Ponedeljak, 07.05.2012.

00:02

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Presdednički kandidat DS-a Boris Tadić poručio je da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora, nakon čega će započeti pregovore o formiranju nove vlade.

Izvor: B92

Tadiæ: Neæemo pristati na ucene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

маја

pre 11 godina

Непрофесионалан кадар води већ деценијама земљу и то ће изгледа тако и остати. Хајде једном да се појави неки политичар чија су ужа струка политичке науке и да је до сада показао да зна било шта да води како треба!

Криви су и медији. Једини им је циљ да уздижу тај непрофесионални кадар или да се ругају појединцима. Ни тамо очигледно нема професионалног кадра. Све сам шустер до шустера, који уместо да оправља ципеле, барата великим парама. И докле тако?

Tina

pre 11 godina

SPS ponovo vaskrsava! To mozemo da zahvalimo >demokratskim< snagama u zemlji. Ovo treba da nam bude opomena i poslednje upozorenje da se nesto hitno mora promeniti!
SPS dlaku menja ali cud nikad!

Milan Mišić

pre 11 godina

Poštovani kandidati,
zašto korisite nerealne fraze? Na demokratskim izborima se ne pobeđuje, nema pobednika i poraženih, već izabranika i onih koji to nisu. Izbori nisu igra sa svojim pobednikom i poraženima, kako je izgleda svi političari i kandidati vide. Poštovani predsednički kandidati, nemojte nas vređati kada vi samo ponizno prihvatate naše poverenje.
Građanin.

srdjan jovanovic

pre 11 godina

Slatko cu se nasmejati kada budem video bilo koga da stajkuje. Mi smo postali od apaticnog - autodestruktivan narod! Sada ce Slobica kapu da nam kroji... auuuuuuuu... Covek iskljucivo gleda stranacke ( licne ) interese, a za narod...

Flavije

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a razmislite o tome da ne pregovarate ni sa kim oko formiranja vlade. Priznajte poraz i pustite da vladu formiraju Toma, Ivica, Bogoljub Karic, Mira Markovic i Marko Milosevic (koje ce Mrkonjic da vrati u zemlju). Tako ce se najbrze stvoriti uslovi za njihov definitivni odlazak vec do 5. oktobra ove godine, a posle ce mo videti....

Marko

pre 11 godina

ja ne mogu da verujem sta citam ovde! pa VLAST JE OGLEDALO NARODA! nije nam ove politicare niko poslao sa strane,oni su od nase sorte! a u Srbiji se politicar postaje samo i iskljucivo da bi se doslo na vlast,tu odrzalo i sto vise nakralo! oduvek je tako! takav smo narod,roditrelje bismo prodali za pare! podanicka nacija koja je tu naviku dobila verovatno u toku dugog ropstva pod Turcima! e sad sto se izbora tice,pokazalo se koliko je Tadic pogresio zbog spajanja sa sps-om 2008. oziveli su ih,a oni su pokazali da su sposobniji od ds-a,i zadobili su poverenje naroda! ds 15% manje nego na proslim izborima!? Tadic je sve samo ne dosledan,sve ce uraditi da ostane na vlasti i to mu se obija o glavu! zabrinjava sto ne postoji desnica u Srbiji,bar ne jaka! i na kraju,stvarno ne mogu da verujuem da urs i ldp predju cenzus! vodja urs-a je bio u svakoj vladi,ocajno radio,izlazio iz vlade par meseci pre izbora i ponasao se kao da je bio opozicija! a Ceda koji je nekada hodao u iscepanim starkama sa krstom oko vrata sada je veliki liberal sa 10 ljudi u obezbedjenju i dnevnim troskovima od par hiljada evra! ODAKLE!? s obzirom da nije ni diplomirao na FDU,iako navode da jeste,a i od dramaturgije tesko da bi taj novac zaradio... narode,zapitaj se!!!

glas razuma

pre 11 godina

Vidim da niko nije obratio paznju, na sledece. Nije samo u igri mesto premijera, nego po svemu sudeci i vlast u Beogradu. Ako Dacic ne dobije premijersko mesto plus jos ko zna koliko ministarstava i direktorskih fotelja, i okrene se Tomi, DS ce i pored ubedljive pobede u Beogradu ostati i bez vlasti tu. Jer lako ce se dogovoriti da Dacic bude premijer a Vucic gradonacelnik uz podrsku SPSa Tomi u drugom krugu izbora. Tako da Borise ima ti da molis Dacica da bude premijer, koliko vidim.

Ivan_zemun

pre 11 godina

Ja bih preporucio gospodinu Tadicu da ovog puta ostane u opoziciji...jednostavno kaznjeni su jer su malo toga uradili u Srbiji s premijerom koji nije imao ni malo energije, a ne zbog toga sto su se udruzili sa SPS-om pre 4 godine ...tamo gde su uradili nesto dobro i nagradjeni su (Beograd)..Cestitam gospodinu Djilasu i mislim da je on jedan od najboljih politicara na nasoj s ceni uz verovali ili ne druga Dacica :)..Dacic samo kad bi se jos malo distancirao od Milosevica i njegove politike devedesteih mogao bi za 4 godine imati i vise od 25% glasova..jednostavno u poslednje vreme covek je najotovreniji i postao je cool na neki nacin i uz energiju, obrazovanje i inteligenciju moze uciniti mnogo toga u buducnosti ali samo uz uslov da se jos vise distancira od Milosevica...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Svi dobro znamo da Tadić "NIKADA" ne pristaje na ucene i da "nikada" ne pravi "trule kompromise" kako bi opstao na vlasti, svi znamo da nije on bio taj koji je sa Kostunicom ili sa Dacicem uvek ostao "dosledan" i "nikada" nije pristajao na ucene !
Moj "uvazeni i iznad svega voljeni bivsi Predsednice", sve sto danas mozes da "obecas" je ravno NULI !
Izborni rezultati su takvi da samo jos mozes "birati" cija ces "marioneta" biti ako zelis da DS na neki nacin ucestvuje u vlasti kao "potrcko" drugih koji su odavno zahvaljujuci vasoj nesposobnosti "preuzeli kormilo" na "beloj Ladji" !

Vec Vidjeno

pre 11 godina

Hocete i te kako cete pristati na sve ucene i zahteve, samo da ostanete na vlasti...ono sto niste ocistili 05. Oktobra sada vam se vraca kao bumerang i bice sve gore i gore (po vas).
Uskoro ocekujem povratak Mire Milosevic i povratak u 90te....

Zmaj

pre 11 godina

Ko bi reko cuda da se dese.. Moja procena je da ce vlada ostati ista kao sto je bila,samo sto umesto Dinkica upada Ceda. A Dacic je vec dugo politicar i zna sta da radi,pa nece traziti mesto premijera,ali ce zato uzeti pored dosadasnjih,jos dva-tri nova ministarstva. Sve u svemu, nagrabusili smo.

Ajde more !

pre 11 godina

Bota, tvoja sansa je jedino da sad Dacicu "narede" da vam prepusti premijersko mesto. Vratili ste Slobu,ali se ne sekirajte. I Kinkel u Nemackoj je sa 5 poslanika bio premijer. Ja bih mu zarad ostanka na vlasti dao mesto premijera.

Jelena

pre 11 godina

Hvala Beogradu na obrazovanim ljudima koji shvataju za koga i kako treba glasati. Ne mozete kukati i kriviti DS za sve sto vam ne odgovara u zivotu i niko ne kaze da bi bilo kako moglo biti bolje sa drugima.
Ako nista vise barem nas drugi sa njima vole i zele da saradjuju. Sto se nikada nece reci za Naprednjake i Socijaliste a vi koji glasate za iste zaboravljate mnoge stvari koje su se desile.I nama ostalima zagorcavate zivot svojim izborom.Zbog istih vas se desava ovaj problem sada.
Malo pameti pred sledeci krug bi svima dobro doslo.
Jer ponavljam Kakav je takav je.Barem ga znamo. Barem ima pravu diplomu. Barem ne menja reci i svoju politiku.
Zelim srecu u drugom krugu i nadam se odazivu glasaca koji su uplaseni za nase sutra ako dodju SNS i SPS na vlast.

bivsi dsovac, sada dajem sansu nekom drugom

pre 11 godina

Ne razumem ovaj narod....glasa za ljude koje je Verica Barac opominjala toliko puta da krse Ustav i zakone koje su sami doneli. Umesto da damo sansu nekim drugim, hajde makar to bio i Nikolic, mi ponovo glavom u zid.

idemo dalje ispocetka

pre 11 godina

(Bob Cross, 7. maj 2012 02:05)
A sta su, ustvari, te "tekovine 5. oktobra"!?
Kostunica za predsednika? - GRESKA u proceni!
Ubistvo Djindjica!? - GRESKA u bezbednosti!
Lustracija u pravosudju, DB-u i MUP-u!? GRESKA, jer nije ni uradjena!
Velja Ilic za ministra!? GRESKA, jer su krali, umesto sto su kraduckali!
Privatizacija!? GRESKA, jer tranzicija nije bila uslovljena sposobnoscu novog vlasnika, da ce kupljena priv. ili indust. jedinica morati da RADI!
Partiokratija!? GRESKA, jer je clanstvo u stranci danas bitnije od l.k!
Ima jos "tekovina", ali i ove su dovoljne, pa, posto ih je mnogo, na sta si tacno mislio???
Peto-oktobarska tekovina je jedna i jedina, a ona je: skudanje sa vlasti porodica Milosevic, Slobodana Milosevica, koji je silom pokusao da ospori izbore od 24. septembra, na kojima je izgubio, i nista drugo!
Sansa je postojala i za transformaciju drusva, ali je nazalost nismo iskoristili. To samo potvrdjuje, da su tadasnji odnosi u drustvu, sprega mafije i politike, bila daleko dublja i povezanija u dubinu ogromnog broja stanovnika. Dacic je od tada ocistio SPS, ostale stranke su se takodje ocistile, podelile i profilisale, transformisane su institucije i sada ponovo, ustvari, imamo sansu, koja nam se ucinila da je imamo 5. oktobra 2000.g!

Bob Cross

pre 11 godina

Od danas su na vlasti u Srbiji socijalisti...Danas su definitivno ponistene sve tekovine petog oktobra 2000., jer su stranke koje su vladale devedesetih godina osvojile vise glasova od ostalih....sa kim god da napravi vladu, Dacic ce biti premijer...Boris Tadic je bio u pravu, od danas u Srbiji vise nista nece biti isto, zapravo, bice mnogo gore....jedini krivac za sve to je Boris Tadic, koji je pre cetiri godine pustio duha iz boce,podigao Fenixa iz popela, koji je vec u prvom obracanju posle izbornih rezultata pokazao svu svoju aroganciju, poznatu nam iz devedesetih....Srbijo, neka ti je Bog u pomoci!!

Dare

pre 11 godina

kaze necemo pristati na ucene a onda ucenjuje gradjane Srbije, da nece formirati vladu ako ga ne izaberu za predsednika, e moj diktatore, za*ebo si ti i Fidela, i Gadafija i Gedu, nemas ti veze sa demokratijom, podrzavaj ti komuniste, a okreci ledja nobelovcima!!! Samo napred nema nazad!

masinovodja sa iskustvom

pre 11 godina

(Marija, 7. maj 2012 01:32)
Nije tacno!
Predsednik daje MOGUCNOST najjacoj partiji (poslanickom klubu) u Skupstini Srbije, da ili sama (ako ima 126 poslanika), ili u dogovoru sa jos nekom stankom (nakupi 126 poslanika), a zatim oni (najjaca stranka, sama ili u dogovoru sa jos nekom stranom) predlazu predsedniku mandatara. TEK tada, predsednik imenuje mandatara, koji ima odredjeno vreme, da formira sastav buduce vlade! Izlazi se na skupstinsko zasedanje, gde se vlada izglasava (126 poslanika mora da glasa: ZA), zatim polaze zakletvu.
Predsednik moze (teoretski) da imenije i Kostunicu za mandatara, (ako ni jedna ostala stranka, koja ima vise poslanika od DSS-a, ne moze, ili ne zeli da formira vladu),koji bi sam sastavio buducu vladu, ali koju bi ipak moralo da podrzi 126 poslanika. To su manjinske vlade, po pravilu nestabilne, ali su moguce!
Dakle: ne obezbedjuje presdednik vecinu mandataru! Predsednik je u ovoj proceduri samo "skretnicar". Dogod ima nade, da i najmanja stranka u Skupstini Srbije formira vladu (ako nike pre nje to ne uspe), sama (manjinsku, koju bi iz nekog razloga podrzalo 126 poslanika), ili koalicionim kapacitetom skupi "vladu nacionalnog jedinstva", ili "nacionalnog spasa", a da je izglasa 126 poslanika, predsednik mora da imenuje mandatara i iz te (najmanje) stranke.
Ne zaboravimo, da presdednik nema, niti zakonodavnu, niti sudsku, niti izvrsnu vlast u svojoj ingerenciji!

goran

pre 11 godina

iskreno nisam ocekivao da ce ovoliko ljudi glasati za ds, s obzirom da nista dobro nisu uradili,izgleda da ljudi stvarno nemaju za koga da glasaju, u pravoj konkurenciji ds bi bio zbrisan...kao i sns

znaci opet sve isto, isti ljudi, iste plate, isti problemi, ista nepravda, isti pasji zivot, isto mucenje, ista beda,isto ponizenje, ista slabost, ista nemoc, ista bol,ista korupcija, ista laz, isti tajkuni, isti robovlasnici, ista neuredjenost, isti nedostatak sredstava, iste penzije, isto lose zdravstvo, isto lose skolstvo, iste narodne kuhinje, ista nejednakost...

dajte ljudi, nek dodju neki novi, mladi ljudi, ajmo da se aktiviramo, ovo je postalo besmisleno

Zika Vukovic

pre 11 godina

Narod i dalje glasa ove primarijuse, diplomate i velikane sto numeju da rade. e moj narode, nemoj posle da kukas na one koje si sam birao i to po ko zna koji put dokazane nesposobnjakovice!!!
Setite se komentara pred izbore mesecima, kao oprastate se od vlasti, vidite im ledja, a na izbore svi pohrlili da ih glasate! Kakva farsa!

veliki strumf

pre 11 godina

DS je doziveo pravi fijasko na ovim izborima. Zajedno sa Ljajicem jedva su osvojili 22%, sto je za skoro 18% iliti 720 000 glasova manje nego pre 4 godine. Sa druge strane, Toma i radikali kad se sabere to je onih 30%. Ocigledno je da narod ne zeli vise DS da vodi zemlju i da sa petinom birackog tela ima 100% vlasti. Zato bi za promenu bolja vlada bila SNS-SPS-DSS pa kako nam bude. SNS kako najjaca stranka i treba da formira vladu, to je osnovni princip demokratije.

Народ са памћењем винске мушице:/

pre 11 godina

Брзо смо му опростили, малтретирање за личне карте и пријаве пребивалишта.

mita sajba

pre 11 godina

"Tadić: Nećemo pristati na ucene"
Tako ne razgovaraju partneru (prosli, a i eventualno buduci)!
To nije odnos partnera, nego superiornog i inferiornog, gde jeci, po definiciji, postavlja uslove, a slabiji prihvata, ili ne, ali se svakako nizasta ne pita.
Posle ovih izbora, realnost je takva, da superiornog u odnosu DS-a i SPS-a, vise nema, jer je razlika u jacini sada oko 6-7% (DS: 23,2% SPS: 16,6%).
Druga je stvar, sto, koliko god licno (ja) preferirao Dacica za premijera, jer je pokazao energiju i uspeo da promovise ideje jednakosti i socijalne pravde, kojima se dalo poverovati, uz sve uspehe kao ministra MUP-a, a i distanciranje od Miloseviceve politike, ON NE BI bio dobar izbor za premijera, jer bi svako "pitanje Kosova" (sta god to znacilo), postavljeno iz EU, a koje bi on "zategao" (mozda i blaze od Tadica, Djelica, Dinkica, Djilasa, ili nekog drugog proverenog evropejca), bilo protumaceno, kao da Milosevic ponovo govori iz njega!
Zbog tog potencijalnog problema, koji bi Dacic mogao da ima, kao eventualni premijer, DS mu (SPS-u i Dacicu) u novoj vladi MORA dati vecinski paket ministarstava, npr: 8/15 (sto je mozda i bitnije od samog premijerskog mesta; kod glasanja na vladi)!

Helios

pre 11 godina

Zaokruživanje katastrofe Srbije i promašaja 5.og oktobra. Nasilno se stvara američki sistem 2 stranke, obe apsolutno apsurdne i prevarne. Strahotu kompletira preživljavanje G17 kao i povampirenje SPSa.
U opoziciji će ostati 2 apsolutno suprotstavljene stranke, obe sa pogrešnim vođom. DSS i LDP jedine imaju neku ideju i za razliku od prethodne 4 stranke, iako jesu lopovske nisu 100% lopovske.
Ovi izbori nisu samo totalni poraz Srbije. Ovi izbori su poraz smislenosti same demokratije.

tatjana

pre 11 godina

DS i Tadic bi trebalo da shvate da je ovaj los rezultat samo posledica pustanja socijalista u vladu. Mnogi glasaci su bili razocarani tom cinjenicom i nisu glasali za njih...

BaneNS

pre 11 godina

Dačić je uspeo da od "kliničkog mrtvaca" napravi ozbiljan rezultat uz neozbiljnu stranku i treba mu čestitati na tome... E sad nama to može da se ne sviđa ali lično smatram (iako se grozim SPSa) da je SPS postao RAVNOPRAVAN igrač na političkoj sceni Srbije i potpuno legitimno pravo ima da se tako i ponaša u pregovorima.

dark

pre 11 godina

Samo ako daš Dačiću mesto premijera , podržaće te na predsedničkim izborima i sastaviće vladu sa tobom , Tadiću odluči se sve je jasno kao dan , ako nećeš da prihvatiš Dačićev uslov onda nema vlade i gubiš na predsedničkim izborima Dačić će onda podržati Tomu i sa njim praviti vladu! Ali ako mu daš mesto premijera na predsedničkim izborima 2016 ili 2017 će biti gotovo sa tvojom politikom i politikom DS-a podrška birača će vam značajno pasti!

sinisa

pre 11 godina

kad vidim ove babe i zabe u korpi bojim se da nam je jedina sansa tkzv vlada ekonomskog spasa? (svih prispelih partija na cilj).jedino nam tako mogu manje pokrasti ove nam ? evro/azijske/americke/ruske buducnosti pod uslovom da i ce one i postojati dok se mi prestrojimo i usaglasimo.Bojim se da mi nigde nismo prispeli.

radovan85

pre 11 godina

Tebe niko nista i ne pita.Novu Vladu ce ciniti SNS,SPS i DSS,nema prekrojavanja izborne volje gradjana.Ocekujem jos vecu razliku kad stignu rezultati sa KIM.Jos jedna lepa vest koju vidim ovde je da prema podacima RIK, ldp trenutno nema cenzus,sto bi bio jos veci uspeh od samog poraza ds.

Marija

pre 11 godina

Samo jedno objasnjenje za ove koji misle da se vlada moze praviti mimo predsednika: predsednik je taj koji kandiduje mandatara vlade. Dakle, prvo se bira predsednik pa se zatim predlaze mandatar. E sad, ocigledno da Ivica moze da ucenjuje pred drugi krug u smislu kom kandidatu ce dati podrsku, ali nikako ne moze praviti vladu!
Parlamentarni izbori se mogu ponoviti samo ukoliko predsednik ne moze da obezbedi vecinsku podrsku mandataru. Idealni scenario: Tadic pobedjuje i ne daje mandat Ivici, sto dovodi do ponavljanje izbora, a narod se volsebno opameti i izglasa neke bolje opcije... Pusti snovi!

U potpunosti se slazem

pre 11 godina

Gospodin iz Srbije je rekao bas ono sto ja mislim. Kad vidim ovog Mrkonjica i Anu Bekutu, strasno. Tadic ako je pametan napravice koaliciju sa SNS.

dealer

pre 11 godina

Misljenja sam da je saradnja unapred dogovorena, s'toga je logicno da nece pristajati na ultimatume. Druga stvar; Dacic rece da zna ko ce biti premijer - pri tome nije imenovao sebe, zar ne? Sada je glavni trik u tome da se bivsi ministar policije dodatno "zakuca" za svoje izborne slogane, te da kroz tu pricu prebaci svoje glasace ka Tadicu kao najboljem mogucem resenju.

Vec sada su krenuli sa kampanjom za drugi krug. :)

krs

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.
(Vesna/München, 7. maj 2012 00:21)

Dodji draga Vesna u Srbiju da radis za 250e, pa mu se zahvaljuj svaki dan.
Em ce ti biti blizu, em ces osetiti njegov trud i zalaganje

Milan

pre 11 godina

@cofi:Svasta je moguce.Tadic ce morati da se pomiri sa cinjenicom da ce Dacic biti novi premijer,a to mesto je ipak najvaznije.Ako Boris odbije koaliciju sa SPS-om,onda nas vrlo verovatno ocekuje koalicija SNS-SPS-URS.Milsim da je Nikolic zeljan vlasti i da je spreman da to mesto ustupi Dacicu.DSS ne vidim u koalicji zbog svojih stavova oko Kosova i Evrope.Tako da je najverovatnije da ce URS u koaliciji sa Tomom i Dacicem.Kako god okrenes na.........

Konstantin

pre 11 godina

Kad se samo sjetim da sam u strahu od Seseljeve neuracunljivosti davao glas Tadicu da bi mi se to vratilo kao sest bumeranga u vidu Dacica premijera dodje mi da placem. Tadicu crni Tadicu sta uradi prije cetiri godine i za ove cetiri godine..

ninja

pre 11 godina

toma se bar odrekao seselja, a dacic milosevica? napravite vladu i donesite, podignite cenzus i posaljite dacica, dinkica i slicne u istoriju...

Ivan 81

pre 11 godina

Ma nesposoban si od kako si seo na celo te stranke tako 90te dolaze na mala vrata.
Predlazem ti da lepo ne postavis Dacica za premijera nego da sa SNSom gradis vladu i naravno da SPS dobije neko ministarsko mesto.

Jer konacno da se gradjanima predoci jasna slika pred ocima.
PREOKRET necete vecno moci da izbegavate.

Turbo-folk treba suzbijati u svakom pogledu

pre 11 godina

Ko vas tera da pristajete na ucene? DS je osvojila 67 manadata, a SNS 72. To je ukupno 139. A Dačić može da peva tužne pesme, iako nema sluha.

acinic

pre 11 godina

Pristaces kao bela lala! Doci ce maca na vratanca! Haaa, haaa! Pobednik ovih izbora je SPS i Ivica Dacic.Tadic ce da mu se baci nicice i da mu ljubi skute! Haaaa, haaa. Samo da ostane na vlasti!

cofi

pre 11 godina

Evo sta nas ceka: Tadic odbija da Dacic bude premijer, Dacic se okrece naprednjacima, a ovi gladni vlasti, pristace na sve samo da je se domognu. Haos tek sledi.

Milossss

pre 11 godina

Covece,SNS je razbio DS (77 prema 64 mandata u skupstini???!!!!!)...koji uzas...Bila bi fora da Dacic napravi vladu sa SNS-om,a da Tadic pobedi u drugom krugu predsednickih izbora...Hahahaah...

Milos

pre 11 godina

Pod hitno ukinuti sve partije u Srbiji i uvesti prinudnu vladu neke druge zemlje .. predlazem Japan!

Neki bi predlozili i Nemacku, ali plasim se da bi se javio preveliki otpor medju ljudima.

Steva

pre 11 godina

E Borise, bolje ćuti i budi presrećan sa ovim rezultatima, ne da nećeš pristati na ucene, nego ćeš ti juriti Dačića i nuditi mu sve i svašta. Na žalost moje prognoze će se obistiniti: Dačić će da radi šta mu se hoće(opet će uzeti policiju, mada će moći i premijersko mesto opušteno, vojsku? finansije? poljoprivredu?), Krkobabić će nam se krvi napiti, tražiće još više za penzije, iz budžeta, nego prethodnih godina, molim se Bogu da LDP(čitaj manje zlo) udje u vladu, a ne URS(za ime Boga, kako prodje cenzus?) Premijer: Šutanovac? Petrović? Neko treći?

Srpski narod, definitivno, ima kratko pamćenje i brzo zaboravlja.

Zato cu ja sad IZACI na izbore i namerno glasati za Nikolica, kad idu pare nek ide i jare...

pre 11 godina

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Lazete, pristacete kao i pre sto ste pristajali...

ANTI-EVROPEJAC

pre 11 godina

Sad ce Konuzin da lupi sakom o sto i da kaze Dacicu :"Moras sa Naprednjacima"...Tako da Boris Tadic tu bas i nema naku sansu !
Druga varijanta je da Meri Vorlik naredi Dacicu da ostane u koaliciji sa "zutima" (ISKRENO VISE MI SE SVIDJA 1. VARIJANTA )

AleksandarL

pre 11 godina

Bojim se da me stoli bojko za vasu kupo-prodaju narodne volje, jos jednom se pokazalo da su najludji oni koji uopste i glasaju.

Ana

pre 11 godina

E, nećeš vala pobediti. Nek' malo i drugi kradu :) Možda< i mi dođemo jednog dana na red da krademo, to bi bilo najpoštenije ako već ne možemo da imamo normalnu državu

Nik

pre 11 godina

"Tadić: Nećemo pristati na ucene"

Ma ti si bre poznat po 'cvrstoj' ruci i 'samoPOSTOVANJU'! LOL

Da nije smesno, bilo bi tragicno! Cek, ovo i jeste tragicno... 'Grcali' smo 12+ god, ali nam izgleda nije dovoljno, te nastavljamo u velikom 'stilu' :(

Planeta majmuna

pre 11 godina

Najbolje je da prepustiš vlast SNS-u, SPS-u i DSS-u. Tako ćeš sačuvati DS, jer bi ova kombinacija u vlasti "pojela" sama sebe za manje od pola mandata. DS bi od toga profitirao jer bi se glasači ovih stranaka brzo uverili u totalnu nesposobost kvazipolitičara Nikolića, Koštunice i Dačića.

Gospodin iz Srbije

pre 11 godina

Borise jedini nacin da spasis Srbiju od nadolazecih komunista i pevaljki i prostakluka , a koji vec prete u izbornoj noci je da progutas veliku zabu i da napravis koaliciju sa Tomislavom i Cedomirom i da sve ostale jednom zauvek pocistis sa politicke scene Srbije.
Najvece kazna za sve nas je vecerasnji govor malog Slobe sa Anom Bekutom u pozadini i Sabanom Saulicem i Mrkonjicem sa strane .
Spasavajte Srbiju od komunista, pevaljki i prostaka dok je vreme.

hehe

pre 11 godina

Čekaj bre nemoj da nas više vučeš za nos, prvo "skraćuješ mandat" a sad odlažeš formiranje nove Vlade.

Ko si bre ti da ceo narod zavlačiš?

boyan

pre 11 godina

ja i ovako cekam da se izbori zavrse pa da zapocnemo revoluciju jer: "da izbori mogu nesto da promene bili bi zabranjeni" - ovo je rekao neko pametniji od mene ali je u jednoj recenici sve objasnio

Перица

pre 11 godina

А шта ако се влада склопи пре другог круга председничких избора? Шта онда? Да ли ћете да поништите народну вољу?

Vesna/München

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.

men

pre 11 godina

Bojim se da si nešto pobrkao u glavi. Nisi više taj koji na nešto pristaje nego ćeš, kad se Dačić naspava, dobiti nalog šta ti je za delati. U suprotnom, ostaješ bez onoga što voliš više od samog života-fotelje.
Eto, tako se završi tvoja "evropska" politika-vraćanjem petokrake na velika zvona i to prve u Istočnoj Evropi nakon pada Berlinskog zida. To je tvoja direktna lična krivica zašta te tek čekaju konsekvence.

Vesna/München

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.

Uvredjeni mladozenja

pre 11 godina

Kako te nije sramota da odmah izjavis kako neces pristati na ucene. Pa hoces li da odes u opoziciju posle tolikih napora i ulupanih para u predizbornoj kampanji. U braku iz racuna, mlada nije bas uvek lepa.

Mirko

pre 11 godina

Kao prvo,Vasa politika i politika Tomislava Nikolica je 99% ista jer i jedan i drugi primate naloge iz Brisela i vasingtona.
Kao drugo,rezultat Vase politike je fantastican izborni rezultat SPS-a i naravno de ce te itekako pristati na ucene.Nastavite li ovako,gradicete spomenike Slobodanu Milosevicu sirom Srbije.

Zoran

pre 11 godina

... ipak tadićevi rezultati su nezadovoljavajući . Ništa . ISta koalicija , stim da treba dati Dačiću mjesto premijera , a ne bezličnom ....zaboravio sam ime .

Mirko

pre 11 godina

Kao prvo,Vasa politika i politika Tomislava Nikolica je 99% ista jer i jedan i drugi primate naloge iz Brisela i vasingtona.
Kao drugo,rezultat Vase politike je fantastican izborni rezultat SPS-a i naravno de ce te itekako pristati na ucene.Nastavite li ovako,gradicete spomenike Slobodanu Milosevicu sirom Srbije.

Gospodin iz Srbije

pre 11 godina

Borise jedini nacin da spasis Srbiju od nadolazecih komunista i pevaljki i prostakluka , a koji vec prete u izbornoj noci je da progutas veliku zabu i da napravis koaliciju sa Tomislavom i Cedomirom i da sve ostale jednom zauvek pocistis sa politicke scene Srbije.
Najvece kazna za sve nas je vecerasnji govor malog Slobe sa Anom Bekutom u pozadini i Sabanom Saulicem i Mrkonjicem sa strane .
Spasavajte Srbiju od komunista, pevaljki i prostaka dok je vreme.

boyan

pre 11 godina

ja i ovako cekam da se izbori zavrse pa da zapocnemo revoluciju jer: "da izbori mogu nesto da promene bili bi zabranjeni" - ovo je rekao neko pametniji od mene ali je u jednoj recenici sve objasnio

hehe

pre 11 godina

Čekaj bre nemoj da nas više vučeš za nos, prvo "skraćuješ mandat" a sad odlažeš formiranje nove Vlade.

Ko si bre ti da ceo narod zavlačiš?

Turbo-folk treba suzbijati u svakom pogledu

pre 11 godina

Ko vas tera da pristajete na ucene? DS je osvojila 67 manadata, a SNS 72. To je ukupno 139. A Dačić može da peva tužne pesme, iako nema sluha.

cofi

pre 11 godina

Evo sta nas ceka: Tadic odbija da Dacic bude premijer, Dacic se okrece naprednjacima, a ovi gladni vlasti, pristace na sve samo da je se domognu. Haos tek sledi.

krs

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.
(Vesna/München, 7. maj 2012 00:21)

Dodji draga Vesna u Srbiju da radis za 250e, pa mu se zahvaljuj svaki dan.
Em ce ti biti blizu, em ces osetiti njegov trud i zalaganje

Перица

pre 11 godina

А шта ако се влада склопи пре другог круга председничких избора? Шта онда? Да ли ћете да поништите народну вољу?

Steva

pre 11 godina

E Borise, bolje ćuti i budi presrećan sa ovim rezultatima, ne da nećeš pristati na ucene, nego ćeš ti juriti Dačića i nuditi mu sve i svašta. Na žalost moje prognoze će se obistiniti: Dačić će da radi šta mu se hoće(opet će uzeti policiju, mada će moći i premijersko mesto opušteno, vojsku? finansije? poljoprivredu?), Krkobabić će nam se krvi napiti, tražiće još više za penzije, iz budžeta, nego prethodnih godina, molim se Bogu da LDP(čitaj manje zlo) udje u vladu, a ne URS(za ime Boga, kako prodje cenzus?) Premijer: Šutanovac? Petrović? Neko treći?

Srpski narod, definitivno, ima kratko pamćenje i brzo zaboravlja.

Planeta majmuna

pre 11 godina

Najbolje je da prepustiš vlast SNS-u, SPS-u i DSS-u. Tako ćeš sačuvati DS, jer bi ova kombinacija u vlasti "pojela" sama sebe za manje od pola mandata. DS bi od toga profitirao jer bi se glasači ovih stranaka brzo uverili u totalnu nesposobost kvazipolitičara Nikolića, Koštunice i Dačića.

Bob Cross

pre 11 godina

Od danas su na vlasti u Srbiji socijalisti...Danas su definitivno ponistene sve tekovine petog oktobra 2000., jer su stranke koje su vladale devedesetih godina osvojile vise glasova od ostalih....sa kim god da napravi vladu, Dacic ce biti premijer...Boris Tadic je bio u pravu, od danas u Srbiji vise nista nece biti isto, zapravo, bice mnogo gore....jedini krivac za sve to je Boris Tadic, koji je pre cetiri godine pustio duha iz boce,podigao Fenixa iz popela, koji je vec u prvom obracanju posle izbornih rezultata pokazao svu svoju aroganciju, poznatu nam iz devedesetih....Srbijo, neka ti je Bog u pomoci!!

Milossss

pre 11 godina

Covece,SNS je razbio DS (77 prema 64 mandata u skupstini???!!!!!)...koji uzas...Bila bi fora da Dacic napravi vladu sa SNS-om,a da Tadic pobedi u drugom krugu predsednickih izbora...Hahahaah...

Zato cu ja sad IZACI na izbore i namerno glasati za Nikolica, kad idu pare nek ide i jare...

pre 11 godina

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Lazete, pristacete kao i pre sto ste pristajali...

Vesna/München

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.

acinic

pre 11 godina

Pristaces kao bela lala! Doci ce maca na vratanca! Haaa, haaa! Pobednik ovih izbora je SPS i Ivica Dacic.Tadic ce da mu se baci nicice i da mu ljubi skute! Haaaa, haaa. Samo da ostane na vlasti!

U potpunosti se slazem

pre 11 godina

Gospodin iz Srbije je rekao bas ono sto ja mislim. Kad vidim ovog Mrkonjica i Anu Bekutu, strasno. Tadic ako je pametan napravice koaliciju sa SNS.

goran

pre 11 godina

iskreno nisam ocekivao da ce ovoliko ljudi glasati za ds, s obzirom da nista dobro nisu uradili,izgleda da ljudi stvarno nemaju za koga da glasaju, u pravoj konkurenciji ds bi bio zbrisan...kao i sns

znaci opet sve isto, isti ljudi, iste plate, isti problemi, ista nepravda, isti pasji zivot, isto mucenje, ista beda,isto ponizenje, ista slabost, ista nemoc, ista bol,ista korupcija, ista laz, isti tajkuni, isti robovlasnici, ista neuredjenost, isti nedostatak sredstava, iste penzije, isto lose zdravstvo, isto lose skolstvo, iste narodne kuhinje, ista nejednakost...

dajte ljudi, nek dodju neki novi, mladi ljudi, ajmo da se aktiviramo, ovo je postalo besmisleno

Konstantin

pre 11 godina

Kad se samo sjetim da sam u strahu od Seseljeve neuracunljivosti davao glas Tadicu da bi mi se to vratilo kao sest bumeranga u vidu Dacica premijera dodje mi da placem. Tadicu crni Tadicu sta uradi prije cetiri godine i za ove cetiri godine..

ANTI-EVROPEJAC

pre 11 godina

Sad ce Konuzin da lupi sakom o sto i da kaze Dacicu :"Moras sa Naprednjacima"...Tako da Boris Tadic tu bas i nema naku sansu !
Druga varijanta je da Meri Vorlik naredi Dacicu da ostane u koaliciji sa "zutima" (ISKRENO VISE MI SE SVIDJA 1. VARIJANTA )

ninja

pre 11 godina

toma se bar odrekao seselja, a dacic milosevica? napravite vladu i donesite, podignite cenzus i posaljite dacica, dinkica i slicne u istoriju...

Uvredjeni mladozenja

pre 11 godina

Kako te nije sramota da odmah izjavis kako neces pristati na ucene. Pa hoces li da odes u opoziciju posle tolikih napora i ulupanih para u predizbornoj kampanji. U braku iz racuna, mlada nije bas uvek lepa.

tatjana

pre 11 godina

DS i Tadic bi trebalo da shvate da je ovaj los rezultat samo posledica pustanja socijalista u vladu. Mnogi glasaci su bili razocarani tom cinjenicom i nisu glasali za njih...

Milos

pre 11 godina

Pod hitno ukinuti sve partije u Srbiji i uvesti prinudnu vladu neke druge zemlje .. predlazem Japan!

Neki bi predlozili i Nemacku, ali plasim se da bi se javio preveliki otpor medju ljudima.

Dare

pre 11 godina

kaze necemo pristati na ucene a onda ucenjuje gradjane Srbije, da nece formirati vladu ako ga ne izaberu za predsednika, e moj diktatore, za*ebo si ti i Fidela, i Gadafija i Gedu, nemas ti veze sa demokratijom, podrzavaj ti komuniste, a okreci ledja nobelovcima!!! Samo napred nema nazad!

veliki strumf

pre 11 godina

DS je doziveo pravi fijasko na ovim izborima. Zajedno sa Ljajicem jedva su osvojili 22%, sto je za skoro 18% iliti 720 000 glasova manje nego pre 4 godine. Sa druge strane, Toma i radikali kad se sabere to je onih 30%. Ocigledno je da narod ne zeli vise DS da vodi zemlju i da sa petinom birackog tela ima 100% vlasti. Zato bi za promenu bolja vlada bila SNS-SPS-DSS pa kako nam bude. SNS kako najjaca stranka i treba da formira vladu, to je osnovni princip demokratije.

Народ са памћењем винске мушице:/

pre 11 godina

Брзо смо му опростили, малтретирање за личне карте и пријаве пребивалишта.

dark

pre 11 godina

Samo ako daš Dačiću mesto premijera , podržaće te na predsedničkim izborima i sastaviće vladu sa tobom , Tadiću odluči se sve je jasno kao dan , ako nećeš da prihvatiš Dačićev uslov onda nema vlade i gubiš na predsedničkim izborima Dačić će onda podržati Tomu i sa njim praviti vladu! Ali ako mu daš mesto premijera na predsedničkim izborima 2016 ili 2017 će biti gotovo sa tvojom politikom i politikom DS-a podrška birača će vam značajno pasti!

BaneNS

pre 11 godina

Dačić je uspeo da od "kliničkog mrtvaca" napravi ozbiljan rezultat uz neozbiljnu stranku i treba mu čestitati na tome... E sad nama to može da se ne sviđa ali lično smatram (iako se grozim SPSa) da je SPS postao RAVNOPRAVAN igrač na političkoj sceni Srbije i potpuno legitimno pravo ima da se tako i ponaša u pregovorima.

bivsi dsovac, sada dajem sansu nekom drugom

pre 11 godina

Ne razumem ovaj narod....glasa za ljude koje je Verica Barac opominjala toliko puta da krse Ustav i zakone koje su sami doneli. Umesto da damo sansu nekim drugim, hajde makar to bio i Nikolic, mi ponovo glavom u zid.

Helios

pre 11 godina

Zaokruživanje katastrofe Srbije i promašaja 5.og oktobra. Nasilno se stvara američki sistem 2 stranke, obe apsolutno apsurdne i prevarne. Strahotu kompletira preživljavanje G17 kao i povampirenje SPSa.
U opoziciji će ostati 2 apsolutno suprotstavljene stranke, obe sa pogrešnim vođom. DSS i LDP jedine imaju neku ideju i za razliku od prethodne 4 stranke, iako jesu lopovske nisu 100% lopovske.
Ovi izbori nisu samo totalni poraz Srbije. Ovi izbori su poraz smislenosti same demokratije.

Milan

pre 11 godina

@cofi:Svasta je moguce.Tadic ce morati da se pomiri sa cinjenicom da ce Dacic biti novi premijer,a to mesto je ipak najvaznije.Ako Boris odbije koaliciju sa SPS-om,onda nas vrlo verovatno ocekuje koalicija SNS-SPS-URS.Milsim da je Nikolic zeljan vlasti i da je spreman da to mesto ustupi Dacicu.DSS ne vidim u koalicji zbog svojih stavova oko Kosova i Evrope.Tako da je najverovatnije da ce URS u koaliciji sa Tomom i Dacicem.Kako god okrenes na.........

radovan85

pre 11 godina

Tebe niko nista i ne pita.Novu Vladu ce ciniti SNS,SPS i DSS,nema prekrojavanja izborne volje gradjana.Ocekujem jos vecu razliku kad stignu rezultati sa KIM.Jos jedna lepa vest koju vidim ovde je da prema podacima RIK, ldp trenutno nema cenzus,sto bi bio jos veci uspeh od samog poraza ds.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Svi dobro znamo da Tadić "NIKADA" ne pristaje na ucene i da "nikada" ne pravi "trule kompromise" kako bi opstao na vlasti, svi znamo da nije on bio taj koji je sa Kostunicom ili sa Dacicem uvek ostao "dosledan" i "nikada" nije pristajao na ucene !
Moj "uvazeni i iznad svega voljeni bivsi Predsednice", sve sto danas mozes da "obecas" je ravno NULI !
Izborni rezultati su takvi da samo jos mozes "birati" cija ces "marioneta" biti ako zelis da DS na neki nacin ucestvuje u vlasti kao "potrcko" drugih koji su odavno zahvaljujuci vasoj nesposobnosti "preuzeli kormilo" na "beloj Ladji" !

men

pre 11 godina

Bojim se da si nešto pobrkao u glavi. Nisi više taj koji na nešto pristaje nego ćeš, kad se Dačić naspava, dobiti nalog šta ti je za delati. U suprotnom, ostaješ bez onoga što voliš više od samog života-fotelje.
Eto, tako se završi tvoja "evropska" politika-vraćanjem petokrake na velika zvona i to prve u Istočnoj Evropi nakon pada Berlinskog zida. To je tvoja direktna lična krivica zašta te tek čekaju konsekvence.

Zika Vukovic

pre 11 godina

Narod i dalje glasa ove primarijuse, diplomate i velikane sto numeju da rade. e moj narode, nemoj posle da kukas na one koje si sam birao i to po ko zna koji put dokazane nesposobnjakovice!!!
Setite se komentara pred izbore mesecima, kao oprastate se od vlasti, vidite im ledja, a na izbore svi pohrlili da ih glasate! Kakva farsa!

Zmaj

pre 11 godina

Ko bi reko cuda da se dese.. Moja procena je da ce vlada ostati ista kao sto je bila,samo sto umesto Dinkica upada Ceda. A Dacic je vec dugo politicar i zna sta da radi,pa nece traziti mesto premijera,ali ce zato uzeti pored dosadasnjih,jos dva-tri nova ministarstva. Sve u svemu, nagrabusili smo.

Nik

pre 11 godina

"Tadić: Nećemo pristati na ucene"

Ma ti si bre poznat po 'cvrstoj' ruci i 'samoPOSTOVANJU'! LOL

Da nije smesno, bilo bi tragicno! Cek, ovo i jeste tragicno... 'Grcali' smo 12+ god, ali nam izgleda nije dovoljno, te nastavljamo u velikom 'stilu' :(

Marija

pre 11 godina

Samo jedno objasnjenje za ove koji misle da se vlada moze praviti mimo predsednika: predsednik je taj koji kandiduje mandatara vlade. Dakle, prvo se bira predsednik pa se zatim predlaze mandatar. E sad, ocigledno da Ivica moze da ucenjuje pred drugi krug u smislu kom kandidatu ce dati podrsku, ali nikako ne moze praviti vladu!
Parlamentarni izbori se mogu ponoviti samo ukoliko predsednik ne moze da obezbedi vecinsku podrsku mandataru. Idealni scenario: Tadic pobedjuje i ne daje mandat Ivici, sto dovodi do ponavljanje izbora, a narod se volsebno opameti i izglasa neke bolje opcije... Pusti snovi!

glas razuma

pre 11 godina

Vidim da niko nije obratio paznju, na sledece. Nije samo u igri mesto premijera, nego po svemu sudeci i vlast u Beogradu. Ako Dacic ne dobije premijersko mesto plus jos ko zna koliko ministarstava i direktorskih fotelja, i okrene se Tomi, DS ce i pored ubedljive pobede u Beogradu ostati i bez vlasti tu. Jer lako ce se dogovoriti da Dacic bude premijer a Vucic gradonacelnik uz podrsku SPSa Tomi u drugom krugu izbora. Tako da Borise ima ti da molis Dacica da bude premijer, koliko vidim.

AleksandarL

pre 11 godina

Bojim se da me stoli bojko za vasu kupo-prodaju narodne volje, jos jednom se pokazalo da su najludji oni koji uopste i glasaju.

Vec Vidjeno

pre 11 godina

Hocete i te kako cete pristati na sve ucene i zahteve, samo da ostanete na vlasti...ono sto niste ocistili 05. Oktobra sada vam se vraca kao bumerang i bice sve gore i gore (po vas).
Uskoro ocekujem povratak Mire Milosevic i povratak u 90te....

idemo dalje ispocetka

pre 11 godina

(Bob Cross, 7. maj 2012 02:05)
A sta su, ustvari, te "tekovine 5. oktobra"!?
Kostunica za predsednika? - GRESKA u proceni!
Ubistvo Djindjica!? - GRESKA u bezbednosti!
Lustracija u pravosudju, DB-u i MUP-u!? GRESKA, jer nije ni uradjena!
Velja Ilic za ministra!? GRESKA, jer su krali, umesto sto su kraduckali!
Privatizacija!? GRESKA, jer tranzicija nije bila uslovljena sposobnoscu novog vlasnika, da ce kupljena priv. ili indust. jedinica morati da RADI!
Partiokratija!? GRESKA, jer je clanstvo u stranci danas bitnije od l.k!
Ima jos "tekovina", ali i ove su dovoljne, pa, posto ih je mnogo, na sta si tacno mislio???
Peto-oktobarska tekovina je jedna i jedina, a ona je: skudanje sa vlasti porodica Milosevic, Slobodana Milosevica, koji je silom pokusao da ospori izbore od 24. septembra, na kojima je izgubio, i nista drugo!
Sansa je postojala i za transformaciju drusva, ali je nazalost nismo iskoristili. To samo potvrdjuje, da su tadasnji odnosi u drustvu, sprega mafije i politike, bila daleko dublja i povezanija u dubinu ogromnog broja stanovnika. Dacic je od tada ocistio SPS, ostale stranke su se takodje ocistile, podelile i profilisale, transformisane su institucije i sada ponovo, ustvari, imamo sansu, koja nam se ucinila da je imamo 5. oktobra 2000.g!

Ivan 81

pre 11 godina

Ma nesposoban si od kako si seo na celo te stranke tako 90te dolaze na mala vrata.
Predlazem ti da lepo ne postavis Dacica za premijera nego da sa SNSom gradis vladu i naravno da SPS dobije neko ministarsko mesto.

Jer konacno da se gradjanima predoci jasna slika pred ocima.
PREOKRET necete vecno moci da izbegavate.

masinovodja sa iskustvom

pre 11 godina

(Marija, 7. maj 2012 01:32)
Nije tacno!
Predsednik daje MOGUCNOST najjacoj partiji (poslanickom klubu) u Skupstini Srbije, da ili sama (ako ima 126 poslanika), ili u dogovoru sa jos nekom stankom (nakupi 126 poslanika), a zatim oni (najjaca stranka, sama ili u dogovoru sa jos nekom stranom) predlazu predsedniku mandatara. TEK tada, predsednik imenuje mandatara, koji ima odredjeno vreme, da formira sastav buduce vlade! Izlazi se na skupstinsko zasedanje, gde se vlada izglasava (126 poslanika mora da glasa: ZA), zatim polaze zakletvu.
Predsednik moze (teoretski) da imenije i Kostunicu za mandatara, (ako ni jedna ostala stranka, koja ima vise poslanika od DSS-a, ne moze, ili ne zeli da formira vladu),koji bi sam sastavio buducu vladu, ali koju bi ipak moralo da podrzi 126 poslanika. To su manjinske vlade, po pravilu nestabilne, ali su moguce!
Dakle: ne obezbedjuje presdednik vecinu mandataru! Predsednik je u ovoj proceduri samo "skretnicar". Dogod ima nade, da i najmanja stranka u Skupstini Srbije formira vladu (ako nike pre nje to ne uspe), sama (manjinsku, koju bi iz nekog razloga podrzalo 126 poslanika), ili koalicionim kapacitetom skupi "vladu nacionalnog jedinstva", ili "nacionalnog spasa", a da je izglasa 126 poslanika, predsednik mora da imenuje mandatara i iz te (najmanje) stranke.
Ne zaboravimo, da presdednik nema, niti zakonodavnu, niti sudsku, niti izvrsnu vlast u svojoj ingerenciji!

Jelena

pre 11 godina

Hvala Beogradu na obrazovanim ljudima koji shvataju za koga i kako treba glasati. Ne mozete kukati i kriviti DS za sve sto vam ne odgovara u zivotu i niko ne kaze da bi bilo kako moglo biti bolje sa drugima.
Ako nista vise barem nas drugi sa njima vole i zele da saradjuju. Sto se nikada nece reci za Naprednjake i Socijaliste a vi koji glasate za iste zaboravljate mnoge stvari koje su se desile.I nama ostalima zagorcavate zivot svojim izborom.Zbog istih vas se desava ovaj problem sada.
Malo pameti pred sledeci krug bi svima dobro doslo.
Jer ponavljam Kakav je takav je.Barem ga znamo. Barem ima pravu diplomu. Barem ne menja reci i svoju politiku.
Zelim srecu u drugom krugu i nadam se odazivu glasaca koji su uplaseni za nase sutra ako dodju SNS i SPS na vlast.

Marko

pre 11 godina

ja ne mogu da verujem sta citam ovde! pa VLAST JE OGLEDALO NARODA! nije nam ove politicare niko poslao sa strane,oni su od nase sorte! a u Srbiji se politicar postaje samo i iskljucivo da bi se doslo na vlast,tu odrzalo i sto vise nakralo! oduvek je tako! takav smo narod,roditrelje bismo prodali za pare! podanicka nacija koja je tu naviku dobila verovatno u toku dugog ropstva pod Turcima! e sad sto se izbora tice,pokazalo se koliko je Tadic pogresio zbog spajanja sa sps-om 2008. oziveli su ih,a oni su pokazali da su sposobniji od ds-a,i zadobili su poverenje naroda! ds 15% manje nego na proslim izborima!? Tadic je sve samo ne dosledan,sve ce uraditi da ostane na vlasti i to mu se obija o glavu! zabrinjava sto ne postoji desnica u Srbiji,bar ne jaka! i na kraju,stvarno ne mogu da verujuem da urs i ldp predju cenzus! vodja urs-a je bio u svakoj vladi,ocajno radio,izlazio iz vlade par meseci pre izbora i ponasao se kao da je bio opozicija! a Ceda koji je nekada hodao u iscepanim starkama sa krstom oko vrata sada je veliki liberal sa 10 ljudi u obezbedjenju i dnevnim troskovima od par hiljada evra! ODAKLE!? s obzirom da nije ni diplomirao na FDU,iako navode da jeste,a i od dramaturgije tesko da bi taj novac zaradio... narode,zapitaj se!!!

sinisa

pre 11 godina

kad vidim ove babe i zabe u korpi bojim se da nam je jedina sansa tkzv vlada ekonomskog spasa? (svih prispelih partija na cilj).jedino nam tako mogu manje pokrasti ove nam ? evro/azijske/americke/ruske buducnosti pod uslovom da i ce one i postojati dok se mi prestrojimo i usaglasimo.Bojim se da mi nigde nismo prispeli.

Zoran

pre 11 godina

... ipak tadićevi rezultati su nezadovoljavajući . Ništa . ISta koalicija , stim da treba dati Dačiću mjesto premijera , a ne bezličnom ....zaboravio sam ime .

Ajde more !

pre 11 godina

Bota, tvoja sansa je jedino da sad Dacicu "narede" da vam prepusti premijersko mesto. Vratili ste Slobu,ali se ne sekirajte. I Kinkel u Nemackoj je sa 5 poslanika bio premijer. Ja bih mu zarad ostanka na vlasti dao mesto premijera.

Flavije

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a razmislite o tome da ne pregovarate ni sa kim oko formiranja vlade. Priznajte poraz i pustite da vladu formiraju Toma, Ivica, Bogoljub Karic, Mira Markovic i Marko Milosevic (koje ce Mrkonjic da vrati u zemlju). Tako ce se najbrze stvoriti uslovi za njihov definitivni odlazak vec do 5. oktobra ove godine, a posle ce mo videti....

Ana

pre 11 godina

E, nećeš vala pobediti. Nek' malo i drugi kradu :) Možda< i mi dođemo jednog dana na red da krademo, to bi bilo najpoštenije ako već ne možemo da imamo normalnu državu

dealer

pre 11 godina

Misljenja sam da je saradnja unapred dogovorena, s'toga je logicno da nece pristajati na ultimatume. Druga stvar; Dacic rece da zna ko ce biti premijer - pri tome nije imenovao sebe, zar ne? Sada je glavni trik u tome da se bivsi ministar policije dodatno "zakuca" za svoje izborne slogane, te da kroz tu pricu prebaci svoje glasace ka Tadicu kao najboljem mogucem resenju.

Vec sada su krenuli sa kampanjom za drugi krug. :)

mita sajba

pre 11 godina

"Tadić: Nećemo pristati na ucene"
Tako ne razgovaraju partneru (prosli, a i eventualno buduci)!
To nije odnos partnera, nego superiornog i inferiornog, gde jeci, po definiciji, postavlja uslove, a slabiji prihvata, ili ne, ali se svakako nizasta ne pita.
Posle ovih izbora, realnost je takva, da superiornog u odnosu DS-a i SPS-a, vise nema, jer je razlika u jacini sada oko 6-7% (DS: 23,2% SPS: 16,6%).
Druga je stvar, sto, koliko god licno (ja) preferirao Dacica za premijera, jer je pokazao energiju i uspeo da promovise ideje jednakosti i socijalne pravde, kojima se dalo poverovati, uz sve uspehe kao ministra MUP-a, a i distanciranje od Miloseviceve politike, ON NE BI bio dobar izbor za premijera, jer bi svako "pitanje Kosova" (sta god to znacilo), postavljeno iz EU, a koje bi on "zategao" (mozda i blaze od Tadica, Djelica, Dinkica, Djilasa, ili nekog drugog proverenog evropejca), bilo protumaceno, kao da Milosevic ponovo govori iz njega!
Zbog tog potencijalnog problema, koji bi Dacic mogao da ima, kao eventualni premijer, DS mu (SPS-u i Dacicu) u novoj vladi MORA dati vecinski paket ministarstava, npr: 8/15 (sto je mozda i bitnije od samog premijerskog mesta; kod glasanja na vladi)!

Ivan_zemun

pre 11 godina

Ja bih preporucio gospodinu Tadicu da ovog puta ostane u opoziciji...jednostavno kaznjeni su jer su malo toga uradili u Srbiji s premijerom koji nije imao ni malo energije, a ne zbog toga sto su se udruzili sa SPS-om pre 4 godine ...tamo gde su uradili nesto dobro i nagradjeni su (Beograd)..Cestitam gospodinu Djilasu i mislim da je on jedan od najboljih politicara na nasoj s ceni uz verovali ili ne druga Dacica :)..Dacic samo kad bi se jos malo distancirao od Milosevica i njegove politike devedesteih mogao bi za 4 godine imati i vise od 25% glasova..jednostavno u poslednje vreme covek je najotovreniji i postao je cool na neki nacin i uz energiju, obrazovanje i inteligenciju moze uciniti mnogo toga u buducnosti ali samo uz uslov da se jos vise distancira od Milosevica...

srdjan jovanovic

pre 11 godina

Slatko cu se nasmejati kada budem video bilo koga da stajkuje. Mi smo postali od apaticnog - autodestruktivan narod! Sada ce Slobica kapu da nam kroji... auuuuuuuu... Covek iskljucivo gleda stranacke ( licne ) interese, a za narod...

Tina

pre 11 godina

SPS ponovo vaskrsava! To mozemo da zahvalimo >demokratskim< snagama u zemlji. Ovo treba da nam bude opomena i poslednje upozorenje da se nesto hitno mora promeniti!
SPS dlaku menja ali cud nikad!

Vesna/München

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.

Milan Mišić

pre 11 godina

Poštovani kandidati,
zašto korisite nerealne fraze? Na demokratskim izborima se ne pobeđuje, nema pobednika i poraženih, već izabranika i onih koji to nisu. Izbori nisu igra sa svojim pobednikom i poraženima, kako je izgleda svi političari i kandidati vide. Poštovani predsednički kandidati, nemojte nas vređati kada vi samo ponizno prihvatate naše poverenje.
Građanin.

маја

pre 11 godina

Непрофесионалан кадар води већ деценијама земљу и то ће изгледа тако и остати. Хајде једном да се појави неки политичар чија су ужа струка политичке науке и да је до сада показао да зна било шта да води како треба!

Криви су и медији. Једини им је циљ да уздижу тај непрофесионални кадар или да се ругају појединцима. Ни тамо очигледно нема професионалног кадра. Све сам шустер до шустера, који уместо да оправља ципеле, барата великим парама. И докле тако?

Vesna/München

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.

radovan85

pre 11 godina

Tebe niko nista i ne pita.Novu Vladu ce ciniti SNS,SPS i DSS,nema prekrojavanja izborne volje gradjana.Ocekujem jos vecu razliku kad stignu rezultati sa KIM.Jos jedna lepa vest koju vidim ovde je da prema podacima RIK, ldp trenutno nema cenzus,sto bi bio jos veci uspeh od samog poraza ds.

hehe

pre 11 godina

Čekaj bre nemoj da nas više vučeš za nos, prvo "skraćuješ mandat" a sad odlažeš formiranje nove Vlade.

Ko si bre ti da ceo narod zavlačiš?

Mirko

pre 11 godina

Kao prvo,Vasa politika i politika Tomislava Nikolica je 99% ista jer i jedan i drugi primate naloge iz Brisela i vasingtona.
Kao drugo,rezultat Vase politike je fantastican izborni rezultat SPS-a i naravno de ce te itekako pristati na ucene.Nastavite li ovako,gradicete spomenike Slobodanu Milosevicu sirom Srbije.

Jelena

pre 11 godina

Hvala Beogradu na obrazovanim ljudima koji shvataju za koga i kako treba glasati. Ne mozete kukati i kriviti DS za sve sto vam ne odgovara u zivotu i niko ne kaze da bi bilo kako moglo biti bolje sa drugima.
Ako nista vise barem nas drugi sa njima vole i zele da saradjuju. Sto se nikada nece reci za Naprednjake i Socijaliste a vi koji glasate za iste zaboravljate mnoge stvari koje su se desile.I nama ostalima zagorcavate zivot svojim izborom.Zbog istih vas se desava ovaj problem sada.
Malo pameti pred sledeci krug bi svima dobro doslo.
Jer ponavljam Kakav je takav je.Barem ga znamo. Barem ima pravu diplomu. Barem ne menja reci i svoju politiku.
Zelim srecu u drugom krugu i nadam se odazivu glasaca koji su uplaseni za nase sutra ako dodju SNS i SPS na vlast.

ANTI-EVROPEJAC

pre 11 godina

Sad ce Konuzin da lupi sakom o sto i da kaze Dacicu :"Moras sa Naprednjacima"...Tako da Boris Tadic tu bas i nema naku sansu !
Druga varijanta je da Meri Vorlik naredi Dacicu da ostane u koaliciji sa "zutima" (ISKRENO VISE MI SE SVIDJA 1. VARIJANTA )

Vesna/München

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.

veliki strumf

pre 11 godina

DS je doziveo pravi fijasko na ovim izborima. Zajedno sa Ljajicem jedva su osvojili 22%, sto je za skoro 18% iliti 720 000 glasova manje nego pre 4 godine. Sa druge strane, Toma i radikali kad se sabere to je onih 30%. Ocigledno je da narod ne zeli vise DS da vodi zemlju i da sa petinom birackog tela ima 100% vlasti. Zato bi za promenu bolja vlada bila SNS-SPS-DSS pa kako nam bude. SNS kako najjaca stranka i treba da formira vladu, to je osnovni princip demokratije.

Planeta majmuna

pre 11 godina

Najbolje je da prepustiš vlast SNS-u, SPS-u i DSS-u. Tako ćeš sačuvati DS, jer bi ova kombinacija u vlasti "pojela" sama sebe za manje od pola mandata. DS bi od toga profitirao jer bi se glasači ovih stranaka brzo uverili u totalnu nesposobost kvazipolitičara Nikolića, Koštunice i Dačića.

Gospodin iz Srbije

pre 11 godina

Borise jedini nacin da spasis Srbiju od nadolazecih komunista i pevaljki i prostakluka , a koji vec prete u izbornoj noci je da progutas veliku zabu i da napravis koaliciju sa Tomislavom i Cedomirom i da sve ostale jednom zauvek pocistis sa politicke scene Srbije.
Najvece kazna za sve nas je vecerasnji govor malog Slobe sa Anom Bekutom u pozadini i Sabanom Saulicem i Mrkonjicem sa strane .
Spasavajte Srbiju od komunista, pevaljki i prostaka dok je vreme.

Zato cu ja sad IZACI na izbore i namerno glasati za Nikolica, kad idu pare nek ide i jare...

pre 11 godina

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Lazete, pristacete kao i pre sto ste pristajali...

acinic

pre 11 godina

Pristaces kao bela lala! Doci ce maca na vratanca! Haaa, haaa! Pobednik ovih izbora je SPS i Ivica Dacic.Tadic ce da mu se baci nicice i da mu ljubi skute! Haaaa, haaa. Samo da ostane na vlasti!

cofi

pre 11 godina

Evo sta nas ceka: Tadic odbija da Dacic bude premijer, Dacic se okrece naprednjacima, a ovi gladni vlasti, pristace na sve samo da je se domognu. Haos tek sledi.

Перица

pre 11 godina

А шта ако се влада склопи пре другог круга председничких избора? Шта онда? Да ли ћете да поништите народну вољу?

Ivan 81

pre 11 godina

Ma nesposoban si od kako si seo na celo te stranke tako 90te dolaze na mala vrata.
Predlazem ti da lepo ne postavis Dacica za premijera nego da sa SNSom gradis vladu i naravno da SPS dobije neko ministarsko mesto.

Jer konacno da se gradjanima predoci jasna slika pred ocima.
PREOKRET necete vecno moci da izbegavate.

Milossss

pre 11 godina

Covece,SNS je razbio DS (77 prema 64 mandata u skupstini???!!!!!)...koji uzas...Bila bi fora da Dacic napravi vladu sa SNS-om,a da Tadic pobedi u drugom krugu predsednickih izbora...Hahahaah...

Turbo-folk treba suzbijati u svakom pogledu

pre 11 godina

Ko vas tera da pristajete na ucene? DS je osvojila 67 manadata, a SNS 72. To je ukupno 139. A Dačić može da peva tužne pesme, iako nema sluha.

Uvredjeni mladozenja

pre 11 godina

Kako te nije sramota da odmah izjavis kako neces pristati na ucene. Pa hoces li da odes u opoziciju posle tolikih napora i ulupanih para u predizbornoj kampanji. U braku iz racuna, mlada nije bas uvek lepa.

mita sajba

pre 11 godina

"Tadić: Nećemo pristati na ucene"
Tako ne razgovaraju partneru (prosli, a i eventualno buduci)!
To nije odnos partnera, nego superiornog i inferiornog, gde jeci, po definiciji, postavlja uslove, a slabiji prihvata, ili ne, ali se svakako nizasta ne pita.
Posle ovih izbora, realnost je takva, da superiornog u odnosu DS-a i SPS-a, vise nema, jer je razlika u jacini sada oko 6-7% (DS: 23,2% SPS: 16,6%).
Druga je stvar, sto, koliko god licno (ja) preferirao Dacica za premijera, jer je pokazao energiju i uspeo da promovise ideje jednakosti i socijalne pravde, kojima se dalo poverovati, uz sve uspehe kao ministra MUP-a, a i distanciranje od Miloseviceve politike, ON NE BI bio dobar izbor za premijera, jer bi svako "pitanje Kosova" (sta god to znacilo), postavljeno iz EU, a koje bi on "zategao" (mozda i blaze od Tadica, Djelica, Dinkica, Djilasa, ili nekog drugog proverenog evropejca), bilo protumaceno, kao da Milosevic ponovo govori iz njega!
Zbog tog potencijalnog problema, koji bi Dacic mogao da ima, kao eventualni premijer, DS mu (SPS-u i Dacicu) u novoj vladi MORA dati vecinski paket ministarstava, npr: 8/15 (sto je mozda i bitnije od samog premijerskog mesta; kod glasanja na vladi)!

Dare

pre 11 godina

kaze necemo pristati na ucene a onda ucenjuje gradjane Srbije, da nece formirati vladu ako ga ne izaberu za predsednika, e moj diktatore, za*ebo si ti i Fidela, i Gadafija i Gedu, nemas ti veze sa demokratijom, podrzavaj ti komuniste, a okreci ledja nobelovcima!!! Samo napred nema nazad!

krs

pre 11 godina

Puno hvala Gospodine Tadicu da me moji brat i mama mogu posetiti u Nemackoj posle 19 godina zabrane putovanja za EU. Verujem u Vas i Vase zalagenje i trud.
(Vesna/München, 7. maj 2012 00:21)

Dodji draga Vesna u Srbiju da radis za 250e, pa mu se zahvaljuj svaki dan.
Em ce ti biti blizu, em ces osetiti njegov trud i zalaganje

Steva

pre 11 godina

E Borise, bolje ćuti i budi presrećan sa ovim rezultatima, ne da nećeš pristati na ucene, nego ćeš ti juriti Dačića i nuditi mu sve i svašta. Na žalost moje prognoze će se obistiniti: Dačić će da radi šta mu se hoće(opet će uzeti policiju, mada će moći i premijersko mesto opušteno, vojsku? finansije? poljoprivredu?), Krkobabić će nam se krvi napiti, tražiće još više za penzije, iz budžeta, nego prethodnih godina, molim se Bogu da LDP(čitaj manje zlo) udje u vladu, a ne URS(za ime Boga, kako prodje cenzus?) Premijer: Šutanovac? Petrović? Neko treći?

Srpski narod, definitivno, ima kratko pamćenje i brzo zaboravlja.

ninja

pre 11 godina

toma se bar odrekao seselja, a dacic milosevica? napravite vladu i donesite, podignite cenzus i posaljite dacica, dinkica i slicne u istoriju...

U potpunosti se slazem

pre 11 godina

Gospodin iz Srbije je rekao bas ono sto ja mislim. Kad vidim ovog Mrkonjica i Anu Bekutu, strasno. Tadic ako je pametan napravice koaliciju sa SNS.

Marija

pre 11 godina

Samo jedno objasnjenje za ove koji misle da se vlada moze praviti mimo predsednika: predsednik je taj koji kandiduje mandatara vlade. Dakle, prvo se bira predsednik pa se zatim predlaze mandatar. E sad, ocigledno da Ivica moze da ucenjuje pred drugi krug u smislu kom kandidatu ce dati podrsku, ali nikako ne moze praviti vladu!
Parlamentarni izbori se mogu ponoviti samo ukoliko predsednik ne moze da obezbedi vecinsku podrsku mandataru. Idealni scenario: Tadic pobedjuje i ne daje mandat Ivici, sto dovodi do ponavljanje izbora, a narod se volsebno opameti i izglasa neke bolje opcije... Pusti snovi!

tatjana

pre 11 godina

DS i Tadic bi trebalo da shvate da je ovaj los rezultat samo posledica pustanja socijalista u vladu. Mnogi glasaci su bili razocarani tom cinjenicom i nisu glasali za njih...

Ivan_zemun

pre 11 godina

Ja bih preporucio gospodinu Tadicu da ovog puta ostane u opoziciji...jednostavno kaznjeni su jer su malo toga uradili u Srbiji s premijerom koji nije imao ni malo energije, a ne zbog toga sto su se udruzili sa SPS-om pre 4 godine ...tamo gde su uradili nesto dobro i nagradjeni su (Beograd)..Cestitam gospodinu Djilasu i mislim da je on jedan od najboljih politicara na nasoj s ceni uz verovali ili ne druga Dacica :)..Dacic samo kad bi se jos malo distancirao od Milosevica i njegove politike devedesteih mogao bi za 4 godine imati i vise od 25% glasova..jednostavno u poslednje vreme covek je najotovreniji i postao je cool na neki nacin i uz energiju, obrazovanje i inteligenciju moze uciniti mnogo toga u buducnosti ali samo uz uslov da se jos vise distancira od Milosevica...

Milan

pre 11 godina

@cofi:Svasta je moguce.Tadic ce morati da se pomiri sa cinjenicom da ce Dacic biti novi premijer,a to mesto je ipak najvaznije.Ako Boris odbije koaliciju sa SPS-om,onda nas vrlo verovatno ocekuje koalicija SNS-SPS-URS.Milsim da je Nikolic zeljan vlasti i da je spreman da to mesto ustupi Dacicu.DSS ne vidim u koalicji zbog svojih stavova oko Kosova i Evrope.Tako da je najverovatnije da ce URS u koaliciji sa Tomom i Dacicem.Kako god okrenes na.........

Bob Cross

pre 11 godina

Od danas su na vlasti u Srbiji socijalisti...Danas su definitivno ponistene sve tekovine petog oktobra 2000., jer su stranke koje su vladale devedesetih godina osvojile vise glasova od ostalih....sa kim god da napravi vladu, Dacic ce biti premijer...Boris Tadic je bio u pravu, od danas u Srbiji vise nista nece biti isto, zapravo, bice mnogo gore....jedini krivac za sve to je Boris Tadic, koji je pre cetiri godine pustio duha iz boce,podigao Fenixa iz popela, koji je vec u prvom obracanju posle izbornih rezultata pokazao svu svoju aroganciju, poznatu nam iz devedesetih....Srbijo, neka ti je Bog u pomoci!!

bivsi dsovac, sada dajem sansu nekom drugom

pre 11 godina

Ne razumem ovaj narod....glasa za ljude koje je Verica Barac opominjala toliko puta da krse Ustav i zakone koje su sami doneli. Umesto da damo sansu nekim drugim, hajde makar to bio i Nikolic, mi ponovo glavom u zid.

boyan

pre 11 godina

ja i ovako cekam da se izbori zavrse pa da zapocnemo revoluciju jer: "da izbori mogu nesto da promene bili bi zabranjeni" - ovo je rekao neko pametniji od mene ali je u jednoj recenici sve objasnio

dealer

pre 11 godina

Misljenja sam da je saradnja unapred dogovorena, s'toga je logicno da nece pristajati na ultimatume. Druga stvar; Dacic rece da zna ko ce biti premijer - pri tome nije imenovao sebe, zar ne? Sada je glavni trik u tome da se bivsi ministar policije dodatno "zakuca" za svoje izborne slogane, te da kroz tu pricu prebaci svoje glasace ka Tadicu kao najboljem mogucem resenju.

Vec sada su krenuli sa kampanjom za drugi krug. :)

Народ са памћењем винске мушице:/

pre 11 godina

Брзо смо му опростили, малтретирање за личне карте и пријаве пребивалишта.

BaneNS

pre 11 godina

Dačić je uspeo da od "kliničkog mrtvaca" napravi ozbiljan rezultat uz neozbiljnu stranku i treba mu čestitati na tome... E sad nama to može da se ne sviđa ali lično smatram (iako se grozim SPSa) da je SPS postao RAVNOPRAVAN igrač na političkoj sceni Srbije i potpuno legitimno pravo ima da se tako i ponaša u pregovorima.

Helios

pre 11 godina

Zaokruživanje katastrofe Srbije i promašaja 5.og oktobra. Nasilno se stvara američki sistem 2 stranke, obe apsolutno apsurdne i prevarne. Strahotu kompletira preživljavanje G17 kao i povampirenje SPSa.
U opoziciji će ostati 2 apsolutno suprotstavljene stranke, obe sa pogrešnim vođom. DSS i LDP jedine imaju neku ideju i za razliku od prethodne 4 stranke, iako jesu lopovske nisu 100% lopovske.
Ovi izbori nisu samo totalni poraz Srbije. Ovi izbori su poraz smislenosti same demokratije.

Ana

pre 11 godina

E, nećeš vala pobediti. Nek' malo i drugi kradu :) Možda< i mi dođemo jednog dana na red da krademo, to bi bilo najpoštenije ako već ne možemo da imamo normalnu državu

goran

pre 11 godina

iskreno nisam ocekivao da ce ovoliko ljudi glasati za ds, s obzirom da nista dobro nisu uradili,izgleda da ljudi stvarno nemaju za koga da glasaju, u pravoj konkurenciji ds bi bio zbrisan...kao i sns

znaci opet sve isto, isti ljudi, iste plate, isti problemi, ista nepravda, isti pasji zivot, isto mucenje, ista beda,isto ponizenje, ista slabost, ista nemoc, ista bol,ista korupcija, ista laz, isti tajkuni, isti robovlasnici, ista neuredjenost, isti nedostatak sredstava, iste penzije, isto lose zdravstvo, isto lose skolstvo, iste narodne kuhinje, ista nejednakost...

dajte ljudi, nek dodju neki novi, mladi ljudi, ajmo da se aktiviramo, ovo je postalo besmisleno

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tadić: Nećemo pristati na ucene

Svi dobro znamo da Tadić "NIKADA" ne pristaje na ucene i da "nikada" ne pravi "trule kompromise" kako bi opstao na vlasti, svi znamo da nije on bio taj koji je sa Kostunicom ili sa Dacicem uvek ostao "dosledan" i "nikada" nije pristajao na ucene !
Moj "uvazeni i iznad svega voljeni bivsi Predsednice", sve sto danas mozes da "obecas" je ravno NULI !
Izborni rezultati su takvi da samo jos mozes "birati" cija ces "marioneta" biti ako zelis da DS na neki nacin ucestvuje u vlasti kao "potrcko" drugih koji su odavno zahvaljujuci vasoj nesposobnosti "preuzeli kormilo" na "beloj Ladji" !

Zoran

pre 11 godina

... ipak tadićevi rezultati su nezadovoljavajući . Ništa . ISta koalicija , stim da treba dati Dačiću mjesto premijera , a ne bezličnom ....zaboravio sam ime .

dark

pre 11 godina

Samo ako daš Dačiću mesto premijera , podržaće te na predsedničkim izborima i sastaviće vladu sa tobom , Tadiću odluči se sve je jasno kao dan , ako nećeš da prihvatiš Dačićev uslov onda nema vlade i gubiš na predsedničkim izborima Dačić će onda podržati Tomu i sa njim praviti vladu! Ali ako mu daš mesto premijera na predsedničkim izborima 2016 ili 2017 će biti gotovo sa tvojom politikom i politikom DS-a podrška birača će vam značajno pasti!

Flavije

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a razmislite o tome da ne pregovarate ni sa kim oko formiranja vlade. Priznajte poraz i pustite da vladu formiraju Toma, Ivica, Bogoljub Karic, Mira Markovic i Marko Milosevic (koje ce Mrkonjic da vrati u zemlju). Tako ce se najbrze stvoriti uslovi za njihov definitivni odlazak vec do 5. oktobra ove godine, a posle ce mo videti....

men

pre 11 godina

Bojim se da si nešto pobrkao u glavi. Nisi više taj koji na nešto pristaje nego ćeš, kad se Dačić naspava, dobiti nalog šta ti je za delati. U suprotnom, ostaješ bez onoga što voliš više od samog života-fotelje.
Eto, tako se završi tvoja "evropska" politika-vraćanjem petokrake na velika zvona i to prve u Istočnoj Evropi nakon pada Berlinskog zida. To je tvoja direktna lična krivica zašta te tek čekaju konsekvence.

AleksandarL

pre 11 godina

Bojim se da me stoli bojko za vasu kupo-prodaju narodne volje, jos jednom se pokazalo da su najludji oni koji uopste i glasaju.

Zika Vukovic

pre 11 godina

Narod i dalje glasa ove primarijuse, diplomate i velikane sto numeju da rade. e moj narode, nemoj posle da kukas na one koje si sam birao i to po ko zna koji put dokazane nesposobnjakovice!!!
Setite se komentara pred izbore mesecima, kao oprastate se od vlasti, vidite im ledja, a na izbore svi pohrlili da ih glasate! Kakva farsa!

Ajde more !

pre 11 godina

Bota, tvoja sansa je jedino da sad Dacicu "narede" da vam prepusti premijersko mesto. Vratili ste Slobu,ali se ne sekirajte. I Kinkel u Nemackoj je sa 5 poslanika bio premijer. Ja bih mu zarad ostanka na vlasti dao mesto premijera.

Zmaj

pre 11 godina

Ko bi reko cuda da se dese.. Moja procena je da ce vlada ostati ista kao sto je bila,samo sto umesto Dinkica upada Ceda. A Dacic je vec dugo politicar i zna sta da radi,pa nece traziti mesto premijera,ali ce zato uzeti pored dosadasnjih,jos dva-tri nova ministarstva. Sve u svemu, nagrabusili smo.

Nik

pre 11 godina

"Tadić: Nećemo pristati na ucene"

Ma ti si bre poznat po 'cvrstoj' ruci i 'samoPOSTOVANJU'! LOL

Da nije smesno, bilo bi tragicno! Cek, ovo i jeste tragicno... 'Grcali' smo 12+ god, ali nam izgleda nije dovoljno, te nastavljamo u velikom 'stilu' :(

Milos

pre 11 godina

Pod hitno ukinuti sve partije u Srbiji i uvesti prinudnu vladu neke druge zemlje .. predlazem Japan!

Neki bi predlozili i Nemacku, ali plasim se da bi se javio preveliki otpor medju ljudima.

Konstantin

pre 11 godina

Kad se samo sjetim da sam u strahu od Seseljeve neuracunljivosti davao glas Tadicu da bi mi se to vratilo kao sest bumeranga u vidu Dacica premijera dodje mi da placem. Tadicu crni Tadicu sta uradi prije cetiri godine i za ove cetiri godine..

masinovodja sa iskustvom

pre 11 godina

(Marija, 7. maj 2012 01:32)
Nije tacno!
Predsednik daje MOGUCNOST najjacoj partiji (poslanickom klubu) u Skupstini Srbije, da ili sama (ako ima 126 poslanika), ili u dogovoru sa jos nekom stankom (nakupi 126 poslanika), a zatim oni (najjaca stranka, sama ili u dogovoru sa jos nekom stranom) predlazu predsedniku mandatara. TEK tada, predsednik imenuje mandatara, koji ima odredjeno vreme, da formira sastav buduce vlade! Izlazi se na skupstinsko zasedanje, gde se vlada izglasava (126 poslanika mora da glasa: ZA), zatim polaze zakletvu.
Predsednik moze (teoretski) da imenije i Kostunicu za mandatara, (ako ni jedna ostala stranka, koja ima vise poslanika od DSS-a, ne moze, ili ne zeli da formira vladu),koji bi sam sastavio buducu vladu, ali koju bi ipak moralo da podrzi 126 poslanika. To su manjinske vlade, po pravilu nestabilne, ali su moguce!
Dakle: ne obezbedjuje presdednik vecinu mandataru! Predsednik je u ovoj proceduri samo "skretnicar". Dogod ima nade, da i najmanja stranka u Skupstini Srbije formira vladu (ako nike pre nje to ne uspe), sama (manjinsku, koju bi iz nekog razloga podrzalo 126 poslanika), ili koalicionim kapacitetom skupi "vladu nacionalnog jedinstva", ili "nacionalnog spasa", a da je izglasa 126 poslanika, predsednik mora da imenuje mandatara i iz te (najmanje) stranke.
Ne zaboravimo, da presdednik nema, niti zakonodavnu, niti sudsku, niti izvrsnu vlast u svojoj ingerenciji!

Vec Vidjeno

pre 11 godina

Hocete i te kako cete pristati na sve ucene i zahteve, samo da ostanete na vlasti...ono sto niste ocistili 05. Oktobra sada vam se vraca kao bumerang i bice sve gore i gore (po vas).
Uskoro ocekujem povratak Mire Milosevic i povratak u 90te....

glas razuma

pre 11 godina

Vidim da niko nije obratio paznju, na sledece. Nije samo u igri mesto premijera, nego po svemu sudeci i vlast u Beogradu. Ako Dacic ne dobije premijersko mesto plus jos ko zna koliko ministarstava i direktorskih fotelja, i okrene se Tomi, DS ce i pored ubedljive pobede u Beogradu ostati i bez vlasti tu. Jer lako ce se dogovoriti da Dacic bude premijer a Vucic gradonacelnik uz podrsku SPSa Tomi u drugom krugu izbora. Tako da Borise ima ti da molis Dacica da bude premijer, koliko vidim.

Marko

pre 11 godina

ja ne mogu da verujem sta citam ovde! pa VLAST JE OGLEDALO NARODA! nije nam ove politicare niko poslao sa strane,oni su od nase sorte! a u Srbiji se politicar postaje samo i iskljucivo da bi se doslo na vlast,tu odrzalo i sto vise nakralo! oduvek je tako! takav smo narod,roditrelje bismo prodali za pare! podanicka nacija koja je tu naviku dobila verovatno u toku dugog ropstva pod Turcima! e sad sto se izbora tice,pokazalo se koliko je Tadic pogresio zbog spajanja sa sps-om 2008. oziveli su ih,a oni su pokazali da su sposobniji od ds-a,i zadobili su poverenje naroda! ds 15% manje nego na proslim izborima!? Tadic je sve samo ne dosledan,sve ce uraditi da ostane na vlasti i to mu se obija o glavu! zabrinjava sto ne postoji desnica u Srbiji,bar ne jaka! i na kraju,stvarno ne mogu da verujuem da urs i ldp predju cenzus! vodja urs-a je bio u svakoj vladi,ocajno radio,izlazio iz vlade par meseci pre izbora i ponasao se kao da je bio opozicija! a Ceda koji je nekada hodao u iscepanim starkama sa krstom oko vrata sada je veliki liberal sa 10 ljudi u obezbedjenju i dnevnim troskovima od par hiljada evra! ODAKLE!? s obzirom da nije ni diplomirao na FDU,iako navode da jeste,a i od dramaturgije tesko da bi taj novac zaradio... narode,zapitaj se!!!

sinisa

pre 11 godina

kad vidim ove babe i zabe u korpi bojim se da nam je jedina sansa tkzv vlada ekonomskog spasa? (svih prispelih partija na cilj).jedino nam tako mogu manje pokrasti ove nam ? evro/azijske/americke/ruske buducnosti pod uslovom da i ce one i postojati dok se mi prestrojimo i usaglasimo.Bojim se da mi nigde nismo prispeli.

Tina

pre 11 godina

SPS ponovo vaskrsava! To mozemo da zahvalimo >demokratskim< snagama u zemlji. Ovo treba da nam bude opomena i poslednje upozorenje da se nesto hitno mora promeniti!
SPS dlaku menja ali cud nikad!

idemo dalje ispocetka

pre 11 godina

(Bob Cross, 7. maj 2012 02:05)
A sta su, ustvari, te "tekovine 5. oktobra"!?
Kostunica za predsednika? - GRESKA u proceni!
Ubistvo Djindjica!? - GRESKA u bezbednosti!
Lustracija u pravosudju, DB-u i MUP-u!? GRESKA, jer nije ni uradjena!
Velja Ilic za ministra!? GRESKA, jer su krali, umesto sto su kraduckali!
Privatizacija!? GRESKA, jer tranzicija nije bila uslovljena sposobnoscu novog vlasnika, da ce kupljena priv. ili indust. jedinica morati da RADI!
Partiokratija!? GRESKA, jer je clanstvo u stranci danas bitnije od l.k!
Ima jos "tekovina", ali i ove su dovoljne, pa, posto ih je mnogo, na sta si tacno mislio???
Peto-oktobarska tekovina je jedna i jedina, a ona je: skudanje sa vlasti porodica Milosevic, Slobodana Milosevica, koji je silom pokusao da ospori izbore od 24. septembra, na kojima je izgubio, i nista drugo!
Sansa je postojala i za transformaciju drusva, ali je nazalost nismo iskoristili. To samo potvrdjuje, da su tadasnji odnosi u drustvu, sprega mafije i politike, bila daleko dublja i povezanija u dubinu ogromnog broja stanovnika. Dacic je od tada ocistio SPS, ostale stranke su se takodje ocistile, podelile i profilisale, transformisane su institucije i sada ponovo, ustvari, imamo sansu, koja nam se ucinila da je imamo 5. oktobra 2000.g!

srdjan jovanovic

pre 11 godina

Slatko cu se nasmejati kada budem video bilo koga da stajkuje. Mi smo postali od apaticnog - autodestruktivan narod! Sada ce Slobica kapu da nam kroji... auuuuuuuu... Covek iskljucivo gleda stranacke ( licne ) interese, a za narod...

маја

pre 11 godina

Непрофесионалан кадар води већ деценијама земљу и то ће изгледа тако и остати. Хајде једном да се појави неки политичар чија су ужа струка политичке науке и да је до сада показао да зна било шта да води како треба!

Криви су и медији. Једини им је циљ да уздижу тај непрофесионални кадар или да се ругају појединцима. Ни тамо очигледно нема професионалног кадра. Све сам шустер до шустера, који уместо да оправља ципеле, барата великим парама. И докле тако?

Milan Mišić

pre 11 godina

Poštovani kandidati,
zašto korisite nerealne fraze? Na demokratskim izborima se ne pobeđuje, nema pobednika i poraženih, već izabranika i onih koji to nisu. Izbori nisu igra sa svojim pobednikom i poraženima, kako je izgleda svi političari i kandidati vide. Poštovani predsednički kandidati, nemojte nas vređati kada vi samo ponizno prihvatate naše poverenje.
Građanin.