Politika

Ponedeljak, 21.05.2012.

01:20

"Kola su se slomila na Tadiću"

Analitičari gosti TV B92 u izbornoj noći ocenjivali su zašto je Boris Tadić izgubio predsedničke izbore.

Izvor: B92

"Kola su se slomila na Tadiæu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Valentina

pre 11 godina

Kako je ovaj narod glup! Nije dobar Tadić,....eto vam Tome što je pre godinu dana skinuo Šešeljevu majicu,..Sram vas bilo da Tadića upoređujete sa njim! Hoćete visoku demokratiju za 10 godina,..evo je, upravo je stigla - Toma srbin!

Pera

pre 11 godina

Po meni najlogicnije bi bilo da SNS i DSS formiraju vladu a DS im da podrsku i za uzvrat dobiju mesto podpredsedika vlade. Na ovaj nacin bi se vrlo brzo pokazalo koliko je uspesna vladavina SNS-a a kontrolor bi bio podpredsednik vlade iz DS. DS bi imao kontrolu ove manjiske vlade koja bi morala da pravi kompromise. Sa druge strane ako DS obori vladu predsednik bi mogao da raspise nove izbore sto nikom ne bi bilo od koristi posebno ne DS. Na ovaj nacin bi se postigla uzajamna kontrola. Ukoliko je Toma pravi predsednik on ce ovo forsirati, jer ima mogucnosti, ukoliko DS ili DSS nece onda raspisati odmah nove izbore, jeste da kosta ali vreme je da naroda nauci politicare pameti. Bolje da nas kosta sad za izbore, nego kasnije za ministarstva, agencije i ko zna sta sve jos.

Возач

pre 11 godina

Ако мало боље размислим, кола су се сломила на мени и народу, а о господиновим колима јасно говоре лимузине које су одмаглиле из седишта ДС-а, међу њима није било разлупаних!

Radiša

pre 11 godina

"Hvala" Vesni Pesic i ovima sto su crtajuci po listicima mislili da rade nesto previse uzviseno i pametno - njihov novi predsednik je Tomislav Nikolic, jer su upravo oni presudili u korist Nikolica.
(darko, 21. maj 2012 07:08)

HVALA Borisu Tadiću što sam ostao bez posla i hvala DS što za dva studenta plaćam ko da studiraju na Sorboni a da i hvala što mogu da putujem bez vize ( ali nemam para za pasoš)

milena

pre 11 godina

Po ko zna koji put Srbi su kaznili najboljeg. Oni zbog kojih je kaznjen vladace i dalje. Hvala Borisu Tadicu sto mi je omogucio da se osecam dobro svaki put kada me je negde predtavljao i sto je bio dostojanstven predsednik ovog malog naroda koji ga ne zasluzuje.

ivann

pre 11 godina

Cao drugari!
Prvo da nam cestitam na novom predsedniku, bilo je i vreme jer Tadica vise nisam mogao da podnesem.
A sad malo da i ja izanalitisem celu ovu papazjaniju.

Neka nam je dvorska luda Nikolic dosao na presto. Zasto da ne, kao to je losija varijanta od Princa Charminga Tadica?! Ne bih rekao.
Ovi izbori su, bili mi toga svesni ili ne, velika skola za Srbiju, njene gradjane, politicare..
Nikolic je dokazao da je dovoljno biti uporan i ma kako nesto delovalo nemoguce, moze biti ostvarivo.
Tadic je naucio da nije zlato sve sto sja i da masta nije uvek realnost.
Mi smo shvatili da izlazak na izbore nije naivna stvar i da gradjani treba da shvate vrlo ozbiljno donosenje odluke o politickom pravcu u kom zemlja treba da ide i da je jedna od malobrojnih prilika da na to uticemo, a samim tim i na sopstveni zivot, izlazak na izbore, a ne cackanje nosa na kaucu i tako obozavani shopping.
No dobro, svi imaju pravo da zive svoj zivot kako misle da treba sve dok ne ugrozavaju druge.

Medjutim, drzavne institucije koje svi mi gradjani finansiramo bez obzira na mentalni i intelektualni i sveukupni kapacitet su duzne da rade svoj posao savesno, po zakonu i ustavu a u korist gradjana.
Te institucije vec jako dugo ne rade nista, pre svega parlament, vlada sa svim ministrima, sudstvo, tuzilastvo...
Nadam se da ce sada, kada smo se i mi malo pokrenuli i svrgnuli ovog novog Milosevica,a doveli ovog tragikomicnog stvora, da ce se i institucije pokrenuti i poceti da rade svoj posao.
Hapsenja, hapsenja, hapsenja, sudjenja, sudjenja,sudjenja, otpustanja, otpustanja, otpustanja, zaposljavanja, zaposljavanja,zaposljavanja....
Voleo bih i da se malo preispita Tadicevo neustavno kandidovanje treci put za predsednika.
Da se preispita Tomina diploma i "kradja" na parlamentarnim i lokalnim izborima.
Procesuiranje ovih kriminalnih radnji je obavezno.
Voleo bih i da docekam da poput nasih komsija Hrvata koji su imali hrabrosti i mudrosti i uhapsili premijera da mi uhapsimo predsednika, bivseg ili sadasnjeg, neke ministre, premijere... Izbor je veliki, konkurencija odlicna.
Ja cekam.

Tri, cetri, pozor, sad!

sitemski korumpiran

pre 11 godina

Lider koji nije znao da vodi sopstvenu stranku tj, da razlikuje kukolj od zita sigurno nemoze da vodi drzavu, sto se sve vise dnevno manifestovalo u opste stanje drzave i nacije? Tu je i prvi krug glasanja koji je opterecen sumnjama pa i dokazima o kradji glasova? Izrazitu prljavu kampanju, ugladjeni, obrazovani i kulturni demokrata nije smeo da dozvoli? Ono sto je "prekipelo" u svemu ovome a mene opredelilo za Tomu je podrska Borisu od strane javnih licnosti(koji uzivaju u ovoj drzavi) a medju kojima je i otac naseg najboljeg tenisera??? Kompas Borisu je odavno neispravan? Misljenja sam da bi treci mandat Borisu, bio veoma opasan za zemlju sa vise aspekata.

v

pre 11 godina

"Takođe i da je patrijarh pozavo da se glasa masovno, a izlaznost bila loša. To je dokaz da smo više sujeverni, nego što smo pravi vernici SPC", primetio je Panović."

TO je dokaz da patrijarh ne treba da se mesa u politicka pitanja...

Mita

pre 11 godina

Moram samo da primetim jučerašnje likove oko Tome...Ako je to ekipa:Oliver Antić,Radoš Ljušić,Bingulac i još plus Karići,ekipa koja treba da nas povede napred,a da zameni Šapera i Krstića,onda mogu da Vam svima kažem...na*****... smo još više...Otprilike ne znaš šta je gore,ali samo se nadam da se Koštunica,neće mnogo pitati u bilo čemu i da je bar taj put ka Briselu nepromenjiv...

Tomislav Kresovic

pre 11 godina

Borisa Tadića je izdala i napustila koalicija e svega SPS-PUPS-JS ali ii URS i LDP koji su obećavali podršku u II izobrnom krugu.Boisa Tadić nije smao poražen od Tomislaa Nikolića i gradjana Srbije već i od svoje koaliacije sa kojom je napravio sporazum za formiranje „nove vlade“.Borisa Tadića je porazio i njegov izborni štab i medijski i tim koji je huškao javnost protvi Tomislava Nikolića u jednom veoma prljavom politčkom tonu u okviru „kamapanje kontrasta.Previše se „tim“ Boris Tadić „zaigrao „ i očekivao „mirno“ pobedu.

Afrokalipsa

pre 11 godina

Tadicev problem su podpredsednici stranke i nestrucni clanovi vlade,a presudan faktor je bilo socijala,obespravljenje gradjana,problemi svakodnevnice i egzistencija.
Ako obratite paznju na hronologiju,bojkot je bio dominantan.RIK koji kaze nema nam 200 dzakova,a postoje zapisnici je zaista bio dodatan problem,ali ga je koalicija proglasila za sitne incidente.Je li parlament sastavljen po volji naroda ili samo i iskljucivo zapisniku"verujemo na rec".
Ovaj saziv lokala,republike i predsednika je sam Tadic preko GIK-a i RIK-a dozvolio da bude naj problematicnija regularnost.
Politika je doslovce instrumentizovala pravo glasa,ono sto je radio S.Milosevic nace danas koalicionih partnera.

Icarus

pre 11 godina

Posto prvo pogledam stranu stampu.... pa onda nasu... Sve okolne zemlje javljaju da su zabrinuti jer je ovaj cirkusant pobedio... Sada se iskreno pitam kako je pobedio jer bar u mojoj sredini (posto je drugar brojio glasove) kaze da je Tadic dobio sa 20%+ razlike! Sada da smo i mi nekulturni i nevaspitani i da viknemo "kradja izbora", ali ok, Tadic je obrazovan covek i odmah je napomenuo da su ovo bili fer izbori.

gumeni bombon

pre 11 godina

na zalost na njemu, a jedini su on i Djilas radili da doprinesu nesto srbiji i beogradu na pozicijama na kojima su bili, kao sto rece Boris jedared vise mi stete donose ljudi u DS koji rade za sebe no sve krize i svi opozicionari zajedno!!! e pa kad nemas autoritet da decu prutem rasteras onda ne mozes ni da sedis na toj poziciji!!! sta da se radi, izgleda da srbija ne moze bez nekog milosevica nas narod voli da mu se izdires i da mu naredjujes sta da radi, a kako sada trenutno takvog coveka nema onda smo svi kao nesto zbunjeni!!

Darko

pre 11 godina

Hvala gospodinu Tadicu,ali previse bi i bilo da vlada,pa ima valjda i drugih ljudi,rusili ste Milosevica,a hteli ste da budete grdji od njega po pitanju vladavine,sram vas bilo,ode Tadic i sretan mu put,i njemu i njegovim misevima!!! Sve cestitke Nikolicu!

Saša

pre 11 godina

Narod je glasao kako je glasao. Izmedju dva zla, ne zna se koje je manje. Ali, to je demokratija na delu. "Vladavina većine", koja nikada nije u pravu.

goran

pre 11 godina

koliko li samo losu situaciju i sliku obicnon gradjaninu ostavljas iza sebe kada te pobedjuje vulin, karic, ilic...i ovaj licemerni i nepismeni osmeh. kada tako nesto tadicu dopustis onda je ocigledno krajnje vreme da pustis nekoga sposobnijeg od sebe, pardon, od svojih oko sebe.

uspavani

pre 11 godina

Ja se sada probudih, alo analiticari da nije ko umro? Jovo Bakicu, Jovo Bakicu....sinoc si bio u nekoj emisiji i vise nikada, kakva intelektualna druzina...majko mila....sem Č. Antića ostali sve prodavci magle.

Ђура

pre 11 godina

Слажем се са већином коментатора да је Николић само бољи избор од Тадића, али никако најбољи избор.
Међутим, за разлику од надобудног Тадића:
а) Николић неће бити председник странке па тек онда Србије (што су специјалности Милошевића и Тадића)
б) Николић је већ синоћ рекао да жели напредак Србији и да њега лично и СНС већ на следећим изборима победи неко бољи (пробајте замислити Тадића да тако нешто каже). Ако се буде тако и понашао, то ће већ бити велика промена и заста ће стићи бољи дани за нас, а и биће довољно да Николића као председника памтимо у лепом светлу.

B.Mikic

pre 11 godina

Neznam zasto mi je drago sto je Tadic najveci gubitnik na ovim izborima, valjada sto je narod prepoznao Potemkinova sela u njegovoj prici, ali me je u isto vreme strah od Tomislava Nikolica, jer ne verujem da ce nas umeti dobro da predstavi. Tadic je vise imao sluha za diplomatski dialog, dok pretpostavljam da ce Nikolic sa svojom uobicajenom retorikom bez jasno definisanih ciljeva i okvira, vise lutati i time praviti packe, koje nam se lako mogu obiti o glavu. Kada bi ih uporedjivao sa dvema dinastijama iz vremena monarhije, onda mi Tadiceva politika vise lici na onu Milosa Obrenovica, a Nikoliceva bi mogla da lici na onu Petra Karadjordjevica... Po meni je Tadicev najgori politicki potez bio i ostao deklaracija i koalicija sa SPS. Vratiti nelustrirani SPS u politicki zivot Srbije posle katastrofalnih devedesetih, narod nije mogao da oprosti. Cudi me da se Tadic nije upitao sta ce biti sa onim glasovima SPS simpatizera koji su se posle 5. oktobra razbezali po DOS ovim strankama kada vrati tu stranku u politicki zivot Srbiji, kada ih ojaca participaciom u vlasti? Morao je da zna da ce, kao sto su tada pobegli iz SPS u DS ili DSS, da ce isto tako ovaj put nostalgicno da se vrate iz DS u SPS.

Aleksandar P.

pre 11 godina

Jao sto mi zao Tadica. Srbija vise nece postojati a Sunce ce se ugasiti. Ode Tadic u penziju a DS u istoriju. To je konacna analiza ovih izbora. Umesto da vidimo sta novi predednik moze da uradi mi mudrujemo zasto je Tadic izgubio. Izgubio je zato sto nije radio dobro posao i kraj price. Lako je smeniti Nikolica a sad treba naci nove ljude i praviti nove i moderne partije koji ce za neku godinu voditi Srbiju ka konacnom cilju. Bez Tadica i Nikolica i stare jadne garniture.

ja na tebe treba da se ljutim čoveče

pre 11 godina

Pa kola i treba da se slome na Tadiću.Ajde sad da neko bude toliko bezobrazan da pita mene koji sam apstinirao jer mi je muka više da me prave budalom manjeg zla,zašto je Tadić izgubio izbore.Pitajte Tadića bre.Zašto mu nije izašlo 60% ljudi i od toga 60% glasalo ubedljivo za njega.Preterao je sve mere.Dosta je bilo.

Aleksandar

pre 11 godina

Analiticari su prsli totalno. Objasnjavaju zasto je neko pobedio, kao da pisu Rat i Mir, zajedno sa Anom Karenjinom i gospodarima prstena upakovano u Hari potera, u 67 tomova.

Predrag

pre 11 godina

Posmatrajući ovako sa strane, ne vidim da će se išta promjeniti u Srbiji. Državu vodi vlada, a predsjednik države vodi protokolarne stvari.
Jedino što predviđam je povećano zaduživanje Srbije zbog očuvanje socijalnog mira i ispunjavanja realnih ali neizvodljivih zahtjeva SPS i nekim manjih stranaka.
Novaca ima koliko ima i teško je negdje povećati davanja, a da ne smanjiš na drugome mjestu! Kraj priče!

Vladan Lukic

pre 11 godina

Gledao emisiju, jedan od gostiju rekao da je sada rezultat 1:1. Kako moze da bude ako je DS izgubio i na parlametarnim izborima, to sto su sada zakleti prijatelji sa Dacicem-JS-PUPS uopste im ne daje legitimitet pobednika bilo cega. Bilo ko iz trilinga SPS-JS-PUPS ispadne i oni su manjina.

Nako

pre 11 godina

Sve mi je bilo jasno kada sam iza Nikolića, tokom prvog obraćanja javnosti, vidio Kemiša, onog "estradnog" menadžera, Kursadžiju i veliki broj likova iz devedesetih...mrak....

Goran

pre 11 godina

Nikolic kao Celsi! Iz treceg puta na penale. :) Sada pojedini analiticari osporavaju Nikolicevu pobedu zbog manje izlaznosti a da je Tadic dobio onda bi to bila brilijantna pobeda. Kukajte i placite ali Tadic je porazen i poslat u istoriju. Vreme je za nove ljude a Nikolic to nije. Novi stizu tek za 3 ili 4 godine. Ovo je samo bila prekretnica da se skinu lazne demokrate.

darko

pre 11 godina

"Hvala" Vesni Pesic i ovima sto su crtajuci po listicima mislili da rade nesto previse uzviseno i pametno - njihov novi predsednik je Tomislav Nikolic, jer su upravo oni presudili u korist Nikolica.

Citalac

pre 11 godina

Smatram da je najbitniji komentar posle svega je od novinara Misa Brkić koji je ukazao na lošu ekonomsku i socijalnu politiku koja je do sada vođena.

"Sve što je pozajmljivano otišlo je u plate, penzije, standard, kakav god da je. Nigde u Evropi državni činovnici ne žive dobro kao ovde, nigde nisu svi ostali na poslu. Ako se ovako nastavi, država će bankrotirati do kraja godine.

A zasto je porazen Tadic i zasto je pobedio Nikolic, sada vise nije bitno jer samo bitno je buducnost kaku smo hteli za Srbiju.

Idem da pustim Cecu do daske.

pre 11 godina

A u kako ce Toma slatko da nas unazadi, Toma srbin, kako ga zovu. Nije to prvi "srbin" koji nas je unazadio. Nama treba evropski, svetski covek, ali Srbija je ovo brale..

Miloš

pre 11 godina

Ja sa Tadićem kao predsednikom Srbije i nisam imao toliki problem koliko sa Tadićem predsednikom DS. Očekivao sam da će biti kažnjen na parlamentarnim izborima jer je vlada njegove strane bila katastrofalna, potpuno nespremna da se izbori sa sistemskom korupcijom dok su sve pozitivne odluke donošene sa zakašnjenjem i/ili pod pritiskom. Umesto toga, Tadić je kažnjen u drugom krugu predsedničkih izbora što i nije problem per se. Problem je što je i cela Srbija kažnjena jer će joj 1 Nikolić Mr Tomislav biti predsednik narednih pet godina. Okrutna i ponižavajuća kazna, ako mene pitate.

Miodrag

pre 11 godina

Uglavnom se slažem sa konstatacijama, zašto je rezultat takav kakav je.
DS je postao kao SPS iz vremena Miloševića, gurnuts je intelegencija u kraj i na funkcije su postavljeni nesposobni ljudi.
Boris treba da se pita otkud Petrović, Cvetković, Trivanka i sl. na funkcijama?
Pogledajte pojedine opštine, gde DS vlada u kolaliciji, najgori su kadrovi DS-a u koaliciji. Članovi opštinskih veća iz reda DS-a ne dolaze na posao danima ili bolje rečeno nedeljama. Da govorimo o doalsku na posao na vreme, to za njih jeste misaona imenica. Predsednik stranke u jednoj opštini je potpredsednik opštine, a na posao dolazi 1-2 puta nedeljno i ostaje po nekoliko sati i to je sve.
DS treba da se transformiše i da karijeriste skloni sa funkcija i da nesmetaju normalnom radu lokalnih samouprava.
DS treba da uđe među ljude da se raspita kako rade lokalne samouprave i da vidi pravo stanje stvari.
Miodrag

Robert Lee

pre 11 godina

Kakva kola, kakve nebuloze...prave zrtvu od glavnog krivca. Vodio je i partiju i zemlju i nebo, bio ko onaj margarin sto se u sve mesa. Nek odmori malo i on i mi od njega.

xxx

pre 11 godina

Od proslih izbora DS rusi samu sebe na duge staze, koalicijom sa SPS-om. Ako ponovo zajedno naprave vladu, DS je ta koja ce na sledecim izborima biti treca a SPS druga. mali sloba, bivsi portparol sps-a, pitace se za sve u zemlji...

ragandd

pre 11 godina

A sada put ka "Srbija ruska gubernija", pustanje Legije i ostalih "patriota" iz zatvora itd. Najveci krivci za vaskrs zveri su sami gradjani Srbije. Ocekujem velike probleme na Kosovu i sa manjinama. Vojvodjanima svaka cast i sada ce se jasno videti da Vojvodina ide svojim putem. Zbog katastrofe koja ce se desiti sto je svakom iole normalnom jasno, ocekujem najkasnije za dve godine vanredne izbore, za koje borba pocinje sada.

Ekonomsko Socijalni problemi

pre 11 godina

Ekonomsko Socijalni problemi srbije su najvazniji, a to je Tadic i DS zapostavio u ime EU integracije.....prodavao je maglu, da ako udjemo u EU automatski ce mo biti Svajcarska

ragandd

pre 11 godina

Krivci za poraZ Saper, Krstic, Vuk Jeremic , koji je dobio zvizduke i na zavrsnoj konvenciji u areni . Sta ce balavac na mestu ministra inostranih poslova . Snezana Malovic... Alo devojika nema poima ni sama zasto je ona tu. Pored tolikih sudija, intelektualaca, koji zasluzuju mesto ministra pravde, neko je doveo nju. Zbogom pameti. Ima jos mnogo toga

Ratko

pre 11 godina

Ja uplatio na Nikolica u kladionici da ce pobediti. Kvota 5 je bila na njegovu pobedu. Za 50 eura dobio sam 250 eura. Eto jos nije ni stupio na duznost predsednika a vec sam osetio boljitak i neku vrstu promene. Mnogi kladionicari su reskirali i zaradili lepe pare. Sjajni su ovi analiticari i politicki znalci. Zivot je kocka i uvek je sve nepredvidivo.

Mojne pred gostima

pre 11 godina

Vlast treba da je smenjiva nakon cetiri godine nema nikakvog smisla I nije kosher da neko vlada 12 godina za redom, a da su rezultati pri tom za osam godina vise nego bedni.

Aleksandar Grozni

pre 11 godina

Toliko arogancije guranje prsta u oko gradjanima vredjanje razuma nebuloznim izjavama povodom ociglednih pljacki,moraloje kad tad da kosta demokrate i bolje sto pre jer odugovlacenje agonije samoje povecavao bes narodu.Svu vlast koju su imali pretvarali su u licnu korist sveje moglo ako date novac,ocigledne pljacke su proglasavali drzavnim uspehom,prodaja Maksija na primer,i tako dalje a nazalost Boris to nije umeo ili nije hteo ili smeo da to spreci i cena toga je da pobedi nicim izazvan Tomislav,Karici,Ilic,Vulin,i ostali dobro poznati dobrocinitelji ovog jadnog naroda.

Allexandar

pre 11 godina

sve mi se nešto čini da je narodu postao nepodnošljiv Tadićev smisao za humor... dok Srbiju pusta da ide u ambis, Tadić nam priča bajate viceve o nekakvim miševima i šljivovitzi... ode na mesto gde su ljudima poplavljene kuće i upropašteni životi i pita da li su se pipice ukvasile i jesu li ih sušili fenom... znači totalno neljuski smisao za humor!!! s druge strane, po ustavu ne bi smeo tri puta zaredom da bude predsednik republike, kada tako nešto može Putin da ispoštuje trebalo je i Tadiću to da dopre do mozga... i još taj problem sa udvojenim javnim funkcijama - predsednik republike i predsednik stranke - to je sposivo samo u nedemokratskim sistemima, a Tadić se zaklinjao u demokratiju ali izgleda samo deklarativno... VREME JE DA ODE U ZABORAV...

pm

pre 11 godina

U normalnom svetu i normalnim državama dva mandata su maksimum. Da čovek ima i malo morala, ne bi se svojevoljno kandidivao i za treći mandat. Za svojevoljno učestvovanje u onoj predizbornoj farsi morao je biti kažnjen. Setite se onog predizbornog deljenja ključeva stanova u naselju "Stepa Stepanović". Mislim da je to bio vrhunac svega. Jednu zgradu su završili, asfatirali prilaz samo ispred te zgrade (a da biste došli do asfalta morate preko zemlje i kamenja), postavili veštačku travu (bar da su stavili onu pravu u rolnama)... A najgore od svega ni svi stanovi u toj zgradi nisu gotovi. Ne mogu da smislim ni ovoga što je dobio izbore, ali ni BT-a. Što je mnogo mnogo je. Neka sada lepo uživa u predsedničkoj penziji, čita svoje knjige jer mu je to sva imovina koju poseduje, uživa u deci i gleda ih kako rastu.

Mojne pred gostima

pre 11 godina

Vlast treba da je smenjiva nakon cetiri godine nema nikakvog smisla I nije kosher da neko vlada 12 godina za redom, a da su rezultati pri tom za osam godina vise nego bedni.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Calu tu privilgovanu kastu "analiticara", "strucnjaka" i "eksperata" trebalo bi predsednickim dekretom ukinuti u oterati u prinudnu penziju. Da im se trazilo da analiziraju rupu na saksiji, verovatno bi neko morao da im objasni sta je to "rupa".

Siniša

pre 11 godina

Pogledajte samo ovu sliku i gužvu oko Nikolića, sve moj do moga, guraju se , šlihtaju...a sve da se ogrebu za neku funkciju, lovu...to je najjača slika, vlast je čudo-novac. A Vučić se radovao, skakao, preznojavao se, za malo srčka da ga strefi...kao da je dobio sedmicu na loto izvlačenju. Da li se svi oni raduju zbog nas, da nama bude bolje...pa naravno da ne, baš ih briga za nas, oni očekuju da će napuniti svoje džepove.

Ana

pre 11 godina

Sad analitičari mogu da pametuju do kraja života zašto su katastrofalno pogrešili predskazavši Tadićevu pobedu. Očigledno ne poznaju srpski narod koji je već dva puta Tadiću dao šansu, ali ne može večito.
Što se samog Tadića tiče, tvrdim da mu je narod otkazao poverenje zbog silnih otkaza koji su podeljeni za vreme njegove vladavine, sve vreme javno izjavljujući da na taj način stvara nova radna mesta.
Nadam se da i pored svog neobičnog mentaliteta, Toma neće imati problema sa ovakvim nebulozama.

Vesli

pre 11 godina

A sto tako gospodo niste pricali pre izbora? Nego drvlje i kamenje po Nikolicu. Sto nisu izasli vajni biraci svih onih koji su se utrkivali da podrze Tadica? Zato sto im je muka od svega.

Milan

pre 11 godina

Dakle,drzava nam je pred bankrotom.I ko je odgovoran za ovakvu situaciju? Slobodan Milosevic? Da li ce iko odgovarati ako dodje do najgoreg scenarija? Tadic juce na pres konferenciji kaze da Srbija ne sme vise da se zaduzuje,a njegova vlada je na celu sa Mirkom Cvetkovicem zaduzila Srbiju vise nego sve prethodne vlade.Skoro milijardu eura su potrosili na stabilizaciju dinara,i sta su postigli? Dinar nikad slabiji.Bolje da su te pare ulozili u izgradnju puteva.

Gradjanski

pre 11 godina

Ma sad kad su zuti sve rasprodali i unistili i bukvalno ni nemamo drzavu, sad u takvoj situaciji mozemo da priustimo sebi da glasamo koga god hocemo jer nema se vise sta unistiti, pa samim tim nema vise ni bojazni za ista jer mi nista ni nemamo, bar mi posteni civili.

Ticroo

pre 11 godina

Tadić je izgubio jer se ponovo uortačio s Dačićem, a to je ono preko čega njegovi birači nisu mogli da pređu. Čudi me da su vajni stručnjaci propustili da napomenu koliko je na Borisov imidž u kampanji uticalo Dačićevo poziranje s kriminalcima i najava da će postati novi premijer.

guja

pre 11 godina

Koliko mnogo komentatora a koliko malo pameti. Pa mi "divljaci" bolje kapiramo političku situaciju nego oni. Ovo je i njihov poraz, a ne samo Bocikin. Toliko lupetanja, za toliko malo vremena. Iznenadio vas mraz i januaru, pa sad može velika koalicija.... A ja vam kažem pre neki dan da će da budu krivi polažaonici. A i nije čudo, kad ste 2000. bili u mišjim rupama. Ovo su danas uradili ljudi koji su počistili Miloševića, neko bojkotom a neko "gutajući žabu". Zato momci i devojke puno hvala. Ovog puta je bilo brlo elegantno. Velika pobeda glasača protiv navijača.

ragandd

pre 11 godina

Krivci za poraZ Saper, Krstic, Vuk Jeremic , koji je dobio zvizduke i na zavrsnoj konvenciji u areni . Sta ce balavac na mestu ministra inostranih poslova . Snezana Malovic... Alo devojika nema poima ni sama zasto je ona tu. Pored tolikih sudija, intelektualaca, koji zasluzuju mesto ministra pravde, neko je doveo nju. Zbogom pameti. Ima jos mnogo toga

Goran

pre 11 godina

Nikolic kao Celsi! Iz treceg puta na penale. :) Sada pojedini analiticari osporavaju Nikolicevu pobedu zbog manje izlaznosti a da je Tadic dobio onda bi to bila brilijantna pobeda. Kukajte i placite ali Tadic je porazen i poslat u istoriju. Vreme je za nove ljude a Nikolic to nije. Novi stizu tek za 3 ili 4 godine. Ovo je samo bila prekretnica da se skinu lazne demokrate.

guja

pre 11 godina

Koliko mnogo komentatora a koliko malo pameti. Pa mi "divljaci" bolje kapiramo političku situaciju nego oni. Ovo je i njihov poraz, a ne samo Bocikin. Toliko lupetanja, za toliko malo vremena. Iznenadio vas mraz i januaru, pa sad može velika koalicija.... A ja vam kažem pre neki dan da će da budu krivi polažaonici. A i nije čudo, kad ste 2000. bili u mišjim rupama. Ovo su danas uradili ljudi koji su počistili Miloševića, neko bojkotom a neko "gutajući žabu". Zato momci i devojke puno hvala. Ovog puta je bilo brlo elegantno. Velika pobeda glasača protiv navijača.

Aleksandar Grozni

pre 11 godina

Toliko arogancije guranje prsta u oko gradjanima vredjanje razuma nebuloznim izjavama povodom ociglednih pljacki,moraloje kad tad da kosta demokrate i bolje sto pre jer odugovlacenje agonije samoje povecavao bes narodu.Svu vlast koju su imali pretvarali su u licnu korist sveje moglo ako date novac,ocigledne pljacke su proglasavali drzavnim uspehom,prodaja Maksija na primer,i tako dalje a nazalost Boris to nije umeo ili nije hteo ili smeo da to spreci i cena toga je da pobedi nicim izazvan Tomislav,Karici,Ilic,Vulin,i ostali dobro poznati dobrocinitelji ovog jadnog naroda.

pm

pre 11 godina

U normalnom svetu i normalnim državama dva mandata su maksimum. Da čovek ima i malo morala, ne bi se svojevoljno kandidivao i za treći mandat. Za svojevoljno učestvovanje u onoj predizbornoj farsi morao je biti kažnjen. Setite se onog predizbornog deljenja ključeva stanova u naselju "Stepa Stepanović". Mislim da je to bio vrhunac svega. Jednu zgradu su završili, asfatirali prilaz samo ispred te zgrade (a da biste došli do asfalta morate preko zemlje i kamenja), postavili veštačku travu (bar da su stavili onu pravu u rolnama)... A najgore od svega ni svi stanovi u toj zgradi nisu gotovi. Ne mogu da smislim ni ovoga što je dobio izbore, ali ni BT-a. Što je mnogo mnogo je. Neka sada lepo uživa u predsedničkoj penziji, čita svoje knjige jer mu je to sva imovina koju poseduje, uživa u deci i gleda ih kako rastu.

Ratko

pre 11 godina

Ja uplatio na Nikolica u kladionici da ce pobediti. Kvota 5 je bila na njegovu pobedu. Za 50 eura dobio sam 250 eura. Eto jos nije ni stupio na duznost predsednika a vec sam osetio boljitak i neku vrstu promene. Mnogi kladionicari su reskirali i zaradili lepe pare. Sjajni su ovi analiticari i politicki znalci. Zivot je kocka i uvek je sve nepredvidivo.

Gradjanski

pre 11 godina

Ma sad kad su zuti sve rasprodali i unistili i bukvalno ni nemamo drzavu, sad u takvoj situaciji mozemo da priustimo sebi da glasamo koga god hocemo jer nema se vise sta unistiti, pa samim tim nema vise ni bojazni za ista jer mi nista ni nemamo, bar mi posteni civili.

Miodrag

pre 11 godina

Uglavnom se slažem sa konstatacijama, zašto je rezultat takav kakav je.
DS je postao kao SPS iz vremena Miloševića, gurnuts je intelegencija u kraj i na funkcije su postavljeni nesposobni ljudi.
Boris treba da se pita otkud Petrović, Cvetković, Trivanka i sl. na funkcijama?
Pogledajte pojedine opštine, gde DS vlada u kolaliciji, najgori su kadrovi DS-a u koaliciji. Članovi opštinskih veća iz reda DS-a ne dolaze na posao danima ili bolje rečeno nedeljama. Da govorimo o doalsku na posao na vreme, to za njih jeste misaona imenica. Predsednik stranke u jednoj opštini je potpredsednik opštine, a na posao dolazi 1-2 puta nedeljno i ostaje po nekoliko sati i to je sve.
DS treba da se transformiše i da karijeriste skloni sa funkcija i da nesmetaju normalnom radu lokalnih samouprava.
DS treba da uđe među ljude da se raspita kako rade lokalne samouprave i da vidi pravo stanje stvari.
Miodrag

xxx

pre 11 godina

Od proslih izbora DS rusi samu sebe na duge staze, koalicijom sa SPS-om. Ako ponovo zajedno naprave vladu, DS je ta koja ce na sledecim izborima biti treca a SPS druga. mali sloba, bivsi portparol sps-a, pitace se za sve u zemlji...

Miloš

pre 11 godina

Ja sa Tadićem kao predsednikom Srbije i nisam imao toliki problem koliko sa Tadićem predsednikom DS. Očekivao sam da će biti kažnjen na parlamentarnim izborima jer je vlada njegove strane bila katastrofalna, potpuno nespremna da se izbori sa sistemskom korupcijom dok su sve pozitivne odluke donošene sa zakašnjenjem i/ili pod pritiskom. Umesto toga, Tadić je kažnjen u drugom krugu predsedničkih izbora što i nije problem per se. Problem je što je i cela Srbija kažnjena jer će joj 1 Nikolić Mr Tomislav biti predsednik narednih pet godina. Okrutna i ponižavajuća kazna, ako mene pitate.

Robert Lee

pre 11 godina

Kakva kola, kakve nebuloze...prave zrtvu od glavnog krivca. Vodio je i partiju i zemlju i nebo, bio ko onaj margarin sto se u sve mesa. Nek odmori malo i on i mi od njega.

Ticroo

pre 11 godina

Tadić je izgubio jer se ponovo uortačio s Dačićem, a to je ono preko čega njegovi birači nisu mogli da pređu. Čudi me da su vajni stručnjaci propustili da napomenu koliko je na Borisov imidž u kampanji uticalo Dačićevo poziranje s kriminalcima i najava da će postati novi premijer.

Mojne pred gostima

pre 11 godina

Vlast treba da je smenjiva nakon cetiri godine nema nikakvog smisla I nije kosher da neko vlada 12 godina za redom, a da su rezultati pri tom za osam godina vise nego bedni.

ja na tebe treba da se ljutim čoveče

pre 11 godina

Pa kola i treba da se slome na Tadiću.Ajde sad da neko bude toliko bezobrazan da pita mene koji sam apstinirao jer mi je muka više da me prave budalom manjeg zla,zašto je Tadić izgubio izbore.Pitajte Tadića bre.Zašto mu nije izašlo 60% ljudi i od toga 60% glasalo ubedljivo za njega.Preterao je sve mere.Dosta je bilo.

Milan

pre 11 godina

Dakle,drzava nam je pred bankrotom.I ko je odgovoran za ovakvu situaciju? Slobodan Milosevic? Da li ce iko odgovarati ako dodje do najgoreg scenarija? Tadic juce na pres konferenciji kaze da Srbija ne sme vise da se zaduzuje,a njegova vlada je na celu sa Mirkom Cvetkovicem zaduzila Srbiju vise nego sve prethodne vlade.Skoro milijardu eura su potrosili na stabilizaciju dinara,i sta su postigli? Dinar nikad slabiji.Bolje da su te pare ulozili u izgradnju puteva.

Nako

pre 11 godina

Sve mi je bilo jasno kada sam iza Nikolića, tokom prvog obraćanja javnosti, vidio Kemiša, onog "estradnog" menadžera, Kursadžiju i veliki broj likova iz devedesetih...mrak....

Aleksandar P.

pre 11 godina

Jao sto mi zao Tadica. Srbija vise nece postojati a Sunce ce se ugasiti. Ode Tadic u penziju a DS u istoriju. To je konacna analiza ovih izbora. Umesto da vidimo sta novi predednik moze da uradi mi mudrujemo zasto je Tadic izgubio. Izgubio je zato sto nije radio dobro posao i kraj price. Lako je smeniti Nikolica a sad treba naci nove ljude i praviti nove i moderne partije koji ce za neku godinu voditi Srbiju ka konacnom cilju. Bez Tadica i Nikolica i stare jadne garniture.

Siniša

pre 11 godina

Pogledajte samo ovu sliku i gužvu oko Nikolića, sve moj do moga, guraju se , šlihtaju...a sve da se ogrebu za neku funkciju, lovu...to je najjača slika, vlast je čudo-novac. A Vučić se radovao, skakao, preznojavao se, za malo srčka da ga strefi...kao da je dobio sedmicu na loto izvlačenju. Da li se svi oni raduju zbog nas, da nama bude bolje...pa naravno da ne, baš ih briga za nas, oni očekuju da će napuniti svoje džepove.

Ђура

pre 11 godina

Слажем се са већином коментатора да је Николић само бољи избор од Тадића, али никако најбољи избор.
Међутим, за разлику од надобудног Тадића:
а) Николић неће бити председник странке па тек онда Србије (што су специјалности Милошевића и Тадића)
б) Николић је већ синоћ рекао да жели напредак Србији и да њега лично и СНС већ на следећим изборима победи неко бољи (пробајте замислити Тадића да тако нешто каже). Ако се буде тако и понашао, то ће већ бити велика промена и заста ће стићи бољи дани за нас, а и биће довољно да Николића као председника памтимо у лепом светлу.

Mojne pred gostima

pre 11 godina

Vlast treba da je smenjiva nakon cetiri godine nema nikakvog smisla I nije kosher da neko vlada 12 godina za redom, a da su rezultati pri tom za osam godina vise nego bedni.

Idem da pustim Cecu do daske.

pre 11 godina

A u kako ce Toma slatko da nas unazadi, Toma srbin, kako ga zovu. Nije to prvi "srbin" koji nas je unazadio. Nama treba evropski, svetski covek, ali Srbija je ovo brale..

Aleksandar

pre 11 godina

Analiticari su prsli totalno. Objasnjavaju zasto je neko pobedio, kao da pisu Rat i Mir, zajedno sa Anom Karenjinom i gospodarima prstena upakovano u Hari potera, u 67 tomova.

Vesli

pre 11 godina

A sto tako gospodo niste pricali pre izbora? Nego drvlje i kamenje po Nikolicu. Sto nisu izasli vajni biraci svih onih koji su se utrkivali da podrze Tadica? Zato sto im je muka od svega.

Allexandar

pre 11 godina

sve mi se nešto čini da je narodu postao nepodnošljiv Tadićev smisao za humor... dok Srbiju pusta da ide u ambis, Tadić nam priča bajate viceve o nekakvim miševima i šljivovitzi... ode na mesto gde su ljudima poplavljene kuće i upropašteni životi i pita da li su se pipice ukvasile i jesu li ih sušili fenom... znači totalno neljuski smisao za humor!!! s druge strane, po ustavu ne bi smeo tri puta zaredom da bude predsednik republike, kada tako nešto može Putin da ispoštuje trebalo je i Tadiću to da dopre do mozga... i još taj problem sa udvojenim javnim funkcijama - predsednik republike i predsednik stranke - to je sposivo samo u nedemokratskim sistemima, a Tadić se zaklinjao u demokratiju ali izgleda samo deklarativno... VREME JE DA ODE U ZABORAV...

Vladan Lukic

pre 11 godina

Gledao emisiju, jedan od gostiju rekao da je sada rezultat 1:1. Kako moze da bude ako je DS izgubio i na parlametarnim izborima, to sto su sada zakleti prijatelji sa Dacicem-JS-PUPS uopste im ne daje legitimitet pobednika bilo cega. Bilo ko iz trilinga SPS-JS-PUPS ispadne i oni su manjina.

ragandd

pre 11 godina

A sada put ka "Srbija ruska gubernija", pustanje Legije i ostalih "patriota" iz zatvora itd. Najveci krivci za vaskrs zveri su sami gradjani Srbije. Ocekujem velike probleme na Kosovu i sa manjinama. Vojvodjanima svaka cast i sada ce se jasno videti da Vojvodina ide svojim putem. Zbog katastrofe koja ce se desiti sto je svakom iole normalnom jasno, ocekujem najkasnije za dve godine vanredne izbore, za koje borba pocinje sada.

Citalac

pre 11 godina

Smatram da je najbitniji komentar posle svega je od novinara Misa Brkić koji je ukazao na lošu ekonomsku i socijalnu politiku koja je do sada vođena.

"Sve što je pozajmljivano otišlo je u plate, penzije, standard, kakav god da je. Nigde u Evropi državni činovnici ne žive dobro kao ovde, nigde nisu svi ostali na poslu. Ako se ovako nastavi, država će bankrotirati do kraja godine.

A zasto je porazen Tadic i zasto je pobedio Nikolic, sada vise nije bitno jer samo bitno je buducnost kaku smo hteli za Srbiju.

B.Mikic

pre 11 godina

Neznam zasto mi je drago sto je Tadic najveci gubitnik na ovim izborima, valjada sto je narod prepoznao Potemkinova sela u njegovoj prici, ali me je u isto vreme strah od Tomislava Nikolica, jer ne verujem da ce nas umeti dobro da predstavi. Tadic je vise imao sluha za diplomatski dialog, dok pretpostavljam da ce Nikolic sa svojom uobicajenom retorikom bez jasno definisanih ciljeva i okvira, vise lutati i time praviti packe, koje nam se lako mogu obiti o glavu. Kada bi ih uporedjivao sa dvema dinastijama iz vremena monarhije, onda mi Tadiceva politika vise lici na onu Milosa Obrenovica, a Nikoliceva bi mogla da lici na onu Petra Karadjordjevica... Po meni je Tadicev najgori politicki potez bio i ostao deklaracija i koalicija sa SPS. Vratiti nelustrirani SPS u politicki zivot Srbije posle katastrofalnih devedesetih, narod nije mogao da oprosti. Cudi me da se Tadic nije upitao sta ce biti sa onim glasovima SPS simpatizera koji su se posle 5. oktobra razbezali po DOS ovim strankama kada vrati tu stranku u politicki zivot Srbiji, kada ih ojaca participaciom u vlasti? Morao je da zna da ce, kao sto su tada pobegli iz SPS u DS ili DSS, da ce isto tako ovaj put nostalgicno da se vrate iz DS u SPS.

Darko

pre 11 godina

Hvala gospodinu Tadicu,ali previse bi i bilo da vlada,pa ima valjda i drugih ljudi,rusili ste Milosevica,a hteli ste da budete grdji od njega po pitanju vladavine,sram vas bilo,ode Tadic i sretan mu put,i njemu i njegovim misevima!!! Sve cestitke Nikolicu!

darko

pre 11 godina

"Hvala" Vesni Pesic i ovima sto su crtajuci po listicima mislili da rade nesto previse uzviseno i pametno - njihov novi predsednik je Tomislav Nikolic, jer su upravo oni presudili u korist Nikolica.

uspavani

pre 11 godina

Ja se sada probudih, alo analiticari da nije ko umro? Jovo Bakicu, Jovo Bakicu....sinoc si bio u nekoj emisiji i vise nikada, kakva intelektualna druzina...majko mila....sem Č. Antića ostali sve prodavci magle.

Saša

pre 11 godina

Narod je glasao kako je glasao. Izmedju dva zla, ne zna se koje je manje. Ali, to je demokratija na delu. "Vladavina većine", koja nikada nije u pravu.

Ana

pre 11 godina

Sad analitičari mogu da pametuju do kraja života zašto su katastrofalno pogrešili predskazavši Tadićevu pobedu. Očigledno ne poznaju srpski narod koji je već dva puta Tadiću dao šansu, ali ne može večito.
Što se samog Tadića tiče, tvrdim da mu je narod otkazao poverenje zbog silnih otkaza koji su podeljeni za vreme njegove vladavine, sve vreme javno izjavljujući da na taj način stvara nova radna mesta.
Nadam se da i pored svog neobičnog mentaliteta, Toma neće imati problema sa ovakvim nebulozama.

Ekonomsko Socijalni problemi

pre 11 godina

Ekonomsko Socijalni problemi srbije su najvazniji, a to je Tadic i DS zapostavio u ime EU integracije.....prodavao je maglu, da ako udjemo u EU automatski ce mo biti Svajcarska

Predrag

pre 11 godina

Posmatrajući ovako sa strane, ne vidim da će se išta promjeniti u Srbiji. Državu vodi vlada, a predsjednik države vodi protokolarne stvari.
Jedino što predviđam je povećano zaduživanje Srbije zbog očuvanje socijalnog mira i ispunjavanja realnih ali neizvodljivih zahtjeva SPS i nekim manjih stranaka.
Novaca ima koliko ima i teško je negdje povećati davanja, a da ne smanjiš na drugome mjestu! Kraj priče!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Calu tu privilgovanu kastu "analiticara", "strucnjaka" i "eksperata" trebalo bi predsednickim dekretom ukinuti u oterati u prinudnu penziju. Da im se trazilo da analiziraju rupu na saksiji, verovatno bi neko morao da im objasni sta je to "rupa".

goran

pre 11 godina

koliko li samo losu situaciju i sliku obicnon gradjaninu ostavljas iza sebe kada te pobedjuje vulin, karic, ilic...i ovaj licemerni i nepismeni osmeh. kada tako nesto tadicu dopustis onda je ocigledno krajnje vreme da pustis nekoga sposobnijeg od sebe, pardon, od svojih oko sebe.

Tomislav Kresovic

pre 11 godina

Borisa Tadića je izdala i napustila koalicija e svega SPS-PUPS-JS ali ii URS i LDP koji su obećavali podršku u II izobrnom krugu.Boisa Tadić nije smao poražen od Tomislaa Nikolića i gradjana Srbije već i od svoje koaliacije sa kojom je napravio sporazum za formiranje „nove vlade“.Borisa Tadića je porazio i njegov izborni štab i medijski i tim koji je huškao javnost protvi Tomislava Nikolića u jednom veoma prljavom politčkom tonu u okviru „kamapanje kontrasta.Previše se „tim“ Boris Tadić „zaigrao „ i očekivao „mirno“ pobedu.

gumeni bombon

pre 11 godina

na zalost na njemu, a jedini su on i Djilas radili da doprinesu nesto srbiji i beogradu na pozicijama na kojima su bili, kao sto rece Boris jedared vise mi stete donose ljudi u DS koji rade za sebe no sve krize i svi opozicionari zajedno!!! e pa kad nemas autoritet da decu prutem rasteras onda ne mozes ni da sedis na toj poziciji!!! sta da se radi, izgleda da srbija ne moze bez nekog milosevica nas narod voli da mu se izdires i da mu naredjujes sta da radi, a kako sada trenutno takvog coveka nema onda smo svi kao nesto zbunjeni!!

v

pre 11 godina

"Takođe i da je patrijarh pozavo da se glasa masovno, a izlaznost bila loša. To je dokaz da smo više sujeverni, nego što smo pravi vernici SPC", primetio je Panović."

TO je dokaz da patrijarh ne treba da se mesa u politicka pitanja...

ivann

pre 11 godina

Cao drugari!
Prvo da nam cestitam na novom predsedniku, bilo je i vreme jer Tadica vise nisam mogao da podnesem.
A sad malo da i ja izanalitisem celu ovu papazjaniju.

Neka nam je dvorska luda Nikolic dosao na presto. Zasto da ne, kao to je losija varijanta od Princa Charminga Tadica?! Ne bih rekao.
Ovi izbori su, bili mi toga svesni ili ne, velika skola za Srbiju, njene gradjane, politicare..
Nikolic je dokazao da je dovoljno biti uporan i ma kako nesto delovalo nemoguce, moze biti ostvarivo.
Tadic je naucio da nije zlato sve sto sja i da masta nije uvek realnost.
Mi smo shvatili da izlazak na izbore nije naivna stvar i da gradjani treba da shvate vrlo ozbiljno donosenje odluke o politickom pravcu u kom zemlja treba da ide i da je jedna od malobrojnih prilika da na to uticemo, a samim tim i na sopstveni zivot, izlazak na izbore, a ne cackanje nosa na kaucu i tako obozavani shopping.
No dobro, svi imaju pravo da zive svoj zivot kako misle da treba sve dok ne ugrozavaju druge.

Medjutim, drzavne institucije koje svi mi gradjani finansiramo bez obzira na mentalni i intelektualni i sveukupni kapacitet su duzne da rade svoj posao savesno, po zakonu i ustavu a u korist gradjana.
Te institucije vec jako dugo ne rade nista, pre svega parlament, vlada sa svim ministrima, sudstvo, tuzilastvo...
Nadam se da ce sada, kada smo se i mi malo pokrenuli i svrgnuli ovog novog Milosevica,a doveli ovog tragikomicnog stvora, da ce se i institucije pokrenuti i poceti da rade svoj posao.
Hapsenja, hapsenja, hapsenja, sudjenja, sudjenja,sudjenja, otpustanja, otpustanja, otpustanja, zaposljavanja, zaposljavanja,zaposljavanja....
Voleo bih i da se malo preispita Tadicevo neustavno kandidovanje treci put za predsednika.
Da se preispita Tomina diploma i "kradja" na parlamentarnim i lokalnim izborima.
Procesuiranje ovih kriminalnih radnji je obavezno.
Voleo bih i da docekam da poput nasih komsija Hrvata koji su imali hrabrosti i mudrosti i uhapsili premijera da mi uhapsimo predsednika, bivseg ili sadasnjeg, neke ministre, premijere... Izbor je veliki, konkurencija odlicna.
Ja cekam.

Tri, cetri, pozor, sad!

Radiša

pre 11 godina

"Hvala" Vesni Pesic i ovima sto su crtajuci po listicima mislili da rade nesto previse uzviseno i pametno - njihov novi predsednik je Tomislav Nikolic, jer su upravo oni presudili u korist Nikolica.
(darko, 21. maj 2012 07:08)

HVALA Borisu Tadiću što sam ostao bez posla i hvala DS što za dva studenta plaćam ko da studiraju na Sorboni a da i hvala što mogu da putujem bez vize ( ali nemam para za pasoš)

Afrokalipsa

pre 11 godina

Tadicev problem su podpredsednici stranke i nestrucni clanovi vlade,a presudan faktor je bilo socijala,obespravljenje gradjana,problemi svakodnevnice i egzistencija.
Ako obratite paznju na hronologiju,bojkot je bio dominantan.RIK koji kaze nema nam 200 dzakova,a postoje zapisnici je zaista bio dodatan problem,ali ga je koalicija proglasila za sitne incidente.Je li parlament sastavljen po volji naroda ili samo i iskljucivo zapisniku"verujemo na rec".
Ovaj saziv lokala,republike i predsednika je sam Tadic preko GIK-a i RIK-a dozvolio da bude naj problematicnija regularnost.
Politika je doslovce instrumentizovala pravo glasa,ono sto je radio S.Milosevic nace danas koalicionih partnera.

sitemski korumpiran

pre 11 godina

Lider koji nije znao da vodi sopstvenu stranku tj, da razlikuje kukolj od zita sigurno nemoze da vodi drzavu, sto se sve vise dnevno manifestovalo u opste stanje drzave i nacije? Tu je i prvi krug glasanja koji je opterecen sumnjama pa i dokazima o kradji glasova? Izrazitu prljavu kampanju, ugladjeni, obrazovani i kulturni demokrata nije smeo da dozvoli? Ono sto je "prekipelo" u svemu ovome a mene opredelilo za Tomu je podrska Borisu od strane javnih licnosti(koji uzivaju u ovoj drzavi) a medju kojima je i otac naseg najboljeg tenisera??? Kompas Borisu je odavno neispravan? Misljenja sam da bi treci mandat Borisu, bio veoma opasan za zemlju sa vise aspekata.

milena

pre 11 godina

Po ko zna koji put Srbi su kaznili najboljeg. Oni zbog kojih je kaznjen vladace i dalje. Hvala Borisu Tadicu sto mi je omogucio da se osecam dobro svaki put kada me je negde predtavljao i sto je bio dostojanstven predsednik ovog malog naroda koji ga ne zasluzuje.

Icarus

pre 11 godina

Posto prvo pogledam stranu stampu.... pa onda nasu... Sve okolne zemlje javljaju da su zabrinuti jer je ovaj cirkusant pobedio... Sada se iskreno pitam kako je pobedio jer bar u mojoj sredini (posto je drugar brojio glasove) kaze da je Tadic dobio sa 20%+ razlike! Sada da smo i mi nekulturni i nevaspitani i da viknemo "kradja izbora", ali ok, Tadic je obrazovan covek i odmah je napomenuo da su ovo bili fer izbori.

Mita

pre 11 godina

Moram samo da primetim jučerašnje likove oko Tome...Ako je to ekipa:Oliver Antić,Radoš Ljušić,Bingulac i još plus Karići,ekipa koja treba da nas povede napred,a da zameni Šapera i Krstića,onda mogu da Vam svima kažem...na*****... smo još više...Otprilike ne znaš šta je gore,ali samo se nadam da se Koštunica,neće mnogo pitati u bilo čemu i da je bar taj put ka Briselu nepromenjiv...

Возач

pre 11 godina

Ако мало боље размислим, кола су се сломила на мени и народу, а о господиновим колима јасно говоре лимузине које су одмаглиле из седишта ДС-а, међу њима није било разлупаних!

Valentina

pre 11 godina

Kako je ovaj narod glup! Nije dobar Tadić,....eto vam Tome što je pre godinu dana skinuo Šešeljevu majicu,..Sram vas bilo da Tadića upoređujete sa njim! Hoćete visoku demokratiju za 10 godina,..evo je, upravo je stigla - Toma srbin!

Pera

pre 11 godina

Po meni najlogicnije bi bilo da SNS i DSS formiraju vladu a DS im da podrsku i za uzvrat dobiju mesto podpredsedika vlade. Na ovaj nacin bi se vrlo brzo pokazalo koliko je uspesna vladavina SNS-a a kontrolor bi bio podpredsednik vlade iz DS. DS bi imao kontrolu ove manjiske vlade koja bi morala da pravi kompromise. Sa druge strane ako DS obori vladu predsednik bi mogao da raspise nove izbore sto nikom ne bi bilo od koristi posebno ne DS. Na ovaj nacin bi se postigla uzajamna kontrola. Ukoliko je Toma pravi predsednik on ce ovo forsirati, jer ima mogucnosti, ukoliko DS ili DSS nece onda raspisati odmah nove izbore, jeste da kosta ali vreme je da naroda nauci politicare pameti. Bolje da nas kosta sad za izbore, nego kasnije za ministarstva, agencije i ko zna sta sve jos.

darko

pre 11 godina

"Hvala" Vesni Pesic i ovima sto su crtajuci po listicima mislili da rade nesto previse uzviseno i pametno - njihov novi predsednik je Tomislav Nikolic, jer su upravo oni presudili u korist Nikolica.

ragandd

pre 11 godina

A sada put ka "Srbija ruska gubernija", pustanje Legije i ostalih "patriota" iz zatvora itd. Najveci krivci za vaskrs zveri su sami gradjani Srbije. Ocekujem velike probleme na Kosovu i sa manjinama. Vojvodjanima svaka cast i sada ce se jasno videti da Vojvodina ide svojim putem. Zbog katastrofe koja ce se desiti sto je svakom iole normalnom jasno, ocekujem najkasnije za dve godine vanredne izbore, za koje borba pocinje sada.

Idem da pustim Cecu do daske.

pre 11 godina

A u kako ce Toma slatko da nas unazadi, Toma srbin, kako ga zovu. Nije to prvi "srbin" koji nas je unazadio. Nama treba evropski, svetski covek, ali Srbija je ovo brale..

Icarus

pre 11 godina

Posto prvo pogledam stranu stampu.... pa onda nasu... Sve okolne zemlje javljaju da su zabrinuti jer je ovaj cirkusant pobedio... Sada se iskreno pitam kako je pobedio jer bar u mojoj sredini (posto je drugar brojio glasove) kaze da je Tadic dobio sa 20%+ razlike! Sada da smo i mi nekulturni i nevaspitani i da viknemo "kradja izbora", ali ok, Tadic je obrazovan covek i odmah je napomenuo da su ovo bili fer izbori.

Gradjanski

pre 11 godina

Ma sad kad su zuti sve rasprodali i unistili i bukvalno ni nemamo drzavu, sad u takvoj situaciji mozemo da priustimo sebi da glasamo koga god hocemo jer nema se vise sta unistiti, pa samim tim nema vise ni bojazni za ista jer mi nista ni nemamo, bar mi posteni civili.

Nako

pre 11 godina

Sve mi je bilo jasno kada sam iza Nikolića, tokom prvog obraćanja javnosti, vidio Kemiša, onog "estradnog" menadžera, Kursadžiju i veliki broj likova iz devedesetih...mrak....

Ђура

pre 11 godina

Слажем се са већином коментатора да је Николић само бољи избор од Тадића, али никако најбољи избор.
Међутим, за разлику од надобудног Тадића:
а) Николић неће бити председник странке па тек онда Србије (што су специјалности Милошевића и Тадића)
б) Николић је већ синоћ рекао да жели напредак Србији и да њега лично и СНС већ на следећим изборима победи неко бољи (пробајте замислити Тадића да тако нешто каже). Ако се буде тако и понашао, то ће већ бити велика промена и заста ће стићи бољи дани за нас, а и биће довољно да Николића као председника памтимо у лепом светлу.

guja

pre 11 godina

Koliko mnogo komentatora a koliko malo pameti. Pa mi "divljaci" bolje kapiramo političku situaciju nego oni. Ovo je i njihov poraz, a ne samo Bocikin. Toliko lupetanja, za toliko malo vremena. Iznenadio vas mraz i januaru, pa sad može velika koalicija.... A ja vam kažem pre neki dan da će da budu krivi polažaonici. A i nije čudo, kad ste 2000. bili u mišjim rupama. Ovo su danas uradili ljudi koji su počistili Miloševića, neko bojkotom a neko "gutajući žabu". Zato momci i devojke puno hvala. Ovog puta je bilo brlo elegantno. Velika pobeda glasača protiv navijača.

Ratko

pre 11 godina

Ja uplatio na Nikolica u kladionici da ce pobediti. Kvota 5 je bila na njegovu pobedu. Za 50 eura dobio sam 250 eura. Eto jos nije ni stupio na duznost predsednika a vec sam osetio boljitak i neku vrstu promene. Mnogi kladionicari su reskirali i zaradili lepe pare. Sjajni su ovi analiticari i politicki znalci. Zivot je kocka i uvek je sve nepredvidivo.

uspavani

pre 11 godina

Ja se sada probudih, alo analiticari da nije ko umro? Jovo Bakicu, Jovo Bakicu....sinoc si bio u nekoj emisiji i vise nikada, kakva intelektualna druzina...majko mila....sem Č. Antića ostali sve prodavci magle.

Darko

pre 11 godina

Hvala gospodinu Tadicu,ali previse bi i bilo da vlada,pa ima valjda i drugih ljudi,rusili ste Milosevica,a hteli ste da budete grdji od njega po pitanju vladavine,sram vas bilo,ode Tadic i sretan mu put,i njemu i njegovim misevima!!! Sve cestitke Nikolicu!

Miloš

pre 11 godina

Ja sa Tadićem kao predsednikom Srbije i nisam imao toliki problem koliko sa Tadićem predsednikom DS. Očekivao sam da će biti kažnjen na parlamentarnim izborima jer je vlada njegove strane bila katastrofalna, potpuno nespremna da se izbori sa sistemskom korupcijom dok su sve pozitivne odluke donošene sa zakašnjenjem i/ili pod pritiskom. Umesto toga, Tadić je kažnjen u drugom krugu predsedničkih izbora što i nije problem per se. Problem je što je i cela Srbija kažnjena jer će joj 1 Nikolić Mr Tomislav biti predsednik narednih pet godina. Okrutna i ponižavajuća kazna, ako mene pitate.

ragandd

pre 11 godina

Krivci za poraZ Saper, Krstic, Vuk Jeremic , koji je dobio zvizduke i na zavrsnoj konvenciji u areni . Sta ce balavac na mestu ministra inostranih poslova . Snezana Malovic... Alo devojika nema poima ni sama zasto je ona tu. Pored tolikih sudija, intelektualaca, koji zasluzuju mesto ministra pravde, neko je doveo nju. Zbogom pameti. Ima jos mnogo toga

gumeni bombon

pre 11 godina

na zalost na njemu, a jedini su on i Djilas radili da doprinesu nesto srbiji i beogradu na pozicijama na kojima su bili, kao sto rece Boris jedared vise mi stete donose ljudi u DS koji rade za sebe no sve krize i svi opozicionari zajedno!!! e pa kad nemas autoritet da decu prutem rasteras onda ne mozes ni da sedis na toj poziciji!!! sta da se radi, izgleda da srbija ne moze bez nekog milosevica nas narod voli da mu se izdires i da mu naredjujes sta da radi, a kako sada trenutno takvog coveka nema onda smo svi kao nesto zbunjeni!!

milena

pre 11 godina

Po ko zna koji put Srbi su kaznili najboljeg. Oni zbog kojih je kaznjen vladace i dalje. Hvala Borisu Tadicu sto mi je omogucio da se osecam dobro svaki put kada me je negde predtavljao i sto je bio dostojanstven predsednik ovog malog naroda koji ga ne zasluzuje.

Robert Lee

pre 11 godina

Kakva kola, kakve nebuloze...prave zrtvu od glavnog krivca. Vodio je i partiju i zemlju i nebo, bio ko onaj margarin sto se u sve mesa. Nek odmori malo i on i mi od njega.

Predrag

pre 11 godina

Posmatrajući ovako sa strane, ne vidim da će se išta promjeniti u Srbiji. Državu vodi vlada, a predsjednik države vodi protokolarne stvari.
Jedino što predviđam je povećano zaduživanje Srbije zbog očuvanje socijalnog mira i ispunjavanja realnih ali neizvodljivih zahtjeva SPS i nekim manjih stranaka.
Novaca ima koliko ima i teško je negdje povećati davanja, a da ne smanjiš na drugome mjestu! Kraj priče!

Ticroo

pre 11 godina

Tadić je izgubio jer se ponovo uortačio s Dačićem, a to je ono preko čega njegovi birači nisu mogli da pređu. Čudi me da su vajni stručnjaci propustili da napomenu koliko je na Borisov imidž u kampanji uticalo Dačićevo poziranje s kriminalcima i najava da će postati novi premijer.

Goran

pre 11 godina

Nikolic kao Celsi! Iz treceg puta na penale. :) Sada pojedini analiticari osporavaju Nikolicevu pobedu zbog manje izlaznosti a da je Tadic dobio onda bi to bila brilijantna pobeda. Kukajte i placite ali Tadic je porazen i poslat u istoriju. Vreme je za nove ljude a Nikolic to nije. Novi stizu tek za 3 ili 4 godine. Ovo je samo bila prekretnica da se skinu lazne demokrate.

goran

pre 11 godina

koliko li samo losu situaciju i sliku obicnon gradjaninu ostavljas iza sebe kada te pobedjuje vulin, karic, ilic...i ovaj licemerni i nepismeni osmeh. kada tako nesto tadicu dopustis onda je ocigledno krajnje vreme da pustis nekoga sposobnijeg od sebe, pardon, od svojih oko sebe.

Siniša

pre 11 godina

Pogledajte samo ovu sliku i gužvu oko Nikolića, sve moj do moga, guraju se , šlihtaju...a sve da se ogrebu za neku funkciju, lovu...to je najjača slika, vlast je čudo-novac. A Vučić se radovao, skakao, preznojavao se, za malo srčka da ga strefi...kao da je dobio sedmicu na loto izvlačenju. Da li se svi oni raduju zbog nas, da nama bude bolje...pa naravno da ne, baš ih briga za nas, oni očekuju da će napuniti svoje džepove.

Mita

pre 11 godina

Moram samo da primetim jučerašnje likove oko Tome...Ako je to ekipa:Oliver Antić,Radoš Ljušić,Bingulac i još plus Karići,ekipa koja treba da nas povede napred,a da zameni Šapera i Krstića,onda mogu da Vam svima kažem...na*****... smo još više...Otprilike ne znaš šta je gore,ali samo se nadam da se Koštunica,neće mnogo pitati u bilo čemu i da je bar taj put ka Briselu nepromenjiv...

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Calu tu privilgovanu kastu "analiticara", "strucnjaka" i "eksperata" trebalo bi predsednickim dekretom ukinuti u oterati u prinudnu penziju. Da im se trazilo da analiziraju rupu na saksiji, verovatno bi neko morao da im objasni sta je to "rupa".

Vesli

pre 11 godina

A sto tako gospodo niste pricali pre izbora? Nego drvlje i kamenje po Nikolicu. Sto nisu izasli vajni biraci svih onih koji su se utrkivali da podrze Tadica? Zato sto im je muka od svega.

Ana

pre 11 godina

Sad analitičari mogu da pametuju do kraja života zašto su katastrofalno pogrešili predskazavši Tadićevu pobedu. Očigledno ne poznaju srpski narod koji je već dva puta Tadiću dao šansu, ali ne može večito.
Što se samog Tadića tiče, tvrdim da mu je narod otkazao poverenje zbog silnih otkaza koji su podeljeni za vreme njegove vladavine, sve vreme javno izjavljujući da na taj način stvara nova radna mesta.
Nadam se da i pored svog neobičnog mentaliteta, Toma neće imati problema sa ovakvim nebulozama.

Ekonomsko Socijalni problemi

pre 11 godina

Ekonomsko Socijalni problemi srbije su najvazniji, a to je Tadic i DS zapostavio u ime EU integracije.....prodavao je maglu, da ako udjemo u EU automatski ce mo biti Svajcarska

Aleksandar P.

pre 11 godina

Jao sto mi zao Tadica. Srbija vise nece postojati a Sunce ce se ugasiti. Ode Tadic u penziju a DS u istoriju. To je konacna analiza ovih izbora. Umesto da vidimo sta novi predednik moze da uradi mi mudrujemo zasto je Tadic izgubio. Izgubio je zato sto nije radio dobro posao i kraj price. Lako je smeniti Nikolica a sad treba naci nove ljude i praviti nove i moderne partije koji ce za neku godinu voditi Srbiju ka konacnom cilju. Bez Tadica i Nikolica i stare jadne garniture.

Aleksandar

pre 11 godina

Analiticari su prsli totalno. Objasnjavaju zasto je neko pobedio, kao da pisu Rat i Mir, zajedno sa Anom Karenjinom i gospodarima prstena upakovano u Hari potera, u 67 tomova.

Citalac

pre 11 godina

Smatram da je najbitniji komentar posle svega je od novinara Misa Brkić koji je ukazao na lošu ekonomsku i socijalnu politiku koja je do sada vođena.

"Sve što je pozajmljivano otišlo je u plate, penzije, standard, kakav god da je. Nigde u Evropi državni činovnici ne žive dobro kao ovde, nigde nisu svi ostali na poslu. Ako se ovako nastavi, država će bankrotirati do kraja godine.

A zasto je porazen Tadic i zasto je pobedio Nikolic, sada vise nije bitno jer samo bitno je buducnost kaku smo hteli za Srbiju.

Milan

pre 11 godina

Dakle,drzava nam je pred bankrotom.I ko je odgovoran za ovakvu situaciju? Slobodan Milosevic? Da li ce iko odgovarati ako dodje do najgoreg scenarija? Tadic juce na pres konferenciji kaze da Srbija ne sme vise da se zaduzuje,a njegova vlada je na celu sa Mirkom Cvetkovicem zaduzila Srbiju vise nego sve prethodne vlade.Skoro milijardu eura su potrosili na stabilizaciju dinara,i sta su postigli? Dinar nikad slabiji.Bolje da su te pare ulozili u izgradnju puteva.

Allexandar

pre 11 godina

sve mi se nešto čini da je narodu postao nepodnošljiv Tadićev smisao za humor... dok Srbiju pusta da ide u ambis, Tadić nam priča bajate viceve o nekakvim miševima i šljivovitzi... ode na mesto gde su ljudima poplavljene kuće i upropašteni životi i pita da li su se pipice ukvasile i jesu li ih sušili fenom... znači totalno neljuski smisao za humor!!! s druge strane, po ustavu ne bi smeo tri puta zaredom da bude predsednik republike, kada tako nešto može Putin da ispoštuje trebalo je i Tadiću to da dopre do mozga... i još taj problem sa udvojenim javnim funkcijama - predsednik republike i predsednik stranke - to je sposivo samo u nedemokratskim sistemima, a Tadić se zaklinjao u demokratiju ali izgleda samo deklarativno... VREME JE DA ODE U ZABORAV...

B.Mikic

pre 11 godina

Neznam zasto mi je drago sto je Tadic najveci gubitnik na ovim izborima, valjada sto je narod prepoznao Potemkinova sela u njegovoj prici, ali me je u isto vreme strah od Tomislava Nikolica, jer ne verujem da ce nas umeti dobro da predstavi. Tadic je vise imao sluha za diplomatski dialog, dok pretpostavljam da ce Nikolic sa svojom uobicajenom retorikom bez jasno definisanih ciljeva i okvira, vise lutati i time praviti packe, koje nam se lako mogu obiti o glavu. Kada bi ih uporedjivao sa dvema dinastijama iz vremena monarhije, onda mi Tadiceva politika vise lici na onu Milosa Obrenovica, a Nikoliceva bi mogla da lici na onu Petra Karadjordjevica... Po meni je Tadicev najgori politicki potez bio i ostao deklaracija i koalicija sa SPS. Vratiti nelustrirani SPS u politicki zivot Srbije posle katastrofalnih devedesetih, narod nije mogao da oprosti. Cudi me da se Tadic nije upitao sta ce biti sa onim glasovima SPS simpatizera koji su se posle 5. oktobra razbezali po DOS ovim strankama kada vrati tu stranku u politicki zivot Srbiji, kada ih ojaca participaciom u vlasti? Morao je da zna da ce, kao sto su tada pobegli iz SPS u DS ili DSS, da ce isto tako ovaj put nostalgicno da se vrate iz DS u SPS.

Saša

pre 11 godina

Narod je glasao kako je glasao. Izmedju dva zla, ne zna se koje je manje. Ali, to je demokratija na delu. "Vladavina većine", koja nikada nije u pravu.

Tomislav Kresovic

pre 11 godina

Borisa Tadića je izdala i napustila koalicija e svega SPS-PUPS-JS ali ii URS i LDP koji su obećavali podršku u II izobrnom krugu.Boisa Tadić nije smao poražen od Tomislaa Nikolića i gradjana Srbije već i od svoje koaliacije sa kojom je napravio sporazum za formiranje „nove vlade“.Borisa Tadića je porazio i njegov izborni štab i medijski i tim koji je huškao javnost protvi Tomislava Nikolića u jednom veoma prljavom politčkom tonu u okviru „kamapanje kontrasta.Previše se „tim“ Boris Tadić „zaigrao „ i očekivao „mirno“ pobedu.

pm

pre 11 godina

U normalnom svetu i normalnim državama dva mandata su maksimum. Da čovek ima i malo morala, ne bi se svojevoljno kandidivao i za treći mandat. Za svojevoljno učestvovanje u onoj predizbornoj farsi morao je biti kažnjen. Setite se onog predizbornog deljenja ključeva stanova u naselju "Stepa Stepanović". Mislim da je to bio vrhunac svega. Jednu zgradu su završili, asfatirali prilaz samo ispred te zgrade (a da biste došli do asfalta morate preko zemlje i kamenja), postavili veštačku travu (bar da su stavili onu pravu u rolnama)... A najgore od svega ni svi stanovi u toj zgradi nisu gotovi. Ne mogu da smislim ni ovoga što je dobio izbore, ali ni BT-a. Što je mnogo mnogo je. Neka sada lepo uživa u predsedničkoj penziji, čita svoje knjige jer mu je to sva imovina koju poseduje, uživa u deci i gleda ih kako rastu.

Aleksandar Grozni

pre 11 godina

Toliko arogancije guranje prsta u oko gradjanima vredjanje razuma nebuloznim izjavama povodom ociglednih pljacki,moraloje kad tad da kosta demokrate i bolje sto pre jer odugovlacenje agonije samoje povecavao bes narodu.Svu vlast koju su imali pretvarali su u licnu korist sveje moglo ako date novac,ocigledne pljacke su proglasavali drzavnim uspehom,prodaja Maksija na primer,i tako dalje a nazalost Boris to nije umeo ili nije hteo ili smeo da to spreci i cena toga je da pobedi nicim izazvan Tomislav,Karici,Ilic,Vulin,i ostali dobro poznati dobrocinitelji ovog jadnog naroda.

xxx

pre 11 godina

Od proslih izbora DS rusi samu sebe na duge staze, koalicijom sa SPS-om. Ako ponovo zajedno naprave vladu, DS je ta koja ce na sledecim izborima biti treca a SPS druga. mali sloba, bivsi portparol sps-a, pitace se za sve u zemlji...

Vladan Lukic

pre 11 godina

Gledao emisiju, jedan od gostiju rekao da je sada rezultat 1:1. Kako moze da bude ako je DS izgubio i na parlametarnim izborima, to sto su sada zakleti prijatelji sa Dacicem-JS-PUPS uopste im ne daje legitimitet pobednika bilo cega. Bilo ko iz trilinga SPS-JS-PUPS ispadne i oni su manjina.

ivann

pre 11 godina

Cao drugari!
Prvo da nam cestitam na novom predsedniku, bilo je i vreme jer Tadica vise nisam mogao da podnesem.
A sad malo da i ja izanalitisem celu ovu papazjaniju.

Neka nam je dvorska luda Nikolic dosao na presto. Zasto da ne, kao to je losija varijanta od Princa Charminga Tadica?! Ne bih rekao.
Ovi izbori su, bili mi toga svesni ili ne, velika skola za Srbiju, njene gradjane, politicare..
Nikolic je dokazao da je dovoljno biti uporan i ma kako nesto delovalo nemoguce, moze biti ostvarivo.
Tadic je naucio da nije zlato sve sto sja i da masta nije uvek realnost.
Mi smo shvatili da izlazak na izbore nije naivna stvar i da gradjani treba da shvate vrlo ozbiljno donosenje odluke o politickom pravcu u kom zemlja treba da ide i da je jedna od malobrojnih prilika da na to uticemo, a samim tim i na sopstveni zivot, izlazak na izbore, a ne cackanje nosa na kaucu i tako obozavani shopping.
No dobro, svi imaju pravo da zive svoj zivot kako misle da treba sve dok ne ugrozavaju druge.

Medjutim, drzavne institucije koje svi mi gradjani finansiramo bez obzira na mentalni i intelektualni i sveukupni kapacitet su duzne da rade svoj posao savesno, po zakonu i ustavu a u korist gradjana.
Te institucije vec jako dugo ne rade nista, pre svega parlament, vlada sa svim ministrima, sudstvo, tuzilastvo...
Nadam se da ce sada, kada smo se i mi malo pokrenuli i svrgnuli ovog novog Milosevica,a doveli ovog tragikomicnog stvora, da ce se i institucije pokrenuti i poceti da rade svoj posao.
Hapsenja, hapsenja, hapsenja, sudjenja, sudjenja,sudjenja, otpustanja, otpustanja, otpustanja, zaposljavanja, zaposljavanja,zaposljavanja....
Voleo bih i da se malo preispita Tadicevo neustavno kandidovanje treci put za predsednika.
Da se preispita Tomina diploma i "kradja" na parlamentarnim i lokalnim izborima.
Procesuiranje ovih kriminalnih radnji je obavezno.
Voleo bih i da docekam da poput nasih komsija Hrvata koji su imali hrabrosti i mudrosti i uhapsili premijera da mi uhapsimo predsednika, bivseg ili sadasnjeg, neke ministre, premijere... Izbor je veliki, konkurencija odlicna.
Ja cekam.

Tri, cetri, pozor, sad!

Valentina

pre 11 godina

Kako je ovaj narod glup! Nije dobar Tadić,....eto vam Tome što je pre godinu dana skinuo Šešeljevu majicu,..Sram vas bilo da Tadića upoređujete sa njim! Hoćete visoku demokratiju za 10 godina,..evo je, upravo je stigla - Toma srbin!

Mojne pred gostima

pre 11 godina

Vlast treba da je smenjiva nakon cetiri godine nema nikakvog smisla I nije kosher da neko vlada 12 godina za redom, a da su rezultati pri tom za osam godina vise nego bedni.

Miodrag

pre 11 godina

Uglavnom se slažem sa konstatacijama, zašto je rezultat takav kakav je.
DS je postao kao SPS iz vremena Miloševića, gurnuts je intelegencija u kraj i na funkcije su postavljeni nesposobni ljudi.
Boris treba da se pita otkud Petrović, Cvetković, Trivanka i sl. na funkcijama?
Pogledajte pojedine opštine, gde DS vlada u kolaliciji, najgori su kadrovi DS-a u koaliciji. Članovi opštinskih veća iz reda DS-a ne dolaze na posao danima ili bolje rečeno nedeljama. Da govorimo o doalsku na posao na vreme, to za njih jeste misaona imenica. Predsednik stranke u jednoj opštini je potpredsednik opštine, a na posao dolazi 1-2 puta nedeljno i ostaje po nekoliko sati i to je sve.
DS treba da se transformiše i da karijeriste skloni sa funkcija i da nesmetaju normalnom radu lokalnih samouprava.
DS treba da uđe među ljude da se raspita kako rade lokalne samouprave i da vidi pravo stanje stvari.
Miodrag

ja na tebe treba da se ljutim čoveče

pre 11 godina

Pa kola i treba da se slome na Tadiću.Ajde sad da neko bude toliko bezobrazan da pita mene koji sam apstinirao jer mi je muka više da me prave budalom manjeg zla,zašto je Tadić izgubio izbore.Pitajte Tadića bre.Zašto mu nije izašlo 60% ljudi i od toga 60% glasalo ubedljivo za njega.Preterao je sve mere.Dosta je bilo.

v

pre 11 godina

"Takođe i da je patrijarh pozavo da se glasa masovno, a izlaznost bila loša. To je dokaz da smo više sujeverni, nego što smo pravi vernici SPC", primetio je Panović."

TO je dokaz da patrijarh ne treba da se mesa u politicka pitanja...

sitemski korumpiran

pre 11 godina

Lider koji nije znao da vodi sopstvenu stranku tj, da razlikuje kukolj od zita sigurno nemoze da vodi drzavu, sto se sve vise dnevno manifestovalo u opste stanje drzave i nacije? Tu je i prvi krug glasanja koji je opterecen sumnjama pa i dokazima o kradji glasova? Izrazitu prljavu kampanju, ugladjeni, obrazovani i kulturni demokrata nije smeo da dozvoli? Ono sto je "prekipelo" u svemu ovome a mene opredelilo za Tomu je podrska Borisu od strane javnih licnosti(koji uzivaju u ovoj drzavi) a medju kojima je i otac naseg najboljeg tenisera??? Kompas Borisu je odavno neispravan? Misljenja sam da bi treci mandat Borisu, bio veoma opasan za zemlju sa vise aspekata.

Pera

pre 11 godina

Po meni najlogicnije bi bilo da SNS i DSS formiraju vladu a DS im da podrsku i za uzvrat dobiju mesto podpredsedika vlade. Na ovaj nacin bi se vrlo brzo pokazalo koliko je uspesna vladavina SNS-a a kontrolor bi bio podpredsednik vlade iz DS. DS bi imao kontrolu ove manjiske vlade koja bi morala da pravi kompromise. Sa druge strane ako DS obori vladu predsednik bi mogao da raspise nove izbore sto nikom ne bi bilo od koristi posebno ne DS. Na ovaj nacin bi se postigla uzajamna kontrola. Ukoliko je Toma pravi predsednik on ce ovo forsirati, jer ima mogucnosti, ukoliko DS ili DSS nece onda raspisati odmah nove izbore, jeste da kosta ali vreme je da naroda nauci politicare pameti. Bolje da nas kosta sad za izbore, nego kasnije za ministarstva, agencije i ko zna sta sve jos.

Mojne pred gostima

pre 11 godina

Vlast treba da je smenjiva nakon cetiri godine nema nikakvog smisla I nije kosher da neko vlada 12 godina za redom, a da su rezultati pri tom za osam godina vise nego bedni.

Afrokalipsa

pre 11 godina

Tadicev problem su podpredsednici stranke i nestrucni clanovi vlade,a presudan faktor je bilo socijala,obespravljenje gradjana,problemi svakodnevnice i egzistencija.
Ako obratite paznju na hronologiju,bojkot je bio dominantan.RIK koji kaze nema nam 200 dzakova,a postoje zapisnici je zaista bio dodatan problem,ali ga je koalicija proglasila za sitne incidente.Je li parlament sastavljen po volji naroda ili samo i iskljucivo zapisniku"verujemo na rec".
Ovaj saziv lokala,republike i predsednika je sam Tadic preko GIK-a i RIK-a dozvolio da bude naj problematicnija regularnost.
Politika je doslovce instrumentizovala pravo glasa,ono sto je radio S.Milosevic nace danas koalicionih partnera.

Radiša

pre 11 godina

"Hvala" Vesni Pesic i ovima sto su crtajuci po listicima mislili da rade nesto previse uzviseno i pametno - njihov novi predsednik je Tomislav Nikolic, jer su upravo oni presudili u korist Nikolica.
(darko, 21. maj 2012 07:08)

HVALA Borisu Tadiću što sam ostao bez posla i hvala DS što za dva studenta plaćam ko da studiraju na Sorboni a da i hvala što mogu da putujem bez vize ( ali nemam para za pasoš)

Возач

pre 11 godina

Ако мало боље размислим, кола су се сломила на мени и народу, а о господиновим колима јасно говоре лимузине које су одмаглиле из седишта ДС-а, међу њима није било разлупаних!