Subota, 26.05.2012.

14:05

"Tražiće da odustanemo od Kosova"

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da će EU zahtevati od Srbije odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU.

Izvor: Beta

"Tražiæe da odustanemo od Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 11 godina

E pa kad to prozbori "Vidovita Branka" onda mora da je to tako!!!
Hteo je u stvari da kaze da ce Tomislav imati trnovit put i da mu ne zameramo na njegovim izjavama(koje sramote Srbiju) jer ce mu biti jako tesko i tralaalala...
Kostunice, nemoj da branis neodbranjivo! Niko nije glup ovde!

prgavi nosonja

pre 11 godina

pravićete vi ovog čoveka od blata! jedini državnik među našim političarima...jedino bi malo trebao da bude pažljiviji oko stranačkog kadra.

princip

pre 11 godina

Jedini političar koji drži do principa i do razuma, ali šta to znači u duboko posrnuloj Srbiji? Uslovi koji se nameću Srbiji nisu postavljeni ni jednoj drugoj državi. Princip na samoopredeljenje naprimer ne važi u BIH.Srbija je po svemu zemlja čuda, pa je tako moguće da je danas putem evropskih entegracija vode Palma,Krkobabić i SPS, sve sa Tomom na čelu, kao predsednikom po volji gradjana.Jedino Miloševića nema, a ceo SPS na okupu vodi Srbiju u Evropu. Ko nas vodi takav će nam put i odrediti.Kako to da je jedan čovek koji je posvećenost demokratiji javno pokazao još 1974, pa ga to koštalo karijere profesora na BU i kome je cela Srbija 2000 godine pevala:"Spasi Srbiju iz ludnice, Koštunice, Koštunice..." danas neprijatelj demokratije i uzročnik svih nevolja Srbije? Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga priznamo? I sutra da pristupimo u EU da li bi se to odrazilo na naše živote?Neznatno.Suština je u tome da treba težiti i dostići evropske standarde. Kada bi to postigli pitanje integracija ne bi bilo toliko ni važno, kao npr. u Norveškoj.Svi pričaju o investicijama ali tu je jedan paradoks.Naša država daje 10.000 Eura subvencija stranim investitorima po 1 radnom mestu. To je najveća subvencija u regionu, a mi imamo najmanje inveticija? Znači da ima ozbiljnih problema,sistemska korupcija, birokratija, rasulo u pravosudju zbog kojih investitori beže od Srbije.Autor komentara nije protivnik EU, naprotiv, već smatra da članstvo bez standarda ne znači ništa.

Milosh

pre 11 godina

@jugo, tada su krvarili i izgubili bitku. Krvarili su i za solun i za Krf, jel to sada nase? Zasto ne odemo tamo i ne zabodemo zastavu? Po tome, ako krenemo tako, pa mi bolje da se zakopamo u misiju rupu. Cilj je ne mrzi nikoga zbog ovoga ili onoga, i prihvati realnost onakvu kakva jeste, pa i najgora, mnogo je bolja od zivota u iscekivanju i laganju samoga sebe. To je upravo princip funkcionisanja DSS. Drzava kontrolise neku teritoriju kada naplacuje porez na istoj, ima izvrsnu vlast na istoj, ima policiju i vojsku na istoj ... mi to nista tamo nemamo. Ne radi se o nepostovanju predaka, ali sam ja siguran da bi i moj deda i pradeda u danasnjoj situaciji mnogo realnije to prihvatili nego vi i ovi vasi ispiraci mozgova sa posebnim programom ne prihvatam realnost. I ja bih voleo da sam kapetan na belu ladju, al ne moze BRE! I sigurno necu dozvoliti da i moja deca za 10-20 godina i dalje slusaju i pricaju o Kosovu na bilo koji nacin, ne zelim ni da znaju ko im je predsednik i to ne samo moja deca nego sva deca u Srbiji, da imaju mnogo vaznijih stvari u zivotu od politike i da uzivaju u normalnom i jednostavnom zivotu, da imaju posao, prijatelje, porodice, da putuju bez prepreka ... i da vole ljude i ne mrze nikoga!

Byja

pre 11 godina

Zaista interesantni komentari. A ono što mi još interesantnije deluje je što NIKAD nisam video slične komentare tipa:
- Hajde da mi Hrvati odustanemo od teritorije Krajine, tamo su ionako Srbi većina
- Hajde da mi muslimani iz BiH odustanemo od unitarne BiH, šta će nam Republika Srpska kad su tamo Srbi većina
- Hajde da mi Albanci sa Kosova odustanemo od severa Kosova, tamo su ionako Srbi većina.
Svi oni mic po mic napreduju u svojim planovima, jedino mi propadamo. Šta je to zajedničko u njihovom stavu čega nema kod nas?

Mario Bros

pre 11 godina

Polako da vidimo šta će tražiti, to niko ne zna. A i da traže odustajanje od Kosova, imamo i mi pravo da se natežemo, nećkamo, nudimo male ustupke i dobijemo na kraju godine početak pregovora. Ako je politika reći "da" i reći "ne", to je onda najakši posao na svetu. Treba se boriti i raditi da naš stav bude uvažen i da NE postane DA, a DA postane NE u našu korist.

Nik

pre 11 godina

Citam komentare i muka me hvata... Eeee, moji OBEZGLAVLJENI ROBOTI('leba i igara' i radite mi sta god hocete...)

Zato nas uskoro nece vise ni biti :(

jugo

pre 11 godina

prosto je neverovatno da nema niti jednog komentara koji afirmativno zvuci u vezi sa Kostunicinom politikom. Imajuci u vidu broj negativnih glasova na uniformne komentare koje ste objavili prethodna teza ima objasnjenje a to je da namerno necete da objavite drugaciji komentar od onog koji treba da kroji javno mnjenje u kome ce se steci slika da je Kosovo nesto cega se sto pre treba resiti i kako je gotovo svako za to. ne znam kako vam nije jasno da negativni glasovi govor bas suprotno. A druga stvar koja je mozda metafizicka ili ne nije ni bitno da li je ijednom komentatoru ovde bitno to zasta su mu preci polagali kosti? Da li je bilo kome bitno to da su nekada u prethodnim ratovima, a pri tom ne mislim na ratove devedesetih, nasi oci krvarili za to Kosovo i da se sada mi odricemo toga zarad neke EU. Pa kolika god blagodet da nas ceka u njoj a siguran sam da nam nista nece biti bolje sramno je njoj teziti i zaboravljaati svoju istoriju. Pa da li su ti nasi junaci bili budale kadsa su ginuli za to Kosovo. Da li iko smatra da je dovoljno veliki i kompetentan da daje odgovor na ovo prethidno pitanje kada ocigledno prvo gu*icom misli pa tek glavom.

Bacvanin

pre 11 godina

Kako da se odreknemo necega sto nemamo? Gde je Vojska Srbije na Kosovu? Gde je policija na Kosovu? Koja je adresa Poreske uprave u Pristini?
Sta cemo raditi sa Albancima? Hoce neko njih da pita, da li i oni zele da budu u Srbiji?
Shvatite to da jedna drzava postoji sve dotle dok se tri elemnta nadju, a to su: zakoni, drustvo i teritorija. Zakoni Srbije na Kosovu ne postoje, Srbi su isto Kosovo masovno napustali jos od 85'. Kad su se doseljavali Srbi iz Krajina i ostalih mesta, koje su napustili delom zbog svog, delom zbog tudjeg "srbovanja", nisu isli masovno na Kosovo, u kolevku svojih korenova, a ono drustvo koje je tamo ostalo (Albanci) nisu vise hteli da tolerisu Slobine "ideje", i rekli dosta, kao sto su to pre njih ucinili i Makedonci, Bosanci, Slovenci, Hrvati pa i Crnogorci.
99' se pokusalo sacuvati samo teritorija, tada su iz racuna drzave ispali zakoni i drustvo (Albanci), od Sveta dobismo packe, jer da nije NATO reagovao, imali bi opet Srebrenicu.
I sada pricamo o nekakvom Kosovu i pravu na njega?
Kostunice, hajte Vi lepo u Pristinu, i tu Vasu pricu objasnite tamnosnjem stanovnistvu, pa ako se budu slagali sa Vama, onda OK, ali nemojte narod dosadjivati izborom EU ili Kosovo, zna narod jako dobro kako izgledaju Evri, ali malo nas je ikada krocilo na Kosovo, nisam ni ja pa mi nista ne fali.

shot

pre 11 godina

I sta sad mi treba da poklonimo za DZ! Kosovo i Metohiju pa nisu Albanci uspeli da kupe bas sve.Nek spreme 500 milijardi $ pa mozemo da pricamo o delu Kosova i Metohije.Ako ih Evropa toliko voli nek plati ona za njih.Mislim nasta lici to ,mi njih hlebom oni nas tomahavkom.

Bosanac svih veraBG

pre 11 godina

Nisi se brinuo kada su Srpski vojnici i paravojnici pod kapom vojske ubijali Albance a pre toga ih radilkalizovali do poslednjeg cak i najvece pristalice juge. Tvojom politikom koju ne zastupas samo ti Srbija ce izgubiti sve manjine a time i teritorije...samo gradjanska drzava bez gradjana drugog reda moze da se odrzi velika i u svojim granicama na ovim prostorima ko to shvati najveci je Srbin.

Navijaci

pre 11 godina

Pa samo navijacima nije jasno da EU zeli da Srbija bilo puzajuci, bilo polako,indirektno ili kako god to nazivali,odustane od KiM. Tu ce biti jedna od okosnica sukoba novog predsednika i (ocigledno) stare vlade. Postoji sansa da bar saznamo sta je stara vlada obecavala u vezi sa tim. Mozda saznamo nesto bitno,a mozda i novi predsednik "legne na rudu".
Jako je dobro sto smo na neki nacin prekinuli jednoumlja pa sad imamo predesednika i vladu iz dve opcije. Meni nije toliko bitno gde je ko pobedio,ali dosta je bilo biranja izmedju jedne opcije.Do sada smo birali izmedju jednoga,a sada se nadam da cemo moci da biramo bar izmedju dvoje.
Koristim ovu priliku da vas sve pozdravim i da obavestim pojedince i neke medije da su izbori gotovi.

Grrr

pre 11 godina

Ovaj bivsi sef drzave Srbije, bivsi predsednik vlade i sve u vezi s njim je bivse, pokazuje frapantno znanje sta drugi misle, mogu da urade, predvidjaju il' prete njegovim teorijama... ili se toliko boji da svi prete njemu licno?
Svi sa Zapada, deklarisao se, ali oni sa Istoka duvace mu vetar u jedra, nada se. Lepo je nadati se, samo daleko nam bile njegove ideje! (Da on ne bude vise bivsi nego, sacuvaj boze - sadasnji)!

barracuda

pre 11 godina

Priznajmo realnost i okrenimo se zivotu koji zivimo i stvorimo lepsu buducnost bar nasoj deci i onima koji ce tek doci za nama. Nema druge.

Beogradjanin

pre 11 godina

Vojo, narod je rekao sta misli o tebi i tvojoj truloj politici, zato UCUUUUTIIII bre, AMAN, dosta vise sa tvojum kuknjavama i prorocanstvima, idi bre covece, ostavi nas na miru - NESTANI!!!!

ngc

pre 11 godina

i onda tadic vodio kampanju zastrasivanja...
aj, kostunjavi, ako smes - organizuj referendum ne za eu, vec za nato, pa da vidimo sta narod stvarno misli.

besna glista

pre 11 godina

Covece, SMARAS, apsolutno nikog ovde vise ne zanima Kosovo, dozlogrdilo je i Bogu i ljudima, imamo preca posla od neke fiktivne mitoloske teme o kojoj ti razglabas...

kaiser

pre 11 godina

Kao što neko pre mene lepo reče, dilema je velika:

"Kosovo koje nemamo i nikada necemo imati a koje nas kosta mnogo?

Ili EU koju nemamo ali cemo mozda imati? "

Odluku je sve lakše doneti kako vreme prolazi.

Kraljevčanin

pre 11 godina

PATRIOTSKA pljačka Kosova preko građana Srbije. Ali su pojedini građani Srbije slepi i pored očiju kada još drže ovakve na političkoj sceni.

marko, nis

pre 11 godina

Ne vidim problem u zahtevu da Srbija odustane od blokiranja svog prvog suseda, i time nastavlja politiku unesrecivanja stanovnika Kosova koju je vodila do 1999.

drake

pre 11 godina

Kostunica se sada ponasa kao Nikolic dok je bio u opoziciji tj. kada je Nikolic kritikovao Taadica.
Sa druge strane, ne procitah kako to Kostunica zamislja da Kosovo vrati i pravno/izborni sistem drzave Srbije koji bi se onda uvecao za 2 oko miliona novih glasaca i imali bi verovatno 5-6 ministara Albanaca, mozda cak i potpredsednika vlade Albanca, itd, itd
Ja jos ne videh Kosunicin predlog resenja te situacije

besna glista

pre 11 godina

Covece, SMARAS, apsolutno nikog ovde vise ne zanima Kosovo, dozlogrdilo je i Bogu i ljudima, imamo preca posla od neke fiktivne mitoloske teme o kojoj ti razglabas...

kaiser

pre 11 godina

Kao što neko pre mene lepo reče, dilema je velika:

"Kosovo koje nemamo i nikada necemo imati a koje nas kosta mnogo?

Ili EU koju nemamo ali cemo mozda imati? "

Odluku je sve lakše doneti kako vreme prolazi.

Kraljevčanin

pre 11 godina

PATRIOTSKA pljačka Kosova preko građana Srbije. Ali su pojedini građani Srbije slepi i pored očiju kada još drže ovakve na političkoj sceni.

drake

pre 11 godina

Kostunica se sada ponasa kao Nikolic dok je bio u opoziciji tj. kada je Nikolic kritikovao Taadica.
Sa druge strane, ne procitah kako to Kostunica zamislja da Kosovo vrati i pravno/izborni sistem drzave Srbije koji bi se onda uvecao za 2 oko miliona novih glasaca i imali bi verovatno 5-6 ministara Albanaca, mozda cak i potpredsednika vlade Albanca, itd, itd
Ja jos ne videh Kosunicin predlog resenja te situacije

Bacvanin

pre 11 godina

Kako da se odreknemo necega sto nemamo? Gde je Vojska Srbije na Kosovu? Gde je policija na Kosovu? Koja je adresa Poreske uprave u Pristini?
Sta cemo raditi sa Albancima? Hoce neko njih da pita, da li i oni zele da budu u Srbiji?
Shvatite to da jedna drzava postoji sve dotle dok se tri elemnta nadju, a to su: zakoni, drustvo i teritorija. Zakoni Srbije na Kosovu ne postoje, Srbi su isto Kosovo masovno napustali jos od 85'. Kad su se doseljavali Srbi iz Krajina i ostalih mesta, koje su napustili delom zbog svog, delom zbog tudjeg "srbovanja", nisu isli masovno na Kosovo, u kolevku svojih korenova, a ono drustvo koje je tamo ostalo (Albanci) nisu vise hteli da tolerisu Slobine "ideje", i rekli dosta, kao sto su to pre njih ucinili i Makedonci, Bosanci, Slovenci, Hrvati pa i Crnogorci.
99' se pokusalo sacuvati samo teritorija, tada su iz racuna drzave ispali zakoni i drustvo (Albanci), od Sveta dobismo packe, jer da nije NATO reagovao, imali bi opet Srebrenicu.
I sada pricamo o nekakvom Kosovu i pravu na njega?
Kostunice, hajte Vi lepo u Pristinu, i tu Vasu pricu objasnite tamnosnjem stanovnistvu, pa ako se budu slagali sa Vama, onda OK, ali nemojte narod dosadjivati izborom EU ili Kosovo, zna narod jako dobro kako izgledaju Evri, ali malo nas je ikada krocilo na Kosovo, nisam ni ja pa mi nista ne fali.

marko, nis

pre 11 godina

Ne vidim problem u zahtevu da Srbija odustane od blokiranja svog prvog suseda, i time nastavlja politiku unesrecivanja stanovnika Kosova koju je vodila do 1999.

ngc

pre 11 godina

i onda tadic vodio kampanju zastrasivanja...
aj, kostunjavi, ako smes - organizuj referendum ne za eu, vec za nato, pa da vidimo sta narod stvarno misli.

Bosanac svih veraBG

pre 11 godina

Nisi se brinuo kada su Srpski vojnici i paravojnici pod kapom vojske ubijali Albance a pre toga ih radilkalizovali do poslednjeg cak i najvece pristalice juge. Tvojom politikom koju ne zastupas samo ti Srbija ce izgubiti sve manjine a time i teritorije...samo gradjanska drzava bez gradjana drugog reda moze da se odrzi velika i u svojim granicama na ovim prostorima ko to shvati najveci je Srbin.

Beogradjanin

pre 11 godina

Vojo, narod je rekao sta misli o tebi i tvojoj truloj politici, zato UCUUUUTIIII bre, AMAN, dosta vise sa tvojum kuknjavama i prorocanstvima, idi bre covece, ostavi nas na miru - NESTANI!!!!

Navijaci

pre 11 godina

Pa samo navijacima nije jasno da EU zeli da Srbija bilo puzajuci, bilo polako,indirektno ili kako god to nazivali,odustane od KiM. Tu ce biti jedna od okosnica sukoba novog predsednika i (ocigledno) stare vlade. Postoji sansa da bar saznamo sta je stara vlada obecavala u vezi sa tim. Mozda saznamo nesto bitno,a mozda i novi predsednik "legne na rudu".
Jako je dobro sto smo na neki nacin prekinuli jednoumlja pa sad imamo predesednika i vladu iz dve opcije. Meni nije toliko bitno gde je ko pobedio,ali dosta je bilo biranja izmedju jedne opcije.Do sada smo birali izmedju jednoga,a sada se nadam da cemo moci da biramo bar izmedju dvoje.
Koristim ovu priliku da vas sve pozdravim i da obavestim pojedince i neke medije da su izbori gotovi.

shot

pre 11 godina

I sta sad mi treba da poklonimo za DZ! Kosovo i Metohiju pa nisu Albanci uspeli da kupe bas sve.Nek spreme 500 milijardi $ pa mozemo da pricamo o delu Kosova i Metohije.Ako ih Evropa toliko voli nek plati ona za njih.Mislim nasta lici to ,mi njih hlebom oni nas tomahavkom.

Nik

pre 11 godina

Citam komentare i muka me hvata... Eeee, moji OBEZGLAVLJENI ROBOTI('leba i igara' i radite mi sta god hocete...)

Zato nas uskoro nece vise ni biti :(

jugo

pre 11 godina

prosto je neverovatno da nema niti jednog komentara koji afirmativno zvuci u vezi sa Kostunicinom politikom. Imajuci u vidu broj negativnih glasova na uniformne komentare koje ste objavili prethodna teza ima objasnjenje a to je da namerno necete da objavite drugaciji komentar od onog koji treba da kroji javno mnjenje u kome ce se steci slika da je Kosovo nesto cega se sto pre treba resiti i kako je gotovo svako za to. ne znam kako vam nije jasno da negativni glasovi govor bas suprotno. A druga stvar koja je mozda metafizicka ili ne nije ni bitno da li je ijednom komentatoru ovde bitno to zasta su mu preci polagali kosti? Da li je bilo kome bitno to da su nekada u prethodnim ratovima, a pri tom ne mislim na ratove devedesetih, nasi oci krvarili za to Kosovo i da se sada mi odricemo toga zarad neke EU. Pa kolika god blagodet da nas ceka u njoj a siguran sam da nam nista nece biti bolje sramno je njoj teziti i zaboravljaati svoju istoriju. Pa da li su ti nasi junaci bili budale kadsa su ginuli za to Kosovo. Da li iko smatra da je dovoljno veliki i kompetentan da daje odgovor na ovo prethidno pitanje kada ocigledno prvo gu*icom misli pa tek glavom.

Byja

pre 11 godina

Zaista interesantni komentari. A ono što mi još interesantnije deluje je što NIKAD nisam video slične komentare tipa:
- Hajde da mi Hrvati odustanemo od teritorije Krajine, tamo su ionako Srbi većina
- Hajde da mi muslimani iz BiH odustanemo od unitarne BiH, šta će nam Republika Srpska kad su tamo Srbi većina
- Hajde da mi Albanci sa Kosova odustanemo od severa Kosova, tamo su ionako Srbi većina.
Svi oni mic po mic napreduju u svojim planovima, jedino mi propadamo. Šta je to zajedničko u njihovom stavu čega nema kod nas?

barracuda

pre 11 godina

Priznajmo realnost i okrenimo se zivotu koji zivimo i stvorimo lepsu buducnost bar nasoj deci i onima koji ce tek doci za nama. Nema druge.

Milosh

pre 11 godina

@jugo, tada su krvarili i izgubili bitku. Krvarili su i za solun i za Krf, jel to sada nase? Zasto ne odemo tamo i ne zabodemo zastavu? Po tome, ako krenemo tako, pa mi bolje da se zakopamo u misiju rupu. Cilj je ne mrzi nikoga zbog ovoga ili onoga, i prihvati realnost onakvu kakva jeste, pa i najgora, mnogo je bolja od zivota u iscekivanju i laganju samoga sebe. To je upravo princip funkcionisanja DSS. Drzava kontrolise neku teritoriju kada naplacuje porez na istoj, ima izvrsnu vlast na istoj, ima policiju i vojsku na istoj ... mi to nista tamo nemamo. Ne radi se o nepostovanju predaka, ali sam ja siguran da bi i moj deda i pradeda u danasnjoj situaciji mnogo realnije to prihvatili nego vi i ovi vasi ispiraci mozgova sa posebnim programom ne prihvatam realnost. I ja bih voleo da sam kapetan na belu ladju, al ne moze BRE! I sigurno necu dozvoliti da i moja deca za 10-20 godina i dalje slusaju i pricaju o Kosovu na bilo koji nacin, ne zelim ni da znaju ko im je predsednik i to ne samo moja deca nego sva deca u Srbiji, da imaju mnogo vaznijih stvari u zivotu od politike i da uzivaju u normalnom i jednostavnom zivotu, da imaju posao, prijatelje, porodice, da putuju bez prepreka ... i da vole ljude i ne mrze nikoga!

Mario Bros

pre 11 godina

Polako da vidimo šta će tražiti, to niko ne zna. A i da traže odustajanje od Kosova, imamo i mi pravo da se natežemo, nećkamo, nudimo male ustupke i dobijemo na kraju godine početak pregovora. Ako je politika reći "da" i reći "ne", to je onda najakši posao na svetu. Treba se boriti i raditi da naš stav bude uvažen i da NE postane DA, a DA postane NE u našu korist.

Grrr

pre 11 godina

Ovaj bivsi sef drzave Srbije, bivsi predsednik vlade i sve u vezi s njim je bivse, pokazuje frapantno znanje sta drugi misle, mogu da urade, predvidjaju il' prete njegovim teorijama... ili se toliko boji da svi prete njemu licno?
Svi sa Zapada, deklarisao se, ali oni sa Istoka duvace mu vetar u jedra, nada se. Lepo je nadati se, samo daleko nam bile njegove ideje! (Da on ne bude vise bivsi nego, sacuvaj boze - sadasnji)!

prgavi nosonja

pre 11 godina

pravićete vi ovog čoveka od blata! jedini državnik među našim političarima...jedino bi malo trebao da bude pažljiviji oko stranačkog kadra.

princip

pre 11 godina

Jedini političar koji drži do principa i do razuma, ali šta to znači u duboko posrnuloj Srbiji? Uslovi koji se nameću Srbiji nisu postavljeni ni jednoj drugoj državi. Princip na samoopredeljenje naprimer ne važi u BIH.Srbija je po svemu zemlja čuda, pa je tako moguće da je danas putem evropskih entegracija vode Palma,Krkobabić i SPS, sve sa Tomom na čelu, kao predsednikom po volji gradjana.Jedino Miloševića nema, a ceo SPS na okupu vodi Srbiju u Evropu. Ko nas vodi takav će nam put i odrediti.Kako to da je jedan čovek koji je posvećenost demokratiji javno pokazao još 1974, pa ga to koštalo karijere profesora na BU i kome je cela Srbija 2000 godine pevala:"Spasi Srbiju iz ludnice, Koštunice, Koštunice..." danas neprijatelj demokratije i uzročnik svih nevolja Srbije? Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga priznamo? I sutra da pristupimo u EU da li bi se to odrazilo na naše živote?Neznatno.Suština je u tome da treba težiti i dostići evropske standarde. Kada bi to postigli pitanje integracija ne bi bilo toliko ni važno, kao npr. u Norveškoj.Svi pričaju o investicijama ali tu je jedan paradoks.Naša država daje 10.000 Eura subvencija stranim investitorima po 1 radnom mestu. To je najveća subvencija u regionu, a mi imamo najmanje inveticija? Znači da ima ozbiljnih problema,sistemska korupcija, birokratija, rasulo u pravosudju zbog kojih investitori beže od Srbije.Autor komentara nije protivnik EU, naprotiv, već smatra da članstvo bez standarda ne znači ništa.

Milan

pre 11 godina

E pa kad to prozbori "Vidovita Branka" onda mora da je to tako!!!
Hteo je u stvari da kaze da ce Tomislav imati trnovit put i da mu ne zameramo na njegovim izjavama(koje sramote Srbiju) jer ce mu biti jako tesko i tralaalala...
Kostunice, nemoj da branis neodbranjivo! Niko nije glup ovde!

besna glista

pre 11 godina

Covece, SMARAS, apsolutno nikog ovde vise ne zanima Kosovo, dozlogrdilo je i Bogu i ljudima, imamo preca posla od neke fiktivne mitoloske teme o kojoj ti razglabas...

marko, nis

pre 11 godina

Ne vidim problem u zahtevu da Srbija odustane od blokiranja svog prvog suseda, i time nastavlja politiku unesrecivanja stanovnika Kosova koju je vodila do 1999.

kaiser

pre 11 godina

Kao što neko pre mene lepo reče, dilema je velika:

"Kosovo koje nemamo i nikada necemo imati a koje nas kosta mnogo?

Ili EU koju nemamo ali cemo mozda imati? "

Odluku je sve lakše doneti kako vreme prolazi.

Kraljevčanin

pre 11 godina

PATRIOTSKA pljačka Kosova preko građana Srbije. Ali su pojedini građani Srbije slepi i pored očiju kada još drže ovakve na političkoj sceni.

drake

pre 11 godina

Kostunica se sada ponasa kao Nikolic dok je bio u opoziciji tj. kada je Nikolic kritikovao Taadica.
Sa druge strane, ne procitah kako to Kostunica zamislja da Kosovo vrati i pravno/izborni sistem drzave Srbije koji bi se onda uvecao za 2 oko miliona novih glasaca i imali bi verovatno 5-6 ministara Albanaca, mozda cak i potpredsednika vlade Albanca, itd, itd
Ja jos ne videh Kosunicin predlog resenja te situacije

Bacvanin

pre 11 godina

Kako da se odreknemo necega sto nemamo? Gde je Vojska Srbije na Kosovu? Gde je policija na Kosovu? Koja je adresa Poreske uprave u Pristini?
Sta cemo raditi sa Albancima? Hoce neko njih da pita, da li i oni zele da budu u Srbiji?
Shvatite to da jedna drzava postoji sve dotle dok se tri elemnta nadju, a to su: zakoni, drustvo i teritorija. Zakoni Srbije na Kosovu ne postoje, Srbi su isto Kosovo masovno napustali jos od 85'. Kad su se doseljavali Srbi iz Krajina i ostalih mesta, koje su napustili delom zbog svog, delom zbog tudjeg "srbovanja", nisu isli masovno na Kosovo, u kolevku svojih korenova, a ono drustvo koje je tamo ostalo (Albanci) nisu vise hteli da tolerisu Slobine "ideje", i rekli dosta, kao sto su to pre njih ucinili i Makedonci, Bosanci, Slovenci, Hrvati pa i Crnogorci.
99' se pokusalo sacuvati samo teritorija, tada su iz racuna drzave ispali zakoni i drustvo (Albanci), od Sveta dobismo packe, jer da nije NATO reagovao, imali bi opet Srebrenicu.
I sada pricamo o nekakvom Kosovu i pravu na njega?
Kostunice, hajte Vi lepo u Pristinu, i tu Vasu pricu objasnite tamnosnjem stanovnistvu, pa ako se budu slagali sa Vama, onda OK, ali nemojte narod dosadjivati izborom EU ili Kosovo, zna narod jako dobro kako izgledaju Evri, ali malo nas je ikada krocilo na Kosovo, nisam ni ja pa mi nista ne fali.

Bosanac svih veraBG

pre 11 godina

Nisi se brinuo kada su Srpski vojnici i paravojnici pod kapom vojske ubijali Albance a pre toga ih radilkalizovali do poslednjeg cak i najvece pristalice juge. Tvojom politikom koju ne zastupas samo ti Srbija ce izgubiti sve manjine a time i teritorije...samo gradjanska drzava bez gradjana drugog reda moze da se odrzi velika i u svojim granicama na ovim prostorima ko to shvati najveci je Srbin.

ngc

pre 11 godina

i onda tadic vodio kampanju zastrasivanja...
aj, kostunjavi, ako smes - organizuj referendum ne za eu, vec za nato, pa da vidimo sta narod stvarno misli.

Beogradjanin

pre 11 godina

Vojo, narod je rekao sta misli o tebi i tvojoj truloj politici, zato UCUUUUTIIII bre, AMAN, dosta vise sa tvojum kuknjavama i prorocanstvima, idi bre covece, ostavi nas na miru - NESTANI!!!!

Grrr

pre 11 godina

Ovaj bivsi sef drzave Srbije, bivsi predsednik vlade i sve u vezi s njim je bivse, pokazuje frapantno znanje sta drugi misle, mogu da urade, predvidjaju il' prete njegovim teorijama... ili se toliko boji da svi prete njemu licno?
Svi sa Zapada, deklarisao se, ali oni sa Istoka duvace mu vetar u jedra, nada se. Lepo je nadati se, samo daleko nam bile njegove ideje! (Da on ne bude vise bivsi nego, sacuvaj boze - sadasnji)!

barracuda

pre 11 godina

Priznajmo realnost i okrenimo se zivotu koji zivimo i stvorimo lepsu buducnost bar nasoj deci i onima koji ce tek doci za nama. Nema druge.

shot

pre 11 godina

I sta sad mi treba da poklonimo za DZ! Kosovo i Metohiju pa nisu Albanci uspeli da kupe bas sve.Nek spreme 500 milijardi $ pa mozemo da pricamo o delu Kosova i Metohije.Ako ih Evropa toliko voli nek plati ona za njih.Mislim nasta lici to ,mi njih hlebom oni nas tomahavkom.

jugo

pre 11 godina

prosto je neverovatno da nema niti jednog komentara koji afirmativno zvuci u vezi sa Kostunicinom politikom. Imajuci u vidu broj negativnih glasova na uniformne komentare koje ste objavili prethodna teza ima objasnjenje a to je da namerno necete da objavite drugaciji komentar od onog koji treba da kroji javno mnjenje u kome ce se steci slika da je Kosovo nesto cega se sto pre treba resiti i kako je gotovo svako za to. ne znam kako vam nije jasno da negativni glasovi govor bas suprotno. A druga stvar koja je mozda metafizicka ili ne nije ni bitno da li je ijednom komentatoru ovde bitno to zasta su mu preci polagali kosti? Da li je bilo kome bitno to da su nekada u prethodnim ratovima, a pri tom ne mislim na ratove devedesetih, nasi oci krvarili za to Kosovo i da se sada mi odricemo toga zarad neke EU. Pa kolika god blagodet da nas ceka u njoj a siguran sam da nam nista nece biti bolje sramno je njoj teziti i zaboravljaati svoju istoriju. Pa da li su ti nasi junaci bili budale kadsa su ginuli za to Kosovo. Da li iko smatra da je dovoljno veliki i kompetentan da daje odgovor na ovo prethidno pitanje kada ocigledno prvo gu*icom misli pa tek glavom.

Nik

pre 11 godina

Citam komentare i muka me hvata... Eeee, moji OBEZGLAVLJENI ROBOTI('leba i igara' i radite mi sta god hocete...)

Zato nas uskoro nece vise ni biti :(

Byja

pre 11 godina

Zaista interesantni komentari. A ono što mi još interesantnije deluje je što NIKAD nisam video slične komentare tipa:
- Hajde da mi Hrvati odustanemo od teritorije Krajine, tamo su ionako Srbi većina
- Hajde da mi muslimani iz BiH odustanemo od unitarne BiH, šta će nam Republika Srpska kad su tamo Srbi većina
- Hajde da mi Albanci sa Kosova odustanemo od severa Kosova, tamo su ionako Srbi većina.
Svi oni mic po mic napreduju u svojim planovima, jedino mi propadamo. Šta je to zajedničko u njihovom stavu čega nema kod nas?

Milosh

pre 11 godina

@jugo, tada su krvarili i izgubili bitku. Krvarili su i za solun i za Krf, jel to sada nase? Zasto ne odemo tamo i ne zabodemo zastavu? Po tome, ako krenemo tako, pa mi bolje da se zakopamo u misiju rupu. Cilj je ne mrzi nikoga zbog ovoga ili onoga, i prihvati realnost onakvu kakva jeste, pa i najgora, mnogo je bolja od zivota u iscekivanju i laganju samoga sebe. To je upravo princip funkcionisanja DSS. Drzava kontrolise neku teritoriju kada naplacuje porez na istoj, ima izvrsnu vlast na istoj, ima policiju i vojsku na istoj ... mi to nista tamo nemamo. Ne radi se o nepostovanju predaka, ali sam ja siguran da bi i moj deda i pradeda u danasnjoj situaciji mnogo realnije to prihvatili nego vi i ovi vasi ispiraci mozgova sa posebnim programom ne prihvatam realnost. I ja bih voleo da sam kapetan na belu ladju, al ne moze BRE! I sigurno necu dozvoliti da i moja deca za 10-20 godina i dalje slusaju i pricaju o Kosovu na bilo koji nacin, ne zelim ni da znaju ko im je predsednik i to ne samo moja deca nego sva deca u Srbiji, da imaju mnogo vaznijih stvari u zivotu od politike i da uzivaju u normalnom i jednostavnom zivotu, da imaju posao, prijatelje, porodice, da putuju bez prepreka ... i da vole ljude i ne mrze nikoga!

prgavi nosonja

pre 11 godina

pravićete vi ovog čoveka od blata! jedini državnik među našim političarima...jedino bi malo trebao da bude pažljiviji oko stranačkog kadra.

Navijaci

pre 11 godina

Pa samo navijacima nije jasno da EU zeli da Srbija bilo puzajuci, bilo polako,indirektno ili kako god to nazivali,odustane od KiM. Tu ce biti jedna od okosnica sukoba novog predsednika i (ocigledno) stare vlade. Postoji sansa da bar saznamo sta je stara vlada obecavala u vezi sa tim. Mozda saznamo nesto bitno,a mozda i novi predsednik "legne na rudu".
Jako je dobro sto smo na neki nacin prekinuli jednoumlja pa sad imamo predesednika i vladu iz dve opcije. Meni nije toliko bitno gde je ko pobedio,ali dosta je bilo biranja izmedju jedne opcije.Do sada smo birali izmedju jednoga,a sada se nadam da cemo moci da biramo bar izmedju dvoje.
Koristim ovu priliku da vas sve pozdravim i da obavestim pojedince i neke medije da su izbori gotovi.

Mario Bros

pre 11 godina

Polako da vidimo šta će tražiti, to niko ne zna. A i da traže odustajanje od Kosova, imamo i mi pravo da se natežemo, nećkamo, nudimo male ustupke i dobijemo na kraju godine početak pregovora. Ako je politika reći "da" i reći "ne", to je onda najakši posao na svetu. Treba se boriti i raditi da naš stav bude uvažen i da NE postane DA, a DA postane NE u našu korist.

princip

pre 11 godina

Jedini političar koji drži do principa i do razuma, ali šta to znači u duboko posrnuloj Srbiji? Uslovi koji se nameću Srbiji nisu postavljeni ni jednoj drugoj državi. Princip na samoopredeljenje naprimer ne važi u BIH.Srbija je po svemu zemlja čuda, pa je tako moguće da je danas putem evropskih entegracija vode Palma,Krkobabić i SPS, sve sa Tomom na čelu, kao predsednikom po volji gradjana.Jedino Miloševića nema, a ceo SPS na okupu vodi Srbiju u Evropu. Ko nas vodi takav će nam put i odrediti.Kako to da je jedan čovek koji je posvećenost demokratiji javno pokazao još 1974, pa ga to koštalo karijere profesora na BU i kome je cela Srbija 2000 godine pevala:"Spasi Srbiju iz ludnice, Koštunice, Koštunice..." danas neprijatelj demokratije i uzročnik svih nevolja Srbije? Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga priznamo? I sutra da pristupimo u EU da li bi se to odrazilo na naše živote?Neznatno.Suština je u tome da treba težiti i dostići evropske standarde. Kada bi to postigli pitanje integracija ne bi bilo toliko ni važno, kao npr. u Norveškoj.Svi pričaju o investicijama ali tu je jedan paradoks.Naša država daje 10.000 Eura subvencija stranim investitorima po 1 radnom mestu. To je najveća subvencija u regionu, a mi imamo najmanje inveticija? Znači da ima ozbiljnih problema,sistemska korupcija, birokratija, rasulo u pravosudju zbog kojih investitori beže od Srbije.Autor komentara nije protivnik EU, naprotiv, već smatra da članstvo bez standarda ne znači ništa.

Milan

pre 11 godina

E pa kad to prozbori "Vidovita Branka" onda mora da je to tako!!!
Hteo je u stvari da kaze da ce Tomislav imati trnovit put i da mu ne zameramo na njegovim izjavama(koje sramote Srbiju) jer ce mu biti jako tesko i tralaalala...
Kostunice, nemoj da branis neodbranjivo! Niko nije glup ovde!