Utorak, 17.04.2012.

13:13

Tužilaštvo traži zabranu "SNP 1389"

Repubičko tužilaštvo predložilo je Ustavnom sudu da zabrani organizaciju "SNP 1389" zbog stalnog delovanja usmerenog na nasilno rušenje ustavnog poretka.

Izvor: Beta

Tužilaštvo traži zabranu "SNP 1389" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Velibor, USA

pre 12 godina

@Nukiola, Vracar i @karamela,
ali i Dveri JESU pretile proshle godine, mozda tek malo lukavije i prefriganije od obraza, nashi1389, ali jesu pretili na nachin koji je unizavajuci i zastrashujuce intimidirajuci, klevetnichki i paternalistichki prema gej populaciji, prenosim:
Dveri: Pasce krv!
Danilo Tvrdisic, jedan od predstavnika fasisticke organizacije Dveri je gostujuci na TvMost, povodom predstojece Parade Ponosa porucio: "Ljudi nemojte to da organizujete pasce krv!" ujedno najavivsi socijalne nemire i nerede koje ce Dveri inicirati i organizovati dan pred Prajd, prvog oktobra, po uzoru na proslu godinu
http://www.youtube.com/watch?v=uyiHWhigPc8&feature=youtu.be&t=36m33s
Dveri imaju (lukav) plan
Pričajući o “peticiji” Glišić je čak izričit: "Zavisno od toga kakav bude odgovor građana videćemo da li ćemo koristiti ustavne načine za smenu Borisa Tadića ili ćemo nastaviti da to radimo na vaninstitucionalni način.”
link http://www.e-novine.com/drustvo/51117-Dveri-imaju-lukav-plan.html

Petar

pre 12 godina

A sto da se ne zabrane fasisticke organizacije? Po milioniti put, ne pozivajte se na slobodu misljenja jer ona NE ukljucuje govor mrznje. Kakav glupi argument. A uz to smo svi bili nekoliko puta svedoci demoliranja i paljevine Beograda i stranih ambasada. "Beogradom krv ce liti" znaci sta? Legitimni nacin politicke borbe? Sta vi planirate sa manjinama u Srbiji? Prolivate krv? Proterujete, raselite? Jel moze neko od ovih sto brane fasiste da mi odgovori na ova pitanja bez kuknjave kako im se uskracuje sloboda misljenja i politickog delovanja. Vasa politika je drustveno stetna i istorijski prevazidjena gospodo. Sta bi bilo da ja sutra osnujem udruzenje koje ce se zalagati za oduzimanje prava glasa zenama ili uvodjenje robovlasnistva? Udruzenje bi bilo zabranjeno i dobro je sto je tako. Fasizam se mora suzbijati u korenu.

mitja

pre 12 godina

Zamolio bih nekog, nebitno kojoj strani pripada u sporu tj. svakog ko bi mogao da mi kaze, od kada u Srbiji sudije nose ove zeldi tozla kajle iz 90-tih i koja je politicka stranka predlozila ovo?

Takodje i dopunsku informaciju, da li je kajla od zlata i koliko tezi?
Posto znam da svestenici nose zlatne kajle sa verskim simbolima, koje pripadaju pravoslavnoj crkvi.
Znam da mnogo pitam ali ne zivim u Srbiji(nedugo) a ovo vidim prvi put!?
Unapred zahvalan.

Divos

pre 12 godina

Прочитао сам текст, а након тога неке коментаре и морам казати, чудна размишљања у земљи Србији. Сами аргументи тужиластва (барем из овог текста) су јако плитки и бесмислени. Све се своди на деликт мишљења (и ништа друго), а кад кренете практиковати деликт мишљења завршите кад тад у тоталитарном друштву. Морам и ово да кажем, историја је безброј пута показала и доказала да управо они који су страствено спроводили борбу за тоталитарнim друштвоm бивали би на крају прогутани.
Са друге стране невероватно је колико има коментатора који би забрањивали све оне који немају "пожељно" (њихово) мишљење. Заправо исти би забранили све који фаворуизују љубав према земљи Србији, љубав према свом роду и покушавају вратити врлине које су вековима красиле српки род. Па да би то урадили морали би у коначници забранити (или по њима још боље укинути) и српски род.
А то ће ипак мало теже ићи.

Milan Filipovic

pre 12 godina

Mislim da je zabrana, koliko god ih bilo, uvek malo! Trebalo bi sve koji svojim delovanjem iskaču sa našeg puta kandidata, ne samo zabraniti, nego i krivično goniti i doživotno lišiti prava glasa i javnog delovanja.
Sasvim je dovoljno i blagotvorno za naše multikulturalno i proevropsko društvo da postoji samo jedna stranka i jedan vođa, a to je DS sa Borisom Tadićem na čelu, koja je jedina na liniji novog svetskog poretka, kome se opiru samo divljaci i klerofašisti. Zabranjujte, gonite i hapsite dok još ima vremena!
P.S. U ovu akciju treba uključiti i krivično gonjenje pušača, kao i onih koji nemaju dopunjenu BUS PLUS karticu i novi komplet za prvu pomoć u kolima.

Nisam ni clan ni aktivista Dverija

pre 12 godina

Naravno da treba zabraniti sve sto siri zlo,nasilje, netoleranciju, rasizam i slicno ali stavljati sa tim ,kao neki ovde, u istu ravan Dveri je sramotno. Samo da znate da jos nas ima koji na prvo mesto u svom zivotu stavljaju moralne, porodicne i duhovne vrednosti iznad "evropskog" materijalnog patriotizma. Ekonomsko blagostanje ne znaci i prestanak duhovne i moralne degradacije naseg drustva gde se sve vise brakova razvodi, deca postaju nasilna, ubistva na sve strane, kradje, prodaja droge...itd. Cist primer je najrazvijenija ekonomska sila Amerika gde stasavaju nove "turbo,sajber,holivud" generacije totalno duhovno i moralno osiromasene. Zato ako mislite da zabranite misljenja i pokreta svih onih kojih zele da ozdravimo duhovno i moralno prvenstveno na nivou porodice pa na kraju i celog drustva, pa uz to i da se ekonomski razvijamo a pri tom i cuvamo svoju drzavu i dostojanstvo, onda alal vam vera zabranjujte i dajte svoj glas za to.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

U demokratskoj i evropskoj Srbiji, onoj koja je od Srbije napravila KANDIDATA, najlakse je politicke neistomisljenike i oponente, proglasiti nacistima, fasistima ili ekstremistima i zabraniti im rad. Na taj nacin se pod parolom cuvanja i odbrane ljudskih prava na najbeskrupulozniji nacin krsi jedno od osnovnih ljudskih prava.

spiner

pre 12 godina

(Nisam ni clan ni aktivista Dverija, 17. april 2012 17:00)

Ti, koje ti nazivas duhovno i moralno osiromasenima, a uzdises dveri i vrednosti za koje se oni zalazu, 100 puta su moralniji i produhovljeniji od onoga za sta se dveri zalazu. Mozete vi da dajete razne nazive tim vrednostima - porodicne, tradicionalne, bla bla truc, ali propagirate samo nasilje i obezvredjivanje ljudskog zivota i bilo koga ko ne misli kao i vi, a uzdizete rusiju itd, najgore varijante po nasu decu, a ovamo kao zalazete se za porodicu. Zabranili bi razvode - zasto? da bi povecali stopu porodicnih ubistava usred jos nezadovoljnijijih i isfrustriranijih partnera, i povecali broj psihicki nestabilne dece.

Omladina, ovakva kakva je danas, nije posledica, kao sto si pokusao da spinujes, zapadnog sistema vrednosti, vec vaseg, domaceg sistema, nismo mi zapadu ni prisli, pa da mogu biti krivi oni, ali zato nas nas sistem oblikuje i satire vec 50 godina.

karamela

pre 12 godina

@Velibor USA
Iako mi se gade ovi iz Dveri, istina je da oni to nisu rekli, vec upravo Nasi 1389, Nasi ili kako se vec zvali, a moguce da je bio i Obraz u pitanju.
Al mene nesto drugo muci u celoj prici.... O zabrani se prica vise godina, mislim jos od 2008. i paljenja americke ambasade i jos uvek nista. Plasim se da se ne zavrsi samo na prici koja traje do izbora, a posle nikom nista!

iq=0

pre 12 godina

Celishodnije je zabraniti DS koja je napravili narodu i pokolenjima abnormalan dug, koji nas pretvara u robove. Na taj način bi se sprečilo da se dug povećava i država još više tone (ako je moguće više).
(Veljko, 17. april 2012 14:02)

To je ogroman problem. Ali jos veci je problem sto narod i vlast odobravaju pokrete poput 'nasi', 1389, dveri itd itd

Nek smo duzni kolko god samo da znam da je zemlja uredjena i da vladaju zakoni i prava, za tako nesto vredi raditi i otplacivati. i jedino za to.

bezimena

pre 12 godina

"Zaštitnik" građana Saša Janković vrši pritisak na sud što je NEDOPUSTIVO! Demokratija NIJE anarhija, višestrnački sistem upravo dozvoljava različitost mišljenja.

Sve organizacije koje promovišu nacizam (mržnja prema svemu različitom bilo da se radi o naciji, rasi, veri, sexualnom opredeljenju i isticanje svoje nacije kao "više" ili "nebeske" jeste NACIZAM) naravno da moraju biti zabranjene, jer je ovaj svet već PLATIO STRAŠNU CENU te ideologije u II Sv. ratu a Balkan još jednom tokom gradjanskih ratova na teritoriji biv. SFRJ!

Nukiola, Vracar

pre 12 godina

@Velibor, USA
oprosti...ali zaista si omanuo...a i komentarises nesto o cemu evidentno malo znas
DVERI nikada nikome nisu pretile

vojvođan koji ne vole fašiste

pre 12 godina

ma naravno ... zabraniti sve što misli drugačije, pod plaštvom borbe protiv nacizma .... hehehehe ... pa šta je to drugo, nego nacizam, totalitarizam, diktatura ...
Šta su to Dveri uradile da bi bile zabranjene ???
Nisam pristalica Dveri, naprotiv, mislim da su na platnom spisku Dragana Đilasa, ali ovakvi besmisleni komentari me stvarno izluđuju
(NekoIzMase, 17. april 2012 15:24)

Dveri se zalažu za isključivo SRPSKU, a ne multikulturalnu Vojvodinu. Mene, kao Srbina okruženog dobrim komšijama svih "naroda i narodnosti", ovo neverovatno vređa i za mene su oni fašisti. A fašiste treba zabranjivati, i očigledno neki od vas i dalje ne vide razliku između SLOBODE GOVORA i GOVORA MRŽNJE. To su dve totalno suprotne stvari: jednu treba poštovati i negovati, drugu treba zartri u korenu. Toliko.

visokic

pre 12 godina

pazi sad... 1389 i nasi1389 su razlicite sekte. jos se 1389 ogradjuje od snp-a. fazon je sto je jedna organizacija pravila nerede, a druga se zabranjuje... ovi se ogradjuju jedni od drugih, a ovde su u istom kosu... slucajno?!

NekoIzMase

pre 12 godina

Odlicno, jos samo zabraniti i ove Dveri i mozemo se nazvati kolko-tolko normalnim drustvom.
(Icarus, 17. april 2012 13:24)

ma naravno ... zabraniti sve što misli drugačije, pod plaštvom borbe protiv nacizma .... hehehehe ... pa šta je to drugo, nego nacizam, totalitarizam, diktatura ...
Šta su to Dveri uradile da bi bile zabranjene ???
Nisam pristalica Dveri, naprotiv, mislim da su na platnom spisku Dragana Đilasa, ali ovakvi besmisleni komentari me stvarno izluđuju

Velibor, USA

pre 12 godina

@NekoIzMase, pitash shta su to dveri uradile da bi bile zabranjene? pa, evo samo proshlogodishnji primer shta su dveri radile- teroristchki pretili - Beogradom krv ce liti parade nece biti (pa, se vlasti u....e od straha i zabranishe neshto shto je i Ustavom i Zakonom garantovano za pravo, umesto da zabranishe teroriste dveri)
stoga, molim te, NekoIzMase, radije priznaj da si istomishljenik dveri, bar bi bio iskren, nego shto glumish nevinashce i za dveri i za sebe pitajuci- shta su to dveri uradile da bi bili zabranjene......

Veljko

pre 12 godina

Celishodnije je zabraniti DS koja je napravili narodu i pokolenjima abnormalan dug, koji nas pretvara u robove. Na taj način bi se sprečilo da se dug povećava i država još više tone (ako je moguće više).

sale

pre 12 godina

i njih i obraz i dveri i dss i radikale...
a pre svega, ograniciti moc njihovih krovnih organizacija - pravoslavne crkve i ruskih sluzbi koje rovare po srbiji...

sale

pre 12 godina

i njih i obraz i dveri i dss i radikale...
a pre svega, ograniciti moc njihovih krovnih organizacija - pravoslavne crkve i ruskih sluzbi koje rovare po srbiji...

Veljko

pre 12 godina

Celishodnije je zabraniti DS koja je napravili narodu i pokolenjima abnormalan dug, koji nas pretvara u robove. Na taj način bi se sprečilo da se dug povećava i država još više tone (ako je moguće više).

vojvođan koji ne vole fašiste

pre 12 godina

ma naravno ... zabraniti sve što misli drugačije, pod plaštvom borbe protiv nacizma .... hehehehe ... pa šta je to drugo, nego nacizam, totalitarizam, diktatura ...
Šta su to Dveri uradile da bi bile zabranjene ???
Nisam pristalica Dveri, naprotiv, mislim da su na platnom spisku Dragana Đilasa, ali ovakvi besmisleni komentari me stvarno izluđuju
(NekoIzMase, 17. april 2012 15:24)

Dveri se zalažu za isključivo SRPSKU, a ne multikulturalnu Vojvodinu. Mene, kao Srbina okruženog dobrim komšijama svih "naroda i narodnosti", ovo neverovatno vređa i za mene su oni fašisti. A fašiste treba zabranjivati, i očigledno neki od vas i dalje ne vide razliku između SLOBODE GOVORA i GOVORA MRŽNJE. To su dve totalno suprotne stvari: jednu treba poštovati i negovati, drugu treba zartri u korenu. Toliko.

NekoIzMase

pre 12 godina

Odlicno, jos samo zabraniti i ove Dveri i mozemo se nazvati kolko-tolko normalnim drustvom.
(Icarus, 17. april 2012 13:24)

ma naravno ... zabraniti sve što misli drugačije, pod plaštvom borbe protiv nacizma .... hehehehe ... pa šta je to drugo, nego nacizam, totalitarizam, diktatura ...
Šta su to Dveri uradile da bi bile zabranjene ???
Nisam pristalica Dveri, naprotiv, mislim da su na platnom spisku Dragana Đilasa, ali ovakvi besmisleni komentari me stvarno izluđuju

Velibor, USA

pre 12 godina

@NekoIzMase, pitash shta su to dveri uradile da bi bile zabranjene? pa, evo samo proshlogodishnji primer shta su dveri radile- teroristchki pretili - Beogradom krv ce liti parade nece biti (pa, se vlasti u....e od straha i zabranishe neshto shto je i Ustavom i Zakonom garantovano za pravo, umesto da zabranishe teroriste dveri)
stoga, molim te, NekoIzMase, radije priznaj da si istomishljenik dveri, bar bi bio iskren, nego shto glumish nevinashce i za dveri i za sebe pitajuci- shta su to dveri uradile da bi bili zabranjene......

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

U demokratskoj i evropskoj Srbiji, onoj koja je od Srbije napravila KANDIDATA, najlakse je politicke neistomisljenike i oponente, proglasiti nacistima, fasistima ili ekstremistima i zabraniti im rad. Na taj nacin se pod parolom cuvanja i odbrane ljudskih prava na najbeskrupulozniji nacin krsi jedno od osnovnih ljudskih prava.

spiner

pre 12 godina

(Nisam ni clan ni aktivista Dverija, 17. april 2012 17:00)

Ti, koje ti nazivas duhovno i moralno osiromasenima, a uzdises dveri i vrednosti za koje se oni zalazu, 100 puta su moralniji i produhovljeniji od onoga za sta se dveri zalazu. Mozete vi da dajete razne nazive tim vrednostima - porodicne, tradicionalne, bla bla truc, ali propagirate samo nasilje i obezvredjivanje ljudskog zivota i bilo koga ko ne misli kao i vi, a uzdizete rusiju itd, najgore varijante po nasu decu, a ovamo kao zalazete se za porodicu. Zabranili bi razvode - zasto? da bi povecali stopu porodicnih ubistava usred jos nezadovoljnijijih i isfrustriranijih partnera, i povecali broj psihicki nestabilne dece.

Omladina, ovakva kakva je danas, nije posledica, kao sto si pokusao da spinujes, zapadnog sistema vrednosti, vec vaseg, domaceg sistema, nismo mi zapadu ni prisli, pa da mogu biti krivi oni, ali zato nas nas sistem oblikuje i satire vec 50 godina.

bezimena

pre 12 godina

"Zaštitnik" građana Saša Janković vrši pritisak na sud što je NEDOPUSTIVO! Demokratija NIJE anarhija, višestrnački sistem upravo dozvoljava različitost mišljenja.

Sve organizacije koje promovišu nacizam (mržnja prema svemu različitom bilo da se radi o naciji, rasi, veri, sexualnom opredeljenju i isticanje svoje nacije kao "više" ili "nebeske" jeste NACIZAM) naravno da moraju biti zabranjene, jer je ovaj svet već PLATIO STRAŠNU CENU te ideologije u II Sv. ratu a Balkan još jednom tokom gradjanskih ratova na teritoriji biv. SFRJ!

Nukiola, Vracar

pre 12 godina

@Velibor, USA
oprosti...ali zaista si omanuo...a i komentarises nesto o cemu evidentno malo znas
DVERI nikada nikome nisu pretile

Nisam ni clan ni aktivista Dverija

pre 12 godina

Naravno da treba zabraniti sve sto siri zlo,nasilje, netoleranciju, rasizam i slicno ali stavljati sa tim ,kao neki ovde, u istu ravan Dveri je sramotno. Samo da znate da jos nas ima koji na prvo mesto u svom zivotu stavljaju moralne, porodicne i duhovne vrednosti iznad "evropskog" materijalnog patriotizma. Ekonomsko blagostanje ne znaci i prestanak duhovne i moralne degradacije naseg drustva gde se sve vise brakova razvodi, deca postaju nasilna, ubistva na sve strane, kradje, prodaja droge...itd. Cist primer je najrazvijenija ekonomska sila Amerika gde stasavaju nove "turbo,sajber,holivud" generacije totalno duhovno i moralno osiromasene. Zato ako mislite da zabranite misljenja i pokreta svih onih kojih zele da ozdravimo duhovno i moralno prvenstveno na nivou porodice pa na kraju i celog drustva, pa uz to i da se ekonomski razvijamo a pri tom i cuvamo svoju drzavu i dostojanstvo, onda alal vam vera zabranjujte i dajte svoj glas za to.

visokic

pre 12 godina

pazi sad... 1389 i nasi1389 su razlicite sekte. jos se 1389 ogradjuje od snp-a. fazon je sto je jedna organizacija pravila nerede, a druga se zabranjuje... ovi se ogradjuju jedni od drugih, a ovde su u istom kosu... slucajno?!

iq=0

pre 12 godina

Celishodnije je zabraniti DS koja je napravili narodu i pokolenjima abnormalan dug, koji nas pretvara u robove. Na taj način bi se sprečilo da se dug povećava i država još više tone (ako je moguće više).
(Veljko, 17. april 2012 14:02)

To je ogroman problem. Ali jos veci je problem sto narod i vlast odobravaju pokrete poput 'nasi', 1389, dveri itd itd

Nek smo duzni kolko god samo da znam da je zemlja uredjena i da vladaju zakoni i prava, za tako nesto vredi raditi i otplacivati. i jedino za to.

karamela

pre 12 godina

@Velibor USA
Iako mi se gade ovi iz Dveri, istina je da oni to nisu rekli, vec upravo Nasi 1389, Nasi ili kako se vec zvali, a moguce da je bio i Obraz u pitanju.
Al mene nesto drugo muci u celoj prici.... O zabrani se prica vise godina, mislim jos od 2008. i paljenja americke ambasade i jos uvek nista. Plasim se da se ne zavrsi samo na prici koja traje do izbora, a posle nikom nista!

Divos

pre 12 godina

Прочитао сам текст, а након тога неке коментаре и морам казати, чудна размишљања у земљи Србији. Сами аргументи тужиластва (барем из овог текста) су јако плитки и бесмислени. Све се своди на деликт мишљења (и ништа друго), а кад кренете практиковати деликт мишљења завршите кад тад у тоталитарном друштву. Морам и ово да кажем, историја је безброј пута показала и доказала да управо они који су страствено спроводили борбу за тоталитарнim друштвоm бивали би на крају прогутани.
Са друге стране невероватно је колико има коментатора који би забрањивали све оне који немају "пожељно" (њихово) мишљење. Заправо исти би забранили све који фаворуизују љубав према земљи Србији, љубав према свом роду и покушавају вратити врлине које су вековима красиле српки род. Па да би то урадили морали би у коначници забранити (или по њима још боље укинути) и српски род.
А то ће ипак мало теже ићи.

Milan Filipovic

pre 12 godina

Mislim da je zabrana, koliko god ih bilo, uvek malo! Trebalo bi sve koji svojim delovanjem iskaču sa našeg puta kandidata, ne samo zabraniti, nego i krivično goniti i doživotno lišiti prava glasa i javnog delovanja.
Sasvim je dovoljno i blagotvorno za naše multikulturalno i proevropsko društvo da postoji samo jedna stranka i jedan vođa, a to je DS sa Borisom Tadićem na čelu, koja je jedina na liniji novog svetskog poretka, kome se opiru samo divljaci i klerofašisti. Zabranjujte, gonite i hapsite dok još ima vremena!
P.S. U ovu akciju treba uključiti i krivično gonjenje pušača, kao i onih koji nemaju dopunjenu BUS PLUS karticu i novi komplet za prvu pomoć u kolima.

mitja

pre 12 godina

Zamolio bih nekog, nebitno kojoj strani pripada u sporu tj. svakog ko bi mogao da mi kaze, od kada u Srbiji sudije nose ove zeldi tozla kajle iz 90-tih i koja je politicka stranka predlozila ovo?

Takodje i dopunsku informaciju, da li je kajla od zlata i koliko tezi?
Posto znam da svestenici nose zlatne kajle sa verskim simbolima, koje pripadaju pravoslavnoj crkvi.
Znam da mnogo pitam ali ne zivim u Srbiji(nedugo) a ovo vidim prvi put!?
Unapred zahvalan.

Petar

pre 12 godina

A sto da se ne zabrane fasisticke organizacije? Po milioniti put, ne pozivajte se na slobodu misljenja jer ona NE ukljucuje govor mrznje. Kakav glupi argument. A uz to smo svi bili nekoliko puta svedoci demoliranja i paljevine Beograda i stranih ambasada. "Beogradom krv ce liti" znaci sta? Legitimni nacin politicke borbe? Sta vi planirate sa manjinama u Srbiji? Prolivate krv? Proterujete, raselite? Jel moze neko od ovih sto brane fasiste da mi odgovori na ova pitanja bez kuknjave kako im se uskracuje sloboda misljenja i politickog delovanja. Vasa politika je drustveno stetna i istorijski prevazidjena gospodo. Sta bi bilo da ja sutra osnujem udruzenje koje ce se zalagati za oduzimanje prava glasa zenama ili uvodjenje robovlasnistva? Udruzenje bi bilo zabranjeno i dobro je sto je tako. Fasizam se mora suzbijati u korenu.

Velibor, USA

pre 12 godina

@Nukiola, Vracar i @karamela,
ali i Dveri JESU pretile proshle godine, mozda tek malo lukavije i prefriganije od obraza, nashi1389, ali jesu pretili na nachin koji je unizavajuci i zastrashujuce intimidirajuci, klevetnichki i paternalistichki prema gej populaciji, prenosim:
Dveri: Pasce krv!
Danilo Tvrdisic, jedan od predstavnika fasisticke organizacije Dveri je gostujuci na TvMost, povodom predstojece Parade Ponosa porucio: "Ljudi nemojte to da organizujete pasce krv!" ujedno najavivsi socijalne nemire i nerede koje ce Dveri inicirati i organizovati dan pred Prajd, prvog oktobra, po uzoru na proslu godinu
http://www.youtube.com/watch?v=uyiHWhigPc8&feature=youtu.be&t=36m33s
Dveri imaju (lukav) plan
Pričajući o “peticiji” Glišić je čak izričit: "Zavisno od toga kakav bude odgovor građana videćemo da li ćemo koristiti ustavne načine za smenu Borisa Tadića ili ćemo nastaviti da to radimo na vaninstitucionalni način.”
link http://www.e-novine.com/drustvo/51117-Dveri-imaju-lukav-plan.html

sale

pre 12 godina

i njih i obraz i dveri i dss i radikale...
a pre svega, ograniciti moc njihovih krovnih organizacija - pravoslavne crkve i ruskih sluzbi koje rovare po srbiji...

Veljko

pre 12 godina

Celishodnije je zabraniti DS koja je napravili narodu i pokolenjima abnormalan dug, koji nas pretvara u robove. Na taj način bi se sprečilo da se dug povećava i država još više tone (ako je moguće više).

NekoIzMase

pre 12 godina

Odlicno, jos samo zabraniti i ove Dveri i mozemo se nazvati kolko-tolko normalnim drustvom.
(Icarus, 17. april 2012 13:24)

ma naravno ... zabraniti sve što misli drugačije, pod plaštvom borbe protiv nacizma .... hehehehe ... pa šta je to drugo, nego nacizam, totalitarizam, diktatura ...
Šta su to Dveri uradile da bi bile zabranjene ???
Nisam pristalica Dveri, naprotiv, mislim da su na platnom spisku Dragana Đilasa, ali ovakvi besmisleni komentari me stvarno izluđuju

vojvođan koji ne vole fašiste

pre 12 godina

ma naravno ... zabraniti sve što misli drugačije, pod plaštvom borbe protiv nacizma .... hehehehe ... pa šta je to drugo, nego nacizam, totalitarizam, diktatura ...
Šta su to Dveri uradile da bi bile zabranjene ???
Nisam pristalica Dveri, naprotiv, mislim da su na platnom spisku Dragana Đilasa, ali ovakvi besmisleni komentari me stvarno izluđuju
(NekoIzMase, 17. april 2012 15:24)

Dveri se zalažu za isključivo SRPSKU, a ne multikulturalnu Vojvodinu. Mene, kao Srbina okruženog dobrim komšijama svih "naroda i narodnosti", ovo neverovatno vređa i za mene su oni fašisti. A fašiste treba zabranjivati, i očigledno neki od vas i dalje ne vide razliku između SLOBODE GOVORA i GOVORA MRŽNJE. To su dve totalno suprotne stvari: jednu treba poštovati i negovati, drugu treba zartri u korenu. Toliko.

Velibor, USA

pre 12 godina

@NekoIzMase, pitash shta su to dveri uradile da bi bile zabranjene? pa, evo samo proshlogodishnji primer shta su dveri radile- teroristchki pretili - Beogradom krv ce liti parade nece biti (pa, se vlasti u....e od straha i zabranishe neshto shto je i Ustavom i Zakonom garantovano za pravo, umesto da zabranishe teroriste dveri)
stoga, molim te, NekoIzMase, radije priznaj da si istomishljenik dveri, bar bi bio iskren, nego shto glumish nevinashce i za dveri i za sebe pitajuci- shta su to dveri uradile da bi bili zabranjene......

Nukiola, Vracar

pre 12 godina

@Velibor, USA
oprosti...ali zaista si omanuo...a i komentarises nesto o cemu evidentno malo znas
DVERI nikada nikome nisu pretile

Nisam ni clan ni aktivista Dverija

pre 12 godina

Naravno da treba zabraniti sve sto siri zlo,nasilje, netoleranciju, rasizam i slicno ali stavljati sa tim ,kao neki ovde, u istu ravan Dveri je sramotno. Samo da znate da jos nas ima koji na prvo mesto u svom zivotu stavljaju moralne, porodicne i duhovne vrednosti iznad "evropskog" materijalnog patriotizma. Ekonomsko blagostanje ne znaci i prestanak duhovne i moralne degradacije naseg drustva gde se sve vise brakova razvodi, deca postaju nasilna, ubistva na sve strane, kradje, prodaja droge...itd. Cist primer je najrazvijenija ekonomska sila Amerika gde stasavaju nove "turbo,sajber,holivud" generacije totalno duhovno i moralno osiromasene. Zato ako mislite da zabranite misljenja i pokreta svih onih kojih zele da ozdravimo duhovno i moralno prvenstveno na nivou porodice pa na kraju i celog drustva, pa uz to i da se ekonomski razvijamo a pri tom i cuvamo svoju drzavu i dostojanstvo, onda alal vam vera zabranjujte i dajte svoj glas za to.

iq=0

pre 12 godina

Celishodnije je zabraniti DS koja je napravili narodu i pokolenjima abnormalan dug, koji nas pretvara u robove. Na taj način bi se sprečilo da se dug povećava i država još više tone (ako je moguće više).
(Veljko, 17. april 2012 14:02)

To je ogroman problem. Ali jos veci je problem sto narod i vlast odobravaju pokrete poput 'nasi', 1389, dveri itd itd

Nek smo duzni kolko god samo da znam da je zemlja uredjena i da vladaju zakoni i prava, za tako nesto vredi raditi i otplacivati. i jedino za to.

karamela

pre 12 godina

@Velibor USA
Iako mi se gade ovi iz Dveri, istina je da oni to nisu rekli, vec upravo Nasi 1389, Nasi ili kako se vec zvali, a moguce da je bio i Obraz u pitanju.
Al mene nesto drugo muci u celoj prici.... O zabrani se prica vise godina, mislim jos od 2008. i paljenja americke ambasade i jos uvek nista. Plasim se da se ne zavrsi samo na prici koja traje do izbora, a posle nikom nista!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

U demokratskoj i evropskoj Srbiji, onoj koja je od Srbije napravila KANDIDATA, najlakse je politicke neistomisljenike i oponente, proglasiti nacistima, fasistima ili ekstremistima i zabraniti im rad. Na taj nacin se pod parolom cuvanja i odbrane ljudskih prava na najbeskrupulozniji nacin krsi jedno od osnovnih ljudskih prava.

bezimena

pre 12 godina

"Zaštitnik" građana Saša Janković vrši pritisak na sud što je NEDOPUSTIVO! Demokratija NIJE anarhija, višestrnački sistem upravo dozvoljava različitost mišljenja.

Sve organizacije koje promovišu nacizam (mržnja prema svemu različitom bilo da se radi o naciji, rasi, veri, sexualnom opredeljenju i isticanje svoje nacije kao "više" ili "nebeske" jeste NACIZAM) naravno da moraju biti zabranjene, jer je ovaj svet već PLATIO STRAŠNU CENU te ideologije u II Sv. ratu a Balkan još jednom tokom gradjanskih ratova na teritoriji biv. SFRJ!

spiner

pre 12 godina

(Nisam ni clan ni aktivista Dverija, 17. april 2012 17:00)

Ti, koje ti nazivas duhovno i moralno osiromasenima, a uzdises dveri i vrednosti za koje se oni zalazu, 100 puta su moralniji i produhovljeniji od onoga za sta se dveri zalazu. Mozete vi da dajete razne nazive tim vrednostima - porodicne, tradicionalne, bla bla truc, ali propagirate samo nasilje i obezvredjivanje ljudskog zivota i bilo koga ko ne misli kao i vi, a uzdizete rusiju itd, najgore varijante po nasu decu, a ovamo kao zalazete se za porodicu. Zabranili bi razvode - zasto? da bi povecali stopu porodicnih ubistava usred jos nezadovoljnijijih i isfrustriranijih partnera, i povecali broj psihicki nestabilne dece.

Omladina, ovakva kakva je danas, nije posledica, kao sto si pokusao da spinujes, zapadnog sistema vrednosti, vec vaseg, domaceg sistema, nismo mi zapadu ni prisli, pa da mogu biti krivi oni, ali zato nas nas sistem oblikuje i satire vec 50 godina.

visokic

pre 12 godina

pazi sad... 1389 i nasi1389 su razlicite sekte. jos se 1389 ogradjuje od snp-a. fazon je sto je jedna organizacija pravila nerede, a druga se zabranjuje... ovi se ogradjuju jedni od drugih, a ovde su u istom kosu... slucajno?!

Divos

pre 12 godina

Прочитао сам текст, а након тога неке коментаре и морам казати, чудна размишљања у земљи Србији. Сами аргументи тужиластва (барем из овог текста) су јако плитки и бесмислени. Све се своди на деликт мишљења (и ништа друго), а кад кренете практиковати деликт мишљења завршите кад тад у тоталитарном друштву. Морам и ово да кажем, историја је безброј пута показала и доказала да управо они који су страствено спроводили борбу за тоталитарнim друштвоm бивали би на крају прогутани.
Са друге стране невероватно је колико има коментатора који би забрањивали све оне који немају "пожељно" (њихово) мишљење. Заправо исти би забранили све који фаворуизују љубав према земљи Србији, љубав према свом роду и покушавају вратити врлине које су вековима красиле српки род. Па да би то урадили морали би у коначници забранити (или по њима још боље укинути) и српски род.
А то ће ипак мало теже ићи.

Petar

pre 12 godina

A sto da se ne zabrane fasisticke organizacije? Po milioniti put, ne pozivajte se na slobodu misljenja jer ona NE ukljucuje govor mrznje. Kakav glupi argument. A uz to smo svi bili nekoliko puta svedoci demoliranja i paljevine Beograda i stranih ambasada. "Beogradom krv ce liti" znaci sta? Legitimni nacin politicke borbe? Sta vi planirate sa manjinama u Srbiji? Prolivate krv? Proterujete, raselite? Jel moze neko od ovih sto brane fasiste da mi odgovori na ova pitanja bez kuknjave kako im se uskracuje sloboda misljenja i politickog delovanja. Vasa politika je drustveno stetna i istorijski prevazidjena gospodo. Sta bi bilo da ja sutra osnujem udruzenje koje ce se zalagati za oduzimanje prava glasa zenama ili uvodjenje robovlasnistva? Udruzenje bi bilo zabranjeno i dobro je sto je tako. Fasizam se mora suzbijati u korenu.

Velibor, USA

pre 12 godina

@Nukiola, Vracar i @karamela,
ali i Dveri JESU pretile proshle godine, mozda tek malo lukavije i prefriganije od obraza, nashi1389, ali jesu pretili na nachin koji je unizavajuci i zastrashujuce intimidirajuci, klevetnichki i paternalistichki prema gej populaciji, prenosim:
Dveri: Pasce krv!
Danilo Tvrdisic, jedan od predstavnika fasisticke organizacije Dveri je gostujuci na TvMost, povodom predstojece Parade Ponosa porucio: "Ljudi nemojte to da organizujete pasce krv!" ujedno najavivsi socijalne nemire i nerede koje ce Dveri inicirati i organizovati dan pred Prajd, prvog oktobra, po uzoru na proslu godinu
http://www.youtube.com/watch?v=uyiHWhigPc8&feature=youtu.be&t=36m33s
Dveri imaju (lukav) plan
Pričajući o “peticiji” Glišić je čak izričit: "Zavisno od toga kakav bude odgovor građana videćemo da li ćemo koristiti ustavne načine za smenu Borisa Tadića ili ćemo nastaviti da to radimo na vaninstitucionalni način.”
link http://www.e-novine.com/drustvo/51117-Dveri-imaju-lukav-plan.html

Milan Filipovic

pre 12 godina

Mislim da je zabrana, koliko god ih bilo, uvek malo! Trebalo bi sve koji svojim delovanjem iskaču sa našeg puta kandidata, ne samo zabraniti, nego i krivično goniti i doživotno lišiti prava glasa i javnog delovanja.
Sasvim je dovoljno i blagotvorno za naše multikulturalno i proevropsko društvo da postoji samo jedna stranka i jedan vođa, a to je DS sa Borisom Tadićem na čelu, koja je jedina na liniji novog svetskog poretka, kome se opiru samo divljaci i klerofašisti. Zabranjujte, gonite i hapsite dok još ima vremena!
P.S. U ovu akciju treba uključiti i krivično gonjenje pušača, kao i onih koji nemaju dopunjenu BUS PLUS karticu i novi komplet za prvu pomoć u kolima.

mitja

pre 12 godina

Zamolio bih nekog, nebitno kojoj strani pripada u sporu tj. svakog ko bi mogao da mi kaze, od kada u Srbiji sudije nose ove zeldi tozla kajle iz 90-tih i koja je politicka stranka predlozila ovo?

Takodje i dopunsku informaciju, da li je kajla od zlata i koliko tezi?
Posto znam da svestenici nose zlatne kajle sa verskim simbolima, koje pripadaju pravoslavnoj crkvi.
Znam da mnogo pitam ali ne zivim u Srbiji(nedugo) a ovo vidim prvi put!?
Unapred zahvalan.