Nedelja, 29.04.2012.

13:57

"Ispitujemo ko vozi dete u gepeku"

Policija radi na identifikaciji osoba koje su vozile dete u gepeku auto i protiv njih će biti preduzete zakonske mere, kažu Ivica Dačić i Milorad Veljović.

Izvor: B92

"Ispitujemo ko vozi dete u gepeku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

vidim

pre 12 godina

Sta mu nije jasno? Ima snimak, ima tablice na snimku. Jel treba mozda i mi da mu dovedemo nemarne roditelje na noge? Gde mi zivimo...

dr.no

pre 12 godina

Klinac sedi na zadnjoj klupi i drzi bicikl...Ko vidi drugacije trk kod oftamologa...Naravno da ovo nije bezbedno ali dileja koja je ovo snimila napravila je najmanje tri prekrsajna i jedno krivicno delo...Ne znam propise ali ako je osoba koja vozi klinca napravila prekrsaj kazni ti ga...kao i Iliju Cvorovica,umesto da je otisao u policiju da preda snimak on ga kaci na net.

Gepek ni na nebu, ni na zemlji

pre 12 godina

Ne radi se samo o ovom slučaju u kome se jasno vidi da detetu viri glava iz gepeka, već se radi o tome da barem 90% vozača u Srbiji smatra normalnim da se putnici, a i deca na zadnjim sedištima uopšte ne vezuju. Ne vredi ni ZOBS, ni Hadžići, Okanovići, Alvirovići. Ne vrede ni pretnje kaznama. Problem je sociološki, jer kad narod vidi da se zakoni ne sprovode ili se sprovode selektivno i kampanjski, ne dotičući povlašćene partokratsko-biznismenske strukture, onda je džaba i da roditelje iz automobila na slici razapnete nasred Terazija za primer ostalima. Ostali to, nažalost, neće shvatiti, jer su oguglali, postali bezosećajni i bespomoćni živeći u državi prepunoj korupcije (od najkrupnije do najsitnije) i nepoštovanja zakona.

vladimir ns

pre 12 godina

"Balkanski špijun" je koristio mobilni telefon u toku vožnje i time načinio saobraćajni prekršaj, a obzirom da je više nego očigledno da je klinac na zadnjem sedištu postoji osnovana sumnja da je i oftamološki pregled prošao preko veze, Dačiću, reaguj.

Ljutko

pre 12 godina

Dete ne sedi u gepeku nego na 1/3 sklopivog zadneg sedišta i gleda unazad. Međutim dete je ugroženo jer očigledno nije vezano. Da je vezano pojasem ne bi moglo da gleda nazad.

no name

pre 12 godina

Mozda bi "gospoda" ministri i razni "direktori" mogli da se pozabave i recimo nacinom na koji upravljaju vozilima vozaci sluzbenih (drzavnih)vozila, a ne da ,kao sto neko rece, "od jarca prave magarca". Niti se vidi da je neko zlostavljao ili zanemarivao dete,cak sta vise ne vidi se prakticno nista, vec je ocigledno rec o, do duse, neslanoj sali

Nenad

pre 12 godina

Ljudi, zbog vasih trezvenih komentara na ovu vest i na pravo psihopatsko tumacenje snimka od strane medija i policije, mogu samo da kazem da sam ponosan sto zivim medju vama.

I zbog ovakvih komentara cvrsto verujem da ipak ima nade za nas, da necemo biti izgubljeni kao naprimer Englezi, Amerikanci, ili tako neki programirani narod.

Hvala vam!

Zox

pre 12 godina

Samo u Srbiji moze da se kaze da je regularno da dete sedi na zadnjem sedistu i proviruje kroz otvoren gepek, umesto da sedi u decijem sedistu vezano, kao sto to zakon propisuje.

marija

pre 12 godina

dete treba da je vezano, a ako je odredjenog uzrasta u svome sedistu. tako da, da, dragi sugradjani, ovo jeste prekrsaj, sve i da nije *u gepeku*. ali, ovaj grad vrvi od roditelja koji voze decu na visoko rizicne nacine, pa svako malo beba leti preko poljane. ocevi koji drze dete u krilu i voze "samo malo, tu, oko kuce", majke kojima klinci setaju po zadnjoj klupi ... i onda pitanje sto drzava da se mesa. da se mesa, naravno, da ih zastiti od siline roditeljske ljubavi i samopouzdanja.

J O K E R

pre 12 godina

od voznje deteta u gepeku,pa do do maltretiranja,batina,i svakog drugog iskoristavanja je samo korak...nije bitno ko je vozio-vlasnik automobila,koji je na svu srecu poznat policiji jer imaju broj automobila, ce reci jer ce inace otici u zatvor i platiti kaznu za pocinjeno delo....i ne bi smelo da se odugovlaci vec da se sve ovakve budalastine da se svedu na sudiju za prekrsaje i pozamasnu matrerijalnu kaznu,a u zaqvisnopsti od slucajaq mozda i zatvorsku kaznu!!!da se vec jednom uvede red u ponasanju prema deci!!!

Lidija

pre 12 godina

Evo zasto se pricaju vicevi o "pandurima"...sve ispituju,preduzeli mere, daju izjave, naravno i ministar se istice i prednjaci, kako je i red! A 99% ljudi koji su pogledali klip odmah shvatili da dete sedi na zadnjem sedistu i viri!
Ali mora to sve "cvrsto", u zaru kampanje... hahaha

Beli

pre 12 godina

Kada ce Dacic prestati da u svom izlaganju koristi postapalicu ZNACI?? Deluje zaista primitivno i neobrazovano. I nadasve neprimereno ministarskoj funkciji!

Narode otvori oči

pre 12 godina

Kako se meni čini dete sedi u sedištu, a ne u gepeku! Sedište je na preklop! Da je u gepeku videlo bi se celo telo, a ne glava kako viri! Vi brže bolje nekoga na lomaču!

medium

pre 12 godina

Policijo, stvarno nemas pametnija posla? Pogledajte malo kako se vozi po Beogradu, motori pod punim gasom kroz centar se tolerisu (jos ima i modela koje prave tako da stvaraju sto je moguce vecu buku) dok autobusi ispustaju oblake dima, to je valjda po propisu? Pravite od muve slona jer ne mozete da resite sustinske probleme!

Pipi

pre 12 godina

Potpuno nejasan snimak. Ali licno videh na Zelenom vencu ovih dana kako dete od 4-5 godina stoji izmedju prednjeg sedista i sofersajbne. Po tome se vidi koliko volimo nasu decu.

mile

pre 12 godina

Nisam znao da je ova tema toliko interesantna.

Obecavam da cu od danas, svaki dan da snimam i da vam saljem snimke pripadnika romske nacionalne manjine kako voze decu u prikolicama nekih vozila nalik motokultivatoru ili traktoru po centru Beograda.

Nik

pre 12 godina

ovo nije dete u gepeku. nemoguće je da stane i bicikl i dete u gepek astre. ono viri kroz tunel za skije na zadnjem sedištu. samo mu se glava i vidi. ko zna o čemu pričam zna, ko ne zna, pljuvace čoveka ni krivog ni dužinog. A inače ima mnogo i onih koji gepekuju decu i trguju njima a policija to zna i ne reaguje, e to je strašno. P.S. sorry za veliko slovo

pitam se

pre 12 godina

OK, ovu su zabrljali, mad aje verovatno i objavljivanje sa brojem tablica takodje neki prekrsaj ili nekakvo "delo".

Ipak, ako je policija toliko revnosna, da li mogu da pocnem da kacim snimke vozaca koji redovno prave prekrsaje, pa cak i samih policajaca - desavaju se stvari mnogo gore od ove. Hoce li reagovati?

driver

pre 12 godina

Jasno se vidi da je samo levi deo zadnje klupe oboren kako bi stao bicikl, dok dečak sedi na onih 40% klupe sasvim legalno i samo proviruje pozadi i drži bicikl. Svi moderni automobili imaju deljivu zadnju klupu 60:40.

Nix

pre 12 godina

Ko god se malo razume u automobile vidi da je dete na sedistu. Ovo je Opel Astra, njemu je gepek toliko mali da jedva za bicikl ima prostora. A zadnja klupa je deljiva pa dete viru. Ako je ovo policiji glavna briga blago nama. I da sam na mesto vlasnika vozila tuzeo bih ovog "balkanskog spijuna" sto snima i policiju i medije.

VV

pre 12 godina

Ovo dete je najveci kriminalac, a ne neki tamo Kovacevici i Cece. Dobro je da ce nas cvrsta ruka Ministra Dacica izbaviti od ovakvih pretnji koje nas urokljivo posmatraju sa zadnjeg sedista.

Ako ista, ovo dete je zrtva vlade koja ga je vec zaduzila do groba da bi Dacic imao puno koferce.

Goran

pre 12 godina

ALO LJUDI!! dete nije u gepeku, vec na zadnjem sedistu. Pomocno srednje sediste je spusteno da bi stalo biciklo, pa mali viri kroz rupu. Ovde je jedini prekrsaj sto nije oznacen teret crvenom zastavicom, kako nalaze zakon o saobracaju.

iii

pre 12 godina

Sad da li je dete bilo u gepeku (sto je zaista opasno i za kaznjavanje) ili to samo tako izgleda na snimku nek utvrdjuje policija. Ali strasno je zanimljivo kolika se galama digne oko ovakvog slucaja, a Romi svakodnevno vozaju svoju decu na prikolicama i konjskim zapregama, na gomilama papira, i nikad nisam cuo da se neko zapita, a posebno ne Dacic, da li je to siguran i dozvoljen nacin prevoza putnika (pogotovo prometnim ulicama u centru grada gde su konjske zaprege zakonom zabranjene) i da li su ta deca ugrozena? Ne verujem da je stvar samo u tome da niko nije objavio sliku na Internetu, bice da tu ima jos nesto... neki dvostruki standardi koji nam se svi vise namecu spolja...

naucno dokazano!!!

pre 12 godina

ovde je jedini prekrsaj to sto je ovaj sto je snimao koristio telefon u toku voznje...inace se jasno vidi da je dete na zadnjem sedistu...

zeljko

pre 12 godina

1.dete sedi u sedistu i mozda je samo stavilo ruku na tocak
To je deljivo sediste
A gleda pozadi kao sto smo i svi mi voleli kad smo bili mali
Ko ovo ispituje taj nema sta drugo da radi,a nocu po Beogradu se vozi kao da smo na trkama

neko iz mase

pre 12 godina

trazite prave kriminalce i bandite kojih ima i medju vama a ne pravite frku ni oko cega kao da nikad niste ili vas niko nije vozio u gepeku...pre par godina dosli smo sa kopaonika do kraljeva u mercedesu c klase nas 8 od toga dvoje u gepeku sa sve televizora i kompjutera u krilu jer nismo imali love za autobus(sve potrosili)...

Jogi Letač

pre 12 godina

Mnogo ste pametni! Ako nije vlasnik vozio, zna kome je pozajmio auto! Isto kao kad te snimi kamera u žutoj traci, ako vlasnik ne zna ko je vozio auto, on odgovara.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kakav gepek, kakve gluposti? Ovo je ocigledno detetu bila neka vrsta avanture, reklo bi se da je hteo da bude sa svojim biciklom, nesto u tom stilu. Bolje bi bilo nasim organima vlasti da se brinu za decu koja nemaju ni leba da jedu a ne auto sa ovako luksuznim gepekom! Ali koriste svaku sansu da bi se pravili brizni i pazljivi prema narodu na nekim senzacionalistickim temama a svakidasnju muku naroda ne vide. Sramota.

Ljube

pre 12 godina

E i vi novinari...Jasno se vidi da dete nije u gepeku. Dete je na zadnjem sedistu auta. Spusteno je pomocno sediste da bi stalo biciklo u gepek. Dete gleda kroz taj otvor između sedišta. Ovde je možda jedini prekršaj što vozač nije stavio crvenu zastavicu na biciklo koje je u gepeku, kako nalaže zakon o saobraćaju kada vozite nešto u gepeku a ne možete da zatvorite gepek, jer je to nešti vecih gabarita, onda stavite na deo koji viri napolje crveni najlon, ili zastavicu...

lalala

pre 12 godina

O boze, jeste li vi ljudi normalni? Nemarni roditelji!? Da, upravu ste, mogao je da sleti arheopteriks i odnese dete, kakvi losi roditelji. Ko je snimao, neka mu je na cast...

Zakon za sve

pre 12 godina

Pronadjite i one sto voze decu na traktomobilima naslaganim kartonima, one koji ih iskoristavaju u svrhu prosenja po semaforima itd

Mislilac

pre 12 godina

Ne vozi dete u gepeku nego je dete provuklo glavu kroz onaj otvor na zadnjem sedistu, koje imaju sva novija vozila (opel ih sigurno ima). Dok kriminalci slobodno setaju, ubijaju se na ulici kao '90tih, dok se drzava raspada, dok gledamo rasipanje para u predizbornoj kampanji, vi stvarno od gluposti pravite price da se skrene paznja sa ovih lopova! Stvarno smo prost narod i zasluzujemo sve sto nam se desava!

Mislilac

pre 12 godina

Ne vozi dete u gepeku nego je dete provuklo glavu kroz onaj otvor na zadnjem sedistu, koje imaju sva novija vozila (opel ih sigurno ima). Dok kriminalci slobodno setaju, ubijaju se na ulici kao '90tih, dok se drzava raspada, dok gledamo rasipanje para u predizbornoj kampanji, vi stvarno od gluposti pravite price da se skrene paznja sa ovih lopova! Stvarno smo prost narod i zasluzujemo sve sto nam se desava!

zeljko

pre 12 godina

1.dete sedi u sedistu i mozda je samo stavilo ruku na tocak
To je deljivo sediste
A gleda pozadi kao sto smo i svi mi voleli kad smo bili mali
Ko ovo ispituje taj nema sta drugo da radi,a nocu po Beogradu se vozi kao da smo na trkama

Zakon za sve

pre 12 godina

Pronadjite i one sto voze decu na traktomobilima naslaganim kartonima, one koji ih iskoristavaju u svrhu prosenja po semaforima itd

Ljube

pre 12 godina

E i vi novinari...Jasno se vidi da dete nije u gepeku. Dete je na zadnjem sedistu auta. Spusteno je pomocno sediste da bi stalo biciklo u gepek. Dete gleda kroz taj otvor između sedišta. Ovde je možda jedini prekršaj što vozač nije stavio crvenu zastavicu na biciklo koje je u gepeku, kako nalaže zakon o saobraćaju kada vozite nešto u gepeku a ne možete da zatvorite gepek, jer je to nešti vecih gabarita, onda stavite na deo koji viri napolje crveni najlon, ili zastavicu...

Goran

pre 12 godina

ALO LJUDI!! dete nije u gepeku, vec na zadnjem sedistu. Pomocno srednje sediste je spusteno da bi stalo biciklo, pa mali viri kroz rupu. Ovde je jedini prekrsaj sto nije oznacen teret crvenom zastavicom, kako nalaze zakon o saobracaju.

naucno dokazano!!!

pre 12 godina

ovde je jedini prekrsaj to sto je ovaj sto je snimao koristio telefon u toku voznje...inace se jasno vidi da je dete na zadnjem sedistu...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kakav gepek, kakve gluposti? Ovo je ocigledno detetu bila neka vrsta avanture, reklo bi se da je hteo da bude sa svojim biciklom, nesto u tom stilu. Bolje bi bilo nasim organima vlasti da se brinu za decu koja nemaju ni leba da jedu a ne auto sa ovako luksuznim gepekom! Ali koriste svaku sansu da bi se pravili brizni i pazljivi prema narodu na nekim senzacionalistickim temama a svakidasnju muku naroda ne vide. Sramota.

Nix

pre 12 godina

Ko god se malo razume u automobile vidi da je dete na sedistu. Ovo je Opel Astra, njemu je gepek toliko mali da jedva za bicikl ima prostora. A zadnja klupa je deljiva pa dete viru. Ako je ovo policiji glavna briga blago nama. I da sam na mesto vlasnika vozila tuzeo bih ovog "balkanskog spijuna" sto snima i policiju i medije.

iii

pre 12 godina

Sad da li je dete bilo u gepeku (sto je zaista opasno i za kaznjavanje) ili to samo tako izgleda na snimku nek utvrdjuje policija. Ali strasno je zanimljivo kolika se galama digne oko ovakvog slucaja, a Romi svakodnevno vozaju svoju decu na prikolicama i konjskim zapregama, na gomilama papira, i nikad nisam cuo da se neko zapita, a posebno ne Dacic, da li je to siguran i dozvoljen nacin prevoza putnika (pogotovo prometnim ulicama u centru grada gde su konjske zaprege zakonom zabranjene) i da li su ta deca ugrozena? Ne verujem da je stvar samo u tome da niko nije objavio sliku na Internetu, bice da tu ima jos nesto... neki dvostruki standardi koji nam se svi vise namecu spolja...

VV

pre 12 godina

Ovo dete je najveci kriminalac, a ne neki tamo Kovacevici i Cece. Dobro je da ce nas cvrsta ruka Ministra Dacica izbaviti od ovakvih pretnji koje nas urokljivo posmatraju sa zadnjeg sedista.

Ako ista, ovo dete je zrtva vlade koja ga je vec zaduzila do groba da bi Dacic imao puno koferce.

lalala

pre 12 godina

O boze, jeste li vi ljudi normalni? Nemarni roditelji!? Da, upravu ste, mogao je da sleti arheopteriks i odnese dete, kakvi losi roditelji. Ko je snimao, neka mu je na cast...

driver

pre 12 godina

Jasno se vidi da je samo levi deo zadnje klupe oboren kako bi stao bicikl, dok dečak sedi na onih 40% klupe sasvim legalno i samo proviruje pozadi i drži bicikl. Svi moderni automobili imaju deljivu zadnju klupu 60:40.

pitam se

pre 12 godina

OK, ovu su zabrljali, mad aje verovatno i objavljivanje sa brojem tablica takodje neki prekrsaj ili nekakvo "delo".

Ipak, ako je policija toliko revnosna, da li mogu da pocnem da kacim snimke vozaca koji redovno prave prekrsaje, pa cak i samih policajaca - desavaju se stvari mnogo gore od ove. Hoce li reagovati?

neko iz mase

pre 12 godina

trazite prave kriminalce i bandite kojih ima i medju vama a ne pravite frku ni oko cega kao da nikad niste ili vas niko nije vozio u gepeku...pre par godina dosli smo sa kopaonika do kraljeva u mercedesu c klase nas 8 od toga dvoje u gepeku sa sve televizora i kompjutera u krilu jer nismo imali love za autobus(sve potrosili)...

Lidija

pre 12 godina

Evo zasto se pricaju vicevi o "pandurima"...sve ispituju,preduzeli mere, daju izjave, naravno i ministar se istice i prednjaci, kako je i red! A 99% ljudi koji su pogledali klip odmah shvatili da dete sedi na zadnjem sedistu i viri!
Ali mora to sve "cvrsto", u zaru kampanje... hahaha

Jogi Letač

pre 12 godina

Mnogo ste pametni! Ako nije vlasnik vozio, zna kome je pozajmio auto! Isto kao kad te snimi kamera u žutoj traci, ako vlasnik ne zna ko je vozio auto, on odgovara.

vladimir ns

pre 12 godina

"Balkanski špijun" je koristio mobilni telefon u toku vožnje i time načinio saobraćajni prekršaj, a obzirom da je više nego očigledno da je klinac na zadnjem sedištu postoji osnovana sumnja da je i oftamološki pregled prošao preko veze, Dačiću, reaguj.

Nenad

pre 12 godina

Ljudi, zbog vasih trezvenih komentara na ovu vest i na pravo psihopatsko tumacenje snimka od strane medija i policije, mogu samo da kazem da sam ponosan sto zivim medju vama.

I zbog ovakvih komentara cvrsto verujem da ipak ima nade za nas, da necemo biti izgubljeni kao naprimer Englezi, Amerikanci, ili tako neki programirani narod.

Hvala vam!

Narode otvori oči

pre 12 godina

Kako se meni čini dete sedi u sedištu, a ne u gepeku! Sedište je na preklop! Da je u gepeku videlo bi se celo telo, a ne glava kako viri! Vi brže bolje nekoga na lomaču!

dr.no

pre 12 godina

Klinac sedi na zadnjoj klupi i drzi bicikl...Ko vidi drugacije trk kod oftamologa...Naravno da ovo nije bezbedno ali dileja koja je ovo snimila napravila je najmanje tri prekrsajna i jedno krivicno delo...Ne znam propise ali ako je osoba koja vozi klinca napravila prekrsaj kazni ti ga...kao i Iliju Cvorovica,umesto da je otisao u policiju da preda snimak on ga kaci na net.

mile

pre 12 godina

Nisam znao da je ova tema toliko interesantna.

Obecavam da cu od danas, svaki dan da snimam i da vam saljem snimke pripadnika romske nacionalne manjine kako voze decu u prikolicama nekih vozila nalik motokultivatoru ili traktoru po centru Beograda.

Beli

pre 12 godina

Kada ce Dacic prestati da u svom izlaganju koristi postapalicu ZNACI?? Deluje zaista primitivno i neobrazovano. I nadasve neprimereno ministarskoj funkciji!

medium

pre 12 godina

Policijo, stvarno nemas pametnija posla? Pogledajte malo kako se vozi po Beogradu, motori pod punim gasom kroz centar se tolerisu (jos ima i modela koje prave tako da stvaraju sto je moguce vecu buku) dok autobusi ispustaju oblake dima, to je valjda po propisu? Pravite od muve slona jer ne mozete da resite sustinske probleme!

Ljutko

pre 12 godina

Dete ne sedi u gepeku nego na 1/3 sklopivog zadneg sedišta i gleda unazad. Međutim dete je ugroženo jer očigledno nije vezano. Da je vezano pojasem ne bi moglo da gleda nazad.

Gepek ni na nebu, ni na zemlji

pre 12 godina

Ne radi se samo o ovom slučaju u kome se jasno vidi da detetu viri glava iz gepeka, već se radi o tome da barem 90% vozača u Srbiji smatra normalnim da se putnici, a i deca na zadnjim sedištima uopšte ne vezuju. Ne vredi ni ZOBS, ni Hadžići, Okanovići, Alvirovići. Ne vrede ni pretnje kaznama. Problem je sociološki, jer kad narod vidi da se zakoni ne sprovode ili se sprovode selektivno i kampanjski, ne dotičući povlašćene partokratsko-biznismenske strukture, onda je džaba i da roditelje iz automobila na slici razapnete nasred Terazija za primer ostalima. Ostali to, nažalost, neće shvatiti, jer su oguglali, postali bezosećajni i bespomoćni živeći u državi prepunoj korupcije (od najkrupnije do najsitnije) i nepoštovanja zakona.

no name

pre 12 godina

Mozda bi "gospoda" ministri i razni "direktori" mogli da se pozabave i recimo nacinom na koji upravljaju vozilima vozaci sluzbenih (drzavnih)vozila, a ne da ,kao sto neko rece, "od jarca prave magarca". Niti se vidi da je neko zlostavljao ili zanemarivao dete,cak sta vise ne vidi se prakticno nista, vec je ocigledno rec o, do duse, neslanoj sali

Nik

pre 12 godina

ovo nije dete u gepeku. nemoguće je da stane i bicikl i dete u gepek astre. ono viri kroz tunel za skije na zadnjem sedištu. samo mu se glava i vidi. ko zna o čemu pričam zna, ko ne zna, pljuvace čoveka ni krivog ni dužinog. A inače ima mnogo i onih koji gepekuju decu i trguju njima a policija to zna i ne reaguje, e to je strašno. P.S. sorry za veliko slovo

Pipi

pre 12 godina

Potpuno nejasan snimak. Ali licno videh na Zelenom vencu ovih dana kako dete od 4-5 godina stoji izmedju prednjeg sedista i sofersajbne. Po tome se vidi koliko volimo nasu decu.

Zox

pre 12 godina

Samo u Srbiji moze da se kaze da je regularno da dete sedi na zadnjem sedistu i proviruje kroz otvoren gepek, umesto da sedi u decijem sedistu vezano, kao sto to zakon propisuje.

marija

pre 12 godina

dete treba da je vezano, a ako je odredjenog uzrasta u svome sedistu. tako da, da, dragi sugradjani, ovo jeste prekrsaj, sve i da nije *u gepeku*. ali, ovaj grad vrvi od roditelja koji voze decu na visoko rizicne nacine, pa svako malo beba leti preko poljane. ocevi koji drze dete u krilu i voze "samo malo, tu, oko kuce", majke kojima klinci setaju po zadnjoj klupi ... i onda pitanje sto drzava da se mesa. da se mesa, naravno, da ih zastiti od siline roditeljske ljubavi i samopouzdanja.

vidim

pre 12 godina

Sta mu nije jasno? Ima snimak, ima tablice na snimku. Jel treba mozda i mi da mu dovedemo nemarne roditelje na noge? Gde mi zivimo...

J O K E R

pre 12 godina

od voznje deteta u gepeku,pa do do maltretiranja,batina,i svakog drugog iskoristavanja je samo korak...nije bitno ko je vozio-vlasnik automobila,koji je na svu srecu poznat policiji jer imaju broj automobila, ce reci jer ce inace otici u zatvor i platiti kaznu za pocinjeno delo....i ne bi smelo da se odugovlaci vec da se sve ovakve budalastine da se svedu na sudiju za prekrsaje i pozamasnu matrerijalnu kaznu,a u zaqvisnopsti od slucajaq mozda i zatvorsku kaznu!!!da se vec jednom uvede red u ponasanju prema deci!!!

neko iz mase

pre 12 godina

trazite prave kriminalce i bandite kojih ima i medju vama a ne pravite frku ni oko cega kao da nikad niste ili vas niko nije vozio u gepeku...pre par godina dosli smo sa kopaonika do kraljeva u mercedesu c klase nas 8 od toga dvoje u gepeku sa sve televizora i kompjutera u krilu jer nismo imali love za autobus(sve potrosili)...

Jogi Letač

pre 12 godina

Mnogo ste pametni! Ako nije vlasnik vozio, zna kome je pozajmio auto! Isto kao kad te snimi kamera u žutoj traci, ako vlasnik ne zna ko je vozio auto, on odgovara.

lalala

pre 12 godina

O boze, jeste li vi ljudi normalni? Nemarni roditelji!? Da, upravu ste, mogao je da sleti arheopteriks i odnese dete, kakvi losi roditelji. Ko je snimao, neka mu je na cast...

J O K E R

pre 12 godina

od voznje deteta u gepeku,pa do do maltretiranja,batina,i svakog drugog iskoristavanja je samo korak...nije bitno ko je vozio-vlasnik automobila,koji je na svu srecu poznat policiji jer imaju broj automobila, ce reci jer ce inace otici u zatvor i platiti kaznu za pocinjeno delo....i ne bi smelo da se odugovlaci vec da se sve ovakve budalastine da se svedu na sudiju za prekrsaje i pozamasnu matrerijalnu kaznu,a u zaqvisnopsti od slucajaq mozda i zatvorsku kaznu!!!da se vec jednom uvede red u ponasanju prema deci!!!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kakav gepek, kakve gluposti? Ovo je ocigledno detetu bila neka vrsta avanture, reklo bi se da je hteo da bude sa svojim biciklom, nesto u tom stilu. Bolje bi bilo nasim organima vlasti da se brinu za decu koja nemaju ni leba da jedu a ne auto sa ovako luksuznim gepekom! Ali koriste svaku sansu da bi se pravili brizni i pazljivi prema narodu na nekim senzacionalistickim temama a svakidasnju muku naroda ne vide. Sramota.

Zox

pre 12 godina

Samo u Srbiji moze da se kaze da je regularno da dete sedi na zadnjem sedistu i proviruje kroz otvoren gepek, umesto da sedi u decijem sedistu vezano, kao sto to zakon propisuje.

Mislilac

pre 12 godina

Ne vozi dete u gepeku nego je dete provuklo glavu kroz onaj otvor na zadnjem sedistu, koje imaju sva novija vozila (opel ih sigurno ima). Dok kriminalci slobodno setaju, ubijaju se na ulici kao '90tih, dok se drzava raspada, dok gledamo rasipanje para u predizbornoj kampanji, vi stvarno od gluposti pravite price da se skrene paznja sa ovih lopova! Stvarno smo prost narod i zasluzujemo sve sto nam se desava!

zeljko

pre 12 godina

1.dete sedi u sedistu i mozda je samo stavilo ruku na tocak
To je deljivo sediste
A gleda pozadi kao sto smo i svi mi voleli kad smo bili mali
Ko ovo ispituje taj nema sta drugo da radi,a nocu po Beogradu se vozi kao da smo na trkama

Gepek ni na nebu, ni na zemlji

pre 12 godina

Ne radi se samo o ovom slučaju u kome se jasno vidi da detetu viri glava iz gepeka, već se radi o tome da barem 90% vozača u Srbiji smatra normalnim da se putnici, a i deca na zadnjim sedištima uopšte ne vezuju. Ne vredi ni ZOBS, ni Hadžići, Okanovići, Alvirovići. Ne vrede ni pretnje kaznama. Problem je sociološki, jer kad narod vidi da se zakoni ne sprovode ili se sprovode selektivno i kampanjski, ne dotičući povlašćene partokratsko-biznismenske strukture, onda je džaba i da roditelje iz automobila na slici razapnete nasred Terazija za primer ostalima. Ostali to, nažalost, neće shvatiti, jer su oguglali, postali bezosećajni i bespomoćni živeći u državi prepunoj korupcije (od najkrupnije do najsitnije) i nepoštovanja zakona.

VV

pre 12 godina

Ovo dete je najveci kriminalac, a ne neki tamo Kovacevici i Cece. Dobro je da ce nas cvrsta ruka Ministra Dacica izbaviti od ovakvih pretnji koje nas urokljivo posmatraju sa zadnjeg sedista.

Ako ista, ovo dete je zrtva vlade koja ga je vec zaduzila do groba da bi Dacic imao puno koferce.

Nenad

pre 12 godina

Ljudi, zbog vasih trezvenih komentara na ovu vest i na pravo psihopatsko tumacenje snimka od strane medija i policije, mogu samo da kazem da sam ponosan sto zivim medju vama.

I zbog ovakvih komentara cvrsto verujem da ipak ima nade za nas, da necemo biti izgubljeni kao naprimer Englezi, Amerikanci, ili tako neki programirani narod.

Hvala vam!

vidim

pre 12 godina

Sta mu nije jasno? Ima snimak, ima tablice na snimku. Jel treba mozda i mi da mu dovedemo nemarne roditelje na noge? Gde mi zivimo...

Zakon za sve

pre 12 godina

Pronadjite i one sto voze decu na traktomobilima naslaganim kartonima, one koji ih iskoristavaju u svrhu prosenja po semaforima itd

Pipi

pre 12 godina

Potpuno nejasan snimak. Ali licno videh na Zelenom vencu ovih dana kako dete od 4-5 godina stoji izmedju prednjeg sedista i sofersajbne. Po tome se vidi koliko volimo nasu decu.

Ljutko

pre 12 godina

Dete ne sedi u gepeku nego na 1/3 sklopivog zadneg sedišta i gleda unazad. Međutim dete je ugroženo jer očigledno nije vezano. Da je vezano pojasem ne bi moglo da gleda nazad.

marija

pre 12 godina

dete treba da je vezano, a ako je odredjenog uzrasta u svome sedistu. tako da, da, dragi sugradjani, ovo jeste prekrsaj, sve i da nije *u gepeku*. ali, ovaj grad vrvi od roditelja koji voze decu na visoko rizicne nacine, pa svako malo beba leti preko poljane. ocevi koji drze dete u krilu i voze "samo malo, tu, oko kuce", majke kojima klinci setaju po zadnjoj klupi ... i onda pitanje sto drzava da se mesa. da se mesa, naravno, da ih zastiti od siline roditeljske ljubavi i samopouzdanja.

Ljube

pre 12 godina

E i vi novinari...Jasno se vidi da dete nije u gepeku. Dete je na zadnjem sedistu auta. Spusteno je pomocno sediste da bi stalo biciklo u gepek. Dete gleda kroz taj otvor između sedišta. Ovde je možda jedini prekršaj što vozač nije stavio crvenu zastavicu na biciklo koje je u gepeku, kako nalaže zakon o saobraćaju kada vozite nešto u gepeku a ne možete da zatvorite gepek, jer je to nešti vecih gabarita, onda stavite na deo koji viri napolje crveni najlon, ili zastavicu...

Goran

pre 12 godina

ALO LJUDI!! dete nije u gepeku, vec na zadnjem sedistu. Pomocno srednje sediste je spusteno da bi stalo biciklo, pa mali viri kroz rupu. Ovde je jedini prekrsaj sto nije oznacen teret crvenom zastavicom, kako nalaze zakon o saobracaju.

iii

pre 12 godina

Sad da li je dete bilo u gepeku (sto je zaista opasno i za kaznjavanje) ili to samo tako izgleda na snimku nek utvrdjuje policija. Ali strasno je zanimljivo kolika se galama digne oko ovakvog slucaja, a Romi svakodnevno vozaju svoju decu na prikolicama i konjskim zapregama, na gomilama papira, i nikad nisam cuo da se neko zapita, a posebno ne Dacic, da li je to siguran i dozvoljen nacin prevoza putnika (pogotovo prometnim ulicama u centru grada gde su konjske zaprege zakonom zabranjene) i da li su ta deca ugrozena? Ne verujem da je stvar samo u tome da niko nije objavio sliku na Internetu, bice da tu ima jos nesto... neki dvostruki standardi koji nam se svi vise namecu spolja...

Nix

pre 12 godina

Ko god se malo razume u automobile vidi da je dete na sedistu. Ovo je Opel Astra, njemu je gepek toliko mali da jedva za bicikl ima prostora. A zadnja klupa je deljiva pa dete viru. Ako je ovo policiji glavna briga blago nama. I da sam na mesto vlasnika vozila tuzeo bih ovog "balkanskog spijuna" sto snima i policiju i medije.

naucno dokazano!!!

pre 12 godina

ovde je jedini prekrsaj to sto je ovaj sto je snimao koristio telefon u toku voznje...inace se jasno vidi da je dete na zadnjem sedistu...

mile

pre 12 godina

Nisam znao da je ova tema toliko interesantna.

Obecavam da cu od danas, svaki dan da snimam i da vam saljem snimke pripadnika romske nacionalne manjine kako voze decu u prikolicama nekih vozila nalik motokultivatoru ili traktoru po centru Beograda.

Beli

pre 12 godina

Kada ce Dacic prestati da u svom izlaganju koristi postapalicu ZNACI?? Deluje zaista primitivno i neobrazovano. I nadasve neprimereno ministarskoj funkciji!

dr.no

pre 12 godina

Klinac sedi na zadnjoj klupi i drzi bicikl...Ko vidi drugacije trk kod oftamologa...Naravno da ovo nije bezbedno ali dileja koja je ovo snimila napravila je najmanje tri prekrsajna i jedno krivicno delo...Ne znam propise ali ako je osoba koja vozi klinca napravila prekrsaj kazni ti ga...kao i Iliju Cvorovica,umesto da je otisao u policiju da preda snimak on ga kaci na net.

pitam se

pre 12 godina

OK, ovu su zabrljali, mad aje verovatno i objavljivanje sa brojem tablica takodje neki prekrsaj ili nekakvo "delo".

Ipak, ako je policija toliko revnosna, da li mogu da pocnem da kacim snimke vozaca koji redovno prave prekrsaje, pa cak i samih policajaca - desavaju se stvari mnogo gore od ove. Hoce li reagovati?

driver

pre 12 godina

Jasno se vidi da je samo levi deo zadnje klupe oboren kako bi stao bicikl, dok dečak sedi na onih 40% klupe sasvim legalno i samo proviruje pozadi i drži bicikl. Svi moderni automobili imaju deljivu zadnju klupu 60:40.

no name

pre 12 godina

Mozda bi "gospoda" ministri i razni "direktori" mogli da se pozabave i recimo nacinom na koji upravljaju vozilima vozaci sluzbenih (drzavnih)vozila, a ne da ,kao sto neko rece, "od jarca prave magarca". Niti se vidi da je neko zlostavljao ili zanemarivao dete,cak sta vise ne vidi se prakticno nista, vec je ocigledno rec o, do duse, neslanoj sali

Nik

pre 12 godina

ovo nije dete u gepeku. nemoguće je da stane i bicikl i dete u gepek astre. ono viri kroz tunel za skije na zadnjem sedištu. samo mu se glava i vidi. ko zna o čemu pričam zna, ko ne zna, pljuvace čoveka ni krivog ni dužinog. A inače ima mnogo i onih koji gepekuju decu i trguju njima a policija to zna i ne reaguje, e to je strašno. P.S. sorry za veliko slovo

medium

pre 12 godina

Policijo, stvarno nemas pametnija posla? Pogledajte malo kako se vozi po Beogradu, motori pod punim gasom kroz centar se tolerisu (jos ima i modela koje prave tako da stvaraju sto je moguce vecu buku) dok autobusi ispustaju oblake dima, to je valjda po propisu? Pravite od muve slona jer ne mozete da resite sustinske probleme!

Narode otvori oči

pre 12 godina

Kako se meni čini dete sedi u sedištu, a ne u gepeku! Sedište je na preklop! Da je u gepeku videlo bi se celo telo, a ne glava kako viri! Vi brže bolje nekoga na lomaču!

Lidija

pre 12 godina

Evo zasto se pricaju vicevi o "pandurima"...sve ispituju,preduzeli mere, daju izjave, naravno i ministar se istice i prednjaci, kako je i red! A 99% ljudi koji su pogledali klip odmah shvatili da dete sedi na zadnjem sedistu i viri!
Ali mora to sve "cvrsto", u zaru kampanje... hahaha

vladimir ns

pre 12 godina

"Balkanski špijun" je koristio mobilni telefon u toku vožnje i time načinio saobraćajni prekršaj, a obzirom da je više nego očigledno da je klinac na zadnjem sedištu postoji osnovana sumnja da je i oftamološki pregled prošao preko veze, Dačiću, reaguj.