Subota, 21.04.2012.

11:51

Tadić: Plan u pet tačaka za razvoj

Kandidat DS za predsednika Srbije Boris Tadić izneo je danas predsednički plan u pet tačaka, čiji je osnovni cilj stvaranje ekonomski razvijene Srbije.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Plan u pet taèaka za razvoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Sac123

pre 12 godina

Ja kao neko ko je nepristrasan moram da priznam da DS ima definitivno najbolji plan u ovoj kampanji. Sta vise, toliko je dobar da je jedan ograman de SNS uzeo od njih! Jos uvek se dvoumim, ali ako izadjem na izbore definitivno glasam za DS

novicas

pre 12 godina

Šta bi sa sa 4 stuba?Gde su tanke crvene linije?Zar već pređosmo na tačkice?
Sad je glavno pitanje kako staviti 5 tačaka na 4 stuba,a da na svakom stubu bude samo po jedna tačka.
Prosto bre Tadiću:
-Na prvi stub staviš privremeno dve tačke.
-Na drugi staviš treću tačku.
-Na treći stub staviš četvrtu tačku.
-Na četvrti stub staviš onu petu tačku,koju si privremeno stavio na prvi stub.
-I sve to ograničiš tankom crvenom linijom.
Savet DS-u pre primene gore predložene alhemije:
-Pri raspoređivanju tačaka poželjno je pevušiti neku ljubavnu pesmicu,na primer"Tike,tike,tačke Voja voli mačke".Važno je da u pesmici nema govora mržnje!
-Níkako ne pevati pesme sa nacionalístičkim sadržajem,kao što su "Šumadijo,Šumadijo..."ili, "Kad zagrli,kad poljubi,Šumadinac glavu gubi"!
Šifra"SVE SE MOŽE,KAD SE 'OĆE"

Realista

pre 12 godina

Naravno, ozbiljne stvari treba da se rade polako i u etapama. Sedenje na stiroporu ne zahteva neki plan... Boris je pravi covek koji treba da vodi nasu zemlju... Ja cu 6. maja zaokruziti broj 1!

Mica

pre 12 godina

Moje je misljenje a nadam se i vecinskog dela Srbije da samo Demokratska Stranka na celu sa Borisom tadicem moze da uvede Srbiju u EU...

Studentkinja

pre 12 godina

Drago mi je da je obrazovanje veliki prioritet naseg predsednika, jer ulaganje u obrazovanje ce se vratiti i za 5 godina i svake naredne!

Taša

pre 12 godina

Мени се највише свиђа ова трећа тачка Тадићевог плана, улагање у образовање. Србију треба да води човек као што је Борис Тадић, особа која је образована и способна да изведе Србију на прави пут,и сва деца треба да се угледају на њега, треба да следе његов пример, а не да се угледају на конкуренцију која завршава силне школе по старе дане.

Milica

pre 12 godina

(nece moci, 21. april 2012 17:19)
Ne, znamo da ovim putem ne mozemo promeniti nicije misljenje, niti nam je to interes ali vasem Tadicu ovakvim vestima i izjavama definitivno jeste to interes pa samim tim ne zelim da ostanem nema na to. Ovo sto on izjavljuje vredja inteligenciju zivog bica, od coveka koji je imao celu deceniju vlasti da to isto sve resi ovo mogu da shvatim samo kao direktno podsmejavanje narodu.

deda Miloje

pre 12 godina

Posebno su me je zaiteresovala četvrta tačka (borba protiv korupcije). Kako gos. Tadić misli da ostvari ovu tačku, kada je poznato da je korupcija danas veća nego što je bila u vreme Miloševića. S kim i protiv koga će da se bori. Sa sadašnjim saradnicima ne može, protiv njih ne ide.

temida

pre 12 godina

Glasala bih ja opet za Vas i Vasu stranku,
samo da ste jedno jedino obecanje ispunili iz prethodne kampanje,
samo da ste pokazali ozbiljnu nameru da decentralizujete ovu propalu zemlju,
samo da ste teret ekonomske krize prevalili podjednako pream ekonomskoj moci
samo da ne gledam svaki dan partijske poslusnike kako lepo zive a ja nemam dete da skolujem (kad kazem ja mislim na sve nas dovedene na rub egzistencije)
samo da su pod Vasom dirigentskom palicom donosili zakone i uspostavili drzavni sistem
samo da nije Kovacevica
samo da nije aerodroma
samo da nije propalih privatizacija
samo da nije kolubare i bora
samo da nije koferceta
samo da nisu vakcine
samo da ..... i tako do sutra mozemo govoriti o tome a najveca stvar je ono sto me najvise i plasi
samo da mi svakog dana ne licite sve vise na onoga protiv koga smo se godinama borili
i na zalost sve manje imate dodirnih tacaka sa pokojnim premijerom

A svi bi Vas glasali samo da ste u ove cetiri godine pokazali malo dobre volje na uvodjenju reda i discipline u ovu drzavu i da niste partijski odlucivali o svemu.
Mislite o tome!

nece moci

pre 12 godina

Ne znam u cemu je poenta svih ovih negativnih kometara? Zar mislite da cete me ubediti da glasam za vaseg Tomu samo zato sto pljujete po Tadicu? Necu, glasacu za Tadica. Pa sad udarajte "ne preporucujem" do mile volje, bas me briga. I da znate, dzaba ste krecili.

Ivan iz Valjeva

pre 12 godina

2045-a godina...planeta Zemlja... drzava Srbija... predsednik Tadic, zemlja ulazi za sedam godina u EU. Zavrsava se borba protiv organizovanog kriminala, jer su je zapoceli 2044-e godine. Prestaje se sa ulaganjem u Zastavu (Fiat) , jer su ljudi iz DS-a shvatili da je nafte nestalo jos 2032-e godine. Uradjena skola u Valjevu, U Brdjanima, svecanu traku presekao poslednji zivi covek iz generacije ucenika, kojima je obecana nova skola jos u proslom veku, odnosno, milenijumu.Taci poceo da pusta nase zvanicnike na Kosovo bez duzeg zadrzavanja od 4 sata, na granici. ETO TAKO CE SE POKAZATI OVE TACKE; AKO USPEJU NEKAKO DA SE DOKOPAJU VLASTI. SRECA; PA NECE I BUDUCNOST BUDE LEPSA I DRUGACIJA. Tako bar mi seljaci iz Dragodola vidimo... toliko.

Perke_sp

pre 12 godina

samo da on dobije još jedan mandat, u šta ja uopšte i ne sumnjam... i ovaj plan u pet tačaka će biti realizovan, na zadovoljstvo svih nas...

Dragan

pre 12 godina

Dva pitanja za sve ovde:

1. Kako ce Tadic da ne prizna Kosovo , a da udje u EU?

2. Zasto se konstantno navodi SNS kao nosilac vlasti 90ih , kada je to bio SPS???

teget crveni sarkazam

pre 12 godina

Imam plan da kupim stan! Ali od cega i kako? Kako kada se sa DS-om broj nezaposlenih samo povecava, Djilas se hvali sa 100 zaposlenih mladih, naspram 400.000 novonezaposlenih, a ti novonezaposleni su na evidenciji nacionalne sluzbe za zaposljavanje, a sta je sa onima koji to nisu. Imamo mi doduse i puno onih koji rade na crno, zapravo rade na crno da bi uopste egzistirali u ovom sistemu.
I zar nije ironija da nam Tadic prica o ekonomskoj stabilnosti i sigurnosti, pa zar nema ni najmanje milosti.
Ej ljudi, potrudimo se da napravimo promenu izbora u nasoj glavi, da se sklonimo sa ovog pukog stojanja u mestu, da odaberemo one koji ce biti novi, pa time i imati, i doneti, i realizovati ideje, a ne da imamo ove koji vec cetiri godine stoje odnosno sede i ljuljaju se u svojim foteljama.

kasperski

pre 12 godina

trebali bi zabraniti predizborno reklamiranje na svim poljima(nema bilborda,standova,panoa,dosadjivanja po stanovima) ..Stranke samo iznesu program a narod da glasa po savesti i osecaju..hulja lepo zbori a nitkovski radi..to mislim za sve politicare na nasoj sceni!plave,zute,zelene..

sta drugo

pre 12 godina

Što se tiče druge tačke, ne shvatam da li misli na domaću industrijalizaciju ili samo na strane investicije u tom smislu?

Bez veće uloge države u privredi nema boljeg standarda, većeg zapošljavanja i prihoda u budžetu... Kako to više nije jasno nakon ovoliko godina konstantnog budžetskog deficita i pada zaposlenosti. Pa jasno je da onda mora država biti angažovanija na tržištu, ovo do sada vodi samo u bankrot i bedu.

Goran

pre 12 godina

Necu da budem jeftina radna snaga

Svaki biznis biće digitalni biznis
http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2012&mm=04&nav_id=602491

jAGODINAC

pre 12 godina

Evo vec je 13h i ovi iz Vuciceve SNS pisacke gerile su vec budni.Cudno,oni se uglavnom bude oko 15h i krecu da pisu "kulturne" komentare.
Da citiram mog zemljaka Palmu: "Nikada Srbijom nece vladati nishtaci:presvuceni radikali dipl.menadzer Toma Nikolic i veciti neradnik Vucic koji od naroda zive vec 22 godine,a imaju ukupno 5 meseci radnog staza".
Gospodo iz SNS:Daleko vam lepa kuca,vasih 100 milijardi,vas Djulijani,vasi ratovi,vas nerad,lopovluk,prevare,...
Svi drugi samo ne SNS,to bi bio povratak u 90-e!!!!

machiavelli

pre 12 godina

vas plan ste prakticno pokazali poslednje 4 god mada i vise tako da ne znam koja ce budala da poveruje u to sto pricate kada smo vas gledali na delu godinama!!!!!!!!!!!

precrtavanje

pre 12 godina

Korak nazad - sto koraka napred!
Bez tog koraka nazad, svi planovi o razvoju, EU, ekonomiji, obrazovanju, ... prazna prica!
Taj korak nazad je temelj za napred! Sto kasnije se ucini taj korak to gore po narod i drzavu.
Taj korak podrazumeva velike rezove i zadire u sustinu funkcionisanja drzave Srbije,danas.
Problem je sto bi taj korak morali da ucinite vi koji ste 20 godina upetljani u politiku, a time bi odsekli granu na kojoj sedite!
I ne brinite, naredne izbore svi vi dobijate - a narod ih sigurno gubi!

Knight XV

pre 12 godina

Molim B-92 da objavi moj komentar radi ISTINE i obavestavanje javnosti.


Sta je Cedomir Jovanovic govorio 2008 godine u predizbornoj kampanji:

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da Boris Tadić mora da promeni stav o problemima Srbije, ili će građani promeniti stav o njemu.
B92 nedelja, 20. april 2008.
"Glas za Tadića u ovom trenutku je glas za Koštunicu i Nikolića, a Demokratska stranka nastavlja stranputicom kojom je krenula", rekao je Jovanović, kao i da je LDP spremna da preuzme odgovornost za budućnost zemlje.

"Da bismo bili u stanju da završimo taj posao, potrebna nam je veća politička snaga i zato su ovi izbori test za birače DS-a, koji treba da izvrše pritisak na Tadića da promeni svoju politiku", navedeno je u saopštenju.

Ako on nije u stanju da se menja, birači treba da svoju političku podršku usmere ka onima koji su u stanju da urade ono za šta Tadić više nije sposoban, da vrate Srbiju na Zoranov put, poručio je Jovanović u Boljevcu.

...Alo, ovo je Jovanovic pricao 2008, ali nije imao ko da slusa, elem Jovanovic ostaje dosledan i iskren sto su jedne od osobina lidera ili ti vodje.

Uvidjate li i sami gde smo kao narod u nepovrat potrosili nase zivote i zivote svojih najblizih , glasajuci za Tadica, Nikolica, Kostunicu, Dinkica, Dacica i td?
Nista bolje nije ni danas, zato:
LDP - ISTINA - PREOKRET !

Радоје Дијак

pre 12 godina

Прва тачка: Гласајте за мене, друга тачка: Гласајте за мене,трећа тачка: Гласајте за мене,четврта тачка: Гласајте за мене,пета тачка: ОПЕТ САМ ВАС ПРЕВЕО ЖЕДНЕ ПРЕКО ВОДЕ!

Zoran

pre 12 godina

Many newly successful cities on the global stage – such as Shenzhen and Dubai – have sought to make themselves attractive to businesses based on price and infrastructure subsidies. Those competitive advantages can work in the short term, but they tend to be transitory. For cities to have sustained success, they must compete for the grand prize: intellectual capital and talent
Bloomberg NYC

Jakov

pre 12 godina

Predsedniče, mislite na plan u pet tačaka za spas nacije od totalne bespovratne, dugotrajnim siromaštvom i nebrigom države izazvane, duhovne, duševne, i telesne propasti?!?

imali ste sanse od 5 oktbra dan as ocistite od Milosevicevih ljudi

pre 12 godina

Predsednice ja Vama vise ne verujem!Vi ne predstavljete vizije EU,ne predstavljate ni BRIC zemlje,Vi ne predstavljate gradjane svih nacionalnosti,Vi i Vasa klapa iz DS,samo prdstavljate sami sebe!

SULTAN

pre 12 godina

Nikako da shvatim u čemu se sastojala prepreka i od čega je bila sačinjena ista, da se radu na sprovodjenju ovog izrazito kvalitetnog plana,bar,na papiru, nije pristupilo pre 4 ili 5 godina...ovako imam osećaj da smo zbog te prepreke...upali u docnju

eee

pre 12 godina

Sta reci... Koju poruku poslati, kome... Zar da ocekujemo bolje dane...
Kada smo MI SMO JEDINA ZEMLJA U KOJOJ VLAST KRITIKUJE (NAPADA) OPOZICIJU!

rikoset

pre 12 godina

Jednostavan vas predlog da nemenjate nista -borba protiv korupcije,reforme javnih preduzeca ,otvaranje dosijea,restitucija,jasan put ka EU,trajno resavanje problema Kosova,regionalizacija itd.itd. Zato masovna podrska PREOKRETU koji jedini i bez kompromisa zeli u ove reforme da krene .PREOKRET

cao nema vise

pre 12 godina

Naslusali smo se tvojih planova i praznih prica za dva zivota. Imamo mi plan za tebe 6.maja, sastoji se samo od jedne tacke da te posaljemo u zaborav.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Citiram: Kandidat DS za predsednika Srbije Boris Tadić izneo je danas predsednički plan u pet tačaka, čiji je osnovni cilj stvaranje ekonomski razvijene Srbije"

P.S. Gospodine, zašto to niste radili za poslednjih 7 godina vašeg mandata, posebno u poslednje 4 godine, kada ste bili apsolutni vladar Srbije? Znam zašto, briga vas, nije trebalo, i u pravu ste, što nas smatrate za budale.

Idemo dalje, ali bez tebe

pre 12 godina

Što se mene tiče, ti si završio.Bio bih previše glup kada bi vam, posle svega, dao glas na izborima.Možda je bilo nečeg i dobrog, ali kad sve saberem i oduzmem DS nije više moj kandidat na sledećim izborima.A moje lično mišljenje da će te mnogo loše da prođete.A mislim da je to i mišljenje i verovanje većine.

Marko_NS

pre 12 godina

Mi smo po investicijama po glavi stanovnika gori od Makedonije, CG, Hrvatske, da ne govorim Bugarske, Rumunije, Slovenije-zvanicna statistika, a centralna smo zemlja jugoistocne evrope i imamo najmanje plate u regionu.

Dotle ste nas doveli, kakav razvoj, skolarine su ogromne, sad se setio da povecava sredstva za obrazovanje, nedelju dana pred izbore.

A, o borbi protiv korupcije, necu ni da govorim.

nesto nije u redu sa DS

pre 12 godina

Ako je renomiranom "Insajderu" s B-92 bilo potrebo skoro godinu dana da napravi tako tezak serijal "Patrotska Plajcka",a Vi da do 2017 zavrsite ceo proces sa kriminalnom privatizacijom i sa organizovanim kriminalom,pa dobro sta Vi hocete Predsednice?Pocinjem da jako sumnjam u Vase nemere i sposobnosti?Znam za koga cu da glasam,neceteme poljuljati u glavi ni na koga cu zaokruziiti na izbornom listicu i posle poseta bivseg gradonacelnika Njujorka!Vasa partija hoce jedoumlje i plaiste nas s "ratom i mirom",podesecate nas na bombardovanje,a "borili" ste se protiv Milosevicevog rezima.Sada upotrebljavate istu metadologiju zastrasivanja i manipulacija,pa cak to ne radi ni SPS?

Parapsiholog

pre 12 godina

Ovaj parapsiholog, ex predsednik me svakim danom sve vise nasmeje, a vas?
Tih pet tacaka si do sada cuvao i izvukao ih kao keca iz rukava, smesno, para psihologija, par exelence demagogija. BT shvati ti si bivsi, proslost, provaljen si... sretna mirovina....

Saša

pre 12 godina

Što se tiče EU, 2008. je rekao da će Srbija najkasnije do 2013. postati članica EU. Što se tiče ekonomskog razvoja, a ko mu je branio da se dosad bavi sa tim. Što se tiče Kosova, njegov "plan" je u stvari Ahtisarijev plan.

Pedja

pre 12 godina

Takve stvari se ne govore propalim menadzerima propalih,ili prezaduzenih preduzeca koje ste vi upropastili time sto ste na vlasti ove cetiri tuzne,bedne godine! Ovo ste trebali sve da URADITE za te cetiri godine!!!Nadam se samo da vam vam je bedna i ponizena sirotinja propale Srbije otvorila oci putujuci za vreme kampanje po njoj!!!

dr

pre 12 godina

Ma ti si sa tačkama završio, možda u nekom drugom životu... vašeg razvoja smo se nagledali, jedino što se razvijalo za vreme vašeg mandata su korupcija, dilovanje drogom, tajkunska imovina, razvijala se rupa u džepovima radnika, sirotinja, razvijao se upliv stranog faktora od kog više ne smemo glavu da dignemo, razvijali su se svi oko nas (za razliku od nas)i tako redom... RAZVOJ, LIDERSTVO U REGIONU, FAKTOR STABILNOSTI I OSTALE FLOSKULE... A kad se pogledamo u ogledalo - zarasla brada, odeća u fronclama, u džepu crna rupa, lajemo na evropske zvezde, a pas nema za šta da nas ujede. D O S T A B R E !!!

Damjan19

pre 12 godina

Molim Vas: Prva tačka: evrointegracije za 5 godina je sa vlašću DS nemoguće, zbog ogromnog birokratskog aparata, koji su oni formirali i zbog nepoštovanja zakona upravo ove vlasti.Druga tačka: jačanje privrede je sa DS nemoguće, jer se oni ne drže dogovorenog. Do sada bi makar 70% ostvarili da su korektno ulagali u prethodnom periodu. Treća tačka:obrazovanje je u periodu vlasti DS od 2001 do danas uništilo školski sistem putem nenormalnog nameta na studente, ali i nemilosrdnim odlivom stručne radne snage van Srbije. Četvrta tačka: organizovani kriminal je u ogromnoj meri u saradnji sa političarima na vlasti, koji im zarad ličnih interesa i zarad pljačkanja državnog budžeta pomažu. Peta tačka: Kosovo nikada neće biti rešeno, a naročito vlast DS ne može to rešiti, jer je problem sa albanske strane, njihov cilj je zacrtan pre 100 godina i to je Velika Albanija, i oni se drže te politike bez ikakvih ustupaka. Dakle, u svim tačkama je politika DS propala.

opet ja

pre 12 godina

A propos obrazovanja - nemam nista protiv da se ulaze u obrazovanje u Srbiji, ali ono sto najvise zanima mlade iz perspektive studiranja jeste trajanje studija. Mnogo je lakse, mnogo, studirati tri godine, a ne cetiri. Umesto nekih mera koje se donose odozgo i vrlo malo uticu na situaciju pojedinacnog studenta, zasto ne odmah raskrstiti sa tim i direktno, u jednom mahu, drasticno poboljsati polozaj svih mladih u Srbiji, time sto ce se vreme studiranja smanjiti sa cetiri na tri godine. Meni to najvise treba, a ne besplatan studentski dom. Jel su nasi profesori neobuceni pa ne znaju kako da se smanji? Ne verujem. Jel su nasi studenti gluplji od studenata sa Zapada, pa da ne mogu da savladaju gradivo u 3 godine. Nisu. Zasto nas zivot cak i kad ne mora da bude tezi od zivota nasih vrsnjaka sa Zapada, to jeste? Navedite mi jedan legitiman razlog. Samo jedan!!!

beli glas za spas

pre 12 godina

Ta ekonomija ce biti nosena najvise dogovorom sa italijanima. Tako da cete dobiti na izborima ono sto zasluzujete, a da ne govorim o tome da ste potpuno unistili drzavu.

aca

pre 12 godina

Povraca mi se vise od ovakvih naslova i prica, neverovatno je da sve sto pise u ovom tekstu je realno totalno suprotno od situacije koja je trenutno u Srbiji, a najgora stvar od svega je sto uporno ponavljaju iste stvari pred izbore od kojih naravno nece biti nista, samo ce postati jos gore, idem ja sad do kupatila da povratim.

jack

pre 12 godina

Nakon punih 12 godina na vlasti sada se setio da pravi plan reformi.
To pokazuje da je potrebna hitna i ekspresna smena vlasti na svim nivoima a naročito na mestu šefa države.

Lazar

pre 12 godina

Ovako predsednice,pre vase vlade i poslednjeg predsednickog mandata ne racunajuci Sloveniju imali smo vecu prosecnu platu od svih u regionu,danas smo gori i od Albanije.Ako gospodine Tadicu objasnite i dokazete da je svetska ekonomska kriza zasluzna za to sto su danas plate za 100 evra manje u odnosu na 2007-2008 onda dokazite da ta ista kriza nije bila i kod nasih suseda.Ja mislim da je bila i kod njih,samo su se oni bolje snasli od nas-VAS!Zato pustite da ovu zemlju vode sposobniji od vas,u normalnim zemljama se ne biste ni kandidovali ponovo,pogotovo sto vam je ovo 3 put.

vodenicar

pre 12 godina

Tih pet tacaka razradjujte narednih 4 godine dok budete u opozociji pa nam ponudite za izbore 2o16 a onda cemo videti sta ce do tada ovi da urade .To je demokratija zadnje 4 godine vi niste uradili nista na mnogim poljima i sad CAO.Zao nam je ali to je stvarnost sad podrzavamo ISTINU i PREOKRET.

stop manipulacijama

pre 12 godina

"Četvrta tačka Tadićevog plana podrazumeva završetak borbe protiv organizovanog kriminala i sprovođenje sistemskih mera za iskorenjivanje korupcije, koja, između ostalog podazumeva, da sve afere i pravni postupci iz prošlosti budu rešeni, kao i da proces vlasničke transformacije bude okončan i da sve privatizacije budu ispitane do 2017".

Gospodine Predsednice,pa izbori nisu da se spremate za osvajanje medalja na Olimpijadi,vec da vec odmah u toku godine pocnete da sudite i procesuirate mafiji i kriminalu oko privatizcije,pranja novca itd..,a ne u smislu za pripreme na Olimpiske igre ili petogodisnji ekonomski plan zemlje!Dosta je sa lazima i prevarama!

Mito korupcija i politicari

pre 12 godina

"Obrazovanje je pretpostavka razvoja, naš cilj je šest odsto BDP za obrazovanje, i mora se dramatično povećati procenat
visokoobrazovanih i pospešivati mladi da upisuju fakultete koji su upotrebljivi sa stanovišta ekonomskog razvoja", rekao je Tadić.

Ja i sta onda posle kad zavrse skolu...
Bice primorani kao i hiljade drugih da traze svoju sansu negde drugde daleko od svoje zemlje...

cao nema vise

pre 12 godina

Naslusali smo se tvojih planova i praznih prica za dva zivota. Imamo mi plan za tebe 6.maja, sastoji se samo od jedne tacke da te posaljemo u zaborav.

Idemo dalje, ali bez tebe

pre 12 godina

Što se mene tiče, ti si završio.Bio bih previše glup kada bi vam, posle svega, dao glas na izborima.Možda je bilo nečeg i dobrog, ali kad sve saberem i oduzmem DS nije više moj kandidat na sledećim izborima.A moje lično mišljenje da će te mnogo loše da prođete.A mislim da je to i mišljenje i verovanje većine.

aca

pre 12 godina

Povraca mi se vise od ovakvih naslova i prica, neverovatno je da sve sto pise u ovom tekstu je realno totalno suprotno od situacije koja je trenutno u Srbiji, a najgora stvar od svega je sto uporno ponavljaju iste stvari pred izbore od kojih naravno nece biti nista, samo ce postati jos gore, idem ja sad do kupatila da povratim.

Saša

pre 12 godina

Što se tiče EU, 2008. je rekao da će Srbija najkasnije do 2013. postati članica EU. Što se tiče ekonomskog razvoja, a ko mu je branio da se dosad bavi sa tim. Što se tiče Kosova, njegov "plan" je u stvari Ahtisarijev plan.

Marko_NS

pre 12 godina

Mi smo po investicijama po glavi stanovnika gori od Makedonije, CG, Hrvatske, da ne govorim Bugarske, Rumunije, Slovenije-zvanicna statistika, a centralna smo zemlja jugoistocne evrope i imamo najmanje plate u regionu.

Dotle ste nas doveli, kakav razvoj, skolarine su ogromne, sad se setio da povecava sredstva za obrazovanje, nedelju dana pred izbore.

A, o borbi protiv korupcije, necu ni da govorim.

dr

pre 12 godina

Ma ti si sa tačkama završio, možda u nekom drugom životu... vašeg razvoja smo se nagledali, jedino što se razvijalo za vreme vašeg mandata su korupcija, dilovanje drogom, tajkunska imovina, razvijala se rupa u džepovima radnika, sirotinja, razvijao se upliv stranog faktora od kog više ne smemo glavu da dignemo, razvijali su se svi oko nas (za razliku od nas)i tako redom... RAZVOJ, LIDERSTVO U REGIONU, FAKTOR STABILNOSTI I OSTALE FLOSKULE... A kad se pogledamo u ogledalo - zarasla brada, odeća u fronclama, u džepu crna rupa, lajemo na evropske zvezde, a pas nema za šta da nas ujede. D O S T A B R E !!!

Mito korupcija i politicari

pre 12 godina

"Obrazovanje je pretpostavka razvoja, naš cilj je šest odsto BDP za obrazovanje, i mora se dramatično povećati procenat
visokoobrazovanih i pospešivati mladi da upisuju fakultete koji su upotrebljivi sa stanovišta ekonomskog razvoja", rekao je Tadić.

Ja i sta onda posle kad zavrse skolu...
Bice primorani kao i hiljade drugih da traze svoju sansu negde drugde daleko od svoje zemlje...

stop manipulacijama

pre 12 godina

"Četvrta tačka Tadićevog plana podrazumeva završetak borbe protiv organizovanog kriminala i sprovođenje sistemskih mera za iskorenjivanje korupcije, koja, između ostalog podazumeva, da sve afere i pravni postupci iz prošlosti budu rešeni, kao i da proces vlasničke transformacije bude okončan i da sve privatizacije budu ispitane do 2017".

Gospodine Predsednice,pa izbori nisu da se spremate za osvajanje medalja na Olimpijadi,vec da vec odmah u toku godine pocnete da sudite i procesuirate mafiji i kriminalu oko privatizcije,pranja novca itd..,a ne u smislu za pripreme na Olimpiske igre ili petogodisnji ekonomski plan zemlje!Dosta je sa lazima i prevarama!

Damjan19

pre 12 godina

Molim Vas: Prva tačka: evrointegracije za 5 godina je sa vlašću DS nemoguće, zbog ogromnog birokratskog aparata, koji su oni formirali i zbog nepoštovanja zakona upravo ove vlasti.Druga tačka: jačanje privrede je sa DS nemoguće, jer se oni ne drže dogovorenog. Do sada bi makar 70% ostvarili da su korektno ulagali u prethodnom periodu. Treća tačka:obrazovanje je u periodu vlasti DS od 2001 do danas uništilo školski sistem putem nenormalnog nameta na studente, ali i nemilosrdnim odlivom stručne radne snage van Srbije. Četvrta tačka: organizovani kriminal je u ogromnoj meri u saradnji sa političarima na vlasti, koji im zarad ličnih interesa i zarad pljačkanja državnog budžeta pomažu. Peta tačka: Kosovo nikada neće biti rešeno, a naročito vlast DS ne može to rešiti, jer je problem sa albanske strane, njihov cilj je zacrtan pre 100 godina i to je Velika Albanija, i oni se drže te politike bez ikakvih ustupaka. Dakle, u svim tačkama je politika DS propala.

Parapsiholog

pre 12 godina

Ovaj parapsiholog, ex predsednik me svakim danom sve vise nasmeje, a vas?
Tih pet tacaka si do sada cuvao i izvukao ih kao keca iz rukava, smesno, para psihologija, par exelence demagogija. BT shvati ti si bivsi, proslost, provaljen si... sretna mirovina....

vodenicar

pre 12 godina

Tih pet tacaka razradjujte narednih 4 godine dok budete u opozociji pa nam ponudite za izbore 2o16 a onda cemo videti sta ce do tada ovi da urade .To je demokratija zadnje 4 godine vi niste uradili nista na mnogim poljima i sad CAO.Zao nam je ali to je stvarnost sad podrzavamo ISTINU i PREOKRET.

Lazar

pre 12 godina

Ovako predsednice,pre vase vlade i poslednjeg predsednickog mandata ne racunajuci Sloveniju imali smo vecu prosecnu platu od svih u regionu,danas smo gori i od Albanije.Ako gospodine Tadicu objasnite i dokazete da je svetska ekonomska kriza zasluzna za to sto su danas plate za 100 evra manje u odnosu na 2007-2008 onda dokazite da ta ista kriza nije bila i kod nasih suseda.Ja mislim da je bila i kod njih,samo su se oni bolje snasli od nas-VAS!Zato pustite da ovu zemlju vode sposobniji od vas,u normalnim zemljama se ne biste ni kandidovali ponovo,pogotovo sto vam je ovo 3 put.

Радоје Дијак

pre 12 godina

Прва тачка: Гласајте за мене, друга тачка: Гласајте за мене,трећа тачка: Гласајте за мене,четврта тачка: Гласајте за мене,пета тачка: ОПЕТ САМ ВАС ПРЕВЕО ЖЕДНЕ ПРЕКО ВОДЕ!

Dragan

pre 12 godina

Dva pitanja za sve ovde:

1. Kako ce Tadic da ne prizna Kosovo , a da udje u EU?

2. Zasto se konstantno navodi SNS kao nosilac vlasti 90ih , kada je to bio SPS???

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Citiram: Kandidat DS za predsednika Srbije Boris Tadić izneo je danas predsednički plan u pet tačaka, čiji je osnovni cilj stvaranje ekonomski razvijene Srbije"

P.S. Gospodine, zašto to niste radili za poslednjih 7 godina vašeg mandata, posebno u poslednje 4 godine, kada ste bili apsolutni vladar Srbije? Znam zašto, briga vas, nije trebalo, i u pravu ste, što nas smatrate za budale.

nesto nije u redu sa DS

pre 12 godina

Ako je renomiranom "Insajderu" s B-92 bilo potrebo skoro godinu dana da napravi tako tezak serijal "Patrotska Plajcka",a Vi da do 2017 zavrsite ceo proces sa kriminalnom privatizacijom i sa organizovanim kriminalom,pa dobro sta Vi hocete Predsednice?Pocinjem da jako sumnjam u Vase nemere i sposobnosti?Znam za koga cu da glasam,neceteme poljuljati u glavi ni na koga cu zaokruziiti na izbornom listicu i posle poseta bivseg gradonacelnika Njujorka!Vasa partija hoce jedoumlje i plaiste nas s "ratom i mirom",podesecate nas na bombardovanje,a "borili" ste se protiv Milosevicevog rezima.Sada upotrebljavate istu metadologiju zastrasivanja i manipulacija,pa cak to ne radi ni SPS?

SULTAN

pre 12 godina

Nikako da shvatim u čemu se sastojala prepreka i od čega je bila sačinjena ista, da se radu na sprovodjenju ovog izrazito kvalitetnog plana,bar,na papiru, nije pristupilo pre 4 ili 5 godina...ovako imam osećaj da smo zbog te prepreke...upali u docnju

opet ja

pre 12 godina

A propos obrazovanja - nemam nista protiv da se ulaze u obrazovanje u Srbiji, ali ono sto najvise zanima mlade iz perspektive studiranja jeste trajanje studija. Mnogo je lakse, mnogo, studirati tri godine, a ne cetiri. Umesto nekih mera koje se donose odozgo i vrlo malo uticu na situaciju pojedinacnog studenta, zasto ne odmah raskrstiti sa tim i direktno, u jednom mahu, drasticno poboljsati polozaj svih mladih u Srbiji, time sto ce se vreme studiranja smanjiti sa cetiri na tri godine. Meni to najvise treba, a ne besplatan studentski dom. Jel su nasi profesori neobuceni pa ne znaju kako da se smanji? Ne verujem. Jel su nasi studenti gluplji od studenata sa Zapada, pa da ne mogu da savladaju gradivo u 3 godine. Nisu. Zasto nas zivot cak i kad ne mora da bude tezi od zivota nasih vrsnjaka sa Zapada, to jeste? Navedite mi jedan legitiman razlog. Samo jedan!!!

Jakov

pre 12 godina

Predsedniče, mislite na plan u pet tačaka za spas nacije od totalne bespovratne, dugotrajnim siromaštvom i nebrigom države izazvane, duhovne, duševne, i telesne propasti?!?

machiavelli

pre 12 godina

vas plan ste prakticno pokazali poslednje 4 god mada i vise tako da ne znam koja ce budala da poveruje u to sto pricate kada smo vas gledali na delu godinama!!!!!!!!!!!

teget crveni sarkazam

pre 12 godina

Imam plan da kupim stan! Ali od cega i kako? Kako kada se sa DS-om broj nezaposlenih samo povecava, Djilas se hvali sa 100 zaposlenih mladih, naspram 400.000 novonezaposlenih, a ti novonezaposleni su na evidenciji nacionalne sluzbe za zaposljavanje, a sta je sa onima koji to nisu. Imamo mi doduse i puno onih koji rade na crno, zapravo rade na crno da bi uopste egzistirali u ovom sistemu.
I zar nije ironija da nam Tadic prica o ekonomskoj stabilnosti i sigurnosti, pa zar nema ni najmanje milosti.
Ej ljudi, potrudimo se da napravimo promenu izbora u nasoj glavi, da se sklonimo sa ovog pukog stojanja u mestu, da odaberemo one koji ce biti novi, pa time i imati, i doneti, i realizovati ideje, a ne da imamo ove koji vec cetiri godine stoje odnosno sede i ljuljaju se u svojim foteljama.

jack

pre 12 godina

Nakon punih 12 godina na vlasti sada se setio da pravi plan reformi.
To pokazuje da je potrebna hitna i ekspresna smena vlasti na svim nivoima a naročito na mestu šefa države.

eee

pre 12 godina

Sta reci... Koju poruku poslati, kome... Zar da ocekujemo bolje dane...
Kada smo MI SMO JEDINA ZEMLJA U KOJOJ VLAST KRITIKUJE (NAPADA) OPOZICIJU!

kasperski

pre 12 godina

trebali bi zabraniti predizborno reklamiranje na svim poljima(nema bilborda,standova,panoa,dosadjivanja po stanovima) ..Stranke samo iznesu program a narod da glasa po savesti i osecaju..hulja lepo zbori a nitkovski radi..to mislim za sve politicare na nasoj sceni!plave,zute,zelene..

temida

pre 12 godina

Glasala bih ja opet za Vas i Vasu stranku,
samo da ste jedno jedino obecanje ispunili iz prethodne kampanje,
samo da ste pokazali ozbiljnu nameru da decentralizujete ovu propalu zemlju,
samo da ste teret ekonomske krize prevalili podjednako pream ekonomskoj moci
samo da ne gledam svaki dan partijske poslusnike kako lepo zive a ja nemam dete da skolujem (kad kazem ja mislim na sve nas dovedene na rub egzistencije)
samo da su pod Vasom dirigentskom palicom donosili zakone i uspostavili drzavni sistem
samo da nije Kovacevica
samo da nije aerodroma
samo da nije propalih privatizacija
samo da nije kolubare i bora
samo da nije koferceta
samo da nisu vakcine
samo da ..... i tako do sutra mozemo govoriti o tome a najveca stvar je ono sto me najvise i plasi
samo da mi svakog dana ne licite sve vise na onoga protiv koga smo se godinama borili
i na zalost sve manje imate dodirnih tacaka sa pokojnim premijerom

A svi bi Vas glasali samo da ste u ove cetiri godine pokazali malo dobre volje na uvodjenju reda i discipline u ovu drzavu i da niste partijski odlucivali o svemu.
Mislite o tome!

rikoset

pre 12 godina

Jednostavan vas predlog da nemenjate nista -borba protiv korupcije,reforme javnih preduzeca ,otvaranje dosijea,restitucija,jasan put ka EU,trajno resavanje problema Kosova,regionalizacija itd.itd. Zato masovna podrska PREOKRETU koji jedini i bez kompromisa zeli u ove reforme da krene .PREOKRET

imali ste sanse od 5 oktbra dan as ocistite od Milosevicevih ljudi

pre 12 godina

Predsednice ja Vama vise ne verujem!Vi ne predstavljete vizije EU,ne predstavljate ni BRIC zemlje,Vi ne predstavljate gradjane svih nacionalnosti,Vi i Vasa klapa iz DS,samo prdstavljate sami sebe!

Knight XV

pre 12 godina

Molim B-92 da objavi moj komentar radi ISTINE i obavestavanje javnosti.


Sta je Cedomir Jovanovic govorio 2008 godine u predizbornoj kampanji:

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da Boris Tadić mora da promeni stav o problemima Srbije, ili će građani promeniti stav o njemu.
B92 nedelja, 20. april 2008.
"Glas za Tadića u ovom trenutku je glas za Koštunicu i Nikolića, a Demokratska stranka nastavlja stranputicom kojom je krenula", rekao je Jovanović, kao i da je LDP spremna da preuzme odgovornost za budućnost zemlje.

"Da bismo bili u stanju da završimo taj posao, potrebna nam je veća politička snaga i zato su ovi izbori test za birače DS-a, koji treba da izvrše pritisak na Tadića da promeni svoju politiku", navedeno je u saopštenju.

Ako on nije u stanju da se menja, birači treba da svoju političku podršku usmere ka onima koji su u stanju da urade ono za šta Tadić više nije sposoban, da vrate Srbiju na Zoranov put, poručio je Jovanović u Boljevcu.

...Alo, ovo je Jovanovic pricao 2008, ali nije imao ko da slusa, elem Jovanovic ostaje dosledan i iskren sto su jedne od osobina lidera ili ti vodje.

Uvidjate li i sami gde smo kao narod u nepovrat potrosili nase zivote i zivote svojih najblizih , glasajuci za Tadica, Nikolica, Kostunicu, Dinkica, Dacica i td?
Nista bolje nije ni danas, zato:
LDP - ISTINA - PREOKRET !

beli glas za spas

pre 12 godina

Ta ekonomija ce biti nosena najvise dogovorom sa italijanima. Tako da cete dobiti na izborima ono sto zasluzujete, a da ne govorim o tome da ste potpuno unistili drzavu.

Ivan iz Valjeva

pre 12 godina

2045-a godina...planeta Zemlja... drzava Srbija... predsednik Tadic, zemlja ulazi za sedam godina u EU. Zavrsava se borba protiv organizovanog kriminala, jer su je zapoceli 2044-e godine. Prestaje se sa ulaganjem u Zastavu (Fiat) , jer su ljudi iz DS-a shvatili da je nafte nestalo jos 2032-e godine. Uradjena skola u Valjevu, U Brdjanima, svecanu traku presekao poslednji zivi covek iz generacije ucenika, kojima je obecana nova skola jos u proslom veku, odnosno, milenijumu.Taci poceo da pusta nase zvanicnike na Kosovo bez duzeg zadrzavanja od 4 sata, na granici. ETO TAKO CE SE POKAZATI OVE TACKE; AKO USPEJU NEKAKO DA SE DOKOPAJU VLASTI. SRECA; PA NECE I BUDUCNOST BUDE LEPSA I DRUGACIJA. Tako bar mi seljaci iz Dragodola vidimo... toliko.

Pedja

pre 12 godina

Takve stvari se ne govore propalim menadzerima propalih,ili prezaduzenih preduzeca koje ste vi upropastili time sto ste na vlasti ove cetiri tuzne,bedne godine! Ovo ste trebali sve da URADITE za te cetiri godine!!!Nadam se samo da vam vam je bedna i ponizena sirotinja propale Srbije otvorila oci putujuci za vreme kampanje po njoj!!!

Zoran

pre 12 godina

Many newly successful cities on the global stage – such as Shenzhen and Dubai – have sought to make themselves attractive to businesses based on price and infrastructure subsidies. Those competitive advantages can work in the short term, but they tend to be transitory. For cities to have sustained success, they must compete for the grand prize: intellectual capital and talent
Bloomberg NYC

precrtavanje

pre 12 godina

Korak nazad - sto koraka napred!
Bez tog koraka nazad, svi planovi o razvoju, EU, ekonomiji, obrazovanju, ... prazna prica!
Taj korak nazad je temelj za napred! Sto kasnije se ucini taj korak to gore po narod i drzavu.
Taj korak podrazumeva velike rezove i zadire u sustinu funkcionisanja drzave Srbije,danas.
Problem je sto bi taj korak morali da ucinite vi koji ste 20 godina upetljani u politiku, a time bi odsekli granu na kojoj sedite!
I ne brinite, naredne izbore svi vi dobijate - a narod ih sigurno gubi!

Goran

pre 12 godina

Necu da budem jeftina radna snaga

Svaki biznis biće digitalni biznis
http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2012&mm=04&nav_id=602491

deda Miloje

pre 12 godina

Posebno su me je zaiteresovala četvrta tačka (borba protiv korupcije). Kako gos. Tadić misli da ostvari ovu tačku, kada je poznato da je korupcija danas veća nego što je bila u vreme Miloševića. S kim i protiv koga će da se bori. Sa sadašnjim saradnicima ne može, protiv njih ne ide.

sta drugo

pre 12 godina

Što se tiče druge tačke, ne shvatam da li misli na domaću industrijalizaciju ili samo na strane investicije u tom smislu?

Bez veće uloge države u privredi nema boljeg standarda, većeg zapošljavanja i prihoda u budžetu... Kako to više nije jasno nakon ovoliko godina konstantnog budžetskog deficita i pada zaposlenosti. Pa jasno je da onda mora država biti angažovanija na tržištu, ovo do sada vodi samo u bankrot i bedu.

Perke_sp

pre 12 godina

samo da on dobije još jedan mandat, u šta ja uopšte i ne sumnjam... i ovaj plan u pet tačaka će biti realizovan, na zadovoljstvo svih nas...

jAGODINAC

pre 12 godina

Evo vec je 13h i ovi iz Vuciceve SNS pisacke gerile su vec budni.Cudno,oni se uglavnom bude oko 15h i krecu da pisu "kulturne" komentare.
Da citiram mog zemljaka Palmu: "Nikada Srbijom nece vladati nishtaci:presvuceni radikali dipl.menadzer Toma Nikolic i veciti neradnik Vucic koji od naroda zive vec 22 godine,a imaju ukupno 5 meseci radnog staza".
Gospodo iz SNS:Daleko vam lepa kuca,vasih 100 milijardi,vas Djulijani,vasi ratovi,vas nerad,lopovluk,prevare,...
Svi drugi samo ne SNS,to bi bio povratak u 90-e!!!!

Milica

pre 12 godina

(nece moci, 21. april 2012 17:19)
Ne, znamo da ovim putem ne mozemo promeniti nicije misljenje, niti nam je to interes ali vasem Tadicu ovakvim vestima i izjavama definitivno jeste to interes pa samim tim ne zelim da ostanem nema na to. Ovo sto on izjavljuje vredja inteligenciju zivog bica, od coveka koji je imao celu deceniju vlasti da to isto sve resi ovo mogu da shvatim samo kao direktno podsmejavanje narodu.

nece moci

pre 12 godina

Ne znam u cemu je poenta svih ovih negativnih kometara? Zar mislite da cete me ubediti da glasam za vaseg Tomu samo zato sto pljujete po Tadicu? Necu, glasacu za Tadica. Pa sad udarajte "ne preporucujem" do mile volje, bas me briga. I da znate, dzaba ste krecili.

Taša

pre 12 godina

Мени се највише свиђа ова трећа тачка Тадићевог плана, улагање у образовање. Србију треба да води човек као што је Борис Тадић, особа која је образована и способна да изведе Србију на прави пут,и сва деца треба да се угледају на њега, треба да следе његов пример, а не да се угледају на конкуренцију која завршава силне школе по старе дане.

novicas

pre 12 godina

Šta bi sa sa 4 stuba?Gde su tanke crvene linije?Zar već pređosmo na tačkice?
Sad je glavno pitanje kako staviti 5 tačaka na 4 stuba,a da na svakom stubu bude samo po jedna tačka.
Prosto bre Tadiću:
-Na prvi stub staviš privremeno dve tačke.
-Na drugi staviš treću tačku.
-Na treći stub staviš četvrtu tačku.
-Na četvrti stub staviš onu petu tačku,koju si privremeno stavio na prvi stub.
-I sve to ograničiš tankom crvenom linijom.
Savet DS-u pre primene gore predložene alhemije:
-Pri raspoređivanju tačaka poželjno je pevušiti neku ljubavnu pesmicu,na primer"Tike,tike,tačke Voja voli mačke".Važno je da u pesmici nema govora mržnje!
-Níkako ne pevati pesme sa nacionalístičkim sadržajem,kao što su "Šumadijo,Šumadijo..."ili, "Kad zagrli,kad poljubi,Šumadinac glavu gubi"!
Šifra"SVE SE MOŽE,KAD SE 'OĆE"

Studentkinja

pre 12 godina

Drago mi je da je obrazovanje veliki prioritet naseg predsednika, jer ulaganje u obrazovanje ce se vratiti i za 5 godina i svake naredne!

Mica

pre 12 godina

Moje je misljenje a nadam se i vecinskog dela Srbije da samo Demokratska Stranka na celu sa Borisom tadicem moze da uvede Srbiju u EU...

Realista

pre 12 godina

Naravno, ozbiljne stvari treba da se rade polako i u etapama. Sedenje na stiroporu ne zahteva neki plan... Boris je pravi covek koji treba da vodi nasu zemlju... Ja cu 6. maja zaokruziti broj 1!

Sac123

pre 12 godina

Ja kao neko ko je nepristrasan moram da priznam da DS ima definitivno najbolji plan u ovoj kampanji. Sta vise, toliko je dobar da je jedan ograman de SNS uzeo od njih! Jos uvek se dvoumim, ali ako izadjem na izbore definitivno glasam za DS

jAGODINAC

pre 12 godina

Evo vec je 13h i ovi iz Vuciceve SNS pisacke gerile su vec budni.Cudno,oni se uglavnom bude oko 15h i krecu da pisu "kulturne" komentare.
Da citiram mog zemljaka Palmu: "Nikada Srbijom nece vladati nishtaci:presvuceni radikali dipl.menadzer Toma Nikolic i veciti neradnik Vucic koji od naroda zive vec 22 godine,a imaju ukupno 5 meseci radnog staza".
Gospodo iz SNS:Daleko vam lepa kuca,vasih 100 milijardi,vas Djulijani,vasi ratovi,vas nerad,lopovluk,prevare,...
Svi drugi samo ne SNS,to bi bio povratak u 90-e!!!!

nece moci

pre 12 godina

Ne znam u cemu je poenta svih ovih negativnih kometara? Zar mislite da cete me ubediti da glasam za vaseg Tomu samo zato sto pljujete po Tadicu? Necu, glasacu za Tadica. Pa sad udarajte "ne preporucujem" do mile volje, bas me briga. I da znate, dzaba ste krecili.

vodenicar

pre 12 godina

Tih pet tacaka razradjujte narednih 4 godine dok budete u opozociji pa nam ponudite za izbore 2o16 a onda cemo videti sta ce do tada ovi da urade .To je demokratija zadnje 4 godine vi niste uradili nista na mnogim poljima i sad CAO.Zao nam je ali to je stvarnost sad podrzavamo ISTINU i PREOKRET.

Perke_sp

pre 12 godina

samo da on dobije još jedan mandat, u šta ja uopšte i ne sumnjam... i ovaj plan u pet tačaka će biti realizovan, na zadovoljstvo svih nas...

rikoset

pre 12 godina

Jednostavan vas predlog da nemenjate nista -borba protiv korupcije,reforme javnih preduzeca ,otvaranje dosijea,restitucija,jasan put ka EU,trajno resavanje problema Kosova,regionalizacija itd.itd. Zato masovna podrska PREOKRETU koji jedini i bez kompromisa zeli u ove reforme da krene .PREOKRET

Knight XV

pre 12 godina

Molim B-92 da objavi moj komentar radi ISTINE i obavestavanje javnosti.


Sta je Cedomir Jovanovic govorio 2008 godine u predizbornoj kampanji:

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da Boris Tadić mora da promeni stav o problemima Srbije, ili će građani promeniti stav o njemu.
B92 nedelja, 20. april 2008.
"Glas za Tadića u ovom trenutku je glas za Koštunicu i Nikolića, a Demokratska stranka nastavlja stranputicom kojom je krenula", rekao je Jovanović, kao i da je LDP spremna da preuzme odgovornost za budućnost zemlje.

"Da bismo bili u stanju da završimo taj posao, potrebna nam je veća politička snaga i zato su ovi izbori test za birače DS-a, koji treba da izvrše pritisak na Tadića da promeni svoju politiku", navedeno je u saopštenju.

Ako on nije u stanju da se menja, birači treba da svoju političku podršku usmere ka onima koji su u stanju da urade ono za šta Tadić više nije sposoban, da vrate Srbiju na Zoranov put, poručio je Jovanović u Boljevcu.

...Alo, ovo je Jovanovic pricao 2008, ali nije imao ko da slusa, elem Jovanovic ostaje dosledan i iskren sto su jedne od osobina lidera ili ti vodje.

Uvidjate li i sami gde smo kao narod u nepovrat potrosili nase zivote i zivote svojih najblizih , glasajuci za Tadica, Nikolica, Kostunicu, Dinkica, Dacica i td?
Nista bolje nije ni danas, zato:
LDP - ISTINA - PREOKRET !

cao nema vise

pre 12 godina

Naslusali smo se tvojih planova i praznih prica za dva zivota. Imamo mi plan za tebe 6.maja, sastoji se samo od jedne tacke da te posaljemo u zaborav.

Mito korupcija i politicari

pre 12 godina

"Obrazovanje je pretpostavka razvoja, naš cilj je šest odsto BDP za obrazovanje, i mora se dramatično povećati procenat
visokoobrazovanih i pospešivati mladi da upisuju fakultete koji su upotrebljivi sa stanovišta ekonomskog razvoja", rekao je Tadić.

Ja i sta onda posle kad zavrse skolu...
Bice primorani kao i hiljade drugih da traze svoju sansu negde drugde daleko od svoje zemlje...

Idemo dalje, ali bez tebe

pre 12 godina

Što se mene tiče, ti si završio.Bio bih previše glup kada bi vam, posle svega, dao glas na izborima.Možda je bilo nečeg i dobrog, ali kad sve saberem i oduzmem DS nije više moj kandidat na sledećim izborima.A moje lično mišljenje da će te mnogo loše da prođete.A mislim da je to i mišljenje i verovanje većine.

aca

pre 12 godina

Povraca mi se vise od ovakvih naslova i prica, neverovatno je da sve sto pise u ovom tekstu je realno totalno suprotno od situacije koja je trenutno u Srbiji, a najgora stvar od svega je sto uporno ponavljaju iste stvari pred izbore od kojih naravno nece biti nista, samo ce postati jos gore, idem ja sad do kupatila da povratim.

Marko_NS

pre 12 godina

Mi smo po investicijama po glavi stanovnika gori od Makedonije, CG, Hrvatske, da ne govorim Bugarske, Rumunije, Slovenije-zvanicna statistika, a centralna smo zemlja jugoistocne evrope i imamo najmanje plate u regionu.

Dotle ste nas doveli, kakav razvoj, skolarine su ogromne, sad se setio da povecava sredstva za obrazovanje, nedelju dana pred izbore.

A, o borbi protiv korupcije, necu ni da govorim.

Saša

pre 12 godina

Što se tiče EU, 2008. je rekao da će Srbija najkasnije do 2013. postati članica EU. Što se tiče ekonomskog razvoja, a ko mu je branio da se dosad bavi sa tim. Što se tiče Kosova, njegov "plan" je u stvari Ahtisarijev plan.

Parapsiholog

pre 12 godina

Ovaj parapsiholog, ex predsednik me svakim danom sve vise nasmeje, a vas?
Tih pet tacaka si do sada cuvao i izvukao ih kao keca iz rukava, smesno, para psihologija, par exelence demagogija. BT shvati ti si bivsi, proslost, provaljen si... sretna mirovina....

Mica

pre 12 godina

Moje je misljenje a nadam se i vecinskog dela Srbije da samo Demokratska Stranka na celu sa Borisom tadicem moze da uvede Srbiju u EU...

Realista

pre 12 godina

Naravno, ozbiljne stvari treba da se rade polako i u etapama. Sedenje na stiroporu ne zahteva neki plan... Boris je pravi covek koji treba da vodi nasu zemlju... Ja cu 6. maja zaokruziti broj 1!

stop manipulacijama

pre 12 godina

"Četvrta tačka Tadićevog plana podrazumeva završetak borbe protiv organizovanog kriminala i sprovođenje sistemskih mera za iskorenjivanje korupcije, koja, između ostalog podazumeva, da sve afere i pravni postupci iz prošlosti budu rešeni, kao i da proces vlasničke transformacije bude okončan i da sve privatizacije budu ispitane do 2017".

Gospodine Predsednice,pa izbori nisu da se spremate za osvajanje medalja na Olimpijadi,vec da vec odmah u toku godine pocnete da sudite i procesuirate mafiji i kriminalu oko privatizcije,pranja novca itd..,a ne u smislu za pripreme na Olimpiske igre ili petogodisnji ekonomski plan zemlje!Dosta je sa lazima i prevarama!

Damjan19

pre 12 godina

Molim Vas: Prva tačka: evrointegracije za 5 godina je sa vlašću DS nemoguće, zbog ogromnog birokratskog aparata, koji su oni formirali i zbog nepoštovanja zakona upravo ove vlasti.Druga tačka: jačanje privrede je sa DS nemoguće, jer se oni ne drže dogovorenog. Do sada bi makar 70% ostvarili da su korektno ulagali u prethodnom periodu. Treća tačka:obrazovanje je u periodu vlasti DS od 2001 do danas uništilo školski sistem putem nenormalnog nameta na studente, ali i nemilosrdnim odlivom stručne radne snage van Srbije. Četvrta tačka: organizovani kriminal je u ogromnoj meri u saradnji sa političarima na vlasti, koji im zarad ličnih interesa i zarad pljačkanja državnog budžeta pomažu. Peta tačka: Kosovo nikada neće biti rešeno, a naročito vlast DS ne može to rešiti, jer je problem sa albanske strane, njihov cilj je zacrtan pre 100 godina i to je Velika Albanija, i oni se drže te politike bez ikakvih ustupaka. Dakle, u svim tačkama je politika DS propala.

dr

pre 12 godina

Ma ti si sa tačkama završio, možda u nekom drugom životu... vašeg razvoja smo se nagledali, jedino što se razvijalo za vreme vašeg mandata su korupcija, dilovanje drogom, tajkunska imovina, razvijala se rupa u džepovima radnika, sirotinja, razvijao se upliv stranog faktora od kog više ne smemo glavu da dignemo, razvijali su se svi oko nas (za razliku od nas)i tako redom... RAZVOJ, LIDERSTVO U REGIONU, FAKTOR STABILNOSTI I OSTALE FLOSKULE... A kad se pogledamo u ogledalo - zarasla brada, odeća u fronclama, u džepu crna rupa, lajemo na evropske zvezde, a pas nema za šta da nas ujede. D O S T A B R E !!!

jack

pre 12 godina

Nakon punih 12 godina na vlasti sada se setio da pravi plan reformi.
To pokazuje da je potrebna hitna i ekspresna smena vlasti na svim nivoima a naročito na mestu šefa države.

nesto nije u redu sa DS

pre 12 godina

Ako je renomiranom "Insajderu" s B-92 bilo potrebo skoro godinu dana da napravi tako tezak serijal "Patrotska Plajcka",a Vi da do 2017 zavrsite ceo proces sa kriminalnom privatizacijom i sa organizovanim kriminalom,pa dobro sta Vi hocete Predsednice?Pocinjem da jako sumnjam u Vase nemere i sposobnosti?Znam za koga cu da glasam,neceteme poljuljati u glavi ni na koga cu zaokruziiti na izbornom listicu i posle poseta bivseg gradonacelnika Njujorka!Vasa partija hoce jedoumlje i plaiste nas s "ratom i mirom",podesecate nas na bombardovanje,a "borili" ste se protiv Milosevicevog rezima.Sada upotrebljavate istu metadologiju zastrasivanja i manipulacija,pa cak to ne radi ni SPS?

teget crveni sarkazam

pre 12 godina

Imam plan da kupim stan! Ali od cega i kako? Kako kada se sa DS-om broj nezaposlenih samo povecava, Djilas se hvali sa 100 zaposlenih mladih, naspram 400.000 novonezaposlenih, a ti novonezaposleni su na evidenciji nacionalne sluzbe za zaposljavanje, a sta je sa onima koji to nisu. Imamo mi doduse i puno onih koji rade na crno, zapravo rade na crno da bi uopste egzistirali u ovom sistemu.
I zar nije ironija da nam Tadic prica o ekonomskoj stabilnosti i sigurnosti, pa zar nema ni najmanje milosti.
Ej ljudi, potrudimo se da napravimo promenu izbora u nasoj glavi, da se sklonimo sa ovog pukog stojanja u mestu, da odaberemo one koji ce biti novi, pa time i imati, i doneti, i realizovati ideje, a ne da imamo ove koji vec cetiri godine stoje odnosno sede i ljuljaju se u svojim foteljama.

temida

pre 12 godina

Glasala bih ja opet za Vas i Vasu stranku,
samo da ste jedno jedino obecanje ispunili iz prethodne kampanje,
samo da ste pokazali ozbiljnu nameru da decentralizujete ovu propalu zemlju,
samo da ste teret ekonomske krize prevalili podjednako pream ekonomskoj moci
samo da ne gledam svaki dan partijske poslusnike kako lepo zive a ja nemam dete da skolujem (kad kazem ja mislim na sve nas dovedene na rub egzistencije)
samo da su pod Vasom dirigentskom palicom donosili zakone i uspostavili drzavni sistem
samo da nije Kovacevica
samo da nije aerodroma
samo da nije propalih privatizacija
samo da nije kolubare i bora
samo da nije koferceta
samo da nisu vakcine
samo da ..... i tako do sutra mozemo govoriti o tome a najveca stvar je ono sto me najvise i plasi
samo da mi svakog dana ne licite sve vise na onoga protiv koga smo se godinama borili
i na zalost sve manje imate dodirnih tacaka sa pokojnim premijerom

A svi bi Vas glasali samo da ste u ove cetiri godine pokazali malo dobre volje na uvodjenju reda i discipline u ovu drzavu i da niste partijski odlucivali o svemu.
Mislite o tome!

Studentkinja

pre 12 godina

Drago mi je da je obrazovanje veliki prioritet naseg predsednika, jer ulaganje u obrazovanje ce se vratiti i za 5 godina i svake naredne!

Taša

pre 12 godina

Мени се највише свиђа ова трећа тачка Тадићевог плана, улагање у образовање. Србију треба да води човек као што је Борис Тадић, особа која је образована и способна да изведе Србију на прави пут,и сва деца треба да се угледају на њега, треба да следе његов пример, а не да се угледају на конкуренцију која завршава силне школе по старе дане.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Citiram: Kandidat DS za predsednika Srbije Boris Tadić izneo je danas predsednički plan u pet tačaka, čiji je osnovni cilj stvaranje ekonomski razvijene Srbije"

P.S. Gospodine, zašto to niste radili za poslednjih 7 godina vašeg mandata, posebno u poslednje 4 godine, kada ste bili apsolutni vladar Srbije? Znam zašto, briga vas, nije trebalo, i u pravu ste, što nas smatrate za budale.

Lazar

pre 12 godina

Ovako predsednice,pre vase vlade i poslednjeg predsednickog mandata ne racunajuci Sloveniju imali smo vecu prosecnu platu od svih u regionu,danas smo gori i od Albanije.Ako gospodine Tadicu objasnite i dokazete da je svetska ekonomska kriza zasluzna za to sto su danas plate za 100 evra manje u odnosu na 2007-2008 onda dokazite da ta ista kriza nije bila i kod nasih suseda.Ja mislim da je bila i kod njih,samo su se oni bolje snasli od nas-VAS!Zato pustite da ovu zemlju vode sposobniji od vas,u normalnim zemljama se ne biste ni kandidovali ponovo,pogotovo sto vam je ovo 3 put.

SULTAN

pre 12 godina

Nikako da shvatim u čemu se sastojala prepreka i od čega je bila sačinjena ista, da se radu na sprovodjenju ovog izrazito kvalitetnog plana,bar,na papiru, nije pristupilo pre 4 ili 5 godina...ovako imam osećaj da smo zbog te prepreke...upali u docnju

beli glas za spas

pre 12 godina

Ta ekonomija ce biti nosena najvise dogovorom sa italijanima. Tako da cete dobiti na izborima ono sto zasluzujete, a da ne govorim o tome da ste potpuno unistili drzavu.

Ivan iz Valjeva

pre 12 godina

2045-a godina...planeta Zemlja... drzava Srbija... predsednik Tadic, zemlja ulazi za sedam godina u EU. Zavrsava se borba protiv organizovanog kriminala, jer su je zapoceli 2044-e godine. Prestaje se sa ulaganjem u Zastavu (Fiat) , jer su ljudi iz DS-a shvatili da je nafte nestalo jos 2032-e godine. Uradjena skola u Valjevu, U Brdjanima, svecanu traku presekao poslednji zivi covek iz generacije ucenika, kojima je obecana nova skola jos u proslom veku, odnosno, milenijumu.Taci poceo da pusta nase zvanicnike na Kosovo bez duzeg zadrzavanja od 4 sata, na granici. ETO TAKO CE SE POKAZATI OVE TACKE; AKO USPEJU NEKAKO DA SE DOKOPAJU VLASTI. SRECA; PA NECE I BUDUCNOST BUDE LEPSA I DRUGACIJA. Tako bar mi seljaci iz Dragodola vidimo... toliko.

opet ja

pre 12 godina

A propos obrazovanja - nemam nista protiv da se ulaze u obrazovanje u Srbiji, ali ono sto najvise zanima mlade iz perspektive studiranja jeste trajanje studija. Mnogo je lakse, mnogo, studirati tri godine, a ne cetiri. Umesto nekih mera koje se donose odozgo i vrlo malo uticu na situaciju pojedinacnog studenta, zasto ne odmah raskrstiti sa tim i direktno, u jednom mahu, drasticno poboljsati polozaj svih mladih u Srbiji, time sto ce se vreme studiranja smanjiti sa cetiri na tri godine. Meni to najvise treba, a ne besplatan studentski dom. Jel su nasi profesori neobuceni pa ne znaju kako da se smanji? Ne verujem. Jel su nasi studenti gluplji od studenata sa Zapada, pa da ne mogu da savladaju gradivo u 3 godine. Nisu. Zasto nas zivot cak i kad ne mora da bude tezi od zivota nasih vrsnjaka sa Zapada, to jeste? Navedite mi jedan legitiman razlog. Samo jedan!!!

Радоје Дијак

pre 12 godina

Прва тачка: Гласајте за мене, друга тачка: Гласајте за мене,трећа тачка: Гласајте за мене,четврта тачка: Гласајте за мене,пета тачка: ОПЕТ САМ ВАС ПРЕВЕО ЖЕДНЕ ПРЕКО ВОДЕ!

machiavelli

pre 12 godina

vas plan ste prakticno pokazali poslednje 4 god mada i vise tako da ne znam koja ce budala da poveruje u to sto pricate kada smo vas gledali na delu godinama!!!!!!!!!!!

Dragan

pre 12 godina

Dva pitanja za sve ovde:

1. Kako ce Tadic da ne prizna Kosovo , a da udje u EU?

2. Zasto se konstantno navodi SNS kao nosilac vlasti 90ih , kada je to bio SPS???

eee

pre 12 godina

Sta reci... Koju poruku poslati, kome... Zar da ocekujemo bolje dane...
Kada smo MI SMO JEDINA ZEMLJA U KOJOJ VLAST KRITIKUJE (NAPADA) OPOZICIJU!

imali ste sanse od 5 oktbra dan as ocistite od Milosevicevih ljudi

pre 12 godina

Predsednice ja Vama vise ne verujem!Vi ne predstavljete vizije EU,ne predstavljate ni BRIC zemlje,Vi ne predstavljate gradjane svih nacionalnosti,Vi i Vasa klapa iz DS,samo prdstavljate sami sebe!

Jakov

pre 12 godina

Predsedniče, mislite na plan u pet tačaka za spas nacije od totalne bespovratne, dugotrajnim siromaštvom i nebrigom države izazvane, duhovne, duševne, i telesne propasti?!?

deda Miloje

pre 12 godina

Posebno su me je zaiteresovala četvrta tačka (borba protiv korupcije). Kako gos. Tadić misli da ostvari ovu tačku, kada je poznato da je korupcija danas veća nego što je bila u vreme Miloševića. S kim i protiv koga će da se bori. Sa sadašnjim saradnicima ne može, protiv njih ne ide.

Pedja

pre 12 godina

Takve stvari se ne govore propalim menadzerima propalih,ili prezaduzenih preduzeca koje ste vi upropastili time sto ste na vlasti ove cetiri tuzne,bedne godine! Ovo ste trebali sve da URADITE za te cetiri godine!!!Nadam se samo da vam vam je bedna i ponizena sirotinja propale Srbije otvorila oci putujuci za vreme kampanje po njoj!!!

sta drugo

pre 12 godina

Što se tiče druge tačke, ne shvatam da li misli na domaću industrijalizaciju ili samo na strane investicije u tom smislu?

Bez veće uloge države u privredi nema boljeg standarda, većeg zapošljavanja i prihoda u budžetu... Kako to više nije jasno nakon ovoliko godina konstantnog budžetskog deficita i pada zaposlenosti. Pa jasno je da onda mora država biti angažovanija na tržištu, ovo do sada vodi samo u bankrot i bedu.

kasperski

pre 12 godina

trebali bi zabraniti predizborno reklamiranje na svim poljima(nema bilborda,standova,panoa,dosadjivanja po stanovima) ..Stranke samo iznesu program a narod da glasa po savesti i osecaju..hulja lepo zbori a nitkovski radi..to mislim za sve politicare na nasoj sceni!plave,zute,zelene..

Milica

pre 12 godina

(nece moci, 21. april 2012 17:19)
Ne, znamo da ovim putem ne mozemo promeniti nicije misljenje, niti nam je to interes ali vasem Tadicu ovakvim vestima i izjavama definitivno jeste to interes pa samim tim ne zelim da ostanem nema na to. Ovo sto on izjavljuje vredja inteligenciju zivog bica, od coveka koji je imao celu deceniju vlasti da to isto sve resi ovo mogu da shvatim samo kao direktno podsmejavanje narodu.

precrtavanje

pre 12 godina

Korak nazad - sto koraka napred!
Bez tog koraka nazad, svi planovi o razvoju, EU, ekonomiji, obrazovanju, ... prazna prica!
Taj korak nazad je temelj za napred! Sto kasnije se ucini taj korak to gore po narod i drzavu.
Taj korak podrazumeva velike rezove i zadire u sustinu funkcionisanja drzave Srbije,danas.
Problem je sto bi taj korak morali da ucinite vi koji ste 20 godina upetljani u politiku, a time bi odsekli granu na kojoj sedite!
I ne brinite, naredne izbore svi vi dobijate - a narod ih sigurno gubi!

Zoran

pre 12 godina

Many newly successful cities on the global stage – such as Shenzhen and Dubai – have sought to make themselves attractive to businesses based on price and infrastructure subsidies. Those competitive advantages can work in the short term, but they tend to be transitory. For cities to have sustained success, they must compete for the grand prize: intellectual capital and talent
Bloomberg NYC

Goran

pre 12 godina

Necu da budem jeftina radna snaga

Svaki biznis biće digitalni biznis
http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2012&mm=04&nav_id=602491

novicas

pre 12 godina

Šta bi sa sa 4 stuba?Gde su tanke crvene linije?Zar već pređosmo na tačkice?
Sad je glavno pitanje kako staviti 5 tačaka na 4 stuba,a da na svakom stubu bude samo po jedna tačka.
Prosto bre Tadiću:
-Na prvi stub staviš privremeno dve tačke.
-Na drugi staviš treću tačku.
-Na treći stub staviš četvrtu tačku.
-Na četvrti stub staviš onu petu tačku,koju si privremeno stavio na prvi stub.
-I sve to ograničiš tankom crvenom linijom.
Savet DS-u pre primene gore predložene alhemije:
-Pri raspoređivanju tačaka poželjno je pevušiti neku ljubavnu pesmicu,na primer"Tike,tike,tačke Voja voli mačke".Važno je da u pesmici nema govora mržnje!
-Níkako ne pevati pesme sa nacionalístičkim sadržajem,kao što su "Šumadijo,Šumadijo..."ili, "Kad zagrli,kad poljubi,Šumadinac glavu gubi"!
Šifra"SVE SE MOŽE,KAD SE 'OĆE"

Sac123

pre 12 godina

Ja kao neko ko je nepristrasan moram da priznam da DS ima definitivno najbolji plan u ovoj kampanji. Sta vise, toliko je dobar da je jedan ograman de SNS uzeo od njih! Jos uvek se dvoumim, ali ako izadjem na izbore definitivno glasam za DS