Četvrtak, 17.05.2012.

09:10

Napad na policiju kod Bujanovca

U albanskom selu Dobrosin, opština Bujanovac, noćas u tri sata rafalnom paljbom je neko izrešetao policijski punkt. Dačić: Nećemo mirno gledati nasilje.

Izvor: Beta

Napad na policiju kod Bujanovca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

.,.

pre 12 godina

Зашто полиција то решава, то треба ваљда да реши ВОЈСКА! ! ! Каква полиција, против терориста?

miljan

pre 12 godina

Slanje rosu na Sever,postavljanje plasticnog eksploziva na prozor Albanskoj porodici na Severu,streljanje dece u Makedoniji,upadanje na Jug Srbije i pucanje u policiju je orkestrirano u demokratskoj Pristini.Jasno je kao dan ko na ovim prostorima ugrozava bezbednost Balkana,a EU neka zabija glavu u pesak!U Makedoniji cista bela Al Kaida demonstrira sa Arapskim zastavama i poklicima Alahu Ekber!? Zloupotrebljavaju i demokratiju i Islam i sve zivo cime moze da se manipulise u cilju etnickog ciscenja nealbanaca.Horda u sred Evrope.

BokiPirot

pre 12 godina

Ovde terorizam nikada neće biti savladan jer baš on drži pojedince na vlasti.Zato smo žena i ja odlučili da bi nam deca rasla u miru mi moramo nešto drastično da menjamo.Za početak ćemo se učlaniti u neko Bugarsko udruženje a ubrzo posle toga podnećemo zahtev za njihov pasoš,pa šta nam bog da.Mislim da je svakom normalnom čoveku dosadilo da ga lažu likovi poput Dačića,Tadića,Nikolića i ostalih kretena.Pazi ovo,pucali na našu policiju a Ivica očekuje reakciju međunarodne zajednice.Gospode,ima li te?

тоша

pre 12 godina

Како да не, за све је крива та српско-комунистичка УДБА. Па да је стварно упола тако моћна како неки овде за њу тврде, прво што се СФРЈ не би распала а о другом да не причамо...

Nev

pre 12 godina

Nekontam i nasu zandarmeriju i njihovu komandu, zar je toliko tesko staviti na svaki punkt po jedan snajper sa infracrvenom/termickom optikom i svakog ko napadne poslati na ispastanje greha, sve pokriti kamerama i odmah po dogadjaju objaviti sve pre nego sto druge suprotstavljene politicke interesne sfere pocnu spinovanja u njihovu korist kao sto su to radili i dalje rade. Posle toga vise nece biti ni napada, ni kradje suma, prelaza "granica" i slicno.

sofronije

pre 12 godina

pitanje za bezbedosne sluzbe ukljucujuci g sutanovca gde su ti silni vrapci,razni baloni,lastavice,i sta sve ne toliko promovisano pred izbore zasto ako postoji takva oprema za nadgledanje nije u zoni prema kriznom podrucju nego sluzi kao obicna lakirovka za podizanje politickih poena pred izbore

KP again

pre 12 godina

KP se ne cudi vec je sarkastican jer je sinoc zakljucio da zivimo u Svedskoj a ne u teroristickom okruzenju, sve je stabilno, medeno i lepo, ima problema ali resicemo i njih, zatvoricemo sve, pomiriti se sa svima, izviniti se kome god, saradjivati sa svima a ne postavljamo pitanje a gde smo tu mi, da li nas uopste neko zeli...i zato Whaaaat?!?

dejan-minhen

pre 12 godina

(Dejan Kumanovo, 17. maj 2012 13:15)

u pravu si. takode nije bilo ni izvestaja o zlocinu u Makedoniji!! Toliko o demokratiji i slobodi medija za zapadu.

Ivan

pre 12 godina

Makedonci za ubistvo 3 coveka digose evropu i svet na noge i proglasise slucaj kao ekstremno teroristicki, a nama svakog dana ubiju nekog i nokom nista.
Jednostavno smo mi sami krivi zasto nam je ovako, a mogao bi da umesam i medije koje nisu dovoljno zainteresovane da ovakve vesti budu okarakterisane recima kojima se oni sluze.
Stid i Sram

ivann

pre 12 godina

Ja se iskreno nadam da cemo svi shvatiti da je jedini uspesan nacin odbrane i zastite od terorizma i uopste cuvanje drzave sa poretkom koji se gradi dugo i tesko, prikljucenje NATO-u bez obzira sto smo imali neposredno lose iskustvo sa istim.
Nema teranja inata, plakanja i izlivanja emocija i trucanja u prazno kako mnogi politicari poput Kostunice i Tome rade zarad nekih svojih maloumnih interesa i kompleksa.
Srbija je zemlja koja ima visevekovnu i bogatu istoriju. Uvek smo bili na pravoj strani i saveznici sa svima pa i mnogim zapadnim zemljama. Samo da podsetim starije i osvestim mladje da su nas nakon 2. svetskog rata spasili Amerikanci "Trumanovim jajima" u prahu od gladi. Evropa, a i ceo svet je tada umirao od gladi, posebno Nemacka i Italija.
Tako da dragi moji, ne radi se o izboru i nuzdi posto su svi oko nas vec u NATO-u, vec o mudrom i pragmaticnom slobodnom izboru zarad ocuvanja ove nase lepe zemlje i dobrih i finih ljudi, nas vrednih i postenih gradjana koji zele da budu deo, kao sto su uvek i bili, razvoja sveta i covecanstva.

?

pre 12 godina

Морам да кажем да ипак има један разлог због чега ми не смета што се ово догодило, наравно хвала богу без жртава, а разлог је што ово доказује да се ово исто деведесетих није дешавало из чиста мира, јер је ето постојао неки зли чика Милошевић, па ето Албанци реаговали, како се форсира са Запада већ 15 година, већ доказује шта је албански циљ још од пре више од сто 100 година из Призрена...

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 12 godina

Ljudi kako se ne umorite od ratova?! Srbija vec vise od 20 godina u zaristu sukoba svih vrsta. Pa dajte vise smirite duhove, vazda neki incidenti vezano za Srbe kad god upalim vesti. Pa zar je moguce da ne moze nesto da se resi na miran nacin: ugovorima, pregovaranjem, arbitrazom. Nacija se mora starati za svoje dobro. Cak i ako ovaj put nisu Srbi krivi, ovo je nista drugo neko refleksija-bumerang efekat srpske politike koja je de facto katastrofalna. I sta sad nakon ovoga? Sad svi ocekuju kontra-ofanzivu sa srpske strane... dokle vise.

Nislija

pre 12 godina

u potpunosti se slazem sa komentar Ras, 17. maj 2012 13:51)
trebali bi tu da pridodamo i Nis i jos neke delove Srbije,Nis tj Jugoistok naravno da pripadne Bugarskoj ,sto covek rece,tako smo glasali,tako ce i da bude.jedva cekam da se to desi,posto Bugarska za razliku od Tadiceve Srbije brani svoj narod ovde Srbija(Vlast) samo brani svoje fotelje i nista ih vise ne interesuje

Ras

pre 12 godina

Meni je ovo OK. Srbija je jedina zemlja u okruženju u kojoj su upravo Srbi građani drugog reda. Kako smo za to glasali na izborima (DS, SNS, LDP i SPO), nemamo na koga ili na šta da se žalimo. Treba dozvoliti odvajanje Bujanovca iz Srbije, kako bi se Beograd ostavio na miru. Tek tada ćemo moći da budemo srećni sa svojim novim komšijama - Albancima iz jednonacionalnog kantona Bujanovac (mislim da je to pravni okvir u kome treba tražiti rešenje). Naravno, ne bi bilo loše u paketu rešiti i kanton Sandžak, kao i kanton Vojvodinu.

pera

pre 12 godina

Zasto ovaj "KP" zacudjeno kaze teroristicki napad? Pa sta je onda napad na policijsku stanicu nego cist terorizam? Kada je pucano na americku ambasadu u Sarajevu, po naslovima smo mislili da je bar 100 poginulo jer su svi brujali o terorizmu!!! Nije skoro bilo ovakvog incidenta na jugu, ali se na zalost zataskava zbog izbora!

Dejan Kumanovo

pre 12 godina

12 sati od teroristickog napada a nijedna ali nijedna strana(ne racunam balkanske) nisu prenele ovu vest....Nadam se da nece biti pristrasni kao sto su nekad bili....

Jegulja

pre 12 godina

ovo je provokacija sa druge strane administrativne linije koja ima za cilj ishitren odgovor nase strane i da se stvari iskomplikuju. kad se stvari iskomplikuju onda se obicno zaboravi ko je i kako je pocelo. tako je bilo i sa prelazima tako se zeli i sada zato pamet u glavu i mudro.

da su stvarno hteli da ubiju ili povrede nekoga onda ne bi "ubijali" zidove ili sta vec vec bi pucali u ljude a to im u ovom trenutku ne bi odgovaralo jer hoce da izbegnu da oni budu odgovorni za krupne incidente.

prave sitne incidente da bi mi napravili krupan incident. sada je najbolje zadrzati se na obracanju medjunarodnim faktorima ma koliko to zvucalo besmisleno ali takvo postupanje njima svakako ne odgovara koliko god da su zasticeni kao beli medvedi jer i to ima svoje granice. ovo nije 99 i koliko god voleli ili ne voleli vlast ona nema breme koje je imao milosevic i njegova vlast.

Aleksandar

pre 12 godina

Tako je počelo? Nema šta u Dobrosinu da počinje sada. U ovom selu je 2000.godine formirana Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medvedje. Non-stop traje provokacija vojske i policije na istoimenoj bazi. Bio sam u vojsci tamo kada je baza granatirana avgusta 2003. godine.

Braca

pre 12 godina

Dacicu, odgovora medjunarodne zajednice nece biti jer oni pricaju jedno a rade drugo nego put pod noge pa u Kinu po hiljade senzora koje treba posejati na " najslobodnijoj " granici u Evropi

Iznogud

pre 12 godina

Ako Ameri mogu da instaliraju neki tamo raketni stit u Evropi, hiljadama kilometara daleko od svoje kuce, da bi se "zastitili od terorizma" pa valjda mi mozemo onda mirne duse da resavamo taj problem u svojoj kuci.

Mislilac

pre 12 godina

Al' ne znam samo kako nikad na ovakve vesti ne dodju da komentarisu oni koji kazu kako se treba odreci Kosova, kako smo mi los narod i Albanci da pricaju kako su jadni i kako njih teroristi Srbi ugnjetavaju?! Ljudi, naucite jednom zauvek - ovakvi napadi ce biti normalna stvar i u centru Nisa i Beograda, ako se budemo odrekli Kosova i ako budemo zaboravili da se borimo za nasu stvar, za nasu zemlju, za Srbiju! I to je nesto sto svaka uredjena drzava na svetu radi, nije nista pogresno. Ne dajte da vas lazu vise!

citizen x

pre 12 godina

Iako sam iste veroispovesti kao vecina Albanaca,ovo je stvarno nepodnosljivo,pa dokle ce da terorisu gradjane Srbije,a Tadic prica o miru i stabilnosti,e moj Tadicu Evropska marioneto...

tonnos

pre 12 godina

Citiram "nepoznati napadači albanske terorističke grupe iz pravca KiM "

Svaka ti cast Nostradamuse, samo jos da nam kazes gde su sada...

Ludilo bez kraja.....

casna partijska!

pre 12 godina

da se izvinemo Americi za 10-15 metaka. A ajde neko da ispali jedan metak na americki punkt? ne bi taj imao vremena da se okrene :-) kakva nam je policija :-(

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Ako policija, bude istrajna i ne ostavi ovaj slucaj po strani, vec "iskopa" na svaki nacin ovoga "junaka" i primereno ga kazni, znacice da drzava postuje prvo sebe a onda i gradjane Srbije. Bude li se ovaj "bezazleni" slucaj stavio "ad akta", po scenariju sa KOSMET-a, ocekujte draga gospodo ono sto je vec vidjeno. Treba biti debil pa ne razumeti na koji se nacin stvari odvijaju medju albanskim stanovnistvom. Prava svakome ali, za kriminal i ubistva treba biti nemilosrdan. Bolje je polomiti "kicmu" teroristima nego da celi narod ide pogrbljen.

lustrator

pre 12 godina

Mozda su ljudi culi da im se opet sprema racija i hapsenje od strane nelustriranog Dacica, da bi Tadic pobedio!
UDBa svasta radi, prvo nagovori hapsenja, a onda naivni ljudi nasednu.

Predrag

pre 12 godina

E sad lepo hermeticki zatvoriti selo, prevrnuti svaki kamen i pretresti svaku kucu i kod koga se nadje oruzje optuziti ga za terorizam. Na dam se samo da policija sada nece reagovati blago, kao u proslosti.

Realni

pre 12 godina

Tako je pocelo i na Kosovu....'civili' sa puskicama ubijali policajce. Kada je organizovana potjera i jadni 'civili' pronadjeni i izresetani - dokonim 'cuvarima' ljudskih prava na 'demokratskom' Zapadu je bas dobro doslo da se necim 'bave'.

Treba sada nazvati gospodu iz EU i pitati ih sta oni rade u slicnim situacijama? Salju pregovarace u razbojnikovo selo da se raspitaju kako ljudi zive?

G*nesh

pre 12 godina

"Tadic: Stabilnost!"

Bravo majstore!

Procitajte intervju Vesne Pesic o Borisu Tadicu za Radio Slobodnu Evropu:
http://www.slobodnaevropa.org/content/pesic_tadic_uzurpirao_kompletnu_vlast/24579996.html

erazmo

pre 12 godina

Ovo se desilo na teritoriji države Srbije. Da li će država Srbija na ovaj napad odgovoriti kao sve suverene države sveta ili će za saglasnost i model reagovanja da pita prave gazde ove tzv države? Ili smo već naučili lekciju da na ovako nešto ne reagujemo jer se radi o provokaciji?

Galileo

pre 12 godina

Sve znaju ! I kada je stvorena i gde, a da bude jos gore znali su i da se stvara i opet dopustili da bude stvorena. Smesna drzava, smesna policija, jos smesnija vojska, jedino stvarna opasnost od albanskih ekstremista zaista nije smesna pa me zanima kada ce ova basibozluk drzava poceti mnogo ozbiljnije preventivno delovanje, narocito po nekim pitanjima.

zoran

pre 12 godina

Ljudi, njima komanduju i štite ih Ameri i NATO. Tako će da rade sve dok se Srbija ne priključi alijansi. Urazumite se, biće kasno. Doći će na kraju do Mladenovca, pa vi vidite. A imaju teorije i aspiracije i to baš do Mladenovca...

PS. Lupajte minuse koliko hoćete ali ipak razmislite o ovome.

Divos

pre 12 godina

Imam običaj da kažem i ponoviću ponovo. U svakom poslu postoje 2 vrste ljudi:
- Oni koji valjano i pošteno rade svoj posao.
- Oni koji znaju da pričaju.
Zašto ponavljam ovo, a povodom ovog teksta. Pa zato što je ministar (toliko hvaljeni i obožavani) znan pod imenom Ivica toliko mnogo pričao, i toliko se hvalio. Sve je to fino, ali u gradiću Bujanovac (i okolnim selima) ima popriličan broj nelegalnog oružja, tačnije dugih cevi. Svakako znam da nije lak zadatak odstraniti ovo naoružanje, znam i da mnogi albanski teroristi iz tzv OVK (ili UČK) i danas žive u 2 opštine na jugu Srbije, i znam da će prvom prilikom koja im se ukaže učiniti neku podlost (poput one u blizini Skoplja), znam takođe i da je ovo smišljena provokacija i da se ne sme ishitreno i nepromišljeno reagovati (mnogi će čitaoci upravo to tražiti). Ali pred policijom ovo jeste ispit i volio bih da čujem manje ili nikako priče od političara i ministara, i mnogo dela, dobro obavljenog posla. Nelegalno oružje se mora zapleniti, i mora se voditi borba protiv onih koji misle loše Srbiji, i zemlja Srbija jednostavno mora uspostaviti kontrolu (KiM je naravno posebna priča) nad celom svojom teritorijom.

erazmo

pre 12 godina

Ovo se desilo na teritoriji države Srbije. Da li će država Srbija na ovaj napad odgovoriti kao sve suverene države sveta ili će za saglasnost i model reagovanja da pita prave gazde ove tzv države? Ili smo već naučili lekciju da na ovako nešto ne reagujemo jer se radi o provokaciji?

Realni

pre 12 godina

Tako je pocelo i na Kosovu....'civili' sa puskicama ubijali policajce. Kada je organizovana potjera i jadni 'civili' pronadjeni i izresetani - dokonim 'cuvarima' ljudskih prava na 'demokratskom' Zapadu je bas dobro doslo da se necim 'bave'.

Treba sada nazvati gospodu iz EU i pitati ih sta oni rade u slicnim situacijama? Salju pregovarace u razbojnikovo selo da se raspitaju kako ljudi zive?

Predrag

pre 12 godina

E sad lepo hermeticki zatvoriti selo, prevrnuti svaki kamen i pretresti svaku kucu i kod koga se nadje oruzje optuziti ga za terorizam. Na dam se samo da policija sada nece reagovati blago, kao u proslosti.

Divos

pre 12 godina

Imam običaj da kažem i ponoviću ponovo. U svakom poslu postoje 2 vrste ljudi:
- Oni koji valjano i pošteno rade svoj posao.
- Oni koji znaju da pričaju.
Zašto ponavljam ovo, a povodom ovog teksta. Pa zato što je ministar (toliko hvaljeni i obožavani) znan pod imenom Ivica toliko mnogo pričao, i toliko se hvalio. Sve je to fino, ali u gradiću Bujanovac (i okolnim selima) ima popriličan broj nelegalnog oružja, tačnije dugih cevi. Svakako znam da nije lak zadatak odstraniti ovo naoružanje, znam i da mnogi albanski teroristi iz tzv OVK (ili UČK) i danas žive u 2 opštine na jugu Srbije, i znam da će prvom prilikom koja im se ukaže učiniti neku podlost (poput one u blizini Skoplja), znam takođe i da je ovo smišljena provokacija i da se ne sme ishitreno i nepromišljeno reagovati (mnogi će čitaoci upravo to tražiti). Ali pred policijom ovo jeste ispit i volio bih da čujem manje ili nikako priče od političara i ministara, i mnogo dela, dobro obavljenog posla. Nelegalno oružje se mora zapleniti, i mora se voditi borba protiv onih koji misle loše Srbiji, i zemlja Srbija jednostavno mora uspostaviti kontrolu (KiM je naravno posebna priča) nad celom svojom teritorijom.

Mislilac

pre 12 godina

Al' ne znam samo kako nikad na ovakve vesti ne dodju da komentarisu oni koji kazu kako se treba odreci Kosova, kako smo mi los narod i Albanci da pricaju kako su jadni i kako njih teroristi Srbi ugnjetavaju?! Ljudi, naucite jednom zauvek - ovakvi napadi ce biti normalna stvar i u centru Nisa i Beograda, ako se budemo odrekli Kosova i ako budemo zaboravili da se borimo za nasu stvar, za nasu zemlju, za Srbiju! I to je nesto sto svaka uredjena drzava na svetu radi, nije nista pogresno. Ne dajte da vas lazu vise!

citizen x

pre 12 godina

Iako sam iste veroispovesti kao vecina Albanaca,ovo je stvarno nepodnosljivo,pa dokle ce da terorisu gradjane Srbije,a Tadic prica o miru i stabilnosti,e moj Tadicu Evropska marioneto...

G*nesh

pre 12 godina

"Tadic: Stabilnost!"

Bravo majstore!

Procitajte intervju Vesne Pesic o Borisu Tadicu za Radio Slobodnu Evropu:
http://www.slobodnaevropa.org/content/pesic_tadic_uzurpirao_kompletnu_vlast/24579996.html

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Ako policija, bude istrajna i ne ostavi ovaj slucaj po strani, vec "iskopa" na svaki nacin ovoga "junaka" i primereno ga kazni, znacice da drzava postuje prvo sebe a onda i gradjane Srbije. Bude li se ovaj "bezazleni" slucaj stavio "ad akta", po scenariju sa KOSMET-a, ocekujte draga gospodo ono sto je vec vidjeno. Treba biti debil pa ne razumeti na koji se nacin stvari odvijaju medju albanskim stanovnistvom. Prava svakome ali, za kriminal i ubistva treba biti nemilosrdan. Bolje je polomiti "kicmu" teroristima nego da celi narod ide pogrbljen.

Iznogud

pre 12 godina

Ako Ameri mogu da instaliraju neki tamo raketni stit u Evropi, hiljadama kilometara daleko od svoje kuce, da bi se "zastitili od terorizma" pa valjda mi mozemo onda mirne duse da resavamo taj problem u svojoj kuci.

Aleksandar

pre 12 godina

Tako je počelo? Nema šta u Dobrosinu da počinje sada. U ovom selu je 2000.godine formirana Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medvedje. Non-stop traje provokacija vojske i policije na istoimenoj bazi. Bio sam u vojsci tamo kada je baza granatirana avgusta 2003. godine.

casna partijska!

pre 12 godina

da se izvinemo Americi za 10-15 metaka. A ajde neko da ispali jedan metak na americki punkt? ne bi taj imao vremena da se okrene :-) kakva nam je policija :-(

tonnos

pre 12 godina

Citiram "nepoznati napadači albanske terorističke grupe iz pravca KiM "

Svaka ti cast Nostradamuse, samo jos da nam kazes gde su sada...

Ludilo bez kraja.....

Galileo

pre 12 godina

Sve znaju ! I kada je stvorena i gde, a da bude jos gore znali su i da se stvara i opet dopustili da bude stvorena. Smesna drzava, smesna policija, jos smesnija vojska, jedino stvarna opasnost od albanskih ekstremista zaista nije smesna pa me zanima kada ce ova basibozluk drzava poceti mnogo ozbiljnije preventivno delovanje, narocito po nekim pitanjima.

?

pre 12 godina

Морам да кажем да ипак има један разлог због чега ми не смета што се ово догодило, наравно хвала богу без жртава, а разлог је што ово доказује да се ово исто деведесетих није дешавало из чиста мира, јер је ето постојао неки зли чика Милошевић, па ето Албанци реаговали, како се форсира са Запада већ 15 година, већ доказује шта је албански циљ још од пре више од сто 100 година из Призрена...

zoran

pre 12 godina

Ljudi, njima komanduju i štite ih Ameri i NATO. Tako će da rade sve dok se Srbija ne priključi alijansi. Urazumite se, biće kasno. Doći će na kraju do Mladenovca, pa vi vidite. A imaju teorije i aspiracije i to baš do Mladenovca...

PS. Lupajte minuse koliko hoćete ali ipak razmislite o ovome.

pera

pre 12 godina

Zasto ovaj "KP" zacudjeno kaze teroristicki napad? Pa sta je onda napad na policijsku stanicu nego cist terorizam? Kada je pucano na americku ambasadu u Sarajevu, po naslovima smo mislili da je bar 100 poginulo jer su svi brujali o terorizmu!!! Nije skoro bilo ovakvog incidenta na jugu, ali se na zalost zataskava zbog izbora!

Dejan Kumanovo

pre 12 godina

12 sati od teroristickog napada a nijedna ali nijedna strana(ne racunam balkanske) nisu prenele ovu vest....Nadam se da nece biti pristrasni kao sto su nekad bili....

Nev

pre 12 godina

Nekontam i nasu zandarmeriju i njihovu komandu, zar je toliko tesko staviti na svaki punkt po jedan snajper sa infracrvenom/termickom optikom i svakog ko napadne poslati na ispastanje greha, sve pokriti kamerama i odmah po dogadjaju objaviti sve pre nego sto druge suprotstavljene politicke interesne sfere pocnu spinovanja u njihovu korist kao sto su to radili i dalje rade. Posle toga vise nece biti ni napada, ni kradje suma, prelaza "granica" i slicno.

Ras

pre 12 godina

Meni je ovo OK. Srbija je jedina zemlja u okruženju u kojoj su upravo Srbi građani drugog reda. Kako smo za to glasali na izborima (DS, SNS, LDP i SPO), nemamo na koga ili na šta da se žalimo. Treba dozvoliti odvajanje Bujanovca iz Srbije, kako bi se Beograd ostavio na miru. Tek tada ćemo moći da budemo srećni sa svojim novim komšijama - Albancima iz jednonacionalnog kantona Bujanovac (mislim da je to pravni okvir u kome treba tražiti rešenje). Naravno, ne bi bilo loše u paketu rešiti i kanton Sandžak, kao i kanton Vojvodinu.

Braca

pre 12 godina

Dacicu, odgovora medjunarodne zajednice nece biti jer oni pricaju jedno a rade drugo nego put pod noge pa u Kinu po hiljade senzora koje treba posejati na " najslobodnijoj " granici u Evropi

Ivan

pre 12 godina

Makedonci za ubistvo 3 coveka digose evropu i svet na noge i proglasise slucaj kao ekstremno teroristicki, a nama svakog dana ubiju nekog i nokom nista.
Jednostavno smo mi sami krivi zasto nam je ovako, a mogao bi da umesam i medije koje nisu dovoljno zainteresovane da ovakve vesti budu okarakterisane recima kojima se oni sluze.
Stid i Sram

lustrator

pre 12 godina

Mozda su ljudi culi da im se opet sprema racija i hapsenje od strane nelustriranog Dacica, da bi Tadic pobedio!
UDBa svasta radi, prvo nagovori hapsenja, a onda naivni ljudi nasednu.

miljan

pre 12 godina

Slanje rosu na Sever,postavljanje plasticnog eksploziva na prozor Albanskoj porodici na Severu,streljanje dece u Makedoniji,upadanje na Jug Srbije i pucanje u policiju je orkestrirano u demokratskoj Pristini.Jasno je kao dan ko na ovim prostorima ugrozava bezbednost Balkana,a EU neka zabija glavu u pesak!U Makedoniji cista bela Al Kaida demonstrira sa Arapskim zastavama i poklicima Alahu Ekber!? Zloupotrebljavaju i demokratiju i Islam i sve zivo cime moze da se manipulise u cilju etnickog ciscenja nealbanaca.Horda u sred Evrope.

sofronije

pre 12 godina

pitanje za bezbedosne sluzbe ukljucujuci g sutanovca gde su ti silni vrapci,razni baloni,lastavice,i sta sve ne toliko promovisano pred izbore zasto ako postoji takva oprema za nadgledanje nije u zoni prema kriznom podrucju nego sluzi kao obicna lakirovka za podizanje politickih poena pred izbore

dejan-minhen

pre 12 godina

(Dejan Kumanovo, 17. maj 2012 13:15)

u pravu si. takode nije bilo ni izvestaja o zlocinu u Makedoniji!! Toliko o demokratiji i slobodi medija za zapadu.

Jegulja

pre 12 godina

ovo je provokacija sa druge strane administrativne linije koja ima za cilj ishitren odgovor nase strane i da se stvari iskomplikuju. kad se stvari iskomplikuju onda se obicno zaboravi ko je i kako je pocelo. tako je bilo i sa prelazima tako se zeli i sada zato pamet u glavu i mudro.

da su stvarno hteli da ubiju ili povrede nekoga onda ne bi "ubijali" zidove ili sta vec vec bi pucali u ljude a to im u ovom trenutku ne bi odgovaralo jer hoce da izbegnu da oni budu odgovorni za krupne incidente.

prave sitne incidente da bi mi napravili krupan incident. sada je najbolje zadrzati se na obracanju medjunarodnim faktorima ma koliko to zvucalo besmisleno ali takvo postupanje njima svakako ne odgovara koliko god da su zasticeni kao beli medvedi jer i to ima svoje granice. ovo nije 99 i koliko god voleli ili ne voleli vlast ona nema breme koje je imao milosevic i njegova vlast.

тоша

pre 12 godina

Како да не, за све је крива та српско-комунистичка УДБА. Па да је стварно упола тако моћна како неки овде за њу тврде, прво што се СФРЈ не би распала а о другом да не причамо...

Nislija

pre 12 godina

u potpunosti se slazem sa komentar Ras, 17. maj 2012 13:51)
trebali bi tu da pridodamo i Nis i jos neke delove Srbije,Nis tj Jugoistok naravno da pripadne Bugarskoj ,sto covek rece,tako smo glasali,tako ce i da bude.jedva cekam da se to desi,posto Bugarska za razliku od Tadiceve Srbije brani svoj narod ovde Srbija(Vlast) samo brani svoje fotelje i nista ih vise ne interesuje

ivann

pre 12 godina

Ja se iskreno nadam da cemo svi shvatiti da je jedini uspesan nacin odbrane i zastite od terorizma i uopste cuvanje drzave sa poretkom koji se gradi dugo i tesko, prikljucenje NATO-u bez obzira sto smo imali neposredno lose iskustvo sa istim.
Nema teranja inata, plakanja i izlivanja emocija i trucanja u prazno kako mnogi politicari poput Kostunice i Tome rade zarad nekih svojih maloumnih interesa i kompleksa.
Srbija je zemlja koja ima visevekovnu i bogatu istoriju. Uvek smo bili na pravoj strani i saveznici sa svima pa i mnogim zapadnim zemljama. Samo da podsetim starije i osvestim mladje da su nas nakon 2. svetskog rata spasili Amerikanci "Trumanovim jajima" u prahu od gladi. Evropa, a i ceo svet je tada umirao od gladi, posebno Nemacka i Italija.
Tako da dragi moji, ne radi se o izboru i nuzdi posto su svi oko nas vec u NATO-u, vec o mudrom i pragmaticnom slobodnom izboru zarad ocuvanja ove nase lepe zemlje i dobrih i finih ljudi, nas vrednih i postenih gradjana koji zele da budu deo, kao sto su uvek i bili, razvoja sveta i covecanstva.

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 12 godina

Ljudi kako se ne umorite od ratova?! Srbija vec vise od 20 godina u zaristu sukoba svih vrsta. Pa dajte vise smirite duhove, vazda neki incidenti vezano za Srbe kad god upalim vesti. Pa zar je moguce da ne moze nesto da se resi na miran nacin: ugovorima, pregovaranjem, arbitrazom. Nacija se mora starati za svoje dobro. Cak i ako ovaj put nisu Srbi krivi, ovo je nista drugo neko refleksija-bumerang efekat srpske politike koja je de facto katastrofalna. I sta sad nakon ovoga? Sad svi ocekuju kontra-ofanzivu sa srpske strane... dokle vise.

KP again

pre 12 godina

KP se ne cudi vec je sarkastican jer je sinoc zakljucio da zivimo u Svedskoj a ne u teroristickom okruzenju, sve je stabilno, medeno i lepo, ima problema ali resicemo i njih, zatvoricemo sve, pomiriti se sa svima, izviniti se kome god, saradjivati sa svima a ne postavljamo pitanje a gde smo tu mi, da li nas uopste neko zeli...i zato Whaaaat?!?

BokiPirot

pre 12 godina

Ovde terorizam nikada neće biti savladan jer baš on drži pojedince na vlasti.Zato smo žena i ja odlučili da bi nam deca rasla u miru mi moramo nešto drastično da menjamo.Za početak ćemo se učlaniti u neko Bugarsko udruženje a ubrzo posle toga podnećemo zahtev za njihov pasoš,pa šta nam bog da.Mislim da je svakom normalnom čoveku dosadilo da ga lažu likovi poput Dačića,Tadića,Nikolića i ostalih kretena.Pazi ovo,pucali na našu policiju a Ivica očekuje reakciju međunarodne zajednice.Gospode,ima li te?

.,.

pre 12 godina

Зашто полиција то решава, то треба ваљда да реши ВОЈСКА! ! ! Каква полиција, против терориста?

zoran

pre 12 godina

Ljudi, njima komanduju i štite ih Ameri i NATO. Tako će da rade sve dok se Srbija ne priključi alijansi. Urazumite se, biće kasno. Doći će na kraju do Mladenovca, pa vi vidite. A imaju teorije i aspiracije i to baš do Mladenovca...

PS. Lupajte minuse koliko hoćete ali ipak razmislite o ovome.

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 12 godina

Ljudi kako se ne umorite od ratova?! Srbija vec vise od 20 godina u zaristu sukoba svih vrsta. Pa dajte vise smirite duhove, vazda neki incidenti vezano za Srbe kad god upalim vesti. Pa zar je moguce da ne moze nesto da se resi na miran nacin: ugovorima, pregovaranjem, arbitrazom. Nacija se mora starati za svoje dobro. Cak i ako ovaj put nisu Srbi krivi, ovo je nista drugo neko refleksija-bumerang efekat srpske politike koja je de facto katastrofalna. I sta sad nakon ovoga? Sad svi ocekuju kontra-ofanzivu sa srpske strane... dokle vise.

lustrator

pre 12 godina

Mozda su ljudi culi da im se opet sprema racija i hapsenje od strane nelustriranog Dacica, da bi Tadic pobedio!
UDBa svasta radi, prvo nagovori hapsenja, a onda naivni ljudi nasednu.

ivann

pre 12 godina

Ja se iskreno nadam da cemo svi shvatiti da je jedini uspesan nacin odbrane i zastite od terorizma i uopste cuvanje drzave sa poretkom koji se gradi dugo i tesko, prikljucenje NATO-u bez obzira sto smo imali neposredno lose iskustvo sa istim.
Nema teranja inata, plakanja i izlivanja emocija i trucanja u prazno kako mnogi politicari poput Kostunice i Tome rade zarad nekih svojih maloumnih interesa i kompleksa.
Srbija je zemlja koja ima visevekovnu i bogatu istoriju. Uvek smo bili na pravoj strani i saveznici sa svima pa i mnogim zapadnim zemljama. Samo da podsetim starije i osvestim mladje da su nas nakon 2. svetskog rata spasili Amerikanci "Trumanovim jajima" u prahu od gladi. Evropa, a i ceo svet je tada umirao od gladi, posebno Nemacka i Italija.
Tako da dragi moji, ne radi se o izboru i nuzdi posto su svi oko nas vec u NATO-u, vec o mudrom i pragmaticnom slobodnom izboru zarad ocuvanja ove nase lepe zemlje i dobrih i finih ljudi, nas vrednih i postenih gradjana koji zele da budu deo, kao sto su uvek i bili, razvoja sveta i covecanstva.

Predrag

pre 12 godina

E sad lepo hermeticki zatvoriti selo, prevrnuti svaki kamen i pretresti svaku kucu i kod koga se nadje oruzje optuziti ga za terorizam. Na dam se samo da policija sada nece reagovati blago, kao u proslosti.

Mislilac

pre 12 godina

Al' ne znam samo kako nikad na ovakve vesti ne dodju da komentarisu oni koji kazu kako se treba odreci Kosova, kako smo mi los narod i Albanci da pricaju kako su jadni i kako njih teroristi Srbi ugnjetavaju?! Ljudi, naucite jednom zauvek - ovakvi napadi ce biti normalna stvar i u centru Nisa i Beograda, ako se budemo odrekli Kosova i ako budemo zaboravili da se borimo za nasu stvar, za nasu zemlju, za Srbiju! I to je nesto sto svaka uredjena drzava na svetu radi, nije nista pogresno. Ne dajte da vas lazu vise!

Ras

pre 12 godina

Meni je ovo OK. Srbija je jedina zemlja u okruženju u kojoj su upravo Srbi građani drugog reda. Kako smo za to glasali na izborima (DS, SNS, LDP i SPO), nemamo na koga ili na šta da se žalimo. Treba dozvoliti odvajanje Bujanovca iz Srbije, kako bi se Beograd ostavio na miru. Tek tada ćemo moći da budemo srećni sa svojim novim komšijama - Albancima iz jednonacionalnog kantona Bujanovac (mislim da je to pravni okvir u kome treba tražiti rešenje). Naravno, ne bi bilo loše u paketu rešiti i kanton Sandžak, kao i kanton Vojvodinu.

citizen x

pre 12 godina

Iako sam iste veroispovesti kao vecina Albanaca,ovo je stvarno nepodnosljivo,pa dokle ce da terorisu gradjane Srbije,a Tadic prica o miru i stabilnosti,e moj Tadicu Evropska marioneto...

G*nesh

pre 12 godina

"Tadic: Stabilnost!"

Bravo majstore!

Procitajte intervju Vesne Pesic o Borisu Tadicu za Radio Slobodnu Evropu:
http://www.slobodnaevropa.org/content/pesic_tadic_uzurpirao_kompletnu_vlast/24579996.html

Realni

pre 12 godina

Tako je pocelo i na Kosovu....'civili' sa puskicama ubijali policajce. Kada je organizovana potjera i jadni 'civili' pronadjeni i izresetani - dokonim 'cuvarima' ljudskih prava na 'demokratskom' Zapadu je bas dobro doslo da se necim 'bave'.

Treba sada nazvati gospodu iz EU i pitati ih sta oni rade u slicnim situacijama? Salju pregovarace u razbojnikovo selo da se raspitaju kako ljudi zive?

tonnos

pre 12 godina

Citiram "nepoznati napadači albanske terorističke grupe iz pravca KiM "

Svaka ti cast Nostradamuse, samo jos da nam kazes gde su sada...

Ludilo bez kraja.....

erazmo

pre 12 godina

Ovo se desilo na teritoriji države Srbije. Da li će država Srbija na ovaj napad odgovoriti kao sve suverene države sveta ili će za saglasnost i model reagovanja da pita prave gazde ove tzv države? Ili smo već naučili lekciju da na ovako nešto ne reagujemo jer se radi o provokaciji?

casna partijska!

pre 12 godina

da se izvinemo Americi za 10-15 metaka. A ajde neko da ispali jedan metak na americki punkt? ne bi taj imao vremena da se okrene :-) kakva nam je policija :-(

miljan

pre 12 godina

Slanje rosu na Sever,postavljanje plasticnog eksploziva na prozor Albanskoj porodici na Severu,streljanje dece u Makedoniji,upadanje na Jug Srbije i pucanje u policiju je orkestrirano u demokratskoj Pristini.Jasno je kao dan ko na ovim prostorima ugrozava bezbednost Balkana,a EU neka zabija glavu u pesak!U Makedoniji cista bela Al Kaida demonstrira sa Arapskim zastavama i poklicima Alahu Ekber!? Zloupotrebljavaju i demokratiju i Islam i sve zivo cime moze da se manipulise u cilju etnickog ciscenja nealbanaca.Horda u sred Evrope.

Ivan

pre 12 godina

Makedonci za ubistvo 3 coveka digose evropu i svet na noge i proglasise slucaj kao ekstremno teroristicki, a nama svakog dana ubiju nekog i nokom nista.
Jednostavno smo mi sami krivi zasto nam je ovako, a mogao bi da umesam i medije koje nisu dovoljno zainteresovane da ovakve vesti budu okarakterisane recima kojima se oni sluze.
Stid i Sram

Divos

pre 12 godina

Imam običaj da kažem i ponoviću ponovo. U svakom poslu postoje 2 vrste ljudi:
- Oni koji valjano i pošteno rade svoj posao.
- Oni koji znaju da pričaju.
Zašto ponavljam ovo, a povodom ovog teksta. Pa zato što je ministar (toliko hvaljeni i obožavani) znan pod imenom Ivica toliko mnogo pričao, i toliko se hvalio. Sve je to fino, ali u gradiću Bujanovac (i okolnim selima) ima popriličan broj nelegalnog oružja, tačnije dugih cevi. Svakako znam da nije lak zadatak odstraniti ovo naoružanje, znam i da mnogi albanski teroristi iz tzv OVK (ili UČK) i danas žive u 2 opštine na jugu Srbije, i znam da će prvom prilikom koja im se ukaže učiniti neku podlost (poput one u blizini Skoplja), znam takođe i da je ovo smišljena provokacija i da se ne sme ishitreno i nepromišljeno reagovati (mnogi će čitaoci upravo to tražiti). Ali pred policijom ovo jeste ispit i volio bih da čujem manje ili nikako priče od političara i ministara, i mnogo dela, dobro obavljenog posla. Nelegalno oružje se mora zapleniti, i mora se voditi borba protiv onih koji misle loše Srbiji, i zemlja Srbija jednostavno mora uspostaviti kontrolu (KiM je naravno posebna priča) nad celom svojom teritorijom.

Galileo

pre 12 godina

Sve znaju ! I kada je stvorena i gde, a da bude jos gore znali su i da se stvara i opet dopustili da bude stvorena. Smesna drzava, smesna policija, jos smesnija vojska, jedino stvarna opasnost od albanskih ekstremista zaista nije smesna pa me zanima kada ce ova basibozluk drzava poceti mnogo ozbiljnije preventivno delovanje, narocito po nekim pitanjima.

Nislija

pre 12 godina

u potpunosti se slazem sa komentar Ras, 17. maj 2012 13:51)
trebali bi tu da pridodamo i Nis i jos neke delove Srbije,Nis tj Jugoistok naravno da pripadne Bugarskoj ,sto covek rece,tako smo glasali,tako ce i da bude.jedva cekam da se to desi,posto Bugarska za razliku od Tadiceve Srbije brani svoj narod ovde Srbija(Vlast) samo brani svoje fotelje i nista ih vise ne interesuje

Iznogud

pre 12 godina

Ako Ameri mogu da instaliraju neki tamo raketni stit u Evropi, hiljadama kilometara daleko od svoje kuce, da bi se "zastitili od terorizma" pa valjda mi mozemo onda mirne duse da resavamo taj problem u svojoj kuci.

Jegulja

pre 12 godina

ovo je provokacija sa druge strane administrativne linije koja ima za cilj ishitren odgovor nase strane i da se stvari iskomplikuju. kad se stvari iskomplikuju onda se obicno zaboravi ko je i kako je pocelo. tako je bilo i sa prelazima tako se zeli i sada zato pamet u glavu i mudro.

da su stvarno hteli da ubiju ili povrede nekoga onda ne bi "ubijali" zidove ili sta vec vec bi pucali u ljude a to im u ovom trenutku ne bi odgovaralo jer hoce da izbegnu da oni budu odgovorni za krupne incidente.

prave sitne incidente da bi mi napravili krupan incident. sada je najbolje zadrzati se na obracanju medjunarodnim faktorima ma koliko to zvucalo besmisleno ali takvo postupanje njima svakako ne odgovara koliko god da su zasticeni kao beli medvedi jer i to ima svoje granice. ovo nije 99 i koliko god voleli ili ne voleli vlast ona nema breme koje je imao milosevic i njegova vlast.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Ako policija, bude istrajna i ne ostavi ovaj slucaj po strani, vec "iskopa" na svaki nacin ovoga "junaka" i primereno ga kazni, znacice da drzava postuje prvo sebe a onda i gradjane Srbije. Bude li se ovaj "bezazleni" slucaj stavio "ad akta", po scenariju sa KOSMET-a, ocekujte draga gospodo ono sto je vec vidjeno. Treba biti debil pa ne razumeti na koji se nacin stvari odvijaju medju albanskim stanovnistvom. Prava svakome ali, za kriminal i ubistva treba biti nemilosrdan. Bolje je polomiti "kicmu" teroristima nego da celi narod ide pogrbljen.

dejan-minhen

pre 12 godina

(Dejan Kumanovo, 17. maj 2012 13:15)

u pravu si. takode nije bilo ni izvestaja o zlocinu u Makedoniji!! Toliko o demokratiji i slobodi medija za zapadu.

BokiPirot

pre 12 godina

Ovde terorizam nikada neće biti savladan jer baš on drži pojedince na vlasti.Zato smo žena i ja odlučili da bi nam deca rasla u miru mi moramo nešto drastično da menjamo.Za početak ćemo se učlaniti u neko Bugarsko udruženje a ubrzo posle toga podnećemo zahtev za njihov pasoš,pa šta nam bog da.Mislim da je svakom normalnom čoveku dosadilo da ga lažu likovi poput Dačića,Tadića,Nikolića i ostalih kretena.Pazi ovo,pucali na našu policiju a Ivica očekuje reakciju međunarodne zajednice.Gospode,ima li te?

Aleksandar

pre 12 godina

Tako je počelo? Nema šta u Dobrosinu da počinje sada. U ovom selu je 2000.godine formirana Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medvedje. Non-stop traje provokacija vojske i policije na istoimenoj bazi. Bio sam u vojsci tamo kada je baza granatirana avgusta 2003. godine.

?

pre 12 godina

Морам да кажем да ипак има један разлог због чега ми не смета што се ово догодило, наравно хвала богу без жртава, а разлог је што ово доказује да се ово исто деведесетих није дешавало из чиста мира, јер је ето постојао неки зли чика Милошевић, па ето Албанци реаговали, како се форсира са Запада већ 15 година, већ доказује шта је албански циљ још од пре више од сто 100 година из Призрена...

Nev

pre 12 godina

Nekontam i nasu zandarmeriju i njihovu komandu, zar je toliko tesko staviti na svaki punkt po jedan snajper sa infracrvenom/termickom optikom i svakog ko napadne poslati na ispastanje greha, sve pokriti kamerama i odmah po dogadjaju objaviti sve pre nego sto druge suprotstavljene politicke interesne sfere pocnu spinovanja u njihovu korist kao sto su to radili i dalje rade. Posle toga vise nece biti ni napada, ni kradje suma, prelaza "granica" i slicno.

тоша

pre 12 godina

Како да не, за све је крива та српско-комунистичка УДБА. Па да је стварно упола тако моћна како неки овде за њу тврде, прво што се СФРЈ не би распала а о другом да не причамо...

Braca

pre 12 godina

Dacicu, odgovora medjunarodne zajednice nece biti jer oni pricaju jedno a rade drugo nego put pod noge pa u Kinu po hiljade senzora koje treba posejati na " najslobodnijoj " granici u Evropi

.,.

pre 12 godina

Зашто полиција то решава, то треба ваљда да реши ВОЈСКА! ! ! Каква полиција, против терориста?

Dejan Kumanovo

pre 12 godina

12 sati od teroristickog napada a nijedna ali nijedna strana(ne racunam balkanske) nisu prenele ovu vest....Nadam se da nece biti pristrasni kao sto su nekad bili....

pera

pre 12 godina

Zasto ovaj "KP" zacudjeno kaze teroristicki napad? Pa sta je onda napad na policijsku stanicu nego cist terorizam? Kada je pucano na americku ambasadu u Sarajevu, po naslovima smo mislili da je bar 100 poginulo jer su svi brujali o terorizmu!!! Nije skoro bilo ovakvog incidenta na jugu, ali se na zalost zataskava zbog izbora!

sofronije

pre 12 godina

pitanje za bezbedosne sluzbe ukljucujuci g sutanovca gde su ti silni vrapci,razni baloni,lastavice,i sta sve ne toliko promovisano pred izbore zasto ako postoji takva oprema za nadgledanje nije u zoni prema kriznom podrucju nego sluzi kao obicna lakirovka za podizanje politickih poena pred izbore

KP again

pre 12 godina

KP se ne cudi vec je sarkastican jer je sinoc zakljucio da zivimo u Svedskoj a ne u teroristickom okruzenju, sve je stabilno, medeno i lepo, ima problema ali resicemo i njih, zatvoricemo sve, pomiriti se sa svima, izviniti se kome god, saradjivati sa svima a ne postavljamo pitanje a gde smo tu mi, da li nas uopste neko zeli...i zato Whaaaat?!?