Četvrtak, 10.05.2012.

12:26

SBB: Stižu fiksna i TV na lap topu

Kablovski operater SBB će do kraja godine početi da pruža uslugu fiksne telefonije, najavila je generalna direktorka Dragica Pilipović Šefi.

Izvor: Tanjug

SBB: Stižu fiksna i TV na lap topu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Sinbad

pre 11 godina

@Boža
To se zove konkurencija i tako treba i da ostane. Kakav EBRD unistio nase Banke? Drzavni PTT KDS? Pobogu. Pitaj Suboticane kako im je sa tim tvojim vajnim PTT KDS-om. EBRD radi samo sa Drzavama i nema poslove sa gradjanima, a nase banke rade sa gradjanima i voema malo sa drzavom. Pricas napamet neke stvari koje si cuo od nekih politicara sa sumljivim diplomama. Tuzno

Zrtva lopova

pre 11 godina

Telekom ADSL za 1540 din 4 Mb i ugovor na dve godine,
SBB Flat Home za 1540 din 10 Mb i ugovor na jednu godinu.
Sta je bolje?
(darko, 10. maj 2012 16:03)

PTT KDS 1400 din za 2 Mb/s. 10Mb/s se ne nudi ni za kakve pare. Postoji li na planeti gora ponuda od njihove?

Boža

pre 11 godina

Pobegao sam od SBB-a као "đavo od krsta" u strašni i mračni Telekom, koji je preozbiljna kompanija za ove šarlatane. Glavni akcionar ove kompanije je EBRD, ista banka koja je ugušila domaće, a sada lobiranjem i korumpiranjem državnih službenika formira cene i gore od monopolskih, zato što je SBB operater koji postavlja infrastrukturu bez ikakvih dozvola, guši PTT-KDS, državnu firmu takođe, opet uz pomoć države, zato što mi drugar radi u Call-centru kao "crnac" za 17000 dinara, zato što prodaju fiktivnu brzinu... Ali, nama ovakvima kakvi smo, i trebaju takvi kašpitalisti, takve strane banke i takvi divni modeli tržišnog poslovanja. Ništa nam naše ne valja, i ništa svoje ne cenimo.

Aleksandar

pre 11 godina

SBB je firma kvantiteta, a ne kvaliteta. Ocajna usluga, neuki serviseri i monteri. Kupuju jeftinu opremu. Ne znaju ni da naprave pravilna cvorista, nego sve natrpaju kako god stignu i zato imamo ocajnu sliku na TV-u. Ne oglasavaju se za neke proste stvari koje bilo ko sa imalo znanja o elektronici, moze da resi, jer ne umeju da rese. A ujedno kada se sve sabere mrzi ih, jer rade po principu dok radi radi, kako god to radilo.

korisnik sbb

pre 11 godina

Citam razne komentare o dobrim sbb uslugama, moje iskustvo je sasvim drugacije sa ovom kablovskim interent provajderom. Naša firma na autokomandi ima sbb kablovski internet od 2006 i nikada nije dobro radio ,stalni prekidi ,menjanje modema,pa ne radi par dana. Tehnicka podrska se ceka po 20 minuta da bi se javili na telefon pa potrebno je par dana da dodju serviseri pa nesto nabudje pa proradi.Kablovi razuceni po krovovima - visena sve strane čim padne kisa problemi krecu ,kada padne sneg je ok ali kada se topi otkine neki kabl uzas !! ali zato racune salju redovno.Zalili smo se i pismeno i usmeno nikada nisu nasli vremena da rese problem.Mi smo resili problema tako sto smo kupili par mts bezicnih modeme pa kada nestane sbb internet signala svi se prebacimo na mts.Ne znam sta vlasnik firme ceka i sto ne otkaze njihove fantasticne usluge.Dobro se raspitajte pre nego poklonite poverenje ovoj firmi,ja kod kuce imam radijus vektor net i nikada bukvanlno nikada nije zakazao.

Novosađanin

pre 11 godina

Ja sam imao KDS koji je bezobrazno tražio da se potpiše ugovor na 5 godina a imali su najgoru ponudu i u to doba bez digitalne TV. Sada imam SBB digital i SBB internet 16/1.5Mbit i jako sam zadovoljan. Na ADSL-u nema teorije da bih imao 16MBit i digitalnu TV.

Sasa

pre 11 godina

Zar SBB ne znače Srpske kablovske mreže?Pa koji će đavo u Bosni i Sloveniji A pola Srbije nije pokriveno? Ili samo iskorišćavaju infrastrukturu a nemaju nameru da grade novu tamo gde je nema pa se sele u susedne države?

466453

pre 11 godina

aaa mr SIP, welcome to Serbia. Sta fiksna na laptopu? Ok, kapiram, za jednog obicnog smrtnika od novinara stivo je pre obimno. IPX vlada svetom, uskoro ce te moci da koristite SIPDROID i pricate sa mobilnog kao da ste kod kuce :)

Ja u Srbiji imam svedski IP telefon, nakacen na SBB net i pricam sa celom Svedskom besplatno, uskoro ce te i vi moci da ucestujete u rusenju megalomanskog Telekoma!

Dzoni

pre 11 godina

@Darko
Samo si zaboravio jednu sitnicu a to je da moras da im placas i 1000 din za kablovsku televiziju pored. JA Tv ne gledam i odjavio sam kablovsku jer ne zelim da dajem pare za dz , to su za mene bacanje para i rekao sam da bi zadrzao net i to im placao.. Kazu ne moze samo net.. I ako znam da im isti djavo. Ako nece moje pare ne moraju, da me teraju da pored toga placam nesto sto necu no thanks.. Uzeo sam 3g net i dovidjenja.

zoran

pre 11 godina

Poenta svih je da imaju sigurne pare. Zasto svi povecavaju pakete za iste pare. Operaterima netrebaju korisnici sa racunima za tel od 50din. Zato placas 507din telekomu imas 120dim za impulse. sbb ce da ti da paket xxxx minuta za 1000din. kao i sa mobilnim paketima super ima puno minuta i ko koristi njemu super. Sbb 1540din 10Mb, i to je start, ja neskidam filmove, meni dosta i 512kb ali da platim 300din mesecno, e ali njima je malo dace oni i 20Mb za 15e.Ali nikad NIKAD nece dati paket za manje od 15e. Tako rade sve kompanije nemojte da se primate da ce neka trzisna utakmica da se otvori. Cekam da svi predju na DVB-T2 da odjavim kablovsku.

Zagor TeNej

pre 11 godina

A možda bi mogli i da manje (SBB) cenzurišu i isključuju ex Yu kanale ili da samoinicijativno gase na primer MTV kad su dani žalosti. Strane stanice to nisu dužne da poštuju. Takođe, isključuju samo sportske prenose, a filmove i serije, za koje takođe "nemaju prava" ipak puštaju. Ko su oni da poštuju zakon samo kad im neka domaća stanica calne keš?

Jovan

pre 11 godina

" ... jer sada najviše razvijamo Bosnu i Sloveniju", navela je ona precizirajući da će u našu ..."
Nisam znao i sada prvi put cujem da se Slovenija razvija uz pomoc nikog drugog do SBB-a .

Marko

pre 11 godina

Jedan od najboljih pokazatelja ne regulisanosti ovog tržišta je taj da je SBB-u jedini cilj da ima bolju ponudu od Telekoma. U toj trci mi, korisnici, imamo samo delimičnu korist, jer imamo internet velikih brzina, ali nemamo flat internet koji je jeftiniji od 1500 din.
Za to je kriva država i odgovarajuće agencije.

DVB-C

pre 11 godina

A kada ce SBB da ponudi programe bez njihovog hardwera koji necu, imam DVB-C televizor sa 10x boljim karakteristikama nego njihov Set-Top box, necu jos jedan daljinski u kuci...
Kao i u svim zemljama korisnik trazi uslugu koju zeli, samo u svrbiji korisnik nema nikakva prava...

SBB buducnost, Telekom propada

pre 11 godina

Problem fiksne telefonije nije u SBB-u. Problem je to sto je Telekom drzavna jasla i sto ce drzava da pukne samo tako u toj investiciji zajedno sa gradjanima vlasnicima mitskih akcija od 70 eura, i naravno drzi monopol.
Telekom na primer vas dere 400-500 dinara pricali ne pricali. To su kobajagi besplatni impulsi uracunati u tu cenu a sustina je da vas posebno deru za impulsni saobracaj, pricali u lokalu ili van, svejedno je jer je Telekom drzava a to znaci da moze i da vam izmisli impulse i vi morate to da platite.
Sa SBB-om je druga prica. Otkupili su instalacije predjasnjih sitnih pilicarskih kablovskih operatera koji nisu imali drugih mogucnosti sem da se integrisu. E sad to sto su kablovi dotrajali i sto na nekim kanalima ima snega, to SBB blago receno zabole, jer ne investiraju u otkupljene mreze. Sustina je da se fiksna telefonija u vlasnistvu drzave unisti. To je jedan od tajnih uslova EU. SBB moze na primer da ponudi FLAT za fiksni telefonski saobracaj u svojoj mrezi. Time bi unistili Tajkunski Telekom koji se hrani "nevidljivim" impulsima. Teoretski bi mogli po ceo dan da pricate sa prijateljem na istoj mrezi a da platite fiksnu cenu. Slicno kao i sa internetom.

woah

pre 11 godina

Net im je nestabilan i često imam problem sa njim, pa bih ga rado promenio čim mi istekne ugovor. Kablovska je ok, ali iskreno i zbog toga jedva čekam da mi istekne ugovor, kako bih je promenio za neku koja ima Arenu.

D.POPOVIC

pre 11 godina

To je normalan internet/kablovski operater kojiprati, analizira i izlazi u susret zahtevima i zeljama korisnika za razliku od "mog" PTT-KDS-a sa ocajnom odnosno nejasnom uglavnom odavno prevazidjenom analognom slikom, najskupljom a istovremeno jos gorom programskom ponudom, zastarelom koaksijalnom kablovskom mrezom, najsporijim, nepouzdanim a najskupljim internetom, arogantnim, bezobraznim i beskorisnim osobljem u call centru, itd.

Student

pre 11 godina

Kada će svakom građaninu Beograda (i cele Srbije) biti omogućeno da koristi usluge onog provajdera kojeg on želi, a ne kojeg mu nameću nelegalni dogovori operatera?
U Beogradu ne možete biti korisnik npr. SBB-a ako niste u njihovom rejonu.
Samo Telekom Srbija će vam izaći u susret ako imate njihovu fiksnu liniju i uvesti vam šta želite gde god da ste.
U ostalim slučajevima, imate jednog operatera i njegove cene, vrstu i kvalitet usluga, pa ako vam se sviđa - izvolite, ako ne, nikom ništa. A samo SBB sprovodi unapređenja interneta i kablovske televizije. Svi ostali samo gledaju, jer na ovakav način prave konkurencije NEMA.

VASA@

pre 11 godina

Logično je da SBB treba da ispuni uslove koje propisuje Pravilnik o opštim uslovima za obavljenje delatnosti elektronskih komunikacija po režimi opšteg ovlašćenja , te Pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija, a i Pravilnika koji regulišu međusobno povezivanje između operatera Feksnoe i Mobilne telefonije u Srbji i inostranstvu, a sve te Pravilnike je izdao RATEL (Republička agencija za elektronske komunikacije), pa se pored Telenora, koji već odavno ima Licencu i Oriona se može očekivati još poneki operater Feksne telefonije u Srbiji iz INOSTRANSTVA, a ne da jedini operater Fiksne telefonije u Srbiji bude Telekom Srbije sa ozbiljnijim udelom u Fiksnoj telefoniji !

Zaphod

pre 11 godina

Moram li i za to da budem korisnik televizije SBB ili mogu da se priključim bez te obaveze??? Kada budu dali izbor da ljudi kupuju ono što žele a ne da im uvaljuju šta im se prohte možda i pređem kod njih...

Dzok

pre 11 godina

Ja sam prezadovoljan sbbom. Od svih ostalih koje sam imao realno jesu najbolji sto se tice neta. tv mi je ok mada ga i ne gledam mnogo...ali net je stvarno odlican i bez zamerke.

nesha

pre 11 godina

"da će obezbediti besplatan jednogodišnji SBB Internet za 10 škola u Srbiji, kao i za 10 đaka Matematičke gimnazije"

kao da je milioner (koji se bavi proizvodnjom slatkisa) resio da pomogne deci tako sto ce 10 najposlusnijih malisana dobiti po jednu pez bombonicu

mille

pre 11 godina

svaka cast za sbb. internet radi za medalju. imam 24 mb protok, u 85% posto slucaja pokazuje oko 23.5 .

naravno desi se da baguje seca da se pokvari modem ali sve se to brzo resi ako imate duzi jezik i popnete im se na glavu sa telefoniranjem.

nesha

pre 11 godina

"da će obezbediti besplatan jednogodišnji SBB Internet za 10 škola u Srbiji, kao i za 10 đaka Matematičke gimnazije"

kao da je milioner (koji se bavi proizvodnjom slatkisa) resio da pomogne deci tako sto ce 10 najposlusnijih malisana dobiti po jednu pez bombonicu

mille

pre 11 godina

svaka cast za sbb. internet radi za medalju. imam 24 mb protok, u 85% posto slucaja pokazuje oko 23.5 .

naravno desi se da baguje seca da se pokvari modem ali sve se to brzo resi ako imate duzi jezik i popnete im se na glavu sa telefoniranjem.

DVB-C

pre 11 godina

A kada ce SBB da ponudi programe bez njihovog hardwera koji necu, imam DVB-C televizor sa 10x boljim karakteristikama nego njihov Set-Top box, necu jos jedan daljinski u kuci...
Kao i u svim zemljama korisnik trazi uslugu koju zeli, samo u svrbiji korisnik nema nikakva prava...

Zaphod

pre 11 godina

Moram li i za to da budem korisnik televizije SBB ili mogu da se priključim bez te obaveze??? Kada budu dali izbor da ljudi kupuju ono što žele a ne da im uvaljuju šta im se prohte možda i pređem kod njih...

Dzok

pre 11 godina

Ja sam prezadovoljan sbbom. Od svih ostalih koje sam imao realno jesu najbolji sto se tice neta. tv mi je ok mada ga i ne gledam mnogo...ali net je stvarno odlican i bez zamerke.

Student

pre 11 godina

Kada će svakom građaninu Beograda (i cele Srbije) biti omogućeno da koristi usluge onog provajdera kojeg on želi, a ne kojeg mu nameću nelegalni dogovori operatera?
U Beogradu ne možete biti korisnik npr. SBB-a ako niste u njihovom rejonu.
Samo Telekom Srbija će vam izaći u susret ako imate njihovu fiksnu liniju i uvesti vam šta želite gde god da ste.
U ostalim slučajevima, imate jednog operatera i njegove cene, vrstu i kvalitet usluga, pa ako vam se sviđa - izvolite, ako ne, nikom ništa. A samo SBB sprovodi unapređenja interneta i kablovske televizije. Svi ostali samo gledaju, jer na ovakav način prave konkurencije NEMA.

woah

pre 11 godina

Net im je nestabilan i često imam problem sa njim, pa bih ga rado promenio čim mi istekne ugovor. Kablovska je ok, ali iskreno i zbog toga jedva čekam da mi istekne ugovor, kako bih je promenio za neku koja ima Arenu.

SBB buducnost, Telekom propada

pre 11 godina

Problem fiksne telefonije nije u SBB-u. Problem je to sto je Telekom drzavna jasla i sto ce drzava da pukne samo tako u toj investiciji zajedno sa gradjanima vlasnicima mitskih akcija od 70 eura, i naravno drzi monopol.
Telekom na primer vas dere 400-500 dinara pricali ne pricali. To su kobajagi besplatni impulsi uracunati u tu cenu a sustina je da vas posebno deru za impulsni saobracaj, pricali u lokalu ili van, svejedno je jer je Telekom drzava a to znaci da moze i da vam izmisli impulse i vi morate to da platite.
Sa SBB-om je druga prica. Otkupili su instalacije predjasnjih sitnih pilicarskih kablovskih operatera koji nisu imali drugih mogucnosti sem da se integrisu. E sad to sto su kablovi dotrajali i sto na nekim kanalima ima snega, to SBB blago receno zabole, jer ne investiraju u otkupljene mreze. Sustina je da se fiksna telefonija u vlasnistvu drzave unisti. To je jedan od tajnih uslova EU. SBB moze na primer da ponudi FLAT za fiksni telefonski saobracaj u svojoj mrezi. Time bi unistili Tajkunski Telekom koji se hrani "nevidljivim" impulsima. Teoretski bi mogli po ceo dan da pricate sa prijateljem na istoj mrezi a da platite fiksnu cenu. Slicno kao i sa internetom.

D.POPOVIC

pre 11 godina

To je normalan internet/kablovski operater kojiprati, analizira i izlazi u susret zahtevima i zeljama korisnika za razliku od "mog" PTT-KDS-a sa ocajnom odnosno nejasnom uglavnom odavno prevazidjenom analognom slikom, najskupljom a istovremeno jos gorom programskom ponudom, zastarelom koaksijalnom kablovskom mrezom, najsporijim, nepouzdanim a najskupljim internetom, arogantnim, bezobraznim i beskorisnim osobljem u call centru, itd.

466453

pre 11 godina

aaa mr SIP, welcome to Serbia. Sta fiksna na laptopu? Ok, kapiram, za jednog obicnog smrtnika od novinara stivo je pre obimno. IPX vlada svetom, uskoro ce te moci da koristite SIPDROID i pricate sa mobilnog kao da ste kod kuce :)

Ja u Srbiji imam svedski IP telefon, nakacen na SBB net i pricam sa celom Svedskom besplatno, uskoro ce te i vi moci da ucestujete u rusenju megalomanskog Telekoma!

korisnik sbb

pre 11 godina

Citam razne komentare o dobrim sbb uslugama, moje iskustvo je sasvim drugacije sa ovom kablovskim interent provajderom. Naša firma na autokomandi ima sbb kablovski internet od 2006 i nikada nije dobro radio ,stalni prekidi ,menjanje modema,pa ne radi par dana. Tehnicka podrska se ceka po 20 minuta da bi se javili na telefon pa potrebno je par dana da dodju serviseri pa nesto nabudje pa proradi.Kablovi razuceni po krovovima - visena sve strane čim padne kisa problemi krecu ,kada padne sneg je ok ali kada se topi otkine neki kabl uzas !! ali zato racune salju redovno.Zalili smo se i pismeno i usmeno nikada nisu nasli vremena da rese problem.Mi smo resili problema tako sto smo kupili par mts bezicnih modeme pa kada nestane sbb internet signala svi se prebacimo na mts.Ne znam sta vlasnik firme ceka i sto ne otkaze njihove fantasticne usluge.Dobro se raspitajte pre nego poklonite poverenje ovoj firmi,ja kod kuce imam radijus vektor net i nikada bukvanlno nikada nije zakazao.

Dzoni

pre 11 godina

@Darko
Samo si zaboravio jednu sitnicu a to je da moras da im placas i 1000 din za kablovsku televiziju pored. JA Tv ne gledam i odjavio sam kablovsku jer ne zelim da dajem pare za dz , to su za mene bacanje para i rekao sam da bi zadrzao net i to im placao.. Kazu ne moze samo net.. I ako znam da im isti djavo. Ako nece moje pare ne moraju, da me teraju da pored toga placam nesto sto necu no thanks.. Uzeo sam 3g net i dovidjenja.

VASA@

pre 11 godina

Logično je da SBB treba da ispuni uslove koje propisuje Pravilnik o opštim uslovima za obavljenje delatnosti elektronskih komunikacija po režimi opšteg ovlašćenja , te Pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija, a i Pravilnika koji regulišu međusobno povezivanje između operatera Feksnoe i Mobilne telefonije u Srbji i inostranstvu, a sve te Pravilnike je izdao RATEL (Republička agencija za elektronske komunikacije), pa se pored Telenora, koji već odavno ima Licencu i Oriona se može očekivati još poneki operater Feksne telefonije u Srbiji iz INOSTRANSTVA, a ne da jedini operater Fiksne telefonije u Srbiji bude Telekom Srbije sa ozbiljnijim udelom u Fiksnoj telefoniji !

Novosađanin

pre 11 godina

Ja sam imao KDS koji je bezobrazno tražio da se potpiše ugovor na 5 godina a imali su najgoru ponudu i u to doba bez digitalne TV. Sada imam SBB digital i SBB internet 16/1.5Mbit i jako sam zadovoljan. Na ADSL-u nema teorije da bih imao 16MBit i digitalnu TV.

Boža

pre 11 godina

Pobegao sam od SBB-a као "đavo od krsta" u strašni i mračni Telekom, koji je preozbiljna kompanija za ove šarlatane. Glavni akcionar ove kompanije je EBRD, ista banka koja je ugušila domaće, a sada lobiranjem i korumpiranjem državnih službenika formira cene i gore od monopolskih, zato što je SBB operater koji postavlja infrastrukturu bez ikakvih dozvola, guši PTT-KDS, državnu firmu takođe, opet uz pomoć države, zato što mi drugar radi u Call-centru kao "crnac" za 17000 dinara, zato što prodaju fiktivnu brzinu... Ali, nama ovakvima kakvi smo, i trebaju takvi kašpitalisti, takve strane banke i takvi divni modeli tržišnog poslovanja. Ništa nam naše ne valja, i ništa svoje ne cenimo.

Aleksandar

pre 11 godina

SBB je firma kvantiteta, a ne kvaliteta. Ocajna usluga, neuki serviseri i monteri. Kupuju jeftinu opremu. Ne znaju ni da naprave pravilna cvorista, nego sve natrpaju kako god stignu i zato imamo ocajnu sliku na TV-u. Ne oglasavaju se za neke proste stvari koje bilo ko sa imalo znanja o elektronici, moze da resi, jer ne umeju da rese. A ujedno kada se sve sabere mrzi ih, jer rade po principu dok radi radi, kako god to radilo.

Zrtva lopova

pre 11 godina

Telekom ADSL za 1540 din 4 Mb i ugovor na dve godine,
SBB Flat Home za 1540 din 10 Mb i ugovor na jednu godinu.
Sta je bolje?
(darko, 10. maj 2012 16:03)

PTT KDS 1400 din za 2 Mb/s. 10Mb/s se ne nudi ni za kakve pare. Postoji li na planeti gora ponuda od njihove?

Sasa

pre 11 godina

Zar SBB ne znače Srpske kablovske mreže?Pa koji će đavo u Bosni i Sloveniji A pola Srbije nije pokriveno? Ili samo iskorišćavaju infrastrukturu a nemaju nameru da grade novu tamo gde je nema pa se sele u susedne države?

zoran

pre 11 godina

Poenta svih je da imaju sigurne pare. Zasto svi povecavaju pakete za iste pare. Operaterima netrebaju korisnici sa racunima za tel od 50din. Zato placas 507din telekomu imas 120dim za impulse. sbb ce da ti da paket xxxx minuta za 1000din. kao i sa mobilnim paketima super ima puno minuta i ko koristi njemu super. Sbb 1540din 10Mb, i to je start, ja neskidam filmove, meni dosta i 512kb ali da platim 300din mesecno, e ali njima je malo dace oni i 20Mb za 15e.Ali nikad NIKAD nece dati paket za manje od 15e. Tako rade sve kompanije nemojte da se primate da ce neka trzisna utakmica da se otvori. Cekam da svi predju na DVB-T2 da odjavim kablovsku.

Jovan

pre 11 godina

" ... jer sada najviše razvijamo Bosnu i Sloveniju", navela je ona precizirajući da će u našu ..."
Nisam znao i sada prvi put cujem da se Slovenija razvija uz pomoc nikog drugog do SBB-a .

Zagor TeNej

pre 11 godina

A možda bi mogli i da manje (SBB) cenzurišu i isključuju ex Yu kanale ili da samoinicijativno gase na primer MTV kad su dani žalosti. Strane stanice to nisu dužne da poštuju. Takođe, isključuju samo sportske prenose, a filmove i serije, za koje takođe "nemaju prava" ipak puštaju. Ko su oni da poštuju zakon samo kad im neka domaća stanica calne keš?

Marko

pre 11 godina

Jedan od najboljih pokazatelja ne regulisanosti ovog tržišta je taj da je SBB-u jedini cilj da ima bolju ponudu od Telekoma. U toj trci mi, korisnici, imamo samo delimičnu korist, jer imamo internet velikih brzina, ali nemamo flat internet koji je jeftiniji od 1500 din.
Za to je kriva država i odgovarajuće agencije.

Sinbad

pre 11 godina

@Boža
To se zove konkurencija i tako treba i da ostane. Kakav EBRD unistio nase Banke? Drzavni PTT KDS? Pobogu. Pitaj Suboticane kako im je sa tim tvojim vajnim PTT KDS-om. EBRD radi samo sa Drzavama i nema poslove sa gradjanima, a nase banke rade sa gradjanima i voema malo sa drzavom. Pricas napamet neke stvari koje si cuo od nekih politicara sa sumljivim diplomama. Tuzno

mille

pre 11 godina

svaka cast za sbb. internet radi za medalju. imam 24 mb protok, u 85% posto slucaja pokazuje oko 23.5 .

naravno desi se da baguje seca da se pokvari modem ali sve se to brzo resi ako imate duzi jezik i popnete im se na glavu sa telefoniranjem.

nesha

pre 11 godina

"da će obezbediti besplatan jednogodišnji SBB Internet za 10 škola u Srbiji, kao i za 10 đaka Matematičke gimnazije"

kao da je milioner (koji se bavi proizvodnjom slatkisa) resio da pomogne deci tako sto ce 10 najposlusnijih malisana dobiti po jednu pez bombonicu

woah

pre 11 godina

Net im je nestabilan i često imam problem sa njim, pa bih ga rado promenio čim mi istekne ugovor. Kablovska je ok, ali iskreno i zbog toga jedva čekam da mi istekne ugovor, kako bih je promenio za neku koja ima Arenu.

SBB buducnost, Telekom propada

pre 11 godina

Problem fiksne telefonije nije u SBB-u. Problem je to sto je Telekom drzavna jasla i sto ce drzava da pukne samo tako u toj investiciji zajedno sa gradjanima vlasnicima mitskih akcija od 70 eura, i naravno drzi monopol.
Telekom na primer vas dere 400-500 dinara pricali ne pricali. To su kobajagi besplatni impulsi uracunati u tu cenu a sustina je da vas posebno deru za impulsni saobracaj, pricali u lokalu ili van, svejedno je jer je Telekom drzava a to znaci da moze i da vam izmisli impulse i vi morate to da platite.
Sa SBB-om je druga prica. Otkupili su instalacije predjasnjih sitnih pilicarskih kablovskih operatera koji nisu imali drugih mogucnosti sem da se integrisu. E sad to sto su kablovi dotrajali i sto na nekim kanalima ima snega, to SBB blago receno zabole, jer ne investiraju u otkupljene mreze. Sustina je da se fiksna telefonija u vlasnistvu drzave unisti. To je jedan od tajnih uslova EU. SBB moze na primer da ponudi FLAT za fiksni telefonski saobracaj u svojoj mrezi. Time bi unistili Tajkunski Telekom koji se hrani "nevidljivim" impulsima. Teoretski bi mogli po ceo dan da pricate sa prijateljem na istoj mrezi a da platite fiksnu cenu. Slicno kao i sa internetom.

Dzok

pre 11 godina

Ja sam prezadovoljan sbbom. Od svih ostalih koje sam imao realno jesu najbolji sto se tice neta. tv mi je ok mada ga i ne gledam mnogo...ali net je stvarno odlican i bez zamerke.

DVB-C

pre 11 godina

A kada ce SBB da ponudi programe bez njihovog hardwera koji necu, imam DVB-C televizor sa 10x boljim karakteristikama nego njihov Set-Top box, necu jos jedan daljinski u kuci...
Kao i u svim zemljama korisnik trazi uslugu koju zeli, samo u svrbiji korisnik nema nikakva prava...

Zaphod

pre 11 godina

Moram li i za to da budem korisnik televizije SBB ili mogu da se priključim bez te obaveze??? Kada budu dali izbor da ljudi kupuju ono što žele a ne da im uvaljuju šta im se prohte možda i pređem kod njih...

Sasa

pre 11 godina

Zar SBB ne znače Srpske kablovske mreže?Pa koji će đavo u Bosni i Sloveniji A pola Srbije nije pokriveno? Ili samo iskorišćavaju infrastrukturu a nemaju nameru da grade novu tamo gde je nema pa se sele u susedne države?

Novosađanin

pre 11 godina

Ja sam imao KDS koji je bezobrazno tražio da se potpiše ugovor na 5 godina a imali su najgoru ponudu i u to doba bez digitalne TV. Sada imam SBB digital i SBB internet 16/1.5Mbit i jako sam zadovoljan. Na ADSL-u nema teorije da bih imao 16MBit i digitalnu TV.

korisnik sbb

pre 11 godina

Citam razne komentare o dobrim sbb uslugama, moje iskustvo je sasvim drugacije sa ovom kablovskim interent provajderom. Naša firma na autokomandi ima sbb kablovski internet od 2006 i nikada nije dobro radio ,stalni prekidi ,menjanje modema,pa ne radi par dana. Tehnicka podrska se ceka po 20 minuta da bi se javili na telefon pa potrebno je par dana da dodju serviseri pa nesto nabudje pa proradi.Kablovi razuceni po krovovima - visena sve strane čim padne kisa problemi krecu ,kada padne sneg je ok ali kada se topi otkine neki kabl uzas !! ali zato racune salju redovno.Zalili smo se i pismeno i usmeno nikada nisu nasli vremena da rese problem.Mi smo resili problema tako sto smo kupili par mts bezicnih modeme pa kada nestane sbb internet signala svi se prebacimo na mts.Ne znam sta vlasnik firme ceka i sto ne otkaze njihove fantasticne usluge.Dobro se raspitajte pre nego poklonite poverenje ovoj firmi,ja kod kuce imam radijus vektor net i nikada bukvanlno nikada nije zakazao.

Boža

pre 11 godina

Pobegao sam od SBB-a као "đavo od krsta" u strašni i mračni Telekom, koji je preozbiljna kompanija za ove šarlatane. Glavni akcionar ove kompanije je EBRD, ista banka koja je ugušila domaće, a sada lobiranjem i korumpiranjem državnih službenika formira cene i gore od monopolskih, zato što je SBB operater koji postavlja infrastrukturu bez ikakvih dozvola, guši PTT-KDS, državnu firmu takođe, opet uz pomoć države, zato što mi drugar radi u Call-centru kao "crnac" za 17000 dinara, zato što prodaju fiktivnu brzinu... Ali, nama ovakvima kakvi smo, i trebaju takvi kašpitalisti, takve strane banke i takvi divni modeli tržišnog poslovanja. Ništa nam naše ne valja, i ništa svoje ne cenimo.

D.POPOVIC

pre 11 godina

To je normalan internet/kablovski operater kojiprati, analizira i izlazi u susret zahtevima i zeljama korisnika za razliku od "mog" PTT-KDS-a sa ocajnom odnosno nejasnom uglavnom odavno prevazidjenom analognom slikom, najskupljom a istovremeno jos gorom programskom ponudom, zastarelom koaksijalnom kablovskom mrezom, najsporijim, nepouzdanim a najskupljim internetom, arogantnim, bezobraznim i beskorisnim osobljem u call centru, itd.

466453

pre 11 godina

aaa mr SIP, welcome to Serbia. Sta fiksna na laptopu? Ok, kapiram, za jednog obicnog smrtnika od novinara stivo je pre obimno. IPX vlada svetom, uskoro ce te moci da koristite SIPDROID i pricate sa mobilnog kao da ste kod kuce :)

Ja u Srbiji imam svedski IP telefon, nakacen na SBB net i pricam sa celom Svedskom besplatno, uskoro ce te i vi moci da ucestujete u rusenju megalomanskog Telekoma!

Dzoni

pre 11 godina

@Darko
Samo si zaboravio jednu sitnicu a to je da moras da im placas i 1000 din za kablovsku televiziju pored. JA Tv ne gledam i odjavio sam kablovsku jer ne zelim da dajem pare za dz , to su za mene bacanje para i rekao sam da bi zadrzao net i to im placao.. Kazu ne moze samo net.. I ako znam da im isti djavo. Ako nece moje pare ne moraju, da me teraju da pored toga placam nesto sto necu no thanks.. Uzeo sam 3g net i dovidjenja.

Aleksandar

pre 11 godina

SBB je firma kvantiteta, a ne kvaliteta. Ocajna usluga, neuki serviseri i monteri. Kupuju jeftinu opremu. Ne znaju ni da naprave pravilna cvorista, nego sve natrpaju kako god stignu i zato imamo ocajnu sliku na TV-u. Ne oglasavaju se za neke proste stvari koje bilo ko sa imalo znanja o elektronici, moze da resi, jer ne umeju da rese. A ujedno kada se sve sabere mrzi ih, jer rade po principu dok radi radi, kako god to radilo.

VASA@

pre 11 godina

Logično je da SBB treba da ispuni uslove koje propisuje Pravilnik o opštim uslovima za obavljenje delatnosti elektronskih komunikacija po režimi opšteg ovlašćenja , te Pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija, a i Pravilnika koji regulišu međusobno povezivanje između operatera Feksnoe i Mobilne telefonije u Srbji i inostranstvu, a sve te Pravilnike je izdao RATEL (Republička agencija za elektronske komunikacije), pa se pored Telenora, koji već odavno ima Licencu i Oriona se može očekivati još poneki operater Feksne telefonije u Srbiji iz INOSTRANSTVA, a ne da jedini operater Fiksne telefonije u Srbiji bude Telekom Srbije sa ozbiljnijim udelom u Fiksnoj telefoniji !

Zagor TeNej

pre 11 godina

A možda bi mogli i da manje (SBB) cenzurišu i isključuju ex Yu kanale ili da samoinicijativno gase na primer MTV kad su dani žalosti. Strane stanice to nisu dužne da poštuju. Takođe, isključuju samo sportske prenose, a filmove i serije, za koje takođe "nemaju prava" ipak puštaju. Ko su oni da poštuju zakon samo kad im neka domaća stanica calne keš?

Student

pre 11 godina

Kada će svakom građaninu Beograda (i cele Srbije) biti omogućeno da koristi usluge onog provajdera kojeg on želi, a ne kojeg mu nameću nelegalni dogovori operatera?
U Beogradu ne možete biti korisnik npr. SBB-a ako niste u njihovom rejonu.
Samo Telekom Srbija će vam izaći u susret ako imate njihovu fiksnu liniju i uvesti vam šta želite gde god da ste.
U ostalim slučajevima, imate jednog operatera i njegove cene, vrstu i kvalitet usluga, pa ako vam se sviđa - izvolite, ako ne, nikom ništa. A samo SBB sprovodi unapređenja interneta i kablovske televizije. Svi ostali samo gledaju, jer na ovakav način prave konkurencije NEMA.

Marko

pre 11 godina

Jedan od najboljih pokazatelja ne regulisanosti ovog tržišta je taj da je SBB-u jedini cilj da ima bolju ponudu od Telekoma. U toj trci mi, korisnici, imamo samo delimičnu korist, jer imamo internet velikih brzina, ali nemamo flat internet koji je jeftiniji od 1500 din.
Za to je kriva država i odgovarajuće agencije.

Jovan

pre 11 godina

" ... jer sada najviše razvijamo Bosnu i Sloveniju", navela je ona precizirajući da će u našu ..."
Nisam znao i sada prvi put cujem da se Slovenija razvija uz pomoc nikog drugog do SBB-a .

zoran

pre 11 godina

Poenta svih je da imaju sigurne pare. Zasto svi povecavaju pakete za iste pare. Operaterima netrebaju korisnici sa racunima za tel od 50din. Zato placas 507din telekomu imas 120dim za impulse. sbb ce da ti da paket xxxx minuta za 1000din. kao i sa mobilnim paketima super ima puno minuta i ko koristi njemu super. Sbb 1540din 10Mb, i to je start, ja neskidam filmove, meni dosta i 512kb ali da platim 300din mesecno, e ali njima je malo dace oni i 20Mb za 15e.Ali nikad NIKAD nece dati paket za manje od 15e. Tako rade sve kompanije nemojte da se primate da ce neka trzisna utakmica da se otvori. Cekam da svi predju na DVB-T2 da odjavim kablovsku.

Zrtva lopova

pre 11 godina

Telekom ADSL za 1540 din 4 Mb i ugovor na dve godine,
SBB Flat Home za 1540 din 10 Mb i ugovor na jednu godinu.
Sta je bolje?
(darko, 10. maj 2012 16:03)

PTT KDS 1400 din za 2 Mb/s. 10Mb/s se ne nudi ni za kakve pare. Postoji li na planeti gora ponuda od njihove?

Sinbad

pre 11 godina

@Boža
To se zove konkurencija i tako treba i da ostane. Kakav EBRD unistio nase Banke? Drzavni PTT KDS? Pobogu. Pitaj Suboticane kako im je sa tim tvojim vajnim PTT KDS-om. EBRD radi samo sa Drzavama i nema poslove sa gradjanima, a nase banke rade sa gradjanima i voema malo sa drzavom. Pricas napamet neke stvari koje si cuo od nekih politicara sa sumljivim diplomama. Tuzno