Nedelja, 27.05.2012.

12:37

"Izbor Nikolića tema i NATO samita"

Izbor novog predsednika Srbije bio je i jedna od tema nedavno završenog NATO samita u Čikagu, rekla "Jutarnjem listu" šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Izvor: Blic

"Izbor Nikoliæa tema i NATO samita" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

miki

pre 11 godina

Po zvanicnim hrvatskim podacima u HRvatskoj je unisteno 24 hiljade a moze i tisuce srpskih kuca. Kada se to pomnozi sa u proseku 100 tisuca eura po kuci dobija je jedan skrokni iznos od 2 milijarde i 400 miliona eura samo za obnovu tih kuca, plus odstete za godine u izganstvu. Realno je da se zaokruzi na 5 milijardi eura.
(Korijere, 27. maj 2012 14:48)

Zanimljivo glediste. Ali sto je sa kucama koje su hrvatski Srbi unistili? Selima i gradovima koje su bombardirali? Vukovar i Dubrovinik su samo najpoznatiji primjeri. A Dubrovnik je jos dobro prosao u usporedbi s petnaestak drugih gradova koji su bjesomucno razvaljivani. Sto je s troskovima za zbrinjavanje 150 000 izbjeglica koje su hrvatski Srbi protjerali i sto je s njihovom odstetom za svaku godinu u izbjeglistvu? Sto je s naftom i drvetom pokradenima s teritorije medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a? Sto je s indirektnim stetama za promet, industriju, turizam? Sto je na kraju s parama narodne banke SFRJ i zlatnim rezervama koje je Srbija prisvojila i potrosila jos za vrijeme Milosevica?

Imajmo u vidu da je Hrvatska ipak potrosila ozbiljan novac na obnovu srpskih kuca i da povratnicima daje socijalnu pomoc itd. Slazem se da uvjek moze bolje, ali to je ipak nesto. Zanima me kada Srbija namjerava platiti svoj dio za senlucenje devedesetih? U citavom nizu Haskih presuda je dokazano da je Srbija vukla konce u Krajini.

DARKO MIRNIC

pre 11 godina

Sve je loše u srbiji samo ste vi i nato pakt pošteni. Mislim da je narod izabrao šta treba a to je neutralnost srbije a to većina naroda i onog koji nije glasao i koji su glasali za tadića isto misle.

Marko

pre 11 godina

@t
kao što sam rekao, Srbi imaju što šta zamjeriti Hrvatskoj ali je neinteligentno očekivati da Hrvatska neće reagirati na ovakve izjave. Što se Kosova tiče, Srbija i Nikolić su se nešto kasno sjetili principa o nepromjenjivosti granica. Kad ste nama okupirali 1/3 zemlje retorika je bila malo drugačija.

Moralista

pre 11 godina

Ma ajmo malo Kostunicine 'vojne neutralnosti'... Brate,kako ce nas nasamarati,nije proslo ni nedelju dana od izbora Tome diplome a vec stezu obruc... Zato susedima sekira u med...Crnoj gori,Hrvatskoj i sl. Bas me zanima sta ce sad da kazu nasi cenjeni ''intelektualci'',da li se bas nista ne menja izborom Nikolica?????

....

pre 11 godina

Порука комшијама: Грађани Србије су изабрали Николића за председника! ( иако лично нисам изашао на други круг )био би ред да се помирите са тим и престанете да се мешате у наша национална питања. Ае палите...

t.

pre 11 godina

"A zabrinutost Hrvatske je prirodna pošto je predsjednik susjedne nam države postao čovjek koji smatra da bi nam trebalo otkinuti i pripojiti Srbiji pola države"

I sta je tu novo? I hrvatski predsednik je covek koji smatra da treba otkinuti deo Srbije i dati je albanskoj nacionalnoj manjini da se igra drzave. Sta je razlika?

Lolek

pre 11 godina

Profesor Doktor ili (kako je vi ovdje volite zvati)Gospodja Pusic je jedna od najliberalnijih politicara na Balkanu. U politici i akadmiji je vec 30 godina, odlicno radi svoj posao, moralna je i nepotkupljiva.
E sad Nikolic se jos nije niti javio na posao, a vi vec osuli drvlje i kamenje na takvu jednu "gospodju"... ne znam sto da vam kazem? Nek' mu je kao i vama i nama je Bog u pomoci.

boom

pre 11 godina

A tadiceva politika izvinjavanja i ponizavanja svoje zemlje je izgubila na izborima uprkos medijskoj cenzuri.Da nije bilo kradje na izborima ne bi mogli ni vladu da formiraju.Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa tom podanickom politikom prema zapadu jer nista od tog zapada nismo dobili ako ne racunamo bombe zbog kojih ce i naredne generacije ispastati.A i realno oni vise ni sebi ne mogu da pomognu vec sve vise tonu u krizu za razliku od nekih drugih delova sveta.Nadam se da ce novi predsednik biti svestan da se svet menja i treba brzo reagovati.

Tony Montana

pre 11 godina

Zar ovi Hrvati ne vide više koliko su smešni,sa ovim Tomom grobarom.
Ajde,u početku je bilo sasvim razumljivo njihovo ponašanje,ali ovo sad već prerasta u paranoju.
Ono što građane najviše zanima i sa jedne i sa druge strane je bolji život,a ne ovakve gluposti,koje služe samo za odvraćanje pažnje sa bitnijih tema.

lady

pre 11 godina

Funkcija i ovlascenja predsednika Republike nisu da direktno utice na vodjenje politike u zemlji. On jedino moze da da podsticaj vladi. Ali razumem da dolazi do zabune jer je prosli predsednik bio iz vladajuce stranke. Sada kada bude kohabitacija docice do izrazaja sta je zapravo funkcija predsednika. "da izrazava drzavno jedinstvo" i naravno da predstavlja zemlju u inostranstvu. A bas o tome se radi kada je izbor Nikolica u pitanju. Za one koji zele coveka koji ima takve stavove je super sto je on pobedio. A za nas koji ne zelimo da se svadjamo sa svima i da nas mozda opet MILOSRDNO bombarduju u ime tamo nekog mira u svetu ... i ne bas.

Marko

pre 11 godina

@Trn u oku, balvan i brvno
Pusićka je ministrica VANJSKIH poslova. Njen posao nije ni korupcija ni stanje u Hrvatskoj nego upravo odnos Hrvatske prema Srbiji, Bosni, Sloveniji, Kineskoj Unutarnjoj Mongoliji i manje više svemu osim prema samoj sebi. A zabrinutost Hrvatske je prirodna pošto je predsjednik susjedne nam države postao čovjek koji smatra da bi nam trebalo otkinuti i pripojiti Srbiji pola države. Onaj intervju u FAZu nije lažan (novinar je dao transkript razgovora) i prema tome reakcije su potpuno opravdane. Kako bi Srbi reagirali da u Mađarskoj na vlast dođe Jobik i da predsjednik države da intervju u kojem kaže da sanja o pripojenju Vojvodine i da Srbi nemaju što raditi u Novom Sadu? Shvaćam da Hrvatskoj zamjerate Oluju i Jasenovac, ali mislim da bi i dvogodišnje dijete očekivalo da će onaj intervju zahladnjeti odnose na apsolutnu nulu. Za to je (ovaj put) kriv Nikolić i nitko osim njega. Ako ne želite da vas hrvatski političari i mediji komentiraju nemojte ni vi 'čačkati mečku'.

Branko

pre 11 godina

Neki iz okruženja moraju u NATO zato što im je omogućio nakon dva pokušaja da stvore svoje države. Dužni su im pa neka ulaze u tu "humanitarnu" organizaciju i neka daju svoj doprinos u borbi protiv "mrskih neprijatelja" širom "belog Sveta". Ali šta traži Srbija u NATO, koju je kao "milosrdni anđeo", isti bombardovao kasetnim bombama i osiromašenim uranijumom? Vreme poluraspsda (vreme za koje doza zračenja pada na 1/2 od sadašnje) osiromašenog uranijuma je 4.3 milijardi godina. Znači ovo zagađenje ostaje u Srbiji do kraja Sveta. Ako je i od "prijatelja", mnogo je.

Toma

pre 11 godina

A da se NATO nije mozda uplasio da ih Toma ne tuzi za bombardovanje Srbije? Ej 100 milijardi dolara nije malo.Tadic im je to onako galantno oprostio ( bogata Srbija) i odustao od tuzbe jer "EU nema alternativu". To bi morale da plate sve clanice NATO-a bez obzira na ucesce. Kazu da zlocini ne zastarevaju, ko zna sve je moguce....
Setih se Tomine kampanje, da nije mislio na ovih 100 milijardi investicija?

SRBENDA

pre 11 godina

Novopeceni evropejac (Toma) je idealna meta za "konacni obracun" sa nasom politikom i politicarima od strane evropske unije i zapada radi ulaska u eu. U sledecih pet godina ce dobiti da parafira: ulazak Srbije u nato, priznanje Kosova...Tako da poznajuci politiku tog coveka koja se zasnivala na principu drzte lopova bice prevremeni predsednicki izbori. Lako je drugog pljuvati i blatiti ali kada mora da se stvarno nesto uradi tu ga jos nismo videli.

Trn u oku, balvan i brvno

pre 11 godina

Neka ne brinu za Srbiju, Nikolić je demokratski izabran predsednik demokratske države. Razumem žal za Tadićem, koji je igrao po spoljnim interesima, ali nama nije valjao. Gđa Pusić bi trebalo da se pozabavi problemima Hrvatske, umesto što raspaljuje vatru o Srbiji. Recimo dugovima. Recimo korupcijom i nepotizmom. Recimo natpisima u evropskoj štampi o stanju u Hrvatskoj. Ima tu puno posla, a izgleda da je lakše pričati o komšijama. Političari u regionu treba već jednom da odrastu. Nije drugo dete krivo.

Matematika

pre 11 godina

@Korijere, bolje ti je da ne počneš računati, jer brojke su nemilosrdne što se tiče stambenih, gospodarskih i infrastrukturnih objekata koje ste vi porušili u Hrvatskoj. Idemo se isplatititi obostrano, pa nek se to pitanje već jednom skine s dnevnog reda!

strašni sud

pre 11 godina

pa da se stipe mesić kandidovao i da nam je on predsednik. koja bi vam radost bila , i vama i ovim pojedinima ovde , kao i mnogima na zapadu. pa imali ste GA zar vam nije dovoljno.

djuro

pre 11 godina

ajde bre Pusicka , malo si pomolila nos u NATO , i sad kao delis neka misljenja i zapazanja...stojite tamo u cosku i kao losi djaci koji nemaju pojma sta se desava , satro pratite nastavu

Neko spolja

pre 11 godina

Toma se, očekivano, vrlo brzo izgubio u prevodu. Retorika, koju slušamo godinama, postala nam je nešto normalno, mnogim biračima je čak simpatična ali kada se ode preko granica Srbije potrebno je koristiti druge reči, ustvari, to je trenutno i posao novog predsednika. Ne sumnjam da će za jedno pola godine treninga Toma uspeti da premosti tu prepreku, ako ne uspe ćutaće, a sa zapadom će razgovarati Vuk ili Boris. Tako da, iako sam sa SNS i Tomom na potpuno suprotnom bregu, tu ne vidim neki veliki problem. Više me interesuje koliko vremena će SNS izdržati sa svojom, iznenađujuće slinavom, unutrašnjom politikom u smislu, mi smo mnogo dobri, konstruktivni i za kompromise, molimo DS da više sastavi vladu i tako dalje. Vuk dlaku menja ali ćud teško, tako da se kladim da ćemo na jesen opet imati stiropore, proteste, optuživanja svih i svakoga i uopšte će nam biti veselo.

Zoran KV

pre 11 godina

Gospođo draga pometite u svom dvorištu i ostavite Srbiju na miru. Niti ko kome preti, niti ima ikakvih pretenzija, a ponajmanje predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Na Vašu žalost, a i veliku žalost dnevnika koji prenosi pisanje Jutarnjeg lista, Tomislav Nikolić je izabran od strane građana Srbije, demokratski na biralištima, i on je predsednik sledećih pet godina. A Vi Srbi, dozovite se najzad pameti i ujedinite se za sva vremena, ništa nije važnije od opstanka i prosperiteta, kako duhovnog, tako i ekonomskog, naše države a time i nas građana.

Korijere

pre 11 godina

Po zvanicnim hrvatskim podacima u HRvatskoj je unisteno 24 hiljade a moze i tisuce srpskih kuca. Kada se to pomnozi sa u proseku 100 tisuca eura po kuci dobija je jedan skrokni iznos od 2 milijarde i 400 miliona eura samo za obnovu tih kuca, plus odstete za godine u izganstvu. Realno je da se zaokruzi na 5 milijardi eura.

Sir Oliver

pre 11 godina

Problem sa Tomom je sto je on ranije pricao jedno a sada prica nesto sasvim drugo. Izgleda, naravno, da u novu pricu malo ko veruje. Da li je on iskreno spreman da se odrekne svih starih ideala? Na srecu, ne verujem da bilo ko sada moze da uvuce srbiju u neki sukob ali nas ionako los image moze dodatno da se pogorsa. Pitanje koje brine nato a i sve nas je "da li se Toma zaista promenio"?

jelica

pre 11 godina

gospodja Pusić nebi imala o čemu pričati na samitu da Srbija nije izabrala novog predsednika, pošto u Hrvatskoj od kada su oni došli na vlast cvetaju ruže (sve probleme su rešili) pa moraju da se bave našim da li ćemo mi produžiti saradnju sa tom zločinačkom (NATO)organizacijom jer su i oni deo nje.

T. Moravski

pre 11 godina

Ovo je ocigledno uradjeno na inicijativu Hrvatske i mislim da to nije ok. Juce sam procitao dosta 'tezak' komentar na nas racun posle pobede Nikolica iz Washington Times-a, a objavljen u hrvatskim dnevnim novinama koji , eto, koincidira sa samitom NATO na kojem se vodila ova diskusija. Komentar nosi naslov: 'Pobjeda Nikolića prijeti novim ratom na Balkanu'. Komentar je napisan od strane Jeffrey Kuhner-a koji je inace etnicki Hrvat poreklom iz Kanade. Ocigledno je da je Hrvatska diplomatija u jednoj vrsti lose ofanzive, i samo mogu da se nadam da smo u prethodnom vremenu stekli dovoljno prijatelja i dovoljno kredibiliteta koji ce ovakve napade moci da amortizuju. Isto tako da primetim, na zalost, da sve dok nismo clanica NATO uvek cemo da budemo sa one druge strane. Da smo u NATO, u nase namere niko ne bi sumnjao, pa makar pobedio i Seselj. No, svi znamo da je nase clanstvo u NATO gotovo nemoguce.

NikolaBGD

pre 11 godina

Jel ima neko u Hrvatskoj da se nije oglasio povodom izbora u Srbiji. Pa njima je do skoro hdz bio na vlasti. Da nece mozda sad da zabrane Srpskim firmama da posluju tamo, a da pa to su vec uradili. Ili ce da povuku svoje firme iz Srbije? Neverujem. Da znam ,zaustavice povratak Srba proteranih iz Hrvatske. Pa i to vec rade. Zapravo mi treba da se zapitamo da li su nasi odnosi sa Hrvatskom ravnopravni i dobrosusedski.

niko

pre 11 godina

Pa kad izaberete "cetnickog vojvodu" za predsednika drzave (takvu kontraverznu licnost, kao sto je Toma diploma), ovakve poruke ce vam dolaziti redovno iz svih zapadnih zemalja, narocito od susjednih drzava.. Koliko god da se Toma Diploma predstavlja kao "evropjeac", ima ogroman "sepet" na ledjima i cisto sumnjam da ce ga ikada skinuti..

van tibulo

pre 11 godina

Toma nije izdrzao ni "pola sata...", da napravi problem. To je bila stalna plitika i tzv ozbiljan odnos i obaveze prema nama, svima. Ne znam koliko nogu ima njegova stolica? Vec dve, nisu ispravne. Nase brige imaju sanse da rastu geometriskom brzinom. Ja cu i dalje da se baziram na svom iskustvu, strucnom i dokazanom stanju.

Rus 77

pre 11 godina

Oni su te zemlje planirali da prime u NATO mnogo pre nego sto je Toma postao predsednik.Jednostavno treba i jos topovskog mesa za Avganistan,Irak,Somaliju i sl. a i danas, sutra Iran.

Sydney Sam

pre 11 godina

Imam utisak da samo Vesna Pusic ocekuje pogorsanje odnosa Srbija-Hrvatska
posle izbora Tome Nikolica.Toj gospodji bi trebalo da bude jasno da izborom Predsednika nema promene politike i da Hrvatska, i kako rece region, nisu ugrozeni.Ne bi trebalo da cacka mecku . .....

Zeljko

pre 11 godina

Ja glasao za Tomu, ali ono cestitanje "autsajderu" 3h pre zatvaranja izbora je krajnje sumnjivo... Do tada mi nije palo na pamet da moze da pobedi...

SQI

pre 11 godina

Toma će zažaliti gorko zato što je postao predsednik. U ratu je s pola Evrope, najvećim delom stranaka u Srbiji, najvećim delom medija, građanima kojima se smeje u lice kupljenom diplomom i prostaklucima. Stidim se svog naroda zbog ove odluke.

mario

pre 11 godina

Imače recite gospodinu Vučiću da je sve istina što je objavljeno u FAZ-u..
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=167091&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=1e0283101b
http://www.jutarnji.hr/njemacki-novinar-potvrdio-autenticnost-nikolicevih-izjava--postoji-audio-zapis-tog-intervjua/1030730/

laki

pre 11 godina

Pametna zena,gde su nasi pametnjakovici koji su sposobni samo da poruse sami sebi krov nad glavom a posle traze krivce u drugima.Srbija zemlja pod sljivama,sada cak imaju i pravog domacina za produzetak agonije,bede i nepravde.Kakav narod takva i vlada,beeee.

neko

pre 11 godina

koje bombardovanje medija sa svih strana. ok, ovo je smak sveta, ali NAROD je glasao za nikolica i on je predsednik, kapiramo da sada treba da shvatimo da ce tadic da nas spasi kada se bude zrtvovao za nas i bude prihvatio mesta premijera iako je izgubio izbore. jedva cekamo....

e srbijo, medijska slobodo...

Sasha

pre 11 godina

E ljudi, skinite nam se sa dnevnog reda. Kapiram da morate da zaradite dnevnice na tim sastancima, ali diskutujte malo o Suncu ili tako nesto. Osusismo se od ovolike brige.

Da ne znam ko je i sta je Srbija mislio bih da je Nikolic vec 20. uvece potrcao prema bunkerima sa nuklearnim arsenalom.

hahaha

pre 11 godina

Ne bi me čudilo da Nikolić za mesec dana prizna de je njegov cilj bio da lepo živi kao Tadićev najbolji opozicionar te da su suze kada je dao ostavku u SNS bile zato što je shvatio da stvarno mora da bude predsednik Srbije a uspešno se borio protiv toga dvadeset godina. Ili će psihički da pukne uskoro i podnese ostavku ili će da se transformiše u radikala i počne da radi ono što je pokazao da ume devedesetih.

Sasha

pre 11 godina

E ljudi, skinite nam se sa dnevnog reda. Kapiram da morate da zaradite dnevnice na tim sastancima, ali diskutujte malo o Suncu ili tako nesto. Osusismo se od ovolike brige.

Da ne znam ko je i sta je Srbija mislio bih da je Nikolic vec 20. uvece potrcao prema bunkerima sa nuklearnim arsenalom.

NikolaBGD

pre 11 godina

Jel ima neko u Hrvatskoj da se nije oglasio povodom izbora u Srbiji. Pa njima je do skoro hdz bio na vlasti. Da nece mozda sad da zabrane Srpskim firmama da posluju tamo, a da pa to su vec uradili. Ili ce da povuku svoje firme iz Srbije? Neverujem. Da znam ,zaustavice povratak Srba proteranih iz Hrvatske. Pa i to vec rade. Zapravo mi treba da se zapitamo da li su nasi odnosi sa Hrvatskom ravnopravni i dobrosusedski.

hahaha

pre 11 godina

Ne bi me čudilo da Nikolić za mesec dana prizna de je njegov cilj bio da lepo živi kao Tadićev najbolji opozicionar te da su suze kada je dao ostavku u SNS bile zato što je shvatio da stvarno mora da bude predsednik Srbije a uspešno se borio protiv toga dvadeset godina. Ili će psihički da pukne uskoro i podnese ostavku ili će da se transformiše u radikala i počne da radi ono što je pokazao da ume devedesetih.

niko

pre 11 godina

Pa kad izaberete "cetnickog vojvodu" za predsednika drzave (takvu kontraverznu licnost, kao sto je Toma diploma), ovakve poruke ce vam dolaziti redovno iz svih zapadnih zemalja, narocito od susjednih drzava.. Koliko god da se Toma Diploma predstavlja kao "evropjeac", ima ogroman "sepet" na ledjima i cisto sumnjam da ce ga ikada skinuti..

Zeljko

pre 11 godina

Ja glasao za Tomu, ali ono cestitanje "autsajderu" 3h pre zatvaranja izbora je krajnje sumnjivo... Do tada mi nije palo na pamet da moze da pobedi...

SQI

pre 11 godina

Toma će zažaliti gorko zato što je postao predsednik. U ratu je s pola Evrope, najvećim delom stranaka u Srbiji, najvećim delom medija, građanima kojima se smeje u lice kupljenom diplomom i prostaklucima. Stidim se svog naroda zbog ove odluke.

T. Moravski

pre 11 godina

Ovo je ocigledno uradjeno na inicijativu Hrvatske i mislim da to nije ok. Juce sam procitao dosta 'tezak' komentar na nas racun posle pobede Nikolica iz Washington Times-a, a objavljen u hrvatskim dnevnim novinama koji , eto, koincidira sa samitom NATO na kojem se vodila ova diskusija. Komentar nosi naslov: 'Pobjeda Nikolića prijeti novim ratom na Balkanu'. Komentar je napisan od strane Jeffrey Kuhner-a koji je inace etnicki Hrvat poreklom iz Kanade. Ocigledno je da je Hrvatska diplomatija u jednoj vrsti lose ofanzive, i samo mogu da se nadam da smo u prethodnom vremenu stekli dovoljno prijatelja i dovoljno kredibiliteta koji ce ovakve napade moci da amortizuju. Isto tako da primetim, na zalost, da sve dok nismo clanica NATO uvek cemo da budemo sa one druge strane. Da smo u NATO, u nase namere niko ne bi sumnjao, pa makar pobedio i Seselj. No, svi znamo da je nase clanstvo u NATO gotovo nemoguce.

neko

pre 11 godina

koje bombardovanje medija sa svih strana. ok, ovo je smak sveta, ali NAROD je glasao za nikolica i on je predsednik, kapiramo da sada treba da shvatimo da ce tadic da nas spasi kada se bude zrtvovao za nas i bude prihvatio mesta premijera iako je izgubio izbore. jedva cekamo....

e srbijo, medijska slobodo...

Marko

pre 11 godina

@Trn u oku, balvan i brvno
Pusićka je ministrica VANJSKIH poslova. Njen posao nije ni korupcija ni stanje u Hrvatskoj nego upravo odnos Hrvatske prema Srbiji, Bosni, Sloveniji, Kineskoj Unutarnjoj Mongoliji i manje više svemu osim prema samoj sebi. A zabrinutost Hrvatske je prirodna pošto je predsjednik susjedne nam države postao čovjek koji smatra da bi nam trebalo otkinuti i pripojiti Srbiji pola države. Onaj intervju u FAZu nije lažan (novinar je dao transkript razgovora) i prema tome reakcije su potpuno opravdane. Kako bi Srbi reagirali da u Mađarskoj na vlast dođe Jobik i da predsjednik države da intervju u kojem kaže da sanja o pripojenju Vojvodine i da Srbi nemaju što raditi u Novom Sadu? Shvaćam da Hrvatskoj zamjerate Oluju i Jasenovac, ali mislim da bi i dvogodišnje dijete očekivalo da će onaj intervju zahladnjeti odnose na apsolutnu nulu. Za to je (ovaj put) kriv Nikolić i nitko osim njega. Ako ne želite da vas hrvatski političari i mediji komentiraju nemojte ni vi 'čačkati mečku'.

Rus 77

pre 11 godina

Oni su te zemlje planirali da prime u NATO mnogo pre nego sto je Toma postao predsednik.Jednostavno treba i jos topovskog mesa za Avganistan,Irak,Somaliju i sl. a i danas, sutra Iran.

laki

pre 11 godina

Pametna zena,gde su nasi pametnjakovici koji su sposobni samo da poruse sami sebi krov nad glavom a posle traze krivce u drugima.Srbija zemlja pod sljivama,sada cak imaju i pravog domacina za produzetak agonije,bede i nepravde.Kakav narod takva i vlada,beeee.

Zoran KV

pre 11 godina

Gospođo draga pometite u svom dvorištu i ostavite Srbiju na miru. Niti ko kome preti, niti ima ikakvih pretenzija, a ponajmanje predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Na Vašu žalost, a i veliku žalost dnevnika koji prenosi pisanje Jutarnjeg lista, Tomislav Nikolić je izabran od strane građana Srbije, demokratski na biralištima, i on je predsednik sledećih pet godina. A Vi Srbi, dozovite se najzad pameti i ujedinite se za sva vremena, ništa nije važnije od opstanka i prosperiteta, kako duhovnog, tako i ekonomskog, naše države a time i nas građana.

Sir Oliver

pre 11 godina

Problem sa Tomom je sto je on ranije pricao jedno a sada prica nesto sasvim drugo. Izgleda, naravno, da u novu pricu malo ko veruje. Da li je on iskreno spreman da se odrekne svih starih ideala? Na srecu, ne verujem da bilo ko sada moze da uvuce srbiju u neki sukob ali nas ionako los image moze dodatno da se pogorsa. Pitanje koje brine nato a i sve nas je "da li se Toma zaista promenio"?

mario

pre 11 godina

Imače recite gospodinu Vučiću da je sve istina što je objavljeno u FAZ-u..
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=167091&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=1e0283101b
http://www.jutarnji.hr/njemacki-novinar-potvrdio-autenticnost-nikolicevih-izjava--postoji-audio-zapis-tog-intervjua/1030730/

Branko

pre 11 godina

Neki iz okruženja moraju u NATO zato što im je omogućio nakon dva pokušaja da stvore svoje države. Dužni su im pa neka ulaze u tu "humanitarnu" organizaciju i neka daju svoj doprinos u borbi protiv "mrskih neprijatelja" širom "belog Sveta". Ali šta traži Srbija u NATO, koju je kao "milosrdni anđeo", isti bombardovao kasetnim bombama i osiromašenim uranijumom? Vreme poluraspsda (vreme za koje doza zračenja pada na 1/2 od sadašnje) osiromašenog uranijuma je 4.3 milijardi godina. Znači ovo zagađenje ostaje u Srbiji do kraja Sveta. Ako je i od "prijatelja", mnogo je.

van tibulo

pre 11 godina

Toma nije izdrzao ni "pola sata...", da napravi problem. To je bila stalna plitika i tzv ozbiljan odnos i obaveze prema nama, svima. Ne znam koliko nogu ima njegova stolica? Vec dve, nisu ispravne. Nase brige imaju sanse da rastu geometriskom brzinom. Ja cu i dalje da se baziram na svom iskustvu, strucnom i dokazanom stanju.

Matematika

pre 11 godina

@Korijere, bolje ti je da ne počneš računati, jer brojke su nemilosrdne što se tiče stambenih, gospodarskih i infrastrukturnih objekata koje ste vi porušili u Hrvatskoj. Idemo se isplatititi obostrano, pa nek se to pitanje već jednom skine s dnevnog reda!

djuro

pre 11 godina

ajde bre Pusicka , malo si pomolila nos u NATO , i sad kao delis neka misljenja i zapazanja...stojite tamo u cosku i kao losi djaci koji nemaju pojma sta se desava , satro pratite nastavu

Korijere

pre 11 godina

Po zvanicnim hrvatskim podacima u HRvatskoj je unisteno 24 hiljade a moze i tisuce srpskih kuca. Kada se to pomnozi sa u proseku 100 tisuca eura po kuci dobija je jedan skrokni iznos od 2 milijarde i 400 miliona eura samo za obnovu tih kuca, plus odstete za godine u izganstvu. Realno je da se zaokruzi na 5 milijardi eura.

SRBENDA

pre 11 godina

Novopeceni evropejac (Toma) je idealna meta za "konacni obracun" sa nasom politikom i politicarima od strane evropske unije i zapada radi ulaska u eu. U sledecih pet godina ce dobiti da parafira: ulazak Srbije u nato, priznanje Kosova...Tako da poznajuci politiku tog coveka koja se zasnivala na principu drzte lopova bice prevremeni predsednicki izbori. Lako je drugog pljuvati i blatiti ali kada mora da se stvarno nesto uradi tu ga jos nismo videli.

Toma

pre 11 godina

A da se NATO nije mozda uplasio da ih Toma ne tuzi za bombardovanje Srbije? Ej 100 milijardi dolara nije malo.Tadic im je to onako galantno oprostio ( bogata Srbija) i odustao od tuzbe jer "EU nema alternativu". To bi morale da plate sve clanice NATO-a bez obzira na ucesce. Kazu da zlocini ne zastarevaju, ko zna sve je moguce....
Setih se Tomine kampanje, da nije mislio na ovih 100 milijardi investicija?

jelica

pre 11 godina

gospodja Pusić nebi imala o čemu pričati na samitu da Srbija nije izabrala novog predsednika, pošto u Hrvatskoj od kada su oni došli na vlast cvetaju ruže (sve probleme su rešili) pa moraju da se bave našim da li ćemo mi produžiti saradnju sa tom zločinačkom (NATO)organizacijom jer su i oni deo nje.

Trn u oku, balvan i brvno

pre 11 godina

Neka ne brinu za Srbiju, Nikolić je demokratski izabran predsednik demokratske države. Razumem žal za Tadićem, koji je igrao po spoljnim interesima, ali nama nije valjao. Gđa Pusić bi trebalo da se pozabavi problemima Hrvatske, umesto što raspaljuje vatru o Srbiji. Recimo dugovima. Recimo korupcijom i nepotizmom. Recimo natpisima u evropskoj štampi o stanju u Hrvatskoj. Ima tu puno posla, a izgleda da je lakše pričati o komšijama. Političari u regionu treba već jednom da odrastu. Nije drugo dete krivo.

Tony Montana

pre 11 godina

Zar ovi Hrvati ne vide više koliko su smešni,sa ovim Tomom grobarom.
Ajde,u početku je bilo sasvim razumljivo njihovo ponašanje,ali ovo sad već prerasta u paranoju.
Ono što građane najviše zanima i sa jedne i sa druge strane je bolji život,a ne ovakve gluposti,koje služe samo za odvraćanje pažnje sa bitnijih tema.

t.

pre 11 godina

"A zabrinutost Hrvatske je prirodna pošto je predsjednik susjedne nam države postao čovjek koji smatra da bi nam trebalo otkinuti i pripojiti Srbiji pola države"

I sta je tu novo? I hrvatski predsednik je covek koji smatra da treba otkinuti deo Srbije i dati je albanskoj nacionalnoj manjini da se igra drzave. Sta je razlika?

boom

pre 11 godina

A tadiceva politika izvinjavanja i ponizavanja svoje zemlje je izgubila na izborima uprkos medijskoj cenzuri.Da nije bilo kradje na izborima ne bi mogli ni vladu da formiraju.Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa tom podanickom politikom prema zapadu jer nista od tog zapada nismo dobili ako ne racunamo bombe zbog kojih ce i naredne generacije ispastati.A i realno oni vise ni sebi ne mogu da pomognu vec sve vise tonu u krizu za razliku od nekih drugih delova sveta.Nadam se da ce novi predsednik biti svestan da se svet menja i treba brzo reagovati.

....

pre 11 godina

Порука комшијама: Грађани Србије су изабрали Николића за председника! ( иако лично нисам изашао на други круг )био би ред да се помирите са тим и престанете да се мешате у наша национална питања. Ае палите...

Lolek

pre 11 godina

Profesor Doktor ili (kako je vi ovdje volite zvati)Gospodja Pusic je jedna od najliberalnijih politicara na Balkanu. U politici i akadmiji je vec 30 godina, odlicno radi svoj posao, moralna je i nepotkupljiva.
E sad Nikolic se jos nije niti javio na posao, a vi vec osuli drvlje i kamenje na takvu jednu "gospodju"... ne znam sto da vam kazem? Nek' mu je kao i vama i nama je Bog u pomoci.

Marko

pre 11 godina

@t
kao što sam rekao, Srbi imaju što šta zamjeriti Hrvatskoj ali je neinteligentno očekivati da Hrvatska neće reagirati na ovakve izjave. Što se Kosova tiče, Srbija i Nikolić su se nešto kasno sjetili principa o nepromjenjivosti granica. Kad ste nama okupirali 1/3 zemlje retorika je bila malo drugačija.

Sydney Sam

pre 11 godina

Imam utisak da samo Vesna Pusic ocekuje pogorsanje odnosa Srbija-Hrvatska
posle izbora Tome Nikolica.Toj gospodji bi trebalo da bude jasno da izborom Predsednika nema promene politike i da Hrvatska, i kako rece region, nisu ugrozeni.Ne bi trebalo da cacka mecku . .....

strašni sud

pre 11 godina

pa da se stipe mesić kandidovao i da nam je on predsednik. koja bi vam radost bila , i vama i ovim pojedinima ovde , kao i mnogima na zapadu. pa imali ste GA zar vam nije dovoljno.

Neko spolja

pre 11 godina

Toma se, očekivano, vrlo brzo izgubio u prevodu. Retorika, koju slušamo godinama, postala nam je nešto normalno, mnogim biračima je čak simpatična ali kada se ode preko granica Srbije potrebno je koristiti druge reči, ustvari, to je trenutno i posao novog predsednika. Ne sumnjam da će za jedno pola godine treninga Toma uspeti da premosti tu prepreku, ako ne uspe ćutaće, a sa zapadom će razgovarati Vuk ili Boris. Tako da, iako sam sa SNS i Tomom na potpuno suprotnom bregu, tu ne vidim neki veliki problem. Više me interesuje koliko vremena će SNS izdržati sa svojom, iznenađujuće slinavom, unutrašnjom politikom u smislu, mi smo mnogo dobri, konstruktivni i za kompromise, molimo DS da više sastavi vladu i tako dalje. Vuk dlaku menja ali ćud teško, tako da se kladim da ćemo na jesen opet imati stiropore, proteste, optuživanja svih i svakoga i uopšte će nam biti veselo.

Moralista

pre 11 godina

Ma ajmo malo Kostunicine 'vojne neutralnosti'... Brate,kako ce nas nasamarati,nije proslo ni nedelju dana od izbora Tome diplome a vec stezu obruc... Zato susedima sekira u med...Crnoj gori,Hrvatskoj i sl. Bas me zanima sta ce sad da kazu nasi cenjeni ''intelektualci'',da li se bas nista ne menja izborom Nikolica?????

miki

pre 11 godina

Po zvanicnim hrvatskim podacima u HRvatskoj je unisteno 24 hiljade a moze i tisuce srpskih kuca. Kada se to pomnozi sa u proseku 100 tisuca eura po kuci dobija je jedan skrokni iznos od 2 milijarde i 400 miliona eura samo za obnovu tih kuca, plus odstete za godine u izganstvu. Realno je da se zaokruzi na 5 milijardi eura.
(Korijere, 27. maj 2012 14:48)

Zanimljivo glediste. Ali sto je sa kucama koje su hrvatski Srbi unistili? Selima i gradovima koje su bombardirali? Vukovar i Dubrovinik su samo najpoznatiji primjeri. A Dubrovnik je jos dobro prosao u usporedbi s petnaestak drugih gradova koji su bjesomucno razvaljivani. Sto je s troskovima za zbrinjavanje 150 000 izbjeglica koje su hrvatski Srbi protjerali i sto je s njihovom odstetom za svaku godinu u izbjeglistvu? Sto je s naftom i drvetom pokradenima s teritorije medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a? Sto je s indirektnim stetama za promet, industriju, turizam? Sto je na kraju s parama narodne banke SFRJ i zlatnim rezervama koje je Srbija prisvojila i potrosila jos za vrijeme Milosevica?

Imajmo u vidu da je Hrvatska ipak potrosila ozbiljan novac na obnovu srpskih kuca i da povratnicima daje socijalnu pomoc itd. Slazem se da uvjek moze bolje, ali to je ipak nesto. Zanima me kada Srbija namjerava platiti svoj dio za senlucenje devedesetih? U citavom nizu Haskih presuda je dokazano da je Srbija vukla konce u Krajini.

lady

pre 11 godina

Funkcija i ovlascenja predsednika Republike nisu da direktno utice na vodjenje politike u zemlji. On jedino moze da da podsticaj vladi. Ali razumem da dolazi do zabune jer je prosli predsednik bio iz vladajuce stranke. Sada kada bude kohabitacija docice do izrazaja sta je zapravo funkcija predsednika. "da izrazava drzavno jedinstvo" i naravno da predstavlja zemlju u inostranstvu. A bas o tome se radi kada je izbor Nikolica u pitanju. Za one koji zele coveka koji ima takve stavove je super sto je on pobedio. A za nas koji ne zelimo da se svadjamo sa svima i da nas mozda opet MILOSRDNO bombarduju u ime tamo nekog mira u svetu ... i ne bas.

DARKO MIRNIC

pre 11 godina

Sve je loše u srbiji samo ste vi i nato pakt pošteni. Mislim da je narod izabrao šta treba a to je neutralnost srbije a to većina naroda i onog koji nije glasao i koji su glasali za tadića isto misle.

SQI

pre 11 godina

Toma će zažaliti gorko zato što je postao predsednik. U ratu je s pola Evrope, najvećim delom stranaka u Srbiji, najvećim delom medija, građanima kojima se smeje u lice kupljenom diplomom i prostaklucima. Stidim se svog naroda zbog ove odluke.

niko

pre 11 godina

Pa kad izaberete "cetnickog vojvodu" za predsednika drzave (takvu kontraverznu licnost, kao sto je Toma diploma), ovakve poruke ce vam dolaziti redovno iz svih zapadnih zemalja, narocito od susjednih drzava.. Koliko god da se Toma Diploma predstavlja kao "evropjeac", ima ogroman "sepet" na ledjima i cisto sumnjam da ce ga ikada skinuti..

laki

pre 11 godina

Pametna zena,gde su nasi pametnjakovici koji su sposobni samo da poruse sami sebi krov nad glavom a posle traze krivce u drugima.Srbija zemlja pod sljivama,sada cak imaju i pravog domacina za produzetak agonije,bede i nepravde.Kakav narod takva i vlada,beeee.

Sasha

pre 11 godina

E ljudi, skinite nam se sa dnevnog reda. Kapiram da morate da zaradite dnevnice na tim sastancima, ali diskutujte malo o Suncu ili tako nesto. Osusismo se od ovolike brige.

Da ne znam ko je i sta je Srbija mislio bih da je Nikolic vec 20. uvece potrcao prema bunkerima sa nuklearnim arsenalom.

Korijere

pre 11 godina

Po zvanicnim hrvatskim podacima u HRvatskoj je unisteno 24 hiljade a moze i tisuce srpskih kuca. Kada se to pomnozi sa u proseku 100 tisuca eura po kuci dobija je jedan skrokni iznos od 2 milijarde i 400 miliona eura samo za obnovu tih kuca, plus odstete za godine u izganstvu. Realno je da se zaokruzi na 5 milijardi eura.

djuro

pre 11 godina

ajde bre Pusicka , malo si pomolila nos u NATO , i sad kao delis neka misljenja i zapazanja...stojite tamo u cosku i kao losi djaci koji nemaju pojma sta se desava , satro pratite nastavu

NikolaBGD

pre 11 godina

Jel ima neko u Hrvatskoj da se nije oglasio povodom izbora u Srbiji. Pa njima je do skoro hdz bio na vlasti. Da nece mozda sad da zabrane Srpskim firmama da posluju tamo, a da pa to su vec uradili. Ili ce da povuku svoje firme iz Srbije? Neverujem. Da znam ,zaustavice povratak Srba proteranih iz Hrvatske. Pa i to vec rade. Zapravo mi treba da se zapitamo da li su nasi odnosi sa Hrvatskom ravnopravni i dobrosusedski.

Rus 77

pre 11 godina

Oni su te zemlje planirali da prime u NATO mnogo pre nego sto je Toma postao predsednik.Jednostavno treba i jos topovskog mesa za Avganistan,Irak,Somaliju i sl. a i danas, sutra Iran.

hahaha

pre 11 godina

Ne bi me čudilo da Nikolić za mesec dana prizna de je njegov cilj bio da lepo živi kao Tadićev najbolji opozicionar te da su suze kada je dao ostavku u SNS bile zato što je shvatio da stvarno mora da bude predsednik Srbije a uspešno se borio protiv toga dvadeset godina. Ili će psihički da pukne uskoro i podnese ostavku ili će da se transformiše u radikala i počne da radi ono što je pokazao da ume devedesetih.

Sydney Sam

pre 11 godina

Imam utisak da samo Vesna Pusic ocekuje pogorsanje odnosa Srbija-Hrvatska
posle izbora Tome Nikolica.Toj gospodji bi trebalo da bude jasno da izborom Predsednika nema promene politike i da Hrvatska, i kako rece region, nisu ugrozeni.Ne bi trebalo da cacka mecku . .....

Trn u oku, balvan i brvno

pre 11 godina

Neka ne brinu za Srbiju, Nikolić je demokratski izabran predsednik demokratske države. Razumem žal za Tadićem, koji je igrao po spoljnim interesima, ali nama nije valjao. Gđa Pusić bi trebalo da se pozabavi problemima Hrvatske, umesto što raspaljuje vatru o Srbiji. Recimo dugovima. Recimo korupcijom i nepotizmom. Recimo natpisima u evropskoj štampi o stanju u Hrvatskoj. Ima tu puno posla, a izgleda da je lakše pričati o komšijama. Političari u regionu treba već jednom da odrastu. Nije drugo dete krivo.

Zoran KV

pre 11 godina

Gospođo draga pometite u svom dvorištu i ostavite Srbiju na miru. Niti ko kome preti, niti ima ikakvih pretenzija, a ponajmanje predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Na Vašu žalost, a i veliku žalost dnevnika koji prenosi pisanje Jutarnjeg lista, Tomislav Nikolić je izabran od strane građana Srbije, demokratski na biralištima, i on je predsednik sledećih pet godina. A Vi Srbi, dozovite se najzad pameti i ujedinite se za sva vremena, ništa nije važnije od opstanka i prosperiteta, kako duhovnog, tako i ekonomskog, naše države a time i nas građana.

Marko

pre 11 godina

@Trn u oku, balvan i brvno
Pusićka je ministrica VANJSKIH poslova. Njen posao nije ni korupcija ni stanje u Hrvatskoj nego upravo odnos Hrvatske prema Srbiji, Bosni, Sloveniji, Kineskoj Unutarnjoj Mongoliji i manje više svemu osim prema samoj sebi. A zabrinutost Hrvatske je prirodna pošto je predsjednik susjedne nam države postao čovjek koji smatra da bi nam trebalo otkinuti i pripojiti Srbiji pola države. Onaj intervju u FAZu nije lažan (novinar je dao transkript razgovora) i prema tome reakcije su potpuno opravdane. Kako bi Srbi reagirali da u Mađarskoj na vlast dođe Jobik i da predsjednik države da intervju u kojem kaže da sanja o pripojenju Vojvodine i da Srbi nemaju što raditi u Novom Sadu? Shvaćam da Hrvatskoj zamjerate Oluju i Jasenovac, ali mislim da bi i dvogodišnje dijete očekivalo da će onaj intervju zahladnjeti odnose na apsolutnu nulu. Za to je (ovaj put) kriv Nikolić i nitko osim njega. Ako ne želite da vas hrvatski političari i mediji komentiraju nemojte ni vi 'čačkati mečku'.

T. Moravski

pre 11 godina

Ovo je ocigledno uradjeno na inicijativu Hrvatske i mislim da to nije ok. Juce sam procitao dosta 'tezak' komentar na nas racun posle pobede Nikolica iz Washington Times-a, a objavljen u hrvatskim dnevnim novinama koji , eto, koincidira sa samitom NATO na kojem se vodila ova diskusija. Komentar nosi naslov: 'Pobjeda Nikolića prijeti novim ratom na Balkanu'. Komentar je napisan od strane Jeffrey Kuhner-a koji je inace etnicki Hrvat poreklom iz Kanade. Ocigledno je da je Hrvatska diplomatija u jednoj vrsti lose ofanzive, i samo mogu da se nadam da smo u prethodnom vremenu stekli dovoljno prijatelja i dovoljno kredibiliteta koji ce ovakve napade moci da amortizuju. Isto tako da primetim, na zalost, da sve dok nismo clanica NATO uvek cemo da budemo sa one druge strane. Da smo u NATO, u nase namere niko ne bi sumnjao, pa makar pobedio i Seselj. No, svi znamo da je nase clanstvo u NATO gotovo nemoguce.

jelica

pre 11 godina

gospodja Pusić nebi imala o čemu pričati na samitu da Srbija nije izabrala novog predsednika, pošto u Hrvatskoj od kada su oni došli na vlast cvetaju ruže (sve probleme su rešili) pa moraju da se bave našim da li ćemo mi produžiti saradnju sa tom zločinačkom (NATO)organizacijom jer su i oni deo nje.

Tony Montana

pre 11 godina

Zar ovi Hrvati ne vide više koliko su smešni,sa ovim Tomom grobarom.
Ajde,u početku je bilo sasvim razumljivo njihovo ponašanje,ali ovo sad već prerasta u paranoju.
Ono što građane najviše zanima i sa jedne i sa druge strane je bolji život,a ne ovakve gluposti,koje služe samo za odvraćanje pažnje sa bitnijih tema.

van tibulo

pre 11 godina

Toma nije izdrzao ni "pola sata...", da napravi problem. To je bila stalna plitika i tzv ozbiljan odnos i obaveze prema nama, svima. Ne znam koliko nogu ima njegova stolica? Vec dve, nisu ispravne. Nase brige imaju sanse da rastu geometriskom brzinom. Ja cu i dalje da se baziram na svom iskustvu, strucnom i dokazanom stanju.

Toma

pre 11 godina

A da se NATO nije mozda uplasio da ih Toma ne tuzi za bombardovanje Srbije? Ej 100 milijardi dolara nije malo.Tadic im je to onako galantno oprostio ( bogata Srbija) i odustao od tuzbe jer "EU nema alternativu". To bi morale da plate sve clanice NATO-a bez obzira na ucesce. Kazu da zlocini ne zastarevaju, ko zna sve je moguce....
Setih se Tomine kampanje, da nije mislio na ovih 100 milijardi investicija?

t.

pre 11 godina

"A zabrinutost Hrvatske je prirodna pošto je predsjednik susjedne nam države postao čovjek koji smatra da bi nam trebalo otkinuti i pripojiti Srbiji pola države"

I sta je tu novo? I hrvatski predsednik je covek koji smatra da treba otkinuti deo Srbije i dati je albanskoj nacionalnoj manjini da se igra drzave. Sta je razlika?

Matematika

pre 11 godina

@Korijere, bolje ti je da ne počneš računati, jer brojke su nemilosrdne što se tiče stambenih, gospodarskih i infrastrukturnih objekata koje ste vi porušili u Hrvatskoj. Idemo se isplatititi obostrano, pa nek se to pitanje već jednom skine s dnevnog reda!

Branko

pre 11 godina

Neki iz okruženja moraju u NATO zato što im je omogućio nakon dva pokušaja da stvore svoje države. Dužni su im pa neka ulaze u tu "humanitarnu" organizaciju i neka daju svoj doprinos u borbi protiv "mrskih neprijatelja" širom "belog Sveta". Ali šta traži Srbija u NATO, koju je kao "milosrdni anđeo", isti bombardovao kasetnim bombama i osiromašenim uranijumom? Vreme poluraspsda (vreme za koje doza zračenja pada na 1/2 od sadašnje) osiromašenog uranijuma je 4.3 milijardi godina. Znači ovo zagađenje ostaje u Srbiji do kraja Sveta. Ako je i od "prijatelja", mnogo je.

neko

pre 11 godina

koje bombardovanje medija sa svih strana. ok, ovo je smak sveta, ali NAROD je glasao za nikolica i on je predsednik, kapiramo da sada treba da shvatimo da ce tadic da nas spasi kada se bude zrtvovao za nas i bude prihvatio mesta premijera iako je izgubio izbore. jedva cekamo....

e srbijo, medijska slobodo...

strašni sud

pre 11 godina

pa da se stipe mesić kandidovao i da nam je on predsednik. koja bi vam radost bila , i vama i ovim pojedinima ovde , kao i mnogima na zapadu. pa imali ste GA zar vam nije dovoljno.

SRBENDA

pre 11 godina

Novopeceni evropejac (Toma) je idealna meta za "konacni obracun" sa nasom politikom i politicarima od strane evropske unije i zapada radi ulaska u eu. U sledecih pet godina ce dobiti da parafira: ulazak Srbije u nato, priznanje Kosova...Tako da poznajuci politiku tog coveka koja se zasnivala na principu drzte lopova bice prevremeni predsednicki izbori. Lako je drugog pljuvati i blatiti ali kada mora da se stvarno nesto uradi tu ga jos nismo videli.

boom

pre 11 godina

A tadiceva politika izvinjavanja i ponizavanja svoje zemlje je izgubila na izborima uprkos medijskoj cenzuri.Da nije bilo kradje na izborima ne bi mogli ni vladu da formiraju.Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa tom podanickom politikom prema zapadu jer nista od tog zapada nismo dobili ako ne racunamo bombe zbog kojih ce i naredne generacije ispastati.A i realno oni vise ni sebi ne mogu da pomognu vec sve vise tonu u krizu za razliku od nekih drugih delova sveta.Nadam se da ce novi predsednik biti svestan da se svet menja i treba brzo reagovati.

....

pre 11 godina

Порука комшијама: Грађани Србије су изабрали Николића за председника! ( иако лично нисам изашао на други круг )био би ред да се помирите са тим и престанете да се мешате у наша национална питања. Ае палите...

mario

pre 11 godina

Imače recite gospodinu Vučiću da je sve istina što je objavljeno u FAZ-u..
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=167091&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=1e0283101b
http://www.jutarnji.hr/njemacki-novinar-potvrdio-autenticnost-nikolicevih-izjava--postoji-audio-zapis-tog-intervjua/1030730/

DARKO MIRNIC

pre 11 godina

Sve je loše u srbiji samo ste vi i nato pakt pošteni. Mislim da je narod izabrao šta treba a to je neutralnost srbije a to većina naroda i onog koji nije glasao i koji su glasali za tadića isto misle.

Zeljko

pre 11 godina

Ja glasao za Tomu, ali ono cestitanje "autsajderu" 3h pre zatvaranja izbora je krajnje sumnjivo... Do tada mi nije palo na pamet da moze da pobedi...

Moralista

pre 11 godina

Ma ajmo malo Kostunicine 'vojne neutralnosti'... Brate,kako ce nas nasamarati,nije proslo ni nedelju dana od izbora Tome diplome a vec stezu obruc... Zato susedima sekira u med...Crnoj gori,Hrvatskoj i sl. Bas me zanima sta ce sad da kazu nasi cenjeni ''intelektualci'',da li se bas nista ne menja izborom Nikolica?????

lady

pre 11 godina

Funkcija i ovlascenja predsednika Republike nisu da direktno utice na vodjenje politike u zemlji. On jedino moze da da podsticaj vladi. Ali razumem da dolazi do zabune jer je prosli predsednik bio iz vladajuce stranke. Sada kada bude kohabitacija docice do izrazaja sta je zapravo funkcija predsednika. "da izrazava drzavno jedinstvo" i naravno da predstavlja zemlju u inostranstvu. A bas o tome se radi kada je izbor Nikolica u pitanju. Za one koji zele coveka koji ima takve stavove je super sto je on pobedio. A za nas koji ne zelimo da se svadjamo sa svima i da nas mozda opet MILOSRDNO bombarduju u ime tamo nekog mira u svetu ... i ne bas.

Lolek

pre 11 godina

Profesor Doktor ili (kako je vi ovdje volite zvati)Gospodja Pusic je jedna od najliberalnijih politicara na Balkanu. U politici i akadmiji je vec 30 godina, odlicno radi svoj posao, moralna je i nepotkupljiva.
E sad Nikolic se jos nije niti javio na posao, a vi vec osuli drvlje i kamenje na takvu jednu "gospodju"... ne znam sto da vam kazem? Nek' mu je kao i vama i nama je Bog u pomoci.

Neko spolja

pre 11 godina

Toma se, očekivano, vrlo brzo izgubio u prevodu. Retorika, koju slušamo godinama, postala nam je nešto normalno, mnogim biračima je čak simpatična ali kada se ode preko granica Srbije potrebno je koristiti druge reči, ustvari, to je trenutno i posao novog predsednika. Ne sumnjam da će za jedno pola godine treninga Toma uspeti da premosti tu prepreku, ako ne uspe ćutaće, a sa zapadom će razgovarati Vuk ili Boris. Tako da, iako sam sa SNS i Tomom na potpuno suprotnom bregu, tu ne vidim neki veliki problem. Više me interesuje koliko vremena će SNS izdržati sa svojom, iznenađujuće slinavom, unutrašnjom politikom u smislu, mi smo mnogo dobri, konstruktivni i za kompromise, molimo DS da više sastavi vladu i tako dalje. Vuk dlaku menja ali ćud teško, tako da se kladim da ćemo na jesen opet imati stiropore, proteste, optuživanja svih i svakoga i uopšte će nam biti veselo.

Marko

pre 11 godina

@t
kao što sam rekao, Srbi imaju što šta zamjeriti Hrvatskoj ali je neinteligentno očekivati da Hrvatska neće reagirati na ovakve izjave. Što se Kosova tiče, Srbija i Nikolić su se nešto kasno sjetili principa o nepromjenjivosti granica. Kad ste nama okupirali 1/3 zemlje retorika je bila malo drugačija.

Sir Oliver

pre 11 godina

Problem sa Tomom je sto je on ranije pricao jedno a sada prica nesto sasvim drugo. Izgleda, naravno, da u novu pricu malo ko veruje. Da li je on iskreno spreman da se odrekne svih starih ideala? Na srecu, ne verujem da bilo ko sada moze da uvuce srbiju u neki sukob ali nas ionako los image moze dodatno da se pogorsa. Pitanje koje brine nato a i sve nas je "da li se Toma zaista promenio"?

miki

pre 11 godina

Po zvanicnim hrvatskim podacima u HRvatskoj je unisteno 24 hiljade a moze i tisuce srpskih kuca. Kada se to pomnozi sa u proseku 100 tisuca eura po kuci dobija je jedan skrokni iznos od 2 milijarde i 400 miliona eura samo za obnovu tih kuca, plus odstete za godine u izganstvu. Realno je da se zaokruzi na 5 milijardi eura.
(Korijere, 27. maj 2012 14:48)

Zanimljivo glediste. Ali sto je sa kucama koje su hrvatski Srbi unistili? Selima i gradovima koje su bombardirali? Vukovar i Dubrovinik su samo najpoznatiji primjeri. A Dubrovnik je jos dobro prosao u usporedbi s petnaestak drugih gradova koji su bjesomucno razvaljivani. Sto je s troskovima za zbrinjavanje 150 000 izbjeglica koje su hrvatski Srbi protjerali i sto je s njihovom odstetom za svaku godinu u izbjeglistvu? Sto je s naftom i drvetom pokradenima s teritorije medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a? Sto je s indirektnim stetama za promet, industriju, turizam? Sto je na kraju s parama narodne banke SFRJ i zlatnim rezervama koje je Srbija prisvojila i potrosila jos za vrijeme Milosevica?

Imajmo u vidu da je Hrvatska ipak potrosila ozbiljan novac na obnovu srpskih kuca i da povratnicima daje socijalnu pomoc itd. Slazem se da uvjek moze bolje, ali to je ipak nesto. Zanima me kada Srbija namjerava platiti svoj dio za senlucenje devedesetih? U citavom nizu Haskih presuda je dokazano da je Srbija vukla konce u Krajini.