Utorak, 01.05.2012.

14:03

Skoplje: Islamisti izvršili ubistva

Makedonski MUP je uhapsio 20 pripadnika radikalne islamističke grupe osumnjičenih da su povezani sa petostrukim ubistvom izvršenim 11. aprila u blizini Skoplja.

Izvor: B92

Skoplje: Islamisti izvršili ubistva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

171 Komentari

Sortiraj po:

Zlopamtilo

pre 11 godina

Kada su pripadnici našeg naroda u proteklim ratovima činili nedela nazivali su ih Srbima a ne pravoslavnim ekstremistima i navodno su činili zločine u naše ime ,... Kom narodu pripadaju islamski ekstremisti, u čije ime je izvršen ovaj zločin? Zbog čega ne važe ista pravila za sve?

frank

pre 12 godina

da li je ceo svet slep ili sta??stalno su srbi na tapetu kao agresivni i ratoborni pa da li je moguce da smo i mi i makedonci ludi a jadni albanci se samo brane i cuvaju.zar ne vidite sta rade.ocigledno da je njihovo lobiranje imalo uticaja i sad imaju precutnu protekciju velikih.

Jelena

pre 12 godina

(Dragan, 1. maj 2012 23:51)
Ako Vi ne pravite razliku izmedju islamistickog pokreta koji deluje na Balkanu i velikoalbanskog nacionalizma, onda ne razumete sta se na Balkanu desava. Narocito u Makediniji koja je sada na agendi.

kužiš stari moj

pre 12 godina

to mi nije jasno. što su radile sigurnosne službe? samo ubirali dobru plaću.
jel' barem neko ponudio ostavku ili i kod njih vlada moral kradezeta - "nismo ih mi ubili, zašto bi dali ostavku, a i da smo ih ubili nemate dokaza, a i to što imate, nisu dokazi"

VELIKI PROPUST SIGURNOSNIH SLUŽBI , KAO I OVO SA SVAKODNEVNIM NESTANCIMA MLAĐARIJE.

Velibor, USA

pre 12 godina

@Stop Huskanja, sve se slazem shto reche ali si izostavio da objasnish- SHTA CETE VI ALBANCI (predpostavljam da si Albanac) UCHINITI DA SE OTKLONITE OD vashih ekstremista i terorista? Jer, nije teshko pametovati i pozivati na stop hushkanja, svakako da svako treba da prestane da hushka, ali to podrazumeva i da se svako prema svom pa i vi Albanci odluchno prema svom iskazete u SUZBIJANJU VASHEG albanskog ekstremizma i terorizma. Nekako slabo ikad ishta chujem od vashih albanskih politichara da rade ishta drugo do ponavljaju staru ofucanu mantru o ugrozenosti na Balkanu od svega i svakoga, o drevnom-antichkom navodno starosedelachkom ilirskom narodu i ostale mitomanije i zaostale gluposti.
Vi Albanci, chast vashim pozitivnim izuzecima (ali gde su?), morate vec jednom da se pozabavite onim shto prve vas srozava te zaista ugrozava okolne narode oko vas!
Dakle, shta cete vi Albanci uchiniti da izvrshite konachno OTKLON od vashih ekstremista i terorista barem onoliko "malo" koliko je to npr. Srbija pochev od devetomartovskih antimiloshevicevskih demonstracija pa preko DOS, DEPOS opozicije miloshevicu, Koalicije Zajedno, 5-og oktobra 2000-e, pok. Djindjica, Zena u Crnom i ostalih progresivnih aktivnosti i pacifistichkih akcija chinila i uchinila??
Gde su albanski pacifisti i progresivci? Samo pitam i trazim- GDE STE JER VAS SVI NA BALKANU A I U SVETU TREBAMO!!!
I, budite uvereni i Amerika zeli da vidi i upozna vashe albanske pacifiste i progresivce ali se i ona pita GDE STE I IMA LI VAS, jer je i Amerika itekako umorna i razocharana stalno istim ekstremnim kosovskoalbanskim politikosima koji josh uvek sramote i Ameriku, inache vasheg kosovskog roditelja. Nije ovo kako se ponashaju kosovskoalbanski ekstremni i tvrdoglavi politikosi to zashto je Amerika intervenisala da zashtiti Kosovo od miloshevica! Protracili ste i izneverili ste i americhku pomoc, gospodo Albanci!!!

pseudo_slucajno

pre 12 godina

Zaba se kuva tako sto se stavi u vodu i zagreva postepeno. Prvo ne spekulisemo sa nacionalnom pripadnoscu ubica, ali znamo da su makedonski mladici ubijeni. Sada su to ISLAMISTI, i kad budu saopstili imena doci cemo do zakljucka da su ISLAMISTI Albanske nacionalnosti, ali to se nigde nece javno reci!

Zao mi je mladica koji su izginuli neduzni.

Dejan

pre 12 godina

Verovati da je MUP Makedonije ovo sam izveo i da je ovo neki njihov uspeh je jednako verovanju u marsovce. MUPu Makedonije su javili Amerikanci ko je to uradio. MUPu Makedonije su Amerikanci dozvolili da uhapsi Albance ali pod striktnom naredbom da ih nazovu "islamskim teroristima". Da su Ameri rekli ne moze, do ovog hapsenja ne bi ni doslo. To znaci da su Albanci uspeli da zamere Amerikancima. Videcemo ko ce pobediti na duze staze, Amerikanci ili Albanci. Mislim Albanci jer oni imaju svoj cilj, a Amerikanci su tu samo dok im je u interesu.

Che

pre 12 godina

jeste,jeste,"radikalni islamisti".Dosli specijalno po zadatku iz Avganistana i Iraka,pa trk kuci,jer Makedonija je cuveni borac protiv Al Kaide...a gradjani Makedonije su veverice.

Dragan

pre 12 godina

Lepo vam pise da su uhapseni teroristi bili obucivani u kampovima Alkaede,i borili se u Avganistanu i Pakistanu na strani talibanaca,i zato su nazvani islamski radikalne grupe.

goran

pre 12 godina

ubijcite se fateni uste od pred dve nedeli,samo se cekase da se smiri situcijata da ne izbuvnat protesti zatoa i denes na 1 maj se objavi ovaa informacija koga Skopje e prazno i nese nikakvi radikalni islamisti ne go [Albanci] uck.samo po naredba na usa se prikriva deka e politicko ubistvo a ne versko.

Punmik

pre 12 godina

Ako se dokaže da su albanski teroristi šta to govori da treba optužiti sve albance, (zar je teško utvrditi da to i jeste cilj ovakvih zlodela) pa zbog takvih terorista su i srbi i hrvati zločinci.il sam ja glup ili ovde nešto debelo nije u redu,ceracemo se još i kad ne budemo imali sa kim,cerati se moramo :(

maximus

pre 12 godina

@sandzak boy: pa drago mi je sto si shvatio da nisi u pravu ali brate odakle ti ta teorija konspiracije da su srpski"teroristi"to uradili da destabilizuju situaciju, pa vise je bilo logicno sumnjati da su albanci to uradili iskreno.
Ja neznam kad je "dokazano"zadnji put da su srbi izvrsili terorizam i ako se misli logicno, ako bi srbija izvela teroristicki napad u drugoj zemlji to bi bilo jako opasno jer ako neko to sazna izgubili bi MNOGO vise nego sto bi dobili od terorizma.
I zasto nisu izjavili nacionalnost tih osumnjicenih terorista?!

Jovo Stari

pre 12 godina

Sa [Albancima] nema mira. Znam ja jedan dobar lek za njihovu bolest, lek mogu da koriste svi od najmanjeg siptara do najveceg.
(Daniel, 1. maj 2012 18:30) )
Stovani Daniel! Meni je strasno zao sta se dogodilo u blizinu Skopla,ja mislim da je puno pravednje da organi reda rade svoja posla njego mi da komentiramo svasta!!
Stase tice tvoga komentara,mi to znamo naj bole od sviju!Lijek sta ti znas toste potrosili,a sad su nova vremena!samo ti pokazes kako tije serce od CUMURA!!!

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@kako moze neko da kaze za nekoga da je ubica ako nije mu sudjeno? kako bi bilo da ih zovemo sa sada osumnjiceni!?!?
(Uka, 1. maj 2012 22:49)

Hoces da kazes da Radovan Karadzic i Ratko Mladic nisu ratni zlocinci? Ili cemo u tom slucaju da budemo selektivni, kao po obicaju?

sandžakboy

pre 12 godina

Bio sam pa skoro ubjeđen da je ovo dijelo pravoslavnih srpskih terorista u želji da destabilizuju situaciju u i onako nestabilnoj Makedoniji, ali izgleda da sam se prevario!Koristim ovu priliku da se izvinem za neopravdano sumničenje i izrazim žaljenje makedonskom narodu ako su ove spodobe zaista upotrebili religiju kojoj i sam pripadam u takve zločinačke svrhe!

Tako je kako je...

pre 12 godina

Zaista je strasno to sto se desilo jadnoj deci iz Makedonije...Ali sta reci sem da sve podseca na ranija desavanja iz poslednjeg zavrsenog ratnog sukoba na teritoriji bivse SFRJ...
Ali ne zaboravite i ovo...Dokle god se na nasim nacionalnim frekvencijama vrte razni Velicanstveni Sulejmani...ili kandidati za predsednika drzave butu razni Zukorlici .... turske serije,muzika,podvlacenje u svest naseg naroda sa ciljem da se i identitet vecinske populacije jedne Pravoslavne drzave unisti .. bice nazalost jos razotkrivanja ovakvih fundamentalista...samo sa nadom da ce ih pre uhvatiti nego sto se ne ponovi scenarijo negde drugde....
Ali treba i razmisliti i o ovome:
Muslimani koji žele da žive po islamskim zakonima pozvani su da napuste Australiju, australijska vlada pokušava da time spreči potencijalne terorističke akcije.

Citat:

"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians...

"IMIGRANTI, A NE AUSTRALIJANCI, TREBA DA SE ADAPTIRAJU. To je to, bilo da vam to odgovara ili ne. Sit sam toga da se ova nacija zabrinjava da nismo možda uvredili neke individue ili njihovu kulturu.
Od terirostičkog napada na Baliju do danas, svedoci smo patriotizma koji dolazi od većine Australijanaca.
Ova je kultura izgrađena u toku dvesto i više godina muka, truda i pobeda od strane miliona muškaraca i žena u potrazi za slobodom.
Govorimo pretežno ENGLESKI, a ne španski, libanski, arapski, kineski, japanski, ili bilo koji drugi jezik. Što znači da ukoliko želite biti deo ovog društva, naučite naš jezik!
Većina Australijanaca veruje u Boga. To nije neko hrišćansko desničarska orijentacija, ili politički nametnuto, to je ČINJENICA, jer su ovu naciju, a to se vidi i iz dokumenata, osnovali muškarci i žene hrišćanske vere, na hrišćanskim principima.
Naravno da je u tom slučaju adekvatno da se hrišćanska obeležja nalaze na zidovima naših škola.
Ako je Bog za vas uvreda, predlažem vam da odaberete drugi deo sveta za vaš dom, jer je Bog deo naše kulture.
Dopustićemo vaše vere i nećemo vas pitati zašto u to verujete. Tražimo od vas da prihvatite našu veru i da živite sa nama u harmoniji, mirno i u radosti.
Ovo je NAŠA OTAŽBINA, NAŠA ZEMLJA i NAŠ STIL ŽIVOTA i dopustićemo i vama da u svemu tome uživate. Ali, pre svega, ukoliko ne prestanete da se žalite, protestujete i užasavate nad NAŠOM ZASTAVOM, NAŠOM ČAŠĆU, NAŠOM HRIŠĆANSKOM VEROM, NAŠIM NAČINOM ŽIVOTA, srdačno vam preporučujem da iskoristite drugu veliku slobodu koju imaju Australijanci, SLOBODA DA NAPUSTITE NAŠU ZEMLJU.
Ukoliko ste ovde nesrećni, onda OTIĐITE. Niko vas nije prinudno ovde doveo. Već ste vi sami tražili da vas ovde primimo.
Dakle, prihvatite državu koju ste SAMI odabrali."

Prime Minister Kevin Rudd - Australia

------------------------------

obmana

pre 12 godina

vise je smesno to da se za sve okrivljuju "radikalni islamisti", za neuspeh makedonske policije, ili mozda iz nekih kozna kakvih razloga. kolko se vidi na snimku uhapseni nemaju brade, pa i da imaju neznaci da su muslimani jer i pravoslavci i ostali ih nose. da zakljucim: "radikalni islamisti" su produkt zapada koji ih koristi da bi svoj jadan narod drzao u strahu kako bi ga lakse manipulisao i pljackao. zao mi je zrtava, porodice i cele makedonije, i ne nasedajte na ovakve "bajke" jer Islam je vera zdravog razuma a pocinioci ovog zlocina imaju sve samo ne zdrav razum

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Stop Huskanja!

"Neka predpostaviti da svi uhapseni su Albanci. Neka predpostavljati da svi ti Albanci su deo teroristicke organizacije. Sta to ima veze sa Albancima?..."

Samo cu da te podsjetim da su upravo Albanci na Kosovu i Metohiji dosli do (privremen) drzave putem teroristickih aktivnosti. Dakle, koristeci se svim "dozvoljeni i nedozvoljenim" sredstvima klasicnog terorizma. Napadi iz zasjeda na legitimne pripadnike vlasti Republike Srbije, policiju, vojsku.. Pa onda kidnapovanja civila, zastrasivanjem itd, itd.... Stvarno, kakve veze ima terorizam s Albancima?? E, sad, druga je stvar sto ces ti to da nazoves borbom za slobodu, onda cu te zamoliti da ostanes dosljedan, i da Srbe sa sjevera Kosova takodje okarakterises kao borce za svoju slobodu. Nisu valjda teroristi?

Dragan

pre 12 godina

Ne vidim razlog da na ledjima makedonskih policajaca stoji natpis na engleskom jeziku.
Sramno je to da se laze i u prvi plan stavlja rec islamisti, s jasnim ciljem zamagljivanja sustine.
Niste valjda pomislili da moje pitanje podrazumeva da ja branim teroriste, ma koje boje bili!?
(Jelena, 1. maj 2012 22:58)

Ja i dalje ne razumem kakve veze ima sta im pise na ledjima. Sto se mene tice moglo je da pise i JKP Cistoca. Samo kad su pohvatali monstrume.

Sta je problem sto je istaknuto da su islamisti. TO i jeste sustina , jer to rade zbog te vere , tj zbog njihovog shvatanja vere islama. Ne rade to jer su im oni momci nesto skrivili. Njima je trebala meta, krv, i to su nasli. Naravno moralo je da se desi pred uskrs , i da zrtve budu pravoslavne vere.

Ovo je verski motovisan zlocin. Da li su to albanski islamisti , bosnjacki islamisti , vehabije, mudzahedini , to me ne zanima. Pre sve ga su islamisti. A tog neprijatelja poznaje ceo zapadni svet. I to je vazno da se prepozna na vreme.

Usput, na videu se vide slike tih "junaka" sa sve bradom , oruzjem , i onom nemocnom "bakicom".

I naravno da makedonska vlada nije smela odmah da kaze rec Albanci , jer treba utvrditi da li su makedonski albanci , ili albanci sa *KiM.

E onda ce neke kockice da se poklope , i svet ce moci da vidi kakvo zlo se dole odgaja poslednjih sto godina , i sta nas ocekuje vrlo brzo.

veterinarBG

pre 12 godina

(cinik, 1. maj 2012 21:53)
Kad je rat u toku,onda su to ratni zlocinci,i ti koje si nabrojao su najgori monstrumi i ratni zlocinci.
U miru,to su monstrumi i teroristi.Kapito?Principijelno ista bagra.

Boske

pre 12 godina

Akcija hvatanja ubica makedonskih pecarosa se zvala "Monstrum"! Akcija hvatanja ubica srpskih kupaca na Kosovu se zvala... Uf, ne mogu vise da se sjetim, davno je bilo. Cini mi se "Milosrdni andjeo" ili tako nekako.

Marin

pre 12 godina

Zivim u Holandiji i bas prije godinu dana sam gledao dokumentarac u jednom Marokancu koji u Skoplju takozvano pruza humanitarnu pomoc. Braco Makedonci, zelim vas upozoriti. Ovakvi ljudi imaju samo jedan cilj. Ne trebam vam objasnjavati koji je to cilj. Zelim vam sve najbolje u naredne teske godine.

Isteran hrvat iz sarajeva

pre 12 godina

Polako ljudi nisu svi albanci teroristi kao sto nisu ni svi hrvati tudjman gotovina markac,ovo prvo treba da osude sami albanci zato sto su to ucinili u njihivo ime a glavni problem i nalogodavci ovog kako sama akcija kaze monstruma nalazi se na kosovu medju vladom kosova dok se oni ne uhapse nece biti mira na balkanu.

propaganda i laži u 21.veku

pre 12 godina

kobajagi islamisti-ne žele brj makedonci da se stvara napetost sa albancima
kobajagi napadali nato pakt-brj makedonci neverovatno žele u nato,ali im grčka ne dozvoljava(zato su i priznali kosovo,da bi ih nato primio što pre)

srbija je vecna dok su joj deca verna

pre 12 godina

(tzar, 1. maj 2012 20:27)

Ti da umes da razmisljas, bilo bi ti jasno da nista nije gotovo. Nije ni pocelo...a hoce ! Teroristi i banditi moraju biti istrebljeni, to je zadatak svakog coveka koji ceni slobodu i mir. Dosta je bilo gledanja kroz prste, normalan narod mora da se bori protiv terorističke [psovka] koja drma Balkan decenijama.

neko iz Srbije

pre 12 godina

Opeeracija "monstrum" ima dobar naziv, jer je zločin delo monstruma. Uhapšeni su potencijalni monstrumi-ubice i to treba istraga i Sud da dokaže.
Takođe istraga treba da dokaže da su monstrumi "radikalni islamisti" ili "Albanci osvetnici" ili "marsovci" ili....
Svi koji islam u globalu kao veru poistovećuju sa terorizmom su takođe veoma radikalni i mogu da se poistovete sa Brejvikom(monstrum i psihopata)
Makedonska vlast pravi veoma opasnu grešku. Uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo a istraga treba da utvrdi motiv tog gnusnog zločina.

Jelena

pre 12 godina

(Dragan, 1. maj 2012 21:17)

Ne vidim razlog da na ledjima makedonskih policajaca stoji natpis na engleskom jeziku.
Sramno je to da se laze i u prvi plan stavlja rec islamisti, s jasnim ciljem zamagljivanja sustine.
Niste valjda pomislili da moje pitanje podrazumeva da ja branim teroriste, ma koje boje bili!?

josmoski

pre 12 godina

Ja i dalje tvrdim da će kroz neka spinovanja i nameštaljke da ispadne da su ubice Srbi a ubijeni Albanci, bar u tkz. "slobodnim i objektivnim" zapadnim medijima! Živi bili pa videli!
(Lazar, 1. maj 2012 14:51)

pa druze.... vec sledeceg dasna dobitnik ovogodishnje pulicerove nagrade, asosijeted pres objavio je da su ubijena 5 albanaca, a tek posle 2 dana demantirala i ispravila vest, u medjuvremenu vest su preuzeli i objavili je vishe od 100 mediumske kuce, od koja je kasnie samo jedna ispravila gresku i objavila da su ubijeni makedonci

goran

pre 12 godina

Evo iz ovog snimka se vidi ono sto vec godinama govorim a to je kako neko moze da ima pra telefone;odecu;kucu;kola;pare a da neradi nigde i nista(sem kriminala) i da ih drzava pusta da to rade godinama.
KRIMINAL nebi postojao da drzava radi svoj posao kao treba to jest da kriminal sprecava u pocetku a ne da pusta da se on razvije.
Gledam komsije i nikako da shvati kako je moguce da imaju sve ono sto sam naglasio u predhodnoj recenici a NIKO od njih neradi privatno ili u drzavnoj firmi.
Postalo je nepodnosljivo koliko je ovo drustvo i ova zajednica pasivna u pogledu kriminalnih radnji.
fuj fuj fuj

Makedonka

pre 12 godina

Zar za ova da se dava komentar 5 mladi zivoti otidoa,a sega nekoja parada na apsenje i kazuvanje deka naseto ministerstvo raboti nesto,hahaha pa kade bese taa kontaraobavestajna sluzba da go spreci ovaa ubistvo....

Nemanja

pre 12 godina

Jaki su baš ovi albanski teroristi, ubili dečake - klince. Žestoki ratnici nema šta. Mogli su da ubiju i neku nedužnu ženu i nekoliko životinjica pa bi bili još zaje...iji. Kad su tako žustri momci što nisu zapucali na specijalnu jedinicu koji ih je pohapsila, nego se "junački" predali.
A ovi slepci koji tvrde da je ovo propaganda neka ne pokazuju koliki im je tamni propagandni i nacionalistički sloj premazan preko očiju.

Trebalo je da se obračunaju sa ovom gamadi na pravi način, kao što su u Srbiji prošli Dušan Spasojević Šiptar i Milan Luković Kum u akciji "Sablja".

Rodjendan

pre 12 godina

Novo ime za albanske teroriste-radikalna islamisticka grupa,ne znam zbog cega se krije kad svi u makedoniji i na balkanu znamo da su ovo ucinili albanski terorisiti,zasto ih nazivati drugim imenom kad oni imaju svoje ime ALBANSKI TERORISTI.

cinik

pre 12 godina

Islamski teroristi?OK!Nemam ništa protiv da i tako nazovete te osobe, pogotovo ako se zaista ispostavi da su neki od njih zaista izvršili taj monstruozni zločin?Samo zašto one spodobe od škorpiona koji još i snimaše svoje herojsko dijelo ubistva one djece u Trnovu nikad ne nazvaste pravoslavnim teroristima?Ili onog monstruma Milana Lukića koji je 1992 u Višegradu u samo dvije kuće spalio oko stopedesetero muslimanskih žena i djece??Zašto samo uz Islam vežete pojam terorizam?Malo objektivnost vam ne bi škodilo!

tito

pre 12 godina

@ra

Ti si svjestan sta bi se dogodilo kad bi za ova ubojstva bili okrivljeni uck borci i da je njima upravo i bio to cilj. Jednako ce odlezat u zatvoru i skupina ce biti razbijena ali nece doci do razarnja makedonije. Do kad ce se skrivat tko je zapravo pa dok bude u interesu republike makedonije.

To se tako radi i tako se postupa u kriznim situacijama, skriva se istina da nebi bilo nepotrebnih zrrtava s time bi samo ubojice dobile sto su i htjele.

Dragan

pre 12 godina

@ "JELENA"

Нисам ѕнала да македонски специјалци на леђима носе натпис POLICE?
Овај снимак је смешан. Срамота за македонске власти.
За све су криви исламисти?
(Јелена, 1. maj 2012 20:33)

Pa vidis da su uniforme strane. I oruzje. I oprema. Ne verujem da je domace makedonske proizvodnje. Uostalom , kada hapsis strane teroriste , nije bitno ciju uniformu nosis , bitno je da je pancir na grudima i da su ljudi obuceni kako treba.

A sto se drugog dela tice , ne razumem , sta sad ne bi trebali da ih hapse samo zato sto su islamisti? Jesu li oni nesto zasticeni , povlasceni?

Koliko znam 99% terorista na kosovu su islamisti. To je njihov nacin borbe. Kukavicki.

rema

pre 12 godina

gradjanima makedonije(svih nacionalnosti), zelim mir! borite se protiv zla koje vas polako satire u cosak, budite mudri i istrajni... plasim se da ce ovo potrajati!?

Njazi

pre 12 godina

Na video se vidi da su albanci. Ne znam da li su oni pocinili zlocin ili ne ali nadam se da ce sve da se razjasni uskoro. Bez obzira ko je pocinioc najveceg zlocina u poslednje vreme nadam se da ce da polazu racune za svoja zlodela kako dolikuje (ni zive da ih vidim kako gore, ne bi bilo ni blizu toga sta su zasluzili). Ja kao albanac nisam mogao nista da uocim sto bi ih identifikovalo kao islamiste (najgori sloj ljudi), ali lepo se vide slike i ostali materijali od paramilitarnih albanskih grupacija. Jesu li oni umesani ili ne, saznace se.
Nadam se sto skorijem pronalasku i hapsenju stvarnih pocinioca. Kazu da nisu jos nasli oruzje kojim je uradjen zlocin i pored tog vatrenog arsenala prikazan na video snimku. Bilo kako bilo nesto ne verujem da sve ovo istina nego samo obicno spinovanje (nije da branim albance niti islamiste, ali nekako ono sto se prica i dokazni materijal se ne poklapaju).
Zamalo da zaboravim:
Sa [Albancima] nema mira. Znam ja jedan dobar lek za njihovu bolest, lek mogu da koriste svi od najmanjeg siptara do najveceg.
(Daniel, 1. maj 2012 18:30) )
Druze ja sa svojom decom "bolujemo" od te bolesti. Ako bi bio tako dobar da dodjes na kucnu posetu da nam dostavis lek, bio bi ti vecito zahvalan. (Nadam se da si u stanju da shvatis sta sam ti rekao".

zoki

pre 12 godina

scenario isti, glumci isti, samo druga zemlja. Sa takvima jedino po kratkom postupku, svako ko ubija zbog vere, nacionalne pripadnosti idr ne zasluzuje bolje

@Alo bre patriYoti!

pre 12 godina

@Alo bre patriYoti!
Ако си мислио на Косово и Метохију као ''КОМШИСКУ КРАВУ''онда си у заблуди...Та ''комшиска крава'' је само тренутно отета и пре или касније би'ће враћена тамо где и припада...Македонској полицији свака част на овој акцији и на уздржаности Македонске Владе у критичном тренутку тако да није дозволила да ситуација ескалира...

Damijan

pre 12 godina

pocetkom devedesetih kada je srbija osvajala 'javno' teritorije jugoslavije svi sugovorili o pocecima velike srbije. ovo je klasicno podgrevanje medjuetnickih sukoba na teritoriji makedonije, a cilj je javan - stvaranje velike albanije, ali niko o tome ne prica. sada ce albanci ponovo biti ugrozeni, bar ce tako glasiti novinski natpisi u zapadnoj stampi. rusi ce i dalje zarad milijardi dolara cutati, jer nemaju nikakve interese u makedoniji, osim religijske i to je sve. makedonija je zarad pregovora o ulasku u EU priznala kosovo, amerikanci su takodje pripretili verovatno nekakvim sankcijama i tako ce male drzave na balkanu uvek zavisiti od odluka velikih (zapadnih) sila, jer rusija svakako nije sila ni u kom smislu... prvi su stigli na kosovo (slatinu) '99te i isto tako prvi i pobegli. ovo cisto da podsetim glasace tzv. dveri, dss-a i slicnih partija koji obozavaju da rusiju nazivaju majcicom... nadam se da ce ako se utvrdi da su ovi ljudi zlocinci, sluziti dugogodisnje kazne u zatvorima... samo treba imati u vidu ponovo ponavljam, cilj albanske manjine na teritorijama drzava u okruzenju, a sve pod patronatom EU i USA, na zalost.

Albanac Cosmopolit

pre 12 godina

Nesto mi nije jasno ako su ubice albanci onda su najveci izdajnici! Zasto zato sto ovakva dela ne sluze nikoga a najmanje nas albance.

alban

pre 12 godina

Ako se secate makedonska policija u ime borbe protiv terorisma pre nekoliko godina ubila nekoliko izbeglica iz dalekog Istoka u ime borbe protiv terorisma a posle ispostavilo da su ubijeni samo da bi se udvaralo NATO i zapada a za ubistvo se odgavarao ministar unutrasnji poslova Makedonije...
I ovo mirise isto ljudi koji su borili protiv NATO u Avganistanu oni su sumnjivi i za ubistva u Makedoniji...
Dakle zrtvo ispada Makedonija i NATO...

Stop Huskanja!

pre 12 godina

@ vecina komentara:
Neka predpostaviti da svi uhapseni su Albanci. Neka predpostavljati da svi ti Albanci su deo teroristicke organizacije. Sta to ima veze sa Albancima? Da li ne razumete da tim komentarima ne radite nista, samo opravdate pogresne komentare Gerta Filkinga, radio-voditelja koji je suspendovan pošto je uporedio Srbe sa Andersom Brejvikom. Onoliko koliko Andersom Brejvik ima slicnosti sa Srpskim Narodom toliko slicnost je izmegju Albanskog Naroda i terorista. Kako, boze moj da vecina Srba ne razume da jezik uopstavanja nije prihvacen danad u svetu. Kako, boze moj vecina to rtazume kada se radi o Srbima i ne razumeju kada se radi o ostalima.
PS: Teoretski buduci da Srbi su bili dobrovoljci u Libiji boreci NATO, oni su isti koji su ubili 5 mladica. Srbi su vise skloni da destabilizuju Balkan i to se vidi i od vecina komentara u ovom sjajtu....

Јелена

pre 12 godina

Нисам ѕнала да македонски специјалци на леђима носе натпис POLICE?
Овај снимак је смешан. Срамота за македонске власти.
За све су криви исламисти?

Milan

pre 12 godina

Neka izvole svi oni sto misle da prave nerede u Makedonije.Ne boimo se mi od nista i od nicega,tako su bili sigurni i ovi teroristi da u Makedonija nema ni vojska i ni policija koja moze da i uhvati ali su se lagali gadno,mi smo makedonci a ko zna sta znaci to bolje da ne misli na nesto slicnije.Svi ce mo da pobijemo ko zeli da pravi divi zapad na Balkanu.

alpinista

pre 12 godina

Šta vam je, pogledajte snimak sa više različitih linkova-izvora.

Pa tu su bre samo oznake uck !!!!!!!

Osvestite se !!!! ubice su sa Kosova.

Boris

pre 12 godina

Vera i nacionalnost su vodili ove monstrume na pogresan put, nemojmo i mi tom stazom...
Vecina komentara ovde pokazuje i dokazuje sve ono cega su se plasili u makedonskom vrhu. Mozemo da citamo izmedju redova, ali ne bi trebali da insistiramo na "detaljima" iako su i oni vazni. Takvo ponasanje samo moze doneti jos vise tenzija i pogresno tumacenih komentara i pogresnih akcija.
Setimo se sta je pokojni patrijarh Pavle rekao: "Uvek je bilo nepravde i bice, zato BUDIMO LJUDI, A NE NELJUDI".
Budimo ljudi, ljudi, dobro razmislite sta govorite, radite i ne uopshtavajte, ne generalizujte.
Uopshtavanje je prechica ka razmishljanju (mislim da je ovo rekao Jim Morrison).

aleks@ndar

pre 12 godina

toliko materijala, tu mora da padne neki dokaz, trag, cinjenica izvrsitelj nalogodavac itd.. prijatno sam iznenaden, mislim da akcija tece u pravom smjeru i da ce se monsturum pronaci i izvesti pred lice pravde...

zoran

pre 12 godina

Do 1941 ta teritorija se zvala Vardarska Banovina.
Ta teritorija je obuhvatala Makedoniju, skoro ceo Kosmet i deo Srbije do sa Leskovcem.
Nemama pojma o istoriji ali znam da Google-am i to sam i uradio:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0

I Vaše poznavanje istorije je u problemu. A Naziv "Stara Srbija" je toliko fluidan da meni niko ne može dokazati da se teritorije koje srBski nacionalisti zovu tako jesu zaista "STARA" Srbija i šta je to u stvari stara Srbija a šta Nova Srbija????

tzar

pre 12 godina

Alo bre patriYoti!
Umesto da lajete iz udobnosti svojih sofa i huskate i dalje na mrznju prema Albancima i to ne ni svoje nego tudje, kako malo ne muckate tim (tvrdim) glavama i citate poentu??? Makedonija je regrutovala 600!!! policajaca i ko zna koliko jos inteligencije da probaju da urade SVE da ne dodje do dalje eskalacije pogorsanja medjunacionalnih odnosa. Mislite da je to zezanje? Pa umesto da vam je Slobica shibao brze-bolje svalog pandura na Kosovo ne bi li se tamo heroyski borio, mogao je da radi na diplomatiji i da mozda nesto do sada i preostane od te male, pateticne Srbije? Prestanite da huskate! Prestanite da mrzite! Zaboravite komsijinu kravu!
Nista bre tamo niko nije naucio. Nista!

Mare

pre 12 godina

Ne razumjem samo jesu li oni bilu blizu tebi ili su neki u ime pravoslavlja otišli tamo gdje su muslimani bili većina i napravili to što su napravili?
(c64, 1. maj 2012 17:21)

Ne nego su islamitisti iz Avgansitana i Pakisatana, koji ne znaju da beknu srpski i koji veze nemaju sa Balkanom da mene ubedjuju kako ovde ne zivim vekovima, dosli su da pomazu pojedinim ovdasnjim muslimanima koji su se usk...cili da su neka sila jer su im bradata braca iz [daljine] dosla u pomoc, [uvreda].

T.

pre 12 godina

Zanimljivo da na snimcima hapsenja nema nikakvih obelezja islama, knjiga, slika, zastava ali zato ima obelezja albanske teroristicko-zlocinacke uck i albanskih zastava koliko hoces. Ili su albanske zastave nova obelezja radikalnih islamista ili americki sponzori ponovo spasavaju svoje albanske sticenike ili Makedonija ovakvim providnim zataskavanjem pokusava da sacuva stabilnost i spreci sukobe. Pitanje je do kada ce se stititi albanski nacionalizam na Balkanu i do kada Amerikanci misle da destabilisu citav region time sto dopustaju Albancima da rade sta god hoce? Bice zanimljivo gledati sledecih dana kakve licemerne izjave ce davati americki predstavnici i na kakve ce se sve licemerne nacine potencirati "radikalni islam" i gurati pod tepih nacionalnost ubica.

Bata N

pre 12 godina

Ja sam duboko verujem da su pocinioci ovog krvolocnog ubistva cetvoro makedonske dece i jednog sredovecnog makedonca bili marsovci muslimanske veroispovesti a ne [albanci]. [Albanci] nisu krvolocni i oni mnogo vole makedonce.

Marija

pre 12 godina

@Arberi
Potpuno se slazem sa vama. Ubice imaju ime i prezime. Svako odgovara licno za svoje postupke. Objavite slike ovih monstruma. Njihova veroispovest je njihova stvar.

skopje

pre 12 godina

ljudi, stvarno ste smesni s tim pitanjima "koje su nacionalnosti?"... citajte malo izmedju redova-naravno da su albanci, nema ko drugi da bude radikalni islamista u mkd. to je svima bilo jasno odmah, a sada se I oficijalno potvrdjuje. mozda samo implicitno, ali opet jasno. mora se biti taktican u ovakvim situacijama, znate dobro da albanci imaju ameriku na svoju straju, tako da je ovo jedini nacin da se nesto uradi-da ih pretstavis kao islamske teroriste, ne kao borce za veliku albaniju. nesto slicno su oni sami radili, kad su se pretstavljali kao borci za ljudska prava... kako god, pozdrav akciji, nisam verovao da ce uhvatiti bilo koga... ziveli, braco srbi, srecan prvi maj!

Ra

pre 12 godina

Kako vas nije sramota da LAZETE javnost da su u pitanju islamisti kad se lepo na snimku vidi (5:15 )da na fotografijama pise UCK ! Koliko vas samo placaju da branite albanske zlocince ! Strasno ! Sve je manje Srba u Srbiji definitivno...

evo link

http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA&feature=plcp

undernaut

pre 12 godina

"Upravo sam hteo da prvo pregledam snimak pa da komentarisem. Ni jedan od uhapsenih nije imao bradu, medzu uhapsenih ima zena od 64 godina (pronasli su pistol) i starec od 60 koji nema veze sa ovim. Dakle po mojem ovo je samo cista propaganda jer MUP i vlada Makedonije nije imala nikakav rezultat istrage i sada hapse nevine ljudi... Ja sam osudio to ubistvo kao sto osudzujem i sad ovo hapsenje jer ovo je samo jedna losa medzuetnicka igra... Sto se tice oruzja svi znamo da svako ima danas po nesto, i oni da su bili u rat u makedonije i normalno da je ostalo. Kad bi izvrile pretres u R.Srpskoj tamo bi sleperi napunile od oruzje... OVO JE SAMO PRLAVA MEDZUETNICKA IGRA... ZAO MIJE..
(Prizrenac, 1. maj 2012 19:51)"

Prijatelju ako je ovo sve što imaš da kažeš, bolje da si ćutao...

i možda ćeš ovim biti poprilično iznenađen, ali ne, danas nema "svako po nešto", ako je kod tebe normalno da "svako ima po nešto", možda bi stvarno trebalo malo da razmisliš o celoj situaciji (mislim na dosta, dosta širi kontekst)...

Zoran

pre 12 godina

Sve bi ovo bilo lepo, da ne mirise na grozdje, sa rastanskog lozja (rastanski vinogradi).

Imeno u 2002, Makedonska policija je ubila 8 pakistanaca koji su navodno imali za cilj da dignu u vazduh neku od ambasada zapadnih drzava. Kasnije su mnogo ljudi optuzivali makedonski mvr da je pobio nevine imigrante, koji blage veze nisu imali za ratom u 2002, samo su se zatekli na pogresno mesto u pogresno vreme.

Nikad se nije dokazalo ko su pobijeni pakistanci u stvari.

Ajde sad da malo vratimo film unazad i da probamo da slozimo kockice mozaika. Kako je sve ovo pocelo?

Otprilike 2 meseca pre samita NATO u Cikagu (objasnicu kasnije zasto mesam Nato u ovo) Makedonski policajac koji nije bio na duznosti ubio je dvojcu Albanaca u Gostivaru.

Zatim su pocele tucnjave u autobusima u Skoplju, a onda je usledilo ubistvo petoro neduznih ljudi. Odmah nakon toga usledile su demonstracije Makedonaca u Skoplju.

I sad, nekoliko dana pre samita Nato u Cikagu, Makedonija hapsi ubice, koji su uzgred budi receno ratovali protiv nato trupa u Avganistanu.

Makedonska vlada se silno trudi da dovuce stranske investicije u Makedoniji, ali to ide tesko kad drzava nije clanica nato pakta. Grcka nas blokira zbog problema oko imena Makedonija.

Makedonska vlast se sad trudi da udje u Nato na mala vrata ,i koristeci presudu iz Haga, i ove islamske radikale zeli da udje nekako u nato i zakopa opoziciju na sledecim izborima. Igra na kartu moguce destabilizacije, i u paketu sa presudom u Hagu, ovo bi trebalo da pomogne da Makedonija u Cikagu postane punopravni clan Nato-a.

Za mene pitanje ko je u stvari likvidirao 5 coveka ostaje otvoreno.

Na dan ubistva, i ja sam bio siguran da su ubice Albanci, i ocekivao sam neko lose sroceno kominike u kojem bi neka nova ONA, UCK, ili neko drugi preuzme odgovornost za ubistva. To se nije desilo. I onda bum...islamski fundamentalisti, koji su ratovali u protiv Nato trupa u Avganistanu...Malo morgen, sto rece osoba kojoj necu ni ime da spominjem...

Sad vec ne bih smeo da se kladim ko je ubio petoro neduznih ljudi.

Ah, i mala sitnica, da ne bi bilo zabune. Po nacionalnosti sam Makedonac, iz Skoplja i zivim u neposrednoj blizini naselja Cair, gde je uhapseno nekoliko ljudi.

Daj boze da sam ja lud, i da trabunjam sve i svasta, i da mnogo gledam holivudske filmove. Ali posto znam kako stvari stoje ovde u Skoplju....ne znam sta da mislim vise.

Makedonski Lav

pre 12 godina

Ovo je bila jedna od najvecih akcija u Makedoniji !! 800 specijalnih snaga je ucestvovalo u sinocesnom hapsehnu ove [uvredljiv opis] od coveka !! Za ovih bradati samo smrtnu kaznu. Specijalce prijavlivali su se sami da ucestvuju u hapsenje . Parmlament i Pretsednik Parlamenta Veljanovski odma da zakaze sednicu da izglasaju zakon za smrtnu kaznu ! Makedonija je bila i ostace ...ovakve stvorove eto kako zavrshavaju kod nas !!

Darko

pre 12 godina

Dali su islamisti vehabije ili albanci to ti je sve isto. Zar 1999 na Kosovo i 2001 u Makedonije nije bilo vehabije u strukture uck. Znaci radi se o vehabisticke-uck ovske bande a dokazi same govore za to, da su nagjeni slike uck a na video monstrum 2 lepo se vidi da uhicen nosi krakje pantalone.

Byja

pre 12 godina

A šta bi sa onim: "strana služba jedne prijateljske zemlje"? (Lalo NS, 1. maj 2012 15:01)

Pa to su i bili u pravu, naime, u pitanju su pripadnici službi strane prijateljske zemlje, lepo se vidi na drugom snimku. Makedonija je priznala Kosovo kao državu i sa istom ima bolje odnose nego sa Srbijom. Za Makedoniju Srbija nije prijateljska zeemlja, ali Kosovo jeste.
I pored svega što su uradili, žao mi je Makedonaca. Jedino pozitivno što se iz cele nesretne priče oko Makedonije može izvući je konkretan primer kako ni apsolutno poltronstvo, pardon, kooperativnost prema Zapadu ne može promeniti unapred zacrtane planove za tvoju zemlju i tvoj narod. Mi u Srbiji treba da izvučemo makar neku pouku iz svega ovoga.

makedonac

pre 12 godina

Albanci su na vtori video imate dokaze UCK slike i slicno trenirali su ih kako kaze makedonski MUP clanove iz Al Qaede e sad meni licno kao makedonac bas me briga dali je tacno to da su islamski radikali ili makedonski MUP koristi to samo da nema presije od medjunarodne sluzbe i agencija bitno da su Albanci uhvaceni i da nema kazna koja na ovoj zemlji moze da im sudi Bog ce da im presudi kad im dodje red kako On zna i ume.
Gostivar 1997.
Tetovo 2001.
Brodec 2007.
Radusa 2010.
Aracinovo(sutka,cair) 2012.
Ajmo Albance gde jos?

mile

pre 12 godina

Molim vas da koristite zvanicni naziv zemlje , a to je Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija . Koristeci samo naziv Makedonija , vredjate prijateljski grcki narod i svakog ko minimalno zna istoriju . Makedonija je bila jedna od Grckih drzava u antickom periodu u vremenu kada Juznih Slovena nije uopste bilo na Balkanu. Do 1941 godine naziv naziv za BJRM , Juznu Srbiju , Kosovo i Metohiju , Rasku je bio Stara Srbija . To su istorijske cinjenice , svidjale se nekom ili ne . Falsikovan naziv Makedonija je nastao u Sofiji od strane bugarske tajne sluzbe . U Sofiji je takodje stvoren i VMRO . Zelim da napomenem da nisam velikosrpski nacionalista , jednostavno dojadilo mi je ovo nepoznavanje istorije .

Prizrenac

pre 12 godina

Upravo sam hteo da prvo pregledam snimak pa da komentarisem. Ni jedan od uhapsenih nije imao bradu, medzu uhapsenih ima zena od 64 godina (pronasli su pistol) i starec od 60 koji nema veze sa ovim. Dakle po mojem ovo je samo cista propaganda jer MUP i vlada Makedonije nije imala nikakav rezultat istrage i sada hapse nevine ljudi... Ja sam osudio to ubistvo kao sto osudzujem i sad ovo hapsenje jer ovo je samo jedna losa medzuetnicka igra... Sto se tice oruzja svi znamo da svako ima danas po nesto, i oni da su bili u rat u makedonije i normalno da je ostalo. Kad bi izvrile pretres u R.Srpskoj tamo bi sleperi napunile od oruzje... OVO JE SAMO PRLAVA MEDZUETNICKA IGRA... ZAO MIJE..

w

pre 12 godina

razumljivo je sto makedonija pokusava da ubice predstavi kao islamiste i sto na svaki nacin izbegavaju da kazu da su u pitanju albanci jer je to verovatno jedini nacin da se izbegnu medjuetnicki sukobi i kratkorocno je ovako svakako mudrije. medjutim dugorocno, nije sigurno da ce se uspeci izbeci sukobi jer je vec svima dosta sto zahvaljujuci americkom sponzorstvu, albanci prolaze nekaznjeni za mnoge stvari. na kosovu su izvrsili etnicko ciscenje i zlocine, vec godinama terorisu pripadnike manjinskih naroda, na delu kosova gde su vecina su napravili jedno nacionalisticko i sovinisticko drustvo u kojem su na vlasti razni kriminalci i ratni zlocinci, makedoniju su podelili po etnickoj liniji, na sve nacine pokusavaju da albanizuju i sever kosova... i uprkos svemu tome jos uvek ih amerikanci stite i sponzorisu i podrzavaju. nece se to dobro zavrsiti.

spirala zla i nasilja

pre 12 godina

Dopisnik B92 iz Makedonije upravo reče da su svi uhapšeni Albanci i da je nađeno mnogo propagandnog materijala OVK. Verujem da je formulacija "radikalni islamisti" iskorišćena samo da bi se amortizovao prvi udar jer iskreno ovo je gore nego što sam mislio.

Večina nas je očekivala da iza zločina stoje militantni Albanci (potpis je poznat i teško se kopira) ali da je to ovako velika grupa sa očiglednom namerom da unese haos i uvuče Makedoniju u krvav multietnički sukob, to zaista predstavlja iznenađenje.

Plašim se da Makedoniju a verovatno i okruženje očekuje vrlo nemiran i opasan period.

sareni

pre 12 godina

"obrijani mladici(sta je strogo zabranjeno za islamske fundamentaliste)". Koliko znam onaj ludak koji je pobijo troje dece i odrasle u FR je bio obrijan, napadaci na WTC u NY su isto bili vecinom obrijani, taj glupi argumenat ne pije vodu. Istraga ce valjda pokazati sta je bilo i da li su ovi umesani u masakr petorica makedonaca...

снимке

pre 12 godina

(ВИДЕО II) Апсењата во Арачиново, Шуто Оризари, Чаир и Ченто

http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA&feature=player_embedded

zao mi je

pre 12 godina

Mrzim sve naciste, fasiste, teroriste, a posebno one koji koriste vjeru u ime svojih bolesnih ideja i ciljeva. Osudjujem sve nas, koji nismo ni jedno od gore navedenog, sto ne nadjemo snage u vlastitim gradovima, selima, skolama, vjerskim ustanovama i drzavnim upravnim institucijama, pa da se suprostavimo takvima u svim zemljama ex Jugoslavije. Jedino tako imamo sanse da zivimo neki normalan zivot i borimo se za razvoj ekonomije i saradnje u svakom pogledu. Zar nismo vise umorni od smrti, bolesti, siromastva i cekanja boljih vremena ??? Jednom mi je jedan stranac rekao : " Znas zasto se raspala Jugoslavija? - Zato sto je to nekome u svijetu smetalo. Danas postoje sateliti i oni sve prate, pa kad su npr. vidjeli, u Jugoslaviji previse njih pusi malboro, jaka je to zemlja, mi to moramo unistiti. I posto je kod vas puno razlicitih religija, poceli su tako, zavadi pa vladaj." Posto je u Jugoslaviji uvjek bilo pritajenih ekstremista, a i van nje, onda su te svjetske sile pomogle da ti fasisti, nacisti, islamisti dodju na vlast. Jos uvjek ih koriste za svoje interese i dopustaju im da cijelo vrijeme siju mrznju i netrpeljivost, dok vec 20 godina svi ekonomski padamo nize i nize. Zato i ovaj slucaj u Makedoniji mi je nekako sumnjiv. Poznato je da teroristi napadaju uglavnom objekte, gdje ima vise ljudi, jer teze da naprave sto vise stete i zrtava. A, ovako da rizikuju, da budu otkriveni, nekako mi je cudno. Al, ipak je naj vaznije da ubice budu uhapseni i da dobiju dozivotnu robiju, ma ko oni bili. Zao mi je tih ubijenih ljudi, njihove mladosti i porodica koje pate za njima. Zelim da nam se u svima probudi svijest i da ne dozvolimo da nam ubijaju familiju, prijatelje, komsije, ma ko oni ( ubice) bili. Bog je stvorio covjeka da zivi, osjeca i umire, a covjek je covjek ma kakvo mu ime neko dao. Pozdrav svim dobrim ljudima.

milentije

pre 12 godina

Ne zelim da verujem da ce ova namestaljka da prodje kod Makedonaca...
Kad spomenes radikalne islamiste - deluje kao nesto geografski mnogo dalje...Postoji mnogo prikladniji naziv za ove teroriste .

nijebitnoime

pre 12 godina

(agim, 1. maj 2012 17:55) tako je, potpuno si u pravu nisu radikalni islamisti vec albanski teroristi, medjutin nakedonske vlasti hoce da malo smanje tenzije, posle ovog drugog snimka sa slikava terorista iz ANA-e tesko da ce to uspeti...

inace "lepo je sto se slazes da to treba nazvati pravim imenom"

sladjan petkovic

pre 12 godina

muslimani su vecina u severnoj africi i jugozapadnoj aziji....nismo isli nigde gde su oni bili vecina kao sto ni amerikanci nisu 'nako' isli u afganistan.....samo glup je cekati kod kuce nekog ko je davno objavio sta zeli...sto se tice bosne, neki bošnjačji lideri žele da bošnajci u bosnu budu u položaja hrvata u hrvatskoj i srba u srbiji- 'temeljni narod'.srbi i hrvati to ne žele.

REALNOST I ISTINA

pre 12 godina

Verovali,pricali, ili razmisljali od tome ili ne....polako ali sigurno Makedonce pravoslavce ce [Albanci] uskoro da progutaju, Grci se vise nece buniti za ime Makedonija, zasto se Un toliko i ne zalaze da resi problem imena, jer znaju kad tad sve ce to biti Kosovo-Albania i kraj price !!

Neupuceni

pre 12 godina

@agim, 1. maj 2012 17:55

Jel ti to svarno mislis da smo svi ovde ratardirani od rodjenja pa ne mozemo da vidimo sami sta su nasli,i kakve "islamiste"su pohvatali

ako koza laze rog nelaze

Операција - „Монструм„ II
http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA

satrijani

pre 12 godina

Aha, znaci islamisti su to bili. Hajde onda da kazemo da su zlocine u Ausvicu pocinili radikalni hriscani, da su po Ceceniji ubijali pravoslavni fundamentalisti, da su u Srebrenici zverstva i genocid uradili pravoslavni zanesenjaci.
Tragicno je sta sebi dozvoljava makedonska vlast, tj drzava time sto ne sme jasno, glasno i javno da kaze ko stoji iza ovog masakra. Pravljenjem ovakvih i slicnih ustupaka i kompromisa se nista ne postize vec se problem gura pod tepih. A ispod tepiha je vec poodavno mnogo toga gurnuto i to sto je tamo samo sto ne eruptira. A bojim se da kada to pokulja bice mnogo zla u ovim krajevima.

spin doctor

pre 12 godina

koja je to namestaljka,gledas ovaj sed drugi video i vidis kao pas najusi sanducic a okolo ama bas nista,drugi kadar sad pokazuje toliko naoruzanja izvadenih iz tog sanducica da je prosto nemoguce kao da je taj sanducic sad prerastao u sleper,terroristi sa jednim metkom dva pistolja i puno slika jao bre spin radi na veliko ali kad tad sve ce se obelodaniti

Kaurin

pre 12 godina

@Lalo NS:
"Uostalom o čemu su mislili kada su priznavali nezavisnost Kosova?"

Od njih tu niko nije zahtevao da misle, Lalo. Tako im je naloženo da urade kako bi izbegli ovo što im se desilo i što će im se tek dešavati. Zbog toga zločince nikada neće smeti da nazovu pravim imenom.

CG

pre 12 godina

@LaloNS

Crna Gora nema medjunacionalnih problema tako da nema potrebe da neko pominje nas.Mozda bi neki voljeli da se to desava kod nas,ali nema nista od toga.

floskulasenje

pre 12 godina

pravoslavac Sam. i poznajem puno muslimana. teško mogu pa poverujem da su verni muslimani u stanju tako nešto da urade i to bez neki razlog. apelujem na cist razum a ne na mržnju.
(deksonyu, 1. maj 2012 16:16)

Pa naravno da "verni muslimani" (pretpostavljam da si mislio na muslimane iskrene vernike, ili jednostavno - postene i u glavu zdrave ljude) nisu ovo uradili. To niko ni ne tvrdi. Podrazumeva se da su islamski ekstremisti muslimani, a nikako se ne podrazumeva da su muslimani islamski ekstremisti. Pobogu, ljudi, razmislite li vi makar sekund pre nego sto posaljete komentar?

Sto se tice utvrdjivanja/saopstavanja nacionalnosti osumnjicenih i privedenih terorista - u ovom kontekstu to jeste jako bitno, i nije mi jasno zasto se pojedini komentatori prave ludi. Kada se besmisleno davilo po srpskim i regionalnim medijima o nacionalnosti monstruoznog ubice koji je u Budimpesti prosle godine pocinio nekoliko ubistava - e tada ta informacija nije bila ni od kakvog znacaja. Jednostavno, poremecen covek sa drustvene margine pocinio zlocine i to je to.

Ovo je drugo. Nacionalnost ovih osumnjicenih jeste bitna (iako se time ne treba i ne sme potkusurivati u javnosti) jer je jasno da je rec o organizovanoj akciji sa jasnim politickim motivom. A sto se tice obicnog albanskog zivlja u Makedoniji, verujem da se dobra vecina, tj. oni normalni, ogradjuju od ovog, kao sto se normalni Srbi ogradjuju od Mladica ili normalni Hrvati od Gotovine i kao sto bilo ko normalan i zdrav osudjuje od svaki monstruozni cin prema drugom ljudskom bicu.

Albanac Cosmopolit

pre 12 godina

Ako su ovi pocinioci ovog zlocina onda neka im se dozivotno kazni! Zlocin je zlocin i treba da se osudjuje bez obzira iz koje nacije ili vere dolaze.

Malcolm Betruger

pre 12 godina

Eh, konacno da mi neke vesti ulepsaju dan. Ipak, treba imati u vidu da nisu svi Albanci ubice i lopovi, kao i sto nisu svi Srbi kriminalci i pedofili. Ne dopustite da vam mediji stvaraju sliku o stvarnosti.

Fadil Vokrri, sa bolovanja

pre 12 godina

Ma pustite etnicku pozadinu ovih terorista, nego recite jesu li ovi bili homoseksualci ili ne? Jer ako su, kako se sapuce stvarno bili, onda to moze znaciti samo jednu stvar - da su svi homoseksualci teroristi, zar ne?

agim

pre 12 godina

Pise da je uhvacena velika kolicina oruzja a na video snimku se vide SAMO mobilni telefoni i obrijani mladici(sta je strogo zabranjeno za islamske fundamentaliste).Ovo veoma tesko smrdi na namestaljku.A najzesce je da se pominje da su pocinioci obucavani i ratovali u Afganistanu.Pa sto ih onda nisu hapsili na vreme kad su znali za to ? Jeftina namestaljka sa zastarelim metodama tajnih sluzbi.

Alen

pre 12 godina

Za neupućene: U Makedoniji postoji veća populacija bošnjaka. Koliko se ja razumem ima njih ekstremnih koji su bili i u Bosni u svoje vreme kao i u Afganistanu u skorije. Sad ako su Albanci ili Bošnjaci umešani saznat ćemo uskoro.

ne dam, kad' si ti meni sta dao

pre 12 godina

Hahaha grohotom se smijem. Naslov je sve rekao tako da nema potrebe dalje citati. Pretpostavljam da su oni ucestvovali u napadu 2001 u New Yorku... Da pogadjamo svi koji mislite da je pakistanac ovo uradio kliknite preporucujem, a sudanac ne preporucujem.

seljadin

pre 12 godina

moja prva pretpostavka (ko ne veruje nek pogleda ranije komentare) je bila tacna, a imam i nastavak, teroristi su bili zatoceni od strane NATO u Avganistanu, i prebaceni su do Makedonije, da li je to slucajnost?
Kako to da ni CNN ni BBC pustaju vrlo malo, skoro nista i to filtriranih informacija, a javljaju kad se bilo sta slicno desi u nekoj drugoj zemlji?
Voleo bih da gresim, ali mi se cini da ce sve cesce ovakve stvari pogadjati nase komsije.

c64

pre 12 godina

Samo za ove koji brane Islamiste, da kažem da Bog da vam oni nikad ne bili blizu kao meni 92-95.
(Zika, 1. maj 2012 15:56)
Ne razumjem samo jesu li oni bilu blizu tebi ili su neki u ime pravoslavlja otišli tamo gdje su muslimani bili većina i napravili to što su napravili?

veljko

pre 12 godina

hehehe radikalni islamisti.... ma nemoj....


A sto pravoslavci nisu radikalni nego kad treba upire se prstom pojedinacno u nacije tipa srbi, rusi, grci. Ma na kraju briga me ja znam koje pleme je odgovorno za probleme na Balkanu. Ako bosanci i goranci dopustaju da se gurnu u
ovaj kos njihov problem. A sto se makedonaca tice ... njihova stvar. Da ja odlucujem o necemu u Srbiji cim krene odcepljivanje radikalne islamske drzave ODMAH bi je priznao. Znate ono.... zarad mira u regionu.

NA

pre 12 godina

Realko je sve rekao:

"A zaista je bitno da li su ih ubili Albanci, muslimani, Srbi iii Makedonci... ubili su ih losi ljudi i ti ljudi treba da budu kaznjeni... otresite se nacionalizma i ne budite primitivni, 21. VEK JE!... Na sledecem popisu ima da se izjasnim kao Huinhma majke mi, pojam NACIJA me uzasno nervira"
(Realko, 1. maj 2012 16:17)

nekad

pre 12 godina

Da se 90-ih godina hapsilo na vreme ne bi bilo ratova. Kad se samo setim zelenih i crvenih beretki, vukova, tigrova, arkanovaca, orlova i raznih drugih naoruzanih grupa koje su nacinile veliko zlo ne bi bilo toliko puno nesrece na Balkanu.

Neobavesten

pre 12 godina

Pitanje je do kada ce NATO imati interesa na ovim prostorima tj. na Kosovu i blizoj okolini... i to ima svoj kraj (kao u Iraku - povlacenje svih trupa). Takodje je pitanje kada ce to bure baruta na Kosovu, zapadnoj Makedoniji i na severu Grcke puci... Nisam pristrasan, ali u narednih par decenija, mozda i brze, neki od naroda ce biti potpuno etnicki ociscen sa Balkana ili sveden na jako malu teritoriju, najverovatnije albanski. Samo kazem, pitanje je do kada ce NATO imati interesa da podrzava sve to... A posle toga ce biti sta ce biti, istorija se ponavlja po ko zna koji put.

mirko

pre 12 godina

Informacija je neke razljutila, jer se osećaju povređeni. Lično ne vidim razloga za to, jer islamisti nisu svi muslimani, nego samo oni koji su religiju pretvorili u politiku i pravo. Oni kojima je cilj da islamizuju ceo svet.
Teško da bi takav zločin mogao uraditi neko ko nije toliko ostrašćen mržnjom, prema svemu što je drugo.

nijebitnoime

pre 12 godina

(Danijel, 1. maj 2012 16:04) "srbijanska" strana? to srbijansko mozes da si nabijes...

lepa ti je ta zamena teza, i pravljenje neke srpske strane u vezi ovog zlocina... ajmo sad neku konstrukciju da ispadne da su jos srpske sluzbe krive... nema smisla da samo ostane na ovom baljezganju sto navodis

Иван

pre 12 godina

@Archelay

Voleo bih da je sve tako kako kazes, ali videcemo kako ce sve ovo da se zavrsi. VIdecemo kako ce ici sudjenje, i da li ce na kraju oni "zestoko da plate". Bojim se da ce makedonska drzava na kraju morati da "zarad mira u kuci" proguta ovaj slucaj, kao sto je u proslosti progutala puno uvreda, ubistava svojih drzavljana, napada na policiju i druge institucije.

Takodje, molim prijatelje i bracu Makedonce da ne uzimaju misljenje nekolicine komentatora kao misljenje vecina Srba. Makedonci imaju pravo na svoju naciju, jezik, zemlju, veru kao i bilo koji drugi narod na svetu. Licno smatram da smo mi jedan isti narod, ali ako se Makedonci smatraju posebnom nacijom, mi samo mozemo to da uvazimo i cuvamo sto blize odnose sa njima.

Pozdrav iz dijaspore!

Danijel

pre 12 godina

Ovde se vidi nekakav navijacki odnos sa makedonske i srbijanske strane sto je pogresno. A potpunu sliku mozete dobiti ako ovih sati citate albanske medije ne samo makedonske i srbijanske. Moraju se maksimalno postovati ljudska prava. Takodje, reci moraju biti na nivou. U Makedoniji skoro 40% stanovnika su muslimani i oni su punopravni gradjani kao ostali.

ViktorNS

pre 12 godina

Jos ce nazalost morati proci mnogo generacija i usmerenog truda dok se kao covecanstvo ne otarasimo zabluda i grehova proslosti. Ipak smo se mi tek rodili.

Mozda

pre 12 godina

S'obzirom na cinjenicu da su hapsenja za sada izvrsena u Lipkovu, Aracinovu, Jaja Pashi i Sutki, treba reci da su Aracinovo i Lipkovo ISKLJUCIVO naseljeni Albancima, a Sutka pretezno (ali ne iskljucivo) Romima. Za Jaja Pasu ne znam, zvuci turski, ali mi nije poznat sastav stanovnistva. Dakle, zlocin ipak ima etnicki predznak, iako se svi trude da to ne spomenu. Iskreno se nadam da su pravi krivci uhvaceni, ali bi se pre reklo da je ovo logistika, a da su pravi krivci van zemlje. Nije slucajno da je odabran 1. maj, jer je u Makedoniji samo jedan neradan dan za ovaj praznik, pa zele tako da smanje negativne reakcije. U svakom slucaju, nadam se da ce zlikovce stici zasluzena kazna. Jos jedna napomena: na B92 se videlo hapsenje, pri cemu je barem jedna devojka u kratkom sorcu i u majici kratkih rukava lezala na zemlji. Radikalni islam podrzaumeva i konzervativno oblacenje zena, pa i ta cinjenica malo bode oce.

deksonyu

pre 12 godina

pravoslavac Sam. i poznajem puno muslimana. teško mogu pa poverujem da su verni muslimani u stanju tako nešto da urade i to bez neki razlog. apelujem na cist razum a ne na mržnju.

Realko

pre 12 godina

A zaista je bitno da li su ih ubili Albanci, muslimani, Srbi iii Makedonci... ubili su ih losi ljudi i ti ljudi treba da budu kaznjeni... otresite se nacionalizma i ne budite primitivni, 21. VEK JE!... Na sledecem popisu ima da se izjasnim kao Huinhma majke mi, pojam NACIJA me uzasno nervira

Lazarenko

pre 12 godina

Opa, znaci zavrsila se istraga! Lep pozdrav svim "legalistima" koji su pozivali da se saceka do okoncanja istrage - mora da ste jako "iznenadjeni" rezultatima.

Sid

pre 12 godina

Kada Srbi naprave glupost koje naravno treba kazniti i to zestoko onda niko ne kaze bili su u ratu (Cela Srbija je bila u ratu i svi smo malo pomereni) itd nego SRPSKI EKSTREMISTI i ciji su ovo ekstremisti?
Nemam nista protiv, Albanaca ali ne znam zasto ovde stvari nekako ne smeju se zvati pravim imenom, zasto uvek moramo istinu ma koliko bolna bila sakrivati, zasto moramo praviti u sutrasnjici zlo koje ce se izroditi na danasnjim lazima????

Lalo NS

pre 12 godina

Nekako sve vise verujem da Grcka, Makedonija , Srbija, Crna Gora moraju osovati pravoslavni korpus...Naravno treba razgovarati sa Albancima.
(Sid, 1. maj 2012 15:50)
Kako da ne, a onda će prvi Crnogorci i Makedonci da nas optuže za velikosrpstvo... Neka ih, neka sami rešavaju svoje međunacionalne probleme, ipak se oni ponose multikulturalnošću svojih država. Uostalom o čemu su mislili kada su priznavali nezavisnost Kosova?

Biljana

pre 12 godina

@ Velja
Niko veru islam ne satanizuje do samih islamista.
@ Dejan
Nisu svi muslimani islamisti ali su svi radikalni islamisti - teroristi muslimani. Sta ti tu nije jasno?

Lep je dan napolju, prosetaj!

pre 12 godina

Dejan

Zato sto rec islamista podrazumeva muslimane. Valjda toliko mozes da shvatis kada se vec tendenciozno javljas na svaku vest i promovises opsesivno-kompulsivno (da ne kazem patolosko) antisrpstvo!

velikosrBski mudzahedin

pre 12 godina

za (Dejan, 1. maj 2012 15:03)

Da, u pravu si, trebalo bi odmah istinu na videlo: u pitanju su srbi, koji su poznati i kao islamisti.

Zika

pre 12 godina

Samo za ove koji brane Islamiste, da kažem da Bog da vam oni nikad ne bili blizu kao meni 92-95. Aloooo bre pa niko ovde ne izmišlja, već se priča o činjenicama. To JESU uradili oni i tačka. Pogledajte Makedonske medije.

Nev

pre 12 godina

Ovo je igranje recima Makedonskih politicara nazivajuci napadace radikalnim islamistima umesto albancima. Uhapeseni su Albanci a koliko znam oni su hriscani i muslimani. Napad je izvrsen na Makedonce tako da se nemoze reci da je ovo napad islamista nego napad Albanca zarad njihovih teznji za zivotom u jednoj drzavi. Dobro je da su uhapseni a istovremeno vidimo i odgovorno ponasanje Makedonskih politicara da bi smirili na neki nacin tenzije.
Ono sto je problematicno jeste da to postaje sve veca pretnja ne samo za Makedonce nego i za Srbe a to sve strukture vec odavno znaju. Zato se i pojacava prisustvo KFOR-a na Kosovu.

Archelay

pre 12 godina

Daklem,sedmi put kako Zapad testira makedonsku policiju ne bi ponovili rat 2001 za konacan raspad Makedonije koja"smeta"svim komsijama.Oni primenjuju i metod eutonazije racunajuci na izmislenig faktora da su Makedonci generalno"nedosetljivi"povodom cega ce nastati definicija da su sami sebe ponistili.To bi moglo i nekako da proge pod uslovom da je naredbodavac pametniji nego zrtva.Ovako,sa obzirom da je Zapad ovakav-kakav i je rezultat je vise nego iluzoran.Na njihovu nesrecu Makedonija bila je i-opstace kao i svaka druga zemlja.U sadasnjem slucaju Policija je uspela da rasclani vesto sapletu mrezu zlocinackog naredbodavca i,akcijom od oko 600 specijalaca da pokupi svih,do jednoga koji ce gorko zazaliti za to sto su ucinili.Cestitam.Nazalost,ocekujem i dalje omalovazavanja Makedonije i Makedonaca od strane blogera ali,to je-to.Pravoslavac sam i postujem hriscanski zapoved da"zlo-donosi zlo"

Velja

pre 12 godina

U pitanju su radikalni islamisti.Jaooo zemljo prevrni se!!! Bilo gde u svetu da se nesto dogodi sve su u pitanju radikalni islamisti!! I Brejvik je isto bio radikalni islamista!! Prekinite vec jednom vise da satanizujete jednu veru sram vas bilo!!!

Flash

pre 12 godina

Eto, ova vest pokopava sve teorije onih ''pacifista'' koji su pricali kako ne treba odmah optuziti albance i islamiste za napad... jok nego ce makedonac da ubije 5 zemljaka onako iz cista mira. Sad postaje gusto. Videcemo sta ce dalje biti.

Lalo NS

pre 12 godina

A šta bi sa onim: "strana služba jedne prijateljske zemlje"? Sačekaše Makedonci da se situacija malo smiri pa sada hapse radikalne islamiste (Albance) kako bi izbegli opravdani bes makedonske "manjine" u Makedoniji.

Ivan

pre 12 godina

Neverovatno...pa dobor bre, i sada kad je nas MUP uhvatio monstrume, sada i to vam ne valja....jadno, sada mi je jasno zasto vas i svrbi.

NA

pre 12 godina

To lepljenje etiketa nekih komentatora tipa "Albanci ubili Makedonce" je podrivanje makedonske drzave i provociranje tenzija, a svi znamo gde nas je to dovelo devedesetih.
Ne, nije ceo albanski narod odgovoran za ovaj zlocin, i potpuno je kriminalno tvrditi isto.
Moja puna podrska makedonskoj policiji i vladi, ponasaju se odgovorno, pokusavaju da snize tenzije dok se slucaj ne razjasni, i ja se nadam da ce se istraga uspesno okoncati.

Makedon

pre 12 godina

Radi se od radikalnim islamom .. Uhvateni su !! Bravo za Makedonska Policija , bravo za Minister Jankulovska .. Pohapsili su sve do jednog ...

Saša

pre 12 godina

A šta su ti radikalni islamisti po nacionalnosti? Da li treba da shvatimo da su oni tu decu pobili iz nekih kao verskih razloga ili je ipak cilj bio mnogo konkretniji i tiče se stvaranja preduslova za kreaciju još jedne "države", po ugledu na tzv. "republiku kosovo". Puna podrška našim južnim susedima Makedoncima u borbi sa teroristima. Nadam se da će biti efikasniji i odlučniji nego što smo mi bili.

makedonac

pre 12 godina

Propaloj prici o multietnicnosti Makedonije, preko je potreban izlaz za ovu situaciju...pa ubice nece biti Albanci koji nakon Kosova otvaraju novo zariste, vec nekakvi radikalni islamisti povezani sa S.Arabijom i Jemenom, a ne sa Pristinom i Tiranom.

Upadljivo je da cela novinska informacija ne sadrzi rec "albanci"... Tu rec nece pomenuti ni Ministarka Jankulovska, kao da su ti "radikalni islamisti" pali u Skoplje direktno iz Teherana ili Omana.

Divos

pre 12 godina

Rekao sam već, pred makedonskom policijom je težak, jako težak posao. Javnost traži od policije brze odgovore (po mogućnosti odmah i sad), prisutno je ogorčenje i gnev (opravdan) makedonskog naroda, prisutni su i pritisci, javili su se razni pozvani i nepozvani likovi iz EU, a opet ako malo "jače pritisnu" osumnjičene odmah slede optužbe za diskriminaciju (etničku, versku, rasnu i ko zna kakvu sve ne).
Nitkovi koji su počinili ovaj masakr (i koji su vrlo moguće zbrisali iz Makedonije) sada iz svojih jazbina prate razvoj situacije i smatraju da su pobegli pravdi i pravednoj kazni. Naravno, varaju se, ne ide to baš tako. Lično im želim sve najgore, što nervoznije preostale dane (i nemirnije noći), i naravno da svoj ništavni život skončaju kako jedino mogu i zaslužuju nitkovi.
Policija mora imati puno entuzijazma i strpljenja, a želim im da uspešno obave ovaj jako težak, složen i nezahvalan posao te da uspešno pohvataju ove zlikovce (po mogućnosti žive, a lično me nebi ražalostila ni ova druga opcija).

Lazar

pre 12 godina

Ja i dalje tvrdim da će kroz neka spinovanja i nameštaljke da ispadne da su ubice Srbi a ubijeni Albanci, bar u tkz. "slobodnim i objektivnim" zapadnim medijima! Živi bili pa videli!

Saša

pre 12 godina

A šta su ti radikalni islamisti po nacionalnosti? Da li treba da shvatimo da su oni tu decu pobili iz nekih kao verskih razloga ili je ipak cilj bio mnogo konkretniji i tiče se stvaranja preduslova za kreaciju još jedne "države", po ugledu na tzv. "republiku kosovo". Puna podrška našim južnim susedima Makedoncima u borbi sa teroristima. Nadam se da će biti efikasniji i odlučniji nego što smo mi bili.

makedonac

pre 12 godina

Propaloj prici o multietnicnosti Makedonije, preko je potreban izlaz za ovu situaciju...pa ubice nece biti Albanci koji nakon Kosova otvaraju novo zariste, vec nekakvi radikalni islamisti povezani sa S.Arabijom i Jemenom, a ne sa Pristinom i Tiranom.

Upadljivo je da cela novinska informacija ne sadrzi rec "albanci"... Tu rec nece pomenuti ni Ministarka Jankulovska, kao da su ti "radikalni islamisti" pali u Skoplje direktno iz Teherana ili Omana.

Nev

pre 12 godina

Ovo je igranje recima Makedonskih politicara nazivajuci napadace radikalnim islamistima umesto albancima. Uhapeseni su Albanci a koliko znam oni su hriscani i muslimani. Napad je izvrsen na Makedonce tako da se nemoze reci da je ovo napad islamista nego napad Albanca zarad njihovih teznji za zivotom u jednoj drzavi. Dobro je da su uhapseni a istovremeno vidimo i odgovorno ponasanje Makedonskih politicara da bi smirili na neki nacin tenzije.
Ono sto je problematicno jeste da to postaje sve veca pretnja ne samo za Makedonce nego i za Srbe a to sve strukture vec odavno znaju. Zato se i pojacava prisustvo KFOR-a na Kosovu.

Divos

pre 12 godina

Rekao sam već, pred makedonskom policijom je težak, jako težak posao. Javnost traži od policije brze odgovore (po mogućnosti odmah i sad), prisutno je ogorčenje i gnev (opravdan) makedonskog naroda, prisutni su i pritisci, javili su se razni pozvani i nepozvani likovi iz EU, a opet ako malo "jače pritisnu" osumnjičene odmah slede optužbe za diskriminaciju (etničku, versku, rasnu i ko zna kakvu sve ne).
Nitkovi koji su počinili ovaj masakr (i koji su vrlo moguće zbrisali iz Makedonije) sada iz svojih jazbina prate razvoj situacije i smatraju da su pobegli pravdi i pravednoj kazni. Naravno, varaju se, ne ide to baš tako. Lično im želim sve najgore, što nervoznije preostale dane (i nemirnije noći), i naravno da svoj ništavni život skončaju kako jedino mogu i zaslužuju nitkovi.
Policija mora imati puno entuzijazma i strpljenja, a želim im da uspešno obave ovaj jako težak, složen i nezahvalan posao te da uspešno pohvataju ove zlikovce (po mogućnosti žive, a lično me nebi ražalostila ni ova druga opcija).

Lep je dan napolju, prosetaj!

pre 12 godina

Dejan

Zato sto rec islamista podrazumeva muslimane. Valjda toliko mozes da shvatis kada se vec tendenciozno javljas na svaku vest i promovises opsesivno-kompulsivno (da ne kazem patolosko) antisrpstvo!

Flash

pre 12 godina

Eto, ova vest pokopava sve teorije onih ''pacifista'' koji su pricali kako ne treba odmah optuziti albance i islamiste za napad... jok nego ce makedonac da ubije 5 zemljaka onako iz cista mira. Sad postaje gusto. Videcemo sta ce dalje biti.

Lalo NS

pre 12 godina

A šta bi sa onim: "strana služba jedne prijateljske zemlje"? Sačekaše Makedonci da se situacija malo smiri pa sada hapse radikalne islamiste (Albance) kako bi izbegli opravdani bes makedonske "manjine" u Makedoniji.

Lalo NS

pre 12 godina

Nekako sve vise verujem da Grcka, Makedonija , Srbija, Crna Gora moraju osovati pravoslavni korpus...Naravno treba razgovarati sa Albancima.
(Sid, 1. maj 2012 15:50)
Kako da ne, a onda će prvi Crnogorci i Makedonci da nas optuže za velikosrpstvo... Neka ih, neka sami rešavaju svoje međunacionalne probleme, ipak se oni ponose multikulturalnošću svojih država. Uostalom o čemu su mislili kada su priznavali nezavisnost Kosova?

Lazar

pre 12 godina

Ja i dalje tvrdim da će kroz neka spinovanja i nameštaljke da ispadne da su ubice Srbi a ubijeni Albanci, bar u tkz. "slobodnim i objektivnim" zapadnim medijima! Živi bili pa videli!

velikosrBski mudzahedin

pre 12 godina

za (Dejan, 1. maj 2012 15:03)

Da, u pravu si, trebalo bi odmah istinu na videlo: u pitanju su srbi, koji su poznati i kao islamisti.

Mozda

pre 12 godina

S'obzirom na cinjenicu da su hapsenja za sada izvrsena u Lipkovu, Aracinovu, Jaja Pashi i Sutki, treba reci da su Aracinovo i Lipkovo ISKLJUCIVO naseljeni Albancima, a Sutka pretezno (ali ne iskljucivo) Romima. Za Jaja Pasu ne znam, zvuci turski, ali mi nije poznat sastav stanovnistva. Dakle, zlocin ipak ima etnicki predznak, iako se svi trude da to ne spomenu. Iskreno se nadam da su pravi krivci uhvaceni, ali bi se pre reklo da je ovo logistika, a da su pravi krivci van zemlje. Nije slucajno da je odabran 1. maj, jer je u Makedoniji samo jedan neradan dan za ovaj praznik, pa zele tako da smanje negativne reakcije. U svakom slucaju, nadam se da ce zlikovce stici zasluzena kazna. Jos jedna napomena: na B92 se videlo hapsenje, pri cemu je barem jedna devojka u kratkom sorcu i u majici kratkih rukava lezala na zemlji. Radikalni islam podrzaumeva i konzervativno oblacenje zena, pa i ta cinjenica malo bode oce.

Иван

pre 12 godina

@Archelay

Voleo bih da je sve tako kako kazes, ali videcemo kako ce sve ovo da se zavrsi. VIdecemo kako ce ici sudjenje, i da li ce na kraju oni "zestoko da plate". Bojim se da ce makedonska drzava na kraju morati da "zarad mira u kuci" proguta ovaj slucaj, kao sto je u proslosti progutala puno uvreda, ubistava svojih drzavljana, napada na policiju i druge institucije.

Takodje, molim prijatelje i bracu Makedonce da ne uzimaju misljenje nekolicine komentatora kao misljenje vecina Srba. Makedonci imaju pravo na svoju naciju, jezik, zemlju, veru kao i bilo koji drugi narod na svetu. Licno smatram da smo mi jedan isti narod, ali ako se Makedonci smatraju posebnom nacijom, mi samo mozemo to da uvazimo i cuvamo sto blize odnose sa njima.

Pozdrav iz dijaspore!

Archelay

pre 12 godina

Daklem,sedmi put kako Zapad testira makedonsku policiju ne bi ponovili rat 2001 za konacan raspad Makedonije koja"smeta"svim komsijama.Oni primenjuju i metod eutonazije racunajuci na izmislenig faktora da su Makedonci generalno"nedosetljivi"povodom cega ce nastati definicija da su sami sebe ponistili.To bi moglo i nekako da proge pod uslovom da je naredbodavac pametniji nego zrtva.Ovako,sa obzirom da je Zapad ovakav-kakav i je rezultat je vise nego iluzoran.Na njihovu nesrecu Makedonija bila je i-opstace kao i svaka druga zemlja.U sadasnjem slucaju Policija je uspela da rasclani vesto sapletu mrezu zlocinackog naredbodavca i,akcijom od oko 600 specijalaca da pokupi svih,do jednoga koji ce gorko zazaliti za to sto su ucinili.Cestitam.Nazalost,ocekujem i dalje omalovazavanja Makedonije i Makedonaca od strane blogera ali,to je-to.Pravoslavac sam i postujem hriscanski zapoved da"zlo-donosi zlo"

nijebitnoime

pre 12 godina

(Danijel, 1. maj 2012 16:04) "srbijanska" strana? to srbijansko mozes da si nabijes...

lepa ti je ta zamena teza, i pravljenje neke srpske strane u vezi ovog zlocina... ajmo sad neku konstrukciju da ispadne da su jos srpske sluzbe krive... nema smisla da samo ostane na ovom baljezganju sto navodis

spirala zla i nasilja

pre 12 godina

Dopisnik B92 iz Makedonije upravo reče da su svi uhapšeni Albanci i da je nađeno mnogo propagandnog materijala OVK. Verujem da je formulacija "radikalni islamisti" iskorišćena samo da bi se amortizovao prvi udar jer iskreno ovo je gore nego što sam mislio.

Večina nas je očekivala da iza zločina stoje militantni Albanci (potpis je poznat i teško se kopira) ali da je to ovako velika grupa sa očiglednom namerom da unese haos i uvuče Makedoniju u krvav multietnički sukob, to zaista predstavlja iznenađenje.

Plašim se da Makedoniju a verovatno i okruženje očekuje vrlo nemiran i opasan period.

Sid

pre 12 godina

Kada Srbi naprave glupost koje naravno treba kazniti i to zestoko onda niko ne kaze bili su u ratu (Cela Srbija je bila u ratu i svi smo malo pomereni) itd nego SRPSKI EKSTREMISTI i ciji su ovo ekstremisti?
Nemam nista protiv, Albanaca ali ne znam zasto ovde stvari nekako ne smeju se zvati pravim imenom, zasto uvek moramo istinu ma koliko bolna bila sakrivati, zasto moramo praviti u sutrasnjici zlo koje ce se izroditi na danasnjim lazima????

Biljana

pre 12 godina

@ Velja
Niko veru islam ne satanizuje do samih islamista.
@ Dejan
Nisu svi muslimani islamisti ali su svi radikalni islamisti - teroristi muslimani. Sta ti tu nije jasno?

Zika

pre 12 godina

Samo za ove koji brane Islamiste, da kažem da Bog da vam oni nikad ne bili blizu kao meni 92-95. Aloooo bre pa niko ovde ne izmišlja, već se priča o činjenicama. To JESU uradili oni i tačka. Pogledajte Makedonske medije.

milentije

pre 12 godina

Ne zelim da verujem da ce ova namestaljka da prodje kod Makedonaca...
Kad spomenes radikalne islamiste - deluje kao nesto geografski mnogo dalje...Postoji mnogo prikladniji naziv za ove teroriste .

Makedon

pre 12 godina

Radi se od radikalnim islamom .. Uhvateni su !! Bravo za Makedonska Policija , bravo za Minister Jankulovska .. Pohapsili su sve do jednog ...

Velja

pre 12 godina

U pitanju su radikalni islamisti.Jaooo zemljo prevrni se!!! Bilo gde u svetu da se nesto dogodi sve su u pitanju radikalni islamisti!! I Brejvik je isto bio radikalni islamista!! Prekinite vec jednom vise da satanizujete jednu veru sram vas bilo!!!

Neobavesten

pre 12 godina

Pitanje je do kada ce NATO imati interesa na ovim prostorima tj. na Kosovu i blizoj okolini... i to ima svoj kraj (kao u Iraku - povlacenje svih trupa). Takodje je pitanje kada ce to bure baruta na Kosovu, zapadnoj Makedoniji i na severu Grcke puci... Nisam pristrasan, ali u narednih par decenija, mozda i brze, neki od naroda ce biti potpuno etnicki ociscen sa Balkana ili sveden na jako malu teritoriju, najverovatnije albanski. Samo kazem, pitanje je do kada ce NATO imati interesa da podrzava sve to... A posle toga ce biti sta ce biti, istorija se ponavlja po ko zna koji put.

w

pre 12 godina

razumljivo je sto makedonija pokusava da ubice predstavi kao islamiste i sto na svaki nacin izbegavaju da kazu da su u pitanju albanci jer je to verovatno jedini nacin da se izbegnu medjuetnicki sukobi i kratkorocno je ovako svakako mudrije. medjutim dugorocno, nije sigurno da ce se uspeci izbeci sukobi jer je vec svima dosta sto zahvaljujuci americkom sponzorstvu, albanci prolaze nekaznjeni za mnoge stvari. na kosovu su izvrsili etnicko ciscenje i zlocine, vec godinama terorisu pripadnike manjinskih naroda, na delu kosova gde su vecina su napravili jedno nacionalisticko i sovinisticko drustvo u kojem su na vlasti razni kriminalci i ratni zlocinci, makedoniju su podelili po etnickoj liniji, na sve nacine pokusavaju da albanizuju i sever kosova... i uprkos svemu tome jos uvek ih amerikanci stite i sponzorisu i podrzavaju. nece se to dobro zavrsiti.

NA

pre 12 godina

To lepljenje etiketa nekih komentatora tipa "Albanci ubili Makedonce" je podrivanje makedonske drzave i provociranje tenzija, a svi znamo gde nas je to dovelo devedesetih.
Ne, nije ceo albanski narod odgovoran za ovaj zlocin, i potpuno je kriminalno tvrditi isto.
Moja puna podrska makedonskoj policiji i vladi, ponasaju se odgovorno, pokusavaju da snize tenzije dok se slucaj ne razjasni, i ja se nadam da ce se istraga uspesno okoncati.

Rodjendan

pre 12 godina

Novo ime za albanske teroriste-radikalna islamisticka grupa,ne znam zbog cega se krije kad svi u makedoniji i na balkanu znamo da su ovo ucinili albanski terorisiti,zasto ih nazivati drugim imenom kad oni imaju svoje ime ALBANSKI TERORISTI.

Lazarenko

pre 12 godina

Opa, znaci zavrsila se istraga! Lep pozdrav svim "legalistima" koji su pozivali da se saceka do okoncanja istrage - mora da ste jako "iznenadjeni" rezultatima.

deksonyu

pre 12 godina

pravoslavac Sam. i poznajem puno muslimana. teško mogu pa poverujem da su verni muslimani u stanju tako nešto da urade i to bez neki razlog. apelujem na cist razum a ne na mržnju.

T.

pre 12 godina

Zanimljivo da na snimcima hapsenja nema nikakvih obelezja islama, knjiga, slika, zastava ali zato ima obelezja albanske teroristicko-zlocinacke uck i albanskih zastava koliko hoces. Ili su albanske zastave nova obelezja radikalnih islamista ili americki sponzori ponovo spasavaju svoje albanske sticenike ili Makedonija ovakvim providnim zataskavanjem pokusava da sacuva stabilnost i spreci sukobe. Pitanje je do kada ce se stititi albanski nacionalizam na Balkanu i do kada Amerikanci misle da destabilisu citav region time sto dopustaju Albancima da rade sta god hoce? Bice zanimljivo gledati sledecih dana kakve licemerne izjave ce davati americki predstavnici i na kakve ce se sve licemerne nacine potencirati "radikalni islam" i gurati pod tepih nacionalnost ubica.

Zoran

pre 12 godina

Sve bi ovo bilo lepo, da ne mirise na grozdje, sa rastanskog lozja (rastanski vinogradi).

Imeno u 2002, Makedonska policija je ubila 8 pakistanaca koji su navodno imali za cilj da dignu u vazduh neku od ambasada zapadnih drzava. Kasnije su mnogo ljudi optuzivali makedonski mvr da je pobio nevine imigrante, koji blage veze nisu imali za ratom u 2002, samo su se zatekli na pogresno mesto u pogresno vreme.

Nikad se nije dokazalo ko su pobijeni pakistanci u stvari.

Ajde sad da malo vratimo film unazad i da probamo da slozimo kockice mozaika. Kako je sve ovo pocelo?

Otprilike 2 meseca pre samita NATO u Cikagu (objasnicu kasnije zasto mesam Nato u ovo) Makedonski policajac koji nije bio na duznosti ubio je dvojcu Albanaca u Gostivaru.

Zatim su pocele tucnjave u autobusima u Skoplju, a onda je usledilo ubistvo petoro neduznih ljudi. Odmah nakon toga usledile su demonstracije Makedonaca u Skoplju.

I sad, nekoliko dana pre samita Nato u Cikagu, Makedonija hapsi ubice, koji su uzgred budi receno ratovali protiv nato trupa u Avganistanu.

Makedonska vlada se silno trudi da dovuce stranske investicije u Makedoniji, ali to ide tesko kad drzava nije clanica nato pakta. Grcka nas blokira zbog problema oko imena Makedonija.

Makedonska vlast se sad trudi da udje u Nato na mala vrata ,i koristeci presudu iz Haga, i ove islamske radikale zeli da udje nekako u nato i zakopa opoziciju na sledecim izborima. Igra na kartu moguce destabilizacije, i u paketu sa presudom u Hagu, ovo bi trebalo da pomogne da Makedonija u Cikagu postane punopravni clan Nato-a.

Za mene pitanje ko je u stvari likvidirao 5 coveka ostaje otvoreno.

Na dan ubistva, i ja sam bio siguran da su ubice Albanci, i ocekivao sam neko lose sroceno kominike u kojem bi neka nova ONA, UCK, ili neko drugi preuzme odgovornost za ubistva. To se nije desilo. I onda bum...islamski fundamentalisti, koji su ratovali u protiv Nato trupa u Avganistanu...Malo morgen, sto rece osoba kojoj necu ni ime da spominjem...

Sad vec ne bih smeo da se kladim ko je ubio petoro neduznih ljudi.

Ah, i mala sitnica, da ne bi bilo zabune. Po nacionalnosti sam Makedonac, iz Skoplja i zivim u neposrednoj blizini naselja Cair, gde je uhapseno nekoliko ljudi.

Daj boze da sam ja lud, i da trabunjam sve i svasta, i da mnogo gledam holivudske filmove. Ali posto znam kako stvari stoje ovde u Skoplju....ne znam sta da mislim vise.

mile

pre 12 godina

Molim vas da koristite zvanicni naziv zemlje , a to je Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija . Koristeci samo naziv Makedonija , vredjate prijateljski grcki narod i svakog ko minimalno zna istoriju . Makedonija je bila jedna od Grckih drzava u antickom periodu u vremenu kada Juznih Slovena nije uopste bilo na Balkanu. Do 1941 godine naziv naziv za BJRM , Juznu Srbiju , Kosovo i Metohiju , Rasku je bio Stara Srbija . To su istorijske cinjenice , svidjale se nekom ili ne . Falsikovan naziv Makedonija je nastao u Sofiji od strane bugarske tajne sluzbe . U Sofiji je takodje stvoren i VMRO . Zelim da napomenem da nisam velikosrpski nacionalista , jednostavno dojadilo mi je ovo nepoznavanje istorije .

makedonac

pre 12 godina

Albanci su na vtori video imate dokaze UCK slike i slicno trenirali su ih kako kaze makedonski MUP clanove iz Al Qaede e sad meni licno kao makedonac bas me briga dali je tacno to da su islamski radikali ili makedonski MUP koristi to samo da nema presije od medjunarodne sluzbe i agencija bitno da su Albanci uhvaceni i da nema kazna koja na ovoj zemlji moze da im sudi Bog ce da im presudi kad im dodje red kako On zna i ume.
Gostivar 1997.
Tetovo 2001.
Brodec 2007.
Radusa 2010.
Aracinovo(sutka,cair) 2012.
Ajmo Albance gde jos?

Ra

pre 12 godina

Kako vas nije sramota da LAZETE javnost da su u pitanju islamisti kad se lepo na snimku vidi (5:15 )da na fotografijama pise UCK ! Koliko vas samo placaju da branite albanske zlocince ! Strasno ! Sve je manje Srba u Srbiji definitivno...

evo link

http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA&feature=plcp

Albanac Cosmopolit

pre 12 godina

Nesto mi nije jasno ako su ubice albanci onda su najveci izdajnici! Zasto zato sto ovakva dela ne sluze nikoga a najmanje nas albance.

Albanac Cosmopolit

pre 12 godina

Ako su ovi pocinioci ovog zlocina onda neka im se dozivotno kazni! Zlocin je zlocin i treba da se osudjuje bez obzira iz koje nacije ili vere dolaze.

alpinista

pre 12 godina

Šta vam je, pogledajte snimak sa više različitih linkova-izvora.

Pa tu su bre samo oznake uck !!!!!!!

Osvestite se !!!! ubice su sa Kosova.

zao mi je

pre 12 godina

Mrzim sve naciste, fasiste, teroriste, a posebno one koji koriste vjeru u ime svojih bolesnih ideja i ciljeva. Osudjujem sve nas, koji nismo ni jedno od gore navedenog, sto ne nadjemo snage u vlastitim gradovima, selima, skolama, vjerskim ustanovama i drzavnim upravnim institucijama, pa da se suprostavimo takvima u svim zemljama ex Jugoslavije. Jedino tako imamo sanse da zivimo neki normalan zivot i borimo se za razvoj ekonomije i saradnje u svakom pogledu. Zar nismo vise umorni od smrti, bolesti, siromastva i cekanja boljih vremena ??? Jednom mi je jedan stranac rekao : " Znas zasto se raspala Jugoslavija? - Zato sto je to nekome u svijetu smetalo. Danas postoje sateliti i oni sve prate, pa kad su npr. vidjeli, u Jugoslaviji previse njih pusi malboro, jaka je to zemlja, mi to moramo unistiti. I posto je kod vas puno razlicitih religija, poceli su tako, zavadi pa vladaj." Posto je u Jugoslaviji uvjek bilo pritajenih ekstremista, a i van nje, onda su te svjetske sile pomogle da ti fasisti, nacisti, islamisti dodju na vlast. Jos uvjek ih koriste za svoje interese i dopustaju im da cijelo vrijeme siju mrznju i netrpeljivost, dok vec 20 godina svi ekonomski padamo nize i nize. Zato i ovaj slucaj u Makedoniji mi je nekako sumnjiv. Poznato je da teroristi napadaju uglavnom objekte, gdje ima vise ljudi, jer teze da naprave sto vise stete i zrtava. A, ovako da rizikuju, da budu otkriveni, nekako mi je cudno. Al, ipak je naj vaznije da ubice budu uhapseni i da dobiju dozivotnu robiju, ma ko oni bili. Zao mi je tih ubijenih ljudi, njihove mladosti i porodica koje pate za njima. Zelim da nam se u svima probudi svijest i da ne dozvolimo da nam ubijaju familiju, prijatelje, komsije, ma ko oni ( ubice) bili. Bog je stvorio covjeka da zivi, osjeca i umire, a covjek je covjek ma kakvo mu ime neko dao. Pozdrav svim dobrim ljudima.

undernaut

pre 12 godina

"Upravo sam hteo da prvo pregledam snimak pa da komentarisem. Ni jedan od uhapsenih nije imao bradu, medzu uhapsenih ima zena od 64 godina (pronasli su pistol) i starec od 60 koji nema veze sa ovim. Dakle po mojem ovo je samo cista propaganda jer MUP i vlada Makedonije nije imala nikakav rezultat istrage i sada hapse nevine ljudi... Ja sam osudio to ubistvo kao sto osudzujem i sad ovo hapsenje jer ovo je samo jedna losa medzuetnicka igra... Sto se tice oruzja svi znamo da svako ima danas po nesto, i oni da su bili u rat u makedonije i normalno da je ostalo. Kad bi izvrile pretres u R.Srpskoj tamo bi sleperi napunile od oruzje... OVO JE SAMO PRLAVA MEDZUETNICKA IGRA... ZAO MIJE..
(Prizrenac, 1. maj 2012 19:51)"

Prijatelju ako je ovo sve što imaš da kažeš, bolje da si ćutao...

i možda ćeš ovim biti poprilično iznenađen, ali ne, danas nema "svako po nešto", ako je kod tebe normalno da "svako ima po nešto", možda bi stvarno trebalo malo da razmisliš o celoj situaciji (mislim na dosta, dosta širi kontekst)...

Bata N

pre 12 godina

Ja sam duboko verujem da su pocinioci ovog krvolocnog ubistva cetvoro makedonske dece i jednog sredovecnog makedonca bili marsovci muslimanske veroispovesti a ne [albanci]. [Albanci] nisu krvolocni i oni mnogo vole makedonce.

mirko

pre 12 godina

Informacija je neke razljutila, jer se osećaju povređeni. Lično ne vidim razloga za to, jer islamisti nisu svi muslimani, nego samo oni koji su religiju pretvorili u politiku i pravo. Oni kojima je cilj da islamizuju ceo svet.
Teško da bi takav zločin mogao uraditi neko ko nije toliko ostrašćen mržnjom, prema svemu što je drugo.

skopje

pre 12 godina

ljudi, stvarno ste smesni s tim pitanjima "koje su nacionalnosti?"... citajte malo izmedju redova-naravno da su albanci, nema ko drugi da bude radikalni islamista u mkd. to je svima bilo jasno odmah, a sada se I oficijalno potvrdjuje. mozda samo implicitno, ali opet jasno. mora se biti taktican u ovakvim situacijama, znate dobro da albanci imaju ameriku na svoju straju, tako da je ovo jedini nacin da se nesto uradi-da ih pretstavis kao islamske teroriste, ne kao borce za veliku albaniju. nesto slicno su oni sami radili, kad su se pretstavljali kao borci za ljudska prava... kako god, pozdrav akciji, nisam verovao da ce uhvatiti bilo koga... ziveli, braco srbi, srecan prvi maj!

Tako je kako je...

pre 12 godina

Zaista je strasno to sto se desilo jadnoj deci iz Makedonije...Ali sta reci sem da sve podseca na ranija desavanja iz poslednjeg zavrsenog ratnog sukoba na teritoriji bivse SFRJ...
Ali ne zaboravite i ovo...Dokle god se na nasim nacionalnim frekvencijama vrte razni Velicanstveni Sulejmani...ili kandidati za predsednika drzave butu razni Zukorlici .... turske serije,muzika,podvlacenje u svest naseg naroda sa ciljem da se i identitet vecinske populacije jedne Pravoslavne drzave unisti .. bice nazalost jos razotkrivanja ovakvih fundamentalista...samo sa nadom da ce ih pre uhvatiti nego sto se ne ponovi scenarijo negde drugde....
Ali treba i razmisliti i o ovome:
Muslimani koji žele da žive po islamskim zakonima pozvani su da napuste Australiju, australijska vlada pokušava da time spreči potencijalne terorističke akcije.

Citat:

"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians...

"IMIGRANTI, A NE AUSTRALIJANCI, TREBA DA SE ADAPTIRAJU. To je to, bilo da vam to odgovara ili ne. Sit sam toga da se ova nacija zabrinjava da nismo možda uvredili neke individue ili njihovu kulturu.
Od terirostičkog napada na Baliju do danas, svedoci smo patriotizma koji dolazi od većine Australijanaca.
Ova je kultura izgrađena u toku dvesto i više godina muka, truda i pobeda od strane miliona muškaraca i žena u potrazi za slobodom.
Govorimo pretežno ENGLESKI, a ne španski, libanski, arapski, kineski, japanski, ili bilo koji drugi jezik. Što znači da ukoliko želite biti deo ovog društva, naučite naš jezik!
Većina Australijanaca veruje u Boga. To nije neko hrišćansko desničarska orijentacija, ili politički nametnuto, to je ČINJENICA, jer su ovu naciju, a to se vidi i iz dokumenata, osnovali muškarci i žene hrišćanske vere, na hrišćanskim principima.
Naravno da je u tom slučaju adekvatno da se hrišćanska obeležja nalaze na zidovima naših škola.
Ako je Bog za vas uvreda, predlažem vam da odaberete drugi deo sveta za vaš dom, jer je Bog deo naše kulture.
Dopustićemo vaše vere i nećemo vas pitati zašto u to verujete. Tražimo od vas da prihvatite našu veru i da živite sa nama u harmoniji, mirno i u radosti.
Ovo je NAŠA OTAŽBINA, NAŠA ZEMLJA i NAŠ STIL ŽIVOTA i dopustićemo i vama da u svemu tome uživate. Ali, pre svega, ukoliko ne prestanete da se žalite, protestujete i užasavate nad NAŠOM ZASTAVOM, NAŠOM ČAŠĆU, NAŠOM HRIŠĆANSKOM VEROM, NAŠIM NAČINOM ŽIVOTA, srdačno vam preporučujem da iskoristite drugu veliku slobodu koju imaju Australijanci, SLOBODA DA NAPUSTITE NAŠU ZEMLJU.
Ukoliko ste ovde nesrećni, onda OTIĐITE. Niko vas nije prinudno ovde doveo. Već ste vi sami tražili da vas ovde primimo.
Dakle, prihvatite državu koju ste SAMI odabrali."

Prime Minister Kevin Rudd - Australia

------------------------------

Kaurin

pre 12 godina

@Lalo NS:
"Uostalom o čemu su mislili kada su priznavali nezavisnost Kosova?"

Od njih tu niko nije zahtevao da misle, Lalo. Tako im je naloženo da urade kako bi izbegli ovo što im se desilo i što će im se tek dešavati. Zbog toga zločince nikada neće smeti da nazovu pravim imenom.

cinik

pre 12 godina

Islamski teroristi?OK!Nemam ništa protiv da i tako nazovete te osobe, pogotovo ako se zaista ispostavi da su neki od njih zaista izvršili taj monstruozni zločin?Samo zašto one spodobe od škorpiona koji još i snimaše svoje herojsko dijelo ubistva one djece u Trnovu nikad ne nazvaste pravoslavnim teroristima?Ili onog monstruma Milana Lukića koji je 1992 u Višegradu u samo dvije kuće spalio oko stopedesetero muslimanskih žena i djece??Zašto samo uz Islam vežete pojam terorizam?Malo objektivnost vam ne bi škodilo!

zoki

pre 12 godina

scenario isti, glumci isti, samo druga zemlja. Sa takvima jedino po kratkom postupku, svako ko ubija zbog vere, nacionalne pripadnosti idr ne zasluzuje bolje

Byja

pre 12 godina

A šta bi sa onim: "strana služba jedne prijateljske zemlje"? (Lalo NS, 1. maj 2012 15:01)

Pa to su i bili u pravu, naime, u pitanju su pripadnici službi strane prijateljske zemlje, lepo se vidi na drugom snimku. Makedonija je priznala Kosovo kao državu i sa istom ima bolje odnose nego sa Srbijom. Za Makedoniju Srbija nije prijateljska zeemlja, ali Kosovo jeste.
I pored svega što su uradili, žao mi je Makedonaca. Jedino pozitivno što se iz cele nesretne priče oko Makedonije može izvući je konkretan primer kako ni apsolutno poltronstvo, pardon, kooperativnost prema Zapadu ne može promeniti unapred zacrtane planove za tvoju zemlju i tvoj narod. Mi u Srbiji treba da izvučemo makar neku pouku iz svega ovoga.

nijebitnoime

pre 12 godina

(agim, 1. maj 2012 17:55) tako je, potpuno si u pravu nisu radikalni islamisti vec albanski teroristi, medjutin nakedonske vlasti hoce da malo smanje tenzije, posle ovog drugog snimka sa slikava terorista iz ANA-e tesko da ce to uspeti...

inace "lepo je sto se slazes da to treba nazvati pravim imenom"

josmoski

pre 12 godina

Ja i dalje tvrdim da će kroz neka spinovanja i nameštaljke da ispadne da su ubice Srbi a ubijeni Albanci, bar u tkz. "slobodnim i objektivnim" zapadnim medijima! Živi bili pa videli!
(Lazar, 1. maj 2012 14:51)

pa druze.... vec sledeceg dasna dobitnik ovogodishnje pulicerove nagrade, asosijeted pres objavio je da su ubijena 5 albanaca, a tek posle 2 dana demantirala i ispravila vest, u medjuvremenu vest su preuzeli i objavili je vishe od 100 mediumske kuce, od koja je kasnie samo jedna ispravila gresku i objavila da su ubijeni makedonci

agim

pre 12 godina

Pise da je uhvacena velika kolicina oruzja a na video snimku se vide SAMO mobilni telefoni i obrijani mladici(sta je strogo zabranjeno za islamske fundamentaliste).Ovo veoma tesko smrdi na namestaljku.A najzesce je da se pominje da su pocinioci obucavani i ratovali u Afganistanu.Pa sto ih onda nisu hapsili na vreme kad su znali za to ? Jeftina namestaljka sa zastarelim metodama tajnih sluzbi.

Marin

pre 12 godina

Zivim u Holandiji i bas prije godinu dana sam gledao dokumentarac u jednom Marokancu koji u Skoplju takozvano pruza humanitarnu pomoc. Braco Makedonci, zelim vas upozoriti. Ovakvi ljudi imaju samo jedan cilj. Ne trebam vam objasnjavati koji je to cilj. Zelim vam sve najbolje u naredne teske godine.

rema

pre 12 godina

gradjanima makedonije(svih nacionalnosti), zelim mir! borite se protiv zla koje vas polako satire u cosak, budite mudri i istrajni... plasim se da ce ovo potrajati!?

satrijani

pre 12 godina

Aha, znaci islamisti su to bili. Hajde onda da kazemo da su zlocine u Ausvicu pocinili radikalni hriscani, da su po Ceceniji ubijali pravoslavni fundamentalisti, da su u Srebrenici zverstva i genocid uradili pravoslavni zanesenjaci.
Tragicno je sta sebi dozvoljava makedonska vlast, tj drzava time sto ne sme jasno, glasno i javno da kaze ko stoji iza ovog masakra. Pravljenjem ovakvih i slicnih ustupaka i kompromisa se nista ne postize vec se problem gura pod tepih. A ispod tepiha je vec poodavno mnogo toga gurnuto i to sto je tamo samo sto ne eruptira. A bojim se da kada to pokulja bice mnogo zla u ovim krajevima.

Makedonski Lav

pre 12 godina

Ovo je bila jedna od najvecih akcija u Makedoniji !! 800 specijalnih snaga je ucestvovalo u sinocesnom hapsehnu ove [uvredljiv opis] od coveka !! Za ovih bradati samo smrtnu kaznu. Specijalce prijavlivali su se sami da ucestvuju u hapsenje . Parmlament i Pretsednik Parlamenta Veljanovski odma da zakaze sednicu da izglasaju zakon za smrtnu kaznu ! Makedonija je bila i ostace ...ovakve stvorove eto kako zavrshavaju kod nas !!

floskulasenje

pre 12 godina

pravoslavac Sam. i poznajem puno muslimana. teško mogu pa poverujem da su verni muslimani u stanju tako nešto da urade i to bez neki razlog. apelujem na cist razum a ne na mržnju.
(deksonyu, 1. maj 2012 16:16)

Pa naravno da "verni muslimani" (pretpostavljam da si mislio na muslimane iskrene vernike, ili jednostavno - postene i u glavu zdrave ljude) nisu ovo uradili. To niko ni ne tvrdi. Podrazumeva se da su islamski ekstremisti muslimani, a nikako se ne podrazumeva da su muslimani islamski ekstremisti. Pobogu, ljudi, razmislite li vi makar sekund pre nego sto posaljete komentar?

Sto se tice utvrdjivanja/saopstavanja nacionalnosti osumnjicenih i privedenih terorista - u ovom kontekstu to jeste jako bitno, i nije mi jasno zasto se pojedini komentatori prave ludi. Kada se besmisleno davilo po srpskim i regionalnim medijima o nacionalnosti monstruoznog ubice koji je u Budimpesti prosle godine pocinio nekoliko ubistava - e tada ta informacija nije bila ni od kakvog znacaja. Jednostavno, poremecen covek sa drustvene margine pocinio zlocine i to je to.

Ovo je drugo. Nacionalnost ovih osumnjicenih jeste bitna (iako se time ne treba i ne sme potkusurivati u javnosti) jer je jasno da je rec o organizovanoj akciji sa jasnim politickim motivom. A sto se tice obicnog albanskog zivlja u Makedoniji, verujem da se dobra vecina, tj. oni normalni, ogradjuju od ovog, kao sto se normalni Srbi ogradjuju od Mladica ili normalni Hrvati od Gotovine i kao sto bilo ko normalan i zdrav osudjuje od svaki monstruozni cin prema drugom ljudskom bicu.

Realko

pre 12 godina

A zaista je bitno da li su ih ubili Albanci, muslimani, Srbi iii Makedonci... ubili su ih losi ljudi i ti ljudi treba da budu kaznjeni... otresite se nacionalizma i ne budite primitivni, 21. VEK JE!... Na sledecem popisu ima da se izjasnim kao Huinhma majke mi, pojam NACIJA me uzasno nervira

seljadin

pre 12 godina

moja prva pretpostavka (ko ne veruje nek pogleda ranije komentare) je bila tacna, a imam i nastavak, teroristi su bili zatoceni od strane NATO u Avganistanu, i prebaceni su do Makedonije, da li je to slucajnost?
Kako to da ni CNN ni BBC pustaju vrlo malo, skoro nista i to filtriranih informacija, a javljaju kad se bilo sta slicno desi u nekoj drugoj zemlji?
Voleo bih da gresim, ali mi se cini da ce sve cesce ovakve stvari pogadjati nase komsije.

Nemanja

pre 12 godina

Jaki su baš ovi albanski teroristi, ubili dečake - klince. Žestoki ratnici nema šta. Mogli su da ubiju i neku nedužnu ženu i nekoliko životinjica pa bi bili još zaje...iji. Kad su tako žustri momci što nisu zapucali na specijalnu jedinicu koji ih je pohapsila, nego se "junački" predali.
A ovi slepci koji tvrde da je ovo propaganda neka ne pokazuju koliki im je tamni propagandni i nacionalistički sloj premazan preko očiju.

Trebalo je da se obračunaju sa ovom gamadi na pravi način, kao što su u Srbiji prošli Dušan Spasojević Šiptar i Milan Luković Kum u akciji "Sablja".

@Alo bre patriYoti!

pre 12 godina

@Alo bre patriYoti!
Ако си мислио на Косово и Метохију као ''КОМШИСКУ КРАВУ''онда си у заблуди...Та ''комшиска крава'' је само тренутно отета и пре или касније би'ће враћена тамо где и припада...Македонској полицији свака част на овој акцији и на уздржаности Македонске Владе у критичном тренутку тако да није дозволила да ситуација ескалира...

veljko

pre 12 godina

hehehe radikalni islamisti.... ma nemoj....


A sto pravoslavci nisu radikalni nego kad treba upire se prstom pojedinacno u nacije tipa srbi, rusi, grci. Ma na kraju briga me ja znam koje pleme je odgovorno za probleme na Balkanu. Ako bosanci i goranci dopustaju da se gurnu u
ovaj kos njihov problem. A sto se makedonaca tice ... njihova stvar. Da ja odlucujem o necemu u Srbiji cim krene odcepljivanje radikalne islamske drzave ODMAH bi je priznao. Znate ono.... zarad mira u regionu.

Dragan

pre 12 godina

@ "JELENA"

Нисам ѕнала да македонски специјалци на леђима носе натпис POLICE?
Овај снимак је смешан. Срамота за македонске власти.
За све су криви исламисти?
(Јелена, 1. maj 2012 20:33)

Pa vidis da su uniforme strane. I oruzje. I oprema. Ne verujem da je domace makedonske proizvodnje. Uostalom , kada hapsis strane teroriste , nije bitno ciju uniformu nosis , bitno je da je pancir na grudima i da su ljudi obuceni kako treba.

A sto se drugog dela tice , ne razumem , sta sad ne bi trebali da ih hapse samo zato sto su islamisti? Jesu li oni nesto zasticeni , povlasceni?

Koliko znam 99% terorista na kosovu su islamisti. To je njihov nacin borbe. Kukavicki.

goran

pre 12 godina

Evo iz ovog snimka se vidi ono sto vec godinama govorim a to je kako neko moze da ima pra telefone;odecu;kucu;kola;pare a da neradi nigde i nista(sem kriminala) i da ih drzava pusta da to rade godinama.
KRIMINAL nebi postojao da drzava radi svoj posao kao treba to jest da kriminal sprecava u pocetku a ne da pusta da se on razvije.
Gledam komsije i nikako da shvati kako je moguce da imaju sve ono sto sam naglasio u predhodnoj recenici a NIKO od njih neradi privatno ili u drzavnoj firmi.
Postalo je nepodnosljivo koliko je ovo drustvo i ova zajednica pasivna u pogledu kriminalnih radnji.
fuj fuj fuj

sareni

pre 12 godina

"obrijani mladici(sta je strogo zabranjeno za islamske fundamentaliste)". Koliko znam onaj ludak koji je pobijo troje dece i odrasle u FR je bio obrijan, napadaci na WTC u NY su isto bili vecinom obrijani, taj glupi argumenat ne pije vodu. Istraga ce valjda pokazati sta je bilo i da li su ovi umesani u masakr petorica makedonaca...

Neupuceni

pre 12 godina

@agim, 1. maj 2012 17:55

Jel ti to svarno mislis da smo svi ovde ratardirani od rodjenja pa ne mozemo da vidimo sami sta su nasli,i kakve "islamiste"su pohvatali

ako koza laze rog nelaze

Операција - „Монструм„ II
http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA

goran

pre 12 godina

ubijcite se fateni uste od pred dve nedeli,samo se cekase da se smiri situcijata da ne izbuvnat protesti zatoa i denes na 1 maj se objavi ovaa informacija koga Skopje e prazno i nese nikakvi radikalni islamisti ne go [Albanci] uck.samo po naredba na usa se prikriva deka e politicko ubistvo a ne versko.

tzar

pre 12 godina

Alo bre patriYoti!
Umesto da lajete iz udobnosti svojih sofa i huskate i dalje na mrznju prema Albancima i to ne ni svoje nego tudje, kako malo ne muckate tim (tvrdim) glavama i citate poentu??? Makedonija je regrutovala 600!!! policajaca i ko zna koliko jos inteligencije da probaju da urade SVE da ne dodje do dalje eskalacije pogorsanja medjunacionalnih odnosa. Mislite da je to zezanje? Pa umesto da vam je Slobica shibao brze-bolje svalog pandura na Kosovo ne bi li se tamo heroyski borio, mogao je da radi na diplomatiji i da mozda nesto do sada i preostane od te male, pateticne Srbije? Prestanite da huskate! Prestanite da mrzite! Zaboravite komsijinu kravu!
Nista bre tamo niko nije naucio. Nista!

Marija

pre 12 godina

@Arberi
Potpuno se slazem sa vama. Ubice imaju ime i prezime. Svako odgovara licno za svoje postupke. Objavite slike ovih monstruma. Njihova veroispovest je njihova stvar.

Mare

pre 12 godina

Ne razumjem samo jesu li oni bilu blizu tebi ili su neki u ime pravoslavlja otišli tamo gdje su muslimani bili većina i napravili to što su napravili?
(c64, 1. maj 2012 17:21)

Ne nego su islamitisti iz Avgansitana i Pakisatana, koji ne znaju da beknu srpski i koji veze nemaju sa Balkanom da mene ubedjuju kako ovde ne zivim vekovima, dosli su da pomazu pojedinim ovdasnjim muslimanima koji su se usk...cili da su neka sila jer su im bradata braca iz [daljine] dosla u pomoc, [uvreda].

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Stop Huskanja!

"Neka predpostaviti da svi uhapseni su Albanci. Neka predpostavljati da svi ti Albanci su deo teroristicke organizacije. Sta to ima veze sa Albancima?..."

Samo cu da te podsjetim da su upravo Albanci na Kosovu i Metohiji dosli do (privremen) drzave putem teroristickih aktivnosti. Dakle, koristeci se svim "dozvoljeni i nedozvoljenim" sredstvima klasicnog terorizma. Napadi iz zasjeda na legitimne pripadnike vlasti Republike Srbije, policiju, vojsku.. Pa onda kidnapovanja civila, zastrasivanjem itd, itd.... Stvarno, kakve veze ima terorizam s Albancima?? E, sad, druga je stvar sto ces ti to da nazoves borbom za slobodu, onda cu te zamoliti da ostanes dosljedan, i da Srbe sa sjevera Kosova takodje okarakterises kao borce za svoju slobodu. Nisu valjda teroristi?

Alen

pre 12 godina

Za neupućene: U Makedoniji postoji veća populacija bošnjaka. Koliko se ja razumem ima njih ekstremnih koji su bili i u Bosni u svoje vreme kao i u Afganistanu u skorije. Sad ako su Albanci ili Bošnjaci umešani saznat ćemo uskoro.

nekad

pre 12 godina

Da se 90-ih godina hapsilo na vreme ne bi bilo ratova. Kad se samo setim zelenih i crvenih beretki, vukova, tigrova, arkanovaca, orlova i raznih drugih naoruzanih grupa koje su nacinile veliko zlo ne bi bilo toliko puno nesrece na Balkanu.

srbija je vecna dok su joj deca verna

pre 12 godina

(tzar, 1. maj 2012 20:27)

Ti da umes da razmisljas, bilo bi ti jasno da nista nije gotovo. Nije ni pocelo...a hoce ! Teroristi i banditi moraju biti istrebljeni, to je zadatak svakog coveka koji ceni slobodu i mir. Dosta je bilo gledanja kroz prste, normalan narod mora da se bori protiv terorističke [psovka] koja drma Balkan decenijama.

maximus

pre 12 godina

@sandzak boy: pa drago mi je sto si shvatio da nisi u pravu ali brate odakle ti ta teorija konspiracije da su srpski"teroristi"to uradili da destabilizuju situaciju, pa vise je bilo logicno sumnjati da su albanci to uradili iskreno.
Ja neznam kad je "dokazano"zadnji put da su srbi izvrsili terorizam i ako se misli logicno, ako bi srbija izvela teroristicki napad u drugoj zemlji to bi bilo jako opasno jer ako neko to sazna izgubili bi MNOGO vise nego sto bi dobili od terorizma.
I zasto nisu izjavili nacionalnost tih osumnjicenih terorista?!

ne dam, kad' si ti meni sta dao

pre 12 godina

Hahaha grohotom se smijem. Naslov je sve rekao tako da nema potrebe dalje citati. Pretpostavljam da su oni ucestvovali u napadu 2001 u New Yorku... Da pogadjamo svi koji mislite da je pakistanac ovo uradio kliknite preporucujem, a sudanac ne preporucujem.

Isteran hrvat iz sarajeva

pre 12 godina

Polako ljudi nisu svi albanci teroristi kao sto nisu ni svi hrvati tudjman gotovina markac,ovo prvo treba da osude sami albanci zato sto su to ucinili u njihivo ime a glavni problem i nalogodavci ovog kako sama akcija kaze monstruma nalazi se na kosovu medju vladom kosova dok se oni ne uhapse nece biti mira na balkanu.

Boske

pre 12 godina

Akcija hvatanja ubica makedonskih pecarosa se zvala "Monstrum"! Akcija hvatanja ubica srpskih kupaca na Kosovu se zvala... Uf, ne mogu vise da se sjetim, davno je bilo. Cini mi se "Milosrdni andjeo" ili tako nekako.

Che

pre 12 godina

jeste,jeste,"radikalni islamisti".Dosli specijalno po zadatku iz Avganistana i Iraka,pa trk kuci,jer Makedonija je cuveni borac protiv Al Kaide...a gradjani Makedonije su veverice.

Ivan

pre 12 godina

Neverovatno...pa dobor bre, i sada kad je nas MUP uhvatio monstrume, sada i to vam ne valja....jadno, sada mi je jasno zasto vas i svrbi.

Malcolm Betruger

pre 12 godina

Eh, konacno da mi neke vesti ulepsaju dan. Ipak, treba imati u vidu da nisu svi Albanci ubice i lopovi, kao i sto nisu svi Srbi kriminalci i pedofili. Ne dopustite da vam mediji stvaraju sliku o stvarnosti.

c64

pre 12 godina

Samo za ove koji brane Islamiste, da kažem da Bog da vam oni nikad ne bili blizu kao meni 92-95.
(Zika, 1. maj 2012 15:56)
Ne razumjem samo jesu li oni bilu blizu tebi ili su neki u ime pravoslavlja otišli tamo gdje su muslimani bili većina i napravili to što su napravili?

ViktorNS

pre 12 godina

Jos ce nazalost morati proci mnogo generacija i usmerenog truda dok se kao covecanstvo ne otarasimo zabluda i grehova proslosti. Ipak smo se mi tek rodili.

Prizrenac

pre 12 godina

Upravo sam hteo da prvo pregledam snimak pa da komentarisem. Ni jedan od uhapsenih nije imao bradu, medzu uhapsenih ima zena od 64 godina (pronasli su pistol) i starec od 60 koji nema veze sa ovim. Dakle po mojem ovo je samo cista propaganda jer MUP i vlada Makedonije nije imala nikakav rezultat istrage i sada hapse nevine ljudi... Ja sam osudio to ubistvo kao sto osudzujem i sad ovo hapsenje jer ovo je samo jedna losa medzuetnicka igra... Sto se tice oruzja svi znamo da svako ima danas po nesto, i oni da su bili u rat u makedonije i normalno da je ostalo. Kad bi izvrile pretres u R.Srpskoj tamo bi sleperi napunile od oruzje... OVO JE SAMO PRLAVA MEDZUETNICKA IGRA... ZAO MIJE..

aleks@ndar

pre 12 godina

toliko materijala, tu mora da padne neki dokaz, trag, cinjenica izvrsitelj nalogodavac itd.. prijatno sam iznenaden, mislim da akcija tece u pravom smjeru i da ce se monsturum pronaci i izvesti pred lice pravde...

Damijan

pre 12 godina

pocetkom devedesetih kada je srbija osvajala 'javno' teritorije jugoslavije svi sugovorili o pocecima velike srbije. ovo je klasicno podgrevanje medjuetnickih sukoba na teritoriji makedonije, a cilj je javan - stvaranje velike albanije, ali niko o tome ne prica. sada ce albanci ponovo biti ugrozeni, bar ce tako glasiti novinski natpisi u zapadnoj stampi. rusi ce i dalje zarad milijardi dolara cutati, jer nemaju nikakve interese u makedoniji, osim religijske i to je sve. makedonija je zarad pregovora o ulasku u EU priznala kosovo, amerikanci su takodje pripretili verovatno nekakvim sankcijama i tako ce male drzave na balkanu uvek zavisiti od odluka velikih (zapadnih) sila, jer rusija svakako nije sila ni u kom smislu... prvi su stigli na kosovo (slatinu) '99te i isto tako prvi i pobegli. ovo cisto da podsetim glasace tzv. dveri, dss-a i slicnih partija koji obozavaju da rusiju nazivaju majcicom... nadam se da ce ako se utvrdi da su ovi ljudi zlocinci, sluziti dugogodisnje kazne u zatvorima... samo treba imati u vidu ponovo ponavljam, cilj albanske manjine na teritorijama drzava u okruzenju, a sve pod patronatom EU i USA, na zalost.

Danijel

pre 12 godina

Ovde se vidi nekakav navijacki odnos sa makedonske i srbijanske strane sto je pogresno. A potpunu sliku mozete dobiti ako ovih sati citate albanske medije ne samo makedonske i srbijanske. Moraju se maksimalno postovati ljudska prava. Takodje, reci moraju biti na nivou. U Makedoniji skoro 40% stanovnika su muslimani i oni su punopravni gradjani kao ostali.

REALNOST I ISTINA

pre 12 godina

Verovali,pricali, ili razmisljali od tome ili ne....polako ali sigurno Makedonce pravoslavce ce [Albanci] uskoro da progutaju, Grci se vise nece buniti za ime Makedonija, zasto se Un toliko i ne zalaze da resi problem imena, jer znaju kad tad sve ce to biti Kosovo-Albania i kraj price !!

Darko

pre 12 godina

Dali su islamisti vehabije ili albanci to ti je sve isto. Zar 1999 na Kosovo i 2001 u Makedonije nije bilo vehabije u strukture uck. Znaci radi se o vehabisticke-uck ovske bande a dokazi same govore za to, da su nagjeni slike uck a na video monstrum 2 lepo se vidi da uhicen nosi krakje pantalone.

Dragan

pre 12 godina

Ne vidim razlog da na ledjima makedonskih policajaca stoji natpis na engleskom jeziku.
Sramno je to da se laze i u prvi plan stavlja rec islamisti, s jasnim ciljem zamagljivanja sustine.
Niste valjda pomislili da moje pitanje podrazumeva da ja branim teroriste, ma koje boje bili!?
(Jelena, 1. maj 2012 22:58)

Ja i dalje ne razumem kakve veze ima sta im pise na ledjima. Sto se mene tice moglo je da pise i JKP Cistoca. Samo kad su pohvatali monstrume.

Sta je problem sto je istaknuto da su islamisti. TO i jeste sustina , jer to rade zbog te vere , tj zbog njihovog shvatanja vere islama. Ne rade to jer su im oni momci nesto skrivili. Njima je trebala meta, krv, i to su nasli. Naravno moralo je da se desi pred uskrs , i da zrtve budu pravoslavne vere.

Ovo je verski motovisan zlocin. Da li su to albanski islamisti , bosnjacki islamisti , vehabije, mudzahedini , to me ne zanima. Pre sve ga su islamisti. A tog neprijatelja poznaje ceo zapadni svet. I to je vazno da se prepozna na vreme.

Usput, na videu se vide slike tih "junaka" sa sve bradom , oruzjem , i onom nemocnom "bakicom".

I naravno da makedonska vlada nije smela odmah da kaze rec Albanci , jer treba utvrditi da li su makedonski albanci , ili albanci sa *KiM.

E onda ce neke kockice da se poklope , i svet ce moci da vidi kakvo zlo se dole odgaja poslednjih sto godina , i sta nas ocekuje vrlo brzo.

sladjan petkovic

pre 12 godina

muslimani su vecina u severnoj africi i jugozapadnoj aziji....nismo isli nigde gde su oni bili vecina kao sto ni amerikanci nisu 'nako' isli u afganistan.....samo glup je cekati kod kuce nekog ko je davno objavio sta zeli...sto se tice bosne, neki bošnjačji lideri žele da bošnajci u bosnu budu u položaja hrvata u hrvatskoj i srba u srbiji- 'temeljni narod'.srbi i hrvati to ne žele.

Dejan

pre 12 godina

Verovati da je MUP Makedonije ovo sam izveo i da je ovo neki njihov uspeh je jednako verovanju u marsovce. MUPu Makedonije su javili Amerikanci ko je to uradio. MUPu Makedonije su Amerikanci dozvolili da uhapsi Albance ali pod striktnom naredbom da ih nazovu "islamskim teroristima". Da su Ameri rekli ne moze, do ovog hapsenja ne bi ni doslo. To znaci da su Albanci uspeli da zamere Amerikancima. Videcemo ko ce pobediti na duze staze, Amerikanci ili Albanci. Mislim Albanci jer oni imaju svoj cilj, a Amerikanci su tu samo dok im je u interesu.

NA

pre 12 godina

Realko je sve rekao:

"A zaista je bitno da li su ih ubili Albanci, muslimani, Srbi iii Makedonci... ubili su ih losi ljudi i ti ljudi treba da budu kaznjeni... otresite se nacionalizma i ne budite primitivni, 21. VEK JE!... Na sledecem popisu ima da se izjasnim kao Huinhma majke mi, pojam NACIJA me uzasno nervira"
(Realko, 1. maj 2012 16:17)

снимке

pre 12 godina

(ВИДЕО II) Апсењата во Арачиново, Шуто Оризари, Чаир и Ченто

http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA&feature=player_embedded

neko iz Srbije

pre 12 godina

Opeeracija "monstrum" ima dobar naziv, jer je zločin delo monstruma. Uhapšeni su potencijalni monstrumi-ubice i to treba istraga i Sud da dokaže.
Takođe istraga treba da dokaže da su monstrumi "radikalni islamisti" ili "Albanci osvetnici" ili "marsovci" ili....
Svi koji islam u globalu kao veru poistovećuju sa terorizmom su takođe veoma radikalni i mogu da se poistovete sa Brejvikom(monstrum i psihopata)
Makedonska vlast pravi veoma opasnu grešku. Uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo a istraga treba da utvrdi motiv tog gnusnog zločina.

Jovo Stari

pre 12 godina

Sa [Albancima] nema mira. Znam ja jedan dobar lek za njihovu bolest, lek mogu da koriste svi od najmanjeg siptara do najveceg.
(Daniel, 1. maj 2012 18:30) )
Stovani Daniel! Meni je strasno zao sta se dogodilo u blizinu Skopla,ja mislim da je puno pravednje da organi reda rade svoja posla njego mi da komentiramo svasta!!
Stase tice tvoga komentara,mi to znamo naj bole od sviju!Lijek sta ti znas toste potrosili,a sad su nova vremena!samo ti pokazes kako tije serce od CUMURA!!!

Stop Huskanja!

pre 12 godina

@ vecina komentara:
Neka predpostaviti da svi uhapseni su Albanci. Neka predpostavljati da svi ti Albanci su deo teroristicke organizacije. Sta to ima veze sa Albancima? Da li ne razumete da tim komentarima ne radite nista, samo opravdate pogresne komentare Gerta Filkinga, radio-voditelja koji je suspendovan pošto je uporedio Srbe sa Andersom Brejvikom. Onoliko koliko Andersom Brejvik ima slicnosti sa Srpskim Narodom toliko slicnost je izmegju Albanskog Naroda i terorista. Kako, boze moj da vecina Srba ne razume da jezik uopstavanja nije prihvacen danad u svetu. Kako, boze moj vecina to rtazume kada se radi o Srbima i ne razumeju kada se radi o ostalima.
PS: Teoretski buduci da Srbi su bili dobrovoljci u Libiji boreci NATO, oni su isti koji su ubili 5 mladica. Srbi su vise skloni da destabilizuju Balkan i to se vidi i od vecina komentara u ovom sjajtu....

Makedonka

pre 12 godina

Zar za ova da se dava komentar 5 mladi zivoti otidoa,a sega nekoja parada na apsenje i kazuvanje deka naseto ministerstvo raboti nesto,hahaha pa kade bese taa kontaraobavestajna sluzba da go spreci ovaa ubistvo....

Njazi

pre 12 godina

Na video se vidi da su albanci. Ne znam da li su oni pocinili zlocin ili ne ali nadam se da ce sve da se razjasni uskoro. Bez obzira ko je pocinioc najveceg zlocina u poslednje vreme nadam se da ce da polazu racune za svoja zlodela kako dolikuje (ni zive da ih vidim kako gore, ne bi bilo ni blizu toga sta su zasluzili). Ja kao albanac nisam mogao nista da uocim sto bi ih identifikovalo kao islamiste (najgori sloj ljudi), ali lepo se vide slike i ostali materijali od paramilitarnih albanskih grupacija. Jesu li oni umesani ili ne, saznace se.
Nadam se sto skorijem pronalasku i hapsenju stvarnih pocinioca. Kazu da nisu jos nasli oruzje kojim je uradjen zlocin i pored tog vatrenog arsenala prikazan na video snimku. Bilo kako bilo nesto ne verujem da sve ovo istina nego samo obicno spinovanje (nije da branim albance niti islamiste, ali nekako ono sto se prica i dokazni materijal se ne poklapaju).
Zamalo da zaboravim:
Sa [Albancima] nema mira. Znam ja jedan dobar lek za njihovu bolest, lek mogu da koriste svi od najmanjeg siptara do najveceg.
(Daniel, 1. maj 2012 18:30) )
Druze ja sa svojom decom "bolujemo" od te bolesti. Ako bi bio tako dobar da dodjes na kucnu posetu da nam dostavis lek, bio bi ti vecito zahvalan. (Nadam se da si u stanju da shvatis sta sam ti rekao".

veterinarBG

pre 12 godina

(cinik, 1. maj 2012 21:53)
Kad je rat u toku,onda su to ratni zlocinci,i ti koje si nabrojao su najgori monstrumi i ratni zlocinci.
U miru,to su monstrumi i teroristi.Kapito?Principijelno ista bagra.

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@kako moze neko da kaze za nekoga da je ubica ako nije mu sudjeno? kako bi bilo da ih zovemo sa sada osumnjiceni!?!?
(Uka, 1. maj 2012 22:49)

Hoces da kazes da Radovan Karadzic i Ratko Mladic nisu ratni zlocinci? Ili cemo u tom slucaju da budemo selektivni, kao po obicaju?

obmana

pre 12 godina

vise je smesno to da se za sve okrivljuju "radikalni islamisti", za neuspeh makedonske policije, ili mozda iz nekih kozna kakvih razloga. kolko se vidi na snimku uhapseni nemaju brade, pa i da imaju neznaci da su muslimani jer i pravoslavci i ostali ih nose. da zakljucim: "radikalni islamisti" su produkt zapada koji ih koristi da bi svoj jadan narod drzao u strahu kako bi ga lakse manipulisao i pljackao. zao mi je zrtava, porodice i cele makedonije, i ne nasedajte na ovakve "bajke" jer Islam je vera zdravog razuma a pocinioci ovog zlocina imaju sve samo ne zdrav razum

Milan

pre 12 godina

Neka izvole svi oni sto misle da prave nerede u Makedonije.Ne boimo se mi od nista i od nicega,tako su bili sigurni i ovi teroristi da u Makedonija nema ni vojska i ni policija koja moze da i uhvati ali su se lagali gadno,mi smo makedonci a ko zna sta znaci to bolje da ne misli na nesto slicnije.Svi ce mo da pobijemo ko zeli da pravi divi zapad na Balkanu.

propaganda i laži u 21.veku

pre 12 godina

kobajagi islamisti-ne žele brj makedonci da se stvara napetost sa albancima
kobajagi napadali nato pakt-brj makedonci neverovatno žele u nato,ali im grčka ne dozvoljava(zato su i priznali kosovo,da bi ih nato primio što pre)

sandžakboy

pre 12 godina

Bio sam pa skoro ubjeđen da je ovo dijelo pravoslavnih srpskih terorista u želji da destabilizuju situaciju u i onako nestabilnoj Makedoniji, ali izgleda da sam se prevario!Koristim ovu priliku da se izvinem za neopravdano sumničenje i izrazim žaljenje makedonskom narodu ako su ove spodobe zaista upotrebili religiju kojoj i sam pripadam u takve zločinačke svrhe!

frank

pre 12 godina

da li je ceo svet slep ili sta??stalno su srbi na tapetu kao agresivni i ratoborni pa da li je moguce da smo i mi i makedonci ludi a jadni albanci se samo brane i cuvaju.zar ne vidite sta rade.ocigledno da je njihovo lobiranje imalo uticaja i sad imaju precutnu protekciju velikih.

Punmik

pre 12 godina

Ako se dokaže da su albanski teroristi šta to govori da treba optužiti sve albance, (zar je teško utvrditi da to i jeste cilj ovakvih zlodela) pa zbog takvih terorista su i srbi i hrvati zločinci.il sam ja glup ili ovde nešto debelo nije u redu,ceracemo se još i kad ne budemo imali sa kim,cerati se moramo :(

CG

pre 12 godina

@LaloNS

Crna Gora nema medjunacionalnih problema tako da nema potrebe da neko pominje nas.Mozda bi neki voljeli da se to desava kod nas,ali nema nista od toga.

alban

pre 12 godina

Ako se secate makedonska policija u ime borbe protiv terorisma pre nekoliko godina ubila nekoliko izbeglica iz dalekog Istoka u ime borbe protiv terorisma a posle ispostavilo da su ubijeni samo da bi se udvaralo NATO i zapada a za ubistvo se odgavarao ministar unutrasnji poslova Makedonije...
I ovo mirise isto ljudi koji su borili protiv NATO u Avganistanu oni su sumnjivi i za ubistva u Makedoniji...
Dakle zrtvo ispada Makedonija i NATO...

tito

pre 12 godina

@ra

Ti si svjestan sta bi se dogodilo kad bi za ova ubojstva bili okrivljeni uck borci i da je njima upravo i bio to cilj. Jednako ce odlezat u zatvoru i skupina ce biti razbijena ali nece doci do razarnja makedonije. Do kad ce se skrivat tko je zapravo pa dok bude u interesu republike makedonije.

To se tako radi i tako se postupa u kriznim situacijama, skriva se istina da nebi bilo nepotrebnih zrrtava s time bi samo ubojice dobile sto su i htjele.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Kada su pripadnici našeg naroda u proteklim ratovima činili nedela nazivali su ih Srbima a ne pravoslavnim ekstremistima i navodno su činili zločine u naše ime ,... Kom narodu pripadaju islamski ekstremisti, u čije ime je izvršen ovaj zločin? Zbog čega ne važe ista pravila za sve?

zoran

pre 12 godina

Do 1941 ta teritorija se zvala Vardarska Banovina.
Ta teritorija je obuhvatala Makedoniju, skoro ceo Kosmet i deo Srbije do sa Leskovcem.
Nemama pojma o istoriji ali znam da Google-am i to sam i uradio:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0

I Vaše poznavanje istorije je u problemu. A Naziv "Stara Srbija" je toliko fluidan da meni niko ne može dokazati da se teritorije koje srBski nacionalisti zovu tako jesu zaista "STARA" Srbija i šta je to u stvari stara Srbija a šta Nova Srbija????

Velibor, USA

pre 12 godina

@Stop Huskanja, sve se slazem shto reche ali si izostavio da objasnish- SHTA CETE VI ALBANCI (predpostavljam da si Albanac) UCHINITI DA SE OTKLONITE OD vashih ekstremista i terorista? Jer, nije teshko pametovati i pozivati na stop hushkanja, svakako da svako treba da prestane da hushka, ali to podrazumeva i da se svako prema svom pa i vi Albanci odluchno prema svom iskazete u SUZBIJANJU VASHEG albanskog ekstremizma i terorizma. Nekako slabo ikad ishta chujem od vashih albanskih politichara da rade ishta drugo do ponavljaju staru ofucanu mantru o ugrozenosti na Balkanu od svega i svakoga, o drevnom-antichkom navodno starosedelachkom ilirskom narodu i ostale mitomanije i zaostale gluposti.
Vi Albanci, chast vashim pozitivnim izuzecima (ali gde su?), morate vec jednom da se pozabavite onim shto prve vas srozava te zaista ugrozava okolne narode oko vas!
Dakle, shta cete vi Albanci uchiniti da izvrshite konachno OTKLON od vashih ekstremista i terorista barem onoliko "malo" koliko je to npr. Srbija pochev od devetomartovskih antimiloshevicevskih demonstracija pa preko DOS, DEPOS opozicije miloshevicu, Koalicije Zajedno, 5-og oktobra 2000-e, pok. Djindjica, Zena u Crnom i ostalih progresivnih aktivnosti i pacifistichkih akcija chinila i uchinila??
Gde su albanski pacifisti i progresivci? Samo pitam i trazim- GDE STE JER VAS SVI NA BALKANU A I U SVETU TREBAMO!!!
I, budite uvereni i Amerika zeli da vidi i upozna vashe albanske pacifiste i progresivce ali se i ona pita GDE STE I IMA LI VAS, jer je i Amerika itekako umorna i razocharana stalno istim ekstremnim kosovskoalbanskim politikosima koji josh uvek sramote i Ameriku, inache vasheg kosovskog roditelja. Nije ovo kako se ponashaju kosovskoalbanski ekstremni i tvrdoglavi politikosi to zashto je Amerika intervenisala da zashtiti Kosovo od miloshevica! Protracili ste i izneverili ste i americhku pomoc, gospodo Albanci!!!

pseudo_slucajno

pre 12 godina

Zaba se kuva tako sto se stavi u vodu i zagreva postepeno. Prvo ne spekulisemo sa nacionalnom pripadnoscu ubica, ali znamo da su makedonski mladici ubijeni. Sada su to ISLAMISTI, i kad budu saopstili imena doci cemo do zakljucka da su ISLAMISTI Albanske nacionalnosti, ali to se nigde nece javno reci!

Zao mi je mladica koji su izginuli neduzni.

Јелена

pre 12 godina

Нисам ѕнала да македонски специјалци на леђима носе натпис POLICE?
Овај снимак је смешан. Срамота за македонске власти.
За све су криви исламисти?

Fadil Vokrri, sa bolovanja

pre 12 godina

Ma pustite etnicku pozadinu ovih terorista, nego recite jesu li ovi bili homoseksualci ili ne? Jer ako su, kako se sapuce stvarno bili, onda to moze znaciti samo jednu stvar - da su svi homoseksualci teroristi, zar ne?

spin doctor

pre 12 godina

koja je to namestaljka,gledas ovaj sed drugi video i vidis kao pas najusi sanducic a okolo ama bas nista,drugi kadar sad pokazuje toliko naoruzanja izvadenih iz tog sanducica da je prosto nemoguce kao da je taj sanducic sad prerastao u sleper,terroristi sa jednim metkom dva pistolja i puno slika jao bre spin radi na veliko ali kad tad sve ce se obelodaniti

Jelena

pre 12 godina

(Dragan, 1. maj 2012 21:17)

Ne vidim razlog da na ledjima makedonskih policajaca stoji natpis na engleskom jeziku.
Sramno je to da se laze i u prvi plan stavlja rec islamisti, s jasnim ciljem zamagljivanja sustine.
Niste valjda pomislili da moje pitanje podrazumeva da ja branim teroriste, ma koje boje bili!?

Dragan

pre 12 godina

Lepo vam pise da su uhapseni teroristi bili obucivani u kampovima Alkaede,i borili se u Avganistanu i Pakistanu na strani talibanaca,i zato su nazvani islamski radikalne grupe.

Jelena

pre 12 godina

(Dragan, 1. maj 2012 23:51)
Ako Vi ne pravite razliku izmedju islamistickog pokreta koji deluje na Balkanu i velikoalbanskog nacionalizma, onda ne razumete sta se na Balkanu desava. Narocito u Makediniji koja je sada na agendi.

kužiš stari moj

pre 12 godina

to mi nije jasno. što su radile sigurnosne službe? samo ubirali dobru plaću.
jel' barem neko ponudio ostavku ili i kod njih vlada moral kradezeta - "nismo ih mi ubili, zašto bi dali ostavku, a i da smo ih ubili nemate dokaza, a i to što imate, nisu dokazi"

VELIKI PROPUST SIGURNOSNIH SLUŽBI , KAO I OVO SA SVAKODNEVNIM NESTANCIMA MLAĐARIJE.

Boris

pre 12 godina

Vera i nacionalnost su vodili ove monstrume na pogresan put, nemojmo i mi tom stazom...
Vecina komentara ovde pokazuje i dokazuje sve ono cega su se plasili u makedonskom vrhu. Mozemo da citamo izmedju redova, ali ne bi trebali da insistiramo na "detaljima" iako su i oni vazni. Takvo ponasanje samo moze doneti jos vise tenzija i pogresno tumacenih komentara i pogresnih akcija.
Setimo se sta je pokojni patrijarh Pavle rekao: "Uvek je bilo nepravde i bice, zato BUDIMO LJUDI, A NE NELJUDI".
Budimo ljudi, ljudi, dobro razmislite sta govorite, radite i ne uopshtavajte, ne generalizujte.
Uopshtavanje je prechica ka razmishljanju (mislim da je ovo rekao Jim Morrison).

Velja

pre 12 godina

U pitanju su radikalni islamisti.Jaooo zemljo prevrni se!!! Bilo gde u svetu da se nesto dogodi sve su u pitanju radikalni islamisti!! I Brejvik je isto bio radikalni islamista!! Prekinite vec jednom vise da satanizujete jednu veru sram vas bilo!!!

Danijel

pre 12 godina

Ovde se vidi nekakav navijacki odnos sa makedonske i srbijanske strane sto je pogresno. A potpunu sliku mozete dobiti ako ovih sati citate albanske medije ne samo makedonske i srbijanske. Moraju se maksimalno postovati ljudska prava. Takodje, reci moraju biti na nivou. U Makedoniji skoro 40% stanovnika su muslimani i oni su punopravni gradjani kao ostali.

Lazar

pre 12 godina

Ja i dalje tvrdim da će kroz neka spinovanja i nameštaljke da ispadne da su ubice Srbi a ubijeni Albanci, bar u tkz. "slobodnim i objektivnim" zapadnim medijima! Živi bili pa videli!

c64

pre 12 godina

Samo za ove koji brane Islamiste, da kažem da Bog da vam oni nikad ne bili blizu kao meni 92-95.
(Zika, 1. maj 2012 15:56)
Ne razumjem samo jesu li oni bilu blizu tebi ili su neki u ime pravoslavlja otišli tamo gdje su muslimani bili većina i napravili to što su napravili?

NA

pre 12 godina

To lepljenje etiketa nekih komentatora tipa "Albanci ubili Makedonce" je podrivanje makedonske drzave i provociranje tenzija, a svi znamo gde nas je to dovelo devedesetih.
Ne, nije ceo albanski narod odgovoran za ovaj zlocin, i potpuno je kriminalno tvrditi isto.
Moja puna podrska makedonskoj policiji i vladi, ponasaju se odgovorno, pokusavaju da snize tenzije dok se slucaj ne razjasni, i ja se nadam da ce se istraga uspesno okoncati.

tzar

pre 12 godina

Alo bre patriYoti!
Umesto da lajete iz udobnosti svojih sofa i huskate i dalje na mrznju prema Albancima i to ne ni svoje nego tudje, kako malo ne muckate tim (tvrdim) glavama i citate poentu??? Makedonija je regrutovala 600!!! policajaca i ko zna koliko jos inteligencije da probaju da urade SVE da ne dodje do dalje eskalacije pogorsanja medjunacionalnih odnosa. Mislite da je to zezanje? Pa umesto da vam je Slobica shibao brze-bolje svalog pandura na Kosovo ne bi li se tamo heroyski borio, mogao je da radi na diplomatiji i da mozda nesto do sada i preostane od te male, pateticne Srbije? Prestanite da huskate! Prestanite da mrzite! Zaboravite komsijinu kravu!
Nista bre tamo niko nije naucio. Nista!

mile

pre 12 godina

Molim vas da koristite zvanicni naziv zemlje , a to je Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija . Koristeci samo naziv Makedonija , vredjate prijateljski grcki narod i svakog ko minimalno zna istoriju . Makedonija je bila jedna od Grckih drzava u antickom periodu u vremenu kada Juznih Slovena nije uopste bilo na Balkanu. Do 1941 godine naziv naziv za BJRM , Juznu Srbiju , Kosovo i Metohiju , Rasku je bio Stara Srbija . To su istorijske cinjenice , svidjale se nekom ili ne . Falsikovan naziv Makedonija je nastao u Sofiji od strane bugarske tajne sluzbe . U Sofiji je takodje stvoren i VMRO . Zelim da napomenem da nisam velikosrpski nacionalista , jednostavno dojadilo mi je ovo nepoznavanje istorije .

Realko

pre 12 godina

A zaista je bitno da li su ih ubili Albanci, muslimani, Srbi iii Makedonci... ubili su ih losi ljudi i ti ljudi treba da budu kaznjeni... otresite se nacionalizma i ne budite primitivni, 21. VEK JE!... Na sledecem popisu ima da se izjasnim kao Huinhma majke mi, pojam NACIJA me uzasno nervira

cinik

pre 12 godina

Islamski teroristi?OK!Nemam ništa protiv da i tako nazovete te osobe, pogotovo ako se zaista ispostavi da su neki od njih zaista izvršili taj monstruozni zločin?Samo zašto one spodobe od škorpiona koji još i snimaše svoje herojsko dijelo ubistva one djece u Trnovu nikad ne nazvaste pravoslavnim teroristima?Ili onog monstruma Milana Lukića koji je 1992 u Višegradu u samo dvije kuće spalio oko stopedesetero muslimanskih žena i djece??Zašto samo uz Islam vežete pojam terorizam?Malo objektivnost vam ne bi škodilo!

CG

pre 12 godina

@LaloNS

Crna Gora nema medjunacionalnih problema tako da nema potrebe da neko pominje nas.Mozda bi neki voljeli da se to desava kod nas,ali nema nista od toga.

Prizrenac

pre 12 godina

Upravo sam hteo da prvo pregledam snimak pa da komentarisem. Ni jedan od uhapsenih nije imao bradu, medzu uhapsenih ima zena od 64 godina (pronasli su pistol) i starec od 60 koji nema veze sa ovim. Dakle po mojem ovo je samo cista propaganda jer MUP i vlada Makedonije nije imala nikakav rezultat istrage i sada hapse nevine ljudi... Ja sam osudio to ubistvo kao sto osudzujem i sad ovo hapsenje jer ovo je samo jedna losa medzuetnicka igra... Sto se tice oruzja svi znamo da svako ima danas po nesto, i oni da su bili u rat u makedonije i normalno da je ostalo. Kad bi izvrile pretres u R.Srpskoj tamo bi sleperi napunile od oruzje... OVO JE SAMO PRLAVA MEDZUETNICKA IGRA... ZAO MIJE..

NA

pre 12 godina

Realko je sve rekao:

"A zaista je bitno da li su ih ubili Albanci, muslimani, Srbi iii Makedonci... ubili su ih losi ljudi i ti ljudi treba da budu kaznjeni... otresite se nacionalizma i ne budite primitivni, 21. VEK JE!... Na sledecem popisu ima da se izjasnim kao Huinhma majke mi, pojam NACIJA me uzasno nervira"
(Realko, 1. maj 2012 16:17)

Stop Huskanja!

pre 12 godina

@ vecina komentara:
Neka predpostaviti da svi uhapseni su Albanci. Neka predpostavljati da svi ti Albanci su deo teroristicke organizacije. Sta to ima veze sa Albancima? Da li ne razumete da tim komentarima ne radite nista, samo opravdate pogresne komentare Gerta Filkinga, radio-voditelja koji je suspendovan pošto je uporedio Srbe sa Andersom Brejvikom. Onoliko koliko Andersom Brejvik ima slicnosti sa Srpskim Narodom toliko slicnost je izmegju Albanskog Naroda i terorista. Kako, boze moj da vecina Srba ne razume da jezik uopstavanja nije prihvacen danad u svetu. Kako, boze moj vecina to rtazume kada se radi o Srbima i ne razumeju kada se radi o ostalima.
PS: Teoretski buduci da Srbi su bili dobrovoljci u Libiji boreci NATO, oni su isti koji su ubili 5 mladica. Srbi su vise skloni da destabilizuju Balkan i to se vidi i od vecina komentara u ovom sjajtu....

agim

pre 12 godina

Pise da je uhvacena velika kolicina oruzja a na video snimku se vide SAMO mobilni telefoni i obrijani mladici(sta je strogo zabranjeno za islamske fundamentaliste).Ovo veoma tesko smrdi na namestaljku.A najzesce je da se pominje da su pocinioci obucavani i ratovali u Afganistanu.Pa sto ih onda nisu hapsili na vreme kad su znali za to ? Jeftina namestaljka sa zastarelim metodama tajnih sluzbi.

Fadil Vokrri, sa bolovanja

pre 12 godina

Ma pustite etnicku pozadinu ovih terorista, nego recite jesu li ovi bili homoseksualci ili ne? Jer ako su, kako se sapuce stvarno bili, onda to moze znaciti samo jednu stvar - da su svi homoseksualci teroristi, zar ne?

Ivan

pre 12 godina

Neverovatno...pa dobor bre, i sada kad je nas MUP uhvatio monstrume, sada i to vam ne valja....jadno, sada mi je jasno zasto vas i svrbi.

Malcolm Betruger

pre 12 godina

Eh, konacno da mi neke vesti ulepsaju dan. Ipak, treba imati u vidu da nisu svi Albanci ubice i lopovi, kao i sto nisu svi Srbi kriminalci i pedofili. Ne dopustite da vam mediji stvaraju sliku o stvarnosti.

alban

pre 12 godina

Ako se secate makedonska policija u ime borbe protiv terorisma pre nekoliko godina ubila nekoliko izbeglica iz dalekog Istoka u ime borbe protiv terorisma a posle ispostavilo da su ubijeni samo da bi se udvaralo NATO i zapada a za ubistvo se odgavarao ministar unutrasnji poslova Makedonije...
I ovo mirise isto ljudi koji su borili protiv NATO u Avganistanu oni su sumnjivi i za ubistva u Makedoniji...
Dakle zrtvo ispada Makedonija i NATO...

Saša

pre 12 godina

A šta su ti radikalni islamisti po nacionalnosti? Da li treba da shvatimo da su oni tu decu pobili iz nekih kao verskih razloga ili je ipak cilj bio mnogo konkretniji i tiče se stvaranja preduslova za kreaciju još jedne "države", po ugledu na tzv. "republiku kosovo". Puna podrška našim južnim susedima Makedoncima u borbi sa teroristima. Nadam se da će biti efikasniji i odlučniji nego što smo mi bili.

spin doctor

pre 12 godina

koja je to namestaljka,gledas ovaj sed drugi video i vidis kao pas najusi sanducic a okolo ama bas nista,drugi kadar sad pokazuje toliko naoruzanja izvadenih iz tog sanducica da je prosto nemoguce kao da je taj sanducic sad prerastao u sleper,terroristi sa jednim metkom dva pistolja i puno slika jao bre spin radi na veliko ali kad tad sve ce se obelodaniti

Јелена

pre 12 godina

Нисам ѕнала да македонски специјалци на леђима носе натпис POLICE?
Овај снимак је смешан. Срамота за македонске власти.
За све су криви исламисти?

zoran

pre 12 godina

Do 1941 ta teritorija se zvala Vardarska Banovina.
Ta teritorija je obuhvatala Makedoniju, skoro ceo Kosmet i deo Srbije do sa Leskovcem.
Nemama pojma o istoriji ali znam da Google-am i to sam i uradio:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0

I Vaše poznavanje istorije je u problemu. A Naziv "Stara Srbija" je toliko fluidan da meni niko ne može dokazati da se teritorije koje srBski nacionalisti zovu tako jesu zaista "STARA" Srbija i šta je to u stvari stara Srbija a šta Nova Srbija????

sandžakboy

pre 12 godina

Bio sam pa skoro ubjeđen da je ovo dijelo pravoslavnih srpskih terorista u želji da destabilizuju situaciju u i onako nestabilnoj Makedoniji, ali izgleda da sam se prevario!Koristim ovu priliku da se izvinem za neopravdano sumničenje i izrazim žaljenje makedonskom narodu ako su ove spodobe zaista upotrebili religiju kojoj i sam pripadam u takve zločinačke svrhe!

makedonac

pre 12 godina

Propaloj prici o multietnicnosti Makedonije, preko je potreban izlaz za ovu situaciju...pa ubice nece biti Albanci koji nakon Kosova otvaraju novo zariste, vec nekakvi radikalni islamisti povezani sa S.Arabijom i Jemenom, a ne sa Pristinom i Tiranom.

Upadljivo je da cela novinska informacija ne sadrzi rec "albanci"... Tu rec nece pomenuti ni Ministarka Jankulovska, kao da su ti "radikalni islamisti" pali u Skoplje direktno iz Teherana ili Omana.

Lalo NS

pre 12 godina

Nekako sve vise verujem da Grcka, Makedonija , Srbija, Crna Gora moraju osovati pravoslavni korpus...Naravno treba razgovarati sa Albancima.
(Sid, 1. maj 2012 15:50)
Kako da ne, a onda će prvi Crnogorci i Makedonci da nas optuže za velikosrpstvo... Neka ih, neka sami rešavaju svoje međunacionalne probleme, ipak se oni ponose multikulturalnošću svojih država. Uostalom o čemu su mislili kada su priznavali nezavisnost Kosova?

deksonyu

pre 12 godina

pravoslavac Sam. i poznajem puno muslimana. teško mogu pa poverujem da su verni muslimani u stanju tako nešto da urade i to bez neki razlog. apelujem na cist razum a ne na mržnju.

Nev

pre 12 godina

Ovo je igranje recima Makedonskih politicara nazivajuci napadace radikalnim islamistima umesto albancima. Uhapeseni su Albanci a koliko znam oni su hriscani i muslimani. Napad je izvrsen na Makedonce tako da se nemoze reci da je ovo napad islamista nego napad Albanca zarad njihovih teznji za zivotom u jednoj drzavi. Dobro je da su uhapseni a istovremeno vidimo i odgovorno ponasanje Makedonskih politicara da bi smirili na neki nacin tenzije.
Ono sto je problematicno jeste da to postaje sve veca pretnja ne samo za Makedonce nego i za Srbe a to sve strukture vec odavno znaju. Zato se i pojacava prisustvo KFOR-a na Kosovu.

Lep je dan napolju, prosetaj!

pre 12 godina

Dejan

Zato sto rec islamista podrazumeva muslimane. Valjda toliko mozes da shvatis kada se vec tendenciozno javljas na svaku vest i promovises opsesivno-kompulsivno (da ne kazem patolosko) antisrpstvo!

Flash

pre 12 godina

Eto, ova vest pokopava sve teorije onih ''pacifista'' koji su pricali kako ne treba odmah optuziti albance i islamiste za napad... jok nego ce makedonac da ubije 5 zemljaka onako iz cista mira. Sad postaje gusto. Videcemo sta ce dalje biti.

Rodjendan

pre 12 godina

Novo ime za albanske teroriste-radikalna islamisticka grupa,ne znam zbog cega se krije kad svi u makedoniji i na balkanu znamo da su ovo ucinili albanski terorisiti,zasto ih nazivati drugim imenom kad oni imaju svoje ime ALBANSKI TERORISTI.

Lalo NS

pre 12 godina

A šta bi sa onim: "strana služba jedne prijateljske zemlje"? Sačekaše Makedonci da se situacija malo smiri pa sada hapse radikalne islamiste (Albance) kako bi izbegli opravdani bes makedonske "manjine" u Makedoniji.

Jovo Stari

pre 12 godina

Sa [Albancima] nema mira. Znam ja jedan dobar lek za njihovu bolest, lek mogu da koriste svi od najmanjeg siptara do najveceg.
(Daniel, 1. maj 2012 18:30) )
Stovani Daniel! Meni je strasno zao sta se dogodilo u blizinu Skopla,ja mislim da je puno pravednje da organi reda rade svoja posla njego mi da komentiramo svasta!!
Stase tice tvoga komentara,mi to znamo naj bole od sviju!Lijek sta ti znas toste potrosili,a sad su nova vremena!samo ti pokazes kako tije serce od CUMURA!!!

Makedon

pre 12 godina

Radi se od radikalnim islamom .. Uhvateni su !! Bravo za Makedonska Policija , bravo za Minister Jankulovska .. Pohapsili su sve do jednog ...

Zika

pre 12 godina

Samo za ove koji brane Islamiste, da kažem da Bog da vam oni nikad ne bili blizu kao meni 92-95. Aloooo bre pa niko ovde ne izmišlja, već se priča o činjenicama. To JESU uradili oni i tačka. Pogledajte Makedonske medije.

Alen

pre 12 godina

Za neupućene: U Makedoniji postoji veća populacija bošnjaka. Koliko se ja razumem ima njih ekstremnih koji su bili i u Bosni u svoje vreme kao i u Afganistanu u skorije. Sad ako su Albanci ili Bošnjaci umešani saznat ćemo uskoro.

Nemanja

pre 12 godina

Jaki su baš ovi albanski teroristi, ubili dečake - klince. Žestoki ratnici nema šta. Mogli su da ubiju i neku nedužnu ženu i nekoliko životinjica pa bi bili još zaje...iji. Kad su tako žustri momci što nisu zapucali na specijalnu jedinicu koji ih je pohapsila, nego se "junački" predali.
A ovi slepci koji tvrde da je ovo propaganda neka ne pokazuju koliki im je tamni propagandni i nacionalistički sloj premazan preko očiju.

Trebalo je da se obračunaju sa ovom gamadi na pravi način, kao što su u Srbiji prošli Dušan Spasojević Šiptar i Milan Luković Kum u akciji "Sablja".

Archelay

pre 12 godina

Daklem,sedmi put kako Zapad testira makedonsku policiju ne bi ponovili rat 2001 za konacan raspad Makedonije koja"smeta"svim komsijama.Oni primenjuju i metod eutonazije racunajuci na izmislenig faktora da su Makedonci generalno"nedosetljivi"povodom cega ce nastati definicija da su sami sebe ponistili.To bi moglo i nekako da proge pod uslovom da je naredbodavac pametniji nego zrtva.Ovako,sa obzirom da je Zapad ovakav-kakav i je rezultat je vise nego iluzoran.Na njihovu nesrecu Makedonija bila je i-opstace kao i svaka druga zemlja.U sadasnjem slucaju Policija je uspela da rasclani vesto sapletu mrezu zlocinackog naredbodavca i,akcijom od oko 600 specijalaca da pokupi svih,do jednoga koji ce gorko zazaliti za to sto su ucinili.Cestitam.Nazalost,ocekujem i dalje omalovazavanja Makedonije i Makedonaca od strane blogera ali,to je-to.Pravoslavac sam i postujem hriscanski zapoved da"zlo-donosi zlo"

Иван

pre 12 godina

@Archelay

Voleo bih da je sve tako kako kazes, ali videcemo kako ce sve ovo da se zavrsi. VIdecemo kako ce ici sudjenje, i da li ce na kraju oni "zestoko da plate". Bojim se da ce makedonska drzava na kraju morati da "zarad mira u kuci" proguta ovaj slucaj, kao sto je u proslosti progutala puno uvreda, ubistava svojih drzavljana, napada na policiju i druge institucije.

Takodje, molim prijatelje i bracu Makedonce da ne uzimaju misljenje nekolicine komentatora kao misljenje vecina Srba. Makedonci imaju pravo na svoju naciju, jezik, zemlju, veru kao i bilo koji drugi narod na svetu. Licno smatram da smo mi jedan isti narod, ali ako se Makedonci smatraju posebnom nacijom, mi samo mozemo to da uvazimo i cuvamo sto blize odnose sa njima.

Pozdrav iz dijaspore!

nekad

pre 12 godina

Da se 90-ih godina hapsilo na vreme ne bi bilo ratova. Kad se samo setim zelenih i crvenih beretki, vukova, tigrova, arkanovaca, orlova i raznih drugih naoruzanih grupa koje su nacinile veliko zlo ne bi bilo toliko puno nesrece na Balkanu.

skopje

pre 12 godina

ljudi, stvarno ste smesni s tim pitanjima "koje su nacionalnosti?"... citajte malo izmedju redova-naravno da su albanci, nema ko drugi da bude radikalni islamista u mkd. to je svima bilo jasno odmah, a sada se I oficijalno potvrdjuje. mozda samo implicitno, ali opet jasno. mora se biti taktican u ovakvim situacijama, znate dobro da albanci imaju ameriku na svoju straju, tako da je ovo jedini nacin da se nesto uradi-da ih pretstavis kao islamske teroriste, ne kao borce za veliku albaniju. nesto slicno su oni sami radili, kad su se pretstavljali kao borci za ljudska prava... kako god, pozdrav akciji, nisam verovao da ce uhvatiti bilo koga... ziveli, braco srbi, srecan prvi maj!

Njazi

pre 12 godina

Na video se vidi da su albanci. Ne znam da li su oni pocinili zlocin ili ne ali nadam se da ce sve da se razjasni uskoro. Bez obzira ko je pocinioc najveceg zlocina u poslednje vreme nadam se da ce da polazu racune za svoja zlodela kako dolikuje (ni zive da ih vidim kako gore, ne bi bilo ni blizu toga sta su zasluzili). Ja kao albanac nisam mogao nista da uocim sto bi ih identifikovalo kao islamiste (najgori sloj ljudi), ali lepo se vide slike i ostali materijali od paramilitarnih albanskih grupacija. Jesu li oni umesani ili ne, saznace se.
Nadam se sto skorijem pronalasku i hapsenju stvarnih pocinioca. Kazu da nisu jos nasli oruzje kojim je uradjen zlocin i pored tog vatrenog arsenala prikazan na video snimku. Bilo kako bilo nesto ne verujem da sve ovo istina nego samo obicno spinovanje (nije da branim albance niti islamiste, ali nekako ono sto se prica i dokazni materijal se ne poklapaju).
Zamalo da zaboravim:
Sa [Albancima] nema mira. Znam ja jedan dobar lek za njihovu bolest, lek mogu da koriste svi od najmanjeg siptara do najveceg.
(Daniel, 1. maj 2012 18:30) )
Druze ja sa svojom decom "bolujemo" od te bolesti. Ako bi bio tako dobar da dodjes na kucnu posetu da nam dostavis lek, bio bi ti vecito zahvalan. (Nadam se da si u stanju da shvatis sta sam ti rekao".

Jelena

pre 12 godina

(Dragan, 1. maj 2012 21:17)

Ne vidim razlog da na ledjima makedonskih policajaca stoji natpis na engleskom jeziku.
Sramno je to da se laze i u prvi plan stavlja rec islamisti, s jasnim ciljem zamagljivanja sustine.
Niste valjda pomislili da moje pitanje podrazumeva da ja branim teroriste, ma koje boje bili!?

Dragan

pre 12 godina

Lepo vam pise da su uhapseni teroristi bili obucivani u kampovima Alkaede,i borili se u Avganistanu i Pakistanu na strani talibanaca,i zato su nazvani islamski radikalne grupe.

veljko

pre 12 godina

hehehe radikalni islamisti.... ma nemoj....


A sto pravoslavci nisu radikalni nego kad treba upire se prstom pojedinacno u nacije tipa srbi, rusi, grci. Ma na kraju briga me ja znam koje pleme je odgovorno za probleme na Balkanu. Ako bosanci i goranci dopustaju da se gurnu u
ovaj kos njihov problem. A sto se makedonaca tice ... njihova stvar. Da ja odlucujem o necemu u Srbiji cim krene odcepljivanje radikalne islamske drzave ODMAH bi je priznao. Znate ono.... zarad mira u regionu.

Byja

pre 12 godina

A šta bi sa onim: "strana služba jedne prijateljske zemlje"? (Lalo NS, 1. maj 2012 15:01)

Pa to su i bili u pravu, naime, u pitanju su pripadnici službi strane prijateljske zemlje, lepo se vidi na drugom snimku. Makedonija je priznala Kosovo kao državu i sa istom ima bolje odnose nego sa Srbijom. Za Makedoniju Srbija nije prijateljska zeemlja, ali Kosovo jeste.
I pored svega što su uradili, žao mi je Makedonaca. Jedino pozitivno što se iz cele nesretne priče oko Makedonije može izvući je konkretan primer kako ni apsolutno poltronstvo, pardon, kooperativnost prema Zapadu ne može promeniti unapred zacrtane planove za tvoju zemlju i tvoj narod. Mi u Srbiji treba da izvučemo makar neku pouku iz svega ovoga.

w

pre 12 godina

razumljivo je sto makedonija pokusava da ubice predstavi kao islamiste i sto na svaki nacin izbegavaju da kazu da su u pitanju albanci jer je to verovatno jedini nacin da se izbegnu medjuetnicki sukobi i kratkorocno je ovako svakako mudrije. medjutim dugorocno, nije sigurno da ce se uspeci izbeci sukobi jer je vec svima dosta sto zahvaljujuci americkom sponzorstvu, albanci prolaze nekaznjeni za mnoge stvari. na kosovu su izvrsili etnicko ciscenje i zlocine, vec godinama terorisu pripadnike manjinskih naroda, na delu kosova gde su vecina su napravili jedno nacionalisticko i sovinisticko drustvo u kojem su na vlasti razni kriminalci i ratni zlocinci, makedoniju su podelili po etnickoj liniji, na sve nacine pokusavaju da albanizuju i sever kosova... i uprkos svemu tome jos uvek ih amerikanci stite i sponzorisu i podrzavaju. nece se to dobro zavrsiti.

@Alo bre patriYoti!

pre 12 godina

@Alo bre patriYoti!
Ако си мислио на Косово и Метохију као ''КОМШИСКУ КРАВУ''онда си у заблуди...Та ''комшиска крава'' је само тренутно отета и пре или касније би'ће враћена тамо где и припада...Македонској полицији свака част на овој акцији и на уздржаности Македонске Владе у критичном тренутку тако да није дозволила да ситуација ескалира...

Dragan

pre 12 godina

@ "JELENA"

Нисам ѕнала да македонски специјалци на леђима носе натпис POLICE?
Овај снимак је смешан. Срамота за македонске власти.
За све су криви исламисти?
(Јелена, 1. maj 2012 20:33)

Pa vidis da su uniforme strane. I oruzje. I oprema. Ne verujem da je domace makedonske proizvodnje. Uostalom , kada hapsis strane teroriste , nije bitno ciju uniformu nosis , bitno je da je pancir na grudima i da su ljudi obuceni kako treba.

A sto se drugog dela tice , ne razumem , sta sad ne bi trebali da ih hapse samo zato sto su islamisti? Jesu li oni nesto zasticeni , povlasceni?

Koliko znam 99% terorista na kosovu su islamisti. To je njihov nacin borbe. Kukavicki.

Isteran hrvat iz sarajeva

pre 12 godina

Polako ljudi nisu svi albanci teroristi kao sto nisu ni svi hrvati tudjman gotovina markac,ovo prvo treba da osude sami albanci zato sto su to ucinili u njihivo ime a glavni problem i nalogodavci ovog kako sama akcija kaze monstruma nalazi se na kosovu medju vladom kosova dok se oni ne uhapse nece biti mira na balkanu.

velikosrBski mudzahedin

pre 12 godina

za (Dejan, 1. maj 2012 15:03)

Da, u pravu si, trebalo bi odmah istinu na videlo: u pitanju su srbi, koji su poznati i kao islamisti.

REALNOST I ISTINA

pre 12 godina

Verovali,pricali, ili razmisljali od tome ili ne....polako ali sigurno Makedonce pravoslavce ce [Albanci] uskoro da progutaju, Grci se vise nece buniti za ime Makedonija, zasto se Un toliko i ne zalaze da resi problem imena, jer znaju kad tad sve ce to biti Kosovo-Albania i kraj price !!

Kaurin

pre 12 godina

@Lalo NS:
"Uostalom o čemu su mislili kada su priznavali nezavisnost Kosova?"

Od njih tu niko nije zahtevao da misle, Lalo. Tako im je naloženo da urade kako bi izbegli ovo što im se desilo i što će im se tek dešavati. Zbog toga zločince nikada neće smeti da nazovu pravim imenom.

makedonac

pre 12 godina

Albanci su na vtori video imate dokaze UCK slike i slicno trenirali su ih kako kaze makedonski MUP clanove iz Al Qaede e sad meni licno kao makedonac bas me briga dali je tacno to da su islamski radikali ili makedonski MUP koristi to samo da nema presije od medjunarodne sluzbe i agencija bitno da su Albanci uhvaceni i da nema kazna koja na ovoj zemlji moze da im sudi Bog ce da im presudi kad im dodje red kako On zna i ume.
Gostivar 1997.
Tetovo 2001.
Brodec 2007.
Radusa 2010.
Aracinovo(sutka,cair) 2012.
Ajmo Albance gde jos?

Darko

pre 12 godina

Dali su islamisti vehabije ili albanci to ti je sve isto. Zar 1999 na Kosovo i 2001 u Makedonije nije bilo vehabije u strukture uck. Znaci radi se o vehabisticke-uck ovske bande a dokazi same govore za to, da su nagjeni slike uck a na video monstrum 2 lepo se vidi da uhicen nosi krakje pantalone.

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@kako moze neko da kaze za nekoga da je ubica ako nije mu sudjeno? kako bi bilo da ih zovemo sa sada osumnjiceni!?!?
(Uka, 1. maj 2012 22:49)

Hoces da kazes da Radovan Karadzic i Ratko Mladic nisu ratni zlocinci? Ili cemo u tom slucaju da budemo selektivni, kao po obicaju?

Dejan

pre 12 godina

Verovati da je MUP Makedonije ovo sam izveo i da je ovo neki njihov uspeh je jednako verovanju u marsovce. MUPu Makedonije su javili Amerikanci ko je to uradio. MUPu Makedonije su Amerikanci dozvolili da uhapsi Albance ali pod striktnom naredbom da ih nazovu "islamskim teroristima". Da su Ameri rekli ne moze, do ovog hapsenja ne bi ni doslo. To znaci da su Albanci uspeli da zamere Amerikancima. Videcemo ko ce pobediti na duze staze, Amerikanci ili Albanci. Mislim Albanci jer oni imaju svoj cilj, a Amerikanci su tu samo dok im je u interesu.

Zoran

pre 12 godina

Sve bi ovo bilo lepo, da ne mirise na grozdje, sa rastanskog lozja (rastanski vinogradi).

Imeno u 2002, Makedonska policija je ubila 8 pakistanaca koji su navodno imali za cilj da dignu u vazduh neku od ambasada zapadnih drzava. Kasnije su mnogo ljudi optuzivali makedonski mvr da je pobio nevine imigrante, koji blage veze nisu imali za ratom u 2002, samo su se zatekli na pogresno mesto u pogresno vreme.

Nikad se nije dokazalo ko su pobijeni pakistanci u stvari.

Ajde sad da malo vratimo film unazad i da probamo da slozimo kockice mozaika. Kako je sve ovo pocelo?

Otprilike 2 meseca pre samita NATO u Cikagu (objasnicu kasnije zasto mesam Nato u ovo) Makedonski policajac koji nije bio na duznosti ubio je dvojcu Albanaca u Gostivaru.

Zatim su pocele tucnjave u autobusima u Skoplju, a onda je usledilo ubistvo petoro neduznih ljudi. Odmah nakon toga usledile su demonstracije Makedonaca u Skoplju.

I sad, nekoliko dana pre samita Nato u Cikagu, Makedonija hapsi ubice, koji su uzgred budi receno ratovali protiv nato trupa u Avganistanu.

Makedonska vlada se silno trudi da dovuce stranske investicije u Makedoniji, ali to ide tesko kad drzava nije clanica nato pakta. Grcka nas blokira zbog problema oko imena Makedonija.

Makedonska vlast se sad trudi da udje u Nato na mala vrata ,i koristeci presudu iz Haga, i ove islamske radikale zeli da udje nekako u nato i zakopa opoziciju na sledecim izborima. Igra na kartu moguce destabilizacije, i u paketu sa presudom u Hagu, ovo bi trebalo da pomogne da Makedonija u Cikagu postane punopravni clan Nato-a.

Za mene pitanje ko je u stvari likvidirao 5 coveka ostaje otvoreno.

Na dan ubistva, i ja sam bio siguran da su ubice Albanci, i ocekivao sam neko lose sroceno kominike u kojem bi neka nova ONA, UCK, ili neko drugi preuzme odgovornost za ubistva. To se nije desilo. I onda bum...islamski fundamentalisti, koji su ratovali u protiv Nato trupa u Avganistanu...Malo morgen, sto rece osoba kojoj necu ni ime da spominjem...

Sad vec ne bih smeo da se kladim ko je ubio petoro neduznih ljudi.

Ah, i mala sitnica, da ne bi bilo zabune. Po nacionalnosti sam Makedonac, iz Skoplja i zivim u neposrednoj blizini naselja Cair, gde je uhapseno nekoliko ljudi.

Daj boze da sam ja lud, i da trabunjam sve i svasta, i da mnogo gledam holivudske filmove. Ali posto znam kako stvari stoje ovde u Skoplju....ne znam sta da mislim vise.

undernaut

pre 12 godina

"Upravo sam hteo da prvo pregledam snimak pa da komentarisem. Ni jedan od uhapsenih nije imao bradu, medzu uhapsenih ima zena od 64 godina (pronasli su pistol) i starec od 60 koji nema veze sa ovim. Dakle po mojem ovo je samo cista propaganda jer MUP i vlada Makedonije nije imala nikakav rezultat istrage i sada hapse nevine ljudi... Ja sam osudio to ubistvo kao sto osudzujem i sad ovo hapsenje jer ovo je samo jedna losa medzuetnicka igra... Sto se tice oruzja svi znamo da svako ima danas po nesto, i oni da su bili u rat u makedonije i normalno da je ostalo. Kad bi izvrile pretres u R.Srpskoj tamo bi sleperi napunile od oruzje... OVO JE SAMO PRLAVA MEDZUETNICKA IGRA... ZAO MIJE..
(Prizrenac, 1. maj 2012 19:51)"

Prijatelju ako je ovo sve što imaš da kažeš, bolje da si ćutao...

i možda ćeš ovim biti poprilično iznenađen, ali ne, danas nema "svako po nešto", ako je kod tebe normalno da "svako ima po nešto", možda bi stvarno trebalo malo da razmisliš o celoj situaciji (mislim na dosta, dosta širi kontekst)...

Dragan

pre 12 godina

Ne vidim razlog da na ledjima makedonskih policajaca stoji natpis na engleskom jeziku.
Sramno je to da se laze i u prvi plan stavlja rec islamisti, s jasnim ciljem zamagljivanja sustine.
Niste valjda pomislili da moje pitanje podrazumeva da ja branim teroriste, ma koje boje bili!?
(Jelena, 1. maj 2012 22:58)

Ja i dalje ne razumem kakve veze ima sta im pise na ledjima. Sto se mene tice moglo je da pise i JKP Cistoca. Samo kad su pohvatali monstrume.

Sta je problem sto je istaknuto da su islamisti. TO i jeste sustina , jer to rade zbog te vere , tj zbog njihovog shvatanja vere islama. Ne rade to jer su im oni momci nesto skrivili. Njima je trebala meta, krv, i to su nasli. Naravno moralo je da se desi pred uskrs , i da zrtve budu pravoslavne vere.

Ovo je verski motovisan zlocin. Da li su to albanski islamisti , bosnjacki islamisti , vehabije, mudzahedini , to me ne zanima. Pre sve ga su islamisti. A tog neprijatelja poznaje ceo zapadni svet. I to je vazno da se prepozna na vreme.

Usput, na videu se vide slike tih "junaka" sa sve bradom , oruzjem , i onom nemocnom "bakicom".

I naravno da makedonska vlada nije smela odmah da kaze rec Albanci , jer treba utvrditi da li su makedonski albanci , ili albanci sa *KiM.

E onda ce neke kockice da se poklope , i svet ce moci da vidi kakvo zlo se dole odgaja poslednjih sto godina , i sta nas ocekuje vrlo brzo.

Mozda

pre 12 godina

S'obzirom na cinjenicu da su hapsenja za sada izvrsena u Lipkovu, Aracinovu, Jaja Pashi i Sutki, treba reci da su Aracinovo i Lipkovo ISKLJUCIVO naseljeni Albancima, a Sutka pretezno (ali ne iskljucivo) Romima. Za Jaja Pasu ne znam, zvuci turski, ali mi nije poznat sastav stanovnistva. Dakle, zlocin ipak ima etnicki predznak, iako se svi trude da to ne spomenu. Iskreno se nadam da su pravi krivci uhvaceni, ali bi se pre reklo da je ovo logistika, a da su pravi krivci van zemlje. Nije slucajno da je odabran 1. maj, jer je u Makedoniji samo jedan neradan dan za ovaj praznik, pa zele tako da smanje negativne reakcije. U svakom slucaju, nadam se da ce zlikovce stici zasluzena kazna. Jos jedna napomena: na B92 se videlo hapsenje, pri cemu je barem jedna devojka u kratkom sorcu i u majici kratkih rukava lezala na zemlji. Radikalni islam podrzaumeva i konzervativno oblacenje zena, pa i ta cinjenica malo bode oce.

Biljana

pre 12 godina

@ Velja
Niko veru islam ne satanizuje do samih islamista.
@ Dejan
Nisu svi muslimani islamisti ali su svi radikalni islamisti - teroristi muslimani. Sta ti tu nije jasno?

Bata N

pre 12 godina

Ja sam duboko verujem da su pocinioci ovog krvolocnog ubistva cetvoro makedonske dece i jednog sredovecnog makedonca bili marsovci muslimanske veroispovesti a ne [albanci]. [Albanci] nisu krvolocni i oni mnogo vole makedonce.

Albanac Cosmopolit

pre 12 godina

Nesto mi nije jasno ako su ubice albanci onda su najveci izdajnici! Zasto zato sto ovakva dela ne sluze nikoga a najmanje nas albance.

Neobavesten

pre 12 godina

Pitanje je do kada ce NATO imati interesa na ovim prostorima tj. na Kosovu i blizoj okolini... i to ima svoj kraj (kao u Iraku - povlacenje svih trupa). Takodje je pitanje kada ce to bure baruta na Kosovu, zapadnoj Makedoniji i na severu Grcke puci... Nisam pristrasan, ali u narednih par decenija, mozda i brze, neki od naroda ce biti potpuno etnicki ociscen sa Balkana ili sveden na jako malu teritoriju, najverovatnije albanski. Samo kazem, pitanje je do kada ce NATO imati interesa da podrzava sve to... A posle toga ce biti sta ce biti, istorija se ponavlja po ko zna koji put.

Milan

pre 12 godina

Neka izvole svi oni sto misle da prave nerede u Makedonije.Ne boimo se mi od nista i od nicega,tako su bili sigurni i ovi teroristi da u Makedonija nema ni vojska i ni policija koja moze da i uhvati ali su se lagali gadno,mi smo makedonci a ko zna sta znaci to bolje da ne misli na nesto slicnije.Svi ce mo da pobijemo ko zeli da pravi divi zapad na Balkanu.

propaganda i laži u 21.veku

pre 12 godina

kobajagi islamisti-ne žele brj makedonci da se stvara napetost sa albancima
kobajagi napadali nato pakt-brj makedonci neverovatno žele u nato,ali im grčka ne dozvoljava(zato su i priznali kosovo,da bi ih nato primio što pre)

spirala zla i nasilja

pre 12 godina

Dopisnik B92 iz Makedonije upravo reče da su svi uhapšeni Albanci i da je nađeno mnogo propagandnog materijala OVK. Verujem da je formulacija "radikalni islamisti" iskorišćena samo da bi se amortizovao prvi udar jer iskreno ovo je gore nego što sam mislio.

Večina nas je očekivala da iza zločina stoje militantni Albanci (potpis je poznat i teško se kopira) ali da je to ovako velika grupa sa očiglednom namerom da unese haos i uvuče Makedoniju u krvav multietnički sukob, to zaista predstavlja iznenađenje.

Plašim se da Makedoniju a verovatno i okruženje očekuje vrlo nemiran i opasan period.

T.

pre 12 godina

Zanimljivo da na snimcima hapsenja nema nikakvih obelezja islama, knjiga, slika, zastava ali zato ima obelezja albanske teroristicko-zlocinacke uck i albanskih zastava koliko hoces. Ili su albanske zastave nova obelezja radikalnih islamista ili americki sponzori ponovo spasavaju svoje albanske sticenike ili Makedonija ovakvim providnim zataskavanjem pokusava da sacuva stabilnost i spreci sukobe. Pitanje je do kada ce se stititi albanski nacionalizam na Balkanu i do kada Amerikanci misle da destabilisu citav region time sto dopustaju Albancima da rade sta god hoce? Bice zanimljivo gledati sledecih dana kakve licemerne izjave ce davati americki predstavnici i na kakve ce se sve licemerne nacine potencirati "radikalni islam" i gurati pod tepih nacionalnost ubica.

Boris

pre 12 godina

Vera i nacionalnost su vodili ove monstrume na pogresan put, nemojmo i mi tom stazom...
Vecina komentara ovde pokazuje i dokazuje sve ono cega su se plasili u makedonskom vrhu. Mozemo da citamo izmedju redova, ali ne bi trebali da insistiramo na "detaljima" iako su i oni vazni. Takvo ponasanje samo moze doneti jos vise tenzija i pogresno tumacenih komentara i pogresnih akcija.
Setimo se sta je pokojni patrijarh Pavle rekao: "Uvek je bilo nepravde i bice, zato BUDIMO LJUDI, A NE NELJUDI".
Budimo ljudi, ljudi, dobro razmislite sta govorite, radite i ne uopshtavajte, ne generalizujte.
Uopshtavanje je prechica ka razmishljanju (mislim da je ovo rekao Jim Morrison).

sladjan petkovic

pre 12 godina

muslimani su vecina u severnoj africi i jugozapadnoj aziji....nismo isli nigde gde su oni bili vecina kao sto ni amerikanci nisu 'nako' isli u afganistan.....samo glup je cekati kod kuce nekog ko je davno objavio sta zeli...sto se tice bosne, neki bošnjačji lideri žele da bošnajci u bosnu budu u položaja hrvata u hrvatskoj i srba u srbiji- 'temeljni narod'.srbi i hrvati to ne žele.

alpinista

pre 12 godina

Šta vam je, pogledajte snimak sa više različitih linkova-izvora.

Pa tu su bre samo oznake uck !!!!!!!

Osvestite se !!!! ubice su sa Kosova.

Makedonski Lav

pre 12 godina

Ovo je bila jedna od najvecih akcija u Makedoniji !! 800 specijalnih snaga je ucestvovalo u sinocesnom hapsehnu ove [uvredljiv opis] od coveka !! Za ovih bradati samo smrtnu kaznu. Specijalce prijavlivali su se sami da ucestvuju u hapsenje . Parmlament i Pretsednik Parlamenta Veljanovski odma da zakaze sednicu da izglasaju zakon za smrtnu kaznu ! Makedonija je bila i ostace ...ovakve stvorove eto kako zavrshavaju kod nas !!

Damijan

pre 12 godina

pocetkom devedesetih kada je srbija osvajala 'javno' teritorije jugoslavije svi sugovorili o pocecima velike srbije. ovo je klasicno podgrevanje medjuetnickih sukoba na teritoriji makedonije, a cilj je javan - stvaranje velike albanije, ali niko o tome ne prica. sada ce albanci ponovo biti ugrozeni, bar ce tako glasiti novinski natpisi u zapadnoj stampi. rusi ce i dalje zarad milijardi dolara cutati, jer nemaju nikakve interese u makedoniji, osim religijske i to je sve. makedonija je zarad pregovora o ulasku u EU priznala kosovo, amerikanci su takodje pripretili verovatno nekakvim sankcijama i tako ce male drzave na balkanu uvek zavisiti od odluka velikih (zapadnih) sila, jer rusija svakako nije sila ni u kom smislu... prvi su stigli na kosovo (slatinu) '99te i isto tako prvi i pobegli. ovo cisto da podsetim glasace tzv. dveri, dss-a i slicnih partija koji obozavaju da rusiju nazivaju majcicom... nadam se da ce ako se utvrdi da su ovi ljudi zlocinci, sluziti dugogodisnje kazne u zatvorima... samo treba imati u vidu ponovo ponavljam, cilj albanske manjine na teritorijama drzava u okruzenju, a sve pod patronatom EU i USA, na zalost.

seljadin

pre 12 godina

moja prva pretpostavka (ko ne veruje nek pogleda ranije komentare) je bila tacna, a imam i nastavak, teroristi su bili zatoceni od strane NATO u Avganistanu, i prebaceni su do Makedonije, da li je to slucajnost?
Kako to da ni CNN ni BBC pustaju vrlo malo, skoro nista i to filtriranih informacija, a javljaju kad se bilo sta slicno desi u nekoj drugoj zemlji?
Voleo bih da gresim, ali mi se cini da ce sve cesce ovakve stvari pogadjati nase komsije.

Ra

pre 12 godina

Kako vas nije sramota da LAZETE javnost da su u pitanju islamisti kad se lepo na snimku vidi (5:15 )da na fotografijama pise UCK ! Koliko vas samo placaju da branite albanske zlocince ! Strasno ! Sve je manje Srba u Srbiji definitivno...

evo link

http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA&feature=plcp

tito

pre 12 godina

@ra

Ti si svjestan sta bi se dogodilo kad bi za ova ubojstva bili okrivljeni uck borci i da je njima upravo i bio to cilj. Jednako ce odlezat u zatvoru i skupina ce biti razbijena ali nece doci do razarnja makedonije. Do kad ce se skrivat tko je zapravo pa dok bude u interesu republike makedonije.

To se tako radi i tako se postupa u kriznim situacijama, skriva se istina da nebi bilo nepotrebnih zrrtava s time bi samo ubojice dobile sto su i htjele.

Tako je kako je...

pre 12 godina

Zaista je strasno to sto se desilo jadnoj deci iz Makedonije...Ali sta reci sem da sve podseca na ranija desavanja iz poslednjeg zavrsenog ratnog sukoba na teritoriji bivse SFRJ...
Ali ne zaboravite i ovo...Dokle god se na nasim nacionalnim frekvencijama vrte razni Velicanstveni Sulejmani...ili kandidati za predsednika drzave butu razni Zukorlici .... turske serije,muzika,podvlacenje u svest naseg naroda sa ciljem da se i identitet vecinske populacije jedne Pravoslavne drzave unisti .. bice nazalost jos razotkrivanja ovakvih fundamentalista...samo sa nadom da ce ih pre uhvatiti nego sto se ne ponovi scenarijo negde drugde....
Ali treba i razmisliti i o ovome:
Muslimani koji žele da žive po islamskim zakonima pozvani su da napuste Australiju, australijska vlada pokušava da time spreči potencijalne terorističke akcije.

Citat:

"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians...

"IMIGRANTI, A NE AUSTRALIJANCI, TREBA DA SE ADAPTIRAJU. To je to, bilo da vam to odgovara ili ne. Sit sam toga da se ova nacija zabrinjava da nismo možda uvredili neke individue ili njihovu kulturu.
Od terirostičkog napada na Baliju do danas, svedoci smo patriotizma koji dolazi od većine Australijanaca.
Ova je kultura izgrađena u toku dvesto i više godina muka, truda i pobeda od strane miliona muškaraca i žena u potrazi za slobodom.
Govorimo pretežno ENGLESKI, a ne španski, libanski, arapski, kineski, japanski, ili bilo koji drugi jezik. Što znači da ukoliko želite biti deo ovog društva, naučite naš jezik!
Većina Australijanaca veruje u Boga. To nije neko hrišćansko desničarska orijentacija, ili politički nametnuto, to je ČINJENICA, jer su ovu naciju, a to se vidi i iz dokumenata, osnovali muškarci i žene hrišćanske vere, na hrišćanskim principima.
Naravno da je u tom slučaju adekvatno da se hrišćanska obeležja nalaze na zidovima naših škola.
Ako je Bog za vas uvreda, predlažem vam da odaberete drugi deo sveta za vaš dom, jer je Bog deo naše kulture.
Dopustićemo vaše vere i nećemo vas pitati zašto u to verujete. Tražimo od vas da prihvatite našu veru i da živite sa nama u harmoniji, mirno i u radosti.
Ovo je NAŠA OTAŽBINA, NAŠA ZEMLJA i NAŠ STIL ŽIVOTA i dopustićemo i vama da u svemu tome uživate. Ali, pre svega, ukoliko ne prestanete da se žalite, protestujete i užasavate nad NAŠOM ZASTAVOM, NAŠOM ČAŠĆU, NAŠOM HRIŠĆANSKOM VEROM, NAŠIM NAČINOM ŽIVOTA, srdačno vam preporučujem da iskoristite drugu veliku slobodu koju imaju Australijanci, SLOBODA DA NAPUSTITE NAŠU ZEMLJU.
Ukoliko ste ovde nesrećni, onda OTIĐITE. Niko vas nije prinudno ovde doveo. Već ste vi sami tražili da vas ovde primimo.
Dakle, prihvatite državu koju ste SAMI odabrali."

Prime Minister Kevin Rudd - Australia

------------------------------

obmana

pre 12 godina

vise je smesno to da se za sve okrivljuju "radikalni islamisti", za neuspeh makedonske policije, ili mozda iz nekih kozna kakvih razloga. kolko se vidi na snimku uhapseni nemaju brade, pa i da imaju neznaci da su muslimani jer i pravoslavci i ostali ih nose. da zakljucim: "radikalni islamisti" su produkt zapada koji ih koristi da bi svoj jadan narod drzao u strahu kako bi ga lakse manipulisao i pljackao. zao mi je zrtava, porodice i cele makedonije, i ne nasedajte na ovakve "bajke" jer Islam je vera zdravog razuma a pocinioci ovog zlocina imaju sve samo ne zdrav razum

maximus

pre 12 godina

@sandzak boy: pa drago mi je sto si shvatio da nisi u pravu ali brate odakle ti ta teorija konspiracije da su srpski"teroristi"to uradili da destabilizuju situaciju, pa vise je bilo logicno sumnjati da su albanci to uradili iskreno.
Ja neznam kad je "dokazano"zadnji put da su srbi izvrsili terorizam i ako se misli logicno, ako bi srbija izvela teroristicki napad u drugoj zemlji to bi bilo jako opasno jer ako neko to sazna izgubili bi MNOGO vise nego sto bi dobili od terorizma.
I zasto nisu izjavili nacionalnost tih osumnjicenih terorista?!

Sid

pre 12 godina

Kada Srbi naprave glupost koje naravno treba kazniti i to zestoko onda niko ne kaze bili su u ratu (Cela Srbija je bila u ratu i svi smo malo pomereni) itd nego SRPSKI EKSTREMISTI i ciji su ovo ekstremisti?
Nemam nista protiv, Albanaca ali ne znam zasto ovde stvari nekako ne smeju se zvati pravim imenom, zasto uvek moramo istinu ma koliko bolna bila sakrivati, zasto moramo praviti u sutrasnjici zlo koje ce se izroditi na danasnjim lazima????

Boske

pre 12 godina

Akcija hvatanja ubica makedonskih pecarosa se zvala "Monstrum"! Akcija hvatanja ubica srpskih kupaca na Kosovu se zvala... Uf, ne mogu vise da se sjetim, davno je bilo. Cini mi se "Milosrdni andjeo" ili tako nekako.

Punmik

pre 12 godina

Ako se dokaže da su albanski teroristi šta to govori da treba optužiti sve albance, (zar je teško utvrditi da to i jeste cilj ovakvih zlodela) pa zbog takvih terorista su i srbi i hrvati zločinci.il sam ja glup ili ovde nešto debelo nije u redu,ceracemo se još i kad ne budemo imali sa kim,cerati se moramo :(

ne dam, kad' si ti meni sta dao

pre 12 godina

Hahaha grohotom se smijem. Naslov je sve rekao tako da nema potrebe dalje citati. Pretpostavljam da su oni ucestvovali u napadu 2001 u New Yorku... Da pogadjamo svi koji mislite da je pakistanac ovo uradio kliknite preporucujem, a sudanac ne preporucujem.

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Stop Huskanja!

"Neka predpostaviti da svi uhapseni su Albanci. Neka predpostavljati da svi ti Albanci su deo teroristicke organizacije. Sta to ima veze sa Albancima?..."

Samo cu da te podsjetim da su upravo Albanci na Kosovu i Metohiji dosli do (privremen) drzave putem teroristickih aktivnosti. Dakle, koristeci se svim "dozvoljeni i nedozvoljenim" sredstvima klasicnog terorizma. Napadi iz zasjeda na legitimne pripadnike vlasti Republike Srbije, policiju, vojsku.. Pa onda kidnapovanja civila, zastrasivanjem itd, itd.... Stvarno, kakve veze ima terorizam s Albancima?? E, sad, druga je stvar sto ces ti to da nazoves borbom za slobodu, onda cu te zamoliti da ostanes dosljedan, i da Srbe sa sjevera Kosova takodje okarakterises kao borce za svoju slobodu. Nisu valjda teroristi?

goran

pre 12 godina

ubijcite se fateni uste od pred dve nedeli,samo se cekase da se smiri situcijata da ne izbuvnat protesti zatoa i denes na 1 maj se objavi ovaa informacija koga Skopje e prazno i nese nikakvi radikalni islamisti ne go [Albanci] uck.samo po naredba na usa se prikriva deka e politicko ubistvo a ne versko.

milentije

pre 12 godina

Ne zelim da verujem da ce ova namestaljka da prodje kod Makedonaca...
Kad spomenes radikalne islamiste - deluje kao nesto geografski mnogo dalje...Postoji mnogo prikladniji naziv za ove teroriste .

Mare

pre 12 godina

Ne razumjem samo jesu li oni bilu blizu tebi ili su neki u ime pravoslavlja otišli tamo gdje su muslimani bili većina i napravili to što su napravili?
(c64, 1. maj 2012 17:21)

Ne nego su islamitisti iz Avgansitana i Pakisatana, koji ne znaju da beknu srpski i koji veze nemaju sa Balkanom da mene ubedjuju kako ovde ne zivim vekovima, dosli su da pomazu pojedinim ovdasnjim muslimanima koji su se usk...cili da su neka sila jer su im bradata braca iz [daljine] dosla u pomoc, [uvreda].

nijebitnoime

pre 12 godina

(Danijel, 1. maj 2012 16:04) "srbijanska" strana? to srbijansko mozes da si nabijes...

lepa ti je ta zamena teza, i pravljenje neke srpske strane u vezi ovog zlocina... ajmo sad neku konstrukciju da ispadne da su jos srpske sluzbe krive... nema smisla da samo ostane na ovom baljezganju sto navodis

Divos

pre 12 godina

Rekao sam već, pred makedonskom policijom je težak, jako težak posao. Javnost traži od policije brze odgovore (po mogućnosti odmah i sad), prisutno je ogorčenje i gnev (opravdan) makedonskog naroda, prisutni su i pritisci, javili su se razni pozvani i nepozvani likovi iz EU, a opet ako malo "jače pritisnu" osumnjičene odmah slede optužbe za diskriminaciju (etničku, versku, rasnu i ko zna kakvu sve ne).
Nitkovi koji su počinili ovaj masakr (i koji su vrlo moguće zbrisali iz Makedonije) sada iz svojih jazbina prate razvoj situacije i smatraju da su pobegli pravdi i pravednoj kazni. Naravno, varaju se, ne ide to baš tako. Lično im želim sve najgore, što nervoznije preostale dane (i nemirnije noći), i naravno da svoj ništavni život skončaju kako jedino mogu i zaslužuju nitkovi.
Policija mora imati puno entuzijazma i strpljenja, a želim im da uspešno obave ovaj jako težak, složen i nezahvalan posao te da uspešno pohvataju ove zlikovce (po mogućnosti žive, a lično me nebi ražalostila ni ova druga opcija).

ViktorNS

pre 12 godina

Jos ce nazalost morati proci mnogo generacija i usmerenog truda dok se kao covecanstvo ne otarasimo zabluda i grehova proslosti. Ipak smo se mi tek rodili.

rema

pre 12 godina

gradjanima makedonije(svih nacionalnosti), zelim mir! borite se protiv zla koje vas polako satire u cosak, budite mudri i istrajni... plasim se da ce ovo potrajati!?

Marin

pre 12 godina

Zivim u Holandiji i bas prije godinu dana sam gledao dokumentarac u jednom Marokancu koji u Skoplju takozvano pruza humanitarnu pomoc. Braco Makedonci, zelim vas upozoriti. Ovakvi ljudi imaju samo jedan cilj. Ne trebam vam objasnjavati koji je to cilj. Zelim vam sve najbolje u naredne teske godine.

Lazarenko

pre 12 godina

Opa, znaci zavrsila se istraga! Lep pozdrav svim "legalistima" koji su pozivali da se saceka do okoncanja istrage - mora da ste jako "iznenadjeni" rezultatima.

zoki

pre 12 godina

scenario isti, glumci isti, samo druga zemlja. Sa takvima jedino po kratkom postupku, svako ko ubija zbog vere, nacionalne pripadnosti idr ne zasluzuje bolje

Albanac Cosmopolit

pre 12 godina

Ako su ovi pocinioci ovog zlocina onda neka im se dozivotno kazni! Zlocin je zlocin i treba da se osudjuje bez obzira iz koje nacije ili vere dolaze.

Neupuceni

pre 12 godina

@agim, 1. maj 2012 17:55

Jel ti to svarno mislis da smo svi ovde ratardirani od rodjenja pa ne mozemo da vidimo sami sta su nasli,i kakve "islamiste"su pohvatali

ako koza laze rog nelaze

Операција - „Монструм„ II
http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA

sareni

pre 12 godina

"obrijani mladici(sta je strogo zabranjeno za islamske fundamentaliste)". Koliko znam onaj ludak koji je pobijo troje dece i odrasle u FR je bio obrijan, napadaci na WTC u NY su isto bili vecinom obrijani, taj glupi argumenat ne pije vodu. Istraga ce valjda pokazati sta je bilo i da li su ovi umesani u masakr petorica makedonaca...

neko iz Srbije

pre 12 godina

Opeeracija "monstrum" ima dobar naziv, jer je zločin delo monstruma. Uhapšeni su potencijalni monstrumi-ubice i to treba istraga i Sud da dokaže.
Takođe istraga treba da dokaže da su monstrumi "radikalni islamisti" ili "Albanci osvetnici" ili "marsovci" ili....
Svi koji islam u globalu kao veru poistovećuju sa terorizmom su takođe veoma radikalni i mogu da se poistovete sa Brejvikom(monstrum i psihopata)
Makedonska vlast pravi veoma opasnu grešku. Uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo a istraga treba da utvrdi motiv tog gnusnog zločina.

Che

pre 12 godina

jeste,jeste,"radikalni islamisti".Dosli specijalno po zadatku iz Avganistana i Iraka,pa trk kuci,jer Makedonija je cuveni borac protiv Al Kaide...a gradjani Makedonije su veverice.

satrijani

pre 12 godina

Aha, znaci islamisti su to bili. Hajde onda da kazemo da su zlocine u Ausvicu pocinili radikalni hriscani, da su po Ceceniji ubijali pravoslavni fundamentalisti, da su u Srebrenici zverstva i genocid uradili pravoslavni zanesenjaci.
Tragicno je sta sebi dozvoljava makedonska vlast, tj drzava time sto ne sme jasno, glasno i javno da kaze ko stoji iza ovog masakra. Pravljenjem ovakvih i slicnih ustupaka i kompromisa se nista ne postize vec se problem gura pod tepih. A ispod tepiha je vec poodavno mnogo toga gurnuto i to sto je tamo samo sto ne eruptira. A bojim se da kada to pokulja bice mnogo zla u ovim krajevima.

Marija

pre 12 godina

@Arberi
Potpuno se slazem sa vama. Ubice imaju ime i prezime. Svako odgovara licno za svoje postupke. Objavite slike ovih monstruma. Njihova veroispovest je njihova stvar.

srbija je vecna dok su joj deca verna

pre 12 godina

(tzar, 1. maj 2012 20:27)

Ti da umes da razmisljas, bilo bi ti jasno da nista nije gotovo. Nije ni pocelo...a hoce ! Teroristi i banditi moraju biti istrebljeni, to je zadatak svakog coveka koji ceni slobodu i mir. Dosta je bilo gledanja kroz prste, normalan narod mora da se bori protiv terorističke [psovka] koja drma Balkan decenijama.

mirko

pre 12 godina

Informacija je neke razljutila, jer se osećaju povređeni. Lično ne vidim razloga za to, jer islamisti nisu svi muslimani, nego samo oni koji su religiju pretvorili u politiku i pravo. Oni kojima je cilj da islamizuju ceo svet.
Teško da bi takav zločin mogao uraditi neko ko nije toliko ostrašćen mržnjom, prema svemu što je drugo.

floskulasenje

pre 12 godina

pravoslavac Sam. i poznajem puno muslimana. teško mogu pa poverujem da su verni muslimani u stanju tako nešto da urade i to bez neki razlog. apelujem na cist razum a ne na mržnju.
(deksonyu, 1. maj 2012 16:16)

Pa naravno da "verni muslimani" (pretpostavljam da si mislio na muslimane iskrene vernike, ili jednostavno - postene i u glavu zdrave ljude) nisu ovo uradili. To niko ni ne tvrdi. Podrazumeva se da su islamski ekstremisti muslimani, a nikako se ne podrazumeva da su muslimani islamski ekstremisti. Pobogu, ljudi, razmislite li vi makar sekund pre nego sto posaljete komentar?

Sto se tice utvrdjivanja/saopstavanja nacionalnosti osumnjicenih i privedenih terorista - u ovom kontekstu to jeste jako bitno, i nije mi jasno zasto se pojedini komentatori prave ludi. Kada se besmisleno davilo po srpskim i regionalnim medijima o nacionalnosti monstruoznog ubice koji je u Budimpesti prosle godine pocinio nekoliko ubistava - e tada ta informacija nije bila ni od kakvog znacaja. Jednostavno, poremecen covek sa drustvene margine pocinio zlocine i to je to.

Ovo je drugo. Nacionalnost ovih osumnjicenih jeste bitna (iako se time ne treba i ne sme potkusurivati u javnosti) jer je jasno da je rec o organizovanoj akciji sa jasnim politickim motivom. A sto se tice obicnog albanskog zivlja u Makedoniji, verujem da se dobra vecina, tj. oni normalni, ogradjuju od ovog, kao sto se normalni Srbi ogradjuju od Mladica ili normalni Hrvati od Gotovine i kao sto bilo ko normalan i zdrav osudjuje od svaki monstruozni cin prema drugom ljudskom bicu.

nijebitnoime

pre 12 godina

(agim, 1. maj 2012 17:55) tako je, potpuno si u pravu nisu radikalni islamisti vec albanski teroristi, medjutin nakedonske vlasti hoce da malo smanje tenzije, posle ovog drugog snimka sa slikava terorista iz ANA-e tesko da ce to uspeti...

inace "lepo je sto se slazes da to treba nazvati pravim imenom"

aleks@ndar

pre 12 godina

toliko materijala, tu mora da padne neki dokaz, trag, cinjenica izvrsitelj nalogodavac itd.. prijatno sam iznenaden, mislim da akcija tece u pravom smjeru i da ce se monsturum pronaci i izvesti pred lice pravde...

Makedonka

pre 12 godina

Zar za ova da se dava komentar 5 mladi zivoti otidoa,a sega nekoja parada na apsenje i kazuvanje deka naseto ministerstvo raboti nesto,hahaha pa kade bese taa kontaraobavestajna sluzba da go spreci ovaa ubistvo....

josmoski

pre 12 godina

Ja i dalje tvrdim da će kroz neka spinovanja i nameštaljke da ispadne da su ubice Srbi a ubijeni Albanci, bar u tkz. "slobodnim i objektivnim" zapadnim medijima! Živi bili pa videli!
(Lazar, 1. maj 2012 14:51)

pa druze.... vec sledeceg dasna dobitnik ovogodishnje pulicerove nagrade, asosijeted pres objavio je da su ubijena 5 albanaca, a tek posle 2 dana demantirala i ispravila vest, u medjuvremenu vest su preuzeli i objavili je vishe od 100 mediumske kuce, od koja je kasnie samo jedna ispravila gresku i objavila da su ubijeni makedonci

veterinarBG

pre 12 godina

(cinik, 1. maj 2012 21:53)
Kad je rat u toku,onda su to ratni zlocinci,i ti koje si nabrojao su najgori monstrumi i ratni zlocinci.
U miru,to su monstrumi i teroristi.Kapito?Principijelno ista bagra.

goran

pre 12 godina

Evo iz ovog snimka se vidi ono sto vec godinama govorim a to je kako neko moze da ima pra telefone;odecu;kucu;kola;pare a da neradi nigde i nista(sem kriminala) i da ih drzava pusta da to rade godinama.
KRIMINAL nebi postojao da drzava radi svoj posao kao treba to jest da kriminal sprecava u pocetku a ne da pusta da se on razvije.
Gledam komsije i nikako da shvati kako je moguce da imaju sve ono sto sam naglasio u predhodnoj recenici a NIKO od njih neradi privatno ili u drzavnoj firmi.
Postalo je nepodnosljivo koliko je ovo drustvo i ova zajednica pasivna u pogledu kriminalnih radnji.
fuj fuj fuj

снимке

pre 12 godina

(ВИДЕО II) Апсењата во Арачиново, Шуто Оризари, Чаир и Ченто

http://www.youtube.com/watch?v=TrLWaksmkhA&feature=player_embedded

zao mi je

pre 12 godina

Mrzim sve naciste, fasiste, teroriste, a posebno one koji koriste vjeru u ime svojih bolesnih ideja i ciljeva. Osudjujem sve nas, koji nismo ni jedno od gore navedenog, sto ne nadjemo snage u vlastitim gradovima, selima, skolama, vjerskim ustanovama i drzavnim upravnim institucijama, pa da se suprostavimo takvima u svim zemljama ex Jugoslavije. Jedino tako imamo sanse da zivimo neki normalan zivot i borimo se za razvoj ekonomije i saradnje u svakom pogledu. Zar nismo vise umorni od smrti, bolesti, siromastva i cekanja boljih vremena ??? Jednom mi je jedan stranac rekao : " Znas zasto se raspala Jugoslavija? - Zato sto je to nekome u svijetu smetalo. Danas postoje sateliti i oni sve prate, pa kad su npr. vidjeli, u Jugoslaviji previse njih pusi malboro, jaka je to zemlja, mi to moramo unistiti. I posto je kod vas puno razlicitih religija, poceli su tako, zavadi pa vladaj." Posto je u Jugoslaviji uvjek bilo pritajenih ekstremista, a i van nje, onda su te svjetske sile pomogle da ti fasisti, nacisti, islamisti dodju na vlast. Jos uvjek ih koriste za svoje interese i dopustaju im da cijelo vrijeme siju mrznju i netrpeljivost, dok vec 20 godina svi ekonomski padamo nize i nize. Zato i ovaj slucaj u Makedoniji mi je nekako sumnjiv. Poznato je da teroristi napadaju uglavnom objekte, gdje ima vise ljudi, jer teze da naprave sto vise stete i zrtava. A, ovako da rizikuju, da budu otkriveni, nekako mi je cudno. Al, ipak je naj vaznije da ubice budu uhapseni i da dobiju dozivotnu robiju, ma ko oni bili. Zao mi je tih ubijenih ljudi, njihove mladosti i porodica koje pate za njima. Zelim da nam se u svima probudi svijest i da ne dozvolimo da nam ubijaju familiju, prijatelje, komsije, ma ko oni ( ubice) bili. Bog je stvorio covjeka da zivi, osjeca i umire, a covjek je covjek ma kakvo mu ime neko dao. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Jelena

pre 12 godina

(Dragan, 1. maj 2012 23:51)
Ako Vi ne pravite razliku izmedju islamistickog pokreta koji deluje na Balkanu i velikoalbanskog nacionalizma, onda ne razumete sta se na Balkanu desava. Narocito u Makediniji koja je sada na agendi.

pseudo_slucajno

pre 12 godina

Zaba se kuva tako sto se stavi u vodu i zagreva postepeno. Prvo ne spekulisemo sa nacionalnom pripadnoscu ubica, ali znamo da su makedonski mladici ubijeni. Sada su to ISLAMISTI, i kad budu saopstili imena doci cemo do zakljucka da su ISLAMISTI Albanske nacionalnosti, ali to se nigde nece javno reci!

Zao mi je mladica koji su izginuli neduzni.

Velibor, USA

pre 12 godina

@Stop Huskanja, sve se slazem shto reche ali si izostavio da objasnish- SHTA CETE VI ALBANCI (predpostavljam da si Albanac) UCHINITI DA SE OTKLONITE OD vashih ekstremista i terorista? Jer, nije teshko pametovati i pozivati na stop hushkanja, svakako da svako treba da prestane da hushka, ali to podrazumeva i da se svako prema svom pa i vi Albanci odluchno prema svom iskazete u SUZBIJANJU VASHEG albanskog ekstremizma i terorizma. Nekako slabo ikad ishta chujem od vashih albanskih politichara da rade ishta drugo do ponavljaju staru ofucanu mantru o ugrozenosti na Balkanu od svega i svakoga, o drevnom-antichkom navodno starosedelachkom ilirskom narodu i ostale mitomanije i zaostale gluposti.
Vi Albanci, chast vashim pozitivnim izuzecima (ali gde su?), morate vec jednom da se pozabavite onim shto prve vas srozava te zaista ugrozava okolne narode oko vas!
Dakle, shta cete vi Albanci uchiniti da izvrshite konachno OTKLON od vashih ekstremista i terorista barem onoliko "malo" koliko je to npr. Srbija pochev od devetomartovskih antimiloshevicevskih demonstracija pa preko DOS, DEPOS opozicije miloshevicu, Koalicije Zajedno, 5-og oktobra 2000-e, pok. Djindjica, Zena u Crnom i ostalih progresivnih aktivnosti i pacifistichkih akcija chinila i uchinila??
Gde su albanski pacifisti i progresivci? Samo pitam i trazim- GDE STE JER VAS SVI NA BALKANU A I U SVETU TREBAMO!!!
I, budite uvereni i Amerika zeli da vidi i upozna vashe albanske pacifiste i progresivce ali se i ona pita GDE STE I IMA LI VAS, jer je i Amerika itekako umorna i razocharana stalno istim ekstremnim kosovskoalbanskim politikosima koji josh uvek sramote i Ameriku, inache vasheg kosovskog roditelja. Nije ovo kako se ponashaju kosovskoalbanski ekstremni i tvrdoglavi politikosi to zashto je Amerika intervenisala da zashtiti Kosovo od miloshevica! Protracili ste i izneverili ste i americhku pomoc, gospodo Albanci!!!

frank

pre 12 godina

da li je ceo svet slep ili sta??stalno su srbi na tapetu kao agresivni i ratoborni pa da li je moguce da smo i mi i makedonci ludi a jadni albanci se samo brane i cuvaju.zar ne vidite sta rade.ocigledno da je njihovo lobiranje imalo uticaja i sad imaju precutnu protekciju velikih.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Kada su pripadnici našeg naroda u proteklim ratovima činili nedela nazivali su ih Srbima a ne pravoslavnim ekstremistima i navodno su činili zločine u naše ime ,... Kom narodu pripadaju islamski ekstremisti, u čije ime je izvršen ovaj zločin? Zbog čega ne važe ista pravila za sve?

kužiš stari moj

pre 12 godina

to mi nije jasno. što su radile sigurnosne službe? samo ubirali dobru plaću.
jel' barem neko ponudio ostavku ili i kod njih vlada moral kradezeta - "nismo ih mi ubili, zašto bi dali ostavku, a i da smo ih ubili nemate dokaza, a i to što imate, nisu dokazi"

VELIKI PROPUST SIGURNOSNIH SLUŽBI , KAO I OVO SA SVAKODNEVNIM NESTANCIMA MLAĐARIJE.