Utorak, 24.04.2012.

12:06

Stadion na krovu tržnog centra/FOTO

Austrijska kompanija "Kramer, Vagner i Ilmaier"otvoriće u oktobru 2012. godine šoping centar u Beogradu, koji će na krovu imati fudbalski stadion.

Izvor: B92

Stadion na krovu tržnog centra/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Srbenda

pre 11 godina

Ovom delu Voždovca je trebalo tako nešto jer blizu nema neki TC nego za te krpice se ide preko na NBG Ušće ,Delta itd...ne živimo u USA nego u Srbiji a osim kineskih zaslužujemo i bolje stvari,makar malo...svaki novi TC su nova radna mesta ko god da gradi i treba da zaradi kad radi 30% mladih samo opet je ovo prilika za mnoge ...ne treba gledati na sve tako crno i odmah kritike kao da ste vi svi bolji i nešto više pružili...dalje osim stadiona JNA i Marakane + oni manji dobro je za grad da ima alternativu za dva najveća spomenuta ...a što se tiče pravih navijača za njih se ne brinem jer dođu da gledaju sport a klošari opredeljeni za neki tim idu na utakmice s namerom da prave sranja kako bi došli za dž do patika i trenerki jer drugačije ne mogu da priušte ,e takvima je mesto odmah preko puta stadiona ,malo dijagonalno uz ulicu ;)

Mikica

pre 11 godina

Prostorno planiranje u BGD-u je blago rečeno katastrofalno. Najveće ruglo grada nije crna gradnja, nego to da se sve stisnka u užem delu grada. Recimo BeoArena "ponos grada" je zaista na užasnom mestu, gomila betona, malo prostora itd. Umesto da su BeoArenu izgradili izmedju aerodroma i zmajeve pumpe sa ogromnim parkingom i poslovno-stambenim kompleksom i time pomerili širenje grada ka ravnicama na zapadu, "majstori" koriste svaki slobodan prostor da "zguze" još neku zgradu ili objekat. Uporedite Novi Beograd sada i pre 20 godina. Pre je postojala arhitektura i prostorno planiranje, sada je to dno dna.

Beogradjanin

pre 11 godina

Zasto bi iko normalan pravio stadion na krovu nekog centra koji prima samo 5.000 ljudi? Stvarno mi deluje totalno nenormalno. Mozda gresim, zato, neka mi neko objasni ko ce tu da igra i sta ce se desavati na tom stadionu i koji su finansijski razlozi ovog poduhvata? Sto ne bude obican soping centar, sta ce mu stadion?

Zuki

pre 12 godina

Samo ne znam kako ce se prilaziti tom cudu savremene arhitekture. Zaplanjska je najuza bas tu kod samog stadiona. Prve komsije su dve osnovne skole, groblje i bezninska stanica. Od javnog prevoza ima samo linija 26.
Bice kolone sve do Dusanovca i Medakovica zbog uskog grla gde je TC napravljen. Zalim vlasnike kuca u okolini. To je bio lep i miran kraj. Sada nece moci ni da pridju sopstvenoj kuci.

MIKI-New York

pre 12 godina

H&M kada se uporedi sa GUESS, CALVI KLEIN, CENNETH COLE, LEVIS, TOMMY HILFIGER, BUFFALO, INC itd je "0"-nula. Radim na 61-ulici i 2-aveniji u Manhattan i cesto puta kada sam na pauzi za rucak idem u H&M na 59-ulici i 3-aveniju i mogu vam reci da im je roba kao krpe za sudje. Jedino sto im nesto valja su farmerke, carape, odela(tu i tamo) a ostalu je nista roba. To odgovorno kazem.
Kod nas u USA je dosta jeftinije. Recimo patike Nike(najskuplje) su $160, a iste tamo kod nas su preko 200 EU. One koje ovde kostaju po $80 tamo su 150 EU. Maicu Nike sam kupio za mog rodjaka za $25 u Macy's a ista tamo kosta oko 50 EU itd. Idite na www.macys.com i ako vam se nesto svidja posaljite mi na e-mail miri_ny@hotmail.com i ja cu vam to kupiti u Macy's i poslati postom(dogovoricemo se o svemu putem e-maila). Eto, mislim da je posteno smoje strane. Auta su nam puno jeftinija u odnosu na Evropu, skoro duplo jeftinija.
Pozdrav iz NYC

volim jerkovice

pre 12 godina

satira. nekad su bili diskoteka i stadion, a danas soping centar i stadion preko puta groblja. To mi je vrhunac morbidnosti, slika u kojoj porodice oplakuju pokojne, a preko puta se pale bakle, peva i psuje.

A sad kosmodrom!

pre 12 godina

Taman za grobare. Jeste da ce ga puniti sami za derbi ali ce bar dobiti stadion sa normalnim stolicama i reflektorima koji rade. Moraće neka akcija da se popuni tih 5.000 ali ce bar moci ponekad da kažu da su napunili stadion.

maree

pre 12 godina

Trzni centar usce, trzni centar ovaj trzni centar sa stadionom, trzni centar sa sekcijom za prdenje...koji mozgovi investiraju u ovo u ovakvoj zemlji??? Ko ce da kupuje?! Mislim, kapiram da ima ljudi koji uzimaju preko 500eu platu pa mogu jednom mesecno sebi da kupe sta ja znam sta u mallu, ali takvih je malo, jako malo. Ne znam, nista mi nije jasno, izgleda da smo mi bas trgovacka nacija, kupi za jedan prodaj za dva. Najpametniji smo narod, jasno je.

nikola

pre 12 godina

bitno je da ce biti tu i H&M ko da je ta prodavnica najvaznija bez nje cemo da probadnemo u svakom objektu informacija tu ce biti i H&M

Iz kraja

pre 12 godina

Ne znam zasto svi pljuju ovo i pricaju nesto sto ne znaju. Ovaj projekat se privodi kraju. Konstrukcija trznog centra i stadiona je skoro podignuta. Gradnja je pocela pre godinu dana i rok je da se zavrsi u toku godine, verujem do kraja leta. Ulaz u stadion je iz Zaplanjske ulice, a u trzni centar je sa suprotne strane. Inace, ovo je podignuto na istom mestu gde je bio stadion FK Vozdovca, a nov stadion bice identicnog kapaciteta kao stari. Inace, u njemu ce biti parking u dva nivoa, dva sprata lokala, a pored stadiona veliki Merkatorov market. Ovaj projekat je 3. ove vrste u Evropi (u Marseju i u jednom gradu u Svajcarskoj postoji slicno) i jedinstven je u ovom delu Evrope.
Pozdrav.

pisem tek da nesto napisem

pre 12 godina

Da nema kupaca ne bi gradili trzne centre. Ne kupuju u trznim centrima oni sa platom od 20.000-30.000 din, vec oni sto rade (to jest nista ne rade) u drzavnim firmama.

citalac

pre 12 godina

(Ko ce tu igrati?!, 24. april 2012 12:33)

E valjda ce kupci. Posle potrosnja u parama, treba i potrosnja u energiji, a to je zapravo igrati fudbal na krovu. Da se zna unapred pre kupovine, treba nositi svako opremu mada verovatno ima i na zajam kao i u kuglanju recimo. Uzivajte u kupovini ovaj u fudbalu.

Milko

pre 12 godina

" Najveće tržne i trgovačke centre gradila je u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji."
Posle ovih super sila, na red došao i Lider regiona.

maximus

pre 12 godina

@b: ja zivim "napolju"i H&M nije losa marka,svuda u svetu se smatra sredjeg kvaliteta ali za nisku cenu,ima nesto za svakog i holivudske zvezde pazare tu ne samo obican radnik i GAP nije losa marka.
Poznatije marke nisu uvek bolje, secam se da sam citao negde da su test vrsili da vide ako su poznate farmerke(levis,disel,g-star itd)od boljeg kvaliteta nego farmerke manje poznate marke i bukvalno je kvalitet bio isti i covek placa vise samo zato sto je "poznata"marka u pitanju!

ljuba

pre 12 godina

Veoma je vazno sto se prave veliki fudbalski stadioni (citam da ce i C.Zvezda dobiti novi.....), sto imamo Kucu fudbala u Staroj Pazovi i odlicno je sto se vec godinama mnogo ulaze u fudbal,sport u kojem imamo fenomenalne rezultate...uzas. Kada bi se 1% od svih tih bacenih para ulozio u ,npr., kulturu i razvoj institucija kulture...

dragan

pre 12 godina

H&M je smesna marka ali se u Srbiji, iz ne znam kog razloga, smatra za ne znam sta. Taj trend sam primetio i pocinje da iritira. Ista prica je i sa Pull & Bear, C&A, Abercrombie itd. I GAP, naravno. Indijski pamuk i kineska radna snaga po svemirskim cenama.

Ko je ziveo napolju zna o kakvoj boraniji se radi. Stvarno mi nije jasno kako smo pali na tu prevaru.
(B, 24. april 2012 14:15)

A ti si živeo napolju pa znaš?? Kampovanje u Buljaricama se ne smatra životom "napolju".

fkr1958

pre 12 godina

@Nemanja
Nije tesko pogoditi sva slova kad prodjes 8 razreda osnovne skole, 4 srednje, jos uz to 4 godine fakulteta! Pokusaj mozda ti uspe, nikad se ne zna!
A da svrati na Banjicu,znas to je ono sto se nalazi u Bg,ber 200km od tvog sela,fin deo grada kraj Dedinja i tamo igra FK Rad, na stadionu Kralj Petar 1,poseti utakmicu tog kluba, a ako te neko dirne ili popreko pogleda, a da ne provociras, slobodno baci atomsku bombu, a ne pravi se pametan po netu!

Doc Holiday

pre 12 godina

Malo mi je čudno, ali ajde.

Spojiti tržni centar i stadion - izađem ja napolje sa kesama sa bakalukom, a ispred me dočeka 5.000 navijača sa motkama da me mlati ili kordon policije sa suzavcima da me uguše...

(Aleksandar, 24. april 2012 14:47)

Zamisli i kako ce da ti izgleda automobil na parkingu ispred trznog centra?

Red jasni

pre 12 godina

Kao prvo,kako se preskocio zakon o sportu i na koji nacin je zemljiste koje pripada sportskom klubu postalo vlasnistvo fizickog lica.?!!?!kazu da se to zavrsilo u katastru?Kako bre sve to neko moze?kao drugo,kako u zoni porodicne gradnje,gde nadlezni zakonodavac NE DOZVOLJAVA da se potkrovlje podigne za 60 cm,moze da se dobije dozvola za 75000 kvadratnih metara?!?!pa u kakvoj ja to zemlji zivim?i kako ja da se osecam kao gradjanin kada se ovakve stvari desavaju?!?!kazu neki jezici(ne znam da li su zli ili oni drugi)da neki ministar stoji iza svega ovoga,ali meni najvise lici da to ovi Zdravkovici peru pare...

realista

pre 12 godina

Sve je to lepo i super ali, gde su pare?
Šta ćemo da trošimo po silnim tržnim centrima, šopovima, autletovima isl???
Od 25.000 din posle plaćanja svih (prevelikih) računa ne ostane mnogo ni za hranu a kamoli švrljanje i šoping!!!

Redjasni

pre 12 godina

Kao prvo na cije ime glasi dozvola za izgradnju 75000 kvm u zoni porodicne gradnje gde vam nadlezne sluzbe NE DOZVOLJAVAJU da potkrovlje podignete preko 60 cm???Kao drugo,na koji nacin je to fizicko lice doslo u posed zemljista sportskog kluba fk Vozdovac!?,ocigledno izmanipulisan zakon o sportu a bogami i mnogo drugih zakona,sto ovi Zdravkovici ocigledno rade.!!pominje se neki ministar ,a koji je iz subotice da sve ovo iz nekih razloga aminuje..

nbp

pre 12 godina

(Cofi, 24. april 2012 12:55)
Izvini, ali projekat nije za desetku. Svaka čast investitoru na parama i želji, s tim nemam problem, samo neka se gradi. Ali praviti onako veliki šoping centar usred kompaktnog stambenog područja sa OČAJNIM saobraćajnim pristupom (i bez nade za poboljšanje) je čist avanturizam. Tu je Zaplanjska najšira ulica, a i ona je obična saobraćajnica 1. reda, 1+1 traka. Biće "tuča" za prilaz...

nemanja

pre 12 godina

1. zloupotreba uefinih sredstava za 100 fk vozdovca. 2. klub kupljen sa namerom da se iskoristi njegovo zemljiste a novi stadion prima par hiljada- dakle nema govora o namerama da se napravi ozbiljan prvoligas. 3. tema za insajder.

VFC

pre 12 godina

Evo vam slike http://www.facebook.com/media/set/?set=a.110058965779754.10473.108951322557185&type=1
Igrace Vozdovac,kakvo je to glupo pitanje koji klub ce da igra na stadionu,pa ne pravi se valjda za nekog drugog.Samo se plasim da ce ovde u kraju u okolini stadiona biti mnogo prometnije kad se sve zavrsi.

Zoran Riznic

pre 12 godina

Strasno kakve uvrede na racun navijaca Rada se ovde prosipaju, jos ludje sto nigde vest sa nama nema veze!!! Sigurno su Radovci ubili Tatona i pucali iz pistolja na severu Marakane i prekinuli mec u Djenovi, i bacali topovske udare da igraci Partizana ne odu u poluvremenu u svlacionicu, itd., itd. ...
Evo meni kao Radovcu je drago sto Vozd dobija nov stadion!!!
Samo ja mislim da to nije nista spektakularno vec nesto najnormalnije, svaki nizerazredni klub u Evropi ima fin fudbalski funkcionalan objekat, tako bi trebali i mi ovde da imamo da je vise pameti za opstu korist a manje opstrukcije i korupcije.

Milan

pre 12 godina

Ako se pretvaramo da ovaj investitor zaista zeli da sagradi ovo cudo:

Onda on nikada nije bio na nekoj fudbalskoj utakmici, pogotovo ne u ovom delu Evrope. Ovde cisti armirani beton propadne posle nekoliko godina od "navijaca", njihovih baklji, stangli, tuca, povracanja, pivskih flasa i uopste unistavanja bez ikakvog razloga.

A tek kad naidju prave tuce sa drugim navijacima, pa tragicno primljeni golovi, pa sudijske "nepravde", onda spasavaj se ko moze. Ja da sam dobio novac na lutriji ne bih otvorio butik u prizemlju ove skalamerije.

Mnogo bi bolje bilo da je u prizemlju policijska stanica i poveci pritvor.

invalid

pre 12 godina

Aj malo insajderske informacije:

Ovu ujdurmu je organizovao lokalni bizMizmen (preCednik kluba) i uspeo preko Dulica, odnosno ministarstva za prostorno planiranje da dobije preko 60% zauzetosti na parceli, iako je po urbanistickom planu dozvoljeno 30% zauzetosti na parceli. Da prevedem, objekat je mogao da zauzima samo 30% povrsine od ukupne povrsine parcele, a dobio je da mu objekat pokriva preko 60%. Grubo racunano ako objekat ima 74.600m2, on je nelegalno izgradio preko 37.300m2. Da ne govorimo o pravnim problemima koje je projekat imao.

Tako da je dobre pare dobio on, kao i neko iz ministarstva za planiranje koji je pustio da prodje ovakav projekat.

J

pre 12 godina

Моја мајка и ја се једва боримо да се ја школујем и да имамо шта да једемо кад дођемо кући и да живимо колико-толико нормално, и онда дођем и ОПЕТ прочитам нешто о томе како се ОПЕТ гради неки тржни центар.
Пардон, ШОПИНГ центар. Ничу као печурке и блеје празни сем кад нема дечурлије којој је главни провод да се прошета ходницима између бутика, јер је све тако сјајно и шљокице су на све стране и све фино мирише. Вероватно ће људи ускоро и живети у тржним центрима.
********
Само да ми се укаже прилика, довиђења пријатно не враћам се НИКАД, па ни у шопинг на стадиону.

Косовски витез

pre 12 godina

Видели људи каква обећања дају политичари па решили и они да испричају своју причу :-)

zashto bash po svemu morate da pljujete?

pre 12 godina

@B
ko je ziveo napolju, ili makar malo putovao, zna da u toj radnji majice koshtaju po par evra, sasvim pristojno chak i za indijsku robu i kinesku radnu snagu, s obzirom da su kod nas vece cene chak i na buvljaku.

obr

pre 12 godina

Ko ce tu igrati?
Igrace Vozdovac..iako nema 100 navijaca , gazda kluba, koji inace i finansira izgradnju ovog trznog centra, namesta Srpsku ligu kao sto je to BASK uradio pre nekoliko sezona.Eto Vozdovca dogodine u drugoj ligi Srbije.

Baba Vanga

pre 12 godina

Jel jos neko osim mene ne vidi svrhu ovolikog broja trznih centara ili sam izuzetak?? Stadion hajde, ali jos jedan centar... ma dajte!!! A sto nije mogla fabrika??

Sve Jedno

pre 12 godina

Sve je ovo simpaticno.. i dve muve jednim udarcem ..klub novi teren i stadion...a stanari Vozdovca TC (Trzni Centar)... ok.. neka i oni na Vozdovcu imaju nesto... da ne idu uvek do grada... ali TC i fudbal.. hm... besni navijaci kada krenu da lomataju... Trebace tu mnogo vise cuvara nego navijaca da se svo to staklo sacuva od motki i kamenica. Podrzavam ovo..deluje lepo.. iako je prekoputa groblje :) P.S Sve stadione treba krenuti renovirati u Srbiji... OFK,RAD, Partizan,Zvezda, itd itd...

Sasa

pre 12 godina

U članku nije dobro navedeno ime kompanije. Firma se zove Krammer & Wagner (http://www.krammer-wagner.at) i rade projekte u CEE (Bosna, Hrvatska, Bugarska,itd.)i u Austriji. Ajde novinari radite svoj posao, proverite podatke pre nego što objavite članak.

Nemanja

pre 12 godina

@Ko ce tu igrati?
Tata ti je neandertalac!
(fkr1958, 24. april 2012 13:50)

Quod erat demonstrandum. Doduše ovo je iznenađujuće, pogodio si sva slova, mora da si barem vođa 'Radovih' navijača.

Aleksandar

pre 12 godina

Malo mi je čudno, ali ajde.

Spojiti tržni centar i stadion - izađem ja napolje sa kesama sa bakalukom, a ispred me dočeka 5.000 navijača sa motkama da me mlati ili kordon policije sa suzavcima da me uguše...

A i zanima koliko su tu investitori i donosioci odluka bili dobri...

MARCVS SPLENDIDVS

pre 12 godina

zna se da su navijači ofke i vožda u dobrim odnosima, pa bi bilo super kada bi ofk beograd od jeseni ovde igrao svoje utakmice. em je kapacitet sasvim dovoljan, em bi smo tako dobili još jedan dobar stadion u super ligi.

Boyya

pre 12 godina

@perica:

Verovatno nisi dobro otkucao u Googleu, meni je izbacio ovo: http://www.krammer-wagner.at/

U Westgateu u Zagrebu sam i bio, ludački je velik.

B

pre 12 godina

H&M je smesna marka ali se u Srbiji, iz ne znam kog razloga, smatra za ne znam sta. Taj trend sam primetio i pocinje da iritira. Ista prica je i sa Pull & Bear, C&A, Abercrombie itd. I GAP, naravno. Indijski pamuk i kineska radna snaga po svemirskim cenama.

Ko je ziveo napolju zna o kakvoj boraniji se radi. Stvarno mi nije jasno kako smo pali na tu prevaru.

dju

pre 12 godina

Svaka čast za ideju, ali čisto sumnjam da će se to svideti "navijačima" Crvene Zvezde i Partizana. Armija će morati da čuva te butike, prodavnice i slično

ZORAN

pre 12 godina

SVAKA.ČAST.AUSTRIJSKOJ.KOMPANIJI.NA.IZGRADNJI.OVOG.PRELEPOG.STADIONA.ŠOPING.CENTRA.JEDVA.ČEKAM.DA.SE.U.OKTOBRU.OTVORI.OVAJ.PRELEP.OBLJEKAT.SAMO.TAKO.NEK.SE.NASTAVI.SA.STRANIM.I.SIGURNIM.INVESTICIJAMA.I.SRBIJA.ĆE.SIGURNO.KORAČATI.KA.SIGURNIM.ULASKOM.U.EVROPSKU.UNIJU.SVAKA.ČAST.I.VELIKA.ČESTITKA.AUSTRIJSKOJ.KOMPANIJI.NA.IZGRADNJI.OVOG.JEDISTVENOG.I.NAJLEPSEG.STADIONA.ŠOPING.CENTRA.U.BEOGRADU.POZDRAV.OD.MENE.

Ko ce tu igrati?!

pre 12 godina

Ko ce igrati na tom stadionu? FK Vozdovac je slab a i nema navijace. Evo, stafion OFG Beograda se raspada, ne bi bilo lose da se oni prebace tu ili eventualno Rad mada su njihovi navijace neandretalci i u losim su odnosima sa ovima sa Vozdovca... Sve u svemu:

KO CE TU IGRATI?

perica

pre 12 godina

nebi da kvarim raspolozenje ali navedena firma bar po googlu nije sagradila bas nista. dakle ili je rec o novonastalom developeru kojih po regionu trckara nekolika desteina sa patentom na shopping mallove ili sluze da se prikrije pravi vlasnik i grade za tudje pare...

Бла бла

pre 12 godina

Јесте све ово архитектонски интересантно али зашто све комерцијализујете не разумем, јер мора ту да буде и имеркатор, јел морају парфимерије и бутици ? Ја јесам за нове стадионе али брате дај престаните да и од њих правите хотеле и тржне центре на сваком ћошку. Исто важи и за пројекат новог Звездиног стадиона који је катастрофа. Сећам се да је још за време Џајића изашао један предлог новог стадиона који је био доста бољи, без оних околних зграда и глупости већ само стадион бре !

Alan Ford

pre 12 godina

Navijači Rada jedva čekaju da na svoj originalan način "ukrase" novi stadion i da sa štanglama i osmehom na licu dočekuju buduće kupce.

Alan Ford

pre 12 godina

Navijači Rada jedva čekaju da na svoj originalan način "ukrase" novi stadion i da sa štanglama i osmehom na licu dočekuju buduće kupce.

Ko ce tu igrati?!

pre 12 godina

Ko ce igrati na tom stadionu? FK Vozdovac je slab a i nema navijace. Evo, stafion OFG Beograda se raspada, ne bi bilo lose da se oni prebace tu ili eventualno Rad mada su njihovi navijace neandretalci i u losim su odnosima sa ovima sa Vozdovca... Sve u svemu:

KO CE TU IGRATI?

perica

pre 12 godina

nebi da kvarim raspolozenje ali navedena firma bar po googlu nije sagradila bas nista. dakle ili je rec o novonastalom developeru kojih po regionu trckara nekolika desteina sa patentom na shopping mallove ili sluze da se prikrije pravi vlasnik i grade za tudje pare...

Doc Holiday

pre 12 godina

Malo mi je čudno, ali ajde.

Spojiti tržni centar i stadion - izađem ja napolje sa kesama sa bakalukom, a ispred me dočeka 5.000 navijača sa motkama da me mlati ili kordon policije sa suzavcima da me uguše...

(Aleksandar, 24. april 2012 14:47)

Zamisli i kako ce da ti izgleda automobil na parkingu ispred trznog centra?

Milko

pre 12 godina

" Najveće tržne i trgovačke centre gradila je u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji."
Posle ovih super sila, na red došao i Lider regiona.

B

pre 12 godina

H&M je smesna marka ali se u Srbiji, iz ne znam kog razloga, smatra za ne znam sta. Taj trend sam primetio i pocinje da iritira. Ista prica je i sa Pull & Bear, C&A, Abercrombie itd. I GAP, naravno. Indijski pamuk i kineska radna snaga po svemirskim cenama.

Ko je ziveo napolju zna o kakvoj boraniji se radi. Stvarno mi nije jasno kako smo pali na tu prevaru.

Nemanja

pre 12 godina

@Ko ce tu igrati?
Tata ti je neandertalac!
(fkr1958, 24. april 2012 13:50)

Quod erat demonstrandum. Doduše ovo je iznenađujuće, pogodio si sva slova, mora da si barem vođa 'Radovih' navijača.

ZORAN

pre 12 godina

SVAKA.ČAST.AUSTRIJSKOJ.KOMPANIJI.NA.IZGRADNJI.OVOG.PRELEPOG.STADIONA.ŠOPING.CENTRA.JEDVA.ČEKAM.DA.SE.U.OKTOBRU.OTVORI.OVAJ.PRELEP.OBLJEKAT.SAMO.TAKO.NEK.SE.NASTAVI.SA.STRANIM.I.SIGURNIM.INVESTICIJAMA.I.SRBIJA.ĆE.SIGURNO.KORAČATI.KA.SIGURNIM.ULASKOM.U.EVROPSKU.UNIJU.SVAKA.ČAST.I.VELIKA.ČESTITKA.AUSTRIJSKOJ.KOMPANIJI.NA.IZGRADNJI.OVOG.JEDISTVENOG.I.NAJLEPSEG.STADIONA.ŠOPING.CENTRA.U.BEOGRADU.POZDRAV.OD.MENE.

Aleksandar

pre 12 godina

Malo mi je čudno, ali ajde.

Spojiti tržni centar i stadion - izađem ja napolje sa kesama sa bakalukom, a ispred me dočeka 5.000 navijača sa motkama da me mlati ili kordon policije sa suzavcima da me uguše...

A i zanima koliko su tu investitori i donosioci odluka bili dobri...

Sasa

pre 12 godina

U članku nije dobro navedeno ime kompanije. Firma se zove Krammer & Wagner (http://www.krammer-wagner.at) i rade projekte u CEE (Bosna, Hrvatska, Bugarska,itd.)i u Austriji. Ajde novinari radite svoj posao, proverite podatke pre nego što objavite članak.

nemanja

pre 12 godina

1. zloupotreba uefinih sredstava za 100 fk vozdovca. 2. klub kupljen sa namerom da se iskoristi njegovo zemljiste a novi stadion prima par hiljada- dakle nema govora o namerama da se napravi ozbiljan prvoligas. 3. tema za insajder.

Бла бла

pre 12 godina

Јесте све ово архитектонски интересантно али зашто све комерцијализујете не разумем, јер мора ту да буде и имеркатор, јел морају парфимерије и бутици ? Ја јесам за нове стадионе али брате дај престаните да и од њих правите хотеле и тржне центре на сваком ћошку. Исто важи и за пројекат новог Звездиног стадиона који је катастрофа. Сећам се да је још за време Џајића изашао један предлог новог стадиона који је био доста бољи, без оних околних зграда и глупости већ само стадион бре !

Sve Jedno

pre 12 godina

Sve je ovo simpaticno.. i dve muve jednim udarcem ..klub novi teren i stadion...a stanari Vozdovca TC (Trzni Centar)... ok.. neka i oni na Vozdovcu imaju nesto... da ne idu uvek do grada... ali TC i fudbal.. hm... besni navijaci kada krenu da lomataju... Trebace tu mnogo vise cuvara nego navijaca da se svo to staklo sacuva od motki i kamenica. Podrzavam ovo..deluje lepo.. iako je prekoputa groblje :) P.S Sve stadione treba krenuti renovirati u Srbiji... OFK,RAD, Partizan,Zvezda, itd itd...

Redjasni

pre 12 godina

Kao prvo na cije ime glasi dozvola za izgradnju 75000 kvm u zoni porodicne gradnje gde vam nadlezne sluzbe NE DOZVOLJAVAJU da potkrovlje podignete preko 60 cm???Kao drugo,na koji nacin je to fizicko lice doslo u posed zemljista sportskog kluba fk Vozdovac!?,ocigledno izmanipulisan zakon o sportu a bogami i mnogo drugih zakona,sto ovi Zdravkovici ocigledno rade.!!pominje se neki ministar ,a koji je iz subotice da sve ovo iz nekih razloga aminuje..

dju

pre 12 godina

Svaka čast za ideju, ali čisto sumnjam da će se to svideti "navijačima" Crvene Zvezde i Partizana. Armija će morati da čuva te butike, prodavnice i slično

invalid

pre 12 godina

Aj malo insajderske informacije:

Ovu ujdurmu je organizovao lokalni bizMizmen (preCednik kluba) i uspeo preko Dulica, odnosno ministarstva za prostorno planiranje da dobije preko 60% zauzetosti na parceli, iako je po urbanistickom planu dozvoljeno 30% zauzetosti na parceli. Da prevedem, objekat je mogao da zauzima samo 30% povrsine od ukupne povrsine parcele, a dobio je da mu objekat pokriva preko 60%. Grubo racunano ako objekat ima 74.600m2, on je nelegalno izgradio preko 37.300m2. Da ne govorimo o pravnim problemima koje je projekat imao.

Tako da je dobre pare dobio on, kao i neko iz ministarstva za planiranje koji je pustio da prodje ovakav projekat.

zashto bash po svemu morate da pljujete?

pre 12 godina

@B
ko je ziveo napolju, ili makar malo putovao, zna da u toj radnji majice koshtaju po par evra, sasvim pristojno chak i za indijsku robu i kinesku radnu snagu, s obzirom da su kod nas vece cene chak i na buvljaku.

dragan

pre 12 godina

H&M je smesna marka ali se u Srbiji, iz ne znam kog razloga, smatra za ne znam sta. Taj trend sam primetio i pocinje da iritira. Ista prica je i sa Pull & Bear, C&A, Abercrombie itd. I GAP, naravno. Indijski pamuk i kineska radna snaga po svemirskim cenama.

Ko je ziveo napolju zna o kakvoj boraniji se radi. Stvarno mi nije jasno kako smo pali na tu prevaru.
(B, 24. april 2012 14:15)

A ti si živeo napolju pa znaš?? Kampovanje u Buljaricama se ne smatra životom "napolju".

Zoran Riznic

pre 12 godina

Strasno kakve uvrede na racun navijaca Rada se ovde prosipaju, jos ludje sto nigde vest sa nama nema veze!!! Sigurno su Radovci ubili Tatona i pucali iz pistolja na severu Marakane i prekinuli mec u Djenovi, i bacali topovske udare da igraci Partizana ne odu u poluvremenu u svlacionicu, itd., itd. ...
Evo meni kao Radovcu je drago sto Vozd dobija nov stadion!!!
Samo ja mislim da to nije nista spektakularno vec nesto najnormalnije, svaki nizerazredni klub u Evropi ima fin fudbalski funkcionalan objekat, tako bi trebali i mi ovde da imamo da je vise pameti za opstu korist a manje opstrukcije i korupcije.

J

pre 12 godina

Моја мајка и ја се једва боримо да се ја школујем и да имамо шта да једемо кад дођемо кући и да живимо колико-толико нормално, и онда дођем и ОПЕТ прочитам нешто о томе како се ОПЕТ гради неки тржни центар.
Пардон, ШОПИНГ центар. Ничу као печурке и блеје празни сем кад нема дечурлије којој је главни провод да се прошета ходницима између бутика, јер је све тако сјајно и шљокице су на све стране и све фино мирише. Вероватно ће људи ускоро и живети у тржним центрима.
********
Само да ми се укаже прилика, довиђења пријатно не враћам се НИКАД, па ни у шопинг на стадиону.

realista

pre 12 godina

Sve je to lepo i super ali, gde su pare?
Šta ćemo da trošimo po silnim tržnim centrima, šopovima, autletovima isl???
Od 25.000 din posle plaćanja svih (prevelikih) računa ne ostane mnogo ni za hranu a kamoli švrljanje i šoping!!!

maximus

pre 12 godina

@b: ja zivim "napolju"i H&M nije losa marka,svuda u svetu se smatra sredjeg kvaliteta ali za nisku cenu,ima nesto za svakog i holivudske zvezde pazare tu ne samo obican radnik i GAP nije losa marka.
Poznatije marke nisu uvek bolje, secam se da sam citao negde da su test vrsili da vide ako su poznate farmerke(levis,disel,g-star itd)od boljeg kvaliteta nego farmerke manje poznate marke i bukvalno je kvalitet bio isti i covek placa vise samo zato sto je "poznata"marka u pitanju!

ljuba

pre 12 godina

Veoma je vazno sto se prave veliki fudbalski stadioni (citam da ce i C.Zvezda dobiti novi.....), sto imamo Kucu fudbala u Staroj Pazovi i odlicno je sto se vec godinama mnogo ulaze u fudbal,sport u kojem imamo fenomenalne rezultate...uzas. Kada bi se 1% od svih tih bacenih para ulozio u ,npr., kulturu i razvoj institucija kulture...

MARCVS SPLENDIDVS

pre 12 godina

zna se da su navijači ofke i vožda u dobrim odnosima, pa bi bilo super kada bi ofk beograd od jeseni ovde igrao svoje utakmice. em je kapacitet sasvim dovoljan, em bi smo tako dobili još jedan dobar stadion u super ligi.

VFC

pre 12 godina

Evo vam slike http://www.facebook.com/media/set/?set=a.110058965779754.10473.108951322557185&type=1
Igrace Vozdovac,kakvo je to glupo pitanje koji klub ce da igra na stadionu,pa ne pravi se valjda za nekog drugog.Samo se plasim da ce ovde u kraju u okolini stadiona biti mnogo prometnije kad se sve zavrsi.

Red jasni

pre 12 godina

Kao prvo,kako se preskocio zakon o sportu i na koji nacin je zemljiste koje pripada sportskom klubu postalo vlasnistvo fizickog lica.?!!?!kazu da se to zavrsilo u katastru?Kako bre sve to neko moze?kao drugo,kako u zoni porodicne gradnje,gde nadlezni zakonodavac NE DOZVOLJAVA da se potkrovlje podigne za 60 cm,moze da se dobije dozvola za 75000 kvadratnih metara?!?!pa u kakvoj ja to zemlji zivim?i kako ja da se osecam kao gradjanin kada se ovakve stvari desavaju?!?!kazu neki jezici(ne znam da li su zli ili oni drugi)da neki ministar stoji iza svega ovoga,ali meni najvise lici da to ovi Zdravkovici peru pare...

nbp

pre 12 godina

(Cofi, 24. april 2012 12:55)
Izvini, ali projekat nije za desetku. Svaka čast investitoru na parama i želji, s tim nemam problem, samo neka se gradi. Ali praviti onako veliki šoping centar usred kompaktnog stambenog područja sa OČAJNIM saobraćajnim pristupom (i bez nade za poboljšanje) je čist avanturizam. Tu je Zaplanjska najšira ulica, a i ona je obična saobraćajnica 1. reda, 1+1 traka. Biće "tuča" za prilaz...

Milan

pre 12 godina

Ako se pretvaramo da ovaj investitor zaista zeli da sagradi ovo cudo:

Onda on nikada nije bio na nekoj fudbalskoj utakmici, pogotovo ne u ovom delu Evrope. Ovde cisti armirani beton propadne posle nekoliko godina od "navijaca", njihovih baklji, stangli, tuca, povracanja, pivskih flasa i uopste unistavanja bez ikakvog razloga.

A tek kad naidju prave tuce sa drugim navijacima, pa tragicno primljeni golovi, pa sudijske "nepravde", onda spasavaj se ko moze. Ja da sam dobio novac na lutriji ne bih otvorio butik u prizemlju ove skalamerije.

Mnogo bi bolje bilo da je u prizemlju policijska stanica i poveci pritvor.

Boyya

pre 12 godina

@perica:

Verovatno nisi dobro otkucao u Googleu, meni je izbacio ovo: http://www.krammer-wagner.at/

U Westgateu u Zagrebu sam i bio, ludački je velik.

obr

pre 12 godina

Ko ce tu igrati?
Igrace Vozdovac..iako nema 100 navijaca , gazda kluba, koji inace i finansira izgradnju ovog trznog centra, namesta Srpsku ligu kao sto je to BASK uradio pre nekoliko sezona.Eto Vozdovca dogodine u drugoj ligi Srbije.

Косовски витез

pre 12 godina

Видели људи каква обећања дају политичари па решили и они да испричају своју причу :-)

Baba Vanga

pre 12 godina

Jel jos neko osim mene ne vidi svrhu ovolikog broja trznih centara ili sam izuzetak?? Stadion hajde, ali jos jedan centar... ma dajte!!! A sto nije mogla fabrika??

fkr1958

pre 12 godina

@Nemanja
Nije tesko pogoditi sva slova kad prodjes 8 razreda osnovne skole, 4 srednje, jos uz to 4 godine fakulteta! Pokusaj mozda ti uspe, nikad se ne zna!
A da svrati na Banjicu,znas to je ono sto se nalazi u Bg,ber 200km od tvog sela,fin deo grada kraj Dedinja i tamo igra FK Rad, na stadionu Kralj Petar 1,poseti utakmicu tog kluba, a ako te neko dirne ili popreko pogleda, a da ne provociras, slobodno baci atomsku bombu, a ne pravi se pametan po netu!

MIKI-New York

pre 12 godina

H&M kada se uporedi sa GUESS, CALVI KLEIN, CENNETH COLE, LEVIS, TOMMY HILFIGER, BUFFALO, INC itd je "0"-nula. Radim na 61-ulici i 2-aveniji u Manhattan i cesto puta kada sam na pauzi za rucak idem u H&M na 59-ulici i 3-aveniju i mogu vam reci da im je roba kao krpe za sudje. Jedino sto im nesto valja su farmerke, carape, odela(tu i tamo) a ostalu je nista roba. To odgovorno kazem.
Kod nas u USA je dosta jeftinije. Recimo patike Nike(najskuplje) su $160, a iste tamo kod nas su preko 200 EU. One koje ovde kostaju po $80 tamo su 150 EU. Maicu Nike sam kupio za mog rodjaka za $25 u Macy's a ista tamo kosta oko 50 EU itd. Idite na www.macys.com i ako vam se nesto svidja posaljite mi na e-mail miri_ny@hotmail.com i ja cu vam to kupiti u Macy's i poslati postom(dogovoricemo se o svemu putem e-maila). Eto, mislim da je posteno smoje strane. Auta su nam puno jeftinija u odnosu na Evropu, skoro duplo jeftinija.
Pozdrav iz NYC

citalac

pre 12 godina

(Ko ce tu igrati?!, 24. april 2012 12:33)

E valjda ce kupci. Posle potrosnja u parama, treba i potrosnja u energiji, a to je zapravo igrati fudbal na krovu. Da se zna unapred pre kupovine, treba nositi svako opremu mada verovatno ima i na zajam kao i u kuglanju recimo. Uzivajte u kupovini ovaj u fudbalu.

Zuki

pre 12 godina

Samo ne znam kako ce se prilaziti tom cudu savremene arhitekture. Zaplanjska je najuza bas tu kod samog stadiona. Prve komsije su dve osnovne skole, groblje i bezninska stanica. Od javnog prevoza ima samo linija 26.
Bice kolone sve do Dusanovca i Medakovica zbog uskog grla gde je TC napravljen. Zalim vlasnike kuca u okolini. To je bio lep i miran kraj. Sada nece moci ni da pridju sopstvenoj kuci.

Iz kraja

pre 12 godina

Ne znam zasto svi pljuju ovo i pricaju nesto sto ne znaju. Ovaj projekat se privodi kraju. Konstrukcija trznog centra i stadiona je skoro podignuta. Gradnja je pocela pre godinu dana i rok je da se zavrsi u toku godine, verujem do kraja leta. Ulaz u stadion je iz Zaplanjske ulice, a u trzni centar je sa suprotne strane. Inace, ovo je podignuto na istom mestu gde je bio stadion FK Vozdovca, a nov stadion bice identicnog kapaciteta kao stari. Inace, u njemu ce biti parking u dva nivoa, dva sprata lokala, a pored stadiona veliki Merkatorov market. Ovaj projekat je 3. ove vrste u Evropi (u Marseju i u jednom gradu u Svajcarskoj postoji slicno) i jedinstven je u ovom delu Evrope.
Pozdrav.

volim jerkovice

pre 12 godina

satira. nekad su bili diskoteka i stadion, a danas soping centar i stadion preko puta groblja. To mi je vrhunac morbidnosti, slika u kojoj porodice oplakuju pokojne, a preko puta se pale bakle, peva i psuje.

pisem tek da nesto napisem

pre 12 godina

Da nema kupaca ne bi gradili trzne centre. Ne kupuju u trznim centrima oni sa platom od 20.000-30.000 din, vec oni sto rade (to jest nista ne rade) u drzavnim firmama.

A sad kosmodrom!

pre 12 godina

Taman za grobare. Jeste da ce ga puniti sami za derbi ali ce bar dobiti stadion sa normalnim stolicama i reflektorima koji rade. Moraće neka akcija da se popuni tih 5.000 ali ce bar moci ponekad da kažu da su napunili stadion.

nikola

pre 12 godina

bitno je da ce biti tu i H&M ko da je ta prodavnica najvaznija bez nje cemo da probadnemo u svakom objektu informacija tu ce biti i H&M

maree

pre 12 godina

Trzni centar usce, trzni centar ovaj trzni centar sa stadionom, trzni centar sa sekcijom za prdenje...koji mozgovi investiraju u ovo u ovakvoj zemlji??? Ko ce da kupuje?! Mislim, kapiram da ima ljudi koji uzimaju preko 500eu platu pa mogu jednom mesecno sebi da kupe sta ja znam sta u mallu, ali takvih je malo, jako malo. Ne znam, nista mi nije jasno, izgleda da smo mi bas trgovacka nacija, kupi za jedan prodaj za dva. Najpametniji smo narod, jasno je.

Beogradjanin

pre 11 godina

Zasto bi iko normalan pravio stadion na krovu nekog centra koji prima samo 5.000 ljudi? Stvarno mi deluje totalno nenormalno. Mozda gresim, zato, neka mi neko objasni ko ce tu da igra i sta ce se desavati na tom stadionu i koji su finansijski razlozi ovog poduhvata? Sto ne bude obican soping centar, sta ce mu stadion?

Srbenda

pre 11 godina

Ovom delu Voždovca je trebalo tako nešto jer blizu nema neki TC nego za te krpice se ide preko na NBG Ušće ,Delta itd...ne živimo u USA nego u Srbiji a osim kineskih zaslužujemo i bolje stvari,makar malo...svaki novi TC su nova radna mesta ko god da gradi i treba da zaradi kad radi 30% mladih samo opet je ovo prilika za mnoge ...ne treba gledati na sve tako crno i odmah kritike kao da ste vi svi bolji i nešto više pružili...dalje osim stadiona JNA i Marakane + oni manji dobro je za grad da ima alternativu za dva najveća spomenuta ...a što se tiče pravih navijača za njih se ne brinem jer dođu da gledaju sport a klošari opredeljeni za neki tim idu na utakmice s namerom da prave sranja kako bi došli za dž do patika i trenerki jer drugačije ne mogu da priušte ,e takvima je mesto odmah preko puta stadiona ,malo dijagonalno uz ulicu ;)

Mikica

pre 11 godina

Prostorno planiranje u BGD-u je blago rečeno katastrofalno. Najveće ruglo grada nije crna gradnja, nego to da se sve stisnka u užem delu grada. Recimo BeoArena "ponos grada" je zaista na užasnom mestu, gomila betona, malo prostora itd. Umesto da su BeoArenu izgradili izmedju aerodroma i zmajeve pumpe sa ogromnim parkingom i poslovno-stambenim kompleksom i time pomerili širenje grada ka ravnicama na zapadu, "majstori" koriste svaki slobodan prostor da "zguze" još neku zgradu ili objekat. Uporedite Novi Beograd sada i pre 20 godina. Pre je postojala arhitektura i prostorno planiranje, sada je to dno dna.

ZORAN

pre 12 godina

SVAKA.ČAST.AUSTRIJSKOJ.KOMPANIJI.NA.IZGRADNJI.OVOG.PRELEPOG.STADIONA.ŠOPING.CENTRA.JEDVA.ČEKAM.DA.SE.U.OKTOBRU.OTVORI.OVAJ.PRELEP.OBLJEKAT.SAMO.TAKO.NEK.SE.NASTAVI.SA.STRANIM.I.SIGURNIM.INVESTICIJAMA.I.SRBIJA.ĆE.SIGURNO.KORAČATI.KA.SIGURNIM.ULASKOM.U.EVROPSKU.UNIJU.SVAKA.ČAST.I.VELIKA.ČESTITKA.AUSTRIJSKOJ.KOMPANIJI.NA.IZGRADNJI.OVOG.JEDISTVENOG.I.NAJLEPSEG.STADIONA.ŠOPING.CENTRA.U.BEOGRADU.POZDRAV.OD.MENE.

Бла бла

pre 12 godina

Јесте све ово архитектонски интересантно али зашто све комерцијализујете не разумем, јер мора ту да буде и имеркатор, јел морају парфимерије и бутици ? Ја јесам за нове стадионе али брате дај престаните да и од њих правите хотеле и тржне центре на сваком ћошку. Исто важи и за пројекат новог Звездиног стадиона који је катастрофа. Сећам се да је још за време Џајића изашао један предлог новог стадиона који је био доста бољи, без оних околних зграда и глупости већ само стадион бре !

B

pre 12 godina

H&M je smesna marka ali se u Srbiji, iz ne znam kog razloga, smatra za ne znam sta. Taj trend sam primetio i pocinje da iritira. Ista prica je i sa Pull & Bear, C&A, Abercrombie itd. I GAP, naravno. Indijski pamuk i kineska radna snaga po svemirskim cenama.

Ko je ziveo napolju zna o kakvoj boraniji se radi. Stvarno mi nije jasno kako smo pali na tu prevaru.

Ko ce tu igrati?!

pre 12 godina

Ko ce igrati na tom stadionu? FK Vozdovac je slab a i nema navijace. Evo, stafion OFG Beograda se raspada, ne bi bilo lose da se oni prebace tu ili eventualno Rad mada su njihovi navijace neandretalci i u losim su odnosima sa ovima sa Vozdovca... Sve u svemu:

KO CE TU IGRATI?

J

pre 12 godina

Моја мајка и ја се једва боримо да се ја школујем и да имамо шта да једемо кад дођемо кући и да живимо колико-толико нормално, и онда дођем и ОПЕТ прочитам нешто о томе како се ОПЕТ гради неки тржни центар.
Пардон, ШОПИНГ центар. Ничу као печурке и блеје празни сем кад нема дечурлије којој је главни провод да се прошета ходницима између бутика, јер је све тако сјајно и шљокице су на све стране и све фино мирише. Вероватно ће људи ускоро и живети у тржним центрима.
********
Само да ми се укаже прилика, довиђења пријатно не враћам се НИКАД, па ни у шопинг на стадиону.

Alan Ford

pre 12 godina

Navijači Rada jedva čekaju da na svoj originalan način "ukrase" novi stadion i da sa štanglama i osmehom na licu dočekuju buduće kupce.

perica

pre 12 godina

nebi da kvarim raspolozenje ali navedena firma bar po googlu nije sagradila bas nista. dakle ili je rec o novonastalom developeru kojih po regionu trckara nekolika desteina sa patentom na shopping mallove ili sluze da se prikrije pravi vlasnik i grade za tudje pare...

Aleksandar

pre 12 godina

Malo mi je čudno, ali ajde.

Spojiti tržni centar i stadion - izađem ja napolje sa kesama sa bakalukom, a ispred me dočeka 5.000 navijača sa motkama da me mlati ili kordon policije sa suzavcima da me uguše...

A i zanima koliko su tu investitori i donosioci odluka bili dobri...

Nemanja

pre 12 godina

@Ko ce tu igrati?
Tata ti je neandertalac!
(fkr1958, 24. april 2012 13:50)

Quod erat demonstrandum. Doduše ovo je iznenađujuće, pogodio si sva slova, mora da si barem vođa 'Radovih' navijača.

nemanja

pre 12 godina

1. zloupotreba uefinih sredstava za 100 fk vozdovca. 2. klub kupljen sa namerom da se iskoristi njegovo zemljiste a novi stadion prima par hiljada- dakle nema govora o namerama da se napravi ozbiljan prvoligas. 3. tema za insajder.

dragan

pre 12 godina

H&M je smesna marka ali se u Srbiji, iz ne znam kog razloga, smatra za ne znam sta. Taj trend sam primetio i pocinje da iritira. Ista prica je i sa Pull & Bear, C&A, Abercrombie itd. I GAP, naravno. Indijski pamuk i kineska radna snaga po svemirskim cenama.

Ko je ziveo napolju zna o kakvoj boraniji se radi. Stvarno mi nije jasno kako smo pali na tu prevaru.
(B, 24. april 2012 14:15)

A ti si živeo napolju pa znaš?? Kampovanje u Buljaricama se ne smatra životom "napolju".

realista

pre 12 godina

Sve je to lepo i super ali, gde su pare?
Šta ćemo da trošimo po silnim tržnim centrima, šopovima, autletovima isl???
Od 25.000 din posle plaćanja svih (prevelikih) računa ne ostane mnogo ni za hranu a kamoli švrljanje i šoping!!!

Baba Vanga

pre 12 godina

Jel jos neko osim mene ne vidi svrhu ovolikog broja trznih centara ili sam izuzetak?? Stadion hajde, ali jos jedan centar... ma dajte!!! A sto nije mogla fabrika??

invalid

pre 12 godina

Aj malo insajderske informacije:

Ovu ujdurmu je organizovao lokalni bizMizmen (preCednik kluba) i uspeo preko Dulica, odnosno ministarstva za prostorno planiranje da dobije preko 60% zauzetosti na parceli, iako je po urbanistickom planu dozvoljeno 30% zauzetosti na parceli. Da prevedem, objekat je mogao da zauzima samo 30% povrsine od ukupne povrsine parcele, a dobio je da mu objekat pokriva preko 60%. Grubo racunano ako objekat ima 74.600m2, on je nelegalno izgradio preko 37.300m2. Da ne govorimo o pravnim problemima koje je projekat imao.

Tako da je dobre pare dobio on, kao i neko iz ministarstva za planiranje koji je pustio da prodje ovakav projekat.

Red jasni

pre 12 godina

Kao prvo,kako se preskocio zakon o sportu i na koji nacin je zemljiste koje pripada sportskom klubu postalo vlasnistvo fizickog lica.?!!?!kazu da se to zavrsilo u katastru?Kako bre sve to neko moze?kao drugo,kako u zoni porodicne gradnje,gde nadlezni zakonodavac NE DOZVOLJAVA da se potkrovlje podigne za 60 cm,moze da se dobije dozvola za 75000 kvadratnih metara?!?!pa u kakvoj ja to zemlji zivim?i kako ja da se osecam kao gradjanin kada se ovakve stvari desavaju?!?!kazu neki jezici(ne znam da li su zli ili oni drugi)da neki ministar stoji iza svega ovoga,ali meni najvise lici da to ovi Zdravkovici peru pare...

ljuba

pre 12 godina

Veoma je vazno sto se prave veliki fudbalski stadioni (citam da ce i C.Zvezda dobiti novi.....), sto imamo Kucu fudbala u Staroj Pazovi i odlicno je sto se vec godinama mnogo ulaze u fudbal,sport u kojem imamo fenomenalne rezultate...uzas. Kada bi se 1% od svih tih bacenih para ulozio u ,npr., kulturu i razvoj institucija kulture...

MIKI-New York

pre 12 godina

H&M kada se uporedi sa GUESS, CALVI KLEIN, CENNETH COLE, LEVIS, TOMMY HILFIGER, BUFFALO, INC itd je "0"-nula. Radim na 61-ulici i 2-aveniji u Manhattan i cesto puta kada sam na pauzi za rucak idem u H&M na 59-ulici i 3-aveniju i mogu vam reci da im je roba kao krpe za sudje. Jedino sto im nesto valja su farmerke, carape, odela(tu i tamo) a ostalu je nista roba. To odgovorno kazem.
Kod nas u USA je dosta jeftinije. Recimo patike Nike(najskuplje) su $160, a iste tamo kod nas su preko 200 EU. One koje ovde kostaju po $80 tamo su 150 EU. Maicu Nike sam kupio za mog rodjaka za $25 u Macy's a ista tamo kosta oko 50 EU itd. Idite na www.macys.com i ako vam se nesto svidja posaljite mi na e-mail miri_ny@hotmail.com i ja cu vam to kupiti u Macy's i poslati postom(dogovoricemo se o svemu putem e-maila). Eto, mislim da je posteno smoje strane. Auta su nam puno jeftinija u odnosu na Evropu, skoro duplo jeftinija.
Pozdrav iz NYC

Redjasni

pre 12 godina

Kao prvo na cije ime glasi dozvola za izgradnju 75000 kvm u zoni porodicne gradnje gde vam nadlezne sluzbe NE DOZVOLJAVAJU da potkrovlje podignete preko 60 cm???Kao drugo,na koji nacin je to fizicko lice doslo u posed zemljista sportskog kluba fk Vozdovac!?,ocigledno izmanipulisan zakon o sportu a bogami i mnogo drugih zakona,sto ovi Zdravkovici ocigledno rade.!!pominje se neki ministar ,a koji je iz subotice da sve ovo iz nekih razloga aminuje..

Косовски витез

pre 12 godina

Видели људи каква обећања дају политичари па решили и они да испричају своју причу :-)

fkr1958

pre 12 godina

@Nemanja
Nije tesko pogoditi sva slova kad prodjes 8 razreda osnovne skole, 4 srednje, jos uz to 4 godine fakulteta! Pokusaj mozda ti uspe, nikad se ne zna!
A da svrati na Banjicu,znas to je ono sto se nalazi u Bg,ber 200km od tvog sela,fin deo grada kraj Dedinja i tamo igra FK Rad, na stadionu Kralj Petar 1,poseti utakmicu tog kluba, a ako te neko dirne ili popreko pogleda, a da ne provociras, slobodno baci atomsku bombu, a ne pravi se pametan po netu!

A sad kosmodrom!

pre 12 godina

Taman za grobare. Jeste da ce ga puniti sami za derbi ali ce bar dobiti stadion sa normalnim stolicama i reflektorima koji rade. Moraće neka akcija da se popuni tih 5.000 ali ce bar moci ponekad da kažu da su napunili stadion.

Milan

pre 12 godina

Ako se pretvaramo da ovaj investitor zaista zeli da sagradi ovo cudo:

Onda on nikada nije bio na nekoj fudbalskoj utakmici, pogotovo ne u ovom delu Evrope. Ovde cisti armirani beton propadne posle nekoliko godina od "navijaca", njihovih baklji, stangli, tuca, povracanja, pivskih flasa i uopste unistavanja bez ikakvog razloga.

A tek kad naidju prave tuce sa drugim navijacima, pa tragicno primljeni golovi, pa sudijske "nepravde", onda spasavaj se ko moze. Ja da sam dobio novac na lutriji ne bih otvorio butik u prizemlju ove skalamerije.

Mnogo bi bolje bilo da je u prizemlju policijska stanica i poveci pritvor.

obr

pre 12 godina

Ko ce tu igrati?
Igrace Vozdovac..iako nema 100 navijaca , gazda kluba, koji inace i finansira izgradnju ovog trznog centra, namesta Srpsku ligu kao sto je to BASK uradio pre nekoliko sezona.Eto Vozdovca dogodine u drugoj ligi Srbije.

nbp

pre 12 godina

(Cofi, 24. april 2012 12:55)
Izvini, ali projekat nije za desetku. Svaka čast investitoru na parama i želji, s tim nemam problem, samo neka se gradi. Ali praviti onako veliki šoping centar usred kompaktnog stambenog područja sa OČAJNIM saobraćajnim pristupom (i bez nade za poboljšanje) je čist avanturizam. Tu je Zaplanjska najšira ulica, a i ona je obična saobraćajnica 1. reda, 1+1 traka. Biće "tuča" za prilaz...

Doc Holiday

pre 12 godina

Malo mi je čudno, ali ajde.

Spojiti tržni centar i stadion - izađem ja napolje sa kesama sa bakalukom, a ispred me dočeka 5.000 navijača sa motkama da me mlati ili kordon policije sa suzavcima da me uguše...

(Aleksandar, 24. april 2012 14:47)

Zamisli i kako ce da ti izgleda automobil na parkingu ispred trznog centra?

maree

pre 12 godina

Trzni centar usce, trzni centar ovaj trzni centar sa stadionom, trzni centar sa sekcijom za prdenje...koji mozgovi investiraju u ovo u ovakvoj zemlji??? Ko ce da kupuje?! Mislim, kapiram da ima ljudi koji uzimaju preko 500eu platu pa mogu jednom mesecno sebi da kupe sta ja znam sta u mallu, ali takvih je malo, jako malo. Ne znam, nista mi nije jasno, izgleda da smo mi bas trgovacka nacija, kupi za jedan prodaj za dva. Najpametniji smo narod, jasno je.

Zuki

pre 12 godina

Samo ne znam kako ce se prilaziti tom cudu savremene arhitekture. Zaplanjska je najuza bas tu kod samog stadiona. Prve komsije su dve osnovne skole, groblje i bezninska stanica. Od javnog prevoza ima samo linija 26.
Bice kolone sve do Dusanovca i Medakovica zbog uskog grla gde je TC napravljen. Zalim vlasnike kuca u okolini. To je bio lep i miran kraj. Sada nece moci ni da pridju sopstvenoj kuci.

dju

pre 12 godina

Svaka čast za ideju, ali čisto sumnjam da će se to svideti "navijačima" Crvene Zvezde i Partizana. Armija će morati da čuva te butike, prodavnice i slično

volim jerkovice

pre 12 godina

satira. nekad su bili diskoteka i stadion, a danas soping centar i stadion preko puta groblja. To mi je vrhunac morbidnosti, slika u kojoj porodice oplakuju pokojne, a preko puta se pale bakle, peva i psuje.

MARCVS SPLENDIDVS

pre 12 godina

zna se da su navijači ofke i vožda u dobrim odnosima, pa bi bilo super kada bi ofk beograd od jeseni ovde igrao svoje utakmice. em je kapacitet sasvim dovoljan, em bi smo tako dobili još jedan dobar stadion u super ligi.

Zoran Riznic

pre 12 godina

Strasno kakve uvrede na racun navijaca Rada se ovde prosipaju, jos ludje sto nigde vest sa nama nema veze!!! Sigurno su Radovci ubili Tatona i pucali iz pistolja na severu Marakane i prekinuli mec u Djenovi, i bacali topovske udare da igraci Partizana ne odu u poluvremenu u svlacionicu, itd., itd. ...
Evo meni kao Radovcu je drago sto Vozd dobija nov stadion!!!
Samo ja mislim da to nije nista spektakularno vec nesto najnormalnije, svaki nizerazredni klub u Evropi ima fin fudbalski funkcionalan objekat, tako bi trebali i mi ovde da imamo da je vise pameti za opstu korist a manje opstrukcije i korupcije.

Milko

pre 12 godina

" Najveće tržne i trgovačke centre gradila je u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji."
Posle ovih super sila, na red došao i Lider regiona.

citalac

pre 12 godina

(Ko ce tu igrati?!, 24. april 2012 12:33)

E valjda ce kupci. Posle potrosnja u parama, treba i potrosnja u energiji, a to je zapravo igrati fudbal na krovu. Da se zna unapred pre kupovine, treba nositi svako opremu mada verovatno ima i na zajam kao i u kuglanju recimo. Uzivajte u kupovini ovaj u fudbalu.

zashto bash po svemu morate da pljujete?

pre 12 godina

@B
ko je ziveo napolju, ili makar malo putovao, zna da u toj radnji majice koshtaju po par evra, sasvim pristojno chak i za indijsku robu i kinesku radnu snagu, s obzirom da su kod nas vece cene chak i na buvljaku.

Boyya

pre 12 godina

@perica:

Verovatno nisi dobro otkucao u Googleu, meni je izbacio ovo: http://www.krammer-wagner.at/

U Westgateu u Zagrebu sam i bio, ludački je velik.

Sve Jedno

pre 12 godina

Sve je ovo simpaticno.. i dve muve jednim udarcem ..klub novi teren i stadion...a stanari Vozdovca TC (Trzni Centar)... ok.. neka i oni na Vozdovcu imaju nesto... da ne idu uvek do grada... ali TC i fudbal.. hm... besni navijaci kada krenu da lomataju... Trebace tu mnogo vise cuvara nego navijaca da se svo to staklo sacuva od motki i kamenica. Podrzavam ovo..deluje lepo.. iako je prekoputa groblje :) P.S Sve stadione treba krenuti renovirati u Srbiji... OFK,RAD, Partizan,Zvezda, itd itd...

maximus

pre 12 godina

@b: ja zivim "napolju"i H&M nije losa marka,svuda u svetu se smatra sredjeg kvaliteta ali za nisku cenu,ima nesto za svakog i holivudske zvezde pazare tu ne samo obican radnik i GAP nije losa marka.
Poznatije marke nisu uvek bolje, secam se da sam citao negde da su test vrsili da vide ako su poznate farmerke(levis,disel,g-star itd)od boljeg kvaliteta nego farmerke manje poznate marke i bukvalno je kvalitet bio isti i covek placa vise samo zato sto je "poznata"marka u pitanju!

pisem tek da nesto napisem

pre 12 godina

Da nema kupaca ne bi gradili trzne centre. Ne kupuju u trznim centrima oni sa platom od 20.000-30.000 din, vec oni sto rade (to jest nista ne rade) u drzavnim firmama.

Iz kraja

pre 12 godina

Ne znam zasto svi pljuju ovo i pricaju nesto sto ne znaju. Ovaj projekat se privodi kraju. Konstrukcija trznog centra i stadiona je skoro podignuta. Gradnja je pocela pre godinu dana i rok je da se zavrsi u toku godine, verujem do kraja leta. Ulaz u stadion je iz Zaplanjske ulice, a u trzni centar je sa suprotne strane. Inace, ovo je podignuto na istom mestu gde je bio stadion FK Vozdovca, a nov stadion bice identicnog kapaciteta kao stari. Inace, u njemu ce biti parking u dva nivoa, dva sprata lokala, a pored stadiona veliki Merkatorov market. Ovaj projekat je 3. ove vrste u Evropi (u Marseju i u jednom gradu u Svajcarskoj postoji slicno) i jedinstven je u ovom delu Evrope.
Pozdrav.

nikola

pre 12 godina

bitno je da ce biti tu i H&M ko da je ta prodavnica najvaznija bez nje cemo da probadnemo u svakom objektu informacija tu ce biti i H&M

VFC

pre 12 godina

Evo vam slike http://www.facebook.com/media/set/?set=a.110058965779754.10473.108951322557185&type=1
Igrace Vozdovac,kakvo je to glupo pitanje koji klub ce da igra na stadionu,pa ne pravi se valjda za nekog drugog.Samo se plasim da ce ovde u kraju u okolini stadiona biti mnogo prometnije kad se sve zavrsi.

Beogradjanin

pre 11 godina

Zasto bi iko normalan pravio stadion na krovu nekog centra koji prima samo 5.000 ljudi? Stvarno mi deluje totalno nenormalno. Mozda gresim, zato, neka mi neko objasni ko ce tu da igra i sta ce se desavati na tom stadionu i koji su finansijski razlozi ovog poduhvata? Sto ne bude obican soping centar, sta ce mu stadion?

Sasa

pre 12 godina

U članku nije dobro navedeno ime kompanije. Firma se zove Krammer & Wagner (http://www.krammer-wagner.at) i rade projekte u CEE (Bosna, Hrvatska, Bugarska,itd.)i u Austriji. Ajde novinari radite svoj posao, proverite podatke pre nego što objavite članak.

Mikica

pre 11 godina

Prostorno planiranje u BGD-u je blago rečeno katastrofalno. Najveće ruglo grada nije crna gradnja, nego to da se sve stisnka u užem delu grada. Recimo BeoArena "ponos grada" je zaista na užasnom mestu, gomila betona, malo prostora itd. Umesto da su BeoArenu izgradili izmedju aerodroma i zmajeve pumpe sa ogromnim parkingom i poslovno-stambenim kompleksom i time pomerili širenje grada ka ravnicama na zapadu, "majstori" koriste svaki slobodan prostor da "zguze" još neku zgradu ili objekat. Uporedite Novi Beograd sada i pre 20 godina. Pre je postojala arhitektura i prostorno planiranje, sada je to dno dna.

Srbenda

pre 11 godina

Ovom delu Voždovca je trebalo tako nešto jer blizu nema neki TC nego za te krpice se ide preko na NBG Ušće ,Delta itd...ne živimo u USA nego u Srbiji a osim kineskih zaslužujemo i bolje stvari,makar malo...svaki novi TC su nova radna mesta ko god da gradi i treba da zaradi kad radi 30% mladih samo opet je ovo prilika za mnoge ...ne treba gledati na sve tako crno i odmah kritike kao da ste vi svi bolji i nešto više pružili...dalje osim stadiona JNA i Marakane + oni manji dobro je za grad da ima alternativu za dva najveća spomenuta ...a što se tiče pravih navijača za njih se ne brinem jer dođu da gledaju sport a klošari opredeljeni za neki tim idu na utakmice s namerom da prave sranja kako bi došli za dž do patika i trenerki jer drugačije ne mogu da priušte ,e takvima je mesto odmah preko puta stadiona ,malo dijagonalno uz ulicu ;)