Politika

Četvrtak, 24.05.2012.

07:49

Dačić: Neki žele vladu DS-SNS

Lider socijalista Ivica Dačić kaže da neke zapadne zemlje žele da DS i SNS formiraju novu republičku vladu.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Neki žele vladu DS-SNS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Srboljub Matic

pre 11 godina

Veoma cenim i postujem bivseg predsednika Tadica ali ako njegova partija zaista udje u koaliciju sa partijom sadasnjeg Predsednika Nikolica, onda zista mislim da je to pogubno za politiku srbije. I ne samo to vec
ce time dokazati da je bio marioneta EU a sada bi EU imala dve marionete Tadica i Nikolica. O kosovu niko vise ne govori a i pokradeni izborni listovi, sta bi sa time, postoji li mogocnost istrage jer narodu dugujete gospodine Dacicu i pravosudje da se pokrene istraga.
Nikolic ima mnogo loseg u sebi i moj predsednik nikada nece biti.
Hvala Bogu da se sa tim nemoram da konfrotiram. Posle toliko prljavih svadja tih dveju partija ako sada budu sastavili vladu onda stvarno lakrdija i sramota za nas sve srbe u svetu.

Predrag Visnjic

pre 11 godina

Ako su DS i SNS pametni i sposobni da prevazidju sujetu, formiranje takve vlade bi bilo od velike koristi gradajanima Srbije.

SPS gubernija

pre 11 godina

Znači, Zapad traži koaliciju sa što manje "jahača":

"S druge strane, izostanak predlog od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić i dodao da to traže "vrlo moćne zapadne države preko svojih ambasadora i drugih diplomata".

A sa druge strane:

"Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić.

Sad se vidi sad se zna ko se kome dopada ...

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Na prošlim izborima je DS dao SPS-u legitimitet i digao ga iz mrtvih. Na ovim izborima smo jasno videli koje su posledice takve politike. Sada je na redu da se da legitimitet i SNS-u i da se narod na to navikne da su i oni jedna sasvim normalna opcija u srpskoj politici. DS treba samo još ovaj zadatak uspešno da obavi i onda će stanje biti u potpunosti vraćeno na ono pre 5. oktobra 2000. Posle toga nam ne preostaje ništa drugo nego nova revolucija, ali sumnjam da će ovaj put ona proteći tako mirno kao što je to bilo 5. oktobra. Jedino se nadam da će nam ta revolucija doneti potpuno rasformiranje "UDBE" i pravljenje jedne nove službe, sa potpuno novim ljudima. Tek tada će Srbija po prvi put dobiti političke stranke, koje će imati svoje programe i svoju politiku, a narod će birati između različitih ponuda političkih partija. Dokle god SVE naše političke stranke pravi "UDBA" nema smisla izlaziti na izbore i davati jednom ovakvom sistemu legitimnost.

Banat

pre 11 godina

SNS i DS imaju ekstra komotnu većinu. Znači, ne DS+privesci, nego samo DS da uđe u vladu sa SNS. 50:50 podela resora, Toma predsednik--Gljivica, PALMA i Metuzalem & Sin OUT!

Tadić tu ne bi trebalo da se nađe ni u kom obliku. Dosta, brate. Isto važi i sa sledeće likove: Šutanovac, Pajtić, Petrović (!), Dulić (!) i Trivanova (!!!!). Da imaju mozga, kumili bi Živkovića da se vrati. Taj je jedini normalan.

Ove dve stranke imaju podršku ogromne većine birača. SPS i ostali nemaju. Da su građani hteli SPS na vlasti, dali bi im 30%-40%. Prosto.

dada

pre 11 godina

videcemo koliko je demokratskoj stranci samo bitno da je na vlasti. sa kim god se udruzi ukoliko se ne reformisu i postave opet omrazene iste ministre, na sledecim izborima nemaju sta da traze. posto niko ne moze sam da formira vladu, sa nekim se mora. licno mi je manje zlo ds-sns nego sps sa bilo kim. samo da ne gledam sps kako se dize iz pepela a oni su nas najvise unistili. toma se ipak malo promenio i nije vise radikal, ivica je isti sloba.

Flasica

pre 11 godina

Neki mozda zele, ali Narod to ne zel! Narod je izbarao promene i skinuo Tadica sa vlasti, ali on svim silama se trudi da ostane na vlasti, da se ne bi otkrilo sta je sve radio dok je bio na vlasti.

Dj.R.

pre 11 godina

Ako DS ostane na vlasti, nema tu nikakvih kadrovskih promena unutar stranke, nikakve korekcije dosadasnje politike, to je savrseno jasno! Na duge staze to bi bio poguban potez za njih. Ivica Dacic je dao korektan intervju, sasvim je realno i otvoreno izlozio svoje vidjenje situacije - dakle, pitaju se demokrate i naprednjaci. Realno gledano, SPS je i dalje u odlicnoj poziciji. Svaka varijanta im ide na ruku. Ukoliko nastave saradnju sa DS-om imace zahvalnost i podrsku glasaca Borisa Tadica, dace "vetar u ledja" porazenim demokratama i nastaviti zapoceto. Njihova popularnost i dalje bi imala tendenciju rasta, a ni Tomislav Nikolic (SNS) sigurno ne bi izgubio podrsku svojih glasaca. Ako se desi nezamislivo, pa se formira vlada "suprotnosti" DS-SNS, Ivica Dacic i socijalisti ce pridobiti razocarane pristalice obe stranke...realno, to bi bili PRAVI glasaci naprednjaka/demokrata, sa cvrstim stavovima i ubedjenjima, koji sigurno ne bi mogli da predju preko takvog dogovora (nakon izuzetno prljave kampanje, optuzbi i mnogobrojnih uvreda). Takva vlada, u ovakvim ekonomskim prilikama, zasnovana na slabim temeljima, pogresnim razlozima i bez jasno definisanog zajednickog cilja, verovatno ne bi trajala duze od 2 godine. Boravak u opoziciji priblizio bi SPS mestu najznacajnijeg politickog faktora u Srbiji i izvesno doneo 25%+ glasova na narednim izborima! Vlada SNS-SPS nije nemoguce resenje, naprednjaci ce dati sve od sebe da konacno dodju na vlast (kombinacija nije toliko bitna). Najvise bi profitirao DS, koji bi konsolidovao i procistio svoje redove, zauzeo dobru poziciju i cekao nove izbore. U svakom slucaju, gradjani Srbije nemaju vremena za gubljenje - potrebno je da se vlada formira u sto kracem roku!

BgHQ

pre 11 godina

Da li je neko zaista pomislio da smo samostalni i suvereni.Samo je stvar ko vise naginje zapadnoj ili istocnoj opciji tj. sta mu je draze.Od ambasadora velikih sila ne moze da se dise,setite se samo bezobraznog ispada Konuzina pre par meseci kada je kao srbovao umesto nas samih, sto je bila cista demonstracija sile ili saveta dobronamernih sa zapada.To je potpuno normalno s obzirom da smo jad i beda i tako ce biti jos dugo.Vise mi smeta sto se Rusi i Ameri preko nasih ledja tale i tiho sukobljavaju jer to se uvek lose zavrsi po male i nejake.Niko nikome ne daje pare na lepe oci vec iskljucivo iz interesa tako da ne teba biti glup i ocekivati bratsku pomoc od majcice Rusije ili silan priliv dolara i evrica sa zapada zato sto smo simpaticni.Probudimo se vec jednom jer san nam traje nenormalno dugo i shvatimo realnost.

storm1985

pre 11 godina

Ako tebe vidim u zadnjoj klupi mali Slobo, počeću da verujem da za Srbiju ima nade! DS-SNS-LDP trenutno ne postoji bolja kombinacija. Mali Sloba, Mladja ekspert i neobavešteni Voja u ćošak! U tom slučaju kombinacija Nikolić-Tadić ima pun legitimitet i podršku građana, prihvatite od Čede neke dobre stvari za koje se zalaže i idemo da radimo ljudi... Pola miliona mladih čezne da ima posao i da doprinosi društvu!

Moj stav

pre 11 godina

Dačić je od retkih iz prošle Vlade koji je dobro odradio svoj posao. Nije on tukao po ušima DS da udje u koaliciju, već DS nije hteo u opoziciju- želeo je vlast. I opet Dačić na čelu stranke sa tako ovde nepopularnim imenom, pokazuje više doslednosti i principijelnosti od stranke pompeznog demokratskog imena –kojoj je glavna floskula – bez će biti propast sveta.

STIB

pre 11 godina

Najbolja opcija i jeste koalicija DS i SNS,zbog toga sto je to u interesu naroda.Upravo zbog razlike izmedju te dve stranke ce sva obecanja koja su data izaci na videlo i gradjani ce imati jasnu sliku ko su ti koji zaista hoce da se bore protiv kriminala i korupcije,zalazu za neophodne promene,a ko su ti koji samo daju lazna obecanja a i dalje se druze i stite kriminalce u svojim redovima.To je najkraci put da se konacno rasciste stvari i obelodane lica prevaranata i pijavica drustva.Kada pokazu svoje lice ili ce se sami uvesti u red(u sta licno sumnjam)ili ce narodu dogoreti do prstiju pa ce se organizovati i skinuti tu kriminalnu i neradnicku bandu,ako se do tada na politickoj pozornici ne pojave neki novi i ozbiljniji ljudi.Sto se tice SPS tu nema dileme,zna se dobro ko su celnici u njihovim redovima,i od njih se ne moze ni u snu ocekivati nista konkretno i posteno.Sto pre tim bolje,treba dozvoliti i postovati volju gradjana i omoguciti im da shvate sta je istina.Srbija nema vise vremena da ceka na obecanja kojekakvih sarlatana i glumaca,niti su gradjani duzni da trpe nepravdu,kriminalce i neradnke koji se bogate na njihov racun.Gradjani ce kad tad ponovo morati uzeti stvari u svoje ruke,to je zapadnim silama vec odavno jasno,samo srbin to jos nije ukapirao.

Milan Nikolić

pre 11 godina

Glavni predizborni slogan i spot DS je bilo podsećanje na to šta je juče govorio TN a šta danas. Pošto DS i Bota nije takva stranka i predsednik, nemojte ljudi terati čoveka da laže. Pa sam je izjavio (http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=20&nav_id=610985) da on neće biti premijer sigurno. Nemojte ljudi, nije ovo još drugi film.

grob4r

pre 11 godina

da su pametni ds i sns pa da zajedno oforme vladu da zauvek izbrisu ove male strankice koje se provlace i drmaju celom srbijom kao neki bitan faktor.

Istina

pre 11 godina

Još je i najbolja varijanta SNS, DS i SPS, eh ako bi mogao i DSS. Da nam budu lepo svi na gomili, kad ih budemo „otresali” da ih „otresemo” sve odjednom.

huan pablo don fernando

pre 11 godina

niko nije dobio moj glas i nikada nece jer ko god bude na vlasti bice isto te ljude ovaj napaceni narod ne interesuje vec samo da se sto vise nakupe para i dobro obezbede...ali strasno bih voleo da ivica dacic izvisi iz prostog razloga sto je umislio da je neko i nesto i da on sa 150 000 glasova moze da kroji sudbinu naroda.vec je video sebe kao premijera i kao najbitniju figuru u politicu nase zemlje,kada je cuo rezultate predsednickih izbora ja mislim da se doticni slogirao...gospodja ministarka samo u muskom izdanju!!!

ackoniskikartel

pre 11 godina

Pravi demokrata će da kaže sledeće : Tadić ostavka na mestu presednika DS-a ! Đilas na čelu stranke ! Rekonstrukcija kadra stranke ! Ulazak u opoziciju i da se puste SNS i SPS da vode državu i ne praviti nikakve kombinacije sa njima ! Pozdrav !

srbin

pre 11 godina

Nije vreme za busanje u grudi! Treba vaditi zemlju iz katastrofe od propasti, pa makar kakva nova vlada bila, mora što pre da krene da radi!

MI-8

pre 11 godina

"Ovi Tomini komentatori koji su se ubili pljujuci po Tadicu tri meseca, vidim sad silno zagovaraju Vladu SNS-DS."

Ne zagovaraju oni, nego DS...

Momir

pre 11 godina

Insajder objavljuje emisiju u kojoj su glavni akteri ljudi iz SPS i DSS, krece cudjenje DS i SNS u fazonu oni to nisu znali, prekidaju se koalicije i 2 najjache stranke pod izgovorom da su jedine postene ulaze da formiraju vlast same. Budala zna da je lakse sa 2 stranke u vlasti nego 20.

duca

pre 11 godina

Toma samo ako je lud treba sada da pravi Vladu.Treba da pusti Tadica i Dacica sa Mladjom da naprave Vladu.Pa oni nece moci da traju 6 meseci.Za to vreme on treba da ojaca stranku,da pronadje prave ljude za svaku mesto u buducoj vladi.Na novim izborima bi dobio 50-posto glasova, i onda da napravi Vladu sa Cedom.Tvrdim da bi to bila najbolja Vlada od postojanja demokratije u Srbiji.Sve ostale stranke nebi dobile 30 posto glasova.Ovi iz DS koji su sada na celu treba da odu penziju, jer ni meni ni ostalim ljudima nije jasno kako su oni preuzeli vlast u DS.Pa oni su bili na balkonu za vreme Djindjica, nisu cak sedeli ni u dvadesetom redu.

Hahahaha

pre 11 godina

I treba da zajedno formiraju vladu, a ne da ovaj ... ucenjivac odlucuje o sudbini svih nas.

Ovi sto govore - ne smeju drugi da odlucuju za nas - ne lupajte - nikad sami, po sebe dobru, odluku doneli nismo, sto manje mi odlucujemo to bolje po nas! Drugo, ako ti se ne svidja sto ti amerika namece vladu - idi suprotstavi joj se hahaha, a ne da se busate ovde i glumite hrabrost i bitnost, a ni u svom dvoristu ne odlucujete sami.

Sima

pre 11 godina

Ne neki,vec svi. Samo da Vas ne gledamo i da se ne secamo 90-tih.Dosta je bilo,odmorite se jedno 20 godina,do tada cete valjda nestati.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Na prošlim izborima je DS dao SPS-u legitimitet i digao ga iz mrtvih. Na ovim izborima smo jasno videli koje su posledice takve politike. Sada je na redu da se da legitimitet i SNS-u i da se narod na to navikne da su i oni jedna sasvim normalna opcija u srpskoj politici. DS treba samo još ovaj zadatak uspešno da obavi i onda će stanje biti u potpunosti vraćeno na ono pre 5. oktobra 2000. Posle toga nam ne preostaje ništa drugo nego nova revolucija, ali sumnjam da će ovaj put ona proteći tako mirno kao što je to bilo 5. oktobra. Jedino se nadam da će nam ta revolucija doneti potpuno rasformiranje "UDBE" i pravljenje jedne nove službe, sa potpuno novim ljudima. Tek tada će Srbija po prvi put dobiti političke stranke, koje će imati svoje programe i svoju politiku, a narod će birati između različitih ponuda političkih partija. Dokle god SVE naše političke stranke pravi "UDBA" nema smisla izlaziti na izbore i davati jednom ovakvom sistemu legitimnost.

tasel

pre 11 godina

Glasao sam za SNS, a bio sam veliki DS-ovac do sredine 2001, ali ako Toma popusti pod pritiscima NATO ZLIKOVACA i formira vladu sa DS-om ja opet odoh u novu opoziciju. Nesmeno dozvoliti da drugi odlucuje o nasoj sudbini. Use i u svoje kljuse. Sto se tice Dacica taj samo gleda korist za svoje partiske drugove, a narod ga uopste neinteresuje.

Umiješ li ti, ba, da raćunaš?

pre 11 godina

"A šta bih radio unutra... Kako bismo se tada podelili..?"

'Oćeš da ti kažem kako bi ste se tada podelili?
Tomini, Tadijini i tvoji ukupno bi imali 184 poslanika. SPS-PUPS-JS, sa osvojena 44 poslanička mandata (od 184), imala bi 23.91% udela u Vladi. Ako se dogovorite da bude ukupno 16 ministarstava, onda tebi i tvojima idu 4 ministarstva, plus mesto potpredsednika Vlade. Dakle, tebi dođe pozicija potpredsednika Vlade + MUP (koji vredi kao 2 ministarstva), a Krki i Palmi po jedno ministarstvo, ali ne može odbrana, pravosuđe, finansije, spoljni poslovi i ekonomija. Ako Palma odustane, onda SPS dobija još jedno, npr. Mrka infrastrukturu.
I to ti je to.
Ili bi, možda više voleo da budeš premijer, ali da ne dobiješ ni jedan resor?

I.

pre 11 godina

Evo i ja zelim (nisam pristalica ni jednih ni drugih)! Pomirite svoje interese i pocnite da radite! Vremena za gubljenje nema! I ovom Ivici zapusite usta, sta je umislio covek!

Znak pitanja

pre 11 godina

SNS i DS su dobile najviše glasova. U novoj vladi dati ministarstva ovim strankama. Vlada i Svako ministarstvo odgovara za svoj rad Premijeru. Narodu će biti poznati razultati koje su postigli u resorima koji su im dati tokom vlasti pa će na sledećim izborima glasati prema rezultatima koje su postigli. Što manje partija, veća će biti odgovornost. Mali će prestati da ucenjuju i da iz svega izvlače korist prvenstveno za čelnike svojih stranaka, a na veliku štetu naroda. Ili će se prikloniti velikim ili će nestati. Ako ove velike ne budu radile dobro i u interesu naroda,

sta bi bilo

pre 11 godina

Ovi Tomini komentatori koji su se ubili pljujuci po Tadicu tri meseca, vidim sad silno zagovaraju Vladu SNS-DS.Ako DS prihvati, a nadam se da nece, mogu odmah da zaborave da su bili i opozicija i pozicija.Tebe jesmo tesko prevarili, ali Tomu i drustvo nema sanse.Mogu svi da se uclane istog momenta u SNS, pa ako im Vucic nesto udeli, udeli.......

Iva

pre 11 godina

Intelektualci, dragi moji,
Tadić je izgubio izbore jer narod nije glasao posle objavljivanja anketa na kojima je rečeno da vodi ispred Tome 58- 42%- Ni zbohg čega više.
Znam masu ljudi koja se sad hvata za glavu i kuka, a nije izašla baš iz tog razloga. 90% studenata kuka, ne može da veruje i pita se šta ih je snašlo. Da je bila veća izlaznost, Tadić bi ga otkinuo.
Toma je predsednika 22% naših gradjana, i neka sa njima radi šta hoće, nas neka maksimalno ostavi na miru.
Kakava je to država gde predsednik kupuje sebi diplomu. Sramota.
A treće prase (Sloba junior)neka ide da zida sebi kuću od cigala, daleko od naroda.
Neka ide "znači na bro, znači na planine."

crni domino

pre 11 godina

Dacicu, jeli ti to dojavila UDBa da strane zemlje hoce koaliciju DS-SNS?
Sto da ne i bez njihovih sugestija!
Uplasila se guzica za fotelju, pa `ajde oprobani Milosevicev metod: strane zemlje se mesaju u unutrasnja pitanja Srbije!
Proziran si ko mokraca.
I dalje te ceka lustracija!
Tadica si unistio jos ti ostaje da unistis Srbiju.

paun

pre 11 godina

Pravo da ti kazem, to i ne bi bilo lose samo da vi CRVENI ne budete u vladi, jer vi ste i unistili ZUTE, tesko onom s kim vi budete u vladi. Zamisli samo , mrka, krkobabic ,koferče i betoven...a da i obradović...da se naježiš...

Neznalica

pre 11 godina

Ne zivim odavno u Srbiji,i obzirom da diasporu niko ne sljivi, nisam nikad imao prilike da glasam, ali mi bese cudo da bese tako mala izlaznost na glasanje. Govorih sebi/"Da sam tamo ne bih sebi dozvolio da ne obavim tu gradjansku duznost". Medjutom, sad mi stvari postadose jasne: Zakljucujem, da uprkos izborima, uprkosvolji naroda koji je ipak dao neku malu vecinu jednom kandidatu, ti isti dojucerasnji protivnici se danas dogovaraju da medjusobno podele vlast. Kao u nekim decijim TV kvizovima gde na kraju svi dobiju da se niko ne naljuti. Jasno mi je sto narod vise ne zeli da izlazi na glasanje: bilo sta narod da odluci politicka "elita" radi po svome. Cemu onda sva ova gestikulacija i trosenje para, kad se ne postuje odluka naroda, pa ma kakva ona bila? Ispada ovako: "Sta Raja zna mi smo tu bili i ostacemo".

edmond

pre 11 godina

samo da SPS ne bude u vladi, sve ostalo je OK....
Ivice prevario si glasace svojom predizbornom retorikom neces valjda prevariti i SNS i DS .....

sasa014

pre 11 godina

Tako je Dacicu. Ne moze partija sa 150000 glasova (svojih) i 350000 glasova penzionera i 60000 glasova Palme , da ima mesto premijera, 6 ministarstava i da preti na televiziji ne znam ko je predsednik ali znam ko je premijer.Dosta je nama vise pretnji po televiziji , preti guverneru sto je euro 116 a bio je kada si dosao na vlast 73dinara. Tu lezi problem.

Minusi

pre 11 godina

Nalupajte minusa koliko hocete ,moj stav je sledeci:
Umesto kao sav normalan svet da glasaci kazne SPS za izdaju 2008. mi dozivesmo da sada vode glavnu rec.Umesto da URS za lazi i prevare g.Dinkica bude van parlamenta,oni ponovo unutra. Umesto da DS bude najteze kaznjen od biraca on ce ponovo izgleda da formira vladdu. Halo...gradjani..ne zivite vi tesko zbog mene ,nego zbog onih koji su prethodne 4 godine ucinili svojom nadobudnoscu i nesposobnoscu da dodjemo dovde.

Aca

pre 11 godina

Dinkić je jedini rekao nećemo u Vladu sa SNS-om, da li je to uradio DS? Vlada SNS-a i DS će raditi sve po diktatu EU, narodu će biti sve gore, Kosovo će imati sve više oblike državanosti, i mic, po mic, eto nas u NATO paktu. Mislim da će DS, izgubiti još više glasača ako napravi Vladu sa SNS-om, ali DS-u je samo bitno da vlada još 4 godine, i za zaštiti svoje lopove još 4 godine. Narod u Srbiji nema ni snage, ni mozga da izađe na ulice i skloni sve ove tajkunske stranke. Ako smo trpeli platu od 30 DM, trpećemo i platu od 200 evra, koliki će biti prosek za godinu, ili dve. Dakle, narode, pozdravljam sve one koji su glasali, dali ste samo "legitimetet tajkunima, i njihovim strankama." Samo nastavite da pljujete one koji nisu izašli. Šta mislite šta bi bilo a nije izašlo bar 90% ljudi? Pa morali bi da ponove izbore za godinu dana, ili bi mogli da očekuju narod na ulicama. Spas za Srbiju su samo narod na trgovima, i 6.oktobar, ali to ne može niko da uradi umesto nas.

krstivoje

pre 11 godina

Sve smo blize deratizaciji drustva od stetocina ili ti Sanaderizaciji,izgleda da ce konacno Ivica i Marica postati nerazdvojni.Naravno da evropa nije uzela praher u ruke od ovog drustva nebi nikada bilo nista.

Ko se javlja

pre 11 godina

"S druge strane, izostanak predlog od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić i dodao da to traže "vrlo moćne zapadne države preko svojih ambasadora i drugih diplomata".

Da nisu to slucajno one iste zemlje koje su na proslim izborima zelele vladu DS-SPS ? Sada sumnjas u njihovu mudrost?

jack

pre 11 godina

Mnogo su manje ideološke razlike izmedju DS i SNS nego DS i SPS. Ni dan danas mi nije jasno šta je to Tadić našao u SPS da bi sa njima išao u koaliciju 2008 godine. Tadić bi bio premijer a Tabakovićka potpredsednica te vlade a antireformizam bi bio zajednički okvir na kome bi se lako našle obe stranke a glavni sporovi bi se vodili o finkcijama, upravnim odborima, javnim nabavkama. Prva mera te vlade bi bila podizanje PDV i ubrzano klizanje dinara uz zapošljavanje hiljada novih "kadrova" u državnoj administraciji. Nakon isteka mandata DS bi toliko oslabio da bi otišao u istoriju i pitanje je da li bi preskočio cenzus zbog ogorčenja naroda teškim životnim uslovima za koje bi DS snosio glavnu odgovornost. Ostao bi SNS kao glavna politička snaga u državi.
U slučaju da vladu formira DS i SPS desilo bi se sve isto ali po ubrzanom scenariju. Tako da bi na novim izborima SNS opet bio glavna stranka.

Bojan

pre 11 godina

(Sima, 24. maj 2012 09:40)

Simo, do sada sam uvek glasao za DS, sem ovog puta! Ali verujem da u DS postoje kvalitetni ljudi koji nemaju previse veze sa raznim hostaplerima u stranci.

Sada je DS pred velikim pritiskom, upravo taj pritisak moze da iznedri nove ljudi za saradnju.
Da se ispita sve do jedne afer! Ako postoje ljudi u stranci koji bi ovo mogli prihvatiti, mogla bi to biti najzdravija koalicija.
Mislis li da Dacic nece ucenjivati SNS isto kao sto je to radio i sa DSom?!
Jasno je da npr reforma PIO nikada nece biti sprovedena, niti otpustanja u javnim sektorima..dugo je SPS postio, pa mora da malo ;zakiti; clanove!

Razocarani 5- oktobarac

pre 11 godina

Gospodo politicari, posto narod vec 20 godina (sa vama), guta zabe raznih boja i velicina, doslo je vreme da svako od vas proguta po jednu "VELIKU ZABU" pa da se oslobodi svoje licne sujete i prione na posao da sredi ovu nasu ojadjenu zemlju!
Gospodo, vi ste servis gradjana i birani ste da biste bili u sluzbi naroda , a ne njegov gospodar! Posto ste vi opcija ( mislim na sve stranke) od kojih bolje nemamo,organizujte ono sto je najbolje,(u skladu sa izbornim rezultatom), za nasu zemlju i narod, pa ako treba i vlada DS,SNS,SPS, (nisam bas odusevljen).
Ima, gosp. Dacicu, posla preko glave pa ce se naci i za Vas nesto da radite....

Nebojsa

pre 11 godina

To ne sme da se desi.Prvo gubimo opoziciju a drugo usli bi u jednopartijski sistem na duze vreme. Jer ne vidim ko bi mogao da ih pobedi.

Sid

pre 11 godina

Ako DS i SNS formiraju vladu, Ivica Dacic na sledecim izborima pravi sam vladu... Smeo bih da se opkladim!

Tadic je izgubio izbore zato sto je kljucna figura i zato sto narod ocajno zivi... Zasto iz NBS neko ne intervenise na trzistu novca, zapravo guverner hahaha kad bi imalo novca jel:):):) Toliko o efikasnosti Tadiceve vlade, jad i beda smo, JAD I BEDA!

Bojan

pre 11 godina

Ukoliko bi se napravila koalicija DS-SNS ja vise nikad necu izaci na izbore u Srbiji jer moj glas je bio protiv Tadica i DS i svih kradja koja je ova stranka napravila
(branko, 24. maj 2012 08:21)

Pa i SNS MORA sa nekim u koaliciju!
Ni SNS mi nije po meri, ali radimo sa onim sto imamo. A od SPS je sve bolje, njihova populisticka politika je cisto samoubistvo.

Ne treba zrtvovati opste ineterese zbog sitnih ucenjivaca! Zato je neophodna stabilna vecina sa jasno utvrdjenim zadacima.
Da se postigne dogovor o svim neophodnim bolnim reformama i da SNS preuzme sve poluge za kontrolu vlasti(MUP, BIA, Pravosudje..) kako bi mogla ispuniti obecanja za bornu protiv korupcije.

Kao sto neko rece, nemamo mi u zemlji dovoljno kvalitetnih kadrova za potrebne reforme, glupo je jos po strankama da se delimo!

veliki strumf

pre 11 godina

Ukoliko SNS i DS formiraju Vladu, na sledecim izborima pitanje je da li ce te dve stranke cenzus preci. Jednostavno, ko je glasao za DS glasao je protiv SNS i obrnuto, pa bar 90% glasaca ne zeli takvu Vladu (jer je potpuno nenormalna - znate vec devedesete i tako to) i za takav postupak kaznice zestoko ove dve stranke. Pa jel izbori sluze da narod izrazi svoju volju ili da se samo utvrdi ko je koliko dobio, pa da stranci formiraju Vladu? Ako se Vlada DS i SNS formira, takva Vlada nece dugo opstati, a na tome ce najvise profitirati SPS koji ce udvostruciti broj glasova, a mnogi glasaci SNS vratice se u izvornu Radikalnu stranku. Znaju to u ovim strankama, zato i mislim da nema sanse za ovom koalicijom, jer je ona propast i za DS i SNS. Zna Tadic da ga tek tada inteligencija koja tradicionalno glasa za DS vise nikada nece podrzati.

Nenad

pre 11 godina

Evo ja nit sam clan neke NVO, niti sam strani drzavljanin, rodjeni novosadjanin, srbin i JA TO ISTO ZELIM! To bi u svom blatu od politike bilo jos i najbolje.

darko kv

pre 11 godina

Danima čitam komentare i veoma loše zvuči kada kažu da SPS vaga .Ma kakvi ,ako se ne napravi brzo vlada(bilo koja varijanta)SPS treba da se povuče u opziciju zbog društvene odgovornosti i da pokaže pojedinima da uopšte ne trguje ni sa čim.Pa neka prave vladu SNS i DS ili neka ubace još nekog.Dosledni članovi i simpatizeri SPS koji su izdržali i disciplinovanje od strane JUL-a i "ura"talas DOS-a izdržaće i naredni period ako SPS ne bi bila u vlasti.Samo neka buduća vlada radi u interesu naroda vodeći računa o nacionalnim interesima ne prekidajući kontakt sa svetom.Pozdrav svima Darko Kv

Dragan GM

pre 11 godina

O kakvom suzbijanju korupcije ljudi pricaju od strane SNS-a? Pa pogledajte ko su im glavni finansijeri i bice vam jasno,ali bih voleo da naprave Vladu i NEKA OVAJ TUPAVI NAROD vidi jednom KO su.DS u opoziciju a SPS i SNS sa DSS u vladu pa da vidimo strucni kadar na delu,maloumnici jedni.
DS na sledecim izborima mozda i sam napravi vladu,ako udju sa ovima izgorece i DS i TADIC,glupavom narodu treba jos gore da se desi.

milr

pre 11 godina

Tadicu mozes da ispravis gresku koju si napravio saradnjom sa spsom. Mnogi nisu glasali za ds jer su razocarani saradnjom sa spsom. ljudi u lokalu jos gledaju lokalne mocnike koji su sve stekli 90ih kroz sps i jul. ako i dalje bude sa njima saradjivao ds ce jos gore proci. koalicija sa snsom je ono sto je trenutno najbolje i najkorisnije resenje za sto brze izvlacenje Srbije iz bule. sklonite urs ldp i sps i sredite bar malo Srbiju.

Sima

pre 11 godina

Koalicija SNS-DS bi bila velika greska i nista se tu dobro ne bi izrodilo. Ne bi bilo hapsenja za lopovluke i malverzacije, ne bi se preispitale sporne privatizacije, a da ne govorimo o tome da takva vlada ne bi imala kapacitet da resi goruce probleme u ekonomiji. Glasao sam za DS ali smatram da je u ovom trenutku najprirodnija moguca vlasa SNS-SPS uz podrsku Kostunice. Jer zaista je vreme da oni koji nisu glasali, kao i oni koji su glasali za ove opcije, u potpunosti konzumiraju svoju odluku. DS treba da ide u opoziciju i odatle na miru sagleda svoje greske, sto nikako nije moguce ako bi bila deo vlasti.

Blue_Sky

pre 11 godina

Kada novi Predsednik Republike pocinje sa obecanim investicijama od 100 milijrdi dolara za 10 godina i kada pocinje izgradnju kanala do egejskog mora???
Pretpostavljam da su ove dve obecane stvari bile njegov diplomski rad na karicevom fakultetu.

Zare

pre 11 godina

Zasto silujete DS??? Pustite da budemo opozicija a vi gospodo ispunite predizborna obecanja od MILIJARDU evra investicija mesecno(100milijardi za 10 godina), kanal do Egejskog mora, hapsenje za sumnjive privatizacije, duplo vece plate, zaposljavanje iz svakog domacinstva po jedan (koliko je to? 2 miliona?), povratite Kosovo, uvedite Srbiju u Evropu, jacanje dinara, hapsenje najvecih kriminalaca i tajkuna!!!

matori

pre 11 godina

"...izostanak predloga od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić..."

To je želja i mnogih glasača, i jedne i druge stranke, a ne samo "moćnih zapadnih zemalja"...
Zato, jer bi to za Srbiju bio najbolji mogući izbor!

Vladimir Salak

pre 11 godina

Ogromna veína građana Srbije želi da skupštinsku većínu i Vladu sačinjavaju SNS, DSS I SPS-PUPS...TO POKAZUJU I REZULTATI IZBORA...Svi su siti Tadića, Dinkića, Čede, Draškovića, Čanka...uništili su nam život, porodice i zdravlje

jagodica

pre 11 godina

Zbog cega su raspisivani izbori, zasto su ljudi glasali??? Izgleda da ce svi oni u koaliciju, jedino ce narod u opioziciju. Jadni mi sa ovakvima na vlasti, svi u kompletu samo na svoje d... misle.

bob

pre 11 godina

ds i sns treba zajedno da formiraju vladu. najvise glasova su dobili i ako imaju i malo odgovornosti i zelje da Srbija za cetiri godine bude bolja to ce i uraditi. preuzmite odgovornost i uradite ono sto se mora. kad su mogli sa spso posle svega da vladaju koalicija sa snsom je maciji kasalj. narod to ocekuje. dosta je koalicija sa malim strankama. sps to jeste. pa pola glasova im je pups doneo.

branko

pre 11 godina

Ukoliko bi se napravila koalicija DS-SNS ja vise nikad necu izaci na izbore u Srbiji jer moj glas je bio protiv Tadica i DS i svih kradja koja je ova stranka napravila

dr

pre 11 godina

Ma, ne žele! Žele Bajatovića na mestu direktora Srbijagasa sa 820000 dinara + poslaničkom platom, a firma gubitaš, gas skup; žele kredite za autoputeve od kojih se napravi neka zakrpa ili pokušaj autoputa sa Mrkonjićem koji obećava brze pruge, koridore 10, 11, 12, 13 i tako redom... Žele Obradovića na mestu Ministra obrazovanja, a obrazovanje nikad "bolje" (46% stanovništva ima samo osnovnu završenu), žele onog metuzalema koji je kao "pomogao" penzionerima kada je tražio povećanje penzija, pa posle čak uzvikivao "njet" MMF-u, žele ovog što mu Betoven nije svirao na uvce, jer je bio mali... Ko bi odbio takve EXPERTE?

Nenad

pre 11 godina

Bravo za istinu, sad svi mogu da saznaju kako se ostvaruje ovde
demokratija. Narod plaća izbore i glasa,velike partije uzmu velike
pare a najveće sile na kraju sastave novu vladu.
SADA ZNATE DA OD KOGA TRAŽITE VIŠE POSLA I VEĆE PLATE !!!

a77

pre 11 godina

Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić.
Na pitanje da li bi ušao u takvu vladu, Dačić je odgovori: "A šta bih radio unutra... Kako bismo se tada podelili, ko bi bio opozicija, koliko bi to potrajalo...".

''... ne bih bio premijer, ministar unutrašnjih poslova, nema ni za Mrku mesta... a ni za Bajatog... ''
Da je vaša partija iskreno glasala za Tadića, ne bi razmišljao na ovaj način... možda je ovako bolje... ali bi bilo najbolje da DS ode malo u opoziciju, pa da na sledećim izborima pravi sama vladu... a ako uđe sa SNS-om u vladu, hmmmm... boriće se za cenzus...

srpski pacov

pre 11 godina

Podrzavama Velike sile i mislim da stranke treba svoje interese da ostave sada po strani i formiraju Veliku koaliciju kao sto EU to zeli, jer je to jedino u interesu gradjana. Podele i sukobi nisu. A Dacic i nije bas patriota, ako sebe u tom slucaju vidi kao zrtvu. Vlada DS i SNS? DA!!!

Za onoga ko misli da gore od ovoga danas ne moze biti:

pre 11 godina

Premijer: Tadic (DS)
Finansije: Tabakovic (SNS)
Odbrana: Sutanovac (DS)
Pravda: Vucic (SNS)
Policija: Micunovic (DS)
Telekomunikacije: Bogoljub Karic (PSS-SNS)
Inostrani poslovi: Jeremic (DS)
Omladina i sport: Vesna Pesic ("Wild Card" od SNS)
Infrastruktura: Ilic (NS - SNS)
Zdravlje: Milosavljevic (DS)
Kultura: Arandjelovic-Kemis (SNS) ili Milanka Karic (PSS-SNS)
Evropske integracije: ? (Mozda Vjerica Radeta ako predje u SNS)
Nauka: Aleksandar Sapic ("magistrirao" na BK) (DS)
itd.

dosledan

pre 11 godina

''Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić

A sto ne kazes lepo Dacicu da smo mi pod svojevrsnom okupacijom i da nista i ne moze biti uradjeno dok strane sluzbe/ambasade ne kazu sta i kako? Pa jel mislite da narod to ne vidi i ne zna???

Dejan

pre 11 godina

Stvaranjem koalicije izmedju DS-a i SNS-a bila bi potpuno obesmisljena politicka scena Srbije i broj onih koji ne bi izasli na naredne izbore drasticno bi se povecao.
Takodje ukoliko bi SPS presao sada na drugu stranu i formirao koaliciju sa SNS-om izgubio bi veliki broj glasaca na narednim izborima pokazavsi da moze biti sa svakim to jest sa onim ko da vise.

vojvođanin

pre 11 godina

Ja najviše želim da vidim tebe kako plačeš kada budeš izvisio iz buduće vlasti. Kao dete kad mu uzmz najdražu igraču....
Kakav lik...

dr

pre 11 godina

Ma, ne žele! Žele Bajatovića na mestu direktora Srbijagasa sa 820000 dinara + poslaničkom platom, a firma gubitaš, gas skup; žele kredite za autoputeve od kojih se napravi neka zakrpa ili pokušaj autoputa sa Mrkonjićem koji obećava brze pruge, koridore 10, 11, 12, 13 i tako redom... Žele Obradovića na mestu Ministra obrazovanja, a obrazovanje nikad "bolje" (46% stanovništva ima samo osnovnu završenu), žele onog metuzalema koji je kao "pomogao" penzionerima kada je tražio povećanje penzija, pa posle čak uzvikivao "njet" MMF-u, žele ovog što mu Betoven nije svirao na uvce, jer je bio mali... Ko bi odbio takve EXPERTE?

vojvođanin

pre 11 godina

Ja najviše želim da vidim tebe kako plačeš kada budeš izvisio iz buduće vlasti. Kao dete kad mu uzmz najdražu igraču....
Kakav lik...

Za onoga ko misli da gore od ovoga danas ne moze biti:

pre 11 godina

Premijer: Tadic (DS)
Finansije: Tabakovic (SNS)
Odbrana: Sutanovac (DS)
Pravda: Vucic (SNS)
Policija: Micunovic (DS)
Telekomunikacije: Bogoljub Karic (PSS-SNS)
Inostrani poslovi: Jeremic (DS)
Omladina i sport: Vesna Pesic ("Wild Card" od SNS)
Infrastruktura: Ilic (NS - SNS)
Zdravlje: Milosavljevic (DS)
Kultura: Arandjelovic-Kemis (SNS) ili Milanka Karic (PSS-SNS)
Evropske integracije: ? (Mozda Vjerica Radeta ako predje u SNS)
Nauka: Aleksandar Sapic ("magistrirao" na BK) (DS)
itd.

dosledan

pre 11 godina

''Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić

A sto ne kazes lepo Dacicu da smo mi pod svojevrsnom okupacijom i da nista i ne moze biti uradjeno dok strane sluzbe/ambasade ne kazu sta i kako? Pa jel mislite da narod to ne vidi i ne zna???

Zare

pre 11 godina

Zasto silujete DS??? Pustite da budemo opozicija a vi gospodo ispunite predizborna obecanja od MILIJARDU evra investicija mesecno(100milijardi za 10 godina), kanal do Egejskog mora, hapsenje za sumnjive privatizacije, duplo vece plate, zaposljavanje iz svakog domacinstva po jedan (koliko je to? 2 miliona?), povratite Kosovo, uvedite Srbiju u Evropu, jacanje dinara, hapsenje najvecih kriminalaca i tajkuna!!!

Nenad

pre 11 godina

Bravo za istinu, sad svi mogu da saznaju kako se ostvaruje ovde
demokratija. Narod plaća izbore i glasa,velike partije uzmu velike
pare a najveće sile na kraju sastave novu vladu.
SADA ZNATE DA OD KOGA TRAŽITE VIŠE POSLA I VEĆE PLATE !!!

branko

pre 11 godina

Ukoliko bi se napravila koalicija DS-SNS ja vise nikad necu izaci na izbore u Srbiji jer moj glas je bio protiv Tadica i DS i svih kradja koja je ova stranka napravila

Dejan

pre 11 godina

Stvaranjem koalicije izmedju DS-a i SNS-a bila bi potpuno obesmisljena politicka scena Srbije i broj onih koji ne bi izasli na naredne izbore drasticno bi se povecao.
Takodje ukoliko bi SPS presao sada na drugu stranu i formirao koaliciju sa SNS-om izgubio bi veliki broj glasaca na narednim izborima pokazavsi da moze biti sa svakim to jest sa onim ko da vise.

srpski pacov

pre 11 godina

Podrzavama Velike sile i mislim da stranke treba svoje interese da ostave sada po strani i formiraju Veliku koaliciju kao sto EU to zeli, jer je to jedino u interesu gradjana. Podele i sukobi nisu. A Dacic i nije bas patriota, ako sebe u tom slucaju vidi kao zrtvu. Vlada DS i SNS? DA!!!

a77

pre 11 godina

Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić.
Na pitanje da li bi ušao u takvu vladu, Dačić je odgovori: "A šta bih radio unutra... Kako bismo se tada podelili, ko bi bio opozicija, koliko bi to potrajalo...".

''... ne bih bio premijer, ministar unutrašnjih poslova, nema ni za Mrku mesta... a ni za Bajatog... ''
Da je vaša partija iskreno glasala za Tadića, ne bi razmišljao na ovaj način... možda je ovako bolje... ali bi bilo najbolje da DS ode malo u opoziciju, pa da na sledećim izborima pravi sama vladu... a ako uđe sa SNS-om u vladu, hmmmm... boriće se za cenzus...

bob

pre 11 godina

ds i sns treba zajedno da formiraju vladu. najvise glasova su dobili i ako imaju i malo odgovornosti i zelje da Srbija za cetiri godine bude bolja to ce i uraditi. preuzmite odgovornost i uradite ono sto se mora. kad su mogli sa spso posle svega da vladaju koalicija sa snsom je maciji kasalj. narod to ocekuje. dosta je koalicija sa malim strankama. sps to jeste. pa pola glasova im je pups doneo.

Minusi

pre 11 godina

Nalupajte minusa koliko hocete ,moj stav je sledeci:
Umesto kao sav normalan svet da glasaci kazne SPS za izdaju 2008. mi dozivesmo da sada vode glavnu rec.Umesto da URS za lazi i prevare g.Dinkica bude van parlamenta,oni ponovo unutra. Umesto da DS bude najteze kaznjen od biraca on ce ponovo izgleda da formira vladdu. Halo...gradjani..ne zivite vi tesko zbog mene ,nego zbog onih koji su prethodne 4 godine ucinili svojom nadobudnoscu i nesposobnoscu da dodjemo dovde.

milr

pre 11 godina

Tadicu mozes da ispravis gresku koju si napravio saradnjom sa spsom. Mnogi nisu glasali za ds jer su razocarani saradnjom sa spsom. ljudi u lokalu jos gledaju lokalne mocnike koji su sve stekli 90ih kroz sps i jul. ako i dalje bude sa njima saradjivao ds ce jos gore proci. koalicija sa snsom je ono sto je trenutno najbolje i najkorisnije resenje za sto brze izvlacenje Srbije iz bule. sklonite urs ldp i sps i sredite bar malo Srbiju.

Vladimir Salak

pre 11 godina

Ogromna veína građana Srbije želi da skupštinsku većínu i Vladu sačinjavaju SNS, DSS I SPS-PUPS...TO POKAZUJU I REZULTATI IZBORA...Svi su siti Tadića, Dinkića, Čede, Draškovića, Čanka...uništili su nam život, porodice i zdravlje

Istina

pre 11 godina

Još je i najbolja varijanta SNS, DS i SPS, eh ako bi mogao i DSS. Da nam budu lepo svi na gomili, kad ih budemo „otresali” da ih „otresemo” sve odjednom.

sasa014

pre 11 godina

Tako je Dacicu. Ne moze partija sa 150000 glasova (svojih) i 350000 glasova penzionera i 60000 glasova Palme , da ima mesto premijera, 6 ministarstava i da preti na televiziji ne znam ko je predsednik ali znam ko je premijer.Dosta je nama vise pretnji po televiziji , preti guverneru sto je euro 116 a bio je kada si dosao na vlast 73dinara. Tu lezi problem.

Blue_Sky

pre 11 godina

Kada novi Predsednik Republike pocinje sa obecanim investicijama od 100 milijrdi dolara za 10 godina i kada pocinje izgradnju kanala do egejskog mora???
Pretpostavljam da su ove dve obecane stvari bile njegov diplomski rad na karicevom fakultetu.

paun

pre 11 godina

Pravo da ti kazem, to i ne bi bilo lose samo da vi CRVENI ne budete u vladi, jer vi ste i unistili ZUTE, tesko onom s kim vi budete u vladi. Zamisli samo , mrka, krkobabic ,koferče i betoven...a da i obradović...da se naježiš...

Nenad

pre 11 godina

Evo ja nit sam clan neke NVO, niti sam strani drzavljanin, rodjeni novosadjanin, srbin i JA TO ISTO ZELIM! To bi u svom blatu od politike bilo jos i najbolje.

Ko se javlja

pre 11 godina

"S druge strane, izostanak predlog od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić i dodao da to traže "vrlo moćne zapadne države preko svojih ambasadora i drugih diplomata".

Da nisu to slucajno one iste zemlje koje su na proslim izborima zelele vladu DS-SPS ? Sada sumnjas u njihovu mudrost?

Bojan

pre 11 godina

Ukoliko bi se napravila koalicija DS-SNS ja vise nikad necu izaci na izbore u Srbiji jer moj glas je bio protiv Tadica i DS i svih kradja koja je ova stranka napravila
(branko, 24. maj 2012 08:21)

Pa i SNS MORA sa nekim u koaliciju!
Ni SNS mi nije po meri, ali radimo sa onim sto imamo. A od SPS je sve bolje, njihova populisticka politika je cisto samoubistvo.

Ne treba zrtvovati opste ineterese zbog sitnih ucenjivaca! Zato je neophodna stabilna vecina sa jasno utvrdjenim zadacima.
Da se postigne dogovor o svim neophodnim bolnim reformama i da SNS preuzme sve poluge za kontrolu vlasti(MUP, BIA, Pravosudje..) kako bi mogla ispuniti obecanja za bornu protiv korupcije.

Kao sto neko rece, nemamo mi u zemlji dovoljno kvalitetnih kadrova za potrebne reforme, glupo je jos po strankama da se delimo!

Momir

pre 11 godina

Insajder objavljuje emisiju u kojoj su glavni akteri ljudi iz SPS i DSS, krece cudjenje DS i SNS u fazonu oni to nisu znali, prekidaju se koalicije i 2 najjache stranke pod izgovorom da su jedine postene ulaze da formiraju vlast same. Budala zna da je lakse sa 2 stranke u vlasti nego 20.

ackoniskikartel

pre 11 godina

Pravi demokrata će da kaže sledeće : Tadić ostavka na mestu presednika DS-a ! Đilas na čelu stranke ! Rekonstrukcija kadra stranke ! Ulazak u opoziciju i da se puste SNS i SPS da vode državu i ne praviti nikakve kombinacije sa njima ! Pozdrav !

Sid

pre 11 godina

Ako DS i SNS formiraju vladu, Ivica Dacic na sledecim izborima pravi sam vladu... Smeo bih da se opkladim!

Tadic je izgubio izbore zato sto je kljucna figura i zato sto narod ocajno zivi... Zasto iz NBS neko ne intervenise na trzistu novca, zapravo guverner hahaha kad bi imalo novca jel:):):) Toliko o efikasnosti Tadiceve vlade, jad i beda smo, JAD I BEDA!

Aca

pre 11 godina

Dinkić je jedini rekao nećemo u Vladu sa SNS-om, da li je to uradio DS? Vlada SNS-a i DS će raditi sve po diktatu EU, narodu će biti sve gore, Kosovo će imati sve više oblike državanosti, i mic, po mic, eto nas u NATO paktu. Mislim da će DS, izgubiti još više glasača ako napravi Vladu sa SNS-om, ali DS-u je samo bitno da vlada još 4 godine, i za zaštiti svoje lopove još 4 godine. Narod u Srbiji nema ni snage, ni mozga da izađe na ulice i skloni sve ove tajkunske stranke. Ako smo trpeli platu od 30 DM, trpećemo i platu od 200 evra, koliki će biti prosek za godinu, ili dve. Dakle, narode, pozdravljam sve one koji su glasali, dali ste samo "legitimetet tajkunima, i njihovim strankama." Samo nastavite da pljujete one koji nisu izašli. Šta mislite šta bi bilo a nije izašlo bar 90% ljudi? Pa morali bi da ponove izbore za godinu dana, ili bi mogli da očekuju narod na ulicama. Spas za Srbiju su samo narod na trgovima, i 6.oktobar, ali to ne može niko da uradi umesto nas.

jack

pre 11 godina

Mnogo su manje ideološke razlike izmedju DS i SNS nego DS i SPS. Ni dan danas mi nije jasno šta je to Tadić našao u SPS da bi sa njima išao u koaliciju 2008 godine. Tadić bi bio premijer a Tabakovićka potpredsednica te vlade a antireformizam bi bio zajednički okvir na kome bi se lako našle obe stranke a glavni sporovi bi se vodili o finkcijama, upravnim odborima, javnim nabavkama. Prva mera te vlade bi bila podizanje PDV i ubrzano klizanje dinara uz zapošljavanje hiljada novih "kadrova" u državnoj administraciji. Nakon isteka mandata DS bi toliko oslabio da bi otišao u istoriju i pitanje je da li bi preskočio cenzus zbog ogorčenja naroda teškim životnim uslovima za koje bi DS snosio glavnu odgovornost. Ostao bi SNS kao glavna politička snaga u državi.
U slučaju da vladu formira DS i SPS desilo bi se sve isto ali po ubrzanom scenariju. Tako da bi na novim izborima SNS opet bio glavna stranka.

matori

pre 11 godina

"...izostanak predloga od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić..."

To je želja i mnogih glasača, i jedne i druge stranke, a ne samo "moćnih zapadnih zemalja"...
Zato, jer bi to za Srbiju bio najbolji mogući izbor!

Bojan

pre 11 godina

(Sima, 24. maj 2012 09:40)

Simo, do sada sam uvek glasao za DS, sem ovog puta! Ali verujem da u DS postoje kvalitetni ljudi koji nemaju previse veze sa raznim hostaplerima u stranci.

Sada je DS pred velikim pritiskom, upravo taj pritisak moze da iznedri nove ljudi za saradnju.
Da se ispita sve do jedne afer! Ako postoje ljudi u stranci koji bi ovo mogli prihvatiti, mogla bi to biti najzdravija koalicija.
Mislis li da Dacic nece ucenjivati SNS isto kao sto je to radio i sa DSom?!
Jasno je da npr reforma PIO nikada nece biti sprovedena, niti otpustanja u javnim sektorima..dugo je SPS postio, pa mora da malo ;zakiti; clanove!

tasel

pre 11 godina

Glasao sam za SNS, a bio sam veliki DS-ovac do sredine 2001, ali ako Toma popusti pod pritiscima NATO ZLIKOVACA i formira vladu sa DS-om ja opet odoh u novu opoziciju. Nesmeno dozvoliti da drugi odlucuje o nasoj sudbini. Use i u svoje kljuse. Sto se tice Dacica taj samo gleda korist za svoje partiske drugove, a narod ga uopste neinteresuje.

veliki strumf

pre 11 godina

Ukoliko SNS i DS formiraju Vladu, na sledecim izborima pitanje je da li ce te dve stranke cenzus preci. Jednostavno, ko je glasao za DS glasao je protiv SNS i obrnuto, pa bar 90% glasaca ne zeli takvu Vladu (jer je potpuno nenormalna - znate vec devedesete i tako to) i za takav postupak kaznice zestoko ove dve stranke. Pa jel izbori sluze da narod izrazi svoju volju ili da se samo utvrdi ko je koliko dobio, pa da stranci formiraju Vladu? Ako se Vlada DS i SNS formira, takva Vlada nece dugo opstati, a na tome ce najvise profitirati SPS koji ce udvostruciti broj glasova, a mnogi glasaci SNS vratice se u izvornu Radikalnu stranku. Znaju to u ovim strankama, zato i mislim da nema sanse za ovom koalicijom, jer je ona propast i za DS i SNS. Zna Tadic da ga tek tada inteligencija koja tradicionalno glasa za DS vise nikada nece podrzati.

Dragan GM

pre 11 godina

O kakvom suzbijanju korupcije ljudi pricaju od strane SNS-a? Pa pogledajte ko su im glavni finansijeri i bice vam jasno,ali bih voleo da naprave Vladu i NEKA OVAJ TUPAVI NAROD vidi jednom KO su.DS u opoziciju a SPS i SNS sa DSS u vladu pa da vidimo strucni kadar na delu,maloumnici jedni.
DS na sledecim izborima mozda i sam napravi vladu,ako udju sa ovima izgorece i DS i TADIC,glupavom narodu treba jos gore da se desi.

krstivoje

pre 11 godina

Sve smo blize deratizaciji drustva od stetocina ili ti Sanaderizaciji,izgleda da ce konacno Ivica i Marica postati nerazdvojni.Naravno da evropa nije uzela praher u ruke od ovog drustva nebi nikada bilo nista.

Razocarani 5- oktobarac

pre 11 godina

Gospodo politicari, posto narod vec 20 godina (sa vama), guta zabe raznih boja i velicina, doslo je vreme da svako od vas proguta po jednu "VELIKU ZABU" pa da se oslobodi svoje licne sujete i prione na posao da sredi ovu nasu ojadjenu zemlju!
Gospodo, vi ste servis gradjana i birani ste da biste bili u sluzbi naroda , a ne njegov gospodar! Posto ste vi opcija ( mislim na sve stranke) od kojih bolje nemamo,organizujte ono sto je najbolje,(u skladu sa izbornim rezultatom), za nasu zemlju i narod, pa ako treba i vlada DS,SNS,SPS, (nisam bas odusevljen).
Ima, gosp. Dacicu, posla preko glave pa ce se naci i za Vas nesto da radite....

Sima

pre 11 godina

Koalicija SNS-DS bi bila velika greska i nista se tu dobro ne bi izrodilo. Ne bi bilo hapsenja za lopovluke i malverzacije, ne bi se preispitale sporne privatizacije, a da ne govorimo o tome da takva vlada ne bi imala kapacitet da resi goruce probleme u ekonomiji. Glasao sam za DS ali smatram da je u ovom trenutku najprirodnija moguca vlasa SNS-SPS uz podrsku Kostunice. Jer zaista je vreme da oni koji nisu glasali, kao i oni koji su glasali za ove opcije, u potpunosti konzumiraju svoju odluku. DS treba da ide u opoziciju i odatle na miru sagleda svoje greske, sto nikako nije moguce ako bi bila deo vlasti.

jagodica

pre 11 godina

Zbog cega su raspisivani izbori, zasto su ljudi glasali??? Izgleda da ce svi oni u koaliciju, jedino ce narod u opioziciju. Jadni mi sa ovakvima na vlasti, svi u kompletu samo na svoje d... misle.

grob4r

pre 11 godina

da su pametni ds i sns pa da zajedno oforme vladu da zauvek izbrisu ove male strankice koje se provlace i drmaju celom srbijom kao neki bitan faktor.

huan pablo don fernando

pre 11 godina

niko nije dobio moj glas i nikada nece jer ko god bude na vlasti bice isto te ljude ovaj napaceni narod ne interesuje vec samo da se sto vise nakupe para i dobro obezbede...ali strasno bih voleo da ivica dacic izvisi iz prostog razloga sto je umislio da je neko i nesto i da on sa 150 000 glasova moze da kroji sudbinu naroda.vec je video sebe kao premijera i kao najbitniju figuru u politicu nase zemlje,kada je cuo rezultate predsednickih izbora ja mislim da se doticni slogirao...gospodja ministarka samo u muskom izdanju!!!

Nebojsa

pre 11 godina

To ne sme da se desi.Prvo gubimo opoziciju a drugo usli bi u jednopartijski sistem na duze vreme. Jer ne vidim ko bi mogao da ih pobedi.

I.

pre 11 godina

Evo i ja zelim (nisam pristalica ni jednih ni drugih)! Pomirite svoje interese i pocnite da radite! Vremena za gubljenje nema! I ovom Ivici zapusite usta, sta je umislio covek!

crni domino

pre 11 godina

Dacicu, jeli ti to dojavila UDBa da strane zemlje hoce koaliciju DS-SNS?
Sto da ne i bez njihovih sugestija!
Uplasila se guzica za fotelju, pa `ajde oprobani Milosevicev metod: strane zemlje se mesaju u unutrasnja pitanja Srbije!
Proziran si ko mokraca.
I dalje te ceka lustracija!
Tadica si unistio jos ti ostaje da unistis Srbiju.

darko kv

pre 11 godina

Danima čitam komentare i veoma loše zvuči kada kažu da SPS vaga .Ma kakvi ,ako se ne napravi brzo vlada(bilo koja varijanta)SPS treba da se povuče u opziciju zbog društvene odgovornosti i da pokaže pojedinima da uopšte ne trguje ni sa čim.Pa neka prave vladu SNS i DS ili neka ubace još nekog.Dosledni članovi i simpatizeri SPS koji su izdržali i disciplinovanje od strane JUL-a i "ura"talas DOS-a izdržaće i naredni period ako SPS ne bi bila u vlasti.Samo neka buduća vlada radi u interesu naroda vodeći računa o nacionalnim interesima ne prekidajući kontakt sa svetom.Pozdrav svima Darko Kv

MI-8

pre 11 godina

"Ovi Tomini komentatori koji su se ubili pljujuci po Tadicu tri meseca, vidim sad silno zagovaraju Vladu SNS-DS."

Ne zagovaraju oni, nego DS...

Neznalica

pre 11 godina

Ne zivim odavno u Srbiji,i obzirom da diasporu niko ne sljivi, nisam nikad imao prilike da glasam, ali mi bese cudo da bese tako mala izlaznost na glasanje. Govorih sebi/"Da sam tamo ne bih sebi dozvolio da ne obavim tu gradjansku duznost". Medjutom, sad mi stvari postadose jasne: Zakljucujem, da uprkos izborima, uprkosvolji naroda koji je ipak dao neku malu vecinu jednom kandidatu, ti isti dojucerasnji protivnici se danas dogovaraju da medjusobno podele vlast. Kao u nekim decijim TV kvizovima gde na kraju svi dobiju da se niko ne naljuti. Jasno mi je sto narod vise ne zeli da izlazi na glasanje: bilo sta narod da odluci politicka "elita" radi po svome. Cemu onda sva ova gestikulacija i trosenje para, kad se ne postuje odluka naroda, pa ma kakva ona bila? Ispada ovako: "Sta Raja zna mi smo tu bili i ostacemo".

edmond

pre 11 godina

samo da SPS ne bude u vladi, sve ostalo je OK....
Ivice prevario si glasace svojom predizbornom retorikom neces valjda prevariti i SNS i DS .....

Milan Nikolić

pre 11 godina

Glavni predizborni slogan i spot DS je bilo podsećanje na to šta je juče govorio TN a šta danas. Pošto DS i Bota nije takva stranka i predsednik, nemojte ljudi terati čoveka da laže. Pa sam je izjavio (http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=20&nav_id=610985) da on neće biti premijer sigurno. Nemojte ljudi, nije ovo još drugi film.

Banat

pre 11 godina

SNS i DS imaju ekstra komotnu većinu. Znači, ne DS+privesci, nego samo DS da uđe u vladu sa SNS. 50:50 podela resora, Toma predsednik--Gljivica, PALMA i Metuzalem & Sin OUT!

Tadić tu ne bi trebalo da se nađe ni u kom obliku. Dosta, brate. Isto važi i sa sledeće likove: Šutanovac, Pajtić, Petrović (!), Dulić (!) i Trivanova (!!!!). Da imaju mozga, kumili bi Živkovića da se vrati. Taj je jedini normalan.

Ove dve stranke imaju podršku ogromne većine birača. SPS i ostali nemaju. Da su građani hteli SPS na vlasti, dali bi im 30%-40%. Prosto.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Na prošlim izborima je DS dao SPS-u legitimitet i digao ga iz mrtvih. Na ovim izborima smo jasno videli koje su posledice takve politike. Sada je na redu da se da legitimitet i SNS-u i da se narod na to navikne da su i oni jedna sasvim normalna opcija u srpskoj politici. DS treba samo još ovaj zadatak uspešno da obavi i onda će stanje biti u potpunosti vraćeno na ono pre 5. oktobra 2000. Posle toga nam ne preostaje ništa drugo nego nova revolucija, ali sumnjam da će ovaj put ona proteći tako mirno kao što je to bilo 5. oktobra. Jedino se nadam da će nam ta revolucija doneti potpuno rasformiranje "UDBE" i pravljenje jedne nove službe, sa potpuno novim ljudima. Tek tada će Srbija po prvi put dobiti političke stranke, koje će imati svoje programe i svoju politiku, a narod će birati između različitih ponuda političkih partija. Dokle god SVE naše političke stranke pravi "UDBA" nema smisla izlaziti na izbore i davati jednom ovakvom sistemu legitimnost.

Sima

pre 11 godina

Ne neki,vec svi. Samo da Vas ne gledamo i da se ne secamo 90-tih.Dosta je bilo,odmorite se jedno 20 godina,do tada cete valjda nestati.

sta bi bilo

pre 11 godina

Ovi Tomini komentatori koji su se ubili pljujuci po Tadicu tri meseca, vidim sad silno zagovaraju Vladu SNS-DS.Ako DS prihvati, a nadam se da nece, mogu odmah da zaborave da su bili i opozicija i pozicija.Tebe jesmo tesko prevarili, ali Tomu i drustvo nema sanse.Mogu svi da se uclane istog momenta u SNS, pa ako im Vucic nesto udeli, udeli.......

srbin

pre 11 godina

Nije vreme za busanje u grudi! Treba vaditi zemlju iz katastrofe od propasti, pa makar kakva nova vlada bila, mora što pre da krene da radi!

Umiješ li ti, ba, da raćunaš?

pre 11 godina

"A šta bih radio unutra... Kako bismo se tada podelili..?"

'Oćeš da ti kažem kako bi ste se tada podelili?
Tomini, Tadijini i tvoji ukupno bi imali 184 poslanika. SPS-PUPS-JS, sa osvojena 44 poslanička mandata (od 184), imala bi 23.91% udela u Vladi. Ako se dogovorite da bude ukupno 16 ministarstava, onda tebi i tvojima idu 4 ministarstva, plus mesto potpredsednika Vlade. Dakle, tebi dođe pozicija potpredsednika Vlade + MUP (koji vredi kao 2 ministarstva), a Krki i Palmi po jedno ministarstvo, ali ne može odbrana, pravosuđe, finansije, spoljni poslovi i ekonomija. Ako Palma odustane, onda SPS dobija još jedno, npr. Mrka infrastrukturu.
I to ti je to.
Ili bi, možda više voleo da budeš premijer, ali da ne dobiješ ni jedan resor?

Flasica

pre 11 godina

Neki mozda zele, ali Narod to ne zel! Narod je izbarao promene i skinuo Tadica sa vlasti, ali on svim silama se trudi da ostane na vlasti, da se ne bi otkrilo sta je sve radio dok je bio na vlasti.

duca

pre 11 godina

Toma samo ako je lud treba sada da pravi Vladu.Treba da pusti Tadica i Dacica sa Mladjom da naprave Vladu.Pa oni nece moci da traju 6 meseci.Za to vreme on treba da ojaca stranku,da pronadje prave ljude za svaku mesto u buducoj vladi.Na novim izborima bi dobio 50-posto glasova, i onda da napravi Vladu sa Cedom.Tvrdim da bi to bila najbolja Vlada od postojanja demokratije u Srbiji.Sve ostale stranke nebi dobile 30 posto glasova.Ovi iz DS koji su sada na celu treba da odu penziju, jer ni meni ni ostalim ljudima nije jasno kako su oni preuzeli vlast u DS.Pa oni su bili na balkonu za vreme Djindjica, nisu cak sedeli ni u dvadesetom redu.

Hahahaha

pre 11 godina

I treba da zajedno formiraju vladu, a ne da ovaj ... ucenjivac odlucuje o sudbini svih nas.

Ovi sto govore - ne smeju drugi da odlucuju za nas - ne lupajte - nikad sami, po sebe dobru, odluku doneli nismo, sto manje mi odlucujemo to bolje po nas! Drugo, ako ti se ne svidja sto ti amerika namece vladu - idi suprotstavi joj se hahaha, a ne da se busate ovde i glumite hrabrost i bitnost, a ni u svom dvoristu ne odlucujete sami.

Dj.R.

pre 11 godina

Ako DS ostane na vlasti, nema tu nikakvih kadrovskih promena unutar stranke, nikakve korekcije dosadasnje politike, to je savrseno jasno! Na duge staze to bi bio poguban potez za njih. Ivica Dacic je dao korektan intervju, sasvim je realno i otvoreno izlozio svoje vidjenje situacije - dakle, pitaju se demokrate i naprednjaci. Realno gledano, SPS je i dalje u odlicnoj poziciji. Svaka varijanta im ide na ruku. Ukoliko nastave saradnju sa DS-om imace zahvalnost i podrsku glasaca Borisa Tadica, dace "vetar u ledja" porazenim demokratama i nastaviti zapoceto. Njihova popularnost i dalje bi imala tendenciju rasta, a ni Tomislav Nikolic (SNS) sigurno ne bi izgubio podrsku svojih glasaca. Ako se desi nezamislivo, pa se formira vlada "suprotnosti" DS-SNS, Ivica Dacic i socijalisti ce pridobiti razocarane pristalice obe stranke...realno, to bi bili PRAVI glasaci naprednjaka/demokrata, sa cvrstim stavovima i ubedjenjima, koji sigurno ne bi mogli da predju preko takvog dogovora (nakon izuzetno prljave kampanje, optuzbi i mnogobrojnih uvreda). Takva vlada, u ovakvim ekonomskim prilikama, zasnovana na slabim temeljima, pogresnim razlozima i bez jasno definisanog zajednickog cilja, verovatno ne bi trajala duze od 2 godine. Boravak u opoziciji priblizio bi SPS mestu najznacajnijeg politickog faktora u Srbiji i izvesno doneo 25%+ glasova na narednim izborima! Vlada SNS-SPS nije nemoguce resenje, naprednjaci ce dati sve od sebe da konacno dodju na vlast (kombinacija nije toliko bitna). Najvise bi profitirao DS, koji bi konsolidovao i procistio svoje redove, zauzeo dobru poziciju i cekao nove izbore. U svakom slucaju, gradjani Srbije nemaju vremena za gubljenje - potrebno je da se vlada formira u sto kracem roku!

Iva

pre 11 godina

Intelektualci, dragi moji,
Tadić je izgubio izbore jer narod nije glasao posle objavljivanja anketa na kojima je rečeno da vodi ispred Tome 58- 42%- Ni zbohg čega više.
Znam masu ljudi koja se sad hvata za glavu i kuka, a nije izašla baš iz tog razloga. 90% studenata kuka, ne može da veruje i pita se šta ih je snašlo. Da je bila veća izlaznost, Tadić bi ga otkinuo.
Toma je predsednika 22% naših gradjana, i neka sa njima radi šta hoće, nas neka maksimalno ostavi na miru.
Kakava je to država gde predsednik kupuje sebi diplomu. Sramota.
A treće prase (Sloba junior)neka ide da zida sebi kuću od cigala, daleko od naroda.
Neka ide "znači na bro, znači na planine."

Znak pitanja

pre 11 godina

SNS i DS su dobile najviše glasova. U novoj vladi dati ministarstva ovim strankama. Vlada i Svako ministarstvo odgovara za svoj rad Premijeru. Narodu će biti poznati razultati koje su postigli u resorima koji su im dati tokom vlasti pa će na sledećim izborima glasati prema rezultatima koje su postigli. Što manje partija, veća će biti odgovornost. Mali će prestati da ucenjuju i da iz svega izvlače korist prvenstveno za čelnike svojih stranaka, a na veliku štetu naroda. Ili će se prikloniti velikim ili će nestati. Ako ove velike ne budu radile dobro i u interesu naroda,

storm1985

pre 11 godina

Ako tebe vidim u zadnjoj klupi mali Slobo, počeću da verujem da za Srbiju ima nade! DS-SNS-LDP trenutno ne postoji bolja kombinacija. Mali Sloba, Mladja ekspert i neobavešteni Voja u ćošak! U tom slučaju kombinacija Nikolić-Tadić ima pun legitimitet i podršku građana, prihvatite od Čede neke dobre stvari za koje se zalaže i idemo da radimo ljudi... Pola miliona mladih čezne da ima posao i da doprinosi društvu!

STIB

pre 11 godina

Najbolja opcija i jeste koalicija DS i SNS,zbog toga sto je to u interesu naroda.Upravo zbog razlike izmedju te dve stranke ce sva obecanja koja su data izaci na videlo i gradjani ce imati jasnu sliku ko su ti koji zaista hoce da se bore protiv kriminala i korupcije,zalazu za neophodne promene,a ko su ti koji samo daju lazna obecanja a i dalje se druze i stite kriminalce u svojim redovima.To je najkraci put da se konacno rasciste stvari i obelodane lica prevaranata i pijavica drustva.Kada pokazu svoje lice ili ce se sami uvesti u red(u sta licno sumnjam)ili ce narodu dogoreti do prstiju pa ce se organizovati i skinuti tu kriminalnu i neradnicku bandu,ako se do tada na politickoj pozornici ne pojave neki novi i ozbiljniji ljudi.Sto se tice SPS tu nema dileme,zna se dobro ko su celnici u njihovim redovima,i od njih se ne moze ni u snu ocekivati nista konkretno i posteno.Sto pre tim bolje,treba dozvoliti i postovati volju gradjana i omoguciti im da shvate sta je istina.Srbija nema vise vremena da ceka na obecanja kojekakvih sarlatana i glumaca,niti su gradjani duzni da trpe nepravdu,kriminalce i neradnke koji se bogate na njihov racun.Gradjani ce kad tad ponovo morati uzeti stvari u svoje ruke,to je zapadnim silama vec odavno jasno,samo srbin to jos nije ukapirao.

Moj stav

pre 11 godina

Dačić je od retkih iz prošle Vlade koji je dobro odradio svoj posao. Nije on tukao po ušima DS da udje u koaliciju, već DS nije hteo u opoziciju- želeo je vlast. I opet Dačić na čelu stranke sa tako ovde nepopularnim imenom, pokazuje više doslednosti i principijelnosti od stranke pompeznog demokratskog imena –kojoj je glavna floskula – bez će biti propast sveta.

BgHQ

pre 11 godina

Da li je neko zaista pomislio da smo samostalni i suvereni.Samo je stvar ko vise naginje zapadnoj ili istocnoj opciji tj. sta mu je draze.Od ambasadora velikih sila ne moze da se dise,setite se samo bezobraznog ispada Konuzina pre par meseci kada je kao srbovao umesto nas samih, sto je bila cista demonstracija sile ili saveta dobronamernih sa zapada.To je potpuno normalno s obzirom da smo jad i beda i tako ce biti jos dugo.Vise mi smeta sto se Rusi i Ameri preko nasih ledja tale i tiho sukobljavaju jer to se uvek lose zavrsi po male i nejake.Niko nikome ne daje pare na lepe oci vec iskljucivo iz interesa tako da ne teba biti glup i ocekivati bratsku pomoc od majcice Rusije ili silan priliv dolara i evrica sa zapada zato sto smo simpaticni.Probudimo se vec jednom jer san nam traje nenormalno dugo i shvatimo realnost.

dada

pre 11 godina

videcemo koliko je demokratskoj stranci samo bitno da je na vlasti. sa kim god se udruzi ukoliko se ne reformisu i postave opet omrazene iste ministre, na sledecim izborima nemaju sta da traze. posto niko ne moze sam da formira vladu, sa nekim se mora. licno mi je manje zlo ds-sns nego sps sa bilo kim. samo da ne gledam sps kako se dize iz pepela a oni su nas najvise unistili. toma se ipak malo promenio i nije vise radikal, ivica je isti sloba.

Predrag Visnjic

pre 11 godina

Ako su DS i SNS pametni i sposobni da prevazidju sujetu, formiranje takve vlade bi bilo od velike koristi gradajanima Srbije.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Na prošlim izborima je DS dao SPS-u legitimitet i digao ga iz mrtvih. Na ovim izborima smo jasno videli koje su posledice takve politike. Sada je na redu da se da legitimitet i SNS-u i da se narod na to navikne da su i oni jedna sasvim normalna opcija u srpskoj politici. DS treba samo još ovaj zadatak uspešno da obavi i onda će stanje biti u potpunosti vraćeno na ono pre 5. oktobra 2000. Posle toga nam ne preostaje ništa drugo nego nova revolucija, ali sumnjam da će ovaj put ona proteći tako mirno kao što je to bilo 5. oktobra. Jedino se nadam da će nam ta revolucija doneti potpuno rasformiranje "UDBE" i pravljenje jedne nove službe, sa potpuno novim ljudima. Tek tada će Srbija po prvi put dobiti političke stranke, koje će imati svoje programe i svoju politiku, a narod će birati između različitih ponuda političkih partija. Dokle god SVE naše političke stranke pravi "UDBA" nema smisla izlaziti na izbore i davati jednom ovakvom sistemu legitimnost.

SPS gubernija

pre 11 godina

Znači, Zapad traži koaliciju sa što manje "jahača":

"S druge strane, izostanak predlog od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić i dodao da to traže "vrlo moćne zapadne države preko svojih ambasadora i drugih diplomata".

A sa druge strane:

"Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić.

Sad se vidi sad se zna ko se kome dopada ...

Srboljub Matic

pre 11 godina

Veoma cenim i postujem bivseg predsednika Tadica ali ako njegova partija zaista udje u koaliciju sa partijom sadasnjeg Predsednika Nikolica, onda zista mislim da je to pogubno za politiku srbije. I ne samo to vec
ce time dokazati da je bio marioneta EU a sada bi EU imala dve marionete Tadica i Nikolica. O kosovu niko vise ne govori a i pokradeni izborni listovi, sta bi sa time, postoji li mogocnost istrage jer narodu dugujete gospodine Dacicu i pravosudje da se pokrene istraga.
Nikolic ima mnogo loseg u sebi i moj predsednik nikada nece biti.
Hvala Bogu da se sa tim nemoram da konfrotiram. Posle toliko prljavih svadja tih dveju partija ako sada budu sastavili vladu onda stvarno lakrdija i sramota za nas sve srbe u svetu.

Vladimir Salak

pre 11 godina

Ogromna veína građana Srbije želi da skupštinsku većínu i Vladu sačinjavaju SNS, DSS I SPS-PUPS...TO POKAZUJU I REZULTATI IZBORA...Svi su siti Tadića, Dinkića, Čede, Draškovića, Čanka...uništili su nam život, porodice i zdravlje

branko

pre 11 godina

Ukoliko bi se napravila koalicija DS-SNS ja vise nikad necu izaci na izbore u Srbiji jer moj glas je bio protiv Tadica i DS i svih kradja koja je ova stranka napravila

Za onoga ko misli da gore od ovoga danas ne moze biti:

pre 11 godina

Premijer: Tadic (DS)
Finansije: Tabakovic (SNS)
Odbrana: Sutanovac (DS)
Pravda: Vucic (SNS)
Policija: Micunovic (DS)
Telekomunikacije: Bogoljub Karic (PSS-SNS)
Inostrani poslovi: Jeremic (DS)
Omladina i sport: Vesna Pesic ("Wild Card" od SNS)
Infrastruktura: Ilic (NS - SNS)
Zdravlje: Milosavljevic (DS)
Kultura: Arandjelovic-Kemis (SNS) ili Milanka Karic (PSS-SNS)
Evropske integracije: ? (Mozda Vjerica Radeta ako predje u SNS)
Nauka: Aleksandar Sapic ("magistrirao" na BK) (DS)
itd.

srpski pacov

pre 11 godina

Podrzavama Velike sile i mislim da stranke treba svoje interese da ostave sada po strani i formiraju Veliku koaliciju kao sto EU to zeli, jer je to jedino u interesu gradjana. Podele i sukobi nisu. A Dacic i nije bas patriota, ako sebe u tom slucaju vidi kao zrtvu. Vlada DS i SNS? DA!!!

Dejan

pre 11 godina

Stvaranjem koalicije izmedju DS-a i SNS-a bila bi potpuno obesmisljena politicka scena Srbije i broj onih koji ne bi izasli na naredne izbore drasticno bi se povecao.
Takodje ukoliko bi SPS presao sada na drugu stranu i formirao koaliciju sa SNS-om izgubio bi veliki broj glasaca na narednim izborima pokazavsi da moze biti sa svakim to jest sa onim ko da vise.

Zare

pre 11 godina

Zasto silujete DS??? Pustite da budemo opozicija a vi gospodo ispunite predizborna obecanja od MILIJARDU evra investicija mesecno(100milijardi za 10 godina), kanal do Egejskog mora, hapsenje za sumnjive privatizacije, duplo vece plate, zaposljavanje iz svakog domacinstva po jedan (koliko je to? 2 miliona?), povratite Kosovo, uvedite Srbiju u Evropu, jacanje dinara, hapsenje najvecih kriminalaca i tajkuna!!!

milr

pre 11 godina

Tadicu mozes da ispravis gresku koju si napravio saradnjom sa spsom. Mnogi nisu glasali za ds jer su razocarani saradnjom sa spsom. ljudi u lokalu jos gledaju lokalne mocnike koji su sve stekli 90ih kroz sps i jul. ako i dalje bude sa njima saradjivao ds ce jos gore proci. koalicija sa snsom je ono sto je trenutno najbolje i najkorisnije resenje za sto brze izvlacenje Srbije iz bule. sklonite urs ldp i sps i sredite bar malo Srbiju.

bob

pre 11 godina

ds i sns treba zajedno da formiraju vladu. najvise glasova su dobili i ako imaju i malo odgovornosti i zelje da Srbija za cetiri godine bude bolja to ce i uraditi. preuzmite odgovornost i uradite ono sto se mora. kad su mogli sa spso posle svega da vladaju koalicija sa snsom je maciji kasalj. narod to ocekuje. dosta je koalicija sa malim strankama. sps to jeste. pa pola glasova im je pups doneo.

tasel

pre 11 godina

Glasao sam za SNS, a bio sam veliki DS-ovac do sredine 2001, ali ako Toma popusti pod pritiscima NATO ZLIKOVACA i formira vladu sa DS-om ja opet odoh u novu opoziciju. Nesmeno dozvoliti da drugi odlucuje o nasoj sudbini. Use i u svoje kljuse. Sto se tice Dacica taj samo gleda korist za svoje partiske drugove, a narod ga uopste neinteresuje.

Dragan GM

pre 11 godina

O kakvom suzbijanju korupcije ljudi pricaju od strane SNS-a? Pa pogledajte ko su im glavni finansijeri i bice vam jasno,ali bih voleo da naprave Vladu i NEKA OVAJ TUPAVI NAROD vidi jednom KO su.DS u opoziciju a SPS i SNS sa DSS u vladu pa da vidimo strucni kadar na delu,maloumnici jedni.
DS na sledecim izborima mozda i sam napravi vladu,ako udju sa ovima izgorece i DS i TADIC,glupavom narodu treba jos gore da se desi.

vojvođanin

pre 11 godina

Ja najviše želim da vidim tebe kako plačeš kada budeš izvisio iz buduće vlasti. Kao dete kad mu uzmz najdražu igraču....
Kakav lik...

veliki strumf

pre 11 godina

Ukoliko SNS i DS formiraju Vladu, na sledecim izborima pitanje je da li ce te dve stranke cenzus preci. Jednostavno, ko je glasao za DS glasao je protiv SNS i obrnuto, pa bar 90% glasaca ne zeli takvu Vladu (jer je potpuno nenormalna - znate vec devedesete i tako to) i za takav postupak kaznice zestoko ove dve stranke. Pa jel izbori sluze da narod izrazi svoju volju ili da se samo utvrdi ko je koliko dobio, pa da stranci formiraju Vladu? Ako se Vlada DS i SNS formira, takva Vlada nece dugo opstati, a na tome ce najvise profitirati SPS koji ce udvostruciti broj glasova, a mnogi glasaci SNS vratice se u izvornu Radikalnu stranku. Znaju to u ovim strankama, zato i mislim da nema sanse za ovom koalicijom, jer je ona propast i za DS i SNS. Zna Tadic da ga tek tada inteligencija koja tradicionalno glasa za DS vise nikada nece podrzati.

Blue_Sky

pre 11 godina

Kada novi Predsednik Republike pocinje sa obecanim investicijama od 100 milijrdi dolara za 10 godina i kada pocinje izgradnju kanala do egejskog mora???
Pretpostavljam da su ove dve obecane stvari bile njegov diplomski rad na karicevom fakultetu.

Minusi

pre 11 godina

Nalupajte minusa koliko hocete ,moj stav je sledeci:
Umesto kao sav normalan svet da glasaci kazne SPS za izdaju 2008. mi dozivesmo da sada vode glavnu rec.Umesto da URS za lazi i prevare g.Dinkica bude van parlamenta,oni ponovo unutra. Umesto da DS bude najteze kaznjen od biraca on ce ponovo izgleda da formira vladdu. Halo...gradjani..ne zivite vi tesko zbog mene ,nego zbog onih koji su prethodne 4 godine ucinili svojom nadobudnoscu i nesposobnoscu da dodjemo dovde.

Nenad

pre 11 godina

Bravo za istinu, sad svi mogu da saznaju kako se ostvaruje ovde
demokratija. Narod plaća izbore i glasa,velike partije uzmu velike
pare a najveće sile na kraju sastave novu vladu.
SADA ZNATE DA OD KOGA TRAŽITE VIŠE POSLA I VEĆE PLATE !!!

dosledan

pre 11 godina

''Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić

A sto ne kazes lepo Dacicu da smo mi pod svojevrsnom okupacijom i da nista i ne moze biti uradjeno dok strane sluzbe/ambasade ne kazu sta i kako? Pa jel mislite da narod to ne vidi i ne zna???

Iva

pre 11 godina

Intelektualci, dragi moji,
Tadić je izgubio izbore jer narod nije glasao posle objavljivanja anketa na kojima je rečeno da vodi ispred Tome 58- 42%- Ni zbohg čega više.
Znam masu ljudi koja se sad hvata za glavu i kuka, a nije izašla baš iz tog razloga. 90% studenata kuka, ne može da veruje i pita se šta ih je snašlo. Da je bila veća izlaznost, Tadić bi ga otkinuo.
Toma je predsednika 22% naših gradjana, i neka sa njima radi šta hoće, nas neka maksimalno ostavi na miru.
Kakava je to država gde predsednik kupuje sebi diplomu. Sramota.
A treće prase (Sloba junior)neka ide da zida sebi kuću od cigala, daleko od naroda.
Neka ide "znači na bro, znači na planine."

dr

pre 11 godina

Ma, ne žele! Žele Bajatovića na mestu direktora Srbijagasa sa 820000 dinara + poslaničkom platom, a firma gubitaš, gas skup; žele kredite za autoputeve od kojih se napravi neka zakrpa ili pokušaj autoputa sa Mrkonjićem koji obećava brze pruge, koridore 10, 11, 12, 13 i tako redom... Žele Obradovića na mestu Ministra obrazovanja, a obrazovanje nikad "bolje" (46% stanovništva ima samo osnovnu završenu), žele onog metuzalema koji je kao "pomogao" penzionerima kada je tražio povećanje penzija, pa posle čak uzvikivao "njet" MMF-u, žele ovog što mu Betoven nije svirao na uvce, jer je bio mali... Ko bi odbio takve EXPERTE?

Sid

pre 11 godina

Ako DS i SNS formiraju vladu, Ivica Dacic na sledecim izborima pravi sam vladu... Smeo bih da se opkladim!

Tadic je izgubio izbore zato sto je kljucna figura i zato sto narod ocajno zivi... Zasto iz NBS neko ne intervenise na trzistu novca, zapravo guverner hahaha kad bi imalo novca jel:):):) Toliko o efikasnosti Tadiceve vlade, jad i beda smo, JAD I BEDA!

storm1985

pre 11 godina

Ako tebe vidim u zadnjoj klupi mali Slobo, počeću da verujem da za Srbiju ima nade! DS-SNS-LDP trenutno ne postoji bolja kombinacija. Mali Sloba, Mladja ekspert i neobavešteni Voja u ćošak! U tom slučaju kombinacija Nikolić-Tadić ima pun legitimitet i podršku građana, prihvatite od Čede neke dobre stvari za koje se zalaže i idemo da radimo ljudi... Pola miliona mladih čezne da ima posao i da doprinosi društvu!

Bojan

pre 11 godina

Ukoliko bi se napravila koalicija DS-SNS ja vise nikad necu izaci na izbore u Srbiji jer moj glas je bio protiv Tadica i DS i svih kradja koja je ova stranka napravila
(branko, 24. maj 2012 08:21)

Pa i SNS MORA sa nekim u koaliciju!
Ni SNS mi nije po meri, ali radimo sa onim sto imamo. A od SPS je sve bolje, njihova populisticka politika je cisto samoubistvo.

Ne treba zrtvovati opste ineterese zbog sitnih ucenjivaca! Zato je neophodna stabilna vecina sa jasno utvrdjenim zadacima.
Da se postigne dogovor o svim neophodnim bolnim reformama i da SNS preuzme sve poluge za kontrolu vlasti(MUP, BIA, Pravosudje..) kako bi mogla ispuniti obecanja za bornu protiv korupcije.

Kao sto neko rece, nemamo mi u zemlji dovoljno kvalitetnih kadrova za potrebne reforme, glupo je jos po strankama da se delimo!

a77

pre 11 godina

Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić.
Na pitanje da li bi ušao u takvu vladu, Dačić je odgovori: "A šta bih radio unutra... Kako bismo se tada podelili, ko bi bio opozicija, koliko bi to potrajalo...".

''... ne bih bio premijer, ministar unutrašnjih poslova, nema ni za Mrku mesta... a ni za Bajatog... ''
Da je vaša partija iskreno glasala za Tadića, ne bi razmišljao na ovaj način... možda je ovako bolje... ali bi bilo najbolje da DS ode malo u opoziciju, pa da na sledećim izborima pravi sama vladu... a ako uđe sa SNS-om u vladu, hmmmm... boriće se za cenzus...

Aca

pre 11 godina

Dinkić je jedini rekao nećemo u Vladu sa SNS-om, da li je to uradio DS? Vlada SNS-a i DS će raditi sve po diktatu EU, narodu će biti sve gore, Kosovo će imati sve više oblike državanosti, i mic, po mic, eto nas u NATO paktu. Mislim da će DS, izgubiti još više glasača ako napravi Vladu sa SNS-om, ali DS-u je samo bitno da vlada još 4 godine, i za zaštiti svoje lopove još 4 godine. Narod u Srbiji nema ni snage, ni mozga da izađe na ulice i skloni sve ove tajkunske stranke. Ako smo trpeli platu od 30 DM, trpećemo i platu od 200 evra, koliki će biti prosek za godinu, ili dve. Dakle, narode, pozdravljam sve one koji su glasali, dali ste samo "legitimetet tajkunima, i njihovim strankama." Samo nastavite da pljujete one koji nisu izašli. Šta mislite šta bi bilo a nije izašlo bar 90% ljudi? Pa morali bi da ponove izbore za godinu dana, ili bi mogli da očekuju narod na ulicama. Spas za Srbiju su samo narod na trgovima, i 6.oktobar, ali to ne može niko da uradi umesto nas.

Nenad

pre 11 godina

Evo ja nit sam clan neke NVO, niti sam strani drzavljanin, rodjeni novosadjanin, srbin i JA TO ISTO ZELIM! To bi u svom blatu od politike bilo jos i najbolje.

Sima

pre 11 godina

Koalicija SNS-DS bi bila velika greska i nista se tu dobro ne bi izrodilo. Ne bi bilo hapsenja za lopovluke i malverzacije, ne bi se preispitale sporne privatizacije, a da ne govorimo o tome da takva vlada ne bi imala kapacitet da resi goruce probleme u ekonomiji. Glasao sam za DS ali smatram da je u ovom trenutku najprirodnija moguca vlasa SNS-SPS uz podrsku Kostunice. Jer zaista je vreme da oni koji nisu glasali, kao i oni koji su glasali za ove opcije, u potpunosti konzumiraju svoju odluku. DS treba da ide u opoziciju i odatle na miru sagleda svoje greske, sto nikako nije moguce ako bi bila deo vlasti.

ackoniskikartel

pre 11 godina

Pravi demokrata će da kaže sledeće : Tadić ostavka na mestu presednika DS-a ! Đilas na čelu stranke ! Rekonstrukcija kadra stranke ! Ulazak u opoziciju i da se puste SNS i SPS da vode državu i ne praviti nikakve kombinacije sa njima ! Pozdrav !

grob4r

pre 11 godina

da su pametni ds i sns pa da zajedno oforme vladu da zauvek izbrisu ove male strankice koje se provlace i drmaju celom srbijom kao neki bitan faktor.

matori

pre 11 godina

"...izostanak predloga od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić..."

To je želja i mnogih glasača, i jedne i druge stranke, a ne samo "moćnih zapadnih zemalja"...
Zato, jer bi to za Srbiju bio najbolji mogući izbor!

jack

pre 11 godina

Mnogo su manje ideološke razlike izmedju DS i SNS nego DS i SPS. Ni dan danas mi nije jasno šta je to Tadić našao u SPS da bi sa njima išao u koaliciju 2008 godine. Tadić bi bio premijer a Tabakovićka potpredsednica te vlade a antireformizam bi bio zajednički okvir na kome bi se lako našle obe stranke a glavni sporovi bi se vodili o finkcijama, upravnim odborima, javnim nabavkama. Prva mera te vlade bi bila podizanje PDV i ubrzano klizanje dinara uz zapošljavanje hiljada novih "kadrova" u državnoj administraciji. Nakon isteka mandata DS bi toliko oslabio da bi otišao u istoriju i pitanje je da li bi preskočio cenzus zbog ogorčenja naroda teškim životnim uslovima za koje bi DS snosio glavnu odgovornost. Ostao bi SNS kao glavna politička snaga u državi.
U slučaju da vladu formira DS i SPS desilo bi se sve isto ali po ubrzanom scenariju. Tako da bi na novim izborima SNS opet bio glavna stranka.

sta bi bilo

pre 11 godina

Ovi Tomini komentatori koji su se ubili pljujuci po Tadicu tri meseca, vidim sad silno zagovaraju Vladu SNS-DS.Ako DS prihvati, a nadam se da nece, mogu odmah da zaborave da su bili i opozicija i pozicija.Tebe jesmo tesko prevarili, ali Tomu i drustvo nema sanse.Mogu svi da se uclane istog momenta u SNS, pa ako im Vucic nesto udeli, udeli.......

edmond

pre 11 godina

samo da SPS ne bude u vladi, sve ostalo je OK....
Ivice prevario si glasace svojom predizbornom retorikom neces valjda prevariti i SNS i DS .....

Banat

pre 11 godina

SNS i DS imaju ekstra komotnu većinu. Znači, ne DS+privesci, nego samo DS da uđe u vladu sa SNS. 50:50 podela resora, Toma predsednik--Gljivica, PALMA i Metuzalem & Sin OUT!

Tadić tu ne bi trebalo da se nađe ni u kom obliku. Dosta, brate. Isto važi i sa sledeće likove: Šutanovac, Pajtić, Petrović (!), Dulić (!) i Trivanova (!!!!). Da imaju mozga, kumili bi Živkovića da se vrati. Taj je jedini normalan.

Ove dve stranke imaju podršku ogromne većine birača. SPS i ostali nemaju. Da su građani hteli SPS na vlasti, dali bi im 30%-40%. Prosto.

Razocarani 5- oktobarac

pre 11 godina

Gospodo politicari, posto narod vec 20 godina (sa vama), guta zabe raznih boja i velicina, doslo je vreme da svako od vas proguta po jednu "VELIKU ZABU" pa da se oslobodi svoje licne sujete i prione na posao da sredi ovu nasu ojadjenu zemlju!
Gospodo, vi ste servis gradjana i birani ste da biste bili u sluzbi naroda , a ne njegov gospodar! Posto ste vi opcija ( mislim na sve stranke) od kojih bolje nemamo,organizujte ono sto je najbolje,(u skladu sa izbornim rezultatom), za nasu zemlju i narod, pa ako treba i vlada DS,SNS,SPS, (nisam bas odusevljen).
Ima, gosp. Dacicu, posla preko glave pa ce se naci i za Vas nesto da radite....

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Na prošlim izborima je DS dao SPS-u legitimitet i digao ga iz mrtvih. Na ovim izborima smo jasno videli koje su posledice takve politike. Sada je na redu da se da legitimitet i SNS-u i da se narod na to navikne da su i oni jedna sasvim normalna opcija u srpskoj politici. DS treba samo još ovaj zadatak uspešno da obavi i onda će stanje biti u potpunosti vraćeno na ono pre 5. oktobra 2000. Posle toga nam ne preostaje ništa drugo nego nova revolucija, ali sumnjam da će ovaj put ona proteći tako mirno kao što je to bilo 5. oktobra. Jedino se nadam da će nam ta revolucija doneti potpuno rasformiranje "UDBE" i pravljenje jedne nove službe, sa potpuno novim ljudima. Tek tada će Srbija po prvi put dobiti političke stranke, koje će imati svoje programe i svoju politiku, a narod će birati između različitih ponuda političkih partija. Dokle god SVE naše političke stranke pravi "UDBA" nema smisla izlaziti na izbore i davati jednom ovakvom sistemu legitimnost.

paun

pre 11 godina

Pravo da ti kazem, to i ne bi bilo lose samo da vi CRVENI ne budete u vladi, jer vi ste i unistili ZUTE, tesko onom s kim vi budete u vladi. Zamisli samo , mrka, krkobabic ,koferče i betoven...a da i obradović...da se naježiš...

Istina

pre 11 godina

Još je i najbolja varijanta SNS, DS i SPS, eh ako bi mogao i DSS. Da nam budu lepo svi na gomili, kad ih budemo „otresali” da ih „otresemo” sve odjednom.

duca

pre 11 godina

Toma samo ako je lud treba sada da pravi Vladu.Treba da pusti Tadica i Dacica sa Mladjom da naprave Vladu.Pa oni nece moci da traju 6 meseci.Za to vreme on treba da ojaca stranku,da pronadje prave ljude za svaku mesto u buducoj vladi.Na novim izborima bi dobio 50-posto glasova, i onda da napravi Vladu sa Cedom.Tvrdim da bi to bila najbolja Vlada od postojanja demokratije u Srbiji.Sve ostale stranke nebi dobile 30 posto glasova.Ovi iz DS koji su sada na celu treba da odu penziju, jer ni meni ni ostalim ljudima nije jasno kako su oni preuzeli vlast u DS.Pa oni su bili na balkonu za vreme Djindjica, nisu cak sedeli ni u dvadesetom redu.

darko kv

pre 11 godina

Danima čitam komentare i veoma loše zvuči kada kažu da SPS vaga .Ma kakvi ,ako se ne napravi brzo vlada(bilo koja varijanta)SPS treba da se povuče u opziciju zbog društvene odgovornosti i da pokaže pojedinima da uopšte ne trguje ni sa čim.Pa neka prave vladu SNS i DS ili neka ubace još nekog.Dosledni članovi i simpatizeri SPS koji su izdržali i disciplinovanje od strane JUL-a i "ura"talas DOS-a izdržaće i naredni period ako SPS ne bi bila u vlasti.Samo neka buduća vlada radi u interesu naroda vodeći računa o nacionalnim interesima ne prekidajući kontakt sa svetom.Pozdrav svima Darko Kv

sasa014

pre 11 godina

Tako je Dacicu. Ne moze partija sa 150000 glasova (svojih) i 350000 glasova penzionera i 60000 glasova Palme , da ima mesto premijera, 6 ministarstava i da preti na televiziji ne znam ko je predsednik ali znam ko je premijer.Dosta je nama vise pretnji po televiziji , preti guverneru sto je euro 116 a bio je kada si dosao na vlast 73dinara. Tu lezi problem.

Momir

pre 11 godina

Insajder objavljuje emisiju u kojoj su glavni akteri ljudi iz SPS i DSS, krece cudjenje DS i SNS u fazonu oni to nisu znali, prekidaju se koalicije i 2 najjache stranke pod izgovorom da su jedine postene ulaze da formiraju vlast same. Budala zna da je lakse sa 2 stranke u vlasti nego 20.

I.

pre 11 godina

Evo i ja zelim (nisam pristalica ni jednih ni drugih)! Pomirite svoje interese i pocnite da radite! Vremena za gubljenje nema! I ovom Ivici zapusite usta, sta je umislio covek!

STIB

pre 11 godina

Najbolja opcija i jeste koalicija DS i SNS,zbog toga sto je to u interesu naroda.Upravo zbog razlike izmedju te dve stranke ce sva obecanja koja su data izaci na videlo i gradjani ce imati jasnu sliku ko su ti koji zaista hoce da se bore protiv kriminala i korupcije,zalazu za neophodne promene,a ko su ti koji samo daju lazna obecanja a i dalje se druze i stite kriminalce u svojim redovima.To je najkraci put da se konacno rasciste stvari i obelodane lica prevaranata i pijavica drustva.Kada pokazu svoje lice ili ce se sami uvesti u red(u sta licno sumnjam)ili ce narodu dogoreti do prstiju pa ce se organizovati i skinuti tu kriminalnu i neradnicku bandu,ako se do tada na politickoj pozornici ne pojave neki novi i ozbiljniji ljudi.Sto se tice SPS tu nema dileme,zna se dobro ko su celnici u njihovim redovima,i od njih se ne moze ni u snu ocekivati nista konkretno i posteno.Sto pre tim bolje,treba dozvoliti i postovati volju gradjana i omoguciti im da shvate sta je istina.Srbija nema vise vremena da ceka na obecanja kojekakvih sarlatana i glumaca,niti su gradjani duzni da trpe nepravdu,kriminalce i neradnke koji se bogate na njihov racun.Gradjani ce kad tad ponovo morati uzeti stvari u svoje ruke,to je zapadnim silama vec odavno jasno,samo srbin to jos nije ukapirao.

crni domino

pre 11 godina

Dacicu, jeli ti to dojavila UDBa da strane zemlje hoce koaliciju DS-SNS?
Sto da ne i bez njihovih sugestija!
Uplasila se guzica za fotelju, pa `ajde oprobani Milosevicev metod: strane zemlje se mesaju u unutrasnja pitanja Srbije!
Proziran si ko mokraca.
I dalje te ceka lustracija!
Tadica si unistio jos ti ostaje da unistis Srbiju.

Flasica

pre 11 godina

Neki mozda zele, ali Narod to ne zel! Narod je izbarao promene i skinuo Tadica sa vlasti, ali on svim silama se trudi da ostane na vlasti, da se ne bi otkrilo sta je sve radio dok je bio na vlasti.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Na prošlim izborima je DS dao SPS-u legitimitet i digao ga iz mrtvih. Na ovim izborima smo jasno videli koje su posledice takve politike. Sada je na redu da se da legitimitet i SNS-u i da se narod na to navikne da su i oni jedna sasvim normalna opcija u srpskoj politici. DS treba samo još ovaj zadatak uspešno da obavi i onda će stanje biti u potpunosti vraćeno na ono pre 5. oktobra 2000. Posle toga nam ne preostaje ništa drugo nego nova revolucija, ali sumnjam da će ovaj put ona proteći tako mirno kao što je to bilo 5. oktobra. Jedino se nadam da će nam ta revolucija doneti potpuno rasformiranje "UDBE" i pravljenje jedne nove službe, sa potpuno novim ljudima. Tek tada će Srbija po prvi put dobiti političke stranke, koje će imati svoje programe i svoju politiku, a narod će birati između različitih ponuda političkih partija. Dokle god SVE naše političke stranke pravi "UDBA" nema smisla izlaziti na izbore i davati jednom ovakvom sistemu legitimnost.

Predrag Visnjic

pre 11 godina

Ako su DS i SNS pametni i sposobni da prevazidju sujetu, formiranje takve vlade bi bilo od velike koristi gradajanima Srbije.

krstivoje

pre 11 godina

Sve smo blize deratizaciji drustva od stetocina ili ti Sanaderizaciji,izgleda da ce konacno Ivica i Marica postati nerazdvojni.Naravno da evropa nije uzela praher u ruke od ovog drustva nebi nikada bilo nista.

Sima

pre 11 godina

Ne neki,vec svi. Samo da Vas ne gledamo i da se ne secamo 90-tih.Dosta je bilo,odmorite se jedno 20 godina,do tada cete valjda nestati.

huan pablo don fernando

pre 11 godina

niko nije dobio moj glas i nikada nece jer ko god bude na vlasti bice isto te ljude ovaj napaceni narod ne interesuje vec samo da se sto vise nakupe para i dobro obezbede...ali strasno bih voleo da ivica dacic izvisi iz prostog razloga sto je umislio da je neko i nesto i da on sa 150 000 glasova moze da kroji sudbinu naroda.vec je video sebe kao premijera i kao najbitniju figuru u politicu nase zemlje,kada je cuo rezultate predsednickih izbora ja mislim da se doticni slogirao...gospodja ministarka samo u muskom izdanju!!!

Moj stav

pre 11 godina

Dačić je od retkih iz prošle Vlade koji je dobro odradio svoj posao. Nije on tukao po ušima DS da udje u koaliciju, već DS nije hteo u opoziciju- želeo je vlast. I opet Dačić na čelu stranke sa tako ovde nepopularnim imenom, pokazuje više doslednosti i principijelnosti od stranke pompeznog demokratskog imena –kojoj je glavna floskula – bez će biti propast sveta.

Hahahaha

pre 11 godina

I treba da zajedno formiraju vladu, a ne da ovaj ... ucenjivac odlucuje o sudbini svih nas.

Ovi sto govore - ne smeju drugi da odlucuju za nas - ne lupajte - nikad sami, po sebe dobru, odluku doneli nismo, sto manje mi odlucujemo to bolje po nas! Drugo, ako ti se ne svidja sto ti amerika namece vladu - idi suprotstavi joj se hahaha, a ne da se busate ovde i glumite hrabrost i bitnost, a ni u svom dvoristu ne odlucujete sami.

Ko se javlja

pre 11 godina

"S druge strane, izostanak predlog od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić i dodao da to traže "vrlo moćne zapadne države preko svojih ambasadora i drugih diplomata".

Da nisu to slucajno one iste zemlje koje su na proslim izborima zelele vladu DS-SPS ? Sada sumnjas u njihovu mudrost?

Bojan

pre 11 godina

(Sima, 24. maj 2012 09:40)

Simo, do sada sam uvek glasao za DS, sem ovog puta! Ali verujem da u DS postoje kvalitetni ljudi koji nemaju previse veze sa raznim hostaplerima u stranci.

Sada je DS pred velikim pritiskom, upravo taj pritisak moze da iznedri nove ljudi za saradnju.
Da se ispita sve do jedne afer! Ako postoje ljudi u stranci koji bi ovo mogli prihvatiti, mogla bi to biti najzdravija koalicija.
Mislis li da Dacic nece ucenjivati SNS isto kao sto je to radio i sa DSom?!
Jasno je da npr reforma PIO nikada nece biti sprovedena, niti otpustanja u javnim sektorima..dugo je SPS postio, pa mora da malo ;zakiti; clanove!

Nebojsa

pre 11 godina

To ne sme da se desi.Prvo gubimo opoziciju a drugo usli bi u jednopartijski sistem na duze vreme. Jer ne vidim ko bi mogao da ih pobedi.

Neznalica

pre 11 godina

Ne zivim odavno u Srbiji,i obzirom da diasporu niko ne sljivi, nisam nikad imao prilike da glasam, ali mi bese cudo da bese tako mala izlaznost na glasanje. Govorih sebi/"Da sam tamo ne bih sebi dozvolio da ne obavim tu gradjansku duznost". Medjutom, sad mi stvari postadose jasne: Zakljucujem, da uprkos izborima, uprkosvolji naroda koji je ipak dao neku malu vecinu jednom kandidatu, ti isti dojucerasnji protivnici se danas dogovaraju da medjusobno podele vlast. Kao u nekim decijim TV kvizovima gde na kraju svi dobiju da se niko ne naljuti. Jasno mi je sto narod vise ne zeli da izlazi na glasanje: bilo sta narod da odluci politicka "elita" radi po svome. Cemu onda sva ova gestikulacija i trosenje para, kad se ne postuje odluka naroda, pa ma kakva ona bila? Ispada ovako: "Sta Raja zna mi smo tu bili i ostacemo".

Znak pitanja

pre 11 godina

SNS i DS su dobile najviše glasova. U novoj vladi dati ministarstva ovim strankama. Vlada i Svako ministarstvo odgovara za svoj rad Premijeru. Narodu će biti poznati razultati koje su postigli u resorima koji su im dati tokom vlasti pa će na sledećim izborima glasati prema rezultatima koje su postigli. Što manje partija, veća će biti odgovornost. Mali će prestati da ucenjuju i da iz svega izvlače korist prvenstveno za čelnike svojih stranaka, a na veliku štetu naroda. Ili će se prikloniti velikim ili će nestati. Ako ove velike ne budu radile dobro i u interesu naroda,

Dj.R.

pre 11 godina

Ako DS ostane na vlasti, nema tu nikakvih kadrovskih promena unutar stranke, nikakve korekcije dosadasnje politike, to je savrseno jasno! Na duge staze to bi bio poguban potez za njih. Ivica Dacic je dao korektan intervju, sasvim je realno i otvoreno izlozio svoje vidjenje situacije - dakle, pitaju se demokrate i naprednjaci. Realno gledano, SPS je i dalje u odlicnoj poziciji. Svaka varijanta im ide na ruku. Ukoliko nastave saradnju sa DS-om imace zahvalnost i podrsku glasaca Borisa Tadica, dace "vetar u ledja" porazenim demokratama i nastaviti zapoceto. Njihova popularnost i dalje bi imala tendenciju rasta, a ni Tomislav Nikolic (SNS) sigurno ne bi izgubio podrsku svojih glasaca. Ako se desi nezamislivo, pa se formira vlada "suprotnosti" DS-SNS, Ivica Dacic i socijalisti ce pridobiti razocarane pristalice obe stranke...realno, to bi bili PRAVI glasaci naprednjaka/demokrata, sa cvrstim stavovima i ubedjenjima, koji sigurno ne bi mogli da predju preko takvog dogovora (nakon izuzetno prljave kampanje, optuzbi i mnogobrojnih uvreda). Takva vlada, u ovakvim ekonomskim prilikama, zasnovana na slabim temeljima, pogresnim razlozima i bez jasno definisanog zajednickog cilja, verovatno ne bi trajala duze od 2 godine. Boravak u opoziciji priblizio bi SPS mestu najznacajnijeg politickog faktora u Srbiji i izvesno doneo 25%+ glasova na narednim izborima! Vlada SNS-SPS nije nemoguce resenje, naprednjaci ce dati sve od sebe da konacno dodju na vlast (kombinacija nije toliko bitna). Najvise bi profitirao DS, koji bi konsolidovao i procistio svoje redove, zauzeo dobru poziciju i cekao nove izbore. U svakom slucaju, gradjani Srbije nemaju vremena za gubljenje - potrebno je da se vlada formira u sto kracem roku!

dada

pre 11 godina

videcemo koliko je demokratskoj stranci samo bitno da je na vlasti. sa kim god se udruzi ukoliko se ne reformisu i postave opet omrazene iste ministre, na sledecim izborima nemaju sta da traze. posto niko ne moze sam da formira vladu, sa nekim se mora. licno mi je manje zlo ds-sns nego sps sa bilo kim. samo da ne gledam sps kako se dize iz pepela a oni su nas najvise unistili. toma se ipak malo promenio i nije vise radikal, ivica je isti sloba.

jagodica

pre 11 godina

Zbog cega su raspisivani izbori, zasto su ljudi glasali??? Izgleda da ce svi oni u koaliciju, jedino ce narod u opioziciju. Jadni mi sa ovakvima na vlasti, svi u kompletu samo na svoje d... misle.

Milan Nikolić

pre 11 godina

Glavni predizborni slogan i spot DS je bilo podsećanje na to šta je juče govorio TN a šta danas. Pošto DS i Bota nije takva stranka i predsednik, nemojte ljudi terati čoveka da laže. Pa sam je izjavio (http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=20&nav_id=610985) da on neće biti premijer sigurno. Nemojte ljudi, nije ovo još drugi film.

BgHQ

pre 11 godina

Da li je neko zaista pomislio da smo samostalni i suvereni.Samo je stvar ko vise naginje zapadnoj ili istocnoj opciji tj. sta mu je draze.Od ambasadora velikih sila ne moze da se dise,setite se samo bezobraznog ispada Konuzina pre par meseci kada je kao srbovao umesto nas samih, sto je bila cista demonstracija sile ili saveta dobronamernih sa zapada.To je potpuno normalno s obzirom da smo jad i beda i tako ce biti jos dugo.Vise mi smeta sto se Rusi i Ameri preko nasih ledja tale i tiho sukobljavaju jer to se uvek lose zavrsi po male i nejake.Niko nikome ne daje pare na lepe oci vec iskljucivo iz interesa tako da ne teba biti glup i ocekivati bratsku pomoc od majcice Rusije ili silan priliv dolara i evrica sa zapada zato sto smo simpaticni.Probudimo se vec jednom jer san nam traje nenormalno dugo i shvatimo realnost.

SPS gubernija

pre 11 godina

Znači, Zapad traži koaliciju sa što manje "jahača":

"S druge strane, izostanak predlog od strane DS-a i SNS-a stvara sumnje da će možda te dve stranke praviti vladu, što je želja nekih zapadnih zemalja", kazao je Dačić i dodao da to traže "vrlo moćne zapadne države preko svojih ambasadora i drugih diplomata".

A sa druge strane:

"Takodje, postoje i svetske sile koje traže formiranje vlade DS, SNS i SPS-a", naveo je Dačić.

Sad se vidi sad se zna ko se kome dopada ...

MI-8

pre 11 godina

"Ovi Tomini komentatori koji su se ubili pljujuci po Tadicu tri meseca, vidim sad silno zagovaraju Vladu SNS-DS."

Ne zagovaraju oni, nego DS...

srbin

pre 11 godina

Nije vreme za busanje u grudi! Treba vaditi zemlju iz katastrofe od propasti, pa makar kakva nova vlada bila, mora što pre da krene da radi!

Umiješ li ti, ba, da raćunaš?

pre 11 godina

"A šta bih radio unutra... Kako bismo se tada podelili..?"

'Oćeš da ti kažem kako bi ste se tada podelili?
Tomini, Tadijini i tvoji ukupno bi imali 184 poslanika. SPS-PUPS-JS, sa osvojena 44 poslanička mandata (od 184), imala bi 23.91% udela u Vladi. Ako se dogovorite da bude ukupno 16 ministarstava, onda tebi i tvojima idu 4 ministarstva, plus mesto potpredsednika Vlade. Dakle, tebi dođe pozicija potpredsednika Vlade + MUP (koji vredi kao 2 ministarstva), a Krki i Palmi po jedno ministarstvo, ali ne može odbrana, pravosuđe, finansije, spoljni poslovi i ekonomija. Ako Palma odustane, onda SPS dobija još jedno, npr. Mrka infrastrukturu.
I to ti je to.
Ili bi, možda više voleo da budeš premijer, ali da ne dobiješ ni jedan resor?

Srboljub Matic

pre 11 godina

Veoma cenim i postujem bivseg predsednika Tadica ali ako njegova partija zaista udje u koaliciju sa partijom sadasnjeg Predsednika Nikolica, onda zista mislim da je to pogubno za politiku srbije. I ne samo to vec
ce time dokazati da je bio marioneta EU a sada bi EU imala dve marionete Tadica i Nikolica. O kosovu niko vise ne govori a i pokradeni izborni listovi, sta bi sa time, postoji li mogocnost istrage jer narodu dugujete gospodine Dacicu i pravosudje da se pokrene istraga.
Nikolic ima mnogo loseg u sebi i moj predsednik nikada nece biti.
Hvala Bogu da se sa tim nemoram da konfrotiram. Posle toliko prljavih svadja tih dveju partija ako sada budu sastavili vladu onda stvarno lakrdija i sramota za nas sve srbe u svetu.