Politika

Utorak, 01.05.2012.

10:45

Postignut dogovor o izborima na KIM

Postignut je sporazum sa OEBS-om o održavanju predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: Beta

Postignut dogovor o izborima na KIM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

isto je to

pre 12 godina

Mi nikako da shvatimo jedno:
Mi smo juna 1999. kapitulirali, izgubili rat, povukli nasu policiju i vojsku sa Kosova, a skupstina usvojila akt o kapitulaciji zvani "Kumanovski sporazum'
A to mu ga je isto, samo malo 'demokratskije' kao kada je 1918. godine Madzarska kapitulirla i izgubila Vojvodinu [a mi je dobili]

lola

pre 12 godina

@Mirko,
procito saam sta si napisao, ali i sta je tim povodom napisao 'pitam se'
A on je samo citirao tebe koji u prvom postu govoris o 'ponistavanju 1244', a u drugom savetujes onom sto se pita da da 'procita pazljivo'
Evo ja procitah pazljivo i dfodjoh do istog zakljucka kao 'pitam se'

novica52

pre 12 godina

I ova sprdnja oko dozvole za održavanje izbora u organizaciji OEBS pokazuje kapitulanstku politiku vlasti i Srbije i povinjavanje diplomatiju koja koja je dovela do gubitka Kosova.Bez kozistentne spoljne politike, bez odgovorne vlasti ide se onom linijom " daj šta daš " i za su nesposobnost opve vlasti pokušava se naći alibi u prosrpskim zapadnim diplomatijama.

Mirko

pre 12 godina

@(pitam se, 1. maj 2012 18:40)

Izgleda da me nisi bas shvatio. Srbi treba da se drze rezolucije 1244, nema nikakve potrebe prihvatati bilo kakve ustupke, jer rezolucija je na srpskoj strani. Rezolucija se u stvari poziva na Rambuje koji Srbiji garantuje teritorijalnu celovitost, ingerencije nad granicama dok Albancima garantuje sustinsku autonomiju.

Procitaj pazljivije sledeci put.
Pozdrav

Mirko

pre 12 godina

@bogi

Sto se tice medjunarodnog suda i njegove presude, secam sa da smo se pitali koji je to amater sastavio pitanje za medjunarodni sud pravde? Kao da je hteo da odluka bude bas takva kakva je bila. U svakom slucaju svako ko steti drzavnim interesima, namerno ili zbog nekompetencije, pitanje za sud je taj slucaj, mora da odgovara za svoje postupke pred najvisim sudom. Zelim da verujem da ce ono sto je uradjeno, a protiv interesa Srbije, biti zestoko sankcionisano na svim nivoima. Bez obzira kojoj partiji pripadali i za sta se zalagali i Hollande i Sarkozy imaju identican prioritet Vive la France kao sto bi svaki govor u Srbiji svakog kandidata trebalo da se zavrsava sa Zivela Srbija.

Sale

pre 12 godina

Prema njegovim rečima, "Albanci bi to iskoristili kao odličnu priliku da demonstriraju svoju silu, snagu i kontrolu terena", a to se uglavnom odnosi na teritoriju južno od reke Ibar.

Pošto je Sir. Oliver uspeo da "osujeti" Vladu Kosova da iskoristi odličnu priliku, da dokaže kako je zemlja okrugla, sada će on da iskoristi istu tu priliku da dokaže kako zemlja nije okrugla.

promrzlinanaputu

pre 12 godina

nikad me nije zanimalo kosovo,smorili su vise s tim... neka im njihovo kosovo ali dalje da seku srbiju ne moze ... da srbija toliko voli kosovo sad bi svi ti "iskreni srbi" kupili tamo kuce i ziveli... jer ako je srpsko stanovnistvo u vlasti ugusilo bi se to...ali posto ste vi (starije osobe sa kosova) bili slepi da vidite sta se desava... jbg, ajmo svi lepo u bg ...tamo je ladovina :)) srbija pod sljivama

Власт = Опозиција

pre 12 godina

Могу да нас газе- опет ћемо да устанемо. Али никада, НИКАДА нећемо да одустанемо од СРБИЈЕ!

pitam se

pre 12 godina

@Mirko kaze:
"Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina. "

Zaista me zanima kako li to jedna Srbija moze 'ponistiti' rezoluciju 1244, a koju je izdao UN ???
PS: A radi 'Bele Kuge',za 1000 godina ce u Srbiji [cak bez Kosova] ziveti duplo vise Albanaca nego Srba

нисам националиста, само реалиста!

pre 12 godina

A зашто једноставно не признамо Косово и не завршимо са овим завлачењима свих врста?

Mirko

pre 12 godina

@bezimena

Draga moja, prvo procitaj clan 11. rezolucije 1244. koja se poziva na sporazum iz Rambujea a onda predlazem da detaljno procitas sporazum iz Rambujea sve clanke, ukljucujuci one vezane za Ustav, granice, izbore, lokalne institucije

http://www.un.org/Docs/scres/1999/sc99.htm
http://www.state.gov/www/regions/eur/ksvo_rambouillet_text.html

Mozda ces ipak svhatiti da da EU i USA nisu imali potrebu da pregovaraju ne bi to ni radili. Stavise svi ustupci koji su ucinjeni za vreme ove vlade su u direktnoj suprotnosti sa 1244 koja je inace okosnica Ustava.

Najtuznije je to da svi nasedaju na pricu da je Kosovo predato 1999. a u stvari bilo je zasticeno. Dosta toga treba da naucimo od Izraelaca.

Велики брат

pre 12 godina

Договор??? Ово је само послушност ваших налагодаваца! Срећа имам по први пут за кога да гласам!

Intelektualac

pre 12 godina

Iskreno se nadam da tvoja partija sve sa koalicionim partnerima nece preci cenzus 6. maja, i da cete tako mladi i poletni konacno uzivati u carima penzionerskog zivota. Stvarno ste se izborili i za celovitu Srbiju i za socijalnu pravdu, svaka vam cast, ali nemojte vise poludecemo od srece i silnog blagostanja koje nas je snaslo. Zbogom i nikad vise.

kiki riki

pre 12 godina

Zbanderasu pa ovi"vasi". Zivjece bolje nego da su tamo u srbiji gde vas vase vlasti lazu a da su nasi politicari pravi I pobednici to se vex zna

bezimena

pre 12 godina

Glasaju ljudi isto kao u Austriji, Svajcarskoj, Nemackoj.. znaci drzava, priznata drzava, hvala vlasti sto nas lazete
(g*nesh, 1. maj 2012 12:34)

Č. Jovanović (njegovo mišljenje znamo) je upravo prozvao T. Nikolića, kao OPOZICIJU, da izadje u javnost sa ISTINOM o Kosovu, umesto da daje LAŽNE nade onoj grupici profi patriotaodmetnika na severu Kosova!

Bogi

pre 12 godina

(Mirko, 1. maj 2012 13:53)

Tvoj komentar je emotivan, manje-vise baziran na inatu i kao takav ne moze i ne treba da se shvati ozbiljno.

Svi mi koji znamo engleski (a ima prevod i na Srpski) znamo sta pise u toj rezoluciji, i svi pa cak i oni sa minimalnim koeficientom inteligencije su jos odavno shvatili da ta rezolucija na nacin na koji je sastavljena dozvoljava svim stranama (ama bas svim stranama) da tu rezoluciju interpretiraju onako kako njima odgovara.

1. Nekima, naravno, odgovara da citaju deo gde pise da treba da se na Kosovo vrate oko 1000 policajaca ali oni isto tako "izbegavaju" deo koji jasno pise da bi ti Srpski policajci ili vojnici iskljucivo imali mandat da pomognu u uklanjanju mina (i to pod strogim nadzorom KFORa) a ne da se slobodno setaju po Kosovu.

2. Neki rado citaju deo gde pise da je Kosovo sastavni deo SRJ ali "izbegavaju" da citaju deo na kojem jasno pise da je status Kosova po ovoj rezoluciji privremen i da ce posle izvesnog vremena poceti pregovori o odredjivanju finalnog statusa, sto se i desilo. A rezultat tih pregovora je ono sto mi znamo kao: plan Marti Ahtisarija.
Za one koji ne znaju Marti nije doneo svoj plan zasto sto su ga tu slale "velike zapadne sile" vec je dosao upravo bazirajuci se na rezoluciju 1244 sa mandatom koji mu je odredio generalni sekretar UN.

3. Prema istoj rezoluciji Srbija je morala da povuce ne samo vojsku i policiju vec i SVE druge institucije (ukljucujuci i zdravstvo, prosvetu, lokalnu samoupravu itd.) sto ona nikad nije ucinila i to je, ako se koristimo istom logikom, grubo krsenje rezolucije 1244.

4. UNMIK koji je nastao upravo na osnovu rezolucije 1244 je jos od 1999 izdao Kosovska tkz UNMIK dokumenta, registarske tablice i slicno ali ni ta dokumenta ni tablice nikad nisu priznate od strane Drzave Srbije sto je takodje grubo krsenje rezolucije 1244.

I za kraj, mnogi su izgleda zaboravili da je i Medjunarodni Sud Pravde doneo odluku o tome da proglasnje nezavisnosti Kosova NIJE u protivnosti sa rezolucijom 1244.

Mogu jos i hiljadu primera da navedem ali karakteri za komentar su ograniceni.

Pozdrav

Mirko

pre 12 godina

(Bogi, 1. maj 2012 16:09)

Kad smo vec usli u kvalitetnu diskusiju onda bi bilo fer i da prosirimo podacima. Sto se tice teritorijanog integriteta ukljucujuci granice, zatim postovanja Ustava, u samoj rezoluciji ne stoji nista osim jedne recenice a to je da se ta pitanja resavaju na osnovu sporazuma iz Rambujea. Naravno onaj ko nije procitao sporazum iz Rambuje moze da tumaci 1244 u odnosu na Ustav i teritorijalni integritet kako hoce, ali onaj ko je procitao zna tacno sta u sporazumu stoji.

Rezolucija 1244: http://www.un.org/Docs/scres/1999/sc99.htm

[CIT. Art 10., Art 11.]


Zatim sporazum iz Rambujea
Kratak citat:
[CITAT ex http://www.state.gov/www/regions/eur/ksvo_rambouillet_text.html]

Ukoliko je potreban prevod na srpski slobodno se stavljam na raspolaganje.
Pozdav i zahvaljujem na diskusiji.

bezimena

pre 12 godina

Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina.

(Mirko, 1. maj 2012 13:53)

ČINJENICA je da ni jedna vlast NE MOŽE da poništava odluke prethodnih Vlada. Srbija je 1999.g. KAPITULIRALA i to može da se promeni samo ratom u kome bi pobedili, što se naravno neće dogoditi, niti Srbija ima interes za nečim takvim.

Sion

pre 12 godina

Na zalost jos jedno indirektno priznavanje Kosova kao drzave od strane Republike Srbije.
Moram da podsetim da se na isti nacin glasa u Subotici kada su izbori u Hrvatskoj.
Dakle lokalni se ne odrzavaju, a parlamentarni i predsrdnicki se odrzavaju.
Zakljucak Kosovo je drzava.

Mirko

pre 12 godina

@(Kojshija, 1. maj 2012 12:47)

Za one koji znaju engleski 1244 je jasna. Ustav SRJ ili Republike Srbije se postuje, prenose se lokalne nadleznosti. Kako su izbori pokriveni Ustavom jasno je da se nadleznosti izbora ne mogu preneti. Isto tako po 1244 ne postoji granica na administrativnoj liniji, koju je ova vlada na zalost priznala i potpisala, naknadno zarad ukidanje viza i ostalih bezvrednih trikova. Ako se promeni vlast u najmanju ruku ocekujem hapsenja zbog krsenja Ustava i veleizdaje.

Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina. Medjutim bojim se da je to vec uradjeno i cucemo vrlo brzo ako se promeni vlast.

Pozdrav.

elektricni

pre 12 godina

Zasto neko ne prekine vise ovu agoniju i raspise referendum gde ce vecina gradjana da odluci da li ce da prizna Kosovo, ili ga proglasi okupiranom teritorijom. Ovo nicemu ne vodi, samo pogoduje prevarantima koji love u mutnom.

ah kakva sreca

pre 12 godina

Nekada slobodanovo a danas kostunicino i seseljevo glasacko telo je dobilo priliku da ponovo jase verovatno u ponor kao i do sada.Ti ljudi su neberovatno dosledni,nazalost u samodestrukciji haha.

Kojshija

pre 12 godina

Neverovatno koliko kontradikcije ima u izjavama srpskih politicara.Ja ne mogu da razumem da li srpski narod to uopste primecuje:
"ne može da organizuje shodno Rezoluciji 1244 prema kojoj UNMIK ima pravo na prenos nadležnosti na kosovske instutucije, što postupno i čine proteklih godina" - kaze Ivanovic. Znaci druze Ivanovicu kosovske institucije su JEDINE koje imaju nadleznost da organizuju izbore na Kosovo, i te nadleznosti je prenosio ni manje ni vise nego UNMIK. Budi iskren do kraja i priznaj vec jednom da je Kosovo nezavisna od Srbije!

Pixies

pre 12 godina

Bravo Majo...Konačno si shvatila! Na Kosovu se mogu održati samo parlamentarni i predsednički izbori (i to ako ih dozvoli OEBS) ali NE i lokalni (za opštine) jer je Kosovo već 13 godina nezavisna drzava.

zuckerberg

pre 12 godina

ma hajde ljudi da budemo jos moderniji i da glasamo u Facebook-u. Bar ce Zuckerberg imati nesto od toga. Sve drugo je cista maliverzacija i politicka laz.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Postignut je sporazum sa OEBS-om o održavanju predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Sve sto jos preostaje gradjanima Srbije je da cestitaju vlastima Srbije na ovom "uspehu" !
Treba znati da nije bilo nimalo lako postici dogovor o onome sto im NIKO nije ni OSPORAVAO ! Gde im je cak i Kosovo nudilo svoju pomoc oko organizovanja Predsednickih i Parlamentarnih izbora za sve gradjane Kosova koji zele ucestvovati na tim izborima i koji imaju dvojno drzavljanstvo pa samim tim i pravo glasa na izborima u Srbiji kao uostalom i svaki gradjanin Srbije u dijaspori !
Ono sto je od pocetka bilo sporno tj. "lokalni izbori" u susednoj drzavi e to ce biti bas onako kako je i obecao Hasim Taci ! Nece ih biti, sto bi isto tako moglo da se protumaci da je Srbija "postigla sporazum" i sa Kosovom i Premijerom Kosova Hasimom Tacijem o "ne odrzavanju lokalnih izbora na Kosovu" !

e-krem

pre 12 godina

"To znači da će OEBS organizovati dovoženje i odvoženje biračkog materijala, uz posredovanje Euleksa, jer mi sigurno sami ne bismo u sadašnjim uslovima, kada imamo političku napetost i rigidan stav vlade u Prištini, mogli da organizujemo izbore na celoj teritoriji Kosova", objasnio je Ivanović.

Koliko se secam a nije bilo tako davno bas Vlada Kosova je glasanje za Predsednicke i Parlamentarne izbore pod okriljem OEBS-a i predlozila.Medjutim ono sto je najbitnije se ovde precutkuje a to je da se glasa kao sto se i glasa u svim dijasporama sveta fale samo ambasade i konzulati ali i to ce uskoro.Svaka cast Kosovskoj vladi na civilizovanom ponasanju i omogucavanju izbora susednoj Srbiji u nasoj zemlji kako i dolikuje zemljama koje teze miru,saradnji i demokratiji.Srecno komsije.

Milan

pre 12 godina

E Slavice, Slavice, pa gde si ti još u svetu videla da se brojanje glasova ne vrši na biračkom mestu????? I ti to zoveš izborima?!? Slugo okupatora!!!!!

Quo vadis, Srbijo?

pre 12 godina

"Ona je istakla je i da će "sastav ljudi koji će biti na izbornim mestima na Kosovu biti kombinovan""
Sta ovo znaci, mogla je da pojasni. Ali, najvaznije recite vi nama da li cu ja koji imam samo drzavljanstvo republike Srbije moci da glasam. Sve mi se cini da necu moci i da recenica "ali i naši građani na Kosovu i Metohioji treba da daju poseban doprinos mirnoj realizaciji izbornih aktivnosti i za predsednika Republike i parlament" ustvari predstavlja poziv nama da ostanemo mirni kad nam ne dozvole da glasamo.

zbanderas

pre 12 godina

Izdaja.Ako se izbori organizuju po ovim principu,a ne i za lokalne izbore,onda je to kao glasanje glasaca sa dvojnim drzavljanstvom!! Jadni su nasi Srbi na Kosovu sa ovakvim Srpskim politicarima. A ko zna sta ih jos ceka posle izbora!!

crni domino

pre 12 godina

Znaci opet moram da citam izmedju redova!
Predsednica Skupstine Srbije priznaje da je Kosovo drzava odnosno ostatak sveta u kome srbi mogu birati predsednika i clanove parlamenta!! (Nema lokalnih izbora!)
I to izjavljuje potpredsednica SPS, a njen predsednik koferce Dacic pravi ludim srpski narod kada izjavljuje da se bori za nacionalne interese Srbije i Kosovo u sastavu Srbije. Sram ga bilo sto laze narod!

zbanderas

pre 12 godina

Izdaja.Ako se izbori organizuju po ovim principu,a ne i za lokalne izbore,onda je to kao glasanje glasaca sa dvojnim drzavljanstvom!! Jadni su nasi Srbi na Kosovu sa ovakvim Srpskim politicarima. A ko zna sta ih jos ceka posle izbora!!

crni domino

pre 12 godina

Znaci opet moram da citam izmedju redova!
Predsednica Skupstine Srbije priznaje da je Kosovo drzava odnosno ostatak sveta u kome srbi mogu birati predsednika i clanove parlamenta!! (Nema lokalnih izbora!)
I to izjavljuje potpredsednica SPS, a njen predsednik koferce Dacic pravi ludim srpski narod kada izjavljuje da se bori za nacionalne interese Srbije i Kosovo u sastavu Srbije. Sram ga bilo sto laze narod!

Milan

pre 12 godina

E Slavice, Slavice, pa gde si ti još u svetu videla da se brojanje glasova ne vrši na biračkom mestu????? I ti to zoveš izborima?!? Slugo okupatora!!!!!

Pixies

pre 12 godina

Bravo Majo...Konačno si shvatila! Na Kosovu se mogu održati samo parlamentarni i predsednički izbori (i to ako ih dozvoli OEBS) ali NE i lokalni (za opštine) jer je Kosovo već 13 godina nezavisna drzava.

e-krem

pre 12 godina

"To znači da će OEBS organizovati dovoženje i odvoženje biračkog materijala, uz posredovanje Euleksa, jer mi sigurno sami ne bismo u sadašnjim uslovima, kada imamo političku napetost i rigidan stav vlade u Prištini, mogli da organizujemo izbore na celoj teritoriji Kosova", objasnio je Ivanović.

Koliko se secam a nije bilo tako davno bas Vlada Kosova je glasanje za Predsednicke i Parlamentarne izbore pod okriljem OEBS-a i predlozila.Medjutim ono sto je najbitnije se ovde precutkuje a to je da se glasa kao sto se i glasa u svim dijasporama sveta fale samo ambasade i konzulati ali i to ce uskoro.Svaka cast Kosovskoj vladi na civilizovanom ponasanju i omogucavanju izbora susednoj Srbiji u nasoj zemlji kako i dolikuje zemljama koje teze miru,saradnji i demokratiji.Srecno komsije.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Postignut je sporazum sa OEBS-om o održavanju predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Sve sto jos preostaje gradjanima Srbije je da cestitaju vlastima Srbije na ovom "uspehu" !
Treba znati da nije bilo nimalo lako postici dogovor o onome sto im NIKO nije ni OSPORAVAO ! Gde im je cak i Kosovo nudilo svoju pomoc oko organizovanja Predsednickih i Parlamentarnih izbora za sve gradjane Kosova koji zele ucestvovati na tim izborima i koji imaju dvojno drzavljanstvo pa samim tim i pravo glasa na izborima u Srbiji kao uostalom i svaki gradjanin Srbije u dijaspori !
Ono sto je od pocetka bilo sporno tj. "lokalni izbori" u susednoj drzavi e to ce biti bas onako kako je i obecao Hasim Taci ! Nece ih biti, sto bi isto tako moglo da se protumaci da je Srbija "postigla sporazum" i sa Kosovom i Premijerom Kosova Hasimom Tacijem o "ne odrzavanju lokalnih izbora na Kosovu" !

Bogi

pre 12 godina

(Mirko, 1. maj 2012 13:53)

Tvoj komentar je emotivan, manje-vise baziran na inatu i kao takav ne moze i ne treba da se shvati ozbiljno.

Svi mi koji znamo engleski (a ima prevod i na Srpski) znamo sta pise u toj rezoluciji, i svi pa cak i oni sa minimalnim koeficientom inteligencije su jos odavno shvatili da ta rezolucija na nacin na koji je sastavljena dozvoljava svim stranama (ama bas svim stranama) da tu rezoluciju interpretiraju onako kako njima odgovara.

1. Nekima, naravno, odgovara da citaju deo gde pise da treba da se na Kosovo vrate oko 1000 policajaca ali oni isto tako "izbegavaju" deo koji jasno pise da bi ti Srpski policajci ili vojnici iskljucivo imali mandat da pomognu u uklanjanju mina (i to pod strogim nadzorom KFORa) a ne da se slobodno setaju po Kosovu.

2. Neki rado citaju deo gde pise da je Kosovo sastavni deo SRJ ali "izbegavaju" da citaju deo na kojem jasno pise da je status Kosova po ovoj rezoluciji privremen i da ce posle izvesnog vremena poceti pregovori o odredjivanju finalnog statusa, sto se i desilo. A rezultat tih pregovora je ono sto mi znamo kao: plan Marti Ahtisarija.
Za one koji ne znaju Marti nije doneo svoj plan zasto sto su ga tu slale "velike zapadne sile" vec je dosao upravo bazirajuci se na rezoluciju 1244 sa mandatom koji mu je odredio generalni sekretar UN.

3. Prema istoj rezoluciji Srbija je morala da povuce ne samo vojsku i policiju vec i SVE druge institucije (ukljucujuci i zdravstvo, prosvetu, lokalnu samoupravu itd.) sto ona nikad nije ucinila i to je, ako se koristimo istom logikom, grubo krsenje rezolucije 1244.

4. UNMIK koji je nastao upravo na osnovu rezolucije 1244 je jos od 1999 izdao Kosovska tkz UNMIK dokumenta, registarske tablice i slicno ali ni ta dokumenta ni tablice nikad nisu priznate od strane Drzave Srbije sto je takodje grubo krsenje rezolucije 1244.

I za kraj, mnogi su izgleda zaboravili da je i Medjunarodni Sud Pravde doneo odluku o tome da proglasnje nezavisnosti Kosova NIJE u protivnosti sa rezolucijom 1244.

Mogu jos i hiljadu primera da navedem ali karakteri za komentar su ograniceni.

Pozdrav

Kojshija

pre 12 godina

Neverovatno koliko kontradikcije ima u izjavama srpskih politicara.Ja ne mogu da razumem da li srpski narod to uopste primecuje:
"ne može da organizuje shodno Rezoluciji 1244 prema kojoj UNMIK ima pravo na prenos nadležnosti na kosovske instutucije, što postupno i čine proteklih godina" - kaze Ivanovic. Znaci druze Ivanovicu kosovske institucije su JEDINE koje imaju nadleznost da organizuju izbore na Kosovo, i te nadleznosti je prenosio ni manje ni vise nego UNMIK. Budi iskren do kraja i priznaj vec jednom da je Kosovo nezavisna od Srbije!

Sion

pre 12 godina

Na zalost jos jedno indirektno priznavanje Kosova kao drzave od strane Republike Srbije.
Moram da podsetim da se na isti nacin glasa u Subotici kada su izbori u Hrvatskoj.
Dakle lokalni se ne odrzavaju, a parlamentarni i predsrdnicki se odrzavaju.
Zakljucak Kosovo je drzava.

Quo vadis, Srbijo?

pre 12 godina

"Ona je istakla je i da će "sastav ljudi koji će biti na izbornim mestima na Kosovu biti kombinovan""
Sta ovo znaci, mogla je da pojasni. Ali, najvaznije recite vi nama da li cu ja koji imam samo drzavljanstvo republike Srbije moci da glasam. Sve mi se cini da necu moci i da recenica "ali i naši građani na Kosovu i Metohioji treba da daju poseban doprinos mirnoj realizaciji izbornih aktivnosti i za predsednika Republike i parlament" ustvari predstavlja poziv nama da ostanemo mirni kad nam ne dozvole da glasamo.

нисам националиста, само реалиста!

pre 12 godina

A зашто једноставно не признамо Косово и не завршимо са овим завлачењима свих врста?

zuckerberg

pre 12 godina

ma hajde ljudi da budemo jos moderniji i da glasamo u Facebook-u. Bar ce Zuckerberg imati nesto od toga. Sve drugo je cista maliverzacija i politicka laz.

bezimena

pre 12 godina

Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina.

(Mirko, 1. maj 2012 13:53)

ČINJENICA je da ni jedna vlast NE MOŽE da poništava odluke prethodnih Vlada. Srbija je 1999.g. KAPITULIRALA i to može da se promeni samo ratom u kome bi pobedili, što se naravno neće dogoditi, niti Srbija ima interes za nečim takvim.

ah kakva sreca

pre 12 godina

Nekada slobodanovo a danas kostunicino i seseljevo glasacko telo je dobilo priliku da ponovo jase verovatno u ponor kao i do sada.Ti ljudi su neberovatno dosledni,nazalost u samodestrukciji haha.

elektricni

pre 12 godina

Zasto neko ne prekine vise ovu agoniju i raspise referendum gde ce vecina gradjana da odluci da li ce da prizna Kosovo, ili ga proglasi okupiranom teritorijom. Ovo nicemu ne vodi, samo pogoduje prevarantima koji love u mutnom.

bezimena

pre 12 godina

Glasaju ljudi isto kao u Austriji, Svajcarskoj, Nemackoj.. znaci drzava, priznata drzava, hvala vlasti sto nas lazete
(g*nesh, 1. maj 2012 12:34)

Č. Jovanović (njegovo mišljenje znamo) je upravo prozvao T. Nikolića, kao OPOZICIJU, da izadje u javnost sa ISTINOM o Kosovu, umesto da daje LAŽNE nade onoj grupici profi patriotaodmetnika na severu Kosova!

Велики брат

pre 12 godina

Договор??? Ово је само послушност ваших налагодаваца! Срећа имам по први пут за кога да гласам!

Mirko

pre 12 godina

@(Kojshija, 1. maj 2012 12:47)

Za one koji znaju engleski 1244 je jasna. Ustav SRJ ili Republike Srbije se postuje, prenose se lokalne nadleznosti. Kako su izbori pokriveni Ustavom jasno je da se nadleznosti izbora ne mogu preneti. Isto tako po 1244 ne postoji granica na administrativnoj liniji, koju je ova vlada na zalost priznala i potpisala, naknadno zarad ukidanje viza i ostalih bezvrednih trikova. Ako se promeni vlast u najmanju ruku ocekujem hapsenja zbog krsenja Ustava i veleizdaje.

Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina. Medjutim bojim se da je to vec uradjeno i cucemo vrlo brzo ako se promeni vlast.

Pozdrav.

Mirko

pre 12 godina

@bezimena

Draga moja, prvo procitaj clan 11. rezolucije 1244. koja se poziva na sporazum iz Rambujea a onda predlazem da detaljno procitas sporazum iz Rambujea sve clanke, ukljucujuci one vezane za Ustav, granice, izbore, lokalne institucije

http://www.un.org/Docs/scres/1999/sc99.htm
http://www.state.gov/www/regions/eur/ksvo_rambouillet_text.html

Mozda ces ipak svhatiti da da EU i USA nisu imali potrebu da pregovaraju ne bi to ni radili. Stavise svi ustupci koji su ucinjeni za vreme ove vlade su u direktnoj suprotnosti sa 1244 koja je inace okosnica Ustava.

Najtuznije je to da svi nasedaju na pricu da je Kosovo predato 1999. a u stvari bilo je zasticeno. Dosta toga treba da naucimo od Izraelaca.

pitam se

pre 12 godina

@Mirko kaze:
"Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina. "

Zaista me zanima kako li to jedna Srbija moze 'ponistiti' rezoluciju 1244, a koju je izdao UN ???
PS: A radi 'Bele Kuge',za 1000 godina ce u Srbiji [cak bez Kosova] ziveti duplo vise Albanaca nego Srba

promrzlinanaputu

pre 12 godina

nikad me nije zanimalo kosovo,smorili su vise s tim... neka im njihovo kosovo ali dalje da seku srbiju ne moze ... da srbija toliko voli kosovo sad bi svi ti "iskreni srbi" kupili tamo kuce i ziveli... jer ako je srpsko stanovnistvo u vlasti ugusilo bi se to...ali posto ste vi (starije osobe sa kosova) bili slepi da vidite sta se desava... jbg, ajmo svi lepo u bg ...tamo je ladovina :)) srbija pod sljivama

Intelektualac

pre 12 godina

Iskreno se nadam da tvoja partija sve sa koalicionim partnerima nece preci cenzus 6. maja, i da cete tako mladi i poletni konacno uzivati u carima penzionerskog zivota. Stvarno ste se izborili i za celovitu Srbiju i za socijalnu pravdu, svaka vam cast, ali nemojte vise poludecemo od srece i silnog blagostanja koje nas je snaslo. Zbogom i nikad vise.

Власт = Опозиција

pre 12 godina

Могу да нас газе- опет ћемо да устанемо. Али никада, НИКАДА нећемо да одустанемо од СРБИЈЕ!

Mirko

pre 12 godina

@(pitam se, 1. maj 2012 18:40)

Izgleda da me nisi bas shvatio. Srbi treba da se drze rezolucije 1244, nema nikakve potrebe prihvatati bilo kakve ustupke, jer rezolucija je na srpskoj strani. Rezolucija se u stvari poziva na Rambuje koji Srbiji garantuje teritorijalnu celovitost, ingerencije nad granicama dok Albancima garantuje sustinsku autonomiju.

Procitaj pazljivije sledeci put.
Pozdrav

Mirko

pre 12 godina

(Bogi, 1. maj 2012 16:09)

Kad smo vec usli u kvalitetnu diskusiju onda bi bilo fer i da prosirimo podacima. Sto se tice teritorijanog integriteta ukljucujuci granice, zatim postovanja Ustava, u samoj rezoluciji ne stoji nista osim jedne recenice a to je da se ta pitanja resavaju na osnovu sporazuma iz Rambujea. Naravno onaj ko nije procitao sporazum iz Rambuje moze da tumaci 1244 u odnosu na Ustav i teritorijalni integritet kako hoce, ali onaj ko je procitao zna tacno sta u sporazumu stoji.

Rezolucija 1244: http://www.un.org/Docs/scres/1999/sc99.htm

[CIT. Art 10., Art 11.]


Zatim sporazum iz Rambujea
Kratak citat:
[CITAT ex http://www.state.gov/www/regions/eur/ksvo_rambouillet_text.html]

Ukoliko je potreban prevod na srpski slobodno se stavljam na raspolaganje.
Pozdav i zahvaljujem na diskusiji.

Sale

pre 12 godina

Prema njegovim rečima, "Albanci bi to iskoristili kao odličnu priliku da demonstriraju svoju silu, snagu i kontrolu terena", a to se uglavnom odnosi na teritoriju južno od reke Ibar.

Pošto je Sir. Oliver uspeo da "osujeti" Vladu Kosova da iskoristi odličnu priliku, da dokaže kako je zemlja okrugla, sada će on da iskoristi istu tu priliku da dokaže kako zemlja nije okrugla.

novica52

pre 12 godina

I ova sprdnja oko dozvole za održavanje izbora u organizaciji OEBS pokazuje kapitulanstku politiku vlasti i Srbije i povinjavanje diplomatiju koja koja je dovela do gubitka Kosova.Bez kozistentne spoljne politike, bez odgovorne vlasti ide se onom linijom " daj šta daš " i za su nesposobnost opve vlasti pokušava se naći alibi u prosrpskim zapadnim diplomatijama.

kiki riki

pre 12 godina

Zbanderasu pa ovi"vasi". Zivjece bolje nego da su tamo u srbiji gde vas vase vlasti lazu a da su nasi politicari pravi I pobednici to se vex zna

isto je to

pre 12 godina

Mi nikako da shvatimo jedno:
Mi smo juna 1999. kapitulirali, izgubili rat, povukli nasu policiju i vojsku sa Kosova, a skupstina usvojila akt o kapitulaciji zvani "Kumanovski sporazum'
A to mu ga je isto, samo malo 'demokratskije' kao kada je 1918. godine Madzarska kapitulirla i izgubila Vojvodinu [a mi je dobili]

Mirko

pre 12 godina

@bogi

Sto se tice medjunarodnog suda i njegove presude, secam sa da smo se pitali koji je to amater sastavio pitanje za medjunarodni sud pravde? Kao da je hteo da odluka bude bas takva kakva je bila. U svakom slucaju svako ko steti drzavnim interesima, namerno ili zbog nekompetencije, pitanje za sud je taj slucaj, mora da odgovara za svoje postupke pred najvisim sudom. Zelim da verujem da ce ono sto je uradjeno, a protiv interesa Srbije, biti zestoko sankcionisano na svim nivoima. Bez obzira kojoj partiji pripadali i za sta se zalagali i Hollande i Sarkozy imaju identican prioritet Vive la France kao sto bi svaki govor u Srbiji svakog kandidata trebalo da se zavrsava sa Zivela Srbija.

lola

pre 12 godina

@Mirko,
procito saam sta si napisao, ali i sta je tim povodom napisao 'pitam se'
A on je samo citirao tebe koji u prvom postu govoris o 'ponistavanju 1244', a u drugom savetujes onom sto se pita da da 'procita pazljivo'
Evo ja procitah pazljivo i dfodjoh do istog zakljucka kao 'pitam se'

zbanderas

pre 12 godina

Izdaja.Ako se izbori organizuju po ovim principu,a ne i za lokalne izbore,onda je to kao glasanje glasaca sa dvojnim drzavljanstvom!! Jadni su nasi Srbi na Kosovu sa ovakvim Srpskim politicarima. A ko zna sta ih jos ceka posle izbora!!

Milan

pre 12 godina

E Slavice, Slavice, pa gde si ti još u svetu videla da se brojanje glasova ne vrši na biračkom mestu????? I ti to zoveš izborima?!? Slugo okupatora!!!!!

Mirko

pre 12 godina

@(Kojshija, 1. maj 2012 12:47)

Za one koji znaju engleski 1244 je jasna. Ustav SRJ ili Republike Srbije se postuje, prenose se lokalne nadleznosti. Kako su izbori pokriveni Ustavom jasno je da se nadleznosti izbora ne mogu preneti. Isto tako po 1244 ne postoji granica na administrativnoj liniji, koju je ova vlada na zalost priznala i potpisala, naknadno zarad ukidanje viza i ostalih bezvrednih trikova. Ako se promeni vlast u najmanju ruku ocekujem hapsenja zbog krsenja Ustava i veleizdaje.

Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina. Medjutim bojim se da je to vec uradjeno i cucemo vrlo brzo ako se promeni vlast.

Pozdrav.

Pixies

pre 12 godina

Bravo Majo...Konačno si shvatila! Na Kosovu se mogu održati samo parlamentarni i predsednički izbori (i to ako ih dozvoli OEBS) ali NE i lokalni (za opštine) jer je Kosovo već 13 godina nezavisna drzava.

ah kakva sreca

pre 12 godina

Nekada slobodanovo a danas kostunicino i seseljevo glasacko telo je dobilo priliku da ponovo jase verovatno u ponor kao i do sada.Ti ljudi su neberovatno dosledni,nazalost u samodestrukciji haha.

нисам националиста, само реалиста!

pre 12 godina

A зашто једноставно не признамо Косово и не завршимо са овим завлачењима свих врста?

Mirko

pre 12 godina

@bezimena

Draga moja, prvo procitaj clan 11. rezolucije 1244. koja se poziva na sporazum iz Rambujea a onda predlazem da detaljno procitas sporazum iz Rambujea sve clanke, ukljucujuci one vezane za Ustav, granice, izbore, lokalne institucije

http://www.un.org/Docs/scres/1999/sc99.htm
http://www.state.gov/www/regions/eur/ksvo_rambouillet_text.html

Mozda ces ipak svhatiti da da EU i USA nisu imali potrebu da pregovaraju ne bi to ni radili. Stavise svi ustupci koji su ucinjeni za vreme ove vlade su u direktnoj suprotnosti sa 1244 koja je inace okosnica Ustava.

Najtuznije je to da svi nasedaju na pricu da je Kosovo predato 1999. a u stvari bilo je zasticeno. Dosta toga treba da naucimo od Izraelaca.

e-krem

pre 12 godina

"To znači da će OEBS organizovati dovoženje i odvoženje biračkog materijala, uz posredovanje Euleksa, jer mi sigurno sami ne bismo u sadašnjim uslovima, kada imamo političku napetost i rigidan stav vlade u Prištini, mogli da organizujemo izbore na celoj teritoriji Kosova", objasnio je Ivanović.

Koliko se secam a nije bilo tako davno bas Vlada Kosova je glasanje za Predsednicke i Parlamentarne izbore pod okriljem OEBS-a i predlozila.Medjutim ono sto je najbitnije se ovde precutkuje a to je da se glasa kao sto se i glasa u svim dijasporama sveta fale samo ambasade i konzulati ali i to ce uskoro.Svaka cast Kosovskoj vladi na civilizovanom ponasanju i omogucavanju izbora susednoj Srbiji u nasoj zemlji kako i dolikuje zemljama koje teze miru,saradnji i demokratiji.Srecno komsije.

bezimena

pre 12 godina

Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina.

(Mirko, 1. maj 2012 13:53)

ČINJENICA je da ni jedna vlast NE MOŽE da poništava odluke prethodnih Vlada. Srbija je 1999.g. KAPITULIRALA i to može da se promeni samo ratom u kome bi pobedili, što se naravno neće dogoditi, niti Srbija ima interes za nečim takvim.

Bogi

pre 12 godina

(Mirko, 1. maj 2012 13:53)

Tvoj komentar je emotivan, manje-vise baziran na inatu i kao takav ne moze i ne treba da se shvati ozbiljno.

Svi mi koji znamo engleski (a ima prevod i na Srpski) znamo sta pise u toj rezoluciji, i svi pa cak i oni sa minimalnim koeficientom inteligencije su jos odavno shvatili da ta rezolucija na nacin na koji je sastavljena dozvoljava svim stranama (ama bas svim stranama) da tu rezoluciju interpretiraju onako kako njima odgovara.

1. Nekima, naravno, odgovara da citaju deo gde pise da treba da se na Kosovo vrate oko 1000 policajaca ali oni isto tako "izbegavaju" deo koji jasno pise da bi ti Srpski policajci ili vojnici iskljucivo imali mandat da pomognu u uklanjanju mina (i to pod strogim nadzorom KFORa) a ne da se slobodno setaju po Kosovu.

2. Neki rado citaju deo gde pise da je Kosovo sastavni deo SRJ ali "izbegavaju" da citaju deo na kojem jasno pise da je status Kosova po ovoj rezoluciji privremen i da ce posle izvesnog vremena poceti pregovori o odredjivanju finalnog statusa, sto se i desilo. A rezultat tih pregovora je ono sto mi znamo kao: plan Marti Ahtisarija.
Za one koji ne znaju Marti nije doneo svoj plan zasto sto su ga tu slale "velike zapadne sile" vec je dosao upravo bazirajuci se na rezoluciju 1244 sa mandatom koji mu je odredio generalni sekretar UN.

3. Prema istoj rezoluciji Srbija je morala da povuce ne samo vojsku i policiju vec i SVE druge institucije (ukljucujuci i zdravstvo, prosvetu, lokalnu samoupravu itd.) sto ona nikad nije ucinila i to je, ako se koristimo istom logikom, grubo krsenje rezolucije 1244.

4. UNMIK koji je nastao upravo na osnovu rezolucije 1244 je jos od 1999 izdao Kosovska tkz UNMIK dokumenta, registarske tablice i slicno ali ni ta dokumenta ni tablice nikad nisu priznate od strane Drzave Srbije sto je takodje grubo krsenje rezolucije 1244.

I za kraj, mnogi su izgleda zaboravili da je i Medjunarodni Sud Pravde doneo odluku o tome da proglasnje nezavisnosti Kosova NIJE u protivnosti sa rezolucijom 1244.

Mogu jos i hiljadu primera da navedem ali karakteri za komentar su ograniceni.

Pozdrav

bezimena

pre 12 godina

Glasaju ljudi isto kao u Austriji, Svajcarskoj, Nemackoj.. znaci drzava, priznata drzava, hvala vlasti sto nas lazete
(g*nesh, 1. maj 2012 12:34)

Č. Jovanović (njegovo mišljenje znamo) je upravo prozvao T. Nikolića, kao OPOZICIJU, da izadje u javnost sa ISTINOM o Kosovu, umesto da daje LAŽNE nade onoj grupici profi patriotaodmetnika na severu Kosova!

Kojshija

pre 12 godina

Neverovatno koliko kontradikcije ima u izjavama srpskih politicara.Ja ne mogu da razumem da li srpski narod to uopste primecuje:
"ne može da organizuje shodno Rezoluciji 1244 prema kojoj UNMIK ima pravo na prenos nadležnosti na kosovske instutucije, što postupno i čine proteklih godina" - kaze Ivanovic. Znaci druze Ivanovicu kosovske institucije su JEDINE koje imaju nadleznost da organizuju izbore na Kosovo, i te nadleznosti je prenosio ni manje ni vise nego UNMIK. Budi iskren do kraja i priznaj vec jednom da je Kosovo nezavisna od Srbije!

Quo vadis, Srbijo?

pre 12 godina

"Ona je istakla je i da će "sastav ljudi koji će biti na izbornim mestima na Kosovu biti kombinovan""
Sta ovo znaci, mogla je da pojasni. Ali, najvaznije recite vi nama da li cu ja koji imam samo drzavljanstvo republike Srbije moci da glasam. Sve mi se cini da necu moci i da recenica "ali i naši građani na Kosovu i Metohioji treba da daju poseban doprinos mirnoj realizaciji izbornih aktivnosti i za predsednika Republike i parlament" ustvari predstavlja poziv nama da ostanemo mirni kad nam ne dozvole da glasamo.

crni domino

pre 12 godina

Znaci opet moram da citam izmedju redova!
Predsednica Skupstine Srbije priznaje da je Kosovo drzava odnosno ostatak sveta u kome srbi mogu birati predsednika i clanove parlamenta!! (Nema lokalnih izbora!)
I to izjavljuje potpredsednica SPS, a njen predsednik koferce Dacic pravi ludim srpski narod kada izjavljuje da se bori za nacionalne interese Srbije i Kosovo u sastavu Srbije. Sram ga bilo sto laze narod!

Власт = Опозиција

pre 12 godina

Могу да нас газе- опет ћемо да устанемо. Али никада, НИКАДА нећемо да одустанемо од СРБИЈЕ!

promrzlinanaputu

pre 12 godina

nikad me nije zanimalo kosovo,smorili su vise s tim... neka im njihovo kosovo ali dalje da seku srbiju ne moze ... da srbija toliko voli kosovo sad bi svi ti "iskreni srbi" kupili tamo kuce i ziveli... jer ako je srpsko stanovnistvo u vlasti ugusilo bi se to...ali posto ste vi (starije osobe sa kosova) bili slepi da vidite sta se desava... jbg, ajmo svi lepo u bg ...tamo je ladovina :)) srbija pod sljivama

Велики брат

pre 12 godina

Договор??? Ово је само послушност ваших налагодаваца! Срећа имам по први пут за кога да гласам!

Sion

pre 12 godina

Na zalost jos jedno indirektno priznavanje Kosova kao drzave od strane Republike Srbije.
Moram da podsetim da se na isti nacin glasa u Subotici kada su izbori u Hrvatskoj.
Dakle lokalni se ne odrzavaju, a parlamentarni i predsrdnicki se odrzavaju.
Zakljucak Kosovo je drzava.

Mirko

pre 12 godina

@(pitam se, 1. maj 2012 18:40)

Izgleda da me nisi bas shvatio. Srbi treba da se drze rezolucije 1244, nema nikakve potrebe prihvatati bilo kakve ustupke, jer rezolucija je na srpskoj strani. Rezolucija se u stvari poziva na Rambuje koji Srbiji garantuje teritorijalnu celovitost, ingerencije nad granicama dok Albancima garantuje sustinsku autonomiju.

Procitaj pazljivije sledeci put.
Pozdrav

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Postignut je sporazum sa OEBS-om o održavanju predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Sve sto jos preostaje gradjanima Srbije je da cestitaju vlastima Srbije na ovom "uspehu" !
Treba znati da nije bilo nimalo lako postici dogovor o onome sto im NIKO nije ni OSPORAVAO ! Gde im je cak i Kosovo nudilo svoju pomoc oko organizovanja Predsednickih i Parlamentarnih izbora za sve gradjane Kosova koji zele ucestvovati na tim izborima i koji imaju dvojno drzavljanstvo pa samim tim i pravo glasa na izborima u Srbiji kao uostalom i svaki gradjanin Srbije u dijaspori !
Ono sto je od pocetka bilo sporno tj. "lokalni izbori" u susednoj drzavi e to ce biti bas onako kako je i obecao Hasim Taci ! Nece ih biti, sto bi isto tako moglo da se protumaci da je Srbija "postigla sporazum" i sa Kosovom i Premijerom Kosova Hasimom Tacijem o "ne odrzavanju lokalnih izbora na Kosovu" !

elektricni

pre 12 godina

Zasto neko ne prekine vise ovu agoniju i raspise referendum gde ce vecina gradjana da odluci da li ce da prizna Kosovo, ili ga proglasi okupiranom teritorijom. Ovo nicemu ne vodi, samo pogoduje prevarantima koji love u mutnom.

Mirko

pre 12 godina

(Bogi, 1. maj 2012 16:09)

Kad smo vec usli u kvalitetnu diskusiju onda bi bilo fer i da prosirimo podacima. Sto se tice teritorijanog integriteta ukljucujuci granice, zatim postovanja Ustava, u samoj rezoluciji ne stoji nista osim jedne recenice a to je da se ta pitanja resavaju na osnovu sporazuma iz Rambujea. Naravno onaj ko nije procitao sporazum iz Rambuje moze da tumaci 1244 u odnosu na Ustav i teritorijalni integritet kako hoce, ali onaj ko je procitao zna tacno sta u sporazumu stoji.

Rezolucija 1244: http://www.un.org/Docs/scres/1999/sc99.htm

[CIT. Art 10., Art 11.]


Zatim sporazum iz Rambujea
Kratak citat:
[CITAT ex http://www.state.gov/www/regions/eur/ksvo_rambouillet_text.html]

Ukoliko je potreban prevod na srpski slobodno se stavljam na raspolaganje.
Pozdav i zahvaljujem na diskusiji.

isto je to

pre 12 godina

Mi nikako da shvatimo jedno:
Mi smo juna 1999. kapitulirali, izgubili rat, povukli nasu policiju i vojsku sa Kosova, a skupstina usvojila akt o kapitulaciji zvani "Kumanovski sporazum'
A to mu ga je isto, samo malo 'demokratskije' kao kada je 1918. godine Madzarska kapitulirla i izgubila Vojvodinu [a mi je dobili]

zuckerberg

pre 12 godina

ma hajde ljudi da budemo jos moderniji i da glasamo u Facebook-u. Bar ce Zuckerberg imati nesto od toga. Sve drugo je cista maliverzacija i politicka laz.

pitam se

pre 12 godina

@Mirko kaze:
"Cinjenica dok Srbija sama ne ponisti 1244 od nezavisnosti nema nista, ni narenih 1000 godina. "

Zaista me zanima kako li to jedna Srbija moze 'ponistiti' rezoluciju 1244, a koju je izdao UN ???
PS: A radi 'Bele Kuge',za 1000 godina ce u Srbiji [cak bez Kosova] ziveti duplo vise Albanaca nego Srba

lola

pre 12 godina

@Mirko,
procito saam sta si napisao, ali i sta je tim povodom napisao 'pitam se'
A on je samo citirao tebe koji u prvom postu govoris o 'ponistavanju 1244', a u drugom savetujes onom sto se pita da da 'procita pazljivo'
Evo ja procitah pazljivo i dfodjoh do istog zakljucka kao 'pitam se'

Mirko

pre 12 godina

@bogi

Sto se tice medjunarodnog suda i njegove presude, secam sa da smo se pitali koji je to amater sastavio pitanje za medjunarodni sud pravde? Kao da je hteo da odluka bude bas takva kakva je bila. U svakom slucaju svako ko steti drzavnim interesima, namerno ili zbog nekompetencije, pitanje za sud je taj slucaj, mora da odgovara za svoje postupke pred najvisim sudom. Zelim da verujem da ce ono sto je uradjeno, a protiv interesa Srbije, biti zestoko sankcionisano na svim nivoima. Bez obzira kojoj partiji pripadali i za sta se zalagali i Hollande i Sarkozy imaju identican prioritet Vive la France kao sto bi svaki govor u Srbiji svakog kandidata trebalo da se zavrsava sa Zivela Srbija.

kiki riki

pre 12 godina

Zbanderasu pa ovi"vasi". Zivjece bolje nego da su tamo u srbiji gde vas vase vlasti lazu a da su nasi politicari pravi I pobednici to se vex zna

Intelektualac

pre 12 godina

Iskreno se nadam da tvoja partija sve sa koalicionim partnerima nece preci cenzus 6. maja, i da cete tako mladi i poletni konacno uzivati u carima penzionerskog zivota. Stvarno ste se izborili i za celovitu Srbiju i za socijalnu pravdu, svaka vam cast, ali nemojte vise poludecemo od srece i silnog blagostanja koje nas je snaslo. Zbogom i nikad vise.

Sale

pre 12 godina

Prema njegovim rečima, "Albanci bi to iskoristili kao odličnu priliku da demonstriraju svoju silu, snagu i kontrolu terena", a to se uglavnom odnosi na teritoriju južno od reke Ibar.

Pošto je Sir. Oliver uspeo da "osujeti" Vladu Kosova da iskoristi odličnu priliku, da dokaže kako je zemlja okrugla, sada će on da iskoristi istu tu priliku da dokaže kako zemlja nije okrugla.

novica52

pre 12 godina

I ova sprdnja oko dozvole za održavanje izbora u organizaciji OEBS pokazuje kapitulanstku politiku vlasti i Srbije i povinjavanje diplomatiju koja koja je dovela do gubitka Kosova.Bez kozistentne spoljne politike, bez odgovorne vlasti ide se onom linijom " daj šta daš " i za su nesposobnost opve vlasti pokušava se naći alibi u prosrpskim zapadnim diplomatijama.