Sreda, 25.04.2012.

13:39

Tadić: Ruske investicije dobrodošle

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas da su ruske investicije više nego dobrodošle u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Ruske investicije dobrodošle IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

crni gruja

pre 12 godina

Otkud sad odjednom takav preokret? Do juče je bilo "EU nema alternativu", a Rusa su se sećali samo kada treba napasti Konuzina koji je više od njih branio Srbiju i KiM.

njoncicmi

pre 12 godina

Kasno Marko na Kosovo dodje, ili pak kasno Boris u Srbiji oslusnu svim culima, kasno, ali blizu je 6. maj, pa cemo da vidimo kome je kasno, kome nije.

Milijana

pre 12 godina

Mi smo uvek sa Rusima bili u dobrim odnosima pa je pritom i logicno da ce oni nama da pomognu i najpre kod nas da investiraju.Mislim da ce kroz te investicije da se znatno smanji nezaposlenost i nadam se da ce Tadic nastaviti u ovom smeru.

draga

pre 12 godina

Vladao je 12 godina i sto nije nikoga doveo u Srbiju. Sad u predizbornoj kampanji sve i svasta obecava. Narod ga je video na delima, sad price nista ne znace. Oni svoje misljenje nece promeniti.

Natalija

pre 12 godina

Kroz istoriju se ponavljalo da svako ko je na ovim prostorima dugo na vlasti i kada je ta vlast sve vise i vise rasla, narod i drzava su srljali propast i uzase. Dajte DS-u jos jedan mandat i upoznacete Slobu.

Lidija

pre 12 godina

Zemlje kao sto su Nemacka i Rusija kod nas mogu da donesu nove tehnologije i da otvore velike firme.Sto se mene tice te investicije su za nas najpovoljnije u ovom trenutku.

maraton

pre 12 godina

Ovaj Tadić pokazuje neverovatnu nekulturu: Rusi mu valjaju kad daju pare, a neprijatelji su kad štite srpske nacionalne interese.

Logic

pre 12 godina

A kad će ta predizborna tišina već jednom? Meni već dugo opasno bubnja u ušima od ovih gromopucateljnih izjava sa svih strana. A one izazovne deonice što već četiri godine nemilosrdno izazivaju naše stručnjake za projektovanje železnica poremetile su ravnotežu inače normalnim ljudima.

borislav

pre 12 godina

Sasvim sam ubedjen da je citava kampanja, od strane svih stranaka okrenuta ciljnim grupama malo obrazovanih, priglupih ili blago retardiranih ljudi. Niko drugi ne moze ovo da slusa i cita i da ih ne zamrzi.

bambini

pre 12 godina

Normalno da si pruyio ruku Rusima pogledajte u sta je bedna kompanija iyrasla sada (NIS) ai dosta sa tim pricama o poklanjanju kada je vreme portvrdilo neutemeljenost procene cene NIS-a od 2 milijarde kao što svi tvrde i na čemu je bazirana teza da 400 miliona za 51% je malo, u ostalom trenutna berzanska vrednost to potvrdjuje.

Sta vise da poklonimo rusima?

pre 12 godina

Ruske investicije,domace i ostale...
NIS i ostalo.

Evo link,
kako ce se to zavrsiti,a verovatno i duplo gore kod nas.

http://vimeo.com/37541657

Beograd

pre 12 godina

Bravo, Tadicu,
i Nemacka i Kina,i Rusija...Jedino pravo, ali pamet u glavu, glasaci, to moze da obezbedi samo Tadic. Sa ostalima ode Srbija u cabar.

Severnjak

pre 12 godina

Poklonite im i EPS,pa da lepo postanemo ruska gubernija.

U Vojvodini,politicari iz Beograda,trebalo bi da budu persone non grate.

marija

pre 12 godina

Pa sad i EU ima alternativu.
Ipak posetite vi i moju baku od 84 godine i obećajte joj veću pomoć kao prošlog puta (koju nije dobila) jer će vam svaki glas trebati a ona je dementna pa se ne seća.

Alex

pre 12 godina

@(poznato, 25. april 2012 14:03) "Pitao bih vas samo zasto do sada niste prihvatali te investicije , nego ste pokusavali da ih oterate svojim mirama i korupcijom?"

Nisu nam ni nudili, samo su davali lažna obećanja! A što se tiče korupcije, Rusi su u tome mnooogo ispred nas.

centar za obavestavanje i uzbunjivanje Pancevo

pre 12 godina

Danas su merne stanice monitoring sistema "Vojlovica" i "vatrogasni dom" zabelezile povecano zagadjenje vazduha pa molimo gradjane Panceva da bez preke potrebe ne izlaze na ulicu..:)))

Marko

pre 12 godina

Nekad ste pričali da nećete sa Rusijom,Kinom i Indijom,a sad vam je dobar i Azerbejđžan kad renovira Tašmajdan i da kredit.Nekad roker,danas turbo-folker.

Banat

pre 12 godina

Kao sto su kupili Azotaru?
Litvanci...(ruskog porekla).

Ruska mafija uz pomoc domace,
kupili bud zasta i izneli ceo pogon.
I to nije dosta,vec malo i domaci tajkuni da razvuku resto...

Alex

pre 12 godina

"...kvalitet operacija upravljanja ovako velikim kompanijamana, kakva je NIS, na najvišem mogućem nivou i zato što ruske kompanije pokazuju najviši svetski kvalitet u značajnim oblastima privređivanja...
Veoma sam otimističan kada je u pitanju Pančevo."

Ljudi koji žive u Pančevu se ne bi složili sa vama. Da li vam je poznato da od kada je Gasprom kupio NIS, više nije dozvoljeno republičkim inspektorima za zaštitu životne sredine da uopšte uđu u krug fabrike, iako je napr. koncentracija benzena u vazduhu 200 puta veća od dozvoljene?
Takve stvari su nemoguće u razvijenim zemljama!

Ladislav

pre 12 godina

Mghmghhmmmm ..... Hvala , NE hvala !!! Mislim da bi trebalo promeniti ono za Grke i preinaciti za Ruse , a to je : Cuvaj se Rusa i kada ti darove nose !

Ekonomist

pre 12 godina

Ja bih rekao da su sve investicije dobre, bez obzira odakle dolaze sve dok od njih imamo korist za nase drustvo, mislim da aktuelna vlast nije mnogo toga uradila kako bi sa Rusijom napravila ozbiljniju saradnju.
U vezi sa tim bih napomenuo da mi je posebno zao sto u poslednjih dvanaest godina nismo ucinili nista da napravimo veci "prodor" na rusko trziste, a znamo da smo u medjuvremenu dobili mogucnost izvoza bez carina. Kao drugu stvar koje se nerado prisecam je losa komunikacija izmedju naseg predsednika i Putina, smatram da je tu Tadic napravio veliku gresku.

jole

pre 12 godina

Plasim se samo da je ovo samo jos jedna od lakih izjava Borisa Tadica. Zasto do sada niste privlacili investicije, a posebno ove iz Rusije? Niste uspeli da se izborite sa korupcijom i zbog toga investicije nisu ni dolazile, a sada bi bio red da neko drugi proba da ih dovede.

Jasmina

pre 12 godina

Opa bato I Rusi dolaze…imacemo toliko investitora bre da cemo morati da se selimo u neku drugu zemlju za nas nece biti mesta u sopstvenoj zemlji od ovoliko stranaca koje ds dovlaci,nemojte vise ko boga vas molim !!

poznato

pre 12 godina

Lako je reci: "Ruske investicije su dobrodosle". Pitao bih vas samo zasto do sada niste prihvatali te investicije , nego ste pokusavali da ih oterate svojim mirama i korupcijom?

dosta je!

pre 12 godina

A u kom svojstvu se nalazio BT na otvaranju pogona u rafineriji? Nije on uložio novac ili izgradio pogon. Mogao je i neki drugi kandidat ili kandidati da budu na otvaranju. Kiti se tuđim perjem.

Dimitrije

pre 12 godina

Čovek koji je najviše kočio i koči ruske investicije je upravo Tadić. Uvek ima jedan princip u radu sa ruskom stranom - obeća, a onda istog momenta okrene ćurak i opstruiše dogovoreno. To na kraju bude, ali onda kada se sve svima smiči koliko je upravo on to izmrcvario. Zna se ko mu je gazda.

veseljko

pre 12 godina

Po nalogu [ime i preizime] moderator MORA da ukloni vest na kojoj je drug Tadic a za koga je vecina komentara JAAAAKOOO LooSA!AJ pa nemoj ovo da objavis DEMOKRETO!

kokica

pre 12 godina

Evo ja da prosledim zahtev za otvaranje fabrike investitora iz Amerike,kazu kod njih nema leba a cuju da se u Srbiji nicu fabrike ko pecurke posle kise,kazu dosta im je vise dolara I evra oni bi da dodju na jedno stabilno trziste sa stabilnim kursom domace valute tj. Dinara …molim da mi sto pre neko odgovori ljudima cak nije ni problem da cekaju 365 dana za dozvole.Hvala na odgovoru unapred

Dejan

pre 12 godina

@crni domino: Prvo nisu nisu uzeli jeftino, a drugo: Profit ne ubiru samo Rusi, vec i Srbija srazmerno vlasnistvu (valjda je sada oko 40%). I to je glavna razlika izmedju ove kompanije, gde deo profita ostaje i nama, i gotovo svih ostalih privatizacija, gde ceo profit ide njihovim vlasnicima. Niko ne navodi koliko npr. iznosi profit pivara, cementara, DIN-a, Merime itd. i koliko od tog profita ostaje nama odn. budzetu Srbije.

Lud-zbunjen-normalan

pre 12 godina

Nisi ovako govorio ranije gospodine, nekada ste se prosto svi vi iz demonKratorske kamarile zgrazavali prosto bilo kakve pomene Rusije, jer naravno bili su drazi ovi iz modernih zemalja a sad imamo drugu pricu. Naravno da su firme iz Rusije dobro dosle ovde, poslovace i dalje ali vi vladajuci necete vise biti na tom mestu.

Biberče

pre 12 godina

Investicije su uvek dobrodošle pod ulsovom da Srbija profitira od istih i da naši građani mogu sa tim platama normalno da žive! Do sada ste nam dovodili investitore koji su samo uzimali korist i naše radnike plaćali po principu minimalca... To nama ne treba!

crni domino

pre 12 godina

Sta je Tadicu?
Citam izmedju redova da vam bas ne ide uhlebljenje Smederevske zelezare! Mnogo te laze Umicevic.
Sada su ti Rusi dobri za udaju zelezare? Zaboravio si, i oni su kapitalisti, uzeli su NIS jeftino i ubiru profit, a zelezara nema vise pune rudne dvorove i gomile celicnih konstrukcija koje treba samo pretopiti. To je Amer pretopio, prodao, uzeo profit i pokupio se!
Azotaru Pancevo (hedmijska industrija), ne verujem da ih interesuje jer je rascerupana...
Sve u svemu, neuverljiva kampanja za izbore!

Срећко Шојић

pre 12 godina

Зар ниси управо ти на Путиново питање да предложиш неки пројекат који би они финасирали код нас, одговорио да би могли да направе највеће складиште гаса у Европи, у Тузли. Јер ето, ЕУ сматра да би то било корисно.

DzoniKg

pre 12 godina

Zanimljivo kako je tekst o javnom dugu koji je dostigao 50% nestao sa stranica b92 u rekordnom roku a vesti koji pocinju sa "Tadic:" se stancuju na sat vremena.

Dejan Komazec

pre 12 godina

Da li je to izazovni projekat za trasu voza Valjevo...Loznica...bosanska granica ??? Da li neko yna gde vodi u konacnici ta trasa,do Turske mozda ??? Pa ta trasa voza je rukopolozena sa pocetka 19 veka i strani operatori jedva cekaju da se konacno pusti u promet...ej Valjevo je to...nego vi te pare od ruskog kredita bolje ulozite u Institut za majku i dete nego sti ih bacate na zeleznicu

mina

pre 12 godina

Ala si se odjedanput razmahao Tadiću, na sve strane! Da si tako radio kako sada govoriš, mi bi živeli u zemlji blagostanja, a ne u propaloj državi. Odjedanput su ti svi prijatelji i svi su dobro došli! Ruse nisi mogao da smisliš, a sada im se šlihtaš samo tako.Mislim da si malo zakasnio, a u to ćeš i sam da se uveriš veoma brzo!

DzoniKg

pre 12 godina

Zanimljivo kako je tekst o javnom dugu koji je dostigao 50% nestao sa stranica b92 u rekordnom roku a vesti koji pocinju sa "Tadic:" se stancuju na sat vremena.

mina

pre 12 godina

Ala si se odjedanput razmahao Tadiću, na sve strane! Da si tako radio kako sada govoriš, mi bi živeli u zemlji blagostanja, a ne u propaloj državi. Odjedanput su ti svi prijatelji i svi su dobro došli! Ruse nisi mogao da smisliš, a sada im se šlihtaš samo tako.Mislim da si malo zakasnio, a u to ćeš i sam da se uveriš veoma brzo!

poznato

pre 12 godina

Lako je reci: "Ruske investicije su dobrodosle". Pitao bih vas samo zasto do sada niste prihvatali te investicije , nego ste pokusavali da ih oterate svojim mirama i korupcijom?

Срећко Шојић

pre 12 godina

Зар ниси управо ти на Путиново питање да предложиш неки пројекат који би они финасирали код нас, одговорио да би могли да направе највеће складиште гаса у Европи, у Тузли. Јер ето, ЕУ сматра да би то било корисно.

Dimitrije

pre 12 godina

Čovek koji je najviše kočio i koči ruske investicije je upravo Tadić. Uvek ima jedan princip u radu sa ruskom stranom - obeća, a onda istog momenta okrene ćurak i opstruiše dogovoreno. To na kraju bude, ali onda kada se sve svima smiči koliko je upravo on to izmrcvario. Zna se ko mu je gazda.

dosta je!

pre 12 godina

A u kom svojstvu se nalazio BT na otvaranju pogona u rafineriji? Nije on uložio novac ili izgradio pogon. Mogao je i neki drugi kandidat ili kandidati da budu na otvaranju. Kiti se tuđim perjem.

veseljko

pre 12 godina

Po nalogu [ime i preizime] moderator MORA da ukloni vest na kojoj je drug Tadic a za koga je vecina komentara JAAAAKOOO LooSA!AJ pa nemoj ovo da objavis DEMOKRETO!

crni domino

pre 12 godina

Sta je Tadicu?
Citam izmedju redova da vam bas ne ide uhlebljenje Smederevske zelezare! Mnogo te laze Umicevic.
Sada su ti Rusi dobri za udaju zelezare? Zaboravio si, i oni su kapitalisti, uzeli su NIS jeftino i ubiru profit, a zelezara nema vise pune rudne dvorove i gomile celicnih konstrukcija koje treba samo pretopiti. To je Amer pretopio, prodao, uzeo profit i pokupio se!
Azotaru Pancevo (hedmijska industrija), ne verujem da ih interesuje jer je rascerupana...
Sve u svemu, neuverljiva kampanja za izbore!

Biberče

pre 12 godina

Investicije su uvek dobrodošle pod ulsovom da Srbija profitira od istih i da naši građani mogu sa tim platama normalno da žive! Do sada ste nam dovodili investitore koji su samo uzimali korist i naše radnike plaćali po principu minimalca... To nama ne treba!

Lud-zbunjen-normalan

pre 12 godina

Nisi ovako govorio ranije gospodine, nekada ste se prosto svi vi iz demonKratorske kamarile zgrazavali prosto bilo kakve pomene Rusije, jer naravno bili su drazi ovi iz modernih zemalja a sad imamo drugu pricu. Naravno da su firme iz Rusije dobro dosle ovde, poslovace i dalje ali vi vladajuci necete vise biti na tom mestu.

Marko

pre 12 godina

Nekad ste pričali da nećete sa Rusijom,Kinom i Indijom,a sad vam je dobar i Azerbejđžan kad renovira Tašmajdan i da kredit.Nekad roker,danas turbo-folker.

marija

pre 12 godina

Pa sad i EU ima alternativu.
Ipak posetite vi i moju baku od 84 godine i obećajte joj veću pomoć kao prošlog puta (koju nije dobila) jer će vam svaki glas trebati a ona je dementna pa se ne seća.

Ladislav

pre 12 godina

Mghmghhmmmm ..... Hvala , NE hvala !!! Mislim da bi trebalo promeniti ono za Grke i preinaciti za Ruse , a to je : Cuvaj se Rusa i kada ti darove nose !

Jasmina

pre 12 godina

Opa bato I Rusi dolaze…imacemo toliko investitora bre da cemo morati da se selimo u neku drugu zemlju za nas nece biti mesta u sopstvenoj zemlji od ovoliko stranaca koje ds dovlaci,nemojte vise ko boga vas molim !!

Dejan Komazec

pre 12 godina

Da li je to izazovni projekat za trasu voza Valjevo...Loznica...bosanska granica ??? Da li neko yna gde vodi u konacnici ta trasa,do Turske mozda ??? Pa ta trasa voza je rukopolozena sa pocetka 19 veka i strani operatori jedva cekaju da se konacno pusti u promet...ej Valjevo je to...nego vi te pare od ruskog kredita bolje ulozite u Institut za majku i dete nego sti ih bacate na zeleznicu

Banat

pre 12 godina

Kao sto su kupili Azotaru?
Litvanci...(ruskog porekla).

Ruska mafija uz pomoc domace,
kupili bud zasta i izneli ceo pogon.
I to nije dosta,vec malo i domaci tajkuni da razvuku resto...

maraton

pre 12 godina

Ovaj Tadić pokazuje neverovatnu nekulturu: Rusi mu valjaju kad daju pare, a neprijatelji su kad štite srpske nacionalne interese.

Ekonomist

pre 12 godina

Ja bih rekao da su sve investicije dobre, bez obzira odakle dolaze sve dok od njih imamo korist za nase drustvo, mislim da aktuelna vlast nije mnogo toga uradila kako bi sa Rusijom napravila ozbiljniju saradnju.
U vezi sa tim bih napomenuo da mi je posebno zao sto u poslednjih dvanaest godina nismo ucinili nista da napravimo veci "prodor" na rusko trziste, a znamo da smo u medjuvremenu dobili mogucnost izvoza bez carina. Kao drugu stvar koje se nerado prisecam je losa komunikacija izmedju naseg predsednika i Putina, smatram da je tu Tadic napravio veliku gresku.

draga

pre 12 godina

Vladao je 12 godina i sto nije nikoga doveo u Srbiju. Sad u predizbornoj kampanji sve i svasta obecava. Narod ga je video na delima, sad price nista ne znace. Oni svoje misljenje nece promeniti.

centar za obavestavanje i uzbunjivanje Pancevo

pre 12 godina

Danas su merne stanice monitoring sistema "Vojlovica" i "vatrogasni dom" zabelezile povecano zagadjenje vazduha pa molimo gradjane Panceva da bez preke potrebe ne izlaze na ulicu..:)))

jole

pre 12 godina

Plasim se samo da je ovo samo jos jedna od lakih izjava Borisa Tadica. Zasto do sada niste privlacili investicije, a posebno ove iz Rusije? Niste uspeli da se izborite sa korupcijom i zbog toga investicije nisu ni dolazile, a sada bi bio red da neko drugi proba da ih dovede.

Alex

pre 12 godina

"...kvalitet operacija upravljanja ovako velikim kompanijamana, kakva je NIS, na najvišem mogućem nivou i zato što ruske kompanije pokazuju najviši svetski kvalitet u značajnim oblastima privređivanja...
Veoma sam otimističan kada je u pitanju Pančevo."

Ljudi koji žive u Pančevu se ne bi složili sa vama. Da li vam je poznato da od kada je Gasprom kupio NIS, više nije dozvoljeno republičkim inspektorima za zaštitu životne sredine da uopšte uđu u krug fabrike, iako je napr. koncentracija benzena u vazduhu 200 puta veća od dozvoljene?
Takve stvari su nemoguće u razvijenim zemljama!

Logic

pre 12 godina

A kad će ta predizborna tišina već jednom? Meni već dugo opasno bubnja u ušima od ovih gromopucateljnih izjava sa svih strana. A one izazovne deonice što već četiri godine nemilosrdno izazivaju naše stručnjake za projektovanje železnica poremetile su ravnotežu inače normalnim ljudima.

kokica

pre 12 godina

Evo ja da prosledim zahtev za otvaranje fabrike investitora iz Amerike,kazu kod njih nema leba a cuju da se u Srbiji nicu fabrike ko pecurke posle kise,kazu dosta im je vise dolara I evra oni bi da dodju na jedno stabilno trziste sa stabilnim kursom domace valute tj. Dinara …molim da mi sto pre neko odgovori ljudima cak nije ni problem da cekaju 365 dana za dozvole.Hvala na odgovoru unapred

Dejan

pre 12 godina

@crni domino: Prvo nisu nisu uzeli jeftino, a drugo: Profit ne ubiru samo Rusi, vec i Srbija srazmerno vlasnistvu (valjda je sada oko 40%). I to je glavna razlika izmedju ove kompanije, gde deo profita ostaje i nama, i gotovo svih ostalih privatizacija, gde ceo profit ide njihovim vlasnicima. Niko ne navodi koliko npr. iznosi profit pivara, cementara, DIN-a, Merime itd. i koliko od tog profita ostaje nama odn. budzetu Srbije.

Severnjak

pre 12 godina

Poklonite im i EPS,pa da lepo postanemo ruska gubernija.

U Vojvodini,politicari iz Beograda,trebalo bi da budu persone non grate.

borislav

pre 12 godina

Sasvim sam ubedjen da je citava kampanja, od strane svih stranaka okrenuta ciljnim grupama malo obrazovanih, priglupih ili blago retardiranih ljudi. Niko drugi ne moze ovo da slusa i cita i da ih ne zamrzi.

Sta vise da poklonimo rusima?

pre 12 godina

Ruske investicije,domace i ostale...
NIS i ostalo.

Evo link,
kako ce se to zavrsiti,a verovatno i duplo gore kod nas.

http://vimeo.com/37541657

Alex

pre 12 godina

@(poznato, 25. april 2012 14:03) "Pitao bih vas samo zasto do sada niste prihvatali te investicije , nego ste pokusavali da ih oterate svojim mirama i korupcijom?"

Nisu nam ni nudili, samo su davali lažna obećanja! A što se tiče korupcije, Rusi su u tome mnooogo ispred nas.

Natalija

pre 12 godina

Kroz istoriju se ponavljalo da svako ko je na ovim prostorima dugo na vlasti i kada je ta vlast sve vise i vise rasla, narod i drzava su srljali propast i uzase. Dajte DS-u jos jedan mandat i upoznacete Slobu.

bambini

pre 12 godina

Normalno da si pruyio ruku Rusima pogledajte u sta je bedna kompanija iyrasla sada (NIS) ai dosta sa tim pricama o poklanjanju kada je vreme portvrdilo neutemeljenost procene cene NIS-a od 2 milijarde kao što svi tvrde i na čemu je bazirana teza da 400 miliona za 51% je malo, u ostalom trenutna berzanska vrednost to potvrdjuje.

Lidija

pre 12 godina

Zemlje kao sto su Nemacka i Rusija kod nas mogu da donesu nove tehnologije i da otvore velike firme.Sto se mene tice te investicije su za nas najpovoljnije u ovom trenutku.

njoncicmi

pre 12 godina

Kasno Marko na Kosovo dodje, ili pak kasno Boris u Srbiji oslusnu svim culima, kasno, ali blizu je 6. maj, pa cemo da vidimo kome je kasno, kome nije.

Milijana

pre 12 godina

Mi smo uvek sa Rusima bili u dobrim odnosima pa je pritom i logicno da ce oni nama da pomognu i najpre kod nas da investiraju.Mislim da ce kroz te investicije da se znatno smanji nezaposlenost i nadam se da ce Tadic nastaviti u ovom smeru.

crni gruja

pre 12 godina

Otkud sad odjednom takav preokret? Do juče je bilo "EU nema alternativu", a Rusa su se sećali samo kada treba napasti Konuzina koji je više od njih branio Srbiju i KiM.

Beograd

pre 12 godina

Bravo, Tadicu,
i Nemacka i Kina,i Rusija...Jedino pravo, ali pamet u glavu, glasaci, to moze da obezbedi samo Tadic. Sa ostalima ode Srbija u cabar.

Ladislav

pre 12 godina

Mghmghhmmmm ..... Hvala , NE hvala !!! Mislim da bi trebalo promeniti ono za Grke i preinaciti za Ruse , a to je : Cuvaj se Rusa i kada ti darove nose !

Beograd

pre 12 godina

Bravo, Tadicu,
i Nemacka i Kina,i Rusija...Jedino pravo, ali pamet u glavu, glasaci, to moze da obezbedi samo Tadic. Sa ostalima ode Srbija u cabar.

Severnjak

pre 12 godina

Poklonite im i EPS,pa da lepo postanemo ruska gubernija.

U Vojvodini,politicari iz Beograda,trebalo bi da budu persone non grate.

Dimitrije

pre 12 godina

Čovek koji je najviše kočio i koči ruske investicije je upravo Tadić. Uvek ima jedan princip u radu sa ruskom stranom - obeća, a onda istog momenta okrene ćurak i opstruiše dogovoreno. To na kraju bude, ali onda kada se sve svima smiči koliko je upravo on to izmrcvario. Zna se ko mu je gazda.

Alex

pre 12 godina

@(poznato, 25. april 2012 14:03) "Pitao bih vas samo zasto do sada niste prihvatali te investicije , nego ste pokusavali da ih oterate svojim mirama i korupcijom?"

Nisu nam ni nudili, samo su davali lažna obećanja! A što se tiče korupcije, Rusi su u tome mnooogo ispred nas.

poznato

pre 12 godina

Lako je reci: "Ruske investicije su dobrodosle". Pitao bih vas samo zasto do sada niste prihvatali te investicije , nego ste pokusavali da ih oterate svojim mirama i korupcijom?

mina

pre 12 godina

Ala si se odjedanput razmahao Tadiću, na sve strane! Da si tako radio kako sada govoriš, mi bi živeli u zemlji blagostanja, a ne u propaloj državi. Odjedanput su ti svi prijatelji i svi su dobro došli! Ruse nisi mogao da smisliš, a sada im se šlihtaš samo tako.Mislim da si malo zakasnio, a u to ćeš i sam da se uveriš veoma brzo!

Lud-zbunjen-normalan

pre 12 godina

Nisi ovako govorio ranije gospodine, nekada ste se prosto svi vi iz demonKratorske kamarile zgrazavali prosto bilo kakve pomene Rusije, jer naravno bili su drazi ovi iz modernih zemalja a sad imamo drugu pricu. Naravno da su firme iz Rusije dobro dosle ovde, poslovace i dalje ali vi vladajuci necete vise biti na tom mestu.

Dejan

pre 12 godina

@crni domino: Prvo nisu nisu uzeli jeftino, a drugo: Profit ne ubiru samo Rusi, vec i Srbija srazmerno vlasnistvu (valjda je sada oko 40%). I to je glavna razlika izmedju ove kompanije, gde deo profita ostaje i nama, i gotovo svih ostalih privatizacija, gde ceo profit ide njihovim vlasnicima. Niko ne navodi koliko npr. iznosi profit pivara, cementara, DIN-a, Merime itd. i koliko od tog profita ostaje nama odn. budzetu Srbije.

Alex

pre 12 godina

"...kvalitet operacija upravljanja ovako velikim kompanijamana, kakva je NIS, na najvišem mogućem nivou i zato što ruske kompanije pokazuju najviši svetski kvalitet u značajnim oblastima privređivanja...
Veoma sam otimističan kada je u pitanju Pančevo."

Ljudi koji žive u Pančevu se ne bi složili sa vama. Da li vam je poznato da od kada je Gasprom kupio NIS, više nije dozvoljeno republičkim inspektorima za zaštitu životne sredine da uopšte uđu u krug fabrike, iako je napr. koncentracija benzena u vazduhu 200 puta veća od dozvoljene?
Takve stvari su nemoguće u razvijenim zemljama!

Срећко Шојић

pre 12 godina

Зар ниси управо ти на Путиново питање да предложиш неки пројекат који би они финасирали код нас, одговорио да би могли да направе највеће складиште гаса у Европи, у Тузли. Јер ето, ЕУ сматра да би то било корисно.

crni domino

pre 12 godina

Sta je Tadicu?
Citam izmedju redova da vam bas ne ide uhlebljenje Smederevske zelezare! Mnogo te laze Umicevic.
Sada su ti Rusi dobri za udaju zelezare? Zaboravio si, i oni su kapitalisti, uzeli su NIS jeftino i ubiru profit, a zelezara nema vise pune rudne dvorove i gomile celicnih konstrukcija koje treba samo pretopiti. To je Amer pretopio, prodao, uzeo profit i pokupio se!
Azotaru Pancevo (hedmijska industrija), ne verujem da ih interesuje jer je rascerupana...
Sve u svemu, neuverljiva kampanja za izbore!

Biberče

pre 12 godina

Investicije su uvek dobrodošle pod ulsovom da Srbija profitira od istih i da naši građani mogu sa tim platama normalno da žive! Do sada ste nam dovodili investitore koji su samo uzimali korist i naše radnike plaćali po principu minimalca... To nama ne treba!

DzoniKg

pre 12 godina

Zanimljivo kako je tekst o javnom dugu koji je dostigao 50% nestao sa stranica b92 u rekordnom roku a vesti koji pocinju sa "Tadic:" se stancuju na sat vremena.

dosta je!

pre 12 godina

A u kom svojstvu se nalazio BT na otvaranju pogona u rafineriji? Nije on uložio novac ili izgradio pogon. Mogao je i neki drugi kandidat ili kandidati da budu na otvaranju. Kiti se tuđim perjem.

Milijana

pre 12 godina

Mi smo uvek sa Rusima bili u dobrim odnosima pa je pritom i logicno da ce oni nama da pomognu i najpre kod nas da investiraju.Mislim da ce kroz te investicije da se znatno smanji nezaposlenost i nadam se da ce Tadic nastaviti u ovom smeru.

Dejan Komazec

pre 12 godina

Da li je to izazovni projekat za trasu voza Valjevo...Loznica...bosanska granica ??? Da li neko yna gde vodi u konacnici ta trasa,do Turske mozda ??? Pa ta trasa voza je rukopolozena sa pocetka 19 veka i strani operatori jedva cekaju da se konacno pusti u promet...ej Valjevo je to...nego vi te pare od ruskog kredita bolje ulozite u Institut za majku i dete nego sti ih bacate na zeleznicu

veseljko

pre 12 godina

Po nalogu [ime i preizime] moderator MORA da ukloni vest na kojoj je drug Tadic a za koga je vecina komentara JAAAAKOOO LooSA!AJ pa nemoj ovo da objavis DEMOKRETO!

Lidija

pre 12 godina

Zemlje kao sto su Nemacka i Rusija kod nas mogu da donesu nove tehnologije i da otvore velike firme.Sto se mene tice te investicije su za nas najpovoljnije u ovom trenutku.

Ekonomist

pre 12 godina

Ja bih rekao da su sve investicije dobre, bez obzira odakle dolaze sve dok od njih imamo korist za nase drustvo, mislim da aktuelna vlast nije mnogo toga uradila kako bi sa Rusijom napravila ozbiljniju saradnju.
U vezi sa tim bih napomenuo da mi je posebno zao sto u poslednjih dvanaest godina nismo ucinili nista da napravimo veci "prodor" na rusko trziste, a znamo da smo u medjuvremenu dobili mogucnost izvoza bez carina. Kao drugu stvar koje se nerado prisecam je losa komunikacija izmedju naseg predsednika i Putina, smatram da je tu Tadic napravio veliku gresku.

bambini

pre 12 godina

Normalno da si pruyio ruku Rusima pogledajte u sta je bedna kompanija iyrasla sada (NIS) ai dosta sa tim pricama o poklanjanju kada je vreme portvrdilo neutemeljenost procene cene NIS-a od 2 milijarde kao što svi tvrde i na čemu je bazirana teza da 400 miliona za 51% je malo, u ostalom trenutna berzanska vrednost to potvrdjuje.

kokica

pre 12 godina

Evo ja da prosledim zahtev za otvaranje fabrike investitora iz Amerike,kazu kod njih nema leba a cuju da se u Srbiji nicu fabrike ko pecurke posle kise,kazu dosta im je vise dolara I evra oni bi da dodju na jedno stabilno trziste sa stabilnim kursom domace valute tj. Dinara …molim da mi sto pre neko odgovori ljudima cak nije ni problem da cekaju 365 dana za dozvole.Hvala na odgovoru unapred

Banat

pre 12 godina

Kao sto su kupili Azotaru?
Litvanci...(ruskog porekla).

Ruska mafija uz pomoc domace,
kupili bud zasta i izneli ceo pogon.
I to nije dosta,vec malo i domaci tajkuni da razvuku resto...

Sta vise da poklonimo rusima?

pre 12 godina

Ruske investicije,domace i ostale...
NIS i ostalo.

Evo link,
kako ce se to zavrsiti,a verovatno i duplo gore kod nas.

http://vimeo.com/37541657

maraton

pre 12 godina

Ovaj Tadić pokazuje neverovatnu nekulturu: Rusi mu valjaju kad daju pare, a neprijatelji su kad štite srpske nacionalne interese.

jole

pre 12 godina

Plasim se samo da je ovo samo jos jedna od lakih izjava Borisa Tadica. Zasto do sada niste privlacili investicije, a posebno ove iz Rusije? Niste uspeli da se izborite sa korupcijom i zbog toga investicije nisu ni dolazile, a sada bi bio red da neko drugi proba da ih dovede.

Jasmina

pre 12 godina

Opa bato I Rusi dolaze…imacemo toliko investitora bre da cemo morati da se selimo u neku drugu zemlju za nas nece biti mesta u sopstvenoj zemlji od ovoliko stranaca koje ds dovlaci,nemojte vise ko boga vas molim !!

centar za obavestavanje i uzbunjivanje Pancevo

pre 12 godina

Danas su merne stanice monitoring sistema "Vojlovica" i "vatrogasni dom" zabelezile povecano zagadjenje vazduha pa molimo gradjane Panceva da bez preke potrebe ne izlaze na ulicu..:)))

borislav

pre 12 godina

Sasvim sam ubedjen da je citava kampanja, od strane svih stranaka okrenuta ciljnim grupama malo obrazovanih, priglupih ili blago retardiranih ljudi. Niko drugi ne moze ovo da slusa i cita i da ih ne zamrzi.

Marko

pre 12 godina

Nekad ste pričali da nećete sa Rusijom,Kinom i Indijom,a sad vam je dobar i Azerbejđžan kad renovira Tašmajdan i da kredit.Nekad roker,danas turbo-folker.

marija

pre 12 godina

Pa sad i EU ima alternativu.
Ipak posetite vi i moju baku od 84 godine i obećajte joj veću pomoć kao prošlog puta (koju nije dobila) jer će vam svaki glas trebati a ona je dementna pa se ne seća.

Logic

pre 12 godina

A kad će ta predizborna tišina već jednom? Meni već dugo opasno bubnja u ušima od ovih gromopucateljnih izjava sa svih strana. A one izazovne deonice što već četiri godine nemilosrdno izazivaju naše stručnjake za projektovanje železnica poremetile su ravnotežu inače normalnim ljudima.

Natalija

pre 12 godina

Kroz istoriju se ponavljalo da svako ko je na ovim prostorima dugo na vlasti i kada je ta vlast sve vise i vise rasla, narod i drzava su srljali propast i uzase. Dajte DS-u jos jedan mandat i upoznacete Slobu.

draga

pre 12 godina

Vladao je 12 godina i sto nije nikoga doveo u Srbiju. Sad u predizbornoj kampanji sve i svasta obecava. Narod ga je video na delima, sad price nista ne znace. Oni svoje misljenje nece promeniti.

njoncicmi

pre 12 godina

Kasno Marko na Kosovo dodje, ili pak kasno Boris u Srbiji oslusnu svim culima, kasno, ali blizu je 6. maj, pa cemo da vidimo kome je kasno, kome nije.

crni gruja

pre 12 godina

Otkud sad odjednom takav preokret? Do juče je bilo "EU nema alternativu", a Rusa su se sećali samo kada treba napasti Konuzina koji je više od njih branio Srbiju i KiM.