Četvrtak, 24.05.2012.

22:43

Joksimović ide u finale Evrovizije

Izvor: B92

Joksimoviæ ide u finale Evrovizije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

ua

pre 11 godina

Volim svoju Srbiju, ali ne moram da podržavam baš svaku šušu kojoj dune da nas predstavlja. Dosta više sa Željkom. Evropa je dokazala da je suviše nepismena za Ramba Amadeusa, dalje ne treba ni polemisati.

nikola

pre 11 godina

Hej,kakva smo mi ananas država,kada je udarna vest na svim medijima da je Željko na Željkoviziji ušao u finale.Koga briga za njegovo mjaukanje?

Kata

pre 11 godina

Uopste mi se ne dopada Zeljkova pesma. Povrh svega lose ju je i izveo, falsirao je. Koreografija je isto bila suluda. Realno i objektivno Svedjanka je dva koplja ispred njega. Imala je odlicnu pesmu i odlican nastup. Da ne govorim da joj je glas izuzetan.

@Ana-bg

pre 11 godina

Hahaha, malo o Željku, malo o Mesecu, pa zaboravimo gde ostavljamo komentar. Nego, šta kažu Mythbustersi za Željkovu pesmu. Je l' mit o plagijatu preuveličan?
Stvarno si carica. Nisam dalje ni čitao komentare, tvoj mi je najboljši.

Uzgred, meni je pesma super. I Željko mi je baš dobar na sceni, iako zaista nikada nisam slušao tu vrstu muzike. Coldplay mi recimo ima dobre pesme, ali mi je taj "Paradjz" odvratan. Kad počne sa onim "para, para, paradajz, para, para, paradajz", pa još sa onim grandovskim zaurlevanjem "ooOOOooooOOOOooooOOooo", meni dođe da povratim. Željkova pesma je mnogo bolja, realno. Mada ima sličnosti, nije da nema. Samo, zna majstor koliko mu je taktova dozvoljeno, nije on od juče.

Srećno u finualu! Nisam slušao sve pesme, ali nekako verujem da nema bolje od Željkove.

lea riley

pre 11 godina

Dobro je sto na nastupu nije bio u suludoj euforiji koja ga je ponela kad nam je prvi put predstavljao pesmu. A s druge strane toliko blag smesak na proglasenje da idemo u finale, sve i da pobedi, pretera (ga) sa samopouzdanjem.

Sale

pre 11 godina

Pozdrav iz Makednije
steta sta nisu prosli vise Yugoslovenskih republika, ali eto nisu imali srece Hrvatske, Solvenije, Crna Gora, ali nadam se da ide sta vise bodova iz Makedonije za one koje su prosle Bosna i Srbija, da se ja pitam ja bio bi 10 i 12 kome bio, ali Albanci su finansiski mocnii i glasati za "svoju",
tako stoje stvare pozz svi yugoslovenskih braca

Ana-bg

pre 11 godina

Mythbusters-i su odlicno eksperimentalno objasnili ! Ali dobro neko rece kako ovi teoreticari zavere objasnjavaju, malo mi je nelogicno. Ako je snimano u studiju kako oni tvrde, kako se pesak ne pomera a zastava se viori ?! A zbog cega bi se zastava viorila ako su u studiju a hteli su da laziraju da su na mesecu gde nema vetra. A ako je snimano u pustinji kako se onda pesak ne pomera a zastava se viori od vetra. Haha kao deca od pet godina malo su se zapleli kao pile u kucine. Potpuno je logicno i istinito da su bili na Mesecu i za to postoji gomila dokaza. Ali ko veruje veruje a ko ne neka i dalje zivi u zabludi :)

Posmatrač

pre 11 godina

Ako je jedna svrha umetnosti (i muzike) da pobudi neke emocije, onda je naš predstavnik uspeo (kao i "Molitva", "Lane"...), bez obzira na eventualno "plagiranje" (ala volimo da "otkrivamo" zavere, prevare i sl.).
Ostali mi izgledaju nekako "veštački", čak i kad odlično pevaju, igraju i izgledaju.
E sad: ako glasa mlađa publika (distancirana od emocija) šanse imaju Šveđani, Grci i slični...

Cera

pre 11 godina

Jako lepa pop pesma i baš je dobra za Evroviziju. Željku i ekipi stvarno svaka čast i na izvođenju. Pitanje je kako će balade ove godine da prođu na Evroviziji ali ovde će biti hit na mnogim stanicama dugo a i treba. I spot je jednostavan a odličan- onaj dečko je genijalan, trebalo je da i on bude na sceni u Bakuu.

esc12

pre 11 godina

Ako želimo dobar plasman, mi u Srbiji NE SMEMO GLASATI ZA NAJVEĆE KONKURENTE, koliko god nam se eventualno dopadali...
Znači nikako Švedska, Rusija i Italija npr.

pero

pre 11 godina

Navijam za svaku zemlju koja pijeva na svom jeziku. Zalim sve nesretnike koje pjevaju na tucmuc engleskom. Hrvatska je zalutala s pjesmom koja je previse licna da bi Evropa imala strpljenja da je slusa.Puno frke oko Albanske pjesme koja je u stvari samo vikanje bez uvoda razrade i zakljucka. Srbija, vec vidjeno. Makedonija, na zalost nemaju puno prijatelja koji ce glasati za njih, ali da imaju bili bi u vrhu, ovako, proci ce nezapazeno iako po mom skromnom misljenu su fantasticni.Englezi su poslali dobru pjesmu.

mmmm

pre 11 godina

i sam plasma je uspeh.
pitam se otkuda Jovana i šta ona traži u zvaničnoj našoj delegaciji.
samo još ako je na trošku ove države onda nema smisla.
opet po ledjima ovog naroda.

crnobeli delija

pre 11 godina

@d. savic, hvala za link, bilo je lepo videti kako Marija jos jednom pokazuje koliko je snazna pevacica.

pitanje za sve: da li bi Zeljko bolje prosao da je na bini bio i mali Nenad koji je s njim u spotu? ili bi to neki proglasili za previse patosa, bljak, otuzno,...?

licno, ja sam navijao da ih vidim zajedno, meni se spot jako dopada, i poruka i realizacija.

Barcaboy

pre 11 godina

Mislim da su Bosanci malo zalutali u finale..Hrvati nisu bili losi uopste a Zeljko je odlicno otpevao pesmu (iako se meni ne svidja ta vrsta pesme,on je odlucno otpevao,kao sto mi se svidja i Badric iz Hrvatske kako je otpevala).Inace Spanci francuzi englezi pa i azerbejdzan imaju odlicne pesme,a moj licni favorit je Svedska..Ona devojka je neka vrsta Kety Perry (Pesma se zove Firework) i Rijane po nekom stajlingu ili nesto tako ne znam ali tako me asocira..Sve u svemu ima veoma dobrih pesama i bice interesentano ne samo ko ce pobediti vec top 5-6!! Jer zaista moze svako da pobedi !

Petar

pre 11 godina

Sve najbolje Zeljku ali nazalos jedna " divljakuca " iz Ukraine mu je pomrsila konce kada je nastupao sa pesmom " Lane moje ", sada mu opet " divljakusa " stoji na putu, ovaj put iz Svedske. Moze samo da gleda i place kada bude bio drugi... opet.

I.

pre 11 godina

Htela bih samo da Zeljku pozelim srecu, bez obzira na razne pevaljke tamo i nazovi-favorite, on nas obrukao nije, otpevao je perfektno i pesma je dobra (nije "Lane", ali dobra je).

I samo da kazem par reci ovim pametnjakovicima koji misle da ako su culi za Coldplay da su kul, i da je sve sto je tudje bolje, Coldplay je trenutno bruka i sramota, blam jedan od benda, Ddbili su najgore moguce kritike za taj poslednji album i ovde na Zapadu se s njima svi sprdaju. Ali cuveno srpsko, cim je strano mora da je dobro, a svoje daj da pokopamo. Ja uglavnom slusam strani alternativni i indi rok, ali priznajem lepo da je Zeljko muzicar za postovanje, velikog talenta, mozemo da budemo ponosni.

Pozdrav

ESC FAN

pre 11 godina

Zeljko u finalu u subotu nastupa pod rednim brojem 24. U finalu mogu glasati sve zemlje ucesnice tj svih 42 drzave ucesnice. Nadam se da ce dijaspora u subotu podrzati Zeljka i omoguciti da nam ponovo vrati Evrovizju u Srbiju sledece godne. Sada je potrebno da nasa publika u zemlji i ziri takticki glasaju da daju malo poena nasim glavnim konkurentima iz Svedske,Rusije,Italije
Interesatan podatak da smo mi Rusima u finalima dali 21 poena za period 2007-2011 a oni nama samo 9 poena u finalima u istom periodu jso je gora situacija sa Grkom dobili smo 9 poena a dali njima cak 31 poen , a 2007 smo pobedili a 2008 sa Zeljkovom pesmom kao domacini bili sesti. Tako da publika u Srbiji u sto manjem broju glasa za simpaticne babuske jer su nam po meni najveca konkurencija za pobedu.

Mara Klara iz Ćuprije

pre 11 godina

Moram da napišem par reči, jer sam muzički obrazovana (makar imam samo Srednju muzičku) Cela "Evrovizija" je odavno izgubila kulturni značaj, i pretvorila se u paradu kiča (doduše, vrhunskog kiča) sa elementima šunda. Ozbiljne države ne daju pare za takmičare, u Nemačkoj,Danskoj, Italiji, svaki takmičar plaća za sebe (imaju veoma malo pomoći od države ili od nacionalnih TV) Medjutim kod nas se troše pare neograničeno, ide tim od oko 50 do 100 ljudi, prevodioci,PR tim od njih 15, kuvari, probači jela, garderoberi, kostimografi...! Aman ljudi, aman Tijaniću, Duško Vučinić Lučić! Imajte u vidu da ovaj siromašan narod nema para da svima vama plaća sve to i da se tamo manekenišete o našem trošku! Joksimovićeva pesma je polu-žalosna-polu-grobljanska žalopojka koja neće pobediti jer je na tu foru več pobedio jednom i nikad više,zato je trebalo slati neku veselu, poletnu pesmu, melodičnu, koja se lako pamti!

....

pre 11 godina

Pratila sam program obe večeri, i mogu reći da su me samo dve pesme oduševile. Jedna od njih je u izvedbi makedonskog predstavnika a druga albanskog. Govorim o izvedbi, a ne o mom afinitetu prema zemljama iz kojih dolaze.
Sve u svemu, vrlo sam razočarana kvalitetom pesama na Evroviziji ove godine.
Po meni, najlepše pesme su bile na Evroviziji 2008.

Brannko

pre 11 godina

Makedonka je bila najbolja. Malo su joj losiji bili ovi u pratnji jer tako ocigledan playback sviranja je ruzan, ali je zato Kaliopi otkinula. Ima moj glas.

samo zapažam

pre 11 godina

Većina komentara ovde se odnosi na pesme i izvođače koji su nastupali u polufinalnim večerima. Međutim, ko je malo bolje obratio pažnju na segmente pesama direktnih učesnika u finalu (a i čule su se na radio stanicama)mogao je da čuje fenomenalnu italijansku pesmu (doduše na francuskom !?)i ona je definitivno moj favorit. Dobra stvar je što, mislim sa 40%, utiče stručni žiri, pa će, nadam se, ova tupava elektronska muzika (Švedska najbolji primer)"izneveriti očekivanja". Naravno, ukusi su različiti. Pozdrav !

zvezdan

pre 11 godina

ljudi, odlicno smo prosli!
bio sam napet, samo sam cekao kad ce jedna od ovih luft violinistikinja gudalom povrediti naseg Zeljka!
hocu samo javno da ih upozorim...

Saša

pre 11 godina

Litvanija, Srbija, Makedonija, iz drugog polufinala, i još po neko može da prodje iz prvog polufinala, kao i Engleska i Italija, od onih koji idu direktno u finale! Crna gora van konkurencije! BIH i Hrvatska, naša klasika, i to mi je uvek okej! Sve ukupno ne više od deset pesama! Unapred se ogradjujem, ali to je moj ukus!

milos

pre 11 godina

Slovenka je bila fenomenalna. Ovaj skup je ponovo pokazao svoje lice. One ukrajinske i slične "a la grand show" predstave su svake godine sve smešnije i svaki put prođu. To voli EU raja...

Nikola Marinković

pre 11 godina

Naša pesma nije loša (ipak su to napisali Coldplay), ali scenski nastup je bio otužno glup. Ove dve devojke sa suludim pozama kao sviraju violinu a onaj siroma sa kavalom se šeta po bini ko u.ran golub.

Konstantin

pre 11 godina

Da li ste slusali pesmu Suus Ronae Nishliu inace preci cure su iz Nisha a predstavlja Albaniju. Mislim da imamo psesmu da oborimo grco-tursku dominaciju. Vote for Rona from Nissius. Pozdrav iz Prishtine.

Zarko

pre 11 godina

Ako vam je za utehu, ni veliki BBC nike pustio performans za vreme glasanja nego je isao neki njihov prilog o ovogodisnjem takmicenju.

eh

pre 11 godina

Netko je napisao da je Nina trebala proći..

Mislim da baš i nije. Pjesma je zahtjevna ali je i dosadna. Eurosong treba pjesmu koja će se ljudima svidjeti u 20-tak sekundi, znači mora imati nekakvu melodiju koja je zabavna ali onako catchy (da zapne za uho).

Šta je pjesma kompliciranija teže će ju netko primjetiti iz prve.

Joksimović ima odličnu pjesmicu, zabavna je, brzo se uhvati refren, ne komplicira i zato je daleko bolje prošao.

Hrvatska sa onakvom pjesmom nije trebala biti na Eurosongu, ono je kvalitetna pjesma koju treba 10 puta slušati da bi bila upadljiva.

srbin iz bosne

pre 11 godina

Sreća što se u Srbiji ne glasa za pjesmu iz Srbije,jer nikad nebi bila među 10. Pozdrav svima glasajte u subotu za SRBIJU, dajte i glas za makedonku ima najbolju pjesmu,a vi iz otadžbine glasajte za svoje prijatelje iz turske,njemačke i ostali sila Nato pakta.

dado

pre 11 godina

Zar se jos odrzava ova parodija od muzickog festivala? Namjestanje glasova, pjesme od kojih i sama muzicka industrija nije zainteresirana i koje se zapamte 30sec nakon sto su otpjevane. A svedjani imaju stalnu potrebu da dokazu nekome da jos uvijek nesto znace u muzickom biznisu pa su uzurpirali i posvojili cijeli festival putem svoje "rezije" cijele priredbe, ma smijesni su...a narodu je vise komicno nego zabavno

crnobeli delija

pre 11 godina

Drago mi je sto je zeljko prosao dalje, ali ne verujem da ce napraviti neki poseban rezultat (mada ga Williem Hill kladionica stavlja na peto mesto).

Isto vazi i za predstavnicu BiH.

Kaliopi fantasticna, mislim da bi napravila "posao' da je svoju pesmu pevala na engleskom.

Ne znam ko je za hrvate odredjivao koja pesma ce ici, ali nisu iskoristili ni 30% potencijala Nine badric koja je vrhunska pevacica.

Slovenacka pesma bez duse, osim "starosti" pevacice, ni po cemu je necemo pamtiti.

Rambo, katastrofa, bacene pare. U CG ima bar 10 pevaca koji bi mogli da na pristojan nacin predstave svoju zemlju i verovatno prodju u finale (pre svih, Sergej Cetkovic koji bi pokupio brdo glasova iz ex Yu).

Mislim da ce Svedska biti prva.

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Pisem kasno/rano pa se nadam da cete mi objaviti komentar.

Zaista, OSTRE KRITIKE na racun RTS!!! Umesto spektakla prilikom brojanja glasova gledali ste-reklame!E,svaka vam cast,za one koji nisu videli sta se desavalo u utorak dok su se brojali glasovi,link ovde : http://www.youtube.com/watch?v=zv3WIdn7WDA&feature=relmfu a za ove koji nisu videli Mariju,Dimu,Rybaka i Lenu, link ovde : http://www.youtube.com/watch?v=uhCseeTRU2k a sad da nesto kazem o Zeljkovom nastupu:
Zeljko ima velike glasovne mogucnosti, pesma nije losa.Ono sto zameram nasima je sto nisu zauzeli malo veci deo scene.Recimo najinteresantniji instrument je ta neka vrsta frule,sta li je vec i izvodjac bi mogao da stoji malo u stranu.takodje kostimi nisu nikakvi,prakticno crna odela,k'o da su posli na sahranu,to niko ne pamti.Lep je bio duel dve violinistkinje jedna drugoj priblizenih kolena,interesantno.Zeljko kao da je imao tremu,jeste da pesma nije takva da moze mnogo da se krece po sceni ali je bio ukopan kao da je pustio korenje.Zamislite istu ekipu u recimo belim odelima ili nesto malo etno(to jos uvek prolazi a narocito sto je vecina zemalja koje su se plasirale sa Balkana (Turska,Grcka,Kipar,Srbija,Rumunija,Moldavija,BiH,Makedonija) itd...Dakle,Zeljko,ako zelis da pobedis a mozda citas ovo,nemoj samo da otpevas pesmu nego od nje napravi SPEKTAKL a mi iz dijaspore cemo vec odraditi svoje i nemojte da glasate za nase direktne konkurente,Svedsku,Ukrajinu,Tursku ili Rusiju i to je to,nema vise.

Sotona

pre 11 godina

A u grobu se okreću, redom: Bird, Billie, Ella, Duke, Miles, Dizzy...

Mislim, STVAAAARNOOOOOOOOOOOOOOOO? O čemu se ovde radi? Kakvo je ovo ubijanje ono malo inteligentnih ćelija u ljudskom mozgu?

Šta je bre ovo? Može li neko da objasni????

evrovizijski pacov

pre 11 godina

Svako ko prati Evroviziju bi trebalo da zna da je program koji je izmedju nastupa i glasanja namenjen gledaocima koji su u sali. I zato nije bio prenos dela kad je nastupala Marija Serifovic. I to je tako oduvek :)

Zeljko, odlican nastup. Moje misljenje je da je Svedska najoriginalnija

Faf Tedi

pre 11 godina

Dosao kuci, menjam kanale. Pogledam rts1 kad neka u kozi, cizmama do grla i mini suknji. Mislio sam da je Trezor jer kao da je dosla iz '83, ali slika je kvalitetna i zvuk, kad ono Evrovizija - Bugarska. Menjam dalje, gledam golf, vratim se na gore-dole sa kanalima, kad neki fratr koji cepa odoru i postaje Dzoni Bi Gud - gruzijska rok zvezda!

Posle toga sam ugasio tv, jer nije imalo smisla gledanje bilo cega. Ono je cirkus i festival kica.

nikola

pre 11 godina

Sta je toliko posebno u Svedskoj pesmi? Da nisam pre toga znao da je favorit i da nisam obratio posebnu paznju skusajuci tekst ne bih je zapazio. Nastup previse teatralan i prenaglasen. Svedska je ranijih godina imala bolje pesme, uvek zapazene, ali nije pobedila. Kao da se sada sprema njihova pobeda

Mario Bros

pre 11 godina

Moćno je što pičimo pesme na srpskom i uvek dobro prođemo. Nismo se odrekli nasleđa i svoje kulture, na protiv. I kako čovek da ne bude onda ponosan kada u moru pesama na engleskom čuje naš jezik.
Nema predaje, vredimo barem kao ostali.

Miki

pre 11 godina

Da li je moguce da jedino ja vidim da je ova Joksimoviceva pesma cist plagijat, pesme Zaboravljeni od Pilota?
Mislim na muzicki plagijat, o tekstu ne vredi trositi reci

kaljente

pre 11 godina

Pricajte sta hocete ali Zeljko Joksimovic je jedan izuzetan muzicar i zelim mu sve najbolje na Evroviziji za koju je postao doktor :) Samo napred Zeljko legendo

Milossss

pre 11 godina

Svedjanka je potpuno odvratna...Meni makar...i ne zato sto se najbolje kotira na kladionicama vec je stvarno shit...Nadam se da nece pobediti...

markoSTHLM

pre 11 godina

Heh...
Meni moje dve zemlje, Svedska i Srbija, ovaj put dele prvo mesto. Oba nastupa odlicna i fine melodije. Loreen je predivna. A Zeljkova pratnja je bila elegantna...pogotovo dve violinistkinje.

Druga po mom izboru bi bila makedonska predstavnica Kaliopi.

BOOOOOOO

pre 11 godina

Bravo Zeljko, perfektan nastup! Imamo sansi za pobedu,uzdajmo se i u nasu dijasporu! Usput,Albanci napravise haos od dislajkova na Zeljkovu pesmu,tako da svi koji imate profil na youtubu idite na eurovision kanal i lajkujte pesmu,ne bismo li smanjili onu crvenu liniju ! :)

veliki strumf

pre 11 godina

Zeljkova pesma je zaista odlicna, i definitivno sa Svedskom i Norveskom najveci je favorit. Medjutim, meni se uopste nije dopao nacin na koji su nam prikazali koreografiju, tu se malo uradilo sa rediteljem jer je kamera stalno setala i nismo mogli da uhvatimo pravu poentu (kao sto smo mogli kad je Marija recimo pevala i pobedila). Sa druge strane, snimak Loreen je fenomenalan, identican onom na izboru u Svedskoj (da je kamera previse lutala, da je kadar bio presirok i da nema onih konfeta verujem da bi utisak bio mnogo slabiji), vidi se da su mnogo radili na umetnickom dojmu, samo ja sam ubedjen da je pevala na play-back jer se nigde nije osetio umor od igranja, glas je neprirodno odzvanjao a evidentni su i efekti kod prateceg glasa koji se ponegde javlja. Ipak joj je nastup i Euphoria najupecatljiviji.

Filip

pre 11 godina

@ Dule0
Naprotiv, bas taj tip pesama ovde ne treba da nas predstavlja.
Taj zapadno-evropsko-americkog-tipa pop i mi i oni slusamo svakog dana na radio i TV stanicama, ovde se od predstavnika zemalja ocekuje da u muziku ubace neki bar etno motiv i tako svima osveze sluh bar na kratko.
Dokaz: prosle godine smo imali Ninu sa objektivno dobrom pop pesmom ali bez etno motiva, i kako je ona prosla, bila je oko 15-tog mesta, niko je i ne pominje.
A kako je prosao Zeljko pre, Grci svake godine sa svojim melosom itd...

Nenad

pre 11 godina

Mi,Hrvati ,ponovno bez finala.. Nitko nas ne voli :( Zasluzila je nina proc
(mladen, 24. maj 2012 23:25)

Mislim da je svako glasanje SMS-om otimanje para od budala ali sam glasao, prvi put u životu, za Ninu i Kaliopi. Žao mi je što neki dan nisam za Albanku. Kakav glas i kakva hrabrost treba da se ono otpeva uživo?!!! Kapa dole!

Dejan

pre 11 godina

Fantastican nastup Zeljka Joksimovica i ad-hoc orkestra,sjajna pesma po meni bolja nego "lane moje".Sve najlepse Zeljku i da evroviziju vrati u
Beograd a ubedjen sam da ce pobediti jer srecom vise nemamo onaj nesretni sufix u imenu drzave-crnagora.
Puno pozdrava Zeljku i jos jednom do pobede od Dejana iz grada Kvebeka

Pop

pre 11 godina

Vidim da se dosta ljudi ljuti oko reklama na RTS-u. Imajte na umu da RTS nije odlucio da bas emituje reklame vec sve televizije u tom prozoru emituju reklame jer su tako odlucili organizatori Eurosonga. Inace, na RTS Digital mozete gledati ceo show bez reklama (a slika i ton su mnogo bolji)

sasa jokic

pre 11 godina

Pesma evrovizije je jedan obican cirkus, parada kica klasicna.
Dokle bre vise violine i etno melos Zeljko? Pa bolje da si otpevao lane moje.
Bilo je par pesama i performansa od kojih me je bilo sramota, uzas sve u svemu!

Tadija

pre 11 godina

Da nam pobedi lane moje, pa da nam bude ponovo i voditelj/pevač u Beogradu! Ako slučajno ne uspe, u inat mu dajemo i treći mandat do konačne pobede! (P.S. volim našu pesmu)

Милан

pre 11 godina

@Nikki
На РТС дигиталу иде пренос без реклама, могуће да је тако и на ха-де тест програму.

eurokič

pre 11 godina

A daj.... Nina je vokalno rasturila...zaslužila je proći za razliku od onih meketavih koza...Žao mi je,zbog nje,koja glaščina a ne ide u finale :( Ali ovaj eurosong se izgleda svodi na cirkus.Loša kopija maskenbala u Rio de J.-u....ali ove godine su mi pjesme s Balkana iskreno najkvalitetnije...

Zoran

pre 11 godina

Kada sam prvi put cuo pesmu sa kojom nastupa Kaliopi, odlepio sam momentalno.Zeljko je standardno dobar, ova Svedska je tehnicki perfektna, ali sa malo duse. Da Kaliopi nastupa za neku 'vecu'drzavu, pobednik bi se vec danas znao. Naravno, ima jos odlicnih pesama,ali Kaliopi je moj favorit

Krilo

pre 11 godina

Sve cestitke svima koji su prosli. Svedjani su definitivno favoriti, ali se meni vise svidja pesma koju su poslali Italijani. Naravno, i dalje navijam za Zeljka. Srecno u finalu.

Mixajlo

pre 11 godina

Kada je Marija Serifovic pevala revijalni deo tokom glasanja, mi smo na TV koja prenosi u Srbiji gledali Dobro jutro, Maxi i ostale reklame. Toliko. A placam pretplatu. Sramota za celu Srbiju sto ne prenosi ono cime treba da se ponosimo. Molim da objavite komentar, jer mufljuzi na svom sajtu brisu. Hvala. A mislim da pobedjuje Italija, 90% sam siguran. Posle 20god i sa veoma dobrom pesmom. Svedjanka je bas pokazala sta ume na playback.

Jovana

pre 11 godina

Uspela sam da glasam tek iz drugog puta, prvi put nije uspela isporuka, sto naravno nije sprecilo dragi mts da mi naplati. Oni su izgleda nadlezni samo za naplatu, ne i za isporuku... Nema veze, bitno da je otisao glas za bracu Makedonce!

jelena

pre 11 godina

Da znate da nismo jedini sto se tice reklama - i u Hrvatskoj su isle za vreme bloka pobednika. Moraju nekako da se naplate skupa prava prenosa i da se plati ona fensi dvorana.
Na sopstvenu sramotu tek sam veceras pogledala Rambov nastup i rekla bih da na Evroviziji nikad nisam cula kvalitetniju numeru, ne znam koji mu je bio motiv da ode, ali veliku im je cast ucinio. Ako medju organizatorima uopste ima neko sa dovoljno sluha da to shvati, :).

Zeleni zub

pre 11 godina

Ne pricam o stilu, ne pricam o rifu, ne pricam o stihu, nikako o stihu, ja samo zelim Seljka da pitam da li on zna za neki drugi ritam.

Nikki

pre 11 godina

Ko je u utorak provalio da je drugo polufinale kvalitetnije?!
Naprotiv. Javni servis se jos jednom pokazao, svaka cast!! Da puste reklame kad pevaju Marija i Dima cijim sam se nastupima najvise radovao stvarno velika sramota. Nije ni cudo sto im niko ne place pretplatu. Svedska vrh sigurno pobedjuje. Vi sto pljujete po Eurosongu nemojte da ga gledate. Pozdrav

Tanja

pre 11 godina

Srdacne cestitke nasem predstavniku Zeljku koji je prosao u finale.
Svaka cast.
Mada moram da kazem da mi se ipak najvise svidela pesma iz Svedske.

Castles

pre 11 godina

@Nikki
Ljudi ne plaćaju pretplatu zato što nemaju leba da jedu a ne zato što idu reklame dok Marija i Dima pevaju... mnogo se ljudi potresli zbog toga... I svi smo tako ushićeni što se Joksimović i ekipa zeza po Uzbekistanu, pije šampanjac i baškari se na teret građana...

dejan

pre 11 godina

mladene nije valjda da zalis za plasmanom Nine.
najvise bi volio da ove gluposti i nema
zamisli takmicenje u umetnosti
sta to znaci najbolja pesma.
sve to zajedno je daleko losije od dobro organizovane gej parade :)

alejandro njivander

pre 11 godina

Ta'mante, bre! Ova švedjanka zdipila pesmu; čist lopovluk, ali me čudi da niko nije primetio, već ono kao naš predstavnik ukr'o od one grupe, a u stvari ona grupa ukrala od Željka! Joksimović će ubedljivo biti prvi, osim ako, kao i unazad par godina, bivše Sovjetske republike ne uzmu stvar u svoje ruke i, naravno, pobede Babuške sa onom lošom pesmom. Švedska će biti negde iza petog mesta! Kladite se ljudi, dobićete para!

White_angel

pre 11 godina

Cestitke Zeljku i nasoj ekipi.
Nadam se dobrom plasmanu Srbije u finalu.
Mada je konkurencija jaka sudeci po polufinalu.
Kaliopi je bila fenomenalna veceras takodje.
Mislim da najvece sanse za pobedu imaju Svedska i Norveska.

Nina

pre 11 godina

@Dule0,

ta pjesma Sonje Bakic nije nista posebno. Zao mi je, i ja gotivim Sonju jer ima nevjerovatan vokal, ali ne moze sa ovako prosjecnom, ispraznom, mlakom i banalnom pjesmom ocekivati neki bum, niti ce to ljudi da prihvate samo zbog toga sto nije turbo-folk-pink-grand smece od kojeg nam se svima povraca.
Kada i pop/rok muzika ponovo pocne da nudi kvalitet, originalnsot i ideju, tada ce ljudi kao Sonja Bakic dobiti sansu.
Do tada...roke koke, nazalost, ali tako je...
Sto se Evrovizije tice, realno, Kaliopi je razvalila. Zeljko je solidan, ali kopija nastupa iz 2004., mogao je biti originalniji...ipak, cestitke za prolazak u finale..

darko

pre 11 godina

obicna komercijala.... nista novo neke baladice jedino irci( zakoje cu navijati) i babuske i od veceras turci su malo drugaciji..... zao mi je slovaka, ali dobro cim odskace ne vlaja, kao sto rekoh navijacu za irce jer su onako oldschool 70-80te kada je bocelo to svemirsko doba u muzici.... ostali su u okvirima standarda baladica, malo vuce na "rok" malo nacionalne muzike i idemo. Ne bi znali sta je kvalitetna muzika ni kada bi vas opalila po glavi

Dule0

pre 11 godina

Kad neki ljudi drze monopol sto se izbora nasih pesama tice... Po meni, a i po mnogima nesto poput Sonje Bakic treba biti na Eurosong-u. Dozvolite da linkujem jednu evropski-prihvatljivu pesmu http://youtu.be/rFtzb_0r1es

Manam

pre 11 godina

SRAMOTNO!!!! Pokazali smo da nas ne interesuju oni među nama koji su pokazali i dokazali da vrede. Umesto nastupa pobednika u kome je nastupila naša jedina pobednica, mi smo gledali reklame! Da li ćemo ikad priznati onima od nas koji vrede, da vrede?!

LECKO

pre 11 godina

Zeljko ima fantasticne glasovne mogucnosti,
izuzetno sirok raspon kristalne boje glasa,
Monserat,Saban,Bandaranaike,
za Zekija su siva amorfna masa..

Manam

pre 11 godina

SRAMOTNO!!!! Pokazali smo da nas ne interesuju oni među nama koji su pokazali i dokazali da vrede. Umesto nastupa pobednika u kome je nastupila naša jedina pobednica, mi smo gledali reklame! Da li ćemo ikad priznati onima od nas koji vrede, da vrede?!

Nikki

pre 11 godina

Ko je u utorak provalio da je drugo polufinale kvalitetnije?!
Naprotiv. Javni servis se jos jednom pokazao, svaka cast!! Da puste reklame kad pevaju Marija i Dima cijim sam se nastupima najvise radovao stvarno velika sramota. Nije ni cudo sto im niko ne place pretplatu. Svedska vrh sigurno pobedjuje. Vi sto pljujete po Eurosongu nemojte da ga gledate. Pozdrav

White_angel

pre 11 godina

Cestitke Zeljku i nasoj ekipi.
Nadam se dobrom plasmanu Srbije u finalu.
Mada je konkurencija jaka sudeci po polufinalu.
Kaliopi je bila fenomenalna veceras takodje.
Mislim da najvece sanse za pobedu imaju Svedska i Norveska.

Tanja

pre 11 godina

Srdacne cestitke nasem predstavniku Zeljku koji je prosao u finale.
Svaka cast.
Mada moram da kazem da mi se ipak najvise svidela pesma iz Svedske.

eh

pre 11 godina

Netko je napisao da je Nina trebala proći..

Mislim da baš i nije. Pjesma je zahtjevna ali je i dosadna. Eurosong treba pjesmu koja će se ljudima svidjeti u 20-tak sekundi, znači mora imati nekakvu melodiju koja je zabavna ali onako catchy (da zapne za uho).

Šta je pjesma kompliciranija teže će ju netko primjetiti iz prve.

Joksimović ima odličnu pjesmicu, zabavna je, brzo se uhvati refren, ne komplicira i zato je daleko bolje prošao.

Hrvatska sa onakvom pjesmom nije trebala biti na Eurosongu, ono je kvalitetna pjesma koju treba 10 puta slušati da bi bila upadljiva.

Mario Bros

pre 11 godina

Moćno je što pičimo pesme na srpskom i uvek dobro prođemo. Nismo se odrekli nasleđa i svoje kulture, na protiv. I kako čovek da ne bude onda ponosan kada u moru pesama na engleskom čuje naš jezik.
Nema predaje, vredimo barem kao ostali.

Mara Klara iz Ćuprije

pre 11 godina

Moram da napišem par reči, jer sam muzički obrazovana (makar imam samo Srednju muzičku) Cela "Evrovizija" je odavno izgubila kulturni značaj, i pretvorila se u paradu kiča (doduše, vrhunskog kiča) sa elementima šunda. Ozbiljne države ne daju pare za takmičare, u Nemačkoj,Danskoj, Italiji, svaki takmičar plaća za sebe (imaju veoma malo pomoći od države ili od nacionalnih TV) Medjutim kod nas se troše pare neograničeno, ide tim od oko 50 do 100 ljudi, prevodioci,PR tim od njih 15, kuvari, probači jela, garderoberi, kostimografi...! Aman ljudi, aman Tijaniću, Duško Vučinić Lučić! Imajte u vidu da ovaj siromašan narod nema para da svima vama plaća sve to i da se tamo manekenišete o našem trošku! Joksimovićeva pesma je polu-žalosna-polu-grobljanska žalopojka koja neće pobediti jer je na tu foru več pobedio jednom i nikad više,zato je trebalo slati neku veselu, poletnu pesmu, melodičnu, koja se lako pamti!

Nikola Marinković

pre 11 godina

Naša pesma nije loša (ipak su to napisali Coldplay), ali scenski nastup je bio otužno glup. Ove dve devojke sa suludim pozama kao sviraju violinu a onaj siroma sa kavalom se šeta po bini ko u.ran golub.

Faf Tedi

pre 11 godina

Dosao kuci, menjam kanale. Pogledam rts1 kad neka u kozi, cizmama do grla i mini suknji. Mislio sam da je Trezor jer kao da je dosla iz '83, ali slika je kvalitetna i zvuk, kad ono Evrovizija - Bugarska. Menjam dalje, gledam golf, vratim se na gore-dole sa kanalima, kad neki fratr koji cepa odoru i postaje Dzoni Bi Gud - gruzijska rok zvezda!

Posle toga sam ugasio tv, jer nije imalo smisla gledanje bilo cega. Ono je cirkus i festival kica.

kaljente

pre 11 godina

Pricajte sta hocete ali Zeljko Joksimovic je jedan izuzetan muzicar i zelim mu sve najbolje na Evroviziji za koju je postao doktor :) Samo napred Zeljko legendo

Dule0

pre 11 godina

Kad neki ljudi drze monopol sto se izbora nasih pesama tice... Po meni, a i po mnogima nesto poput Sonje Bakic treba biti na Eurosong-u. Dozvolite da linkujem jednu evropski-prihvatljivu pesmu http://youtu.be/rFtzb_0r1es

Zoran

pre 11 godina

Kada sam prvi put cuo pesmu sa kojom nastupa Kaliopi, odlepio sam momentalno.Zeljko je standardno dobar, ova Svedska je tehnicki perfektna, ali sa malo duse. Da Kaliopi nastupa za neku 'vecu'drzavu, pobednik bi se vec danas znao. Naravno, ima jos odlicnih pesama,ali Kaliopi je moj favorit

Brannko

pre 11 godina

Makedonka je bila najbolja. Malo su joj losiji bili ovi u pratnji jer tako ocigledan playback sviranja je ruzan, ali je zato Kaliopi otkinula. Ima moj glas.

milos

pre 11 godina

Slovenka je bila fenomenalna. Ovaj skup je ponovo pokazao svoje lice. One ukrajinske i slične "a la grand show" predstave su svake godine sve smešnije i svaki put prođu. To voli EU raja...

eurokič

pre 11 godina

A daj.... Nina je vokalno rasturila...zaslužila je proći za razliku od onih meketavih koza...Žao mi je,zbog nje,koja glaščina a ne ide u finale :( Ali ovaj eurosong se izgleda svodi na cirkus.Loša kopija maskenbala u Rio de J.-u....ali ove godine su mi pjesme s Balkana iskreno najkvalitetnije...

crnobeli delija

pre 11 godina

Drago mi je sto je zeljko prosao dalje, ali ne verujem da ce napraviti neki poseban rezultat (mada ga Williem Hill kladionica stavlja na peto mesto).

Isto vazi i za predstavnicu BiH.

Kaliopi fantasticna, mislim da bi napravila "posao' da je svoju pesmu pevala na engleskom.

Ne znam ko je za hrvate odredjivao koja pesma ce ici, ali nisu iskoristili ni 30% potencijala Nine badric koja je vrhunska pevacica.

Slovenacka pesma bez duse, osim "starosti" pevacice, ni po cemu je necemo pamtiti.

Rambo, katastrofa, bacene pare. U CG ima bar 10 pevaca koji bi mogli da na pristojan nacin predstave svoju zemlju i verovatno prodju u finale (pre svih, Sergej Cetkovic koji bi pokupio brdo glasova iz ex Yu).

Mislim da ce Svedska biti prva.

markoSTHLM

pre 11 godina

Heh...
Meni moje dve zemlje, Svedska i Srbija, ovaj put dele prvo mesto. Oba nastupa odlicna i fine melodije. Loreen je predivna. A Zeljkova pratnja je bila elegantna...pogotovo dve violinistkinje.

Druga po mom izboru bi bila makedonska predstavnica Kaliopi.

Jovana

pre 11 godina

Uspela sam da glasam tek iz drugog puta, prvi put nije uspela isporuka, sto naravno nije sprecilo dragi mts da mi naplati. Oni su izgleda nadlezni samo za naplatu, ne i za isporuku... Nema veze, bitno da je otisao glas za bracu Makedonce!

Milossss

pre 11 godina

Svedjanka je potpuno odvratna...Meni makar...i ne zato sto se najbolje kotira na kladionicama vec je stvarno shit...Nadam se da nece pobediti...

Mixajlo

pre 11 godina

Kada je Marija Serifovic pevala revijalni deo tokom glasanja, mi smo na TV koja prenosi u Srbiji gledali Dobro jutro, Maxi i ostale reklame. Toliko. A placam pretplatu. Sramota za celu Srbiju sto ne prenosi ono cime treba da se ponosimo. Molim da objavite komentar, jer mufljuzi na svom sajtu brisu. Hvala. A mislim da pobedjuje Italija, 90% sam siguran. Posle 20god i sa veoma dobrom pesmom. Svedjanka je bas pokazala sta ume na playback.

Tadija

pre 11 godina

Da nam pobedi lane moje, pa da nam bude ponovo i voditelj/pevač u Beogradu! Ako slučajno ne uspe, u inat mu dajemo i treći mandat do konačne pobede! (P.S. volim našu pesmu)

nikola

pre 11 godina

Sta je toliko posebno u Svedskoj pesmi? Da nisam pre toga znao da je favorit i da nisam obratio posebnu paznju skusajuci tekst ne bih je zapazio. Nastup previse teatralan i prenaglasen. Svedska je ranijih godina imala bolje pesme, uvek zapazene, ali nije pobedila. Kao da se sada sprema njihova pobeda

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Pisem kasno/rano pa se nadam da cete mi objaviti komentar.

Zaista, OSTRE KRITIKE na racun RTS!!! Umesto spektakla prilikom brojanja glasova gledali ste-reklame!E,svaka vam cast,za one koji nisu videli sta se desavalo u utorak dok su se brojali glasovi,link ovde : http://www.youtube.com/watch?v=zv3WIdn7WDA&feature=relmfu a za ove koji nisu videli Mariju,Dimu,Rybaka i Lenu, link ovde : http://www.youtube.com/watch?v=uhCseeTRU2k a sad da nesto kazem o Zeljkovom nastupu:
Zeljko ima velike glasovne mogucnosti, pesma nije losa.Ono sto zameram nasima je sto nisu zauzeli malo veci deo scene.Recimo najinteresantniji instrument je ta neka vrsta frule,sta li je vec i izvodjac bi mogao da stoji malo u stranu.takodje kostimi nisu nikakvi,prakticno crna odela,k'o da su posli na sahranu,to niko ne pamti.Lep je bio duel dve violinistkinje jedna drugoj priblizenih kolena,interesantno.Zeljko kao da je imao tremu,jeste da pesma nije takva da moze mnogo da se krece po sceni ali je bio ukopan kao da je pustio korenje.Zamislite istu ekipu u recimo belim odelima ili nesto malo etno(to jos uvek prolazi a narocito sto je vecina zemalja koje su se plasirale sa Balkana (Turska,Grcka,Kipar,Srbija,Rumunija,Moldavija,BiH,Makedonija) itd...Dakle,Zeljko,ako zelis da pobedis a mozda citas ovo,nemoj samo da otpevas pesmu nego od nje napravi SPEKTAKL a mi iz dijaspore cemo vec odraditi svoje i nemojte da glasate za nase direktne konkurente,Svedsku,Ukrajinu,Tursku ili Rusiju i to je to,nema vise.

BOOOOOOO

pre 11 godina

Bravo Zeljko, perfektan nastup! Imamo sansi za pobedu,uzdajmo se i u nasu dijasporu! Usput,Albanci napravise haos od dislajkova na Zeljkovu pesmu,tako da svi koji imate profil na youtubu idite na eurovision kanal i lajkujte pesmu,ne bismo li smanjili onu crvenu liniju ! :)

evrovizijski pacov

pre 11 godina

Svako ko prati Evroviziju bi trebalo da zna da je program koji je izmedju nastupa i glasanja namenjen gledaocima koji su u sali. I zato nije bio prenos dela kad je nastupala Marija Serifovic. I to je tako oduvek :)

Zeljko, odlican nastup. Moje misljenje je da je Svedska najoriginalnija

srbin iz bosne

pre 11 godina

Sreća što se u Srbiji ne glasa za pjesmu iz Srbije,jer nikad nebi bila među 10. Pozdrav svima glasajte u subotu za SRBIJU, dajte i glas za makedonku ima najbolju pjesmu,a vi iz otadžbine glasajte za svoje prijatelje iz turske,njemačke i ostali sila Nato pakta.

Nenad

pre 11 godina

Mi,Hrvati ,ponovno bez finala.. Nitko nas ne voli :( Zasluzila je nina proc
(mladen, 24. maj 2012 23:25)

Mislim da je svako glasanje SMS-om otimanje para od budala ali sam glasao, prvi put u životu, za Ninu i Kaliopi. Žao mi je što neki dan nisam za Albanku. Kakav glas i kakva hrabrost treba da se ono otpeva uživo?!!! Kapa dole!

Zeleni zub

pre 11 godina

Ne pricam o stilu, ne pricam o rifu, ne pricam o stihu, nikako o stihu, ja samo zelim Seljka da pitam da li on zna za neki drugi ritam.

pero

pre 11 godina

Navijam za svaku zemlju koja pijeva na svom jeziku. Zalim sve nesretnike koje pjevaju na tucmuc engleskom. Hrvatska je zalutala s pjesmom koja je previse licna da bi Evropa imala strpljenja da je slusa.Puno frke oko Albanske pjesme koja je u stvari samo vikanje bez uvoda razrade i zakljucka. Srbija, vec vidjeno. Makedonija, na zalost nemaju puno prijatelja koji ce glasati za njih, ali da imaju bili bi u vrhu, ovako, proci ce nezapazeno iako po mom skromnom misljenu su fantasticni.Englezi su poslali dobru pjesmu.

....

pre 11 godina

Pratila sam program obe večeri, i mogu reći da su me samo dve pesme oduševile. Jedna od njih je u izvedbi makedonskog predstavnika a druga albanskog. Govorim o izvedbi, a ne o mom afinitetu prema zemljama iz kojih dolaze.
Sve u svemu, vrlo sam razočarana kvalitetom pesama na Evroviziji ove godine.
Po meni, najlepše pesme su bile na Evroviziji 2008.

I.

pre 11 godina

Htela bih samo da Zeljku pozelim srecu, bez obzira na razne pevaljke tamo i nazovi-favorite, on nas obrukao nije, otpevao je perfektno i pesma je dobra (nije "Lane", ali dobra je).

I samo da kazem par reci ovim pametnjakovicima koji misle da ako su culi za Coldplay da su kul, i da je sve sto je tudje bolje, Coldplay je trenutno bruka i sramota, blam jedan od benda, Ddbili su najgore moguce kritike za taj poslednji album i ovde na Zapadu se s njima svi sprdaju. Ali cuveno srpsko, cim je strano mora da je dobro, a svoje daj da pokopamo. Ja uglavnom slusam strani alternativni i indi rok, ali priznajem lepo da je Zeljko muzicar za postovanje, velikog talenta, mozemo da budemo ponosni.

Pozdrav

Sotona

pre 11 godina

A u grobu se okreću, redom: Bird, Billie, Ella, Duke, Miles, Dizzy...

Mislim, STVAAAARNOOOOOOOOOOOOOOOO? O čemu se ovde radi? Kakvo je ovo ubijanje ono malo inteligentnih ćelija u ljudskom mozgu?

Šta je bre ovo? Može li neko da objasni????

Dejan

pre 11 godina

Fantastican nastup Zeljka Joksimovica i ad-hoc orkestra,sjajna pesma po meni bolja nego "lane moje".Sve najlepse Zeljku i da evroviziju vrati u
Beograd a ubedjen sam da ce pobediti jer srecom vise nemamo onaj nesretni sufix u imenu drzave-crnagora.
Puno pozdrava Zeljku i jos jednom do pobede od Dejana iz grada Kvebeka

Zarko

pre 11 godina

Ako vam je za utehu, ni veliki BBC nike pustio performans za vreme glasanja nego je isao neki njihov prilog o ovogodisnjem takmicenju.

veliki strumf

pre 11 godina

Zeljkova pesma je zaista odlicna, i definitivno sa Svedskom i Norveskom najveci je favorit. Medjutim, meni se uopste nije dopao nacin na koji su nam prikazali koreografiju, tu se malo uradilo sa rediteljem jer je kamera stalno setala i nismo mogli da uhvatimo pravu poentu (kao sto smo mogli kad je Marija recimo pevala i pobedila). Sa druge strane, snimak Loreen je fenomenalan, identican onom na izboru u Svedskoj (da je kamera previse lutala, da je kadar bio presirok i da nema onih konfeta verujem da bi utisak bio mnogo slabiji), vidi se da su mnogo radili na umetnickom dojmu, samo ja sam ubedjen da je pevala na play-back jer se nigde nije osetio umor od igranja, glas je neprirodno odzvanjao a evidentni su i efekti kod prateceg glasa koji se ponegde javlja. Ipak joj je nastup i Euphoria najupecatljiviji.

dado

pre 11 godina

Zar se jos odrzava ova parodija od muzickog festivala? Namjestanje glasova, pjesme od kojih i sama muzicka industrija nije zainteresirana i koje se zapamte 30sec nakon sto su otpjevane. A svedjani imaju stalnu potrebu da dokazu nekome da jos uvijek nesto znace u muzickom biznisu pa su uzurpirali i posvojili cijeli festival putem svoje "rezije" cijele priredbe, ma smijesni su...a narodu je vise komicno nego zabavno

Nina

pre 11 godina

@Dule0,

ta pjesma Sonje Bakic nije nista posebno. Zao mi je, i ja gotivim Sonju jer ima nevjerovatan vokal, ali ne moze sa ovako prosjecnom, ispraznom, mlakom i banalnom pjesmom ocekivati neki bum, niti ce to ljudi da prihvate samo zbog toga sto nije turbo-folk-pink-grand smece od kojeg nam se svima povraca.
Kada i pop/rok muzika ponovo pocne da nudi kvalitet, originalnsot i ideju, tada ce ljudi kao Sonja Bakic dobiti sansu.
Do tada...roke koke, nazalost, ali tako je...
Sto se Evrovizije tice, realno, Kaliopi je razvalila. Zeljko je solidan, ali kopija nastupa iz 2004., mogao je biti originalniji...ipak, cestitke za prolazak u finale..

jelena

pre 11 godina

Da znate da nismo jedini sto se tice reklama - i u Hrvatskoj su isle za vreme bloka pobednika. Moraju nekako da se naplate skupa prava prenosa i da se plati ona fensi dvorana.
Na sopstvenu sramotu tek sam veceras pogledala Rambov nastup i rekla bih da na Evroviziji nikad nisam cula kvalitetniju numeru, ne znam koji mu je bio motiv da ode, ali veliku im je cast ucinio. Ako medju organizatorima uopste ima neko sa dovoljno sluha da to shvati, :).

zvezdan

pre 11 godina

ljudi, odlicno smo prosli!
bio sam napet, samo sam cekao kad ce jedna od ovih luft violinistikinja gudalom povrediti naseg Zeljka!
hocu samo javno da ih upozorim...

Miki

pre 11 godina

Da li je moguce da jedino ja vidim da je ova Joksimoviceva pesma cist plagijat, pesme Zaboravljeni od Pilota?
Mislim na muzicki plagijat, o tekstu ne vredi trositi reci

mmmm

pre 11 godina

i sam plasma je uspeh.
pitam se otkuda Jovana i šta ona traži u zvaničnoj našoj delegaciji.
samo još ako je na trošku ove države onda nema smisla.
opet po ledjima ovog naroda.

Konstantin

pre 11 godina

Da li ste slusali pesmu Suus Ronae Nishliu inace preci cure su iz Nisha a predstavlja Albaniju. Mislim da imamo psesmu da oborimo grco-tursku dominaciju. Vote for Rona from Nissius. Pozdrav iz Prishtine.

Krilo

pre 11 godina

Sve cestitke svima koji su prosli. Svedjani su definitivno favoriti, ali se meni vise svidja pesma koju su poslali Italijani. Naravno, i dalje navijam za Zeljka. Srecno u finalu.

crnobeli delija

pre 11 godina

@d. savic, hvala za link, bilo je lepo videti kako Marija jos jednom pokazuje koliko je snazna pevacica.

pitanje za sve: da li bi Zeljko bolje prosao da je na bini bio i mali Nenad koji je s njim u spotu? ili bi to neki proglasili za previse patosa, bljak, otuzno,...?

licno, ja sam navijao da ih vidim zajedno, meni se spot jako dopada, i poruka i realizacija.

Castles

pre 11 godina

@Nikki
Ljudi ne plaćaju pretplatu zato što nemaju leba da jedu a ne zato što idu reklame dok Marija i Dima pevaju... mnogo se ljudi potresli zbog toga... I svi smo tako ushićeni što se Joksimović i ekipa zeza po Uzbekistanu, pije šampanjac i baškari se na teret građana...

LECKO

pre 11 godina

Zeljko ima fantasticne glasovne mogucnosti,
izuzetno sirok raspon kristalne boje glasa,
Monserat,Saban,Bandaranaike,
za Zekija su siva amorfna masa..

Petar

pre 11 godina

Sve najbolje Zeljku ali nazalos jedna " divljakuca " iz Ukraine mu je pomrsila konce kada je nastupao sa pesmom " Lane moje ", sada mu opet " divljakusa " stoji na putu, ovaj put iz Svedske. Moze samo da gleda i place kada bude bio drugi... opet.

Милан

pre 11 godina

@Nikki
На РТС дигиталу иде пренос без реклама, могуће да је тако и на ха-де тест програму.

sasa jokic

pre 11 godina

Pesma evrovizije je jedan obican cirkus, parada kica klasicna.
Dokle bre vise violine i etno melos Zeljko? Pa bolje da si otpevao lane moje.
Bilo je par pesama i performansa od kojih me je bilo sramota, uzas sve u svemu!

samo zapažam

pre 11 godina

Većina komentara ovde se odnosi na pesme i izvođače koji su nastupali u polufinalnim večerima. Međutim, ko je malo bolje obratio pažnju na segmente pesama direktnih učesnika u finalu (a i čule su se na radio stanicama)mogao je da čuje fenomenalnu italijansku pesmu (doduše na francuskom !?)i ona je definitivno moj favorit. Dobra stvar je što, mislim sa 40%, utiče stručni žiri, pa će, nadam se, ova tupava elektronska muzika (Švedska najbolji primer)"izneveriti očekivanja". Naravno, ukusi su različiti. Pozdrav !

Pop

pre 11 godina

Vidim da se dosta ljudi ljuti oko reklama na RTS-u. Imajte na umu da RTS nije odlucio da bas emituje reklame vec sve televizije u tom prozoru emituju reklame jer su tako odlucili organizatori Eurosonga. Inace, na RTS Digital mozete gledati ceo show bez reklama (a slika i ton su mnogo bolji)

ESC FAN

pre 11 godina

Zeljko u finalu u subotu nastupa pod rednim brojem 24. U finalu mogu glasati sve zemlje ucesnice tj svih 42 drzave ucesnice. Nadam se da ce dijaspora u subotu podrzati Zeljka i omoguciti da nam ponovo vrati Evrovizju u Srbiju sledece godne. Sada je potrebno da nasa publika u zemlji i ziri takticki glasaju da daju malo poena nasim glavnim konkurentima iz Svedske,Rusije,Italije
Interesatan podatak da smo mi Rusima u finalima dali 21 poena za period 2007-2011 a oni nama samo 9 poena u finalima u istom periodu jso je gora situacija sa Grkom dobili smo 9 poena a dali njima cak 31 poen , a 2007 smo pobedili a 2008 sa Zeljkovom pesmom kao domacini bili sesti. Tako da publika u Srbiji u sto manjem broju glasa za simpaticne babuske jer su nam po meni najveca konkurencija za pobedu.

alejandro njivander

pre 11 godina

Ta'mante, bre! Ova švedjanka zdipila pesmu; čist lopovluk, ali me čudi da niko nije primetio, već ono kao naš predstavnik ukr'o od one grupe, a u stvari ona grupa ukrala od Željka! Joksimović će ubedljivo biti prvi, osim ako, kao i unazad par godina, bivše Sovjetske republike ne uzmu stvar u svoje ruke i, naravno, pobede Babuške sa onom lošom pesmom. Švedska će biti negde iza petog mesta! Kladite se ljudi, dobićete para!

Saša

pre 11 godina

Litvanija, Srbija, Makedonija, iz drugog polufinala, i još po neko može da prodje iz prvog polufinala, kao i Engleska i Italija, od onih koji idu direktno u finale! Crna gora van konkurencije! BIH i Hrvatska, naša klasika, i to mi je uvek okej! Sve ukupno ne više od deset pesama! Unapred se ogradjujem, ali to je moj ukus!

Filip

pre 11 godina

@ Dule0
Naprotiv, bas taj tip pesama ovde ne treba da nas predstavlja.
Taj zapadno-evropsko-americkog-tipa pop i mi i oni slusamo svakog dana na radio i TV stanicama, ovde se od predstavnika zemalja ocekuje da u muziku ubace neki bar etno motiv i tako svima osveze sluh bar na kratko.
Dokaz: prosle godine smo imali Ninu sa objektivno dobrom pop pesmom ali bez etno motiva, i kako je ona prosla, bila je oko 15-tog mesta, niko je i ne pominje.
A kako je prosao Zeljko pre, Grci svake godine sa svojim melosom itd...

esc12

pre 11 godina

Ako želimo dobar plasman, mi u Srbiji NE SMEMO GLASATI ZA NAJVEĆE KONKURENTE, koliko god nam se eventualno dopadali...
Znači nikako Švedska, Rusija i Italija npr.

dejan

pre 11 godina

mladene nije valjda da zalis za plasmanom Nine.
najvise bi volio da ove gluposti i nema
zamisli takmicenje u umetnosti
sta to znaci najbolja pesma.
sve to zajedno je daleko losije od dobro organizovane gej parade :)

Posmatrač

pre 11 godina

Ako je jedna svrha umetnosti (i muzike) da pobudi neke emocije, onda je naš predstavnik uspeo (kao i "Molitva", "Lane"...), bez obzira na eventualno "plagiranje" (ala volimo da "otkrivamo" zavere, prevare i sl.).
Ostali mi izgledaju nekako "veštački", čak i kad odlično pevaju, igraju i izgledaju.
E sad: ako glasa mlađa publika (distancirana od emocija) šanse imaju Šveđani, Grci i slični...

lea riley

pre 11 godina

Dobro je sto na nastupu nije bio u suludoj euforiji koja ga je ponela kad nam je prvi put predstavljao pesmu. A s druge strane toliko blag smesak na proglasenje da idemo u finale, sve i da pobedi, pretera (ga) sa samopouzdanjem.

Cera

pre 11 godina

Jako lepa pop pesma i baš je dobra za Evroviziju. Željku i ekipi stvarno svaka čast i na izvođenju. Pitanje je kako će balade ove godine da prođu na Evroviziji ali ovde će biti hit na mnogim stanicama dugo a i treba. I spot je jednostavan a odličan- onaj dečko je genijalan, trebalo je da i on bude na sceni u Bakuu.

Sale

pre 11 godina

Pozdrav iz Makednije
steta sta nisu prosli vise Yugoslovenskih republika, ali eto nisu imali srece Hrvatske, Solvenije, Crna Gora, ali nadam se da ide sta vise bodova iz Makedonije za one koje su prosle Bosna i Srbija, da se ja pitam ja bio bi 10 i 12 kome bio, ali Albanci su finansiski mocnii i glasati za "svoju",
tako stoje stvare pozz svi yugoslovenskih braca

@Ana-bg

pre 11 godina

Hahaha, malo o Željku, malo o Mesecu, pa zaboravimo gde ostavljamo komentar. Nego, šta kažu Mythbustersi za Željkovu pesmu. Je l' mit o plagijatu preuveličan?
Stvarno si carica. Nisam dalje ni čitao komentare, tvoj mi je najboljši.

Uzgred, meni je pesma super. I Željko mi je baš dobar na sceni, iako zaista nikada nisam slušao tu vrstu muzike. Coldplay mi recimo ima dobre pesme, ali mi je taj "Paradjz" odvratan. Kad počne sa onim "para, para, paradajz, para, para, paradajz", pa još sa onim grandovskim zaurlevanjem "ooOOOooooOOOOooooOOooo", meni dođe da povratim. Željkova pesma je mnogo bolja, realno. Mada ima sličnosti, nije da nema. Samo, zna majstor koliko mu je taktova dozvoljeno, nije on od juče.

Srećno u finualu! Nisam slušao sve pesme, ali nekako verujem da nema bolje od Željkove.

darko

pre 11 godina

obicna komercijala.... nista novo neke baladice jedino irci( zakoje cu navijati) i babuske i od veceras turci su malo drugaciji..... zao mi je slovaka, ali dobro cim odskace ne vlaja, kao sto rekoh navijacu za irce jer su onako oldschool 70-80te kada je bocelo to svemirsko doba u muzici.... ostali su u okvirima standarda baladica, malo vuce na "rok" malo nacionalne muzike i idemo. Ne bi znali sta je kvalitetna muzika ni kada bi vas opalila po glavi

Barcaboy

pre 11 godina

Mislim da su Bosanci malo zalutali u finale..Hrvati nisu bili losi uopste a Zeljko je odlicno otpevao pesmu (iako se meni ne svidja ta vrsta pesme,on je odlucno otpevao,kao sto mi se svidja i Badric iz Hrvatske kako je otpevala).Inace Spanci francuzi englezi pa i azerbejdzan imaju odlicne pesme,a moj licni favorit je Svedska..Ona devojka je neka vrsta Kety Perry (Pesma se zove Firework) i Rijane po nekom stajlingu ili nesto tako ne znam ali tako me asocira..Sve u svemu ima veoma dobrih pesama i bice interesentano ne samo ko ce pobediti vec top 5-6!! Jer zaista moze svako da pobedi !

ua

pre 11 godina

Volim svoju Srbiju, ali ne moram da podržavam baš svaku šušu kojoj dune da nas predstavlja. Dosta više sa Željkom. Evropa je dokazala da je suviše nepismena za Ramba Amadeusa, dalje ne treba ni polemisati.

nikola

pre 11 godina

Hej,kakva smo mi ananas država,kada je udarna vest na svim medijima da je Željko na Željkoviziji ušao u finale.Koga briga za njegovo mjaukanje?

Ana-bg

pre 11 godina

Mythbusters-i su odlicno eksperimentalno objasnili ! Ali dobro neko rece kako ovi teoreticari zavere objasnjavaju, malo mi je nelogicno. Ako je snimano u studiju kako oni tvrde, kako se pesak ne pomera a zastava se viori ?! A zbog cega bi se zastava viorila ako su u studiju a hteli su da laziraju da su na mesecu gde nema vetra. A ako je snimano u pustinji kako se onda pesak ne pomera a zastava se viori od vetra. Haha kao deca od pet godina malo su se zapleli kao pile u kucine. Potpuno je logicno i istinito da su bili na Mesecu i za to postoji gomila dokaza. Ali ko veruje veruje a ko ne neka i dalje zivi u zabludi :)

Kata

pre 11 godina

Uopste mi se ne dopada Zeljkova pesma. Povrh svega lose ju je i izveo, falsirao je. Koreografija je isto bila suluda. Realno i objektivno Svedjanka je dva koplja ispred njega. Imala je odlicnu pesmu i odlican nastup. Da ne govorim da joj je glas izuzetan.

Tanja

pre 11 godina

Srdacne cestitke nasem predstavniku Zeljku koji je prosao u finale.
Svaka cast.
Mada moram da kazem da mi se ipak najvise svidela pesma iz Svedske.

Dule0

pre 11 godina

Kad neki ljudi drze monopol sto se izbora nasih pesama tice... Po meni, a i po mnogima nesto poput Sonje Bakic treba biti na Eurosong-u. Dozvolite da linkujem jednu evropski-prihvatljivu pesmu http://youtu.be/rFtzb_0r1es

Nikki

pre 11 godina

Ko je u utorak provalio da je drugo polufinale kvalitetnije?!
Naprotiv. Javni servis se jos jednom pokazao, svaka cast!! Da puste reklame kad pevaju Marija i Dima cijim sam se nastupima najvise radovao stvarno velika sramota. Nije ni cudo sto im niko ne place pretplatu. Svedska vrh sigurno pobedjuje. Vi sto pljujete po Eurosongu nemojte da ga gledate. Pozdrav

Nikola Marinković

pre 11 godina

Naša pesma nije loša (ipak su to napisali Coldplay), ali scenski nastup je bio otužno glup. Ove dve devojke sa suludim pozama kao sviraju violinu a onaj siroma sa kavalom se šeta po bini ko u.ran golub.

srbin iz bosne

pre 11 godina

Sreća što se u Srbiji ne glasa za pjesmu iz Srbije,jer nikad nebi bila među 10. Pozdrav svima glasajte u subotu za SRBIJU, dajte i glas za makedonku ima najbolju pjesmu,a vi iz otadžbine glasajte za svoje prijatelje iz turske,njemačke i ostali sila Nato pakta.

Miki

pre 11 godina

Da li je moguce da jedino ja vidim da je ova Joksimoviceva pesma cist plagijat, pesme Zaboravljeni od Pilota?
Mislim na muzicki plagijat, o tekstu ne vredi trositi reci

White_angel

pre 11 godina

Cestitke Zeljku i nasoj ekipi.
Nadam se dobrom plasmanu Srbije u finalu.
Mada je konkurencija jaka sudeci po polufinalu.
Kaliopi je bila fenomenalna veceras takodje.
Mislim da najvece sanse za pobedu imaju Svedska i Norveska.

dado

pre 11 godina

Zar se jos odrzava ova parodija od muzickog festivala? Namjestanje glasova, pjesme od kojih i sama muzicka industrija nije zainteresirana i koje se zapamte 30sec nakon sto su otpjevane. A svedjani imaju stalnu potrebu da dokazu nekome da jos uvijek nesto znace u muzickom biznisu pa su uzurpirali i posvojili cijeli festival putem svoje "rezije" cijele priredbe, ma smijesni su...a narodu je vise komicno nego zabavno

Mara Klara iz Ćuprije

pre 11 godina

Moram da napišem par reči, jer sam muzički obrazovana (makar imam samo Srednju muzičku) Cela "Evrovizija" je odavno izgubila kulturni značaj, i pretvorila se u paradu kiča (doduše, vrhunskog kiča) sa elementima šunda. Ozbiljne države ne daju pare za takmičare, u Nemačkoj,Danskoj, Italiji, svaki takmičar plaća za sebe (imaju veoma malo pomoći od države ili od nacionalnih TV) Medjutim kod nas se troše pare neograničeno, ide tim od oko 50 do 100 ljudi, prevodioci,PR tim od njih 15, kuvari, probači jela, garderoberi, kostimografi...! Aman ljudi, aman Tijaniću, Duško Vučinić Lučić! Imajte u vidu da ovaj siromašan narod nema para da svima vama plaća sve to i da se tamo manekenišete o našem trošku! Joksimovićeva pesma je polu-žalosna-polu-grobljanska žalopojka koja neće pobediti jer je na tu foru več pobedio jednom i nikad više,zato je trebalo slati neku veselu, poletnu pesmu, melodičnu, koja se lako pamti!

Sotona

pre 11 godina

A u grobu se okreću, redom: Bird, Billie, Ella, Duke, Miles, Dizzy...

Mislim, STVAAAARNOOOOOOOOOOOOOOOO? O čemu se ovde radi? Kakvo je ovo ubijanje ono malo inteligentnih ćelija u ljudskom mozgu?

Šta je bre ovo? Može li neko da objasni????

Konstantin

pre 11 godina

Da li ste slusali pesmu Suus Ronae Nishliu inace preci cure su iz Nisha a predstavlja Albaniju. Mislim da imamo psesmu da oborimo grco-tursku dominaciju. Vote for Rona from Nissius. Pozdrav iz Prishtine.

ESC FAN

pre 11 godina

Zeljko u finalu u subotu nastupa pod rednim brojem 24. U finalu mogu glasati sve zemlje ucesnice tj svih 42 drzave ucesnice. Nadam se da ce dijaspora u subotu podrzati Zeljka i omoguciti da nam ponovo vrati Evrovizju u Srbiju sledece godne. Sada je potrebno da nasa publika u zemlji i ziri takticki glasaju da daju malo poena nasim glavnim konkurentima iz Svedske,Rusije,Italije
Interesatan podatak da smo mi Rusima u finalima dali 21 poena za period 2007-2011 a oni nama samo 9 poena u finalima u istom periodu jso je gora situacija sa Grkom dobili smo 9 poena a dali njima cak 31 poen , a 2007 smo pobedili a 2008 sa Zeljkovom pesmom kao domacini bili sesti. Tako da publika u Srbiji u sto manjem broju glasa za simpaticne babuske jer su nam po meni najveca konkurencija za pobedu.

Milossss

pre 11 godina

Svedjanka je potpuno odvratna...Meni makar...i ne zato sto se najbolje kotira na kladionicama vec je stvarno shit...Nadam se da nece pobediti...

sasa jokic

pre 11 godina

Pesma evrovizije je jedan obican cirkus, parada kica klasicna.
Dokle bre vise violine i etno melos Zeljko? Pa bolje da si otpevao lane moje.
Bilo je par pesama i performansa od kojih me je bilo sramota, uzas sve u svemu!

crnobeli delija

pre 11 godina

Drago mi je sto je zeljko prosao dalje, ali ne verujem da ce napraviti neki poseban rezultat (mada ga Williem Hill kladionica stavlja na peto mesto).

Isto vazi i za predstavnicu BiH.

Kaliopi fantasticna, mislim da bi napravila "posao' da je svoju pesmu pevala na engleskom.

Ne znam ko je za hrvate odredjivao koja pesma ce ici, ali nisu iskoristili ni 30% potencijala Nine badric koja je vrhunska pevacica.

Slovenacka pesma bez duse, osim "starosti" pevacice, ni po cemu je necemo pamtiti.

Rambo, katastrofa, bacene pare. U CG ima bar 10 pevaca koji bi mogli da na pristojan nacin predstave svoju zemlju i verovatno prodju u finale (pre svih, Sergej Cetkovic koji bi pokupio brdo glasova iz ex Yu).

Mislim da ce Svedska biti prva.

I.

pre 11 godina

Htela bih samo da Zeljku pozelim srecu, bez obzira na razne pevaljke tamo i nazovi-favorite, on nas obrukao nije, otpevao je perfektno i pesma je dobra (nije "Lane", ali dobra je).

I samo da kazem par reci ovim pametnjakovicima koji misle da ako su culi za Coldplay da su kul, i da je sve sto je tudje bolje, Coldplay je trenutno bruka i sramota, blam jedan od benda, Ddbili su najgore moguce kritike za taj poslednji album i ovde na Zapadu se s njima svi sprdaju. Ali cuveno srpsko, cim je strano mora da je dobro, a svoje daj da pokopamo. Ja uglavnom slusam strani alternativni i indi rok, ali priznajem lepo da je Zeljko muzicar za postovanje, velikog talenta, mozemo da budemo ponosni.

Pozdrav

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Pisem kasno/rano pa se nadam da cete mi objaviti komentar.

Zaista, OSTRE KRITIKE na racun RTS!!! Umesto spektakla prilikom brojanja glasova gledali ste-reklame!E,svaka vam cast,za one koji nisu videli sta se desavalo u utorak dok su se brojali glasovi,link ovde : http://www.youtube.com/watch?v=zv3WIdn7WDA&feature=relmfu a za ove koji nisu videli Mariju,Dimu,Rybaka i Lenu, link ovde : http://www.youtube.com/watch?v=uhCseeTRU2k a sad da nesto kazem o Zeljkovom nastupu:
Zeljko ima velike glasovne mogucnosti, pesma nije losa.Ono sto zameram nasima je sto nisu zauzeli malo veci deo scene.Recimo najinteresantniji instrument je ta neka vrsta frule,sta li je vec i izvodjac bi mogao da stoji malo u stranu.takodje kostimi nisu nikakvi,prakticno crna odela,k'o da su posli na sahranu,to niko ne pamti.Lep je bio duel dve violinistkinje jedna drugoj priblizenih kolena,interesantno.Zeljko kao da je imao tremu,jeste da pesma nije takva da moze mnogo da se krece po sceni ali je bio ukopan kao da je pustio korenje.Zamislite istu ekipu u recimo belim odelima ili nesto malo etno(to jos uvek prolazi a narocito sto je vecina zemalja koje su se plasirale sa Balkana (Turska,Grcka,Kipar,Srbija,Rumunija,Moldavija,BiH,Makedonija) itd...Dakle,Zeljko,ako zelis da pobedis a mozda citas ovo,nemoj samo da otpevas pesmu nego od nje napravi SPEKTAKL a mi iz dijaspore cemo vec odraditi svoje i nemojte da glasate za nase direktne konkurente,Svedsku,Ukrajinu,Tursku ili Rusiju i to je to,nema vise.

Petar

pre 11 godina

Sve najbolje Zeljku ali nazalos jedna " divljakuca " iz Ukraine mu je pomrsila konce kada je nastupao sa pesmom " Lane moje ", sada mu opet " divljakusa " stoji na putu, ovaj put iz Svedske. Moze samo da gleda i place kada bude bio drugi... opet.

Faf Tedi

pre 11 godina

Dosao kuci, menjam kanale. Pogledam rts1 kad neka u kozi, cizmama do grla i mini suknji. Mislio sam da je Trezor jer kao da je dosla iz '83, ali slika je kvalitetna i zvuk, kad ono Evrovizija - Bugarska. Menjam dalje, gledam golf, vratim se na gore-dole sa kanalima, kad neki fratr koji cepa odoru i postaje Dzoni Bi Gud - gruzijska rok zvezda!

Posle toga sam ugasio tv, jer nije imalo smisla gledanje bilo cega. Ono je cirkus i festival kica.

Manam

pre 11 godina

SRAMOTNO!!!! Pokazali smo da nas ne interesuju oni među nama koji su pokazali i dokazali da vrede. Umesto nastupa pobednika u kome je nastupila naša jedina pobednica, mi smo gledali reklame! Da li ćemo ikad priznati onima od nas koji vrede, da vrede?!

kaljente

pre 11 godina

Pricajte sta hocete ali Zeljko Joksimovic je jedan izuzetan muzicar i zelim mu sve najbolje na Evroviziji za koju je postao doktor :) Samo napred Zeljko legendo

LECKO

pre 11 godina

Zeljko ima fantasticne glasovne mogucnosti,
izuzetno sirok raspon kristalne boje glasa,
Monserat,Saban,Bandaranaike,
za Zekija su siva amorfna masa..

Dejan

pre 11 godina

Fantastican nastup Zeljka Joksimovica i ad-hoc orkestra,sjajna pesma po meni bolja nego "lane moje".Sve najlepse Zeljku i da evroviziju vrati u
Beograd a ubedjen sam da ce pobediti jer srecom vise nemamo onaj nesretni sufix u imenu drzave-crnagora.
Puno pozdrava Zeljku i jos jednom do pobede od Dejana iz grada Kvebeka

esc12

pre 11 godina

Ako želimo dobar plasman, mi u Srbiji NE SMEMO GLASATI ZA NAJVEĆE KONKURENTE, koliko god nam se eventualno dopadali...
Znači nikako Švedska, Rusija i Italija npr.

darko

pre 11 godina

obicna komercijala.... nista novo neke baladice jedino irci( zakoje cu navijati) i babuske i od veceras turci su malo drugaciji..... zao mi je slovaka, ali dobro cim odskace ne vlaja, kao sto rekoh navijacu za irce jer su onako oldschool 70-80te kada je bocelo to svemirsko doba u muzici.... ostali su u okvirima standarda baladica, malo vuce na "rok" malo nacionalne muzike i idemo. Ne bi znali sta je kvalitetna muzika ni kada bi vas opalila po glavi

jelena

pre 11 godina

Da znate da nismo jedini sto se tice reklama - i u Hrvatskoj su isle za vreme bloka pobednika. Moraju nekako da se naplate skupa prava prenosa i da se plati ona fensi dvorana.
Na sopstvenu sramotu tek sam veceras pogledala Rambov nastup i rekla bih da na Evroviziji nikad nisam cula kvalitetniju numeru, ne znam koji mu je bio motiv da ode, ali veliku im je cast ucinio. Ako medju organizatorima uopste ima neko sa dovoljno sluha da to shvati, :).

Barcaboy

pre 11 godina

Mislim da su Bosanci malo zalutali u finale..Hrvati nisu bili losi uopste a Zeljko je odlicno otpevao pesmu (iako se meni ne svidja ta vrsta pesme,on je odlucno otpevao,kao sto mi se svidja i Badric iz Hrvatske kako je otpevala).Inace Spanci francuzi englezi pa i azerbejdzan imaju odlicne pesme,a moj licni favorit je Svedska..Ona devojka je neka vrsta Kety Perry (Pesma se zove Firework) i Rijane po nekom stajlingu ili nesto tako ne znam ali tako me asocira..Sve u svemu ima veoma dobrih pesama i bice interesentano ne samo ko ce pobediti vec top 5-6!! Jer zaista moze svako da pobedi !

....

pre 11 godina

Pratila sam program obe večeri, i mogu reći da su me samo dve pesme oduševile. Jedna od njih je u izvedbi makedonskog predstavnika a druga albanskog. Govorim o izvedbi, a ne o mom afinitetu prema zemljama iz kojih dolaze.
Sve u svemu, vrlo sam razočarana kvalitetom pesama na Evroviziji ove godine.
Po meni, najlepše pesme su bile na Evroviziji 2008.

dejan

pre 11 godina

mladene nije valjda da zalis za plasmanom Nine.
najvise bi volio da ove gluposti i nema
zamisli takmicenje u umetnosti
sta to znaci najbolja pesma.
sve to zajedno je daleko losije od dobro organizovane gej parade :)

nikola

pre 11 godina

Sta je toliko posebno u Svedskoj pesmi? Da nisam pre toga znao da je favorit i da nisam obratio posebnu paznju skusajuci tekst ne bih je zapazio. Nastup previse teatralan i prenaglasen. Svedska je ranijih godina imala bolje pesme, uvek zapazene, ali nije pobedila. Kao da se sada sprema njihova pobeda

alejandro njivander

pre 11 godina

Ta'mante, bre! Ova švedjanka zdipila pesmu; čist lopovluk, ali me čudi da niko nije primetio, već ono kao naš predstavnik ukr'o od one grupe, a u stvari ona grupa ukrala od Željka! Joksimović će ubedljivo biti prvi, osim ako, kao i unazad par godina, bivše Sovjetske republike ne uzmu stvar u svoje ruke i, naravno, pobede Babuške sa onom lošom pesmom. Švedska će biti negde iza petog mesta! Kladite se ljudi, dobićete para!

Castles

pre 11 godina

@Nikki
Ljudi ne plaćaju pretplatu zato što nemaju leba da jedu a ne zato što idu reklame dok Marija i Dima pevaju... mnogo se ljudi potresli zbog toga... I svi smo tako ushićeni što se Joksimović i ekipa zeza po Uzbekistanu, pije šampanjac i baškari se na teret građana...

evrovizijski pacov

pre 11 godina

Svako ko prati Evroviziju bi trebalo da zna da je program koji je izmedju nastupa i glasanja namenjen gledaocima koji su u sali. I zato nije bio prenos dela kad je nastupala Marija Serifovic. I to je tako oduvek :)

Zeljko, odlican nastup. Moje misljenje je da je Svedska najoriginalnija

mmmm

pre 11 godina

i sam plasma je uspeh.
pitam se otkuda Jovana i šta ona traži u zvaničnoj našoj delegaciji.
samo još ako je na trošku ove države onda nema smisla.
opet po ledjima ovog naroda.

BOOOOOOO

pre 11 godina

Bravo Zeljko, perfektan nastup! Imamo sansi za pobedu,uzdajmo se i u nasu dijasporu! Usput,Albanci napravise haos od dislajkova na Zeljkovu pesmu,tako da svi koji imate profil na youtubu idite na eurovision kanal i lajkujte pesmu,ne bismo li smanjili onu crvenu liniju ! :)

Mixajlo

pre 11 godina

Kada je Marija Serifovic pevala revijalni deo tokom glasanja, mi smo na TV koja prenosi u Srbiji gledali Dobro jutro, Maxi i ostale reklame. Toliko. A placam pretplatu. Sramota za celu Srbiju sto ne prenosi ono cime treba da se ponosimo. Molim da objavite komentar, jer mufljuzi na svom sajtu brisu. Hvala. A mislim da pobedjuje Italija, 90% sam siguran. Posle 20god i sa veoma dobrom pesmom. Svedjanka je bas pokazala sta ume na playback.

Pop

pre 11 godina

Vidim da se dosta ljudi ljuti oko reklama na RTS-u. Imajte na umu da RTS nije odlucio da bas emituje reklame vec sve televizije u tom prozoru emituju reklame jer su tako odlucili organizatori Eurosonga. Inace, na RTS Digital mozete gledati ceo show bez reklama (a slika i ton su mnogo bolji)

@Ana-bg

pre 11 godina

Hahaha, malo o Željku, malo o Mesecu, pa zaboravimo gde ostavljamo komentar. Nego, šta kažu Mythbustersi za Željkovu pesmu. Je l' mit o plagijatu preuveličan?
Stvarno si carica. Nisam dalje ni čitao komentare, tvoj mi je najboljši.

Uzgred, meni je pesma super. I Željko mi je baš dobar na sceni, iako zaista nikada nisam slušao tu vrstu muzike. Coldplay mi recimo ima dobre pesme, ali mi je taj "Paradjz" odvratan. Kad počne sa onim "para, para, paradajz, para, para, paradajz", pa još sa onim grandovskim zaurlevanjem "ooOOOooooOOOOooooOOooo", meni dođe da povratim. Željkova pesma je mnogo bolja, realno. Mada ima sličnosti, nije da nema. Samo, zna majstor koliko mu je taktova dozvoljeno, nije on od juče.

Srećno u finualu! Nisam slušao sve pesme, ali nekako verujem da nema bolje od Željkove.

Nenad

pre 11 godina

Mi,Hrvati ,ponovno bez finala.. Nitko nas ne voli :( Zasluzila je nina proc
(mladen, 24. maj 2012 23:25)

Mislim da je svako glasanje SMS-om otimanje para od budala ali sam glasao, prvi put u životu, za Ninu i Kaliopi. Žao mi je što neki dan nisam za Albanku. Kakav glas i kakva hrabrost treba da se ono otpeva uživo?!!! Kapa dole!

markoSTHLM

pre 11 godina

Heh...
Meni moje dve zemlje, Svedska i Srbija, ovaj put dele prvo mesto. Oba nastupa odlicna i fine melodije. Loreen je predivna. A Zeljkova pratnja je bila elegantna...pogotovo dve violinistkinje.

Druga po mom izboru bi bila makedonska predstavnica Kaliopi.

Zeleni zub

pre 11 godina

Ne pricam o stilu, ne pricam o rifu, ne pricam o stihu, nikako o stihu, ja samo zelim Seljka da pitam da li on zna za neki drugi ritam.

eurokič

pre 11 godina

A daj.... Nina je vokalno rasturila...zaslužila je proći za razliku od onih meketavih koza...Žao mi je,zbog nje,koja glaščina a ne ide u finale :( Ali ovaj eurosong se izgleda svodi na cirkus.Loša kopija maskenbala u Rio de J.-u....ali ove godine su mi pjesme s Balkana iskreno najkvalitetnije...

milos

pre 11 godina

Slovenka je bila fenomenalna. Ovaj skup je ponovo pokazao svoje lice. One ukrajinske i slične "a la grand show" predstave su svake godine sve smešnije i svaki put prođu. To voli EU raja...

Krilo

pre 11 godina

Sve cestitke svima koji su prosli. Svedjani su definitivno favoriti, ali se meni vise svidja pesma koju su poslali Italijani. Naravno, i dalje navijam za Zeljka. Srecno u finalu.

Mario Bros

pre 11 godina

Moćno je što pičimo pesme na srpskom i uvek dobro prođemo. Nismo se odrekli nasleđa i svoje kulture, na protiv. I kako čovek da ne bude onda ponosan kada u moru pesama na engleskom čuje naš jezik.
Nema predaje, vredimo barem kao ostali.

eh

pre 11 godina

Netko je napisao da je Nina trebala proći..

Mislim da baš i nije. Pjesma je zahtjevna ali je i dosadna. Eurosong treba pjesmu koja će se ljudima svidjeti u 20-tak sekundi, znači mora imati nekakvu melodiju koja je zabavna ali onako catchy (da zapne za uho).

Šta je pjesma kompliciranija teže će ju netko primjetiti iz prve.

Joksimović ima odličnu pjesmicu, zabavna je, brzo se uhvati refren, ne komplicira i zato je daleko bolje prošao.

Hrvatska sa onakvom pjesmom nije trebala biti na Eurosongu, ono je kvalitetna pjesma koju treba 10 puta slušati da bi bila upadljiva.

zvezdan

pre 11 godina

ljudi, odlicno smo prosli!
bio sam napet, samo sam cekao kad ce jedna od ovih luft violinistikinja gudalom povrediti naseg Zeljka!
hocu samo javno da ih upozorim...

Cera

pre 11 godina

Jako lepa pop pesma i baš je dobra za Evroviziju. Željku i ekipi stvarno svaka čast i na izvođenju. Pitanje je kako će balade ove godine da prođu na Evroviziji ali ovde će biti hit na mnogim stanicama dugo a i treba. I spot je jednostavan a odličan- onaj dečko je genijalan, trebalo je da i on bude na sceni u Bakuu.

nikola

pre 11 godina

Hej,kakva smo mi ananas država,kada je udarna vest na svim medijima da je Željko na Željkoviziji ušao u finale.Koga briga za njegovo mjaukanje?

Filip

pre 11 godina

@ Dule0
Naprotiv, bas taj tip pesama ovde ne treba da nas predstavlja.
Taj zapadno-evropsko-americkog-tipa pop i mi i oni slusamo svakog dana na radio i TV stanicama, ovde se od predstavnika zemalja ocekuje da u muziku ubace neki bar etno motiv i tako svima osveze sluh bar na kratko.
Dokaz: prosle godine smo imali Ninu sa objektivno dobrom pop pesmom ali bez etno motiva, i kako je ona prosla, bila je oko 15-tog mesta, niko je i ne pominje.
A kako je prosao Zeljko pre, Grci svake godine sa svojim melosom itd...

Tadija

pre 11 godina

Da nam pobedi lane moje, pa da nam bude ponovo i voditelj/pevač u Beogradu! Ako slučajno ne uspe, u inat mu dajemo i treći mandat do konačne pobede! (P.S. volim našu pesmu)

Zarko

pre 11 godina

Ako vam je za utehu, ni veliki BBC nike pustio performans za vreme glasanja nego je isao neki njihov prilog o ovogodisnjem takmicenju.

pero

pre 11 godina

Navijam za svaku zemlju koja pijeva na svom jeziku. Zalim sve nesretnike koje pjevaju na tucmuc engleskom. Hrvatska je zalutala s pjesmom koja je previse licna da bi Evropa imala strpljenja da je slusa.Puno frke oko Albanske pjesme koja je u stvari samo vikanje bez uvoda razrade i zakljucka. Srbija, vec vidjeno. Makedonija, na zalost nemaju puno prijatelja koji ce glasati za njih, ali da imaju bili bi u vrhu, ovako, proci ce nezapazeno iako po mom skromnom misljenu su fantasticni.Englezi su poslali dobru pjesmu.

ua

pre 11 godina

Volim svoju Srbiju, ali ne moram da podržavam baš svaku šušu kojoj dune da nas predstavlja. Dosta više sa Željkom. Evropa je dokazala da je suviše nepismena za Ramba Amadeusa, dalje ne treba ni polemisati.

Kata

pre 11 godina

Uopste mi se ne dopada Zeljkova pesma. Povrh svega lose ju je i izveo, falsirao je. Koreografija je isto bila suluda. Realno i objektivno Svedjanka je dva koplja ispred njega. Imala je odlicnu pesmu i odlican nastup. Da ne govorim da joj je glas izuzetan.

veliki strumf

pre 11 godina

Zeljkova pesma je zaista odlicna, i definitivno sa Svedskom i Norveskom najveci je favorit. Medjutim, meni se uopste nije dopao nacin na koji su nam prikazali koreografiju, tu se malo uradilo sa rediteljem jer je kamera stalno setala i nismo mogli da uhvatimo pravu poentu (kao sto smo mogli kad je Marija recimo pevala i pobedila). Sa druge strane, snimak Loreen je fenomenalan, identican onom na izboru u Svedskoj (da je kamera previse lutala, da je kadar bio presirok i da nema onih konfeta verujem da bi utisak bio mnogo slabiji), vidi se da su mnogo radili na umetnickom dojmu, samo ja sam ubedjen da je pevala na play-back jer se nigde nije osetio umor od igranja, glas je neprirodno odzvanjao a evidentni su i efekti kod prateceg glasa koji se ponegde javlja. Ipak joj je nastup i Euphoria najupecatljiviji.

Jovana

pre 11 godina

Uspela sam da glasam tek iz drugog puta, prvi put nije uspela isporuka, sto naravno nije sprecilo dragi mts da mi naplati. Oni su izgleda nadlezni samo za naplatu, ne i za isporuku... Nema veze, bitno da je otisao glas za bracu Makedonce!

Nina

pre 11 godina

@Dule0,

ta pjesma Sonje Bakic nije nista posebno. Zao mi je, i ja gotivim Sonju jer ima nevjerovatan vokal, ali ne moze sa ovako prosjecnom, ispraznom, mlakom i banalnom pjesmom ocekivati neki bum, niti ce to ljudi da prihvate samo zbog toga sto nije turbo-folk-pink-grand smece od kojeg nam se svima povraca.
Kada i pop/rok muzika ponovo pocne da nudi kvalitet, originalnsot i ideju, tada ce ljudi kao Sonja Bakic dobiti sansu.
Do tada...roke koke, nazalost, ali tako je...
Sto se Evrovizije tice, realno, Kaliopi je razvalila. Zeljko je solidan, ali kopija nastupa iz 2004., mogao je biti originalniji...ipak, cestitke za prolazak u finale..

Brannko

pre 11 godina

Makedonka je bila najbolja. Malo su joj losiji bili ovi u pratnji jer tako ocigledan playback sviranja je ruzan, ali je zato Kaliopi otkinula. Ima moj glas.

samo zapažam

pre 11 godina

Većina komentara ovde se odnosi na pesme i izvođače koji su nastupali u polufinalnim večerima. Međutim, ko je malo bolje obratio pažnju na segmente pesama direktnih učesnika u finalu (a i čule su se na radio stanicama)mogao je da čuje fenomenalnu italijansku pesmu (doduše na francuskom !?)i ona je definitivno moj favorit. Dobra stvar je što, mislim sa 40%, utiče stručni žiri, pa će, nadam se, ova tupava elektronska muzika (Švedska najbolji primer)"izneveriti očekivanja". Naravno, ukusi su različiti. Pozdrav !

Saša

pre 11 godina

Litvanija, Srbija, Makedonija, iz drugog polufinala, i još po neko može da prodje iz prvog polufinala, kao i Engleska i Italija, od onih koji idu direktno u finale! Crna gora van konkurencije! BIH i Hrvatska, naša klasika, i to mi je uvek okej! Sve ukupno ne više od deset pesama! Unapred se ogradjujem, ali to je moj ukus!

crnobeli delija

pre 11 godina

@d. savic, hvala za link, bilo je lepo videti kako Marija jos jednom pokazuje koliko je snazna pevacica.

pitanje za sve: da li bi Zeljko bolje prosao da je na bini bio i mali Nenad koji je s njim u spotu? ili bi to neki proglasili za previse patosa, bljak, otuzno,...?

licno, ja sam navijao da ih vidim zajedno, meni se spot jako dopada, i poruka i realizacija.

Zoran

pre 11 godina

Kada sam prvi put cuo pesmu sa kojom nastupa Kaliopi, odlepio sam momentalno.Zeljko je standardno dobar, ova Svedska je tehnicki perfektna, ali sa malo duse. Da Kaliopi nastupa za neku 'vecu'drzavu, pobednik bi se vec danas znao. Naravno, ima jos odlicnih pesama,ali Kaliopi je moj favorit

Милан

pre 11 godina

@Nikki
На РТС дигиталу иде пренос без реклама, могуће да је тако и на ха-де тест програму.

Ana-bg

pre 11 godina

Mythbusters-i su odlicno eksperimentalno objasnili ! Ali dobro neko rece kako ovi teoreticari zavere objasnjavaju, malo mi je nelogicno. Ako je snimano u studiju kako oni tvrde, kako se pesak ne pomera a zastava se viori ?! A zbog cega bi se zastava viorila ako su u studiju a hteli su da laziraju da su na mesecu gde nema vetra. A ako je snimano u pustinji kako se onda pesak ne pomera a zastava se viori od vetra. Haha kao deca od pet godina malo su se zapleli kao pile u kucine. Potpuno je logicno i istinito da su bili na Mesecu i za to postoji gomila dokaza. Ali ko veruje veruje a ko ne neka i dalje zivi u zabludi :)

Sale

pre 11 godina

Pozdrav iz Makednije
steta sta nisu prosli vise Yugoslovenskih republika, ali eto nisu imali srece Hrvatske, Solvenije, Crna Gora, ali nadam se da ide sta vise bodova iz Makedonije za one koje su prosle Bosna i Srbija, da se ja pitam ja bio bi 10 i 12 kome bio, ali Albanci su finansiski mocnii i glasati za "svoju",
tako stoje stvare pozz svi yugoslovenskih braca

Posmatrač

pre 11 godina

Ako je jedna svrha umetnosti (i muzike) da pobudi neke emocije, onda je naš predstavnik uspeo (kao i "Molitva", "Lane"...), bez obzira na eventualno "plagiranje" (ala volimo da "otkrivamo" zavere, prevare i sl.).
Ostali mi izgledaju nekako "veštački", čak i kad odlično pevaju, igraju i izgledaju.
E sad: ako glasa mlađa publika (distancirana od emocija) šanse imaju Šveđani, Grci i slični...

lea riley

pre 11 godina

Dobro je sto na nastupu nije bio u suludoj euforiji koja ga je ponela kad nam je prvi put predstavljao pesmu. A s druge strane toliko blag smesak na proglasenje da idemo u finale, sve i da pobedi, pretera (ga) sa samopouzdanjem.