Petak, 25.05.2012.

16:57

Nikolić da uveri da neće devedesete

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da novi srpski predsednik Tomislav Nikolić "tek mora da nas uveri da ne nastavlja politiku devedesetih".

Izvor: Beta

Nikoliæ da uveri da neæe devedesete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

Vau!

pre 11 godina

mislim da ste drugovi "promašili ceo fudbal"... Postoji audio zapis koji je objavljen i kojeg nije tako lako krivo protumačiti. Nekako mi se čini da vam fali malo empatije u ovom slučaju - koliko vidim, dosta vas piše kako se HR nema što petljati u srpska posla, ali stavite se u našu poziciju na minutu - što bi točno Srbi rekli da je s druge strane za HR predsjednika izabran npr. Tomislav Merčep? Da se netko javno deklarira kao ustaša i postane predsjednikom, vjerujem kako bi ga vjerojatno radosno i otvorenih ruku dočekali s vaše strane? Ili bi rekli da vas ne interesuje? Zaboga ljudi! Četnički vojvoda - Velika Srbija - predsjednik?

Realan

pre 11 godina

Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?
(Beogradjanin, 25. maj 2012 22:04)

Itekako, srpskih komentara na hrvatskim portalima ima u bar duplo vecem broju. Mozda je tome i razlog sto niti na jednom hr portalu nema odobravanje komentara od strane moderatora kao sto je slucaj sa B92.

Dule

pre 11 godina

I postovani prijatelji iz Hrvatske. Sama izjava "vaseg" je dovoljno izazivacka. Ako je toliko bolji i civilizovaniji od "naseg", zasto je arogantan i zasto se uopste "spusta na taj nivo"?
I nemojte misliti da u Srbiji narod nije jedinstven kada zatreba, to sto vidite pluseve i minuseve ovde, je otprilike kao porodicna svadja. Elem, stalno to radimo medju sobom, ali kada nas komsija polije vodom, zajednicki ga ne volimo :) Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?

S' postovanjem.
(Beogradjanin, 25. maj 2012 22:04)


Poštovani beogradjanine, odi na Index.hr pa pogledaj koliko Srba tamo komentira. I jedni i drugi volimo zaviriti u susjedno dvorište! Zašto? Živjeli smo skupa toliko dugo i većina nas je ipak normalna pa nas zanima kako žive oni s kojima smo do jućer djelili državu... Ostali... ostali su tu da podbadaju i provociraju, a oni su jako ne bitini. Pozdrav

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 11 godina

@Zedes
I vi ste za nas svi ustase, neki se bave muzikom i malo su ugladjeniji kaoJosipovic, neki drugi ne kriju sta su i ko su ali valjda i mi u Srbiji imamo pravo da iznesemo svoje misljenje o Hrvatima. Demokratija je to...

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

Ako kojim slučajem ovo čita neko od Vaših analitičara: 90-tim je u ovom trenutku bliža Hrvatska od Srbije. Snažan upliv Vatkana i katoličke crkve u "demokratskim" procesima sekularne Hrvatske, neprestano rabljenje tema iz domovinskog rata, neobjektivnost u sagledavanju hrvatskog doprinosa sukobima na tlu bivše SFRJ - samo su neke od činjenica koje vuku Hrvatsku unazad. "Događanje naroda" iz Miloševićeg vremena, nešto je što se u Hrvatskoj upravo odvija. Na žalost, mnogo ličimo jedni na druge.
(Crnogorac, 25. maj 2012 23:50)
Ovoliku kolicinu gluposti odavna nisam procitao! I sve se to pripisuje zemlji koja je fakticki clanica EU od zemlje koja je tu kandidaturu jedva dobila i jos se ne zna kada ce zapoceti pregovore. Srbija je barem 15 godina zakasnila da drzi pridike bilo kome a ponajmanje Hrvatima! Nikolic se uklapa u ovu sliku i sa njime Srbija ce imati jos 5 godina plus da zakljuci pregovore.

Ivo Split

pre 11 godina

Ljudi moji pa koliko stoljeća, ratova i ostalog je potrebno da shvatite da su hrvatskim vladarima nužno potrebni srpski ekstremisti i nacionalisti, jednako kao i srpskim vlastima ustaše. Jedni bez drugih ne mogu opstati, nemaju smisla jednostavno.

Gorch

pre 11 godina

aleksey, 26. maj 2012 13:32, izvin dobri moj slabo stojim sa matematikom i statistikom. Nema šta, tako je kako zboriš. Sve je tačno i popis iz 1991 i iz 2001 evo smanjio sam doživljaj. A onih 10% Srba što je ratovalo na Hrvatskoj strani se otelo kontroli i počinilo genocid nad 400.000 Srba.

pop

pre 11 godina

aleksey,po vasim podacima ,bice jos malo da jasenovca nije ni bilo
a znajuci kako izvrcete dogadjaje,jos ce biti po vasim hr.institucijama da su srbi napravili taj genocid nad vama,ili kakvu mastu imate, nad samim srbima
mislis da je i cifra od 400 000, mala...

aleksey

pre 11 godina

Gorch, hehehehe a je i ti ispalis pa ostanes ziv. Smiri malo dozivljaje kao prvo 1991 je na popisu stanovnistva bilo 580.000 Srba ili 12.2%. a ti govoris da ih je protjerano 600.000. Prema popisu stanovnistva 2001 u Hrvatskoj je bilo 202.000 ili 4.5%. Takodjer je vazno navesti da je prema sluzbenim informacijama MORH-a oko 10% pripadnika Hrvatske vojske tijekom rata bilo srpske nacionalnosti.

Delija

pre 11 godina

Umjesto pominjanja Vukovara,Nikolić je trebo dovest u pitanje Hrvatski biznis u Srbiji.Na razne indirektne načine opstruiraju ulazak Srpskog kapitala u Hrvatsku.U Srbiji prave profit.Vlasnik Pink televizije je to demonstriro u svom slučaju i "dobio" Hrvate. Kompletna Srbija bi ekonomski trebala zauzeti reciprocitetan stav prema hrvatskoj ekonomiji.

Erazmo

pre 11 godina

Ja Nikolica ne trpim jer on jeste nacionalista u lose skrojenom fraku ali ne razumem ni ovog kompozitora na privremenom radu u politici. Zna Josipovic dobro da 90-te se nece ponoviti nego koristi Nikolica da dobije koji poen od brojnih hrvatskih nacionalista. A ne razmislja dau zemlja ulazi u EU sa ksenofobicnom ekonomijom sto je protiv modernih principa svetske ekonomije. Transformisani hrvatski nacionalizam? Rekao bi da jeste. Lako je balaviti o Vukovaru koji je napacen i strasan ajde otvori ekonomiju kao sto smo mi za tvoju zemlju otvorili pa napisi jedmo izvinjenje.

Zoran kg

pre 11 godina

Devedesetih treba da se sete i stide i Hrvati a ne samo mi Srbi,jer 250.000 isteranih iz svojih domova je njihovih ruku delo i njihovi generali vucu bukagije po Hagu zbog toga a na zbog kradje u juvelirnici.

Dule

pre 11 godina

Mene uvijek fascinira kako krene spominjanje nedostataka, kompleksa i "činjenice" da jedan narod zapravo zavidi onom drugom pa zato njihov političar govori to i to... KAo da smo vesla sisali cijeli život pa svaki puta iznova nasjedamo, ali dobro... Što se tiče dva predsjednika bilo bi ima pametnije da prestanu pričati o Vukovaru kako pričaju nego da porade malo na toleranciji, a ne da bezpotrebno šire tenzije. Iz osijeka sam i znama kakav je vukovar, nažalost gospodin dragoljub b je potpuno u pravu. Kada trebam do vukovara zlo mi je, ako srbinu kažem bok gleda me kako sa mu majku spominjem, ako kažem hrvatu cao ili zdravo ista stvar. Ako dojem u "srpski" kafić i tražim kavu s mlijekom, naj..o sam, ako u "hrvatskom" tražim kafu opet sam nadrapao! Neki su čak išli u krajnost da negdje kava košta 6kn, kafa 25 i obratno! Gospodo predsjednici poradite na tome, dosta ste pametovali! Pa tamo se djeca mrze gore nego prije 20 i kusur godina! Grad je podjeljen, samo fali berlinski zid. Meni je tamo grozno otići, kako je tek onima koji žive tamo!? A roditelji svojoj djeci samo serviraju mržnju. Na tome poradite, a ne na tome koje nacionalnosti ima više...

Mihajlo Božin

pre 11 godina

Hrvati ,posebno Karamarko,koji je nastavljač ideje NDH i oplakuje svake godine Križni put,gde je samo obavljena sanitarno higijenska deratizacija od ustaša,štetočina koje svet nije upoznao,...on i oni nešto da kažu ?
Njima dati nekakve dokaze !?
Prvo treba da dožive i prežive katarzu .

Gorch

pre 11 godina

Da li će se devedesete ponoviti? Pa to ovisi od Hrvatske a ne od Nikolića. Rat u Hrvatskoj je počeo masovnim proterivanjem Srba iz gradova, otpuštanjem sa posla, paljenjem kuća, svakodnevnim šikaniranjem. 1991. Srbi u Hrvatskoj su bili građani drugog reda. Ako gospodin Josipović ne želi da se vrate devedesete onda neka mirno spava jel srba u Hrvatskoj ima samo na groblju i na papiru. Mada znajući Hrvatsku državu ne bi me začudilo da i sa njima zarate. Činjenica je da je preko 600.000 Srba proterano iz demokratske Hrvatske, možda se gospodin Josipović boji da se oni usled loše politike Nikolića ne vrate nazad u svoju domovinu Hrvatsku pa će ponovo morati da oprobaju svoje "demokratske metode" etničkog čišćenja.

ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 11 godina

kako niko nije očekivao od tadića da bilo šta objašnjava kada je u vladu uveo SPS, a na čelo policije, koja je do skoro najbrutalnije premlaćivala pošten narod, doveo upravo čoveka iz te stranke... nikom i dalje ne smeta, što je taj isti čovek probao da uzme i 3 mandat i da još dublje pusti korenje i uzurpira sistem. niko se ne pita, šta motiviše tog čoveka koji po svaku cenu želi vlast i da li je taj na putu da postane drugi Sloba, koji će slati policiju na narod...

krstivoje

pre 11 godina

Tudjmanov glavni kreator tuzbe za virtualni genocid protiv srbije prica Tomi o devedesetim,naravno da ce Toma uglavnom kreativno saobracati sa Pusickom.

VASA@

pre 11 godina

Ako se bilo sto nesvidi Hrvatskoj u politici TOMISLAVA NIKOLICA.....ima svi jos preostali Srbi u Hrvatskoj , da se ODMAH-HITRO Traktorima presele DRAGOVOLJNO u Srbiju, a Nikolic ce MORATI ,da se se IZVINI-ISPRICA Hrvatskoj zbog SEOBE Srba tjekom vojno-redarstvenih akcija "Bljesk" i "Oluja" i tjekom mirne reintegracije istocnoga Srijema u Hrvatski Sustav!

Filip Zagreb

pre 11 godina

Evo sada Vesni Pešić, Srđi Popoviću i drugim "belim listićima" njihovog Nikolića. Kako je kraktovidna bila odluka da se bojkotira Tadića! U Hrvatskoj je Nikolić neprihvatljiv štogod govorio i radio, zato što čak ni Josipović, koji je učinio jako mnogo da zbližavanju sa Srbijom, ne može preći preko onoga što je on simbolizirao sve do prije dvije-tri godine. To je kao da Hrvati za predsjednika izaberu Branimira Glavaša. Kakvu poruku bi to poslalo Srbiji? Nevjerojatno je kako se u Srbiji ne vidi dalje od vlastitog dvorišta. Sad se svi nešto brinu za Srbe u Hrvatskoj, a da su malo razmislili kad su glasali u nedjelju ne bi Srbima u Hrvatskoj napravili to što su im napravili glasanjem za Tomu. Ah, džaba govoriti.

politikolog

pre 11 godina

Josipovic da uveri, da ce vratiti impovinu svim Srbima isteranima iz zvojih kuca u spoljnom delu Hrvatske. Ondonso da ne nastavlja hrvatsku politiku iz devedesetih.

Srbija svakoko ne zeli da izgubi pola teritorije naseljene Srbima. Tako da sugurno nece ponoviti doticne.

Komsija

pre 11 godina

Ovo je samo HDZ propaganda u Hrvatskoj, njima odgovaraju cetnici jer preko njih lake dolaze na vlast. Inace, moze ovde da dodje Seselj na vlast, to Hrvatsku nista ne dotice, niti ce bilo sta promeniti u Hrvatskoj. Uostalom, Hrvatska je NATO I nema govora o ratu, to samo neke budale mogu da mastaju.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodin Josipovic bi trebao da bude dobro obavesten dali je tako nesto stvarno receno od Nikolica pa tek onda da komentarise ovako svi dobro znamo da Nikolic nije tako nesto rekao i to su potvridili iz SNS .

ja

pre 11 godina

Pa ovo je baš bezobrazno! Nisam nikakav pristalica SNS-a ili one još gore verzije istih, ali ne sećam se da smo mi od Sanadera tražili bilo kakav dokaz da je raskinuo sa Tuđmanom. Kosorka je do jučer na sva usta hvalila Oluju ! Ne zaboravite da je Oluja sinonim za etničko čišćenje, baš kao i Srebrenica, a u Hrvatskoj je to nacionalni praznik. Neka počiste prvo u svom dvorištu, a nama neka ostave da sami čistimo svoje !

Tadicev glasac

pre 11 godina

Toma jos nije postao predsednik ili da kazem vodja, a koliko brzo i uspesno je vec poceo da svadja ljude i stvara konflikte. Isto kao i njegov uzor Sloba Milosevic i Seselj. Takav tip ljudi su konfliktne licnosti koje izazivaju konstantnu tenziju i mrznju. Ne mogu da verujem jos uvek ko se nasao na celu nase zemlje i koliko su nasi neprijatelji zbog toga srecni.

Janicije

pre 11 godina

Toliko ekspresnih replika od hrvatskih vodja na izjavu koju je sam Nikolic demantovao a nemacki (hrvatski danke dojcland) novinar lansirao!!! Ovih podmetacina sigurno nece nedostajati sta god da Nikolic kaze. Dovoljno je poigrati se za zarezima u recenicama pa da se smiso izjave zloupotrebi. O prevodjenjima da ni ne govorimo. Taman da Nikolic zasije usta do kraja mandata u Hrvatskoj nece nedostajati onih kojima ce Nikolic biti izgovor za pravdanje zlocinackih projekada i udruzivanja.

djz

pre 11 godina

Ovakvim nastupom Josipovicu pokazujes da je tvoja zemlja jos u devedesetim... Nisam glasao za Nikolica, nisam uopste glasao, ali brate (bivsi) preteraste ga. Ako nekome treba da se dokaze, to je nama, a i on i mi znamo zasto... da ne bi prosao ko zuti.

Znam ja nas, ..bo ti nas

pre 11 godina

Opet švabe bacaju kost, a i vi i mi jedva dočekali pošto nam je, realno, sve potaman, pa je svaka prilika za razonodu dobro došla.

Vuja

pre 11 godina

Šta ima ko vas da uverava ,vi ste suviše mali da bi se mi opterećivali uopšste vama,e moja Srbijo kada smo došli do toga da se pravdamo Hrvatima,strašno,imamo mi preča posla,gledaj ti svoja posla dok nise otišli u bankrot.

Zoran

pre 11 godina

Bio sam u vojsci 90'/91' i imao sam puno dobrih drugara hrvata, muslimana, makedonaca i ljudi nisu imali pojma ste se desava, tadasnje elite politicara su sacekale povoljan trenutak da izazovu nezadovoljstvo kod ljudi i pretvore ga u nacionalizam, kako su srbi bili vecinski narod u SFRJ ponajmanje su zeleli raspad te zemlje i zato nemojte vise da lupate gluposti, jedino zasta su srbi krivi sto su takvu nakaradnu tvorevinu od SFRJ stvorili da bi kasnije omogucili onima koji drzavu nikada nisu imali da je dobiju a to ko koliko koga voli zaista nije bitno, sa ovakvim komentarima koji dolaze treba biti nauk svim srbima da ne pomisljaju da letuju na vasem primorju ionako ce sve biti samo ekonomija.

eh

pre 11 godina

Čitajući ove komentare....ah...sada mi je barem jasnije zašto je Nikolić pobijedio.

Neka vam je sa srećom dragi susjedi, nama on ne može stvoriti nikakve probleme ali vi...vi ste druga priča.

zar vas nije strah vasih djela

pre 11 godina

Uvjeri ti nas:
- da ce Srbi da se vrate na prava koja su imali pocetkom 90ih
- da se obestete za sve strahote iz drugog svjetskog rata (Hrvatska je nasljednik NDH - sustina iznad forme)
- da li zaista mislite su Srbi napravila genocid nad Hrvatima (vi ste tuzbu pisali)
Ma gluposti, sve je rekao Jovan Ducic...

dadodudo

pre 11 godina

- Tačno je da rat moćže da počne samo jedna strana, ali su i dalje potrebne dve/tri/četiri da bi se on nastavio.
(Čitač, 25. maj 2012 19:11)

Izuzetno zanimljiva logika. Znaci neko neko te pocne mlatit - dakle zapocne rat, ali za nastavak tuce je potrebno da se ti branis. Ako se ti samo ne bi branio, ovaj bi te brzo umlatio i nema vise tuce. Dake svi su krivi ?!?

Nenad

pre 11 godina

Pa ljudi, da li ste uopste procitali tekst? Da ste procitali videli bi da to nije receno u tom kontekstu. Uostalom lako je doci do originala na nemackom. A gospodin Josipovic ispada neozbiljan jer reaguje na neproverene vesti. Zar nije bilo jednostavnije da je prvo nekog svog prevodioca uputio da mu tacno prevede original teksta, pa da onda reaguje. Ovako se ne razlikuje previse od tih "divljih balkanaca srba".

susjed

pre 11 godina

Zasto predsednik Josipovic ne pita ovo svog Tomislava - Karamarka, novog ravnatelja HDZ. Zasto je tu stvar sigurna da nema povratka na devedesete, a kod srbijanskog Tomislava stvar je nesigurna? Koja merila je primenio predsednik Josipovic da ga hrvatski Tomislav ne brine, a u srbijanskog sumnja?

kontrarevolucija

pre 11 godina

Uverite vi nas da vise nece biti Jasenovca,Bljeska i Oluje....Na hrtu sam pre neki dan gledao povjesnicare koji se hvale svojim vojevanjem protiv Srba...

javna tajna

pre 11 godina

Istrijebili ste jedan narod u posljednjih 70 godina i imate jos nesto da kazete. Zar mislite da je neko naivan, pogledajte rezultate vase demokratije vodjene od svih drzavnih struktura. Imali smo i mi nase zablude, ali takvo sistematsko djelovanje kroz decenije... prodjite krajevima gdje Srbi zivjeli, pitajte kako sada zive oni sto su ostali. 90ih ste ljepili nekakvo P vasim sugradjanima, je li da ih mozda zastitite? Ostavili ste im neki put, kako mogu da izadju i da nestanu. Sacuvaj me boze...

darki001

pre 11 godina

Kazu politicari cija drzava je proterala gotovo celokupno srpsko stanovnistvo oduzela i bespravno otudjila srpsku imovinu i na sve moguce nacine sprecavala i sprecava njihov povratak i to sve u 21 veku. Da nije zalosno bilo bi smesno a Srbija i dalje cuti.

Crnogorac

pre 11 godina

Ako kojim slučajem ovo čita neko od Vaših analitičara: 90-tim je u ovom trenutku bliža Hrvatska od Srbije. Snažan upliv Vatkana i katoličke crkve u "demokratskim" procesima sekularne Hrvatske, neprestano rabljenje tema iz domovinskog rata, neobjektivnost u sagledavanju hrvatskog doprinosa sukobima na tlu bivše SFRJ - samo su neke od činjenica koje vuku Hrvatsku unazad. "Događanje naroda" iz Miloševićeg vremena, nešto je što se u Hrvatskoj upravo odvija. Na žalost, mnogo ličimo jedni na druge.

Johnny90

pre 11 godina

@Hrvat Dalmos-Ne gotivim T.Nikolica,ali bih tebe zamolio ovom prilikom da se ne primas mnogo tim tendencioznim izjavama o ratu...Koja ste vo zabluda od naroda,strasno...

gračani

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".
(zrad, 25. maj 2012 17:50)

Ja sam Srbin iz Zagreba koji je ''prespavao'' rat i evo ostadoh u svom stanu a što si ti radio jesi stao 91-e ispred stana i vikao ''Ovo je SRPSKI STAN ili ovaj STAN JE SRBIJA'' pa su te izbacili?

dejan

pre 11 godina

Meni su verma interesntni komentatori koji ovde sada govore da 'Hrvati smaraju' a 'zaboravljaju' da je sve/sva prica pocela Nikolicevom izjavom o Vukovaru tj mjesanjem u unutrasnje stvari Hrvatske.

Nikola

pre 11 godina

Najsmesniji su ovi Hrvati sto se sile!.. Kao pre smo imali vise oruzja pa su nas oni pobedili?! a sada imamo manje pa se plasimo!!? Ovde niko ne zeli rat vise! Pre je bilo **dala, danas ih je jedva! Kada vec pisem o tome... Interensantnija tema mi je vasa patologija! To je tema za proucavanje i podsmevanje! Medjutim, osionost koju vam potpiruju zapadnjacki vetrovi ni najmanje nije za podsmevanje! Mi Srbi smo itekako trpeli zabog svega toga! Ako iko ima pravo na bes mi imamo! nasuprot izjava predsednika i politicara neke drzave sa ostvarenim svim svojim fasistickim ciljevima iz najcrnjeg perioda istorije ljudske civilizacije! Ja ipak biram da budem pametan! i da zivim zivot dobrog coveka! A vi samo nastavite da balavite na svaku vest iz Srbije!.. Tako ste... drugorazredni. :-)...

dragoljub b

pre 11 godina

Ja sam rodjen, odrastao i zivim u Vukovaru. Velika vecina vas i ne zna di je Vukovar i neka tako i ostane. Nikada vise nam niko ne treba da nas "oslobadja" niti ponovo "oslobadja". Dosta nam je i jednih i drugih jer smo mi tu samo kad je drzavni praznik i izborna kampanja. Vukovar je grad sa najskupljom pijacom, najskupljim grijanjem u drzavi, najpodeljeniji grad verovatno u Evropi (osim mozda Kosovske Mitrovice). Ovde deca idu u skolu po nacionalnosti, u vrtic isto tako, kafici i firme su skoro sve ili "nase" ili "njihove" tako da postoji nekakva nevidljiva sila koja sve to odrzava ovakvim kakvim i jeste. A sila se napravila kad su oslobodici u razlicitim vremenskim razdobljima "oslobadjali" grad od "nasih" i "njihovih" tako da smo mi ovde ostali samo svoji bez svoga a svi nas hoce samo kad njima treba bez da nam zaista hoce pomoc. Znate kako se ovde to kaze "Zagreb-Vukovar 300km, Vukovar-Zagreb 3000km". A do Beograda nema ni putokaza zato molim vas ostavite nas vise na miru. Hvala!

Nenad

pre 11 godina

Prije nego se pokoljete oko ovog 'intervjua', evo vijesti sa Hrvatskog portala Index.hr
[link]
Ne mogu znati da li je ovaj intervju lažan ili ne pošto nisam bio tamo kad su ga radili, ali Nikolić se u svakom slučaju od njega ograđuje.
(marko, 25. maj 2012 21:04)

E pa braco Srbi i braco Hrvati, nego nas navlaci, ili opet vrse neko sociolosko istrazivanje na nama! Uostalom, tesko nas sve potpaliti . . . :)

zzzzz

pre 11 godina

Da se razumemo, ko god procita intervju videce da je Nikolic izjavio da danas u Vukovaru ima vise Srba nego pre deset godina, jer je to nekad bio vecinski srpski grad, pa se, samim tim, u poslednjih deset godina Srbi vracaju u njega, a Hrvati su se vratili, naravno, jos 1997, kad je Zapadni Srem prisajedinjen Hrvatskoj. Sporna recenica "Hrvata nema da se vracaju tamo" je negde usput nekom novnarsko-prevodilackom vratolomijom postala "Hrvati nema da se vracaju tamo" (eto sta ucini jedno slovo), a od toga je, naravno, samo korak do "Hrvati nemaju sta da traze u Vukovaru". I eto kako se vatrica lepo potpali.

antib92

pre 11 godina

Ovi hrvati vise........smaraju.
Ne vidim razlog sto se insistira na nekom prijateljstvu kad prijateljstvo ne postoji.Treba raditi na normalizovanju odnosa.

marko

pre 11 godina

marko ne duva kao ti pa naduvan daje komentare nego govori na osnovu cinjenica koje su dokazane lako ih je naci al se o tome ne prica ili se ismeva...ako hoces istinu upoznas obe strane pa vidis...vi slusate jednu pricu i ne dizete nos, pogledajte malo sta misle ljudi koji ne razmisljaju kao vi...kako vam se zove premijer, predsednik? cisti hrvati..istrazi malo ko vam je bio Bane Jelacic svaki dan ga gledate. a pljujete mu po poreklu, a na kraju potrazi i svoje korene postoje ljudi koji se time bave ,mogu naci korene do mnogo vekova u nazad...mogu ti preporucim jednog Bozidar Kljajevic

Potez

pre 11 godina

Sreca da Josipovic nema slomljenu nogu pa da mu Tomica dobri evropejac prorekne sudbinu kao sto je Djindjicu.Dobrica,cetnicki vojvoda svih gradjana Srbije,e Srbijo na sta si spala.......

ekser

pre 11 godina

nikolic je ogorjeli nacionalista. on u intervju frankfurter zeitung kaze postujemo suverenitet Hrvatske i BiH. 2. princip delovanja sns-a kaze: stvoriti uslove za stvaranje jednistvene srpske drzave sastavljene od srbije i republike srpske?! sada jos i da je vukovar srpski grad.
nikolicu ne igraj se vatrom. dosta je bilo stradanja u bivsoj jugi!

Dusan

pre 11 godina

Posle svega sto je u hrvatskoj izreceno nakon izbora tn da sam na njegovom mestu ja tamo sigurno nikada ne bih krocio. Nazalost tn je igrac odabran od strane zapada i on ce nastaviti politiku ponizavanja Srba i Srbije koju je imao bt. Ne kazem da treba da ratujemo sa komsijama ali malo dostojanstva nam ne bi bilo na odmet.

turista

pre 11 godina

Nadam se da ce hrvatski komentatori biti isto ovako srbofobicni u vreme letnje sezone. Sto se mene tice ja sam sa Hrvatima odavno zavrsio. Niti ih zovem, niti posecujem, niti me interesuju, niti zelim da radim biznis sa njima. Da tako gledamo manje bi bilo hrvatskih firmi po Srbiji i manje ovih glupih hrvatskih komentara. Svako brate na svoju stranu da se ne gledamo vise.

Beogradjanin

pre 11 godina

I postovani prijatelji iz Hrvatske. Sama izjava "vaseg" je dovoljno izazivacka. Ako je toliko bolji i civilizovaniji od "naseg", zasto je arogantan i zasto se uopste "spusta na taj nivo"?
I nemojte misliti da u Srbiji narod nije jedinstven kada zatreba, to sto vidite pluseve i minuseve ovde, je otprilike kao porodicna svadja. Elem, stalno to radimo medju sobom, ali kada nas komsija polije vodom, zajednicki ga ne volimo :) Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?

S' postovanjem.

elvis

pre 11 godina

Prethodnik ispred mene spominje Jasenovac.
Josipović je jasno i glasno osudio zločine i genocid u NDH!
Prema tome, Nikolić za početak neka položi vijenac na Banjici, mjestu najvećeg konc-logora nacista u Srbiji, a koliko vidim zlikovci Ljotić i Nedić bi ulice da dobiju u današnjoj Srbiji!
Pa Vukovar, pa Srebrenica moj Nikoliću!
Pravit će se Tadić od blata vrlo brzo.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Zanima me zasto niste objavili demanti Nikolica koji je objasnio da je ovo obicna laz i podmetacina i da takvog intervjua nije bilo? Eno na svim Hrvatskim medijima taj demanti, jedino na srpskim ga nema. Ovde se cak objavljuju reakcije hrvatskih politicara na taj nepostojeci intervju iako tih reakcija nigde na hrvatskim medijima nema. O cemu se tu radi?

NapomenaZaboravnim

pre 11 godina

Sramota je ta sto je Hrvatska zemlja koja je organizovala najveci logor na Balkanu za vreme Drugog Svetskog rata i ubila sistematski preko 700.000 ljudi (pritom vecinu Srba) dok se njeni "demokratski" stanovnici nisu bunili protiv toga vec uzimali srpske kuce i imanja,kao sto su onda to ponovo cinili i 90-tih.Ko ima tradiciju uzimanja tudjic kuca to se vidi.Vidim i da je jedan od vas napisao "a ti si pucao u pravcu mog stana" a tvoj deda,ili deda tvojih drugova,je duso gledao mirno kako odvode ljude u Jasenovac...sto nije pomogao i sprecio to?Kakav ti je to predak?Cime se ti mozes ponositi ili se trebas stideti svoje proslosti?Koliko je bilo antifasista u Hrvastkoj tada??Koliko sada ima Roma u Hrvatskoj?Zasto od svih zemalja na Balkanu Roma ima najmanje u Hrvatskoj?Zapitajte se to demokratska omladino Hrvatske i shvatite kakva ste zverstva radili pa onda pricajte drugima..Ne mrzim nikoga,samo govorim cinjenice.Objavite ovo,kad sve objavili sve ostale "divne" komentare..ili mozda necete jer nije lepo pricati o Jasenovcu

pancho

pre 11 godina

Tomo, ti rece Tadicu u onom duelu da on zivi u proslosti, i da je dosao odatle. Kao sto vidis, avet proslosti se pojavila, ali iznad tvoje glave...Zapamti, kao sto su neki pricali, nije dovoljno skinuti bedz i staviti maramicu ( pa se u nju kasnije isplakati )

ZORO!!!

pre 11 godina

Bačvaninu i samokritičnom ću reći samo Jasenovac koji otklanja svake polemike i raspravke o bilo kojoj vrsti revašinzva, mržnje, praštanja, pomirenja, dobrosusedskih odnosa, ljubavi, braku, zajednici, i tako u nedogled................................

.,.

pre 11 godina

Шта значи 90 - е? Надам се да се Николић неће понижавати свима као неки, ДОБОЉНО ЈЕ СРБИЈА БИЛА ПОНИЖАВАНА, шта кажу Demokrate, сви нас поштују, Енглеска, Италија, Немачка, да, Angela Merkel кад је била нико ништа, тишина, ма дајтееее, поштовање? Нееее, НИСУ СРБИ ЛУДИ! ! !

Beogradjanin

pre 11 godina

mi mrzimo vas,vi nas i ako treba neka tako i ostane.mi imamo svoju istinu a vi svoju.vas je cetnicki vojvoda i kao takav ima svoj stav kojega dijeli vecina stanovnistva,nas je skladatelj i on zaista ne mrzi srbe ali ih mrzi vecina stanovnistva.pustite price da su mrzitelji u manjini i kod jednih i drugih jer to nije tako.sjetite se ovih recenica kad mi budemo gostovali na marakani a vi na maksimiru ili poljudu
(ako nikako onda posteno, 25. maj 2012 19:27)

Prijatelju, nijedna ti nije na mestu. U Srbiji ima veoma malo ljudi koji mrze Hrvatsku ili Hrvate. Nemamo razloga za to. Mi smo svoju katarzu prosli, ali koliko vidim po komentarima ljudi iz Hrvatske, vi svoju tek treba da prodjete. Tako da ste vi dobrano u tim "devedesetim" pa nek vam je predsednik tri puta "skladatelj".
Nas je seljak, ali je nas. A ovo malo sto je i pricao do sad kao predsednik, nije ucenjivao, pretio, ili slicno.
Uostalom, ne verujem ti ni da Hrvati mrze Srbe, nesto to ne vidim kod svojih (brojnih) prijatelja Hrvata.

Prijatno.

eu

pre 11 godina

Josipovicu, objasnice tebi Toma kako se gradi kanal do egejskog mora, kako se obezbedjuju investicije od 100 miljardi dolara za deset godina i kako se stice diploma po ubrzanoj metodi, polazu ispiti u Novom Sadu u isto vreme dok se drzi govor na mitingu u Beogradu. Videces ti Josipovicu sa kakvim hibridom od politicara se susreces.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Percik, 25. maj 2012 19:49)

Na osnovu čega si zaključio da ćemo ratovati i imati sankcije? Zato što je T. Nikolič nekada tako pričao? Pa šta?
Šutanovac obećao još 2008 da će rasvetliti ubistvo gardista 2004 god, pa ništa. Bio poslednje 4 godine na vlasti SPS, pa ne vidim da je bio rat.
A i šta se sekirate oko toga kada ulazite u EU?

Tjerac

pre 11 godina

Pa lijepo vam se kaze na kraju teksta da je intervju izmisljen, uostalom provjerite i sami, nije tesko ukucati nikolicevo ime i ime lista i saznacete da li je istina ili nije. A sad ajde svi sklanjaj se sa ove teme, ajmo citati dalje pa komentaristai neke svjezije teme. Ovo je vec bajato. Ajd voz.

marko

pre 11 godina

Prije nego se pokoljete oko ovog 'intervjua', evo vijesti sa Hrvatskog portala Index.hr
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nikolic-nisam-rekao-da-je-vukovar-srpski-grad-to-je-podmukla-laz/617122.aspx
Ne mogu znati da li je ovaj intervju lažan ili ne pošto nisam bio tamo kad su ga radili, ali Nikolić se u svakom slučaju od njega ograđuje.

mario

pre 11 godina

@vasilije
Srbi imaju sva prava zagarantirana ustavom i zakonima,imaju pravo na povratak i obnovu,a zamisli obnavljaju se kuće onima koji su sravnili Vukovar sa zemljom,onima koji su pljačkali,rušili i palili,onima koji su rušili ustavni poredak što je inače terorizam i još im je udjeljen opči oprost,a postavlja se pitanje kada će ti platiti svu štetu koju su napravili..znači morate platiti ratnu štetu,a prvo na naplatu dolazi obnova spomenutog Vukovara..i kada čete vratiti protjerane hrvate iz Vojvodine ili isplatiti.
Oluja nije genocidna,RH je svoje optužene odavno uhapsila za razliku od Srbije koja je do jučer skrivala optužene za genocid.Što ste vi to odavno uradili jedno veliko ništa i još to nazivaš demokracijom,a za tvoju obavjest RH je članica NATO-a ,a za godinu dana postaje i punopravna članica EU,a gdje ste onda tu vi..
Ali lijepo se vama praviti naivan samo to ne može trajati vječno..

Perix

pre 11 godina

Nikada nisam, niti ću glasati za Nikolića, ali to plašenje naroda da će biti kao 90-tih me opasno živcira! To ne može biti i dosta više sa tim! Prihvatam Nikolića kao predsednika i za sada nemam nijednu zamerku za njega od kako su prošli izbori... Ako plašite malo dete babarogom-može da upali, ali nemojte odrasle ljude praviti budalama...

james bond

pre 11 godina

Ovoga će biti puno tokom Nikolićevog predsednikovanja. Izvinjavanje, pranje biografije i slično. Tadić se izvinjavao za tuđe izjave i zločine, a Nikolić će morati za svoje.

bre

pre 11 godina

Povampiruju se svi koji su obeležili '90-te. Stiže Karić uz Tomu, tu su već Tap 011, Ivan Gavrilović, Mobi Dik. Samo fali benzin iz kuvane flaše i prazni rafovi u prodavnicama. Nadam se da će bar Drašković da baca hleb iz kamiona, jer za razliku od mojih roditelja ja nemam čekove kojima mogu da hranim decu.Kad ti privatnici ne isplate platu, možeš samo da otimaš na ulici.

mate

pre 11 godina

tio bi pozdravit sve normalne srbe koji nisu izasli na izbore ili su crtali gluposti po listicima.

sretno u iduce 4 godine, trebat ce vam.....
a onda kad produ te 4 godine mislim da vise necete glumit umjetnike...

goga

pre 11 godina

Daleko od toga da podrzavam Nikolica u bilo cemu, i jako mi je....neprijatno(najblaze receno) sto je pobedio na izborima, ali ako kritikujemo, kritikujmo osnovano. Procitao sam intervju vrlo pazljivo i nisam video niti jedan odgovor koji poziva na rat, mrznju ili nekakve stavove koji lice na ideoloski povratak u devedesete. Covek je vrlo umereno odgovorio na svako pitanje, cak i vrlo namazano spocitao zapadu apropo Kosova, a to sto je rekao za Vukovar, pa nije slagao, bilo je vise Srba pre rata, tako da zaista ne vidim razlog za ovakve komentare. Pre ce biti da na obe strane ima mnogo onih kojima, ili nedostaju devedesete, ili ih nisu doziveli i ne shvataju kakav je to horor bio pa sada pricaju "mi cemo vas opet" - iskreno se nadam, za dobro svih nas normalnih, da su na obe strane u manjini. Niko ne kaze da treba da se volimo ali mozemo da se postujemo i probamo da zivimo kao normalan svet.

Nikola Tomić

pre 11 godina

SNS je demantovao sve sta pise u tom intervjuu. anyway, i evropa je cestitala nikolicu na pobedi. mozda im vise ne smetaju srpski nacionalisti. kao sto su nekada ustase uvidele da im je bolje biti uz hitlera, tako smo i mi uvideli da nam je bolje uz evropu. a to sto je hrvatska u eu, ne znaci nista. samo se merkelova pita sta ce biti. a mi ovaj put imamo i putina uz nas. tako da, vidimo se hrvati! sretan vam gasovod kroz srbiju!

zorz

pre 11 godina

jedno je definitivno sigurno hrvati su mnogo optereceni srbima prave sprecijalne emisije o nikolicu sad ova izjava svaka emosija film serija pomene se srbija....oni ko da nemaju svoja posla pa non stop gledaju u nas>>>

466453

pre 11 godina

super je sto se ovo desilo sa Nikolicem, predstavnik Srba, lepo, sad da pokaze kakvi smo beskicmenjaci po pitanju stavova u odbrani fotelje!!!! Ima evropska politika da mu koristi jezik umesto toalet papira dok ne pobegne sam...

zdr

pre 11 godina

I tako prosli izbori. Onaj ko je slusao Vuciceve govore na okupiranim delovima Bosne i Hrvatske zgrazavace se zbog toga sta su takvi dosli na vlast. Onaj ko je uporedivao Nikoliceve izjave o politici prema Evropskoj Uniji iskidace se od smeha zbog nedoslednosti i nekompetentnosti istog. Onaj ko je gledao film o promociji vojvode Nikolica ispovracace se zbog sirovina. Onaj ko je video film sa Nikolicevim izjavama u Skupstini "g***** jedno, j*****cu joj majku" bice zgranut kolicinom primitivizma. A taj covek je sada pretsednik drzave (sa diplomom ili bez nje). Jedino pitanje je da li Srbija zasluzuje istog pa makar i privremeno i makar da je to bio jedini nacin da se otera apsolutista koji je prigrabio svu vlast? A Nikolic svestan svoje malenkosti, neprincipijelnosti i nesposobnosti i nekulture poteze opet za tudim teritorijama. Puno bolje od psovanja u Skupstini ali vrlo daleko od onoga sta bi kulturni i efikasni diplomata morao da shvati. Posto su ove osobine permanentne ocekujem i dalja lupetanja, naravno uz krstenje kao Majka Tereza.

zdr

pre 11 godina

@Citac

Trece - vrlo je tragi(s'obzirom na desavanja)komicno(s'obzirom na tvoj 'komentar') citati tvoj 'nastup', gde uporno zaboravljas(?!) da je Tudjman Srbima ODUZEO status konstitutivnog naroda(i sveo ga na nacionalnu manjinu)... Dakle, ne mozes da se pozivas na neku 'normalnost'(i kritikujes nepostovanje iste), dok, ujedno, opravdavas drugi sraman cin!

Tudman nije nikome oduzeo nikakva prava, jedina prava sta je oduzeo ili bar pokusao su da niko ne moze da ubija nikoga, to je postojalo i za vreme Tita sve dok nebeski narod nije odlucio drugacije.

Sada o konstitutivnom narodu. Po ustavu Hrvatske, Crne Gore i Kosova prava coveka ne leze na narodnosti, religiji, partiji, filatelistickom klubu itd. nego na POJEDINCU. Davanje prava konstitutivnim narodima moze lako da se pretvori u ubijanje kao sto smo vec videli. Sva ta tri ustava su moderna i prema mome ukusu. I jedina komicna stvar je da ti ili neces ili ne mozes to da shvatis.

Јагањац

pre 11 godina

да ли ћу ја једном доживети да ми буде објављен коментар на б92?Ваљда имам право на другачије мишљење од админа..Ево,поновићу опет..Хрвати,гледајте своја посла,са вама нам не требају никакви односи...Лепо сте се односили са Србима током блиске историје (даљу и да не помињем) и хвала вам за то.Досвидања.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

etnički čista hrvatska govori nekome o uveravanju
(q, 25. maj 2012 18:31)

Imas morala govoriti o etnickom ciscenju a upravo su ga Srbi izvrsili 1991g protjeravsi 700 tisuca nesrpskog stanovnistva iz Krajine i zapalivsi im domove! Cinjenica je da vi Srbi na rat namjerno gledate iskljucivo iz perspektive Oluje a koja je samo posljedica Miloseviceve zlocinacke politike koju ste upravi vi podrzavali! Komsija, nismo mi sa cvijecem sa beogradskog mosta ispracivali tenkove na razaranje Hrvatske nego ste to vi bili. Zalosno je da jos dan danas niste smogli pogledati istini u oci i uputiti iskrenu ispriku za ono sto su vam raditelji ucinili nego za predsjednika drzave birate vojvodu i cetnika koji jos uvijek sanja veliku Srbiju. Taj izbor dovoljno govori o opcem stanju svijesti u Srbiji! Znam da se komentar nece objaviti kao niti jedan iz Hrvatske kada se govori o ovoj temi..

laki

pre 11 godina

Vuk dlaku menja a cud ni u snu.Da je mogucnosti Toma bi opet nahuskao na rat,na njegovu nesrecu a srecu neduznih i zavaranih gradjana o tome moze samo da masta.Ako bude isao samo pedalj dalje dobice ono sto je zasluzio i to za sva vremena.Zna on to ali ce ipak pokusati da se uliziva Rusima koji ako bi i doslo do necega ne bi osim reci imali hrabrosti niti interesa da intervenisu konkretno.Od Tome ne treba ocekivati nista dobroga,njegovu pobedu moze da zahvali glasacima koji su time kaznili arogantnog Tadica koji je hteo postati drugi Ti-to.Zbog toga je Toma samo neko koji sluzi za kratko vreme,jer pametni glasaci koji su ga podrzali namerno,znaju sta rade,tako da je time dobio samo jednu kracu ulogu,jer on na duze staze nije sposoban niti odgovoran prema narodu da uradi ono sto je neophodno za sigurniju buducnost i bolji zivot gradjana.Njegova vladavina bice kratkoga veka,oni koji su mu omogucili da moze malo lepse da se osmehne ce ga kada dodje vreme i najuriti.Klupko je pocelo da se odmotava.

marko

pre 11 godina

cuj zemun bio hrvataki iato kao ato je bosna bila ugarska posle aneksije...ako vam neko pokloni kao sto je to vatikan uradio ne znaci da je to vase..pogledajte holandsku kartu balkana za vreme dusana silnog gde srbija nije bila veca nego za vreme dinastija pre nemanjica, tj ostrivojevica svevladovica..pa vidite gde je tu hrvatska...nije istorija pocela 1910 il 1878 bosle berlinakog konresa samo se krije istina od tada, prava istorija ce kad tad izaci na videlo i to vrlo uskoro...molim da mi se objavi komentar

java

pre 11 godina

autistični komentari u stilu: "niko nama srbima ne treba" dovoljno govore koliko smo još uvek ogrezli u samoizolaciji.
čak i toma polako počinje da shvata kako je to, biti u državničkoj koži. uskoro će poželeti da je tadić ostao na tom mestu. biće još mnogo toga u stilu "puj pike, šalili smo se".

mitomani

pre 11 godina

naše "ludilo" je uvijek bila reakcija, ali sad u mirnodopsko vrijeme se super vidi razlika izmađu hrvata i srba, ta razlika je otprilike josipović-nikolić.... slažem s komentatorom koji spominje tadića(i taj je pričao o "katoličkim srbima")...kod vas pandan Josipoviću nebi prošao za predsjednika ako ga imate uopće u svojo zemlji

Unknown19G70

pre 11 godina

Ja ne shvatam kako neko moze mrzeti nekog, samo jer se taj zove..Dragan, Josip,Emir.. Zar nije bitno kakav si covek??? Volite svoje, postuje tudje..

marko

pre 11 godina

citam ove komentare i smejem se...srba u Vukovaru 1910 ovolko, posle onoliko..Zemun bio hrvataki, pa bio je kad je bio okupiran od a.ugar.bla bla bla...pa zar niste svesni da vasa istorija pocinje kad je vatikan ojacao naspram pravoslavlja sta je bilo pre toga?gde su bili hrvati ko su oni?ej.. bre 80% vas se preziva na ic zasto ne razmialite malo..srbija je pogresila ato je srbima smatrala samo one koji su katolici a koliko je njih tj vas to prisilbo uradilo?ova istorija sto ucite je laz seobe slovena nije ni bilo ovaj narod je autohton na ovim prostorima becko-berlinska istorija se uci od berlinskog kongresa 1878 a pre toga se znalo ko su srbi...hrvati su avarsko pleme koje je vizantija pomogla da upadnu u srbiju pa su primili srpaki jezik..danas su hrvati 80% srbi 20% avari...ova lazna istorija se nece uciti jos dugo uskoro ce se saznati istina..poz svima zivi bili

Seldon

pre 11 godina

(Iguman Nemanja, 25. maj 2012 19:12)
Vidis da ti je objavljen komentar, smanji dozivljaj
Moji komentari na vasoj HRT nikad nisu objavljivani.

kužiš stari moj

pre 11 godina

a dobro sad - znači opet počima 88-a "dajte nam oružje" pa oni silni mitinzi puni mržnje...samo što sad više to nećemo gledati sa strahom kao tih 80-ih...prije bi taj strah trebao vas uhvatiti...
meni samo žao što će se sad opet probuditi ovi naši dežurni domoljubi i svaki nas dan gnjaviti srbima i raznim teorijama zavjere. to je dušu dalo za te zgubidane i luftrenzere.
kako pjevaju kud idijoti - glupost je neuništiva.

Milan

pre 11 godina

Lepo sam ja govorio da Velikomučeni Diplomislav ima kapacitet da eventualno vodi jednu seljacku zadrugu, a ni pod tačkom razno da bude predsednik države.
Pri tom još nije ni postao predsednik a već je počeo sa ratnim huškanjem!

Zoran

pre 11 godina

A vi naivni ušli u 90-te!?
Rat vam nametnuli Srbi, vi na sve strane zagovarali mir, očuvanje tadasnje države...
Svi smo mi imali 90-te, ne samo Srbi.

sasa

pre 11 godina

"да ли ћу ја једном доживети да ми буде објављен коментар на б92?Ваљда имам право на другачије мишљење од админа..Ево,поновићу опет..Хрвати,гледајте своја посла,са вама нам не требају никакви односи...Лепо сте се односили са Србима током блиске историје (даљу и да не помињем) и хвала вам за то.Досвидања"

Trebao si reci/pirociti svom predsjedniku Nikolicu da gleda svoja posla jer sve je pocelo time sto je on pomenuo Vukovar koji je u Hrvatskoj, a ne u SDrbiji.

vasilije

pre 11 godina

A kad će hrvatske vlasti da vrate sva prava Srba u Hrvatskoj kao što Hrvati imaju u Srbiji, da ih vrate na svoja ognjišta, da vrate otetu, ukradenu i spaljenu imovinu,...?

Hoće li već jednom Hrvatske vlasti da odbrane svoje prazne reči da neće više devedesete. Oni ih čine i dalje. Nisu uhapsili ni jednog zločinca a toliko zločina je učinjeno, slave genocidnu "Oluju",...? Zar tamo i dalje ne traju devedesete?

Zato dosta demoagogije i licemerja već krenite da radite to što smo mi odavno radili. To je demokratija, a to što hrvatske vlasti nažalost rade zove se podrška fašizmu i genocidu nad Srbima, jer svako prikrivanje zločina i ne preduzimanje mera protiv zločinaca je jednako samom ZLOČINU!!!

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

mi mrzimo vas,vi nas i ako treba neka tako i ostane.mi imamo svoju istinu a vi svoju.vas je cetnicki vojvoda i kao takav ima svoj stav kojega dijeli vecina stanovnistva,nas je skladatelj i on zaista ne mrzi srbe ali ih mrzi vecina stanovnistva.pustite price da su mrzitelji u manjini i kod jednih i drugih jer to nije tako.sjetite se ovih recenica kad mi budemo gostovali na marakani a vi na maksimiru ili poljudu

Percik

pre 11 godina

@ Stevan, kažeš Vukovar Hrvati nisu oslobodili, nisu ni trebali, oslobodili su Knin, a braća iz Vukovara su se sama predala iako ste im Vi starija braća iz matice držali leđa. Što junaci ne pohitaste da ih branite...
Čiča Toma će još pune pure pojesti po raznim eurometropolama da bi objasnio šta on danas misli, a šta je nekad mislio...Tadić je prve četri godine svih morao uvjeravati da je pravi i ispričavati se u svakom selu, a Toma će Vama pričati jednu priču doma, a Vani će lizati stražnjice svima inače Vas čekaju opet sankcije i prazne police iz Slobinih vremena. Vratio Vas je čovjek u jednu večer jedno 5 godina unazad, al sami ste si birali isto ko šte se kleli u Slobu i šešelja pa ih po mraku trpali u avione za Hag. Shvatit ćete i sad da ste pogrješili, al treba vremena...

Čitač

pre 11 godina

@ (Ivan, 25. maj 2012 18:27)

Rat jeste bio dogovoren i planiran: Slovenija je svoju Teritorijalnu odbranu naoružavala još od 1986. godine; Srbija je od tada pretila ratom i spremala vojni puč; Hrvatska je takođe planirala šta će i kako će, ali je kasnila sa pripremama za sam rat; Alija Izetbegović je odavno bio pripremio ideologiju i planove za rat (prestigao je čak i Memorandum SANU)...
Ako neko u Hrvatskoj hoće da uzme Šid ili Zemun, neka to i učini, snoseći sve posledice reči i čina koji pokrene.
----

@ (Nik, 25. maj 2012 18:38)

- Slobodan Milošević je bio diktator, koji je to pretvorio u perverziju sa MiromMarković... Ne bih dalje o terminologiji.
- Ni jednu stranu nisam zaboravio: svi magarci koji su predvodili "bivše jugoslovneske republike" su ratni zločinci, zajedno sa svojim "saradnicima" (saučesnicima - za Srbe su to Ratko Mladić, Jovica Stanišić), a Bšnjaci, Hrvati, Slovenci neka nađu svoje pandane.
- Franjo Tuđman je bio obični fašista u uniformi JNA, kao i svi drugi (opet je dobar primer Ratka Mladića), i imao isto mentalno zdravlje kao i Radovan Karadžić (i Alija Izetbegović, Slobodan Milošević...).
- Tačno je da rat moćže da počne samo jedna strana, ali su i dalje potrebne dve/tri/četiri da bi se on nastavio.
- Glavni krivci su uglavnom izbegli suđenja (smrću ili na drugi način), a ovi što su se preobukli, kao Tomislav Nikolić i Stjepan Mesić su stigli do mesta predsednika.
Tragedija. Tragedija. tragedija. I tako već jedan vek, od Prvog Balkanskog rata...

deki

pre 11 godina

Hajde da vratimo i Miru pa da cirkus bude skoro kompletan.Mislio sam da ne moze gore ali Srbija je zemlja cuda,izabran je covek koji je najavio smrt Zorana Djindjica koji nas je ubrzano vodio pravim putem,covek ciji su ljudi u ime patriotizma po njihovom shvatanju cinili zlocine nad tada istom narodu jer su ²balije² i ²ustase²,njegove izjave iz 90-tih su poznate nadaleko a dovoljno je da ih samo mi znamo pa da nas bude stid.Zbogom pameti.

Laze koza ne laze rog

pre 11 godina

Za Diplomatu

...bit ce da si Tomin Diplomata, jer govoris iste neistine ! U Vukovaru NIKAD ama bas NIKAD niste bili vecina, eto malo brojke da se malo otrijeznis :

1910: Hrvata 39.5% Srba 15.7%
1931: Hrvata 49.6% Srba 16.6%
1948: Hrvata 63.5% Srba 25.5%
1971: Hrvata 48.6% Srba 30.2%
1990: Hrvata 47.2% Srba 32.3%
2001: Hrvata 57.5% Srba 32.9%

A sada nam svima objasni po cemu je to Vukovar Srpski Grad ?! Tvoj komentar me nekako podsjetio na D. Cosica i kako opisuje sopstveni narod !

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” lp

Laloš

pre 11 godina

Mislim...stvarno,šta mu je trebalo da govori da je Vukovar srpski grad? Sutra će da provocira Bošnjake za Srebrenicu,pa Albance za Kosovo,pa ćemo da dobijemo bombu,samo malko veću nego one '99-te...hvala,ali ne hvala Predsedniče...

licemjer na 6

pre 11 godina

"Sad shvatam da je Hrvatska međunarodno priznata država i da neće biti promena granica na Dunavu", dodao je Nikolić.

hahahah...sad je progledo!?
Smeksat ces se ti braco,vrlo brzo...a onda ces morat objasnit narodu sta se desilo!!!Toliko si puta odbacio svoja uvjerenja(pa i kuma)tako da vjerujem da ti je to i ososbina - nedosljednost!
Ha,ha..."meni Hrvati nisu nista lose napravili..."Ovo nije ustvari promjena uvjerenja vec kompletna promjena licnosti!!!

Nik

pre 11 godina

(Čitač, 25. maj 2012 17:59)

Prvo - Milosevic NIJE bio diktator(ukoliko uopste ZNAS sta to znaci), vec AUTOKRATA!

Drugo - zaboravljas jos jednu stranu(muslimansku), koja se takodje pitala o ratu(setite se samo odbijenih mirovnih pregovora od strane Izetbegovica, a na nagovor Amerikanaca)... Dakle, nisu samo greske bile na srp/hr strani.

Trece - vrlo je tragi(s'obzirom na desavanja)komicno(s'obzirom na tvoj 'komentar') citati tvoj 'nastup', gde uporno zaboravljas(?!) da je Tudjman Srbima ODUZEO status konstitutivnog naroda(i sveo ga na nacionalnu manjinu)... Dakle, ne mozes da se pozivas na neku 'normalnost'(i kritikujes nepostovanje iste), dok, ujedno, opravdavas drugi sraman cin!

Cetvrto - za svadju(sukob) je potrebna 'saglasnost' SAMO JEDNE STRANE, a za prijateljstvo(mir) OBEJU STRANA!

I za kraj - SLAZEM SE SA TVOJIM POZIVOM KA NORMALNOSCU I sveobuhvatnim delovanjem SVIH CINILACA ka boljoj i LEPSOJ buducnosti... Ali, sve dok se neke stvari iz proslosti ne budu istrazile do tancina i dok se SVI KRIVCI NE KAZNE(bilo sa koje strane da dolaze), NECE BITI POMAKA i boljitka izmedju naroda(sem demagoskih)! :(

Zedes

pre 11 godina

Srbi, ja sam vrlo zadovoljan vašim izborom. Izabrali ste za predsjednika četnika koji ne krije da je četnik i da bi ponovno išao osvajati tudje, samo da može i smije. Dat će nam to stoga opravdan razlog da napokon prekinemo ovu neprirodno-mazohističku politiku pomaganja agresorima na Hrvatsku da se razvijaju i napreduju ka EU. Tadić je u suštini jednak četnik kao i Nikolić, nema tu bitne razlike u sadržaju, ali ima u formi, jer Tadić glumi ugladjenoga Europjeca, pridobivajući tako svijet za svoje ciljeve, dok ova četnička sirovina to niti zna niti hoće pa će barem i medjjunarodna zajednica ponovno shvatiti i tko je on kao on i tko ste i što ste vi, Srbi, kao narod.

Naravno, nećete mi po običaju objaviti komentar, zar ne ?! Vrijedjam, navodno, kad vaše predsjednike nazivam četnicima... Pa nije li Toma četnički vojvoda ?!? A o Tadiću imam pravo iznijeti svoje mišljenje, makar vam se ne svidjalo. To se, naime, zove demokracija koju vi - verbalno - navodno proklamirate.

Flo123

pre 11 godina

Значи почели смо. Ако тако нам и треба кад смо ненормални и затуцани па смо изабрали Николића за председника. Јао нама кукавцима, 90-те нам се изгледа враћају.

Sarmica

pre 11 godina

Sramota.Dosta je bilo nacionalizma na jednoj i drugoj strani, poginulo je puno nevinih ljudi za nista. Nezdravi nacionalizam ima duboke korene na Balkanu. Dok se oni neozvade nema u bivšoj divnoj Jugi mira. Inače sramota za takvog predsednika.

Bacvanin

pre 11 godina

@Zoro
Pogledajte slike tenkova koji se krecu pored Sava centra, slike Osijeka, Sarajeva, prosetajte danas, posle skoro 18 godina od kraja rata, i pogledajte koliko jos uvek ima zgrada sa kraterima od kojekakvih projektila.
Prosetajte malko po BiH sumama i gorama, ako ne nagazite na neku minu, koja je postavljana komandom iz Srbije, imacete srecu.
Nije da su ostali bili mala nevinasca, daleko od toga, ali da Srbija nije trebala da radi ono sto je radila, to je definitivno.

logicar

pre 11 godina

A, kako bi to Nikolic, ili bilo ko drugi, uspeo da vrati Srbiju u devedesete? Pa, valjda se i Srbija nesto pita. Vec mi je dosta takvih teza u kojima se politicarima daje oreol neogranicene moci i gde je narod nedefinisana masa koja ide tamo gde je usmere. Ako je tako u Srbiji, opet narod ne moze da bude kriv, vec politicari koji posle 5. oktobra nisu uklonili pretpostavke na kojima su nastale devedesete. A, to nije Toma Nikolic, jer, do juce, nije imao poluge vlasti da to ucini. Znamo svi ko je imao, pa ako bi nas sutra Toma i odveo u devedesete, krivi bi bili oni, a ne on. Istorija citavog sveta nas uci tome, pogledajte samo najpoznatiji primer - dolazak Hitlera na vlast u Nemackoj 1933. i pogledajte sta se to desavalo u Nemackoj pre 1933., pa ce vam biti jasno da Hitler nije pao s Marsa u Nemacku, vec su mu teren, ne planirajuci to, pripremili njegovi prethodnici.

Mikael Hansen

pre 11 godina

Bravo, Tomo, ova je izjava na radost svih hrvatskih sovinista koji su se vec zabrinuli da nece imati povoda da pripale jos pokoju srpsku kucu ...

dusite

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".
(zrad, 25. maj 2012 17:50)
Sa ovim svojim laganjima precanskim,mozete samo farbati svoje Srbe u Srbiji!Covjece,napustili ste te stanove,racunajuci kako ce te se brzo vratiti na "belom konju" - svaki se osjecao kao vojvoda.U ljeto 91,urbani Srbi,ne svi,uzese godisnji i svi u SAO Krajinu.Isti, svi redom klicase kako nikad pod nasu zastavu,jer sve sto nosi perdznak Hr je ustasko. Zatim,4 godine likovali u svojoj tvorevini,niko nije ni zapitao za stan,protjerali hrvate iz iste (koje nisu pobili).Onda vam se nudi Z4,jest da nije od srca,ali mi smo to morali,satjerani smo bili u korner.Tad ste bili toliko tupavi i pohlepni pa ste to odbili vrlo osorno!Zato sad ne placi ko baba.Uostalom,ko zna kako si dosao do tog stana -uglavnom ste bili partijasi,vojna lica i policajci.Kako doslo tako i proslo!Cast iznimkama,ali oni privatni su uglavno vec zamjenjeni sa Hrvatima iz Bosne i Vojvodine!
Covjece,rat nije zajebancija,ili gubis ili dobivas.Sta si se iso tuc kad neznas podnest.Vjerovatno si i pucao u pravcu svoga stana!

Ivan

pre 11 godina

Čitač, naravno da se mora reagirati na neistine koje se plasiraju da je rat bio dgovoren. Zna se jasno tko i s kojom namjerom je prošao granicu, i koji teritorij je htio nasilno pripojiti drugoj državi.
I onda očekujete da Hrvati i Hrvatska ne reagiraju ?
Ajde da mi izjavimo Zemun je naš, i sanjamo da će opet biti. Proglasili bi nas onima na u, i digli cijelu hajku da dižemo tenzije i širimo mržnju. Ne budimo licemjeri.

diplomata

pre 11 godina

Pa kroz kabinet Tome Nikolica je vec prodefilovao sav moguci svet zapadnih diploma i svakoga od njih je Toma uveravao da nema povratka na staro.A sem toga morao je da obeca da nece praviti vladu sa Kostunicom.Jos pre cetiri godine Toma je oznacen u beleskama CIA kao covek koji se odrekao nacionalne politike i kao prozapadni poslusnik i samo lud covek moze tu nesto da fantazira.I...jos nesto Vukovar jeste srpski grad,uvek bio,samo ime mu to govori,ali eto.

cvele

pre 11 godina

a ko vas pita za to?vratite stanove i zemlju koju ste oteli u "domovinskom ratu"(vi ste ipak visevjekovna demokracija).pa onda gledajte u tudje dvorište.
p.s.pošto se dotični izvinio u knesetu za zločine nad jevrejima,red je da to iskreno učini srbima za mnoga zlodela učinjena od strane njegovih sunarodnika.

Dragoljub

pre 11 godina

Hrvatska je clan EU (buduci), clan NATO, srpski zapadni i razvijeniji sused. U interesu Srbije je da sa drzavom Hrvatskom ima dobre odnose. Obaveza je predsednika Srbije da doprinosi dobrim odnosima Srbije sa susednim drzavama, interesu Srbije. Ova Nikoliceva izjava ne doprinosi takvim odnosima.

zoro

pre 11 godina

Hrvatska miroljubiva politika? Izgleda da sam mnogo glup pa bih molio nekog da mi objasni malo bolje ovu izjavu ali na način na koji bi ja ovako tupav i glup mogao da shvatim. Unapred zahvalan?

sa strane

pre 11 godina

@cvele kaze:
""""a ko vas pita za to?vratite stanove i zemlju koju ste oteli u "domovinskom ratu"(vi ste ipak visevjekovna demokracija).pa onda gledajte u tudje dvorište. """"

Pa Josipovic je samo reagovao na Nikolicevu izjavu o Vukovaru [koji je u Hrvatskoj].
Znaci, Nikolic nije jos zvanicno ni predsednik, a vec 'viri' komsijama u dvoriste

HRVAT-Dalmoš

pre 11 godina

Ja ne znam srbi sta vi zelite? Jel zelite novi rat? to zelite? ako zelite nema problema, jer evo ja vam iskreno kazem da vi niste normalni koga ste izabrali za vlast, da jedan predsjednik jedne europske drzave tvrdi da je grad druge drzave srpski, pa dobro... sta je vama?

Molim da ovaj komentar objavite, nije zlonamjeran prema srbima kao narodu nego prema onima koji unistavaju taj isti srpski narod.

zrad

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".

1%

pre 11 godina

A jesu li ove izjave ivucene iz konteksta? proslost je tesko breme za svakog ko nije sa njom rascistio.
Interesantna je ova Tomina izjava da je postao svestan da se granica na Dunavu nece vise menjati. Pa ona njegova granica Kralobag, Karlovac, Virovitica je isla nekim drugim rekama...Kupa..Sava....:-)))

troka

pre 11 godina

Jos ce dosta vremena proci dok se Nikolic ne navikne da je on sada predsednik drzave, a ne clan opozicione stranke u parlamentu.
Sada svaka njegova izjava povlaci odredjene posledice [pozitivne i negativne] po celu drzavu i njen polozaj u svetu jer je izrice predsednik drzave.
Nije lako 'preveslati' se sa mesta opozicionog poslanika koji je kritikovao sve i svasta oko sebe na mesto predsednika drzave

Čitač

pre 11 godina

Razumljivo je da Hrvatska i njeni građani, političari, državnici s nelagodnošću sećaju 1990-ih godina. Neka znaju da se i u Srbiji isto tako osećaju nelagodno:
- Srbija je imala diktatora Slobodana Miloševića, koji je kriminalce poput Arkana koristio za najprljavije "poslove" rata
- Rat u Hrvatskoj je mogao da se izbegne dogovaranjem Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića. Umesto toga, oni su tajno dgovorili da podele Bosnu, a onda su dopustili da se dogode zločini: Tuđman je 1991. žrtvovao Vukovar, a Milošević je 1995. žrtvovao srpsko stanovništvo u Republici Srpskoj Krajini...
- O odbacivanju plana Z4 ne treba ništa ni govoriti. sramota za srpsku stranu, ali i izgovor hrvatskoj za nastavak prljavijeg ratovanja.
Da se vratimo u sadašnjost, da poslušamo glas građana Hrvatske koji se i dalje plaše Srbije, koja ni nema načina da povede rat protiv bilo koga. Umesto da se za sve krive Srbija i Srbi, nek se počne od TV Kalendara na HRT, koji je isto što i Politkin Svet i Politika Ekspres 1986. godine i dalje - fino upakovani govor mržnje.
Za svađu je UVEK potrebno dvoje.
I molim čitaoce iz Hrvatske da ne potpaljuju komentarima odgovore koje će posle dobiti: i od vas anonimnih ljudi zavisi budućnost. Ne krijte se iza tastature, nego pozovite prijatelje u Srbiji i pitajte ih šta oni misle.

olga

pre 11 godina

Uz svo uvažavanje Josipovića,Nikolić ima obavezu da uveri građane koji su mu dali glas da će ispuniti ono što je obećao;nema on nikakvu obavezu prema inostranstvu pa tako ni prema Hrvatskoj,povratka na 90 nema niti može biti .

HRVAT-Dalmoš

pre 11 godina

Ovu izjavu nije dao neki drugorazredni politicar srbije nego Predsjednik Srbije, a kad predsjednik nesto kaze, onda to ima težinu, i Hrvatska mora i hoce reagirati na ovo, ako treba i povuci veleposlanika iz Beograda, jer sa drzavom koja ima takvog predsjednika mi niti itko u hrvatskoj u to mozete biti uvjereni, ne zelimo kontakta, ne kazem ja da cete vi plakati za nama, ali cete plakati za sobom koga ste izabrali, vec placete.

zrad

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".

olga

pre 11 godina

Uz svo uvažavanje Josipovića,Nikolić ima obavezu da uveri građane koji su mu dali glas da će ispuniti ono što je obećao;nema on nikakvu obavezu prema inostranstvu pa tako ni prema Hrvatskoj,povratka na 90 nema niti može biti .

dragoljub b

pre 11 godina

Ja sam rodjen, odrastao i zivim u Vukovaru. Velika vecina vas i ne zna di je Vukovar i neka tako i ostane. Nikada vise nam niko ne treba da nas "oslobadja" niti ponovo "oslobadja". Dosta nam je i jednih i drugih jer smo mi tu samo kad je drzavni praznik i izborna kampanja. Vukovar je grad sa najskupljom pijacom, najskupljim grijanjem u drzavi, najpodeljeniji grad verovatno u Evropi (osim mozda Kosovske Mitrovice). Ovde deca idu u skolu po nacionalnosti, u vrtic isto tako, kafici i firme su skoro sve ili "nase" ili "njihove" tako da postoji nekakva nevidljiva sila koja sve to odrzava ovakvim kakvim i jeste. A sila se napravila kad su oslobodici u razlicitim vremenskim razdobljima "oslobadjali" grad od "nasih" i "njihovih" tako da smo mi ovde ostali samo svoji bez svoga a svi nas hoce samo kad njima treba bez da nam zaista hoce pomoc. Znate kako se ovde to kaze "Zagreb-Vukovar 300km, Vukovar-Zagreb 3000km". A do Beograda nema ni putokaza zato molim vas ostavite nas vise na miru. Hvala!

zoro

pre 11 godina

Hrvatska miroljubiva politika? Izgleda da sam mnogo glup pa bih molio nekog da mi objasni malo bolje ovu izjavu ali na način na koji bi ja ovako tupav i glup mogao da shvatim. Unapred zahvalan?

HRVAT-Dalmoš

pre 11 godina

Ja ne znam srbi sta vi zelite? Jel zelite novi rat? to zelite? ako zelite nema problema, jer evo ja vam iskreno kazem da vi niste normalni koga ste izabrali za vlast, da jedan predsjednik jedne europske drzave tvrdi da je grad druge drzave srpski, pa dobro... sta je vama?

Molim da ovaj komentar objavite, nije zlonamjeran prema srbima kao narodu nego prema onima koji unistavaju taj isti srpski narod.

Dragoljub

pre 11 godina

Hrvatska je clan EU (buduci), clan NATO, srpski zapadni i razvijeniji sused. U interesu Srbije je da sa drzavom Hrvatskom ima dobre odnose. Obaveza je predsednika Srbije da doprinosi dobrim odnosima Srbije sa susednim drzavama, interesu Srbije. Ova Nikoliceva izjava ne doprinosi takvim odnosima.

cvele

pre 11 godina

a ko vas pita za to?vratite stanove i zemlju koju ste oteli u "domovinskom ratu"(vi ste ipak visevjekovna demokracija).pa onda gledajte u tudje dvorište.
p.s.pošto se dotični izvinio u knesetu za zločine nad jevrejima,red je da to iskreno učini srbima za mnoga zlodela učinjena od strane njegovih sunarodnika.

dusite

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".
(zrad, 25. maj 2012 17:50)
Sa ovim svojim laganjima precanskim,mozete samo farbati svoje Srbe u Srbiji!Covjece,napustili ste te stanove,racunajuci kako ce te se brzo vratiti na "belom konju" - svaki se osjecao kao vojvoda.U ljeto 91,urbani Srbi,ne svi,uzese godisnji i svi u SAO Krajinu.Isti, svi redom klicase kako nikad pod nasu zastavu,jer sve sto nosi perdznak Hr je ustasko. Zatim,4 godine likovali u svojoj tvorevini,niko nije ni zapitao za stan,protjerali hrvate iz iste (koje nisu pobili).Onda vam se nudi Z4,jest da nije od srca,ali mi smo to morali,satjerani smo bili u korner.Tad ste bili toliko tupavi i pohlepni pa ste to odbili vrlo osorno!Zato sad ne placi ko baba.Uostalom,ko zna kako si dosao do tog stana -uglavnom ste bili partijasi,vojna lica i policajci.Kako doslo tako i proslo!Cast iznimkama,ali oni privatni su uglavno vec zamjenjeni sa Hrvatima iz Bosne i Vojvodine!
Covjece,rat nije zajebancija,ili gubis ili dobivas.Sta si se iso tuc kad neznas podnest.Vjerovatno si i pucao u pravcu svoga stana!

gračani

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".
(zrad, 25. maj 2012 17:50)

Ja sam Srbin iz Zagreba koji je ''prespavao'' rat i evo ostadoh u svom stanu a što si ti radio jesi stao 91-e ispred stana i vikao ''Ovo je SRPSKI STAN ili ovaj STAN JE SRBIJA'' pa su te izbacili?

Laze koza ne laze rog

pre 11 godina

Za Diplomatu

...bit ce da si Tomin Diplomata, jer govoris iste neistine ! U Vukovaru NIKAD ama bas NIKAD niste bili vecina, eto malo brojke da se malo otrijeznis :

1910: Hrvata 39.5% Srba 15.7%
1931: Hrvata 49.6% Srba 16.6%
1948: Hrvata 63.5% Srba 25.5%
1971: Hrvata 48.6% Srba 30.2%
1990: Hrvata 47.2% Srba 32.3%
2001: Hrvata 57.5% Srba 32.9%

A sada nam svima objasni po cemu je to Vukovar Srpski Grad ?! Tvoj komentar me nekako podsjetio na D. Cosica i kako opisuje sopstveni narod !

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” lp

troka

pre 11 godina

Jos ce dosta vremena proci dok se Nikolic ne navikne da je on sada predsednik drzave, a ne clan opozicione stranke u parlamentu.
Sada svaka njegova izjava povlaci odredjene posledice [pozitivne i negativne] po celu drzavu i njen polozaj u svetu jer je izrice predsednik drzave.
Nije lako 'preveslati' se sa mesta opozicionog poslanika koji je kritikovao sve i svasta oko sebe na mesto predsednika drzave

Bacvanin

pre 11 godina

@Zoro
Pogledajte slike tenkova koji se krecu pored Sava centra, slike Osijeka, Sarajeva, prosetajte danas, posle skoro 18 godina od kraja rata, i pogledajte koliko jos uvek ima zgrada sa kraterima od kojekakvih projektila.
Prosetajte malko po BiH sumama i gorama, ako ne nagazite na neku minu, koja je postavljana komandom iz Srbije, imacete srecu.
Nije da su ostali bili mala nevinasca, daleko od toga, ali da Srbija nije trebala da radi ono sto je radila, to je definitivno.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

etnički čista hrvatska govori nekome o uveravanju
(q, 25. maj 2012 18:31)

Imas morala govoriti o etnickom ciscenju a upravo su ga Srbi izvrsili 1991g protjeravsi 700 tisuca nesrpskog stanovnistva iz Krajine i zapalivsi im domove! Cinjenica je da vi Srbi na rat namjerno gledate iskljucivo iz perspektive Oluje a koja je samo posljedica Miloseviceve zlocinacke politike koju ste upravi vi podrzavali! Komsija, nismo mi sa cvijecem sa beogradskog mosta ispracivali tenkove na razaranje Hrvatske nego ste to vi bili. Zalosno je da jos dan danas niste smogli pogledati istini u oci i uputiti iskrenu ispriku za ono sto su vam raditelji ucinili nego za predsjednika drzave birate vojvodu i cetnika koji jos uvijek sanja veliku Srbiju. Taj izbor dovoljno govori o opcem stanju svijesti u Srbiji! Znam da se komentar nece objaviti kao niti jedan iz Hrvatske kada se govori o ovoj temi..

Čitač

pre 11 godina

Razumljivo je da Hrvatska i njeni građani, političari, državnici s nelagodnošću sećaju 1990-ih godina. Neka znaju da se i u Srbiji isto tako osećaju nelagodno:
- Srbija je imala diktatora Slobodana Miloševića, koji je kriminalce poput Arkana koristio za najprljavije "poslove" rata
- Rat u Hrvatskoj je mogao da se izbegne dogovaranjem Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića. Umesto toga, oni su tajno dgovorili da podele Bosnu, a onda su dopustili da se dogode zločini: Tuđman je 1991. žrtvovao Vukovar, a Milošević je 1995. žrtvovao srpsko stanovništvo u Republici Srpskoj Krajini...
- O odbacivanju plana Z4 ne treba ništa ni govoriti. sramota za srpsku stranu, ali i izgovor hrvatskoj za nastavak prljavijeg ratovanja.
Da se vratimo u sadašnjost, da poslušamo glas građana Hrvatske koji se i dalje plaše Srbije, koja ni nema načina da povede rat protiv bilo koga. Umesto da se za sve krive Srbija i Srbi, nek se počne od TV Kalendara na HRT, koji je isto što i Politkin Svet i Politika Ekspres 1986. godine i dalje - fino upakovani govor mržnje.
Za svađu je UVEK potrebno dvoje.
I molim čitaoce iz Hrvatske da ne potpaljuju komentarima odgovore koje će posle dobiti: i od vas anonimnih ljudi zavisi budućnost. Ne krijte se iza tastature, nego pozovite prijatelje u Srbiji i pitajte ih šta oni misle.

Zedes

pre 11 godina

Srbi, ja sam vrlo zadovoljan vašim izborom. Izabrali ste za predsjednika četnika koji ne krije da je četnik i da bi ponovno išao osvajati tudje, samo da može i smije. Dat će nam to stoga opravdan razlog da napokon prekinemo ovu neprirodno-mazohističku politiku pomaganja agresorima na Hrvatsku da se razvijaju i napreduju ka EU. Tadić je u suštini jednak četnik kao i Nikolić, nema tu bitne razlike u sadržaju, ali ima u formi, jer Tadić glumi ugladjenoga Europjeca, pridobivajući tako svijet za svoje ciljeve, dok ova četnička sirovina to niti zna niti hoće pa će barem i medjjunarodna zajednica ponovno shvatiti i tko je on kao on i tko ste i što ste vi, Srbi, kao narod.

Naravno, nećete mi po običaju objaviti komentar, zar ne ?! Vrijedjam, navodno, kad vaše predsjednike nazivam četnicima... Pa nije li Toma četnički vojvoda ?!? A o Tadiću imam pravo iznijeti svoje mišljenje, makar vam se ne svidjalo. To se, naime, zove demokracija koju vi - verbalno - navodno proklamirate.

Laloš

pre 11 godina

Mislim...stvarno,šta mu je trebalo da govori da je Vukovar srpski grad? Sutra će da provocira Bošnjake za Srebrenicu,pa Albance za Kosovo,pa ćemo da dobijemo bombu,samo malko veću nego one '99-te...hvala,ali ne hvala Predsedniče...

HRVAT-Dalmoš

pre 11 godina

Ovu izjavu nije dao neki drugorazredni politicar srbije nego Predsjednik Srbije, a kad predsjednik nesto kaze, onda to ima težinu, i Hrvatska mora i hoce reagirati na ovo, ako treba i povuci veleposlanika iz Beograda, jer sa drzavom koja ima takvog predsjednika mi niti itko u hrvatskoj u to mozete biti uvjereni, ne zelimo kontakta, ne kazem ja da cete vi plakati za nama, ali cete plakati za sobom koga ste izabrali, vec placete.

susjed

pre 11 godina

Zasto predsednik Josipovic ne pita ovo svog Tomislava - Karamarka, novog ravnatelja HDZ. Zasto je tu stvar sigurna da nema povratka na devedesete, a kod srbijanskog Tomislava stvar je nesigurna? Koja merila je primenio predsednik Josipovic da ga hrvatski Tomislav ne brine, a u srbijanskog sumnja?

Zoran

pre 11 godina

A vi naivni ušli u 90-te!?
Rat vam nametnuli Srbi, vi na sve strane zagovarali mir, očuvanje tadasnje države...
Svi smo mi imali 90-te, ne samo Srbi.

Crnogorac

pre 11 godina

Ako kojim slučajem ovo čita neko od Vaših analitičara: 90-tim je u ovom trenutku bliža Hrvatska od Srbije. Snažan upliv Vatkana i katoličke crkve u "demokratskim" procesima sekularne Hrvatske, neprestano rabljenje tema iz domovinskog rata, neobjektivnost u sagledavanju hrvatskog doprinosa sukobima na tlu bivše SFRJ - samo su neke od činjenica koje vuku Hrvatsku unazad. "Događanje naroda" iz Miloševićeg vremena, nešto je što se u Hrvatskoj upravo odvija. Na žalost, mnogo ličimo jedni na druge.

zzzzz

pre 11 godina

Da se razumemo, ko god procita intervju videce da je Nikolic izjavio da danas u Vukovaru ima vise Srba nego pre deset godina, jer je to nekad bio vecinski srpski grad, pa se, samim tim, u poslednjih deset godina Srbi vracaju u njega, a Hrvati su se vratili, naravno, jos 1997, kad je Zapadni Srem prisajedinjen Hrvatskoj. Sporna recenica "Hrvata nema da se vracaju tamo" je negde usput nekom novnarsko-prevodilackom vratolomijom postala "Hrvati nema da se vracaju tamo" (eto sta ucini jedno slovo), a od toga je, naravno, samo korak do "Hrvati nemaju sta da traze u Vukovaru". I eto kako se vatrica lepo potpali.

antib92

pre 11 godina

Ovi hrvati vise........smaraju.
Ne vidim razlog sto se insistira na nekom prijateljstvu kad prijateljstvo ne postoji.Treba raditi na normalizovanju odnosa.

Nenad

pre 11 godina

Pa ljudi, da li ste uopste procitali tekst? Da ste procitali videli bi da to nije receno u tom kontekstu. Uostalom lako je doci do originala na nemackom. A gospodin Josipovic ispada neozbiljan jer reaguje na neproverene vesti. Zar nije bilo jednostavnije da je prvo nekog svog prevodioca uputio da mu tacno prevede original teksta, pa da onda reaguje. Ovako se ne razlikuje previse od tih "divljih balkanaca srba".

licemjer na 6

pre 11 godina

"Sad shvatam da je Hrvatska međunarodno priznata država i da neće biti promena granica na Dunavu", dodao je Nikolić.

hahahah...sad je progledo!?
Smeksat ces se ti braco,vrlo brzo...a onda ces morat objasnit narodu sta se desilo!!!Toliko si puta odbacio svoja uvjerenja(pa i kuma)tako da vjerujem da ti je to i ososbina - nedosljednost!
Ha,ha..."meni Hrvati nisu nista lose napravili..."Ovo nije ustvari promjena uvjerenja vec kompletna promjena licnosti!!!

Percik

pre 11 godina

@ Stevan, kažeš Vukovar Hrvati nisu oslobodili, nisu ni trebali, oslobodili su Knin, a braća iz Vukovara su se sama predala iako ste im Vi starija braća iz matice držali leđa. Što junaci ne pohitaste da ih branite...
Čiča Toma će još pune pure pojesti po raznim eurometropolama da bi objasnio šta on danas misli, a šta je nekad mislio...Tadić je prve četri godine svih morao uvjeravati da je pravi i ispričavati se u svakom selu, a Toma će Vama pričati jednu priču doma, a Vani će lizati stražnjice svima inače Vas čekaju opet sankcije i prazne police iz Slobinih vremena. Vratio Vas je čovjek u jednu večer jedno 5 godina unazad, al sami ste si birali isto ko šte se kleli u Slobu i šešelja pa ih po mraku trpali u avione za Hag. Shvatit ćete i sad da ste pogrješili, al treba vremena...

Unknown19G70

pre 11 godina

Ja ne shvatam kako neko moze mrzeti nekog, samo jer se taj zove..Dragan, Josip,Emir.. Zar nije bitno kakav si covek??? Volite svoje, postuje tudje..

Potez

pre 11 godina

Sreca da Josipovic nema slomljenu nogu pa da mu Tomica dobri evropejac prorekne sudbinu kao sto je Djindjicu.Dobrica,cetnicki vojvoda svih gradjana Srbije,e Srbijo na sta si spala.......

Nikola

pre 11 godina

Najsmesniji su ovi Hrvati sto se sile!.. Kao pre smo imali vise oruzja pa su nas oni pobedili?! a sada imamo manje pa se plasimo!!? Ovde niko ne zeli rat vise! Pre je bilo **dala, danas ih je jedva! Kada vec pisem o tome... Interensantnija tema mi je vasa patologija! To je tema za proucavanje i podsmevanje! Medjutim, osionost koju vam potpiruju zapadnjacki vetrovi ni najmanje nije za podsmevanje! Mi Srbi smo itekako trpeli zabog svega toga! Ako iko ima pravo na bes mi imamo! nasuprot izjava predsednika i politicara neke drzave sa ostvarenim svim svojim fasistickim ciljevima iz najcrnjeg perioda istorije ljudske civilizacije! Ja ipak biram da budem pametan! i da zivim zivot dobrog coveka! A vi samo nastavite da balavite na svaku vest iz Srbije!.. Tako ste... drugorazredni. :-)...

deki

pre 11 godina

Hajde da vratimo i Miru pa da cirkus bude skoro kompletan.Mislio sam da ne moze gore ali Srbija je zemlja cuda,izabran je covek koji je najavio smrt Zorana Djindjica koji nas je ubrzano vodio pravim putem,covek ciji su ljudi u ime patriotizma po njihovom shvatanju cinili zlocine nad tada istom narodu jer su ²balije² i ²ustase²,njegove izjave iz 90-tih su poznate nadaleko a dovoljno je da ih samo mi znamo pa da nas bude stid.Zbogom pameti.

turista

pre 11 godina

Nadam se da ce hrvatski komentatori biti isto ovako srbofobicni u vreme letnje sezone. Sto se mene tice ja sam sa Hrvatima odavno zavrsio. Niti ih zovem, niti posecujem, niti me interesuju, niti zelim da radim biznis sa njima. Da tako gledamo manje bi bilo hrvatskih firmi po Srbiji i manje ovih glupih hrvatskih komentara. Svako brate na svoju stranu da se ne gledamo vise.

Perix

pre 11 godina

Nikada nisam, niti ću glasati za Nikolića, ali to plašenje naroda da će biti kao 90-tih me opasno živcira! To ne može biti i dosta više sa tim! Prihvatam Nikolića kao predsednika i za sada nemam nijednu zamerku za njega od kako su prošli izbori... Ako plašite malo dete babarogom-može da upali, ali nemojte odrasle ljude praviti budalama...

dejan

pre 11 godina

Meni su verma interesntni komentatori koji ovde sada govore da 'Hrvati smaraju' a 'zaboravljaju' da je sve/sva prica pocela Nikolicevom izjavom o Vukovaru tj mjesanjem u unutrasnje stvari Hrvatske.

sa strane

pre 11 godina

@cvele kaze:
""""a ko vas pita za to?vratite stanove i zemlju koju ste oteli u "domovinskom ratu"(vi ste ipak visevjekovna demokracija).pa onda gledajte u tudje dvorište. """"

Pa Josipovic je samo reagovao na Nikolicevu izjavu o Vukovaru [koji je u Hrvatskoj].
Znaci, Nikolic nije jos zvanicno ni predsednik, a vec 'viri' komsijama u dvoriste

Ivan

pre 11 godina

Čitač, naravno da se mora reagirati na neistine koje se plasiraju da je rat bio dgovoren. Zna se jasno tko i s kojom namjerom je prošao granicu, i koji teritorij je htio nasilno pripojiti drugoj državi.
I onda očekujete da Hrvati i Hrvatska ne reagiraju ?
Ajde da mi izjavimo Zemun je naš, i sanjamo da će opet biti. Proglasili bi nas onima na u, i digli cijelu hajku da dižemo tenzije i širimo mržnju. Ne budimo licemjeri.

Јагањац

pre 11 godina

да ли ћу ја једном доживети да ми буде објављен коментар на б92?Ваљда имам право на другачије мишљење од админа..Ево,поновићу опет..Хрвати,гледајте своја посла,са вама нам не требају никакви односи...Лепо сте се односили са Србима током блиске историје (даљу и да не помињем) и хвала вам за то.Досвидања.

ekser

pre 11 godina

nikolic je ogorjeli nacionalista. on u intervju frankfurter zeitung kaze postujemo suverenitet Hrvatske i BiH. 2. princip delovanja sns-a kaze: stvoriti uslove za stvaranje jednistvene srpske drzave sastavljene od srbije i republike srpske?! sada jos i da je vukovar srpski grad.
nikolicu ne igraj se vatrom. dosta je bilo stradanja u bivsoj jugi!

Mikael Hansen

pre 11 godina

Bravo, Tomo, ova je izjava na radost svih hrvatskih sovinista koji su se vec zabrinuli da nece imati povoda da pripale jos pokoju srpsku kucu ...

elvis

pre 11 godina

Prethodnik ispred mene spominje Jasenovac.
Josipović je jasno i glasno osudio zločine i genocid u NDH!
Prema tome, Nikolić za početak neka položi vijenac na Banjici, mjestu najvećeg konc-logora nacista u Srbiji, a koliko vidim zlikovci Ljotić i Nedić bi ulice da dobiju u današnjoj Srbiji!
Pa Vukovar, pa Srebrenica moj Nikoliću!
Pravit će se Tadić od blata vrlo brzo.

kužiš stari moj

pre 11 godina

a dobro sad - znači opet počima 88-a "dajte nam oružje" pa oni silni mitinzi puni mržnje...samo što sad više to nećemo gledati sa strahom kao tih 80-ih...prije bi taj strah trebao vas uhvatiti...
meni samo žao što će se sad opet probuditi ovi naši dežurni domoljubi i svaki nas dan gnjaviti srbima i raznim teorijama zavjere. to je dušu dalo za te zgubidane i luftrenzere.
kako pjevaju kud idijoti - glupost je neuništiva.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Zanima me zasto niste objavili demanti Nikolica koji je objasnio da je ovo obicna laz i podmetacina i da takvog intervjua nije bilo? Eno na svim Hrvatskim medijima taj demanti, jedino na srpskim ga nema. Ovde se cak objavljuju reakcije hrvatskih politicara na taj nepostojeci intervju iako tih reakcija nigde na hrvatskim medijima nema. O cemu se tu radi?

Beogradjanin

pre 11 godina

mi mrzimo vas,vi nas i ako treba neka tako i ostane.mi imamo svoju istinu a vi svoju.vas je cetnicki vojvoda i kao takav ima svoj stav kojega dijeli vecina stanovnistva,nas je skladatelj i on zaista ne mrzi srbe ali ih mrzi vecina stanovnistva.pustite price da su mrzitelji u manjini i kod jednih i drugih jer to nije tako.sjetite se ovih recenica kad mi budemo gostovali na marakani a vi na maksimiru ili poljudu
(ako nikako onda posteno, 25. maj 2012 19:27)

Prijatelju, nijedna ti nije na mestu. U Srbiji ima veoma malo ljudi koji mrze Hrvatsku ili Hrvate. Nemamo razloga za to. Mi smo svoju katarzu prosli, ali koliko vidim po komentarima ljudi iz Hrvatske, vi svoju tek treba da prodjete. Tako da ste vi dobrano u tim "devedesetim" pa nek vam je predsednik tri puta "skladatelj".
Nas je seljak, ali je nas. A ovo malo sto je i pricao do sad kao predsednik, nije ucenjivao, pretio, ili slicno.
Uostalom, ne verujem ti ni da Hrvati mrze Srbe, nesto to ne vidim kod svojih (brojnih) prijatelja Hrvata.

Prijatno.

mario

pre 11 godina

@vasilije
Srbi imaju sva prava zagarantirana ustavom i zakonima,imaju pravo na povratak i obnovu,a zamisli obnavljaju se kuće onima koji su sravnili Vukovar sa zemljom,onima koji su pljačkali,rušili i palili,onima koji su rušili ustavni poredak što je inače terorizam i još im je udjeljen opči oprost,a postavlja se pitanje kada će ti platiti svu štetu koju su napravili..znači morate platiti ratnu štetu,a prvo na naplatu dolazi obnova spomenutog Vukovara..i kada čete vratiti protjerane hrvate iz Vojvodine ili isplatiti.
Oluja nije genocidna,RH je svoje optužene odavno uhapsila za razliku od Srbije koja je do jučer skrivala optužene za genocid.Što ste vi to odavno uradili jedno veliko ništa i još to nazivaš demokracijom,a za tvoju obavjest RH je članica NATO-a ,a za godinu dana postaje i punopravna članica EU,a gdje ste onda tu vi..
Ali lijepo se vama praviti naivan samo to ne može trajati vječno..

eu

pre 11 godina

Josipovicu, objasnice tebi Toma kako se gradi kanal do egejskog mora, kako se obezbedjuju investicije od 100 miljardi dolara za deset godina i kako se stice diploma po ubrzanoj metodi, polazu ispiti u Novom Sadu u isto vreme dok se drzi govor na mitingu u Beogradu. Videces ti Josipovicu sa kakvim hibridom od politicara se susreces.

1%

pre 11 godina

A jesu li ove izjave ivucene iz konteksta? proslost je tesko breme za svakog ko nije sa njom rascistio.
Interesantna je ova Tomina izjava da je postao svestan da se granica na Dunavu nece vise menjati. Pa ona njegova granica Kralobag, Karlovac, Virovitica je isla nekim drugim rekama...Kupa..Sava....:-)))

NapomenaZaboravnim

pre 11 godina

Sramota je ta sto je Hrvatska zemlja koja je organizovala najveci logor na Balkanu za vreme Drugog Svetskog rata i ubila sistematski preko 700.000 ljudi (pritom vecinu Srba) dok se njeni "demokratski" stanovnici nisu bunili protiv toga vec uzimali srpske kuce i imanja,kao sto su onda to ponovo cinili i 90-tih.Ko ima tradiciju uzimanja tudjic kuca to se vidi.Vidim i da je jedan od vas napisao "a ti si pucao u pravcu mog stana" a tvoj deda,ili deda tvojih drugova,je duso gledao mirno kako odvode ljude u Jasenovac...sto nije pomogao i sprecio to?Kakav ti je to predak?Cime se ti mozes ponositi ili se trebas stideti svoje proslosti?Koliko je bilo antifasista u Hrvastkoj tada??Koliko sada ima Roma u Hrvatskoj?Zasto od svih zemalja na Balkanu Roma ima najmanje u Hrvatskoj?Zapitajte se to demokratska omladino Hrvatske i shvatite kakva ste zverstva radili pa onda pricajte drugima..Ne mrzim nikoga,samo govorim cinjenice.Objavite ovo,kad sve objavili sve ostale "divne" komentare..ili mozda necete jer nije lepo pricati o Jasenovcu

Flo123

pre 11 godina

Значи почели смо. Ако тако нам и треба кад смо ненормални и затуцани па смо изабрали Николића за председника. Јао нама кукавцима, 90-те нам се изгледа враћају.

Johnny90

pre 11 godina

@Hrvat Dalmos-Ne gotivim T.Nikolica,ali bih tebe zamolio ovom prilikom da se ne primas mnogo tim tendencioznim izjavama o ratu...Koja ste vo zabluda od naroda,strasno...

Milan

pre 11 godina

Lepo sam ja govorio da Velikomučeni Diplomislav ima kapacitet da eventualno vodi jednu seljacku zadrugu, a ni pod tačkom razno da bude predsednik države.
Pri tom još nije ni postao predsednik a već je počeo sa ratnim huškanjem!

vasilije

pre 11 godina

A kad će hrvatske vlasti da vrate sva prava Srba u Hrvatskoj kao što Hrvati imaju u Srbiji, da ih vrate na svoja ognjišta, da vrate otetu, ukradenu i spaljenu imovinu,...?

Hoće li već jednom Hrvatske vlasti da odbrane svoje prazne reči da neće više devedesete. Oni ih čine i dalje. Nisu uhapsili ni jednog zločinca a toliko zločina je učinjeno, slave genocidnu "Oluju",...? Zar tamo i dalje ne traju devedesete?

Zato dosta demoagogije i licemerja već krenite da radite to što smo mi odavno radili. To je demokratija, a to što hrvatske vlasti nažalost rade zove se podrška fašizmu i genocidu nad Srbima, jer svako prikrivanje zločina i ne preduzimanje mera protiv zločinaca je jednako samom ZLOČINU!!!

java

pre 11 godina

autistični komentari u stilu: "niko nama srbima ne treba" dovoljno govore koliko smo još uvek ogrezli u samoizolaciji.
čak i toma polako počinje da shvata kako je to, biti u državničkoj koži. uskoro će poželeti da je tadić ostao na tom mestu. biće još mnogo toga u stilu "puj pike, šalili smo se".

dadodudo

pre 11 godina

- Tačno je da rat moćže da počne samo jedna strana, ali su i dalje potrebne dve/tri/četiri da bi se on nastavio.
(Čitač, 25. maj 2012 19:11)

Izuzetno zanimljiva logika. Znaci neko neko te pocne mlatit - dakle zapocne rat, ali za nastavak tuce je potrebno da se ti branis. Ako se ti samo ne bi branio, ovaj bi te brzo umlatio i nema vise tuce. Dake svi su krivi ?!?

laki

pre 11 godina

Vuk dlaku menja a cud ni u snu.Da je mogucnosti Toma bi opet nahuskao na rat,na njegovu nesrecu a srecu neduznih i zavaranih gradjana o tome moze samo da masta.Ako bude isao samo pedalj dalje dobice ono sto je zasluzio i to za sva vremena.Zna on to ali ce ipak pokusati da se uliziva Rusima koji ako bi i doslo do necega ne bi osim reci imali hrabrosti niti interesa da intervenisu konkretno.Od Tome ne treba ocekivati nista dobroga,njegovu pobedu moze da zahvali glasacima koji su time kaznili arogantnog Tadica koji je hteo postati drugi Ti-to.Zbog toga je Toma samo neko koji sluzi za kratko vreme,jer pametni glasaci koji su ga podrzali namerno,znaju sta rade,tako da je time dobio samo jednu kracu ulogu,jer on na duze staze nije sposoban niti odgovoran prema narodu da uradi ono sto je neophodno za sigurniju buducnost i bolji zivot gradjana.Njegova vladavina bice kratkoga veka,oni koji su mu omogucili da moze malo lepse da se osmehne ce ga kada dodje vreme i najuriti.Klupko je pocelo da se odmotava.

Nenad

pre 11 godina

Prije nego se pokoljete oko ovog 'intervjua', evo vijesti sa Hrvatskog portala Index.hr
[link]
Ne mogu znati da li je ovaj intervju lažan ili ne pošto nisam bio tamo kad su ga radili, ali Nikolić se u svakom slučaju od njega ograđuje.
(marko, 25. maj 2012 21:04)

E pa braco Srbi i braco Hrvati, nego nas navlaci, ili opet vrse neko sociolosko istrazivanje na nama! Uostalom, tesko nas sve potpaliti . . . :)

james bond

pre 11 godina

Ovoga će biti puno tokom Nikolićevog predsednikovanja. Izvinjavanje, pranje biografije i slično. Tadić se izvinjavao za tuđe izjave i zločine, a Nikolić će morati za svoje.

diplomata

pre 11 godina

Pa kroz kabinet Tome Nikolica je vec prodefilovao sav moguci svet zapadnih diploma i svakoga od njih je Toma uveravao da nema povratka na staro.A sem toga morao je da obeca da nece praviti vladu sa Kostunicom.Jos pre cetiri godine Toma je oznacen u beleskama CIA kao covek koji se odrekao nacionalne politike i kao prozapadni poslusnik i samo lud covek moze tu nesto da fantazira.I...jos nesto Vukovar jeste srpski grad,uvek bio,samo ime mu to govori,ali eto.

Čitač

pre 11 godina

@ (Ivan, 25. maj 2012 18:27)

Rat jeste bio dogovoren i planiran: Slovenija je svoju Teritorijalnu odbranu naoružavala još od 1986. godine; Srbija je od tada pretila ratom i spremala vojni puč; Hrvatska je takođe planirala šta će i kako će, ali je kasnila sa pripremama za sam rat; Alija Izetbegović je odavno bio pripremio ideologiju i planove za rat (prestigao je čak i Memorandum SANU)...
Ako neko u Hrvatskoj hoće da uzme Šid ili Zemun, neka to i učini, snoseći sve posledice reči i čina koji pokrene.
----

@ (Nik, 25. maj 2012 18:38)

- Slobodan Milošević je bio diktator, koji je to pretvorio u perverziju sa MiromMarković... Ne bih dalje o terminologiji.
- Ni jednu stranu nisam zaboravio: svi magarci koji su predvodili "bivše jugoslovneske republike" su ratni zločinci, zajedno sa svojim "saradnicima" (saučesnicima - za Srbe su to Ratko Mladić, Jovica Stanišić), a Bšnjaci, Hrvati, Slovenci neka nađu svoje pandane.
- Franjo Tuđman je bio obični fašista u uniformi JNA, kao i svi drugi (opet je dobar primer Ratka Mladića), i imao isto mentalno zdravlje kao i Radovan Karadžić (i Alija Izetbegović, Slobodan Milošević...).
- Tačno je da rat moćže da počne samo jedna strana, ali su i dalje potrebne dve/tri/četiri da bi se on nastavio.
- Glavni krivci su uglavnom izbegli suđenja (smrću ili na drugi način), a ovi što su se preobukli, kao Tomislav Nikolić i Stjepan Mesić su stigli do mesta predsednika.
Tragedija. Tragedija. tragedija. I tako već jedan vek, od Prvog Balkanskog rata...

zdr

pre 11 godina

I tako prosli izbori. Onaj ko je slusao Vuciceve govore na okupiranim delovima Bosne i Hrvatske zgrazavace se zbog toga sta su takvi dosli na vlast. Onaj ko je uporedivao Nikoliceve izjave o politici prema Evropskoj Uniji iskidace se od smeha zbog nedoslednosti i nekompetentnosti istog. Onaj ko je gledao film o promociji vojvode Nikolica ispovracace se zbog sirovina. Onaj ko je video film sa Nikolicevim izjavama u Skupstini "g***** jedno, j*****cu joj majku" bice zgranut kolicinom primitivizma. A taj covek je sada pretsednik drzave (sa diplomom ili bez nje). Jedino pitanje je da li Srbija zasluzuje istog pa makar i privremeno i makar da je to bio jedini nacin da se otera apsolutista koji je prigrabio svu vlast? A Nikolic svestan svoje malenkosti, neprincipijelnosti i nesposobnosti i nekulture poteze opet za tudim teritorijama. Puno bolje od psovanja u Skupstini ali vrlo daleko od onoga sta bi kulturni i efikasni diplomata morao da shvati. Posto su ove osobine permanentne ocekujem i dalja lupetanja, naravno uz krstenje kao Majka Tereza.

Dusan

pre 11 godina

Posle svega sto je u hrvatskoj izreceno nakon izbora tn da sam na njegovom mestu ja tamo sigurno nikada ne bih krocio. Nazalost tn je igrac odabran od strane zapada i on ce nastaviti politiku ponizavanja Srba i Srbije koju je imao bt. Ne kazem da treba da ratujemo sa komsijama ali malo dostojanstva nam ne bi bilo na odmet.

Nik

pre 11 godina

(Čitač, 25. maj 2012 17:59)

Prvo - Milosevic NIJE bio diktator(ukoliko uopste ZNAS sta to znaci), vec AUTOKRATA!

Drugo - zaboravljas jos jednu stranu(muslimansku), koja se takodje pitala o ratu(setite se samo odbijenih mirovnih pregovora od strane Izetbegovica, a na nagovor Amerikanaca)... Dakle, nisu samo greske bile na srp/hr strani.

Trece - vrlo je tragi(s'obzirom na desavanja)komicno(s'obzirom na tvoj 'komentar') citati tvoj 'nastup', gde uporno zaboravljas(?!) da je Tudjman Srbima ODUZEO status konstitutivnog naroda(i sveo ga na nacionalnu manjinu)... Dakle, ne mozes da se pozivas na neku 'normalnost'(i kritikujes nepostovanje iste), dok, ujedno, opravdavas drugi sraman cin!

Cetvrto - za svadju(sukob) je potrebna 'saglasnost' SAMO JEDNE STRANE, a za prijateljstvo(mir) OBEJU STRANA!

I za kraj - SLAZEM SE SA TVOJIM POZIVOM KA NORMALNOSCU I sveobuhvatnim delovanjem SVIH CINILACA ka boljoj i LEPSOJ buducnosti... Ali, sve dok se neke stvari iz proslosti ne budu istrazile do tancina i dok se SVI KRIVCI NE KAZNE(bilo sa koje strane da dolaze), NECE BITI POMAKA i boljitka izmedju naroda(sem demagoskih)! :(

mitomani

pre 11 godina

naše "ludilo" je uvijek bila reakcija, ali sad u mirnodopsko vrijeme se super vidi razlika izmađu hrvata i srba, ta razlika je otprilike josipović-nikolić.... slažem s komentatorom koji spominje tadića(i taj je pričao o "katoličkim srbima")...kod vas pandan Josipoviću nebi prošao za predsjednika ako ga imate uopće u svojo zemlji

sasa

pre 11 godina

"да ли ћу ја једном доживети да ми буде објављен коментар на б92?Ваљда имам право на другачије мишљење од админа..Ево,поновићу опет..Хрвати,гледајте своја посла,са вама нам не требају никакви односи...Лепо сте се односили са Србима током блиске историје (даљу и да не помињем) и хвала вам за то.Досвидања"

Trebao si reci/pirociti svom predsjedniku Nikolicu da gleda svoja posla jer sve je pocelo time sto je on pomenuo Vukovar koji je u Hrvatskoj, a ne u SDrbiji.

mate

pre 11 godina

tio bi pozdravit sve normalne srbe koji nisu izasli na izbore ili su crtali gluposti po listicima.

sretno u iduce 4 godine, trebat ce vam.....
a onda kad produ te 4 godine mislim da vise necete glumit umjetnike...

goga

pre 11 godina

Daleko od toga da podrzavam Nikolica u bilo cemu, i jako mi je....neprijatno(najblaze receno) sto je pobedio na izborima, ali ako kritikujemo, kritikujmo osnovano. Procitao sam intervju vrlo pazljivo i nisam video niti jedan odgovor koji poziva na rat, mrznju ili nekakve stavove koji lice na ideoloski povratak u devedesete. Covek je vrlo umereno odgovorio na svako pitanje, cak i vrlo namazano spocitao zapadu apropo Kosova, a to sto je rekao za Vukovar, pa nije slagao, bilo je vise Srba pre rata, tako da zaista ne vidim razlog za ovakve komentare. Pre ce biti da na obe strane ima mnogo onih kojima, ili nedostaju devedesete, ili ih nisu doziveli i ne shvataju kakav je to horor bio pa sada pricaju "mi cemo vas opet" - iskreno se nadam, za dobro svih nas normalnih, da su na obe strane u manjini. Niko ne kaze da treba da se volimo ali mozemo da se postujemo i probamo da zivimo kao normalan svet.

bre

pre 11 godina

Povampiruju se svi koji su obeležili '90-te. Stiže Karić uz Tomu, tu su već Tap 011, Ivan Gavrilović, Mobi Dik. Samo fali benzin iz kuvane flaše i prazni rafovi u prodavnicama. Nadam se da će bar Drašković da baca hleb iz kamiona, jer za razliku od mojih roditelja ja nemam čekove kojima mogu da hranim decu.Kad ti privatnici ne isplate platu, možeš samo da otimaš na ulici.

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

mi mrzimo vas,vi nas i ako treba neka tako i ostane.mi imamo svoju istinu a vi svoju.vas je cetnicki vojvoda i kao takav ima svoj stav kojega dijeli vecina stanovnistva,nas je skladatelj i on zaista ne mrzi srbe ali ih mrzi vecina stanovnistva.pustite price da su mrzitelji u manjini i kod jednih i drugih jer to nije tako.sjetite se ovih recenica kad mi budemo gostovali na marakani a vi na maksimiru ili poljudu

Sarmica

pre 11 godina

Sramota.Dosta je bilo nacionalizma na jednoj i drugoj strani, poginulo je puno nevinih ljudi za nista. Nezdravi nacionalizam ima duboke korene na Balkanu. Dok se oni neozvade nema u bivšoj divnoj Jugi mira. Inače sramota za takvog predsednika.

Seldon

pre 11 godina

(Iguman Nemanja, 25. maj 2012 19:12)
Vidis da ti je objavljen komentar, smanji dozivljaj
Moji komentari na vasoj HRT nikad nisu objavljivani.

Beogradjanin

pre 11 godina

I postovani prijatelji iz Hrvatske. Sama izjava "vaseg" je dovoljno izazivacka. Ako je toliko bolji i civilizovaniji od "naseg", zasto je arogantan i zasto se uopste "spusta na taj nivo"?
I nemojte misliti da u Srbiji narod nije jedinstven kada zatreba, to sto vidite pluseve i minuseve ovde, je otprilike kao porodicna svadja. Elem, stalno to radimo medju sobom, ali kada nas komsija polije vodom, zajednicki ga ne volimo :) Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?

S' postovanjem.

marko

pre 11 godina

cuj zemun bio hrvataki iato kao ato je bosna bila ugarska posle aneksije...ako vam neko pokloni kao sto je to vatikan uradio ne znaci da je to vase..pogledajte holandsku kartu balkana za vreme dusana silnog gde srbija nije bila veca nego za vreme dinastija pre nemanjica, tj ostrivojevica svevladovica..pa vidite gde je tu hrvatska...nije istorija pocela 1910 il 1878 bosle berlinakog konresa samo se krije istina od tada, prava istorija ce kad tad izaci na videlo i to vrlo uskoro...molim da mi se objavi komentar

logicar

pre 11 godina

A, kako bi to Nikolic, ili bilo ko drugi, uspeo da vrati Srbiju u devedesete? Pa, valjda se i Srbija nesto pita. Vec mi je dosta takvih teza u kojima se politicarima daje oreol neogranicene moci i gde je narod nedefinisana masa koja ide tamo gde je usmere. Ako je tako u Srbiji, opet narod ne moze da bude kriv, vec politicari koji posle 5. oktobra nisu uklonili pretpostavke na kojima su nastale devedesete. A, to nije Toma Nikolic, jer, do juce, nije imao poluge vlasti da to ucini. Znamo svi ko je imao, pa ako bi nas sutra Toma i odveo u devedesete, krivi bi bili oni, a ne on. Istorija citavog sveta nas uci tome, pogledajte samo najpoznatiji primer - dolazak Hitlera na vlast u Nemackoj 1933. i pogledajte sta se to desavalo u Nemackoj pre 1933., pa ce vam biti jasno da Hitler nije pao s Marsa u Nemacku, vec su mu teren, ne planirajuci to, pripremili njegovi prethodnici.

zdr

pre 11 godina

@Citac

Trece - vrlo je tragi(s'obzirom na desavanja)komicno(s'obzirom na tvoj 'komentar') citati tvoj 'nastup', gde uporno zaboravljas(?!) da je Tudjman Srbima ODUZEO status konstitutivnog naroda(i sveo ga na nacionalnu manjinu)... Dakle, ne mozes da se pozivas na neku 'normalnost'(i kritikujes nepostovanje iste), dok, ujedno, opravdavas drugi sraman cin!

Tudman nije nikome oduzeo nikakva prava, jedina prava sta je oduzeo ili bar pokusao su da niko ne moze da ubija nikoga, to je postojalo i za vreme Tita sve dok nebeski narod nije odlucio drugacije.

Sada o konstitutivnom narodu. Po ustavu Hrvatske, Crne Gore i Kosova prava coveka ne leze na narodnosti, religiji, partiji, filatelistickom klubu itd. nego na POJEDINCU. Davanje prava konstitutivnim narodima moze lako da se pretvori u ubijanje kao sto smo vec videli. Sva ta tri ustava su moderna i prema mome ukusu. I jedina komicna stvar je da ti ili neces ili ne mozes to da shvatis.

Dule

pre 11 godina

Mene uvijek fascinira kako krene spominjanje nedostataka, kompleksa i "činjenice" da jedan narod zapravo zavidi onom drugom pa zato njihov političar govori to i to... KAo da smo vesla sisali cijeli život pa svaki puta iznova nasjedamo, ali dobro... Što se tiče dva predsjednika bilo bi ima pametnije da prestanu pričati o Vukovaru kako pričaju nego da porade malo na toleranciji, a ne da bezpotrebno šire tenzije. Iz osijeka sam i znama kakav je vukovar, nažalost gospodin dragoljub b je potpuno u pravu. Kada trebam do vukovara zlo mi je, ako srbinu kažem bok gleda me kako sa mu majku spominjem, ako kažem hrvatu cao ili zdravo ista stvar. Ako dojem u "srpski" kafić i tražim kavu s mlijekom, naj..o sam, ako u "hrvatskom" tražim kafu opet sam nadrapao! Neki su čak išli u krajnost da negdje kava košta 6kn, kafa 25 i obratno! Gospodo predsjednici poradite na tome, dosta ste pametovali! Pa tamo se djeca mrze gore nego prije 20 i kusur godina! Grad je podjeljen, samo fali berlinski zid. Meni je tamo grozno otići, kako je tek onima koji žive tamo!? A roditelji svojoj djeci samo serviraju mržnju. Na tome poradite, a ne na tome koje nacionalnosti ima više...

Filip Zagreb

pre 11 godina

Evo sada Vesni Pešić, Srđi Popoviću i drugim "belim listićima" njihovog Nikolića. Kako je kraktovidna bila odluka da se bojkotira Tadića! U Hrvatskoj je Nikolić neprihvatljiv štogod govorio i radio, zato što čak ni Josipović, koji je učinio jako mnogo da zbližavanju sa Srbijom, ne može preći preko onoga što je on simbolizirao sve do prije dvije-tri godine. To je kao da Hrvati za predsjednika izaberu Branimira Glavaša. Kakvu poruku bi to poslalo Srbiji? Nevjerojatno je kako se u Srbiji ne vidi dalje od vlastitog dvorišta. Sad se svi nešto brinu za Srbe u Hrvatskoj, a da su malo razmislili kad su glasali u nedjelju ne bi Srbima u Hrvatskoj napravili to što su im napravili glasanjem za Tomu. Ah, džaba govoriti.

Gorch

pre 11 godina

Da li će se devedesete ponoviti? Pa to ovisi od Hrvatske a ne od Nikolića. Rat u Hrvatskoj je počeo masovnim proterivanjem Srba iz gradova, otpuštanjem sa posla, paljenjem kuća, svakodnevnim šikaniranjem. 1991. Srbi u Hrvatskoj su bili građani drugog reda. Ako gospodin Josipović ne želi da se vrate devedesete onda neka mirno spava jel srba u Hrvatskoj ima samo na groblju i na papiru. Mada znajući Hrvatsku državu ne bi me začudilo da i sa njima zarate. Činjenica je da je preko 600.000 Srba proterano iz demokratske Hrvatske, možda se gospodin Josipović boji da se oni usled loše politike Nikolića ne vrate nazad u svoju domovinu Hrvatsku pa će ponovo morati da oprobaju svoje "demokratske metode" etničkog čišćenja.

marko

pre 11 godina

citam ove komentare i smejem se...srba u Vukovaru 1910 ovolko, posle onoliko..Zemun bio hrvataki, pa bio je kad je bio okupiran od a.ugar.bla bla bla...pa zar niste svesni da vasa istorija pocinje kad je vatikan ojacao naspram pravoslavlja sta je bilo pre toga?gde su bili hrvati ko su oni?ej.. bre 80% vas se preziva na ic zasto ne razmialite malo..srbija je pogresila ato je srbima smatrala samo one koji su katolici a koliko je njih tj vas to prisilbo uradilo?ova istorija sto ucite je laz seobe slovena nije ni bilo ovaj narod je autohton na ovim prostorima becko-berlinska istorija se uci od berlinskog kongresa 1878 a pre toga se znalo ko su srbi...hrvati su avarsko pleme koje je vizantija pomogla da upadnu u srbiju pa su primili srpaki jezik..danas su hrvati 80% srbi 20% avari...ova lazna istorija se nece uciti jos dugo uskoro ce se saznati istina..poz svima zivi bili

pancho

pre 11 godina

Tomo, ti rece Tadicu u onom duelu da on zivi u proslosti, i da je dosao odatle. Kao sto vidis, avet proslosti se pojavila, ali iznad tvoje glave...Zapamti, kao sto su neki pricali, nije dovoljno skinuti bedz i staviti maramicu ( pa se u nju kasnije isplakati )

zorz

pre 11 godina

jedno je definitivno sigurno hrvati su mnogo optereceni srbima prave sprecijalne emisije o nikolicu sad ova izjava svaka emosija film serija pomene se srbija....oni ko da nemaju svoja posla pa non stop gledaju u nas>>>

aleksey

pre 11 godina

Gorch, hehehehe a je i ti ispalis pa ostanes ziv. Smiri malo dozivljaje kao prvo 1991 je na popisu stanovnistva bilo 580.000 Srba ili 12.2%. a ti govoris da ih je protjerano 600.000. Prema popisu stanovnistva 2001 u Hrvatskoj je bilo 202.000 ili 4.5%. Takodjer je vazno navesti da je prema sluzbenim informacijama MORH-a oko 10% pripadnika Hrvatske vojske tijekom rata bilo srpske nacionalnosti.

466453

pre 11 godina

super je sto se ovo desilo sa Nikolicem, predstavnik Srba, lepo, sad da pokaze kakvi smo beskicmenjaci po pitanju stavova u odbrani fotelje!!!! Ima evropska politika da mu koristi jezik umesto toalet papira dok ne pobegne sam...

.,.

pre 11 godina

Шта значи 90 - е? Надам се да се Николић неће понижавати свима као неки, ДОБОЉНО ЈЕ СРБИЈА БИЛА ПОНИЖАВАНА, шта кажу Demokrate, сви нас поштују, Енглеска, Италија, Немачка, да, Angela Merkel кад је била нико ништа, тишина, ма дајтееее, поштовање? Нееее, НИСУ СРБИ ЛУДИ! ! !

Tjerac

pre 11 godina

Pa lijepo vam se kaze na kraju teksta da je intervju izmisljen, uostalom provjerite i sami, nije tesko ukucati nikolicevo ime i ime lista i saznacete da li je istina ili nije. A sad ajde svi sklanjaj se sa ove teme, ajmo citati dalje pa komentaristai neke svjezije teme. Ovo je vec bajato. Ajd voz.

ZORO!!!

pre 11 godina

Bačvaninu i samokritičnom ću reći samo Jasenovac koji otklanja svake polemike i raspravke o bilo kojoj vrsti revašinzva, mržnje, praštanja, pomirenja, dobrosusedskih odnosa, ljubavi, braku, zajednici, i tako u nedogled................................

Aleksandar

pre 11 godina

za (Percik, 25. maj 2012 19:49)

Na osnovu čega si zaključio da ćemo ratovati i imati sankcije? Zato što je T. Nikolič nekada tako pričao? Pa šta?
Šutanovac obećao još 2008 da će rasvetliti ubistvo gardista 2004 god, pa ništa. Bio poslednje 4 godine na vlasti SPS, pa ne vidim da je bio rat.
A i šta se sekirate oko toga kada ulazite u EU?

eh

pre 11 godina

Čitajući ove komentare....ah...sada mi je barem jasnije zašto je Nikolić pobijedio.

Neka vam je sa srećom dragi susjedi, nama on ne može stvoriti nikakve probleme ali vi...vi ste druga priča.

Zoran kg

pre 11 godina

Devedesetih treba da se sete i stide i Hrvati a ne samo mi Srbi,jer 250.000 isteranih iz svojih domova je njihovih ruku delo i njihovi generali vucu bukagije po Hagu zbog toga a na zbog kradje u juvelirnici.

Nikola Tomić

pre 11 godina

SNS je demantovao sve sta pise u tom intervjuu. anyway, i evropa je cestitala nikolicu na pobedi. mozda im vise ne smetaju srpski nacionalisti. kao sto su nekada ustase uvidele da im je bolje biti uz hitlera, tako smo i mi uvideli da nam je bolje uz evropu. a to sto je hrvatska u eu, ne znaci nista. samo se merkelova pita sta ce biti. a mi ovaj put imamo i putina uz nas. tako da, vidimo se hrvati! sretan vam gasovod kroz srbiju!

marko

pre 11 godina

marko ne duva kao ti pa naduvan daje komentare nego govori na osnovu cinjenica koje su dokazane lako ih je naci al se o tome ne prica ili se ismeva...ako hoces istinu upoznas obe strane pa vidis...vi slusate jednu pricu i ne dizete nos, pogledajte malo sta misle ljudi koji ne razmisljaju kao vi...kako vam se zove premijer, predsednik? cisti hrvati..istrazi malo ko vam je bio Bane Jelacic svaki dan ga gledate. a pljujete mu po poreklu, a na kraju potrazi i svoje korene postoje ljudi koji se time bave ,mogu naci korene do mnogo vekova u nazad...mogu ti preporucim jednog Bozidar Kljajevic

Mihajlo Božin

pre 11 godina

Hrvati ,posebno Karamarko,koji je nastavljač ideje NDH i oplakuje svake godine Križni put,gde je samo obavljena sanitarno higijenska deratizacija od ustaša,štetočina koje svet nije upoznao,...on i oni nešto da kažu ?
Njima dati nekakve dokaze !?
Prvo treba da dožive i prežive katarzu .

Tadicev glasac

pre 11 godina

Toma jos nije postao predsednik ili da kazem vodja, a koliko brzo i uspesno je vec poceo da svadja ljude i stvara konflikte. Isto kao i njegov uzor Sloba Milosevic i Seselj. Takav tip ljudi su konfliktne licnosti koje izazivaju konstantnu tenziju i mrznju. Ne mogu da verujem jos uvek ko se nasao na celu nase zemlje i koliko su nasi neprijatelji zbog toga srecni.

marko

pre 11 godina

Prije nego se pokoljete oko ovog 'intervjua', evo vijesti sa Hrvatskog portala Index.hr
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nikolic-nisam-rekao-da-je-vukovar-srpski-grad-to-je-podmukla-laz/617122.aspx
Ne mogu znati da li je ovaj intervju lažan ili ne pošto nisam bio tamo kad su ga radili, ali Nikolić se u svakom slučaju od njega ograđuje.

ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 11 godina

kako niko nije očekivao od tadića da bilo šta objašnjava kada je u vladu uveo SPS, a na čelo policije, koja je do skoro najbrutalnije premlaćivala pošten narod, doveo upravo čoveka iz te stranke... nikom i dalje ne smeta, što je taj isti čovek probao da uzme i 3 mandat i da još dublje pusti korenje i uzurpira sistem. niko se ne pita, šta motiviše tog čoveka koji po svaku cenu želi vlast i da li je taj na putu da postane drugi Sloba, koji će slati policiju na narod...

Komsija

pre 11 godina

Ovo je samo HDZ propaganda u Hrvatskoj, njima odgovaraju cetnici jer preko njih lake dolaze na vlast. Inace, moze ovde da dodje Seselj na vlast, to Hrvatsku nista ne dotice, niti ce bilo sta promeniti u Hrvatskoj. Uostalom, Hrvatska je NATO I nema govora o ratu, to samo neke budale mogu da mastaju.

krstivoje

pre 11 godina

Tudjmanov glavni kreator tuzbe za virtualni genocid protiv srbije prica Tomi o devedesetim,naravno da ce Toma uglavnom kreativno saobracati sa Pusickom.

ja

pre 11 godina

Pa ovo je baš bezobrazno! Nisam nikakav pristalica SNS-a ili one još gore verzije istih, ali ne sećam se da smo mi od Sanadera tražili bilo kakav dokaz da je raskinuo sa Tuđmanom. Kosorka je do jučer na sva usta hvalila Oluju ! Ne zaboravite da je Oluja sinonim za etničko čišćenje, baš kao i Srebrenica, a u Hrvatskoj je to nacionalni praznik. Neka počiste prvo u svom dvorištu, a nama neka ostave da sami čistimo svoje !

Erazmo

pre 11 godina

Ja Nikolica ne trpim jer on jeste nacionalista u lose skrojenom fraku ali ne razumem ni ovog kompozitora na privremenom radu u politici. Zna Josipovic dobro da 90-te se nece ponoviti nego koristi Nikolica da dobije koji poen od brojnih hrvatskih nacionalista. A ne razmislja dau zemlja ulazi u EU sa ksenofobicnom ekonomijom sto je protiv modernih principa svetske ekonomije. Transformisani hrvatski nacionalizam? Rekao bi da jeste. Lako je balaviti o Vukovaru koji je napacen i strasan ajde otvori ekonomiju kao sto smo mi za tvoju zemlju otvorili pa napisi jedmo izvinjenje.

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

Ako kojim slučajem ovo čita neko od Vaših analitičara: 90-tim je u ovom trenutku bliža Hrvatska od Srbije. Snažan upliv Vatkana i katoličke crkve u "demokratskim" procesima sekularne Hrvatske, neprestano rabljenje tema iz domovinskog rata, neobjektivnost u sagledavanju hrvatskog doprinosa sukobima na tlu bivše SFRJ - samo su neke od činjenica koje vuku Hrvatsku unazad. "Događanje naroda" iz Miloševićeg vremena, nešto je što se u Hrvatskoj upravo odvija. Na žalost, mnogo ličimo jedni na druge.
(Crnogorac, 25. maj 2012 23:50)
Ovoliku kolicinu gluposti odavna nisam procitao! I sve se to pripisuje zemlji koja je fakticki clanica EU od zemlje koja je tu kandidaturu jedva dobila i jos se ne zna kada ce zapoceti pregovore. Srbija je barem 15 godina zakasnila da drzi pridike bilo kome a ponajmanje Hrvatima! Nikolic se uklapa u ovu sliku i sa njime Srbija ce imati jos 5 godina plus da zakljuci pregovore.

Delija

pre 11 godina

Umjesto pominjanja Vukovara,Nikolić je trebo dovest u pitanje Hrvatski biznis u Srbiji.Na razne indirektne načine opstruiraju ulazak Srpskog kapitala u Hrvatsku.U Srbiji prave profit.Vlasnik Pink televizije je to demonstriro u svom slučaju i "dobio" Hrvate. Kompletna Srbija bi ekonomski trebala zauzeti reciprocitetan stav prema hrvatskoj ekonomiji.

politikolog

pre 11 godina

Josipovic da uveri, da ce vratiti impovinu svim Srbima isteranima iz zvojih kuca u spoljnom delu Hrvatske. Ondonso da ne nastavlja hrvatsku politiku iz devedesetih.

Srbija svakoko ne zeli da izgubi pola teritorije naseljene Srbima. Tako da sugurno nece ponoviti doticne.

Ivo Split

pre 11 godina

Ljudi moji pa koliko stoljeća, ratova i ostalog je potrebno da shvatite da su hrvatskim vladarima nužno potrebni srpski ekstremisti i nacionalisti, jednako kao i srpskim vlastima ustaše. Jedni bez drugih ne mogu opstati, nemaju smisla jednostavno.

Realan

pre 11 godina

Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?
(Beogradjanin, 25. maj 2012 22:04)

Itekako, srpskih komentara na hrvatskim portalima ima u bar duplo vecem broju. Mozda je tome i razlog sto niti na jednom hr portalu nema odobravanje komentara od strane moderatora kao sto je slucaj sa B92.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodin Josipovic bi trebao da bude dobro obavesten dali je tako nesto stvarno receno od Nikolica pa tek onda da komentarise ovako svi dobro znamo da Nikolic nije tako nesto rekao i to su potvridili iz SNS .

Dule

pre 11 godina

I postovani prijatelji iz Hrvatske. Sama izjava "vaseg" je dovoljno izazivacka. Ako je toliko bolji i civilizovaniji od "naseg", zasto je arogantan i zasto se uopste "spusta na taj nivo"?
I nemojte misliti da u Srbiji narod nije jedinstven kada zatreba, to sto vidite pluseve i minuseve ovde, je otprilike kao porodicna svadja. Elem, stalno to radimo medju sobom, ali kada nas komsija polije vodom, zajednicki ga ne volimo :) Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?

S' postovanjem.
(Beogradjanin, 25. maj 2012 22:04)


Poštovani beogradjanine, odi na Index.hr pa pogledaj koliko Srba tamo komentira. I jedni i drugi volimo zaviriti u susjedno dvorište! Zašto? Živjeli smo skupa toliko dugo i većina nas je ipak normalna pa nas zanima kako žive oni s kojima smo do jućer djelili državu... Ostali... ostali su tu da podbadaju i provociraju, a oni su jako ne bitini. Pozdrav

Zoran

pre 11 godina

Bio sam u vojsci 90'/91' i imao sam puno dobrih drugara hrvata, muslimana, makedonaca i ljudi nisu imali pojma ste se desava, tadasnje elite politicara su sacekale povoljan trenutak da izazovu nezadovoljstvo kod ljudi i pretvore ga u nacionalizam, kako su srbi bili vecinski narod u SFRJ ponajmanje su zeleli raspad te zemlje i zato nemojte vise da lupate gluposti, jedino zasta su srbi krivi sto su takvu nakaradnu tvorevinu od SFRJ stvorili da bi kasnije omogucili onima koji drzavu nikada nisu imali da je dobiju a to ko koliko koga voli zaista nije bitno, sa ovakvim komentarima koji dolaze treba biti nauk svim srbima da ne pomisljaju da letuju na vasem primorju ionako ce sve biti samo ekonomija.

VASA@

pre 11 godina

Ako se bilo sto nesvidi Hrvatskoj u politici TOMISLAVA NIKOLICA.....ima svi jos preostali Srbi u Hrvatskoj , da se ODMAH-HITRO Traktorima presele DRAGOVOLJNO u Srbiju, a Nikolic ce MORATI ,da se se IZVINI-ISPRICA Hrvatskoj zbog SEOBE Srba tjekom vojno-redarstvenih akcija "Bljesk" i "Oluja" i tjekom mirne reintegracije istocnoga Srijema u Hrvatski Sustav!

zar vas nije strah vasih djela

pre 11 godina

Uvjeri ti nas:
- da ce Srbi da se vrate na prava koja su imali pocetkom 90ih
- da se obestete za sve strahote iz drugog svjetskog rata (Hrvatska je nasljednik NDH - sustina iznad forme)
- da li zaista mislite su Srbi napravila genocid nad Hrvatima (vi ste tuzbu pisali)
Ma gluposti, sve je rekao Jovan Ducic...

djz

pre 11 godina

Ovakvim nastupom Josipovicu pokazujes da je tvoja zemlja jos u devedesetim... Nisam glasao za Nikolica, nisam uopste glasao, ali brate (bivsi) preteraste ga. Ako nekome treba da se dokaze, to je nama, a i on i mi znamo zasto... da ne bi prosao ko zuti.

Vuja

pre 11 godina

Šta ima ko vas da uverava ,vi ste suviše mali da bi se mi opterećivali uopšste vama,e moja Srbijo kada smo došli do toga da se pravdamo Hrvatima,strašno,imamo mi preča posla,gledaj ti svoja posla dok nise otišli u bankrot.

Janicije

pre 11 godina

Toliko ekspresnih replika od hrvatskih vodja na izjavu koju je sam Nikolic demantovao a nemacki (hrvatski danke dojcland) novinar lansirao!!! Ovih podmetacina sigurno nece nedostajati sta god da Nikolic kaze. Dovoljno je poigrati se za zarezima u recenicama pa da se smiso izjave zloupotrebi. O prevodjenjima da ni ne govorimo. Taman da Nikolic zasije usta do kraja mandata u Hrvatskoj nece nedostajati onih kojima ce Nikolic biti izgovor za pravdanje zlocinackih projekada i udruzivanja.

pop

pre 11 godina

aleksey,po vasim podacima ,bice jos malo da jasenovca nije ni bilo
a znajuci kako izvrcete dogadjaje,jos ce biti po vasim hr.institucijama da su srbi napravili taj genocid nad vama,ili kakvu mastu imate, nad samim srbima
mislis da je i cifra od 400 000, mala...

Gorch

pre 11 godina

aleksey, 26. maj 2012 13:32, izvin dobri moj slabo stojim sa matematikom i statistikom. Nema šta, tako je kako zboriš. Sve je tačno i popis iz 1991 i iz 2001 evo smanjio sam doživljaj. A onih 10% Srba što je ratovalo na Hrvatskoj strani se otelo kontroli i počinilo genocid nad 400.000 Srba.

kontrarevolucija

pre 11 godina

Uverite vi nas da vise nece biti Jasenovca,Bljeska i Oluje....Na hrtu sam pre neki dan gledao povjesnicare koji se hvale svojim vojevanjem protiv Srba...

Vau!

pre 11 godina

mislim da ste drugovi "promašili ceo fudbal"... Postoji audio zapis koji je objavljen i kojeg nije tako lako krivo protumačiti. Nekako mi se čini da vam fali malo empatije u ovom slučaju - koliko vidim, dosta vas piše kako se HR nema što petljati u srpska posla, ali stavite se u našu poziciju na minutu - što bi točno Srbi rekli da je s druge strane za HR predsjednika izabran npr. Tomislav Merčep? Da se netko javno deklarira kao ustaša i postane predsjednikom, vjerujem kako bi ga vjerojatno radosno i otvorenih ruku dočekali s vaše strane? Ili bi rekli da vas ne interesuje? Zaboga ljudi! Četnički vojvoda - Velika Srbija - predsjednik?

javna tajna

pre 11 godina

Istrijebili ste jedan narod u posljednjih 70 godina i imate jos nesto da kazete. Zar mislite da je neko naivan, pogledajte rezultate vase demokratije vodjene od svih drzavnih struktura. Imali smo i mi nase zablude, ali takvo sistematsko djelovanje kroz decenije... prodjite krajevima gdje Srbi zivjeli, pitajte kako sada zive oni sto su ostali. 90ih ste ljepili nekakvo P vasim sugradjanima, je li da ih mozda zastitite? Ostavili ste im neki put, kako mogu da izadju i da nestanu. Sacuvaj me boze...

Znam ja nas, ..bo ti nas

pre 11 godina

Opet švabe bacaju kost, a i vi i mi jedva dočekali pošto nam je, realno, sve potaman, pa je svaka prilika za razonodu dobro došla.

darki001

pre 11 godina

Kazu politicari cija drzava je proterala gotovo celokupno srpsko stanovnistvo oduzela i bespravno otudjila srpsku imovinu i na sve moguce nacine sprecavala i sprecava njihov povratak i to sve u 21 veku. Da nije zalosno bilo bi smesno a Srbija i dalje cuti.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 11 godina

@Zedes
I vi ste za nas svi ustase, neki se bave muzikom i malo su ugladjeniji kaoJosipovic, neki drugi ne kriju sta su i ko su ali valjda i mi u Srbiji imamo pravo da iznesemo svoje misljenje o Hrvatima. Demokratija je to...

HRVAT-Dalmoš

pre 11 godina

Ja ne znam srbi sta vi zelite? Jel zelite novi rat? to zelite? ako zelite nema problema, jer evo ja vam iskreno kazem da vi niste normalni koga ste izabrali za vlast, da jedan predsjednik jedne europske drzave tvrdi da je grad druge drzave srpski, pa dobro... sta je vama?

Molim da ovaj komentar objavite, nije zlonamjeran prema srbima kao narodu nego prema onima koji unistavaju taj isti srpski narod.

dusite

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".
(zrad, 25. maj 2012 17:50)
Sa ovim svojim laganjima precanskim,mozete samo farbati svoje Srbe u Srbiji!Covjece,napustili ste te stanove,racunajuci kako ce te se brzo vratiti na "belom konju" - svaki se osjecao kao vojvoda.U ljeto 91,urbani Srbi,ne svi,uzese godisnji i svi u SAO Krajinu.Isti, svi redom klicase kako nikad pod nasu zastavu,jer sve sto nosi perdznak Hr je ustasko. Zatim,4 godine likovali u svojoj tvorevini,niko nije ni zapitao za stan,protjerali hrvate iz iste (koje nisu pobili).Onda vam se nudi Z4,jest da nije od srca,ali mi smo to morali,satjerani smo bili u korner.Tad ste bili toliko tupavi i pohlepni pa ste to odbili vrlo osorno!Zato sad ne placi ko baba.Uostalom,ko zna kako si dosao do tog stana -uglavnom ste bili partijasi,vojna lica i policajci.Kako doslo tako i proslo!Cast iznimkama,ali oni privatni su uglavno vec zamjenjeni sa Hrvatima iz Bosne i Vojvodine!
Covjece,rat nije zajebancija,ili gubis ili dobivas.Sta si se iso tuc kad neznas podnest.Vjerovatno si i pucao u pravcu svoga stana!

gračani

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".
(zrad, 25. maj 2012 17:50)

Ja sam Srbin iz Zagreba koji je ''prespavao'' rat i evo ostadoh u svom stanu a što si ti radio jesi stao 91-e ispred stana i vikao ''Ovo je SRPSKI STAN ili ovaj STAN JE SRBIJA'' pa su te izbacili?

Dragoljub

pre 11 godina

Hrvatska je clan EU (buduci), clan NATO, srpski zapadni i razvijeniji sused. U interesu Srbije je da sa drzavom Hrvatskom ima dobre odnose. Obaveza je predsednika Srbije da doprinosi dobrim odnosima Srbije sa susednim drzavama, interesu Srbije. Ova Nikoliceva izjava ne doprinosi takvim odnosima.

Zedes

pre 11 godina

Srbi, ja sam vrlo zadovoljan vašim izborom. Izabrali ste za predsjednika četnika koji ne krije da je četnik i da bi ponovno išao osvajati tudje, samo da može i smije. Dat će nam to stoga opravdan razlog da napokon prekinemo ovu neprirodno-mazohističku politiku pomaganja agresorima na Hrvatsku da se razvijaju i napreduju ka EU. Tadić je u suštini jednak četnik kao i Nikolić, nema tu bitne razlike u sadržaju, ali ima u formi, jer Tadić glumi ugladjenoga Europjeca, pridobivajući tako svijet za svoje ciljeve, dok ova četnička sirovina to niti zna niti hoće pa će barem i medjjunarodna zajednica ponovno shvatiti i tko je on kao on i tko ste i što ste vi, Srbi, kao narod.

Naravno, nećete mi po običaju objaviti komentar, zar ne ?! Vrijedjam, navodno, kad vaše predsjednike nazivam četnicima... Pa nije li Toma četnički vojvoda ?!? A o Tadiću imam pravo iznijeti svoje mišljenje, makar vam se ne svidjalo. To se, naime, zove demokracija koju vi - verbalno - navodno proklamirate.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

etnički čista hrvatska govori nekome o uveravanju
(q, 25. maj 2012 18:31)

Imas morala govoriti o etnickom ciscenju a upravo su ga Srbi izvrsili 1991g protjeravsi 700 tisuca nesrpskog stanovnistva iz Krajine i zapalivsi im domove! Cinjenica je da vi Srbi na rat namjerno gledate iskljucivo iz perspektive Oluje a koja je samo posljedica Miloseviceve zlocinacke politike koju ste upravi vi podrzavali! Komsija, nismo mi sa cvijecem sa beogradskog mosta ispracivali tenkove na razaranje Hrvatske nego ste to vi bili. Zalosno je da jos dan danas niste smogli pogledati istini u oci i uputiti iskrenu ispriku za ono sto su vam raditelji ucinili nego za predsjednika drzave birate vojvodu i cetnika koji jos uvijek sanja veliku Srbiju. Taj izbor dovoljno govori o opcem stanju svijesti u Srbiji! Znam da se komentar nece objaviti kao niti jedan iz Hrvatske kada se govori o ovoj temi..

zrad

pre 11 godina

Imam stan u Zagrebu, 55 m2, na Trešnjevci, iz koga smo izbačeni 1991. godine i još uvek ne mogu da ostvarim pravo na povrat stana. U stan nasilmo uselio pripadnik MUP-a Hrvatske.....toliko o hrvatskoj "DEMOKRACIJI I VLADAVINI PRAVA".

cvele

pre 11 godina

a ko vas pita za to?vratite stanove i zemlju koju ste oteli u "domovinskom ratu"(vi ste ipak visevjekovna demokracija).pa onda gledajte u tudje dvorište.
p.s.pošto se dotični izvinio u knesetu za zločine nad jevrejima,red je da to iskreno učini srbima za mnoga zlodela učinjena od strane njegovih sunarodnika.

zoro

pre 11 godina

Hrvatska miroljubiva politika? Izgleda da sam mnogo glup pa bih molio nekog da mi objasni malo bolje ovu izjavu ali na način na koji bi ja ovako tupav i glup mogao da shvatim. Unapred zahvalan?

diplomata

pre 11 godina

Pa kroz kabinet Tome Nikolica je vec prodefilovao sav moguci svet zapadnih diploma i svakoga od njih je Toma uveravao da nema povratka na staro.A sem toga morao je da obeca da nece praviti vladu sa Kostunicom.Jos pre cetiri godine Toma je oznacen u beleskama CIA kao covek koji se odrekao nacionalne politike i kao prozapadni poslusnik i samo lud covek moze tu nesto da fantazira.I...jos nesto Vukovar jeste srpski grad,uvek bio,samo ime mu to govori,ali eto.

marko

pre 11 godina

citam ove komentare i smejem se...srba u Vukovaru 1910 ovolko, posle onoliko..Zemun bio hrvataki, pa bio je kad je bio okupiran od a.ugar.bla bla bla...pa zar niste svesni da vasa istorija pocinje kad je vatikan ojacao naspram pravoslavlja sta je bilo pre toga?gde su bili hrvati ko su oni?ej.. bre 80% vas se preziva na ic zasto ne razmialite malo..srbija je pogresila ato je srbima smatrala samo one koji su katolici a koliko je njih tj vas to prisilbo uradilo?ova istorija sto ucite je laz seobe slovena nije ni bilo ovaj narod je autohton na ovim prostorima becko-berlinska istorija se uci od berlinskog kongresa 1878 a pre toga se znalo ko su srbi...hrvati su avarsko pleme koje je vizantija pomogla da upadnu u srbiju pa su primili srpaki jezik..danas su hrvati 80% srbi 20% avari...ova lazna istorija se nece uciti jos dugo uskoro ce se saznati istina..poz svima zivi bili

ekser

pre 11 godina

nikolic je ogorjeli nacionalista. on u intervju frankfurter zeitung kaze postujemo suverenitet Hrvatske i BiH. 2. princip delovanja sns-a kaze: stvoriti uslove za stvaranje jednistvene srpske drzave sastavljene od srbije i republike srpske?! sada jos i da je vukovar srpski grad.
nikolicu ne igraj se vatrom. dosta je bilo stradanja u bivsoj jugi!

NapomenaZaboravnim

pre 11 godina

Sramota je ta sto je Hrvatska zemlja koja je organizovala najveci logor na Balkanu za vreme Drugog Svetskog rata i ubila sistematski preko 700.000 ljudi (pritom vecinu Srba) dok se njeni "demokratski" stanovnici nisu bunili protiv toga vec uzimali srpske kuce i imanja,kao sto su onda to ponovo cinili i 90-tih.Ko ima tradiciju uzimanja tudjic kuca to se vidi.Vidim i da je jedan od vas napisao "a ti si pucao u pravcu mog stana" a tvoj deda,ili deda tvojih drugova,je duso gledao mirno kako odvode ljude u Jasenovac...sto nije pomogao i sprecio to?Kakav ti je to predak?Cime se ti mozes ponositi ili se trebas stideti svoje proslosti?Koliko je bilo antifasista u Hrvastkoj tada??Koliko sada ima Roma u Hrvatskoj?Zasto od svih zemalja na Balkanu Roma ima najmanje u Hrvatskoj?Zapitajte se to demokratska omladino Hrvatske i shvatite kakva ste zverstva radili pa onda pricajte drugima..Ne mrzim nikoga,samo govorim cinjenice.Objavite ovo,kad sve objavili sve ostale "divne" komentare..ili mozda necete jer nije lepo pricati o Jasenovcu

dejan

pre 11 godina

Meni su verma interesntni komentatori koji ovde sada govore da 'Hrvati smaraju' a 'zaboravljaju' da je sve/sva prica pocela Nikolicevom izjavom o Vukovaru tj mjesanjem u unutrasnje stvari Hrvatske.

vasilije

pre 11 godina

A kad će hrvatske vlasti da vrate sva prava Srba u Hrvatskoj kao što Hrvati imaju u Srbiji, da ih vrate na svoja ognjišta, da vrate otetu, ukradenu i spaljenu imovinu,...?

Hoće li već jednom Hrvatske vlasti da odbrane svoje prazne reči da neće više devedesete. Oni ih čine i dalje. Nisu uhapsili ni jednog zločinca a toliko zločina je učinjeno, slave genocidnu "Oluju",...? Zar tamo i dalje ne traju devedesete?

Zato dosta demoagogije i licemerja već krenite da radite to što smo mi odavno radili. To je demokratija, a to što hrvatske vlasti nažalost rade zove se podrška fašizmu i genocidu nad Srbima, jer svako prikrivanje zločina i ne preduzimanje mera protiv zločinaca je jednako samom ZLOČINU!!!

Nikola

pre 11 godina

Najsmesniji su ovi Hrvati sto se sile!.. Kao pre smo imali vise oruzja pa su nas oni pobedili?! a sada imamo manje pa se plasimo!!? Ovde niko ne zeli rat vise! Pre je bilo **dala, danas ih je jedva! Kada vec pisem o tome... Interensantnija tema mi je vasa patologija! To je tema za proucavanje i podsmevanje! Medjutim, osionost koju vam potpiruju zapadnjacki vetrovi ni najmanje nije za podsmevanje! Mi Srbi smo itekako trpeli zabog svega toga! Ako iko ima pravo na bes mi imamo! nasuprot izjava predsednika i politicara neke drzave sa ostvarenim svim svojim fasistickim ciljevima iz najcrnjeg perioda istorije ljudske civilizacije! Ja ipak biram da budem pametan! i da zivim zivot dobrog coveka! A vi samo nastavite da balavite na svaku vest iz Srbije!.. Tako ste... drugorazredni. :-)...

Laze koza ne laze rog

pre 11 godina

Za Diplomatu

...bit ce da si Tomin Diplomata, jer govoris iste neistine ! U Vukovaru NIKAD ama bas NIKAD niste bili vecina, eto malo brojke da se malo otrijeznis :

1910: Hrvata 39.5% Srba 15.7%
1931: Hrvata 49.6% Srba 16.6%
1948: Hrvata 63.5% Srba 25.5%
1971: Hrvata 48.6% Srba 30.2%
1990: Hrvata 47.2% Srba 32.3%
2001: Hrvata 57.5% Srba 32.9%

A sada nam svima objasni po cemu je to Vukovar Srpski Grad ?! Tvoj komentar me nekako podsjetio na D. Cosica i kako opisuje sopstveni narod !

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” lp

HRVAT-Dalmoš

pre 11 godina

Ovu izjavu nije dao neki drugorazredni politicar srbije nego Predsjednik Srbije, a kad predsjednik nesto kaze, onda to ima težinu, i Hrvatska mora i hoce reagirati na ovo, ako treba i povuci veleposlanika iz Beograda, jer sa drzavom koja ima takvog predsjednika mi niti itko u hrvatskoj u to mozete biti uvjereni, ne zelimo kontakta, ne kazem ja da cete vi plakati za nama, ali cete plakati za sobom koga ste izabrali, vec placete.

elvis

pre 11 godina

Prethodnik ispred mene spominje Jasenovac.
Josipović je jasno i glasno osudio zločine i genocid u NDH!
Prema tome, Nikolić za početak neka položi vijenac na Banjici, mjestu najvećeg konc-logora nacista u Srbiji, a koliko vidim zlikovci Ljotić i Nedić bi ulice da dobiju u današnjoj Srbiji!
Pa Vukovar, pa Srebrenica moj Nikoliću!
Pravit će se Tadić od blata vrlo brzo.

Gorch

pre 11 godina

Da li će se devedesete ponoviti? Pa to ovisi od Hrvatske a ne od Nikolića. Rat u Hrvatskoj je počeo masovnim proterivanjem Srba iz gradova, otpuštanjem sa posla, paljenjem kuća, svakodnevnim šikaniranjem. 1991. Srbi u Hrvatskoj su bili građani drugog reda. Ako gospodin Josipović ne želi da se vrate devedesete onda neka mirno spava jel srba u Hrvatskoj ima samo na groblju i na papiru. Mada znajući Hrvatsku državu ne bi me začudilo da i sa njima zarate. Činjenica je da je preko 600.000 Srba proterano iz demokratske Hrvatske, možda se gospodin Josipović boji da se oni usled loše politike Nikolića ne vrate nazad u svoju domovinu Hrvatsku pa će ponovo morati da oprobaju svoje "demokratske metode" etničkog čišćenja.

Crnogorac

pre 11 godina

Ako kojim slučajem ovo čita neko od Vaših analitičara: 90-tim je u ovom trenutku bliža Hrvatska od Srbije. Snažan upliv Vatkana i katoličke crkve u "demokratskim" procesima sekularne Hrvatske, neprestano rabljenje tema iz domovinskog rata, neobjektivnost u sagledavanju hrvatskog doprinosa sukobima na tlu bivše SFRJ - samo su neke od činjenica koje vuku Hrvatsku unazad. "Događanje naroda" iz Miloševićeg vremena, nešto je što se u Hrvatskoj upravo odvija. Na žalost, mnogo ličimo jedni na druge.

olga

pre 11 godina

Uz svo uvažavanje Josipovića,Nikolić ima obavezu da uveri građane koji su mu dali glas da će ispuniti ono što je obećao;nema on nikakvu obavezu prema inostranstvu pa tako ni prema Hrvatskoj,povratka na 90 nema niti može biti .

Bacvanin

pre 11 godina

@Zoro
Pogledajte slike tenkova koji se krecu pored Sava centra, slike Osijeka, Sarajeva, prosetajte danas, posle skoro 18 godina od kraja rata, i pogledajte koliko jos uvek ima zgrada sa kraterima od kojekakvih projektila.
Prosetajte malko po BiH sumama i gorama, ako ne nagazite na neku minu, koja je postavljana komandom iz Srbije, imacete srecu.
Nije da su ostali bili mala nevinasca, daleko od toga, ali da Srbija nije trebala da radi ono sto je radila, to je definitivno.

turista

pre 11 godina

Nadam se da ce hrvatski komentatori biti isto ovako srbofobicni u vreme letnje sezone. Sto se mene tice ja sam sa Hrvatima odavno zavrsio. Niti ih zovem, niti posecujem, niti me interesuju, niti zelim da radim biznis sa njima. Da tako gledamo manje bi bilo hrvatskih firmi po Srbiji i manje ovih glupih hrvatskih komentara. Svako brate na svoju stranu da se ne gledamo vise.

Laloš

pre 11 godina

Mislim...stvarno,šta mu je trebalo da govori da je Vukovar srpski grad? Sutra će da provocira Bošnjake za Srebrenicu,pa Albance za Kosovo,pa ćemo da dobijemo bombu,samo malko veću nego one '99-te...hvala,ali ne hvala Predsedniče...

Potez

pre 11 godina

Sreca da Josipovic nema slomljenu nogu pa da mu Tomica dobri evropejac prorekne sudbinu kao sto je Djindjicu.Dobrica,cetnicki vojvoda svih gradjana Srbije,e Srbijo na sta si spala.......

marko

pre 11 godina

cuj zemun bio hrvataki iato kao ato je bosna bila ugarska posle aneksije...ako vam neko pokloni kao sto je to vatikan uradio ne znaci da je to vase..pogledajte holandsku kartu balkana za vreme dusana silnog gde srbija nije bila veca nego za vreme dinastija pre nemanjica, tj ostrivojevica svevladovica..pa vidite gde je tu hrvatska...nije istorija pocela 1910 il 1878 bosle berlinakog konresa samo se krije istina od tada, prava istorija ce kad tad izaci na videlo i to vrlo uskoro...molim da mi se objavi komentar

Čitač

pre 11 godina

Razumljivo je da Hrvatska i njeni građani, političari, državnici s nelagodnošću sećaju 1990-ih godina. Neka znaju da se i u Srbiji isto tako osećaju nelagodno:
- Srbija je imala diktatora Slobodana Miloševića, koji je kriminalce poput Arkana koristio za najprljavije "poslove" rata
- Rat u Hrvatskoj je mogao da se izbegne dogovaranjem Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića. Umesto toga, oni su tajno dgovorili da podele Bosnu, a onda su dopustili da se dogode zločini: Tuđman je 1991. žrtvovao Vukovar, a Milošević je 1995. žrtvovao srpsko stanovništvo u Republici Srpskoj Krajini...
- O odbacivanju plana Z4 ne treba ništa ni govoriti. sramota za srpsku stranu, ali i izgovor hrvatskoj za nastavak prljavijeg ratovanja.
Da se vratimo u sadašnjost, da poslušamo glas građana Hrvatske koji se i dalje plaše Srbije, koja ni nema načina da povede rat protiv bilo koga. Umesto da se za sve krive Srbija i Srbi, nek se počne od TV Kalendara na HRT, koji je isto što i Politkin Svet i Politika Ekspres 1986. godine i dalje - fino upakovani govor mržnje.
Za svađu je UVEK potrebno dvoje.
I molim čitaoce iz Hrvatske da ne potpaljuju komentarima odgovore koje će posle dobiti: i od vas anonimnih ljudi zavisi budućnost. Ne krijte se iza tastature, nego pozovite prijatelje u Srbiji i pitajte ih šta oni misle.

Јагањац

pre 11 godina

да ли ћу ја једном доживети да ми буде објављен коментар на б92?Ваљда имам право на другачије мишљење од админа..Ево,поновићу опет..Хрвати,гледајте своја посла,са вама нам не требају никакви односи...Лепо сте се односили са Србима током блиске историје (даљу и да не помињем) и хвала вам за то.Досвидања.

Beogradjanin

pre 11 godina

I postovani prijatelji iz Hrvatske. Sama izjava "vaseg" je dovoljno izazivacka. Ako je toliko bolji i civilizovaniji od "naseg", zasto je arogantan i zasto se uopste "spusta na taj nivo"?
I nemojte misliti da u Srbiji narod nije jedinstven kada zatreba, to sto vidite pluseve i minuseve ovde, je otprilike kao porodicna svadja. Elem, stalno to radimo medju sobom, ali kada nas komsija polije vodom, zajednicki ga ne volimo :) Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?

S' postovanjem.

dadodudo

pre 11 godina

- Tačno je da rat moćže da počne samo jedna strana, ali su i dalje potrebne dve/tri/četiri da bi se on nastavio.
(Čitač, 25. maj 2012 19:11)

Izuzetno zanimljiva logika. Znaci neko neko te pocne mlatit - dakle zapocne rat, ali za nastavak tuce je potrebno da se ti branis. Ako se ti samo ne bi branio, ovaj bi te brzo umlatio i nema vise tuce. Dake svi su krivi ?!?

Nenad

pre 11 godina

Pa ljudi, da li ste uopste procitali tekst? Da ste procitali videli bi da to nije receno u tom kontekstu. Uostalom lako je doci do originala na nemackom. A gospodin Josipovic ispada neozbiljan jer reaguje na neproverene vesti. Zar nije bilo jednostavnije da je prvo nekog svog prevodioca uputio da mu tacno prevede original teksta, pa da onda reaguje. Ovako se ne razlikuje previse od tih "divljih balkanaca srba".

Zoran

pre 11 godina

A vi naivni ušli u 90-te!?
Rat vam nametnuli Srbi, vi na sve strane zagovarali mir, očuvanje tadasnje države...
Svi smo mi imali 90-te, ne samo Srbi.

mario

pre 11 godina

@vasilije
Srbi imaju sva prava zagarantirana ustavom i zakonima,imaju pravo na povratak i obnovu,a zamisli obnavljaju se kuće onima koji su sravnili Vukovar sa zemljom,onima koji su pljačkali,rušili i palili,onima koji su rušili ustavni poredak što je inače terorizam i još im je udjeljen opči oprost,a postavlja se pitanje kada će ti platiti svu štetu koju su napravili..znači morate platiti ratnu štetu,a prvo na naplatu dolazi obnova spomenutog Vukovara..i kada čete vratiti protjerane hrvate iz Vojvodine ili isplatiti.
Oluja nije genocidna,RH je svoje optužene odavno uhapsila za razliku od Srbije koja je do jučer skrivala optužene za genocid.Što ste vi to odavno uradili jedno veliko ništa i još to nazivaš demokracijom,a za tvoju obavjest RH je članica NATO-a ,a za godinu dana postaje i punopravna članica EU,a gdje ste onda tu vi..
Ali lijepo se vama praviti naivan samo to ne može trajati vječno..

Percik

pre 11 godina

@ Stevan, kažeš Vukovar Hrvati nisu oslobodili, nisu ni trebali, oslobodili su Knin, a braća iz Vukovara su se sama predala iako ste im Vi starija braća iz matice držali leđa. Što junaci ne pohitaste da ih branite...
Čiča Toma će još pune pure pojesti po raznim eurometropolama da bi objasnio šta on danas misli, a šta je nekad mislio...Tadić je prve četri godine svih morao uvjeravati da je pravi i ispričavati se u svakom selu, a Toma će Vama pričati jednu priču doma, a Vani će lizati stražnjice svima inače Vas čekaju opet sankcije i prazne police iz Slobinih vremena. Vratio Vas je čovjek u jednu večer jedno 5 godina unazad, al sami ste si birali isto ko šte se kleli u Slobu i šešelja pa ih po mraku trpali u avione za Hag. Shvatit ćete i sad da ste pogrješili, al treba vremena...

zorz

pre 11 godina

jedno je definitivno sigurno hrvati su mnogo optereceni srbima prave sprecijalne emisije o nikolicu sad ova izjava svaka emosija film serija pomene se srbija....oni ko da nemaju svoja posla pa non stop gledaju u nas>>>

Nikola Tomić

pre 11 godina

SNS je demantovao sve sta pise u tom intervjuu. anyway, i evropa je cestitala nikolicu na pobedi. mozda im vise ne smetaju srpski nacionalisti. kao sto su nekada ustase uvidele da im je bolje biti uz hitlera, tako smo i mi uvideli da nam je bolje uz evropu. a to sto je hrvatska u eu, ne znaci nista. samo se merkelova pita sta ce biti. a mi ovaj put imamo i putina uz nas. tako da, vidimo se hrvati! sretan vam gasovod kroz srbiju!

mate

pre 11 godina

tio bi pozdravit sve normalne srbe koji nisu izasli na izbore ili su crtali gluposti po listicima.

sretno u iduce 4 godine, trebat ce vam.....
a onda kad produ te 4 godine mislim da vise necete glumit umjetnike...

susjed

pre 11 godina

Zasto predsednik Josipovic ne pita ovo svog Tomislava - Karamarka, novog ravnatelja HDZ. Zasto je tu stvar sigurna da nema povratka na devedesete, a kod srbijanskog Tomislava stvar je nesigurna? Koja merila je primenio predsednik Josipovic da ga hrvatski Tomislav ne brine, a u srbijanskog sumnja?

Mikael Hansen

pre 11 godina

Bravo, Tomo, ova je izjava na radost svih hrvatskih sovinista koji su se vec zabrinuli da nece imati povoda da pripale jos pokoju srpsku kucu ...

Seldon

pre 11 godina

(Iguman Nemanja, 25. maj 2012 19:12)
Vidis da ti je objavljen komentar, smanji dozivljaj
Moji komentari na vasoj HRT nikad nisu objavljivani.

Zoran kg

pre 11 godina

Devedesetih treba da se sete i stide i Hrvati a ne samo mi Srbi,jer 250.000 isteranih iz svojih domova je njihovih ruku delo i njihovi generali vucu bukagije po Hagu zbog toga a na zbog kradje u juvelirnici.

antib92

pre 11 godina

Ovi hrvati vise........smaraju.
Ne vidim razlog sto se insistira na nekom prijateljstvu kad prijateljstvo ne postoji.Treba raditi na normalizovanju odnosa.

Dusan

pre 11 godina

Posle svega sto je u hrvatskoj izreceno nakon izbora tn da sam na njegovom mestu ja tamo sigurno nikada ne bih krocio. Nazalost tn je igrac odabran od strane zapada i on ce nastaviti politiku ponizavanja Srba i Srbije koju je imao bt. Ne kazem da treba da ratujemo sa komsijama ali malo dostojanstva nam ne bi bilo na odmet.

Johnny90

pre 11 godina

@Hrvat Dalmos-Ne gotivim T.Nikolica,ali bih tebe zamolio ovom prilikom da se ne primas mnogo tim tendencioznim izjavama o ratu...Koja ste vo zabluda od naroda,strasno...

Ivan

pre 11 godina

Čitač, naravno da se mora reagirati na neistine koje se plasiraju da je rat bio dgovoren. Zna se jasno tko i s kojom namjerom je prošao granicu, i koji teritorij je htio nasilno pripojiti drugoj državi.
I onda očekujete da Hrvati i Hrvatska ne reagiraju ?
Ajde da mi izjavimo Zemun je naš, i sanjamo da će opet biti. Proglasili bi nas onima na u, i digli cijelu hajku da dižemo tenzije i širimo mržnju. Ne budimo licemjeri.

goga

pre 11 godina

Daleko od toga da podrzavam Nikolica u bilo cemu, i jako mi je....neprijatno(najblaze receno) sto je pobedio na izborima, ali ako kritikujemo, kritikujmo osnovano. Procitao sam intervju vrlo pazljivo i nisam video niti jedan odgovor koji poziva na rat, mrznju ili nekakve stavove koji lice na ideoloski povratak u devedesete. Covek je vrlo umereno odgovorio na svako pitanje, cak i vrlo namazano spocitao zapadu apropo Kosova, a to sto je rekao za Vukovar, pa nije slagao, bilo je vise Srba pre rata, tako da zaista ne vidim razlog za ovakve komentare. Pre ce biti da na obe strane ima mnogo onih kojima, ili nedostaju devedesete, ili ih nisu doziveli i ne shvataju kakav je to horor bio pa sada pricaju "mi cemo vas opet" - iskreno se nadam, za dobro svih nas normalnih, da su na obe strane u manjini. Niko ne kaze da treba da se volimo ali mozemo da se postujemo i probamo da zivimo kao normalan svet.

ZORO!!!

pre 11 godina

Bačvaninu i samokritičnom ću reći samo Jasenovac koji otklanja svake polemike i raspravke o bilo kojoj vrsti revašinzva, mržnje, praštanja, pomirenja, dobrosusedskih odnosa, ljubavi, braku, zajednici, i tako u nedogled................................

Beogradjanin

pre 11 godina

mi mrzimo vas,vi nas i ako treba neka tako i ostane.mi imamo svoju istinu a vi svoju.vas je cetnicki vojvoda i kao takav ima svoj stav kojega dijeli vecina stanovnistva,nas je skladatelj i on zaista ne mrzi srbe ali ih mrzi vecina stanovnistva.pustite price da su mrzitelji u manjini i kod jednih i drugih jer to nije tako.sjetite se ovih recenica kad mi budemo gostovali na marakani a vi na maksimiru ili poljudu
(ako nikako onda posteno, 25. maj 2012 19:27)

Prijatelju, nijedna ti nije na mestu. U Srbiji ima veoma malo ljudi koji mrze Hrvatsku ili Hrvate. Nemamo razloga za to. Mi smo svoju katarzu prosli, ali koliko vidim po komentarima ljudi iz Hrvatske, vi svoju tek treba da prodjete. Tako da ste vi dobrano u tim "devedesetim" pa nek vam je predsednik tri puta "skladatelj".
Nas je seljak, ali je nas. A ovo malo sto je i pricao do sad kao predsednik, nije ucenjivao, pretio, ili slicno.
Uostalom, ne verujem ti ni da Hrvati mrze Srbe, nesto to ne vidim kod svojih (brojnih) prijatelja Hrvata.

Prijatno.

Mihajlo Božin

pre 11 godina

Hrvati ,posebno Karamarko,koji je nastavljač ideje NDH i oplakuje svake godine Križni put,gde je samo obavljena sanitarno higijenska deratizacija od ustaša,štetočina koje svet nije upoznao,...on i oni nešto da kažu ?
Njima dati nekakve dokaze !?
Prvo treba da dožive i prežive katarzu .

zzzzz

pre 11 godina

Da se razumemo, ko god procita intervju videce da je Nikolic izjavio da danas u Vukovaru ima vise Srba nego pre deset godina, jer je to nekad bio vecinski srpski grad, pa se, samim tim, u poslednjih deset godina Srbi vracaju u njega, a Hrvati su se vratili, naravno, jos 1997, kad je Zapadni Srem prisajedinjen Hrvatskoj. Sporna recenica "Hrvata nema da se vracaju tamo" je negde usput nekom novnarsko-prevodilackom vratolomijom postala "Hrvati nema da se vracaju tamo" (eto sta ucini jedno slovo), a od toga je, naravno, samo korak do "Hrvati nemaju sta da traze u Vukovaru". I eto kako se vatrica lepo potpali.

Flo123

pre 11 godina

Значи почели смо. Ако тако нам и треба кад смо ненормални и затуцани па смо изабрали Николића за председника. Јао нама кукавцима, 90-те нам се изгледа враћају.

marko

pre 11 godina

marko ne duva kao ti pa naduvan daje komentare nego govori na osnovu cinjenica koje su dokazane lako ih je naci al se o tome ne prica ili se ismeva...ako hoces istinu upoznas obe strane pa vidis...vi slusate jednu pricu i ne dizete nos, pogledajte malo sta misle ljudi koji ne razmisljaju kao vi...kako vam se zove premijer, predsednik? cisti hrvati..istrazi malo ko vam je bio Bane Jelacic svaki dan ga gledate. a pljujete mu po poreklu, a na kraju potrazi i svoje korene postoje ljudi koji se time bave ,mogu naci korene do mnogo vekova u nazad...mogu ti preporucim jednog Bozidar Kljajevic

bre

pre 11 godina

Povampiruju se svi koji su obeležili '90-te. Stiže Karić uz Tomu, tu su već Tap 011, Ivan Gavrilović, Mobi Dik. Samo fali benzin iz kuvane flaše i prazni rafovi u prodavnicama. Nadam se da će bar Drašković da baca hleb iz kamiona, jer za razliku od mojih roditelja ja nemam čekove kojima mogu da hranim decu.Kad ti privatnici ne isplate platu, možeš samo da otimaš na ulici.

Čitač

pre 11 godina

@ (Ivan, 25. maj 2012 18:27)

Rat jeste bio dogovoren i planiran: Slovenija je svoju Teritorijalnu odbranu naoružavala još od 1986. godine; Srbija je od tada pretila ratom i spremala vojni puč; Hrvatska je takođe planirala šta će i kako će, ali je kasnila sa pripremama za sam rat; Alija Izetbegović je odavno bio pripremio ideologiju i planove za rat (prestigao je čak i Memorandum SANU)...
Ako neko u Hrvatskoj hoće da uzme Šid ili Zemun, neka to i učini, snoseći sve posledice reči i čina koji pokrene.
----

@ (Nik, 25. maj 2012 18:38)

- Slobodan Milošević je bio diktator, koji je to pretvorio u perverziju sa MiromMarković... Ne bih dalje o terminologiji.
- Ni jednu stranu nisam zaboravio: svi magarci koji su predvodili "bivše jugoslovneske republike" su ratni zločinci, zajedno sa svojim "saradnicima" (saučesnicima - za Srbe su to Ratko Mladić, Jovica Stanišić), a Bšnjaci, Hrvati, Slovenci neka nađu svoje pandane.
- Franjo Tuđman je bio obični fašista u uniformi JNA, kao i svi drugi (opet je dobar primer Ratka Mladića), i imao isto mentalno zdravlje kao i Radovan Karadžić (i Alija Izetbegović, Slobodan Milošević...).
- Tačno je da rat moćže da počne samo jedna strana, ali su i dalje potrebne dve/tri/četiri da bi se on nastavio.
- Glavni krivci su uglavnom izbegli suđenja (smrću ili na drugi način), a ovi što su se preobukli, kao Tomislav Nikolić i Stjepan Mesić su stigli do mesta predsednika.
Tragedija. Tragedija. tragedija. I tako već jedan vek, od Prvog Balkanskog rata...

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

mi mrzimo vas,vi nas i ako treba neka tako i ostane.mi imamo svoju istinu a vi svoju.vas je cetnicki vojvoda i kao takav ima svoj stav kojega dijeli vecina stanovnistva,nas je skladatelj i on zaista ne mrzi srbe ali ih mrzi vecina stanovnistva.pustite price da su mrzitelji u manjini i kod jednih i drugih jer to nije tako.sjetite se ovih recenica kad mi budemo gostovali na marakani a vi na maksimiru ili poljudu

ja

pre 11 godina

Pa ovo je baš bezobrazno! Nisam nikakav pristalica SNS-a ili one još gore verzije istih, ali ne sećam se da smo mi od Sanadera tražili bilo kakav dokaz da je raskinuo sa Tuđmanom. Kosorka je do jučer na sva usta hvalila Oluju ! Ne zaboravite da je Oluja sinonim za etničko čišćenje, baš kao i Srebrenica, a u Hrvatskoj je to nacionalni praznik. Neka počiste prvo u svom dvorištu, a nama neka ostave da sami čistimo svoje !

eu

pre 11 godina

Josipovicu, objasnice tebi Toma kako se gradi kanal do egejskog mora, kako se obezbedjuju investicije od 100 miljardi dolara za deset godina i kako se stice diploma po ubrzanoj metodi, polazu ispiti u Novom Sadu u isto vreme dok se drzi govor na mitingu u Beogradu. Videces ti Josipovicu sa kakvim hibridom od politicara se susreces.

sa strane

pre 11 godina

@cvele kaze:
""""a ko vas pita za to?vratite stanove i zemlju koju ste oteli u "domovinskom ratu"(vi ste ipak visevjekovna demokracija).pa onda gledajte u tudje dvorište. """"

Pa Josipovic je samo reagovao na Nikolicevu izjavu o Vukovaru [koji je u Hrvatskoj].
Znaci, Nikolic nije jos zvanicno ni predsednik, a vec 'viri' komsijama u dvoriste

sasa

pre 11 godina

"да ли ћу ја једном доживети да ми буде објављен коментар на б92?Ваљда имам право на другачије мишљење од админа..Ево,поновићу опет..Хрвати,гледајте своја посла,са вама нам не требају никакви односи...Лепо сте се односили са Србима током блиске историје (даљу и да не помињем) и хвала вам за то.Досвидања"

Trebao si reci/pirociti svom predsjedniku Nikolicu da gleda svoja posla jer sve je pocelo time sto je on pomenuo Vukovar koji je u Hrvatskoj, a ne u SDrbiji.

zdr

pre 11 godina

@Citac

Trece - vrlo je tragi(s'obzirom na desavanja)komicno(s'obzirom na tvoj 'komentar') citati tvoj 'nastup', gde uporno zaboravljas(?!) da je Tudjman Srbima ODUZEO status konstitutivnog naroda(i sveo ga na nacionalnu manjinu)... Dakle, ne mozes da se pozivas na neku 'normalnost'(i kritikujes nepostovanje iste), dok, ujedno, opravdavas drugi sraman cin!

Tudman nije nikome oduzeo nikakva prava, jedina prava sta je oduzeo ili bar pokusao su da niko ne moze da ubija nikoga, to je postojalo i za vreme Tita sve dok nebeski narod nije odlucio drugacije.

Sada o konstitutivnom narodu. Po ustavu Hrvatske, Crne Gore i Kosova prava coveka ne leze na narodnosti, religiji, partiji, filatelistickom klubu itd. nego na POJEDINCU. Davanje prava konstitutivnim narodima moze lako da se pretvori u ubijanje kao sto smo vec videli. Sva ta tri ustava su moderna i prema mome ukusu. I jedina komicna stvar je da ti ili neces ili ne mozes to da shvatis.

.,.

pre 11 godina

Шта значи 90 - е? Надам се да се Николић неће понижавати свима као неки, ДОБОЉНО ЈЕ СРБИЈА БИЛА ПОНИЖАВАНА, шта кажу Demokrate, сви нас поштују, Енглеска, Италија, Немачка, да, Angela Merkel кад је била нико ништа, тишина, ма дајтееее, поштовање? Нееее, НИСУ СРБИ ЛУДИ! ! !

Nik

pre 11 godina

(Čitač, 25. maj 2012 17:59)

Prvo - Milosevic NIJE bio diktator(ukoliko uopste ZNAS sta to znaci), vec AUTOKRATA!

Drugo - zaboravljas jos jednu stranu(muslimansku), koja se takodje pitala o ratu(setite se samo odbijenih mirovnih pregovora od strane Izetbegovica, a na nagovor Amerikanaca)... Dakle, nisu samo greske bile na srp/hr strani.

Trece - vrlo je tragi(s'obzirom na desavanja)komicno(s'obzirom na tvoj 'komentar') citati tvoj 'nastup', gde uporno zaboravljas(?!) da je Tudjman Srbima ODUZEO status konstitutivnog naroda(i sveo ga na nacionalnu manjinu)... Dakle, ne mozes da se pozivas na neku 'normalnost'(i kritikujes nepostovanje iste), dok, ujedno, opravdavas drugi sraman cin!

Cetvrto - za svadju(sukob) je potrebna 'saglasnost' SAMO JEDNE STRANE, a za prijateljstvo(mir) OBEJU STRANA!

I za kraj - SLAZEM SE SA TVOJIM POZIVOM KA NORMALNOSCU I sveobuhvatnim delovanjem SVIH CINILACA ka boljoj i LEPSOJ buducnosti... Ali, sve dok se neke stvari iz proslosti ne budu istrazile do tancina i dok se SVI KRIVCI NE KAZNE(bilo sa koje strane da dolaze), NECE BITI POMAKA i boljitka izmedju naroda(sem demagoskih)! :(

james bond

pre 11 godina

Ovoga će biti puno tokom Nikolićevog predsednikovanja. Izvinjavanje, pranje biografije i slično. Tadić se izvinjavao za tuđe izjave i zločine, a Nikolić će morati za svoje.

Erazmo

pre 11 godina

Ja Nikolica ne trpim jer on jeste nacionalista u lose skrojenom fraku ali ne razumem ni ovog kompozitora na privremenom radu u politici. Zna Josipovic dobro da 90-te se nece ponoviti nego koristi Nikolica da dobije koji poen od brojnih hrvatskih nacionalista. A ne razmislja dau zemlja ulazi u EU sa ksenofobicnom ekonomijom sto je protiv modernih principa svetske ekonomije. Transformisani hrvatski nacionalizam? Rekao bi da jeste. Lako je balaviti o Vukovaru koji je napacen i strasan ajde otvori ekonomiju kao sto smo mi za tvoju zemlju otvorili pa napisi jedmo izvinjenje.

laki

pre 11 godina

Vuk dlaku menja a cud ni u snu.Da je mogucnosti Toma bi opet nahuskao na rat,na njegovu nesrecu a srecu neduznih i zavaranih gradjana o tome moze samo da masta.Ako bude isao samo pedalj dalje dobice ono sto je zasluzio i to za sva vremena.Zna on to ali ce ipak pokusati da se uliziva Rusima koji ako bi i doslo do necega ne bi osim reci imali hrabrosti niti interesa da intervenisu konkretno.Od Tome ne treba ocekivati nista dobroga,njegovu pobedu moze da zahvali glasacima koji su time kaznili arogantnog Tadica koji je hteo postati drugi Ti-to.Zbog toga je Toma samo neko koji sluzi za kratko vreme,jer pametni glasaci koji su ga podrzali namerno,znaju sta rade,tako da je time dobio samo jednu kracu ulogu,jer on na duze staze nije sposoban niti odgovoran prema narodu da uradi ono sto je neophodno za sigurniju buducnost i bolji zivot gradjana.Njegova vladavina bice kratkoga veka,oni koji su mu omogucili da moze malo lepse da se osmehne ce ga kada dodje vreme i najuriti.Klupko je pocelo da se odmotava.

Delija

pre 11 godina

Umjesto pominjanja Vukovara,Nikolić je trebo dovest u pitanje Hrvatski biznis u Srbiji.Na razne indirektne načine opstruiraju ulazak Srpskog kapitala u Hrvatsku.U Srbiji prave profit.Vlasnik Pink televizije je to demonstriro u svom slučaju i "dobio" Hrvate. Kompletna Srbija bi ekonomski trebala zauzeti reciprocitetan stav prema hrvatskoj ekonomiji.

Milan

pre 11 godina

Lepo sam ja govorio da Velikomučeni Diplomislav ima kapacitet da eventualno vodi jednu seljacku zadrugu, a ni pod tačkom razno da bude predsednik države.
Pri tom još nije ni postao predsednik a već je počeo sa ratnim huškanjem!

krstivoje

pre 11 godina

Tudjmanov glavni kreator tuzbe za virtualni genocid protiv srbije prica Tomi o devedesetim,naravno da ce Toma uglavnom kreativno saobracati sa Pusickom.

Perix

pre 11 godina

Nikada nisam, niti ću glasati za Nikolića, ali to plašenje naroda da će biti kao 90-tih me opasno živcira! To ne može biti i dosta više sa tim! Prihvatam Nikolića kao predsednika i za sada nemam nijednu zamerku za njega od kako su prošli izbori... Ako plašite malo dete babarogom-može da upali, ali nemojte odrasle ljude praviti budalama...

zar vas nije strah vasih djela

pre 11 godina

Uvjeri ti nas:
- da ce Srbi da se vrate na prava koja su imali pocetkom 90ih
- da se obestete za sve strahote iz drugog svjetskog rata (Hrvatska je nasljednik NDH - sustina iznad forme)
- da li zaista mislite su Srbi napravila genocid nad Hrvatima (vi ste tuzbu pisali)
Ma gluposti, sve je rekao Jovan Ducic...

Zoran

pre 11 godina

Bio sam u vojsci 90'/91' i imao sam puno dobrih drugara hrvata, muslimana, makedonaca i ljudi nisu imali pojma ste se desava, tadasnje elite politicara su sacekale povoljan trenutak da izazovu nezadovoljstvo kod ljudi i pretvore ga u nacionalizam, kako su srbi bili vecinski narod u SFRJ ponajmanje su zeleli raspad te zemlje i zato nemojte vise da lupate gluposti, jedino zasta su srbi krivi sto su takvu nakaradnu tvorevinu od SFRJ stvorili da bi kasnije omogucili onima koji drzavu nikada nisu imali da je dobiju a to ko koliko koga voli zaista nije bitno, sa ovakvim komentarima koji dolaze treba biti nauk svim srbima da ne pomisljaju da letuju na vasem primorju ionako ce sve biti samo ekonomija.

deki

pre 11 godina

Hajde da vratimo i Miru pa da cirkus bude skoro kompletan.Mislio sam da ne moze gore ali Srbija je zemlja cuda,izabran je covek koji je najavio smrt Zorana Djindjica koji nas je ubrzano vodio pravim putem,covek ciji su ljudi u ime patriotizma po njihovom shvatanju cinili zlocine nad tada istom narodu jer su ²balije² i ²ustase²,njegove izjave iz 90-tih su poznate nadaleko a dovoljno je da ih samo mi znamo pa da nas bude stid.Zbogom pameti.

mitomani

pre 11 godina

naše "ludilo" je uvijek bila reakcija, ali sad u mirnodopsko vrijeme se super vidi razlika izmađu hrvata i srba, ta razlika je otprilike josipović-nikolić.... slažem s komentatorom koji spominje tadića(i taj je pričao o "katoličkim srbima")...kod vas pandan Josipoviću nebi prošao za predsjednika ako ga imate uopće u svojo zemlji

troka

pre 11 godina

Jos ce dosta vremena proci dok se Nikolic ne navikne da je on sada predsednik drzave, a ne clan opozicione stranke u parlamentu.
Sada svaka njegova izjava povlaci odredjene posledice [pozitivne i negativne] po celu drzavu i njen polozaj u svetu jer je izrice predsednik drzave.
Nije lako 'preveslati' se sa mesta opozicionog poslanika koji je kritikovao sve i svasta oko sebe na mesto predsednika drzave

pancho

pre 11 godina

Tomo, ti rece Tadicu u onom duelu da on zivi u proslosti, i da je dosao odatle. Kao sto vidis, avet proslosti se pojavila, ali iznad tvoje glave...Zapamti, kao sto su neki pricali, nije dovoljno skinuti bedz i staviti maramicu ( pa se u nju kasnije isplakati )

licemjer na 6

pre 11 godina

"Sad shvatam da je Hrvatska međunarodno priznata država i da neće biti promena granica na Dunavu", dodao je Nikolić.

hahahah...sad je progledo!?
Smeksat ces se ti braco,vrlo brzo...a onda ces morat objasnit narodu sta se desilo!!!Toliko si puta odbacio svoja uvjerenja(pa i kuma)tako da vjerujem da ti je to i ososbina - nedosljednost!
Ha,ha..."meni Hrvati nisu nista lose napravili..."Ovo nije ustvari promjena uvjerenja vec kompletna promjena licnosti!!!

Filip Zagreb

pre 11 godina

Evo sada Vesni Pešić, Srđi Popoviću i drugim "belim listićima" njihovog Nikolića. Kako je kraktovidna bila odluka da se bojkotira Tadića! U Hrvatskoj je Nikolić neprihvatljiv štogod govorio i radio, zato što čak ni Josipović, koji je učinio jako mnogo da zbližavanju sa Srbijom, ne može preći preko onoga što je on simbolizirao sve do prije dvije-tri godine. To je kao da Hrvati za predsjednika izaberu Branimira Glavaša. Kakvu poruku bi to poslalo Srbiji? Nevjerojatno je kako se u Srbiji ne vidi dalje od vlastitog dvorišta. Sad se svi nešto brinu za Srbe u Hrvatskoj, a da su malo razmislili kad su glasali u nedjelju ne bi Srbima u Hrvatskoj napravili to što su im napravili glasanjem za Tomu. Ah, džaba govoriti.

zdr

pre 11 godina

I tako prosli izbori. Onaj ko je slusao Vuciceve govore na okupiranim delovima Bosne i Hrvatske zgrazavace se zbog toga sta su takvi dosli na vlast. Onaj ko je uporedivao Nikoliceve izjave o politici prema Evropskoj Uniji iskidace se od smeha zbog nedoslednosti i nekompetentnosti istog. Onaj ko je gledao film o promociji vojvode Nikolica ispovracace se zbog sirovina. Onaj ko je video film sa Nikolicevim izjavama u Skupstini "g***** jedno, j*****cu joj majku" bice zgranut kolicinom primitivizma. A taj covek je sada pretsednik drzave (sa diplomom ili bez nje). Jedino pitanje je da li Srbija zasluzuje istog pa makar i privremeno i makar da je to bio jedini nacin da se otera apsolutista koji je prigrabio svu vlast? A Nikolic svestan svoje malenkosti, neprincipijelnosti i nesposobnosti i nekulture poteze opet za tudim teritorijama. Puno bolje od psovanja u Skupstini ali vrlo daleko od onoga sta bi kulturni i efikasni diplomata morao da shvati. Posto su ove osobine permanentne ocekujem i dalja lupetanja, naravno uz krstenje kao Majka Tereza.

Tjerac

pre 11 godina

Pa lijepo vam se kaze na kraju teksta da je intervju izmisljen, uostalom provjerite i sami, nije tesko ukucati nikolicevo ime i ime lista i saznacete da li je istina ili nije. A sad ajde svi sklanjaj se sa ove teme, ajmo citati dalje pa komentaristai neke svjezije teme. Ovo je vec bajato. Ajd voz.

politikolog

pre 11 godina

Josipovic da uveri, da ce vratiti impovinu svim Srbima isteranima iz zvojih kuca u spoljnom delu Hrvatske. Ondonso da ne nastavlja hrvatsku politiku iz devedesetih.

Srbija svakoko ne zeli da izgubi pola teritorije naseljene Srbima. Tako da sugurno nece ponoviti doticne.

1%

pre 11 godina

A jesu li ove izjave ivucene iz konteksta? proslost je tesko breme za svakog ko nije sa njom rascistio.
Interesantna je ova Tomina izjava da je postao svestan da se granica na Dunavu nece vise menjati. Pa ona njegova granica Kralobag, Karlovac, Virovitica je isla nekim drugim rekama...Kupa..Sava....:-)))

kužiš stari moj

pre 11 godina

a dobro sad - znači opet počima 88-a "dajte nam oružje" pa oni silni mitinzi puni mržnje...samo što sad više to nećemo gledati sa strahom kao tih 80-ih...prije bi taj strah trebao vas uhvatiti...
meni samo žao što će se sad opet probuditi ovi naši dežurni domoljubi i svaki nas dan gnjaviti srbima i raznim teorijama zavjere. to je dušu dalo za te zgubidane i luftrenzere.
kako pjevaju kud idijoti - glupost je neuništiva.

java

pre 11 godina

autistični komentari u stilu: "niko nama srbima ne treba" dovoljno govore koliko smo još uvek ogrezli u samoizolaciji.
čak i toma polako počinje da shvata kako je to, biti u državničkoj koži. uskoro će poželeti da je tadić ostao na tom mestu. biće još mnogo toga u stilu "puj pike, šalili smo se".

466453

pre 11 godina

super je sto se ovo desilo sa Nikolicem, predstavnik Srba, lepo, sad da pokaze kakvi smo beskicmenjaci po pitanju stavova u odbrani fotelje!!!! Ima evropska politika da mu koristi jezik umesto toalet papira dok ne pobegne sam...

dragoljub b

pre 11 godina

Ja sam rodjen, odrastao i zivim u Vukovaru. Velika vecina vas i ne zna di je Vukovar i neka tako i ostane. Nikada vise nam niko ne treba da nas "oslobadja" niti ponovo "oslobadja". Dosta nam je i jednih i drugih jer smo mi tu samo kad je drzavni praznik i izborna kampanja. Vukovar je grad sa najskupljom pijacom, najskupljim grijanjem u drzavi, najpodeljeniji grad verovatno u Evropi (osim mozda Kosovske Mitrovice). Ovde deca idu u skolu po nacionalnosti, u vrtic isto tako, kafici i firme su skoro sve ili "nase" ili "njihove" tako da postoji nekakva nevidljiva sila koja sve to odrzava ovakvim kakvim i jeste. A sila se napravila kad su oslobodici u razlicitim vremenskim razdobljima "oslobadjali" grad od "nasih" i "njihovih" tako da smo mi ovde ostali samo svoji bez svoga a svi nas hoce samo kad njima treba bez da nam zaista hoce pomoc. Znate kako se ovde to kaze "Zagreb-Vukovar 300km, Vukovar-Zagreb 3000km". A do Beograda nema ni putokaza zato molim vas ostavite nas vise na miru. Hvala!

javna tajna

pre 11 godina

Istrijebili ste jedan narod u posljednjih 70 godina i imate jos nesto da kazete. Zar mislite da je neko naivan, pogledajte rezultate vase demokratije vodjene od svih drzavnih struktura. Imali smo i mi nase zablude, ali takvo sistematsko djelovanje kroz decenije... prodjite krajevima gdje Srbi zivjeli, pitajte kako sada zive oni sto su ostali. 90ih ste ljepili nekakvo P vasim sugradjanima, je li da ih mozda zastitite? Ostavili ste im neki put, kako mogu da izadju i da nestanu. Sacuvaj me boze...

djz

pre 11 godina

Ovakvim nastupom Josipovicu pokazujes da je tvoja zemlja jos u devedesetim... Nisam glasao za Nikolica, nisam uopste glasao, ali brate (bivsi) preteraste ga. Ako nekome treba da se dokaze, to je nama, a i on i mi znamo zasto... da ne bi prosao ko zuti.

Vuja

pre 11 godina

Šta ima ko vas da uverava ,vi ste suviše mali da bi se mi opterećivali uopšste vama,e moja Srbijo kada smo došli do toga da se pravdamo Hrvatima,strašno,imamo mi preča posla,gledaj ti svoja posla dok nise otišli u bankrot.

Gorch

pre 11 godina

aleksey, 26. maj 2012 13:32, izvin dobri moj slabo stojim sa matematikom i statistikom. Nema šta, tako je kako zboriš. Sve je tačno i popis iz 1991 i iz 2001 evo smanjio sam doživljaj. A onih 10% Srba što je ratovalo na Hrvatskoj strani se otelo kontroli i počinilo genocid nad 400.000 Srba.

Janicije

pre 11 godina

Toliko ekspresnih replika od hrvatskih vodja na izjavu koju je sam Nikolic demantovao a nemacki (hrvatski danke dojcland) novinar lansirao!!! Ovih podmetacina sigurno nece nedostajati sta god da Nikolic kaze. Dovoljno je poigrati se za zarezima u recenicama pa da se smiso izjave zloupotrebi. O prevodjenjima da ni ne govorimo. Taman da Nikolic zasije usta do kraja mandata u Hrvatskoj nece nedostajati onih kojima ce Nikolic biti izgovor za pravdanje zlocinackih projekada i udruzivanja.

pop

pre 11 godina

aleksey,po vasim podacima ,bice jos malo da jasenovca nije ni bilo
a znajuci kako izvrcete dogadjaje,jos ce biti po vasim hr.institucijama da su srbi napravili taj genocid nad vama,ili kakvu mastu imate, nad samim srbima
mislis da je i cifra od 400 000, mala...

VASA@

pre 11 godina

Ako se bilo sto nesvidi Hrvatskoj u politici TOMISLAVA NIKOLICA.....ima svi jos preostali Srbi u Hrvatskoj , da se ODMAH-HITRO Traktorima presele DRAGOVOLJNO u Srbiju, a Nikolic ce MORATI ,da se se IZVINI-ISPRICA Hrvatskoj zbog SEOBE Srba tjekom vojno-redarstvenih akcija "Bljesk" i "Oluja" i tjekom mirne reintegracije istocnoga Srijema u Hrvatski Sustav!

kontrarevolucija

pre 11 godina

Uverite vi nas da vise nece biti Jasenovca,Bljeska i Oluje....Na hrtu sam pre neki dan gledao povjesnicare koji se hvale svojim vojevanjem protiv Srba...

Unknown19G70

pre 11 godina

Ja ne shvatam kako neko moze mrzeti nekog, samo jer se taj zove..Dragan, Josip,Emir.. Zar nije bitno kakav si covek??? Volite svoje, postuje tudje..

darki001

pre 11 godina

Kazu politicari cija drzava je proterala gotovo celokupno srpsko stanovnistvo oduzela i bespravno otudjila srpsku imovinu i na sve moguce nacine sprecavala i sprecava njihov povratak i to sve u 21 veku. Da nije zalosno bilo bi smesno a Srbija i dalje cuti.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodin Josipovic bi trebao da bude dobro obavesten dali je tako nesto stvarno receno od Nikolica pa tek onda da komentarise ovako svi dobro znamo da Nikolic nije tako nesto rekao i to su potvridili iz SNS .

logicar

pre 11 godina

A, kako bi to Nikolic, ili bilo ko drugi, uspeo da vrati Srbiju u devedesete? Pa, valjda se i Srbija nesto pita. Vec mi je dosta takvih teza u kojima se politicarima daje oreol neogranicene moci i gde je narod nedefinisana masa koja ide tamo gde je usmere. Ako je tako u Srbiji, opet narod ne moze da bude kriv, vec politicari koji posle 5. oktobra nisu uklonili pretpostavke na kojima su nastale devedesete. A, to nije Toma Nikolic, jer, do juce, nije imao poluge vlasti da to ucini. Znamo svi ko je imao, pa ako bi nas sutra Toma i odveo u devedesete, krivi bi bili oni, a ne on. Istorija citavog sveta nas uci tome, pogledajte samo najpoznatiji primer - dolazak Hitlera na vlast u Nemackoj 1933. i pogledajte sta se to desavalo u Nemackoj pre 1933., pa ce vam biti jasno da Hitler nije pao s Marsa u Nemacku, vec su mu teren, ne planirajuci to, pripremili njegovi prethodnici.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Percik, 25. maj 2012 19:49)

Na osnovu čega si zaključio da ćemo ratovati i imati sankcije? Zato što je T. Nikolič nekada tako pričao? Pa šta?
Šutanovac obećao još 2008 da će rasvetliti ubistvo gardista 2004 god, pa ništa. Bio poslednje 4 godine na vlasti SPS, pa ne vidim da je bio rat.
A i šta se sekirate oko toga kada ulazite u EU?

Vladimir LDP

pre 11 godina

Zanima me zasto niste objavili demanti Nikolica koji je objasnio da je ovo obicna laz i podmetacina i da takvog intervjua nije bilo? Eno na svim Hrvatskim medijima taj demanti, jedino na srpskim ga nema. Ovde se cak objavljuju reakcije hrvatskih politicara na taj nepostojeci intervju iako tih reakcija nigde na hrvatskim medijima nema. O cemu se tu radi?

Znam ja nas, ..bo ti nas

pre 11 godina

Opet švabe bacaju kost, a i vi i mi jedva dočekali pošto nam je, realno, sve potaman, pa je svaka prilika za razonodu dobro došla.

Sarmica

pre 11 godina

Sramota.Dosta je bilo nacionalizma na jednoj i drugoj strani, poginulo je puno nevinih ljudi za nista. Nezdravi nacionalizam ima duboke korene na Balkanu. Dok se oni neozvade nema u bivšoj divnoj Jugi mira. Inače sramota za takvog predsednika.

marko

pre 11 godina

Prije nego se pokoljete oko ovog 'intervjua', evo vijesti sa Hrvatskog portala Index.hr
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nikolic-nisam-rekao-da-je-vukovar-srpski-grad-to-je-podmukla-laz/617122.aspx
Ne mogu znati da li je ovaj intervju lažan ili ne pošto nisam bio tamo kad su ga radili, ali Nikolić se u svakom slučaju od njega ograđuje.

Komsija

pre 11 godina

Ovo je samo HDZ propaganda u Hrvatskoj, njima odgovaraju cetnici jer preko njih lake dolaze na vlast. Inace, moze ovde da dodje Seselj na vlast, to Hrvatsku nista ne dotice, niti ce bilo sta promeniti u Hrvatskoj. Uostalom, Hrvatska je NATO I nema govora o ratu, to samo neke budale mogu da mastaju.

Dule

pre 11 godina

Mene uvijek fascinira kako krene spominjanje nedostataka, kompleksa i "činjenice" da jedan narod zapravo zavidi onom drugom pa zato njihov političar govori to i to... KAo da smo vesla sisali cijeli život pa svaki puta iznova nasjedamo, ali dobro... Što se tiče dva predsjednika bilo bi ima pametnije da prestanu pričati o Vukovaru kako pričaju nego da porade malo na toleranciji, a ne da bezpotrebno šire tenzije. Iz osijeka sam i znama kakav je vukovar, nažalost gospodin dragoljub b je potpuno u pravu. Kada trebam do vukovara zlo mi je, ako srbinu kažem bok gleda me kako sa mu majku spominjem, ako kažem hrvatu cao ili zdravo ista stvar. Ako dojem u "srpski" kafić i tražim kavu s mlijekom, naj..o sam, ako u "hrvatskom" tražim kafu opet sam nadrapao! Neki su čak išli u krajnost da negdje kava košta 6kn, kafa 25 i obratno! Gospodo predsjednici poradite na tome, dosta ste pametovali! Pa tamo se djeca mrze gore nego prije 20 i kusur godina! Grad je podjeljen, samo fali berlinski zid. Meni je tamo grozno otići, kako je tek onima koji žive tamo!? A roditelji svojoj djeci samo serviraju mržnju. Na tome poradite, a ne na tome koje nacionalnosti ima više...

Nenad

pre 11 godina

Prije nego se pokoljete oko ovog 'intervjua', evo vijesti sa Hrvatskog portala Index.hr
[link]
Ne mogu znati da li je ovaj intervju lažan ili ne pošto nisam bio tamo kad su ga radili, ali Nikolić se u svakom slučaju od njega ograđuje.
(marko, 25. maj 2012 21:04)

E pa braco Srbi i braco Hrvati, nego nas navlaci, ili opet vrse neko sociolosko istrazivanje na nama! Uostalom, tesko nas sve potpaliti . . . :)

Tadicev glasac

pre 11 godina

Toma jos nije postao predsednik ili da kazem vodja, a koliko brzo i uspesno je vec poceo da svadja ljude i stvara konflikte. Isto kao i njegov uzor Sloba Milosevic i Seselj. Takav tip ljudi su konfliktne licnosti koje izazivaju konstantnu tenziju i mrznju. Ne mogu da verujem jos uvek ko se nasao na celu nase zemlje i koliko su nasi neprijatelji zbog toga srecni.

ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 11 godina

kako niko nije očekivao od tadića da bilo šta objašnjava kada je u vladu uveo SPS, a na čelo policije, koja je do skoro najbrutalnije premlaćivala pošten narod, doveo upravo čoveka iz te stranke... nikom i dalje ne smeta, što je taj isti čovek probao da uzme i 3 mandat i da još dublje pusti korenje i uzurpira sistem. niko se ne pita, šta motiviše tog čoveka koji po svaku cenu želi vlast i da li je taj na putu da postane drugi Sloba, koji će slati policiju na narod...

aleksey

pre 11 godina

Gorch, hehehehe a je i ti ispalis pa ostanes ziv. Smiri malo dozivljaje kao prvo 1991 je na popisu stanovnistva bilo 580.000 Srba ili 12.2%. a ti govoris da ih je protjerano 600.000. Prema popisu stanovnistva 2001 u Hrvatskoj je bilo 202.000 ili 4.5%. Takodjer je vazno navesti da je prema sluzbenim informacijama MORH-a oko 10% pripadnika Hrvatske vojske tijekom rata bilo srpske nacionalnosti.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim komplexe

pre 11 godina

@Zedes
I vi ste za nas svi ustase, neki se bave muzikom i malo su ugladjeniji kaoJosipovic, neki drugi ne kriju sta su i ko su ali valjda i mi u Srbiji imamo pravo da iznesemo svoje misljenje o Hrvatima. Demokratija je to...

Ivo Split

pre 11 godina

Ljudi moji pa koliko stoljeća, ratova i ostalog je potrebno da shvatite da su hrvatskim vladarima nužno potrebni srpski ekstremisti i nacionalisti, jednako kao i srpskim vlastima ustaše. Jedni bez drugih ne mogu opstati, nemaju smisla jednostavno.

eh

pre 11 godina

Čitajući ove komentare....ah...sada mi je barem jasnije zašto je Nikolić pobijedio.

Neka vam je sa srećom dragi susjedi, nama on ne može stvoriti nikakve probleme ali vi...vi ste druga priča.

Konstantinos Veliki

pre 11 godina

Ako kojim slučajem ovo čita neko od Vaših analitičara: 90-tim je u ovom trenutku bliža Hrvatska od Srbije. Snažan upliv Vatkana i katoličke crkve u "demokratskim" procesima sekularne Hrvatske, neprestano rabljenje tema iz domovinskog rata, neobjektivnost u sagledavanju hrvatskog doprinosa sukobima na tlu bivše SFRJ - samo su neke od činjenica koje vuku Hrvatsku unazad. "Događanje naroda" iz Miloševićeg vremena, nešto je što se u Hrvatskoj upravo odvija. Na žalost, mnogo ličimo jedni na druge.
(Crnogorac, 25. maj 2012 23:50)
Ovoliku kolicinu gluposti odavna nisam procitao! I sve se to pripisuje zemlji koja je fakticki clanica EU od zemlje koja je tu kandidaturu jedva dobila i jos se ne zna kada ce zapoceti pregovore. Srbija je barem 15 godina zakasnila da drzi pridike bilo kome a ponajmanje Hrvatima! Nikolic se uklapa u ovu sliku i sa njime Srbija ce imati jos 5 godina plus da zakljuci pregovore.

Dule

pre 11 godina

I postovani prijatelji iz Hrvatske. Sama izjava "vaseg" je dovoljno izazivacka. Ako je toliko bolji i civilizovaniji od "naseg", zasto je arogantan i zasto se uopste "spusta na taj nivo"?
I nemojte misliti da u Srbiji narod nije jedinstven kada zatreba, to sto vidite pluseve i minuseve ovde, je otprilike kao porodicna svadja. Elem, stalno to radimo medju sobom, ali kada nas komsija polije vodom, zajednicki ga ne volimo :) Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?

S' postovanjem.
(Beogradjanin, 25. maj 2012 22:04)


Poštovani beogradjanine, odi na Index.hr pa pogledaj koliko Srba tamo komentira. I jedni i drugi volimo zaviriti u susjedno dvorište! Zašto? Živjeli smo skupa toliko dugo i većina nas je ipak normalna pa nas zanima kako žive oni s kojima smo do jućer djelili državu... Ostali... ostali su tu da podbadaju i provociraju, a oni su jako ne bitini. Pozdrav

Realan

pre 11 godina

Uostalom, da li mi u tolikom broju komentarisemo po vasim portalima?
(Beogradjanin, 25. maj 2012 22:04)

Itekako, srpskih komentara na hrvatskim portalima ima u bar duplo vecem broju. Mozda je tome i razlog sto niti na jednom hr portalu nema odobravanje komentara od strane moderatora kao sto je slucaj sa B92.

Vau!

pre 11 godina

mislim da ste drugovi "promašili ceo fudbal"... Postoji audio zapis koji je objavljen i kojeg nije tako lako krivo protumačiti. Nekako mi se čini da vam fali malo empatije u ovom slučaju - koliko vidim, dosta vas piše kako se HR nema što petljati u srpska posla, ali stavite se u našu poziciju na minutu - što bi točno Srbi rekli da je s druge strane za HR predsjednika izabran npr. Tomislav Merčep? Da se netko javno deklarira kao ustaša i postane predsjednikom, vjerujem kako bi ga vjerojatno radosno i otvorenih ruku dočekali s vaše strane? Ili bi rekli da vas ne interesuje? Zaboga ljudi! Četnički vojvoda - Velika Srbija - predsjednik?