Četvrtak, 17.05.2012.

16:10

"20.maj-referendum o putu Srbije"

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić rekao je da su izbori 20. maja referendum o tome kuda ide Srbija, o budućnosti Srbije i regiona.

Izvor: B92

"20.maj-referendum o putu Srbije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Akademija 1986

pre 11 godina

@dvojne licnosti

Putin se nije usudio da prekrsi ustav nego je postavio Medvedeva da mu cuva fotelju.Razume se da to sa demokratijom blage veze nema ali i takav kakav je-oficir kgb NIJE SE USUDIO DA PREKRSI USTAV.

ЕВРОПСКИ НАРОД

pre 11 godina

Гласаћу за оног, за кога мислим да ће Србију БPЖЕ увести у ЕУ,
јер су избори показали да је 85% народа на изборима гласало за странке које су за ЕУ,
зато хајмо да сви заједно УСПЕШНО извршимо организацију државе по Европским стандардима
(раднике у фабрике, а криминалце и ратне профитере у затворе),
а у циљу бољег живота свих нас и наше деце..

Jole

pre 11 godina

Ja sam dipl. inzenjer gradjevine i nemam posao.
Moj brat je dipl. inzenjer elektronike i nema posao.
Dvoje mojih kolega nemaju posao.
Petoro mojih kolega je u Sibir radi za 1400 evra mesecno svaki dan po 14 sati dnevno.
Moj glas ide Izboru za Bolji Zivot!!! Norveska!!!

Zare

pre 11 godina

To su oni koji su obecali 200000 radnih mesta, 1000evra A DOBILI BEDU...TO SU ONI!
(Ivan, 17. maj 2012 19:03)
To je obecao Dinkic a i ja se nadam da nece ponovo biti u vladi. No ja nisam zaboravan pa da te podsetim obecanja sa tih proslih izbora...
Politika / Beograd / 17. 11. 2010.
Aleksandar Vučić

Toma donosi i više od 1.000 evra!

"Dinkić tvrdi 'kada pobedi Nikolić, akcije od 1.000 evra koje građani treba da dobiju neće vredeti mnogo'. Vredeće te akcije mnogo više, jer Tomislav Nikolić neće uzimati debele provizije prilikom prodaje javnih preduzeća, kao što to sada rade Dinkić i Đelić."
http://istinomer.rs/izjava/toma-donosi-i-vise-od-1-000-evra/

bane

pre 11 godina

B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!
(bezimena, 17. maj 2012 22:03)

A još nijednom nije bio predsednik otkad je Srbija stekla status kandidata. To znači da ima pravo na još tri mandata.

Gagi010

pre 11 godina

Naprednjaci po sluzbenoj duznosti stavljaju negativne komentare. Videce se na izborima. A onda bi bilo lepo da sa tomicom i vucicem odu u proslost. Bilo bi pametnije da gledaju tv i vide kakvom su coveku okrenuli ledja. Duel izmedju Zorana Djindjica i Seselja.. B92 info. Toma Seselju nije ni do clanaka. Ako je takvom coveku okrenuo ledja okrenuce svakom.
Glasam za Borisa i tacka

Razocarani student

pre 11 godina

DOSTA! Sinoc je narod video ko je Boris Tadic. Demagog, filozof, iluzionista, utopista... Sve, samo ne predsednik ove jadne i napacene Srbije. Ne zelim da taj covek odlucuje o nasoj buducnosti.Ajmo malo nezavisne medije.

ckeee

pre 11 godina

Kako ima posle da kukamo kada postanemo jeftina radna snaga, nase firme odlaze u stecaj.
Bicemo robovi ceo zivot, tako ce i ostati a oni nek se razvijaju nas ko sisa.

Milja

pre 11 godina

Ova markentiski savrsena i ludacki skupa kampanja(naravno placena novcem gradjana),uz stalno ispiranje mozgova u zadnjih mesec dana,zakljucno sa spektaklom u Areni,omamice mnoge prazne glave!

Medjutim,kada se omamljeni povrate 21-og maja,prazni stomaci ce nadjacati sva druga osecanja,ali,carolije vise nece biti da zavara glad!

Kako je lepo i lako kupiti mandat od 4 godine(ili ti 1460 dana),za 30 dana politicki jeftine,a za gradjane preskupe carolije!

Ali,sta ces,Srbija brale.Voli gegule da ispadne magarac,pa to ti je!

zbunjeni

pre 11 godina

1) Toma kaze Srbija je rupa na evropskom tepihu.
2) Toma kaze treba nastaviti pregovore sa EU.
3) Potpisan sporazum Tome i Kostunice o zajednickom delovanju i saradnji (na cemu, kad je Kostunica izricito protiv EU).
4) Kupljena diploma, master.
5) Dzak sa izbornim listicima (dosli iz Poljske, nadjeni u kontejneru, donelo ih NN lice...)
6) Referendum za Kosovo, Referendum za EU, kao vrhunac demokratije. Pa nije ovaj narod tako blesav da ne zna o cemu se ovde radi.
7) Toma zavrsava kampanju ovako: "Glasajte protiv Tadica, kaznite Tadica..." On ne sme da kaze "glasajte za mene" (prpa bato), jer se plasi strasne reakcije biraca.
Bez dileme glasacu za Tadica.

Lun kralj noci

pre 11 godina

B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!
(bezimena, 17. maj 2012 22:03)

Hoces li nam napisati datum kada je Srbija proglasila SAMOSTALNOST ili ti NEZAVISNOST posle raspada SCG?

dvojne licnosti ili stranacki vojnici pitanje je sad

pre 11 godina

A kad su u pitanju Putin i majcica Rusija onda vam ne smeta apsolutni vladar?!
Ne smeta vam sto je na vlasti vec 15 godina?To podrzavate i smejete se opoziciji u Rusiji sto se buni?A ovde vam Tadic smeta?E jeste smesni.

Potemkinove kulise

pre 11 godina

Ne ide Srbija nikuda, već, nažalost ostaje tu gde jeste, u svoj svojoj besperspektivnosti. Bez obzira na ishod drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja 2012.

Lun kralj noci

pre 11 godina

A za informacije da se Tadic treci put kandiduje, nije tacno. On je bio u prvom sazivu Predsednik Srbije i Crne Gore. Ovo je drugi mandat, koji, verujem da ce dobiti, kao Predsednik Srbije.
(DSS, 17. maj 2012 21:31)

A Srbija državno – pravni naslednik SCG... Toliko o mandatu doticnog Borisa III.

marija

pre 11 godina

@izbor,
Vesna Pesic nam kao opravdanje za beli listic daje, ni manje ni vise, primer Marin le Pen, francuske ultradesnicarke, vodje Nacionalnog fronta u Francuskoj, koja je dobila skoro 18% glasova za Parlament, sto brine citavu Evropu, a za Predsednicke izbore glasala belim listicem.
Ako je i od Vesne Pesic, mnogo je.
Ostaje nam samo da se pitamo sta se desava sa Vesnom Pesic?

marija

pre 11 godina

Za SNS,
-Важно је да изаберемо сигурност, поштујући једни друге. Ја нећу позивати на агресију, кажњавање. Спреман сам и Николићу да пружим руку и да сарађујем. Али, пре свега, поштујем демократску вољу исказану на овим изборима.., rekao je Tadic.
Korektno i ocekivano.

Opredeljena

pre 11 godina

Fenomenalna konvencija , mnogo mladih , mnogo postenog sveta koji podrzava Tadica. Samo nabajanje poznatih koji podrzavaju njegovu kandidaturu dovoljan je pokazatelj da covek radi dobro ,a podrska coveka kao sto je Novak Djokovic je kruna svega. Ponosna sam bila danas u areni , a u nedelju cu biti jos ponosnija kada pobedi prava opcija. Broj 1 jer Evropa nema alternativu.

bezimena

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.
(Marko, 17. maj 2012 18:24)

Ma idi begaj, a imaš android....dokle god ovde ima posla za Rumune (od aprila do oktobra već goodinaaama) to znači da ovde POSLA IMA, za sve koji pričaju da su gladni, samo treba da se RADI!

sta reci

pre 11 godina

(Mr Oks, 17. maj 2012 21:07)

Razlika je drasticna...SPS , ovakav, kakav je sad, sa jasnim stavom prema EU, sa otklonom prema staroj politici, i ono sto je najvaznije, javno su priznali da je njihova politika u jednom periodu bila pogresna i donale mnogima nevolje na ovim prostorima...
Tomislav Nikolic I Aca Vucic, nemaju jasan stav prema EU ( DSS , pustite pricu o referendumu), imaju otklon prema staroj stranci, ali ne i politici, ali nikad,NIKAD nisu priznali sta su pricali, radili i nikad nisu rekli da su gresili i da je u nekim trenutcima njihova politika bila pogresna( a evidentno da je bila pogresna)... Nije dovoljno skinuti bedz i staviti maramicu u dzep....
Mislis i dalje isto?

runner

pre 11 godina

To su oni koji su obecali 200000 radnih mesta, 1000evra A DOBILI BEDU...TO SU ONI!
(Ivan, 17. maj 2012 19:03)
Pa i ovi tvoji su obećavali veknu hleba za 3 dinara samo si ti to zaboravio ili namerno nećeš da se setiš. A što se bede tiče nismo je dobili nju smo nasledili i zbog Tominog i Vučićevog minulog rada i zato ne pričaj gluposti! Kad bi te čovek uzeo zdravo za gotovo pomislio bi da je pre 5 oktobra 2000 god. Srbijom teklo med i mleko.

fuj!

pre 11 godina

Time što se podsmevate ljudima koji koriste smart telefone ( ima i za 1 din. ) ili internet ( 700,00 din = 6 EVRA!!!!!! ), a nezadovoljni su stanjem u društvu samo pokazujete šta po vašem "mišljenju" i milosti ljudi ove zemlje zaslužuju: MRVICE SA LOPOVSKOG STOLA!!!!! Hej, 6 EVRA je luksuz! Sve bi nas sveli na lumpenproleterijat, koji zarađuju 1$godišnje. Zapravo, taj 1$ je procena vrednosti one odeće (krpa) koje nose na sebi. More... da ne psujem sad! Toliko ste m se ogadili da ću glasti i za crnog đavola!

Bosnjo

pre 11 godina

Znate sta je rekao Cercil svojim biracima kada se kandidovao za predsednika"nudim vam krv,suze i znoj",i pobjedio je na izborima.Ljudima treba istina(ma kako ona bolna bila bolja je od lijepe lazi).Zato,i ako bi najvise volio da predsednik Srbije bude Jovanovic (mislim da najrealnije razmislja o trenutnoj politici)ja bi ipak svoj glas dao Tadicu.Od dva "zla"ipak bi izabrao manje "zlo".

bezimena

pre 11 godina

Čl.116 je izricit-NIKO ne moze vise od dva put biti biran za predsednika Srbije.
(Akademija 1986, 17. maj 2012 21:09)

PRESTANITE DA LUPETATE. SMARATE!

1. Povlačenje kandidature u 2. krugu je BESMISLICA, i nije ni moguće.
2. B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!

Chohiba Maduro...

pre 11 godina

Lepo Vas molim...daklem, Ustavne nadleznosti predsednika republike su u principu ceremonijalne( vostana figura kao i svugde..npr.nemacka,britanija,spanija...i tacka!!!!)...Da Vas podsetim da mi u nasoj drzavi Srbiji imamo parlamentarni sistem demokratije i PREMIJER je person of interest!!!...ne zaboravite...Ivicu!!?

Akademija 1986

pre 11 godina

Priblizavamo se danu izbora.

APELUJEM na kandidate Borisa Tadica i Tomislava Nikolica da POVUKU kandidature i tako pokazu da postuju Ustav i ustavni poredak.Čl.116 je izricit-NIKO ne moze vise od dva put biti biran za predsednika Srbije.Zakonom se ne mogu derogirati ustavne norme koje su izraz suvereniteta naroda.Ustav je LEX SUPERIORI

Ovakvim postupkom kandidati bi dali neprocenjiv doprinos uspostavljanju pravne drzave i razvoju demokratskih institucija u Srbiji.

Ocekujem da Vam je interes Srbije na prvom mestu.

ivan

pre 11 godina

naprednjaci naucili novu rec "virtuelan" danas sam je od fanova sns cuo i procitao 100 puta!pitam se kako mozete da glasate za coveka koji prica o postenju a ovamo na kvarno uzima diplomu od karica.mislite da ce vam biti bolje ako master pobedi, nece,verujte!!!zao mi je sto toma nije uzeo vlast 2008,sad bi otisao u istoriju!!!toma master~drama queen~covek harizma~covek pozitiva.....

Crni listic

pre 11 godina

Nekako razumem Ds, ali mi nije jasno sta rade pa ovi demohriscani iz kombi stranke, da li oni uopste znaju gde se nalaze, da li imaju neki plan neku viziju? mesaju veru i politiku, konzervatizam i modernizam nemaju ni dovoljno clanova uzas... svi su prsli.

pff

pre 11 godina

@ DSS
ne njemu je ovo 3 mandat za predsednika Srbije...Neka se opet menja ustav pa da moze jos 10 godina da bude predsednik ili jos bolje da ga proglasimo za dozivotnog predsednika....

izbor

pre 11 godina

Gledam komentare i nesto mi upada u oci...

Mislim da najvise ima komentatora koji su takozvani "beli listici" ili "crtaci listica" ili apstinenti...Srazmerno njima , malo je komentara od trolova SNS-a. Ima i dosta "razocaranih demokrata"....i sta mogu da zakljucim..
Mislim da SNS trolovi pocinju kampanju da se ne izlazi na izbore, posto posle podrske koju je dobio DS od SPS, URS, LDP, JS, SVM, PUPS..itd..itd..a da..Sale Djordjevic.. jedini spas je da ovi glasaci ne izadju na glasanje....Opet providna kampanja Ace Vucica...
A onim stvarnim "belim glasovima" da kazem u kojoj zabludi zive..na izbore u nedelju ako izadje 1 ( jedan ) glasac i da nekom glas, mi cemo imati predsednika...a vi "beli" nemate onda pravo da komentarisete tog predsednika "od jednog glasa"...

razmisli

pre 11 godina

Uveren sam da je Zoran Đinđić živ i da gleda ponašanje Borisa Tadića i onoga što se danas naziva Demokratskom strankom da bi izašao na izbore i glasao za Nikolića.
(bane, 17. maj 2012 20:21)

Evo ga jos jedan "petooktobarac"...ma kako ste naivni...zamalo da poverujem, ali kad si spomenuo Vesnu Pesic..sve si pokvario. Bane, ili vec kako, Zoranovo ime ne uzimaj u usta kao sto ga je na TV uzela Jogovanka, da napada Tadica preko njega...A ocima nije mogla da ga vidi, kako i njen gazda koji je spominjaio Zoranovu nogu...I ti ces da glasas za takvog coveka??? Nikad ti nisi krocio asfaltom na protestu..NIKAD....
Svaki koji se kune u Zorana a glasa za Nikolica je provokator...ili nema nimalo mozga ( mozda zam malo grub..ali)

samo polako

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 17. maj 2012 18:24)

Pa jes' pravo zboris, ako ANDROID nije bas poslednje generacije...

oho

pre 11 godina

U nedelju glasamo da li ćemo gledati Tadića još 5 godina ili ne. Ja stvarno ne mogu, vi kako hoćete.
(Aran, 17. maj 2012 20:54)

Mozda si u pravu...ja necu da glasam za onog kojeg gledam vec 22godine....i imam nameru da ga oteram u penziju ......

Mr Oks

pre 11 godina

Klincima ne treba zameriti ako podržavaju Tromislava. Ne sećaju se 90. - bombe, nema goriva, prazne prodavnice, redovi za mleko, (ej, za mleko,) ubijani novinari, mrzeo nas ceo svet, plata 50 centi... Vučić je tada bio zadužen za medije. Užas! Ne mogu da razumem starije kada ga podržavaju. Za zaboravnost postoji ginko biloba - toplo je preporučujem. Naprednjaci... ovog puta ste pukli DEFINITIVNO!
(novosadjanka, 17. maj 2012 20:44)

Vučić je na toj poziciji bio manje od godinu dana. Mene interesije šta je tokom čitavih devedesetih radio Dačić i njegovi koalicioni partneri? Sad je on najveći partner trenutne vlasti, vrlo verovatno budući premijer, a njegova stranka će dobiti 5-6 ministarstava. To sad nije problem? O čemu mi to prićamo?

BLUZZZZZZZ

pre 11 godina

Bio bi referendum da imamo normalan narod i stranke, ovako je sve farsa.
Po celoj Evropi vlade padaju a tamo visi standard jedno 100 puta, a kod nas u najvecoj bedi Evrope ljudi glasaju vlast da ih i dalje jase, nece narod promene, lepo mu je u blatu.
Jedva cekam prvu sledecu okupaciju ove zemlje da se malo odmorim od ovih domacih lopova koji su Srbi a utrkuju se ko ce Srbiju vise da pokrade i unazadi i unakazi jos vise i zlostavlja njen narod.
Mi nismo narod, narod su Grci, Francuzi, ovi Arapi sto se bune, mi smo stanovnistvo, mi samo naseljavamo ovu teritoriju i ne bunimo se stagod nam radili.
A u nedelju stoko ajd na glasanje da glasas svog cobana.

DSS

pre 11 godina

Zaista kultivisani komentari za T.Nikolica.Mnogo bolje sroceni nego što on sam može da izjavi bilo šta u politici a da nije pljuvackog karaktera. Vidim da su se sad ukljucili i DSSovci da pomognu, ne Tomi, vec svoju politiku: Ne EU, vec Rusija.
Strah me je ali nada mi je veca da nece doci na vlast.
A za informacije da se Tadic treci put kandiduje, nije tacno. On je bio u prvom sazivu Predsednik Srbije i Crne Gore. Ovo je drugi mandat, koji, verujem da ce dobiti, kao Predsednik Srbije.

flomaster

pre 11 godina

Kakvi bre vise referendumi?
Narod je odavno izabrao put! Ajde zavrsavajte taj drugi krug protiv vase smesne kvaziopozicije i na posao.... znate vi dobro sta treba da uradite i prvo i drugo i trece... i istovremeno!
Nazalost, morate poceti od sebe.....
Hocete ili necete?

novosadjanka

pre 11 godina

Klincima ne treba zameriti ako podržavaju Tromislava. Ne sećaju se 90. - bombe, nema goriva, prazne prodavnice, redovi za mleko, (ej, za mleko,) ubijani novinari, mrzeo nas ceo svet, plata 50 centi... Vučić je tada bio zadužen za medije. Užas! Ne mogu da razumem starije kada ga podržavaju. Za zaboravnost postoji ginko biloba - toplo je preporučujem. Naprednjaci... ovog puta ste pukli DEFINITIVNO!

guja

pre 11 godina

(Srdjan, 17. maj 2012 19:21) Bravo sinko. Nije utopija. Jeste da će da nas gledaju ko budale, ali neko mora da počne. A zamisli da isključimo svi struju na jedan dan, ako hoće da je poskupe. Gde da je lageruju, a nama ništa neće da fali bez nje. Ajde da ih zovemo telefonom po ceo dan da ih nešto pitamo kao. Ma ceo ovaj nakaradni sistem može da se sruši bez nasilja. Ideja ideja. Pa ja kažem, ajde da sedimo kući u nedelju, svi koji su nezadovoljni, pa da vidiš kako će da im se razbistri ono malo mozga.

Pancevac-013

pre 11 godina

"Moramo da se borimo za nova radna mesta, to je borba u celom svetu, to je borba epohe", rekao je Tadić.


Ima jos dosta clanova DS,koji cekaju posao...

Anja R.

pre 11 godina

Sve što mogu da kažem, posle ove naporne kampanje za nas građane, i onog zabavnog duela od sinoć, jedva čekam da se završi. Da mogu normalno da uključim TV, odgledam vesti bez njihovog prepucavanja, vidim bilborde bez njih... Ali i bez obzira na to, taj Toma me ničim nije ubedio da glasam za njega. Ne valja, i nije sjajno, ali nešto ide napred, a sns mi nije pokazao kako bi oni promenili nešto, jer im je svaka moguća izjava i potez u protekla 3 meseca bila autogol. Smešno zar ne?

Пеђа

pre 11 godina

Који је ово референдум по реду када је реч и ЕУ? Барем трећи. Ето, барем смо у нечем први :(

bezimena

pre 11 godina

Niko ne treba da vlada Srbijom vise od dva mandata. Niko!
Hvala ti Borise za sve, bio si dobar predsednik obzirom na okolnosti, ali je sada vreme da odes!
(Janko, 17. maj 2012 19:45)

NE, nije vreme da ode, jer T. master NIKOLIĆ, kome je specifična težina laž i prevara (služeći se time djavo i menja oblike), NE SME VIŠE DA SE DOČEPA VLASTI NI JEDAN JEDINI PUT, jer on ne samo da ne krije, već obećava, da će biti DIKTATOR! Ko ga nije pročitao, slep je kod zdravih očiju!

A u nedelju uveče, kad pukne mehur od sapunice...

pre 11 godina

Evo ja cu da glasam za Nikolica a iz Vojvodine sam kao i 80 % ljudi koje znam nebitno koje nacije pripadali..
(Backa, 17. maj 2012 18:59)

Onda znaš uski krug ljudi.

glas protiv Tadića

pre 11 godina

I ako je Toma Nikolić nekad i bio veće zlo od Tadića,to definitivno više nije.Osam godina je bio već predsednik Boris Tadić,i?Kako se živi?Koji su rezultati?Perspektive?Katastrofa.

milance

pre 11 godina

gospodo ,jer vasa memorija doseze do proslih izbora ,u ovoj zemlji se uvek od radikalno-naprednjackih stranaka poteze amnezija za celu istoriju , primer. da nam neko firmu koja je milionima u dugu , hoces odmah standard , ne gospodo , prvo treba doci do one pozitivne "nule" , znaci zatezanje svih vrsta uckura , kajseva i ostalih pomagala .
Vise verujem coveku koji priznaje da ce nam biti tesko ako ne i teze neko nekim bajkama o blagostanj preko noci , u ovoj zemlji nikad nije bilo blagostanja ali smo se zbog nase istorije uvek molili za MIR ! 1

bane

pre 11 godina

Devedesetih godina sam se neprekidno borio protiv Miloševićeve diktature i izolacije i zahtevao da se u Srbiji započne reforma kao u svim Istočnoevropskim zemljama. Dvanaest godina nakon 5. oktobra imam iste zahteve kao i onda?!
Demokratska stranka i Boris Tadić za sve te godine nisu ni počeli reforme niti im to pada na pamet.
U prvom krugu sam precrtao sve listiće a sada najozbiljnije razmišljam da izadjem u nedelju i glasam za Nikolića kako bih obezbedio smenjivost vlasti. Intervju Vesne Pešić koji je dala pre par dana RSE me je uverio da razmišljam u dobrom pravcu tako da ću najverovatnije glasati za Nikolića.
Uveren sam da je Zoran Đinđić živ i da gleda ponašanje Borisa Tadića i onoga što se danas naziva Demokratskom strankom da bi izašao na izbore i glasao za Nikolića.

shame you

pre 11 godina

@
Od danas navijam za Nadala....
(natasa, 17. maj 2012 19:20)

Neverovatno ! Evo jedne tipicne predstavnice nazadne Srbije, u vidu SNS. Gospodo simpatizeri jedne lose stranke-ne samo da ce te zbog vaseg podlog kandidata koga niko nece navijati za Nadala umesto naseg zajednickog Novaka, vec ce te biti i protiv Republike Srpske, protiv pojedinih nasih episkopa, protiv nasih naboljih glumaca, rezisera, pevaca, sportista, protiv Evrope, protiv sveta, protiv sopstvenog naroda, protiv samih sebe...sta vam onda ostaje od zivota ? Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic ? Ako vam je to smisao zivota, nastavite tim putem, putem bez povratka.

Radovan

pre 11 godina

Definitivno ex predsednik zivi u nekom virtuelno/nerealnom svetu, svetu sljastecem i dekorisanom, koji u stvarnosti ne postoji. Cene su toliko narasle a dohodak gradjana realno se smanjio (a zemlja prema IZIT usla u recesiju) da mnogi skoro sve sto zarade potrose samo na hranu, a gde su drugi troskovi, a gde je obecani bolji zivot. Samo na drzavnoj televiziji i ponekim komercijalnim kanalima gde je sve "selo veselo". Naravno B92 je svetla tacka i prenosi stvarnost kakva jeste, svaka cast za objektivnost

ohotniji rjad

pre 11 godina

Cuti nesreco, rasteraces i ono malo glasaca kojima je Dacic miliji nego Toma-Vidoviti-Diploma!!

Kako bre ne razumete, nece ljudi vas nego se plase neuracunljivih Seseljevih ucenika!!!

ivica

pre 11 godina

moj predlog je da nasa drzavna himna bude oda radosti. treba krenuti sa peticijom za ovu inicijativu.to bi bio dobar korak kako bi na ubrzan nacin pristupili eu.pa mi smo sila broj jedan u ovom regionu.treba uspostaviti sto prisnije odnose sa janezom jansom,milom djukanovicem, zlatkom lagundzijom,pomoci tom napacenom albanskom narodu na kosovu, da pokrenemo ceo region u eu.eu je zivot,sve ostalo su sitnice.

Janko

pre 11 godina

Niko ne treba da vlada Srbijom vise od dva mandata. Niko!
Hvala ti Borise za sve, bio si dobar predsednik obzirom na okolnosti, ali je sada vreme da odes!

CS

pre 11 godina

Benzin 150 din, hrana poskupljuje 1-2 din svaki dan, ljudi ostaju bez posla po celoj Srbiji, jel to sigurnost?! jel to buducnost?! Ko vodi ovu zemlju 8 godina? MARSOVCI? Nisam bio na glasanju, ali cu u nedelju izaci da zaokruzim promene. A Borisu Tadicu iskreno zelim da za njega glasaju samo oni koji dobro zive!

Srdjan

pre 11 godina

Uvek ima treca opcija neizaci na izbore. Bolje se posvetiti komsiji, prijatelju, poznaniku, familiji za njih biti tu pomoci bez novcane ili bilokakve naknade. Kupujte direkno od seljaka hranu a ne u hipermaketima. Prvo u svojoj zgradi upoznajte ljude i izgradite slogu a nakon toga skucite istu. Na posao ako imate auto povezite komsiju i ustedite sebi i njemu pare za prevoz. Ukljucite narode moj malo mozak, malo maste i sloge pa ce te onda lako naci prvog medju jednakim ili kako ga zovete vodju. Sve primere koje sam naveo znam da je utopija jer narode moj SEBICAN SI.

misko

pre 11 godina

Posvećeno za Boriskakaka

JUTUTUNSKA JUHAHAHA
U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

Jovan Jovanović Zmaj (1865)

milan

pre 11 godina

Voleo bih da Tadic ima ozbiljnijeg protivnika, ali izgleda da smo mi suvise mala zemlja da imamo alternativnog coveka iz neke druge partije.
Tadicu mora biti jasno da se od prvog dana moraju zasukati rukavi i odmah se uvatiti u kostac sa centralnim problemima bez oklevanja. Smanjivanje broja poslanika, ministarstva, aktivniji rad pojedinaca i agencija, otvereniji rad drzavne uprave, promena penzijskog sistema, poreski sistem za natalitet i za male i srednje privrednike naplacivanje PDV-a menjati, investitorima otvoriti vrata ali ne da kada prodju kroz njih moraju jos kilometre da pesace da bi dosli na cilj i mnostvo drugih stvari koje nisu bile dobre kao kontrola sopsvenih snaga na lokalu itd.
Samo tako ce se i nama isplatiti sto ga biramo ponovo.

Rajko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da smo konacno krenuli putem totalitarizma, Kriminal u lepom odelu koji je preuzeo centre moci po receptu CIA-e, kontrola stanovnistva na nivou stada. Operacija na mozgu, kako rece dr Brdar. Strasno. Nikada necu pristupiti ni jednoj stranci, ali cu u nedelju glasati za Nikolica. Ne znam zaista ko ce dobiti vise glasova ali uzivacu makar pola sata ako na vestima vidim kako objavljuju da je Toma pobedio. Ne zato sto je on bolji ili gori, nego zbog slobode koja valjda jos uvek postoji u duhu ovog naroda.

Siniša

pre 11 godina

Naprednjaci, pa vi ste totalno prsli, nemate ni konvenciju, niko ozbiljan vas ne podržava, raspad sistema...Ostala su vam još ova deca koja ovde piskaraju, ali ni oni jadni ne znaju šta više da pišu, vide i oni da ste prsli. Šta hoću da kežem, vi omladina SNS ste sjajno radili, ali kampanja je bila jako loša, a za to vi niste krivi već onaj ko je bio zadužen za kampanju. SNS je sam sebe ukopao koalicijom sa Veljom, Karićima, Vulinom i ekipom - bez njih bi imali nekoliko procenata više. Niste uspeli da privučete veliki broj ljudi na vašim konvencijama, skupovima...a ovaj drugi deo kampanje je bio katastrofa, potpuno ste bili nepripremljeni, kao da Toma nije ni očekivao da će ući u drugi krug...a priča o krađi je autogol. I da ne idem dalje, analizirajte objektivno sve i videćete da ste sami krivi za loš rezultat. Nama je potrebna jaka opozicija, ali ovo kako rade Toma i Vučić ništa ne valja i treba da vidite kako dalje. Ja znam da u SNS ima i sposobnih ljudi, ali ih niko nije video, jer od Tome i Vučića niko ne može da dođe do izražaja - sve se vrti oko njih dvojice, a njih dvojicu građani neće.

loki

pre 11 godina

Ljudi mi smo objasnili....dilema nema,a zabavnjaci nek se zapitaju,ugasili su posle izbora.A mi mi idemo dalje,idemo napred...i niko nas ne može zaustaviti,vidimo se u Evropi!!!!!!!!!!

lezdra

pre 11 godina

...Strašno dokle nas je dovela Demokratska stranka i svaka kampanja im je ista, ista obećanja daju već 10 godina a ništa nije ispunjeno, da mi je neko pre 4 godine rekao da ću glasati za Nikolića ne bi mu verovao, al drugu opciju nemam.
(Zemun, 17. maj 2012 18:21)

Pa zar si Ti slep čoveče! Dvadeset godina je Toma Nikolić, što kao radikal što kao "novi radikal" (SNS-ovac), na vlasti u Zemunu pa našta Ti Zemun liči? Ja ću ti reći: "Na Avganistan-Pakistan!" Bruku i sramotu. Nije bio kadar da za tolike godine dovede jednu opštinu u red a hteo bi da bude predsednik Srbije? Da se odmah razumemo, nisam ja oduševljen ovim Tadićem, daleko od toga, al' ako biram između dva zla mislim da je on manje zlo od Tomislava Nikolića.

Moca

pre 11 godina

Jeste završna ali za koga obzirom da se nalazimo između dva zla, a koje manje? Ova uigrana Tadićeva ekipa manje više "hara" Srbijom od 2000-te i teško je skinuti sa vlasti ili ova druga SNS-a koja ništa ne obećava ali sa manjom mogućnosti da se dugo zadrži na vlasti. Pa po mom mišljenju sa Tomom ćemo lakše izaći na kraj pa zato mu ovom prilikom dajem "prednost". A ovi prvi su tako organizovani da će uvek da se međusobom lako dogovore i da nas žedne prevedu preko vode.

Oliver

pre 11 godina

Tadic krsi Ustav i to trostruko.Prvo,kandiduje se treci put za predsednika,iako je smisao ustavne odredbe da jedan isti covek ne moze biti vise od dva mandata predsednik republike.Menjanje Ustava i brojanje mandata ispocetka je samo pravna mahinacija,oko cije legalnosti postoje neslaganja i medju pravnim ekspertima,ali je sigurno da su tri mandata za jednog coveka nelegitimna,nemoralna i neeticka.Tako nesto ne moze da se desi u uredjenim demokratskim drzavama,nego samo u polu-demokratskim,autokratskim drzavama poput Srbije,Belorusije ili Rusije.Drugo,Tadic krsi Ustav,jer je istovremeno predsednik republike i predsednik svoje stranke,iako u Ustavu izricito pise da predsednik republike ne moze obavljati bilo kakvu drugu javnu funkciju.A biti predsednik jedne politicke partije jeste javna funkcija.Trece,Tadic krsi Ustav jer odredjuje politiku ove zemlje,iako je prema Utavu,to u iskljucivoj nadleznosti vlade i predsednika vlade,a ne predsednika republike.Ali,da li iko sa prosecnim koeficijentom inteligencije veruje da politiku u Srbiji utvrdjuje Mirko Cvetkovic,a ne Boris Tadic?Pobedi li Tadic,Srbija se u narednih 5 godina pretvara u autokratiju,neizmernu vlast jednog coveka,a Tadic postaje covek koji ce duze vladati nego Slobodan Mlosevic.Nismo se za to nekada borili.

13 godina ili drzava to sam ja

pre 11 godina

Da li mi to imamo novog dozivotnog? Moramo samo da smislimo kako cemo to samo nama svojstveno uredjenje da nazovemo!

zivojin

pre 11 godina

(Nemanja, 17. maj 2012 16:57)
Da, u pravu si, tvoje vreme dolazi, pekarski pomocnik na crno ili deltin prodavac na bewlo za 15000. Bravo politicaru mladi.

kakav izbor

pre 11 godina

Boris vs. Toma - kakav izbor

1) Zamislite samo tog kandidata za predsednika kome je, posle 8 godina na vlasti, najjači argument i faktor u njegovom predizbornom programu upravo protivkandidat (ja jesam očajan i nesposoban ali pogledajte samo njega)

2) Zamislite samo tog kandidata za predsednika koji ne može da pobedi svog protivkandidata još 108 godina iako je najmanje 80% ljudi u Srbiji ogorčeno stanjem u kome se zemlja nalazi i za koje je protivkandidat najdirektnije kriv, što svojim činjenjem ali još više ne činjenjem.

3) Zamislite zemlju koja mora da pravi izbor između ta dva kandidata, sasvim ekvivalentan iznor kao kad bi vam neko rekao biraj između dva tumora, hoćeš na mozgu ili na plućima.

I jedan i drugi su fatalni ali ti imaš priliku da biraš, zar ne...

Milan Filipovic

pre 11 godina

Odslusao sam deo ovog skupa na TV.
Da li sam dobro cuo ili haluciniram, tek ucinilo mi se da g.Tadic u svoj program(od koga nece odustati) genetski izmenjenu poljoprivrednu proizvodnju da bi smo dosli do jeftinije hrane?

PosmatraC

pre 11 godina

Cuo sam da ce i Vucic da zaokruzi Tadica da bi se posle presaltovao u DS.Zeli da napusti svog politickog caleta , ali sam se pitao ko mu je politicka majka, valjda Seselj.Cudnog li braka a jos cudnijeg deteta.

matori

pre 11 godina

"...Mitingu, između ostalih, prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin i predstavnik Srba iz Hrvatske Milorad Pupovac..."

Sada vidim da sam bio u velikoj zabludi, kada sam mislio da su patriJote u nekim drugim strankama... Evo ih ovde, svi na okupu!
Čudo jedno da u celom članku, ni jednom nije spomenut SPS i Ivica "koferče"...

Dejan

pre 11 godina

Kad bi SNS formirala vladu, glasao bih protiv njihovog predsedničkog kandidata. Kad bi DS formirala vladu, glasao bih protiv njihovog predsedničkog kandidata. Dokle god nemamo za koga da glasamo, hajde bar da im ne dozvolimo da sve poluge vlasti budu u jednom centru, to je ipak najmanje zlo trenutno...

Ciroza

pre 11 godina

Taman sam pomislio da nam je jedino Nole ostao da se necemu radujemo kad I on izabra stranu u ovoj bljuvotini. Pa zar I ti majstore, moralna gromado Srbije, pa zar I ti ljudino da se svrstas u necije pacenicke redove. Pa zar I ti..

Backa

pre 11 godina

Evo ja cu da glasam za Nikolica a iz Vojvodine sam kao i 80 % ljudi koje znam nebitno koje nacije pripadali..Jednostavno ovde lose zivimo i necemo vise tkz Tadecev bolji zivot!

marija....

pre 11 godina

Jedino je Tadic govorio istinu sinoc. Narod treba da shvati da od onih embarga i vladavine Kostunice koja nas je unazadila najmanje 20 Godina i naravno Miloseviceve politike. Nemoze se ocekivati za godinu dana da se obogatimo. To moze samo Nikolic i njegovi saradnici. Potrebno je puno vode da protekne Dunavom da se krene napred. Sve dok nam to ne udje u glavu necemo ici napred. Zato mislim da trebamo jos koju godinu sacekati pa neka se krene u Evropu. Verujem da ce nam biti bolje. To sto na nekim skupovima neko prica ne treba da nas brine. Vazno je sta ce doci za nekoliko godina. Ako se dobije status ulaska u Evropu treba da prodje jos najmanje 4 godine pa tek tada se ulazi u Evropu. Bolje da ocistimo Srbiju, to je divna zemlja pa mozemo docekati i uklazak. I nasa ce zastava vijoriti u Brüsselu.!!!

Nemanja_Z

pre 11 godina

Novak Đoković podržao Tadića, Toma Nikolić nokautiran za sva vremena!
(Rale, 17. maj 2012 18:27)

Zanimljivo!
A gde je to ON izrazio podršku???!!

Eeeeeee moj narode! Niste Vi za bolje!

Sandzaklija

pre 11 godina

... kaze Dodik lako bi ja tamo kod mene da imam Rasima... sve je time rekao o srpskom večnom ministru. U Bosni nema izdajnika svog naroda kao kod nas (Rasima) koji bi sve dao za fotelju...

Čubura je raj

pre 11 godina

A, zašto se strani državljani mešaju u unutrašnje stvari Srbije? Dodik BiH, Djoković Republika Kosovo. Ja sam sada u neznanju: ako za predsedničkog kandidata B.T. lobiraju predstavnici iz susednih država, na konvenciji u sred Beograda, imam razloga za veliku sumnju u kredibilitet predsedničkog kandidata B.T.

move

pre 11 godina

@
(Marko, 17. maj 2012 18:24)

Samo ti sedi pored kompa, kuckaj zalopojke i kukaj nad sudbinom. Posla ima koliko volis i redovnog i dopunskog, ali treba poviti kicmu a ne, cekati da ti bilo sta padne s neba. BORI SE, ne placi

to

pre 11 godina

IMPRESIVNO !!!

E sad uporedimo ovu i Tonik-ovu konvenciju, gde se on bahato zavalio u fotelju, a ostali poltroni sa neprirodnim kezom aplaudiraju oko njega i takmice se ko ce mu se vise uvuci...u ...lice

Pele

pre 11 godina

Moli se čuveni voditelj naprednjačkog radio Fokusa da ne šalje 160 komentara potpisujući se različitim imenima! Pomirite se sa sudbinom - bićete demolirani u nedelju! Hvala unapred! :))

vera

pre 11 godina

Dodje i taj dan.Prodjose mnogi od 5-og oktobra.I sta se desilo.Opet imamo jednopariski sistem,opet sam samo privatnik koji dvadeset godina radi svoj posao i bori se da prezivi,kako ja tako i mojih 10 radnika.Mnogo je tesko.Uzimaju se pozajmice iz banke sa kamatom od 27.5% da bi se prezivelo,da bi se ispostovali svi poslovni partneri i radnici,A ja?Borila sam se protiv komunizma,zalagala se za ideje da samo treba raditi posteno svoj posao i sta imam.Imam dva sina koja su zavrsila fakultete u roku i gde rade.Rade kod mene u agenciji.Mladi ljudi,sa zavrsenim fakultetom u roku ne trebaju nikomeI ja se osecam postidjeno sa svoje 52 godine.Sta sam radila u zivotu.Samo sam uspela da vaspitam i iskolujen decu.Ni dan odmora,vikenda.SAmo rad.M

darko

pre 11 godina

Meni je NAJSMESNIJA bila pojava Milorada Dodika i pitam se kakve veze je imalo ono njegovo pominjanje/poredjenje Beograda i Sarajeva.
A svi znamo da je u celoj Bosni [RS i Federacija] za 'srpske' izbore u ambasadi Srbije u Sarajevu i konzulatu u Banja Luci prijavilo i glasalo manje od 700 [sedam stotina] ljudi, a sto je velicina jednog sela u Srbiji tako da se pitam koja je uopste bila svrha Dodikovog pojavljivanja na zavrsnoj konvenciji.
Po meni ovim i sam Tadic deli Srbe koji ne zive u Srbiji.

Akademija 1986

pre 11 godina

U slucaju izbora B.Tadica za predsednika Srbija(po mom misljenju)sustinski prestaje da bude republika.Republika je vladavina-suverenitet naroda izrazen u Ustavu.Treci mandat je suprotan jasnom čl.116 Ustava.Ako je Ustav lex superiori i izraz suvereniteta naroda,onda je suspendovanje čl.116 ponistavanje narodnog suvereniteta i volje izrecene referendumom.

Lajavi

pre 11 godina

Od sinoć rejting Borisa Tadića je pao za 10%. Nema tog Srđana Đokovića, spoljne podrške, glumaca, pevača, analitčara i medijskog cirkusa koji takav pad može da amortizuje, nema. Od danas Tadić može da pobedi, jedino ako Vladimir Putin izađe večeras u Dnevniku 2 i da mu podšku ;))))

ogorceni

pre 11 godina

sramota koliko se para nas obicnih smrtnika trosi na gluposti kao sto su ove konevencije ...necu glasati ni za jednog ali da je Nikolic ovoliko zastupljen u medijima imao bi bar 20 posto vise glasova to je svima jasno ....Tadic je u ovom izbornom procesu potrosio toliko da je mogao pola miliona gradjana koji su bez posla da uposli bar na godinu dana !!!! sramota
a posevna je sramota sto su u NOVOM SADU nudili po 2000 din da se za njih glasa i to svi znaju a cuti se ...cak je i covek koji je nudio uhapsen ...SRBIJA KUCA NA PROMAJI~!!!

Marko

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.

hoce li sunce nad ovom zemljon ikada zasjati kako treba???

pre 11 godina

Imam 24 godine i nase vreme tek dolazi..
(Nemanja, 17. maj 2012 16:57)
Ahh, mladicu ...
Toliko sam ja imao 1990.g, na kraju predivnih 80ih, kada sam mislio da se jede sve sto leti. Umesto ocekivanog ulaska u EEZ i NATO, normalnog i sredjenog zivota, usli smo u ratove i sankcije!
Posle skoro cetvrt` veka, razbijene su mi sve iluzije, bez obzira sto nam danas ne prete ratovi i sankcije. Danas nam preti nastavak tapkanja u mestu, u obe varijante buduce vlasti (DS, ili SNS). Pokretaca i vizionara u ovoj zemlji vise nema. Kako ko izroni i udahne na suncu, povuku ga u dubinu, blato i mrak!
Na pragu svog III doba, zavidim ti na (nicim izazvanom) entuzijazmu!
Srecno ... :-(

Gagi

pre 11 godina

I jednima i drugima :
Čemu ovo nenormalno trošenje ogromnog novca u minut do izborne tišine ? Da li će završni skupovi na koje je polupano stotine hiljada evra (najam silnih autobusa, zakup dvorana, logistika...) drastično promeniti mišljenje ljudi za koga da (ne)glasaju? Bez patetike: bolje da ste tim novcem platili operacije deci u inostranstvu kojima život visi o koncu, a i imalo bi bolji odjek kod birača nego slušanje već izrečenih hvalospeva za "naše" , a protiv "njihovih".

Zemun

pre 11 godina

Sramota doveli su Srđana Đokovića kako bi dobili glasove preko Noleta, pa ne cenimo mi isto Noleta i njegovog oca, Nole je Srbin koji nas je najlepše predstavio u svetu, al ne i njegov otac koji mlati pare kao član Demokratske stranke. Strašno dokle nas je dovela Demokratska stranka i svaka kampanja im je ista, ista obećanja daju već 10 godina a ništa nije ispunjeno, da mi je neko pre 4 godine rekao da ću glasati za Nikolića ne bi mu verovao, al drugu opciju nemam.

LOL

pre 11 godina

sns-ovci možete samo da se nadate i tešite komentarima na B92, ali u nedelju će razlika biti ogromna, toliko ogromna da bi humanije bilo da se izbori "ukradu" kako bi vi rekli...

sve nase podele

pre 11 godina

Evo ga ponovo Dodik, deli Srbe bez nuzde i potrebe.
Ali najvise me zabolelo to sto je Djokovic (valjda tata govori u njegovo ime) stao na jednu stranu? Djokovicevim uspesima radovala se cela zemlja, bez obzira na to koju partiju glasa ili ne izlazi na izbore. Sada nam to oduzimaju.
Samo jedno ne shvatam, ako nam preti takva kataklizma ako Boris Tadic ne pobedi, sto je uopste "skracivao" mandat.
Jedan razlog vise da glasam protiv. Ne delite nas vise ili vratite jednopartijski sistem!

cika Milos

pre 11 godina

(jelena, 17. maj 2012 16:47)

Ko ti je diktirao ovaj komentar????
Da je Toma sinoc rekao bar nesto konkretno pa da se i ja "preobratim"
Kako da glasam za nekog ko je na kraju rekao :
Glasajte za mene, kaznite Tadica!!!???
A sat i kusur vremena nista, ama bas nista nije rekao sta ce on da uradi. Ko je on da neko glasa za njega na "blanko". Samo zato sto je kontrakandidat Tadicu???
Ma nema sanse...Sinoc je imao sansu da iskoristi dva zicer penala, ali nije znao.
Ja , moj zivot i sudbinu moje dvoje dece da dam u njegove ruke, nece to doziveti. Nekom ko nikad, od kad ga znam, a znam ga od 1991. nije dao konkretan odgovor, na konkretno piranje...
Moze da spominje da je Tadic u proslosti ili vec da je proslost, ali ta proslost je njegov kamen oko vrata, njegova licna jarta, koje se nece nikad osloboditi. Niko mu nije kriv sto je pricao i cinio, on se sa tim ponosio, sada se stidi...Kakvu buducnost on nudi? Da li je neko cuo sinoc? Spomenuo opet onu nesretnu kancelariju za brze odgovore, a ovaj sporazum koji je potpisao sa Kostunicom, moze da ga opravdava i pere u tri vode, iz aviona se vidi da je napravio zaokret prema EU. Znaci da mu je svejedno.

Nemanja_Z

pre 11 godina

Sećam se svih tih divnih ljudi koji govoriše na svim tim divnim konvencijama DS-a. A mi nakon toga imamo milion nezaposlenih.
Kultura je posebna priča.Uveden Veliki Brat,Farma,Parovi.RTS kao nacionalna televizija je imala mnogo bolji obrazovni i serijski program u vreme Miloševića nego sad. To odgovorno tvrdim,jer sam odrastao u to vreme. Za 12 godina je promenjeno samo to što su kriminalci dobili "zasluženu" narukvicu,a narod gomilu kredita koje ne može da vrati radeći kod tajkuna i jedan beli Šengen s kojim uglavnom briše....

Niko ne može da me ubedi da je 10 godina malo da se učine krupni pomaci u društvu.
Ako matori političari treba da pomru da bi nama bilo bolje,onda narode daj im još 3-4 mandata da odu u miru. Pa će možda svanuti našim čukun-unucima.

dejan mirkovic

pre 11 godina

Da li ce to Srdjan Djokovic da mi prica kako se zivi dobro u Srbiji, sramno od strane Demokratske stranke. Ni u najgorim snovima nisam mogao sebi zamisliti kako zaokruzujem Tomislava Nikolica ali izgleda da je doslo to vreme...

BG i Vojvodina, neosvojiva tvrđava

pre 11 godina

Beograd i Vojvodina odlučuju o predsedniku! Dok postoje Beograd i Vojvodina, radikali i bivši radikali nemaju čemu da se nadaju! Vi ostali birajte sebi predsednika mesne zajednice, to vam jedino preostaje!

jelena

pre 11 godina

Ako je STABILNOST velika neZaposlenost,siromastvo,nestabilan dinar,korupcija,onda NE,HVALA,bolje PROMENA,jer ce biti izvesno da ce se nesto promeniti na bolje,spreciti dalje pogubnu spregu ds sa svim institucijama.Medijska slika je gora nego i iz najgorih Milosevicevih vremena.Uvek do sada sam glasala za demokrate,ali sad su izgubili moje poverenje.GLASAM ZA NIKOLICA

Nemanja

pre 11 godina

Bez obzira na sve sta zeleli IDILU... ali pogledajte samo ljude koji ce da govore i da posmatraju DS konferenciju...

a ko je kod Tome, necu da se spustam na Tomin nivo i nivo tominish pristalica ali sramota..

Nije Toma kriv on glumi nepismenog coveka iz naroda, jer ce isti takvi da glasaju za njega oni koji se poistovecuju i veruju u njegove bljuvotine a zapravo su oni naneli najvisu stetu Srbiji iz koje DS nemoze da se iskobelja pokucavajuci godinama da izleci te rane...

Toma=Seselj=Sloba=Draskovic, to su ljudi koji su nas zavili u crno 90tih zajedno radili glumili opoziciji i bili na vlasti..
uveli dizelastvo i narodnjake u kulturu Srba...

to iskoreniti za jos 3 mandata kada stara garda nestane od starosti...

Imam 24 godine i nase vreme tek dolazi..

jelena

pre 11 godina

Ako je STABILNOST velika neZaposlenost,siromastvo,nestabilan dinar,korupcija,onda NE,HVALA,bolje PROMENA,jer ce biti izvesno da ce se nesto promeniti na bolje,spreciti dalje pogubnu spregu ds sa svim institucijama.Medijska slika je gora nego i iz najgorih Milosevicevih vremena.Uvek do sada sam glasala za demokrate,ali sad su izgubili moje poverenje.GLASAM ZA NIKOLICA

dejan mirkovic

pre 11 godina

Da li ce to Srdjan Djokovic da mi prica kako se zivi dobro u Srbiji, sramno od strane Demokratske stranke. Ni u najgorim snovima nisam mogao sebi zamisliti kako zaokruzujem Tomislava Nikolica ali izgleda da je doslo to vreme...

Marko

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.

Zemun

pre 11 godina

Sramota doveli su Srđana Đokovića kako bi dobili glasove preko Noleta, pa ne cenimo mi isto Noleta i njegovog oca, Nole je Srbin koji nas je najlepše predstavio u svetu, al ne i njegov otac koji mlati pare kao član Demokratske stranke. Strašno dokle nas je dovela Demokratska stranka i svaka kampanja im je ista, ista obećanja daju već 10 godina a ništa nije ispunjeno, da mi je neko pre 4 godine rekao da ću glasati za Nikolića ne bi mu verovao, al drugu opciju nemam.

Backa

pre 11 godina

Evo ja cu da glasam za Nikolica a iz Vojvodine sam kao i 80 % ljudi koje znam nebitno koje nacije pripadali..Jednostavno ovde lose zivimo i necemo vise tkz Tadecev bolji zivot!

Rajko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da smo konacno krenuli putem totalitarizma, Kriminal u lepom odelu koji je preuzeo centre moci po receptu CIA-e, kontrola stanovnistva na nivou stada. Operacija na mozgu, kako rece dr Brdar. Strasno. Nikada necu pristupiti ni jednoj stranci, ali cu u nedelju glasati za Nikolica. Ne znam zaista ko ce dobiti vise glasova ali uzivacu makar pola sata ako na vestima vidim kako objavljuju da je Toma pobedio. Ne zato sto je on bolji ili gori, nego zbog slobode koja valjda jos uvek postoji u duhu ovog naroda.

Lajavi

pre 11 godina

Od sinoć rejting Borisa Tadića je pao za 10%. Nema tog Srđana Đokovića, spoljne podrške, glumaca, pevača, analitčara i medijskog cirkusa koji takav pad može da amortizuje, nema. Od danas Tadić može da pobedi, jedino ako Vladimir Putin izađe večeras u Dnevniku 2 i da mu podšku ;))))

kakav izbor

pre 11 godina

Boris vs. Toma - kakav izbor

1) Zamislite samo tog kandidata za predsednika kome je, posle 8 godina na vlasti, najjači argument i faktor u njegovom predizbornom programu upravo protivkandidat (ja jesam očajan i nesposoban ali pogledajte samo njega)

2) Zamislite samo tog kandidata za predsednika koji ne može da pobedi svog protivkandidata još 108 godina iako je najmanje 80% ljudi u Srbiji ogorčeno stanjem u kome se zemlja nalazi i za koje je protivkandidat najdirektnije kriv, što svojim činjenjem ali još više ne činjenjem.

3) Zamislite zemlju koja mora da pravi izbor između ta dva kandidata, sasvim ekvivalentan iznor kao kad bi vam neko rekao biraj između dva tumora, hoćeš na mozgu ili na plućima.

I jedan i drugi su fatalni ali ti imaš priliku da biraš, zar ne...

sve nase podele

pre 11 godina

Evo ga ponovo Dodik, deli Srbe bez nuzde i potrebe.
Ali najvise me zabolelo to sto je Djokovic (valjda tata govori u njegovo ime) stao na jednu stranu? Djokovicevim uspesima radovala se cela zemlja, bez obzira na to koju partiju glasa ili ne izlazi na izbore. Sada nam to oduzimaju.
Samo jedno ne shvatam, ako nam preti takva kataklizma ako Boris Tadic ne pobedi, sto je uopste "skracivao" mandat.
Jedan razlog vise da glasam protiv. Ne delite nas vise ili vratite jednopartijski sistem!

Akademija 1986

pre 11 godina

U slucaju izbora B.Tadica za predsednika Srbija(po mom misljenju)sustinski prestaje da bude republika.Republika je vladavina-suverenitet naroda izrazen u Ustavu.Treci mandat je suprotan jasnom čl.116 Ustava.Ako je Ustav lex superiori i izraz suvereniteta naroda,onda je suspendovanje čl.116 ponistavanje narodnog suvereniteta i volje izrecene referendumom.

Oliver

pre 11 godina

Tadic krsi Ustav i to trostruko.Prvo,kandiduje se treci put za predsednika,iako je smisao ustavne odredbe da jedan isti covek ne moze biti vise od dva mandata predsednik republike.Menjanje Ustava i brojanje mandata ispocetka je samo pravna mahinacija,oko cije legalnosti postoje neslaganja i medju pravnim ekspertima,ali je sigurno da su tri mandata za jednog coveka nelegitimna,nemoralna i neeticka.Tako nesto ne moze da se desi u uredjenim demokratskim drzavama,nego samo u polu-demokratskim,autokratskim drzavama poput Srbije,Belorusije ili Rusije.Drugo,Tadic krsi Ustav,jer je istovremeno predsednik republike i predsednik svoje stranke,iako u Ustavu izricito pise da predsednik republike ne moze obavljati bilo kakvu drugu javnu funkciju.A biti predsednik jedne politicke partije jeste javna funkcija.Trece,Tadic krsi Ustav jer odredjuje politiku ove zemlje,iako je prema Utavu,to u iskljucivoj nadleznosti vlade i predsednika vlade,a ne predsednika republike.Ali,da li iko sa prosecnim koeficijentom inteligencije veruje da politiku u Srbiji utvrdjuje Mirko Cvetkovic,a ne Boris Tadic?Pobedi li Tadic,Srbija se u narednih 5 godina pretvara u autokratiju,neizmernu vlast jednog coveka,a Tadic postaje covek koji ce duze vladati nego Slobodan Mlosevic.Nismo se za to nekada borili.

Ciroza

pre 11 godina

Taman sam pomislio da nam je jedino Nole ostao da se necemu radujemo kad I on izabra stranu u ovoj bljuvotini. Pa zar I ti majstore, moralna gromado Srbije, pa zar I ti ljudino da se svrstas u necije pacenicke redove. Pa zar I ti..

Dejan

pre 11 godina

Kad bi SNS formirala vladu, glasao bih protiv njihovog predsedničkog kandidata. Kad bi DS formirala vladu, glasao bih protiv njihovog predsedničkog kandidata. Dokle god nemamo za koga da glasamo, hajde bar da im ne dozvolimo da sve poluge vlasti budu u jednom centru, to je ipak najmanje zlo trenutno...

zivojin

pre 11 godina

(Nemanja, 17. maj 2012 16:57)
Da, u pravu si, tvoje vreme dolazi, pekarski pomocnik na crno ili deltin prodavac na bewlo za 15000. Bravo politicaru mladi.

BG i Vojvodina, neosvojiva tvrđava

pre 11 godina

Beograd i Vojvodina odlučuju o predsedniku! Dok postoje Beograd i Vojvodina, radikali i bivši radikali nemaju čemu da se nadaju! Vi ostali birajte sebi predsednika mesne zajednice, to vam jedino preostaje!

misko

pre 11 godina

Posvećeno za Boriskakaka

JUTUTUNSKA JUHAHAHA
U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

Jovan Jovanović Zmaj (1865)

Pancevac-013

pre 11 godina

"Moramo da se borimo za nova radna mesta, to je borba u celom svetu, to je borba epohe", rekao je Tadić.


Ima jos dosta clanova DS,koji cekaju posao...

Nemanja_Z

pre 11 godina

Novak Đoković podržao Tadića, Toma Nikolić nokautiran za sva vremena!
(Rale, 17. maj 2012 18:27)

Zanimljivo!
A gde je to ON izrazio podršku???!!

Eeeeeee moj narode! Niste Vi za bolje!

glas protiv Tadića

pre 11 godina

I ako je Toma Nikolić nekad i bio veće zlo od Tadića,to definitivno više nije.Osam godina je bio već predsednik Boris Tadić,i?Kako se živi?Koji su rezultati?Perspektive?Katastrofa.

Janko

pre 11 godina

Niko ne treba da vlada Srbijom vise od dva mandata. Niko!
Hvala ti Borise za sve, bio si dobar predsednik obzirom na okolnosti, ali je sada vreme da odes!

vera

pre 11 godina

Dodje i taj dan.Prodjose mnogi od 5-og oktobra.I sta se desilo.Opet imamo jednopariski sistem,opet sam samo privatnik koji dvadeset godina radi svoj posao i bori se da prezivi,kako ja tako i mojih 10 radnika.Mnogo je tesko.Uzimaju se pozajmice iz banke sa kamatom od 27.5% da bi se prezivelo,da bi se ispostovali svi poslovni partneri i radnici,A ja?Borila sam se protiv komunizma,zalagala se za ideje da samo treba raditi posteno svoj posao i sta imam.Imam dva sina koja su zavrsila fakultete u roku i gde rade.Rade kod mene u agenciji.Mladi ljudi,sa zavrsenim fakultetom u roku ne trebaju nikomeI ja se osecam postidjeno sa svoje 52 godine.Sta sam radila u zivotu.Samo sam uspela da vaspitam i iskolujen decu.Ni dan odmora,vikenda.SAmo rad.M

13 godina ili drzava to sam ja

pre 11 godina

Da li mi to imamo novog dozivotnog? Moramo samo da smislimo kako cemo to samo nama svojstveno uredjenje da nazovemo!

Moca

pre 11 godina

Jeste završna ali za koga obzirom da se nalazimo između dva zla, a koje manje? Ova uigrana Tadićeva ekipa manje više "hara" Srbijom od 2000-te i teško je skinuti sa vlasti ili ova druga SNS-a koja ništa ne obećava ali sa manjom mogućnosti da se dugo zadrži na vlasti. Pa po mom mišljenju sa Tomom ćemo lakše izaći na kraj pa zato mu ovom prilikom dajem "prednost". A ovi prvi su tako organizovani da će uvek da se međusobom lako dogovore i da nas žedne prevedu preko vode.

Čubura je raj

pre 11 godina

A, zašto se strani državljani mešaju u unutrašnje stvari Srbije? Dodik BiH, Djoković Republika Kosovo. Ja sam sada u neznanju: ako za predsedničkog kandidata B.T. lobiraju predstavnici iz susednih država, na konvenciji u sred Beograda, imam razloga za veliku sumnju u kredibilitet predsedničkog kandidata B.T.

Mr Oks

pre 11 godina

Klincima ne treba zameriti ako podržavaju Tromislava. Ne sećaju se 90. - bombe, nema goriva, prazne prodavnice, redovi za mleko, (ej, za mleko,) ubijani novinari, mrzeo nas ceo svet, plata 50 centi... Vučić je tada bio zadužen za medije. Užas! Ne mogu da razumem starije kada ga podržavaju. Za zaboravnost postoji ginko biloba - toplo je preporučujem. Naprednjaci... ovog puta ste pukli DEFINITIVNO!
(novosadjanka, 17. maj 2012 20:44)

Vučić je na toj poziciji bio manje od godinu dana. Mene interesije šta je tokom čitavih devedesetih radio Dačić i njegovi koalicioni partneri? Sad je on najveći partner trenutne vlasti, vrlo verovatno budući premijer, a njegova stranka će dobiti 5-6 ministarstava. To sad nije problem? O čemu mi to prićamo?

ogorceni

pre 11 godina

sramota koliko se para nas obicnih smrtnika trosi na gluposti kao sto su ove konevencije ...necu glasati ni za jednog ali da je Nikolic ovoliko zastupljen u medijima imao bi bar 20 posto vise glasova to je svima jasno ....Tadic je u ovom izbornom procesu potrosio toliko da je mogao pola miliona gradjana koji su bez posla da uposli bar na godinu dana !!!! sramota
a posevna je sramota sto su u NOVOM SADU nudili po 2000 din da se za njih glasa i to svi znaju a cuti se ...cak je i covek koji je nudio uhapsen ...SRBIJA KUCA NA PROMAJI~!!!

CS

pre 11 godina

Benzin 150 din, hrana poskupljuje 1-2 din svaki dan, ljudi ostaju bez posla po celoj Srbiji, jel to sigurnost?! jel to buducnost?! Ko vodi ovu zemlju 8 godina? MARSOVCI? Nisam bio na glasanju, ali cu u nedelju izaci da zaokruzim promene. A Borisu Tadicu iskreno zelim da za njega glasaju samo oni koji dobro zive!

Milan Filipovic

pre 11 godina

Odslusao sam deo ovog skupa na TV.
Da li sam dobro cuo ili haluciniram, tek ucinilo mi se da g.Tadic u svoj program(od koga nece odustati) genetski izmenjenu poljoprivrednu proizvodnju da bi smo dosli do jeftinije hrane?

matori

pre 11 godina

"...Mitingu, između ostalih, prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin i predstavnik Srba iz Hrvatske Milorad Pupovac..."

Sada vidim da sam bio u velikoj zabludi, kada sam mislio da su patriJote u nekim drugim strankama... Evo ih ovde, svi na okupu!
Čudo jedno da u celom članku, ni jednom nije spomenut SPS i Ivica "koferče"...

Nemanja

pre 11 godina

Bez obzira na sve sta zeleli IDILU... ali pogledajte samo ljude koji ce da govore i da posmatraju DS konferenciju...

a ko je kod Tome, necu da se spustam na Tomin nivo i nivo tominish pristalica ali sramota..

Nije Toma kriv on glumi nepismenog coveka iz naroda, jer ce isti takvi da glasaju za njega oni koji se poistovecuju i veruju u njegove bljuvotine a zapravo su oni naneli najvisu stetu Srbiji iz koje DS nemoze da se iskobelja pokucavajuci godinama da izleci te rane...

Toma=Seselj=Sloba=Draskovic, to su ljudi koji su nas zavili u crno 90tih zajedno radili glumili opoziciji i bili na vlasti..
uveli dizelastvo i narodnjake u kulturu Srba...

to iskoreniti za jos 3 mandata kada stara garda nestane od starosti...

Imam 24 godine i nase vreme tek dolazi..

Nemanja_Z

pre 11 godina

Sećam se svih tih divnih ljudi koji govoriše na svim tim divnim konvencijama DS-a. A mi nakon toga imamo milion nezaposlenih.
Kultura je posebna priča.Uveden Veliki Brat,Farma,Parovi.RTS kao nacionalna televizija je imala mnogo bolji obrazovni i serijski program u vreme Miloševića nego sad. To odgovorno tvrdim,jer sam odrastao u to vreme. Za 12 godina je promenjeno samo to što su kriminalci dobili "zasluženu" narukvicu,a narod gomilu kredita koje ne može da vrati radeći kod tajkuna i jedan beli Šengen s kojim uglavnom briše....

Niko ne može da me ubedi da je 10 godina malo da se učine krupni pomaci u društvu.
Ako matori političari treba da pomru da bi nama bilo bolje,onda narode daj im još 3-4 mandata da odu u miru. Pa će možda svanuti našim čukun-unucima.

bane

pre 11 godina

Devedesetih godina sam se neprekidno borio protiv Miloševićeve diktature i izolacije i zahtevao da se u Srbiji započne reforma kao u svim Istočnoevropskim zemljama. Dvanaest godina nakon 5. oktobra imam iste zahteve kao i onda?!
Demokratska stranka i Boris Tadić za sve te godine nisu ni počeli reforme niti im to pada na pamet.
U prvom krugu sam precrtao sve listiće a sada najozbiljnije razmišljam da izadjem u nedelju i glasam za Nikolića kako bih obezbedio smenjivost vlasti. Intervju Vesne Pešić koji je dala pre par dana RSE me je uverio da razmišljam u dobrom pravcu tako da ću najverovatnije glasati za Nikolića.
Uveren sam da je Zoran Đinđić živ i da gleda ponašanje Borisa Tadića i onoga što se danas naziva Demokratskom strankom da bi izašao na izbore i glasao za Nikolića.

darko

pre 11 godina

Meni je NAJSMESNIJA bila pojava Milorada Dodika i pitam se kakve veze je imalo ono njegovo pominjanje/poredjenje Beograda i Sarajeva.
A svi znamo da je u celoj Bosni [RS i Federacija] za 'srpske' izbore u ambasadi Srbije u Sarajevu i konzulatu u Banja Luci prijavilo i glasalo manje od 700 [sedam stotina] ljudi, a sto je velicina jednog sela u Srbiji tako da se pitam koja je uopste bila svrha Dodikovog pojavljivanja na zavrsnoj konvenciji.
Po meni ovim i sam Tadic deli Srbe koji ne zive u Srbiji.

Пеђа

pre 11 godina

Који је ово референдум по реду када је реч и ЕУ? Барем трећи. Ето, барем смо у нечем први :(

Sandzaklija

pre 11 godina

... kaze Dodik lako bi ja tamo kod mene da imam Rasima... sve je time rekao o srpskom večnom ministru. U Bosni nema izdajnika svog naroda kao kod nas (Rasima) koji bi sve dao za fotelju...

hoce li sunce nad ovom zemljon ikada zasjati kako treba???

pre 11 godina

Imam 24 godine i nase vreme tek dolazi..
(Nemanja, 17. maj 2012 16:57)
Ahh, mladicu ...
Toliko sam ja imao 1990.g, na kraju predivnih 80ih, kada sam mislio da se jede sve sto leti. Umesto ocekivanog ulaska u EEZ i NATO, normalnog i sredjenog zivota, usli smo u ratove i sankcije!
Posle skoro cetvrt` veka, razbijene su mi sve iluzije, bez obzira sto nam danas ne prete ratovi i sankcije. Danas nam preti nastavak tapkanja u mestu, u obe varijante buduce vlasti (DS, ili SNS). Pokretaca i vizionara u ovoj zemlji vise nema. Kako ko izroni i udahne na suncu, povuku ga u dubinu, blato i mrak!
Na pragu svog III doba, zavidim ti na (nicim izazvanom) entuzijazmu!
Srecno ... :-(

razmisli

pre 11 godina

Uveren sam da je Zoran Đinđić živ i da gleda ponašanje Borisa Tadića i onoga što se danas naziva Demokratskom strankom da bi izašao na izbore i glasao za Nikolića.
(bane, 17. maj 2012 20:21)

Evo ga jos jedan "petooktobarac"...ma kako ste naivni...zamalo da poverujem, ali kad si spomenuo Vesnu Pesic..sve si pokvario. Bane, ili vec kako, Zoranovo ime ne uzimaj u usta kao sto ga je na TV uzela Jogovanka, da napada Tadica preko njega...A ocima nije mogla da ga vidi, kako i njen gazda koji je spominjaio Zoranovu nogu...I ti ces da glasas za takvog coveka??? Nikad ti nisi krocio asfaltom na protestu..NIKAD....
Svaki koji se kune u Zorana a glasa za Nikolica je provokator...ili nema nimalo mozga ( mozda zam malo grub..ali)

Razocarani student

pre 11 godina

DOSTA! Sinoc je narod video ko je Boris Tadic. Demagog, filozof, iluzionista, utopista... Sve, samo ne predsednik ove jadne i napacene Srbije. Ne zelim da taj covek odlucuje o nasoj buducnosti.Ajmo malo nezavisne medije.

to

pre 11 godina

IMPRESIVNO !!!

E sad uporedimo ovu i Tonik-ovu konvenciju, gde se on bahato zavalio u fotelju, a ostali poltroni sa neprirodnim kezom aplaudiraju oko njega i takmice se ko ce mu se vise uvuci...u ...lice

A u nedelju uveče, kad pukne mehur od sapunice...

pre 11 godina

Evo ja cu da glasam za Nikolica a iz Vojvodine sam kao i 80 % ljudi koje znam nebitno koje nacije pripadali..
(Backa, 17. maj 2012 18:59)

Onda znaš uski krug ljudi.

Gagi

pre 11 godina

I jednima i drugima :
Čemu ovo nenormalno trošenje ogromnog novca u minut do izborne tišine ? Da li će završni skupovi na koje je polupano stotine hiljada evra (najam silnih autobusa, zakup dvorana, logistika...) drastično promeniti mišljenje ljudi za koga da (ne)glasaju? Bez patetike: bolje da ste tim novcem platili operacije deci u inostranstvu kojima život visi o koncu, a i imalo bi bolji odjek kod birača nego slušanje već izrečenih hvalospeva za "naše" , a protiv "njihovih".

lezdra

pre 11 godina

...Strašno dokle nas je dovela Demokratska stranka i svaka kampanja im je ista, ista obećanja daju već 10 godina a ništa nije ispunjeno, da mi je neko pre 4 godine rekao da ću glasati za Nikolića ne bi mu verovao, al drugu opciju nemam.
(Zemun, 17. maj 2012 18:21)

Pa zar si Ti slep čoveče! Dvadeset godina je Toma Nikolić, što kao radikal što kao "novi radikal" (SNS-ovac), na vlasti u Zemunu pa našta Ti Zemun liči? Ja ću ti reći: "Na Avganistan-Pakistan!" Bruku i sramotu. Nije bio kadar da za tolike godine dovede jednu opštinu u red a hteo bi da bude predsednik Srbije? Da se odmah razumemo, nisam ja oduševljen ovim Tadićem, daleko od toga, al' ako biram između dva zla mislim da je on manje zlo od Tomislava Nikolića.

Srdjan

pre 11 godina

Uvek ima treca opcija neizaci na izbore. Bolje se posvetiti komsiji, prijatelju, poznaniku, familiji za njih biti tu pomoci bez novcane ili bilokakve naknade. Kupujte direkno od seljaka hranu a ne u hipermaketima. Prvo u svojoj zgradi upoznajte ljude i izgradite slogu a nakon toga skucite istu. Na posao ako imate auto povezite komsiju i ustedite sebi i njemu pare za prevoz. Ukljucite narode moj malo mozak, malo maste i sloge pa ce te onda lako naci prvog medju jednakim ili kako ga zovete vodju. Sve primere koje sam naveo znam da je utopija jer narode moj SEBICAN SI.

Pele

pre 11 godina

Moli se čuveni voditelj naprednjačkog radio Fokusa da ne šalje 160 komentara potpisujući se različitim imenima! Pomirite se sa sudbinom - bićete demolirani u nedelju! Hvala unapred! :))

novosadjanka

pre 11 godina

Klincima ne treba zameriti ako podržavaju Tromislava. Ne sećaju se 90. - bombe, nema goriva, prazne prodavnice, redovi za mleko, (ej, za mleko,) ubijani novinari, mrzeo nas ceo svet, plata 50 centi... Vučić je tada bio zadužen za medije. Užas! Ne mogu da razumem starije kada ga podržavaju. Za zaboravnost postoji ginko biloba - toplo je preporučujem. Naprednjaci... ovog puta ste pukli DEFINITIVNO!

Lun kralj noci

pre 11 godina

A za informacije da se Tadic treci put kandiduje, nije tacno. On je bio u prvom sazivu Predsednik Srbije i Crne Gore. Ovo je drugi mandat, koji, verujem da ce dobiti, kao Predsednik Srbije.
(DSS, 17. maj 2012 21:31)

A Srbija državno – pravni naslednik SCG... Toliko o mandatu doticnog Borisa III.

pff

pre 11 godina

@ DSS
ne njemu je ovo 3 mandat za predsednika Srbije...Neka se opet menja ustav pa da moze jos 10 godina da bude predsednik ili jos bolje da ga proglasimo za dozivotnog predsednika....

cika Milos

pre 11 godina

(jelena, 17. maj 2012 16:47)

Ko ti je diktirao ovaj komentar????
Da je Toma sinoc rekao bar nesto konkretno pa da se i ja "preobratim"
Kako da glasam za nekog ko je na kraju rekao :
Glasajte za mene, kaznite Tadica!!!???
A sat i kusur vremena nista, ama bas nista nije rekao sta ce on da uradi. Ko je on da neko glasa za njega na "blanko". Samo zato sto je kontrakandidat Tadicu???
Ma nema sanse...Sinoc je imao sansu da iskoristi dva zicer penala, ali nije znao.
Ja , moj zivot i sudbinu moje dvoje dece da dam u njegove ruke, nece to doziveti. Nekom ko nikad, od kad ga znam, a znam ga od 1991. nije dao konkretan odgovor, na konkretno piranje...
Moze da spominje da je Tadic u proslosti ili vec da je proslost, ali ta proslost je njegov kamen oko vrata, njegova licna jarta, koje se nece nikad osloboditi. Niko mu nije kriv sto je pricao i cinio, on se sa tim ponosio, sada se stidi...Kakvu buducnost on nudi? Da li je neko cuo sinoc? Spomenuo opet onu nesretnu kancelariju za brze odgovore, a ovaj sporazum koji je potpisao sa Kostunicom, moze da ga opravdava i pere u tri vode, iz aviona se vidi da je napravio zaokret prema EU. Znaci da mu je svejedno.

PosmatraC

pre 11 godina

Cuo sam da ce i Vucic da zaokruzi Tadica da bi se posle presaltovao u DS.Zeli da napusti svog politickog caleta , ali sam se pitao ko mu je politicka majka, valjda Seselj.Cudnog li braka a jos cudnijeg deteta.

milan

pre 11 godina

Voleo bih da Tadic ima ozbiljnijeg protivnika, ali izgleda da smo mi suvise mala zemlja da imamo alternativnog coveka iz neke druge partije.
Tadicu mora biti jasno da se od prvog dana moraju zasukati rukavi i odmah se uvatiti u kostac sa centralnim problemima bez oklevanja. Smanjivanje broja poslanika, ministarstva, aktivniji rad pojedinaca i agencija, otvereniji rad drzavne uprave, promena penzijskog sistema, poreski sistem za natalitet i za male i srednje privrednike naplacivanje PDV-a menjati, investitorima otvoriti vrata ali ne da kada prodju kroz njih moraju jos kilometre da pesace da bi dosli na cilj i mnostvo drugih stvari koje nisu bile dobre kao kontrola sopsvenih snaga na lokalu itd.
Samo tako ce se i nama isplatiti sto ga biramo ponovo.

oho

pre 11 godina

U nedelju glasamo da li ćemo gledati Tadića još 5 godina ili ne. Ja stvarno ne mogu, vi kako hoćete.
(Aran, 17. maj 2012 20:54)

Mozda si u pravu...ja necu da glasam za onog kojeg gledam vec 22godine....i imam nameru da ga oteram u penziju ......

fuj!

pre 11 godina

Time što se podsmevate ljudima koji koriste smart telefone ( ima i za 1 din. ) ili internet ( 700,00 din = 6 EVRA!!!!!! ), a nezadovoljni su stanjem u društvu samo pokazujete šta po vašem "mišljenju" i milosti ljudi ove zemlje zaslužuju: MRVICE SA LOPOVSKOG STOLA!!!!! Hej, 6 EVRA je luksuz! Sve bi nas sveli na lumpenproleterijat, koji zarađuju 1$godišnje. Zapravo, taj 1$ je procena vrednosti one odeće (krpa) koje nose na sebi. More... da ne psujem sad! Toliko ste m se ogadili da ću glasti i za crnog đavola!

LOL

pre 11 godina

sns-ovci možete samo da se nadate i tešite komentarima na B92, ali u nedelju će razlika biti ogromna, toliko ogromna da bi humanije bilo da se izbori "ukradu" kako bi vi rekli...

Chohiba Maduro...

pre 11 godina

Lepo Vas molim...daklem, Ustavne nadleznosti predsednika republike su u principu ceremonijalne( vostana figura kao i svugde..npr.nemacka,britanija,spanija...i tacka!!!!)...Da Vas podsetim da mi u nasoj drzavi Srbiji imamo parlamentarni sistem demokratije i PREMIJER je person of interest!!!...ne zaboravite...Ivicu!!?

samo polako

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 17. maj 2012 18:24)

Pa jes' pravo zboris, ako ANDROID nije bas poslednje generacije...

Siniša

pre 11 godina

Naprednjaci, pa vi ste totalno prsli, nemate ni konvenciju, niko ozbiljan vas ne podržava, raspad sistema...Ostala su vam još ova deca koja ovde piskaraju, ali ni oni jadni ne znaju šta više da pišu, vide i oni da ste prsli. Šta hoću da kežem, vi omladina SNS ste sjajno radili, ali kampanja je bila jako loša, a za to vi niste krivi već onaj ko je bio zadužen za kampanju. SNS je sam sebe ukopao koalicijom sa Veljom, Karićima, Vulinom i ekipom - bez njih bi imali nekoliko procenata više. Niste uspeli da privučete veliki broj ljudi na vašim konvencijama, skupovima...a ovaj drugi deo kampanje je bio katastrofa, potpuno ste bili nepripremljeni, kao da Toma nije ni očekivao da će ući u drugi krug...a priča o krađi je autogol. I da ne idem dalje, analizirajte objektivno sve i videćete da ste sami krivi za loš rezultat. Nama je potrebna jaka opozicija, ali ovo kako rade Toma i Vučić ništa ne valja i treba da vidite kako dalje. Ja znam da u SNS ima i sposobnih ljudi, ali ih niko nije video, jer od Tome i Vučića niko ne može da dođe do izražaja - sve se vrti oko njih dvojice, a njih dvojicu građani neće.

bane

pre 11 godina

B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!
(bezimena, 17. maj 2012 22:03)

A još nijednom nije bio predsednik otkad je Srbija stekla status kandidata. To znači da ima pravo na još tri mandata.

Radovan

pre 11 godina

Definitivno ex predsednik zivi u nekom virtuelno/nerealnom svetu, svetu sljastecem i dekorisanom, koji u stvarnosti ne postoji. Cene su toliko narasle a dohodak gradjana realno se smanjio (a zemlja prema IZIT usla u recesiju) da mnogi skoro sve sto zarade potrose samo na hranu, a gde su drugi troskovi, a gde je obecani bolji zivot. Samo na drzavnoj televiziji i ponekim komercijalnim kanalima gde je sve "selo veselo". Naravno B92 je svetla tacka i prenosi stvarnost kakva jeste, svaka cast za objektivnost

move

pre 11 godina

@
(Marko, 17. maj 2012 18:24)

Samo ti sedi pored kompa, kuckaj zalopojke i kukaj nad sudbinom. Posla ima koliko volis i redovnog i dopunskog, ali treba poviti kicmu a ne, cekati da ti bilo sta padne s neba. BORI SE, ne placi

loki

pre 11 godina

Ljudi mi smo objasnili....dilema nema,a zabavnjaci nek se zapitaju,ugasili su posle izbora.A mi mi idemo dalje,idemo napred...i niko nas ne može zaustaviti,vidimo se u Evropi!!!!!!!!!!

shame you

pre 11 godina

@
Od danas navijam za Nadala....
(natasa, 17. maj 2012 19:20)

Neverovatno ! Evo jedne tipicne predstavnice nazadne Srbije, u vidu SNS. Gospodo simpatizeri jedne lose stranke-ne samo da ce te zbog vaseg podlog kandidata koga niko nece navijati za Nadala umesto naseg zajednickog Novaka, vec ce te biti i protiv Republike Srpske, protiv pojedinih nasih episkopa, protiv nasih naboljih glumaca, rezisera, pevaca, sportista, protiv Evrope, protiv sveta, protiv sopstvenog naroda, protiv samih sebe...sta vam onda ostaje od zivota ? Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic ? Ako vam je to smisao zivota, nastavite tim putem, putem bez povratka.

ivan

pre 11 godina

naprednjaci naucili novu rec "virtuelan" danas sam je od fanova sns cuo i procitao 100 puta!pitam se kako mozete da glasate za coveka koji prica o postenju a ovamo na kvarno uzima diplomu od karica.mislite da ce vam biti bolje ako master pobedi, nece,verujte!!!zao mi je sto toma nije uzeo vlast 2008,sad bi otisao u istoriju!!!toma master~drama queen~covek harizma~covek pozitiva.....

ckeee

pre 11 godina

Kako ima posle da kukamo kada postanemo jeftina radna snaga, nase firme odlaze u stecaj.
Bicemo robovi ceo zivot, tako ce i ostati a oni nek se razvijaju nas ko sisa.

Lun kralj noci

pre 11 godina

B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!
(bezimena, 17. maj 2012 22:03)

Hoces li nam napisati datum kada je Srbija proglasila SAMOSTALNOST ili ti NEZAVISNOST posle raspada SCG?

izbor

pre 11 godina

Gledam komentare i nesto mi upada u oci...

Mislim da najvise ima komentatora koji su takozvani "beli listici" ili "crtaci listica" ili apstinenti...Srazmerno njima , malo je komentara od trolova SNS-a. Ima i dosta "razocaranih demokrata"....i sta mogu da zakljucim..
Mislim da SNS trolovi pocinju kampanju da se ne izlazi na izbore, posto posle podrske koju je dobio DS od SPS, URS, LDP, JS, SVM, PUPS..itd..itd..a da..Sale Djordjevic.. jedini spas je da ovi glasaci ne izadju na glasanje....Opet providna kampanja Ace Vucica...
A onim stvarnim "belim glasovima" da kazem u kojoj zabludi zive..na izbore u nedelju ako izadje 1 ( jedan ) glasac i da nekom glas, mi cemo imati predsednika...a vi "beli" nemate onda pravo da komentarisete tog predsednika "od jednog glasa"...

Potemkinove kulise

pre 11 godina

Ne ide Srbija nikuda, već, nažalost ostaje tu gde jeste, u svoj svojoj besperspektivnosti. Bez obzira na ishod drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja 2012.

Opredeljena

pre 11 godina

Fenomenalna konvencija , mnogo mladih , mnogo postenog sveta koji podrzava Tadica. Samo nabajanje poznatih koji podrzavaju njegovu kandidaturu dovoljan je pokazatelj da covek radi dobro ,a podrska coveka kao sto je Novak Djokovic je kruna svega. Ponosna sam bila danas u areni , a u nedelju cu biti jos ponosnija kada pobedi prava opcija. Broj 1 jer Evropa nema alternativu.

marija....

pre 11 godina

Jedino je Tadic govorio istinu sinoc. Narod treba da shvati da od onih embarga i vladavine Kostunice koja nas je unazadila najmanje 20 Godina i naravno Miloseviceve politike. Nemoze se ocekivati za godinu dana da se obogatimo. To moze samo Nikolic i njegovi saradnici. Potrebno je puno vode da protekne Dunavom da se krene napred. Sve dok nam to ne udje u glavu necemo ici napred. Zato mislim da trebamo jos koju godinu sacekati pa neka se krene u Evropu. Verujem da ce nam biti bolje. To sto na nekim skupovima neko prica ne treba da nas brine. Vazno je sta ce doci za nekoliko godina. Ako se dobije status ulaska u Evropu treba da prodje jos najmanje 4 godine pa tek tada se ulazi u Evropu. Bolje da ocistimo Srbiju, to je divna zemlja pa mozemo docekati i uklazak. I nasa ce zastava vijoriti u Brüsselu.!!!

guja

pre 11 godina

(Srdjan, 17. maj 2012 19:21) Bravo sinko. Nije utopija. Jeste da će da nas gledaju ko budale, ali neko mora da počne. A zamisli da isključimo svi struju na jedan dan, ako hoće da je poskupe. Gde da je lageruju, a nama ništa neće da fali bez nje. Ajde da ih zovemo telefonom po ceo dan da ih nešto pitamo kao. Ma ceo ovaj nakaradni sistem može da se sruši bez nasilja. Ideja ideja. Pa ja kažem, ajde da sedimo kući u nedelju, svi koji su nezadovoljni, pa da vidiš kako će da im se razbistri ono malo mozga.

DSS

pre 11 godina

Zaista kultivisani komentari za T.Nikolica.Mnogo bolje sroceni nego što on sam može da izjavi bilo šta u politici a da nije pljuvackog karaktera. Vidim da su se sad ukljucili i DSSovci da pomognu, ne Tomi, vec svoju politiku: Ne EU, vec Rusija.
Strah me je ali nada mi je veca da nece doci na vlast.
A za informacije da se Tadic treci put kandiduje, nije tacno. On je bio u prvom sazivu Predsednik Srbije i Crne Gore. Ovo je drugi mandat, koji, verujem da ce dobiti, kao Predsednik Srbije.

bezimena

pre 11 godina

Niko ne treba da vlada Srbijom vise od dva mandata. Niko!
Hvala ti Borise za sve, bio si dobar predsednik obzirom na okolnosti, ali je sada vreme da odes!
(Janko, 17. maj 2012 19:45)

NE, nije vreme da ode, jer T. master NIKOLIĆ, kome je specifična težina laž i prevara (služeći se time djavo i menja oblike), NE SME VIŠE DA SE DOČEPA VLASTI NI JEDAN JEDINI PUT, jer on ne samo da ne krije, već obećava, da će biti DIKTATOR! Ko ga nije pročitao, slep je kod zdravih očiju!

Anja R.

pre 11 godina

Sve što mogu da kažem, posle ove naporne kampanje za nas građane, i onog zabavnog duela od sinoć, jedva čekam da se završi. Da mogu normalno da uključim TV, odgledam vesti bez njihovog prepucavanja, vidim bilborde bez njih... Ali i bez obzira na to, taj Toma me ničim nije ubedio da glasam za njega. Ne valja, i nije sjajno, ali nešto ide napred, a sns mi nije pokazao kako bi oni promenili nešto, jer im je svaka moguća izjava i potez u protekla 3 meseca bila autogol. Smešno zar ne?

bezimena

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.
(Marko, 17. maj 2012 18:24)

Ma idi begaj, a imaš android....dokle god ovde ima posla za Rumune (od aprila do oktobra već goodinaaama) to znači da ovde POSLA IMA, za sve koji pričaju da su gladni, samo treba da se RADI!

Akademija 1986

pre 11 godina

Priblizavamo se danu izbora.

APELUJEM na kandidate Borisa Tadica i Tomislava Nikolica da POVUKU kandidature i tako pokazu da postuju Ustav i ustavni poredak.Čl.116 je izricit-NIKO ne moze vise od dva put biti biran za predsednika Srbije.Zakonom se ne mogu derogirati ustavne norme koje su izraz suvereniteta naroda.Ustav je LEX SUPERIORI

Ovakvim postupkom kandidati bi dali neprocenjiv doprinos uspostavljanju pravne drzave i razvoju demokratskih institucija u Srbiji.

Ocekujem da Vam je interes Srbije na prvom mestu.

zbunjeni

pre 11 godina

1) Toma kaze Srbija je rupa na evropskom tepihu.
2) Toma kaze treba nastaviti pregovore sa EU.
3) Potpisan sporazum Tome i Kostunice o zajednickom delovanju i saradnji (na cemu, kad je Kostunica izricito protiv EU).
4) Kupljena diploma, master.
5) Dzak sa izbornim listicima (dosli iz Poljske, nadjeni u kontejneru, donelo ih NN lice...)
6) Referendum za Kosovo, Referendum za EU, kao vrhunac demokratije. Pa nije ovaj narod tako blesav da ne zna o cemu se ovde radi.
7) Toma zavrsava kampanju ovako: "Glasajte protiv Tadica, kaznite Tadica..." On ne sme da kaze "glasajte za mene" (prpa bato), jer se plasi strasne reakcije biraca.
Bez dileme glasacu za Tadica.

Milja

pre 11 godina

Ova markentiski savrsena i ludacki skupa kampanja(naravno placena novcem gradjana),uz stalno ispiranje mozgova u zadnjih mesec dana,zakljucno sa spektaklom u Areni,omamice mnoge prazne glave!

Medjutim,kada se omamljeni povrate 21-og maja,prazni stomaci ce nadjacati sva druga osecanja,ali,carolije vise nece biti da zavara glad!

Kako je lepo i lako kupiti mandat od 4 godine(ili ti 1460 dana),za 30 dana politicki jeftine,a za gradjane preskupe carolije!

Ali,sta ces,Srbija brale.Voli gegule da ispadne magarac,pa to ti je!

ohotniji rjad

pre 11 godina

Cuti nesreco, rasteraces i ono malo glasaca kojima je Dacic miliji nego Toma-Vidoviti-Diploma!!

Kako bre ne razumete, nece ljudi vas nego se plase neuracunljivih Seseljevih ucenika!!!

BLUZZZZZZZ

pre 11 godina

Bio bi referendum da imamo normalan narod i stranke, ovako je sve farsa.
Po celoj Evropi vlade padaju a tamo visi standard jedno 100 puta, a kod nas u najvecoj bedi Evrope ljudi glasaju vlast da ih i dalje jase, nece narod promene, lepo mu je u blatu.
Jedva cekam prvu sledecu okupaciju ove zemlje da se malo odmorim od ovih domacih lopova koji su Srbi a utrkuju se ko ce Srbiju vise da pokrade i unazadi i unakazi jos vise i zlostavlja njen narod.
Mi nismo narod, narod su Grci, Francuzi, ovi Arapi sto se bune, mi smo stanovnistvo, mi samo naseljavamo ovu teritoriju i ne bunimo se stagod nam radili.
A u nedelju stoko ajd na glasanje da glasas svog cobana.

runner

pre 11 godina

To su oni koji su obecali 200000 radnih mesta, 1000evra A DOBILI BEDU...TO SU ONI!
(Ivan, 17. maj 2012 19:03)
Pa i ovi tvoji su obećavali veknu hleba za 3 dinara samo si ti to zaboravio ili namerno nećeš da se setiš. A što se bede tiče nismo je dobili nju smo nasledili i zbog Tominog i Vučićevog minulog rada i zato ne pričaj gluposti! Kad bi te čovek uzeo zdravo za gotovo pomislio bi da je pre 5 oktobra 2000 god. Srbijom teklo med i mleko.

marija

pre 11 godina

Za SNS,
-Важно је да изаберемо сигурност, поштујући једни друге. Ја нећу позивати на агресију, кажњавање. Спреман сам и Николићу да пружим руку и да сарађујем. Али, пре свега, поштујем демократску вољу исказану на овим изборима.., rekao je Tadic.
Korektno i ocekivano.

dvojne licnosti ili stranacki vojnici pitanje je sad

pre 11 godina

A kad su u pitanju Putin i majcica Rusija onda vam ne smeta apsolutni vladar?!
Ne smeta vam sto je na vlasti vec 15 godina?To podrzavate i smejete se opoziciji u Rusiji sto se buni?A ovde vam Tadic smeta?E jeste smesni.

bezimena

pre 11 godina

Čl.116 je izricit-NIKO ne moze vise od dva put biti biran za predsednika Srbije.
(Akademija 1986, 17. maj 2012 21:09)

PRESTANITE DA LUPETATE. SMARATE!

1. Povlačenje kandidature u 2. krugu je BESMISLICA, i nije ni moguće.
2. B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!

sta reci

pre 11 godina

(Mr Oks, 17. maj 2012 21:07)

Razlika je drasticna...SPS , ovakav, kakav je sad, sa jasnim stavom prema EU, sa otklonom prema staroj politici, i ono sto je najvaznije, javno su priznali da je njihova politika u jednom periodu bila pogresna i donale mnogima nevolje na ovim prostorima...
Tomislav Nikolic I Aca Vucic, nemaju jasan stav prema EU ( DSS , pustite pricu o referendumu), imaju otklon prema staroj stranci, ali ne i politici, ali nikad,NIKAD nisu priznali sta su pricali, radili i nikad nisu rekli da su gresili i da je u nekim trenutcima njihova politika bila pogresna( a evidentno da je bila pogresna)... Nije dovoljno skinuti bedz i staviti maramicu u dzep....
Mislis i dalje isto?

ЕВРОПСКИ НАРОД

pre 11 godina

Гласаћу за оног, за кога мислим да ће Србију БPЖЕ увести у ЕУ,
јер су избори показали да је 85% народа на изборима гласало за странке које су за ЕУ,
зато хајмо да сви заједно УСПЕШНО извршимо организацију државе по Европским стандардима
(раднике у фабрике, а криминалце и ратне профитере у затворе),
а у циљу бољег живота свих нас и наше деце..

ivica

pre 11 godina

moj predlog je da nasa drzavna himna bude oda radosti. treba krenuti sa peticijom za ovu inicijativu.to bi bio dobar korak kako bi na ubrzan nacin pristupili eu.pa mi smo sila broj jedan u ovom regionu.treba uspostaviti sto prisnije odnose sa janezom jansom,milom djukanovicem, zlatkom lagundzijom,pomoci tom napacenom albanskom narodu na kosovu, da pokrenemo ceo region u eu.eu je zivot,sve ostalo su sitnice.

flomaster

pre 11 godina

Kakvi bre vise referendumi?
Narod je odavno izabrao put! Ajde zavrsavajte taj drugi krug protiv vase smesne kvaziopozicije i na posao.... znate vi dobro sta treba da uradite i prvo i drugo i trece... i istovremeno!
Nazalost, morate poceti od sebe.....
Hocete ili necete?

Bosnjo

pre 11 godina

Znate sta je rekao Cercil svojim biracima kada se kandidovao za predsednika"nudim vam krv,suze i znoj",i pobjedio je na izborima.Ljudima treba istina(ma kako ona bolna bila bolja je od lijepe lazi).Zato,i ako bi najvise volio da predsednik Srbije bude Jovanovic (mislim da najrealnije razmislja o trenutnoj politici)ja bi ipak svoj glas dao Tadicu.Od dva "zla"ipak bi izabrao manje "zlo".

milance

pre 11 godina

gospodo ,jer vasa memorija doseze do proslih izbora ,u ovoj zemlji se uvek od radikalno-naprednjackih stranaka poteze amnezija za celu istoriju , primer. da nam neko firmu koja je milionima u dugu , hoces odmah standard , ne gospodo , prvo treba doci do one pozitivne "nule" , znaci zatezanje svih vrsta uckura , kajseva i ostalih pomagala .
Vise verujem coveku koji priznaje da ce nam biti tesko ako ne i teze neko nekim bajkama o blagostanj preko noci , u ovoj zemlji nikad nije bilo blagostanja ali smo se zbog nase istorije uvek molili za MIR ! 1

Zare

pre 11 godina

To su oni koji su obecali 200000 radnih mesta, 1000evra A DOBILI BEDU...TO SU ONI!
(Ivan, 17. maj 2012 19:03)
To je obecao Dinkic a i ja se nadam da nece ponovo biti u vladi. No ja nisam zaboravan pa da te podsetim obecanja sa tih proslih izbora...
Politika / Beograd / 17. 11. 2010.
Aleksandar Vučić

Toma donosi i više od 1.000 evra!

"Dinkić tvrdi 'kada pobedi Nikolić, akcije od 1.000 evra koje građani treba da dobiju neće vredeti mnogo'. Vredeće te akcije mnogo više, jer Tomislav Nikolić neće uzimati debele provizije prilikom prodaje javnih preduzeća, kao što to sada rade Dinkić i Đelić."
http://istinomer.rs/izjava/toma-donosi-i-vise-od-1-000-evra/

Jole

pre 11 godina

Ja sam dipl. inzenjer gradjevine i nemam posao.
Moj brat je dipl. inzenjer elektronike i nema posao.
Dvoje mojih kolega nemaju posao.
Petoro mojih kolega je u Sibir radi za 1400 evra mesecno svaki dan po 14 sati dnevno.
Moj glas ide Izboru za Bolji Zivot!!! Norveska!!!

Gagi010

pre 11 godina

Naprednjaci po sluzbenoj duznosti stavljaju negativne komentare. Videce se na izborima. A onda bi bilo lepo da sa tomicom i vucicem odu u proslost. Bilo bi pametnije da gledaju tv i vide kakvom su coveku okrenuli ledja. Duel izmedju Zorana Djindjica i Seselja.. B92 info. Toma Seselju nije ni do clanaka. Ako je takvom coveku okrenuo ledja okrenuce svakom.
Glasam za Borisa i tacka

Akademija 1986

pre 11 godina

@dvojne licnosti

Putin se nije usudio da prekrsi ustav nego je postavio Medvedeva da mu cuva fotelju.Razume se da to sa demokratijom blage veze nema ali i takav kakav je-oficir kgb NIJE SE USUDIO DA PREKRSI USTAV.

marija

pre 11 godina

@izbor,
Vesna Pesic nam kao opravdanje za beli listic daje, ni manje ni vise, primer Marin le Pen, francuske ultradesnicarke, vodje Nacionalnog fronta u Francuskoj, koja je dobila skoro 18% glasova za Parlament, sto brine citavu Evropu, a za Predsednicke izbore glasala belim listicem.
Ako je i od Vesne Pesic, mnogo je.
Ostaje nam samo da se pitamo sta se desava sa Vesnom Pesic?

Crni listic

pre 11 godina

Nekako razumem Ds, ali mi nije jasno sta rade pa ovi demohriscani iz kombi stranke, da li oni uopste znaju gde se nalaze, da li imaju neki plan neku viziju? mesaju veru i politiku, konzervatizam i modernizam nemaju ni dovoljno clanova uzas... svi su prsli.

BG i Vojvodina, neosvojiva tvrđava

pre 11 godina

Beograd i Vojvodina odlučuju o predsedniku! Dok postoje Beograd i Vojvodina, radikali i bivši radikali nemaju čemu da se nadaju! Vi ostali birajte sebi predsednika mesne zajednice, to vam jedino preostaje!

jelena

pre 11 godina

Ako je STABILNOST velika neZaposlenost,siromastvo,nestabilan dinar,korupcija,onda NE,HVALA,bolje PROMENA,jer ce biti izvesno da ce se nesto promeniti na bolje,spreciti dalje pogubnu spregu ds sa svim institucijama.Medijska slika je gora nego i iz najgorih Milosevicevih vremena.Uvek do sada sam glasala za demokrate,ali sad su izgubili moje poverenje.GLASAM ZA NIKOLICA

Nemanja

pre 11 godina

Bez obzira na sve sta zeleli IDILU... ali pogledajte samo ljude koji ce da govore i da posmatraju DS konferenciju...

a ko je kod Tome, necu da se spustam na Tomin nivo i nivo tominish pristalica ali sramota..

Nije Toma kriv on glumi nepismenog coveka iz naroda, jer ce isti takvi da glasaju za njega oni koji se poistovecuju i veruju u njegove bljuvotine a zapravo su oni naneli najvisu stetu Srbiji iz koje DS nemoze da se iskobelja pokucavajuci godinama da izleci te rane...

Toma=Seselj=Sloba=Draskovic, to su ljudi koji su nas zavili u crno 90tih zajedno radili glumili opoziciji i bili na vlasti..
uveli dizelastvo i narodnjake u kulturu Srba...

to iskoreniti za jos 3 mandata kada stara garda nestane od starosti...

Imam 24 godine i nase vreme tek dolazi..

dejan mirkovic

pre 11 godina

Da li ce to Srdjan Djokovic da mi prica kako se zivi dobro u Srbiji, sramno od strane Demokratske stranke. Ni u najgorim snovima nisam mogao sebi zamisliti kako zaokruzujem Tomislava Nikolica ali izgleda da je doslo to vreme...

lezdra

pre 11 godina

...Strašno dokle nas je dovela Demokratska stranka i svaka kampanja im je ista, ista obećanja daju već 10 godina a ništa nije ispunjeno, da mi je neko pre 4 godine rekao da ću glasati za Nikolića ne bi mu verovao, al drugu opciju nemam.
(Zemun, 17. maj 2012 18:21)

Pa zar si Ti slep čoveče! Dvadeset godina je Toma Nikolić, što kao radikal što kao "novi radikal" (SNS-ovac), na vlasti u Zemunu pa našta Ti Zemun liči? Ja ću ti reći: "Na Avganistan-Pakistan!" Bruku i sramotu. Nije bio kadar da za tolike godine dovede jednu opštinu u red a hteo bi da bude predsednik Srbije? Da se odmah razumemo, nisam ja oduševljen ovim Tadićem, daleko od toga, al' ako biram između dva zla mislim da je on manje zlo od Tomislava Nikolića.

Pele

pre 11 godina

Moli se čuveni voditelj naprednjačkog radio Fokusa da ne šalje 160 komentara potpisujući se različitim imenima! Pomirite se sa sudbinom - bićete demolirani u nedelju! Hvala unapred! :))

marija....

pre 11 godina

Jedino je Tadic govorio istinu sinoc. Narod treba da shvati da od onih embarga i vladavine Kostunice koja nas je unazadila najmanje 20 Godina i naravno Miloseviceve politike. Nemoze se ocekivati za godinu dana da se obogatimo. To moze samo Nikolic i njegovi saradnici. Potrebno je puno vode da protekne Dunavom da se krene napred. Sve dok nam to ne udje u glavu necemo ici napred. Zato mislim da trebamo jos koju godinu sacekati pa neka se krene u Evropu. Verujem da ce nam biti bolje. To sto na nekim skupovima neko prica ne treba da nas brine. Vazno je sta ce doci za nekoliko godina. Ako se dobije status ulaska u Evropu treba da prodje jos najmanje 4 godine pa tek tada se ulazi u Evropu. Bolje da ocistimo Srbiju, to je divna zemlja pa mozemo docekati i uklazak. I nasa ce zastava vijoriti u Brüsselu.!!!

novosadjanka

pre 11 godina

Klincima ne treba zameriti ako podržavaju Tromislava. Ne sećaju se 90. - bombe, nema goriva, prazne prodavnice, redovi za mleko, (ej, za mleko,) ubijani novinari, mrzeo nas ceo svet, plata 50 centi... Vučić je tada bio zadužen za medije. Užas! Ne mogu da razumem starije kada ga podržavaju. Za zaboravnost postoji ginko biloba - toplo je preporučujem. Naprednjaci... ovog puta ste pukli DEFINITIVNO!

Opredeljena

pre 11 godina

Fenomenalna konvencija , mnogo mladih , mnogo postenog sveta koji podrzava Tadica. Samo nabajanje poznatih koji podrzavaju njegovu kandidaturu dovoljan je pokazatelj da covek radi dobro ,a podrska coveka kao sto je Novak Djokovic je kruna svega. Ponosna sam bila danas u areni , a u nedelju cu biti jos ponosnija kada pobedi prava opcija. Broj 1 jer Evropa nema alternativu.

LOL

pre 11 godina

sns-ovci možete samo da se nadate i tešite komentarima na B92, ali u nedelju će razlika biti ogromna, toliko ogromna da bi humanije bilo da se izbori "ukradu" kako bi vi rekli...

razmisli

pre 11 godina

Uveren sam da je Zoran Đinđić živ i da gleda ponašanje Borisa Tadića i onoga što se danas naziva Demokratskom strankom da bi izašao na izbore i glasao za Nikolića.
(bane, 17. maj 2012 20:21)

Evo ga jos jedan "petooktobarac"...ma kako ste naivni...zamalo da poverujem, ali kad si spomenuo Vesnu Pesic..sve si pokvario. Bane, ili vec kako, Zoranovo ime ne uzimaj u usta kao sto ga je na TV uzela Jogovanka, da napada Tadica preko njega...A ocima nije mogla da ga vidi, kako i njen gazda koji je spominjaio Zoranovu nogu...I ti ces da glasas za takvog coveka??? Nikad ti nisi krocio asfaltom na protestu..NIKAD....
Svaki koji se kune u Zorana a glasa za Nikolica je provokator...ili nema nimalo mozga ( mozda zam malo grub..ali)

Marko

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.

move

pre 11 godina

@
(Marko, 17. maj 2012 18:24)

Samo ti sedi pored kompa, kuckaj zalopojke i kukaj nad sudbinom. Posla ima koliko volis i redovnog i dopunskog, ali treba poviti kicmu a ne, cekati da ti bilo sta padne s neba. BORI SE, ne placi

PosmatraC

pre 11 godina

Cuo sam da ce i Vucic da zaokruzi Tadica da bi se posle presaltovao u DS.Zeli da napusti svog politickog caleta , ali sam se pitao ko mu je politicka majka, valjda Seselj.Cudnog li braka a jos cudnijeg deteta.

A u nedelju uveče, kad pukne mehur od sapunice...

pre 11 godina

Evo ja cu da glasam za Nikolica a iz Vojvodine sam kao i 80 % ljudi koje znam nebitno koje nacije pripadali..
(Backa, 17. maj 2012 18:59)

Onda znaš uski krug ljudi.

DSS

pre 11 godina

Zaista kultivisani komentari za T.Nikolica.Mnogo bolje sroceni nego što on sam može da izjavi bilo šta u politici a da nije pljuvackog karaktera. Vidim da su se sad ukljucili i DSSovci da pomognu, ne Tomi, vec svoju politiku: Ne EU, vec Rusija.
Strah me je ali nada mi je veca da nece doci na vlast.
A za informacije da se Tadic treci put kandiduje, nije tacno. On je bio u prvom sazivu Predsednik Srbije i Crne Gore. Ovo je drugi mandat, koji, verujem da ce dobiti, kao Predsednik Srbije.

izbor

pre 11 godina

Gledam komentare i nesto mi upada u oci...

Mislim da najvise ima komentatora koji su takozvani "beli listici" ili "crtaci listica" ili apstinenti...Srazmerno njima , malo je komentara od trolova SNS-a. Ima i dosta "razocaranih demokrata"....i sta mogu da zakljucim..
Mislim da SNS trolovi pocinju kampanju da se ne izlazi na izbore, posto posle podrske koju je dobio DS od SPS, URS, LDP, JS, SVM, PUPS..itd..itd..a da..Sale Djordjevic.. jedini spas je da ovi glasaci ne izadju na glasanje....Opet providna kampanja Ace Vucica...
A onim stvarnim "belim glasovima" da kazem u kojoj zabludi zive..na izbore u nedelju ako izadje 1 ( jedan ) glasac i da nekom glas, mi cemo imati predsednika...a vi "beli" nemate onda pravo da komentarisete tog predsednika "od jednog glasa"...

Backa

pre 11 godina

Evo ja cu da glasam za Nikolica a iz Vojvodine sam kao i 80 % ljudi koje znam nebitno koje nacije pripadali..Jednostavno ovde lose zivimo i necemo vise tkz Tadecev bolji zivot!

Siniša

pre 11 godina

Naprednjaci, pa vi ste totalno prsli, nemate ni konvenciju, niko ozbiljan vas ne podržava, raspad sistema...Ostala su vam još ova deca koja ovde piskaraju, ali ni oni jadni ne znaju šta više da pišu, vide i oni da ste prsli. Šta hoću da kežem, vi omladina SNS ste sjajno radili, ali kampanja je bila jako loša, a za to vi niste krivi već onaj ko je bio zadužen za kampanju. SNS je sam sebe ukopao koalicijom sa Veljom, Karićima, Vulinom i ekipom - bez njih bi imali nekoliko procenata više. Niste uspeli da privučete veliki broj ljudi na vašim konvencijama, skupovima...a ovaj drugi deo kampanje je bio katastrofa, potpuno ste bili nepripremljeni, kao da Toma nije ni očekivao da će ući u drugi krug...a priča o krađi je autogol. I da ne idem dalje, analizirajte objektivno sve i videćete da ste sami krivi za loš rezultat. Nama je potrebna jaka opozicija, ali ovo kako rade Toma i Vučić ništa ne valja i treba da vidite kako dalje. Ja znam da u SNS ima i sposobnih ljudi, ali ih niko nije video, jer od Tome i Vučića niko ne može da dođe do izražaja - sve se vrti oko njih dvojice, a njih dvojicu građani neće.

to

pre 11 godina

IMPRESIVNO !!!

E sad uporedimo ovu i Tonik-ovu konvenciju, gde se on bahato zavalio u fotelju, a ostali poltroni sa neprirodnim kezom aplaudiraju oko njega i takmice se ko ce mu se vise uvuci...u ...lice

bezimena

pre 11 godina

Niko ne treba da vlada Srbijom vise od dva mandata. Niko!
Hvala ti Borise za sve, bio si dobar predsednik obzirom na okolnosti, ali je sada vreme da odes!
(Janko, 17. maj 2012 19:45)

NE, nije vreme da ode, jer T. master NIKOLIĆ, kome je specifična težina laž i prevara (služeći se time djavo i menja oblike), NE SME VIŠE DA SE DOČEPA VLASTI NI JEDAN JEDINI PUT, jer on ne samo da ne krije, već obećava, da će biti DIKTATOR! Ko ga nije pročitao, slep je kod zdravih očiju!

cika Milos

pre 11 godina

(jelena, 17. maj 2012 16:47)

Ko ti je diktirao ovaj komentar????
Da je Toma sinoc rekao bar nesto konkretno pa da se i ja "preobratim"
Kako da glasam za nekog ko je na kraju rekao :
Glasajte za mene, kaznite Tadica!!!???
A sat i kusur vremena nista, ama bas nista nije rekao sta ce on da uradi. Ko je on da neko glasa za njega na "blanko". Samo zato sto je kontrakandidat Tadicu???
Ma nema sanse...Sinoc je imao sansu da iskoristi dva zicer penala, ali nije znao.
Ja , moj zivot i sudbinu moje dvoje dece da dam u njegove ruke, nece to doziveti. Nekom ko nikad, od kad ga znam, a znam ga od 1991. nije dao konkretan odgovor, na konkretno piranje...
Moze da spominje da je Tadic u proslosti ili vec da je proslost, ali ta proslost je njegov kamen oko vrata, njegova licna jarta, koje se nece nikad osloboditi. Niko mu nije kriv sto je pricao i cinio, on se sa tim ponosio, sada se stidi...Kakvu buducnost on nudi? Da li je neko cuo sinoc? Spomenuo opet onu nesretnu kancelariju za brze odgovore, a ovaj sporazum koji je potpisao sa Kostunicom, moze da ga opravdava i pere u tri vode, iz aviona se vidi da je napravio zaokret prema EU. Znaci da mu je svejedno.

ivan

pre 11 godina

naprednjaci naucili novu rec "virtuelan" danas sam je od fanova sns cuo i procitao 100 puta!pitam se kako mozete da glasate za coveka koji prica o postenju a ovamo na kvarno uzima diplomu od karica.mislite da ce vam biti bolje ako master pobedi, nece,verujte!!!zao mi je sto toma nije uzeo vlast 2008,sad bi otisao u istoriju!!!toma master~drama queen~covek harizma~covek pozitiva.....

loki

pre 11 godina

Ljudi mi smo objasnili....dilema nema,a zabavnjaci nek se zapitaju,ugasili su posle izbora.A mi mi idemo dalje,idemo napred...i niko nas ne može zaustaviti,vidimo se u Evropi!!!!!!!!!!

shame you

pre 11 godina

@
Od danas navijam za Nadala....
(natasa, 17. maj 2012 19:20)

Neverovatno ! Evo jedne tipicne predstavnice nazadne Srbije, u vidu SNS. Gospodo simpatizeri jedne lose stranke-ne samo da ce te zbog vaseg podlog kandidata koga niko nece navijati za Nadala umesto naseg zajednickog Novaka, vec ce te biti i protiv Republike Srpske, protiv pojedinih nasih episkopa, protiv nasih naboljih glumaca, rezisera, pevaca, sportista, protiv Evrope, protiv sveta, protiv sopstvenog naroda, protiv samih sebe...sta vam onda ostaje od zivota ? Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic ? Ako vam je to smisao zivota, nastavite tim putem, putem bez povratka.

Zemun

pre 11 godina

Sramota doveli su Srđana Đokovića kako bi dobili glasove preko Noleta, pa ne cenimo mi isto Noleta i njegovog oca, Nole je Srbin koji nas je najlepše predstavio u svetu, al ne i njegov otac koji mlati pare kao član Demokratske stranke. Strašno dokle nas je dovela Demokratska stranka i svaka kampanja im je ista, ista obećanja daju već 10 godina a ništa nije ispunjeno, da mi je neko pre 4 godine rekao da ću glasati za Nikolića ne bi mu verovao, al drugu opciju nemam.

Lajavi

pre 11 godina

Od sinoć rejting Borisa Tadića je pao za 10%. Nema tog Srđana Đokovića, spoljne podrške, glumaca, pevača, analitčara i medijskog cirkusa koji takav pad može da amortizuje, nema. Od danas Tadić može da pobedi, jedino ako Vladimir Putin izađe večeras u Dnevniku 2 i da mu podšku ;))))

oho

pre 11 godina

U nedelju glasamo da li ćemo gledati Tadića još 5 godina ili ne. Ja stvarno ne mogu, vi kako hoćete.
(Aran, 17. maj 2012 20:54)

Mozda si u pravu...ja necu da glasam za onog kojeg gledam vec 22godine....i imam nameru da ga oteram u penziju ......

bezimena

pre 11 godina

Čl.116 je izricit-NIKO ne moze vise od dva put biti biran za predsednika Srbije.
(Akademija 1986, 17. maj 2012 21:09)

PRESTANITE DA LUPETATE. SMARATE!

1. Povlačenje kandidature u 2. krugu je BESMISLICA, i nije ni moguće.
2. B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!

milan

pre 11 godina

Voleo bih da Tadic ima ozbiljnijeg protivnika, ali izgleda da smo mi suvise mala zemlja da imamo alternativnog coveka iz neke druge partije.
Tadicu mora biti jasno da se od prvog dana moraju zasukati rukavi i odmah se uvatiti u kostac sa centralnim problemima bez oklevanja. Smanjivanje broja poslanika, ministarstva, aktivniji rad pojedinaca i agencija, otvereniji rad drzavne uprave, promena penzijskog sistema, poreski sistem za natalitet i za male i srednje privrednike naplacivanje PDV-a menjati, investitorima otvoriti vrata ali ne da kada prodju kroz njih moraju jos kilometre da pesace da bi dosli na cilj i mnostvo drugih stvari koje nisu bile dobre kao kontrola sopsvenih snaga na lokalu itd.
Samo tako ce se i nama isplatiti sto ga biramo ponovo.

Ciroza

pre 11 godina

Taman sam pomislio da nam je jedino Nole ostao da se necemu radujemo kad I on izabra stranu u ovoj bljuvotini. Pa zar I ti majstore, moralna gromado Srbije, pa zar I ti ljudino da se svrstas u necije pacenicke redove. Pa zar I ti..

bezimena

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.
(Marko, 17. maj 2012 18:24)

Ma idi begaj, a imaš android....dokle god ovde ima posla za Rumune (od aprila do oktobra već goodinaaama) to znači da ovde POSLA IMA, za sve koji pričaju da su gladni, samo treba da se RADI!

sta reci

pre 11 godina

(Mr Oks, 17. maj 2012 21:07)

Razlika je drasticna...SPS , ovakav, kakav je sad, sa jasnim stavom prema EU, sa otklonom prema staroj politici, i ono sto je najvaznije, javno su priznali da je njihova politika u jednom periodu bila pogresna i donale mnogima nevolje na ovim prostorima...
Tomislav Nikolic I Aca Vucic, nemaju jasan stav prema EU ( DSS , pustite pricu o referendumu), imaju otklon prema staroj stranci, ali ne i politici, ali nikad,NIKAD nisu priznali sta su pricali, radili i nikad nisu rekli da su gresili i da je u nekim trenutcima njihova politika bila pogresna( a evidentno da je bila pogresna)... Nije dovoljno skinuti bedz i staviti maramicu u dzep....
Mislis i dalje isto?

Rajko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da smo konacno krenuli putem totalitarizma, Kriminal u lepom odelu koji je preuzeo centre moci po receptu CIA-e, kontrola stanovnistva na nivou stada. Operacija na mozgu, kako rece dr Brdar. Strasno. Nikada necu pristupiti ni jednoj stranci, ali cu u nedelju glasati za Nikolica. Ne znam zaista ko ce dobiti vise glasova ali uzivacu makar pola sata ako na vestima vidim kako objavljuju da je Toma pobedio. Ne zato sto je on bolji ili gori, nego zbog slobode koja valjda jos uvek postoji u duhu ovog naroda.

Sandzaklija

pre 11 godina

... kaze Dodik lako bi ja tamo kod mene da imam Rasima... sve je time rekao o srpskom večnom ministru. U Bosni nema izdajnika svog naroda kao kod nas (Rasima) koji bi sve dao za fotelju...

zbunjeni

pre 11 godina

1) Toma kaze Srbija je rupa na evropskom tepihu.
2) Toma kaze treba nastaviti pregovore sa EU.
3) Potpisan sporazum Tome i Kostunice o zajednickom delovanju i saradnji (na cemu, kad je Kostunica izricito protiv EU).
4) Kupljena diploma, master.
5) Dzak sa izbornim listicima (dosli iz Poljske, nadjeni u kontejneru, donelo ih NN lice...)
6) Referendum za Kosovo, Referendum za EU, kao vrhunac demokratije. Pa nije ovaj narod tako blesav da ne zna o cemu se ovde radi.
7) Toma zavrsava kampanju ovako: "Glasajte protiv Tadica, kaznite Tadica..." On ne sme da kaze "glasajte za mene" (prpa bato), jer se plasi strasne reakcije biraca.
Bez dileme glasacu za Tadica.

sve nase podele

pre 11 godina

Evo ga ponovo Dodik, deli Srbe bez nuzde i potrebe.
Ali najvise me zabolelo to sto je Djokovic (valjda tata govori u njegovo ime) stao na jednu stranu? Djokovicevim uspesima radovala se cela zemlja, bez obzira na to koju partiju glasa ili ne izlazi na izbore. Sada nam to oduzimaju.
Samo jedno ne shvatam, ako nam preti takva kataklizma ako Boris Tadic ne pobedi, sto je uopste "skracivao" mandat.
Jedan razlog vise da glasam protiv. Ne delite nas vise ili vratite jednopartijski sistem!

Akademija 1986

pre 11 godina

U slucaju izbora B.Tadica za predsednika Srbija(po mom misljenju)sustinski prestaje da bude republika.Republika je vladavina-suverenitet naroda izrazen u Ustavu.Treci mandat je suprotan jasnom čl.116 Ustava.Ako je Ustav lex superiori i izraz suvereniteta naroda,onda je suspendovanje čl.116 ponistavanje narodnog suvereniteta i volje izrecene referendumom.

Oliver

pre 11 godina

Tadic krsi Ustav i to trostruko.Prvo,kandiduje se treci put za predsednika,iako je smisao ustavne odredbe da jedan isti covek ne moze biti vise od dva mandata predsednik republike.Menjanje Ustava i brojanje mandata ispocetka je samo pravna mahinacija,oko cije legalnosti postoje neslaganja i medju pravnim ekspertima,ali je sigurno da su tri mandata za jednog coveka nelegitimna,nemoralna i neeticka.Tako nesto ne moze da se desi u uredjenim demokratskim drzavama,nego samo u polu-demokratskim,autokratskim drzavama poput Srbije,Belorusije ili Rusije.Drugo,Tadic krsi Ustav,jer je istovremeno predsednik republike i predsednik svoje stranke,iako u Ustavu izricito pise da predsednik republike ne moze obavljati bilo kakvu drugu javnu funkciju.A biti predsednik jedne politicke partije jeste javna funkcija.Trece,Tadic krsi Ustav jer odredjuje politiku ove zemlje,iako je prema Utavu,to u iskljucivoj nadleznosti vlade i predsednika vlade,a ne predsednika republike.Ali,da li iko sa prosecnim koeficijentom inteligencije veruje da politiku u Srbiji utvrdjuje Mirko Cvetkovic,a ne Boris Tadic?Pobedi li Tadic,Srbija se u narednih 5 godina pretvara u autokratiju,neizmernu vlast jednog coveka,a Tadic postaje covek koji ce duze vladati nego Slobodan Mlosevic.Nismo se za to nekada borili.

glas protiv Tadića

pre 11 godina

I ako je Toma Nikolić nekad i bio veće zlo od Tadića,to definitivno više nije.Osam godina je bio već predsednik Boris Tadić,i?Kako se živi?Koji su rezultati?Perspektive?Katastrofa.

dvojne licnosti ili stranacki vojnici pitanje je sad

pre 11 godina

A kad su u pitanju Putin i majcica Rusija onda vam ne smeta apsolutni vladar?!
Ne smeta vam sto je na vlasti vec 15 godina?To podrzavate i smejete se opoziciji u Rusiji sto se buni?A ovde vam Tadic smeta?E jeste smesni.

Bosnjo

pre 11 godina

Znate sta je rekao Cercil svojim biracima kada se kandidovao za predsednika"nudim vam krv,suze i znoj",i pobjedio je na izborima.Ljudima treba istina(ma kako ona bolna bila bolja je od lijepe lazi).Zato,i ako bi najvise volio da predsednik Srbije bude Jovanovic (mislim da najrealnije razmislja o trenutnoj politici)ja bi ipak svoj glas dao Tadicu.Od dva "zla"ipak bi izabrao manje "zlo".

Janko

pre 11 godina

Niko ne treba da vlada Srbijom vise od dva mandata. Niko!
Hvala ti Borise za sve, bio si dobar predsednik obzirom na okolnosti, ali je sada vreme da odes!

marija

pre 11 godina

Za SNS,
-Важно је да изаберемо сигурност, поштујући једни друге. Ја нећу позивати на агресију, кажњавање. Спреман сам и Николићу да пружим руку и да сарађујем. Али, пре свега, поштујем демократску вољу исказану на овим изборима.., rekao je Tadic.
Korektno i ocekivano.

Anja R.

pre 11 godina

Sve što mogu da kažem, posle ove naporne kampanje za nas građane, i onog zabavnog duela od sinoć, jedva čekam da se završi. Da mogu normalno da uključim TV, odgledam vesti bez njihovog prepucavanja, vidim bilborde bez njih... Ali i bez obzira na to, taj Toma me ničim nije ubedio da glasam za njega. Ne valja, i nije sjajno, ali nešto ide napred, a sns mi nije pokazao kako bi oni promenili nešto, jer im je svaka moguća izjava i potez u protekla 3 meseca bila autogol. Smešno zar ne?

marija

pre 11 godina

@izbor,
Vesna Pesic nam kao opravdanje za beli listic daje, ni manje ni vise, primer Marin le Pen, francuske ultradesnicarke, vodje Nacionalnog fronta u Francuskoj, koja je dobila skoro 18% glasova za Parlament, sto brine citavu Evropu, a za Predsednicke izbore glasala belim listicem.
Ako je i od Vesne Pesic, mnogo je.
Ostaje nam samo da se pitamo sta se desava sa Vesnom Pesic?

Čubura je raj

pre 11 godina

A, zašto se strani državljani mešaju u unutrašnje stvari Srbije? Dodik BiH, Djoković Republika Kosovo. Ja sam sada u neznanju: ako za predsedničkog kandidata B.T. lobiraju predstavnici iz susednih država, na konvenciji u sred Beograda, imam razloga za veliku sumnju u kredibilitet predsedničkog kandidata B.T.

flomaster

pre 11 godina

Kakvi bre vise referendumi?
Narod je odavno izabrao put! Ajde zavrsavajte taj drugi krug protiv vase smesne kvaziopozicije i na posao.... znate vi dobro sta treba da uradite i prvo i drugo i trece... i istovremeno!
Nazalost, morate poceti od sebe.....
Hocete ili necete?

samo polako

pre 11 godina

Upravo gledam zavrsni skup DS u areni. Muka mi je. Idi u penziju covece. Moras znati sta je dosta (vladavine). Nikad losiji standard u zivotu nisam imao.:-( Strasno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 17. maj 2012 18:24)

Pa jes' pravo zboris, ako ANDROID nije bas poslednje generacije...

Gagi010

pre 11 godina

Naprednjaci po sluzbenoj duznosti stavljaju negativne komentare. Videce se na izborima. A onda bi bilo lepo da sa tomicom i vucicem odu u proslost. Bilo bi pametnije da gledaju tv i vide kakvom su coveku okrenuli ledja. Duel izmedju Zorana Djindjica i Seselja.. B92 info. Toma Seselju nije ni do clanaka. Ako je takvom coveku okrenuo ledja okrenuce svakom.
Glasam za Borisa i tacka

ohotniji rjad

pre 11 godina

Cuti nesreco, rasteraces i ono malo glasaca kojima je Dacic miliji nego Toma-Vidoviti-Diploma!!

Kako bre ne razumete, nece ljudi vas nego se plase neuracunljivih Seseljevih ucenika!!!

Lun kralj noci

pre 11 godina

A za informacije da se Tadic treci put kandiduje, nije tacno. On je bio u prvom sazivu Predsednik Srbije i Crne Gore. Ovo je drugi mandat, koji, verujem da ce dobiti, kao Predsednik Srbije.
(DSS, 17. maj 2012 21:31)

A Srbija državno – pravni naslednik SCG... Toliko o mandatu doticnog Borisa III.

runner

pre 11 godina

To su oni koji su obecali 200000 radnih mesta, 1000evra A DOBILI BEDU...TO SU ONI!
(Ivan, 17. maj 2012 19:03)
Pa i ovi tvoji su obećavali veknu hleba za 3 dinara samo si ti to zaboravio ili namerno nećeš da se setiš. A što se bede tiče nismo je dobili nju smo nasledili i zbog Tominog i Vučićevog minulog rada i zato ne pričaj gluposti! Kad bi te čovek uzeo zdravo za gotovo pomislio bi da je pre 5 oktobra 2000 god. Srbijom teklo med i mleko.

ЕВРОПСКИ НАРОД

pre 11 godina

Гласаћу за оног, за кога мислим да ће Србију БPЖЕ увести у ЕУ,
јер су избори показали да је 85% народа на изборима гласало за странке које су за ЕУ,
зато хајмо да сви заједно УСПЕШНО извршимо организацију државе по Европским стандардима
(раднике у фабрике, а криминалце и ратне профитере у затворе),
а у циљу бољег живота свих нас и наше деце..

Nemanja_Z

pre 11 godina

Novak Đoković podržao Tadića, Toma Nikolić nokautiran za sva vremena!
(Rale, 17. maj 2012 18:27)

Zanimljivo!
A gde je to ON izrazio podršku???!!

Eeeeeee moj narode! Niste Vi za bolje!

milance

pre 11 godina

gospodo ,jer vasa memorija doseze do proslih izbora ,u ovoj zemlji se uvek od radikalno-naprednjackih stranaka poteze amnezija za celu istoriju , primer. da nam neko firmu koja je milionima u dugu , hoces odmah standard , ne gospodo , prvo treba doci do one pozitivne "nule" , znaci zatezanje svih vrsta uckura , kajseva i ostalih pomagala .
Vise verujem coveku koji priznaje da ce nam biti tesko ako ne i teze neko nekim bajkama o blagostanj preko noci , u ovoj zemlji nikad nije bilo blagostanja ali smo se zbog nase istorije uvek molili za MIR ! 1

kakav izbor

pre 11 godina

Boris vs. Toma - kakav izbor

1) Zamislite samo tog kandidata za predsednika kome je, posle 8 godina na vlasti, najjači argument i faktor u njegovom predizbornom programu upravo protivkandidat (ja jesam očajan i nesposoban ali pogledajte samo njega)

2) Zamislite samo tog kandidata za predsednika koji ne može da pobedi svog protivkandidata još 108 godina iako je najmanje 80% ljudi u Srbiji ogorčeno stanjem u kome se zemlja nalazi i za koje je protivkandidat najdirektnije kriv, što svojim činjenjem ali još više ne činjenjem.

3) Zamislite zemlju koja mora da pravi izbor između ta dva kandidata, sasvim ekvivalentan iznor kao kad bi vam neko rekao biraj između dva tumora, hoćeš na mozgu ili na plućima.

I jedan i drugi su fatalni ali ti imaš priliku da biraš, zar ne...

Radovan

pre 11 godina

Definitivno ex predsednik zivi u nekom virtuelno/nerealnom svetu, svetu sljastecem i dekorisanom, koji u stvarnosti ne postoji. Cene su toliko narasle a dohodak gradjana realno se smanjio (a zemlja prema IZIT usla u recesiju) da mnogi skoro sve sto zarade potrose samo na hranu, a gde su drugi troskovi, a gde je obecani bolji zivot. Samo na drzavnoj televiziji i ponekim komercijalnim kanalima gde je sve "selo veselo". Naravno B92 je svetla tacka i prenosi stvarnost kakva jeste, svaka cast za objektivnost

Akademija 1986

pre 11 godina

Priblizavamo se danu izbora.

APELUJEM na kandidate Borisa Tadica i Tomislava Nikolica da POVUKU kandidature i tako pokazu da postuju Ustav i ustavni poredak.Čl.116 je izricit-NIKO ne moze vise od dva put biti biran za predsednika Srbije.Zakonom se ne mogu derogirati ustavne norme koje su izraz suvereniteta naroda.Ustav je LEX SUPERIORI

Ovakvim postupkom kandidati bi dali neprocenjiv doprinos uspostavljanju pravne drzave i razvoju demokratskih institucija u Srbiji.

Ocekujem da Vam je interes Srbije na prvom mestu.

bane

pre 11 godina

Devedesetih godina sam se neprekidno borio protiv Miloševićeve diktature i izolacije i zahtevao da se u Srbiji započne reforma kao u svim Istočnoevropskim zemljama. Dvanaest godina nakon 5. oktobra imam iste zahteve kao i onda?!
Demokratska stranka i Boris Tadić za sve te godine nisu ni počeli reforme niti im to pada na pamet.
U prvom krugu sam precrtao sve listiće a sada najozbiljnije razmišljam da izadjem u nedelju i glasam za Nikolića kako bih obezbedio smenjivost vlasti. Intervju Vesne Pešić koji je dala pre par dana RSE me je uverio da razmišljam u dobrom pravcu tako da ću najverovatnije glasati za Nikolića.
Uveren sam da je Zoran Đinđić živ i da gleda ponašanje Borisa Tadića i onoga što se danas naziva Demokratskom strankom da bi izašao na izbore i glasao za Nikolića.

Pancevac-013

pre 11 godina

"Moramo da se borimo za nova radna mesta, to je borba u celom svetu, to je borba epohe", rekao je Tadić.


Ima jos dosta clanova DS,koji cekaju posao...

Dejan

pre 11 godina

Kad bi SNS formirala vladu, glasao bih protiv njihovog predsedničkog kandidata. Kad bi DS formirala vladu, glasao bih protiv njihovog predsedničkog kandidata. Dokle god nemamo za koga da glasamo, hajde bar da im ne dozvolimo da sve poluge vlasti budu u jednom centru, to je ipak najmanje zlo trenutno...

Razocarani student

pre 11 godina

DOSTA! Sinoc je narod video ko je Boris Tadic. Demagog, filozof, iluzionista, utopista... Sve, samo ne predsednik ove jadne i napacene Srbije. Ne zelim da taj covek odlucuje o nasoj buducnosti.Ajmo malo nezavisne medije.

zivojin

pre 11 godina

(Nemanja, 17. maj 2012 16:57)
Da, u pravu si, tvoje vreme dolazi, pekarski pomocnik na crno ili deltin prodavac na bewlo za 15000. Bravo politicaru mladi.

ogorceni

pre 11 godina

sramota koliko se para nas obicnih smrtnika trosi na gluposti kao sto su ove konevencije ...necu glasati ni za jednog ali da je Nikolic ovoliko zastupljen u medijima imao bi bar 20 posto vise glasova to je svima jasno ....Tadic je u ovom izbornom procesu potrosio toliko da je mogao pola miliona gradjana koji su bez posla da uposli bar na godinu dana !!!! sramota
a posevna je sramota sto su u NOVOM SADU nudili po 2000 din da se za njih glasa i to svi znaju a cuti se ...cak je i covek koji je nudio uhapsen ...SRBIJA KUCA NA PROMAJI~!!!

misko

pre 11 godina

Posvećeno za Boriskakaka

JUTUTUNSKA JUHAHAHA
U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

Jovan Jovanović Zmaj (1865)

13 godina ili drzava to sam ja

pre 11 godina

Da li mi to imamo novog dozivotnog? Moramo samo da smislimo kako cemo to samo nama svojstveno uredjenje da nazovemo!

Mr Oks

pre 11 godina

Klincima ne treba zameriti ako podržavaju Tromislava. Ne sećaju se 90. - bombe, nema goriva, prazne prodavnice, redovi za mleko, (ej, za mleko,) ubijani novinari, mrzeo nas ceo svet, plata 50 centi... Vučić je tada bio zadužen za medije. Užas! Ne mogu da razumem starije kada ga podržavaju. Za zaboravnost postoji ginko biloba - toplo je preporučujem. Naprednjaci... ovog puta ste pukli DEFINITIVNO!
(novosadjanka, 17. maj 2012 20:44)

Vučić je na toj poziciji bio manje od godinu dana. Mene interesije šta je tokom čitavih devedesetih radio Dačić i njegovi koalicioni partneri? Sad je on najveći partner trenutne vlasti, vrlo verovatno budući premijer, a njegova stranka će dobiti 5-6 ministarstava. To sad nije problem? O čemu mi to prićamo?

Moca

pre 11 godina

Jeste završna ali za koga obzirom da se nalazimo između dva zla, a koje manje? Ova uigrana Tadićeva ekipa manje više "hara" Srbijom od 2000-te i teško je skinuti sa vlasti ili ova druga SNS-a koja ništa ne obećava ali sa manjom mogućnosti da se dugo zadrži na vlasti. Pa po mom mišljenju sa Tomom ćemo lakše izaći na kraj pa zato mu ovom prilikom dajem "prednost". A ovi prvi su tako organizovani da će uvek da se međusobom lako dogovore i da nas žedne prevedu preko vode.

ivica

pre 11 godina

moj predlog je da nasa drzavna himna bude oda radosti. treba krenuti sa peticijom za ovu inicijativu.to bi bio dobar korak kako bi na ubrzan nacin pristupili eu.pa mi smo sila broj jedan u ovom regionu.treba uspostaviti sto prisnije odnose sa janezom jansom,milom djukanovicem, zlatkom lagundzijom,pomoci tom napacenom albanskom narodu na kosovu, da pokrenemo ceo region u eu.eu je zivot,sve ostalo su sitnice.

darko

pre 11 godina

Meni je NAJSMESNIJA bila pojava Milorada Dodika i pitam se kakve veze je imalo ono njegovo pominjanje/poredjenje Beograda i Sarajeva.
A svi znamo da je u celoj Bosni [RS i Federacija] za 'srpske' izbore u ambasadi Srbije u Sarajevu i konzulatu u Banja Luci prijavilo i glasalo manje od 700 [sedam stotina] ljudi, a sto je velicina jednog sela u Srbiji tako da se pitam koja je uopste bila svrha Dodikovog pojavljivanja na zavrsnoj konvenciji.
Po meni ovim i sam Tadic deli Srbe koji ne zive u Srbiji.

CS

pre 11 godina

Benzin 150 din, hrana poskupljuje 1-2 din svaki dan, ljudi ostaju bez posla po celoj Srbiji, jel to sigurnost?! jel to buducnost?! Ko vodi ovu zemlju 8 godina? MARSOVCI? Nisam bio na glasanju, ali cu u nedelju izaci da zaokruzim promene. A Borisu Tadicu iskreno zelim da za njega glasaju samo oni koji dobro zive!

Milan Filipovic

pre 11 godina

Odslusao sam deo ovog skupa na TV.
Da li sam dobro cuo ili haluciniram, tek ucinilo mi se da g.Tadic u svoj program(od koga nece odustati) genetski izmenjenu poljoprivrednu proizvodnju da bi smo dosli do jeftinije hrane?

Srdjan

pre 11 godina

Uvek ima treca opcija neizaci na izbore. Bolje se posvetiti komsiji, prijatelju, poznaniku, familiji za njih biti tu pomoci bez novcane ili bilokakve naknade. Kupujte direkno od seljaka hranu a ne u hipermaketima. Prvo u svojoj zgradi upoznajte ljude i izgradite slogu a nakon toga skucite istu. Na posao ako imate auto povezite komsiju i ustedite sebi i njemu pare za prevoz. Ukljucite narode moj malo mozak, malo maste i sloge pa ce te onda lako naci prvog medju jednakim ili kako ga zovete vodju. Sve primere koje sam naveo znam da je utopija jer narode moj SEBICAN SI.

Lun kralj noci

pre 11 godina

B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!
(bezimena, 17. maj 2012 22:03)

Hoces li nam napisati datum kada je Srbija proglasila SAMOSTALNOST ili ti NEZAVISNOST posle raspada SCG?

pff

pre 11 godina

@ DSS
ne njemu je ovo 3 mandat za predsednika Srbije...Neka se opet menja ustav pa da moze jos 10 godina da bude predsednik ili jos bolje da ga proglasimo za dozivotnog predsednika....

guja

pre 11 godina

(Srdjan, 17. maj 2012 19:21) Bravo sinko. Nije utopija. Jeste da će da nas gledaju ko budale, ali neko mora da počne. A zamisli da isključimo svi struju na jedan dan, ako hoće da je poskupe. Gde da je lageruju, a nama ništa neće da fali bez nje. Ajde da ih zovemo telefonom po ceo dan da ih nešto pitamo kao. Ma ceo ovaj nakaradni sistem može da se sruši bez nasilja. Ideja ideja. Pa ja kažem, ajde da sedimo kući u nedelju, svi koji su nezadovoljni, pa da vidiš kako će da im se razbistri ono malo mozga.

Crni listic

pre 11 godina

Nekako razumem Ds, ali mi nije jasno sta rade pa ovi demohriscani iz kombi stranke, da li oni uopste znaju gde se nalaze, da li imaju neki plan neku viziju? mesaju veru i politiku, konzervatizam i modernizam nemaju ni dovoljno clanova uzas... svi su prsli.

matori

pre 11 godina

"...Mitingu, između ostalih, prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin i predstavnik Srba iz Hrvatske Milorad Pupovac..."

Sada vidim da sam bio u velikoj zabludi, kada sam mislio da su patriJote u nekim drugim strankama... Evo ih ovde, svi na okupu!
Čudo jedno da u celom članku, ni jednom nije spomenut SPS i Ivica "koferče"...

Nemanja_Z

pre 11 godina

Sećam se svih tih divnih ljudi koji govoriše na svim tim divnim konvencijama DS-a. A mi nakon toga imamo milion nezaposlenih.
Kultura je posebna priča.Uveden Veliki Brat,Farma,Parovi.RTS kao nacionalna televizija je imala mnogo bolji obrazovni i serijski program u vreme Miloševića nego sad. To odgovorno tvrdim,jer sam odrastao u to vreme. Za 12 godina je promenjeno samo to što su kriminalci dobili "zasluženu" narukvicu,a narod gomilu kredita koje ne može da vrati radeći kod tajkuna i jedan beli Šengen s kojim uglavnom briše....

Niko ne može da me ubedi da je 10 godina malo da se učine krupni pomaci u društvu.
Ako matori političari treba da pomru da bi nama bilo bolje,onda narode daj im još 3-4 mandata da odu u miru. Pa će možda svanuti našim čukun-unucima.

ckeee

pre 11 godina

Kako ima posle da kukamo kada postanemo jeftina radna snaga, nase firme odlaze u stecaj.
Bicemo robovi ceo zivot, tako ce i ostati a oni nek se razvijaju nas ko sisa.

Jole

pre 11 godina

Ja sam dipl. inzenjer gradjevine i nemam posao.
Moj brat je dipl. inzenjer elektronike i nema posao.
Dvoje mojih kolega nemaju posao.
Petoro mojih kolega je u Sibir radi za 1400 evra mesecno svaki dan po 14 sati dnevno.
Moj glas ide Izboru za Bolji Zivot!!! Norveska!!!

vera

pre 11 godina

Dodje i taj dan.Prodjose mnogi od 5-og oktobra.I sta se desilo.Opet imamo jednopariski sistem,opet sam samo privatnik koji dvadeset godina radi svoj posao i bori se da prezivi,kako ja tako i mojih 10 radnika.Mnogo je tesko.Uzimaju se pozajmice iz banke sa kamatom od 27.5% da bi se prezivelo,da bi se ispostovali svi poslovni partneri i radnici,A ja?Borila sam se protiv komunizma,zalagala se za ideje da samo treba raditi posteno svoj posao i sta imam.Imam dva sina koja su zavrsila fakultete u roku i gde rade.Rade kod mene u agenciji.Mladi ljudi,sa zavrsenim fakultetom u roku ne trebaju nikomeI ja se osecam postidjeno sa svoje 52 godine.Sta sam radila u zivotu.Samo sam uspela da vaspitam i iskolujen decu.Ni dan odmora,vikenda.SAmo rad.M

Zare

pre 11 godina

To su oni koji su obecali 200000 radnih mesta, 1000evra A DOBILI BEDU...TO SU ONI!
(Ivan, 17. maj 2012 19:03)
To je obecao Dinkic a i ja se nadam da nece ponovo biti u vladi. No ja nisam zaboravan pa da te podsetim obecanja sa tih proslih izbora...
Politika / Beograd / 17. 11. 2010.
Aleksandar Vučić

Toma donosi i više od 1.000 evra!

"Dinkić tvrdi 'kada pobedi Nikolić, akcije od 1.000 evra koje građani treba da dobiju neće vredeti mnogo'. Vredeće te akcije mnogo više, jer Tomislav Nikolić neće uzimati debele provizije prilikom prodaje javnih preduzeća, kao što to sada rade Dinkić i Đelić."
http://istinomer.rs/izjava/toma-donosi-i-vise-od-1-000-evra/

Gagi

pre 11 godina

I jednima i drugima :
Čemu ovo nenormalno trošenje ogromnog novca u minut do izborne tišine ? Da li će završni skupovi na koje je polupano stotine hiljada evra (najam silnih autobusa, zakup dvorana, logistika...) drastično promeniti mišljenje ljudi za koga da (ne)glasaju? Bez patetike: bolje da ste tim novcem platili operacije deci u inostranstvu kojima život visi o koncu, a i imalo bi bolji odjek kod birača nego slušanje već izrečenih hvalospeva za "naše" , a protiv "njihovih".

hoce li sunce nad ovom zemljon ikada zasjati kako treba???

pre 11 godina

Imam 24 godine i nase vreme tek dolazi..
(Nemanja, 17. maj 2012 16:57)
Ahh, mladicu ...
Toliko sam ja imao 1990.g, na kraju predivnih 80ih, kada sam mislio da se jede sve sto leti. Umesto ocekivanog ulaska u EEZ i NATO, normalnog i sredjenog zivota, usli smo u ratove i sankcije!
Posle skoro cetvrt` veka, razbijene su mi sve iluzije, bez obzira sto nam danas ne prete ratovi i sankcije. Danas nam preti nastavak tapkanja u mestu, u obe varijante buduce vlasti (DS, ili SNS). Pokretaca i vizionara u ovoj zemlji vise nema. Kako ko izroni i udahne na suncu, povuku ga u dubinu, blato i mrak!
Na pragu svog III doba, zavidim ti na (nicim izazvanom) entuzijazmu!
Srecno ... :-(

Пеђа

pre 11 godina

Који је ово референдум по реду када је реч и ЕУ? Барем трећи. Ето, барем смо у нечем први :(

bane

pre 11 godina

B. Tadić je samo JEDNOM bio izabran za predsednika SAMOSTALNE SRBIJE po važećem Ustavu!
(bezimena, 17. maj 2012 22:03)

A još nijednom nije bio predsednik otkad je Srbija stekla status kandidata. To znači da ima pravo na još tri mandata.

fuj!

pre 11 godina

Time što se podsmevate ljudima koji koriste smart telefone ( ima i za 1 din. ) ili internet ( 700,00 din = 6 EVRA!!!!!! ), a nezadovoljni su stanjem u društvu samo pokazujete šta po vašem "mišljenju" i milosti ljudi ove zemlje zaslužuju: MRVICE SA LOPOVSKOG STOLA!!!!! Hej, 6 EVRA je luksuz! Sve bi nas sveli na lumpenproleterijat, koji zarađuju 1$godišnje. Zapravo, taj 1$ je procena vrednosti one odeće (krpa) koje nose na sebi. More... da ne psujem sad! Toliko ste m se ogadili da ću glasti i za crnog đavola!

Potemkinove kulise

pre 11 godina

Ne ide Srbija nikuda, već, nažalost ostaje tu gde jeste, u svoj svojoj besperspektivnosti. Bez obzira na ishod drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja 2012.

Milja

pre 11 godina

Ova markentiski savrsena i ludacki skupa kampanja(naravno placena novcem gradjana),uz stalno ispiranje mozgova u zadnjih mesec dana,zakljucno sa spektaklom u Areni,omamice mnoge prazne glave!

Medjutim,kada se omamljeni povrate 21-og maja,prazni stomaci ce nadjacati sva druga osecanja,ali,carolije vise nece biti da zavara glad!

Kako je lepo i lako kupiti mandat od 4 godine(ili ti 1460 dana),za 30 dana politicki jeftine,a za gradjane preskupe carolije!

Ali,sta ces,Srbija brale.Voli gegule da ispadne magarac,pa to ti je!

Akademija 1986

pre 11 godina

@dvojne licnosti

Putin se nije usudio da prekrsi ustav nego je postavio Medvedeva da mu cuva fotelju.Razume se da to sa demokratijom blage veze nema ali i takav kakav je-oficir kgb NIJE SE USUDIO DA PREKRSI USTAV.

BLUZZZZZZZ

pre 11 godina

Bio bi referendum da imamo normalan narod i stranke, ovako je sve farsa.
Po celoj Evropi vlade padaju a tamo visi standard jedno 100 puta, a kod nas u najvecoj bedi Evrope ljudi glasaju vlast da ih i dalje jase, nece narod promene, lepo mu je u blatu.
Jedva cekam prvu sledecu okupaciju ove zemlje da se malo odmorim od ovih domacih lopova koji su Srbi a utrkuju se ko ce Srbiju vise da pokrade i unazadi i unakazi jos vise i zlostavlja njen narod.
Mi nismo narod, narod su Grci, Francuzi, ovi Arapi sto se bune, mi smo stanovnistvo, mi samo naseljavamo ovu teritoriju i ne bunimo se stagod nam radili.
A u nedelju stoko ajd na glasanje da glasas svog cobana.

Chohiba Maduro...

pre 11 godina

Lepo Vas molim...daklem, Ustavne nadleznosti predsednika republike su u principu ceremonijalne( vostana figura kao i svugde..npr.nemacka,britanija,spanija...i tacka!!!!)...Da Vas podsetim da mi u nasoj drzavi Srbiji imamo parlamentarni sistem demokratije i PREMIJER je person of interest!!!...ne zaboravite...Ivicu!!?