Subota, 26.05.2012.

21:12

U nedelju sednica Predsedništva DS

Nova sednica Predsedništva DS biće održana u nedelju u stranačkim prostorijama u Beogradu, najavila je ta stranka.

Izvor: Beta

U nedelju sednica Predsedništva DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Sumadinac

pre 11 godina

Mogu oni da zasedaju koliko hoće, i da naprave ne jednu nego dve vlade, dok ne očiste mangupariju u svojim redovima, nema njima spasa. Tu mislim na tzv. ''srbijansku ekipu'' u DS, predvođenu D. Petrovićem i J. Trivan, zato što su omogućili bahaćenje svih nižih lokalnih šerifa koji su svim pravim demokratama ogadili DS. Odličan primer za to je Radiša Milošević, predsednik Okružnog odbora DS za Šumadiju, koji u Batočini vlada terorom i strahovladom već 8 godina, i za to je unapređen u šumadijskog šerifa pod patronatom gore pomenute ekipe. Lokalne izbore je ponovo dobio ucenama, pretnjama i kupovinom, a na predsedničkim doživeo fijasko u svih 7 opština Šumadije, jer je mislio isključivo na sebe, a ne i na to da Boris ne izgubi. A takvih je puna DS po centralnoj Srbiji. Pozdrav, i molim Vas da ovaj komentar objavite.

vlada-so

pre 11 godina

Dobronamerni savet dugogodišnjeg člana,počnite da hapsite sve pa i u svojim redovima one koji su doprineli enormnoj pljački građana inače tih 68 će pasti na 18.Kada padnete na 18 onda će vas hapsiti.
Kako to da učinite? lako ako se hoće,u svakom gradu pohapsite ološ što je namerno upropastio fabrike,kombinate,zadruge... i za kratko vreme vratili bi poverenje građana kome bi satisfakcija ovoj sveopštoj bedi,bilo malo ovozemaljske pravde.

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 26. maj 2012 22:41)

Sa 102 na 68 mesta i gubitka predsedničkih izbora, to jeste fijasko u odnosu na ono što su gospoda iz DSa očekivali i verovali puni u sebe.

Nešto nisam video da je Tadić igrao kako vlada svira, pa ne vidim zašto mora Nikolić.

Lazar

pre 11 godina

Kad pogledate koliko zaista DS i SNS imaju SVOJIH mandata (a šta je otpalo na Čanka, Kariće, Selju Ilića i ostale podrepaše), onda DS ima više mandata nego SNS (za 4 mandata). Ispada da je Demokratska stranka dobila najviše mandata.

leoben

pre 11 godina

Kladim se da smisljaju gde da udome ortopeda?! Da li sport ili ne daj boze finansije, hm? nemojte da zurite necemo da propadnemo do sptembra...

Paradox

pre 11 godina

Aman zaman, dokle vise. Pa preterali ste. DS ono DS ovo.
A DS u predizbornoj kampanji stalno vice, neka SNS iznese svoj program, daj program, nemate program.....
A mi juce zaznajemo da DS tek sada razgovara o programu, pa ko je ovde lud?
Cela kampanja se bazirala na diplomi Nikolica, stanu Jorgovanke, rupi na tepihu, i opet glasamo za ove, a oni ni dan danas ne znaju sta da rade sa SRBIJOM, to je potpuno neodgovorno.
Ko zna kakvo je zapravo stanje u nasoj zemlji, kada svi beze od premijerskog mesta, ko djavo od krsta?

demokrate

pre 11 godina

Neka pricaju, sta hoce drugi ,nasa najveca greska koja se mora odmah resiti to je pocistiti svoje dvoriste ,da tu lezi nas neuspeh,osionost lokalnih ne demokrata nego grupa koje su blateci ime stranke samo gleali licnu korist ,ili sledece izbore bice borba za cenzus,da surova istina ali istina

novinar

pre 11 godina

bezimena@Vasi komentari su toliko nesuvisli i pucaju ogorcenjem. 68 mesta za Ds jeste fijasko, ako se setite da su posle izbora 2008. imali 102. Sa druge strane spominjati 73 mandata SNS-a kroz nekakvu koaliciju 15 stranaka (ma koliko ste se figuratino izrazili) moze samo neko sa pamcenjem zlatne ribice, posto DS koliko mene secanje sluzi nikada nije samostalno izasla na izbore, vec uvek u koalicijama. U tom kontekstu su zapravo radikali uvek bili pojedinacno najjaca stranka jer nikada nisu izlazili na izbore u koalicijama, makar posle 5. oktobra. Mnogo vam realnosti nedostaje.

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok je cudo.Prvo da se vidi i razmotri ponuda ruskog kluba. Onda za nedelju dana ponuda Belgijskog kluba.U opticaju su visoki transferi.Menadzeri treba da razmotre ponude a i obicno se u zadnjem trenutku stavlja potpis na transfer.Tako da cemo mi jos cekati i citati o ovom transferu.
Nerviranje navijaca tek predstoji....

Aleksandar

pre 11 godina

Zbog ovakvog ponašanja mi je sve manje teško što je Nikolić pobedio.

Inače, ako se opet udružite sa SPSom, na sledećim izborima ima, nećet imati 68, već 6,8 mesta u skupštini, pod uslovom da ne bude neke revolucije

sta opet kukate

pre 11 godina

Cemu tolika kuknjava.Pa dobili ste predsednika koga ste zeleli.Covek je tvrdio da ce sve resiti, sa svima se obarcunati.Sta ce nam uopste Vlada.
To sto nam od nedelje svi salju prvo, pro forme cestitke, a odmah potom i iskreno saucesce zapakovano u "nadamo se", to je verovatno zato sto su svi ljubomorni na nebeski narod.Svi su izgleda daleko svesniji u sta smo se uvalili ovim grandioznim , sada vec prepostenim izborima.Boris pokrao 500 000 glasova, a ovaj nikad legitimniji sa 23% glasova postao predsednik, to se ne vazi.
A sto se ostatka clanstva tice u DS, nije ih on ni doveo od tate, ni naterao da dodju u stranku a ponajmanje imao vremena da izigrava dezurnog policajca.

chang

pre 11 godina

Ha, ha sednica predsedništva. Kad bi nešto slično postojalo u DS. To su Tadićevi dužnici koje je rukopoložio na funkcije i sednica će proteći u hvaljenju druga predsednika i moljakanju da se "žrtvuje" i prihvati još jednu turu vlasti, usput i njih postavljajući tamo gde su pare.
Ne znam odakle mi sve ovo.

Nikola

pre 11 godina

U javnosti se podigla velika fama u vezi sa sedeljkama DS-a koje oni nazivaju sednicama predsednistva.
Mislim da je vreme da shvate da opozicija ne boli vec je to redovno politicko delovanje u demokratskoj i normalnoj drzavi. Upravo zbog toga i postoje izbori a gospoda iz DS-a bi trebali da shvate da je svaka vlast smenjiva.
Milosevic nije izgubio na parlamentarnim izborima, vec na predsednickim i zbog toga bi zaista bilo degutantno da nakon Tadicevog poraza, on opet pokusava de sklepa neku jadnu,trulu i neprincipijelnu koaliciju ciji rezultat nije vodjenje drzavne politike vec deoba i ovo malo sto je ostalo drzavnog novca i resursa.

JohnyBgood

pre 11 godina

Mnogo su slatka ministarska mesta, javna preduzeca, i druge privilegije. Zato predvidjam da ce predsednistvo hteti da nastavi sa SPSom po svaku cenu, ma koliko to ocigledno bilo samoubilacki za stranku na duzi rok. Posle jos jednog mandata sa SPSom DS ce se boriti da predje cenzus.

Stranci ne treba zatvorena sednica kompromitovane druzine oko BT, treba joj kongres PROCISCENJA na kome bi bilo sanse da se izabere neka nova garnitura. Ako se i dalje bude odlucivalo iza zatvorenih vrata, to znaci da druzina Dulic, Trivan, Saper, Sutanovac, & Co. i dalje vodi igru. A gubitak 820 hiljada glasova odnosno 1/3 u drugom krugu izbora govori sve o tome u na koju stranu stvari onda idu.

Narod je rekao svoje, sad je na redu clanstvo DSa.

Dulebg

pre 11 godina

Ovi iz sns ne znaju ni da racunaju. Vladajuca koalicija ima ubedljivu vecinu u skupstini......na sledecim izborima DS ce biti ubedljivo najjaca.....

Bosko Boskovic

pre 11 godina

Znaci ako Trivanka ne potvrdi - nista. A bas sam se ponadao!!!!
Celokupno Vase sire predsednistvo nije ni do kolena radnickom savetu u mojoj bivsoj firmi koju ste upropastili pa je poklonili Vasem tajkunu.

Draganče

pre 11 godina

Požurite, bre! Zar ne vidite da brod tone? Dok se vi sastanete, pa dok se dogovorite, pa dok ovaj ili onaj pristane, pa kaže neću, pa dok ga ponovo nagovorite, pa...E, gotovo, sada je kasno!

bezimena

pre 11 godina

Da li je moguce da ce posle ovog potpunog fijaska ekipa iz DS nastaviti kao da se nista nije desilo? Mozda i nije, a mi to ne znamo ili ne shvatamo?
(Nikodije, 26. maj 2012 21:19)

68 poslaničkih mesta je daleko od fijaska, tim pre što će ta stranka da oformi Vladu i što je očuvala vlast u Beogradu. SNS ima svega 5 poslanika više i to sa 15-tak koalicionih partnera a T. Nikolić na mestu predsednika države mora da igra kako Vlada svira.:))

sad

pre 11 godina

Nadam se da ce odluciti da Djilas bude kandidat za premijera i ce da raspisu unutarstranacke izbore! A onda, Djilasa na celo stranke, a onu sramotu Trivan i Petrovica van predsednistva...

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

zar po statutu stranke postoji deoba na uze i sire predsednistvo? i ako postoji kad je i ko je odlucio ko ce da bude u tom uzem?

Никола, Врачар

pre 11 godina

Драге демократе,
Ако вам је стало до странке и ако желите да доживите судбину СПО-а прво смените штеточине које су вас својом бахатошћу, примитивним наступима, ароганцијом и осионошћу увалиле у овај глиб. Те штеточине су Триванка, Шутановац, Хомен, Петровић, Дулић, Мићуновић, Чомићка...а можда и сам Борис, да само понекад прочитате шта обичан свет овде пише то би вам било јасно и не би сада били шокирани због Томине победе....Прво се решите оних чије је деловање искључиво доносило штету ДС па онда састанчите до м иле воље...а имате много квалитетније кадрове који би вратили веру у ДС (Ђилас, Пајтић) Ово је само један добронамеран савет.

Akademija 1986

pre 11 godina

I dalje verujem da niko nije toliko politicki glup,pa ni DS da kandiduje Tadica za premijera i tako stranku uvali u jos veci problem.
Savetnici,analiticari,agencije i svi koji su se motali oko DS sve su ispromasivali sto se moglo promasiti u ovim izborima.Izgleda da ti savetnici opet savetuju i kopaju jos vecu rupu DS-u.Zato mislim da DS treba dati besplaatni politicki savet kako da se iz rupe izvadi.
Mora zastupati stav da SNS formira manjinsku Vladu uz podrsku koalicije oko DS.Politicki je nesporna cinjenica da je SNS osvojio najvise glasova,da je drugi DS a treca SPS.Kandidat SNS je pobedio Tadica na predsednickim izborima.

Deviza SNS u izborima je-hocemo promene i znamo kako.Ne cvetaju ruze u drzavi i vecina gradjana zeli to isto.Dakle naprednjaci dosli ste na Rodos-skočite,formirajte manjinsku Vladu da vidimo da li ste u stanju da ostvarite obecanja.U rukama DS i koalicije je mac onoga Damokla koji u svakom trenutku moze da raasece-obori Vladu ako ne radi dobro.Ovo resenje je u interesu gradjana jer se uspostavlja rigorozna kontrola vlasti.Ako ima politicke volje da se radi u interesu gradjana i izvlacenju zemlje iz sada vec vise nego opasne situacije-to je to.

Mucnite ili i dalje slusajte amatere koji su vas gurnuli u rupu.

Nikodije

pre 11 godina

Da li je moguce da ce posle ovog potpunog fijaska ekipa iz DS nastaviti kao da se nista nije desilo? Mozda i nije, a mi to ne znamo ili ne shvatamo?

Nikodije

pre 11 godina

Da li je moguce da ce posle ovog potpunog fijaska ekipa iz DS nastaviti kao da se nista nije desilo? Mozda i nije, a mi to ne znamo ili ne shvatamo?

Bosko Boskovic

pre 11 godina

Znaci ako Trivanka ne potvrdi - nista. A bas sam se ponadao!!!!
Celokupno Vase sire predsednistvo nije ni do kolena radnickom savetu u mojoj bivsoj firmi koju ste upropastili pa je poklonili Vasem tajkunu.

chang

pre 11 godina

Ha, ha sednica predsedništva. Kad bi nešto slično postojalo u DS. To su Tadićevi dužnici koje je rukopoložio na funkcije i sednica će proteći u hvaljenju druga predsednika i moljakanju da se "žrtvuje" i prihvati još jednu turu vlasti, usput i njih postavljajući tamo gde su pare.
Ne znam odakle mi sve ovo.

Никола, Врачар

pre 11 godina

Драге демократе,
Ако вам је стало до странке и ако желите да доживите судбину СПО-а прво смените штеточине које су вас својом бахатошћу, примитивним наступима, ароганцијом и осионошћу увалиле у овај глиб. Те штеточине су Триванка, Шутановац, Хомен, Петровић, Дулић, Мићуновић, Чомићка...а можда и сам Борис, да само понекад прочитате шта обичан свет овде пише то би вам било јасно и не би сада били шокирани због Томине победе....Прво се решите оних чије је деловање искључиво доносило штету ДС па онда састанчите до м иле воље...а имате много квалитетније кадрове који би вратили веру у ДС (Ђилас, Пајтић) Ово је само један добронамеран савет.

Nikola

pre 11 godina

U javnosti se podigla velika fama u vezi sa sedeljkama DS-a koje oni nazivaju sednicama predsednistva.
Mislim da je vreme da shvate da opozicija ne boli vec je to redovno politicko delovanje u demokratskoj i normalnoj drzavi. Upravo zbog toga i postoje izbori a gospoda iz DS-a bi trebali da shvate da je svaka vlast smenjiva.
Milosevic nije izgubio na parlamentarnim izborima, vec na predsednickim i zbog toga bi zaista bilo degutantno da nakon Tadicevog poraza, on opet pokusava de sklepa neku jadnu,trulu i neprincipijelnu koaliciju ciji rezultat nije vodjenje drzavne politike vec deoba i ovo malo sto je ostalo drzavnog novca i resursa.

sad

pre 11 godina

Nadam se da ce odluciti da Djilas bude kandidat za premijera i ce da raspisu unutarstranacke izbore! A onda, Djilasa na celo stranke, a onu sramotu Trivan i Petrovica van predsednistva...

JohnyBgood

pre 11 godina

Mnogo su slatka ministarska mesta, javna preduzeca, i druge privilegije. Zato predvidjam da ce predsednistvo hteti da nastavi sa SPSom po svaku cenu, ma koliko to ocigledno bilo samoubilacki za stranku na duzi rok. Posle jos jednog mandata sa SPSom DS ce se boriti da predje cenzus.

Stranci ne treba zatvorena sednica kompromitovane druzine oko BT, treba joj kongres PROCISCENJA na kome bi bilo sanse da se izabere neka nova garnitura. Ako se i dalje bude odlucivalo iza zatvorenih vrata, to znaci da druzina Dulic, Trivan, Saper, Sutanovac, & Co. i dalje vodi igru. A gubitak 820 hiljada glasova odnosno 1/3 u drugom krugu izbora govori sve o tome u na koju stranu stvari onda idu.

Narod je rekao svoje, sad je na redu clanstvo DSa.

leoben

pre 11 godina

Kladim se da smisljaju gde da udome ortopeda?! Da li sport ili ne daj boze finansije, hm? nemojte da zurite necemo da propadnemo do sptembra...

Paradox

pre 11 godina

Aman zaman, dokle vise. Pa preterali ste. DS ono DS ovo.
A DS u predizbornoj kampanji stalno vice, neka SNS iznese svoj program, daj program, nemate program.....
A mi juce zaznajemo da DS tek sada razgovara o programu, pa ko je ovde lud?
Cela kampanja se bazirala na diplomi Nikolica, stanu Jorgovanke, rupi na tepihu, i opet glasamo za ove, a oni ni dan danas ne znaju sta da rade sa SRBIJOM, to je potpuno neodgovorno.
Ko zna kakvo je zapravo stanje u nasoj zemlji, kada svi beze od premijerskog mesta, ko djavo od krsta?

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 26. maj 2012 22:41)

Sa 102 na 68 mesta i gubitka predsedničkih izbora, to jeste fijasko u odnosu na ono što su gospoda iz DSa očekivali i verovali puni u sebe.

Nešto nisam video da je Tadić igrao kako vlada svira, pa ne vidim zašto mora Nikolić.

novinar

pre 11 godina

bezimena@Vasi komentari su toliko nesuvisli i pucaju ogorcenjem. 68 mesta za Ds jeste fijasko, ako se setite da su posle izbora 2008. imali 102. Sa druge strane spominjati 73 mandata SNS-a kroz nekakvu koaliciju 15 stranaka (ma koliko ste se figuratino izrazili) moze samo neko sa pamcenjem zlatne ribice, posto DS koliko mene secanje sluzi nikada nije samostalno izasla na izbore, vec uvek u koalicijama. U tom kontekstu su zapravo radikali uvek bili pojedinacno najjaca stranka jer nikada nisu izlazili na izbore u koalicijama, makar posle 5. oktobra. Mnogo vam realnosti nedostaje.

Draganče

pre 11 godina

Požurite, bre! Zar ne vidite da brod tone? Dok se vi sastanete, pa dok se dogovorite, pa dok ovaj ili onaj pristane, pa kaže neću, pa dok ga ponovo nagovorite, pa...E, gotovo, sada je kasno!

Aleksandar

pre 11 godina

Zbog ovakvog ponašanja mi je sve manje teško što je Nikolić pobedio.

Inače, ako se opet udružite sa SPSom, na sledećim izborima ima, nećet imati 68, već 6,8 mesta u skupštini, pod uslovom da ne bude neke revolucije

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

zar po statutu stranke postoji deoba na uze i sire predsednistvo? i ako postoji kad je i ko je odlucio ko ce da bude u tom uzem?

Akademija 1986

pre 11 godina

I dalje verujem da niko nije toliko politicki glup,pa ni DS da kandiduje Tadica za premijera i tako stranku uvali u jos veci problem.
Savetnici,analiticari,agencije i svi koji su se motali oko DS sve su ispromasivali sto se moglo promasiti u ovim izborima.Izgleda da ti savetnici opet savetuju i kopaju jos vecu rupu DS-u.Zato mislim da DS treba dati besplaatni politicki savet kako da se iz rupe izvadi.
Mora zastupati stav da SNS formira manjinsku Vladu uz podrsku koalicije oko DS.Politicki je nesporna cinjenica da je SNS osvojio najvise glasova,da je drugi DS a treca SPS.Kandidat SNS je pobedio Tadica na predsednickim izborima.

Deviza SNS u izborima je-hocemo promene i znamo kako.Ne cvetaju ruze u drzavi i vecina gradjana zeli to isto.Dakle naprednjaci dosli ste na Rodos-skočite,formirajte manjinsku Vladu da vidimo da li ste u stanju da ostvarite obecanja.U rukama DS i koalicije je mac onoga Damokla koji u svakom trenutku moze da raasece-obori Vladu ako ne radi dobro.Ovo resenje je u interesu gradjana jer se uspostavlja rigorozna kontrola vlasti.Ako ima politicke volje da se radi u interesu gradjana i izvlacenju zemlje iz sada vec vise nego opasne situacije-to je to.

Mucnite ili i dalje slusajte amatere koji su vas gurnuli u rupu.

demokrate

pre 11 godina

Neka pricaju, sta hoce drugi ,nasa najveca greska koja se mora odmah resiti to je pocistiti svoje dvoriste ,da tu lezi nas neuspeh,osionost lokalnih ne demokrata nego grupa koje su blateci ime stranke samo gleali licnu korist ,ili sledece izbore bice borba za cenzus,da surova istina ali istina

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok je cudo.Prvo da se vidi i razmotri ponuda ruskog kluba. Onda za nedelju dana ponuda Belgijskog kluba.U opticaju su visoki transferi.Menadzeri treba da razmotre ponude a i obicno se u zadnjem trenutku stavlja potpis na transfer.Tako da cemo mi jos cekati i citati o ovom transferu.
Nerviranje navijaca tek predstoji....

Lazar

pre 11 godina

Kad pogledate koliko zaista DS i SNS imaju SVOJIH mandata (a šta je otpalo na Čanka, Kariće, Selju Ilića i ostale podrepaše), onda DS ima više mandata nego SNS (za 4 mandata). Ispada da je Demokratska stranka dobila najviše mandata.

bezimena

pre 11 godina

Da li je moguce da ce posle ovog potpunog fijaska ekipa iz DS nastaviti kao da se nista nije desilo? Mozda i nije, a mi to ne znamo ili ne shvatamo?
(Nikodije, 26. maj 2012 21:19)

68 poslaničkih mesta je daleko od fijaska, tim pre što će ta stranka da oformi Vladu i što je očuvala vlast u Beogradu. SNS ima svega 5 poslanika više i to sa 15-tak koalicionih partnera a T. Nikolić na mestu predsednika države mora da igra kako Vlada svira.:))

sta opet kukate

pre 11 godina

Cemu tolika kuknjava.Pa dobili ste predsednika koga ste zeleli.Covek je tvrdio da ce sve resiti, sa svima se obarcunati.Sta ce nam uopste Vlada.
To sto nam od nedelje svi salju prvo, pro forme cestitke, a odmah potom i iskreno saucesce zapakovano u "nadamo se", to je verovatno zato sto su svi ljubomorni na nebeski narod.Svi su izgleda daleko svesniji u sta smo se uvalili ovim grandioznim , sada vec prepostenim izborima.Boris pokrao 500 000 glasova, a ovaj nikad legitimniji sa 23% glasova postao predsednik, to se ne vazi.
A sto se ostatka clanstva tice u DS, nije ih on ni doveo od tate, ni naterao da dodju u stranku a ponajmanje imao vremena da izigrava dezurnog policajca.

Dulebg

pre 11 godina

Ovi iz sns ne znaju ni da racunaju. Vladajuca koalicija ima ubedljivu vecinu u skupstini......na sledecim izborima DS ce biti ubedljivo najjaca.....

Sumadinac

pre 11 godina

Mogu oni da zasedaju koliko hoće, i da naprave ne jednu nego dve vlade, dok ne očiste mangupariju u svojim redovima, nema njima spasa. Tu mislim na tzv. ''srbijansku ekipu'' u DS, predvođenu D. Petrovićem i J. Trivan, zato što su omogućili bahaćenje svih nižih lokalnih šerifa koji su svim pravim demokratama ogadili DS. Odličan primer za to je Radiša Milošević, predsednik Okružnog odbora DS za Šumadiju, koji u Batočini vlada terorom i strahovladom već 8 godina, i za to je unapređen u šumadijskog šerifa pod patronatom gore pomenute ekipe. Lokalne izbore je ponovo dobio ucenama, pretnjama i kupovinom, a na predsedničkim doživeo fijasko u svih 7 opština Šumadije, jer je mislio isključivo na sebe, a ne i na to da Boris ne izgubi. A takvih je puna DS po centralnoj Srbiji. Pozdrav, i molim Vas da ovaj komentar objavite.

vlada-so

pre 11 godina

Dobronamerni savet dugogodišnjeg člana,počnite da hapsite sve pa i u svojim redovima one koji su doprineli enormnoj pljački građana inače tih 68 će pasti na 18.Kada padnete na 18 onda će vas hapsiti.
Kako to da učinite? lako ako se hoće,u svakom gradu pohapsite ološ što je namerno upropastio fabrike,kombinate,zadruge... i za kratko vreme vratili bi poverenje građana kome bi satisfakcija ovoj sveopštoj bedi,bilo malo ovozemaljske pravde.

bezimena

pre 11 godina

Da li je moguce da ce posle ovog potpunog fijaska ekipa iz DS nastaviti kao da se nista nije desilo? Mozda i nije, a mi to ne znamo ili ne shvatamo?
(Nikodije, 26. maj 2012 21:19)

68 poslaničkih mesta je daleko od fijaska, tim pre što će ta stranka da oformi Vladu i što je očuvala vlast u Beogradu. SNS ima svega 5 poslanika više i to sa 15-tak koalicionih partnera a T. Nikolić na mestu predsednika države mora da igra kako Vlada svira.:))

Dulebg

pre 11 godina

Ovi iz sns ne znaju ni da racunaju. Vladajuca koalicija ima ubedljivu vecinu u skupstini......na sledecim izborima DS ce biti ubedljivo najjaca.....

Lazar

pre 11 godina

Kad pogledate koliko zaista DS i SNS imaju SVOJIH mandata (a šta je otpalo na Čanka, Kariće, Selju Ilića i ostale podrepaše), onda DS ima više mandata nego SNS (za 4 mandata). Ispada da je Demokratska stranka dobila najviše mandata.

Nikodije

pre 11 godina

Da li je moguce da ce posle ovog potpunog fijaska ekipa iz DS nastaviti kao da se nista nije desilo? Mozda i nije, a mi to ne znamo ili ne shvatamo?

sta opet kukate

pre 11 godina

Cemu tolika kuknjava.Pa dobili ste predsednika koga ste zeleli.Covek je tvrdio da ce sve resiti, sa svima se obarcunati.Sta ce nam uopste Vlada.
To sto nam od nedelje svi salju prvo, pro forme cestitke, a odmah potom i iskreno saucesce zapakovano u "nadamo se", to je verovatno zato sto su svi ljubomorni na nebeski narod.Svi su izgleda daleko svesniji u sta smo se uvalili ovim grandioznim , sada vec prepostenim izborima.Boris pokrao 500 000 glasova, a ovaj nikad legitimniji sa 23% glasova postao predsednik, to se ne vazi.
A sto se ostatka clanstva tice u DS, nije ih on ni doveo od tate, ni naterao da dodju u stranku a ponajmanje imao vremena da izigrava dezurnog policajca.

sad

pre 11 godina

Nadam se da ce odluciti da Djilas bude kandidat za premijera i ce da raspisu unutarstranacke izbore! A onda, Djilasa na celo stranke, a onu sramotu Trivan i Petrovica van predsednistva...

Nikola

pre 11 godina

U javnosti se podigla velika fama u vezi sa sedeljkama DS-a koje oni nazivaju sednicama predsednistva.
Mislim da je vreme da shvate da opozicija ne boli vec je to redovno politicko delovanje u demokratskoj i normalnoj drzavi. Upravo zbog toga i postoje izbori a gospoda iz DS-a bi trebali da shvate da je svaka vlast smenjiva.
Milosevic nije izgubio na parlamentarnim izborima, vec na predsednickim i zbog toga bi zaista bilo degutantno da nakon Tadicevog poraza, on opet pokusava de sklepa neku jadnu,trulu i neprincipijelnu koaliciju ciji rezultat nije vodjenje drzavne politike vec deoba i ovo malo sto je ostalo drzavnog novca i resursa.

Никола, Врачар

pre 11 godina

Драге демократе,
Ако вам је стало до странке и ако желите да доживите судбину СПО-а прво смените штеточине које су вас својом бахатошћу, примитивним наступима, ароганцијом и осионошћу увалиле у овај глиб. Те штеточине су Триванка, Шутановац, Хомен, Петровић, Дулић, Мићуновић, Чомићка...а можда и сам Борис, да само понекад прочитате шта обичан свет овде пише то би вам било јасно и не би сада били шокирани због Томине победе....Прво се решите оних чије је деловање искључиво доносило штету ДС па онда састанчите до м иле воље...а имате много квалитетније кадрове који би вратили веру у ДС (Ђилас, Пајтић) Ово је само један добронамеран савет.

Paradox

pre 11 godina

Aman zaman, dokle vise. Pa preterali ste. DS ono DS ovo.
A DS u predizbornoj kampanji stalno vice, neka SNS iznese svoj program, daj program, nemate program.....
A mi juce zaznajemo da DS tek sada razgovara o programu, pa ko je ovde lud?
Cela kampanja se bazirala na diplomi Nikolica, stanu Jorgovanke, rupi na tepihu, i opet glasamo za ove, a oni ni dan danas ne znaju sta da rade sa SRBIJOM, to je potpuno neodgovorno.
Ko zna kakvo je zapravo stanje u nasoj zemlji, kada svi beze od premijerskog mesta, ko djavo od krsta?

Aleksandar

pre 11 godina

Zbog ovakvog ponašanja mi je sve manje teško što je Nikolić pobedio.

Inače, ako se opet udružite sa SPSom, na sledećim izborima ima, nećet imati 68, već 6,8 mesta u skupštini, pod uslovom da ne bude neke revolucije

Akademija 1986

pre 11 godina

I dalje verujem da niko nije toliko politicki glup,pa ni DS da kandiduje Tadica za premijera i tako stranku uvali u jos veci problem.
Savetnici,analiticari,agencije i svi koji su se motali oko DS sve su ispromasivali sto se moglo promasiti u ovim izborima.Izgleda da ti savetnici opet savetuju i kopaju jos vecu rupu DS-u.Zato mislim da DS treba dati besplaatni politicki savet kako da se iz rupe izvadi.
Mora zastupati stav da SNS formira manjinsku Vladu uz podrsku koalicije oko DS.Politicki je nesporna cinjenica da je SNS osvojio najvise glasova,da je drugi DS a treca SPS.Kandidat SNS je pobedio Tadica na predsednickim izborima.

Deviza SNS u izborima je-hocemo promene i znamo kako.Ne cvetaju ruze u drzavi i vecina gradjana zeli to isto.Dakle naprednjaci dosli ste na Rodos-skočite,formirajte manjinsku Vladu da vidimo da li ste u stanju da ostvarite obecanja.U rukama DS i koalicije je mac onoga Damokla koji u svakom trenutku moze da raasece-obori Vladu ako ne radi dobro.Ovo resenje je u interesu gradjana jer se uspostavlja rigorozna kontrola vlasti.Ako ima politicke volje da se radi u interesu gradjana i izvlacenju zemlje iz sada vec vise nego opasne situacije-to je to.

Mucnite ili i dalje slusajte amatere koji su vas gurnuli u rupu.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

Znaci ako Trivanka ne potvrdi - nista. A bas sam se ponadao!!!!
Celokupno Vase sire predsednistvo nije ni do kolena radnickom savetu u mojoj bivsoj firmi koju ste upropastili pa je poklonili Vasem tajkunu.

chang

pre 11 godina

Ha, ha sednica predsedništva. Kad bi nešto slično postojalo u DS. To su Tadićevi dužnici koje je rukopoložio na funkcije i sednica će proteći u hvaljenju druga predsednika i moljakanju da se "žrtvuje" i prihvati još jednu turu vlasti, usput i njih postavljajući tamo gde su pare.
Ne znam odakle mi sve ovo.

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 26. maj 2012 22:41)

Sa 102 na 68 mesta i gubitka predsedničkih izbora, to jeste fijasko u odnosu na ono što su gospoda iz DSa očekivali i verovali puni u sebe.

Nešto nisam video da je Tadić igrao kako vlada svira, pa ne vidim zašto mora Nikolić.

JohnyBgood

pre 11 godina

Mnogo su slatka ministarska mesta, javna preduzeca, i druge privilegije. Zato predvidjam da ce predsednistvo hteti da nastavi sa SPSom po svaku cenu, ma koliko to ocigledno bilo samoubilacki za stranku na duzi rok. Posle jos jednog mandata sa SPSom DS ce se boriti da predje cenzus.

Stranci ne treba zatvorena sednica kompromitovane druzine oko BT, treba joj kongres PROCISCENJA na kome bi bilo sanse da se izabere neka nova garnitura. Ako se i dalje bude odlucivalo iza zatvorenih vrata, to znaci da druzina Dulic, Trivan, Saper, Sutanovac, & Co. i dalje vodi igru. A gubitak 820 hiljada glasova odnosno 1/3 u drugom krugu izbora govori sve o tome u na koju stranu stvari onda idu.

Narod je rekao svoje, sad je na redu clanstvo DSa.

novinar

pre 11 godina

bezimena@Vasi komentari su toliko nesuvisli i pucaju ogorcenjem. 68 mesta za Ds jeste fijasko, ako se setite da su posle izbora 2008. imali 102. Sa druge strane spominjati 73 mandata SNS-a kroz nekakvu koaliciju 15 stranaka (ma koliko ste se figuratino izrazili) moze samo neko sa pamcenjem zlatne ribice, posto DS koliko mene secanje sluzi nikada nije samostalno izasla na izbore, vec uvek u koalicijama. U tom kontekstu su zapravo radikali uvek bili pojedinacno najjaca stranka jer nikada nisu izlazili na izbore u koalicijama, makar posle 5. oktobra. Mnogo vam realnosti nedostaje.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

zar po statutu stranke postoji deoba na uze i sire predsednistvo? i ako postoji kad je i ko je odlucio ko ce da bude u tom uzem?

Draganče

pre 11 godina

Požurite, bre! Zar ne vidite da brod tone? Dok se vi sastanete, pa dok se dogovorite, pa dok ovaj ili onaj pristane, pa kaže neću, pa dok ga ponovo nagovorite, pa...E, gotovo, sada je kasno!

leoben

pre 11 godina

Kladim se da smisljaju gde da udome ortopeda?! Da li sport ili ne daj boze finansije, hm? nemojte da zurite necemo da propadnemo do sptembra...

demokrate

pre 11 godina

Neka pricaju, sta hoce drugi ,nasa najveca greska koja se mora odmah resiti to je pocistiti svoje dvoriste ,da tu lezi nas neuspeh,osionost lokalnih ne demokrata nego grupa koje su blateci ime stranke samo gleali licnu korist ,ili sledece izbore bice borba za cenzus,da surova istina ali istina

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok je cudo.Prvo da se vidi i razmotri ponuda ruskog kluba. Onda za nedelju dana ponuda Belgijskog kluba.U opticaju su visoki transferi.Menadzeri treba da razmotre ponude a i obicno se u zadnjem trenutku stavlja potpis na transfer.Tako da cemo mi jos cekati i citati o ovom transferu.
Nerviranje navijaca tek predstoji....

vlada-so

pre 11 godina

Dobronamerni savet dugogodišnjeg člana,počnite da hapsite sve pa i u svojim redovima one koji su doprineli enormnoj pljački građana inače tih 68 će pasti na 18.Kada padnete na 18 onda će vas hapsiti.
Kako to da učinite? lako ako se hoće,u svakom gradu pohapsite ološ što je namerno upropastio fabrike,kombinate,zadruge... i za kratko vreme vratili bi poverenje građana kome bi satisfakcija ovoj sveopštoj bedi,bilo malo ovozemaljske pravde.

Sumadinac

pre 11 godina

Mogu oni da zasedaju koliko hoće, i da naprave ne jednu nego dve vlade, dok ne očiste mangupariju u svojim redovima, nema njima spasa. Tu mislim na tzv. ''srbijansku ekipu'' u DS, predvođenu D. Petrovićem i J. Trivan, zato što su omogućili bahaćenje svih nižih lokalnih šerifa koji su svim pravim demokratama ogadili DS. Odličan primer za to je Radiša Milošević, predsednik Okružnog odbora DS za Šumadiju, koji u Batočini vlada terorom i strahovladom već 8 godina, i za to je unapređen u šumadijskog šerifa pod patronatom gore pomenute ekipe. Lokalne izbore je ponovo dobio ucenama, pretnjama i kupovinom, a na predsedničkim doživeo fijasko u svih 7 opština Šumadije, jer je mislio isključivo na sebe, a ne i na to da Boris ne izgubi. A takvih je puna DS po centralnoj Srbiji. Pozdrav, i molim Vas da ovaj komentar objavite.