Sreda, 23.05.2012.

22:50

Nikolić u subotu kod Putina?

Budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić putuje u Moskvu na lični poziv prvog čoveka Rusije, Vladimira Putina.

Izvor: Veèernje novosti

Nikoliæ u subotu kod Putina? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 11 godina

za (Aca, 23. maj 2012 23:48)

Sve šti si naveo je tačno, ali je posledica uspešne politike koju su prethodne vlade sprovodile.
A Dinkića nikako neću da pravim od blata, jer je sahranio srpsku privredu.

Bojan

pre 11 godina

Nista gore, nego kada te citira covek koji te nista nije skontao!
Jedna marionetska i demokratska vlada je prodala NIS rusima, pa su ih i dalje nazivali Evropejcima. Sve je stvar interesa, to sto smo mi slabi, mali, nikakvi i kao takvi neintresantni i sto sluzimo samo sa geostrateska potkusurivanja, to je samo nas problem.
Poenta je da ako vec placamo tu naftu, i ako se dobro i kvalitetno uslihtamo mozda dobijemo i neku pogodnost.
To se inace zove uspostovaljanje boljih i cvrscih odnosa.
Najbitnija destinacija jeste Brisel, ali nije i ne treba da bude jedina..ne znam samo iz kog razloga navijamo da se samoizolujemo..ako si za Rusiju, nisi i za Rusiju?!

Nemanja

pre 11 godina

Pa jel ne treba da ide u Rusiju?
Da li Rusija vise 'brani' Kosovo od nas samih?
Koliko smo energetski zavisni od Rusije?


Neka ide u rusiju, naravno da treba da ide... I u Ameriku, u Kinu, Indiju, u sve zemlje sveta treba da ide...
Kako su rusi odbranili kosovo (i ne samo kosovo), svaka im cast... Tesko onom koga bugarin hrani i rus brani...
Energetski smo zavisni od rusije zato sto je jedan preposteni politicar po cenu odbrane kosova, srpsko trziste energenata poklonio rusima... Inace, nafta (jeftinija i kvalitetnija) moze da se kupuje bilo gde u svetu, ne mora od rusa...

Bojan

pre 11 godina

Koliko pametnih komentara ccc
Pa jel ne treba da ide u Rusiju?
Da li Rusija vise 'brani' Kosovo od nas samih?
Koliko smo energetski zavisni od Rusije?

Kad odgovorite na gore postavljena pitanja i ako je moguce izbalansirati sve to sa Evropskim integracijama(barem iskrenijih nego do sada) sta je tu lose?
Kostunjavi je jedino tu u pravu, vojna neutralnost bla bla bla ako udjemo u NATO, problem sa Rusijom, ako se priklonimo Rusima problem sa EU.
Mislim da ce svi dobro razumeti ako ne idemo ni na jednu stranu! Bice tu i pritisaka, naravno, ali mora se dobro sve to izvagati-Tito je imao odlican osecaj za takvu vrstu balansiranja(do nekog trenutka).

I trece, mi jesmo bliski Rusima i ko je tamo cuo za Srbiju, iskreno nas simpatisu..ali kada je visoka politika u pitanju, mesta za ljubav nema -samo interesi.
Jedina finta je ta, kako se namestiti da vam se interesi poklapaju sa svetskim igracima!

Bojan

pre 11 godina

cancar … Ja sam clan DS i nemam posao, trazim ga kao i svi drugi bez posla i za to nije kriva ni drzava ni Boris, vec samo ja!! Zavrsio sam srednju skolu, nisam ucio jezike i nisam se usavrsavao!!!!! Moja majka je penzionerka i ima malu penziju, ali ne kuka vec obradjuje bastu na tudjoj zemlji i sije komsinicama za neki dinar!!!! Da li ce Toma da me zaposli a njoj da poveca penziju?????
(DARKO, 24. maj 2012 09:55)

O tome koliko je pojedinac KRIV za svoju sudbinu nije bas najpreciznija. Ne mozemo svi biti fakultetski obrazovani, ovakvi ili onakvi..raznoliki smoi svako bi trebao da da svoj doprinos.
Nasa privreda(drzava) je kao igra sa stolicima, svi kruzimo oko stolica i kada muzika stane, samo najbrzi sednu, a ostali ispadaju.
Igra je zanimljiva kada imas brdooooo stolica, ali kada je stopa nezaposlenih 25%, stolica bas i nema..a tu nisu takmicari krivi, vec organizator tog cirkusa.

R. Marković

pre 11 godina

Ove neprimereni komentari o Rusiji, kao najvećoj zemlji (po površini) i Tomi, koga je ipak izabrao narod, nije došao silom na vlast, mi se ne sviđaju. Ruska gubernija,... i slični nazivi došli su od naših političara. A šta sutra kad ti političari dođu na vlas, a doćiće jer su mladi i perspektivni, treba da ih omalovažavaju oni, kojima se ne sviđaju?

martin

pre 11 godina

@R. Markovic

to o ruskoj guberniji nisu pricali politicari koji tek treba da dodju na vlast... to je u skupstini trazio tvoj novi predsednik licno...

DARKO

pre 11 godina

cancar Ja sam clan DS i nemam posao, trazim ga kao i svi drugi bez posla i za to nije kriva ni drzava ni Boris, vec samo ja!! Zavrsio sam srednju skolu, nisam ucio jezike i nisam se usavrsavao!!!!! Moja majka je penzionerka i ima malu penziju, ali ne kuka vec obradjuje bastu na tudjoj zemlji i sije komsinicama za neki dinar!!!! Da li ce Toma da me zaposli a njoj da poveca penziju?????

MILOŠ

pre 11 godina

ja hoću da mi budemo ruski poslušnici i da putin zavede red kao što je i u Rusiji. Mi nemamo naftu ali imamo žitarice meso, a šta je važnije od hrane za sve gladnije tržište.

g4

pre 11 godina

Protivnike saradnje sa Rusijom bih podsetio da su Grcka i Spanija dugogodisnje clanice EU i NATO. Nasu robu mozemo da prodamo na postsovjetskom prostoru, a u EU ne mozemo ni krompir iako je dobrog kvaliteta.

klenga

pre 11 godina

jadan i zapušten narod u beznadju guta sve .mnogi od njih još drže titovu sliku na zidu i nadaju se da je nikolić novi tito...možda će to i biti ,ako mu sledeca destinacija bude Amerika...

Cancar

pre 11 godina

Naravno da pljujete po Nikolicu!Nije ni cudo..vama je mnogo bilo lepo dok je Boris vladao,imali ste stranacka zaposlenja,enormne plate,ko zna koliko jos drugih funkcija,rad vam je bio nikakav,zurke,izlasci,dobra kola.Sada sve to visi o koncu,sta ako sve to izgubite pa budete prisiljeni da kao vecina obicnih gradjana morate da se sagnete i pokucate na vrata privatnika i pitate ga da li mu treba radnik.Lepo vam je bilo,ali vise nikada nece propadati Srbija da bi vi uzivali.

trula kobila

pre 11 godina

Nikolic ide sam u Rusiju,a vraca se zajedno sa Mirom Markovicem,Markom Milosevicem i Bogoljubom Karicem. Predsednice,predsednice,spasi Rusiju i sahrani Srbiju!

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi, pa zar ste toliko ..... Da li ste ovaj deo slucajno preskocili ili? Sledeća destinacija, kako saznajemo, mogla bi da mu bude Nemačka, gde će se sresti sa kancelarkom Angelom Merkel.
Pustite coveka nek pokusa ako bude lose na ulice, ako bude dobro uzivacemo svi.

pozdravi braću

pre 11 godina

Traži mu kintu Tomo, par milijardi da se zakrpimo dok ne stanemo na noge koliko toliko. EU nema da nam da a i da ima nisu blesavi više. Korumpirana partijsko tajskunska elita je toliko oklempavila državnu kasu da smo pukli ko zvečka.

Tomo, euro je 116 od sutra, dok se vratiš od Putina biće 120, mora malo da se otvori da ne bude posle - šta bi. Nek se seti dočeka na Marakani, samo mu to spomeni, zna on koliko ga Srbi cene i poštuju. Ono što su mu poručile Delije na velikom transparentu to mu i ti poruči.

vrlo dobar start

pre 11 godina

"Iako je Nikolić u ponedeljak rekao ruskom ambasadoru Aleksandru Konuzinu da je neprikladno da kao novoizabrani predsednik gostuje na partijskom skupu, lični poziv Putina ipak je prelomio da vođa SNS spakuje kofere. Sledeća destinacija, kako saznajemo, mogla bi da mu bude Nemačka, gde će se sresti sa kancelarkom Angelom Merkel."

Kao neko ko nije glasao za Nikolića moram da primetim sledeće:
- Odluka o podnošenju ostavke čak i pre inauguracije je nešto što Tadić nije hteo da uradi za živu glavu i što su mu mnogi objektivni glasači zamerali
- Nikolić načelno odbija poziv partije ali zatim prihvata lični poziv predsednika zemlje kakva je Rusija. Vrlo mudro i promišljeno. Zna se nivo i ko kod koga ide. Tadić je tokom mandata a kasnije i u kampanji dozvoljavao sebi sve i svašta uključujući i posete kompanijama, sajmovima, još malo pa je volontirao na FIAT štandu. Može to da bude simpatično ali nije umesno
- Plan Nikolića da prvo poseti Rusiju a odmah zatim Nemačku je upravo najnormalniji i najlogičniji redosled poteza. Te dve zemlje odlično sarađuju a mi upravo tu treba da nađemo svoje mesto pod Suncem, što bliže EU ali i sa specijalnim odnosima sa Rusijom

Ovima što kritikuju saradnju sa Rusijom moram da napomenem da ovo malo izvozno orijentisane privrede (domaća ali i mnoga strana preduzeća) upravo i opstaje zahvaljujući bescarinskom režimu sa Rusijom.

tesko nama

pre 11 godina

Ode master po 100 milijardi, pa dusmani neka crknu od muke.Gore cemo mi da prodjemo nego Fukusima sa sve zemljotresom i tajfunom.

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok pocinje uvek od Rusa pa Evrope i na kraju Kineza.A za pocetak da se zna ko je Menadzeer i mjegova sugestija da se nebrine za transfer jer ga kuci cuva i cuvace ista policija.
Znaci tim se vec zna,kostur ekipe osstace isti samo ce kapitensku traku dobiti pridosli novi igrac....

dragan

pre 11 godina

Ovo je odlično. Nisam protiv EU, ali ne treba nam evroizolacionizam. Nego da imamo jake veze i sa EU, pa čak i da budemo u njoj, ali i niša slabije ekonomske, političke, kulturne veze sa Rusijom. Inače ćemo biti beznačjni u EU, kao Slovenija ili Hrvatska ili još gore.

Osim ako ga nije Putin pozvao da ga izriba ako im nešto dugujuemo :(

Aca

pre 11 godina

Pravićete vi od blata DS, a još više Dinkića. Toma će se naravno okrenuti Rusiji, odatle neće stići investicije, EU će biti rezervisana dok je Toma na vlasti, i dok traj kohabitacija. Već na jesen kreću štrajkovi, prvo prosvetari, onda policija, lekari, i svi redom, jer će dinar biti 125 za evro, a cene će početi da skaču, a plate će stajati. Pošto Vlada neće da smanji poreze i namete malim privatnicima, slede novo otpuštanja, tako da će 2013.god da bude mnogo gora od ove. Ali važno je da je Toma predsednik. Uživaćete tako u bedi, narednih godina, pa dobro razmislite da li ćete opet da glasate za Tomu i SPS. Laku noć Srbijo, stisnite kaiše, i trpite.

Пит

pre 11 godina

Напокон су кренуле ствари да се одвијају као у цивилозваној земљи. Очекујемо много од НИКОЛИЋА и то ће бити одличан председник Србије, можда један од бољих које смо имали у претходних 30 година.

Petar

pre 11 godina

E da je Toma zaista Putinov insajder, a ne druga strana EU medalje... Ali, ajde nada umire poslednja, mozda i dobijemo manje izdajnicku i lopovsku vladu

s

pre 11 godina

ako ga Putin bude ucio kako da radi svoj posao , namucicemo se i oko Nikolica kao oko Tadica kada budemo hteli da promenimo predsednika ili premijera

Denis

pre 11 godina

Putin ga licno pozvao. Toma je definitivno najuvazeniji nas politicar na istocnoj strani sveta. Bas mi je drago sto se narod malo opametio i izabrao ga. Dosta je bilo vise Tadica, 12 godina, sve gore i gore.

Bob Zagreb

pre 11 godina

Ja zapravo ne mogu vjerovati koliko vas je još uvijek tako naivno... Rusi će vam pomoć? Kad su Rusi ikome pomogli? Gdje su ti bili, trava ne raste.
Gledajte, neće vam nitko pomoć. Isto kao što neće ni nama nitko pomoć jer njih sve zajedno boli ona stvar za nas. To što smo si mi ovdje umislili da smo geostrateški važni ili nešto slično je najveća smijurija ovih prostora.
Ali u svakom slučaju, moj jedini savjet - ganjajte da uđete u EU. Kakva mrtva Rusija... Zemlja sirotinje i 0.5% milijardera.

Алексеј

pre 11 godina

Напокон, председник који гледа и на исток и на запад. Напокон се српски нарпд мало опеметио. Још само кад би СНС успео да формира владу... И то наравно да Табаковићком на челу а не Тадићем. Његово време је прошло.

pogodak

pre 11 godina

"Predsednik Tomislav Nikolić,ide u Moskvu,na poziv predsednika Rusije,Vladimira Putina".Lepšu i optimističniju vest nismo čuli ni pročitali proteklih 20 godina.Samo najbolji idu napred!

Boca

pre 11 godina

Prvo pa musko, odma u majcicu Rusiju da vidimo sta ce nama Putin da kaze, a znamo da Toma ima mnogo bolje veze kod njega nego Boris, sto samim tim moze da znaci da stignu neke investicije odande i da pocne polako da ispunjava obecanje o zaposljavanju ljudi i stranim investicijama.

Пит

pre 11 godina

Напокон су кренуле ствари да се одвијају као у цивилозваној земљи. Очекујемо много од НИКОЛИЋА и то ће бити одличан председник Србије, можда један од бољих које смо имали у претходних 30 година.

Boca

pre 11 godina

Prvo pa musko, odma u majcicu Rusiju da vidimo sta ce nama Putin da kaze, a znamo da Toma ima mnogo bolje veze kod njega nego Boris, sto samim tim moze da znaci da stignu neke investicije odande i da pocne polako da ispunjava obecanje o zaposljavanju ljudi i stranim investicijama.

Petar

pre 11 godina

E da je Toma zaista Putinov insajder, a ne druga strana EU medalje... Ali, ajde nada umire poslednja, mozda i dobijemo manje izdajnicku i lopovsku vladu

pogodak

pre 11 godina

"Predsednik Tomislav Nikolić,ide u Moskvu,na poziv predsednika Rusije,Vladimira Putina".Lepšu i optimističniju vest nismo čuli ni pročitali proteklih 20 godina.Samo najbolji idu napred!

Bob Zagreb

pre 11 godina

Ja zapravo ne mogu vjerovati koliko vas je još uvijek tako naivno... Rusi će vam pomoć? Kad su Rusi ikome pomogli? Gdje su ti bili, trava ne raste.
Gledajte, neće vam nitko pomoć. Isto kao što neće ni nama nitko pomoć jer njih sve zajedno boli ona stvar za nas. To što smo si mi ovdje umislili da smo geostrateški važni ili nešto slično je najveća smijurija ovih prostora.
Ali u svakom slučaju, moj jedini savjet - ganjajte da uđete u EU. Kakva mrtva Rusija... Zemlja sirotinje i 0.5% milijardera.

Denis

pre 11 godina

Putin ga licno pozvao. Toma je definitivno najuvazeniji nas politicar na istocnoj strani sveta. Bas mi je drago sto se narod malo opametio i izabrao ga. Dosta je bilo vise Tadica, 12 godina, sve gore i gore.

Алексеј

pre 11 godina

Напокон, председник који гледа и на исток и на запад. Напокон се српски нарпд мало опеметио. Још само кад би СНС успео да формира владу... И то наравно да Табаковићком на челу а не Тадићем. Његово време је прошло.

Aca

pre 11 godina

Pravićete vi od blata DS, a još više Dinkića. Toma će se naravno okrenuti Rusiji, odatle neće stići investicije, EU će biti rezervisana dok je Toma na vlasti, i dok traj kohabitacija. Već na jesen kreću štrajkovi, prvo prosvetari, onda policija, lekari, i svi redom, jer će dinar biti 125 za evro, a cene će početi da skaču, a plate će stajati. Pošto Vlada neće da smanji poreze i namete malim privatnicima, slede novo otpuštanja, tako da će 2013.god da bude mnogo gora od ove. Ali važno je da je Toma predsednik. Uživaćete tako u bedi, narednih godina, pa dobro razmislite da li ćete opet da glasate za Tomu i SPS. Laku noć Srbijo, stisnite kaiše, i trpite.

dragan

pre 11 godina

Ovo je odlično. Nisam protiv EU, ali ne treba nam evroizolacionizam. Nego da imamo jake veze i sa EU, pa čak i da budemo u njoj, ali i niša slabije ekonomske, političke, kulturne veze sa Rusijom. Inače ćemo biti beznačjni u EU, kao Slovenija ili Hrvatska ili još gore.

Osim ako ga nije Putin pozvao da ga izriba ako im nešto dugujuemo :(

s

pre 11 godina

ako ga Putin bude ucio kako da radi svoj posao , namucicemo se i oko Nikolica kao oko Tadica kada budemo hteli da promenimo predsednika ili premijera

trula kobila

pre 11 godina

Nikolic ide sam u Rusiju,a vraca se zajedno sa Mirom Markovicem,Markom Milosevicem i Bogoljubom Karicem. Predsednice,predsednice,spasi Rusiju i sahrani Srbiju!

Cancar

pre 11 godina

Naravno da pljujete po Nikolicu!Nije ni cudo..vama je mnogo bilo lepo dok je Boris vladao,imali ste stranacka zaposlenja,enormne plate,ko zna koliko jos drugih funkcija,rad vam je bio nikakav,zurke,izlasci,dobra kola.Sada sve to visi o koncu,sta ako sve to izgubite pa budete prisiljeni da kao vecina obicnih gradjana morate da se sagnete i pokucate na vrata privatnika i pitate ga da li mu treba radnik.Lepo vam je bilo,ali vise nikada nece propadati Srbija da bi vi uzivali.

g4

pre 11 godina

Protivnike saradnje sa Rusijom bih podsetio da su Grcka i Spanija dugogodisnje clanice EU i NATO. Nasu robu mozemo da prodamo na postsovjetskom prostoru, a u EU ne mozemo ni krompir iako je dobrog kvaliteta.

klenga

pre 11 godina

jadan i zapušten narod u beznadju guta sve .mnogi od njih još drže titovu sliku na zidu i nadaju se da je nikolić novi tito...možda će to i biti ,ako mu sledeca destinacija bude Amerika...

vrlo dobar start

pre 11 godina

"Iako je Nikolić u ponedeljak rekao ruskom ambasadoru Aleksandru Konuzinu da je neprikladno da kao novoizabrani predsednik gostuje na partijskom skupu, lični poziv Putina ipak je prelomio da vođa SNS spakuje kofere. Sledeća destinacija, kako saznajemo, mogla bi da mu bude Nemačka, gde će se sresti sa kancelarkom Angelom Merkel."

Kao neko ko nije glasao za Nikolića moram da primetim sledeće:
- Odluka o podnošenju ostavke čak i pre inauguracije je nešto što Tadić nije hteo da uradi za živu glavu i što su mu mnogi objektivni glasači zamerali
- Nikolić načelno odbija poziv partije ali zatim prihvata lični poziv predsednika zemlje kakva je Rusija. Vrlo mudro i promišljeno. Zna se nivo i ko kod koga ide. Tadić je tokom mandata a kasnije i u kampanji dozvoljavao sebi sve i svašta uključujući i posete kompanijama, sajmovima, još malo pa je volontirao na FIAT štandu. Može to da bude simpatično ali nije umesno
- Plan Nikolića da prvo poseti Rusiju a odmah zatim Nemačku je upravo najnormalniji i najlogičniji redosled poteza. Te dve zemlje odlično sarađuju a mi upravo tu treba da nađemo svoje mesto pod Suncem, što bliže EU ali i sa specijalnim odnosima sa Rusijom

Ovima što kritikuju saradnju sa Rusijom moram da napomenem da ovo malo izvozno orijentisane privrede (domaća ali i mnoga strana preduzeća) upravo i opstaje zahvaljujući bescarinskom režimu sa Rusijom.

MILOŠ

pre 11 godina

ja hoću da mi budemo ruski poslušnici i da putin zavede red kao što je i u Rusiji. Mi nemamo naftu ali imamo žitarice meso, a šta je važnije od hrane za sve gladnije tržište.

R. Marković

pre 11 godina

Ove neprimereni komentari o Rusiji, kao najvećoj zemlji (po površini) i Tomi, koga je ipak izabrao narod, nije došao silom na vlast, mi se ne sviđaju. Ruska gubernija,... i slični nazivi došli su od naših političara. A šta sutra kad ti političari dođu na vlas, a doćiće jer su mladi i perspektivni, treba da ih omalovažavaju oni, kojima se ne sviđaju?

DARKO

pre 11 godina

cancar Ja sam clan DS i nemam posao, trazim ga kao i svi drugi bez posla i za to nije kriva ni drzava ni Boris, vec samo ja!! Zavrsio sam srednju skolu, nisam ucio jezike i nisam se usavrsavao!!!!! Moja majka je penzionerka i ima malu penziju, ali ne kuka vec obradjuje bastu na tudjoj zemlji i sije komsinicama za neki dinar!!!! Da li ce Toma da me zaposli a njoj da poveca penziju?????

tesko nama

pre 11 godina

Ode master po 100 milijardi, pa dusmani neka crknu od muke.Gore cemo mi da prodjemo nego Fukusima sa sve zemljotresom i tajfunom.

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi, pa zar ste toliko ..... Da li ste ovaj deo slucajno preskocili ili? Sledeća destinacija, kako saznajemo, mogla bi da mu bude Nemačka, gde će se sresti sa kancelarkom Angelom Merkel.
Pustite coveka nek pokusa ako bude lose na ulice, ako bude dobro uzivacemo svi.

martin

pre 11 godina

@R. Markovic

to o ruskoj guberniji nisu pricali politicari koji tek treba da dodju na vlast... to je u skupstini trazio tvoj novi predsednik licno...

Bojan

pre 11 godina

cancar … Ja sam clan DS i nemam posao, trazim ga kao i svi drugi bez posla i za to nije kriva ni drzava ni Boris, vec samo ja!! Zavrsio sam srednju skolu, nisam ucio jezike i nisam se usavrsavao!!!!! Moja majka je penzionerka i ima malu penziju, ali ne kuka vec obradjuje bastu na tudjoj zemlji i sije komsinicama za neki dinar!!!! Da li ce Toma da me zaposli a njoj da poveca penziju?????
(DARKO, 24. maj 2012 09:55)

O tome koliko je pojedinac KRIV za svoju sudbinu nije bas najpreciznija. Ne mozemo svi biti fakultetski obrazovani, ovakvi ili onakvi..raznoliki smoi svako bi trebao da da svoj doprinos.
Nasa privreda(drzava) je kao igra sa stolicima, svi kruzimo oko stolica i kada muzika stane, samo najbrzi sednu, a ostali ispadaju.
Igra je zanimljiva kada imas brdooooo stolica, ali kada je stopa nezaposlenih 25%, stolica bas i nema..a tu nisu takmicari krivi, vec organizator tog cirkusa.

Bojan

pre 11 godina

Koliko pametnih komentara ccc
Pa jel ne treba da ide u Rusiju?
Da li Rusija vise 'brani' Kosovo od nas samih?
Koliko smo energetski zavisni od Rusije?

Kad odgovorite na gore postavljena pitanja i ako je moguce izbalansirati sve to sa Evropskim integracijama(barem iskrenijih nego do sada) sta je tu lose?
Kostunjavi je jedino tu u pravu, vojna neutralnost bla bla bla ako udjemo u NATO, problem sa Rusijom, ako se priklonimo Rusima problem sa EU.
Mislim da ce svi dobro razumeti ako ne idemo ni na jednu stranu! Bice tu i pritisaka, naravno, ali mora se dobro sve to izvagati-Tito je imao odlican osecaj za takvu vrstu balansiranja(do nekog trenutka).

I trece, mi jesmo bliski Rusima i ko je tamo cuo za Srbiju, iskreno nas simpatisu..ali kada je visoka politika u pitanju, mesta za ljubav nema -samo interesi.
Jedina finta je ta, kako se namestiti da vam se interesi poklapaju sa svetskim igracima!

pozdravi braću

pre 11 godina

Traži mu kintu Tomo, par milijardi da se zakrpimo dok ne stanemo na noge koliko toliko. EU nema da nam da a i da ima nisu blesavi više. Korumpirana partijsko tajskunska elita je toliko oklempavila državnu kasu da smo pukli ko zvečka.

Tomo, euro je 116 od sutra, dok se vratiš od Putina biće 120, mora malo da se otvori da ne bude posle - šta bi. Nek se seti dočeka na Marakani, samo mu to spomeni, zna on koliko ga Srbi cene i poštuju. Ono što su mu poručile Delije na velikom transparentu to mu i ti poruči.

Nemanja

pre 11 godina

Pa jel ne treba da ide u Rusiju?
Da li Rusija vise 'brani' Kosovo od nas samih?
Koliko smo energetski zavisni od Rusije?


Neka ide u rusiju, naravno da treba da ide... I u Ameriku, u Kinu, Indiju, u sve zemlje sveta treba da ide...
Kako su rusi odbranili kosovo (i ne samo kosovo), svaka im cast... Tesko onom koga bugarin hrani i rus brani...
Energetski smo zavisni od rusije zato sto je jedan preposteni politicar po cenu odbrane kosova, srpsko trziste energenata poklonio rusima... Inace, nafta (jeftinija i kvalitetnija) moze da se kupuje bilo gde u svetu, ne mora od rusa...

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok pocinje uvek od Rusa pa Evrope i na kraju Kineza.A za pocetak da se zna ko je Menadzeer i mjegova sugestija da se nebrine za transfer jer ga kuci cuva i cuvace ista policija.
Znaci tim se vec zna,kostur ekipe osstace isti samo ce kapitensku traku dobiti pridosli novi igrac....

Bojan

pre 11 godina

Nista gore, nego kada te citira covek koji te nista nije skontao!
Jedna marionetska i demokratska vlada je prodala NIS rusima, pa su ih i dalje nazivali Evropejcima. Sve je stvar interesa, to sto smo mi slabi, mali, nikakvi i kao takvi neintresantni i sto sluzimo samo sa geostrateska potkusurivanja, to je samo nas problem.
Poenta je da ako vec placamo tu naftu, i ako se dobro i kvalitetno uslihtamo mozda dobijemo i neku pogodnost.
To se inace zove uspostovaljanje boljih i cvrscih odnosa.
Najbitnija destinacija jeste Brisel, ali nije i ne treba da bude jedina..ne znam samo iz kog razloga navijamo da se samoizolujemo..ako si za Rusiju, nisi i za Rusiju?!

Aleksandar

pre 11 godina

za (Aca, 23. maj 2012 23:48)

Sve šti si naveo je tačno, ali je posledica uspešne politike koju su prethodne vlade sprovodile.
A Dinkića nikako neću da pravim od blata, jer je sahranio srpsku privredu.

Пит

pre 11 godina

Напокон су кренуле ствари да се одвијају као у цивилозваној земљи. Очекујемо много од НИКОЛИЋА и то ће бити одличан председник Србије, можда један од бољих које смо имали у претходних 30 година.

Aca

pre 11 godina

Pravićete vi od blata DS, a još više Dinkića. Toma će se naravno okrenuti Rusiji, odatle neće stići investicije, EU će biti rezervisana dok je Toma na vlasti, i dok traj kohabitacija. Već na jesen kreću štrajkovi, prvo prosvetari, onda policija, lekari, i svi redom, jer će dinar biti 125 za evro, a cene će početi da skaču, a plate će stajati. Pošto Vlada neće da smanji poreze i namete malim privatnicima, slede novo otpuštanja, tako da će 2013.god da bude mnogo gora od ove. Ali važno je da je Toma predsednik. Uživaćete tako u bedi, narednih godina, pa dobro razmislite da li ćete opet da glasate za Tomu i SPS. Laku noć Srbijo, stisnite kaiše, i trpite.

Алексеј

pre 11 godina

Напокон, председник који гледа и на исток и на запад. Напокон се српски нарпд мало опеметио. Још само кад би СНС успео да формира владу... И то наравно да Табаковићком на челу а не Тадићем. Његово време је прошло.

Boca

pre 11 godina

Prvo pa musko, odma u majcicu Rusiju da vidimo sta ce nama Putin da kaze, a znamo da Toma ima mnogo bolje veze kod njega nego Boris, sto samim tim moze da znaci da stignu neke investicije odande i da pocne polako da ispunjava obecanje o zaposljavanju ljudi i stranim investicijama.

pogodak

pre 11 godina

"Predsednik Tomislav Nikolić,ide u Moskvu,na poziv predsednika Rusije,Vladimira Putina".Lepšu i optimističniju vest nismo čuli ni pročitali proteklih 20 godina.Samo najbolji idu napred!

Denis

pre 11 godina

Putin ga licno pozvao. Toma je definitivno najuvazeniji nas politicar na istocnoj strani sveta. Bas mi je drago sto se narod malo opametio i izabrao ga. Dosta je bilo vise Tadica, 12 godina, sve gore i gore.

Bob Zagreb

pre 11 godina

Ja zapravo ne mogu vjerovati koliko vas je još uvijek tako naivno... Rusi će vam pomoć? Kad su Rusi ikome pomogli? Gdje su ti bili, trava ne raste.
Gledajte, neće vam nitko pomoć. Isto kao što neće ni nama nitko pomoć jer njih sve zajedno boli ona stvar za nas. To što smo si mi ovdje umislili da smo geostrateški važni ili nešto slično je najveća smijurija ovih prostora.
Ali u svakom slučaju, moj jedini savjet - ganjajte da uđete u EU. Kakva mrtva Rusija... Zemlja sirotinje i 0.5% milijardera.

Petar

pre 11 godina

E da je Toma zaista Putinov insajder, a ne druga strana EU medalje... Ali, ajde nada umire poslednja, mozda i dobijemo manje izdajnicku i lopovsku vladu

dragan

pre 11 godina

Ovo je odlično. Nisam protiv EU, ali ne treba nam evroizolacionizam. Nego da imamo jake veze i sa EU, pa čak i da budemo u njoj, ali i niša slabije ekonomske, političke, kulturne veze sa Rusijom. Inače ćemo biti beznačjni u EU, kao Slovenija ili Hrvatska ili još gore.

Osim ako ga nije Putin pozvao da ga izriba ako im nešto dugujuemo :(

s

pre 11 godina

ako ga Putin bude ucio kako da radi svoj posao , namucicemo se i oko Nikolica kao oko Tadica kada budemo hteli da promenimo predsednika ili premijera

Cancar

pre 11 godina

Naravno da pljujete po Nikolicu!Nije ni cudo..vama je mnogo bilo lepo dok je Boris vladao,imali ste stranacka zaposlenja,enormne plate,ko zna koliko jos drugih funkcija,rad vam je bio nikakav,zurke,izlasci,dobra kola.Sada sve to visi o koncu,sta ako sve to izgubite pa budete prisiljeni da kao vecina obicnih gradjana morate da se sagnete i pokucate na vrata privatnika i pitate ga da li mu treba radnik.Lepo vam je bilo,ali vise nikada nece propadati Srbija da bi vi uzivali.

MILOŠ

pre 11 godina

ja hoću da mi budemo ruski poslušnici i da putin zavede red kao što je i u Rusiji. Mi nemamo naftu ali imamo žitarice meso, a šta je važnije od hrane za sve gladnije tržište.

trula kobila

pre 11 godina

Nikolic ide sam u Rusiju,a vraca se zajedno sa Mirom Markovicem,Markom Milosevicem i Bogoljubom Karicem. Predsednice,predsednice,spasi Rusiju i sahrani Srbiju!

g4

pre 11 godina

Protivnike saradnje sa Rusijom bih podsetio da su Grcka i Spanija dugogodisnje clanice EU i NATO. Nasu robu mozemo da prodamo na postsovjetskom prostoru, a u EU ne mozemo ni krompir iako je dobrog kvaliteta.

R. Marković

pre 11 godina

Ove neprimereni komentari o Rusiji, kao najvećoj zemlji (po površini) i Tomi, koga je ipak izabrao narod, nije došao silom na vlast, mi se ne sviđaju. Ruska gubernija,... i slični nazivi došli su od naših političara. A šta sutra kad ti političari dođu na vlas, a doćiće jer su mladi i perspektivni, treba da ih omalovažavaju oni, kojima se ne sviđaju?

tesko nama

pre 11 godina

Ode master po 100 milijardi, pa dusmani neka crknu od muke.Gore cemo mi da prodjemo nego Fukusima sa sve zemljotresom i tajfunom.

DARKO

pre 11 godina

cancar Ja sam clan DS i nemam posao, trazim ga kao i svi drugi bez posla i za to nije kriva ni drzava ni Boris, vec samo ja!! Zavrsio sam srednju skolu, nisam ucio jezike i nisam se usavrsavao!!!!! Moja majka je penzionerka i ima malu penziju, ali ne kuka vec obradjuje bastu na tudjoj zemlji i sije komsinicama za neki dinar!!!! Da li ce Toma da me zaposli a njoj da poveca penziju?????

vrlo dobar start

pre 11 godina

"Iako je Nikolić u ponedeljak rekao ruskom ambasadoru Aleksandru Konuzinu da je neprikladno da kao novoizabrani predsednik gostuje na partijskom skupu, lični poziv Putina ipak je prelomio da vođa SNS spakuje kofere. Sledeća destinacija, kako saznajemo, mogla bi da mu bude Nemačka, gde će se sresti sa kancelarkom Angelom Merkel."

Kao neko ko nije glasao za Nikolića moram da primetim sledeće:
- Odluka o podnošenju ostavke čak i pre inauguracije je nešto što Tadić nije hteo da uradi za živu glavu i što su mu mnogi objektivni glasači zamerali
- Nikolić načelno odbija poziv partije ali zatim prihvata lični poziv predsednika zemlje kakva je Rusija. Vrlo mudro i promišljeno. Zna se nivo i ko kod koga ide. Tadić je tokom mandata a kasnije i u kampanji dozvoljavao sebi sve i svašta uključujući i posete kompanijama, sajmovima, još malo pa je volontirao na FIAT štandu. Može to da bude simpatično ali nije umesno
- Plan Nikolića da prvo poseti Rusiju a odmah zatim Nemačku je upravo najnormalniji i najlogičniji redosled poteza. Te dve zemlje odlično sarađuju a mi upravo tu treba da nađemo svoje mesto pod Suncem, što bliže EU ali i sa specijalnim odnosima sa Rusijom

Ovima što kritikuju saradnju sa Rusijom moram da napomenem da ovo malo izvozno orijentisane privrede (domaća ali i mnoga strana preduzeća) upravo i opstaje zahvaljujući bescarinskom režimu sa Rusijom.

martin

pre 11 godina

@R. Markovic

to o ruskoj guberniji nisu pricali politicari koji tek treba da dodju na vlast... to je u skupstini trazio tvoj novi predsednik licno...

Bojan

pre 11 godina

cancar … Ja sam clan DS i nemam posao, trazim ga kao i svi drugi bez posla i za to nije kriva ni drzava ni Boris, vec samo ja!! Zavrsio sam srednju skolu, nisam ucio jezike i nisam se usavrsavao!!!!! Moja majka je penzionerka i ima malu penziju, ali ne kuka vec obradjuje bastu na tudjoj zemlji i sije komsinicama za neki dinar!!!! Da li ce Toma da me zaposli a njoj da poveca penziju?????
(DARKO, 24. maj 2012 09:55)

O tome koliko je pojedinac KRIV za svoju sudbinu nije bas najpreciznija. Ne mozemo svi biti fakultetski obrazovani, ovakvi ili onakvi..raznoliki smoi svako bi trebao da da svoj doprinos.
Nasa privreda(drzava) je kao igra sa stolicima, svi kruzimo oko stolica i kada muzika stane, samo najbrzi sednu, a ostali ispadaju.
Igra je zanimljiva kada imas brdooooo stolica, ali kada je stopa nezaposlenih 25%, stolica bas i nema..a tu nisu takmicari krivi, vec organizator tog cirkusa.

Bojan

pre 11 godina

Koliko pametnih komentara ccc
Pa jel ne treba da ide u Rusiju?
Da li Rusija vise 'brani' Kosovo od nas samih?
Koliko smo energetski zavisni od Rusije?

Kad odgovorite na gore postavljena pitanja i ako je moguce izbalansirati sve to sa Evropskim integracijama(barem iskrenijih nego do sada) sta je tu lose?
Kostunjavi je jedino tu u pravu, vojna neutralnost bla bla bla ako udjemo u NATO, problem sa Rusijom, ako se priklonimo Rusima problem sa EU.
Mislim da ce svi dobro razumeti ako ne idemo ni na jednu stranu! Bice tu i pritisaka, naravno, ali mora se dobro sve to izvagati-Tito je imao odlican osecaj za takvu vrstu balansiranja(do nekog trenutka).

I trece, mi jesmo bliski Rusima i ko je tamo cuo za Srbiju, iskreno nas simpatisu..ali kada je visoka politika u pitanju, mesta za ljubav nema -samo interesi.
Jedina finta je ta, kako se namestiti da vam se interesi poklapaju sa svetskim igracima!

Nemanja

pre 11 godina

Pa jel ne treba da ide u Rusiju?
Da li Rusija vise 'brani' Kosovo od nas samih?
Koliko smo energetski zavisni od Rusije?


Neka ide u rusiju, naravno da treba da ide... I u Ameriku, u Kinu, Indiju, u sve zemlje sveta treba da ide...
Kako su rusi odbranili kosovo (i ne samo kosovo), svaka im cast... Tesko onom koga bugarin hrani i rus brani...
Energetski smo zavisni od rusije zato sto je jedan preposteni politicar po cenu odbrane kosova, srpsko trziste energenata poklonio rusima... Inace, nafta (jeftinija i kvalitetnija) moze da se kupuje bilo gde u svetu, ne mora od rusa...

pozdravi braću

pre 11 godina

Traži mu kintu Tomo, par milijardi da se zakrpimo dok ne stanemo na noge koliko toliko. EU nema da nam da a i da ima nisu blesavi više. Korumpirana partijsko tajskunska elita je toliko oklempavila državnu kasu da smo pukli ko zvečka.

Tomo, euro je 116 od sutra, dok se vratiš od Putina biće 120, mora malo da se otvori da ne bude posle - šta bi. Nek se seti dočeka na Marakani, samo mu to spomeni, zna on koliko ga Srbi cene i poštuju. Ono što su mu poručile Delije na velikom transparentu to mu i ti poruči.

Meraklija

pre 11 godina

Prelazni rok pocinje uvek od Rusa pa Evrope i na kraju Kineza.A za pocetak da se zna ko je Menadzeer i mjegova sugestija da se nebrine za transfer jer ga kuci cuva i cuvace ista policija.
Znaci tim se vec zna,kostur ekipe osstace isti samo ce kapitensku traku dobiti pridosli novi igrac....

Bojan

pre 11 godina

Nista gore, nego kada te citira covek koji te nista nije skontao!
Jedna marionetska i demokratska vlada je prodala NIS rusima, pa su ih i dalje nazivali Evropejcima. Sve je stvar interesa, to sto smo mi slabi, mali, nikakvi i kao takvi neintresantni i sto sluzimo samo sa geostrateska potkusurivanja, to je samo nas problem.
Poenta je da ako vec placamo tu naftu, i ako se dobro i kvalitetno uslihtamo mozda dobijemo i neku pogodnost.
To se inace zove uspostovaljanje boljih i cvrscih odnosa.
Najbitnija destinacija jeste Brisel, ali nije i ne treba da bude jedina..ne znam samo iz kog razloga navijamo da se samoizolujemo..ako si za Rusiju, nisi i za Rusiju?!

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi, pa zar ste toliko ..... Da li ste ovaj deo slucajno preskocili ili? Sledeća destinacija, kako saznajemo, mogla bi da mu bude Nemačka, gde će se sresti sa kancelarkom Angelom Merkel.
Pustite coveka nek pokusa ako bude lose na ulice, ako bude dobro uzivacemo svi.

klenga

pre 11 godina

jadan i zapušten narod u beznadju guta sve .mnogi od njih još drže titovu sliku na zidu i nadaju se da je nikolić novi tito...možda će to i biti ,ako mu sledeca destinacija bude Amerika...

Aleksandar

pre 11 godina

za (Aca, 23. maj 2012 23:48)

Sve šti si naveo je tačno, ali je posledica uspešne politike koju su prethodne vlade sprovodile.
A Dinkića nikako neću da pravim od blata, jer je sahranio srpsku privredu.