Nedelja, 20.05.2012.

23:28

Pešić:Tadić kažnjen zbog arogancije

Jedna od nekadašnjih lidera DOS Vesna Pešić ocenjuje da su građani u drugom krugu predsedničkih izbora kaznili Boris Tadića i DS zbog arogantnog vršenja vlasti.

Izvor: Tanjug

Pešiæ:Tadiæ kažnjen zbog arogancije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

178 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 11 godina

U potpunosti se slazem sa stavovima gospodje Pesic. Odavno je bilo vreme da neko vikne kako je kralj go! U ovom trenutku g. Nikolic je ,na zalost, manje zlo od razuzdanog g. Tadica i njegovih nesposobnih, korumpiranih poltrona.

guska koja je spasla Rim

pre 11 godina

Pa Italija je promenila na desetine vlada u poslednjih 60-tak godina i nije se raspala ili propala.
(Svasta, 21. maj 2012 18:21)

Uobicajena povrsna percepcija Italije. Italija jeste promenila 60 vlada za 60-tak godina, ali, u prvih 50-tak godina to su sve bile vlade jedne te iste stranke, same ili u koaliciji (uvek s manje-vise istim koalicionim partnerima, uz retke i minimalne izmene sicusnih stranaka), pri cemu bi mandatar nove vlade najcesce bio isti kao i prethodne, a najveci potres bi bio ukoliko bi se desilo da mesto premijera pripadne jednoj, umesto drugoj, frakciji iste stranke. To je bilo pola stoljeca neprekidnih i beskonacnih promena kako se nikad nista ne bi promenilo, a prvi put kad se zaista dogodila nekakva promena vlasti (1994.), to su pompezno nazvali "Drugom Republikom". U stvarnosti je i tada najbitnija promena bilo upravo saznanje da vlast, ipak, jeste promenljiva. Srbiji je do tog saznanja bilo potrebno mnogo manje vremena i nisu joj trebali eksperimenti radi eksperimenata.

Svasta

pre 11 godina

Nikako mi nisu jasni komentari ostrascenih demokrata za koje je demokratija samo kad pobedi njihov kandidat. Demokratija je vlast vecine (bez obzira da li se nekome to svidja ili ne) - vecina je odlucila i tacka. Niti ce biti smak sveta, niti ce zemlja stati zbog pobede Nikolica. Pa Italija je promenila na desetine vlada u poslednjih 60-tak godina i nije se raspala ili propala. Vlast MORA DA SHVATI DA JE SMENJIVA (desilo se) I DA MORA DA ODGOVARA ZA SVOJE CINJENJE ILI NE CINJENJE (nije se desili, a i tesko da ce skorije) - samo tako mozemo da postanemo normalna zemlja...

Damjanovic

pre 11 godina

Svi su krivi,samo nije DS i Boris...

Boris je izgubio izbore zbog svojih dela i nedela,
a ne zbog neizlaznosti biraca.

Novi predsednik ima samo 24% podrske svih gradjana Srbije.
Nema ni celu cetvrtinu.

Boris Tadic,predsedink od 2004-2012.
Njegova stranka u vlasti od 2008.
Podrska raznoraznih,kao sto su Dodik,Djokovic,Z.Colic...
podrska medija,necu ni da spominjem.
i na kraju,izgubi!?
Pa treba da se sakrije u misju rupu.

Ako je on mislio da ce za njega glasati milion nezaposlenih,ne zatyo sto im nasao posao,vec zato sto se slika sa Colicem?
Vidi se po rezultatima.
Sad moze da se slika sa Colicem,koliko hoce...

Za to nisu krivi oni koji nisu izasli,nisu krivi oni sa belim listicima,nije kriva Vesna i slicni.
Sam je kriv,kao i njegova stranka.

Novi predsednik ce isto proci,ako radi iste stvari.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

zena je rekla da ce strateski glasati za Nikolica, ne da je on njen kanditat (Invictus, 20. maj 2012 23:59)

To je tek ono najgore! Savrsena strategija za hrkljus.

South Park

pre 11 godina

Mala retrospektiva
20 godina Delte - gost Premijer Cvetkovic
Strajk gladju Tome Diplome - poseta Milan Beko
Proslava izbornih rezultata u SPS-u 6.maja - Gost navijac sa poternice

Da li su potrebni dalji komentari

Glasac Pokorni

pre 11 godina

Iskreno se nadam, da je dobar deo glasaca koji su izasli ili nisu izasli na izbore bio inspirisan likom i delom Radoja Domanovica

gilespi

pre 11 godina

Bravo, Vesna. Svi koji joj zameraju, debelo grese...ovde se kazna morala dogoditi. Nije kaznjena stranka (ili jeste, ali svakako ne vlast koju su predvodili), kaznjen je njen predsednik i dosadasnji predsednik drzave.
Glasao sam za Tadica, bez obzira sto znam kakvo je bilo Vesnino misljenje...bez obzira sto je zena gotovo uvek u pravu i sto se moje misljenje poklapa sa njenim, skoro uvek ali i ovoga puta...
Ipak, nekako, nisam mogao da ostanem kod kuce, nisam mogao da dozvolim "necinjenjem", mojim neglasanjem, dodam ulje na vatru i prakticno podrzim Nikolica. Razmisljao sam dugo, ali reci koje je Tomislav uputio Zoranu Djindjicu...bile su jace od svega, a stalno su mi "odzvanjale"...Nisu tu pomogla nikakva izvinjavanja, iskrena ili ne.
Kljucna greska je napravljena kada je na mesto predsednika Demokratske stranke izabran Boris Tadic, mnogo dobar covek, veoma los politicar...

Ovo je kazna one, prave Demokratske stranke, kakva se tesko ponovo "radja", kakve naravno da nije bilo u Srbiji nikada, nije je bilo u regionu...po organizaciji, strukturi, idejama, ljudima...briljantno vodjena, cak i pre dolaska Zorana Djindjica na samo celo.
Kazna demokratske Srbije, koja moze doneti samo bolju buducnost, bolju Borisovu Demokratsku stranku...
Bravo Vesna, cestitam jos jednom, bez i najmanje doze sarkazma...

darija

pre 11 godina

Jel to ista gospođa Pešić koja je posle 5.oktobra bila ambasador u Meksiku- dakle kad je bilo potrebno preuzeti političku odgovornost za mnoštvo promena, ona je otišla na sjajno plaćeni odmor, gde je kršeći sva pravila diplomatske službe stigla da se zaljubi i uda, ali bukvalno kao neka turiskinja na letovanju? Jel ta? >E pa ona ima najmanje prava da govori o aroganciji.

stevan sremac

pre 11 godina

a ne zaboravimo da je smenio Sretena Ugricica (clan svih najznacajnijih svetskih biblioteckih institucija, svojom velicinom uveliko prevazilazio zemlju iz koje dolazi) i doveo nekog talibana od kog svi normalni beze... ili nije mu bio problem da napusti pozicije intelektualne slobode i razuma, jer mu nije bas jasno zasto je to njegovim biracima vazno

distanca

pre 11 godina

Sve ste ovo "zaslužili". Ima li ste jednog od najboljih političara u Evropi i to sa vizijom daljeg razvoja društva i države kojeg većina u Srbiji nije za života podržavala,razumela ili čak mrzela.Kad su ga "patrioti"likvidirali bilo je kasno jer nastavljači mu nisu bili ni do kolena.

Lazar

pre 11 godina

Znaci komentari tipa,saucesce,sad ce rat,povratak u devedesete itd.su glavni razlog zasto je Tadic izbore i izgubio.Pa kakvo je to zastrasivanje naroda?Sta sad,ako ne glasamo za Tadica prestacemo da postojimo?Ja sam to primetio odavno,i vise od 5 godina nisam glasac demokratske stranke,samo je bilo pitanje vremena kada ce oni najverniji njima to konacno priznati.Ovo je veliki dogadjaj za demokratizaciju zemlje.Mora se pokazati odgovornost za neuspeh,a ne dalje lagati i praviti narod ludim.Drago mi je zbog ovog ishoda,a da li ce biti bolje-BICE!

Nono

pre 11 godina

U svim državama koje pretenduju da budu deemokratske bi vođe stranaka koje su propale na izborima (Šešelj, Čeda i Tadić), još noćas podneli neopozive ostavke na sve funkcije u svojim strankama, ako iste sebe smatraju demokratskim strankama. Što to neće radikal je i normalno (nikad se nije kitio demokratskim perjem), ali Čeda i Boris nam i dalje prodaju "demokratiju" koja to nije. U demokratiji postoji i lična odgovornost za neuspeh! Inače, do ovih izbora sam uvek glasao za liste na kojima je bila Vesna Pešić. Ovaj put, iako sam se u potpunosti slagao sa njenom analizom ponašanja DS i LDP, nikako nisam mogao da prihvatim njen "akcioni plan" - glasanje belim listićima ili za Tomu. To je neodgovorno prema mlađima. Kao vršnjak Vesne Pešić, znam da u ovim godinama više nismo kadri da stvaramo nove ili menjamo postojeće političke stranke, već samo da podržimo mlađe i energičnije od nas i da ih, koristeći svoje iskustvo, savetujemo kakve treba da budu postojeće stranke ili nove, ako stare ne prihvataju da se promene. Međutim, savet "što gore, to bolje" nikad nije bio dobar savet.

delta

pre 11 godina

Što se niko od vas "intelektualaca" nije bunio kada je bravar vodio državu?
Osim toga zapitajte se da li je i Tadić pošteno došao do diplome? Ono što se radilo u Kragujevcu radilo se i radi se i dan danas na državnim fakultetima

ALEKSANDAR

pre 11 godina

Vi gospodjo doticna, da ste i malo demokratski orijentisani nebi koristili tu rec kaznjavanje. Koji su ljudi birali Nikolica zna se. A ja cu kao privatno lice od sada i pod hitno razmatrati situaciju, kako ja mogu da se izborim da mi predsednik ne bude lazni studenat koji je kupio diplomu za novac, koji je lagao za kradju listica i tako dosao na vlast.
U Nemackoj je predsednik morao da da ostavku jer je besplatno pravio odmor u jednom hotelu.
Ja necu da mi ovo bude prdesednik, izvinite!!!!!!!!!!!

bivsi glasac GSS-a

pre 11 godina

wow, koliko postovalaca Vesne Pesic odjednom u Srbiji. A poslednji put kad se oglasila na ovim stranicama svi su komentari bili negativni.

nista, super. kaznili ste Tadica, OK. usput ste i pljunuli na sve nas koji smo 20 godina pokusavali da uklonimo likove poput Nikolica sa javne scene. ako mislite da to u Srbiji prolazi bez posledica i da nece doci na naplatu, zao mi vas je. kao sto mi je trenutno zao samo moje porodice, prijatelja ... a kad se vec poteze ime Zorana Djindjica, on bese lepo objasnio, za one koji su umeli da ga slusaju, zasto prezire isprazno salonsko kritikovanje i pomodni srpski pesimizam, i bavi se politikom da bi nesto konkretno uradio.

dragiša

pre 11 godina

Bravo! Precizno skeniranje gospodje Pešić! Tadić je držao sve u rukama, jednom neko od stranbačkih lidera reče da je on(Tadić) "i predsednik, i premijer, i ministar, i tužilac,i sudija, i Novak Djoković".Tadić i njegova DS sa udarnim pesnicama Trivan, Šutanovac, Petrović,su se osilili do te mere da su prekinuli sve kontakte sa narodom, izvornim. Nisam nameravao da glasam za Nikolića,ali toliko prljavštine u kampanji od strane DS i Tadića, bombardovanje medija , bahatost, nadmenost, prepotentnost,sve se to u meni,a verovatno i u mnogim dsrugim, smučilo i dao sam glas Nikoliću.A on je sinioć lepo rekao: Za četiri godine neka nas menjaju,ako ne radimo dobro.

Mr. Macola

pre 11 godina

DS odavno nije politička partija ! Niste znali ?
Iz POKUŠAJA da se napravi ozbiljna politička stranka - izrodilo se PREDUZEĆE, koje je samo nalik na političku stranku... Dugo to ovde ljudi nisu razumeli...
Sada je to preduzeće "PRERASLO" u MARKETINŠKU AGENCIJU i običan svet je video da im se uvaljuje bofl roba - lepo upakovana, ali ipak bofl...
Odavno je DS trebao da "doživi poraz" - ali kakvi su, ni iz ovih izbora taj svet NEĆE NIŠTA SHVATITI...sorry, brale

da pa

pre 11 godina

Nisam "fan" lika i dela gospodje Pesic, ali ne treba biti toliko ostrascen u komentarima...Ona je, za razliku od drugih, JAVNO iznosila svoj stav, ne "plaseci " se za svoje "privilegije". Ostavila je i prostor za druge analiticare o kojima je svoje misljenje dao i sada bivsi predsedik.Takav odnos prema politici, stanju u Srbiji treba ceniti! Zato Vesna, svaka vam cast na objektivnost i iskrenosti!!!!
PS: Ostali neka se pokriju usima i cute do daljnjeg!

Nele 1

pre 11 godina

Ne znam da li je bezveze sto je Tadic izgubio ni da li zato sto ce Nikolic biti predsednik ali sam ljut na sebe sto sam verovao ovoj zeni da stvarno misli dobro gradjanima Srbije...

zivele institucije! Predsednici su nevazni

pre 11 godina

A mi stalno mislimo da smo bolji nego sto jesmo. Ja mislim da je u Srbiji sad super! Nema rata, nema politickih ubistava, svako moze da kaze sta hoce iako niko nikog ne slusa a to sto trosimo vise nego sto zaradjujemo, tako je uvek i bilo. Ako Toma moze da se kandiduje i pored svega sto je govorio i radio onda moze i da pobedi. Toma je pravo lice Srbije i Srbija ga zasluzuje a i on nju bas takvu kakva je sada. Nije kriva gdja Pesic ni beli listici a ni kriza. Srbija glasa za ono sto joj je ponudjeno i mi sa svojim uverenjima i nacinom razmisljanja smo iznedrili ovakva dva kandidata. Mi treba svaki dan da im dahcemo za vrat da postuju ustav i zakone ko god da dodje na vlast pa onda izbori nece biti istorijsko desavanje. Ajde da se upitamo svi zajedno kako da da se oragnizujemo za interese pojedinaca i nase drzave a ne da jedno drugom prebacujemo za propustene sanse. Vise solidarnosti, razumevanja, rada. Manje zajedljivosti, predrasuda, elitizma, lopovluka i lazi.

Srki

pre 11 godina

Želim ovom prilikom da iskažem beskrajnu zahvalnost gospođi Pešić koja je za vreme besomučne predizborne kapanje DS-a ostala jedna od retkih osoba sa moralnim i ličnim integritetom. Za nju su sva medijska vrata bila zatvorena i samo je internet bio mesto gde se mogao čuti njen glas. Hvala vam što ste, kao i mnogi od nas koji misle svojom glavom, prepoznali kuda nas Tadić vodi. To je sve samo ne Evropa i evropska Srbija.

Sone

pre 11 godina

@Bodin
Zato što da bi nešto promenio moraš da dodješ na vlast. Da bi došao na vlast moraš da ponudiš narodu ideju koju želi da čuje. Srbija nije niti će u skorije vreme biti gradjanska država! U gradjanskoj državi se pravi Srbin ne poistovećuje sa pravoslavcem. U gradjanskoj državi Srbin je onaj koji se tako deklariše jer voli da živi u toj državi, bez obzira da li navija za Zvezdu, Partizan, Vojvodinu, Novi Pazar, koje je vere i seksualnog opredeljenja. Zato je iluzorno nuditi gradjansku opciju Srbiji kada bi jako mali broj glasao za nju i ona ne bi imala politički uticaj. Onda kada Srbi budu izdefinisali svoje nacionalne interese, kada budemo znali šta stvarno hoćemo i koji su nam prioriteti ne želeći u isto vreme nespojive stvari, kada budemo svi radili na unapredjenju sebe i ne budemo čekali da neko drugi uradi nešto umesto nas, možemo da se nadamo napretku. Tada će izbori prestati da nam budu "istorijski".

V.J.

pre 11 godina

Vi ste razocarenje godine! Presudno ste uticali da pobedi emotivno i socijalno nestabilni nacionalista sa skromnim obrazovanjem i sumnjivim saradnicima (Karic, Kostunica, Velja Ilic). Jednim potezom ste rekli mladima: Idite iz Srbije!

Nisam glasao

pre 11 godina

Iz svih ovih komentara simpatizeri DS-a u stvari pokazuju koliko su ostrasceni i zaslepljeni samima sobom, i koliko u stvari ne zasluzuju da se bave politikom, a kamoli da vode drzavu. DS je izgubila odnos sa relanoscu i dobro je sto im se ovo desilo. Pa ko je Jelena Trivan da joj decu u vrtic dovoze sluzbenim kolima? DS ili LDP su trebali da budu moje politicke opcije ali kada vidim Tadica ili Cedu koliko su bahati gade mi se i zato necu da glasam za njih, ali necu ni bilo k ome drugome da poklonim ni minut svog vremena jer ne valjaju no ovd drugi. Ipak, samar DS-u ovom pobedom Nikolica moze samo da pomogne da ociste sljam iz svojih redova i da se trgnu kao politicka stanka. U protvnom, odose u istoriju.

tako_bih_voleo_da_nisam_u_pravu

pre 11 godina

Od ove noci u Srbiji nece nista biti kao do sada. Nema nesmenljivih.
(Lun kralj noci, 21. maj 2012 02:31)

Misliš?
Postoji stav "posle radikala nema kajanja" za koji ja mislim da je potpuno tačan. Kada se radikal dočepa vlasti, pa uzurpira sredstva informisanja, pa raspali po patriotizmu, pa razbukta strasti, normalno je što se plašim da će ovaj narod koji je slab na emocije i narednih 10 godina katastrofalno grešiti, glasanjem iz inata i u pakost nekome, a u stvari samo sebi na štetu.
I bolje je da radikali (izvin'te ali ne mogu da prihvatim njihovo novo ime) formiraju i vlast, bar da se zna KO je ODGOVORAN. Jer ako predsednik bude ovaj, a vlast DS+SPS, neće NIKO biti odgovoran a mi ćemo slušati njihovo međusobno svađanje naredne 4 godine gde niko od njih neće biti kriv nizašta.
Ajd' pa srećno nam bilo...

Bodin

pre 11 godina

Citajuci komentare nisam primetio da je iko postavio jedno pitanje, niti se g-dja Pesic osvrnula na sledeci problem: Zasto Srbija nema neku normalnu i novu politicku opciju, gradjansku, zasnovanu na najsirem socijalnom koncenzusu, nego se stalno vrtimo u krug, birajuci dva ruzna recidiva proslosti. Ili u Srbiji nista novo. Nema novih ljudi, nema novih svezih ideja - sve ista lica izasla iz "revolucinarnih" tekovina bilo 1991. bilo 2000. Ovim izborima je jedan zatvor zamenjen drugim zatvorom i moj osecaj gusenja i pritiskanja se nije nista promenio u odnosu na prethodne mesece. Politika i politicke partije su za Srbiju postale tesko breme, ogromna mermerna ploca koja joj ne dozvoljava ni tracak nade. Da nemam ovoliko godina, jedini izlaz bi bio odlazak.

I samo jos nesto. Mnogi ljudi su obmanuti, po inerciji zaludjeni pobedom Tomislava Nikolica. Zamislite se i bojte se kakav je novi Predsednik koga podrzavaju i Vasington i Brisel (cak su otvoreno uzeli ucesca u njegovoj pobedi i pustili Tadica niz vodu kao neodgovarajuceg partnera), pa cestitali i pre kraja glasanja. Opet smo/ste izmanipulisani, ali kao sto rekoh na pocetku, a evidentno po broju glasaca koji su bojkotovali izbore, Srbija trenutno nema nikakvu perspektivu - ni sa jednima, ni sa drugima.

krstivoje

pre 11 godina

Velike heroine i najveceg zastitnika ugnjetenih i opljackanih Verice Barac vise nema ,dobro je da se Vesna Pesic javila javno u zadnjem momentu i doprinela da se AROGANTNA vlast promeni.

Gordost nije vrlina

pre 11 godina

Svaka cast Vesna!
Boris i vrh njegove privatne partije se izgubio u magli zadnjih 8 godna. DS trazi krivce u narodu nesto slicno sto je Sloba radio 90tih! Da nam je vise politicara kao Vesna ne bi ni bili u situaciji kao sto smo sada.

Dantes

pre 11 godina

Ono sto je zapoceto pocetkom marta 2003 je zavrseno.
Predsednik preruseni radikal, premijer SPS.
Djindjic je pogresio.
A i ja sto sam ostao u ovoj zemlji.

Saša

pre 11 godina

Tadić je u svemu bolji od Nikolića? Šta je to u svemu? Bolje izgleda! To je po meni tačno, ali i to je relativno. Ako porazmislimo o rezultatima dugogodišnje vladavine Tadića, DS i SPS (koje je dotični vratio iz mrtvih), to je prava katastrofa! Što se tiče NIkolića, živi bili pa videli. Kritika je uvek dobrodošla, ali dajte prvo čoveku šansu da nešto pokaže. Ja sam monarhista i nisam glasao na izborima za predsednika!!

baš smo ih kaznili

pre 11 godina

Poštovana Vesna, ovim genijalnim potezom narod je sam sebe kaznio, kako ne shvatate, pa vi bar imate iskustva, o čemu pričate ??? Tadić ide u penziju, a narod sebi izabrao za najvišeg predstavnika čoveka čiji je objektivno maksimalni domet upravljanje strankom, i to mu niko ne spori, ali PREDSEDNIK DRŽAVE, eeej ???
Baš smo kaznili Tadića, a nama će baš biti bolje, zar ne Vesna ?

Mikele

pre 11 godina

Nažalost kažnjen je najbolji, ali taj rizik je preuzeo onog trenutka kada je na svoja pleća preuzeo svu odgovornost postavljajući marionetu za premijera.
Sva prljavština njegove stranke koju on nije, ili nije želeo da vidi, sručila se njemu na glavu.
Kako god, ova vladajuća struktura je kratkog daha, a mi i ubuduće nećemo imati nikakvu alternativu.
Kakav narod, takva i vlast!

Фајдра Новак

pre 11 godina

Подршка Томиславу Николићу за све нас који смо страдали и патили под режимом Слободана Милошевића јесте сраман чин који се ничим не може правдати.

Nikola

pre 11 godina

Jedini ko je ovde nenormalno arogantan je Pešićeva.. uvek je i bila..
A taj rečnik kažnjavanja nek' zadrži svaki put kada se pogleda u ogledalo i seti da sada nema nikakvog učešća u politici...

justina

pre 11 godina

Srecna? Da li mislite da smo svi zaboravili Vasu aroganciju? Jos su svezi u secanju vasi kadrovi, kadrovi GSS-a! Ni manje stranke, ni vise rukovodecih mesta, a ko od koga bezobrazniji! Tako je i poceo sunovrat posle 5. oktobra, Vi i Vasi ste to zapoceli. Na zalost, kaznjen je najbolji medju vama (posle Djindjica, naravno), a sa njim i Srbija.

živojin

pre 11 godina

Tadić je ispoljio vrhunski politički diletantizam. Moto - poništiti sve vrednosti koje je nasledio do Zorana Đinđića, bio je poguban i po Srbiju i po njegovu stranku. Nikolić je u pravu kada kaže da je neko odozgo odredio ishod predsedničkih izbora. Nebo ne želi ljude koji su poput Tadića prljajući sve oko sebe poverovali da tako peru sebe. Dole tiranija jednog čoveka!

Djole

pre 11 godina

Ovo su drugi izbori na kojima nisam glasao jer mi je bilo dosta da glasam PROTIV nekog kandidata, a ne ZA nekog kandidata. Siguran sam da tako misli i ona polovina nacije koja nije izašla na izbore.

Poruka za Đilasa: Osnujte svoju stranku i ponovo ću početi da glasam.

Babin_zub

pre 11 godina

Gospodjo Pesic,svaka vam cast na hrabrosti koji ste pokazali time sto ste kao i mnogi ogorceni gradjani ustali PROTIV Tadica i DS-a.Mnogi od nas nisu glasali na ovim izborima za SNS i Nikolica zbog njihovog postenja,sposobnosti ili uverenja,vec upravo zbog promena,ali Vi ste jedina osoba cija rec je imala "tezinu" u medijima i javnosti,i zato Vam veliko hvala.Vi u stvari predstavljate ojadjen i razocaran narod a ne drzite stranu Nikolicu,kao sto to oni oko DSa i LDPa tvrde.Vi ste trenutno ogledalo prosecnog gradjanina Srbije,Vi ste jedini skupili hrabrost da ustanete protiv do jucerasnjih partnera i podrzite do jucerasnjeg protivnika.
Gospodjo Pesic,da ste se kojim slucajem kandidovali na izborima za predsednika,imali bi ste moj glas.

Steppenwolf

pre 11 godina

Ne verujem da ce ista bitno da se promeni, pa i da SNS sastavi Vladu, jer onaj ko zaista zeli "pozitivne" promene, mora da obeca prvih 5-10 godina "krvi, suza i znoja" i tek onda kakvo-takvo poboljsanje u drzavi... taj ne bi imao ni 5% glasova, ovaj narod veruje u bajke i voli da ga lazu, za takve i glasa. Ovaj narod ne zeli red, rad i disciplinu, "krivina x brzina" je pozeljniji zivotni stil... sta nas onda cudi sto imamo ovakve politicare, iskustvo nam je ionako palanacko!?

bane

pre 11 godina

Vesna Pešić je sasvim u pravu. Dodao bih samo i to da nisam ni najmanje srećan što će predsednik Srbije biti Nikolić. Tadić je u svakom pogledu bolji od njega ali to nikako nije bilo ni izbliza dovoljno da mu i ovoga puta dam svoj glas. Ako je Bikolić uspeo da svojim "kvalitetima" mobiliše svoje glasače, Tadiću su "njegovi" ovoga puta jasno rekli šta misle o njegovom vršenju vlasti.

Ljilja

pre 11 godina

Ja sam sve ove godine glasala za demokrate, ali sada sam precrtala oba kandidata. Otisla sam pre pet godina u inostranstvo trbuhom za kruhom i sada zivim vise nego pristojno kako i dolikuje nekom sa visokim obrazovanjem i visokom radnom etikom. Nije bilo mesta za mene u Srbiji. Radujem se ovakvom ishodu jer ga vidim kao deo demokratizacije srpskog drustva. Oni koji se zovu demokrate lagali su da su to u svojoj praksi. Nikolic je to sto jeste, ali je razuman politicar i ne vidim zasto bi iko razuman bio opasnost, kao sto uostalom nisu ni demokrate nerazumni. I jedni i drugi agresivno unistvaju sopstveno drustvo i zajednicu, i gradjani su putem ovakvog izbora pametno iskorisitili sansu da se cuje NJIHOV GLAS I DA I NJIHOVA VREDI! E zato cestitam gradjanima Srbije!

Razocarana

pre 11 godina

Jako sam cenila gospodju Pesic...ali,kritikovati Tadica,sa ovakvom opozicijom u Srbiji?!Jadna je Srbija sa ovakvim predsednikom...koga ce sada gospodja da kritikuje?

Mita

pre 11 godina

To je to otprilike,a ne kao što DS tvrdi,beli listići,kriza,kalendar Maja:) i ostale gluposti...Jednostavno,pretvorili su državu u svoju partijsku svojinu(za Tomu ćemo da vidimo) i dobili su kaznu.Ko je terao Tadića na izbore...nije morao,mogao je da sastavi vladu i onda u toj atmosferi da pobedi Tomu,ali ne kockao se,slušao bogataše iz DS koji su mu lupetali o nepobedivosti i ceh je plaćen.Tako da nisu krivi svi drugi,kao što misle medijski magovi iz DS-a,a,nego krivica je u njima samima!što pre to shvate,to bolje po njih.Što se tiče Tome,aj da vidimo i to čudo...da li će da svima da jednaku šansu u ovoj zemlji ili samo članovima SNS-a,ili,recimo DSS-a ili Dverima?Videćemo,ako bude,nažalost ovo drugo,proćiće još gore od Tadića,a ako ne,možda i bude neke koristi od svega ovoga...

Srpska posla!

pre 11 godina

Srbi su jos jednom sebi pucali u nogu, u obe noge. Kaznili ste Tadica a dobili polupismenog cetnickog vojvodu za predsednika.Srpski menatlitet afektivne pakosti bez ukljucivanja elementarne inteligencije u proces odlucivanja. E jadna si Srbijo. A V. Pesic koju sam svojevremeno veoma uvazavao mogu reci sram Vas bilo za kampanju u korist Nikolica. Zaboravili ste sve one godine borbe protiv istog. Salonska politika, a posledice za sve. Deco bezite iz ove zemlje. To Vam je jedina perspektiva.

hrvoje

pre 11 godina

Mozda je i Pesicka arogantna, ali posto ona nije vrsila vlast, pa to u njenom slucaju nije relevantno.Doduse njena pozicija je uvek bila veoma lagodna,sedi u cosku i kritikuje do besvesti.Pa onaj koji ne radi ne moze ni da gresi.
Sto se tice Tadica,on je najmanje gresio kod demokrata, a kaznjen je sto je apsurd, jer ako su njegovi ministri lose radili, ti isti ili slicni ce opet raditi u novoj vladi i sta onda."Dzaba smo krecili".
Ako Pesicku nije sramota da je u svetu predstavlja polupismen covek sa sumnjom da ima laznu diplomu,neka joj je na cast, a za njegove pristalice samo reci hvale, jer se radi o nevidjenoj odanosti.
Pesicka moze sa svojim pajtasima "belolistacima" da gostuje u Pescaniku i eventualno moze i TV Svet plus da je pozove ali ne znam koliko ce gledaoci ove potonje da je shvate.Pozdrav bivsoj ambasadorki....

PravdaNS

pre 11 godina

Pa naravno da je običan čovek-bitan čovek! Ko je bilo ko u ovom društvu da potcenjuje ljude i da se oglušuje o svakodnevnicu i realnost življenja u zemlji Srbiji? za mene je ništa i niko. Arogancija, gordost i prepotentnost krase političare DS-a. Tu svakako ona Trivanka dominira i vodi na listi ali ima ih još puno, puno, puno. Te osobine su svojstvene i drugim političkim partijama, tako da svi ti ''mali umišljeni bogovi'' loše će proći od strane naroda baš iz razloga što ga potcenjuju. Što se tiče Nikolića ni on nije moj izbor(ja sam njih tutokompleto prefarbala u crno na izborima) ali sada očekujem igranku u smislu istrage korupcijskih afera, pljačkaških privatizacija, pljačkanje budžeta, zloupotrebe službenog položaja po javnim preduzećima itd... jer ako ne krene isterivanje PRAVDE i PRIMENA ZAKONA I KAZNENE POLITIKE ima i Nikolić brzo da leti sve sa saradnicima! Ima političari da utuve sebi u glavu da su tu zbog naroda(za to primaju debelu platu) a ne narod zbog njih!!!

milos

pre 11 godina

Tadić me je prisilio da ne glasam za njega (naravno, nisam glasao ni za Nikolića - ispraznio sam se malo na onom smešnom papiru). Ignorisao sam kampanju, ali sa svih strana me je proganjala glupost, drskost, arogantnost i uvreda. Žao mi je što će Nikolić biti predsednik, ali mi je drago što neću više gledati onog drugog. Deluje kao kulturan, bistar i fin čovek ali reči i dela su bili suviše ogavni. I dalje je jedina teorija zavere u koju verujem da DS i kompanija sistematski rade na tome da slobodnomisleće, vredne, sposobne i pametne ljude prisile da napuste zemlju. Ostalima je lakše vladati i lakše ubediti da je u stvari sve fenomenalno a da su Tadići, Šutanovci, Dulići, Đilasi itd. fantastični, lepi, ubogo pošteni siromasi (kao da mi takvi trebaju) i - nisu Nikolić.

Patria

pre 11 godina

Pa izgleda mi da se DS-ovci jos nisu osvestili. Jel i dalje ne znate sta je beli listic? Evo, OPET da vam pojasnim. Do*****li ste nam vise sa svojim nepotizmom i arogancijom. Kazete da smo mi odgovorni sto ce nam biti gore? A ne, momci i devojke, nece NAMA biti gore. Bice VAMA gore, a nam ce biti ISTO. E zbog tog "isto" ste i izgubili izbore, a sledeci put cete biti na nivou statisticke greske ukoliko ne shvatite odmah da je vas posao da MI bolje zivimo, a ne vi da se baskarite i tri puta mesecno na ekskurzije po evropi, a mi prezivljavamo s platom od 20000 dinara.
Zivela Vesna Pesic, jedina koja nije zaboravila 5. oktobar.

Ivan

pre 11 godina

Uh al' smo pametni. Samo mene ne interesuje zasto je Tadic kaznjen, mene interesuje zasto sam ja kaznjen? Ineresuje me zasto je 2012.g. i predsednik mi je covek koji je pred 12.mart 2003.g. pricao koga je i pred sta isto tako bolela noga? To mi je sada bitno, a ne Tadic i povredjena sujeta jedne babe.

Peka

pre 11 godina

Vi gospodo iz DS-a još niste ukapirali šta znači "beli glas", je li tako? Pa nismo mi vaša privatna svojina pa da nam govorite za koga da glasamo! Mi koji smo precrtali listić ili nismo izašli jednostavno nismo mogli da zaokružimo Nikolića zbog svega što mu ne možemo nikad zaboraviti ni oprostiti, ali hteli smo da prekinemo ovu agoniju i da poručimo da se izbori više ne mogu dobijati na strah od "groznog Tome", već na rezultatima koje ste pokazali.

To je samo reakcija nas bespomoćnih na sve postupke kojima ste nas dodatno ponizili ove poslednje četiri godine: postavljanje marionete na najvažniju funkciju - premijersku, postavljanje ORTOPEDA na mesto prvog građevinara Srbije, mito, korupciju, partokratiju koja poprima epske razmere. Godinu za godinom urušavate građansko društvo i INSTITUCIJE.

Mika

pre 11 godina

Ovo je najjeftiniji samar koji se mogao dati DS-u za sve ono sto su pricali a nisu uradili u zadnjih 8 i vise godina. Predsednik ionako nema neku veliku moc ( po ustavu ), tako da nece biti prevelikih problema. Uostalom, imali smo mi Slobinog drugara i Milutinovica na vlasti, pa se nije ni primetio.

Vanja

pre 11 godina

Ovo je veliki trenutak za Srbiju - narod sada zna da vlast nije od "od Boga", vec da se moze smeniti na izborima i da on ima pravo i moc da kazni neodgovornu i neodgovarajucu vlast. To je jasna poruka i sada izabranim i svim buducim predstavnicima vlasti da paze sta rade i kako se ponasaju i zalazu za dobro naroda koji ih bira i veruje im. Krivicu za poraz bivseg predsednika snosi on sam i njegove partijske kolege, a ne g-dja Vesna Pesic. Ukoliko ne pristupe bezkompromisnoj analizi svojih gresaka i ne pronadju nacina da ih isprave nikada vise nece doci na vlast. Isto vazi i za SNS. Cestitam gradjanima Srbije na hrabrosti da promene vlast koja je izneverila njihova ocekivanja. Cestitam i novoizabranom predsedniku Srbije g. Tomislavu Nikolicu sa nadom da ce vladati bolje i da svakako nece zaboraviti da je vlast i u Srbiji smenljiva.

Stampedo 2011

pre 11 godina

Bravo Vesna!! Ne osvrci se na komentare ozlojedjenih demokrata, koliko su ti ljudi bedni govori i to da su svoj gnev usmerili ka tebi, umesto da se zapitaju kakvu je grozotu od drzave napravio sada vec bivsi diktator Tadic. Taj covek nas je izdao, izneverio, podcenio, pokrao i na kraju ISTERAO IZ ZEMLJE... Pun nas je Toronto - programeri, inzenjeri, arhitekte... Tuga jedna kad covek vidi kakvi sjajni ljudI su pobegli iz TADICEVE Srbije...

Buldog

pre 11 godina

Tadic je zaista morao biti nekako kaznjen za sve sto nam je njegova kamarila radila prethodne cetiri godine. Da li je ovo pravi nacin? Ne znam nisam siguran. Mozda su Srbi izborom Nikolica ipak kaznili sami sebe.

Prometej

pre 11 godina

Nije mi muka od Tadica koliko mi je pripala usput muka od Dulica, Jeremica, Trivanke i druge raznorazne bagre koja se okupila oko njega. A kada vidim Vladimira Bozovica, Olivera Antica, Nemanju Stevanovica i ostalu bagru oko Nikolica muka mi je vec od starta.

Goran

pre 11 godina

ova Gospodja je , moram priznati iako nerado, jedna od retkih osoba koja razmislja realno i jasno vidi kako stvari stoje i u kom pravcu vode.
Nisam obracaio panju na ovu Gospodju i njene izjave ozbiljnije jer je i ona bila u istom " loncu" sa DS i ostalima, ali je, zahvaljujuci zdravom razmisljanju, ispravnim rezonima shvatila da je biti bolje van dometa DS i ostalih trabanata, sto se pokazalo vise nego ispravno, korisno i tacno , a doticna Gospa je jesano rekla pre nekoliko dana da ce glasati za Nikolica, jer je, kao sto rekoh, jasno i ispravno uvidela kuda stvari idu.
Boris Tadic je bio propast Srbije i zla kob Demikratske Stranke... on je rodjeni gubitnik i to treba jasno i glasno reci i odmah se distancirati od njega.
Boris Tadic treba da sjase sa cela DS jer se u protivnom toj stranci ne pise dobro. Sve sto je pokojni Djindjic stvorio, ovaj gubitnik Tadic je sa njegovim satrapima bacio pd nohe u blato.
O moralnim i drugim " kvalitetima" Borisa Tadica necu govoriti, neki drugi put, mozda.
Tadicu, gubitnice, da ostavku na sve funkcije i ODLAZI.
CEGA GOD SI SE DOTAKAO, SVE SI UPROPASTIO.
ODLAZI.

Dosta je bilo lazi

pre 11 godina

Hvala vam Vesna na intervjuu koji je retko gde mogao da se procita, sve sto ste rekli je ziva istina, a narod je kaznio one koji su se odrodili od njega!!!

kralj Mida

pre 11 godina

Ma da, svi su krivi: Vesna Pešič, beli listići, prljavi, nepismeni i ružni građani, marsovci, sunčeve pege... svi su krivi samo ne oni koji su krali, lagali, od Srbije napravili carevinu, uništili sve institucije, vodili jednu od najprljavijih kampanja... Ja imam "leglnu" diplomu, situirana sam i imam sve zube. U prvom krugu sam prekrižila sve, a u drugom krugu sam glasala za Tomu ! Tako da... šetajte malo !... i sanjajte da bi "beli listići" glasali za Borisa. Toliko lažete, da ste na kraju i sami poverovali u laž koji govorite i živite.

PS moja senilna baba je glasala za Borisa. Da vam nisu izašli penzosi ne biste imali ni toliko

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Kao neko ko je glasao protiv Nikolica razumem obe strane argumenta. Sa jedne strane pokusaj je izbeci vece zlo, sa druge "odbraniti demokratiju" kaznjavanjem arogantnih vlastodrzaca. U oba slucaja postoje problemi. U prvom dozvoljavate losima da ostanu losi tako sto ce kao alternativu nuditi jos losije. U drugom slucaju se pak preuzima veliki rizik ako se uzme u obzir koga tom "kaznom" dovodite u fotelje. Ne treba zaboraviti da je ovo Srbija u kojoj smo do skoro za demokratiju morali da se borimo na ulici. Drugim recima, glasati za Nikolica (ili ne glasati, sto mu dodje na isto) podrazumeva preuzimanje velikog rizika da ce ti "novi" ljudi postovati demokratski proces kada budu trebali da sjasu. To treba tek da vidimo. Ako nakon ovoga SNS formira vlast sa SPS-om i DSS-om, javicu vam se ponovo da vas podsetim na vas udeo u odgovornosti. Vi zahtevate odgovornost od politicara, a ja zahtevam odgovornost od vas glasaca i neglasaca. Nemoj posle da bude bezanje u misije rupe ako Srbije krene ponovo u ponor.

darko

pre 11 godina

Samo se nadam Vesna da vam se kocka isplatila i da Toma nece imati vladu i da dobijete novog diktora još goreg..Ako se završi na kohabitaciju upravu si ako ne onda je došlo do brljotine pri računjanju

Podunavac

pre 11 godina

Ma,da...
Zoran se prevrce u grobu zbog Vesne,
a ne previrce se zbog cele demokratske stranke??
Djilas,Djelic,Sutanovac,Petrovic,Vlahovic...umrece od gladi zarad boljeg zivota gradjana? Kaolicija sa SPS?
Ma,jok...zbog toga se ne prevrce.

Branko Stefanovic

pre 11 godina

Gospodjo Pesic!
U zivotu ne postoji idealne stvari i uglavnom se bira izmedju dva zla. Vi ste pozvali da se izabere vece zbog navodnih "promena". Zbog takvih intelektualisanja pokojni Zoran Djindjic je imao velikih problema u borbi za bolju Srbiju, jer su takvi stavovi na neprimeren nacin korisceni protiv njega. Salzem se da je Tadic a pogotovo DS kao partija puno gresila ali ste preterali i naneli VELIKU STETU SRBIJI. Ovakvi stavovi se ne razumeju ispravno na nacin na koji ih Vi formulisete u obicnom narodu.Srbija nije Norveska ili Svajcarska i ovo ce samo usporiti razvoj Srbije jer ce doci do natezanja izmedju razlicitih nivoa i oblika vlasti. Treba da Vas je sramota zbog pokojnog Zorana.

bobby

pre 11 godina

Bravo Vesna, imamo novi recept, lekovi nam vise nisu potrebni: kuga se leci sidom! Uz to, za sve kojima nije lako da razumeju: u politici je nemoguce kazniti jednog a istovremeno ne nagraditi drugog. Naprotiv, kaznjavanje jednog je, oduvek i zauvek, automatsko kaznjavanje drugog. Nema tu nikakvog strateskog glasanja. Glas za Nikolica je glas za njegovo predsednikovanje i njegovu vlast koja ce, uskoro, za par nedelja, biti upotpunjena i dominacijijom njegove stranke nad vladom. Pa ce tako doci Jorgovanka, Ivica i Kostunica (sa Karicem i Vulinom). Sve ono sto se izbeglo 2008., desice se sada. Eto, to ce valjda Vesni Pesic biti bolje od ovoga sto smo dosad imali. Ma koliko neverovatno zvucalo sada, ali kukacemo mi do septembra za Mirkom Cvetkovicem.

vidak

pre 11 godina

Nije mi drago što je ovaj pobedio, ali mi drago što je ovaj izgubio, da oseti šta znači biti poražen i ponižen, kao što je većina nas svakog dana.
(Dusandrugi, 20. maj 2012 23:59)

ovo je i jache nego Vesnina konstatacija..odlicna percepcija!!!

zoran

pre 11 godina

Član sam Ds-a od 2000-te,tačnije punoletstva. Prvi put sam glasao nekog drugog iz inata,potpuno svestan da dajem glas lošijem ali i svestan da drugačije bolji neće ni isploviti iz naše sumorne političke scene. Tadić i vrh Ds-a da se stide jer su obrukali Đinđića jer sve više liče na sps iz doba Miloševića izuzev rata. Sami su deo korupcije,postaju desna ruka sps-a koji sve više vlada. Napokon mora da se shvati da ne može tako sa ovim narodom našim,da mu se stavlja džak na oči dok sve više poniremo bez socialne pravde,tačnije bez ikakve. i na kraju 'KAKVA SETVA TAKVA ŽETVA'. HVALA VAM GOSPOĐO PEŠIĆ NA POŽRTWOWANJU I TRUDU DA SE NARODU SKINE DŽAK SA GLAWE,AKO NIJE KASNO DA PROGLEDAMO DO NOWIH NARAŠTAJA,DA BAR NEKADA NEKI LJUDI OVDE ŽIVE DOBRO.

Lun kralj noci

pre 11 godina

Da, Tadic je kaznjen zbog arogancije, ali ujedno je ovo i znak drugima na politickoj sceni da nema vise lagodnog i punog mandata od cetiri ili ti pet godina, vec poverenje se mora dobiti na osnovu rezultata.
Od ove noci u Srbiji nece nista biti kao do sada. Nema nesmenljivih.

Dragi

pre 11 godina

Slažem se sa Vama, poštovana G-đo Pešić, ali Vas želim podsetiti da ste i Vi, tj. LDP sa kojim ste Vi tesno sarađivali, skoro do samog kraja, uvek pomagala arogantan DS, kada je trebalo sačuvati vladajuću koaliciju i "progurati" zakone koji nisu imali većinu. Sada vidite da i Vi niste dobro postupali.

DzoniKG

pre 11 godina

KOliko se vlast osilila vidi se i po medijima da taj intervju je mogao da se procita samo na sajtu radio slobodna evropa i da ga NIJEDAN veci medij nije preneo..da NIJEDAN medij nije preneo konferenciju za stampu Verice Barac kada je pricala o vezi vlasti i medija a o njihovom ponasanju u izbornoj kampanji ne treba ni trositi reci..jedino je b92 bio koliko toliko nezavistan..svi ostali mediji i dnevne novine su bile kao sajt DS-a.

Vladimir

pre 11 godina

Stotine njih su do ovih izbora imali isti status u društvu kao Vesna Pešić. Svi su znali istinu i prećutali je iako su oči naroda bile uprte u njih, u očekivanju signala na koju stranu da se krene. Ona nije, prećutala istinu i pomogla je mnogima u razbijanju zabluda. Njene reči su imale ogroman doprinos ovom društvu. Postojanje takvih ljudi vraća veru u u uspostavljanje normalnog sistema vrednosti u ovom društvu.

Mile

pre 11 godina

Kad i Pesicka to kaze, to znaci samo da su DS i Tadic prevrsili svaku meru. DS je odavno izdala svoje izvorne principe i Pesicka je to pravilno prepoznala. Partije i predsednici treba da se menjaju, to je u svakom slucaju dobro za demokratiju. I najbolja partija na svetu se iskvari bez konkurencije. Zalosno je samo sto je ta konkurencija u Srbiji losa. Ono sto naravno uliva veliku dozu nepoverenja je Nikoliceva proslost. Da je u pitanju daleka proslost pa da covek kaze promenio se, ali pomisao da je predsednik drzave covek koji je jos skoro izvodio onaj teatar sa strajkom gladju izaziva jezu i nesigurnost u buducnost. Bojim se da se ova podela vlasti izmedju parlamenta i predsednika umesto u demokratsku borbu misljenja na dobrodit gradjanja, pretvoriti u teatar i standardno srpsko inacenje uz dalji gubitak dragocenog vremena. Voleo bih da nisam u pravu.

Djordje Jevdjic

pre 11 godina

Poštovana gosođo Pešić,

Apsoltno se slažem da gospodin Tadić nije obraćao pažnju na veći deo srpske populacije. Međutim, greška nije njegova, već Demokratske stranke, čija politika ni samom Tadiću nije jasna. Smatram da je gospodin Tadić svoju protokolarnu funkciju, da bude lep i da se ni o čemu ne pita, savršeno obavljao. Problem je u politici čitave stranke, koja je pustila svoje korumpirane pipke u celokupno, a nikad brojnije, državno činovništvo, drastično divergirajući od politike koju ste i vi podržavali devedesetih. Rezultati takve politike, koju prvenstveno odlikuju apsolutno nepostojanje uzvišenog cilja da građanima bude bolje i postojanje panične brige o svojim alavim trbusima, nisu mogli da budu bolji. A gospodin Tadić je jedan fin gospodin, i kao čovek i kao nastavnik, i kao takav NE zaslužuje da bude predsednik.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Narod kaznio Tadica? Ne. Narod je postovana gospodjo Pesic najvise kaznio samog sebe. Razumem da su stvari bile daleko od dobrih, ali birati jos gore je vrhunac neodgovornosti. Sledi kazna.

Nezaposlen,nisam glasao.

pre 11 godina

Samo 'demokratama' moze biti kriva V.Pesic...

Ja sam uvek bio demokratski orijentisan,ne DS,samo orijentisan.
Devedesetih,nezaposlen...ako hocu posao,moram u sps.
Pre bi umro od gladi...
Prosla 2000.,dosle demokrate.
Ja nadjem posao u struci.
Pre 2,5 godine,nude mi clanstvo u DS ili letim sa posla.
Nema sanse.Ja dobio otkaz,a na moje mesto,clan DS.

A ja sad,kao treba da glasam za DS??
Da sam samo ja,nego nas ima skoro milion...

Kako onda da ne pobedi Nikolic...

Sokirana drskoscu

pre 11 godina

Postovna Gospodjo Pesic, sada uzivajte u tome sto Vam je Nikolic sa dve lazne diplome predsednik. Vi ce te da kazete Tadicu da nije vodio racuna o narodu. Vi ste jako vodili racuna o "obicnom narodu "kad ste posle 5.Oktobarskih promena umesto da pomognete Zoranu Djindjicu otisli u konforan zivot za Ambasadora Meksika. Kako Vas nije sramota, mislite da se toga niko ne seca. Jos ce te Vi da moralisete ko je zaboravio narod.

Čudoljub

pre 11 godina

Svaka reč o kažnjavanju DS-a zbog partokratije, arogancije i ostalih brljotina stoji. Ovo im je žestoka opomena - pamet u glavu za novu vladu, neka se presaberu i otrezne.

Sa Nikolićem kao predsednikom neće biti propast sveta. Sada će taj položaj biti sveden u granice ustava, kako bi i trebalo - Srbija je parlamentarna republika, što znači da skupština, a ne predsednik, ima zakonodavnu vlast. Ako predsednik države jednom odbije da potpiše određeni zakon, a skupština ga po drugi put podnese u neizmenjenom vidu, on ga mora potpisati. Neće se desiti ništa strašno.

s

pre 11 godina

u potpinuosti se slazem sa gospodjom Pesic i nadam se da ce Srbija za pet godina dobiti pravog predsednika . Naravno ni jedno od trenutno ponudjenih lica na politickoj sceni jer Srbija da je imala nekog treceg da bira , sigurno nebi izabrala nijednog od njih dvojice *Imamo mi jos mnogo toga da ucimo o demokratiji *

kaiser

pre 11 godina

Vesna,

ako je Tadić kažnjen, dali to znači da je onda Srbija nagradjena Tomom?

Vaš potez bi imao smisla u Švedskoj na primer. Kanadi. Nemam pojma, Islandu, recimo...ali ne i u Srbiji. Srbi nisu onakvi kakvim bi ste ih vi voleli videti. SNS birači vam se verovatno smeju, i sigurno nisu promenili mišljenje o vama u odnosu na ono koje su imali zadnjih 20 godina. A znamo kakvo je. Zato me je lično vaš potez prilično začudio.

Ok, imaćete vremena da procenite koliko ste time naštetili arogantnoj vlasti, a koliko ste pomogli Srbiju.

Vesna Vicentic

pre 11 godina

Cini mi se da je Vesna veoma ljuta,jer joj nije pripao po njenom misljenju zasluzan deo kolaca,uvek isto,ljudi iz malih stranki stalno zele najvise,ovo je zaista bilo nisko,kao da ona zna kako obican narod zivi!!!

Milos

pre 11 godina

Naravno, gradjanska Srbija ce svo to vreme biti zatvorena u svoje stanove i kabinete u krugu dvojke ponosna na to ,kako su eto oni bili u pravu! Gospodjo Pesic, postujem sve sto ste uradili za gradjansku opciju u Srbiji ali vreme vam je za penziju!

Siniša

pre 11 godina

Oprosti joj Bože, ne zna šta radi-priča. Tek ćete videti u budućnosti šta ste uradili. Danas na ulici slave kriminalci i ološ(sa izuzetkom jednog malog broja poštenih ljudi), zapitajte se zbog čega. Videli ste okruženje Nikolića, one likove iza njega, na konferenciji za medije, ako je to ta Srbija koju vi želite onda ste totalno prolupali. I da vam nešto kažem, Zoran Đinđić je omogućio pljačkašku privatizaciju, da haraju kriminalci(koji su ga na kraju i ubili)...Tadić je kriminalce hapsio(nije se družio sa njima), uhapsio je 2.500 ljudi za privredni kriminal, pokrenuo je istrage protiv tajkuna, a epilog ćete videti u narednih mesec dana kada krenu i hapšenja...i doveo imidž zemlje na najveći mogući nivo. Gospođo Pešić, šta ste vi uradili za ovu zemlju - ništa.

Pantic Petar

pre 11 godina

Vesna Pesic je najveca dama na srpskoj politickoj sceni i najrealnija zena u procenenama...Sve cestitke Tomislavu Nikolicu novom predsedniku Republike SRBIJE...

guja

pre 11 godina

Demoktatija je čido. Hvala Vesna na svemu. Ovo danas mi je vtatilo volju za život. Nisam glasao i mislim da je to naša pobeda. Hvala vam puno, jer 5. oktobar je tek danas dobio smisao. Bude dobro. Opet volim ovu zemlju.

A sad adio

pre 11 godina

Vidim po reakcijama na vest da se mahom javljaju simpatizeri DS i negativno komentarisu Vesnu Pesic, jer u njoj sada vide glavnog krivca za izgubljene izbore.

Zalosno je to sto trazite krivca u njoj i ljudima koji nisu izasli na izbore, umesto da prvo prihvatite cinjenicu da su rezultati samo posledica VASE KATASTROFALNE VLADAVINE u protekle 4 godine. I jos zalosnije, upravo je to ta arogancija o kojoj govori Pesiceva, i zbog koje ste se zgadili ljudima. E pa dosta je bilo vise!

dusko

pre 11 godina

Nema promisljanja, samo infantilnost u stavovima g.Pesic i njenih sledbenika "belih listica"... Istina, uspeli su nesto da urade, da nanesu ozbiljnu stetu drzavi i narodu...
dusko

realan

pre 11 godina

Sa Borisom sam bio ogorcen,a i sa Tomom ne verujem da ce biti bolje...ali sa jedne strane kad se pogleda izlaznost i beli listici,mislim da je pravo vreme da se svi nasi politicari u paketu zapitaju sta rade,kako se ponasaju,i kuda vode ovu zemlju...mislim da ovi izbori pokazuju mnogo toga vise od rezultata ko je novi predsednik...ko ume da cita izmedju redova,shvatice...narod je rekao svoje

Nenad

pre 11 godina

@Milos

Postovao sam sve sto je uradila za gradjansku Srbiju, postovao do pre par dana ali vise ne. Ovo sto je uradila sada je ponovno otvaranje Pandorine kutije, ta crvena linija koja nije smela da se predje...

ST

pre 11 godina

Svi koji nisu mogli da se ogrebu za nešto( funkciju, lovu...), tzv intelektualci, sada se svete i pričaju gluposti iz osvete. Naravno, ova Pešićka je niko i ništa i nije Tadić izgubio zbog budalaštuna koje je pričala, već zbog toga što se po medijima pričalo da je Tadić pobedio(pre utakmice) i zbog onog cirkusa koji je Nikolić napravio oko navodne krađe izbora. Vesni Pešić je trebal da bude pored Nikolića na proslavi pobede, trebala je i ona da se nađe u društvu harmonikaša, advokata mafije, menadžera pevaljki...da cirkus bude kompletan.

Ja

pre 11 godina

Ja mislim da je gospođa Pešić u pravu, jer mnogo je ljudi ostalo bez posla u poslednjih nekoliko godina, a njima Tadić nije mogao da prodaje priče o tome kako grabimo nezaustavljivo napred u svetliju budućnost. Ja sam jako razočaran time što će nepismeni Nikolić koji je kupio diplomu da bude moj predstavnik u svetu, dok u drugim zemljama predsednici zbog plagijata podnose ostavke. Ali ne mogu da zanemarim činjenicu da je 50% glasača biralo baš takvog, neki zato što su protiv Tadića, a većina zato što ga voli. Glasačima koji su izašli i precrtali oba kandidata poručujem da su radili direktno protiv mene i moje dece i da ih ne cenim ni malo zbog toga. Obično su to mlađi ljudi, studenti, koji misle da su uradili nešto posebno i nesvakidašnje, a zapravo su svojim akcijama doprineli da nam za predsednika bude izabran MNOGO lošiji od dva kandidata.

Nikola

pre 11 godina

vidimo se za 4 godine, kada narod uvidi da se Nikolic nista ne razlikuje i manje je sposoban od sadasnje vlasti...

Ali ajde da probamo.. govorim ovo kao clan SNS.a

srecan sam svaka promena je dobra ap da vidimo kako ce biti, bar neke stvari nece kriti...osim ako vrh ne krije stvari i od nas samih...

Neko

pre 11 godina

Mene zaprepascuje cinjenica da ljudi bliski DS, vide njihov poraz u tome sto su se ljudi opredelili za bele listice,a ne u katastrofalnom vodjenju zemlje od istih. I da su arogantni stvarno jesu, ovo kukanje oko izgubljenih predsednickih izbora to i dokazuje. Jer ce DS i dalje vladati Srbijom,ali njima to nije dovoljno,zele apsolutnu vlast kao sto su do sad imali. Mi smo poslednjih godina imali stabilnu vladu,mnogo vise nego bilo koja druga pre nje,ali opet nismo imali stabilnu drzavu i ekonomiju,sto je supritno od onog sto nas analiticari ubedjuju-stabilna vlada,stablna ekonomija.

Nenad

pre 11 godina

Vesna, došli smo do toga da LDP nije u Beogradu, da je Nikolić predsednik, a SPS da je stranka u usponu sa vrlo mogućim potencijalom da neko iz nje bude na mestu premijera. Dok se mi durimo, stari krvnici se bude i pobeđuju.

dusan

pre 11 godina

staracka pakost. trljaju ruke mnogi veceras. sto gore to za njih bolje. vesna pesic moze da se pravi pametna samo sa pobedom nikolica, jer je inace niko ni za sta ne bi pitao. ona je politicar sa petnaest glasova podrske, a politicari vrede koliko imaju glasova. boris tadic je daleko od savrsenstva i bilo je dosta propusta ove vlasti, ali od tomislava nikolica je mnogo bolji. ali, glasali ste ili ste se pravili pametni sa belim lisitcima ili vas je mrzelo da izadjete na izbore ili vam je to sve isto... - sad kusajte.

R.M.

pre 11 godina

Neznam o cemu vi to raspravljate,zar stvarno ovde netko misli da bi Nikolic dobijo ove izbore da Frau Merkel nije dala svoju saglasnost.Kako ste smesni,zar vi stvarno mislite da je Srbija samostalna zemlja hahahaha,prosla su ta vremena,mi smo banana drzava kao sve ostale drzave sa ovih prostora i sta god da radimo,odlucuje Berlin,zapamti te to.

nesa

pre 11 godina

Vesna, da li ce Tomislav da vlada dostojanstveno i pun razumevanja za vanstranacki kadar SNS, brace Karic, Ilica? I da li si ti, Vesna, malo arogantnija nego sto sama sebi zelis da priznas?

Verice Barac, pocivaj u miru

pre 11 godina

tacno 10 godina dajem demokratama jer se plasim babaroge manjeg zla, jer kupujem saper pricu bice rata, pasce nam nebo na glavu, pomrecemo svi ako ne glasamo za Jedine Prave, jer na televiziji gledam kampanju pljuvanja po drugima umesto da kampanja bude ono sto nudim, jer mi je bitno sta je toma rekao pre 20 godina a nije mi bitno sta je bilo u zadnjih 10 godina... i bi cudo. IVICA DACIC. i vi meni sad hocete da kazete da sam lud sto sam "beli"? neka budem, gospodo, lud. neka budem i glup. ali hocu da probam makar da budem i sit. jer sam sit vasih...

Sava

pre 11 godina

Iskreno Vesna prijatno si me iznenadila i ovom i izjavom o izborima 6.maja.Ovde je problem sto ako neko kritikuje vlast on je fasista i ko zna sta.Ljudi budite realni ovo ne valja!Najkorumpiranija zemlja,najmanje plate,najgore zdravstvo,naveci odliv mozgova...Tadic je sam kriv.Narod nije glasao za Tomu,vec protiv Tadica

Boba

pre 11 godina

Šta da ti kažem Vesna, odradila si posao, Bogoljub će da ti plati, to ne brini, poštenjačina je to, sećaš li se zajma za preporod srbije!?

Komshija

pre 11 godina

DS-u ovakav rezultat treba konačno da bude signal za otrežnjenje, zapravo, za njih je bolje dugoročno što se ovako završilo. Zašto? Zato što bi za koju godinu završili kao i režim S. Miloševića - izbila bi revolucija (možda i gora od prethodne 5. oktobra 2000.) gladnih i izneverenih. Tako su mnogi režimi završavali i u prethodnim vekovima, kada se manja grupa bogati, a većina postaje sve siromašnija. To je prirodan proces. Zato je u pravu g-đa Pešić što spominje običnog čoveka i aroganciju (i bezobrazluk) DS-ovaca koji su potpuno izgubili tlo pod nogama, a tzv. agencije za istraživanje javnog mnjenja samo su im pomagale svojim nameštenim rezultatima istraživanja da veruju kako su najbolje rešenje za Srbiju. Nadam se da će sada preovladati razum kod svih, jer u protivnom gubimo i narednih 20 godina života (a za prethodnih 20 ko nas pita, puj-pike ne važi).

Matori

pre 11 godina

Komentaru gospodje Pesic nema se sta ni oduzeti, a ni dodati. Muci me samo jedna stvar. Zasto te kritike na racun Tadica i DS nije izrekla kada je bila ambasador u Meksiku? Tada joj nije smetala njihova bahatost i arogancija i njoj kao i mnogim "diplomatama" koji su lepo ziveli i troskarili se na racun ovog guravog naroda.

Nenad,Bgd.

pre 11 godina

Gospodja Pesic je jedan od retkih srpskih politicara,zbog koje,kad je vidim na tv-u,ne menjam stanicu.Svi koji je kritikuju,prvo neka se sete 90-ih godina,pa ako su i dalje u stanju,neka bacaju drvlje i kamenje na nju i-neka podrzavaju vladu Ivice Dacica:-))).Iste bih zamolio da,ako su suvise mladi ili jednostavno zaboravni,pogledaju kakvi umovi su osnovali demokratsku stranku i sedeli u njenom glavnom odboru,a sta imamo sada...Petrovic,Sutanovac,Djelic,Trivan,Dulic,Comic...ne,hvala!Ovo je jedina zemlja u Evropi u kojoj se losa vlast ne kaznjava...pardon,bila je do veceras.Nisam glasao za Tomu Nikolica,ali se radujem sto je Srbija kaznila bezobrazluk,bahatost,ispraznost,glupost i sve ostalo,cime smo zasipani protekle 4 godine od stranke na vlasti.Kome smeta predsednik Nikolic,za utehu ima vladu Dacica,Palme,Krkobabica i ostalih "all star" igraca:-).Verovatno,i nadam se,poslednji put.Sto se mene tice,gospodjo Pesic,hvala Vam od srca,na Vasem principijalnom stavu.

Pavle

pre 11 godina

Vesni svaka cast, potpuno je bila u pravu. Samo da podsetim, ona nije rekla da se u svakom slucaju glasa za Tomu, nego samo ako je jasno da ce DS i SPS sastavljati vladu. Izbor Tome Nikolica drasticno smanjuje sanse da Milosevicev partijski portparol Koferce Dacic postane premijer (nakon prvog kruga antisrpski list Zidojce cajtung objavio clanak kako Dacic i nije tako los). Licno sam zadovoljan ishodom izbora jer mislim da je ovo manje zlo.

Uzgred, kako moze vladajuca stranka, koja neclanove zove telefonom i salje im SMS-ove da glasaju za njenog kandidata, ocekivati da ti gradjani nece onda iz inata glasati za onog drugog?

Stevan

pre 11 godina

Vesna Pesic i Boris Tadic se dobro znaju, toliko da je mogla da zatrazi sastanak s njom i najdrugarskije da mu kaze gde gresi... Ja bih to cenio, ovako... neka joj sluzi na cast i neka sada uziva u predsednikovanju Tome Nikolica.

Marko

pre 11 godina

Gospodja je potpuno u pravu. Danas smo imali jako tuzan izbor, ja sam precrtao oba kandidata. Tomislav Nikolic ne zasluzuje da bude predsednik izmedju ostalog i zbog sumnjive diplome. Boris Tadic i njegova klika ne zasluzuju da nastave svoj rad jer su svaku struku upropastili i postavili neznalice na sva mesta. Ja sam inzenjer projektant, i meni je Dulic, lekar resorni ministar. Hej otkud njemu hrabrost da se bavi urbanizmom kad ne zna za svoju kucu koliko mu treba vode, a ne da se bavi planiranjem prostornog razvoja Srbije? Stavili su svoje pulene u Inzenjersku komoru Srbije gde me je ispitivao za strucni ispit covek koji o tome o cemu me je pitao zna duplo manje od mene. I to je samo jedan od razloga zasto je trebalo kazniti takvu politiku. Na zalost, pravu alternativu nismo imali s obzirom da je vozac koji je izbacen iz moje firme jer je za vreme radnog vremena obavljao svoje privatne poslove sada na visokoj poziciji u SNS-u. E to vam je nasa politicka elita i sta na kraju mi biramo?

liberal

pre 11 godina

Upravo vama gospodjo Pesic treba Nikolic da zahvali,sta ste uradili Cedi i Vuku, Ceda vas je bodrio nestedeci svoj zivot na protestima 96 i 97 godine a Vuk uveo u parlament 1993 godine. Sta ste nam ovo uradili gospodjo Pesic nama mladima, niste kaznili Tadica nas ste kaznili gospodjo Pesic. Ko ce nam biti na celu drzave, ko ce nam komandovati vojskom, ko ce nas prestavljati u svetu,Nikolic svi dobro znamo ko je i sta je.

sujeto,crna sujeto

pre 11 godina

stidite se!!!!
aman, da l' će više neko smoći hrabrosti da ovoj sujetnoj, sujetnoj ženi kaže da se pokrije ušima!
pa ona je pozivala da se glasa za Nikolića eeeej bre!!????
AMAN!!
ta 'razočarana srpska inteligencija' , koja se svako malo uvredi, pa 'razočara u LDP' jer eto nisi podržali vlast Đilasa i Obame u Beogradu, nego vlast Đilasa i SPS.a , pa se opredeli za imbecilne bele listiće , da bi na kraju - trijumfalno pozvala da se glasa za Tomu! Eeej, za Tomu,bre.
da kada će nas častiti svojim mudrostima,kada će neko da pita:
'šta pričate,pobogu?'

Dejan

pre 11 godina

Predpostavljam da gospodji Pesic vise odgovara Predsednik koji laze o svom skolovanju, koji je izmislio izbornu gradju, koji je bez ikakvih kontakata, koji je dezorjentisan. Trazila je alternativu tadicu, i dobila je.

bra nik

pre 11 godina

Vesna, mnogo puta smo zajedno bili u raznim situacijama. Bez ikakvog dvoumljenja sam znao da će Vaše misli, odluke, svaeti biti racionalni, realni i najbolji za one koji su vas slušali i verovali Vam.
Ali sada ne mogu više sa Vama. Nikada. Nažalost.

Peđa - Bgd

pre 11 godina

od onih koji su trebali da naslede "Zoranove ideje i Zoranov put" - zaista smo malo videli prethodnih godina. Malo da bi i dalje vršili vlast u ovoj zemlji. Gospodi Tadić je, na žalost, prvi platio cenu greha.

dragan

pre 11 godina

Slažem se sa Vesnom. Mora da se doda analiza. Demoktratks stranka kao vođa rušenja Miloševića i naslednik Đinđića je prošla svoj maksimum. Pokušaču da objasnim. Pobeda Nikolića koji je malo više nacionalista (u pozitivnom smislu), a manje demokrata i dogmatski evopejac jasno pokazuje da je pomeranje u biračkom telu ka desnici (ne bivšoj ekstremnoj nego umerenoj) i ali i ka levici jer je deo biračkog DS tela već prešao u ojačani SPS. U tim pomeranjem ostaje na sredini sve više bez tla pod nogama DS. To se vrlo uklapa u evropska kretanja gde imamo jačanja desnica i levica. Srbija je očigledno, sa kašnjenjem krenula tim putem. Pošto su demotkratski principi prihvaćeni i od levih i od desnih strana, stranka koja se poziva samo na demokratiu, pa i evorpski put, ima slabe šanse u budućem polarizovanom svetu.

Jovan Ristic

pre 11 godina

Građani su sami sebe kaznili, a ne Borisa Tadića. Vesna Pešić poznaje obojicu, pa pretpostavljam da Tomislav Nikolić nije arogantan i da mu je običan čovek na prvom mestu. Gospođo Pešić, Srbija uvek kapira sa zakašnjenjem. Videćete i Vi, kao i Srbija, koga smo doveli na vlast. Da su danas u 10 sati pre podne upucali Borisa Tadića, pobedio bi sa 40 procenata razlike.

nezaposlen

pre 11 godina

ima tu istine. ja sam običam čovek ostao bez posla. nisam glasao za tadića koji je nudio 400000 radnih mesta a uzeo mi je MOJE. nisam glasao ni za nikolića jer nije vredan da mi bude predsednik.

ngc

pre 11 godina

gospodjo pesic, arogantno je bilo pomisliti da belim listicima ili neizlaskom na izbore povlacite odgovoran potez.
svaka vam cast ako mislite da je ovo bolje za srbiju. moje saucesce.

Petar

pre 11 godina

Zena je potpuno u pravu. Niko i nikada ne sme da me pravi ludim a ovaj je to pokusao. I on i razni Dulici. Neka to znaju i svi buduci politicari. Srbija konacno postaje normalna zemlja.

Darko

pre 11 godina

Vesna, kao i obično bili ste u pravu. Od svih "zlih" varijanti pobedila je najgora. Ipak Boris je morao da plati "cenu gluposti". Način na koji je uzurpirao vlast i arogancija koju je pokazao daju mi za pravo da verujem da je ovo najbolje, najgore, rešenje u ovom trenutku. Pozdrav i sve najbolje.

radnik

pre 11 godina

Pun mi kufer ovakvih intelektualaca, kada nas novi predsednik uvede u novi sukob sa svetom i novu izolaciju, setiću se tvog poziva da se glasa za Tomu grobara. Uživaj u grand šou uz Kemiša i ostale animalce intelektualna Srbijo koja kupuješ diplome kao i tvoj predsednik što radi!!!

Nemanja_Z

pre 11 godina

Moram otvoreno reći da su istupi gospođe Vesne Pešić jedan od glavnih razloga zašto sam glasao protiv B.Tadića.
Politika me inače ne zanima puno,ali je Vesna u 2-3 izjave tačno opisala ono što sam ja viđam svaki dan u društvu,u gradu,u pričama ljudi po autobusu...

perica

pre 11 godina

Gospodjo Pesic,vi cete sada da odete kod vaseg "partnera" u Meksiko,a ovaj neuki i jadni narod ce se patiti sa vasim voljenim predsednikom Nikolicem!

Dusandrugi

pre 11 godina

Nije mi drago što je ovaj pobedio, ali mi drago što je ovaj izgubio, da oseti šta znači biti poražen i ponižen, kao što je većina nas svakog dana.

DRAGON

pre 11 godina

Jel to korčulanska škola hoće da pravi neku novu stranku,na liniji crvenog univerziteta Karl Marks,kakvo je ovo socijalno podilaženje,pa vi podržavate iste one koji su i Slobu podržavali, za njih je arogancija i kad se čovek okupa i obuče čistu košulju.

Invictus

pre 11 godina

G-dja Pesic je odlican kriticar vlasti iako nije u opoziciji. Smatram da bi nam vise ovakvih ljudi itekako koristilo.
I jos nesto, zena je rekla da ce strateski glasati za Nikolica, ne da je on njen kanditat kako je neko u prethodnim komentarima protumacio.

mexico

pre 11 godina

A gde je Vas odgovornost exelencijo ? Vi ste nam ih natovarili na grbacu i elegantno uskočili u prvi voz, kao "iskusni" diplomata za ambasadora u egzotični Mexico....vi ste tako naplatili vas polticki angazman a neko kroz privatizacije....svi ste isti..da ste drugaciji vi biste ostali ovde da formirate vlast i uspostavite demokratiju o kojoj nam sad drzite lekcije...posle naplate je lako

Marchelius

pre 11 godina

Bravo Vesna... Ne moze sada neko biti bezobrazan i kritikovati narod i jos ponajvise one koji pri glasanju nisu izabrali nijednog od ponudjenih kandidata.. Odgovornost snose oni koji na izborima izgubili. I nemoj to vise arogantno da se okrece

Zoran M.

pre 11 godina

Između ostalog u pravu ste, ali najviše je kažnjen što narod koji radi nema platu kako dolikuje čoveku, a oni koji ne rade zbog ogorcenosti i mogao bi nabrajati do zore. Cini se ipak da su ljudi koji su na vlasti zaboravili da oni služe narod a ne narod njih.

zozon

pre 11 godina

I Vi ste verovatno vrlo zadovoljni... Tako ste "intelektualno" predvideli, preporucili i posavetovali Srbiju. Verovatno ce gospodin Nikolic opravdati Vasa ocekivanja - on sigurno nece biti arogantan, primerno ce nas predstavljati gde god ode, bice odmeren, visokointelektualan, pravi predstavnik gradjanske Srbije... Vase gradjanske Srbije. Amin

Gari

pre 11 godina

I treba da ga kazne glasaci! Nista nisu radili na tome da smanje korupciju i kriminal a mislili su da ce i dalje svi glasati za njih. Mozda se zbog ovoga malo trgnu pa preispitaju svoje postupke.

Petar

pre 11 godina

Zena je potpuno u pravu. Niko i nikada ne sme da me pravi ludim a ovaj je to pokusao. I on i razni Dulici. Neka to znaju i svi buduci politicari. Srbija konacno postaje normalna zemlja.

nezaposlen

pre 11 godina

ima tu istine. ja sam običam čovek ostao bez posla. nisam glasao za tadića koji je nudio 400000 radnih mesta a uzeo mi je MOJE. nisam glasao ni za nikolića jer nije vredan da mi bude predsednik.

Marchelius

pre 11 godina

Bravo Vesna... Ne moze sada neko biti bezobrazan i kritikovati narod i jos ponajvise one koji pri glasanju nisu izabrali nijednog od ponudjenih kandidata.. Odgovornost snose oni koji na izborima izgubili. I nemoj to vise arogantno da se okrece

Darko

pre 11 godina

Vesna, kao i obično bili ste u pravu. Od svih "zlih" varijanti pobedila je najgora. Ipak Boris je morao da plati "cenu gluposti". Način na koji je uzurpirao vlast i arogancija koju je pokazao daju mi za pravo da verujem da je ovo najbolje, najgore, rešenje u ovom trenutku. Pozdrav i sve najbolje.

Nemanja_Z

pre 11 godina

Moram otvoreno reći da su istupi gospođe Vesne Pešić jedan od glavnih razloga zašto sam glasao protiv B.Tadića.
Politika me inače ne zanima puno,ali je Vesna u 2-3 izjave tačno opisala ono što sam ja viđam svaki dan u društvu,u gradu,u pričama ljudi po autobusu...

Dusandrugi

pre 11 godina

Nije mi drago što je ovaj pobedio, ali mi drago što je ovaj izgubio, da oseti šta znači biti poražen i ponižen, kao što je većina nas svakog dana.

Nezaposlen,nisam glasao.

pre 11 godina

Samo 'demokratama' moze biti kriva V.Pesic...

Ja sam uvek bio demokratski orijentisan,ne DS,samo orijentisan.
Devedesetih,nezaposlen...ako hocu posao,moram u sps.
Pre bi umro od gladi...
Prosla 2000.,dosle demokrate.
Ja nadjem posao u struci.
Pre 2,5 godine,nude mi clanstvo u DS ili letim sa posla.
Nema sanse.Ja dobio otkaz,a na moje mesto,clan DS.

A ja sad,kao treba da glasam za DS??
Da sam samo ja,nego nas ima skoro milion...

Kako onda da ne pobedi Nikolic...

A sad adio

pre 11 godina

Vidim po reakcijama na vest da se mahom javljaju simpatizeri DS i negativno komentarisu Vesnu Pesic, jer u njoj sada vide glavnog krivca za izgubljene izbore.

Zalosno je to sto trazite krivca u njoj i ljudima koji nisu izasli na izbore, umesto da prvo prihvatite cinjenicu da su rezultati samo posledica VASE KATASTROFALNE VLADAVINE u protekle 4 godine. I jos zalosnije, upravo je to ta arogancija o kojoj govori Pesiceva, i zbog koje ste se zgadili ljudima. E pa dosta je bilo vise!

Nenad,Bgd.

pre 11 godina

Gospodja Pesic je jedan od retkih srpskih politicara,zbog koje,kad je vidim na tv-u,ne menjam stanicu.Svi koji je kritikuju,prvo neka se sete 90-ih godina,pa ako su i dalje u stanju,neka bacaju drvlje i kamenje na nju i-neka podrzavaju vladu Ivice Dacica:-))).Iste bih zamolio da,ako su suvise mladi ili jednostavno zaboravni,pogledaju kakvi umovi su osnovali demokratsku stranku i sedeli u njenom glavnom odboru,a sta imamo sada...Petrovic,Sutanovac,Djelic,Trivan,Dulic,Comic...ne,hvala!Ovo je jedina zemlja u Evropi u kojoj se losa vlast ne kaznjava...pardon,bila je do veceras.Nisam glasao za Tomu Nikolica,ali se radujem sto je Srbija kaznila bezobrazluk,bahatost,ispraznost,glupost i sve ostalo,cime smo zasipani protekle 4 godine od stranke na vlasti.Kome smeta predsednik Nikolic,za utehu ima vladu Dacica,Palme,Krkobabica i ostalih "all star" igraca:-).Verovatno,i nadam se,poslednji put.Sto se mene tice,gospodjo Pesic,hvala Vam od srca,na Vasem principijalnom stavu.

Sava

pre 11 godina

Iskreno Vesna prijatno si me iznenadila i ovom i izjavom o izborima 6.maja.Ovde je problem sto ako neko kritikuje vlast on je fasista i ko zna sta.Ljudi budite realni ovo ne valja!Najkorumpiranija zemlja,najmanje plate,najgore zdravstvo,naveci odliv mozgova...Tadic je sam kriv.Narod nije glasao za Tomu,vec protiv Tadica

Marko

pre 11 godina

Gospodja je potpuno u pravu. Danas smo imali jako tuzan izbor, ja sam precrtao oba kandidata. Tomislav Nikolic ne zasluzuje da bude predsednik izmedju ostalog i zbog sumnjive diplome. Boris Tadic i njegova klika ne zasluzuju da nastave svoj rad jer su svaku struku upropastili i postavili neznalice na sva mesta. Ja sam inzenjer projektant, i meni je Dulic, lekar resorni ministar. Hej otkud njemu hrabrost da se bavi urbanizmom kad ne zna za svoju kucu koliko mu treba vode, a ne da se bavi planiranjem prostornog razvoja Srbije? Stavili su svoje pulene u Inzenjersku komoru Srbije gde me je ispitivao za strucni ispit covek koji o tome o cemu me je pitao zna duplo manje od mene. I to je samo jedan od razloga zasto je trebalo kazniti takvu politiku. Na zalost, pravu alternativu nismo imali s obzirom da je vozac koji je izbacen iz moje firme jer je za vreme radnog vremena obavljao svoje privatne poslove sada na visokoj poziciji u SNS-u. E to vam je nasa politicka elita i sta na kraju mi biramo?

Verice Barac, pocivaj u miru

pre 11 godina

tacno 10 godina dajem demokratama jer se plasim babaroge manjeg zla, jer kupujem saper pricu bice rata, pasce nam nebo na glavu, pomrecemo svi ako ne glasamo za Jedine Prave, jer na televiziji gledam kampanju pljuvanja po drugima umesto da kampanja bude ono sto nudim, jer mi je bitno sta je toma rekao pre 20 godina a nije mi bitno sta je bilo u zadnjih 10 godina... i bi cudo. IVICA DACIC. i vi meni sad hocete da kazete da sam lud sto sam "beli"? neka budem, gospodo, lud. neka budem i glup. ali hocu da probam makar da budem i sit. jer sam sit vasih...

Čudoljub

pre 11 godina

Svaka reč o kažnjavanju DS-a zbog partokratije, arogancije i ostalih brljotina stoji. Ovo im je žestoka opomena - pamet u glavu za novu vladu, neka se presaberu i otrezne.

Sa Nikolićem kao predsednikom neće biti propast sveta. Sada će taj položaj biti sveden u granice ustava, kako bi i trebalo - Srbija je parlamentarna republika, što znači da skupština, a ne predsednik, ima zakonodavnu vlast. Ako predsednik države jednom odbije da potpiše određeni zakon, a skupština ga po drugi put podnese u neizmenjenom vidu, on ga mora potpisati. Neće se desiti ništa strašno.

vidak

pre 11 godina

Nije mi drago što je ovaj pobedio, ali mi drago što je ovaj izgubio, da oseti šta znači biti poražen i ponižen, kao što je većina nas svakog dana.
(Dusandrugi, 20. maj 2012 23:59)

ovo je i jache nego Vesnina konstatacija..odlicna percepcija!!!

zoran

pre 11 godina

Član sam Ds-a od 2000-te,tačnije punoletstva. Prvi put sam glasao nekog drugog iz inata,potpuno svestan da dajem glas lošijem ali i svestan da drugačije bolji neće ni isploviti iz naše sumorne političke scene. Tadić i vrh Ds-a da se stide jer su obrukali Đinđića jer sve više liče na sps iz doba Miloševića izuzev rata. Sami su deo korupcije,postaju desna ruka sps-a koji sve više vlada. Napokon mora da se shvati da ne može tako sa ovim narodom našim,da mu se stavlja džak na oči dok sve više poniremo bez socialne pravde,tačnije bez ikakve. i na kraju 'KAKVA SETVA TAKVA ŽETVA'. HVALA VAM GOSPOĐO PEŠIĆ NA POŽRTWOWANJU I TRUDU DA SE NARODU SKINE DŽAK SA GLAWE,AKO NIJE KASNO DA PROGLEDAMO DO NOWIH NARAŠTAJA,DA BAR NEKADA NEKI LJUDI OVDE ŽIVE DOBRO.

Neko

pre 11 godina

Mene zaprepascuje cinjenica da ljudi bliski DS, vide njihov poraz u tome sto su se ljudi opredelili za bele listice,a ne u katastrofalnom vodjenju zemlje od istih. I da su arogantni stvarno jesu, ovo kukanje oko izgubljenih predsednickih izbora to i dokazuje. Jer ce DS i dalje vladati Srbijom,ali njima to nije dovoljno,zele apsolutnu vlast kao sto su do sad imali. Mi smo poslednjih godina imali stabilnu vladu,mnogo vise nego bilo koja druga pre nje,ali opet nismo imali stabilnu drzavu i ekonomiju,sto je supritno od onog sto nas analiticari ubedjuju-stabilna vlada,stablna ekonomija.

Invictus

pre 11 godina

G-dja Pesic je odlican kriticar vlasti iako nije u opoziciji. Smatram da bi nam vise ovakvih ljudi itekako koristilo.
I jos nesto, zena je rekla da ce strateski glasati za Nikolica, ne da je on njen kanditat kako je neko u prethodnim komentarima protumacio.

s

pre 11 godina

u potpinuosti se slazem sa gospodjom Pesic i nadam se da ce Srbija za pet godina dobiti pravog predsednika . Naravno ni jedno od trenutno ponudjenih lica na politickoj sceni jer Srbija da je imala nekog treceg da bira , sigurno nebi izabrala nijednog od njih dvojice *Imamo mi jos mnogo toga da ucimo o demokratiji *

Peđa - Bgd

pre 11 godina

od onih koji su trebali da naslede "Zoranove ideje i Zoranov put" - zaista smo malo videli prethodnih godina. Malo da bi i dalje vršili vlast u ovoj zemlji. Gospodi Tadić je, na žalost, prvi platio cenu greha.

guja

pre 11 godina

Demoktatija je čido. Hvala Vesna na svemu. Ovo danas mi je vtatilo volju za život. Nisam glasao i mislim da je to naša pobeda. Hvala vam puno, jer 5. oktobar je tek danas dobio smisao. Bude dobro. Opet volim ovu zemlju.

Gari

pre 11 godina

I treba da ga kazne glasaci! Nista nisu radili na tome da smanje korupciju i kriminal a mislili su da ce i dalje svi glasati za njih. Mozda se zbog ovoga malo trgnu pa preispitaju svoje postupke.

Komshija

pre 11 godina

DS-u ovakav rezultat treba konačno da bude signal za otrežnjenje, zapravo, za njih je bolje dugoročno što se ovako završilo. Zašto? Zato što bi za koju godinu završili kao i režim S. Miloševića - izbila bi revolucija (možda i gora od prethodne 5. oktobra 2000.) gladnih i izneverenih. Tako su mnogi režimi završavali i u prethodnim vekovima, kada se manja grupa bogati, a većina postaje sve siromašnija. To je prirodan proces. Zato je u pravu g-đa Pešić što spominje običnog čoveka i aroganciju (i bezobrazluk) DS-ovaca koji su potpuno izgubili tlo pod nogama, a tzv. agencije za istraživanje javnog mnjenja samo su im pomagale svojim nameštenim rezultatima istraživanja da veruju kako su najbolje rešenje za Srbiju. Nadam se da će sada preovladati razum kod svih, jer u protivnom gubimo i narednih 20 godina života (a za prethodnih 20 ko nas pita, puj-pike ne važi).

radnik

pre 11 godina

Pun mi kufer ovakvih intelektualaca, kada nas novi predsednik uvede u novi sukob sa svetom i novu izolaciju, setiću se tvog poziva da se glasa za Tomu grobara. Uživaj u grand šou uz Kemiša i ostale animalce intelektualna Srbijo koja kupuješ diplome kao i tvoj predsednik što radi!!!

Nenad

pre 11 godina

Vesna, došli smo do toga da LDP nije u Beogradu, da je Nikolić predsednik, a SPS da je stranka u usponu sa vrlo mogućim potencijalom da neko iz nje bude na mestu premijera. Dok se mi durimo, stari krvnici se bude i pobeđuju.

Prometej

pre 11 godina

Nije mi muka od Tadica koliko mi je pripala usput muka od Dulica, Jeremica, Trivanke i druge raznorazne bagre koja se okupila oko njega. A kada vidim Vladimira Bozovica, Olivera Antica, Nemanju Stevanovica i ostalu bagru oko Nikolica muka mi je vec od starta.

dragan

pre 11 godina

Slažem se sa Vesnom. Mora da se doda analiza. Demoktratks stranka kao vođa rušenja Miloševića i naslednik Đinđića je prošla svoj maksimum. Pokušaču da objasnim. Pobeda Nikolića koji je malo više nacionalista (u pozitivnom smislu), a manje demokrata i dogmatski evopejac jasno pokazuje da je pomeranje u biračkom telu ka desnici (ne bivšoj ekstremnoj nego umerenoj) i ali i ka levici jer je deo biračkog DS tela već prešao u ojačani SPS. U tim pomeranjem ostaje na sredini sve više bez tla pod nogama DS. To se vrlo uklapa u evropska kretanja gde imamo jačanja desnica i levica. Srbija je očigledno, sa kašnjenjem krenula tim putem. Pošto su demotkratski principi prihvaćeni i od levih i od desnih strana, stranka koja se poziva samo na demokratiu, pa i evorpski put, ima slabe šanse u budućem polarizovanom svetu.

DzoniKG

pre 11 godina

KOliko se vlast osilila vidi se i po medijima da taj intervju je mogao da se procita samo na sajtu radio slobodna evropa i da ga NIJEDAN veci medij nije preneo..da NIJEDAN medij nije preneo konferenciju za stampu Verice Barac kada je pricala o vezi vlasti i medija a o njihovom ponasanju u izbornoj kampanji ne treba ni trositi reci..jedino je b92 bio koliko toliko nezavistan..svi ostali mediji i dnevne novine su bile kao sajt DS-a.

Pantic Petar

pre 11 godina

Vesna Pesic je najveca dama na srpskoj politickoj sceni i najrealnija zena u procenenama...Sve cestitke Tomislavu Nikolicu novom predsedniku Republike SRBIJE...

Lun kralj noci

pre 11 godina

Da, Tadic je kaznjen zbog arogancije, ali ujedno je ovo i znak drugima na politickoj sceni da nema vise lagodnog i punog mandata od cetiri ili ti pet godina, vec poverenje se mora dobiti na osnovu rezultata.
Od ove noci u Srbiji nece nista biti kao do sada. Nema nesmenljivih.

Podunavac

pre 11 godina

Ma,da...
Zoran se prevrce u grobu zbog Vesne,
a ne previrce se zbog cele demokratske stranke??
Djilas,Djelic,Sutanovac,Petrovic,Vlahovic...umrece od gladi zarad boljeg zivota gradjana? Kaolicija sa SPS?
Ma,jok...zbog toga se ne prevrce.

Zoran M.

pre 11 godina

Između ostalog u pravu ste, ali najviše je kažnjen što narod koji radi nema platu kako dolikuje čoveku, a oni koji ne rade zbog ogorcenosti i mogao bi nabrajati do zore. Cini se ipak da su ljudi koji su na vlasti zaboravili da oni služe narod a ne narod njih.

Djordje Jevdjic

pre 11 godina

Poštovana gosođo Pešić,

Apsoltno se slažem da gospodin Tadić nije obraćao pažnju na veći deo srpske populacije. Međutim, greška nije njegova, već Demokratske stranke, čija politika ni samom Tadiću nije jasna. Smatram da je gospodin Tadić svoju protokolarnu funkciju, da bude lep i da se ni o čemu ne pita, savršeno obavljao. Problem je u politici čitave stranke, koja je pustila svoje korumpirane pipke u celokupno, a nikad brojnije, državno činovništvo, drastično divergirajući od politike koju ste i vi podržavali devedesetih. Rezultati takve politike, koju prvenstveno odlikuju apsolutno nepostojanje uzvišenog cilja da građanima bude bolje i postojanje panične brige o svojim alavim trbusima, nisu mogli da budu bolji. A gospodin Tadić je jedan fin gospodin, i kao čovek i kao nastavnik, i kao takav NE zaslužuje da bude predsednik.

Vladimir

pre 11 godina

Stotine njih su do ovih izbora imali isti status u društvu kao Vesna Pešić. Svi su znali istinu i prećutali je iako su oči naroda bile uprte u njih, u očekivanju signala na koju stranu da se krene. Ona nije, prećutala istinu i pomogla je mnogima u razbijanju zabluda. Njene reči su imale ogroman doprinos ovom društvu. Postojanje takvih ljudi vraća veru u u uspostavljanje normalnog sistema vrednosti u ovom društvu.

Stampedo 2011

pre 11 godina

Bravo Vesna!! Ne osvrci se na komentare ozlojedjenih demokrata, koliko su ti ljudi bedni govori i to da su svoj gnev usmerili ka tebi, umesto da se zapitaju kakvu je grozotu od drzave napravio sada vec bivsi diktator Tadic. Taj covek nas je izdao, izneverio, podcenio, pokrao i na kraju ISTERAO IZ ZEMLJE... Pun nas je Toronto - programeri, inzenjeri, arhitekte... Tuga jedna kad covek vidi kakvi sjajni ljudI su pobegli iz TADICEVE Srbije...

zozon

pre 11 godina

I Vi ste verovatno vrlo zadovoljni... Tako ste "intelektualno" predvideli, preporucili i posavetovali Srbiju. Verovatno ce gospodin Nikolic opravdati Vasa ocekivanja - on sigurno nece biti arogantan, primerno ce nas predstavljati gde god ode, bice odmeren, visokointelektualan, pravi predstavnik gradjanske Srbije... Vase gradjanske Srbije. Amin

Pavle

pre 11 godina

Vesni svaka cast, potpuno je bila u pravu. Samo da podsetim, ona nije rekla da se u svakom slucaju glasa za Tomu, nego samo ako je jasno da ce DS i SPS sastavljati vladu. Izbor Tome Nikolica drasticno smanjuje sanse da Milosevicev partijski portparol Koferce Dacic postane premijer (nakon prvog kruga antisrpski list Zidojce cajtung objavio clanak kako Dacic i nije tako los). Licno sam zadovoljan ishodom izbora jer mislim da je ovo manje zlo.

Uzgred, kako moze vladajuca stranka, koja neclanove zove telefonom i salje im SMS-ove da glasaju za njenog kandidata, ocekivati da ti gradjani nece onda iz inata glasati za onog drugog?

Mile

pre 11 godina

Kad i Pesicka to kaze, to znaci samo da su DS i Tadic prevrsili svaku meru. DS je odavno izdala svoje izvorne principe i Pesicka je to pravilno prepoznala. Partije i predsednici treba da se menjaju, to je u svakom slucaju dobro za demokratiju. I najbolja partija na svetu se iskvari bez konkurencije. Zalosno je samo sto je ta konkurencija u Srbiji losa. Ono sto naravno uliva veliku dozu nepoverenja je Nikoliceva proslost. Da je u pitanju daleka proslost pa da covek kaze promenio se, ali pomisao da je predsednik drzave covek koji je jos skoro izvodio onaj teatar sa strajkom gladju izaziva jezu i nesigurnost u buducnost. Bojim se da se ova podela vlasti izmedju parlamenta i predsednika umesto u demokratsku borbu misljenja na dobrodit gradjanja, pretvoriti u teatar i standardno srpsko inacenje uz dalji gubitak dragocenog vremena. Voleo bih da nisam u pravu.

realan

pre 11 godina

Sa Borisom sam bio ogorcen,a i sa Tomom ne verujem da ce biti bolje...ali sa jedne strane kad se pogleda izlaznost i beli listici,mislim da je pravo vreme da se svi nasi politicari u paketu zapitaju sta rade,kako se ponasaju,i kuda vode ovu zemlju...mislim da ovi izbori pokazuju mnogo toga vise od rezultata ko je novi predsednik...ko ume da cita izmedju redova,shvatice...narod je rekao svoje

Patria

pre 11 godina

Pa izgleda mi da se DS-ovci jos nisu osvestili. Jel i dalje ne znate sta je beli listic? Evo, OPET da vam pojasnim. Do*****li ste nam vise sa svojim nepotizmom i arogancijom. Kazete da smo mi odgovorni sto ce nam biti gore? A ne, momci i devojke, nece NAMA biti gore. Bice VAMA gore, a nam ce biti ISTO. E zbog tog "isto" ste i izgubili izbore, a sledeci put cete biti na nivou statisticke greske ukoliko ne shvatite odmah da je vas posao da MI bolje zivimo, a ne vi da se baskarite i tri puta mesecno na ekskurzije po evropi, a mi prezivljavamo s platom od 20000 dinara.
Zivela Vesna Pesic, jedina koja nije zaboravila 5. oktobar.

Dejan

pre 11 godina

Predpostavljam da gospodji Pesic vise odgovara Predsednik koji laze o svom skolovanju, koji je izmislio izbornu gradju, koji je bez ikakvih kontakata, koji je dezorjentisan. Trazila je alternativu tadicu, i dobila je.

Sokirana drskoscu

pre 11 godina

Postovna Gospodjo Pesic, sada uzivajte u tome sto Vam je Nikolic sa dve lazne diplome predsednik. Vi ce te da kazete Tadicu da nije vodio racuna o narodu. Vi ste jako vodili racuna o "obicnom narodu "kad ste posle 5.Oktobarskih promena umesto da pomognete Zoranu Djindjicu otisli u konforan zivot za Ambasadora Meksika. Kako Vas nije sramota, mislite da se toga niko ne seca. Jos ce te Vi da moralisete ko je zaboravio narod.

Jovan Ristic

pre 11 godina

Građani su sami sebe kaznili, a ne Borisa Tadića. Vesna Pešić poznaje obojicu, pa pretpostavljam da Tomislav Nikolić nije arogantan i da mu je običan čovek na prvom mestu. Gospođo Pešić, Srbija uvek kapira sa zakašnjenjem. Videćete i Vi, kao i Srbija, koga smo doveli na vlast. Da su danas u 10 sati pre podne upucali Borisa Tadića, pobedio bi sa 40 procenata razlike.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Narod kaznio Tadica? Ne. Narod je postovana gospodjo Pesic najvise kaznio samog sebe. Razumem da su stvari bile daleko od dobrih, ali birati jos gore je vrhunac neodgovornosti. Sledi kazna.

perica

pre 11 godina

Gospodjo Pesic,vi cete sada da odete kod vaseg "partnera" u Meksiko,a ovaj neuki i jadni narod ce se patiti sa vasim voljenim predsednikom Nikolicem!

sujeto,crna sujeto

pre 11 godina

stidite se!!!!
aman, da l' će više neko smoći hrabrosti da ovoj sujetnoj, sujetnoj ženi kaže da se pokrije ušima!
pa ona je pozivala da se glasa za Nikolića eeeej bre!!????
AMAN!!
ta 'razočarana srpska inteligencija' , koja se svako malo uvredi, pa 'razočara u LDP' jer eto nisi podržali vlast Đilasa i Obame u Beogradu, nego vlast Đilasa i SPS.a , pa se opredeli za imbecilne bele listiće , da bi na kraju - trijumfalno pozvala da se glasa za Tomu! Eeej, za Tomu,bre.
da kada će nas častiti svojim mudrostima,kada će neko da pita:
'šta pričate,pobogu?'

Gordost nije vrlina

pre 11 godina

Svaka cast Vesna!
Boris i vrh njegove privatne partije se izgubio u magli zadnjih 8 godna. DS trazi krivce u narodu nesto slicno sto je Sloba radio 90tih! Da nam je vise politicara kao Vesna ne bi ni bili u situaciji kao sto smo sada.

Peka

pre 11 godina

Vi gospodo iz DS-a još niste ukapirali šta znači "beli glas", je li tako? Pa nismo mi vaša privatna svojina pa da nam govorite za koga da glasamo! Mi koji smo precrtali listić ili nismo izašli jednostavno nismo mogli da zaokružimo Nikolića zbog svega što mu ne možemo nikad zaboraviti ni oprostiti, ali hteli smo da prekinemo ovu agoniju i da poručimo da se izbori više ne mogu dobijati na strah od "groznog Tome", već na rezultatima koje ste pokazali.

To je samo reakcija nas bespomoćnih na sve postupke kojima ste nas dodatno ponizili ove poslednje četiri godine: postavljanje marionete na najvažniju funkciju - premijersku, postavljanje ORTOPEDA na mesto prvog građevinara Srbije, mito, korupciju, partokratiju koja poprima epske razmere. Godinu za godinom urušavate građansko društvo i INSTITUCIJE.

milos

pre 11 godina

Tadić me je prisilio da ne glasam za njega (naravno, nisam glasao ni za Nikolića - ispraznio sam se malo na onom smešnom papiru). Ignorisao sam kampanju, ali sa svih strana me je proganjala glupost, drskost, arogantnost i uvreda. Žao mi je što će Nikolić biti predsednik, ali mi je drago što neću više gledati onog drugog. Deluje kao kulturan, bistar i fin čovek ali reči i dela su bili suviše ogavni. I dalje je jedina teorija zavere u koju verujem da DS i kompanija sistematski rade na tome da slobodnomisleće, vredne, sposobne i pametne ljude prisile da napuste zemlju. Ostalima je lakše vladati i lakše ubediti da je u stvari sve fenomenalno a da su Tadići, Šutanovci, Dulići, Đilasi itd. fantastični, lepi, ubogo pošteni siromasi (kao da mi takvi trebaju) i - nisu Nikolić.

liberal

pre 11 godina

Upravo vama gospodjo Pesic treba Nikolic da zahvali,sta ste uradili Cedi i Vuku, Ceda vas je bodrio nestedeci svoj zivot na protestima 96 i 97 godine a Vuk uveo u parlament 1993 godine. Sta ste nam ovo uradili gospodjo Pesic nama mladima, niste kaznili Tadica nas ste kaznili gospodjo Pesic. Ko ce nam biti na celu drzave, ko ce nam komandovati vojskom, ko ce nas prestavljati u svetu,Nikolic svi dobro znamo ko je i sta je.

Srki

pre 11 godina

Želim ovom prilikom da iskažem beskrajnu zahvalnost gospođi Pešić koja je za vreme besomučne predizborne kapanje DS-a ostala jedna od retkih osoba sa moralnim i ličnim integritetom. Za nju su sva medijska vrata bila zatvorena i samo je internet bio mesto gde se mogao čuti njen glas. Hvala vam što ste, kao i mnogi od nas koji misle svojom glavom, prepoznali kuda nas Tadić vodi. To je sve samo ne Evropa i evropska Srbija.

R.M.

pre 11 godina

Neznam o cemu vi to raspravljate,zar stvarno ovde netko misli da bi Nikolic dobijo ove izbore da Frau Merkel nije dala svoju saglasnost.Kako ste smesni,zar vi stvarno mislite da je Srbija samostalna zemlja hahahaha,prosla su ta vremena,mi smo banana drzava kao sve ostale drzave sa ovih prostora i sta god da radimo,odlucuje Berlin,zapamti te to.

Babin_zub

pre 11 godina

Gospodjo Pesic,svaka vam cast na hrabrosti koji ste pokazali time sto ste kao i mnogi ogorceni gradjani ustali PROTIV Tadica i DS-a.Mnogi od nas nisu glasali na ovim izborima za SNS i Nikolica zbog njihovog postenja,sposobnosti ili uverenja,vec upravo zbog promena,ali Vi ste jedina osoba cija rec je imala "tezinu" u medijima i javnosti,i zato Vam veliko hvala.Vi u stvari predstavljate ojadjen i razocaran narod a ne drzite stranu Nikolicu,kao sto to oni oko DSa i LDPa tvrde.Vi ste trenutno ogledalo prosecnog gradjanina Srbije,Vi ste jedini skupili hrabrost da ustanete protiv do jucerasnjih partnera i podrzite do jucerasnjeg protivnika.
Gospodjo Pesic,da ste se kojim slucajem kandidovali na izborima za predsednika,imali bi ste moj glas.

ngc

pre 11 godina

gospodjo pesic, arogantno je bilo pomisliti da belim listicima ili neizlaskom na izbore povlacite odgovoran potez.
svaka vam cast ako mislite da je ovo bolje za srbiju. moje saucesce.

Siniša

pre 11 godina

Oprosti joj Bože, ne zna šta radi-priča. Tek ćete videti u budućnosti šta ste uradili. Danas na ulici slave kriminalci i ološ(sa izuzetkom jednog malog broja poštenih ljudi), zapitajte se zbog čega. Videli ste okruženje Nikolića, one likove iza njega, na konferenciji za medije, ako je to ta Srbija koju vi želite onda ste totalno prolupali. I da vam nešto kažem, Zoran Đinđić je omogućio pljačkašku privatizaciju, da haraju kriminalci(koji su ga na kraju i ubili)...Tadić je kriminalce hapsio(nije se družio sa njima), uhapsio je 2.500 ljudi za privredni kriminal, pokrenuo je istrage protiv tajkuna, a epilog ćete videti u narednih mesec dana kada krenu i hapšenja...i doveo imidž zemlje na najveći mogući nivo. Gospođo Pešić, šta ste vi uradili za ovu zemlju - ništa.

Ljilja

pre 11 godina

Ja sam sve ove godine glasala za demokrate, ali sada sam precrtala oba kandidata. Otisla sam pre pet godina u inostranstvo trbuhom za kruhom i sada zivim vise nego pristojno kako i dolikuje nekom sa visokim obrazovanjem i visokom radnom etikom. Nije bilo mesta za mene u Srbiji. Radujem se ovakvom ishodu jer ga vidim kao deo demokratizacije srpskog drustva. Oni koji se zovu demokrate lagali su da su to u svojoj praksi. Nikolic je to sto jeste, ali je razuman politicar i ne vidim zasto bi iko razuman bio opasnost, kao sto uostalom nisu ni demokrate nerazumni. I jedni i drugi agresivno unistvaju sopstveno drustvo i zajednicu, i gradjani su putem ovakvog izbora pametno iskorisitili sansu da se cuje NJIHOV GLAS I DA I NJIHOVA VREDI! E zato cestitam gradjanima Srbije!

da pa

pre 11 godina

Nisam "fan" lika i dela gospodje Pesic, ali ne treba biti toliko ostrascen u komentarima...Ona je, za razliku od drugih, JAVNO iznosila svoj stav, ne "plaseci " se za svoje "privilegije". Ostavila je i prostor za druge analiticare o kojima je svoje misljenje dao i sada bivsi predsedik.Takav odnos prema politici, stanju u Srbiji treba ceniti! Zato Vesna, svaka vam cast na objektivnost i iskrenosti!!!!
PS: Ostali neka se pokriju usima i cute do daljnjeg!

kaiser

pre 11 godina

Vesna,

ako je Tadić kažnjen, dali to znači da je onda Srbija nagradjena Tomom?

Vaš potez bi imao smisla u Švedskoj na primer. Kanadi. Nemam pojma, Islandu, recimo...ali ne i u Srbiji. Srbi nisu onakvi kakvim bi ste ih vi voleli videti. SNS birači vam se verovatno smeju, i sigurno nisu promenili mišljenje o vama u odnosu na ono koje su imali zadnjih 20 godina. A znamo kakvo je. Zato me je lično vaš potez prilično začudio.

Ok, imaćete vremena da procenite koliko ste time naštetili arogantnoj vlasti, a koliko ste pomogli Srbiju.

Nikola

pre 11 godina

vidimo se za 4 godine, kada narod uvidi da se Nikolic nista ne razlikuje i manje je sposoban od sadasnje vlasti...

Ali ajde da probamo.. govorim ovo kao clan SNS.a

srecan sam svaka promena je dobra ap da vidimo kako ce biti, bar neke stvari nece kriti...osim ako vrh ne krije stvari i od nas samih...

Bodin

pre 11 godina

Citajuci komentare nisam primetio da je iko postavio jedno pitanje, niti se g-dja Pesic osvrnula na sledeci problem: Zasto Srbija nema neku normalnu i novu politicku opciju, gradjansku, zasnovanu na najsirem socijalnom koncenzusu, nego se stalno vrtimo u krug, birajuci dva ruzna recidiva proslosti. Ili u Srbiji nista novo. Nema novih ljudi, nema novih svezih ideja - sve ista lica izasla iz "revolucinarnih" tekovina bilo 1991. bilo 2000. Ovim izborima je jedan zatvor zamenjen drugim zatvorom i moj osecaj gusenja i pritiskanja se nije nista promenio u odnosu na prethodne mesece. Politika i politicke partije su za Srbiju postale tesko breme, ogromna mermerna ploca koja joj ne dozvoljava ni tracak nade. Da nemam ovoliko godina, jedini izlaz bi bio odlazak.

I samo jos nesto. Mnogi ljudi su obmanuti, po inerciji zaludjeni pobedom Tomislava Nikolica. Zamislite se i bojte se kakav je novi Predsednik koga podrzavaju i Vasington i Brisel (cak su otvoreno uzeli ucesca u njegovoj pobedi i pustili Tadica niz vodu kao neodgovarajuceg partnera), pa cestitali i pre kraja glasanja. Opet smo/ste izmanipulisani, ali kao sto rekoh na pocetku, a evidentno po broju glasaca koji su bojkotovali izbore, Srbija trenutno nema nikakvu perspektivu - ni sa jednima, ni sa drugima.

bobby

pre 11 godina

Bravo Vesna, imamo novi recept, lekovi nam vise nisu potrebni: kuga se leci sidom! Uz to, za sve kojima nije lako da razumeju: u politici je nemoguce kazniti jednog a istovremeno ne nagraditi drugog. Naprotiv, kaznjavanje jednog je, oduvek i zauvek, automatsko kaznjavanje drugog. Nema tu nikakvog strateskog glasanja. Glas za Nikolica je glas za njegovo predsednikovanje i njegovu vlast koja ce, uskoro, za par nedelja, biti upotpunjena i dominacijijom njegove stranke nad vladom. Pa ce tako doci Jorgovanka, Ivica i Kostunica (sa Karicem i Vulinom). Sve ono sto se izbeglo 2008., desice se sada. Eto, to ce valjda Vesni Pesic biti bolje od ovoga sto smo dosad imali. Ma koliko neverovatno zvucalo sada, ali kukacemo mi do septembra za Mirkom Cvetkovicem.

nesa

pre 11 godina

Vesna, da li ce Tomislav da vlada dostojanstveno i pun razumevanja za vanstranacki kadar SNS, brace Karic, Ilica? I da li si ti, Vesna, malo arogantnija nego sto sama sebi zelis da priznas?

Buldog

pre 11 godina

Tadic je zaista morao biti nekako kaznjen za sve sto nam je njegova kamarila radila prethodne cetiri godine. Da li je ovo pravi nacin? Ne znam nisam siguran. Mozda su Srbi izborom Nikolica ipak kaznili sami sebe.

mexico

pre 11 godina

A gde je Vas odgovornost exelencijo ? Vi ste nam ih natovarili na grbacu i elegantno uskočili u prvi voz, kao "iskusni" diplomata za ambasadora u egzotični Mexico....vi ste tako naplatili vas polticki angazman a neko kroz privatizacije....svi ste isti..da ste drugaciji vi biste ostali ovde da formirate vlast i uspostavite demokratiju o kojoj nam sad drzite lekcije...posle naplate je lako

PravdaNS

pre 11 godina

Pa naravno da je običan čovek-bitan čovek! Ko je bilo ko u ovom društvu da potcenjuje ljude i da se oglušuje o svakodnevnicu i realnost življenja u zemlji Srbiji? za mene je ništa i niko. Arogancija, gordost i prepotentnost krase političare DS-a. Tu svakako ona Trivanka dominira i vodi na listi ali ima ih još puno, puno, puno. Te osobine su svojstvene i drugim političkim partijama, tako da svi ti ''mali umišljeni bogovi'' loše će proći od strane naroda baš iz razloga što ga potcenjuju. Što se tiče Nikolića ni on nije moj izbor(ja sam njih tutokompleto prefarbala u crno na izborima) ali sada očekujem igranku u smislu istrage korupcijskih afera, pljačkaških privatizacija, pljačkanje budžeta, zloupotrebe službenog položaja po javnim preduzećima itd... jer ako ne krene isterivanje PRAVDE i PRIMENA ZAKONA I KAZNENE POLITIKE ima i Nikolić brzo da leti sve sa saradnicima! Ima političari da utuve sebi u glavu da su tu zbog naroda(za to primaju debelu platu) a ne narod zbog njih!!!

Mita

pre 11 godina

To je to otprilike,a ne kao što DS tvrdi,beli listići,kriza,kalendar Maja:) i ostale gluposti...Jednostavno,pretvorili su državu u svoju partijsku svojinu(za Tomu ćemo da vidimo) i dobili su kaznu.Ko je terao Tadića na izbore...nije morao,mogao je da sastavi vladu i onda u toj atmosferi da pobedi Tomu,ali ne kockao se,slušao bogataše iz DS koji su mu lupetali o nepobedivosti i ceh je plaćen.Tako da nisu krivi svi drugi,kao što misle medijski magovi iz DS-a,a,nego krivica je u njima samima!što pre to shvate,to bolje po njih.Što se tiče Tome,aj da vidimo i to čudo...da li će da svima da jednaku šansu u ovoj zemlji ili samo članovima SNS-a,ili,recimo DSS-a ili Dverima?Videćemo,ako bude,nažalost ovo drugo,proćiće još gore od Tadića,a ako ne,možda i bude neke koristi od svega ovoga...

dusan

pre 11 godina

staracka pakost. trljaju ruke mnogi veceras. sto gore to za njih bolje. vesna pesic moze da se pravi pametna samo sa pobedom nikolica, jer je inace niko ni za sta ne bi pitao. ona je politicar sa petnaest glasova podrske, a politicari vrede koliko imaju glasova. boris tadic je daleko od savrsenstva i bilo je dosta propusta ove vlasti, ali od tomislava nikolica je mnogo bolji. ali, glasali ste ili ste se pravili pametni sa belim lisitcima ili vas je mrzelo da izadjete na izbore ili vam je to sve isto... - sad kusajte.

Steppenwolf

pre 11 godina

Ne verujem da ce ista bitno da se promeni, pa i da SNS sastavi Vladu, jer onaj ko zaista zeli "pozitivne" promene, mora da obeca prvih 5-10 godina "krvi, suza i znoja" i tek onda kakvo-takvo poboljsanje u drzavi... taj ne bi imao ni 5% glasova, ovaj narod veruje u bajke i voli da ga lazu, za takve i glasa. Ovaj narod ne zeli red, rad i disciplinu, "krivina x brzina" je pozeljniji zivotni stil... sta nas onda cudi sto imamo ovakve politicare, iskustvo nam je ionako palanacko!?

bane

pre 11 godina

Vesna Pešić je sasvim u pravu. Dodao bih samo i to da nisam ni najmanje srećan što će predsednik Srbije biti Nikolić. Tadić je u svakom pogledu bolji od njega ali to nikako nije bilo ni izbliza dovoljno da mu i ovoga puta dam svoj glas. Ako je Bikolić uspeo da svojim "kvalitetima" mobiliše svoje glasače, Tadiću su "njegovi" ovoga puta jasno rekli šta misle o njegovom vršenju vlasti.

krstivoje

pre 11 godina

Velike heroine i najveceg zastitnika ugnjetenih i opljackanih Verice Barac vise nema ,dobro je da se Vesna Pesic javila javno u zadnjem momentu i doprinela da se AROGANTNA vlast promeni.

Boba

pre 11 godina

Šta da ti kažem Vesna, odradila si posao, Bogoljub će da ti plati, to ne brini, poštenjačina je to, sećaš li se zajma za preporod srbije!?

Matori

pre 11 godina

Komentaru gospodje Pesic nema se sta ni oduzeti, a ni dodati. Muci me samo jedna stvar. Zasto te kritike na racun Tadica i DS nije izrekla kada je bila ambasador u Meksiku? Tada joj nije smetala njihova bahatost i arogancija i njoj kao i mnogim "diplomatama" koji su lepo ziveli i troskarili se na racun ovog guravog naroda.

Stevan

pre 11 godina

Vesna Pesic i Boris Tadic se dobro znaju, toliko da je mogla da zatrazi sastanak s njom i najdrugarskije da mu kaze gde gresi... Ja bih to cenio, ovako... neka joj sluzi na cast i neka sada uziva u predsednikovanju Tome Nikolica.

Dragi

pre 11 godina

Slažem se sa Vama, poštovana G-đo Pešić, ali Vas želim podsetiti da ste i Vi, tj. LDP sa kojim ste Vi tesno sarađivali, skoro do samog kraja, uvek pomagala arogantan DS, kada je trebalo sačuvati vladajuću koaliciju i "progurati" zakone koji nisu imali većinu. Sada vidite da i Vi niste dobro postupali.

Branko Stefanovic

pre 11 godina

Gospodjo Pesic!
U zivotu ne postoji idealne stvari i uglavnom se bira izmedju dva zla. Vi ste pozvali da se izabere vece zbog navodnih "promena". Zbog takvih intelektualisanja pokojni Zoran Djindjic je imao velikih problema u borbi za bolju Srbiju, jer su takvi stavovi na neprimeren nacin korisceni protiv njega. Salzem se da je Tadic a pogotovo DS kao partija puno gresila ali ste preterali i naneli VELIKU STETU SRBIJI. Ovakvi stavovi se ne razumeju ispravno na nacin na koji ih Vi formulisete u obicnom narodu.Srbija nije Norveska ili Svajcarska i ovo ce samo usporiti razvoj Srbije jer ce doci do natezanja izmedju razlicitih nivoa i oblika vlasti. Treba da Vas je sramota zbog pokojnog Zorana.

DRAGON

pre 11 godina

Jel to korčulanska škola hoće da pravi neku novu stranku,na liniji crvenog univerziteta Karl Marks,kakvo je ovo socijalno podilaženje,pa vi podržavate iste one koji su i Slobu podržavali, za njih je arogancija i kad se čovek okupa i obuče čistu košulju.

živojin

pre 11 godina

Tadić je ispoljio vrhunski politički diletantizam. Moto - poništiti sve vrednosti koje je nasledio do Zorana Đinđića, bio je poguban i po Srbiju i po njegovu stranku. Nikolić je u pravu kada kaže da je neko odozgo odredio ishod predsedničkih izbora. Nebo ne želi ljude koji su poput Tadića prljajući sve oko sebe poverovali da tako peru sebe. Dole tiranija jednog čoveka!

ST

pre 11 godina

Svi koji nisu mogli da se ogrebu za nešto( funkciju, lovu...), tzv intelektualci, sada se svete i pričaju gluposti iz osvete. Naravno, ova Pešićka je niko i ništa i nije Tadić izgubio zbog budalaštuna koje je pričala, već zbog toga što se po medijima pričalo da je Tadić pobedio(pre utakmice) i zbog onog cirkusa koji je Nikolić napravio oko navodne krađe izbora. Vesni Pešić je trebal da bude pored Nikolića na proslavi pobede, trebala je i ona da se nađe u društvu harmonikaša, advokata mafije, menadžera pevaljki...da cirkus bude kompletan.

Nisam glasao

pre 11 godina

Iz svih ovih komentara simpatizeri DS-a u stvari pokazuju koliko su ostrasceni i zaslepljeni samima sobom, i koliko u stvari ne zasluzuju da se bave politikom, a kamoli da vode drzavu. DS je izgubila odnos sa relanoscu i dobro je sto im se ovo desilo. Pa ko je Jelena Trivan da joj decu u vrtic dovoze sluzbenim kolima? DS ili LDP su trebali da budu moje politicke opcije ali kada vidim Tadica ili Cedu koliko su bahati gade mi se i zato necu da glasam za njih, ali necu ni bilo k ome drugome da poklonim ni minut svog vremena jer ne valjaju no ovd drugi. Ipak, samar DS-u ovom pobedom Nikolica moze samo da pomogne da ociste sljam iz svojih redova i da se trgnu kao politicka stanka. U protvnom, odose u istoriju.

Milos

pre 11 godina

Naravno, gradjanska Srbija ce svo to vreme biti zatvorena u svoje stanove i kabinete u krugu dvojke ponosna na to ,kako su eto oni bili u pravu! Gospodjo Pesic, postujem sve sto ste uradili za gradjansku opciju u Srbiji ali vreme vam je za penziju!

bra nik

pre 11 godina

Vesna, mnogo puta smo zajedno bili u raznim situacijama. Bez ikakvog dvoumljenja sam znao da će Vaše misli, odluke, svaeti biti racionalni, realni i najbolji za one koji su vas slušali i verovali Vam.
Ali sada ne mogu više sa Vama. Nikada. Nažalost.

kralj Mida

pre 11 godina

Ma da, svi su krivi: Vesna Pešič, beli listići, prljavi, nepismeni i ružni građani, marsovci, sunčeve pege... svi su krivi samo ne oni koji su krali, lagali, od Srbije napravili carevinu, uništili sve institucije, vodili jednu od najprljavijih kampanja... Ja imam "leglnu" diplomu, situirana sam i imam sve zube. U prvom krugu sam prekrižila sve, a u drugom krugu sam glasala za Tomu ! Tako da... šetajte malo !... i sanjajte da bi "beli listići" glasali za Borisa. Toliko lažete, da ste na kraju i sami poverovali u laž koji govorite i živite.

PS moja senilna baba je glasala za Borisa. Da vam nisu izašli penzosi ne biste imali ni toliko

Фајдра Новак

pre 11 godina

Подршка Томиславу Николићу за све нас који смо страдали и патили под режимом Слободана Милошевића јесте сраман чин који се ничим не може правдати.

Dantes

pre 11 godina

Ono sto je zapoceto pocetkom marta 2003 je zavrseno.
Predsednik preruseni radikal, premijer SPS.
Djindjic je pogresio.
A i ja sto sam ostao u ovoj zemlji.

Saša

pre 11 godina

Tadić je u svemu bolji od Nikolića? Šta je to u svemu? Bolje izgleda! To je po meni tačno, ali i to je relativno. Ako porazmislimo o rezultatima dugogodišnje vladavine Tadića, DS i SPS (koje je dotični vratio iz mrtvih), to je prava katastrofa! Što se tiče NIkolića, živi bili pa videli. Kritika je uvek dobrodošla, ali dajte prvo čoveku šansu da nešto pokaže. Ja sam monarhista i nisam glasao na izborima za predsednika!!

hrvoje

pre 11 godina

Mozda je i Pesicka arogantna, ali posto ona nije vrsila vlast, pa to u njenom slucaju nije relevantno.Doduse njena pozicija je uvek bila veoma lagodna,sedi u cosku i kritikuje do besvesti.Pa onaj koji ne radi ne moze ni da gresi.
Sto se tice Tadica,on je najmanje gresio kod demokrata, a kaznjen je sto je apsurd, jer ako su njegovi ministri lose radili, ti isti ili slicni ce opet raditi u novoj vladi i sta onda."Dzaba smo krecili".
Ako Pesicku nije sramota da je u svetu predstavlja polupismen covek sa sumnjom da ima laznu diplomu,neka joj je na cast, a za njegove pristalice samo reci hvale, jer se radi o nevidjenoj odanosti.
Pesicka moze sa svojim pajtasima "belolistacima" da gostuje u Pescaniku i eventualno moze i TV Svet plus da je pozove ali ne znam koliko ce gledaoci ove potonje da je shvate.Pozdrav bivsoj ambasadorki....

Srpska posla!

pre 11 godina

Srbi su jos jednom sebi pucali u nogu, u obe noge. Kaznili ste Tadica a dobili polupismenog cetnickog vojvodu za predsednika.Srpski menatlitet afektivne pakosti bez ukljucivanja elementarne inteligencije u proces odlucivanja. E jadna si Srbijo. A V. Pesic koju sam svojevremeno veoma uvazavao mogu reci sram Vas bilo za kampanju u korist Nikolica. Zaboravili ste sve one godine borbe protiv istog. Salonska politika, a posledice za sve. Deco bezite iz ove zemlje. To Vam je jedina perspektiva.

baš smo ih kaznili

pre 11 godina

Poštovana Vesna, ovim genijalnim potezom narod je sam sebe kaznio, kako ne shvatate, pa vi bar imate iskustva, o čemu pričate ??? Tadić ide u penziju, a narod sebi izabrao za najvišeg predstavnika čoveka čiji je objektivno maksimalni domet upravljanje strankom, i to mu niko ne spori, ali PREDSEDNIK DRŽAVE, eeej ???
Baš smo kaznili Tadića, a nama će baš biti bolje, zar ne Vesna ?

Mikele

pre 11 godina

Nažalost kažnjen je najbolji, ali taj rizik je preuzeo onog trenutka kada je na svoja pleća preuzeo svu odgovornost postavljajući marionetu za premijera.
Sva prljavština njegove stranke koju on nije, ili nije želeo da vidi, sručila se njemu na glavu.
Kako god, ova vladajuća struktura je kratkog daha, a mi i ubuduće nećemo imati nikakvu alternativu.
Kakav narod, takva i vlast!

dusko

pre 11 godina

Nema promisljanja, samo infantilnost u stavovima g.Pesic i njenih sledbenika "belih listica"... Istina, uspeli su nesto da urade, da nanesu ozbiljnu stetu drzavi i narodu...
dusko

justina

pre 11 godina

Srecna? Da li mislite da smo svi zaboravili Vasu aroganciju? Jos su svezi u secanju vasi kadrovi, kadrovi GSS-a! Ni manje stranke, ni vise rukovodecih mesta, a ko od koga bezobrazniji! Tako je i poceo sunovrat posle 5. oktobra, Vi i Vasi ste to zapoceli. Na zalost, kaznjen je najbolji medju vama (posle Djindjica, naravno), a sa njim i Srbija.

Mika

pre 11 godina

Ovo je najjeftiniji samar koji se mogao dati DS-u za sve ono sto su pricali a nisu uradili u zadnjih 8 i vise godina. Predsednik ionako nema neku veliku moc ( po ustavu ), tako da nece biti prevelikih problema. Uostalom, imali smo mi Slobinog drugara i Milutinovica na vlasti, pa se nije ni primetio.

Nenad

pre 11 godina

@Milos

Postovao sam sve sto je uradila za gradjansku Srbiju, postovao do pre par dana ali vise ne. Ovo sto je uradila sada je ponovno otvaranje Pandorine kutije, ta crvena linija koja nije smela da se predje...

Ja

pre 11 godina

Ja mislim da je gospođa Pešić u pravu, jer mnogo je ljudi ostalo bez posla u poslednjih nekoliko godina, a njima Tadić nije mogao da prodaje priče o tome kako grabimo nezaustavljivo napred u svetliju budućnost. Ja sam jako razočaran time što će nepismeni Nikolić koji je kupio diplomu da bude moj predstavnik u svetu, dok u drugim zemljama predsednici zbog plagijata podnose ostavke. Ali ne mogu da zanemarim činjenicu da je 50% glasača biralo baš takvog, neki zato što su protiv Tadića, a većina zato što ga voli. Glasačima koji su izašli i precrtali oba kandidata poručujem da su radili direktno protiv mene i moje dece i da ih ne cenim ni malo zbog toga. Obično su to mlađi ljudi, studenti, koji misle da su uradili nešto posebno i nesvakidašnje, a zapravo su svojim akcijama doprineli da nam za predsednika bude izabran MNOGO lošiji od dva kandidata.

Vesna Vicentic

pre 11 godina

Cini mi se da je Vesna veoma ljuta,jer joj nije pripao po njenom misljenju zasluzan deo kolaca,uvek isto,ljudi iz malih stranki stalno zele najvise,ovo je zaista bilo nisko,kao da ona zna kako obican narod zivi!!!

Goran

pre 11 godina

ova Gospodja je , moram priznati iako nerado, jedna od retkih osoba koja razmislja realno i jasno vidi kako stvari stoje i u kom pravcu vode.
Nisam obracaio panju na ovu Gospodju i njene izjave ozbiljnije jer je i ona bila u istom " loncu" sa DS i ostalima, ali je, zahvaljujuci zdravom razmisljanju, ispravnim rezonima shvatila da je biti bolje van dometa DS i ostalih trabanata, sto se pokazalo vise nego ispravno, korisno i tacno , a doticna Gospa je jesano rekla pre nekoliko dana da ce glasati za Nikolica, jer je, kao sto rekoh, jasno i ispravno uvidela kuda stvari idu.
Boris Tadic je bio propast Srbije i zla kob Demikratske Stranke... on je rodjeni gubitnik i to treba jasno i glasno reci i odmah se distancirati od njega.
Boris Tadic treba da sjase sa cela DS jer se u protivnom toj stranci ne pise dobro. Sve sto je pokojni Djindjic stvorio, ovaj gubitnik Tadic je sa njegovim satrapima bacio pd nohe u blato.
O moralnim i drugim " kvalitetima" Borisa Tadica necu govoriti, neki drugi put, mozda.
Tadicu, gubitnice, da ostavku na sve funkcije i ODLAZI.
CEGA GOD SI SE DOTAKAO, SVE SI UPROPASTIO.
ODLAZI.

Ivan

pre 11 godina

Uh al' smo pametni. Samo mene ne interesuje zasto je Tadic kaznjen, mene interesuje zasto sam ja kaznjen? Ineresuje me zasto je 2012.g. i predsednik mi je covek koji je pred 12.mart 2003.g. pricao koga je i pred sta isto tako bolela noga? To mi je sada bitno, a ne Tadic i povredjena sujeta jedne babe.

Djole

pre 11 godina

Ovo su drugi izbori na kojima nisam glasao jer mi je bilo dosta da glasam PROTIV nekog kandidata, a ne ZA nekog kandidata. Siguran sam da tako misli i ona polovina nacije koja nije izašla na izbore.

Poruka za Đilasa: Osnujte svoju stranku i ponovo ću početi da glasam.

Dosta je bilo lazi

pre 11 godina

Hvala vam Vesna na intervjuu koji je retko gde mogao da se procita, sve sto ste rekli je ziva istina, a narod je kaznio one koji su se odrodili od njega!!!

Vanja

pre 11 godina

Ovo je veliki trenutak za Srbiju - narod sada zna da vlast nije od "od Boga", vec da se moze smeniti na izborima i da on ima pravo i moc da kazni neodgovornu i neodgovarajucu vlast. To je jasna poruka i sada izabranim i svim buducim predstavnicima vlasti da paze sta rade i kako se ponasaju i zalazu za dobro naroda koji ih bira i veruje im. Krivicu za poraz bivseg predsednika snosi on sam i njegove partijske kolege, a ne g-dja Vesna Pesic. Ukoliko ne pristupe bezkompromisnoj analizi svojih gresaka i ne pronadju nacina da ih isprave nikada vise nece doci na vlast. Isto vazi i za SNS. Cestitam gradjanima Srbije na hrabrosti da promene vlast koja je izneverila njihova ocekivanja. Cestitam i novoizabranom predsedniku Srbije g. Tomislavu Nikolicu sa nadom da ce vladati bolje i da svakako nece zaboraviti da je vlast i u Srbiji smenljiva.

Razocarana

pre 11 godina

Jako sam cenila gospodju Pesic...ali,kritikovati Tadica,sa ovakvom opozicijom u Srbiji?!Jadna je Srbija sa ovakvim predsednikom...koga ce sada gospodja da kritikuje?

Nikola

pre 11 godina

Jedini ko je ovde nenormalno arogantan je Pešićeva.. uvek je i bila..
A taj rečnik kažnjavanja nek' zadrži svaki put kada se pogleda u ogledalo i seti da sada nema nikakvog učešća u politici...

Mr. Macola

pre 11 godina

DS odavno nije politička partija ! Niste znali ?
Iz POKUŠAJA da se napravi ozbiljna politička stranka - izrodilo se PREDUZEĆE, koje je samo nalik na političku stranku... Dugo to ovde ljudi nisu razumeli...
Sada je to preduzeće "PRERASLO" u MARKETINŠKU AGENCIJU i običan svet je video da im se uvaljuje bofl roba - lepo upakovana, ali ipak bofl...
Odavno je DS trebao da "doživi poraz" - ali kakvi su, ni iz ovih izbora taj svet NEĆE NIŠTA SHVATITI...sorry, brale

Sone

pre 11 godina

@Bodin
Zato što da bi nešto promenio moraš da dodješ na vlast. Da bi došao na vlast moraš da ponudiš narodu ideju koju želi da čuje. Srbija nije niti će u skorije vreme biti gradjanska država! U gradjanskoj državi se pravi Srbin ne poistovećuje sa pravoslavcem. U gradjanskoj državi Srbin je onaj koji se tako deklariše jer voli da živi u toj državi, bez obzira da li navija za Zvezdu, Partizan, Vojvodinu, Novi Pazar, koje je vere i seksualnog opredeljenja. Zato je iluzorno nuditi gradjansku opciju Srbiji kada bi jako mali broj glasao za nju i ona ne bi imala politički uticaj. Onda kada Srbi budu izdefinisali svoje nacionalne interese, kada budemo znali šta stvarno hoćemo i koji su nam prioriteti ne želeći u isto vreme nespojive stvari, kada budemo svi radili na unapredjenju sebe i ne budemo čekali da neko drugi uradi nešto umesto nas, možemo da se nadamo napretku. Tada će izbori prestati da nam budu "istorijski".

Nono

pre 11 godina

U svim državama koje pretenduju da budu deemokratske bi vođe stranaka koje su propale na izborima (Šešelj, Čeda i Tadić), još noćas podneli neopozive ostavke na sve funkcije u svojim strankama, ako iste sebe smatraju demokratskim strankama. Što to neće radikal je i normalno (nikad se nije kitio demokratskim perjem), ali Čeda i Boris nam i dalje prodaju "demokratiju" koja to nije. U demokratiji postoji i lična odgovornost za neuspeh! Inače, do ovih izbora sam uvek glasao za liste na kojima je bila Vesna Pešić. Ovaj put, iako sam se u potpunosti slagao sa njenom analizom ponašanja DS i LDP, nikako nisam mogao da prihvatim njen "akcioni plan" - glasanje belim listićima ili za Tomu. To je neodgovorno prema mlađima. Kao vršnjak Vesne Pešić, znam da u ovim godinama više nismo kadri da stvaramo nove ili menjamo postojeće političke stranke, već samo da podržimo mlađe i energičnije od nas i da ih, koristeći svoje iskustvo, savetujemo kakve treba da budu postojeće stranke ili nove, ako stare ne prihvataju da se promene. Međutim, savet "što gore, to bolje" nikad nije bio dobar savet.

gilespi

pre 11 godina

Bravo, Vesna. Svi koji joj zameraju, debelo grese...ovde se kazna morala dogoditi. Nije kaznjena stranka (ili jeste, ali svakako ne vlast koju su predvodili), kaznjen je njen predsednik i dosadasnji predsednik drzave.
Glasao sam za Tadica, bez obzira sto znam kakvo je bilo Vesnino misljenje...bez obzira sto je zena gotovo uvek u pravu i sto se moje misljenje poklapa sa njenim, skoro uvek ali i ovoga puta...
Ipak, nekako, nisam mogao da ostanem kod kuce, nisam mogao da dozvolim "necinjenjem", mojim neglasanjem, dodam ulje na vatru i prakticno podrzim Nikolica. Razmisljao sam dugo, ali reci koje je Tomislav uputio Zoranu Djindjicu...bile su jace od svega, a stalno su mi "odzvanjale"...Nisu tu pomogla nikakva izvinjavanja, iskrena ili ne.
Kljucna greska je napravljena kada je na mesto predsednika Demokratske stranke izabran Boris Tadic, mnogo dobar covek, veoma los politicar...

Ovo je kazna one, prave Demokratske stranke, kakva se tesko ponovo "radja", kakve naravno da nije bilo u Srbiji nikada, nije je bilo u regionu...po organizaciji, strukturi, idejama, ljudima...briljantno vodjena, cak i pre dolaska Zorana Djindjica na samo celo.
Kazna demokratske Srbije, koja moze doneti samo bolju buducnost, bolju Borisovu Demokratsku stranku...
Bravo Vesna, cestitam jos jednom, bez i najmanje doze sarkazma...

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Kao neko ko je glasao protiv Nikolica razumem obe strane argumenta. Sa jedne strane pokusaj je izbeci vece zlo, sa druge "odbraniti demokratiju" kaznjavanjem arogantnih vlastodrzaca. U oba slucaja postoje problemi. U prvom dozvoljavate losima da ostanu losi tako sto ce kao alternativu nuditi jos losije. U drugom slucaju se pak preuzima veliki rizik ako se uzme u obzir koga tom "kaznom" dovodite u fotelje. Ne treba zaboraviti da je ovo Srbija u kojoj smo do skoro za demokratiju morali da se borimo na ulici. Drugim recima, glasati za Nikolica (ili ne glasati, sto mu dodje na isto) podrazumeva preuzimanje velikog rizika da ce ti "novi" ljudi postovati demokratski proces kada budu trebali da sjasu. To treba tek da vidimo. Ako nakon ovoga SNS formira vlast sa SPS-om i DSS-om, javicu vam se ponovo da vas podsetim na vas udeo u odgovornosti. Vi zahtevate odgovornost od politicara, a ja zahtevam odgovornost od vas glasaca i neglasaca. Nemoj posle da bude bezanje u misije rupe ako Srbije krene ponovo u ponor.

darko

pre 11 godina

Samo se nadam Vesna da vam se kocka isplatila i da Toma nece imati vladu i da dobijete novog diktora još goreg..Ako se završi na kohabitaciju upravu si ako ne onda je došlo do brljotine pri računjanju

dragiša

pre 11 godina

Bravo! Precizno skeniranje gospodje Pešić! Tadić je držao sve u rukama, jednom neko od stranbačkih lidera reče da je on(Tadić) "i predsednik, i premijer, i ministar, i tužilac,i sudija, i Novak Djoković".Tadić i njegova DS sa udarnim pesnicama Trivan, Šutanovac, Petrović,su se osilili do te mere da su prekinuli sve kontakte sa narodom, izvornim. Nisam nameravao da glasam za Nikolića,ali toliko prljavštine u kampanji od strane DS i Tadića, bombardovanje medija , bahatost, nadmenost, prepotentnost,sve se to u meni,a verovatno i u mnogim dsrugim, smučilo i dao sam glas Nikoliću.A on je sinioć lepo rekao: Za četiri godine neka nas menjaju,ako ne radimo dobro.

distanca

pre 11 godina

Sve ste ovo "zaslužili". Ima li ste jednog od najboljih političara u Evropi i to sa vizijom daljeg razvoja društva i države kojeg većina u Srbiji nije za života podržavala,razumela ili čak mrzela.Kad su ga "patrioti"likvidirali bilo je kasno jer nastavljači mu nisu bili ni do kolena.

Damjanovic

pre 11 godina

Svi su krivi,samo nije DS i Boris...

Boris je izgubio izbore zbog svojih dela i nedela,
a ne zbog neizlaznosti biraca.

Novi predsednik ima samo 24% podrske svih gradjana Srbije.
Nema ni celu cetvrtinu.

Boris Tadic,predsedink od 2004-2012.
Njegova stranka u vlasti od 2008.
Podrska raznoraznih,kao sto su Dodik,Djokovic,Z.Colic...
podrska medija,necu ni da spominjem.
i na kraju,izgubi!?
Pa treba da se sakrije u misju rupu.

Ako je on mislio da ce za njega glasati milion nezaposlenih,ne zatyo sto im nasao posao,vec zato sto se slika sa Colicem?
Vidi se po rezultatima.
Sad moze da se slika sa Colicem,koliko hoce...

Za to nisu krivi oni koji nisu izasli,nisu krivi oni sa belim listicima,nije kriva Vesna i slicni.
Sam je kriv,kao i njegova stranka.

Novi predsednik ce isto proci,ako radi iste stvari.

Lazar

pre 11 godina

Znaci komentari tipa,saucesce,sad ce rat,povratak u devedesete itd.su glavni razlog zasto je Tadic izbore i izgubio.Pa kakvo je to zastrasivanje naroda?Sta sad,ako ne glasamo za Tadica prestacemo da postojimo?Ja sam to primetio odavno,i vise od 5 godina nisam glasac demokratske stranke,samo je bilo pitanje vremena kada ce oni najverniji njima to konacno priznati.Ovo je veliki dogadjaj za demokratizaciju zemlje.Mora se pokazati odgovornost za neuspeh,a ne dalje lagati i praviti narod ludim.Drago mi je zbog ovog ishoda,a da li ce biti bolje-BICE!

darija

pre 11 godina

Jel to ista gospođa Pešić koja je posle 5.oktobra bila ambasador u Meksiku- dakle kad je bilo potrebno preuzeti političku odgovornost za mnoštvo promena, ona je otišla na sjajno plaćeni odmor, gde je kršeći sva pravila diplomatske službe stigla da se zaljubi i uda, ali bukvalno kao neka turiskinja na letovanju? Jel ta? >E pa ona ima najmanje prava da govori o aroganciji.

South Park

pre 11 godina

Mala retrospektiva
20 godina Delte - gost Premijer Cvetkovic
Strajk gladju Tome Diplome - poseta Milan Beko
Proslava izbornih rezultata u SPS-u 6.maja - Gost navijac sa poternice

Da li su potrebni dalji komentari

Svasta

pre 11 godina

Nikako mi nisu jasni komentari ostrascenih demokrata za koje je demokratija samo kad pobedi njihov kandidat. Demokratija je vlast vecine (bez obzira da li se nekome to svidja ili ne) - vecina je odlucila i tacka. Niti ce biti smak sveta, niti ce zemlja stati zbog pobede Nikolica. Pa Italija je promenila na desetine vlada u poslednjih 60-tak godina i nije se raspala ili propala. Vlast MORA DA SHVATI DA JE SMENJIVA (desilo se) I DA MORA DA ODGOVARA ZA SVOJE CINJENJE ILI NE CINJENJE (nije se desili, a i tesko da ce skorije) - samo tako mozemo da postanemo normalna zemlja...

V.J.

pre 11 godina

Vi ste razocarenje godine! Presudno ste uticali da pobedi emotivno i socijalno nestabilni nacionalista sa skromnim obrazovanjem i sumnjivim saradnicima (Karic, Kostunica, Velja Ilic). Jednim potezom ste rekli mladima: Idite iz Srbije!

zivele institucije! Predsednici su nevazni

pre 11 godina

A mi stalno mislimo da smo bolji nego sto jesmo. Ja mislim da je u Srbiji sad super! Nema rata, nema politickih ubistava, svako moze da kaze sta hoce iako niko nikog ne slusa a to sto trosimo vise nego sto zaradjujemo, tako je uvek i bilo. Ako Toma moze da se kandiduje i pored svega sto je govorio i radio onda moze i da pobedi. Toma je pravo lice Srbije i Srbija ga zasluzuje a i on nju bas takvu kakva je sada. Nije kriva gdja Pesic ni beli listici a ni kriza. Srbija glasa za ono sto joj je ponudjeno i mi sa svojim uverenjima i nacinom razmisljanja smo iznedrili ovakva dva kandidata. Mi treba svaki dan da im dahcemo za vrat da postuju ustav i zakone ko god da dodje na vlast pa onda izbori nece biti istorijsko desavanje. Ajde da se upitamo svi zajedno kako da da se oragnizujemo za interese pojedinaca i nase drzave a ne da jedno drugom prebacujemo za propustene sanse. Vise solidarnosti, razumevanja, rada. Manje zajedljivosti, predrasuda, elitizma, lopovluka i lazi.

bivsi glasac GSS-a

pre 11 godina

wow, koliko postovalaca Vesne Pesic odjednom u Srbiji. A poslednji put kad se oglasila na ovim stranicama svi su komentari bili negativni.

nista, super. kaznili ste Tadica, OK. usput ste i pljunuli na sve nas koji smo 20 godina pokusavali da uklonimo likove poput Nikolica sa javne scene. ako mislite da to u Srbiji prolazi bez posledica i da nece doci na naplatu, zao mi vas je. kao sto mi je trenutno zao samo moje porodice, prijatelja ... a kad se vec poteze ime Zorana Djindjica, on bese lepo objasnio, za one koji su umeli da ga slusaju, zasto prezire isprazno salonsko kritikovanje i pomodni srpski pesimizam, i bavi se politikom da bi nesto konkretno uradio.

tako_bih_voleo_da_nisam_u_pravu

pre 11 godina

Od ove noci u Srbiji nece nista biti kao do sada. Nema nesmenljivih.
(Lun kralj noci, 21. maj 2012 02:31)

Misliš?
Postoji stav "posle radikala nema kajanja" za koji ja mislim da je potpuno tačan. Kada se radikal dočepa vlasti, pa uzurpira sredstva informisanja, pa raspali po patriotizmu, pa razbukta strasti, normalno je što se plašim da će ovaj narod koji je slab na emocije i narednih 10 godina katastrofalno grešiti, glasanjem iz inata i u pakost nekome, a u stvari samo sebi na štetu.
I bolje je da radikali (izvin'te ali ne mogu da prihvatim njihovo novo ime) formiraju i vlast, bar da se zna KO je ODGOVORAN. Jer ako predsednik bude ovaj, a vlast DS+SPS, neće NIKO biti odgovoran a mi ćemo slušati njihovo međusobno svađanje naredne 4 godine gde niko od njih neće biti kriv nizašta.
Ajd' pa srećno nam bilo...

ALEKSANDAR

pre 11 godina

Vi gospodjo doticna, da ste i malo demokratski orijentisani nebi koristili tu rec kaznjavanje. Koji su ljudi birali Nikolica zna se. A ja cu kao privatno lice od sada i pod hitno razmatrati situaciju, kako ja mogu da se izborim da mi predsednik ne bude lazni studenat koji je kupio diplomu za novac, koji je lagao za kradju listica i tako dosao na vlast.
U Nemackoj je predsednik morao da da ostavku jer je besplatno pravio odmor u jednom hotelu.
Ja necu da mi ovo bude prdesednik, izvinite!!!!!!!!!!!

stevan sremac

pre 11 godina

a ne zaboravimo da je smenio Sretena Ugricica (clan svih najznacajnijih svetskih biblioteckih institucija, svojom velicinom uveliko prevazilazio zemlju iz koje dolazi) i doveo nekog talibana od kog svi normalni beze... ili nije mu bio problem da napusti pozicije intelektualne slobode i razuma, jer mu nije bas jasno zasto je to njegovim biracima vazno

delta

pre 11 godina

Što se niko od vas "intelektualaca" nije bunio kada je bravar vodio državu?
Osim toga zapitajte se da li je i Tadić pošteno došao do diplome? Ono što se radilo u Kragujevcu radilo se i radi se i dan danas na državnim fakultetima

Nele 1

pre 11 godina

Ne znam da li je bezveze sto je Tadic izgubio ni da li zato sto ce Nikolic biti predsednik ali sam ljut na sebe sto sam verovao ovoj zeni da stvarno misli dobro gradjanima Srbije...

Glasac Pokorni

pre 11 godina

Iskreno se nadam, da je dobar deo glasaca koji su izasli ili nisu izasli na izbore bio inspirisan likom i delom Radoja Domanovica

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

zena je rekla da ce strateski glasati za Nikolica, ne da je on njen kanditat (Invictus, 20. maj 2012 23:59)

To je tek ono najgore! Savrsena strategija za hrkljus.

Zoran

pre 11 godina

U potpunosti se slazem sa stavovima gospodje Pesic. Odavno je bilo vreme da neko vikne kako je kralj go! U ovom trenutku g. Nikolic je ,na zalost, manje zlo od razuzdanog g. Tadica i njegovih nesposobnih, korumpiranih poltrona.

guska koja je spasla Rim

pre 11 godina

Pa Italija je promenila na desetine vlada u poslednjih 60-tak godina i nije se raspala ili propala.
(Svasta, 21. maj 2012 18:21)

Uobicajena povrsna percepcija Italije. Italija jeste promenila 60 vlada za 60-tak godina, ali, u prvih 50-tak godina to su sve bile vlade jedne te iste stranke, same ili u koaliciji (uvek s manje-vise istim koalicionim partnerima, uz retke i minimalne izmene sicusnih stranaka), pri cemu bi mandatar nove vlade najcesce bio isti kao i prethodne, a najveci potres bi bio ukoliko bi se desilo da mesto premijera pripadne jednoj, umesto drugoj, frakciji iste stranke. To je bilo pola stoljeca neprekidnih i beskonacnih promena kako se nikad nista ne bi promenilo, a prvi put kad se zaista dogodila nekakva promena vlasti (1994.), to su pompezno nazvali "Drugom Republikom". U stvarnosti je i tada najbitnija promena bilo upravo saznanje da vlast, ipak, jeste promenljiva. Srbiji je do tog saznanja bilo potrebno mnogo manje vremena i nisu joj trebali eksperimenti radi eksperimenata.

radnik

pre 11 godina

Pun mi kufer ovakvih intelektualaca, kada nas novi predsednik uvede u novi sukob sa svetom i novu izolaciju, setiću se tvog poziva da se glasa za Tomu grobara. Uživaj u grand šou uz Kemiša i ostale animalce intelektualna Srbijo koja kupuješ diplome kao i tvoj predsednik što radi!!!

sujeto,crna sujeto

pre 11 godina

stidite se!!!!
aman, da l' će više neko smoći hrabrosti da ovoj sujetnoj, sujetnoj ženi kaže da se pokrije ušima!
pa ona je pozivala da se glasa za Nikolića eeeej bre!!????
AMAN!!
ta 'razočarana srpska inteligencija' , koja se svako malo uvredi, pa 'razočara u LDP' jer eto nisi podržali vlast Đilasa i Obame u Beogradu, nego vlast Đilasa i SPS.a , pa se opredeli za imbecilne bele listiće , da bi na kraju - trijumfalno pozvala da se glasa za Tomu! Eeej, za Tomu,bre.
da kada će nas častiti svojim mudrostima,kada će neko da pita:
'šta pričate,pobogu?'

Sokirana drskoscu

pre 11 godina

Postovna Gospodjo Pesic, sada uzivajte u tome sto Vam je Nikolic sa dve lazne diplome predsednik. Vi ce te da kazete Tadicu da nije vodio racuna o narodu. Vi ste jako vodili racuna o "obicnom narodu "kad ste posle 5.Oktobarskih promena umesto da pomognete Zoranu Djindjicu otisli u konforan zivot za Ambasadora Meksika. Kako Vas nije sramota, mislite da se toga niko ne seca. Jos ce te Vi da moralisete ko je zaboravio narod.

ngc

pre 11 godina

gospodjo pesic, arogantno je bilo pomisliti da belim listicima ili neizlaskom na izbore povlacite odgovoran potez.
svaka vam cast ako mislite da je ovo bolje za srbiju. moje saucesce.

zozon

pre 11 godina

I Vi ste verovatno vrlo zadovoljni... Tako ste "intelektualno" predvideli, preporucili i posavetovali Srbiju. Verovatno ce gospodin Nikolic opravdati Vasa ocekivanja - on sigurno nece biti arogantan, primerno ce nas predstavljati gde god ode, bice odmeren, visokointelektualan, pravi predstavnik gradjanske Srbije... Vase gradjanske Srbije. Amin

Siniša

pre 11 godina

Oprosti joj Bože, ne zna šta radi-priča. Tek ćete videti u budućnosti šta ste uradili. Danas na ulici slave kriminalci i ološ(sa izuzetkom jednog malog broja poštenih ljudi), zapitajte se zbog čega. Videli ste okruženje Nikolića, one likove iza njega, na konferenciji za medije, ako je to ta Srbija koju vi želite onda ste totalno prolupali. I da vam nešto kažem, Zoran Đinđić je omogućio pljačkašku privatizaciju, da haraju kriminalci(koji su ga na kraju i ubili)...Tadić je kriminalce hapsio(nije se družio sa njima), uhapsio je 2.500 ljudi za privredni kriminal, pokrenuo je istrage protiv tajkuna, a epilog ćete videti u narednih mesec dana kada krenu i hapšenja...i doveo imidž zemlje na najveći mogući nivo. Gospođo Pešić, šta ste vi uradili za ovu zemlju - ništa.

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Narod kaznio Tadica? Ne. Narod je postovana gospodjo Pesic najvise kaznio samog sebe. Razumem da su stvari bile daleko od dobrih, ali birati jos gore je vrhunac neodgovornosti. Sledi kazna.

Dejan

pre 11 godina

Predpostavljam da gospodji Pesic vise odgovara Predsednik koji laze o svom skolovanju, koji je izmislio izbornu gradju, koji je bez ikakvih kontakata, koji je dezorjentisan. Trazila je alternativu tadicu, i dobila je.

perica

pre 11 godina

Gospodjo Pesic,vi cete sada da odete kod vaseg "partnera" u Meksiko,a ovaj neuki i jadni narod ce se patiti sa vasim voljenim predsednikom Nikolicem!

liberal

pre 11 godina

Upravo vama gospodjo Pesic treba Nikolic da zahvali,sta ste uradili Cedi i Vuku, Ceda vas je bodrio nestedeci svoj zivot na protestima 96 i 97 godine a Vuk uveo u parlament 1993 godine. Sta ste nam ovo uradili gospodjo Pesic nama mladima, niste kaznili Tadica nas ste kaznili gospodjo Pesic. Ko ce nam biti na celu drzave, ko ce nam komandovati vojskom, ko ce nas prestavljati u svetu,Nikolic svi dobro znamo ko je i sta je.

Stevan

pre 11 godina

Vesna Pesic i Boris Tadic se dobro znaju, toliko da je mogla da zatrazi sastanak s njom i najdrugarskije da mu kaze gde gresi... Ja bih to cenio, ovako... neka joj sluzi na cast i neka sada uziva u predsednikovanju Tome Nikolica.

dusan

pre 11 godina

staracka pakost. trljaju ruke mnogi veceras. sto gore to za njih bolje. vesna pesic moze da se pravi pametna samo sa pobedom nikolica, jer je inace niko ni za sta ne bi pitao. ona je politicar sa petnaest glasova podrske, a politicari vrede koliko imaju glasova. boris tadic je daleko od savrsenstva i bilo je dosta propusta ove vlasti, ali od tomislava nikolica je mnogo bolji. ali, glasali ste ili ste se pravili pametni sa belim lisitcima ili vas je mrzelo da izadjete na izbore ili vam je to sve isto... - sad kusajte.

ST

pre 11 godina

Svi koji nisu mogli da se ogrebu za nešto( funkciju, lovu...), tzv intelektualci, sada se svete i pričaju gluposti iz osvete. Naravno, ova Pešićka je niko i ništa i nije Tadić izgubio zbog budalaštuna koje je pričala, već zbog toga što se po medijima pričalo da je Tadić pobedio(pre utakmice) i zbog onog cirkusa koji je Nikolić napravio oko navodne krađe izbora. Vesni Pešić je trebal da bude pored Nikolića na proslavi pobede, trebala je i ona da se nađe u društvu harmonikaša, advokata mafije, menadžera pevaljki...da cirkus bude kompletan.

Boba

pre 11 godina

Šta da ti kažem Vesna, odradila si posao, Bogoljub će da ti plati, to ne brini, poštenjačina je to, sećaš li se zajma za preporod srbije!?

Branko Stefanovic

pre 11 godina

Gospodjo Pesic!
U zivotu ne postoji idealne stvari i uglavnom se bira izmedju dva zla. Vi ste pozvali da se izabere vece zbog navodnih "promena". Zbog takvih intelektualisanja pokojni Zoran Djindjic je imao velikih problema u borbi za bolju Srbiju, jer su takvi stavovi na neprimeren nacin korisceni protiv njega. Salzem se da je Tadic a pogotovo DS kao partija puno gresila ali ste preterali i naneli VELIKU STETU SRBIJI. Ovakvi stavovi se ne razumeju ispravno na nacin na koji ih Vi formulisete u obicnom narodu.Srbija nije Norveska ili Svajcarska i ovo ce samo usporiti razvoj Srbije jer ce doci do natezanja izmedju razlicitih nivoa i oblika vlasti. Treba da Vas je sramota zbog pokojnog Zorana.

dusko

pre 11 godina

Nema promisljanja, samo infantilnost u stavovima g.Pesic i njenih sledbenika "belih listica"... Istina, uspeli su nesto da urade, da nanesu ozbiljnu stetu drzavi i narodu...
dusko

DRAGON

pre 11 godina

Jel to korčulanska škola hoće da pravi neku novu stranku,na liniji crvenog univerziteta Karl Marks,kakvo je ovo socijalno podilaženje,pa vi podržavate iste one koji su i Slobu podržavali, za njih je arogancija i kad se čovek okupa i obuče čistu košulju.

bobby

pre 11 godina

Bravo Vesna, imamo novi recept, lekovi nam vise nisu potrebni: kuga se leci sidom! Uz to, za sve kojima nije lako da razumeju: u politici je nemoguce kazniti jednog a istovremeno ne nagraditi drugog. Naprotiv, kaznjavanje jednog je, oduvek i zauvek, automatsko kaznjavanje drugog. Nema tu nikakvog strateskog glasanja. Glas za Nikolica je glas za njegovo predsednikovanje i njegovu vlast koja ce, uskoro, za par nedelja, biti upotpunjena i dominacijijom njegove stranke nad vladom. Pa ce tako doci Jorgovanka, Ivica i Kostunica (sa Karicem i Vulinom). Sve ono sto se izbeglo 2008., desice se sada. Eto, to ce valjda Vesni Pesic biti bolje od ovoga sto smo dosad imali. Ma koliko neverovatno zvucalo sada, ali kukacemo mi do septembra za Mirkom Cvetkovicem.

Vesna Vicentic

pre 11 godina

Cini mi se da je Vesna veoma ljuta,jer joj nije pripao po njenom misljenju zasluzan deo kolaca,uvek isto,ljudi iz malih stranki stalno zele najvise,ovo je zaista bilo nisko,kao da ona zna kako obican narod zivi!!!

Nenad

pre 11 godina

@Milos

Postovao sam sve sto je uradila za gradjansku Srbiju, postovao do pre par dana ali vise ne. Ovo sto je uradila sada je ponovno otvaranje Pandorine kutije, ta crvena linija koja nije smela da se predje...

bra nik

pre 11 godina

Vesna, mnogo puta smo zajedno bili u raznim situacijama. Bez ikakvog dvoumljenja sam znao da će Vaše misli, odluke, svaeti biti racionalni, realni i najbolji za one koji su vas slušali i verovali Vam.
Ali sada ne mogu više sa Vama. Nikada. Nažalost.

Milos

pre 11 godina

Naravno, gradjanska Srbija ce svo to vreme biti zatvorena u svoje stanove i kabinete u krugu dvojke ponosna na to ,kako su eto oni bili u pravu! Gospodjo Pesic, postujem sve sto ste uradili za gradjansku opciju u Srbiji ali vreme vam je za penziju!

Jovan Ristic

pre 11 godina

Građani su sami sebe kaznili, a ne Borisa Tadića. Vesna Pešić poznaje obojicu, pa pretpostavljam da Tomislav Nikolić nije arogantan i da mu je običan čovek na prvom mestu. Gospođo Pešić, Srbija uvek kapira sa zakašnjenjem. Videćete i Vi, kao i Srbija, koga smo doveli na vlast. Da su danas u 10 sati pre podne upucali Borisa Tadića, pobedio bi sa 40 procenata razlike.

Matori

pre 11 godina

Komentaru gospodje Pesic nema se sta ni oduzeti, a ni dodati. Muci me samo jedna stvar. Zasto te kritike na racun Tadica i DS nije izrekla kada je bila ambasador u Meksiku? Tada joj nije smetala njihova bahatost i arogancija i njoj kao i mnogim "diplomatama" koji su lepo ziveli i troskarili se na racun ovog guravog naroda.

kaiser

pre 11 godina

Vesna,

ako je Tadić kažnjen, dali to znači da je onda Srbija nagradjena Tomom?

Vaš potez bi imao smisla u Švedskoj na primer. Kanadi. Nemam pojma, Islandu, recimo...ali ne i u Srbiji. Srbi nisu onakvi kakvim bi ste ih vi voleli videti. SNS birači vam se verovatno smeju, i sigurno nisu promenili mišljenje o vama u odnosu na ono koje su imali zadnjih 20 godina. A znamo kakvo je. Zato me je lično vaš potez prilično začudio.

Ok, imaćete vremena da procenite koliko ste time naštetili arogantnoj vlasti, a koliko ste pomogli Srbiju.

Nikola

pre 11 godina

Jedini ko je ovde nenormalno arogantan je Pešićeva.. uvek je i bila..
A taj rečnik kažnjavanja nek' zadrži svaki put kada se pogleda u ogledalo i seti da sada nema nikakvog učešća u politici...

hrvoje

pre 11 godina

Mozda je i Pesicka arogantna, ali posto ona nije vrsila vlast, pa to u njenom slucaju nije relevantno.Doduse njena pozicija je uvek bila veoma lagodna,sedi u cosku i kritikuje do besvesti.Pa onaj koji ne radi ne moze ni da gresi.
Sto se tice Tadica,on je najmanje gresio kod demokrata, a kaznjen je sto je apsurd, jer ako su njegovi ministri lose radili, ti isti ili slicni ce opet raditi u novoj vladi i sta onda."Dzaba smo krecili".
Ako Pesicku nije sramota da je u svetu predstavlja polupismen covek sa sumnjom da ima laznu diplomu,neka joj je na cast, a za njegove pristalice samo reci hvale, jer se radi o nevidjenoj odanosti.
Pesicka moze sa svojim pajtasima "belolistacima" da gostuje u Pescaniku i eventualno moze i TV Svet plus da je pozove ali ne znam koliko ce gledaoci ove potonje da je shvate.Pozdrav bivsoj ambasadorki....

Razocarana

pre 11 godina

Jako sam cenila gospodju Pesic...ali,kritikovati Tadica,sa ovakvom opozicijom u Srbiji?!Jadna je Srbija sa ovakvim predsednikom...koga ce sada gospodja da kritikuje?

nesa

pre 11 godina

Vesna, da li ce Tomislav da vlada dostojanstveno i pun razumevanja za vanstranacki kadar SNS, brace Karic, Ilica? I da li si ti, Vesna, malo arogantnija nego sto sama sebi zelis da priznas?

mexico

pre 11 godina

A gde je Vas odgovornost exelencijo ? Vi ste nam ih natovarili na grbacu i elegantno uskočili u prvi voz, kao "iskusni" diplomata za ambasadora u egzotični Mexico....vi ste tako naplatili vas polticki angazman a neko kroz privatizacije....svi ste isti..da ste drugaciji vi biste ostali ovde da formirate vlast i uspostavite demokratiju o kojoj nam sad drzite lekcije...posle naplate je lako

Ja

pre 11 godina

Ja mislim da je gospođa Pešić u pravu, jer mnogo je ljudi ostalo bez posla u poslednjih nekoliko godina, a njima Tadić nije mogao da prodaje priče o tome kako grabimo nezaustavljivo napred u svetliju budućnost. Ja sam jako razočaran time što će nepismeni Nikolić koji je kupio diplomu da bude moj predstavnik u svetu, dok u drugim zemljama predsednici zbog plagijata podnose ostavke. Ali ne mogu da zanemarim činjenicu da je 50% glasača biralo baš takvog, neki zato što su protiv Tadića, a većina zato što ga voli. Glasačima koji su izašli i precrtali oba kandidata poručujem da su radili direktno protiv mene i moje dece i da ih ne cenim ni malo zbog toga. Obično su to mlađi ljudi, studenti, koji misle da su uradili nešto posebno i nesvakidašnje, a zapravo su svojim akcijama doprineli da nam za predsednika bude izabran MNOGO lošiji od dva kandidata.

Petar

pre 11 godina

Zena je potpuno u pravu. Niko i nikada ne sme da me pravi ludim a ovaj je to pokusao. I on i razni Dulici. Neka to znaju i svi buduci politicari. Srbija konacno postaje normalna zemlja.

R.M.

pre 11 godina

Neznam o cemu vi to raspravljate,zar stvarno ovde netko misli da bi Nikolic dobijo ove izbore da Frau Merkel nije dala svoju saglasnost.Kako ste smesni,zar vi stvarno mislite da je Srbija samostalna zemlja hahahaha,prosla su ta vremena,mi smo banana drzava kao sve ostale drzave sa ovih prostora i sta god da radimo,odlucuje Berlin,zapamti te to.

Srpska posla!

pre 11 godina

Srbi su jos jednom sebi pucali u nogu, u obe noge. Kaznili ste Tadica a dobili polupismenog cetnickog vojvodu za predsednika.Srpski menatlitet afektivne pakosti bez ukljucivanja elementarne inteligencije u proces odlucivanja. E jadna si Srbijo. A V. Pesic koju sam svojevremeno veoma uvazavao mogu reci sram Vas bilo za kampanju u korist Nikolica. Zaboravili ste sve one godine borbe protiv istog. Salonska politika, a posledice za sve. Deco bezite iz ove zemlje. To Vam je jedina perspektiva.

Marchelius

pre 11 godina

Bravo Vesna... Ne moze sada neko biti bezobrazan i kritikovati narod i jos ponajvise one koji pri glasanju nisu izabrali nijednog od ponudjenih kandidata.. Odgovornost snose oni koji na izborima izgubili. I nemoj to vise arogantno da se okrece

justina

pre 11 godina

Srecna? Da li mislite da smo svi zaboravili Vasu aroganciju? Jos su svezi u secanju vasi kadrovi, kadrovi GSS-a! Ni manje stranke, ni vise rukovodecih mesta, a ko od koga bezobrazniji! Tako je i poceo sunovrat posle 5. oktobra, Vi i Vasi ste to zapoceli. Na zalost, kaznjen je najbolji medju vama (posle Djindjica, naravno), a sa njim i Srbija.

baš smo ih kaznili

pre 11 godina

Poštovana Vesna, ovim genijalnim potezom narod je sam sebe kaznio, kako ne shvatate, pa vi bar imate iskustva, o čemu pričate ??? Tadić ide u penziju, a narod sebi izabrao za najvišeg predstavnika čoveka čiji je objektivno maksimalni domet upravljanje strankom, i to mu niko ne spori, ali PREDSEDNIK DRŽAVE, eeej ???
Baš smo kaznili Tadića, a nama će baš biti bolje, zar ne Vesna ?

Mikele

pre 11 godina

Nažalost kažnjen je najbolji, ali taj rizik je preuzeo onog trenutka kada je na svoja pleća preuzeo svu odgovornost postavljajući marionetu za premijera.
Sva prljavština njegove stranke koju on nije, ili nije želeo da vidi, sručila se njemu na glavu.
Kako god, ova vladajuća struktura je kratkog daha, a mi i ubuduće nećemo imati nikakvu alternativu.
Kakav narod, takva i vlast!

dragan

pre 11 godina

Slažem se sa Vesnom. Mora da se doda analiza. Demoktratks stranka kao vođa rušenja Miloševića i naslednik Đinđića je prošla svoj maksimum. Pokušaču da objasnim. Pobeda Nikolića koji je malo više nacionalista (u pozitivnom smislu), a manje demokrata i dogmatski evopejac jasno pokazuje da je pomeranje u biračkom telu ka desnici (ne bivšoj ekstremnoj nego umerenoj) i ali i ka levici jer je deo biračkog DS tela već prešao u ojačani SPS. U tim pomeranjem ostaje na sredini sve više bez tla pod nogama DS. To se vrlo uklapa u evropska kretanja gde imamo jačanja desnica i levica. Srbija je očigledno, sa kašnjenjem krenula tim putem. Pošto su demotkratski principi prihvaćeni i od levih i od desnih strana, stranka koja se poziva samo na demokratiu, pa i evorpski put, ima slabe šanse u budućem polarizovanom svetu.

Pantic Petar

pre 11 godina

Vesna Pesic je najveca dama na srpskoj politickoj sceni i najrealnija zena u procenenama...Sve cestitke Tomislavu Nikolicu novom predsedniku Republike SRBIJE...

Nenad

pre 11 godina

Vesna, došli smo do toga da LDP nije u Beogradu, da je Nikolić predsednik, a SPS da je stranka u usponu sa vrlo mogućim potencijalom da neko iz nje bude na mestu premijera. Dok se mi durimo, stari krvnici se bude i pobeđuju.

Nemanja_Z

pre 11 godina

Moram otvoreno reći da su istupi gospođe Vesne Pešić jedan od glavnih razloga zašto sam glasao protiv B.Tadića.
Politika me inače ne zanima puno,ali je Vesna u 2-3 izjave tačno opisala ono što sam ja viđam svaki dan u društvu,u gradu,u pričama ljudi po autobusu...

Ivan

pre 11 godina

Uh al' smo pametni. Samo mene ne interesuje zasto je Tadic kaznjen, mene interesuje zasto sam ja kaznjen? Ineresuje me zasto je 2012.g. i predsednik mi je covek koji je pred 12.mart 2003.g. pricao koga je i pred sta isto tako bolela noga? To mi je sada bitno, a ne Tadic i povredjena sujeta jedne babe.

nezaposlen

pre 11 godina

ima tu istine. ja sam običam čovek ostao bez posla. nisam glasao za tadića koji je nudio 400000 radnih mesta a uzeo mi je MOJE. nisam glasao ni za nikolića jer nije vredan da mi bude predsednik.

Darko

pre 11 godina

Vesna, kao i obično bili ste u pravu. Od svih "zlih" varijanti pobedila je najgora. Ipak Boris je morao da plati "cenu gluposti". Način na koji je uzurpirao vlast i arogancija koju je pokazao daju mi za pravo da verujem da je ovo najbolje, najgore, rešenje u ovom trenutku. Pozdrav i sve najbolje.

zoran

pre 11 godina

Član sam Ds-a od 2000-te,tačnije punoletstva. Prvi put sam glasao nekog drugog iz inata,potpuno svestan da dajem glas lošijem ali i svestan da drugačije bolji neće ni isploviti iz naše sumorne političke scene. Tadić i vrh Ds-a da se stide jer su obrukali Đinđića jer sve više liče na sps iz doba Miloševića izuzev rata. Sami su deo korupcije,postaju desna ruka sps-a koji sve više vlada. Napokon mora da se shvati da ne može tako sa ovim narodom našim,da mu se stavlja džak na oči dok sve više poniremo bez socialne pravde,tačnije bez ikakve. i na kraju 'KAKVA SETVA TAKVA ŽETVA'. HVALA VAM GOSPOĐO PEŠIĆ NA POŽRTWOWANJU I TRUDU DA SE NARODU SKINE DŽAK SA GLAWE,AKO NIJE KASNO DA PROGLEDAMO DO NOWIH NARAŠTAJA,DA BAR NEKADA NEKI LJUDI OVDE ŽIVE DOBRO.

guja

pre 11 godina

Demoktatija je čido. Hvala Vesna na svemu. Ovo danas mi je vtatilo volju za život. Nisam glasao i mislim da je to naša pobeda. Hvala vam puno, jer 5. oktobar je tek danas dobio smisao. Bude dobro. Opet volim ovu zemlju.

Dragi

pre 11 godina

Slažem se sa Vama, poštovana G-đo Pešić, ali Vas želim podsetiti da ste i Vi, tj. LDP sa kojim ste Vi tesno sarađivali, skoro do samog kraja, uvek pomagala arogantan DS, kada je trebalo sačuvati vladajuću koaliciju i "progurati" zakone koji nisu imali većinu. Sada vidite da i Vi niste dobro postupali.

A sad adio

pre 11 godina

Vidim po reakcijama na vest da se mahom javljaju simpatizeri DS i negativno komentarisu Vesnu Pesic, jer u njoj sada vide glavnog krivca za izgubljene izbore.

Zalosno je to sto trazite krivca u njoj i ljudima koji nisu izasli na izbore, umesto da prvo prihvatite cinjenicu da su rezultati samo posledica VASE KATASTROFALNE VLADAVINE u protekle 4 godine. I jos zalosnije, upravo je to ta arogancija o kojoj govori Pesiceva, i zbog koje ste se zgadili ljudima. E pa dosta je bilo vise!

Buldog

pre 11 godina

Tadic je zaista morao biti nekako kaznjen za sve sto nam je njegova kamarila radila prethodne cetiri godine. Da li je ovo pravi nacin? Ne znam nisam siguran. Mozda su Srbi izborom Nikolica ipak kaznili sami sebe.

Фајдра Новак

pre 11 godina

Подршка Томиславу Николићу за све нас који смо страдали и патили под режимом Слободана Милошевића јесте сраман чин који се ничим не може правдати.

Dusandrugi

pre 11 godina

Nije mi drago što je ovaj pobedio, ali mi drago što je ovaj izgubio, da oseti šta znači biti poražen i ponižen, kao što je većina nas svakog dana.

Nenad,Bgd.

pre 11 godina

Gospodja Pesic je jedan od retkih srpskih politicara,zbog koje,kad je vidim na tv-u,ne menjam stanicu.Svi koji je kritikuju,prvo neka se sete 90-ih godina,pa ako su i dalje u stanju,neka bacaju drvlje i kamenje na nju i-neka podrzavaju vladu Ivice Dacica:-))).Iste bih zamolio da,ako su suvise mladi ili jednostavno zaboravni,pogledaju kakvi umovi su osnovali demokratsku stranku i sedeli u njenom glavnom odboru,a sta imamo sada...Petrovic,Sutanovac,Djelic,Trivan,Dulic,Comic...ne,hvala!Ovo je jedina zemlja u Evropi u kojoj se losa vlast ne kaznjava...pardon,bila je do veceras.Nisam glasao za Tomu Nikolica,ali se radujem sto je Srbija kaznila bezobrazluk,bahatost,ispraznost,glupost i sve ostalo,cime smo zasipani protekle 4 godine od stranke na vlasti.Kome smeta predsednik Nikolic,za utehu ima vladu Dacica,Palme,Krkobabica i ostalih "all star" igraca:-).Verovatno,i nadam se,poslednji put.Sto se mene tice,gospodjo Pesic,hvala Vam od srca,na Vasem principijalnom stavu.

V.J.

pre 11 godina

Vi ste razocarenje godine! Presudno ste uticali da pobedi emotivno i socijalno nestabilni nacionalista sa skromnim obrazovanjem i sumnjivim saradnicima (Karic, Kostunica, Velja Ilic). Jednim potezom ste rekli mladima: Idite iz Srbije!

Nezaposlen,nisam glasao.

pre 11 godina

Samo 'demokratama' moze biti kriva V.Pesic...

Ja sam uvek bio demokratski orijentisan,ne DS,samo orijentisan.
Devedesetih,nezaposlen...ako hocu posao,moram u sps.
Pre bi umro od gladi...
Prosla 2000.,dosle demokrate.
Ja nadjem posao u struci.
Pre 2,5 godine,nude mi clanstvo u DS ili letim sa posla.
Nema sanse.Ja dobio otkaz,a na moje mesto,clan DS.

A ja sad,kao treba da glasam za DS??
Da sam samo ja,nego nas ima skoro milion...

Kako onda da ne pobedi Nikolic...

s

pre 11 godina

u potpinuosti se slazem sa gospodjom Pesic i nadam se da ce Srbija za pet godina dobiti pravog predsednika . Naravno ni jedno od trenutno ponudjenih lica na politickoj sceni jer Srbija da je imala nekog treceg da bira , sigurno nebi izabrala nijednog od njih dvojice *Imamo mi jos mnogo toga da ucimo o demokratiji *

Djordje Jevdjic

pre 11 godina

Poštovana gosođo Pešić,

Apsoltno se slažem da gospodin Tadić nije obraćao pažnju na veći deo srpske populacije. Međutim, greška nije njegova, već Demokratske stranke, čija politika ni samom Tadiću nije jasna. Smatram da je gospodin Tadić svoju protokolarnu funkciju, da bude lep i da se ni o čemu ne pita, savršeno obavljao. Problem je u politici čitave stranke, koja je pustila svoje korumpirane pipke u celokupno, a nikad brojnije, državno činovništvo, drastično divergirajući od politike koju ste i vi podržavali devedesetih. Rezultati takve politike, koju prvenstveno odlikuju apsolutno nepostojanje uzvišenog cilja da građanima bude bolje i postojanje panične brige o svojim alavim trbusima, nisu mogli da budu bolji. A gospodin Tadić je jedan fin gospodin, i kao čovek i kao nastavnik, i kao takav NE zaslužuje da bude predsednik.

Vladimir

pre 11 godina

Stotine njih su do ovih izbora imali isti status u društvu kao Vesna Pešić. Svi su znali istinu i prećutali je iako su oči naroda bile uprte u njih, u očekivanju signala na koju stranu da se krene. Ona nije, prećutala istinu i pomogla je mnogima u razbijanju zabluda. Njene reči su imale ogroman doprinos ovom društvu. Postojanje takvih ljudi vraća veru u u uspostavljanje normalnog sistema vrednosti u ovom društvu.

Invictus

pre 11 godina

G-dja Pesic je odlican kriticar vlasti iako nije u opoziciji. Smatram da bi nam vise ovakvih ljudi itekako koristilo.
I jos nesto, zena je rekla da ce strateski glasati za Nikolica, ne da je on njen kanditat kako je neko u prethodnim komentarima protumacio.

Djole

pre 11 godina

Ovo su drugi izbori na kojima nisam glasao jer mi je bilo dosta da glasam PROTIV nekog kandidata, a ne ZA nekog kandidata. Siguran sam da tako misli i ona polovina nacije koja nije izašla na izbore.

Poruka za Đilasa: Osnujte svoju stranku i ponovo ću početi da glasam.

Pavle

pre 11 godina

Vesni svaka cast, potpuno je bila u pravu. Samo da podsetim, ona nije rekla da se u svakom slucaju glasa za Tomu, nego samo ako je jasno da ce DS i SPS sastavljati vladu. Izbor Tome Nikolica drasticno smanjuje sanse da Milosevicev partijski portparol Koferce Dacic postane premijer (nakon prvog kruga antisrpski list Zidojce cajtung objavio clanak kako Dacic i nije tako los). Licno sam zadovoljan ishodom izbora jer mislim da je ovo manje zlo.

Uzgred, kako moze vladajuca stranka, koja neclanove zove telefonom i salje im SMS-ove da glasaju za njenog kandidata, ocekivati da ti gradjani nece onda iz inata glasati za onog drugog?

Stampedo 2011

pre 11 godina

Bravo Vesna!! Ne osvrci se na komentare ozlojedjenih demokrata, koliko su ti ljudi bedni govori i to da su svoj gnev usmerili ka tebi, umesto da se zapitaju kakvu je grozotu od drzave napravio sada vec bivsi diktator Tadic. Taj covek nas je izdao, izneverio, podcenio, pokrao i na kraju ISTERAO IZ ZEMLJE... Pun nas je Toronto - programeri, inzenjeri, arhitekte... Tuga jedna kad covek vidi kakvi sjajni ljudI su pobegli iz TADICEVE Srbije...

Marko

pre 11 godina

Gospodja je potpuno u pravu. Danas smo imali jako tuzan izbor, ja sam precrtao oba kandidata. Tomislav Nikolic ne zasluzuje da bude predsednik izmedju ostalog i zbog sumnjive diplome. Boris Tadic i njegova klika ne zasluzuju da nastave svoj rad jer su svaku struku upropastili i postavili neznalice na sva mesta. Ja sam inzenjer projektant, i meni je Dulic, lekar resorni ministar. Hej otkud njemu hrabrost da se bavi urbanizmom kad ne zna za svoju kucu koliko mu treba vode, a ne da se bavi planiranjem prostornog razvoja Srbije? Stavili su svoje pulene u Inzenjersku komoru Srbije gde me je ispitivao za strucni ispit covek koji o tome o cemu me je pitao zna duplo manje od mene. I to je samo jedan od razloga zasto je trebalo kazniti takvu politiku. Na zalost, pravu alternativu nismo imali s obzirom da je vozac koji je izbacen iz moje firme jer je za vreme radnog vremena obavljao svoje privatne poslove sada na visokoj poziciji u SNS-u. E to vam je nasa politicka elita i sta na kraju mi biramo?

Čudoljub

pre 11 godina

Svaka reč o kažnjavanju DS-a zbog partokratije, arogancije i ostalih brljotina stoji. Ovo im je žestoka opomena - pamet u glavu za novu vladu, neka se presaberu i otrezne.

Sa Nikolićem kao predsednikom neće biti propast sveta. Sada će taj položaj biti sveden u granice ustava, kako bi i trebalo - Srbija je parlamentarna republika, što znači da skupština, a ne predsednik, ima zakonodavnu vlast. Ako predsednik države jednom odbije da potpiše određeni zakon, a skupština ga po drugi put podnese u neizmenjenom vidu, on ga mora potpisati. Neće se desiti ništa strašno.

Ljilja

pre 11 godina

Ja sam sve ove godine glasala za demokrate, ali sada sam precrtala oba kandidata. Otisla sam pre pet godina u inostranstvo trbuhom za kruhom i sada zivim vise nego pristojno kako i dolikuje nekom sa visokim obrazovanjem i visokom radnom etikom. Nije bilo mesta za mene u Srbiji. Radujem se ovakvom ishodu jer ga vidim kao deo demokratizacije srpskog drustva. Oni koji se zovu demokrate lagali su da su to u svojoj praksi. Nikolic je to sto jeste, ali je razuman politicar i ne vidim zasto bi iko razuman bio opasnost, kao sto uostalom nisu ni demokrate nerazumni. I jedni i drugi agresivno unistvaju sopstveno drustvo i zajednicu, i gradjani su putem ovakvog izbora pametno iskorisitili sansu da se cuje NJIHOV GLAS I DA I NJIHOVA VREDI! E zato cestitam gradjanima Srbije!

Mile

pre 11 godina

Kad i Pesicka to kaze, to znaci samo da su DS i Tadic prevrsili svaku meru. DS je odavno izdala svoje izvorne principe i Pesicka je to pravilno prepoznala. Partije i predsednici treba da se menjaju, to je u svakom slucaju dobro za demokratiju. I najbolja partija na svetu se iskvari bez konkurencije. Zalosno je samo sto je ta konkurencija u Srbiji losa. Ono sto naravno uliva veliku dozu nepoverenja je Nikoliceva proslost. Da je u pitanju daleka proslost pa da covek kaze promenio se, ali pomisao da je predsednik drzave covek koji je jos skoro izvodio onaj teatar sa strajkom gladju izaziva jezu i nesigurnost u buducnost. Bojim se da se ova podela vlasti izmedju parlamenta i predsednika umesto u demokratsku borbu misljenja na dobrodit gradjanja, pretvoriti u teatar i standardno srpsko inacenje uz dalji gubitak dragocenog vremena. Voleo bih da nisam u pravu.

Dantes

pre 11 godina

Ono sto je zapoceto pocetkom marta 2003 je zavrseno.
Predsednik preruseni radikal, premijer SPS.
Djindjic je pogresio.
A i ja sto sam ostao u ovoj zemlji.

Nele 1

pre 11 godina

Ne znam da li je bezveze sto je Tadic izgubio ni da li zato sto ce Nikolic biti predsednik ali sam ljut na sebe sto sam verovao ovoj zeni da stvarno misli dobro gradjanima Srbije...

Verice Barac, pocivaj u miru

pre 11 godina

tacno 10 godina dajem demokratama jer se plasim babaroge manjeg zla, jer kupujem saper pricu bice rata, pasce nam nebo na glavu, pomrecemo svi ako ne glasamo za Jedine Prave, jer na televiziji gledam kampanju pljuvanja po drugima umesto da kampanja bude ono sto nudim, jer mi je bitno sta je toma rekao pre 20 godina a nije mi bitno sta je bilo u zadnjih 10 godina... i bi cudo. IVICA DACIC. i vi meni sad hocete da kazete da sam lud sto sam "beli"? neka budem, gospodo, lud. neka budem i glup. ali hocu da probam makar da budem i sit. jer sam sit vasih...

Nikola

pre 11 godina

vidimo se za 4 godine, kada narod uvidi da se Nikolic nista ne razlikuje i manje je sposoban od sadasnje vlasti...

Ali ajde da probamo.. govorim ovo kao clan SNS.a

srecan sam svaka promena je dobra ap da vidimo kako ce biti, bar neke stvari nece kriti...osim ako vrh ne krije stvari i od nas samih...

Bojan Jankovic

pre 11 godina

Kao neko ko je glasao protiv Nikolica razumem obe strane argumenta. Sa jedne strane pokusaj je izbeci vece zlo, sa druge "odbraniti demokratiju" kaznjavanjem arogantnih vlastodrzaca. U oba slucaja postoje problemi. U prvom dozvoljavate losima da ostanu losi tako sto ce kao alternativu nuditi jos losije. U drugom slucaju se pak preuzima veliki rizik ako se uzme u obzir koga tom "kaznom" dovodite u fotelje. Ne treba zaboraviti da je ovo Srbija u kojoj smo do skoro za demokratiju morali da se borimo na ulici. Drugim recima, glasati za Nikolica (ili ne glasati, sto mu dodje na isto) podrazumeva preuzimanje velikog rizika da ce ti "novi" ljudi postovati demokratski proces kada budu trebali da sjasu. To treba tek da vidimo. Ako nakon ovoga SNS formira vlast sa SPS-om i DSS-om, javicu vam se ponovo da vas podsetim na vas udeo u odgovornosti. Vi zahtevate odgovornost od politicara, a ja zahtevam odgovornost od vas glasaca i neglasaca. Nemoj posle da bude bezanje u misije rupe ako Srbije krene ponovo u ponor.

Sava

pre 11 godina

Iskreno Vesna prijatno si me iznenadila i ovom i izjavom o izborima 6.maja.Ovde je problem sto ako neko kritikuje vlast on je fasista i ko zna sta.Ljudi budite realni ovo ne valja!Najkorumpiranija zemlja,najmanje plate,najgore zdravstvo,naveci odliv mozgova...Tadic je sam kriv.Narod nije glasao za Tomu,vec protiv Tadica

delta

pre 11 godina

Što se niko od vas "intelektualaca" nije bunio kada je bravar vodio državu?
Osim toga zapitajte se da li je i Tadić pošteno došao do diplome? Ono što se radilo u Kragujevcu radilo se i radi se i dan danas na državnim fakultetima

Gari

pre 11 godina

I treba da ga kazne glasaci! Nista nisu radili na tome da smanje korupciju i kriminal a mislili su da ce i dalje svi glasati za njih. Mozda se zbog ovoga malo trgnu pa preispitaju svoje postupke.

Srki

pre 11 godina

Želim ovom prilikom da iskažem beskrajnu zahvalnost gospođi Pešić koja je za vreme besomučne predizborne kapanje DS-a ostala jedna od retkih osoba sa moralnim i ličnim integritetom. Za nju su sva medijska vrata bila zatvorena i samo je internet bio mesto gde se mogao čuti njen glas. Hvala vam što ste, kao i mnogi od nas koji misle svojom glavom, prepoznali kuda nas Tadić vodi. To je sve samo ne Evropa i evropska Srbija.

darija

pre 11 godina

Jel to ista gospođa Pešić koja je posle 5.oktobra bila ambasador u Meksiku- dakle kad je bilo potrebno preuzeti političku odgovornost za mnoštvo promena, ona je otišla na sjajno plaćeni odmor, gde je kršeći sva pravila diplomatske službe stigla da se zaljubi i uda, ali bukvalno kao neka turiskinja na letovanju? Jel ta? >E pa ona ima najmanje prava da govori o aroganciji.

Zoran M.

pre 11 godina

Između ostalog u pravu ste, ali najviše je kažnjen što narod koji radi nema platu kako dolikuje čoveku, a oni koji ne rade zbog ogorcenosti i mogao bi nabrajati do zore. Cini se ipak da su ljudi koji su na vlasti zaboravili da oni služe narod a ne narod njih.

vidak

pre 11 godina

Nije mi drago što je ovaj pobedio, ali mi drago što je ovaj izgubio, da oseti šta znači biti poražen i ponižen, kao što je većina nas svakog dana.
(Dusandrugi, 20. maj 2012 23:59)

ovo je i jache nego Vesnina konstatacija..odlicna percepcija!!!

Neko

pre 11 godina

Mene zaprepascuje cinjenica da ljudi bliski DS, vide njihov poraz u tome sto su se ljudi opredelili za bele listice,a ne u katastrofalnom vodjenju zemlje od istih. I da su arogantni stvarno jesu, ovo kukanje oko izgubljenih predsednickih izbora to i dokazuje. Jer ce DS i dalje vladati Srbijom,ali njima to nije dovoljno,zele apsolutnu vlast kao sto su do sad imali. Mi smo poslednjih godina imali stabilnu vladu,mnogo vise nego bilo koja druga pre nje,ali opet nismo imali stabilnu drzavu i ekonomiju,sto je supritno od onog sto nas analiticari ubedjuju-stabilna vlada,stablna ekonomija.

milos

pre 11 godina

Tadić me je prisilio da ne glasam za njega (naravno, nisam glasao ni za Nikolića - ispraznio sam se malo na onom smešnom papiru). Ignorisao sam kampanju, ali sa svih strana me je proganjala glupost, drskost, arogantnost i uvreda. Žao mi je što će Nikolić biti predsednik, ali mi je drago što neću više gledati onog drugog. Deluje kao kulturan, bistar i fin čovek ali reči i dela su bili suviše ogavni. I dalje je jedina teorija zavere u koju verujem da DS i kompanija sistematski rade na tome da slobodnomisleće, vredne, sposobne i pametne ljude prisile da napuste zemlju. Ostalima je lakše vladati i lakše ubediti da je u stvari sve fenomenalno a da su Tadići, Šutanovci, Dulići, Đilasi itd. fantastični, lepi, ubogo pošteni siromasi (kao da mi takvi trebaju) i - nisu Nikolić.

Babin_zub

pre 11 godina

Gospodjo Pesic,svaka vam cast na hrabrosti koji ste pokazali time sto ste kao i mnogi ogorceni gradjani ustali PROTIV Tadica i DS-a.Mnogi od nas nisu glasali na ovim izborima za SNS i Nikolica zbog njihovog postenja,sposobnosti ili uverenja,vec upravo zbog promena,ali Vi ste jedina osoba cija rec je imala "tezinu" u medijima i javnosti,i zato Vam veliko hvala.Vi u stvari predstavljate ojadjen i razocaran narod a ne drzite stranu Nikolicu,kao sto to oni oko DSa i LDPa tvrde.Vi ste trenutno ogledalo prosecnog gradjanina Srbije,Vi ste jedini skupili hrabrost da ustanete protiv do jucerasnjih partnera i podrzite do jucerasnjeg protivnika.
Gospodjo Pesic,da ste se kojim slucajem kandidovali na izborima za predsednika,imali bi ste moj glas.

kralj Mida

pre 11 godina

Ma da, svi su krivi: Vesna Pešič, beli listići, prljavi, nepismeni i ružni građani, marsovci, sunčeve pege... svi su krivi samo ne oni koji su krali, lagali, od Srbije napravili carevinu, uništili sve institucije, vodili jednu od najprljavijih kampanja... Ja imam "leglnu" diplomu, situirana sam i imam sve zube. U prvom krugu sam prekrižila sve, a u drugom krugu sam glasala za Tomu ! Tako da... šetajte malo !... i sanjajte da bi "beli listići" glasali za Borisa. Toliko lažete, da ste na kraju i sami poverovali u laž koji govorite i živite.

PS moja senilna baba je glasala za Borisa. Da vam nisu izašli penzosi ne biste imali ni toliko

bivsi glasac GSS-a

pre 11 godina

wow, koliko postovalaca Vesne Pesic odjednom u Srbiji. A poslednji put kad se oglasila na ovim stranicama svi su komentari bili negativni.

nista, super. kaznili ste Tadica, OK. usput ste i pljunuli na sve nas koji smo 20 godina pokusavali da uklonimo likove poput Nikolica sa javne scene. ako mislite da to u Srbiji prolazi bez posledica i da nece doci na naplatu, zao mi vas je. kao sto mi je trenutno zao samo moje porodice, prijatelja ... a kad se vec poteze ime Zorana Djindjica, on bese lepo objasnio, za one koji su umeli da ga slusaju, zasto prezire isprazno salonsko kritikovanje i pomodni srpski pesimizam, i bavi se politikom da bi nesto konkretno uradio.

DzoniKG

pre 11 godina

KOliko se vlast osilila vidi se i po medijima da taj intervju je mogao da se procita samo na sajtu radio slobodna evropa i da ga NIJEDAN veci medij nije preneo..da NIJEDAN medij nije preneo konferenciju za stampu Verice Barac kada je pricala o vezi vlasti i medija a o njihovom ponasanju u izbornoj kampanji ne treba ni trositi reci..jedino je b92 bio koliko toliko nezavistan..svi ostali mediji i dnevne novine su bile kao sajt DS-a.

bane

pre 11 godina

Vesna Pešić je sasvim u pravu. Dodao bih samo i to da nisam ni najmanje srećan što će predsednik Srbije biti Nikolić. Tadić je u svakom pogledu bolji od njega ali to nikako nije bilo ni izbliza dovoljno da mu i ovoga puta dam svoj glas. Ako je Bikolić uspeo da svojim "kvalitetima" mobiliše svoje glasače, Tadiću su "njegovi" ovoga puta jasno rekli šta misle o njegovom vršenju vlasti.

Saša

pre 11 godina

Tadić je u svemu bolji od Nikolića? Šta je to u svemu? Bolje izgleda! To je po meni tačno, ali i to je relativno. Ako porazmislimo o rezultatima dugogodišnje vladavine Tadića, DS i SPS (koje je dotični vratio iz mrtvih), to je prava katastrofa! Što se tiče NIkolića, živi bili pa videli. Kritika je uvek dobrodošla, ali dajte prvo čoveku šansu da nešto pokaže. Ja sam monarhista i nisam glasao na izborima za predsednika!!

tako_bih_voleo_da_nisam_u_pravu

pre 11 godina

Od ove noci u Srbiji nece nista biti kao do sada. Nema nesmenljivih.
(Lun kralj noci, 21. maj 2012 02:31)

Misliš?
Postoji stav "posle radikala nema kajanja" za koji ja mislim da je potpuno tačan. Kada se radikal dočepa vlasti, pa uzurpira sredstva informisanja, pa raspali po patriotizmu, pa razbukta strasti, normalno je što se plašim da će ovaj narod koji je slab na emocije i narednih 10 godina katastrofalno grešiti, glasanjem iz inata i u pakost nekome, a u stvari samo sebi na štetu.
I bolje je da radikali (izvin'te ali ne mogu da prihvatim njihovo novo ime) formiraju i vlast, bar da se zna KO je ODGOVORAN. Jer ako predsednik bude ovaj, a vlast DS+SPS, neće NIKO biti odgovoran a mi ćemo slušati njihovo međusobno svađanje naredne 4 godine gde niko od njih neće biti kriv nizašta.
Ajd' pa srećno nam bilo...

Podunavac

pre 11 godina

Ma,da...
Zoran se prevrce u grobu zbog Vesne,
a ne previrce se zbog cele demokratske stranke??
Djilas,Djelic,Sutanovac,Petrovic,Vlahovic...umrece od gladi zarad boljeg zivota gradjana? Kaolicija sa SPS?
Ma,jok...zbog toga se ne prevrce.

Goran

pre 11 godina

ova Gospodja je , moram priznati iako nerado, jedna od retkih osoba koja razmislja realno i jasno vidi kako stvari stoje i u kom pravcu vode.
Nisam obracaio panju na ovu Gospodju i njene izjave ozbiljnije jer je i ona bila u istom " loncu" sa DS i ostalima, ali je, zahvaljujuci zdravom razmisljanju, ispravnim rezonima shvatila da je biti bolje van dometa DS i ostalih trabanata, sto se pokazalo vise nego ispravno, korisno i tacno , a doticna Gospa je jesano rekla pre nekoliko dana da ce glasati za Nikolica, jer je, kao sto rekoh, jasno i ispravno uvidela kuda stvari idu.
Boris Tadic je bio propast Srbije i zla kob Demikratske Stranke... on je rodjeni gubitnik i to treba jasno i glasno reci i odmah se distancirati od njega.
Boris Tadic treba da sjase sa cela DS jer se u protivnom toj stranci ne pise dobro. Sve sto je pokojni Djindjic stvorio, ovaj gubitnik Tadic je sa njegovim satrapima bacio pd nohe u blato.
O moralnim i drugim " kvalitetima" Borisa Tadica necu govoriti, neki drugi put, mozda.
Tadicu, gubitnice, da ostavku na sve funkcije i ODLAZI.
CEGA GOD SI SE DOTAKAO, SVE SI UPROPASTIO.
ODLAZI.

ALEKSANDAR

pre 11 godina

Vi gospodjo doticna, da ste i malo demokratski orijentisani nebi koristili tu rec kaznjavanje. Koji su ljudi birali Nikolica zna se. A ja cu kao privatno lice od sada i pod hitno razmatrati situaciju, kako ja mogu da se izborim da mi predsednik ne bude lazni studenat koji je kupio diplomu za novac, koji je lagao za kradju listica i tako dosao na vlast.
U Nemackoj je predsednik morao da da ostavku jer je besplatno pravio odmor u jednom hotelu.
Ja necu da mi ovo bude prdesednik, izvinite!!!!!!!!!!!

Komshija

pre 11 godina

DS-u ovakav rezultat treba konačno da bude signal za otrežnjenje, zapravo, za njih je bolje dugoročno što se ovako završilo. Zašto? Zato što bi za koju godinu završili kao i režim S. Miloševića - izbila bi revolucija (možda i gora od prethodne 5. oktobra 2000.) gladnih i izneverenih. Tako su mnogi režimi završavali i u prethodnim vekovima, kada se manja grupa bogati, a većina postaje sve siromašnija. To je prirodan proces. Zato je u pravu g-đa Pešić što spominje običnog čoveka i aroganciju (i bezobrazluk) DS-ovaca koji su potpuno izgubili tlo pod nogama, a tzv. agencije za istraživanje javnog mnjenja samo su im pomagale svojim nameštenim rezultatima istraživanja da veruju kako su najbolje rešenje za Srbiju. Nadam se da će sada preovladati razum kod svih, jer u protivnom gubimo i narednih 20 godina života (a za prethodnih 20 ko nas pita, puj-pike ne važi).

Lun kralj noci

pre 11 godina

Da, Tadic je kaznjen zbog arogancije, ali ujedno je ovo i znak drugima na politickoj sceni da nema vise lagodnog i punog mandata od cetiri ili ti pet godina, vec poverenje se mora dobiti na osnovu rezultata.
Od ove noci u Srbiji nece nista biti kao do sada. Nema nesmenljivih.

Gordost nije vrlina

pre 11 godina

Svaka cast Vesna!
Boris i vrh njegove privatne partije se izgubio u magli zadnjih 8 godna. DS trazi krivce u narodu nesto slicno sto je Sloba radio 90tih! Da nam je vise politicara kao Vesna ne bi ni bili u situaciji kao sto smo sada.

Peđa - Bgd

pre 11 godina

od onih koji su trebali da naslede "Zoranove ideje i Zoranov put" - zaista smo malo videli prethodnih godina. Malo da bi i dalje vršili vlast u ovoj zemlji. Gospodi Tadić je, na žalost, prvi platio cenu greha.

Patria

pre 11 godina

Pa izgleda mi da se DS-ovci jos nisu osvestili. Jel i dalje ne znate sta je beli listic? Evo, OPET da vam pojasnim. Do*****li ste nam vise sa svojim nepotizmom i arogancijom. Kazete da smo mi odgovorni sto ce nam biti gore? A ne, momci i devojke, nece NAMA biti gore. Bice VAMA gore, a nam ce biti ISTO. E zbog tog "isto" ste i izgubili izbore, a sledeci put cete biti na nivou statisticke greske ukoliko ne shvatite odmah da je vas posao da MI bolje zivimo, a ne vi da se baskarite i tri puta mesecno na ekskurzije po evropi, a mi prezivljavamo s platom od 20000 dinara.
Zivela Vesna Pesic, jedina koja nije zaboravila 5. oktobar.

živojin

pre 11 godina

Tadić je ispoljio vrhunski politički diletantizam. Moto - poništiti sve vrednosti koje je nasledio do Zorana Đinđića, bio je poguban i po Srbiju i po njegovu stranku. Nikolić je u pravu kada kaže da je neko odozgo odredio ishod predsedničkih izbora. Nebo ne želi ljude koji su poput Tadića prljajući sve oko sebe poverovali da tako peru sebe. Dole tiranija jednog čoveka!

krstivoje

pre 11 godina

Velike heroine i najveceg zastitnika ugnjetenih i opljackanih Verice Barac vise nema ,dobro je da se Vesna Pesic javila javno u zadnjem momentu i doprinela da se AROGANTNA vlast promeni.

da pa

pre 11 godina

Nisam "fan" lika i dela gospodje Pesic, ali ne treba biti toliko ostrascen u komentarima...Ona je, za razliku od drugih, JAVNO iznosila svoj stav, ne "plaseci " se za svoje "privilegije". Ostavila je i prostor za druge analiticare o kojima je svoje misljenje dao i sada bivsi predsedik.Takav odnos prema politici, stanju u Srbiji treba ceniti! Zato Vesna, svaka vam cast na objektivnost i iskrenosti!!!!
PS: Ostali neka se pokriju usima i cute do daljnjeg!

Dosta je bilo lazi

pre 11 godina

Hvala vam Vesna na intervjuu koji je retko gde mogao da se procita, sve sto ste rekli je ziva istina, a narod je kaznio one koji su se odrodili od njega!!!

Mika

pre 11 godina

Ovo je najjeftiniji samar koji se mogao dati DS-u za sve ono sto su pricali a nisu uradili u zadnjih 8 i vise godina. Predsednik ionako nema neku veliku moc ( po ustavu ), tako da nece biti prevelikih problema. Uostalom, imali smo mi Slobinog drugara i Milutinovica na vlasti, pa se nije ni primetio.

Bodin

pre 11 godina

Citajuci komentare nisam primetio da je iko postavio jedno pitanje, niti se g-dja Pesic osvrnula na sledeci problem: Zasto Srbija nema neku normalnu i novu politicku opciju, gradjansku, zasnovanu na najsirem socijalnom koncenzusu, nego se stalno vrtimo u krug, birajuci dva ruzna recidiva proslosti. Ili u Srbiji nista novo. Nema novih ljudi, nema novih svezih ideja - sve ista lica izasla iz "revolucinarnih" tekovina bilo 1991. bilo 2000. Ovim izborima je jedan zatvor zamenjen drugim zatvorom i moj osecaj gusenja i pritiskanja se nije nista promenio u odnosu na prethodne mesece. Politika i politicke partije su za Srbiju postale tesko breme, ogromna mermerna ploca koja joj ne dozvoljava ni tracak nade. Da nemam ovoliko godina, jedini izlaz bi bio odlazak.

I samo jos nesto. Mnogi ljudi su obmanuti, po inerciji zaludjeni pobedom Tomislava Nikolica. Zamislite se i bojte se kakav je novi Predsednik koga podrzavaju i Vasington i Brisel (cak su otvoreno uzeli ucesca u njegovoj pobedi i pustili Tadica niz vodu kao neodgovarajuceg partnera), pa cestitali i pre kraja glasanja. Opet smo/ste izmanipulisani, ali kao sto rekoh na pocetku, a evidentno po broju glasaca koji su bojkotovali izbore, Srbija trenutno nema nikakvu perspektivu - ni sa jednima, ni sa drugima.

realan

pre 11 godina

Sa Borisom sam bio ogorcen,a i sa Tomom ne verujem da ce biti bolje...ali sa jedne strane kad se pogleda izlaznost i beli listici,mislim da je pravo vreme da se svi nasi politicari u paketu zapitaju sta rade,kako se ponasaju,i kuda vode ovu zemlju...mislim da ovi izbori pokazuju mnogo toga vise od rezultata ko je novi predsednik...ko ume da cita izmedju redova,shvatice...narod je rekao svoje

darko

pre 11 godina

Samo se nadam Vesna da vam se kocka isplatila i da Toma nece imati vladu i da dobijete novog diktora još goreg..Ako se završi na kohabitaciju upravu si ako ne onda je došlo do brljotine pri računjanju

gilespi

pre 11 godina

Bravo, Vesna. Svi koji joj zameraju, debelo grese...ovde se kazna morala dogoditi. Nije kaznjena stranka (ili jeste, ali svakako ne vlast koju su predvodili), kaznjen je njen predsednik i dosadasnji predsednik drzave.
Glasao sam za Tadica, bez obzira sto znam kakvo je bilo Vesnino misljenje...bez obzira sto je zena gotovo uvek u pravu i sto se moje misljenje poklapa sa njenim, skoro uvek ali i ovoga puta...
Ipak, nekako, nisam mogao da ostanem kod kuce, nisam mogao da dozvolim "necinjenjem", mojim neglasanjem, dodam ulje na vatru i prakticno podrzim Nikolica. Razmisljao sam dugo, ali reci koje je Tomislav uputio Zoranu Djindjicu...bile su jace od svega, a stalno su mi "odzvanjale"...Nisu tu pomogla nikakva izvinjavanja, iskrena ili ne.
Kljucna greska je napravljena kada je na mesto predsednika Demokratske stranke izabran Boris Tadic, mnogo dobar covek, veoma los politicar...

Ovo je kazna one, prave Demokratske stranke, kakva se tesko ponovo "radja", kakve naravno da nije bilo u Srbiji nikada, nije je bilo u regionu...po organizaciji, strukturi, idejama, ljudima...briljantno vodjena, cak i pre dolaska Zorana Djindjica na samo celo.
Kazna demokratske Srbije, koja moze doneti samo bolju buducnost, bolju Borisovu Demokratsku stranku...
Bravo Vesna, cestitam jos jednom, bez i najmanje doze sarkazma...

Nono

pre 11 godina

U svim državama koje pretenduju da budu deemokratske bi vođe stranaka koje su propale na izborima (Šešelj, Čeda i Tadić), još noćas podneli neopozive ostavke na sve funkcije u svojim strankama, ako iste sebe smatraju demokratskim strankama. Što to neće radikal je i normalno (nikad se nije kitio demokratskim perjem), ali Čeda i Boris nam i dalje prodaju "demokratiju" koja to nije. U demokratiji postoji i lična odgovornost za neuspeh! Inače, do ovih izbora sam uvek glasao za liste na kojima je bila Vesna Pešić. Ovaj put, iako sam se u potpunosti slagao sa njenom analizom ponašanja DS i LDP, nikako nisam mogao da prihvatim njen "akcioni plan" - glasanje belim listićima ili za Tomu. To je neodgovorno prema mlađima. Kao vršnjak Vesne Pešić, znam da u ovim godinama više nismo kadri da stvaramo nove ili menjamo postojeće političke stranke, već samo da podržimo mlađe i energičnije od nas i da ih, koristeći svoje iskustvo, savetujemo kakve treba da budu postojeće stranke ili nove, ako stare ne prihvataju da se promene. Međutim, savet "što gore, to bolje" nikad nije bio dobar savet.

Vanja

pre 11 godina

Ovo je veliki trenutak za Srbiju - narod sada zna da vlast nije od "od Boga", vec da se moze smeniti na izborima i da on ima pravo i moc da kazni neodgovornu i neodgovarajucu vlast. To je jasna poruka i sada izabranim i svim buducim predstavnicima vlasti da paze sta rade i kako se ponasaju i zalazu za dobro naroda koji ih bira i veruje im. Krivicu za poraz bivseg predsednika snosi on sam i njegove partijske kolege, a ne g-dja Vesna Pesic. Ukoliko ne pristupe bezkompromisnoj analizi svojih gresaka i ne pronadju nacina da ih isprave nikada vise nece doci na vlast. Isto vazi i za SNS. Cestitam gradjanima Srbije na hrabrosti da promene vlast koja je izneverila njihova ocekivanja. Cestitam i novoizabranom predsedniku Srbije g. Tomislavu Nikolicu sa nadom da ce vladati bolje i da svakako nece zaboraviti da je vlast i u Srbiji smenljiva.

Prometej

pre 11 godina

Nije mi muka od Tadica koliko mi je pripala usput muka od Dulica, Jeremica, Trivanke i druge raznorazne bagre koja se okupila oko njega. A kada vidim Vladimira Bozovica, Olivera Antica, Nemanju Stevanovica i ostalu bagru oko Nikolica muka mi je vec od starta.

Nisam glasao

pre 11 godina

Iz svih ovih komentara simpatizeri DS-a u stvari pokazuju koliko su ostrasceni i zaslepljeni samima sobom, i koliko u stvari ne zasluzuju da se bave politikom, a kamoli da vode drzavu. DS je izgubila odnos sa relanoscu i dobro je sto im se ovo desilo. Pa ko je Jelena Trivan da joj decu u vrtic dovoze sluzbenim kolima? DS ili LDP su trebali da budu moje politicke opcije ali kada vidim Tadica ili Cedu koliko su bahati gade mi se i zato necu da glasam za njih, ali necu ni bilo k ome drugome da poklonim ni minut svog vremena jer ne valjaju no ovd drugi. Ipak, samar DS-u ovom pobedom Nikolica moze samo da pomogne da ociste sljam iz svojih redova i da se trgnu kao politicka stanka. U protvnom, odose u istoriju.

dragiša

pre 11 godina

Bravo! Precizno skeniranje gospodje Pešić! Tadić je držao sve u rukama, jednom neko od stranbačkih lidera reče da je on(Tadić) "i predsednik, i premijer, i ministar, i tužilac,i sudija, i Novak Djoković".Tadić i njegova DS sa udarnim pesnicama Trivan, Šutanovac, Petrović,su se osilili do te mere da su prekinuli sve kontakte sa narodom, izvornim. Nisam nameravao da glasam za Nikolića,ali toliko prljavštine u kampanji od strane DS i Tadića, bombardovanje medija , bahatost, nadmenost, prepotentnost,sve se to u meni,a verovatno i u mnogim dsrugim, smučilo i dao sam glas Nikoliću.A on je sinioć lepo rekao: Za četiri godine neka nas menjaju,ako ne radimo dobro.

Peka

pre 11 godina

Vi gospodo iz DS-a još niste ukapirali šta znači "beli glas", je li tako? Pa nismo mi vaša privatna svojina pa da nam govorite za koga da glasamo! Mi koji smo precrtali listić ili nismo izašli jednostavno nismo mogli da zaokružimo Nikolića zbog svega što mu ne možemo nikad zaboraviti ni oprostiti, ali hteli smo da prekinemo ovu agoniju i da poručimo da se izbori više ne mogu dobijati na strah od "groznog Tome", već na rezultatima koje ste pokazali.

To je samo reakcija nas bespomoćnih na sve postupke kojima ste nas dodatno ponizili ove poslednje četiri godine: postavljanje marionete na najvažniju funkciju - premijersku, postavljanje ORTOPEDA na mesto prvog građevinara Srbije, mito, korupciju, partokratiju koja poprima epske razmere. Godinu za godinom urušavate građansko društvo i INSTITUCIJE.

Mita

pre 11 godina

To je to otprilike,a ne kao što DS tvrdi,beli listići,kriza,kalendar Maja:) i ostale gluposti...Jednostavno,pretvorili su državu u svoju partijsku svojinu(za Tomu ćemo da vidimo) i dobili su kaznu.Ko je terao Tadića na izbore...nije morao,mogao je da sastavi vladu i onda u toj atmosferi da pobedi Tomu,ali ne kockao se,slušao bogataše iz DS koji su mu lupetali o nepobedivosti i ceh je plaćen.Tako da nisu krivi svi drugi,kao što misle medijski magovi iz DS-a,a,nego krivica je u njima samima!što pre to shvate,to bolje po njih.Što se tiče Tome,aj da vidimo i to čudo...da li će da svima da jednaku šansu u ovoj zemlji ili samo članovima SNS-a,ili,recimo DSS-a ili Dverima?Videćemo,ako bude,nažalost ovo drugo,proćiće još gore od Tadića,a ako ne,možda i bude neke koristi od svega ovoga...

Lazar

pre 11 godina

Znaci komentari tipa,saucesce,sad ce rat,povratak u devedesete itd.su glavni razlog zasto je Tadic izbore i izgubio.Pa kakvo je to zastrasivanje naroda?Sta sad,ako ne glasamo za Tadica prestacemo da postojimo?Ja sam to primetio odavno,i vise od 5 godina nisam glasac demokratske stranke,samo je bilo pitanje vremena kada ce oni najverniji njima to konacno priznati.Ovo je veliki dogadjaj za demokratizaciju zemlje.Mora se pokazati odgovornost za neuspeh,a ne dalje lagati i praviti narod ludim.Drago mi je zbog ovog ishoda,a da li ce biti bolje-BICE!

distanca

pre 11 godina

Sve ste ovo "zaslužili". Ima li ste jednog od najboljih političara u Evropi i to sa vizijom daljeg razvoja društva i države kojeg većina u Srbiji nije za života podržavala,razumela ili čak mrzela.Kad su ga "patrioti"likvidirali bilo je kasno jer nastavljači mu nisu bili ni do kolena.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

zena je rekla da ce strateski glasati za Nikolica, ne da je on njen kanditat (Invictus, 20. maj 2012 23:59)

To je tek ono najgore! Savrsena strategija za hrkljus.

PravdaNS

pre 11 godina

Pa naravno da je običan čovek-bitan čovek! Ko je bilo ko u ovom društvu da potcenjuje ljude i da se oglušuje o svakodnevnicu i realnost življenja u zemlji Srbiji? za mene je ništa i niko. Arogancija, gordost i prepotentnost krase političare DS-a. Tu svakako ona Trivanka dominira i vodi na listi ali ima ih još puno, puno, puno. Te osobine su svojstvene i drugim političkim partijama, tako da svi ti ''mali umišljeni bogovi'' loše će proći od strane naroda baš iz razloga što ga potcenjuju. Što se tiče Nikolića ni on nije moj izbor(ja sam njih tutokompleto prefarbala u crno na izborima) ali sada očekujem igranku u smislu istrage korupcijskih afera, pljačkaških privatizacija, pljačkanje budžeta, zloupotrebe službenog položaja po javnim preduzećima itd... jer ako ne krene isterivanje PRAVDE i PRIMENA ZAKONA I KAZNENE POLITIKE ima i Nikolić brzo da leti sve sa saradnicima! Ima političari da utuve sebi u glavu da su tu zbog naroda(za to primaju debelu platu) a ne narod zbog njih!!!

Steppenwolf

pre 11 godina

Ne verujem da ce ista bitno da se promeni, pa i da SNS sastavi Vladu, jer onaj ko zaista zeli "pozitivne" promene, mora da obeca prvih 5-10 godina "krvi, suza i znoja" i tek onda kakvo-takvo poboljsanje u drzavi... taj ne bi imao ni 5% glasova, ovaj narod veruje u bajke i voli da ga lazu, za takve i glasa. Ovaj narod ne zeli red, rad i disciplinu, "krivina x brzina" je pozeljniji zivotni stil... sta nas onda cudi sto imamo ovakve politicare, iskustvo nam je ionako palanacko!?

Glasac Pokorni

pre 11 godina

Iskreno se nadam, da je dobar deo glasaca koji su izasli ili nisu izasli na izbore bio inspirisan likom i delom Radoja Domanovica

Svasta

pre 11 godina

Nikako mi nisu jasni komentari ostrascenih demokrata za koje je demokratija samo kad pobedi njihov kandidat. Demokratija je vlast vecine (bez obzira da li se nekome to svidja ili ne) - vecina je odlucila i tacka. Niti ce biti smak sveta, niti ce zemlja stati zbog pobede Nikolica. Pa Italija je promenila na desetine vlada u poslednjih 60-tak godina i nije se raspala ili propala. Vlast MORA DA SHVATI DA JE SMENJIVA (desilo se) I DA MORA DA ODGOVARA ZA SVOJE CINJENJE ILI NE CINJENJE (nije se desili, a i tesko da ce skorije) - samo tako mozemo da postanemo normalna zemlja...

zivele institucije! Predsednici su nevazni

pre 11 godina

A mi stalno mislimo da smo bolji nego sto jesmo. Ja mislim da je u Srbiji sad super! Nema rata, nema politickih ubistava, svako moze da kaze sta hoce iako niko nikog ne slusa a to sto trosimo vise nego sto zaradjujemo, tako je uvek i bilo. Ako Toma moze da se kandiduje i pored svega sto je govorio i radio onda moze i da pobedi. Toma je pravo lice Srbije i Srbija ga zasluzuje a i on nju bas takvu kakva je sada. Nije kriva gdja Pesic ni beli listici a ni kriza. Srbija glasa za ono sto joj je ponudjeno i mi sa svojim uverenjima i nacinom razmisljanja smo iznedrili ovakva dva kandidata. Mi treba svaki dan da im dahcemo za vrat da postuju ustav i zakone ko god da dodje na vlast pa onda izbori nece biti istorijsko desavanje. Ajde da se upitamo svi zajedno kako da da se oragnizujemo za interese pojedinaca i nase drzave a ne da jedno drugom prebacujemo za propustene sanse. Vise solidarnosti, razumevanja, rada. Manje zajedljivosti, predrasuda, elitizma, lopovluka i lazi.

stevan sremac

pre 11 godina

a ne zaboravimo da je smenio Sretena Ugricica (clan svih najznacajnijih svetskih biblioteckih institucija, svojom velicinom uveliko prevazilazio zemlju iz koje dolazi) i doveo nekog talibana od kog svi normalni beze... ili nije mu bio problem da napusti pozicije intelektualne slobode i razuma, jer mu nije bas jasno zasto je to njegovim biracima vazno

Mr. Macola

pre 11 godina

DS odavno nije politička partija ! Niste znali ?
Iz POKUŠAJA da se napravi ozbiljna politička stranka - izrodilo se PREDUZEĆE, koje je samo nalik na političku stranku... Dugo to ovde ljudi nisu razumeli...
Sada je to preduzeće "PRERASLO" u MARKETINŠKU AGENCIJU i običan svet je video da im se uvaljuje bofl roba - lepo upakovana, ali ipak bofl...
Odavno je DS trebao da "doživi poraz" - ali kakvi su, ni iz ovih izbora taj svet NEĆE NIŠTA SHVATITI...sorry, brale

Sone

pre 11 godina

@Bodin
Zato što da bi nešto promenio moraš da dodješ na vlast. Da bi došao na vlast moraš da ponudiš narodu ideju koju želi da čuje. Srbija nije niti će u skorije vreme biti gradjanska država! U gradjanskoj državi se pravi Srbin ne poistovećuje sa pravoslavcem. U gradjanskoj državi Srbin je onaj koji se tako deklariše jer voli da živi u toj državi, bez obzira da li navija za Zvezdu, Partizan, Vojvodinu, Novi Pazar, koje je vere i seksualnog opredeljenja. Zato je iluzorno nuditi gradjansku opciju Srbiji kada bi jako mali broj glasao za nju i ona ne bi imala politički uticaj. Onda kada Srbi budu izdefinisali svoje nacionalne interese, kada budemo znali šta stvarno hoćemo i koji su nam prioriteti ne želeći u isto vreme nespojive stvari, kada budemo svi radili na unapredjenju sebe i ne budemo čekali da neko drugi uradi nešto umesto nas, možemo da se nadamo napretku. Tada će izbori prestati da nam budu "istorijski".

Damjanovic

pre 11 godina

Svi su krivi,samo nije DS i Boris...

Boris je izgubio izbore zbog svojih dela i nedela,
a ne zbog neizlaznosti biraca.

Novi predsednik ima samo 24% podrske svih gradjana Srbije.
Nema ni celu cetvrtinu.

Boris Tadic,predsedink od 2004-2012.
Njegova stranka u vlasti od 2008.
Podrska raznoraznih,kao sto su Dodik,Djokovic,Z.Colic...
podrska medija,necu ni da spominjem.
i na kraju,izgubi!?
Pa treba da se sakrije u misju rupu.

Ako je on mislio da ce za njega glasati milion nezaposlenih,ne zatyo sto im nasao posao,vec zato sto se slika sa Colicem?
Vidi se po rezultatima.
Sad moze da se slika sa Colicem,koliko hoce...

Za to nisu krivi oni koji nisu izasli,nisu krivi oni sa belim listicima,nije kriva Vesna i slicni.
Sam je kriv,kao i njegova stranka.

Novi predsednik ce isto proci,ako radi iste stvari.

Zoran

pre 11 godina

U potpunosti se slazem sa stavovima gospodje Pesic. Odavno je bilo vreme da neko vikne kako je kralj go! U ovom trenutku g. Nikolic je ,na zalost, manje zlo od razuzdanog g. Tadica i njegovih nesposobnih, korumpiranih poltrona.

South Park

pre 11 godina

Mala retrospektiva
20 godina Delte - gost Premijer Cvetkovic
Strajk gladju Tome Diplome - poseta Milan Beko
Proslava izbornih rezultata u SPS-u 6.maja - Gost navijac sa poternice

Da li su potrebni dalji komentari

guska koja je spasla Rim

pre 11 godina

Pa Italija je promenila na desetine vlada u poslednjih 60-tak godina i nije se raspala ili propala.
(Svasta, 21. maj 2012 18:21)

Uobicajena povrsna percepcija Italije. Italija jeste promenila 60 vlada za 60-tak godina, ali, u prvih 50-tak godina to su sve bile vlade jedne te iste stranke, same ili u koaliciji (uvek s manje-vise istim koalicionim partnerima, uz retke i minimalne izmene sicusnih stranaka), pri cemu bi mandatar nove vlade najcesce bio isti kao i prethodne, a najveci potres bi bio ukoliko bi se desilo da mesto premijera pripadne jednoj, umesto drugoj, frakciji iste stranke. To je bilo pola stoljeca neprekidnih i beskonacnih promena kako se nikad nista ne bi promenilo, a prvi put kad se zaista dogodila nekakva promena vlasti (1994.), to su pompezno nazvali "Drugom Republikom". U stvarnosti je i tada najbitnija promena bilo upravo saznanje da vlast, ipak, jeste promenljiva. Srbiji je do tog saznanja bilo potrebno mnogo manje vremena i nisu joj trebali eksperimenti radi eksperimenata.