tadićevu nesumnjivu državničku pojavu :))

samo što ne zaplače ... ako, nije to loše, biće možda bolje ... ko zna zašto je to dobro ...

Goran

pre 11 godina

NOVA VLADA SRBIJE
1. Predsednik: Boris Tadić
2. Zamenik Predsednika: Ivica Dačić
3. Potpredsednik: Mlađan Dinkić - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja
4. Potpredsednik: Čedomir Jovanović – Ministar inostranih poslova
5. Potpredsednik : dr Jovan Krkobabić
6. Ministar nauke i prosvete dr Žarko Obradović potomak Dositeja Obradovića
7. Ministar infrastrukture: dipl. ing. Milutin Mrkonjić
8. Ministar rada i socijalne politike: dr Rasim Ljajić
9. Ministar finansija: dr Mirko Cvetković
10. Ministar omladine i sporta: Mr Vuk Jeremić
11. Ministar odbrane: Dragan Šutanovac
12. Ministar poljoprivrede, trgovine,šumarstva i vodoprivrede: Dušan Petrović
13. Ministar životne sredine prostornog planiranja i rudarstva: dr Oliver Dulić
14. Ministar pravde: Snežana Malović
15. Ministar za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava- Milan Marković
16. Ministar zdravlja: dr Slavica Đukić Dejanović
17. Ministar kulture i informisanja: Verica Kalanović

Nema Ministra bez portfelja, nema Ministra za Kosovo i Metohiju, nema dr Zorana Stankovića, kandidata za Predsednika, nema ministra vera i dijaspore, nema.... E pa ovo je sasvim nova Vlada, mada mi nekako deluje poznato! Bravo za reformu!

apis

pre 11 godina

Slika govori vise od reci...................ovo je jedna velika sprdnja.........svaka im cast.......bili su figure u partiji saha koji su igrali tajkuni.......a sada neka zene beka,djunica ,miskovica,vlahovica,hamovica,lazarevica,kostica(bivse) i ostalih ober prevaranata pripreme vunene carape i lanc pakete za bacvansku,pozarevac,mitrovicu i naravno nis.

samo vas gledam i povraca mi se

pre 11 godina

Ovo bi se moglo nazvati civilizovanim ponasanjem da se nije desilo u zemlji Srbiji. I da su nas lobotomirali za onaj deo mozga zaduzen za memoriju bliske proslosti. Ne znam zasto,ali ipak NISAM iznenadjena.Osim u delu "prijateljske srdacnosti" kojom "zraci" ova fotografija. Narode,u se i u svoje kljuse!!! Ne gubite nerve na sitne duse velikih apetita i dubokih dzepova. Imamo mi mnogo pametnijeg posla,a malo vremena.Cuvajmo porodice i sebe,nedajboze da nas ovaj dvojac ( i trojac u najavi) cuva !Odrastimo i sazrimo vec jednom kao nacija i shvatimo da u politici nista nije kako izgleda,nikada nije bilo, niti ce biti.I da je svaki pojedinac odgovoran za sebe.(ne vazi jedino za decu)Da..i nista se ne mora,osim da se umre. Sve izmedju toga je stvar sopstvenog izbora. U stanju uspavanosti i straha se ne prave izbori,bar ne pravi.Setite se decije pesme Lj.Rsumovica VUK I OVCA.A onda i poeme NASI DANI Vladimira Petkovica Disa. E to!

N.Sad

pre 11 godina

Meni je nekako drago sto se drze pod ruku. Imamo previse problema sto ekonomskih sto drustvenih. Vidite da su uspele cak strasno extremne grupe da dobiju politicku legitimmnost poput dveri

Vidovdan

pre 11 godina

Srbija je glasala za SNS i Tomislava Nikolic. Obecao je g-dju Jorgovanku Tabakovic za premijera? Sta bi? Sta nam sada ovo radtite!?
Pa ko je doveo Srbiju do prosjackog stapa? Sramota vise. Srpski narod pada u duboku depresiju bez nade da ce imalo biti bolje. Narod je hteo promene! Narod je gladan!!!

ZLOBEX

pre 11 godina

Volrik, Eston, Mas i ostali su preneli instrukcije kako treba da izgleda sledeca Vlada- valika koalicija SNS DS SPS, a obavezno bez Kostunice, da bi se promenio Ustav i predalo Kosovo.
Zasto jasno ne kazete narodu da smo okupirana teritorija, i da bi Mi raspravljali o Vladi prvo treba da nam se dogodi Karadjordje, Milos Obrenovic, Josip Broz...

Gile

pre 11 godina

Nikolic je prava ljudina i covek jer zeli posle svega sto mu se desilo da saradjuje sa svima dok to niko od ovih nebi i nije ucinio nikad.Svaka mu cast,sad se vidi da je pravi predsednik,samo napred Tomo.Verujem da ce biti barem malo bolje ali ne odma,treba malo vremena.

bezimena

pre 11 godina

Srbija je glasala za SNS i Tomislava Nikolic.
(Vidovdan, 28. maj 2012 10:32)

Srbija je VEĆINU glasova dala strankama koje su činile i dosadašnju Vladu, da nije tako SNS bi imao kapacitet da slopi Vladu (ovako NEMA), a T. master Nikolić je pobedio B. Tadića sa minimalnom razlikom, pri izlaznosti manjoj od 50%.

Kroki

pre 11 godina

Njihova jedina dodirna tačka je germanizovani papagaj na zastavi, koji predstavlja sramotu sa građane ove zemlje.
Zastava pod kojom smo izašli kao pobednici u I Svetskom ratu je bačena na smetlište istorije da bi ustupila mesto papagaju koga nam nameće šačica diletanata.
I jedan i drugi su došli do zaključka da Srbija postoji od 2010!
E pa neće moći ni danas, ni sutra, niti na sledećim izborima.
Ma neka se beli!

NekoIzMase

pre 11 godina

Tomislav Nikolic je postao predsednik, zahvaljujući dogovoru sa EU ...

Za promenu Ustava potrebna je dvotrećinska većina. Bez SNS je nije bilo, i sada će sve stranke koje su u parlamentu, osim DSS, podeliti na ravne časti odgovornost za promenu Ustava i brisanje Kosova i Metohije iz preambule ...

Dakle, građani Srbije su još jednom prvareni, samo proći će neki period dok to bude jasno vidljivo svima ...

VRANJANAC

pre 11 godina

Gledajuci ovu sliku ne mogu da verujem kako su gradjani Srbije mogli uopste da glasaju za ovog levog.Nikolic pored Tadica deluje kao los djak koji sedi pored profesora i tuzan je jer ce da ponavlja razred.Ne znam da li ce novi predsednik za 5 god uspeti da polozi sve srednjoskolske predmete,ali znam sigurno da je Srbija na celu sa njim jos pre njegovog postavljenja vec PONAVLJALA i ocekuje nas popravni ispit tek 2017!!!

Miki

pre 11 godina

SNS je prevara veka! Zar ne vidite kako se Nikolić lepo izvlači i ne želi da preuzme odgovornost da formira vladu! To se najbolje vidi po tome što "juri" Tadića da bude premijer ( na RTS-u je izjavio da Tadić treba da preuzme odgovornost), a do juče se borio protiv njega. Da bi cinizam bio još veći potura Vučića, Đurića i Tabakovićku da narodu, kome su obećali promene i vladu, tobože objašnjavaju kako oni ne mogu da zamisle Tadića kao premijera. Pa ko sprečava SNS da počne pregovore oko vlade? Zašto Nikolić ne poveri mandat najjačoj stranci u parlamentu, a to je SNS (Jorgovanki Tabaković), kao što je obećao? Zašto njegovi najbliži saradnici sada govore suprotno od Nikolića? Nikolić je ostvario svoj cilj i postao predsednik. Boli njega "ona stvar" za narod i za sva obećanja, koja su mu, uostalom, i pomogla da pobedi! Time što izbegava vladu izbegava i rešavanje obećanja koja je dao. Uostalom, kako misli da da mandat nekome, koji je, prema njegovom mišljenju, pokrao izbore!!!???

Dragan GM

pre 11 godina

narode,kako vam nije jasno da mi ne odlučujemo ništa.Velike sile su nam uvek krojile kapu,od vremena Miloša-najvećeg sigurno državnika pa do danas a tako će biti i ubuduće.Čim si zadužen njihovim novcem nemaš se čemu nadati,svak gleda svoj interes.Mi jedino možemo da balansiramo i u odredjenim trenucima da izvlačimo malo neke koristi po nas ,ali vrlo malo u stvari kolko nam oni dozvole.Tako da nam treba mudar političar u ovom vremenu a ne diletant-Toma,Vučić,Jorgovanka.Boris je daleko od izvora mudrosti ali najbolje uz Djilasa što imamo.Borise,napred bez kompromisa ,redom sklanjaj,Nemački sistem je MAJKA.

milos

pre 11 godina

Predsednik Srbije je prosetao parkom kao gospodin, a ovaj Ex se vozi u blindiranom autu...heheh...vrh, pa stvarno smsesno..svaka cast Gosn Predsednice

Jovan

pre 11 godina

Vezobrazno i nemoralno da gubitnik predsednickih izbora prima kolege iz drugih partija u Predsednistvu Srbije.
Halo, gospodine Tadicu, Vi ste ostavku podneli na mesto PredsednikaRS pre skoro mesec dana. Sta radite Vi u zgradi na Andricevom vencu? Zar nisu Vase stranacke prostorije u Krunskoj 69 (sic)?
Gospodine Tadicu, Vi ste bez stida i srama.
tesko Srbiji s Vama kao premijerom!

bezimena

pre 11 godina

Ako ti OVO nije PORAZ i to ne na kvadrat nego NA KUB onda si zasita izgubila svaki kontakt sa objektivnoscu
(ako vam je dobro onda nista, 28. maj 2012 14:19)

Ja!?

Vučić u višeMILIONSKOM Beogradu počišćen, SNS, sa 15 praporaca, osvojila najveći broj poslaničkih mandata, ali, kao i dok su bili SRS, NE MOŽE da se dočepa VLASTI (Vlada) jer nema s kim (tolika je njihova "većina")! T. Nikolić, kao predsednik države NIJE VLAST, i ko je onda izgubio a ko pobedio, REALNO!?

maxdamage

pre 11 godina

Mozda je ovo i dobro ispalo.. Sad ce Diplomislav da vidi kako je predstavljati Srbiju bez engleskog jezika.. Kako god bilo, Toma ce biti Borisov potrcko..

Akademija 1986

pre 11 godina

Veliki broj kritika , po sajtovima pa i vredjanja.Svi smo ovde povodom izbora iznosili misljenja i to je normalno.Ako DS-u odgovara Tadic za mandatara to je pravo te stranke i stvar njihovih organa i članstva.Vreme je da se spuste tenzije.Oni koje su gradjani izabrali odlucice o tome u Skupstini-to je valjda demkratija.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Prvo, Boris mu je pokazao kako se startuje računar i pokazao neke igrice kako bi stekao rutinu rada mišem. Znam da će ove moje reči verovatno naljutiti zaljubljenike u lik i delo master-Tome ali ja tako doživljavam novog predsednika. Svima vama (nama) koji se čudite što je Toma postao predsednik poručujem: "Nemojte"! U zemlji gde Aca Lukas može da napuni tri Arene, gde je Arkan bio nacionalni junak, gde je Ceca nacionalna zvezda, gde je najvažnije kako su se raskantali Dača i Nataša, gde je TV zvezda o koju se otimaju pčelar Miki iz Kupinova, Saša Ćurčić, gde se gleda i uživa Farma, Veliki brat, gde je nezaobilazan politički faktor Rističević, Velja, Vulin, normalno je da Toma pobedi. Zato ne čudi toliki broj nepismenih, glupih, navijačkih komentara koji nemaju blage veze sa mozgom. A nekome ko se potpisao sa "Vidovdan" poručujem da ne koristi taj dan koji kod Srba izaziva posebne emocije, pogotovo da piše gluposti. Ako misli da je srpski narod doveden do "prosjačkog štapa", preporučujem mu da se raspita kako je taj isti narod živeo pre 2000. godine u vrema kada je novi predsednik kupovao stan od 2 ara, dok su bombe padale po Beogradu i Srbiji.

DEKI BGD

pre 11 godina

Popice viski, razmeniti par reci pred kamerama, a posle toga se smejati kako su obojica opet uspela da prevare napaceni narod. Naravno, sada je samo dogovor oko podele plena.

jova

pre 11 godina

Kada CESID obavi istrazivanje na uzorku od 1500 do 2000 gradjana onda svi smatraju da su ti podaci relevantni i da odrazavaju realnu sliku raspolozenja biraca prema strankama i predsednickim kandidatima. Svi znamo da je slika raealnija kada se istrazivanje radi na vecem uzorku. Sada imamo situacuju da je na uzorku od oko 3 miliona gradjana vecina dala poverenje Nikolicu. Znaci price da je za njega glasala petina Srbije ne stoje.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Mislim da DS pravi grešku,ne samo zbog toga što im je stalo da ojačaju SPS nego i zato što oštre ražanj dok je zec u šumi,jer ako ne pominju LDP i G17 da li to znači da su se sa njima dogovorili ili misle da će se dogovoriti? Ko im garantuje da će ove dve stranke da sa njima sarađuju,a ipak su obe dobile preko 15% glasova !?
Koliko ja vidim i za G17 i za LDP je mnogo bolja varijanta da sarađuju sa SNS !

izgovor

pre 11 godina

@vidovdan: Vladu će formirati onaj koji bude imao najviše glasova u skupštini! Ako može SNS da sakupi dovoljno glasova za podršku, eto tebi Jorgovanke (sumljive stručnosti) za premijerku! Medjutim, ako ona nije sposobna za tako nešto, onda će premijer biti onaj koji je sposoban staviti na svoju stranu natpolovičan broj poslanika! Toliko ovome, luzeri jedni!

Biljana,

pre 11 godina

Buduci predsednik bi mogao da ode na jednu obuku "lepog manira" da kada ustane sako se nosi zakopcan,a dok sedi otkopca se,a pogotovu kada se rukuje i slika se!

hepek

pre 11 godina

Šta ima da se sastaje građanin Tadić sa novoizabranim predsjednikom Srbije?

Kakva to ovlašćenja on njemu ima da preda, kad je podnio ostavku na mjesto predsjednika?

Bosko Boskovic

pre 11 godina

(Chicha iz Borche, 28. maj 2012 14:24)
# Link komentara

Evo cico ja da ti kazem. Ja sam lepse ziveo pre 2000.g jer je moja firma tada bila normalna i radila je. Od kada dodjose ovi sto nam zaustavise bombe, kako ti to kazes, ne proradi vise ni jedna.

Jovan

pre 11 godina

@(Diploma, 28. maj 2012 17:32)
Nkolic je za sada (pravno) samo pobednik na izborima. Nije polozio zakletvu.
Tadic je podneo ostavku pre (valjda) vise od mesec dana.
Sta trazi Tadic na Andricevom vencu? Kako moze da predaje duznost kad je podneo ostavku?
Od trenutka usvajanja ostavke, za sve je nadlezna v,d, Slavica Djukic Dejanovic.
Inauguracija predsednika obavlja se u Skupstini.
I to nema veze sa njihovim izmisljenim diplomama i magistarskim radovima.
Ako su hteli da se druze, kao sto je ocevidno na slikama, to su mogli da rade u stranackim prostorijama.
Tadic je zloupotrebio funkciju koju vise nema, samo da bi lecio komplekse.
Bedno.

Naslov

pre 11 godina

Vidimo da je vasa uredjivacka politika na strani kandidata za mandatara ali bi trebalo ipak da uvazite cinjenice i da Predsednika Srbije pozicionirate na adekvatan nacin.Ocigledno je da su ciljevi intresnih grupa u neskladu sa elementarnim protokolom koji, slozicete se, treba uvaziti.

moj glasacki listic je bio nevazeci

pre 11 godina

Samo da pitam dezurne pljuvace:

Ko je to od vas kritikovao bele listice?Smete li sebe da pogledate u ogledalu?
Evo vam sada vasih na krv i noz posvadjanih prvaka dve najvece stranke,grle se i ljube kao zaljubljeni par!
Definitivno,u Srbiji je 50% pametnih ljudi,a onih drugih 50% sto je glasalo,tesko da ce ikada skinuti nabijene rogove sa glave!
E,a sada ih trpite 4 tj. 5 godina i uzivajte u bedi,sirotinji i gladi!

Siniša

pre 11 godina

A šta traži ovde Vučić, najveći gubitnik ovoh izbora? Vučić je doživeo starašan poraz-debakl na izborima, a nagrađen je mestom predsednika SNS - pa to nema nigde, samo u Srbiji. Vučić se radovao Nikolićevoj pobedi više i od samog Nikolića, sa jasnom računicom - sada ja preuzimam SNS, niko neće ni pitati za moj debakl u Beogradu...provukao sam se...Jupi! E nisi, svaki dan ću pitati kada ćeš podneti ostavku, gubitniče.

Саша

pre 11 godina

Целу игру смислили су Америка и ЕУ. Процена је била, да ДС губи парламентарне изборе. Да би ДС победила, монтирани су избори. За узврат Томи је омогућено да победи за председника, чиме се апсорбује енергија незадовољства народа, која је у скорој будућности претила, да се прелије на улице.Тадић затим прелази на место премијера, и сви сити, а овце на броју. Једино је, као и увек, народ преварен.

gilub

pre 11 godina

@sinisa
pa ti si zbunjeniji od Tadica.
Pa zar treba drugi predsednici stranaka da daju ostavku jer su lose prosli na izborima u BG.
Kako onda shvatas da je Tadic izgubio izbore na 2 koloseka a i dalje ima 2 funkcije.
Mucni malo glavom pre nego uzmes pero i papir.

watchdog

pre 11 godina

Ovde se nameće par pitanja:
1. Šta rade dva građanina u zgradi Predsedništva? Jedan je bivši predsednik a drugi će to postati nakon polaganja zakletve.
2. Da li o primopredaji treba da razgovaraju Kabineti? Stručna lica to organizuju.
3. Koliki je nivo ne poznavanja osnovnih protokolarnih pravila ponašanja? Kakvi su nam i bivši i budući predsednici dobro što i imamo državu.
4. Trenutno je Slavica Đukić Dejanović v.d. predsednika i ona raspolaže prostorom u Predsedništvu. Jedino i normalno bi bilo da ih je ona pozvala KOD SEBE u Predsedništvo.

AT

pre 11 godina

Kakva primopredaja duznosti?! Da li to znaci da je nakon podnosenja ostavke Tadic uzurpirao neke predsednicke duznosti i nastavio da ih obavlja kad na to vise nije imao nikakvo pravo? To je vec stvar za pravosudje - kad bi ga imali..

I otkada se to novoizabrani predsednik koji jos nije polozio zakletvu sastaje sa porazenim protivkandidatom u zgradi predsednistva? Tu je trenutno domacin vd predsednika Slavica Djukic Dejanovic...Zbog podnete ostavke mi smo bez predsednika vec dva meseca i imali smo vanredne izbore sa dva kandidata u drugom krugu od kojih ni jedan nije bio aktualni predsednik...

kuku

pre 11 godina

Tadic je karijerista,znamo kako je maknuo sve iz vodjstva DS,pa i iz partije,sve koji bi mu mozda bili kokurencija,potencijalna opasnost.
Nikolic,ne moze da sa naraduje sto je ostvario taj san - predsednik!
Ta dvojica,kukala nam majka,treba sudbinu Srba da rese? Veruje iko u to?

ako vam je dobro onda nista

pre 11 godina

Srbija je VEĆINU glasova dala strankama koje su činile i dosadašnju Vladu, da nije tako SNS bi imao kapacitet da slopi Vladu (ovako NEMA), a T. master Nikolić je POBEDIO B. Tadića sa minimalnom razlikom, pri izlaznosti manjoj od 50%.
(bezimena, 28. maj 2012 12:58)

Sa naglaskom na POBEDIO, ali ako ti je ovako lakse onda nista.

Vecina je protiv trenutne Vlade, ako ti broj apstinenata i belih listica to ne govori onda opet nista.

Tadic je bio sve i predsednik i preijer i ministar svega po potrebi i predsednik Ustavnog suda, imao je punu i potpunu kontrolu nad svim medijima (Milosevic to nije imao na vrhuncu moci) i na kraju je ya njega glasalo nekih 800.000 i malo jace biraca u prv om krugu (to su oni kojima je on PRVI izbor).

Ako ti OVO nije PORAZ i to ne na kvadrat nego NA KUB onda si zasita izgubila svaki kontakt sa objektivnoscu

a77

pre 11 godina

Zašto Nikolić ne poveri mandat najjačoj stranci u parlamentu, a to je SNS (Jorgovanki Tabaković), kao što je obećao?
(Miki, 28. maj 2012 12:49)
U ovom sazivu parlamenta, od 6. maja, najveća stranka je DS, sa 4 mandata više od SNS-a.

URS Goran

pre 11 godina

Ako Tadic bude premijer znaci da gledamo film po drugi put. Kako nismo ostvarili rast, vecu uposlenost, vece plate, sigurnost posla, .... Necemo ni od sad.

Da li neko ima neke veze u Svedskoj, Finskoj, Norveskoj, Nemackoj, ..., placam od prve plate !!!

Dovidjenja. Tj zbogom.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Eto, ni kod građana Srbije ne prolazi više ona "sjaši Kurta da uzjaši Murta", oni su ovoga puta odlučili da ih i Kurta i Murta zajedno jašu...

Vladimir

pre 11 godina

Pa sta imaju da se sastaju, nije ovo Francuska pa da mu Tadic otkriva neke bitne tajne ili da mu preda koferce sa siframa nuklearnih raketa.

BokiPirot

pre 11 godina

U Evropi i svetu obicaj je da porazeni kandidat podnosi ostavku na mesto predsednika partije koju je vodio.Da podsetim,Leh Valensa je posle isteka njegovog mandata na mestu predsednika Poljske otisao da radi u brodogradiliste iz koga je osamdesetih poveo ljude u proteste.

IQ

pre 11 godina

Cekaj,Borise,otkud rukovanje,saradnja sa retrogradnim likom poput Nikolica.Zar nece biti rata,kako je govorila drugarica Trivan.Nema razlike izmedju vas dvojice i ortaka ti s'basketa.U politici nikad nije bilo morala ali ovde je dno dna.Pa covece pre 7 dana si izjavio da neces biti premijer!

BoRkIc

pre 11 godina

Cekajte ovako SNS-ovci, ok jeste pobedeili tj. imate vise poslanika od 4 - 6 od DS-a. Zbog toga DS treba da ide u opoziciju, a SPS zovete u vladu koji ima 44 mandata (od toga PUPS i JS 20) ili URS sa jos manje. Znaci oni su legitimni koalicioni partneri za vas a DS je odgovoran za sve. Gradjani jesu kaznili Tadica i zato je izgubio, ali nije kaznio DS kao sto pricate, jer da je tako vi bi ste pobedeili sa 20 - 30 mandata vise, a DS bi bio na nivou SPS-a. Pogledajete u Beogradu, Djilas je razneo vucica, a u Vojvodini da ne pricam koliko je DS dobio. Znaci kaznjen je Tadic zbog svoje prepotentnosti, sto kao premijer ne bio mogao da bude, jer bi imao ministre iz dosta stranaka a ne samo DS-a, i morao bi da promeni kurs, ali i vecinu ministara. Ni ja nisam glasao za Tadica, samo za Djilasa u BG, ali da Jorgovanka bude premijer bilo bi ravno katastrofi. SNS nema kadrove i oni to znaju samo naravno nikada nece priznati.

bice vesalja

pre 11 godina

Proci ce dete Aca i expert Jorgovanka gore od njega nego kum Voja.Onaj je bar mogao da se tesi sto je u zatvoru, a kako ce ovi dvoje cuce se.
A i masteru nece biti bas lako, kad mu Boris uvali da dalje on resava problem Kosova a vise od polovine glasova dobio je upravo od onih koji su izbegli ovde sa prostora bivse SFRSJ.

Zoran

pre 11 godina

Ovim potezom si izvršio završni udarac. DS više neće biti druga stranka po rejtingu, a pitanje da li će biti i treća. Biće dobro ako ne završe kao SRS. Sada se vidi kolika je bila greška što ste najurili Zoran Živkovića. Ovaj (Boris Tadić) je urnisao stranku kao i ljudi oko njega. Ne pravdajte se time što ste spremni da preuzmete odgovornost jer da ste bili odgovorni ne bi ni došlo do ovoga. Vas samo interesuje vlast. Zato podnesite ostavku svi iz predsedništva stranke što pre ako ste iole moralni ljudi (mada sumnjam u to).

fajter

pre 11 godina

opet nebulozno "stručni" komentari zaluđenika koji misle da ovde ima mesta ko zna kakvim sve opcijama. tadić i nikolić su se dosta približili u stavovima i to treba pozdraviti. toma je prilično spustio loptu, bukvalno je iskopirao neke poteze tadića kojima se doskora podsmevao. ni to nije loše.
ili, trebalo bi da se rvu do kraja, e da bi brojni fanovi uživali u fajtu do kraja.

Jale

pre 11 godina

Tomo položi zakletvu,Borise sastavi vladu,ako možeš,i krenite već jednom da radite,krenite zajedničkim snagama,dosta više prepucavanja.Nemamo mi vremena više da čekamo,svaki minut je dragocen.Zato, Tomo i Borise,počnite da radite za građane Srbije.

Arev

pre 11 godina

Vucic, ne veruje! Kakvi vlastoljupci, ovo je strasno.
Kako verovati Tadicu, koji je kategoricno rekao da nece biti premijer? Evo filma o kojem je pricao. Brzo ga je rezirao.
Koji prevaranti.
Najpametniji su beli listici, svaka cast svima sto su tako glasali.

Jova

pre 11 godina

Nije mi jasno kakva PRIMOPREDAJA je u pitanju. Gospodin Boris Tadić je BIVŠI PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE i to je postao u trenutku kada je skratio svoj mandat i predao prerogative Predsednika Republike Predsednici Skupštine Srbije gospođi Slavici Đukić-Dejanović. Da li je u pitanju ponovno drastično kršenje zakonitosti ili uobičajena neobaveštenost srpskih novinara.
Gospodin Nikolić, u ovom trenutku, još uvek nije Predsednik Republike Srbije i to će postati tek kada ga Skupština bude proglasila za Predsednika, posle čega će mu Predsednica Skupštine koja je Vršilac dužnosni Predsednika predati prerogative. Gospodin Tadić je Bivši Predsednik Srbije. Shodno navedenom sastanak Budućeg i Bivšeg Predsednika nikako, na zakonit način, nije mogao da bude organizovan u zgradi predsedništva. Pravne posledice ovog sastanka su iste kao da je isti održan u Šumatovcu.

nele

pre 11 godina

Mi Srbi bi trebalo jednom za svagda da naucimo da se postuje predsednik jer je izabran od vecine, pa svidjalo se to pojedinacno nekome ili ne, licno nisam glasao za g.dina Nikolica, ali shvatam da je on predsednik moje drzvave u kojoj zivim, netreba pljuvati u sopstveni tanjir iz kojeg jedemo, treba biti pametan i racionalan, ako neko ne valja postoji nacin da se to promeni, do tada pustite ljude da rade svoj posao bez unosenja licnih emocija, emocije su nas kostale ljudskih zivota i bede u proslosti.

Obelix

pre 11 godina

Kakva farsa! Dva coveka koje je izabralo manje od 50% glasaca odlucuju o 100% gradjana. Do juče samo što se za brat nisu hvatali, a danas ruku pod ruku i osnjdh od uva do uva. A sve se znalo još i prije godinu dana da će biti zajedno. Srbijo naivna!

Zoran

pre 11 godina

Niko ne voli gubitnike, ovo je druga najveca greska Borisa Tadica.
Da podsetim da je na slican nacin postao i predsednik DS pa Srbije, ni na jednom polozaju nije se dokazao.
Prvi put je Srbija bila prinudjena da izabere Tadica da ne bi SRS postavio predsednika...
ali je napravio fatalnu gresku kada je i sam poverovao da Srbija ne moze bez njega!

Ivan 81

pre 11 godina

Novi predsednik i premijer.......
Nova jos nakaradnija vlast na 'ler' jer kada se sastanu rikverc i prva dogovor moze samo biti izbacen iz brzine.

Srbija je stala i procice 10 godina da bih se ponovo pokrenula.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Kako ono Seselj nazva knjigu, "kurva del Kostunica", a ono mu Kostunica ispao najblizi po stavovima i ideologiji. Sad ce verovatno jedna "kurva del Nikolic i Tadic", to bi bilo mnogo logicnije. Pogledajte ih kako se drze ruku pod ruku, gej parada je vec pocela!

naivan, možda

pre 11 godina

Ma, možete vi sad svi da pljujete koliko hoćete, ali meni je drago da sve ide tim tokom i da jednom konačno prestane ta zla krv među nama. Mirna promena vlasti, pa idemo dalje. Ja verujem da je ovo veliki pomak unapred.
Šta je trebalo, da se pokoljemo muđusobno? Kakvi su rezultati, takva će biti i vlast. Sve realno. Idemo dalje. Biće bolje.

m

pre 11 godina

Juce sam pogledala film Celicna ledi, ("Iron lady", M.Streep u naslovnoj ulozi). Svim nasim politicarima toplo preporucujem da pogledaju isti i probaju da nauce istinsko znacenje reci "partiotizam".
Apropos ove vesti, dragi sugradjani tesko nama.

Z

pre 11 godina

Jel ga pitao Boris "majstore sta bi na kraju sa onim dzakom listica"...b92 apelujemo da podsecate na to jer ce se u protivnom sve zaboraviti, kao i gomila drugih prljavih stvari u ovoj zemlji. Veliko krivicno delo je u pitanju.

Diploma

pre 11 godina

@Jovan

Decko da li si ti cuo za primopredaju. da li si shvatio da je sadasnji predsednik primio predsednika jedne partije koja ce da sastavi vladu. savet jednog intelektualca coveku koji ima srednju skolu je neophodan

PravdaNS

pre 11 godina

Ja sigurno nisam pogrešila kada sam ih sve na izborima istuširala crnim tušem. Imam instinkt i intuiciju poput životinja. Dok god postoje ljudi koji veruju ovim političkim mufijozima i daju im poverenje na izborima biće nam isto kao i do sad. Ljudi, pogotovo naši su čudo, tako ih je lako prevariti, zavesti, napaliti, manipulisati sa njima da je to neverovatno. Uvek sam se čudila i nikada se neću dovoljno načuditi ovom našem mentalitetu.

mirko jovanovic

pre 11 godina

gledacete cudo nevidjeno tako gleda na ovoj slici i Vucic odose ruku podruku drugovi stari predsednik stari i novi predsednik uz osmehe.....vode se sve nastupajuce " promene" ... vucicu motku u ruke ili ce pmtka biti u rukama naroda

robert

pre 11 godina

U stvari je tužno što u današnjoj Srbiji čovek nema neku normalnu političku opciju za koju bi glasao, odanu određenim idejama, levim ili desnim svejedno, dovoljno hrabru da ih se pridržava i sa dovoljno poštenim ljudima koji ne bi pristajali na kompromise.

journalist

pre 11 godina

@Miki
nadji jos 52 poslanika i posalji ih kod Tome i SNS-a. Ocigledno je ko ima a ko nema vecinu, nemoj da (sto bi novokomponovano drustvo reklo) spinujes ili u srpskom prevodu izvrces istinu iliti lazes.
Kakvo preuzimanje odgovornosti, da li znas uopste sta to znaci. Preuzimanje odgovornosti je da priznas da nemas vecinu i da neces da opstruises one koji imaju da naprave vladu.
A o tome sto lik koji izgubi predsednicke izbore i kaze da nece biti premijer sada to prihvata...to je za analizu.
I za one ciji Toma nije predsednik zato sto je za njega glasalo 25% gradjana. Pogledajte rezultate izbora 2004. i 2008. tako da se prvo odreknite Tadica kao dosadasnjeg predsednika ao koristite iste arsine..

Ja imam pamcenje

pre 11 godina

Vi koji pisete da je Boris Tadic terablo da podnese ostavku.ja se nesto ne secanm da je Toma Nikolic kao gubitnik u dva izbora podneo ostavku na duznost VD SRSi nije se povukao iz politike iako je to obecavao

Procenitelj

pre 11 godina

Kako Tadić naprasno, posle 8 godina, shvati šta je važno. Žuri im se, i Tadiću i Mićunovići i Čedi i Dačiću, jer im se stranke raspadaju, pa se nadaju da će to lakše zaustaviti iz državne fotelje. Narodu se ne žuri, sve je već preživeo što je trebalo. A ni Nikoliću ne bi trebalo da se žuri, jer ima 5 godina ispred sebe.

gt

pre 11 godina

"Razgovarali smo o tome koliko je važno da se izbegne institucionalni vakum"

Onaj vakuum koji je nastao zato što si ti podneo ostavku da bi ti stranka bolje prošla na parlamentarnim izborima?
I ti sad pričaš ovo....

Strašno.

boban_bg

pre 11 godina

Koja je bre Srbija glasala sa 20-ak procenata za Nikolića.Nije Srbija 20% (d, 28. maj 2012 12:45)
Slazem se, ali nije Srbija ni 17% koliko je u tom slucaju dobio Tadic.
Da se razumemo, nisam ni za koga glasao, ali ovakvi postovi mi sve vise lice na pricu koja se forsirala za vreme Milosevica

Dr

pre 11 godina

Ne pada sneg da zaveje breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag!
Srbija je okovana ledom i snegom već 22 godine i obe zverke su ostavile svoje tragove koje na svojoj koži osećaju svi stanovnici. 22 godine mi smo zamrznuti na apsolutnoj nuli na marginama planete zahvaljujući radu dva gospodina i njihovih bulumenti, uz podršku ostatka dvorskog cirkusa.
"Vidimo se u nekom novom filmu" je rečenica koja je očito najavila novi srpski blokbaster pod nazivom "Početak bune na dahije" koji je počeo da se snima 20 maja.
Dotična gospoda bi trebala da imaju u vidu da je istorija učiteljica života , kao i činjenicu da su svi zajedno izgubili izbore uključujući i SPS. Preko 2 miliona ljudi je bojkotovalo izbore što klasičnim neizlaskom a što belim listićima. Svi ti ljudi su nezadovoljni njihovim tragovima u snegu. Takođe glasačko telo SNS je bar prema onome što sam čuo u nekoliko navrata na Fokusu takođe nezadovoljno. Glasačko telo DS verujem da je većinski nezadovoljno a svoj glas je dalo samo iz straha od onih drugih. Ako upotrebimo elementarnu matematiku dobićemo sumu od par desetina hiljada glasova koji bi potržani dosadašnji način rada koji izgleda da dvojac bez kormilara ima nameru da vodi i dalje.
Povećanje poreza koje je najavljeno, dalje zaduživanje kod MMF koje najavljuju, povećanje PDV, uterivači dugova koje su upravo imenovali, navode me na zaključak da uprkos predizbornom obilasku sela i zaseoka dotična gospoda ne shvataju da "volovi jaram trpe a ne ljudi!"

acinic

pre 11 godina

Kako ga Toma lepo uzeo pod ruku! To je cudo jedno. Milina jedna je da se gleda ova sloznost! Vrlo brzo ce se videti rezultati ove ljubavi! Vucic iz prikrajka gleda pa mu nije pravo! Tesko nama kada se ovako politicari vode ruku pod ruku. Narod ce da puzi! Eto vam ga sad beli listic!)))

gospodin disciplina

pre 11 godina

zašto su u stvari bili izbori?
Da se rastereti Tadić funkcije predsjednika jer je bio i premijer i ministar spoljnih i unutrašnjih poslova?
Ja nikakvih promjena ne vidim. Ovo je prevara veka

Obicni gradjanin

pre 11 godina

Da sam ja SNS ili SPS, hladno bih i sa apetitom pustio DS da formira i predvodi vladu. Nema tog investitora ni carobnjaka koji ce ovde da pomogne,a onda jednim udarcem ubijem dve muve:
1. DS se zakopa u opoziciju za jedan duzi period
2. Ja pricam kako sam bio manjinski partner pa nisam mogao nista (SPS),a kao SNS nastavim pricu da su nesposobni,da su upropastili drzavu...itd.

Vladimir

pre 11 godina

Aman ljudi, pobogu.

Nikolicevci i ini: na parlamentarnim izborima zbirno je pobedila dosadasnja vlada. Get over it.

Tadicevci i ini: na predsednickim izborima pobedio je Nikolic. Get over it.

Aj' malo budite zadovoljni sto obojica imaju dovoljno razuma da ne blokiraju drzavu, bar za sada. A mogli bi nesto i da radite umesto sto kritikujete po netu. Nece vam nijedan politicar srediti zivot ako se sami ne potrudite.

Dzizs...

Jale

pre 11 godina

Moramo da budemo svesni,da se sa svađom,odnosno sukobima ništa ne rešava.Iako je bila prljava kampanja Nikolić i Tadić treba da sarađuju,i da imaju prijateljski odnos zbog građana Srbije.Mrak nemože oterati mrak,samo zora to može,isto tako mržnja ne može oterati mržnju,ali ljubav,to može.Ne treba da se radujemo kada se političari sukobe,jer to ponavljam ne može doneti ništa dobro,to je samo loše,za građane Srbije,dosta nam je više sukoba,želimo da živimo u miru.

Dvorska luda

pre 11 godina

U matematici dva minusa daju plus, kada se sretnu Tadić i Nikolić od toga ne bude ništa pozitivno. A komentar na prvu sliku: Šta nas briga za obraz, imamo fotelje.

boban_bg

pre 11 godina

Koja je bre Srbija glasala sa 20-ak procenata za Nikolića.Nije Srbija 20%
d, 28. maj 2012 12:45)

Slazem se, ali nije Srbija ni 17% koliko je u tom slucaju dobio Tadic.
Da se razumemo, nisam ni za koga glasao, ali ovakvi postovi mi sve vise lice na pricu koja se forsirala za vreme Milosevica

Goran

pre 11 godina

NOVA VLADA SRBIJE
1. Predsednik: Boris Tadić
2. Zamenik Predsednika: Ivica Dačić
3. Potpredsednik: Mlađan Dinkić - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja
4. Potpredsednik: Čedomir Jovanović – Ministar inostranih poslova
5. Potpredsednik : dr Jovan Krkobabić
6. Ministar nauke i prosvete dr Žarko Obradović potomak Dositeja Obradovića
7. Ministar infrastrukture: dipl. ing. Milutin Mrkonjić
8. Ministar rada i socijalne politike: dr Rasim Ljajić
9. Ministar finansija: dr Mirko Cvetković
10. Ministar omladine i sporta: Mr Vuk Jeremić
11. Ministar odbrane: Dragan Šutanovac
12. Ministar poljoprivrede, trgovine,šumarstva i vodoprivrede: Dušan Petrović
13. Ministar životne sredine prostornog planiranja i rudarstva: dr Oliver Dulić
14. Ministar pravde: Snežana Malović
15. Ministar za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava- Milan Marković
16. Ministar zdravlja: dr Slavica Đukić Dejanović
17. Ministar kulture i informisanja: Verica Kalanović

Nema Ministra bez portfelja, nema Ministra za Kosovo i Metohiju, nema dr Zorana Stankovića, kandidata za Predsednika, nema ministra vera i dijaspore, nema.... E pa ovo je sasvim nova Vlada, mada mi nekako deluje poznato! Bravo za reformu!

Aleksandar

pre 11 godina

Miki, 28. maj 2012 12:49

Nisam glasac SNS ali mislim da u oni svesni da socijalisti bi pre zeleli sa DS om da idu dok i DS i SNS izricito govore da nece zajedno(mislim da bi to bilo najbolje kako za drzavu tako i za narod)...
A sto se tice prevara polako shvatam da su sve stranke na nasoj politickoj sceni zabluda vecina nas, jedno nam pricaju i zalazu se za vreme kampanje a drugo rade posle izbora...
Pa nije tesko ljudi ponoviti izbore...ali nekom je vlast sladja ali sta je tu...
Mi narod moramo sve ovo da izdrzimo ako smo uspeli SPS i Slobu da prezivimo,prezivecemo i sve ostalo, dok se nadam ne pojavi neki ljudi sa novim idejama ili cak i novi ljudi koji ne bi odmah bili u dilu i sa jednima i sa drugima...

parzival

pre 11 godina

Kada posle ovakvog kraha (stranka mu je 2. na parlametarnim izborima) a on je porazen ,pazite sada, od Tome Nikolica, vodja ode u penziju, znacice da smo korak blize ka normali. Ovako. Smejurija.

prvo zakletva, pa na posao

pre 11 godina

Re: Miki
Tomislav Nikolic je izabran od naroda za predsednika.
Jos nije polozio zakletvu i zbog toga jos nikome ne nudi mandat.
A za novu vladu odmah posle prvog kruga izbora su javno izjasnile DS i SPS, pa cak su davali izjave da je sporazum postignut.
Toma da je preuzeo da poziva stranke rekli bi vidi jos nije ni zakletvu polozio a vec poziva za sastav vlade.
Treba ipak postovati proceduru jer Tomi se svaki pokret i potez prati i u startu kritikuje.

Demokrata ®

pre 11 godina

2016. za koga cemo da glasamo a za koga necemo??? tesko nama sa vama.!!
reality show koji ce se vratiti kao bumerang tokom godina. jos gorije cemo proci nego grcka!!!

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Eej, alo, na šta smo spali!! Pa ovo je gore od Životinjske farme, najcrnja noćna mora je postala stvarnost. Pogledajte sliku, Toma u fotelji do Tadića. Jel je to tekovina Petog oktobra? Jadna moja braćo i sestre.

sojka

pre 11 godina

alo borise!!
ko tebe savetuje covece?!
uci ces u istoriju kao luzer
decu ce ti zezati, bar na njih misli
skloni se u opoziciju i uradi bar jedan put nesto pametno!

ilir_pr

pre 11 godina

Komsije,vi ste odlucili kao Rusija, Medvedev_Putin,_Putin_Medvedev, posle 4 godine Nikolic,ce da bude premijer kao Tadic danas.jel to demokatija ili ....

posmatrac

pre 11 godina

Sta god svi mi pricali, voleli jednog, drugog bili neutralni ili nesto sasvim sesto, ovaj potez treba gledati sa sasvim druge strane. U svetu je sasvim normalno da se dva predsednika bivsi i sadasnji najnormalnije pozdrave, rukuju, pogledajte sve evropske zemlje, ja znam da je u naravi srpskog naroda slatko da se neko svadja, bije, pljuje, vredja, podmece, neka to ostane u skupstini u unutrasnjim, nasim stvarima. Dosta mi je da nas vise gledaju kao da ne mozemo ni protokolarne stvari da odradimo u duhu mira, zasto da nas svetski mediji provlace kao neandertalce iz pecine. Svako od nas bi voleo da niko od ovih politicara vise ni ne pridje nekoj od institucija ali nazad nema. Po meni je ovo dobar potez za svetsku javnost, pokazujemo da uvodimo neke od demokratskih principa a ne sad da izadju i jedni i drugi, i porazeni i pobednici na ulicu i da se potamane. Dosta smo i ovako propatili kao narod kroz vekove. Nasi neprijatelji to jedva i cekaju da se stalno zakuvava, revolucije, prevrati... Neka se sistemi ruse iznutra, kontrolom vlasti, stvaranjem istinske demokratije a ne spoljnim uticajima. Dakle, po meni zaista spoljnopoliticki gledano, jako dobar potez.

haha

pre 11 godina

Provali Vučića, u fazonu pozdravi je pozdravi! Ne znam samo šta je ovim nesrećnicima smešno, sigurno mu Toma ispričao kako je polagao ispite ili Tadić pričao kako su krali glasove na izborima. Ala ste nas zeznuli da glasamo za vas SVAKA VAM ČAST-i treba da nas jašete.

Vertikalno gledano

pre 11 godina

Sastaju se u podne... samo da ne bude kao u kaubojskim filmovima... u stvari, kad bolje razmislim, dobro bi bilo da se organizuju takvi obračuni u podne, pa ko preživi nek preCedava!

ssenssess

pre 11 godina

Kad je vec izbor tako pao, slozite se vec jednom za dobrobit ovog naroda. Ne pravite se gluvi na potrebe naroda i ne izdajte nase interese i nasu istoriju. Hvala u napred.

ljiljana

pre 11 godina

Od juce "osmeh"( tacnije kez) zari lica lidera DS,SPS,SNS,UPSA,UGRS, PUPSA,DSS,SRS,RSS,NSS i ne znam ti jos sve kojih SSa i onih koji nemaju famozno S u imenu stranke....znači dogovorili su se.Veoma "prljav veš" je u fazi predpranja na stranicama Kurira,otkupna cena reketa raste berzanskom brzinom,počela sa radom paradržavna formacija uterivača infostan,EDB i sličnih dugova otpustenih radnika tajkunskih privatizacija, EUR usporio rast kao i obično pred kraj meseca kad je obračun bankarskih kredita .... Šta je smešno Borise i družino? Meni nije smesno!

nenad

pre 11 godina

Prva slika je objasnila sve sto se u Srbiji desava u poslednje vreme. Toma je dobio sta je hteo, zamlacivao je narod pricom o kradji i obecanjima dok mu nisu dali mesto predsednika (Pos'o je dobar a para laka), Boris ce jos da vlada (a i ko bi kad se svi drugi ne usudjuju), a Vucic ne veruje u pozadini sa izrazom lica osobe koju su posteno izradili. On je dobio mesto predsednika stranke koje se Toma jedva resio i koja mu je posluzila da pred kraj svog politickog delovanja osigura sebi lep ostatak zivota (kao kad fudbaler potpise ugovor iz snova).

PravdaNS

pre 11 godina

Tandem snova! Je li, da li hoće neka država da ih primi da kod njih nastave svoju političku karijeru??? Molim ambasadore bilo koje zemlje na svetu da se jave, konkurs otvaramo i traje sve dok se ne odsele. Drage volje će mo vam ih ustupiti samo da ih ne gledamo više. Pa dokle ljudi više bre, nismo ni mi od čelika!!!

Galileo

pre 11 godina

Sada mi je lakse, ubedjen sam da ce nam od ovog susreta pa na dalje biti mnogo bolje, jer kada Toma i Tadic nesto kazu onda je to "REC".

daba

pre 11 godina

srecom jos uvek nisam rucao pa nemam sta da povratim ,a sad kada su se ova dvojica uhvatila ruku pod ruku uskoro necemo ni imati sta da rucamo...

bezimena

pre 11 godina

Vezobrazno i nemoralno da gubitnik predsednickih izbora prima kolege iz drugih partija u Predsednistvu Srbije.

(Jovan, 28. maj 2012 17:11)

Zeznuli ste se. Nikolić je primio Tadića, a ne obrnuto!

p.s. sasvim je normalno da posle izbora političari komuniciraju ovako, na civilizovan način. Samo primitivci (rulja) žale što nije došlo do nekakvog pesničenja!

Sid

pre 11 godina

Ova vlada nece moci da izdrzi 2 godine, previse tezak period za Srbiju, medjutim verujem da ce u septembru doci odmah do socijalnih nemira, unta sta god....
Takodje verujem da vlada nece povecati PDV sto je neophodno kao isto nekako neverovatno mi da ce izdrzati da odrzi vezu sa MMF sto ce biti kljucno za obaranje vlade ili ce se jedan partner povuci iz vlade....

Stevan

pre 11 godina

A vidi ga Vučić, mukica - Forever alone.

Aj da pogledamo iz ove perspektive celu sitaciju. Kažete "Kurta i Murta zajedno"? Dva minusa daju plus, a što ne bi moglo? :D

Perica

pre 11 godina

svaki dan mi je sve manji pazar u pekari zbog vas,nemam vise para ni radnike da isplatim a kamoli ja da zaradim dok se vi zezate i lagano odlucujete ko ce od vas bogatiju firmu da preuzme da se nafatira para na direktorskom mestu.Ima na novi zeland da se odselim

Nikola

pre 11 godina

Interesantno je kako je ispod ovih vesti jedna od vaših random reklama ispala "Online Avio karte Rezervišite sami. Brže, lakše, jeftinije!"

ajmo malo istine

pre 11 godina

Da rade u privatnoj firmi obojica bi odavno popila OTKAZ. Toma Nikolic zato sto deset godina nije mogao da kao opozicija srusi ovako losu vlast, a Boris Tadic zato sto je bio dva puta predsednik i ima svu kontrolu nad vlascu u ovoj zemlji, a opet nam je standard za samo tri godine opao za trecinu, korupcija buja, a neki njegovi prijatelji su od obicnih muzicara postali najbogatiji ljudi u Srbiji preko noci. Da je narod pametan trebao je i jednom i drugom da uruci taj OTKAZ na izborima, ali narod nije pametan i moracemo da pocnemo da se mirimo sa timo. Nisu ni Tadic ni Nikolic razlog niti posledica naseg neuspeha, nego to sto smo mi kao narod previse zaostali, previse povodljivi, a istovremeno nedovoljno analiticni i sujetni, da bi krenuli napred, nego vec decenijama tapkamo u mestu.

Pipi duga carapa

pre 11 godina

SAd ce ovo da bude ko Putin i Medvedev. Malo jedan predsednik malo drugi premijer, pa onda opet malo premijer, malo predesdnik i tako dok ne pilurimo. Kao da u ovoj zemlji uopste nema i sposobnijih i skolovanijih od obojice.

Dragan

pre 11 godina

Nadam se da ste se razjasnili i oko krađe izbora i ostalog. Pa za 4-5 godina vi se opet kao posvađajte pa potrošite milione evra da nas, stoku, ubedite u to što hoćete.

mirko

pre 11 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem, kako neki ljudi imaju kratko pamćenje.
U Srbiji danas nema ni jednog stranačkog lidera koji nije gubio izbore, neki i u više navrata, bilo je formalnog nuđenja ostavke u stranci, ali naravno ona nikada nije prihvaćena. Da taj običaj funkcioniše u Srbiji, imali bismo potpunu smenu u stranačkim rukovodstvima tako da u politici nebi bilo ni Tadića, ali ni :Nikolića, Vučića, Koštunice, Šešelja, Draškovića, Mrkonjića, Dačića, Mićunovića, Jovanovića, Dinkića, Ilića i mnogih na pokrajinskom i lokalnom nivou. Možda bi to bilo dobro, ali ne može se to tražiti samo od Tadića.

Boris NS

pre 11 godina

Kako je ta fotelja udobna, nema kuci takve, takvu ne mozes kupiti nigde... JA i samo JA, meni meni, daj meni, a bez mene POTOP! Ja sam najbolji i najlepsi na svetu! O kako sam JA divan, bas je dobro biti JA.

LL3

pre 11 godina

Ajde, sahranite nas vec jednom...
niko nece da vas sahrani, sahranili ste sami sebe, trazite narodnog postenog coveka, koji to obecava, a ne da uzmete sami sudbinu u svoje ruke. Neko treba za vas da radi, era Tita je prosla, koja je bila dobra za jedan deo, a drugi su mislili dan ce doci i oni na red. Uzmite knjige i citajte i pljunite u ruke, ili stvarno mislite da ce sa ovakvommkoupcijim neradom da imate vcelike plate i dobar standard, a na kraju krajeva nemorate ici za Vasington da procitate sta pise na Kenedijevon spomeniku, mozete ga naci nan internetu

Stefan KG

pre 11 godina

Ljudi, ne znam da li ste svesni sta nas ceka. Recesija, jos vise nezaposlenosti, jos gora situacija... Ako se ne izvrse korenite reforme, bankrotirasmo. A, ko ce to da izvede? Dacic, koji je izjavio da ne zeli MMF (koji naravno nije divan, ali sami definitivno nismo sposobni da uvedemo red), Krkobabic, koji ocigledno zivi u proslom veku, ili mozda Palma i Mrkonjic, "ljudi iz naroda"? S druge strane, Dacic bar ume da nesto konkretno i kaze (svidja mi se njegova ideja o podeli Kosova), dok su DS i SNS za mene isti - mlake i bezlicne stranke. Groteska na delu!

Samo napred

pre 11 godina

Zivela Srbija,zivela demokratija! Kako je lepo videti da se najveci politicki protivnici sloze,cak i "pod ruku" drze..! Ko je taj sto ce da kaze da Srbija nije napredovala?

djordjevic

pre 11 godina

Kako smo mi jedna gotivna zemlja u kojoj svi koji ucestvuju pobede na izborima...
Toma- preCednik
Tadija- premijer
Regioni- ekstra, opet ce trange frange oko kinte
Ivica i SPS- caruju
LDP i SPO- ucice u vladu
Kostunjavi- resio izbore za preCednika...preseko covek
Samo malo Dveri odskacu jer ne pobedise, ali imaju dobar leteci start.

Znaci politicari pobednici svi redom, a narod...glup ko i uvek. I posle da vam ne dajem beli listic, budite srecni sto ne dobijate iskoriscene toalet papire u kutujima.

kanibal

pre 11 godina

"(Jovan, 28. maj 2012 17:11)"

Hvala majstore, pao sam sa stolice od smeha, ulepšao si mi dan, defi nitivni :)

Tvoj komentar i ova slika su vrh xD

marko kosanovic

pre 11 godina

Sta rade to vise ,do juce su se mazali a SAD ruku pod ruku dokle vise mucno mi je da gledam, a sve to na racun ZA SPAS SRBIJE:(
SMESNO ODOH ODAVDE U PM:(

Djole

pre 11 godina

Svako ko iole drži do sopstvene glave, lišene stranačkih strasti i slepe vere u ideologije, ma koje političke provenijencije one bile, shvatiće da je daleko važnije shvatiti da se svi političari ponašaju i deluju kao feudalci, da je tranzicija drugo ime za moderni feudalizam u kom ćemo kao radnici biti suštinski potlačeni, ali i ugodno zamađijani SPEKTAKLOM kojim većini nemislećih individua Ministri stvarnosti uvaljuju simulacije izbora, Evropsku perspektivu i ostale „teme”.

Jedina tema koja se mene tiče je moj džep, ali i džep svih mojih sugrađana, jer kada bi on bio pun ne bi bilo ostrašćenosti čija je poenta mržnja na sunarodnika, komšiju i brata. A kak izgleda demokratsko-naprednjački i ostali feudalizam jeste fašizam, i tužno je čitati komentare koje pojedincima služe za stranačka vređanje i potkusurivanja. Najtužnije je to što se isti na obe strane izdaju za građane, hrišćane čije se pravoslavlja zaokružuje i vrhuni u mržnji na sve što nije pravolavno. Siromaštvo je ozbiljan mentalni problem... Vodi u imploziju naroda...

Da su svi čisti i solidarni oko ideje BOLJE BUDUĆOSTI MALOG ČOVEKA ne bi im oboma ideja kohabitacije bila problem. Ovako, samo zaoštavaju duboke podele u duhu naroda koji konsttuiše ovu državu/feud.

Pozdrav.

Alan Ford

pre 11 godina

Svako ko iole drži do sopstvene glave, lišene stranačkih strasti i slepe vere u ideologije, ma koje političke provenijencije one bile, shvatiće da je daleko važnije shvatiti da se svi političari ponašaju i deluju kao feudalci, da je tranzicija drugo ime za moderni feudalizam u kom ćemo kao radnici biti suštinski potlačeni, ali i ugodno zamađijani SPEKTAKLOM kojim većini nemislećih individua Ministri stvarnosti uvaljuju simulacije izbora, Evropsku perspektivu i ostale „teme”.Jedina tema koja se mene tiče je moj džep, ali i džep svih mojih sugrađana, jer kada bi on bio pun ne bi bilo ostrašćenosti čija je poenta mržnja na sunarodnika, komšiju i brata. A kak izgleda demokratsko-naprednjački i ostali feudalizam jeste fašizam, i tužno je čitati komentare koje pojedincima služe za stranačka vređanje i potkusurivanja. Najtužnije je to što se isti na obe strane izdaju za građane, hrišćane čije se pravoslavlja zaokružuje i vrhuni u mržnji na sve što nije pravolavno. Siromaštvo je ozbiljan mentalni problem... Vodi u imploziju naroda...Da su svi čisti i solidarni oko ideje BOLJE BUDUĆOSTI MALOG ČOVEKA ne bi im oboma ideja kohabitacije bila problem. Ovako, samo zaoštavaju duboke podele u duhu naroda koji konsttuiše ovu državu/feud.Pozdrav. (Djole, 28. maj 2012 13:27)
Cisto da iskopiram,vredi prouciti!

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

Sve je to super, ali deluje kao pozoriste za decu - jer nema glavnih aktera politickog zivota, nema onih koji zaista donose odluke, nema nalogodavaca, nema onih ciji su sluzbenici ministri u u vladi - nema tajkuna dragi novinari! Kada cete nas izvesiti o sastanicma nasih politicara sa njima, po restoranima beograda i po njihovim dvorcima?

Dulebg

pre 11 godina

Sada je izrazena narodna volja u drzavi. Predsednik, vlada... kao sto rece Nikolic vise nema losih. Pa sada donosite vazne odluke zajedno ..

peca

pre 11 godina

"Ako sada Srbija stane, ma koliko sporo kako neko procenjuje da ide, da bi se ponovo pokrenula, proći će deset godina. Moje upozorenje je: imamo ogromnu istorijsku šansu da uradimo nešto veliko i u ovoj zemlji i u regionu, ali moramo mnogo da se trudimo da izbegnemo rizike i iskušenja, i to nije nikakva garantovana stvar da smo mi osvojili demokratiju, da smo usvojili ekonomske reforme, da idemo prema Evropi.
To nije garantovana stvar. To je šansa, koja može da bude prokockana sutra, i da padnemo nazad kao Rumunija, i da se narednih deset godina batrgamo, i da posle tih deset godina i mi imamo neku KOMIČNU VLADU koja će da kaže: “Hoćemo u Evropu”. To su izgubljenih deset godina."
Zoran Đinđić - mart 2002

Sale

pre 11 godina

Gledam ovu zajedničku fotografiju budućeg predsednika i budućeg premijera, a u glavi mi odzvanja ona stara: I vuci siti i OVCE na broju...

boki

pre 11 godina

A procitajte svoje komentare pre mesec dana, kako se svadja te i pljujete zbog ove dvojce, a vidi njih dva kako se smeskaju!!! a smo mi prost narod!!!

pablito

pre 11 godina

@(Dvorska luda, 28. maj 2012 20:24)

u matematici dva minusa daju plus samo kod množenja i deljenja... pa ti vidi šta se sprema ...

Бобан Милетић Бапси

pre 11 godina

У Хрватској на власти је Кукурику коалиција , а код нас ће Кукулеле ?!

Fenix

pre 11 godina

Eto to su vam te promene u Srbiji.Predsednik sa diplomom bez polozenih ispita, premijer bez podrske u narodu, predsednik sa repovima iz ratne proslosti i bivsi predsednik sa losim rezultatima. Fali tu jos Ceda koji podrzava Tadica ali ne i Republiku Srpsku i Zukorlic koji podrzava Nikolica ali takodjer ne i Republiku Srpsku. Tu je negde i Dacic koji bi i tamo i ovamo, vise ovamo nego tamo. Samo nema Voje...ni jednog!

pele

pre 11 godina

''Nema svirepije tiranije od one koja se sprovodi pod štitom zakona i u ime pravde''(Monteskje,1742.)
Nema časti,nema pravde,nema čestite reči,nema odgovornosti,nema polaganja računa za neispunjeno,nema lopova u zatvorima,...nema nam spasa

pablito

pre 11 godina

@ (nenad, 28. maj 2012 13:49)

Od blokova došao peške? :P
Mani prijatelju te tugaljive priče, gotova je predizborna kampanja...
Mislim da uz sva busanja partijskih priživaljčika (d...uvlakača u prevodu) ulazimo u jedan mirniji period ravnoteže partija, svi su ispucali svoje adute, rezultat nerešen, sad će da podele plen. A nama kako bude.... problem Srbije je što svaka bivša vlast u nama izaziva nostalgiju za lepšim vremenima. I dok bude tako, dok nam država bude partijska nema nama napred, noge su nam u blatu, glava u oblacima....

veseljko

pre 11 godina

"Moze covek da promasi ulicu i broj, ali JA sam promasio citav zivot svoj,moze covek da popije litru ili dve,ali JA sam preterao popio sam sve,moze covek da potrosi MILION IL DVA, niko nije potrosio NIKO KAO JA,MOJI OKO MENE,NJEGA(gleda se u ogledalo),TEBE(ona ga gleda u ogledalo)...Nazad vise ne mogu napred(moram zbog mene i nas)imam kud ,idem putem i (zelim,hocu,moji traze,zele...) Sam pricam misle da sam lud!!??

Vanja

pre 11 godina

U poslednje vreme se često spominje reč kohabitacija. Po Vujakliji kohabitacija (lat. cohabitatio) znači:
1. Stanovanje zajedno
2. Život udvoje
3. Snošaj, spolno opštenje

...pa se ja pitam ko tu koga...

P.S. Rekao bih da je običan narod j..... strana.

VASA@

pre 11 godina

Mozete do mile volje ovde da pisete kako izgleda Toma, Tadic i Vucic ali bas njih briga sta ovde pisu oni kojima je jako dosadno u zivotu !
Bice kako se oni dogovore, a nema nista bez dogovora !!!

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Видим, пренео му поздраве из Москве.

п.с. Вучић је на овој фотографији потпуно нелегитиман.

Mario Bros

pre 11 godina

Ovo je svakako jedna lepa slika gde ljudi nisu neprijatelji nego fino žele da sarađuju. Svakako bolje nego da su besni jedni na druge kao ranije. Mogao bi taj Dinar malo da stane da propada.

Vladimir

pre 11 godina

Sastanak prošao bez razbijanja kutija.
Analitičari opet pogrešili.
Tek sada ćemo ih se nagledati na televiziji, jer što više grešiš više napreduješ.

Major Kursula

pre 11 godina

Haha prva slika, Tadic i Nikolic idu ruku pod ruku, a pozadi Vucic faca tipa nevera, ostavio ga Toma da pase travu. Priceless izraz lica zalosne sove.

boris

pre 11 godina

Ne znam za Vas ali meni je ova slika ostavila najjaci utisak i na njoj Vucic kome samo sto suza ne krene sto je Toma uhvatio Borisa pod ruku... ahahahaha

Alan Ford

pre 11 godina

ali Vuciceva faca u pozadini na prvoj fotki...neprocenjivo :)
(paja pajser, 28. maj 2012 17:45)

Vidimo,Pajo,vidimo! Desni klik...save as "Jesen stize,dunjo moja"...u folderu "Trice i kucine"... na particiji "K'o me sve sj..a u zivotu". Pa ajmo opet za 4 godine!

Beogradjanin

pre 11 godina

Otvaram ja stranu B92 i padne mi u oko naslov "Strumfovi formirali institucije". Molim?
Kad ono: "Što pre formirati institucije" :)))))

fotograf za predsednika

pre 11 godina

@ B92/redakcija/admini/bilo ko: Molim vas, okacite prvu sliku ali u vecoj rezoluciji. Ili bar link negde u textu. Please. Hocu da stavim kao wallpaper, ovo je fotka godine (jos ako moze sa fokusiranim Vucicem, ajoooj, znaci nenad****ivi carevi bi ispali). Hvala unapred

ovo je vreme paklenih vozaca

pre 11 godina

Dva brata rodjena na zidu smrti, da ne verujes rodjenimocima, kuda oni jure dal' ih slava vuce, ili mozda novac, titula neka...

ice9

pre 11 godina

xaxa a Tomovci glasali za promene lol eto vam ih sad,kad ce neuki srpski narod nauciti da vlast radi samu za svoj interes a ne za narod.

Darko

pre 11 godina

Pa sto sad Toma ne dokaze izbornu kradju, zar to nije obecao? Toliko je vikao na Tadica zbog kadje, a sada se vode za ruku, sramota! Bilo je i ostalo kao i uvek, dograbi se fotelje, a ostalo nije bitno!!!! I to nam je predsednik. Svi su isti!

dejan

pre 11 godina

vidi kako su slatki!!! ko bi rekao da su suparnici i da su do juce onako pljuvali jedan drugog? eh ta vlast! te fotelje su cudo! one bi pomirile i macku sa misem:-)

Zurkolomac

pre 11 godina

Ljubav na prvi pogled. Jedna fotelja meni, a druga fotelja tebi dragi. A za pare cemo lako, imamo 4 godine vremena da ih delimo. Samo pametno, da niko nista ne primati. OK draga...

Zuta napast

pre 11 godina

Znate sta? Mene je odusevila fotografija koja prikazuje Tomu i Tadica zagrljene i nasmesene, dok u pozadini proviruje zabrinuti Vucic!

Petar

pre 11 godina

O kojoj primopredaji govore ovi likovi??? Tadic je nadleznosti predao predsednici skupstine i trenutno nema bas nikakve nadleznosti, te ih ne moze predavati. Nikolic je do inaguracije obican gradjanin. Samo nas zamajavaju i po ko zna koji put prave sprdnju od zakonskih procedura.

apis

pre 11 godina

Slika govori vise od reci...................ovo je jedna velika sprdnja.........svaka im cast.......bili su figure u partiji saha koji su igrali tajkuni.......a sada neka zene beka,djunica ,miskovica,vlahovica,hamovica,lazarevica,kostica(bivse) i ostalih ober prevaranata pripreme vunene carape i lanc pakete za bacvansku,pozarevac,mitrovicu i naravno nis.

steva

pre 11 godina

ala se nikolić očigledno grebe za tadićevu nesumnjivu državničku pojavu :))

samo što ne zaplače ... ako, nije to loše, biće možda bolje ... ko zna zašto je to dobro ...

Maksa

pre 11 godina

Svaka čast fotografu koji je napravio ovakvu sliku.

Toma odlazi sa Tadićem, a Vučić stoji u pozadini kao neko koga je upravo pedalirala ženska.

Neprocenjivo

N.Sad

pre 11 godina

Meni je nekako drago sto se drze pod ruku. Imamo previse problema sto ekonomskih sto drustvenih. Vidite da su uspele cak strasno extremne grupe da dobiju politicku legitimmnost poput dveri

samo vas gledam i povraca mi se

pre 11 godina

Ovo bi se moglo nazvati civilizovanim ponasanjem da se nije desilo u zemlji Srbiji. I da su nas lobotomirali za onaj deo mozga zaduzen za memoriju bliske proslosti. Ne znam zasto,ali ipak NISAM iznenadjena.Osim u delu "prijateljske srdacnosti" kojom "zraci" ova fotografija. Narode,u se i u svoje kljuse!!! Ne gubite nerve na sitne duse velikih apetita i dubokih dzepova. Imamo mi mnogo pametnijeg posla,a malo vremena.Cuvajmo porodice i sebe,nedajboze da nas ovaj dvojac ( i trojac u najavi) cuva !Odrastimo i sazrimo vec jednom kao nacija i shvatimo da u politici nista nije kako izgleda,nikada nije bilo, niti ce biti.I da je svaki pojedinac odgovoran za sebe.(ne vazi jedino za decu)Da..i nista se ne mora,osim da se umre. Sve izmedju toga je stvar sopstvenog izbora. U stanju uspavanosti i straha se ne prave izbori,bar ne pravi.Setite se decije pesme Lj.Rsumovica VUK I OVCA.A onda i poeme NASI DANI Vladimira Petkovica Disa. E to!

Stojan

pre 11 godina

Neko iz protokola ili ko je vec za to zaduzen, bi morao pod hitno da se malo pozabavi Nikolicem.
Prvo,analizirati susret sa Putinom (stav,drzanje,ne zna sta ce sa rukama itd.),a sad mi i ova fotografija to potvrdjuje.
Naime,cak i Palma zna da treba da zakopca sako,iako na njemu pucaju dugmici i tesko dise posle toga,pa bi i Nikolicu trebali da skrenu paznju na neke detalje.