Sreda, 23.05.2012.

13:45

Šta će raditi uterivači dugova?

U petak 25. maja 64 profesionalna izvršitelja u Srbiji položiće zakletvu i početi da rade. Njihov posao će biti da uteraju pre svega komunalne dugove.

Izvor: B92

Šta æe raditi uterivaèi dugova? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Marija Nikolić

pre 7 godina

javni izvršitelj, Miloš Mitrovićč iz Beograda, pleni mi 2/3penzije i ako ja nisam označena za izvršnog dužnika.. sredstva se direktno uolačuju na njegov račun i naravno ja nemam uvid ...obratila sam se pritužbama, izvršitelju, komori, javnom tužilaštvu, osnovnom tužilaštvu,ministru pravde.. bez izjašnjenja i obrazloženja,,,ja sam zapala u nemaštinu... jadna nam država..

milivoje.r

pre 10 godina

ministarka pravde hoce da salje uterivace dugova nekome. kolika je njena plata,masa naroda ne radi,i ako radi,za koje pare.tako otimaju narodu kuce,stanove itd...gde joj je zakon da mi nesto svoje naplatimo,osteceni,pokradeni svoje nikada ne mogu da naplate. cove mi je naneo teske telesne povrede,covek je okrivljen,a odstetu ne mogu da naplatim jer covek nema nista svoje,a ima nas takvih puno. postoji li zakon za nase dugove.kada ce zakon biti na nasoj strani,strani bednika. romi mogu da kradu,da voze sta hoce i za njih zakon ne postoji. sramota za ministarku,za vladu,za drzavu,mada drzave nema,drzava je bila samo dok je tito bio ziv,od tada nas samo pljackaju.

Jegulja

pre 11 godina

ne ulazim ko kome duguje da li je pravedno ili ne. ovo sto ovde nazivate "uterivacem dugova" je privatni sudski izvrsilac.

drzavni ili privatni sudski izvrsilac su OBAVEZNI da postupaju po izvrsnom sudskom resenju TACNO onako kako to pise u istom. ni drzavni ili privatni sudski izvrsilac (ono sto ovde nazivate uterivac dugova) nisu siledzije sa bejzbolkama vec likovi "tasna masna" koji se brinu da se postupi po IZVRSNOM SUDSKOM RESENJU.

ukoliko se po tome ne postupa ni drzavni ni privatni sudski izvrsilac vam nece lomiti kolena, lomiti ulazna vrata i sl. vec ce angazovati policiju da omoguci sprovodjenje izvrsenja. znaci ukoliko privatni ili drzavni sudski izvrsilac proceni da ce postojati otpor izvrsenju sa njime ce se pojaviti policija koja ce sprovesti silu ukoliko je to potrebno.

dakle rezime, ako dodje do upotrebe sile to nece raditi "uterivaci" oko kojih je galama ovde vec policija. "uterivac" moze da izvrsi jedino nacin i u obimu koji je predvidjen RESENJEM O IZVRSENJU koji donosi SUD a to resenje se opet donosi u skladu sa PRAVOSNAZNOM PRESUDOM i ZAKONOM O IZVRSENJU I OBEZBEDJENJU ako se ne varam jer nisam pravnik.

to kako se dolazi do tih pravosnaznih presuda i kako pre svega, drzava ne ispunjava neke osnovne obaveze prema nama to je neka druga, TEZA prica.

zena koja razvaljuje engleski

pre 11 godina

ona je totalno poludela, pa nije ni cudo sto opada popularnost DS-a, kada ima ovakvih osoba, ova Malovicka, Trivnaka, Sutanovac, Dulic, idite i radite nesto, berite mandarine u grckoj, ostavite ovaj narod vise sram vas bilo

jamina

pre 11 godina

Kako cete odvojiti one koji NE MOGU, od onih koji NECE da plate racune? Kako vas nije sramota? U ovoj zemlji se tesko zivi, ako niste znali, i sve to radi vas! Narod nema posla, nema novca, jedva prezivljava. Znate li vi to u opste? U kom svetu vi zivite? Trgnite se, pogledajte konacno na narod koji gladuje!! Hrvatska je takodje pokusala sa ovim zakonom, ali je odustala radi pritiska javnosti. Njihova nova vlast je zaustavila tu besramnu ideju, nadam se da ce se i kod nas to isto desiti. Da sam znala, glasala bih za Nikolica, ako radi niceg drugog, onda radi ovog!

sp(ap)s

pre 11 godina

Da se podsetimo. Jednom je u Pozarevcu veliki dug za struju zasticenih osoba od suda, (zastarevaju krivicna dela cele porodice) platila SPS.

dejan

pre 11 godina

ja sam bio da ds i ostale normalne partije formiraju vladu ali posle ovoga sto sam procitao od sveg srca zelim da sns bez ds formira vladu!!!!!!!
SRAMOTA BRRRRRRRREEEEEEEEEE

dragan

pre 11 godina

ok, ima stvarno ljudi koji imaju a ponašaju se u fazonu e neću da im platim, pa na primer moglo se videti po gradu, bmw i 3 kazne na brisacu kao simbol bole me... a za koga je briga to što nam poslodavci uplaćuju minimum na račun, odmor možeš da koristiš zimi kad zaveje pa da ga iskoristis jer bi i onako kasnio na posao a da ne pominjem pitanje za dame na razgovoru za posao-planirali te porodicu. Sad je jedini problem rts pretplata i kanta sa djubre.....

Vladimir

pre 11 godina

Moj prvi komsija duguje za komunalije i struju oko 2000 eura. Sa sruge strane, kao radnik jednog drzavnog (neprivatizovanog) preduzeca priblizno 6 (sest) godina nije primio platu. Drzava kao vlasnik tog preduzeca mu duguje 74 plate a to po ugovoru iznosi oko 2.700.000 dinara (bez kamate). Da smo pravna drzava, sudski izvrsioci bi odavno naplatili njegova potrazivanja od drzave, od te sume odbili deo koji duguje a ostatak mu isplatili sa svim kamatama.

gradjanin ministarka

pre 11 godina

Da li je Malovicka vratila novac naplacen u jednim izborima, gde je svota bila milionska. To neka uterivaci isteraju iz njenog dzepa.

huan pablo don fernando

pre 11 godina

kazne ne placam kao ni racune za mobilni vodu i struju sve dok moja bivsa drzavna firma ne izmiri obaveze prema meni godine ne uplacenog staza i meseci ne uplacenih zarada...

bezimena

pre 11 godina

DA STE PLACALI RACUNE SADA VAS NE BI BOLELA GLAVA.
(I JA ZIVIM OD MALE PLATE, ALI PLACAM REDOVNO SVOJE RACUNE, 23. maj 2012 19:59)

Upravo tako. "Bogu božje, caru carevo", kaže naš narod!

Interesantno je da se, kao i obično, za NEplaćanje računa (koji se u svakoj državi MORAJU plaćati) zalažu uglavnom oni koji, ne da nemaju, nego NEĆE da plaćaju. Opšte je poznato da su najredovnije platiše gradjani koji jedva krpe kraj s krajem i da se oni NE bune!

Slažem se sa uvodjenjem profesionalnih IZVRŠITELJA (to nisu "uterivači" dugova), izvršitelji su i do sada postojali, u sudovima, ali nisu stizali da sprovedu ni mali deo izvršnih rešenja i presuda, na šta su bahati i bezobzirni i računali! Da je zaposleno više sudskih izvršitelja to bi nepotrebno opteretilo budžet, koji SVI punimo, tako da je ovo rešenje mnogo bolje, a nismo ga mi IZMISLILI, ono odavno funkcioniše u razvijenom svetu!

p.s. baš me zanima, kada izvršitelji sa policijom zakucaju na vrata ovima koji kažu "e baš neka mi dodju, pa će da vide..." šta će to da "pokažu"!? Bahate se ovde a platiće dugove, pre plenidbe stvari, k'o bele lale.:)))

MilošNiš

pre 11 godina

Zasto to nisi objavila pre izbora? Tadic ti rekao da se ne pojavljujes dok ne prodje guzva jer zna koliko glasova mu oduzimas...

temida

pre 11 godina

Sve negativni komentari,svi do jednog duzniki.Uterivaci dugova su odavno trebali da pocnu sa radom.
(Milena, 23. maj 2012 18:02)

Da, naravno da su trebali da pocnu da rade.
Naplate prvo radnicke plate od privatizovanih firmi koje su kupovane za dz a onda deseti deo toga uplate za dugovanje po osnovu komunalnih usluga. Ostatak daju radnicima i svi zadovoljni.

Ali nije to zamisao, zamisao je da oni koji su sedeli i primali plate godinama sada i dalje sede i nista ne rade a neko drugi naplacuje dugove. |Pa opet o glavu raje koja nema hleba da jede jer su to dodatni NEPOTREBNI troskovi koji padaju na teret duznika.

Beogradjanin

pre 11 godina

Nabildovani krimosi ce sada legalno da reketiraju, batinaju, premlacuju i otimaju!

A trebalo je da se bojimo "devedesetih" u kampanji?

Vidim da kada jednom neko ne shvata realnost i krene silaznom putanjom, to ide samo na dole. Cude se sto su izguubili izbore, a sada jos sa ovakvim stvarima oce i vladu da prave . . .

Ma neka, doci ce jednom sve na svoje, samo se nadajmo da ce barem Evropa da intervenise, i da nece biti nasilja.

goran

pre 11 godina

ko se bude suprotstavljao uterivacima tu je policija da nas hapsi.Mogu samo da se polijem benzinom a pre toga da pozovem novinare.Imam citav spisak javnih i privatnih duznika koji ne placaju,da vidim bas kada ce njima da naplate?

nikola

pre 11 godina

Ja sam da se dugovi plaćaju ALI, daj ravnotežu na obe strane. Kad trebaju izvršitelji da rade zato što mi firma duguje pare tada nema nikog! Pa druga i treća firma isto (izvršne presude posle par godina natezanja). E kad ne platiš račun evo ih!!! Ako je princip onda neka bude za sve podjednak. Srbijo banana državo! (dobro ne znam, možda je i vani tako?)

Zoran

pre 11 godina

Ne simpatisem ni jednu partiju.
Nisam izasao na izbore jer nema tu za koga da se glasa, ali sad bih bas voleo da nam se povodom ove vesti oglase gospoda koja su glas dala dosadasnjim partijama na vlasti. Cisto...onako....da nama ostalima kazu da li se osecaju vec malo prevarenim.

Kakva je ovo sprdnja i sramota. Zna se da je najveci duznik u drzavi....drzava, tj. njena javna preduzeca i rodbinsko-sogorske-svastika firme.

Саленце

pre 11 godina

Хммм а шта ћемо са дуговима државе према приватним предузећима, друштвеним предузећима, према грађанима? Да ли и они могу да ангажују дотичне? Или је то резервисано само за државне пљачкаше!?

Vladan

pre 11 godina

Boze, Boze...prosto se pitam koliko neko treba da bude glup i lud, ili jos gore, beskrupulozan, pa da posle 20-tak godina opste propasti drzave i naroda, koju je 100% prouzrokovala odnarodjena vlast izmisli ovako nesto!?!

Umesto da se narod digne, napravi "6. oktobar" i sve te bitange, uzrocnike ove srpske tragedije, izvede pred sud i najostrije sudi za GENOCID nad narodom i VELEIZDAJU zemlje, izmislise ovo!!!

Dakle, dirate u osinje gnezdo na sopstvenu odgovornost...i koliko vidim uopste niste svesni da vam je "6.oktobar" mozda i blizi nego kalendarski!!!!

PravdaNS

pre 11 godina

Profesionalni izvršitelji?! Čija je ovo ideja? mora da je Malovićkina. Dajte i meni odmah tog jednog vašeg profesionalnog izvršitelja pa da namirim dug u vidu 13 zaostalih plata u mojoj DRŽAVNOJ FIRMI!!! I da dam nalog profesionalnom izvršitelju da odmah izvuče moje pare kako god zna i ume!!! Je li Malovićka, može li ta varijanta umesto što se ganjam po sudovima sa mojim dužnikom(firmom) kao idiot do besvesti!!!

dory

pre 11 godina

A ko će da utera dug javnim preduzećima, opštinskim upravama i sl. koji ne plaćaju ni struju ni vodu itd. Ko će da vrati pare koje su nestale ko zna gde (govorim o milijardama)? Ti isti koji uteruju dugove opljačkanim građanima? Ko bi kome trebalo da uteruje dugove?

olga

pre 11 godina

U svim normalnim državama i na istoku i na zapadu obaveze prema državi moraju da se plaćaju.Ne može da neko neće da plaća infostan ,struju, vodu ili porez,zašto bi mi plaćali za te ljude-Druga je stvar što treba napraviti socijalne karte pa pomoći ljudima koji nisu u mogućnosti;ali ovde u Srbiji obično ne plaćaju oni koji imaju.A,što se tiče bankarskih kredita neka svi koji uzimaju dobro razmisle,ne će banke nikome da oproste otplate kredita bilo da su strane ili državne.

Vojvodjanin

pre 11 godina

prikupljanje haraca.....!!!! jesu u dugovanja ukljucene i kamate, i troskovi UTERIVACA, ili ne? pravi uterivaci koji, kako vidim uzimaju 10% od naplacenih dugovanja????

tokamak

pre 11 godina

Ocete pravnu drzavu,ocete da budete blize Evropi,ocete postenije drustvo.E pa ovo je korak u pravom smeru.Ali ja verujem da vecina vas to ne zeli.Nema problema jos malo I cela drzava ce da bankrotira ,tako da ce te onda videti sta je alternativa ne placanju racuna:haos

Nebojsa

pre 11 godina

Kad smo kao ovce i trpimo sve sto nam servira ova manguparija na vlasti. U Hrvatskoj su pokusali nesto slicno pa je reakcija javnosti bila takva da je se odustalo od toga. Mi, Srbi, sta je nama da SVE OVO trpimo???

bocko

pre 11 godina

Stvar je vrlo prosta i lako resiva,naredite javnim preduzecima da kroz racune za komunalne usluge (struja,infostan...) ne kradu i eto,nema dugova a svi racuni uredno placeni.

Ivan

pre 11 godina

Ljudi, pišite masovno Vesni Rakić Vodinelić, ombudsmanu i povereniku za zaštitu građana. Samo oni mogu da prinude medije da počnu da pišu (da, naravno, mediji vole da se ne zameraju, ali kad ovi ljudi graknu onda odmah otkrivaju Ameriku!!!) a kad mediji počnu da pišu, odmah će se menjati pravila za uterivače. Ne sme im se pružiti prilika da počnu da rade ni pod razno. Nemojte sedeti u apatiji i čekati da pobuna krene od nekog drugog. To se neće dogoditi. Ovoga puta pobuna mora da krene OD SVAKOG OD NAS, ili će nas doslovno izbacivati iz stanova. Pišite pisma, okrećite telefone, postavljajte pitanja. Nije teško.

fr

pre 11 godina

@(Mita, 23. maj 2012 15:53) Nazalost, sto se tice Francuske toga ima! Narocito ako se radi o dugovima prema drzavi, mada se moze obratiti izvesnim asocijacijama za pravnu pomoc, koje donekle "uspore" proceduru, ali na kraju, ipak "ONI" dobiju. Osim licnog bankrota, koji je zakonski moguc, ali komplikovan, nema oprastanja dugova.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Bas nama trebaju uterivaci dugova, nama koji nemamo za leba. Pustite zapad, tamo su plate 3000 evra, oni mogu da imaju takve stvari, ali sta ce nama koji od plate ne mozemo da kupimo hranu, videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. Vi ste sramota za ovu zemlju, vreme je za narodnu koaliciju, koja ima kontakt sa ovim narodom, a ne vama koji ste odlutali u neke fantazije. Jel' vi stvarno mislite da ljudi ne placaju komunalne dugove i sl. zbog siline i bahatosti a ne zato jer nemaju za leba? 60% gradjanstva kupuje hleb na veresiju, a vi bi da im uterujete komunalne dugove.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta ce raditi uterivaci dugova?Nista,gledace` kako to mi sami sebi radimo slusajuci cica Nikolica iz kampanje;Ja i moja porodica zivimo dobro a vi,a vi ,a vi....

Zoran

pre 11 godina

"...već savesni i odgovorni profesionalci, koji rade u ime države, u interesu građana i poslovne zajednice", istakla je Malovićeva. " Privatnik radi samo u svom interesu.

Demokratije Suton

pre 11 godina

A Ako se raja bude bunila tu je PROFESIONALIZOVANA vojska i ŽANDARMERIJA da obezbedi poštovanje zakona a spreči neodgovorno ponašanje dužnika.
Tražili ste gledajte. Samo 6. oktobra će PROFESIONALIZOVANA vojska i ŽANDARMARIJA da adekvatno reaguje, dragi robovi 21. veka. Ne znate vi, robovi, sa čipovanim pasočima i ličnim kartama još šta će vas snaći u ovoj demoNkratiji.

Ne mogu da svarim!!!

pre 11 godina

Sta je bre ovo? Banana drzava,e to je to! Sluzba za uterivanje dugova,pa bolje da su otvorili sluzbu za uterivsnje pameti,morala...!
Opet ce sica(sirotinja)da nastrada! Velikim duznicima nema sanse da naplate! Oni su face bre,znam te znas me!

Mali Radojica

pre 11 godina

ne verujem da postoji vise od 1% naroda koji NECE da placa! Kao da smo u Svajcarskoj a ne u bednoj Srbiji. Takve zakone donose! Ljudi ako ovo prodje tako nam I treba! Ko god da je na vlasti I donese ovakav zakon u ovom trenutku I sa ovakvim materijalnim stanjem naroda......ponovo je doslo vreme za ulicu....

Djonovi

pre 11 godina

I narod ove zemlje će se ujediniti i napraviti instituciju,čiji će zaposleni uterivati dugove ove zemlje prema porodicama otete imovine i date u ruke partijskim tajkunima pred samo izglasavane zakona o RESTITUCIJI. Svi ćete biti prozvani,gospodo ,dajući na uvid račune vaših firmi i tokova novca u nedodjije,kao i dostavljanja vaše imovne karte ,pre i posle utrčavanja u stranke.

ne pravite nas majmunima

pre 11 godina

"On je istakao da se Srbija suočava i sa 7.000 predstavki pred sudom u Strazburu, upravo zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku." Koliko ja razumem ovu rečenicu to nema veze sa "uterivačima" nego sa sposobnim sudstvom...

bezimena

pre 11 godina

Nema Ko da zastiti gradjane Srbije koji rade a ne primaju plate...
(Nikki, 23. maj 2012 15:57)

SVAKO ko radi a ne prima platu je BUDALA.
Niko nikome ne može da zabrani da bude budala!

Sid

pre 11 godina

Legalizovati uterivanje dugova u ovakvoj situaciji gde su ljudi bez posla , gde nemaju za osnovne stvari! Ma mi kao narod smo zaista smo... uh! Gotovi smo ali zahvaljujuci samo sebi!

View

pre 11 godina

Zakon o ličnom bankrotu imaju sve EU države, SAD, Australija, N. Zeland, Kanada. Imaju ga i neke države Azije i L. Amerike. Amerika ima i Zakon o ličnom bankrotu uzrokovanog medicinskim dugovima (Medical Bankruptcy Faireness Act), a kao i Zakon o sprečavanju zloupotreba u stečaju i zaštiti potrošača (Bankruptcy Abuse Prevention and Consumer Protection Act).

Zakon predviđa test podobnosti (means test), tj. analizu dužnikove prihodne i rashodne strane s ciljem da se utvrdi ima li dovoljno sredstava da isplati dug, bez ugrožavanja egzistencije. Ukoliko ima sredstava, dužnik je dužan da dug isplati kroz xxx godišnji plan otplate duga. U suprotnom, on se istih oslobađa u cilju omogućavanja 'novog početka' (fresh start).

Primena ovog Zakona razlikuje se od zemlje do zemlje, u zavisnosti od standarda građana i kvaliteta socijalne zaštite. Tako, recimo, skandinavske zemlje imaju rigidniji Zakon o bankrotu. Razlog je visok standard, velika socijalna davanja, besplatno lečenje i školstvo, te građani tih zemalja retko dolaze u situaciju bankrota. S druge strane, Australija ima manja soc. davanja, ali zato ima 'darežljivu' politiku ličnog bankrota, tj. dugovi se lako otpisuju.

Donošenjem Zakona o izvršenju i obezbeđenju, bez donošenja Zakona o ličnom bankrotu, sa standardom kakav je naš, sa socijalnom zaštitom kakva je naša, te bez socijalni kartica – "država" Srbija je uspostavila ČIST FEUDALNI ODNOS i definitivno potvrdila da je jedini smisao njenog postojanja puko ubiranje nameta.

PPeca@SER

pre 11 godina

A hoce li "uterivacima" asistirati i neke privatne agencije za obezbedjenje imovine i lica? Da nije tu neka namestaljka da bi neki na tome zaradili, da vidimo transparentno ko ce sve ucestvovati.
Dovoljno je sto se setaju pred nasim ocima naorucani i sa rotacionim svetlima pa stalno zivimo u strahu da ne naletimo na njih... Ko posle da dokaze da su "bahato" vozili.

raci

pre 11 godina

radice kao i svaki standardni uterivac dugova. jedina razlika je sto ce oduzete kuce,stanove i druge vrednosti moci da otkupi odredjene osobe,naravno po 4*5 puta manjoj ceni, gde ce posle da ga proda za punu cenu. recimo neki dug od 5000 e naplate tako sto prodaju neciji stan od 50000 e za 10000 e, posle ga doticna osoba proda za punu cenu, eto jedne lepe pljacke u najavi.

Zoran

pre 11 godina

Upravo zbog ovoga ste izgubili izbore, umesto da zastitite gradjane, vi ste ih gurnuli u duznicko ropstvo, a sada cete da ih isterujete iz sopstvenih kuca. Posao ste im uzeli kroz privatizaciju...
A kucu kroz naplatu dugova...kao da gledam film, gde se radnja desava u nekoj zabiti na divljem zapadu...

Marko

pre 11 godina

Pa ovo je cirkus. Ovo je vest za naslovnu stranu sledećih mesec dana. Ja stvarno ne mogu da verujem. Zamlaćujemo se političkim glupostima a ovo je u stvari vežnije od izbora. Slika i prilika države kakva je. Privatno profesionalno prinudno naplaćivačka. Kada i kako smo mi ovo dozvolili da se desi? Verovatno dok su nas zamlaćivali izborima.

dule

pre 11 godina

Divno,samo bih molio GDJU. Malovic da mi posalje jednog . Ja placam kompletan licni dohodak za tog izvrsitelja, za mesec kada dodje kod mene.Jer moj sin vec 5 god. ima izvrsno resenje jednog suda u okolini Beograda o popisu i zapleni imovine jednog fudbalskog kluba,radi namirenja duga, ali neko u tom sudu sve to vreme krije resenje o izvrsenju.Kome sve nismo pisali,slali urgencije itd.Ali sada ce za 1ooo din da dodju Al kaponeove gorile da maltretiraju ljude zbog info stana itd.Bruka za drzavu.Zato ste i izgubili izbore.

Juan OdAvde

pre 11 godina

Da bi sistem uterivanja dugova funkcionisao, treba da pocne u tri koraka:
1. Uterivati dugove drzavi i osigurati da je drzava podmirila svoje dugove.
2. Uterivati dugove vlasnicima preduzeca koji ne placaju radnike
3. Uterivati dugove stanovnistvu.

apsurd

pre 11 godina

Čak je i okupator Sulejman vodio brigu o narodu u državi,smanjivao poreze i dažbine,samo da bi bili pokorni i mirni,a ovo je nebuloza,da nema gore.Stalno iritirati i provocirati strpljenje gladnog i bednog naroda,je poslednja kap u čaši...

danger

pre 11 godina

E moj DS-u, sve na celu sa Borisom, Malovićkom... Zato i jeste dobili šut-kartu na izborima. Naučili niste ništa, samo nastavite ovako, zevršićete kao Šešelj. Ne zna se šta su im ovlašćenja? Mogu da mislim na šta će to da liči. Legalan posao za kriminalce?
Da sam kojim slučajem glasao za DS, za Borisa... pa sada bih sam sebi ruku odgrizao. Ovako, savest mi je koliko-toliko mirna, makar i sa Tomom.

penzionerka

pre 11 godina

Prvo uterajte dugove bogatasima koji ne placaju a onda krenite na boraniju.Kako nam je nova vlast obecala nova radna mesta,vece penzije i plate imacemo i mi tada da platimo dugove.To tada nas malo sacekajte.

jovi

pre 11 godina

ja vam iz iskustva mogu reci sta je to,bar kako je u belgiji.Dodju ti na vrata sa nalogom za popis stvari,ako ih ne pustis,dolaze sa policijom i sa jos vecim racunom,znaci kazna za nesaradnju +satnica za policajce+satnica za uterivace i onda ulaze nasilno,popisu sve sto imas i dobijas rok od 15 dana da platis dug,posle toga dolaze ponovo i kupe stvari,auto hipoteka na stan,kucu a ako si zaposlen 60 % plate ide na njihov racun mesecno ukoliko zaplenjene stvari ne vrede toliko da se dyg isplati, a ukoliko ne radis onda ides u zatvor i na prinudan rad sve dok ne odradis dug.inace ti uterivaci su obavezno neki celavci u bmw x6

STANKOM DRZAVA

pre 11 godina

Kome treba da se obrati udruzenje HILJADU OSTECENIH da po zadatku odu kod Malovicke koja je jedan od aktivnih u sakrivanju predmeta protiv Stankoma i Zike Mustikle i da od nje nesto otmu da nam nadoknadi cekanje od 8 godina a nista od stanova a pare nam duguju.

Dule

pre 11 godina

To u praksi izgleda tako sto ce recimo neko telo doneti odluku da tv pretplata bude hiljadu evra mesecno. Ko nema da plati dolaze uterivaci i uzimaju mu stan. Strasno kakve sve gluposti u Srbiji mogu da prodju bez reakcije javnosti. Gde su obaveze iz obligacionog prava da se identitet i podaci klijenata ili ugovornih strana ne mogu davati trecim licima. Drzava je ocigledno resila da udje u otvoren sukob sa gradjanima.

Gagulea

pre 11 godina

Od kriminalne države i ne očekujem ništa drugo nego da angažuje gorile za uterivanje dugova. A ko će da pošalje uterivače državi i državnim firmama koje radnicima duguju plate i doprinose za više meseci, pa i godina? Naravno, niko, jer država i nije ništa drugo nego sredstvo represije vladajućih elita, a ova naša je ogoljeni primer toga. Još samo da nam uz Infostan uvedu i obaveznu kupovinu cigle.

Hr1

pre 11 godina

Jedan od prvih poteza nove vlade u Hrvatskoj je bio ukidanje tih privatnih izvrsitelja zbog nejasnog zakona i njihovih ovlasti. To mi lici na "divlji zapad" naplatu, uzimanje pokretnina od siromasnih... ponizavanje, tragedija i katastrofa za svaku drzavu. Nadam se da ce i nova vlada Srbije ukinuti takve postupke jer zaista prijeti revolucija obespravljenih i osiromasenih.

misko

pre 11 godina

boze boze , cega se sve nece setiti, sta treba da se desi u covekovom mozgu da se dojdje u ovu fazu, koje je to prosvetljenje i metamorfoza pocev od devedesetih i poziva gradjanstvu da ne placaju struju i ostale namete drzavi, (tv pretplatu da i ne pominjem) do uvodjenja ovakvih sluzbi

belilistic

pre 11 godina

Super,jedva cekam da pocnu da uteruju dugovanja INFOSTANA,koja zastarevaju u roku od godinu dana.Dzaba plase,svi su vec oguglali....

u masi je spas

pre 11 godina

Ljudi umesto da komentarišemo bolje bi bilo da povedemo akciju i organizujemo prikljupljanja potpisa ili nešto drugo (ko ima ideju neka se javi) za poništavanje ovog zakona dok se ovo nije zapatilo jer stvarno može biti svašta.

tutumrak

pre 11 godina

Da li se ovi ljudi mogu angažovati da uteraju dug države koja je 1945 otela dedinu imovinu? Naravno sa sve kamatama za zadnjih 67 godina.

Zlatko Todorović

pre 11 godina

Pošto privatni uterivači rade u tim zemlajma koje su naborjane, da li nam je i sve ostalo kao u tim zemljama? Mislim na standard, zaštita prava zaposlenih i sve ostalo.

Dobroćudni uterivač duga

pre 11 godina

Jel' ti uterivači važe i za državu ili samo za običan narod?Ko će da od države naplati dug?Država mnogo više duguje narodu nego što narod duguje državi!!!

Zoran M.

pre 11 godina

Niko ne sme da kaže da ovaj Zakon nije prošao u Hrvatskoj jer su se ljudi bunili, a pošto se u Srbiji niko ne buni, pa ni oni koji imaju udruženja za to jer su korumpirani od strane vlasti da ćute, ovde prolazi sve i svašta. Pitanje je gde su državi socijalni programi za one koji ne rade, kao i kako očekuju da neki penzioner kom država daje penziju 7000 dinara redovno plaća obaveze prema državnim preduzećima. Ovo nema ni u zemljama EU, jer tamo postoji socijalna pomoć za nezaposlene i to se zna kolika. Dakle u Srbiji Vlada preskače neke stvari koje građanima idu na korist a uvodi iz EU samo ono što njoj ide u korist.

ak47

pre 11 godina

"Privatni izvrsitelj je diplomirani pravnik sa polozenim izvrsiteljskim ispitom." A sta se polaze na tom izvrsiteljskom ispitu? Kung Fu? Jiu-jitsu? Karate? Ako je tako, meni je bas drago sto uvode ovu novu profesiju, jer ce nas ubuduce I za promjenu tuci obrazovani ljudi I to u skladu sa zakonom.

marko

pre 11 godina

Odlicno!!! A da li ce biti i naoruzani pa ako neko bude pruzao otpor a iznos duga poveci da po "strucnoj" proceni mogu da ga lise zivota sve na kucnom pragu. Ne prestaju da me iznenadjuju tvorci ovakvih ideja, kad pomislis da je nesto vrhunac gluposti. Gle ono jos blistaviji izum. Nekako ne mogu da se otmem utisku da ce taj posao obavljati "zestoki momci" (citaj bitange,olos i dripci) i to oni prkobrojni ispred fensi klubova (citaj kafancuga). Neverovatno. Brzo cemo na ovoj stranici biti svedoci bahatog ponasanja tih sto polazu zakletvu i batinanja sirotinje. Jadno!!!

Srx

pre 11 godina

Meni to i dalje deluje kao legalizacija nasilne otimacine i uvodjenje kriminalaca u sudski posao. Nece sigurno dipl. pravnik sam da pokuca na vrata duzniku, vec ce da angazuje gorile koje ce mu biti u pratnji, a koje nisu prosle kontrolu MP niti bilo koga drugog. S obzirom da ko je imao bilo kakvog kontakta sa sluzbama privatnog obezbedjenja, zna cega se plasim (iako nisam duzan nikome).

Doca

pre 11 godina

Samo neka dodju...haha voleo bih da ih vidim po selima da idu,kad im izadju naši domaćini pogotovu za tv pretplatu pa kad im pojasne zašto npr za strujomer za štalu mora da plaća pretplatu ima da im ga seljaci uteraju do bola, ja lično ne dugujem nikom ali poznajem ljude koji duguju,i kako planiraju doček i niko vam ne sme ući u stan ili kuću bez odobrenja vlasnika.

Mita

pre 11 godina

Kakva budalaština,samo ovaj put krajnje opasna...Pošto,vidim da je navela zemlje gde toga ima(jake zemlje),pitam je da li to postoji u Kanadi,Australiji,Nemačkoj,Belgiji,Francuskoj ili recimo Švajcarskoj?A mi bolje da se ugledamo na te zemlje,nego na Makedoniju ili Bugarsku...

razocaran

pre 11 godina

A da li ce ti isti uterivaci ici i u EPS znam ljude koji su sve platili vec dve godine,a gospoda nikako da se smiluju da istu prikljuce. Ili sto neko rece,dal ce doci i kod mog gazde da mi isplati plate koje mi duguje. Gde smo mi tu? Ima li neko ko ce nes gradjane zastititi ili da i mi nadjemo uterivace koji ce to raditi to za nas?

djole bre

pre 11 godina

A da li ja mogu da angažujem privatne izvršitelje protiv države jer mi kao poslodavac duguje oko 10.000 e na ime neisplaćenih zarada. To bi STVARNO bila demokratija. Ovo što oni rade je etatizam.

SlobaZloba

pre 11 godina

Genijalno! Znaci dolaze kod mene zbog komunalnih dugova, ali nece u preduzece koje sam dobio na sudu. U stripu Alan Ford je bio lik koji je krao siromasnima da bi davao bogatima, eto od koga je Malovicka prepisala zakon o uterivanju dugova.

Jaric T. Zivadin

pre 11 godina

U petak 25. maja 64 profesionalnih izvršitelja u Srbiji položiće zakletvu i početi da rade.
Kome polazu zakletvu i za koga ce to poceti da rade?

PetarDz

pre 11 godina

1. Uzmi - Narod se ne buni znaci imaju para, povecavaj dazbine i naplacuj sve sto ti padne na pamet.
Resenje:Dovoljni su i sudski izvrsitelji

2. Uzmimaj sto vise mozes i sto pre - Narod vise nema para i pocinje da se buni
Resenje: Povecati broj izvrsitelja sa profesionalnim, radi brzine

3. Uf, sta sad - Narod umro
Resenje: "Gospodjo, nemojte brinuti, mozete izmiriti dug i u naturi."

Nikki

pre 11 godina

Zar ne vidite cemu ovo vodi. Stvaranje novog robovlasnickog drustva. Nema Ko da zastiti gradjane Srbije koji rade a ne primaju plate, Ali zato ima Ko da im otima po nekom zakonu koji je donela neka hm, poverljiva osoba. Znate, kada se dodje do ivice provalije, mnogi padnu, ali vecina ce krenuti napred ka tiranima I otimacima.

darko

pre 11 godina

Građani Srbije izaberite svoje izvršitelje za naplatu svojih potraživanja. Po mogućstvu što luđe i krupnije momke koji će naplaćivati zaostale plate gađana Srbije.

boki

pre 11 godina

Pridjite izvrsitelji rabu Bozijem meni da ja izvrsim test na strah nad vama, ma samo dodjite.
Ili moze ovako dajem vam trecinu onoga sto meni duguje drzava da vi naplatite od njih,fer i posteno pravo mafijaski.

gogyns

pre 11 godina

citiram "Pomoćnik ministra pravde Vojkan Simić rekao je da uvođenje profesionalnih izvršitelja u Srbiji nije ništa strašno i najavio da će prvi izvršitelji položiti zakletvu u petak, 25. maja"

šta li može biti streašnije??

koviljka

pre 11 godina

Ministarka reformisala sudstvo, dala zeleno svetlo uterivacima dugova.
Kad izbije rat izmedju prezaduzenog, izgladnelog i obespravljenog naroda i onih koji treba da otimaju od naroda za platu ministarke i ostalih gromada ministarka ce imati neku drugu jos bolje placenu fotelju.

bargro

pre 11 godina

pa nista, bas da vidim kako ce da mi udju u stan.. docekacu kako treba, gospodski :D ... Inace a drzavni kriminal, parking servis kriminal?! dodju ofarbaju mi parking ispred kuce i ja treba da im placam...cao,zdravo

Slobodan

pre 11 godina

Mali covece, evo tebi jos jedni amovi! Kome mi da uteramo za neisplacene plate u kriminalno privatizovanim firmama koje sluze samo za pranje novca? Drzavi bi se vise isplatilo da se pobrine da veliki duznici plate svoje obaveze, nego da od osiromasenih gradjana pocnu jos da otimaju! Da primaju redovno plate, verovatno bi i vise dugova otplatili! Dacicu, budi pametan, ne sadi tikve s djavolom, jer znas o ciju se glavu posle obijaju!

Velibor

pre 11 godina

Uvode profesionalne jer regularni nece da rade. Sudski spor koji sam vodio i dobio ne moze da naplati regularni izvrsitelj je ga mrzi da radi. I tako ja cekam vec godinama na moje pare.

Logika

pre 11 godina

Postoji veliki problem.Sud posalje resenje da neko duguje novac JKP Infostan a taj neko nije ni pozvan na sud sto je krsenje prava na fer i pravicno sudjenje zasnovano na clanu 32 Ustava RS i clanu 6 Konvencije Saveta Evrope, a taj neko ima dokaze da ne duguje nista.Sta cemo onda.Tri dana zalbenog roka tom istom nekada Cetvrtom opstinskom Sudu.Gubljenj vremena i resursa sudstva ali i gradjana.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ova drzava je potpuno izgubila kompas.Na vec davno opljackani narod ona salje uterivace dugova.Takva arogancija i nerazumevanje ja verujem postoji jos samo u Kini i S.Koreji.Pa ljudi ne placaju zbog toga sto nemaju pare a ne zbog toga sto hoce da prevare drzavu.Da bi neko nesto placao on mora da radi i kada radi da za taj rad dobije platu.A ovde ljudi ne primaju platu mesecima da ne kazem godinama.Drzava prvo mora da se obracuna sa poslodavcima koji ne isplacuju zarade a tek kad ljudi dobiju platu moze da trazi od njih da placaju svoje obaveze.Ovo u svakom slucaju ne ide na dobro.

pravnik

pre 11 godina

Tekst kaze da ce privatni izvrsitelji moci da izvrsavaju samo dugove nastale na osnovu komunalnih i drugih obaveza a da ce moci da ih koristi drzava i gradjanstvo. Pa koje su to druge obaveze? gradjanstvo ne izdaje racune za komunalne usluge.

o cemu se ovde radi? da li neko moze da objasni?

Sjajno

pre 11 godina

Hoće li uterivati dugove kod Borovice ,Mitrovića i ostalih barona koji duguju po 2 i više plata radnicima? Idemo u evropu ali zakon o ličnom bankrotu , e to će malo da pričekamo.

erazmo beogradski

pre 11 godina

Eto prilike za zaposlenje armije kriminalaca/manijaka, koji ce odsad imati izgleda vece nadleznosti nego policija (policiji treba nalog za ulazak u stan/posed)...:(

Jovan

pre 11 godina

Šta radi ova vlast to više nije humano. Pritom, sve pod okriljem demokratije, civilizovanosti i evropeizacije društva.

Prethodno su nizom loših političkih odluka dovela državu i građanstvo do prosjačkog štapa (u čemu su imali opravdanje 90-ih i svetske ekonomske krize), otvorili 100+ raznoraznih nepotrebnih agencija i sada, kada su ljudi na finansijskom izdisaju - UVODE SLUŽBU ZA UTERIVANJE DUGOVA.

Kao Divlji Zapad.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Поред енормно великог админисртативног-бирократског-полицијског апарата, њима требају ПРИВАТНИ/ДРЖАВНИ/КРИМИНАЛНИ утјеривачи дугова.(Неко се, опет уградио у том послу).
Мислио сам по добијању норвешке пензије, да се вратим у Србију.
Ипак, одох ја у Колумбију-мање криминализовану државу!

matematika

pre 11 godina

U ovom trenutku postoji 200.000 predmeta izvršenja u Srbiji. Više od dva miliona predmeta izvrešenja je na osnovu komunalnih ili sličnih potraživanja", rekao je za Simić i dodao da će onaj postupak koji je započet u sudu tu biti i završen.

A SAD DA RAČUNAMO KAO OSNOVCI
Ako ima 30 izvršitelja i oni obrade jedan predmet dnevno, puta 26 dana(nedeljom valjda ne rade) jednako je 780 predmeta mesečno ili 9360 godišnje ili 93600 za 10 godina ili 936000 za sto godina...

Aca

pre 11 godina

Ljudi koji su glasali za zuticu neka beru brigu sta ce raditi? Posto me sud vucara 10 godina sa presudama koje ne mogu da realizujem JEDVA ih cekam na svojim vratima!

Nik

pre 11 godina

"Nije jasno da li će i profesionalni izvršitelji moći da dužnike iseljavaju iz stanova, kuća, lokala, prikupljaju podatke o imovinskom stanju dužnika, popisuju, procenjuju ali i plene i prodaju pokretnu imovinu, kao i nepokretnosti… Takođe, nije jasno ni da li će zaista moći da ulaze u stanove i protiv volje vlasnika, niti čije im je ovlašćenje potrebno za takvo ponašanje."

PA STA SE ONDA ZNA?!?!?!?!?! Koji je ovo cirkus od 'drzave'... 'Svaka cast' za Malovicku i DS! :( Bitno je da su oni obezbedili 'poslic' PRIVATNIM kompanijama(pogledajte samo kako iste ROVARE po zapada, kada su u pitanju poslovi 'uterivanja dugova', odnosno 'obezbedjenja' i koliko se PARA obrce u njima), a mi sto 'sitnicarimo' i koji pitamo koje su njihove nadleznosti smo verovatno blesavi!?

erazmo beogradski

pre 11 godina

Eto prilike za zaposlenje armije kriminalaca/manijaka, koji ce odsad imati izgleda vece nadleznosti nego policija (policiji treba nalog za ulazak u stan/posed)...:(

Dobroćudni uterivač duga

pre 11 godina

Jel' ti uterivači važe i za državu ili samo za običan narod?Ko će da od države naplati dug?Država mnogo više duguje narodu nego što narod duguje državi!!!

Jaric T. Zivadin

pre 11 godina

U petak 25. maja 64 profesionalnih izvršitelja u Srbiji položiće zakletvu i početi da rade.
Kome polazu zakletvu i za koga ce to poceti da rade?

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Поред енормно великог админисртативног-бирократског-полицијског апарата, њима требају ПРИВАТНИ/ДРЖАВНИ/КРИМИНАЛНИ утјеривачи дугова.(Неко се, опет уградио у том послу).
Мислио сам по добијању норвешке пензије, да се вратим у Србију.
Ипак, одох ја у Колумбију-мање криминализовану државу!

matematika

pre 11 godina

U ovom trenutku postoji 200.000 predmeta izvršenja u Srbiji. Više od dva miliona predmeta izvrešenja je na osnovu komunalnih ili sličnih potraživanja", rekao je za Simić i dodao da će onaj postupak koji je započet u sudu tu biti i završen.

A SAD DA RAČUNAMO KAO OSNOVCI
Ako ima 30 izvršitelja i oni obrade jedan predmet dnevno, puta 26 dana(nedeljom valjda ne rade) jednako je 780 predmeta mesečno ili 9360 godišnje ili 93600 za 10 godina ili 936000 za sto godina...

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ova drzava je potpuno izgubila kompas.Na vec davno opljackani narod ona salje uterivace dugova.Takva arogancija i nerazumevanje ja verujem postoji jos samo u Kini i S.Koreji.Pa ljudi ne placaju zbog toga sto nemaju pare a ne zbog toga sto hoce da prevare drzavu.Da bi neko nesto placao on mora da radi i kada radi da za taj rad dobije platu.A ovde ljudi ne primaju platu mesecima da ne kazem godinama.Drzava prvo mora da se obracuna sa poslodavcima koji ne isplacuju zarade a tek kad ljudi dobiju platu moze da trazi od njih da placaju svoje obaveze.Ovo u svakom slucaju ne ide na dobro.

SlobaZloba

pre 11 godina

Genijalno! Znaci dolaze kod mene zbog komunalnih dugova, ali nece u preduzece koje sam dobio na sudu. U stripu Alan Ford je bio lik koji je krao siromasnima da bi davao bogatima, eto od koga je Malovicka prepisala zakon o uterivanju dugova.

Doca

pre 11 godina

Samo neka dodju...haha voleo bih da ih vidim po selima da idu,kad im izadju naši domaćini pogotovu za tv pretplatu pa kad im pojasne zašto npr za strujomer za štalu mora da plaća pretplatu ima da im ga seljaci uteraju do bola, ja lično ne dugujem nikom ali poznajem ljude koji duguju,i kako planiraju doček i niko vam ne sme ući u stan ili kuću bez odobrenja vlasnika.

Zoran M.

pre 11 godina

Niko ne sme da kaže da ovaj Zakon nije prošao u Hrvatskoj jer su se ljudi bunili, a pošto se u Srbiji niko ne buni, pa ni oni koji imaju udruženja za to jer su korumpirani od strane vlasti da ćute, ovde prolazi sve i svašta. Pitanje je gde su državi socijalni programi za one koji ne rade, kao i kako očekuju da neki penzioner kom država daje penziju 7000 dinara redovno plaća obaveze prema državnim preduzećima. Ovo nema ni u zemljama EU, jer tamo postoji socijalna pomoć za nezaposlene i to se zna kolika. Dakle u Srbiji Vlada preskače neke stvari koje građanima idu na korist a uvodi iz EU samo ono što njoj ide u korist.

Sjajno

pre 11 godina

Hoće li uterivati dugove kod Borovice ,Mitrovića i ostalih barona koji duguju po 2 i više plata radnicima? Idemo u evropu ali zakon o ličnom bankrotu , e to će malo da pričekamo.

marko

pre 11 godina

Odlicno!!! A da li ce biti i naoruzani pa ako neko bude pruzao otpor a iznos duga poveci da po "strucnoj" proceni mogu da ga lise zivota sve na kucnom pragu. Ne prestaju da me iznenadjuju tvorci ovakvih ideja, kad pomislis da je nesto vrhunac gluposti. Gle ono jos blistaviji izum. Nekako ne mogu da se otmem utisku da ce taj posao obavljati "zestoki momci" (citaj bitange,olos i dripci) i to oni prkobrojni ispred fensi klubova (citaj kafancuga). Neverovatno. Brzo cemo na ovoj stranici biti svedoci bahatog ponasanja tih sto polazu zakletvu i batinanja sirotinje. Jadno!!!

djole bre

pre 11 godina

A da li ja mogu da angažujem privatne izvršitelje protiv države jer mi kao poslodavac duguje oko 10.000 e na ime neisplaćenih zarada. To bi STVARNO bila demokratija. Ovo što oni rade je etatizam.

ak47

pre 11 godina

"Privatni izvrsitelj je diplomirani pravnik sa polozenim izvrsiteljskim ispitom." A sta se polaze na tom izvrsiteljskom ispitu? Kung Fu? Jiu-jitsu? Karate? Ako je tako, meni je bas drago sto uvode ovu novu profesiju, jer ce nas ubuduce I za promjenu tuci obrazovani ljudi I to u skladu sa zakonom.

Jovan

pre 11 godina

Šta radi ova vlast to više nije humano. Pritom, sve pod okriljem demokratije, civilizovanosti i evropeizacije društva.

Prethodno su nizom loših političkih odluka dovela državu i građanstvo do prosjačkog štapa (u čemu su imali opravdanje 90-ih i svetske ekonomske krize), otvorili 100+ raznoraznih nepotrebnih agencija i sada, kada su ljudi na finansijskom izdisaju - UVODE SLUŽBU ZA UTERIVANJE DUGOVA.

Kao Divlji Zapad.

STANKOM DRZAVA

pre 11 godina

Kome treba da se obrati udruzenje HILJADU OSTECENIH da po zadatku odu kod Malovicke koja je jedan od aktivnih u sakrivanju predmeta protiv Stankoma i Zike Mustikle i da od nje nesto otmu da nam nadoknadi cekanje od 8 godina a nista od stanova a pare nam duguju.

Zoran

pre 11 godina

Upravo zbog ovoga ste izgubili izbore, umesto da zastitite gradjane, vi ste ih gurnuli u duznicko ropstvo, a sada cete da ih isterujete iz sopstvenih kuca. Posao ste im uzeli kroz privatizaciju...
A kucu kroz naplatu dugova...kao da gledam film, gde se radnja desava u nekoj zabiti na divljem zapadu...

Nik

pre 11 godina

"Nije jasno da li će i profesionalni izvršitelji moći da dužnike iseljavaju iz stanova, kuća, lokala, prikupljaju podatke o imovinskom stanju dužnika, popisuju, procenjuju ali i plene i prodaju pokretnu imovinu, kao i nepokretnosti… Takođe, nije jasno ni da li će zaista moći da ulaze u stanove i protiv volje vlasnika, niti čije im je ovlašćenje potrebno za takvo ponašanje."

PA STA SE ONDA ZNA?!?!?!?!?! Koji je ovo cirkus od 'drzave'... 'Svaka cast' za Malovicku i DS! :( Bitno je da su oni obezbedili 'poslic' PRIVATNIM kompanijama(pogledajte samo kako iste ROVARE po zapada, kada su u pitanju poslovi 'uterivanja dugova', odnosno 'obezbedjenja' i koliko se PARA obrce u njima), a mi sto 'sitnicarimo' i koji pitamo koje su njihove nadleznosti smo verovatno blesavi!?

dule

pre 11 godina

Divno,samo bih molio GDJU. Malovic da mi posalje jednog . Ja placam kompletan licni dohodak za tog izvrsitelja, za mesec kada dodje kod mene.Jer moj sin vec 5 god. ima izvrsno resenje jednog suda u okolini Beograda o popisu i zapleni imovine jednog fudbalskog kluba,radi namirenja duga, ali neko u tom sudu sve to vreme krije resenje o izvrsenju.Kome sve nismo pisali,slali urgencije itd.Ali sada ce za 1ooo din da dodju Al kaponeove gorile da maltretiraju ljude zbog info stana itd.Bruka za drzavu.Zato ste i izgubili izbore.

Hr1

pre 11 godina

Jedan od prvih poteza nove vlade u Hrvatskoj je bio ukidanje tih privatnih izvrsitelja zbog nejasnog zakona i njihovih ovlasti. To mi lici na "divlji zapad" naplatu, uzimanje pokretnina od siromasnih... ponizavanje, tragedija i katastrofa za svaku drzavu. Nadam se da ce i nova vlada Srbije ukinuti takve postupke jer zaista prijeti revolucija obespravljenih i osiromasenih.

pravnik

pre 11 godina

Tekst kaze da ce privatni izvrsitelji moci da izvrsavaju samo dugove nastale na osnovu komunalnih i drugih obaveza a da ce moci da ih koristi drzava i gradjanstvo. Pa koje su to druge obaveze? gradjanstvo ne izdaje racune za komunalne usluge.

o cemu se ovde radi? da li neko moze da objasni?

Dule

pre 11 godina

To u praksi izgleda tako sto ce recimo neko telo doneti odluku da tv pretplata bude hiljadu evra mesecno. Ko nema da plati dolaze uterivaci i uzimaju mu stan. Strasno kakve sve gluposti u Srbiji mogu da prodju bez reakcije javnosti. Gde su obaveze iz obligacionog prava da se identitet i podaci klijenata ili ugovornih strana ne mogu davati trecim licima. Drzava je ocigledno resila da udje u otvoren sukob sa gradjanima.

danger

pre 11 godina

E moj DS-u, sve na celu sa Borisom, Malovićkom... Zato i jeste dobili šut-kartu na izborima. Naučili niste ništa, samo nastavite ovako, zevršićete kao Šešelj. Ne zna se šta su im ovlašćenja? Mogu da mislim na šta će to da liči. Legalan posao za kriminalce?
Da sam kojim slučajem glasao za DS, za Borisa... pa sada bih sam sebi ruku odgrizao. Ovako, savest mi je koliko-toliko mirna, makar i sa Tomom.

koviljka

pre 11 godina

Ministarka reformisala sudstvo, dala zeleno svetlo uterivacima dugova.
Kad izbije rat izmedju prezaduzenog, izgladnelog i obespravljenog naroda i onih koji treba da otimaju od naroda za platu ministarke i ostalih gromada ministarka ce imati neku drugu jos bolje placenu fotelju.

raci

pre 11 godina

radice kao i svaki standardni uterivac dugova. jedina razlika je sto ce oduzete kuce,stanove i druge vrednosti moci da otkupi odredjene osobe,naravno po 4*5 puta manjoj ceni, gde ce posle da ga proda za punu cenu. recimo neki dug od 5000 e naplate tako sto prodaju neciji stan od 50000 e za 10000 e, posle ga doticna osoba proda za punu cenu, eto jedne lepe pljacke u najavi.

Nikki

pre 11 godina

Zar ne vidite cemu ovo vodi. Stvaranje novog robovlasnickog drustva. Nema Ko da zastiti gradjane Srbije koji rade a ne primaju plate, Ali zato ima Ko da im otima po nekom zakonu koji je donela neka hm, poverljiva osoba. Znate, kada se dodje do ivice provalije, mnogi padnu, ali vecina ce krenuti napred ka tiranima I otimacima.

tutumrak

pre 11 godina

Da li se ovi ljudi mogu angažovati da uteraju dug države koja je 1945 otela dedinu imovinu? Naravno sa sve kamatama za zadnjih 67 godina.

boki

pre 11 godina

Pridjite izvrsitelji rabu Bozijem meni da ja izvrsim test na strah nad vama, ma samo dodjite.
Ili moze ovako dajem vam trecinu onoga sto meni duguje drzava da vi naplatite od njih,fer i posteno pravo mafijaski.

Aca

pre 11 godina

Ljudi koji su glasali za zuticu neka beru brigu sta ce raditi? Posto me sud vucara 10 godina sa presudama koje ne mogu da realizujem JEDVA ih cekam na svojim vratima!

darko

pre 11 godina

Građani Srbije izaberite svoje izvršitelje za naplatu svojih potraživanja. Po mogućstvu što luđe i krupnije momke koji će naplaćivati zaostale plate gađana Srbije.

gogyns

pre 11 godina

citiram "Pomoćnik ministra pravde Vojkan Simić rekao je da uvođenje profesionalnih izvršitelja u Srbiji nije ništa strašno i najavio da će prvi izvršitelji položiti zakletvu u petak, 25. maja"

šta li može biti streašnije??

View

pre 11 godina

Zakon o ličnom bankrotu imaju sve EU države, SAD, Australija, N. Zeland, Kanada. Imaju ga i neke države Azije i L. Amerike. Amerika ima i Zakon o ličnom bankrotu uzrokovanog medicinskim dugovima (Medical Bankruptcy Faireness Act), a kao i Zakon o sprečavanju zloupotreba u stečaju i zaštiti potrošača (Bankruptcy Abuse Prevention and Consumer Protection Act).

Zakon predviđa test podobnosti (means test), tj. analizu dužnikove prihodne i rashodne strane s ciljem da se utvrdi ima li dovoljno sredstava da isplati dug, bez ugrožavanja egzistencije. Ukoliko ima sredstava, dužnik je dužan da dug isplati kroz xxx godišnji plan otplate duga. U suprotnom, on se istih oslobađa u cilju omogućavanja 'novog početka' (fresh start).

Primena ovog Zakona razlikuje se od zemlje do zemlje, u zavisnosti od standarda građana i kvaliteta socijalne zaštite. Tako, recimo, skandinavske zemlje imaju rigidniji Zakon o bankrotu. Razlog je visok standard, velika socijalna davanja, besplatno lečenje i školstvo, te građani tih zemalja retko dolaze u situaciju bankrota. S druge strane, Australija ima manja soc. davanja, ali zato ima 'darežljivu' politiku ličnog bankrota, tj. dugovi se lako otpisuju.

Donošenjem Zakona o izvršenju i obezbeđenju, bez donošenja Zakona o ličnom bankrotu, sa standardom kakav je naš, sa socijalnom zaštitom kakva je naša, te bez socijalni kartica – "država" Srbija je uspostavila ČIST FEUDALNI ODNOS i definitivno potvrdila da je jedini smisao njenog postojanja puko ubiranje nameta.

Velibor

pre 11 godina

Uvode profesionalne jer regularni nece da rade. Sudski spor koji sam vodio i dobio ne moze da naplati regularni izvrsitelj je ga mrzi da radi. I tako ja cekam vec godinama na moje pare.

Srx

pre 11 godina

Meni to i dalje deluje kao legalizacija nasilne otimacine i uvodjenje kriminalaca u sudski posao. Nece sigurno dipl. pravnik sam da pokuca na vrata duzniku, vec ce da angazuje gorile koje ce mu biti u pratnji, a koje nisu prosle kontrolu MP niti bilo koga drugog. S obzirom da ko je imao bilo kakvog kontakta sa sluzbama privatnog obezbedjenja, zna cega se plasim (iako nisam duzan nikome).

Juan OdAvde

pre 11 godina

Da bi sistem uterivanja dugova funkcionisao, treba da pocne u tri koraka:
1. Uterivati dugove drzavi i osigurati da je drzava podmirila svoje dugove.
2. Uterivati dugove vlasnicima preduzeca koji ne placaju radnike
3. Uterivati dugove stanovnistvu.

Zlatko Todorović

pre 11 godina

Pošto privatni uterivači rade u tim zemlajma koje su naborjane, da li nam je i sve ostalo kao u tim zemljama? Mislim na standard, zaštita prava zaposlenih i sve ostalo.

Logika

pre 11 godina

Postoji veliki problem.Sud posalje resenje da neko duguje novac JKP Infostan a taj neko nije ni pozvan na sud sto je krsenje prava na fer i pravicno sudjenje zasnovano na clanu 32 Ustava RS i clanu 6 Konvencije Saveta Evrope, a taj neko ima dokaze da ne duguje nista.Sta cemo onda.Tri dana zalbenog roka tom istom nekada Cetvrtom opstinskom Sudu.Gubljenj vremena i resursa sudstva ali i gradjana.

belilistic

pre 11 godina

Super,jedva cekam da pocnu da uteruju dugovanja INFOSTANA,koja zastarevaju u roku od godinu dana.Dzaba plase,svi su vec oguglali....

bargro

pre 11 godina

pa nista, bas da vidim kako ce da mi udju u stan.. docekacu kako treba, gospodski :D ... Inace a drzavni kriminal, parking servis kriminal?! dodju ofarbaju mi parking ispred kuce i ja treba da im placam...cao,zdravo

Marko

pre 11 godina

Pa ovo je cirkus. Ovo je vest za naslovnu stranu sledećih mesec dana. Ja stvarno ne mogu da verujem. Zamlaćujemo se političkim glupostima a ovo je u stvari vežnije od izbora. Slika i prilika države kakva je. Privatno profesionalno prinudno naplaćivačka. Kada i kako smo mi ovo dozvolili da se desi? Verovatno dok su nas zamlaćivali izborima.

Gagulea

pre 11 godina

Od kriminalne države i ne očekujem ništa drugo nego da angažuje gorile za uterivanje dugova. A ko će da pošalje uterivače državi i državnim firmama koje radnicima duguju plate i doprinose za više meseci, pa i godina? Naravno, niko, jer država i nije ništa drugo nego sredstvo represije vladajućih elita, a ova naša je ogoljeni primer toga. Još samo da nam uz Infostan uvedu i obaveznu kupovinu cigle.

PetarDz

pre 11 godina

1. Uzmi - Narod se ne buni znaci imaju para, povecavaj dazbine i naplacuj sve sto ti padne na pamet.
Resenje:Dovoljni su i sudski izvrsitelji

2. Uzmimaj sto vise mozes i sto pre - Narod vise nema para i pocinje da se buni
Resenje: Povecati broj izvrsitelja sa profesionalnim, radi brzine

3. Uf, sta sad - Narod umro
Resenje: "Gospodjo, nemojte brinuti, mozete izmiriti dug i u naturi."

misko

pre 11 godina

boze boze , cega se sve nece setiti, sta treba da se desi u covekovom mozgu da se dojdje u ovu fazu, koje je to prosvetljenje i metamorfoza pocev od devedesetih i poziva gradjanstvu da ne placaju struju i ostale namete drzavi, (tv pretplatu da i ne pominjem) do uvodjenja ovakvih sluzbi

razocaran

pre 11 godina

A da li ce ti isti uterivaci ici i u EPS znam ljude koji su sve platili vec dve godine,a gospoda nikako da se smiluju da istu prikljuce. Ili sto neko rece,dal ce doci i kod mog gazde da mi isplati plate koje mi duguje. Gde smo mi tu? Ima li neko ko ce nes gradjane zastititi ili da i mi nadjemo uterivace koji ce to raditi to za nas?

Vladimir LDP

pre 11 godina

Bas nama trebaju uterivaci dugova, nama koji nemamo za leba. Pustite zapad, tamo su plate 3000 evra, oni mogu da imaju takve stvari, ali sta ce nama koji od plate ne mozemo da kupimo hranu, videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. Vi ste sramota za ovu zemlju, vreme je za narodnu koaliciju, koja ima kontakt sa ovim narodom, a ne vama koji ste odlutali u neke fantazije. Jel' vi stvarno mislite da ljudi ne placaju komunalne dugove i sl. zbog siline i bahatosti a ne zato jer nemaju za leba? 60% gradjanstva kupuje hleb na veresiju, a vi bi da im uterujete komunalne dugove.

jovi

pre 11 godina

ja vam iz iskustva mogu reci sta je to,bar kako je u belgiji.Dodju ti na vrata sa nalogom za popis stvari,ako ih ne pustis,dolaze sa policijom i sa jos vecim racunom,znaci kazna za nesaradnju +satnica za policajce+satnica za uterivace i onda ulaze nasilno,popisu sve sto imas i dobijas rok od 15 dana da platis dug,posle toga dolaze ponovo i kupe stvari,auto hipoteka na stan,kucu a ako si zaposlen 60 % plate ide na njihov racun mesecno ukoliko zaplenjene stvari ne vrede toliko da se dyg isplati, a ukoliko ne radis onda ides u zatvor i na prinudan rad sve dok ne odradis dug.inace ti uterivaci su obavezno neki celavci u bmw x6

u masi je spas

pre 11 godina

Ljudi umesto da komentarišemo bolje bi bilo da povedemo akciju i organizujemo prikljupljanja potpisa ili nešto drugo (ko ima ideju neka se javi) za poništavanje ovog zakona dok se ovo nije zapatilo jer stvarno može biti svašta.

Sid

pre 11 godina

Legalizovati uterivanje dugova u ovakvoj situaciji gde su ljudi bez posla , gde nemaju za osnovne stvari! Ma mi kao narod smo zaista smo... uh! Gotovi smo ali zahvaljujuci samo sebi!

ne pravite nas majmunima

pre 11 godina

"On je istakao da se Srbija suočava i sa 7.000 predstavki pred sudom u Strazburu, upravo zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku." Koliko ja razumem ovu rečenicu to nema veze sa "uterivačima" nego sa sposobnim sudstvom...

Mali Radojica

pre 11 godina

ne verujem da postoji vise od 1% naroda koji NECE da placa! Kao da smo u Svajcarskoj a ne u bednoj Srbiji. Takve zakone donose! Ljudi ako ovo prodje tako nam I treba! Ko god da je na vlasti I donese ovakav zakon u ovom trenutku I sa ovakvim materijalnim stanjem naroda......ponovo je doslo vreme za ulicu....

Demokratije Suton

pre 11 godina

A Ako se raja bude bunila tu je PROFESIONALIZOVANA vojska i ŽANDARMERIJA da obezbedi poštovanje zakona a spreči neodgovorno ponašanje dužnika.
Tražili ste gledajte. Samo 6. oktobra će PROFESIONALIZOVANA vojska i ŽANDARMARIJA da adekvatno reaguje, dragi robovi 21. veka. Ne znate vi, robovi, sa čipovanim pasočima i ličnim kartama još šta će vas snaći u ovoj demoNkratiji.

Slobodan

pre 11 godina

Mali covece, evo tebi jos jedni amovi! Kome mi da uteramo za neisplacene plate u kriminalno privatizovanim firmama koje sluze samo za pranje novca? Drzavi bi se vise isplatilo da se pobrine da veliki duznici plate svoje obaveze, nego da od osiromasenih gradjana pocnu jos da otimaju! Da primaju redovno plate, verovatno bi i vise dugova otplatili! Dacicu, budi pametan, ne sadi tikve s djavolom, jer znas o ciju se glavu posle obijaju!

Mita

pre 11 godina

Kakva budalaština,samo ovaj put krajnje opasna...Pošto,vidim da je navela zemlje gde toga ima(jake zemlje),pitam je da li to postoji u Kanadi,Australiji,Nemačkoj,Belgiji,Francuskoj ili recimo Švajcarskoj?A mi bolje da se ugledamo na te zemlje,nego na Makedoniju ili Bugarsku...

apsurd

pre 11 godina

Čak je i okupator Sulejman vodio brigu o narodu u državi,smanjivao poreze i dažbine,samo da bi bili pokorni i mirni,a ovo je nebuloza,da nema gore.Stalno iritirati i provocirati strpljenje gladnog i bednog naroda,je poslednja kap u čaši...

Vladimir

pre 11 godina

Moj prvi komsija duguje za komunalije i struju oko 2000 eura. Sa sruge strane, kao radnik jednog drzavnog (neprivatizovanog) preduzeca priblizno 6 (sest) godina nije primio platu. Drzava kao vlasnik tog preduzeca mu duguje 74 plate a to po ugovoru iznosi oko 2.700.000 dinara (bez kamate). Da smo pravna drzava, sudski izvrsioci bi odavno naplatili njegova potrazivanja od drzave, od te sume odbili deo koji duguje a ostatak mu isplatili sa svim kamatama.

penzionerka

pre 11 godina

Prvo uterajte dugove bogatasima koji ne placaju a onda krenite na boraniju.Kako nam je nova vlast obecala nova radna mesta,vece penzije i plate imacemo i mi tada da platimo dugove.To tada nas malo sacekajte.

Саленце

pre 11 godina

Хммм а шта ћемо са дуговима државе према приватним предузећима, друштвеним предузећима, према грађанима? Да ли и они могу да ангажују дотичне? Или је то резервисано само за државне пљачкаше!?

Vladan

pre 11 godina

Boze, Boze...prosto se pitam koliko neko treba da bude glup i lud, ili jos gore, beskrupulozan, pa da posle 20-tak godina opste propasti drzave i naroda, koju je 100% prouzrokovala odnarodjena vlast izmisli ovako nesto!?!

Umesto da se narod digne, napravi "6. oktobar" i sve te bitange, uzrocnike ove srpske tragedije, izvede pred sud i najostrije sudi za GENOCID nad narodom i VELEIZDAJU zemlje, izmislise ovo!!!

Dakle, dirate u osinje gnezdo na sopstvenu odgovornost...i koliko vidim uopste niste svesni da vam je "6.oktobar" mozda i blizi nego kalendarski!!!!

Ne mogu da svarim!!!

pre 11 godina

Sta je bre ovo? Banana drzava,e to je to! Sluzba za uterivanje dugova,pa bolje da su otvorili sluzbu za uterivsnje pameti,morala...!
Opet ce sica(sirotinja)da nastrada! Velikim duznicima nema sanse da naplate! Oni su face bre,znam te znas me!

Nebojsa

pre 11 godina

Kad smo kao ovce i trpimo sve sto nam servira ova manguparija na vlasti. U Hrvatskoj su pokusali nesto slicno pa je reakcija javnosti bila takva da je se odustalo od toga. Mi, Srbi, sta je nama da SVE OVO trpimo???

Zoran

pre 11 godina

Ne simpatisem ni jednu partiju.
Nisam izasao na izbore jer nema tu za koga da se glasa, ali sad bih bas voleo da nam se povodom ove vesti oglase gospoda koja su glas dala dosadasnjim partijama na vlasti. Cisto...onako....da nama ostalima kazu da li se osecaju vec malo prevarenim.

Kakva je ovo sprdnja i sramota. Zna se da je najveci duznik u drzavi....drzava, tj. njena javna preduzeca i rodbinsko-sogorske-svastika firme.

PravdaNS

pre 11 godina

Profesionalni izvršitelji?! Čija je ovo ideja? mora da je Malovićkina. Dajte i meni odmah tog jednog vašeg profesionalnog izvršitelja pa da namirim dug u vidu 13 zaostalih plata u mojoj DRŽAVNOJ FIRMI!!! I da dam nalog profesionalnom izvršitelju da odmah izvuče moje pare kako god zna i ume!!! Je li Malovićka, može li ta varijanta umesto što se ganjam po sudovima sa mojim dužnikom(firmom) kao idiot do besvesti!!!

MilošNiš

pre 11 godina

Zasto to nisi objavila pre izbora? Tadic ti rekao da se ne pojavljujes dok ne prodje guzva jer zna koliko glasova mu oduzimas...

nikola

pre 11 godina

Ja sam da se dugovi plaćaju ALI, daj ravnotežu na obe strane. Kad trebaju izvršitelji da rade zato što mi firma duguje pare tada nema nikog! Pa druga i treća firma isto (izvršne presude posle par godina natezanja). E kad ne platiš račun evo ih!!! Ako je princip onda neka bude za sve podjednak. Srbijo banana državo! (dobro ne znam, možda je i vani tako?)

goran

pre 11 godina

ko se bude suprotstavljao uterivacima tu je policija da nas hapsi.Mogu samo da se polijem benzinom a pre toga da pozovem novinare.Imam citav spisak javnih i privatnih duznika koji ne placaju,da vidim bas kada ce njima da naplate?

huan pablo don fernando

pre 11 godina

kazne ne placam kao ni racune za mobilni vodu i struju sve dok moja bivsa drzavna firma ne izmiri obaveze prema meni godine ne uplacenog staza i meseci ne uplacenih zarada...

Beogradjanin

pre 11 godina

Nabildovani krimosi ce sada legalno da reketiraju, batinaju, premlacuju i otimaju!

A trebalo je da se bojimo "devedesetih" u kampanji?

Vidim da kada jednom neko ne shvata realnost i krene silaznom putanjom, to ide samo na dole. Cude se sto su izguubili izbore, a sada jos sa ovakvim stvarima oce i vladu da prave . . .

Ma neka, doci ce jednom sve na svoje, samo se nadajmo da ce barem Evropa da intervenise, i da nece biti nasilja.

temida

pre 11 godina

Sve negativni komentari,svi do jednog duzniki.Uterivaci dugova su odavno trebali da pocnu sa radom.
(Milena, 23. maj 2012 18:02)

Da, naravno da su trebali da pocnu da rade.
Naplate prvo radnicke plate od privatizovanih firmi koje su kupovane za dz a onda deseti deo toga uplate za dugovanje po osnovu komunalnih usluga. Ostatak daju radnicima i svi zadovoljni.

Ali nije to zamisao, zamisao je da oni koji su sedeli i primali plate godinama sada i dalje sede i nista ne rade a neko drugi naplacuje dugove. |Pa opet o glavu raje koja nema hleba da jede jer su to dodatni NEPOTREBNI troskovi koji padaju na teret duznika.

tokamak

pre 11 godina

Ocete pravnu drzavu,ocete da budete blize Evropi,ocete postenije drustvo.E pa ovo je korak u pravom smeru.Ali ja verujem da vecina vas to ne zeli.Nema problema jos malo I cela drzava ce da bankrotira ,tako da ce te onda videti sta je alternativa ne placanju racuna:haos

dory

pre 11 godina

A ko će da utera dug javnim preduzećima, opštinskim upravama i sl. koji ne plaćaju ni struju ni vodu itd. Ko će da vrati pare koje su nestale ko zna gde (govorim o milijardama)? Ti isti koji uteruju dugove opljačkanim građanima? Ko bi kome trebalo da uteruje dugove?

PPeca@SER

pre 11 godina

A hoce li "uterivacima" asistirati i neke privatne agencije za obezbedjenje imovine i lica? Da nije tu neka namestaljka da bi neki na tome zaradili, da vidimo transparentno ko ce sve ucestvovati.
Dovoljno je sto se setaju pred nasim ocima naorucani i sa rotacionim svetlima pa stalno zivimo u strahu da ne naletimo na njih... Ko posle da dokaze da su "bahato" vozili.

Ivan

pre 11 godina

Ljudi, pišite masovno Vesni Rakić Vodinelić, ombudsmanu i povereniku za zaštitu građana. Samo oni mogu da prinude medije da počnu da pišu (da, naravno, mediji vole da se ne zameraju, ali kad ovi ljudi graknu onda odmah otkrivaju Ameriku!!!) a kad mediji počnu da pišu, odmah će se menjati pravila za uterivače. Ne sme im se pružiti prilika da počnu da rade ni pod razno. Nemojte sedeti u apatiji i čekati da pobuna krene od nekog drugog. To se neće dogoditi. Ovoga puta pobuna mora da krene OD SVAKOG OD NAS, ili će nas doslovno izbacivati iz stanova. Pišite pisma, okrećite telefone, postavljajte pitanja. Nije teško.

Djonovi

pre 11 godina

I narod ove zemlje će se ujediniti i napraviti instituciju,čiji će zaposleni uterivati dugove ove zemlje prema porodicama otete imovine i date u ruke partijskim tajkunima pred samo izglasavane zakona o RESTITUCIJI. Svi ćete biti prozvani,gospodo ,dajući na uvid račune vaših firmi i tokova novca u nedodjije,kao i dostavljanja vaše imovne karte ,pre i posle utrčavanja u stranke.

gradjanin ministarka

pre 11 godina

Da li je Malovicka vratila novac naplacen u jednim izborima, gde je svota bila milionska. To neka uterivaci isteraju iz njenog dzepa.

Vojvodjanin

pre 11 godina

prikupljanje haraca.....!!!! jesu u dugovanja ukljucene i kamate, i troskovi UTERIVACA, ili ne? pravi uterivaci koji, kako vidim uzimaju 10% od naplacenih dugovanja????

jamina

pre 11 godina

Kako cete odvojiti one koji NE MOGU, od onih koji NECE da plate racune? Kako vas nije sramota? U ovoj zemlji se tesko zivi, ako niste znali, i sve to radi vas! Narod nema posla, nema novca, jedva prezivljava. Znate li vi to u opste? U kom svetu vi zivite? Trgnite se, pogledajte konacno na narod koji gladuje!! Hrvatska je takodje pokusala sa ovim zakonom, ali je odustala radi pritiska javnosti. Njihova nova vlast je zaustavila tu besramnu ideju, nadam se da ce se i kod nas to isto desiti. Da sam znala, glasala bih za Nikolica, ako radi niceg drugog, onda radi ovog!

bocko

pre 11 godina

Stvar je vrlo prosta i lako resiva,naredite javnim preduzecima da kroz racune za komunalne usluge (struja,infostan...) ne kradu i eto,nema dugova a svi racuni uredno placeni.

dejan

pre 11 godina

ja sam bio da ds i ostale normalne partije formiraju vladu ali posle ovoga sto sam procitao od sveg srca zelim da sns bez ds formira vladu!!!!!!!
SRAMOTA BRRRRRRRREEEEEEEEEE

fr

pre 11 godina

@(Mita, 23. maj 2012 15:53) Nazalost, sto se tice Francuske toga ima! Narocito ako se radi o dugovima prema drzavi, mada se moze obratiti izvesnim asocijacijama za pravnu pomoc, koje donekle "uspore" proceduru, ali na kraju, ipak "ONI" dobiju. Osim licnog bankrota, koji je zakonski moguc, ali komplikovan, nema oprastanja dugova.

bezimena

pre 11 godina

Nema Ko da zastiti gradjane Srbije koji rade a ne primaju plate...
(Nikki, 23. maj 2012 15:57)

SVAKO ko radi a ne prima platu je BUDALA.
Niko nikome ne može da zabrani da bude budala!

zena koja razvaljuje engleski

pre 11 godina

ona je totalno poludela, pa nije ni cudo sto opada popularnost DS-a, kada ima ovakvih osoba, ova Malovicka, Trivnaka, Sutanovac, Dulic, idite i radite nesto, berite mandarine u grckoj, ostavite ovaj narod vise sram vas bilo

Zoran

pre 11 godina

"...već savesni i odgovorni profesionalci, koji rade u ime države, u interesu građana i poslovne zajednice", istakla je Malovićeva. " Privatnik radi samo u svom interesu.

sp(ap)s

pre 11 godina

Da se podsetimo. Jednom je u Pozarevcu veliki dug za struju zasticenih osoba od suda, (zastarevaju krivicna dela cele porodice) platila SPS.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta ce raditi uterivaci dugova?Nista,gledace` kako to mi sami sebi radimo slusajuci cica Nikolica iz kampanje;Ja i moja porodica zivimo dobro a vi,a vi ,a vi....

dragan

pre 11 godina

ok, ima stvarno ljudi koji imaju a ponašaju se u fazonu e neću da im platim, pa na primer moglo se videti po gradu, bmw i 3 kazne na brisacu kao simbol bole me... a za koga je briga to što nam poslodavci uplaćuju minimum na račun, odmor možeš da koristiš zimi kad zaveje pa da ga iskoristis jer bi i onako kasnio na posao a da ne pominjem pitanje za dame na razgovoru za posao-planirali te porodicu. Sad je jedini problem rts pretplata i kanta sa djubre.....

olga

pre 11 godina

U svim normalnim državama i na istoku i na zapadu obaveze prema državi moraju da se plaćaju.Ne može da neko neće da plaća infostan ,struju, vodu ili porez,zašto bi mi plaćali za te ljude-Druga je stvar što treba napraviti socijalne karte pa pomoći ljudima koji nisu u mogućnosti;ali ovde u Srbiji obično ne plaćaju oni koji imaju.A,što se tiče bankarskih kredita neka svi koji uzimaju dobro razmisle,ne će banke nikome da oproste otplate kredita bilo da su strane ili državne.

bezimena

pre 11 godina

DA STE PLACALI RACUNE SADA VAS NE BI BOLELA GLAVA.
(I JA ZIVIM OD MALE PLATE, ALI PLACAM REDOVNO SVOJE RACUNE, 23. maj 2012 19:59)

Upravo tako. "Bogu božje, caru carevo", kaže naš narod!

Interesantno je da se, kao i obično, za NEplaćanje računa (koji se u svakoj državi MORAJU plaćati) zalažu uglavnom oni koji, ne da nemaju, nego NEĆE da plaćaju. Opšte je poznato da su najredovnije platiše gradjani koji jedva krpe kraj s krajem i da se oni NE bune!

Slažem se sa uvodjenjem profesionalnih IZVRŠITELJA (to nisu "uterivači" dugova), izvršitelji su i do sada postojali, u sudovima, ali nisu stizali da sprovedu ni mali deo izvršnih rešenja i presuda, na šta su bahati i bezobzirni i računali! Da je zaposleno više sudskih izvršitelja to bi nepotrebno opteretilo budžet, koji SVI punimo, tako da je ovo rešenje mnogo bolje, a nismo ga mi IZMISLILI, ono odavno funkcioniše u razvijenom svetu!

p.s. baš me zanima, kada izvršitelji sa policijom zakucaju na vrata ovima koji kažu "e baš neka mi dodju, pa će da vide..." šta će to da "pokažu"!? Bahate se ovde a platiće dugove, pre plenidbe stvari, k'o bele lale.:)))

Jegulja

pre 11 godina

ne ulazim ko kome duguje da li je pravedno ili ne. ovo sto ovde nazivate "uterivacem dugova" je privatni sudski izvrsilac.

drzavni ili privatni sudski izvrsilac su OBAVEZNI da postupaju po izvrsnom sudskom resenju TACNO onako kako to pise u istom. ni drzavni ili privatni sudski izvrsilac (ono sto ovde nazivate uterivac dugova) nisu siledzije sa bejzbolkama vec likovi "tasna masna" koji se brinu da se postupi po IZVRSNOM SUDSKOM RESENJU.

ukoliko se po tome ne postupa ni drzavni ni privatni sudski izvrsilac vam nece lomiti kolena, lomiti ulazna vrata i sl. vec ce angazovati policiju da omoguci sprovodjenje izvrsenja. znaci ukoliko privatni ili drzavni sudski izvrsilac proceni da ce postojati otpor izvrsenju sa njime ce se pojaviti policija koja ce sprovesti silu ukoliko je to potrebno.

dakle rezime, ako dodje do upotrebe sile to nece raditi "uterivaci" oko kojih je galama ovde vec policija. "uterivac" moze da izvrsi jedino nacin i u obimu koji je predvidjen RESENJEM O IZVRSENJU koji donosi SUD a to resenje se opet donosi u skladu sa PRAVOSNAZNOM PRESUDOM i ZAKONOM O IZVRSENJU I OBEZBEDJENJU ako se ne varam jer nisam pravnik.

to kako se dolazi do tih pravosnaznih presuda i kako pre svega, drzava ne ispunjava neke osnovne obaveze prema nama to je neka druga, TEZA prica.

milivoje.r

pre 10 godina

ministarka pravde hoce da salje uterivace dugova nekome. kolika je njena plata,masa naroda ne radi,i ako radi,za koje pare.tako otimaju narodu kuce,stanove itd...gde joj je zakon da mi nesto svoje naplatimo,osteceni,pokradeni svoje nikada ne mogu da naplate. cove mi je naneo teske telesne povrede,covek je okrivljen,a odstetu ne mogu da naplatim jer covek nema nista svoje,a ima nas takvih puno. postoji li zakon za nase dugove.kada ce zakon biti na nasoj strani,strani bednika. romi mogu da kradu,da voze sta hoce i za njih zakon ne postoji. sramota za ministarku,za vladu,za drzavu,mada drzave nema,drzava je bila samo dok je tito bio ziv,od tada nas samo pljackaju.

Marija Nikolić

pre 7 godina

javni izvršitelj, Miloš Mitrovićč iz Beograda, pleni mi 2/3penzije i ako ja nisam označena za izvršnog dužnika.. sredstva se direktno uolačuju na njegov račun i naravno ja nemam uvid ...obratila sam se pritužbama, izvršitelju, komori, javnom tužilaštvu, osnovnom tužilaštvu,ministru pravde.. bez izjašnjenja i obrazloženja,,,ja sam zapala u nemaštinu... jadna nam država..

bezimena

pre 11 godina

Nema Ko da zastiti gradjane Srbije koji rade a ne primaju plate...
(Nikki, 23. maj 2012 15:57)

SVAKO ko radi a ne prima platu je BUDALA.
Niko nikome ne može da zabrani da bude budala!

bezimena

pre 11 godina

DA STE PLACALI RACUNE SADA VAS NE BI BOLELA GLAVA.
(I JA ZIVIM OD MALE PLATE, ALI PLACAM REDOVNO SVOJE RACUNE, 23. maj 2012 19:59)

Upravo tako. "Bogu božje, caru carevo", kaže naš narod!

Interesantno je da se, kao i obično, za NEplaćanje računa (koji se u svakoj državi MORAJU plaćati) zalažu uglavnom oni koji, ne da nemaju, nego NEĆE da plaćaju. Opšte je poznato da su najredovnije platiše gradjani koji jedva krpe kraj s krajem i da se oni NE bune!

Slažem se sa uvodjenjem profesionalnih IZVRŠITELJA (to nisu "uterivači" dugova), izvršitelji su i do sada postojali, u sudovima, ali nisu stizali da sprovedu ni mali deo izvršnih rešenja i presuda, na šta su bahati i bezobzirni i računali! Da je zaposleno više sudskih izvršitelja to bi nepotrebno opteretilo budžet, koji SVI punimo, tako da je ovo rešenje mnogo bolje, a nismo ga mi IZMISLILI, ono odavno funkcioniše u razvijenom svetu!

p.s. baš me zanima, kada izvršitelji sa policijom zakucaju na vrata ovima koji kažu "e baš neka mi dodju, pa će da vide..." šta će to da "pokažu"!? Bahate se ovde a platiće dugove, pre plenidbe stvari, k'o bele lale.:)))

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta ce raditi uterivaci dugova?Nista,gledace` kako to mi sami sebi radimo slusajuci cica Nikolica iz kampanje;Ja i moja porodica zivimo dobro a vi,a vi ,a vi....

olga

pre 11 godina

U svim normalnim državama i na istoku i na zapadu obaveze prema državi moraju da se plaćaju.Ne može da neko neće da plaća infostan ,struju, vodu ili porez,zašto bi mi plaćali za te ljude-Druga je stvar što treba napraviti socijalne karte pa pomoći ljudima koji nisu u mogućnosti;ali ovde u Srbiji obično ne plaćaju oni koji imaju.A,što se tiče bankarskih kredita neka svi koji uzimaju dobro razmisle,ne će banke nikome da oproste otplate kredita bilo da su strane ili državne.

tokamak

pre 11 godina

Ocete pravnu drzavu,ocete da budete blize Evropi,ocete postenije drustvo.E pa ovo je korak u pravom smeru.Ali ja verujem da vecina vas to ne zeli.Nema problema jos malo I cela drzava ce da bankrotira ,tako da ce te onda videti sta je alternativa ne placanju racuna:haos

jovi

pre 11 godina

ja vam iz iskustva mogu reci sta je to,bar kako je u belgiji.Dodju ti na vrata sa nalogom za popis stvari,ako ih ne pustis,dolaze sa policijom i sa jos vecim racunom,znaci kazna za nesaradnju +satnica za policajce+satnica za uterivace i onda ulaze nasilno,popisu sve sto imas i dobijas rok od 15 dana da platis dug,posle toga dolaze ponovo i kupe stvari,auto hipoteka na stan,kucu a ako si zaposlen 60 % plate ide na njihov racun mesecno ukoliko zaplenjene stvari ne vrede toliko da se dyg isplati, a ukoliko ne radis onda ides u zatvor i na prinudan rad sve dok ne odradis dug.inace ti uterivaci su obavezno neki celavci u bmw x6

dule

pre 11 godina

Divno,samo bih molio GDJU. Malovic da mi posalje jednog . Ja placam kompletan licni dohodak za tog izvrsitelja, za mesec kada dodje kod mene.Jer moj sin vec 5 god. ima izvrsno resenje jednog suda u okolini Beograda o popisu i zapleni imovine jednog fudbalskog kluba,radi namirenja duga, ali neko u tom sudu sve to vreme krije resenje o izvrsenju.Kome sve nismo pisali,slali urgencije itd.Ali sada ce za 1ooo din da dodju Al kaponeove gorile da maltretiraju ljude zbog info stana itd.Bruka za drzavu.Zato ste i izgubili izbore.

Jegulja

pre 11 godina

ne ulazim ko kome duguje da li je pravedno ili ne. ovo sto ovde nazivate "uterivacem dugova" je privatni sudski izvrsilac.

drzavni ili privatni sudski izvrsilac su OBAVEZNI da postupaju po izvrsnom sudskom resenju TACNO onako kako to pise u istom. ni drzavni ili privatni sudski izvrsilac (ono sto ovde nazivate uterivac dugova) nisu siledzije sa bejzbolkama vec likovi "tasna masna" koji se brinu da se postupi po IZVRSNOM SUDSKOM RESENJU.

ukoliko se po tome ne postupa ni drzavni ni privatni sudski izvrsilac vam nece lomiti kolena, lomiti ulazna vrata i sl. vec ce angazovati policiju da omoguci sprovodjenje izvrsenja. znaci ukoliko privatni ili drzavni sudski izvrsilac proceni da ce postojati otpor izvrsenju sa njime ce se pojaviti policija koja ce sprovesti silu ukoliko je to potrebno.

dakle rezime, ako dodje do upotrebe sile to nece raditi "uterivaci" oko kojih je galama ovde vec policija. "uterivac" moze da izvrsi jedino nacin i u obimu koji je predvidjen RESENJEM O IZVRSENJU koji donosi SUD a to resenje se opet donosi u skladu sa PRAVOSNAZNOM PRESUDOM i ZAKONOM O IZVRSENJU I OBEZBEDJENJU ako se ne varam jer nisam pravnik.

to kako se dolazi do tih pravosnaznih presuda i kako pre svega, drzava ne ispunjava neke osnovne obaveze prema nama to je neka druga, TEZA prica.

matematika

pre 11 godina

U ovom trenutku postoji 200.000 predmeta izvršenja u Srbiji. Više od dva miliona predmeta izvrešenja je na osnovu komunalnih ili sličnih potraživanja", rekao je za Simić i dodao da će onaj postupak koji je započet u sudu tu biti i završen.

A SAD DA RAČUNAMO KAO OSNOVCI
Ako ima 30 izvršitelja i oni obrade jedan predmet dnevno, puta 26 dana(nedeljom valjda ne rade) jednako je 780 predmeta mesečno ili 9360 godišnje ili 93600 za 10 godina ili 936000 za sto godina...

Demokratije Suton

pre 11 godina

A Ako se raja bude bunila tu je PROFESIONALIZOVANA vojska i ŽANDARMERIJA da obezbedi poštovanje zakona a spreči neodgovorno ponašanje dužnika.
Tražili ste gledajte. Samo 6. oktobra će PROFESIONALIZOVANA vojska i ŽANDARMARIJA da adekvatno reaguje, dragi robovi 21. veka. Ne znate vi, robovi, sa čipovanim pasočima i ličnim kartama još šta će vas snaći u ovoj demoNkratiji.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ova drzava je potpuno izgubila kompas.Na vec davno opljackani narod ona salje uterivace dugova.Takva arogancija i nerazumevanje ja verujem postoji jos samo u Kini i S.Koreji.Pa ljudi ne placaju zbog toga sto nemaju pare a ne zbog toga sto hoce da prevare drzavu.Da bi neko nesto placao on mora da radi i kada radi da za taj rad dobije platu.A ovde ljudi ne primaju platu mesecima da ne kazem godinama.Drzava prvo mora da se obracuna sa poslodavcima koji ne isplacuju zarade a tek kad ljudi dobiju platu moze da trazi od njih da placaju svoje obaveze.Ovo u svakom slucaju ne ide na dobro.

Zoran

pre 11 godina

Upravo zbog ovoga ste izgubili izbore, umesto da zastitite gradjane, vi ste ih gurnuli u duznicko ropstvo, a sada cete da ih isterujete iz sopstvenih kuca. Posao ste im uzeli kroz privatizaciju...
A kucu kroz naplatu dugova...kao da gledam film, gde se radnja desava u nekoj zabiti na divljem zapadu...

Vladimir LDP

pre 11 godina

Bas nama trebaju uterivaci dugova, nama koji nemamo za leba. Pustite zapad, tamo su plate 3000 evra, oni mogu da imaju takve stvari, ali sta ce nama koji od plate ne mozemo da kupimo hranu, videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. Vi ste sramota za ovu zemlju, vreme je za narodnu koaliciju, koja ima kontakt sa ovim narodom, a ne vama koji ste odlutali u neke fantazije. Jel' vi stvarno mislite da ljudi ne placaju komunalne dugove i sl. zbog siline i bahatosti a ne zato jer nemaju za leba? 60% gradjanstva kupuje hleb na veresiju, a vi bi da im uterujete komunalne dugove.

Velibor

pre 11 godina

Uvode profesionalne jer regularni nece da rade. Sudski spor koji sam vodio i dobio ne moze da naplati regularni izvrsitelj je ga mrzi da radi. I tako ja cekam vec godinama na moje pare.

Jaric T. Zivadin

pre 11 godina

U petak 25. maja 64 profesionalnih izvršitelja u Srbiji položiće zakletvu i početi da rade.
Kome polazu zakletvu i za koga ce to poceti da rade?

Doca

pre 11 godina

Samo neka dodju...haha voleo bih da ih vidim po selima da idu,kad im izadju naši domaćini pogotovu za tv pretplatu pa kad im pojasne zašto npr za strujomer za štalu mora da plaća pretplatu ima da im ga seljaci uteraju do bola, ja lično ne dugujem nikom ali poznajem ljude koji duguju,i kako planiraju doček i niko vam ne sme ući u stan ili kuću bez odobrenja vlasnika.

marko

pre 11 godina

Odlicno!!! A da li ce biti i naoruzani pa ako neko bude pruzao otpor a iznos duga poveci da po "strucnoj" proceni mogu da ga lise zivota sve na kucnom pragu. Ne prestaju da me iznenadjuju tvorci ovakvih ideja, kad pomislis da je nesto vrhunac gluposti. Gle ono jos blistaviji izum. Nekako ne mogu da se otmem utisku da ce taj posao obavljati "zestoki momci" (citaj bitange,olos i dripci) i to oni prkobrojni ispred fensi klubova (citaj kafancuga). Neverovatno. Brzo cemo na ovoj stranici biti svedoci bahatog ponasanja tih sto polazu zakletvu i batinanja sirotinje. Jadno!!!

Dule

pre 11 godina

To u praksi izgleda tako sto ce recimo neko telo doneti odluku da tv pretplata bude hiljadu evra mesecno. Ko nema da plati dolaze uterivaci i uzimaju mu stan. Strasno kakve sve gluposti u Srbiji mogu da prodju bez reakcije javnosti. Gde su obaveze iz obligacionog prava da se identitet i podaci klijenata ili ugovornih strana ne mogu davati trecim licima. Drzava je ocigledno resila da udje u otvoren sukob sa gradjanima.

danger

pre 11 godina

E moj DS-u, sve na celu sa Borisom, Malovićkom... Zato i jeste dobili šut-kartu na izborima. Naučili niste ništa, samo nastavite ovako, zevršićete kao Šešelj. Ne zna se šta su im ovlašćenja? Mogu da mislim na šta će to da liči. Legalan posao za kriminalce?
Da sam kojim slučajem glasao za DS, za Borisa... pa sada bih sam sebi ruku odgrizao. Ovako, savest mi je koliko-toliko mirna, makar i sa Tomom.

Jovan

pre 11 godina

Šta radi ova vlast to više nije humano. Pritom, sve pod okriljem demokratije, civilizovanosti i evropeizacije društva.

Prethodno su nizom loših političkih odluka dovela državu i građanstvo do prosjačkog štapa (u čemu su imali opravdanje 90-ih i svetske ekonomske krize), otvorili 100+ raznoraznih nepotrebnih agencija i sada, kada su ljudi na finansijskom izdisaju - UVODE SLUŽBU ZA UTERIVANJE DUGOVA.

Kao Divlji Zapad.

ak47

pre 11 godina

"Privatni izvrsitelj je diplomirani pravnik sa polozenim izvrsiteljskim ispitom." A sta se polaze na tom izvrsiteljskom ispitu? Kung Fu? Jiu-jitsu? Karate? Ako je tako, meni je bas drago sto uvode ovu novu profesiju, jer ce nas ubuduce I za promjenu tuci obrazovani ljudi I to u skladu sa zakonom.

raci

pre 11 godina

radice kao i svaki standardni uterivac dugova. jedina razlika je sto ce oduzete kuce,stanove i druge vrednosti moci da otkupi odredjene osobe,naravno po 4*5 puta manjoj ceni, gde ce posle da ga proda za punu cenu. recimo neki dug od 5000 e naplate tako sto prodaju neciji stan od 50000 e za 10000 e, posle ga doticna osoba proda za punu cenu, eto jedne lepe pljacke u najavi.

u masi je spas

pre 11 godina

Ljudi umesto da komentarišemo bolje bi bilo da povedemo akciju i organizujemo prikljupljanja potpisa ili nešto drugo (ko ima ideju neka se javi) za poništavanje ovog zakona dok se ovo nije zapatilo jer stvarno može biti svašta.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Поред енормно великог админисртативног-бирократског-полицијског апарата, њима требају ПРИВАТНИ/ДРЖАВНИ/КРИМИНАЛНИ утјеривачи дугова.(Неко се, опет уградио у том послу).
Мислио сам по добијању норвешке пензије, да се вратим у Србију.
Ипак, одох ја у Колумбију-мање криминализовану државу!

erazmo beogradski

pre 11 godina

Eto prilike za zaposlenje armije kriminalaca/manijaka, koji ce odsad imati izgleda vece nadleznosti nego policija (policiji treba nalog za ulazak u stan/posed)...:(

djole bre

pre 11 godina

A da li ja mogu da angažujem privatne izvršitelje protiv države jer mi kao poslodavac duguje oko 10.000 e na ime neisplaćenih zarada. To bi STVARNO bila demokratija. Ovo što oni rade je etatizam.

belilistic

pre 11 godina

Super,jedva cekam da pocnu da uteruju dugovanja INFOSTANA,koja zastarevaju u roku od godinu dana.Dzaba plase,svi su vec oguglali....

tutumrak

pre 11 godina

Da li se ovi ljudi mogu angažovati da uteraju dug države koja je 1945 otela dedinu imovinu? Naravno sa sve kamatama za zadnjih 67 godina.

STANKOM DRZAVA

pre 11 godina

Kome treba da se obrati udruzenje HILJADU OSTECENIH da po zadatku odu kod Malovicke koja je jedan od aktivnih u sakrivanju predmeta protiv Stankoma i Zike Mustikle i da od nje nesto otmu da nam nadoknadi cekanje od 8 godina a nista od stanova a pare nam duguju.

Ne mogu da svarim!!!

pre 11 godina

Sta je bre ovo? Banana drzava,e to je to! Sluzba za uterivanje dugova,pa bolje da su otvorili sluzbu za uterivsnje pameti,morala...!
Opet ce sica(sirotinja)da nastrada! Velikim duznicima nema sanse da naplate! Oni su face bre,znam te znas me!

Mali Radojica

pre 11 godina

ne verujem da postoji vise od 1% naroda koji NECE da placa! Kao da smo u Svajcarskoj a ne u bednoj Srbiji. Takve zakone donose! Ljudi ako ovo prodje tako nam I treba! Ko god da je na vlasti I donese ovakav zakon u ovom trenutku I sa ovakvim materijalnim stanjem naroda......ponovo je doslo vreme za ulicu....

Zoran

pre 11 godina

"...već savesni i odgovorni profesionalci, koji rade u ime države, u interesu građana i poslovne zajednice", istakla je Malovićeva. " Privatnik radi samo u svom interesu.

fr

pre 11 godina

@(Mita, 23. maj 2012 15:53) Nazalost, sto se tice Francuske toga ima! Narocito ako se radi o dugovima prema drzavi, mada se moze obratiti izvesnim asocijacijama za pravnu pomoc, koje donekle "uspore" proceduru, ali na kraju, ipak "ONI" dobiju. Osim licnog bankrota, koji je zakonski moguc, ali komplikovan, nema oprastanja dugova.

Aca

pre 11 godina

Ljudi koji su glasali za zuticu neka beru brigu sta ce raditi? Posto me sud vucara 10 godina sa presudama koje ne mogu da realizujem JEDVA ih cekam na svojim vratima!

Zoran M.

pre 11 godina

Niko ne sme da kaže da ovaj Zakon nije prošao u Hrvatskoj jer su se ljudi bunili, a pošto se u Srbiji niko ne buni, pa ni oni koji imaju udruženja za to jer su korumpirani od strane vlasti da ćute, ovde prolazi sve i svašta. Pitanje je gde su državi socijalni programi za one koji ne rade, kao i kako očekuju da neki penzioner kom država daje penziju 7000 dinara redovno plaća obaveze prema državnim preduzećima. Ovo nema ni u zemljama EU, jer tamo postoji socijalna pomoć za nezaposlene i to se zna kolika. Dakle u Srbiji Vlada preskače neke stvari koje građanima idu na korist a uvodi iz EU samo ono što njoj ide u korist.

razocaran

pre 11 godina

A da li ce ti isti uterivaci ici i u EPS znam ljude koji su sve platili vec dve godine,a gospoda nikako da se smiluju da istu prikljuce. Ili sto neko rece,dal ce doci i kod mog gazde da mi isplati plate koje mi duguje. Gde smo mi tu? Ima li neko ko ce nes gradjane zastititi ili da i mi nadjemo uterivace koji ce to raditi to za nas?

gogyns

pre 11 godina

citiram "Pomoćnik ministra pravde Vojkan Simić rekao je da uvođenje profesionalnih izvršitelja u Srbiji nije ništa strašno i najavio da će prvi izvršitelji položiti zakletvu u petak, 25. maja"

šta li može biti streašnije??

Mita

pre 11 godina

Kakva budalaština,samo ovaj put krajnje opasna...Pošto,vidim da je navela zemlje gde toga ima(jake zemlje),pitam je da li to postoji u Kanadi,Australiji,Nemačkoj,Belgiji,Francuskoj ili recimo Švajcarskoj?A mi bolje da se ugledamo na te zemlje,nego na Makedoniju ili Bugarsku...

Marko

pre 11 godina

Pa ovo je cirkus. Ovo je vest za naslovnu stranu sledećih mesec dana. Ja stvarno ne mogu da verujem. Zamlaćujemo se političkim glupostima a ovo je u stvari vežnije od izbora. Slika i prilika države kakva je. Privatno profesionalno prinudno naplaćivačka. Kada i kako smo mi ovo dozvolili da se desi? Verovatno dok su nas zamlaćivali izborima.

apsurd

pre 11 godina

Čak je i okupator Sulejman vodio brigu o narodu u državi,smanjivao poreze i dažbine,samo da bi bili pokorni i mirni,a ovo je nebuloza,da nema gore.Stalno iritirati i provocirati strpljenje gladnog i bednog naroda,je poslednja kap u čaši...

penzionerka

pre 11 godina

Prvo uterajte dugove bogatasima koji ne placaju a onda krenite na boraniju.Kako nam je nova vlast obecala nova radna mesta,vece penzije i plate imacemo i mi tada da platimo dugove.To tada nas malo sacekajte.

Sid

pre 11 godina

Legalizovati uterivanje dugova u ovakvoj situaciji gde su ljudi bez posla , gde nemaju za osnovne stvari! Ma mi kao narod smo zaista smo... uh! Gotovi smo ali zahvaljujuci samo sebi!

Nebojsa

pre 11 godina

Kad smo kao ovce i trpimo sve sto nam servira ova manguparija na vlasti. U Hrvatskoj su pokusali nesto slicno pa je reakcija javnosti bila takva da je se odustalo od toga. Mi, Srbi, sta je nama da SVE OVO trpimo???

temida

pre 11 godina

Sve negativni komentari,svi do jednog duzniki.Uterivaci dugova su odavno trebali da pocnu sa radom.
(Milena, 23. maj 2012 18:02)

Da, naravno da su trebali da pocnu da rade.
Naplate prvo radnicke plate od privatizovanih firmi koje su kupovane za dz a onda deseti deo toga uplate za dugovanje po osnovu komunalnih usluga. Ostatak daju radnicima i svi zadovoljni.

Ali nije to zamisao, zamisao je da oni koji su sedeli i primali plate godinama sada i dalje sede i nista ne rade a neko drugi naplacuje dugove. |Pa opet o glavu raje koja nema hleba da jede jer su to dodatni NEPOTREBNI troskovi koji padaju na teret duznika.

gradjanin ministarka

pre 11 godina

Da li je Malovicka vratila novac naplacen u jednim izborima, gde je svota bila milionska. To neka uterivaci isteraju iz njenog dzepa.

Vladimir

pre 11 godina

Moj prvi komsija duguje za komunalije i struju oko 2000 eura. Sa sruge strane, kao radnik jednog drzavnog (neprivatizovanog) preduzeca priblizno 6 (sest) godina nije primio platu. Drzava kao vlasnik tog preduzeca mu duguje 74 plate a to po ugovoru iznosi oko 2.700.000 dinara (bez kamate). Da smo pravna drzava, sudski izvrsioci bi odavno naplatili njegova potrazivanja od drzave, od te sume odbili deo koji duguje a ostatak mu isplatili sa svim kamatama.

Logika

pre 11 godina

Postoji veliki problem.Sud posalje resenje da neko duguje novac JKP Infostan a taj neko nije ni pozvan na sud sto je krsenje prava na fer i pravicno sudjenje zasnovano na clanu 32 Ustava RS i clanu 6 Konvencije Saveta Evrope, a taj neko ima dokaze da ne duguje nista.Sta cemo onda.Tri dana zalbenog roka tom istom nekada Cetvrtom opstinskom Sudu.Gubljenj vremena i resursa sudstva ali i gradjana.

pravnik

pre 11 godina

Tekst kaze da ce privatni izvrsitelji moci da izvrsavaju samo dugove nastale na osnovu komunalnih i drugih obaveza a da ce moci da ih koristi drzava i gradjanstvo. Pa koje su to druge obaveze? gradjanstvo ne izdaje racune za komunalne usluge.

o cemu se ovde radi? da li neko moze da objasni?

Dobroćudni uterivač duga

pre 11 godina

Jel' ti uterivači važe i za državu ili samo za običan narod?Ko će da od države naplati dug?Država mnogo više duguje narodu nego što narod duguje državi!!!

Srx

pre 11 godina

Meni to i dalje deluje kao legalizacija nasilne otimacine i uvodjenje kriminalaca u sudski posao. Nece sigurno dipl. pravnik sam da pokuca na vrata duzniku, vec ce da angazuje gorile koje ce mu biti u pratnji, a koje nisu prosle kontrolu MP niti bilo koga drugog. S obzirom da ko je imao bilo kakvog kontakta sa sluzbama privatnog obezbedjenja, zna cega se plasim (iako nisam duzan nikome).

bargro

pre 11 godina

pa nista, bas da vidim kako ce da mi udju u stan.. docekacu kako treba, gospodski :D ... Inace a drzavni kriminal, parking servis kriminal?! dodju ofarbaju mi parking ispred kuce i ja treba da im placam...cao,zdravo

Nikki

pre 11 godina

Zar ne vidite cemu ovo vodi. Stvaranje novog robovlasnickog drustva. Nema Ko da zastiti gradjane Srbije koji rade a ne primaju plate, Ali zato ima Ko da im otima po nekom zakonu koji je donela neka hm, poverljiva osoba. Znate, kada se dodje do ivice provalije, mnogi padnu, ali vecina ce krenuti napred ka tiranima I otimacima.

Gagulea

pre 11 godina

Od kriminalne države i ne očekujem ništa drugo nego da angažuje gorile za uterivanje dugova. A ko će da pošalje uterivače državi i državnim firmama koje radnicima duguju plate i doprinose za više meseci, pa i godina? Naravno, niko, jer država i nije ništa drugo nego sredstvo represije vladajućih elita, a ova naša je ogoljeni primer toga. Još samo da nam uz Infostan uvedu i obaveznu kupovinu cigle.

Hr1

pre 11 godina

Jedan od prvih poteza nove vlade u Hrvatskoj je bio ukidanje tih privatnih izvrsitelja zbog nejasnog zakona i njihovih ovlasti. To mi lici na "divlji zapad" naplatu, uzimanje pokretnina od siromasnih... ponizavanje, tragedija i katastrofa za svaku drzavu. Nadam se da ce i nova vlada Srbije ukinuti takve postupke jer zaista prijeti revolucija obespravljenih i osiromasenih.

View

pre 11 godina

Zakon o ličnom bankrotu imaju sve EU države, SAD, Australija, N. Zeland, Kanada. Imaju ga i neke države Azije i L. Amerike. Amerika ima i Zakon o ličnom bankrotu uzrokovanog medicinskim dugovima (Medical Bankruptcy Faireness Act), a kao i Zakon o sprečavanju zloupotreba u stečaju i zaštiti potrošača (Bankruptcy Abuse Prevention and Consumer Protection Act).

Zakon predviđa test podobnosti (means test), tj. analizu dužnikove prihodne i rashodne strane s ciljem da se utvrdi ima li dovoljno sredstava da isplati dug, bez ugrožavanja egzistencije. Ukoliko ima sredstava, dužnik je dužan da dug isplati kroz xxx godišnji plan otplate duga. U suprotnom, on se istih oslobađa u cilju omogućavanja 'novog početka' (fresh start).

Primena ovog Zakona razlikuje se od zemlje do zemlje, u zavisnosti od standarda građana i kvaliteta socijalne zaštite. Tako, recimo, skandinavske zemlje imaju rigidniji Zakon o bankrotu. Razlog je visok standard, velika socijalna davanja, besplatno lečenje i školstvo, te građani tih zemalja retko dolaze u situaciju bankrota. S druge strane, Australija ima manja soc. davanja, ali zato ima 'darežljivu' politiku ličnog bankrota, tj. dugovi se lako otpisuju.

Donošenjem Zakona o izvršenju i obezbeđenju, bez donošenja Zakona o ličnom bankrotu, sa standardom kakav je naš, sa socijalnom zaštitom kakva je naša, te bez socijalni kartica – "država" Srbija je uspostavila ČIST FEUDALNI ODNOS i definitivno potvrdila da je jedini smisao njenog postojanja puko ubiranje nameta.

Ivan

pre 11 godina

Ljudi, pišite masovno Vesni Rakić Vodinelić, ombudsmanu i povereniku za zaštitu građana. Samo oni mogu da prinude medije da počnu da pišu (da, naravno, mediji vole da se ne zameraju, ali kad ovi ljudi graknu onda odmah otkrivaju Ameriku!!!) a kad mediji počnu da pišu, odmah će se menjati pravila za uterivače. Ne sme im se pružiti prilika da počnu da rade ni pod razno. Nemojte sedeti u apatiji i čekati da pobuna krene od nekog drugog. To se neće dogoditi. Ovoga puta pobuna mora da krene OD SVAKOG OD NAS, ili će nas doslovno izbacivati iz stanova. Pišite pisma, okrećite telefone, postavljajte pitanja. Nije teško.

dory

pre 11 godina

A ko će da utera dug javnim preduzećima, opštinskim upravama i sl. koji ne plaćaju ni struju ni vodu itd. Ko će da vrati pare koje su nestale ko zna gde (govorim o milijardama)? Ti isti koji uteruju dugove opljačkanim građanima? Ko bi kome trebalo da uteruje dugove?

Zoran

pre 11 godina

Ne simpatisem ni jednu partiju.
Nisam izasao na izbore jer nema tu za koga da se glasa, ali sad bih bas voleo da nam se povodom ove vesti oglase gospoda koja su glas dala dosadasnjim partijama na vlasti. Cisto...onako....da nama ostalima kazu da li se osecaju vec malo prevarenim.

Kakva je ovo sprdnja i sramota. Zna se da je najveci duznik u drzavi....drzava, tj. njena javna preduzeca i rodbinsko-sogorske-svastika firme.

nikola

pre 11 godina

Ja sam da se dugovi plaćaju ALI, daj ravnotežu na obe strane. Kad trebaju izvršitelji da rade zato što mi firma duguje pare tada nema nikog! Pa druga i treća firma isto (izvršne presude posle par godina natezanja). E kad ne platiš račun evo ih!!! Ako je princip onda neka bude za sve podjednak. Srbijo banana državo! (dobro ne znam, možda je i vani tako?)

Vladan

pre 11 godina

Boze, Boze...prosto se pitam koliko neko treba da bude glup i lud, ili jos gore, beskrupulozan, pa da posle 20-tak godina opste propasti drzave i naroda, koju je 100% prouzrokovala odnarodjena vlast izmisli ovako nesto!?!

Umesto da se narod digne, napravi "6. oktobar" i sve te bitange, uzrocnike ove srpske tragedije, izvede pred sud i najostrije sudi za GENOCID nad narodom i VELEIZDAJU zemlje, izmislise ovo!!!

Dakle, dirate u osinje gnezdo na sopstvenu odgovornost...i koliko vidim uopste niste svesni da vam je "6.oktobar" mozda i blizi nego kalendarski!!!!

PravdaNS

pre 11 godina

Profesionalni izvršitelji?! Čija je ovo ideja? mora da je Malovićkina. Dajte i meni odmah tog jednog vašeg profesionalnog izvršitelja pa da namirim dug u vidu 13 zaostalih plata u mojoj DRŽAVNOJ FIRMI!!! I da dam nalog profesionalnom izvršitelju da odmah izvuče moje pare kako god zna i ume!!! Je li Malovićka, može li ta varijanta umesto što se ganjam po sudovima sa mojim dužnikom(firmom) kao idiot do besvesti!!!

Beogradjanin

pre 11 godina

Nabildovani krimosi ce sada legalno da reketiraju, batinaju, premlacuju i otimaju!

A trebalo je da se bojimo "devedesetih" u kampanji?

Vidim da kada jednom neko ne shvata realnost i krene silaznom putanjom, to ide samo na dole. Cude se sto su izguubili izbore, a sada jos sa ovakvim stvarima oce i vladu da prave . . .

Ma neka, doci ce jednom sve na svoje, samo se nadajmo da ce barem Evropa da intervenise, i da nece biti nasilja.

goran

pre 11 godina

ko se bude suprotstavljao uterivacima tu je policija da nas hapsi.Mogu samo da se polijem benzinom a pre toga da pozovem novinare.Imam citav spisak javnih i privatnih duznika koji ne placaju,da vidim bas kada ce njima da naplate?

huan pablo don fernando

pre 11 godina

kazne ne placam kao ni racune za mobilni vodu i struju sve dok moja bivsa drzavna firma ne izmiri obaveze prema meni godine ne uplacenog staza i meseci ne uplacenih zarada...

MilošNiš

pre 11 godina

Zasto to nisi objavila pre izbora? Tadic ti rekao da se ne pojavljujes dok ne prodje guzva jer zna koliko glasova mu oduzimas...

dejan

pre 11 godina

ja sam bio da ds i ostale normalne partije formiraju vladu ali posle ovoga sto sam procitao od sveg srca zelim da sns bez ds formira vladu!!!!!!!
SRAMOTA BRRRRRRRREEEEEEEEEE

jamina

pre 11 godina

Kako cete odvojiti one koji NE MOGU, od onih koji NECE da plate racune? Kako vas nije sramota? U ovoj zemlji se tesko zivi, ako niste znali, i sve to radi vas! Narod nema posla, nema novca, jedva prezivljava. Znate li vi to u opste? U kom svetu vi zivite? Trgnite se, pogledajte konacno na narod koji gladuje!! Hrvatska je takodje pokusala sa ovim zakonom, ali je odustala radi pritiska javnosti. Njihova nova vlast je zaustavila tu besramnu ideju, nadam se da ce se i kod nas to isto desiti. Da sam znala, glasala bih za Nikolica, ako radi niceg drugog, onda radi ovog!

Sjajno

pre 11 godina

Hoće li uterivati dugove kod Borovice ,Mitrovića i ostalih barona koji duguju po 2 i više plata radnicima? Idemo u evropu ali zakon o ličnom bankrotu , e to će malo da pričekamo.

PetarDz

pre 11 godina

1. Uzmi - Narod se ne buni znaci imaju para, povecavaj dazbine i naplacuj sve sto ti padne na pamet.
Resenje:Dovoljni su i sudski izvrsitelji

2. Uzmimaj sto vise mozes i sto pre - Narod vise nema para i pocinje da se buni
Resenje: Povecati broj izvrsitelja sa profesionalnim, radi brzine

3. Uf, sta sad - Narod umro
Resenje: "Gospodjo, nemojte brinuti, mozete izmiriti dug i u naturi."

SlobaZloba

pre 11 godina

Genijalno! Znaci dolaze kod mene zbog komunalnih dugova, ali nece u preduzece koje sam dobio na sudu. U stripu Alan Ford je bio lik koji je krao siromasnima da bi davao bogatima, eto od koga je Malovicka prepisala zakon o uterivanju dugova.

boki

pre 11 godina

Pridjite izvrsitelji rabu Bozijem meni da ja izvrsim test na strah nad vama, ma samo dodjite.
Ili moze ovako dajem vam trecinu onoga sto meni duguje drzava da vi naplatite od njih,fer i posteno pravo mafijaski.

misko

pre 11 godina

boze boze , cega se sve nece setiti, sta treba da se desi u covekovom mozgu da se dojdje u ovu fazu, koje je to prosvetljenje i metamorfoza pocev od devedesetih i poziva gradjanstvu da ne placaju struju i ostale namete drzavi, (tv pretplatu da i ne pominjem) do uvodjenja ovakvih sluzbi

Juan OdAvde

pre 11 godina

Da bi sistem uterivanja dugova funkcionisao, treba da pocne u tri koraka:
1. Uterivati dugove drzavi i osigurati da je drzava podmirila svoje dugove.
2. Uterivati dugove vlasnicima preduzeca koji ne placaju radnike
3. Uterivati dugove stanovnistvu.

ne pravite nas majmunima

pre 11 godina

"On je istakao da se Srbija suočava i sa 7.000 predstavki pred sudom u Strazburu, upravo zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku." Koliko ja razumem ovu rečenicu to nema veze sa "uterivačima" nego sa sposobnim sudstvom...

Djonovi

pre 11 godina

I narod ove zemlje će se ujediniti i napraviti instituciju,čiji će zaposleni uterivati dugove ove zemlje prema porodicama otete imovine i date u ruke partijskim tajkunima pred samo izglasavane zakona o RESTITUCIJI. Svi ćete biti prozvani,gospodo ,dajući na uvid račune vaših firmi i tokova novca u nedodjije,kao i dostavljanja vaše imovne karte ,pre i posle utrčavanja u stranke.

PPeca@SER

pre 11 godina

A hoce li "uterivacima" asistirati i neke privatne agencije za obezbedjenje imovine i lica? Da nije tu neka namestaljka da bi neki na tome zaradili, da vidimo transparentno ko ce sve ucestvovati.
Dovoljno je sto se setaju pred nasim ocima naorucani i sa rotacionim svetlima pa stalno zivimo u strahu da ne naletimo na njih... Ko posle da dokaze da su "bahato" vozili.

bocko

pre 11 godina

Stvar je vrlo prosta i lako resiva,naredite javnim preduzecima da kroz racune za komunalne usluge (struja,infostan...) ne kradu i eto,nema dugova a svi racuni uredno placeni.

Vojvodjanin

pre 11 godina

prikupljanje haraca.....!!!! jesu u dugovanja ukljucene i kamate, i troskovi UTERIVACA, ili ne? pravi uterivaci koji, kako vidim uzimaju 10% od naplacenih dugovanja????

Саленце

pre 11 godina

Хммм а шта ћемо са дуговима државе према приватним предузећима, друштвеним предузећима, према грађанима? Да ли и они могу да ангажују дотичне? Или је то резервисано само за државне пљачкаше!?

dragan

pre 11 godina

ok, ima stvarno ljudi koji imaju a ponašaju se u fazonu e neću da im platim, pa na primer moglo se videti po gradu, bmw i 3 kazne na brisacu kao simbol bole me... a za koga je briga to što nam poslodavci uplaćuju minimum na račun, odmor možeš da koristiš zimi kad zaveje pa da ga iskoristis jer bi i onako kasnio na posao a da ne pominjem pitanje za dame na razgovoru za posao-planirali te porodicu. Sad je jedini problem rts pretplata i kanta sa djubre.....

Nik

pre 11 godina

"Nije jasno da li će i profesionalni izvršitelji moći da dužnike iseljavaju iz stanova, kuća, lokala, prikupljaju podatke o imovinskom stanju dužnika, popisuju, procenjuju ali i plene i prodaju pokretnu imovinu, kao i nepokretnosti… Takođe, nije jasno ni da li će zaista moći da ulaze u stanove i protiv volje vlasnika, niti čije im je ovlašćenje potrebno za takvo ponašanje."

PA STA SE ONDA ZNA?!?!?!?!?! Koji je ovo cirkus od 'drzave'... 'Svaka cast' za Malovicku i DS! :( Bitno je da su oni obezbedili 'poslic' PRIVATNIM kompanijama(pogledajte samo kako iste ROVARE po zapada, kada su u pitanju poslovi 'uterivanja dugova', odnosno 'obezbedjenja' i koliko se PARA obrce u njima), a mi sto 'sitnicarimo' i koji pitamo koje su njihove nadleznosti smo verovatno blesavi!?

Zlatko Todorović

pre 11 godina

Pošto privatni uterivači rade u tim zemlajma koje su naborjane, da li nam je i sve ostalo kao u tim zemljama? Mislim na standard, zaštita prava zaposlenih i sve ostalo.

darko

pre 11 godina

Građani Srbije izaberite svoje izvršitelje za naplatu svojih potraživanja. Po mogućstvu što luđe i krupnije momke koji će naplaćivati zaostale plate gađana Srbije.

koviljka

pre 11 godina

Ministarka reformisala sudstvo, dala zeleno svetlo uterivacima dugova.
Kad izbije rat izmedju prezaduzenog, izgladnelog i obespravljenog naroda i onih koji treba da otimaju od naroda za platu ministarke i ostalih gromada ministarka ce imati neku drugu jos bolje placenu fotelju.

Slobodan

pre 11 godina

Mali covece, evo tebi jos jedni amovi! Kome mi da uteramo za neisplacene plate u kriminalno privatizovanim firmama koje sluze samo za pranje novca? Drzavi bi se vise isplatilo da se pobrine da veliki duznici plate svoje obaveze, nego da od osiromasenih gradjana pocnu jos da otimaju! Da primaju redovno plate, verovatno bi i vise dugova otplatili! Dacicu, budi pametan, ne sadi tikve s djavolom, jer znas o ciju se glavu posle obijaju!

sp(ap)s

pre 11 godina

Da se podsetimo. Jednom je u Pozarevcu veliki dug za struju zasticenih osoba od suda, (zastarevaju krivicna dela cele porodice) platila SPS.

zena koja razvaljuje engleski

pre 11 godina

ona je totalno poludela, pa nije ni cudo sto opada popularnost DS-a, kada ima ovakvih osoba, ova Malovicka, Trivnaka, Sutanovac, Dulic, idite i radite nesto, berite mandarine u grckoj, ostavite ovaj narod vise sram vas bilo

milivoje.r

pre 10 godina

ministarka pravde hoce da salje uterivace dugova nekome. kolika je njena plata,masa naroda ne radi,i ako radi,za koje pare.tako otimaju narodu kuce,stanove itd...gde joj je zakon da mi nesto svoje naplatimo,osteceni,pokradeni svoje nikada ne mogu da naplate. cove mi je naneo teske telesne povrede,covek je okrivljen,a odstetu ne mogu da naplatim jer covek nema nista svoje,a ima nas takvih puno. postoji li zakon za nase dugove.kada ce zakon biti na nasoj strani,strani bednika. romi mogu da kradu,da voze sta hoce i za njih zakon ne postoji. sramota za ministarku,za vladu,za drzavu,mada drzave nema,drzava je bila samo dok je tito bio ziv,od tada nas samo pljackaju.

Marija Nikolić

pre 7 godina

javni izvršitelj, Miloš Mitrovićč iz Beograda, pleni mi 2/3penzije i ako ja nisam označena za izvršnog dužnika.. sredstva se direktno uolačuju na njegov račun i naravno ja nemam uvid ...obratila sam se pritužbama, izvršitelju, komori, javnom tužilaštvu, osnovnom tužilaštvu,ministru pravde.. bez izjašnjenja i obrazloženja,,,ja sam zapala u nemaštinu... jadna nam država..