Politika

Ponedeljak, 21.05.2012.

10:16

"Velika koalicija bi bila najbolja"

Profesor FPN-a Predrag Simić ocenio je da bi za Srbiju najbolje rešenje bilo da buduću vladu čini velika koalicija okupljena oko dve najveće stranke DS i SNS.

Izvor: Tanjug

"Velika koalicija bi bila najbolja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Erolko

pre 11 godina

Moze!
Ali da na bitnim funkcijama iz DS ostanu jedino Djilas, Jeremic, ajde mogu jos Djelic i Tadic; a da se najure i preispita odgovornost i rad Dulica, Trivanki, Sutanovaca i ostalih 'cvetkovica'.
Znaci- ne moze!

Svasta

pre 11 godina

Pa malo nam je perverzije koju dozivljavamo u vidu nenormalnih koalicija koje smo imali do sada -jos nam fali i ova.A kako bi bilo da demokrate i republikanci naprave koaliciju, ukinu izbore i vladaju 200 godina u americi ?Ovde su juednostavno receno potrebni NOVI PUTEVI ozivljavanja ove zemlje!!! Da je moguce isterati sa scene sve ove koje gledamo 20+ godina bilo bi super,ali nazalost nije moguce.

Sacuvaj nas Boze vise od ovih "analiticara".

pre 11 godina

Ma bravo gosn Simicu, ovo je prosto genijalan predlog...

Jeste, neka naprave oni vladu od BAR jedno 40 resora i nek osnuju JOS stotinak zavoda, uprava i agencija i nek zaposle JOS na stotine i hiljade birokrata i cinovnika koji ce ziveti na grbaci naroda! Svi moraju da ugrabe i rastrgnu svoj komad plena, zar ne gospodine Simicu...

Aca

pre 11 godina

Naravno da cemo uskoro imati vladu DS + SNS
možda ne odmah, možda posle godinu dana nepopularnih mera vlade sačinjene od DS-a i SPS, puste SPS niz vodu, i sastave Vladu sa SNS-om.
Kohabitacije neće biti, već će miti velikog natezanja.

bgd

pre 11 godina

Prosto boli koliko se razni strucnjaci za sve i svasta trude da nadju neki angazman za DS i tako im umanje patnju zbog gubitka izbora!Dosta bre,sjasite vec jednom,umislili ste da je posle vas potop.Ta arogancija vas je i unistila,i sad mi je bas drago zbog toga.Da ste imali nesto u glavi ne bi reinkarnirali SPS koji je bio politicka proslost.Dati njima Srbijagas,Koridore,Galeniku...(sve su upropastili)a primati na sebe odgovornost za sve,trpeti ucene URS-a i Palme,Draskovica i Canka, i ocekivati pobedu na izborima,to je ludost.Gospodo,pod hladan tus!Procistite svoje redove,spustite se na zemlju,pronadjite normalne partnere(jedino DSS)sa kojima se moze civilizovano dogovarati,pa za neko vreme trazite novu sansu!Najveca glupost DS bi bila silovanje nove vlade po svaku cenu.Kasa je prazna,ko je bude nasledio neka mu je Bog u pomoci!!!

milan NS

pre 11 godina

Nisam verovao da cu ovo napisati, ali mislim da bi koalicija DS-a i SNS-a bila dobro resenje u ovom trenutku.
Nisam za predsednika koji nije faks zavrsio u roku i koji nije naucio ni jedan strani jezik, ali sada je tako. Nije ovo dobro ni za DS, ali mislim da jeste za gradjane srbije. Velika koalicija bi dala ozbiljnost i snagu vladi, da napokon donese teske odluke i odradi tezak posao. To ce nas sve prilicno boleti, ali dok se to ne uradi nama nece biti bolje. Dati DS ekonomiju a SNS-u policiju, pa neka ih kontrolisu. Cisto da vidimo i ta velika hapsenja koja su najavili. Tesko. Svi su umesani. Sve bi podneo (cak i ovu koaliciju), samo da vec jenom krenemo napred i uradimo ono sto moramo. Neka nam je sa srecom.

matematičar

pre 11 godina

Mislim da je gospodin u pravu, najbolja solucija bi bila vlada od dve najjače partije (tim pre što mislim da DS nije generalni krivac za stanje u zemlji, uradili su dosta toga dobrog u spoljnoj politici, ali su krivi što su dopustili da unutrašnju politiku upropaste mizerije od stranaka, tipa ekspert Dinkić-generalni destruktor srpske ekonomije, MaliSloba Dačić-nosilac bolnih uspomena na 90-te, i to ih je koštalo!!).
U slučaju koalicije SNS i DS, srbi bi se "složili" i imali na vlasti stvarno dve stranke sa najvećom podrškom u narodu.
A što se tiče komentara koji ispod pročitah "da će sada svi u fotelje", moram matematički da obrazložim zašto nije ispravan:
5 stranaka u vlasti (makar bile i mizerne kao URS) x 50 fotelja = 250 fotelja
2 stranke u vlasti x 100 fotelja = 200 fotelja
I sa ekonomske strane, najjeftinija i najbolja varijanta bi bila koalicija dve najjače stranke.

Na kraju, kao demokrata (simpatizer, ne član DSa!), čestitam gospodinu Nikoliću na pobedi, i molim ga da ovu pobedu ne pripisuje sebi, već demokratiji u Srbiji i srpskom narodu koji je pokazao da nije uspavan, i da može promeniti SVAKOGA!!
Iskreno se radujem zbog toga, i zahvaljujem se svom narodu što je imao hrabrosti da uradi nešto što ja nisam (glasao sam za Tadića, a navijao za promene!)
Zbog toga i smatram da ukoliko se Tadić i Nikolić udruže, svako će zadržati svoje birače (naravno ukoliko pokrenu Srbiju), a svako ko bude u vlasti zadržao Čedu, Dinkića, Dačića će mnogo izgubiti na sledećim izborima (ako ništa drugo, moj glas sigurno)!
Dobro jutro Srbijo!

Zeka_Peka_i_drugari

pre 11 godina

gosp. Simicu, pa nisam glasao za SNS i predsednika Nikolica, da bi oni ulazili u vladu sa DS-om, koga smatram glavnim krivcem za stanje u drzavi, a svi znamo sta se desava(prosla je predizborna kampanja)....ako DS i SPS formiraju koaliciju, svi znamo da ce za 4 god SPS biti 2 puta jaci nego sad, a DS ce se raspasti...a ako ne daj boze SNS i SPS formiraju vlast, opet svi znamo sta ce biti sa DS-om, i gde ce njihovi funkcioneri da zavrse.....na zalost SPS u svakoj prici dobija....u svakom slucaju, lose se losim vraca...niste dobro radili, sad ste se izvukli, ali sledeci put necete....

george wordy

pre 11 godina

Federalna kamrila za zaštitu naroda - Crveni baroni u čizmama od sedam milja vladaju Srbijom sedamdeset godina,u svojesvrsnom Monte Pajton perfomansu crno belog sveta,Porodice Adams , kamenih lica sa lepezom ideoloških i nacionalnih zabluda, Od doživotnog Habzburga,preko Slobe od Gazimestana, Neobaveštenog Legaliste, Ponosnog psihologa, do Tome Grobara bez obožavanog lika sa revera. To je žalosna Srbija, obmana I prevara, Stradija, Čardak ni na nebu ni na zemlji, da nije smešno bilo bi tužno i žalosno.Pored ovih likova iz Porodice Adams , tu su i kaskaderi, epizodni junaci: Crveni Vojvoda od Dolgorukova,Folklorni Četnik od Zvezde Danice, Arkanogantni i Crna Kraljica nacionale, - "Srpska svadba" , Piramidalne gazed, Nervozni frenkijevci, Kapetan Knindža, Pesnici od tihovanja i ćeranja, Wanted generali od Haga, Kuferče, Alavi Palma , Bata Kan Kan, Bidža, Badža, Miško sa Devičanskih ostrva, Kursadžije,Turbo Zvezde ko granate, Beko i vitezovi sa Kipra, Undergraound umetnici Oznagood oksimoron stvarnosti, Kameni režiser sa Mokre Gore, Kapelan orkestra za svadbe i sahrane, i njegova obožavateljka BM, tako je kuvala moja baka, jesu li to likovi Balkanske Sapunice kojoj nema kraja, quo vadis Serbia!?

MilanR

pre 11 godina

Takozvana "velika koalicija" je politički apsurdna, jer vlada bi bila sačinjena od pozicije i opozicije istovremeno, odnosno od dve opozitne ideologije. To bi poništilo smisao parlamentarizma i izvrglo ruglu programe partija, i građane koji su za te programe glasali. Koliko god neko da zagovara politički pragmatizam, on ipak mora ostati politički, a ne antipolitički.

Miki

pre 11 godina

Profesor FPN-a Predrag Simić ocenio je da bi za Srbiju najbolje rešenje bilo da buduću vladu čini velika koalicija okupljena oko dve najveće stranke DS i SNS.Pa gospodine Simiću, narod nije glasao za takvu koaliciju! Vi hoćete da u isti džak smestite i "mačku" i "miša"!

Pedu

pre 11 godina

"...da se rešenje da na vlasti bude velika koalicija pokazalo dobrim i u Nemačkoj..."

Nemačka je DRŽAVA.
Nemački narod je pismen i obrazovan.
Nemačka kao DRŽAVA funkcioniše, i dobrobit DRŽAVE je ispred stranačkih interesa.
U Nemačkoj FUNKCIONIŠE kontrola političara.

Bez namere da ikoga vređam, 70% naroda u Srbiji je (realno) nepismeno. Razume isključivo jezik kojim govori Tomislav Nikolić, i rade isto što i Tomislav Nikolić. Kukaju, kukaju i samo kukaju. Nisu u stanju da se pomere sa mesta, niti da urade bilo šta da žive bolje.
Tako da...
I ja smatram da bi takva vlada bila najbolja, ali obzirom na sve navedene činjenice, nema šanse da se to desi.
A i da se desi, opet bi se "oni" dogovorili među sobom, tako da bi nam se isto fatalo.
Sad nam ostaje samo da se nadamo što skorijem formiranju, bilo kakve vlade. Samo da ne stojimo do septembra k'o budale.

aman zaman

pre 11 godina

Ujedinite DS i SNS, oterajte Ivicu o opoziciju i pozovite Jankovica iz Slovenije da nam bude premijer. Napravite nesto od ovog buckurisa sto mogu svi da progutaju.

Aleksandar

pre 11 godina

Predlog NIJE odlican, koaliciju treba da naprave samo SNS i DS, bez malih strankica sa kojima su izasli na izbore, pijavica i poltrona! Neka KONACNO preuzmu odgovornost ili neka nestanu!

Zeka_Peka_i_drugari

pre 11 godina

gosp. Simicu, pa nisam glasao za SNS i predsednika Nikolica, da bi oni ulazili u vladu sa DS-om, koga smatram glavnim krivcem za stanje u drzavi, a svi znamo sta se desava(prosla je predizborna kampanja)....ako DS i SPS formiraju koaliciju, svi znamo da ce za 4 god SPS biti 2 puta jaci nego sad, a DS ce se raspasti...a ako ne daj boze SNS i SPS formiraju vlast, opet svi znamo sta ce biti sa DS-om, i gde ce njihovi funkcioneri da zavrse.....na zalost SPS u svakoj prici dobija....u svakom slucaju, lose se losim vraca...niste dobro radili, sad ste se izvukli, ali sledeci put necete....

bgd

pre 11 godina

Prosto boli koliko se razni strucnjaci za sve i svasta trude da nadju neki angazman za DS i tako im umanje patnju zbog gubitka izbora!Dosta bre,sjasite vec jednom,umislili ste da je posle vas potop.Ta arogancija vas je i unistila,i sad mi je bas drago zbog toga.Da ste imali nesto u glavi ne bi reinkarnirali SPS koji je bio politicka proslost.Dati njima Srbijagas,Koridore,Galeniku...(sve su upropastili)a primati na sebe odgovornost za sve,trpeti ucene URS-a i Palme,Draskovica i Canka, i ocekivati pobedu na izborima,to je ludost.Gospodo,pod hladan tus!Procistite svoje redove,spustite se na zemlju,pronadjite normalne partnere(jedino DSS)sa kojima se moze civilizovano dogovarati,pa za neko vreme trazite novu sansu!Najveca glupost DS bi bila silovanje nove vlade po svaku cenu.Kasa je prazna,ko je bude nasledio neka mu je Bog u pomoci!!!

aman zaman

pre 11 godina

Ujedinite DS i SNS, oterajte Ivicu o opoziciju i pozovite Jankovica iz Slovenije da nam bude premijer. Napravite nesto od ovog buckurisa sto mogu svi da progutaju.

Miki

pre 11 godina

Profesor FPN-a Predrag Simić ocenio je da bi za Srbiju najbolje rešenje bilo da buduću vladu čini velika koalicija okupljena oko dve najveće stranke DS i SNS.Pa gospodine Simiću, narod nije glasao za takvu koaliciju! Vi hoćete da u isti džak smestite i "mačku" i "miša"!

milan NS

pre 11 godina

Nisam verovao da cu ovo napisati, ali mislim da bi koalicija DS-a i SNS-a bila dobro resenje u ovom trenutku.
Nisam za predsednika koji nije faks zavrsio u roku i koji nije naucio ni jedan strani jezik, ali sada je tako. Nije ovo dobro ni za DS, ali mislim da jeste za gradjane srbije. Velika koalicija bi dala ozbiljnost i snagu vladi, da napokon donese teske odluke i odradi tezak posao. To ce nas sve prilicno boleti, ali dok se to ne uradi nama nece biti bolje. Dati DS ekonomiju a SNS-u policiju, pa neka ih kontrolisu. Cisto da vidimo i ta velika hapsenja koja su najavili. Tesko. Svi su umesani. Sve bi podneo (cak i ovu koaliciju), samo da vec jenom krenemo napred i uradimo ono sto moramo. Neka nam je sa srecom.

Aleksandar

pre 11 godina

Predlog NIJE odlican, koaliciju treba da naprave samo SNS i DS, bez malih strankica sa kojima su izasli na izbore, pijavica i poltrona! Neka KONACNO preuzmu odgovornost ili neka nestanu!

matematičar

pre 11 godina

Mislim da je gospodin u pravu, najbolja solucija bi bila vlada od dve najjače partije (tim pre što mislim da DS nije generalni krivac za stanje u zemlji, uradili su dosta toga dobrog u spoljnoj politici, ali su krivi što su dopustili da unutrašnju politiku upropaste mizerije od stranaka, tipa ekspert Dinkić-generalni destruktor srpske ekonomije, MaliSloba Dačić-nosilac bolnih uspomena na 90-te, i to ih je koštalo!!).
U slučaju koalicije SNS i DS, srbi bi se "složili" i imali na vlasti stvarno dve stranke sa najvećom podrškom u narodu.
A što se tiče komentara koji ispod pročitah "da će sada svi u fotelje", moram matematički da obrazložim zašto nije ispravan:
5 stranaka u vlasti (makar bile i mizerne kao URS) x 50 fotelja = 250 fotelja
2 stranke u vlasti x 100 fotelja = 200 fotelja
I sa ekonomske strane, najjeftinija i najbolja varijanta bi bila koalicija dve najjače stranke.

Na kraju, kao demokrata (simpatizer, ne član DSa!), čestitam gospodinu Nikoliću na pobedi, i molim ga da ovu pobedu ne pripisuje sebi, već demokratiji u Srbiji i srpskom narodu koji je pokazao da nije uspavan, i da može promeniti SVAKOGA!!
Iskreno se radujem zbog toga, i zahvaljujem se svom narodu što je imao hrabrosti da uradi nešto što ja nisam (glasao sam za Tadića, a navijao za promene!)
Zbog toga i smatram da ukoliko se Tadić i Nikolić udruže, svako će zadržati svoje birače (naravno ukoliko pokrenu Srbiju), a svako ko bude u vlasti zadržao Čedu, Dinkića, Dačića će mnogo izgubiti na sledećim izborima (ako ništa drugo, moj glas sigurno)!
Dobro jutro Srbijo!

george wordy

pre 11 godina

Federalna kamrila za zaštitu naroda - Crveni baroni u čizmama od sedam milja vladaju Srbijom sedamdeset godina,u svojesvrsnom Monte Pajton perfomansu crno belog sveta,Porodice Adams , kamenih lica sa lepezom ideoloških i nacionalnih zabluda, Od doživotnog Habzburga,preko Slobe od Gazimestana, Neobaveštenog Legaliste, Ponosnog psihologa, do Tome Grobara bez obožavanog lika sa revera. To je žalosna Srbija, obmana I prevara, Stradija, Čardak ni na nebu ni na zemlji, da nije smešno bilo bi tužno i žalosno.Pored ovih likova iz Porodice Adams , tu su i kaskaderi, epizodni junaci: Crveni Vojvoda od Dolgorukova,Folklorni Četnik od Zvezde Danice, Arkanogantni i Crna Kraljica nacionale, - "Srpska svadba" , Piramidalne gazed, Nervozni frenkijevci, Kapetan Knindža, Pesnici od tihovanja i ćeranja, Wanted generali od Haga, Kuferče, Alavi Palma , Bata Kan Kan, Bidža, Badža, Miško sa Devičanskih ostrva, Kursadžije,Turbo Zvezde ko granate, Beko i vitezovi sa Kipra, Undergraound umetnici Oznagood oksimoron stvarnosti, Kameni režiser sa Mokre Gore, Kapelan orkestra za svadbe i sahrane, i njegova obožavateljka BM, tako je kuvala moja baka, jesu li to likovi Balkanske Sapunice kojoj nema kraja, quo vadis Serbia!?

MilanR

pre 11 godina

Takozvana "velika koalicija" je politički apsurdna, jer vlada bi bila sačinjena od pozicije i opozicije istovremeno, odnosno od dve opozitne ideologije. To bi poništilo smisao parlamentarizma i izvrglo ruglu programe partija, i građane koji su za te programe glasali. Koliko god neko da zagovara politički pragmatizam, on ipak mora ostati politički, a ne antipolitički.

Pedu

pre 11 godina

"...da se rešenje da na vlasti bude velika koalicija pokazalo dobrim i u Nemačkoj..."

Nemačka je DRŽAVA.
Nemački narod je pismen i obrazovan.
Nemačka kao DRŽAVA funkcioniše, i dobrobit DRŽAVE je ispred stranačkih interesa.
U Nemačkoj FUNKCIONIŠE kontrola političara.

Bez namere da ikoga vređam, 70% naroda u Srbiji je (realno) nepismeno. Razume isključivo jezik kojim govori Tomislav Nikolić, i rade isto što i Tomislav Nikolić. Kukaju, kukaju i samo kukaju. Nisu u stanju da se pomere sa mesta, niti da urade bilo šta da žive bolje.
Tako da...
I ja smatram da bi takva vlada bila najbolja, ali obzirom na sve navedene činjenice, nema šanse da se to desi.
A i da se desi, opet bi se "oni" dogovorili među sobom, tako da bi nam se isto fatalo.
Sad nam ostaje samo da se nadamo što skorijem formiranju, bilo kakve vlade. Samo da ne stojimo do septembra k'o budale.

Svasta

pre 11 godina

Pa malo nam je perverzije koju dozivljavamo u vidu nenormalnih koalicija koje smo imali do sada -jos nam fali i ova.A kako bi bilo da demokrate i republikanci naprave koaliciju, ukinu izbore i vladaju 200 godina u americi ?Ovde su juednostavno receno potrebni NOVI PUTEVI ozivljavanja ove zemlje!!! Da je moguce isterati sa scene sve ove koje gledamo 20+ godina bilo bi super,ali nazalost nije moguce.

Aca

pre 11 godina

Naravno da cemo uskoro imati vladu DS + SNS
možda ne odmah, možda posle godinu dana nepopularnih mera vlade sačinjene od DS-a i SPS, puste SPS niz vodu, i sastave Vladu sa SNS-om.
Kohabitacije neće biti, već će miti velikog natezanja.

Sacuvaj nas Boze vise od ovih "analiticara".

pre 11 godina

Ma bravo gosn Simicu, ovo je prosto genijalan predlog...

Jeste, neka naprave oni vladu od BAR jedno 40 resora i nek osnuju JOS stotinak zavoda, uprava i agencija i nek zaposle JOS na stotine i hiljade birokrata i cinovnika koji ce ziveti na grbaci naroda! Svi moraju da ugrabe i rastrgnu svoj komad plena, zar ne gospodine Simicu...

Erolko

pre 11 godina

Moze!
Ali da na bitnim funkcijama iz DS ostanu jedino Djilas, Jeremic, ajde mogu jos Djelic i Tadic; a da se najure i preispita odgovornost i rad Dulica, Trivanki, Sutanovaca i ostalih 'cvetkovica'.
Znaci- ne moze!

Zeka_Peka_i_drugari

pre 11 godina

gosp. Simicu, pa nisam glasao za SNS i predsednika Nikolica, da bi oni ulazili u vladu sa DS-om, koga smatram glavnim krivcem za stanje u drzavi, a svi znamo sta se desava(prosla je predizborna kampanja)....ako DS i SPS formiraju koaliciju, svi znamo da ce za 4 god SPS biti 2 puta jaci nego sad, a DS ce se raspasti...a ako ne daj boze SNS i SPS formiraju vlast, opet svi znamo sta ce biti sa DS-om, i gde ce njihovi funkcioneri da zavrse.....na zalost SPS u svakoj prici dobija....u svakom slucaju, lose se losim vraca...niste dobro radili, sad ste se izvukli, ali sledeci put necete....

Miki

pre 11 godina

Profesor FPN-a Predrag Simić ocenio je da bi za Srbiju najbolje rešenje bilo da buduću vladu čini velika koalicija okupljena oko dve najveće stranke DS i SNS.Pa gospodine Simiću, narod nije glasao za takvu koaliciju! Vi hoćete da u isti džak smestite i "mačku" i "miša"!

MilanR

pre 11 godina

Takozvana "velika koalicija" je politički apsurdna, jer vlada bi bila sačinjena od pozicije i opozicije istovremeno, odnosno od dve opozitne ideologije. To bi poništilo smisao parlamentarizma i izvrglo ruglu programe partija, i građane koji su za te programe glasali. Koliko god neko da zagovara politički pragmatizam, on ipak mora ostati politički, a ne antipolitički.

Pedu

pre 11 godina

"...da se rešenje da na vlasti bude velika koalicija pokazalo dobrim i u Nemačkoj..."

Nemačka je DRŽAVA.
Nemački narod je pismen i obrazovan.
Nemačka kao DRŽAVA funkcioniše, i dobrobit DRŽAVE je ispred stranačkih interesa.
U Nemačkoj FUNKCIONIŠE kontrola političara.

Bez namere da ikoga vređam, 70% naroda u Srbiji je (realno) nepismeno. Razume isključivo jezik kojim govori Tomislav Nikolić, i rade isto što i Tomislav Nikolić. Kukaju, kukaju i samo kukaju. Nisu u stanju da se pomere sa mesta, niti da urade bilo šta da žive bolje.
Tako da...
I ja smatram da bi takva vlada bila najbolja, ali obzirom na sve navedene činjenice, nema šanse da se to desi.
A i da se desi, opet bi se "oni" dogovorili među sobom, tako da bi nam se isto fatalo.
Sad nam ostaje samo da se nadamo što skorijem formiranju, bilo kakve vlade. Samo da ne stojimo do septembra k'o budale.

Sacuvaj nas Boze vise od ovih "analiticara".

pre 11 godina

Ma bravo gosn Simicu, ovo je prosto genijalan predlog...

Jeste, neka naprave oni vladu od BAR jedno 40 resora i nek osnuju JOS stotinak zavoda, uprava i agencija i nek zaposle JOS na stotine i hiljade birokrata i cinovnika koji ce ziveti na grbaci naroda! Svi moraju da ugrabe i rastrgnu svoj komad plena, zar ne gospodine Simicu...

george wordy

pre 11 godina

Federalna kamrila za zaštitu naroda - Crveni baroni u čizmama od sedam milja vladaju Srbijom sedamdeset godina,u svojesvrsnom Monte Pajton perfomansu crno belog sveta,Porodice Adams , kamenih lica sa lepezom ideoloških i nacionalnih zabluda, Od doživotnog Habzburga,preko Slobe od Gazimestana, Neobaveštenog Legaliste, Ponosnog psihologa, do Tome Grobara bez obožavanog lika sa revera. To je žalosna Srbija, obmana I prevara, Stradija, Čardak ni na nebu ni na zemlji, da nije smešno bilo bi tužno i žalosno.Pored ovih likova iz Porodice Adams , tu su i kaskaderi, epizodni junaci: Crveni Vojvoda od Dolgorukova,Folklorni Četnik od Zvezde Danice, Arkanogantni i Crna Kraljica nacionale, - "Srpska svadba" , Piramidalne gazed, Nervozni frenkijevci, Kapetan Knindža, Pesnici od tihovanja i ćeranja, Wanted generali od Haga, Kuferče, Alavi Palma , Bata Kan Kan, Bidža, Badža, Miško sa Devičanskih ostrva, Kursadžije,Turbo Zvezde ko granate, Beko i vitezovi sa Kipra, Undergraound umetnici Oznagood oksimoron stvarnosti, Kameni režiser sa Mokre Gore, Kapelan orkestra za svadbe i sahrane, i njegova obožavateljka BM, tako je kuvala moja baka, jesu li to likovi Balkanske Sapunice kojoj nema kraja, quo vadis Serbia!?

milan NS

pre 11 godina

Nisam verovao da cu ovo napisati, ali mislim da bi koalicija DS-a i SNS-a bila dobro resenje u ovom trenutku.
Nisam za predsednika koji nije faks zavrsio u roku i koji nije naucio ni jedan strani jezik, ali sada je tako. Nije ovo dobro ni za DS, ali mislim da jeste za gradjane srbije. Velika koalicija bi dala ozbiljnost i snagu vladi, da napokon donese teske odluke i odradi tezak posao. To ce nas sve prilicno boleti, ali dok se to ne uradi nama nece biti bolje. Dati DS ekonomiju a SNS-u policiju, pa neka ih kontrolisu. Cisto da vidimo i ta velika hapsenja koja su najavili. Tesko. Svi su umesani. Sve bi podneo (cak i ovu koaliciju), samo da vec jenom krenemo napred i uradimo ono sto moramo. Neka nam je sa srecom.

matematičar

pre 11 godina

Mislim da je gospodin u pravu, najbolja solucija bi bila vlada od dve najjače partije (tim pre što mislim da DS nije generalni krivac za stanje u zemlji, uradili su dosta toga dobrog u spoljnoj politici, ali su krivi što su dopustili da unutrašnju politiku upropaste mizerije od stranaka, tipa ekspert Dinkić-generalni destruktor srpske ekonomije, MaliSloba Dačić-nosilac bolnih uspomena na 90-te, i to ih je koštalo!!).
U slučaju koalicije SNS i DS, srbi bi se "složili" i imali na vlasti stvarno dve stranke sa najvećom podrškom u narodu.
A što se tiče komentara koji ispod pročitah "da će sada svi u fotelje", moram matematički da obrazložim zašto nije ispravan:
5 stranaka u vlasti (makar bile i mizerne kao URS) x 50 fotelja = 250 fotelja
2 stranke u vlasti x 100 fotelja = 200 fotelja
I sa ekonomske strane, najjeftinija i najbolja varijanta bi bila koalicija dve najjače stranke.

Na kraju, kao demokrata (simpatizer, ne član DSa!), čestitam gospodinu Nikoliću na pobedi, i molim ga da ovu pobedu ne pripisuje sebi, već demokratiji u Srbiji i srpskom narodu koji je pokazao da nije uspavan, i da može promeniti SVAKOGA!!
Iskreno se radujem zbog toga, i zahvaljujem se svom narodu što je imao hrabrosti da uradi nešto što ja nisam (glasao sam za Tadića, a navijao za promene!)
Zbog toga i smatram da ukoliko se Tadić i Nikolić udruže, svako će zadržati svoje birače (naravno ukoliko pokrenu Srbiju), a svako ko bude u vlasti zadržao Čedu, Dinkića, Dačića će mnogo izgubiti na sledećim izborima (ako ništa drugo, moj glas sigurno)!
Dobro jutro Srbijo!

Aleksandar

pre 11 godina

Predlog NIJE odlican, koaliciju treba da naprave samo SNS i DS, bez malih strankica sa kojima su izasli na izbore, pijavica i poltrona! Neka KONACNO preuzmu odgovornost ili neka nestanu!

aman zaman

pre 11 godina

Ujedinite DS i SNS, oterajte Ivicu o opoziciju i pozovite Jankovica iz Slovenije da nam bude premijer. Napravite nesto od ovog buckurisa sto mogu svi da progutaju.

Svasta

pre 11 godina

Pa malo nam je perverzije koju dozivljavamo u vidu nenormalnih koalicija koje smo imali do sada -jos nam fali i ova.A kako bi bilo da demokrate i republikanci naprave koaliciju, ukinu izbore i vladaju 200 godina u americi ?Ovde su juednostavno receno potrebni NOVI PUTEVI ozivljavanja ove zemlje!!! Da je moguce isterati sa scene sve ove koje gledamo 20+ godina bilo bi super,ali nazalost nije moguce.

Aca

pre 11 godina

Naravno da cemo uskoro imati vladu DS + SNS
možda ne odmah, možda posle godinu dana nepopularnih mera vlade sačinjene od DS-a i SPS, puste SPS niz vodu, i sastave Vladu sa SNS-om.
Kohabitacije neće biti, već će miti velikog natezanja.

bgd

pre 11 godina

Prosto boli koliko se razni strucnjaci za sve i svasta trude da nadju neki angazman za DS i tako im umanje patnju zbog gubitka izbora!Dosta bre,sjasite vec jednom,umislili ste da je posle vas potop.Ta arogancija vas je i unistila,i sad mi je bas drago zbog toga.Da ste imali nesto u glavi ne bi reinkarnirali SPS koji je bio politicka proslost.Dati njima Srbijagas,Koridore,Galeniku...(sve su upropastili)a primati na sebe odgovornost za sve,trpeti ucene URS-a i Palme,Draskovica i Canka, i ocekivati pobedu na izborima,to je ludost.Gospodo,pod hladan tus!Procistite svoje redove,spustite se na zemlju,pronadjite normalne partnere(jedino DSS)sa kojima se moze civilizovano dogovarati,pa za neko vreme trazite novu sansu!Najveca glupost DS bi bila silovanje nove vlade po svaku cenu.Kasa je prazna,ko je bude nasledio neka mu je Bog u pomoci!!!

Erolko

pre 11 godina

Moze!
Ali da na bitnim funkcijama iz DS ostanu jedino Djilas, Jeremic, ajde mogu jos Djelic i Tadic; a da se najure i preispita odgovornost i rad Dulica, Trivanki, Sutanovaca i ostalih 'cvetkovica'.
Znaci- ne moze!