Politika

Nedelja, 27.05.2012.

13:28

SNS: Vlada SPS-DS nema legitimitet

Funkcioner SNS Marko Đurić ocenio je da lider demorkata Boris Tadić ne bi imao legitimitet da obavlja premijersku funkciju.

Izvor: Tanjug

SNS: Vlada SPS-DS nema legitimitet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

radetoronto

pre 11 godina

Nije ovde ni vazno ko je "legitiman" a ko nije.

Cinjenice su proste - DS je druga stranka u Srbiji, SPS treca. Prva stranka je SNS. Isto, SNS je dobio na predsednickim izborima.

Da li neko stvarno veruje da vlada DS-SPS, u situaciji gde Toma moze ladno da raspise novih izbora kad je to najbolje za SNS, ima bilo kakva sansa da uspe?

Kako god pogledate, DS-SPS vlada bi bila MANJINSKA vlada, jer Toma drzi "crveno dugme" u svojim rukama.

Vlada Loznica

pre 11 godina

Ovo je samo dobar i mudar manevarski potez SNS-a.

Verovatno su izbori pokradeni,ali,dobili su mesto predsednika i to ih trenutno zadovoljava.
Zasto?

Iz razloga,jer su vise nego svesni,da im je mnogo pametnije da ne ulaze u Vladu,jer krompir je ne vruc,nego res pecen!

Ekonomska situacija u Srbiji je katastrofalna,para vise nece biti ni sa koje strane,sem suludih kredita sa enormnim kamatama!

Nova-stara Vlada,morace da vodi krajnje restriktivnu,samim tim i nepopularnu ekonomsku politiku,koja ce usloviti jos vecu bedu i nezaposlenost.
Morace se stedeti na svakom koraku,a to ce prouzrokovati jos vece nezadovoljstvo do panja osiromasenog naroda!

S obzirom na ustavna ovlascenja Predsednika Nikolica,mudro ce graditi pozicije za svoj SNS,kritikovati Vladu,a sam ce se truditi da ostavi sto bolji utisak,kako u svetu,tako i kod naroda.

Sve u svemu,posle ove Vlade,DS definitivno odlazi u istoriju,DSS ce ponovo ojacati,a za sledece izbore(nece se cekati 4 god),Nikolic i Kostunica ce lagano napraviti skupstinsku vecinu!

Naravno,za sve lose,optuzice dotadasnju vlast(sto je jasno),a onda,obecati nam krv i znoj,i dugo i tesko vadjenje iz beznadezne situacije!

Tadicu i DS-u,jedina slamka spasa u ovom mandatu bice,da se obracunaju sa tajkunima,sa pojedincima iz vrha stranke koji su se enormno obogatili lopovijom,i na taj nacin da se izvade u ocima naroda i da obezbede prekopotrebna sredstva za saniranje privrede.U protivnom,ceka ih tezak poraz,sa jos tezim posledicama!

goran

pre 11 godina

Citam ove nepismene bogatase koji se sa pravom plase sta ce biti sutra ???A za izbornu kradju gospodo treba zadnju rec da da policija i tuzilastvo.

Vojin

pre 11 godina

G. Djuric je ocigledno pomesao predsednicke rezulate (tesna pobeda Nikolica) sa parlamentarnim rezultatima gde je narod dosta ubedljivije dao jos jednu sansu koaliciji DS, SPS (tri stranke) i jos nekim manjim proevropskim strankama. SNS i Kostunicini ostatci stranke su bili daleko manje ubedljivi.
Procitajte, POBOGU, rezultate - parlamentarni izbori su bili tako reci juce, g. Djuricu.

Eto toliko ja o legitimitetu o kome Vi neosnovano pricate . . Svasta!

Ovakvi rezultati su vise posledica rezignacije i nezadovoljstva biraca nego sto su rezultat nekakvog veceg legitimiteta vasih predstavnika koji nisu nista KONKRETNO obecali (osim kanala do Soluna?!) . . . Uostalom vreme ce pokazati . . .

Raso Krajisnik

pre 11 godina

naravno da stranka koja je izgubila trecinu glasova i predsjednistvo ima volju naroda iza sebe ...

to ce nam objasniti kvazianaliticari i slobodna stampa ...

a sta to znaci, kad im narod nije gledao prste i kad su krali izbore, da su ga imali ...?

kradza koja sad unazad i objasnjava novojulsku koaliciju ...

bezimena

pre 11 godina

Sada ćemo videti hoće li gospodin Tadić pogaziti svoju reč, i postati predsednik vlade.
(Spavač, 27. maj 2012 18:25)

Zašto ne bi postao!? I Tadić je samo čovek, koji je emotivno (neracionalno) reagovao na vest da je pobedjen.

T. master Nikolić je imao daleko gore i opasnije izlive "emotivnosti", npr. od upozorenja Djindjiću da je i Tito imao priblema s nogom pred SMRT, preko izjave da mu nije žao što je Ćuruvija ubijen, pa do okretanja politike a bez ikakvog objašnjenja zašto. Koliko je on samo puta OBEĆAO da će se povući iz politike ako izgubi izbore, pa NIKOM NIŠTA!

Nesa

pre 11 godina

A zasto vladajuca koalicija nije zajedno izasla na izbore pa da se utvrdi zadovoljstvo gradjana radom prethodne vlade? I SPS i URS, pa cak i DS su nastupali u kampanji kao da u vlasti nisu ni bili. Sto se tice Tome i osporavanja njegovog legitimiteta zbog male izlaznosti, tu odredbu 50+ je promenio upravo Boris Tadic zato sto je mislio da nikad nece izgubiiti izbore.

bezimena

pre 11 godina

Da nema vise sumnje, molim pravnike ili ove koji su raspisali izbore za predsednika drzave po kom ustavu su raspisani, po Milosevicevom ili Kostunica-Tadic-Nikolic Ustavu, da bi se razjasnilo pitanje tih famoznih 50% odnosno 50%+1 glas.
(Ustav?, 27. maj 2012 17:57)

Odakle uopšte sumnja!? Uvek postoji samo jedan VAŽEĆI USTAV!

p.s. g-da z SNS neka prestanu da lupetaju i izvole dokazati KRADJU IZBORA za koju su optužile DS, a zbog koje je T.Nikolić izvukao pobedu...pokazaće se Pirovu.:)))

you don`t wanna know who my lawyer is.

pre 11 godina

g-din Djuric upravo trabunja gluposti.Bolje da pita njegovog predsednika drzave koji je master zavrsio jer ni nas predsednik to ne zna a ne znaju ga ni kolege sa fakulteta. sramota me je sto zivim u drzavi srbiji promenicu nacionalnost u svajcarac a ne srbin na sledecem popisu.ne mogu da verujem da ima 160000 zivih bica koji su glasali za mastera. p.s. neka za pocetak procitaju kiplinga pesmu if, mada i tu ce iq igrati ulogu.

mikica

pre 11 godina

Moje duboko ubedjenje je da u slucaju da je Tadic pobedio u drugom krugu izbora da bi Sns sigurno proglasio kradju izbora,jer je ta prica testirana izmedju dva kruga,i naravno pokusalo bi se sa protestima i incidentnim situacijama koje bi ko zna gde odvele.Ovako Toma je dobio-izbori su cisti! I sad su umislili da im i Vlada sleduje kao nagrada.Nedao Bog jer smo onda tek obrali bostan.

saki

pre 11 godina

to je samo vase misljenje a ono sto je istina je da nemate niti kadar za upravljanje niti plan za resavanje problema a opet izbori su uspeli sa polovinom srpstva na izborima! sto kaze ovaj preko tv-a danas, porez za one koji ne izadju na glasanje pa bi smo imali vecinu za cica glisu a ne za ove prevarante! svi su prevaranti!

Kompas

pre 11 godina

Samo kod nas neko ko izgubi na predsedničkim izborima, izjavi da neće biti mandatar, ipak to i postane. Ima li tu nekog morala ili je samo interes u pitanju. Šta je sa interesom naroda?

Kasper

pre 11 godina

Svaka čast gospodinu Marku, sasvim je u pravu kad kaže da oni koji su nas dovde doveli ne mogu da nas izvuku iz krize. "Nova" vlada ne može da donese nikakve promene.

Realista

pre 11 godina

Realno, glupo je. Tadić izgubi predsedničke izbore i sad hoće da bude premijer. Nemam ništa protiv vlade DS & Co. (sem što će biti krš kao i prethodna, možda i gora, jer je više stranaka u njoj), ali imam problem ako na njenom čelu bude luzer.

Dulebg

pre 11 godina

Kakva demagogija. Oni znaju da ne mogu sa vode vladu i sa nemaju vecinu i znaju da i njihov sef Nikolic prizeljkuje Tadica ali ovo sve pricaju zbog svojih glasaca, kako se oni nebi pitali,kako sa Tadicem kada se o njemu pricali sve najgore.... Prodala nas je SNS-a.

Ustav?

pre 11 godina

Da nema vise sumnje, molim pravnike ili ove koji su raspisali izbore za predsednika drzave po kom ustavu su raspisani, po Milosevicevom ili Kostunica-Tadic-Nikolic Ustavu, da bi se razjasnilo pitanje tih famoznih 50% odnosno 50%+1 glas.

Mario Bros

pre 11 godina

Premijer može da bude i Vjerica Radeta, ako je podrži DS SPS URS LDP i to legitimni premijer. Naravno da nije normalno da neko ko izgubi direktno imenom bude praktično kao da je pobedio+bonus, ali ok. Ako nam psiholog treba za premijera, onda i nismo za bolje. Znam da niko drugi neće biti u opciji tako da se samo čeka da Tadić izađe i kaže da je opet doneo tešku ali ispravnu odluku u interesu svih građana Srbije... itd. Novi film počinje uskoro. Ima ona pesma od EKV - Dum Dum, "Ja bih hteo da vladam!"

Pokojni Toza

pre 11 godina

Konačno, glasno i jasno, neko je smogao snage i hrabrosti da kaže: GUBITNIK NE MOŽE BITI PREMIJER.
Bez obzira na stranačke razlike i pristrasnosti svako ko se iole ozbiljno bavio politikom i postizbornim analizama, morao je doći do ovakvog zaključka.Podrazumeva se da je ovo dobronameran stav.
Jedina ličnost iz DS koja ima pravo da pretenduje na mesto Premijera je Djilas tj. pobednik. Medjutim, takvim izborom bi gradjani glavnog grada bili obmanuti od strane DS-a, jer su oni glasali personalno na lokalnim izborima, znači ne za DS već za Djilasa, dokaz za tu tvrdnju je rezultat drugog kruga Predsedničkih izbora na kojima Tadic(čitaj DS) biva ubedljivo poražen u Beogradu.
Ćor-sokak?
Rešenje?
NESTRANAČKA LIČNOST

at

pre 11 godina

O kakvoj je primopredaji je ovde rec? Tadic je naime podneo ostavku i nije predsednik vec oko dva meseca... Ovo nisu redovni predsednicki izbori pa da postoje odlazeci i novoizabrani predsednik, umesto odlazeceg postoji samo vd predsednika i to nije Tadic...

Ljubo

pre 11 godina

Koliko se secam jedino na parlametarnim izborima u decembru 2000. godine Srpska radikalna stranka nije osvojila vise od 70 mandata,a na svkim sledecim izborima do ove godine je ubedljivo pojedinacno ozvajala najvise glasova u odnosu na ostale stranke,alzato nikad nije uspela da napravi parlamentarnu vecinu i formira Vladu.Moze gospodin Djuric da prica jos koliko hoce i slazem se sa cinjenicom da treba da se postuje izborna volja gradjana,al cinjenica je da je jedno izborna volja gradjana,a drugo realna slika u parlamentu i ko moze da formira Vladu,jer i da moze sa SPS-om da formiraju Vladu naprednjacima opet fali desetak mandata za vecinu,a jedno je sigurno da ih ne mogu traziti medju 21 poslanikom DSS-a,na manjine takodje jako tesko,jedino LDP ili URS sto je takodje jako tesko!

berkut

pre 11 godina

Glasam za DS od 1990. Mislim da su mi, sad licno, nesto duzni: Lustracija, ko je ubio Slavka, ko je ubio Zorana, kako su vrsene privatizacije, kako se obavljaju javne nabavke, kako se finansiraju stranke, ko kontrolise medije, gde idu sredstva od poreza koji placam, odkud SPS u vladi, ko je predsedniku dao prava da vrsi funkciju premijera....dug spisak. Kada na to odgovore ja cu nesto da zaokruzim na listicu. Do tada, sedite ocena 1 ko vrata uzurpatori

Luka Dabic jedan je od Vas

pre 11 godina

A zasto ove agresivne ljude niko ne pita ko je organizovao kradju dzakova sa izbora? Hteli su da izazovu sukobe, sta sad oni uopste imaju da pametuju...

petar

pre 11 godina

SNS pravdiveje bilo nazvati SRS-2,pricha neki bajke!!! Ne bi Nikolic bio predsednik ako bi narod izasao,sve mislili da pobedi Tadic bez nihovix glasova.Toma slucaini predsednik.Izaslo43% minus 100hiljadu ponistenix listicha,izslo oko37%.Ko je tada ne legetiman,kad predsednik nema 50%+1,a Tadic dobio predsednicke izbore 1 krugu kad izaslo vise od 60%,i nije bio potrebno 2 krug,ili ponisti 2 krug ako ne izadje vise 50%,predsednik taj ko pobedio 1 krugu!!!Ne mogu novi radikali sastaviti vladu,tada koalacija DS-SPS!Podrska koaliciji i DS!

lažni car

pre 11 godina

Nikolić priča kako je predsednička funkcija neuporedivo bitnija od premijerske,u isto vreme govori da ako Tadić i ekipa naprave vladu on će saradjivati sa njima kao predsednik,a Đurić priča totalno drugu priču,Vučić treću,gospodo iz SNS-a još ništa nije ni krenulo a vi već mutite vodu

vrsac

pre 11 godina

Pravnik o legitimitetu @ kako volim da cujem od vas demokrata kad brojite pa u brojanju saberete i sps :)))) to je tako mocno sto prihvatate da su vam oni dragi i dobri a ustvari vama bi i sam djavo bio dobar ako bi vam to i dalje garantovalo vlast funkcije i "biznis"..lukavi ste jako..

Y

pre 11 godina

pa dobro,napravite vi, napredni ,vladu koja ce biti legitimna...ali to onda znaci da nesto mora i da se radi,a ne da se bleji u opoziciji kao sto ste vi radikali,ups, napredni radikali navikli svih ovih godina...

bane

pre 11 godina

Potpuno je u pravu. Vlada DS-SPS je samo nastavak ove stare vlade na čijem je čelu bio upravo Boris Tadić, odnosno povlačio je konce u njeno ime. Zbog loših rezultata je izgubio izbore a želi i dalje da vlada?
Jedina vlada koja bi imala veći legitimitet je vlada koju bi sačinjavale SNS-SPS a bez DS i njenih trabanata.
Gradjanima mora biti jasno da sa Borisom Tadićem dobijaju ono isto što su imali i do sada a ne znam ko to želi osim nekolicine neuspešnih ministara. O nekakvom programu te vlade nema ni govora niti takvo nešto postoji. U predizbornoj kampanji umesto toga smo slušali metanisanje o Tominoj diplomi i njegovom stanu, pa ne znam koji to započeti posao žele da nastave, verovatno sada smišljaju nešto.

sasa jokic

pre 11 godina

Svi znamo g.Djuricu da je Toma pobedio jer su se Srbi uspavali na lovorikama i misleci da Tadic sigurno pobedjuje nisu izasli da glasaju. Ok, dobili smo najgoru mogucu kaznu, ali molim Vas ne pricajte o tome koga narod hoce a koga nece na bazi rezultata.
Kada je Vas predsednik bio u Vladi zajedno sa v.d. Predsednika SNS Vucicem, ova zemlja je prolazila kroz pakao, a Oni su se useljavali u nove stanove!
Vec na prvom sastanku sa Putinom pokazao je kapacitet drzavnika, sedeci kao snasa na stolici, i pricajuci koje kakve. ........ Tipa Srbija Vas obozava i sl.
Ali kao sto rekoh, kaznjeni smo, ali to ne znaci da Vi mozete da se pozivate na legitimitet sa takvim likovima!

Zare pravnik

pre 11 godina

A sta je sa legalitetom. To je, ipak, vaznije. Naravno za one, koji znaju znacenje tih pojmaova. Vucuc je dokazao da to ne zna.

CG

pre 11 godina

@ (Pravnik o legitimitetu, 27. maj 2012 13:46)

Pogresno,SPS-ovi glasaci su glasali u drugom krugu mahom za Nikolica,sto jasno ukazuje na to da oni ne zele da vide SPS sa DS-om u koaliciji...

Ova vlada nece dugo da traje jer je SPS iznevjerio svoje glasace....

jovan

pre 11 godina

Premda ne mislim nista dobro o SNS, ova konstatacija je sasvim na mestu. Dakle argumentovana, ne izmisljena kako je do sada bila praksa nevedene grupe gradjana.

Милан

pre 11 godina

Да ли би ове странке добиле те гласове да су њихови гласачи знали за овакву коалицију.У сваком случају видећемо на наредним изборима кој епрогнозирам ускоро јер коалиција ДС-СПС и сателити неће моћи да реши ништа у земљи.

perica

pre 11 godina

Ja glasam opcije slicne Ds-u od 1996 g kada sam prvi put imao pravo glasa.I nikad nisam bio clan stranke niti cu biti,ali nedozvoljavam Naprednjacima da mene i ostale gradjane koji glasaju Ds nazivaju zutima! Kako ja trebam njih da nazivam crnima?! Posle 5. oktobra ovde moze svako da kaze sta hoce i da ne odgovara.Mislim da je demokratija shvacena kao anarhija.Nedao Bog da im covek da potpunu vlast,bojim se da bi onda neistomisljenike jurili vilama i lomili im noge.

1%

pre 11 godina

(Остоја Симетић, 27. maj 2012 14:11)

Lepo si ti ovo izneo u svom ekspozeu, mogu i pored ociglednog politickog neslaganja sa tobom da prihvatim(donekle), ali mogu da zakljucim da si po oprobanom radikalsko-naprednjackom receptu, zaboravio da stavis zakljucak, ili ti nije dovoljno 1500 karaktera... Sto ne rece sta treba da uradi SNS da bi formirao vladu i bacio na svoja "snazna pleca" odgovrnost promena.
Druze, ocigledan je pritisak da se vruci krompir baci DS-SPS-u za nastupajuca teska vremena. SNS se nece toga latiti , nego ce na svaki moguci nacin podrivati tu eventualnu vladu i da iskoristi ovaj nalet "patrijotizma" da iscacka neke skorije vanredne izbore....tek toliko, da se nsto desava i da ostanu u zizi politickuh desavanja...Ako ces da nesto prokomentarises, molim samo konkretan odgovor: sta ce SNS da uradi po pitanju formiranja vlade na celu sa Jorgovankom?...izvoli..

1%

pre 11 godina

Ko o cemu....
Dosadni ste...legitimitet..legitimitet...naucili ste novu rec i samo ponavljate k'o papagaji..
Ako mozete da skupite 126 poslanika izvolite naprtavite vladu, postavite Jorgovanku za premijera i teraj dalje....dokazite se ...
Ako ne mozete, prepustite to nekom drugom, pa ponovo u debelu ladovinu opozicionarstva.....

TXC

pre 11 godina

Pa ako je tako, onda neka Nikolić da mandat SNS-u (kome? ko je u njhovoj stranci uopšte na tom nivou da može da bude premijer?) pa da vidimo da li će imati većinu da bude potvrđena u parlamentu.

Vlada SPS-DS bi imala većinu za parlament, a vlada SNS?

vlada

pre 11 godina

Malo treba da se spuste naprednjaci na zemlju, uprkos pobedi Nikolića. Njihova koalicija je za parlamentarne osvojila 24% (73 mandata), a DS 22% (67 mandata). Ne vidim da tu postoji neki njihov ogroman legitimitet, a kad uzmemo u obzir da je sa njima na listi i NS, PSS, Vulin, od kojih svako nosi nekoliko procentata, a kod DS je Čanak, Rasim...pitanje je ko je tu pojedinačno jači, DS ili SNS? Drugo, stranke bivše vlade su osvojile preko 130 mandata, što u neku ruku može da znači da su dobile podršku. Treće, Tomislav Nikolić je pobedio takođe sa nekih 2%. Četvrto, Boris Tadić je druga osoba po težini u ovoj zemlji i ima legitimitet da formira vladu, a ako SNS misli da Jorgovanka ima veli legitimitet, onda im svaka čast. I ako misle da sa podrškom SNS-u koja pojedinačno možda ide i ispod 20% trebaju da imaju i predsednika i premijera, onda mislim da nisu realni. Nisu oni toliko jaki koliko se predstavljaju.

Остоја Симетић

pre 11 godina

Позвао бих присталице ДС-а и евроатлантске опције да хладне главе размотре ову изјаву. Промислите је као да се дешава у некој другој земљи за чије прилике нисте непосредно заинтересовани, већ је посматрате с философске дистанце.

Дакле, десили су се избори. И поред прегршт доказа о куповини гласова, рецимо на следећим линковима: http://www.srpskikulturniklub.com/kupljen-novi-sad.

Председник државе је изгубио од опозиционог лидера, владајућа странка је такође поражена, али би математички могла да са старим коалиционашима формира владу. Ипак, гласачи другог партнера нису послушали свог вођу и на председничким изборима гласали су за опозиционара, што показује нелегитимност такве већине, тј. она не би била оно што народ жели. Већина људи у Србији неће да Борис и ДС учествују у власти. Гласачи су им поручили да оду на одмор.

Ситуација је иста као ономад кад је после пораза од Коштунице, Милошевић у савезној скупштини могао да с радикалима и СНП начини владу, али свестан њене нелегитимности није. Да ли је Борис већи узурпатор од Слобе?

Milan

pre 11 godina

Sramota je ko se u Srbiji sve bavi politikom. Da li ovaj klinac uopste razume znacenje reci "legitiman"?? Jedno je sta vi mislite da gradjani zele, a drugo je ono za sta su gradjani glasali. Legitimno je ono za sta su ljudi glasali, a to se matematicki odrazava na odnos snaga u parlamentu. E sad, to sto SNS nije u stanju da formira Vladu to nam je poznato i od ranije. Radikali su odavno najjaca stranka u zemlji, ali niko nece s njima u koaliciju. To je cena populizma i ekstremizma, oni sto su umereniji i blize sredini lakse sklapaju koalicije. Politika 1/1.

Ali dobro, SNS nije blam da se pojavljuje u javnocsti sa Cakanom, Kemisom, Modelsicama i ostatkom cirkusa, ovaj im jos deluje ozbiljno.

shot

pre 11 godina

Tacno se vidi da vi zuti vise niste Demokrate ,pa covece izgubiliste na izborima za presednika izgubili na parlamentarnim izborima usto i krali svasta smo videli na yuo tubu .Dajte sklonitese niste bogom dani ima i drugih .

Lud zbunjenog

pre 11 godina

Legitimitet ima predsednik koji je slucajno pobedio iz petog puta za tacno 35000 glasova. Jorgovanka Tabakovic za mesto premijera imala bi podrsku samo clanova SNS a Toma Master ne moze da bude na dve odgovorne pozicije kada je vise nego ocigledno da mu je i ova jedna previse.

Aleksandar

pre 11 godina

Nikolic treba da ponudi SNS jer ima 24% da formira vladu ako moze ako ne onda DS-u da sto pre sastave vladu jer je od interesa zemlje i gradjanja a ne od interesa pojedinaca koji resor cu ja da vodim i kolko ima tamo para !

Kad politicari shvate da su na funkcijama zbog gradjana i drzave e onda ce ta zemlja da krene ka prosperitetu a dokle god budu mislili pojedinci o svojim dzepovima i gde ima vise para ostace te i dalje u talogu :(

Svima je jasno zasto Tadic na celu sa DS-om nije mogao da rehabilituje SNS vec se odlucio na ono manje parce sps da ih rehabilituje taman toliko da mogu svaki put da pobede . Nisu ni oni ludi rehabilitovati nekoga i preokrenuti ih u ciste demokrate kada ce na sledecim izborima oni da vas pobede a nisu se pitali dali stvarno ovoj zemlji treba jedna SNS stranka da bude rehabilitovana i prociscenja kako bi se ujedinili i krenuli ka boljitku !!!!

Imate dve najvece stranke da povuku drzavu i narod u bolje sutra a Srbi ko Srbi opet se raspravljaju i dele kao po obicaju :(

sramota

MUKNAVI

pre 11 godina

Ovo smrdi na ponovljene izbore posle njihovih godisnjih odmora,porodicnih opustanja jer oni zive lepo kako rece cica Tomo bajcetinac a zele da i Narod zivi dobro,kao da su oni popadali sa Marsa a ne da su dzovanijada iz nasih sokaka koja se docepala mesta gde im mesto nije pa sad glumataju oligarhe koji jasu svoje bivse komsije,vodaju ih vamo pa tamo i cerupaju ih do daske jer oni su bre jaka m*** a mi..obicni gradjani,kako nas vabe` te pokondirene tikve koje nam lelujaju pred ocima sa praziluk repovima.Dokle tako,jasi kurta pa onda murta?Dok nam ne dosadi ,a blizu je!

Mg

pre 11 godina

Dali stvarno neko može da poveruje da predhodna vlada koja nas je dovela do ovog očaja i beznađa i pokrala sve što je moglo,da će sada svi ujedinjeni ponovo sa ministrom za krađu Dinkućem da izvrši reforme i nađe izlaz iz ove dramatične situacije,NEMA ŠANSE!! samo će nastaviti uništenje a mi opet izgubiti godine i tako opet kao devedesetih u krug,još mole Tadića koji je oličenje svega najgoreg u predhodnoj vladi da bude premijer.....?????Ne znam šta reći osim da izgleda da ovoj zemlji i narodu je zaista presuđeno.Verovatno nećete objaviti komentar ali bar sam pokušao.

glasac

pre 11 godina

Ovi ne mogu da shvate da imaju manje poslanika od sadasnje vlasti i da nisu nikakvi pobednici,vec obicne siledzije a sto i manifestuju sada po Srbiji.Dok su se zvali radikali bar im je bilo jasno da su gubitnici.Uskoro ce i ovi napaljenici da shvate,a i glasaci za koga su glasali.A dotle neka idu u prvi osnovne,odnosno drugi razred ba nauce racun,tj.da sabiraju.73 je daleko od 126.

dejan

pre 11 godina

pa kad se pogledaju rezultati izbora, objektivno i bez subjektivnih primesa, sta ja a sta neko do mene misli i kako je glasao....SNS je u pravu!!!!

Srđan

pre 11 godina

Ako je do legitimiteta najmanje ga ima upravo novoizabrani predsednik Srbije jer je dobio manje od 50% glasova izašlih a koji čine manje od 50% upisanih birača tako da bolje da ćutite o legitimitetu i postarate se da nam predsednik više ne daje onakve izjave kakvu je dao o Vukovaru.

Milos

pre 11 godina

Pa dobro, sta je sad ovo? Jel moze nerko novinar da proveri ove informacije sa sajta. Dacic kaze nije pricao, Vucic kaze pricali su... Daj nas informisite...

Matematika

pre 11 godina

Covek lupi i ostade ziv. SNS je dobio parlamentarne izbore sa manje od 1%. I on sada smatra da vlada nema legitimitet.Pa gospodo iz SNS sakupite 126 poslanika. DS, SPS i LDP stabilna vecina, i jos ako udje URS onda je to 2/3 i onda cija je volja gradjana presudna

Pero Przina

pre 11 godina

Mislim da ovaj omladinac treba lekciju iz necega sto misli da zna, a ocigledno je da ne zna. Ako hoce vec o legitimitetu prvo treba da posavetuje svog sefa da podnese ostavku na funkciju koju nije legitimno zasluzio, a ni formalno preuzeo. Zasto, ne pitaj junoso. Jednostavno, niti Nikolic, niti Tadic, da je pobedio, nemaju legitimitet. Narod nije hteo ni Kurtu ni Murtu. Onda, kada za jednoga kandidata glasa 50% + 1 glasac, ali od upisanih ,prijatelju, dobija se legitimitet.Do tada, knjigu u ruke "pravnice" i uci, moze ti valjati kad dobijes legitimitet da o istom i govoris. Onda mozda naucis sta je sustinski legitimitet i jos puno toga se moze nauciti, samo ne zuri, tri puta meri, pa tek onda u javnost. Kolege iz tvoje stranke, koje znaju to sto ti ne znas, mogle bi te delegimisati.

Milan

pre 11 godina

Hm nemam pojma o cemu ovaj covek govori.Koliko se secam na parlamentarne izbore je izaslo preko 50% biraca upisanih u spisak i rezultat je broj mandata u skupstini.Gradjani su dali poverenje strankama ( e sad to sto stranke bivse vladajuce koalicije imaju kad se zbroje i vishe mandata nego pre 4 godine treba pitati gradjane koliko su zaista za promene)SNS je jako malo odmakla u odnosu na DS tako da je ovo u sustini poraz SNSa.Niti su uspeli da "oduvaju" DS + setelite niti imaju sa kim da formiraju vladu.Sto se Predsednickih izbora tice pa tek Tomislav Nikolic ( ista stvar bi bila i sa Borisom da je pobedio) nema nikakav legitimitet.To sto je zbog niza neuspesnih izbora 2004 godine doneta pogresna odluka da se ukine kriterijum od 50%+ izlaznosti pa sad imamo predsednika sa podrskom od oko 20-22% biracckog tela samo moze voditi daljoj destabilizaciji drzave...Sve u svemu kako se stvari krecu SNS omladinci ce morati josh da sacekaju mesta u upravnim odborima!

Cvijo

pre 11 godina

Gradjani su na izborima dali jasne signale kakvu vlast zele.. Sada je jedino pitanje da li politaicari zele da slusaju gradjane.. SPS je nagradjen za dobar rad, DS i URS su u neku ruku kaznjeni. Ivicina greska je sto se drzi Tadica kao pijan plota i mogla bi ga skupo kostati, osim ako nije u pitanju politicka igra i kupovina vremena da bi se na kraju odustalo od formiranja vlade i trazila nova podela karata na novim izborima

Pravnik o legitimitetu

pre 11 godina

Ovaj momak koji mi je beskrajno simpatican, treba da zna da Vladu koju bi cinili DS, SPS, LDP i URS sa manjinama podrzava preko 150 poslanika u parlamentu i da je za te stranke glasala natpolovicna i ubedljiva vecina na izborima za parlament.

To sto gospoda lete u oblacima jer je Tomislav dobio 50 hiljada glasova vise na predsednickim izborima im ne vredi mnogo.

Toliko o legitimitetu.

Nenad-EU

pre 11 godina

Sto se mene tice, ni jedni, ni drugi, nemate legitimitet. Isto to dokazuje i katastrofalna izlaznost i broj nevazecih listica. Tako da je bolje da niko od vas ne koristi tu rec.

Pravnik o legitimitetu

pre 11 godina

Ovaj momak koji mi je beskrajno simpatican, treba da zna da Vladu koju bi cinili DS, SPS, LDP i URS sa manjinama podrzava preko 150 poslanika u parlamentu i da je za te stranke glasala natpolovicna i ubedljiva vecina na izborima za parlament.

To sto gospoda lete u oblacima jer je Tomislav dobio 50 hiljada glasova vise na predsednickim izborima im ne vredi mnogo.

Toliko o legitimitetu.

Srđan

pre 11 godina

Ako je do legitimiteta najmanje ga ima upravo novoizabrani predsednik Srbije jer je dobio manje od 50% glasova izašlih a koji čine manje od 50% upisanih birača tako da bolje da ćutite o legitimitetu i postarate se da nam predsednik više ne daje onakve izjave kakvu je dao o Vukovaru.

1%

pre 11 godina

Ko o cemu....
Dosadni ste...legitimitet..legitimitet...naucili ste novu rec i samo ponavljate k'o papagaji..
Ako mozete da skupite 126 poslanika izvolite naprtavite vladu, postavite Jorgovanku za premijera i teraj dalje....dokazite se ...
Ako ne mozete, prepustite to nekom drugom, pa ponovo u debelu ladovinu opozicionarstva.....

Lud zbunjenog

pre 11 godina

Legitimitet ima predsednik koji je slucajno pobedio iz petog puta za tacno 35000 glasova. Jorgovanka Tabakovic za mesto premijera imala bi podrsku samo clanova SNS a Toma Master ne moze da bude na dve odgovorne pozicije kada je vise nego ocigledno da mu je i ova jedna previse.

Milan

pre 11 godina

Sramota je ko se u Srbiji sve bavi politikom. Da li ovaj klinac uopste razume znacenje reci "legitiman"?? Jedno je sta vi mislite da gradjani zele, a drugo je ono za sta su gradjani glasali. Legitimno je ono za sta su ljudi glasali, a to se matematicki odrazava na odnos snaga u parlamentu. E sad, to sto SNS nije u stanju da formira Vladu to nam je poznato i od ranije. Radikali su odavno najjaca stranka u zemlji, ali niko nece s njima u koaliciju. To je cena populizma i ekstremizma, oni sto su umereniji i blize sredini lakse sklapaju koalicije. Politika 1/1.

Ali dobro, SNS nije blam da se pojavljuje u javnocsti sa Cakanom, Kemisom, Modelsicama i ostatkom cirkusa, ovaj im jos deluje ozbiljno.

sasa jokic

pre 11 godina

Svi znamo g.Djuricu da je Toma pobedio jer su se Srbi uspavali na lovorikama i misleci da Tadic sigurno pobedjuje nisu izasli da glasaju. Ok, dobili smo najgoru mogucu kaznu, ali molim Vas ne pricajte o tome koga narod hoce a koga nece na bazi rezultata.
Kada je Vas predsednik bio u Vladi zajedno sa v.d. Predsednika SNS Vucicem, ova zemlja je prolazila kroz pakao, a Oni su se useljavali u nove stanove!
Vec na prvom sastanku sa Putinom pokazao je kapacitet drzavnika, sedeci kao snasa na stolici, i pricajuci koje kakve. ........ Tipa Srbija Vas obozava i sl.
Ali kao sto rekoh, kaznjeni smo, ali to ne znaci da Vi mozete da se pozivate na legitimitet sa takvim likovima!

vlada

pre 11 godina

Malo treba da se spuste naprednjaci na zemlju, uprkos pobedi Nikolića. Njihova koalicija je za parlamentarne osvojila 24% (73 mandata), a DS 22% (67 mandata). Ne vidim da tu postoji neki njihov ogroman legitimitet, a kad uzmemo u obzir da je sa njima na listi i NS, PSS, Vulin, od kojih svako nosi nekoliko procentata, a kod DS je Čanak, Rasim...pitanje je ko je tu pojedinačno jači, DS ili SNS? Drugo, stranke bivše vlade su osvojile preko 130 mandata, što u neku ruku može da znači da su dobile podršku. Treće, Tomislav Nikolić je pobedio takođe sa nekih 2%. Četvrto, Boris Tadić je druga osoba po težini u ovoj zemlji i ima legitimitet da formira vladu, a ako SNS misli da Jorgovanka ima veli legitimitet, onda im svaka čast. I ako misle da sa podrškom SNS-u koja pojedinačno možda ide i ispod 20% trebaju da imaju i predsednika i premijera, onda mislim da nisu realni. Nisu oni toliko jaki koliko se predstavljaju.

glasac

pre 11 godina

Ovi ne mogu da shvate da imaju manje poslanika od sadasnje vlasti i da nisu nikakvi pobednici,vec obicne siledzije a sto i manifestuju sada po Srbiji.Dok su se zvali radikali bar im je bilo jasno da su gubitnici.Uskoro ce i ovi napaljenici da shvate,a i glasaci za koga su glasali.A dotle neka idu u prvi osnovne,odnosno drugi razred ba nauce racun,tj.da sabiraju.73 je daleko od 126.

Matematika

pre 11 godina

Covek lupi i ostade ziv. SNS je dobio parlamentarne izbore sa manje od 1%. I on sada smatra da vlada nema legitimitet.Pa gospodo iz SNS sakupite 126 poslanika. DS, SPS i LDP stabilna vecina, i jos ako udje URS onda je to 2/3 i onda cija je volja gradjana presudna

Milan

pre 11 godina

Hm nemam pojma o cemu ovaj covek govori.Koliko se secam na parlamentarne izbore je izaslo preko 50% biraca upisanih u spisak i rezultat je broj mandata u skupstini.Gradjani su dali poverenje strankama ( e sad to sto stranke bivse vladajuce koalicije imaju kad se zbroje i vishe mandata nego pre 4 godine treba pitati gradjane koliko su zaista za promene)SNS je jako malo odmakla u odnosu na DS tako da je ovo u sustini poraz SNSa.Niti su uspeli da "oduvaju" DS + setelite niti imaju sa kim da formiraju vladu.Sto se Predsednickih izbora tice pa tek Tomislav Nikolic ( ista stvar bi bila i sa Borisom da je pobedio) nema nikakav legitimitet.To sto je zbog niza neuspesnih izbora 2004 godine doneta pogresna odluka da se ukine kriterijum od 50%+ izlaznosti pa sad imamo predsednika sa podrskom od oko 20-22% biracckog tela samo moze voditi daljoj destabilizaciji drzave...Sve u svemu kako se stvari krecu SNS omladinci ce morati josh da sacekaju mesta u upravnim odborima!

lažni car

pre 11 godina

Nikolić priča kako je predsednička funkcija neuporedivo bitnija od premijerske,u isto vreme govori da ako Tadić i ekipa naprave vladu on će saradjivati sa njima kao predsednik,a Đurić priča totalno drugu priču,Vučić treću,gospodo iz SNS-a još ništa nije ni krenulo a vi već mutite vodu

TXC

pre 11 godina

Pa ako je tako, onda neka Nikolić da mandat SNS-u (kome? ko je u njhovoj stranci uopšte na tom nivou da može da bude premijer?) pa da vidimo da li će imati većinu da bude potvrđena u parlamentu.

Vlada SPS-DS bi imala većinu za parlament, a vlada SNS?

perica

pre 11 godina

Ja glasam opcije slicne Ds-u od 1996 g kada sam prvi put imao pravo glasa.I nikad nisam bio clan stranke niti cu biti,ali nedozvoljavam Naprednjacima da mene i ostale gradjane koji glasaju Ds nazivaju zutima! Kako ja trebam njih da nazivam crnima?! Posle 5. oktobra ovde moze svako da kaze sta hoce i da ne odgovara.Mislim da je demokratija shvacena kao anarhija.Nedao Bog da im covek da potpunu vlast,bojim se da bi onda neistomisljenike jurili vilama i lomili im noge.

Y

pre 11 godina

pa dobro,napravite vi, napredni ,vladu koja ce biti legitimna...ali to onda znaci da nesto mora i da se radi,a ne da se bleji u opoziciji kao sto ste vi radikali,ups, napredni radikali navikli svih ovih godina...

Luka Dabic jedan je od Vas

pre 11 godina

A zasto ove agresivne ljude niko ne pita ko je organizovao kradju dzakova sa izbora? Hteli su da izazovu sukobe, sta sad oni uopste imaju da pametuju...

Nenad-EU

pre 11 godina

Sto se mene tice, ni jedni, ni drugi, nemate legitimitet. Isto to dokazuje i katastrofalna izlaznost i broj nevazecih listica. Tako da je bolje da niko od vas ne koristi tu rec.

Pero Przina

pre 11 godina

Mislim da ovaj omladinac treba lekciju iz necega sto misli da zna, a ocigledno je da ne zna. Ako hoce vec o legitimitetu prvo treba da posavetuje svog sefa da podnese ostavku na funkciju koju nije legitimno zasluzio, a ni formalno preuzeo. Zasto, ne pitaj junoso. Jednostavno, niti Nikolic, niti Tadic, da je pobedio, nemaju legitimitet. Narod nije hteo ni Kurtu ni Murtu. Onda, kada za jednoga kandidata glasa 50% + 1 glasac, ali od upisanih ,prijatelju, dobija se legitimitet.Do tada, knjigu u ruke "pravnice" i uci, moze ti valjati kad dobijes legitimitet da o istom i govoris. Onda mozda naucis sta je sustinski legitimitet i jos puno toga se moze nauciti, samo ne zuri, tri puta meri, pa tek onda u javnost. Kolege iz tvoje stranke, koje znaju to sto ti ne znas, mogle bi te delegimisati.

Zare pravnik

pre 11 godina

A sta je sa legalitetom. To je, ipak, vaznije. Naravno za one, koji znaju znacenje tih pojmaova. Vucuc je dokazao da to ne zna.

1%

pre 11 godina

(Остоја Симетић, 27. maj 2012 14:11)

Lepo si ti ovo izneo u svom ekspozeu, mogu i pored ociglednog politickog neslaganja sa tobom da prihvatim(donekle), ali mogu da zakljucim da si po oprobanom radikalsko-naprednjackom receptu, zaboravio da stavis zakljucak, ili ti nije dovoljno 1500 karaktera... Sto ne rece sta treba da uradi SNS da bi formirao vladu i bacio na svoja "snazna pleca" odgovrnost promena.
Druze, ocigledan je pritisak da se vruci krompir baci DS-SPS-u za nastupajuca teska vremena. SNS se nece toga latiti , nego ce na svaki moguci nacin podrivati tu eventualnu vladu i da iskoristi ovaj nalet "patrijotizma" da iscacka neke skorije vanredne izbore....tek toliko, da se nsto desava i da ostanu u zizi politickuh desavanja...Ako ces da nesto prokomentarises, molim samo konkretan odgovor: sta ce SNS da uradi po pitanju formiranja vlade na celu sa Jorgovankom?...izvoli..

berkut

pre 11 godina

Glasam za DS od 1990. Mislim da su mi, sad licno, nesto duzni: Lustracija, ko je ubio Slavka, ko je ubio Zorana, kako su vrsene privatizacije, kako se obavljaju javne nabavke, kako se finansiraju stranke, ko kontrolise medije, gde idu sredstva od poreza koji placam, odkud SPS u vladi, ko je predsedniku dao prava da vrsi funkciju premijera....dug spisak. Kada na to odgovore ja cu nesto da zaokruzim na listicu. Do tada, sedite ocena 1 ko vrata uzurpatori

jovan

pre 11 godina

Premda ne mislim nista dobro o SNS, ova konstatacija je sasvim na mestu. Dakle argumentovana, ne izmisljena kako je do sada bila praksa nevedene grupe gradjana.

Dulebg

pre 11 godina

Kakva demagogija. Oni znaju da ne mogu sa vode vladu i sa nemaju vecinu i znaju da i njihov sef Nikolic prizeljkuje Tadica ali ovo sve pricaju zbog svojih glasaca, kako se oni nebi pitali,kako sa Tadicem kada se o njemu pricali sve najgore.... Prodala nas je SNS-a.

petar

pre 11 godina

SNS pravdiveje bilo nazvati SRS-2,pricha neki bajke!!! Ne bi Nikolic bio predsednik ako bi narod izasao,sve mislili da pobedi Tadic bez nihovix glasova.Toma slucaini predsednik.Izaslo43% minus 100hiljadu ponistenix listicha,izslo oko37%.Ko je tada ne legetiman,kad predsednik nema 50%+1,a Tadic dobio predsednicke izbore 1 krugu kad izaslo vise od 60%,i nije bio potrebno 2 krug,ili ponisti 2 krug ako ne izadje vise 50%,predsednik taj ko pobedio 1 krugu!!!Ne mogu novi radikali sastaviti vladu,tada koalacija DS-SPS!Podrska koaliciji i DS!

mikica

pre 11 godina

Moje duboko ubedjenje je da u slucaju da je Tadic pobedio u drugom krugu izbora da bi Sns sigurno proglasio kradju izbora,jer je ta prica testirana izmedju dva kruga,i naravno pokusalo bi se sa protestima i incidentnim situacijama koje bi ko zna gde odvele.Ovako Toma je dobio-izbori su cisti! I sad su umislili da im i Vlada sleduje kao nagrada.Nedao Bog jer smo onda tek obrali bostan.

shot

pre 11 godina

Tacno se vidi da vi zuti vise niste Demokrate ,pa covece izgubiliste na izborima za presednika izgubili na parlamentarnim izborima usto i krali svasta smo videli na yuo tubu .Dajte sklonitese niste bogom dani ima i drugih .

Остоја Симетић

pre 11 godina

Позвао бих присталице ДС-а и евроатлантске опције да хладне главе размотре ову изјаву. Промислите је као да се дешава у некој другој земљи за чије прилике нисте непосредно заинтересовани, већ је посматрате с философске дистанце.

Дакле, десили су се избори. И поред прегршт доказа о куповини гласова, рецимо на следећим линковима: http://www.srpskikulturniklub.com/kupljen-novi-sad.

Председник државе је изгубио од опозиционог лидера, владајућа странка је такође поражена, али би математички могла да са старим коалиционашима формира владу. Ипак, гласачи другог партнера нису послушали свог вођу и на председничким изборима гласали су за опозиционара, што показује нелегитимност такве већине, тј. она не би била оно што народ жели. Већина људи у Србији неће да Борис и ДС учествују у власти. Гласачи су им поручили да оду на одмор.

Ситуација је иста као ономад кад је после пораза од Коштунице, Милошевић у савезној скупштини могао да с радикалима и СНП начини владу, али свестан њене нелегитимности није. Да ли је Борис већи узурпатор од Слобе?

MUKNAVI

pre 11 godina

Ovo smrdi na ponovljene izbore posle njihovih godisnjih odmora,porodicnih opustanja jer oni zive lepo kako rece cica Tomo bajcetinac a zele da i Narod zivi dobro,kao da su oni popadali sa Marsa a ne da su dzovanijada iz nasih sokaka koja se docepala mesta gde im mesto nije pa sad glumataju oligarhe koji jasu svoje bivse komsije,vodaju ih vamo pa tamo i cerupaju ih do daske jer oni su bre jaka m*** a mi..obicni gradjani,kako nas vabe` te pokondirene tikve koje nam lelujaju pred ocima sa praziluk repovima.Dokle tako,jasi kurta pa onda murta?Dok nam ne dosadi ,a blizu je!

Realista

pre 11 godina

Realno, glupo je. Tadić izgubi predsedničke izbore i sad hoće da bude premijer. Nemam ništa protiv vlade DS & Co. (sem što će biti krš kao i prethodna, možda i gora, jer je više stranaka u njoj), ali imam problem ako na njenom čelu bude luzer.

at

pre 11 godina

O kakvoj je primopredaji je ovde rec? Tadic je naime podneo ostavku i nije predsednik vec oko dva meseca... Ovo nisu redovni predsednicki izbori pa da postoje odlazeci i novoizabrani predsednik, umesto odlazeceg postoji samo vd predsednika i to nije Tadic...

bezimena

pre 11 godina

Sada ćemo videti hoće li gospodin Tadić pogaziti svoju reč, i postati predsednik vlade.
(Spavač, 27. maj 2012 18:25)

Zašto ne bi postao!? I Tadić je samo čovek, koji je emotivno (neracionalno) reagovao na vest da je pobedjen.

T. master Nikolić je imao daleko gore i opasnije izlive "emotivnosti", npr. od upozorenja Djindjiću da je i Tito imao priblema s nogom pred SMRT, preko izjave da mu nije žao što je Ćuruvija ubijen, pa do okretanja politike a bez ikakvog objašnjenja zašto. Koliko je on samo puta OBEĆAO da će se povući iz politike ako izgubi izbore, pa NIKOM NIŠTA!

Pokojni Toza

pre 11 godina

Konačno, glasno i jasno, neko je smogao snage i hrabrosti da kaže: GUBITNIK NE MOŽE BITI PREMIJER.
Bez obzira na stranačke razlike i pristrasnosti svako ko se iole ozbiljno bavio politikom i postizbornim analizama, morao je doći do ovakvog zaključka.Podrazumeva se da je ovo dobronameran stav.
Jedina ličnost iz DS koja ima pravo da pretenduje na mesto Premijera je Djilas tj. pobednik. Medjutim, takvim izborom bi gradjani glavnog grada bili obmanuti od strane DS-a, jer su oni glasali personalno na lokalnim izborima, znači ne za DS već za Djilasa, dokaz za tu tvrdnju je rezultat drugog kruga Predsedničkih izbora na kojima Tadic(čitaj DS) biva ubedljivo poražen u Beogradu.
Ćor-sokak?
Rešenje?
NESTRANAČKA LIČNOST

bezimena

pre 11 godina

Da nema vise sumnje, molim pravnike ili ove koji su raspisali izbore za predsednika drzave po kom ustavu su raspisani, po Milosevicevom ili Kostunica-Tadic-Nikolic Ustavu, da bi se razjasnilo pitanje tih famoznih 50% odnosno 50%+1 glas.
(Ustav?, 27. maj 2012 17:57)

Odakle uopšte sumnja!? Uvek postoji samo jedan VAŽEĆI USTAV!

p.s. g-da z SNS neka prestanu da lupetaju i izvole dokazati KRADJU IZBORA za koju su optužile DS, a zbog koje je T.Nikolić izvukao pobedu...pokazaće se Pirovu.:)))

CG

pre 11 godina

@ (Pravnik o legitimitetu, 27. maj 2012 13:46)

Pogresno,SPS-ovi glasaci su glasali u drugom krugu mahom za Nikolica,sto jasno ukazuje na to da oni ne zele da vide SPS sa DS-om u koaliciji...

Ova vlada nece dugo da traje jer je SPS iznevjerio svoje glasace....

Mario Bros

pre 11 godina

Premijer može da bude i Vjerica Radeta, ako je podrži DS SPS URS LDP i to legitimni premijer. Naravno da nije normalno da neko ko izgubi direktno imenom bude praktično kao da je pobedio+bonus, ali ok. Ako nam psiholog treba za premijera, onda i nismo za bolje. Znam da niko drugi neće biti u opciji tako da se samo čeka da Tadić izađe i kaže da je opet doneo tešku ali ispravnu odluku u interesu svih građana Srbije... itd. Novi film počinje uskoro. Ima ona pesma od EKV - Dum Dum, "Ja bih hteo da vladam!"

Mg

pre 11 godina

Dali stvarno neko može da poveruje da predhodna vlada koja nas je dovela do ovog očaja i beznađa i pokrala sve što je moglo,da će sada svi ujedinjeni ponovo sa ministrom za krađu Dinkućem da izvrši reforme i nađe izlaz iz ove dramatične situacije,NEMA ŠANSE!! samo će nastaviti uništenje a mi opet izgubiti godine i tako opet kao devedesetih u krug,još mole Tadića koji je oličenje svega najgoreg u predhodnoj vladi da bude premijer.....?????Ne znam šta reći osim da izgleda da ovoj zemlji i narodu je zaista presuđeno.Verovatno nećete objaviti komentar ali bar sam pokušao.

Kompas

pre 11 godina

Samo kod nas neko ko izgubi na predsedničkim izborima, izjavi da neće biti mandatar, ipak to i postane. Ima li tu nekog morala ili je samo interes u pitanju. Šta je sa interesom naroda?

you don`t wanna know who my lawyer is.

pre 11 godina

g-din Djuric upravo trabunja gluposti.Bolje da pita njegovog predsednika drzave koji je master zavrsio jer ni nas predsednik to ne zna a ne znaju ga ni kolege sa fakulteta. sramota me je sto zivim u drzavi srbiji promenicu nacionalnost u svajcarac a ne srbin na sledecem popisu.ne mogu da verujem da ima 160000 zivih bica koji su glasali za mastera. p.s. neka za pocetak procitaju kiplinga pesmu if, mada i tu ce iq igrati ulogu.

Milos

pre 11 godina

Pa dobro, sta je sad ovo? Jel moze nerko novinar da proveri ove informacije sa sajta. Dacic kaze nije pricao, Vucic kaze pricali su... Daj nas informisite...

Милан

pre 11 godina

Да ли би ове странке добиле те гласове да су њихови гласачи знали за овакву коалицију.У сваком случају видећемо на наредним изборима кој епрогнозирам ускоро јер коалиција ДС-СПС и сателити неће моћи да реши ништа у земљи.

dejan

pre 11 godina

pa kad se pogledaju rezultati izbora, objektivno i bez subjektivnih primesa, sta ja a sta neko do mene misli i kako je glasao....SNS je u pravu!!!!

Nesa

pre 11 godina

A zasto vladajuca koalicija nije zajedno izasla na izbore pa da se utvrdi zadovoljstvo gradjana radom prethodne vlade? I SPS i URS, pa cak i DS su nastupali u kampanji kao da u vlasti nisu ni bili. Sto se tice Tome i osporavanja njegovog legitimiteta zbog male izlaznosti, tu odredbu 50+ je promenio upravo Boris Tadic zato sto je mislio da nikad nece izgubiiti izbore.

bane

pre 11 godina

Potpuno je u pravu. Vlada DS-SPS je samo nastavak ove stare vlade na čijem je čelu bio upravo Boris Tadić, odnosno povlačio je konce u njeno ime. Zbog loših rezultata je izgubio izbore a želi i dalje da vlada?
Jedina vlada koja bi imala veći legitimitet je vlada koju bi sačinjavale SNS-SPS a bez DS i njenih trabanata.
Gradjanima mora biti jasno da sa Borisom Tadićem dobijaju ono isto što su imali i do sada a ne znam ko to želi osim nekolicine neuspešnih ministara. O nekakvom programu te vlade nema ni govora niti takvo nešto postoji. U predizbornoj kampanji umesto toga smo slušali metanisanje o Tominoj diplomi i njegovom stanu, pa ne znam koji to započeti posao žele da nastave, verovatno sada smišljaju nešto.

vrsac

pre 11 godina

Pravnik o legitimitetu @ kako volim da cujem od vas demokrata kad brojite pa u brojanju saberete i sps :)))) to je tako mocno sto prihvatate da su vam oni dragi i dobri a ustvari vama bi i sam djavo bio dobar ako bi vam to i dalje garantovalo vlast funkcije i "biznis"..lukavi ste jako..

Ljubo

pre 11 godina

Koliko se secam jedino na parlametarnim izborima u decembru 2000. godine Srpska radikalna stranka nije osvojila vise od 70 mandata,a na svkim sledecim izborima do ove godine je ubedljivo pojedinacno ozvajala najvise glasova u odnosu na ostale stranke,alzato nikad nije uspela da napravi parlamentarnu vecinu i formira Vladu.Moze gospodin Djuric da prica jos koliko hoce i slazem se sa cinjenicom da treba da se postuje izborna volja gradjana,al cinjenica je da je jedno izborna volja gradjana,a drugo realna slika u parlamentu i ko moze da formira Vladu,jer i da moze sa SPS-om da formiraju Vladu naprednjacima opet fali desetak mandata za vecinu,a jedno je sigurno da ih ne mogu traziti medju 21 poslanikom DSS-a,na manjine takodje jako tesko,jedino LDP ili URS sto je takodje jako tesko!

Kasper

pre 11 godina

Svaka čast gospodinu Marku, sasvim je u pravu kad kaže da oni koji su nas dovde doveli ne mogu da nas izvuku iz krize. "Nova" vlada ne može da donese nikakve promene.

Cvijo

pre 11 godina

Gradjani su na izborima dali jasne signale kakvu vlast zele.. Sada je jedino pitanje da li politaicari zele da slusaju gradjane.. SPS je nagradjen za dobar rad, DS i URS su u neku ruku kaznjeni. Ivicina greska je sto se drzi Tadica kao pijan plota i mogla bi ga skupo kostati, osim ako nije u pitanju politicka igra i kupovina vremena da bi se na kraju odustalo od formiranja vlade i trazila nova podela karata na novim izborima

saki

pre 11 godina

to je samo vase misljenje a ono sto je istina je da nemate niti kadar za upravljanje niti plan za resavanje problema a opet izbori su uspeli sa polovinom srpstva na izborima! sto kaze ovaj preko tv-a danas, porez za one koji ne izadju na glasanje pa bi smo imali vecinu za cica glisu a ne za ove prevarante! svi su prevaranti!

Vojin

pre 11 godina

G. Djuric je ocigledno pomesao predsednicke rezulate (tesna pobeda Nikolica) sa parlamentarnim rezultatima gde je narod dosta ubedljivije dao jos jednu sansu koaliciji DS, SPS (tri stranke) i jos nekim manjim proevropskim strankama. SNS i Kostunicini ostatci stranke su bili daleko manje ubedljivi.
Procitajte, POBOGU, rezultate - parlamentarni izbori su bili tako reci juce, g. Djuricu.

Eto toliko ja o legitimitetu o kome Vi neosnovano pricate . . Svasta!

Ovakvi rezultati su vise posledica rezignacije i nezadovoljstva biraca nego sto su rezultat nekakvog veceg legitimiteta vasih predstavnika koji nisu nista KONKRETNO obecali (osim kanala do Soluna?!) . . . Uostalom vreme ce pokazati . . .

Raso Krajisnik

pre 11 godina

naravno da stranka koja je izgubila trecinu glasova i predsjednistvo ima volju naroda iza sebe ...

to ce nam objasniti kvazianaliticari i slobodna stampa ...

a sta to znaci, kad im narod nije gledao prste i kad su krali izbore, da su ga imali ...?

kradza koja sad unazad i objasnjava novojulsku koaliciju ...

goran

pre 11 godina

Citam ove nepismene bogatase koji se sa pravom plase sta ce biti sutra ???A za izbornu kradju gospodo treba zadnju rec da da policija i tuzilastvo.

Aleksandar

pre 11 godina

Nikolic treba da ponudi SNS jer ima 24% da formira vladu ako moze ako ne onda DS-u da sto pre sastave vladu jer je od interesa zemlje i gradjanja a ne od interesa pojedinaca koji resor cu ja da vodim i kolko ima tamo para !

Kad politicari shvate da su na funkcijama zbog gradjana i drzave e onda ce ta zemlja da krene ka prosperitetu a dokle god budu mislili pojedinci o svojim dzepovima i gde ima vise para ostace te i dalje u talogu :(

Svima je jasno zasto Tadic na celu sa DS-om nije mogao da rehabilituje SNS vec se odlucio na ono manje parce sps da ih rehabilituje taman toliko da mogu svaki put da pobede . Nisu ni oni ludi rehabilitovati nekoga i preokrenuti ih u ciste demokrate kada ce na sledecim izborima oni da vas pobede a nisu se pitali dali stvarno ovoj zemlji treba jedna SNS stranka da bude rehabilitovana i prociscenja kako bi se ujedinili i krenuli ka boljitku !!!!

Imate dve najvece stranke da povuku drzavu i narod u bolje sutra a Srbi ko Srbi opet se raspravljaju i dele kao po obicaju :(

sramota

Ustav?

pre 11 godina

Da nema vise sumnje, molim pravnike ili ove koji su raspisali izbore za predsednika drzave po kom ustavu su raspisani, po Milosevicevom ili Kostunica-Tadic-Nikolic Ustavu, da bi se razjasnilo pitanje tih famoznih 50% odnosno 50%+1 glas.

Vlada Loznica

pre 11 godina

Ovo je samo dobar i mudar manevarski potez SNS-a.

Verovatno su izbori pokradeni,ali,dobili su mesto predsednika i to ih trenutno zadovoljava.
Zasto?

Iz razloga,jer su vise nego svesni,da im je mnogo pametnije da ne ulaze u Vladu,jer krompir je ne vruc,nego res pecen!

Ekonomska situacija u Srbiji je katastrofalna,para vise nece biti ni sa koje strane,sem suludih kredita sa enormnim kamatama!

Nova-stara Vlada,morace da vodi krajnje restriktivnu,samim tim i nepopularnu ekonomsku politiku,koja ce usloviti jos vecu bedu i nezaposlenost.
Morace se stedeti na svakom koraku,a to ce prouzrokovati jos vece nezadovoljstvo do panja osiromasenog naroda!

S obzirom na ustavna ovlascenja Predsednika Nikolica,mudro ce graditi pozicije za svoj SNS,kritikovati Vladu,a sam ce se truditi da ostavi sto bolji utisak,kako u svetu,tako i kod naroda.

Sve u svemu,posle ove Vlade,DS definitivno odlazi u istoriju,DSS ce ponovo ojacati,a za sledece izbore(nece se cekati 4 god),Nikolic i Kostunica ce lagano napraviti skupstinsku vecinu!

Naravno,za sve lose,optuzice dotadasnju vlast(sto je jasno),a onda,obecati nam krv i znoj,i dugo i tesko vadjenje iz beznadezne situacije!

Tadicu i DS-u,jedina slamka spasa u ovom mandatu bice,da se obracunaju sa tajkunima,sa pojedincima iz vrha stranke koji su se enormno obogatili lopovijom,i na taj nacin da se izvade u ocima naroda i da obezbede prekopotrebna sredstva za saniranje privrede.U protivnom,ceka ih tezak poraz,sa jos tezim posledicama!

radetoronto

pre 11 godina

Nije ovde ni vazno ko je "legitiman" a ko nije.

Cinjenice su proste - DS je druga stranka u Srbiji, SPS treca. Prva stranka je SNS. Isto, SNS je dobio na predsednickim izborima.

Da li neko stvarno veruje da vlada DS-SPS, u situaciji gde Toma moze ladno da raspise novih izbora kad je to najbolje za SNS, ima bilo kakva sansa da uspe?

Kako god pogledate, DS-SPS vlada bi bila MANJINSKA vlada, jer Toma drzi "crveno dugme" u svojim rukama.

jovan

pre 11 godina

Premda ne mislim nista dobro o SNS, ova konstatacija je sasvim na mestu. Dakle argumentovana, ne izmisljena kako je do sada bila praksa nevedene grupe gradjana.

Pravnik o legitimitetu

pre 11 godina

Ovaj momak koji mi je beskrajno simpatican, treba da zna da Vladu koju bi cinili DS, SPS, LDP i URS sa manjinama podrzava preko 150 poslanika u parlamentu i da je za te stranke glasala natpolovicna i ubedljiva vecina na izborima za parlament.

To sto gospoda lete u oblacima jer je Tomislav dobio 50 hiljada glasova vise na predsednickim izborima im ne vredi mnogo.

Toliko o legitimitetu.

shot

pre 11 godina

Tacno se vidi da vi zuti vise niste Demokrate ,pa covece izgubiliste na izborima za presednika izgubili na parlamentarnim izborima usto i krali svasta smo videli na yuo tubu .Dajte sklonitese niste bogom dani ima i drugih .

Остоја Симетић

pre 11 godina

Позвао бих присталице ДС-а и евроатлантске опције да хладне главе размотре ову изјаву. Промислите је као да се дешава у некој другој земљи за чије прилике нисте непосредно заинтересовани, већ је посматрате с философске дистанце.

Дакле, десили су се избори. И поред прегршт доказа о куповини гласова, рецимо на следећим линковима: http://www.srpskikulturniklub.com/kupljen-novi-sad.

Председник државе је изгубио од опозиционог лидера, владајућа странка је такође поражена, али би математички могла да са старим коалиционашима формира владу. Ипак, гласачи другог партнера нису послушали свог вођу и на председничким изборима гласали су за опозиционара, што показује нелегитимност такве већине, тј. она не би била оно што народ жели. Већина људи у Србији неће да Борис и ДС учествују у власти. Гласачи су им поручили да оду на одмор.

Ситуација је иста као ономад кад је после пораза од Коштунице, Милошевић у савезној скупштини могао да с радикалима и СНП начини владу, али свестан њене нелегитимности није. Да ли је Борис већи узурпатор од Слобе?

Srđan

pre 11 godina

Ako je do legitimiteta najmanje ga ima upravo novoizabrani predsednik Srbije jer je dobio manje od 50% glasova izašlih a koji čine manje od 50% upisanih birača tako da bolje da ćutite o legitimitetu i postarate se da nam predsednik više ne daje onakve izjave kakvu je dao o Vukovaru.

Cvijo

pre 11 godina

Gradjani su na izborima dali jasne signale kakvu vlast zele.. Sada je jedino pitanje da li politaicari zele da slusaju gradjane.. SPS je nagradjen za dobar rad, DS i URS su u neku ruku kaznjeni. Ivicina greska je sto se drzi Tadica kao pijan plota i mogla bi ga skupo kostati, osim ako nije u pitanju politicka igra i kupovina vremena da bi se na kraju odustalo od formiranja vlade i trazila nova podela karata na novim izborima

sasa jokic

pre 11 godina

Svi znamo g.Djuricu da je Toma pobedio jer su se Srbi uspavali na lovorikama i misleci da Tadic sigurno pobedjuje nisu izasli da glasaju. Ok, dobili smo najgoru mogucu kaznu, ali molim Vas ne pricajte o tome koga narod hoce a koga nece na bazi rezultata.
Kada je Vas predsednik bio u Vladi zajedno sa v.d. Predsednika SNS Vucicem, ova zemlja je prolazila kroz pakao, a Oni su se useljavali u nove stanove!
Vec na prvom sastanku sa Putinom pokazao je kapacitet drzavnika, sedeci kao snasa na stolici, i pricajuci koje kakve. ........ Tipa Srbija Vas obozava i sl.
Ali kao sto rekoh, kaznjeni smo, ali to ne znaci da Vi mozete da se pozivate na legitimitet sa takvim likovima!

Lud zbunjenog

pre 11 godina

Legitimitet ima predsednik koji je slucajno pobedio iz petog puta za tacno 35000 glasova. Jorgovanka Tabakovic za mesto premijera imala bi podrsku samo clanova SNS a Toma Master ne moze da bude na dve odgovorne pozicije kada je vise nego ocigledno da mu je i ova jedna previse.

Pokojni Toza

pre 11 godina

Konačno, glasno i jasno, neko je smogao snage i hrabrosti da kaže: GUBITNIK NE MOŽE BITI PREMIJER.
Bez obzira na stranačke razlike i pristrasnosti svako ko se iole ozbiljno bavio politikom i postizbornim analizama, morao je doći do ovakvog zaključka.Podrazumeva se da je ovo dobronameran stav.
Jedina ličnost iz DS koja ima pravo da pretenduje na mesto Premijera je Djilas tj. pobednik. Medjutim, takvim izborom bi gradjani glavnog grada bili obmanuti od strane DS-a, jer su oni glasali personalno na lokalnim izborima, znači ne za DS već za Djilasa, dokaz za tu tvrdnju je rezultat drugog kruga Predsedničkih izbora na kojima Tadic(čitaj DS) biva ubedljivo poražen u Beogradu.
Ćor-sokak?
Rešenje?
NESTRANAČKA LIČNOST

vlada

pre 11 godina

Malo treba da se spuste naprednjaci na zemlju, uprkos pobedi Nikolića. Njihova koalicija je za parlamentarne osvojila 24% (73 mandata), a DS 22% (67 mandata). Ne vidim da tu postoji neki njihov ogroman legitimitet, a kad uzmemo u obzir da je sa njima na listi i NS, PSS, Vulin, od kojih svako nosi nekoliko procentata, a kod DS je Čanak, Rasim...pitanje je ko je tu pojedinačno jači, DS ili SNS? Drugo, stranke bivše vlade su osvojile preko 130 mandata, što u neku ruku može da znači da su dobile podršku. Treće, Tomislav Nikolić je pobedio takođe sa nekih 2%. Četvrto, Boris Tadić je druga osoba po težini u ovoj zemlji i ima legitimitet da formira vladu, a ako SNS misli da Jorgovanka ima veli legitimitet, onda im svaka čast. I ako misle da sa podrškom SNS-u koja pojedinačno možda ide i ispod 20% trebaju da imaju i predsednika i premijera, onda mislim da nisu realni. Nisu oni toliko jaki koliko se predstavljaju.

CG

pre 11 godina

@ (Pravnik o legitimitetu, 27. maj 2012 13:46)

Pogresno,SPS-ovi glasaci su glasali u drugom krugu mahom za Nikolica,sto jasno ukazuje na to da oni ne zele da vide SPS sa DS-om u koaliciji...

Ova vlada nece dugo da traje jer je SPS iznevjerio svoje glasace....

1%

pre 11 godina

Ko o cemu....
Dosadni ste...legitimitet..legitimitet...naucili ste novu rec i samo ponavljate k'o papagaji..
Ako mozete da skupite 126 poslanika izvolite naprtavite vladu, postavite Jorgovanku za premijera i teraj dalje....dokazite se ...
Ako ne mozete, prepustite to nekom drugom, pa ponovo u debelu ladovinu opozicionarstva.....

Милан

pre 11 godina

Да ли би ове странке добиле те гласове да су њихови гласачи знали за овакву коалицију.У сваком случају видећемо на наредним изборима кој епрогнозирам ускоро јер коалиција ДС-СПС и сателити неће моћи да реши ништа у земљи.

Mg

pre 11 godina

Dali stvarno neko može da poveruje da predhodna vlada koja nas je dovela do ovog očaja i beznađa i pokrala sve što je moglo,da će sada svi ujedinjeni ponovo sa ministrom za krađu Dinkućem da izvrši reforme i nađe izlaz iz ove dramatične situacije,NEMA ŠANSE!! samo će nastaviti uništenje a mi opet izgubiti godine i tako opet kao devedesetih u krug,još mole Tadića koji je oličenje svega najgoreg u predhodnoj vladi da bude premijer.....?????Ne znam šta reći osim da izgleda da ovoj zemlji i narodu je zaista presuđeno.Verovatno nećete objaviti komentar ali bar sam pokušao.

glasac

pre 11 godina

Ovi ne mogu da shvate da imaju manje poslanika od sadasnje vlasti i da nisu nikakvi pobednici,vec obicne siledzije a sto i manifestuju sada po Srbiji.Dok su se zvali radikali bar im je bilo jasno da su gubitnici.Uskoro ce i ovi napaljenici da shvate,a i glasaci za koga su glasali.A dotle neka idu u prvi osnovne,odnosno drugi razred ba nauce racun,tj.da sabiraju.73 je daleko od 126.

Realista

pre 11 godina

Realno, glupo je. Tadić izgubi predsedničke izbore i sad hoće da bude premijer. Nemam ništa protiv vlade DS & Co. (sem što će biti krš kao i prethodna, možda i gora, jer je više stranaka u njoj), ali imam problem ako na njenom čelu bude luzer.

Milan

pre 11 godina

Sramota je ko se u Srbiji sve bavi politikom. Da li ovaj klinac uopste razume znacenje reci "legitiman"?? Jedno je sta vi mislite da gradjani zele, a drugo je ono za sta su gradjani glasali. Legitimno je ono za sta su ljudi glasali, a to se matematicki odrazava na odnos snaga u parlamentu. E sad, to sto SNS nije u stanju da formira Vladu to nam je poznato i od ranije. Radikali su odavno najjaca stranka u zemlji, ali niko nece s njima u koaliciju. To je cena populizma i ekstremizma, oni sto su umereniji i blize sredini lakse sklapaju koalicije. Politika 1/1.

Ali dobro, SNS nije blam da se pojavljuje u javnocsti sa Cakanom, Kemisom, Modelsicama i ostatkom cirkusa, ovaj im jos deluje ozbiljno.

bane

pre 11 godina

Potpuno je u pravu. Vlada DS-SPS je samo nastavak ove stare vlade na čijem je čelu bio upravo Boris Tadić, odnosno povlačio je konce u njeno ime. Zbog loših rezultata je izgubio izbore a želi i dalje da vlada?
Jedina vlada koja bi imala veći legitimitet je vlada koju bi sačinjavale SNS-SPS a bez DS i njenih trabanata.
Gradjanima mora biti jasno da sa Borisom Tadićem dobijaju ono isto što su imali i do sada a ne znam ko to želi osim nekolicine neuspešnih ministara. O nekakvom programu te vlade nema ni govora niti takvo nešto postoji. U predizbornoj kampanji umesto toga smo slušali metanisanje o Tominoj diplomi i njegovom stanu, pa ne znam koji to započeti posao žele da nastave, verovatno sada smišljaju nešto.

dejan

pre 11 godina

pa kad se pogledaju rezultati izbora, objektivno i bez subjektivnih primesa, sta ja a sta neko do mene misli i kako je glasao....SNS je u pravu!!!!

vrsac

pre 11 godina

Pravnik o legitimitetu @ kako volim da cujem od vas demokrata kad brojite pa u brojanju saberete i sps :)))) to je tako mocno sto prihvatate da su vam oni dragi i dobri a ustvari vama bi i sam djavo bio dobar ako bi vam to i dalje garantovalo vlast funkcije i "biznis"..lukavi ste jako..

Milan

pre 11 godina

Hm nemam pojma o cemu ovaj covek govori.Koliko se secam na parlamentarne izbore je izaslo preko 50% biraca upisanih u spisak i rezultat je broj mandata u skupstini.Gradjani su dali poverenje strankama ( e sad to sto stranke bivse vladajuce koalicije imaju kad se zbroje i vishe mandata nego pre 4 godine treba pitati gradjane koliko su zaista za promene)SNS je jako malo odmakla u odnosu na DS tako da je ovo u sustini poraz SNSa.Niti su uspeli da "oduvaju" DS + setelite niti imaju sa kim da formiraju vladu.Sto se Predsednickih izbora tice pa tek Tomislav Nikolic ( ista stvar bi bila i sa Borisom da je pobedio) nema nikakav legitimitet.To sto je zbog niza neuspesnih izbora 2004 godine doneta pogresna odluka da se ukine kriterijum od 50%+ izlaznosti pa sad imamo predsednika sa podrskom od oko 20-22% biracckog tela samo moze voditi daljoj destabilizaciji drzave...Sve u svemu kako se stvari krecu SNS omladinci ce morati josh da sacekaju mesta u upravnim odborima!

petar

pre 11 godina

SNS pravdiveje bilo nazvati SRS-2,pricha neki bajke!!! Ne bi Nikolic bio predsednik ako bi narod izasao,sve mislili da pobedi Tadic bez nihovix glasova.Toma slucaini predsednik.Izaslo43% minus 100hiljadu ponistenix listicha,izslo oko37%.Ko je tada ne legetiman,kad predsednik nema 50%+1,a Tadic dobio predsednicke izbore 1 krugu kad izaslo vise od 60%,i nije bio potrebno 2 krug,ili ponisti 2 krug ako ne izadje vise 50%,predsednik taj ko pobedio 1 krugu!!!Ne mogu novi radikali sastaviti vladu,tada koalacija DS-SPS!Podrska koaliciji i DS!

Kasper

pre 11 godina

Svaka čast gospodinu Marku, sasvim je u pravu kad kaže da oni koji su nas dovde doveli ne mogu da nas izvuku iz krize. "Nova" vlada ne može da donese nikakve promene.

perica

pre 11 godina

Ja glasam opcije slicne Ds-u od 1996 g kada sam prvi put imao pravo glasa.I nikad nisam bio clan stranke niti cu biti,ali nedozvoljavam Naprednjacima da mene i ostale gradjane koji glasaju Ds nazivaju zutima! Kako ja trebam njih da nazivam crnima?! Posle 5. oktobra ovde moze svako da kaze sta hoce i da ne odgovara.Mislim da je demokratija shvacena kao anarhija.Nedao Bog da im covek da potpunu vlast,bojim se da bi onda neistomisljenike jurili vilama i lomili im noge.

Dulebg

pre 11 godina

Kakva demagogija. Oni znaju da ne mogu sa vode vladu i sa nemaju vecinu i znaju da i njihov sef Nikolic prizeljkuje Tadica ali ovo sve pricaju zbog svojih glasaca, kako se oni nebi pitali,kako sa Tadicem kada se o njemu pricali sve najgore.... Prodala nas je SNS-a.

Kompas

pre 11 godina

Samo kod nas neko ko izgubi na predsedničkim izborima, izjavi da neće biti mandatar, ipak to i postane. Ima li tu nekog morala ili je samo interes u pitanju. Šta je sa interesom naroda?

TXC

pre 11 godina

Pa ako je tako, onda neka Nikolić da mandat SNS-u (kome? ko je u njhovoj stranci uopšte na tom nivou da može da bude premijer?) pa da vidimo da li će imati većinu da bude potvrđena u parlamentu.

Vlada SPS-DS bi imala većinu za parlament, a vlada SNS?

Luka Dabic jedan je od Vas

pre 11 godina

A zasto ove agresivne ljude niko ne pita ko je organizovao kradju dzakova sa izbora? Hteli su da izazovu sukobe, sta sad oni uopste imaju da pametuju...

you don`t wanna know who my lawyer is.

pre 11 godina

g-din Djuric upravo trabunja gluposti.Bolje da pita njegovog predsednika drzave koji je master zavrsio jer ni nas predsednik to ne zna a ne znaju ga ni kolege sa fakulteta. sramota me je sto zivim u drzavi srbiji promenicu nacionalnost u svajcarac a ne srbin na sledecem popisu.ne mogu da verujem da ima 160000 zivih bica koji su glasali za mastera. p.s. neka za pocetak procitaju kiplinga pesmu if, mada i tu ce iq igrati ulogu.

Matematika

pre 11 godina

Covek lupi i ostade ziv. SNS je dobio parlamentarne izbore sa manje od 1%. I on sada smatra da vlada nema legitimitet.Pa gospodo iz SNS sakupite 126 poslanika. DS, SPS i LDP stabilna vecina, i jos ako udje URS onda je to 2/3 i onda cija je volja gradjana presudna

lažni car

pre 11 godina

Nikolić priča kako je predsednička funkcija neuporedivo bitnija od premijerske,u isto vreme govori da ako Tadić i ekipa naprave vladu on će saradjivati sa njima kao predsednik,a Đurić priča totalno drugu priču,Vučić treću,gospodo iz SNS-a još ništa nije ni krenulo a vi već mutite vodu

Nenad-EU

pre 11 godina

Sto se mene tice, ni jedni, ni drugi, nemate legitimitet. Isto to dokazuje i katastrofalna izlaznost i broj nevazecih listica. Tako da je bolje da niko od vas ne koristi tu rec.

Aleksandar

pre 11 godina

Nikolic treba da ponudi SNS jer ima 24% da formira vladu ako moze ako ne onda DS-u da sto pre sastave vladu jer je od interesa zemlje i gradjanja a ne od interesa pojedinaca koji resor cu ja da vodim i kolko ima tamo para !

Kad politicari shvate da su na funkcijama zbog gradjana i drzave e onda ce ta zemlja da krene ka prosperitetu a dokle god budu mislili pojedinci o svojim dzepovima i gde ima vise para ostace te i dalje u talogu :(

Svima je jasno zasto Tadic na celu sa DS-om nije mogao da rehabilituje SNS vec se odlucio na ono manje parce sps da ih rehabilituje taman toliko da mogu svaki put da pobede . Nisu ni oni ludi rehabilitovati nekoga i preokrenuti ih u ciste demokrate kada ce na sledecim izborima oni da vas pobede a nisu se pitali dali stvarno ovoj zemlji treba jedna SNS stranka da bude rehabilitovana i prociscenja kako bi se ujedinili i krenuli ka boljitku !!!!

Imate dve najvece stranke da povuku drzavu i narod u bolje sutra a Srbi ko Srbi opet se raspravljaju i dele kao po obicaju :(

sramota

Y

pre 11 godina

pa dobro,napravite vi, napredni ,vladu koja ce biti legitimna...ali to onda znaci da nesto mora i da se radi,a ne da se bleji u opoziciji kao sto ste vi radikali,ups, napredni radikali navikli svih ovih godina...

Mario Bros

pre 11 godina

Premijer može da bude i Vjerica Radeta, ako je podrži DS SPS URS LDP i to legitimni premijer. Naravno da nije normalno da neko ko izgubi direktno imenom bude praktično kao da je pobedio+bonus, ali ok. Ako nam psiholog treba za premijera, onda i nismo za bolje. Znam da niko drugi neće biti u opciji tako da se samo čeka da Tadić izađe i kaže da je opet doneo tešku ali ispravnu odluku u interesu svih građana Srbije... itd. Novi film počinje uskoro. Ima ona pesma od EKV - Dum Dum, "Ja bih hteo da vladam!"

mikica

pre 11 godina

Moje duboko ubedjenje je da u slucaju da je Tadic pobedio u drugom krugu izbora da bi Sns sigurno proglasio kradju izbora,jer je ta prica testirana izmedju dva kruga,i naravno pokusalo bi se sa protestima i incidentnim situacijama koje bi ko zna gde odvele.Ovako Toma je dobio-izbori su cisti! I sad su umislili da im i Vlada sleduje kao nagrada.Nedao Bog jer smo onda tek obrali bostan.

Nesa

pre 11 godina

A zasto vladajuca koalicija nije zajedno izasla na izbore pa da se utvrdi zadovoljstvo gradjana radom prethodne vlade? I SPS i URS, pa cak i DS su nastupali u kampanji kao da u vlasti nisu ni bili. Sto se tice Tome i osporavanja njegovog legitimiteta zbog male izlaznosti, tu odredbu 50+ je promenio upravo Boris Tadic zato sto je mislio da nikad nece izgubiiti izbore.

berkut

pre 11 godina

Glasam za DS od 1990. Mislim da su mi, sad licno, nesto duzni: Lustracija, ko je ubio Slavka, ko je ubio Zorana, kako su vrsene privatizacije, kako se obavljaju javne nabavke, kako se finansiraju stranke, ko kontrolise medije, gde idu sredstva od poreza koji placam, odkud SPS u vladi, ko je predsedniku dao prava da vrsi funkciju premijera....dug spisak. Kada na to odgovore ja cu nesto da zaokruzim na listicu. Do tada, sedite ocena 1 ko vrata uzurpatori

bezimena

pre 11 godina

Sada ćemo videti hoće li gospodin Tadić pogaziti svoju reč, i postati predsednik vlade.
(Spavač, 27. maj 2012 18:25)

Zašto ne bi postao!? I Tadić je samo čovek, koji je emotivno (neracionalno) reagovao na vest da je pobedjen.

T. master Nikolić je imao daleko gore i opasnije izlive "emotivnosti", npr. od upozorenja Djindjiću da je i Tito imao priblema s nogom pred SMRT, preko izjave da mu nije žao što je Ćuruvija ubijen, pa do okretanja politike a bez ikakvog objašnjenja zašto. Koliko je on samo puta OBEĆAO da će se povući iz politike ako izgubi izbore, pa NIKOM NIŠTA!

1%

pre 11 godina

(Остоја Симетић, 27. maj 2012 14:11)

Lepo si ti ovo izneo u svom ekspozeu, mogu i pored ociglednog politickog neslaganja sa tobom da prihvatim(donekle), ali mogu da zakljucim da si po oprobanom radikalsko-naprednjackom receptu, zaboravio da stavis zakljucak, ili ti nije dovoljno 1500 karaktera... Sto ne rece sta treba da uradi SNS da bi formirao vladu i bacio na svoja "snazna pleca" odgovrnost promena.
Druze, ocigledan je pritisak da se vruci krompir baci DS-SPS-u za nastupajuca teska vremena. SNS se nece toga latiti , nego ce na svaki moguci nacin podrivati tu eventualnu vladu i da iskoristi ovaj nalet "patrijotizma" da iscacka neke skorije vanredne izbore....tek toliko, da se nsto desava i da ostanu u zizi politickuh desavanja...Ako ces da nesto prokomentarises, molim samo konkretan odgovor: sta ce SNS da uradi po pitanju formiranja vlade na celu sa Jorgovankom?...izvoli..

Pero Przina

pre 11 godina

Mislim da ovaj omladinac treba lekciju iz necega sto misli da zna, a ocigledno je da ne zna. Ako hoce vec o legitimitetu prvo treba da posavetuje svog sefa da podnese ostavku na funkciju koju nije legitimno zasluzio, a ni formalno preuzeo. Zasto, ne pitaj junoso. Jednostavno, niti Nikolic, niti Tadic, da je pobedio, nemaju legitimitet. Narod nije hteo ni Kurtu ni Murtu. Onda, kada za jednoga kandidata glasa 50% + 1 glasac, ali od upisanih ,prijatelju, dobija se legitimitet.Do tada, knjigu u ruke "pravnice" i uci, moze ti valjati kad dobijes legitimitet da o istom i govoris. Onda mozda naucis sta je sustinski legitimitet i jos puno toga se moze nauciti, samo ne zuri, tri puta meri, pa tek onda u javnost. Kolege iz tvoje stranke, koje znaju to sto ti ne znas, mogle bi te delegimisati.

Zare pravnik

pre 11 godina

A sta je sa legalitetom. To je, ipak, vaznije. Naravno za one, koji znaju znacenje tih pojmaova. Vucuc je dokazao da to ne zna.

Ustav?

pre 11 godina

Da nema vise sumnje, molim pravnike ili ove koji su raspisali izbore za predsednika drzave po kom ustavu su raspisani, po Milosevicevom ili Kostunica-Tadic-Nikolic Ustavu, da bi se razjasnilo pitanje tih famoznih 50% odnosno 50%+1 glas.

bezimena

pre 11 godina

Da nema vise sumnje, molim pravnike ili ove koji su raspisali izbore za predsednika drzave po kom ustavu su raspisani, po Milosevicevom ili Kostunica-Tadic-Nikolic Ustavu, da bi se razjasnilo pitanje tih famoznih 50% odnosno 50%+1 glas.
(Ustav?, 27. maj 2012 17:57)

Odakle uopšte sumnja!? Uvek postoji samo jedan VAŽEĆI USTAV!

p.s. g-da z SNS neka prestanu da lupetaju i izvole dokazati KRADJU IZBORA za koju su optužile DS, a zbog koje je T.Nikolić izvukao pobedu...pokazaće se Pirovu.:)))

Raso Krajisnik

pre 11 godina

naravno da stranka koja je izgubila trecinu glasova i predsjednistvo ima volju naroda iza sebe ...

to ce nam objasniti kvazianaliticari i slobodna stampa ...

a sta to znaci, kad im narod nije gledao prste i kad su krali izbore, da su ga imali ...?

kradza koja sad unazad i objasnjava novojulsku koaliciju ...

Vojin

pre 11 godina

G. Djuric je ocigledno pomesao predsednicke rezulate (tesna pobeda Nikolica) sa parlamentarnim rezultatima gde je narod dosta ubedljivije dao jos jednu sansu koaliciji DS, SPS (tri stranke) i jos nekim manjim proevropskim strankama. SNS i Kostunicini ostatci stranke su bili daleko manje ubedljivi.
Procitajte, POBOGU, rezultate - parlamentarni izbori su bili tako reci juce, g. Djuricu.

Eto toliko ja o legitimitetu o kome Vi neosnovano pricate . . Svasta!

Ovakvi rezultati su vise posledica rezignacije i nezadovoljstva biraca nego sto su rezultat nekakvog veceg legitimiteta vasih predstavnika koji nisu nista KONKRETNO obecali (osim kanala do Soluna?!) . . . Uostalom vreme ce pokazati . . .

saki

pre 11 godina

to je samo vase misljenje a ono sto je istina je da nemate niti kadar za upravljanje niti plan za resavanje problema a opet izbori su uspeli sa polovinom srpstva na izborima! sto kaze ovaj preko tv-a danas, porez za one koji ne izadju na glasanje pa bi smo imali vecinu za cica glisu a ne za ove prevarante! svi su prevaranti!

Ljubo

pre 11 godina

Koliko se secam jedino na parlametarnim izborima u decembru 2000. godine Srpska radikalna stranka nije osvojila vise od 70 mandata,a na svkim sledecim izborima do ove godine je ubedljivo pojedinacno ozvajala najvise glasova u odnosu na ostale stranke,alzato nikad nije uspela da napravi parlamentarnu vecinu i formira Vladu.Moze gospodin Djuric da prica jos koliko hoce i slazem se sa cinjenicom da treba da se postuje izborna volja gradjana,al cinjenica je da je jedno izborna volja gradjana,a drugo realna slika u parlamentu i ko moze da formira Vladu,jer i da moze sa SPS-om da formiraju Vladu naprednjacima opet fali desetak mandata za vecinu,a jedno je sigurno da ih ne mogu traziti medju 21 poslanikom DSS-a,na manjine takodje jako tesko,jedino LDP ili URS sto je takodje jako tesko!

Milos

pre 11 godina

Pa dobro, sta je sad ovo? Jel moze nerko novinar da proveri ove informacije sa sajta. Dacic kaze nije pricao, Vucic kaze pricali su... Daj nas informisite...

MUKNAVI

pre 11 godina

Ovo smrdi na ponovljene izbore posle njihovih godisnjih odmora,porodicnih opustanja jer oni zive lepo kako rece cica Tomo bajcetinac a zele da i Narod zivi dobro,kao da su oni popadali sa Marsa a ne da su dzovanijada iz nasih sokaka koja se docepala mesta gde im mesto nije pa sad glumataju oligarhe koji jasu svoje bivse komsije,vodaju ih vamo pa tamo i cerupaju ih do daske jer oni su bre jaka m*** a mi..obicni gradjani,kako nas vabe` te pokondirene tikve koje nam lelujaju pred ocima sa praziluk repovima.Dokle tako,jasi kurta pa onda murta?Dok nam ne dosadi ,a blizu je!

at

pre 11 godina

O kakvoj je primopredaji je ovde rec? Tadic je naime podneo ostavku i nije predsednik vec oko dva meseca... Ovo nisu redovni predsednicki izbori pa da postoje odlazeci i novoizabrani predsednik, umesto odlazeceg postoji samo vd predsednika i to nije Tadic...

Vlada Loznica

pre 11 godina

Ovo je samo dobar i mudar manevarski potez SNS-a.

Verovatno su izbori pokradeni,ali,dobili su mesto predsednika i to ih trenutno zadovoljava.
Zasto?

Iz razloga,jer su vise nego svesni,da im je mnogo pametnije da ne ulaze u Vladu,jer krompir je ne vruc,nego res pecen!

Ekonomska situacija u Srbiji je katastrofalna,para vise nece biti ni sa koje strane,sem suludih kredita sa enormnim kamatama!

Nova-stara Vlada,morace da vodi krajnje restriktivnu,samim tim i nepopularnu ekonomsku politiku,koja ce usloviti jos vecu bedu i nezaposlenost.
Morace se stedeti na svakom koraku,a to ce prouzrokovati jos vece nezadovoljstvo do panja osiromasenog naroda!

S obzirom na ustavna ovlascenja Predsednika Nikolica,mudro ce graditi pozicije za svoj SNS,kritikovati Vladu,a sam ce se truditi da ostavi sto bolji utisak,kako u svetu,tako i kod naroda.

Sve u svemu,posle ove Vlade,DS definitivno odlazi u istoriju,DSS ce ponovo ojacati,a za sledece izbore(nece se cekati 4 god),Nikolic i Kostunica ce lagano napraviti skupstinsku vecinu!

Naravno,za sve lose,optuzice dotadasnju vlast(sto je jasno),a onda,obecati nam krv i znoj,i dugo i tesko vadjenje iz beznadezne situacije!

Tadicu i DS-u,jedina slamka spasa u ovom mandatu bice,da se obracunaju sa tajkunima,sa pojedincima iz vrha stranke koji su se enormno obogatili lopovijom,i na taj nacin da se izvade u ocima naroda i da obezbede prekopotrebna sredstva za saniranje privrede.U protivnom,ceka ih tezak poraz,sa jos tezim posledicama!

goran

pre 11 godina

Citam ove nepismene bogatase koji se sa pravom plase sta ce biti sutra ???A za izbornu kradju gospodo treba zadnju rec da da policija i tuzilastvo.

radetoronto

pre 11 godina

Nije ovde ni vazno ko je "legitiman" a ko nije.

Cinjenice su proste - DS je druga stranka u Srbiji, SPS treca. Prva stranka je SNS. Isto, SNS je dobio na predsednickim izborima.

Da li neko stvarno veruje da vlada DS-SPS, u situaciji gde Toma moze ladno da raspise novih izbora kad je to najbolje za SNS, ima bilo kakva sansa da uspe?

Kako god pogledate, DS-SPS vlada bi bila MANJINSKA vlada, jer Toma drzi "crveno dugme" u svojim rukama.