Utorak, 24.04.2012.

12:28

Dan kad su Nemci obradovali Srbe

Pre tačno 21 godinu fudbaleri Crvene zvezde su ušli u finale Kupa evropskih šampiona izbacivši minhenski Bajern ukupnim rezultatom 4:3.

Izvor:

Dan kad su Nemci obradovali Srbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

MIlan Nis

pre 12 godina

EEEE to e bilo neko lepse i srecnije vreme za fudbal igralo se srcem, a mi navijaci smo suzama proslavljali takve uspeh. Jedna i jedina ZVEZDA

Pera Bandera

pre 12 godina

Ja sam tada imao 9 godina. Kada se samo setim koliko sam plakao posle tog autogola....Eh kada bi opet doziveo nesto slicno...

Петар

pre 12 godina

"hahahaaa.. a dan kad su pobedili grashopers pa drezden pa drezden drugi put pa grashopers pa dali prvi god na prvoj utakmici... to sve treba obeleziti. pa presli centar protiv marseja
hahhahahaha..."
Драга браћо гробари, ја Вас молим - опростите нам Бари!

Micko

pre 12 godina

Svaka cast na tom uspehu jer je to zaista bio podvig proci Bajern koji je po meni tada bio najbolji, ali uz srecu koja prati hrabre vi ste ga ostvarili i iskreno ocekujem da cete i za pet godina slaviti jubilej ;)))

Sasa

pre 12 godina

Za sve fudbalske stručnjake, koji omalovažavaju Zvezdin uspeh iz 1991. godine. Reče neko, kako je to bila najslabija sezona u Kupu šampiona, zato što su igrali Zvezda, Bajern, Marsej i Spartak? Te sezone je Spartak iz Moskve izbacio Maradonin Napoli i Real iz Madrida! U to vreme su Sovjeti bili jedna od najjačih reprezentacija Evrope, a to što je danas Spartak slab, ne znači da su i tada bili slabi. Marsej je izbacio Milana, jednu od najjačih generacija klupsog fudbala, a za njih su igrali Piksi, Papen, Kris Vodl, Boli, Pele i drugi, a 2 godine kasnije su postali i prvaci Evrope! Što se tiče Bajerna, pola tima su bili reprezentativci Nemačke, koja je bila svetski šampion iz Italije!!! O njima ne treba trošiti reči!!! Zvezda je na svom putu izbacila Grashoper, zatim Rendžers koji je te godine bio kandidat za titulu, jer je imao jednu od najjačih generacija. Zatim je izbacila Dinamo Drezeden, stalnog učesnika 1/4 i 1/8 finala kupa šampiona, a Partizan je punio sa 6:0. A u polufinalu smo izbacili jedan od najvećih klubova svih vremena, minhenski Bajern. A da stvar bude još veća, mi smo svakom timu dali po, minimum 4 gola, nekima po 5, a nekima 6 i osvojili titulu bez poraza!!! A pošto se ovde javljaju poznavaoci fudbala, koji smatraju da smo imali lake protivnike, evo možete pogledati kakve su protivnike imali timovi koji su osvajali titule u periodu 1981-1988 pa sami procenite: Evo vam liste, koga su sve ekipe od 1981. godine, pa na ovamo izbacile na putu do titule KEŠ-a. 1988: PSV je izbacio Galatasaraj, Rapid iz beča, Bordo i Real! 1987: Porto je izbacio Rabat, Vitkovice, Brondbi i Dinamo Kijev 1986: Steaua je izbacila Vejle, Honved, Kuusysi (ni ime ne mogu da izgovorim) i Anderleht 1985: Juventus je izbacio Ilves, Grashoper, Spartu i Bordo 1984: Liverpool je izbacio Odense, Atletik, Benfiku i Dinamo Bukurešt 1983: Hamburg je izbacio Dinamo Berlin, Olimpijakos, Dinamo Kijev i Real Sosijedad...itd. 1982: Aston Vila je izbacila Valur, Dinamo Berlin, Dinamo Kijev, Anderleht 1981: Liverpul je izbacio OPS, Aberdin, CSKA, Bajern Dakle, kao što vidite, Zvezda je imala jače protivnije od ostalih, a to što vi nikada nećete priznati da je Zvezda bila prvak Evrope, to je vaš problem. Neka gospodin Bjeković, kaže navijačima Reala da im se ne važi 6 titula, Ajaksu 3, Liverpulu 4, Bajernu 3, Juventusu 1, Interu 2, Milanu 4, da Benfika nikada nije bila prvak Evrope itd... Dakle, ispade da je Partizan napravio veći uspeh plasmanom u lš, od Ajaksa, Liverpula, Milana, Reala, Barselone, Intera, Juventusa…

Rock

pre 12 godina

Alo Grobari dvaput za redom vas cepaju Zvezdini decaci, decaci, deca a razbice vas ponovo za neki dan,ni sudije vam vise ne mogu pomoci koliko nista ne znate!
Sto se tice Evrope o tome ne mozete ni da sanjate!

Vlada Loznica

pre 12 godina

Sam vi i dalje živite u 91. a do titule će te za jedno 20 godina!
(kokos, 24. april 2012 15:25)

Samo vi nastavite da obelezavate ovakve stvari i nece vas biti u Evropi jos dugo!
Okrenite se buducnosti i prestanite da zivite u proslosti!
(5n, 24. april 2012 15:12)

Kompleksi?

Vlada Loznica

pre 12 godina

Ne bih ja menjao istoriju Partizana ni za 50 vasih evro kupova.
(Miki, 24. april 2012 14:23)

Ahahahahahahahaah ... hahaha...hahaha ... hahaha :)

Mare

pre 12 godina

Samo vam je to ostalo. Emisija tempo i secanja a za navijace Partizana 5 titula zaredom,
a tek ls, nikad je necete igrati...
Titula titula...

5n

pre 12 godina

Samo vi nastavite da obelezavate ovakve stvari i nece vas biti u Evropi jos dugo!
Okrenite se buducnosti i prestanite da zivite u proslosti!

Zlatko

pre 12 godina

Problem prilikom pisanja komentara... Da zavrsim... Zvezda i Partizan su pokorili Evropu. Zbog svega sto se desilo osetili su posledice oba kluba ali i obe reprezentacije. A jedni i drugi da prestanu da se svadjaju oko toga i omalovazaju suparnicke uspehe.

One Night in may

pre 12 godina

A zasto opet gazite po ranama Toletu i njegovima? Kao da im je malo sto oni ne mogu da zaborave, nego ih jos i vi podsecate.

Пеђа

pre 12 godina

Далека, а још увек блиска је та 1991. Звезда је тада била клуб, а Србија - држава. Неважно је да ли су Немци тог дана обрадовали, или чак можда, даровали Србе. И као да се ништа није променило: 2012. ми Немце опет посматрамо у полуфиналу, а расположеног Милојка Пантића сада слушамо, и гледамо, у предизборним спотовима! Једино се Роби више не весели. Свеједно, честитке за тај дан.

Cofi

pre 12 godina

Klasik,ovaj trenutak zivece vecno!Eh,imao sam sedam godina tad,kakvo ludilo je tad vladalo u vazduhu,nikad vidjeno ni pre ni posle na ovim prostorima.Realno tad su se i navijaci Partizana radovali kao mala deca,mada neki su to od stida krili,ali kad je Zvezda dala gol,znam da su u sebi i oni odlepili od srece,jer to tada nije bila samo Crvena Zvezda koja je dala gol,vec je jedan Srpski tim razbio Nemacki,u poslednjim sekundama meca,na nasem stadionu,pred nasim ljudima,na Marakani!To vece izasla je cela Srbija i Jugoslavija na ulice da pozdravi istinske sampione!

Edo zvezdas iz Prijepolja

pre 12 godina

Bogami nije samo Srbe obradovao i mene je muslimana, ne secam se uopste te utakmice jer sam bio mali, al se dobro secam tog tenutka kad je Zvezda dala gol a moj stari brat od srece skocio sa terase preko ograde,pao i slomio ruku, kaze da se nikada nece kajati zbog toga :)))

Nikola MILIVOJEVIC

pre 12 godina

Gledano kroz istoriju srpskog fudbala ova utakmica uz finale je jedna od najvecih utakmica ikad na nasim prostorima,obzirom da je ZVEZDA postala PRVAK SVETA, Sta reci a ne zaplakti...Kad si zvezdooo bila prvak svetaaaa

Zlatko

pre 12 godina

Jeste, na peharu stoji Zvezdino ime, ali dokle ce vise deca da se prepiru oko toga? Zvezda je te godine uzela u fudbalu, Partizan sledece godine u kosarci. To nikad jedni drugima nece moci oduzeti. Ja bih postavio pitanje sta bi bilo kad bi bilo? I jedna i druga ekipa su se raspale svi znamo zbog cega. I jednoj i drugoj reprez. selekciji uskraceno ucesce. Sta bi bilo kad bi bilo? EP. Osmi na SP '90. i klupski sampion Evrope i sveta '91. Pitanje je da li bi ga osvojili ali poznato je da su Danci otisli umesto nas i osvojili. OI. Sampion Evrope i sveta, plus klupski prvaci Evrope. Bili bi veci favorit za zlato od SAD. Ako se ne varam zar tada Hrvati ne bejahu treci? Dakle, sami Hrvati, bez polovine igraca iz '90. i '91.

Zvezdas

pre 12 godina

Od stative se nije odbila Efenbergu mislim. A sto se tice istorije Zvezde i Partizana samo cu reci: NEKO PAMTI BARI, A NEKO FLJAMURTARI.

igorpl

pre 12 godina

imali su nevidjene srece tog dana i to treba da se naglasi, ali srca prati hrabre i to se dokazalo u finalu. kapa dole komsije. poydrav od navijaca,partizana

nele

pre 12 godina

Euforija je tresla Srbiju ( i ne samo Srbiju ) jos od prve utakmice u Minhenu a tog dana je od ranog jutra vrilo u Beogradu. Radio stanice pustaju navijacke pesme, izlazi se ranije sa posla, guzva u gradu, svi nasmejani i odlucni. Na Bubanj potoku se trazi karta vise, dolaze sa juga Srbi, Makedonci, Crnogorci. Sa zapada Srbi iz Bosne i Hrvatske. Na stadionu ja sa drustvom na istoku, ispred nas dve gajbe piva ( tada su jos prodavali pivo u flasama )...
Kakva vremena!

Marko

pre 12 godina

Stojanovic,Radinovic,Marovic,J­ugovic,Belodedic,Najdoski,Pros­inecki,Mihajlovic,Pancev,Savic­evic,Binic...
http://www.youtube.com/watch?v=wEdsClrokNo

Mrki

pre 12 godina

Bila je i ostaće to utakmica mog života.Jeste da je finale bilo finale,ali ovo je bila utakmica koje se najviše sećam,toliko nervozan nisam bio nikad.Ubedljivo bolji u obe utakmice,oni dadoše dva gola ni krivi ni dužni,a onda još pogodili stativu oko 85 minuta.A onda taj autogol,koja je to bila euforija,nikad u životu nisam doživeo takvu ekstazu,ko u nekom ludilu,ma i bio sam lud u tom trenutku.Nisam bio toliko nervozan u finalu,ne znam zašto,ali sa Bajernom je bilo stvarno do daske.Mislim lično da je to najveća Zvedina utakmica svih vremena,nije najveća pobeda ali sve okolnosti daju mi za pravo da kažem da je to najveća utakmica u istoriji kluba.I potpuno zasluženo,bila bi velika nepravda da je tad prošao Bajern,ali ako ima boga on je bio taj koji je reko E PA OVAJ PUT NEĆETE,U FINALE IDE ZVEZDA JER JE TO ZASLUŽILA.

Zvezdo s tobom do smrti

pre 12 godina

@neko iz mase, 24. april 2012 12:43)
ma najbitnije da si prvi da iskomentarises ovakav naslov, treba da stanes mirno kada se setis ove utakmice, a pitanje za tebe, sta to vi imate, nemate ni proslost a buducnost?! peta titula, terate upravu, zvizdi ceo stadion, udarate igrace na terenu, tribina kao na divljem zapadu,..ma ima mnogo toga jos, znas i sam...
ovo doziveti na zapadnoj tribini na kojoj sam i licno bio, neces doziveti da zivis 3 tvoja zivota...ali najbitnije da vi drzite rekord u areni u basketu i da se o vama pravi dokumentarac!!!

slavni dani zauvek

pre 12 godina

Sve us vemu trebali smo po viđenom u 2 utakmice glat da izbacimo Nemce iako su u prvih 11 imali šestoricu iz redova svetskog prvaka, ali eto, Bog nas je pogledao jer smo svih godina ranije to zaslužili svojim radom. Valjda će opet, kada zaslužimo radom. Pod radom naravno ne podrazumevam ove Toletove titule jednog kluba koji je sinonim za nulu u Evropi.

Đorđe

pre 12 godina

Taj gol je postignut u 92 minutu, a njemu je prethodila stativa Bajerna u 90 minutu, kada su svi tu loptu već videli u golu i kada se nekim čudom nije odbila do igrača Bajerna(ne sećam se koga), koji je sam kao duh u Zvezdinom petercu. Ogromnu i ludačku sreću imala je Zvezda na toj utakmici, pa i u finalu protiv Marseja, ali na peharu LŠ je ipak ugravirano samo ime Zvezde, pa ništa ne može da umanji taj uspeh. Mi grobari moramo to da poštujemo i priznamo da ste tada bili najbolji na svetu.
Uostalom lepo kaže Milojko Pantić- Sreća prati hrabre, ali sreća prati i majstore fudbala. Igrači Zvezde iz tog perioda su svakako to i bili.

Mare

pre 12 godina

hahahaaa.. a dan kad su pobedili grashopers pa drezden pa drezden drugi put pa grashopers pa dali prvi god na prvoj utakmici... to sve treba obeleziti. pa presli centar protiv marseja
hahhahahaha...

NoVoSaDJaNiN

pre 12 godina

Prosinecki, Mihajlovic, Savicevic, Jugovic, Pancev.... Kakav tim!
I onda ti kazu grobari : jeste, ali mi smo 5 godina uzastopno prvaci...
Ne bih menjao Zvezdinu istoriju ni za 50 vasih (Toletovih) titula.

Dule

pre 12 godina

Nebo se otvorilo, stadion je explodirao. Da, da. Bilo je stvarno gusto, ali nas je Bog pogledao. Taj autogol je bio nekih par minuta pre kraja, stvar koja se pamti do kraja zivota. A onda su neki drugi ljudi preuzeli klub, zemlju I okolne zemlje itd., tako da je to bila poslednja Zvezdina utakmica koju sam gledao na Marakani...

neko iz mase

pre 12 godina

21 godina od ulaska u finake,22 od prvog izvedenog kornere c.zvezde ne evropskim takmicenjim,23 od pobedr u prvom kolu kvalifikacija,godinu dana od dolaska putina na marakani,5 godina od poslednje titule...samo tako zvezdo ko nema proslos nema ni buducnost...

Đorđe

pre 12 godina

Taj gol je postignut u 92 minutu, a njemu je prethodila stativa Bajerna u 90 minutu, kada su svi tu loptu već videli u golu i kada se nekim čudom nije odbila do igrača Bajerna(ne sećam se koga), koji je sam kao duh u Zvezdinom petercu. Ogromnu i ludačku sreću imala je Zvezda na toj utakmici, pa i u finalu protiv Marseja, ali na peharu LŠ je ipak ugravirano samo ime Zvezde, pa ništa ne može da umanji taj uspeh. Mi grobari moramo to da poštujemo i priznamo da ste tada bili najbolji na svetu.
Uostalom lepo kaže Milojko Pantić- Sreća prati hrabre, ali sreća prati i majstore fudbala. Igrači Zvezde iz tog perioda su svakako to i bili.

Dule

pre 12 godina

Nebo se otvorilo, stadion je explodirao. Da, da. Bilo je stvarno gusto, ali nas je Bog pogledao. Taj autogol je bio nekih par minuta pre kraja, stvar koja se pamti do kraja zivota. A onda su neki drugi ljudi preuzeli klub, zemlju I okolne zemlje itd., tako da je to bila poslednja Zvezdina utakmica koju sam gledao na Marakani...

NoVoSaDJaNiN

pre 12 godina

Prosinecki, Mihajlovic, Savicevic, Jugovic, Pancev.... Kakav tim!
I onda ti kazu grobari : jeste, ali mi smo 5 godina uzastopno prvaci...
Ne bih menjao Zvezdinu istoriju ni za 50 vasih (Toletovih) titula.

neko iz mase

pre 12 godina

21 godina od ulaska u finake,22 od prvog izvedenog kornere c.zvezde ne evropskim takmicenjim,23 od pobedr u prvom kolu kvalifikacija,godinu dana od dolaska putina na marakani,5 godina od poslednje titule...samo tako zvezdo ko nema proslos nema ni buducnost...

Edo zvezdas iz Prijepolja

pre 12 godina

Bogami nije samo Srbe obradovao i mene je muslimana, ne secam se uopste te utakmice jer sam bio mali, al se dobro secam tog tenutka kad je Zvezda dala gol a moj stari brat od srece skocio sa terase preko ograde,pao i slomio ruku, kaze da se nikada nece kajati zbog toga :)))

nele

pre 12 godina

Euforija je tresla Srbiju ( i ne samo Srbiju ) jos od prve utakmice u Minhenu a tog dana je od ranog jutra vrilo u Beogradu. Radio stanice pustaju navijacke pesme, izlazi se ranije sa posla, guzva u gradu, svi nasmejani i odlucni. Na Bubanj potoku se trazi karta vise, dolaze sa juga Srbi, Makedonci, Crnogorci. Sa zapada Srbi iz Bosne i Hrvatske. Na stadionu ja sa drustvom na istoku, ispred nas dve gajbe piva ( tada su jos prodavali pivo u flasama )...
Kakva vremena!

Mrki

pre 12 godina

Bila je i ostaće to utakmica mog života.Jeste da je finale bilo finale,ali ovo je bila utakmica koje se najviše sećam,toliko nervozan nisam bio nikad.Ubedljivo bolji u obe utakmice,oni dadoše dva gola ni krivi ni dužni,a onda još pogodili stativu oko 85 minuta.A onda taj autogol,koja je to bila euforija,nikad u životu nisam doživeo takvu ekstazu,ko u nekom ludilu,ma i bio sam lud u tom trenutku.Nisam bio toliko nervozan u finalu,ne znam zašto,ali sa Bajernom je bilo stvarno do daske.Mislim lično da je to najveća Zvedina utakmica svih vremena,nije najveća pobeda ali sve okolnosti daju mi za pravo da kažem da je to najveća utakmica u istoriji kluba.I potpuno zasluženo,bila bi velika nepravda da je tad prošao Bajern,ali ako ima boga on je bio taj koji je reko E PA OVAJ PUT NEĆETE,U FINALE IDE ZVEZDA JER JE TO ZASLUŽILA.

Zvezdo s tobom do smrti

pre 12 godina

@neko iz mase, 24. april 2012 12:43)
ma najbitnije da si prvi da iskomentarises ovakav naslov, treba da stanes mirno kada se setis ove utakmice, a pitanje za tebe, sta to vi imate, nemate ni proslost a buducnost?! peta titula, terate upravu, zvizdi ceo stadion, udarate igrace na terenu, tribina kao na divljem zapadu,..ma ima mnogo toga jos, znas i sam...
ovo doziveti na zapadnoj tribini na kojoj sam i licno bio, neces doziveti da zivis 3 tvoja zivota...ali najbitnije da vi drzite rekord u areni u basketu i da se o vama pravi dokumentarac!!!

igorpl

pre 12 godina

imali su nevidjene srece tog dana i to treba da se naglasi, ali srca prati hrabre i to se dokazalo u finalu. kapa dole komsije. poydrav od navijaca,partizana

Cofi

pre 12 godina

Klasik,ovaj trenutak zivece vecno!Eh,imao sam sedam godina tad,kakvo ludilo je tad vladalo u vazduhu,nikad vidjeno ni pre ni posle na ovim prostorima.Realno tad su se i navijaci Partizana radovali kao mala deca,mada neki su to od stida krili,ali kad je Zvezda dala gol,znam da su u sebi i oni odlepili od srece,jer to tada nije bila samo Crvena Zvezda koja je dala gol,vec je jedan Srpski tim razbio Nemacki,u poslednjim sekundama meca,na nasem stadionu,pred nasim ljudima,na Marakani!To vece izasla je cela Srbija i Jugoslavija na ulice da pozdravi istinske sampione!

Nikola MILIVOJEVIC

pre 12 godina

Gledano kroz istoriju srpskog fudbala ova utakmica uz finale je jedna od najvecih utakmica ikad na nasim prostorima,obzirom da je ZVEZDA postala PRVAK SVETA, Sta reci a ne zaplakti...Kad si zvezdooo bila prvak svetaaaa

Vlada Loznica

pre 12 godina

Ne bih ja menjao istoriju Partizana ni za 50 vasih evro kupova.
(Miki, 24. april 2012 14:23)

Ahahahahahahahaah ... hahaha...hahaha ... hahaha :)

Marko

pre 12 godina

Stojanovic,Radinovic,Marovic,J­ugovic,Belodedic,Najdoski,Pros­inecki,Mihajlovic,Pancev,Savic­evic,Binic...
http://www.youtube.com/watch?v=wEdsClrokNo

Zvezdas

pre 12 godina

Od stative se nije odbila Efenbergu mislim. A sto se tice istorije Zvezde i Partizana samo cu reci: NEKO PAMTI BARI, A NEKO FLJAMURTARI.

slavni dani zauvek

pre 12 godina

Sve us vemu trebali smo po viđenom u 2 utakmice glat da izbacimo Nemce iako su u prvih 11 imali šestoricu iz redova svetskog prvaka, ali eto, Bog nas je pogledao jer smo svih godina ranije to zaslužili svojim radom. Valjda će opet, kada zaslužimo radom. Pod radom naravno ne podrazumevam ove Toletove titule jednog kluba koji je sinonim za nulu u Evropi.

Mare

pre 12 godina

hahahaaa.. a dan kad su pobedili grashopers pa drezden pa drezden drugi put pa grashopers pa dali prvi god na prvoj utakmici... to sve treba obeleziti. pa presli centar protiv marseja
hahhahahaha...

Sasa

pre 12 godina

Za sve fudbalske stručnjake, koji omalovažavaju Zvezdin uspeh iz 1991. godine. Reče neko, kako je to bila najslabija sezona u Kupu šampiona, zato što su igrali Zvezda, Bajern, Marsej i Spartak? Te sezone je Spartak iz Moskve izbacio Maradonin Napoli i Real iz Madrida! U to vreme su Sovjeti bili jedna od najjačih reprezentacija Evrope, a to što je danas Spartak slab, ne znači da su i tada bili slabi. Marsej je izbacio Milana, jednu od najjačih generacija klupsog fudbala, a za njih su igrali Piksi, Papen, Kris Vodl, Boli, Pele i drugi, a 2 godine kasnije su postali i prvaci Evrope! Što se tiče Bajerna, pola tima su bili reprezentativci Nemačke, koja je bila svetski šampion iz Italije!!! O njima ne treba trošiti reči!!! Zvezda je na svom putu izbacila Grashoper, zatim Rendžers koji je te godine bio kandidat za titulu, jer je imao jednu od najjačih generacija. Zatim je izbacila Dinamo Drezeden, stalnog učesnika 1/4 i 1/8 finala kupa šampiona, a Partizan je punio sa 6:0. A u polufinalu smo izbacili jedan od najvećih klubova svih vremena, minhenski Bajern. A da stvar bude još veća, mi smo svakom timu dali po, minimum 4 gola, nekima po 5, a nekima 6 i osvojili titulu bez poraza!!! A pošto se ovde javljaju poznavaoci fudbala, koji smatraju da smo imali lake protivnike, evo možete pogledati kakve su protivnike imali timovi koji su osvajali titule u periodu 1981-1988 pa sami procenite: Evo vam liste, koga su sve ekipe od 1981. godine, pa na ovamo izbacile na putu do titule KEŠ-a. 1988: PSV je izbacio Galatasaraj, Rapid iz beča, Bordo i Real! 1987: Porto je izbacio Rabat, Vitkovice, Brondbi i Dinamo Kijev 1986: Steaua je izbacila Vejle, Honved, Kuusysi (ni ime ne mogu da izgovorim) i Anderleht 1985: Juventus je izbacio Ilves, Grashoper, Spartu i Bordo 1984: Liverpool je izbacio Odense, Atletik, Benfiku i Dinamo Bukurešt 1983: Hamburg je izbacio Dinamo Berlin, Olimpijakos, Dinamo Kijev i Real Sosijedad...itd. 1982: Aston Vila je izbacila Valur, Dinamo Berlin, Dinamo Kijev, Anderleht 1981: Liverpul je izbacio OPS, Aberdin, CSKA, Bajern Dakle, kao što vidite, Zvezda je imala jače protivnije od ostalih, a to što vi nikada nećete priznati da je Zvezda bila prvak Evrope, to je vaš problem. Neka gospodin Bjeković, kaže navijačima Reala da im se ne važi 6 titula, Ajaksu 3, Liverpulu 4, Bajernu 3, Juventusu 1, Interu 2, Milanu 4, da Benfika nikada nije bila prvak Evrope itd... Dakle, ispade da je Partizan napravio veći uspeh plasmanom u lš, od Ajaksa, Liverpula, Milana, Reala, Barselone, Intera, Juventusa…

One Night in may

pre 12 godina

A zasto opet gazite po ranama Toletu i njegovima? Kao da im je malo sto oni ne mogu da zaborave, nego ih jos i vi podsecate.

Пеђа

pre 12 godina

Далека, а још увек блиска је та 1991. Звезда је тада била клуб, а Србија - држава. Неважно је да ли су Немци тог дана обрадовали, или чак можда, даровали Србе. И као да се ништа није променило: 2012. ми Немце опет посматрамо у полуфиналу, а расположеног Милојка Пантића сада слушамо, и гледамо, у предизборним спотовима! Једино се Роби више не весели. Свеједно, честитке за тај дан.

Vlada Loznica

pre 12 godina

Sam vi i dalje živite u 91. a do titule će te za jedno 20 godina!
(kokos, 24. april 2012 15:25)

Samo vi nastavite da obelezavate ovakve stvari i nece vas biti u Evropi jos dugo!
Okrenite se buducnosti i prestanite da zivite u proslosti!
(5n, 24. april 2012 15:12)

Kompleksi?

Rock

pre 12 godina

Alo Grobari dvaput za redom vas cepaju Zvezdini decaci, decaci, deca a razbice vas ponovo za neki dan,ni sudije vam vise ne mogu pomoci koliko nista ne znate!
Sto se tice Evrope o tome ne mozete ni da sanjate!

Zlatko

pre 12 godina

Jeste, na peharu stoji Zvezdino ime, ali dokle ce vise deca da se prepiru oko toga? Zvezda je te godine uzela u fudbalu, Partizan sledece godine u kosarci. To nikad jedni drugima nece moci oduzeti. Ja bih postavio pitanje sta bi bilo kad bi bilo? I jedna i druga ekipa su se raspale svi znamo zbog cega. I jednoj i drugoj reprez. selekciji uskraceno ucesce. Sta bi bilo kad bi bilo? EP. Osmi na SP '90. i klupski sampion Evrope i sveta '91. Pitanje je da li bi ga osvojili ali poznato je da su Danci otisli umesto nas i osvojili. OI. Sampion Evrope i sveta, plus klupski prvaci Evrope. Bili bi veci favorit za zlato od SAD. Ako se ne varam zar tada Hrvati ne bejahu treci? Dakle, sami Hrvati, bez polovine igraca iz '90. i '91.

Zlatko

pre 12 godina

Problem prilikom pisanja komentara... Da zavrsim... Zvezda i Partizan su pokorili Evropu. Zbog svega sto se desilo osetili su posledice oba kluba ali i obe reprezentacije. A jedni i drugi da prestanu da se svadjaju oko toga i omalovazaju suparnicke uspehe.

5n

pre 12 godina

Samo vi nastavite da obelezavate ovakve stvari i nece vas biti u Evropi jos dugo!
Okrenite se buducnosti i prestanite da zivite u proslosti!

Pera Bandera

pre 12 godina

Ja sam tada imao 9 godina. Kada se samo setim koliko sam plakao posle tog autogola....Eh kada bi opet doziveo nesto slicno...

Петар

pre 12 godina

"hahahaaa.. a dan kad su pobedili grashopers pa drezden pa drezden drugi put pa grashopers pa dali prvi god na prvoj utakmici... to sve treba obeleziti. pa presli centar protiv marseja
hahhahahaha..."
Драга браћо гробари, ја Вас молим - опростите нам Бари!

Mare

pre 12 godina

Samo vam je to ostalo. Emisija tempo i secanja a za navijace Partizana 5 titula zaredom,
a tek ls, nikad je necete igrati...
Titula titula...

MIlan Nis

pre 12 godina

EEEE to e bilo neko lepse i srecnije vreme za fudbal igralo se srcem, a mi navijaci smo suzama proslavljali takve uspeh. Jedna i jedina ZVEZDA

Micko

pre 12 godina

Svaka cast na tom uspehu jer je to zaista bio podvig proci Bajern koji je po meni tada bio najbolji, ali uz srecu koja prati hrabre vi ste ga ostvarili i iskreno ocekujem da cete i za pet godina slaviti jubilej ;)))

neko iz mase

pre 12 godina

21 godina od ulaska u finake,22 od prvog izvedenog kornere c.zvezde ne evropskim takmicenjim,23 od pobedr u prvom kolu kvalifikacija,godinu dana od dolaska putina na marakani,5 godina od poslednje titule...samo tako zvezdo ko nema proslos nema ni buducnost...

Mare

pre 12 godina

hahahaaa.. a dan kad su pobedili grashopers pa drezden pa drezden drugi put pa grashopers pa dali prvi god na prvoj utakmici... to sve treba obeleziti. pa presli centar protiv marseja
hahhahahaha...

5n

pre 12 godina

Samo vi nastavite da obelezavate ovakve stvari i nece vas biti u Evropi jos dugo!
Okrenite se buducnosti i prestanite da zivite u proslosti!

Mare

pre 12 godina

Samo vam je to ostalo. Emisija tempo i secanja a za navijace Partizana 5 titula zaredom,
a tek ls, nikad je necete igrati...
Titula titula...

NoVoSaDJaNiN

pre 12 godina

Prosinecki, Mihajlovic, Savicevic, Jugovic, Pancev.... Kakav tim!
I onda ti kazu grobari : jeste, ali mi smo 5 godina uzastopno prvaci...
Ne bih menjao Zvezdinu istoriju ni za 50 vasih (Toletovih) titula.

Zvezdo s tobom do smrti

pre 12 godina

@neko iz mase, 24. april 2012 12:43)
ma najbitnije da si prvi da iskomentarises ovakav naslov, treba da stanes mirno kada se setis ove utakmice, a pitanje za tebe, sta to vi imate, nemate ni proslost a buducnost?! peta titula, terate upravu, zvizdi ceo stadion, udarate igrace na terenu, tribina kao na divljem zapadu,..ma ima mnogo toga jos, znas i sam...
ovo doziveti na zapadnoj tribini na kojoj sam i licno bio, neces doziveti da zivis 3 tvoja zivota...ali najbitnije da vi drzite rekord u areni u basketu i da se o vama pravi dokumentarac!!!

Zvezdas

pre 12 godina

Od stative se nije odbila Efenbergu mislim. A sto se tice istorije Zvezde i Partizana samo cu reci: NEKO PAMTI BARI, A NEKO FLJAMURTARI.

Vlada Loznica

pre 12 godina

Sam vi i dalje živite u 91. a do titule će te za jedno 20 godina!
(kokos, 24. april 2012 15:25)

Samo vi nastavite da obelezavate ovakve stvari i nece vas biti u Evropi jos dugo!
Okrenite se buducnosti i prestanite da zivite u proslosti!
(5n, 24. april 2012 15:12)

Kompleksi?

Dule

pre 12 godina

Nebo se otvorilo, stadion je explodirao. Da, da. Bilo je stvarno gusto, ali nas je Bog pogledao. Taj autogol je bio nekih par minuta pre kraja, stvar koja se pamti do kraja zivota. A onda su neki drugi ljudi preuzeli klub, zemlju I okolne zemlje itd., tako da je to bila poslednja Zvezdina utakmica koju sam gledao na Marakani...

slavni dani zauvek

pre 12 godina

Sve us vemu trebali smo po viđenom u 2 utakmice glat da izbacimo Nemce iako su u prvih 11 imali šestoricu iz redova svetskog prvaka, ali eto, Bog nas je pogledao jer smo svih godina ranije to zaslužili svojim radom. Valjda će opet, kada zaslužimo radom. Pod radom naravno ne podrazumevam ove Toletove titule jednog kluba koji je sinonim za nulu u Evropi.

Vlada Loznica

pre 12 godina

Ne bih ja menjao istoriju Partizana ni za 50 vasih evro kupova.
(Miki, 24. april 2012 14:23)

Ahahahahahahahaah ... hahaha...hahaha ... hahaha :)

Nikola MILIVOJEVIC

pre 12 godina

Gledano kroz istoriju srpskog fudbala ova utakmica uz finale je jedna od najvecih utakmica ikad na nasim prostorima,obzirom da je ZVEZDA postala PRVAK SVETA, Sta reci a ne zaplakti...Kad si zvezdooo bila prvak svetaaaa

Zlatko

pre 12 godina

Problem prilikom pisanja komentara... Da zavrsim... Zvezda i Partizan su pokorili Evropu. Zbog svega sto se desilo osetili su posledice oba kluba ali i obe reprezentacije. A jedni i drugi da prestanu da se svadjaju oko toga i omalovazaju suparnicke uspehe.

igorpl

pre 12 godina

imali su nevidjene srece tog dana i to treba da se naglasi, ali srca prati hrabre i to se dokazalo u finalu. kapa dole komsije. poydrav od navijaca,partizana

Đorđe

pre 12 godina

Taj gol je postignut u 92 minutu, a njemu je prethodila stativa Bajerna u 90 minutu, kada su svi tu loptu već videli u golu i kada se nekim čudom nije odbila do igrača Bajerna(ne sećam se koga), koji je sam kao duh u Zvezdinom petercu. Ogromnu i ludačku sreću imala je Zvezda na toj utakmici, pa i u finalu protiv Marseja, ali na peharu LŠ je ipak ugravirano samo ime Zvezde, pa ništa ne može da umanji taj uspeh. Mi grobari moramo to da poštujemo i priznamo da ste tada bili najbolji na svetu.
Uostalom lepo kaže Milojko Pantić- Sreća prati hrabre, ali sreća prati i majstore fudbala. Igrači Zvezde iz tog perioda su svakako to i bili.

One Night in may

pre 12 godina

A zasto opet gazite po ranama Toletu i njegovima? Kao da im je malo sto oni ne mogu da zaborave, nego ih jos i vi podsecate.

Sasa

pre 12 godina

Za sve fudbalske stručnjake, koji omalovažavaju Zvezdin uspeh iz 1991. godine. Reče neko, kako je to bila najslabija sezona u Kupu šampiona, zato što su igrali Zvezda, Bajern, Marsej i Spartak? Te sezone je Spartak iz Moskve izbacio Maradonin Napoli i Real iz Madrida! U to vreme su Sovjeti bili jedna od najjačih reprezentacija Evrope, a to što je danas Spartak slab, ne znači da su i tada bili slabi. Marsej je izbacio Milana, jednu od najjačih generacija klupsog fudbala, a za njih su igrali Piksi, Papen, Kris Vodl, Boli, Pele i drugi, a 2 godine kasnije su postali i prvaci Evrope! Što se tiče Bajerna, pola tima su bili reprezentativci Nemačke, koja je bila svetski šampion iz Italije!!! O njima ne treba trošiti reči!!! Zvezda je na svom putu izbacila Grashoper, zatim Rendžers koji je te godine bio kandidat za titulu, jer je imao jednu od najjačih generacija. Zatim je izbacila Dinamo Drezeden, stalnog učesnika 1/4 i 1/8 finala kupa šampiona, a Partizan je punio sa 6:0. A u polufinalu smo izbacili jedan od najvećih klubova svih vremena, minhenski Bajern. A da stvar bude još veća, mi smo svakom timu dali po, minimum 4 gola, nekima po 5, a nekima 6 i osvojili titulu bez poraza!!! A pošto se ovde javljaju poznavaoci fudbala, koji smatraju da smo imali lake protivnike, evo možete pogledati kakve su protivnike imali timovi koji su osvajali titule u periodu 1981-1988 pa sami procenite: Evo vam liste, koga su sve ekipe od 1981. godine, pa na ovamo izbacile na putu do titule KEŠ-a. 1988: PSV je izbacio Galatasaraj, Rapid iz beča, Bordo i Real! 1987: Porto je izbacio Rabat, Vitkovice, Brondbi i Dinamo Kijev 1986: Steaua je izbacila Vejle, Honved, Kuusysi (ni ime ne mogu da izgovorim) i Anderleht 1985: Juventus je izbacio Ilves, Grashoper, Spartu i Bordo 1984: Liverpool je izbacio Odense, Atletik, Benfiku i Dinamo Bukurešt 1983: Hamburg je izbacio Dinamo Berlin, Olimpijakos, Dinamo Kijev i Real Sosijedad...itd. 1982: Aston Vila je izbacila Valur, Dinamo Berlin, Dinamo Kijev, Anderleht 1981: Liverpul je izbacio OPS, Aberdin, CSKA, Bajern Dakle, kao što vidite, Zvezda je imala jače protivnije od ostalih, a to što vi nikada nećete priznati da je Zvezda bila prvak Evrope, to je vaš problem. Neka gospodin Bjeković, kaže navijačima Reala da im se ne važi 6 titula, Ajaksu 3, Liverpulu 4, Bajernu 3, Juventusu 1, Interu 2, Milanu 4, da Benfika nikada nije bila prvak Evrope itd... Dakle, ispade da je Partizan napravio veći uspeh plasmanom u lš, od Ajaksa, Liverpula, Milana, Reala, Barselone, Intera, Juventusa…

Mrki

pre 12 godina

Bila je i ostaće to utakmica mog života.Jeste da je finale bilo finale,ali ovo je bila utakmica koje se najviše sećam,toliko nervozan nisam bio nikad.Ubedljivo bolji u obe utakmice,oni dadoše dva gola ni krivi ni dužni,a onda još pogodili stativu oko 85 minuta.A onda taj autogol,koja je to bila euforija,nikad u životu nisam doživeo takvu ekstazu,ko u nekom ludilu,ma i bio sam lud u tom trenutku.Nisam bio toliko nervozan u finalu,ne znam zašto,ali sa Bajernom je bilo stvarno do daske.Mislim lično da je to najveća Zvedina utakmica svih vremena,nije najveća pobeda ali sve okolnosti daju mi za pravo da kažem da je to najveća utakmica u istoriji kluba.I potpuno zasluženo,bila bi velika nepravda da je tad prošao Bajern,ali ako ima boga on je bio taj koji je reko E PA OVAJ PUT NEĆETE,U FINALE IDE ZVEZDA JER JE TO ZASLUŽILA.

Пеђа

pre 12 godina

Далека, а још увек блиска је та 1991. Звезда је тада била клуб, а Србија - држава. Неважно је да ли су Немци тог дана обрадовали, или чак можда, даровали Србе. И као да се ништа није променило: 2012. ми Немце опет посматрамо у полуфиналу, а расположеног Милојка Пантића сада слушамо, и гледамо, у предизборним спотовима! Једино се Роби више не весели. Свеједно, честитке за тај дан.

Cofi

pre 12 godina

Klasik,ovaj trenutak zivece vecno!Eh,imao sam sedam godina tad,kakvo ludilo je tad vladalo u vazduhu,nikad vidjeno ni pre ni posle na ovim prostorima.Realno tad su se i navijaci Partizana radovali kao mala deca,mada neki su to od stida krili,ali kad je Zvezda dala gol,znam da su u sebi i oni odlepili od srece,jer to tada nije bila samo Crvena Zvezda koja je dala gol,vec je jedan Srpski tim razbio Nemacki,u poslednjim sekundama meca,na nasem stadionu,pred nasim ljudima,na Marakani!To vece izasla je cela Srbija i Jugoslavija na ulice da pozdravi istinske sampione!

Rock

pre 12 godina

Alo Grobari dvaput za redom vas cepaju Zvezdini decaci, decaci, deca a razbice vas ponovo za neki dan,ni sudije vam vise ne mogu pomoci koliko nista ne znate!
Sto se tice Evrope o tome ne mozete ni da sanjate!

nele

pre 12 godina

Euforija je tresla Srbiju ( i ne samo Srbiju ) jos od prve utakmice u Minhenu a tog dana je od ranog jutra vrilo u Beogradu. Radio stanice pustaju navijacke pesme, izlazi se ranije sa posla, guzva u gradu, svi nasmejani i odlucni. Na Bubanj potoku se trazi karta vise, dolaze sa juga Srbi, Makedonci, Crnogorci. Sa zapada Srbi iz Bosne i Hrvatske. Na stadionu ja sa drustvom na istoku, ispred nas dve gajbe piva ( tada su jos prodavali pivo u flasama )...
Kakva vremena!

Zlatko

pre 12 godina

Jeste, na peharu stoji Zvezdino ime, ali dokle ce vise deca da se prepiru oko toga? Zvezda je te godine uzela u fudbalu, Partizan sledece godine u kosarci. To nikad jedni drugima nece moci oduzeti. Ja bih postavio pitanje sta bi bilo kad bi bilo? I jedna i druga ekipa su se raspale svi znamo zbog cega. I jednoj i drugoj reprez. selekciji uskraceno ucesce. Sta bi bilo kad bi bilo? EP. Osmi na SP '90. i klupski sampion Evrope i sveta '91. Pitanje je da li bi ga osvojili ali poznato je da su Danci otisli umesto nas i osvojili. OI. Sampion Evrope i sveta, plus klupski prvaci Evrope. Bili bi veci favorit za zlato od SAD. Ako se ne varam zar tada Hrvati ne bejahu treci? Dakle, sami Hrvati, bez polovine igraca iz '90. i '91.

Петар

pre 12 godina

"hahahaaa.. a dan kad su pobedili grashopers pa drezden pa drezden drugi put pa grashopers pa dali prvi god na prvoj utakmici... to sve treba obeleziti. pa presli centar protiv marseja
hahhahahaha..."
Драга браћо гробари, ја Вас молим - опростите нам Бари!

Edo zvezdas iz Prijepolja

pre 12 godina

Bogami nije samo Srbe obradovao i mene je muslimana, ne secam se uopste te utakmice jer sam bio mali, al se dobro secam tog tenutka kad je Zvezda dala gol a moj stari brat od srece skocio sa terase preko ograde,pao i slomio ruku, kaze da se nikada nece kajati zbog toga :)))

Micko

pre 12 godina

Svaka cast na tom uspehu jer je to zaista bio podvig proci Bajern koji je po meni tada bio najbolji, ali uz srecu koja prati hrabre vi ste ga ostvarili i iskreno ocekujem da cete i za pet godina slaviti jubilej ;)))

Marko

pre 12 godina

Stojanovic,Radinovic,Marovic,J­ugovic,Belodedic,Najdoski,Pros­inecki,Mihajlovic,Pancev,Savic­evic,Binic...
http://www.youtube.com/watch?v=wEdsClrokNo

Pera Bandera

pre 12 godina

Ja sam tada imao 9 godina. Kada se samo setim koliko sam plakao posle tog autogola....Eh kada bi opet doziveo nesto slicno...

MIlan Nis

pre 12 godina

EEEE to e bilo neko lepse i srecnije vreme za fudbal igralo se srcem, a mi navijaci smo suzama proslavljali takve uspeh. Jedna i jedina ZVEZDA