Četvrtak, 03.05.2012.

08:46

Makedonija: Interpol traži begunce

Interpol se uključio u potragu za dvojicom radikalnih islamista osumnjičenih za terorizam i učešće u petostrukom ubistvu kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja.

Izvor: Tanjug

Makedonija: Interpol traži begunce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

nada

pre 12 godina

Interpol nema sanse da udje u Bonstil, ili bilo gde, gde USA ne zeli (NE DOZVOLJAVA!). Ne bi bilo prvi put da lociranje (pa i hapsenje) po Interpol-poternicama za sticenjike svetskog policajca IZGUBI VAZNOST, pa umesto zatvora ovi "jandici" dobiju odlikovanja i priznanja "prestiznih svetskih organizacija" i politicara iz "demokratskog sveta". A i naivnima, koji su mislili da pomazu hvatanju i osudjivanu kriminalcima, je sigurno vec jasno da od "sudbine" (saobracajne nesrece i samoubistva) ne mogu da pobebegnu ni na mars.

Mirsoslav iz Hamburga

pre 12 godina

@ bardhyl shqiptari

Covece, da ste se vasim teroristickim akcijama poceli posle 9-11, cela vasa demokratska banda oko Tacija, Cekua, Haradinaja i Limaja bila bi ili u zatvoru ili ispod zemlje, a oko Kosmeta u okviru Srbije ne bi bila nikakva dilema, cak ako bi tada Sloba bio jos na vlasti.
Dakle, spusti malo te tvoje pateticne price o jadnim, ugnjetavanim Albancima.

ze

pre 12 godina

Do kada ce se gurati pod tepih istina o Albancima i o onome sta rade na Balkanu? Amerikanci su zaista ulozili i vremena i truda ali i para da zataskaju zlocine, etnicko ciscenje i pljacke koje su izvrsili Albanci, sminkaju se i albanski ratni zlocinci koji se oblace u odela i promovisu kao premijeri i ministri, prave se neka smesna sudjenja na kojima se albanski ratni zlocinci pustaju na slobodu, ne zale truda kako bi legalizovali tu brljotinu koju su stvorili na delu Kosova. Sada pokusavaju ove Albance koji su pripadnici iste uck kao i americki miljenici Taci ili Haradinaj da predstave kao "radikalne islamiste"?! Da li Amerikanci zaista misle da smo svi ovde idioti koji ce nasesti na ovo smesno spinovanje? I da li Amerikanci zaista misle da ce ovde poteci med i mleko ako se nastavi sa ovakvom njihovom licemernom politikom i duplim standardima? I da li su albanski nacionalisti i njihovi zaostali, zakasneli i neizivljeni nacionalisticki ciljevi zaista vredni svog tog truda?

Makedonac

pre 12 godina

[Albanci] su svi do jedan.Na primer Agim Ismailovic ima profil na facebook kao Agim Ismaili. Mvr je sigurno dodala "ic" da bi smirila tenzije,da narod pomisli eto ne radi se samo o Albancima. Svi su do jedan [Albanci]!. https://www.facebook.com/agim.ismaili.3

Veljko

pre 12 godina

Bode oci to koliko se trude u Makedoniji da ih prozovu 'radikalni islamisti' a ne Albanci... Misle da je tako bolje da se ne bi dizale tenzije,ali ima da im se vrati kao bumerang ako nastave da zatvaraju oci pred necim sto je jasno k'o dan!!!

Da li su u srodstvu?

pre 12 godina

Da li su optuzeni za monstruozno ubistvo rodbinski povezani? Koliko vidim, onaj sa prve slike ima slicnosti sa onim na trecoj, dok manje sa prezimenjakom.

Goran

pre 12 godina

Prvo su rekli da su ustanovili da su troje osoba pocinile ubistvo.

Onda su nasli njihov DNA.

Onda su uhapsili 20 osoba, medju njima navodno i ubice, ali jedan je pobegao.

Sada traze trojicu novih osoba za taj isti napad.

Ili ste ih uhvatili ili niste, ili imate DNA ili nemate, ili vam je jedan u begu ili trojica!

Jeste vi uopste uhapsili ijednu osobu povezanu sa ovim zlocinom, ili smirujete narod tako sto cete "ekstrimistima" koje ste ostavili namiru do neki dan namecetiti ubistvo koje nisu ucinili.

Nesto muljate, ali neznam tacno sta!

istražiti

pre 12 godina

Verovatno i policija zna da treba ispitati da li su osumnjičeni pripadnici terorističke grupe, koji su vršili zlodela iz ubeđenja ili su kriminalna grupa kojima je plaćeno i naloženo da izvrše ovakvo ubistvo radi destabilizacije regiona.

pogled

pre 12 godina

Zivim u multietnickoj sredini u Makedoniji,gde vecina su Makedonci,pa Albanci,pa Turci itd,itd,itd ..i mogu da kazem da probleme vezanih oko vere i nacije kao lokalnu zajednicu nemamo.Ovih dana sam osetio i iskrene osude ovog zlocina sa svih strana i od svakoga, i svi smo bili na tome da kriminal i ubojice imaju Ime i Prizime i mislim da je to prihvatlivo za ogromnu vecinu u Makedoniji.nadam se da je policija uspesno odridila posao i da ce sudstvo isto tako biti na vrhuncu zadataka, zasto za sve nas tu to je vrlo vazno.naravno uvek postoji motiv za destabilizaciju zemlje od raznih strana , ali u globali drustvo je to oce ili nece da proguta taj scenario.Mislim da smo pametni i odgovorni pre svega prema buducim genaracijama da to ne dozvolimo,zato odgovornost nije samo na vlasti,medije,nvo sektor vec ona je i pojedinacna kako cemo da se postavimo preva ovakvim predizvicima.najmanje sta treba je da se generalizuje da ovakav grozni akt je deo citavog jednog naroda,vere ili dr. jer onaj ko generalizuje on pridonosi stvaranju nestabilne situacije.
neznanje jednim o drugima dovodi do razlike, razlike do segragacije a segragacije do mrzne, zato iskreni i otvoreni pristup i prihvacanje razlike je kluc o zivljenu jedan do drugoga a sa obzirom na tesko ekonomsko stanje jednom pomocu drugoga.
Ako ja ne volim druge nacije kolko svoju to ne znaci da ih automatski moram mrziti, tako da malo vise postovanja medzu svih nije na odmetu na balkanu.
na ovim prostarima su bile razne civilizacije i impoerije, ovde su vladale razne strane sile,uvek je balkan bio geostrateski zanimljiv i nazalost moneta za potkusurivanje interesa velikih sila, al sve one sile i civilizacije su odlazile i odlazice ili ce se menjati i uvek su imali ili ce imati nekog ``lokalnog`` miljenika al na kraju kako cu ja da zivim s mojim komsijom Azemom ili Tukranom ili Janisom ili milutinom, ili Asparuhom najvise zavisi od mene i od njih samih

Ismaili ili Ismailović,pitanje je sad!?

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

Da se ne prepucavate previše oko toga ko je možda Albanac,a ko možda Bošnjak ,otiđite malo na Facebook,evo i linka(http://www.facebook.com/agim.ismaili.3)možda vam neke stvari budu jasnije.Isto lice,ali malo drugačije prezime.

bačvanin

pre 12 godina

[Poruka redakciji...]

Očigledno je da se Makedoniji sprema isto ono što i Srbiji!
Sve je potpuno identično!
Teroristički kukavički napadi na nedužne ljude, decu...
Zapadni nadasve "demokratski" i "slobodni" mediji apsolutno nijednom rečju ne spominju ovaj događaj - znači potpuno se ignoriše događaj! Što u prevodu znači da se priprema medijski teren, jer kada Makedonci krenu u očekivanu osvetu, ti isti mediji će to tada predstaviti kao Makedonski napad na nedužne Albance koji ništa skrivili nisu, jer niko ni ne zna šta se pre toga dešavalo... a naravno tada bi mediji odmah izveštavali sve detaljno imali bi smo one čuvene "breaking news" i sve ostalo.... Nedužne Albanke bi plakale na kamerama sa svojom decom... a u sledećem kadru bi smo gledali "ružne" do zuba naoružane makedonske vojnike...
Po svemu ovome se jasno vidi da je ovo definitivno bio pokušaj provokacije većih nemira u Makedoniji za koji bi u zapadnom svetu bili okrivljeni Makedonci!
Sve to već jako dobro viđeno na našoj koži!
Koliko je samo takvih predstava bilo...

Makedonijo moja draga, zaista vam se crno piše, na žalost! Trebali ste učiti na našoj situaciji i podržati nas kada je trebalo!
Pozdrav i neka vam je Bog u pomoći!

[Albanci] se zaleteli?

pre 12 godina

Jel' moze nek oda mi objasni zasto je bitno da li su u pitanj uAlbanci,Pakistanci ili vanzemaljci?
Ovo su najgori moguci olosi i ubice.I nema dalje.Sve je drugo nebitno.Sve drugo vodi u pogresnom pravcu...bas onnom u kom su i hteli oni koji su ovo izrezirali.
(smrtna kazna, 3. maj 2012 11:57)

Povrsno razmisljanje. Valjda je kod svakog krivicnog dela bitno utvrditi motiv i pozadinu, a ne zaustaviti se samo sa izvrsiocima. A ako su svi ubijeni Makedonci, a izvrsioci [Albanci], ovo drugo sto vi smatrate nebitnim, itekako je bitno sa aspekta drzave u kojoj postoje etnicke tenzije, koje se mogu izroditi u nesto nesagledivo. Vreme ce pokazati da li svetski mocnik zeli u Makedoniji napraviti scenario kao na Kosovu ili smatra da je doslo vreme da se [Albanci] zaustave. Sve ukazuje na ovo drugo, jer mi je tesko poverovati da su Makedonci sami bili u stanju sprovesti akciju hapsenja ubica. Zalosno je samo sto su radi postizanja necijih ciljeva stradala nevina deca.

Pop

pre 12 godina

Idi u bilo koje sumadijsko ili vojvodjansko selo i pitaj nekoga kakva su zverstva Rusi cinili prema stanovnistvu. U banditskim knjigama istorije nikad neces naci podatak na cije insistiranje je bombardovana Srbija 1945
(Miodrag Jakovljevic, 3. maj 2012 15:56)

Ocekujem neki dokaz za ove neverovatne tvrdnje i sta kazes Rusi vrsili ratne zlocine po sumadiji, a ujedno i trazili da saveznici bombarduju Srbiju...........Ne verujem sta citam......

zoran

pre 12 godina

Jedini nachin da iskorenim zlo, mrak, monstrume je da mi ,normalni Srbi, Albanci, Makedonci,Hrvati shirimo razumevanje i prijateljstvo. Koliko nas normalnih ima da shirimo zelju za mirnim suzivotom i da pomazemo jedni drugima. To je jedini nachin da se zlo iskoreni, jer nece naci podrshku. Bice izolovano. Zlo se shiri kroz samo jedan impuls (to sve mrachne organizacije znaju) = osveta. Znachi, njihov cilj je da probude u choveku taj, najmrachniji od svih impulsa...zedj za osvetom. Braco iz svih nacija, chuvajte se toga kao zmije.
Ja sam Srbin i meni su Albanci u Grchkoj spasili zivot rizikujuci svoj. Znali su da sam Srbin, ali nisu chasili chasa. Ima ljudi, verujte.
Ovi shto ovo napravishe su dozvolili da u njihove zivote udje , simbolichno da se izrazim, nechastivi i da zagospodari njihovim srcima. Neka Boga da prosudi kako dalje.

posmatrac

pre 12 godina

Znaci 40% stanovnistva u Makedoniji su Albanci. Gotovo je sigurno da ce se oni boriti za nezavisnu drzavu, bas kao i na Kosovu - ne znam sta je ovo odjednom tako cudno. Ova ubistva su grozna, ali Albanska hegemonija je pustena da se razvija jos od dolaska komunista na vlast '45. Sada je kasno da se nesto menja. Nazalost, mozemo sammo da sedimo i posmatramo...

Pedja

pre 12 godina

Ne razumem sta ce im Interpol.
Neka zamle svoju novokomponovanu bracu da im izruce zlocince.
Mogu i preko svoje ambasade u Pristini.
Tek ce se nagledati belaja nasi juzni susedi.
Priznavanje kobajagi drzave vratice im se kao bumerang, bumerang koji ce od nasih juznih suseda stvoriti istocnu Albaniju.
Zivi bili pa videli.
Crna Gora neka se pripremi da postane zapadna Albanija. Brze ce se to desiti nego u njjihovim najgorim snovima.

shyqa

pre 12 godina

sfe je ovo sto se dogadja ZALOSNO, a jos ZALOSNIJE je sto niko neveruje da ce prava istina izaci na videlo,i sto ce neki pojedinci ilji neke grupe ostfariti sfoje ciljev. a ja bi voleo da postavim jedno pitanje nekom od makedonskog vrha,,,dalji su sfi ovi ljudi su albanci ,jer po prezime bi reko da su neki od njih MAKEDONSIKI MUSLIMANI... islamovik?.... ilji su i prekrstilji opet po potrebi???

Milosav

pre 12 godina

Bravo za makedonsku policiju! Samo se bojim da se neki slican stravican zlocin ne desi opet u skorijoj buducnosti. Nadam se da ne, ali mi se nesto iz podsvesti govori suprotno.

Nik

pre 12 godina

Ne vređam ja ničiju inteligenciju ali pitanje je bilo kako su DOBILI a ne zašto su TRAŽILI, a to nije isto. Inače, ako nisam bio jasan, mogli su Albanci još 100 godina tražiti nezavisnost, da niste napravili to što ste napravili (e tu ste vi prevršili svaku meru) još bi uvijek bila dio Srbije.
(bardhyl shqiptari, 3. maj 2012 16:42)

Ti pricas o tome kao o nekoj decijoj igri! Kao da 'trazenje' nezavisnosti podrazumeva igranje klikera i pevanje pesmica, A NE PODRIVANJE USTAVNOG PORETKA suverene drzave, UBISTVA i maltretitanja nealbanaca, otimanje imovine/ljudi i pretnje smrcu, pravljenje tenzija i podizanja istih, insistiranju na verskim/nacionalnim razlikama, te uvodjenje svega toga u 'obican' zivot gradjana, itd!?!?!? Svasta... muka da te uhvati od LICEMERJA i bljutavih FRAZA nazovi 'komentatora'.

P.s. Da ne bude da nisam (odnosno da ne pokusavam da budem) objektivan - i Srbija je CINILA VELIKE i TRAGICNE GRESKE u celoj toj prici, a koje su za svaku osudu! Ali, da mi neko kaze da smo samo trebali da sedimo i cutimo, dok nas (UCK) na Kosovu ubija(ju) i maltretira(ju), to... I da, NIKAKO ne bi smela da se zaboravi ULOGA Nemacke/Amerike u svim tim desavanjima(a koja je bila, pre svega, INTERESNO odredjena - sto ce reci, nikako pravedna i sklona celokupnoj istini)...

matt

pre 12 godina

Veliki paradoks je da zapad vodi borbu protiv terorizma po Avganistanu, Pakistanu, Iraku, a takvim istim teroristima (OVK) omogucuje nezavisnu drzavu na Kosovu.

Zoran

pre 12 godina

Znaci,tacno su tu negde,moja generacija. Eto,starija gospodo,sta su vasi ratovi ,oslobodilacki i ini,izrodili! Mlade ljude koji se loze na gluposti i ubijanje "nacije radi"!

Aleksandar

pre 12 godina

@bardhyl shqiptari

Ljudi ne kapiraju da mi nismo vlasnici ove zemlje, nego je Zemlja vlasnik svih nas.
Teritorije ne postoje, to su samo izmisljotine naroda i njihovog ega "mi smo bolji od drugih". Jesu razni narodi stvarali mnoge genijalne stvari, od domace kuhinje pa do svemirskih brodova. I svako ima neku svoju identicnost po tome. Ali, zato su stvarali i gluposti. Te gluposti su totalno iste u svim drzavama. Rat, ubijanje i lopovluk. Nacionalnost, vera i mnogo toga nam je od rodjenja nametnuto, jer se sve to vuce s' kolena na koleno, maska koja prikriva coveka, umesto da se batalimo granica, jer smo svi mi ljudi, mi i dalje tezimo da budemo teritorijalni psi. Ocigledno nas evolucija tome nije naucila, u najmanju ruku i istorija.

Zato svakog dana ljudi postaju sve ograniceniji, samo zbog nekih pritupih ideologija, za koje vecina ljudi ne moze da ukljuci mozak i da kaze sebi "koji ce mi to [psovka] u zivotu".

Samo sebi i drugima pravite probleme zarad nekih trivijalnih stvari.

mali radojica

pre 12 godina

E sad ce cika da vam objasni kako su ove ultra giga teroriste amatere capile nase komsije Makedonci. Vidite zbog USA baze Bondstil kao i prisustva USA vojske u Makedoniji ceo taj region nalazi se pod budnim okom satelita bespilotnih letelica elektronskog monitoringa i kojecega. Ako je neko od vas mozda gledao film Enemy of the state shvatice sta mislim. Naime taj film je star preko 10 godina a ta tehnologija je danas daleko uznapredovala. Danas obican pljackas u Londonu ili New York-u ne moze da odmakne ni tri kvarta a da ga ne uhapsi policija. E sad ovi amateri su umislili da su zaceci nekakve Evropske Al Kaide pa kao oni ce da seju teror i haos i da izazivaju etnicke konflikte. Kad tamo Ujka Sam i cike koje sede ispred monitora i sve to lepo vide. Vide oni dragi moji i bubuljice na vasem licu i ako ste mislili da je to ne moguce e pa onda se grdno varate ko i ovi amateri. Malo je bilo nezgodno Amerima da ih otkucaju jer neko i dalje u svom bolesnom umu smatra nekakvim saveznicma ali kao i kod Talibana 80 i 90 grdno ce se prevariti. U svakom slucaju probali su da naprave haos ali su pukli!!!!!

Nikola Nis

pre 12 godina

Mislim da ovde nije ni vreme ni mesto za srpsko-albanska prepucavanja. Ovde je rec o deci koja su ubijena na krajnje svirep nacin, kao i svedok nekoliko desetina metara dalje.
Ali bode mi oci ovo albansko spinovanje tipa Sloba nas je ugnjetavao, zato smo mi morali demokratskim a naravno i onim drugim sredstvima da se '' branimo ''. Toliko ste bili ugnjetavani od Srba da ste imali najveci natalitet u Evropi, Srbi su se stalno iseljavali s tog istog Kosmeta jer im je bilo dobro mnogo tamo, zar ne?
A sta je bilo sa demonstracijama '81 godine? Jel vam i tada Sloba smetao i ugnjetavao vas? Jednostavno vi imate ideju Velike Albanije, SHQIPERIA ETNIQE sa ' malim ' korigovanjem granica sto ste na Kosovu odradilo, na redu su Makedonija, Crna Gora i kao slag na torti Grcka.
A Makedoncima nek je Bog u pomoc, jedino ih on moze spasiti

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

... 'Ajde molim vas, prestanite više da nam vređate intiligenciju! Prevršilo je svaku meru!
(Lepi Lala, 3. maj 2012 16:09)

Ne vređam ja ničiju inteligenciju ali pitanje je bilo kako su DOBILI a ne zašto su TRAŽILI, a to nije isto. Inače, ako nisam bio jasan, mogli su Albanci još 100 godina tražiti nezavisnost, da niste napravili to što ste napravili (e tu ste vi prevršili svaku meru) još bi uvijek bila dio Srbije.

shoku

pre 12 godina

Fala bogu da vi niste tamo da ih osudite jer znam tacno koja bi presuda bila meni je jako zao sto vi dajete vase mislenje o njima ne znajuci ko su prave ubice ti nevinih ljudi kako mozete reci da su oni ubice kad jos se nista ne zna oni su osumnjiceni sto ne znaqi da su i krivi ja sam da se parave ubice uhvate i daje im se maskimalna kazna ma ko to bia ali ne mozemo reci da su ovi ubice dok se ne dokaze to

austrija

pre 12 godina

/// jasam albanac muslim ali ti radikale muslime koji ima svugde pobio bih sve ovi ljudi ne trebaju nikome neka idu u iran ne maju mestu nigde narodu treba mira dosta vise ubijanja i mrznje bilo sta je bilo mi moramo opet zajedno da zivimo ///// pozdrav svimo koji zeli mira

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Fala bogu da vi niste tamo da ih osudite jer znam tacno koja bi presuda bila meni je jako zao sto vi dajete vase mislenje o njima ne znajuci ko su prave ubice ti nevinih ljudi kako mozete reci da su oni ubice kad jos se nista ne zna oni su osumnjiceni sto ne znaqi da su i krivi ja sam da se parave ubice uhvate i daje im se maskimalna kazna ma ko to bia ali ne mozemo reci da su ovi ubice dok se ne dokaze to
(shoku, 3. maj 2012 16:13)

Aham... Slican komentar se pojavio neki dan, na istu temu, pa sam upitao da li to takodje znaci da Ratko Mladic i Radovan Karadzic takodje nisu ratni zlocinci, zato sto postupci protiv njih i dalje traju, dakle NISU pravomocno osudjeni za ono sto im se stavlja na teret. Evo, pitam jos jednom, jesu li? Ja znam odgovor, kao i svaki normalan covjek, ali me zanima moze li ijedan od ovih komentatora koji se pozivaju na pravo i pravdu ostati dosljedan sebi?

ogilo

pre 12 godina

Makedonija uredjena zemlja! Smesno bas idite pa vidite. Ove momke su ubili albanci i tacka na to kao i mnogu srpsku decu i ubijace i dalje dok im se nesuprostavis. Vlast nesme da kaze albanci vec islamisti a islamista je svaki musliman. Ljudi stvari se polako menjaju i amerika slabi sto ce se i odraziti i na evropu pa onda eto sanse da se isprave neke stvari.

Građanin Marsa sa Marsa

pre 12 godina

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

Eto, konačno ste uspeli da nađete neku "vezu" sa Srbima!
Pa vi ste naprosto fenomen! U pravu ste skroz! To su Srbi koji se bore za "veliku Albaniju"! Svaka čast na detektivskom umu!!!

Lepi Lala

pre 12 godina

Sramota! 13 godina kasnije ti ne znaš kako su Albanci dobili državu Kosovo?
Zahvaljujući SM i srpskoj šovinističkoj politici, … da sada ne spominjem srpska „humana dela“ 90-ih po celoj bivšoj SFRJ, a što se tiče medijskog rata i laži izgleda da si ti dobrano nasjeo na one koje je servirala Srbija.
(bardhyl shqiptari, 3. maj 2012 14:42)

Dobro, a zašto ste onda tražili "Kosovo Republiku" još šezdesetih/sedamdesetih godina 20. veka?
Pa tada je na vlasti bio Tito kojeg ste toliko mnogo voleli!
'Ajde molim vas, prestanite više da nam vređate intiligenciju! Prevršilo je svaku meru!

Nik

pre 12 godina

(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)

Ma nemoj, kada su ti 'pravili' drzavu, bili su ok... a sada, kada ste svoje ciljeve(u vecini) ostvarili, sada vam ovi MONSTRUMI vise ne trebaju i od istih perete ruke!? Da da, bas lepo... Svaka cast!

P.s. Mislim na OVK!!!

@Nukole Drezgica

A KO KAZE da su svi Albanci zlocinci i da ih treba mrzeti?!?!?! Ovde o tome nije rec, jer svaki NORMALAN covek ZNA da u svakom narodu ima dobrih i losih i da se samo medijskom manipulacijom i zamenom teza moze 'konstruisati' takva zabluda! Ovde je rec o OVK, TERORISTICNOJ ORGANIZAJICI, koja je svoje delovanje zapocela na KOSOVU(a svi znamo kako se to odvijalo i KO JE STAO na njihovu stranu), a koja ga, evidentno, nastavlja i u Makedoniji! Pri cemu je ocigledan CILJ, tih, opet kazem MONSTRUMA, da aktuelizuju 'makedonski' problem(odnosno da nastave putem stvaranja Velike Albanije) i zapocnu slicnu/istu 'akciju' kakvu su sprovodili na Kosovu... Nista od ovoga ne bi bilo toliko dramaticno(jer se losi ljudi, lose politike i losi dogadjaji, nazalost(!!!) javljaju svugde u svetu), DA ISTE, ne podrzava ZAPAD i stoji iza njihovog delovanja(pre svih Nemacka i Amerika)!!! E to je KLJUC koji svakog NORMALNOG coveka, koji drzi do SEBE, svoje inteligencije I SVOJE DRZAVE, treba da zabrine i da ga natera da se ZAMISLI! DO KADA BRE VISE DA NAS *******?!?!?!

Uran

pre 12 godina

Sudija pustio i druge "osumnjicene" ovog kriminalnog akta, znaci nema tih albanskih islamistickih bllah bllah bllah. Trojica se drze u pritvor zbog ilegalnih pistolja nadenih kod njih....
E kome ovo spektakularna akcija sluzi....

Pop

pre 12 godina

@Miodrag Jakovljevic

Rusija nas nikada nije bombardovala.
I kazes "Srpsku vojsku su napadala albanska plemena nelojalna pasi"
Da li su bili lojalni pasi ili obrnuto to ne menja cinjenicu da su Albanci napadali Srbe koji su se povlacili preko Albanije.

Tod

pre 12 godina

Face im sve govore. Orangutani. Zlo se zapatilo na ovim prostorima, osecaju da ih podrzavaju mocnici pa zato ubijaju neduznu decu. Juce u Makedoniji, sutra kod nas... Napisao bih jos nesto ali pristojnost i kultura mi ne daju.

Iks

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?

Miodrag Jakovljevic

pre 12 godina

@Pop
Idi u bilo koje sumadijsko ili vojvodjansko selo i pitaj nekoga kakva su zverstva Rusi cinili prema stanovnistvu. U banditskim knjigama istorije nikad neces naci podatak na cije insistiranje je bombardovana Srbija 1945

Hammer

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

...ili, mozda, pokusaj izjednacavanja prava na istoriju i istorijsko nasledje, eto...

Marko

pre 12 godina

Nemaju prezimena na -ic. Albanci su. Pisao sam jedan post mozete ga procitati.Svako od vas lako moze da proveri jesi na ic il nisu samo prterazite na facebook imaju profili.Ta prica oko prezimena na ic servirana su da bi defukusirala paznja od to da su albanci uradili to.

mare

pre 12 godina

@ "zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske",

druze ajde molim te nazad u skolu pa da obnovis gradivo iz istorije...strasno!
(SideSwipe, 3. maj 2012 12:07)

Deo Albanca je branio, a deo napadao... Cisto da se zna. Tp nas na casu istorije nisu ucili, verovatnp da bismo se lakse zavadili.

false flag ops

pre 12 godina

Ne bih da prizivam zlo ali... cini mi se da su ovi dogadjaji u Makedoniji samo uvertira, cini mi se da instruktori i naredbodavci ove grupe nisu ni medju islamistima ni medju Albancima. Ako tome dodamo najavu "kosovskih vlasti" da ce odmah posle izbora na severu Kosmeta pokrenuti veliku akciju hapsenja "kriminalaca", scena je potpuno spremna za novu balkansku krvavu rundu.

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

@(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)
Pa kako su Albanci dobili državu Kosovo?
. … Sve ostalo je medijski rat i laži koje je servirala "međunarodna zajednica" ...
(Branko, 3. maj 2012 11:43)
Sramota! 13 godina kasnije ti ne znaš kako su Albanci dobili državu Kosovo?
Zahvaljujući SM i srpskoj šovinističkoj politici, … da sada ne spominjem srpska „humana dela“ 90-ih po celoj bivšoj SFRJ, a što se tiče medijskog rata i laži izgleda da si ti dobrano nasjeo na one koje je servirala Srbija.

Kad na vrbi rodi grožđe

pre 12 godina

Trbalo bi da Makedonske vlasti iskoriste sad priliku i daju rok od recimo 10 dana da svi građani, bilo makedonci, bilo ''islamisti'' predaju svo nelegalno naoružanje koje imaju. Posle toga, kod koga nađu jedan jedini nelegalni metak, automatski optužiti za terorizam. I
nazovite stvari pravim imenom.

Miodrag Jakovljevic

pre 12 godina

Ovaj komentar @Nukole Drezgica je mnogo blizi istini od vas poznavalaca istorije(u komunistickim knjigama istorije to je nemoguce i procitati) Daleko od toga da je to bio dogovor Rusije i Francuske, dogovor je bio izmedju pase i kralja,a Rusija stupa na scenu tek kad Francuzi odbijaju da posalju brodove po sprsku vojsku i to je jedina usluga koju su Rusi ikada ucinili Srbiji(pretnja sklapanja primirja sa carevinom). Srpsku vojsku su napadala albanska plemena nelojolna pasi

car

pre 12 godina

i po ovome se vidi koliko su uredjenije drustvo od nas. tek nakon sto su pribavili odredjene dokaze u sav pritisak javnosti i politicara su saopstili imena. a kod nas ne zna se koliko su nam suplje sluzbe tuzilastvo novinari. svaka cast makedoncima na principijelnosti.

Djoka Bomba

pre 12 godina

nikola drezgić@ u to vreme je u albaniji bilo dvovlašće pa ko je naleteo na one koji nisu bili na strani antante naj... je. Sve u svemu da li je veće zlo povlačenje preko albanije ili da su ostali ,verovatno je ovo drugo ali budi siguran da je sporazum o povlačenju zasluga Rusije i Francuske ali sigurno ne i Albanije!

dragan

pre 12 godina

Manje je vazna nacionalnost privedenih od cinjenice da li se ovde radi o albanskom separatizmu ili islamskom terorizmu. Te dve stvari nisu iste i jasno je da vlada BJRM iz straha pred albanskim separatizmom pokusava ovo da poveze sa nekakvih islamizmom, iako ovo pre delujue ustvari kao dejstva proistekla iz OVK i ANA koja generalno imaju podrsku na Kosovu i u Albaniji.

Mario Bros

pre 12 godina

I da jesu sve albanci, pravna država treba mirno da deluje bez pompe i da ih procesuira. To je najbolji odgovor na nasilje i terorizam. Ne treba se spuštati na lični, ili nacionalni nivo u tome.

Preokret

pre 12 godina

Da se takav incident desio kod nas, kod nas bi pisalo:
5 Bosnjaka ili 5 Hrvata ili 5 Madjara ili 5 Albanca izvrsili zlocin. Nikako ne bi pisalo 5 srpskih drzavljana kako bi ustvari trebalo, sa obzirom da imaju licnu kartu Srbije (na primer). Zatim bi se rasirila kolektivna mrznja prema jednoj nacionalnoj manjini, a ne samo prema jednoj ekstremistickoj grupi. Makedonske vlasti su mnogo mudrije od nasih, ne sire nacionalnu mrznju, svaka cast, da smo mi tako radili bolje bi smo prosli.

Aleksandra

pre 12 godina

@ Normalan

Ali nije, hvala Bogu. Zato sto vecina ljudi razmislja racionalno. A verovali ili ne, desavaju se i ovakve stvari. Ovo se desilo prosle godine.

http://www.press24.mk/story/makedonija/osuda-za-incidentot-vo-srednoto-gradezhno-uchilishte

Safet Cara

pre 12 godina

Ko ubija neduznog coveka, samo sto je druge vjere ili nacije je za mene ZVER. Ova trojca ako su albanci, ne predtavljaju albanski narod u cjelini. Mi nismo u rat sa makedoncima i zato, smrtna kazna je jedina kazna.

Nevažeći listić!

pre 12 godina

Znate li šta je veoma interesantno? Evo sad pregledah najvažnije sajtove nemačkih i austrijskih medija i doslovno NIKO se nije udostojio ni da spomene vest o hapšenju ovih zločinaca! Sram da ih bude!

superbrko

pre 12 godina

Islamisti, albanci... šta god da su, nije bitna vjerska ili nacionalna pripadnost, već politička uvjerenja. Ovakvih ili gorih, imamo i mi među svojim redovima, ali su naši, pa su ok. Vjerujem da je cilj svakog civilizovanog društva, da se bori protiv bilo kojeg oblika političkog ekstremizma, fašizma, islamizma, rasizma... i svih ostalih izama.

mare

pre 12 godina

(nikola drezgić, 3. maj 2012 11:29)

Lepo objasnis ljudima, a oni te bombarduju minusima, sire mrznju i nisu ni svesni da tako rade bas ono sto neke tajne sluzbe zele.

Nenad

pre 12 godina

@Realista
Ja ne znam zaista da li je iko ikad tvrdio da je OVK čista... najviše mi je drago što smo mi barem pročistili naše redove od takvih koliko toliko, neki su u Hagu, neki su bili u mafiji dok se nisu međusobno poubijali, a Albancima sa Kosova mogu samo da izjavim da mi ih je žao, pošto ni sami nisu svesni šta ih još čeka sa ovakvim monstrumima koji se šetaju među njima.

Nenad, Skopje

pre 12 godina

Pratim komentare povodom ovog uzasnog dogadjaja i vidim da se glavna polemika vodi oko toga da li je bitno ili ne objaviti nacionalnu pripadnost ubica. Oni koji tvrde da to nije bitno vode se od ubedjenja da svi Albanci nisu takvi. Po mome ubedjenju, etnicka pripadnost pocinioca nekog kriminalnog dela je vazna da se saopsti samo u slucaju ako je motiv tog dela etnicki inspirisan. Ovde se ne sumnjivo radi o tome-ubice su u ime svoje etnicke i verske pripadnosti pocinili zlodelo. Vidi se da su ubijeni pazljivo izabrani (trazili se Makedonci, a ne Albanci), a dan je bio Veliki Cetvrtak sto zlocinu daje osim etnicke i versku dimenziju. Objavljivanje njihove etnicke i verske pripadnosti ne znaci da bi se generaliziralo da je cela jedna nacija takva, vec da bi se pojasnio motiv onih koji su ucinili zlocin. Dakle, kvalifikacija etnicki motivisan zlocin se ne dobija po pripadnosti pocinioca, vec po njihovim motivima. Mozete imate sukob pripadnika dveju nacija, ali ako je njihov motiv cisto urban ili sportski, to ne dobija kvalifikaciju etnicki sukob. Imali smo u Makedoniji nedavno takav primer kada je policajac, Makedonac, ubio dvoje Albanaca, ali motiv za konflikt im je bio cisto gradjanski-posvadjali su se za parking mesto, sto se cesto desava i unutar pripadnika jedne nacije. Ali onda su albanski politicari odma dali etnicki prizvuk nemilom dogadjaju-pozvali Albaniju i Kosovo da zastite albanski narod u Makedoniji, incident nazvali ubistvo Albanaca u Makedoniji. Ne zaboravite, da i u SAD kada se desi neki neko ubistvo odma se kaze da je ubica bio tamnoput, hispanoamerikanac, zut, emigrant iz Juzne Koreje i slicno.

SideSwipe

pre 12 godina

@ "zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske",

druze ajde molim te nazad u skolu pa da obnovis gradivo iz istorije...strasno!

Faton

pre 12 godina

U komentarima se vidi koliko je politizovana drustva na balkanu.
Kriminalci nemaju ni veru ni nacionalnost, oni su uvek kriminalci.
Ako uhapseni su krivi za petostruko ubistvo u Skopje, ja bi dao SMRTNU KAZNU odmah...

Nenad

pre 12 godina

Svaka cast makedonskim policajcima. EULEKS (ili ko je vec nadlezan na Kosmetu) i posle devet (9) godina nije u stanju da otkrije ubice neduzne dece ubijene na reci Bistrici.

Zagor

pre 12 godina

Islamisti, a? Dobro je da su objavili imena. Neka se zna kakav olos sve vrslja po Balkanu. Ali mi ne bismo trebali da se cudimo, jer imamo i mi takve. Bili su u Srebrenici gde su bez imalo osecanja ubijali i civile. A sada se setaju Srbijom kao da nista nije bilo. General je u Hagu, a gde su oni? Muzevi, ocevi, braca, mozda i komsije? Isti si ovi navedeni Albanci. Bili su u stanju da ubiju onu decu, znaci da su i u stanju na pobiju nekoliko stotine ljudi bez imalo grize savesti. Monstrum je monstrum. Ima ih na svim stranama, istorija je to dokazala. Nadam se da ce makedonsko pravosudje znati da radi svoj posao onako kako treba.

Marko

pre 12 godina

Moram nesto i ja prokomentirasiti.Ubice nisu bosnjaci vec albanci. Njihova prezimena nisu na ic vec prava albanska prezimena. Na pr.Afrim Ismailovic nije pravo ime vec Afrim Ismaili .Dokaz vam link negovog facebook profila ...Znaci nije rec o nikakvim bosnjacima vec o albancima.Vest koja ste preuzeli iz dnevnog lista "vecer" je za ocekivanje.Vecer je najgori partiski list koji izlazi iz MKD koji kontrolise VMRO.Moje glediste je da su namerno objavili prezimena na ic kako bi makedonci pomislili da je rec o bosnjacima i smanjila bi se tenzija ujedno i albanci ne bi se previse bunili rekli bi briga nas za bosnjacima.To je hodanje po liniju manjeg otopra i stavljanje problem ispod tepih.To odgovara VMRO da bi smirilo makedonce a ujedno odgovara i DUI albanskog partnera u vladi kako albanci ne bi ispali krivi vec bi se odgovornost prebacila na islamiste (bosnjake u slucaju).Znaci sva trojca ukljucujuci braca Ismaili (ne Ismailovic) su albanci.

Поповић

pre 12 godina

nikola drezgić, 3. maj 2012 11:29)

Која је држава омогућила повлачење?Дај не шири глупости или деду ниси добро саслушао!Нападали су из заседа сенке од људи!Рањене и полу живе,исцрпљене од мукотрпног ходања!!Они су пропустили?Сваки корак кроз Албанију је крваво плаћен,или прочитај неку књигу.

Savo Bačić

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!

kužiš stari moj

pre 12 godina

užas, koje face. i da to nisu sigurnosne službe prokužile. fakat svima u tim službama treba dati nogomet i zaposliti PROFESIONALCE , a ne političke poslušnike.
nadame se da i ovi nisu imali hr putovnicu.

Vaci

pre 12 godina

Ovaj zlostor trebalo je da se spreci al problem je sto bi aktuelna garnitura izgubila izgubila vlast.Vlada Makedonije je koalicija izmedju VMRO makedonska stranka i DUI albanska stranka inace bivsi clanovi UCK odgovornni za mnogo zlotora ubistva.VMRO na celo sa Grujevski je naparavio najvce predavsvo sto je napravio koaliciju sa DUI(UCK)"bivsi borci za ljudska prava"TERORISTI.Mnogi eksperti su govorili da ce ovo da ce ovo da se dogodi..izgleda da je sladja fotelja i vlast..zato i policija nije intervenirala ranije a ne sme ni sada iako svi znamo ko su teroristi i da u mestima gde zive Albanci ima mnogo oruzja,droge,prostitucije...a vlast zatvara oci boje se necga ili od nekoga ???...ovo je samo pocetak!!....a sta ce biti kraj ???

Mitrovica

pre 12 godina

Naravno da zasluzuju najstroziju mogucu kaznu. Ali ni ta najstrozija kazna (nazalost) porodicama ubijenic mladica, nece povratiti svoje najdraze nazad. To je onda sav uzas na kraju ove price!
Ja sam ubedjen da 99,99% Albanaca osecaju slicno ovo sto i ja, a to je gnev i zalost, za izgubljene zivote petoro nevinih ljudi, kao i gnev i zalost da su ubice pripadnici kao i ja.
Na celoj ovoj surovoj i zalosnoj prici, moze se samo o jednom pozitivnom aspektu govoriti, a to je: svi ovi zlikovci se najostrije osudjuju sa strane Albanaca (iz Makedonije, Kosova, Srbije, Albanie, Crne Gore, itd.). Dakle mi ne vidimo na njih heroje, kao sto bi neki uradili, nego mi njih nazivamo pravim imenom - kriminalce i teroriste!

nikola drezgić

pre 12 godina

Da naravno,to su Albanci,niko nije ni glup ni ćorav! I šta sad? Mrzeti zbog ovakvih kretena sve Albance!? Ja to ne mogu i ne želim,prvo vaspitan sam tako da ne mrzim nikoga,a kao drugo,pre nešto manje od 100 godina,zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske moj je pradeda izvukao živu glavu,da se to nije desilo,verovatno ne bi bilo mene danas da pišem ovaj komentar!

satara

pre 12 godina

Kakva zbrka sa terminima.Islamizam je naziv,termin,pojam za one ideologije koje islam (islam znaći pokornost bogu)ne smatraju samo religijom nego i političkom ideologijom ili sistemom na kojem bi se trebala temeljiti država i društvo.Dakle islamist je neko ko pristaje na takvo shvatanje islama.Zato se ne treba apriori zaletit pa davat kvalifikacije koje još nisu provjerene a u sebi sadrže mogućnost raznoraznih manipulacija.Malo dodatnog informisanja i strpljenja nije na odmet.

smrtna kazna

pre 12 godina

Jel' moze nek oda mi objasni zasto je bitno da li su u pitanj uAlbanci,Pakistanci ili vanzemaljci?

Ovo su najgori moguci olosi i ubice.I nema dalje.Sve je drugo nebitno.Sve drugo vodi u pogresnom pravcu...bas onnom u kom su i hteli oni koji su ovo izrezirali.

Branko

pre 12 godina

@(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)
Pa kako su Albanci dobili državu Kosovo? Organizovali i obučili OVK i UČK uz pomoć stranih mentora pa ih najpre poslali u Hrvatsku i Bosnu da ratuju protiv Srba. U Srbiji su bili veoma mirni u to vreme. Zatim su ih poslali u inostranstvo (kod mudžahedina i talibana) na specijalizaciju i kada su se vratili u Srbiju napali su srpsku vojsku i policiju, a onda se umešao NATO da bi ih zaštitio od poraza i eto "nezavisne države" Kosovo. Sve ostalo je medijski rat i laži koje je servirala "međunarodna zajednica" ...

Goran

pre 12 godina

@(Rina, 3. maj 2012 09:39)
"1. Normalan covek ne bi ucinio ovakvo ubistvo a da ne napusti zemlju."

POD 1. Normalan covek ne cini ubistvo ! ;)

Pametno

pre 12 godina

MK policija je dokazala svoj kapacitet - za tako kratko vreme resiti ovakav slucaj... Ono sto me je iznenadilo je da su MK vlasti pokazale da imaju takodje kapacitet. Dijagnozom "radikalni islamizam" su dali "shah-shuh-sheh" USD, Evropi i Albancima. Samo naivni ulaze u debatu sta je ili nije radikalni islamizam. Poenta je da sada niko u svetu ne sme da podrzi bagru, pa cak i Kosovo ce morati da saradjuje jer niko ne zeli da posalje imidz podrzivaca terorista. Brilijantan potez.

Dejan Kumanovo

pre 12 godina

Nazalost mislim da nije s'ovim kraj svih problema kod nas u Makedoniji.Mislim da ovo samo dopunjava casu koja je odavno pocela da se puni.Ko zna sta je sledece, a mala drzava kao nasa bez neke "Bodigarda" Drzave tesko ce sama da prebroti sve to.Ko zna mozda gresim...

edo

pre 12 godina

Brejvik ubi 77-oro u ime hrišćanstva i nije proglašen za teroristu i "radikalnog hrišćanina"... a ovi petoro zbog čistog separatizma i ostvarivanja ideje o velikoj albaniji i odmah su proglašeni za teroriste i radikalne islamiste. Nije u redu da se ovoliko potencira na verskoj pripadnosti samo kada su muslimani u pitanju. Daleko od toga da ih ne osuđujem, ovakvima treba po Serijatskom pravu suditi ...

AntiWar

pre 12 godina

Ne znam zasto se insistira od strane komentatora vec 3 dana da je rec o albancima i ovk! Oni koji su ubili Premijera Djndjica nisu predstavljali srpski narod, nisu izglasani na izborima sa zadatkom da ubiju premijera nego je bilo rec o teroristicko-kriminalnoj grupaciji koja je to izvrsila prema sopstvenim uvjerenjima! Nema rata u Makedoniji sve ostalo su uzasni incidenti!

Petar A

pre 12 godina

Makedonija ne smije podlijeci histeriji. Jeste da su ubijeni mladici, ali drzava mora ostati profesionalna. Ovi sa slika su osumnjiceni i vjerujem optuzeni, ali nisu ubice dok se to ne dokaze. Vjerujem da ce biti lako da se dokaze i tim prije treba insistirati na proceduri. I cemu ova farsa sa "islamistima"? Kakvi islamisti? Sta to znaci? Ali i to ce istraga i sudjenje da objasne: jesu li ubili, zasto su ubili i sa kojim visim ciljem. Ja bih ih sada zvao osumnjicenim i optuzenim za terorizam.

Nnad T

pre 12 godina

Bravo za Makedonsku policiju!!!
Sudeći po komentarima neki ovde su "sigurni" da iza ovih stoji cela albanska nacija, a to su gluposti na koje je organizator zločina i računao.

rade

pre 12 godina

Ja iskren da budem nimalo ne verujem u tu priču o „islamskim teroristima“. Prvo , svega dva prezimena koja sam mogao da pročitam se završavaju na „ić“ (pretpostavljam da su Bošnjaci po nacionalnosti/narodnosti) dok su ostala imena i prezimena isključivo albanska. Drugo (što je usko povezano sa prvim), nemaju Bošnjaci teritorijalne pretenzije na Srbiju, CG, Makedoniju i Grčku, ne žele oni „veliki Bosnu“ , već Albanci „veliku Albaniju“. Treće, u mnogim komentarima koji su objavljeni na dosadašnje vesti o AP KiM ili o Makdeoniji (tamo gde ima delovanja OVK i ostalih albanskih nacionalističkih vojnih organizacija – koje su prema mom shvatanju terorističke) uglavnom smo mogli pročitati da Albanci (kako sami kažu) nemaju „tvrdokorne islamističke principe“ jer su većinom katolici. Tu bih se donekle mogao složiti jer zaista ima popriličan broj Albanaca katoličke veroispovesti ali ipak ne dovoljno da bi se proglasili većinom u odnosu na sveukupan broj Albanaca. Četvrto , sama činjenica da su oružje skrivali raznorazni članovi istih porodica samo potvrđuje stav „neplemenskih“ zajednica da u albanskom življu i dalje preovlađuju tribalni zakoni i tribalno poimanje stvari i životne percepcije. Iliti, ako vođa plemena kaže da nešto mora da se uradi onda se to i uradi, jer u suprotnom bi se moglo reći da su svi članovi familije gore optuženih ustvari pripadnici raznoraznih terorističkih ćelija obzirom da su (verovatno) znali ko su i šta su njihovi najbliži rođaci a nisu prijavili zločin. Dakle ili su teroristi ili saučesnici. Ja bih pre rekao da su „saučesnici“ ali ne svojom voljom već zato što moraju da slušaju „glavu plemena/porodice“. To dakle isključuje kao motiv za napad „radikalni islamizam“. Svi znamo kako „radikalni islamizam“ deluje. Ne mora čovek da je „Peneta“ pa da skapira da su bombaški samoubilački napadi najbolje oružje radikalnih islamista. Stvar je vrlo jednostavna , postaviš negde bombu , aktiviraš je i eto mnogo žrtava kod druge strane, ako baš mora neko da se žrtvuje onda je to isključivo jedna osoba sa pojasom od eksploziva koja će usmrtiti što više „neprijatelja“, ovako se samo bezveze rizikuje da bude otkrivena (ako uopšte postoji) organizacija koja sprovodi terorističke napade, jer cilj takve organizacije nije da bude raskrinkana i pohapšene posle prvog terorističkog akta već da deluje što duže može (po mogućstvu do ostvarenja krajnjeg cilja). I peto (zaključno) svi vrlo dobro znamo nacionalistički san Albanaca da formiraju „veliku Albaniju“, znamo koje metode koriste, znamo šta sve pričaju (raznorazni sastanci političara iz Albanije sa Albancima širom regiona), znamo ko finansira tu ideju i kako je finansira, znamo ko odobrava takve akcije. Dakle, ovo saopštenje koje je izdao MUP Makedonije je isključivo u službi smirivanja strasti te da eventualno ne bi došlo do nekih većih nemira i sukoba između makedonske i albanske zajednice, te se sada zločin pripisuje nekakvim radikalnim islamskim elementima.

denko

pre 12 godina

o cemu vi pricate, kao nisu albanska imena??

pa samo ismailovici su makedonski muslimani, sve ostalo su po imenu i prezimenu etnicki albanci....
nista arapsko ili bilo sta drugo daleko nema u tim imenima... cisto albanska imena i prezimena...

Ari

pre 12 godina

@denko...Jest da je sunce prijatelju i nosis naocare...Skini ruzicaste naocare i videces da nije to sve tako sjajno i bajno...Beg od istine je gori od same istine...Ulepsavanje nece nista popraviti...Samo realno stanje je do jaja...A ono nije ni malo ruzicasto i sjajno i bajno na Balkanu, upravo zbog ovakvih spodoba u vidu radikalnih islamista...

neva

pre 12 godina

Kod osumnjicenih pronadjeno oruzije, uniforme iz oznake OVK.

Pa cekaj malo, i Srpska vojska se 1998 - 99 borila protiv "islamista" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=01&nav_category=167&nav_id=605483) koji su radili to isto sto i ovi u mkedoniji.
Zasto su onda kosovski Albanci dobili svoju (para) drzavu.

Sto ne objave koje su nacionalnosti ti "islamisti" jer to bar za sada nije nacija.

Marko

pre 12 godina

@Rade ti napisa roman o tome kako ovo nisu islamski ekstrenisti jer je samo jedan mozda bosnjak a ostali si albanici.. Sve ti to dodje na isto prijatelju

Mirko

pre 12 godina

Sta je banana-drzava? Na primer: Zemlja u kojoj strani ambasador MUP-u drzave domacina napise saopstenje za javnost.
Pri tom ono nema ni tangentijalnog dodira sa cinjenicom da je teroristicka albanska OVK po ko zna koji put izvrsila zlocin!

Životinja.

pre 12 godina

Ne vredjajte nas. Mi to nikada nebi uradili. Mi ubijamo samo kada smo gladni. Ljudi ubijaju samo kada su gladni i u samoodbrani. Ovi? Za njih je reč "Monstrum" kao kada im se tepa. Ja nemam pravu reč za njih. Ali znam šta bih sa njima.

Had & Kerber

pre 12 godina

Devijantne nakaze. Monstrumi. Bolesnici, degenerici, ne bio ga ja u njihovoj koži kada dođu Bogu na istinu. Za ovakve ni Bog nije milosrdan, ubiti 4 mladića, ni kriva ni dužna... Za ove će se ekskluzivno otvoriti deseti krug Pakla, nadam se.

spalm

pre 12 godina

Ovde se ne radi ni o kakvim osobama koje su nesto planirale, ev. uradile u ime Islama. A cak je evidentno da nisu ni Albanci u pitanju.
Hapsenja "islamista" i "simpatizera tzv OVK" je onako "usput" izvedeno sa ciljem da se digne velika prasina i optuzi Islam u prvom redu a zatim i tzv.OVK s obzirom na postojeci makedonsko - albanski problem.
I samo da napomenem da se Albanci (99%) na Kosovu i Makedoniji nisu borili za Islam nego za drzavu - evidentno je da veliki broj (99%) Albanaca na Kosovu ne praktikuje Islam, a isto se tako moze reci i za Bosnjake u Bosni s obzirom na broj onih koji (ne)praktikuju Islam.
Prema tome u pravu su oni koji zagovaraju tezu da je Islam miroljubiva vera jer se kao takva jedino i moze praktikovati - sve ostalo je imitacija ili ostvarivanje licnih (ovozemaljskih) interesa - novac, npr., uz pomoc negativne (lazne) interpretaciju Islama.

veerghoen

pre 12 godina

Hladno postrojiti, pucati u golobrade mladice pritom gledajuci ih u oci dok mole za zivotom je cin monstruozan. Smrtna kazna ili vesanje na trgu u Skoplju.

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

Baš lepo da su ih uhvatili. Ako su to učinili zbog vjerskih uvjerenja i ako su tako veliki islamisti onda im treba suditi po "njihovom" zakonu ... mislim da bi to moglo biti smrt vješanjem, ili kamenovanje do smrti, ili što već, svejedno.

Dzara

pre 12 godina

Albanski fasisti ispranih mozgova jos jednom, posle bezbroj puta na KiM, pokazuju svoje sumanuto, besomucno, nemilosrdno, monstruozno lice i zarad nekih profita i sna o 'ujedinjenju okupiranih albanskih zemalja' ubijaju, masakriraju nevinu decu i ljude. I, naravno da ce uspeti u svojoj nameri da zastrase stanovnistvo, jer, ko se ne bi bojao takvih spodoba? Mirni i civilizovani makedonski narod ce poceti sa laganim preseljavanjem, zajedno sa civilizovanim delom albanskog stanovnistva, i dobicemo novi okupirani prostor za trgovinu organima, belim robljem, oruzjem, drogom, po identicnom sablonu kao na Kosovu i Metohiji. Iz tog velikog profita placace se neki novi lobisti za ispunjavanje nekih buducih bolesnih i sumanutih ideja. Zid i struja jedina nada.

Rina

pre 12 godina

1. Normalan covek ne bi ucinio ovakvo ubistvo a da ne napusti zemlju. Znaci dvojica napustilu su makedoniju, a drugi nisu. 2. Zasto se kaze radikalni islamisti, kad u video nema ma bas nijedan dozak ta veze njih sa islamskih radikala (nema kurana, nema slike bin ladena,nema nijedan dokumenat na arabski, nema pasosa da dokazuju da su oni putovali u arabskim zamaljama). 3. Jasno je da vecina njih su bivsi clanovi OVK. Slike pokazuju to veoma jasno. Covjek uniformiran, sa oruzjem, OVK znackama, zastavu albanije etc, pa se vezi sa islamskih radikala. Ma ovo nema smisla. Albanci ne dobiju ama bas nista ovome.

pera

pre 12 godina

pravi islamski teroristi, poreklom iz pakistana, odrasli na kuranu, živeli u afganistanu, obučavali se u teheranu ... pa došli u makedoniju da se osvete nevernicima.

Da je osama živ, verovatno bi pričao da su oni izmislili njega, a ne on njih.

(nego ženo, zakopčaj me pozadi)

Realista

pre 12 godina

Cestitke makedonskom MUP. Voleo bih da sada vidim komentare onih, koji tvrde da je borba OVK bila plemenita i da ova paravojna organizacija nije cinila zlocine i nije postala i ostala teroristicka struktura.

Realista

pre 12 godina

Cestitke makedonskom MUP. Voleo bih da sada vidim komentare onih, koji tvrde da je borba OVK bila plemenita i da ova paravojna organizacija nije cinila zlocine i nije postala i ostala teroristicka struktura.

Dzara

pre 12 godina

Albanski fasisti ispranih mozgova jos jednom, posle bezbroj puta na KiM, pokazuju svoje sumanuto, besomucno, nemilosrdno, monstruozno lice i zarad nekih profita i sna o 'ujedinjenju okupiranih albanskih zemalja' ubijaju, masakriraju nevinu decu i ljude. I, naravno da ce uspeti u svojoj nameri da zastrase stanovnistvo, jer, ko se ne bi bojao takvih spodoba? Mirni i civilizovani makedonski narod ce poceti sa laganim preseljavanjem, zajedno sa civilizovanim delom albanskog stanovnistva, i dobicemo novi okupirani prostor za trgovinu organima, belim robljem, oruzjem, drogom, po identicnom sablonu kao na Kosovu i Metohiji. Iz tog velikog profita placace se neki novi lobisti za ispunjavanje nekih buducih bolesnih i sumanutih ideja. Zid i struja jedina nada.

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

Baš lepo da su ih uhvatili. Ako su to učinili zbog vjerskih uvjerenja i ako su tako veliki islamisti onda im treba suditi po "njihovom" zakonu ... mislim da bi to moglo biti smrt vješanjem, ili kamenovanje do smrti, ili što već, svejedno.

veerghoen

pre 12 godina

Hladno postrojiti, pucati u golobrade mladice pritom gledajuci ih u oci dok mole za zivotom je cin monstruozan. Smrtna kazna ili vesanje na trgu u Skoplju.

Rina

pre 12 godina

1. Normalan covek ne bi ucinio ovakvo ubistvo a da ne napusti zemlju. Znaci dvojica napustilu su makedoniju, a drugi nisu. 2. Zasto se kaze radikalni islamisti, kad u video nema ma bas nijedan dozak ta veze njih sa islamskih radikala (nema kurana, nema slike bin ladena,nema nijedan dokumenat na arabski, nema pasosa da dokazuju da su oni putovali u arabskim zamaljama). 3. Jasno je da vecina njih su bivsi clanovi OVK. Slike pokazuju to veoma jasno. Covjek uniformiran, sa oruzjem, OVK znackama, zastavu albanije etc, pa se vezi sa islamskih radikala. Ma ovo nema smisla. Albanci ne dobiju ama bas nista ovome.

pera

pre 12 godina

pravi islamski teroristi, poreklom iz pakistana, odrasli na kuranu, živeli u afganistanu, obučavali se u teheranu ... pa došli u makedoniju da se osvete nevernicima.

Da je osama živ, verovatno bi pričao da su oni izmislili njega, a ne on njih.

(nego ženo, zakopčaj me pozadi)

Goran

pre 12 godina

@(Rina, 3. maj 2012 09:39)
"1. Normalan covek ne bi ucinio ovakvo ubistvo a da ne napusti zemlju."

POD 1. Normalan covek ne cini ubistvo ! ;)

neva

pre 12 godina

Kod osumnjicenih pronadjeno oruzije, uniforme iz oznake OVK.

Pa cekaj malo, i Srpska vojska se 1998 - 99 borila protiv "islamista" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=01&nav_category=167&nav_id=605483) koji su radili to isto sto i ovi u mkedoniji.
Zasto su onda kosovski Albanci dobili svoju (para) drzavu.

Sto ne objave koje su nacionalnosti ti "islamisti" jer to bar za sada nije nacija.

Nenad

pre 12 godina

Svaka cast makedonskim policajcima. EULEKS (ili ko je vec nadlezan na Kosmetu) i posle devet (9) godina nije u stanju da otkrije ubice neduzne dece ubijene na reci Bistrici.

Branko

pre 12 godina

@(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)
Pa kako su Albanci dobili državu Kosovo? Organizovali i obučili OVK i UČK uz pomoć stranih mentora pa ih najpre poslali u Hrvatsku i Bosnu da ratuju protiv Srba. U Srbiji su bili veoma mirni u to vreme. Zatim su ih poslali u inostranstvo (kod mudžahedina i talibana) na specijalizaciju i kada su se vratili u Srbiju napali su srpsku vojsku i policiju, a onda se umešao NATO da bi ih zaštitio od poraza i eto "nezavisne države" Kosovo. Sve ostalo je medijski rat i laži koje je servirala "međunarodna zajednica" ...

Nevažeći listić!

pre 12 godina

Znate li šta je veoma interesantno? Evo sad pregledah najvažnije sajtove nemačkih i austrijskih medija i doslovno NIKO se nije udostojio ni da spomene vest o hapšenju ovih zločinaca! Sram da ih bude!

Mirko

pre 12 godina

Sta je banana-drzava? Na primer: Zemlja u kojoj strani ambasador MUP-u drzave domacina napise saopstenje za javnost.
Pri tom ono nema ni tangentijalnog dodira sa cinjenicom da je teroristicka albanska OVK po ko zna koji put izvrsila zlocin!

Nenad, Skopje

pre 12 godina

Pratim komentare povodom ovog uzasnog dogadjaja i vidim da se glavna polemika vodi oko toga da li je bitno ili ne objaviti nacionalnu pripadnost ubica. Oni koji tvrde da to nije bitno vode se od ubedjenja da svi Albanci nisu takvi. Po mome ubedjenju, etnicka pripadnost pocinioca nekog kriminalnog dela je vazna da se saopsti samo u slucaju ako je motiv tog dela etnicki inspirisan. Ovde se ne sumnjivo radi o tome-ubice su u ime svoje etnicke i verske pripadnosti pocinili zlodelo. Vidi se da su ubijeni pazljivo izabrani (trazili se Makedonci, a ne Albanci), a dan je bio Veliki Cetvrtak sto zlocinu daje osim etnicke i versku dimenziju. Objavljivanje njihove etnicke i verske pripadnosti ne znaci da bi se generaliziralo da je cela jedna nacija takva, vec da bi se pojasnio motiv onih koji su ucinili zlocin. Dakle, kvalifikacija etnicki motivisan zlocin se ne dobija po pripadnosti pocinioca, vec po njihovim motivima. Mozete imate sukob pripadnika dveju nacija, ali ako je njihov motiv cisto urban ili sportski, to ne dobija kvalifikaciju etnicki sukob. Imali smo u Makedoniji nedavno takav primer kada je policajac, Makedonac, ubio dvoje Albanaca, ali motiv za konflikt im je bio cisto gradjanski-posvadjali su se za parking mesto, sto se cesto desava i unutar pripadnika jedne nacije. Ali onda su albanski politicari odma dali etnicki prizvuk nemilom dogadjaju-pozvali Albaniju i Kosovo da zastite albanski narod u Makedoniji, incident nazvali ubistvo Albanaca u Makedoniji. Ne zaboravite, da i u SAD kada se desi neki neko ubistvo odma se kaze da je ubica bio tamnoput, hispanoamerikanac, zut, emigrant iz Juzne Koreje i slicno.

Marko

pre 12 godina

Moram nesto i ja prokomentirasiti.Ubice nisu bosnjaci vec albanci. Njihova prezimena nisu na ic vec prava albanska prezimena. Na pr.Afrim Ismailovic nije pravo ime vec Afrim Ismaili .Dokaz vam link negovog facebook profila ...Znaci nije rec o nikakvim bosnjacima vec o albancima.Vest koja ste preuzeli iz dnevnog lista "vecer" je za ocekivanje.Vecer je najgori partiski list koji izlazi iz MKD koji kontrolise VMRO.Moje glediste je da su namerno objavili prezimena na ic kako bi makedonci pomislili da je rec o bosnjacima i smanjila bi se tenzija ujedno i albanci ne bi se previse bunili rekli bi briga nas za bosnjacima.To je hodanje po liniju manjeg otopra i stavljanje problem ispod tepih.To odgovara VMRO da bi smirilo makedonce a ujedno odgovara i DUI albanskog partnera u vladi kako albanci ne bi ispali krivi vec bi se odgovornost prebacila na islamiste (bosnjake u slucaju).Znaci sva trojca ukljucujuci braca Ismaili (ne Ismailovic) su albanci.

Savo Bačić

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!

Safet Cara

pre 12 godina

Ko ubija neduznog coveka, samo sto je druge vjere ili nacije je za mene ZVER. Ova trojca ako su albanci, ne predtavljaju albanski narod u cjelini. Mi nismo u rat sa makedoncima i zato, smrtna kazna je jedina kazna.

Поповић

pre 12 godina

nikola drezgić, 3. maj 2012 11:29)

Која је држава омогућила повлачење?Дај не шири глупости или деду ниси добро саслушао!Нападали су из заседа сенке од људи!Рањене и полу живе,исцрпљене од мукотрпног ходања!!Они су пропустили?Сваки корак кроз Албанију је крваво плаћен,или прочитај неку књигу.

SideSwipe

pre 12 godina

@ "zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske",

druze ajde molim te nazad u skolu pa da obnovis gradivo iz istorije...strasno!

denko

pre 12 godina

o cemu vi pricate, kao nisu albanska imena??

pa samo ismailovici su makedonski muslimani, sve ostalo su po imenu i prezimenu etnicki albanci....
nista arapsko ili bilo sta drugo daleko nema u tim imenima... cisto albanska imena i prezimena...

Had & Kerber

pre 12 godina

Devijantne nakaze. Monstrumi. Bolesnici, degenerici, ne bio ga ja u njihovoj koži kada dođu Bogu na istinu. Za ovakve ni Bog nije milosrdan, ubiti 4 mladića, ni kriva ni dužna... Za ove će se ekskluzivno otvoriti deseti krug Pakla, nadam se.

Mitrovica

pre 12 godina

Naravno da zasluzuju najstroziju mogucu kaznu. Ali ni ta najstrozija kazna (nazalost) porodicama ubijenic mladica, nece povratiti svoje najdraze nazad. To je onda sav uzas na kraju ove price!
Ja sam ubedjen da 99,99% Albanaca osecaju slicno ovo sto i ja, a to je gnev i zalost, za izgubljene zivote petoro nevinih ljudi, kao i gnev i zalost da su ubice pripadnici kao i ja.
Na celoj ovoj surovoj i zalosnoj prici, moze se samo o jednom pozitivnom aspektu govoriti, a to je: svi ovi zlikovci se najostrije osudjuju sa strane Albanaca (iz Makedonije, Kosova, Srbije, Albanie, Crne Gore, itd.). Dakle mi ne vidimo na njih heroje, kao sto bi neki uradili, nego mi njih nazivamo pravim imenom - kriminalce i teroriste!

Pametno

pre 12 godina

MK policija je dokazala svoj kapacitet - za tako kratko vreme resiti ovakav slucaj... Ono sto me je iznenadilo je da su MK vlasti pokazale da imaju takodje kapacitet. Dijagnozom "radikalni islamizam" su dali "shah-shuh-sheh" USD, Evropi i Albancima. Samo naivni ulaze u debatu sta je ili nije radikalni islamizam. Poenta je da sada niko u svetu ne sme da podrzi bagru, pa cak i Kosovo ce morati da saradjuje jer niko ne zeli da posalje imidz podrzivaca terorista. Brilijantan potez.

rade

pre 12 godina

Ja iskren da budem nimalo ne verujem u tu priču o „islamskim teroristima“. Prvo , svega dva prezimena koja sam mogao da pročitam se završavaju na „ić“ (pretpostavljam da su Bošnjaci po nacionalnosti/narodnosti) dok su ostala imena i prezimena isključivo albanska. Drugo (što je usko povezano sa prvim), nemaju Bošnjaci teritorijalne pretenzije na Srbiju, CG, Makedoniju i Grčku, ne žele oni „veliki Bosnu“ , već Albanci „veliku Albaniju“. Treće, u mnogim komentarima koji su objavljeni na dosadašnje vesti o AP KiM ili o Makdeoniji (tamo gde ima delovanja OVK i ostalih albanskih nacionalističkih vojnih organizacija – koje su prema mom shvatanju terorističke) uglavnom smo mogli pročitati da Albanci (kako sami kažu) nemaju „tvrdokorne islamističke principe“ jer su većinom katolici. Tu bih se donekle mogao složiti jer zaista ima popriličan broj Albanaca katoličke veroispovesti ali ipak ne dovoljno da bi se proglasili većinom u odnosu na sveukupan broj Albanaca. Četvrto , sama činjenica da su oružje skrivali raznorazni članovi istih porodica samo potvrđuje stav „neplemenskih“ zajednica da u albanskom življu i dalje preovlađuju tribalni zakoni i tribalno poimanje stvari i životne percepcije. Iliti, ako vođa plemena kaže da nešto mora da se uradi onda se to i uradi, jer u suprotnom bi se moglo reći da su svi članovi familije gore optuženih ustvari pripadnici raznoraznih terorističkih ćelija obzirom da su (verovatno) znali ko su i šta su njihovi najbliži rođaci a nisu prijavili zločin. Dakle ili su teroristi ili saučesnici. Ja bih pre rekao da su „saučesnici“ ali ne svojom voljom već zato što moraju da slušaju „glavu plemena/porodice“. To dakle isključuje kao motiv za napad „radikalni islamizam“. Svi znamo kako „radikalni islamizam“ deluje. Ne mora čovek da je „Peneta“ pa da skapira da su bombaški samoubilački napadi najbolje oružje radikalnih islamista. Stvar je vrlo jednostavna , postaviš negde bombu , aktiviraš je i eto mnogo žrtava kod druge strane, ako baš mora neko da se žrtvuje onda je to isključivo jedna osoba sa pojasom od eksploziva koja će usmrtiti što više „neprijatelja“, ovako se samo bezveze rizikuje da bude otkrivena (ako uopšte postoji) organizacija koja sprovodi terorističke napade, jer cilj takve organizacije nije da bude raskrinkana i pohapšene posle prvog terorističkog akta već da deluje što duže može (po mogućstvu do ostvarenja krajnjeg cilja). I peto (zaključno) svi vrlo dobro znamo nacionalistički san Albanaca da formiraju „veliku Albaniju“, znamo koje metode koriste, znamo šta sve pričaju (raznorazni sastanci političara iz Albanije sa Albancima širom regiona), znamo ko finansira tu ideju i kako je finansira, znamo ko odobrava takve akcije. Dakle, ovo saopštenje koje je izdao MUP Makedonije je isključivo u službi smirivanja strasti te da eventualno ne bi došlo do nekih većih nemira i sukoba između makedonske i albanske zajednice, te se sada zločin pripisuje nekakvim radikalnim islamskim elementima.

dragan

pre 12 godina

Manje je vazna nacionalnost privedenih od cinjenice da li se ovde radi o albanskom separatizmu ili islamskom terorizmu. Te dve stvari nisu iste i jasno je da vlada BJRM iz straha pred albanskim separatizmom pokusava ovo da poveze sa nekakvih islamizmom, iako ovo pre delujue ustvari kao dejstva proistekla iz OVK i ANA koja generalno imaju podrsku na Kosovu i u Albaniji.

bačvanin

pre 12 godina

[Poruka redakciji...]

Očigledno je da se Makedoniji sprema isto ono što i Srbiji!
Sve je potpuno identično!
Teroristički kukavički napadi na nedužne ljude, decu...
Zapadni nadasve "demokratski" i "slobodni" mediji apsolutno nijednom rečju ne spominju ovaj događaj - znači potpuno se ignoriše događaj! Što u prevodu znači da se priprema medijski teren, jer kada Makedonci krenu u očekivanu osvetu, ti isti mediji će to tada predstaviti kao Makedonski napad na nedužne Albance koji ništa skrivili nisu, jer niko ni ne zna šta se pre toga dešavalo... a naravno tada bi mediji odmah izveštavali sve detaljno imali bi smo one čuvene "breaking news" i sve ostalo.... Nedužne Albanke bi plakale na kamerama sa svojom decom... a u sledećem kadru bi smo gledali "ružne" do zuba naoružane makedonske vojnike...
Po svemu ovome se jasno vidi da je ovo definitivno bio pokušaj provokacije većih nemira u Makedoniji za koji bi u zapadnom svetu bili okrivljeni Makedonci!
Sve to već jako dobro viđeno na našoj koži!
Koliko je samo takvih predstava bilo...

Makedonijo moja draga, zaista vam se crno piše, na žalost! Trebali ste učiti na našoj situaciji i podržati nas kada je trebalo!
Pozdrav i neka vam je Bog u pomoći!

Nenad

pre 12 godina

@Realista
Ja ne znam zaista da li je iko ikad tvrdio da je OVK čista... najviše mi je drago što smo mi barem pročistili naše redove od takvih koliko toliko, neki su u Hagu, neki su bili u mafiji dok se nisu međusobno poubijali, a Albancima sa Kosova mogu samo da izjavim da mi ih je žao, pošto ni sami nisu svesni šta ih još čeka sa ovakvim monstrumima koji se šetaju među njima.

Životinja.

pre 12 godina

Ne vredjajte nas. Mi to nikada nebi uradili. Mi ubijamo samo kada smo gladni. Ljudi ubijaju samo kada su gladni i u samoodbrani. Ovi? Za njih je reč "Monstrum" kao kada im se tepa. Ja nemam pravu reč za njih. Ali znam šta bih sa njima.

Tod

pre 12 godina

Face im sve govore. Orangutani. Zlo se zapatilo na ovim prostorima, osecaju da ih podrzavaju mocnici pa zato ubijaju neduznu decu. Juce u Makedoniji, sutra kod nas... Napisao bih jos nesto ali pristojnost i kultura mi ne daju.

Vaci

pre 12 godina

Ovaj zlostor trebalo je da se spreci al problem je sto bi aktuelna garnitura izgubila izgubila vlast.Vlada Makedonije je koalicija izmedju VMRO makedonska stranka i DUI albanska stranka inace bivsi clanovi UCK odgovornni za mnogo zlotora ubistva.VMRO na celo sa Grujevski je naparavio najvce predavsvo sto je napravio koaliciju sa DUI(UCK)"bivsi borci za ljudska prava"TERORISTI.Mnogi eksperti su govorili da ce ovo da ce ovo da se dogodi..izgleda da je sladja fotelja i vlast..zato i policija nije intervenirala ranije a ne sme ni sada iako svi znamo ko su teroristi i da u mestima gde zive Albanci ima mnogo oruzja,droge,prostitucije...a vlast zatvara oci boje se necga ili od nekoga ???...ovo je samo pocetak!!....a sta ce biti kraj ???

Dejan Kumanovo

pre 12 godina

Nazalost mislim da nije s'ovim kraj svih problema kod nas u Makedoniji.Mislim da ovo samo dopunjava casu koja je odavno pocela da se puni.Ko zna sta je sledece, a mala drzava kao nasa bez neke "Bodigarda" Drzave tesko ce sama da prebroti sve to.Ko zna mozda gresim...

Zagor

pre 12 godina

Islamisti, a? Dobro je da su objavili imena. Neka se zna kakav olos sve vrslja po Balkanu. Ali mi ne bismo trebali da se cudimo, jer imamo i mi takve. Bili su u Srebrenici gde su bez imalo osecanja ubijali i civile. A sada se setaju Srbijom kao da nista nije bilo. General je u Hagu, a gde su oni? Muzevi, ocevi, braca, mozda i komsije? Isti si ovi navedeni Albanci. Bili su u stanju da ubiju onu decu, znaci da su i u stanju na pobiju nekoliko stotine ljudi bez imalo grize savesti. Monstrum je monstrum. Ima ih na svim stranama, istorija je to dokazala. Nadam se da ce makedonsko pravosudje znati da radi svoj posao onako kako treba.

nikola drezgić

pre 12 godina

Da naravno,to su Albanci,niko nije ni glup ni ćorav! I šta sad? Mrzeti zbog ovakvih kretena sve Albance!? Ja to ne mogu i ne želim,prvo vaspitan sam tako da ne mrzim nikoga,a kao drugo,pre nešto manje od 100 godina,zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske moj je pradeda izvukao živu glavu,da se to nije desilo,verovatno ne bi bilo mene danas da pišem ovaj komentar!

Kad na vrbi rodi grožđe

pre 12 godina

Trbalo bi da Makedonske vlasti iskoriste sad priliku i daju rok od recimo 10 dana da svi građani, bilo makedonci, bilo ''islamisti'' predaju svo nelegalno naoružanje koje imaju. Posle toga, kod koga nađu jedan jedini nelegalni metak, automatski optužiti za terorizam. I
nazovite stvari pravim imenom.

austrija

pre 12 godina

/// jasam albanac muslim ali ti radikale muslime koji ima svugde pobio bih sve ovi ljudi ne trebaju nikome neka idu u iran ne maju mestu nigde narodu treba mira dosta vise ubijanja i mrznje bilo sta je bilo mi moramo opet zajedno da zivimo ///// pozdrav svimo koji zeli mira

Lepi Lala

pre 12 godina

Sramota! 13 godina kasnije ti ne znaš kako su Albanci dobili državu Kosovo?
Zahvaljujući SM i srpskoj šovinističkoj politici, … da sada ne spominjem srpska „humana dela“ 90-ih po celoj bivšoj SFRJ, a što se tiče medijskog rata i laži izgleda da si ti dobrano nasjeo na one koje je servirala Srbija.
(bardhyl shqiptari, 3. maj 2012 14:42)

Dobro, a zašto ste onda tražili "Kosovo Republiku" još šezdesetih/sedamdesetih godina 20. veka?
Pa tada je na vlasti bio Tito kojeg ste toliko mnogo voleli!
'Ajde molim vas, prestanite više da nam vređate intiligenciju! Prevršilo je svaku meru!

superbrko

pre 12 godina

Islamisti, albanci... šta god da su, nije bitna vjerska ili nacionalna pripadnost, već politička uvjerenja. Ovakvih ili gorih, imamo i mi među svojim redovima, ali su naši, pa su ok. Vjerujem da je cilj svakog civilizovanog društva, da se bori protiv bilo kojeg oblika političkog ekstremizma, fašizma, islamizma, rasizma... i svih ostalih izama.

Pop

pre 12 godina

@Miodrag Jakovljevic

Rusija nas nikada nije bombardovala.
I kazes "Srpsku vojsku su napadala albanska plemena nelojalna pasi"
Da li su bili lojalni pasi ili obrnuto to ne menja cinjenicu da su Albanci napadali Srbe koji su se povlacili preko Albanije.

Marko

pre 12 godina

Nemaju prezimena na -ic. Albanci su. Pisao sam jedan post mozete ga procitati.Svako od vas lako moze da proveri jesi na ic il nisu samo prterazite na facebook imaju profili.Ta prica oko prezimena na ic servirana su da bi defukusirala paznja od to da su albanci uradili to.

false flag ops

pre 12 godina

Ne bih da prizivam zlo ali... cini mi se da su ovi dogadjaji u Makedoniji samo uvertira, cini mi se da instruktori i naredbodavci ove grupe nisu ni medju islamistima ni medju Albancima. Ako tome dodamo najavu "kosovskih vlasti" da ce odmah posle izbora na severu Kosmeta pokrenuti veliku akciju hapsenja "kriminalaca", scena je potpuno spremna za novu balkansku krvavu rundu.

Ari

pre 12 godina

@denko...Jest da je sunce prijatelju i nosis naocare...Skini ruzicaste naocare i videces da nije to sve tako sjajno i bajno...Beg od istine je gori od same istine...Ulepsavanje nece nista popraviti...Samo realno stanje je do jaja...A ono nije ni malo ruzicasto i sjajno i bajno na Balkanu, upravo zbog ovakvih spodoba u vidu radikalnih islamista...

edo

pre 12 godina

Brejvik ubi 77-oro u ime hrišćanstva i nije proglašen za teroristu i "radikalnog hrišćanina"... a ovi petoro zbog čistog separatizma i ostvarivanja ideje o velikoj albaniji i odmah su proglašeni za teroriste i radikalne islamiste. Nije u redu da se ovoliko potencira na verskoj pripadnosti samo kada su muslimani u pitanju. Daleko od toga da ih ne osuđujem, ovakvima treba po Serijatskom pravu suditi ...

Faton

pre 12 godina

U komentarima se vidi koliko je politizovana drustva na balkanu.
Kriminalci nemaju ni veru ni nacionalnost, oni su uvek kriminalci.
Ako uhapseni su krivi za petostruko ubistvo u Skopje, ja bi dao SMRTNU KAZNU odmah...

car

pre 12 godina

i po ovome se vidi koliko su uredjenije drustvo od nas. tek nakon sto su pribavili odredjene dokaze u sav pritisak javnosti i politicara su saopstili imena. a kod nas ne zna se koliko su nam suplje sluzbe tuzilastvo novinari. svaka cast makedoncima na principijelnosti.

Preokret

pre 12 godina

Da se takav incident desio kod nas, kod nas bi pisalo:
5 Bosnjaka ili 5 Hrvata ili 5 Madjara ili 5 Albanca izvrsili zlocin. Nikako ne bi pisalo 5 srpskih drzavljana kako bi ustvari trebalo, sa obzirom da imaju licnu kartu Srbije (na primer). Zatim bi se rasirila kolektivna mrznja prema jednoj nacionalnoj manjini, a ne samo prema jednoj ekstremistickoj grupi. Makedonske vlasti su mnogo mudrije od nasih, ne sire nacionalnu mrznju, svaka cast, da smo mi tako radili bolje bi smo prosli.

kužiš stari moj

pre 12 godina

užas, koje face. i da to nisu sigurnosne službe prokužile. fakat svima u tim službama treba dati nogomet i zaposliti PROFESIONALCE , a ne političke poslušnike.
nadame se da i ovi nisu imali hr putovnicu.

Pedja

pre 12 godina

Ne razumem sta ce im Interpol.
Neka zamle svoju novokomponovanu bracu da im izruce zlocince.
Mogu i preko svoje ambasade u Pristini.
Tek ce se nagledati belaja nasi juzni susedi.
Priznavanje kobajagi drzave vratice im se kao bumerang, bumerang koji ce od nasih juznih suseda stvoriti istocnu Albaniju.
Zivi bili pa videli.
Crna Gora neka se pripremi da postane zapadna Albanija. Brze ce se to desiti nego u njjihovim najgorim snovima.

Nnad T

pre 12 godina

Bravo za Makedonsku policiju!!!
Sudeći po komentarima neki ovde su "sigurni" da iza ovih stoji cela albanska nacija, a to su gluposti na koje je organizator zločina i računao.

Mario Bros

pre 12 godina

I da jesu sve albanci, pravna država treba mirno da deluje bez pompe i da ih procesuira. To je najbolji odgovor na nasilje i terorizam. Ne treba se spuštati na lični, ili nacionalni nivo u tome.

zoran

pre 12 godina

Jedini nachin da iskorenim zlo, mrak, monstrume je da mi ,normalni Srbi, Albanci, Makedonci,Hrvati shirimo razumevanje i prijateljstvo. Koliko nas normalnih ima da shirimo zelju za mirnim suzivotom i da pomazemo jedni drugima. To je jedini nachin da se zlo iskoreni, jer nece naci podrshku. Bice izolovano. Zlo se shiri kroz samo jedan impuls (to sve mrachne organizacije znaju) = osveta. Znachi, njihov cilj je da probude u choveku taj, najmrachniji od svih impulsa...zedj za osvetom. Braco iz svih nacija, chuvajte se toga kao zmije.
Ja sam Srbin i meni su Albanci u Grchkoj spasili zivot rizikujuci svoj. Znali su da sam Srbin, ali nisu chasili chasa. Ima ljudi, verujte.
Ovi shto ovo napravishe su dozvolili da u njihove zivote udje , simbolichno da se izrazim, nechastivi i da zagospodari njihovim srcima. Neka Boga da prosudi kako dalje.

Nikola Nis

pre 12 godina

Mislim da ovde nije ni vreme ni mesto za srpsko-albanska prepucavanja. Ovde je rec o deci koja su ubijena na krajnje svirep nacin, kao i svedok nekoliko desetina metara dalje.
Ali bode mi oci ovo albansko spinovanje tipa Sloba nas je ugnjetavao, zato smo mi morali demokratskim a naravno i onim drugim sredstvima da se '' branimo ''. Toliko ste bili ugnjetavani od Srba da ste imali najveci natalitet u Evropi, Srbi su se stalno iseljavali s tog istog Kosmeta jer im je bilo dobro mnogo tamo, zar ne?
A sta je bilo sa demonstracijama '81 godine? Jel vam i tada Sloba smetao i ugnjetavao vas? Jednostavno vi imate ideju Velike Albanije, SHQIPERIA ETNIQE sa ' malim ' korigovanjem granica sto ste na Kosovu odradilo, na redu su Makedonija, Crna Gora i kao slag na torti Grcka.
A Makedoncima nek je Bog u pomoc, jedino ih on moze spasiti

smrtna kazna

pre 12 godina

Jel' moze nek oda mi objasni zasto je bitno da li su u pitanj uAlbanci,Pakistanci ili vanzemaljci?

Ovo su najgori moguci olosi i ubice.I nema dalje.Sve je drugo nebitno.Sve drugo vodi u pogresnom pravcu...bas onnom u kom su i hteli oni koji su ovo izrezirali.

spalm

pre 12 godina

Ovde se ne radi ni o kakvim osobama koje su nesto planirale, ev. uradile u ime Islama. A cak je evidentno da nisu ni Albanci u pitanju.
Hapsenja "islamista" i "simpatizera tzv OVK" je onako "usput" izvedeno sa ciljem da se digne velika prasina i optuzi Islam u prvom redu a zatim i tzv.OVK s obzirom na postojeci makedonsko - albanski problem.
I samo da napomenem da se Albanci (99%) na Kosovu i Makedoniji nisu borili za Islam nego za drzavu - evidentno je da veliki broj (99%) Albanaca na Kosovu ne praktikuje Islam, a isto se tako moze reci i za Bosnjake u Bosni s obzirom na broj onih koji (ne)praktikuju Islam.
Prema tome u pravu su oni koji zagovaraju tezu da je Islam miroljubiva vera jer se kao takva jedino i moze praktikovati - sve ostalo je imitacija ili ostvarivanje licnih (ovozemaljskih) interesa - novac, npr., uz pomoc negativne (lazne) interpretaciju Islama.

Djoka Bomba

pre 12 godina

nikola drezgić@ u to vreme je u albaniji bilo dvovlašće pa ko je naleteo na one koji nisu bili na strani antante naj... je. Sve u svemu da li je veće zlo povlačenje preko albanije ili da su ostali ,verovatno je ovo drugo ali budi siguran da je sporazum o povlačenju zasluga Rusije i Francuske ali sigurno ne i Albanije!

Marko

pre 12 godina

@Rade ti napisa roman o tome kako ovo nisu islamski ekstrenisti jer je samo jedan mozda bosnjak a ostali si albanici.. Sve ti to dodje na isto prijatelju

Građanin Marsa sa Marsa

pre 12 godina

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

Eto, konačno ste uspeli da nađete neku "vezu" sa Srbima!
Pa vi ste naprosto fenomen! U pravu ste skroz! To su Srbi koji se bore za "veliku Albaniju"! Svaka čast na detektivskom umu!!!

matt

pre 12 godina

Veliki paradoks je da zapad vodi borbu protiv terorizma po Avganistanu, Pakistanu, Iraku, a takvim istim teroristima (OVK) omogucuje nezavisnu drzavu na Kosovu.

AntiWar

pre 12 godina

Ne znam zasto se insistira od strane komentatora vec 3 dana da je rec o albancima i ovk! Oni koji su ubili Premijera Djndjica nisu predstavljali srpski narod, nisu izglasani na izborima sa zadatkom da ubiju premijera nego je bilo rec o teroristicko-kriminalnoj grupaciji koja je to izvrsila prema sopstvenim uvjerenjima! Nema rata u Makedoniji sve ostalo su uzasni incidenti!

Petar A

pre 12 godina

Makedonija ne smije podlijeci histeriji. Jeste da su ubijeni mladici, ali drzava mora ostati profesionalna. Ovi sa slika su osumnjiceni i vjerujem optuzeni, ali nisu ubice dok se to ne dokaze. Vjerujem da ce biti lako da se dokaze i tim prije treba insistirati na proceduri. I cemu ova farsa sa "islamistima"? Kakvi islamisti? Sta to znaci? Ali i to ce istraga i sudjenje da objasne: jesu li ubili, zasto su ubili i sa kojim visim ciljem. Ja bih ih sada zvao osumnjicenim i optuzenim za terorizam.

Pop

pre 12 godina

Idi u bilo koje sumadijsko ili vojvodjansko selo i pitaj nekoga kakva su zverstva Rusi cinili prema stanovnistvu. U banditskim knjigama istorije nikad neces naci podatak na cije insistiranje je bombardovana Srbija 1945
(Miodrag Jakovljevic, 3. maj 2012 15:56)

Ocekujem neki dokaz za ove neverovatne tvrdnje i sta kazes Rusi vrsili ratne zlocine po sumadiji, a ujedno i trazili da saveznici bombarduju Srbiju...........Ne verujem sta citam......

ogilo

pre 12 godina

Makedonija uredjena zemlja! Smesno bas idite pa vidite. Ove momke su ubili albanci i tacka na to kao i mnogu srpsku decu i ubijace i dalje dok im se nesuprostavis. Vlast nesme da kaze albanci vec islamisti a islamista je svaki musliman. Ljudi stvari se polako menjaju i amerika slabi sto ce se i odraziti i na evropu pa onda eto sanse da se isprave neke stvari.

Nik

pre 12 godina

Ne vređam ja ničiju inteligenciju ali pitanje je bilo kako su DOBILI a ne zašto su TRAŽILI, a to nije isto. Inače, ako nisam bio jasan, mogli su Albanci još 100 godina tražiti nezavisnost, da niste napravili to što ste napravili (e tu ste vi prevršili svaku meru) još bi uvijek bila dio Srbije.
(bardhyl shqiptari, 3. maj 2012 16:42)

Ti pricas o tome kao o nekoj decijoj igri! Kao da 'trazenje' nezavisnosti podrazumeva igranje klikera i pevanje pesmica, A NE PODRIVANJE USTAVNOG PORETKA suverene drzave, UBISTVA i maltretitanja nealbanaca, otimanje imovine/ljudi i pretnje smrcu, pravljenje tenzija i podizanja istih, insistiranju na verskim/nacionalnim razlikama, te uvodjenje svega toga u 'obican' zivot gradjana, itd!?!?!? Svasta... muka da te uhvati od LICEMERJA i bljutavih FRAZA nazovi 'komentatora'.

P.s. Da ne bude da nisam (odnosno da ne pokusavam da budem) objektivan - i Srbija je CINILA VELIKE i TRAGICNE GRESKE u celoj toj prici, a koje su za svaku osudu! Ali, da mi neko kaze da smo samo trebali da sedimo i cutimo, dok nas (UCK) na Kosovu ubija(ju) i maltretira(ju), to... I da, NIKAKO ne bi smela da se zaboravi ULOGA Nemacke/Amerike u svim tim desavanjima(a koja je bila, pre svega, INTERESNO odredjena - sto ce reci, nikako pravedna i sklona celokupnoj istini)...

posmatrac

pre 12 godina

Znaci 40% stanovnistva u Makedoniji su Albanci. Gotovo je sigurno da ce se oni boriti za nezavisnu drzavu, bas kao i na Kosovu - ne znam sta je ovo odjednom tako cudno. Ova ubistva su grozna, ali Albanska hegemonija je pustena da se razvija jos od dolaska komunista na vlast '45. Sada je kasno da se nesto menja. Nazalost, mozemo sammo da sedimo i posmatramo...

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

@(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)
Pa kako su Albanci dobili državu Kosovo?
. … Sve ostalo je medijski rat i laži koje je servirala "međunarodna zajednica" ...
(Branko, 3. maj 2012 11:43)
Sramota! 13 godina kasnije ti ne znaš kako su Albanci dobili državu Kosovo?
Zahvaljujući SM i srpskoj šovinističkoj politici, … da sada ne spominjem srpska „humana dela“ 90-ih po celoj bivšoj SFRJ, a što se tiče medijskog rata i laži izgleda da si ti dobrano nasjeo na one koje je servirala Srbija.

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Fala bogu da vi niste tamo da ih osudite jer znam tacno koja bi presuda bila meni je jako zao sto vi dajete vase mislenje o njima ne znajuci ko su prave ubice ti nevinih ljudi kako mozete reci da su oni ubice kad jos se nista ne zna oni su osumnjiceni sto ne znaqi da su i krivi ja sam da se parave ubice uhvate i daje im se maskimalna kazna ma ko to bia ali ne mozemo reci da su ovi ubice dok se ne dokaze to
(shoku, 3. maj 2012 16:13)

Aham... Slican komentar se pojavio neki dan, na istu temu, pa sam upitao da li to takodje znaci da Ratko Mladic i Radovan Karadzic takodje nisu ratni zlocinci, zato sto postupci protiv njih i dalje traju, dakle NISU pravomocno osudjeni za ono sto im se stavlja na teret. Evo, pitam jos jednom, jesu li? Ja znam odgovor, kao i svaki normalan covjek, ali me zanima moze li ijedan od ovih komentatora koji se pozivaju na pravo i pravdu ostati dosljedan sebi?

satara

pre 12 godina

Kakva zbrka sa terminima.Islamizam je naziv,termin,pojam za one ideologije koje islam (islam znaći pokornost bogu)ne smatraju samo religijom nego i političkom ideologijom ili sistemom na kojem bi se trebala temeljiti država i društvo.Dakle islamist je neko ko pristaje na takvo shvatanje islama.Zato se ne treba apriori zaletit pa davat kvalifikacije koje još nisu provjerene a u sebi sadrže mogućnost raznoraznih manipulacija.Malo dodatnog informisanja i strpljenja nije na odmet.

Aleksandar

pre 12 godina

@bardhyl shqiptari

Ljudi ne kapiraju da mi nismo vlasnici ove zemlje, nego je Zemlja vlasnik svih nas.
Teritorije ne postoje, to su samo izmisljotine naroda i njihovog ega "mi smo bolji od drugih". Jesu razni narodi stvarali mnoge genijalne stvari, od domace kuhinje pa do svemirskih brodova. I svako ima neku svoju identicnost po tome. Ali, zato su stvarali i gluposti. Te gluposti su totalno iste u svim drzavama. Rat, ubijanje i lopovluk. Nacionalnost, vera i mnogo toga nam je od rodjenja nametnuto, jer se sve to vuce s' kolena na koleno, maska koja prikriva coveka, umesto da se batalimo granica, jer smo svi mi ljudi, mi i dalje tezimo da budemo teritorijalni psi. Ocigledno nas evolucija tome nije naucila, u najmanju ruku i istorija.

Zato svakog dana ljudi postaju sve ograniceniji, samo zbog nekih pritupih ideologija, za koje vecina ljudi ne moze da ukljuci mozak i da kaze sebi "koji ce mi to [psovka] u zivotu".

Samo sebi i drugima pravite probleme zarad nekih trivijalnih stvari.

Zoran

pre 12 godina

Znaci,tacno su tu negde,moja generacija. Eto,starija gospodo,sta su vasi ratovi ,oslobodilacki i ini,izrodili! Mlade ljude koji se loze na gluposti i ubijanje "nacije radi"!

Makedonac

pre 12 godina

[Albanci] su svi do jedan.Na primer Agim Ismailovic ima profil na facebook kao Agim Ismaili. Mvr je sigurno dodala "ic" da bi smirila tenzije,da narod pomisli eto ne radi se samo o Albancima. Svi su do jedan [Albanci]!. https://www.facebook.com/agim.ismaili.3

[Albanci] se zaleteli?

pre 12 godina

Jel' moze nek oda mi objasni zasto je bitno da li su u pitanj uAlbanci,Pakistanci ili vanzemaljci?
Ovo su najgori moguci olosi i ubice.I nema dalje.Sve je drugo nebitno.Sve drugo vodi u pogresnom pravcu...bas onnom u kom su i hteli oni koji su ovo izrezirali.
(smrtna kazna, 3. maj 2012 11:57)

Povrsno razmisljanje. Valjda je kod svakog krivicnog dela bitno utvrditi motiv i pozadinu, a ne zaustaviti se samo sa izvrsiocima. A ako su svi ubijeni Makedonci, a izvrsioci [Albanci], ovo drugo sto vi smatrate nebitnim, itekako je bitno sa aspekta drzave u kojoj postoje etnicke tenzije, koje se mogu izroditi u nesto nesagledivo. Vreme ce pokazati da li svetski mocnik zeli u Makedoniji napraviti scenario kao na Kosovu ili smatra da je doslo vreme da se [Albanci] zaustave. Sve ukazuje na ovo drugo, jer mi je tesko poverovati da su Makedonci sami bili u stanju sprovesti akciju hapsenja ubica. Zalosno je samo sto su radi postizanja necijih ciljeva stradala nevina deca.

Veljko

pre 12 godina

Bode oci to koliko se trude u Makedoniji da ih prozovu 'radikalni islamisti' a ne Albanci... Misle da je tako bolje da se ne bi dizale tenzije,ali ima da im se vrati kao bumerang ako nastave da zatvaraju oci pred necim sto je jasno k'o dan!!!

Miodrag Jakovljevic

pre 12 godina

@Pop
Idi u bilo koje sumadijsko ili vojvodjansko selo i pitaj nekoga kakva su zverstva Rusi cinili prema stanovnistvu. U banditskim knjigama istorije nikad neces naci podatak na cije insistiranje je bombardovana Srbija 1945

mali radojica

pre 12 godina

E sad ce cika da vam objasni kako su ove ultra giga teroriste amatere capile nase komsije Makedonci. Vidite zbog USA baze Bondstil kao i prisustva USA vojske u Makedoniji ceo taj region nalazi se pod budnim okom satelita bespilotnih letelica elektronskog monitoringa i kojecega. Ako je neko od vas mozda gledao film Enemy of the state shvatice sta mislim. Naime taj film je star preko 10 godina a ta tehnologija je danas daleko uznapredovala. Danas obican pljackas u Londonu ili New York-u ne moze da odmakne ni tri kvarta a da ga ne uhapsi policija. E sad ovi amateri su umislili da su zaceci nekakve Evropske Al Kaide pa kao oni ce da seju teror i haos i da izazivaju etnicke konflikte. Kad tamo Ujka Sam i cike koje sede ispred monitora i sve to lepo vide. Vide oni dragi moji i bubuljice na vasem licu i ako ste mislili da je to ne moguce e pa onda se grdno varate ko i ovi amateri. Malo je bilo nezgodno Amerima da ih otkucaju jer neko i dalje u svom bolesnom umu smatra nekakvim saveznicma ali kao i kod Talibana 80 i 90 grdno ce se prevariti. U svakom slucaju probali su da naprave haos ali su pukli!!!!!

Milosav

pre 12 godina

Bravo za makedonsku policiju! Samo se bojim da se neki slican stravican zlocin ne desi opet u skorijoj buducnosti. Nadam se da ne, ali mi se nesto iz podsvesti govori suprotno.

mare

pre 12 godina

(nikola drezgić, 3. maj 2012 11:29)

Lepo objasnis ljudima, a oni te bombarduju minusima, sire mrznju i nisu ni svesni da tako rade bas ono sto neke tajne sluzbe zele.

Nik

pre 12 godina

(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)

Ma nemoj, kada su ti 'pravili' drzavu, bili su ok... a sada, kada ste svoje ciljeve(u vecini) ostvarili, sada vam ovi MONSTRUMI vise ne trebaju i od istih perete ruke!? Da da, bas lepo... Svaka cast!

P.s. Mislim na OVK!!!

@Nukole Drezgica

A KO KAZE da su svi Albanci zlocinci i da ih treba mrzeti?!?!?! Ovde o tome nije rec, jer svaki NORMALAN covek ZNA da u svakom narodu ima dobrih i losih i da se samo medijskom manipulacijom i zamenom teza moze 'konstruisati' takva zabluda! Ovde je rec o OVK, TERORISTICNOJ ORGANIZAJICI, koja je svoje delovanje zapocela na KOSOVU(a svi znamo kako se to odvijalo i KO JE STAO na njihovu stranu), a koja ga, evidentno, nastavlja i u Makedoniji! Pri cemu je ocigledan CILJ, tih, opet kazem MONSTRUMA, da aktuelizuju 'makedonski' problem(odnosno da nastave putem stvaranja Velike Albanije) i zapocnu slicnu/istu 'akciju' kakvu su sprovodili na Kosovu... Nista od ovoga ne bi bilo toliko dramaticno(jer se losi ljudi, lose politike i losi dogadjaji, nazalost(!!!) javljaju svugde u svetu), DA ISTE, ne podrzava ZAPAD i stoji iza njihovog delovanja(pre svih Nemacka i Amerika)!!! E to je KLJUC koji svakog NORMALNOG coveka, koji drzi do SEBE, svoje inteligencije I SVOJE DRZAVE, treba da zabrine i da ga natera da se ZAMISLI! DO KADA BRE VISE DA NAS *******?!?!?!

ze

pre 12 godina

Do kada ce se gurati pod tepih istina o Albancima i o onome sta rade na Balkanu? Amerikanci su zaista ulozili i vremena i truda ali i para da zataskaju zlocine, etnicko ciscenje i pljacke koje su izvrsili Albanci, sminkaju se i albanski ratni zlocinci koji se oblace u odela i promovisu kao premijeri i ministri, prave se neka smesna sudjenja na kojima se albanski ratni zlocinci pustaju na slobodu, ne zale truda kako bi legalizovali tu brljotinu koju su stvorili na delu Kosova. Sada pokusavaju ove Albance koji su pripadnici iste uck kao i americki miljenici Taci ili Haradinaj da predstave kao "radikalne islamiste"?! Da li Amerikanci zaista misle da smo svi ovde idioti koji ce nasesti na ovo smesno spinovanje? I da li Amerikanci zaista misle da ce ovde poteci med i mleko ako se nastavi sa ovakvom njihovom licemernom politikom i duplim standardima? I da li su albanski nacionalisti i njihovi zaostali, zakasneli i neizivljeni nacionalisticki ciljevi zaista vredni svog tog truda?

Iks

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?

shyqa

pre 12 godina

sfe je ovo sto se dogadja ZALOSNO, a jos ZALOSNIJE je sto niko neveruje da ce prava istina izaci na videlo,i sto ce neki pojedinci ilji neke grupe ostfariti sfoje ciljev. a ja bi voleo da postavim jedno pitanje nekom od makedonskog vrha,,,dalji su sfi ovi ljudi su albanci ,jer po prezime bi reko da su neki od njih MAKEDONSIKI MUSLIMANI... islamovik?.... ilji su i prekrstilji opet po potrebi???

pogled

pre 12 godina

Zivim u multietnickoj sredini u Makedoniji,gde vecina su Makedonci,pa Albanci,pa Turci itd,itd,itd ..i mogu da kazem da probleme vezanih oko vere i nacije kao lokalnu zajednicu nemamo.Ovih dana sam osetio i iskrene osude ovog zlocina sa svih strana i od svakoga, i svi smo bili na tome da kriminal i ubojice imaju Ime i Prizime i mislim da je to prihvatlivo za ogromnu vecinu u Makedoniji.nadam se da je policija uspesno odridila posao i da ce sudstvo isto tako biti na vrhuncu zadataka, zasto za sve nas tu to je vrlo vazno.naravno uvek postoji motiv za destabilizaciju zemlje od raznih strana , ali u globali drustvo je to oce ili nece da proguta taj scenario.Mislim da smo pametni i odgovorni pre svega prema buducim genaracijama da to ne dozvolimo,zato odgovornost nije samo na vlasti,medije,nvo sektor vec ona je i pojedinacna kako cemo da se postavimo preva ovakvim predizvicima.najmanje sta treba je da se generalizuje da ovakav grozni akt je deo citavog jednog naroda,vere ili dr. jer onaj ko generalizuje on pridonosi stvaranju nestabilne situacije.
neznanje jednim o drugima dovodi do razlike, razlike do segragacije a segragacije do mrzne, zato iskreni i otvoreni pristup i prihvacanje razlike je kluc o zivljenu jedan do drugoga a sa obzirom na tesko ekonomsko stanje jednom pomocu drugoga.
Ako ja ne volim druge nacije kolko svoju to ne znaci da ih automatski moram mrziti, tako da malo vise postovanja medzu svih nije na odmetu na balkanu.
na ovim prostarima su bile razne civilizacije i impoerije, ovde su vladale razne strane sile,uvek je balkan bio geostrateski zanimljiv i nazalost moneta za potkusurivanje interesa velikih sila, al sve one sile i civilizacije su odlazile i odlazice ili ce se menjati i uvek su imali ili ce imati nekog ``lokalnog`` miljenika al na kraju kako cu ja da zivim s mojim komsijom Azemom ili Tukranom ili Janisom ili milutinom, ili Asparuhom najvise zavisi od mene i od njih samih

Goran

pre 12 godina

Prvo su rekli da su ustanovili da su troje osoba pocinile ubistvo.

Onda su nasli njihov DNA.

Onda su uhapsili 20 osoba, medju njima navodno i ubice, ali jedan je pobegao.

Sada traze trojicu novih osoba za taj isti napad.

Ili ste ih uhvatili ili niste, ili imate DNA ili nemate, ili vam je jedan u begu ili trojica!

Jeste vi uopste uhapsili ijednu osobu povezanu sa ovim zlocinom, ili smirujete narod tako sto cete "ekstrimistima" koje ste ostavili namiru do neki dan namecetiti ubistvo koje nisu ucinili.

Nesto muljate, ali neznam tacno sta!

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

... 'Ajde molim vas, prestanite više da nam vređate intiligenciju! Prevršilo je svaku meru!
(Lepi Lala, 3. maj 2012 16:09)

Ne vređam ja ničiju inteligenciju ali pitanje je bilo kako su DOBILI a ne zašto su TRAŽILI, a to nije isto. Inače, ako nisam bio jasan, mogli su Albanci još 100 godina tražiti nezavisnost, da niste napravili to što ste napravili (e tu ste vi prevršili svaku meru) još bi uvijek bila dio Srbije.

Miodrag Jakovljevic

pre 12 godina

Ovaj komentar @Nukole Drezgica je mnogo blizi istini od vas poznavalaca istorije(u komunistickim knjigama istorije to je nemoguce i procitati) Daleko od toga da je to bio dogovor Rusije i Francuske, dogovor je bio izmedju pase i kralja,a Rusija stupa na scenu tek kad Francuzi odbijaju da posalju brodove po sprsku vojsku i to je jedina usluga koju su Rusi ikada ucinili Srbiji(pretnja sklapanja primirja sa carevinom). Srpsku vojsku su napadala albanska plemena nelojolna pasi

Uran

pre 12 godina

Sudija pustio i druge "osumnjicene" ovog kriminalnog akta, znaci nema tih albanskih islamistickih bllah bllah bllah. Trojica se drze u pritvor zbog ilegalnih pistolja nadenih kod njih....
E kome ovo spektakularna akcija sluzi....

Mirsoslav iz Hamburga

pre 12 godina

@ bardhyl shqiptari

Covece, da ste se vasim teroristickim akcijama poceli posle 9-11, cela vasa demokratska banda oko Tacija, Cekua, Haradinaja i Limaja bila bi ili u zatvoru ili ispod zemlje, a oko Kosmeta u okviru Srbije ne bi bila nikakva dilema, cak ako bi tada Sloba bio jos na vlasti.
Dakle, spusti malo te tvoje pateticne price o jadnim, ugnjetavanim Albancima.

Aleksandra

pre 12 godina

@ Normalan

Ali nije, hvala Bogu. Zato sto vecina ljudi razmislja racionalno. A verovali ili ne, desavaju se i ovakve stvari. Ovo se desilo prosle godine.

http://www.press24.mk/story/makedonija/osuda-za-incidentot-vo-srednoto-gradezhno-uchilishte

mare

pre 12 godina

@ "zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske",

druze ajde molim te nazad u skolu pa da obnovis gradivo iz istorije...strasno!
(SideSwipe, 3. maj 2012 12:07)

Deo Albanca je branio, a deo napadao... Cisto da se zna. Tp nas na casu istorije nisu ucili, verovatnp da bismo se lakse zavadili.

shoku

pre 12 godina

Fala bogu da vi niste tamo da ih osudite jer znam tacno koja bi presuda bila meni je jako zao sto vi dajete vase mislenje o njima ne znajuci ko su prave ubice ti nevinih ljudi kako mozete reci da su oni ubice kad jos se nista ne zna oni su osumnjiceni sto ne znaqi da su i krivi ja sam da se parave ubice uhvate i daje im se maskimalna kazna ma ko to bia ali ne mozemo reci da su ovi ubice dok se ne dokaze to

Hammer

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

...ili, mozda, pokusaj izjednacavanja prava na istoriju i istorijsko nasledje, eto...

Ismaili ili Ismailović,pitanje je sad!?

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

Da se ne prepucavate previše oko toga ko je možda Albanac,a ko možda Bošnjak ,otiđite malo na Facebook,evo i linka(http://www.facebook.com/agim.ismaili.3)možda vam neke stvari budu jasnije.Isto lice,ali malo drugačije prezime.

istražiti

pre 12 godina

Verovatno i policija zna da treba ispitati da li su osumnjičeni pripadnici terorističke grupe, koji su vršili zlodela iz ubeđenja ili su kriminalna grupa kojima je plaćeno i naloženo da izvrše ovakvo ubistvo radi destabilizacije regiona.

Da li su u srodstvu?

pre 12 godina

Da li su optuzeni za monstruozno ubistvo rodbinski povezani? Koliko vidim, onaj sa prve slike ima slicnosti sa onim na trecoj, dok manje sa prezimenjakom.

nada

pre 12 godina

Interpol nema sanse da udje u Bonstil, ili bilo gde, gde USA ne zeli (NE DOZVOLJAVA!). Ne bi bilo prvi put da lociranje (pa i hapsenje) po Interpol-poternicama za sticenjike svetskog policajca IZGUBI VAZNOST, pa umesto zatvora ovi "jandici" dobiju odlikovanja i priznanja "prestiznih svetskih organizacija" i politicara iz "demokratskog sveta". A i naivnima, koji su mislili da pomazu hvatanju i osudjivanu kriminalcima, je sigurno vec jasno da od "sudbine" (saobracajne nesrece i samoubistva) ne mogu da pobebegnu ni na mars.

nikola drezgić

pre 12 godina

Da naravno,to su Albanci,niko nije ni glup ni ćorav! I šta sad? Mrzeti zbog ovakvih kretena sve Albance!? Ja to ne mogu i ne želim,prvo vaspitan sam tako da ne mrzim nikoga,a kao drugo,pre nešto manje od 100 godina,zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske moj je pradeda izvukao živu glavu,da se to nije desilo,verovatno ne bi bilo mene danas da pišem ovaj komentar!

spalm

pre 12 godina

Ovde se ne radi ni o kakvim osobama koje su nesto planirale, ev. uradile u ime Islama. A cak je evidentno da nisu ni Albanci u pitanju.
Hapsenja "islamista" i "simpatizera tzv OVK" je onako "usput" izvedeno sa ciljem da se digne velika prasina i optuzi Islam u prvom redu a zatim i tzv.OVK s obzirom na postojeci makedonsko - albanski problem.
I samo da napomenem da se Albanci (99%) na Kosovu i Makedoniji nisu borili za Islam nego za drzavu - evidentno je da veliki broj (99%) Albanaca na Kosovu ne praktikuje Islam, a isto se tako moze reci i za Bosnjake u Bosni s obzirom na broj onih koji (ne)praktikuju Islam.
Prema tome u pravu su oni koji zagovaraju tezu da je Islam miroljubiva vera jer se kao takva jedino i moze praktikovati - sve ostalo je imitacija ili ostvarivanje licnih (ovozemaljskih) interesa - novac, npr., uz pomoc negativne (lazne) interpretaciju Islama.

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

@(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)
Pa kako su Albanci dobili državu Kosovo?
. … Sve ostalo je medijski rat i laži koje je servirala "međunarodna zajednica" ...
(Branko, 3. maj 2012 11:43)
Sramota! 13 godina kasnije ti ne znaš kako su Albanci dobili državu Kosovo?
Zahvaljujući SM i srpskoj šovinističkoj politici, … da sada ne spominjem srpska „humana dela“ 90-ih po celoj bivšoj SFRJ, a što se tiče medijskog rata i laži izgleda da si ti dobrano nasjeo na one koje je servirala Srbija.

Nnad T

pre 12 godina

Bravo za Makedonsku policiju!!!
Sudeći po komentarima neki ovde su "sigurni" da iza ovih stoji cela albanska nacija, a to su gluposti na koje je organizator zločina i računao.

AntiWar

pre 12 godina

Ne znam zasto se insistira od strane komentatora vec 3 dana da je rec o albancima i ovk! Oni koji su ubili Premijera Djndjica nisu predstavljali srpski narod, nisu izglasani na izborima sa zadatkom da ubiju premijera nego je bilo rec o teroristicko-kriminalnoj grupaciji koja je to izvrsila prema sopstvenim uvjerenjima! Nema rata u Makedoniji sve ostalo su uzasni incidenti!

Preokret

pre 12 godina

Da se takav incident desio kod nas, kod nas bi pisalo:
5 Bosnjaka ili 5 Hrvata ili 5 Madjara ili 5 Albanca izvrsili zlocin. Nikako ne bi pisalo 5 srpskih drzavljana kako bi ustvari trebalo, sa obzirom da imaju licnu kartu Srbije (na primer). Zatim bi se rasirila kolektivna mrznja prema jednoj nacionalnoj manjini, a ne samo prema jednoj ekstremistickoj grupi. Makedonske vlasti su mnogo mudrije od nasih, ne sire nacionalnu mrznju, svaka cast, da smo mi tako radili bolje bi smo prosli.

edo

pre 12 godina

Brejvik ubi 77-oro u ime hrišćanstva i nije proglašen za teroristu i "radikalnog hrišćanina"... a ovi petoro zbog čistog separatizma i ostvarivanja ideje o velikoj albaniji i odmah su proglašeni za teroriste i radikalne islamiste. Nije u redu da se ovoliko potencira na verskoj pripadnosti samo kada su muslimani u pitanju. Daleko od toga da ih ne osuđujem, ovakvima treba po Serijatskom pravu suditi ...

Petar A

pre 12 godina

Makedonija ne smije podlijeci histeriji. Jeste da su ubijeni mladici, ali drzava mora ostati profesionalna. Ovi sa slika su osumnjiceni i vjerujem optuzeni, ali nisu ubice dok se to ne dokaze. Vjerujem da ce biti lako da se dokaze i tim prije treba insistirati na proceduri. I cemu ova farsa sa "islamistima"? Kakvi islamisti? Sta to znaci? Ali i to ce istraga i sudjenje da objasne: jesu li ubili, zasto su ubili i sa kojim visim ciljem. Ja bih ih sada zvao osumnjicenim i optuzenim za terorizam.

Zagor

pre 12 godina

Islamisti, a? Dobro je da su objavili imena. Neka se zna kakav olos sve vrslja po Balkanu. Ali mi ne bismo trebali da se cudimo, jer imamo i mi takve. Bili su u Srebrenici gde su bez imalo osecanja ubijali i civile. A sada se setaju Srbijom kao da nista nije bilo. General je u Hagu, a gde su oni? Muzevi, ocevi, braca, mozda i komsije? Isti si ovi navedeni Albanci. Bili su u stanju da ubiju onu decu, znaci da su i u stanju na pobiju nekoliko stotine ljudi bez imalo grize savesti. Monstrum je monstrum. Ima ih na svim stranama, istorija je to dokazala. Nadam se da ce makedonsko pravosudje znati da radi svoj posao onako kako treba.

mare

pre 12 godina

(nikola drezgić, 3. maj 2012 11:29)

Lepo objasnis ljudima, a oni te bombarduju minusima, sire mrznju i nisu ni svesni da tako rade bas ono sto neke tajne sluzbe zele.

smrtna kazna

pre 12 godina

Jel' moze nek oda mi objasni zasto je bitno da li su u pitanj uAlbanci,Pakistanci ili vanzemaljci?

Ovo su najgori moguci olosi i ubice.I nema dalje.Sve je drugo nebitno.Sve drugo vodi u pogresnom pravcu...bas onnom u kom su i hteli oni koji su ovo izrezirali.

Mitrovica

pre 12 godina

Naravno da zasluzuju najstroziju mogucu kaznu. Ali ni ta najstrozija kazna (nazalost) porodicama ubijenic mladica, nece povratiti svoje najdraze nazad. To je onda sav uzas na kraju ove price!
Ja sam ubedjen da 99,99% Albanaca osecaju slicno ovo sto i ja, a to je gnev i zalost, za izgubljene zivote petoro nevinih ljudi, kao i gnev i zalost da su ubice pripadnici kao i ja.
Na celoj ovoj surovoj i zalosnoj prici, moze se samo o jednom pozitivnom aspektu govoriti, a to je: svi ovi zlikovci se najostrije osudjuju sa strane Albanaca (iz Makedonije, Kosova, Srbije, Albanie, Crne Gore, itd.). Dakle mi ne vidimo na njih heroje, kao sto bi neki uradili, nego mi njih nazivamo pravim imenom - kriminalce i teroriste!

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

... 'Ajde molim vas, prestanite više da nam vređate intiligenciju! Prevršilo je svaku meru!
(Lepi Lala, 3. maj 2012 16:09)

Ne vređam ja ničiju inteligenciju ali pitanje je bilo kako su DOBILI a ne zašto su TRAŽILI, a to nije isto. Inače, ako nisam bio jasan, mogli su Albanci još 100 godina tražiti nezavisnost, da niste napravili to što ste napravili (e tu ste vi prevršili svaku meru) još bi uvijek bila dio Srbije.

Dzara

pre 12 godina

Albanski fasisti ispranih mozgova jos jednom, posle bezbroj puta na KiM, pokazuju svoje sumanuto, besomucno, nemilosrdno, monstruozno lice i zarad nekih profita i sna o 'ujedinjenju okupiranih albanskih zemalja' ubijaju, masakriraju nevinu decu i ljude. I, naravno da ce uspeti u svojoj nameri da zastrase stanovnistvo, jer, ko se ne bi bojao takvih spodoba? Mirni i civilizovani makedonski narod ce poceti sa laganim preseljavanjem, zajedno sa civilizovanim delom albanskog stanovnistva, i dobicemo novi okupirani prostor za trgovinu organima, belim robljem, oruzjem, drogom, po identicnom sablonu kao na Kosovu i Metohiji. Iz tog velikog profita placace se neki novi lobisti za ispunjavanje nekih buducih bolesnih i sumanutih ideja. Zid i struja jedina nada.

Miodrag Jakovljevic

pre 12 godina

Ovaj komentar @Nukole Drezgica je mnogo blizi istini od vas poznavalaca istorije(u komunistickim knjigama istorije to je nemoguce i procitati) Daleko od toga da je to bio dogovor Rusije i Francuske, dogovor je bio izmedju pase i kralja,a Rusija stupa na scenu tek kad Francuzi odbijaju da posalju brodove po sprsku vojsku i to je jedina usluga koju su Rusi ikada ucinili Srbiji(pretnja sklapanja primirja sa carevinom). Srpsku vojsku su napadala albanska plemena nelojolna pasi

shoku

pre 12 godina

Fala bogu da vi niste tamo da ih osudite jer znam tacno koja bi presuda bila meni je jako zao sto vi dajete vase mislenje o njima ne znajuci ko su prave ubice ti nevinih ljudi kako mozete reci da su oni ubice kad jos se nista ne zna oni su osumnjiceni sto ne znaqi da su i krivi ja sam da se parave ubice uhvate i daje im se maskimalna kazna ma ko to bia ali ne mozemo reci da su ovi ubice dok se ne dokaze to

bačvanin

pre 12 godina

[Poruka redakciji...]

Očigledno je da se Makedoniji sprema isto ono što i Srbiji!
Sve je potpuno identično!
Teroristički kukavički napadi na nedužne ljude, decu...
Zapadni nadasve "demokratski" i "slobodni" mediji apsolutno nijednom rečju ne spominju ovaj događaj - znači potpuno se ignoriše događaj! Što u prevodu znači da se priprema medijski teren, jer kada Makedonci krenu u očekivanu osvetu, ti isti mediji će to tada predstaviti kao Makedonski napad na nedužne Albance koji ništa skrivili nisu, jer niko ni ne zna šta se pre toga dešavalo... a naravno tada bi mediji odmah izveštavali sve detaljno imali bi smo one čuvene "breaking news" i sve ostalo.... Nedužne Albanke bi plakale na kamerama sa svojom decom... a u sledećem kadru bi smo gledali "ružne" do zuba naoružane makedonske vojnike...
Po svemu ovome se jasno vidi da je ovo definitivno bio pokušaj provokacije većih nemira u Makedoniji za koji bi u zapadnom svetu bili okrivljeni Makedonci!
Sve to već jako dobro viđeno na našoj koži!
Koliko je samo takvih predstava bilo...

Makedonijo moja draga, zaista vam se crno piše, na žalost! Trebali ste učiti na našoj situaciji i podržati nas kada je trebalo!
Pozdrav i neka vam je Bog u pomoći!

Branko

pre 12 godina

@(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)
Pa kako su Albanci dobili državu Kosovo? Organizovali i obučili OVK i UČK uz pomoć stranih mentora pa ih najpre poslali u Hrvatsku i Bosnu da ratuju protiv Srba. U Srbiji su bili veoma mirni u to vreme. Zatim su ih poslali u inostranstvo (kod mudžahedina i talibana) na specijalizaciju i kada su se vratili u Srbiju napali su srpsku vojsku i policiju, a onda se umešao NATO da bi ih zaštitio od poraza i eto "nezavisne države" Kosovo. Sve ostalo je medijski rat i laži koje je servirala "međunarodna zajednica" ...

shyqa

pre 12 godina

sfe je ovo sto se dogadja ZALOSNO, a jos ZALOSNIJE je sto niko neveruje da ce prava istina izaci na videlo,i sto ce neki pojedinci ilji neke grupe ostfariti sfoje ciljev. a ja bi voleo da postavim jedno pitanje nekom od makedonskog vrha,,,dalji su sfi ovi ljudi su albanci ,jer po prezime bi reko da su neki od njih MAKEDONSIKI MUSLIMANI... islamovik?.... ilji su i prekrstilji opet po potrebi???

mare

pre 12 godina

@ "zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske",

druze ajde molim te nazad u skolu pa da obnovis gradivo iz istorije...strasno!
(SideSwipe, 3. maj 2012 12:07)

Deo Albanca je branio, a deo napadao... Cisto da se zna. Tp nas na casu istorije nisu ucili, verovatnp da bismo se lakse zavadili.

Faton

pre 12 godina

U komentarima se vidi koliko je politizovana drustva na balkanu.
Kriminalci nemaju ni veru ni nacionalnost, oni su uvek kriminalci.
Ako uhapseni su krivi za petostruko ubistvo u Skopje, ja bi dao SMRTNU KAZNU odmah...

Iks

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?

Rina

pre 12 godina

1. Normalan covek ne bi ucinio ovakvo ubistvo a da ne napusti zemlju. Znaci dvojica napustilu su makedoniju, a drugi nisu. 2. Zasto se kaze radikalni islamisti, kad u video nema ma bas nijedan dozak ta veze njih sa islamskih radikala (nema kurana, nema slike bin ladena,nema nijedan dokumenat na arabski, nema pasosa da dokazuju da su oni putovali u arabskim zamaljama). 3. Jasno je da vecina njih su bivsi clanovi OVK. Slike pokazuju to veoma jasno. Covjek uniformiran, sa oruzjem, OVK znackama, zastavu albanije etc, pa se vezi sa islamskih radikala. Ma ovo nema smisla. Albanci ne dobiju ama bas nista ovome.

rade

pre 12 godina

Ja iskren da budem nimalo ne verujem u tu priču o „islamskim teroristima“. Prvo , svega dva prezimena koja sam mogao da pročitam se završavaju na „ić“ (pretpostavljam da su Bošnjaci po nacionalnosti/narodnosti) dok su ostala imena i prezimena isključivo albanska. Drugo (što je usko povezano sa prvim), nemaju Bošnjaci teritorijalne pretenzije na Srbiju, CG, Makedoniju i Grčku, ne žele oni „veliki Bosnu“ , već Albanci „veliku Albaniju“. Treće, u mnogim komentarima koji su objavljeni na dosadašnje vesti o AP KiM ili o Makdeoniji (tamo gde ima delovanja OVK i ostalih albanskih nacionalističkih vojnih organizacija – koje su prema mom shvatanju terorističke) uglavnom smo mogli pročitati da Albanci (kako sami kažu) nemaju „tvrdokorne islamističke principe“ jer su većinom katolici. Tu bih se donekle mogao složiti jer zaista ima popriličan broj Albanaca katoličke veroispovesti ali ipak ne dovoljno da bi se proglasili većinom u odnosu na sveukupan broj Albanaca. Četvrto , sama činjenica da su oružje skrivali raznorazni članovi istih porodica samo potvrđuje stav „neplemenskih“ zajednica da u albanskom življu i dalje preovlađuju tribalni zakoni i tribalno poimanje stvari i životne percepcije. Iliti, ako vođa plemena kaže da nešto mora da se uradi onda se to i uradi, jer u suprotnom bi se moglo reći da su svi članovi familije gore optuženih ustvari pripadnici raznoraznih terorističkih ćelija obzirom da su (verovatno) znali ko su i šta su njihovi najbliži rođaci a nisu prijavili zločin. Dakle ili su teroristi ili saučesnici. Ja bih pre rekao da su „saučesnici“ ali ne svojom voljom već zato što moraju da slušaju „glavu plemena/porodice“. To dakle isključuje kao motiv za napad „radikalni islamizam“. Svi znamo kako „radikalni islamizam“ deluje. Ne mora čovek da je „Peneta“ pa da skapira da su bombaški samoubilački napadi najbolje oružje radikalnih islamista. Stvar je vrlo jednostavna , postaviš negde bombu , aktiviraš je i eto mnogo žrtava kod druge strane, ako baš mora neko da se žrtvuje onda je to isključivo jedna osoba sa pojasom od eksploziva koja će usmrtiti što više „neprijatelja“, ovako se samo bezveze rizikuje da bude otkrivena (ako uopšte postoji) organizacija koja sprovodi terorističke napade, jer cilj takve organizacije nije da bude raskrinkana i pohapšene posle prvog terorističkog akta već da deluje što duže može (po mogućstvu do ostvarenja krajnjeg cilja). I peto (zaključno) svi vrlo dobro znamo nacionalistički san Albanaca da formiraju „veliku Albaniju“, znamo koje metode koriste, znamo šta sve pričaju (raznorazni sastanci političara iz Albanije sa Albancima širom regiona), znamo ko finansira tu ideju i kako je finansira, znamo ko odobrava takve akcije. Dakle, ovo saopštenje koje je izdao MUP Makedonije je isključivo u službi smirivanja strasti te da eventualno ne bi došlo do nekih većih nemira i sukoba između makedonske i albanske zajednice, te se sada zločin pripisuje nekakvim radikalnim islamskim elementima.

Realista

pre 12 godina

Cestitke makedonskom MUP. Voleo bih da sada vidim komentare onih, koji tvrde da je borba OVK bila plemenita i da ova paravojna organizacija nije cinila zlocine i nije postala i ostala teroristicka struktura.

superbrko

pre 12 godina

Islamisti, albanci... šta god da su, nije bitna vjerska ili nacionalna pripadnost, već politička uvjerenja. Ovakvih ili gorih, imamo i mi među svojim redovima, ali su naši, pa su ok. Vjerujem da je cilj svakog civilizovanog društva, da se bori protiv bilo kojeg oblika političkog ekstremizma, fašizma, islamizma, rasizma... i svih ostalih izama.

Miodrag Jakovljevic

pre 12 godina

@Pop
Idi u bilo koje sumadijsko ili vojvodjansko selo i pitaj nekoga kakva su zverstva Rusi cinili prema stanovnistvu. U banditskim knjigama istorije nikad neces naci podatak na cije insistiranje je bombardovana Srbija 1945

Pedja

pre 12 godina

Ne razumem sta ce im Interpol.
Neka zamle svoju novokomponovanu bracu da im izruce zlocince.
Mogu i preko svoje ambasade u Pristini.
Tek ce se nagledati belaja nasi juzni susedi.
Priznavanje kobajagi drzave vratice im se kao bumerang, bumerang koji ce od nasih juznih suseda stvoriti istocnu Albaniju.
Zivi bili pa videli.
Crna Gora neka se pripremi da postane zapadna Albanija. Brze ce se to desiti nego u njjihovim najgorim snovima.

Mirko

pre 12 godina

Sta je banana-drzava? Na primer: Zemlja u kojoj strani ambasador MUP-u drzave domacina napise saopstenje za javnost.
Pri tom ono nema ni tangentijalnog dodira sa cinjenicom da je teroristicka albanska OVK po ko zna koji put izvrsila zlocin!

Safet Cara

pre 12 godina

Ko ubija neduznog coveka, samo sto je druge vjere ili nacije je za mene ZVER. Ova trojca ako su albanci, ne predtavljaju albanski narod u cjelini. Mi nismo u rat sa makedoncima i zato, smrtna kazna je jedina kazna.

posmatrac

pre 12 godina

Znaci 40% stanovnistva u Makedoniji su Albanci. Gotovo je sigurno da ce se oni boriti za nezavisnu drzavu, bas kao i na Kosovu - ne znam sta je ovo odjednom tako cudno. Ova ubistva su grozna, ali Albanska hegemonija je pustena da se razvija jos od dolaska komunista na vlast '45. Sada je kasno da se nesto menja. Nazalost, mozemo sammo da sedimo i posmatramo...

Nenad, Skopje

pre 12 godina

Pratim komentare povodom ovog uzasnog dogadjaja i vidim da se glavna polemika vodi oko toga da li je bitno ili ne objaviti nacionalnu pripadnost ubica. Oni koji tvrde da to nije bitno vode se od ubedjenja da svi Albanci nisu takvi. Po mome ubedjenju, etnicka pripadnost pocinioca nekog kriminalnog dela je vazna da se saopsti samo u slucaju ako je motiv tog dela etnicki inspirisan. Ovde se ne sumnjivo radi o tome-ubice su u ime svoje etnicke i verske pripadnosti pocinili zlodelo. Vidi se da su ubijeni pazljivo izabrani (trazili se Makedonci, a ne Albanci), a dan je bio Veliki Cetvrtak sto zlocinu daje osim etnicke i versku dimenziju. Objavljivanje njihove etnicke i verske pripadnosti ne znaci da bi se generaliziralo da je cela jedna nacija takva, vec da bi se pojasnio motiv onih koji su ucinili zlocin. Dakle, kvalifikacija etnicki motivisan zlocin se ne dobija po pripadnosti pocinioca, vec po njihovim motivima. Mozete imate sukob pripadnika dveju nacija, ali ako je njihov motiv cisto urban ili sportski, to ne dobija kvalifikaciju etnicki sukob. Imali smo u Makedoniji nedavno takav primer kada je policajac, Makedonac, ubio dvoje Albanaca, ali motiv za konflikt im je bio cisto gradjanski-posvadjali su se za parking mesto, sto se cesto desava i unutar pripadnika jedne nacije. Ali onda su albanski politicari odma dali etnicki prizvuk nemilom dogadjaju-pozvali Albaniju i Kosovo da zastite albanski narod u Makedoniji, incident nazvali ubistvo Albanaca u Makedoniji. Ne zaboravite, da i u SAD kada se desi neki neko ubistvo odma se kaze da je ubica bio tamnoput, hispanoamerikanac, zut, emigrant iz Juzne Koreje i slicno.

car

pre 12 godina

i po ovome se vidi koliko su uredjenije drustvo od nas. tek nakon sto su pribavili odredjene dokaze u sav pritisak javnosti i politicara su saopstili imena. a kod nas ne zna se koliko su nam suplje sluzbe tuzilastvo novinari. svaka cast makedoncima na principijelnosti.

Savo Bačić

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!

Nevažeći listić!

pre 12 godina

Znate li šta je veoma interesantno? Evo sad pregledah najvažnije sajtove nemačkih i austrijskih medija i doslovno NIKO se nije udostojio ni da spomene vest o hapšenju ovih zločinaca! Sram da ih bude!

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

Baš lepo da su ih uhvatili. Ako su to učinili zbog vjerskih uvjerenja i ako su tako veliki islamisti onda im treba suditi po "njihovom" zakonu ... mislim da bi to moglo biti smrt vješanjem, ili kamenovanje do smrti, ili što već, svejedno.

neva

pre 12 godina

Kod osumnjicenih pronadjeno oruzije, uniforme iz oznake OVK.

Pa cekaj malo, i Srpska vojska se 1998 - 99 borila protiv "islamista" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=01&nav_category=167&nav_id=605483) koji su radili to isto sto i ovi u mkedoniji.
Zasto su onda kosovski Albanci dobili svoju (para) drzavu.

Sto ne objave koje su nacionalnosti ti "islamisti" jer to bar za sada nije nacija.

dragan

pre 12 godina

Manje je vazna nacionalnost privedenih od cinjenice da li se ovde radi o albanskom separatizmu ili islamskom terorizmu. Te dve stvari nisu iste i jasno je da vlada BJRM iz straha pred albanskim separatizmom pokusava ovo da poveze sa nekakvih islamizmom, iako ovo pre delujue ustvari kao dejstva proistekla iz OVK i ANA koja generalno imaju podrsku na Kosovu i u Albaniji.

ogilo

pre 12 godina

Makedonija uredjena zemlja! Smesno bas idite pa vidite. Ove momke su ubili albanci i tacka na to kao i mnogu srpsku decu i ubijace i dalje dok im se nesuprostavis. Vlast nesme da kaze albanci vec islamisti a islamista je svaki musliman. Ljudi stvari se polako menjaju i amerika slabi sto ce se i odraziti i na evropu pa onda eto sanse da se isprave neke stvari.

Nenad

pre 12 godina

Svaka cast makedonskim policajcima. EULEKS (ili ko je vec nadlezan na Kosmetu) i posle devet (9) godina nije u stanju da otkrije ubice neduzne dece ubijene na reci Bistrici.

Lepi Lala

pre 12 godina

Sramota! 13 godina kasnije ti ne znaš kako su Albanci dobili državu Kosovo?
Zahvaljujući SM i srpskoj šovinističkoj politici, … da sada ne spominjem srpska „humana dela“ 90-ih po celoj bivšoj SFRJ, a što se tiče medijskog rata i laži izgleda da si ti dobrano nasjeo na one koje je servirala Srbija.
(bardhyl shqiptari, 3. maj 2012 14:42)

Dobro, a zašto ste onda tražili "Kosovo Republiku" još šezdesetih/sedamdesetih godina 20. veka?
Pa tada je na vlasti bio Tito kojeg ste toliko mnogo voleli!
'Ajde molim vas, prestanite više da nam vređate intiligenciju! Prevršilo je svaku meru!

Nik

pre 12 godina

(Mitrovica, 3. maj 2012 11:04)

Ma nemoj, kada su ti 'pravili' drzavu, bili su ok... a sada, kada ste svoje ciljeve(u vecini) ostvarili, sada vam ovi MONSTRUMI vise ne trebaju i od istih perete ruke!? Da da, bas lepo... Svaka cast!

P.s. Mislim na OVK!!!

@Nukole Drezgica

A KO KAZE da su svi Albanci zlocinci i da ih treba mrzeti?!?!?! Ovde o tome nije rec, jer svaki NORMALAN covek ZNA da u svakom narodu ima dobrih i losih i da se samo medijskom manipulacijom i zamenom teza moze 'konstruisati' takva zabluda! Ovde je rec o OVK, TERORISTICNOJ ORGANIZAJICI, koja je svoje delovanje zapocela na KOSOVU(a svi znamo kako se to odvijalo i KO JE STAO na njihovu stranu), a koja ga, evidentno, nastavlja i u Makedoniji! Pri cemu je ocigledan CILJ, tih, opet kazem MONSTRUMA, da aktuelizuju 'makedonski' problem(odnosno da nastave putem stvaranja Velike Albanije) i zapocnu slicnu/istu 'akciju' kakvu su sprovodili na Kosovu... Nista od ovoga ne bi bilo toliko dramaticno(jer se losi ljudi, lose politike i losi dogadjaji, nazalost(!!!) javljaju svugde u svetu), DA ISTE, ne podrzava ZAPAD i stoji iza njihovog delovanja(pre svih Nemacka i Amerika)!!! E to je KLJUC koji svakog NORMALNOG coveka, koji drzi do SEBE, svoje inteligencije I SVOJE DRZAVE, treba da zabrine i da ga natera da se ZAMISLI! DO KADA BRE VISE DA NAS *******?!?!?!

matt

pre 12 godina

Veliki paradoks je da zapad vodi borbu protiv terorizma po Avganistanu, Pakistanu, Iraku, a takvim istim teroristima (OVK) omogucuje nezavisnu drzavu na Kosovu.

Marko

pre 12 godina

@Rade ti napisa roman o tome kako ovo nisu islamski ekstrenisti jer je samo jedan mozda bosnjak a ostali si albanici.. Sve ti to dodje na isto prijatelju

Vaci

pre 12 godina

Ovaj zlostor trebalo je da se spreci al problem je sto bi aktuelna garnitura izgubila izgubila vlast.Vlada Makedonije je koalicija izmedju VMRO makedonska stranka i DUI albanska stranka inace bivsi clanovi UCK odgovornni za mnogo zlotora ubistva.VMRO na celo sa Grujevski je naparavio najvce predavsvo sto je napravio koaliciju sa DUI(UCK)"bivsi borci za ljudska prava"TERORISTI.Mnogi eksperti su govorili da ce ovo da ce ovo da se dogodi..izgleda da je sladja fotelja i vlast..zato i policija nije intervenirala ranije a ne sme ni sada iako svi znamo ko su teroristi i da u mestima gde zive Albanci ima mnogo oruzja,droge,prostitucije...a vlast zatvara oci boje se necga ili od nekoga ???...ovo je samo pocetak!!....a sta ce biti kraj ???

Поповић

pre 12 godina

nikola drezgić, 3. maj 2012 11:29)

Која је држава омогућила повлачење?Дај не шири глупости или деду ниси добро саслушао!Нападали су из заседа сенке од људи!Рањене и полу живе,исцрпљене од мукотрпног ходања!!Они су пропустили?Сваки корак кроз Албанију је крваво плаћен,или прочитај неку књигу.

Mario Bros

pre 12 godina

I da jesu sve albanci, pravna država treba mirno da deluje bez pompe i da ih procesuira. To je najbolji odgovor na nasilje i terorizam. Ne treba se spuštati na lični, ili nacionalni nivo u tome.

Uran

pre 12 godina

Sudija pustio i druge "osumnjicene" ovog kriminalnog akta, znaci nema tih albanskih islamistickih bllah bllah bllah. Trojica se drze u pritvor zbog ilegalnih pistolja nadenih kod njih....
E kome ovo spektakularna akcija sluzi....

mali radojica

pre 12 godina

E sad ce cika da vam objasni kako su ove ultra giga teroriste amatere capile nase komsije Makedonci. Vidite zbog USA baze Bondstil kao i prisustva USA vojske u Makedoniji ceo taj region nalazi se pod budnim okom satelita bespilotnih letelica elektronskog monitoringa i kojecega. Ako je neko od vas mozda gledao film Enemy of the state shvatice sta mislim. Naime taj film je star preko 10 godina a ta tehnologija je danas daleko uznapredovala. Danas obican pljackas u Londonu ili New York-u ne moze da odmakne ni tri kvarta a da ga ne uhapsi policija. E sad ovi amateri su umislili da su zaceci nekakve Evropske Al Kaide pa kao oni ce da seju teror i haos i da izazivaju etnicke konflikte. Kad tamo Ujka Sam i cike koje sede ispred monitora i sve to lepo vide. Vide oni dragi moji i bubuljice na vasem licu i ako ste mislili da je to ne moguce e pa onda se grdno varate ko i ovi amateri. Malo je bilo nezgodno Amerima da ih otkucaju jer neko i dalje u svom bolesnom umu smatra nekakvim saveznicma ali kao i kod Talibana 80 i 90 grdno ce se prevariti. U svakom slucaju probali su da naprave haos ali su pukli!!!!!

Makedonac

pre 12 godina

[Albanci] su svi do jedan.Na primer Agim Ismailovic ima profil na facebook kao Agim Ismaili. Mvr je sigurno dodala "ic" da bi smirila tenzije,da narod pomisli eto ne radi se samo o Albancima. Svi su do jedan [Albanci]!. https://www.facebook.com/agim.ismaili.3

veerghoen

pre 12 godina

Hladno postrojiti, pucati u golobrade mladice pritom gledajuci ih u oci dok mole za zivotom je cin monstruozan. Smrtna kazna ili vesanje na trgu u Skoplju.

denko

pre 12 godina

o cemu vi pricate, kao nisu albanska imena??

pa samo ismailovici su makedonski muslimani, sve ostalo su po imenu i prezimenu etnicki albanci....
nista arapsko ili bilo sta drugo daleko nema u tim imenima... cisto albanska imena i prezimena...

Pametno

pre 12 godina

MK policija je dokazala svoj kapacitet - za tako kratko vreme resiti ovakav slucaj... Ono sto me je iznenadilo je da su MK vlasti pokazale da imaju takodje kapacitet. Dijagnozom "radikalni islamizam" su dali "shah-shuh-sheh" USD, Evropi i Albancima. Samo naivni ulaze u debatu sta je ili nije radikalni islamizam. Poenta je da sada niko u svetu ne sme da podrzi bagru, pa cak i Kosovo ce morati da saradjuje jer niko ne zeli da posalje imidz podrzivaca terorista. Brilijantan potez.

Marko

pre 12 godina

Moram nesto i ja prokomentirasiti.Ubice nisu bosnjaci vec albanci. Njihova prezimena nisu na ic vec prava albanska prezimena. Na pr.Afrim Ismailovic nije pravo ime vec Afrim Ismaili .Dokaz vam link negovog facebook profila ...Znaci nije rec o nikakvim bosnjacima vec o albancima.Vest koja ste preuzeli iz dnevnog lista "vecer" je za ocekivanje.Vecer je najgori partiski list koji izlazi iz MKD koji kontrolise VMRO.Moje glediste je da su namerno objavili prezimena na ic kako bi makedonci pomislili da je rec o bosnjacima i smanjila bi se tenzija ujedno i albanci ne bi se previse bunili rekli bi briga nas za bosnjacima.To je hodanje po liniju manjeg otopra i stavljanje problem ispod tepih.To odgovara VMRO da bi smirilo makedonce a ujedno odgovara i DUI albanskog partnera u vladi kako albanci ne bi ispali krivi vec bi se odgovornost prebacila na islamiste (bosnjake u slucaju).Znaci sva trojca ukljucujuci braca Ismaili (ne Ismailovic) su albanci.

Nenad

pre 12 godina

@Realista
Ja ne znam zaista da li je iko ikad tvrdio da je OVK čista... najviše mi je drago što smo mi barem pročistili naše redove od takvih koliko toliko, neki su u Hagu, neki su bili u mafiji dok se nisu međusobno poubijali, a Albancima sa Kosova mogu samo da izjavim da mi ih je žao, pošto ni sami nisu svesni šta ih još čeka sa ovakvim monstrumima koji se šetaju među njima.

Pop

pre 12 godina

Idi u bilo koje sumadijsko ili vojvodjansko selo i pitaj nekoga kakva su zverstva Rusi cinili prema stanovnistvu. U banditskim knjigama istorije nikad neces naci podatak na cije insistiranje je bombardovana Srbija 1945
(Miodrag Jakovljevic, 3. maj 2012 15:56)

Ocekujem neki dokaz za ove neverovatne tvrdnje i sta kazes Rusi vrsili ratne zlocine po sumadiji, a ujedno i trazili da saveznici bombarduju Srbiju...........Ne verujem sta citam......

pera

pre 12 godina

pravi islamski teroristi, poreklom iz pakistana, odrasli na kuranu, živeli u afganistanu, obučavali se u teheranu ... pa došli u makedoniju da se osvete nevernicima.

Da je osama živ, verovatno bi pričao da su oni izmislili njega, a ne on njih.

(nego ženo, zakopčaj me pozadi)

SideSwipe

pre 12 godina

@ "zahvaljujući državi Albaniji koja je omogućila povlačenje Srpske vojske",

druze ajde molim te nazad u skolu pa da obnovis gradivo iz istorije...strasno!

false flag ops

pre 12 godina

Ne bih da prizivam zlo ali... cini mi se da su ovi dogadjaji u Makedoniji samo uvertira, cini mi se da instruktori i naredbodavci ove grupe nisu ni medju islamistima ni medju Albancima. Ako tome dodamo najavu "kosovskih vlasti" da ce odmah posle izbora na severu Kosmeta pokrenuti veliku akciju hapsenja "kriminalaca", scena je potpuno spremna za novu balkansku krvavu rundu.

Nik

pre 12 godina

Ne vređam ja ničiju inteligenciju ali pitanje je bilo kako su DOBILI a ne zašto su TRAŽILI, a to nije isto. Inače, ako nisam bio jasan, mogli su Albanci još 100 godina tražiti nezavisnost, da niste napravili to što ste napravili (e tu ste vi prevršili svaku meru) još bi uvijek bila dio Srbije.
(bardhyl shqiptari, 3. maj 2012 16:42)

Ti pricas o tome kao o nekoj decijoj igri! Kao da 'trazenje' nezavisnosti podrazumeva igranje klikera i pevanje pesmica, A NE PODRIVANJE USTAVNOG PORETKA suverene drzave, UBISTVA i maltretitanja nealbanaca, otimanje imovine/ljudi i pretnje smrcu, pravljenje tenzija i podizanja istih, insistiranju na verskim/nacionalnim razlikama, te uvodjenje svega toga u 'obican' zivot gradjana, itd!?!?!? Svasta... muka da te uhvati od LICEMERJA i bljutavih FRAZA nazovi 'komentatora'.

P.s. Da ne bude da nisam (odnosno da ne pokusavam da budem) objektivan - i Srbija je CINILA VELIKE i TRAGICNE GRESKE u celoj toj prici, a koje su za svaku osudu! Ali, da mi neko kaze da smo samo trebali da sedimo i cutimo, dok nas (UCK) na Kosovu ubija(ju) i maltretira(ju), to... I da, NIKAKO ne bi smela da se zaboravi ULOGA Nemacke/Amerike u svim tim desavanjima(a koja je bila, pre svega, INTERESNO odredjena - sto ce reci, nikako pravedna i sklona celokupnoj istini)...

Životinja.

pre 12 godina

Ne vredjajte nas. Mi to nikada nebi uradili. Mi ubijamo samo kada smo gladni. Ljudi ubijaju samo kada su gladni i u samoodbrani. Ovi? Za njih je reč "Monstrum" kao kada im se tepa. Ja nemam pravu reč za njih. Ali znam šta bih sa njima.

kužiš stari moj

pre 12 godina

užas, koje face. i da to nisu sigurnosne službe prokužile. fakat svima u tim službama treba dati nogomet i zaposliti PROFESIONALCE , a ne političke poslušnike.
nadame se da i ovi nisu imali hr putovnicu.

Marko

pre 12 godina

Nemaju prezimena na -ic. Albanci su. Pisao sam jedan post mozete ga procitati.Svako od vas lako moze da proveri jesi na ic il nisu samo prterazite na facebook imaju profili.Ta prica oko prezimena na ic servirana su da bi defukusirala paznja od to da su albanci uradili to.

Pop

pre 12 godina

@Miodrag Jakovljevic

Rusija nas nikada nije bombardovala.
I kazes "Srpsku vojsku su napadala albanska plemena nelojalna pasi"
Da li su bili lojalni pasi ili obrnuto to ne menja cinjenicu da su Albanci napadali Srbe koji su se povlacili preko Albanije.

Goran

pre 12 godina

Prvo su rekli da su ustanovili da su troje osoba pocinile ubistvo.

Onda su nasli njihov DNA.

Onda su uhapsili 20 osoba, medju njima navodno i ubice, ali jedan je pobegao.

Sada traze trojicu novih osoba za taj isti napad.

Ili ste ih uhvatili ili niste, ili imate DNA ili nemate, ili vam je jedan u begu ili trojica!

Jeste vi uopste uhapsili ijednu osobu povezanu sa ovim zlocinom, ili smirujete narod tako sto cete "ekstrimistima" koje ste ostavili namiru do neki dan namecetiti ubistvo koje nisu ucinili.

Nesto muljate, ali neznam tacno sta!

satara

pre 12 godina

Kakva zbrka sa terminima.Islamizam je naziv,termin,pojam za one ideologije koje islam (islam znaći pokornost bogu)ne smatraju samo religijom nego i političkom ideologijom ili sistemom na kojem bi se trebala temeljiti država i društvo.Dakle islamist je neko ko pristaje na takvo shvatanje islama.Zato se ne treba apriori zaletit pa davat kvalifikacije koje još nisu provjerene a u sebi sadrže mogućnost raznoraznih manipulacija.Malo dodatnog informisanja i strpljenja nije na odmet.

Djoka Bomba

pre 12 godina

nikola drezgić@ u to vreme je u albaniji bilo dvovlašće pa ko je naleteo na one koji nisu bili na strani antante naj... je. Sve u svemu da li je veće zlo povlačenje preko albanije ili da su ostali ,verovatno je ovo drugo ali budi siguran da je sporazum o povlačenju zasluga Rusije i Francuske ali sigurno ne i Albanije!

ze

pre 12 godina

Do kada ce se gurati pod tepih istina o Albancima i o onome sta rade na Balkanu? Amerikanci su zaista ulozili i vremena i truda ali i para da zataskaju zlocine, etnicko ciscenje i pljacke koje su izvrsili Albanci, sminkaju se i albanski ratni zlocinci koji se oblace u odela i promovisu kao premijeri i ministri, prave se neka smesna sudjenja na kojima se albanski ratni zlocinci pustaju na slobodu, ne zale truda kako bi legalizovali tu brljotinu koju su stvorili na delu Kosova. Sada pokusavaju ove Albance koji su pripadnici iste uck kao i americki miljenici Taci ili Haradinaj da predstave kao "radikalne islamiste"?! Da li Amerikanci zaista misle da smo svi ovde idioti koji ce nasesti na ovo smesno spinovanje? I da li Amerikanci zaista misle da ce ovde poteci med i mleko ako se nastavi sa ovakvom njihovom licemernom politikom i duplim standardima? I da li su albanski nacionalisti i njihovi zaostali, zakasneli i neizivljeni nacionalisticki ciljevi zaista vredni svog tog truda?

Mirsoslav iz Hamburga

pre 12 godina

@ bardhyl shqiptari

Covece, da ste se vasim teroristickim akcijama poceli posle 9-11, cela vasa demokratska banda oko Tacija, Cekua, Haradinaja i Limaja bila bi ili u zatvoru ili ispod zemlje, a oko Kosmeta u okviru Srbije ne bi bila nikakva dilema, cak ako bi tada Sloba bio jos na vlasti.
Dakle, spusti malo te tvoje pateticne price o jadnim, ugnjetavanim Albancima.

Tod

pre 12 godina

Face im sve govore. Orangutani. Zlo se zapatilo na ovim prostorima, osecaju da ih podrzavaju mocnici pa zato ubijaju neduznu decu. Juce u Makedoniji, sutra kod nas... Napisao bih jos nesto ali pristojnost i kultura mi ne daju.

Nikola Nis

pre 12 godina

Mislim da ovde nije ni vreme ni mesto za srpsko-albanska prepucavanja. Ovde je rec o deci koja su ubijena na krajnje svirep nacin, kao i svedok nekoliko desetina metara dalje.
Ali bode mi oci ovo albansko spinovanje tipa Sloba nas je ugnjetavao, zato smo mi morali demokratskim a naravno i onim drugim sredstvima da se '' branimo ''. Toliko ste bili ugnjetavani od Srba da ste imali najveci natalitet u Evropi, Srbi su se stalno iseljavali s tog istog Kosmeta jer im je bilo dobro mnogo tamo, zar ne?
A sta je bilo sa demonstracijama '81 godine? Jel vam i tada Sloba smetao i ugnjetavao vas? Jednostavno vi imate ideju Velike Albanije, SHQIPERIA ETNIQE sa ' malim ' korigovanjem granica sto ste na Kosovu odradilo, na redu su Makedonija, Crna Gora i kao slag na torti Grcka.
A Makedoncima nek je Bog u pomoc, jedino ih on moze spasiti

zoran

pre 12 godina

Jedini nachin da iskorenim zlo, mrak, monstrume je da mi ,normalni Srbi, Albanci, Makedonci,Hrvati shirimo razumevanje i prijateljstvo. Koliko nas normalnih ima da shirimo zelju za mirnim suzivotom i da pomazemo jedni drugima. To je jedini nachin da se zlo iskoreni, jer nece naci podrshku. Bice izolovano. Zlo se shiri kroz samo jedan impuls (to sve mrachne organizacije znaju) = osveta. Znachi, njihov cilj je da probude u choveku taj, najmrachniji od svih impulsa...zedj za osvetom. Braco iz svih nacija, chuvajte se toga kao zmije.
Ja sam Srbin i meni su Albanci u Grchkoj spasili zivot rizikujuci svoj. Znali su da sam Srbin, ali nisu chasili chasa. Ima ljudi, verujte.
Ovi shto ovo napravishe su dozvolili da u njihove zivote udje , simbolichno da se izrazim, nechastivi i da zagospodari njihovim srcima. Neka Boga da prosudi kako dalje.

Had & Kerber

pre 12 godina

Devijantne nakaze. Monstrumi. Bolesnici, degenerici, ne bio ga ja u njihovoj koži kada dođu Bogu na istinu. Za ovakve ni Bog nije milosrdan, ubiti 4 mladića, ni kriva ni dužna... Za ove će se ekskluzivno otvoriti deseti krug Pakla, nadam se.

Aleksandar

pre 12 godina

@bardhyl shqiptari

Ljudi ne kapiraju da mi nismo vlasnici ove zemlje, nego je Zemlja vlasnik svih nas.
Teritorije ne postoje, to su samo izmisljotine naroda i njihovog ega "mi smo bolji od drugih". Jesu razni narodi stvarali mnoge genijalne stvari, od domace kuhinje pa do svemirskih brodova. I svako ima neku svoju identicnost po tome. Ali, zato su stvarali i gluposti. Te gluposti su totalno iste u svim drzavama. Rat, ubijanje i lopovluk. Nacionalnost, vera i mnogo toga nam je od rodjenja nametnuto, jer se sve to vuce s' kolena na koleno, maska koja prikriva coveka, umesto da se batalimo granica, jer smo svi mi ljudi, mi i dalje tezimo da budemo teritorijalni psi. Ocigledno nas evolucija tome nije naucila, u najmanju ruku i istorija.

Zato svakog dana ljudi postaju sve ograniceniji, samo zbog nekih pritupih ideologija, za koje vecina ljudi ne moze da ukljuci mozak i da kaze sebi "koji ce mi to [psovka] u zivotu".

Samo sebi i drugima pravite probleme zarad nekih trivijalnih stvari.

Goran

pre 12 godina

@(Rina, 3. maj 2012 09:39)
"1. Normalan covek ne bi ucinio ovakvo ubistvo a da ne napusti zemlju."

POD 1. Normalan covek ne cini ubistvo ! ;)

Aleksandra

pre 12 godina

@ Normalan

Ali nije, hvala Bogu. Zato sto vecina ljudi razmislja racionalno. A verovali ili ne, desavaju se i ovakve stvari. Ovo se desilo prosle godine.

http://www.press24.mk/story/makedonija/osuda-za-incidentot-vo-srednoto-gradezhno-uchilishte

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Fala bogu da vi niste tamo da ih osudite jer znam tacno koja bi presuda bila meni je jako zao sto vi dajete vase mislenje o njima ne znajuci ko su prave ubice ti nevinih ljudi kako mozete reci da su oni ubice kad jos se nista ne zna oni su osumnjiceni sto ne znaqi da su i krivi ja sam da se parave ubice uhvate i daje im se maskimalna kazna ma ko to bia ali ne mozemo reci da su ovi ubice dok se ne dokaze to
(shoku, 3. maj 2012 16:13)

Aham... Slican komentar se pojavio neki dan, na istu temu, pa sam upitao da li to takodje znaci da Ratko Mladic i Radovan Karadzic takodje nisu ratni zlocinci, zato sto postupci protiv njih i dalje traju, dakle NISU pravomocno osudjeni za ono sto im se stavlja na teret. Evo, pitam jos jednom, jesu li? Ja znam odgovor, kao i svaki normalan covjek, ali me zanima moze li ijedan od ovih komentatora koji se pozivaju na pravo i pravdu ostati dosljedan sebi?

austrija

pre 12 godina

/// jasam albanac muslim ali ti radikale muslime koji ima svugde pobio bih sve ovi ljudi ne trebaju nikome neka idu u iran ne maju mestu nigde narodu treba mira dosta vise ubijanja i mrznje bilo sta je bilo mi moramo opet zajedno da zivimo ///// pozdrav svimo koji zeli mira

Veljko

pre 12 godina

Bode oci to koliko se trude u Makedoniji da ih prozovu 'radikalni islamisti' a ne Albanci... Misle da je tako bolje da se ne bi dizale tenzije,ali ima da im se vrati kao bumerang ako nastave da zatvaraju oci pred necim sto je jasno k'o dan!!!

Ari

pre 12 godina

@denko...Jest da je sunce prijatelju i nosis naocare...Skini ruzicaste naocare i videces da nije to sve tako sjajno i bajno...Beg od istine je gori od same istine...Ulepsavanje nece nista popraviti...Samo realno stanje je do jaja...A ono nije ni malo ruzicasto i sjajno i bajno na Balkanu, upravo zbog ovakvih spodoba u vidu radikalnih islamista...

Građanin Marsa sa Marsa

pre 12 godina

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

Eto, konačno ste uspeli da nađete neku "vezu" sa Srbima!
Pa vi ste naprosto fenomen! U pravu ste skroz! To su Srbi koji se bore za "veliku Albaniju"! Svaka čast na detektivskom umu!!!

Dejan Kumanovo

pre 12 godina

Nazalost mislim da nije s'ovim kraj svih problema kod nas u Makedoniji.Mislim da ovo samo dopunjava casu koja je odavno pocela da se puni.Ko zna sta je sledece, a mala drzava kao nasa bez neke "Bodigarda" Drzave tesko ce sama da prebroti sve to.Ko zna mozda gresim...

Zoran

pre 12 godina

Znaci,tacno su tu negde,moja generacija. Eto,starija gospodo,sta su vasi ratovi ,oslobodilacki i ini,izrodili! Mlade ljude koji se loze na gluposti i ubijanje "nacije radi"!

Kad na vrbi rodi grožđe

pre 12 godina

Trbalo bi da Makedonske vlasti iskoriste sad priliku i daju rok od recimo 10 dana da svi građani, bilo makedonci, bilo ''islamisti'' predaju svo nelegalno naoružanje koje imaju. Posle toga, kod koga nađu jedan jedini nelegalni metak, automatski optužiti za terorizam. I
nazovite stvari pravim imenom.

Milosav

pre 12 godina

Bravo za makedonsku policiju! Samo se bojim da se neki slican stravican zlocin ne desi opet u skorijoj buducnosti. Nadam se da ne, ali mi se nesto iz podsvesti govori suprotno.

Hammer

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

...ili, mozda, pokusaj izjednacavanja prava na istoriju i istorijsko nasledje, eto...

Ismaili ili Ismailović,pitanje je sad!?

pre 12 godina

Naravno da nisu Bošnjaci,već Albanci sa prezimenima na "ić",ako ne verujete da takvi postoje svratite malo do Ulcinja i uverite se! Uostalom možete i po imenima da zaključite,Bošnjaci nemaju imena poput Agim i Afrim!
(Savo Bačić, 3. maj 2012 11:09)

Interesantan obrt- u nekim drugim slucajem rekli biste to su albanizovani Srbi ;) Pa da li su? Ili ovo ic pokazuje na pritisak asimilizacije?
(Iks, 3. maj 2012 15:16)

Da se ne prepucavate previše oko toga ko je možda Albanac,a ko možda Bošnjak ,otiđite malo na Facebook,evo i linka(http://www.facebook.com/agim.ismaili.3)možda vam neke stvari budu jasnije.Isto lice,ali malo drugačije prezime.

Da li su u srodstvu?

pre 12 godina

Da li su optuzeni za monstruozno ubistvo rodbinski povezani? Koliko vidim, onaj sa prve slike ima slicnosti sa onim na trecoj, dok manje sa prezimenjakom.

nada

pre 12 godina

Interpol nema sanse da udje u Bonstil, ili bilo gde, gde USA ne zeli (NE DOZVOLJAVA!). Ne bi bilo prvi put da lociranje (pa i hapsenje) po Interpol-poternicama za sticenjike svetskog policajca IZGUBI VAZNOST, pa umesto zatvora ovi "jandici" dobiju odlikovanja i priznanja "prestiznih svetskih organizacija" i politicara iz "demokratskog sveta". A i naivnima, koji su mislili da pomazu hvatanju i osudjivanu kriminalcima, je sigurno vec jasno da od "sudbine" (saobracajne nesrece i samoubistva) ne mogu da pobebegnu ni na mars.

[Albanci] se zaleteli?

pre 12 godina

Jel' moze nek oda mi objasni zasto je bitno da li su u pitanj uAlbanci,Pakistanci ili vanzemaljci?
Ovo su najgori moguci olosi i ubice.I nema dalje.Sve je drugo nebitno.Sve drugo vodi u pogresnom pravcu...bas onnom u kom su i hteli oni koji su ovo izrezirali.
(smrtna kazna, 3. maj 2012 11:57)

Povrsno razmisljanje. Valjda je kod svakog krivicnog dela bitno utvrditi motiv i pozadinu, a ne zaustaviti se samo sa izvrsiocima. A ako su svi ubijeni Makedonci, a izvrsioci [Albanci], ovo drugo sto vi smatrate nebitnim, itekako je bitno sa aspekta drzave u kojoj postoje etnicke tenzije, koje se mogu izroditi u nesto nesagledivo. Vreme ce pokazati da li svetski mocnik zeli u Makedoniji napraviti scenario kao na Kosovu ili smatra da je doslo vreme da se [Albanci] zaustave. Sve ukazuje na ovo drugo, jer mi je tesko poverovati da su Makedonci sami bili u stanju sprovesti akciju hapsenja ubica. Zalosno je samo sto su radi postizanja necijih ciljeva stradala nevina deca.

pogled

pre 12 godina

Zivim u multietnickoj sredini u Makedoniji,gde vecina su Makedonci,pa Albanci,pa Turci itd,itd,itd ..i mogu da kazem da probleme vezanih oko vere i nacije kao lokalnu zajednicu nemamo.Ovih dana sam osetio i iskrene osude ovog zlocina sa svih strana i od svakoga, i svi smo bili na tome da kriminal i ubojice imaju Ime i Prizime i mislim da je to prihvatlivo za ogromnu vecinu u Makedoniji.nadam se da je policija uspesno odridila posao i da ce sudstvo isto tako biti na vrhuncu zadataka, zasto za sve nas tu to je vrlo vazno.naravno uvek postoji motiv za destabilizaciju zemlje od raznih strana , ali u globali drustvo je to oce ili nece da proguta taj scenario.Mislim da smo pametni i odgovorni pre svega prema buducim genaracijama da to ne dozvolimo,zato odgovornost nije samo na vlasti,medije,nvo sektor vec ona je i pojedinacna kako cemo da se postavimo preva ovakvim predizvicima.najmanje sta treba je da se generalizuje da ovakav grozni akt je deo citavog jednog naroda,vere ili dr. jer onaj ko generalizuje on pridonosi stvaranju nestabilne situacije.
neznanje jednim o drugima dovodi do razlike, razlike do segragacije a segragacije do mrzne, zato iskreni i otvoreni pristup i prihvacanje razlike je kluc o zivljenu jedan do drugoga a sa obzirom na tesko ekonomsko stanje jednom pomocu drugoga.
Ako ja ne volim druge nacije kolko svoju to ne znaci da ih automatski moram mrziti, tako da malo vise postovanja medzu svih nije na odmetu na balkanu.
na ovim prostarima su bile razne civilizacije i impoerije, ovde su vladale razne strane sile,uvek je balkan bio geostrateski zanimljiv i nazalost moneta za potkusurivanje interesa velikih sila, al sve one sile i civilizacije su odlazile i odlazice ili ce se menjati i uvek su imali ili ce imati nekog ``lokalnog`` miljenika al na kraju kako cu ja da zivim s mojim komsijom Azemom ili Tukranom ili Janisom ili milutinom, ili Asparuhom najvise zavisi od mene i od njih samih

istražiti

pre 12 godina

Verovatno i policija zna da treba ispitati da li su osumnjičeni pripadnici terorističke grupe, koji su vršili zlodela iz ubeđenja ili su kriminalna grupa kojima je plaćeno i naloženo da izvrše ovakvo ubistvo radi destabilizacije regiona.