Subota, 07.04.2012.

21:09

Obradović: Možemo do preokreta

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je u Pragu da veruje da njegovi igrači mogu da preokrenu rezultat i da pobede Češku.

Izvor: AG

Obradoviæ: Možemo do preokreta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

muka mi je od laži

pre 12 godina

@(Nikola, 8. april 2012 10:56)
O, bože, kakve sve gluposti i laži ja ovde neću pročitati! Federer nije propustio nijedan Davis cup meč!!!??? Ovo je samo za tvoje oči, a ne bi bilo loše ako može da dopre i malo dalje od očiju http://www.daviscup.com/en/news/articles/federer-back-in-swiss-team.aspx
Federer je bio redovan u reprezentaciji, ali do 2004. Isto važi i za Nadala. Niko od njih nije igrao istovremeno Davis cup i osvajao po 3 GS godišnje, i ne znam zašto bi za Novaka važilo drugačije pravilo

Toma

pre 12 godina

Nikola ne lupetaj. Federer skoro nikad ne igra dejvis kup sto mu njegovi
zemljaci jako zameraju. Danas je za nas ipak sve moguce ako Janko pobedi.Pozdrav iz Svajcarske.

nikola dumitraskovic

pre 12 godina

Bravo za Borbenost u celini, kao i u dublu.Molim za pobedu u dublu treba nesto i menjati.Zahvaliti se Zimonjicu jer tu nesto ne stima.Nema pobede vec od kad,ne pamtimo tu pobedu.Probati sa drugim kombinacija....Pozdrav iz Kladova.

rasha

pre 12 godina

OPUSTENO U POLUFINALU!Ali onda Nolo mora da deli slavu sa drugarima.A to DjokovicI ne obozavaju. (Pele, 08. april 2012 09:36)Ne lupaj, majke ti.

Petar

pre 12 godina

Janko i Viktor su juče odmarali, a ovi su ipak igrali dva meča u dva dana.Janko itekako ima igru za Berdiha i svaki put kad se sretnu bude neizvesno, e sad ovo je šljaka i Prag, Berdih je u petak pokazao više.. Troicki je, ako ništa drugo, mlađi, spremniji, pa i bolje rangiran igrač od Stjepaneka-kome godine i umor nisu saveznik. Sve ovo stoji na papiru.. Uglavnom vreme je danas loše, a tu je i rukomet, pa će se nerviramo natenane celo popodne.

Vlada

pre 12 godina

Slažem se da možemo. Janko i Viktor će dati sve od sebe, a ti, Novak i cela Srbija će ih bodriti. Sreća što ti ne možeš da igraš, a tuga što je Noletu važnije prvo mesto od titule.

sasa jokic

pre 12 godina

obzirom na vrlo losu formu troickog, trebalo je dovesti Noleta da odigra samo prvi mec protiv Stepaneka, zasto?
Pa mecevi se igraju na sljaci i to bi Noletu bilo prakticno prilagodjavanje na predstojecu sezonu na istoj, plus sigurna pobeda za Srbiju. Posle te pobede mogao je da odleti za Monte Karlo na odmor.
u svakom slucaju, po meni danas sve zavisi od Janka, ukoliko Janko pobedi pritisak ce preci na Stepaneka, a Viktor ce imati priliku da povrati samopouzdanje koje mu u ovom trenutku mnogo nedostaje.

KG

pre 12 godina

Никад ми неће бити јасно како се увек проналазе оправдања за Ђоковића. Кад игра, онда је херој. Кад не игра, онда "треба да одмара" (иначе каже се: треба да СЕ одмара). "Важнија нам је Олимпијада", њему је "важнији Ролан Гарос". Ало, људи, он калкулише за себе, а Ви му све правдате и праштате. Баш смешно.

Buca Krtalić

pre 12 godina

Ja se ne sećam kad je Zimonjić zadnji put dobio meč u dublu u Davis cup-u....sve se kunemo u dubl,kako imamo igrača iz svetskog vrha dubla a kad god je bilo gusto i dubl trebao da prevagne,mi smo gubili taj meč.

mikica

pre 12 godina

@nensi
Da li si ti ikad gledala devis kup.Redosled igranja se izvlaci zrebom dan pre pocetka meca. I po tom redosledu prvi mec dana je Berdih protiv Tipsarevica. Prema tome tvoje kalkulacuje su nemoguce.

Nikola

pre 12 godina

Za sta se stedi Novak? Ako pogledate Federera, kojeg 6 god.niko nije mogao da skine sa trona, a nije propustio ni jedan Davis cup, ni Olimpijadu, ZASTO BI DALJE RASPRAVLJALI, O BILO CEMU!!!???

Dule

pre 12 godina

Naredna dva meča su totalno 50:50..po čemu je bilo koji igrač favorit u odnosu na drugog?Sedmi i osmi igrač na ATP listi igraju prvi meč,a drugi 24.-ti rangirani protiv 27.ti...totalno sve otvoreno.Sve zavisi ko je više motivisan..

Ženevljanin

pre 12 godina

Janko ima 4:2 protiv Berdiha, s tim što je dobio jedini meč u tri dobijena (3:1). Istina, poslednja dva meča dobio je Čeh; u zadnjem je Tipsa bio vrlo blizu pobede. Kompletniji je igrač i nije autsajder u današnjem meču.

Suprotno, Viktor ima 2:4 protiv Štepaneka, izgubio je jedini meč u tri dobijena a jedine dve pobede ima na betonu. Svi znamo u kakvoj je formi a poznat je i kao igrač koji se često demorališe posle poraza u prvom setu. Možemo jedino da se nadamo da će mu baš danas nešto 'kvrcnuti' i glavi i napraviti veliki preokret... za sebe i za Srbiju. To nije nemoguće jer mislim da dobar teniser može imati loš period a loš igrač ne može odigrati ni jedan meč sjajno a a kamoli da blista u dužem periodu. Viktor je blistao... a ima samo 27 godina.

Peruska

pre 12 godina

Djokovic odmara i neka odmara,bar po meni bitnije nam je zlato u Londonu nego Dejvis kup,bice vremena za Dejvis sledece godine.Tipsa moze da pobedi Berdiha itekako,ali Troicki ne moze da pobedi ni 100-og na listi a kamoli Stepaneka,on je tako cudan igrac,uvek brzoplet,dekoncentrisan,bez plana u igri,prosto mnogo je losiji nego sto to ranking pokazuje...

Pele

pre 12 godina

Realan scenarijo:
1.dan: Nole pobedi Berdiha ; Janko pobedi Stjepaneka (2:0)
2.dan: Ziki/Viktor izgube od Berdih/Stjepanek (2:1)
3.dan: Nole pobedi Stjepaneka ; Janko izgubi od Berdiha (3:2)
OPUSTENO U POLUFINALU!
Ali onda Nolo mora da deli slavu sa drugarima.
A to DjokovicI ne obozavaju.

Balkanac

pre 12 godina

Prolazimo sigurno u polufinale. Dobro je sto svi ovako od srca bodrite drzavnu reprezentaciju. Da sam na mestu Janka, Troickog, Zimonjica bilo bi me sramota da predstavljam ljude poput ovih koji su dosad postavljali komentare.

nensi

pre 12 godina

najbolje bi bilo da prvi mec igraju Boyoljac i Stepanek, pa, ako Bozoljac pobedi, onda da Tipsa proba, a verujem i da moze, da pobedi Berdiha.

Mirko

pre 12 godina

Hehe.. Kad god se javi ovaj što se potpisuje kao Joško Martinoski iz Tetova, bude sve suprotno, on nam dođe ko neka talija-da sigurno neće biti tako kako on predvidi. :))

Nego šalu na stranu, Berdih igra odlično a uzimajući u obzir da se igra pre njihovom publikom, ipak je u blagoj prednosti. Janko pak, ako odigra perfektno sigurno može dobiti Berdiha.
Mislim da će to zavisiti od toga kako "ga krene" i da će to odrediti ishod meča, jer i Berdih nije nepobediv.
Janko je postao pravi vrhunski teniser i to se pokazuje u presudnim trenucima, kad igra bez greške fokusirano, agresivno i hladnokrvno. On je jednostavno sazreo i pokazuje šampionski karakter. To je karakteristika samo nekolicine u svetskom vrhu, a u tome trenutno prednjači Novak koji je recimo dobio sve taj-brejkove u poslednje vreme, a i inače ima veoma visok postotak dobijenih.
Videli smo Janka i protiv Štepaneka da je tako odigrao kad je bilo stani-pani.
Uglavnom ima solidne šanse da dobije Berdiha.

Što se Viktora tiče, on zaista igra slabo već duže vreme. Možda se ništa ne promeni, a možda baš i taj meč protiv Štepaneka bude njegova prekretnica, pa krene da se vraća u igru i svetski vrh.
Motivacije mu neće nedostajati, i sigurno će dati puno više od maximuma.
Njegov protivnik jeste zaje.an igrač a i na svom terenu je, ali to će mu biti treći dan za redom da igra, a on baš i nije u cvetu mladosti, jedino što je tvrdoglav, pa će se verovatno truditi. Naravno, ako Janko dobije i dođe do tog meča, i Štepaneku će biti odlučujuće da dobije meč, što može da bude i loše i dobro po nas - loše ako se razgoropadi :) a dobro jer možda neće izdržati pritisak.
Viktor nema šta da izgubi i sigurno će pružiti sve od sebe da ga dobije.
Pitanje je da li će moći i da li će to kako igra biti dovoljno..

Sve u svemu, nisu ni Obradović ni Ziki pogrešili, možemo da dobijemo i još je sve otvoreno. Ne bih ja nikako otpisivao naše, daleko od toga.

mikica

pre 12 godina

uopste se ne slazem sa komentarima tipa Berdih je bolji od Tipsarevica ili Berdih bi pobedio i Novaka. Da li vi znate kolko je puta Berdih pobedio Novaka?. A sada i nije u nekoj formi. Mislim da je problem drugi mec. Troicki igra ocajno i ne verujem ta moze da dobije onog nevaspitanog. Ali videcemo sutra sta ce biti.Mislim da unapred odredjivati rezultat teniskog meca bas nije mnogo pametno.Nikad se ne zna.

BaneUtd

pre 12 godina

Do preokreta ne mozemo, jer smo bar za klasu iza Ceha.Dzaba smo opet euforisali,dizali se u nebesa. Pokazalo se da smo spali na niske grane. I da je igrao Novak, ne verujem da bismo prosli, jer bi ga Berdih pobedio, tako da bi opet bilo 3-2 za Cesku.Zato nemojmo o tome da smo teniska velesila, jer je to ipak daleko od istine.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 12 godina

Pusti snovi. Srbija je danas prokockala sansu. Berdih je daleko bolji od Tipsarevica i to je vec dovoljno za trijumf domacina.Mnogi prozivaju Djokovica sto ne igra, jer bi po njima u tom slucaju Srbija bila favorit. Ne slazem se sa tim. Mislim da je Novak osetio da nece moci protiv Berdiha, pa se zato povukao.Treba se suociti sa realnoscu.Cak je i ovo cetvrfinale uspeh za Srbiju.

Djoksa

pre 12 godina

Treba pokusati sa Bozoljcem.Ako Janko pobedi Berdiha, a verujem da hoce, psiholoska prednost je na nasoj strani. Stepanek je poznat kao nervozan igrac i mislim da ce podleci pritisku.Ako Iliji podje servis, bice svasta.Treba sto vise iznervirati Stepaneka, koji ce u tom slucaju "puci".Ako igra Viktor,tesko cemo do pobede, jer je potpuno van ritma, kao da je to neki drugi igrac od prosle godine.Uzivacemo sutra u dugim mecevima a moja prognoza je da ce JAnko pobediti 3-1, a Bozoljac sa 3-2.A onda sa Novakom idemo i na drugi Davis cup!

Wllaxy

pre 12 godina

Nemoguca misija! Ne vidim kako mozemo proci. Pa Berdih je daleko bolji od Janka, dok je Troicki ocajno los.Taelno, bice 4-1 za Cehe. Veliki debakl naseg tenisa i nazalost konstatacija da je nas tenis spao na jedno slovo, a to je Novak. Ostali su cisti prosek.

mikica

pre 12 godina

uopste se ne slazem sa komentarima tipa Berdih je bolji od Tipsarevica ili Berdih bi pobedio i Novaka. Da li vi znate kolko je puta Berdih pobedio Novaka?. A sada i nije u nekoj formi. Mislim da je problem drugi mec. Troicki igra ocajno i ne verujem ta moze da dobije onog nevaspitanog. Ali videcemo sutra sta ce biti.Mislim da unapred odredjivati rezultat teniskog meca bas nije mnogo pametno.Nikad se ne zna.

Balkanac

pre 12 godina

Prolazimo sigurno u polufinale. Dobro je sto svi ovako od srca bodrite drzavnu reprezentaciju. Da sam na mestu Janka, Troickog, Zimonjica bilo bi me sramota da predstavljam ljude poput ovih koji su dosad postavljali komentare.

Mirko

pre 12 godina

Hehe.. Kad god se javi ovaj što se potpisuje kao Joško Martinoski iz Tetova, bude sve suprotno, on nam dođe ko neka talija-da sigurno neće biti tako kako on predvidi. :))

Nego šalu na stranu, Berdih igra odlično a uzimajući u obzir da se igra pre njihovom publikom, ipak je u blagoj prednosti. Janko pak, ako odigra perfektno sigurno može dobiti Berdiha.
Mislim da će to zavisiti od toga kako "ga krene" i da će to odrediti ishod meča, jer i Berdih nije nepobediv.
Janko je postao pravi vrhunski teniser i to se pokazuje u presudnim trenucima, kad igra bez greške fokusirano, agresivno i hladnokrvno. On je jednostavno sazreo i pokazuje šampionski karakter. To je karakteristika samo nekolicine u svetskom vrhu, a u tome trenutno prednjači Novak koji je recimo dobio sve taj-brejkove u poslednje vreme, a i inače ima veoma visok postotak dobijenih.
Videli smo Janka i protiv Štepaneka da je tako odigrao kad je bilo stani-pani.
Uglavnom ima solidne šanse da dobije Berdiha.

Što se Viktora tiče, on zaista igra slabo već duže vreme. Možda se ništa ne promeni, a možda baš i taj meč protiv Štepaneka bude njegova prekretnica, pa krene da se vraća u igru i svetski vrh.
Motivacije mu neće nedostajati, i sigurno će dati puno više od maximuma.
Njegov protivnik jeste zaje.an igrač a i na svom terenu je, ali to će mu biti treći dan za redom da igra, a on baš i nije u cvetu mladosti, jedino što je tvrdoglav, pa će se verovatno truditi. Naravno, ako Janko dobije i dođe do tog meča, i Štepaneku će biti odlučujuće da dobije meč, što može da bude i loše i dobro po nas - loše ako se razgoropadi :) a dobro jer možda neće izdržati pritisak.
Viktor nema šta da izgubi i sigurno će pružiti sve od sebe da ga dobije.
Pitanje je da li će moći i da li će to kako igra biti dovoljno..

Sve u svemu, nisu ni Obradović ni Ziki pogrešili, možemo da dobijemo i još je sve otvoreno. Ne bih ja nikako otpisivao naše, daleko od toga.

Djoksa

pre 12 godina

Treba pokusati sa Bozoljcem.Ako Janko pobedi Berdiha, a verujem da hoce, psiholoska prednost je na nasoj strani. Stepanek je poznat kao nervozan igrac i mislim da ce podleci pritisku.Ako Iliji podje servis, bice svasta.Treba sto vise iznervirati Stepaneka, koji ce u tom slucaju "puci".Ako igra Viktor,tesko cemo do pobede, jer je potpuno van ritma, kao da je to neki drugi igrac od prosle godine.Uzivacemo sutra u dugim mecevima a moja prognoza je da ce JAnko pobediti 3-1, a Bozoljac sa 3-2.A onda sa Novakom idemo i na drugi Davis cup!

Ženevljanin

pre 12 godina

Janko ima 4:2 protiv Berdiha, s tim što je dobio jedini meč u tri dobijena (3:1). Istina, poslednja dva meča dobio je Čeh; u zadnjem je Tipsa bio vrlo blizu pobede. Kompletniji je igrač i nije autsajder u današnjem meču.

Suprotno, Viktor ima 2:4 protiv Štepaneka, izgubio je jedini meč u tri dobijena a jedine dve pobede ima na betonu. Svi znamo u kakvoj je formi a poznat je i kao igrač koji se često demorališe posle poraza u prvom setu. Možemo jedino da se nadamo da će mu baš danas nešto 'kvrcnuti' i glavi i napraviti veliki preokret... za sebe i za Srbiju. To nije nemoguće jer mislim da dobar teniser može imati loš period a loš igrač ne može odigrati ni jedan meč sjajno a a kamoli da blista u dužem periodu. Viktor je blistao... a ima samo 27 godina.

Peruska

pre 12 godina

Djokovic odmara i neka odmara,bar po meni bitnije nam je zlato u Londonu nego Dejvis kup,bice vremena za Dejvis sledece godine.Tipsa moze da pobedi Berdiha itekako,ali Troicki ne moze da pobedi ni 100-og na listi a kamoli Stepaneka,on je tako cudan igrac,uvek brzoplet,dekoncentrisan,bez plana u igri,prosto mnogo je losiji nego sto to ranking pokazuje...

Dule

pre 12 godina

Naredna dva meča su totalno 50:50..po čemu je bilo koji igrač favorit u odnosu na drugog?Sedmi i osmi igrač na ATP listi igraju prvi meč,a drugi 24.-ti rangirani protiv 27.ti...totalno sve otvoreno.Sve zavisi ko je više motivisan..

Buca Krtalić

pre 12 godina

Ja se ne sećam kad je Zimonjić zadnji put dobio meč u dublu u Davis cup-u....sve se kunemo u dubl,kako imamo igrača iz svetskog vrha dubla a kad god je bilo gusto i dubl trebao da prevagne,mi smo gubili taj meč.

Wllaxy

pre 12 godina

Nemoguca misija! Ne vidim kako mozemo proci. Pa Berdih je daleko bolji od Janka, dok je Troicki ocajno los.Taelno, bice 4-1 za Cehe. Veliki debakl naseg tenisa i nazalost konstatacija da je nas tenis spao na jedno slovo, a to je Novak. Ostali su cisti prosek.

Pele

pre 12 godina

Realan scenarijo:
1.dan: Nole pobedi Berdiha ; Janko pobedi Stjepaneka (2:0)
2.dan: Ziki/Viktor izgube od Berdih/Stjepanek (2:1)
3.dan: Nole pobedi Stjepaneka ; Janko izgubi od Berdiha (3:2)
OPUSTENO U POLUFINALU!
Ali onda Nolo mora da deli slavu sa drugarima.
A to DjokovicI ne obozavaju.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 12 godina

Pusti snovi. Srbija je danas prokockala sansu. Berdih je daleko bolji od Tipsarevica i to je vec dovoljno za trijumf domacina.Mnogi prozivaju Djokovica sto ne igra, jer bi po njima u tom slucaju Srbija bila favorit. Ne slazem se sa tim. Mislim da je Novak osetio da nece moci protiv Berdiha, pa se zato povukao.Treba se suociti sa realnoscu.Cak je i ovo cetvrfinale uspeh za Srbiju.

Petar

pre 12 godina

Janko i Viktor su juče odmarali, a ovi su ipak igrali dva meča u dva dana.Janko itekako ima igru za Berdiha i svaki put kad se sretnu bude neizvesno, e sad ovo je šljaka i Prag, Berdih je u petak pokazao više.. Troicki je, ako ništa drugo, mlađi, spremniji, pa i bolje rangiran igrač od Stjepaneka-kome godine i umor nisu saveznik. Sve ovo stoji na papiru.. Uglavnom vreme je danas loše, a tu je i rukomet, pa će se nerviramo natenane celo popodne.

rasha

pre 12 godina

OPUSTENO U POLUFINALU!Ali onda Nolo mora da deli slavu sa drugarima.A to DjokovicI ne obozavaju. (Pele, 08. april 2012 09:36)Ne lupaj, majke ti.

nikola dumitraskovic

pre 12 godina

Bravo za Borbenost u celini, kao i u dublu.Molim za pobedu u dublu treba nesto i menjati.Zahvaliti se Zimonjicu jer tu nesto ne stima.Nema pobede vec od kad,ne pamtimo tu pobedu.Probati sa drugim kombinacija....Pozdrav iz Kladova.

sasa jokic

pre 12 godina

obzirom na vrlo losu formu troickog, trebalo je dovesti Noleta da odigra samo prvi mec protiv Stepaneka, zasto?
Pa mecevi se igraju na sljaci i to bi Noletu bilo prakticno prilagodjavanje na predstojecu sezonu na istoj, plus sigurna pobeda za Srbiju. Posle te pobede mogao je da odleti za Monte Karlo na odmor.
u svakom slucaju, po meni danas sve zavisi od Janka, ukoliko Janko pobedi pritisak ce preci na Stepaneka, a Viktor ce imati priliku da povrati samopouzdanje koje mu u ovom trenutku mnogo nedostaje.

BaneUtd

pre 12 godina

Do preokreta ne mozemo, jer smo bar za klasu iza Ceha.Dzaba smo opet euforisali,dizali se u nebesa. Pokazalo se da smo spali na niske grane. I da je igrao Novak, ne verujem da bismo prosli, jer bi ga Berdih pobedio, tako da bi opet bilo 3-2 za Cesku.Zato nemojmo o tome da smo teniska velesila, jer je to ipak daleko od istine.

Nikola

pre 12 godina

Za sta se stedi Novak? Ako pogledate Federera, kojeg 6 god.niko nije mogao da skine sa trona, a nije propustio ni jedan Davis cup, ni Olimpijadu, ZASTO BI DALJE RASPRAVLJALI, O BILO CEMU!!!???

muka mi je od laži

pre 12 godina

@(Nikola, 8. april 2012 10:56)
O, bože, kakve sve gluposti i laži ja ovde neću pročitati! Federer nije propustio nijedan Davis cup meč!!!??? Ovo je samo za tvoje oči, a ne bi bilo loše ako može da dopre i malo dalje od očiju http://www.daviscup.com/en/news/articles/federer-back-in-swiss-team.aspx
Federer je bio redovan u reprezentaciji, ali do 2004. Isto važi i za Nadala. Niko od njih nije igrao istovremeno Davis cup i osvajao po 3 GS godišnje, i ne znam zašto bi za Novaka važilo drugačije pravilo

mikica

pre 12 godina

@nensi
Da li si ti ikad gledala devis kup.Redosled igranja se izvlaci zrebom dan pre pocetka meca. I po tom redosledu prvi mec dana je Berdih protiv Tipsarevica. Prema tome tvoje kalkulacuje su nemoguce.

KG

pre 12 godina

Никад ми неће бити јасно како се увек проналазе оправдања за Ђоковића. Кад игра, онда је херој. Кад не игра, онда "треба да одмара" (иначе каже се: треба да СЕ одмара). "Важнија нам је Олимпијада", њему је "важнији Ролан Гарос". Ало, људи, он калкулише за себе, а Ви му све правдате и праштате. Баш смешно.

Vlada

pre 12 godina

Slažem se da možemo. Janko i Viktor će dati sve od sebe, a ti, Novak i cela Srbija će ih bodriti. Sreća što ti ne možeš da igraš, a tuga što je Noletu važnije prvo mesto od titule.

nensi

pre 12 godina

najbolje bi bilo da prvi mec igraju Boyoljac i Stepanek, pa, ako Bozoljac pobedi, onda da Tipsa proba, a verujem i da moze, da pobedi Berdiha.

Toma

pre 12 godina

Nikola ne lupetaj. Federer skoro nikad ne igra dejvis kup sto mu njegovi
zemljaci jako zameraju. Danas je za nas ipak sve moguce ako Janko pobedi.Pozdrav iz Svajcarske.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 12 godina

Pusti snovi. Srbija je danas prokockala sansu. Berdih je daleko bolji od Tipsarevica i to je vec dovoljno za trijumf domacina.Mnogi prozivaju Djokovica sto ne igra, jer bi po njima u tom slucaju Srbija bila favorit. Ne slazem se sa tim. Mislim da je Novak osetio da nece moci protiv Berdiha, pa se zato povukao.Treba se suociti sa realnoscu.Cak je i ovo cetvrfinale uspeh za Srbiju.

BaneUtd

pre 12 godina

Do preokreta ne mozemo, jer smo bar za klasu iza Ceha.Dzaba smo opet euforisali,dizali se u nebesa. Pokazalo se da smo spali na niske grane. I da je igrao Novak, ne verujem da bismo prosli, jer bi ga Berdih pobedio, tako da bi opet bilo 3-2 za Cesku.Zato nemojmo o tome da smo teniska velesila, jer je to ipak daleko od istine.

Wllaxy

pre 12 godina

Nemoguca misija! Ne vidim kako mozemo proci. Pa Berdih je daleko bolji od Janka, dok je Troicki ocajno los.Taelno, bice 4-1 za Cehe. Veliki debakl naseg tenisa i nazalost konstatacija da je nas tenis spao na jedno slovo, a to je Novak. Ostali su cisti prosek.

Pele

pre 12 godina

Realan scenarijo:
1.dan: Nole pobedi Berdiha ; Janko pobedi Stjepaneka (2:0)
2.dan: Ziki/Viktor izgube od Berdih/Stjepanek (2:1)
3.dan: Nole pobedi Stjepaneka ; Janko izgubi od Berdiha (3:2)
OPUSTENO U POLUFINALU!
Ali onda Nolo mora da deli slavu sa drugarima.
A to DjokovicI ne obozavaju.

Djoksa

pre 12 godina

Treba pokusati sa Bozoljcem.Ako Janko pobedi Berdiha, a verujem da hoce, psiholoska prednost je na nasoj strani. Stepanek je poznat kao nervozan igrac i mislim da ce podleci pritisku.Ako Iliji podje servis, bice svasta.Treba sto vise iznervirati Stepaneka, koji ce u tom slucaju "puci".Ako igra Viktor,tesko cemo do pobede, jer je potpuno van ritma, kao da je to neki drugi igrac od prosle godine.Uzivacemo sutra u dugim mecevima a moja prognoza je da ce JAnko pobediti 3-1, a Bozoljac sa 3-2.A onda sa Novakom idemo i na drugi Davis cup!

nensi

pre 12 godina

najbolje bi bilo da prvi mec igraju Boyoljac i Stepanek, pa, ako Bozoljac pobedi, onda da Tipsa proba, a verujem i da moze, da pobedi Berdiha.

KG

pre 12 godina

Никад ми неће бити јасно како се увек проналазе оправдања за Ђоковића. Кад игра, онда је херој. Кад не игра, онда "треба да одмара" (иначе каже се: треба да СЕ одмара). "Важнија нам је Олимпијада", њему је "важнији Ролан Гарос". Ало, људи, он калкулише за себе, а Ви му све правдате и праштате. Баш смешно.

Nikola

pre 12 godina

Za sta se stedi Novak? Ako pogledate Federera, kojeg 6 god.niko nije mogao da skine sa trona, a nije propustio ni jedan Davis cup, ni Olimpijadu, ZASTO BI DALJE RASPRAVLJALI, O BILO CEMU!!!???

Balkanac

pre 12 godina

Prolazimo sigurno u polufinale. Dobro je sto svi ovako od srca bodrite drzavnu reprezentaciju. Da sam na mestu Janka, Troickog, Zimonjica bilo bi me sramota da predstavljam ljude poput ovih koji su dosad postavljali komentare.

mikica

pre 12 godina

uopste se ne slazem sa komentarima tipa Berdih je bolji od Tipsarevica ili Berdih bi pobedio i Novaka. Da li vi znate kolko je puta Berdih pobedio Novaka?. A sada i nije u nekoj formi. Mislim da je problem drugi mec. Troicki igra ocajno i ne verujem ta moze da dobije onog nevaspitanog. Ali videcemo sutra sta ce biti.Mislim da unapred odredjivati rezultat teniskog meca bas nije mnogo pametno.Nikad se ne zna.

Peruska

pre 12 godina

Djokovic odmara i neka odmara,bar po meni bitnije nam je zlato u Londonu nego Dejvis kup,bice vremena za Dejvis sledece godine.Tipsa moze da pobedi Berdiha itekako,ali Troicki ne moze da pobedi ni 100-og na listi a kamoli Stepaneka,on je tako cudan igrac,uvek brzoplet,dekoncentrisan,bez plana u igri,prosto mnogo je losiji nego sto to ranking pokazuje...

Vlada

pre 12 godina

Slažem se da možemo. Janko i Viktor će dati sve od sebe, a ti, Novak i cela Srbija će ih bodriti. Sreća što ti ne možeš da igraš, a tuga što je Noletu važnije prvo mesto od titule.

Ženevljanin

pre 12 godina

Janko ima 4:2 protiv Berdiha, s tim što je dobio jedini meč u tri dobijena (3:1). Istina, poslednja dva meča dobio je Čeh; u zadnjem je Tipsa bio vrlo blizu pobede. Kompletniji je igrač i nije autsajder u današnjem meču.

Suprotno, Viktor ima 2:4 protiv Štepaneka, izgubio je jedini meč u tri dobijena a jedine dve pobede ima na betonu. Svi znamo u kakvoj je formi a poznat je i kao igrač koji se često demorališe posle poraza u prvom setu. Možemo jedino da se nadamo da će mu baš danas nešto 'kvrcnuti' i glavi i napraviti veliki preokret... za sebe i za Srbiju. To nije nemoguće jer mislim da dobar teniser može imati loš period a loš igrač ne može odigrati ni jedan meč sjajno a a kamoli da blista u dužem periodu. Viktor je blistao... a ima samo 27 godina.

Dule

pre 12 godina

Naredna dva meča su totalno 50:50..po čemu je bilo koji igrač favorit u odnosu na drugog?Sedmi i osmi igrač na ATP listi igraju prvi meč,a drugi 24.-ti rangirani protiv 27.ti...totalno sve otvoreno.Sve zavisi ko je više motivisan..

sasa jokic

pre 12 godina

obzirom na vrlo losu formu troickog, trebalo je dovesti Noleta da odigra samo prvi mec protiv Stepaneka, zasto?
Pa mecevi se igraju na sljaci i to bi Noletu bilo prakticno prilagodjavanje na predstojecu sezonu na istoj, plus sigurna pobeda za Srbiju. Posle te pobede mogao je da odleti za Monte Karlo na odmor.
u svakom slucaju, po meni danas sve zavisi od Janka, ukoliko Janko pobedi pritisak ce preci na Stepaneka, a Viktor ce imati priliku da povrati samopouzdanje koje mu u ovom trenutku mnogo nedostaje.

Mirko

pre 12 godina

Hehe.. Kad god se javi ovaj što se potpisuje kao Joško Martinoski iz Tetova, bude sve suprotno, on nam dođe ko neka talija-da sigurno neće biti tako kako on predvidi. :))

Nego šalu na stranu, Berdih igra odlično a uzimajući u obzir da se igra pre njihovom publikom, ipak je u blagoj prednosti. Janko pak, ako odigra perfektno sigurno može dobiti Berdiha.
Mislim da će to zavisiti od toga kako "ga krene" i da će to odrediti ishod meča, jer i Berdih nije nepobediv.
Janko je postao pravi vrhunski teniser i to se pokazuje u presudnim trenucima, kad igra bez greške fokusirano, agresivno i hladnokrvno. On je jednostavno sazreo i pokazuje šampionski karakter. To je karakteristika samo nekolicine u svetskom vrhu, a u tome trenutno prednjači Novak koji je recimo dobio sve taj-brejkove u poslednje vreme, a i inače ima veoma visok postotak dobijenih.
Videli smo Janka i protiv Štepaneka da je tako odigrao kad je bilo stani-pani.
Uglavnom ima solidne šanse da dobije Berdiha.

Što se Viktora tiče, on zaista igra slabo već duže vreme. Možda se ništa ne promeni, a možda baš i taj meč protiv Štepaneka bude njegova prekretnica, pa krene da se vraća u igru i svetski vrh.
Motivacije mu neće nedostajati, i sigurno će dati puno više od maximuma.
Njegov protivnik jeste zaje.an igrač a i na svom terenu je, ali to će mu biti treći dan za redom da igra, a on baš i nije u cvetu mladosti, jedino što je tvrdoglav, pa će se verovatno truditi. Naravno, ako Janko dobije i dođe do tog meča, i Štepaneku će biti odlučujuće da dobije meč, što može da bude i loše i dobro po nas - loše ako se razgoropadi :) a dobro jer možda neće izdržati pritisak.
Viktor nema šta da izgubi i sigurno će pružiti sve od sebe da ga dobije.
Pitanje je da li će moći i da li će to kako igra biti dovoljno..

Sve u svemu, nisu ni Obradović ni Ziki pogrešili, možemo da dobijemo i još je sve otvoreno. Ne bih ja nikako otpisivao naše, daleko od toga.

Toma

pre 12 godina

Nikola ne lupetaj. Federer skoro nikad ne igra dejvis kup sto mu njegovi
zemljaci jako zameraju. Danas je za nas ipak sve moguce ako Janko pobedi.Pozdrav iz Svajcarske.

rasha

pre 12 godina

OPUSTENO U POLUFINALU!Ali onda Nolo mora da deli slavu sa drugarima.A to DjokovicI ne obozavaju. (Pele, 08. april 2012 09:36)Ne lupaj, majke ti.

muka mi je od laži

pre 12 godina

@(Nikola, 8. april 2012 10:56)
O, bože, kakve sve gluposti i laži ja ovde neću pročitati! Federer nije propustio nijedan Davis cup meč!!!??? Ovo je samo za tvoje oči, a ne bi bilo loše ako može da dopre i malo dalje od očiju http://www.daviscup.com/en/news/articles/federer-back-in-swiss-team.aspx
Federer je bio redovan u reprezentaciji, ali do 2004. Isto važi i za Nadala. Niko od njih nije igrao istovremeno Davis cup i osvajao po 3 GS godišnje, i ne znam zašto bi za Novaka važilo drugačije pravilo

Petar

pre 12 godina

Janko i Viktor su juče odmarali, a ovi su ipak igrali dva meča u dva dana.Janko itekako ima igru za Berdiha i svaki put kad se sretnu bude neizvesno, e sad ovo je šljaka i Prag, Berdih je u petak pokazao više.. Troicki je, ako ništa drugo, mlađi, spremniji, pa i bolje rangiran igrač od Stjepaneka-kome godine i umor nisu saveznik. Sve ovo stoji na papiru.. Uglavnom vreme je danas loše, a tu je i rukomet, pa će se nerviramo natenane celo popodne.

mikica

pre 12 godina

@nensi
Da li si ti ikad gledala devis kup.Redosled igranja se izvlaci zrebom dan pre pocetka meca. I po tom redosledu prvi mec dana je Berdih protiv Tipsarevica. Prema tome tvoje kalkulacuje su nemoguce.

nikola dumitraskovic

pre 12 godina

Bravo za Borbenost u celini, kao i u dublu.Molim za pobedu u dublu treba nesto i menjati.Zahvaliti se Zimonjicu jer tu nesto ne stima.Nema pobede vec od kad,ne pamtimo tu pobedu.Probati sa drugim kombinacija....Pozdrav iz Kladova.

Buca Krtalić

pre 12 godina

Ja se ne sećam kad je Zimonjić zadnji put dobio meč u dublu u Davis cup-u....sve se kunemo u dubl,kako imamo igrača iz svetskog vrha dubla a kad god je bilo gusto i dubl trebao da prevagne,mi smo gubili taj meč.