Politika

Četvrtak, 24.05.2012.

11:46

Dačić: SPS insistira na vladi sa DS

Ivica Dačić obavestio je Miroslava Lajčaka, izaslanika šefice evropske diplomatije, da SPS i koalicija sa PUPS i JS insistiraju na formiranju vlade sa DS.

Izvor: Beta

Daèiæ: SPS insistira na vladi sa DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 11 godina

"Mislim da bi Boris Tadic trebao, sto pre, da prihvati mandat za sastav vlade ili da u suprotnom podnese ostavku na mesto predsednika DS-a."
Da je ovo normalna država Boris Tadić mora da podnese ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke (DS), zbog loših rezultata na izborima a ne da postane predsednik Vlade Srbije. Valjda su i to evropski standardi ako smo izabrali put u EU.

Vladimir

pre 11 godina

Za Glasaca
Afere vezane za DS

Afera Bodrum
Kostala i manje od Dulicevog sajta, bila maltene dzabe. Kralo se na izborima i uvek ce neko da ukrade neki glas.
Ali kradja u skupstini nije zapamcena u parlamentarnoj istoriji zamlje i blizeg kosmosa. Pa to je nevidjeno, stvarno nemam reci.
DS u je tada trebalo zabraniti da u svom nazivu imaju pridev demokratska osim sto s svi trebali u zatvor.
Inace malo sta se moze uraditi u vojvodini od gradjevinskih radova bez Dulica, Vlahovic je vlasnik pola firmi u Srbiji, Janusevic i Kolesar, pa po opstinama pogledajte demokratske gradonacelnike i njima bliske saradnike.

dragan

pre 11 godina

Dačić će da loše prođe bilo koja vlada da se sastavi.
Ako je SPS sa DS, dao podrušku gubitnicima i nastavlja se dalji propast, loše na sledećim izborima
Ako je sa SNS, onda je golub prevrtač, što će biti kažnjeno na sledećim izborima
Ako je SPS SNS, nema ga u vladi.

simens

pre 11 godina

Mislim da bi Boris Tadic trebao, sto pre, da prihvati mandat za sastav vlade ili da u suprotnom podnese ostavku na mesto predsednika DS-a.

kaiser

pre 11 godina

Da mene slušaju, rekao bih im da ne ulaze u buduću vladu ni u ludilu.

Sa druge strane, zločin je dati Srbiju u ruke radikalima.

Tako da neznam šta je pametnije...

sps-ovac

pre 11 godina

Dokle ce rukovodstvo SPS-a da ne slusa glas naroda i svog clanstva. Narod je izabrao Nikolica za predsednika, a ne Tadica. Tim izborom je direktno rekao da ne zele zute u vlasti. Ja sam kao clan SPS-a glasao za Nikolica, a ne za Tadica. Takodje, ne znam nijednog drugog clana koji je glasao drugacije. Mi, obicni clanovi, smo protiv koalicije sa zutima, vec zelimo da se napravi koalicija sa SNS-om i DSS-om, samo da se zuti oteraju u opoziciju

Dragan

pre 11 godina

Demokratija uopste nije dobar, a kamo li najbolji, oblik vladavine jer se zasniva na ucenama, uslovljavanjima, neprincipijelnim savezima i koalicijama, uskostranackim i licnim intersima, terorom vecine nad manjinom itd. Najbolji je jednopartisjki sitem, u kome bi vlast pripadala revolucionarnoj radnickoj partiji, sto bi omogucilo neposrednu i demokratsku kontrolu radnicke klase nad drustvom.

Za koga da glasam?

pre 11 godina

Ovo je smesno. Dacic koji je pre cetiri godine bio neprincipijelan prema DSS i SRS se sada buni zbog Tadiceve neprincipijelnosti!! Nije nego. Samo kako su se zavrsile ove 4 godine sa vladom koja je formirana na neprincipijelnim osnovama tako ce se zavrsiti i naredne 4.
Kad malo bolje razmislim jeste da Kostunicu ne mogu da podrzim jer zalagati se protiv EU znaci ekonomsku stagnaciju zemlje ali u poredjenju sa svima vama covek je bar principijelan i ne pravi trule kompromise. I ne samo to svi su se politicari medjusobno toliko ispljuvali, a posle se grle Kostunjavog nikad nisam video da je rekao bilo sta lose o nekome. Valjda ga zato i ne vole jer nije kvaran kao ostali nasi evropski "lideri".

Stevica

pre 11 godina

Da je Dacic izabran za predsednika Srbije i da je istovremeno njegova lista osvojila najveci broj poslanickih mesta u skupstini, da li bi pristao da njegova partija ne ucestvuje u radu nove vlade?
On je kao lider treceplasirane liste javno iznosio kako prizeljkuje premijesku funkciju, a ocekuje da ce predsednik Srbije, cija je stranka ujedno i najjaca, pristati da njegova stranka ne udje u vladu.

Kole

pre 11 godina

@GLASAC

Ko je bio ministar ili direktor za privatizacije?
Vlahovic,Cvetkovic...
Iz koje su oni stranke?
MK Komerc,Kostic,ciji je clan?
Bese bio i direktor DS-a?

Koliko su teski clanovi DS,pre i posle 2000.?
Nece valjda biti da je sve to legalno?

I da su cisti ko suza,sto nisu napali one koji to rade?
Sto nisu resili korupciju,mito,afere,pravosudje itd.?
Sve je to u redu,pa ne moraju?

Gori su od ostalih!
Pricali nam price o EU,dok su sa druge strane opeljesili ovu zemlju.
Odavno je svejedno,zuti ili crveni...

Milan

pre 11 godina

E sve uvažavam, možda nisam dobro obaveštena, ali navedite mi bilo koju aferu ili nezakonitost u radu DS.
(GLASAC, 24. maj 2012 15:36)

Sve pomenute afere su sitne mrvice od jednog velikog kolača koja se zove KRIMINALNA PRIVATIZACIJA a čiji su glavni akteri kadrovi i "stručnjaci" DS-a. Ostali su čerupali onoliko koliko im je DS dao a to je bilo veoma malo u odnosu na ono što su žuti pokrali.

Мики

pre 11 godina

Дачићу време је да одете у опозицију након не баш добрих година од 1990. до данас по Србију. Шта је превише, превише је.

Čiča Gliša

pre 11 godina

Sad neka mi neko realno objasni da li je vredelo izlaziti na izbore? ja nisam niti ću ikad više, kako god da glasaš oni se ušeme i povežu a narod se samo zaludjuje.

hela

pre 11 godina

Eeeeeee, koliko nisu vajlali pokazuje to da ih je pobedio Toma.Najprirodnije bi bilo da sada vladaju Toma, Dacic i Kostunica, svi oni su za Evropu samo deklarativno, a evropejci nek se pitaju gde su pogreslili i zasto su sve vreme delili gradjanstvo i navodili ih na pogresne odluke.Narod hoce svoje fabrike, svoje masine a ne da za saku pirinca rade za tudjom masinom trpeci svakojaki mobing.

Coas

pre 11 godina

Glasac : Ne znam dal sam ja lud , ali ko je najveci krivac sto ni jedna od tih afera nije resena , valjda oni koji su imali apsolutnu vlast proteklih godina, ili stvarno mislis da su oni jadni sve to samo posmatrali sa strane i pravili se da se nista ne desava.

tosa

pre 11 godina

Ovo stalno pominjanje koalcije DS i SNS od strane Dacica moze znaciti da DS i SNS stvarno nesto muljaju a moze znaciti i da Dacic vrsi pritisak na Tadica da konacno prestani da izigrava uvredjenu mladu, prihvati mandat za sastav vlade i krene sa SPS u razgovore...

zdrav razum

pre 11 godina

Molim te Tomo, nemoj da nacins gresku kao DS. Nemoj u vladu sa SPS ni po koju cenu, bolje u opoziciju. A ova nova vlada DS-SPS trajace do trenutka kada evro predje 135 a to je jako skoro!!!
P.S. udjes li sada u vladu, ovaj kolaps Srbije koji ne neminovan, bice svaljen na tebe, a 12 godina vladavine ove bagre bice zaboravljene.

ljiljana

pre 11 godina

Iako je manje vise svima jasno da je sastavljanje vlade iskljucivo personalno pitanje i zbog toga je "stvar zapela", treba imati u vidu da dok Srbija dnevno placa milione dnevno to njihovo "pregovaranje", oni svi zajedno (nekim cudom bez Tadica i Nikolica) slave Mrkin 70ti rodjendan, u ikonografiji Granda na celu sa Bekutom,Brenom i ostalom druzinom. Jedino ko ispasta kao i uvek su dobri i losi glasaci (narod).

Svetozar

pre 11 godina

Stranaka koja je 4 godine vodila Vladu, ciji je predsednik 8 godina bio predsednik Srbije, cuti kao zalivena.
To nije ni tihovanje. To je pravi, vise nego ocigledan prikaz "demokratskog kapaciteta" te stranke.
Gde nestadose, u koje su se rupe zavukli. Malo je reci sramota, bruka, bruka od stranke.

NENA

pre 11 godina

Ako SNS i SPS naprave vladu ja mislim da bi premijer trebala da bude Mira Markovic i onda bi ona vecina dobila sta je zasluzila.Naravno ministri Beko, Karic, kursadzije,volim sto sam doso, Kemis...i ostala intelektualna elita.

Hule

pre 11 godina

Skoro 50% gradjana nije hteo da glasa za lopove. Bojkot. Jos veci % za predsednika.
Najvise glasova tj. poslanika imaju SNS,DS. To je sto je. Oni bi trebali da prave vladu. Boris premijer itd.
Svi siti i na broju.
Narod,uvek se najmanje pitao,sto bi sad?

Siniša

pre 11 godina

Pamentnjakoviću, a što ne kažeš ko je, ustvari, krao glasove, podmićivao glasače(čak se negde plaćalo i do 5000 dinara)...u istom tom Vranju, da ne idem dalje. SPS. Znamo svi da je Dačić lažno podržao Tadića, a iza leđa radio sve da se ne glasa za njega. A što se tiče nagrade ili kazne birača, pa SPS je dobio duplo više glasova nego 2008g., to je bio stav birača za koaliciju SPS sa DS. Da su glasači SPS smatrali da je to bio loš potez onda SPS sada ne bi prešao cenzus. Zna se ko je bio kažnjen za koaliciju sa SPS - Tadić i DS. Glasači DS nisu gluperde i ne praštaju takve igrarije.

Brzooooo

pre 11 godina

Pa zasto DS i SNS nisu napravili predizbornu koaliciju pa da vidimo koliko bi tako dobili? Ovako, njihovi glasaci glasali jedni protiv drugih u nadi da ce njihovi pobediti, kad ono - pobedise oba :D
I hajde sada Kancelarija za brze odgovore da brzo odgovori - ko ce biti premijer?

ne branim dacica

pre 11 godina

Nikada nisam bila, niti cu biti Dacicev ni simpatizer, a kamoli pristalica.Ali gospodo naprednjaci koji stalno optuzujete druge za prljavu kampanju a vi tu prednjacite evo vam samo detalji:
Dacic je imao 25 godina kad je pristupio SPS a vas ljubljeni master Toma je izdao kuma i radikale sa 56 godina.2008. je bio zakleti zagovornik ruske gubernije, danas je veliki Evropejac.On bi mozda i usao sa Tomom u koaliciju ali Krkobabic i Palma nema teorije.
Ali vidim da ste i Vi isti, kao i predsednik vam.Do juce ste od Tadica pravili lopova, izdajnika,sad se ubiste zagovarajuci koaliciju sa njim.Sto je najgore, svi ovi komentari idu direktno od clanova stranke.Vasi simpatizeri i glasaci ni ne znaju sta je kompjuter a o b92.net i da ne pricam.Polovina Tominih glasaca u drugom krugu su izbeglice iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova.U Vojvodi u Beogradu ( gradu ne mislim na okolna sela koja su okupirale izbeglice) ne mogu ocima da ga gledaju.U Kragujevcu je pobedio Tadic,ja stvarno ne znam u kom svetu vi zivite, sa 25% osvojenih glasova.
Vama definitivno ostaje Kostunica i kako vidim i posteni Dinkic naveliko sklapa koalicije sa vam po provinciji.A i sa njim zajedno nema Vlade, jer nijedna manjina nece sa vama.
E kad sve to iskalkulisete, onda je Lajcak dosao da pravi vladu u Srbiji.Kako da ne.Imaju oni trenitno mnogo vaznije stvari da rese, a en da se bave sastavljanjem vlade u Srbiji.

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok pocinje.Kvalitet igraca se zna.Samo obestecenja se utvrdjuju.Vrana Vrani oci ne vadi. Znaci, pravi se ekipa za LIGU SAMPIONA.Prvo bazicne pripreme pa onda Brisel pa Moskva i utakmica moze da pocne.

Coas

pre 11 godina

Naravno da treba DS i SPS pa da opet niko ne odgovara , opet ce lepo da pokrivaju jedni druge i da svako nastavi da jede svoj deo kolaca.

Zile

pre 11 godina

Pitanje za sve nas, DA LI SMO MI TO SVI U KOMI DA LI SANJAMO nismo izgleda svesni rezultata izbora i sto je jos vaznije kvaliteta svih ucesnika na politickoj sceni.NECE politicari reforme nece sposobne i pametne NECE oni nista da promene bar ne pokazuju delima to.TADIC je IZGUBIO i PARLAMENTARNE I PREDSEDNICKE izbore i trebe da se povuce demokrate da podvucu crtu ali i sve ostale stranke JER PITANJE GLASI DA LI MI TO ZAAISTA DOBRO ZIVIMO U SRBIJI??

GLASAC

pre 11 godina

Citam komentare, i zapanjena sam ljudskom ostrašcenošcu bez osnove. Kako vam nije jasno da i SPS i SNS traže Tadica za Premijera. Jednostavno jer su iza njega mogli da se sklone svi paraziti i alavci ovog društva koje sebe naziva pobednickom partijom na ovim izborima.
A Tadic cuti. Ne oglašava se i verujem da bi najviše voleo da ga svi mimoiđu.
Svi komentatori uzvikuju u glas : DS lopovska stranka! Pa lepo. Ali argumentujte to.
Afere: Kolubara-DSSi Palma
Ce Market-DSS
Koferce-SPS
Infrastruktura: SPS, URS
Luka Beograd: SNS-Beko
Mobtel: SNS Karic, Index afera, Antic
Afera: Satelit, Nac.štedionica, zatvaranje svih srpskih banaka, SDK, pa smo bez evidencije o placenim porezima,RTB Bor,Vakcine-T.Milosavljevic,--G17 a ima ih još mnogo, mnogo
Afera: Stecajna mafija, putna mafija, železnice Srbije, -N.SRBIJA-.V.ILIC

E sve uvažavam, možda nisam dobro obaveštena, ali navedite mi bilo koju aferu ili nezakonitost u radu DS. I konkretno koja ministarstva.Ovo nije cinicno pitanje nego želim da znam. Osim onog Sajta Dulica koji stalno pominjete a vredan je 25 000Eura.
Znate li koliko su vredne sve ove gore pomenute Afere?

Dj.R.

pre 11 godina

Ako DS ostane na vlasti, nema tu nikakvih kadrovskih promena unutar stranke, nikakve korekcije dosadasnje politike, to je savrseno jasno! Na duge staze to bi bio poguban potez za njih. Ivica Dacic je dao korektan intervju, sasvim je realno i otvoreno izlozio svoje vidjenje situacije - dakle, pitaju se demokrate i naprednjaci. Realno gledano, SPS je i dalje u odlicnoj poziciji. Svaka varijanta im ide na ruku. Ukoliko nastave saradnju sa DS-om imace zahvalnost i podrsku glasaca Borisa Tadica, dace "vetar u ledja" porazenim demokratama i nastaviti zapoceto. Njihova popularnost i dalje bi imala tendenciju rasta, a ni Tomislav Nikolic (SNS) sigurno ne bi izgubio podrsku svojih glasaca. Ako se desi nezamislivo, pa se formira vlada "suprotnosti" DS-SNS, Ivica Dacic i socijalisti ce pridobiti razocarane pristalice obe stranke...realno, to bi bili PRAVI glasaci naprednjaka/demokrata, sa cvrstim stavovima i ubedjenjima, koji sigurno ne bi mogli da predju preko takvog dogovora (nakon izuzetno prljave kampanje, optuzbi i mnogobrojnih uvreda). Takva vlada, u ovakvim ekonomskim prilikama, zasnovana na slabim temeljima, pogresnim razlozima i bez jasno definisanog zajednickog cilja, verovatno ne bi trajala duze od 2 godine. Boravak u opoziciji priblizio bi SPS mestu najznacajnijeg politickog faktora u Srbiji i izvesno doneo 25%+ glasova na narednim izborima! Vlada SNS-SPS nije nemoguce resenje, naprednjaci ce dati sve od sebe da konacno dodju na vlast (kombinacija nije toliko bitna). Najvise bi profitirao DS, koji bi konsolidovao i procistio svoje redove, zauzeo dobru poziciju i cekao nove izbore. U svakom slucaju, gradjani Srbije nemaju vremena za gubljenje - potrebno je da se vlada formira u sto kracem roku!

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

"Dačić je istakao da je "lopta u dvorištu SNS i DS", kao i da "neke zapadne zemlje žele da vladu formiraju DS i SNS"."
Pa zasto se cudis Ivice? Pa i oni su pratili kako si se ponasao u izbornoj kampanji "malo vise glumeci Kostunicu koristeci neke njegove stavove, kao da nisi bio deo Borisove vlade??" Zato si i dobio toliku podrsku gradjana!!!A oni oce "brate" posvecene EUROPEJCE na vlasti a to sigurno nisi ti i tvoj Mrka sa Slobinom slikom u kabinetu!!A i nisi predvidjen u davno napisanom SCENARIJU, tesko im je da sad dopisuju neku novu ulogu!!

Mile

pre 11 godina

Dačić je 2008 godine dobio na izborima poverenje naroda noseći u rukama Slobinu slik. Nakon izbora iste noći je Dačić prešao kod Tadiće i formirao najgoru vladu u istoriji Srbije. Sad su SPS i DS pokrali izbore na očigled svih nas da bi se dokopali još jednog mandata da se još nakradu i da nas u crno zaviju...,

čovek

pre 11 godina

Gljivici Pačiću se sprema duga i uspešna opoziciona karijera.
Teško će ikad više naći robove kao što su bili DS i Boris Tadić.

svasta

pre 11 godina

Kakvih komentara, to je strasno. Kakva zatrovanost devedesetim godinama a pritom pitanje je da li je neko doziveo devedesete. haha Narod je glasao za vladu koja je bila do sada. To je prosta matematika. Drugo, da li DS i SNS imaju mozda po 20% vise nego SPS, ne, imaju po 6-8 %. Ko je isao u skolu to vidi. A trece, mislite malo o sledecim izborima, ako je recimo DS toliko pao na ovim, koliki ce mu rejting biti na sledecim izborima ako udje u vladu sa SNS-om. Ako tada bude presao 15% bice odlicno. Vise bih brinuo o tome nego o stvarima da li SPS ima samo glasove penzionera. Ko tako prica nema pojma o politici. Edukujte se malo pa komentarisite. Papir (citaj ekran, tastatura) trpi svasta.

Pera Lozac

pre 11 godina

Nije Dacic glup hoce u vast po svaku cenu jer drzi policiju oni ne proizvode nista a sa ovakvom situacijom u zemlji hapsenja su mu zagarantovana ceo mandat i jos ce na kraju da ispadne heroj i veliki spasioc na sledecim izborima.Nego lepo da se promeni izborni zakon pa na izbore svako za sebe a ko predje cenzus onda koalicije a ovo sto ovi rade je cirkus.

mirko

pre 11 godina

(@egzekutor partijske stručnosti)
Uobičajeno je da se stručnim smatra onaj ko je završio odgovarajuću školu, u ovom slučaju to su ekonomisti. Podsetiću te da ljude, koji su završili najprestižnije svetske univerzitete;Jajl, Sorbona, Kembridž, ne možeš smatrati nestručnim, a takvih u DS, ima dosta. Firme koje nabrajaš nemaju nikakve veze sa DS, jer ih nisu vodili kadrovi te stranke. Kolubaru naprimer vodili su ljudi DSS, a sadašnja savetnica T.Nikolića, gosp. Z.Marković, bila je član UO Elektroprivrede, u to smutno vreme, kada su se dogodile najveće zloupotrebe. Sa Azotarom Pančevo , vrlo slično. Možda su za tebe stručni, oni koji su završili menadžment, na večernjim školama u Zemunu, ako je tako, onda zaista takvih u DS nema.

milan

pre 11 godina

Ja jednostavno nemogu da verujem da nikome nije strano da DS i SNS naprave vladu, verovatno sa Canetom Suboticem ili Bekom kao premijerom, a da zavrse ovo sto su zapoceli u Srbiji. Pa maksimalno kurumpiran sistem sa SNS kadrovima i njihovim fleksibilnim shvatanje sta je ispravno a sta ne. Mislim da je ovo kraj puta, ko poslednji nek ugasi svetlo.

Cinik

pre 11 godina

Pa moraš Dačiću sa Tadićem jer te ima u rukama zbog afere " Koferče" inače ode u pritvor. Pitaj se Dačiću zašto je Tadić izgubio u Vranju rezultatom 58%-42%. Zato što su ljudi mislili da ćeš ići u koaliciju sa SNS-om a ne Tadiću. Znaš li kada ćeš ponovo da dobiješ 15% glasova u Srbiji - kada moja ledja kažu " Kuku".

mala maca

pre 11 godina

kada mi je prijatelj izlozio teoriju o firmiranju vlade ds/sns posle parlamentarnih izbora, prvo mishljah da je lud i da je to totalna budalastina i u potpunosti nemoguce... kako vreme prolazi sve mislim mozda on sa tom teorijom i nije bio toliko lud... ili jeste, pa sad prelazi i na mene... dacic deluje kao da je smiren i siguran u ishod bilo kakvih pregovora, smatra da ce on sigurno sedeti u vladi... iako je to kockanje sa samima sobom i zivotima svojim u narednih 5god, ali mozda i dsu i snsu treba ovakva vlast, da jedni druge izazivaju i prozivaju... medjutim, ko god se dokopa vlasti stitice i onog drugog jer zajednicki interes je moc...

Dule G.

pre 11 godina

Sta bi bilo kad bi bilo...

Treba DS da ode u opoziciju,a SNS i SPS da naprave vladu. Onda DS,treba da od preduzeca zvanog DS,napravi stranku gradjana,ocisti svoje prljave clanove i da povede narod protiv SNS-SPS.

To su trebali jos 2008.

hercegov grad

pre 11 godina

ako tu dolazi i Ceda onda veliki broj clanova njegove partije nije za taku vladu.Vecina clanova panti Cedu kao kriminalca i osobu ciji su sledbenici,drzeci za ruke i noge,presednika Milosevica,oblacili da bi ga nezakonito predali Haskom tribunalu.Oces sa Cedom onda si isti kao on,najgori sljam DS-e.

raealni

pre 11 godina

Hahaha,dacic u opoziciju,prvo..A sledece izbore nece preci ni cenzus! Otkacice ga uskoro i Palma i PUPS ako ode u opziciju,on to zna.
Vlada SNS i DS pa nek zapnu da nas izvlace iz ovoga!

sasa

pre 11 godina

ENo Masoni se skupili u BG, sutra imaju njaveci skup u zadnje82 godine, slavi se novi predsednik.....
Kaznili ste Tadica, sad jos samo da vam Toma Vojo i Ilic naprave vladu, pa da svi uziavmo u blagodetima kazne...
Bravo...

Jale

pre 11 godina

Posle pobede Tomislava Nikolića,na predsedničkim izborima,Ivica Dačić sad govori jedno,posle sat vremena drugo,on će u koaliciju sa onim ko mu ponudi više resora,ukoliko ne dođe do velike koalicije,koja postaje sve više moguća.

stanko79bgd

pre 11 godina

Samo da sps ne bude u vladi,arkanovac,zlobino cedo i krka,spasilac penzionera,covek koji je vec bio zaduzen za penzije u zlobino doba,kada je i puko penzioni fond.O kojih 15 posto,to su 15 posto porodicnog biznisa,od kolubarskih rovokopaca,o penzionerima koji stvarno misle da ce dobijati penzije samo ako bude krka u vlasti,o dacicevim mlinovima,dobili su 15 posto jer su ucenjivali ds vec 4 godine,o policajcima koj svaki mesec dobijaju po 10 000 vec godinu i po ,na platu cast,e te ucene unistavaju ds,Srbiju,zato osvesti se ds napravi vladu sa nikolicem,nikolicu osvesti se otarasi se karica,ilica,vulina,zrenjanina i pocnite da radite za Srbiju nema puno vremena.Treba ju srbiji mnoge reforme,od penzionih,zdrastvenih,sportskih,kulturnih,zaista mnogo reformi,ali te reforme treba da prave najaci,bez malih ucenjivaca koji ucenjuju za svoje potrebe.

Petar

pre 11 godina

Jedino sa DS-om se mozes obogatiti za kratko vreme, zato je SPS-u toliko stalo do DS-a. Nema tu filozofije, cist novac je u pitanju.

Oce Palma jos koju zirafu.

Raca

pre 11 godina

Koalicija DS-SNS ???? Ne vidim svrhu izbora ako to bude ostvareno, dosli bi smo do toga da svako moze sa svakim i imali bi smo definitivno kraj, bilo kakvoj veri da izbori nesto donose.
(svasta, 24. maj 2012 12:33)

Pazi, nije to tako lose. Tako bi se gledali izmedju sebe sta ko radi. Ovako je samo DS krao, bez blama jer su bili sami na vrhu.

srky

pre 11 godina

Opa, jel to neka frka SPS-u? Da to nece mozda SNS i DS da formira Vladu? Hehe.. pa nije Lajchak za dzabe doshao da podeli zadatke koje je postavila EU.

guja

pre 11 godina

Zna Gljivica da muzika svira (iako je postizborna tišina) , ali kad stane neko ostaje bez hoklice. A ko ostane bez hoklice ide u repesaž. Ali u izbor za Sanadera. To će ionako biti najzanimljiviji izbori u ovom veku. Kampanja može da počne: KAD STE KRALI NISTE ZVALI.

levo smetalo

pre 11 godina

Protiv DS-a sam 100%, jer su unistili Srbiju, ali bih voleo da Vladu formiraju SNS i DS da bi izvisio Dacic zbog arogantnog ponasanja u kampanji i u veceri nakon izbora!

vlajzi

pre 11 godina

(Northern Soul, 24. maj 2012 13:08)

ko im je doneo 15%..???
10% penzioneri koji pitanje dal ce dozive sledece ozbore.
3% Palmina Jagodina
2% glasaci SPSa
Pa jel treba babe i dede da mi kroje sudbinu???
Ne fala...

zex

pre 11 godina

nevolim ni Tadica ni ds.mislim da bi jedino pametno resenje bilo da tadic pocisti svoje dvoriste i da napravi vladu sa sns.narod nije zeleo ni sps ni ldp ni urs u vladi.narod je izglaso sns,oni su pobedili,pobedio je i nikolic znaci narod hoce promene,promene hoce i oni koji nisu izasli.vlada ds i sns bi bila stabilna podelili bi ministrastva na pola kako i dolikuje,nebi bilo sitnih partija koje samo spoticu i ucenjuju vladu.moglo bi da se popravi stanje u zemlji sigurno bi ozbiljnije radili svoj posao i sto je najvaznije pomirile bi se dve strane srbije,nacionalno pomirenje i sloga su mnogo bitne za srpski narod.realno sps netreba koaliciji sns ds.zasto bi im trebao?

PoeticGenius

pre 11 godina

A sto volim kad Ivicu ovde nazivaju mali Sloba, ajd da vidim dal neko od vas ima petlju da mu to u lice kaze. Mnogo ste mi opasni tako duhoviti. Btw, nije mi on nimalo simpatican, ali mi ni vi niste nimalo duhoviti.

MUKNAVI

pre 11 godina

Bog te mazo alaj se ove,vecite, kurte ,murte opet posluzise lazima u predizbornoj kampanji o boljitcima koje cekaju Srbiju ako se oni ufotelje i docepaju kabineta,finih plata,limuzina i gospodskog stapa.Cene rastu,dinar se kotrlja i po ulici,u lokalnim "samoupravama" jure kurte i murte jedni druge oko svoje pozicije jer to su boljitci za njih a za Narod vise ne mare ,jer su prosli izbori,mozda i poslednji u kojima ova "gospoda" vladaju sa ostalima..

Marko Petrovic ( vrlo prosto)

pre 11 godina

Ako SPS udje u vladu sa DS, zgrabe se Dinkiceva ministarstva i instant se obogate, a ako bi pravili vladu sa nekim drugim, onda to bas ne bi islo tako lako.

Zato toliko vole DS.

shonson BL

pre 11 godina

Vidim hiljade komentara na svaki tekst koji se obajavi na B92 u vezi novonastale politicke situacije u SRB! Ovako se u Banja Luci, medju gradskom ekipom prokomentarisao izbor T. N. za predsjednika! " CUJ NIKOLIC PREDSJEDNIK, AJ SELJACINA U SRBIJI MAJKOOO MOJAA!!! Poklopite se po glavama i cutite, sta ste imali reci potvrdili ste na izborima!

Trebao sam glasati za radikale

pre 11 godina

Dotakli smo dno dna kad nas ovako ponizavaju. E Lajcaka izvestavaju o sastavljanju vlade u Srbiji, Boze me sacuvaj!

MI-8

pre 11 godina

Ovako je samo DS krao, bez blama jer su bili sami na vrhu.
(Raca, 24. maj 2012 13:02)


O cemu ti pricas? Ivica ih je snimao 4 godine i ima sve podatke.

Egzikutor partijske strucnosti

pre 11 godina

@(Posmatrač, 24. maj 2012 13:17)
Ko je u DS-u strucan zivota ti?
Ajde mi navedi barem deset lji od njih 100,samo jednog?! :-)
Ajde ne zavitlavaj nas.Sve su to priuceni,jer da jesu strucni kako tvrdis,ne bi nam privreda ovakva bila.
Tu je plen,Azotara,Galenika,Kolubara,EPS,Telekomunikacije,RTB... u kojima je jos malo para ostalo.
Zemlja u kojoj je poljoprivreda glavni faktor opstanka strucno lice ne moze da dovede azotaru koja je i izvoznik iz plusa u extremni minus.
To moze samo strucan lopov koji dobro shvata kakav je kriminal napravio i hoce ausvajz kako bi postao zasticeni beli medved(imunitet).
Da su strucan kadar ne bi bili u politici,to nauci.Bilo kod nas,bilo u svetu.

delta

pre 11 godina

Dačić grobar DSa. AKo DS i SPS opet naprave vladu ta vlada neće izgurati puni mandat pogotovo ako Tadić bude premijer. Na sledećim izborima DS neće preći cenzus a Dačić i SPS će postati druga po veličini stranka u Srbiji....

Posmatrač

pre 11 godina

Zašto SPSu odgovara vlada sa DSom, a ne sa SNSom:

a) DS su skloni kompromisima, relativno pristojni, stručni, imaju neke rezultate, a možeš i da ih ucenjuješ, jer imaju i nestranačke ambicije,
b) SNS nisu baš toliko civilizovani i sa njima nema cile-mile, nisu stručni i skloni radu, ambicije su im samo da "žuti odu" (nisam siguran da li su uopšte dorasli da budu na vlasti), pa SPS, kao sličan njima (Bajčetina i Žitorađa, ej), ne može da "dođe do izražaja" i
c) najvažnije - pored DS koji nešto i radi (preuzima odgovornost) SPS može da se "šlepuje", a sa SNS koji prodaje maglu (tek će se videti koliko ćemo naj..... sa njima) SPS ne može da stvori iluziju da su uspešni, jer osim Dačića i Bajatovića nemaju kadrove.

Stevan

pre 11 godina

Mali Sloba se poplasio da ce se dogovoriti oko vlade oni veci pa dreci kao beba kada joj ispadne cucla iz usta.Tako prolaze oni koji trce kao zdrebe pred rudu,i padaju u euforiju.Posle se nude.

mushoki

pre 11 godina

Najzad, posle 70 godina borbe, Srbija dobija četničkog vojvodu za svog predvodnika! Ostvario se višedecenijski san naših dedova da se sačuva ono sveto srpsko. Naredni potez je referendum sa pitanjem da li je Srbija za parlamentarnu monarhiju (onaj iz 1945. je lažiran).

Sasa M.

pre 11 godina

Zeleo dacic novi 9-ti, muka mu je od DOS-a, ponasao se kao da je opozicija, docice maca na vratanca...itd. E sad formirajte Vladu ali bez DS-a, pa da vas vidimo kroz 6 meseci.

Siniša

pre 11 godina

Nije tačno, ti bežiš od razgovora, ucenio si DS tako da ne može da prihvati ucenu. Tražio si 50% resora, a ostalih 50% da dele DS, Preokret i URS.

olga

pre 11 godina

Koferče normalno insistira sa Tadićem;sa njegovima je najbolje muljanje jer su oni gotovo svi u dubokom kriminalu.Evo šta su koferčetovi napravili od Galenikei normalno nikom ništa jedni druge pokrivaju.pa Palma sa Kolubarom i šta bi?Ništa.Tadićevi kradu na drugoj strani i to je to.

John

pre 11 godina

Pre par dana ste rekli da još nema nikakvog dogovora ni sa kojom strankom. A sad kad vam se niko ne javlja onda insistirate a?

Naravno da sad spominješ dogovor sa DS kad ti smeta da te niko ne juri!!

JADRANIN

pre 11 godina

Znači Dačić nameračio da nas sa Tadićem dokusuri.E pa gospodo neće to moći baš tako lako kao do sada.Bogami će i motke početi da rade zajedno sa privatnim izvršiteljima.Mogu Dačić i Tadić napraviti vladu kakvu god hoće ali ista neće trajati duže od 6 meseci pod uslovom da Tadić pogazi reč koju je dao 20 maja kao i ono malo dostojanstva što mu je ostalo, i prihvati premijersku funkciju.Odluči li se za takav potez zapečetio je svoju političku karijeru. Svi oni koji navodno traže da on bude premijer u stvari traže paravan i zaklon iza njega zbog umešanosti u kriminal i protiv zakonite radnje.A ubeđen sam da Dačić igra igru za potpuno urušavanje DS. Kako drugačije objasniti da je DS kažnjen na izborima a SPS poboljšao rejting iako su bili u istoj vladi. Jednu nogu DS je slomio time što je Tadić izgubio izbore za predsdnika ostala je još jedna, i kao što je Mesić svojevremeno izjavio da je završio posao tj rasturio SFRJ tako će jednog dana i Dačić objaviti da rasturio DS kao revanš za peti oktobar.

zoksi

pre 11 godina

opet ovaj mali sloba,zamislite lajcak doso pa prvo sa dacicem, umesto sa tadicem ili nikolicem.Nisam pristalica DS ali je ona neophodna ovom drustvu i garantujem ako naprave koaliciju sa SPS-om na sledecim izborima nece imati dvocifreni broj glasaca.Ovaj dacic je toliki licemer da je to neshvatljivo pa secate se kako je samo u predizbornoj kampanji napadao tadica i ds kao da je on bio u opoziciji a sada bi da pravi vladu sa njima.

Lajavica

pre 11 godina

Cekajte ljudi, jesu li bili izbori onomad?
Koja je svrha tih izbora ako ce vladu formirati oni koji nisu osvojili vecinu glasova?
Ne mogu da verujem da ovde NIKO ne zeli da ode sa vlasti bez 'motike'
Kako god i kad god to bilo - za ovu visegodisnju pljacku Srbije i njenih gradjana ce morati da se odgovara. Ili misle da ce se izvuci????

Sandra

pre 11 godina

Wow, koji likovi! Zivim u inostranstvu, pa domacu politiku pratim iskljucivo preko radija, a sad kad ugledah ovu fotografiju, nisam mogla da se ne iznenadim krajnje negativno kakav look imaju (pojedini) Srpski politicari. Best of luck sa njima.

Jovica Nelic

pre 11 godina

Stvari se menjaju. SPS dobija packe od DS-a, jer su napokon shvatili da sve sto rade, Dacic profitira a oni tonu. Uhvatili su se za njega kao da je bog...U stvari komunjara....Otvorite tajne dosije..i svi bi bili politicki mrtvi

PopNs

pre 11 godina

Nije lako ni Ivici. Ako ode u vladu sa SNS-om, na sledecim (vrlo brzim), izborima ce se boriti za cenzus. Ako vladu formiraju SNS i DS, onda gubi funkcije, upravne odbore, razna direktorska mesta itd. Najbolje za njega je da sa DS-om formira vladu, jer je i za proslu njihovu vladu DS platio sve cehove, a SPS profitirao. Jos jedna takva vlada i SPS bi bila najjaca stranka, DS bi bila srozana jos vise i eto Ivice i za predsednika i premijera. Samo se nadam da su drugi izvukli pouke i da to nece dozvoliti.

Pavle

pre 11 godina

Dosadan si bre vise Dacicu, dokle ces vise da se nudis? Stvarno je deplasirano da se toliko nudis za fotelju. Gadite mi se i ti i tvoja stranka.

E jadni mi

pre 11 godina

Ako se vi zalazete za volju naroda kao sto kazete, kako onda trazite Tadica u vladi.Znate li da je narod izabrao promene i na parlamentarnim izborima i sada, na predsednickim, samo sto su parlamentarni pokradeni a predednivki nisu mogli tako da se pokradu.Narod je trazio promene a one ne podrazumevaju Tadica i DS.Ako Tadic postane premijer onda se naroda volja ni malo ne postuje, i upropastice nas jos gore nego sto je to do sada radio.

nindza.postar

pre 11 godina

dačić: ".... i brzom dogovoru ..." .... a do juče je pričao da nova vlada neće skoro ..... hmmmm

što bi rekao naš narod - što je brzo to je kuso ....

dačić je političar koji ne razmišlja ni operativno ni strateški već taktički .... i zna dobro g-dačić da ta koalicija vodi ka vrlo brzom raspisivanju drugog/prevremenog/novog kruga parlamentarnih izbora i da onda gube i ds i sns i da će (kad dveru pređu cenzus i koštunica još malo ojača) on biti najjača politička partija i da će napokon od malog postati veliki sloba ....

ovo je klasična podmetačina i sns i ds ....

nindza.postar

pre 11 godina

po ko zna koji put ispade - ko se zadnji smeje najslađe se smeje ....

e da ste više slušali palmu ......

a lepo ti je toma rekao u večeri 20. maja nakon susreta sa tadićem "od sad smo prijatelji" ... al nema ko da čita između redova ....

džabe ste krečili pardon džaba vam trubači ...

Svetozar

pre 11 godina

Misljenja sam da, ako se formira velika koalicija, promeni ime u DEMOKRATSKA NAPREDNA STRANKA SRBIJE, a da Ivica Dacic, bilo da bude opozicija ili da udje u Vladu, ime stranke preimenuje u Socijalisticki savez radnog naroda Srbije.
Centralni Komitet zna se ko predstavlja.

STIB

pre 11 godina

Ja bih najvise voleo da vi nestanete iz vlade jer ste vece zlo od SNS,i da se pojedincima iz vase stranke(za pocetak)ispita poreklo imovine,pa na zasluzeni odmor.Naravno da vi insistirate na nastavak koalicije sa DS i imunitet koji vam je time i dalje omogucen.

Младен Н.

pre 11 godina

Дачић инсистира на разрађеној шеми лоповлука, поделе предузећа, братским пословима... Зашто мењати ако је њима било лепо у власти? Ко још пита народ?

marakana

pre 11 godina

ti insistiras jer su te oni pustili da radi
s sta hoces samo da bi formirali vlast 2008. sns bi te kontrolisao, a to ti ne odgovara. sad si uplasen, hoces vlast, a ni sam nisi siguran da ces biti u vlasti. neces vise ni mesto premijera, a toliko si bio nadmen 6. maja. fotelja ti izmice jer nisi vise bitan, a vlada između sns i ds je prilicno izvesna

Petar

pre 11 godina

Bijedno.
Očigledni protektorat. I ne trude se više puno da sakriju očigledno. Sve se svodi na podjelu plijena.
Nema ni potrebe da se kriju. Većina građana Srbije ,,pripremljeni" su da prihvate ovakve vođe i ovakve kompromise.
Je li još nekome nije jasno zašto su Turci bili tu 500 godina. Sloboda je stanje duha, ali i građanska hrabrost i svijest o istom...

milena

pre 11 godina

Ne zelim vladu DS-SNS,ako vec mora,onda nek bude DS-SPS,mada je i Dacic izigrao Tadica,najbolje bi bilo,da se Ds povuce u opozicijo ili ce izgubit jos vise njihovih simpatizera.

I.

pre 11 godina

Sta hoce bre vise ovaj Ivica, samo on se cuje, 10 puta dnevno izjavljuje nesto. Jadan misli i dalje da se on za nesto pita. Da mi je da docekam da DS i SNS naprave vladu, samo da vidim njegovu reakciju, smucio se svima.

Frka

pre 11 godina

Izgleda da se Mali Sloba uspanicio. Ako dode do ispitivanja ko je sta radio zadnje 4 godine a nije u vlasti moze da bude nezgodno.
Pristace on na bilo sta samo da mu se fotelja ne izmakne. DS I SNS ocigledno imaju dobru taktiku

mila

pre 11 godina

ds i sns. ostali ne. tadicu nikolicu uozbiljite se i uradite jednom nesto zajedno za dobro Srbije. imate legitimitet da spasete Srbiju konacno od strancarenja. dve stranke i dosta.

miroslav

pre 11 godina

ko će biti premijer manje važno,ali je mnogo bitno da na pojedine resore u ministrastvima dodju eksperti-nestranačke ličnosti koje su priznate i uspešne u svetu.
naročito ministarstvo finansuja i ministarstvo ekonomije,ministarsvo pravde,ministarsvo policije(g.Dačić dobro radi))
razgovarajte sa Kori Udovički,sa Draganom Vukadinovićem,Draganom Djilasom,g.Ćirićem...
imamo Božu Djelića na mestu Potpersednika Evropske Banke,Vuka Jermića za kandidata presedavjućeg UN,Kori Udovićki u Svetskoj Banci,Snežanu Samardjić-Marković... svi iz prethodne Vlade..
kako to da su njihove vrednosti spoznali izvan Srbije,a u Srbiji su satanizovani... kako to da niko nije spoznao vrednosti Karića,Nicovića,Cicovića..i ostalih prvaranata koji su radili šta su hteli u Koštuničino vreme.

Strogg

pre 11 godina

LOL Šta je bilo sada! Pa do pre par dana si pričao kako Vlada bez SPS-a nije moguća! SPS je nezaobilazan, SPS je igrač bez koga se ne može! A sad, daj šta daš, pa makar samo da ostane Bajatović LOLOLOL E moj Ivice!

JADNI MI

pre 11 godina

Ako se vi zalazete za volju naroda kao sto kazete, kako onda trazite Tadica u vladi.Znate li da je narod izabrao promene i na parlamentarnim izborima i sada, na predsednickim, samo sto su parlamentarni pokradeni a predednivki nisu mogli tako da se pokradu.Narod je trazio promene a one ne podrazumevaju Tadica i DS.Ako Tadic postane premijer onda se naroda volja ni malo ne postuje, i upropastice nas jos gore nego sto je to do sada radio.

crni domino

pre 11 godina

Ne, ne Dacicu, perfidno si saplitao Tadica i na kraju ga oterao, iako ti je mimo svake logike pruzio ruku pomirenja. Bila bi sramota da DS nastavi iskljucivu saradnju sa SPS.
Zato ces ti lepo sa Tabakovickom da formiras vladu, cak mozes dobiti i mesto Premijera, a o vasim rezultatima cemo raspravljati za godinu dana najvise.

laguna

pre 11 godina

Uplašio se Dacic da nece biti u Vladi. Laki je malo nervozan. Slusajte sada njegov tonalitet. Prestao je i da se smeje. Znači, moraju DS i SNS. Ostali out.
E bas mi drago zbog ovih ucenjivaca.

devit

pre 11 godina

IZBONA VOLJA GRADJANA SRBIJE JE ZAKON!!!
A izborna volja gradjana Srbije je da odgovornost preuzmu SNS i DS!!!
A Mali Sloba da ode u opoziciju...i lagano u zaborav sa Tata Zlobom!!!
Dosta je Kolubare...manjkova u EPS-u,NIS-u Srbijagasu......i da niko ne odgovara kao i za koferce!!!

VASA@

pre 11 godina

Dakle: Ipak nam Mejunarodna zajednica (USA i EU) odredjue VLADU SRBIJE, a ya to je strucan Miroslav Lajcak. Steta sto je umro Ricard Holbruk, pa da on to jos strucnije uz dodatni argument zvani NATO BONBARDOVANJE uveri DS i SPS sta moraju uraditi !

A Vi iz B-92, jer sam Vam lepo napisao, da cu o Vladi Srbije razgovarati sa predsednikom USA Barakom Obama i pitati ga kakvu Vladu zeli. Naravno, da je posle razgovora samnom preneo svoju zelju Miroslavu Lajcaku ! Zivela USA i nas stvarni predsednik Barak Obama !!!!

svasta

pre 11 godina

Koalicija DS-SNS ???? Ne vidim svrhu izbora ako to bude ostvareno, dosli bi smo do toga da svako moze sa svakim i imali bi smo definitivno kraj, bilo kakvoj veri da izbori nesto donose.

dusan silni

pre 11 godina

Ljudi koji su saučesnici ubijanja srbije kroje sudbinu preostalog naroda.QQQ..šta sve mi primitivni balkanci preživljavamo!

znaci brdo, znaci planine

pre 11 godina

Vidi ga! Sad se mali Sloba dosetio da DS i SNS mogu da ga izbace iz kombinacije. Ma, nije bitno ko ce s kim jer ste svi podjednako losi

hugo...

pre 11 godina

Vladu prave DS I SNS ...bolje da tortu delimo na pola nego na 4 dela...a Tomu i Borisa vec zovu:Putin i Medvedev,samo su zamenili pozicije !

Svetlana Fox

pre 11 godina

У нормалним државама оваква посета, као што је Лајчакова, била би доживљена као понижење. Такође, свака дискусија о формирању владе са страним представницима је директно рушење суверенитета сопствене државе. Ми смо постали највећа банана република на свету.

Vlada

pre 11 godina

Pa i ja bih insistirao, kada se ispostavilo da DS trpi sve udarce prethodnih godina, dok Mrkonja i ostali ex-Slobisti morgu da rade sta im volja. Nego DS lepo treba da ode u opoziciju, da mi gradjani pregrmimo nekako par godina vladavine SNS-SPS koalicije, pa da vidimo sta cemo i kako...

Svetlana Fox

pre 11 godina

У нормалним државама оваква посета, као што је Лајчакова, била би доживљена као понижење. Такође, свака дискусија о формирању владе са страним представницима је директно рушење суверенитета сопствене државе. Ми смо постали највећа банана република на свету.

znaci brdo, znaci planine

pre 11 godina

Vidi ga! Sad se mali Sloba dosetio da DS i SNS mogu da ga izbace iz kombinacije. Ma, nije bitno ko ce s kim jer ste svi podjednako losi

Vlada

pre 11 godina

Pa i ja bih insistirao, kada se ispostavilo da DS trpi sve udarce prethodnih godina, dok Mrkonja i ostali ex-Slobisti morgu da rade sta im volja. Nego DS lepo treba da ode u opoziciju, da mi gradjani pregrmimo nekako par godina vladavine SNS-SPS koalicije, pa da vidimo sta cemo i kako...

Petar

pre 11 godina

Bijedno.
Očigledni protektorat. I ne trude se više puno da sakriju očigledno. Sve se svodi na podjelu plijena.
Nema ni potrebe da se kriju. Većina građana Srbije ,,pripremljeni" su da prihvate ovakve vođe i ovakve kompromise.
Je li još nekome nije jasno zašto su Turci bili tu 500 godina. Sloboda je stanje duha, ali i građanska hrabrost i svijest o istom...

hugo...

pre 11 godina

Vladu prave DS I SNS ...bolje da tortu delimo na pola nego na 4 dela...a Tomu i Borisa vec zovu:Putin i Medvedev,samo su zamenili pozicije !

crni domino

pre 11 godina

Ne, ne Dacicu, perfidno si saplitao Tadica i na kraju ga oterao, iako ti je mimo svake logike pruzio ruku pomirenja. Bila bi sramota da DS nastavi iskljucivu saradnju sa SPS.
Zato ces ti lepo sa Tabakovickom da formiras vladu, cak mozes dobiti i mesto Premijera, a o vasim rezultatima cemo raspravljati za godinu dana najvise.

vlajzi

pre 11 godina

(Northern Soul, 24. maj 2012 13:08)

ko im je doneo 15%..???
10% penzioneri koji pitanje dal ce dozive sledece ozbore.
3% Palmina Jagodina
2% glasaci SPSa
Pa jel treba babe i dede da mi kroje sudbinu???
Ne fala...

John

pre 11 godina

Pre par dana ste rekli da još nema nikakvog dogovora ni sa kojom strankom. A sad kad vam se niko ne javlja onda insistirate a?

Naravno da sad spominješ dogovor sa DS kad ti smeta da te niko ne juri!!

Petar

pre 11 godina

Jedino sa DS-om se mozes obogatiti za kratko vreme, zato je SPS-u toliko stalo do DS-a. Nema tu filozofije, cist novac je u pitanju.

Oce Palma jos koju zirafu.

devit

pre 11 godina

IZBONA VOLJA GRADJANA SRBIJE JE ZAKON!!!
A izborna volja gradjana Srbije je da odgovornost preuzmu SNS i DS!!!
A Mali Sloba da ode u opoziciju...i lagano u zaborav sa Tata Zlobom!!!
Dosta je Kolubare...manjkova u EPS-u,NIS-u Srbijagasu......i da niko ne odgovara kao i za koferce!!!

PopNs

pre 11 godina

Nije lako ni Ivici. Ako ode u vladu sa SNS-om, na sledecim (vrlo brzim), izborima ce se boriti za cenzus. Ako vladu formiraju SNS i DS, onda gubi funkcije, upravne odbore, razna direktorska mesta itd. Najbolje za njega je da sa DS-om formira vladu, jer je i za proslu njihovu vladu DS platio sve cehove, a SPS profitirao. Jos jedna takva vlada i SPS bi bila najjaca stranka, DS bi bila srozana jos vise i eto Ivice i za predsednika i premijera. Samo se nadam da su drugi izvukli pouke i da to nece dozvoliti.

Sandra

pre 11 godina

Wow, koji likovi! Zivim u inostranstvu, pa domacu politiku pratim iskljucivo preko radija, a sad kad ugledah ovu fotografiju, nisam mogla da se ne iznenadim krajnje negativno kakav look imaju (pojedini) Srpski politicari. Best of luck sa njima.

Jovica Nelic

pre 11 godina

Stvari se menjaju. SPS dobija packe od DS-a, jer su napokon shvatili da sve sto rade, Dacic profitira a oni tonu. Uhvatili su se za njega kao da je bog...U stvari komunjara....Otvorite tajne dosije..i svi bi bili politicki mrtvi

marakana

pre 11 godina

ti insistiras jer su te oni pustili da radi
s sta hoces samo da bi formirali vlast 2008. sns bi te kontrolisao, a to ti ne odgovara. sad si uplasen, hoces vlast, a ni sam nisi siguran da ces biti u vlasti. neces vise ni mesto premijera, a toliko si bio nadmen 6. maja. fotelja ti izmice jer nisi vise bitan, a vlada između sns i ds je prilicno izvesna

levo smetalo

pre 11 godina

Protiv DS-a sam 100%, jer su unistili Srbiju, ali bih voleo da Vladu formiraju SNS i DS da bi izvisio Dacic zbog arogantnog ponasanja u kampanji i u veceri nakon izbora!

Младен Н.

pre 11 godina

Дачић инсистира на разрађеној шеми лоповлука, поделе предузећа, братским пословима... Зашто мењати ако је њима било лепо у власти? Ко још пита народ?

zoksi

pre 11 godina

opet ovaj mali sloba,zamislite lajcak doso pa prvo sa dacicem, umesto sa tadicem ili nikolicem.Nisam pristalica DS ali je ona neophodna ovom drustvu i garantujem ako naprave koaliciju sa SPS-om na sledecim izborima nece imati dvocifreni broj glasaca.Ovaj dacic je toliki licemer da je to neshvatljivo pa secate se kako je samo u predizbornoj kampanji napadao tadica i ds kao da je on bio u opoziciji a sada bi da pravi vladu sa njima.

Dule G.

pre 11 godina

Sta bi bilo kad bi bilo...

Treba DS da ode u opoziciju,a SNS i SPS da naprave vladu. Onda DS,treba da od preduzeca zvanog DS,napravi stranku gradjana,ocisti svoje prljave clanove i da povede narod protiv SNS-SPS.

To su trebali jos 2008.

Frka

pre 11 godina

Izgleda da se Mali Sloba uspanicio. Ako dode do ispitivanja ko je sta radio zadnje 4 godine a nije u vlasti moze da bude nezgodno.
Pristace on na bilo sta samo da mu se fotelja ne izmakne. DS I SNS ocigledno imaju dobru taktiku

Mile

pre 11 godina

Dačić je 2008 godine dobio na izborima poverenje naroda noseći u rukama Slobinu slik. Nakon izbora iste noći je Dačić prešao kod Tadiće i formirao najgoru vladu u istoriji Srbije. Sad su SPS i DS pokrali izbore na očigled svih nas da bi se dokopali još jednog mandata da se još nakradu i da nas u crno zaviju...,

GLASAC

pre 11 godina

Citam komentare, i zapanjena sam ljudskom ostrašcenošcu bez osnove. Kako vam nije jasno da i SPS i SNS traže Tadica za Premijera. Jednostavno jer su iza njega mogli da se sklone svi paraziti i alavci ovog društva koje sebe naziva pobednickom partijom na ovim izborima.
A Tadic cuti. Ne oglašava se i verujem da bi najviše voleo da ga svi mimoiđu.
Svi komentatori uzvikuju u glas : DS lopovska stranka! Pa lepo. Ali argumentujte to.
Afere: Kolubara-DSSi Palma
Ce Market-DSS
Koferce-SPS
Infrastruktura: SPS, URS
Luka Beograd: SNS-Beko
Mobtel: SNS Karic, Index afera, Antic
Afera: Satelit, Nac.štedionica, zatvaranje svih srpskih banaka, SDK, pa smo bez evidencije o placenim porezima,RTB Bor,Vakcine-T.Milosavljevic,--G17 a ima ih još mnogo, mnogo
Afera: Stecajna mafija, putna mafija, železnice Srbije, -N.SRBIJA-.V.ILIC

E sve uvažavam, možda nisam dobro obaveštena, ali navedite mi bilo koju aferu ili nezakonitost u radu DS. I konkretno koja ministarstva.Ovo nije cinicno pitanje nego želim da znam. Osim onog Sajta Dulica koji stalno pominjete a vredan je 25 000Eura.
Znate li koliko su vredne sve ove gore pomenute Afere?

I.

pre 11 godina

Sta hoce bre vise ovaj Ivica, samo on se cuje, 10 puta dnevno izjavljuje nesto. Jadan misli i dalje da se on za nesto pita. Da mi je da docekam da DS i SNS naprave vladu, samo da vidim njegovu reakciju, smucio se svima.

srky

pre 11 godina

Opa, jel to neka frka SPS-u? Da to nece mozda SNS i DS da formira Vladu? Hehe.. pa nije Lajchak za dzabe doshao da podeli zadatke koje je postavila EU.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

"Dačić je istakao da je "lopta u dvorištu SNS i DS", kao i da "neke zapadne zemlje žele da vladu formiraju DS i SNS"."
Pa zasto se cudis Ivice? Pa i oni su pratili kako si se ponasao u izbornoj kampanji "malo vise glumeci Kostunicu koristeci neke njegove stavove, kao da nisi bio deo Borisove vlade??" Zato si i dobio toliku podrsku gradjana!!!A oni oce "brate" posvecene EUROPEJCE na vlasti a to sigurno nisi ti i tvoj Mrka sa Slobinom slikom u kabinetu!!A i nisi predvidjen u davno napisanom SCENARIJU, tesko im je da sad dopisuju neku novu ulogu!!

Strogg

pre 11 godina

LOL Šta je bilo sada! Pa do pre par dana si pričao kako Vlada bez SPS-a nije moguća! SPS je nezaobilazan, SPS je igrač bez koga se ne može! A sad, daj šta daš, pa makar samo da ostane Bajatović LOLOLOL E moj Ivice!

laguna

pre 11 godina

Uplašio se Dacic da nece biti u Vladi. Laki je malo nervozan. Slusajte sada njegov tonalitet. Prestao je i da se smeje. Znači, moraju DS i SNS. Ostali out.
E bas mi drago zbog ovih ucenjivaca.

Pavle

pre 11 godina

Dosadan si bre vise Dacicu, dokle ces vise da se nudis? Stvarno je deplasirano da se toliko nudis za fotelju. Gadite mi se i ti i tvoja stranka.

Svetozar

pre 11 godina

Misljenja sam da, ako se formira velika koalicija, promeni ime u DEMOKRATSKA NAPREDNA STRANKA SRBIJE, a da Ivica Dacic, bilo da bude opozicija ili da udje u Vladu, ime stranke preimenuje u Socijalisticki savez radnog naroda Srbije.
Centralni Komitet zna se ko predstavlja.

Stevan

pre 11 godina

Mali Sloba se poplasio da ce se dogovoriti oko vlade oni veci pa dreci kao beba kada joj ispadne cucla iz usta.Tako prolaze oni koji trce kao zdrebe pred rudu,i padaju u euforiju.Posle se nude.

svasta

pre 11 godina

Koalicija DS-SNS ???? Ne vidim svrhu izbora ako to bude ostvareno, dosli bi smo do toga da svako moze sa svakim i imali bi smo definitivno kraj, bilo kakvoj veri da izbori nesto donose.

olga

pre 11 godina

Koferče normalno insistira sa Tadićem;sa njegovima je najbolje muljanje jer su oni gotovo svi u dubokom kriminalu.Evo šta su koferčetovi napravili od Galenikei normalno nikom ništa jedni druge pokrivaju.pa Palma sa Kolubarom i šta bi?Ništa.Tadićevi kradu na drugoj strani i to je to.

Raca

pre 11 godina

Koalicija DS-SNS ???? Ne vidim svrhu izbora ako to bude ostvareno, dosli bi smo do toga da svako moze sa svakim i imali bi smo definitivno kraj, bilo kakvoj veri da izbori nesto donose.
(svasta, 24. maj 2012 12:33)

Pazi, nije to tako lose. Tako bi se gledali izmedju sebe sta ko radi. Ovako je samo DS krao, bez blama jer su bili sami na vrhu.

sasa

pre 11 godina

ENo Masoni se skupili u BG, sutra imaju njaveci skup u zadnje82 godine, slavi se novi predsednik.....
Kaznili ste Tadica, sad jos samo da vam Toma Vojo i Ilic naprave vladu, pa da svi uziavmo u blagodetima kazne...
Bravo...

Posmatrač

pre 11 godina

Zašto SPSu odgovara vlada sa DSom, a ne sa SNSom:

a) DS su skloni kompromisima, relativno pristojni, stručni, imaju neke rezultate, a možeš i da ih ucenjuješ, jer imaju i nestranačke ambicije,
b) SNS nisu baš toliko civilizovani i sa njima nema cile-mile, nisu stručni i skloni radu, ambicije su im samo da "žuti odu" (nisam siguran da li su uopšte dorasli da budu na vlasti), pa SPS, kao sličan njima (Bajčetina i Žitorađa, ej), ne može da "dođe do izražaja" i
c) najvažnije - pored DS koji nešto i radi (preuzima odgovornost) SPS može da se "šlepuje", a sa SNS koji prodaje maglu (tek će se videti koliko ćemo naj..... sa njima) SPS ne može da stvori iluziju da su uspešni, jer osim Dačića i Bajatovića nemaju kadrove.

Jale

pre 11 godina

Posle pobede Tomislava Nikolića,na predsedničkim izborima,Ivica Dačić sad govori jedno,posle sat vremena drugo,on će u koaliciju sa onim ko mu ponudi više resora,ukoliko ne dođe do velike koalicije,koja postaje sve više moguća.

Trebao sam glasati za radikale

pre 11 godina

Dotakli smo dno dna kad nas ovako ponizavaju. E Lajcaka izvestavaju o sastavljanju vlade u Srbiji, Boze me sacuvaj!

Marko Petrovic ( vrlo prosto)

pre 11 godina

Ako SPS udje u vladu sa DS, zgrabe se Dinkiceva ministarstva i instant se obogate, a ako bi pravili vladu sa nekim drugim, onda to bas ne bi islo tako lako.

Zato toliko vole DS.

Cinik

pre 11 godina

Pa moraš Dačiću sa Tadićem jer te ima u rukama zbog afere " Koferče" inače ode u pritvor. Pitaj se Dačiću zašto je Tadić izgubio u Vranju rezultatom 58%-42%. Zato što su ljudi mislili da ćeš ići u koaliciju sa SNS-om a ne Tadiću. Znaš li kada ćeš ponovo da dobiješ 15% glasova u Srbiji - kada moja ledja kažu " Kuku".

Egzikutor partijske strucnosti

pre 11 godina

@(Posmatrač, 24. maj 2012 13:17)
Ko je u DS-u strucan zivota ti?
Ajde mi navedi barem deset lji od njih 100,samo jednog?! :-)
Ajde ne zavitlavaj nas.Sve su to priuceni,jer da jesu strucni kako tvrdis,ne bi nam privreda ovakva bila.
Tu je plen,Azotara,Galenika,Kolubara,EPS,Telekomunikacije,RTB... u kojima je jos malo para ostalo.
Zemlja u kojoj je poljoprivreda glavni faktor opstanka strucno lice ne moze da dovede azotaru koja je i izvoznik iz plusa u extremni minus.
To moze samo strucan lopov koji dobro shvata kakav je kriminal napravio i hoce ausvajz kako bi postao zasticeni beli medved(imunitet).
Da su strucan kadar ne bi bili u politici,to nauci.Bilo kod nas,bilo u svetu.

shonson BL

pre 11 godina

Vidim hiljade komentara na svaki tekst koji se obajavi na B92 u vezi novonastale politicke situacije u SRB! Ovako se u Banja Luci, medju gradskom ekipom prokomentarisao izbor T. N. za predsjednika! " CUJ NIKOLIC PREDSJEDNIK, AJ SELJACINA U SRBIJI MAJKOOO MOJAA!!! Poklopite se po glavama i cutite, sta ste imali reci potvrdili ste na izborima!

čovek

pre 11 godina

Gljivici Pačiću se sprema duga i uspešna opoziciona karijera.
Teško će ikad više naći robove kao što su bili DS i Boris Tadić.

Siniša

pre 11 godina

Nije tačno, ti bežiš od razgovora, ucenio si DS tako da ne može da prihvati ucenu. Tražio si 50% resora, a ostalih 50% da dele DS, Preokret i URS.

Pera Lozac

pre 11 godina

Nije Dacic glup hoce u vast po svaku cenu jer drzi policiju oni ne proizvode nista a sa ovakvom situacijom u zemlji hapsenja su mu zagarantovana ceo mandat i jos ce na kraju da ispadne heroj i veliki spasioc na sledecim izborima.Nego lepo da se promeni izborni zakon pa na izbore svako za sebe a ko predje cenzus onda koalicije a ovo sto ovi rade je cirkus.

NENA

pre 11 godina

Ako SNS i SPS naprave vladu ja mislim da bi premijer trebala da bude Mira Markovic i onda bi ona vecina dobila sta je zasluzila.Naravno ministri Beko, Karic, kursadzije,volim sto sam doso, Kemis...i ostala intelektualna elita.

Coas

pre 11 godina

Naravno da treba DS i SPS pa da opet niko ne odgovara , opet ce lepo da pokrivaju jedni druge i da svako nastavi da jede svoj deo kolaca.

delta

pre 11 godina

Dačić grobar DSa. AKo DS i SPS opet naprave vladu ta vlada neće izgurati puni mandat pogotovo ako Tadić bude premijer. Na sledećim izborima DS neće preći cenzus a Dačić i SPS će postati druga po veličini stranka u Srbiji....

mirko

pre 11 godina

(@egzekutor partijske stručnosti)
Uobičajeno je da se stručnim smatra onaj ko je završio odgovarajuću školu, u ovom slučaju to su ekonomisti. Podsetiću te da ljude, koji su završili najprestižnije svetske univerzitete;Jajl, Sorbona, Kembridž, ne možeš smatrati nestručnim, a takvih u DS, ima dosta. Firme koje nabrajaš nemaju nikakve veze sa DS, jer ih nisu vodili kadrovi te stranke. Kolubaru naprimer vodili su ljudi DSS, a sadašnja savetnica T.Nikolića, gosp. Z.Marković, bila je član UO Elektroprivrede, u to smutno vreme, kada su se dogodile najveće zloupotrebe. Sa Azotarom Pančevo , vrlo slično. Možda su za tebe stručni, oni koji su završili menadžment, na večernjim školama u Zemunu, ako je tako, onda zaista takvih u DS nema.

hercegov grad

pre 11 godina

ako tu dolazi i Ceda onda veliki broj clanova njegove partije nije za taku vladu.Vecina clanova panti Cedu kao kriminalca i osobu ciji su sledbenici,drzeci za ruke i noge,presednika Milosevica,oblacili da bi ga nezakonito predali Haskom tribunalu.Oces sa Cedom onda si isti kao on,najgori sljam DS-e.

raealni

pre 11 godina

Hahaha,dacic u opoziciju,prvo..A sledece izbore nece preci ni cenzus! Otkacice ga uskoro i Palma i PUPS ako ode u opziciju,on to zna.
Vlada SNS i DS pa nek zapnu da nas izvlace iz ovoga!

stanko79bgd

pre 11 godina

Samo da sps ne bude u vladi,arkanovac,zlobino cedo i krka,spasilac penzionera,covek koji je vec bio zaduzen za penzije u zlobino doba,kada je i puko penzioni fond.O kojih 15 posto,to su 15 posto porodicnog biznisa,od kolubarskih rovokopaca,o penzionerima koji stvarno misle da ce dobijati penzije samo ako bude krka u vlasti,o dacicevim mlinovima,dobili su 15 posto jer su ucenjivali ds vec 4 godine,o policajcima koj svaki mesec dobijaju po 10 000 vec godinu i po ,na platu cast,e te ucene unistavaju ds,Srbiju,zato osvesti se ds napravi vladu sa nikolicem,nikolicu osvesti se otarasi se karica,ilica,vulina,zrenjanina i pocnite da radite za Srbiju nema puno vremena.Treba ju srbiji mnoge reforme,od penzionih,zdrastvenih,sportskih,kulturnih,zaista mnogo reformi,ali te reforme treba da prave najaci,bez malih ucenjivaca koji ucenjuju za svoje potrebe.

Dj.R.

pre 11 godina

Ako DS ostane na vlasti, nema tu nikakvih kadrovskih promena unutar stranke, nikakve korekcije dosadasnje politike, to je savrseno jasno! Na duge staze to bi bio poguban potez za njih. Ivica Dacic je dao korektan intervju, sasvim je realno i otvoreno izlozio svoje vidjenje situacije - dakle, pitaju se demokrate i naprednjaci. Realno gledano, SPS je i dalje u odlicnoj poziciji. Svaka varijanta im ide na ruku. Ukoliko nastave saradnju sa DS-om imace zahvalnost i podrsku glasaca Borisa Tadica, dace "vetar u ledja" porazenim demokratama i nastaviti zapoceto. Njihova popularnost i dalje bi imala tendenciju rasta, a ni Tomislav Nikolic (SNS) sigurno ne bi izgubio podrsku svojih glasaca. Ako se desi nezamislivo, pa se formira vlada "suprotnosti" DS-SNS, Ivica Dacic i socijalisti ce pridobiti razocarane pristalice obe stranke...realno, to bi bili PRAVI glasaci naprednjaka/demokrata, sa cvrstim stavovima i ubedjenjima, koji sigurno ne bi mogli da predju preko takvog dogovora (nakon izuzetno prljave kampanje, optuzbi i mnogobrojnih uvreda). Takva vlada, u ovakvim ekonomskim prilikama, zasnovana na slabim temeljima, pogresnim razlozima i bez jasno definisanog zajednickog cilja, verovatno ne bi trajala duze od 2 godine. Boravak u opoziciji priblizio bi SPS mestu najznacajnijeg politickog faktora u Srbiji i izvesno doneo 25%+ glasova na narednim izborima! Vlada SNS-SPS nije nemoguce resenje, naprednjaci ce dati sve od sebe da konacno dodju na vlast (kombinacija nije toliko bitna). Najvise bi profitirao DS, koji bi konsolidovao i procistio svoje redove, zauzeo dobru poziciju i cekao nove izbore. U svakom slucaju, gradjani Srbije nemaju vremena za gubljenje - potrebno je da se vlada formira u sto kracem roku!

zex

pre 11 godina

nevolim ni Tadica ni ds.mislim da bi jedino pametno resenje bilo da tadic pocisti svoje dvoriste i da napravi vladu sa sns.narod nije zeleo ni sps ni ldp ni urs u vladi.narod je izglaso sns,oni su pobedili,pobedio je i nikolic znaci narod hoce promene,promene hoce i oni koji nisu izasli.vlada ds i sns bi bila stabilna podelili bi ministrastva na pola kako i dolikuje,nebi bilo sitnih partija koje samo spoticu i ucenjuju vladu.moglo bi da se popravi stanje u zemlji sigurno bi ozbiljnije radili svoj posao i sto je najvaznije pomirile bi se dve strane srbije,nacionalno pomirenje i sloga su mnogo bitne za srpski narod.realno sps netreba koaliciji sns ds.zasto bi im trebao?

guja

pre 11 godina

Zna Gljivica da muzika svira (iako je postizborna tišina) , ali kad stane neko ostaje bez hoklice. A ko ostane bez hoklice ide u repesaž. Ali u izbor za Sanadera. To će ionako biti najzanimljiviji izbori u ovom veku. Kampanja može da počne: KAD STE KRALI NISTE ZVALI.

milena

pre 11 godina

Ne zelim vladu DS-SNS,ako vec mora,onda nek bude DS-SPS,mada je i Dacic izigrao Tadica,najbolje bi bilo,da se Ds povuce u opozicijo ili ce izgubit jos vise njihovih simpatizera.

JADRANIN

pre 11 godina

Znači Dačić nameračio da nas sa Tadićem dokusuri.E pa gospodo neće to moći baš tako lako kao do sada.Bogami će i motke početi da rade zajedno sa privatnim izvršiteljima.Mogu Dačić i Tadić napraviti vladu kakvu god hoće ali ista neće trajati duže od 6 meseci pod uslovom da Tadić pogazi reč koju je dao 20 maja kao i ono malo dostojanstva što mu je ostalo, i prihvati premijersku funkciju.Odluči li se za takav potez zapečetio je svoju političku karijeru. Svi oni koji navodno traže da on bude premijer u stvari traže paravan i zaklon iza njega zbog umešanosti u kriminal i protiv zakonite radnje.A ubeđen sam da Dačić igra igru za potpuno urušavanje DS. Kako drugačije objasniti da je DS kažnjen na izborima a SPS poboljšao rejting iako su bili u istoj vladi. Jednu nogu DS je slomio time što je Tadić izgubio izbore za predsdnika ostala je još jedna, i kao što je Mesić svojevremeno izjavio da je završio posao tj rasturio SFRJ tako će jednog dana i Dačić objaviti da rasturio DS kao revanš za peti oktobar.

ne branim dacica

pre 11 godina

Nikada nisam bila, niti cu biti Dacicev ni simpatizer, a kamoli pristalica.Ali gospodo naprednjaci koji stalno optuzujete druge za prljavu kampanju a vi tu prednjacite evo vam samo detalji:
Dacic je imao 25 godina kad je pristupio SPS a vas ljubljeni master Toma je izdao kuma i radikale sa 56 godina.2008. je bio zakleti zagovornik ruske gubernije, danas je veliki Evropejac.On bi mozda i usao sa Tomom u koaliciju ali Krkobabic i Palma nema teorije.
Ali vidim da ste i Vi isti, kao i predsednik vam.Do juce ste od Tadica pravili lopova, izdajnika,sad se ubiste zagovarajuci koaliciju sa njim.Sto je najgore, svi ovi komentari idu direktno od clanova stranke.Vasi simpatizeri i glasaci ni ne znaju sta je kompjuter a o b92.net i da ne pricam.Polovina Tominih glasaca u drugom krugu su izbeglice iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova.U Vojvodi u Beogradu ( gradu ne mislim na okolna sela koja su okupirale izbeglice) ne mogu ocima da ga gledaju.U Kragujevcu je pobedio Tadic,ja stvarno ne znam u kom svetu vi zivite, sa 25% osvojenih glasova.
Vama definitivno ostaje Kostunica i kako vidim i posteni Dinkic naveliko sklapa koalicije sa vam po provinciji.A i sa njim zajedno nema Vlade, jer nijedna manjina nece sa vama.
E kad sve to iskalkulisete, onda je Lajcak dosao da pravi vladu u Srbiji.Kako da ne.Imaju oni trenitno mnogo vaznije stvari da rese, a en da se bave sastavljanjem vlade u Srbiji.

miroslav

pre 11 godina

ko će biti premijer manje važno,ali je mnogo bitno da na pojedine resore u ministrastvima dodju eksperti-nestranačke ličnosti koje su priznate i uspešne u svetu.
naročito ministarstvo finansuja i ministarstvo ekonomije,ministarsvo pravde,ministarsvo policije(g.Dačić dobro radi))
razgovarajte sa Kori Udovički,sa Draganom Vukadinovićem,Draganom Djilasom,g.Ćirićem...
imamo Božu Djelića na mestu Potpersednika Evropske Banke,Vuka Jermića za kandidata presedavjućeg UN,Kori Udovićki u Svetskoj Banci,Snežanu Samardjić-Marković... svi iz prethodne Vlade..
kako to da su njihove vrednosti spoznali izvan Srbije,a u Srbiji su satanizovani... kako to da niko nije spoznao vrednosti Karića,Nicovića,Cicovića..i ostalih prvaranata koji su radili šta su hteli u Koštuničino vreme.

nindza.postar

pre 11 godina

po ko zna koji put ispade - ko se zadnji smeje najslađe se smeje ....

e da ste više slušali palmu ......

a lepo ti je toma rekao u večeri 20. maja nakon susreta sa tadićem "od sad smo prijatelji" ... al nema ko da čita između redova ....

džabe ste krečili pardon džaba vam trubači ...

mushoki

pre 11 godina

Najzad, posle 70 godina borbe, Srbija dobija četničkog vojvodu za svog predvodnika! Ostvario se višedecenijski san naših dedova da se sačuva ono sveto srpsko. Naredni potez je referendum sa pitanjem da li je Srbija za parlamentarnu monarhiju (onaj iz 1945. je lažiran).

MUKNAVI

pre 11 godina

Bog te mazo alaj se ove,vecite, kurte ,murte opet posluzise lazima u predizbornoj kampanji o boljitcima koje cekaju Srbiju ako se oni ufotelje i docepaju kabineta,finih plata,limuzina i gospodskog stapa.Cene rastu,dinar se kotrlja i po ulici,u lokalnim "samoupravama" jure kurte i murte jedni druge oko svoje pozicije jer to su boljitci za njih a za Narod vise ne mare ,jer su prosli izbori,mozda i poslednji u kojima ova "gospoda" vladaju sa ostalima..

MI-8

pre 11 godina

Ovako je samo DS krao, bez blama jer su bili sami na vrhu.
(Raca, 24. maj 2012 13:02)


O cemu ti pricas? Ivica ih je snimao 4 godine i ima sve podatke.

milan

pre 11 godina

Ja jednostavno nemogu da verujem da nikome nije strano da DS i SNS naprave vladu, verovatno sa Canetom Suboticem ili Bekom kao premijerom, a da zavrse ovo sto su zapoceli u Srbiji. Pa maksimalno kurumpiran sistem sa SNS kadrovima i njihovim fleksibilnim shvatanje sta je ispravno a sta ne. Mislim da je ovo kraj puta, ko poslednji nek ugasi svetlo.

Siniša

pre 11 godina

Pamentnjakoviću, a što ne kažeš ko je, ustvari, krao glasove, podmićivao glasače(čak se negde plaćalo i do 5000 dinara)...u istom tom Vranju, da ne idem dalje. SPS. Znamo svi da je Dačić lažno podržao Tadića, a iza leđa radio sve da se ne glasa za njega. A što se tiče nagrade ili kazne birača, pa SPS je dobio duplo više glasova nego 2008g., to je bio stav birača za koaliciju SPS sa DS. Da su glasači SPS smatrali da je to bio loš potez onda SPS sada ne bi prešao cenzus. Zna se ko je bio kažnjen za koaliciju sa SPS - Tadić i DS. Glasači DS nisu gluperde i ne praštaju takve igrarije.

dusan silni

pre 11 godina

Ljudi koji su saučesnici ubijanja srbije kroje sudbinu preostalog naroda.QQQ..šta sve mi primitivni balkanci preživljavamo!

mila

pre 11 godina

ds i sns. ostali ne. tadicu nikolicu uozbiljite se i uradite jednom nesto zajedno za dobro Srbije. imate legitimitet da spasete Srbiju konacno od strancarenja. dve stranke i dosta.

STIB

pre 11 godina

Ja bih najvise voleo da vi nestanete iz vlade jer ste vece zlo od SNS,i da se pojedincima iz vase stranke(za pocetak)ispita poreklo imovine,pa na zasluzeni odmor.Naravno da vi insistirate na nastavak koalicije sa DS i imunitet koji vam je time i dalje omogucen.

E jadni mi

pre 11 godina

Ako se vi zalazete za volju naroda kao sto kazete, kako onda trazite Tadica u vladi.Znate li da je narod izabrao promene i na parlamentarnim izborima i sada, na predsednickim, samo sto su parlamentarni pokradeni a predednivki nisu mogli tako da se pokradu.Narod je trazio promene a one ne podrazumevaju Tadica i DS.Ako Tadic postane premijer onda se naroda volja ni malo ne postuje, i upropastice nas jos gore nego sto je to do sada radio.

Lajavica

pre 11 godina

Cekajte ljudi, jesu li bili izbori onomad?
Koja je svrha tih izbora ako ce vladu formirati oni koji nisu osvojili vecinu glasova?
Ne mogu da verujem da ovde NIKO ne zeli da ode sa vlasti bez 'motike'
Kako god i kad god to bilo - za ovu visegodisnju pljacku Srbije i njenih gradjana ce morati da se odgovara. Ili misle da ce se izvuci????

Zile

pre 11 godina

Pitanje za sve nas, DA LI SMO MI TO SVI U KOMI DA LI SANJAMO nismo izgleda svesni rezultata izbora i sto je jos vaznije kvaliteta svih ucesnika na politickoj sceni.NECE politicari reforme nece sposobne i pametne NECE oni nista da promene bar ne pokazuju delima to.TADIC je IZGUBIO i PARLAMENTARNE I PREDSEDNICKE izbore i trebe da se povuce demokrate da podvucu crtu ali i sve ostale stranke JER PITANJE GLASI DA LI MI TO ZAAISTA DOBRO ZIVIMO U SRBIJI??

VASA@

pre 11 godina

Dakle: Ipak nam Mejunarodna zajednica (USA i EU) odredjue VLADU SRBIJE, a ya to je strucan Miroslav Lajcak. Steta sto je umro Ricard Holbruk, pa da on to jos strucnije uz dodatni argument zvani NATO BONBARDOVANJE uveri DS i SPS sta moraju uraditi !

A Vi iz B-92, jer sam Vam lepo napisao, da cu o Vladi Srbije razgovarati sa predsednikom USA Barakom Obama i pitati ga kakvu Vladu zeli. Naravno, da je posle razgovora samnom preneo svoju zelju Miroslavu Lajcaku ! Zivela USA i nas stvarni predsednik Barak Obama !!!!

Sasa M.

pre 11 godina

Zeleo dacic novi 9-ti, muka mu je od DOS-a, ponasao se kao da je opozicija, docice maca na vratanca...itd. E sad formirajte Vladu ali bez DS-a, pa da vas vidimo kroz 6 meseci.

Svetozar

pre 11 godina

Stranaka koja je 4 godine vodila Vladu, ciji je predsednik 8 godina bio predsednik Srbije, cuti kao zalivena.
To nije ni tihovanje. To je pravi, vise nego ocigledan prikaz "demokratskog kapaciteta" te stranke.
Gde nestadose, u koje su se rupe zavukli. Malo je reci sramota, bruka, bruka od stranke.

mala maca

pre 11 godina

kada mi je prijatelj izlozio teoriju o firmiranju vlade ds/sns posle parlamentarnih izbora, prvo mishljah da je lud i da je to totalna budalastina i u potpunosti nemoguce... kako vreme prolazi sve mislim mozda on sa tom teorijom i nije bio toliko lud... ili jeste, pa sad prelazi i na mene... dacic deluje kao da je smiren i siguran u ishod bilo kakvih pregovora, smatra da ce on sigurno sedeti u vladi... iako je to kockanje sa samima sobom i zivotima svojim u narednih 5god, ali mozda i dsu i snsu treba ovakva vlast, da jedni druge izazivaju i prozivaju... medjutim, ko god se dokopa vlasti stitice i onog drugog jer zajednicki interes je moc...

nindza.postar

pre 11 godina

dačić: ".... i brzom dogovoru ..." .... a do juče je pričao da nova vlada neće skoro ..... hmmmm

što bi rekao naš narod - što je brzo to je kuso ....

dačić je političar koji ne razmišlja ni operativno ni strateški već taktički .... i zna dobro g-dačić da ta koalicija vodi ka vrlo brzom raspisivanju drugog/prevremenog/novog kruga parlamentarnih izbora i da onda gube i ds i sns i da će (kad dveru pređu cenzus i koštunica još malo ojača) on biti najjača politička partija i da će napokon od malog postati veliki sloba ....

ovo je klasična podmetačina i sns i ds ....

JADNI MI

pre 11 godina

Ako se vi zalazete za volju naroda kao sto kazete, kako onda trazite Tadica u vladi.Znate li da je narod izabrao promene i na parlamentarnim izborima i sada, na predsednickim, samo sto su parlamentarni pokradeni a predednivki nisu mogli tako da se pokradu.Narod je trazio promene a one ne podrazumevaju Tadica i DS.Ako Tadic postane premijer onda se naroda volja ni malo ne postuje, i upropastice nas jos gore nego sto je to do sada radio.

Kole

pre 11 godina

@GLASAC

Ko je bio ministar ili direktor za privatizacije?
Vlahovic,Cvetkovic...
Iz koje su oni stranke?
MK Komerc,Kostic,ciji je clan?
Bese bio i direktor DS-a?

Koliko su teski clanovi DS,pre i posle 2000.?
Nece valjda biti da je sve to legalno?

I da su cisti ko suza,sto nisu napali one koji to rade?
Sto nisu resili korupciju,mito,afere,pravosudje itd.?
Sve je to u redu,pa ne moraju?

Gori su od ostalih!
Pricali nam price o EU,dok su sa druge strane opeljesili ovu zemlju.
Odavno je svejedno,zuti ili crveni...

Hule

pre 11 godina

Skoro 50% gradjana nije hteo da glasa za lopove. Bojkot. Jos veci % za predsednika.
Najvise glasova tj. poslanika imaju SNS,DS. To je sto je. Oni bi trebali da prave vladu. Boris premijer itd.
Svi siti i na broju.
Narod,uvek se najmanje pitao,sto bi sad?

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok pocinje.Kvalitet igraca se zna.Samo obestecenja se utvrdjuju.Vrana Vrani oci ne vadi. Znaci, pravi se ekipa za LIGU SAMPIONA.Prvo bazicne pripreme pa onda Brisel pa Moskva i utakmica moze da pocne.

Milan

pre 11 godina

E sve uvažavam, možda nisam dobro obaveštena, ali navedite mi bilo koju aferu ili nezakonitost u radu DS.
(GLASAC, 24. maj 2012 15:36)

Sve pomenute afere su sitne mrvice od jednog velikog kolača koja se zove KRIMINALNA PRIVATIZACIJA a čiji su glavni akteri kadrovi i "stručnjaci" DS-a. Ostali su čerupali onoliko koliko im je DS dao a to je bilo veoma malo u odnosu na ono što su žuti pokrali.

zdrav razum

pre 11 godina

Molim te Tomo, nemoj da nacins gresku kao DS. Nemoj u vladu sa SPS ni po koju cenu, bolje u opoziciju. A ova nova vlada DS-SPS trajace do trenutka kada evro predje 135 a to je jako skoro!!!
P.S. udjes li sada u vladu, ovaj kolaps Srbije koji ne neminovan, bice svaljen na tebe, a 12 godina vladavine ove bagre bice zaboravljene.

sps-ovac

pre 11 godina

Dokle ce rukovodstvo SPS-a da ne slusa glas naroda i svog clanstva. Narod je izabrao Nikolica za predsednika, a ne Tadica. Tim izborom je direktno rekao da ne zele zute u vlasti. Ja sam kao clan SPS-a glasao za Nikolica, a ne za Tadica. Takodje, ne znam nijednog drugog clana koji je glasao drugacije. Mi, obicni clanovi, smo protiv koalicije sa zutima, vec zelimo da se napravi koalicija sa SNS-om i DSS-om, samo da se zuti oteraju u opoziciju

PoeticGenius

pre 11 godina

A sto volim kad Ivicu ovde nazivaju mali Sloba, ajd da vidim dal neko od vas ima petlju da mu to u lice kaze. Mnogo ste mi opasni tako duhoviti. Btw, nije mi on nimalo simpatican, ali mi ni vi niste nimalo duhoviti.

svasta

pre 11 godina

Kakvih komentara, to je strasno. Kakva zatrovanost devedesetim godinama a pritom pitanje je da li je neko doziveo devedesete. haha Narod je glasao za vladu koja je bila do sada. To je prosta matematika. Drugo, da li DS i SNS imaju mozda po 20% vise nego SPS, ne, imaju po 6-8 %. Ko je isao u skolu to vidi. A trece, mislite malo o sledecim izborima, ako je recimo DS toliko pao na ovim, koliki ce mu rejting biti na sledecim izborima ako udje u vladu sa SNS-om. Ako tada bude presao 15% bice odlicno. Vise bih brinuo o tome nego o stvarima da li SPS ima samo glasove penzionera. Ko tako prica nema pojma o politici. Edukujte se malo pa komentarisite. Papir (citaj ekran, tastatura) trpi svasta.

hela

pre 11 godina

Eeeeeee, koliko nisu vajlali pokazuje to da ih je pobedio Toma.Najprirodnije bi bilo da sada vladaju Toma, Dacic i Kostunica, svi oni su za Evropu samo deklarativno, a evropejci nek se pitaju gde su pogreslili i zasto su sve vreme delili gradjanstvo i navodili ih na pogresne odluke.Narod hoce svoje fabrike, svoje masine a ne da za saku pirinca rade za tudjom masinom trpeci svakojaki mobing.

Za koga da glasam?

pre 11 godina

Ovo je smesno. Dacic koji je pre cetiri godine bio neprincipijelan prema DSS i SRS se sada buni zbog Tadiceve neprincipijelnosti!! Nije nego. Samo kako su se zavrsile ove 4 godine sa vladom koja je formirana na neprincipijelnim osnovama tako ce se zavrsiti i naredne 4.
Kad malo bolje razmislim jeste da Kostunicu ne mogu da podrzim jer zalagati se protiv EU znaci ekonomsku stagnaciju zemlje ali u poredjenju sa svima vama covek je bar principijelan i ne pravi trule kompromise. I ne samo to svi su se politicari medjusobno toliko ispljuvali, a posle se grle Kostunjavog nikad nisam video da je rekao bilo sta lose o nekome. Valjda ga zato i ne vole jer nije kvaran kao ostali nasi evropski "lideri".

Čiča Gliša

pre 11 godina

Sad neka mi neko realno objasni da li je vredelo izlaziti na izbore? ja nisam niti ću ikad više, kako god da glasaš oni se ušeme i povežu a narod se samo zaludjuje.

simens

pre 11 godina

Mislim da bi Boris Tadic trebao, sto pre, da prihvati mandat za sastav vlade ili da u suprotnom podnese ostavku na mesto predsednika DS-a.

Coas

pre 11 godina

Glasac : Ne znam dal sam ja lud , ali ko je najveci krivac sto ni jedna od tih afera nije resena , valjda oni koji su imali apsolutnu vlast proteklih godina, ili stvarno mislis da su oni jadni sve to samo posmatrali sa strane i pravili se da se nista ne desava.

ljiljana

pre 11 godina

Iako je manje vise svima jasno da je sastavljanje vlade iskljucivo personalno pitanje i zbog toga je "stvar zapela", treba imati u vidu da dok Srbija dnevno placa milione dnevno to njihovo "pregovaranje", oni svi zajedno (nekim cudom bez Tadica i Nikolica) slave Mrkin 70ti rodjendan, u ikonografiji Granda na celu sa Bekutom,Brenom i ostalom druzinom. Jedino ko ispasta kao i uvek su dobri i losi glasaci (narod).

tosa

pre 11 godina

Ovo stalno pominjanje koalcije DS i SNS od strane Dacica moze znaciti da DS i SNS stvarno nesto muljaju a moze znaciti i da Dacic vrsi pritisak na Tadica da konacno prestani da izigrava uvredjenu mladu, prihvati mandat za sastav vlade i krene sa SPS u razgovore...

Brzooooo

pre 11 godina

Pa zasto DS i SNS nisu napravili predizbornu koaliciju pa da vidimo koliko bi tako dobili? Ovako, njihovi glasaci glasali jedni protiv drugih u nadi da ce njihovi pobediti, kad ono - pobedise oba :D
I hajde sada Kancelarija za brze odgovore da brzo odgovori - ko ce biti premijer?

Мики

pre 11 godina

Дачићу време је да одете у опозицију након не баш добрих година од 1990. до данас по Србију. Шта је превише, превише је.

Stevica

pre 11 godina

Da je Dacic izabran za predsednika Srbije i da je istovremeno njegova lista osvojila najveci broj poslanickih mesta u skupstini, da li bi pristao da njegova partija ne ucestvuje u radu nove vlade?
On je kao lider treceplasirane liste javno iznosio kako prizeljkuje premijesku funkciju, a ocekuje da ce predsednik Srbije, cija je stranka ujedno i najjaca, pristati da njegova stranka ne udje u vladu.

kaiser

pre 11 godina

Da mene slušaju, rekao bih im da ne ulaze u buduću vladu ni u ludilu.

Sa druge strane, zločin je dati Srbiju u ruke radikalima.

Tako da neznam šta je pametnije...

dragan

pre 11 godina

Dačić će da loše prođe bilo koja vlada da se sastavi.
Ako je SPS sa DS, dao podrušku gubitnicima i nastavlja se dalji propast, loše na sledećim izborima
Ako je sa SNS, onda je golub prevrtač, što će biti kažnjeno na sledećim izborima
Ako je SPS SNS, nema ga u vladi.

Vladimir

pre 11 godina

Za Glasaca
Afere vezane za DS

Afera Bodrum
Kostala i manje od Dulicevog sajta, bila maltene dzabe. Kralo se na izborima i uvek ce neko da ukrade neki glas.
Ali kradja u skupstini nije zapamcena u parlamentarnoj istoriji zamlje i blizeg kosmosa. Pa to je nevidjeno, stvarno nemam reci.
DS u je tada trebalo zabraniti da u svom nazivu imaju pridev demokratska osim sto s svi trebali u zatvor.
Inace malo sta se moze uraditi u vojvodini od gradjevinskih radova bez Dulica, Vlahovic je vlasnik pola firmi u Srbiji, Janusevic i Kolesar, pa po opstinama pogledajte demokratske gradonacelnike i njima bliske saradnike.

Dragan

pre 11 godina

Demokratija uopste nije dobar, a kamo li najbolji, oblik vladavine jer se zasniva na ucenama, uslovljavanjima, neprincipijelnim savezima i koalicijama, uskostranackim i licnim intersima, terorom vecine nad manjinom itd. Najbolji je jednopartisjki sitem, u kome bi vlast pripadala revolucionarnoj radnickoj partiji, sto bi omogucilo neposrednu i demokratsku kontrolu radnicke klase nad drustvom.

Branko

pre 11 godina

"Mislim da bi Boris Tadic trebao, sto pre, da prihvati mandat za sastav vlade ili da u suprotnom podnese ostavku na mesto predsednika DS-a."
Da je ovo normalna država Boris Tadić mora da podnese ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke (DS), zbog loših rezultata na izborima a ne da postane predsednik Vlade Srbije. Valjda su i to evropski standardi ako smo izabrali put u EU.

Mile

pre 11 godina

Dačić je 2008 godine dobio na izborima poverenje naroda noseći u rukama Slobinu slik. Nakon izbora iste noći je Dačić prešao kod Tadiće i formirao najgoru vladu u istoriji Srbije. Sad su SPS i DS pokrali izbore na očigled svih nas da bi se dokopali još jednog mandata da se još nakradu i da nas u crno zaviju...,

mushoki

pre 11 godina

Najzad, posle 70 godina borbe, Srbija dobija četničkog vojvodu za svog predvodnika! Ostvario se višedecenijski san naših dedova da se sačuva ono sveto srpsko. Naredni potez je referendum sa pitanjem da li je Srbija za parlamentarnu monarhiju (onaj iz 1945. je lažiran).

shonson BL

pre 11 godina

Vidim hiljade komentara na svaki tekst koji se obajavi na B92 u vezi novonastale politicke situacije u SRB! Ovako se u Banja Luci, medju gradskom ekipom prokomentarisao izbor T. N. za predsjednika! " CUJ NIKOLIC PREDSJEDNIK, AJ SELJACINA U SRBIJI MAJKOOO MOJAA!!! Poklopite se po glavama i cutite, sta ste imali reci potvrdili ste na izborima!

Svetlana Fox

pre 11 godina

У нормалним државама оваква посета, као што је Лајчакова, била би доживљена као понижење. Такође, свака дискусија о формирању владе са страним представницима је директно рушење суверенитета сопствене државе. Ми смо постали највећа банана република на свету.

PoeticGenius

pre 11 godina

A sto volim kad Ivicu ovde nazivaju mali Sloba, ajd da vidim dal neko od vas ima petlju da mu to u lice kaze. Mnogo ste mi opasni tako duhoviti. Btw, nije mi on nimalo simpatican, ali mi ni vi niste nimalo duhoviti.

Posmatrač

pre 11 godina

Zašto SPSu odgovara vlada sa DSom, a ne sa SNSom:

a) DS su skloni kompromisima, relativno pristojni, stručni, imaju neke rezultate, a možeš i da ih ucenjuješ, jer imaju i nestranačke ambicije,
b) SNS nisu baš toliko civilizovani i sa njima nema cile-mile, nisu stručni i skloni radu, ambicije su im samo da "žuti odu" (nisam siguran da li su uopšte dorasli da budu na vlasti), pa SPS, kao sličan njima (Bajčetina i Žitorađa, ej), ne može da "dođe do izražaja" i
c) najvažnije - pored DS koji nešto i radi (preuzima odgovornost) SPS može da se "šlepuje", a sa SNS koji prodaje maglu (tek će se videti koliko ćemo naj..... sa njima) SPS ne može da stvori iluziju da su uspešni, jer osim Dačića i Bajatovića nemaju kadrove.

hercegov grad

pre 11 godina

ako tu dolazi i Ceda onda veliki broj clanova njegove partije nije za taku vladu.Vecina clanova panti Cedu kao kriminalca i osobu ciji su sledbenici,drzeci za ruke i noge,presednika Milosevica,oblacili da bi ga nezakonito predali Haskom tribunalu.Oces sa Cedom onda si isti kao on,najgori sljam DS-e.

GLASAC

pre 11 godina

Citam komentare, i zapanjena sam ljudskom ostrašcenošcu bez osnove. Kako vam nije jasno da i SPS i SNS traže Tadica za Premijera. Jednostavno jer su iza njega mogli da se sklone svi paraziti i alavci ovog društva koje sebe naziva pobednickom partijom na ovim izborima.
A Tadic cuti. Ne oglašava se i verujem da bi najviše voleo da ga svi mimoiđu.
Svi komentatori uzvikuju u glas : DS lopovska stranka! Pa lepo. Ali argumentujte to.
Afere: Kolubara-DSSi Palma
Ce Market-DSS
Koferce-SPS
Infrastruktura: SPS, URS
Luka Beograd: SNS-Beko
Mobtel: SNS Karic, Index afera, Antic
Afera: Satelit, Nac.štedionica, zatvaranje svih srpskih banaka, SDK, pa smo bez evidencije o placenim porezima,RTB Bor,Vakcine-T.Milosavljevic,--G17 a ima ih još mnogo, mnogo
Afera: Stecajna mafija, putna mafija, železnice Srbije, -N.SRBIJA-.V.ILIC

E sve uvažavam, možda nisam dobro obaveštena, ali navedite mi bilo koju aferu ili nezakonitost u radu DS. I konkretno koja ministarstva.Ovo nije cinicno pitanje nego želim da znam. Osim onog Sajta Dulica koji stalno pominjete a vredan je 25 000Eura.
Znate li koliko su vredne sve ove gore pomenute Afere?

hugo...

pre 11 godina

Vladu prave DS I SNS ...bolje da tortu delimo na pola nego na 4 dela...a Tomu i Borisa vec zovu:Putin i Medvedev,samo su zamenili pozicije !

VASA@

pre 11 godina

Dakle: Ipak nam Mejunarodna zajednica (USA i EU) odredjue VLADU SRBIJE, a ya to je strucan Miroslav Lajcak. Steta sto je umro Ricard Holbruk, pa da on to jos strucnije uz dodatni argument zvani NATO BONBARDOVANJE uveri DS i SPS sta moraju uraditi !

A Vi iz B-92, jer sam Vam lepo napisao, da cu o Vladi Srbije razgovarati sa predsednikom USA Barakom Obama i pitati ga kakvu Vladu zeli. Naravno, da je posle razgovora samnom preneo svoju zelju Miroslavu Lajcaku ! Zivela USA i nas stvarni predsednik Barak Obama !!!!

levo smetalo

pre 11 godina

Protiv DS-a sam 100%, jer su unistili Srbiju, ali bih voleo da Vladu formiraju SNS i DS da bi izvisio Dacic zbog arogantnog ponasanja u kampanji i u veceri nakon izbora!

JADNI MI

pre 11 godina

Ako se vi zalazete za volju naroda kao sto kazete, kako onda trazite Tadica u vladi.Znate li da je narod izabrao promene i na parlamentarnim izborima i sada, na predsednickim, samo sto su parlamentarni pokradeni a predednivki nisu mogli tako da se pokradu.Narod je trazio promene a one ne podrazumevaju Tadica i DS.Ako Tadic postane premijer onda se naroda volja ni malo ne postuje, i upropastice nas jos gore nego sto je to do sada radio.

Sandra

pre 11 godina

Wow, koji likovi! Zivim u inostranstvu, pa domacu politiku pratim iskljucivo preko radija, a sad kad ugledah ovu fotografiju, nisam mogla da se ne iznenadim krajnje negativno kakav look imaju (pojedini) Srpski politicari. Best of luck sa njima.

mirko

pre 11 godina

(@egzekutor partijske stručnosti)
Uobičajeno je da se stručnim smatra onaj ko je završio odgovarajuću školu, u ovom slučaju to su ekonomisti. Podsetiću te da ljude, koji su završili najprestižnije svetske univerzitete;Jajl, Sorbona, Kembridž, ne možeš smatrati nestručnim, a takvih u DS, ima dosta. Firme koje nabrajaš nemaju nikakve veze sa DS, jer ih nisu vodili kadrovi te stranke. Kolubaru naprimer vodili su ljudi DSS, a sadašnja savetnica T.Nikolića, gosp. Z.Marković, bila je član UO Elektroprivrede, u to smutno vreme, kada su se dogodile najveće zloupotrebe. Sa Azotarom Pančevo , vrlo slično. Možda su za tebe stručni, oni koji su završili menadžment, na večernjim školama u Zemunu, ako je tako, onda zaista takvih u DS nema.

ne branim dacica

pre 11 godina

Nikada nisam bila, niti cu biti Dacicev ni simpatizer, a kamoli pristalica.Ali gospodo naprednjaci koji stalno optuzujete druge za prljavu kampanju a vi tu prednjacite evo vam samo detalji:
Dacic je imao 25 godina kad je pristupio SPS a vas ljubljeni master Toma je izdao kuma i radikale sa 56 godina.2008. je bio zakleti zagovornik ruske gubernije, danas je veliki Evropejac.On bi mozda i usao sa Tomom u koaliciju ali Krkobabic i Palma nema teorije.
Ali vidim da ste i Vi isti, kao i predsednik vam.Do juce ste od Tadica pravili lopova, izdajnika,sad se ubiste zagovarajuci koaliciju sa njim.Sto je najgore, svi ovi komentari idu direktno od clanova stranke.Vasi simpatizeri i glasaci ni ne znaju sta je kompjuter a o b92.net i da ne pricam.Polovina Tominih glasaca u drugom krugu su izbeglice iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova.U Vojvodi u Beogradu ( gradu ne mislim na okolna sela koja su okupirale izbeglice) ne mogu ocima da ga gledaju.U Kragujevcu je pobedio Tadic,ja stvarno ne znam u kom svetu vi zivite, sa 25% osvojenih glasova.
Vama definitivno ostaje Kostunica i kako vidim i posteni Dinkic naveliko sklapa koalicije sa vam po provinciji.A i sa njim zajedno nema Vlade, jer nijedna manjina nece sa vama.
E kad sve to iskalkulisete, onda je Lajcak dosao da pravi vladu u Srbiji.Kako da ne.Imaju oni trenitno mnogo vaznije stvari da rese, a en da se bave sastavljanjem vlade u Srbiji.

Vlada

pre 11 godina

Pa i ja bih insistirao, kada se ispostavilo da DS trpi sve udarce prethodnih godina, dok Mrkonja i ostali ex-Slobisti morgu da rade sta im volja. Nego DS lepo treba da ode u opoziciju, da mi gradjani pregrmimo nekako par godina vladavine SNS-SPS koalicije, pa da vidimo sta cemo i kako...

crni domino

pre 11 godina

Ne, ne Dacicu, perfidno si saplitao Tadica i na kraju ga oterao, iako ti je mimo svake logike pruzio ruku pomirenja. Bila bi sramota da DS nastavi iskljucivu saradnju sa SPS.
Zato ces ti lepo sa Tabakovickom da formiras vladu, cak mozes dobiti i mesto Premijera, a o vasim rezultatima cemo raspravljati za godinu dana najvise.

miroslav

pre 11 godina

ko će biti premijer manje važno,ali je mnogo bitno da na pojedine resore u ministrastvima dodju eksperti-nestranačke ličnosti koje su priznate i uspešne u svetu.
naročito ministarstvo finansuja i ministarstvo ekonomije,ministarsvo pravde,ministarsvo policije(g.Dačić dobro radi))
razgovarajte sa Kori Udovički,sa Draganom Vukadinovićem,Draganom Djilasom,g.Ćirićem...
imamo Božu Djelića na mestu Potpersednika Evropske Banke,Vuka Jermića za kandidata presedavjućeg UN,Kori Udovićki u Svetskoj Banci,Snežanu Samardjić-Marković... svi iz prethodne Vlade..
kako to da su njihove vrednosti spoznali izvan Srbije,a u Srbiji su satanizovani... kako to da niko nije spoznao vrednosti Karića,Nicovića,Cicovića..i ostalih prvaranata koji su radili šta su hteli u Koštuničino vreme.

Petar

pre 11 godina

Jedino sa DS-om se mozes obogatiti za kratko vreme, zato je SPS-u toliko stalo do DS-a. Nema tu filozofije, cist novac je u pitanju.

Oce Palma jos koju zirafu.

sasa

pre 11 godina

ENo Masoni se skupili u BG, sutra imaju njaveci skup u zadnje82 godine, slavi se novi predsednik.....
Kaznili ste Tadica, sad jos samo da vam Toma Vojo i Ilic naprave vladu, pa da svi uziavmo u blagodetima kazne...
Bravo...

zex

pre 11 godina

nevolim ni Tadica ni ds.mislim da bi jedino pametno resenje bilo da tadic pocisti svoje dvoriste i da napravi vladu sa sns.narod nije zeleo ni sps ni ldp ni urs u vladi.narod je izglaso sns,oni su pobedili,pobedio je i nikolic znaci narod hoce promene,promene hoce i oni koji nisu izasli.vlada ds i sns bi bila stabilna podelili bi ministrastva na pola kako i dolikuje,nebi bilo sitnih partija koje samo spoticu i ucenjuju vladu.moglo bi da se popravi stanje u zemlji sigurno bi ozbiljnije radili svoj posao i sto je najvaznije pomirile bi se dve strane srbije,nacionalno pomirenje i sloga su mnogo bitne za srpski narod.realno sps netreba koaliciji sns ds.zasto bi im trebao?

Petar

pre 11 godina

Bijedno.
Očigledni protektorat. I ne trude se više puno da sakriju očigledno. Sve se svodi na podjelu plijena.
Nema ni potrebe da se kriju. Većina građana Srbije ,,pripremljeni" su da prihvate ovakve vođe i ovakve kompromise.
Je li još nekome nije jasno zašto su Turci bili tu 500 godina. Sloboda je stanje duha, ali i građanska hrabrost i svijest o istom...

milena

pre 11 godina

Ne zelim vladu DS-SNS,ako vec mora,onda nek bude DS-SPS,mada je i Dacic izigrao Tadica,najbolje bi bilo,da se Ds povuce u opozicijo ili ce izgubit jos vise njihovih simpatizera.

vlajzi

pre 11 godina

(Northern Soul, 24. maj 2012 13:08)

ko im je doneo 15%..???
10% penzioneri koji pitanje dal ce dozive sledece ozbore.
3% Palmina Jagodina
2% glasaci SPSa
Pa jel treba babe i dede da mi kroje sudbinu???
Ne fala...

Dule G.

pre 11 godina

Sta bi bilo kad bi bilo...

Treba DS da ode u opoziciju,a SNS i SPS da naprave vladu. Onda DS,treba da od preduzeca zvanog DS,napravi stranku gradjana,ocisti svoje prljave clanove i da povede narod protiv SNS-SPS.

To su trebali jos 2008.

marakana

pre 11 godina

ti insistiras jer su te oni pustili da radi
s sta hoces samo da bi formirali vlast 2008. sns bi te kontrolisao, a to ti ne odgovara. sad si uplasen, hoces vlast, a ni sam nisi siguran da ces biti u vlasti. neces vise ni mesto premijera, a toliko si bio nadmen 6. maja. fotelja ti izmice jer nisi vise bitan, a vlada između sns i ds je prilicno izvesna

MI-8

pre 11 godina

Ovako je samo DS krao, bez blama jer su bili sami na vrhu.
(Raca, 24. maj 2012 13:02)


O cemu ti pricas? Ivica ih je snimao 4 godine i ima sve podatke.

svasta

pre 11 godina

Kakvih komentara, to je strasno. Kakva zatrovanost devedesetim godinama a pritom pitanje je da li je neko doziveo devedesete. haha Narod je glasao za vladu koja je bila do sada. To je prosta matematika. Drugo, da li DS i SNS imaju mozda po 20% vise nego SPS, ne, imaju po 6-8 %. Ko je isao u skolu to vidi. A trece, mislite malo o sledecim izborima, ako je recimo DS toliko pao na ovim, koliki ce mu rejting biti na sledecim izborima ako udje u vladu sa SNS-om. Ako tada bude presao 15% bice odlicno. Vise bih brinuo o tome nego o stvarima da li SPS ima samo glasove penzionera. Ko tako prica nema pojma o politici. Edukujte se malo pa komentarisite. Papir (citaj ekran, tastatura) trpi svasta.

NENA

pre 11 godina

Ako SNS i SPS naprave vladu ja mislim da bi premijer trebala da bude Mira Markovic i onda bi ona vecina dobila sta je zasluzila.Naravno ministri Beko, Karic, kursadzije,volim sto sam doso, Kemis...i ostala intelektualna elita.

devit

pre 11 godina

IZBONA VOLJA GRADJANA SRBIJE JE ZAKON!!!
A izborna volja gradjana Srbije je da odgovornost preuzmu SNS i DS!!!
A Mali Sloba da ode u opoziciju...i lagano u zaborav sa Tata Zlobom!!!
Dosta je Kolubare...manjkova u EPS-u,NIS-u Srbijagasu......i da niko ne odgovara kao i za koferce!!!

E jadni mi

pre 11 godina

Ako se vi zalazete za volju naroda kao sto kazete, kako onda trazite Tadica u vladi.Znate li da je narod izabrao promene i na parlamentarnim izborima i sada, na predsednickim, samo sto su parlamentarni pokradeni a predednivki nisu mogli tako da se pokradu.Narod je trazio promene a one ne podrazumevaju Tadica i DS.Ako Tadic postane premijer onda se naroda volja ni malo ne postuje, i upropastice nas jos gore nego sto je to do sada radio.

Raca

pre 11 godina

Koalicija DS-SNS ???? Ne vidim svrhu izbora ako to bude ostvareno, dosli bi smo do toga da svako moze sa svakim i imali bi smo definitivno kraj, bilo kakvoj veri da izbori nesto donose.
(svasta, 24. maj 2012 12:33)

Pazi, nije to tako lose. Tako bi se gledali izmedju sebe sta ko radi. Ovako je samo DS krao, bez blama jer su bili sami na vrhu.

Egzikutor partijske strucnosti

pre 11 godina

@(Posmatrač, 24. maj 2012 13:17)
Ko je u DS-u strucan zivota ti?
Ajde mi navedi barem deset lji od njih 100,samo jednog?! :-)
Ajde ne zavitlavaj nas.Sve su to priuceni,jer da jesu strucni kako tvrdis,ne bi nam privreda ovakva bila.
Tu je plen,Azotara,Galenika,Kolubara,EPS,Telekomunikacije,RTB... u kojima je jos malo para ostalo.
Zemlja u kojoj je poljoprivreda glavni faktor opstanka strucno lice ne moze da dovede azotaru koja je i izvoznik iz plusa u extremni minus.
To moze samo strucan lopov koji dobro shvata kakav je kriminal napravio i hoce ausvajz kako bi postao zasticeni beli medved(imunitet).
Da su strucan kadar ne bi bili u politici,to nauci.Bilo kod nas,bilo u svetu.

raealni

pre 11 godina

Hahaha,dacic u opoziciju,prvo..A sledece izbore nece preci ni cenzus! Otkacice ga uskoro i Palma i PUPS ako ode u opziciju,on to zna.
Vlada SNS i DS pa nek zapnu da nas izvlace iz ovoga!

čovek

pre 11 godina

Gljivici Pačiću se sprema duga i uspešna opoziciona karijera.
Teško će ikad više naći robove kao što su bili DS i Boris Tadić.

delta

pre 11 godina

Dačić grobar DSa. AKo DS i SPS opet naprave vladu ta vlada neće izgurati puni mandat pogotovo ako Tadić bude premijer. Na sledećim izborima DS neće preći cenzus a Dačić i SPS će postati druga po veličini stranka u Srbiji....

Trebao sam glasati za radikale

pre 11 godina

Dotakli smo dno dna kad nas ovako ponizavaju. E Lajcaka izvestavaju o sastavljanju vlade u Srbiji, Boze me sacuvaj!

znaci brdo, znaci planine

pre 11 godina

Vidi ga! Sad se mali Sloba dosetio da DS i SNS mogu da ga izbace iz kombinacije. Ma, nije bitno ko ce s kim jer ste svi podjednako losi

svasta

pre 11 godina

Koalicija DS-SNS ???? Ne vidim svrhu izbora ako to bude ostvareno, dosli bi smo do toga da svako moze sa svakim i imali bi smo definitivno kraj, bilo kakvoj veri da izbori nesto donose.

milan

pre 11 godina

Ja jednostavno nemogu da verujem da nikome nije strano da DS i SNS naprave vladu, verovatno sa Canetom Suboticem ili Bekom kao premijerom, a da zavrse ovo sto su zapoceli u Srbiji. Pa maksimalno kurumpiran sistem sa SNS kadrovima i njihovim fleksibilnim shvatanje sta je ispravno a sta ne. Mislim da je ovo kraj puta, ko poslednji nek ugasi svetlo.

Cinik

pre 11 godina

Pa moraš Dačiću sa Tadićem jer te ima u rukama zbog afere " Koferče" inače ode u pritvor. Pitaj se Dačiću zašto je Tadić izgubio u Vranju rezultatom 58%-42%. Zato što su ljudi mislili da ćeš ići u koaliciju sa SNS-om a ne Tadiću. Znaš li kada ćeš ponovo da dobiješ 15% glasova u Srbiji - kada moja ledja kažu " Kuku".

nindza.postar

pre 11 godina

dačić: ".... i brzom dogovoru ..." .... a do juče je pričao da nova vlada neće skoro ..... hmmmm

što bi rekao naš narod - što je brzo to je kuso ....

dačić je političar koji ne razmišlja ni operativno ni strateški već taktički .... i zna dobro g-dačić da ta koalicija vodi ka vrlo brzom raspisivanju drugog/prevremenog/novog kruga parlamentarnih izbora i da onda gube i ds i sns i da će (kad dveru pređu cenzus i koštunica još malo ojača) on biti najjača politička partija i da će napokon od malog postati veliki sloba ....

ovo je klasična podmetačina i sns i ds ....

mila

pre 11 godina

ds i sns. ostali ne. tadicu nikolicu uozbiljite se i uradite jednom nesto zajedno za dobro Srbije. imate legitimitet da spasete Srbiju konacno od strancarenja. dve stranke i dosta.

sps-ovac

pre 11 godina

Dokle ce rukovodstvo SPS-a da ne slusa glas naroda i svog clanstva. Narod je izabrao Nikolica za predsednika, a ne Tadica. Tim izborom je direktno rekao da ne zele zute u vlasti. Ja sam kao clan SPS-a glasao za Nikolica, a ne za Tadica. Takodje, ne znam nijednog drugog clana koji je glasao drugacije. Mi, obicni clanovi, smo protiv koalicije sa zutima, vec zelimo da se napravi koalicija sa SNS-om i DSS-om, samo da se zuti oteraju u opoziciju

JADRANIN

pre 11 godina

Znači Dačić nameračio da nas sa Tadićem dokusuri.E pa gospodo neće to moći baš tako lako kao do sada.Bogami će i motke početi da rade zajedno sa privatnim izvršiteljima.Mogu Dačić i Tadić napraviti vladu kakvu god hoće ali ista neće trajati duže od 6 meseci pod uslovom da Tadić pogazi reč koju je dao 20 maja kao i ono malo dostojanstva što mu je ostalo, i prihvati premijersku funkciju.Odluči li se za takav potez zapečetio je svoju političku karijeru. Svi oni koji navodno traže da on bude premijer u stvari traže paravan i zaklon iza njega zbog umešanosti u kriminal i protiv zakonite radnje.A ubeđen sam da Dačić igra igru za potpuno urušavanje DS. Kako drugačije objasniti da je DS kažnjen na izborima a SPS poboljšao rejting iako su bili u istoj vladi. Jednu nogu DS je slomio time što je Tadić izgubio izbore za predsdnika ostala je još jedna, i kao što je Mesić svojevremeno izjavio da je završio posao tj rasturio SFRJ tako će jednog dana i Dačić objaviti da rasturio DS kao revanš za peti oktobar.

olga

pre 11 godina

Koferče normalno insistira sa Tadićem;sa njegovima je najbolje muljanje jer su oni gotovo svi u dubokom kriminalu.Evo šta su koferčetovi napravili od Galenikei normalno nikom ništa jedni druge pokrivaju.pa Palma sa Kolubarom i šta bi?Ništa.Tadićevi kradu na drugoj strani i to je to.

stanko79bgd

pre 11 godina

Samo da sps ne bude u vladi,arkanovac,zlobino cedo i krka,spasilac penzionera,covek koji je vec bio zaduzen za penzije u zlobino doba,kada je i puko penzioni fond.O kojih 15 posto,to su 15 posto porodicnog biznisa,od kolubarskih rovokopaca,o penzionerima koji stvarno misle da ce dobijati penzije samo ako bude krka u vlasti,o dacicevim mlinovima,dobili su 15 posto jer su ucenjivali ds vec 4 godine,o policajcima koj svaki mesec dobijaju po 10 000 vec godinu i po ,na platu cast,e te ucene unistavaju ds,Srbiju,zato osvesti se ds napravi vladu sa nikolicem,nikolicu osvesti se otarasi se karica,ilica,vulina,zrenjanina i pocnite da radite za Srbiju nema puno vremena.Treba ju srbiji mnoge reforme,od penzionih,zdrastvenih,sportskih,kulturnih,zaista mnogo reformi,ali te reforme treba da prave najaci,bez malih ucenjivaca koji ucenjuju za svoje potrebe.

Coas

pre 11 godina

Naravno da treba DS i SPS pa da opet niko ne odgovara , opet ce lepo da pokrivaju jedni druge i da svako nastavi da jede svoj deo kolaca.

kaiser

pre 11 godina

Da mene slušaju, rekao bih im da ne ulaze u buduću vladu ni u ludilu.

Sa druge strane, zločin je dati Srbiju u ruke radikalima.

Tako da neznam šta je pametnije...

Marko Petrovic ( vrlo prosto)

pre 11 godina

Ako SPS udje u vladu sa DS, zgrabe se Dinkiceva ministarstva i instant se obogate, a ako bi pravili vladu sa nekim drugim, onda to bas ne bi islo tako lako.

Zato toliko vole DS.

Dj.R.

pre 11 godina

Ako DS ostane na vlasti, nema tu nikakvih kadrovskih promena unutar stranke, nikakve korekcije dosadasnje politike, to je savrseno jasno! Na duge staze to bi bio poguban potez za njih. Ivica Dacic je dao korektan intervju, sasvim je realno i otvoreno izlozio svoje vidjenje situacije - dakle, pitaju se demokrate i naprednjaci. Realno gledano, SPS je i dalje u odlicnoj poziciji. Svaka varijanta im ide na ruku. Ukoliko nastave saradnju sa DS-om imace zahvalnost i podrsku glasaca Borisa Tadica, dace "vetar u ledja" porazenim demokratama i nastaviti zapoceto. Njihova popularnost i dalje bi imala tendenciju rasta, a ni Tomislav Nikolic (SNS) sigurno ne bi izgubio podrsku svojih glasaca. Ako se desi nezamislivo, pa se formira vlada "suprotnosti" DS-SNS, Ivica Dacic i socijalisti ce pridobiti razocarane pristalice obe stranke...realno, to bi bili PRAVI glasaci naprednjaka/demokrata, sa cvrstim stavovima i ubedjenjima, koji sigurno ne bi mogli da predju preko takvog dogovora (nakon izuzetno prljave kampanje, optuzbi i mnogobrojnih uvreda). Takva vlada, u ovakvim ekonomskim prilikama, zasnovana na slabim temeljima, pogresnim razlozima i bez jasno definisanog zajednickog cilja, verovatno ne bi trajala duze od 2 godine. Boravak u opoziciji priblizio bi SPS mestu najznacajnijeg politickog faktora u Srbiji i izvesno doneo 25%+ glasova na narednim izborima! Vlada SNS-SPS nije nemoguce resenje, naprednjaci ce dati sve od sebe da konacno dodju na vlast (kombinacija nije toliko bitna). Najvise bi profitirao DS, koji bi konsolidovao i procistio svoje redove, zauzeo dobru poziciju i cekao nove izbore. U svakom slucaju, gradjani Srbije nemaju vremena za gubljenje - potrebno je da se vlada formira u sto kracem roku!

Hule

pre 11 godina

Skoro 50% gradjana nije hteo da glasa za lopove. Bojkot. Jos veci % za predsednika.
Najvise glasova tj. poslanika imaju SNS,DS. To je sto je. Oni bi trebali da prave vladu. Boris premijer itd.
Svi siti i na broju.
Narod,uvek se najmanje pitao,sto bi sad?

Zile

pre 11 godina

Pitanje za sve nas, DA LI SMO MI TO SVI U KOMI DA LI SANJAMO nismo izgleda svesni rezultata izbora i sto je jos vaznije kvaliteta svih ucesnika na politickoj sceni.NECE politicari reforme nece sposobne i pametne NECE oni nista da promene bar ne pokazuju delima to.TADIC je IZGUBIO i PARLAMENTARNE I PREDSEDNICKE izbore i trebe da se povuce demokrate da podvucu crtu ali i sve ostale stranke JER PITANJE GLASI DA LI MI TO ZAAISTA DOBRO ZIVIMO U SRBIJI??

PopNs

pre 11 godina

Nije lako ni Ivici. Ako ode u vladu sa SNS-om, na sledecim (vrlo brzim), izborima ce se boriti za cenzus. Ako vladu formiraju SNS i DS, onda gubi funkcije, upravne odbore, razna direktorska mesta itd. Najbolje za njega je da sa DS-om formira vladu, jer je i za proslu njihovu vladu DS platio sve cehove, a SPS profitirao. Jos jedna takva vlada i SPS bi bila najjaca stranka, DS bi bila srozana jos vise i eto Ivice i za predsednika i premijera. Samo se nadam da su drugi izvukli pouke i da to nece dozvoliti.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

"Dačić je istakao da je "lopta u dvorištu SNS i DS", kao i da "neke zapadne zemlje žele da vladu formiraju DS i SNS"."
Pa zasto se cudis Ivice? Pa i oni su pratili kako si se ponasao u izbornoj kampanji "malo vise glumeci Kostunicu koristeci neke njegove stavove, kao da nisi bio deo Borisove vlade??" Zato si i dobio toliku podrsku gradjana!!!A oni oce "brate" posvecene EUROPEJCE na vlasti a to sigurno nisi ti i tvoj Mrka sa Slobinom slikom u kabinetu!!A i nisi predvidjen u davno napisanom SCENARIJU, tesko im je da sad dopisuju neku novu ulogu!!

Siniša

pre 11 godina

Pamentnjakoviću, a što ne kažeš ko je, ustvari, krao glasove, podmićivao glasače(čak se negde plaćalo i do 5000 dinara)...u istom tom Vranju, da ne idem dalje. SPS. Znamo svi da je Dačić lažno podržao Tadića, a iza leđa radio sve da se ne glasa za njega. A što se tiče nagrade ili kazne birača, pa SPS je dobio duplo više glasova nego 2008g., to je bio stav birača za koaliciju SPS sa DS. Da su glasači SPS smatrali da je to bio loš potez onda SPS sada ne bi prešao cenzus. Zna se ko je bio kažnjen za koaliciju sa SPS - Tadić i DS. Glasači DS nisu gluperde i ne praštaju takve igrarije.

Dragan

pre 11 godina

Demokratija uopste nije dobar, a kamo li najbolji, oblik vladavine jer se zasniva na ucenama, uslovljavanjima, neprincipijelnim savezima i koalicijama, uskostranackim i licnim intersima, terorom vecine nad manjinom itd. Najbolji je jednopartisjki sitem, u kome bi vlast pripadala revolucionarnoj radnickoj partiji, sto bi omogucilo neposrednu i demokratsku kontrolu radnicke klase nad drustvom.

Lajavica

pre 11 godina

Cekajte ljudi, jesu li bili izbori onomad?
Koja je svrha tih izbora ako ce vladu formirati oni koji nisu osvojili vecinu glasova?
Ne mogu da verujem da ovde NIKO ne zeli da ode sa vlasti bez 'motike'
Kako god i kad god to bilo - za ovu visegodisnju pljacku Srbije i njenih gradjana ce morati da se odgovara. Ili misle da ce se izvuci????

zdrav razum

pre 11 godina

Molim te Tomo, nemoj da nacins gresku kao DS. Nemoj u vladu sa SPS ni po koju cenu, bolje u opoziciju. A ova nova vlada DS-SPS trajace do trenutka kada evro predje 135 a to je jako skoro!!!
P.S. udjes li sada u vladu, ovaj kolaps Srbije koji ne neminovan, bice svaljen na tebe, a 12 godina vladavine ove bagre bice zaboravljene.

Svetozar

pre 11 godina

Stranaka koja je 4 godine vodila Vladu, ciji je predsednik 8 godina bio predsednik Srbije, cuti kao zalivena.
To nije ni tihovanje. To je pravi, vise nego ocigledan prikaz "demokratskog kapaciteta" te stranke.
Gde nestadose, u koje su se rupe zavukli. Malo je reci sramota, bruka, bruka od stranke.

Siniša

pre 11 godina

Nije tačno, ti bežiš od razgovora, ucenio si DS tako da ne može da prihvati ucenu. Tražio si 50% resora, a ostalih 50% da dele DS, Preokret i URS.

srky

pre 11 godina

Opa, jel to neka frka SPS-u? Da to nece mozda SNS i DS da formira Vladu? Hehe.. pa nije Lajchak za dzabe doshao da podeli zadatke koje je postavila EU.

mala maca

pre 11 godina

kada mi je prijatelj izlozio teoriju o firmiranju vlade ds/sns posle parlamentarnih izbora, prvo mishljah da je lud i da je to totalna budalastina i u potpunosti nemoguce... kako vreme prolazi sve mislim mozda on sa tom teorijom i nije bio toliko lud... ili jeste, pa sad prelazi i na mene... dacic deluje kao da je smiren i siguran u ishod bilo kakvih pregovora, smatra da ce on sigurno sedeti u vladi... iako je to kockanje sa samima sobom i zivotima svojim u narednih 5god, ali mozda i dsu i snsu treba ovakva vlast, da jedni druge izazivaju i prozivaju... medjutim, ko god se dokopa vlasti stitice i onog drugog jer zajednicki interes je moc...

Milan

pre 11 godina

E sve uvažavam, možda nisam dobro obaveštena, ali navedite mi bilo koju aferu ili nezakonitost u radu DS.
(GLASAC, 24. maj 2012 15:36)

Sve pomenute afere su sitne mrvice od jednog velikog kolača koja se zove KRIMINALNA PRIVATIZACIJA a čiji su glavni akteri kadrovi i "stručnjaci" DS-a. Ostali su čerupali onoliko koliko im je DS dao a to je bilo veoma malo u odnosu na ono što su žuti pokrali.

dusan silni

pre 11 godina

Ljudi koji su saučesnici ubijanja srbije kroje sudbinu preostalog naroda.QQQ..šta sve mi primitivni balkanci preživljavamo!

Pavle

pre 11 godina

Dosadan si bre vise Dacicu, dokle ces vise da se nudis? Stvarno je deplasirano da se toliko nudis za fotelju. Gadite mi se i ti i tvoja stranka.

Frka

pre 11 godina

Izgleda da se Mali Sloba uspanicio. Ako dode do ispitivanja ko je sta radio zadnje 4 godine a nije u vlasti moze da bude nezgodno.
Pristace on na bilo sta samo da mu se fotelja ne izmakne. DS I SNS ocigledno imaju dobru taktiku

I.

pre 11 godina

Sta hoce bre vise ovaj Ivica, samo on se cuje, 10 puta dnevno izjavljuje nesto. Jadan misli i dalje da se on za nesto pita. Da mi je da docekam da DS i SNS naprave vladu, samo da vidim njegovu reakciju, smucio se svima.

Jale

pre 11 godina

Posle pobede Tomislava Nikolića,na predsedničkim izborima,Ivica Dačić sad govori jedno,posle sat vremena drugo,on će u koaliciju sa onim ko mu ponudi više resora,ukoliko ne dođe do velike koalicije,koja postaje sve više moguća.

Мики

pre 11 godina

Дачићу време је да одете у опозицију након не баш добрих година од 1990. до данас по Србију. Шта је превише, превише је.

Kole

pre 11 godina

@GLASAC

Ko je bio ministar ili direktor za privatizacije?
Vlahovic,Cvetkovic...
Iz koje su oni stranke?
MK Komerc,Kostic,ciji je clan?
Bese bio i direktor DS-a?

Koliko su teski clanovi DS,pre i posle 2000.?
Nece valjda biti da je sve to legalno?

I da su cisti ko suza,sto nisu napali one koji to rade?
Sto nisu resili korupciju,mito,afere,pravosudje itd.?
Sve je to u redu,pa ne moraju?

Gori su od ostalih!
Pricali nam price o EU,dok su sa druge strane opeljesili ovu zemlju.
Odavno je svejedno,zuti ili crveni...

simens

pre 11 godina

Mislim da bi Boris Tadic trebao, sto pre, da prihvati mandat za sastav vlade ili da u suprotnom podnese ostavku na mesto predsednika DS-a.

Младен Н.

pre 11 godina

Дачић инсистира на разрађеној шеми лоповлука, поделе предузећа, братским пословима... Зашто мењати ако је њима било лепо у власти? Ко још пита народ?

Sasa M.

pre 11 godina

Zeleo dacic novi 9-ti, muka mu je od DOS-a, ponasao se kao da je opozicija, docice maca na vratanca...itd. E sad formirajte Vladu ali bez DS-a, pa da vas vidimo kroz 6 meseci.

Za koga da glasam?

pre 11 godina

Ovo je smesno. Dacic koji je pre cetiri godine bio neprincipijelan prema DSS i SRS se sada buni zbog Tadiceve neprincipijelnosti!! Nije nego. Samo kako su se zavrsile ove 4 godine sa vladom koja je formirana na neprincipijelnim osnovama tako ce se zavrsiti i naredne 4.
Kad malo bolje razmislim jeste da Kostunicu ne mogu da podrzim jer zalagati se protiv EU znaci ekonomsku stagnaciju zemlje ali u poredjenju sa svima vama covek je bar principijelan i ne pravi trule kompromise. I ne samo to svi su se politicari medjusobno toliko ispljuvali, a posle se grle Kostunjavog nikad nisam video da je rekao bilo sta lose o nekome. Valjda ga zato i ne vole jer nije kvaran kao ostali nasi evropski "lideri".

Vladimir

pre 11 godina

Za Glasaca
Afere vezane za DS

Afera Bodrum
Kostala i manje od Dulicevog sajta, bila maltene dzabe. Kralo se na izborima i uvek ce neko da ukrade neki glas.
Ali kradja u skupstini nije zapamcena u parlamentarnoj istoriji zamlje i blizeg kosmosa. Pa to je nevidjeno, stvarno nemam reci.
DS u je tada trebalo zabraniti da u svom nazivu imaju pridev demokratska osim sto s svi trebali u zatvor.
Inace malo sta se moze uraditi u vojvodini od gradjevinskih radova bez Dulica, Vlahovic je vlasnik pola firmi u Srbiji, Janusevic i Kolesar, pa po opstinama pogledajte demokratske gradonacelnike i njima bliske saradnike.

Jovica Nelic

pre 11 godina

Stvari se menjaju. SPS dobija packe od DS-a, jer su napokon shvatili da sve sto rade, Dacic profitira a oni tonu. Uhvatili su se za njega kao da je bog...U stvari komunjara....Otvorite tajne dosije..i svi bi bili politicki mrtvi

zoksi

pre 11 godina

opet ovaj mali sloba,zamislite lajcak doso pa prvo sa dacicem, umesto sa tadicem ili nikolicem.Nisam pristalica DS ali je ona neophodna ovom drustvu i garantujem ako naprave koaliciju sa SPS-om na sledecim izborima nece imati dvocifreni broj glasaca.Ovaj dacic je toliki licemer da je to neshvatljivo pa secate se kako je samo u predizbornoj kampanji napadao tadica i ds kao da je on bio u opoziciji a sada bi da pravi vladu sa njima.

Svetozar

pre 11 godina

Misljenja sam da, ako se formira velika koalicija, promeni ime u DEMOKRATSKA NAPREDNA STRANKA SRBIJE, a da Ivica Dacic, bilo da bude opozicija ili da udje u Vladu, ime stranke preimenuje u Socijalisticki savez radnog naroda Srbije.
Centralni Komitet zna se ko predstavlja.

STIB

pre 11 godina

Ja bih najvise voleo da vi nestanete iz vlade jer ste vece zlo od SNS,i da se pojedincima iz vase stranke(za pocetak)ispita poreklo imovine,pa na zasluzeni odmor.Naravno da vi insistirate na nastavak koalicije sa DS i imunitet koji vam je time i dalje omogucen.

guja

pre 11 godina

Zna Gljivica da muzika svira (iako je postizborna tišina) , ali kad stane neko ostaje bez hoklice. A ko ostane bez hoklice ide u repesaž. Ali u izbor za Sanadera. To će ionako biti najzanimljiviji izbori u ovom veku. Kampanja može da počne: KAD STE KRALI NISTE ZVALI.

Coas

pre 11 godina

Glasac : Ne znam dal sam ja lud , ali ko je najveci krivac sto ni jedna od tih afera nije resena , valjda oni koji su imali apsolutnu vlast proteklih godina, ili stvarno mislis da su oni jadni sve to samo posmatrali sa strane i pravili se da se nista ne desava.

laguna

pre 11 godina

Uplašio se Dacic da nece biti u Vladi. Laki je malo nervozan. Slusajte sada njegov tonalitet. Prestao je i da se smeje. Znači, moraju DS i SNS. Ostali out.
E bas mi drago zbog ovih ucenjivaca.

nindza.postar

pre 11 godina

po ko zna koji put ispade - ko se zadnji smeje najslađe se smeje ....

e da ste više slušali palmu ......

a lepo ti je toma rekao u večeri 20. maja nakon susreta sa tadićem "od sad smo prijatelji" ... al nema ko da čita između redova ....

džabe ste krečili pardon džaba vam trubači ...

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok pocinje.Kvalitet igraca se zna.Samo obestecenja se utvrdjuju.Vrana Vrani oci ne vadi. Znaci, pravi se ekipa za LIGU SAMPIONA.Prvo bazicne pripreme pa onda Brisel pa Moskva i utakmica moze da pocne.

tosa

pre 11 godina

Ovo stalno pominjanje koalcije DS i SNS od strane Dacica moze znaciti da DS i SNS stvarno nesto muljaju a moze znaciti i da Dacic vrsi pritisak na Tadica da konacno prestani da izigrava uvredjenu mladu, prihvati mandat za sastav vlade i krene sa SPS u razgovore...

Čiča Gliša

pre 11 godina

Sad neka mi neko realno objasni da li je vredelo izlaziti na izbore? ja nisam niti ću ikad više, kako god da glasaš oni se ušeme i povežu a narod se samo zaludjuje.

Stevica

pre 11 godina

Da je Dacic izabran za predsednika Srbije i da je istovremeno njegova lista osvojila najveci broj poslanickih mesta u skupstini, da li bi pristao da njegova partija ne ucestvuje u radu nove vlade?
On je kao lider treceplasirane liste javno iznosio kako prizeljkuje premijesku funkciju, a ocekuje da ce predsednik Srbije, cija je stranka ujedno i najjaca, pristati da njegova stranka ne udje u vladu.

Stevan

pre 11 godina

Mali Sloba se poplasio da ce se dogovoriti oko vlade oni veci pa dreci kao beba kada joj ispadne cucla iz usta.Tako prolaze oni koji trce kao zdrebe pred rudu,i padaju u euforiju.Posle se nude.

MUKNAVI

pre 11 godina

Bog te mazo alaj se ove,vecite, kurte ,murte opet posluzise lazima u predizbornoj kampanji o boljitcima koje cekaju Srbiju ako se oni ufotelje i docepaju kabineta,finih plata,limuzina i gospodskog stapa.Cene rastu,dinar se kotrlja i po ulici,u lokalnim "samoupravama" jure kurte i murte jedni druge oko svoje pozicije jer to su boljitci za njih a za Narod vise ne mare ,jer su prosli izbori,mozda i poslednji u kojima ova "gospoda" vladaju sa ostalima..

hela

pre 11 godina

Eeeeeee, koliko nisu vajlali pokazuje to da ih je pobedio Toma.Najprirodnije bi bilo da sada vladaju Toma, Dacic i Kostunica, svi oni su za Evropu samo deklarativno, a evropejci nek se pitaju gde su pogreslili i zasto su sve vreme delili gradjanstvo i navodili ih na pogresne odluke.Narod hoce svoje fabrike, svoje masine a ne da za saku pirinca rade za tudjom masinom trpeci svakojaki mobing.

ljiljana

pre 11 godina

Iako je manje vise svima jasno da je sastavljanje vlade iskljucivo personalno pitanje i zbog toga je "stvar zapela", treba imati u vidu da dok Srbija dnevno placa milione dnevno to njihovo "pregovaranje", oni svi zajedno (nekim cudom bez Tadica i Nikolica) slave Mrkin 70ti rodjendan, u ikonografiji Granda na celu sa Bekutom,Brenom i ostalom druzinom. Jedino ko ispasta kao i uvek su dobri i losi glasaci (narod).

dragan

pre 11 godina

Dačić će da loše prođe bilo koja vlada da se sastavi.
Ako je SPS sa DS, dao podrušku gubitnicima i nastavlja se dalji propast, loše na sledećim izborima
Ako je sa SNS, onda je golub prevrtač, što će biti kažnjeno na sledećim izborima
Ako je SPS SNS, nema ga u vladi.

John

pre 11 godina

Pre par dana ste rekli da još nema nikakvog dogovora ni sa kojom strankom. A sad kad vam se niko ne javlja onda insistirate a?

Naravno da sad spominješ dogovor sa DS kad ti smeta da te niko ne juri!!

Strogg

pre 11 godina

LOL Šta je bilo sada! Pa do pre par dana si pričao kako Vlada bez SPS-a nije moguća! SPS je nezaobilazan, SPS je igrač bez koga se ne može! A sad, daj šta daš, pa makar samo da ostane Bajatović LOLOLOL E moj Ivice!

Pera Lozac

pre 11 godina

Nije Dacic glup hoce u vast po svaku cenu jer drzi policiju oni ne proizvode nista a sa ovakvom situacijom u zemlji hapsenja su mu zagarantovana ceo mandat i jos ce na kraju da ispadne heroj i veliki spasioc na sledecim izborima.Nego lepo da se promeni izborni zakon pa na izbore svako za sebe a ko predje cenzus onda koalicije a ovo sto ovi rade je cirkus.

Brzooooo

pre 11 godina

Pa zasto DS i SNS nisu napravili predizbornu koaliciju pa da vidimo koliko bi tako dobili? Ovako, njihovi glasaci glasali jedni protiv drugih u nadi da ce njihovi pobediti, kad ono - pobedise oba :D
I hajde sada Kancelarija za brze odgovore da brzo odgovori - ko ce biti premijer?

Branko

pre 11 godina

"Mislim da bi Boris Tadic trebao, sto pre, da prihvati mandat za sastav vlade ili da u suprotnom podnese ostavku na mesto predsednika DS-a."
Da je ovo normalna država Boris Tadić mora da podnese ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke (DS), zbog loših rezultata na izborima a ne da postane predsednik Vlade Srbije. Valjda su i to evropski standardi ako smo izabrali put u EU.